Tenis 48

Nedelja, 16.06.2019.

09:54

Nadal: Da se ne lažemo, usrećio nas je poraz Đokovića

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala i njegov nekadašnji trener, napisao je u kolumni za "El Pais" njegovo viđenje završnice Rolan Garosa.

Nadal: Da se ne lažemo, usreæio nas je poraz Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Nula, krompir, ništa,cvonjak

pre 4 godine

@milim lepo
Neregularno je i kad jedan finalista (zbog predaja) ima 5 a drugi 6 mečeva...i onda bi Djokovic imao upola manje osvojenih gs titula...ali to vam ne pada na pamet da osporavate.

da da

pre 4 godine

Da je Djokovic osvojio i sad bi se slavila titula, i ni reč o neregilarnosti..sad posto je Rafa osvojio 12. i slovima dvanaestu titulu, kao nešto smeta, smeta jer vam krivo... plačite.

alan ford

pre 4 godine

to je tako kad nepismen prica o skolovanima. Toni 8 razreda skole, Novakovi roditelji fakultetski obrazovani ljudi. Kako ono bese pred svinju se sa biserima ne ide. Toni se plasi Novaka, a i Rafino je proslo, shvatio to Toni, pa pakuje zreb ne zali pare...do finala Nadal ce igrati sa kvalifikantima i igracima oko 100 mesta i bice-STRASAN. Ipak posle odvaljivanja na AO i od strane Federera, mora da mu ih skloni kako zna i ume inace sledi cepanje gaca.

O2 ARENA

pre 4 godine

@
Rafa je daleko bliži zvanju GOAT od Noleta u ovom trenutku. Kako god bilo zauvek će biti upamćen kao čovek koji je osvojio najviše GS turnira u istoriji na jednom od njih.
(Federer Rafa a po malo i Nole, 16. jun 2019 12:00)
Pa ne moze Rafa biti GOAT a da nema OSVOJEN NI JEDAN ZAVRSNI TURNIR!!!!

nena

pre 4 godine

Pa vi ste komedija. I dalje osporavate osvajača turnira, a balavite nad seka Persa luzerom koji nije ni stigao do finala.
(lola, 16. jun 2019 13:25)
Kakav recnik od "dame".Svojstveno mestu na kome je ostavljen,a govori puno o Vama.

Komentarisu se reci Toni Nadala inace .

acy

pre 4 godine

Nadal govori onako kako je,javno i svaki put,Rafi ne odgovara Novakova igra i tocka..i naravno da je laksi put do trofeja kad ga nema s druge strane,ali zato uredno koristi kad Novak ispadne i drzi razliku...a godine idu..Novak daje prilike precesto protiv igraca klase ispod,a onda nadal te iste pojede za dorucak..zasto!? pa zato sto su to prebitni mecevi..finala! (0/7 s novakom u nizu) bolna finala,ali zato RG...12/12 finala...to npr. Novak da igra svih 12 puta npr. sa Thiemom ne bi imao ni blizu...Rafa je Novaka dobio vise puta(teesko jako,ali je dobio)..i sad da mu Thiem u finalu makar zaprijeti , ma nemoj ..(takodjer, motiviran sansom za jos jedan GS vise na ljestvici , jer nema Novaka s druge strane , unisti protivnike)..zato drzi prednost,i definitivno nije nerealno, da ce na svakom od iducih GS ako se Novak oklizne ranije , opet iskoristi sansu..on napada finale i gleda hoce li imati s druge strane mreze Novaka ili mozda neku poslasticu za dorucak :)

molim lepo

pre 4 godine

Pa vi ste komedija. I dalje osporavate osvajača turnira, a balavite nad seka Persa luzerom koji nije ni stigao do finala.
(lola, 16. jun 2019 13:25)

Osvojio je turnir u neragularnim uslovima, u odnosu na drugog finalistu.
Obojica nisu imali iste uslove.

Laki

pre 4 godine

Obnovljeni glavni stadion na FO je, na bruku struke, vrlo jadno projektovan i urađen. Stvara vrtloge vetra i razlike u jačini svetla na delovima terena što je boljim dizajnom moglo biti umanjeno. Kao da su ga amateri radili.
(Iz Britanije, 16. jun 2019 13:26)

Kakav je takav je. Turnir traje dve nedelje, možeš valjda da ne obraćaš pažnju na arhitektiru stadiona gledajući 3, 4 meča godišnje?

