Tenis 106

Četvrtak, 18.07.2019.

18:24

Federeru se "Đoković" desio 24 puta u karijeri

Rodžer Federer je u finalu Vimbldona propustio dve meč lopte protiv Novaka Đokovića, što mu nije bio prvi put u karijeri.

Federeru se "Ðokoviæ" desio 24 puta u karijeri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

broz

pre 4 godine

Sad kao hoće da umanje novakov uspeh... Kao, ma i ranije se dešavalo... Hahaha... A dešavalo se i drugima... E pa, neće moći... Nadalu i đokoviću se to NIKAD nije desilo na gren slemu, a džemperku 6 PUTA!!! A od toga, triput od Novaka...

basket majstor NS

pre 4 godine

jedno je imati meč loptu NA SERVIS Andersona, a sasvim drugo imati VEZANE 2 na SVOJ servis...

tabelu bi trebalo dopuniti podacima kakve su to bile meč lopte (vezane ili solo, na prijemu ili pri servisu).

Ivan Veljković

pre 4 godine

Vidim da se i na ovoj temi o Federeru vodi strašna polemika o tome ko je GOAT od Velike trojke. Da i ja onda dam svoje mišljenje:

1. Po pitanju tehnike, elegancije, kvaliteta i lepote igranja Federer je bez premca.

2. Po pitanju fizičke snage, moćnog forhenda, moćnih turbo top spinova, strašne dominacije na šljaci Nadal je apsolutni kralj.

3. Po pitanju ogromne mentalne snage, moćne defanzive, moćnog riterna Đoković je apsolutno bez premca.

Znači sva trojica imaju veoma važne segmente teniske igre u kojima su apsolutni vladari, i sve to svu trojicu čini velikim. Po meni, a nisam usamljen u tom mišljenju, sva trojica su GOAT i ne može se niti jedan od njih staviti ni ispred ni iza preostale dvojice. Uostalom i broj trofeja i podela istih po turnirima jasno govori da i tu svi oni imaju posebne svoje dominacije gde vladaju suvereno. Ali sve skupa, sva trojica su najveća, ne treba nikog izdvajati.

Kira Kirios

pre 4 godine

@Cane
Elo metod određuje trenutnu snagu nekog šahiste i služi da se odredi kategorija turnira, prema rejtingu igrača koji su se za turnir prijavili. Kako je Novak, prema tvojoj "elo zahebanciji (duhovit se, podvalićeš mnogima), skupio najviše bodova kad sa većinom ovih koje si nabrojao nikad nije ni igrao (Lendl, Mekinro, Borg, Beker, Lejver, Konors), pa samim tim nema ovde šansi za "elo metod". Taj "elo metod" kao 12 kolonu pominje portal UTS, a ti si 11 prethodnih preskočio. Na šta ste sve spremni da dokažete nemoguće.

Arpad Elo

pre 4 godine

@Cane
Odlično što si se javio i ponudio nam još jedan metod za "goata", to je izum Mađara Arpada Eloa, to jest moj. Međunarodna šahovska federacija već pola veka koristi moj metod i rejting šahista, odnosno snagu turnira, meri po igračima koji igraju između sebe. Recimo, Federer je "mlatio" Agasija i Samprasa, Novak sa njima nikad nije igrao. Znači, sve je ovo proizvoljno. Sa sedam titula i najviše pobeda, za mnoge Šumaher nije goat nego kažu Sena. Moj metod nije dobar za tenis, samo ga Fide koristi u šahu. Jer bi onda snaga teniskog turnira zavisila od rejtinga tenisera koji na njemu igraju, pa bi tako jedan masters mogao da imam jaču kategoriju od grend slema. Pogledaj Nolove protivnike u Londonu do finala? Jači bio Hale od Novakove grupe. Zaboravi na moj metod, nije za tenis. Pozdrav, tvoj Arpad Elo.

prozak

pre 4 godine

Prvo, moj Bog je Kralj Federer, i u Fedeksa gledam kao u Boga, dalje da je Djokovic najbolji sportista svih vremena ne da ne bi dozvolio da izgubi oba meca od Kirjosa nego bi mu uzeo barem set.
(Bodibond, 18. jul 2019 22:15)

Blago tebi ako ti je taj Bog. Ni on ne veruje u Boga samo u svoju ženu Mirku. Hahaha

srbija-srbima

pre 4 godine

Nema tu mentalno, jednostavno bolje igra Novak! Kakvi su to izgovori, gubim zato sto je neko psihicki jaci od mene! To su izgovori i price za malu decu! Probudite se ljudi zaboga!!!

DRAGAN

pre 4 godine

Sve rekorde koje drzi Fedex
bice oboreni, sem ovoga
sto stoji u vasem tekstu.
Samo toliko i neka se zna
skor 26÷22, to vam sve
govori.Pozdrav za Novaka
koji uzima Fedexa u ovim
finalima.Znam da mnogima
ovo tesko pada, ali to je
stvarnost.Jedan je Novak.

4k4.Dex

pre 4 godine

Ali sta mu je Nole napravio i ovim Federorovim kvazi fanovima to nisam dugo video. Bukvalno im je poljuljao svet jer sa dznaju da ga ovaj vise nikad nece dobiti ako posle onakve igre Federera i onalo lose igre Djokovica nije uspeo... nikada vise verovatno i nece. A ovi svi na aparatima hvataju se za slamku spasa a znaju da je Federer stara prica njega ce i Nadal i Djokovic preteci u titulama ostake mu trce mesto u istoriji. Nadal uzoma barbjos dva RG +jis po koji slam a Nole bar dva godisnje i to je za 2-3 godine za Federera realno nedostizno.

brat

pre 4 godine

GOAT?!? 
(Vlada, 18. jul 2019 18:29) 
GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)

Zato je Vlada i stavio upitnik i uzvicnik, sto znaci da se u najmanju ruku cudi, pretpostavka Rodzeru kao GOAT-u, kapiras?

Cane

pre 4 godine

Redosled najvećih 10 je jasan, po Elo metodi:

1. SRB Novak Djokovic 2629
2. SWE Bjorn Borg 2609
3. USA John McEnroe 2578
4. ESP Rafael Nadal 2552
5. SUI Roger Federer 2550
6. USA Ivan Lendl 2515
7. GBR Andy Murray 2500
8. USA Jimmy Connors 2497
9. AUS Rod Laver 2482
10. GER Boris Becker 2417

Federer od svih njih ima najviše pobeda na bezveznim turnirima kao Hale, Bazel, Hale, Minhen, Hale, Beč, Hale, Istanbul, Hale, Gštaad... na kakvima Nadal i Đoković već odavno i ne igraju.

Primera radi, u Istambulu 2015. je istambulao takve veličine kao Nieminena, Travera, jedva Švarcmana, te Kuevasa. GOAT, mašala.

Mislim da posle Vimbldona Federeru ne preostaje drugo nego da organizuje još jedan ovogodišnji turnir u Haleu, da zaleči rane.

Bodibond

pre 4 godine

Ne spominji ime svoga Boga uzalud! Navijaj za koga god hoćeš, ali ne omalovazavaj najboljeg i najvećeg sportistu svih vremena!
(prozak, 18. jul 2019 21:00)

Prvo, moj Bog je Kralj Federer, i u Fedeksa gledam kao u Boga, dalje da je Djokovic najbolji sportista svih vremena ne da ne bi dozvolio da izgubi oba meca od Kirjosa nego bi mu uzeo barem set.

I ovo je tačno

pre 4 godine

Goat je skraćenica od Greatest of all time, a ovo greatest prevodi se kao najveći, najugledniji. Da li je Novak u svetu veći i ugledniji od Federera? Nije. Novak može da bude najbolji, ali ne i najveći, jer se, godinama, u svetu stvarao oreol oko njegove glave (zasluženo ili nezasluženo, to ni ja ni vi ne možemo da promenimo), i nikada Novak neće u svetu, iz koga potiče Federer, biti najveći i najugledniji. Oni imaju svoje zapadnjačko javno mnjenje, Novak se tu nije uklopio, kao ni Jelena, Ana jeste, a Novak je i žrtva države koja je ostala bez ugleda i simpatija u zapadnom svetu.

brat

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе 
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:40) 
Dosao da ispostuje organizatore.. ok, ali zasto se toliko zamarao da dodje do tih mec lopti ako mu nije stalo? Da su mu nebitni mecevi, valjda bi bez nekog prevelikog umora izgubio lako...

CroFed

pre 4 godine

Iako nije imao meč loptu, finale US Opena 2009 s Del Potrom isto ulazi u krug onih "neshvatljivo izgubljenih", samo tako je mogao imati 22-23 slama.

Бата Стојковић

pre 4 godine

Још један податак који говори колико је Новак заправо бољи од својих директних конкурената.

antiDebil

pre 4 godine

(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Koliko o cemu? U kom se to sportu broje samo trofeji, daj neki primer??
H2h he nebitan na uzorku od nekoliko meceva, ali kada se odigra 50 meceva onda je itekako bitan. Pogotovu je h2h izmedju Djokovica i Federera zanimljiv...

Boris

pre 4 godine

Mogli bi ste da prevedete ovaj tekst ispod i postavite ovde vi iz sportskog dijela vezanog za tenis. U prevedenom naslovu bi trebali dodati i zadnju recenicu.

Evo sta Eurosport u analizi meca( tekst napisao Timaini Carayol), konkretno u zadnjoj recenici kaze koja je Novakova najveca vrlina po kojoj bi trebalo da bude prepoznat od sad:

"Djokovic’s greatest virtue should be easy to identify by now - he is the most clutch male player the sport has seen".

https://www.eurosport.com/tennis/wimbledon-men/2019/wimbledon-2019-djokovic-has-redefined-resilience-even-a-brutal-federer-display-was-not-enough_sto7374640/story.shtml

Best je najbolji, greatest je najveći

pre 4 godine

Za GOAT se ne gleda samo broj GS.
Toliko o tome.
(ferdinand, 18. jul 2019 20:51)

Bravo Ferdinande, mislim isto takođe, i kad Novak bude osvojio više GS-a, opet će Federer biti najveći svih vremena, jer goat to znači, a ne znači najbolji (greatest ili u prevodu najveći, najugledniji).

Grobar-España

pre 4 godine

@Zak

Brate, ako te savata @Veciti Delija procice te zelja da se upoznas sa Anicom i Don Zuan fazon :):):)
Coveka odrzava virtualno sentimentalnu vezu Anicom vec duzi niz godina i sad si se ti nasao da mu srecu kvaris.

Vrlo ga se plasim

pre 4 godine

@ "Teniski bard Zivadinovic :" 40-15 je najopasniji rezultat u tenisu".."
(zvezdas-rajvoSa, 18. jul 2019 20:47)

I dobijen set (osim poslednjeg) sa 6:1.

®Laki

pre 4 godine

Sjajan tekst. https://www.livemint.com/sports/tennis-news/with-his-wimbledon-win-has-djokovic-dethroned-federer-as-the-greatest/amp-1563437000583.html
(SanSebastijan, 18. jul 2019 19:48)

Hvala za link. Samo sledeći put nađi nešto što manje boli rodžerovce.

prozak

pre 4 godine

(Bodibond, 18. jul 2019 20:12)
A Djokovicu, tom najboljem teniseru ikada se Kirjos desio dva puta.
(Bodibond, 18. jul 2019 20:10)

Ne spominji ime svoga Boga uzalud! Navijaj za koga god hoćeš, ali ne omalovazavaj najboljeg i najvećeg sportistu svih vremena!

4k4.Dex

pre 4 godine

@rodzer federer - kralj
Kakav si ti strucnjak eva da secam se Federorovog meca iu Pambukovice 1942 dok su bombe padale alo on je istrajao... legenda sporta nema sta.

analiza

pre 4 godine

Ja bih precizan podatak,koliko puta se to desilo RF na GS,da pri tome servira dva puta uzastopce za mec i NE osvoji mec?Kada se to desi u taj breku-kad se naizmenicno servira,to je nesto drugo,klackalica koja moze i tamo i ovamo.Ali,dva puta uzastopce da serviras za mec u finalu GS ili polufinalu GS i ne pobedis-to je vec nesto drugo.

antiDebil

pre 4 godine

(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Koliko o cemu? U kom se to sportu broje samo trofeji, daj neki primer??
H2h he nebitan na uzorku od nekoliko meceva, ali kada se odigra 50 meceva onda je itekako bitan. Pogotovu je h2h izmedju Djokovica i Federera zanimljiv...

Nexus

pre 4 godine

Cilj ove vesti i jeste da se omalovazi lik i delo Kralja Federera koji ima (vise) trofeja nego sto imaju Djokovic, Nadal, Vavrinka i Raonic zajedno.
(Bodibond, 18. jul 2019 20:12)
Ti bas sipas gluposti da to postaje hronicno obolenje. Federer (102), Nadal (82), Djokovic (75)... Hajde sad digitron u ruke hejteru. Hoces jos par informacija. Izgubljeni mecevi kada su imali mec loptu: Federer (24), Nadal (8), Djokovic (3).

