Košarka 51

Nedelja, 17.11.2019.

11:50

Danilović otkrio kada Srbija dobija selektora

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, govorio je o poziciji selektora Srbije.

Daniloviæ otkrio kada Srbija dobija selektora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Da,izgubio je od Slovenije u finalu takmicenja na kojem smo ocekivali da cemo ispasti u grupi jer smo dosli sa c timom(a ta Slovenija u polufinalu dobila vazece svetske prvake 25 razlike).A "brukanje" u Japanu i peto mesto je bolji rezultat od svih rezultata njegovih prethodnika od Indijanapolisa ne racunajuci one 2 godine(2009-10).A izgubio je od Amera tek nesto vecom razlikom nego mas maltene drim tim iz Atlante 1996-te.Da ne govorim sto je nasledio reprezentaciju koju je Dudi sastavljao Misko Raznatovic,koja je preskocila Olimpijadu u Londonu a na sledece Evropsko se jedva plasirala kao poslednja od 24 ekipe jer su nas u grupi tukli Izreel i CG i kuci i na strani.Da ne govorim o ponizenima od Spanaca(40 razlike na poluvremenu),Grka 34:6 nakon prve cetvrtine,samarima od Ukrajine,Makedonije,sve na prvenstvu po vodjstvom Dude koji vazi za najveceg evropskog trenera ikad.Dakle od jedne raspale ekipe bez kulta je napravio ekipu u kojoj je sve sem zlata neuspeh,ali ljudima i to malo,valjda je trebao da dobija Durantove Amere da bi bili zadovoljni.Ali kao sto rekoh stvar je iskljucivo klubastva cim ti je razlog ispadanja Bircinih 3 minuta prosek i nepozivanje dvojice bivsih igraca Zvezde a ne katastrofalne partije Bjelice,Gudurica i Bobija koji su trebali da budu nosioci uz Bogdana i Jokica,a verovatno bi i taj nesrecni Birca imao bolji ucinak da je imao slobodu u igri kao ovi sto sam nabrojao.

Straight Outta München

pre 4 godine

Jump,

Sale Djordjevic je, da se ne zaboravi, na poslednja dva takmicenja otisao kao veliki favorit, izgubio od Slovenije i obrukao se u Japanu. Takodje dva puta izgubio od Usa sa 35 razlike u finalu. Kao trener nije nista osvojio. To mu daje za pravo da poziva Tumbasa? :) Ne budi smesan.

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Ajd da zabrovavimo da je ikad bio igrac,njega trenerski ucinak u reprezentaciju kvalifikuje da se ima apsolutno pravo da se pita za ono za sta je postavljen,taj Bircevic sva prvenstva je uskakao na spisak zbog povreda i otkaza drugih,stavio je sebe u svrhu tima kao i u slucaju Stimca,a takvi igraci su jako dobri za svaki tim makar ne imali pojedinacni kvalitet kao neki drugi.Uostalom o koga se toliko boljeg igraca ogresio Djordjevic,ne racunajuci Kalinica koji je seirio i likovao nakon poraza reprezentacije i time pokazao da je Sale bio 300 posto u pravu stao ga nije zvao,koji su to onda igraci o koje se Sale toliko ogresio?Koja je to toliko bolja cetvorka,Borisa,Apic,Jelovac,Luka Mitrovic,eto NBA igraci poput Belog,Bobija i Gudurica nisu mogli vola ubosti na prvenstvu a bas bi ti neki Simanici i Apici rasturili na prvenstvu i sa njima bi uzeli titulu.Nemoj da se lazemo,stvar je u klubastvu,da je Sale zvezdas apsolutno ne bi imali problem sve da Jokica nije ni poveo,branili bi ga glavu dajem.I tu apsolutno je besmislena svaka diskusija,uostalom po vasoj zelji je i smenjen,verovatno ce njegovim putem i Danilovic,na njihova mesta neki kosarkaski Krstajic i Kokeza,e tad ce vam biti sve potaman kao sto vam fudbalski savez za razliku od kosarkaskog uopste ne smeta,vazno je da Rodic i Radonjic igraju,koga briga za rezultate

SrbEUin

pre 4 godine

Pravićemo Saleta od blata. (Vlad Rad, 17. novembar 2019 13:59)

Ne verujem da će se Blat više profi baviti košarkom. I da mu se kojom srećom zdravlje popravi, pa da se prihvati, nikako od njega ne treba praviti Saleta, jer bi to bilo isto kao kada bismo od Ferarija pravili Yugo.
Mada izražavam bojazan da smo mi samo za tako nešto sposobni, nikako obrnuto.

Вељкo

pre 4 godine

Kome još na pamet pada Željko Obradović?
Zadnji put kada je vodio reprezentaciju bio je totalni fijasko i ako se ne varam izjavio je da je sa istom završio za sva vremena.
Reprezentacija je sada „vruć krompir“ i zaista ne znam ko bi je preuzeo i ko to uopšte želi?
Možda neki stranac koga boli uvo za sve.Da dođe,odradi posao,uzme pare i pobegne(ako se ne plasiramo).
Da se ja pitam,ponudio bih posao Melounu.Poznaje Jokića u dušu i neka ga iskoristi na najbolji mogući način...

moreplovac

pre 4 godine

Muta Nikolic & Dusan Alimpijevic u tandemu.
Mora da je istiina jer tako se prica po Novom Sadu. Jedan sa iskustvom drugi mlad i ambiciozan, odlicna kombinacija.

Straight Outta München

pre 4 godine

(jump, 17. novembar 2019 15:38

Tipicno gubitnicko razmisljanje...Kakve veze ima sta je Djordjevic uradio kao igrac? To mu daje za pravo da citavu naciju pravi budalama??? Bircevic je simbil, posledica, svakako ne glavni krivac. Ali je na njegovom primeru selektor terao inat, to mu se osvetilo. Takve odluke nikada ne izadju na dobro. Iz samo njemu znanog razloga Bircevic je pocinjao pre Jokica, koji je najbolji centar sveta, navikao da startuje i da igra prvih 8-9 minuta utakmice. Medjutim posto je Djordjevic bio veoma dobar igrac, to mu daje za pravo da startuje sa Bircevicem koji ne moze da bude starter ni u jednoj ekipi u Aba ligi. Nije reprezentacija necija prcija. Djordjevic je pre svega ispao nekorektan prema gomili igraca koji sukvalitetniji od Bircevica. To je “Bircevic”. Slazem se, treba uvesti proveru inteligencije prilikom komentarisanja, jer recimo onda ti ne bi prosao...