Iz Britanije

pre 4 godine

Obnovljeni glavni stadion na FO je, na bruku struke, vrlo jadno projektovan i urađen. Stvara vrtloge vetra i razlike u jačini svetla na delovima terena što je boljim dizajnom moglo biti umanjeno. Kao da su ga amateri radili. Igrati pod uslovima pod kojima su igrani polufinalni susreti su čista lutrija. Da je stadion bolje dizajniran da smanji uticaj loših prirodnih uticaja ishodi polufinalnih mečeva bi verovatno bili drugačiji. Možda bi Federer pobedio, možda i Novak. Ovako, iako je Tim izuzetno debar, raznovrstan igrač, dobili smo uslove meča koji su bili više naklonjeni sirovijoj snazi i snažnijem udaraču. Takođe Novak je neodoljivo odavno utisak osobe kojoj zdravstveno nije dobro. Finale sa "isceđenim" Timom protiv odmornog Nadala Nike bilo potrebe niti gledati jer ishod se znao unapred.
Napred Nole, Wimbledon te čeka raširenih ruku. I nema više "podmetanja" na vetrovito, kišovito, neosvetljemom, terenu broj jedan jer i on je sada pokriven. Srećno velemajstore. Ako te zdravlje posluži sigurno ga opet osvajaš.

Jumko

pre 4 godine

@alan ford Tako je! Bas ce da ga stimulise... Ne treba mu veca stimulacija za naredne turnire nego ova, to sto je Toni rekao da je Timova familija divna! Hahaha...

grandiozo

pre 4 godine

Ako bi želeo od nekog da izgubi onda je to Tim,malo krizira Nadalova inteligencija,koja to budala na svetu voli da mu se nešto loše desi ili recimo da gubi,ceo svoj život je posvetio tom sportu ali ako izgubi voleo bi da to bude od njega,kakva je to uteha za gubitnika

Federer Rafa a po malo i Nole

pre 4 godine

Rafa je daleko bliži zvanju GOAT od Noleta u ovom trenutku. Kako god bilo zauvek će biti upamćen kao čovek koji je osvojio najviše GS turnira u istoriji na jednom od njih.

salamander

pre 4 godine

alan ford
"Novakovi roditelji fakultetski obrazovani, a on ih predstavlja kao nepismene, samim tim i Novaka, pricajuci o divnoj Timovoj porodici"??? Niti je covek pominjao Novakovu familiju i njihovo obrazovanje, niti zdrav razum moze izvoditi ovakve zakljucke iz onoga sto je rekao. Ili je donet nacionalni konsenzus da se ima smatrati kako su i Novak i svi njegovi fakultetski obrazovani? Vise nije ni smesno.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Svaka čast na surovoj i iskrenoj izjavi kao uvek..

Svaki poraz rafi od 2011 pada psihički više od Novaka mnogo primera za to i kroz bezbroj mečeva koji su odigrali i gde je bio utučen. Kadrova je bilo uhvaćen hiljade puta. Setimo se Madrida i Rima gde je jedva pružao ruku onog slavlja gde mu je zasmetalo do nekih pošalica u Dohi 2016 kad ga odučio od tenisa pa se jednom obratio utučeno u publici. Ili završni masters kup 2014 godine gde je bio poražen glat i svi ostali dueli poslednje Vimbldon su bili na ivici noža i gubljeni..dakle ima Rafa u podsvesti Novaka kad god treba sa njim da igra al uspevaooo da se izvuče na kratko no uvukao se ponovoo u njegove misli..Zato mu teže padaju porazi svakako od Srbinaa nego bilo kog drugog tenisera.

Jumko

pre 4 godine

Ja bih samo napisao da nije bilo vetra, Djokovic bi sigurno pobedio Tima jer je bolji igrac, a verovatno i Rafu u finalu jer ga se ovaj plasi i totalno bi drugacije igrao nego protiv Tima... I automatski bi se briblizio Rafi na samo jedan Gs trofej i verovatno ga ubrzo prestigao! Ovako opet velikih 3 razlike... E to bi se desilo, garant! Ali, eto, velika steta, dunuo je vetar, nema krova i reflektora, pa ostaju gorke suze. Prijatno i dovidjenja.

Sale

pre 4 godine

Normalno da su bili srecni..familija nadal igrala od srece celu noc lambadu na celu sa tonijem..ali sada wimbldon,us open dzabe lambada bolje sam da izgubi pre novaka jer ce da bude kuku lele kao na australiji open..

do

pre 4 godine

I Mikiia,zaljubljenu jednorog68,razne sarafe junka, Rasime , tramal divizije i ostale velike poznavaoce i ljubitelje tenisa.


