Tenis 55

Ponedeljak, 19.11.2018.

09:00

"Novaka očekuje monstruozna 2019. – sve je moguće"

Bivši američki teniser Bred Gilbert predviđa da će srpski teniser Novak Đoković imati veoma uspešnu 2019. godinu.

"Novaka oèekuje monstruozna 2019. – sve je moguæe" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

krsta

pre 5 godina

Neko je ovde kanda zaboravio kako je Zverev pre samo neki dan počistio i urnisao Noloa Nedodirljivog. Vi bi da se to zaboravi, a? E, to ce biti pravilo u 2019.

zelena trava

pre 5 godina

Svasta je moguce u 2019. Lakse se je Novak vratio na prvo mesto ove godine, nego sto su mladji igraci stizali do zavrsnice GS. Odnosno, nisu ni stigli, dok se "matorac" od 31 godine popeo dvadesetak mesta.
Kvalitet i iskustvo ipak pobedjuju na duze staze, zato je velika trojka tu gde jeste i zato dajem vece sanse za dobru godinu Murray-u i Vavrinki, ako se vrati u formu, nego mnogim klincima. Jednostavno imaju igru. Zverev moze biti izuzetak, a Thiem treba jednog Lendla u ekipi. Upravo Becker bi mogao da mu pomogne.

tu i ovde

pre 5 godina

Sve je moguce, naravno i u plus i u minus, znaci moze da (po)kida i prsne u finalima, a ova dva poraza mu nisu prvi put, da ne kazem da se pretplatio. Fanovi koji udaraju minuse, nadam se da ce se jednom bar sloziti, da mu je ovo poslednji voz za slemove, znaci mora da uzme (u stvari ne mora, mora samo da se umre) AO ako misli nesto da cini u tom smeru. Da se ne poTsecamo koliko je "propustio" do sada tj. koliko je nagaznih imao, barem da je pola preskocio.
Vidim i korektne komentare, naravno neki su puni minusa, neki ce ih tek sustici sa minusima, Srbadija je cudo.
Tek danas izvalim da pacijenti jumko i ostali federeri jedni druge podrzavaju u komentarima. Eto resenja, pustite ih ljudi neka titraju ... medjusobno, a mi da ih preskocimo u repliciranju.

Ratko Jevtovic

pre 5 godina

"Sve je moguce" moze da se protumaci i u pozitivnom i negativnom smislu. Bez obzira na sjanu formu godine mu nisu najveci saradnik i pogresno bi bilo misliti da niko od mladjih igraca ne bi mogao da mu parira u tri dobijena seta. KoliKo god je bio umoran ili kalkulisao (kako neki misle, ja ne mislim) u Parizu i Londonu zavrsavao je drugi i euforija gde se Novak vidi unapred prvi je neosnovana. Nadajmo se da ga nece zahvatiti sindrom "drugog" koji je uz Borisovu saradnju uspesno pretvorio u sindrom "prvog". Bilo bi sjajno da eventualnom pobedom otvori put za sjajnu seriju. Sve drugo bilo bi mnogo teze ali nadamo se da ce NO1E otvoriti 2019 sa novim slemom! Srca svih odanih navijaca su uz njega!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Labud

pre 5 godina

Što se mene tiče, sledeće sezone da osvoji Australian Open i Roland Garos, Indijan Vels i Majami a u drugoj polovini sezone da odbrani Vimbldon i US Open, Šangaj i Sinsinati i to je to. Nadam se da nisam preterao, mislim da sam bio skroman. Samo udri Nole jako, dve sezone tako.
(Zdenko, 20. novembar 2018 18:15)

Tu svakako treba dodati, open kalemegdan i masters Mala Moštanica !!

Nata

pre 5 godina

Misilm da nema potrebe da se brinemo za Novaka. Cini mi se da se ovde zaboravlja da je Novak otresao Zvereva dva puta za redom pred ovo finale ali iz nekog razloga se vise fokusiramo na poslednji mec eto zato sto je poslednji u godini. Isto tako sa Hacanovom, jeste izgubio protiv njega u Parizu ali zato ga je Novak sravnio na Vimbldonu u 3. Sta god je ono bilo u Londonu jednostavno nije bio onaj Novak. Kad nema nerviranja, gledanja ka boksu, psovanja pa cak i lomljenja tog reketa pogotovo kad se gubi onako tacno se zna da se nije pojavio na terenu. Zasto? Ne znam.

Sigurna sam da kad vreme dodje u Decembru lepo ce sesti sa svojim timom i analzirati meceve protiv novih klinaca i naci resenje. Nisu oni bez mana. Takodje ne zaboravimo da je Craig O'Shannessy u njegovom timu. Covek je izvanredan analiticar i veliki je deo te slagalice. Tako da nema potrebe da se brinemo. S druge strane gubice neke meceve jer Boze moj desi se, ali ce najverovatnije nauciti nesto iz tih poraza. Mislim da ce mu novi igraci dati vise motivacije. Sve do tog RG u 2016oj nonstop je igrao sa istim protivnicima i nije vise bilo izazova za njega. Zverev, Hacanov, Cicipas, Kirijos i drugi su novi izazovi za njega i samo ce ga obilkovati vise kao igraca i verujem na bolje. Koliko god ludo zvucalo, ovi porazi su dobri za Novaka.

max

pre 5 godina

Zve zavisi od njegove motivacije. Videli smo u finalu zavrsnog turnira da nije bio motivisan da zagrize do bola. Nije bilo sparte, vriska, stegnute pesnice... Mada sam ja misljenja da je igrao na 90% pa kad ga nadigrao nije hteo da digne nivo do bola da ga stigne. U sustini svaka cast i njemu i onoj trojici na daljoj motivaciji. Sve osvojis i zaradis brdo para i onda nastavis da prosipas litre znoja i da se kidas do bola, cemu kad mozes da dignes sve cetiri uvis na jahti.

cale

pre 5 godina

Mozda ga neko dobije kad se igra u dva dobijena seta ali u 3 vrlo tesko moja prognoza je 3 gs ove 2019
Komsije se nece sloziti samnom ali zivi bili pa videli.

Zdenko

pre 5 godina

Što se mene tiče, sledeće sezone da osvoji Australian Open i Roland Garos, Indijan Vels i Majami a u drugoj polovini sezone da odbrani Vimbldon i US Open, Šangaj i Sinsinati i to je to. Nadam se da nisam preterao, mislim da sam bio skroman. Samo udri Nole jako, dve sezone tako.

simens

pre 5 godina

Mislim da će Novak u budućnosti više taktizirati. Maksimalno će se spremati za GS, a što se tiče mastersa, šta uradi , uradi. Poenta je osvojiti što više GS i što duže ostati na mestu br.1. Uostalom, on je tako nešto i sam izjavio pre turnira u Šangaju.

