Tenis 40

Ponedeljak, 19.11.2018.

10:55

Đoković: Nova generacija donosi snagu, nije im lako pored nas

Novak Đoković očekuje da u bliskoj budućnosti grend slemovi dobiju novog šampiona iz redova mlađe generacije tenisera.

Ðokoviæ: Nova generacija donosi snagu, nije im lako pored nas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Borisav

pre 5 godina

Neko je ovde napisao da je Zverev drugi igrač posle Mareja koji gradi karijeru uz Novakov blagoslov....takodje potpisujem.
Nazalost,Novak ce osvojiti GS koliko mu to neki sa vrha dozvole....

nikola

pre 5 godina

Ama ljudi treba lepo osmisliti branjenje bodova za sledecu sezonu,samo treba da zagrize na Australiju I Rolan Garos,I normalno Vimbldonu a on a da popusti kajase.Sta mu je donelo one dve I vise godine branjenja 15 I vise hiljada poena?.Iskidao telo I zamalo da zavrsi karijeru.Ovako neka je uvek prvi sa desetak hiljada poena jos jedno pet godina i bog da ga vidi

Ah

pre 5 godina

Lik
Federer ima 8 razlicitih Mastersa i ako odluci da igra MC, ili Rim moze vrlo lako da stigne, pa cak i prestigne Novaka. Zaboravili su da napisu da postoji teniser koji ima 11 razlicitih mastersa. Rafa je u problemu da stigne Novaka, a ne Federer. Da je to bitno veruj mi da bi Federer to vec imao. Sve dok Federer nije osvojio 6 AO niko ovde nije znao da i Emerson ima 6 titula, uvek su svi pricali kako jedino Novak ima.

Dynamic

pre 5 godina

@Conan, Najprirodnija stvar na svetu da je teško tri dana zaredom imati isti bioritam, motivaciju, da sve lopte češu liniju i sl. To što su nas Novak, Rafa i Rođa navikli na nadljuski nivo je druga stvar. Sad ti se čini čudnim što ne može da ponovi istu igru protiv top 10 igrača tri dana zaredom. Ili u Parizu kad je nakon iscrpljujućeg polufinala u večernjem terminu izgledao bledo u finalu u dnevnom. Nije Novaku više 21 godina već 31 i oporavak će vremenom ići sve teže. Mislim da će mu biti fizički lakše biti da osvaja slemove sa danom odmora nego masterse u narednim godinama. I ko je to konstantniji od Novaka, kako je izgledao Zverev u grupi ili u Parizu npr..?

bbb

pre 5 godina

Pa niko nije lud ovde.Svi smo videli kako je odigrao ovaj mec. Ako ovo nije poklonjen mec onda.......

Forma se ne gubi preko noci, a Novak je u top formi. Ali dobro ajde sad da ne cackamo vise oko ovog meca jer su to ozbiljne stvari.

dare slovenac

pre 5 godina

Kako je moguce da niko ne primjecuje i ne vidi da Novak ima velikih problema sa ovim mladim,visokim igracima sto dobro serviraju....Cicipas,Kirios,Hacanov,Zverev,nesto tu ne stima...Prskticno je samo gubio od ovih igraca u poslednjih 7-8 mjeseci,sto je zabrinjavajuce.Vise nisu problem Nadal i Federer.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sinki, 19. novembar 2018 12:12) # Link komentara

to je zbog analize-čitanja igrača i iskustva igre sa njima...za rogera i nadala zna sve..., kako se kreču, kako serviraju i reaguju u svim trenutcimas...zna jih u dno duše... kada ove nove klince analizuju i pročitaju jim servis gotovi su...zato ne očekujem da če ovi novi osvajati GS dok je stara garda tu... za GS ti treba mnogo više nego samo visina i servis(drugo ovi 2 metraši nemaju)... možda je to dovoljno za masters(2-3 seta) i kad igraš a nemaš što izgubit, ali GS je druga priča

Lik

pre 5 godina

"...teško mi je da razumem Novaka koji protiv Čilića maestralno odigra (pogotovo drugi set - kretanje, servis, bekend, forhend - ma sve), to ponovi i protiv Andersona i onda na teren protiv Zvereva (samo 20 sati kasnije) izađe neki neprepoznatljiv teniser...
(Conan, 19. novembar 2018 12:20)

E baš tako, Pariz i sad London nikako ne kapiram. Međutim, možda on na to gleda drugačije. Njemu mastersi više nisu bitni a mora da ih igra jer su takva pravila. Tu igricu je on prešao uključujući i Career Golden Masters što recimo Federer nikada neće dostići pa sad juri broj osvojenih mastersa (kad više nema šta drugo).
Recimo, da je u finalu bio Federer ili Nadal onda bi gledali jednog sasvim drugog Novaka jer on uživa da ih tambura, oni su mu inspiracija. Ovako, možda mu je i gušt da prikoči protiv ovih klinaca, da im da volju na život.
Videli smo na kraju da se Novak uopšte nije uzbudio zbog poraza, realno kada osvojiš nešto 5-6 puta nema tu više izazova.
Ono što je sigurno i šta smo gledali ove godine, kada dođe GS onda Novak tera do kraja. Eto ide AO2019 pa ćemo da to da proverimo.

Srbin

pre 5 godina

"Novak Đoković očekuje da u bliskoj budućnosti grend slemovi dobiju novog šampiona iz redova mlađe generacije tenisera."

Bliska buducnost moze biti i za 3-4 godine. Dok ne dodje da bliska buducnost, Novak ce na svom kontu vec imati 19-20 GS. Eh Nole Nole stari vraze.