Sale

pre 4 godine

Ma fino mu ide i perspektivno..zadnji put je pobedio u finalu gren slema novaka pre 13 godina kada je novak stigao iz obdanista..pa nije tako lose..verovatno je umislio da mu je ovo filipusis bagdadis rodik,velikani belog sporta..

?

pre 4 godine

@laki Monika je osvojila 8 GS do svoje 20-e. Da li misliš da bi nju Bilo koja teniserka mogla da dobije na zemlji ili betonu, da ne bi onog ludaka? Sena ima samo 2 titule, misliš li da je Šumaher bio bolji vozač od njega? 20 GS je alibi, ali i to se topi, nego preti opasnost da se pojavi opet neki ludak ili ne daj bože neka povreda, pa da Novak ne predje tu cifru. U kakvoj je formi, on može da osvoji koliko hoće GS, a ne mora. Sreće ima nenaklonjenu publiku protiv sebe, (kao Lendl svojevremeno), pa će morati da se potrudi da ih ubedi da je najbolji. U suprotnom, već bi sada meditirao na nekoj planinčini ili se kupao po Sredozemlju.

aca

pre 4 godine

nebo i zemlja imati jednu mec loptu protiv bombardera kao sto je Anderson i koji servira i imati dve vezane mec lopte na svoj servis koji je jedan od najboljih ikada.

lal

pre 4 godine

@roger federer kralj: najbolje godine su onda kada ti to odlucis???
tvoj kralj je 2008e imao kao djokovic 2014e...
to je ona godina kada je izgubio od nadala na rg 6:1 6:0 6:3, a odmah potom i wimbldon... njegova podloga, njegova publika, najbolje godine... elaboriraj..

djidjigovedina

pre 4 godine

nazovimo ga najelegantnijim i najtrofejnijim igracem ali goat svakako vise nije..novak ce ih prestici obadvojicu jer im je usao u glavu,nema nacina da ga pobede jer je jaci mentalno od obojice,

ferdinand

pre 4 godine

laki, 18. jul 2019 18:57) 

Tenis se ne igra od 2011-1, niti se statistika vodi u periodu koji se tebi sviđa.
Ko bude na kraju karijere imao najviše GS-a, biće GOAT, bez obzira na poene, nedelje na prvom mestu ili h2h. 
Tako je u svakom sportu, broje se samo trofeji pre svih ovi najveći, baš kao i ovaj Novakov od pre nakoliko dana, kao i onih 20 Federerovih, 18 Nadalovih itd. 
Nema zasluženo, nezasluženo, pravedno ili nepravedno, kad ti uklešu ime u onaj pehar, to se ne briše, a sve ostalo su samo trice i kučine. 
Zato samo bez dvojnih aršina, a što se statistike tiče, da sad ne citiram legendarong Zvonka Mihajlovskog, koji lepo objasnio za sva vremena.
(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Za GOAT se ne gleda samo broj GS.
Toliko o tome.

Нема упознавања

pre 4 godine

Жак @ Пријатељу,Аница је наша принцеза на овим вестима и тако нек остане.Мало је цура које искрено и са страшћу прате спорт,углавном је то јер им момак гледа или да се појаве на неком спортском догађају зато што је фенси.Аница воли спорт радује се и пати(барем мени тако изгледа по коментарима).Аница припада свима нама а ти Жак изађи напоље и тражи сродну душу.

Mika

pre 4 godine

"... Zbog toga je po meni Nole GOAT bez obzira na krajnji broj GS titula. Na drugom mestu Nadal, a na trecem Rodzer. Ako govorimo o tehnici i lepoti igranja Rodzer je bez konkurencije."
(varburg limuzina, 18. jul 2019 20:21)

A "po meni" je zbog toga Federer GOAT, bez obzira što će Novak osvojiti još 30 titula. Jer "po meni" je Mikelanđelo veći slikar i vajar, iako je radio u slaboj konkurenciji, nego neki slikar danas, koji ima milion slikara pored sebe. Kaže meni pop, "po meni" je Novak GOAT, a moja popadija kaže da je to Nadal, a "po meni" je Federer. Nikako da se složimo. Da li ti je bitno ko ima više asova i vinera? Meni je to važno.

petar

pre 4 godine

Ne jede se prasetina pre Bozica, polako. Realna je mogucnost da Jugosloven i dostigne Federera, mora ga i prestici da bude najveci zbog popularnosti i nacina igre Sampiona. Ne kazem da je to nemoguce, ali ako se to i dogodi, moze biti u nekom momentu u sledece dve godine. Smanjite gas ljudi, vas Sampion je trenutno treci u istoriji tenisa sa ozbiljnim sansama da postane i najveci, ali danas smo daleko od toga, deli ih “svega” 4 GS i harizma. Frljati se nebitnim statistikama samo pokazuje objektivnost njegovih navijaca
(Midland/Odessa, 18. jul 2019 19:04)

Pretpostavljam da pod vasim sampionom mislis na Djokovica. Ako je tako, onda moram da primetim da prema GOAT listi Djokovic zauzima drugo mesto bar vec godinu dana, a Nadal je treci.

varburg limuzina

pre 4 godine

Ovo su sve parametri koji pokazuju ko je mentalno najjaci, sto svakako utice na ishod meceva mozda i vise nego tehnika, brzina i snaga. Novak je tu bez konkurencije. Rodzer je bez konkurencije u tehnici a Nadal u snazi i borbenosti. Na kraju ce o GOAT-u odlucivati sitnice. Ali veliku ulogu u svemu ovome ima i era u kojoj neki teniser pravi rezultate. Nije isto za protivnika imati npr. Safina ili Rodika i sa druge strane Nadal i Rodzera koji su takve jeli za dorucak. A Novak se kroz celu karijeru bori sa ova dva vanzemaljca i sto je jos bolje on ih je skinuo sa trona na vrhuncu kad su bili. Zbog toga je po meni Nole GOAT bez obzira na krajnji broj GS titula. Na drugom mestu Nadal, a na trecem Rodzer. Ako govorimo o tehnici i lepoti igranja Rodzer je bez konkurencije.

Filip

pre 4 godine

Federer je imao 12GS kad je Djokovic osvojio prvi AO.

Da se ja pitam ja bih vec sada napravio neki pehar, napisao na njega G.O.A.T. i urucio ga Djokovicu.

Bodibond

pre 4 godine

Nisam ni sumnjala da je “vest” zasnovana na trudu i istraživanju nekog drugog.
(Anja, 18. jul 2019 19:57)

Cilj ove vesti i jeste da se omalovazi lik i delo Kralja Federera koji ima (vise) trofeja nego sto imaju Djokovic, Nadal, Vavrinka i Raonic zajedno.

Ivan

pre 4 godine

Ja sam još i dalje pod stresom koji me obuzeo u nedelju dok sam gledao finale Vimbldona na 2:2 u setovima, 8:7 u gemovima i 40:15 za Federera i sve to na servis Federera i još ne mogu da dođem sebi zbog načina na koji je Đoković sve to spasio i čudesno preokrenuo ovo epsko finale u svoju korist i trijumfovao u velikom stilu! Neponovljivo zaista! To samo Đoković može da uradi definitivno! Inače, nikada mi neće biti jasno na koji način je to Federer prošle godine uspeo da ispusti dobijen meč protiv Andersona na Vimbldonu kada je imao meč loptu! Tip igrača poput Andersona je tip koji Federeru gotovo nikada ni blizu ne može da napravi probleme ni na kojem meču, naročito ne na Slemovima pa još na Vimbldonskoj travi i u toliko pre zaista ne mogu da verujem i dalje da je to izgubio!

'za dobro tenisa', podrazumeva se

pre 4 godine

Federeru se "Đoković" desio 26 puta u karijeri
Đokoviću se "Federer" desio 22 puta u karijeri
i neće još puno, daj bože komad dva, Đokovića naravno
..ako mu Nolo negde ne progleda kroz perste

Suk

pre 4 godine

Federeru se, zamislite, desilo i 20 slemova. Svima ostalima, manje. Pa sad, sta vise vredi brojati? Previse truda se ulaze u “vesti” koje su nebitne statisticke informacije. Ja navijam za Novaka, ali ne treba njemu taj podatak o ostalim Federerovim porazima da bi dokazao da je bolji!

®Laki

pre 4 godine

A šta kaže statistika za RF na finalima GS:
- od 9 finala, ako je gubio u toku meča sa
2:1 u setovima, izgubio je svih 9
mečeva
- na 9 finala, ako je bio tie break u
poslednjem setu, izgubio je 8 mečeva.
Jedini je dobi protiv Ljubičića 2005.

Ko mu je vezivao ruke i uteravao strah u kosti, tj. ko ga je u gore navedenim mečevima najviše puta pobeđivao podučavajući ga tenisu, zaključite sami.

Mileva99

pre 4 godine

Ne moze biti GOAT igrac koji ima negativan skor sa dvojicom najvecih rivala za “titulu goat-a”. Plus koji je pukao 3 finala vimbldona od rivala. Ovi podaci samo pokazuju cinjwnicu da se Federer nakupio grenslemova kad su mu najljuci rivali bili Rodik, Bagdatis, Hjuit, Safin i ostali( koji su boranija za Rafu i Noleta). Kad su krenula ova dvojica da melju, nema “goat-a” nigde :).
Sportski pozdrav

anica

pre 4 godine

Ko voli lepotu tenisa zaista je uzivanje gledati Rodzera, ali smo videli kako takva brza igra nosi sa sobom i dosta greski...ne znam sta je gore da l ne umeti normalno da odigras smec ili da gadjas lopticu ramom nebu pod oblake i daleko u aut...misljenja su razlicita, ali sama cinjenica da se Noletu otvorio put do vecnosti je veliki ponos...sta je sve osvojio, na kakav nacin, sa koliko prepreka jer da se ne lazemo nije Novak nikad bio zasticen marketinski i samim tim je svaka pobeda dodatno vrednija.

Midland/Odessa

pre 4 godine

Ne jede se prasetina pre Bozica, polako. Realna je mogucnost da Jugosloven i dostigne Federera, mora ga i prestici da bude najveci zbog popularnosti i nacina igre Sampiona. Ne kazem da je to nemoguce, ali ako se to i dogodi, moze biti u nekom momentu u sledece dve godine. Smanjite gas ljudi, vas Sampion je trenutno treci u istoriji tenisa sa ozbiljnim sansama da postane i najveci, ali danas smo daleko od toga, deli ih “svega” 4 GS i harizma. Frljati se nebitnim statistikama samo pokazuje objektivnost njegovih navijaca

znanje-imanje

pre 4 godine

Rodžer ima zaista neverovatnu sezonu. U tenisu je najteže IW/Majami a on je tu bio izuzetan. Pre 5-6 godina, kada je bio sav oko povreda i menjanja reketa, izgledalo je da je kraj blizu. Srećom nije. Ima neke šanse da će i Novak moći ovoliko da potraje.
To što je Rodžer izgubio 24 meča nakon meč lopte ne znači bog zna šta. Dobio ih je 21 protiv meč lopte takođe. Ali pre svega to se samerava ne ni sa time nego sa ogromnim brojem mečeva koje je dobio BRZO, neverovatno brzo. Rodžer igra, nadigrava ali i preotima igru protivniku kao pravi Rz Brzotrz. To mu se dosad enormno isplatilo. Rizik je ugrađen u takav način a i neizbežan za nekog ko ima najmanji sweet spot u celom tenisu. Prema tome to je neminovno i uračunato u cenu koštanja takvog stila. Uostalom zato je i toliko osvojio a i ovoliko potrajao. Nema samo vrhunski kvalitet nego pogotovu ima vrhunski kvalitet u igri, nadigravanju, čitanju, blefiranju, riziku, brzini...
Da je za malo lošije zahvatio napad na svoju meč loptu mogao je da zakači mrežu i sfuljanjem osvoji i ovu titulu. A opet... jedva je izneo i 4. set protiv isto indisponiranog Nadala; ali i tu je nastavio vrlo rizično pa je nekako preživeo. Prema tome ne postoji nikakav "nestabilan" Federer već su takve statistike 3 najbolja neminovne posledice stilova, koji su opet uslovljeni kako biomehanikom tako i glavom. Federer je totalno stabilan, igra maksimalno i skroz hladnokrvno, a opet logično je da najteže uspeva da ispreskače baš isto izuzetnog Novaka.