Peks

pre 5 godina

Ma odlično je ovo sa pumpanjem nove generacije. Skida se pritisak sa Novaka a nabija se mlađim.
Još jedan teret za njih da se izbore sa tim. Ja ništa novo, posebno i spektakularno ne vidim u tenisu Zvereva i ostalih mladih nada. A činjenica je da nisu konstantni u formi, što je najvažnije za velike rezultate u tenisu. U prilog im ide to da kako vreme prolazi biće neizbežno sve iskusniji i sigurniji, dok će velika trojka biti sve starija, umornija i sporija. Ali to će se tek za 3,4 god jasnije pokazati, jer sa ovim treninzima, masiranjem, ishranom, i svim ostalim pomagalima u današnjem tenisu, vrhunski tenis može da se igra i do 40-te; sve zavisi od toga koliko ko želi i ima strasti i ambicije da se takmiči i dalje.

Bodibond

pre 5 godina

Niste ni vi cvećke. Omalovažavate Kralja Federera, zovete ga pogrnim imenima i radujete se kada izgubi.
(O.T.A.N., 20. novembar 2018 17:01)

Tacno tako, kad procitam da ga zovu dzemperko sokiram se.

company

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - NAJBOLJA SEZONA U KARIJERI!
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

Nekako je logicnije, s' obzirom da mu je 2015, bila vrhunac karijere, da sada bude mirror tj:

2019 - silazak sa trona
2023 - izlazak iz top 10
2027 - penzija

Videcemo.

milos

pre 5 godina

videćemo biće jako uzbudljivo, očekuje se povratak mareja, nadala , treba da se dokazu klinci kao što su tim i kacanov pa bogami zverev ako se mentalno spremi za 5 setova biće svašta.

djenka

pre 5 godina

Sve zavisi od kondicione pripreme,vraca se MAREJ,VAVRINKA,DELPO,TU JE RAFA FEDEKS Plus svi ovi klinci od pripreme i rasporeda zavisice sve neka preskace manje turnire i po neki masters nek se ide samo na GS KAO PRVI CILJ.

Djido

pre 5 godina

Sve je to moguce, al bas da ce sledece godine osvojiti sve masterse i doci do 45, to nama sanse. (Filip, 20. novembar 2018 15:21)

S kim se svađaš, čoveče!? Pa niko to i ne tvrdi moj Filipe. To je i matematički nemoguće. Proveri kolikko mastersa Novak ima i koliko ih se igra godišnje, pa saberi.

stef77

pre 5 godina

Novak vodi glavnu rijec i dalje, bez sumnje Dominacija se nastavlja u Jos jacem,boljem i brzem ritmu.
Na stranu sve to, cudan je sport i zivot ponekad. Nikad ne znas sta donosi dan a sta noc. Sjetite se 2016 Novakova dominacija se uveliko nastavljala, Federeru se nazirao kraj. Operacija, cuda 6 mjeseci pauze niko nije vjerovao da moze da se vrati. 2017 povratak Federera 2GS AO,IW,Miami,Halle,Wimbl,Shangai nekoliko finala..Novak je tonuo od tog meca na W s Kverijom potom i ta 2018 Cinilo se da Federer nastavlja u istom ritmu osvojisi AO 2g zaredom,povratak na 1 mjesto. Novak iRG tracak nade je tu nekoliko sjajnih meceva nam je dalo zapravo da se nadamo. Wimbledon i odakle je sve krenulo Dominacija Djokovica i nadmoc koja se vidjela u svakom narednom mecu. Titule na W,Cinci'uUSO,Shangaju Finale Pariza Londona povratak na 1 mjesto. Dakle moje neko realno misljenje da Novak moze osvojiti 7GS titula. Federer mozda jednu ali opet podvlacim dosta se pita Novak i ostali uz malo i srece. Nadal 3,4 GS on tempura formu za sezonu ns sljaci. Uglavnom ostaje da vidimo.. Zivjeli i Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Tweak

pre 5 godina

(Realno, 20. novembar 2018 14:29)

Broj nosilaca ostaje isti, dakle 32, odustalo se od promena jesenas.

http://www.espn.com/tennis/story/_/id/24664521/grand-slam-events-continue-seeding-32-players

Nebojša

pre 5 godina

Sve je teze Novaku, Nadalu, Federeru da stignu do grend slema...ne bi me iznenadilo da sva trojica iduce godine ukupno uzmu jedan grendslem! Mnogo je klinaca koji ce ih lako izbacivati...od Zvereva,Chunga, Cicipasa, Medvedeva, Tiafoa, Kachanova...
(Kavric, 20. novembar 2018 15:13)

Ove godine je trojka uzela sva četiri grenslema ovi nabrojani nisu svi ukupno imali ni jedno polufinale nemoj da se sramotiš ovakvim prognozama a ukoliko i Marej, Wavrinka i Delpotro budu zdravi i spremni potpisujem da ovi novaci neće ništa uraditi ni naradne sezone.

Kavric

pre 5 godina

Sve je teze Novaku, Nadalu, Federeru da stignu do grend slema...ne bi me iznenadilo da sva trojica iduce godine ukupno uzmu jedan grendslem! Mnogo je klinaca koji ce ih lako izbacivati...od Zvereva,Chunga, Cicipasa, Medvedeva, Tiafoa, Kachanova...

Legionar

pre 5 godina

"...elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 20. novembar 2018 13:48)"
Sačuvao sam tvoj komentar, navrati sledeće godine u isto vreme, molim te!

Realno

pre 5 godina

Ne smemo da zaboravimo da ce od 2019 godine biti opet teze osvojiti gren slem, samo prvih 16 su povlasceni (pre 32), jer akcija da se osiguraju 20 Rodzerovih gren slema (ili onda kada je imao 17) krece u drugu fazu (prva faza je bila, kada je Federer ispunio ona 3 kriterijuma (1. najmanje 31 godinu starosti, najmanje 600 pobeda i najmanje 12 godina ATP profesionalac da moze da preskace turnire i bira koje ce samo igrati (bez kazni)).
Recimo Nole vec u prvom kolu u Australiji moze izvuci Medvedva, Cicipasa, Dimitrova, Raonica, Gofena, Sapovalova, Cunga, itd. a sve mi nesto kaze da ce bas tako i biti ili mozda ima srece pa izvuce 36. na ranglisti recimo Kirgiosa?!

Retko si glup a ne pametan

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - najbolja sezona u karijeri
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

zaboravio si 2016 - kako se to ponasas ljubavi?

elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 20. novembar 2018 13:48)
Covek je naveo intervale od svake 4 godine, 2016. ne veze s onim sto je covek napisao.

Branko

pre 5 godina

Navijam da pobedjuje u finalu momke 10god mladje i skoro za glavu visocije koji serviraju preko 220km na sat, tada ce preteci Nadala i Federera u gs titulama i ostalim rekordima postati broj 1 svih vremena i za sva vremena...

Dr. Federer

pre 5 godina

Pocinjem da verujem, kao i mnogi glasaci ovde koliko vidim, da je Djokovic namerno izgubio ova poslednja 2 mastersa! A o tome sta mislim o ljudima koji namestaju meceve, necu ovaj put...
(Jumko, 20. novembar 2018 13:18)

Mozda je resio da placa porez svojoj zemlji pa je odlucio da izgubi ova dva mastersa da mu bude manji porez.

