Tenis 57

Nedelja, 16.02.2020.

12:30

Federer: Bio sam osrednji učenik

Rodžer Federer je osvajač 20 Grend slem titula, ali i te kako polaže veliku nadu u obrazovanje mladih, baš kao i njegovi rivali Novak Đoković i Rafael Nadal.

Federer: Bio sam osrednji uèenik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 4 godine

Razmislite vi zasto naša reč obrazovano u sebi sadrži reč OBRAZ. Nas divni jezik. Kada to budete razumeli, posle udubljivanja u termin, biće vam jasno da taj aspekt ne zavisi od knjiga. Tu se ne govori o mentalnom postignuću.
Svako dobro.

Boris

pre 4 godine

jovan, 16. februar 2020 14:06)

Nisu mi nista isplanirali, ja sam milioner, a mozda mi je upravo itekako pomoglo sto znam ko je Frojd:-)))

Boris

pre 4 godine

16. februar 2020 15:43) #

Niko kod nas ne prevodi i pise Zigmund, vec Sigmund Frojd. Pogledaj na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, a to rade mnogo kvalitetniji germanofili od tebe.

Ispao si i....!!!

Mikii

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51)

To je na nivou Djokovica kojeg vi stavljate u istu recenicu sa Teslom. Pa sad konacno shvatite na kom nivou svesti je srpski narod.

Vanja

pre 4 godine

... mučenja sa obrazovanjem ...

(jovan, 16. februar 2020 14:06)

Mučenja sa obrazovanjem?? Znanje je moć!
''Što čovek manje zna, to mu se njegovo znanje čini većim.''
Žan-Žak Ruso

Pretera ga malo

pre 4 godine

Djokovic da je neki naucnik,lekar ili kuvar nebitno,bio bi najbolji na svetu,jednostavno je rodjeni pobednik.Covek zna 10 jezika,kad je kineski savladao mozes misliti kakav je to mozak,a pojedini ovde gramatiku svog jezika jos nisu savladali a spucali u dupe 30 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konan, 16. februar 2020 13:54)

Sta deset, more? 20 jezika najmanje. :)
E sad da objasnim: znati izgovoriti neke recenice je jedna stvar, moci se sporazumevati bezgresno je druga stvar.
Nole zivi u Montecarlu, pa je na RG probao govoriti na francuskom, pa mu publika pocela buuuuuu. Sta je bilo? Rekao neke stvari potpuno pogresno, negativno bilo znacenje, pa se izvinjavao i ispravio i onda nastavio na engleskom. Komentator eurosporta kroz smeh: Mozda je bolje da se drzi engleskog.
Engleski super govori, a ostale koje mu pripisuju sigurno ne.

kanalizacija

pre 4 godine

U jedno stranom časopisu pre desetak i više godina objavljeno je da je Federer bio loš ucenik i da su roditelji bili veoma razočarani. Feder je bio u lošim odnosima sa njima sve dok nije uspeo da se probije u svet tenisa.
Ne vidim sta je tu tako iritirajuće pa da se odmah piše o Đokoviću? Jednostavno to su činjenice, čime se ne umanjuje njegova tenska karijera!

Milan_PT

pre 4 godine

Znate li koliko Djokovic ima razreda srednje skole? Hvala.
(Jumko, 16. februar 2020 13:17)

U svakom slučaju, više nego mnogi drugi sportisti, uključujući i Federera, koji ima samo osnovnu školu. Novak je pohađao Sportsku gimnaziju, gde je završio prva 2 razreda. Tada je došlo do problema, jer je počeo da izostaje zbog turnira, a školske vlasti su se pokazale veoma nefleksibilne. A nije ni bilo čudo, jer je Novak više bio odsutan nego prisutan u školi. Šta se tad desilo ne znam, direktor je hteo da ga izbaci iz škole zbog prevelikog broja izostanaka, Dijana je pretila da će ga prepisati u drugu školu, a da li je, ne sećam se. Dakle, moglo bi se reći da ima bar 2 razreda srednje škole, a možda i više...

Konan

pre 4 godine

Одакле ти идеја да Новак зна десет језика или да зна кинески? Веруј ми да он прави очигледне грешке када прича на енглеском.
(Боки, 16. februar 2020 15:00)

Strucnjak za engleski jezik, zena ne znam joj ime je pricala na tu temu kako stranci govore engleski, Djokovic je u top 3, Nadal je medju najgorima, ti srpski bre ne znas a ovde ces da pises sta Djokovic zna i koliko, sram te bilo! Treba poliglota Novak da ti bude uzor i da se ugledas na njega a ne da pametujes ovde!

Niko

pre 4 godine

Konan

Da se ugleda na udaraca loptice?definitivno,moc medija ima veliku ulogu na narod,pre svega treba da covek proradi na sebi a ne da se ugleda na Djokovica i ostale sportiste,jer oni su tu da zabave masu,za sta oni dobijaju milione,samo ne znam za šta,samo zato sto udaraju jednu lopticu?Sve je danas naopako!

neko normalan

pre 4 godine

Kroz diplomu gledaju samo oni koji nemaju ništa drugo da ti ponude. Trljaju ili ti jednom rečiju nabijaju na nos da se osećaš bednim. Pitaj te ih ovako šta znaju da rade i zašta su sposobni u životu. Većina čeka neki posao u struci ili živi kod svojih sa džerparcem. Čast izuzecima! Al" većini puna usta obrazovanja i papira kupljenih ili ovako stečenih. Ne možeš se takve da smisliš. Jeste lepo je biti obrazovan i steći diplome al'isto tako kroz život te nauči 90% onoga štoo nijedna škola ne može. I ono što je bitno jeste biti snalažljiv u životu. Ponavljam školaa za sebe a kad završiš opet moraš da se obrazuješ. Dakle ni to ne znači upotpunosti. Znači sam se obrazuješ kad obrneš i okreneš na kraju konstatnim radom na sebi.

krema

pre 4 godine

Ovi komentari pokazuju koliko smo jadan narod. Ne treba nam niko, sami ćemo se uništiti.
(Poz iz BG-a, 16. februar 2020 14:34
Jadni , nije im idol Federer. Sram ih bilo!

izhlapjeli starac

pre 4 godine

nacionalni teniski razvojni program teniskog saveza Svajcarske.
Pljuvaci, obratite paznju na ovo. Preuzeo brigu za mladog Rodzera.
ISTO kao ovde. Pa su Djokovici zajmili od koje koga da bi im sin imao uslove. Cudite se zasto ovde ne placa porez?! Za brigu koju je imao kao mlad, za sta?
Pomogao je Srbiji sto puta vise nego sto je drzava zasluzila. I opet, na svakom koraku istice ko je i odakle je.

