Fudbal 358

Sreda, 28.03.2018.

20:20

Pumina "šokantna prevara" sa dresom Srbije

Od trenutka kada su obelodanjeni dresovi Srbije za Svetsko prvenstvo javnost je bila podeljena, a sada su se pojavile poprilično problematične informacije.

Pumina "šokantna prevara" sa dresom Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

358 Komentari

Sortiraj po:

dejdza

pre 6 godina

Mi Srbi smo komplikovan I tezak narod, neki su za plavo, neki za crveno!!? Istorijski gledano srpske boje su crvena I place! Dre's Srbije treba biti komplet crveni sa plavim delovima, I belim brojevima! I rezervna komplet bela sa plavim delovima I crvenim brojevima!! Uvek lepo, jednostavno I istorijski tacno!!

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

Sta tebe briga kakav ce biti dres Srbije?Niti je tvoj dres niti tvoja reprezentacija.E sad da li tvoja igra,to je drugo pitanje,a vidim uvek bacis komentar na srpsku.Ako
(Stara kuka, 29. mart 2018 15:59)


ne ponasaj je kao balavac.

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

Neutralan si ko feancuska sobarica.Novi srbomrzac koji je eto neutralan s svaki dan ostavi po 5 anti srpskih komentara.
(srbija rep srpska c.gora, 29. mart 2018 15:58)


ti si nov na ovom sajtu. predlazem da mi persiras, za pocetak.

1Beogradjanin

pre 6 godina

Ne znam ko je u savezu bio zaduzen da odabere dizajn, niti sta im je ponudjeno, ali ja sam, blago receno razocaran "domacom" garniturom, dok ova "gostujuca" zasluzuje jedva prelaznu ocenu. Kao neko ko se bavi grafickim dizajnom mogu da kazem da je ovo moglo mnooooogo mastovitije, a da pri tome ne kosta previse. Nije se ni prethodni proizvodjac proslavio, mada se daleko manje obrukao nego onaj koji je bio pre njega ( da ne spominjem brendove, necu da reklamiram ). Ispada, barem je to moze misljenje, da je poslednju lepu garnituru opreme imala reprezentacija Jugoslavije na SP u Francuskoj protiv Holandije! Za mene najlepsa kombinacija do sad, ako cemo ici na jednostavan dizajn sto je izgleda i bila ideja ljudi iz saveza i proizvodjaca, ali su se tu malo zbunili i pomesali jednostavan sa siromasnim i nemastovitim.

Stara kuka

pre 6 godina

@neutralni felsh

Sta tebe briga kakav ce biti dres Srbije?Niti je tvoj dres niti tvoja reprezentacija.E sad da li tvoja igra,to je drugo pitanje,a vidim uvek bacis komentar na srpsku.Ako

D1V1

pre 6 godina

I tako, neko iz FSS je napravio dil, platili smo to sigurno krvavo a ovi su nam ga utrapili i... nista.
Pare koje je svako od vas uplatio u porez neko je malo dobio u padze, neko je aljkavo odradio posao, niko ni za sta nece odgovarati, pojeo vuk magarca.

Gox

pre 6 godina

O cemu vi brinete, ne brinete recimo o tome sto nam je A tim preuzeo covek koji nema nikakvu trenersku karijeru nego vas brine sto su vam strafte slicne kao na majici od 20 e

MadMikke

pre 6 godina

Dres u Urugvaju 1930. je bio svetlo plave boje..Bjelogrlic je u svom filmu iskrivio istorijsku cinjenicu pa sada ovi sto nikada knjigu nisu procitali vec samo gledaju filmove misle da su nasi dresovi istorijski crveni..E pa nisu - plavi su..Plavi, napred plavi.

neutralni felsh

pre 6 godina

Dres u Urugvaju 1930. je bio svetlo plave boje..Bjelogrlic je u svom filmu iskrivio istorijsku cinjenicu pa sada ovi sto nikada knjigu nisu procitali vec samo gledaju filmove misle da su nasi dresovi istorijski crveni..E pa nisu - plavi su..Plavi, napred plavi.
(MadMikke, 29. mart 2018 15:21)


ne kvari narodu zabavu. ovako bolje vidimo ko koliko zna o cemu prica. vecina tv-eksperata je sad na vestima o selekciji - sastavljaju ekipu hahahaha

srbija rep srpska c.gora

pre 6 godina

@neutralni felsh

Neutralan si ko feancuska sobarica.Novi srbomrzac koji je eto neutralan s svaki dan ostavi po 5 anti srpskih komentara.

2CRAZY

pre 6 godina

Meni je kad sam video našu gostujuću garnituru, ta vertikalna trobojka iz daljine delovala ko jedna velika crvena linija, to jest kao kad neko umre pod nerazjašnjenim okolnostima, pa se vrši obdukcija, pa naprave onaj veliki vertikalni rez duž grudnog koša, da mu vide organe, e tako mi deluje naša gostujuća garniutra dresova, a domaća mi deluje ko što rekoše kad uzmeš kod kineza na pijaci za par evra dres.

Đole_kg

pre 6 godina

Šta fali i da nam "pravi" dresovi kakve imaju ostale reprezentacije stignu uoči SP? Iskreno se nadam da nam je ovaj crveni dres samo privremena opcija, pošto ne vidim nigde da je Puma zvanično promovisala dres za Sp kao gostujući koji nam po svemu sudeći ostaje...možda nam pripremaju domaćinski dres a možda se i stide da promovišu ovaj crveni pošto je ružan, kao sa buvljaka..

Gramatičar

pre 6 godina

@Zoran
Misliš da je "kroasan" isto što i Srbijanac? Ti očigledno ne znaš da je Srbijanac čovek koji živi u Srbiji, "kroasani" su francuske kifle s pekmezom, a Srbi su pripadnici srpske nacije. O čemu ti "filozofiraš" a ne znaš ni gramatiku ni istoriju. Branko Radičević peva o Hrvaćanima i Srbijancima... Srbijanče ognju živi ko se tebi još ne divi... šta tebi nije jasno? Čitaj više u uči temeljno.

Artifex

pre 6 godina

Samo zamenite grb i može komotno Zvezda da igra u njima. Dok ne vidim plave boje isto koliko ima i crvene ovo je za mene dres režimskog kluba.

neutralni felsh

pre 6 godina

Zanima nas sa ove strane drine ,zasto se donose sve odluke a uopste se nepitaju ni gledaoci niko, jeli bilo tesko objaviti ponude mogli smo svi lijepo da glasamo za dres koji se svidja vecini, jad tuga i sramota , samo da znate da tjerate svojim ponasanjem nas iskrene ljubitelje fudbala. ljudima u beogradu je tesko otici gledati kad igra srbija , a mi prevalimo 400 km da gledamo srbiju. braco napraviti nacjonalni stadion u mitrovici da bude uvjek pun.. pozz iz krajine.
(Milan BL, 29. mart 2018 06:40)


napravite ga u kosovskoj mitrovici pa taman tamo guslajte zajedno.

grašak

pre 6 godina

@boranija: " Od svog pokojnog strica dobio sam prvi dres kada sam imao 7 godina. Bio je to pumin dres, identican dresu nase reprezentacije. Imam ga mislim i na nekim slikama. Jedini problem u svemu tome je sto sam ga dobio 1978. godine! Mislite o tome..."

Ja sam mislio o tome i zaključio da si ti jako mator :)) A dres je kvalitetan, jer što menjati dizajn ako je dobar :P kao Lada.

Guzvanjac

pre 6 godina

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Yugoslavia_nationalteam_1930.jpg

Evo Vam dresovi iz Urugvaja i ne bih rekao da su nam dresovi bili crveni ako malo bolje pogledate. Nemojte verovati svemu sto vidite na filmu pa tako ni Montevideu i Bjelogrlicu koji je ocigledno ubacio crvene dresove zbog vizuelnog efekta kad medjutim evo ga sada sa nasim reprezentativcima, verovatno sasvim slucajno.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Umbro je jedini proizvodjac fudbalske opreme koji se specijalizovao iskljucivo za fudbal i to se vidi.
Jednostavno su daleko najbolji u poslu kojim se bave, a njihov neprevazidjeni stil proistekao iz bogate tradicije je nesto jedinstveno u fudbalu.
Prethodni dres Srbije je savrsenstvo u jednostavnosti, vidi se klasa kojom Umbro zraci.
Odluka da se ide na kompletno crvenu domacu opremu i kompletno belu gostujucu, je pogodak pravo u centar.
Crveno, plavo, bela genericka kombinacija prethodnih proizvodjaca je pravila od naseg tima grupu klovnova na terenu, bilo je ponizavajuce navijati za tim sa sarenom, infantilnom opremom.

Umbro je zasukao rukave i prosli put kada je izabrao savrsenu nijansu crvene u skladu sa nasom srednjovekovnom tradicijom (iz Boja na Kosovu), a font koji je kreiran je nesto najbolje vidjeno u istoriji nase reprezentacije, kreiran po ugledu na tradicionalna stara cirilicna slova.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Moldavija je pala.
Austrija je pala.
Srbija je zaustavila polufinalistu evropskog prvenstva, moćnu reprezentaciju Velsa u Kardifu.
Republika Irska je pala i to u Dablinu, u meču odluke.
Gruzija na Marakani je bila šlag na torti.

Najmnogoljudnija zemlja na svetu, Kina, je pala.
Izuzetno moćna Nigerija je pala.
Treba podsetiti da je Nigerija dala četiri komada jednoj Argentini.

Napred orlovi.
Umbro dresovi su najjači.
Domaći dresovi: dres-crveni, šorc-crveni, štucne-crvene
Gostujući dresovi: dres-beli, šorc-beli, štucne-bele
Napred Srbija.

- V O S T A N I – S E R B I J E -

ПАТРИОТА

pre 6 godina

Дрес је бедан да беднији не може бити.Катастрофа....мада све је у складу са нивоом игре и класи наше фудбалске репрезентације.Четврта класа!

Micko

pre 6 godina

Kada sam video beli dres pomislio sam da se sale... ne moze obicna majca da bude dres... a onda jos obicnija crvena majca... :(

Pa ja trcim po parku u kreativnijoj majci!

Sram vas bilo!!!

Ima li ko da izadje i objasni ovu sramotu???

neko

pre 6 godina

Sam vrh FSS se cenjkao i ucenjivao poznate dobavljace ne obaziruci se na vreme potrebno za ozbiljan dizajn i izradu. Kad su rokovi istekli odlucili su se za varijantu koja im donosi najvise kesa ispod stola, a nasi renomirani fudbaleri (bez sarkazma, vecina igra u ozbiljnim klubovima Evrope) ce oblaciti prnje sa buvljaka. Bravo Kokeza!

pumino

pre 6 godina

Pogledajte samo dresove Hrvatske, napravili su pravi kult od svoje reprezentacije ali u sto pozitivnijem smislu. Cak i oni koji su napustili Jugoslaviju nose rezervnu garnituru plave boje. O cemu mi pricamo, bezimo od nase tradicije, bezimo svi iz zemlje, bezimo od nase istorije, bezimo od nasih boja, bezimo od nasih predaka, bezimo od nas samih.

borivoje surdilovic

pre 6 godina

dal je iko ikada a da nije privatnik..sem karica....ugovorio neki posao a da pritom nije ostetio ovu jadnu drzavu....i jos niko nije napipao corku niti ce...kako stvari stoje....

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. mart 2018 23:47) 

Čisto da dodam da dotični gospodin, autor komentara iznad, često ni sam ne shvata komentar koji napiše ! 
Po principu, lupi pa šta bude !
(Najezda halucinogenih autora, 29. mart 2018 00:47)


prilog psihologiji vuvuzele.

Marko

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja!
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim.
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju!
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres.
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene.
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 28. mart 2018 20:36)

Odgovor je logičan. Savezom vedre i oblače zvezdini sadašnji i bivši funkcioneri. A državom deklarisan navijač crvene zvezde. Eto zašto nema plave boje... Lično takav dres nikada ne bih kupio.

borivoje surdilovic

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goran, 28. mart 2018 23:36)

dao bi im bjela one iz filma za dz...samo niko nije trazio...

