Fudbal 100

Četvrtak, 28.06.2018.

15:30

Nezapamćeno – Japanci zbog manje žutih kartona idu dalje!

Nezapamæeno – Japanci zbog manje žutih kartona idu dalje! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Oliver

pre 5 godina

Rešenje su penali (i u grupi) ako je nerešeno, tada neće biti isti međusobni ishod. I neće neko kao Francuska i Danska odigrati 0:0 ako to za obe nacije odgovara.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zašto zato,

Ne,to nije resenje,pogotovo ne penali u grupi,ti bi ukinuo neresen rezultat sto je nonsens svoje vrste. Da li ti znas gde su ekipe smestene u ogromnoj zemlji poput Rusije? Da lete hiljade kilometara carter letom da bi izvodili penale? Totalna glupost. Za mene su zuti kartoni isto kao i zreb,cista sreca i ne treba praviti famu oko toga.Postoje cak 4 kriterijuma pre zutih kartona,tako da je meni potpuno svejedno da li ce ici Japan ili Senegal. Pravo pitanje je za tebe i slicne: Sto Senegal nije imao vise bodova, bolju gol razliku, vise postignutih golova ili pobedu nad Japanom? Ovako nema kukanja,pravila su bila poznata pre Mundijala,selektor Senegala ne kuka,a komentatori ovde kukaju kao da je smak sveta.Citavi timovi ljudi u FIFA se bave pravilima i primaju masne plate samo za to,i sad se ovde pojavi neko i kaze da to ne valja.Stvarno smo neverovatni,da nas nema trebalo bi nas izmisliti

Јабучило

pre 5 godina

Сасвим је исправно да се награди фер-плеј. Али, мора да се нађе мерило које важи за све. Судије користе различите критеријуме и тиме обесмишљавају ово правило. Тренутно, већи смисао има предност на Фифиној ранг листи.

Hygge

pre 5 godina

Pravilo o ferpleju je glupo. Nisu kriterijumi isti, ni kod sudija a pogotovo ne kod deljenja kartona malim zemljama i velikim. Recimo, Messi će teže dobiti žuti od nekog nepoznatog fudbalera, a za isti prekršaj.
I sad, ako te dve ekipe dođu u situaciju da "fair play" odlučuje, proći će zvučnija ekipa a ne ona koja je ZAISTA igrala fair play.

Glupo pravilo glupe i KORUMPIRANE organizacije zvana FIFA, cosa nostra.

Senegal i Japan. Ko u stvarnom svetu znači više? Treba li da se bolje društvo ogleda i u sportu, da se automatski prenosi na sport? Primer takvog odnosa prema malima u odnosu prema favoritima i velikima vidi se kada Mitrovića dvojica ruše rvačkim zahvatom a nije ni VAR, a Englezi protiv Paname hladno dobijaju penal za MANJI prekršaj...

Da ne spominjem 1982. i Španiju (Sørensen), prekršaj izvan 16 metara je penal, pa se i penal ponavlja jer prvi put nije pogodak (golman "se kretao po liniji"). Ipak bi previše bilo da domaćina Španiju izbaci neka SFRJ...

Ko god veruje u fair play u organizaciji VELIKIH, je *udala. To vam je i kao propagiranje slobodne trgovine, kada vam odgovara, a protekcionizam kada vam ne odgovara (Amerika 2018.)

Rugh

pre 5 godina

mehiko, 28. jun 2018 19:34

Nit su se napili a bgm ni grupu ne bi prosli da je njemacka pobijedila

Tradicija kaze da su meksikanci of 1994 redovno prolazili grupu i redovno ispadali u osminu final a tako da su ispunjeni svi uslovi da we trend nastavi...pocevsi od teskog rivala

JPR24

pre 5 godina

Sto je ovaj uporan sa pretrcanim kilometrima.Nasi su drugi pa drugi. oK mozda su najvise pretrcali ali se to zove trckaranje. Trcanje u fudbalu se podrazumeva pod sprintove i eksplozivnost. Gledali smo svi sve utakmice i vidi se da su najsporiji,loptu deset sekundi ne mogu da drze u posedu. A i rezultat govori sve.
(Paja, 28. jun 2018 22:19)

To se zove racionalno trcanje. Dzaba trcis i trckaras ako je za nista pa i 20 km da igrac pretrci. Kad neko ima loptu tada treba da se trci, ubacuje, stvara mogucnost saigracu za dodavanje, sprintevi napred... a kao sto rece: 10 sekundi loptu ne mozemo da zadrzimo. To bi bilo to. A da se to popravi, potreban je trener koji zna, i na duze staze, i naravno : uigravanje !

MikiSt.

pre 5 godina

Ovo pravilo ima smisla da sve meceve sudi jedan sudija, sa istim kriterijumom. Vidimo da neko lako mase kartonima za razliku od drugog sudije. Inace, sve cestitke Japanu, zasluzeno!

рајко

pre 5 godina

браво за јапан! супер се залажу и труде. чак ми се свиђа њихов плави адидас дрес

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Ovo je Japancima treći put da su se plasira li u osminufinala 2002,2010 i 2018 godine. Za Azijsko područije koja zna o fudbalu dosta kao da naši treneri rade tamo je svakako uspeh. Sve čestitke !

Paja

pre 5 godina

Sto je ovaj uporan sa pretrcanim kilometrima.Nasi su drugi pa drugi. oK mozda su najvise pretrcali ali se to zove trckaranje. Trcanje u fudbalu se podrazumeva pod sprintove i eksplozivnost. Gledali smo svi sve utakmice i vidi se da su najsporiji,loptu deset sekundi ne mogu da drze u posedu. A i rezultat govori sve.

Balkanac

pre 5 godina

Ocigledno smo narod koji ne postuje pravile,manjka sistema vrednosti, prepotentosti i pati od zavera. Ali nije ni cudo kad nam svaka vlast to stalno servira.

Tartaruga

pre 5 godina

"Japan je tako treći put u istoriji prošao grupnu fazu, a u narednoj rundi čekaju drugoplasiranog iz grupe G, gde se za takav plasman 'bore' Engleska i Belgija."

Ceka prvoplasiranog.

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Malo prerano za ovakav tip odluke, mogli su da uzmu gol raliku iz medjusobnog susreta sa prvim iz grupe ili nesto slicno. Broj zutih kartona je pitanje tumacinja svakog sudije, sto je malo nekorektno uzimati za kriterijum.
(alexa, 28. jun 2018 18:33)

Pa opet bi Japan prošao, oni su dobili Kolumbiju, Senegal izgubio...

b

pre 5 godina

Ko kazu da ce Brazil proci Meksiko?Meksiko je takav tim koji moze da izgubi od Svedske, ali i da bez problema pobedi Nemacku.Meksiko moze bez problema da parira Brazilu.Tako da je veliko pitanje kolika je prednost biti drugi.