Jumko

pre 5 godina

Znaci, sudeci prema komentarima, sprema se velika namestaljka protiv Djokovica! A takva klima provejava samo zbog ovih batina od Zvereva... Hahahahaha, haos!

Guduric za tri iiiii...

pre 5 godina

Svaki dan trenira krvavo, svaki dan....
25 godina....
ne odustaje...
odrice se svega....
bukvalno svega....
i samo trenira trenira napreduje
i onda uzme reket i SAM IZADJE NA TEREN...
SAM...
I pobedjuje sve redom..
NAJVECI SI NOVACE !!!!

mr

pre 5 godina

Svakako će gledati da osvoji što više slemova uz drugi cilj da spreči Nadala i Federera da učine to isto. Usput će darivati po neki masters mladim nadama, da ne ogadi mladima tenis pre vremena. Predvidjam barem dva do tri slema, pod uslovom da ga povrede mimoidju.

Jumko

pre 5 godina

Pocinjem da verujem, kao i mnogi glasaci ovde koliko vidim, da je Djokovic namerno izgubio ova poslednja 2 mastersa! A o tome sta mislim o ljudima koji namestaju meceve, necu ovaj put...

Djido

pre 5 godina

Ne znam kakva godina očekuje Novaka, monstruozna ili ne, ali znam da Jumka i sve ove koji ga mrze i vređaju očekuje vrlo bolna, tužna i mučna godina. Oni se raduju samo kad Novak izgubi, dakle neće imati više od 10 radosnih dana u godini. Ja ću imati 355 najmanje.

retko pametan

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac 
2007 - proboj ka vrhu 
2011 - preuzimanje trona 
2015 - najbolja sezona u karijeri 
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

zaboravio si 2016 - kako se to ponasas ljubavi?

elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.

Вукосав

pre 5 godina

А брат Бред из фотеље прди, пије пиво и разбацује се бројкама као на Бингу. Није ми јасно како тако угледна фаца (био је трећи на свету, чини ми се?) може да глуми Баба Вангу? Полако рођаче, сети се коју је муку имао целу 2017. Прво здравље, па меч по меч. Има Новак феноменалну прилику, али кад читам коментаторе са Б92 схватим да се много боље разумеју у тренутну ситуацију од некадашњих престижних играча. Поздрав за редакцију!

Papillon

pre 5 godina

Da, pod uslovom da poradi na sveukupnoj snazi i kondiciji. Neka jede šta god želi, ali bi verovatno trebalo da poveća dnevni kalorijski unos.

Space Jam

pre 5 godina

Ako želimo realno da uporedimo Federera, Nadala i Djokovića, onda ih moramo svesti na isti starosni period a to je u ovom trenutku moguće ako se uporedi šta su učinili do završetka sezone u kojoj su napunili 31 godinu života. Tabela bi po "Ultimate Tennis Statistics" do tada izgledala ovako:
1. Djoković 754 poena
2. Federer 726 poena
3. Nadal 697 poena
Zaista nije velika razlika. Videćemo šta će se dešavati u narednim godinama do završetka njihovih karijera u trci za GOAT #1.

Blavor

pre 5 godina

Ja bi reko, najteza godina za njega sto je i logično, kad vidimo sto je sve osvojio ove god i da bi ostao prvi, sve to mora da odbrani, veliki pritisak, licno mislim da ce tesko uspjet... Najbolje bi bilo da se ostavi trke za br1, to malo ko cijeni u danasnjem tenisu, grend slemovi se broje, da se fokusira na njih, stedi energiju, proba da pretekne najboljeg i učini čudo.

Miroslav

pre 5 godina

Đoković će imati ako ga zdravlje posluži onoliko uspešnu godinu u tenisu koliko mu dozvole "moćnici" iz senke.
U slučaju kada bi se samo Nole pitao kažem pod uslovom da je zdrav možda bi mogli očekivati njegova maksimalno 2 poraza u toku cele godine i to da svedemo pod stvarno loš dan a ne primorano puštanje...

antiDebil

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - najbolja sezona u karijeri
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !

srle

pre 5 godina

Nadam se samo da će Novak imati motiva u narednim godinama da zadrži ovaj nivo igre, da ostane zdrav. Sad kad bi mu ponudili za 2019. godinu dva grend slem turnira i dva mastersa, mislim da bi odmah potpisao. Realno sagledavajući ovu sezonu, Novak je uradio nešto nestvarno. Zato mi je drago kad vidim da posle odmora već sad planira naporan rad i treninge pred Australiju. Uz Vajdu, Griča, dobar rad, uklopljen raspored sa fokusom na grend slemove, mislim da će Novak bez problema zadržati prvo mesto cele sledeće godine.

antiDebil

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - najbolja sezona u karijeri
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !

srle

pre 5 godina

Nadam se samo da će Novak imati motiva u narednim godinama da zadrži ovaj nivo igre, da ostane zdrav. Sad kad bi mu ponudili za 2019. godinu dva grend slem turnira i dva mastersa, mislim da bi odmah potpisao. Realno sagledavajući ovu sezonu, Novak je uradio nešto nestvarno. Zato mi je drago kad vidim da posle odmora već sad planira naporan rad i treninge pred Australiju. Uz Vajdu, Griča, dobar rad, uklopljen raspored sa fokusom na grend slemove, mislim da će Novak bez problema zadržati prvo mesto cele sledeće godine.

mr

pre 5 godina

Svakako će gledati da osvoji što više slemova uz drugi cilj da spreči Nadala i Federera da učine to isto. Usput će darivati po neki masters mladim nadama, da ne ogadi mladima tenis pre vremena. Predvidjam barem dva do tri slema, pod uslovom da ga povrede mimoidju.

Вукосав

pre 5 godina

А брат Бред из фотеље прди, пије пиво и разбацује се бројкама као на Бингу. Није ми јасно како тако угледна фаца (био је трећи на свету, чини ми се?) може да глуми Баба Вангу? Полако рођаче, сети се коју је муку имао целу 2017. Прво здравље, па меч по меч. Има Новак феноменалну прилику, али кад читам коментаторе са Б92 схватим да се много боље разумеју у тренутну ситуацију од некадашњих престижних играча. Поздрав за редакцију!

Miroslav

pre 5 godina

Đoković će imati ako ga zdravlje posluži onoliko uspešnu godinu u tenisu koliko mu dozvole "moćnici" iz senke.
U slučaju kada bi se samo Nole pitao kažem pod uslovom da je zdrav možda bi mogli očekivati njegova maksimalno 2 poraza u toku cele godine i to da svedemo pod stvarno loš dan a ne primorano puštanje...

Djido

pre 5 godina

Ne znam kakva godina očekuje Novaka, monstruozna ili ne, ali znam da Jumka i sve ove koji ga mrze i vređaju očekuje vrlo bolna, tužna i mučna godina. Oni se raduju samo kad Novak izgubi, dakle neće imati više od 10 radosnih dana u godini. Ja ću imati 355 najmanje.

