Tenis 93

Četvrtak, 22.11.2018.

18:50

"Nadal je saglasan da je Federer najbolji teniser svih vremena"

Španski teniser Felisijano Lopes otkrio je šta mu je sunarodnik Rafael Nadal rekao vezano za polemiku o najboljem teniseru svih vremena.

"Nadal je saglasan da je Federer najbolji teniser svih vremena" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Stefan

pre 5 godina

Prvo Federer ne moze da bude najbolji,kako mozes da budes najbolji ako to nisi u najacoj eri,vise od pola slemova je osvojio za vreme Safina,najmanje mastersa ima,nema zlato sa ol,nema zlatni slem,ima los h2h,drugo ovi sto govore kako je Nadal sljakas,kad malo bolje pogledate on je jedini igrac sa preko 450 pobeda i na betonu i na sljaci,ima 2W,2US,AO,verujem jos jedan u 2019-toj,drugo isti ti Federer i Djokovic imaju samo po jedan RG sto znaci da je isti taj Nadal kompletniji od njih.veliki pozdrav momci,i iznosite cinjenice.

What

pre 5 godina

Nadalu bilo mrsko objasnjavati neke proste stvari,klimnuo glavom i iskulirao coveka,a ovaj kralj brze bolje da se pohvali.A sa druge strane dokaz da se Nadal ne opterecuje ovim stvarima,vec da gleda sebe svoju porodicu i svoj zivot.

rođo

pre 5 godina

Nole i da osvoji više turnira od Federera nikad ne bi bio najbolji igrač svih vremena, jer nije samo stvar u trofejima već i u načinu igre. Federer igra napadački oku ugodno, puno winnera, puno kombinira, raznovrsno, ali i više neforsiranih grešaka. Nole malo grešaka, malo winnera, većinom jedno te isto i dosadno.

Hmmm

pre 5 godina

N
Kad vec ispravljas onda budi precizan, Federer je do RG 2005. imao 4 GS titule. Posle pobede na RG 2005. Rafa je postao drugi teniser,sve do W 2008. kada je postao prvi teniser. Koliko godina je Rafa imao, to uopste nije vazno, vazno je da je on igrao finala i da su rivalstvo Federer Nadal, proglasili za najvece u tenisu. Posle 2011. Rafa vise nije igrao kao pre. 2012. 2014.2015. 2016. sve te sezone je zavrsio vrlo brzo posle RG, negde je igrao W, pa ispao u prvom, drugom krugu i posle toga isao na pauzu. Od 2011.-2016. mozes na prste jedne ruke dz izbrojis koliko puta su se sreli Federer i Rafa na turu. 2017. sreli su se 5 puta i Federer je bio uspesniji svaki put. Znam da ti se ne svidja sto je Rafa bio uspesan, ali to su cinjenice. Covece, Rafa ima 11 GS titula na RG, a samo 3 nije osvojio, 2009. 2015. 2016. E sad, cesto Zverevu zamerate da od njega nista biti nece, pa ga uporedjujete sa Novakom, kako je on u njegovim godinama bio uspesniji i vec imao 1 GS. U situaciji Federer, Novak je tinejdzer koji nije dovoljno sazreo. U situaciji Zverev, Novak je vec bio afirmisan i uspesan teniser. Pa odlucite se vec jednom, da li jeste bio tinejdzer koji zbog toga nije mogao da se suprostavi Federeru, ili je bio uspesan teniser u odnosu na Zvereva.

Gančedra

pre 5 godina

Sve ovo oko Federera, Nadala i Đokovića me podseća na onu priču kad je neki tamo kralj imao svog vrača i ovaj mu je navodno rekao da će mu petak u stvari biti crni petak i veoma loš po njega (kralja). I kad je petak najzad došao kralj zove vrača i kaže mu: vraču evo petak je došao a meni ništa loše se nije desilo. A vrač mu kaže: jeste kralju došao, ali nije još prošao. Tako i ovo može se reći ko je najbolji tek kad im se karijere završe. Tada ćemo videti ko je najbolji svih vremena.

Feli

pre 5 godina

Novak nije ni svestan kako je dosao do ova poslednja 2 slema, iskoristio je pad u igri i povrede Nadala i Federera 2015-2016, nema on taj kvalitet.. videli smo u Parizu i Londonu sada, jednostavno bio je nadigran, a igrao je svoju igru besomucnog vracanja. Lik nema ni jedan udarac. Videli smo demoliranje u finalu RG, od strane Wawrinke, cak su i suzice potekle, a vodio se kao nikad visi nivo tenisa, za koga? Za svedoke.

N.

pre 5 godina

@Hmmm

Kada već navodiš konkretne podatke bilo bi lepo da ne izmisljaš. Federer do kraja 2005. nije imao 1 GS titulu nego 6. Drugo, Đoković nije 2006 bio 3. na svetu, na kraju te godine je bio 16, tokom godine niže. I on je tada, kao i Rafa 2005 bio tinejdžer dok je Federer bio u najboljim godinama sa 6 GS do Rafe (koji je fizički bio nezreo za druge podloge osim šljake) i čak 10 GS do Novaka, kom je takođe trebalo još dve godine da dođe fizički do potrebnog nivoa. Čak i sam Federer je prvi GS osvojio sa 21 punom godinom pa nije bilo za očekivati da će klinci od 18-19 godina da ga deru u najboljim godinama. Ono što je takođe činjenica je da je, od punog igračkog sazrevanja Nadala i Đokovića, Federer isvojio samo 5 GS od čega 3 u periodu Novakovog pada. Da su kojim slučajem vršnjaci, Federer verovatno ne bi imao više od 10-12 slemova,dok bi ova dvojica imala po 20. No, to je sve mlaćenje prazne slame, samo sam hteo da ispravim tvoje netačne podatke. Činjenica jeste da je Rodžer trenutno najbolji teniser svih vremena i svakako će ostati legenda sporta. Na Novaku i Nadalu je da pokušaju da ga prestignu, a da li će videćemo.
Sportski pozdrav!

Realno

pre 5 godina

Ako želimo realno da uporedimo Federera, Nadala i Djokovića, onda ih moramo svesti na isti starosni period a to je u ovom trenutku moguće ako se uporedi šta su učinili do završetka sezone u kojoj su napunili 31 godinu života. Tabela bi po "Ultimate Tennis Statistics" do tada izgledala ovako:
1. Djoković 754 poena
2. Federer 726 poena
3. Nadal 697 poena
Zaista nije velika razlika. Videćemo šta će se dešavati u narednim godinama do završetka njihovih karijera u trci za GOAT #1.

milan

pre 5 godina

To ne može jer treba gledati igru na svim podlogama.Samo Novak i Nadal su igrali savrsen tenis na svim podlogama.Fed je Goat za brzu tenis gde nema mnogo igre.

direwolf

pre 5 godina

Po svim statistickim parametrima GOAT je RF, ali da ne zaboravimo da ima negativan bilans sa Rafom i Noletom koji su odmah tu iza... Rafa je najblizi da ga stigne ali i pored svega njemu je sljaka pomogla da postane to sto jeste dok Nole igra odlicno na svim podlogama, bio je i vlasnik svih GS titula u isto vreme sto nije poslo za ruku nikom u open eri. Ako Nole zadrzi ovaj nivo jos nekoliko godina, uz motivaciju koja verujem da raste uz ovakve napise i izjave nama dragih zapadnjaka verujem da moze do GOAT zvanja.

Boba

pre 5 godina

Glupo je govoriti ko je najbolji dok oni jos igraju. Iskreno Trenutno Federer jeste najbolji, ali... Nadal zaostaje samo 3 Slema a mladji je 5 god. i realno ima velike sanse da ga prestigne u naredne 2 god. Novak je mladji 6 god. i da ne preteram ali ocekujem da za 3 god. dostigne Federera a mozda cak i prestigne. Tako da o toj debati ko je najbolji treba pricati tek kad sva trojica zavrse karijere,onda se povuce crta i to je to. Do tad uzivajmo...

Dobros-AV

pre 5 godina

Posle poraza od Zvereva, Djokovic ne moze biti najveci. To se jednostavno najvecem ne desava
(Maca, 22. novembar 2018 21:43)

Maco, sreco, a koga je Zverev pobedio dan pre toga, u polufinalu? Nije bilo bas tako davno. Samo dan pre finala sa Noletom. Ne znas? Ja znam. Sedi. Jedan k'o vrata!!!

Dobro Informisan

pre 5 godina

Ruku na srce ne verujem da bi Federer krenuo da proba da poentira, pa onda odustane kao Nole u nedelju kod poslednjeg poena Zvereva. Pravi GOAT (ko god da je) to NIKADA ne bi uradio.

afrogipsy

pre 5 godina

Nije normalno koliko su svi smorili sa tom pricom ke je najbolji svih vremena. Ne kazem da je to krajnje nebitna stvar, ali da se svakog dana o tome pise i da se svako sa svakim o tome raspravlja nasiroko , to bas nema smisla.

Detuš

pre 5 godina

Novakov nivo tenisa niko nije dostigao. Na tom nivou Novak je bez premca. To je izjavio i Toni Nadal. Možemo samo reći, a da budemo pošteni - najbolji teniser svih vremena - su njih trojica.

Vojislav Ilić

pre 5 godina

"Novakovo tapkanje loptice me je dovodilo do ludila. I sada me izluđuje kada ga gledam. Znam da mu to mnogo znači na planu koncentracije, ali opet", rekao je Boris Beker.


Kad Novak servira, okrećem glavu, uvek tako, a uskoro neću moći da ga gledam. Mislio sam da sa mnom nešto nije u redu, ali sad mi je lakše.

