Košarka 80

Ponedeljak, 30.03.2020.

13:00

Predsednik ABA: Ne znamo da li da nastavimo ili proglasimo kraj sezone VIDEO

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović govorio je o tome kakva odluka bi mogla da bude doneta u vezi ove sezone na Jadranu.

Predsednik ABA: Ne znamo da li da nastavimo ili proglasimo kraj sezone VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 4 godine

Na farbajte narod, ABA liga se nece nastaviti iz milion razloga, veliko je pitanje i kada ce poceti sledeca sezona! Jedina dilema je da li ce sezona biti ponistena ili ce Partizan biti Sampion. Videcemo ko ima jaci lobi, a tu plasim se Partizan nema sta da trazi...

sofronije

pre 4 godine

Posle pauze od mesec dana da neko izadje na teren i igra play-off? Pitajte NBA igrace da li bi tako nesto radili, bez dana treninga u teretani/na terenu?

Dragan

pre 4 godine

ABA je liga klubova, kako klubovi izglasaju tako će da bude.

Verovatno se čeka stav EL, pa na osnovu toga da se izjasne i klubovi. Što se tiče borbe za opstanak mislim da će se ići na proširenje ABA za 2 kluba. Kratkoročno bi bilo dobro, ali dugoročno ne...vidimo da reionalna liga sa više od 12 klubova nema smisla, nemamo ni kvalitet ni finansije za veću ligu.

Filly

pre 4 godine

Sta se palite bre? Sve ce odluciti stranci,tj.sta odluce evroliga i evro kup. Te odluke ce direktno uticati na mucenu Abicu. Mi moz da odlucujemo jedino za nasu ligicu,gde pola igraca osim kosarke radi i sporedni posao,ili je kosarka sporedna? Kosarks nam propada,lopate i romi se raspravljaju...koga je briga za okk,bkk,Borac Cacak?

zdravkogf

pre 4 godine

Štose pozivate na 99 godinu pa tad je zvezda bila u bojiem finasiskom stanju. Sto nema veze sa ovim jer ovde nijese odigro pleof. Te godine je odigran ali presudila finasije i dvorana. Zato nemoj nešto usperudjujes ono sto se nemoze isporediti. Jesi svatio ako nisi onda mi je zao tisi od sve prilike nedokazan pa tako nevrediti dokumentovati. Pozdrav

Walldorf

pre 4 godine

Pre nego sto ovde ostavite komentar,"Grobari",procitajte izjavu vaseg Predsednika kluba.Ali,od prvog do poslednjeg slova.Pa kad se tamo obavestite o situaciji u KK Partizan,onda dodjite na ovu temu.Na vasem mestu bih se zapitao,kako cete isplatiti tridesetak stranih igraca od prosle i ove sezone.Pamet u glavu,pa komentar u odredjeno polje...

Tvoj brat Erdogan

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!
(Tvoj brat Erdogan, 30. mart 2020 14:57)

Evo Erdogane, da ja odgovorim. Pravilnikom je sezona 98/99 predviđala plejof, pa ste otišli u EL jer je uvaženo trenutno stanje na tabeli. Jel sad sve jasno?
(Vojvoda Momčilo, 30. mart 2020 17:15)
Opet nije. Daj bre nesto iz ovog milenijuma! Ili iz ovog veka bar!

CJC

pre 4 godine

Na kom terenu, jado, kada ce svaka veca sala za fizicko biti bolnica za bolesne od korone sledecih par meseci .
Eto vam i Kup Srbije samo nemojte vi o skrivalici i kićenju tudjim perjem tj.igranje evrologaskih takmicenja u tudje ime.
(Panta SD, 30. mart 2020 18:39)

Jbt, jel te nije sramota ovo da napišeš? Iste godine pod istim uslovima smo i jedni i drugi usli u EL umesto Hrvata i ti pišeš da nas treba da bude sram? Vas ne? To što ste osnovani u Zagrebu opet ne opravdava što ste Cedeviti oteli mesto u EL.

pivski stomak

pre 4 godine

Vidim da je jedan moj komentsr dobio gomilu minusa. To govori o mentalnom sklopu većine komentatora. Blago vama deco. Škole ne rade a nastava preko TV neža svrhe. Ni kada nije bilo virusa nuste išli u škole. Važno je bilo da se dernja u Areni

isprani mozgovi

pre 4 godine

svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!
(Trojka iz bloka, 30. mart 2020 17:20)


Aba nije srpska liga...ako to jos nisi znao.
A, ako ti se povraca to je mozda znak da si noseći, proveri ti to

Panta SD

pre 4 godine

00

U ABA da se proglasi Partizan za prvaka, u Linglongu da se nastavi prvenstvo jer Zvezda ima samo 4 pobede više od prvog pratioca. To se realno stiže.
I Evrokup da se dodeli Partizanu jer su mleli sve redom...
Jedino me interesuje, kad su već toliko moćni, zašto se plaše da pošteno igraju i na terenu osvoje pomenute trofeje?
(CJC, 30. mart 2020 17:57)

Na kom terenu, jado, kada ce svaka veca sala za fizicko biti bolnica za bolesne od korone sledecih par meseci .
Eto vam i Kup Srbije samo nemojte vi o skrivalici i kićenju tudjim perjem tj.igranje evrologaskih takmicenja u tudje ime.

Неко123

pre 4 godine

Neko 123, da li ti covece uopste pratis kosarku. Pa te 2013 i Zvezda i Partizan su isli u EL kao finalist F4. To je ujedno i poslednja sezona kada je Partizan igrao EL jer se vec sledece godine desio sveti Nolan Smit. Ali je Partizan te godine igrao. Informisite se ljudi pre komentara kada vec ne pamtite.
(Gossa placa Zeljko, 30. mart 2020 16:35)

У праву си извини, моја грешка. Али је поента иста - тих година се ишло и по табели. Погледај следећу годину када се десио тај "свети" Ноал Смит - тада вас је разбуцала Цибона и у финалу су играли Цибона и Цедевита. Ко је следеће сезоне био у ЕЛ? Звезда опет. Због чега? Зато што је Цибона одустала због финансијске ситуације а Звезда је ушла - због ТАБЕЛЕ.

pivski stomak

pre 4 godine

Ne pise play off nego narednu rundu takmicenja. U ovom slucaju je to play off. Da je bilo polufinale play offa ne bi mogao da igra finale. Da li ti je sada jasnije? Ajde procitaj jos jednom i shvatices zasto ne pise play off. U svakom slucaju vec je napravljena materijalna povreda tog pravilnika kada je Zvezdi vracen bod. Kada ga vec citas dodji i do tog dela.
(andrejka, 30. mart 2020 17:18)

Član 31 disciplnskog pravlnika glasi "Odbijanje igranja utakmice ili neopravdani dolazak na utakmicu" Šta ti nije jasno. Neopravdani dolazak ne dolazi u obzir jer je Zvezda dva puta bila u avionu. Postoji i klauzula viša sila. A ta viša sila je procena bezbednosnih struktura države Srbije. Da je ovde mogao da se primeni član 31 viši organ ABA ni doneo konačnu odluku. Naredni članovi kažu o ponavljanju utakmice. Onda se kaže da kažnjeni klub ima pravo žalbe i da odluka mora da se donese u roku od 15 dana ili izuzetnom slučaju 30 dana i navodi se koji su to slučaju. Prošlo više od mesec dana a odluka nije donešena pa eto razloga i da liga bude neregularna. Zamisli da UEFA kažnjava neki klub sledeće sezone? Odluka o kazni može se primeniti u sledećoj sezon primer igranje bez gledalaca

Trojka iz bloka

pre 4 godine

U svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28)

Koji si ti fenomen. Porediš vanredno stanje sa regularnim. Evo plačem od smeha već 10 minuta.

Antipropaganda fudbala

pre 4 godine

Liga da se ponisti. Isti ucesnici sledece godine kao i ove. U EL da ide Zvezda, u EK da idu Cedevita, Buducnost i Igokea kao i ove sezone. To je jedino posteno ako vec ne moze da se nastavi da se se igra.
(Gossa placa Zeljko, 30. mart 2020 16:38)

Hmmm....a mozes li molim te da mi kazes, naravno da iskljucis to svoje navijacko opredeljenje, po kojoj zdravoj logici je ovo najpostenije, odnosno kako ti iskljucivo kazes, jedino posteno? A kada mi odgovoris budi uveren da je Zvezda sto je igrala Evroligu igrala je, ima sad opet da ceka jednu deceniju da je igra....mozda. I slobodno nastavi da se tesis da cete je opet igrati jer je to, jel tako, jedino posteno. Stvarno nista gore od Zvezdinih kosarkaskih navijaca.

Bob Sent Kler

pre 4 godine

@ pivski stomak
Kakve veze ima sto su u pitanju četiri države, kako smatraju da je najpravednije tako će i doneti. Ja ne mislim da je pravedno da se titula odluci tako sto ce razigravati timovi koji dva meseca nisu bili zajedno, trenirali, pitanje je ko je i individualno trenirao. Posle 2m ili više ne igranja da se odmah igra utakmica za sampiona? Pa to stvarno nije u redu. I mislim da tu niko od 2-4 mesta ne moze da izgubi. I zato su vasi predlozi navijacki, a ne pravdom obojeni. Po mom mišljenju časnije bi bilo lutrija da izvlači šampiona.

andrejka

pre 4 godine

A gde to piše? Evo treći put čitam pravilnik i kazne od a-h. I nigde ne piše da zbog nedolaska se timu zabranjuje učešće na Play off. Disiplinska odluka 20:0 na koju postoji pravo žalbe a konačnu odluku niko nije doneo. Znači nema konačne odluke gde na kraju stoji pouka o pravnom leku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pivski stomak, 30. mart 2020 16:52)

Ne pise play off nego narednu rundu takmicenja. U ovom slucaju je to play off. Da je bilo polufinale play offa ne bi mogao da igra finale. Da li ti je sada jasnije? Ajde procitaj jos jednom i shvatices zasto ne pise play off. U svakom slucaju vec je napravljena materijalna povreda tog pravilnika kada je Zvezdi vracen bod. Kada ga vec citas dodji i do tog dela.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!
(Tvoj brat Erdogan, 30. mart 2020 14:57)

Evo Erdogane, da ja odgovorim. Pravilnikom je sezona 98/99 predviđala plejof, pa ste otišli u EL jer je uvaženo trenutno stanje na tabeli. Jel sad sve jasno?

CJC

pre 4 godine

U ABA da se proglasi Partizan za prvaka, u Linglongu da se nastavi prvenstvo jer Zvezda ima samo 4 pobede više od prvog pratioca. To se realno stiže.
I Evrokup da se dodeli Partizanu jer su mleli sve redom...
Jedino me interesuje, kad su već toliko moćni, zašto se plaše da pošteno igraju i na terenu osvoje pomenute trofeje?