Guduric za tri iiiii...

pre 5 godina

Svaki dan trenira krvavo, svaki dan....
25 godina....
ne odustaje...
odrice se svega....
bukvalno svega....
i samo trenira trenira napreduje
i onda uzme reket i SAM IZADJE NA TEREN...
SAM...
I pobedjuje sve redom..
NAJVECI SI NOVACE !!!!

Space Jam

pre 5 godina

Ako želimo realno da uporedimo Federera, Nadala i Djokovića, onda ih moramo svesti na isti starosni period a to je u ovom trenutku moguće ako se uporedi šta su učinili do završetka sezone u kojoj su napunili 31 godinu života. Tabela bi po "Ultimate Tennis Statistics" do tada izgledala ovako:
1. Djoković 754 poena
2. Federer 726 poena
3. Nadal 697 poena
Zaista nije velika razlika. Videćemo šta će se dešavati u narednim godinama do završetka njihovih karijera u trci za GOAT #1.

Jumko

pre 5 godina

Pocinjem da verujem, kao i mnogi glasaci ovde koliko vidim, da je Djokovic namerno izgubio ova poslednja 2 mastersa! A o tome sta mislim o ljudima koji namestaju meceve, necu ovaj put...

Nebojša

pre 5 godina

Sve je teze Novaku, Nadalu, Federeru da stignu do grend slema...ne bi me iznenadilo da sva trojica iduce godine ukupno uzmu jedan grendslem! Mnogo je klinaca koji ce ih lako izbacivati...od Zvereva,Chunga, Cicipasa, Medvedeva, Tiafoa, Kachanova...
(Kavric, 20. novembar 2018 15:13)

Ove godine je trojka uzela sva četiri grenslema ovi nabrojani nisu svi ukupno imali ni jedno polufinale nemoj da se sramotiš ovakvim prognozama a ukoliko i Marej, Wavrinka i Delpotro budu zdravi i spremni potpisujem da ovi novaci neće ništa uraditi ni naradne sezone.

Retko si glup a ne pametan

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - najbolja sezona u karijeri
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

zaboravio si 2016 - kako se to ponasas ljubavi?

elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 20. novembar 2018 13:48)
Covek je naveo intervale od svake 4 godine, 2016. ne veze s onim sto je covek napisao.

Realno

pre 5 godina

Ne smemo da zaboravimo da ce od 2019 godine biti opet teze osvojiti gren slem, samo prvih 16 su povlasceni (pre 32), jer akcija da se osiguraju 20 Rodzerovih gren slema (ili onda kada je imao 17) krece u drugu fazu (prva faza je bila, kada je Federer ispunio ona 3 kriterijuma (1. najmanje 31 godinu starosti, najmanje 600 pobeda i najmanje 12 godina ATP profesionalac da moze da preskace turnire i bira koje ce samo igrati (bez kazni)).
Recimo Nole vec u prvom kolu u Australiji moze izvuci Medvedva, Cicipasa, Dimitrova, Raonica, Gofena, Sapovalova, Cunga, itd. a sve mi nesto kaze da ce bas tako i biti ili mozda ima srece pa izvuce 36. na ranglisti recimo Kirgiosa?!

Bodibond

pre 5 godina

Niste ni vi cvećke. Omalovažavate Kralja Federera, zovete ga pogrnim imenima i radujete se kada izgubi.
(O.T.A.N., 20. novembar 2018 17:01)

Tacno tako, kad procitam da ga zovu dzemperko sokiram se.

Djido

pre 5 godina

Sve je to moguce, al bas da ce sledece godine osvojiti sve masterse i doci do 45, to nama sanse. (Filip, 20. novembar 2018 15:21)

S kim se svađaš, čoveče!? Pa niko to i ne tvrdi moj Filipe. To je i matematički nemoguće. Proveri kolikko mastersa Novak ima i koliko ih se igra godišnje, pa saberi.

stef77

pre 5 godina

Novak vodi glavnu rijec i dalje, bez sumnje Dominacija se nastavlja u Jos jacem,boljem i brzem ritmu.
Na stranu sve to, cudan je sport i zivot ponekad. Nikad ne znas sta donosi dan a sta noc. Sjetite se 2016 Novakova dominacija se uveliko nastavljala, Federeru se nazirao kraj. Operacija, cuda 6 mjeseci pauze niko nije vjerovao da moze da se vrati. 2017 povratak Federera 2GS AO,IW,Miami,Halle,Wimbl,Shangai nekoliko finala..Novak je tonuo od tog meca na W s Kverijom potom i ta 2018 Cinilo se da Federer nastavlja u istom ritmu osvojisi AO 2g zaredom,povratak na 1 mjesto. Novak iRG tracak nade je tu nekoliko sjajnih meceva nam je dalo zapravo da se nadamo. Wimbledon i odakle je sve krenulo Dominacija Djokovica i nadmoc koja se vidjela u svakom narednom mecu. Titule na W,Cinci'uUSO,Shangaju Finale Pariza Londona povratak na 1 mjesto. Dakle moje neko realno misljenje da Novak moze osvojiti 7GS titula. Federer mozda jednu ali opet podvlacim dosta se pita Novak i ostali uz malo i srece. Nadal 3,4 GS on tempura formu za sezonu ns sljaci. Uglavnom ostaje da vidimo.. Zivjeli i Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Zdenko

pre 5 godina

Što se mene tiče, sledeće sezone da osvoji Australian Open i Roland Garos, Indijan Vels i Majami a u drugoj polovini sezone da odbrani Vimbldon i US Open, Šangaj i Sinsinati i to je to. Nadam se da nisam preterao, mislim da sam bio skroman. Samo udri Nole jako, dve sezone tako.

Dr. Federer

pre 5 godina

Pocinjem da verujem, kao i mnogi glasaci ovde koliko vidim, da je Djokovic namerno izgubio ova poslednja 2 mastersa! A o tome sta mislim o ljudima koji namestaju meceve, necu ovaj put...
(Jumko, 20. novembar 2018 13:18)

Mozda je resio da placa porez svojoj zemlji pa je odlucio da izgubi ova dva mastersa da mu bude manji porez.

simens

pre 5 godina

Mislim da će Novak u budućnosti više taktizirati. Maksimalno će se spremati za GS, a što se tiče mastersa, šta uradi , uradi. Poenta je osvojiti što više GS i što duže ostati na mestu br.1. Uostalom, on je tako nešto i sam izjavio pre turnira u Šangaju.

Blavor

pre 5 godina

Ja bi reko, najteza godina za njega sto je i logično, kad vidimo sto je sve osvojio ove god i da bi ostao prvi, sve to mora da odbrani, veliki pritisak, licno mislim da ce tesko uspjet... Najbolje bi bilo da se ostavi trke za br1, to malo ko cijeni u danasnjem tenisu, grend slemovi se broje, da se fokusira na njih, stedi energiju, proba da pretekne najboljeg i učini čudo.