Pečenjevčanin

pre 4 godine

Stiže Kokoškov 101%. Imam informaciju iz stručnog štaba reprezentacije ( Čovek zadužen za fizičku spremu ), za 45.000€ mesečno.

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Na koju epizodu tacno mislis,kada je sa tim istim Bircevicem uzeo tri srebra iako nijedno nije bilo za ocekivati.Da li je moguce da toliko nemate percepciju razmisljanja pa da ste sebe ubedili da je Jokic bio rezerva Bircevicu?Ocigledno pre registracije na neki internet portal treba uvesti test inteligencije,svako dozvoljava sebi za pravo da komentarise.Usotalom sta je Djordjevic uradio kao igrac i selektor nema mu se sta zameriti sve da je i Misu Tumbasa i Stoleta Piksija uveo u tim,verovao bi da zna sta radi,on cega se dotakao pretvorio je u nesto a neki mogu samo da lupetaju po portalima.

zmajognjeni

pre 4 godine

@zmajognjenito je pitanje za ove koji dovode gomile stranaca u ligu pogledaj ko se od tih talentovanih klinaca kali u zestokim duelimasta vredi talenat ako ga ne razvijasako se ovo sa legijama stranaca uskoro ne uredi klinci nece teren videti a kosarka ode u tri lepe...
(laki, 17. novembar 2019 12:50)

Pitam sta je sa reprezentacijama. Mladjim kategorijama. Zasto one imaju lose rezultate kada klubovi sa vrsnjacima imaju dobre rezultate. To je pitanje za savez. Ti klinci igraju dovoljno i dobro u mladjim selekcijama svojih klubova, i imaju dobre rezultate. Sta nije u redu sa reprezentacijama? To je pitanje za savez!

Wild West

pre 4 godine

Koliko je bio “veliki” kao igrac toliko je “mali” kao covek.
(aleksa, 17. novembar 2019 11:54)

Najjači su mi likovi poput tebe, koji si, garantujem, Danilovića možda jednom slučajno video uživo i to na 20-30m razdaljine, ali znaš da je on "mali" čovek. Hahahah.

Penzija

pre 4 godine

Najbolji i najveci Zeljko Obradovic!
(umetnik, 17. novembar 2019 11:58)

Misliš da će KSS da odvoji i milione za dovođenje novih reprezentativaca ili bi da ponovimo njegove poslednje "uspehe" sa reprezentacijom iz 2000, 2004. i 2005.?

Nebojsa

pre 4 godine

Koga bi smo da je slobodan ili da ima klub koji nije u EL???
Jedino ko je u igri jeste Sasa Obradovic nevidim ni jedno dugo ime.....

Dukane

pre 4 godine

Obradovic za selektora! Markovica nekako vratiti u reprezentaciju iz penzije jer on motivacija za druge igrace Micova,Nedovica u reprezentaciju!Jokic Da igra na svojoj poziciji. Teodosic naravno za kapitena.Onda ce Bjelica i Bogdanovic igrati na najvisem nivou. Ako ovo uradimo niko nas nece pobediti!!!

aleksa

pre 4 godine

Stoleru- nisam ti rekao jos to da sam radio 4 god u Partizanu i znam kako i koliko je radio doticni.
Niko ne pominje ni Covica ni Zeleznik i nisam navijac ni Zvezde ni Partizana.
A vama deco koji ste zadojeni nekom mrznjom bolje da prosetate malo i nadjete neku osobu sa kojom cete deliti i dobro i zlo... a decu tek kada odrastete i mentalno sazrite ( ne pre 30 god )

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Ovaj ima obraz djon. 19 god živi na grbači naroda
neki veliki dr, 17. novembar 2019 12:06

Majko moja mila... ili još bolje, idi pitaj Sabonisa!

Borba

pre 4 godine

Kad ces da odes sa cela Saveza, uzurpatore sa ocajnim rezultatima
(Milan, 17. novembar 2019 11:59)
Sigurno neće da ode kad mu tvoja Legenda kaze.

stoler

pre 4 godine

(aleksa, 17. novembar 2019 11:54) Rece covek koji je sledbenik velike ljudske gromade iz zeleznika, legende licno glavom i bradom. Da li treba nesto da dodam? Smeta vam Danilovic zato sto je iz Partizana, a pri tom vi za 70 godina postojanja ne mozete da iskopate nikog drugog sem legende iz zeleznika za neku ozbiljniju funkciju ili poziciju. Razmislite malo o tome pre nego sto krene pljuvanje. Evo ja licno bih voleo da neko iz neverovatne plejade uspesnih i velikih trenerskih imena iz redova zvezde preuzme reprezentaciju, da ne slusam vise vasa lupetanja, kukumavcenja, i gluposti. Problem je samo sto nemate koga, alimpije, tomic, gurovic, radonja sve malo jaci treneri. Kao uostalom i kandidati za neke druge funkcije. Ali vredjati Danilovica, a stojis iza covica o cijim (zlo)delima iz svih sfera zivota, od politike, biznisa pa do sporta necu ni da pocinjem, je zaista bolesno.