Aleksa

pre 4 godine

@GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)
Inace je tvoje misljenje relevantno, ali razumem te, jer ne znas ni ko su oni.
(Tn, 18. jul 2019 18:54)

Ma opusti se druze. Ja licno nemam nista protiv Novaka decko je vrhunski teniser, ali to ti je klasican primer njegovog navijaca u Srbiji. Nije reket u ruke uhvatio a misli da je relevantan da daje ocenu ko je GOAT a ko nije. Nisu ni Federerovci ni Nadalovci cvecke, ali mnogo veci procenat njihovih navijaca je trenirao tenis barem neki kratki period u zivotu i zapravo razume sta prica. Reci da su Rodik i Hjuit losi igraci za rane 2000e moze samo totalna teniska neznalica. 99% ovih ovde ti laprda samo sta stigne, nije potrcalo u zivotu na teniskom terenu i prate tenis od 2011 godine. Sada dizu Novaka u nebesa a pljuvali su ga samo tako 2017, i opet ce kad bude pad forme. Srpski mentalitet.

Neko od normalnih

pre 4 godine

Od 2010. do danas Federer je osvojio samo 4 gs, a Novak 15 gs. Lik nije postojao od 2013 do 2017 god.. Kakav crni GOAT? Sve suva mitomanija i propaganda.

fil nevil

pre 4 godine

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније 
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:38) 

Stoji to sto si napisao za Novaka da je u svojim najboljim godinama gubio od Mareja, Wawrinke i Nisikorija i to da je u sezonama 2012, 2013, 2014 osvajao samo po jedan GS. Al isto tako treba priznati da je Novak u zadnjih 5 godina poceo opasno naplacivati te "susne" sezone. 2015 - 3 GS... 2016 - 2 GS.... 2018 - 2 GS... 2019 - zasad 2 GS. Takodje treba napomenuti cinjenicu da je od zadnjih 9 GS finala Novak dobio cak 8.

SanSebastijan

pre 4 godine

Sjajan tekst. https://www.livemint.com/sports/tennis-news/with-his-wimbledon-win-has-djokovic-dethroned-federer-as-the-greatest/amp-1563437000583.html

Toliko o tome

pre 4 godine

(laki, 18. jul 2019 18:57)

Tenis se ne igra od 2011-1, niti se statistika vodi u periodu koji se tebi sviđa.
Ko bude na kraju karijere imao najviše GS-a, biće GOAT, bez obzira na poene, nedelje na prvom mestu ili h2h.
Tako je u svakom sportu, broje se samo trofeji pre svih ovi najveći, baš kao i ovaj Novakov od pre nakoliko dana, kao i onih 20 Federerovih, 18 Nadalovih itd.
Nema zasluženo, nezasluženo, pravedno ili nepravedno, kad ti uklešu ime u onaj pehar, to se ne briše, a sve ostalo su samo trice i kučine.
Zato samo bez dvojnih aršina, a što se statistike tiče, da sad ne citiram legendarong Zvonka Mihajlovskog, koji lepo objasnio za sva vremena.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@
Ne moze biti GOAT igrac koji ima negativan skor sa dvojicom najvecih rivala za “titulu goat-a”. Plus koji je pukao 3 finala vimbldona od rivala. Ovi podaci samo pokazuju cinjwnicu da se Federer nakupio grenslemova kad su mu najljuci rivali bili Rodik, Bagdatis, Hjuit, Safin i ostali( koji su boranija za Rafu i Noleta). Kad su krenula ova dvojica da melju, nema “goat-a” nigde :). Sportski pozdrav
(Mileva99, 18. jul 2019 19:26)

Potpisujem.

Nebojša

pre 4 godine

GOAT?!? 
(Vlada, 18. jul 2019 18:29) 

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:38)

Od Mareja je izgubio 2 isto toliko i od Wavrinke ali je dobio tri od četiri protiv Rožea šta ćeš svi su za nekog buranija.

Nebojša

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:40)

Neka su onih 19 nebitni mečevi ali preostalih pet koje je Federer izgubio su bili na grenslem turnirima on je izgubio pet a Novak nula koliko vidim isto važi i za Nadala kada su grenslemovi u pitanju.

Kosarka fan ali moze i tenis

pre 4 godine

Ozbiljan podatak. Naravno jesam fan Noleta, ali i oni koji nisu treba da priznaju da ovo govori ov velicini sportiste. Mentalna gromada

Ticca

pre 4 godine

Ova statistika nije najreprezentativnija.
Nisu isto propustene lopte na svoj servis i na protivnikov.
A bogami i elemenat finala ne bih zanemario.
Tek tada bi bilo jasno koliki je podvig to sto je Nole vec nekoliko puta uspeo.

srle

pre 4 godine

Jeste Federer igrao više mečeva na ATP turu, ali da izgubi čak 24 meča posle propuštenih meč lopti a ova dvojica ukupno samo 11 puta! Novak 3 meča a Nadal 8. Šta ima dalje da pričamo, koliko god bio dobar Federer ne može biti GOAT! Đoković je osvajanjem Vimbldona pokazao mentalnu snagu kao niko do sada u istoriji tenisa, ali posao nije završen. Očekujem da ovo Novaku da snagu i samopouzdanje za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Ima li Jevreja u Švajcarskoj???

pre 4 godine

Možete vi da plačete do sledećeg Vimbldona - no ja sam veoma srećna, radosna, ponosna i zadovoljna.
Izvinjavam se svim Englezima, njihovoj kraljici majci, i lepim primercima aristokratije (što reče neki Norvežanin - sa tipičnim engleskim, konjastim glavama).
Smarate nas više sa ovim zapadnjačkim pljuvanjem po Srbinu.
Tako da, nastavite u tom smislu i dalje - posebno ako imate puno love koju krijete.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Вау како очајна статистика, 24 меч лопте није искористио али је зато 1300+ искористио

laki

pre 4 godine

U eri takozvanog najboljeg svih vremena Rogera Federera, Novak je u periodu od 2011-2016 na Slemovima napravio seriju od cak 11-1 u odnosu na Federera. Takodje je dole neko napisao da je Roger od 11 uzastopnih meceva sa Novakom na GS dobio samo 2. A o 13:6 za Novaka u finalima ne treba uopste trositi rijec. Sve su ovo malo opasnije cinjenice koje nikako ne idu u prilog tvrdnji da je Federer najbolji svih vremena.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе

Tn

pre 4 godine

GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)
Inace je tvoje misljenje relevantno, ali razumem te, jer ne znas ni ko su oni.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

GOAT?!?
(Vlada, 18. jul 2019 18:29)

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније

Aron

pre 4 godine

To baš i ne čudi previše. Federer je igrač koji ne igra duge razmene kao što to rade Nadal i Djoković koji bi to mogli da rade do sutra. On je oduvek igrao ofanzivno sa dosta elemenata poluvoleja u svojoj igri. Tako da on kroz karijeru nije mnogo zamarao i trošio telo a takođe su ga i povrede mimoilazile. To mu je i omogućilo da sa 38 godina bude drugi igrač sveta i da sa 37 osvoji Grend Slem

Sveta

pre 4 godine

Stvarno ste vise dosadni sa ovom temom, bilo pa poslo ajmo dalje... Kada strani mediji nesto napisu o Noletu odmah su ljubomorni, zli, pokvareni a ovamo svaki dan nasi mediji spustaju Federera na ovaj ili onaj nacin..obojica su fenomenalni i tacka.

Stiven k.

pre 4 godine

Apsolutno sam siguran da Federeru najteže pada upravo poraz od Đokovića i da se to već pretvara u mržnju.
Smeta mu poraz kao takav, a pored toga i to što mu ugrožava kao niko drugi, broj GS i broj nedelja na prvom mestu ATP liste.
Vidi mu se to u očima i licu posle meča.
Nadam se da će biti još ovakovih pobeda Noleta i da pomalo to sa očajanjem shvata i Rodžer.

kari

pre 4 godine

Nego jeste li znali da je Roki od zadnjih 11 meceva sa Novakom na GS dobio samo 2. Mislite o tome. Ej covjece samo ga dvaput dobio od zadnjih 11 meceva na Slemovima. Pa previse je to sine Rogere.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Listam pre neki ranije vesti o Djokovicu i naletim na naslov kada je Djoković zbog vrućine predao meč u 1/4 finalu AO.”On nije momak koji se predavao ranije...To je razočaravajuće...Skoro pa želim da kažem,zna šta ako nisi spreman skloni se!” Nekako mi milo da se istorija promenila.Nole gazi!!!!

neko bitan.

pre 4 godine

Ovim moje mišljenje o FedEX-ovoj igri dobija na značaju jer čovek je "dizajniran" da igra najlepši,najlepršaviji,najelegantniji,najgraciozniji tenis.Tu mu treba skinuti kapu,ali kada je reč o njegovoj psihi u odlučujućim momentima meča tu je već druga priča.Dokaz je i ovaj transparentni podatak.
Na njegovu žalost,Novak je samo naglasio ovu Federerovu ozbiljnu falinku.Čovek jednostavno nije stvoren da igra psihološki teške mečeve...i zato ne moze nikako biti sam na mestu G.O.A.T!

kari

pre 4 godine

Nego jeste li znali da je Roki od zadnjih 11 meceva sa Novakom na GS dobio samo 2. Mislite o tome. Ej covjece samo ga dvaput dobio od zadnjih 11 meceva na Slemovima. Pa previse je to sine Rogere.

srle

pre 4 godine

Jeste Federer igrao više mečeva na ATP turu, ali da izgubi čak 24 meča posle propuštenih meč lopti a ova dvojica ukupno samo 11 puta! Novak 3 meča a Nadal 8. Šta ima dalje da pričamo, koliko god bio dobar Federer ne može biti GOAT! Đoković je osvajanjem Vimbldona pokazao mentalnu snagu kao niko do sada u istoriji tenisa, ali posao nije završen. Očekujem da ovo Novaku da snagu i samopouzdanje za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju!

laki

pre 4 godine

U eri takozvanog najboljeg svih vremena Rogera Federera, Novak je u periodu od 2011-2016 na Slemovima napravio seriju od cak 11-1 u odnosu na Federera. Takodje je dole neko napisao da je Roger od 11 uzastopnih meceva sa Novakom na GS dobio samo 2. A o 13:6 za Novaka u finalima ne treba uopste trositi rijec. Sve su ovo malo opasnije cinjenice koje nikako ne idu u prilog tvrdnji da je Federer najbolji svih vremena.

neko bitan.

pre 4 godine

Ovim moje mišljenje o FedEX-ovoj igri dobija na značaju jer čovek je "dizajniran" da igra najlepši,najlepršaviji,najelegantniji,najgraciozniji tenis.Tu mu treba skinuti kapu,ali kada je reč o njegovoj psihi u odlučujućim momentima meča tu je već druga priča.Dokaz je i ovaj transparentni podatak.
Na njegovu žalost,Novak je samo naglasio ovu Federerovu ozbiljnu falinku.Čovek jednostavno nije stvoren da igra psihološki teške mečeve...i zato ne moze nikako biti sam na mestu G.O.A.T!

Mileva99

pre 4 godine

Ne moze biti GOAT igrac koji ima negativan skor sa dvojicom najvecih rivala za “titulu goat-a”. Plus koji je pukao 3 finala vimbldona od rivala. Ovi podaci samo pokazuju cinjwnicu da se Federer nakupio grenslemova kad su mu najljuci rivali bili Rodik, Bagdatis, Hjuit, Safin i ostali( koji su boranija za Rafu i Noleta). Kad su krenula ova dvojica da melju, nema “goat-a” nigde :).
Sportski pozdrav

Stiven k.

pre 4 godine

Apsolutno sam siguran da Federeru najteže pada upravo poraz od Đokovića i da se to već pretvara u mržnju.
Smeta mu poraz kao takav, a pored toga i to što mu ugrožava kao niko drugi, broj GS i broj nedelja na prvom mestu ATP liste.
Vidi mu se to u očima i licu posle meča.
Nadam se da će biti još ovakovih pobeda Noleta i da pomalo to sa očajanjem shvata i Rodžer.

Ticca

pre 4 godine

Ova statistika nije najreprezentativnija.
Nisu isto propustene lopte na svoj servis i na protivnikov.
A bogami i elemenat finala ne bih zanemario.
Tek tada bi bilo jasno koliki je podvig to sto je Nole vec nekoliko puta uspeo.

Neko od normalnih

pre 4 godine

Od 2010. do danas Federer je osvojio samo 4 gs, a Novak 15 gs. Lik nije postojao od 2013 do 2017 god.. Kakav crni GOAT? Sve suva mitomanija i propaganda.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Listam pre neki ranije vesti o Djokovicu i naletim na naslov kada je Djoković zbog vrućine predao meč u 1/4 finalu AO.”On nije momak koji se predavao ranije...To je razočaravajuće...Skoro pa želim da kažem,zna šta ako nisi spreman skloni se!” Nekako mi milo da se istorija promenila.Nole gazi!!!!

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@
Ne moze biti GOAT igrac koji ima negativan skor sa dvojicom najvecih rivala za “titulu goat-a”. Plus koji je pukao 3 finala vimbldona od rivala. Ovi podaci samo pokazuju cinjwnicu da se Federer nakupio grenslemova kad su mu najljuci rivali bili Rodik, Bagdatis, Hjuit, Safin i ostali( koji su boranija za Rafu i Noleta). Kad su krenula ova dvojica da melju, nema “goat-a” nigde :). Sportski pozdrav
(Mileva99, 18. jul 2019 19:26)

Potpisujem.