Goran

pre 5 godina

Posle poraza od Zvereva, Djokovic ne moze biti najveci. To se jednostavno najvecem ne desava
(Maca, 22. novembar 2018 21:43)

Federeru i Nadalu se stalno dešava da gube pa ipak oni imaju pravo da neki za njih kažu da su najveći? Kakva logika! Smešno.

sempervivum

pre 5 godina

Од 5 најуспешнијих тенисера свих времена, тројица још увек играју.
Федерер јесте у вођству, али
меч још увек траје, сачекајмо још коју годину...
Што се тиче Федерерове елеганције, ја највише волим да га гледам кад сервира против Новака или Надала. Сервира снажно, а онда трк на мрежу! Лоптица му истог момента прозуји поред ногу, а он је само испрати погледом и намести косицу иза увета.
Елегантно...

Zizu

pre 5 godina

(Dr. Federer, 22. novembar 2018 20:29)

Znaci head to head posle 30. Federera ne racunamo jer je usao u godine, a Gren Slemove racunamo 4 koje je osvojio? Mnogo si ti bistar. ;) sta ce tek Novak da vam radi spremite se. :)

Ivan

pre 5 godina

Federer je najveci ali ne i najbolji, dve razlicite stvari, da je najbolji ne bi dozvolio da ga Djokovic i Nadal pobede ukupno 50 puta a on njih manje, najveci je samo zbog gren slemova ali i to ce se promeniti za par godina.

igor

pre 5 godina

Najveci je zbog elegatne igre!Igra bez forsiranja i to je magija!Nole je vise defanzivac a Nadal je jedino dobar na sljaci!Zato njih dvoje ne mogu da budu trenutno najveci!

dr. Roddick

pre 5 godina

@damir zivkovic

"Novak je svoje sve osim zadnja dva uzeo protiv velike cetvorke. "

Hahahah, odlucite se, pa rekli ste Murray nikad nije bio deo velike cetvorke, a sada ga stavljate po potrebi.

Uzeo je polovinu svojih GS protiv igraca tipa tsonge, andersona, del potra i murraya...

uiplavi

pre 5 godina

Nadal je najveci teniser svih vremena trenutno. 17GS, 33 mastersa, olimpijsko zlato i 5 Davis Cupova. Ne znam zbog cega se samo GS gledaju kao merilo. Turnir kao i svaki masters-igraju najbolji, jedino se igra set manje

Regland

pre 5 godina

Vi koji komentarisete top tenisere ne razumerte igru, njihive prioritete i svakodnevnu rutinu jer ste i sami u penziji na svim poljima. Uzmite reket, pokusajte da osvojite 1gs, tada ce vam tacno biti jasno kakva je klasa neko sa 1gs (Cilic, Delpo), 14gs (Nole), 17gs (Rafa) i 20gs (Fed). Ne znate sustinu, navijate stomakom.

sreddit

pre 5 godina

Svaka diskusija o NSV (Najvećem Svih Vremena ?) je bespredmetna pre nego što prođe dovoljno vremena, tj. svi koje ćemo da poredimo ne plače reket o klin.

Rafa je ratnik na terenu a radnik van istog i sam se ne bavi svođenjem računa kad za to još nije vreme (videti prvi paragraf).

Sabre

pre 5 godina

Pod jedan, pričamo o svim titulama ne samo gs, pod dva posle 30? Koji je to argument čoveče? Pa lik je u 37oj bez upravo rafe I novaka osvojio poslednji gs, toliko o konkurenciji pre njih dvojice u prajmu. A taj isti Djokovic je godinama na startu tog rivalstva imao mnogo ozbiljnije zdravstvene probleme nego što rodji prave godine, ako ćemo o tome. Za kraj, ja ne smatram da je Nole GOAT, niti Nadal, samo nije ni Fedja. Kad se sva trojica povuku, pravicemo paralelu, do tada se opusti malo, zdravo je.

djomla

pre 5 godina

(Dr. Federer, 22. novembar 2018 20:29)

Pa Federer je stariji 6 godina od Novaka, imao je 12 gren slemova kad je Novak osvojio prvi. Sve je Otane protiv tvog Federera, ostali su samo gren slemovi koje Novam prestize do kraja karijere :D

JPR24

pre 5 godina

Da se ne lazemo Federerov stil igre je sve ono sto tenis cini tenisom. Djokovic je vrhunski igrac ali nije ta klasa.
(Referendum, 22. novembar 2018 21:08)
Po tome, klasa je bio Sampras !

h

pre 5 godina

Federer je izmislio tenis za dve poslednje generacije tenisera i svima njima je jedini cilj bio da mu se odupru po svaku cenu. Covek je u prevodu merna jedinica za tenis. On cak i sada kada je pred penzijom igra najatraktivniji tenis od svih.

damir zivkovic

pre 5 godina

Za mene je jelika razlika izmedju najboljeg i najuspešnijeg igraca. Kada pricamo onaj boljem onda je to definitivno Novak. Ima najbolji H2H
Ali kad se gledaju uspehi onda je to Federer.

Nemojte da zaboravite da je Federer dosta svojih GS uzimao bar 14 protiv dosta losije plasiranih igraca.

Novak je svoje sve osim zadnja dva uzeo protiv velike cetvorke. Federer nije nijednom uspeo da dobije novaka u GS finalu i to su cinjenice.

Novak definitivno najbolji igrac ali Federer najuspešni

Dr. Federer

pre 5 godina

A kao nije ?

Za sada je G.O.A.T. ali to može da se promeni, sve od Novaka zavisi.

Ipak, kada se uzmu u obzir uslovi pod kojima su rezultati postignuti (Novak iz Srbije, zemlje koja je siromašna i sa lošim imidžom, koja ga nikada nije podržavala materijalno, i Rodžer koji iza sebe ima bogatu zemlju sa dobrim imidžom u svetu čije su ga kompanije sponzorisale dok se kao teniser razvijao), jasno je da sportska dostignuća Đokovića imaju veću težinu.
(Nicky boy, 22. novembar 2018 19:33)

Zaista treba da predlozimo da se za GOATa gleda i to ko dolazi iz siromasnije zemlje, pa ciji su roditelji bili siromasniji...

CroFed

pre 5 godina

Ali ali ali... Stanoviti Novak "Nole" Đoković je pred trećom renesansom u karijeri i možda osvoji 3,6,9,12... grand slamova u narednim godinama hehe

dale

pre 5 godina

Nadal je uvek ovo izjavljivao, kakva kurtoazija, čovek je rekao ISTINU! Ne mogu da verujem da neko misli da je Djoković najbolji, on nije čak ni 2. čuj držite se h2h kao merilo, pa da nije bežao i od Feda i od Rafe pune dve godine, i to bi izgubio, i ko to još uzima u obzir, uostalom taj skor je poslednjih godina, kada je Fed uveliko prešao duboko u tridesete.
Samo još da dodam da sam veliki Rafin navijač..

Dr. Federer

pre 5 godina

(Sabre, 22. novembar 2018 19:33)

Federer je imao bolji H2H od Djokovica pre nego sto je usao u 30-e godine. Dakle posle Federerove 30-e godine je ga Djokovic prestigao u medjusobnom okrsaju. Ceo svet zna da je Federer najbolji teniser svih vremena i ceo svet zna da je 99/320/20 merilo za GOATa osim ovih nekoliko Djokovicevih advokata sto zastupaju ovde na komentarima. Jedno je realnost, a drugo su vase zelje.

Rokatanski

pre 5 godina

Objektivno, Federer je zaista najbolji teniser savremene teniske ere i tu nema dileme. Fascinantna je lakoća sa kojom je on igrao neku vrstu "salonskog tenisa" bez velikog umaranja, sa perfektnom tehnikom i besprekornim udarcima. Pogledajte samo koliko se Nadal i Đoković muče oko servisa, po 20 do 25 sekundi im treba, a Federer odservira za 5 do 6 sekundi. Kada bi gledali najbolje izdanje sve trojice onda je najbolji Đoković, maksimalno pripremljen je ipak nešto bolji. S tim što je najbolji Đoković igrao samo dve ili tri sezone, a najbolji Federer bar 10 sezona. Ipak, ako bude igrao još tri do četiri sezone u punoj formi Đoković će prestići Federera. Pozdrav!

Hmmm

pre 5 godina

Sabre
Znas kako, ta prica o tome kad se ko pojavio se vrti samo ovde u Srbiji. Rafa se pojavio 2005. osvojio RG i postao 2 teniser sveta. Do tad Federer 1 GS titule. Nije se Rafa pojavio 2011. to cak i nisu njegove najbolje godine, on ih je imao pre toga. Novak je od 2006. 3 na ATP listi. Ko mu je branio da osvaja? Tako da mene zaobidji sa tim bsnalnim komentarima, tenis se igrao pre Novaks i igrace se i posle njega. Rafa je dovoljno dugo u vrhu za one koji prate tenis, za one koji prate od 2011. on se tek tad pojavio. Iskreno, ljudi ne znaju sta su propustili. Ako su za Rafu posle 2011. mogli da pisu kako se dopinguje, sta bi onda izmisljali da su ga videli pre toga? Daj bre, rivalitet Federer- Rafa su proglasili najvecim u istoriji tenisa, pa posle idu svi drugi. O cemu ti pricas? Nije uopste bitan broj odigranih meceva, vec to sto su oni uglavnom igrali samo u finalu, retki su mecevi da su njih dvojica igrali 1/2 finale. Kako je to moguce ako je Federer osvojio dosta toga pre Rafine pojave? Lazi sebe slobodno, ali mene zaobidji.

Jumko

pre 5 godina

@Jashari A tom teniseru u pokusaju je igrac sa 17 Gs titula rekao da je Rodzer GOAT! Tako da ne vidim razlog omalovazavanja Lopeza, jer njegovo misljenje niko nije ni uzeo za epohalno, nego je Rafino bitno... A ono je veoma bolno za tebe! Ali opusti se, Mate Delic je rekao da je Djokovic GOAT, doduse kada je Rodzer imao "samo" 17 Gs. Mozda je i on promenio misljenje. Hahahaha...