Sport

pre 4 godine

U savezu nisu stvari bajne. Sve je poprilicno kulminiralo ludom odlukom da se Tomasevic kandiduje za celo FIBA Evropa, a to je uradjeno za interes turskog kandidata. Ispucali smo sansu za to mesto zarad cinjenja usluge nekom drugom?! Zbog te odluke smo naprimer povukli druge kandidate za neke druge pozicije, uglavnom operativne, u FIBA Evropa. Meni je iskreno zao sto Djordjevic otisao na nacin na koji je otisao jer je imao dobre rezultate iz sebe i trebale su OI da mu budu zavrsno takmicenje. Razne price kruze, ali pre sam spreman da poverujem u neku vrstu zasicenja, losije forme igraca i verovatno nesto losije balansiranih priprema i vrha forme. To je dovelo do toga da Djordjevic prepusti palicu nekom drugom. Danilovic je licno vrlo malo cinio i radio dok je bio u Partizanu i kao rukovodilac mi se uopste ne svidja, ali postujem to sto nije menjao mnogo samu strukturu u savezu i sto je dao mogucnosti ljudima da rade slobodno. Mana je ta sto ne zna da lupi sakom od sto i donese neke teske odluke, narocito nakon fijaska sa svim muskim selekcijama i to sto je pod evidentnim politickim pritiskom sa kojim ne moze da se nosi. Uostalom selektorsko ime ce nam dovoljno reci.

Demokrata

pre 4 godine

Moze li neko objasnjenje za lose rezultate svih muskih reprezentativnih selekcija? Koja je reakcija? Sta savez radi po tom pitanju? Zasto je doslo do losih rezultata? Sta se radi da se to spreci? Imamo opet talentovane generacije, klubovi imaju dobre rez u mladjim kategorijama, sta se desava sa reprezentacijama?
(zmajognjeni, 17. novembar 2019 12:24)

Pa evo recimo jedna od objašnjenja može da bude, nerealni ljudi.
Srbija je država sa 6-7 milona stanovnika naspram Argentine, Francuske i da ne pričam o USA, Rusiji i Kini a mi sebe već videli kao šampione.
Biti među 10 najboljih reprezentacija u bilo kom sportu je veliki uspeh.
Moramo shvatiti da je ovo ipak samo sport.

Straight Outta München

pre 4 godine

(Sport, 17. novembar 2019 12:35)

Djordjevic posle epizode sa Bircevicem ne bi trebao da se bavi kosarkom vise, a ne da vodi reprezentaciji petostrukog svetakog prvaka. Izblamirao se za sva vremena.

laki

pre 4 godine

@zmajognjeni
to je pitanje za ove koji dovode gomile stranaca u ligu pogledaj ko se od tih talentovanih klinaca kali u zestokim duelima
sta vredi talenat ako ga ne razvijas
ako se ovo sa legijama stranaca uskoro ne uredi klinci nece teren videti a kosarka ode u tri lepe...

misa87

pre 4 godine

Daniloviću niko ne sme ništa da kaže,samo mi neverovatno da lažne legende kad god im ne ide u klubu puste buvu protiv saveza ili lige i naravno svi poveruju u te priče a niko ne shvata da se samo stavlja pod tepih sve ostalo.... To je slična priča i u fudbalu....

zmajognjeni

pre 4 godine

Moze li neko objasnjenje za lose rezultate svih muskih reprezentativnih selekcija? Koja je reakcija? Sta savez radi po tom pitanju? Zasto je doslo do losih rezultata? Sta se radi da se to spreci? Imamo opet talentovane generacije, klubovi imaju dobre rez u mladjim kategorijama, sta se desava sa reprezentacijama?

Stingray

pre 4 godine

Ne ulazeći u prepucavanja na relaciji crveno-crno beli, kao ni u relacije KSS - Železnik, postavljam jedno, prosto, pitanje: Sa kojim igračkim kadrom ćemo mi da se plasiramo na Olimpijadu? Ako pomisli neko da ćemo sa ovim likovima što su bili u Kini i sa njihovim shvatanjem i znanjem košarke da odemo na Olimpijadu, onda taj greši. Voleo bih ja da grešim i ne budem u pravu, ali kada se realno sagleda situacija-teško da ima spasa za Srpsku košarku.

aleksa

pre 4 godine

Ko nama vodi savez ljudi moji.
Kakva moralna gromada. Jedan jedino dan nije bio trezan dok je radio u KK Partizanu. A cesto se desavalo i da prespava tamo.
O nekoj strucnosti tesko je govoriti.
Koliko je bio “veliki” kao igrac toliko je “mali” kao covek.

aleksa

pre 4 godine

Ko nama vodi savez ljudi moji.
Kakva moralna gromada. Jedan jedino dan nije bio trezan dok je radio u KK Partizanu. A cesto se desavalo i da prespava tamo.
O nekoj strucnosti tesko je govoriti.
Koliko je bio “veliki” kao igrac toliko je “mali” kao covek.

zmajognjeni

pre 4 godine

Moze li neko objasnjenje za lose rezultate svih muskih reprezentativnih selekcija? Koja je reakcija? Sta savez radi po tom pitanju? Zasto je doslo do losih rezultata? Sta se radi da se to spreci? Imamo opet talentovane generacije, klubovi imaju dobre rez u mladjim kategorijama, sta se desava sa reprezentacijama?

Borba

pre 4 godine

Kad ces da odes sa cela Saveza, uzurpatore sa ocajnim rezultatima
(Milan, 17. novembar 2019 11:59)
Sigurno neće da ode kad mu tvoja Legenda kaze.

stoler

pre 4 godine

(aleksa, 17. novembar 2019 11:54) Rece covek koji je sledbenik velike ljudske gromade iz zeleznika, legende licno glavom i bradom. Da li treba nesto da dodam? Smeta vam Danilovic zato sto je iz Partizana, a pri tom vi za 70 godina postojanja ne mozete da iskopate nikog drugog sem legende iz zeleznika za neku ozbiljniju funkciju ili poziciju. Razmislite malo o tome pre nego sto krene pljuvanje. Evo ja licno bih voleo da neko iz neverovatne plejade uspesnih i velikih trenerskih imena iz redova zvezde preuzme reprezentaciju, da ne slusam vise vasa lupetanja, kukumavcenja, i gluposti. Problem je samo sto nemate koga, alimpije, tomic, gurovic, radonja sve malo jaci treneri. Kao uostalom i kandidati za neke druge funkcije. Ali vredjati Danilovica, a stojis iza covica o cijim (zlo)delima iz svih sfera zivota, od politike, biznisa pa do sporta necu ni da pocinjem, je zaista bolesno.