Dare

pre 5 godina

Sve si izmešao... 
Ko bud prvi ide na Japan pa u 1/4 finalu na Brazil. 
Ko bude drugi ide na Kolumbiju pa u 1/4 na pobednika Švedska - Švajcarska.
(Torrente, 28. jun 2018 18:57)


Zasto si otpisao Meksiko??I Meksiko igra dobar fudbal, tukao je Nemacku, brzi su tehnicki pptkovani, a i cesto su dobijali Brazila.

Dragan

pre 5 godina

Proći u nokaut fazu takmičenja na osnovu fer pleja jednostavno nije fer. Kako se obe utakmice poslednjeg kola u grupi igraju u isto vreme, u ovakvim situacijama bi bilo pravednije da se tim koje će proći grupnu fazu takmičenja odlučuje nakon izvođenja jedanaesteraca.

mehiko

pre 5 godina

@Torrente
Sto Brazil, i Meksikanci se pitaju. Kako su pobedili Nemce. To sto su se napili posle prolaska grupe pa izgubili od Svedske je druga prica.

Valjevska podvala

pre 5 godina

Proći u nokaut fazu takmičenja na osnovu fer pleja jednostavno nije fer. Kako se obe utakmice poslednjeg kola u grupi igraju u isto vreme, u ovakvim situacijama bi bilo pravednije da se tim koje će proći grupnu fazu takmičenja odlučuje nakon izvođenja jedanaesteraca.
(Dragan, 28. jun 2018 19:01)

Mhm, i gradovi u kojima su igrali su jako blizu

ja

pre 5 godina

Ovi Poljaci, kao nas da gledam, sporo, bezidejno, vracanje lopte nazad, bez presinga, bez trcanja...
(A, 28. jun 2018 16:16)

Naši su drugi na mundijalu po broju pretrčanih kilometra. Loše gledaš...

BeKo

pre 5 godina

Naši su drugi na mundijalu po broju pretrčanih kilometra. Loše gledaš... 
(ja, 28. jun 2018 19:13) 

Nije nas koštalo trčanje već stajanje.
Loše smo stajali,evo npr. kod prvog gola Brazila Kutinjo ima sve vreme i sav prostor ovoga sveta,niko mu nije prišao bliže od metra,u odbrani rupa a Paulinjo sa 30 m ulazi uz zakasnelu pratnju Kostića (trčao ali kasno krenuo).
O stajanju kod drugog gola ne treba trošiti reči uz ometanje Mitrovića koji simulira i pada u petercu.

Marx

pre 5 godina

Zato je nama Brih onako olako davao žute, a Švajcarcima opraštao... Za svaki slučaj da se osigura...
(Vasa, 28. jun 2018 18:45)

Tek sad kapiram koje je zlo taj čovek. On je i o tome razmišljao. O nečemu što se evo prvi put desilo. Pozdrav za sve pluseve.

Barko

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D

Nikola

pre 5 godina

Treba praviti što manje žutih kartona i izbeći po svaku cenu crvene kartone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Al Mekaraš, 28. jun 2018 18:33)

A da li je to bilo moguće u meću sa swis kakav je kriterijum prema nama zauzeo Brich?

moralni_gmizavac

pre 5 godina

(mare, 28. jun 2018 17:57) U cemu je problem? Kao sto neko moze da se valja po travi i odugovlaci, dodaje do iznemoglosti cuvajuci loptu, tako i oni mogu da se cuvaju kartona i potrose vreme jer imaju statistiku koja im odgovara. Legitimno.

Hell

pre 5 godina

@ sta bi odlucilo da su imali isti broj zutih kartona???
(neshap, 28. jun 2018 18:12)

Zreb! U rom slucaju bi se izvlacila kuglica izmedju Japana i Senegala i prosao bi onaj ko ima vise srece...

zgslavac

pre 5 godina

O kakvom fer-pleju pričamo kad je Japan koji je gubio, zadnjih minuta dodavao loptu između 3 svojih igrača, bez volje da napadne izjednačenje i riskira gol ili karton?

I onda prođu na fair-play! O cinizma!

Soni

pre 5 godina

Pa postenije mi je cak i zreb da odlucuje nego broj kartona, sad mozemo da izvlacimo sve situacije gde je sudija razgovorom preskocio zuti i gde je dao.. Ili logicno da protiv Kolumbije nece imati zute kad je Kolumbija imala igraca manje od 3 minuta i nije ih ni napala, samim tim nisu ni mogli da dobiju kartone. Skroz glupo pravilo, postenije bi bilo ako su vec isti po gol razlici i datim golovima, 2 kuglice pa koga Djani izvuce...

pobeda

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D
(Barko, 28. jun 2018 18:17)

Na obe vesti pises identican komentar pod razlicitim imenom, a nisi u pravu. Kolumbija je prva u ovoj grupi, a Japan drugi, tako da ce pobednik iz duela Belgija-Engleska igrati protiv Japana, a ne protiv Kolumbije

Gde ja živim

pre 5 godina

Jeste malo šunjavo pravilo obzirom na različite utakmice, sudije itd., ali i fer plej je bitan. Čestitke Japancima, šteta za Senegal. Voleo sam da prođu obe ekipe.

alexa

pre 5 godina

Malo prerano za ovakav tip odluke, mogli su da uzmu gol raliku iz medjusobnog susreta sa prvim iz grupe ili nesto slicno. Broj zutih kartona je pitanje tumacinja svakog sudije, sto je malo nekorektno uzimati za kriterijum.

Lobby

pre 5 godina

Fair play pravilo:
zuti karton -1 poen
crveni karton kroz drugi zuti -3 poena
direktan crveni -4 poena
postojeci zuti i direktan crveni -5 poena

Ako je broj fair play poena identican, redosled na tabeli se odlucuje zrebom.

I da Kazem, fair play je odlicno pravilo. Postoji 6 drugih pravila koja odlucuju o rasporedu koja su vise rangirana od fair play-a. Ali ako si na svih 6 jednak, onda je ovo odlicno, treba nagraditi tim koji pravi manje ozbiljnih prekrsaja.

Dare

pre 5 godina

@Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.

Svako ima pravo da igra kako hoće. Ne znam gde u pravilima piše da moraš da pobediš, čak i ako ti to neodgovara.

Srdjan

pre 5 godina

Ovo nije fer, ako je ovakva situacija, onda bi trebalo sutradan da šutiraju penale pa ko pobedi ide dalje, kakvi kartoni, kakve nebuloze. Nije fer uopšte.

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Onda bolje da su racunali sut u okvir gola,bar nebi sudije imale nikakve veze sa prolazom dalje.Neki sudija prvo opomene igraca a neki odmah lepi zuti karton tako da je ovo pravilo glupost.

