Rukomet 64

Subota, 05.02.2005.

17:02

Vujović:"Žao mi je,mogli smo bolje"

Vujoviæ:"Žao mi je,mogli smo bolje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

deliaj_lj

pre 19 godina

Sto se tice kontinuiteta,vi nemate nijedne repke,koja ima toliko konstantne rezultate,kao nasi vaterpolisti,kosarkasi ili odbojkasi u poslednjih 10 godina.I vasih rukometasa 6 godina nigde nije bilo,a ti se uhvatio za nase kosarkase,koji su sa b timovima,sto je tebi tesko priznati,razocarali,dobro ono 6.mesto i nije toliko slab rezultat,kad pogledamo vase rezultate u kosarci.
A i skijanjem se ozbiljno bave u 5,6 zemalja,dok tu i tamo izleti po neki takmicar iz neke druge zemlje.I vi ste se smijali slovencima,pre 5,6 godina kad su spominjali skijanje,a ste se i sami uhvatili za njega.Pitanje sta cete pricati za par godina.

delija_lj

pre 19 godina

Ok,ako nasi kosarkasi i rukometsi nisu u vrhu,nisu ni vasi vaterpolisti,koji su na poslednjih 6 takmicenja imali Kranj,a ostalo bruka.Reprezentacija,po tvojoj logici,koja na poslednja dva mesta ne udje u 8,nije u vrhu.Znaci imate samo rukometase.Nijedna rep.ne moze svake godine osvajati medalje,tako se desi i Brazilcima da u fudbalu ispanu vec u osmini finala,ali to ne znaci da su slabi.Ako hoces biti realan,pogledaj koliko nam je igraca falilo na ta dva kosarkaska takmicenja,pa posle pogledaj u NBA i koja drzava ima toliko igraca i da igraju,a ne samo sede.Kad bi vi dosli bez balica,metlicica i dzombe i vase rukometase bi svako pobedio.I dalje smo svetski prvaci,a 6.mesto sa EP u svedskoj je bolji rezultat od svih vasih u 10 godina.Gde to veslanje popularno,pa na takmicenju u veslanju ti nigde nece biti ni 1000 gledalaca.A to i nije bitno,u americkom fudbalu ce se skupiti preko 100000 ljudi,ali to nema veze sa nama.Hokej se igra isto samo u 7 zemalja,sto nema nikakve veze.Vaterpolo se igra u 8,9 i istina,da je najmanje medijski propracen,ali meni je medalja u hokeju draza,od bilo koje pojedinacne.Osvajala je i monika GS,pa nije bilo nikakvih doceka,tako i sad ne verujem,da bi se skupilo vise od 5,6000 ljudi.Vas hrvata je doslo 3000 gledat u kranj vaterpolo,a kad bi Vlasic skakala ili Draganja plivao ovde,ne bi vas doslo ni 100.Da ne pricamo o veslanju ili dizanju tegova.I ako vi ili mi osvojimo jednu medalju u atletici od mogucih 500 na tom takmicenju,mi smo i dalje nula u tom sportu,a u ekipnom kad osvojimo,znaci da smo najbolji.Kod pojedinaca i kad Safin osvoji GS,to ne znaci da je Rusija prvak i da je najbolja.Ja ne pricam o pet ekipnih sportova,gde smo mi dobri,vec o onih 5,koji su najrasireniji u svetu,posebno u Evropi.Vaterpolo i ako se igra u 8,9 zemalja,opet je i to vise od basebala,americkog fudbala i slicno.Kod pojedinacnih sportova mnogo zavisi od para,a tu smo mi tanki,a ekipnim sportom,moze svako da se bavi.I tu je dobro,da se ima bolje uslove za pripreme,ali opet je razlika mnogo manja,pa moze i da se sa malo slabijim uslovima,postizu dobri rezultati.Sto se tice kik boksa,ovo je bila na zadnjom EP,sto nema veze sa federacijama,ali nema veze nikad ne mozemo prebrojiti sve medalje.Sto se tice skijanja,janica je osvojila mozda vise medalja sa velikh takmicenja od slo,ali vi pre nje niste imali nista,a pitanje i sta ce biti posle,dok su Slovenci godinama u vrhu.Sto se tice fudbalera.trenutno smo na dobrom putu,sta ce biti videcemo,ako u martu dobijemo Spance,tesko da nas vise iko moze zaustaviti.

Karlovac

pre 19 godina

Vidis Delijo, ovi komentari nakon tebe najbolje govore o onome o cemu pricam. Mi smo u rukometu "tresnuli na zemlju"; zato sto smo osvojili svjetsko srebro, nas igrac je MVP prvenstva i jos jedan u najboljoj sedmorki. A vi ste zato carevi u basketu, a na posljednjem natjecanju ste bili PREDZADNJI, samo ispred Angole (a niti na predzadnjem natjecanju niste nista osvojili). To je ta totalna nerealnost o kojoj pricam.
To tvoje da se o pojedinacnim sportovima prica pet minuta je potpuno krivo misljenje stvoreno iz razloga sto Srbi nikada nisu imali vrhunskog pojedinca. Da imate nekog Ivanisevica koji ce osvojiti Wimbledon isto bi imao docek jednak Goranovom u Splitu. Da imate jednu od najboljih sportasica svijeta svih vremena, koja na jednoj Olimpijadi osvoji tri zlata i jedno srebro, isto bi imala docek kao sto je Janica imala u Zagrebu.
I, pazi, ja sam spominjao popularne sportove, one koje prati cijeli svijet (Zimsku olimpijadu i SP u skijanju prenosi cijeli svijet - mislis da Amerikanci, Francuzi, Norvezani, Nizozemci, Kinezi, Japanci, Australci...uopce znaju da se igra nekakvo SP u vaterpolu?)
Inace, buduci ovo "lj" vjerojatno znaci Ljubljana, steta da slabo pratis svoju dezelu. Janica ima vise medalja nego sve Slovenke zajedno, tako da ti je racunica vrlo pogresna. Zapravo sedam njenih zlata (tri olimpijska i cetiri sa SP) i ako se ne varam tri kristalna globusa, plus jedno Ivicino svjetsko zlato i jedan kristalni globus je vise od svih Slovenki i Slovenaca zajedno cak ako racunamo i vrijeme SFRJ.
Sto se Olimpijade tice, jedini mali i nevazni sport u kojem smo osvojili medalju je dizanje utega - jedna od vase dvije medalje je u streljastvu tako da je onda omjer 4:1 ako bas hoces. Veslanje nije neki veliki sport, ali je i takvo vece od vaterpola. Jebote, pa daj razmisli malo, vaterpolo se prati u pet zemalja i igra u jos pet! To je jedan od najmanjih sportova na svijetu (samo sto je popularan i u Srbiji i u Hrvatskoj).
Stvar je u tome da niti ti niti ja ne znamo sto ce biti. Nasi mladi kosarkasi imaju (provjeri, meni se ne da trazit sve linkove) imaju vise medalja od vasih i puno bolji medjusobni omjer. I? Tako je vec deset godina, pa od nase kosarke nista, a ocito propada i vasa.
Sto se tvoje zakljucne recenice tice, vi ste svakako bolji u kosarci od nas, ali vise niste u vrhu. Mozda cete se na ljeto vratiti, igrate doma, pa imate dobre sanse da nesto osvojite. Ali reprezentacija koja je na dva posljednja natjecanja debelo podbacila, bila predzadnja ispred nekakve Angole trenutno NIJE u vrhu. Kao sto ni vas rukomet NIJE trenutno u vrhu, zato sto ste na jednom natjecanju osvojili peto mjesto. Vaterpolo vam je u vrhu, kao i odbojka, premda i u njoj vec godinama redate cetvrta mjesta. Ali, ok, to jest vrh i konstanta.
Takodjer, puno prerano je za konstataciju da vam se nogomet vraca.
pozdrav,
p.s. samo da jos dodam o vasih 30 medalja u kick boxingu. Imamo ih i mi - ali to je smijesno covjece. Kick boxing ima 157 federacija i svi koji se njime bave su vec osvojili poneku medalju. Mirko Filipovic sve te srpske i hrvatske svjetske prvake premlati jednog za drugim bez odmora. Samo bi jedan po jedan ulazili u ring i izlazili svake pola minute razbijeni.

ALEXA

pre 19 godina

da,da,vi ste vanzemaljci,spanci vam skinuli satelit pa ste se malko zbinili veceras ili vam bila klizava podloga?A daaaaaaaa.sudije..aaaaaaaaa..kad normalno sude gubite sa deset razlike!Ahaha..
Vi vise medalja?Gde?U Cemu?
Vas jedini uspeh je sto ste nas pobedili uz pomoc sudija...rukomet 3-1
kosarka 2-0
vaterpolo 3-0
itd,itd..
kesa ste!

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Evo komentara odmah posle finala. Neopisivo mi je drago sto su Hrvati porazeni. Steta sto uz 40 primljenih golova nisu doziveli katastrofu koju su prema igri zasluzili. A drago mi je ne zbog neke mrznje prema Hrvatima vec zbog njihove ogromne a videlo se bez razlozne prepotentnosti. Toliko su "pakleni" ("vatreni") velicali svoju igru i oni a i Hrvatski mediji, pisani su
hvalospevi o "najboljoj rukometnoj momcadi u istoriji ove igre" a videlo se da su oni daleko od toga. Ako neko pazljivo cita komentare ja
sam danas davno pre meca napisao sledece: Hrvati imaju 5 (PET igraca) ostali su noseni njihovom dobrom igrom (Sola, Dzomba, Lackovic, Metlicic, Balic). Ako njima ne krene nema ko da pokrene
Hrvate mada ni oni nisu "igracine kakve svet nikada nije video". Sada na HRT-u pricaju o najboljoj reprezentaciji svih vremena a daleko su oni od zlatnih vremena SSSR, SFRJ, Svedske itd. Posebna prica je Lino Cervar, koji je mozda rukometni fanatik ali je obican pozer i cirkuzant. Svako ko iole posteno razmisli videce
koliko sam u pravu. Hrvatska je jedna veoma dobra ekipa kojoj ako krene postane odlicna ali nista vise od toga. Zale se na HRT-u na umor i povrede ali zakljucak iz toga je sledeci:
"Nemate zamene dragi susedi, sta kada ode ovih 5 igraca, opet se vracate u prosecne ekipe". A prvi na odlasku je Sola (37g.), golmane koji treba njega da zamene nemate. Spustite se na zemlju i ne letite previsoko jer je pad sa visine veoma tezak a da su Spanci igrali ozbiljno do kraja mogao je pad biti
i pretezak. I srebro vam je ogroman uspeh.

delija_lj

pre 19 godina

Napisao sam,da vas u odbojci i kosarci nema nigde.Za vaterpolo sam samo napisao,koliko medalja ste osvojili.Na poslednjih 6 takmicenja,jedino kranj,ostalo nista.Zanimljivo,kako volite pominjati zadnja dva neuspeha kosarkasa,pa i vasi vaterpolisti su posle kranja,imali dva slaba takmicenja,a pre kranja,tri slaba.Kad bi bili realni,kao sto se zelite prikazati,videli bi i sami sa kojim timovima smo igrali na ta dva takmicenja.A vi umislili,da nam je kosarka u padu.A vasa se kao dize,samo ne znam nijedan argument za tako nesto,posto u poslednjih 10 godina nema nijednog dobrog rezultata.Sto se tice odbojke,pa koja je vasa rep.9 godina zaredom igrala poufinala.2000.i 2001.smo bili za klasu bolji od svih ostalih,oba polufinala i finala smo dobili sa 3-0.Brazilaca nije bilo medju dobitnicima medalja ni 1996.,98,00.Pa su se vratili.Nijedna rep.ne moze na svakom takmicenju,da osvoji medalju.Meni OI nije pravi pokazatelj,tamo je Uzbekisat imao dve zlate medalje,pa oni nisu nikakva sila.dizanje tegova i to neki bugarin,pa tenis dubl,koji su na OI kineskinje osvojile,veslanje,to mi i nije neki pokazatelj.Sta ste se uhvatili za zadnje dve godine i ovo ce biti za koju godinu proslost,a medalje ostaju.Nama se npr.jos nije desila godina,da ne osvojimo medalju,dok ste vi cak tri gofine zaredom od 2000-2002.ostajali bez ijedne medalje.Pogledaj Oi u Sidneju,nasi odbojkasi 1.,vaterpolisti 3.,rukometasi 4.,kosarkasi 6.,a u vas samo vaterpolisti,negde oko 8-10.mesta,Pa 2001.tri zlata,sto je jedino velikom SSSR-u uspelo u jednoj godini.Plus bronza rukometasa i vaterpolista.I 2002.nam je bila uspesna.Siguran sam,da ce i ova biti,pogledajte samo nase kosarkase u NBA,nema nijednog razloga,da se ne proglasimo glavnim favoritom pred EP,ako budemo kompletni naravno.U vaterpolu sam siguran,da cemo uzet medalju,a u odbojci da cemo uci u polufinale.Sta cete vi,koji ste u usponu,mozda jedino u vaterpolu,ako vas Rudic dobro pripremi.Ne znam odakle vam podatak,da ste bolji u atletici,pa Peric i Topic su osvajali medalje za nas,a ja ne znam,za nijednu vasu.Na OI smo imali Oliveru na 6.mestu.a cak veteran Topic je bolje zavrsio od vase Vlasic.I u veslanju su Stojic i Visacki osvojili medalju.Sto se tice skijanja,kad bi vam pre 10 godina neki slovenac spomenuo skijanje,rekli bi da vas ne zanima.A sad se nevidjeno palite.Pojedinacni sport je stvar pojedinca,talenta,koji treba da se isprati financijski,sto je u siromasnim zemljama tesko.Sto se tice GS,Monika Seles ih je osvojila vise za nas,od vasa 2,a i mnogo vremena je provela na 1.mestu.Posel nje nismo imali nikog,ali su se sad pojavile Jankovic i Ivanovic.Isto,kao sto bi vi tesko rekli,da ste dobri u skoku uvis ili atletici,kad os stotine mogucih disciplina imate jednu takmicarku,kao sto i mi imamo Oliveru u maratonu,ili pre Topica i Perica.To je stvar pojedinca i tu jedan Phelps osvoji vise medalja od mnogih drzava.Kod kolektivnih sportova ipak treba imati vise dobrih igraca,jedan sam ne moze nista.Velika je razlika i u emocijama,o tim pojedinacnim medaljama se prica 5 minuta,a takmicenja sama traju i po samo minut ili par sekubdi.Sve medalje sabrajati je nemoguce,posto smo mi npr.osvojili samo na poslednjom EP u kik boksu 30 medalja i bili posle Rusa drugi,a koliko je bilo slicnih takmicenja.
Ko je za vas veca sportska sila,spanija i italija,koje su jake u skoro svim ekipnim sportovima,ili rumuni,madzari,bivse SSSR,sa gimnastikom,kajakom,dizanjem tegova,rvanjem.
Po toj vasoj logici su slovenci ispred vas u svim zimskim sportovima,pa hokeju,atletici,gimnastici,veslanju,streljastvu,jedrenju,a jos duplo ih je manje.Koja su tek oni sila.Oni za mene nisu sportska sila sa svojom jednom rukometnom medaljom,jer za mene su ekipni sporovi pravo merilo.A ne usamljeni pojedinci,iza kojih nema nikog vise.
I za kraj,nasi mladi fudbaleri su prosle godine bili drugi na EP,vaterpolisti i rukometasi 1.,odbojkasi 4.,kosarkasi 5.iako su npr.tukli slovence,koji su bili 1.za 30poena.I to bez Milicica,Bogdanovica,jednostavno izgubili su jedinu utakmicu u cetvrtfinalu,sto ne znaci da ih treba otpisati.Kosarkasice,odbojkasice 2.,rukometasice3.Tako da vam se ne treba brinuti za nasu buducnost.A koliko se secam,mislim da su na skoro svakom od ovih takmicenja pobedili vase,fudbal,rukomet2x,odbojkasi,odbojkasice,rukometasice,vaterpolisti.To su sve generacije,koje su krenule da se bave sportom,posle nasih uspeha recimo 1995.,1996...,a sto je veci kvantitet,lakse je i doci do kvaliteta,sto se vidi iz prilozenog.
Mislim,da je i glupo neko poredjenje,ko je bolji,posto nikad necemo prebrojati sve medalje,a i nemaju sve istu tezinu.Ko je bolji u sportu madzarska ili rumunija,niko ne zna,a nije ni bitno.Meni je skroz super,sto smo u kosarci,vaterpolu,odbojci,pa i rukometu u vrhu i fudbal nam se vraca,pa mogu skoro svako takmicenje sa zanimanjem da ispratim.A ako se usput pojavi i neki pojedinac,koji ce smoci,da se izbori sa svim problemima jos bolje.

Vlado_HR

pre 19 godina

Citam ove komentare i ajde da i ja dam neki argumentitrani komentar. Svidio mi se komentar delije_lj sa dosta argumenata, to je ispravan nacin a ne nagadjanja i pausalne procjene. Dakle, prvo cu vam cestitati uspjeh na osvojenom 5. mjestu u rukometu i to je dobar rezultat. Tocno je da smo uspjesniji od vas u rukometu, 3 zlata, srebno i bronca + danasnja medalja. Ali ovdje je rijec samo o kolektivnim sportovima, a gdje su pojedinacni? Mnogi podcjenjuju pojedinacne sportove, a oni su odraz stanja i rada u drustvu. Vi nemate pojedinaca u individualnim sportovima i to je cinjenica. Mi smo tu daleko jaci (veslanjem, plivanje, stolni tenis, skijanje, tenis...) a neki sportovi poput tenisa su daleko placeniji i gledaniji u svijetu od recimo rukometa, odbojke, vaterpola, i ako pogledamo statiskicki sve sportove i medalje u odnosu na broj stanovnika (ima nas skoro duplo manje), iznenadili biste se tko je bolji u sportu. Poseban problem su rezultati u zadnje 1-2 godine. Ako vi ne primjecujete, vidi se sa strane da vam polako opadaju rezultati i u tim "pravim" sportovima. Gdje ste bili u kosarci na zadnja 2 takmicenja? O rukometu smo rekli, nogomet nam je u losem stanju i jednima i drugima, u vaterpolu imate kontinuitet, a odbojka? Razmislite zasto vam rezultati opadaju a nama rastu u zadnje vrijeme? CRO - 5 medalja na OI Atena, SCG - 2... Pozdrav i nadam se da nisam nikog uvrijedio ovim komentarom.