Straight Outta München

pre 4 godine

(Sport, 17. novembar 2019 12:35)

Djordjevic posle epizode sa Bircevicem ne bi trebao da se bavi kosarkom vise, a ne da vodi reprezentaciji petostrukog svetakog prvaka. Izblamirao se za sva vremena.

Sport

pre 4 godine

U savezu nisu stvari bajne. Sve je poprilicno kulminiralo ludom odlukom da se Tomasevic kandiduje za celo FIBA Evropa, a to je uradjeno za interes turskog kandidata. Ispucali smo sansu za to mesto zarad cinjenja usluge nekom drugom?! Zbog te odluke smo naprimer povukli druge kandidate za neke druge pozicije, uglavnom operativne, u FIBA Evropa. Meni je iskreno zao sto Djordjevic otisao na nacin na koji je otisao jer je imao dobre rezultate iz sebe i trebale su OI da mu budu zavrsno takmicenje. Razne price kruze, ali pre sam spreman da poverujem u neku vrstu zasicenja, losije forme igraca i verovatno nesto losije balansiranih priprema i vrha forme. To je dovelo do toga da Djordjevic prepusti palicu nekom drugom. Danilovic je licno vrlo malo cinio i radio dok je bio u Partizanu i kao rukovodilac mi se uopste ne svidja, ali postujem to sto nije menjao mnogo samu strukturu u savezu i sto je dao mogucnosti ljudima da rade slobodno. Mana je ta sto ne zna da lupi sakom od sto i donese neke teske odluke, narocito nakon fijaska sa svim muskim selekcijama i to sto je pod evidentnim politickim pritiskom sa kojim ne moze da se nosi. Uostalom selektorsko ime ce nam dovoljno reci.

Demokrata

pre 4 godine

Moze li neko objasnjenje za lose rezultate svih muskih reprezentativnih selekcija? Koja je reakcija? Sta savez radi po tom pitanju? Zasto je doslo do losih rezultata? Sta se radi da se to spreci? Imamo opet talentovane generacije, klubovi imaju dobre rez u mladjim kategorijama, sta se desava sa reprezentacijama?
(zmajognjeni, 17. novembar 2019 12:24)

Pa evo recimo jedna od objašnjenja može da bude, nerealni ljudi.
Srbija je država sa 6-7 milona stanovnika naspram Argentine, Francuske i da ne pričam o USA, Rusiji i Kini a mi sebe već videli kao šampione.
Biti među 10 najboljih reprezentacija u bilo kom sportu je veliki uspeh.
Moramo shvatiti da je ovo ipak samo sport.

misa87

pre 4 godine

Daniloviću niko ne sme ništa da kaže,samo mi neverovatno da lažne legende kad god im ne ide u klubu puste buvu protiv saveza ili lige i naravno svi poveruju u te priče a niko ne shvata da se samo stavlja pod tepih sve ostalo.... To je slična priča i u fudbalu....

aleksa

pre 4 godine

Stoleru- nisam ti rekao jos to da sam radio 4 god u Partizanu i znam kako i koliko je radio doticni.
Niko ne pominje ni Covica ni Zeleznik i nisam navijac ni Zvezde ni Partizana.
A vama deco koji ste zadojeni nekom mrznjom bolje da prosetate malo i nadjete neku osobu sa kojom cete deliti i dobro i zlo... a decu tek kada odrastete i mentalno sazrite ( ne pre 30 god )

laki

pre 4 godine

@zmajognjeni
to je pitanje za ove koji dovode gomile stranaca u ligu pogledaj ko se od tih talentovanih klinaca kali u zestokim duelima
sta vredi talenat ako ga ne razvijas
ako se ovo sa legijama stranaca uskoro ne uredi klinci nece teren videti a kosarka ode u tri lepe...

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Ovaj ima obraz djon. 19 god živi na grbači naroda
neki veliki dr, 17. novembar 2019 12:06

Majko moja mila... ili još bolje, idi pitaj Sabonisa!

Wild West

pre 4 godine

Koliko je bio “veliki” kao igrac toliko je “mali” kao covek.
(aleksa, 17. novembar 2019 11:54)

Najjači su mi likovi poput tebe, koji si, garantujem, Danilovića možda jednom slučajno video uživo i to na 20-30m razdaljine, ali znaš da je on "mali" čovek. Hahahah.

Stingray

pre 4 godine

Ne ulazeći u prepucavanja na relaciji crveno-crno beli, kao ni u relacije KSS - Železnik, postavljam jedno, prosto, pitanje: Sa kojim igračkim kadrom ćemo mi da se plasiramo na Olimpijadu? Ako pomisli neko da ćemo sa ovim likovima što su bili u Kini i sa njihovim shvatanjem i znanjem košarke da odemo na Olimpijadu, onda taj greši. Voleo bih ja da grešim i ne budem u pravu, ali kada se realno sagleda situacija-teško da ima spasa za Srpsku košarku.

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Na koju epizodu tacno mislis,kada je sa tim istim Bircevicem uzeo tri srebra iako nijedno nije bilo za ocekivati.Da li je moguce da toliko nemate percepciju razmisljanja pa da ste sebe ubedili da je Jokic bio rezerva Bircevicu?Ocigledno pre registracije na neki internet portal treba uvesti test inteligencije,svako dozvoljava sebi za pravo da komentarise.Usotalom sta je Djordjevic uradio kao igrac i selektor nema mu se sta zameriti sve da je i Misu Tumbasa i Stoleta Piksija uveo u tim,verovao bi da zna sta radi,on cega se dotakao pretvorio je u nesto a neki mogu samo da lupetaju po portalima.

Penzija

pre 4 godine

Najbolji i najveci Zeljko Obradovic!
(umetnik, 17. novembar 2019 11:58)

Misliš da će KSS da odvoji i milione za dovođenje novih reprezentativaca ili bi da ponovimo njegove poslednje "uspehe" sa reprezentacijom iz 2000, 2004. i 2005.?