Toni stric, ne znamo da li je cuo za pomenute sa srpskih internet portala?

roki

pre 4 godine

Pretpostavljam da je ovo "obrazovani" loše prevedeno. Ako je rekao na španskom "educados" nije isto kao na engleskom "educated", već znači "lepih manira/učtivi".

alan ford

pre 4 godine

Toni, cuveni manipulator i prevarant, posle Federera, se okrenuo medijskom ratu protiv Novaka...Novakovi roditelji fakultetski obrazovani, on ih predstavlja kao nepismene, samim tim i Novaka, pricajuci o divnoj Timovoj porodici. Samo Toni, ovo je Balkan, ovde se laze za medalju, ovde i Svajcarska, zemlja istine, nije isto pa to sto ti je proslo kod Federera nece kod Novaka. Naprotiv, svaka pokvarenost ima i granicu, recept koji ti je puno doneo, ovaj put radi protiv tebe i Nadala. Ovo ce bas da stimulise Novaka, da opet odvali Nadala kao na AO, da radi jos bolje i da ne odustane. Novak i Federer, a ne Nadal i Federer treba za presto da se bore. Tako ce i biti.

nikolq

pre 4 godine

posteno I korektno.Novak nekim cudom ,protiv upornih riternera,zna da upadne u seriju neiznudjenih gresaka I izgubi fokus.Tako I ne dodje do Nadala I Federera Koji ga se boje kao zmije.

Rafana

pre 4 godine

"Mislim da je razlog jasan. Rafa se muči protiv Novaka. Sa druge strane, lako je ceniti Dominika. Njegova familija i on su veoma obrazovani. Rafa je rekao da su dobri ljudi i da će biti srećan kada Tim podigne trofej u Parizu".

Divni neki ljudi

Goran

pre 4 godine

"Ma nepismeni botovi koji mrze Djokovica znaju bolje Toni ;)
(matriks, 16. jun 2019 10:14)"

Mržnja i nepismenost (neznanje) uvek idu zajedbo. Zapravo, mržnja je posledica neznanja.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa dobro svi znamo,da vas usrečilo jer da nije onog vetra bilo novak bi gotovo sigurno digao grand slam u parizu kao i 3.slama pre toga jednostavno znamo dobro kako Nole igra protiv Nadala jednostavno Nadal nema protivigre za Novaka pa mu je ovaj Pariz stigao u ruke bez muke,kao dar sa neba kako bi rekao ludi milojko pantič jer Dominik jednostavno nema glavu,da bi uzeo bilo koji grandslam barem zasad nema ali ima stil igre taman,da izbaci kojeg dobrog igrača.Dominik je uglavnom gubio od Novaka pa nebi bilo niti sad drugaćije a u nedelju ni traga o vetru Novak nikad nije mogao,da igra po vetru gde nezavisiš od sebe.Stvarno šteta jer bi opet uzeo 4.slama u nizu.

smena 8

pre 4 godine

I meni se Dominik Tim dopada. Ne bi mi bilo žao da je on dobio RG, kad već Novak nije. Mogu da ga zamislim kao budućnost tenisa, za razliku od onog iz Australije.

roki

pre 4 godine

Pretpostavljam da je ovo "obrazovani" loše prevedeno. Ako je rekao na španskom "educados" nije isto kao na engleskom "educated", već znači "lepih manira/učtivi".

Jumko

pre 4 godine

Ja bih samo napisao da nije bilo vetra, Djokovic bi sigurno pobedio Tima jer je bolji igrac, a verovatno i Rafu u finalu jer ga se ovaj plasi i totalno bi drugacije igrao nego protiv Tima... I automatski bi se briblizio Rafi na samo jedan Gs trofej i verovatno ga ubrzo prestigao! Ovako opet velikih 3 razlike... E to bi se desilo, garant! Ali, eto, velika steta, dunuo je vetar, nema krova i reflektora, pa ostaju gorke suze. Prijatno i dovidjenja.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Svaka čast na surovoj i iskrenoj izjavi kao uvek..