Marko

pre 5 godina

HAAAAA HA HAAA
ŽUTI IDU DALJE MANJE ŽUTIH KARTONA
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikola, 28. jun 2018 17:58)

Ne znam od kada su japanci zuti ali ok...

Ruža bez muža

pre 5 godina

Ja bih Japancima za ono dodavanje na svojoj polovini bez ikakve želje na svakih 3-4 minuta dao po žuti karton, opstrukcija igre, pa bi prošli na fer-plej ...

niksa

pre 5 godina

@barko
nisi u pravu Kolumbija je prva, pa ce i pobednik grupe (meca) izbeci Kolumbiju, i ici na Japan. Dakle i jedni i drugi imaju motiv za pobedom, mada bilo bi zanimljivo da bude nereseno i pritom Englezi dobiju jedan zuti karton vise jer je trenutno 3:2 za Belgiju u kartonima

Torrente

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D
(Barko, 28. jun 2018 18:17)

Sve si izmešao...
Ko bud prvi ide na Japan pa u 1/4 finalu na Brazil.
Ko bude drugi ide na Kolumbiju pa u 1/4 na pobednika Švedska - Švajcarska.

Torrente

pre 5 godina

Još jedna glupost FIFA!
Japanci prošli zbog fer pleja (kartoni), a zadnjih 10 minuta nisu ni igrali, da ne bi dobili još neki karton.

Publika zviždala svo vreme.
Da li je to bilo fer prema publici koja je masno platila karte?

Spydreco

pre 5 godina

Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.
(mare, 28. jun 2018 17:57)

A šta FIFA tu da uradi? Da uvede pravilo da im se oduzme lopta zbog neaktivnog poseda ili da ograniči vreme za napad? Pa italijani su tako decenijama osvajali boga oca. Ako ti rezultat odgovara, ubijaš igru i čekaš da prođe vreme, sve po pravilima.

lal

pre 5 godina

za sve one koji pricaju da ovo nije fer, ovo je samo dodato pravilo... kao jos jedan korak... inace bi se bukvalno izvlacila kuglica ko prolazi dalje... bas kao sto bi se desilo isto da imaju isti broj fairplay poena...
a da nije fer, nije... zato sto im nisu sudile iste sudije i kriterijumi su drugaciji... ja bih racunao samo broj kartona u medjusobnom duelu na primer...

Milan

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (les lionceaux, 28. jun 2018 17:56) # Link komentara

Jesam li ja to dobro procitao Srbija najvise pokazala od reprezentacija koji su ispali?

kalu

pre 5 godina

Večeras će tek biti cirkus, engleska belgija. Ko izgubi ide na kolumbiju pa na par švedska-švajcarska, otvoren put do polufinala. Biće to antifudbal sa čišćenjem kartona, a možda i nekim crvenim... Nakon večerašnje utakmice fifa će uvesti žreb i šešire za nokaut fazu

zašto zato

pre 5 godina

Što da ne? Ako je fer play važan, o da neka se broje i žuti kartoni! Pozdravljam!
(prevod, 28. jun 2018 18:24)

Ali poslednjih 10 minuta ovi što su prošli na fer plej (ili fair play, nikako pola srpski pola eng - fer play!) nisu prešli pola, dodavali su se, zviždali su im. Nije li apsurdno?

Rešenje su penali (i u grupi) ako je nerešeno, tada neće biti isti međusobni ishod. I neće neko kao Francuska i Danska odigrati 0:0 ako to za obe nacije odgovara.

impeRAtor

pre 5 godina

Bas glupo pravilo, ali mislim da su pri smisljanju istog ljudi bili u fazonu, bas nas briga ionako se to nece nikad desiti. Razlika u kartonima minorna, fer su igrali i jedni i drugi. Mozda da u ovim situacijama odlucuje broj udaraca na gol protivika ili nesto sto bi bilo blize fudbalu... Koga briga za kartone koji kogu da se dobiju iz X razloga...

les lionceaux

pre 5 godina

evo vama koji hvalite Japance pritom ničim izazvani pljujući po sebi

Japanci kao zadnje kukavice odigrali i posrećilo im se da Senegal ne izjednači

Srbija uz Maroko i Senegal reprezentacija koja je sigurno najviše prikazala od svih koje su ispale (pri tome puno više od nekoliko njih koje su prošle)

mare

pre 5 godina

Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.

Kayser Soze

pre 5 godina

Najzanimljivija grupa sigurno. Kolumbijci kao favoriti ove grupe, mogu da ispadnu, a na proslom SP igrali 1/4. Poljaci razocarali, Japan prijatno iznenađenje

Spydreco

pre 5 godina

Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.
(mare, 28. jun 2018 17:57)

A šta FIFA tu da uradi? Da uvede pravilo da im se oduzme lopta zbog neaktivnog poseda ili da ograniči vreme za napad? Pa italijani su tako decenijama osvajali boga oca. Ako ti rezultat odgovara, ubijaš igru i čekaš da prođe vreme, sve po pravilima.

Marx

pre 5 godina

Zato je nama Brih onako olako davao žute, a Švajcarcima opraštao... Za svaki slučaj da se osigura...
(Vasa, 28. jun 2018 18:45)

Tek sad kapiram koje je zlo taj čovek. On je i o tome razmišljao. O nečemu što se evo prvi put desilo. Pozdrav za sve pluseve.

Kayser Soze

pre 5 godina

Najzanimljivija grupa sigurno. Kolumbijci kao favoriti ove grupe, mogu da ispadnu, a na proslom SP igrali 1/4. Poljaci razocarali, Japan prijatno iznenađenje

les lionceaux

pre 5 godina

evo vama koji hvalite Japance pritom ničim izazvani pljujući po sebi

Japanci kao zadnje kukavice odigrali i posrećilo im se da Senegal ne izjednači

Srbija uz Maroko i Senegal reprezentacija koja je sigurno najviše prikazala od svih koje su ispale (pri tome puno više od nekoliko njih koje su prošle)

lal

pre 5 godina

za sve one koji pricaju da ovo nije fer, ovo je samo dodato pravilo... kao jos jedan korak... inace bi se bukvalno izvlacila kuglica ko prolazi dalje... bas kao sto bi se desilo isto da imaju isti broj fairplay poena...
a da nije fer, nije... zato sto im nisu sudile iste sudije i kriterijumi su drugaciji... ja bih racunao samo broj kartona u medjusobnom duelu na primer...

Torrente

pre 5 godina

Još jedna glupost FIFA!
Japanci prošli zbog fer pleja (kartoni), a zadnjih 10 minuta nisu ni igrali, da ne bi dobili još neki karton.

Publika zviždala svo vreme.
Da li je to bilo fer prema publici koja je masno platila karte?

Balkanac

pre 5 godina

Ocigledno smo narod koji ne postuje pravile,manjka sistema vrednosti, prepotentosti i pati od zavera. Ali nije ni cudo kad nam svaka vlast to stalno servira.

mare

pre 5 godina

Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.