Karlovac

pre 19 godina

@delija_lj: tvoj komentar je prilicno realan, ali mu nedostaje ponesto. Naime, kao i obicno kad su takve rasprave u pitanju, Srbi cesto stvari postavljaju na smijesan nacin: "sportovi su samo ono u cemu smo mi dobri". Vidis, to je jako smijesno.
Vi izuzev tih pet sportova nemate uspjeha u gotovo nijednom jedinom sportu. A postoje sportovi kao sto su recimo tenis (koji je veci i popularniji sport od svih ekipnih osim nogometa i kosarke), pa onda atletika, plivanje ili skijanje (koji su u najmanju ruku, da ne idemo dalje, znatno veci od vaterpola). Dakle, ako zbrajas velika sportska postignuca - dodaj Wimbledon i Roland Garros, pa onda dodaj desetak plivackih medalja s EP i SP (plus dva svjetska rekorda), pa dodaj 4-5 atletskih medalja i jakih mitinga na kojima su nasi osvajali prva mjesta - o skijanju ne vrijedi ni pricati (a ako hoces omjer skijanje-vaterpolo, samo se zapitaj u koliko se zemalja svijeta prenosi SP u skijanju, a u koliko SP u vaterpolu) - tri olimpijska zlata, a s danasnjim spustom pet svjetskih zlata (da kristalne globuse ne spominjem).
Takodjer, prilicno dobar omjer kvalitete je Olimpijada: Hrvatska - Srbija 5:2 u medaljama.
Zanimljivo je i kako ste vi neizmjerno bolji u vaterpolu, a u rukometu smo mi "eto, sad trenutno, nesto bolji". Mi u rukometu imamo sjajnije medalje nego vi u vaterpolu: dva olimpijska zlata, jedno svjetsko zlato i jedno srebro, europsku broncu + danasnje svjetsko zlato ili srebro. Takodjer, u vaterpolu imamo sjajnije medalje nego vi u rukometu: olimpijsko srebro i dva europska srebra. Dakle, malo su ti zakljucci neobjektivni :)
A ni omjer u medjusobnim vaterpolo utakmicama nije bas toliko na vasoj strani. Nesto jest i ja priznajem da ste bolji, ali ne puno - mi imamo tri pobjede na velikim natjecanjima (cetvrtfinale Olimpijade, cetvrtfinale EP99 i polufinale Eurolige 2000), a nekoliko puta su susreti zavrsavali nerijeseno. Da, bolji ste u vaterpolu, nismo tu negdje, ali nije bas ni tolika razlika koliko ti to predstavljas.

goran_vk

pre 19 godina

dajte ljudi budite realni akva ce te to vi bit supersila u rukometu,pa osin golmana(svaka im cast)sve su ostali solidni igrači,ništa više!nikad nece biti nositeljiigre u svojim klubovima a nema ni jednog novog igrača koji bi se mogao pojaviti,vi tu pričate o nekim peruničićima idt,to koda bi mi nazad zvali paku ćavara(živa legenda),da nagovorimo pipeta smajlagića da se ostavi klupe i ode na teren,ili čak zlatka saračevića!!e da imate pozdrav od janice kostelić(nikad niste i necete imat takvu sportašicu),te mate cijele ekipe hajduka iz splita

Bili

pre 19 godina

Čeka san da se netko javi sa argumentima da ste bolji od nas pa da onda istresen šta mi imamo.Ali bili su brži Vlado_HR i Karlovac i neman više šta nadodat osim naglasit da zadnjih godina vama konstantno padaju rezultati a u individualnim sportovima skoro da i ne postojite.
Bog!

Dalibor

pre 19 godina

Nasi rukometasi se nisu obrukali!Siguran sam da ako na sledecem takmicenju budu igrali isti igraci uzecemo neku od medalja, a selektora netreba menjati.

delija_lj

pre 19 godina

Za Bilija,koji zeli argumente.Odbojka,na 10 takmicenja,7 medalja,od toga 2 zlatne,2 cetvrta i 1 peto mesto,dok ste vi igrali na samo jednom talmicenju i izgubili sve tri utakmice.Kosarka,na 10 takmicenja,7 medalja,od toga 5 zlatnih,na svih 10 takmicenja ispred vas.Vaterpolo,8 medalja,2 zlatne,jedini koji smo na svim takmicenjima od OI u Sidneju,na svakom takmicenju osvajali medalje.Na 8 takmicenja ispred vas,vi ste dva put bili pred nama.Da ne pricam jos o medjusobnim susretima.Rukomet,vi ste trenutno bolji,ali ste imali i vi krizu od 6 godina,vi imate 3 zlatne,mozda danas osvojite i cetvrtu,mi 3 bronzane.Mislim,da smo bili do 2003.na svim takmicenjima pred vama,sem oI atlanta i EP u zagrebu.Ali to i nije toliko bitno,posto ste vi daleko uspesniji po broju medalja.U medjusobnim smo mi uspesniji,ali ni to nije toliko bitno.U fudbalu ste vi bili bolji na 3 takmicenja,mi samo na jednom.Imate i bronzu,po cemu ste recimo dosta ispred nas.Ali u rukometu,gde ste vi bolji,mi smo skoro uvek medju 8,dok vas npr.u odbojci uopste nema.U kosarci vas isto vec 10 godina nema,a u vaterpolu ste osvojili 3 medalje,ali na ostalim takmicenjima,ste bili uvek negde od 8-12 mesta.Kao recimo na poslednja tri SP,dve OI.Zanimljivo,da i pored tih rezultata,mnogi od vas misle,da smo u vaterpolu tu negde.

Vlado-ZG

pre 19 godina

Gospodo!
Za razliku od vecine komentatora iz Srbije (a i iz HR) ja sam uvjeren da bolji rukomet u SCG je odlicno za, SCG, za HR, za RF, etc. etc. a najvise za rukomet opcenito.
Ove primitivne komentare, u stilu: " moj tata ima bolji auto od tvoga" ne zelim ni komentirati.
Nadalje, smatram da je Vujovic dobar trener, ali ocito da je sam po prirodi agresivan i tako uci i momcad. Ako tako nastavi, SCG ce dobiti reputaciju kostoloma, svi suci ce samo cekati sa crvenim kartonima (a to je vec i pocelo na utakmici sa HR), sto ce sve skupa zakociti napredak rukometa u SCG. Dakle, ili neka se Vujovic promijeni ili neka ode.
Nadalje zaboravimo ta primitivna nacionalisticka prepucavanja i izjave: suci nas mrze!!!
Da je repka SCG pobjedila HR, nitko sudjenje ne bi ni spomenuo.
pozdrav
od rukometnog fanatika, sa izbalansiranim razmislajnjem.
PS. cujemo se posloje utakmice sa Spanjolcima
veceras

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Krenimo redom,
golmani: Sterbik (26 godina), Saric (28g.); pivoti: Nikolic (28g.), Djurkovic (29g.); plejmejkeri: Stojanovic (25g.), Andjelkovic (27g.); leva krila: Sudzum (27g.), Curuvija (23g.); desna krila: Zikica (33g.), Kojic (25g.); levi bekovi: Muratovic (25g.), Marko Krivokapic (29g.); desni bekovi: Petric (30g.), Milorad Krivokapic (25g.). Naravno veciti Djukanovic (30g.) i Toskic za koga i ne znam koliko ima godina. Znaci VULE i "RK Zaljubljenik", iz prilozenog se vidi da o nekim rezovima, "novim klincima" i slicno
nema ni govora. Nisu rezovi izostavljanje Perica, Jovanovica, Skrbica, Matica (Perunicica ne spominjem jer on odavno ne igra za reprezentaciju) jer oni ne mogu i ne
treba vecito da igraju. I ne daj Boze da ostane ova ekipa na okupu. Za uspeh treba izostaviti (ne pozivati) Djukanovica, Djurkovica, Toskica, Kojica, bracu KRIVOKAPIC, Zikici treba oprostiti jer mi i ne igramo preko krila a Petrica zvati samo ako je spreman. Znaci uvesti jos igraca i isprobati ih, menjati nacin igre (forsirati krila a ne glavom kroz zid), igrati sto vise
pripremnih utakmica i imati prave pripreme (a ne vecito kukati kako smo nespremni i neuigrani). Sto se Safeta tice i Metlicica, on je igrao u RIJECI (HRVATSKA) i bilo je
samo 2 za njih. Problem svih reprezentacija je sto se plase Hrvata a mi ih se ne bojimo i znamo da nisu vanzemaljci. Sterbik je "smrt" za Dzombu. Hrvati imaju 5 (PET
igraca) ostali su noseni njihovom dobrom igrom (Sola, Dzomba, Lackovic, Metlicic, Balic). Ako njima ne krene nema ko da pokrene Hrvate mada ni oni nisu "igracine kakve svet nikada nije video". Sada na HRT-u pricaju o najboljoj reprezentaciji svih vremena a daleko su oni od zlatnih vremena SSSR, SFRJ, Svedske itd. Posebna prica je Lino Cervar, koji je mozda rukometni fanatik ali je obican pozer i cirkuzant. "Dacho", Kokir ima 31g. i nije on to sto nama fali i treba (ne samo zbog godina). Sto se tice tvog stava o Ratku Tomljanovicu potpuno se slazem sa tobom, kao igrac bio je velika
"pickica" i samo solidan igrac. Vecito se
"slepao" uz Cavara, Puca, Smailagica, Saracevica itd. "Djorgo", ne bi nas raspad SiCG unazadio ni u jednom sportu sem u vaterpolu (cak ni u kosarci). Od Crnogoraca koliko ja znam igrali su samo Muratovic, Djukanovic i Djurkovic a ova poslednja dvojica bolje da nisu. Za kraj ostavljam Bilija koji spominje neke vece uspehe Hrvata u odnosu na nas. Ne znam gde to (sem u rukometu i to nasom krivicom). U kosarci vas od '95 nema nigde, u veterpolu ste dobri ali mi smo bolji, u odbojci bolje i da nam ne izadjete na teren. Sto se tice fudbala imali ste veci uspeh ali niste bolji i to cemo dokazati samo da se malo dozovemo pameti. E sad sto se tice pojedinacnih sportova i onih
manje bitnih mozda ste stvarno bolji ali samo zbog velike besparice i neulaganja u sport u Srbiji.

Jakov

pre 19 godina

Nadam se da ce Vujovic ostati trener ove reprezentacije, koja ce sa njim na celu doneti medelje nasoj zemlji u skorijoj buducnosti. Nadam se da ce se ljudi iz Rukometnog Saveza SCG pri izboru trenera voditi nacelom profesionalnosti i znanja, a ne nekim drugim.
Svaka cast ovim momcima.

Sasa

pre 19 godina

Da je sudjenje bilo malo postenije mi bi bili u polufinalu. Nasi su cinovnici iz rukometnog saveza su zatajili, jer su dozvolili kojekakvim Dancima i Ukrajincima da nas izbace za "dobrobit rukometa".
Reprezentacija nije zatajila, igrali su tehnicki najbolji rukomet, te bili veoma pozrtvovani. Razlike izmedju grupa su takodje bile ogromne, jer kako objasniti da u medjusobnim susretima, timovi nase grupe tuku timove druge grupe 6-0.

Carlijva andjela

pre 19 godina

Ne mogu da kazem da sam zadovoljna petim mestom ali ne mogu nista da zamerim reprezentaciji.Ljudi su otisli u sastavu u kom su mogli da odu,borili se kako su znali i umeli i to je to.Da ocekujemo vise i bolje svakako da ocekujemo ali za titulu nije dovoljno samo to.Neko ko je zaduzen za sport u ovoj zemlji morao bi malo da se angazuje oko nasih sportista.
Ja nisam sklona tome da stalno kukam na sudije ali ono sto se videlo u Tunisu je malo ... jel da?
Ako neko od reprezentativaca cita ove nase komentare samo da im porucim SAMO NAPRED NEMA STA DA VAM SE PRIGOVORI!!!!
A od Bilija i njemu slicnih mi je stvarno MUKA.

Dugi

pre 19 godina

Vujovic je sam priznao da je problem u ekipi a ne u sucima. I manje kompleksa prema Hrvatima koji su i na Olimpijadi pokazali da su puno jaci u gotovo svim sportovima jer rade studiozno i kvalitetno, a i financijski su znatno jaci.

Dragan Dejanovic

pre 19 godina

Dragi Vujo,
Zelim ovom prilikom da ti cestitam na svemu sto ste pruzili na ovom prvenstvu.Dostojno ste reprezentovali nasu zemlju i sada se spremajte za Svajcarsku!Malo nam je nedostajalo da ponovimo uspeh iz 1986 ali ne treba jadikovati jer se u svetu igra kvalitetan rukomet.Drago mi je da si tako prokomentarisao ovo svetsko prvenstvo a da nisi u prvi plan stavio sudjenje.Treba jednom zauvek da pocnemo da vodimo racuna o svojoj i protivnickoj igri a ne o sudjenju.Samo tako dalje i vidimo se(nadam se sa tobom na celu) u Svajcarskoj.
Puno pozdrava Dragan Dejanovic-bivsi igrac Sloge-Bosnaprevoz iz Doboja i Jugovica iz Kaca !

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Procitao sam na brzinu dosadasnje komentare i vidim mahom hvale Vujovica i igrace i igru nase reprezentacije. Igra je bila ocajna i preterano agresivna i samo zbog opsteg pada kvaliteta rukometa u svetu dokopali smo se odlicnog petog mesta. Davno su nestala vremena leprsave i efikasne igre nase reprezentacije. Sada se mucimo da damo gol, kada vodimo sa 3 razlike ne dizemo se na 5 ili 10 nego gubimo. Tacno je da ne da nemamo zastitu sudija nego nas iskljucuju i preventivno ali ne zato sto nas mrze nego zato sto smo stekli imidz grubijanske ekipe zbog Djukanovica i Djurkovica a i nema nas ni na jednoj ozbiljnijoj funkciji (ne samo u rukometu). Da nije bilo golmana, sjajnog Nikolica i dobrih srednjih bekova ne bi bili ni medju 12. Podjimo redom: golmani odlicni i
zaista su sjajan tandem, pivot Nikolic odlican ali treba imati zamenu za njega, nikako Djurkovica. Bez veze je prica da on i Djukanovic nose odbranu. Mi odbranu i nemamo i sto odbrane golmani to je a zbog ove dvojice smo stalno sa igracem manje. Tromi su i nisu za reprezentaciju odavno ali sada definitivno. Desna krila nisu postojala, Zikica je veliko razocaranje a Kojic nije ni zasluzio da bude reprezentativac. Sudzum i Curuvija mogu da ostanu par levih krila ali treba reprezentacija da menja nacin igre, da krila imaju vise lopti pa kada je gusto da imaju rutinu da daju gol a ne da daju golove iz kontri i kada slucajno dobiju loptu na svojoj poziciji ne mogu da daju gol. Neverovatno je da sa igracem ili dva vise bekovi tvrdoglavo idu kroz sredinu umesto da se stvori situacija za krilo. Srednji bekovi veoma dobri i Stojanovic i Andjelkovic. Spoljna linija katastrofa. Jedino Muratovic solidan ali vrlo sebican. Petric van forme a kako i ne bi kada u Portugalu nema prvenstva.
Braca Krivokapic totalni promasaj. Marko i pogodi nesto ali to nije nivo reprezentativca a Milorad igra kao rekreativac. Katastrofa. Treba probati sa Borkom Djordjevicem, Ljubom Pavlovicem pa i Mandicem ako prestane da puni tracerske listove i posveti se rukometu. Ima jos mladih koji dolaze i isprobati sve narocito na desnoj strani. Manuti se pregrube igre i vratiti se u vrh.

selektor

pre 19 godina

Vujo, napravio si objektivno više nego što smo očekivali. Imao si slabe pripreme; neki igrači su ti došli "na riječ" spremni a posle, zna se.Neke si ubacio po ključu, neke si preskočio zbog što si zlopamtilo. Nema veze, u ovom momentu ovo je znak da idemo ka gore i da će sledeće EP biti prilika za medalju (objektivno) a koju videće se. ne zaboravimo, Hrvati su samo pre 3 godine bili 16 na EP a posle toga SP i Olimpijski pobednici. To krene kad krene; nadamo se da će Anđelković postati Ivano Balić i nema problema.....

srbos

pre 19 godina

Svaka cast nasim momcima na igri.
A ova Hrvatska je mnogo jaka ekipa, gubila je od nas 58 min i uvek sa igracem vise da bi na kraju dobila na cistu srecu.
To im je ta jaka ekipa...
SMESNO

Žaki

pre 19 godina

Kao prvo, svaka čast Hrvatima što su nas pobedili. Bilo je zasluženo. Da smo mi toliko dobri dobili bismo makar jednu utakmicu u četvrtfinalnoj grupi.
Kao drugo, ne razumem zašto Hrvati toliko kukaju na našu igru. Protiv njih smo igrali podjednako oštro kao i protiv ostalih. Da nisu očekivali protekciju?
Ova naša ekipa je morala da igra oštro u odbrani jer je bilo očigledno da dobar rezultat može da postigne jedino kroz čvrstu odbranu (nikako napad), a u svim sportovima čvrsta odbrana podrazumeva i malo grubosti.
Kod crvenog kartona Đurkovića sudija je kardinalno pogrešio (previše Tuborga?) jer je faul napravio jedan od Krivokapića, a isključen je igrač čija je jedina krivica što ima jaku bradu (nije ćosav kao danske sudije). To što je on bitan za našu odbranu, e pa sad...
U finalu navijam uvek, pa i sad, protiv Španije, od strane sudija najpomaganije reprezentacije.
Bilo mi je veliko zadovoljstvo kad su ih sudije zeznule protiv Južne Koreje na SP u fudbalu 2002. Neka jednom i oni vide kako je to kad sudija svira za domaćina (kao u Španiji 1982.)

Dusan_V

pre 19 godina

2 Bili
'Oćeš potvrdu da smo bolji od vas? Pogledaj malo medalje iz drugih kolektivnih sportova, pa će ti biti jasno ko je bolji (samo u fudbalu ne možemo da vam prigovorimo, pa opet i tu se ni vama kao što ne bi ni nama 3. mesto na sp više nikad desiti, u drugim sportovima ste uglavnom 0). Jesmo bili grubi, a vi kukajte, matematička činjenica od 22 sudijske greške na nama, neke suviše flagrantne i direktne govori da biste izgubili 2-3 gola da ih nije bilo. Ne zavaravajte se pobedama nad isluženim Francuzima i najverovatnije Špancima u finalu, naše vreme dolazi.

Velja

pre 19 godina

Bili, tišina! Verovatno si gledao tekmu na HRT 2, gde je komentator stalno pričao kako smo užasno grubi, ali smo za to bili kažnjeni. A za ostalo, sudije su nas pokrale.
P.S.: Vidimo se u septembru u Beogradu (pod uslovom da stignete do njega)!

Jano

pre 19 godina

Sve čestitke selektoru g-dinu Vujoviću i zameniku g-dinu Vukoviću, svim igračima i ostalom osoblju, na prikazanoj borbenosti i osvojenom 5.mestu. Sa ovakvim pristupom i shvatanjem igre, možemo uskoro očekivati i medalje. Verovatno treba neke stvari korigovati, pojačati neka mesta u timu sa drugim igračima, ali je najbitnije da ipak postoji kostur ekipe, koja je pokazala na ovom prvenstvu da može ravnopravno da se nosi sa, do juče, jačim ekipama. Gospodine Vujoviću, želim da ostanete i dalje selektor, jer samo sa Vama možemo postići nešto više u muškom rukometu. Puno, puno uspeha i više sreće !!!

Davor

pre 19 godina

Hvala Vujovicu i svim rukometasima, navijao sam svim srcem za nase i mislim da nam je falilo samo malo sportske srece pa da se vrate s medaljom.

Don Quijote

pre 19 godina

Na SP u kosarci odigranom u Indianopolisu rodjena je nova svetska kosarkaska supersila- Spanija. Na SP u rukometu u Tunisu rodjena je nova svetska rukometna supersila- Srbija i Crna gora. Za godinu dana maximum, ni sudije nece moci da zaustave nase momke kao sto su to ovde uradili. Nasi momci su opravdali poverenje, i igraju rukomet da prosto razbijaju. Bio sam mnogo tuzan i iznerviran posle utakmice sa Hrvatskom pa nisam nista hteo da kazem (jer bih svasta rekao) ali danas hladne glave moram reci da se ponosim i nasom ekipom i Vujovicem.

Bili

pre 19 godina

Vi koji čestitate vašoj reprezentaciji na dobroj igri pogledajte utakmicu Hrvatska-Francuska pa možda naučite razliku između rukometa i ragbija.
Kad smo kompletni nema toga koji nas može zaustavit pa ni ragbi tim iz srbije.
Morali bi se malo pozabavit sobom i ostavit suce na miru jer vam možda na sljedećem prvenstvu neće tolerirat ovakvu igru pa ćete ispast i ranije nego sad.
A i kad pričate da ste bolji od nas u raznim sportovima argumentirajte to medaljama,osvojenim prvenstvima,plasmanom među prve ili barem sudjelovanjem na nekim značajnijim.
Bog!