Papillon

pre 5 godina

Da, pod uslovom da poradi na sveukupnoj snazi i kondiciji. Neka jede šta god želi, ali bi verovatno trebalo da poveća dnevni kalorijski unos.

milos

pre 5 godina

videćemo biće jako uzbudljivo, očekuje se povratak mareja, nadala , treba da se dokazu klinci kao što su tim i kacanov pa bogami zverev ako se mentalno spremi za 5 setova biće svašta.

djenka

pre 5 godina

Sve zavisi od kondicione pripreme,vraca se MAREJ,VAVRINKA,DELPO,TU JE RAFA FEDEKS Plus svi ovi klinci od pripreme i rasporeda zavisice sve neka preskace manje turnire i po neki masters nek se ide samo na GS KAO PRVI CILJ.

Peks

pre 5 godina

Ma odlično je ovo sa pumpanjem nove generacije. Skida se pritisak sa Novaka a nabija se mlađim.
Još jedan teret za njih da se izbore sa tim. Ja ništa novo, posebno i spektakularno ne vidim u tenisu Zvereva i ostalih mladih nada. A činjenica je da nisu konstantni u formi, što je najvažnije za velike rezultate u tenisu. U prilog im ide to da kako vreme prolazi biće neizbežno sve iskusniji i sigurniji, dok će velika trojka biti sve starija, umornija i sporija. Ali to će se tek za 3,4 god jasnije pokazati, jer sa ovim treninzima, masiranjem, ishranom, i svim ostalim pomagalima u današnjem tenisu, vrhunski tenis može da se igra i do 40-te; sve zavisi od toga koliko ko želi i ima strasti i ambicije da se takmiči i dalje.

Nata

pre 5 godina

Misilm da nema potrebe da se brinemo za Novaka. Cini mi se da se ovde zaboravlja da je Novak otresao Zvereva dva puta za redom pred ovo finale ali iz nekog razloga se vise fokusiramo na poslednji mec eto zato sto je poslednji u godini. Isto tako sa Hacanovom, jeste izgubio protiv njega u Parizu ali zato ga je Novak sravnio na Vimbldonu u 3. Sta god je ono bilo u Londonu jednostavno nije bio onaj Novak. Kad nema nerviranja, gledanja ka boksu, psovanja pa cak i lomljenja tog reketa pogotovo kad se gubi onako tacno se zna da se nije pojavio na terenu. Zasto? Ne znam.

Sigurna sam da kad vreme dodje u Decembru lepo ce sesti sa svojim timom i analzirati meceve protiv novih klinaca i naci resenje. Nisu oni bez mana. Takodje ne zaboravimo da je Craig O'Shannessy u njegovom timu. Covek je izvanredan analiticar i veliki je deo te slagalice. Tako da nema potrebe da se brinemo. S druge strane gubice neke meceve jer Boze moj desi se, ali ce najverovatnije nauciti nesto iz tih poraza. Mislim da ce mu novi igraci dati vise motivacije. Sve do tog RG u 2016oj nonstop je igrao sa istim protivnicima i nije vise bilo izazova za njega. Zverev, Hacanov, Cicipas, Kirijos i drugi su novi izazovi za njega i samo ce ga obilkovati vise kao igraca i verujem na bolje. Koliko god ludo zvucalo, ovi porazi su dobri za Novaka.

Labud

pre 5 godina

Što se mene tiče, sledeće sezone da osvoji Australian Open i Roland Garos, Indijan Vels i Majami a u drugoj polovini sezone da odbrani Vimbldon i US Open, Šangaj i Sinsinati i to je to. Nadam se da nisam preterao, mislim da sam bio skroman. Samo udri Nole jako, dve sezone tako.
(Zdenko, 20. novembar 2018 18:15)

Tu svakako treba dodati, open kalemegdan i masters Mala Moštanica !!

Jumko

pre 5 godina

Znaci, sudeci prema komentarima, sprema se velika namestaljka protiv Djokovica! A takva klima provejava samo zbog ovih batina od Zvereva... Hahahahaha, haos!

Legionar

pre 5 godina

"...elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 20. novembar 2018 13:48)"
Sačuvao sam tvoj komentar, navrati sledeće godine u isto vreme, molim te!

Tweak

pre 5 godina

(Realno, 20. novembar 2018 14:29)

Broj nosilaca ostaje isti, dakle 32, odustalo se od promena jesenas.

http://www.espn.com/tennis/story/_/id/24664521/grand-slam-events-continue-seeding-32-players

company

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - NAJBOLJA SEZONA U KARIJERI!
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

Nekako je logicnije, s' obzirom da mu je 2015, bila vrhunac karijere, da sada bude mirror tj:

2019 - silazak sa trona
2023 - izlazak iz top 10
2027 - penzija

Videcemo.

retko pametan

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac 
2007 - proboj ka vrhu 
2011 - preuzimanje trona 
2015 - najbolja sezona u karijeri 
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

zaboravio si 2016 - kako se to ponasas ljubavi?

elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.

Ratko Jevtovic

pre 5 godina

"Sve je moguce" moze da se protumaci i u pozitivnom i negativnom smislu. Bez obzira na sjanu formu godine mu nisu najveci saradnik i pogresno bi bilo misliti da niko od mladjih igraca ne bi mogao da mu parira u tri dobijena seta. KoliKo god je bio umoran ili kalkulisao (kako neki misle, ja ne mislim) u Parizu i Londonu zavrsavao je drugi i euforija gde se Novak vidi unapred prvi je neosnovana. Nadajmo se da ga nece zahvatiti sindrom "drugog" koji je uz Borisovu saradnju uspesno pretvorio u sindrom "prvog". Bilo bi sjajno da eventualnom pobedom otvori put za sjajnu seriju. Sve drugo bilo bi mnogo teze ali nadamo se da ce NO1E otvoriti 2019 sa novim slemom! Srca svih odanih navijaca su uz njega!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Branko

pre 5 godina

Navijam da pobedjuje u finalu momke 10god mladje i skoro za glavu visocije koji serviraju preko 220km na sat, tada ce preteci Nadala i Federera u gs titulama i ostalim rekordima postati broj 1 svih vremena i za sva vremena...

cale

pre 5 godina

Mozda ga neko dobije kad se igra u dva dobijena seta ali u 3 vrlo tesko moja prognoza je 3 gs ove 2019
Komsije se nece sloziti samnom ali zivi bili pa videli.

max

pre 5 godina

Zve zavisi od njegove motivacije. Videli smo u finalu zavrsnog turnira da nije bio motivisan da zagrize do bola. Nije bilo sparte, vriska, stegnute pesnice... Mada sam ja misljenja da je igrao na 90% pa kad ga nadigrao nije hteo da digne nivo do bola da ga stigne. U sustini svaka cast i njemu i onoj trojici na daljoj motivaciji. Sve osvojis i zaradis brdo para i onda nastavis da prosipas litre znoja i da se kidas do bola, cemu kad mozes da dignes sve cetiri uvis na jahti.

tu i ovde

pre 5 godina

Sve je moguce, naravno i u plus i u minus, znaci moze da (po)kida i prsne u finalima, a ova dva poraza mu nisu prvi put, da ne kazem da se pretplatio. Fanovi koji udaraju minuse, nadam se da ce se jednom bar sloziti, da mu je ovo poslednji voz za slemove, znaci mora da uzme (u stvari ne mora, mora samo da se umre) AO ako misli nesto da cini u tom smeru. Da se ne poTsecamo koliko je "propustio" do sada tj. koliko je nagaznih imao, barem da je pola preskocio.
Vidim i korektne komentare, naravno neki su puni minusa, neki ce ih tek sustici sa minusima, Srbadija je cudo.
Tek danas izvalim da pacijenti jumko i ostali federeri jedni druge podrzavaju u komentarima. Eto resenja, pustite ih ljudi neka titraju ... medjusobno, a mi da ih preskocimo u repliciranju.