Nicky boy

pre 5 godina

A kao nije ?

Za sada je G.O.A.T. ali to može da se promeni, sve od Novaka zavisi.

Ipak, kada se uzmu u obzir uslovi pod kojima su rezultati postignuti (Novak iz Srbije, zemlje koja je siromašna i sa lošim imidžom, koja ga nikada nije podržavala materijalno, i Rodžer koji iza sebe ima bogatu zemlju sa dobrim imidžom u svetu čije su ga kompanije sponzorisale dok se kao teniser razvijao), jasno je da sportska dostignuća Đokovića imaju veću težinu.

King Roger

pre 5 godina

I Nadal zna da H2H nije merilo.Jer to od mnogo parametra zavisi.Ko je u kakvoj formi trenutno ,ko je stariji a ko mladji, na kojoj su podlozi najvise igrali, umor zbog brojnih meceva, istrosenost itd.Samo se gleda maksimum necije igre kad je bio najbolji.I naravno rekordi dolaze sami po sebi.Ne moze teniser uvek da je u formi.Kad se sve to uzme u obzir dolazi se do zakljucka da kralj Federer najbolji.Samo napred.Udri jace.

Sabre

pre 5 godina

Sabre
Meni se ucinilo da tenis igraju zbog titula, ali izgleda da gresim. Kada je Novak u pitanju igra se zbog H2H i to samo kad on vodi. Kad gubi to je vec druga prica i to se ne vazi. Rafa igra zbog titula, Federer igra zbog titula, samo Novak igra zbog H2H. E sad, ovo je bilo kurtoazija, a kad kaze da je Novak dobar onda to iskreno misli.
(Hmmm, 22. novembar 2018 19:10)

A meni se cini da ti moras sa malo vise razumevanja da citas. I kakva kurtoazija inace, covek pre svega valjda misli da je ON najbolji, ako cemo pravo, ili makar ima tu ambiciju, inace cemu onoliko mukotrpnog treniranja? Poenta price je da kada Fekiju oduzmes Grend Slemove i masters titule koje je osvojio PRE nego sto se taj isti Nadal pojavio stvari ne izgledaju tako spektakularno zar ne? A kad jos i Novaka dodas u pricu...

Mozda se ne gleda za "GOAT" -samo- H2H, mozda ne treba uopste ni da se gleda preterano, ali NE MOZE najveci svih vremena biti lik koji ima negativan skor sa oba svoja velika rivala, a od njih titula ima vise taman na konto onoga sto je osvojio pre nego sto su se pojavili. Ja prvi gotivim Federera dosta od kako je odrastao i smirio se sa ponasanjem (place i dalje tu i tamo, ali boze moj, makar ne daje vise glupe izjave) a svakako covek bez dileme igra najlepsi tenis svih vremena, takodje. Ali da li je to sve dovoljno da bude nedvosmisleno GOAT? Ne bih rekao.

Fljerond Jashari

pre 5 godina

...lepuškasti Felisijano, "levoruki teniser u pokušaju", sreća pa se onaj mali Lopez potrudio da mu obezbedi par trofeja u dubl konkurenciji koji su važni pomena, inače bi bio, "Lopez, koji beše to ?!" Sve dok je čiča Rafa još sposoban da izađe na teren sa reketom, ceo ostatak španske ergele su samo statisti koji na momente bljesnu.

milutin

pre 5 godina

Kako je Nadal rekao da je Rodžer najbolji, neznam.
Ali, čudno zvuči kad Rafa ima osam pobjeda više od Rodžera u međusobnim susretima.
Ako si bolji, više si pobjeđivao nego gubio. Kako drugačije mjeriti to "bolji", osim ako Rafa nije to rekao jer mu je dosadilo to pitanje bez smisla

Nikola

pre 5 godina

Ovo deluje izvučeno iz konteksta.
Mesto pametovanja bolje svi da uživamo dok ova tri velikana još uvek igraju.
Ovo tenis neće skoro imati.
Zbog ove trojke na žalost sjajne sportiste drugih sportova nismo imali kada da pogledamo.
Uživajmo još malo

lignjoslav

pre 5 godina

otkrio toplu vodu...20 gs titula. sve ostalo je manje vazno, mastersi, zavrsni mastersi.... Znaju to svi teniseri. Videli ste Noleta u Parizu i Londonu. Da li mislite da bi onako odigrao u finalu GS.
Tako da računica je jasna. još 7 GS titula (jer Rođa teško da će više osvajati) i onda će biti Nole nabolji teniser na svetu svih vremena, a za Federera će pisati u fazonu "igrao najlepši tenis svih vremena" . Samo da nam ostane zdrav naš Nole, mislim da bi to mogao uraditi.
Znamo svi da je Nole imao teze protivnike ovo/ono, ali to niko ne pamti, pamte se samo GS titule

Hmmm

pre 5 godina

Sabre
Meni se ucinilo da tenis igraju zbog titula, ali izgleda da gresim. Kada je Novak u pitanju igra se zbog H2H i to samo kad on vodi. Kad gubi to je vec druga prica i to se ne vazi. Rafa igra zbog titula, Federer igra zbog titula, samo Novak igra zbog H2H. E sad, ovo je bilo kurtoazija, a kad kaze da je Novak dobar onda to iskreno misli.

Sabre

pre 5 godina

Uuu, kakav beksteb Novaku. Morace i on sad da revidira izjavu da si ti NAJLEPSI teniser na svetu, ahahahaha. Ali cuj, Nadal se slozio.. pa taj isti Nadal ga je najvise u karijeri izponizavao, Dzemperko ni sa jednim drugim teniserom nema tako los skor.. gde bas on da to tvrdi, ne ide?!

room 1408

pre 5 godina

Po trofejima veličini istih i statistici DA.Sta nosi budućnosti?Videcemo...Moje licno mišljenje je da Novak sa svojom radnom etikom načinom života,shvatanjem sporta ima svoju realnu šansu da to stigne(mladji je godinama)....

racionalno

pre 5 godina

Možda je TRENUTNO po nekim brojkama (ako se ne uzme u obzir s kim je igrao tokom cele karijere), ali još nije kraj njihovih karijera, sumira se NA KRAJU.

Nadal pohvalom drugoga stvara podlogu za sebe, pošto jeste bolji od pomenutog bar u nekim stvarima, a videćemo do kraja karijera da li u još nekim.

Međutim, Nole je (već) bolji takođe u nekom stvarima od oboje. Videćemo na kraju ko šta ima. Nebitno šta misli Nadal, Nadalov strika, Mats, Šaja i Paja.

Svi su oni tu negde, sjajni, guraju jedni druge da budu bolji. Drago mi je što živim u vreme njihovog rivalstva.

room 1408

pre 5 godina

Po trofejima veličini istih i statistici DA.Sta nosi budućnosti?Videcemo...Moje licno mišljenje je da Novak sa svojom radnom etikom načinom života,shvatanjem sporta ima svoju realnu šansu da to stigne(mladji je godinama)....

Nicky boy

pre 5 godina

A kao nije ?

Za sada je G.O.A.T. ali to može da se promeni, sve od Novaka zavisi.

Ipak, kada se uzmu u obzir uslovi pod kojima su rezultati postignuti (Novak iz Srbije, zemlje koja je siromašna i sa lošim imidžom, koja ga nikada nije podržavala materijalno, i Rodžer koji iza sebe ima bogatu zemlju sa dobrim imidžom u svetu čije su ga kompanije sponzorisale dok se kao teniser razvijao), jasno je da sportska dostignuća Đokovića imaju veću težinu.

Sabre

pre 5 godina

Uuu, kakav beksteb Novaku. Morace i on sad da revidira izjavu da si ti NAJLEPSI teniser na svetu, ahahahaha. Ali cuj, Nadal se slozio.. pa taj isti Nadal ga je najvise u karijeri izponizavao, Dzemperko ni sa jednim drugim teniserom nema tako los skor.. gde bas on da to tvrdi, ne ide?!

Rokatanski

pre 5 godina

Objektivno, Federer je zaista najbolji teniser savremene teniske ere i tu nema dileme. Fascinantna je lakoća sa kojom je on igrao neku vrstu "salonskog tenisa" bez velikog umaranja, sa perfektnom tehnikom i besprekornim udarcima. Pogledajte samo koliko se Nadal i Đoković muče oko servisa, po 20 do 25 sekundi im treba, a Federer odservira za 5 do 6 sekundi. Kada bi gledali najbolje izdanje sve trojice onda je najbolji Đoković, maksimalno pripremljen je ipak nešto bolji. S tim što je najbolji Đoković igrao samo dve ili tri sezone, a najbolji Federer bar 10 sezona. Ipak, ako bude igrao još tri do četiri sezone u punoj formi Đoković će prestići Federera. Pozdrav!

Ivan

pre 5 godina

Federer je najveci ali ne i najbolji, dve razlicite stvari, da je najbolji ne bi dozvolio da ga Djokovic i Nadal pobede ukupno 50 puta a on njih manje, najveci je samo zbog gren slemova ali i to ce se promeniti za par godina.

racionalno

pre 5 godina

Možda je TRENUTNO po nekim brojkama (ako se ne uzme u obzir s kim je igrao tokom cele karijere), ali još nije kraj njihovih karijera, sumira se NA KRAJU.

Nadal pohvalom drugoga stvara podlogu za sebe, pošto jeste bolji od pomenutog bar u nekim stvarima, a videćemo do kraja karijera da li u još nekim.

Međutim, Nole je (već) bolji takođe u nekom stvarima od oboje. Videćemo na kraju ko šta ima. Nebitno šta misli Nadal, Nadalov strika, Mats, Šaja i Paja.