Djordje Ue

pre 19 godina

Vujović je O.K.Mora da ostane na mestu selektora.Napravio je dobar korak i sada mora da nastavi dalje.Posle duzeg vremena igrači su pokazali da im je stalo do zemlje i reprezentacije i neka ovako nastave i uz Boziju pomoć bićemo na vrhu Evrope i sveta

cveja

pre 19 godina

Licno nisam ocekivao ni da cemo proci 1. krug, pa 5. mesto na svetu smatram velikim uspehom i cestitam rukometasima!Nadam se da ce Vjujovic imati jos jednu sansu da dodje do medalje .

stevo

pre 19 godina

Vujo, samo dalje, za najveci uspeh uvek treba i srece. nije bilo, a bice drugi put. samo tako hrabro nastavite, jer stvarno ste zazluzili finale. to je uspeh i tako gledamo.

dacha

pre 19 godina

Slusam veceras posle utakmice Hrvatska - Francuska onog smrada Ratka Tomljanovica, za koga uzgred receno nikad nije bilo mesta u reprezentaciji SFRJ, na HRT2,kako je navodno po njemu i Francuska daleko jaci sastav od ovog sastava Srbije;Pa ne moze vecno igrati Richardson,Kervadek,Gil..., smena generacije cini svoje;Ovoj selekciji samo fali desno krilo, levo da je u malo boljoj formi, organizator tipa Kokira i naravno pravi trener a ne trener koji je zaista bio veliki igrac ali kao selektor ide "malen ispod zvezda" a pri tome ne pazi... Zikice i "beli" Petricu nemojte vise zauzimati mesta mladjima i boljima, zaboravite na reprezentaciju!!!

goo

pre 19 godina

momci su se casno borili,nisu se obrukali,potrebno je i malo srece....Vujovicu takodje zelim da i dalje ostane selektor,verujem da ce mo sledeceg puta osvojiti neku medalju....

Tikijana

pre 19 godina

Momci...svaka chast za prikazanu borbenost....samo napred!!!...Hrvati.....su mozda za nijansu bolji..ali uz sudije....mislim da uz ovakvu igru i malo bolje desne bekove i krila umesto Zikice...bi bili dosta bolji...dokazacemo to na sledecem prvenstvu..a do tada malo vishe funkcionera u Svetskoj Rukometashkoj organizaciji....i da i nama sudije sude bar normalno..a ne da prave..po proarchunun 22 greshaka protiv Hrvata....u nashu shtetyu..mislim!!!e Hrvati....videcete...a sem tog rukometa u ostalim kolektivnim sportovima ser raspadate,,,aj ...bice bolje..uz BORBENOST...koja je na najvishem nivou...BICE BOLJE....

vule

pre 19 godina

Ne treba da ti bude žao ni zašta Vujke,nego samo tako nastavi,narod je gledao i narod je zadovoljan! Klinci su super,samo poradi malo na njihovoj koncentraciji i biće sve ok!
SVE ČESTITKE !!!!!!

miko

pre 19 godina

Vujovicu svaka cast.Pokazao si da kada te ne ometaju iz saveza sa svojim zeljama mozes da uradis pravu stvar.Ratko majstore odigrao si ko zmaj,Muratovicu dobar si ali jos zelen.Dobro je ali moze to i bolje.Zikice bio si najgori,ti i Petric stvarno ste se obrukali.

Orthodox Dude

pre 19 godina

Judging by the amount of comments here from the apparently "confident" olympic champion "supporters" it's clear that Serbia's young team has taken a massive step forward in a very short space of time. Continuity lies with Vujović at the helm. The future looks good ;)

DJUKANOVIC

pre 19 godina

Za nase susede Rvate!!Nemojte zaboraviti ko vas je naucio da igrate rukomet!!Stara YUG.skola
Kao vi ste sada neki vanzemaljci u sustini mucite se!!!

toliko od mene

pre 19 godina

E ovako batalite se ljudi tih nebuloza kao mi smo preagresivni i grubi.A da kojim slucajem nismo takvi svi bi pricali da igramo ko p... i niko nebi bio zadovoljan, ovako smo svima pokazali da nema sale sa crnogorcima, pa ko voli nek izvoli.

Bl

pre 19 godina

Svaka Vam cast!!! Gosp.Vujovicu sve cestitke, imate reprezentaciju sa momcima koji se bore do kraja, i koji igraju svim srcem i ogromnom voljom za svoju zemlju!!! Nastavite dalje, vjerujemo u Vas, Vi ste za nas ponos zajedno sa vasim igracima!!!

Delija sa severa

pre 19 godina

VUJOVICA ZA PREDSEDNIKA! SELEKTORU I SVIM IGRACIMA SVAKA CAST I HVALA IM ZA PETO MESTO.HRVATI NE ZASLUZENO U FINALU,JER SU NAS SUDIJE POKRALE DO BOLA. NEMA VEZE VEC SLEDECE PRVENSTVO UZIMAMO ZLATO. JOS JEDNOM VELIKO HVALA VUJOVICU I IGRACIMA NISU RAZOCARALI. PS. VUJOVICA PLATITI KAO COVEKA ZA NJEGOV RAD I OSTAVITI GA DALJE DA RADI OVAJ POSAO!

Toshke

pre 19 godina

Još jednom, Vujović je odlično vodio reprezentaciju, izvukao je maksimum iz igrača. Bukvalno svaki put kada sam primetio neki nedostatak i pomislio da neki igrač treba da se zameni, Vujović je to i učinio posle par minuta. Napravio je tim gde svih 14 igrača ima (gotovo) ravnopravne šanse da igra i to je najbolja stvar, kada tim oseća zajedništvo, kada nema zavisti. Što se tiče odbrane, mogao bi malo da opusti naše igrače, pa ne moramo baš po licu da udaramo protivnike i nekoliko puta dobijamo crveni karton. Još bi mogli i malo brže u kontru da polaze i to je to. Svakako, Vujović bi trebalo da ostane.

Osim toga, može se primetiti da su u svim međusobnim utakmicama ekipe iz naše grupe pobedile ekipe iz suprotne grupe sa 3+ razlike, što jasno govori da je raspored namešten da Tunis prođe u polufinale. Nadam se da će ih Francuzi dobiti za 3. mesto.

nikola

pre 19 godina

svaka cast momci bili ste super i protiv sudija i protiv protivnika ste ginuli na terenu ,ustajali kada smo mislili da je to nemoguce ,na nesrecu ipak niste ni vi svemoguci ,? treba sada da se napravi pravi potez najpre u rukometnom savezu da ne bude vise svadza oko stolica da se ipak radi u unapredzenju naseg rukometa ova ekipa ima buducnost i steta je da joj se to uskrati .
Puno srece i dalje Nikola

rkzaljubljenik

pre 19 godina

Bravo,Vujovicu!Napravio si hrabro "rez" zbog kojeg su te docekali na noz.Uradio si ono sto je prirodni tok i neminovnost,ali je neprijatan za onog ko ima petlju da to ucini.
Medjutim,nasi rukometni velikani ne smeju da NESTAJU kao ISLUZENI momci,moraju da ODLAZE dostojanstveno,kao ZASLUZNI momci!Zato,zar ne bi bilo lepo i ljudski,da se,recimo u junu,na kraju ncionalnih prvenstava,odigra revijalna utakmica u kojoj bi sa jedne strane bili dojucerasnji reprezentativci Peric,Skrbic,Jovanovic,Matic,Perunicic,Aleksandar Knezevic i ostali koji su "otisli" ili koji ce otici,a sa druge strane sadasnja reprezentacija.Da ta utakmica bude njihov zvanicni oprostaj od reprezentacije,uz duzno postovanje i radost nas ljubitelja rukometa.
Vujovicu,Vukovicu i ovim momcima sve najbolje!Ubrzo ce oni harati svetom!

Djuka

pre 19 godina

Vujovic je legenda svetskog i srpskog rukometa i svaka mu cast!Pa realno ja sam mislio da cemo se samo blamirati na sampionatu a mi smo lako mogli do medalje!Mislim da Vujovic treba da ostane na celu reprezentacije, jedino mu treba omoguciti maksimalne uslove za rad.To ce biti vrlo tesko jer je svima poznato u kakvom se stanju nalazi nas rukomet.Jos jednom bih se zahvalio Vujketu i igracima prvenstveno zbog borbe do poslednje sekunde koja nas nije krasila do sada!

Safet

pre 19 godina

Vujovic je jedan od najboljih rukometasa na svijetu, odlican covjek ali jos uvijek osrednji trener.Naime, njegova taktika je u Tunisu bila udri pa ako suci dozvole dobro, ako ne imamo alibi da smo osteceni. Treba ipak priznati da SiCG u Tunisu nije pokazala neku veliku igru, uglavnom radnicki rukomet, i da tu nema velikih igraca. Da je Hrvatskoj igrao Metlicic, koji je danas s Francuzima pokazao da je hladnokrvan i ubitacan strijelac, bilo bi za Hrvate preko pet razlike. Pa pogledajte sta su veceras uradili Francuzima, takav rukomet svijet jos nije video, lopte iza leda, cepelini, uzivancija, izludili su Francuze. Svaki ljubitelj rukometa, bilo da je iz Srbije ili iz Pakistana morao je veceras uzivati u ovim majstorijama i dokazom da su Hrvati daleko najbolji i da igraju najljepsi rukomet.

Djorgo

pre 19 godina

Cestitke i Vujovicu, mislim d aje i on poceo da sazreva kao trener, iz ove ekipe je izvukao jako mnogo. Raspas SCG bi nas u rukometu jos unazadio, ali st a je tu je.

savo

pre 19 godina

Ostani Vujovicu pa ti si legenda!!! Mole te svi posteni poznavaoci rukometa u svetu!!! Vratio si nas rukomet ponovo na velika vrata. Sa ovakvom ekipom bez ijedne zvezde u timu, ali sa srcem i dusom se bore za svoj narod i pored kradje si bio na korak do medalje. Savez se raspada onaj idiot iz saveza hoce da odvoji CG od Srbije pa nije ni cudo sto su siptare EHF priznali!!!
Igracima svaka cast na zalaganju kao sto i sam Vuja kaze trebaju neke izmjene,ali otom potom!!!
Dobili smo generaciju sa srcem i zeljom za dokazivanjem koje ja nisam vidio u zadnji 20 godina. Vujovic i Ilija Petkovic preporadjaju nas sport!
Napred Plavi buduci sampioni!!!
Molim vas objavite mi ovaj komantar jer ste me dosad ignorisali???

Milan

pre 19 godina

Nasi momci su uz Hrvate igrali najbolji rukomet na prvenstvu i steta je sto smo u odlucujucem mecu morali da igramo sa njima. Ovakac nastup zavredjuje pohvalu...samo tako nastavite i bice i medalja!

Pera

pre 19 godina

Vujovicu mani se tih Krivokapica, oni su najvece rupe u reprezentaciji.
Pivotmeni-odlicni
Bekovi Muratovic, Stojanovic i Andjelkovic vrlo dobri.
Sudzum i Curuvija OK
Podhitno pronaci desno krilo i bar jednog desnog beka kome ce Petric biti rezerva.
Naravno Golmani su bili najbolji, ali treci golman mora biti Sijan, a ne Stanic

super_aleks

pre 19 godina

Vujovicu je upuceno mnogo pohvala,ali i dosta kritika u svim komentarima. Mislim da zazluzuje i jedno i drugo,sto on i sam priznaje.
Mislim da mu je najveca mana preterana agresivnost,kako u ponasanju,tako i u igri nase reprezentacije. Treba da mu je jasno da to sudije nece da trpe.
Kada bi se tu nesto promenilo i kada bi ova reprezentacija ostala naokupu (uz male izmene na krilima) mogli bi da zagospodarimo svetskim rukometom.
Vujovic je bez sumnje covek velikog znanja, sa ogromnim igrackim iskustvom i covek koji ima neki autoritet medju igracima (mada je to veliki problem u nasem mentalitetu).
Pozelimo mu srece u daljem radu uz nadu da ce se pojaviti jos neki normalni ljudi koji ce izvaditi nas rukomet iz visegodisnje ucmalosti!

SNEZA

pre 19 godina

Vujo majstore,ako zelis ovoj reprezentaciji dobro moras ostati selektor.Imas podrsku nacije i svojih pukena.Borili ste se kao lavovi i uz malo srece i iskustva koje ce igraci steci u narednim mecevima,eto Nama medalje.Puno te pozdravlja sudija koji ti je sudio prvu utakmicu nakon povrede( Dusan Karalic) i zeli ti osvajanje medalje na prvom narednom takmicenju.

zarko

pre 19 godina

pa sudije su nas pokrale.
mi bi gi sigurno sa 5,6 gola razliku pobedili.
samo zbog sudiju.
osvojicemo evropsko zlato u nemacku i na sledece svetsko prvenstvo

Vlada

pre 19 godina

Mislim da se nasi rukometasi nisu obrukali. I da Vujovicu treba dati sansu da vodi i dalje reprezentaciju.
Na sledecem takmicenju zeli im vise srece.

Milos

pre 19 godina

Svaka cast "plavima" i samo da ostane ova reprezentacija na okupu sa selektorom Vujovicem i bice mnogo boljih rezultata na predstojecim takmicenjima

Dusko

pre 19 godina

Vujoviću svaka čast, da je bilo malo više sreće imali bi medalju ali šta je tu je, mislim da je cela nacija zadovoljna ovim što si napravio!!!!! Jedino što ti zamerim je ovo što piše neznam da li ču da ostanem selektor. Moraš da ostaneš ako misliš da se nešto napravi sa ovom ekipom, počeo si na ako se ne varam na EP u SLO gde nije bilo najbolje, SP je bilo dobro sledeče takmičenje čemo biti pravci. Ako odše počinje opet sve iznova!

Dusko

pre 19 godina

Vujoviću svaka čast, da je bilo malo više sreće imali bi medalju ali šta je tu je, mislim da je cela nacija zadovoljna ovim što si napravio!!!!! Jedino što ti zamerim je ovo što piše neznam da li ču da ostanem selektor. Moraš da ostaneš ako misliš da se nešto napravi sa ovom ekipom, počeo si na ako se ne varam na EP u SLO gde nije bilo najbolje, SP je bilo dobro sledeče takmičenje čemo biti pravci. Ako odše počinje opet sve iznova!

Milos

pre 19 godina

Svaka cast "plavima" i samo da ostane ova reprezentacija na okupu sa selektorom Vujovicem i bice mnogo boljih rezultata na predstojecim takmicenjima

Vlada

pre 19 godina

Mislim da se nasi rukometasi nisu obrukali. I da Vujovicu treba dati sansu da vodi i dalje reprezentaciju.
Na sledecem takmicenju zeli im vise srece.

super_aleks

pre 19 godina

Vujovicu je upuceno mnogo pohvala,ali i dosta kritika u svim komentarima. Mislim da zazluzuje i jedno i drugo,sto on i sam priznaje.
Mislim da mu je najveca mana preterana agresivnost,kako u ponasanju,tako i u igri nase reprezentacije. Treba da mu je jasno da to sudije nece da trpe.
Kada bi se tu nesto promenilo i kada bi ova reprezentacija ostala naokupu (uz male izmene na krilima) mogli bi da zagospodarimo svetskim rukometom.
Vujovic je bez sumnje covek velikog znanja, sa ogromnim igrackim iskustvom i covek koji ima neki autoritet medju igracima (mada je to veliki problem u nasem mentalitetu).
Pozelimo mu srece u daljem radu uz nadu da ce se pojaviti jos neki normalni ljudi koji ce izvaditi nas rukomet iz visegodisnje ucmalosti!

Pera

pre 19 godina

Vujovicu mani se tih Krivokapica, oni su najvece rupe u reprezentaciji.
Pivotmeni-odlicni
Bekovi Muratovic, Stojanovic i Andjelkovic vrlo dobri.
Sudzum i Curuvija OK
Podhitno pronaci desno krilo i bar jednog desnog beka kome ce Petric biti rezerva.
Naravno Golmani su bili najbolji, ali treci golman mora biti Sijan, a ne Stanic

zarko

pre 19 godina

pa sudije su nas pokrale.
mi bi gi sigurno sa 5,6 gola razliku pobedili.
samo zbog sudiju.
osvojicemo evropsko zlato u nemacku i na sledece svetsko prvenstvo

SNEZA

pre 19 godina

Vujo majstore,ako zelis ovoj reprezentaciji dobro moras ostati selektor.Imas podrsku nacije i svojih pukena.Borili ste se kao lavovi i uz malo srece i iskustva koje ce igraci steci u narednim mecevima,eto Nama medalje.Puno te pozdravlja sudija koji ti je sudio prvu utakmicu nakon povrede( Dusan Karalic) i zeli ti osvajanje medalje na prvom narednom takmicenju.

Milan

pre 19 godina

Nasi momci su uz Hrvate igrali najbolji rukomet na prvenstvu i steta je sto smo u odlucujucem mecu morali da igramo sa njima. Ovakac nastup zavredjuje pohvalu...samo tako nastavite i bice i medalja!

rkzaljubljenik

pre 19 godina

Bravo,Vujovicu!Napravio si hrabro "rez" zbog kojeg su te docekali na noz.Uradio si ono sto je prirodni tok i neminovnost,ali je neprijatan za onog ko ima petlju da to ucini.
Medjutim,nasi rukometni velikani ne smeju da NESTAJU kao ISLUZENI momci,moraju da ODLAZE dostojanstveno,kao ZASLUZNI momci!Zato,zar ne bi bilo lepo i ljudski,da se,recimo u junu,na kraju ncionalnih prvenstava,odigra revijalna utakmica u kojoj bi sa jedne strane bili dojucerasnji reprezentativci Peric,Skrbic,Jovanovic,Matic,Perunicic,Aleksandar Knezevic i ostali koji su "otisli" ili koji ce otici,a sa druge strane sadasnja reprezentacija.Da ta utakmica bude njihov zvanicni oprostaj od reprezentacije,uz duzno postovanje i radost nas ljubitelja rukometa.
Vujovicu,Vukovicu i ovim momcima sve najbolje!Ubrzo ce oni harati svetom!

nikola

pre 19 godina

svaka cast momci bili ste super i protiv sudija i protiv protivnika ste ginuli na terenu ,ustajali kada smo mislili da je to nemoguce ,na nesrecu ipak niste ni vi svemoguci ,? treba sada da se napravi pravi potez najpre u rukometnom savezu da ne bude vise svadza oko stolica da se ipak radi u unapredzenju naseg rukometa ova ekipa ima buducnost i steta je da joj se to uskrati .
Puno srece i dalje Nikola

Djorgo

pre 19 godina

Cestitke i Vujovicu, mislim d aje i on poceo da sazreva kao trener, iz ove ekipe je izvukao jako mnogo. Raspas SCG bi nas u rukometu jos unazadio, ali st a je tu je.

Djuka

pre 19 godina

Vujovic je legenda svetskog i srpskog rukometa i svaka mu cast!Pa realno ja sam mislio da cemo se samo blamirati na sampionatu a mi smo lako mogli do medalje!Mislim da Vujovic treba da ostane na celu reprezentacije, jedino mu treba omoguciti maksimalne uslove za rad.To ce biti vrlo tesko jer je svima poznato u kakvom se stanju nalazi nas rukomet.Jos jednom bih se zahvalio Vujketu i igracima prvenstveno zbog borbe do poslednje sekunde koja nas nije krasila do sada!

savo

pre 19 godina

Ostani Vujovicu pa ti si legenda!!! Mole te svi posteni poznavaoci rukometa u svetu!!! Vratio si nas rukomet ponovo na velika vrata. Sa ovakvom ekipom bez ijedne zvezde u timu, ali sa srcem i dusom se bore za svoj narod i pored kradje si bio na korak do medalje. Savez se raspada onaj idiot iz saveza hoce da odvoji CG od Srbije pa nije ni cudo sto su siptare EHF priznali!!!
Igracima svaka cast na zalaganju kao sto i sam Vuja kaze trebaju neke izmjene,ali otom potom!!!
Dobili smo generaciju sa srcem i zeljom za dokazivanjem koje ja nisam vidio u zadnji 20 godina. Vujovic i Ilija Petkovic preporadjaju nas sport!
Napred Plavi buduci sampioni!!!
Molim vas objavite mi ovaj komantar jer ste me dosad ignorisali???