Tartaruga

pre 5 godina

"Japan je tako treći put u istoriji prošao grupnu fazu, a u narednoj rundi čekaju drugoplasiranog iz grupe G, gde se za takav plasman 'bore' Engleska i Belgija."

Ceka prvoplasiranog.

moralni_gmizavac

pre 5 godina

(mare, 28. jun 2018 17:57) U cemu je problem? Kao sto neko moze da se valja po travi i odugovlaci, dodaje do iznemoglosti cuvajuci loptu, tako i oni mogu da se cuvaju kartona i potrose vreme jer imaju statistiku koja im odgovara. Legitimno.

Hell

pre 5 godina

@ sta bi odlucilo da su imali isti broj zutih kartona???
(neshap, 28. jun 2018 18:12)

Zreb! U rom slucaju bi se izvlacila kuglica izmedju Japana i Senegala i prosao bi onaj ko ima vise srece...

Valjevska podvala

pre 5 godina

Proći u nokaut fazu takmičenja na osnovu fer pleja jednostavno nije fer. Kako se obe utakmice poslednjeg kola u grupi igraju u isto vreme, u ovakvim situacijama bi bilo pravednije da se tim koje će proći grupnu fazu takmičenja odlučuje nakon izvođenja jedanaesteraca.
(Dragan, 28. jun 2018 19:01)

Mhm, i gradovi u kojima su igrali su jako blizu

Srdjan

pre 5 godina

Ovo nije fer, ako je ovakva situacija, onda bi trebalo sutradan da šutiraju penale pa ko pobedi ide dalje, kakvi kartoni, kakve nebuloze. Nije fer uopšte.

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Malo prerano za ovakav tip odluke, mogli su da uzmu gol raliku iz medjusobnog susreta sa prvim iz grupe ili nesto slicno. Broj zutih kartona je pitanje tumacinja svakog sudije, sto je malo nekorektno uzimati za kriterijum.
(alexa, 28. jun 2018 18:33)

Pa opet bi Japan prošao, oni su dobili Kolumbiju, Senegal izgubio...

Lobby

pre 5 godina

Fair play pravilo:
zuti karton -1 poen
crveni karton kroz drugi zuti -3 poena
direktan crveni -4 poena
postojeci zuti i direktan crveni -5 poena

Ako je broj fair play poena identican, redosled na tabeli se odlucuje zrebom.

I da Kazem, fair play je odlicno pravilo. Postoji 6 drugih pravila koja odlucuju o rasporedu koja su vise rangirana od fair play-a. Ali ako si na svih 6 jednak, onda je ovo odlicno, treba nagraditi tim koji pravi manje ozbiljnih prekrsaja.

b

pre 5 godina

Ko kazu da ce Brazil proci Meksiko?Meksiko je takav tim koji moze da izgubi od Svedske, ali i da bez problema pobedi Nemacku.Meksiko moze bez problema da parira Brazilu.Tako da je veliko pitanje kolika je prednost biti drugi.

Paja

pre 5 godina

Sto je ovaj uporan sa pretrcanim kilometrima.Nasi su drugi pa drugi. oK mozda su najvise pretrcali ali se to zove trckaranje. Trcanje u fudbalu se podrazumeva pod sprintove i eksplozivnost. Gledali smo svi sve utakmice i vidi se da su najsporiji,loptu deset sekundi ne mogu da drze u posedu. A i rezultat govori sve.

Gde ja živim

pre 5 godina

Jeste malo šunjavo pravilo obzirom na različite utakmice, sudije itd., ali i fer plej je bitan. Čestitke Japancima, šteta za Senegal. Voleo sam da prođu obe ekipe.

Torrente

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D
(Barko, 28. jun 2018 18:17)

Sve si izmešao...
Ko bud prvi ide na Japan pa u 1/4 finalu na Brazil.
Ko bude drugi ide na Kolumbiju pa u 1/4 na pobednika Švedska - Švajcarska.

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Onda bolje da su racunali sut u okvir gola,bar nebi sudije imale nikakve veze sa prolazom dalje.Neki sudija prvo opomene igraca a neki odmah lepi zuti karton tako da je ovo pravilo glupost.

BeKo

pre 5 godina

Naši su drugi na mundijalu po broju pretrčanih kilometra. Loše gledaš... 
(ja, 28. jun 2018 19:13) 

Nije nas koštalo trčanje već stajanje.
Loše smo stajali,evo npr. kod prvog gola Brazila Kutinjo ima sve vreme i sav prostor ovoga sveta,niko mu nije prišao bliže od metra,u odbrani rupa a Paulinjo sa 30 m ulazi uz zakasnelu pratnju Kostića (trčao ali kasno krenuo).
O stajanju kod drugog gola ne treba trošiti reči uz ometanje Mitrovića koji simulira i pada u petercu.

Dare

pre 5 godina

Sve si izmešao... 
Ko bud prvi ide na Japan pa u 1/4 finalu na Brazil. 
Ko bude drugi ide na Kolumbiju pa u 1/4 na pobednika Švedska - Švajcarska.
(Torrente, 28. jun 2018 18:57)


Zasto si otpisao Meksiko??I Meksiko igra dobar fudbal, tukao je Nemacku, brzi su tehnicki pptkovani, a i cesto su dobijali Brazila.

Barko

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D

Dare

pre 5 godina

@Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.

Svako ima pravo da igra kako hoće. Ne znam gde u pravilima piše da moraš da pobediš, čak i ako ti to neodgovara.

Nikola

pre 5 godina

Treba praviti što manje žutih kartona i izbeći po svaku cenu crvene kartone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Al Mekaraš, 28. jun 2018 18:33)

A da li je to bilo moguće u meću sa swis kakav je kriterijum prema nama zauzeo Brich?

alexa

pre 5 godina

Malo prerano za ovakav tip odluke, mogli su da uzmu gol raliku iz medjusobnog susreta sa prvim iz grupe ili nesto slicno. Broj zutih kartona je pitanje tumacinja svakog sudije, sto je malo nekorektno uzimati za kriterijum.

Milan

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (les lionceaux, 28. jun 2018 17:56) # Link komentara

Jesam li ja to dobro procitao Srbija najvise pokazala od reprezentacija koji su ispali?

pobeda

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D
(Barko, 28. jun 2018 18:17)

Na obe vesti pises identican komentar pod razlicitim imenom, a nisi u pravu. Kolumbija je prva u ovoj grupi, a Japan drugi, tako da ce pobednik iz duela Belgija-Engleska igrati protiv Japana, a ne protiv Kolumbije

mehiko

pre 5 godina

@Torrente
Sto Brazil, i Meksikanci se pitaju. Kako su pobedili Nemce. To sto su se napili posle prolaska grupe pa izgubili od Svedske je druga prica.