Боки

pre 4 godine

@Konan
Одакле ти идеја да Новак зна десет језика или да зна кинески? Веруј ми да он прави очигледне грешке када прича на енглеском.

Niko

pre 4 godine

Kada vec pljujes Federera,nezaboravi da su i Djokovic i Nadal isti kao on,kao i uostalom svi profesionalni sportisti,nemaju vremena da se bakcu sa skolom,kada sa loptom zaradjuju milione...

Bl

pre 4 godine

Poznajem ljude koji imaju visoko obrazovanje, pa i magistre i doktore nauka. Sve je u redu dok ćute. Ali, kad progovore, zvuče jako nepismeno. Dakle, vidokoškolska diploma, sama po sebi, nije mjerilo obrazovanosti ( ne mislim na privatne, nazovi fakultete- uglavnom nisu nikakvo mjerilo). A poznajem i druge,koji, sticajem životnih okolnosti, nisu mogli da se školuju nakon osnovnog obrazovanja ili nekog zanata. Milina je s njima razgovarati ili ih samo slušati. Prirodno su elokventni. Zanima ih mnogo toga i trude se da sebi svaki dan otvore novi prozor. Ja sam starija generacija, naučena da puno čita i razgovara. Ako s malo više pažnje čitate komentare na ovom i sličnim portalima, lako je otkriti, ne samo ko je pismen, nego i ko je stariji, a ko mlad ili još djete i vaspitan na internetu.
Svaka generacija ima svoja mjerila vrijednosti i bilo bi nezahvalno i nepošteno hvaliti jedne, a kritikovati druge. Ipak, bez obzira na svu užurbanost i trku da se bude u trendu ( šta god to bilo), preporučujem svakome da bar malo pažnje i s vremene na vrijeme posveti pravoj književnosti. Nema bogatog riječnika i lijepog, sažetog i svima ugodnog izražavanja bez čitanja književnih djela. I moja generacija je imala svoj način izražavanja- žargon. Nije to nikakva novotarija. Ipak mi se čini da se danas jako pretjeruje sa upotrebom izraza koje smo mi nekad zvali šatro ( šatrovački).
Ugledati se treba na sve uspješne ljude, pa i na sportiste, ali ih treba i nadmašiti. Pismenošću svakako.

King Roger.

pre 4 godine

On barem zna da igra tenis a ti ne znaš ništa. Da si barem školu završio pa sve ti presto. Ali za tebe je najveće dostignuće u životu ostaviti ovdje svoj bežlični komentar..
(Mišo, 16. februar 2020 13:33

A ti inace znas sve o meni sta sam zavrsio i ko sam jel?.Povrsno razmisljanje je odlika znas vec kakvih ljudi.

Bl

pre 4 godine

Jedan košarkaš iz SAD je imao ugovor sa francuskim ( Pariz) klubom. Kad su, ga nakon nekog vremena, pitali kako mu se sviđa Pariz, rekao je da je tu samo zbog novca i da ga Pariz ne zanima(!!!????). Bez novca se ne može, ali pobogu! Taj se sigurno vratio u neki NBA klub , napravio kućerinu s televizorima kao kućno kino i u kipatilima. Kupio neka preskupa vozila i sretan je k'o svinja u blatu. Da li treba biti uzor? Ostavljam svakom da sam procjeni sam.

jovan

pre 4 godine

@Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Evo intervju sa Rodzerom:


Q. The experience comes from yourself or some experts like Dr. Freud?
ROGER FEDERER: Don't know him. Who is he?

Q. He was an expert from psychology.
ROGER FEDERER: I don't know.

Q. He was a Swiss, too.
ROGER FEDERER: Is that right? Nope, never needed him.
(Boris, 16. februar 2020 13:13)

Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Pa šta ako nije znao ko je Frojd? Koje dobro je tebi donelo to što znaš? Da ti zivot nije mozda lepši i lakši zbog toga? Od malena smo vaspitavani da živimo po nekom standardnom društveno-botovskom izmisljenom kodu - osnovna, srednja, fakultet, posao, ženidba/udaja, radi radi radi radi da preživis, penzija, smrt. Međutim nekolicinu onih koji odstupe od tog šablona i naprave veliki uspeh u životu nekim drugim putem bez tolikog mučenja sa obrazovanjem (uglavnom bubanjem 90% nebitnih stvari koje nam u zivotu nikad neće trebati), ljudi ovde omalovazavaju i nipodastavaju. E pa imam da ti otkrijem jednu tajnu prijatelju. Slagali su te mama i tata kad si bio mali. Nije suština u zivotu da ucis, ucis I ucis I da radis do neke 23 godine života ono što su ti drugi isplanirali još pre nego što si se rodio. Suština je da radiš ono što voliš i da od toga uspeš da živiš i prehraniš sebe. Ako je to nešto sasvim jednostavno kao "obično" prebacivanje loptice preko mreze, i još uspeš od toga da stekneš ogromno bogatstvo i obezbedis desetine narednih generacija i postaneš slavna ličnost, to znači da imaš znatno viši stepen inteligencijje od velike većine ljudi, da vidiš suštinu koju oni ne vide, i da si prešao igricu zvanu ŽIVOT.