Safet

pre 19 godina

Vujovic je jedan od najboljih rukometasa na svijetu, odlican covjek ali jos uvijek osrednji trener.Naime, njegova taktika je u Tunisu bila udri pa ako suci dozvole dobro, ako ne imamo alibi da smo osteceni. Treba ipak priznati da SiCG u Tunisu nije pokazala neku veliku igru, uglavnom radnicki rukomet, i da tu nema velikih igraca. Da je Hrvatskoj igrao Metlicic, koji je danas s Francuzima pokazao da je hladnokrvan i ubitacan strijelac, bilo bi za Hrvate preko pet razlike. Pa pogledajte sta su veceras uradili Francuzima, takav rukomet svijet jos nije video, lopte iza leda, cepelini, uzivancija, izludili su Francuze. Svaki ljubitelj rukometa, bilo da je iz Srbije ili iz Pakistana morao je veceras uzivati u ovim majstorijama i dokazom da su Hrvati daleko najbolji i da igraju najljepsi rukomet.

Toshke

pre 19 godina

Još jednom, Vujović je odlično vodio reprezentaciju, izvukao je maksimum iz igrača. Bukvalno svaki put kada sam primetio neki nedostatak i pomislio da neki igrač treba da se zameni, Vujović je to i učinio posle par minuta. Napravio je tim gde svih 14 igrača ima (gotovo) ravnopravne šanse da igra i to je najbolja stvar, kada tim oseća zajedništvo, kada nema zavisti. Što se tiče odbrane, mogao bi malo da opusti naše igrače, pa ne moramo baš po licu da udaramo protivnike i nekoliko puta dobijamo crveni karton. Još bi mogli i malo brže u kontru da polaze i to je to. Svakako, Vujović bi trebalo da ostane.

Osim toga, može se primetiti da su u svim međusobnim utakmicama ekipe iz naše grupe pobedile ekipe iz suprotne grupe sa 3+ razlike, što jasno govori da je raspored namešten da Tunis prođe u polufinale. Nadam se da će ih Francuzi dobiti za 3. mesto.

Bl

pre 19 godina

Svaka Vam cast!!! Gosp.Vujovicu sve cestitke, imate reprezentaciju sa momcima koji se bore do kraja, i koji igraju svim srcem i ogromnom voljom za svoju zemlju!!! Nastavite dalje, vjerujemo u Vas, Vi ste za nas ponos zajedno sa vasim igracima!!!

Delija sa severa

pre 19 godina

VUJOVICA ZA PREDSEDNIKA! SELEKTORU I SVIM IGRACIMA SVAKA CAST I HVALA IM ZA PETO MESTO.HRVATI NE ZASLUZENO U FINALU,JER SU NAS SUDIJE POKRALE DO BOLA. NEMA VEZE VEC SLEDECE PRVENSTVO UZIMAMO ZLATO. JOS JEDNOM VELIKO HVALA VUJOVICU I IGRACIMA NISU RAZOCARALI. PS. VUJOVICA PLATITI KAO COVEKA ZA NJEGOV RAD I OSTAVITI GA DALJE DA RADI OVAJ POSAO!

toliko od mene

pre 19 godina

E ovako batalite se ljudi tih nebuloza kao mi smo preagresivni i grubi.A da kojim slucajem nismo takvi svi bi pricali da igramo ko p... i niko nebi bio zadovoljan, ovako smo svima pokazali da nema sale sa crnogorcima, pa ko voli nek izvoli.

DJUKANOVIC

pre 19 godina

Za nase susede Rvate!!Nemojte zaboraviti ko vas je naucio da igrate rukomet!!Stara YUG.skola
Kao vi ste sada neki vanzemaljci u sustini mucite se!!!

miko

pre 19 godina

Vujovicu svaka cast.Pokazao si da kada te ne ometaju iz saveza sa svojim zeljama mozes da uradis pravu stvar.Ratko majstore odigrao si ko zmaj,Muratovicu dobar si ali jos zelen.Dobro je ali moze to i bolje.Zikice bio si najgori,ti i Petric stvarno ste se obrukali.

Orthodox Dude

pre 19 godina

Judging by the amount of comments here from the apparently "confident" olympic champion "supporters" it's clear that Serbia's young team has taken a massive step forward in a very short space of time. Continuity lies with Vujović at the helm. The future looks good ;)

Tikijana

pre 19 godina

Momci...svaka chast za prikazanu borbenost....samo napred!!!...Hrvati.....su mozda za nijansu bolji..ali uz sudije....mislim da uz ovakvu igru i malo bolje desne bekove i krila umesto Zikice...bi bili dosta bolji...dokazacemo to na sledecem prvenstvu..a do tada malo vishe funkcionera u Svetskoj Rukometashkoj organizaciji....i da i nama sudije sude bar normalno..a ne da prave..po proarchunun 22 greshaka protiv Hrvata....u nashu shtetyu..mislim!!!e Hrvati....videcete...a sem tog rukometa u ostalim kolektivnim sportovima ser raspadate,,,aj ...bice bolje..uz BORBENOST...koja je na najvishem nivou...BICE BOLJE....

dacha

pre 19 godina

Slusam veceras posle utakmice Hrvatska - Francuska onog smrada Ratka Tomljanovica, za koga uzgred receno nikad nije bilo mesta u reprezentaciji SFRJ, na HRT2,kako je navodno po njemu i Francuska daleko jaci sastav od ovog sastava Srbije;Pa ne moze vecno igrati Richardson,Kervadek,Gil..., smena generacije cini svoje;Ovoj selekciji samo fali desno krilo, levo da je u malo boljoj formi, organizator tipa Kokira i naravno pravi trener a ne trener koji je zaista bio veliki igrac ali kao selektor ide "malen ispod zvezda" a pri tome ne pazi... Zikice i "beli" Petricu nemojte vise zauzimati mesta mladjima i boljima, zaboravite na reprezentaciju!!!

vule

pre 19 godina

Ne treba da ti bude žao ni zašta Vujke,nego samo tako nastavi,narod je gledao i narod je zadovoljan! Klinci su super,samo poradi malo na njihovoj koncentraciji i biće sve ok!
SVE ČESTITKE !!!!!!

goo

pre 19 godina

momci su se casno borili,nisu se obrukali,potrebno je i malo srece....Vujovicu takodje zelim da i dalje ostane selektor,verujem da ce mo sledeceg puta osvojiti neku medalju....

Bili

pre 19 godina

Vi koji čestitate vašoj reprezentaciji na dobroj igri pogledajte utakmicu Hrvatska-Francuska pa možda naučite razliku između rukometa i ragbija.
Kad smo kompletni nema toga koji nas može zaustavit pa ni ragbi tim iz srbije.
Morali bi se malo pozabavit sobom i ostavit suce na miru jer vam možda na sljedećem prvenstvu neće tolerirat ovakvu igru pa ćete ispast i ranije nego sad.
A i kad pričate da ste bolji od nas u raznim sportovima argumentirajte to medaljama,osvojenim prvenstvima,plasmanom među prve ili barem sudjelovanjem na nekim značajnijim.
Bog!

stevo

pre 19 godina

Vujo, samo dalje, za najveci uspeh uvek treba i srece. nije bilo, a bice drugi put. samo tako hrabro nastavite, jer stvarno ste zazluzili finale. to je uspeh i tako gledamo.

Djordje Ue

pre 19 godina

Vujović je O.K.Mora da ostane na mestu selektora.Napravio je dobar korak i sada mora da nastavi dalje.Posle duzeg vremena igrači su pokazali da im je stalo do zemlje i reprezentacije i neka ovako nastave i uz Boziju pomoć bićemo na vrhu Evrope i sveta

cveja

pre 19 godina

Licno nisam ocekivao ni da cemo proci 1. krug, pa 5. mesto na svetu smatram velikim uspehom i cestitam rukometasima!Nadam se da ce Vjujovic imati jos jednu sansu da dodje do medalje .

Davor

pre 19 godina

Hvala Vujovicu i svim rukometasima, navijao sam svim srcem za nase i mislim da nam je falilo samo malo sportske srece pa da se vrate s medaljom.

Jano

pre 19 godina

Sve čestitke selektoru g-dinu Vujoviću i zameniku g-dinu Vukoviću, svim igračima i ostalom osoblju, na prikazanoj borbenosti i osvojenom 5.mestu. Sa ovakvim pristupom i shvatanjem igre, možemo uskoro očekivati i medalje. Verovatno treba neke stvari korigovati, pojačati neka mesta u timu sa drugim igračima, ali je najbitnije da ipak postoji kostur ekipe, koja je pokazala na ovom prvenstvu da može ravnopravno da se nosi sa, do juče, jačim ekipama. Gospodine Vujoviću, želim da ostanete i dalje selektor, jer samo sa Vama možemo postići nešto više u muškom rukometu. Puno, puno uspeha i više sreće !!!

Don Quijote

pre 19 godina

Na SP u kosarci odigranom u Indianopolisu rodjena je nova svetska kosarkaska supersila- Spanija. Na SP u rukometu u Tunisu rodjena je nova svetska rukometna supersila- Srbija i Crna gora. Za godinu dana maximum, ni sudije nece moci da zaustave nase momke kao sto su to ovde uradili. Nasi momci su opravdali poverenje, i igraju rukomet da prosto razbijaju. Bio sam mnogo tuzan i iznerviran posle utakmice sa Hrvatskom pa nisam nista hteo da kazem (jer bih svasta rekao) ali danas hladne glave moram reci da se ponosim i nasom ekipom i Vujovicem.

Velja

pre 19 godina

Bili, tišina! Verovatno si gledao tekmu na HRT 2, gde je komentator stalno pričao kako smo užasno grubi, ali smo za to bili kažnjeni. A za ostalo, sudije su nas pokrale.
P.S.: Vidimo se u septembru u Beogradu (pod uslovom da stignete do njega)!

Dusan_V

pre 19 godina

2 Bili
'Oćeš potvrdu da smo bolji od vas? Pogledaj malo medalje iz drugih kolektivnih sportova, pa će ti biti jasno ko je bolji (samo u fudbalu ne možemo da vam prigovorimo, pa opet i tu se ni vama kao što ne bi ni nama 3. mesto na sp više nikad desiti, u drugim sportovima ste uglavnom 0). Jesmo bili grubi, a vi kukajte, matematička činjenica od 22 sudijske greške na nama, neke suviše flagrantne i direktne govori da biste izgubili 2-3 gola da ih nije bilo. Ne zavaravajte se pobedama nad isluženim Francuzima i najverovatnije Špancima u finalu, naše vreme dolazi.

Žaki

pre 19 godina

Kao prvo, svaka čast Hrvatima što su nas pobedili. Bilo je zasluženo. Da smo mi toliko dobri dobili bismo makar jednu utakmicu u četvrtfinalnoj grupi.
Kao drugo, ne razumem zašto Hrvati toliko kukaju na našu igru. Protiv njih smo igrali podjednako oštro kao i protiv ostalih. Da nisu očekivali protekciju?
Ova naša ekipa je morala da igra oštro u odbrani jer je bilo očigledno da dobar rezultat može da postigne jedino kroz čvrstu odbranu (nikako napad), a u svim sportovima čvrsta odbrana podrazumeva i malo grubosti.
Kod crvenog kartona Đurkovića sudija je kardinalno pogrešio (previše Tuborga?) jer je faul napravio jedan od Krivokapića, a isključen je igrač čija je jedina krivica što ima jaku bradu (nije ćosav kao danske sudije). To što je on bitan za našu odbranu, e pa sad...
U finalu navijam uvek, pa i sad, protiv Španije, od strane sudija najpomaganije reprezentacije.
Bilo mi je veliko zadovoljstvo kad su ih sudije zeznule protiv Južne Koreje na SP u fudbalu 2002. Neka jednom i oni vide kako je to kad sudija svira za domaćina (kao u Španiji 1982.)

selektor

pre 19 godina

Vujo, napravio si objektivno više nego što smo očekivali. Imao si slabe pripreme; neki igrači su ti došli "na riječ" spremni a posle, zna se.Neke si ubacio po ključu, neke si preskočio zbog što si zlopamtilo. Nema veze, u ovom momentu ovo je znak da idemo ka gore i da će sledeće EP biti prilika za medalju (objektivno) a koju videće se. ne zaboravimo, Hrvati su samo pre 3 godine bili 16 na EP a posle toga SP i Olimpijski pobednici. To krene kad krene; nadamo se da će Anđelković postati Ivano Balić i nema problema.....

srbos

pre 19 godina

Svaka cast nasim momcima na igri.
A ova Hrvatska je mnogo jaka ekipa, gubila je od nas 58 min i uvek sa igracem vise da bi na kraju dobila na cistu srecu.
To im je ta jaka ekipa...
SMESNO

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Procitao sam na brzinu dosadasnje komentare i vidim mahom hvale Vujovica i igrace i igru nase reprezentacije. Igra je bila ocajna i preterano agresivna i samo zbog opsteg pada kvaliteta rukometa u svetu dokopali smo se odlicnog petog mesta. Davno su nestala vremena leprsave i efikasne igre nase reprezentacije. Sada se mucimo da damo gol, kada vodimo sa 3 razlike ne dizemo se na 5 ili 10 nego gubimo. Tacno je da ne da nemamo zastitu sudija nego nas iskljucuju i preventivno ali ne zato sto nas mrze nego zato sto smo stekli imidz grubijanske ekipe zbog Djukanovica i Djurkovica a i nema nas ni na jednoj ozbiljnijoj funkciji (ne samo u rukometu). Da nije bilo golmana, sjajnog Nikolica i dobrih srednjih bekova ne bi bili ni medju 12. Podjimo redom: golmani odlicni i
zaista su sjajan tandem, pivot Nikolic odlican ali treba imati zamenu za njega, nikako Djurkovica. Bez veze je prica da on i Djukanovic nose odbranu. Mi odbranu i nemamo i sto odbrane golmani to je a zbog ove dvojice smo stalno sa igracem manje. Tromi su i nisu za reprezentaciju odavno ali sada definitivno. Desna krila nisu postojala, Zikica je veliko razocaranje a Kojic nije ni zasluzio da bude reprezentativac. Sudzum i Curuvija mogu da ostanu par levih krila ali treba reprezentacija da menja nacin igre, da krila imaju vise lopti pa kada je gusto da imaju rutinu da daju gol a ne da daju golove iz kontri i kada slucajno dobiju loptu na svojoj poziciji ne mogu da daju gol. Neverovatno je da sa igracem ili dva vise bekovi tvrdoglavo idu kroz sredinu umesto da se stvori situacija za krilo. Srednji bekovi veoma dobri i Stojanovic i Andjelkovic. Spoljna linija katastrofa. Jedino Muratovic solidan ali vrlo sebican. Petric van forme a kako i ne bi kada u Portugalu nema prvenstva.
Braca Krivokapic totalni promasaj. Marko i pogodi nesto ali to nije nivo reprezentativca a Milorad igra kao rekreativac. Katastrofa. Treba probati sa Borkom Djordjevicem, Ljubom Pavlovicem pa i Mandicem ako prestane da puni tracerske listove i posveti se rukometu. Ima jos mladih koji dolaze i isprobati sve narocito na desnoj strani. Manuti se pregrube igre i vratiti se u vrh.

Dragan Dejanovic

pre 19 godina

Dragi Vujo,
Zelim ovom prilikom da ti cestitam na svemu sto ste pruzili na ovom prvenstvu.Dostojno ste reprezentovali nasu zemlju i sada se spremajte za Svajcarsku!Malo nam je nedostajalo da ponovimo uspeh iz 1986 ali ne treba jadikovati jer se u svetu igra kvalitetan rukomet.Drago mi je da si tako prokomentarisao ovo svetsko prvenstvo a da nisi u prvi plan stavio sudjenje.Treba jednom zauvek da pocnemo da vodimo racuna o svojoj i protivnickoj igri a ne o sudjenju.Samo tako dalje i vidimo se(nadam se sa tobom na celu) u Svajcarskoj.
Puno pozdrava Dragan Dejanovic-bivsi igrac Sloge-Bosnaprevoz iz Doboja i Jugovica iz Kaca !

Dugi

pre 19 godina

Vujovic je sam priznao da je problem u ekipi a ne u sucima. I manje kompleksa prema Hrvatima koji su i na Olimpijadi pokazali da su puno jaci u gotovo svim sportovima jer rade studiozno i kvalitetno, a i financijski su znatno jaci.

Carlijva andjela

pre 19 godina

Ne mogu da kazem da sam zadovoljna petim mestom ali ne mogu nista da zamerim reprezentaciji.Ljudi su otisli u sastavu u kom su mogli da odu,borili se kako su znali i umeli i to je to.Da ocekujemo vise i bolje svakako da ocekujemo ali za titulu nije dovoljno samo to.Neko ko je zaduzen za sport u ovoj zemlji morao bi malo da se angazuje oko nasih sportista.
Ja nisam sklona tome da stalno kukam na sudije ali ono sto se videlo u Tunisu je malo ... jel da?
Ako neko od reprezentativaca cita ove nase komentare samo da im porucim SAMO NAPRED NEMA STA DA VAM SE PRIGOVORI!!!!
A od Bilija i njemu slicnih mi je stvarno MUKA.

Jakov

pre 19 godina

Nadam se da ce Vujovic ostati trener ove reprezentacije, koja ce sa njim na celu doneti medelje nasoj zemlji u skorijoj buducnosti. Nadam se da ce se ljudi iz Rukometnog Saveza SCG pri izboru trenera voditi nacelom profesionalnosti i znanja, a ne nekim drugim.
Svaka cast ovim momcima.

Sasa

pre 19 godina

Da je sudjenje bilo malo postenije mi bi bili u polufinalu. Nasi su cinovnici iz rukometnog saveza su zatajili, jer su dozvolili kojekakvim Dancima i Ukrajincima da nas izbace za "dobrobit rukometa".
Reprezentacija nije zatajila, igrali su tehnicki najbolji rukomet, te bili veoma pozrtvovani. Razlike izmedju grupa su takodje bile ogromne, jer kako objasniti da u medjusobnim susretima, timovi nase grupe tuku timove druge grupe 6-0.

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Krenimo redom,
golmani: Sterbik (26 godina), Saric (28g.); pivoti: Nikolic (28g.), Djurkovic (29g.); plejmejkeri: Stojanovic (25g.), Andjelkovic (27g.); leva krila: Sudzum (27g.), Curuvija (23g.); desna krila: Zikica (33g.), Kojic (25g.); levi bekovi: Muratovic (25g.), Marko Krivokapic (29g.); desni bekovi: Petric (30g.), Milorad Krivokapic (25g.). Naravno veciti Djukanovic (30g.) i Toskic za koga i ne znam koliko ima godina. Znaci VULE i "RK Zaljubljenik", iz prilozenog se vidi da o nekim rezovima, "novim klincima" i slicno
nema ni govora. Nisu rezovi izostavljanje Perica, Jovanovica, Skrbica, Matica (Perunicica ne spominjem jer on odavno ne igra za reprezentaciju) jer oni ne mogu i ne
treba vecito da igraju. I ne daj Boze da ostane ova ekipa na okupu. Za uspeh treba izostaviti (ne pozivati) Djukanovica, Djurkovica, Toskica, Kojica, bracu KRIVOKAPIC, Zikici treba oprostiti jer mi i ne igramo preko krila a Petrica zvati samo ako je spreman. Znaci uvesti jos igraca i isprobati ih, menjati nacin igre (forsirati krila a ne glavom kroz zid), igrati sto vise
pripremnih utakmica i imati prave pripreme (a ne vecito kukati kako smo nespremni i neuigrani). Sto se Safeta tice i Metlicica, on je igrao u RIJECI (HRVATSKA) i bilo je
samo 2 za njih. Problem svih reprezentacija je sto se plase Hrvata a mi ih se ne bojimo i znamo da nisu vanzemaljci. Sterbik je "smrt" za Dzombu. Hrvati imaju 5 (PET
igraca) ostali su noseni njihovom dobrom igrom (Sola, Dzomba, Lackovic, Metlicic, Balic). Ako njima ne krene nema ko da pokrene Hrvate mada ni oni nisu "igracine kakve svet nikada nije video". Sada na HRT-u pricaju o najboljoj reprezentaciji svih vremena a daleko su oni od zlatnih vremena SSSR, SFRJ, Svedske itd. Posebna prica je Lino Cervar, koji je mozda rukometni fanatik ali je obican pozer i cirkuzant. "Dacho", Kokir ima 31g. i nije on to sto nama fali i treba (ne samo zbog godina). Sto se tice tvog stava o Ratku Tomljanovicu potpuno se slazem sa tobom, kao igrac bio je velika
"pickica" i samo solidan igrac. Vecito se
"slepao" uz Cavara, Puca, Smailagica, Saracevica itd. "Djorgo", ne bi nas raspad SiCG unazadio ni u jednom sportu sem u vaterpolu (cak ni u kosarci). Od Crnogoraca koliko ja znam igrali su samo Muratovic, Djukanovic i Djurkovic a ova poslednja dvojica bolje da nisu. Za kraj ostavljam Bilija koji spominje neke vece uspehe Hrvata u odnosu na nas. Ne znam gde to (sem u rukometu i to nasom krivicom). U kosarci vas od '95 nema nigde, u veterpolu ste dobri ali mi smo bolji, u odbojci bolje i da nam ne izadjete na teren. Sto se tice fudbala imali ste veci uspeh ali niste bolji i to cemo dokazati samo da se malo dozovemo pameti. E sad sto se tice pojedinacnih sportova i onih
manje bitnih mozda ste stvarno bolji ali samo zbog velike besparice i neulaganja u sport u Srbiji.