Svi su oni tu negde, sjajni, guraju jedni druge da budu bolji. Drago mi je što živim u vreme njihovog rivalstva.

Dobros-AV

pre 5 godina

Posle poraza od Zvereva, Djokovic ne moze biti najveci. To se jednostavno najvecem ne desava
(Maca, 22. novembar 2018 21:43)

Maco, sreco, a koga je Zverev pobedio dan pre toga, u polufinalu? Nije bilo bas tako davno. Samo dan pre finala sa Noletom. Ne znas? Ja znam. Sedi. Jedan k'o vrata!!!

h

pre 5 godina

Federer je izmislio tenis za dve poslednje generacije tenisera i svima njima je jedini cilj bio da mu se odupru po svaku cenu. Covek je u prevodu merna jedinica za tenis. On cak i sada kada je pred penzijom igra najatraktivniji tenis od svih.

sempervivum

pre 5 godina

Од 5 најуспешнијих тенисера свих времена, тројица још увек играју.
Федерер јесте у вођству, али
меч још увек траје, сачекајмо још коју годину...
Што се тиче Федерерове елеганције, ја највише волим да га гледам кад сервира против Новака или Надала. Сервира снажно, а онда трк на мрежу! Лоптица му истог момента прозуји поред ногу, а он је само испрати погледом и намести косицу иза увета.
Елегантно...

lignjoslav

pre 5 godina

otkrio toplu vodu...20 gs titula. sve ostalo je manje vazno, mastersi, zavrsni mastersi.... Znaju to svi teniseri. Videli ste Noleta u Parizu i Londonu. Da li mislite da bi onako odigrao u finalu GS.
Tako da računica je jasna. još 7 GS titula (jer Rođa teško da će više osvajati) i onda će biti Nole nabolji teniser na svetu svih vremena, a za Federera će pisati u fazonu "igrao najlepši tenis svih vremena" . Samo da nam ostane zdrav naš Nole, mislim da bi to mogao uraditi.
Znamo svi da je Nole imao teze protivnike ovo/ono, ali to niko ne pamti, pamte se samo GS titule

Sabre

pre 5 godina

Pod jedan, pričamo o svim titulama ne samo gs, pod dva posle 30? Koji je to argument čoveče? Pa lik je u 37oj bez upravo rafe I novaka osvojio poslednji gs, toliko o konkurenciji pre njih dvojice u prajmu. A taj isti Djokovic je godinama na startu tog rivalstva imao mnogo ozbiljnije zdravstvene probleme nego što rodji prave godine, ako ćemo o tome. Za kraj, ja ne smatram da je Nole GOAT, niti Nadal, samo nije ni Fedja. Kad se sva trojica povuku, pravicemo paralelu, do tada se opusti malo, zdravo je.

JPR24

pre 5 godina

Da se ne lazemo Federerov stil igre je sve ono sto tenis cini tenisom. Djokovic je vrhunski igrac ali nije ta klasa.
(Referendum, 22. novembar 2018 21:08)
Po tome, klasa je bio Sampras !

Dr. Federer

pre 5 godina

(Sabre, 22. novembar 2018 19:33)

Federer je imao bolji H2H od Djokovica pre nego sto je usao u 30-e godine. Dakle posle Federerove 30-e godine je ga Djokovic prestigao u medjusobnom okrsaju. Ceo svet zna da je Federer najbolji teniser svih vremena i ceo svet zna da je 99/320/20 merilo za GOATa osim ovih nekoliko Djokovicevih advokata sto zastupaju ovde na komentarima. Jedno je realnost, a drugo su vase zelje.

uiplavi

pre 5 godina

Nadal je najveci teniser svih vremena trenutno. 17GS, 33 mastersa, olimpijsko zlato i 5 Davis Cupova. Ne znam zbog cega se samo GS gledaju kao merilo. Turnir kao i svaki masters-igraju najbolji, jedino se igra set manje

King Roger

pre 5 godina

I Nadal zna da H2H nije merilo.Jer to od mnogo parametra zavisi.Ko je u kakvoj formi trenutno ,ko je stariji a ko mladji, na kojoj su podlozi najvise igrali, umor zbog brojnih meceva, istrosenost itd.Samo se gleda maksimum necije igre kad je bio najbolji.I naravno rekordi dolaze sami po sebi.Ne moze teniser uvek da je u formi.Kad se sve to uzme u obzir dolazi se do zakljucka da kralj Federer najbolji.Samo napred.Udri jace.

dale

pre 5 godina

Nadal je uvek ovo izjavljivao, kakva kurtoazija, čovek je rekao ISTINU! Ne mogu da verujem da neko misli da je Djoković najbolji, on nije čak ni 2. čuj držite se h2h kao merilo, pa da nije bežao i od Feda i od Rafe pune dve godine, i to bi izgubio, i ko to još uzima u obzir, uostalom taj skor je poslednjih godina, kada je Fed uveliko prešao duboko u tridesete.
Samo još da dodam da sam veliki Rafin navijač..

Goran

pre 5 godina

Posle poraza od Zvereva, Djokovic ne moze biti najveci. To se jednostavno najvecem ne desava
(Maca, 22. novembar 2018 21:43)

Federeru i Nadalu se stalno dešava da gube pa ipak oni imaju pravo da neki za njih kažu da su najveći? Kakva logika! Smešno.

Sabre

pre 5 godina

Sabre
Meni se ucinilo da tenis igraju zbog titula, ali izgleda da gresim. Kada je Novak u pitanju igra se zbog H2H i to samo kad on vodi. Kad gubi to je vec druga prica i to se ne vazi. Rafa igra zbog titula, Federer igra zbog titula, samo Novak igra zbog H2H. E sad, ovo je bilo kurtoazija, a kad kaze da je Novak dobar onda to iskreno misli.
(Hmmm, 22. novembar 2018 19:10)

A meni se cini da ti moras sa malo vise razumevanja da citas. I kakva kurtoazija inace, covek pre svega valjda misli da je ON najbolji, ako cemo pravo, ili makar ima tu ambiciju, inace cemu onoliko mukotrpnog treniranja? Poenta price je da kada Fekiju oduzmes Grend Slemove i masters titule koje je osvojio PRE nego sto se taj isti Nadal pojavio stvari ne izgledaju tako spektakularno zar ne? A kad jos i Novaka dodas u pricu...

Mozda se ne gleda za "GOAT" -samo- H2H, mozda ne treba uopste ni da se gleda preterano, ali NE MOZE najveci svih vremena biti lik koji ima negativan skor sa oba svoja velika rivala, a od njih titula ima vise taman na konto onoga sto je osvojio pre nego sto su se pojavili. Ja prvi gotivim Federera dosta od kako je odrastao i smirio se sa ponasanjem (place i dalje tu i tamo, ali boze moj, makar ne daje vise glupe izjave) a svakako covek bez dileme igra najlepsi tenis svih vremena, takodje. Ali da li je to sve dovoljno da bude nedvosmisleno GOAT? Ne bih rekao.

damir zivkovic

pre 5 godina

Za mene je jelika razlika izmedju najboljeg i najuspešnijeg igraca. Kada pricamo onaj boljem onda je to definitivno Novak. Ima najbolji H2H
Ali kad se gledaju uspehi onda je to Federer.

Nemojte da zaboravite da je Federer dosta svojih GS uzimao bar 14 protiv dosta losije plasiranih igraca.

Novak je svoje sve osim zadnja dva uzeo protiv velike cetvorke. Federer nije nijednom uspeo da dobije novaka u GS finalu i to su cinjenice.

Novak definitivno najbolji igrac ali Federer najuspešni

Dr. Federer

pre 5 godina

A kao nije ?

Za sada je G.O.A.T. ali to može da se promeni, sve od Novaka zavisi.

Ipak, kada se uzmu u obzir uslovi pod kojima su rezultati postignuti (Novak iz Srbije, zemlje koja je siromašna i sa lošim imidžom, koja ga nikada nije podržavala materijalno, i Rodžer koji iza sebe ima bogatu zemlju sa dobrim imidžom u svetu čije su ga kompanije sponzorisale dok se kao teniser razvijao), jasno je da sportska dostignuća Đokovića imaju veću težinu.
(Nicky boy, 22. novembar 2018 19:33)

Zaista treba da predlozimo da se za GOATa gleda i to ko dolazi iz siromasnije zemlje, pa ciji su roditelji bili siromasniji...

igor

pre 5 godina

Najveci je zbog elegatne igre!Igra bez forsiranja i to je magija!Nole je vise defanzivac a Nadal je jedino dobar na sljaci!Zato njih dvoje ne mogu da budu trenutno najveci!

Hmmm

pre 5 godina

Sabre
Znas kako, ta prica o tome kad se ko pojavio se vrti samo ovde u Srbiji. Rafa se pojavio 2005. osvojio RG i postao 2 teniser sveta. Do tad Federer 1 GS titule. Nije se Rafa pojavio 2011. to cak i nisu njegove najbolje godine, on ih je imao pre toga. Novak je od 2006. 3 na ATP listi. Ko mu je branio da osvaja? Tako da mene zaobidji sa tim bsnalnim komentarima, tenis se igrao pre Novaks i igrace se i posle njega. Rafa je dovoljno dugo u vrhu za one koji prate tenis, za one koji prate od 2011. on se tek tad pojavio. Iskreno, ljudi ne znaju sta su propustili. Ako su za Rafu posle 2011. mogli da pisu kako se dopinguje, sta bi onda izmisljali da su ga videli pre toga? Daj bre, rivalitet Federer- Rafa su proglasili najvecim u istoriji tenisa, pa posle idu svi drugi. O cemu ti pricas? Nije uopste bitan broj odigranih meceva, vec to sto su oni uglavnom igrali samo u finalu, retki su mecevi da su njih dvojica igrali 1/2 finale. Kako je to moguce ako je Federer osvojio dosta toga pre Rafine pojave? Lazi sebe slobodno, ali mene zaobidji.

afrogipsy

pre 5 godina

Nije normalno koliko su svi smorili sa tom pricom ke je najbolji svih vremena. Ne kazem da je to krajnje nebitna stvar, ali da se svakog dana o tome pise i da se svako sa svakim o tome raspravlja nasiroko , to bas nema smisla.