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Neko 123, tacno. Zvezda je isla kao prva na tabeli po tadasnjem pravilniku da ako neko od finalsista odustane, tim koji je prvi na tabeli ide u EL. Da je Partizan bio prvi, isao bi on. Taj pravilnik je promenjen pre 5 godina i kakve veze ima sadasnja situacija sa tim pravilnikom od pre 5 godina?

pivski stomak

pre 4 godine

svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!
(Trojka iz bloka, 30. mart 2020 17:20)

Jeste, kada su u pitanju nacionalne lige tj timovi iz iste države. Da li misliš da će EL da kaže prvak je Efes jer je trenutno prvi

ACM

pre 4 godine

Најреалније је да се сезона поништи. Али свакако да је Партизан заслужио да буде у ЕЛ. Е сад сигуран сам да ЕЛ води рачуна о свим тимовима који су играли ЕЛ у овој сезони и да Звезда практично није добила прилику да се поново квалификује за исту. Сигуран сам да би Звезда лагано била на пол позицији да је била фокусирана на АБА лигу. Објективно Звезда је играла много теже утакмице од Партизана. Тако да је могуће да ће ЕЛ направити неку врсту компромиса или мини квалификација за сезону 2020-21. Јер осим Звезде у сличној ситуацији су Валенсија и Зенит можда још неки клуб. Такође верујем да ће Еуролига ( Ђорди ) имати у виду то што је Звезда увек била уз њих, а Партизан је имао излет у ФИБА ЛШ. Најбољи сценарио био би да неким чудом добијемо 2 представника у ЕЛ. Партизан као првопласирани у АБА и Звезда као члан ЕЛ из сезоне 2019-20 која вероватно неће бити завршена. И да у наредној сезони имамо што више домаћих играча у нашим најбољим клубовима. Спортски поздрав...
(boki, 30. mart 2020 15:09)
Blago tebi lafe kad se uzdaš u nekog ko iz godine u godinu obesmišljava klupsku košarku u Evropi!

Неко123

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28)

Да - у НОРМАЛНИМ условима. Ваљда је јасно да није могуће завршити сезону као што је нормално већ треба наћи неко решење које је извољиво. Па и да се све одигра касније, можеш исто да кажеш да то није у реду јер то није по правилнику. Примери из 2013. и 2018. немају благе везе с везом јер ту сезона није прекинута већ је приведена крају. А ти би последњи требао да се буниш за 2013. јер је Игокеа требала да иде у ЕЛ због стања на табели али није јер није испуљавала ЕЛ услове. Није отишао Партизан који је освојио АБА лигу већ Црвена Звезда - због стања на табели.

pivski stomak

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)

A gde to piše? Evo treći put čitam pravilnik i kazne od a-h. I nigde ne piše da zbog nedolaska se timu zabranjuje učešće na Play off. Disiplinska odluka 20:0 na koju postoji pravo žalbe a konačnu odluku niko nije doneo. Znači nema konačne odluke gde na kraju stoji pouka o pravnom leku.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Liga da se ponisti. Isti ucesnici sledece godine kao i ove. U EL da ide Zvezda, u EK da idu Cedevita, Buducnost i Igokea kao i ove sezone. To je jedino posteno ako vec ne moze da se nastavi da se se igra.

filosof

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14) # Link komentara

Sta je bilo 99g, jel zavrseno prvenstvo, jel odigran plej of, da li se bunio neko?
(Djalma, 30. mart 2020 14:57)

A kada je osnovana Jadranska liga? Osnovana 2001. Ono 1991 je bila liga SiCg ili tadašnje Jugoslavije

Igokea since 2007

pre 4 godine

F4 ili ponavljanje sezone. A moze i da se proglasi sampion - Crvena zvezda, koja bi, da nije stavila akcenat na Eurokrem takmicenje znajuci da se igra plej-of ABA, otreskala Cipiripi momcad.

De Guzman

pre 4 godine

Proglasiti Partizan šampionom ABA lige i za ovu i za sledeću sezonu. Takođe, titula Evrokupa za ovu sezonu se podrazumeva i direktan plasman na F4 Evrolige sledeće sezone uz njihovu organizaciju na domaćem terenu u Laktašima. Zaslužili su. Dodao bih još i šampionski NBA prsten, mada to ostaje da se vidi jer i Milvoki Baksi imaju svoje argumente, doduše ne tako jake i čvrste kao Ostoja, svedoci i avangarda. Što se tiče drafta, prvih 5 pikova prema zaslugama svakako sleduje Partizanu, to je svima jasno i to se ne dovodi u pitanje.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Neko 123, da li ti covece uopste pratis kosarku. Pa te 2013 i Zvezda i Partizan su isli u EL kao finalist F4. To je ujedno i poslednja sezona kada je Partizan igrao EL jer se vec sledece godine desio sveti Nolan Smit. Ali je Partizan te godine igrao. Informisite se ljudi pre komentara kada vec ne pamtite.

reflektor

pre 4 godine

U ABA 2 je sve jasno,Borac je dominantan bio ove sezone i pravac u ABA.Kao kad bi Liverpulu oduzeli titulu a ljudi 20 bodova vise od drugog na tabeli.E sad,Partizan jeste pokazao najvise DO Play-offa.Plus nije dominantan jer sa konkurentima ima 1-1 mesjusobno.A plus sto je Play-off nesto drugo od regularnog dela.Situacija zeznuta bas i resenje nece svakome da se svidi.Stranci su otisli,pitanje dal ce da igraju,a i generalno svi igraci su ispali i tek ce za dva meseca da ispadnu iz forme.Veliko je pitanje sta ce i kako ce

Merit Son

pre 4 godine

Malo realnosti. Ekipe su raspustene. Stranci su otisli kucama. Niko ne trenira. Sve i da se u junu, julu steknu neki uslovi, potrebni su bar mesec-dva da se igraci koliko-toliko pripreme za igru. Vecini igraca kojima ugovor istice, istice u junu mesecu. Ova sezona je gotova. Hoce li biti titula dodeljena ili ne zaista ne znam, ali da ce se na terenu privesti kraju nema promil sanse. A sto se tice Evrolige, da je opet igraju Zenit i neke druge smesne ekipe ni to se nece desiti. Evroliga ima nacin kako se popunjava. Licencirane ekipe su sigurne, a ostatak ce vec Bartomeu popuniti. ABA ce imati jednog predstavnika, da je Partizan uzeo Evrokup mozda bi imala i dva predtavnika, ovako mrka kapa. Verovatno Partizan ide u Evroligu, jer prvak ABA nema zagarantovano mesto u Evroligi, ali kada se pogledaju rezultati u Evrokupu i ABA jedino je logicno da Partizan bude taj. Znam da bi neki voleli da bude drugacije, ali ovo je najblize realnosti.

sasa

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28) # Link komentara
Mora da se odigra plej of iz 99. pa onda ovaj. Polako mora redom da ide .

boki

pre 4 godine

Најреалније је да се сезона поништи. Али свакако да је Партизан заслужио да буде у ЕЛ. Е сад сигуран сам да ЕЛ води рачуна о свим тимовима који су играли ЕЛ у овој сезони и да Звезда практично није добила прилику да се поново квалификује за исту. Сигуран сам да би Звезда лагано била на пол позицији да је била фокусирана на АБА лигу. Објективно Звезда је играла много теже утакмице од Партизана. Тако да је могуће да ће ЕЛ направити неку врсту компромиса или мини квалификација за сезону 2020-21. Јер осим Звезде у сличној ситуацији су Валенсија и Зенит можда још неки клуб. Такође верујем да ће Еуролига ( Ђорди ) имати у виду то што је Звезда увек била уз њих, а Партизан је имао излет у ФИБА ЛШ. Најбољи сценарио био би да неким чудом добијемо 2 представника у ЕЛ. Партизан као првопласирани у АБА и Звезда као члан ЕЛ из сезоне 2019-20 која вероватно неће бити завршена. И да у наредној сезони имамо што више домаћих играча у нашим најбољим клубовима. Спортски поздрав...

Неко123

pre 4 godine

Ovdje se samo govori da li Partizan treba da bude sampion ili ne. Pa ljudi sta je sa timovima koji se bore za opstanak. Ako uzmes stanje ovako kako jeste, kolo prije kraja, onda nije pravedno za one koji se bore za opstanak. Da se uslo u play off pa odigralo neko kolo pa da se onda moze pricati da je Partizan zasluzio titulu, pa ajde ok. Ali ovdje se prica kao da ce partizan igrati play of protiv zadra, mege i igokee pa ce se lagano prosetati do titule. Imaju 1-1 sa svim ucesnicima play ofa.

Sacekati pa odigrati u boljim uslovima i gornji dio i donji dio tabele ili proglasiti sezonu zavrsenom i otkazanom. Jedino normalno i logicno rijesenje. Nije se uslo u play of, nije odigrano zadnje kolo. Svasta bi se desavalo u zadnje kolu.
(Barrolo, 30. mart 2020 14:33)

Мени није јасно како људи не схватају да не постоји праведно решење, тако да се гледа оно које је најправедније од понуђених! Наравно било би идеално одиграти све утакмице и плеј оф, али то се неће десити. Није реално ни сачекати и одиграти касније - странци отишли, уговори ће престати, чак и да сви дођу ко зна у којој ће форми бити - значи ем није реално ем не би било праведно јер би тимови изгледали потпуно другачије. Отказати сезону? Значи клубови инвестирали паре и пуф пара није ни било. Клубови из лиге 2 се борили да пређу у лигу 1 и пуф ништа ни од тога. Да, то је сигурно много праведније него узети поредак једно коло пре краја (а први на табели се не би мењао).

Darko

pre 4 godine

znaci to je to, bez sampiona, e sad, da li se evroliga igra sa ovim timovima ili ce neke druge ekipe da igraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 30. mart 2020 13:44)

Tamiš ide za sledeću sezonu "to je to".

Djalma

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14) # Link komentara

Sta je bilo 99g, jel zavrseno prvenstvo, jel odigran plej of, da li se bunio neko?

Nisam čiko ja!

pre 4 godine

Ne može se dekretom srušiti nešto što su timovi radili cele sezone. Ukoliko ne bude moguće završiti sezonu, trebalo bi priznati realnost i zatečeno stanje na tabeli.

Dragon

pre 4 godine

Da li se ljudi boje da kažu ili su slepi, ja ne znam. Od nastavka sezone NEMA NIŠTA. Ovakvo stanje u zemlji, regionu, pa i u celom svetu je do juna. Da li slušate vi vesti šte kaže veliki ON i ,,četvoro'' ljudi oko njega koji jedini rade. Kad ovo prođe, ne može se odmah sutra početi igrati poslednje kolo i F4, a tu je i domaća liga, koja još nije ni počela. Ne treba ni spominjati koliko će trebati igračima da se vrate u formu posle izolacije. Oni uglavnom ne izlaze napolje i igraju igrice. Malo je onih koji žive u kućama sa dvorištem, pa su iole aktivni. A stranci... Tako da ostaje poništenje ili proglašenje.

Rade

pre 4 godine

Džaba ste krečili, 30. mart 2020

Inače, ja sam Partizanovac i ovo sam napisao, da ne bi sledećih par godina a možda i decenija slušao kuknjavu i saopštenja od onih, koji su dvsdput ušli u EL za zelenim stolom. Da ih razbijemo pošteno, na terenu, jer su to zaslužili!

Pivski stomak

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju

Dejan CZ

pre 4 godine

Svaka opcija sem proglasenja pobednika je legitimna...ABA liga tek u plej offu dobija na znacaju jer klubovi preko cele godine kroz trening ligu se zagrevaju za glavni deo onog sto liga nosi...Videli ste sve ove godine i u EL kako pojedini klubovi kalkulisu pa gube neke nevazne meceve da bi za plej off tempirali formu...Proglasiti sampiona na osnovu kalkulantske lige je u rangu kao kada bi klubovi kroz prijateljske utakmice isli na EP...Nije jos ni april i nema potrebe za zurbom niti za saopstenjima...daleko je jul mesec kada sve moze da se organizuje i odigra u slucaju pobede nad koronom...Pratiti samo odluke EL i ABA ligu usaglasavati sa njima.

TIGER

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)

Tvoj brat Erdogan

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!