Vlado-ZG

pre 19 godina

Gospodo!
Za razliku od vecine komentatora iz Srbije (a i iz HR) ja sam uvjeren da bolji rukomet u SCG je odlicno za, SCG, za HR, za RF, etc. etc. a najvise za rukomet opcenito.
Ove primitivne komentare, u stilu: " moj tata ima bolji auto od tvoga" ne zelim ni komentirati.
Nadalje, smatram da je Vujovic dobar trener, ali ocito da je sam po prirodi agresivan i tako uci i momcad. Ako tako nastavi, SCG ce dobiti reputaciju kostoloma, svi suci ce samo cekati sa crvenim kartonima (a to je vec i pocelo na utakmici sa HR), sto ce sve skupa zakociti napredak rukometa u SCG. Dakle, ili neka se Vujovic promijeni ili neka ode.
Nadalje zaboravimo ta primitivna nacionalisticka prepucavanja i izjave: suci nas mrze!!!
Da je repka SCG pobjedila HR, nitko sudjenje ne bi ni spomenuo.
pozdrav
od rukometnog fanatika, sa izbalansiranim razmislajnjem.
PS. cujemo se posloje utakmice sa Spanjolcima
veceras

delija_lj

pre 19 godina

Za Bilija,koji zeli argumente.Odbojka,na 10 takmicenja,7 medalja,od toga 2 zlatne,2 cetvrta i 1 peto mesto,dok ste vi igrali na samo jednom talmicenju i izgubili sve tri utakmice.Kosarka,na 10 takmicenja,7 medalja,od toga 5 zlatnih,na svih 10 takmicenja ispred vas.Vaterpolo,8 medalja,2 zlatne,jedini koji smo na svim takmicenjima od OI u Sidneju,na svakom takmicenju osvajali medalje.Na 8 takmicenja ispred vas,vi ste dva put bili pred nama.Da ne pricam jos o medjusobnim susretima.Rukomet,vi ste trenutno bolji,ali ste imali i vi krizu od 6 godina,vi imate 3 zlatne,mozda danas osvojite i cetvrtu,mi 3 bronzane.Mislim,da smo bili do 2003.na svim takmicenjima pred vama,sem oI atlanta i EP u zagrebu.Ali to i nije toliko bitno,posto ste vi daleko uspesniji po broju medalja.U medjusobnim smo mi uspesniji,ali ni to nije toliko bitno.U fudbalu ste vi bili bolji na 3 takmicenja,mi samo na jednom.Imate i bronzu,po cemu ste recimo dosta ispred nas.Ali u rukometu,gde ste vi bolji,mi smo skoro uvek medju 8,dok vas npr.u odbojci uopste nema.U kosarci vas isto vec 10 godina nema,a u vaterpolu ste osvojili 3 medalje,ali na ostalim takmicenjima,ste bili uvek negde od 8-12 mesta.Kao recimo na poslednja tri SP,dve OI.Zanimljivo,da i pored tih rezultata,mnogi od vas misle,da smo u vaterpolu tu negde.

Dalibor

pre 19 godina

Nasi rukometasi se nisu obrukali!Siguran sam da ako na sledecem takmicenju budu igrali isti igraci uzecemo neku od medalja, a selektora netreba menjati.

Vlado_HR

pre 19 godina

Citam ove komentare i ajde da i ja dam neki argumentitrani komentar. Svidio mi se komentar delije_lj sa dosta argumenata, to je ispravan nacin a ne nagadjanja i pausalne procjene. Dakle, prvo cu vam cestitati uspjeh na osvojenom 5. mjestu u rukometu i to je dobar rezultat. Tocno je da smo uspjesniji od vas u rukometu, 3 zlata, srebno i bronca + danasnja medalja. Ali ovdje je rijec samo o kolektivnim sportovima, a gdje su pojedinacni? Mnogi podcjenjuju pojedinacne sportove, a oni su odraz stanja i rada u drustvu. Vi nemate pojedinaca u individualnim sportovima i to je cinjenica. Mi smo tu daleko jaci (veslanjem, plivanje, stolni tenis, skijanje, tenis...) a neki sportovi poput tenisa su daleko placeniji i gledaniji u svijetu od recimo rukometa, odbojke, vaterpola, i ako pogledamo statiskicki sve sportove i medalje u odnosu na broj stanovnika (ima nas skoro duplo manje), iznenadili biste se tko je bolji u sportu. Poseban problem su rezultati u zadnje 1-2 godine. Ako vi ne primjecujete, vidi se sa strane da vam polako opadaju rezultati i u tim "pravim" sportovima. Gdje ste bili u kosarci na zadnja 2 takmicenja? O rukometu smo rekli, nogomet nam je u losem stanju i jednima i drugima, u vaterpolu imate kontinuitet, a odbojka? Razmislite zasto vam rezultati opadaju a nama rastu u zadnje vrijeme? CRO - 5 medalja na OI Atena, SCG - 2... Pozdrav i nadam se da nisam nikog uvrijedio ovim komentarom.

Karlovac

pre 19 godina

@delija_lj: tvoj komentar je prilicno realan, ali mu nedostaje ponesto. Naime, kao i obicno kad su takve rasprave u pitanju, Srbi cesto stvari postavljaju na smijesan nacin: "sportovi su samo ono u cemu smo mi dobri". Vidis, to je jako smijesno.
Vi izuzev tih pet sportova nemate uspjeha u gotovo nijednom jedinom sportu. A postoje sportovi kao sto su recimo tenis (koji je veci i popularniji sport od svih ekipnih osim nogometa i kosarke), pa onda atletika, plivanje ili skijanje (koji su u najmanju ruku, da ne idemo dalje, znatno veci od vaterpola). Dakle, ako zbrajas velika sportska postignuca - dodaj Wimbledon i Roland Garros, pa onda dodaj desetak plivackih medalja s EP i SP (plus dva svjetska rekorda), pa dodaj 4-5 atletskih medalja i jakih mitinga na kojima su nasi osvajali prva mjesta - o skijanju ne vrijedi ni pricati (a ako hoces omjer skijanje-vaterpolo, samo se zapitaj u koliko se zemalja svijeta prenosi SP u skijanju, a u koliko SP u vaterpolu) - tri olimpijska zlata, a s danasnjim spustom pet svjetskih zlata (da kristalne globuse ne spominjem).
Takodjer, prilicno dobar omjer kvalitete je Olimpijada: Hrvatska - Srbija 5:2 u medaljama.
Zanimljivo je i kako ste vi neizmjerno bolji u vaterpolu, a u rukometu smo mi "eto, sad trenutno, nesto bolji". Mi u rukometu imamo sjajnije medalje nego vi u vaterpolu: dva olimpijska zlata, jedno svjetsko zlato i jedno srebro, europsku broncu + danasnje svjetsko zlato ili srebro. Takodjer, u vaterpolu imamo sjajnije medalje nego vi u rukometu: olimpijsko srebro i dva europska srebra. Dakle, malo su ti zakljucci neobjektivni :)
A ni omjer u medjusobnim vaterpolo utakmicama nije bas toliko na vasoj strani. Nesto jest i ja priznajem da ste bolji, ali ne puno - mi imamo tri pobjede na velikim natjecanjima (cetvrtfinale Olimpijade, cetvrtfinale EP99 i polufinale Eurolige 2000), a nekoliko puta su susreti zavrsavali nerijeseno. Da, bolji ste u vaterpolu, nismo tu negdje, ali nije bas ni tolika razlika koliko ti to predstavljas.

goran_vk

pre 19 godina

dajte ljudi budite realni akva ce te to vi bit supersila u rukometu,pa osin golmana(svaka im cast)sve su ostali solidni igrači,ništa više!nikad nece biti nositeljiigre u svojim klubovima a nema ni jednog novog igrača koji bi se mogao pojaviti,vi tu pričate o nekim peruničićima idt,to koda bi mi nazad zvali paku ćavara(živa legenda),da nagovorimo pipeta smajlagića da se ostavi klupe i ode na teren,ili čak zlatka saračevića!!e da imate pozdrav od janice kostelić(nikad niste i necete imat takvu sportašicu),te mate cijele ekipe hajduka iz splita

Bili

pre 19 godina

Čeka san da se netko javi sa argumentima da ste bolji od nas pa da onda istresen šta mi imamo.Ali bili su brži Vlado_HR i Karlovac i neman više šta nadodat osim naglasit da zadnjih godina vama konstantno padaju rezultati a u individualnim sportovima skoro da i ne postojite.
Bog!

delija_lj

pre 19 godina

Napisao sam,da vas u odbojci i kosarci nema nigde.Za vaterpolo sam samo napisao,koliko medalja ste osvojili.Na poslednjih 6 takmicenja,jedino kranj,ostalo nista.Zanimljivo,kako volite pominjati zadnja dva neuspeha kosarkasa,pa i vasi vaterpolisti su posle kranja,imali dva slaba takmicenja,a pre kranja,tri slaba.Kad bi bili realni,kao sto se zelite prikazati,videli bi i sami sa kojim timovima smo igrali na ta dva takmicenja.A vi umislili,da nam je kosarka u padu.A vasa se kao dize,samo ne znam nijedan argument za tako nesto,posto u poslednjih 10 godina nema nijednog dobrog rezultata.Sto se tice odbojke,pa koja je vasa rep.9 godina zaredom igrala poufinala.2000.i 2001.smo bili za klasu bolji od svih ostalih,oba polufinala i finala smo dobili sa 3-0.Brazilaca nije bilo medju dobitnicima medalja ni 1996.,98,00.Pa su se vratili.Nijedna rep.ne moze na svakom takmicenju,da osvoji medalju.Meni OI nije pravi pokazatelj,tamo je Uzbekisat imao dve zlate medalje,pa oni nisu nikakva sila.dizanje tegova i to neki bugarin,pa tenis dubl,koji su na OI kineskinje osvojile,veslanje,to mi i nije neki pokazatelj.Sta ste se uhvatili za zadnje dve godine i ovo ce biti za koju godinu proslost,a medalje ostaju.Nama se npr.jos nije desila godina,da ne osvojimo medalju,dok ste vi cak tri gofine zaredom od 2000-2002.ostajali bez ijedne medalje.Pogledaj Oi u Sidneju,nasi odbojkasi 1.,vaterpolisti 3.,rukometasi 4.,kosarkasi 6.,a u vas samo vaterpolisti,negde oko 8-10.mesta,Pa 2001.tri zlata,sto je jedino velikom SSSR-u uspelo u jednoj godini.Plus bronza rukometasa i vaterpolista.I 2002.nam je bila uspesna.Siguran sam,da ce i ova biti,pogledajte samo nase kosarkase u NBA,nema nijednog razloga,da se ne proglasimo glavnim favoritom pred EP,ako budemo kompletni naravno.U vaterpolu sam siguran,da cemo uzet medalju,a u odbojci da cemo uci u polufinale.Sta cete vi,koji ste u usponu,mozda jedino u vaterpolu,ako vas Rudic dobro pripremi.Ne znam odakle vam podatak,da ste bolji u atletici,pa Peric i Topic su osvajali medalje za nas,a ja ne znam,za nijednu vasu.Na OI smo imali Oliveru na 6.mestu.a cak veteran Topic je bolje zavrsio od vase Vlasic.I u veslanju su Stojic i Visacki osvojili medalju.Sto se tice skijanja,kad bi vam pre 10 godina neki slovenac spomenuo skijanje,rekli bi da vas ne zanima.A sad se nevidjeno palite.Pojedinacni sport je stvar pojedinca,talenta,koji treba da se isprati financijski,sto je u siromasnim zemljama tesko.Sto se tice GS,Monika Seles ih je osvojila vise za nas,od vasa 2,a i mnogo vremena je provela na 1.mestu.Posel nje nismo imali nikog,ali su se sad pojavile Jankovic i Ivanovic.Isto,kao sto bi vi tesko rekli,da ste dobri u skoku uvis ili atletici,kad os stotine mogucih disciplina imate jednu takmicarku,kao sto i mi imamo Oliveru u maratonu,ili pre Topica i Perica.To je stvar pojedinca i tu jedan Phelps osvoji vise medalja od mnogih drzava.Kod kolektivnih sportova ipak treba imati vise dobrih igraca,jedan sam ne moze nista.Velika je razlika i u emocijama,o tim pojedinacnim medaljama se prica 5 minuta,a takmicenja sama traju i po samo minut ili par sekubdi.Sve medalje sabrajati je nemoguce,posto smo mi npr.osvojili samo na poslednjom EP u kik boksu 30 medalja i bili posle Rusa drugi,a koliko je bilo slicnih takmicenja.
Ko je za vas veca sportska sila,spanija i italija,koje su jake u skoro svim ekipnim sportovima,ili rumuni,madzari,bivse SSSR,sa gimnastikom,kajakom,dizanjem tegova,rvanjem.
Po toj vasoj logici su slovenci ispred vas u svim zimskim sportovima,pa hokeju,atletici,gimnastici,veslanju,streljastvu,jedrenju,a jos duplo ih je manje.Koja su tek oni sila.Oni za mene nisu sportska sila sa svojom jednom rukometnom medaljom,jer za mene su ekipni sporovi pravo merilo.A ne usamljeni pojedinci,iza kojih nema nikog vise.
I za kraj,nasi mladi fudbaleri su prosle godine bili drugi na EP,vaterpolisti i rukometasi 1.,odbojkasi 4.,kosarkasi 5.iako su npr.tukli slovence,koji su bili 1.za 30poena.I to bez Milicica,Bogdanovica,jednostavno izgubili su jedinu utakmicu u cetvrtfinalu,sto ne znaci da ih treba otpisati.Kosarkasice,odbojkasice 2.,rukometasice3.Tako da vam se ne treba brinuti za nasu buducnost.A koliko se secam,mislim da su na skoro svakom od ovih takmicenja pobedili vase,fudbal,rukomet2x,odbojkasi,odbojkasice,rukometasice,vaterpolisti.To su sve generacije,koje su krenule da se bave sportom,posle nasih uspeha recimo 1995.,1996...,a sto je veci kvantitet,lakse je i doci do kvaliteta,sto se vidi iz prilozenog.
Mislim,da je i glupo neko poredjenje,ko je bolji,posto nikad necemo prebrojati sve medalje,a i nemaju sve istu tezinu.Ko je bolji u sportu madzarska ili rumunija,niko ne zna,a nije ni bitno.Meni je skroz super,sto smo u kosarci,vaterpolu,odbojci,pa i rukometu u vrhu i fudbal nam se vraca,pa mogu skoro svako takmicenje sa zanimanjem da ispratim.A ako se usput pojavi i neki pojedinac,koji ce smoci,da se izbori sa svim problemima jos bolje.

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Evo komentara odmah posle finala. Neopisivo mi je drago sto su Hrvati porazeni. Steta sto uz 40 primljenih golova nisu doziveli katastrofu koju su prema igri zasluzili. A drago mi je ne zbog neke mrznje prema Hrvatima vec zbog njihove ogromne a videlo se bez razlozne prepotentnosti. Toliko su "pakleni" ("vatreni") velicali svoju igru i oni a i Hrvatski mediji, pisani su
hvalospevi o "najboljoj rukometnoj momcadi u istoriji ove igre" a videlo se da su oni daleko od toga. Ako neko pazljivo cita komentare ja
sam danas davno pre meca napisao sledece: Hrvati imaju 5 (PET igraca) ostali su noseni njihovom dobrom igrom (Sola, Dzomba, Lackovic, Metlicic, Balic). Ako njima ne krene nema ko da pokrene
Hrvate mada ni oni nisu "igracine kakve svet nikada nije video". Sada na HRT-u pricaju o najboljoj reprezentaciji svih vremena a daleko su oni od zlatnih vremena SSSR, SFRJ, Svedske itd. Posebna prica je Lino Cervar, koji je mozda rukometni fanatik ali je obican pozer i cirkuzant. Svako ko iole posteno razmisli videce
koliko sam u pravu. Hrvatska je jedna veoma dobra ekipa kojoj ako krene postane odlicna ali nista vise od toga. Zale se na HRT-u na umor i povrede ali zakljucak iz toga je sledeci:
"Nemate zamene dragi susedi, sta kada ode ovih 5 igraca, opet se vracate u prosecne ekipe". A prvi na odlasku je Sola (37g.), golmane koji treba njega da zamene nemate. Spustite se na zemlju i ne letite previsoko jer je pad sa visine veoma tezak a da su Spanci igrali ozbiljno do kraja mogao je pad biti
i pretezak. I srebro vam je ogroman uspeh.

ALEXA

pre 19 godina

da,da,vi ste vanzemaljci,spanci vam skinuli satelit pa ste se malko zbinili veceras ili vam bila klizava podloga?A daaaaaaaa.sudije..aaaaaaaaa..kad normalno sude gubite sa deset razlike!Ahaha..
Vi vise medalja?Gde?U Cemu?
Vas jedini uspeh je sto ste nas pobedili uz pomoc sudija...rukomet 3-1
kosarka 2-0
vaterpolo 3-0
itd,itd..
kesa ste!