Nikola

pre 5 godina

Ovo deluje izvučeno iz konteksta.
Mesto pametovanja bolje svi da uživamo dok ova tri velikana još uvek igraju.
Ovo tenis neće skoro imati.
Zbog ove trojke na žalost sjajne sportiste drugih sportova nismo imali kada da pogledamo.
Uživajmo još malo

Regland

pre 5 godina

Vi koji komentarisete top tenisere ne razumerte igru, njihive prioritete i svakodnevnu rutinu jer ste i sami u penziji na svim poljima. Uzmite reket, pokusajte da osvojite 1gs, tada ce vam tacno biti jasno kakva je klasa neko sa 1gs (Cilic, Delpo), 14gs (Nole), 17gs (Rafa) i 20gs (Fed). Ne znate sustinu, navijate stomakom.

Hmmm

pre 5 godina

Sabre
Meni se ucinilo da tenis igraju zbog titula, ali izgleda da gresim. Kada je Novak u pitanju igra se zbog H2H i to samo kad on vodi. Kad gubi to je vec druga prica i to se ne vazi. Rafa igra zbog titula, Federer igra zbog titula, samo Novak igra zbog H2H. E sad, ovo je bilo kurtoazija, a kad kaze da je Novak dobar onda to iskreno misli.

Vojislav Ilić

pre 5 godina

"Novakovo tapkanje loptice me je dovodilo do ludila. I sada me izluđuje kada ga gledam. Znam da mu to mnogo znači na planu koncentracije, ali opet", rekao je Boris Beker.


Kad Novak servira, okrećem glavu, uvek tako, a uskoro neću moći da ga gledam. Mislio sam da sa mnom nešto nije u redu, ali sad mi je lakše.

Zizu

pre 5 godina

(Dr. Federer, 22. novembar 2018 20:29)

Znaci head to head posle 30. Federera ne racunamo jer je usao u godine, a Gren Slemove racunamo 4 koje je osvojio? Mnogo si ti bistar. ;) sta ce tek Novak da vam radi spremite se. :)

sreddit

pre 5 godina

Svaka diskusija o NSV (Najvećem Svih Vremena ?) je bespredmetna pre nego što prođe dovoljno vremena, tj. svi koje ćemo da poredimo ne plače reket o klin.

Rafa je ratnik na terenu a radnik van istog i sam se ne bavi svođenjem računa kad za to još nije vreme (videti prvi paragraf).

milutin

pre 5 godina

Kako je Nadal rekao da je Rodžer najbolji, neznam.
Ali, čudno zvuči kad Rafa ima osam pobjeda više od Rodžera u međusobnim susretima.
Ako si bolji, više si pobjeđivao nego gubio. Kako drugačije mjeriti to "bolji", osim ako Rafa nije to rekao jer mu je dosadilo to pitanje bez smisla

Detuš

pre 5 godina

Novakov nivo tenisa niko nije dostigao. Na tom nivou Novak je bez premca. To je izjavio i Toni Nadal. Možemo samo reći, a da budemo pošteni - najbolji teniser svih vremena - su njih trojica.

djomla

pre 5 godina

(Dr. Federer, 22. novembar 2018 20:29)

Pa Federer je stariji 6 godina od Novaka, imao je 12 gren slemova kad je Novak osvojio prvi. Sve je Otane protiv tvog Federera, ostali su samo gren slemovi koje Novam prestize do kraja karijere :D

Dobro Informisan

pre 5 godina

Ruku na srce ne verujem da bi Federer krenuo da proba da poentira, pa onda odustane kao Nole u nedelju kod poslednjeg poena Zvereva. Pravi GOAT (ko god da je) to NIKADA ne bi uradio.

Gančedra

pre 5 godina

Sve ovo oko Federera, Nadala i Đokovića me podseća na onu priču kad je neki tamo kralj imao svog vrača i ovaj mu je navodno rekao da će mu petak u stvari biti crni petak i veoma loš po njega (kralja). I kad je petak najzad došao kralj zove vrača i kaže mu: vraču evo petak je došao a meni ništa loše se nije desilo. A vrač mu kaže: jeste kralju došao, ali nije još prošao. Tako i ovo može se reći ko je najbolji tek kad im se karijere završe. Tada ćemo videti ko je najbolji svih vremena.

N.

pre 5 godina

@Hmmm

Kada već navodiš konkretne podatke bilo bi lepo da ne izmisljaš. Federer do kraja 2005. nije imao 1 GS titulu nego 6. Drugo, Đoković nije 2006 bio 3. na svetu, na kraju te godine je bio 16, tokom godine niže. I on je tada, kao i Rafa 2005 bio tinejdžer dok je Federer bio u najboljim godinama sa 6 GS do Rafe (koji je fizički bio nezreo za druge podloge osim šljake) i čak 10 GS do Novaka, kom je takođe trebalo još dve godine da dođe fizički do potrebnog nivoa. Čak i sam Federer je prvi GS osvojio sa 21 punom godinom pa nije bilo za očekivati da će klinci od 18-19 godina da ga deru u najboljim godinama. Ono što je takođe činjenica je da je, od punog igračkog sazrevanja Nadala i Đokovića, Federer isvojio samo 5 GS od čega 3 u periodu Novakovog pada. Da su kojim slučajem vršnjaci, Federer verovatno ne bi imao više od 10-12 slemova,dok bi ova dvojica imala po 20. No, to je sve mlaćenje prazne slame, samo sam hteo da ispravim tvoje netačne podatke. Činjenica jeste da je Rodžer trenutno najbolji teniser svih vremena i svakako će ostati legenda sporta. Na Novaku i Nadalu je da pokušaju da ga prestignu, a da li će videćemo.
Sportski pozdrav!

Jumko

pre 5 godina

@Jashari A tom teniseru u pokusaju je igrac sa 17 Gs titula rekao da je Rodzer GOAT! Tako da ne vidim razlog omalovazavanja Lopeza, jer njegovo misljenje niko nije ni uzeo za epohalno, nego je Rafino bitno... A ono je veoma bolno za tebe! Ali opusti se, Mate Delic je rekao da je Djokovic GOAT, doduse kada je Rodzer imao "samo" 17 Gs. Mozda je i on promenio misljenje. Hahahaha...

rođo

pre 5 godina

Nole i da osvoji više turnira od Federera nikad ne bi bio najbolji igrač svih vremena, jer nije samo stvar u trofejima već i u načinu igre. Federer igra napadački oku ugodno, puno winnera, puno kombinira, raznovrsno, ali i više neforsiranih grešaka. Nole malo grešaka, malo winnera, većinom jedno te isto i dosadno.

dr. Roddick

pre 5 godina

@damir zivkovic

"Novak je svoje sve osim zadnja dva uzeo protiv velike cetvorke. "

Hahahah, odlucite se, pa rekli ste Murray nikad nije bio deo velike cetvorke, a sada ga stavljate po potrebi.

Uzeo je polovinu svojih GS protiv igraca tipa tsonge, andersona, del potra i murraya...

Feli

pre 5 godina

Novak nije ni svestan kako je dosao do ova poslednja 2 slema, iskoristio je pad u igri i povrede Nadala i Federera 2015-2016, nema on taj kvalitet.. videli smo u Parizu i Londonu sada, jednostavno bio je nadigran, a igrao je svoju igru besomucnog vracanja. Lik nema ni jedan udarac. Videli smo demoliranje u finalu RG, od strane Wawrinke, cak su i suzice potekle, a vodio se kao nikad visi nivo tenisa, za koga? Za svedoke.

Boba

pre 5 godina

Glupo je govoriti ko je najbolji dok oni jos igraju. Iskreno Trenutno Federer jeste najbolji, ali... Nadal zaostaje samo 3 Slema a mladji je 5 god. i realno ima velike sanse da ga prestigne u naredne 2 god. Novak je mladji 6 god. i da ne preteram ali ocekujem da za 3 god. dostigne Federera a mozda cak i prestigne. Tako da o toj debati ko je najbolji treba pricati tek kad sva trojica zavrse karijere,onda se povuce crta i to je to. Do tad uzivajmo...

Realno

pre 5 godina

Ako želimo realno da uporedimo Federera, Nadala i Djokovića, onda ih moramo svesti na isti starosni period a to je u ovom trenutku moguće ako se uporedi šta su učinili do završetka sezone u kojoj su napunili 31 godinu života. Tabela bi po "Ultimate Tennis Statistics" do tada izgledala ovako:
1. Djoković 754 poena
2. Federer 726 poena
3. Nadal 697 poena
Zaista nije velika razlika. Videćemo šta će se dešavati u narednim godinama do završetka njihovih karijera u trci za GOAT #1.

Fljerond Jashari

pre 5 godina

...lepuškasti Felisijano, "levoruki teniser u pokušaju", sreća pa se onaj mali Lopez potrudio da mu obezbedi par trofeja u dubl konkurenciji koji su važni pomena, inače bi bio, "Lopez, koji beše to ?!" Sve dok je čiča Rafa još sposoban da izađe na teren sa reketom, ceo ostatak španske ergele su samo statisti koji na momente bljesnu.

direwolf

pre 5 godina

Po svim statistickim parametrima GOAT je RF, ali da ne zaboravimo da ima negativan bilans sa Rafom i Noletom koji su odmah tu iza... Rafa je najblizi da ga stigne ali i pored svega njemu je sljaka pomogla da postane to sto jeste dok Nole igra odlicno na svim podlogama, bio je i vlasnik svih GS titula u isto vreme sto nije poslo za ruku nikom u open eri. Ako Nole zadrzi ovaj nivo jos nekoliko godina, uz motivaciju koja verujem da raste uz ovakve napise i izjave nama dragih zapadnjaka verujem da moze do GOAT zvanja.