Ruža bez muža

pre 5 godina

Ja bih Japancima za ono dodavanje na svojoj polovini bez ikakve želje na svakih 3-4 minuta dao po žuti karton, opstrukcija igre, pa bi prošli na fer-plej ...

Marko

pre 5 godina

HAAAAA HA HAAA
ŽUTI IDU DALJE MANJE ŽUTIH KARTONA
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikola, 28. jun 2018 17:58)

Ne znam od kada su japanci zuti ali ok...

zgslavac

pre 5 godina

O kakvom fer-pleju pričamo kad je Japan koji je gubio, zadnjih minuta dodavao loptu između 3 svojih igrača, bez volje da napadne izjednačenje i riskira gol ili karton?

I onda prođu na fair-play! O cinizma!

Soni

pre 5 godina

Pa postenije mi je cak i zreb da odlucuje nego broj kartona, sad mozemo da izvlacimo sve situacije gde je sudija razgovorom preskocio zuti i gde je dao.. Ili logicno da protiv Kolumbije nece imati zute kad je Kolumbija imala igraca manje od 3 minuta i nije ih ni napala, samim tim nisu ni mogli da dobiju kartone. Skroz glupo pravilo, postenije bi bilo ako su vec isti po gol razlici i datim golovima, 2 kuglice pa koga Djani izvuce...

impeRAtor

pre 5 godina

Bas glupo pravilo, ali mislim da su pri smisljanju istog ljudi bili u fazonu, bas nas briga ionako se to nece nikad desiti. Razlika u kartonima minorna, fer su igrali i jedni i drugi. Mozda da u ovim situacijama odlucuje broj udaraca na gol protivika ili nesto sto bi bilo blize fudbalu... Koga briga za kartone koji kogu da se dobiju iz X razloga...

kalu

pre 5 godina

Večeras će tek biti cirkus, engleska belgija. Ko izgubi ide na kolumbiju pa na par švedska-švajcarska, otvoren put do polufinala. Biće to antifudbal sa čišćenjem kartona, a možda i nekim crvenim... Nakon večerašnje utakmice fifa će uvesti žreb i šešire za nokaut fazu

ja

pre 5 godina

Ovi Poljaci, kao nas da gledam, sporo, bezidejno, vracanje lopte nazad, bez presinga, bez trcanja...
(A, 28. jun 2018 16:16)

Naši su drugi na mundijalu po broju pretrčanih kilometra. Loše gledaš...

niksa

pre 5 godina

@barko
nisi u pravu Kolumbija je prva, pa ce i pobednik grupe (meca) izbeci Kolumbiju, i ici na Japan. Dakle i jedni i drugi imaju motiv za pobedom, mada bilo bi zanimljivo da bude nereseno i pritom Englezi dobiju jedan zuti karton vise jer je trenutno 3:2 za Belgiju u kartonima

zašto zato

pre 5 godina

Što da ne? Ako je fer play važan, o da neka se broje i žuti kartoni! Pozdravljam!
(prevod, 28. jun 2018 18:24)

Ali poslednjih 10 minuta ovi što su prošli na fer plej (ili fair play, nikako pola srpski pola eng - fer play!) nisu prešli pola, dodavali su se, zviždali su im. Nije li apsurdno?

Rešenje su penali (i u grupi) ako je nerešeno, tada neće biti isti međusobni ishod. I neće neko kao Francuska i Danska odigrati 0:0 ako to za obe nacije odgovara.

Dragan

pre 5 godina

Proći u nokaut fazu takmičenja na osnovu fer pleja jednostavno nije fer. Kako se obe utakmice poslednjeg kola u grupi igraju u isto vreme, u ovakvim situacijama bi bilo pravednije da se tim koje će proći grupnu fazu takmičenja odlučuje nakon izvođenja jedanaesteraca.

MikiSt.

pre 5 godina

Ovo pravilo ima smisla da sve meceve sudi jedan sudija, sa istim kriterijumom. Vidimo da neko lako mase kartonima za razliku od drugog sudije. Inace, sve cestitke Japanu, zasluzeno!

JPR24

pre 5 godina

Sto je ovaj uporan sa pretrcanim kilometrima.Nasi su drugi pa drugi. oK mozda su najvise pretrcali ali se to zove trckaranje. Trcanje u fudbalu se podrazumeva pod sprintove i eksplozivnost. Gledali smo svi sve utakmice i vidi se da su najsporiji,loptu deset sekundi ne mogu da drze u posedu. A i rezultat govori sve.
(Paja, 28. jun 2018 22:19)

To se zove racionalno trcanje. Dzaba trcis i trckaras ako je za nista pa i 20 km da igrac pretrci. Kad neko ima loptu tada treba da se trci, ubacuje, stvara mogucnost saigracu za dodavanje, sprintevi napred... a kao sto rece: 10 sekundi loptu ne mozemo da zadrzimo. To bi bilo to. A da se to popravi, potreban je trener koji zna, i na duze staze, i naravno : uigravanje !

рајко

pre 5 godina

браво за јапан! супер се залажу и труде. чак ми се свиђа њихов плави адидас дрес

Rugh

pre 5 godina

mehiko, 28. jun 2018 19:34

Nit su se napili a bgm ni grupu ne bi prosli da je njemacka pobijedila

Tradicija kaze da su meksikanci of 1994 redovno prolazili grupu i redovno ispadali u osminu final a tako da su ispunjeni svi uslovi da we trend nastavi...pocevsi od teskog rivala

Hygge

pre 5 godina

Pravilo o ferpleju je glupo. Nisu kriterijumi isti, ni kod sudija a pogotovo ne kod deljenja kartona malim zemljama i velikim. Recimo, Messi će teže dobiti žuti od nekog nepoznatog fudbalera, a za isti prekršaj.
I sad, ako te dve ekipe dođu u situaciju da "fair play" odlučuje, proći će zvučnija ekipa a ne ona koja je ZAISTA igrala fair play.

Glupo pravilo glupe i KORUMPIRANE organizacije zvana FIFA, cosa nostra.

Senegal i Japan. Ko u stvarnom svetu znači više? Treba li da se bolje društvo ogleda i u sportu, da se automatski prenosi na sport? Primer takvog odnosa prema malima u odnosu prema favoritima i velikima vidi se kada Mitrovića dvojica ruše rvačkim zahvatom a nije ni VAR, a Englezi protiv Paname hladno dobijaju penal za MANJI prekršaj...

Da ne spominjem 1982. i Španiju (Sørensen), prekršaj izvan 16 metara je penal, pa se i penal ponavlja jer prvi put nije pogodak (golman "se kretao po liniji"). Ipak bi previše bilo da domaćina Španiju izbaci neka SFRJ...

Ko god veruje u fair play u organizaciji VELIKIH, je *udala. To vam je i kao propagiranje slobodne trgovine, kada vam odgovara, a protekcionizam kada vam ne odgovara (Amerika 2018.)