Karlovac

pre 19 godina

Vidis Delijo, ovi komentari nakon tebe najbolje govore o onome o cemu pricam. Mi smo u rukometu "tresnuli na zemlju"; zato sto smo osvojili svjetsko srebro, nas igrac je MVP prvenstva i jos jedan u najboljoj sedmorki. A vi ste zato carevi u basketu, a na posljednjem natjecanju ste bili PREDZADNJI, samo ispred Angole (a niti na predzadnjem natjecanju niste nista osvojili). To je ta totalna nerealnost o kojoj pricam.
To tvoje da se o pojedinacnim sportovima prica pet minuta je potpuno krivo misljenje stvoreno iz razloga sto Srbi nikada nisu imali vrhunskog pojedinca. Da imate nekog Ivanisevica koji ce osvojiti Wimbledon isto bi imao docek jednak Goranovom u Splitu. Da imate jednu od najboljih sportasica svijeta svih vremena, koja na jednoj Olimpijadi osvoji tri zlata i jedno srebro, isto bi imala docek kao sto je Janica imala u Zagrebu.
I, pazi, ja sam spominjao popularne sportove, one koje prati cijeli svijet (Zimsku olimpijadu i SP u skijanju prenosi cijeli svijet - mislis da Amerikanci, Francuzi, Norvezani, Nizozemci, Kinezi, Japanci, Australci...uopce znaju da se igra nekakvo SP u vaterpolu?)
Inace, buduci ovo "lj" vjerojatno znaci Ljubljana, steta da slabo pratis svoju dezelu. Janica ima vise medalja nego sve Slovenke zajedno, tako da ti je racunica vrlo pogresna. Zapravo sedam njenih zlata (tri olimpijska i cetiri sa SP) i ako se ne varam tri kristalna globusa, plus jedno Ivicino svjetsko zlato i jedan kristalni globus je vise od svih Slovenki i Slovenaca zajedno cak ako racunamo i vrijeme SFRJ.
Sto se Olimpijade tice, jedini mali i nevazni sport u kojem smo osvojili medalju je dizanje utega - jedna od vase dvije medalje je u streljastvu tako da je onda omjer 4:1 ako bas hoces. Veslanje nije neki veliki sport, ali je i takvo vece od vaterpola. Jebote, pa daj razmisli malo, vaterpolo se prati u pet zemalja i igra u jos pet! To je jedan od najmanjih sportova na svijetu (samo sto je popularan i u Srbiji i u Hrvatskoj).
Stvar je u tome da niti ti niti ja ne znamo sto ce biti. Nasi mladi kosarkasi imaju (provjeri, meni se ne da trazit sve linkove) imaju vise medalja od vasih i puno bolji medjusobni omjer. I? Tako je vec deset godina, pa od nase kosarke nista, a ocito propada i vasa.
Sto se tvoje zakljucne recenice tice, vi ste svakako bolji u kosarci od nas, ali vise niste u vrhu. Mozda cete se na ljeto vratiti, igrate doma, pa imate dobre sanse da nesto osvojite. Ali reprezentacija koja je na dva posljednja natjecanja debelo podbacila, bila predzadnja ispred nekakve Angole trenutno NIJE u vrhu. Kao sto ni vas rukomet NIJE trenutno u vrhu, zato sto ste na jednom natjecanju osvojili peto mjesto. Vaterpolo vam je u vrhu, kao i odbojka, premda i u njoj vec godinama redate cetvrta mjesta. Ali, ok, to jest vrh i konstanta.
Takodjer, puno prerano je za konstataciju da vam se nogomet vraca.
pozdrav,
p.s. samo da jos dodam o vasih 30 medalja u kick boxingu. Imamo ih i mi - ali to je smijesno covjece. Kick boxing ima 157 federacija i svi koji se njime bave su vec osvojili poneku medalju. Mirko Filipovic sve te srpske i hrvatske svjetske prvake premlati jednog za drugim bez odmora. Samo bi jedan po jedan ulazili u ring i izlazili svake pola minute razbijeni.

delija_lj

pre 19 godina

Ok,ako nasi kosarkasi i rukometsi nisu u vrhu,nisu ni vasi vaterpolisti,koji su na poslednjih 6 takmicenja imali Kranj,a ostalo bruka.Reprezentacija,po tvojoj logici,koja na poslednja dva mesta ne udje u 8,nije u vrhu.Znaci imate samo rukometase.Nijedna rep.ne moze svake godine osvajati medalje,tako se desi i Brazilcima da u fudbalu ispanu vec u osmini finala,ali to ne znaci da su slabi.Ako hoces biti realan,pogledaj koliko nam je igraca falilo na ta dva kosarkaska takmicenja,pa posle pogledaj u NBA i koja drzava ima toliko igraca i da igraju,a ne samo sede.Kad bi vi dosli bez balica,metlicica i dzombe i vase rukometase bi svako pobedio.I dalje smo svetski prvaci,a 6.mesto sa EP u svedskoj je bolji rezultat od svih vasih u 10 godina.Gde to veslanje popularno,pa na takmicenju u veslanju ti nigde nece biti ni 1000 gledalaca.A to i nije bitno,u americkom fudbalu ce se skupiti preko 100000 ljudi,ali to nema veze sa nama.Hokej se igra isto samo u 7 zemalja,sto nema nikakve veze.Vaterpolo se igra u 8,9 i istina,da je najmanje medijski propracen,ali meni je medalja u hokeju draza,od bilo koje pojedinacne.Osvajala je i monika GS,pa nije bilo nikakvih doceka,tako i sad ne verujem,da bi se skupilo vise od 5,6000 ljudi.Vas hrvata je doslo 3000 gledat u kranj vaterpolo,a kad bi Vlasic skakala ili Draganja plivao ovde,ne bi vas doslo ni 100.Da ne pricamo o veslanju ili dizanju tegova.I ako vi ili mi osvojimo jednu medalju u atletici od mogucih 500 na tom takmicenju,mi smo i dalje nula u tom sportu,a u ekipnom kad osvojimo,znaci da smo najbolji.Kod pojedinaca i kad Safin osvoji GS,to ne znaci da je Rusija prvak i da je najbolja.Ja ne pricam o pet ekipnih sportova,gde smo mi dobri,vec o onih 5,koji su najrasireniji u svetu,posebno u Evropi.Vaterpolo i ako se igra u 8,9 zemalja,opet je i to vise od basebala,americkog fudbala i slicno.Kod pojedinacnih sportova mnogo zavisi od para,a tu smo mi tanki,a ekipnim sportom,moze svako da se bavi.I tu je dobro,da se ima bolje uslove za pripreme,ali opet je razlika mnogo manja,pa moze i da se sa malo slabijim uslovima,postizu dobri rezultati.Sto se tice kik boksa,ovo je bila na zadnjom EP,sto nema veze sa federacijama,ali nema veze nikad ne mozemo prebrojiti sve medalje.Sto se tice skijanja,janica je osvojila mozda vise medalja sa velikh takmicenja od slo,ali vi pre nje niste imali nista,a pitanje i sta ce biti posle,dok su Slovenci godinama u vrhu.Sto se tice fudbalera.trenutno smo na dobrom putu,sta ce biti videcemo,ako u martu dobijemo Spance,tesko da nas vise iko moze zaustaviti.

deliaj_lj

pre 19 godina

Sto se tice kontinuiteta,vi nemate nijedne repke,koja ima toliko konstantne rezultate,kao nasi vaterpolisti,kosarkasi ili odbojkasi u poslednjih 10 godina.I vasih rukometasa 6 godina nigde nije bilo,a ti se uhvatio za nase kosarkase,koji su sa b timovima,sto je tebi tesko priznati,razocarali,dobro ono 6.mesto i nije toliko slab rezultat,kad pogledamo vase rezultate u kosarci.
A i skijanjem se ozbiljno bave u 5,6 zemalja,dok tu i tamo izleti po neki takmicar iz neke druge zemlje.I vi ste se smijali slovencima,pre 5,6 godina kad su spominjali skijanje,a ste se i sami uhvatili za njega.Pitanje sta cete pricati za par godina.

Dusko

pre 19 godina

Vujoviću svaka čast, da je bilo malo više sreće imali bi medalju ali šta je tu je, mislim da je cela nacija zadovoljna ovim što si napravio!!!!! Jedino što ti zamerim je ovo što piše neznam da li ču da ostanem selektor. Moraš da ostaneš ako misliš da se nešto napravi sa ovom ekipom, počeo si na ako se ne varam na EP u SLO gde nije bilo najbolje, SP je bilo dobro sledeče takmičenje čemo biti pravci. Ako odše počinje opet sve iznova!

Milos

pre 19 godina

Svaka cast "plavima" i samo da ostane ova reprezentacija na okupu sa selektorom Vujovicem i bice mnogo boljih rezultata na predstojecim takmicenjima

Vlada

pre 19 godina

Mislim da se nasi rukometasi nisu obrukali. I da Vujovicu treba dati sansu da vodi i dalje reprezentaciju.
Na sledecem takmicenju zeli im vise srece.

super_aleks

pre 19 godina

Vujovicu je upuceno mnogo pohvala,ali i dosta kritika u svim komentarima. Mislim da zazluzuje i jedno i drugo,sto on i sam priznaje.
Mislim da mu je najveca mana preterana agresivnost,kako u ponasanju,tako i u igri nase reprezentacije. Treba da mu je jasno da to sudije nece da trpe.
Kada bi se tu nesto promenilo i kada bi ova reprezentacija ostala naokupu (uz male izmene na krilima) mogli bi da zagospodarimo svetskim rukometom.
Vujovic je bez sumnje covek velikog znanja, sa ogromnim igrackim iskustvom i covek koji ima neki autoritet medju igracima (mada je to veliki problem u nasem mentalitetu).
Pozelimo mu srece u daljem radu uz nadu da ce se pojaviti jos neki normalni ljudi koji ce izvaditi nas rukomet iz visegodisnje ucmalosti!

Pera

pre 19 godina

Vujovicu mani se tih Krivokapica, oni su najvece rupe u reprezentaciji.
Pivotmeni-odlicni
Bekovi Muratovic, Stojanovic i Andjelkovic vrlo dobri.
Sudzum i Curuvija OK
Podhitno pronaci desno krilo i bar jednog desnog beka kome ce Petric biti rezerva.
Naravno Golmani su bili najbolji, ali treci golman mora biti Sijan, a ne Stanic

zarko

pre 19 godina

pa sudije su nas pokrale.
mi bi gi sigurno sa 5,6 gola razliku pobedili.
samo zbog sudiju.
osvojicemo evropsko zlato u nemacku i na sledece svetsko prvenstvo

SNEZA

pre 19 godina

Vujo majstore,ako zelis ovoj reprezentaciji dobro moras ostati selektor.Imas podrsku nacije i svojih pukena.Borili ste se kao lavovi i uz malo srece i iskustva koje ce igraci steci u narednim mecevima,eto Nama medalje.Puno te pozdravlja sudija koji ti je sudio prvu utakmicu nakon povrede( Dusan Karalic) i zeli ti osvajanje medalje na prvom narednom takmicenju.

Milan

pre 19 godina

Nasi momci su uz Hrvate igrali najbolji rukomet na prvenstvu i steta je sto smo u odlucujucem mecu morali da igramo sa njima. Ovakac nastup zavredjuje pohvalu...samo tako nastavite i bice i medalja!

rkzaljubljenik

pre 19 godina

Bravo,Vujovicu!Napravio si hrabro "rez" zbog kojeg su te docekali na noz.Uradio si ono sto je prirodni tok i neminovnost,ali je neprijatan za onog ko ima petlju da to ucini.
Medjutim,nasi rukometni velikani ne smeju da NESTAJU kao ISLUZENI momci,moraju da ODLAZE dostojanstveno,kao ZASLUZNI momci!Zato,zar ne bi bilo lepo i ljudski,da se,recimo u junu,na kraju ncionalnih prvenstava,odigra revijalna utakmica u kojoj bi sa jedne strane bili dojucerasnji reprezentativci Peric,Skrbic,Jovanovic,Matic,Perunicic,Aleksandar Knezevic i ostali koji su "otisli" ili koji ce otici,a sa druge strane sadasnja reprezentacija.Da ta utakmica bude njihov zvanicni oprostaj od reprezentacije,uz duzno postovanje i radost nas ljubitelja rukometa.
Vujovicu,Vukovicu i ovim momcima sve najbolje!Ubrzo ce oni harati svetom!

nikola

pre 19 godina

svaka cast momci bili ste super i protiv sudija i protiv protivnika ste ginuli na terenu ,ustajali kada smo mislili da je to nemoguce ,na nesrecu ipak niste ni vi svemoguci ,? treba sada da se napravi pravi potez najpre u rukometnom savezu da ne bude vise svadza oko stolica da se ipak radi u unapredzenju naseg rukometa ova ekipa ima buducnost i steta je da joj se to uskrati .
Puno srece i dalje Nikola

Djorgo

pre 19 godina

Cestitke i Vujovicu, mislim d aje i on poceo da sazreva kao trener, iz ove ekipe je izvukao jako mnogo. Raspas SCG bi nas u rukometu jos unazadio, ali st a je tu je.

Djuka

pre 19 godina

Vujovic je legenda svetskog i srpskog rukometa i svaka mu cast!Pa realno ja sam mislio da cemo se samo blamirati na sampionatu a mi smo lako mogli do medalje!Mislim da Vujovic treba da ostane na celu reprezentacije, jedino mu treba omoguciti maksimalne uslove za rad.To ce biti vrlo tesko jer je svima poznato u kakvom se stanju nalazi nas rukomet.Jos jednom bih se zahvalio Vujketu i igracima prvenstveno zbog borbe do poslednje sekunde koja nas nije krasila do sada!

savo

pre 19 godina

Ostani Vujovicu pa ti si legenda!!! Mole te svi posteni poznavaoci rukometa u svetu!!! Vratio si nas rukomet ponovo na velika vrata. Sa ovakvom ekipom bez ijedne zvezde u timu, ali sa srcem i dusom se bore za svoj narod i pored kradje si bio na korak do medalje. Savez se raspada onaj idiot iz saveza hoce da odvoji CG od Srbije pa nije ni cudo sto su siptare EHF priznali!!!
Igracima svaka cast na zalaganju kao sto i sam Vuja kaze trebaju neke izmjene,ali otom potom!!!
Dobili smo generaciju sa srcem i zeljom za dokazivanjem koje ja nisam vidio u zadnji 20 godina. Vujovic i Ilija Petkovic preporadjaju nas sport!
Napred Plavi buduci sampioni!!!
Molim vas objavite mi ovaj komantar jer ste me dosad ignorisali???

Safet

pre 19 godina

Vujovic je jedan od najboljih rukometasa na svijetu, odlican covjek ali jos uvijek osrednji trener.Naime, njegova taktika je u Tunisu bila udri pa ako suci dozvole dobro, ako ne imamo alibi da smo osteceni. Treba ipak priznati da SiCG u Tunisu nije pokazala neku veliku igru, uglavnom radnicki rukomet, i da tu nema velikih igraca. Da je Hrvatskoj igrao Metlicic, koji je danas s Francuzima pokazao da je hladnokrvan i ubitacan strijelac, bilo bi za Hrvate preko pet razlike. Pa pogledajte sta su veceras uradili Francuzima, takav rukomet svijet jos nije video, lopte iza leda, cepelini, uzivancija, izludili su Francuze. Svaki ljubitelj rukometa, bilo da je iz Srbije ili iz Pakistana morao je veceras uzivati u ovim majstorijama i dokazom da su Hrvati daleko najbolji i da igraju najljepsi rukomet.

Toshke

pre 19 godina

Još jednom, Vujović je odlično vodio reprezentaciju, izvukao je maksimum iz igrača. Bukvalno svaki put kada sam primetio neki nedostatak i pomislio da neki igrač treba da se zameni, Vujović je to i učinio posle par minuta. Napravio je tim gde svih 14 igrača ima (gotovo) ravnopravne šanse da igra i to je najbolja stvar, kada tim oseća zajedništvo, kada nema zavisti. Što se tiče odbrane, mogao bi malo da opusti naše igrače, pa ne moramo baš po licu da udaramo protivnike i nekoliko puta dobijamo crveni karton. Još bi mogli i malo brže u kontru da polaze i to je to. Svakako, Vujović bi trebalo da ostane.

Osim toga, može se primetiti da su u svim međusobnim utakmicama ekipe iz naše grupe pobedile ekipe iz suprotne grupe sa 3+ razlike, što jasno govori da je raspored namešten da Tunis prođe u polufinale. Nadam se da će ih Francuzi dobiti za 3. mesto.

Bl

pre 19 godina

Svaka Vam cast!!! Gosp.Vujovicu sve cestitke, imate reprezentaciju sa momcima koji se bore do kraja, i koji igraju svim srcem i ogromnom voljom za svoju zemlju!!! Nastavite dalje, vjerujemo u Vas, Vi ste za nas ponos zajedno sa vasim igracima!!!

Delija sa severa

pre 19 godina

VUJOVICA ZA PREDSEDNIKA! SELEKTORU I SVIM IGRACIMA SVAKA CAST I HVALA IM ZA PETO MESTO.HRVATI NE ZASLUZENO U FINALU,JER SU NAS SUDIJE POKRALE DO BOLA. NEMA VEZE VEC SLEDECE PRVENSTVO UZIMAMO ZLATO. JOS JEDNOM VELIKO HVALA VUJOVICU I IGRACIMA NISU RAZOCARALI. PS. VUJOVICA PLATITI KAO COVEKA ZA NJEGOV RAD I OSTAVITI GA DALJE DA RADI OVAJ POSAO!

toliko od mene

pre 19 godina

E ovako batalite se ljudi tih nebuloza kao mi smo preagresivni i grubi.A da kojim slucajem nismo takvi svi bi pricali da igramo ko p... i niko nebi bio zadovoljan, ovako smo svima pokazali da nema sale sa crnogorcima, pa ko voli nek izvoli.

DJUKANOVIC

pre 19 godina

Za nase susede Rvate!!Nemojte zaboraviti ko vas je naucio da igrate rukomet!!Stara YUG.skola
Kao vi ste sada neki vanzemaljci u sustini mucite se!!!

miko

pre 19 godina

Vujovicu svaka cast.Pokazao si da kada te ne ometaju iz saveza sa svojim zeljama mozes da uradis pravu stvar.Ratko majstore odigrao si ko zmaj,Muratovicu dobar si ali jos zelen.Dobro je ali moze to i bolje.Zikice bio si najgori,ti i Petric stvarno ste se obrukali.

Orthodox Dude

pre 19 godina

Judging by the amount of comments here from the apparently "confident" olympic champion "supporters" it's clear that Serbia's young team has taken a massive step forward in a very short space of time. Continuity lies with Vujović at the helm. The future looks good ;)

Tikijana

pre 19 godina

Momci...svaka chast za prikazanu borbenost....samo napred!!!...Hrvati.....su mozda za nijansu bolji..ali uz sudije....mislim da uz ovakvu igru i malo bolje desne bekove i krila umesto Zikice...bi bili dosta bolji...dokazacemo to na sledecem prvenstvu..a do tada malo vishe funkcionera u Svetskoj Rukometashkoj organizaciji....i da i nama sudije sude bar normalno..a ne da prave..po proarchunun 22 greshaka protiv Hrvata....u nashu shtetyu..mislim!!!e Hrvati....videcete...a sem tog rukometa u ostalim kolektivnim sportovima ser raspadate,,,aj ...bice bolje..uz BORBENOST...koja je na najvishem nivou...BICE BOLJE....

dacha

pre 19 godina

Slusam veceras posle utakmice Hrvatska - Francuska onog smrada Ratka Tomljanovica, za koga uzgred receno nikad nije bilo mesta u reprezentaciji SFRJ, na HRT2,kako je navodno po njemu i Francuska daleko jaci sastav od ovog sastava Srbije;Pa ne moze vecno igrati Richardson,Kervadek,Gil..., smena generacije cini svoje;Ovoj selekciji samo fali desno krilo, levo da je u malo boljoj formi, organizator tipa Kokira i naravno pravi trener a ne trener koji je zaista bio veliki igrac ali kao selektor ide "malen ispod zvezda" a pri tome ne pazi... Zikice i "beli" Petricu nemojte vise zauzimati mesta mladjima i boljima, zaboravite na reprezentaciju!!!

vule

pre 19 godina

Ne treba da ti bude žao ni zašta Vujke,nego samo tako nastavi,narod je gledao i narod je zadovoljan! Klinci su super,samo poradi malo na njihovoj koncentraciji i biće sve ok!
SVE ČESTITKE !!!!!!

goo

pre 19 godina

momci su se casno borili,nisu se obrukali,potrebno je i malo srece....Vujovicu takodje zelim da i dalje ostane selektor,verujem da ce mo sledeceg puta osvojiti neku medalju....