Sudac

pre 6 godina

Dajte bre ljudi kako niste provalili foru, prvo kupimo jeftine dresove, sacekamo Švajcarsku u grupi i onda u duhu fer-pleya izmenjamo dresove i na taj nacin se docepamo onih pet puta skupljih.

xzy

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)

Odlicna zamisao, ali eto, treba neko da se seti. Mogu da zamislim marketinsku grupu kreativaca koju je doveo onaj nesrecnik.

Svojevreno je bila prica o tome, kako su nasi poslali sopstveni dizajn u adidas, gde je inspiracija bila dres iz montevidea, a adidas im ukrao dizajn. Tako da umesto da smo imali jedinstvene dresove, jos gomila reprezentacija je imala slicne dresove. Mislim da su nasi nosili te dresove u kvalifikacijama sa Farancusku 98.

GoxyL

pre 6 godina

Nasa posla.Prvi komplet bozur crvena majca,teget plavi sorc i bele stucne traga kapitena u bojama nase zastave sa logom FSS drugi komplet ceo teget plavi,sve ozbiljne reprezentacije ko rezervni dres koriste drugu boju na zastavi samo nsi izmisljaju toplu vodua vama sto smeta teget plava je vas problem ako smo nasledili sve medalje bivse SFRJ onda i plava boja nema zasto da vam smeta pitajte komsije Hrvate da li im smeta druga garnitura dresova.Samo sto ce nalepiti logo FSS dres ce kostati 40e fino se neko utalio.Vlasnici pume i adidasa su dva rodjena brata koja su posle drugog svetskog rata radvojili firme.Ovi dresovi su nikakvi i svaka cast toj agenciji.

tree ssradnik

pre 6 godina

Nije istina, da su sa pijace. Ovakvi dresovi su vec vidjeni davno, na Slet'u proslavi 25 Maj, Titov rodjendan. (nesecam se godine)Vojnici vezbali u ovakvim crvenim dresovima a dole vojnicke pantalone I cizme

neutralni felsh

pre 6 godina

generacije malo mladja od mene pod uticajem forsiranja grobarstine i seljastva za vreme vlasti 90ih ima problem sa crvenom bojom. 
Moje misljenje je da bi bili jos lepsi da dodamo po koju belu prugu?
(Agent Orange, 29. mart 2018 08:07)


hibrid u akciji.

nortatem

pre 6 godina

@ (Foste, 29. mart 2018 05:41): zapravo, pitanje je sasvim drugo: da li bi ti gledao, da se savez kojim slucajem odlucio upravo crni dres? reprezentacija je svih gradana srbije i navijaca svih klubova. a to sto vi zvezdasi mislite da ste "srbija", to je vec problem u vasoj glavi.

Srdjan

pre 6 godina

Jugoslavija je imala unikatni dres ‘90, razlozi za to su bili to sto je tada to bila ekipa od koje se ocekivao dobar rezultat, dugogodisnja saradnja sa adidasom, relativno velika zemlja, neki kazu i to sto je Francuska preskocila prvenstvo, itd... ‘98 smo imali “template” dres, kao i 2000. 2006. opet template dres ali Lotto (Palermo, Ukraina, SCG,...) Nike nam takodje dao template dres. 2010. imamo dres sa krstom ali u sustini je i to bio template. Danas, osim adidasa koji uglavnom pravi poseban dres za Nemacku i Spaniju (za WC 2018 nije slucaj), svi nose template dresove, samo su boje drugacije. Nike je najbolji primer za to.
Ne ocekujte poseban dres za Srbiju.

bgd

pre 6 godina

Tako je druze, u pravu si, igrala je u plavim, i ona i ova posleratna Jugoslavija. Srbija do osamostaljenja u 20-om veku nema fudbalsku reprezentaciju. Ovo SADA je reprezentacija Srbije i mislim da je nebitno u kakvim dresovima je igrala Jugoslavija, jer Srbija nije Jugoslavija. 
Znam da je C.Zvezda nastala iz predratne Jugoslavije. Ne znam u cemu je problem sto se tice toga, i kome to smeta - meni nimalo. Kao sto mi ne smeta ni Mitrovic, iako sam zvezdas, i kao sto mi smeta V.Savic jer se secam njegovih igara pre nego sto je iz Zvezde otisao u inostranstvo, kad sam jedva cekao da ode, jer nije bio kalibar za Zvezdu. Sljama ima koliko hoces, svih boja, ne bih rekao da neko gura crveno-bele dresove da bi to podsecalo na Zvezdu nego je pre neki dil u pitanju, a o sivim trenerkama ne bih. 
Jos uvek mislim da je nebitno kako je dizajniran dres, ali ako bas moram da kazem sta mi izgleda kao najlepsa varijanta, onda mozda beo dres za crvenom i plavom linijom/trakom, ili crven sa plavom i belom trakom. Plav.. - zasto moramo da nasledimo boje Jugoslavije? Sto se tice ovog dresa (Puma,crveni), slazem se da izgleda prosto. Ako toliko bode oci navijacima Partizana, nemam nista protiv da se doda plava da ne bude da je to Zvezdin dres. Msm, ako ce to da pomogne Mitrovicu da da vise golova na SP.. Menjajte ODMA' :D
(Daltonista, 29. mart 2018 00:29) 

Odličan komentar. Slažem se da ne trebda da bude plav, nego crveni. Samo žalim što bela boja sa rukava i šorca što nije plava. Bela boja na našoj zastavi je ubačena tek krajem 19og veka. Komentar za dres iz Montevidea je samo odgovor nekim neobaveštenim ljudima.

Što se tiče komentara o Zvezdi, pazi nisu svi ni Zvezdaši ni Partizanovci čisti u glavi. Nažalost mislim da su oni koji odlučuju nešto, oni koji nisu baš najnormalniji.

Agent Orange

pre 6 godina

Citam komentare i takodje osudjujem prevaru sa dresovima na kojoj su pojedini ljudi iz saveza sigurno dobro napunili svoje dzepove ali mi nije jasno zasto komentatori pljuju crvenu boju kao nasu.
Imam 40 god, i jedva sam cekao osamostaljenje, da promenimo plave dresove, da se ratosiljamo svake zaostavtine SFRJ. Napokon da osetim i reprezentaciju kao svoju.
Ne razumem komentatore koji prizeljkuju plavu boju dreseova, jedino objasnjenje je da generacije malo mladja od mene pod uticajem forsiranja grobarstine i seljastva za vreme vlasti 90ih ima problem sa crvenom bojom.
Moje misljenje je da bi bili jos lepsi da dodamo po koju belu prugu?

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
 (goran, 28. mart 2018 23:36)

Odlicna zamisao, ali eto, treba neko da se seti. Mogu da zamislim marketinsku grupu kreativaca koju je doveo onaj nesrecnik.

Ljubisa livac

pre 6 godina

Opet su nas navukli, ko zna ko se tu ugradio. Nesporno da se radi o "basic" puma majici da dodatim detaljima i da nisu pravljeni posebno za nas i nastup na SP. I naravno tu je drasticna razlika u ceni. A od pocetka sam govorio da je nelogicno da boje ne odgovaraju boji grba.

cvrko

pre 6 godina

Rudolf Dassler osnivac Pume se muvao oko snahe Adolfove (osnivaca Adidasa) zene i bili su posvadjani do smrti,Adolf cak nije ottisao ni na sahranu Rudolfu pa me ne bi cudilo da su dresovi iz Kine :(

dovla

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)

Ideja ti je suvisla i logichna,da logichnija i suvislija ne moze biti!....ALI!?!...Kako bi se onda MASNI PROCENAT od ugovora sa svetskim "brend trustom" potrpao u privatne dzepurde i na privatna kajmanska konta raznih "politicharskih guzovana" po klubovima i savezima i upravama!??(od nizerazrednih klubova do Repke-sve je isto!)...

g

pre 6 godina

Kokeza našao način da "uštedi" hahahaha
(LOris, 28. mart 2018 20:28)

A tesko da je uspeo da ustedi, nego su ga osisali za ovaj sh.. kao ovcu..

Branko Von Beca

pre 6 godina

Misle, što da se trudimo džabe, iovako će da ispadnu sa takmičenja pre nego se svečana ceremonija otvaranja završi ...

realno

pre 6 godina

pa sta je ovo cudno? puma je radila dresove za vecinu africkih zemalja na predhodnim sv. prvenstvima takodje su bili svi slicni,razlikovali su se mozda po nekom detalju.
opusti te se ljudi.......

b78

pre 6 godina

1) A dres po meni treba da bude poput Atletikovog ( nisam Zvezdas )

2) B dres treba da bude poput Interovog B dresa sa stilizovanim krstom na grudima.

Obe varijante jako prepoznatljive

Ovo sada je majica sa pijace nazalost

Volim i ja vas

pre 6 godina

Hahaha... sad kad sam video "prvu garnituru", jos su mi oni beli i lepi.
Ovo je uzas, pa ja sam u takvim dresovima 80-tih, jurcao po banatskim oranicama.

Fadilj

pre 6 godina

Meni je ovdje najstrasnije sto ima ljudi koji ne razlikuju "jel" i "jer" ??? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Robin Hud, 28. mart 2018 23:03) Kao i ucestalo ,,ja bi,ti bih".
(Bobin Dud, 28. mart 2018 23:59)

Vama, očigledno, nešto hvali.

Milan BL

pre 6 godina

Zanima nas sa ove strane drine ,zasto se donose sve odluke a uopste se nepitaju ni gledaoci niko, jeli bilo tesko objaviti ponude mogli smo svi lijepo da glasamo za dres koji se svidja vecini, jad tuga i sramota , samo da znate da tjerate svojim ponasanjem nas iskrene ljubitelje fudbala. ljudima u beogradu je tesko otici gledati kad igra srbija , a mi prevalimo 400 km da gledamo srbiju. braco napraviti nacjonalni stadion u mitrovici da bude uvjek pun.. pozz iz krajine.

Foste

pre 6 godina

ovo je crveno beli dres ne crveni ne beli nego crveno beli i gostujuci i domaci ja ga kupiti necu niti zelim da gledam reprezentaciju u tim dresovima mislim da nisam jedini
(bgd 1976, 28. mart 2018 23:21)

Iskompleksirani grobar, kakve veze ima sto je dres takav. Ti kad budes dizajnirao napravi ga crno belog.

Konstatator

pre 6 godina

Ima nas kojima je bitno i kojima je apsolutno nebitno kakvi su dresovi reprezentacije, spadam u ove kojima je bitno. Zar reprezentacija države, u bilo čemu, ne bi trebalo da teži reprezentativnom nastupu u svakom smislu, naravno i kada je odeća u pitanju.
Zanimljivo je da ova Pumina verzija za gostovanja, jako podseća na Adidas dres koji smo nosili na SP98, a tada smo, mislim, imali najlepše dresove u istoriji.

da ne propustim

pre 6 godina

Kakva drzava, takav fudbal pa takvi i dresovi.
Spavas li mirno Kokeza?
Sta reci a ne zaplakati?
Da nije tuzno bilo bi smesno.

Jel sam sve naveo?

Mirta

pre 6 godina

Ko sam sebe ne poštuje, ne može da očekuje to ni od drugih, a mi smo odavno izgubili i misao o samopoštovanju i dozvoljavamo da nas svi gaze kako hoće. I u Srbiji i u svetu. Ipak, "Puma" je stvarno bedna.

Mozzart

pre 6 godina

@Yarilo...
Boze mili, i na ovu vest moras da budes opsednut Zvezdom??? Razumem ja da je to najveci klub na ovim prostorima, ali, ti izgleda sanjas taj klub, u glavi ti je stalno... pa sto onda ne navijas za njega? Ja kad mislim o nekoj devojci, zeni, ja je zelim, razumes? A ti, cisto iz mrznje! Ima jedan naziv za toliku opsesiju...