Svaki poraz rafi od 2011 pada psihički više od Novaka mnogo primera za to i kroz bezbroj mečeva koji su odigrali i gde je bio utučen. Kadrova je bilo uhvaćen hiljade puta. Setimo se Madrida i Rima gde je jedva pružao ruku onog slavlja gde mu je zasmetalo do nekih pošalica u Dohi 2016 kad ga odučio od tenisa pa se jednom obratio utučeno u publici. Ili završni masters kup 2014 godine gde je bio poražen glat i svi ostali dueli poslednje Vimbldon su bili na ivici noža i gubljeni..dakle ima Rafa u podsvesti Novaka kad god treba sa njim da igra al uspevaooo da se izvuče na kratko no uvukao se ponovoo u njegove misli..Zato mu teže padaju porazi svakako od Srbinaa nego bilo kog drugog tenisera.

smena 8

pre 4 godine

I meni se Dominik Tim dopada. Ne bi mi bilo žao da je on dobio RG, kad već Novak nije. Mogu da ga zamislim kao budućnost tenisa, za razliku od onog iz Australije.

salamander

pre 4 godine

alan ford
"Novakovi roditelji fakultetski obrazovani, a on ih predstavlja kao nepismene, samim tim i Novaka, pricajuci o divnoj Timovoj porodici"??? Niti je covek pominjao Novakovu familiju i njihovo obrazovanje, niti zdrav razum moze izvoditi ovakve zakljucke iz onoga sto je rekao. Ili je donet nacionalni konsenzus da se ima smatrati kako su i Novak i svi njegovi fakultetski obrazovani? Vise nije ni smesno.

Federer Rafa a po malo i Nole

pre 4 godine

Rafa je daleko bliži zvanju GOAT od Noleta u ovom trenutku. Kako god bilo zauvek će biti upamćen kao čovek koji je osvojio najviše GS turnira u istoriji na jednom od njih.

Goran

pre 4 godine

"Ma nepismeni botovi koji mrze Djokovica znaju bolje Toni ;)
(matriks, 16. jun 2019 10:14)"

Mržnja i nepismenost (neznanje) uvek idu zajedbo. Zapravo, mržnja je posledica neznanja.

nikolq

pre 4 godine

posteno I korektno.Novak nekim cudom ,protiv upornih riternera,zna da upadne u seriju neiznudjenih gresaka I izgubi fokus.Tako I ne dodje do Nadala I Federera Koji ga se boje kao zmije.

Rafana

pre 4 godine

"Mislim da je razlog jasan. Rafa se muči protiv Novaka. Sa druge strane, lako je ceniti Dominika. Njegova familija i on su veoma obrazovani. Rafa je rekao da su dobri ljudi i da će biti srećan kada Tim podigne trofej u Parizu".

Divni neki ljudi

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa dobro svi znamo,da vas usrečilo jer da nije onog vetra bilo novak bi gotovo sigurno digao grand slam u parizu kao i 3.slama pre toga jednostavno znamo dobro kako Nole igra protiv Nadala jednostavno Nadal nema protivigre za Novaka pa mu je ovaj Pariz stigao u ruke bez muke,kao dar sa neba kako bi rekao ludi milojko pantič jer Dominik jednostavno nema glavu,da bi uzeo bilo koji grandslam barem zasad nema ali ima stil igre taman,da izbaci kojeg dobrog igrača.Dominik je uglavnom gubio od Novaka pa nebi bilo niti sad drugaćije a u nedelju ni traga o vetru Novak nikad nije mogao,da igra po vetru gde nezavisiš od sebe.Stvarno šteta jer bi opet uzeo 4.slama u nizu.

alan ford

pre 4 godine

Toni, cuveni manipulator i prevarant, posle Federera, se okrenuo medijskom ratu protiv Novaka...Novakovi roditelji fakultetski obrazovani, on ih predstavlja kao nepismene, samim tim i Novaka, pricajuci o divnoj Timovoj porodici. Samo Toni, ovo je Balkan, ovde se laze za medalju, ovde i Svajcarska, zemlja istine, nije isto pa to sto ti je proslo kod Federera nece kod Novaka. Naprotiv, svaka pokvarenost ima i granicu, recept koji ti je puno doneo, ovaj put radi protiv tebe i Nadala. Ovo ce bas da stimulise Novaka, da opet odvali Nadala kao na AO, da radi jos bolje i da ne odustane. Novak i Federer, a ne Nadal i Federer treba za presto da se bore. Tako ce i biti.