Oliver

pre 5 godina

Rešenje su penali (i u grupi) ako je nerešeno, tada neće biti isti međusobni ishod. I neće neko kao Francuska i Danska odigrati 0:0 ako to za obe nacije odgovara.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zašto zato,

Ne,to nije resenje,pogotovo ne penali u grupi,ti bi ukinuo neresen rezultat sto je nonsens svoje vrste. Da li ti znas gde su ekipe smestene u ogromnoj zemlji poput Rusije? Da lete hiljade kilometara carter letom da bi izvodili penale? Totalna glupost. Za mene su zuti kartoni isto kao i zreb,cista sreca i ne treba praviti famu oko toga.Postoje cak 4 kriterijuma pre zutih kartona,tako da je meni potpuno svejedno da li ce ici Japan ili Senegal. Pravo pitanje je za tebe i slicne: Sto Senegal nije imao vise bodova, bolju gol razliku, vise postignutih golova ili pobedu nad Japanom? Ovako nema kukanja,pravila su bila poznata pre Mundijala,selektor Senegala ne kuka,a komentatori ovde kukaju kao da je smak sveta.Citavi timovi ljudi u FIFA se bave pravilima i primaju masne plate samo za to,i sad se ovde pojavi neko i kaze da to ne valja.Stvarno smo neverovatni,da nas nema trebalo bi nas izmisliti

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Ovo je Japancima treći put da su se plasira li u osminufinala 2002,2010 i 2018 godine. Za Azijsko područije koja zna o fudbalu dosta kao da naši treneri rade tamo je svakako uspeh. Sve čestitke !

Јабучило

pre 5 godina

Сасвим је исправно да се награди фер-плеј. Али, мора да се нађе мерило које важи за све. Судије користе различите критеријуме и тиме обесмишљавају ово правило. Тренутно, већи смисао има предност на Фифиној ранг листи.

les lionceaux

pre 5 godina

evo vama koji hvalite Japance pritom ničim izazvani pljujući po sebi

Japanci kao zadnje kukavice odigrali i posrećilo im se da Senegal ne izjednači

Srbija uz Maroko i Senegal reprezentacija koja je sigurno najviše prikazala od svih koje su ispale (pri tome puno više od nekoliko njih koje su prošle)

mare

pre 5 godina

Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.

Dragan

pre 5 godina

Proći u nokaut fazu takmičenja na osnovu fer pleja jednostavno nije fer. Kako se obe utakmice poslednjeg kola u grupi igraju u isto vreme, u ovakvim situacijama bi bilo pravednije da se tim koje će proći grupnu fazu takmičenja odlučuje nakon izvođenja jedanaesteraca.

Soni

pre 5 godina

Pa postenije mi je cak i zreb da odlucuje nego broj kartona, sad mozemo da izvlacimo sve situacije gde je sudija razgovorom preskocio zuti i gde je dao.. Ili logicno da protiv Kolumbije nece imati zute kad je Kolumbija imala igraca manje od 3 minuta i nije ih ni napala, samim tim nisu ni mogli da dobiju kartone. Skroz glupo pravilo, postenije bi bilo ako su vec isti po gol razlici i datim golovima, 2 kuglice pa koga Djani izvuce...

Torrente

pre 5 godina

Još jedna glupost FIFA!
Japanci prošli zbog fer pleja (kartoni), a zadnjih 10 minuta nisu ni igrali, da ne bi dobili još neki karton.

Publika zviždala svo vreme.
Da li je to bilo fer prema publici koja je masno platila karte?

Barko

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D

Srdjan

pre 5 godina

Ovo nije fer, ako je ovakva situacija, onda bi trebalo sutradan da šutiraju penale pa ko pobedi ide dalje, kakvi kartoni, kakve nebuloze. Nije fer uopšte.

Ruža bez muža

pre 5 godina

Ja bih Japancima za ono dodavanje na svojoj polovini bez ikakve želje na svakih 3-4 minuta dao po žuti karton, opstrukcija igre, pa bi prošli na fer-plej ...

Marko

pre 5 godina

HAAAAA HA HAAA
ŽUTI IDU DALJE MANJE ŽUTIH KARTONA
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikola, 28. jun 2018 17:58)

Ne znam od kada su japanci zuti ali ok...

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Onda bolje da su racunali sut u okvir gola,bar nebi sudije imale nikakve veze sa prolazom dalje.Neki sudija prvo opomene igraca a neki odmah lepi zuti karton tako da je ovo pravilo glupost.

zgslavac

pre 5 godina

O kakvom fer-pleju pričamo kad je Japan koji je gubio, zadnjih minuta dodavao loptu između 3 svojih igrača, bez volje da napadne izjednačenje i riskira gol ili karton?

I onda prođu na fair-play! O cinizma!

ja

pre 5 godina

Ovi Poljaci, kao nas da gledam, sporo, bezidejno, vracanje lopte nazad, bez presinga, bez trcanja...
(A, 28. jun 2018 16:16)

Naši su drugi na mundijalu po broju pretrčanih kilometra. Loše gledaš...

impeRAtor

pre 5 godina

Bas glupo pravilo, ali mislim da su pri smisljanju istog ljudi bili u fazonu, bas nas briga ionako se to nece nikad desiti. Razlika u kartonima minorna, fer su igrali i jedni i drugi. Mozda da u ovim situacijama odlucuje broj udaraca na gol protivika ili nesto sto bi bilo blize fudbalu... Koga briga za kartone koji kogu da se dobiju iz X razloga...

Marx

pre 5 godina

Zato je nama Brih onako olako davao žute, a Švajcarcima opraštao... Za svaki slučaj da se osigura...
(Vasa, 28. jun 2018 18:45)

Tek sad kapiram koje je zlo taj čovek. On je i o tome razmišljao. O nečemu što se evo prvi put desilo. Pozdrav za sve pluseve.

alexa

pre 5 godina

Malo prerano za ovakav tip odluke, mogli su da uzmu gol raliku iz medjusobnog susreta sa prvim iz grupe ili nesto slicno. Broj zutih kartona je pitanje tumacinja svakog sudije, sto je malo nekorektno uzimati za kriterijum.

zašto zato

pre 5 godina

Što da ne? Ako je fer play važan, o da neka se broje i žuti kartoni! Pozdravljam!
(prevod, 28. jun 2018 18:24)

Ali poslednjih 10 minuta ovi što su prošli na fer plej (ili fair play, nikako pola srpski pola eng - fer play!) nisu prešli pola, dodavali su se, zviždali su im. Nije li apsurdno?