Posmatrač F4/4

pre 6 godina

Mnogi problemi zaista počinju NEMANJEM stila i ukusa - što je naša evidentna odlika .
O dresovima ili o dizajnu istih NIKO nije ni reč rekao ( ili ih spomenuo ), zato što ih to i ne dotiče i što su i pregovori o proizvodjaču opreme samo prilika za " internu muljažu " u FSS - u .
Kao i u svim drugim ustanovama kod nas ! Nema tu ni trunke stila, ukusa , znanja i želje da zemlju predstave na najbolji način !!!
P.S./ Pogledajte tu " ekipu " iz FSS - a ( Kokeza , Šurbatović , Vesićeva žena ... biće dobro ako znaju da organizuju let do Rusije i pogode grad u kome igramo ) .
To je kao sa " guranjem " desetina ili stotina jarbola oko državnih ustanova , a oni - ili prazni ili sa polupocepanim zastavama !
I svi još bolje vide " carevo novo odelo " ...

Joe

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)
Da li bi ta domaća firma bila isto sponzor reprezentacije?

thop

pre 6 godina

Retko ruzne dresove imamo, vec neko vreme. Iz pume nisu ni toliko naivni, sto da prave dres od 100 eura kad nece imati nikakvu prodaju.
Jedan od prethodnih dresova (sa krstom) je licio kao da smo Danska reprezentacija. Ovaj novi crveni lici kao da smo Svajcarska.
Iskreno, plavi i plavo-bele kombinacije su bile najbolje.

Bratko SRB

pre 6 godina

Pa vidi se iz aviona kakav dizajn i kakve dresove imaju ove druge "pumine reprezentacije" Italija, Svajcarska, Urugvaj..Poljska..to je bodi pa kragne koje su ispresecane stilski pa boje grba i rukavi ..sve je ono kao iz buducnosti a nasi kao na pijaci ono za malu decu sto kupujes od bugara za 400 dindzi sa onim rubovima na rukavima i kragna kao na spavacic. Strasno! Inace ovaj beli sa zastavom na sredini bi mogao super da izgleda da je napravljen sa kvalitetom Italijanskog dresa uz telo sa nekom fancy kragnicom i ZLATNIM grbom i puma logom!

stevan

pre 6 godina

Napisao sam komentar u vezi ovog slučaja pre neki dan. Nije samo problem što su nam "uvalili" jeftinu opremu bez ikakvog nacionalnog značenja za našu zemlju, nego od običnih majica koje koštaju $20 će prodavati dres Srbije kao zvaničnu opremu za SP po ceni od $90 i više, a pri tom nisu prstom mrdnuli da se potrude oko dizajna. To nije sve, gornji deo puma duksa koji se nosi za vreme himne je duks iz puma shopa koji može bilo kad da se kupi, a poenta je da je puma grb sa leve strane, a FSS logo je nalepljen sa desne što je skandalozno. Pratim fudbal 30 godina, i nikad tako nešto nisam video. Iskreno se nadam da zvaničan dres tek prave jer u drugom slučaju ovo je skandal.

zlo

pre 6 godina

Ako iko iz reprezentacije cita ovo: ne obracajte paznju na ove babe i cmizdravce. Svima da podelite po 100€ psovali bi vas sto im niste dali 200. Ima nas koji ce otici u Rusiju a i mnogo vise onih koji ce glas da izgube pored tv-а bodreci vas. Kakvi ste, takvi ste. Nasi ste! O tome mislite kad izadjete na teren a ne o dresovima, Kokezi itd.

boranija

pre 6 godina

Moram jos nesto da dodam na ovu tuznu pricu. Od svog pokojnog strica dobio sam prvi dres kada sam imao 7 godina. Bio je to pumin dres, identican dresu nase reprezentacije. Imam ga mislim i na nekim slikama. Jedini problem u svemu tome je sto sam ga dobio 1978. godine! Mislite o tome...

Samo toliko

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno. Pa naravno, da, kad je u pitanju srbija tako je to, nego, nema veze kakvi su dresovi ,bitno da mi pokusamo da uspemo, pa ce nasi dresovi zlata vredeti i da su od taluzine napravljeni. Samo napred pa sta je tu je.
(Mista, 29. mart 2018 00:07)

Dzabe si dosao ovde da pravdas svoju sps-radikalsku doktrinu koju praktikujes jer ovo apsolutno nema veze sa EU vec sa ljudima za koje ti glasas jer su oni procenili da je najbolje kupiti najjeftinije dresove koji ce biti fakutrisani najmanje 7 puta vise. Znaci tvoji ljudi su opet pokrali nase pare i opet ponizili drzavu jer je njima skroz ok da Srbija igra u najjeftinijem dresu.

migrant

pre 6 godina

Сенегал и ми, на том смо нивоу поштовани у свету шта вас чуди.
(Урош, 28. mart 2018 20:45)

Izvini, a koji je to "nivo"? Možda su siromašni i nisu na vašem "nivou", ali su ponosni i briga ih da li ih vi, malograđani širom sveta poštujte ili ne. Bio si nekad u Senegalu? Znaš li išta o istoriji i kulturi te zemlje? Da li bi napisao sličan komentar da su nas ovi krojači stavili u grupu država kojima isporučuju kvalitetniju opremu, poput Francuske? Državi koja je prosperitetna i bogata zahvaljujući u velikoj meri robovskom radu Senegalaca, Alžiraca, Marokanaca... I resursima koje su im oteli.

tipo

pre 6 godina

Nesto slicno sam ja pisao pre par dana, samo mi nisu objavili.
Kompanije prave posebne dresove, sa boljim dizajnom, za reprezentacije malo jaceg ranga, sa kojim imaju jaci ugovor. Za one nizeg ranga (tu se ubrajamo I mi) uvek se daje neki osnovni sa drugim grbom I mozda nekom sitnicom.
Ovo je sasvim normalna stvar (I u reprezentativnom I u klupskom fudbalu), ne znam zasto se dize frka. Ovo vazi za sve brendove

CAPMA

pre 6 godina

Drugari, mislim da nije prevara. Ljudi hoce da zarade. Mislim da od svih nas koji su ovo komentarisali nece kupiti dres ( ne bi ga ni kupili i da je bio lepsi , kvalitetniji ili cak jeftiniji).

Zoran

pre 6 godina

@Kontras

Možeš nas zvati kroasanima, ili kako tebi najviše odgovara, ali drugar, logički si prešao u drugui rod i još si pri tome malo bezobrazan. Kad nekome kaže da je srbijanac, ne vrijeđaš nikoga, još manje dijeliš ili sl.. Srbijanc je stanovnik ili građanin Srbije i ne mora nužno biti i Srbin po nacionalnosti, osim ukoliko pripadaš onima koji bi sve posrbili.

Zoran_hr

@ dario, zg

Mi smo SRBI, a ne "srbijanci". Shvatamo mi da vi pokusavate da koristite taj pezoratovan termin izmisljen da bi se podelili srbi u Srbiji i srbi van Srbije, ali vam sve manje prolazi.

I ja tebe mogu da zovem "kroasanom" a ne hrvatom. Pa ipak, postujem te. Postuj i ti nase ime.

Sto se tice dresova, dajte igru dobru. Sa boljom igrom cemo dobijati i bolje garniture. Kad bi nam samo dresovi bili problem gde bi nam bio kraj.

EU

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno.
(Mista, 29. mart 2018 00:07)

Pa kakve veze ima EU sa ovim sportom za tupadzije?

Ђенерал

pre 6 godina

A panibijeva prevara sa kesicima od 80 dinara boze dragi da li su normalni
(znaju svi da Nis je Radnicki, 28. mart 2018 20:24)

Знаш онај виц кад каже снајка баби на пијаци: Баба скупи ти краставци, а баба јој одговори: Нису ћеро скупи краставци него си се ти лоше удала.
Није до Панинија до државе је и стандарда.

Daltonista

pre 6 godina

(bgd) "Reprezentacija Jugoslavije NIKADA, ali NIKADA nije igrala u crvenim pa čak ni 1930. u Urugvaju."
Tako je druze, u pravu si, igrala je u plavim, i ona i ova posleratna Jugoslavija. Srbija do osamostaljenja u 20-om veku nema fudbalsku reprezentaciju. Ovo SADA je reprezentacija Srbije i mislim da je nebitno u kakvim dresovima je igrala Jugoslavija, jer Srbija nije Jugoslavija.
Znam da je C.Zvezda nastala iz predratne Jugoslavije. Ne znam u cemu je problem sto se tice toga, i kome to smeta - meni nimalo. Kao sto mi ne smeta ni Mitrovic, iako sam zvezdas, i kao sto mi smeta V.Savic jer se secam njegovih igara pre nego sto je iz Zvezde otisao u inostranstvo, kad sam jedva cekao da ode, jer nije bio kalibar za Zvezdu. Sljama u FSS ima koliko hoces, svih boja, ne bih rekao da neko gura crveno-bele dresove da bi to podsecalo na Zvezdu nego je pre neki idiotski dil u pitanju, a o sivim trenerkama ne bih.
Jos uvek mislim da je nebitno kako je dizajniran dres, ali ako bas moram da kazem sta mi izgleda kao najlepsa varijanta, onda mozda beo dres za crvenom i plavom linijom/trakom, ili crven sa plavom i belom trakom. Plav.. - zasto moramo da nasledimo boje Jugoslavije? Sto se tice ovog dresa (Puma,crveni), slazem se da izgleda prosto. Ako toliko bode oci navijacima Partizana, nemam nista protiv da se doda plava da ne bude da je to Zvezdin dres. Msm, ako ce to da pomogne Mitrovicu da da vise golova na SP.. Menjajte ODMA' :D

Logout

pre 6 godina

Boze koliko se bruka ovaj zvezdin fss, svakim danom novo dno.
(Yarilo, 29. mart 2018 00:04)

Ono kad ti nick kaže više nego i sam autor !
Yarilo, ?!#@%

Mista

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno. Pa naravno, da, kad je u pitanju srbija tako je to, nego, nema veze kakvi su dresovi ,bitno da mi pokusamo da uspemo, pa ce nasi dresovi zlata vredeti i da su od taluzine napravljeni. Samo napred pa sta je tu je.

Tri boje crveno

pre 6 godina

Više sa tom plavom jugonostalgičara...a i sa banalnom kombinacijom crveno-plavo-bela koju uzgred ima nekoliko zemalja pa i jedna reprezentacija iz naše grupe. Gde ima neko dizajnersko pravilo da dresovi moraju da budu kopija nacionalne zastave, po toj logici gomila reprezentacija bi izgledala kao hodajući cirkus. Poenta je valjda da se reprezentacija brendira na prepoznatljiv način, onda se čudimo što su recimo u svetu prepoznatljivi i popularni hrvatski i slovenački dresovi. Crvena je logičan izbor kao dominantna boja dresa budući da je prva boja na zastavi a i grb je crveno-bele boje, što nema nikakve veze sa Zvezdom. Na kraju samo u regionu ima već nekoliko 'plavih'- Slovenija, BiH, pa ako hoćete i Kosovo. Zlatni detalji na našim prethodnim garniturama su bili zanimljivi.

Najezda halucinogenih autora

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...  
(Statuskan, 28. mart 2018 22:39)  

A zašto birate one koji kradu? 
(Šime, Rijeka, 28. mart 2018 23:10) 


zato sto nam pricaju bajke da smo najlepsi, najbolji, najvazniji, najoroginalniji, najneshvaceniji... mi izgleda najvise volimo bajke - ko nam kaze istinu mi se naljutimo na njega.
(neutralni felsh, 28. mart 2018 23:47)

Čisto da dodam da dotični gospodin, autor komentara iznad, često ni sam ne shvata komentar koji napiše !
Po principu, lupi pa šta bude !