Negativni

pre 5 godina

Od početka 2014 do danas, u tenisu je najgora konkurencija u istoriji sporta.
Da su se rodili samo pet godina kasnije, Safin, Rodik i Nalbandijan bi se naosvajali titula. Sa izuzetkom Djokovića, Nadala i Federera, pomenuta trojica su izmislili tenis za današnjih prvih dvadeset igrača.

pantelija

pre 5 godina

Pazite, ovaj turnir mu ne znači mnogo jer ga je već osvojio 5 puta. A i nije jedan od Mastersa. Zatim, već je osvojio prvo mesto na ATP listi, a ni pare od nagrade mu nisu nešto preterano neophodne.
Ja mislim da je Novak povukao ručnu da bi učinio tenis zanimljivijim. Garantujem da publika većinom na Noletove mečeve dolazi, i plaća kartu,u nadi da će da izgubi. E zamilite ako im oduzmete tu nadu...

Dzoni

pre 5 godina

Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari. 
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere.
(M.J.J., 19. novembar 2018 11:47)

Kako si zaboravio wawrinku?

veljko

pre 5 godina

Šteta za Đokovića što je izgubio 2 god imao bi sigurno 4-5 više slomova i bio bi jako bluzu FEDERERU! Ovako sa pojavom novih klinaca koji obećavaju teško da može stići Federera

111

pre 5 godina

Sasa mora ovako da igra i na GS, 3 ili 5 setova. U to za sada sumnjam. Ako u prvi plen stavljate da je Novak izgubio zbog umora, onda gresite. Razmislite, zasto je izgubio, sta ste videli? Ja sam video perfektan prvi servis Sase u oba seta. Novak je slabije servirao. Najslabije od pocetka turnira a Sasa je servirao najbolje od pocetka turnira. Novak nije uspeo da reternira na taj servis kako ume i zato je izgubio mec. Da je Sasa slabije servirao a u prvom setu je imao 87% prvog servisa, Novak bi dobio. Tu nema govora. Ja sam ocekivao da Novak u drugom setu bolje servira ali to se nije desilo. Sasa je odlican mladi igrac ali morace jos da saceka na osvajanje najvecih turnira. Tu je na masters klasi ali za GS...GS traje dve nedelje...

Sinisa90

pre 5 godina

Sve mi se cini da ce se ovaj Zverev naosvajati gren slemova kada ode velika trojka....Jer veliko je pitanje da li ce imati neku vecu konkurenciju.Zato Nole mora dati sve od sebe da u naredne tri godine osvoji jos 5-6 slemova i stigne Federera.

Delije Čikago

pre 5 godina

Onaj osećaj kad Lebron zameni MJ, nekako nije to to više...sva lepota, dramatika, očekivanja su bila od trojice najboljih ikada, NĐ, RN, RF, sve ostalo je više nezanimljivo..

Conan

pre 5 godina

Sve si u pravu Nole - snaga, brzina, servis, mladost, smena generacija. To niko ne spori. Dominacija trojke - Djoković - Federer - Nadal nije viđena u svetu tenisa, nikad. Prirodno je da mladi zamene starije

Mada, ono što meni nije jasno - kako je moguće da posle 4 vanserijski "odrađena" meča, sve protiv top ten igrača, juče izađeš na teren, potpuno ravnodušan, bez prepoznatljive igre, znači bez servisa, bez riterna, udarci na momente precizni, ali izvesno bez snage. Juče, to potpisujem, Zverev nije igrao protiv Novaka Đokovića, nego pre protiv nekog tenisara van top 10. Ne žalim da umanjim veliki uspeh Zvereva, niti sam toliko zaslepljen kao Novakov navijač. Jednostavno - identična priča kao protiv Hačanova, ali slično kao i protiv Cicipasa, a zašto se ne podsetiti i meča od prošle godine isto protiv Zvereva u Rimu (odvaljen Tim u polufinalu, a onda neprepoznatljiva igra u finalu).

Volim bre kada Novak izgubi fajterski - znači bori se do poslednjeg poena (upravo kako je rekao da će se boriti, a nakon pobede na Andersonom), kad ono - letargija. Ne znam, sve stoji i ta smena generacija, i Federerovih 38 godina, Nadalove pobede, ali teško mi je da razumem Novaka koji protiv Čilića maestralno odigra (pogotovo drugi set - kretanje, servis, bekend, forhend - ma sve), to ponovi i protiv Andersona i onda na teren protiv Zvereva (samo 20 sati kasnije) izađe neki neprepoznatljiv teniser (tj. Novak verzija kraj 2016 i 2017.). Nema veze, IDEMOOOOOO!

Dr. Federer

pre 5 godina

Cicipas, Hacanov,a sinoc i Zverev su pokazali da im je i vise nego lako sa tobom i da ti je vreme za penziju. Povuci se kao tvoj idol Sampras u 31.godini i ne brukaj se vise od anonimusa. Federer i Nadal nikada ne gube finala od anonimusa. Zato ih nikada neces stici. Federer je potreban tenisu, zato sto je on tenis i zato on igra jos uvek. Mec polufinala izmedju Federera i Zvereva bio je gledaniji za 51% od Novaka i Zvereva. To sve govori ko je ko. Federer je ikona i ziva legenda ovog sporta. Niko nikada 310/99/20

Sinki

pre 5 godina

Kako je moguce da niko ne primjecuje i ne vidi da Novak ima velikih problema sa ovim mladim,visokim igracima sto dobro serviraju....Cicipas,Kirios,Hacanov,Zverev,nesto tu ne stima...Prskticno je samo gubio od ovih igraca u poslednjih 7-8 mjeseci,sto je zabrinjavajuce.Vise nisu problem Nadal i Federer.

oberin martel

pre 5 godina

@Dr.Federer,
ti izgleda nemaš pametnija posla u životu nego da troluješ do besvesti. Bar da nešto što si napisao veze s mozgom ima. Čuj, da batali tenis posle godine u kojoj je osvojio dva GS i to poslednja!!??

matori

pre 5 godina

@Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari.  
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere. 
(M.J.J., 19. novembar 2018 11:47)

drugi Masters preko Rodžera, a treći preko Rafe...
dečko je u stanju da proizvede jako dobru igru, ali mu se dešava i da jednostavno nestane... nije konstantan. ako to popravi, i počne u kontinuitetu da se nalazi u polufinalu, finalu ili da osvaja turnire, preduzeće prvo mesto. za tako nešto mu verovatno treba još dve godine.
i Novak je povremeno dobijao Rodžera i Rafu kada je imao 20 godina, ali za dominaciju je čekao do 24. godine.