Rešenje su penali (i u grupi) ako je nerešeno, tada neće biti isti međusobni ishod. I neće neko kao Francuska i Danska odigrati 0:0 ako to za obe nacije odgovara.

kalu

pre 5 godina

Večeras će tek biti cirkus, engleska belgija. Ko izgubi ide na kolumbiju pa na par švedska-švajcarska, otvoren put do polufinala. Biće to antifudbal sa čišćenjem kartona, a možda i nekim crvenim... Nakon večerašnje utakmice fifa će uvesti žreb i šešire za nokaut fazu

Spydreco

pre 5 godina

Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.
(mare, 28. jun 2018 17:57)

A šta FIFA tu da uradi? Da uvede pravilo da im se oduzme lopta zbog neaktivnog poseda ili da ograniči vreme za napad? Pa italijani su tako decenijama osvajali boga oca. Ako ti rezultat odgovara, ubijaš igru i čekaš da prođe vreme, sve po pravilima.

Nikola

pre 5 godina

Treba praviti što manje žutih kartona i izbeći po svaku cenu crvene kartone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Al Mekaraš, 28. jun 2018 18:33)

A da li je to bilo moguće u meću sa swis kakav je kriterijum prema nama zauzeo Brich?

Balkanac

pre 5 godina

Ocigledno smo narod koji ne postuje pravile,manjka sistema vrednosti, prepotentosti i pati od zavera. Ali nije ni cudo kad nam svaka vlast to stalno servira.

mehiko

pre 5 godina

@Torrente
Sto Brazil, i Meksikanci se pitaju. Kako su pobedili Nemce. To sto su se napili posle prolaska grupe pa izgubili od Svedske je druga prica.

Kayser Soze

pre 5 godina

Najzanimljivija grupa sigurno. Kolumbijci kao favoriti ove grupe, mogu da ispadnu, a na proslom SP igrali 1/4. Poljaci razocarali, Japan prijatno iznenađenje

moralni_gmizavac

pre 5 godina

(mare, 28. jun 2018 17:57) U cemu je problem? Kao sto neko moze da se valja po travi i odugovlaci, dodaje do iznemoglosti cuvajuci loptu, tako i oni mogu da se cuvaju kartona i potrose vreme jer imaju statistiku koja im odgovara. Legitimno.

Lobby

pre 5 godina

Fair play pravilo:
zuti karton -1 poen
crveni karton kroz drugi zuti -3 poena
direktan crveni -4 poena
postojeci zuti i direktan crveni -5 poena

Ako je broj fair play poena identican, redosled na tabeli se odlucuje zrebom.

I da Kazem, fair play je odlicno pravilo. Postoji 6 drugih pravila koja odlucuju o rasporedu koja su vise rangirana od fair play-a. Ali ako si na svih 6 jednak, onda je ovo odlicno, treba nagraditi tim koji pravi manje ozbiljnih prekrsaja.

lal

pre 5 godina

za sve one koji pricaju da ovo nije fer, ovo je samo dodato pravilo... kao jos jedan korak... inace bi se bukvalno izvlacila kuglica ko prolazi dalje... bas kao sto bi se desilo isto da imaju isti broj fairplay poena...
a da nije fer, nije... zato sto im nisu sudile iste sudije i kriterijumi su drugaciji... ja bih racunao samo broj kartona u medjusobnom duelu na primer...

Milan

pre 5 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (les lionceaux, 28. jun 2018 17:56) # Link komentara

Jesam li ja to dobro procitao Srbija najvise pokazala od reprezentacija koji su ispali?

Dare

pre 5 godina

@Sramno je sta FIFA dopusta...poslednjih 10minuta Japan je imao 90% lopte a da nije presao svoju polovinu...ovo i ono sto su uradili Francuzi i Danci je klasicno namestanje.

Svako ima pravo da igra kako hoće. Ne znam gde u pravilima piše da moraš da pobediš, čak i ako ti to neodgovara.

Hell

pre 5 godina

@ sta bi odlucilo da su imali isti broj zutih kartona???
(neshap, 28. jun 2018 18:12)

Zreb! U rom slucaju bi se izvlacila kuglica izmedju Japana i Senegala i prosao bi onaj ko ima vise srece...

b

pre 5 godina

Ko kazu da ce Brazil proci Meksiko?Meksiko je takav tim koji moze da izgubi od Svedske, ali i da bez problema pobedi Nemacku.Meksiko moze bez problema da parira Brazilu.Tako da je veliko pitanje kolika je prednost biti drugi.

BeKo

pre 5 godina

Naši su drugi na mundijalu po broju pretrčanih kilometra. Loše gledaš... 
(ja, 28. jun 2018 19:13) 

Nije nas koštalo trčanje već stajanje.
Loše smo stajali,evo npr. kod prvog gola Brazila Kutinjo ima sve vreme i sav prostor ovoga sveta,niko mu nije prišao bliže od metra,u odbrani rupa a Paulinjo sa 30 m ulazi uz zakasnelu pratnju Kostića (trčao ali kasno krenuo).
O stajanju kod drugog gola ne treba trošiti reči uz ometanje Mitrovića koji simulira i pada u petercu.

Valjevska podvala

pre 5 godina

Proći u nokaut fazu takmičenja na osnovu fer pleja jednostavno nije fer. Kako se obe utakmice poslednjeg kola u grupi igraju u isto vreme, u ovakvim situacijama bi bilo pravednije da se tim koje će proći grupnu fazu takmičenja odlučuje nakon izvođenja jedanaesteraca.
(Dragan, 28. jun 2018 19:01)

Mhm, i gradovi u kojima su igrali su jako blizu

niksa

pre 5 godina

@barko
nisi u pravu Kolumbija je prva, pa ce i pobednik grupe (meca) izbeci Kolumbiju, i ici na Japan. Dakle i jedni i drugi imaju motiv za pobedom, mada bilo bi zanimljivo da bude nereseno i pritom Englezi dobiju jedan zuti karton vise jer je trenutno 3:2 za Belgiju u kartonima

Dare

pre 5 godina

Sve si izmešao... 
Ko bud prvi ide na Japan pa u 1/4 finalu na Brazil. 
Ko bude drugi ide na Kolumbiju pa u 1/4 na pobednika Švedska - Švajcarska.
(Torrente, 28. jun 2018 18:57)


Zasto si otpisao Meksiko??I Meksiko igra dobar fudbal, tukao je Nemacku, brzi su tehnicki pptkovani, a i cesto su dobijali Brazila.

MikiSt.

pre 5 godina

Ovo pravilo ima smisla da sve meceve sudi jedan sudija, sa istim kriterijumom. Vidimo da neko lako mase kartonima za razliku od drugog sudije. Inace, sve cestitke Japanu, zasluzeno!

Paja

pre 5 godina

Sto je ovaj uporan sa pretrcanim kilometrima.Nasi su drugi pa drugi. oK mozda su najvise pretrcali ali se to zove trckaranje. Trcanje u fudbalu se podrazumeva pod sprintove i eksplozivnost. Gledali smo svi sve utakmice i vidi se da su najsporiji,loptu deset sekundi ne mogu da drze u posedu. A i rezultat govori sve.