Iz Britanije

pre 4 godine

Obnovljeni glavni stadion na FO je, na bruku struke, vrlo jadno projektovan i urađen. Stvara vrtloge vetra i razlike u jačini svetla na delovima terena što je boljim dizajnom moglo biti umanjeno. Kao da su ga amateri radili. Igrati pod uslovima pod kojima su igrani polufinalni susreti su čista lutrija. Da je stadion bolje dizajniran da smanji uticaj loših prirodnih uticaja ishodi polufinalnih mečeva bi verovatno bili drugačiji. Možda bi Federer pobedio, možda i Novak. Ovako, iako je Tim izuzetno debar, raznovrstan igrač, dobili smo uslove meča koji su bili više naklonjeni sirovijoj snazi i snažnijem udaraču. Takođe Novak je neodoljivo odavno utisak osobe kojoj zdravstveno nije dobro. Finale sa "isceđenim" Timom protiv odmornog Nadala Nike bilo potrebe niti gledati jer ishod se znao unapred.
Napred Nole, Wimbledon te čeka raširenih ruku. I nema više "podmetanja" na vetrovito, kišovito, neosvetljemom, terenu broj jedan jer i on je sada pokriven. Srećno velemajstore. Ako te zdravlje posluži sigurno ga opet osvajaš.

molim lepo

pre 4 godine

Pa vi ste komedija. I dalje osporavate osvajača turnira, a balavite nad seka Persa luzerom koji nije ni stigao do finala.
(lola, 16. jun 2019 13:25)

Osvojio je turnir u neragularnim uslovima, u odnosu na drugog finalistu.
Obojica nisu imali iste uslove.

acy

pre 4 godine

Nadal govori onako kako je,javno i svaki put,Rafi ne odgovara Novakova igra i tocka..i naravno da je laksi put do trofeja kad ga nema s druge strane,ali zato uredno koristi kad Novak ispadne i drzi razliku...a godine idu..Novak daje prilike precesto protiv igraca klase ispod,a onda nadal te iste pojede za dorucak..zasto!? pa zato sto su to prebitni mecevi..finala! (0/7 s novakom u nizu) bolna finala,ali zato RG...12/12 finala...to npr. Novak da igra svih 12 puta npr. sa Thiemom ne bi imao ni blizu...Rafa je Novaka dobio vise puta(teesko jako,ali je dobio)..i sad da mu Thiem u finalu makar zaprijeti , ma nemoj ..(takodjer, motiviran sansom za jos jedan GS vise na ljestvici , jer nema Novaka s druge strane , unisti protivnike)..zato drzi prednost,i definitivno nije nerealno, da ce na svakom od iducih GS ako se Novak oklizne ranije , opet iskoristi sansu..on napada finale i gleda hoce li imati s druge strane mreze Novaka ili mozda neku poslasticu za dorucak :)

Sale

pre 4 godine

Normalno da su bili srecni..familija nadal igrala od srece celu noc lambadu na celu sa tonijem..ali sada wimbldon,us open dzabe lambada bolje sam da izgubi pre novaka jer ce da bude kuku lele kao na australiji open..

grandiozo

pre 4 godine

Ako bi želeo od nekog da izgubi onda je to Tim,malo krizira Nadalova inteligencija,koja to budala na svetu voli da mu se nešto loše desi ili recimo da gubi,ceo svoj život je posvetio tom sportu ali ako izgubi voleo bi da to bude od njega,kakva je to uteha za gubitnika

do

pre 4 godine

I Mikiia,zaljubljenu jednorog68,razne sarafe junka, Rasime , tramal divizije i ostale velike poznavaoce i ljubitelje tenisa.


Toni stric, ne znamo da li je cuo za pomenute sa srpskih internet portala?

Jumko

pre 4 godine

@alan ford Tako je! Bas ce da ga stimulise... Ne treba mu veca stimulacija za naredne turnire nego ova, to sto je Toni rekao da je Timova familija divna! Hahaha...

Laki

pre 4 godine

Obnovljeni glavni stadion na FO je, na bruku struke, vrlo jadno projektovan i urađen. Stvara vrtloge vetra i razlike u jačini svetla na delovima terena što je boljim dizajnom moglo biti umanjeno. Kao da su ga amateri radili.
(Iz Britanije, 16. jun 2019 13:26)

Kakav je takav je. Turnir traje dve nedelje, možeš valjda da ne obraćaš pažnju na arhitektiru stadiona gledajući 3, 4 meča godišnje?

nena

pre 4 godine

Pa vi ste komedija. I dalje osporavate osvajača turnira, a balavite nad seka Persa luzerom koji nije ni stigao do finala.
(lola, 16. jun 2019 13:25)
Kakav recnik od "dame".Svojstveno mestu na kome je ostavljen,a govori puno o Vama.