Del Piero#10

pre 4 godine

Ako ne bude prostora da se takmičenje završi po propozicijama koje su utvrđene pre početka sezone, odnosno da se šampion dobije nakon plej-ofa u kome bi prvoplasirani tim iz ligaškog dela imao prednost domaćeg terena, za koju se pošteno izborio kolo pre kraja, onda proglasiti šampiona. Poništiti sezonu u kojoj je 90% utakmica odigrano bi bilo suludo i zlonamerno, a F4 na neutralnom terenu bi odgovarao svima osim prvoplasiranom iz ligaškog dela sezone. Prema tome, organizujte plej-of, makar i na uštrb domaćih šampionata, koji su apsolitno nebitni, ili proglasite šampiona na osnovu važeće tabele. Sve ostalo je nepravedno. Partizan treba pomenuti bediti tri puta u finalnoj seriji, a podsetiću vas da je u ovoj sezoni, i svim takmičenjima, samo jednom izgubio kao domaćin.

One night in May

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.

Sasha

pre 4 godine

Partizanu dodijeliti titulu, Zadar ispada u drugu ligu a Borac upada u prvu. Opcionalno je da MZT igra sa Megom za mjesto u Prvoj ligi, ali zna se da bi Misko napravio malverzaciju da njegov klub ostane prvoligas. Ovo je jedini logican rezultat stvari, medjutim, nazalost, bice kako kaze zajednicki vlasnik treceplasiranog i sedmoplasiranog kluba

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Organizovati f4, ali da Partizan bude domaćin. Zaslužio je bar toliko, obzirom da je u regularnom delu sezone bio najbolji. Nije realno da se bilo kome dodeli titula bez završnice, a pogotovo ne da se poništi sezona.

Pitanje je samo kada bi taj turnir mogao da se održi, jer ekipe neće trenirati možda i više od 2 meseca, a pitanje je i u kakvim sastavima će biti posle svega ovoga.
Zeznuta situacija, mnogo zeznuta...

Barrolo

pre 4 godine

Ovdje se samo govori da li Partizan treba da bude sampion ili ne. Pa ljudi sta je sa timovima koji se bore za opstanak. Ako uzmes stanje ovako kako jeste, kolo prije kraja, onda nije pravedno za one koji se bore za opstanak. Da se uslo u play off pa odigralo neko kolo pa da se onda moze pricati da je Partizan zasluzio titulu, pa ajde ok. Ali ovdje se prica kao da ce partizan igrati play of protiv zadra, mege i igokee pa ce se lagano prosetati do titule. Imaju 1-1 sa svim ucesnicima play ofa.

Sacekati pa odigrati u boljim uslovima i gornji dio i donji dio tabele ili proglasiti sezonu zavrsenom i otkazanom. Jedino normalno i logicno rijesenje. Nije se uslo u play of, nije odigrano zadnje kolo. Svasta bi se desavalo u zadnje kolu.

Džoni

pre 4 godine

Kako ljudi ne shvataju da je faktički svejedno kako će se završiti? Prvenstveno se u ABA boriš za tu titulu da bi igrali EL, ali sada se postavlja pitanje koji bi interes i Partizan(ako bi ih proglasili prvacima) i (ili) Zvezda(ako bi se poništila sezona) imali da igraju EL kada posle ovakvog finansijskog sloma nema šanse da će imati budžete ni za KLS a ne za ozbiljniju konkurenciju u EL. Ruski, Turski, Španski i Nemački klubovi će imati i dalje jake budžete, mada moguće i oni mnogo manje nego da je stanje redovno, a o ovima našima ne vredi ni raspravljati. Izbori će proći, tako da će od države dobiti taman toliko da se ne ugase, što bi negde bilo i očekivano. Ne znam baš ko bi posle ovoga mirno gledao deset crnaca kako uzimaju milione državi u kojoj će bezbroj ljudi iz privatnog sektora biti na kolenima?

Džaba ste krečili

pre 4 godine

Sačekajte, da ovo prođe i neka se posle nastavi takmičenje, ako ništa drugo barem u septembru. Ja bi tako uradio. Do kraja maja možda čak i juna neće biti ništa sa sportom.
(Rade)

A kako zamišljaš da se igra u septembru, sa kojim igračima u kojim timovima? Jel si ti svestan da igračima ističu ugovori već u junu. U košarci je retko da postoje višegodišnji ugovori. Šta treba da se sakupljaju po ulici da imaju po 5 igrača da bi se igralo u Julu, Avgustu. Kad će da odrade pripreme, ljudi nisu potrčali već mesec dana a biće i duže. A tek septembar je potpuno druga sezona.

Shvatite vi što vas toliko boli, Partizan je šampion i igra EL a za vas ide ona pesma "ništa od titule ove godine".

gg

pre 4 godine

Nema potrebe u martu/aprilu donositi odluku, kao da vas neko tera. Poslednje kolo i F4 se mogu odrzati u 7 dana, ako vec treba na neki nacin da se ovo razresi. Ako ne bude moglo u junu da se igra, onda proglasite prvog za sampiona i cao, ali ne mora bas sada.

Momir

pre 4 godine

Ako postoje uslovi da se u okviru kalendarske godine tj do kraja juna odigra poslednje kolo kao i play off, da se na terenu odredi pobjednik onda neka bude tako.
Ako uslova nema da budu za sve isti onda poništiti godinu zbog više sile.

Blue moon 2022

pre 4 godine

Nema tu znam ne znam, neka se ceka jun jul ima vremena ako se ovo smiri sve do kraja maja igracima dve, tri nedelje da se pripreme i zavrsiti sezonu kako ne treba a ako se ne smiri do kraja maja e onda cemo verovatno svi zavrsiti ili na sajmu ili u ludnici.

Srbija

pre 4 godine

Jedna strana price je da moze da se dodeli titula partizanu jer je trenutno lider. Druga strana prica...ligaski deo je jedan deo ABA lige, nije ni poceo play off a tu nikome pa ni partizanu nije garantovano da ce zavrsiti prvi. Prema tome ,sta kazu pravila + dogovor izmedju klubova pa kako bude. Ponistenjem sezone ne vidim da bi se ista izgubilo osim sto bi bilo pitanje kako odrediti ko ce gde u Eur takmicenjima

vladanko

pre 4 godine

Borac je zavrsio sezonu na prvom mestu i to sa sedam pobeda više u odnosu na Split i MZT i bilo bi vise nego nepravedno da ne igra ABA1 sledeće sezone!!!

satrap

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

A da je neko drugi na prvom mestu bilo bi - F4 je zakon, sve ostalo je muljanje. Navijacka logika.

Rade

pre 4 godine

Sačekajte, da ovo prođe i neka se posle nastavi takmičenje, ako ništa drugo barem u septembru. Ja bi tako uradio. Do kraja maja možda čak i juna neće biti ništa sa sportom.

Zorowitzki

pre 4 godine

Ljudi, da se nije desio ovaj virus Zvezda i Buducnost bi u polufinalu napravili haos i verovatno rasturili ligu, tako da bi Partizan opet ispastao.

Anonimus

pre 4 godine

Šta god da se odluči nepravedno je, ali to je život.

Neka sednu za sto nacionalne organizacije sa ULEB i FIBA i dogovore se da se sva takmičenja nastave tamo gde su stala i napravi novi kalendar za novu sezonu. Mada ni to nije pravedno, ko zna šta će biti sa timovima u sledećih par meseci, možda se promene celi sastavi, a i da se ne promene serije nekih timova su prekinute, neće sigurno nastaviti u istom ritmu. Neki su dizali formu baš za ovaj period.

Kao što rekoh, svaka odluka je nepravedna i biće oštećenih strana.

gg

pre 4 godine

Nema potrebe u martu/aprilu donositi odluku, kao da vas neko tera. Poslednje kolo i F4 se mogu odrzati u 7 dana, ako vec treba na neki nacin da se ovo razresi. Ako ne bude moglo u junu da se igra, onda proglasite prvog za sampiona i cao, ali ne mora bas sada.

vladanko

pre 4 godine

Borac je zavrsio sezonu na prvom mestu i to sa sedam pobeda više u odnosu na Split i MZT i bilo bi vise nego nepravedno da ne igra ABA1 sledeće sezone!!!

TIGER

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)

Merit Son

pre 4 godine

Malo realnosti. Ekipe su raspustene. Stranci su otisli kucama. Niko ne trenira. Sve i da se u junu, julu steknu neki uslovi, potrebni su bar mesec-dva da se igraci koliko-toliko pripreme za igru. Vecini igraca kojima ugovor istice, istice u junu mesecu. Ova sezona je gotova. Hoce li biti titula dodeljena ili ne zaista ne znam, ali da ce se na terenu privesti kraju nema promil sanse. A sto se tice Evrolige, da je opet igraju Zenit i neke druge smesne ekipe ni to se nece desiti. Evroliga ima nacin kako se popunjava. Licencirane ekipe su sigurne, a ostatak ce vec Bartomeu popuniti. ABA ce imati jednog predstavnika, da je Partizan uzeo Evrokup mozda bi imala i dva predtavnika, ovako mrka kapa. Verovatno Partizan ide u Evroligu, jer prvak ABA nema zagarantovano mesto u Evroligi, ali kada se pogledaju rezultati u Evrokupu i ABA jedino je logicno da Partizan bude taj. Znam da bi neki voleli da bude drugacije, ali ovo je najblize realnosti.

Zorowitzki

pre 4 godine

Ljudi, da se nije desio ovaj virus Zvezda i Buducnost bi u polufinalu napravili haos i verovatno rasturili ligu, tako da bi Partizan opet ispastao.

Nisam čiko ja!

pre 4 godine

Ne može se dekretom srušiti nešto što su timovi radili cele sezone. Ukoliko ne bude moguće završiti sezonu, trebalo bi priznati realnost i zatečeno stanje na tabeli.

Anonimus

pre 4 godine

Šta god da se odluči nepravedno je, ali to je život.

Neka sednu za sto nacionalne organizacije sa ULEB i FIBA i dogovore se da se sva takmičenja nastave tamo gde su stala i napravi novi kalendar za novu sezonu. Mada ni to nije pravedno, ko zna šta će biti sa timovima u sledećih par meseci, možda se promene celi sastavi, a i da se ne promene serije nekih timova su prekinute, neće sigurno nastaviti u istom ritmu. Neki su dizali formu baš za ovaj period.

Kao što rekoh, svaka odluka je nepravedna i biće oštećenih strana.

Momir

pre 4 godine

Ako postoje uslovi da se u okviru kalendarske godine tj do kraja juna odigra poslednje kolo kao i play off, da se na terenu odredi pobjednik onda neka bude tako.
Ako uslova nema da budu za sve isti onda poništiti godinu zbog više sile.

Неко123

pre 4 godine

Ovdje se samo govori da li Partizan treba da bude sampion ili ne. Pa ljudi sta je sa timovima koji se bore za opstanak. Ako uzmes stanje ovako kako jeste, kolo prije kraja, onda nije pravedno za one koji se bore za opstanak. Da se uslo u play off pa odigralo neko kolo pa da se onda moze pricati da je Partizan zasluzio titulu, pa ajde ok. Ali ovdje se prica kao da ce partizan igrati play of protiv zadra, mege i igokee pa ce se lagano prosetati do titule. Imaju 1-1 sa svim ucesnicima play ofa.