Goran NS

pre 4 godine

@jumko@ Djokovic je skolovaniji, obrazovaniji i vaspitaniji vise od pola skolovanih ljudi u Srbiji( propali sistem obrazovanja), a od tebe 20x vise

banjica

pre 4 godine

Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51)

Nolo ima dva razreda gimnazije, a šamara lopticu.

RUDO

pre 4 godine

Osrednji si i teniser,,nego si imao srecu da vise od pola karijere igras sa jos gorim i da ti oni budu glavni rivali,pa si eto kao postao vise od osrednjeg.Al torturom naseg brata Novaka vracen si na fabricka podesavanja,,tako da si odavno vec opet osrednji.

Mišo

pre 4 godine

Ne bi postigao takve velike uspehe da je isao u skolu.Bravo Rodzo na iskrenost.
(King Roger., 16. februar 2020 13:11)

On barem zna da igra tenis a ti ne znaš ništa. Da si barem školu završio pa sve ti presto. Ali za tebe je najveće dostignuće u životu ostaviti ovdje svoj bežlični komentar..

Konan

pre 4 godine

Djokovic da je neki naucnik,lekar ili kuvar nebitno,bio bi najbolji na svetu,jednostavno je rodjeni pobednik.Covek zna 10 jezika,kad je kineski savladao mozes misliti kakav je to mozak,a pojedini ovde gramatiku svog jezika jos nisu savladali a spucali u dupe 30 godina

Boris

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51

Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Evo intervju sa Rodzerom:


Q. The experience comes from yourself or some experts like Dr. Freud?
ROGER FEDERER: Don't know him. Who is he?

Q. He was an expert from psychology.
ROGER FEDERER: I don't know.

Q. He was a Swiss, too.
ROGER FEDERER: Is that right? Nope, never needed him.

Novak je završio Harvard

pre 4 godine

Srbin Novak je sa 12 godina otišao iz Beograda i ima samo šest razreda osnovne, ne čita ništa, samo gleda Čaka Norisa.

Dragana

pre 4 godine

Nije ništa čudno što vrhunski sportisti uključujući i tenisere ( i ne samo vrhunski ) zapostavljaju škole,pogotovo srednje škole i fakultete, da nije tako ne bi imali karijere kakve imaju.Svako u jednom trenutku odabere dalje obrazovanje ili sport, shodno prioritetima koje ima.Ali to ne znači da ne treba da ulažu u obrazovanje tamo gde mogu, ne može svako postati Rodžer Federer ali svako zaslužuje makar najosnovnije obrazovanje u kome god delu sveta da živi.

dejan

pre 4 godine

Sa jedne strane, zaradio je svaku svoju paru i još gomile za ljude oko sebe, jer ljudi hoće da gledaju tenis i da ti plate. Više nego fer, zarađeno, zasluženo!

Sa druge strane, tragedija je ko su idoli mladih. Likovi koji bezumno i beskorisno biju zelenu loptu preko mreže u sportu gde uspe jedan u milion. Šanse kao na lotou i lažna nada za decu da će doći do slave i milona umesto da urade nešto korisno za planetu.

Едукација

pre 4 godine

Ту је професор Ђоковић да од тебе направи бољег ђака.Ако не можеш да савладаш градиво увек ти остаје емисија Никад није касно,можда ће ти певање ићи од руке.

Dott

pre 4 godine

Stvarno lici na Kaleta gospodara vremena iz 95tice.
Na meču je bilo 51000 gledalaca.
Čim on kaze da je bio osrednji, to znaci da je preskakao plotove, kako je govorio moj pokojni otac.

Goran

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!

kimiko

pre 4 godine

Dobro prica Rodja, vidi se da je iskren. Ali da vidis Rodjo kako je tek sada tesko djaka motivisati. Moras pred katedrom biti u stilu Snapchat-a ili instagrama. U suprotnom, predavanje ti nije zanimljivo...

Goran

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!

Dott

pre 4 godine

Stvarno lici na Kaleta gospodara vremena iz 95tice.
Na meču je bilo 51000 gledalaca.
Čim on kaze da je bio osrednji, to znaci da je preskakao plotove, kako je govorio moj pokojni otac.

Bl

pre 4 godine

Poznajem ljude koji imaju visoko obrazovanje, pa i magistre i doktore nauka. Sve je u redu dok ćute. Ali, kad progovore, zvuče jako nepismeno. Dakle, vidokoškolska diploma, sama po sebi, nije mjerilo obrazovanosti ( ne mislim na privatne, nazovi fakultete- uglavnom nisu nikakvo mjerilo). A poznajem i druge,koji, sticajem životnih okolnosti, nisu mogli da se školuju nakon osnovnog obrazovanja ili nekog zanata. Milina je s njima razgovarati ili ih samo slušati. Prirodno su elokventni. Zanima ih mnogo toga i trude se da sebi svaki dan otvore novi prozor. Ja sam starija generacija, naučena da puno čita i razgovara. Ako s malo više pažnje čitate komentare na ovom i sličnim portalima, lako je otkriti, ne samo ko je pismen, nego i ko je stariji, a ko mlad ili još djete i vaspitan na internetu.
Svaka generacija ima svoja mjerila vrijednosti i bilo bi nezahvalno i nepošteno hvaliti jedne, a kritikovati druge. Ipak, bez obzira na svu užurbanost i trku da se bude u trendu ( šta god to bilo), preporučujem svakome da bar malo pažnje i s vremene na vrijeme posveti pravoj književnosti. Nema bogatog riječnika i lijepog, sažetog i svima ugodnog izražavanja bez čitanja književnih djela. I moja generacija je imala svoj način izražavanja- žargon. Nije to nikakva novotarija. Ipak mi se čini da se danas jako pretjeruje sa upotrebom izraza koje smo mi nekad zvali šatro ( šatrovački).
Ugledati se treba na sve uspješne ljude, pa i na sportiste, ali ih treba i nadmašiti. Pismenošću svakako.

kimiko

pre 4 godine

Dobro prica Rodja, vidi se da je iskren. Ali da vidis Rodjo kako je tek sada tesko djaka motivisati. Moras pred katedrom biti u stilu Snapchat-a ili instagrama. U suprotnom, predavanje ti nije zanimljivo...