CroFed

pre 5 godina

Ali ali ali... Stanoviti Novak "Nole" Đoković je pred trećom renesansom u karijeri i možda osvoji 3,6,9,12... grand slamova u narednim godinama hehe

milan

pre 5 godina

To ne može jer treba gledati igru na svim podlogama.Samo Novak i Nadal su igrali savrsen tenis na svim podlogama.Fed je Goat za brzu tenis gde nema mnogo igre.

Hmmm

pre 5 godina

N
Kad vec ispravljas onda budi precizan, Federer je do RG 2005. imao 4 GS titule. Posle pobede na RG 2005. Rafa je postao drugi teniser,sve do W 2008. kada je postao prvi teniser. Koliko godina je Rafa imao, to uopste nije vazno, vazno je da je on igrao finala i da su rivalstvo Federer Nadal, proglasili za najvece u tenisu. Posle 2011. Rafa vise nije igrao kao pre. 2012. 2014.2015. 2016. sve te sezone je zavrsio vrlo brzo posle RG, negde je igrao W, pa ispao u prvom, drugom krugu i posle toga isao na pauzu. Od 2011.-2016. mozes na prste jedne ruke dz izbrojis koliko puta su se sreli Federer i Rafa na turu. 2017. sreli su se 5 puta i Federer je bio uspesniji svaki put. Znam da ti se ne svidja sto je Rafa bio uspesan, ali to su cinjenice. Covece, Rafa ima 11 GS titula na RG, a samo 3 nije osvojio, 2009. 2015. 2016. E sad, cesto Zverevu zamerate da od njega nista biti nece, pa ga uporedjujete sa Novakom, kako je on u njegovim godinama bio uspesniji i vec imao 1 GS. U situaciji Federer, Novak je tinejdzer koji nije dovoljno sazreo. U situaciji Zverev, Novak je vec bio afirmisan i uspesan teniser. Pa odlucite se vec jednom, da li jeste bio tinejdzer koji zbog toga nije mogao da se suprostavi Federeru, ili je bio uspesan teniser u odnosu na Zvereva.

What

pre 5 godina

Nadalu bilo mrsko objasnjavati neke proste stvari,klimnuo glavom i iskulirao coveka,a ovaj kralj brze bolje da se pohvali.A sa druge strane dokaz da se Nadal ne opterecuje ovim stvarima,vec da gleda sebe svoju porodicu i svoj zivot.

Stefan

pre 5 godina

Prvo Federer ne moze da bude najbolji,kako mozes da budes najbolji ako to nisi u najacoj eri,vise od pola slemova je osvojio za vreme Safina,najmanje mastersa ima,nema zlato sa ol,nema zlatni slem,ima los h2h,drugo ovi sto govore kako je Nadal sljakas,kad malo bolje pogledate on je jedini igrac sa preko 450 pobeda i na betonu i na sljaci,ima 2W,2US,AO,verujem jos jedan u 2019-toj,drugo isti ti Federer i Djokovic imaju samo po jedan RG sto znaci da je isti taj Nadal kompletniji od njih.veliki pozdrav momci,i iznosite cinjenice.

room 1408

pre 5 godina

Po trofejima veličini istih i statistici DA.Sta nosi budućnosti?Videcemo...Moje licno mišljenje je da Novak sa svojom radnom etikom načinom života,shvatanjem sporta ima svoju realnu šansu da to stigne(mladji je godinama)....

Dr. Federer

pre 5 godina

(Sabre, 22. novembar 2018 19:33)

Federer je imao bolji H2H od Djokovica pre nego sto je usao u 30-e godine. Dakle posle Federerove 30-e godine je ga Djokovic prestigao u medjusobnom okrsaju. Ceo svet zna da je Federer najbolji teniser svih vremena i ceo svet zna da je 99/320/20 merilo za GOATa osim ovih nekoliko Djokovicevih advokata sto zastupaju ovde na komentarima. Jedno je realnost, a drugo su vase zelje.

Sabre

pre 5 godina

Uuu, kakav beksteb Novaku. Morace i on sad da revidira izjavu da si ti NAJLEPSI teniser na svetu, ahahahaha. Ali cuj, Nadal se slozio.. pa taj isti Nadal ga je najvise u karijeri izponizavao, Dzemperko ni sa jednim drugim teniserom nema tako los skor.. gde bas on da to tvrdi, ne ide?!

h

pre 5 godina

Federer je izmislio tenis za dve poslednje generacije tenisera i svima njima je jedini cilj bio da mu se odupru po svaku cenu. Covek je u prevodu merna jedinica za tenis. On cak i sada kada je pred penzijom igra najatraktivniji tenis od svih.

igor

pre 5 godina

Najveci je zbog elegatne igre!Igra bez forsiranja i to je magija!Nole je vise defanzivac a Nadal je jedino dobar na sljaci!Zato njih dvoje ne mogu da budu trenutno najveci!

dale

pre 5 godina

Nadal je uvek ovo izjavljivao, kakva kurtoazija, čovek je rekao ISTINU! Ne mogu da verujem da neko misli da je Djoković najbolji, on nije čak ni 2. čuj držite se h2h kao merilo, pa da nije bežao i od Feda i od Rafe pune dve godine, i to bi izgubio, i ko to još uzima u obzir, uostalom taj skor je poslednjih godina, kada je Fed uveliko prešao duboko u tridesete.
Samo još da dodam da sam veliki Rafin navijač..

Feli

pre 5 godina

Novak nije ni svestan kako je dosao do ova poslednja 2 slema, iskoristio je pad u igri i povrede Nadala i Federera 2015-2016, nema on taj kvalitet.. videli smo u Parizu i Londonu sada, jednostavno bio je nadigran, a igrao je svoju igru besomucnog vracanja. Lik nema ni jedan udarac. Videli smo demoliranje u finalu RG, od strane Wawrinke, cak su i suzice potekle, a vodio se kao nikad visi nivo tenisa, za koga? Za svedoke.

Nicky boy

pre 5 godina

A kao nije ?

Za sada je G.O.A.T. ali to može da se promeni, sve od Novaka zavisi.

Ipak, kada se uzmu u obzir uslovi pod kojima su rezultati postignuti (Novak iz Srbije, zemlje koja je siromašna i sa lošim imidžom, koja ga nikada nije podržavala materijalno, i Rodžer koji iza sebe ima bogatu zemlju sa dobrim imidžom u svetu čije su ga kompanije sponzorisale dok se kao teniser razvijao), jasno je da sportska dostignuća Đokovića imaju veću težinu.

Ivan

pre 5 godina

Federer je najveci ali ne i najbolji, dve razlicite stvari, da je najbolji ne bi dozvolio da ga Djokovic i Nadal pobede ukupno 50 puta a on njih manje, najveci je samo zbog gren slemova ali i to ce se promeniti za par godina.

King Roger

pre 5 godina

I Nadal zna da H2H nije merilo.Jer to od mnogo parametra zavisi.Ko je u kakvoj formi trenutno ,ko je stariji a ko mladji, na kojoj su podlozi najvise igrali, umor zbog brojnih meceva, istrosenost itd.Samo se gleda maksimum necije igre kad je bio najbolji.I naravno rekordi dolaze sami po sebi.Ne moze teniser uvek da je u formi.Kad se sve to uzme u obzir dolazi se do zakljucka da kralj Federer najbolji.Samo napred.Udri jace.

damir zivkovic

pre 5 godina

Za mene je jelika razlika izmedju najboljeg i najuspešnijeg igraca. Kada pricamo onaj boljem onda je to definitivno Novak. Ima najbolji H2H
Ali kad se gledaju uspehi onda je to Federer.

Nemojte da zaboravite da je Federer dosta svojih GS uzimao bar 14 protiv dosta losije plasiranih igraca.

Novak je svoje sve osim zadnja dva uzeo protiv velike cetvorke. Federer nije nijednom uspeo da dobije novaka u GS finalu i to su cinjenice.

Novak definitivno najbolji igrac ali Federer najuspešni

milutin

pre 5 godina

Kako je Nadal rekao da je Rodžer najbolji, neznam.
Ali, čudno zvuči kad Rafa ima osam pobjeda više od Rodžera u međusobnim susretima.
Ako si bolji, više si pobjeđivao nego gubio. Kako drugačije mjeriti to "bolji", osim ako Rafa nije to rekao jer mu je dosadilo to pitanje bez smisla

Dr. Federer

pre 5 godina

A kao nije ?

Za sada je G.O.A.T. ali to može da se promeni, sve od Novaka zavisi.

Ipak, kada se uzmu u obzir uslovi pod kojima su rezultati postignuti (Novak iz Srbije, zemlje koja je siromašna i sa lošim imidžom, koja ga nikada nije podržavala materijalno, i Rodžer koji iza sebe ima bogatu zemlju sa dobrim imidžom u svetu čije su ga kompanije sponzorisale dok se kao teniser razvijao), jasno je da sportska dostignuća Đokovića imaju veću težinu.
(Nicky boy, 22. novembar 2018 19:33)

Zaista treba da predlozimo da se za GOATa gleda i to ko dolazi iz siromasnije zemlje, pa ciji su roditelji bili siromasniji...

dr. Roddick

pre 5 godina

@damir zivkovic

"Novak je svoje sve osim zadnja dva uzeo protiv velike cetvorke. "

Hahahah, odlucite se, pa rekli ste Murray nikad nije bio deo velike cetvorke, a sada ga stavljate po potrebi.