Šime, Rijeka

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Statuskan, 28. mart 2018 22:39)

A zašto birate one koji kradu?

Папи

pre 6 godina

Кад су дресови толико небитни, као што неки тврде, дајте нам лепо НААИ. Бар је домаћа компанија. А ови остали енглези, французи итд. вероватно не знају шта раде кад полажу толико пажње на дизајн дресова. Није да представљају своју државу или нешто слично.

bgd 1976

pre 6 godina

ovo je crveno beli dres ne crveni ne beli nego crveno beli i gostujuci i domaci ja ga kupiti necu niti zelim da gledam reprezentaciju u tim dresovima mislim da nisam jedini

eye of the beholder

pre 6 godina

Ove komentare izgleda da pisu oni kojima je najbitnije da prekrste noge u kaficu u puma patikama sa iphone-om na stolu? Dres kao dres, igrali smo u plavim pa smo opet pucali 6 0, dal je crveno plav ili crveno beo kakve to veze ima, pa nije zuta boja na dresu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sladjan, 28. mart 2018 23:13)

Što sad pljunu po žutoj? Šta njoj fali?!

deki

pre 6 godina

najlepsi nas dres je po meni adidasov iz kvalifikacija za francusku 98.sa pertlama .totalno prelep retro fazon.20 godina kasnije a ni pre niko nije imao takav

C i n i k

pre 6 godina

Ovi crveni su mozda ruzniji cak i od onih crvenih - ko s buvljaka, sto nose vicesampioni Evrope u basketu.
Mislim da je mrtva trka ko ima odvratnije dresove, dal A ekipa u basketu ili u fudbalu...
Neverovatno je da nema nikog u FSS da zabrani ovu nametnutu crvenu boju? Odakle uopste ideja za to? Zasto?
Nasa je boja dresova PLAVA pobogu ljudi!
Vratite nam PLAVU boju dresova.

Dragan

pre 6 godina

Najki je predstavio ubedljivo najbolje garniture za predstojeće Svetsko prvenstvo. Gotovo da nema selekcije čije obe garniture dresova ne izgledaju fantastično. Izuzetak je gostujući dres Hrvatske, ne zbog toga što je u pitanju Hrvatska, kako bi mnogi pomislili, već zato što se radi o crno-plavoj kombinaciji koja se, verujem, ne sviđa ni samim Hrvatima. Od Adidasovih dresova koje ćemo imati prilike da vidimo, ističu se jedino garniture namenjene Nemačkoj (standardno) i Rusiji, mada ni one nisu "oduševile". Ubedljivo najgore i na oko najjeftinije dresove (što se ispostavilo tačno) ponudila je Puma. U odnosu na njihove garniture, čak i dresovi Kostarike, koje je specijalno za ovu namenu proizveo New Balance, izgledaju neuporedivo lepši.

bonba

pre 6 godina

To je zato sto smo mi i Senegal skoro potpisali ugovore sa pumom a svi ostali vec nekoliko godina nose pumu pa su nam na brzaka i najjeftinije odradili gostujuce. A domaci tek treb da budu predstavljeni pa se nadam da ce oni biti kao sto su Svajcarcima, Urugvajcima, Cesima, znaci da budu original a ne ko ova majica sa tri strafte.

sladjan

pre 6 godina

Ove komentare izgleda da pisu oni kojima je najbitnije da prekrste noge u kaficu u puma patikama sa iphone-om na stolu? Dres kao dres, igrali smo u plavim pa smo opet pucali 6 0, dal je crveno plav ili crveno beo kakve to veze ima, pa nije zuta boja na dresu...

goran

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit

Bobin Dud

pre 6 godina

Meni je ovdje najstrasnije sto ima ljudi koji ne razlikuju "jel" i "jer" ???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Robin Hud, 28. mart 2018 23:03) Kao i ucestalo ,,ja bi,ti bih".

Ivan

pre 6 godina

Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni,
(Daltonista, 28. mart 2018 21:43)
Jel ti citas vest ili samo naslov?Pa prosti su i ruzni jer to nisu dresovi vec reciklirane majice(Liga majice) na koje je prilepljen grb saveza.Ne bi me cudilo da su sortsevi u stvari kupace gace za sezonu 2004-05.

Drago

pre 6 godina

Pa kad već nije moguće pomiriti ukuse i zagovornike crvene i plave kao osnovne boje opcija može da bude tamna nijansa ljubičaste, kao kombinacija crvene i plave, može i da asocira na boju nacionalne voćke, a i bila bi jedinstvena među reprezentacijama :)

Чево равно, гнијездо јуначко

pre 6 godina

Veliki problem. Mene raduje sto bolje igraju, za dizajn dresa me briga. Uostalom, samo nek plavo ne vracaju, podseca na brozovinu

Dragan

pre 6 godina

Gde su botovi koji su veličali nove dresove? Odmah se dalo primetiti da poseduje 4 nijanse crvene boje, tj. da su naknadno nevešto dodate aplikacije u vidu trobojke i brojeva.

ШУМАДИНАЦ

pre 6 godina

Idite na DHgate, svi dresovi i klubova i reprezentacija su po 13 evra. Kvalitet dresova je isti, jedina razlika je u znaku proizvodjača. Naime oni ušiju znak proizvodjača, a kod originalnih nije ušiven, već rade utiskuvanjem. I ovaj dres što je u tekstu je na ovu foru. Bio je do pre dva dana 16 evra, sada je 13.

neutralni felsh

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba... 
(Statuskan, 28. mart 2018 22:39) 

A zašto birate one koji kradu?
(Šime, Rijeka, 28. mart 2018 23:10)


zato sto nam pricaju bajke da smo najlepsi, najbolji, najvazniji, najoroginalniji, najneshvaceniji... mi izgleda najvise volimo bajke - ko nam kaze istinu mi se naljutimo na njega.

misa

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.
(Miki kontiki)
pa ne naplacuju oni reprezentacijama dresove, nego ce da dres od 20evra da naplate nekoliko puta skuplje navijacima samo zato sto su nalepili grb. Mada ni dresovi koje naplacuju skuplje ne verujem da nesto bitno vise kostaju u proizvodnji, poenta je u njihovom otaljavanju posla umesto da se potrude I dizajniraju nesto koliko toliko unikatno

Ajmo Plavi

pre 6 godina

Dres Srbije je ustvari ostatak zaliha Zvezdinog Puma dresa “Marakana special edition” ... smesno i tuzno. A raspitajte se ko je direktorka Marketinga FSS od Nove Godine, zena jednog “menadzera” i to gradskog. Bivseg clana uprave crveno belih...

C i n i k

pre 6 godina

Beli ok, crveni su ka- ta- stro- fa! Prvo to nije nasa boja, drugo, odvratno je, ko da gledam Albansku ili MK ekipu na terenu. Nasa boja je PLAVA, a ne crvena.
Vidimo da je plava zabranjena, pa onda zabranite ili izbrisite i plavu sa nase trobojke, uzasni likovi iz FSS !

cobo

pre 6 godina

Puma je nastala posle svadje brace Dassler pa je Adolf Adi Dassler(Adi-Das) preuzeo stari pogon a Rudolf Dassler otvorio novi pogon pod imenom Puma .
Puma ima oko 4 milijarde € prometa godisnje a adidas oko 20 milijardi.Mozda su dresovi srpske reprezentacije cak iz Kine jer ne verujem da bi nemacki radnici sa ovolikim platama proizvodili tako jeftinu robu.

bljump

pre 6 godina

Pa crveni jos nije predstavljen. Sta se glupirate, ako je gostujuci posebno predstavljen bice sigurno i domaci. Ovo je bilo samo da se odradi utakmica. Bice novi dresovi

Tebra

pre 6 godina

Ја не знам шта су се истриповали са Пумом, могли су лепо да им сашију људи из Јумка, кад могу војсци да шију што не би и њима! Купујмо домаће!

alienware

pre 6 godina

Plati i naruci sta ti se svidja.Ovako, daj sta das za 20 evra.Obicna majica ,dobrog kvaliteta koja nije napravljena u Kina toliko kosta.

bgd

pre 6 godina

Problem je samo u boji 
Kombinacija crvena, plava bela je kao na vasaru.Zasto nemci nemaju kombinaciju crvena zuta crna vec domaci dres je belo crno belo a gostujuci zeleno belo zeleno. Englezi imaju domaci dres belo gostujuci sivo. Italija ima plavo i belo
(Dizajn, 28. mart 2018 21:43)

Nemci nemaju takve dresove jer im je pre 1945 zastava bila drugačija: crveno, bela, crna. Iz ove zastave je nastala i zastava trećwg rajha sa kukastim krstom i zato danas nije u upotrebo. U fudbalu je tradicija bitna (osim kod nas) i zato nemci nose bele dresove sa crvenom štraftom i crnim šorcevima, jednostavno nisu hteli da menjaju dresove posle promene zastave.

bgd

pre 6 godina

Stvarno, krucijalno pitanje je dizajn dresa.. 
Prvo, ne mogu da smislim likove iz FSS-a tako da nemam nameru da ih ovde branim, zbog dresova ili zbog bilo cega drugog. 
Drugo, tradicija srpskih fudbalskih dresova je - crvena boja? Ono je bila reprezentacija Jugoslavije, sto je igrala u Urugvaju.. A plava je bila boja ex-yu, ma koliko ja voleo te igrace, to je vezano za neku drugu drzavu. 
Trece - razumem da nekima smeta crvena boja, ja dres reprezentacije ne vezujem za Zvezdu, pa crveni su bili i u Toletovo vreme, nikome nije smetalo. 
Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni, ali mislim da je to krajnje nebitno - Piksi, Mijat, Dejo, Prosinecki, Jokanovic.. su bili profesori fudbala za ove nase danas, i odigrali bi dobro koje god dresove da im obuces. Ako cemo da se delimo zbog himne, zvezde i partizana, izbora selektora, taktike.. treba li i zbog dresova??? 
Daleko bilo..
(Daltonista, 28. mart 2018 21:43)

Reprezentacija Jugoslavije NIKADA, ali NIKADA nije igrala u crvenim pa čak ni 1930. u Urugvaju.
Prvi nastup naše selekcije u crvenim dresovima i plavim šorcevima je bio 2006. protiv Češke.

Bjelogrlić je u svom filmu ubacio crvene dresove za reprezentaciju (i više puta istakao da hrvata nije bilo) da bi napravio novi kult reprezentacije, da bi ljudi prihvatili novu boju. A onda su od tih dresova iz filma napravili dobru zaradu. Uz sve to imaš deo zvezdaša koji vlada u FSSu i koji su jako uskoumni i koji guraju crveno bele dresove.

U istom tom filmu je SK Jugoslavija protiv BSK (gde je tad igrao Tirke) nosila tamno plave dresove, što je još jedna neistina. Ovaj klub je nosio crveno bele dresove, i imao je isti grb kao danas c. zvezda, samo bez petokrake. Taj klub je osnovan 1913, i pre prvog sv. rata se zvao Velika Srbija. Stadion SK Jugoslavije je srušen posle drugog sv. rata i na njemu sagrađen Rajko Mitić. Pa sad vi procenite da li je to isti klub, i zbog čega je nekome bitno da raskida tu vezu, i zašto reprezentacija ne nosi crveno plave dresove, nego nosi crveno bele dresove. Zašto tim istim ljudima smeta jedan mitrović, ivanović, matić.. ali zato ne smeta vujadin savić, milivojević, karleuša i druge vedete koje su igrale u najgorem periodu u istoriji našeg najvećeg kluba

čovek

pre 6 godina

Pa zaista malo čudno da italijanski dres košta od 115 do 150€ a i drugačiji je i zanimljiviji dezen. Meni se naš novi dres dopao ali sada kada uporedim druge pumine modele, mislim da je ovo pomalo ponižavajuće.