Komentarisu se reci Toni Nadala inace .

da da

pre 4 godine

Da je Djokovic osvojio i sad bi se slavila titula, i ni reč o neregilarnosti..sad posto je Rafa osvojio 12. i slovima dvanaestu titulu, kao nešto smeta, smeta jer vam krivo... plačite.

O2 ARENA

pre 4 godine

@
Rafa je daleko bliži zvanju GOAT od Noleta u ovom trenutku. Kako god bilo zauvek će biti upamćen kao čovek koji je osvojio najviše GS turnira u istoriji na jednom od njih.
(Federer Rafa a po malo i Nole, 16. jun 2019 12:00)
Pa ne moze Rafa biti GOAT a da nema OSVOJEN NI JEDAN ZAVRSNI TURNIR!!!!

Nula, krompir, ništa,cvonjak

pre 4 godine

@milim lepo
Neregularno je i kad jedan finalista (zbog predaja) ima 5 a drugi 6 mečeva...i onda bi Djokovic imao upola manje osvojenih gs titula...ali to vam ne pada na pamet da osporavate.

alan ford

pre 4 godine

to je tako kad nepismen prica o skolovanima. Toni 8 razreda skole, Novakovi roditelji fakultetski obrazovani ljudi. Kako ono bese pred svinju se sa biserima ne ide. Toni se plasi Novaka, a i Rafino je proslo, shvatio to Toni, pa pakuje zreb ne zali pare...do finala Nadal ce igrati sa kvalifikantima i igracima oko 100 mesta i bice-STRASAN. Ipak posle odvaljivanja na AO i od strane Federera, mora da mu ih skloni kako zna i ume inace sledi cepanje gaca.

alan ford

pre 4 godine

Toni, cuveni manipulator i prevarant, posle Federera, se okrenuo medijskom ratu protiv Novaka...Novakovi roditelji fakultetski obrazovani, on ih predstavlja kao nepismene, samim tim i Novaka, pricajuci o divnoj Timovoj porodici. Samo Toni, ovo je Balkan, ovde se laze za medalju, ovde i Svajcarska, zemlja istine, nije isto pa to sto ti je proslo kod Federera nece kod Novaka. Naprotiv, svaka pokvarenost ima i granicu, recept koji ti je puno doneo, ovaj put radi protiv tebe i Nadala. Ovo ce bas da stimulise Novaka, da opet odvali Nadala kao na AO, da radi jos bolje i da ne odustane. Novak i Federer, a ne Nadal i Federer treba za presto da se bore. Tako ce i biti.

Jumko

pre 4 godine

Ja bih samo napisao da nije bilo vetra, Djokovic bi sigurno pobedio Tima jer je bolji igrac, a verovatno i Rafu u finalu jer ga se ovaj plasi i totalno bi drugacije igrao nego protiv Tima... I automatski bi se briblizio Rafi na samo jedan Gs trofej i verovatno ga ubrzo prestigao! Ovako opet velikih 3 razlike... E to bi se desilo, garant! Ali, eto, velika steta, dunuo je vetar, nema krova i reflektora, pa ostaju gorke suze. Prijatno i dovidjenja.

grandiozo

pre 4 godine

Ako bi želeo od nekog da izgubi onda je to Tim,malo krizira Nadalova inteligencija,koja to budala na svetu voli da mu se nešto loše desi ili recimo da gubi,ceo svoj život je posvetio tom sportu ali ako izgubi voleo bi da to bude od njega,kakva je to uteha za gubitnika

Sale

pre 4 godine

Normalno da su bili srecni..familija nadal igrala od srece celu noc lambadu na celu sa tonijem..ali sada wimbldon,us open dzabe lambada bolje sam da izgubi pre novaka jer ce da bude kuku lele kao na australiji open..

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa dobro svi znamo,da vas usrečilo jer da nije onog vetra bilo novak bi gotovo sigurno digao grand slam u parizu kao i 3.slama pre toga jednostavno znamo dobro kako Nole igra protiv Nadala jednostavno Nadal nema protivigre za Novaka pa mu je ovaj Pariz stigao u ruke bez muke,kao dar sa neba kako bi rekao ludi milojko pantič jer Dominik jednostavno nema glavu,da bi uzeo bilo koji grandslam barem zasad nema ali ima stil igre taman,da izbaci kojeg dobrog igrača.Dominik je uglavnom gubio od Novaka pa nebi bilo niti sad drugaćije a u nedelju ni traga o vetru Novak nikad nije mogao,da igra po vetru gde nezavisiš od sebe.Stvarno šteta jer bi opet uzeo 4.slama u nizu.