Nebojša

pre 4 godine

GOAT?!? 
(Vlada, 18. jul 2019 18:29) 

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:38)

Od Mareja je izgubio 2 isto toliko i od Wavrinke ali je dobio tri od četiri protiv Rožea šta ćeš svi su za nekog buranija.

varburg limuzina

pre 4 godine

Ovo su sve parametri koji pokazuju ko je mentalno najjaci, sto svakako utice na ishod meceva mozda i vise nego tehnika, brzina i snaga. Novak je tu bez konkurencije. Rodzer je bez konkurencije u tehnici a Nadal u snazi i borbenosti. Na kraju ce o GOAT-u odlucivati sitnice. Ali veliku ulogu u svemu ovome ima i era u kojoj neki teniser pravi rezultate. Nije isto za protivnika imati npr. Safina ili Rodika i sa druge strane Nadal i Rodzera koji su takve jeli za dorucak. A Novak se kroz celu karijeru bori sa ova dva vanzemaljca i sto je jos bolje on ih je skinuo sa trona na vrhuncu kad su bili. Zbog toga je po meni Nole GOAT bez obzira na krajnji broj GS titula. Na drugom mestu Nadal, a na trecem Rodzer. Ako govorimo o tehnici i lepoti igranja Rodzer je bez konkurencije.

Ima li Jevreja u Švajcarskoj???

pre 4 godine

Možete vi da plačete do sledećeg Vimbldona - no ja sam veoma srećna, radosna, ponosna i zadovoljna.
Izvinjavam se svim Englezima, njihovoj kraljici majci, i lepim primercima aristokratije (što reče neki Norvežanin - sa tipičnim engleskim, konjastim glavama).
Smarate nas više sa ovim zapadnjačkim pljuvanjem po Srbinu.
Tako da, nastavite u tom smislu i dalje - posebno ako imate puno love koju krijete.

Sveta

pre 4 godine

Stvarno ste vise dosadni sa ovom temom, bilo pa poslo ajmo dalje... Kada strani mediji nesto napisu o Noletu odmah su ljubomorni, zli, pokvareni a ovamo svaki dan nasi mediji spustaju Federera na ovaj ili onaj nacin..obojica su fenomenalni i tacka.

®Laki

pre 4 godine

A šta kaže statistika za RF na finalima GS:
- od 9 finala, ako je gubio u toku meča sa
2:1 u setovima, izgubio je svih 9
mečeva
- na 9 finala, ako je bio tie break u
poslednjem setu, izgubio je 8 mečeva.
Jedini je dobi protiv Ljubičića 2005.

Ko mu je vezivao ruke i uteravao strah u kosti, tj. ko ga je u gore navedenim mečevima najviše puta pobeđivao podučavajući ga tenisu, zaključite sami.

Ivan

pre 4 godine

Ja sam još i dalje pod stresom koji me obuzeo u nedelju dok sam gledao finale Vimbldona na 2:2 u setovima, 8:7 u gemovima i 40:15 za Federera i sve to na servis Federera i još ne mogu da dođem sebi zbog načina na koji je Đoković sve to spasio i čudesno preokrenuo ovo epsko finale u svoju korist i trijumfovao u velikom stilu! Neponovljivo zaista! To samo Đoković može da uradi definitivno! Inače, nikada mi neće biti jasno na koji način je to Federer prošle godine uspeo da ispusti dobijen meč protiv Andersona na Vimbldonu kada je imao meč loptu! Tip igrača poput Andersona je tip koji Federeru gotovo nikada ni blizu ne može da napravi probleme ni na kojem meču, naročito ne na Slemovima pa još na Vimbldonskoj travi i u toliko pre zaista ne mogu da verujem i dalje da je to izgubio!

Kosarka fan ali moze i tenis

pre 4 godine

Ozbiljan podatak. Naravno jesam fan Noleta, ali i oni koji nisu treba da priznaju da ovo govori ov velicini sportiste. Mentalna gromada

Sale

pre 4 godine

Ma fino mu ide i perspektivno..zadnji put je pobedio u finalu gren slema novaka pre 13 godina kada je novak stigao iz obdanista..pa nije tako lose..verovatno je umislio da mu je ovo filipusis bagdadis rodik,velikani belog sporta..

fil nevil

pre 4 godine

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније 
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:38) 

Stoji to sto si napisao za Novaka da je u svojim najboljim godinama gubio od Mareja, Wawrinke i Nisikorija i to da je u sezonama 2012, 2013, 2014 osvajao samo po jedan GS. Al isto tako treba priznati da je Novak u zadnjih 5 godina poceo opasno naplacivati te "susne" sezone. 2015 - 3 GS... 2016 - 2 GS.... 2018 - 2 GS... 2019 - zasad 2 GS. Takodje treba napomenuti cinjenicu da je od zadnjih 9 GS finala Novak dobio cak 8.

Cane

pre 4 godine

Redosled najvećih 10 je jasan, po Elo metodi:

1. SRB Novak Djokovic 2629
2. SWE Bjorn Borg 2609
3. USA John McEnroe 2578
4. ESP Rafael Nadal 2552
5. SUI Roger Federer 2550
6. USA Ivan Lendl 2515
7. GBR Andy Murray 2500
8. USA Jimmy Connors 2497
9. AUS Rod Laver 2482
10. GER Boris Becker 2417

Federer od svih njih ima najviše pobeda na bezveznim turnirima kao Hale, Bazel, Hale, Minhen, Hale, Beč, Hale, Istanbul, Hale, Gštaad... na kakvima Nadal i Đoković već odavno i ne igraju.

Primera radi, u Istambulu 2015. je istambulao takve veličine kao Nieminena, Travera, jedva Švarcmana, te Kuevasa. GOAT, mašala.

Mislim da posle Vimbldona Federeru ne preostaje drugo nego da organizuje još jedan ovogodišnji turnir u Haleu, da zaleči rane.

Nebojša

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:40)

Neka su onih 19 nebitni mečevi ali preostalih pet koje je Federer izgubio su bili na grenslem turnirima on je izgubio pet a Novak nula koliko vidim isto važi i za Nadala kada su grenslemovi u pitanju.

DRAGAN

pre 4 godine

Sve rekorde koje drzi Fedex
bice oboreni, sem ovoga
sto stoji u vasem tekstu.
Samo toliko i neka se zna
skor 26÷22, to vam sve
govori.Pozdrav za Novaka
koji uzima Fedexa u ovim
finalima.Znam da mnogima
ovo tesko pada, ali to je
stvarnost.Jedan je Novak.

Нема упознавања

pre 4 godine

Жак @ Пријатељу,Аница је наша принцеза на овим вестима и тако нек остане.Мало је цура које искрено и са страшћу прате спорт,углавном је то јер им момак гледа или да се појаве на неком спортском догађају зато што је фенси.Аница воли спорт радује се и пати(барем мени тако изгледа по коментарима).Аница припада свима нама а ти Жак изађи напоље и тражи сродну душу.

prozak

pre 4 godine

Prvo, moj Bog je Kralj Federer, i u Fedeksa gledam kao u Boga, dalje da je Djokovic najbolji sportista svih vremena ne da ne bi dozvolio da izgubi oba meca od Kirjosa nego bi mu uzeo barem set.
(Bodibond, 18. jul 2019 22:15)

Blago tebi ako ti je taj Bog. Ni on ne veruje u Boga samo u svoju ženu Mirku. Hahaha

Nexus

pre 4 godine

Cilj ove vesti i jeste da se omalovazi lik i delo Kralja Federera koji ima (vise) trofeja nego sto imaju Djokovic, Nadal, Vavrinka i Raonic zajedno.
(Bodibond, 18. jul 2019 20:12)
Ti bas sipas gluposti da to postaje hronicno obolenje. Federer (102), Nadal (82), Djokovic (75)... Hajde sad digitron u ruke hejteru. Hoces jos par informacija. Izgubljeni mecevi kada su imali mec loptu: Federer (24), Nadal (8), Djokovic (3).

Aron

pre 4 godine

To baš i ne čudi previše. Federer je igrač koji ne igra duge razmene kao što to rade Nadal i Djoković koji bi to mogli da rade do sutra. On je oduvek igrao ofanzivno sa dosta elemenata poluvoleja u svojoj igri. Tako da on kroz karijeru nije mnogo zamarao i trošio telo a takođe su ga i povrede mimoilazile. To mu je i omogućilo da sa 38 godina bude drugi igrač sveta i da sa 37 osvoji Grend Slem

znanje-imanje

pre 4 godine

Rodžer ima zaista neverovatnu sezonu. U tenisu je najteže IW/Majami a on je tu bio izuzetan. Pre 5-6 godina, kada je bio sav oko povreda i menjanja reketa, izgledalo je da je kraj blizu. Srećom nije. Ima neke šanse da će i Novak moći ovoliko da potraje.
To što je Rodžer izgubio 24 meča nakon meč lopte ne znači bog zna šta. Dobio ih je 21 protiv meč lopte takođe. Ali pre svega to se samerava ne ni sa time nego sa ogromnim brojem mečeva koje je dobio BRZO, neverovatno brzo. Rodžer igra, nadigrava ali i preotima igru protivniku kao pravi Rz Brzotrz. To mu se dosad enormno isplatilo. Rizik je ugrađen u takav način a i neizbežan za nekog ko ima najmanji sweet spot u celom tenisu. Prema tome to je neminovno i uračunato u cenu koštanja takvog stila. Uostalom zato je i toliko osvojio a i ovoliko potrajao. Nema samo vrhunski kvalitet nego pogotovu ima vrhunski kvalitet u igri, nadigravanju, čitanju, blefiranju, riziku, brzini...
Da je za malo lošije zahvatio napad na svoju meč loptu mogao je da zakači mrežu i sfuljanjem osvoji i ovu titulu. A opet... jedva je izneo i 4. set protiv isto indisponiranog Nadala; ali i tu je nastavio vrlo rizično pa je nekako preživeo. Prema tome ne postoji nikakav "nestabilan" Federer već su takve statistike 3 najbolja neminovne posledice stilova, koji su opet uslovljeni kako biomehanikom tako i glavom. Federer je totalno stabilan, igra maksimalno i skroz hladnokrvno, a opet logično je da najteže uspeva da ispreskače baš isto izuzetnog Novaka.

?

pre 4 godine

@laki Monika je osvojila 8 GS do svoje 20-e. Da li misliš da bi nju Bilo koja teniserka mogla da dobije na zemlji ili betonu, da ne bi onog ludaka? Sena ima samo 2 titule, misliš li da je Šumaher bio bolji vozač od njega? 20 GS je alibi, ali i to se topi, nego preti opasnost da se pojavi opet neki ludak ili ne daj bože neka povreda, pa da Novak ne predje tu cifru. U kakvoj je formi, on može da osvoji koliko hoće GS, a ne mora. Sreće ima nenaklonjenu publiku protiv sebe, (kao Lendl svojevremeno), pa će morati da se potrudi da ih ubedi da je najbolji. U suprotnom, već bi sada meditirao na nekoj planinčini ili se kupao po Sredozemlju.

anica

pre 4 godine

Ko voli lepotu tenisa zaista je uzivanje gledati Rodzera, ali smo videli kako takva brza igra nosi sa sobom i dosta greski...ne znam sta je gore da l ne umeti normalno da odigras smec ili da gadjas lopticu ramom nebu pod oblake i daleko u aut...misljenja su razlicita, ali sama cinjenica da se Noletu otvorio put do vecnosti je veliki ponos...sta je sve osvojio, na kakav nacin, sa koliko prepreka jer da se ne lazemo nije Novak nikad bio zasticen marketinski i samim tim je svaka pobeda dodatno vrednija.

analiza

pre 4 godine

Ja bih precizan podatak,koliko puta se to desilo RF na GS,da pri tome servira dva puta uzastopce za mec i NE osvoji mec?Kada se to desi u taj breku-kad se naizmenicno servira,to je nesto drugo,klackalica koja moze i tamo i ovamo.Ali,dva puta uzastopce da serviras za mec u finalu GS ili polufinalu GS i ne pobedis-to je vec nesto drugo.

4k4.Dex

pre 4 godine

Ali sta mu je Nole napravio i ovim Federorovim kvazi fanovima to nisam dugo video. Bukvalno im je poljuljao svet jer sa dznaju da ga ovaj vise nikad nece dobiti ako posle onakve igre Federera i onalo lose igre Djokovica nije uspeo... nikada vise verovatno i nece. A ovi svi na aparatima hvataju se za slamku spasa a znaju da je Federer stara prica njega ce i Nadal i Djokovic preteci u titulama ostake mu trce mesto u istoriji. Nadal uzoma barbjos dva RG +jis po koji slam a Nole bar dva godisnje i to je za 2-3 godine za Federera realno nedostizno.