Pečenjevčanin

pre 4 godine

Stiže Kokoškov 101%. Imam informaciju iz stručnog štaba reprezentacije ( Čovek zadužen za fizičku spremu ), za 45.000€ mesečno.

Dukane

pre 4 godine

Obradovic za selektora! Markovica nekako vratiti u reprezentaciju iz penzije jer on motivacija za druge igrace Micova,Nedovica u reprezentaciju!Jokic Da igra na svojoj poziciji. Teodosic naravno za kapitena.Onda ce Bjelica i Bogdanovic igrati na najvisem nivou. Ako ovo uradimo niko nas nece pobediti!!!

Straight Outta München

pre 4 godine

(jump, 17. novembar 2019 15:38

Tipicno gubitnicko razmisljanje...Kakve veze ima sta je Djordjevic uradio kao igrac? To mu daje za pravo da citavu naciju pravi budalama??? Bircevic je simbil, posledica, svakako ne glavni krivac. Ali je na njegovom primeru selektor terao inat, to mu se osvetilo. Takve odluke nikada ne izadju na dobro. Iz samo njemu znanog razloga Bircevic je pocinjao pre Jokica, koji je najbolji centar sveta, navikao da startuje i da igra prvih 8-9 minuta utakmice. Medjutim posto je Djordjevic bio veoma dobar igrac, to mu daje za pravo da startuje sa Bircevicem koji ne moze da bude starter ni u jednoj ekipi u Aba ligi. Nije reprezentacija necija prcija. Djordjevic je pre svega ispao nekorektan prema gomili igraca koji sukvalitetniji od Bircevica. To je “Bircevic”. Slazem se, treba uvesti proveru inteligencije prilikom komentarisanja, jer recimo onda ti ne bi prosao...

Nebojsa

pre 4 godine

Koga bi smo da je slobodan ili da ima klub koji nije u EL???
Jedino ko je u igri jeste Sasa Obradovic nevidim ni jedno dugo ime.....

zmajognjeni

pre 4 godine

@zmajognjenito je pitanje za ove koji dovode gomile stranaca u ligu pogledaj ko se od tih talentovanih klinaca kali u zestokim duelimasta vredi talenat ako ga ne razvijasako se ovo sa legijama stranaca uskoro ne uredi klinci nece teren videti a kosarka ode u tri lepe...
(laki, 17. novembar 2019 12:50)

Pitam sta je sa reprezentacijama. Mladjim kategorijama. Zasto one imaju lose rezultate kada klubovi sa vrsnjacima imaju dobre rezultate. To je pitanje za savez. Ti klinci igraju dovoljno i dobro u mladjim selekcijama svojih klubova, i imaju dobre rezultate. Sta nije u redu sa reprezentacijama? To je pitanje za savez!

moreplovac

pre 4 godine

Muta Nikolic & Dusan Alimpijevic u tandemu.
Mora da je istiina jer tako se prica po Novom Sadu. Jedan sa iskustvom drugi mlad i ambiciozan, odlicna kombinacija.

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Da,izgubio je od Slovenije u finalu takmicenja na kojem smo ocekivali da cemo ispasti u grupi jer smo dosli sa c timom(a ta Slovenija u polufinalu dobila vazece svetske prvake 25 razlike).A "brukanje" u Japanu i peto mesto je bolji rezultat od svih rezultata njegovih prethodnika od Indijanapolisa ne racunajuci one 2 godine(2009-10).A izgubio je od Amera tek nesto vecom razlikom nego mas maltene drim tim iz Atlante 1996-te.Da ne govorim sto je nasledio reprezentaciju koju je Dudi sastavljao Misko Raznatovic,koja je preskocila Olimpijadu u Londonu a na sledece Evropsko se jedva plasirala kao poslednja od 24 ekipe jer su nas u grupi tukli Izreel i CG i kuci i na strani.Da ne govorim o ponizenima od Spanaca(40 razlike na poluvremenu),Grka 34:6 nakon prve cetvrtine,samarima od Ukrajine,Makedonije,sve na prvenstvu po vodjstvom Dude koji vazi za najveceg evropskog trenera ikad.Dakle od jedne raspale ekipe bez kulta je napravio ekipu u kojoj je sve sem zlata neuspeh,ali ljudima i to malo,valjda je trebao da dobija Durantove Amere da bi bili zadovoljni.Ali kao sto rekoh stvar je iskljucivo klubastva cim ti je razlog ispadanja Bircinih 3 minuta prosek i nepozivanje dvojice bivsih igraca Zvezde a ne katastrofalne partije Bjelice,Gudurica i Bobija koji su trebali da budu nosioci uz Bogdana i Jokica,a verovatno bi i taj nesrecni Birca imao bolji ucinak da je imao slobodu u igri kao ovi sto sam nabrojao.

SrbEUin

pre 4 godine

Pravićemo Saleta od blata. (Vlad Rad, 17. novembar 2019 13:59)

Ne verujem da će se Blat više profi baviti košarkom. I da mu se kojom srećom zdravlje popravi, pa da se prihvati, nikako od njega ne treba praviti Saleta, jer bi to bilo isto kao kada bismo od Ferarija pravili Yugo.
Mada izražavam bojazan da smo mi samo za tako nešto sposobni, nikako obrnuto.

Вељкo

pre 4 godine

Kome još na pamet pada Željko Obradović?
Zadnji put kada je vodio reprezentaciju bio je totalni fijasko i ako se ne varam izjavio je da je sa istom završio za sva vremena.
Reprezentacija je sada „vruć krompir“ i zaista ne znam ko bi je preuzeo i ko to uopšte želi?
Možda neki stranac koga boli uvo za sve.Da dođe,odradi posao,uzme pare i pobegne(ako se ne plasiramo).
Da se ja pitam,ponudio bih posao Melounu.Poznaje Jokića u dušu i neka ga iskoristi na najbolji mogući način...