Tyson

pre 6 godina

Nije ovo nikakav sok, ovo je realnost

Kada budemo regularni na prvenstvima i pocnemo da ostvaramo neke rezultate onda mozda dobijemo bolje dresove

Trebao je neko iz FSS-a da trazi nesto bolje od Pume ali svi znamo da njih nije briga oko dizajna nego koliko ce para da sakupe

dejan savicevic

pre 6 godina

ima jos jedna bitna stvar, kod nas srba se nemoze naci sloge to je bar poznato, ali ajde bar neka bude kompromisa oko boje primarne ,sekundarne!!!! pa neka bre drzava napravi neko telo koje ce standardizovati boje i izgled srpskog dresa i opreme, ne samo za fudbal vec za sve sportove, ovako su neki crveni neki plavi neki beli, a ima neki i modri,crni!! to moraju mediji da jure da traze od drzave,da stalno postavljaju tu temu!! znate lepo je videti poljake na punom stadionu ili hali svi u crveno belo, francuze u plavo,holandjane u narandzasto, pa i hrvate u kockasto, lepo i mi izgledamo u nasim bojama, ali ih nema na dresu, bar ne onako kako bi to trebalo da bude!!!

zapadnopropagandska aliansa

pre 6 godina

(Ajmo Plavi, 28. mart 2018 22:10) Totalna glupost!!! Taj „Marakana-Dres“ ima Kragnu! Poluznanje je gore od neznanja!

Mico

pre 6 godina

Pogledajte ovaj SRB dres.

https://www.designfootball.com/design-galleries/fantasy-football-shirts/puma-serbia-2018-home-jersey-concept-33582

Ne znam zašto nije ovakav!

Mico

pre 6 godina

Ја не знам шта су се истриповали са Пумом, могли су лепо да им сашију људи из Јумка, кад могу војсци да шију што не би и њима! Купујмо домаће!
(Tebra, 28. mart 2018 22:45)
Zato sto Puma placa, a Jumko ne.

dm

pre 6 godina

Da li se pitaju ovi iz saveza ko ce da kupi ovaj dres...mozda se poneki proda u Australiji ili Usa od dijaspore nam...ili ako kojim cudom napravimo neki superdobar rezultat na WC...ovako prvi ja necu a kupovao sam manje vise sve dresove od '98...

Statuskan

pre 6 godina

Dresovi su više plaćeni samo što je razlika nestala.
(Aleks, 28. mart 2018 22:12)

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...

yeti

pre 6 godina

Mozemo mi braco moja i da igramo u dresovima Space Jam-a, ali ako ne promenimo igru bice sto bi Djuro u Nadrealistima rek'o "hm hop ispade"

Dusan

pre 6 godina

Sramota. Sta drugo reci. Da li je moguce da smo toliko jadni da nas niko nepostuje u Svetu? 12 ili 20€ dres? Jadno. Nije sramota za nas ko drzavu, nego za fudbalaki savez Srbije ,da ih tako vara jedna ozbilja kompanija kao Puma.
Kakvi su oni amateri !

милан

pre 6 godina

Плава мајица, бели шорц, црвене чарапе...па да се почне играт фудбал. Овај очајан дрес је спрдња, зато што више рекламира фирму која га је скроила него што представља државни тим. Ваљда они исти кији су креирали српску заставу су одлучивали о томе.

Aleks

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.
(Miki kontiki, 28. mart 2018 21:47)
Dresovi su više plaćeni samo što je razlika nestala.

pedja

pre 6 godina

Kakve vez imaju dresovi,igra je bitna,naravno nisam nesto odusevljen dizajnom ali zamaramo se nebitnim stvarima.Juce na komentarima vise komentara o dresovima nego o igri.Cudni smo bas.A zasto je Puma napravila prevaru ?Ne vidim nista sporno to je ta linija dresova samo se mijenjaju boje i zastave i sta je sporno,pa pogledajte Najkijeve tenisere bude ih na GS ovima po 20 tak u poptpuno u identicnoj opremi pa sta,tako se danas to radi ,to donosi ustedu proizvodjacu.Kao u auto industriji imate po 10 tak automobila koji su isti sa istom platformom samo oblik i logo razliciti.

Luke Babbitt gravedigger

pre 6 godina

Pod hitno traziti zamenu i kreiranje novih dresova ili raskinuti ugovor.ovo je sramota,puma je uvek pravila lepe dresove sa motivima drzavnog logoa na sebi,a pogledajte sta su nama uvalili.Potrazite na netu pumine dresove africkih zemalja za svetsko prvenstvo 2010.godine.Prelepi su ,ovo nase je uzas.Rezervni su i ok ,prva garnitura uzas.

My name is Zlatan

pre 6 godina

Hahahaha kakva prevara prejadno ... Nike ima uvijek najbolje dresove i sva sreća da smo mi (HR) stalno pod nikeom.. a imamo i sreće s tim kockicama koje su jako prepoznatljive i dizajnerski upotrebljive , uvijek neki super uzorak ispadne.. i sad super dresovi jedino sto rezervni iako ful lijepi nemaju veze s tradicijom - drugi dres je uvijek bio plavi, sad je postao crni, izgleda ko nizozemski drugi dres.. možda jer njih nema pa smo ga mi dobili hahah

Dizajn

pre 6 godina

Pored toga sto je svaki srbin selektor eto sada su svi dizajneri. Kakav bi vi dres? Sa prednje strane orlovi i to velilki a sa zadnje sa cetiri ocila. Mozda crvena boja nije pogodjena. Crveni dres i plavi sorc vizuelno nikada nisu isli. Plavi dres? A sto bi.

Bane

pre 6 godina

(pedja, 28. mart 2018 22:30)

Drugar kako ne kontaš poentu. Dres koji realno košta 20 eura će se prodavati skoro 4 puta više. Jer sad kontaš.Dresovi se drugar prave da bi se prodavali. Inače bi svi igrali u običnim majicama. Sada će naivni ljudi krenuti to da kupuju za 4 puta više nego što zaista vrede samo zato što ima grb Srbije.

oho

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo 

(dejan savicevic, 28. mart 2018 21:08) 

Pa ti si prvi nepismen druže.

bgd

pre 6 godina

Cinjenica je da se jeftino prodajemo. Prvobitni dres Srbije (crveni sa belim krstom) bio je i najbolji. Ovo sad je prevara. Omogucili smo Pumi da debelo zaradi na dresu koji nije posebno dizajniran za nas. I u pravu su da je to prevara - samo prisivanje grba placace se 50 evra...
Naravno, zaradice i bratija koja sklapa ovaj ugovor i klima glavom na ovo nepostovanje od strane Pume. Umbro je za njih izmislio dresove...
(Mik, 28. mart 2018 21:29)

prvobitni dres iz 2006. nije imao krst. To je dezen za SP2010

fenomen

pre 6 godina

Bele potkosulje i pozadi sa flomaterom napisati broj ili prezime i igraj. Nek odigraju kako valja a za dresove me bas briga. Kad vidim Rodju ili Rafu u roze najke majici ili patikama bude mi muka ali neko i to voli. Recimo Boki 13. Poz.

Predrag

pre 6 godina

Nista cudno. Imao sam adidasov plavi dres koji je bio identican dresu jugoslavije sa SP 1998 u francuskoj, ali bez grba tadasnjeg FSJ. Bilo je i originalnih dresova, kao sto su "Lotto" dres SCG na SP 2006 i "Nike" dres srbije sa SP 2010. Sve zavisi od ugovora izmedju FSS i sponzora. Da je nas savez hteo originalnije dresove, mogao je to da trazi od pume. Ali, FSS je ocigledno sve ostavio kompaniji, koja je naravno gledala da ordadi posao na najjeftiniji moguci nacin.

Mik

pre 6 godina

Cinjenica je da se jeftino prodajemo. Prvobitni dres Srbije (crveni sa belim krstom) bio je i najbolji. Ovo sad je prevara. Omogucili smo Pumi da debelo zaradi na dresu koji nije posebno dizajniran za nas. I u pravu su da je to prevara - samo prisivanje grba placace se 50 evra...
Naravno, zaradice i bratija koja sklapa ovaj ugovor i klima glavom na ovo nepostovanje od strane Pume. Umbro je za njih izmislio dresove...

dabome

pre 6 godina

Senegal ljudi, Senegal. To je nase drustvo. Mi mu dodjemo Senegal u Evropi. Nije ni cudo sto nam valjaju obicne majice ko ce nama da pravi "personalizovane" dresove. Mada, ne tako davno bila je druga prica. Setimo se prvenstva '90. u Italiji kakvu smo adidasovu garnituru nosili, doduse citao sam negde da je dizajnirana bila za Francuze pa kako se oni nisu plasirali otisla je za Jugu. Na SP '98. smo takodje imali pristojan dres, isto adidas. E onda je poceo samo skart... Ovi sadasnji deluju kao austrijski sa proslih takmicenja. Gledam sinoc italijanske dresove - druga dimenzija, eto oni se nisu plasirali, zasto puma nije uradila ono sto je adidas uradio '90., pa mozda zato sto smo zvanicno zemlja treceg sveta, a nekada u rangu sa jednom Francuskom. Sto se tice boje, ja sam uvek za plavi dres, neopterecen bilo kakvom ideologijom, jednostavno od kako se igra moderni sport (citaj posle Drugog svetskog rata) plavi dres je postao kult i identitet nase reprezentacije i tacka, a koliko znam plava boja nam je na zastavi jednako zastupljena kao i druge dve (odbojkasi recimo i dalje imaju plavi dres, da li ih to cini "manje nasim"). Da se vratimo na kvalitet dresova, u fudbalu nikad nismo bili sila pa nije cudno da nam daju i potkosulje da u njima igramo, ali kosarka je druga prica u vrhu smo uvek bili i sad smo, a imamo dzakove za dresove, e to ne mogu da razumem. S merakom bih kupio kosarkaski dres ali ono je blagi uzas, sanjam recimo da imamo dizajn hr dresova (air jordan/nike), e tada ne bih zalio para.

eye of the beholder

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo

(dejan savicevic, 28. mart 2018 21:08)

Mediji su dobar deo te priče.

BeKo

pre 6 godina

@(Kontras, 28. mart 2018 21:19)

Ja nisam Srbin a rodio sam se i živim u Srbiji i jesam građanin Srbije-Srbijanac.
A dresovi isti kao i npr Austrijski sa SP 78 ili 82 (tada su imali kragne) Puma ništa skoro nije menjala 40 godina i deluju jednostavno.

Sole

pre 6 godina

Pa ni Urugvaj i Švajcarska nisu ništa bolje prošli.

Urugvaj: http://footballfashion.org/wordpress/2018/03/20/uruguay-2018-world-cup-puma-away-kit/

Švajcarska: http://footballfashion.org/wordpress/2018/03/24/switzerland-2018-world-cup-puma-away-kit/

Pera

pre 6 godina

Aha, crvena je bas srpska boja....i hrvatska, i albanska, i meksicka, i kineska, i turska, i svajcarska, i spanska, i makedonska, i ruska, i marokanska, i austrijska, i slovacka, i slovenska, i madjarska, i danska, i ceska, i francuska, i gruzijska, i kanadska, i poljska, i japanska, nadam se da ne treba dalje... Ne polazemo mi pravo na boju pa da mora samo ta i nijedna druga.
Ja sam navikao na reprezentaciju u crvenom posto sam mladja generacija ali svakako muka mi je tih slicnosti sa ostalima i insistiranju na crvenoj kao da branite nesto sveto...koga je briga vise. nema se sta vise braniti niti od koga.

bard

pre 6 godina

Najlepse crvene dresove ce imati Danska, proizvodjac je hummel, adidas se takodje lepo potrudio za svetsko prvenstvo, najki i puma sve na isti kalup, samo druge boje...

Goran

pre 6 godina

Neka oni dobro odigraju prvenstvo i dobro se plasiraju a u kakvim dresovima igraju je najmanji problem. Nisam do sada znao da se kvalitet igre mjeri kvalitetom dresova.