Federer Rafa a po malo i Nole

pre 4 godine

Rafa je daleko bliži zvanju GOAT od Noleta u ovom trenutku. Kako god bilo zauvek će biti upamćen kao čovek koji je osvojio najviše GS turnira u istoriji na jednom od njih.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Svaka čast na surovoj i iskrenoj izjavi kao uvek..

Svaki poraz rafi od 2011 pada psihički više od Novaka mnogo primera za to i kroz bezbroj mečeva koji su odigrali i gde je bio utučen. Kadrova je bilo uhvaćen hiljade puta. Setimo se Madrida i Rima gde je jedva pružao ruku onog slavlja gde mu je zasmetalo do nekih pošalica u Dohi 2016 kad ga odučio od tenisa pa se jednom obratio utučeno u publici. Ili završni masters kup 2014 godine gde je bio poražen glat i svi ostali dueli poslednje Vimbldon su bili na ivici noža i gubljeni..dakle ima Rafa u podsvesti Novaka kad god treba sa njim da igra al uspevaooo da se izvuče na kratko no uvukao se ponovoo u njegove misli..Zato mu teže padaju porazi svakako od Srbinaa nego bilo kog drugog tenisera.

molim lepo

pre 4 godine

Pa vi ste komedija. I dalje osporavate osvajača turnira, a balavite nad seka Persa luzerom koji nije ni stigao do finala.
(lola, 16. jun 2019 13:25)

Osvojio je turnir u neragularnim uslovima, u odnosu na drugog finalistu.
Obojica nisu imali iste uslove.

Iz Britanije

pre 4 godine

Obnovljeni glavni stadion na FO je, na bruku struke, vrlo jadno projektovan i urađen. Stvara vrtloge vetra i razlike u jačini svetla na delovima terena što je boljim dizajnom moglo biti umanjeno. Kao da su ga amateri radili. Igrati pod uslovima pod kojima su igrani polufinalni susreti su čista lutrija. Da je stadion bolje dizajniran da smanji uticaj loših prirodnih uticaja ishodi polufinalnih mečeva bi verovatno bili drugačiji. Možda bi Federer pobedio, možda i Novak. Ovako, iako je Tim izuzetno debar, raznovrstan igrač, dobili smo uslove meča koji su bili više naklonjeni sirovijoj snazi i snažnijem udaraču. Takođe Novak je neodoljivo odavno utisak osobe kojoj zdravstveno nije dobro. Finale sa "isceđenim" Timom protiv odmornog Nadala Nike bilo potrebe niti gledati jer ishod se znao unapred.
Napred Nole, Wimbledon te čeka raširenih ruku. I nema više "podmetanja" na vetrovito, kišovito, neosvetljemom, terenu broj jedan jer i on je sada pokriven. Srećno velemajstore. Ako te zdravlje posluži sigurno ga opet osvajaš.

Jumko

pre 4 godine

@alan ford Tako je! Bas ce da ga stimulise... Ne treba mu veca stimulacija za naredne turnire nego ova, to sto je Toni rekao da je Timova familija divna! Hahaha...

salamander

pre 4 godine

alan ford
"Novakovi roditelji fakultetski obrazovani, a on ih predstavlja kao nepismene, samim tim i Novaka, pricajuci o divnoj Timovoj porodici"??? Niti je covek pominjao Novakovu familiju i njihovo obrazovanje, niti zdrav razum moze izvoditi ovakve zakljucke iz onoga sto je rekao. Ili je donet nacionalni konsenzus da se ima smatrati kako su i Novak i svi njegovi fakultetski obrazovani? Vise nije ni smesno.

Laki

pre 4 godine

Obnovljeni glavni stadion na FO je, na bruku struke, vrlo jadno projektovan i urađen. Stvara vrtloge vetra i razlike u jačini svetla na delovima terena što je boljim dizajnom moglo biti umanjeno. Kao da su ga amateri radili.
(Iz Britanije, 16. jun 2019 13:26)

Kakav je takav je. Turnir traje dve nedelje, možeš valjda da ne obraćaš pažnju na arhitektiru stadiona gledajući 3, 4 meča godišnje?