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Ajd da zabrovavimo da je ikad bio igrac,njega trenerski ucinak u reprezentaciju kvalifikuje da se ima apsolutno pravo da se pita za ono za sta je postavljen,taj Bircevic sva prvenstva je uskakao na spisak zbog povreda i otkaza drugih,stavio je sebe u svrhu tima kao i u slucaju Stimca,a takvi igraci su jako dobri za svaki tim makar ne imali pojedinacni kvalitet kao neki drugi.Uostalom o koga se toliko boljeg igraca ogresio Djordjevic,ne racunajuci Kalinica koji je seirio i likovao nakon poraza reprezentacije i time pokazao da je Sale bio 300 posto u pravu stao ga nije zvao,koji su to onda igraci o koje se Sale toliko ogresio?Koja je to toliko bolja cetvorka,Borisa,Apic,Jelovac,Luka Mitrovic,eto NBA igraci poput Belog,Bobija i Gudurica nisu mogli vola ubosti na prvenstvu a bas bi ti neki Simanici i Apici rasturili na prvenstvu i sa njima bi uzeli titulu.Nemoj da se lazemo,stvar je u klubastvu,da je Sale zvezdas apsolutno ne bi imali problem sve da Jokica nije ni poveo,branili bi ga glavu dajem.I tu apsolutno je besmislena svaka diskusija,uostalom po vasoj zelji je i smenjen,verovatno ce njegovim putem i Danilovic,na njihova mesta neki kosarkaski Krstajic i Kokeza,e tad ce vam biti sve potaman kao sto vam fudbalski savez za razliku od kosarkaskog uopste ne smeta,vazno je da Rodic i Radonjic igraju,koga briga za rezultate

Straight Outta München

pre 4 godine

Jump,

Sale Djordjevic je, da se ne zaboravi, na poslednja dva takmicenja otisao kao veliki favorit, izgubio od Slovenije i obrukao se u Japanu. Takodje dva puta izgubio od Usa sa 35 razlike u finalu. Kao trener nije nista osvojio. To mu daje za pravo da poziva Tumbasa? :) Ne budi smesan.

aleksa

pre 4 godine

Ko nama vodi savez ljudi moji.
Kakva moralna gromada. Jedan jedino dan nije bio trezan dok je radio u KK Partizanu. A cesto se desavalo i da prespava tamo.
O nekoj strucnosti tesko je govoriti.
Koliko je bio “veliki” kao igrac toliko je “mali” kao covek.

stoler

pre 4 godine

(aleksa, 17. novembar 2019 11:54) Rece covek koji je sledbenik velike ljudske gromade iz zeleznika, legende licno glavom i bradom. Da li treba nesto da dodam? Smeta vam Danilovic zato sto je iz Partizana, a pri tom vi za 70 godina postojanja ne mozete da iskopate nikog drugog sem legende iz zeleznika za neku ozbiljniju funkciju ili poziciju. Razmislite malo o tome pre nego sto krene pljuvanje. Evo ja licno bih voleo da neko iz neverovatne plejade uspesnih i velikih trenerskih imena iz redova zvezde preuzme reprezentaciju, da ne slusam vise vasa lupetanja, kukumavcenja, i gluposti. Problem je samo sto nemate koga, alimpije, tomic, gurovic, radonja sve malo jaci treneri. Kao uostalom i kandidati za neke druge funkcije. Ali vredjati Danilovica, a stojis iza covica o cijim (zlo)delima iz svih sfera zivota, od politike, biznisa pa do sporta necu ni da pocinjem, je zaista bolesno.

Borba

pre 4 godine

Kad ces da odes sa cela Saveza, uzurpatore sa ocajnim rezultatima
(Milan, 17. novembar 2019 11:59)
Sigurno neće da ode kad mu tvoja Legenda kaze.

Stingray

pre 4 godine

Ne ulazeći u prepucavanja na relaciji crveno-crno beli, kao ni u relacije KSS - Železnik, postavljam jedno, prosto, pitanje: Sa kojim igračkim kadrom ćemo mi da se plasiramo na Olimpijadu? Ako pomisli neko da ćemo sa ovim likovima što su bili u Kini i sa njihovim shvatanjem i znanjem košarke da odemo na Olimpijadu, onda taj greši. Voleo bih ja da grešim i ne budem u pravu, ali kada se realno sagleda situacija-teško da ima spasa za Srpsku košarku.

Demokrata

pre 4 godine

Moze li neko objasnjenje za lose rezultate svih muskih reprezentativnih selekcija? Koja je reakcija? Sta savez radi po tom pitanju? Zasto je doslo do losih rezultata? Sta se radi da se to spreci? Imamo opet talentovane generacije, klubovi imaju dobre rez u mladjim kategorijama, sta se desava sa reprezentacijama?
(zmajognjeni, 17. novembar 2019 12:24)

Pa evo recimo jedna od objašnjenja može da bude, nerealni ljudi.
Srbija je država sa 6-7 milona stanovnika naspram Argentine, Francuske i da ne pričam o USA, Rusiji i Kini a mi sebe već videli kao šampione.
Biti među 10 najboljih reprezentacija u bilo kom sportu je veliki uspeh.
Moramo shvatiti da je ovo ipak samo sport.

Straight Outta München

pre 4 godine

(Sport, 17. novembar 2019 12:35)

Djordjevic posle epizode sa Bircevicem ne bi trebao da se bavi kosarkom vise, a ne da vodi reprezentaciji petostrukog svetakog prvaka. Izblamirao se za sva vremena.

Wild West

pre 4 godine

Koliko je bio “veliki” kao igrac toliko je “mali” kao covek.
(aleksa, 17. novembar 2019 11:54)

Najjači su mi likovi poput tebe, koji si, garantujem, Danilovića možda jednom slučajno video uživo i to na 20-30m razdaljine, ali znaš da je on "mali" čovek. Hahahah.

misa87

pre 4 godine

Daniloviću niko ne sme ništa da kaže,samo mi neverovatno da lažne legende kad god im ne ide u klubu puste buvu protiv saveza ili lige i naravno svi poveruju u te priče a niko ne shvata da se samo stavlja pod tepih sve ostalo.... To je slična priča i u fudbalu....