Majstor

pre 5 godina

@Branko
Nece nego ce govoriti kako je lako bilo Federeru, Nadalu, Djokovicu itd da osvajaju dok Zverev, Kacanov, Cicipas itd nisu stasali i dok su bili mladi i neiskusni. Govorice da je njihov tenis prevazidjen i da oni ne bi mogli nista protiv ovih u punoj snazi. Vec vidjeno.

Branko

pre 5 godina

Toliko su Federer, Đoković i Nadal dobri da kad se budu povukli ko god osvoji GS biće irelevantno. Uvek će se ljudi pozivati na njih troje tipa:"Lako je sad kad nema Federera, Đokovića i Nadala". Jenostavno ovakva tri tenisera se nisu rodila u istoriji i jos u isto vreme. Pa zajedno imaju 51 GS neverovatno.

M.J.J.

pre 5 godina

Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari.
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere.

milutin

pre 5 godina

Od svih nabrojanih Nole je trenutno za korak bolji!
Kad je zdrav, nema Nole premca. Još dvije godine će tako biti. Jedino griješi Nole što se prema tim novim nekad postavi zaštitnički, na svoju štetu!
To ne smije da se radi dok se tim sportom čovjek bavi. Motivacija ne smije da fali, dok se takmičiš.
Kad odradiš svoje u takmičenju, onda preuzmi ulogu koju hoćeš.
Snažnu poruku si im poslao kad kažeš da im je teško.
Pa ni tebi u njihovim godinama, niko ništa nije poklanjao niti te štitio. Gledali da te satru.
Sa srećom Novače!

Bistro

pre 5 godina

@antiDebil
Nije vazna 2007, vazna je 2019. Ne moraju oni biti brzi od Federera, Nadala, Djokovica iz 2006, 2007, 2008 ili 2011 i ‘12. Dovoljno je da budu brzi od ovih sadasnjih i to je to.
Svi gube na brzini kako dublje ulaze u tridesete. Njihov najbolji nivo je nedostizan za Zvereva i kompaniju, ali oni najbolji nivo vise ne mogu dostici.

Danijel

pre 5 godina

Novak dva uzastopna finala gubi..
i dalje ce velika trojka da dominira.. ali mozda jos samo.sledece godine.

Ipak nemaju snagu.
Novak i Nadal igraju na duge poene i sad ni oni nisu više tako mladi.. dok federer ima skoro 38...marey povredjen ni on vise nije tako mlad..

Novak da je imao energije juce bozda bi i dobio.

Qwerty

pre 5 godina

Onakvo izdanje protiv Kacanova moze da se razume, ali ovo juce je bilo sramotno. Novak na mec loptu posle prvog bekenda spusta reket i pravi korak ka mrezi da cestita pobedu. Kao da mu se nije ni igralo, a imao je sansu da izjednaci rekod i jos duze obezbedi 1. mesto. Kad je Zverev video da Novaku nije do igre, prestao je da bije iz forhenda i samo prebacuje loptu. Sinoc me je Novak izgubio kao navijaca.

antiDebil

pre 5 godina

Hitriji ? Ne bih bas rekao. Secam se onog cetvrtfinala Majamija iz 2007.godine DJokovic-Nadal, deluje mi kao da su ovi igraci i dalje mnogo daleko od tog nivoa ! Tenis ce u skorijoj buducnosti svakako dobiti novog osvajaca GS turnira, to nije sporno ali to se najverovatnije nece dogoditi naredne sezone !

room 1408

pre 5 godina

Hoće.Bice grend slem šampiona čim se povučete iz profesionalnog sporta ti,Nadal i Federer...Ja prvi kažem da će se to desiti....

room 1408

pre 5 godina

Hoće.Bice grend slem šampiona čim se povučete iz profesionalnog sporta ti,Nadal i Federer...Ja prvi kažem da će se to desiti....

Branko

pre 5 godina

Toliko su Federer, Đoković i Nadal dobri da kad se budu povukli ko god osvoji GS biće irelevantno. Uvek će se ljudi pozivati na njih troje tipa:"Lako je sad kad nema Federera, Đokovića i Nadala". Jenostavno ovakva tri tenisera se nisu rodila u istoriji i jos u isto vreme. Pa zajedno imaju 51 GS neverovatno.

milutin

pre 5 godina

Od svih nabrojanih Nole je trenutno za korak bolji!
Kad je zdrav, nema Nole premca. Još dvije godine će tako biti. Jedino griješi Nole što se prema tim novim nekad postavi zaštitnički, na svoju štetu!
To ne smije da se radi dok se tim sportom čovjek bavi. Motivacija ne smije da fali, dok se takmičiš.
Kad odradiš svoje u takmičenju, onda preuzmi ulogu koju hoćeš.
Snažnu poruku si im poslao kad kažeš da im je teško.
Pa ni tebi u njihovim godinama, niko ništa nije poklanjao niti te štitio. Gledali da te satru.
Sa srećom Novače!

antiDebil

pre 5 godina

Hitriji ? Ne bih bas rekao. Secam se onog cetvrtfinala Majamija iz 2007.godine DJokovic-Nadal, deluje mi kao da su ovi igraci i dalje mnogo daleko od tog nivoa ! Tenis ce u skorijoj buducnosti svakako dobiti novog osvajaca GS turnira, to nije sporno ali to se najverovatnije nece dogoditi naredne sezone !