Србин

pre 6 godina

Предлажем да будемо уникатни у свету по боји дреса. По оној народној "Србија међу шљивама", да се направи специјална боја- боја шљиве, нешто између бордо и плаве, били би уникатни и прелепи дресови од којих застаје дах. Спортски пиодрав!

E moj narode

pre 6 godina

Na zalost u srpskom fudbalu sve je prevara, i savez i igraci i selektor i liga i menadzeri pa sto onda ne bi i dresovi bili prevara. Neko rece, malo je trziste Srbija da bi se pravio novi model dresa. To je delimicno tacno jer ne kupuju dres samo Srbi iz Srbije vec i dijaspora koja je mnogo vece trziste. Medjutim, ti ljudi nisu ovce za sisanje tako da nece ni oni kupiti ove dresove uprkos istinskoj ljubavi prema zemlji i reprezentaciji Srbije. Ako je Srbija malo trziste za Pumu zasto FSS nije angazovao mlade i talentovane dizajnere iz Srbije da naprave model dresa, a potom nasao proizvodjaca spremnog da ga izradi. Naravno, tada bi se teze napravila “kombinacija”.

Kolubarac

pre 6 godina

Pošto nikada nećemo videti ugovor između FSS i Pume za opremu za SP, nećemo ni znati zašto smo dobili najjeftiniju moguću opremu, što se vidi iz aviona (neko je lepo primetio da dresovi "landaraju"), a ko je dobio proviziju za ugovor može svako da pogodi iz najviše dva puta.Čini mi se da se proizvođači opreme nisu nešto potrudili ni kod drugih reprezentacija. Možda znaju da se SP neće ni održati.I još nešto u vazi sa bojom dresova.Šta fali da nam druga garnitura bude u plavoj boji ako je crvena glavna boja.

...a onda novičok

pre 6 godina

Tražiti diskretno od Pume druge dresove sa obrazloženjem da je javnost jako nezadovoljna dizajnom. Ako neće onda im zapretiti tuzbom zbog prevare kupaca. Ne verujem da bi im prijao takav publicitet pred SP.
A vredelo bi ispitati i finansijske detalje ugovora sa FSS.

Šuluburić

pre 6 godina

Zamislite da država čiji je brend jeftina radna snaga, ima kvalitetne i skupe dreseve, pa to bi bilo neprimereno, ovako, sve je kako dolikuje.

Србин

pre 6 godina

Предлажем да будемо уникатни у свету по боји дреса. По оној народној "Србија међу шљивама", да се направи специјална боја- боја шљиве, нешто између бордо и плаве, били би уникатни и прелепи дресови од којих застаје дах. Спортски поздрав!

Bojan

pre 6 godina

Kad se neko svog neznanja ne stidi, nema gore muke. Poruka za sve ove što kritikuju i pitaju otkud crvena boja opreme - prvo na neki čas istorije, proverite od kada je naša nacionalna boja, od kada imamo zastavu, od kada smo Srbi itd., pa onda pišite. Čisto da ponovim - crvena boja je srpska boja, Nemanjića boja, opšteslovenska boja i nema veze sa komunizmom. Zbog Rusije i SSSRa su je svi tumačili kao komunjarskom bojom. Bila je naša mnogo pre komunizma i ostaće državna, narodna, srpska dok bude Srba. Zato A "Srbi" slobodno mogu da nose koju god modernu boju žele. Jedino mi čudo što su Crnogorci zadržali crven (srpski, ruski) barjak... očekivao sam da će zbog "zelenaša" biti zelen. A nije. Misterija.

Miki kontiki

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.

Nolan Smith

pre 6 godina

Meni nije jasna osoba koja će da kupuje original fudbalski dres reprezentacije. Ajde možda pijacnu kopiju kupi neki penzioner unuku ali original niko.

OD RODJENJA MOG...

pre 6 godina

Ljudi moji pa Zvezda je kroz istoriju imala milion lepsih dresova od ovog sadasnjeg Makronovog (meni licno Kapin beli Beobanka najlepsi svih vremena )pa smo sa sadasnjom garniturom dresova imali najvise uspeha u poslednjih 25 godina,ne igraju dresovi,bitno je sta se pokaze na terenu,a posebna je stvar sto smo mi smesno trziste za takve kompanije...

Daltonista

pre 6 godina

Stvarno, krucijalno pitanje je dizajn dresa..
Prvo, ne mogu da smislim likove iz FSS-a tako da nemam nameru da ih ovde branim, zbog dresova ili zbog bilo cega drugog.
Drugo, tradicija srpskih fudbalskih dresova je - crvena boja? Ono je bila reprezentacija Jugoslavije, sto je igrala u Urugvaju.. A plava je bila boja ex-yu, ma koliko ja voleo te igrace, to je vezano za neku drugu drzavu.
Trece - razumem da nekima smeta crvena boja, ja dres reprezentacije ne vezujem za Zvezdu, pa crveni su bili i u Toletovo vreme, nikome nije smetalo.
Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni, ali mislim da je to krajnje nebitno - Piksi, Mijat, Dejo, Prosinecki, Jokanovic.. su bili profesori fudbala za ove nase danas, i odigrali bi dobro koje god dresove da im obuces. Ako cemo da se delimo zbog himne, zvezde i partizana, izbora selektora, taktike.. treba li i zbog dresova???
Daleko bilo..

dres trula višnja

pre 6 godina

Nema tu nikakve nemacke prevare, ne sumnjam da Puma jednako zaradjuje na svakom od dresova. Pitanje je jedino ko se sve u Srbiji i Senegalu ugradjuje u tolikoj razlici, sto je verovatno bio i uslov da se takav ugovor potpise.

hm

pre 6 godina

posle poslednjeg takmicenja svajcardki reprezentativci su izjavili za medije da je sreca sto puma ne pravi kondome jer dresovi pucaju kod svakog i najmanjeg povlacenja

onako samo kazem

pre 6 godina

dresovi crveni, oprema za trening plavo crna, paradne trenerke sive , selektor u crnoj majici sa kragnom! nista sa nicim kao da je sve to zaostalo negdje u.magacinu pa eto vama ajte na sp kako bilo

Dejan Pavlovic

pre 6 godina

Videlo se na samom startu da je domaca garnitura dresova toliko jednostavna da je prosto neverovatno da je nosi jedna reprezentacija kao sto je bio slucaj i sa kasnijim garniturama najka

mladen

pre 6 godina

Moje lično mišljenje je da su beli dresovi skroz ok dok mi se crveni ne sviđaju zbog bele boje na ramenima, sa tom belom bojom stvarno podsećamo na Švajcarsku ili Dansku. Idealno bi bilo čisto crveni dresovi, plavi šortsevi i bele štucne.

Stevan

pre 6 godina

Srbi su jedan od najprostijih i duhovno najsiromasnijih naroda na svetu. A zasto? Zato jer kvalitet i lepotu odredjuju na osnovu toga koliko kosta ili na osnovu toga ko to ima i sta taj neko kaze o tome, a ne koliko se njemu zaista svidja i koliko to nesto njemu samom odgovara. Dakle pre samo 3 dana svi su hvalili ove dresove govoreci kako su nasi najlepsi dresovi u poslednjih 20 godina. Vec danas su fuj jer su saznali da kostaju “samo” 13 eura i da je to Pumina osnovna, ”prosta” varijanta dresa, model.

Bukephalos

pre 6 godina

Kao nacija smo prepoznatljivi za motanje kablova i ne razumem, zašto bi zaslužili nešta specijalno - možda fale u dizajnu dva zamotana kabla na prednjem delu dresa. Zato je možda crvena garnitura nešta dosadna, moglo se bolje. Ali je zato beli dres nešta novo, što mi se veoma sviđa.

Kontras

pre 6 godina

@ dario, zg

Mi smo SRBI, a ne "srbijanci". Shvatamo mi da vi pokusavate da koristite taj pezoratovan termin izmisljen da bi se podelili srbi u Srbiji i srbi van Srbije, ali vam sve manje prolazi.

I ja tebe mogu da zovem "kroasanom" a ne hrvatom. Pa ipak, postujem te. Postuj i ti nase ime.

Sto se tice dresova, dajte igru dobru. Sa boljom igrom cemo dobijati i bolje garniture. Kad bi nam samo dresovi bili problem gde bi nam bio kraj.

Karaburac

pre 6 godina

Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?
(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)

Da li je kriv? Pa drzavu koju vodi niko ne uzima za ozbiljno. Sad ti vidi da li je kriv ili prav.

Deks

pre 6 godina

Bolje da je trobojka bila umesto linije na rukavima ili na prsima. Nama su uvek uvaljivali robu 2-3 kategorije jer nas tu i vide a tu i jesmo po nekom rangu

veliki strumf

pre 6 godina

Ne znam za ostale, ali meni se beli dres bas dopada. Oni sada ne mogu da izmisle neku toplu vodu kod dresova, ali stilizovana zastava po sredini je po meni pun pogodak i originalno je resenje. S druge strane, crveni dres je sramota. Prvo, crvena boja je ruzna i nema veze s nasom bojom. Drugo, dres deluje neverovatno jeftino i prosto, kao sa pijace (zato niko nije lud da kupi original crveni dres kad cete na pijaci ili kod Kineza imati iste takve haha). Trece, skroz crvena kombinacija ne lici ni na sta - bar da je sorts plavi, stucne bele pa i nekako. Bar bismo imali identitet. Ovako, kad pusti covek utakmicu, ni po cemu ne bi prepoznao da igra Srbija. Mnogo vise licimo na Vels, Poljsku, Maltu...

Dizajn

pre 6 godina

Problem je samo u boji
Kombinacija crvena, plava bela je kao na vasaru.Zasto nemci nemaju kombinaciju crvena zuta crna vec domaci dres je belo crno belo a gostujuci zeleno belo zeleno. Englezi imaju domaci dres belo gostujuci sivo. Italija ima plavo i belo

dejan savicevic

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo

Vlaikko

pre 6 godina

Ovo su vrhunski dresovi koje je uradio neki srpski dizajner za reprezentaciju SRB >> https://twitter.com/wladitza/status/975204185351303168

kao i ovde >>
https://twitter.com/wladitza/status/975021790274707458

neznalac

pre 6 godina

Dresovi, pa dresovi, nece nam dresovi doneti pobede, nego igraci i strucni stab, ne igraju dresovi nego igraci...
Kao da je vazno da li imaju liniju levo ili desno, liniju od 3cm ili 5cm, da li su malo crveniji ili nisu...

max_marRa

pre 6 godina

staaaaaaa?!?! straaasnooo! pa ja ne bi igrala da mi daju tamo neke dresove od 15 eura. jesmol manekenke ili fudbaleri bre. mada, kako divno igraju ovi nasi, ne bi im ni potkosulje sa najlona podelila.

Petar

pre 6 godina

Pa gleda se trg, Srbi (ili svi generano) ce slabo kupovati ovaj dres pa se ne isplati koristiti skupe materiale, a Senegal isto. Nije Puma kriva da smo bez para i bez fudbalskih uspeha

Šime, Rijeka

pre 6 godina

Naši nogometaši imaju prelijepe Nike dresove. Mogli ste ugledati na naše gostujuće plave dresove, bez šahovnice naravno.

PS: Mexico - Croatia 0:1 ;)

Sabre

pre 6 godina

Ajd sto je dres katastrofa (beli je ok, ali crveni uzas) nego ljudi, sta se desilo sa plavom bojom na dresu? Dalje, zasto to uvek mora da bude neka uzasna Makedonija-stil plasticno-odvratna svetlo crvena boja.. postoje mnogo lepse i prijatnije nijanse, ne moramo da izgledamo kao da smo dresove kupili kod kineza. Ali izgleda da jesmo...