Boris

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51

Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Evo intervju sa Rodzerom:


Q. The experience comes from yourself or some experts like Dr. Freud?
ROGER FEDERER: Don't know him. Who is he?

Q. He was an expert from psychology.
ROGER FEDERER: I don't know.

Q. He was a Swiss, too.
ROGER FEDERER: Is that right? Nope, never needed him.

Goran NS

pre 4 godine

@jumko@ Djokovic je skolovaniji, obrazovaniji i vaspitaniji vise od pola skolovanih ljudi u Srbiji( propali sistem obrazovanja), a od tebe 20x vise

izhlapjeli starac

pre 4 godine

nacionalni teniski razvojni program teniskog saveza Svajcarske.
Pljuvaci, obratite paznju na ovo. Preuzeo brigu za mladog Rodzera.
ISTO kao ovde. Pa su Djokovici zajmili od koje koga da bi im sin imao uslove. Cudite se zasto ovde ne placa porez?! Za brigu koju je imao kao mlad, za sta?
Pomogao je Srbiji sto puta vise nego sto je drzava zasluzila. I opet, na svakom koraku istice ko je i odakle je.

dejan

pre 4 godine

Sa jedne strane, zaradio je svaku svoju paru i još gomile za ljude oko sebe, jer ljudi hoće da gledaju tenis i da ti plate. Više nego fer, zarađeno, zasluženo!

Sa druge strane, tragedija je ko su idoli mladih. Likovi koji bezumno i beskorisno biju zelenu loptu preko mreže u sportu gde uspe jedan u milion. Šanse kao na lotou i lažna nada za decu da će doći do slave i milona umesto da urade nešto korisno za planetu.

jovan

pre 4 godine

@Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Evo intervju sa Rodzerom:


Q. The experience comes from yourself or some experts like Dr. Freud?
ROGER FEDERER: Don't know him. Who is he?

Q. He was an expert from psychology.
ROGER FEDERER: I don't know.

Q. He was a Swiss, too.
ROGER FEDERER: Is that right? Nope, never needed him.
(Boris, 16. februar 2020 13:13)

Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Pa šta ako nije znao ko je Frojd? Koje dobro je tebi donelo to što znaš? Da ti zivot nije mozda lepši i lakši zbog toga? Od malena smo vaspitavani da živimo po nekom standardnom društveno-botovskom izmisljenom kodu - osnovna, srednja, fakultet, posao, ženidba/udaja, radi radi radi radi da preživis, penzija, smrt. Međutim nekolicinu onih koji odstupe od tog šablona i naprave veliki uspeh u životu nekim drugim putem bez tolikog mučenja sa obrazovanjem (uglavnom bubanjem 90% nebitnih stvari koje nam u zivotu nikad neće trebati), ljudi ovde omalovazavaju i nipodastavaju. E pa imam da ti otkrijem jednu tajnu prijatelju. Slagali su te mama i tata kad si bio mali. Nije suština u zivotu da ucis, ucis I ucis I da radis do neke 23 godine života ono što su ti drugi isplanirali još pre nego što si se rodio. Suština je da radiš ono što voliš i da od toga uspeš da živiš i prehraniš sebe. Ako je to nešto sasvim jednostavno kao "obično" prebacivanje loptice preko mreze, i još uspeš od toga da stekneš ogromno bogatstvo i obezbedis desetine narednih generacija i postaneš slavna ličnost, to znači da imaš znatno viši stepen inteligencijje od velike većine ljudi, da vidiš suštinu koju oni ne vide, i da si prešao igricu zvanu ŽIVOT.

Bl

pre 4 godine

Jedan košarkaš iz SAD je imao ugovor sa francuskim ( Pariz) klubom. Kad su, ga nakon nekog vremena, pitali kako mu se sviđa Pariz, rekao je da je tu samo zbog novca i da ga Pariz ne zanima(!!!????). Bez novca se ne može, ali pobogu! Taj se sigurno vratio u neki NBA klub , napravio kućerinu s televizorima kao kućno kino i u kipatilima. Kupio neka preskupa vozila i sretan je k'o svinja u blatu. Da li treba biti uzor? Ostavljam svakom da sam procjeni sam.

Konan

pre 4 godine

Djokovic da je neki naucnik,lekar ili kuvar nebitno,bio bi najbolji na svetu,jednostavno je rodjeni pobednik.Covek zna 10 jezika,kad je kineski savladao mozes misliti kakav je to mozak,a pojedini ovde gramatiku svog jezika jos nisu savladali a spucali u dupe 30 godina

Konan

pre 4 godine

Одакле ти идеја да Новак зна десет језика или да зна кинески? Веруј ми да он прави очигледне грешке када прича на енглеском.
(Боки, 16. februar 2020 15:00)

Strucnjak za engleski jezik, zena ne znam joj ime je pricala na tu temu kako stranci govore engleski, Djokovic je u top 3, Nadal je medju najgorima, ti srpski bre ne znas a ovde ces da pises sta Djokovic zna i koliko, sram te bilo! Treba poliglota Novak da ti bude uzor i da se ugledas na njega a ne da pametujes ovde!

Mišo

pre 4 godine

Ne bi postigao takve velike uspehe da je isao u skolu.Bravo Rodzo na iskrenost.
(King Roger., 16. februar 2020 13:11)

On barem zna da igra tenis a ti ne znaš ništa. Da si barem školu završio pa sve ti presto. Ali za tebe je najveće dostignuće u životu ostaviti ovdje svoj bežlični komentar..