Bistro

pre 5 godina

@antiDebil
Nije vazna 2007, vazna je 2019. Ne moraju oni biti brzi od Federera, Nadala, Djokovica iz 2006, 2007, 2008 ili 2011 i ‘12. Dovoljno je da budu brzi od ovih sadasnjih i to je to.
Svi gube na brzini kako dublje ulaze u tridesete. Njihov najbolji nivo je nedostizan za Zvereva i kompaniju, ali oni najbolji nivo vise ne mogu dostici.

Conan

pre 5 godina

Sve si u pravu Nole - snaga, brzina, servis, mladost, smena generacija. To niko ne spori. Dominacija trojke - Djoković - Federer - Nadal nije viđena u svetu tenisa, nikad. Prirodno je da mladi zamene starije

Mada, ono što meni nije jasno - kako je moguće da posle 4 vanserijski "odrađena" meča, sve protiv top ten igrača, juče izađeš na teren, potpuno ravnodušan, bez prepoznatljive igre, znači bez servisa, bez riterna, udarci na momente precizni, ali izvesno bez snage. Juče, to potpisujem, Zverev nije igrao protiv Novaka Đokovića, nego pre protiv nekog tenisara van top 10. Ne žalim da umanjim veliki uspeh Zvereva, niti sam toliko zaslepljen kao Novakov navijač. Jednostavno - identična priča kao protiv Hačanova, ali slično kao i protiv Cicipasa, a zašto se ne podsetiti i meča od prošle godine isto protiv Zvereva u Rimu (odvaljen Tim u polufinalu, a onda neprepoznatljiva igra u finalu).

Volim bre kada Novak izgubi fajterski - znači bori se do poslednjeg poena (upravo kako je rekao da će se boriti, a nakon pobede na Andersonom), kad ono - letargija. Ne znam, sve stoji i ta smena generacija, i Federerovih 38 godina, Nadalove pobede, ali teško mi je da razumem Novaka koji protiv Čilića maestralno odigra (pogotovo drugi set - kretanje, servis, bekend, forhend - ma sve), to ponovi i protiv Andersona i onda na teren protiv Zvereva (samo 20 sati kasnije) izađe neki neprepoznatljiv teniser (tj. Novak verzija kraj 2016 i 2017.). Nema veze, IDEMOOOOOO!

Dzoni

pre 5 godina

Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari. 
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere.
(M.J.J., 19. novembar 2018 11:47)

Kako si zaboravio wawrinku?

Sinki

pre 5 godina

Kako je moguce da niko ne primjecuje i ne vidi da Novak ima velikih problema sa ovim mladim,visokim igracima sto dobro serviraju....Cicipas,Kirios,Hacanov,Zverev,nesto tu ne stima...Prskticno je samo gubio od ovih igraca u poslednjih 7-8 mjeseci,sto je zabrinjavajuce.Vise nisu problem Nadal i Federer.

Qwerty

pre 5 godina

Onakvo izdanje protiv Kacanova moze da se razume, ali ovo juce je bilo sramotno. Novak na mec loptu posle prvog bekenda spusta reket i pravi korak ka mrezi da cestita pobedu. Kao da mu se nije ni igralo, a imao je sansu da izjednaci rekod i jos duze obezbedi 1. mesto. Kad je Zverev video da Novaku nije do igre, prestao je da bije iz forhenda i samo prebacuje loptu. Sinoc me je Novak izgubio kao navijaca.

Sinisa90

pre 5 godina

Sve mi se cini da ce se ovaj Zverev naosvajati gren slemova kada ode velika trojka....Jer veliko je pitanje da li ce imati neku vecu konkurenciju.Zato Nole mora dati sve od sebe da u naredne tri godine osvoji jos 5-6 slemova i stigne Federera.

M.J.J.

pre 5 godina

Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari.
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere.

111

pre 5 godina

Sasa mora ovako da igra i na GS, 3 ili 5 setova. U to za sada sumnjam. Ako u prvi plen stavljate da je Novak izgubio zbog umora, onda gresite. Razmislite, zasto je izgubio, sta ste videli? Ja sam video perfektan prvi servis Sase u oba seta. Novak je slabije servirao. Najslabije od pocetka turnira a Sasa je servirao najbolje od pocetka turnira. Novak nije uspeo da reternira na taj servis kako ume i zato je izgubio mec. Da je Sasa slabije servirao a u prvom setu je imao 87% prvog servisa, Novak bi dobio. Tu nema govora. Ja sam ocekivao da Novak u drugom setu bolje servira ali to se nije desilo. Sasa je odlican mladi igrac ali morace jos da saceka na osvajanje najvecih turnira. Tu je na masters klasi ali za GS...GS traje dve nedelje...

Danijel

pre 5 godina

Novak dva uzastopna finala gubi..
i dalje ce velika trojka da dominira.. ali mozda jos samo.sledece godine.

Ipak nemaju snagu.
Novak i Nadal igraju na duge poene i sad ni oni nisu više tako mladi.. dok federer ima skoro 38...marey povredjen ni on vise nije tako mlad..

Novak da je imao energije juce bozda bi i dobio.

Majstor

pre 5 godina

@Branko
Nece nego ce govoriti kako je lako bilo Federeru, Nadalu, Djokovicu itd da osvajaju dok Zverev, Kacanov, Cicipas itd nisu stasali i dok su bili mladi i neiskusni. Govorice da je njihov tenis prevazidjen i da oni ne bi mogli nista protiv ovih u punoj snazi. Vec vidjeno.

matori

pre 5 godina

@Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari.  
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere. 
(M.J.J., 19. novembar 2018 11:47)

drugi Masters preko Rodžera, a treći preko Rafe...
dečko je u stanju da proizvede jako dobru igru, ali mu se dešava i da jednostavno nestane... nije konstantan. ako to popravi, i počne u kontinuitetu da se nalazi u polufinalu, finalu ili da osvaja turnire, preduzeće prvo mesto. za tako nešto mu verovatno treba još dve godine.
i Novak je povremeno dobijao Rodžera i Rafu kada je imao 20 godina, ali za dominaciju je čekao do 24. godine.