Stara kuka

pre 6 godina

Moze da prica ko sta hoce ali beli dresovi su vrhunski.Medjutim sa druge strane ovi crveni su uzas,tacnije stvarno delujemo ko Svajcarska.Pa zar mi nemamo plave boje na zastavi?
Neka,nismo mi atraktivni a kakvi god da smo ovo nam je 3 ucesce na SP od poslednja 4.Kad je Austrija poslednji put igrala na SP?Slovacka jednom 2010,Ceska nije od 2006...Austrija i Ceska no 1 crveni dres,top nema sta.

naissus

pre 6 godina

Da ima neko integriteta iz Saveza, pa da ostro protestuje i da zahteva pod hitno novi dizajn i nove dresove. Nego, ko zna koliko se ko ugradio, pa znaju da ce i ovo, kao i mnogo ozbiljnije stvari, proci za tri dana..

Stara kuka

pre 6 godina

I da,klasican amaterizam i bolenje coska ekipu iz FSS.Mi smo jedina reprezentacija ucesnica SP a seniorska selekcija igra u jednoj opermi (Puma) a mlada u drugom prizividjacu (Umbro).Nek su oni potpisali ugovor,a to kakvi ce dresovi biti i kojeg kvaliteta koga briga.Holandjani,Argentinci,Hrvati,Italijani,Brazilci,Nemci,Portugalci...svi zivi imaju kult dresa.

C i n i k

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja!
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim.
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju!
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres.
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene.
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?

Dobra fora!

pre 6 godina

@(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)
Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?

Tri puta dnevno jedan bromazepan! I puno tecnosti! To je jako bitno. I za par godina bice vam bolje! Taman do sledeceg SP u fudbalu!

lajsna

pre 6 godina

Je l mogu bar da nam daju italijanske plave sortseve, kad vec oni ne idu? Mislim, cisto da budemo u svojoj kombinaciji, sa ovim dresom sve mislim od Kolarova da je Xhaka...

tomak

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja! 
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim. 
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju! 
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres. 
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene. 
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?
(C i n i k, 28. mart 2018 20:36)

Kao da je bitno... Samo je važno da nešto kritikujete, a pošto smo sad dobro odigrali, ajde onda dresove ćemo, pošto nemamo šta drugo..

dejan savicevic

pre 6 godina

Postovani B92 svaka vam cast na ovoj vesti koju sam ja procitao jos sinoc, i ceo dan trazim koga ce to da zainteresuje od medija i da objavi! Vi ste jedini.To je bruka, i za savez i za pumu, a razocarenje za nas navijace koji zelimo da vidimo nasu repku u lepim dresovima u srpskim bojama! ovi em nisu u nasim bojama,licimo na poljsku dansku itd, em nisu ni dizajnirani za nas, vec obican liga dres koji kosta 14 eura!! Uzas!!

košarka je samo igra

pre 6 godina

Zar nisu neki naši dizajneri mgli napraviti dres i pregovarati sa proizvođačima sportske opreme, da se vidi ko to može napraviti? Dres je grozan, zaista je kao jeftin dres CZ, a to nam baš ne treba.

banat

pre 6 godina

Da su prihvatili kompanije koje nisu tako zvucne onda bi ih javnost popljuvala, kao sto su Zvezdu pljuvali kada je Legea bio sponzor dresa. Ovako su prihvatili Pumu za manji novac, koja je uradila los posao i verovatno su uzeli pare za strane.

filips

pre 6 godina

Pa o ovome je pisao lik jos pre par dana ovde kod vas na portalu. Stvarno sam razočaran... Kakvi diletanti obitavaju kod nas u savezu to nije normalno. Nadam se da ste videli pumine premijum dresove. Ovi nasi su jadni!

DDD

pre 6 godina

Sada imaju opravdanje ako dožive debakl na prvenstvu. Jednom su im bile krive kopačke, koliko se sećam, par puta su im bili krivi novinari, publika, loš teren...

ceger

pre 6 godina

Ovo sa slike nije rezervni dres Italije, veç je ovo:

https://www.figcstore.com/EN/pp/figc-italia-away-shirt-replica-ss/match+kits/pg,1/figc-italia-away-shirt-replica-ss.html?prd=51562

.

pre 6 godina

Samo na zaostale dresove iz magacina nalepe grb i zastavu i op eto ga nije više 20 nego 90 €, genijalno. Ironija je što je uprkos tome ovo jedan od lepših dresova koji smo imali :D

Sir Oliver

pre 6 godina

Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?
(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)
Pa ko je doveo Kokezu.Nije se sam telepromtovao iz svemirskog broda.Malo malo pa se zahvali Vucicu.Recikliranje starih majica od 10 evra i uvaljivanje posle istih za 70.Halo Bing kako brat,imam kontigent rabljenih belih majica sa crvenim porubom.Cijena?Sitnica

Vidi se prevara

pre 6 godina

A bas gledam ove dve utakmice i primecujem nesto zanimljivo.Puma je poznata po dresovima koji su "body" verzija tj. idu uz telo onako izrazavaju muskulaturu. I svi novi dresovi Urugvaja, Svajcarske, Italije,Ceske su takvi, bas sam obratio paznju ovih dana.Jedino nasi dresovo "pijacni", sa rastimovanim okvirom rukava koji landaraju umesto da idu uz ruku i donjen dela dresa koji takodje landara umesto da se pripije iz telo. Uz to, prva crvena garnitura bez ikakvog dizajna i ideje. Sramota kakva prevara! FSS bi morao do SP da reaguje da se dostave original dresovi kakve i ostali imaju

ZD

pre 6 godina

Pricajte sta hocete ali mimo Najka i Adidasa ostali su dosta losi,pa pogledajte 80% repki ima njihove dresove samo uporedite ove i Najkove dresove sa sp2010 nebo i zemlja kakva puma umbro legea da valjaju svi bi ih nosili ali eto.Odmah sam vidio da od ovih dresova nema nista isto kao da smo svajcarci ili austrijanci ili ne daj boze siptari da su bar plavi sorcevi pa hajde al ovako sve skupa veoma lose.Izgledaju poput trening majice nidje veze oci moje lijepe.

v_K_esspreso

pre 6 godina

Sramota. Sta reci. To su svi provalili jer se sa kilometra vidi da je jeftin dres i da je los kvalitet. Pogledajte SVAJCARSKI dres, videcete ogromnu razliku. Obo je skandal i pokazatelj koliko je fudbaski savez pao na niske grane. Pa jutros sam kad sam gledao utakmicu Yugoslavia - Nigeria 98 na Marakani prijateljska pred odlazak u francusku, pogledajte kakvu smo adidas opremu imali plavu, najbolje klase, a rat kucao na vrata, plata bila 40 maraka i sve se oko nas raspadalo. Ali je savez ocigledno tada imao sposobnije ljude i organizaciju ma visem nivou u svim aspektima, od logistike, marketinga pa svega ostalog. Ovo je zaista dno dna. Blago je reci da sam razocaran.

banat

pre 6 godina

Da su prihvatili kompanije koje nisu tako zvucne onda bi ih javnost popljuvala, kao sto su Zvezdu pljuvali kada je Legea bio sponzor dresa. Ovako su prihvatili Pumu za manji novac, koja je uradila los posao i verovatno su uzeli pare za strane.

v_K_esspreso

pre 6 godina

Sramota. Sta reci. To su svi provalili jer se sa kilometra vidi da je jeftin dres i da je los kvalitet. Pogledajte SVAJCARSKI dres, videcete ogromnu razliku. Obo je skandal i pokazatelj koliko je fudbaski savez pao na niske grane. Pa jutros sam kad sam gledao utakmicu Yugoslavia - Nigeria 98 na Marakani prijateljska pred odlazak u francusku, pogledajte kakvu smo adidas opremu imali plavu, najbolje klase, a rat kucao na vrata, plata bila 40 maraka i sve se oko nas raspadalo. Ali je savez ocigledno tada imao sposobnije ljude i organizaciju ma visem nivou u svim aspektima, od logistike, marketinga pa svega ostalog. Ovo je zaista dno dna. Blago je reci da sam razocaran.

Vidi se prevara

pre 6 godina

A bas gledam ove dve utakmice i primecujem nesto zanimljivo.Puma je poznata po dresovima koji su "body" verzija tj. idu uz telo onako izrazavaju muskulaturu. I svi novi dresovi Urugvaja, Svajcarske, Italije,Ceske su takvi, bas sam obratio paznju ovih dana.Jedino nasi dresovo "pijacni", sa rastimovanim okvirom rukava koji landaraju umesto da idu uz ruku i donjen dela dresa koji takodje landara umesto da se pripije iz telo. Uz to, prva crvena garnitura bez ikakvog dizajna i ideje. Sramota kakva prevara! FSS bi morao do SP da reaguje da se dostave original dresovi kakve i ostali imaju

lajsna

pre 6 godina

Je l mogu bar da nam daju italijanske plave sortseve, kad vec oni ne idu? Mislim, cisto da budemo u svojoj kombinaciji, sa ovim dresom sve mislim od Kolarova da je Xhaka...

Karaburac

pre 6 godina

Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?
(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)

Da li je kriv? Pa drzavu koju vodi niko ne uzima za ozbiljno. Sad ti vidi da li je kriv ili prav.

C i n i k

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja!
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim.
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju!
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres.
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene.
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?

filips

pre 6 godina

Pa o ovome je pisao lik jos pre par dana ovde kod vas na portalu. Stvarno sam razočaran... Kakvi diletanti obitavaju kod nas u savezu to nije normalno. Nadam se da ste videli pumine premijum dresove. Ovi nasi su jadni!

goran

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit

Bobin Dud

pre 6 godina

Meni je ovdje najstrasnije sto ima ljudi koji ne razlikuju "jel" i "jer" ???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Robin Hud, 28. mart 2018 23:03) Kao i ucestalo ,,ja bi,ti bih".

dejan savicevic

pre 6 godina

Postovani B92 svaka vam cast na ovoj vesti koju sam ja procitao jos sinoc, i ceo dan trazim koga ce to da zainteresuje od medija i da objavi! Vi ste jedini.To je bruka, i za savez i za pumu, a razocarenje za nas navijace koji zelimo da vidimo nasu repku u lepim dresovima u srpskim bojama! ovi em nisu u nasim bojama,licimo na poljsku dansku itd, em nisu ni dizajnirani za nas, vec obican liga dres koji kosta 14 eura!! Uzas!!

neutralni felsh

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba... 
(Statuskan, 28. mart 2018 22:39) 

A zašto birate one koji kradu?
(Šime, Rijeka, 28. mart 2018 23:10)


zato sto nam pricaju bajke da smo najlepsi, najbolji, najvazniji, najoroginalniji, najneshvaceniji... mi izgleda najvise volimo bajke - ko nam kaze istinu mi se naljutimo na njega.

Dobra fora!

pre 6 godina

@(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)
Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?

Tri puta dnevno jedan bromazepan! I puno tecnosti! To je jako bitno. I za par godina bice vam bolje! Taman do sledeceg SP u fudbalu!