Bili

pre 19 godina

Vi koji čestitate vašoj reprezentaciji na dobroj igri pogledajte utakmicu Hrvatska-Francuska pa možda naučite razliku između rukometa i ragbija.
Kad smo kompletni nema toga koji nas može zaustavit pa ni ragbi tim iz srbije.
Morali bi se malo pozabavit sobom i ostavit suce na miru jer vam možda na sljedećem prvenstvu neće tolerirat ovakvu igru pa ćete ispast i ranije nego sad.
A i kad pričate da ste bolji od nas u raznim sportovima argumentirajte to medaljama,osvojenim prvenstvima,plasmanom među prve ili barem sudjelovanjem na nekim značajnijim.
Bog!

stevo

pre 19 godina

Vujo, samo dalje, za najveci uspeh uvek treba i srece. nije bilo, a bice drugi put. samo tako hrabro nastavite, jer stvarno ste zazluzili finale. to je uspeh i tako gledamo.

Djordje Ue

pre 19 godina

Vujović je O.K.Mora da ostane na mestu selektora.Napravio je dobar korak i sada mora da nastavi dalje.Posle duzeg vremena igrači su pokazali da im je stalo do zemlje i reprezentacije i neka ovako nastave i uz Boziju pomoć bićemo na vrhu Evrope i sveta

cveja

pre 19 godina

Licno nisam ocekivao ni da cemo proci 1. krug, pa 5. mesto na svetu smatram velikim uspehom i cestitam rukometasima!Nadam se da ce Vjujovic imati jos jednu sansu da dodje do medalje .

Davor

pre 19 godina

Hvala Vujovicu i svim rukometasima, navijao sam svim srcem za nase i mislim da nam je falilo samo malo sportske srece pa da se vrate s medaljom.

Jano

pre 19 godina

Sve čestitke selektoru g-dinu Vujoviću i zameniku g-dinu Vukoviću, svim igračima i ostalom osoblju, na prikazanoj borbenosti i osvojenom 5.mestu. Sa ovakvim pristupom i shvatanjem igre, možemo uskoro očekivati i medalje. Verovatno treba neke stvari korigovati, pojačati neka mesta u timu sa drugim igračima, ali je najbitnije da ipak postoji kostur ekipe, koja je pokazala na ovom prvenstvu da može ravnopravno da se nosi sa, do juče, jačim ekipama. Gospodine Vujoviću, želim da ostanete i dalje selektor, jer samo sa Vama možemo postići nešto više u muškom rukometu. Puno, puno uspeha i više sreće !!!

Don Quijote

pre 19 godina

Na SP u kosarci odigranom u Indianopolisu rodjena je nova svetska kosarkaska supersila- Spanija. Na SP u rukometu u Tunisu rodjena je nova svetska rukometna supersila- Srbija i Crna gora. Za godinu dana maximum, ni sudije nece moci da zaustave nase momke kao sto su to ovde uradili. Nasi momci su opravdali poverenje, i igraju rukomet da prosto razbijaju. Bio sam mnogo tuzan i iznerviran posle utakmice sa Hrvatskom pa nisam nista hteo da kazem (jer bih svasta rekao) ali danas hladne glave moram reci da se ponosim i nasom ekipom i Vujovicem.

Velja

pre 19 godina

Bili, tišina! Verovatno si gledao tekmu na HRT 2, gde je komentator stalno pričao kako smo užasno grubi, ali smo za to bili kažnjeni. A za ostalo, sudije su nas pokrale.
P.S.: Vidimo se u septembru u Beogradu (pod uslovom da stignete do njega)!

Dusan_V

pre 19 godina

2 Bili
'Oćeš potvrdu da smo bolji od vas? Pogledaj malo medalje iz drugih kolektivnih sportova, pa će ti biti jasno ko je bolji (samo u fudbalu ne možemo da vam prigovorimo, pa opet i tu se ni vama kao što ne bi ni nama 3. mesto na sp više nikad desiti, u drugim sportovima ste uglavnom 0). Jesmo bili grubi, a vi kukajte, matematička činjenica od 22 sudijske greške na nama, neke suviše flagrantne i direktne govori da biste izgubili 2-3 gola da ih nije bilo. Ne zavaravajte se pobedama nad isluženim Francuzima i najverovatnije Špancima u finalu, naše vreme dolazi.

Žaki

pre 19 godina

Kao prvo, svaka čast Hrvatima što su nas pobedili. Bilo je zasluženo. Da smo mi toliko dobri dobili bismo makar jednu utakmicu u četvrtfinalnoj grupi.
Kao drugo, ne razumem zašto Hrvati toliko kukaju na našu igru. Protiv njih smo igrali podjednako oštro kao i protiv ostalih. Da nisu očekivali protekciju?
Ova naša ekipa je morala da igra oštro u odbrani jer je bilo očigledno da dobar rezultat može da postigne jedino kroz čvrstu odbranu (nikako napad), a u svim sportovima čvrsta odbrana podrazumeva i malo grubosti.
Kod crvenog kartona Đurkovića sudija je kardinalno pogrešio (previše Tuborga?) jer je faul napravio jedan od Krivokapića, a isključen je igrač čija je jedina krivica što ima jaku bradu (nije ćosav kao danske sudije). To što je on bitan za našu odbranu, e pa sad...
U finalu navijam uvek, pa i sad, protiv Španije, od strane sudija najpomaganije reprezentacije.
Bilo mi je veliko zadovoljstvo kad su ih sudije zeznule protiv Južne Koreje na SP u fudbalu 2002. Neka jednom i oni vide kako je to kad sudija svira za domaćina (kao u Španiji 1982.)

selektor

pre 19 godina

Vujo, napravio si objektivno više nego što smo očekivali. Imao si slabe pripreme; neki igrači su ti došli "na riječ" spremni a posle, zna se.Neke si ubacio po ključu, neke si preskočio zbog što si zlopamtilo. Nema veze, u ovom momentu ovo je znak da idemo ka gore i da će sledeće EP biti prilika za medalju (objektivno) a koju videće se. ne zaboravimo, Hrvati su samo pre 3 godine bili 16 na EP a posle toga SP i Olimpijski pobednici. To krene kad krene; nadamo se da će Anđelković postati Ivano Balić i nema problema.....

srbos

pre 19 godina

Svaka cast nasim momcima na igri.
A ova Hrvatska je mnogo jaka ekipa, gubila je od nas 58 min i uvek sa igracem vise da bi na kraju dobila na cistu srecu.
To im je ta jaka ekipa...
SMESNO

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Procitao sam na brzinu dosadasnje komentare i vidim mahom hvale Vujovica i igrace i igru nase reprezentacije. Igra je bila ocajna i preterano agresivna i samo zbog opsteg pada kvaliteta rukometa u svetu dokopali smo se odlicnog petog mesta. Davno su nestala vremena leprsave i efikasne igre nase reprezentacije. Sada se mucimo da damo gol, kada vodimo sa 3 razlike ne dizemo se na 5 ili 10 nego gubimo. Tacno je da ne da nemamo zastitu sudija nego nas iskljucuju i preventivno ali ne zato sto nas mrze nego zato sto smo stekli imidz grubijanske ekipe zbog Djukanovica i Djurkovica a i nema nas ni na jednoj ozbiljnijoj funkciji (ne samo u rukometu). Da nije bilo golmana, sjajnog Nikolica i dobrih srednjih bekova ne bi bili ni medju 12. Podjimo redom: golmani odlicni i
zaista su sjajan tandem, pivot Nikolic odlican ali treba imati zamenu za njega, nikako Djurkovica. Bez veze je prica da on i Djukanovic nose odbranu. Mi odbranu i nemamo i sto odbrane golmani to je a zbog ove dvojice smo stalno sa igracem manje. Tromi su i nisu za reprezentaciju odavno ali sada definitivno. Desna krila nisu postojala, Zikica je veliko razocaranje a Kojic nije ni zasluzio da bude reprezentativac. Sudzum i Curuvija mogu da ostanu par levih krila ali treba reprezentacija da menja nacin igre, da krila imaju vise lopti pa kada je gusto da imaju rutinu da daju gol a ne da daju golove iz kontri i kada slucajno dobiju loptu na svojoj poziciji ne mogu da daju gol. Neverovatno je da sa igracem ili dva vise bekovi tvrdoglavo idu kroz sredinu umesto da se stvori situacija za krilo. Srednji bekovi veoma dobri i Stojanovic i Andjelkovic. Spoljna linija katastrofa. Jedino Muratovic solidan ali vrlo sebican. Petric van forme a kako i ne bi kada u Portugalu nema prvenstva.
Braca Krivokapic totalni promasaj. Marko i pogodi nesto ali to nije nivo reprezentativca a Milorad igra kao rekreativac. Katastrofa. Treba probati sa Borkom Djordjevicem, Ljubom Pavlovicem pa i Mandicem ako prestane da puni tracerske listove i posveti se rukometu. Ima jos mladih koji dolaze i isprobati sve narocito na desnoj strani. Manuti se pregrube igre i vratiti se u vrh.

Dragan Dejanovic

pre 19 godina

Dragi Vujo,
Zelim ovom prilikom da ti cestitam na svemu sto ste pruzili na ovom prvenstvu.Dostojno ste reprezentovali nasu zemlju i sada se spremajte za Svajcarsku!Malo nam je nedostajalo da ponovimo uspeh iz 1986 ali ne treba jadikovati jer se u svetu igra kvalitetan rukomet.Drago mi je da si tako prokomentarisao ovo svetsko prvenstvo a da nisi u prvi plan stavio sudjenje.Treba jednom zauvek da pocnemo da vodimo racuna o svojoj i protivnickoj igri a ne o sudjenju.Samo tako dalje i vidimo se(nadam se sa tobom na celu) u Svajcarskoj.
Puno pozdrava Dragan Dejanovic-bivsi igrac Sloge-Bosnaprevoz iz Doboja i Jugovica iz Kaca !

Dugi

pre 19 godina

Vujovic je sam priznao da je problem u ekipi a ne u sucima. I manje kompleksa prema Hrvatima koji su i na Olimpijadi pokazali da su puno jaci u gotovo svim sportovima jer rade studiozno i kvalitetno, a i financijski su znatno jaci.

Carlijva andjela

pre 19 godina

Ne mogu da kazem da sam zadovoljna petim mestom ali ne mogu nista da zamerim reprezentaciji.Ljudi su otisli u sastavu u kom su mogli da odu,borili se kako su znali i umeli i to je to.Da ocekujemo vise i bolje svakako da ocekujemo ali za titulu nije dovoljno samo to.Neko ko je zaduzen za sport u ovoj zemlji morao bi malo da se angazuje oko nasih sportista.
Ja nisam sklona tome da stalno kukam na sudije ali ono sto se videlo u Tunisu je malo ... jel da?
Ako neko od reprezentativaca cita ove nase komentare samo da im porucim SAMO NAPRED NEMA STA DA VAM SE PRIGOVORI!!!!
A od Bilija i njemu slicnih mi je stvarno MUKA.

Jakov

pre 19 godina

Nadam se da ce Vujovic ostati trener ove reprezentacije, koja ce sa njim na celu doneti medelje nasoj zemlji u skorijoj buducnosti. Nadam se da ce se ljudi iz Rukometnog Saveza SCG pri izboru trenera voditi nacelom profesionalnosti i znanja, a ne nekim drugim.
Svaka cast ovim momcima.

Sasa

pre 19 godina

Da je sudjenje bilo malo postenije mi bi bili u polufinalu. Nasi su cinovnici iz rukometnog saveza su zatajili, jer su dozvolili kojekakvim Dancima i Ukrajincima da nas izbace za "dobrobit rukometa".
Reprezentacija nije zatajila, igrali su tehnicki najbolji rukomet, te bili veoma pozrtvovani. Razlike izmedju grupa su takodje bile ogromne, jer kako objasniti da u medjusobnim susretima, timovi nase grupe tuku timove druge grupe 6-0.

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Krenimo redom,
golmani: Sterbik (26 godina), Saric (28g.); pivoti: Nikolic (28g.), Djurkovic (29g.); plejmejkeri: Stojanovic (25g.), Andjelkovic (27g.); leva krila: Sudzum (27g.), Curuvija (23g.); desna krila: Zikica (33g.), Kojic (25g.); levi bekovi: Muratovic (25g.), Marko Krivokapic (29g.); desni bekovi: Petric (30g.), Milorad Krivokapic (25g.). Naravno veciti Djukanovic (30g.) i Toskic za koga i ne znam koliko ima godina. Znaci VULE i "RK Zaljubljenik", iz prilozenog se vidi da o nekim rezovima, "novim klincima" i slicno
nema ni govora. Nisu rezovi izostavljanje Perica, Jovanovica, Skrbica, Matica (Perunicica ne spominjem jer on odavno ne igra za reprezentaciju) jer oni ne mogu i ne
treba vecito da igraju. I ne daj Boze da ostane ova ekipa na okupu. Za uspeh treba izostaviti (ne pozivati) Djukanovica, Djurkovica, Toskica, Kojica, bracu KRIVOKAPIC, Zikici treba oprostiti jer mi i ne igramo preko krila a Petrica zvati samo ako je spreman. Znaci uvesti jos igraca i isprobati ih, menjati nacin igre (forsirati krila a ne glavom kroz zid), igrati sto vise
pripremnih utakmica i imati prave pripreme (a ne vecito kukati kako smo nespremni i neuigrani). Sto se Safeta tice i Metlicica, on je igrao u RIJECI (HRVATSKA) i bilo je
samo 2 za njih. Problem svih reprezentacija je sto se plase Hrvata a mi ih se ne bojimo i znamo da nisu vanzemaljci. Sterbik je "smrt" za Dzombu. Hrvati imaju 5 (PET
igraca) ostali su noseni njihovom dobrom igrom (Sola, Dzomba, Lackovic, Metlicic, Balic). Ako njima ne krene nema ko da pokrene Hrvate mada ni oni nisu "igracine kakve svet nikada nije video". Sada na HRT-u pricaju o najboljoj reprezentaciji svih vremena a daleko su oni od zlatnih vremena SSSR, SFRJ, Svedske itd. Posebna prica je Lino Cervar, koji je mozda rukometni fanatik ali je obican pozer i cirkuzant. "Dacho", Kokir ima 31g. i nije on to sto nama fali i treba (ne samo zbog godina). Sto se tice tvog stava o Ratku Tomljanovicu potpuno se slazem sa tobom, kao igrac bio je velika
"pickica" i samo solidan igrac. Vecito se
"slepao" uz Cavara, Puca, Smailagica, Saracevica itd. "Djorgo", ne bi nas raspad SiCG unazadio ni u jednom sportu sem u vaterpolu (cak ni u kosarci). Od Crnogoraca koliko ja znam igrali su samo Muratovic, Djukanovic i Djurkovic a ova poslednja dvojica bolje da nisu. Za kraj ostavljam Bilija koji spominje neke vece uspehe Hrvata u odnosu na nas. Ne znam gde to (sem u rukometu i to nasom krivicom). U kosarci vas od '95 nema nigde, u veterpolu ste dobri ali mi smo bolji, u odbojci bolje i da nam ne izadjete na teren. Sto se tice fudbala imali ste veci uspeh ali niste bolji i to cemo dokazati samo da se malo dozovemo pameti. E sad sto se tice pojedinacnih sportova i onih
manje bitnih mozda ste stvarno bolji ali samo zbog velike besparice i neulaganja u sport u Srbiji.

Vlado-ZG

pre 19 godina

Gospodo!
Za razliku od vecine komentatora iz Srbije (a i iz HR) ja sam uvjeren da bolji rukomet u SCG je odlicno za, SCG, za HR, za RF, etc. etc. a najvise za rukomet opcenito.
Ove primitivne komentare, u stilu: " moj tata ima bolji auto od tvoga" ne zelim ni komentirati.
Nadalje, smatram da je Vujovic dobar trener, ali ocito da je sam po prirodi agresivan i tako uci i momcad. Ako tako nastavi, SCG ce dobiti reputaciju kostoloma, svi suci ce samo cekati sa crvenim kartonima (a to je vec i pocelo na utakmici sa HR), sto ce sve skupa zakociti napredak rukometa u SCG. Dakle, ili neka se Vujovic promijeni ili neka ode.
Nadalje zaboravimo ta primitivna nacionalisticka prepucavanja i izjave: suci nas mrze!!!
Da je repka SCG pobjedila HR, nitko sudjenje ne bi ni spomenuo.
pozdrav
od rukometnog fanatika, sa izbalansiranim razmislajnjem.
PS. cujemo se posloje utakmice sa Spanjolcima
veceras

delija_lj

pre 19 godina

Za Bilija,koji zeli argumente.Odbojka,na 10 takmicenja,7 medalja,od toga 2 zlatne,2 cetvrta i 1 peto mesto,dok ste vi igrali na samo jednom talmicenju i izgubili sve tri utakmice.Kosarka,na 10 takmicenja,7 medalja,od toga 5 zlatnih,na svih 10 takmicenja ispred vas.Vaterpolo,8 medalja,2 zlatne,jedini koji smo na svim takmicenjima od OI u Sidneju,na svakom takmicenju osvajali medalje.Na 8 takmicenja ispred vas,vi ste dva put bili pred nama.Da ne pricam jos o medjusobnim susretima.Rukomet,vi ste trenutno bolji,ali ste imali i vi krizu od 6 godina,vi imate 3 zlatne,mozda danas osvojite i cetvrtu,mi 3 bronzane.Mislim,da smo bili do 2003.na svim takmicenjima pred vama,sem oI atlanta i EP u zagrebu.Ali to i nije toliko bitno,posto ste vi daleko uspesniji po broju medalja.U medjusobnim smo mi uspesniji,ali ni to nije toliko bitno.U fudbalu ste vi bili bolji na 3 takmicenja,mi samo na jednom.Imate i bronzu,po cemu ste recimo dosta ispred nas.Ali u rukometu,gde ste vi bolji,mi smo skoro uvek medju 8,dok vas npr.u odbojci uopste nema.U kosarci vas isto vec 10 godina nema,a u vaterpolu ste osvojili 3 medalje,ali na ostalim takmicenjima,ste bili uvek negde od 8-12 mesta.Kao recimo na poslednja tri SP,dve OI.Zanimljivo,da i pored tih rezultata,mnogi od vas misle,da smo u vaterpolu tu negde.

Dalibor

pre 19 godina

Nasi rukometasi se nisu obrukali!Siguran sam da ako na sledecem takmicenju budu igrali isti igraci uzecemo neku od medalja, a selektora netreba menjati.

Vlado_HR

pre 19 godina

Citam ove komentare i ajde da i ja dam neki argumentitrani komentar. Svidio mi se komentar delije_lj sa dosta argumenata, to je ispravan nacin a ne nagadjanja i pausalne procjene. Dakle, prvo cu vam cestitati uspjeh na osvojenom 5. mjestu u rukometu i to je dobar rezultat. Tocno je da smo uspjesniji od vas u rukometu, 3 zlata, srebno i bronca + danasnja medalja. Ali ovdje je rijec samo o kolektivnim sportovima, a gdje su pojedinacni? Mnogi podcjenjuju pojedinacne sportove, a oni su odraz stanja i rada u drustvu. Vi nemate pojedinaca u individualnim sportovima i to je cinjenica. Mi smo tu daleko jaci (veslanjem, plivanje, stolni tenis, skijanje, tenis...) a neki sportovi poput tenisa su daleko placeniji i gledaniji u svijetu od recimo rukometa, odbojke, vaterpola, i ako pogledamo statiskicki sve sportove i medalje u odnosu na broj stanovnika (ima nas skoro duplo manje), iznenadili biste se tko je bolji u sportu. Poseban problem su rezultati u zadnje 1-2 godine. Ako vi ne primjecujete, vidi se sa strane da vam polako opadaju rezultati i u tim "pravim" sportovima. Gdje ste bili u kosarci na zadnja 2 takmicenja? O rukometu smo rekli, nogomet nam je u losem stanju i jednima i drugima, u vaterpolu imate kontinuitet, a odbojka? Razmislite zasto vam rezultati opadaju a nama rastu u zadnje vrijeme? CRO - 5 medalja na OI Atena, SCG - 2... Pozdrav i nadam se da nisam nikog uvrijedio ovim komentarom.