dare slovenac

pre 5 godina

Kako je moguce da niko ne primjecuje i ne vidi da Novak ima velikih problema sa ovim mladim,visokim igracima sto dobro serviraju....Cicipas,Kirios,Hacanov,Zverev,nesto tu ne stima...Prskticno je samo gubio od ovih igraca u poslednjih 7-8 mjeseci,sto je zabrinjavajuce.Vise nisu problem Nadal i Federer.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sinki, 19. novembar 2018 12:12) # Link komentara

to je zbog analize-čitanja igrača i iskustva igre sa njima...za rogera i nadala zna sve..., kako se kreču, kako serviraju i reaguju u svim trenutcimas...zna jih u dno duše... kada ove nove klince analizuju i pročitaju jim servis gotovi su...zato ne očekujem da če ovi novi osvajati GS dok je stara garda tu... za GS ti treba mnogo više nego samo visina i servis(drugo ovi 2 metraši nemaju)... možda je to dovoljno za masters(2-3 seta) i kad igraš a nemaš što izgubit, ali GS je druga priča

Lik

pre 5 godina

"...teško mi je da razumem Novaka koji protiv Čilića maestralno odigra (pogotovo drugi set - kretanje, servis, bekend, forhend - ma sve), to ponovi i protiv Andersona i onda na teren protiv Zvereva (samo 20 sati kasnije) izađe neki neprepoznatljiv teniser...
(Conan, 19. novembar 2018 12:20)

E baš tako, Pariz i sad London nikako ne kapiram. Međutim, možda on na to gleda drugačije. Njemu mastersi više nisu bitni a mora da ih igra jer su takva pravila. Tu igricu je on prešao uključujući i Career Golden Masters što recimo Federer nikada neće dostići pa sad juri broj osvojenih mastersa (kad više nema šta drugo).
Recimo, da je u finalu bio Federer ili Nadal onda bi gledali jednog sasvim drugog Novaka jer on uživa da ih tambura, oni su mu inspiracija. Ovako, možda mu je i gušt da prikoči protiv ovih klinaca, da im da volju na život.
Videli smo na kraju da se Novak uopšte nije uzbudio zbog poraza, realno kada osvojiš nešto 5-6 puta nema tu više izazova.
Ono što je sigurno i šta smo gledali ove godine, kada dođe GS onda Novak tera do kraja. Eto ide AO2019 pa ćemo da to da proverimo.

Srbin

pre 5 godina

"Novak Đoković očekuje da u bliskoj budućnosti grend slemovi dobiju novog šampiona iz redova mlađe generacije tenisera."

Bliska buducnost moze biti i za 3-4 godine. Dok ne dodje da bliska buducnost, Novak ce na svom kontu vec imati 19-20 GS. Eh Nole Nole stari vraze.

Dr. Federer

pre 5 godina

Cicipas, Hacanov,a sinoc i Zverev su pokazali da im je i vise nego lako sa tobom i da ti je vreme za penziju. Povuci se kao tvoj idol Sampras u 31.godini i ne brukaj se vise od anonimusa. Federer i Nadal nikada ne gube finala od anonimusa. Zato ih nikada neces stici. Federer je potreban tenisu, zato sto je on tenis i zato on igra jos uvek. Mec polufinala izmedju Federera i Zvereva bio je gledaniji za 51% od Novaka i Zvereva. To sve govori ko je ko. Federer je ikona i ziva legenda ovog sporta. Niko nikada 310/99/20

veljko

pre 5 godina

Šteta za Đokovića što je izgubio 2 god imao bi sigurno 4-5 više slomova i bio bi jako bluzu FEDERERU! Ovako sa pojavom novih klinaca koji obećavaju teško da može stići Federera

oberin martel

pre 5 godina

@Dr.Federer,
ti izgleda nemaš pametnija posla u životu nego da troluješ do besvesti. Bar da nešto što si napisao veze s mozgom ima. Čuj, da batali tenis posle godine u kojoj je osvojio dva GS i to poslednja!!??

Negativni

pre 5 godina

Od početka 2014 do danas, u tenisu je najgora konkurencija u istoriji sporta.
Da su se rodili samo pet godina kasnije, Safin, Rodik i Nalbandijan bi se naosvajali titula. Sa izuzetkom Djokovića, Nadala i Federera, pomenuta trojica su izmislili tenis za današnjih prvih dvadeset igrača.

bbb

pre 5 godina

Pa niko nije lud ovde.Svi smo videli kako je odigrao ovaj mec. Ako ovo nije poklonjen mec onda.......

Forma se ne gubi preko noci, a Novak je u top formi. Ali dobro ajde sad da ne cackamo vise oko ovog meca jer su to ozbiljne stvari.

Delije Čikago

pre 5 godina

Onaj osećaj kad Lebron zameni MJ, nekako nije to to više...sva lepota, dramatika, očekivanja su bila od trojice najboljih ikada, NĐ, RN, RF, sve ostalo je više nezanimljivo..

pantelija

pre 5 godina

Pazite, ovaj turnir mu ne znači mnogo jer ga je već osvojio 5 puta. A i nije jedan od Mastersa. Zatim, već je osvojio prvo mesto na ATP listi, a ni pare od nagrade mu nisu nešto preterano neophodne.
Ja mislim da je Novak povukao ručnu da bi učinio tenis zanimljivijim. Garantujem da publika većinom na Noletove mečeve dolazi, i plaća kartu,u nadi da će da izgubi. E zamilite ako im oduzmete tu nadu...