Penzija

pre 4 godine

Najbolji i najveci Zeljko Obradovic!
(umetnik, 17. novembar 2019 11:58)

Misliš da će KSS da odvoji i milione za dovođenje novih reprezentativaca ili bi da ponovimo njegove poslednje "uspehe" sa reprezentacijom iz 2000, 2004. i 2005.?

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Ovaj ima obraz djon. 19 god živi na grbači naroda
neki veliki dr, 17. novembar 2019 12:06

Majko moja mila... ili još bolje, idi pitaj Sabonisa!

aleksa

pre 4 godine

Stoleru- nisam ti rekao jos to da sam radio 4 god u Partizanu i znam kako i koliko je radio doticni.
Niko ne pominje ni Covica ni Zeleznik i nisam navijac ni Zvezde ni Partizana.
A vama deco koji ste zadojeni nekom mrznjom bolje da prosetate malo i nadjete neku osobu sa kojom cete deliti i dobro i zlo... a decu tek kada odrastete i mentalno sazrite ( ne pre 30 god )

Sport

pre 4 godine

U savezu nisu stvari bajne. Sve je poprilicno kulminiralo ludom odlukom da se Tomasevic kandiduje za celo FIBA Evropa, a to je uradjeno za interes turskog kandidata. Ispucali smo sansu za to mesto zarad cinjenja usluge nekom drugom?! Zbog te odluke smo naprimer povukli druge kandidate za neke druge pozicije, uglavnom operativne, u FIBA Evropa. Meni je iskreno zao sto Djordjevic otisao na nacin na koji je otisao jer je imao dobre rezultate iz sebe i trebale su OI da mu budu zavrsno takmicenje. Razne price kruze, ali pre sam spreman da poverujem u neku vrstu zasicenja, losije forme igraca i verovatno nesto losije balansiranih priprema i vrha forme. To je dovelo do toga da Djordjevic prepusti palicu nekom drugom. Danilovic je licno vrlo malo cinio i radio dok je bio u Partizanu i kao rukovodilac mi se uopste ne svidja, ali postujem to sto nije menjao mnogo samu strukturu u savezu i sto je dao mogucnosti ljudima da rade slobodno. Mana je ta sto ne zna da lupi sakom od sto i donese neke teske odluke, narocito nakon fijaska sa svim muskim selekcijama i to sto je pod evidentnim politickim pritiskom sa kojim ne moze da se nosi. Uostalom selektorsko ime ce nam dovoljno reci.

laki

pre 4 godine

@zmajognjeni
to je pitanje za ove koji dovode gomile stranaca u ligu pogledaj ko se od tih talentovanih klinaca kali u zestokim duelima
sta vredi talenat ako ga ne razvijas
ako se ovo sa legijama stranaca uskoro ne uredi klinci nece teren videti a kosarka ode u tri lepe...

zmajognjeni

pre 4 godine

Moze li neko objasnjenje za lose rezultate svih muskih reprezentativnih selekcija? Koja je reakcija? Sta savez radi po tom pitanju? Zasto je doslo do losih rezultata? Sta se radi da se to spreci? Imamo opet talentovane generacije, klubovi imaju dobre rez u mladjim kategorijama, sta se desava sa reprezentacijama?

Dukane

pre 4 godine

Obradovic za selektora! Markovica nekako vratiti u reprezentaciju iz penzije jer on motivacija za druge igrace Micova,Nedovica u reprezentaciju!Jokic Da igra na svojoj poziciji. Teodosic naravno za kapitena.Onda ce Bjelica i Bogdanovic igrati na najvisem nivou. Ako ovo uradimo niko nas nece pobediti!!!

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Na koju epizodu tacno mislis,kada je sa tim istim Bircevicem uzeo tri srebra iako nijedno nije bilo za ocekivati.Da li je moguce da toliko nemate percepciju razmisljanja pa da ste sebe ubedili da je Jokic bio rezerva Bircevicu?Ocigledno pre registracije na neki internet portal treba uvesti test inteligencije,svako dozvoljava sebi za pravo da komentarise.Usotalom sta je Djordjevic uradio kao igrac i selektor nema mu se sta zameriti sve da je i Misu Tumbasa i Stoleta Piksija uveo u tim,verovao bi da zna sta radi,on cega se dotakao pretvorio je u nesto a neki mogu samo da lupetaju po portalima.

Вељкo

pre 4 godine

Kome još na pamet pada Željko Obradović?
Zadnji put kada je vodio reprezentaciju bio je totalni fijasko i ako se ne varam izjavio je da je sa istom završio za sva vremena.
Reprezentacija je sada „vruć krompir“ i zaista ne znam ko bi je preuzeo i ko to uopšte želi?
Možda neki stranac koga boli uvo za sve.Da dođe,odradi posao,uzme pare i pobegne(ako se ne plasiramo).
Da se ja pitam,ponudio bih posao Melounu.Poznaje Jokića u dušu i neka ga iskoristi na najbolji mogući način...

zmajognjeni

pre 4 godine

@zmajognjenito je pitanje za ove koji dovode gomile stranaca u ligu pogledaj ko se od tih talentovanih klinaca kali u zestokim duelimasta vredi talenat ako ga ne razvijasako se ovo sa legijama stranaca uskoro ne uredi klinci nece teren videti a kosarka ode u tri lepe...
(laki, 17. novembar 2019 12:50)

Pitam sta je sa reprezentacijama. Mladjim kategorijama. Zasto one imaju lose rezultate kada klubovi sa vrsnjacima imaju dobre rezultate. To je pitanje za savez. Ti klinci igraju dovoljno i dobro u mladjim selekcijama svojih klubova, i imaju dobre rezultate. Sta nije u redu sa reprezentacijama? To je pitanje za savez!