Sacekati pa odigrati u boljim uslovima i gornji dio i donji dio tabele ili proglasiti sezonu zavrsenom i otkazanom. Jedino normalno i logicno rijesenje. Nije se uslo u play of, nije odigrano zadnje kolo. Svasta bi se desavalo u zadnje kolu.
(Barrolo, 30. mart 2020 14:33)

Мени није јасно како људи не схватају да не постоји праведно решење, тако да се гледа оно које је најправедније од понуђених! Наравно било би идеално одиграти све утакмице и плеј оф, али то се неће десити. Није реално ни сачекати и одиграти касније - странци отишли, уговори ће престати, чак и да сви дођу ко зна у којој ће форми бити - значи ем није реално ем не би било праведно јер би тимови изгледали потпуно другачије. Отказати сезону? Значи клубови инвестирали паре и пуф пара није ни било. Клубови из лиге 2 се борили да пређу у лигу 1 и пуф ништа ни од тога. Да, то је сигурно много праведније него узети поредак једно коло пре краја (а први на табели се не би мењао).

Džaba ste krečili

pre 4 godine

Sačekajte, da ovo prođe i neka se posle nastavi takmičenje, ako ništa drugo barem u septembru. Ja bi tako uradio. Do kraja maja možda čak i juna neće biti ništa sa sportom.
(Rade)

A kako zamišljaš da se igra u septembru, sa kojim igračima u kojim timovima? Jel si ti svestan da igračima ističu ugovori već u junu. U košarci je retko da postoje višegodišnji ugovori. Šta treba da se sakupljaju po ulici da imaju po 5 igrača da bi se igralo u Julu, Avgustu. Kad će da odrade pripreme, ljudi nisu potrčali već mesec dana a biće i duže. A tek septembar je potpuno druga sezona.

Shvatite vi što vas toliko boli, Partizan je šampion i igra EL a za vas ide ona pesma "ništa od titule ove godine".

Blue moon 2022

pre 4 godine

Nema tu znam ne znam, neka se ceka jun jul ima vremena ako se ovo smiri sve do kraja maja igracima dve, tri nedelje da se pripreme i zavrsiti sezonu kako ne treba a ako se ne smiri do kraja maja e onda cemo verovatno svi zavrsiti ili na sajmu ili u ludnici.

Panta SD

pre 4 godine

00

U ABA da se proglasi Partizan za prvaka, u Linglongu da se nastavi prvenstvo jer Zvezda ima samo 4 pobede više od prvog pratioca. To se realno stiže.
I Evrokup da se dodeli Partizanu jer su mleli sve redom...
Jedino me interesuje, kad su već toliko moćni, zašto se plaše da pošteno igraju i na terenu osvoje pomenute trofeje?
(CJC, 30. mart 2020 17:57)

Na kom terenu, jado, kada ce svaka veca sala za fizicko biti bolnica za bolesne od korone sledecih par meseci .
Eto vam i Kup Srbije samo nemojte vi o skrivalici i kićenju tudjim perjem tj.igranje evrologaskih takmicenja u tudje ime.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Organizovati f4, ali da Partizan bude domaćin. Zaslužio je bar toliko, obzirom da je u regularnom delu sezone bio najbolji. Nije realno da se bilo kome dodeli titula bez završnice, a pogotovo ne da se poništi sezona.

Pitanje je samo kada bi taj turnir mogao da se održi, jer ekipe neće trenirati možda i više od 2 meseca, a pitanje je i u kakvim sastavima će biti posle svega ovoga.
Zeznuta situacija, mnogo zeznuta...

Dragon

pre 4 godine

Da li se ljudi boje da kažu ili su slepi, ja ne znam. Od nastavka sezone NEMA NIŠTA. Ovakvo stanje u zemlji, regionu, pa i u celom svetu je do juna. Da li slušate vi vesti šte kaže veliki ON i ,,četvoro'' ljudi oko njega koji jedini rade. Kad ovo prođe, ne može se odmah sutra početi igrati poslednje kolo i F4, a tu je i domaća liga, koja još nije ni počela. Ne treba ni spominjati koliko će trebati igračima da se vrate u formu posle izolacije. Oni uglavnom ne izlaze napolje i igraju igrice. Malo je onih koji žive u kućama sa dvorištem, pa su iole aktivni. A stranci... Tako da ostaje poništenje ili proglašenje.

Del Piero#10

pre 4 godine

Ako ne bude prostora da se takmičenje završi po propozicijama koje su utvrđene pre početka sezone, odnosno da se šampion dobije nakon plej-ofa u kome bi prvoplasirani tim iz ligaškog dela imao prednost domaćeg terena, za koju se pošteno izborio kolo pre kraja, onda proglasiti šampiona. Poništiti sezonu u kojoj je 90% utakmica odigrano bi bilo suludo i zlonamerno, a F4 na neutralnom terenu bi odgovarao svima osim prvoplasiranom iz ligaškog dela sezone. Prema tome, organizujte plej-of, makar i na uštrb domaćih šampionata, koji su apsolitno nebitni, ili proglasite šampiona na osnovu važeće tabele. Sve ostalo je nepravedno. Partizan treba pomenuti bediti tri puta u finalnoj seriji, a podsetiću vas da je u ovoj sezoni, i svim takmičenjima, samo jednom izgubio kao domaćin.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!
(Tvoj brat Erdogan, 30. mart 2020 14:57)

Evo Erdogane, da ja odgovorim. Pravilnikom je sezona 98/99 predviđala plejof, pa ste otišli u EL jer je uvaženo trenutno stanje na tabeli. Jel sad sve jasno?

Antipropaganda fudbala

pre 4 godine

Liga da se ponisti. Isti ucesnici sledece godine kao i ove. U EL da ide Zvezda, u EK da idu Cedevita, Buducnost i Igokea kao i ove sezone. To je jedino posteno ako vec ne moze da se nastavi da se se igra.
(Gossa placa Zeljko, 30. mart 2020 16:38)

Hmmm....a mozes li molim te da mi kazes, naravno da iskljucis to svoje navijacko opredeljenje, po kojoj zdravoj logici je ovo najpostenije, odnosno kako ti iskljucivo kazes, jedino posteno? A kada mi odgovoris budi uveren da je Zvezda sto je igrala Evroligu igrala je, ima sad opet da ceka jednu deceniju da je igra....mozda. I slobodno nastavi da se tesis da cete je opet igrati jer je to, jel tako, jedino posteno. Stvarno nista gore od Zvezdinih kosarkaskih navijaca.

De Guzman

pre 4 godine

Proglasiti Partizan šampionom ABA lige i za ovu i za sledeću sezonu. Takođe, titula Evrokupa za ovu sezonu se podrazumeva i direktan plasman na F4 Evrolige sledeće sezone uz njihovu organizaciju na domaćem terenu u Laktašima. Zaslužili su. Dodao bih još i šampionski NBA prsten, mada to ostaje da se vidi jer i Milvoki Baksi imaju svoje argumente, doduše ne tako jake i čvrste kao Ostoja, svedoci i avangarda. Što se tiče drafta, prvih 5 pikova prema zaslugama svakako sleduje Partizanu, to je svima jasno i to se ne dovodi u pitanje.

Неко123

pre 4 godine

Neko 123, da li ti covece uopste pratis kosarku. Pa te 2013 i Zvezda i Partizan su isli u EL kao finalist F4. To je ujedno i poslednja sezona kada je Partizan igrao EL jer se vec sledece godine desio sveti Nolan Smit. Ali je Partizan te godine igrao. Informisite se ljudi pre komentara kada vec ne pamtite.
(Gossa placa Zeljko, 30. mart 2020 16:35)

У праву си извини, моја грешка. Али је поента иста - тих година се ишло и по табели. Погледај следећу годину када се десио тај "свети" Ноал Смит - тада вас је разбуцала Цибона и у финалу су играли Цибона и Цедевита. Ко је следеће сезоне био у ЕЛ? Звезда опет. Због чега? Зато што је Цибона одустала због финансијске ситуације а Звезда је ушла - због ТАБЕЛЕ.

Djalma

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14) # Link komentara

Sta je bilo 99g, jel zavrseno prvenstvo, jel odigran plej of, da li se bunio neko?

Неко123

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28)

Да - у НОРМАЛНИМ условима. Ваљда је јасно да није могуће завршити сезону као што је нормално већ треба наћи неко решење које је извољиво. Па и да се све одигра касније, можеш исто да кажеш да то није у реду јер то није по правилнику. Примери из 2013. и 2018. немају благе везе с везом јер ту сезона није прекинута већ је приведена крају. А ти би последњи требао да се буниш за 2013. јер је Игокеа требала да иде у ЕЛ због стања на табели али није јер није испуљавала ЕЛ услове. Није отишао Партизан који је освојио АБА лигу већ Црвена Звезда - због стања на табели.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28)

Koji si ti fenomen. Porediš vanredno stanje sa regularnim. Evo plačem od smeha već 10 minuta.

Sasha

pre 4 godine

Partizanu dodijeliti titulu, Zadar ispada u drugu ligu a Borac upada u prvu. Opcionalno je da MZT igra sa Megom za mjesto u Prvoj ligi, ali zna se da bi Misko napravio malverzaciju da njegov klub ostane prvoligas. Ovo je jedini logican rezultat stvari, medjutim, nazalost, bice kako kaze zajednicki vlasnik treceplasiranog i sedmoplasiranog kluba

One night in May

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.

sasa

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28) # Link komentara
Mora da se odigra plej of iz 99. pa onda ovaj. Polako mora redom da ide .

Rade

pre 4 godine

Džaba ste krečili, 30. mart 2020

Inače, ja sam Partizanovac i ovo sam napisao, da ne bi sledećih par godina a možda i decenija slušao kuknjavu i saopštenja od onih, koji su dvsdput ušli u EL za zelenim stolom. Da ih razbijemo pošteno, na terenu, jer su to zaslužili!

Srbija

pre 4 godine

Jedna strana price je da moze da se dodeli titula partizanu jer je trenutno lider. Druga strana prica...ligaski deo je jedan deo ABA lige, nije ni poceo play off a tu nikome pa ni partizanu nije garantovano da ce zavrsiti prvi. Prema tome ,sta kazu pravila + dogovor izmedju klubova pa kako bude. Ponistenjem sezone ne vidim da bi se ista izgubilo osim sto bi bilo pitanje kako odrediti ko ce gde u Eur takmicenjima

Dejan CZ

pre 4 godine

Svaka opcija sem proglasenja pobednika je legitimna...ABA liga tek u plej offu dobija na znacaju jer klubovi preko cele godine kroz trening ligu se zagrevaju za glavni deo onog sto liga nosi...Videli ste sve ove godine i u EL kako pojedini klubovi kalkulisu pa gube neke nevazne meceve da bi za plej off tempirali formu...Proglasiti sampiona na osnovu kalkulantske lige je u rangu kao kada bi klubovi kroz prijateljske utakmice isli na EP...Nije jos ni april i nema potrebe za zurbom niti za saopstenjima...daleko je jul mesec kada sve moze da se organizuje i odigra u slucaju pobede nad koronom...Pratiti samo odluke EL i ABA ligu usaglasavati sa njima.

Trojka iz bloka

pre 4 godine

U svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!

Bob Sent Kler

pre 4 godine

@ pivski stomak
Kakve veze ima sto su u pitanju četiri države, kako smatraju da je najpravednije tako će i doneti. Ja ne mislim da je pravedno da se titula odluci tako sto ce razigravati timovi koji dva meseca nisu bili zajedno, trenirali, pitanje je ko je i individualno trenirao. Posle 2m ili više ne igranja da se odmah igra utakmica za sampiona? Pa to stvarno nije u redu. I mislim da tu niko od 2-4 mesta ne moze da izgubi. I zato su vasi predlozi navijacki, a ne pravdom obojeni. Po mom mišljenju časnije bi bilo lutrija da izvlači šampiona.

andrejka

pre 4 godine

A gde to piše? Evo treći put čitam pravilnik i kazne od a-h. I nigde ne piše da zbog nedolaska se timu zabranjuje učešće na Play off. Disiplinska odluka 20:0 na koju postoji pravo žalbe a konačnu odluku niko nije doneo. Znači nema konačne odluke gde na kraju stoji pouka o pravnom leku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pivski stomak, 30. mart 2020 16:52)

Ne pise play off nego narednu rundu takmicenja. U ovom slucaju je to play off. Da je bilo polufinale play offa ne bi mogao da igra finale. Da li ti je sada jasnije? Ajde procitaj jos jednom i shvatices zasto ne pise play off. U svakom slucaju vec je napravljena materijalna povreda tog pravilnika kada je Zvezdi vracen bod. Kada ga vec citas dodji i do tog dela.