Uzeo je polovinu svojih GS protiv igraca tipa tsonge, andersona, del potra i murraya...

racionalno

pre 5 godina

Možda je TRENUTNO po nekim brojkama (ako se ne uzme u obzir s kim je igrao tokom cele karijere), ali još nije kraj njihovih karijera, sumira se NA KRAJU.

Nadal pohvalom drugoga stvara podlogu za sebe, pošto jeste bolji od pomenutog bar u nekim stvarima, a videćemo do kraja karijera da li u još nekim.

Međutim, Nole je (već) bolji takođe u nekom stvarima od oboje. Videćemo na kraju ko šta ima. Nebitno šta misli Nadal, Nadalov strika, Mats, Šaja i Paja.

Svi su oni tu negde, sjajni, guraju jedni druge da budu bolji. Drago mi je što živim u vreme njihovog rivalstva.

Fljerond Jashari

pre 5 godina

...lepuškasti Felisijano, "levoruki teniser u pokušaju", sreća pa se onaj mali Lopez potrudio da mu obezbedi par trofeja u dubl konkurenciji koji su važni pomena, inače bi bio, "Lopez, koji beše to ?!" Sve dok je čiča Rafa još sposoban da izađe na teren sa reketom, ceo ostatak španske ergele su samo statisti koji na momente bljesnu.

Sabre

pre 5 godina

Sabre
Meni se ucinilo da tenis igraju zbog titula, ali izgleda da gresim. Kada je Novak u pitanju igra se zbog H2H i to samo kad on vodi. Kad gubi to je vec druga prica i to se ne vazi. Rafa igra zbog titula, Federer igra zbog titula, samo Novak igra zbog H2H. E sad, ovo je bilo kurtoazija, a kad kaze da je Novak dobar onda to iskreno misli.
(Hmmm, 22. novembar 2018 19:10)

A meni se cini da ti moras sa malo vise razumevanja da citas. I kakva kurtoazija inace, covek pre svega valjda misli da je ON najbolji, ako cemo pravo, ili makar ima tu ambiciju, inace cemu onoliko mukotrpnog treniranja? Poenta price je da kada Fekiju oduzmes Grend Slemove i masters titule koje je osvojio PRE nego sto se taj isti Nadal pojavio stvari ne izgledaju tako spektakularno zar ne? A kad jos i Novaka dodas u pricu...

Mozda se ne gleda za "GOAT" -samo- H2H, mozda ne treba uopste ni da se gleda preterano, ali NE MOZE najveci svih vremena biti lik koji ima negativan skor sa oba svoja velika rivala, a od njih titula ima vise taman na konto onoga sto je osvojio pre nego sto su se pojavili. Ja prvi gotivim Federera dosta od kako je odrastao i smirio se sa ponasanjem (place i dalje tu i tamo, ali boze moj, makar ne daje vise glupe izjave) a svakako covek bez dileme igra najlepsi tenis svih vremena, takodje. Ali da li je to sve dovoljno da bude nedvosmisleno GOAT? Ne bih rekao.

uiplavi

pre 5 godina

Nadal je najveci teniser svih vremena trenutno. 17GS, 33 mastersa, olimpijsko zlato i 5 Davis Cupova. Ne znam zbog cega se samo GS gledaju kao merilo. Turnir kao i svaki masters-igraju najbolji, jedino se igra set manje

Vojislav Ilić

pre 5 godina

"Novakovo tapkanje loptice me je dovodilo do ludila. I sada me izluđuje kada ga gledam. Znam da mu to mnogo znači na planu koncentracije, ali opet", rekao je Boris Beker.


Kad Novak servira, okrećem glavu, uvek tako, a uskoro neću moći da ga gledam. Mislio sam da sa mnom nešto nije u redu, ali sad mi je lakše.

Dobro Informisan

pre 5 godina

Ruku na srce ne verujem da bi Federer krenuo da proba da poentira, pa onda odustane kao Nole u nedelju kod poslednjeg poena Zvereva. Pravi GOAT (ko god da je) to NIKADA ne bi uradio.

Rokatanski

pre 5 godina

Objektivno, Federer je zaista najbolji teniser savremene teniske ere i tu nema dileme. Fascinantna je lakoća sa kojom je on igrao neku vrstu "salonskog tenisa" bez velikog umaranja, sa perfektnom tehnikom i besprekornim udarcima. Pogledajte samo koliko se Nadal i Đoković muče oko servisa, po 20 do 25 sekundi im treba, a Federer odservira za 5 do 6 sekundi. Kada bi gledali najbolje izdanje sve trojice onda je najbolji Đoković, maksimalno pripremljen je ipak nešto bolji. S tim što je najbolji Đoković igrao samo dve ili tri sezone, a najbolji Federer bar 10 sezona. Ipak, ako bude igrao još tri do četiri sezone u punoj formi Đoković će prestići Federera. Pozdrav!

Detuš

pre 5 godina

Novakov nivo tenisa niko nije dostigao. Na tom nivou Novak je bez premca. To je izjavio i Toni Nadal. Možemo samo reći, a da budemo pošteni - najbolji teniser svih vremena - su njih trojica.

Dobros-AV

pre 5 godina

Posle poraza od Zvereva, Djokovic ne moze biti najveci. To se jednostavno najvecem ne desava
(Maca, 22. novembar 2018 21:43)

Maco, sreco, a koga je Zverev pobedio dan pre toga, u polufinalu? Nije bilo bas tako davno. Samo dan pre finala sa Noletom. Ne znas? Ja znam. Sedi. Jedan k'o vrata!!!

Jumko

pre 5 godina

@Jashari A tom teniseru u pokusaju je igrac sa 17 Gs titula rekao da je Rodzer GOAT! Tako da ne vidim razlog omalovazavanja Lopeza, jer njegovo misljenje niko nije ni uzeo za epohalno, nego je Rafino bitno... A ono je veoma bolno za tebe! Ali opusti se, Mate Delic je rekao da je Djokovic GOAT, doduse kada je Rodzer imao "samo" 17 Gs. Mozda je i on promenio misljenje. Hahahaha...

sempervivum

pre 5 godina

Од 5 најуспешнијих тенисера свих времена, тројица још увек играју.
Федерер јесте у вођству, али
меч још увек траје, сачекајмо још коју годину...
Што се тиче Федерерове елеганције, ја највише волим да га гледам кад сервира против Новака или Надала. Сервира снажно, а онда трк на мрежу! Лоптица му истог момента прозуји поред ногу, а он је само испрати погледом и намести косицу иза увета.
Елегантно...

Hmmm

pre 5 godina

Sabre
Znas kako, ta prica o tome kad se ko pojavio se vrti samo ovde u Srbiji. Rafa se pojavio 2005. osvojio RG i postao 2 teniser sveta. Do tad Federer 1 GS titule. Nije se Rafa pojavio 2011. to cak i nisu njegove najbolje godine, on ih je imao pre toga. Novak je od 2006. 3 na ATP listi. Ko mu je branio da osvaja? Tako da mene zaobidji sa tim bsnalnim komentarima, tenis se igrao pre Novaks i igrace se i posle njega. Rafa je dovoljno dugo u vrhu za one koji prate tenis, za one koji prate od 2011. on se tek tad pojavio. Iskreno, ljudi ne znaju sta su propustili. Ako su za Rafu posle 2011. mogli da pisu kako se dopinguje, sta bi onda izmisljali da su ga videli pre toga? Daj bre, rivalitet Federer- Rafa su proglasili najvecim u istoriji tenisa, pa posle idu svi drugi. O cemu ti pricas? Nije uopste bitan broj odigranih meceva, vec to sto su oni uglavnom igrali samo u finalu, retki su mecevi da su njih dvojica igrali 1/2 finale. Kako je to moguce ako je Federer osvojio dosta toga pre Rafine pojave? Lazi sebe slobodno, ali mene zaobidji.

Hmmm

pre 5 godina

Sabre
Meni se ucinilo da tenis igraju zbog titula, ali izgleda da gresim. Kada je Novak u pitanju igra se zbog H2H i to samo kad on vodi. Kad gubi to je vec druga prica i to se ne vazi. Rafa igra zbog titula, Federer igra zbog titula, samo Novak igra zbog H2H. E sad, ovo je bilo kurtoazija, a kad kaze da je Novak dobar onda to iskreno misli.

CroFed

pre 5 godina

Ali ali ali... Stanoviti Novak "Nole" Đoković je pred trećom renesansom u karijeri i možda osvoji 3,6,9,12... grand slamova u narednim godinama hehe

djomla

pre 5 godina

(Dr. Federer, 22. novembar 2018 20:29)

Pa Federer je stariji 6 godina od Novaka, imao je 12 gren slemova kad je Novak osvojio prvi. Sve je Otane protiv tvog Federera, ostali su samo gren slemovi koje Novam prestize do kraja karijere :D

lignjoslav

pre 5 godina

otkrio toplu vodu...20 gs titula. sve ostalo je manje vazno, mastersi, zavrsni mastersi.... Znaju to svi teniseri. Videli ste Noleta u Parizu i Londonu. Da li mislite da bi onako odigrao u finalu GS.
Tako da računica je jasna. još 7 GS titula (jer Rođa teško da će više osvajati) i onda će biti Nole nabolji teniser na svetu svih vremena, a za Federera će pisati u fazonu "igrao najlepši tenis svih vremena" . Samo da nam ostane zdrav naš Nole, mislim da bi to mogao uraditi.
Znamo svi da je Nole imao teze protivnike ovo/ono, ali to niko ne pamti, pamte se samo GS titule

Zizu

pre 5 godina

(Dr. Federer, 22. novembar 2018 20:29)

Znaci head to head posle 30. Federera ne racunamo jer je usao u godine, a Gren Slemove racunamo 4 koje je osvojio? Mnogo si ti bistar. ;) sta ce tek Novak da vam radi spremite se. :)

Sabre

pre 5 godina

Pod jedan, pričamo o svim titulama ne samo gs, pod dva posle 30? Koji je to argument čoveče? Pa lik je u 37oj bez upravo rafe I novaka osvojio poslednji gs, toliko o konkurenciji pre njih dvojice u prajmu. A taj isti Djokovic je godinama na startu tog rivalstva imao mnogo ozbiljnije zdravstvene probleme nego što rodji prave godine, ako ćemo o tome. Za kraj, ja ne smatram da je Nole GOAT, niti Nadal, samo nije ni Fedja. Kad se sva trojica povuku, pravicemo paralelu, do tada se opusti malo, zdravo je.

rođo

pre 5 godina

Nole i da osvoji više turnira od Federera nikad ne bi bio najbolji igrač svih vremena, jer nije samo stvar u trofejima već i u načinu igre. Federer igra napadački oku ugodno, puno winnera, puno kombinira, raznovrsno, ali i više neforsiranih grešaka. Nole malo grešaka, malo winnera, većinom jedno te isto i dosadno.