Dynamic

pre 5 godina

@Conan, Najprirodnija stvar na svetu da je teško tri dana zaredom imati isti bioritam, motivaciju, da sve lopte češu liniju i sl. To što su nas Novak, Rafa i Rođa navikli na nadljuski nivo je druga stvar. Sad ti se čini čudnim što ne može da ponovi istu igru protiv top 10 igrača tri dana zaredom. Ili u Parizu kad je nakon iscrpljujućeg polufinala u večernjem terminu izgledao bledo u finalu u dnevnom. Nije Novaku više 21 godina već 31 i oporavak će vremenom ići sve teže. Mislim da će mu biti fizički lakše biti da osvaja slemove sa danom odmora nego masterse u narednim godinama. I ko je to konstantniji od Novaka, kako je izgledao Zverev u grupi ili u Parizu npr..?

Ah

pre 5 godina

Lik
Federer ima 8 razlicitih Mastersa i ako odluci da igra MC, ili Rim moze vrlo lako da stigne, pa cak i prestigne Novaka. Zaboravili su da napisu da postoji teniser koji ima 11 razlicitih mastersa. Rafa je u problemu da stigne Novaka, a ne Federer. Da je to bitno veruj mi da bi Federer to vec imao. Sve dok Federer nije osvojio 6 AO niko ovde nije znao da i Emerson ima 6 titula, uvek su svi pricali kako jedino Novak ima.

nikola

pre 5 godina

Ama ljudi treba lepo osmisliti branjenje bodova za sledecu sezonu,samo treba da zagrize na Australiju I Rolan Garos,I normalno Vimbldonu a on a da popusti kajase.Sta mu je donelo one dve I vise godine branjenja 15 I vise hiljada poena?.Iskidao telo I zamalo da zavrsi karijeru.Ovako neka je uvek prvi sa desetak hiljada poena jos jedno pet godina i bog da ga vidi

Borisav

pre 5 godina

Neko je ovde napisao da je Zverev drugi igrač posle Mareja koji gradi karijeru uz Novakov blagoslov....takodje potpisujem.
Nazalost,Novak ce osvojiti GS koliko mu to neki sa vrha dozvole....

Dr. Federer

pre 5 godina

Cicipas, Hacanov,a sinoc i Zverev su pokazali da im je i vise nego lako sa tobom i da ti je vreme za penziju. Povuci se kao tvoj idol Sampras u 31.godini i ne brukaj se vise od anonimusa. Federer i Nadal nikada ne gube finala od anonimusa. Zato ih nikada neces stici. Federer je potreban tenisu, zato sto je on tenis i zato on igra jos uvek. Mec polufinala izmedju Federera i Zvereva bio je gledaniji za 51% od Novaka i Zvereva. To sve govori ko je ko. Federer je ikona i ziva legenda ovog sporta. Niko nikada 310/99/20

Qwerty

pre 5 godina

Onakvo izdanje protiv Kacanova moze da se razume, ali ovo juce je bilo sramotno. Novak na mec loptu posle prvog bekenda spusta reket i pravi korak ka mrezi da cestita pobedu. Kao da mu se nije ni igralo, a imao je sansu da izjednaci rekod i jos duze obezbedi 1. mesto. Kad je Zverev video da Novaku nije do igre, prestao je da bije iz forhenda i samo prebacuje loptu. Sinoc me je Novak izgubio kao navijaca.

veljko

pre 5 godina

Šteta za Đokovića što je izgubio 2 god imao bi sigurno 4-5 više slomova i bio bi jako bluzu FEDERERU! Ovako sa pojavom novih klinaca koji obećavaju teško da može stići Federera

pantelija

pre 5 godina

Pazite, ovaj turnir mu ne znači mnogo jer ga je već osvojio 5 puta. A i nije jedan od Mastersa. Zatim, već je osvojio prvo mesto na ATP listi, a ni pare od nagrade mu nisu nešto preterano neophodne.
Ja mislim da je Novak povukao ručnu da bi učinio tenis zanimljivijim. Garantujem da publika većinom na Noletove mečeve dolazi, i plaća kartu,u nadi da će da izgubi. E zamilite ako im oduzmete tu nadu...

milutin

pre 5 godina

Od svih nabrojanih Nole je trenutno za korak bolji!
Kad je zdrav, nema Nole premca. Još dvije godine će tako biti. Jedino griješi Nole što se prema tim novim nekad postavi zaštitnički, na svoju štetu!
To ne smije da se radi dok se tim sportom čovjek bavi. Motivacija ne smije da fali, dok se takmičiš.
Kad odradiš svoje u takmičenju, onda preuzmi ulogu koju hoćeš.
Snažnu poruku si im poslao kad kažeš da im je teško.
Pa ni tebi u njihovim godinama, niko ništa nije poklanjao niti te štitio. Gledali da te satru.
Sa srećom Novače!

Srbin

pre 5 godina

"Novak Đoković očekuje da u bliskoj budućnosti grend slemovi dobiju novog šampiona iz redova mlađe generacije tenisera."

Bliska buducnost moze biti i za 3-4 godine. Dok ne dodje da bliska buducnost, Novak ce na svom kontu vec imati 19-20 GS. Eh Nole Nole stari vraze.

M.J.J.

pre 5 godina

Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari.
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere.

Negativni

pre 5 godina

Od početka 2014 do danas, u tenisu je najgora konkurencija u istoriji sporta.
Da su se rodili samo pet godina kasnije, Safin, Rodik i Nalbandijan bi se naosvajali titula. Sa izuzetkom Djokovića, Nadala i Federera, pomenuta trojica su izmislili tenis za današnjih prvih dvadeset igrača.

Sinki

pre 5 godina

Kako je moguce da niko ne primjecuje i ne vidi da Novak ima velikih problema sa ovim mladim,visokim igracima sto dobro serviraju....Cicipas,Kirios,Hacanov,Zverev,nesto tu ne stima...Prskticno je samo gubio od ovih igraca u poslednjih 7-8 mjeseci,sto je zabrinjavajuce.Vise nisu problem Nadal i Federer.