Rade

pre 4 godine

Sačekajte, da ovo prođe i neka se posle nastavi takmičenje, ako ništa drugo barem u septembru. Ja bi tako uradio. Do kraja maja možda čak i juna neće biti ništa sa sportom.

pivski stomak

pre 4 godine

svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!
(Trojka iz bloka, 30. mart 2020 17:20)

Jeste, kada su u pitanju nacionalne lige tj timovi iz iste države. Da li misliš da će EL da kaže prvak je Efes jer je trenutno prvi

satrap

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

A da je neko drugi na prvom mestu bilo bi - F4 je zakon, sve ostalo je muljanje. Navijacka logika.

Pivski stomak

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju

Džoni

pre 4 godine

Kako ljudi ne shvataju da je faktički svejedno kako će se završiti? Prvenstveno se u ABA boriš za tu titulu da bi igrali EL, ali sada se postavlja pitanje koji bi interes i Partizan(ako bi ih proglasili prvacima) i (ili) Zvezda(ako bi se poništila sezona) imali da igraju EL kada posle ovakvog finansijskog sloma nema šanse da će imati budžete ni za KLS a ne za ozbiljniju konkurenciju u EL. Ruski, Turski, Španski i Nemački klubovi će imati i dalje jake budžete, mada moguće i oni mnogo manje nego da je stanje redovno, a o ovima našima ne vredi ni raspravljati. Izbori će proći, tako da će od države dobiti taman toliko da se ne ugase, što bi negde bilo i očekivano. Ne znam baš ko bi posle ovoga mirno gledao deset crnaca kako uzimaju milione državi u kojoj će bezbroj ljudi iz privatnog sektora biti na kolenima?

reflektor

pre 4 godine

U ABA 2 je sve jasno,Borac je dominantan bio ove sezone i pravac u ABA.Kao kad bi Liverpulu oduzeli titulu a ljudi 20 bodova vise od drugog na tabeli.E sad,Partizan jeste pokazao najvise DO Play-offa.Plus nije dominantan jer sa konkurentima ima 1-1 mesjusobno.A plus sto je Play-off nesto drugo od regularnog dela.Situacija zeznuta bas i resenje nece svakome da se svidi.Stranci su otisli,pitanje dal ce da igraju,a i generalno svi igraci su ispali i tek ce za dva meseca da ispadnu iz forme.Veliko je pitanje sta ce i kako ce

ACM

pre 4 godine

Најреалније је да се сезона поништи. Али свакако да је Партизан заслужио да буде у ЕЛ. Е сад сигуран сам да ЕЛ води рачуна о свим тимовима који су играли ЕЛ у овој сезони и да Звезда практично није добила прилику да се поново квалификује за исту. Сигуран сам да би Звезда лагано била на пол позицији да је била фокусирана на АБА лигу. Објективно Звезда је играла много теже утакмице од Партизана. Тако да је могуће да ће ЕЛ направити неку врсту компромиса или мини квалификација за сезону 2020-21. Јер осим Звезде у сличној ситуацији су Валенсија и Зенит можда још неки клуб. Такође верујем да ће Еуролига ( Ђорди ) имати у виду то што је Звезда увек била уз њих, а Партизан је имао излет у ФИБА ЛШ. Најбољи сценарио био би да неким чудом добијемо 2 представника у ЕЛ. Партизан као првопласирани у АБА и Звезда као члан ЕЛ из сезоне 2019-20 која вероватно неће бити завршена. И да у наредној сезони имамо што више домаћих играча у нашим најбољим клубовима. Спортски поздрав...
(boki, 30. mart 2020 15:09)
Blago tebi lafe kad se uzdaš u nekog ko iz godine u godinu obesmišljava klupsku košarku u Evropi!

Walldorf

pre 4 godine

Pre nego sto ovde ostavite komentar,"Grobari",procitajte izjavu vaseg Predsednika kluba.Ali,od prvog do poslednjeg slova.Pa kad se tamo obavestite o situaciji u KK Partizan,onda dodjite na ovu temu.Na vasem mestu bih se zapitao,kako cete isplatiti tridesetak stranih igraca od prosle i ove sezone.Pamet u glavu,pa komentar u odredjeno polje...

Darko

pre 4 godine

znaci to je to, bez sampiona, e sad, da li se evroliga igra sa ovim timovima ili ce neke druge ekipe da igraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 30. mart 2020 13:44)

Tamiš ide za sledeću sezonu "to je to".

CJC

pre 4 godine

Na kom terenu, jado, kada ce svaka veca sala za fizicko biti bolnica za bolesne od korone sledecih par meseci .
Eto vam i Kup Srbije samo nemojte vi o skrivalici i kićenju tudjim perjem tj.igranje evrologaskih takmicenja u tudje ime.
(Panta SD, 30. mart 2020 18:39)

Jbt, jel te nije sramota ovo da napišeš? Iste godine pod istim uslovima smo i jedni i drugi usli u EL umesto Hrvata i ti pišeš da nas treba da bude sram? Vas ne? To što ste osnovani u Zagrebu opet ne opravdava što ste Cedeviti oteli mesto u EL.

Barrolo

pre 4 godine

Ovdje se samo govori da li Partizan treba da bude sampion ili ne. Pa ljudi sta je sa timovima koji se bore za opstanak. Ako uzmes stanje ovako kako jeste, kolo prije kraja, onda nije pravedno za one koji se bore za opstanak. Da se uslo u play off pa odigralo neko kolo pa da se onda moze pricati da je Partizan zasluzio titulu, pa ajde ok. Ali ovdje se prica kao da ce partizan igrati play of protiv zadra, mege i igokee pa ce se lagano prosetati do titule. Imaju 1-1 sa svim ucesnicima play ofa.

Sacekati pa odigrati u boljim uslovima i gornji dio i donji dio tabele ili proglasiti sezonu zavrsenom i otkazanom. Jedino normalno i logicno rijesenje. Nije se uslo u play of, nije odigrano zadnje kolo. Svasta bi se desavalo u zadnje kolu.

CJC

pre 4 godine

U ABA da se proglasi Partizan za prvaka, u Linglongu da se nastavi prvenstvo jer Zvezda ima samo 4 pobede više od prvog pratioca. To se realno stiže.
I Evrokup da se dodeli Partizanu jer su mleli sve redom...
Jedino me interesuje, kad su već toliko moćni, zašto se plaše da pošteno igraju i na terenu osvoje pomenute trofeje?

isprani mozgovi

pre 4 godine

svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!
(Trojka iz bloka, 30. mart 2020 17:20)


Aba nije srpska liga...ako to jos nisi znao.
A, ako ti se povraca to je mozda znak da si noseći, proveri ti to

Filly

pre 4 godine

Sta se palite bre? Sve ce odluciti stranci,tj.sta odluce evroliga i evro kup. Te odluke ce direktno uticati na mucenu Abicu. Mi moz da odlucujemo jedino za nasu ligicu,gde pola igraca osim kosarke radi i sporedni posao,ili je kosarka sporedna? Kosarks nam propada,lopate i romi se raspravljaju...koga je briga za okk,bkk,Borac Cacak?

Tvoj brat Erdogan

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Liga da se ponisti. Isti ucesnici sledece godine kao i ove. U EL da ide Zvezda, u EK da idu Cedevita, Buducnost i Igokea kao i ove sezone. To je jedino posteno ako vec ne moze da se nastavi da se se igra.

Tvoj brat Erdogan

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!
(Tvoj brat Erdogan, 30. mart 2020 14:57)

Evo Erdogane, da ja odgovorim. Pravilnikom je sezona 98/99 predviđala plejof, pa ste otišli u EL jer je uvaženo trenutno stanje na tabeli. Jel sad sve jasno?
(Vojvoda Momčilo, 30. mart 2020 17:15)
Opet nije. Daj bre nesto iz ovog milenijuma! Ili iz ovog veka bar!

pivski stomak

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)

A gde to piše? Evo treći put čitam pravilnik i kazne od a-h. I nigde ne piše da zbog nedolaska se timu zabranjuje učešće na Play off. Disiplinska odluka 20:0 na koju postoji pravo žalbe a konačnu odluku niko nije doneo. Znači nema konačne odluke gde na kraju stoji pouka o pravnom leku.

boki

pre 4 godine

Најреалније је да се сезона поништи. Али свакако да је Партизан заслужио да буде у ЕЛ. Е сад сигуран сам да ЕЛ води рачуна о свим тимовима који су играли ЕЛ у овој сезони и да Звезда практично није добила прилику да се поново квалификује за исту. Сигуран сам да би Звезда лагано била на пол позицији да је била фокусирана на АБА лигу. Објективно Звезда је играла много теже утакмице од Партизана. Тако да је могуће да ће ЕЛ направити неку врсту компромиса или мини квалификација за сезону 2020-21. Јер осим Звезде у сличној ситуацији су Валенсија и Зенит можда још неки клуб. Такође верујем да ће Еуролига ( Ђорди ) имати у виду то што је Звезда увек била уз њих, а Партизан је имао излет у ФИБА ЛШ. Најбољи сценарио био би да неким чудом добијемо 2 представника у ЕЛ. Партизан као првопласирани у АБА и Звезда као члан ЕЛ из сезоне 2019-20 која вероватно неће бити завршена. И да у наредној сезони имамо што више домаћих играча у нашим најбољим клубовима. Спортски поздрав...