Milan_PT

pre 4 godine

Znate li koliko Djokovic ima razreda srednje skole? Hvala.
(Jumko, 16. februar 2020 13:17)

U svakom slučaju, više nego mnogi drugi sportisti, uključujući i Federera, koji ima samo osnovnu školu. Novak je pohađao Sportsku gimnaziju, gde je završio prva 2 razreda. Tada je došlo do problema, jer je počeo da izostaje zbog turnira, a školske vlasti su se pokazale veoma nefleksibilne. A nije ni bilo čudo, jer je Novak više bio odsutan nego prisutan u školi. Šta se tad desilo ne znam, direktor je hteo da ga izbaci iz škole zbog prevelikog broja izostanaka, Dijana je pretila da će ga prepisati u drugu školu, a da li je, ne sećam se. Dakle, moglo bi se reći da ima bar 2 razreda srednje škole, a možda i više...

kanalizacija

pre 4 godine

U jedno stranom časopisu pre desetak i više godina objavljeno je da je Federer bio loš ucenik i da su roditelji bili veoma razočarani. Feder je bio u lošim odnosima sa njima sve dok nije uspeo da se probije u svet tenisa.
Ne vidim sta je tu tako iritirajuće pa da se odmah piše o Đokoviću? Jednostavno to su činjenice, čime se ne umanjuje njegova tenska karijera!

Mikii

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51)

To je na nivou Djokovica kojeg vi stavljate u istu recenicu sa Teslom. Pa sad konacno shvatite na kom nivou svesti je srpski narod.

Dragana

pre 4 godine

Nije ništa čudno što vrhunski sportisti uključujući i tenisere ( i ne samo vrhunski ) zapostavljaju škole,pogotovo srednje škole i fakultete, da nije tako ne bi imali karijere kakve imaju.Svako u jednom trenutku odabere dalje obrazovanje ili sport, shodno prioritetima koje ima.Ali to ne znači da ne treba da ulažu u obrazovanje tamo gde mogu, ne može svako postati Rodžer Federer ali svako zaslužuje makar najosnovnije obrazovanje u kome god delu sveta da živi.

banjica

pre 4 godine

Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51)

Nolo ima dva razreda gimnazije, a šamara lopticu.

Vanja

pre 4 godine

... mučenja sa obrazovanjem ...

(jovan, 16. februar 2020 14:06)

Mučenja sa obrazovanjem?? Znanje je moć!
''Što čovek manje zna, to mu se njegovo znanje čini većim.''
Žan-Žak Ruso

Едукација

pre 4 godine

Ту је професор Ђоковић да од тебе направи бољег ђака.Ако не можеш да савладаш градиво увек ти остаје емисија Никад није касно,можда ће ти певање ићи од руке.

Novak je završio Harvard

pre 4 godine

Srbin Novak je sa 12 godina otišao iz Beograda i ima samo šest razreda osnovne, ne čita ništa, samo gleda Čaka Norisa.

Боки

pre 4 godine

@Konan
Одакле ти идеја да Новак зна десет језика или да зна кинески? Веруј ми да он прави очигледне грешке када прича на енглеском.

Niko

pre 4 godine

Kada vec pljujes Federera,nezaboravi da su i Djokovic i Nadal isti kao on,kao i uostalom svi profesionalni sportisti,nemaju vremena da se bakcu sa skolom,kada sa loptom zaradjuju milione...

RUDO

pre 4 godine

Osrednji si i teniser,,nego si imao srecu da vise od pola karijere igras sa jos gorim i da ti oni budu glavni rivali,pa si eto kao postao vise od osrednjeg.Al torturom naseg brata Novaka vracen si na fabricka podesavanja,,tako da si odavno vec opet osrednji.

neko normalan

pre 4 godine

Kroz diplomu gledaju samo oni koji nemaju ništa drugo da ti ponude. Trljaju ili ti jednom rečiju nabijaju na nos da se osećaš bednim. Pitaj te ih ovako šta znaju da rade i zašta su sposobni u životu. Većina čeka neki posao u struci ili živi kod svojih sa džerparcem. Čast izuzecima! Al" većini puna usta obrazovanja i papira kupljenih ili ovako stečenih. Ne možeš se takve da smisliš. Jeste lepo je biti obrazovan i steći diplome al'isto tako kroz život te nauči 90% onoga štoo nijedna škola ne može. I ono što je bitno jeste biti snalažljiv u životu. Ponavljam školaa za sebe a kad završiš opet moraš da se obrazuješ. Dakle ni to ne znači upotpunosti. Znači sam se obrazuješ kad obrneš i okreneš na kraju konstatnim radom na sebi.

Pretera ga malo

pre 4 godine

Djokovic da je neki naucnik,lekar ili kuvar nebitno,bio bi najbolji na svetu,jednostavno je rodjeni pobednik.Covek zna 10 jezika,kad je kineski savladao mozes misliti kakav je to mozak,a pojedini ovde gramatiku svog jezika jos nisu savladali a spucali u dupe 30 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konan, 16. februar 2020 13:54)

Sta deset, more? 20 jezika najmanje. :)
E sad da objasnim: znati izgovoriti neke recenice je jedna stvar, moci se sporazumevati bezgresno je druga stvar.
Nole zivi u Montecarlu, pa je na RG probao govoriti na francuskom, pa mu publika pocela buuuuuu. Sta je bilo? Rekao neke stvari potpuno pogresno, negativno bilo znacenje, pa se izvinjavao i ispravio i onda nastavio na engleskom. Komentator eurosporta kroz smeh: Mozda je bolje da se drzi engleskog.
Engleski super govori, a ostale koje mu pripisuju sigurno ne.

krema

pre 4 godine

Ovi komentari pokazuju koliko smo jadan narod. Ne treba nam niko, sami ćemo se uništiti.
(Poz iz BG-a, 16. februar 2020 14:34
Jadni , nije im idol Federer. Sram ih bilo!