Karlovac

pre 19 godina

@delija_lj: tvoj komentar je prilicno realan, ali mu nedostaje ponesto. Naime, kao i obicno kad su takve rasprave u pitanju, Srbi cesto stvari postavljaju na smijesan nacin: "sportovi su samo ono u cemu smo mi dobri". Vidis, to je jako smijesno.
Vi izuzev tih pet sportova nemate uspjeha u gotovo nijednom jedinom sportu. A postoje sportovi kao sto su recimo tenis (koji je veci i popularniji sport od svih ekipnih osim nogometa i kosarke), pa onda atletika, plivanje ili skijanje (koji su u najmanju ruku, da ne idemo dalje, znatno veci od vaterpola). Dakle, ako zbrajas velika sportska postignuca - dodaj Wimbledon i Roland Garros, pa onda dodaj desetak plivackih medalja s EP i SP (plus dva svjetska rekorda), pa dodaj 4-5 atletskih medalja i jakih mitinga na kojima su nasi osvajali prva mjesta - o skijanju ne vrijedi ni pricati (a ako hoces omjer skijanje-vaterpolo, samo se zapitaj u koliko se zemalja svijeta prenosi SP u skijanju, a u koliko SP u vaterpolu) - tri olimpijska zlata, a s danasnjim spustom pet svjetskih zlata (da kristalne globuse ne spominjem).
Takodjer, prilicno dobar omjer kvalitete je Olimpijada: Hrvatska - Srbija 5:2 u medaljama.
Zanimljivo je i kako ste vi neizmjerno bolji u vaterpolu, a u rukometu smo mi "eto, sad trenutno, nesto bolji". Mi u rukometu imamo sjajnije medalje nego vi u vaterpolu: dva olimpijska zlata, jedno svjetsko zlato i jedno srebro, europsku broncu + danasnje svjetsko zlato ili srebro. Takodjer, u vaterpolu imamo sjajnije medalje nego vi u rukometu: olimpijsko srebro i dva europska srebra. Dakle, malo su ti zakljucci neobjektivni :)
A ni omjer u medjusobnim vaterpolo utakmicama nije bas toliko na vasoj strani. Nesto jest i ja priznajem da ste bolji, ali ne puno - mi imamo tri pobjede na velikim natjecanjima (cetvrtfinale Olimpijade, cetvrtfinale EP99 i polufinale Eurolige 2000), a nekoliko puta su susreti zavrsavali nerijeseno. Da, bolji ste u vaterpolu, nismo tu negdje, ali nije bas ni tolika razlika koliko ti to predstavljas.

goran_vk

pre 19 godina

dajte ljudi budite realni akva ce te to vi bit supersila u rukometu,pa osin golmana(svaka im cast)sve su ostali solidni igrači,ništa više!nikad nece biti nositeljiigre u svojim klubovima a nema ni jednog novog igrača koji bi se mogao pojaviti,vi tu pričate o nekim peruničićima idt,to koda bi mi nazad zvali paku ćavara(živa legenda),da nagovorimo pipeta smajlagića da se ostavi klupe i ode na teren,ili čak zlatka saračevića!!e da imate pozdrav od janice kostelić(nikad niste i necete imat takvu sportašicu),te mate cijele ekipe hajduka iz splita

Bili

pre 19 godina

Čeka san da se netko javi sa argumentima da ste bolji od nas pa da onda istresen šta mi imamo.Ali bili su brži Vlado_HR i Karlovac i neman više šta nadodat osim naglasit da zadnjih godina vama konstantno padaju rezultati a u individualnim sportovima skoro da i ne postojite.
Bog!

delija_lj

pre 19 godina

Napisao sam,da vas u odbojci i kosarci nema nigde.Za vaterpolo sam samo napisao,koliko medalja ste osvojili.Na poslednjih 6 takmicenja,jedino kranj,ostalo nista.Zanimljivo,kako volite pominjati zadnja dva neuspeha kosarkasa,pa i vasi vaterpolisti su posle kranja,imali dva slaba takmicenja,a pre kranja,tri slaba.Kad bi bili realni,kao sto se zelite prikazati,videli bi i sami sa kojim timovima smo igrali na ta dva takmicenja.A vi umislili,da nam je kosarka u padu.A vasa se kao dize,samo ne znam nijedan argument za tako nesto,posto u poslednjih 10 godina nema nijednog dobrog rezultata.Sto se tice odbojke,pa koja je vasa rep.9 godina zaredom igrala poufinala.2000.i 2001.smo bili za klasu bolji od svih ostalih,oba polufinala i finala smo dobili sa 3-0.Brazilaca nije bilo medju dobitnicima medalja ni 1996.,98,00.Pa su se vratili.Nijedna rep.ne moze na svakom takmicenju,da osvoji medalju.Meni OI nije pravi pokazatelj,tamo je Uzbekisat imao dve zlate medalje,pa oni nisu nikakva sila.dizanje tegova i to neki bugarin,pa tenis dubl,koji su na OI kineskinje osvojile,veslanje,to mi i nije neki pokazatelj.Sta ste se uhvatili za zadnje dve godine i ovo ce biti za koju godinu proslost,a medalje ostaju.Nama se npr.jos nije desila godina,da ne osvojimo medalju,dok ste vi cak tri gofine zaredom od 2000-2002.ostajali bez ijedne medalje.Pogledaj Oi u Sidneju,nasi odbojkasi 1.,vaterpolisti 3.,rukometasi 4.,kosarkasi 6.,a u vas samo vaterpolisti,negde oko 8-10.mesta,Pa 2001.tri zlata,sto je jedino velikom SSSR-u uspelo u jednoj godini.Plus bronza rukometasa i vaterpolista.I 2002.nam je bila uspesna.Siguran sam,da ce i ova biti,pogledajte samo nase kosarkase u NBA,nema nijednog razloga,da se ne proglasimo glavnim favoritom pred EP,ako budemo kompletni naravno.U vaterpolu sam siguran,da cemo uzet medalju,a u odbojci da cemo uci u polufinale.Sta cete vi,koji ste u usponu,mozda jedino u vaterpolu,ako vas Rudic dobro pripremi.Ne znam odakle vam podatak,da ste bolji u atletici,pa Peric i Topic su osvajali medalje za nas,a ja ne znam,za nijednu vasu.Na OI smo imali Oliveru na 6.mestu.a cak veteran Topic je bolje zavrsio od vase Vlasic.I u veslanju su Stojic i Visacki osvojili medalju.Sto se tice skijanja,kad bi vam pre 10 godina neki slovenac spomenuo skijanje,rekli bi da vas ne zanima.A sad se nevidjeno palite.Pojedinacni sport je stvar pojedinca,talenta,koji treba da se isprati financijski,sto je u siromasnim zemljama tesko.Sto se tice GS,Monika Seles ih je osvojila vise za nas,od vasa 2,a i mnogo vremena je provela na 1.mestu.Posel nje nismo imali nikog,ali su se sad pojavile Jankovic i Ivanovic.Isto,kao sto bi vi tesko rekli,da ste dobri u skoku uvis ili atletici,kad os stotine mogucih disciplina imate jednu takmicarku,kao sto i mi imamo Oliveru u maratonu,ili pre Topica i Perica.To je stvar pojedinca i tu jedan Phelps osvoji vise medalja od mnogih drzava.Kod kolektivnih sportova ipak treba imati vise dobrih igraca,jedan sam ne moze nista.Velika je razlika i u emocijama,o tim pojedinacnim medaljama se prica 5 minuta,a takmicenja sama traju i po samo minut ili par sekubdi.Sve medalje sabrajati je nemoguce,posto smo mi npr.osvojili samo na poslednjom EP u kik boksu 30 medalja i bili posle Rusa drugi,a koliko je bilo slicnih takmicenja.
Ko je za vas veca sportska sila,spanija i italija,koje su jake u skoro svim ekipnim sportovima,ili rumuni,madzari,bivse SSSR,sa gimnastikom,kajakom,dizanjem tegova,rvanjem.
Po toj vasoj logici su slovenci ispred vas u svim zimskim sportovima,pa hokeju,atletici,gimnastici,veslanju,streljastvu,jedrenju,a jos duplo ih je manje.Koja su tek oni sila.Oni za mene nisu sportska sila sa svojom jednom rukometnom medaljom,jer za mene su ekipni sporovi pravo merilo.A ne usamljeni pojedinci,iza kojih nema nikog vise.
I za kraj,nasi mladi fudbaleri su prosle godine bili drugi na EP,vaterpolisti i rukometasi 1.,odbojkasi 4.,kosarkasi 5.iako su npr.tukli slovence,koji su bili 1.za 30poena.I to bez Milicica,Bogdanovica,jednostavno izgubili su jedinu utakmicu u cetvrtfinalu,sto ne znaci da ih treba otpisati.Kosarkasice,odbojkasice 2.,rukometasice3.Tako da vam se ne treba brinuti za nasu buducnost.A koliko se secam,mislim da su na skoro svakom od ovih takmicenja pobedili vase,fudbal,rukomet2x,odbojkasi,odbojkasice,rukometasice,vaterpolisti.To su sve generacije,koje su krenule da se bave sportom,posle nasih uspeha recimo 1995.,1996...,a sto je veci kvantitet,lakse je i doci do kvaliteta,sto se vidi iz prilozenog.
Mislim,da je i glupo neko poredjenje,ko je bolji,posto nikad necemo prebrojati sve medalje,a i nemaju sve istu tezinu.Ko je bolji u sportu madzarska ili rumunija,niko ne zna,a nije ni bitno.Meni je skroz super,sto smo u kosarci,vaterpolu,odbojci,pa i rukometu u vrhu i fudbal nam se vraca,pa mogu skoro svako takmicenje sa zanimanjem da ispratim.A ako se usput pojavi i neki pojedinac,koji ce smoci,da se izbori sa svim problemima jos bolje.

IVICA MILISAVLJEVIC

pre 19 godina

Evo komentara odmah posle finala. Neopisivo mi je drago sto su Hrvati porazeni. Steta sto uz 40 primljenih golova nisu doziveli katastrofu koju su prema igri zasluzili. A drago mi je ne zbog neke mrznje prema Hrvatima vec zbog njihove ogromne a videlo se bez razlozne prepotentnosti. Toliko su "pakleni" ("vatreni") velicali svoju igru i oni a i Hrvatski mediji, pisani su
hvalospevi o "najboljoj rukometnoj momcadi u istoriji ove igre" a videlo se da su oni daleko od toga. Ako neko pazljivo cita komentare ja
sam danas davno pre meca napisao sledece: Hrvati imaju 5 (PET igraca) ostali su noseni njihovom dobrom igrom (Sola, Dzomba, Lackovic, Metlicic, Balic). Ako njima ne krene nema ko da pokrene
Hrvate mada ni oni nisu "igracine kakve svet nikada nije video". Sada na HRT-u pricaju o najboljoj reprezentaciji svih vremena a daleko su oni od zlatnih vremena SSSR, SFRJ, Svedske itd. Posebna prica je Lino Cervar, koji je mozda rukometni fanatik ali je obican pozer i cirkuzant. Svako ko iole posteno razmisli videce
koliko sam u pravu. Hrvatska je jedna veoma dobra ekipa kojoj ako krene postane odlicna ali nista vise od toga. Zale se na HRT-u na umor i povrede ali zakljucak iz toga je sledeci:
"Nemate zamene dragi susedi, sta kada ode ovih 5 igraca, opet se vracate u prosecne ekipe". A prvi na odlasku je Sola (37g.), golmane koji treba njega da zamene nemate. Spustite se na zemlju i ne letite previsoko jer je pad sa visine veoma tezak a da su Spanci igrali ozbiljno do kraja mogao je pad biti
i pretezak. I srebro vam je ogroman uspeh.

ALEXA

pre 19 godina

da,da,vi ste vanzemaljci,spanci vam skinuli satelit pa ste se malko zbinili veceras ili vam bila klizava podloga?A daaaaaaaa.sudije..aaaaaaaaa..kad normalno sude gubite sa deset razlike!Ahaha..
Vi vise medalja?Gde?U Cemu?
Vas jedini uspeh je sto ste nas pobedili uz pomoc sudija...rukomet 3-1
kosarka 2-0
vaterpolo 3-0
itd,itd..
kesa ste!

Karlovac

pre 19 godina

Vidis Delijo, ovi komentari nakon tebe najbolje govore o onome o cemu pricam. Mi smo u rukometu "tresnuli na zemlju"; zato sto smo osvojili svjetsko srebro, nas igrac je MVP prvenstva i jos jedan u najboljoj sedmorki. A vi ste zato carevi u basketu, a na posljednjem natjecanju ste bili PREDZADNJI, samo ispred Angole (a niti na predzadnjem natjecanju niste nista osvojili). To je ta totalna nerealnost o kojoj pricam.
To tvoje da se o pojedinacnim sportovima prica pet minuta je potpuno krivo misljenje stvoreno iz razloga sto Srbi nikada nisu imali vrhunskog pojedinca. Da imate nekog Ivanisevica koji ce osvojiti Wimbledon isto bi imao docek jednak Goranovom u Splitu. Da imate jednu od najboljih sportasica svijeta svih vremena, koja na jednoj Olimpijadi osvoji tri zlata i jedno srebro, isto bi imala docek kao sto je Janica imala u Zagrebu.
I, pazi, ja sam spominjao popularne sportove, one koje prati cijeli svijet (Zimsku olimpijadu i SP u skijanju prenosi cijeli svijet - mislis da Amerikanci, Francuzi, Norvezani, Nizozemci, Kinezi, Japanci, Australci...uopce znaju da se igra nekakvo SP u vaterpolu?)
Inace, buduci ovo "lj" vjerojatno znaci Ljubljana, steta da slabo pratis svoju dezelu. Janica ima vise medalja nego sve Slovenke zajedno, tako da ti je racunica vrlo pogresna. Zapravo sedam njenih zlata (tri olimpijska i cetiri sa SP) i ako se ne varam tri kristalna globusa, plus jedno Ivicino svjetsko zlato i jedan kristalni globus je vise od svih Slovenki i Slovenaca zajedno cak ako racunamo i vrijeme SFRJ.
Sto se Olimpijade tice, jedini mali i nevazni sport u kojem smo osvojili medalju je dizanje utega - jedna od vase dvije medalje je u streljastvu tako da je onda omjer 4:1 ako bas hoces. Veslanje nije neki veliki sport, ali je i takvo vece od vaterpola. Jebote, pa daj razmisli malo, vaterpolo se prati u pet zemalja i igra u jos pet! To je jedan od najmanjih sportova na svijetu (samo sto je popularan i u Srbiji i u Hrvatskoj).
Stvar je u tome da niti ti niti ja ne znamo sto ce biti. Nasi mladi kosarkasi imaju (provjeri, meni se ne da trazit sve linkove) imaju vise medalja od vasih i puno bolji medjusobni omjer. I? Tako je vec deset godina, pa od nase kosarke nista, a ocito propada i vasa.
Sto se tvoje zakljucne recenice tice, vi ste svakako bolji u kosarci od nas, ali vise niste u vrhu. Mozda cete se na ljeto vratiti, igrate doma, pa imate dobre sanse da nesto osvojite. Ali reprezentacija koja je na dva posljednja natjecanja debelo podbacila, bila predzadnja ispred nekakve Angole trenutno NIJE u vrhu. Kao sto ni vas rukomet NIJE trenutno u vrhu, zato sto ste na jednom natjecanju osvojili peto mjesto. Vaterpolo vam je u vrhu, kao i odbojka, premda i u njoj vec godinama redate cetvrta mjesta. Ali, ok, to jest vrh i konstanta.
Takodjer, puno prerano je za konstataciju da vam se nogomet vraca.
pozdrav,
p.s. samo da jos dodam o vasih 30 medalja u kick boxingu. Imamo ih i mi - ali to je smijesno covjece. Kick boxing ima 157 federacija i svi koji se njime bave su vec osvojili poneku medalju. Mirko Filipovic sve te srpske i hrvatske svjetske prvake premlati jednog za drugim bez odmora. Samo bi jedan po jedan ulazili u ring i izlazili svake pola minute razbijeni.

delija_lj

pre 19 godina

Ok,ako nasi kosarkasi i rukometsi nisu u vrhu,nisu ni vasi vaterpolisti,koji su na poslednjih 6 takmicenja imali Kranj,a ostalo bruka.Reprezentacija,po tvojoj logici,koja na poslednja dva mesta ne udje u 8,nije u vrhu.Znaci imate samo rukometase.Nijedna rep.ne moze svake godine osvajati medalje,tako se desi i Brazilcima da u fudbalu ispanu vec u osmini finala,ali to ne znaci da su slabi.Ako hoces biti realan,pogledaj koliko nam je igraca falilo na ta dva kosarkaska takmicenja,pa posle pogledaj u NBA i koja drzava ima toliko igraca i da igraju,a ne samo sede.Kad bi vi dosli bez balica,metlicica i dzombe i vase rukometase bi svako pobedio.I dalje smo svetski prvaci,a 6.mesto sa EP u svedskoj je bolji rezultat od svih vasih u 10 godina.Gde to veslanje popularno,pa na takmicenju u veslanju ti nigde nece biti ni 1000 gledalaca.A to i nije bitno,u americkom fudbalu ce se skupiti preko 100000 ljudi,ali to nema veze sa nama.Hokej se igra isto samo u 7 zemalja,sto nema nikakve veze.Vaterpolo se igra u 8,9 i istina,da je najmanje medijski propracen,ali meni je medalja u hokeju draza,od bilo koje pojedinacne.Osvajala je i monika GS,pa nije bilo nikakvih doceka,tako i sad ne verujem,da bi se skupilo vise od 5,6000 ljudi.Vas hrvata je doslo 3000 gledat u kranj vaterpolo,a kad bi Vlasic skakala ili Draganja plivao ovde,ne bi vas doslo ni 100.Da ne pricamo o veslanju ili dizanju tegova.I ako vi ili mi osvojimo jednu medalju u atletici od mogucih 500 na tom takmicenju,mi smo i dalje nula u tom sportu,a u ekipnom kad osvojimo,znaci da smo najbolji.Kod pojedinaca i kad Safin osvoji GS,to ne znaci da je Rusija prvak i da je najbolja.Ja ne pricam o pet ekipnih sportova,gde smo mi dobri,vec o onih 5,koji su najrasireniji u svetu,posebno u Evropi.Vaterpolo i ako se igra u 8,9 zemalja,opet je i to vise od basebala,americkog fudbala i slicno.Kod pojedinacnih sportova mnogo zavisi od para,a tu smo mi tanki,a ekipnim sportom,moze svako da se bavi.I tu je dobro,da se ima bolje uslove za pripreme,ali opet je razlika mnogo manja,pa moze i da se sa malo slabijim uslovima,postizu dobri rezultati.Sto se tice kik boksa,ovo je bila na zadnjom EP,sto nema veze sa federacijama,ali nema veze nikad ne mozemo prebrojiti sve medalje.Sto se tice skijanja,janica je osvojila mozda vise medalja sa velikh takmicenja od slo,ali vi pre nje niste imali nista,a pitanje i sta ce biti posle,dok su Slovenci godinama u vrhu.Sto se tice fudbalera.trenutno smo na dobrom putu,sta ce biti videcemo,ako u martu dobijemo Spance,tesko da nas vise iko moze zaustaviti.

deliaj_lj

pre 19 godina

Sto se tice kontinuiteta,vi nemate nijedne repke,koja ima toliko konstantne rezultate,kao nasi vaterpolisti,kosarkasi ili odbojkasi u poslednjih 10 godina.I vasih rukometasa 6 godina nigde nije bilo,a ti se uhvatio za nase kosarkase,koji su sa b timovima,sto je tebi tesko priznati,razocarali,dobro ono 6.mesto i nije toliko slab rezultat,kad pogledamo vase rezultate u kosarci.
A i skijanjem se ozbiljno bave u 5,6 zemalja,dok tu i tamo izleti po neki takmicar iz neke druge zemlje.I vi ste se smijali slovencima,pre 5,6 godina kad su spominjali skijanje,a ste se i sami uhvatili za njega.Pitanje sta cete pricati za par godina.