Igokea since 2007

pre 4 godine

F4 ili ponavljanje sezone. A moze i da se proglasi sampion - Crvena zvezda, koja bi, da nije stavila akcenat na Eurokrem takmicenje znajuci da se igra plej-of ABA, otreskala Cipiripi momcad.

pivski stomak

pre 4 godine

Ne pise play off nego narednu rundu takmicenja. U ovom slucaju je to play off. Da je bilo polufinale play offa ne bi mogao da igra finale. Da li ti je sada jasnije? Ajde procitaj jos jednom i shvatices zasto ne pise play off. U svakom slucaju vec je napravljena materijalna povreda tog pravilnika kada je Zvezdi vracen bod. Kada ga vec citas dodji i do tog dela.
(andrejka, 30. mart 2020 17:18)

Član 31 disciplnskog pravlnika glasi "Odbijanje igranja utakmice ili neopravdani dolazak na utakmicu" Šta ti nije jasno. Neopravdani dolazak ne dolazi u obzir jer je Zvezda dva puta bila u avionu. Postoji i klauzula viša sila. A ta viša sila je procena bezbednosnih struktura države Srbije. Da je ovde mogao da se primeni član 31 viši organ ABA ni doneo konačnu odluku. Naredni članovi kažu o ponavljanju utakmice. Onda se kaže da kažnjeni klub ima pravo žalbe i da odluka mora da se donese u roku od 15 dana ili izuzetnom slučaju 30 dana i navodi se koji su to slučaju. Prošlo više od mesec dana a odluka nije donešena pa eto razloga i da liga bude neregularna. Zamisli da UEFA kažnjava neki klub sledeće sezone? Odluka o kazni može se primeniti u sledećoj sezon primer igranje bez gledalaca

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Neko 123, tacno. Zvezda je isla kao prva na tabeli po tadasnjem pravilniku da ako neko od finalsista odustane, tim koji je prvi na tabeli ide u EL. Da je Partizan bio prvi, isao bi on. Taj pravilnik je promenjen pre 5 godina i kakve veze ima sadasnja situacija sa tim pravilnikom od pre 5 godina?

filosof

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14) # Link komentara

Sta je bilo 99g, jel zavrseno prvenstvo, jel odigran plej of, da li se bunio neko?
(Djalma, 30. mart 2020 14:57)

A kada je osnovana Jadranska liga? Osnovana 2001. Ono 1991 je bila liga SiCg ili tadašnje Jugoslavije

pivski stomak

pre 4 godine

Vidim da je jedan moj komentsr dobio gomilu minusa. To govori o mentalnom sklopu većine komentatora. Blago vama deco. Škole ne rade a nastava preko TV neža svrhe. Ni kada nije bilo virusa nuste išli u škole. Važno je bilo da se dernja u Areni

zdravkogf

pre 4 godine

Štose pozivate na 99 godinu pa tad je zvezda bila u bojiem finasiskom stanju. Sto nema veze sa ovim jer ovde nijese odigro pleof. Te godine je odigran ali presudila finasije i dvorana. Zato nemoj nešto usperudjujes ono sto se nemoze isporediti. Jesi svatio ako nisi onda mi je zao tisi od sve prilike nedokazan pa tako nevrediti dokumentovati. Pozdrav

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Neko 123, da li ti covece uopste pratis kosarku. Pa te 2013 i Zvezda i Partizan su isli u EL kao finalist F4. To je ujedno i poslednja sezona kada je Partizan igrao EL jer se vec sledece godine desio sveti Nolan Smit. Ali je Partizan te godine igrao. Informisite se ljudi pre komentara kada vec ne pamtite.

Dragan

pre 4 godine

ABA je liga klubova, kako klubovi izglasaju tako će da bude.

Verovatno se čeka stav EL, pa na osnovu toga da se izjasne i klubovi. Što se tiče borbe za opstanak mislim da će se ići na proširenje ABA za 2 kluba. Kratkoročno bi bilo dobro, ali dugoročno ne...vidimo da reionalna liga sa više od 12 klubova nema smisla, nemamo ni kvalitet ni finansije za veću ligu.

sofronije

pre 4 godine

Posle pauze od mesec dana da neko izadje na teren i igra play-off? Pitajte NBA igrace da li bi tako nesto radili, bez dana treninga u teretani/na terenu?

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 4 godine

Na farbajte narod, ABA liga se nece nastaviti iz milion razloga, veliko je pitanje i kada ce poceti sledeca sezona! Jedina dilema je da li ce sezona biti ponistena ili ce Partizan biti Sampion. Videcemo ko ima jaci lobi, a tu plasim se Partizan nema sta da trazi...

Zorowitzki

pre 4 godine

Ljudi, da se nije desio ovaj virus Zvezda i Buducnost bi u polufinalu napravili haos i verovatno rasturili ligu, tako da bi Partizan opet ispastao.

Momir

pre 4 godine

Ako postoje uslovi da se u okviru kalendarske godine tj do kraja juna odigra poslednje kolo kao i play off, da se na terenu odredi pobjednik onda neka bude tako.
Ako uslova nema da budu za sve isti onda poništiti godinu zbog više sile.

Pivski stomak

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Liga da se ponisti. Isti ucesnici sledece godine kao i ove. U EL da ide Zvezda, u EK da idu Cedevita, Buducnost i Igokea kao i ove sezone. To je jedino posteno ako vec ne moze da se nastavi da se se igra.

TIGER

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)

gg

pre 4 godine

Nema potrebe u martu/aprilu donositi odluku, kao da vas neko tera. Poslednje kolo i F4 se mogu odrzati u 7 dana, ako vec treba na neki nacin da se ovo razresi. Ako ne bude moglo u junu da se igra, onda proglasite prvog za sampiona i cao, ali ne mora bas sada.

Dejan CZ

pre 4 godine

Svaka opcija sem proglasenja pobednika je legitimna...ABA liga tek u plej offu dobija na znacaju jer klubovi preko cele godine kroz trening ligu se zagrevaju za glavni deo onog sto liga nosi...Videli ste sve ove godine i u EL kako pojedini klubovi kalkulisu pa gube neke nevazne meceve da bi za plej off tempirali formu...Proglasiti sampiona na osnovu kalkulantske lige je u rangu kao kada bi klubovi kroz prijateljske utakmice isli na EP...Nije jos ni april i nema potrebe za zurbom niti za saopstenjima...daleko je jul mesec kada sve moze da se organizuje i odigra u slucaju pobede nad koronom...Pratiti samo odluke EL i ABA ligu usaglasavati sa njima.

Srbija

pre 4 godine

Jedna strana price je da moze da se dodeli titula partizanu jer je trenutno lider. Druga strana prica...ligaski deo je jedan deo ABA lige, nije ni poceo play off a tu nikome pa ni partizanu nije garantovano da ce zavrsiti prvi. Prema tome ,sta kazu pravila + dogovor izmedju klubova pa kako bude. Ponistenjem sezone ne vidim da bi se ista izgubilo osim sto bi bilo pitanje kako odrediti ko ce gde u Eur takmicenjima

Igokea since 2007

pre 4 godine

F4 ili ponavljanje sezone. A moze i da se proglasi sampion - Crvena zvezda, koja bi, da nije stavila akcenat na Eurokrem takmicenje znajuci da se igra plej-of ABA, otreskala Cipiripi momcad.

satrap

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

A da je neko drugi na prvom mestu bilo bi - F4 je zakon, sve ostalo je muljanje. Navijacka logika.

De Guzman

pre 4 godine

Proglasiti Partizan šampionom ABA lige i za ovu i za sledeću sezonu. Takođe, titula Evrokupa za ovu sezonu se podrazumeva i direktan plasman na F4 Evrolige sledeće sezone uz njihovu organizaciju na domaćem terenu u Laktašima. Zaslužili su. Dodao bih još i šampionski NBA prsten, mada to ostaje da se vidi jer i Milvoki Baksi imaju svoje argumente, doduše ne tako jake i čvrste kao Ostoja, svedoci i avangarda. Što se tiče drafta, prvih 5 pikova prema zaslugama svakako sleduje Partizanu, to je svima jasno i to se ne dovodi u pitanje.

Tvoj brat Erdogan

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!
(Tvoj brat Erdogan, 30. mart 2020 14:57)

Evo Erdogane, da ja odgovorim. Pravilnikom je sezona 98/99 predviđala plejof, pa ste otišli u EL jer je uvaženo trenutno stanje na tabeli. Jel sad sve jasno?
(Vojvoda Momčilo, 30. mart 2020 17:15)
Opet nije. Daj bre nesto iz ovog milenijuma! Ili iz ovog veka bar!

One night in May

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.

CJC

pre 4 godine

Na kom terenu, jado, kada ce svaka veca sala za fizicko biti bolnica za bolesne od korone sledecih par meseci .
Eto vam i Kup Srbije samo nemojte vi o skrivalici i kićenju tudjim perjem tj.igranje evrologaskih takmicenja u tudje ime.
(Panta SD, 30. mart 2020 18:39)

Jbt, jel te nije sramota ovo da napišeš? Iste godine pod istim uslovima smo i jedni i drugi usli u EL umesto Hrvata i ti pišeš da nas treba da bude sram? Vas ne? To što ste osnovani u Zagrebu opet ne opravdava što ste Cedeviti oteli mesto u EL.

Sasha

pre 4 godine

Partizanu dodijeliti titulu, Zadar ispada u drugu ligu a Borac upada u prvu. Opcionalno je da MZT igra sa Megom za mjesto u Prvoj ligi, ali zna se da bi Misko napravio malverzaciju da njegov klub ostane prvoligas. Ovo je jedini logican rezultat stvari, medjutim, nazalost, bice kako kaze zajednicki vlasnik treceplasiranog i sedmoplasiranog kluba

boki

pre 4 godine

Најреалније је да се сезона поништи. Али свакако да је Партизан заслужио да буде у ЕЛ. Е сад сигуран сам да ЕЛ води рачуна о свим тимовима који су играли ЕЛ у овој сезони и да Звезда практично није добила прилику да се поново квалификује за исту. Сигуран сам да би Звезда лагано била на пол позицији да је била фокусирана на АБА лигу. Објективно Звезда је играла много теже утакмице од Партизана. Тако да је могуће да ће ЕЛ направити неку врсту компромиса или мини квалификација за сезону 2020-21. Јер осим Звезде у сличној ситуацији су Валенсија и Зенит можда још неки клуб. Такође верујем да ће Еуролига ( Ђорди ) имати у виду то што је Звезда увек била уз њих, а Партизан је имао излет у ФИБА ЛШ. Најбољи сценарио био би да неким чудом добијемо 2 представника у ЕЛ. Партизан као првопласирани у АБА и Звезда као члан ЕЛ из сезоне 2019-20 која вероватно неће бити завршена. И да у наредној сезони имамо што више домаћих играча у нашим најбољим клубовима. Спортски поздрав...

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Neko 123, tacno. Zvezda je isla kao prva na tabeli po tadasnjem pravilniku da ako neko od finalsista odustane, tim koji je prvi na tabeli ide u EL. Da je Partizan bio prvi, isao bi on. Taj pravilnik je promenjen pre 5 godina i kakve veze ima sadasnja situacija sa tim pravilnikom od pre 5 godina?

Walldorf

pre 4 godine

Pre nego sto ovde ostavite komentar,"Grobari",procitajte izjavu vaseg Predsednika kluba.Ali,od prvog do poslednjeg slova.Pa kad se tamo obavestite o situaciji u KK Partizan,onda dodjite na ovu temu.Na vasem mestu bih se zapitao,kako cete isplatiti tridesetak stranih igraca od prosle i ove sezone.Pamet u glavu,pa komentar u odredjeno polje...

Tvoj brat Erdogan

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!