Goran

pre 5 godina

Posle poraza od Zvereva, Djokovic ne moze biti najveci. To se jednostavno najvecem ne desava
(Maca, 22. novembar 2018 21:43)

Federeru i Nadalu se stalno dešava da gube pa ipak oni imaju pravo da neki za njih kažu da su najveći? Kakva logika! Smešno.

Realno

pre 5 godina

Ako želimo realno da uporedimo Federera, Nadala i Djokovića, onda ih moramo svesti na isti starosni period a to je u ovom trenutku moguće ako se uporedi šta su učinili do završetka sezone u kojoj su napunili 31 godinu života. Tabela bi po "Ultimate Tennis Statistics" do tada izgledala ovako:
1. Djoković 754 poena
2. Federer 726 poena
3. Nadal 697 poena
Zaista nije velika razlika. Videćemo šta će se dešavati u narednim godinama do završetka njihovih karijera u trci za GOAT #1.

JPR24

pre 5 godina

Da se ne lazemo Federerov stil igre je sve ono sto tenis cini tenisom. Djokovic je vrhunski igrac ali nije ta klasa.
(Referendum, 22. novembar 2018 21:08)
Po tome, klasa je bio Sampras !

milan

pre 5 godina

To ne može jer treba gledati igru na svim podlogama.Samo Novak i Nadal su igrali savrsen tenis na svim podlogama.Fed je Goat za brzu tenis gde nema mnogo igre.

Regland

pre 5 godina

Vi koji komentarisete top tenisere ne razumerte igru, njihive prioritete i svakodnevnu rutinu jer ste i sami u penziji na svim poljima. Uzmite reket, pokusajte da osvojite 1gs, tada ce vam tacno biti jasno kakva je klasa neko sa 1gs (Cilic, Delpo), 14gs (Nole), 17gs (Rafa) i 20gs (Fed). Ne znate sustinu, navijate stomakom.

direwolf

pre 5 godina

Po svim statistickim parametrima GOAT je RF, ali da ne zaboravimo da ima negativan bilans sa Rafom i Noletom koji su odmah tu iza... Rafa je najblizi da ga stigne ali i pored svega njemu je sljaka pomogla da postane to sto jeste dok Nole igra odlicno na svim podlogama, bio je i vlasnik svih GS titula u isto vreme sto nije poslo za ruku nikom u open eri. Ako Nole zadrzi ovaj nivo jos nekoliko godina, uz motivaciju koja verujem da raste uz ovakve napise i izjave nama dragih zapadnjaka verujem da moze do GOAT zvanja.

Nikola

pre 5 godina

Ovo deluje izvučeno iz konteksta.
Mesto pametovanja bolje svi da uživamo dok ova tri velikana još uvek igraju.
Ovo tenis neće skoro imati.
Zbog ove trojke na žalost sjajne sportiste drugih sportova nismo imali kada da pogledamo.
Uživajmo još malo

Hmmm

pre 5 godina

N
Kad vec ispravljas onda budi precizan, Federer je do RG 2005. imao 4 GS titule. Posle pobede na RG 2005. Rafa je postao drugi teniser,sve do W 2008. kada je postao prvi teniser. Koliko godina je Rafa imao, to uopste nije vazno, vazno je da je on igrao finala i da su rivalstvo Federer Nadal, proglasili za najvece u tenisu. Posle 2011. Rafa vise nije igrao kao pre. 2012. 2014.2015. 2016. sve te sezone je zavrsio vrlo brzo posle RG, negde je igrao W, pa ispao u prvom, drugom krugu i posle toga isao na pauzu. Od 2011.-2016. mozes na prste jedne ruke dz izbrojis koliko puta su se sreli Federer i Rafa na turu. 2017. sreli su se 5 puta i Federer je bio uspesniji svaki put. Znam da ti se ne svidja sto je Rafa bio uspesan, ali to su cinjenice. Covece, Rafa ima 11 GS titula na RG, a samo 3 nije osvojio, 2009. 2015. 2016. E sad, cesto Zverevu zamerate da od njega nista biti nece, pa ga uporedjujete sa Novakom, kako je on u njegovim godinama bio uspesniji i vec imao 1 GS. U situaciji Federer, Novak je tinejdzer koji nije dovoljno sazreo. U situaciji Zverev, Novak je vec bio afirmisan i uspesan teniser. Pa odlucite se vec jednom, da li jeste bio tinejdzer koji zbog toga nije mogao da se suprostavi Federeru, ili je bio uspesan teniser u odnosu na Zvereva.

sreddit

pre 5 godina

Svaka diskusija o NSV (Najvećem Svih Vremena ?) je bespredmetna pre nego što prođe dovoljno vremena, tj. svi koje ćemo da poredimo ne plače reket o klin.

Rafa je ratnik na terenu a radnik van istog i sam se ne bavi svođenjem računa kad za to još nije vreme (videti prvi paragraf).

N.

pre 5 godina

@Hmmm

Kada već navodiš konkretne podatke bilo bi lepo da ne izmisljaš. Federer do kraja 2005. nije imao 1 GS titulu nego 6. Drugo, Đoković nije 2006 bio 3. na svetu, na kraju te godine je bio 16, tokom godine niže. I on je tada, kao i Rafa 2005 bio tinejdžer dok je Federer bio u najboljim godinama sa 6 GS do Rafe (koji je fizički bio nezreo za druge podloge osim šljake) i čak 10 GS do Novaka, kom je takođe trebalo još dve godine da dođe fizički do potrebnog nivoa. Čak i sam Federer je prvi GS osvojio sa 21 punom godinom pa nije bilo za očekivati da će klinci od 18-19 godina da ga deru u najboljim godinama. Ono što je takođe činjenica je da je, od punog igračkog sazrevanja Nadala i Đokovića, Federer isvojio samo 5 GS od čega 3 u periodu Novakovog pada. Da su kojim slučajem vršnjaci, Federer verovatno ne bi imao više od 10-12 slemova,dok bi ova dvojica imala po 20. No, to je sve mlaćenje prazne slame, samo sam hteo da ispravim tvoje netačne podatke. Činjenica jeste da je Rodžer trenutno najbolji teniser svih vremena i svakako će ostati legenda sporta. Na Novaku i Nadalu je da pokušaju da ga prestignu, a da li će videćemo.
Sportski pozdrav!

Gančedra

pre 5 godina

Sve ovo oko Federera, Nadala i Đokovića me podseća na onu priču kad je neki tamo kralj imao svog vrača i ovaj mu je navodno rekao da će mu petak u stvari biti crni petak i veoma loš po njega (kralja). I kad je petak najzad došao kralj zove vrača i kaže mu: vraču evo petak je došao a meni ništa loše se nije desilo. A vrač mu kaže: jeste kralju došao, ali nije još prošao. Tako i ovo može se reći ko je najbolji tek kad im se karijere završe. Tada ćemo videti ko je najbolji svih vremena.

Boba

pre 5 godina

Glupo je govoriti ko je najbolji dok oni jos igraju. Iskreno Trenutno Federer jeste najbolji, ali... Nadal zaostaje samo 3 Slema a mladji je 5 god. i realno ima velike sanse da ga prestigne u naredne 2 god. Novak je mladji 6 god. i da ne preteram ali ocekujem da za 3 god. dostigne Federera a mozda cak i prestigne. Tako da o toj debati ko je najbolji treba pricati tek kad sva trojica zavrse karijere,onda se povuce crta i to je to. Do tad uzivajmo...

afrogipsy

pre 5 godina

Nije normalno koliko su svi smorili sa tom pricom ke je najbolji svih vremena. Ne kazem da je to krajnje nebitna stvar, ali da se svakog dana o tome pise i da se svako sa svakim o tome raspravlja nasiroko , to bas nema smisla.

Stefan

pre 5 godina

Prvo Federer ne moze da bude najbolji,kako mozes da budes najbolji ako to nisi u najacoj eri,vise od pola slemova je osvojio za vreme Safina,najmanje mastersa ima,nema zlato sa ol,nema zlatni slem,ima los h2h,drugo ovi sto govore kako je Nadal sljakas,kad malo bolje pogledate on je jedini igrac sa preko 450 pobeda i na betonu i na sljaci,ima 2W,2US,AO,verujem jos jedan u 2019-toj,drugo isti ti Federer i Djokovic imaju samo po jedan RG sto znaci da je isti taj Nadal kompletniji od njih.veliki pozdrav momci,i iznosite cinjenice.

What

pre 5 godina

Nadalu bilo mrsko objasnjavati neke proste stvari,klimnuo glavom i iskulirao coveka,a ovaj kralj brze bolje da se pohvali.A sa druge strane dokaz da se Nadal ne opterecuje ovim stvarima,vec da gleda sebe svoju porodicu i svoj zivot.