Бата Стојковић

pre 4 godine

Још један податак који говори колико је Новак заправо бољи од својих директних конкурената.

prozak

pre 4 godine

(Bodibond, 18. jul 2019 20:12)
A Djokovicu, tom najboljem teniseru ikada se Kirjos desio dva puta.
(Bodibond, 18. jul 2019 20:10)

Ne spominji ime svoga Boga uzalud! Navijaj za koga god hoćeš, ali ne omalovazavaj najboljeg i najvećeg sportistu svih vremena!

srbija-srbima

pre 4 godine

Nema tu mentalno, jednostavno bolje igra Novak! Kakvi su to izgovori, gubim zato sto je neko psihicki jaci od mene! To su izgovori i price za malu decu! Probudite se ljudi zaboga!!!

brat

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе 
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:40) 
Dosao da ispostuje organizatore.. ok, ali zasto se toliko zamarao da dodje do tih mec lopti ako mu nije stalo? Da su mu nebitni mecevi, valjda bi bez nekog prevelikog umora izgubio lako...

Filip

pre 4 godine

Federer je imao 12GS kad je Djokovic osvojio prvi AO.

Da se ja pitam ja bih vec sada napravio neki pehar, napisao na njega G.O.A.T. i urucio ga Djokovicu.

antiDebil

pre 4 godine

(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Koliko o cemu? U kom se to sportu broje samo trofeji, daj neki primer??
H2h he nebitan na uzorku od nekoliko meceva, ali kada se odigra 50 meceva onda je itekako bitan. Pogotovu je h2h izmedju Djokovica i Federera zanimljiv...

ferdinand

pre 4 godine

laki, 18. jul 2019 18:57) 

Tenis se ne igra od 2011-1, niti se statistika vodi u periodu koji se tebi sviđa.
Ko bude na kraju karijere imao najviše GS-a, biće GOAT, bez obzira na poene, nedelje na prvom mestu ili h2h. 
Tako je u svakom sportu, broje se samo trofeji pre svih ovi najveći, baš kao i ovaj Novakov od pre nakoliko dana, kao i onih 20 Federerovih, 18 Nadalovih itd. 
Nema zasluženo, nezasluženo, pravedno ili nepravedno, kad ti uklešu ime u onaj pehar, to se ne briše, a sve ostalo su samo trice i kučine. 
Zato samo bez dvojnih aršina, a što se statistike tiče, da sad ne citiram legendarong Zvonka Mihajlovskog, koji lepo objasnio za sva vremena.
(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Za GOAT se ne gleda samo broj GS.
Toliko o tome.

aca

pre 4 godine

nebo i zemlja imati jednu mec loptu protiv bombardera kao sto je Anderson i koji servira i imati dve vezane mec lopte na svoj servis koji je jedan od najboljih ikada.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Vidim da se i na ovoj temi o Federeru vodi strašna polemika o tome ko je GOAT od Velike trojke. Da i ja onda dam svoje mišljenje:

1. Po pitanju tehnike, elegancije, kvaliteta i lepote igranja Federer je bez premca.

2. Po pitanju fizičke snage, moćnog forhenda, moćnih turbo top spinova, strašne dominacije na šljaci Nadal je apsolutni kralj.

3. Po pitanju ogromne mentalne snage, moćne defanzive, moćnog riterna Đoković je apsolutno bez premca.

Znači sva trojica imaju veoma važne segmente teniske igre u kojima su apsolutni vladari, i sve to svu trojicu čini velikim. Po meni, a nisam usamljen u tom mišljenju, sva trojica su GOAT i ne može se niti jedan od njih staviti ni ispred ni iza preostale dvojice. Uostalom i broj trofeja i podela istih po turnirima jasno govori da i tu svi oni imaju posebne svoje dominacije gde vladaju suvereno. Ali sve skupa, sva trojica su najveća, ne treba nikog izdvajati.

lal

pre 4 godine

@roger federer kralj: najbolje godine su onda kada ti to odlucis???
tvoj kralj je 2008e imao kao djokovic 2014e...
to je ona godina kada je izgubio od nadala na rg 6:1 6:0 6:3, a odmah potom i wimbldon... njegova podloga, njegova publika, najbolje godine... elaboriraj..

I ovo je tačno

pre 4 godine

Goat je skraćenica od Greatest of all time, a ovo greatest prevodi se kao najveći, najugledniji. Da li je Novak u svetu veći i ugledniji od Federera? Nije. Novak može da bude najbolji, ali ne i najveći, jer se, godinama, u svetu stvarao oreol oko njegove glave (zasluženo ili nezasluženo, to ni ja ni vi ne možemo da promenimo), i nikada Novak neće u svetu, iz koga potiče Federer, biti najveći i najugledniji. Oni imaju svoje zapadnjačko javno mnjenje, Novak se tu nije uklopio, kao ni Jelena, Ana jeste, a Novak je i žrtva države koja je ostala bez ugleda i simpatija u zapadnom svetu.

Boris

pre 4 godine

Mogli bi ste da prevedete ovaj tekst ispod i postavite ovde vi iz sportskog dijela vezanog za tenis. U prevedenom naslovu bi trebali dodati i zadnju recenicu.

Evo sta Eurosport u analizi meca( tekst napisao Timaini Carayol), konkretno u zadnjoj recenici kaze koja je Novakova najveca vrlina po kojoj bi trebalo da bude prepoznat od sad:

"Djokovic’s greatest virtue should be easy to identify by now - he is the most clutch male player the sport has seen".

https://www.eurosport.com/tennis/wimbledon-men/2019/wimbledon-2019-djokovic-has-redefined-resilience-even-a-brutal-federer-display-was-not-enough_sto7374640/story.shtml

djidjigovedina

pre 4 godine

nazovimo ga najelegantnijim i najtrofejnijim igracem ali goat svakako vise nije..novak ce ih prestici obadvojicu jer im je usao u glavu,nema nacina da ga pobede jer je jaci mentalno od obojice,

brat

pre 4 godine

GOAT?!? 
(Vlada, 18. jul 2019 18:29) 
GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)

Zato je Vlada i stavio upitnik i uzvicnik, sto znaci da se u najmanju ruku cudi, pretpostavka Rodzeru kao GOAT-u, kapiras?

petar

pre 4 godine

Ne jede se prasetina pre Bozica, polako. Realna je mogucnost da Jugosloven i dostigne Federera, mora ga i prestici da bude najveci zbog popularnosti i nacina igre Sampiona. Ne kazem da je to nemoguce, ali ako se to i dogodi, moze biti u nekom momentu u sledece dve godine. Smanjite gas ljudi, vas Sampion je trenutno treci u istoriji tenisa sa ozbiljnim sansama da postane i najveci, ali danas smo daleko od toga, deli ih “svega” 4 GS i harizma. Frljati se nebitnim statistikama samo pokazuje objektivnost njegovih navijaca
(Midland/Odessa, 18. jul 2019 19:04)

Pretpostavljam da pod vasim sampionom mislis na Djokovica. Ako je tako, onda moram da primetim da prema GOAT listi Djokovic zauzima drugo mesto bar vec godinu dana, a Nadal je treci.

antiDebil

pre 4 godine

(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Koliko o cemu? U kom se to sportu broje samo trofeji, daj neki primer??
H2h he nebitan na uzorku od nekoliko meceva, ali kada se odigra 50 meceva onda je itekako bitan. Pogotovu je h2h izmedju Djokovica i Federera zanimljiv...

®Laki

pre 4 godine

Sjajan tekst. https://www.livemint.com/sports/tennis-news/with-his-wimbledon-win-has-djokovic-dethroned-federer-as-the-greatest/amp-1563437000583.html
(SanSebastijan, 18. jul 2019 19:48)

Hvala za link. Samo sledeći put nađi nešto što manje boli rodžerovce.

CroFed

pre 4 godine

Iako nije imao meč loptu, finale US Opena 2009 s Del Potrom isto ulazi u krug onih "neshvatljivo izgubljenih", samo tako je mogao imati 22-23 slama.

basket majstor NS

pre 4 godine

jedno je imati meč loptu NA SERVIS Andersona, a sasvim drugo imati VEZANE 2 na SVOJ servis...

tabelu bi trebalo dopuniti podacima kakve su to bile meč lopte (vezane ili solo, na prijemu ili pri servisu).

Arpad Elo

pre 4 godine

@Cane
Odlično što si se javio i ponudio nam još jedan metod za "goata", to je izum Mađara Arpada Eloa, to jest moj. Međunarodna šahovska federacija već pola veka koristi moj metod i rejting šahista, odnosno snagu turnira, meri po igračima koji igraju između sebe. Recimo, Federer je "mlatio" Agasija i Samprasa, Novak sa njima nikad nije igrao. Znači, sve je ovo proizvoljno. Sa sedam titula i najviše pobeda, za mnoge Šumaher nije goat nego kažu Sena. Moj metod nije dobar za tenis, samo ga Fide koristi u šahu. Jer bi onda snaga teniskog turnira zavisila od rejtinga tenisera koji na njemu igraju, pa bi tako jedan masters mogao da imam jaču kategoriju od grend slema. Pogledaj Nolove protivnike u Londonu do finala? Jači bio Hale od Novakove grupe. Zaboravi na moj metod, nije za tenis. Pozdrav, tvoj Arpad Elo.

'za dobro tenisa', podrazumeva se

pre 4 godine

Federeru se "Đoković" desio 26 puta u karijeri
Đokoviću se "Federer" desio 22 puta u karijeri
i neće još puno, daj bože komad dva, Đokovića naravno
..ako mu Nolo negde ne progleda kroz perste

Grobar-España

pre 4 godine

@Zak

Brate, ako te savata @Veciti Delija procice te zelja da se upoznas sa Anicom i Don Zuan fazon :):):)
Coveka odrzava virtualno sentimentalnu vezu Anicom vec duzi niz godina i sad si se ti nasao da mu srecu kvaris.

broz

pre 4 godine

Sad kao hoće da umanje novakov uspeh... Kao, ma i ranije se dešavalo... Hahaha... A dešavalo se i drugima... E pa, neće moći... Nadalu i đokoviću se to NIKAD nije desilo na gren slemu, a džemperku 6 PUTA!!! A od toga, triput od Novaka...

Tn

pre 4 godine

GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)
Inace je tvoje misljenje relevantno, ali razumem te, jer ne znas ni ko su oni.

SanSebastijan

pre 4 godine

Sjajan tekst. https://www.livemint.com/sports/tennis-news/with-his-wimbledon-win-has-djokovic-dethroned-federer-as-the-greatest/amp-1563437000583.html

Vrlo ga se plasim

pre 4 godine

@ "Teniski bard Zivadinovic :" 40-15 je najopasniji rezultat u tenisu".."
(zvezdas-rajvoSa, 18. jul 2019 20:47)

I dobijen set (osim poslednjeg) sa 6:1.

4k4.Dex

pre 4 godine

@rodzer federer - kralj
Kakav si ti strucnjak eva da secam se Federorovog meca iu Pambukovice 1942 dok su bombe padale alo on je istrajao... legenda sporta nema sta.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Вау како очајна статистика, 24 меч лопте није искористио али је зато 1300+ искористио

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

GOAT?!?
(Vlada, 18. jul 2019 18:29)

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније

Aleksa

pre 4 godine

@GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)
Inace je tvoje misljenje relevantno, ali razumem te, jer ne znas ni ko su oni.
(Tn, 18. jul 2019 18:54)

Ma opusti se druze. Ja licno nemam nista protiv Novaka decko je vrhunski teniser, ali to ti je klasican primer njegovog navijaca u Srbiji. Nije reket u ruke uhvatio a misli da je relevantan da daje ocenu ko je GOAT a ko nije. Nisu ni Federerovci ni Nadalovci cvecke, ali mnogo veci procenat njihovih navijaca je trenirao tenis barem neki kratki period u zivotu i zapravo razume sta prica. Reci da su Rodik i Hjuit losi igraci za rane 2000e moze samo totalna teniska neznalica. 99% ovih ovde ti laprda samo sta stigne, nije potrcalo u zivotu na teniskom terenu i prate tenis od 2011 godine. Sada dizu Novaka u nebesa a pljuvali su ga samo tako 2017, i opet ce kad bude pad forme. Srpski mentalitet.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе

Suk

pre 4 godine

Federeru se, zamislite, desilo i 20 slemova. Svima ostalima, manje. Pa sad, sta vise vredi brojati? Previse truda se ulaze u “vesti” koje su nebitne statisticke informacije. Ja navijam za Novaka, ali ne treba njemu taj podatak o ostalim Federerovim porazima da bi dokazao da je bolji!

Best je najbolji, greatest je najveći

pre 4 godine

Za GOAT se ne gleda samo broj GS.
Toliko o tome.
(ferdinand, 18. jul 2019 20:51)

Bravo Ferdinande, mislim isto takođe, i kad Novak bude osvojio više GS-a, opet će Federer biti najveći svih vremena, jer goat to znači, a ne znači najbolji (greatest ili u prevodu najveći, najugledniji).