Merit Son

pre 4 godine

Malo realnosti. Ekipe su raspustene. Stranci su otisli kucama. Niko ne trenira. Sve i da se u junu, julu steknu neki uslovi, potrebni su bar mesec-dva da se igraci koliko-toliko pripreme za igru. Vecini igraca kojima ugovor istice, istice u junu mesecu. Ova sezona je gotova. Hoce li biti titula dodeljena ili ne zaista ne znam, ali da ce se na terenu privesti kraju nema promil sanse. A sto se tice Evrolige, da je opet igraju Zenit i neke druge smesne ekipe ni to se nece desiti. Evroliga ima nacin kako se popunjava. Licencirane ekipe su sigurne, a ostatak ce vec Bartomeu popuniti. ABA ce imati jednog predstavnika, da je Partizan uzeo Evrokup mozda bi imala i dva predtavnika, ovako mrka kapa. Verovatno Partizan ide u Evroligu, jer prvak ABA nema zagarantovano mesto u Evroligi, ali kada se pogledaju rezultati u Evrokupu i ABA jedino je logicno da Partizan bude taj. Znam da bi neki voleli da bude drugacije, ali ovo je najblize realnosti.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Neko 123, da li ti covece uopste pratis kosarku. Pa te 2013 i Zvezda i Partizan su isli u EL kao finalist F4. To je ujedno i poslednja sezona kada je Partizan igrao EL jer se vec sledece godine desio sveti Nolan Smit. Ali je Partizan te godine igrao. Informisite se ljudi pre komentara kada vec ne pamtite.

isprani mozgovi

pre 4 godine

svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!
(Trojka iz bloka, 30. mart 2020 17:20)


Aba nije srpska liga...ako to jos nisi znao.
A, ako ti se povraca to je mozda znak da si noseći, proveri ti to

Nisam čiko ja!

pre 4 godine

Ne može se dekretom srušiti nešto što su timovi radili cele sezone. Ukoliko ne bude moguće završiti sezonu, trebalo bi priznati realnost i zatečeno stanje na tabeli.

pivski stomak

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)

A gde to piše? Evo treći put čitam pravilnik i kazne od a-h. I nigde ne piše da zbog nedolaska se timu zabranjuje učešće na Play off. Disiplinska odluka 20:0 na koju postoji pravo žalbe a konačnu odluku niko nije doneo. Znači nema konačne odluke gde na kraju stoji pouka o pravnom leku.

pivski stomak

pre 4 godine

Ne pise play off nego narednu rundu takmicenja. U ovom slucaju je to play off. Da je bilo polufinale play offa ne bi mogao da igra finale. Da li ti je sada jasnije? Ajde procitaj jos jednom i shvatices zasto ne pise play off. U svakom slucaju vec je napravljena materijalna povreda tog pravilnika kada je Zvezdi vracen bod. Kada ga vec citas dodji i do tog dela.
(andrejka, 30. mart 2020 17:18)

Član 31 disciplnskog pravlnika glasi "Odbijanje igranja utakmice ili neopravdani dolazak na utakmicu" Šta ti nije jasno. Neopravdani dolazak ne dolazi u obzir jer je Zvezda dva puta bila u avionu. Postoji i klauzula viša sila. A ta viša sila je procena bezbednosnih struktura države Srbije. Da je ovde mogao da se primeni član 31 viši organ ABA ni doneo konačnu odluku. Naredni članovi kažu o ponavljanju utakmice. Onda se kaže da kažnjeni klub ima pravo žalbe i da odluka mora da se donese u roku od 15 dana ili izuzetnom slučaju 30 dana i navodi se koji su to slučaju. Prošlo više od mesec dana a odluka nije donešena pa eto razloga i da liga bude neregularna. Zamisli da UEFA kažnjava neki klub sledeće sezone? Odluka o kazni može se primeniti u sledećoj sezon primer igranje bez gledalaca

CJC

pre 4 godine

U ABA da se proglasi Partizan za prvaka, u Linglongu da se nastavi prvenstvo jer Zvezda ima samo 4 pobede više od prvog pratioca. To se realno stiže.
I Evrokup da se dodeli Partizanu jer su mleli sve redom...
Jedino me interesuje, kad su već toliko moćni, zašto se plaše da pošteno igraju i na terenu osvoje pomenute trofeje?

zdravkogf

pre 4 godine

Štose pozivate na 99 godinu pa tad je zvezda bila u bojiem finasiskom stanju. Sto nema veze sa ovim jer ovde nijese odigro pleof. Te godine je odigran ali presudila finasije i dvorana. Zato nemoj nešto usperudjujes ono sto se nemoze isporediti. Jesi svatio ako nisi onda mi je zao tisi od sve prilike nedokazan pa tako nevrediti dokumentovati. Pozdrav

Rade

pre 4 godine

Sačekajte, da ovo prođe i neka se posle nastavi takmičenje, ako ništa drugo barem u septembru. Ja bi tako uradio. Do kraja maja možda čak i juna neće biti ništa sa sportom.

filosof

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14) # Link komentara

Sta je bilo 99g, jel zavrseno prvenstvo, jel odigran plej of, da li se bunio neko?
(Djalma, 30. mart 2020 14:57)

A kada je osnovana Jadranska liga? Osnovana 2001. Ono 1991 je bila liga SiCg ili tadašnje Jugoslavije

Barrolo

pre 4 godine

Ovdje se samo govori da li Partizan treba da bude sampion ili ne. Pa ljudi sta je sa timovima koji se bore za opstanak. Ako uzmes stanje ovako kako jeste, kolo prije kraja, onda nije pravedno za one koji se bore za opstanak. Da se uslo u play off pa odigralo neko kolo pa da se onda moze pricati da je Partizan zasluzio titulu, pa ajde ok. Ali ovdje se prica kao da ce partizan igrati play of protiv zadra, mege i igokee pa ce se lagano prosetati do titule. Imaju 1-1 sa svim ucesnicima play ofa.

Sacekati pa odigrati u boljim uslovima i gornji dio i donji dio tabele ili proglasiti sezonu zavrsenom i otkazanom. Jedino normalno i logicno rijesenje. Nije se uslo u play of, nije odigrano zadnje kolo. Svasta bi se desavalo u zadnje kolu.

pivski stomak

pre 4 godine

Vidim da je jedan moj komentsr dobio gomilu minusa. To govori o mentalnom sklopu većine komentatora. Blago vama deco. Škole ne rade a nastava preko TV neža svrhe. Ni kada nije bilo virusa nuste išli u škole. Važno je bilo da se dernja u Areni

Džaba ste krečili

pre 4 godine

Sačekajte, da ovo prođe i neka se posle nastavi takmičenje, ako ništa drugo barem u septembru. Ja bi tako uradio. Do kraja maja možda čak i juna neće biti ništa sa sportom.
(Rade)

A kako zamišljaš da se igra u septembru, sa kojim igračima u kojim timovima? Jel si ti svestan da igračima ističu ugovori već u junu. U košarci je retko da postoje višegodišnji ugovori. Šta treba da se sakupljaju po ulici da imaju po 5 igrača da bi se igralo u Julu, Avgustu. Kad će da odrade pripreme, ljudi nisu potrčali već mesec dana a biće i duže. A tek septembar je potpuno druga sezona.

Shvatite vi što vas toliko boli, Partizan je šampion i igra EL a za vas ide ona pesma "ništa od titule ove godine".

Panta SD

pre 4 godine

00

U ABA da se proglasi Partizan za prvaka, u Linglongu da se nastavi prvenstvo jer Zvezda ima samo 4 pobede više od prvog pratioca. To se realno stiže.
I Evrokup da se dodeli Partizanu jer su mleli sve redom...
Jedino me interesuje, kad su već toliko moćni, zašto se plaše da pošteno igraju i na terenu osvoje pomenute trofeje?
(CJC, 30. mart 2020 17:57)

Na kom terenu, jado, kada ce svaka veca sala za fizicko biti bolnica za bolesne od korone sledecih par meseci .
Eto vam i Kup Srbije samo nemojte vi o skrivalici i kićenju tudjim perjem tj.igranje evrologaskih takmicenja u tudje ime.

Del Piero#10

pre 4 godine

Ako ne bude prostora da se takmičenje završi po propozicijama koje su utvrđene pre početka sezone, odnosno da se šampion dobije nakon plej-ofa u kome bi prvoplasirani tim iz ligaškog dela imao prednost domaćeg terena, za koju se pošteno izborio kolo pre kraja, onda proglasiti šampiona. Poništiti sezonu u kojoj je 90% utakmica odigrano bi bilo suludo i zlonamerno, a F4 na neutralnom terenu bi odgovarao svima osim prvoplasiranom iz ligaškog dela sezone. Prema tome, organizujte plej-of, makar i na uštrb domaćih šampionata, koji su apsolitno nebitni, ili proglasite šampiona na osnovu važeće tabele. Sve ostalo je nepravedno. Partizan treba pomenuti bediti tri puta u finalnoj seriji, a podsetiću vas da je u ovoj sezoni, i svim takmičenjima, samo jednom izgubio kao domaćin.

Rade

pre 4 godine

Džaba ste krečili, 30. mart 2020

Inače, ja sam Partizanovac i ovo sam napisao, da ne bi sledećih par godina a možda i decenija slušao kuknjavu i saopštenja od onih, koji su dvsdput ušli u EL za zelenim stolom. Da ih razbijemo pošteno, na terenu, jer su to zaslužili!

Antipropaganda fudbala

pre 4 godine

Liga da se ponisti. Isti ucesnici sledece godine kao i ove. U EL da ide Zvezda, u EK da idu Cedevita, Buducnost i Igokea kao i ove sezone. To je jedino posteno ako vec ne moze da se nastavi da se se igra.
(Gossa placa Zeljko, 30. mart 2020 16:38)

Hmmm....a mozes li molim te da mi kazes, naravno da iskljucis to svoje navijacko opredeljenje, po kojoj zdravoj logici je ovo najpostenije, odnosno kako ti iskljucivo kazes, jedino posteno? A kada mi odgovoris budi uveren da je Zvezda sto je igrala Evroligu igrala je, ima sad opet da ceka jednu deceniju da je igra....mozda. I slobodno nastavi da se tesis da cete je opet igrati jer je to, jel tako, jedino posteno. Stvarno nista gore od Zvezdinih kosarkaskih navijaca.

pivski stomak

pre 4 godine

svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!
(Trojka iz bloka, 30. mart 2020 17:20)

Jeste, kada su u pitanju nacionalne lige tj timovi iz iste države. Da li misliš da će EL da kaže prvak je Efes jer je trenutno prvi

Djalma

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of. zar je malo puta u NBA onaj koji je usao sa trece cetvrte pozicije uzeo titulu. Nije ovo prvenstvo Srbije i da se kaze . Kraj i titula se dodeljuje trenutno prvoplasiranom. Jedna VTB liga koja ima status kao i ABA donela odluku da nema pobednika iako timovi iz Belorusije, poljske Estonije itd nikakve sanse ni u prvih osam da udju
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14) # Link komentara

Sta je bilo 99g, jel zavrseno prvenstvo, jel odigran plej of, da li se bunio neko?

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Ne mgu da shvatim ove grobare. ajde neka mi neko argumentovano kaze zasto bi se titula dodelila njihovom klubu. U prvenstvu gde ucestvuju klubovi cetiri drzave i gde je pravilnikom predvidjen plej of.
(Pivski stomak, 30. mart 2020 14:14)

Istim tim Pravilnikom na koji se pozivas tim koji ne dodje na mec, gubi isti rezultatom 20:0 i gubi pravo nastupa u narednoj rundi (citaj play offu). I sta cemo sad? :)
(TIGER, 30. mart 2020 14:34)
OK! I opet odgovori coveku na pitanje! Makar Zvezda ne igrala plej of! Daj argumente!
(Tvoj brat Erdogan, 30. mart 2020 14:57)

Evo Erdogane, da ja odgovorim. Pravilnikom je sezona 98/99 predviđala plejof, pa ste otišli u EL jer je uvaženo trenutno stanje na tabeli. Jel sad sve jasno?

Trojka iz bloka

pre 4 godine

U svim ligama se već proglasio kraj, samo kod nas kad zvezda nije prva to mora da se igra u dva dana i 3 na 5. Kako mi je samo muka od vas...tačnije povraća mi se!

Неко123

pre 4 godine

Neko 123, da li ti covece uopste pratis kosarku. Pa te 2013 i Zvezda i Partizan su isli u EL kao finalist F4. To je ujedno i poslednja sezona kada je Partizan igrao EL jer se vec sledece godine desio sveti Nolan Smit. Ali je Partizan te godine igrao. Informisite se ljudi pre komentara kada vec ne pamtite.
(Gossa placa Zeljko, 30. mart 2020 16:35)

У праву си извини, моја грешка. Али је поента иста - тих година се ишло и по табели. Погледај следећу годину када се десио тај "свети" Ноал Смит - тада вас је разбуцала Цибона и у финалу су играли Цибона и Цедевита. Ко је следеће сезоне био у ЕЛ? Звезда опет. Због чега? Зато што је Цибона одустала због финансијске ситуације а Звезда је ушла - због ТАБЕЛЕ.