Kavric

pre 5 godina

Sve je teze Novaku, Nadalu, Federeru da stignu do grend slema...ne bi me iznenadilo da sva trojica iduce godine ukupno uzmu jedan grendslem! Mnogo je klinaca koji ce ih lako izbacivati...od Zvereva,Chunga, Cicipasa, Medvedeva, Tiafoa, Kachanova...

krsta

pre 5 godina

Neko je ovde kanda zaboravio kako je Zverev pre samo neki dan počistio i urnisao Noloa Nedodirljivog. Vi bi da se to zaboravi, a? E, to ce biti pravilo u 2019.

zelena trava

pre 5 godina

Svasta je moguce u 2019. Lakse se je Novak vratio na prvo mesto ove godine, nego sto su mladji igraci stizali do zavrsnice GS. Odnosno, nisu ni stigli, dok se "matorac" od 31 godine popeo dvadesetak mesta.
Kvalitet i iskustvo ipak pobedjuju na duze staze, zato je velika trojka tu gde jeste i zato dajem vece sanse za dobru godinu Murray-u i Vavrinki, ako se vrati u formu, nego mnogim klincima. Jednostavno imaju igru. Zverev moze biti izuzetak, a Thiem treba jednog Lendla u ekipi. Upravo Becker bi mogao da mu pomogne.

Jumko

pre 5 godina

Pocinjem da verujem, kao i mnogi glasaci ovde koliko vidim, da je Djokovic namerno izgubio ova poslednja 2 mastersa! A o tome sta mislim o ljudima koji namestaju meceve, necu ovaj put...

Miroslav

pre 5 godina

Đoković će imati ako ga zdravlje posluži onoliko uspešnu godinu u tenisu koliko mu dozvole "moćnici" iz senke.
U slučaju kada bi se samo Nole pitao kažem pod uslovom da je zdrav možda bi mogli očekivati njegova maksimalno 2 poraza u toku cele godine i to da svedemo pod stvarno loš dan a ne primorano puštanje...

retko pametan

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac 
2007 - proboj ka vrhu 
2011 - preuzimanje trona 
2015 - najbolja sezona u karijeri 
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

zaboravio si 2016 - kako se to ponasas ljubavi?

elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.

Kavric

pre 5 godina

Sve je teze Novaku, Nadalu, Federeru da stignu do grend slema...ne bi me iznenadilo da sva trojica iduce godine ukupno uzmu jedan grendslem! Mnogo je klinaca koji ce ih lako izbacivati...od Zvereva,Chunga, Cicipasa, Medvedeva, Tiafoa, Kachanova...

antiDebil

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - najbolja sezona u karijeri
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !

company

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - NAJBOLJA SEZONA U KARIJERI!
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

Nekako je logicnije, s' obzirom da mu je 2015, bila vrhunac karijere, da sada bude mirror tj:

2019 - silazak sa trona
2023 - izlazak iz top 10
2027 - penzija

Videcemo.

Realno

pre 5 godina

Ne smemo da zaboravimo da ce od 2019 godine biti opet teze osvojiti gren slem, samo prvih 16 su povlasceni (pre 32), jer akcija da se osiguraju 20 Rodzerovih gren slema (ili onda kada je imao 17) krece u drugu fazu (prva faza je bila, kada je Federer ispunio ona 3 kriterijuma (1. najmanje 31 godinu starosti, najmanje 600 pobeda i najmanje 12 godina ATP profesionalac da moze da preskace turnire i bira koje ce samo igrati (bez kazni)).
Recimo Nole vec u prvom kolu u Australiji moze izvuci Medvedva, Cicipasa, Dimitrova, Raonica, Gofena, Sapovalova, Cunga, itd. a sve mi nesto kaze da ce bas tako i biti ili mozda ima srece pa izvuce 36. na ranglisti recimo Kirgiosa?!

mr

pre 5 godina

Svakako će gledati da osvoji što više slemova uz drugi cilj da spreči Nadala i Federera da učine to isto. Usput će darivati po neki masters mladim nadama, da ne ogadi mladima tenis pre vremena. Predvidjam barem dva do tri slema, pod uslovom da ga povrede mimoidju.

Dr. Federer

pre 5 godina

Pocinjem da verujem, kao i mnogi glasaci ovde koliko vidim, da je Djokovic namerno izgubio ova poslednja 2 mastersa! A o tome sta mislim o ljudima koji namestaju meceve, necu ovaj put...
(Jumko, 20. novembar 2018 13:18)

Mozda je resio da placa porez svojoj zemlji pa je odlucio da izgubi ova dva mastersa da mu bude manji porez.

Djido

pre 5 godina

Ne znam kakva godina očekuje Novaka, monstruozna ili ne, ali znam da Jumka i sve ove koji ga mrze i vređaju očekuje vrlo bolna, tužna i mučna godina. Oni se raduju samo kad Novak izgubi, dakle neće imati više od 10 radosnih dana u godini. Ja ću imati 355 najmanje.

Zdenko

pre 5 godina

Što se mene tiče, sledeće sezone da osvoji Australian Open i Roland Garos, Indijan Vels i Majami a u drugoj polovini sezone da odbrani Vimbldon i US Open, Šangaj i Sinsinati i to je to. Nadam se da nisam preterao, mislim da sam bio skroman. Samo udri Nole jako, dve sezone tako.

Guduric za tri iiiii...

pre 5 godina

Svaki dan trenira krvavo, svaki dan....
25 godina....
ne odustaje...
odrice se svega....
bukvalno svega....
i samo trenira trenira napreduje
i onda uzme reket i SAM IZADJE NA TEREN...
SAM...
I pobedjuje sve redom..
NAJVECI SI NOVACE !!!!

Jumko

pre 5 godina

Znaci, sudeci prema komentarima, sprema se velika namestaljka protiv Djokovica! A takva klima provejava samo zbog ovih batina od Zvereva... Hahahahaha, haos!