Niko

pre 4 godine

Konan

Da se ugleda na udaraca loptice?definitivno,moc medija ima veliku ulogu na narod,pre svega treba da covek proradi na sebi a ne da se ugleda na Djokovica i ostale sportiste,jer oni su tu da zabave masu,za sta oni dobijaju milione,samo ne znam za šta,samo zato sto udaraju jednu lopticu?Sve je danas naopako!

Marko

pre 4 godine

Razmislite vi zasto naša reč obrazovano u sebi sadrži reč OBRAZ. Nas divni jezik. Kada to budete razumeli, posle udubljivanja u termin, biće vam jasno da taj aspekt ne zavisi od knjiga. Tu se ne govori o mentalnom postignuću.
Svako dobro.

King Roger.

pre 4 godine

On barem zna da igra tenis a ti ne znaš ništa. Da si barem školu završio pa sve ti presto. Ali za tebe je najveće dostignuće u životu ostaviti ovdje svoj bežlični komentar..
(Mišo, 16. februar 2020 13:33

A ti inace znas sve o meni sta sam zavrsio i ko sam jel?.Povrsno razmisljanje je odlika znas vec kakvih ljudi.

Boris

pre 4 godine

16. februar 2020 15:43) #

Niko kod nas ne prevodi i pise Zigmund, vec Sigmund Frojd. Pogledaj na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, a to rade mnogo kvalitetniji germanofili od tebe.

Ispao si i....!!!

Boris

pre 4 godine

jovan, 16. februar 2020 14:06)

Nisu mi nista isplanirali, ja sam milioner, a mozda mi je upravo itekako pomoglo sto znam ko je Frojd:-)))

Goran

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!

Pretera ga malo

pre 4 godine

Djokovic da je neki naucnik,lekar ili kuvar nebitno,bio bi najbolji na svetu,jednostavno je rodjeni pobednik.Covek zna 10 jezika,kad je kineski savladao mozes misliti kakav je to mozak,a pojedini ovde gramatiku svog jezika jos nisu savladali a spucali u dupe 30 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konan, 16. februar 2020 13:54)

Sta deset, more? 20 jezika najmanje. :)
E sad da objasnim: znati izgovoriti neke recenice je jedna stvar, moci se sporazumevati bezgresno je druga stvar.
Nole zivi u Montecarlu, pa je na RG probao govoriti na francuskom, pa mu publika pocela buuuuuu. Sta je bilo? Rekao neke stvari potpuno pogresno, negativno bilo znacenje, pa se izvinjavao i ispravio i onda nastavio na engleskom. Komentator eurosporta kroz smeh: Mozda je bolje da se drzi engleskog.
Engleski super govori, a ostale koje mu pripisuju sigurno ne.

Novak je završio Harvard

pre 4 godine

Srbin Novak je sa 12 godina otišao iz Beograda i ima samo šest razreda osnovne, ne čita ništa, samo gleda Čaka Norisa.

RUDO

pre 4 godine

Osrednji si i teniser,,nego si imao srecu da vise od pola karijere igras sa jos gorim i da ti oni budu glavni rivali,pa si eto kao postao vise od osrednjeg.Al torturom naseg brata Novaka vracen si na fabricka podesavanja,,tako da si odavno vec opet osrednji.

Konan

pre 4 godine

Djokovic da je neki naucnik,lekar ili kuvar nebitno,bio bi najbolji na svetu,jednostavno je rodjeni pobednik.Covek zna 10 jezika,kad je kineski savladao mozes misliti kakav je to mozak,a pojedini ovde gramatiku svog jezika jos nisu savladali a spucali u dupe 30 godina

banjica

pre 4 godine

Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51)

Nolo ima dva razreda gimnazije, a šamara lopticu.

Mikii

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51)

To je na nivou Djokovica kojeg vi stavljate u istu recenicu sa Teslom. Pa sad konacno shvatite na kom nivou svesti je srpski narod.

King Roger.

pre 4 godine

On barem zna da igra tenis a ti ne znaš ništa. Da si barem školu završio pa sve ti presto. Ali za tebe je najveće dostignuće u životu ostaviti ovdje svoj bežlični komentar..
(Mišo, 16. februar 2020 13:33

A ti inace znas sve o meni sta sam zavrsio i ko sam jel?.Povrsno razmisljanje je odlika znas vec kakvih ljudi.

Боки

pre 4 godine

@Konan
Одакле ти идеја да Новак зна десет језика или да зна кинески? Веруј ми да он прави очигледне грешке када прича на енглеском.

Едукација

pre 4 godine

Ту је професор Ђоковић да од тебе направи бољег ђака.Ако не можеш да савладаш градиво увек ти остаје емисија Никад није касно,можда ће ти певање ићи од руке.

Goran NS

pre 4 godine

@jumko@ Djokovic je skolovaniji, obrazovaniji i vaspitaniji vise od pola skolovanih ljudi u Srbiji( propali sistem obrazovanja), a od tebe 20x vise

Niko

pre 4 godine

Konan

Da se ugleda na udaraca loptice?definitivno,moc medija ima veliku ulogu na narod,pre svega treba da covek proradi na sebi a ne da se ugleda na Djokovica i ostale sportiste,jer oni su tu da zabave masu,za sta oni dobijaju milione,samo ne znam za šta,samo zato sto udaraju jednu lopticu?Sve je danas naopako!

jovan

pre 4 godine

@Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Evo intervju sa Rodzerom:


Q. The experience comes from yourself or some experts like Dr. Freud?
ROGER FEDERER: Don't know him. Who is he?

Q. He was an expert from psychology.
ROGER FEDERER: I don't know.

Q. He was a Swiss, too.
ROGER FEDERER: Is that right? Nope, never needed him.
(Boris, 16. februar 2020 13:13)

Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Pa šta ako nije znao ko je Frojd? Koje dobro je tebi donelo to što znaš? Da ti zivot nije mozda lepši i lakši zbog toga? Od malena smo vaspitavani da živimo po nekom standardnom društveno-botovskom izmisljenom kodu - osnovna, srednja, fakultet, posao, ženidba/udaja, radi radi radi radi da preživis, penzija, smrt. Međutim nekolicinu onih koji odstupe od tog šablona i naprave veliki uspeh u životu nekim drugim putem bez tolikog mučenja sa obrazovanjem (uglavnom bubanjem 90% nebitnih stvari koje nam u zivotu nikad neće trebati), ljudi ovde omalovazavaju i nipodastavaju. E pa imam da ti otkrijem jednu tajnu prijatelju. Slagali su te mama i tata kad si bio mali. Nije suština u zivotu da ucis, ucis I ucis I da radis do neke 23 godine života ono što su ti drugi isplanirali još pre nego što si se rodio. Suština je da radiš ono što voliš i da od toga uspeš da živiš i prehraniš sebe. Ako je to nešto sasvim jednostavno kao "obično" prebacivanje loptice preko mreze, i još uspeš od toga da stekneš ogromno bogatstvo i obezbedis desetine narednih generacija i postaneš slavna ličnost, to znači da imaš znatno viši stepen inteligencijje od velike većine ljudi, da vidiš suštinu koju oni ne vide, i da si prešao igricu zvanu ŽIVOT.

Konan

pre 4 godine

Одакле ти идеја да Новак зна десет језика или да зна кинески? Веруј ми да он прави очигледне грешке када прича на енглеском.
(Боки, 16. februar 2020 15:00)

Strucnjak za engleski jezik, zena ne znam joj ime je pricala na tu temu kako stranci govore engleski, Djokovic je u top 3, Nadal je medju najgorima, ti srpski bre ne znas a ovde ces da pises sta Djokovic zna i koliko, sram te bilo! Treba poliglota Novak da ti bude uzor i da se ugledas na njega a ne da pametujes ovde!

dejan

pre 4 godine

Sa jedne strane, zaradio je svaku svoju paru i još gomile za ljude oko sebe, jer ljudi hoće da gledaju tenis i da ti plate. Više nego fer, zarađeno, zasluženo!

Sa druge strane, tragedija je ko su idoli mladih. Likovi koji bezumno i beskorisno biju zelenu loptu preko mreže u sportu gde uspe jedan u milion. Šanse kao na lotou i lažna nada za decu da će doći do slave i milona umesto da urade nešto korisno za planetu.

neko normalan

pre 4 godine

Kroz diplomu gledaju samo oni koji nemaju ništa drugo da ti ponude. Trljaju ili ti jednom rečiju nabijaju na nos da se osećaš bednim. Pitaj te ih ovako šta znaju da rade i zašta su sposobni u životu. Većina čeka neki posao u struci ili živi kod svojih sa džerparcem. Čast izuzecima! Al" većini puna usta obrazovanja i papira kupljenih ili ovako stečenih. Ne možeš se takve da smisliš. Jeste lepo je biti obrazovan i steći diplome al'isto tako kroz život te nauči 90% onoga štoo nijedna škola ne može. I ono što je bitno jeste biti snalažljiv u životu. Ponavljam školaa za sebe a kad završiš opet moraš da se obrazuješ. Dakle ni to ne znači upotpunosti. Znači sam se obrazuješ kad obrneš i okreneš na kraju konstatnim radom na sebi.

Milan_PT

pre 4 godine

Znate li koliko Djokovic ima razreda srednje skole? Hvala.
(Jumko, 16. februar 2020 13:17)

U svakom slučaju, više nego mnogi drugi sportisti, uključujući i Federera, koji ima samo osnovnu školu. Novak je pohađao Sportsku gimnaziju, gde je završio prva 2 razreda. Tada je došlo do problema, jer je počeo da izostaje zbog turnira, a školske vlasti su se pokazale veoma nefleksibilne. A nije ni bilo čudo, jer je Novak više bio odsutan nego prisutan u školi. Šta se tad desilo ne znam, direktor je hteo da ga izbaci iz škole zbog prevelikog broja izostanaka, Dijana je pretila da će ga prepisati u drugu školu, a da li je, ne sećam se. Dakle, moglo bi se reći da ima bar 2 razreda srednje škole, a možda i više...

Dott

pre 4 godine

Stvarno lici na Kaleta gospodara vremena iz 95tice.
Na meču je bilo 51000 gledalaca.
Čim on kaze da je bio osrednji, to znaci da je preskakao plotove, kako je govorio moj pokojni otac.

Bl

pre 4 godine

Poznajem ljude koji imaju visoko obrazovanje, pa i magistre i doktore nauka. Sve je u redu dok ćute. Ali, kad progovore, zvuče jako nepismeno. Dakle, vidokoškolska diploma, sama po sebi, nije mjerilo obrazovanosti ( ne mislim na privatne, nazovi fakultete- uglavnom nisu nikakvo mjerilo). A poznajem i druge,koji, sticajem životnih okolnosti, nisu mogli da se školuju nakon osnovnog obrazovanja ili nekog zanata. Milina je s njima razgovarati ili ih samo slušati. Prirodno su elokventni. Zanima ih mnogo toga i trude se da sebi svaki dan otvore novi prozor. Ja sam starija generacija, naučena da puno čita i razgovara. Ako s malo više pažnje čitate komentare na ovom i sličnim portalima, lako je otkriti, ne samo ko je pismen, nego i ko je stariji, a ko mlad ili još djete i vaspitan na internetu.
Svaka generacija ima svoja mjerila vrijednosti i bilo bi nezahvalno i nepošteno hvaliti jedne, a kritikovati druge. Ipak, bez obzira na svu užurbanost i trku da se bude u trendu ( šta god to bilo), preporučujem svakome da bar malo pažnje i s vremene na vrijeme posveti pravoj književnosti. Nema bogatog riječnika i lijepog, sažetog i svima ugodnog izražavanja bez čitanja književnih djela. I moja generacija je imala svoj način izražavanja- žargon. Nije to nikakva novotarija. Ipak mi se čini da se danas jako pretjeruje sa upotrebom izraza koje smo mi nekad zvali šatro ( šatrovački).
Ugledati se treba na sve uspješne ljude, pa i na sportiste, ali ih treba i nadmašiti. Pismenošću svakako.