Midland/Odessa

pre 4 godine

Ne jede se prasetina pre Bozica, polako. Realna je mogucnost da Jugosloven i dostigne Federera, mora ga i prestici da bude najveci zbog popularnosti i nacina igre Sampiona. Ne kazem da je to nemoguce, ali ako se to i dogodi, moze biti u nekom momentu u sledece dve godine. Smanjite gas ljudi, vas Sampion je trenutno treci u istoriji tenisa sa ozbiljnim sansama da postane i najveci, ali danas smo daleko od toga, deli ih “svega” 4 GS i harizma. Frljati se nebitnim statistikama samo pokazuje objektivnost njegovih navijaca

Mika

pre 4 godine

"... Zbog toga je po meni Nole GOAT bez obzira na krajnji broj GS titula. Na drugom mestu Nadal, a na trecem Rodzer. Ako govorimo o tehnici i lepoti igranja Rodzer je bez konkurencije."
(varburg limuzina, 18. jul 2019 20:21)

A "po meni" je zbog toga Federer GOAT, bez obzira što će Novak osvojiti još 30 titula. Jer "po meni" je Mikelanđelo veći slikar i vajar, iako je radio u slaboj konkurenciji, nego neki slikar danas, koji ima milion slikara pored sebe. Kaže meni pop, "po meni" je Novak GOAT, a moja popadija kaže da je to Nadal, a "po meni" je Federer. Nikako da se složimo. Da li ti je bitno ko ima više asova i vinera? Meni je to važno.

Kira Kirios

pre 4 godine

@Cane
Elo metod određuje trenutnu snagu nekog šahiste i služi da se odredi kategorija turnira, prema rejtingu igrača koji su se za turnir prijavili. Kako je Novak, prema tvojoj "elo zahebanciji (duhovit se, podvalićeš mnogima), skupio najviše bodova kad sa većinom ovih koje si nabrojao nikad nije ni igrao (Lendl, Mekinro, Borg, Beker, Lejver, Konors), pa samim tim nema ovde šansi za "elo metod". Taj "elo metod" kao 12 kolonu pominje portal UTS, a ti si 11 prethodnih preskočio. Na šta ste sve spremni da dokažete nemoguće.

Bodibond

pre 4 godine

Nisam ni sumnjala da je “vest” zasnovana na trudu i istraživanju nekog drugog.
(Anja, 18. jul 2019 19:57)

Cilj ove vesti i jeste da se omalovazi lik i delo Kralja Federera koji ima (vise) trofeja nego sto imaju Djokovic, Nadal, Vavrinka i Raonic zajedno.

Toliko o tome

pre 4 godine

(laki, 18. jul 2019 18:57)

Tenis se ne igra od 2011-1, niti se statistika vodi u periodu koji se tebi sviđa.
Ko bude na kraju karijere imao najviše GS-a, biće GOAT, bez obzira na poene, nedelje na prvom mestu ili h2h.
Tako je u svakom sportu, broje se samo trofeji pre svih ovi najveći, baš kao i ovaj Novakov od pre nakoliko dana, kao i onih 20 Federerovih, 18 Nadalovih itd.
Nema zasluženo, nezasluženo, pravedno ili nepravedno, kad ti uklešu ime u onaj pehar, to se ne briše, a sve ostalo su samo trice i kučine.
Zato samo bez dvojnih aršina, a što se statistike tiče, da sad ne citiram legendarong Zvonka Mihajlovskog, koji lepo objasnio za sva vremena.

Bodibond

pre 4 godine

Ne spominji ime svoga Boga uzalud! Navijaj za koga god hoćeš, ali ne omalovazavaj najboljeg i najvećeg sportistu svih vremena!
(prozak, 18. jul 2019 21:00)

Prvo, moj Bog je Kralj Federer, i u Fedeksa gledam kao u Boga, dalje da je Djokovic najbolji sportista svih vremena ne da ne bi dozvolio da izgubi oba meca od Kirjosa nego bi mu uzeo barem set.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

GOAT?!?
(Vlada, 18. jul 2019 18:29)

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Вау како очајна статистика, 24 меч лопте није искористио али је зато 1300+ искористио

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе

Midland/Odessa

pre 4 godine

Ne jede se prasetina pre Bozica, polako. Realna je mogucnost da Jugosloven i dostigne Federera, mora ga i prestici da bude najveci zbog popularnosti i nacina igre Sampiona. Ne kazem da je to nemoguce, ali ako se to i dogodi, moze biti u nekom momentu u sledece dve godine. Smanjite gas ljudi, vas Sampion je trenutno treci u istoriji tenisa sa ozbiljnim sansama da postane i najveci, ali danas smo daleko od toga, deli ih “svega” 4 GS i harizma. Frljati se nebitnim statistikama samo pokazuje objektivnost njegovih navijaca

Tn

pre 4 godine

GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)
Inace je tvoje misljenje relevantno, ali razumem te, jer ne znas ni ko su oni.

Bodibond

pre 4 godine

Ne spominji ime svoga Boga uzalud! Navijaj za koga god hoćeš, ali ne omalovazavaj najboljeg i najvećeg sportistu svih vremena!
(prozak, 18. jul 2019 21:00)

Prvo, moj Bog je Kralj Federer, i u Fedeksa gledam kao u Boga, dalje da je Djokovic najbolji sportista svih vremena ne da ne bi dozvolio da izgubi oba meca od Kirjosa nego bi mu uzeo barem set.

Bodibond

pre 4 godine

Nisam ni sumnjala da je “vest” zasnovana na trudu i istraživanju nekog drugog.
(Anja, 18. jul 2019 19:57)

Cilj ove vesti i jeste da se omalovazi lik i delo Kralja Federera koji ima (vise) trofeja nego sto imaju Djokovic, Nadal, Vavrinka i Raonic zajedno.

Mika

pre 4 godine

"... Zbog toga je po meni Nole GOAT bez obzira na krajnji broj GS titula. Na drugom mestu Nadal, a na trecem Rodzer. Ako govorimo o tehnici i lepoti igranja Rodzer je bez konkurencije."
(varburg limuzina, 18. jul 2019 20:21)

A "po meni" je zbog toga Federer GOAT, bez obzira što će Novak osvojiti još 30 titula. Jer "po meni" je Mikelanđelo veći slikar i vajar, iako je radio u slaboj konkurenciji, nego neki slikar danas, koji ima milion slikara pored sebe. Kaže meni pop, "po meni" je Novak GOAT, a moja popadija kaže da je to Nadal, a "po meni" je Federer. Nikako da se složimo. Da li ti je bitno ko ima više asova i vinera? Meni je to važno.

Aleksa

pre 4 godine

@GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)
Inace je tvoje misljenje relevantno, ali razumem te, jer ne znas ni ko su oni.
(Tn, 18. jul 2019 18:54)

Ma opusti se druze. Ja licno nemam nista protiv Novaka decko je vrhunski teniser, ali to ti je klasican primer njegovog navijaca u Srbiji. Nije reket u ruke uhvatio a misli da je relevantan da daje ocenu ko je GOAT a ko nije. Nisu ni Federerovci ni Nadalovci cvecke, ali mnogo veci procenat njihovih navijaca je trenirao tenis barem neki kratki period u zivotu i zapravo razume sta prica. Reci da su Rodik i Hjuit losi igraci za rane 2000e moze samo totalna teniska neznalica. 99% ovih ovde ti laprda samo sta stigne, nije potrcalo u zivotu na teniskom terenu i prate tenis od 2011 godine. Sada dizu Novaka u nebesa a pljuvali su ga samo tako 2017, i opet ce kad bude pad forme. Srpski mentalitet.

Sveta

pre 4 godine

Stvarno ste vise dosadni sa ovom temom, bilo pa poslo ajmo dalje... Kada strani mediji nesto napisu o Noletu odmah su ljubomorni, zli, pokvareni a ovamo svaki dan nasi mediji spustaju Federera na ovaj ili onaj nacin..obojica su fenomenalni i tacka.

Suk

pre 4 godine

Federeru se, zamislite, desilo i 20 slemova. Svima ostalima, manje. Pa sad, sta vise vredi brojati? Previse truda se ulaze u “vesti” koje su nebitne statisticke informacije. Ja navijam za Novaka, ali ne treba njemu taj podatak o ostalim Federerovim porazima da bi dokazao da je bolji!

Kira Kirios

pre 4 godine

@Cane
Elo metod određuje trenutnu snagu nekog šahiste i služi da se odredi kategorija turnira, prema rejtingu igrača koji su se za turnir prijavili. Kako je Novak, prema tvojoj "elo zahebanciji (duhovit se, podvalićeš mnogima), skupio najviše bodova kad sa većinom ovih koje si nabrojao nikad nije ni igrao (Lendl, Mekinro, Borg, Beker, Lejver, Konors), pa samim tim nema ovde šansi za "elo metod". Taj "elo metod" kao 12 kolonu pominje portal UTS, a ti si 11 prethodnih preskočio. Na šta ste sve spremni da dokažete nemoguće.

Best je najbolji, greatest je najveći

pre 4 godine

Za GOAT se ne gleda samo broj GS.
Toliko o tome.
(ferdinand, 18. jul 2019 20:51)

Bravo Ferdinande, mislim isto takođe, i kad Novak bude osvojio više GS-a, opet će Federer biti najveći svih vremena, jer goat to znači, a ne znači najbolji (greatest ili u prevodu najveći, najugledniji).

I ovo je tačno

pre 4 godine

Goat je skraćenica od Greatest of all time, a ovo greatest prevodi se kao najveći, najugledniji. Da li je Novak u svetu veći i ugledniji od Federera? Nije. Novak može da bude najbolji, ali ne i najveći, jer se, godinama, u svetu stvarao oreol oko njegove glave (zasluženo ili nezasluženo, to ni ja ni vi ne možemo da promenimo), i nikada Novak neće u svetu, iz koga potiče Federer, biti najveći i najugledniji. Oni imaju svoje zapadnjačko javno mnjenje, Novak se tu nije uklopio, kao ni Jelena, Ana jeste, a Novak je i žrtva države koja je ostala bez ugleda i simpatija u zapadnom svetu.

Toliko o tome

pre 4 godine

(laki, 18. jul 2019 18:57)

Tenis se ne igra od 2011-1, niti se statistika vodi u periodu koji se tebi sviđa.
Ko bude na kraju karijere imao najviše GS-a, biće GOAT, bez obzira na poene, nedelje na prvom mestu ili h2h.
Tako je u svakom sportu, broje se samo trofeji pre svih ovi najveći, baš kao i ovaj Novakov od pre nakoliko dana, kao i onih 20 Federerovih, 18 Nadalovih itd.
Nema zasluženo, nezasluženo, pravedno ili nepravedno, kad ti uklešu ime u onaj pehar, to se ne briše, a sve ostalo su samo trice i kučine.
Zato samo bez dvojnih aršina, a što se statistike tiče, da sad ne citiram legendarong Zvonka Mihajlovskog, koji lepo objasnio za sva vremena.

Ima li Jevreja u Švajcarskoj???

pre 4 godine

Možete vi da plačete do sledećeg Vimbldona - no ja sam veoma srećna, radosna, ponosna i zadovoljna.
Izvinjavam se svim Englezima, njihovoj kraljici majci, i lepim primercima aristokratije (što reče neki Norvežanin - sa tipičnim engleskim, konjastim glavama).
Smarate nas više sa ovim zapadnjačkim pljuvanjem po Srbinu.
Tako da, nastavite u tom smislu i dalje - posebno ako imate puno love koju krijete.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Vidim da se i na ovoj temi o Federeru vodi strašna polemika o tome ko je GOAT od Velike trojke. Da i ja onda dam svoje mišljenje:

1. Po pitanju tehnike, elegancije, kvaliteta i lepote igranja Federer je bez premca.

2. Po pitanju fizičke snage, moćnog forhenda, moćnih turbo top spinova, strašne dominacije na šljaci Nadal je apsolutni kralj.

3. Po pitanju ogromne mentalne snage, moćne defanzive, moćnog riterna Đoković je apsolutno bez premca.

Znači sva trojica imaju veoma važne segmente teniske igre u kojima su apsolutni vladari, i sve to svu trojicu čini velikim. Po meni, a nisam usamljen u tom mišljenju, sva trojica su GOAT i ne može se niti jedan od njih staviti ni ispred ni iza preostale dvojice. Uostalom i broj trofeja i podela istih po turnirima jasno govori da i tu svi oni imaju posebne svoje dominacije gde vladaju suvereno. Ali sve skupa, sva trojica su najveća, ne treba nikog izdvajati.