Вукосав

pre 5 godina

А брат Бред из фотеље прди, пије пиво и разбацује се бројкама као на Бингу. Није ми јасно како тако угледна фаца (био је трећи на свету, чини ми се?) може да глуми Баба Вангу? Полако рођаче, сети се коју је муку имао целу 2017. Прво здравље, па меч по меч. Има Новак феноменалну прилику, али кад читам коментаторе са Б92 схватим да се много боље разумеју у тренутну ситуацију од некадашњих престижних играча. Поздрав за редакцију!

srle

pre 5 godina

Nadam se samo da će Novak imati motiva u narednim godinama da zadrži ovaj nivo igre, da ostane zdrav. Sad kad bi mu ponudili za 2019. godinu dva grend slem turnira i dva mastersa, mislim da bi odmah potpisao. Realno sagledavajući ovu sezonu, Novak je uradio nešto nestvarno. Zato mi je drago kad vidim da posle odmora već sad planira naporan rad i treninge pred Australiju. Uz Vajdu, Griča, dobar rad, uklopljen raspored sa fokusom na grend slemove, mislim da će Novak bez problema zadržati prvo mesto cele sledeće godine.

Peks

pre 5 godina

Ma odlično je ovo sa pumpanjem nove generacije. Skida se pritisak sa Novaka a nabija se mlađim.
Još jedan teret za njih da se izbore sa tim. Ja ništa novo, posebno i spektakularno ne vidim u tenisu Zvereva i ostalih mladih nada. A činjenica je da nisu konstantni u formi, što je najvažnije za velike rezultate u tenisu. U prilog im ide to da kako vreme prolazi biće neizbežno sve iskusniji i sigurniji, dok će velika trojka biti sve starija, umornija i sporija. Ali to će se tek za 3,4 god jasnije pokazati, jer sa ovim treninzima, masiranjem, ishranom, i svim ostalim pomagalima u današnjem tenisu, vrhunski tenis može da se igra i do 40-te; sve zavisi od toga koliko ko želi i ima strasti i ambicije da se takmiči i dalje.

cale

pre 5 godina

Mozda ga neko dobije kad se igra u dva dobijena seta ali u 3 vrlo tesko moja prognoza je 3 gs ove 2019
Komsije se nece sloziti samnom ali zivi bili pa videli.

Branko

pre 5 godina

Navijam da pobedjuje u finalu momke 10god mladje i skoro za glavu visocije koji serviraju preko 220km na sat, tada ce preteci Nadala i Federera u gs titulama i ostalim rekordima postati broj 1 svih vremena i za sva vremena...

Space Jam

pre 5 godina

Ako želimo realno da uporedimo Federera, Nadala i Djokovića, onda ih moramo svesti na isti starosni period a to je u ovom trenutku moguće ako se uporedi šta su učinili do završetka sezone u kojoj su napunili 31 godinu života. Tabela bi po "Ultimate Tennis Statistics" do tada izgledala ovako:
1. Djoković 754 poena
2. Federer 726 poena
3. Nadal 697 poena
Zaista nije velika razlika. Videćemo šta će se dešavati u narednim godinama do završetka njihovih karijera u trci za GOAT #1.

Djido

pre 5 godina

Sve je to moguce, al bas da ce sledece godine osvojiti sve masterse i doci do 45, to nama sanse. (Filip, 20. novembar 2018 15:21)

S kim se svađaš, čoveče!? Pa niko to i ne tvrdi moj Filipe. To je i matematički nemoguće. Proveri kolikko mastersa Novak ima i koliko ih se igra godišnje, pa saberi.

Labud

pre 5 godina

Što se mene tiče, sledeće sezone da osvoji Australian Open i Roland Garos, Indijan Vels i Majami a u drugoj polovini sezone da odbrani Vimbldon i US Open, Šangaj i Sinsinati i to je to. Nadam se da nisam preterao, mislim da sam bio skroman. Samo udri Nole jako, dve sezone tako.
(Zdenko, 20. novembar 2018 18:15)

Tu svakako treba dodati, open kalemegdan i masters Mala Moštanica !!

krsta

pre 5 godina

Neko je ovde kanda zaboravio kako je Zverev pre samo neki dan počistio i urnisao Noloa Nedodirljivog. Vi bi da se to zaboravi, a? E, to ce biti pravilo u 2019.

Blavor

pre 5 godina

Ja bi reko, najteza godina za njega sto je i logično, kad vidimo sto je sve osvojio ove god i da bi ostao prvi, sve to mora da odbrani, veliki pritisak, licno mislim da ce tesko uspjet... Najbolje bi bilo da se ostavi trke za br1, to malo ko cijeni u danasnjem tenisu, grend slemovi se broje, da se fokusira na njih, stedi energiju, proba da pretekne najboljeg i učini čudo.

Papillon

pre 5 godina

Da, pod uslovom da poradi na sveukupnoj snazi i kondiciji. Neka jede šta god želi, ali bi verovatno trebalo da poveća dnevni kalorijski unos.

Legionar

pre 5 godina

"...elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 20. novembar 2018 13:48)"
Sačuvao sam tvoj komentar, navrati sledeće godine u isto vreme, molim te!

stef77

pre 5 godina

Novak vodi glavnu rijec i dalje, bez sumnje Dominacija se nastavlja u Jos jacem,boljem i brzem ritmu.
Na stranu sve to, cudan je sport i zivot ponekad. Nikad ne znas sta donosi dan a sta noc. Sjetite se 2016 Novakova dominacija se uveliko nastavljala, Federeru se nazirao kraj. Operacija, cuda 6 mjeseci pauze niko nije vjerovao da moze da se vrati. 2017 povratak Federera 2GS AO,IW,Miami,Halle,Wimbl,Shangai nekoliko finala..Novak je tonuo od tog meca na W s Kverijom potom i ta 2018 Cinilo se da Federer nastavlja u istom ritmu osvojisi AO 2g zaredom,povratak na 1 mjesto. Novak iRG tracak nade je tu nekoliko sjajnih meceva nam je dalo zapravo da se nadamo. Wimbledon i odakle je sve krenulo Dominacija Djokovica i nadmoc koja se vidjela u svakom narednom mecu. Titule na W,Cinci'uUSO,Shangaju Finale Pariza Londona povratak na 1 mjesto. Dakle moje neko realno misljenje da Novak moze osvojiti 7GS titula. Federer mozda jednu ali opet podvlacim dosta se pita Novak i ostali uz malo i srece. Nadal 3,4 GS on tempura formu za sezonu ns sljaci. Uglavnom ostaje da vidimo.. Zivjeli i Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Bodibond

pre 5 godina

Niste ni vi cvećke. Omalovažavate Kralja Federera, zovete ga pogrnim imenima i radujete se kada izgubi.
(O.T.A.N., 20. novembar 2018 17:01)

Tacno tako, kad procitam da ga zovu dzemperko sokiram se.

simens

pre 5 godina

Mislim da će Novak u budućnosti više taktizirati. Maksimalno će se spremati za GS, a što se tiče mastersa, šta uradi , uradi. Poenta je osvojiti što više GS i što duže ostati na mestu br.1. Uostalom, on je tako nešto i sam izjavio pre turnira u Šangaju.