Blue moon 2022

pre 4 godine

Nema tu znam ne znam, neka se ceka jun jul ima vremena ako se ovo smiri sve do kraja maja igracima dve, tri nedelje da se pripreme i zavrsiti sezonu kako ne treba a ako se ne smiri do kraja maja e onda cemo verovatno svi zavrsiti ili na sajmu ili u ludnici.

Неко123

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28)

Да - у НОРМАЛНИМ условима. Ваљда је јасно да није могуће завршити сезону као што је нормално већ треба наћи неко решење које је извољиво. Па и да се све одигра касније, можеш исто да кажеш да то није у реду јер то није по правилнику. Примери из 2013. и 2018. немају благе везе с везом јер ту сезона није прекинута већ је приведена крају. А ти би последњи требао да се буниш за 2013. јер је Игокеа требала да иде у ЕЛ због стања на табели али није јер није испуљавала ЕЛ услове. Није отишао Партизан који је освојио АБА лигу већ Црвена Звезда - због стања на табели.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28)

Koji si ti fenomen. Porediš vanredno stanje sa regularnim. Evo plačem od smeha već 10 minuta.

vladanko

pre 4 godine

Borac je zavrsio sezonu na prvom mestu i to sa sedam pobeda više u odnosu na Split i MZT i bilo bi vise nego nepravedno da ne igra ABA1 sledeće sezone!!!

andrejka

pre 4 godine

A gde to piše? Evo treći put čitam pravilnik i kazne od a-h. I nigde ne piše da zbog nedolaska se timu zabranjuje učešće na Play off. Disiplinska odluka 20:0 na koju postoji pravo žalbe a konačnu odluku niko nije doneo. Znači nema konačne odluke gde na kraju stoji pouka o pravnom leku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pivski stomak, 30. mart 2020 16:52)

Ne pise play off nego narednu rundu takmicenja. U ovom slucaju je to play off. Da je bilo polufinale play offa ne bi mogao da igra finale. Da li ti je sada jasnije? Ajde procitaj jos jednom i shvatices zasto ne pise play off. U svakom slucaju vec je napravljena materijalna povreda tog pravilnika kada je Zvezdi vracen bod. Kada ga vec citas dodji i do tog dela.

Anonimus

pre 4 godine

Šta god da se odluči nepravedno je, ali to je život.

Neka sednu za sto nacionalne organizacije sa ULEB i FIBA i dogovore se da se sva takmičenja nastave tamo gde su stala i napravi novi kalendar za novu sezonu. Mada ni to nije pravedno, ko zna šta će biti sa timovima u sledećih par meseci, možda se promene celi sastavi, a i da se ne promene serije nekih timova su prekinute, neće sigurno nastaviti u istom ritmu. Neki su dizali formu baš za ovaj period.

Kao što rekoh, svaka odluka je nepravedna i biće oštećenih strana.

sasa

pre 4 godine

Tabela je zakon, sve ostalo je muljanje.
(Djalma, 30. mart 2020 13:16)

Tabela odredjuje raspored za plej of - ne odredjuje sampiona.

Inace titula iz 2013. da se dodeli Igokei 1, jer su oni tad bili prvi na tabeli, a nisu bili sampioni.
Takodje, titula iz 2018. da se dodeli Zvezdi - ona je bila prva na tabeli, a nije bila sampion.

Ako tabela vec odredjuje prvaka.
(One night in May, 30. mart 2020 14:28) # Link komentara
Mora da se odigra plej of iz 99. pa onda ovaj. Polako mora redom da ide .

ACM

pre 4 godine

Најреалније је да се сезона поништи. Али свакако да је Партизан заслужио да буде у ЕЛ. Е сад сигуран сам да ЕЛ води рачуна о свим тимовима који су играли ЕЛ у овој сезони и да Звезда практично није добила прилику да се поново квалификује за исту. Сигуран сам да би Звезда лагано била на пол позицији да је била фокусирана на АБА лигу. Објективно Звезда је играла много теже утакмице од Партизана. Тако да је могуће да ће ЕЛ направити неку врсту компромиса или мини квалификација за сезону 2020-21. Јер осим Звезде у сличној ситуацији су Валенсија и Зенит можда још неки клуб. Такође верујем да ће Еуролига ( Ђорди ) имати у виду то што је Звезда увек била уз њих, а Партизан је имао излет у ФИБА ЛШ. Најбољи сценарио био би да неким чудом добијемо 2 представника у ЕЛ. Партизан као првопласирани у АБА и Звезда као члан ЕЛ из сезоне 2019-20 која вероватно неће бити завршена. И да у наредној сезони имамо што више домаћих играча у нашим најбољим клубовима. Спортски поздрав...
(boki, 30. mart 2020 15:09)
Blago tebi lafe kad se uzdaš u nekog ko iz godine u godinu obesmišljava klupsku košarku u Evropi!

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Organizovati f4, ali da Partizan bude domaćin. Zaslužio je bar toliko, obzirom da je u regularnom delu sezone bio najbolji. Nije realno da se bilo kome dodeli titula bez završnice, a pogotovo ne da se poništi sezona.

Pitanje je samo kada bi taj turnir mogao da se održi, jer ekipe neće trenirati možda i više od 2 meseca, a pitanje je i u kakvim sastavima će biti posle svega ovoga.
Zeznuta situacija, mnogo zeznuta...

Darko

pre 4 godine

znaci to je to, bez sampiona, e sad, da li se evroliga igra sa ovim timovima ili ce neke druge ekipe da igraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 30. mart 2020 13:44)

Tamiš ide za sledeću sezonu "to je to".

Неко123

pre 4 godine

Ovdje se samo govori da li Partizan treba da bude sampion ili ne. Pa ljudi sta je sa timovima koji se bore za opstanak. Ako uzmes stanje ovako kako jeste, kolo prije kraja, onda nije pravedno za one koji se bore za opstanak. Da se uslo u play off pa odigralo neko kolo pa da se onda moze pricati da je Partizan zasluzio titulu, pa ajde ok. Ali ovdje se prica kao da ce partizan igrati play of protiv zadra, mege i igokee pa ce se lagano prosetati do titule. Imaju 1-1 sa svim ucesnicima play ofa.

Sacekati pa odigrati u boljim uslovima i gornji dio i donji dio tabele ili proglasiti sezonu zavrsenom i otkazanom. Jedino normalno i logicno rijesenje. Nije se uslo u play of, nije odigrano zadnje kolo. Svasta bi se desavalo u zadnje kolu.
(Barrolo, 30. mart 2020 14:33)

Мени није јасно како људи не схватају да не постоји праведно решење, тако да се гледа оно које је најправедније од понуђених! Наравно било би идеално одиграти све утакмице и плеј оф, али то се неће десити. Није реално ни сачекати и одиграти касније - странци отишли, уговори ће престати, чак и да сви дођу ко зна у којој ће форми бити - значи ем није реално ем не би било праведно јер би тимови изгледали потпуно другачије. Отказати сезону? Значи клубови инвестирали паре и пуф пара није ни било. Клубови из лиге 2 се борили да пређу у лигу 1 и пуф ништа ни од тога. Да, то је сигурно много праведније него узети поредак једно коло пре краја (а први на табели се не би мењао).

Bob Sent Kler

pre 4 godine

@ pivski stomak
Kakve veze ima sto su u pitanju četiri države, kako smatraju da je najpravednije tako će i doneti. Ja ne mislim da je pravedno da se titula odluci tako sto ce razigravati timovi koji dva meseca nisu bili zajedno, trenirali, pitanje je ko je i individualno trenirao. Posle 2m ili više ne igranja da se odmah igra utakmica za sampiona? Pa to stvarno nije u redu. I mislim da tu niko od 2-4 mesta ne moze da izgubi. I zato su vasi predlozi navijacki, a ne pravdom obojeni. Po mom mišljenju časnije bi bilo lutrija da izvlači šampiona.

Dragon

pre 4 godine

Da li se ljudi boje da kažu ili su slepi, ja ne znam. Od nastavka sezone NEMA NIŠTA. Ovakvo stanje u zemlji, regionu, pa i u celom svetu je do juna. Da li slušate vi vesti šte kaže veliki ON i ,,četvoro'' ljudi oko njega koji jedini rade. Kad ovo prođe, ne može se odmah sutra početi igrati poslednje kolo i F4, a tu je i domaća liga, koja još nije ni počela. Ne treba ni spominjati koliko će trebati igračima da se vrate u formu posle izolacije. Oni uglavnom ne izlaze napolje i igraju igrice. Malo je onih koji žive u kućama sa dvorištem, pa su iole aktivni. A stranci... Tako da ostaje poništenje ili proglašenje.

Džoni

pre 4 godine

Kako ljudi ne shvataju da je faktički svejedno kako će se završiti? Prvenstveno se u ABA boriš za tu titulu da bi igrali EL, ali sada se postavlja pitanje koji bi interes i Partizan(ako bi ih proglasili prvacima) i (ili) Zvezda(ako bi se poništila sezona) imali da igraju EL kada posle ovakvog finansijskog sloma nema šanse da će imati budžete ni za KLS a ne za ozbiljniju konkurenciju u EL. Ruski, Turski, Španski i Nemački klubovi će imati i dalje jake budžete, mada moguće i oni mnogo manje nego da je stanje redovno, a o ovima našima ne vredi ni raspravljati. Izbori će proći, tako da će od države dobiti taman toliko da se ne ugase, što bi negde bilo i očekivano. Ne znam baš ko bi posle ovoga mirno gledao deset crnaca kako uzimaju milione državi u kojoj će bezbroj ljudi iz privatnog sektora biti na kolenima?

reflektor

pre 4 godine

U ABA 2 je sve jasno,Borac je dominantan bio ove sezone i pravac u ABA.Kao kad bi Liverpulu oduzeli titulu a ljudi 20 bodova vise od drugog na tabeli.E sad,Partizan jeste pokazao najvise DO Play-offa.Plus nije dominantan jer sa konkurentima ima 1-1 mesjusobno.A plus sto je Play-off nesto drugo od regularnog dela.Situacija zeznuta bas i resenje nece svakome da se svidi.Stranci su otisli,pitanje dal ce da igraju,a i generalno svi igraci su ispali i tek ce za dva meseca da ispadnu iz forme.Veliko je pitanje sta ce i kako ce

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 4 godine

Na farbajte narod, ABA liga se nece nastaviti iz milion razloga, veliko je pitanje i kada ce poceti sledeca sezona! Jedina dilema je da li ce sezona biti ponistena ili ce Partizan biti Sampion. Videcemo ko ima jaci lobi, a tu plasim se Partizan nema sta da trazi...

Filly

pre 4 godine

Sta se palite bre? Sve ce odluciti stranci,tj.sta odluce evroliga i evro kup. Te odluke ce direktno uticati na mucenu Abicu. Mi moz da odlucujemo jedino za nasu ligicu,gde pola igraca osim kosarke radi i sporedni posao,ili je kosarka sporedna? Kosarks nam propada,lopate i romi se raspravljaju...koga je briga za okk,bkk,Borac Cacak?

Dragan

pre 4 godine

ABA je liga klubova, kako klubovi izglasaju tako će da bude.

Verovatno se čeka stav EL, pa na osnovu toga da se izjasne i klubovi. Što se tiče borbe za opstanak mislim da će se ići na proširenje ABA za 2 kluba. Kratkoročno bi bilo dobro, ali dugoročno ne...vidimo da reionalna liga sa više od 12 klubova nema smisla, nemamo ni kvalitet ni finansije za veću ligu.

sofronije

pre 4 godine

Posle pauze od mesec dana da neko izadje na teren i igra play-off? Pitajte NBA igrace da li bi tako nesto radili, bez dana treninga u teretani/na terenu?