Cane

pre 4 godine

Redosled najvećih 10 je jasan, po Elo metodi:

1. SRB Novak Djokovic 2629
2. SWE Bjorn Borg 2609
3. USA John McEnroe 2578
4. ESP Rafael Nadal 2552
5. SUI Roger Federer 2550
6. USA Ivan Lendl 2515
7. GBR Andy Murray 2500
8. USA Jimmy Connors 2497
9. AUS Rod Laver 2482
10. GER Boris Becker 2417

Federer od svih njih ima najviše pobeda na bezveznim turnirima kao Hale, Bazel, Hale, Minhen, Hale, Beč, Hale, Istanbul, Hale, Gštaad... na kakvima Nadal i Đoković već odavno i ne igraju.

Primera radi, u Istambulu 2015. je istambulao takve veličine kao Nieminena, Travera, jedva Švarcmana, te Kuevasa. GOAT, mašala.

Mislim da posle Vimbldona Federeru ne preostaje drugo nego da organizuje još jedan ovogodišnji turnir u Haleu, da zaleči rane.

srle

pre 4 godine

Jeste Federer igrao više mečeva na ATP turu, ali da izgubi čak 24 meča posle propuštenih meč lopti a ova dvojica ukupno samo 11 puta! Novak 3 meča a Nadal 8. Šta ima dalje da pričamo, koliko god bio dobar Federer ne može biti GOAT! Đoković je osvajanjem Vimbldona pokazao mentalnu snagu kao niko do sada u istoriji tenisa, ali posao nije završen. Očekujem da ovo Novaku da snagu i samopouzdanje za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Aron

pre 4 godine

To baš i ne čudi previše. Federer je igrač koji ne igra duge razmene kao što to rade Nadal i Djoković koji bi to mogli da rade do sutra. On je oduvek igrao ofanzivno sa dosta elemenata poluvoleja u svojoj igri. Tako da on kroz karijeru nije mnogo zamarao i trošio telo a takođe su ga i povrede mimoilazile. To mu je i omogućilo da sa 38 godina bude drugi igrač sveta i da sa 37 osvoji Grend Slem

Mileva99

pre 4 godine

Ne moze biti GOAT igrac koji ima negativan skor sa dvojicom najvecih rivala za “titulu goat-a”. Plus koji je pukao 3 finala vimbldona od rivala. Ovi podaci samo pokazuju cinjwnicu da se Federer nakupio grenslemova kad su mu najljuci rivali bili Rodik, Bagdatis, Hjuit, Safin i ostali( koji su boranija za Rafu i Noleta). Kad su krenula ova dvojica da melju, nema “goat-a” nigde :).
Sportski pozdrav

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Listam pre neki ranije vesti o Djokovicu i naletim na naslov kada je Djoković zbog vrućine predao meč u 1/4 finalu AO.”On nije momak koji se predavao ranije...To je razočaravajuće...Skoro pa želim da kažem,zna šta ako nisi spreman skloni se!” Nekako mi milo da se istorija promenila.Nole gazi!!!!

Neko od normalnih

pre 4 godine

Od 2010. do danas Federer je osvojio samo 4 gs, a Novak 15 gs. Lik nije postojao od 2013 do 2017 god.. Kakav crni GOAT? Sve suva mitomanija i propaganda.

kari

pre 4 godine

Nego jeste li znali da je Roki od zadnjih 11 meceva sa Novakom na GS dobio samo 2. Mislite o tome. Ej covjece samo ga dvaput dobio od zadnjih 11 meceva na Slemovima. Pa previse je to sine Rogere.

neko bitan.

pre 4 godine

Ovim moje mišljenje o FedEX-ovoj igri dobija na značaju jer čovek je "dizajniran" da igra najlepši,najlepršaviji,najelegantniji,najgraciozniji tenis.Tu mu treba skinuti kapu,ali kada je reč o njegovoj psihi u odlučujućim momentima meča tu je već druga priča.Dokaz je i ovaj transparentni podatak.
Na njegovu žalost,Novak je samo naglasio ovu Federerovu ozbiljnu falinku.Čovek jednostavno nije stvoren da igra psihološki teške mečeve...i zato ne moze nikako biti sam na mestu G.O.A.T!

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@
Ne moze biti GOAT igrac koji ima negativan skor sa dvojicom najvecih rivala za “titulu goat-a”. Plus koji je pukao 3 finala vimbldona od rivala. Ovi podaci samo pokazuju cinjwnicu da se Federer nakupio grenslemova kad su mu najljuci rivali bili Rodik, Bagdatis, Hjuit, Safin i ostali( koji su boranija za Rafu i Noleta). Kad su krenula ova dvojica da melju, nema “goat-a” nigde :). Sportski pozdrav
(Mileva99, 18. jul 2019 19:26)

Potpisujem.

ferdinand

pre 4 godine

laki, 18. jul 2019 18:57) 

Tenis se ne igra od 2011-1, niti se statistika vodi u periodu koji se tebi sviđa.
Ko bude na kraju karijere imao najviše GS-a, biće GOAT, bez obzira na poene, nedelje na prvom mestu ili h2h. 
Tako je u svakom sportu, broje se samo trofeji pre svih ovi najveći, baš kao i ovaj Novakov od pre nakoliko dana, kao i onih 20 Federerovih, 18 Nadalovih itd. 
Nema zasluženo, nezasluženo, pravedno ili nepravedno, kad ti uklešu ime u onaj pehar, to se ne briše, a sve ostalo su samo trice i kučine. 
Zato samo bez dvojnih aršina, a što se statistike tiče, da sad ne citiram legendarong Zvonka Mihajlovskog, koji lepo objasnio za sva vremena.
(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Za GOAT se ne gleda samo broj GS.
Toliko o tome.

Stiven k.

pre 4 godine

Apsolutno sam siguran da Federeru najteže pada upravo poraz od Đokovića i da se to već pretvara u mržnju.
Smeta mu poraz kao takav, a pored toga i to što mu ugrožava kao niko drugi, broj GS i broj nedelja na prvom mestu ATP liste.
Vidi mu se to u očima i licu posle meča.
Nadam se da će biti još ovakovih pobeda Noleta i da pomalo to sa očajanjem shvata i Rodžer.

Arpad Elo

pre 4 godine

@Cane
Odlično što si se javio i ponudio nam još jedan metod za "goata", to je izum Mađara Arpada Eloa, to jest moj. Međunarodna šahovska federacija već pola veka koristi moj metod i rejting šahista, odnosno snagu turnira, meri po igračima koji igraju između sebe. Recimo, Federer je "mlatio" Agasija i Samprasa, Novak sa njima nikad nije igrao. Znači, sve je ovo proizvoljno. Sa sedam titula i najviše pobeda, za mnoge Šumaher nije goat nego kažu Sena. Moj metod nije dobar za tenis, samo ga Fide koristi u šahu. Jer bi onda snaga teniskog turnira zavisila od rejtinga tenisera koji na njemu igraju, pa bi tako jedan masters mogao da imam jaču kategoriju od grend slema. Pogledaj Nolove protivnike u Londonu do finala? Jači bio Hale od Novakove grupe. Zaboravi na moj metod, nije za tenis. Pozdrav, tvoj Arpad Elo.

laki

pre 4 godine

U eri takozvanog najboljeg svih vremena Rogera Federera, Novak je u periodu od 2011-2016 na Slemovima napravio seriju od cak 11-1 u odnosu na Federera. Takodje je dole neko napisao da je Roger od 11 uzastopnih meceva sa Novakom na GS dobio samo 2. A o 13:6 za Novaka u finalima ne treba uopste trositi rijec. Sve su ovo malo opasnije cinjenice koje nikako ne idu u prilog tvrdnji da je Federer najbolji svih vremena.

srbija-srbima

pre 4 godine

Nema tu mentalno, jednostavno bolje igra Novak! Kakvi su to izgovori, gubim zato sto je neko psihicki jaci od mene! To su izgovori i price za malu decu! Probudite se ljudi zaboga!!!

DRAGAN

pre 4 godine

Sve rekorde koje drzi Fedex
bice oboreni, sem ovoga
sto stoji u vasem tekstu.
Samo toliko i neka se zna
skor 26÷22, to vam sve
govori.Pozdrav za Novaka
koji uzima Fedexa u ovim
finalima.Znam da mnogima
ovo tesko pada, ali to je
stvarnost.Jedan je Novak.

varburg limuzina

pre 4 godine

Ovo su sve parametri koji pokazuju ko je mentalno najjaci, sto svakako utice na ishod meceva mozda i vise nego tehnika, brzina i snaga. Novak je tu bez konkurencije. Rodzer je bez konkurencije u tehnici a Nadal u snazi i borbenosti. Na kraju ce o GOAT-u odlucivati sitnice. Ali veliku ulogu u svemu ovome ima i era u kojoj neki teniser pravi rezultate. Nije isto za protivnika imati npr. Safina ili Rodika i sa druge strane Nadal i Rodzera koji su takve jeli za dorucak. A Novak se kroz celu karijeru bori sa ova dva vanzemaljca i sto je jos bolje on ih je skinuo sa trona na vrhuncu kad su bili. Zbog toga je po meni Nole GOAT bez obzira na krajnji broj GS titula. Na drugom mestu Nadal, a na trecem Rodzer. Ako govorimo o tehnici i lepoti igranja Rodzer je bez konkurencije.

Ticca

pre 4 godine

Ova statistika nije najreprezentativnija.
Nisu isto propustene lopte na svoj servis i na protivnikov.
A bogami i elemenat finala ne bih zanemario.
Tek tada bi bilo jasno koliki je podvig to sto je Nole vec nekoliko puta uspeo.

znanje-imanje

pre 4 godine

Rodžer ima zaista neverovatnu sezonu. U tenisu je najteže IW/Majami a on je tu bio izuzetan. Pre 5-6 godina, kada je bio sav oko povreda i menjanja reketa, izgledalo je da je kraj blizu. Srećom nije. Ima neke šanse da će i Novak moći ovoliko da potraje.
To što je Rodžer izgubio 24 meča nakon meč lopte ne znači bog zna šta. Dobio ih je 21 protiv meč lopte takođe. Ali pre svega to se samerava ne ni sa time nego sa ogromnim brojem mečeva koje je dobio BRZO, neverovatno brzo. Rodžer igra, nadigrava ali i preotima igru protivniku kao pravi Rz Brzotrz. To mu se dosad enormno isplatilo. Rizik je ugrađen u takav način a i neizbežan za nekog ko ima najmanji sweet spot u celom tenisu. Prema tome to je neminovno i uračunato u cenu koštanja takvog stila. Uostalom zato je i toliko osvojio a i ovoliko potrajao. Nema samo vrhunski kvalitet nego pogotovu ima vrhunski kvalitet u igri, nadigravanju, čitanju, blefiranju, riziku, brzini...
Da je za malo lošije zahvatio napad na svoju meč loptu mogao je da zakači mrežu i sfuljanjem osvoji i ovu titulu. A opet... jedva je izneo i 4. set protiv isto indisponiranog Nadala; ali i tu je nastavio vrlo rizično pa je nekako preživeo. Prema tome ne postoji nikakav "nestabilan" Federer već su takve statistike 3 najbolja neminovne posledice stilova, koji su opet uslovljeni kako biomehanikom tako i glavom. Federer je totalno stabilan, igra maksimalno i skroz hladnokrvno, a opet logično je da najteže uspeva da ispreskače baš isto izuzetnog Novaka.

Нема упознавања

pre 4 godine

Жак @ Пријатељу,Аница је наша принцеза на овим вестима и тако нек остане.Мало је цура које искрено и са страшћу прате спорт,углавном је то јер им момак гледа или да се појаве на неком спортском догађају зато што је фенси.Аница воли спорт радује се и пати(барем мени тако изгледа по коментарима).Аница припада свима нама а ти Жак изађи напоље и тражи сродну душу.

Nexus

pre 4 godine

Cilj ove vesti i jeste da se omalovazi lik i delo Kralja Federera koji ima (vise) trofeja nego sto imaju Djokovic, Nadal, Vavrinka i Raonic zajedno.
(Bodibond, 18. jul 2019 20:12)
Ti bas sipas gluposti da to postaje hronicno obolenje. Federer (102), Nadal (82), Djokovic (75)... Hajde sad digitron u ruke hejteru. Hoces jos par informacija. Izgubljeni mecevi kada su imali mec loptu: Federer (24), Nadal (8), Djokovic (3).