Straight Outta München

pre 4 godine

(jump, 17. novembar 2019 15:38

Tipicno gubitnicko razmisljanje...Kakve veze ima sta je Djordjevic uradio kao igrac? To mu daje za pravo da citavu naciju pravi budalama??? Bircevic je simbil, posledica, svakako ne glavni krivac. Ali je na njegovom primeru selektor terao inat, to mu se osvetilo. Takve odluke nikada ne izadju na dobro. Iz samo njemu znanog razloga Bircevic je pocinjao pre Jokica, koji je najbolji centar sveta, navikao da startuje i da igra prvih 8-9 minuta utakmice. Medjutim posto je Djordjevic bio veoma dobar igrac, to mu daje za pravo da startuje sa Bircevicem koji ne moze da bude starter ni u jednoj ekipi u Aba ligi. Nije reprezentacija necija prcija. Djordjevic je pre svega ispao nekorektan prema gomili igraca koji sukvalitetniji od Bircevica. To je “Bircevic”. Slazem se, treba uvesti proveru inteligencije prilikom komentarisanja, jer recimo onda ti ne bi prosao...

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Ajd da zabrovavimo da je ikad bio igrac,njega trenerski ucinak u reprezentaciju kvalifikuje da se ima apsolutno pravo da se pita za ono za sta je postavljen,taj Bircevic sva prvenstva je uskakao na spisak zbog povreda i otkaza drugih,stavio je sebe u svrhu tima kao i u slucaju Stimca,a takvi igraci su jako dobri za svaki tim makar ne imali pojedinacni kvalitet kao neki drugi.Uostalom o koga se toliko boljeg igraca ogresio Djordjevic,ne racunajuci Kalinica koji je seirio i likovao nakon poraza reprezentacije i time pokazao da je Sale bio 300 posto u pravu stao ga nije zvao,koji su to onda igraci o koje se Sale toliko ogresio?Koja je to toliko bolja cetvorka,Borisa,Apic,Jelovac,Luka Mitrovic,eto NBA igraci poput Belog,Bobija i Gudurica nisu mogli vola ubosti na prvenstvu a bas bi ti neki Simanici i Apici rasturili na prvenstvu i sa njima bi uzeli titulu.Nemoj da se lazemo,stvar je u klubastvu,da je Sale zvezdas apsolutno ne bi imali problem sve da Jokica nije ni poveo,branili bi ga glavu dajem.I tu apsolutno je besmislena svaka diskusija,uostalom po vasoj zelji je i smenjen,verovatno ce njegovim putem i Danilovic,na njihova mesta neki kosarkaski Krstajic i Kokeza,e tad ce vam biti sve potaman kao sto vam fudbalski savez za razliku od kosarkaskog uopste ne smeta,vazno je da Rodic i Radonjic igraju,koga briga za rezultate

Pečenjevčanin

pre 4 godine

Stiže Kokoškov 101%. Imam informaciju iz stručnog štaba reprezentacije ( Čovek zadužen za fizičku spremu ), za 45.000€ mesečno.

moreplovac

pre 4 godine

Muta Nikolic & Dusan Alimpijevic u tandemu.
Mora da je istiina jer tako se prica po Novom Sadu. Jedan sa iskustvom drugi mlad i ambiciozan, odlicna kombinacija.

Nebojsa

pre 4 godine

Koga bi smo da je slobodan ili da ima klub koji nije u EL???
Jedino ko je u igri jeste Sasa Obradovic nevidim ni jedno dugo ime.....

Straight Outta München

pre 4 godine

Jump,

Sale Djordjevic je, da se ne zaboravi, na poslednja dva takmicenja otisao kao veliki favorit, izgubio od Slovenije i obrukao se u Japanu. Takodje dva puta izgubio od Usa sa 35 razlike u finalu. Kao trener nije nista osvojio. To mu daje za pravo da poziva Tumbasa? :) Ne budi smesan.

SrbEUin

pre 4 godine

Pravićemo Saleta od blata. (Vlad Rad, 17. novembar 2019 13:59)

Ne verujem da će se Blat više profi baviti košarkom. I da mu se kojom srećom zdravlje popravi, pa da se prihvati, nikako od njega ne treba praviti Saleta, jer bi to bilo isto kao kada bismo od Ferarija pravili Yugo.
Mada izražavam bojazan da smo mi samo za tako nešto sposobni, nikako obrnuto.

jump

pre 4 godine

@Straight Outta München
Da,izgubio je od Slovenije u finalu takmicenja na kojem smo ocekivali da cemo ispasti u grupi jer smo dosli sa c timom(a ta Slovenija u polufinalu dobila vazece svetske prvake 25 razlike).A "brukanje" u Japanu i peto mesto je bolji rezultat od svih rezultata njegovih prethodnika od Indijanapolisa ne racunajuci one 2 godine(2009-10).A izgubio je od Amera tek nesto vecom razlikom nego mas maltene drim tim iz Atlante 1996-te.Da ne govorim sto je nasledio reprezentaciju koju je Dudi sastavljao Misko Raznatovic,koja je preskocila Olimpijadu u Londonu a na sledece Evropsko se jedva plasirala kao poslednja od 24 ekipe jer su nas u grupi tukli Izreel i CG i kuci i na strani.Da ne govorim o ponizenima od Spanaca(40 razlike na poluvremenu),Grka 34:6 nakon prve cetvrtine,samarima od Ukrajine,Makedonije,sve na prvenstvu po vodjstvom Dude koji vazi za najveceg evropskog trenera ikad.Dakle od jedne raspale ekipe bez kulta je napravio ekipu u kojoj je sve sem zlata neuspeh,ali ljudima i to malo,valjda je trebao da dobija Durantove Amere da bi bili zadovoljni.Ali kao sto rekoh stvar je iskljucivo klubastva cim ti je razlog ispadanja Bircinih 3 minuta prosek i nepozivanje dvojice bivsih igraca Zvezde a ne katastrofalne partije Bjelice,Gudurica i Bobija koji su trebali da budu nosioci uz Bogdana i Jokica,a verovatno bi i taj nesrecni Birca imao bolji ucinak da je imao slobodu u igri kao ovi sto sam nabrojao.