O2 ARENA

pre 4 godine

@
Rafa je daleko bliži zvanju GOAT od Noleta u ovom trenutku. Kako god bilo zauvek će biti upamćen kao čovek koji je osvojio najviše GS turnira u istoriji na jednom od njih.
(Federer Rafa a po malo i Nole, 16. jun 2019 12:00)
Pa ne moze Rafa biti GOAT a da nema OSVOJEN NI JEDAN ZAVRSNI TURNIR!!!!

nikolq

pre 4 godine

posteno I korektno.Novak nekim cudom ,protiv upornih riternera,zna da upadne u seriju neiznudjenih gresaka I izgubi fokus.Tako I ne dodje do Nadala I Federera Koji ga se boje kao zmije.

do

pre 4 godine

I Mikiia,zaljubljenu jednorog68,razne sarafe junka, Rasime , tramal divizije i ostale velike poznavaoce i ljubitelje tenisa.


Toni stric, ne znamo da li je cuo za pomenute sa srpskih internet portala?

nena

pre 4 godine

Pa vi ste komedija. I dalje osporavate osvajača turnira, a balavite nad seka Persa luzerom koji nije ni stigao do finala.
(lola, 16. jun 2019 13:25)
Kakav recnik od "dame".Svojstveno mestu na kome je ostavljen,a govori puno o Vama.

Komentarisu se reci Toni Nadala inace .

roki

pre 4 godine

Pretpostavljam da je ovo "obrazovani" loše prevedeno. Ako je rekao na španskom "educados" nije isto kao na engleskom "educated", već znači "lepih manira/učtivi".

Rafana

pre 4 godine

"Mislim da je razlog jasan. Rafa se muči protiv Novaka. Sa druge strane, lako je ceniti Dominika. Njegova familija i on su veoma obrazovani. Rafa je rekao da su dobri ljudi i da će biti srećan kada Tim podigne trofej u Parizu".

Divni neki ljudi

alan ford

pre 4 godine

to je tako kad nepismen prica o skolovanima. Toni 8 razreda skole, Novakovi roditelji fakultetski obrazovani ljudi. Kako ono bese pred svinju se sa biserima ne ide. Toni se plasi Novaka, a i Rafino je proslo, shvatio to Toni, pa pakuje zreb ne zali pare...do finala Nadal ce igrati sa kvalifikantima i igracima oko 100 mesta i bice-STRASAN. Ipak posle odvaljivanja na AO i od strane Federera, mora da mu ih skloni kako zna i ume inace sledi cepanje gaca.

Goran

pre 4 godine

"Ma nepismeni botovi koji mrze Djokovica znaju bolje Toni ;)
(matriks, 16. jun 2019 10:14)"

Mržnja i nepismenost (neznanje) uvek idu zajedbo. Zapravo, mržnja je posledica neznanja.

acy

pre 4 godine

Nadal govori onako kako je,javno i svaki put,Rafi ne odgovara Novakova igra i tocka..i naravno da je laksi put do trofeja kad ga nema s druge strane,ali zato uredno koristi kad Novak ispadne i drzi razliku...a godine idu..Novak daje prilike precesto protiv igraca klase ispod,a onda nadal te iste pojede za dorucak..zasto!? pa zato sto su to prebitni mecevi..finala! (0/7 s novakom u nizu) bolna finala,ali zato RG...12/12 finala...to npr. Novak da igra svih 12 puta npr. sa Thiemom ne bi imao ni blizu...Rafa je Novaka dobio vise puta(teesko jako,ali je dobio)..i sad da mu Thiem u finalu makar zaprijeti , ma nemoj ..(takodjer, motiviran sansom za jos jedan GS vise na ljestvici , jer nema Novaka s druge strane , unisti protivnike)..zato drzi prednost,i definitivno nije nerealno, da ce na svakom od iducih GS ako se Novak oklizne ranije , opet iskoristi sansu..on napada finale i gleda hoce li imati s druge strane mreze Novaka ili mozda neku poslasticu za dorucak :)

da da

pre 4 godine

Da je Djokovic osvojio i sad bi se slavila titula, i ni reč o neregilarnosti..sad posto je Rafa osvojio 12. i slovima dvanaestu titulu, kao nešto smeta, smeta jer vam krivo... plačite.

Nula, krompir, ništa,cvonjak

pre 4 godine

@milim lepo
Neregularno je i kad jedan finalista (zbog predaja) ima 5 a drugi 6 mečeva...i onda bi Djokovic imao upola manje osvojenih gs titula...ali to vam ne pada na pamet da osporavate.

smena 8

pre 4 godine

I meni se Dominik Tim dopada. Ne bi mi bilo žao da je on dobio RG, kad već Novak nije. Mogu da ga zamislim kao budućnost tenisa, za razliku od onog iz Australije.