Boris

pre 4 godine

9 razreda osnovne skole! Izjavio je da nikad ne cita knjige! Zna prebacivati loptu preko mreze i zaradjivati velike pare i odjednom je on uzor djeci u cijelom svijetu!!! Pa to je na nivou starleta i rijaliti programa!
(Goran, 16. februar 2020 12:51

Nije znao ni ko je Sigmund Frojd, haha, rekao da je bio Svajcarac, a on je rodjen u Austrijskom carstvu, danas je grad Pribor, Ceska republika.

Evo intervju sa Rodzerom:


Q. The experience comes from yourself or some experts like Dr. Freud?
ROGER FEDERER: Don't know him. Who is he?

Q. He was an expert from psychology.
ROGER FEDERER: I don't know.

Q. He was a Swiss, too.
ROGER FEDERER: Is that right? Nope, never needed him.

Mišo

pre 4 godine

Ne bi postigao takve velike uspehe da je isao u skolu.Bravo Rodzo na iskrenost.
(King Roger., 16. februar 2020 13:11)

On barem zna da igra tenis a ti ne znaš ništa. Da si barem školu završio pa sve ti presto. Ali za tebe je najveće dostignuće u životu ostaviti ovdje svoj bežlični komentar..

Niko

pre 4 godine

Kada vec pljujes Federera,nezaboravi da su i Djokovic i Nadal isti kao on,kao i uostalom svi profesionalni sportisti,nemaju vremena da se bakcu sa skolom,kada sa loptom zaradjuju milione...

krema

pre 4 godine

Ovi komentari pokazuju koliko smo jadan narod. Ne treba nam niko, sami ćemo se uništiti.
(Poz iz BG-a, 16. februar 2020 14:34
Jadni , nije im idol Federer. Sram ih bilo!

kimiko

pre 4 godine

Dobro prica Rodja, vidi se da je iskren. Ali da vidis Rodjo kako je tek sada tesko djaka motivisati. Moras pred katedrom biti u stilu Snapchat-a ili instagrama. U suprotnom, predavanje ti nije zanimljivo...

izhlapjeli starac

pre 4 godine

nacionalni teniski razvojni program teniskog saveza Svajcarske.
Pljuvaci, obratite paznju na ovo. Preuzeo brigu za mladog Rodzera.
ISTO kao ovde. Pa su Djokovici zajmili od koje koga da bi im sin imao uslove. Cudite se zasto ovde ne placa porez?! Za brigu koju je imao kao mlad, za sta?
Pomogao je Srbiji sto puta vise nego sto je drzava zasluzila. I opet, na svakom koraku istice ko je i odakle je.

Bl

pre 4 godine

Jedan košarkaš iz SAD je imao ugovor sa francuskim ( Pariz) klubom. Kad su, ga nakon nekog vremena, pitali kako mu se sviđa Pariz, rekao je da je tu samo zbog novca i da ga Pariz ne zanima(!!!????). Bez novca se ne može, ali pobogu! Taj se sigurno vratio u neki NBA klub , napravio kućerinu s televizorima kao kućno kino i u kipatilima. Kupio neka preskupa vozila i sretan je k'o svinja u blatu. Da li treba biti uzor? Ostavljam svakom da sam procjeni sam.

kanalizacija

pre 4 godine

U jedno stranom časopisu pre desetak i više godina objavljeno je da je Federer bio loš ucenik i da su roditelji bili veoma razočarani. Feder je bio u lošim odnosima sa njima sve dok nije uspeo da se probije u svet tenisa.
Ne vidim sta je tu tako iritirajuće pa da se odmah piše o Đokoviću? Jednostavno to su činjenice, čime se ne umanjuje njegova tenska karijera!

Boris

pre 4 godine

jovan, 16. februar 2020 14:06)

Nisu mi nista isplanirali, ja sam milioner, a mozda mi je upravo itekako pomoglo sto znam ko je Frojd:-)))

Dragana

pre 4 godine

Nije ništa čudno što vrhunski sportisti uključujući i tenisere ( i ne samo vrhunski ) zapostavljaju škole,pogotovo srednje škole i fakultete, da nije tako ne bi imali karijere kakve imaju.Svako u jednom trenutku odabere dalje obrazovanje ili sport, shodno prioritetima koje ima.Ali to ne znači da ne treba da ulažu u obrazovanje tamo gde mogu, ne može svako postati Rodžer Federer ali svako zaslužuje makar najosnovnije obrazovanje u kome god delu sveta da živi.

Vanja

pre 4 godine

... mučenja sa obrazovanjem ...

(jovan, 16. februar 2020 14:06)

Mučenja sa obrazovanjem?? Znanje je moć!
''Što čovek manje zna, to mu se njegovo znanje čini većim.''
Žan-Žak Ruso

Boris

pre 4 godine

16. februar 2020 15:43) #

Niko kod nas ne prevodi i pise Zigmund, vec Sigmund Frojd. Pogledaj na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, a to rade mnogo kvalitetniji germanofili od tebe.

Ispao si i....!!!

Marko

pre 4 godine

Razmislite vi zasto naša reč obrazovano u sebi sadrži reč OBRAZ. Nas divni jezik. Kada to budete razumeli, posle udubljivanja u termin, biće vam jasno da taj aspekt ne zavisi od knjiga. Tu se ne govori o mentalnom postignuću.
Svako dobro.