Retko si glup a ne pametan

pre 5 godina

2003 - postaje profesionalac
2007 - proboj ka vrhu
2011 - preuzimanje trona
2015 - najbolja sezona u karijeri
2019 - logicno, sva 4 GS turnira !
(antiDebil, 20. novembar 2018 13:06)

zaboravio si 2016 - kako se to ponasas ljubavi?

elem da bi osvojio slemove naredne godine morace da pobedi cicipasa, kacanova i zvereva sto se dalo primetiti da je malo verovatno.

osim toga nadala i federera na roland garrosu tj wimbledonu svakako nece moci.

1 slem u vrh glave i da bude srecan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (retko pametan, 20. novembar 2018 13:48)
Covek je naveo intervale od svake 4 godine, 2016. ne veze s onim sto je covek napisao.

max

pre 5 godina

Zve zavisi od njegove motivacije. Videli smo u finalu zavrsnog turnira da nije bio motivisan da zagrize do bola. Nije bilo sparte, vriska, stegnute pesnice... Mada sam ja misljenja da je igrao na 90% pa kad ga nadigrao nije hteo da digne nivo do bola da ga stigne. U sustini svaka cast i njemu i onoj trojici na daljoj motivaciji. Sve osvojis i zaradis brdo para i onda nastavis da prosipas litre znoja i da se kidas do bola, cemu kad mozes da dignes sve cetiri uvis na jahti.

Nata

pre 5 godina

Misilm da nema potrebe da se brinemo za Novaka. Cini mi se da se ovde zaboravlja da je Novak otresao Zvereva dva puta za redom pred ovo finale ali iz nekog razloga se vise fokusiramo na poslednji mec eto zato sto je poslednji u godini. Isto tako sa Hacanovom, jeste izgubio protiv njega u Parizu ali zato ga je Novak sravnio na Vimbldonu u 3. Sta god je ono bilo u Londonu jednostavno nije bio onaj Novak. Kad nema nerviranja, gledanja ka boksu, psovanja pa cak i lomljenja tog reketa pogotovo kad se gubi onako tacno se zna da se nije pojavio na terenu. Zasto? Ne znam.

Sigurna sam da kad vreme dodje u Decembru lepo ce sesti sa svojim timom i analzirati meceve protiv novih klinaca i naci resenje. Nisu oni bez mana. Takodje ne zaboravimo da je Craig O'Shannessy u njegovom timu. Covek je izvanredan analiticar i veliki je deo te slagalice. Tako da nema potrebe da se brinemo. S druge strane gubice neke meceve jer Boze moj desi se, ali ce najverovatnije nauciti nesto iz tih poraza. Mislim da ce mu novi igraci dati vise motivacije. Sve do tog RG u 2016oj nonstop je igrao sa istim protivnicima i nije vise bilo izazova za njega. Zverev, Hacanov, Cicipas, Kirijos i drugi su novi izazovi za njega i samo ce ga obilkovati vise kao igraca i verujem na bolje. Koliko god ludo zvucalo, ovi porazi su dobri za Novaka.

Ratko Jevtovic

pre 5 godina

"Sve je moguce" moze da se protumaci i u pozitivnom i negativnom smislu. Bez obzira na sjanu formu godine mu nisu najveci saradnik i pogresno bi bilo misliti da niko od mladjih igraca ne bi mogao da mu parira u tri dobijena seta. KoliKo god je bio umoran ili kalkulisao (kako neki misle, ja ne mislim) u Parizu i Londonu zavrsavao je drugi i euforija gde se Novak vidi unapred prvi je neosnovana. Nadajmo se da ga nece zahvatiti sindrom "drugog" koji je uz Borisovu saradnju uspesno pretvorio u sindrom "prvog". Bilo bi sjajno da eventualnom pobedom otvori put za sjajnu seriju. Sve drugo bilo bi mnogo teze ali nadamo se da ce NO1E otvoriti 2019 sa novim slemom! Srca svih odanih navijaca su uz njega!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Nebojša

pre 5 godina

Sve je teze Novaku, Nadalu, Federeru da stignu do grend slema...ne bi me iznenadilo da sva trojica iduce godine ukupno uzmu jedan grendslem! Mnogo je klinaca koji ce ih lako izbacivati...od Zvereva,Chunga, Cicipasa, Medvedeva, Tiafoa, Kachanova...
(Kavric, 20. novembar 2018 15:13)

Ove godine je trojka uzela sva četiri grenslema ovi nabrojani nisu svi ukupno imali ni jedno polufinale nemoj da se sramotiš ovakvim prognozama a ukoliko i Marej, Wavrinka i Delpotro budu zdravi i spremni potpisujem da ovi novaci neće ništa uraditi ni naradne sezone.

djenka

pre 5 godina

Sve zavisi od kondicione pripreme,vraca se MAREJ,VAVRINKA,DELPO,TU JE RAFA FEDEKS Plus svi ovi klinci od pripreme i rasporeda zavisice sve neka preskace manje turnire i po neki masters nek se ide samo na GS KAO PRVI CILJ.

Tweak

pre 5 godina

(Realno, 20. novembar 2018 14:29)

Broj nosilaca ostaje isti, dakle 32, odustalo se od promena jesenas.

http://www.espn.com/tennis/story/_/id/24664521/grand-slam-events-continue-seeding-32-players

milos

pre 5 godina

videćemo biće jako uzbudljivo, očekuje se povratak mareja, nadala , treba da se dokazu klinci kao što su tim i kacanov pa bogami zverev ako se mentalno spremi za 5 setova biće svašta.

tu i ovde

pre 5 godina

Sve je moguce, naravno i u plus i u minus, znaci moze da (po)kida i prsne u finalima, a ova dva poraza mu nisu prvi put, da ne kazem da se pretplatio. Fanovi koji udaraju minuse, nadam se da ce se jednom bar sloziti, da mu je ovo poslednji voz za slemove, znaci mora da uzme (u stvari ne mora, mora samo da se umre) AO ako misli nesto da cini u tom smeru. Da se ne poTsecamo koliko je "propustio" do sada tj. koliko je nagaznih imao, barem da je pola preskocio.
Vidim i korektne komentare, naravno neki su puni minusa, neki ce ih tek sustici sa minusima, Srbadija je cudo.
Tek danas izvalim da pacijenti jumko i ostali federeri jedni druge podrzavaju u komentarima. Eto resenja, pustite ih ljudi neka titraju ... medjusobno, a mi da ih preskocimo u repliciranju.

zelena trava

pre 5 godina

Svasta je moguce u 2019. Lakse se je Novak vratio na prvo mesto ove godine, nego sto su mladji igraci stizali do zavrsnice GS. Odnosno, nisu ni stigli, dok se "matorac" od 31 godine popeo dvadesetak mesta.
Kvalitet i iskustvo ipak pobedjuju na duze staze, zato je velika trojka tu gde jeste i zato dajem vece sanse za dobru godinu Murray-u i Vavrinki, ako se vrati u formu, nego mnogim klincima. Jednostavno imaju igru. Zverev moze biti izuzetak, a Thiem treba jednog Lendla u ekipi. Upravo Becker bi mogao da mu pomogne.