Lik

pre 5 godina

"...teško mi je da razumem Novaka koji protiv Čilića maestralno odigra (pogotovo drugi set - kretanje, servis, bekend, forhend - ma sve), to ponovi i protiv Andersona i onda na teren protiv Zvereva (samo 20 sati kasnije) izađe neki neprepoznatljiv teniser...
(Conan, 19. novembar 2018 12:20)

E baš tako, Pariz i sad London nikako ne kapiram. Međutim, možda on na to gleda drugačije. Njemu mastersi više nisu bitni a mora da ih igra jer su takva pravila. Tu igricu je on prešao uključujući i Career Golden Masters što recimo Federer nikada neće dostići pa sad juri broj osvojenih mastersa (kad više nema šta drugo).
Recimo, da je u finalu bio Federer ili Nadal onda bi gledali jednog sasvim drugog Novaka jer on uživa da ih tambura, oni su mu inspiracija. Ovako, možda mu je i gušt da prikoči protiv ovih klinaca, da im da volju na život.
Videli smo na kraju da se Novak uopšte nije uzbudio zbog poraza, realno kada osvojiš nešto 5-6 puta nema tu više izazova.
Ono što je sigurno i šta smo gledali ove godine, kada dođe GS onda Novak tera do kraja. Eto ide AO2019 pa ćemo da to da proverimo.

Majstor

pre 5 godina

@Branko
Nece nego ce govoriti kako je lako bilo Federeru, Nadalu, Djokovicu itd da osvajaju dok Zverev, Kacanov, Cicipas itd nisu stasali i dok su bili mladi i neiskusni. Govorice da je njihov tenis prevazidjen i da oni ne bi mogli nista protiv ovih u punoj snazi. Vec vidjeno.

bbb

pre 5 godina

Pa niko nije lud ovde.Svi smo videli kako je odigrao ovaj mec. Ako ovo nije poklonjen mec onda.......

Forma se ne gubi preko noci, a Novak je u top formi. Ali dobro ajde sad da ne cackamo vise oko ovog meca jer su to ozbiljne stvari.

Delije Čikago

pre 5 godina

Onaj osećaj kad Lebron zameni MJ, nekako nije to to više...sva lepota, dramatika, očekivanja su bila od trojice najboljih ikada, NĐ, RN, RF, sve ostalo je više nezanimljivo..

dare slovenac

pre 5 godina

Kako je moguce da niko ne primjecuje i ne vidi da Novak ima velikih problema sa ovim mladim,visokim igracima sto dobro serviraju....Cicipas,Kirios,Hacanov,Zverev,nesto tu ne stima...Prskticno je samo gubio od ovih igraca u poslednjih 7-8 mjeseci,sto je zabrinjavajuce.Vise nisu problem Nadal i Federer.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sinki, 19. novembar 2018 12:12) # Link komentara

to je zbog analize-čitanja igrača i iskustva igre sa njima...za rogera i nadala zna sve..., kako se kreču, kako serviraju i reaguju u svim trenutcimas...zna jih u dno duše... kada ove nove klince analizuju i pročitaju jim servis gotovi su...zato ne očekujem da če ovi novi osvajati GS dok je stara garda tu... za GS ti treba mnogo više nego samo visina i servis(drugo ovi 2 metraši nemaju)... možda je to dovoljno za masters(2-3 seta) i kad igraš a nemaš što izgubit, ali GS je druga priča

nikola

pre 5 godina

Ama ljudi treba lepo osmisliti branjenje bodova za sledecu sezonu,samo treba da zagrize na Australiju I Rolan Garos,I normalno Vimbldonu a on a da popusti kajase.Sta mu je donelo one dve I vise godine branjenja 15 I vise hiljada poena?.Iskidao telo I zamalo da zavrsi karijeru.Ovako neka je uvek prvi sa desetak hiljada poena jos jedno pet godina i bog da ga vidi

Ah

pre 5 godina

Lik
Federer ima 8 razlicitih Mastersa i ako odluci da igra MC, ili Rim moze vrlo lako da stigne, pa cak i prestigne Novaka. Zaboravili su da napisu da postoji teniser koji ima 11 razlicitih mastersa. Rafa je u problemu da stigne Novaka, a ne Federer. Da je to bitno veruj mi da bi Federer to vec imao. Sve dok Federer nije osvojio 6 AO niko ovde nije znao da i Emerson ima 6 titula, uvek su svi pricali kako jedino Novak ima.

Bistro

pre 5 godina

@antiDebil
Nije vazna 2007, vazna je 2019. Ne moraju oni biti brzi od Federera, Nadala, Djokovica iz 2006, 2007, 2008 ili 2011 i ‘12. Dovoljno je da budu brzi od ovih sadasnjih i to je to.
Svi gube na brzini kako dublje ulaze u tridesete. Njihov najbolji nivo je nedostizan za Zvereva i kompaniju, ali oni najbolji nivo vise ne mogu dostici.

Branko

pre 5 godina

Toliko su Federer, Đoković i Nadal dobri da kad se budu povukli ko god osvoji GS biće irelevantno. Uvek će se ljudi pozivati na njih troje tipa:"Lako je sad kad nema Federera, Đokovića i Nadala". Jenostavno ovakva tri tenisera se nisu rodila u istoriji i jos u isto vreme. Pa zajedno imaju 51 GS neverovatno.

Conan

pre 5 godina

Sve si u pravu Nole - snaga, brzina, servis, mladost, smena generacija. To niko ne spori. Dominacija trojke - Djoković - Federer - Nadal nije viđena u svetu tenisa, nikad. Prirodno je da mladi zamene starije

Mada, ono što meni nije jasno - kako je moguće da posle 4 vanserijski "odrađena" meča, sve protiv top ten igrača, juče izađeš na teren, potpuno ravnodušan, bez prepoznatljive igre, znači bez servisa, bez riterna, udarci na momente precizni, ali izvesno bez snage. Juče, to potpisujem, Zverev nije igrao protiv Novaka Đokovića, nego pre protiv nekog tenisara van top 10. Ne žalim da umanjim veliki uspeh Zvereva, niti sam toliko zaslepljen kao Novakov navijač. Jednostavno - identična priča kao protiv Hačanova, ali slično kao i protiv Cicipasa, a zašto se ne podsetiti i meča od prošle godine isto protiv Zvereva u Rimu (odvaljen Tim u polufinalu, a onda neprepoznatljiva igra u finalu).