4k4.Dex

pre 4 godine

Ali sta mu je Nole napravio i ovim Federorovim kvazi fanovima to nisam dugo video. Bukvalno im je poljuljao svet jer sa dznaju da ga ovaj vise nikad nece dobiti ako posle onakve igre Federera i onalo lose igre Djokovica nije uspeo... nikada vise verovatno i nece. A ovi svi na aparatima hvataju se za slamku spasa a znaju da je Federer stara prica njega ce i Nadal i Djokovic preteci u titulama ostake mu trce mesto u istoriji. Nadal uzoma barbjos dva RG +jis po koji slam a Nole bar dva godisnje i to je za 2-3 godine za Federera realno nedostizno.

prozak

pre 4 godine

Prvo, moj Bog je Kralj Federer, i u Fedeksa gledam kao u Boga, dalje da je Djokovic najbolji sportista svih vremena ne da ne bi dozvolio da izgubi oba meca od Kirjosa nego bi mu uzeo barem set.
(Bodibond, 18. jul 2019 22:15)

Blago tebi ako ti je taj Bog. Ni on ne veruje u Boga samo u svoju ženu Mirku. Hahaha

'za dobro tenisa', podrazumeva se

pre 4 godine

Federeru se "Đoković" desio 26 puta u karijeri
Đokoviću se "Federer" desio 22 puta u karijeri
i neće još puno, daj bože komad dva, Đokovića naravno
..ako mu Nolo negde ne progleda kroz perste

prozak

pre 4 godine

(Bodibond, 18. jul 2019 20:12)
A Djokovicu, tom najboljem teniseru ikada se Kirjos desio dva puta.
(Bodibond, 18. jul 2019 20:10)

Ne spominji ime svoga Boga uzalud! Navijaj za koga god hoćeš, ali ne omalovazavaj najboljeg i najvećeg sportistu svih vremena!

Nebojša

pre 4 godine

GOAT?!? 
(Vlada, 18. jul 2019 18:29) 

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:38)

Od Mareja je izgubio 2 isto toliko i od Wavrinke ali je dobio tri od četiri protiv Rožea šta ćeš svi su za nekog buranija.

anica

pre 4 godine

Ko voli lepotu tenisa zaista je uzivanje gledati Rodzera, ali smo videli kako takva brza igra nosi sa sobom i dosta greski...ne znam sta je gore da l ne umeti normalno da odigras smec ili da gadjas lopticu ramom nebu pod oblake i daleko u aut...misljenja su razlicita, ali sama cinjenica da se Noletu otvorio put do vecnosti je veliki ponos...sta je sve osvojio, na kakav nacin, sa koliko prepreka jer da se ne lazemo nije Novak nikad bio zasticen marketinski i samim tim je svaka pobeda dodatno vrednija.

djidjigovedina

pre 4 godine

nazovimo ga najelegantnijim i najtrofejnijim igracem ali goat svakako vise nije..novak ce ih prestici obadvojicu jer im je usao u glavu,nema nacina da ga pobede jer je jaci mentalno od obojice,

petar

pre 4 godine

Ne jede se prasetina pre Bozica, polako. Realna je mogucnost da Jugosloven i dostigne Federera, mora ga i prestici da bude najveci zbog popularnosti i nacina igre Sampiona. Ne kazem da je to nemoguce, ali ako se to i dogodi, moze biti u nekom momentu u sledece dve godine. Smanjite gas ljudi, vas Sampion je trenutno treci u istoriji tenisa sa ozbiljnim sansama da postane i najveci, ali danas smo daleko od toga, deli ih “svega” 4 GS i harizma. Frljati se nebitnim statistikama samo pokazuje objektivnost njegovih navijaca
(Midland/Odessa, 18. jul 2019 19:04)

Pretpostavljam da pod vasim sampionom mislis na Djokovica. Ako je tako, onda moram da primetim da prema GOAT listi Djokovic zauzima drugo mesto bar vec godinu dana, a Nadal je treci.

?

pre 4 godine

@laki Monika je osvojila 8 GS do svoje 20-e. Da li misliš da bi nju Bilo koja teniserka mogla da dobije na zemlji ili betonu, da ne bi onog ludaka? Sena ima samo 2 titule, misliš li da je Šumaher bio bolji vozač od njega? 20 GS je alibi, ali i to se topi, nego preti opasnost da se pojavi opet neki ludak ili ne daj bože neka povreda, pa da Novak ne predje tu cifru. U kakvoj je formi, on može da osvoji koliko hoće GS, a ne mora. Sreće ima nenaklonjenu publiku protiv sebe, (kao Lendl svojevremeno), pa će morati da se potrudi da ih ubedi da je najbolji. U suprotnom, već bi sada meditirao na nekoj planinčini ili se kupao po Sredozemlju.

Sale

pre 4 godine

Ma fino mu ide i perspektivno..zadnji put je pobedio u finalu gren slema novaka pre 13 godina kada je novak stigao iz obdanista..pa nije tako lose..verovatno je umislio da mu je ovo filipusis bagdadis rodik,velikani belog sporta..

4k4.Dex

pre 4 godine

@rodzer federer - kralj
Kakav si ti strucnjak eva da secam se Federorovog meca iu Pambukovice 1942 dok su bombe padale alo on je istrajao... legenda sporta nema sta.

Бата Стојковић

pre 4 godine

Још један податак који говори колико је Новак заправо бољи од својих директних конкурената.

CroFed

pre 4 godine

Iako nije imao meč loptu, finale US Opena 2009 s Del Potrom isto ulazi u krug onih "neshvatljivo izgubljenih", samo tako je mogao imati 22-23 slama.

Kosarka fan ali moze i tenis

pre 4 godine

Ozbiljan podatak. Naravno jesam fan Noleta, ali i oni koji nisu treba da priznaju da ovo govori ov velicini sportiste. Mentalna gromada

®Laki

pre 4 godine

A šta kaže statistika za RF na finalima GS:
- od 9 finala, ako je gubio u toku meča sa
2:1 u setovima, izgubio je svih 9
mečeva
- na 9 finala, ako je bio tie break u
poslednjem setu, izgubio je 8 mečeva.
Jedini je dobi protiv Ljubičića 2005.

Ko mu je vezivao ruke i uteravao strah u kosti, tj. ko ga je u gore navedenim mečevima najviše puta pobeđivao podučavajući ga tenisu, zaključite sami.

Filip

pre 4 godine

Federer je imao 12GS kad je Djokovic osvojio prvi AO.

Da se ja pitam ja bih vec sada napravio neki pehar, napisao na njega G.O.A.T. i urucio ga Djokovicu.

Ivan

pre 4 godine

Ja sam još i dalje pod stresom koji me obuzeo u nedelju dok sam gledao finale Vimbldona na 2:2 u setovima, 8:7 u gemovima i 40:15 za Federera i sve to na servis Federera i još ne mogu da dođem sebi zbog načina na koji je Đoković sve to spasio i čudesno preokrenuo ovo epsko finale u svoju korist i trijumfovao u velikom stilu! Neponovljivo zaista! To samo Đoković može da uradi definitivno! Inače, nikada mi neće biti jasno na koji način je to Federer prošle godine uspeo da ispusti dobijen meč protiv Andersona na Vimbldonu kada je imao meč loptu! Tip igrača poput Andersona je tip koji Federeru gotovo nikada ni blizu ne može da napravi probleme ni na kojem meču, naročito ne na Slemovima pa još na Vimbldonskoj travi i u toliko pre zaista ne mogu da verujem i dalje da je to izgubio!

Grobar-España

pre 4 godine

@Zak

Brate, ako te savata @Veciti Delija procice te zelja da se upoznas sa Anicom i Don Zuan fazon :):):)
Coveka odrzava virtualno sentimentalnu vezu Anicom vec duzi niz godina i sad si se ti nasao da mu srecu kvaris.

Boris

pre 4 godine

Mogli bi ste da prevedete ovaj tekst ispod i postavite ovde vi iz sportskog dijela vezanog za tenis. U prevedenom naslovu bi trebali dodati i zadnju recenicu.

Evo sta Eurosport u analizi meca( tekst napisao Timaini Carayol), konkretno u zadnjoj recenici kaze koja je Novakova najveca vrlina po kojoj bi trebalo da bude prepoznat od sad:

"Djokovic’s greatest virtue should be easy to identify by now - he is the most clutch male player the sport has seen".

https://www.eurosport.com/tennis/wimbledon-men/2019/wimbledon-2019-djokovic-has-redefined-resilience-even-a-brutal-federer-display-was-not-enough_sto7374640/story.shtml

antiDebil

pre 4 godine

(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Koliko o cemu? U kom se to sportu broje samo trofeji, daj neki primer??
H2h he nebitan na uzorku od nekoliko meceva, ali kada se odigra 50 meceva onda je itekako bitan. Pogotovu je h2h izmedju Djokovica i Federera zanimljiv...

brat

pre 4 godine

GOAT?!? 
(Vlada, 18. jul 2019 18:29) 
GOAT koji prvih 7 GS finala igrao protiv Rodika,Hjuita i slicnih za mene nije GOAT..
(Vegas, 18. jul 2019 18:43)

Zato je Vlada i stavio upitnik i uzvicnik, sto znaci da se u najmanju ruku cudi, pretpostavka Rodzeru kao GOAT-u, kapiras?

brat

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе 
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:40) 
Dosao da ispostuje organizatore.. ok, ali zasto se toliko zamarao da dodje do tih mec lopti ako mu nije stalo? Da su mu nebitni mecevi, valjda bi bez nekog prevelikog umora izgubio lako...

broz

pre 4 godine

Sad kao hoće da umanje novakov uspeh... Kao, ma i ranije se dešavalo... Hahaha... A dešavalo se i drugima... E pa, neće moći... Nadalu i đokoviću se to NIKAD nije desilo na gren slemu, a džemperku 6 PUTA!!! A od toga, triput od Novaka...

analiza

pre 4 godine

Ja bih precizan podatak,koliko puta se to desilo RF na GS,da pri tome servira dva puta uzastopce za mec i NE osvoji mec?Kada se to desi u taj breku-kad se naizmenicno servira,to je nesto drugo,klackalica koja moze i tamo i ovamo.Ali,dva puta uzastopce da serviras za mec u finalu GS ili polufinalu GS i ne pobedis-to je vec nesto drugo.

antiDebil

pre 4 godine

(Toliko o tome, 18. jul 2019 19:29

Koliko o cemu? U kom se to sportu broje samo trofeji, daj neki primer??
H2h he nebitan na uzorku od nekoliko meceva, ali kada se odigra 50 meceva onda je itekako bitan. Pogotovu je h2h izmedju Djokovica i Federera zanimljiv...

®Laki

pre 4 godine

Sjajan tekst. https://www.livemint.com/sports/tennis-news/with-his-wimbledon-win-has-djokovic-dethroned-federer-as-the-greatest/amp-1563437000583.html
(SanSebastijan, 18. jul 2019 19:48)

Hvala za link. Samo sledeći put nađi nešto što manje boli rodžerovce.

Nebojša

pre 4 godine

Ово су већином небитни мечеви нпр Донској у Дубаију 2017 Федерер само што је освојио Аустралију и није га занимао Дубаји, као и Хас у Штутгарту 2017, то је био први меч после паузе и Федерер је тамо дошао само да испоштује оранизаторе
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:40)

Neka su onih 19 nebitni mečevi ali preostalih pet koje je Federer izgubio su bili na grenslem turnirima on je izgubio pet a Novak nula koliko vidim isto važi i za Nadala kada su grenslemovi u pitanju.

fil nevil

pre 4 godine

Није, ГОАТ је онај ко у најбољим годинама живота (2012,2013,2014) осваја по 1 слем, а има брдо изгубљених финала од Вавринке, Марија и остале бораније 
(Роџер Федерер - Краљ, 18. jul 2019 18:38) 

Stoji to sto si napisao za Novaka da je u svojim najboljim godinama gubio od Mareja, Wawrinke i Nisikorija i to da je u sezonama 2012, 2013, 2014 osvajao samo po jedan GS. Al isto tako treba priznati da je Novak u zadnjih 5 godina poceo opasno naplacivati te "susne" sezone. 2015 - 3 GS... 2016 - 2 GS.... 2018 - 2 GS... 2019 - zasad 2 GS. Takodje treba napomenuti cinjenicu da je od zadnjih 9 GS finala Novak dobio cak 8.

SanSebastijan

pre 4 godine

Sjajan tekst. https://www.livemint.com/sports/tennis-news/with-his-wimbledon-win-has-djokovic-dethroned-federer-as-the-greatest/amp-1563437000583.html

lal

pre 4 godine

@roger federer kralj: najbolje godine su onda kada ti to odlucis???
tvoj kralj je 2008e imao kao djokovic 2014e...
to je ona godina kada je izgubio od nadala na rg 6:1 6:0 6:3, a odmah potom i wimbldon... njegova podloga, njegova publika, najbolje godine... elaboriraj..

Vrlo ga se plasim

pre 4 godine

@ "Teniski bard Zivadinovic :" 40-15 je najopasniji rezultat u tenisu".."
(zvezdas-rajvoSa, 18. jul 2019 20:47)

I dobijen set (osim poslednjeg) sa 6:1.

basket majstor NS

pre 4 godine

jedno je imati meč loptu NA SERVIS Andersona, a sasvim drugo imati VEZANE 2 na SVOJ servis...

tabelu bi trebalo dopuniti podacima kakve su to bile meč lopte (vezane ili solo, na prijemu ili pri servisu).

aca

pre 4 godine

nebo i zemlja imati jednu mec loptu protiv bombardera kao sto je Anderson i koji servira i imati dve vezane mec lopte na svoj servis koji je jedan od najboljih ikada.