Gde ja živim

pre 5 godina

Jeste malo šunjavo pravilo obzirom na različite utakmice, sudije itd., ali i fer plej je bitan. Čestitke Japancima, šteta za Senegal. Voleo sam da prođu obe ekipe.

pobeda

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D
(Barko, 28. jun 2018 18:17)

Na obe vesti pises identican komentar pod razlicitim imenom, a nisi u pravu. Kolumbija je prva u ovoj grupi, a Japan drugi, tako da ce pobednik iz duela Belgija-Engleska igrati protiv Japana, a ne protiv Kolumbije

Torrente

pre 5 godina

Biće zanimljiv meč večeras Engleska-Belgija hahaha obe ekipe će želeti da izgube i zauzmu drugo mesto u grupi iz prostog razloga što prvi u grupi ide na Kolumbiju pa ako prodje ide na pobednika meča Brazil-Meksiko... a drugi ide na Japan pa ako prodje ide na pobednika meča Švicarska-Švedska :D :D
(Barko, 28. jun 2018 18:17)

Sve si izmešao...
Ko bud prvi ide na Japan pa u 1/4 finalu na Brazil.
Ko bude drugi ide na Kolumbiju pa u 1/4 na pobednika Švedska - Švajcarska.

Tartaruga

pre 5 godina

"Japan je tako treći put u istoriji prošao grupnu fazu, a u narednoj rundi čekaju drugoplasiranog iz grupe G, gde se za takav plasman 'bore' Engleska i Belgija."

Ceka prvoplasiranog.

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Ovo je Japancima treći put da su se plasira li u osminufinala 2002,2010 i 2018 godine. Za Azijsko područije koja zna o fudbalu dosta kao da naši treneri rade tamo je svakako uspeh. Sve čestitke !

JPR24

pre 5 godina

Sto je ovaj uporan sa pretrcanim kilometrima.Nasi su drugi pa drugi. oK mozda su najvise pretrcali ali se to zove trckaranje. Trcanje u fudbalu se podrazumeva pod sprintove i eksplozivnost. Gledali smo svi sve utakmice i vidi se da su najsporiji,loptu deset sekundi ne mogu da drze u posedu. A i rezultat govori sve.
(Paja, 28. jun 2018 22:19)

To se zove racionalno trcanje. Dzaba trcis i trckaras ako je za nista pa i 20 km da igrac pretrci. Kad neko ima loptu tada treba da se trci, ubacuje, stvara mogucnost saigracu za dodavanje, sprintevi napred... a kao sto rece: 10 sekundi loptu ne mozemo da zadrzimo. To bi bilo to. A da se to popravi, potreban je trener koji zna, i na duze staze, i naravno : uigravanje !

Јабучило

pre 5 godina

Сасвим је исправно да се награди фер-плеј. Али, мора да се нађе мерило које важи за све. Судије користе различите критеријуме и тиме обесмишљавају ово правило. Тренутно, већи смисао има предност на Фифиној ранг листи.

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Malo prerano za ovakav tip odluke, mogli su da uzmu gol raliku iz medjusobnog susreta sa prvim iz grupe ili nesto slicno. Broj zutih kartona je pitanje tumacinja svakog sudije, sto je malo nekorektno uzimati za kriterijum.
(alexa, 28. jun 2018 18:33)

Pa opet bi Japan prošao, oni su dobili Kolumbiju, Senegal izgubio...

рајко

pre 5 godina

браво за јапан! супер се залажу и труде. чак ми се свиђа њихов плави адидас дрес

Hygge

pre 5 godina

Pravilo o ferpleju je glupo. Nisu kriterijumi isti, ni kod sudija a pogotovo ne kod deljenja kartona malim zemljama i velikim. Recimo, Messi će teže dobiti žuti od nekog nepoznatog fudbalera, a za isti prekršaj.
I sad, ako te dve ekipe dođu u situaciju da "fair play" odlučuje, proći će zvučnija ekipa a ne ona koja je ZAISTA igrala fair play.

Glupo pravilo glupe i KORUMPIRANE organizacije zvana FIFA, cosa nostra.

Senegal i Japan. Ko u stvarnom svetu znači više? Treba li da se bolje društvo ogleda i u sportu, da se automatski prenosi na sport? Primer takvog odnosa prema malima u odnosu prema favoritima i velikima vidi se kada Mitrovića dvojica ruše rvačkim zahvatom a nije ni VAR, a Englezi protiv Paname hladno dobijaju penal za MANJI prekršaj...

Da ne spominjem 1982. i Španiju (Sørensen), prekršaj izvan 16 metara je penal, pa se i penal ponavlja jer prvi put nije pogodak (golman "se kretao po liniji"). Ipak bi previše bilo da domaćina Španiju izbaci neka SFRJ...

Ko god veruje u fair play u organizaciji VELIKIH, je *udala. To vam je i kao propagiranje slobodne trgovine, kada vam odgovara, a protekcionizam kada vam ne odgovara (Amerika 2018.)

Rugh

pre 5 godina

mehiko, 28. jun 2018 19:34

Nit su se napili a bgm ni grupu ne bi prosli da je njemacka pobijedila

Tradicija kaze da su meksikanci of 1994 redovno prolazili grupu i redovno ispadali u osminu final a tako da su ispunjeni svi uslovi da we trend nastavi...pocevsi od teskog rivala

Oliver

pre 5 godina

Rešenje su penali (i u grupi) ako je nerešeno, tada neće biti isti međusobni ishod. I neće neko kao Francuska i Danska odigrati 0:0 ako to za obe nacije odgovara.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zašto zato,

Ne,to nije resenje,pogotovo ne penali u grupi,ti bi ukinuo neresen rezultat sto je nonsens svoje vrste. Da li ti znas gde su ekipe smestene u ogromnoj zemlji poput Rusije? Da lete hiljade kilometara carter letom da bi izvodili penale? Totalna glupost. Za mene su zuti kartoni isto kao i zreb,cista sreca i ne treba praviti famu oko toga.Postoje cak 4 kriterijuma pre zutih kartona,tako da je meni potpuno svejedno da li ce ici Japan ili Senegal. Pravo pitanje je za tebe i slicne: Sto Senegal nije imao vise bodova, bolju gol razliku, vise postignutih golova ili pobedu nad Japanom? Ovako nema kukanja,pravila su bila poznata pre Mundijala,selektor Senegala ne kuka,a komentatori ovde kukaju kao da je smak sveta.Citavi timovi ljudi u FIFA se bave pravilima i primaju masne plate samo za to,i sad se ovde pojavi neko i kaze da to ne valja.Stvarno smo neverovatni,da nas nema trebalo bi nas izmisliti