Volim bre kada Novak izgubi fajterski - znači bori se do poslednjeg poena (upravo kako je rekao da će se boriti, a nakon pobede na Andersonom), kad ono - letargija. Ne znam, sve stoji i ta smena generacija, i Federerovih 38 godina, Nadalove pobede, ali teško mi je da razumem Novaka koji protiv Čilića maestralno odigra (pogotovo drugi set - kretanje, servis, bekend, forhend - ma sve), to ponovi i protiv Andersona i onda na teren protiv Zvereva (samo 20 sati kasnije) izađe neki neprepoznatljiv teniser (tj. Novak verzija kraj 2016 i 2017.). Nema veze, IDEMOOOOOO!

antiDebil

pre 5 godina

Hitriji ? Ne bih bas rekao. Secam se onog cetvrtfinala Majamija iz 2007.godine DJokovic-Nadal, deluje mi kao da su ovi igraci i dalje mnogo daleko od tog nivoa ! Tenis ce u skorijoj buducnosti svakako dobiti novog osvajaca GS turnira, to nije sporno ali to se najverovatnije nece dogoditi naredne sezone !

oberin martel

pre 5 godina

@Dr.Federer,
ti izgleda nemaš pametnija posla u životu nego da troluješ do besvesti. Bar da nešto što si napisao veze s mozgom ima. Čuj, da batali tenis posle godine u kojoj je osvojio dva GS i to poslednja!!??

room 1408

pre 5 godina

Hoće.Bice grend slem šampiona čim se povučete iz profesionalnog sporta ti,Nadal i Federer...Ja prvi kažem da će se to desiti....

Sinisa90

pre 5 godina

Sve mi se cini da ce se ovaj Zverev naosvajati gren slemova kada ode velika trojka....Jer veliko je pitanje da li ce imati neku vecu konkurenciju.Zato Nole mora dati sve od sebe da u naredne tri godine osvoji jos 5-6 slemova i stigne Federera.

Dynamic

pre 5 godina

@Conan, Najprirodnija stvar na svetu da je teško tri dana zaredom imati isti bioritam, motivaciju, da sve lopte češu liniju i sl. To što su nas Novak, Rafa i Rođa navikli na nadljuski nivo je druga stvar. Sad ti se čini čudnim što ne može da ponovi istu igru protiv top 10 igrača tri dana zaredom. Ili u Parizu kad je nakon iscrpljujućeg polufinala u večernjem terminu izgledao bledo u finalu u dnevnom. Nije Novaku više 21 godina već 31 i oporavak će vremenom ići sve teže. Mislim da će mu biti fizički lakše biti da osvaja slemove sa danom odmora nego masterse u narednim godinama. I ko je to konstantniji od Novaka, kako je izgledao Zverev u grupi ili u Parizu npr..?

Danijel

pre 5 godina

Novak dva uzastopna finala gubi..
i dalje ce velika trojka da dominira.. ali mozda jos samo.sledece godine.

Ipak nemaju snagu.
Novak i Nadal igraju na duge poene i sad ni oni nisu više tako mladi.. dok federer ima skoro 38...marey povredjen ni on vise nije tako mlad..

Novak da je imao energije juce bozda bi i dobio.

Dzoni

pre 5 godina

Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari. 
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere.
(M.J.J., 19. novembar 2018 11:47)

Kako si zaboravio wawrinku?

matori

pre 5 godina

@Zverer , drugi igrac koji gradi karijeru preko Novaka, prvi je bio Mari.  
Sasa prvi masters1000 preko Novaka u finalu , sada zavrsni masters i gotovo je sigurno ako se namesti GS finale izmedju njih dvojice Zverev osvaja. Zasto je to tako ostace misterija zauvek, jer o tome se ne prica ni po zavrsetku karijere. 
(M.J.J., 19. novembar 2018 11:47)

drugi Masters preko Rodžera, a treći preko Rafe...
dečko je u stanju da proizvede jako dobru igru, ali mu se dešava i da jednostavno nestane... nije konstantan. ako to popravi, i počne u kontinuitetu da se nalazi u polufinalu, finalu ili da osvaja turnire, preduzeće prvo mesto. za tako nešto mu verovatno treba još dve godine.
i Novak je povremeno dobijao Rodžera i Rafu kada je imao 20 godina, ali za dominaciju je čekao do 24. godine.

Borisav

pre 5 godina

Neko je ovde napisao da je Zverev drugi igrač posle Mareja koji gradi karijeru uz Novakov blagoslov....takodje potpisujem.
Nazalost,Novak ce osvojiti GS koliko mu to neki sa vrha dozvole....

111

pre 5 godina

Sasa mora ovako da igra i na GS, 3 ili 5 setova. U to za sada sumnjam. Ako u prvi plen stavljate da je Novak izgubio zbog umora, onda gresite. Razmislite, zasto je izgubio, sta ste videli? Ja sam video perfektan prvi servis Sase u oba seta. Novak je slabije servirao. Najslabije od pocetka turnira a Sasa je servirao najbolje od pocetka turnira. Novak nije uspeo da reternira na taj servis kako ume i zato je izgubio mec. Da je Sasa slabije servirao a u prvom setu je imao 87% prvog servisa, Novak bi dobio. Tu nema govora. Ja sam ocekivao da Novak u drugom setu bolje servira ali to se nije desilo. Sasa je odlican mladi igrac ali morace jos da saceka na osvajanje najvecih turnira. Tu je na masters klasi ali za GS...GS traje dve nedelje...