Šuluburić

pre 6 godina

Zamislite da država čiji je brend jeftina radna snaga, ima kvalitetne i skupe dreseve, pa to bi bilo neprimereno, ovako, sve je kako dolikuje.

hm

pre 6 godina

posle poslednjeg takmicenja svajcardki reprezentativci su izjavili za medije da je sreca sto puma ne pravi kondome jer dresovi pucaju kod svakog i najmanjeg povlacenja

Mik

pre 6 godina

Cinjenica je da se jeftino prodajemo. Prvobitni dres Srbije (crveni sa belim krstom) bio je i najbolji. Ovo sad je prevara. Omogucili smo Pumi da debelo zaradi na dresu koji nije posebno dizajniran za nas. I u pravu su da je to prevara - samo prisivanje grba placace se 50 evra...
Naravno, zaradice i bratija koja sklapa ovaj ugovor i klima glavom na ovo nepostovanje od strane Pume. Umbro je za njih izmislio dresove...

dejan savicevic

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo

Tebra

pre 6 godina

Ја не знам шта су се истриповали са Пумом, могли су лепо да им сашију људи из Јумка, кад могу војсци да шију што не би и њима! Купујмо домаће!

eye of the beholder

pre 6 godina

Ove komentare izgleda da pisu oni kojima je najbitnije da prekrste noge u kaficu u puma patikama sa iphone-om na stolu? Dres kao dres, igrali smo u plavim pa smo opet pucali 6 0, dal je crveno plav ili crveno beo kakve to veze ima, pa nije zuta boja na dresu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sladjan, 28. mart 2018 23:13)

Što sad pljunu po žutoj? Šta njoj fali?!

onako samo kazem

pre 6 godina

dresovi crveni, oprema za trening plavo crna, paradne trenerke sive , selektor u crnoj majici sa kragnom! nista sa nicim kao da je sve to zaostalo negdje u.magacinu pa eto vama ajte na sp kako bilo

Stara kuka

pre 6 godina

I da,klasican amaterizam i bolenje coska ekipu iz FSS.Mi smo jedina reprezentacija ucesnica SP a seniorska selekcija igra u jednoj opermi (Puma) a mlada u drugom prizividjacu (Umbro).Nek su oni potpisali ugovor,a to kakvi ce dresovi biti i kojeg kvaliteta koga briga.Holandjani,Argentinci,Hrvati,Italijani,Brazilci,Nemci,Portugalci...svi zivi imaju kult dresa.

Папи

pre 6 godina

Кад су дресови толико небитни, као што неки тврде, дајте нам лепо НААИ. Бар је домаћа компанија. А ови остали енглези, французи итд. вероватно не знају шта раде кад полажу толико пажње на дизајн дресова. Није да представљају своју државу или нешто слично.

Sir Oliver

pre 6 godina

Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?
(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)
Pa ko je doveo Kokezu.Nije se sam telepromtovao iz svemirskog broda.Malo malo pa se zahvali Vucicu.Recikliranje starih majica od 10 evra i uvaljivanje posle istih za 70.Halo Bing kako brat,imam kontigent rabljenih belih majica sa crvenim porubom.Cijena?Sitnica

naissus

pre 6 godina

Da ima neko integriteta iz Saveza, pa da ostro protestuje i da zahteva pod hitno novi dizajn i nove dresove. Nego, ko zna koliko se ko ugradio, pa znaju da ce i ovo, kao i mnogo ozbiljnije stvari, proci za tri dana..

ZD

pre 6 godina

Pricajte sta hocete ali mimo Najka i Adidasa ostali su dosta losi,pa pogledajte 80% repki ima njihove dresove samo uporedite ove i Najkove dresove sa sp2010 nebo i zemlja kakva puma umbro legea da valjaju svi bi ih nosili ali eto.Odmah sam vidio da od ovih dresova nema nista isto kao da smo svajcarci ili austrijanci ili ne daj boze siptari da su bar plavi sorcevi pa hajde al ovako sve skupa veoma lose.Izgledaju poput trening majice nidje veze oci moje lijepe.

Mista

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno. Pa naravno, da, kad je u pitanju srbija tako je to, nego, nema veze kakvi su dresovi ,bitno da mi pokusamo da uspemo, pa ce nasi dresovi zlata vredeti i da su od taluzine napravljeni. Samo napred pa sta je tu je.

ШУМАДИНАЦ

pre 6 godina

Idite na DHgate, svi dresovi i klubova i reprezentacija su po 13 evra. Kvalitet dresova je isti, jedina razlika je u znaku proizvodjača. Naime oni ušiju znak proizvodjača, a kod originalnih nije ušiven, već rade utiskuvanjem. I ovaj dres što je u tekstu je na ovu foru. Bio je do pre dva dana 16 evra, sada je 13.

Ajmo Plavi

pre 6 godina

Dres Srbije je ustvari ostatak zaliha Zvezdinog Puma dresa “Marakana special edition” ... smesno i tuzno. A raspitajte se ko je direktorka Marketinga FSS od Nove Godine, zena jednog “menadzera” i to gradskog. Bivseg clana uprave crveno belih...

C i n i k

pre 6 godina

Ovi crveni su mozda ruzniji cak i od onih crvenih - ko s buvljaka, sto nose vicesampioni Evrope u basketu.
Mislim da je mrtva trka ko ima odvratnije dresove, dal A ekipa u basketu ili u fudbalu...
Neverovatno je da nema nikog u FSS da zabrani ovu nametnutu crvenu boju? Odakle uopste ideja za to? Zasto?
Nasa je boja dresova PLAVA pobogu ljudi!
Vratite nam PLAVU boju dresova.

Pera

pre 6 godina

Aha, crvena je bas srpska boja....i hrvatska, i albanska, i meksicka, i kineska, i turska, i svajcarska, i spanska, i makedonska, i ruska, i marokanska, i austrijska, i slovacka, i slovenska, i madjarska, i danska, i ceska, i francuska, i gruzijska, i kanadska, i poljska, i japanska, nadam se da ne treba dalje... Ne polazemo mi pravo na boju pa da mora samo ta i nijedna druga.
Ja sam navikao na reprezentaciju u crvenom posto sam mladja generacija ali svakako muka mi je tih slicnosti sa ostalima i insistiranju na crvenoj kao da branite nesto sveto...koga je briga vise. nema se sta vise braniti niti od koga.

ПАТРИОТА

pre 6 godina

Дрес је бедан да беднији не може бити.Катастрофа....мада све је у складу са нивоом игре и класи наше фудбалске репрезентације.Четврта класа!

Drago

pre 6 godina

Pa kad već nije moguće pomiriti ukuse i zagovornike crvene i plave kao osnovne boje opcija može da bude tamna nijansa ljubičaste, kao kombinacija crvene i plave, može i da asocira na boju nacionalne voćke, a i bila bi jedinstvena među reprezentacijama :)

Petar

pre 6 godina

Pa gleda se trg, Srbi (ili svi generano) ce slabo kupovati ovaj dres pa se ne isplati koristiti skupe materiale, a Senegal isto. Nije Puma kriva da smo bez para i bez fudbalskih uspeha

Ivan

pre 6 godina

Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni,
(Daltonista, 28. mart 2018 21:43)
Jel ti citas vest ili samo naslov?Pa prosti su i ruzni jer to nisu dresovi vec reciklirane majice(Liga majice) na koje je prilepljen grb saveza.Ne bi me cudilo da su sortsevi u stvari kupace gace za sezonu 2004-05.

Sabre

pre 6 godina

Ajd sto je dres katastrofa (beli je ok, ali crveni uzas) nego ljudi, sta se desilo sa plavom bojom na dresu? Dalje, zasto to uvek mora da bude neka uzasna Makedonija-stil plasticno-odvratna svetlo crvena boja.. postoje mnogo lepse i prijatnije nijanse, ne moramo da izgledamo kao da smo dresove kupili kod kineza. Ali izgleda da jesmo...

Dusan

pre 6 godina

Sramota. Sta drugo reci. Da li je moguce da smo toliko jadni da nas niko nepostuje u Svetu? 12 ili 20€ dres? Jadno. Nije sramota za nas ko drzavu, nego za fudbalaki savez Srbije ,da ih tako vara jedna ozbilja kompanija kao Puma.
Kakvi su oni amateri !

Sudac

pre 6 godina

Dajte bre ljudi kako niste provalili foru, prvo kupimo jeftine dresove, sacekamo Švajcarsku u grupi i onda u duhu fer-pleya izmenjamo dresove i na taj nacin se docepamo onih pet puta skupljih.

.

pre 6 godina

Samo na zaostale dresove iz magacina nalepe grb i zastavu i op eto ga nije više 20 nego 90 €, genijalno. Ironija je što je uprkos tome ovo jedan od lepših dresova koji smo imali :D

Statuskan

pre 6 godina

Dresovi su više plaćeni samo što je razlika nestala.
(Aleks, 28. mart 2018 22:12)

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...

...a onda novičok

pre 6 godina

Tražiti diskretno od Pume druge dresove sa obrazloženjem da je javnost jako nezadovoljna dizajnom. Ako neće onda im zapretiti tuzbom zbog prevare kupaca. Ne verujem da bi im prijao takav publicitet pred SP.
A vredelo bi ispitati i finansijske detalje ugovora sa FSS.

Šime, Rijeka

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Statuskan, 28. mart 2018 22:39)

A zašto birate one koji kradu?

Dragan

pre 6 godina

Najki je predstavio ubedljivo najbolje garniture za predstojeće Svetsko prvenstvo. Gotovo da nema selekcije čije obe garniture dresova ne izgledaju fantastično. Izuzetak je gostujući dres Hrvatske, ne zbog toga što je u pitanju Hrvatska, kako bi mnogi pomislili, već zato što se radi o crno-plavoj kombinaciji koja se, verujem, ne sviđa ni samim Hrvatima. Od Adidasovih dresova koje ćemo imati prilike da vidimo, ističu se jedino garniture namenjene Nemačkoj (standardno) i Rusiji, mada ni one nisu "oduševile". Ubedljivo najgore i na oko najjeftinije dresove (što se ispostavilo tačno) ponudila je Puma. U odnosu na njihove garniture, čak i dresovi Kostarike, koje je specijalno za ovu namenu proizveo New Balance, izgledaju neuporedivo lepši.

cobo

pre 6 godina

Puma je nastala posle svadje brace Dassler pa je Adolf Adi Dassler(Adi-Das) preuzeo stari pogon a Rudolf Dassler otvorio novi pogon pod imenom Puma .
Puma ima oko 4 milijarde € prometa godisnje a adidas oko 20 milijardi.Mozda su dresovi srpske reprezentacije cak iz Kine jer ne verujem da bi nemacki radnici sa ovolikim platama proizvodili tako jeftinu robu.

Miki kontiki

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.

E moj narode

pre 6 godina

Na zalost u srpskom fudbalu sve je prevara, i savez i igraci i selektor i liga i menadzeri pa sto onda ne bi i dresovi bili prevara. Neko rece, malo je trziste Srbija da bi se pravio novi model dresa. To je delimicno tacno jer ne kupuju dres samo Srbi iz Srbije vec i dijaspora koja je mnogo vece trziste. Medjutim, ti ljudi nisu ovce za sisanje tako da nece ni oni kupiti ove dresove uprkos istinskoj ljubavi prema zemlji i reprezentaciji Srbije. Ako je Srbija malo trziste za Pumu zasto FSS nije angazovao mlade i talentovane dizajnere iz Srbije da naprave model dresa, a potom nasao proizvodjaca spremnog da ga izradi. Naravno, tada bi se teze napravila “kombinacija”.

Србин

pre 6 godina

Предлажем да будемо уникатни у свету по боји дреса. По оној народној "Србија међу шљивама", да се направи специјална боја- боја шљиве, нешто између бордо и плаве, били би уникатни и прелепи дресови од којих застаје дах. Спортски поздрав!

pumino

pre 6 godina

Pogledajte samo dresove Hrvatske, napravili su pravi kult od svoje reprezentacije ali u sto pozitivnijem smislu. Cak i oni koji su napustili Jugoslaviju nose rezervnu garnituru plave boje. O cemu mi pricamo, bezimo od nase tradicije, bezimo svi iz zemlje, bezimo od nase istorije, bezimo od nasih boja, bezimo od nasih predaka, bezimo od nas samih.

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
 (goran, 28. mart 2018 23:36)

Odlicna zamisao, ali eto, treba neko da se seti. Mogu da zamislim marketinsku grupu kreativaca koju je doveo onaj nesrecnik.

Nolan Smith

pre 6 godina

Meni nije jasna osoba koja će da kupuje original fudbalski dres reprezentacije. Ajde možda pijacnu kopiju kupi neki penzioner unuku ali original niko.

Stara kuka

pre 6 godina

Moze da prica ko sta hoce ali beli dresovi su vrhunski.Medjutim sa druge strane ovi crveni su uzas,tacnije stvarno delujemo ko Svajcarska.Pa zar mi nemamo plave boje na zastavi?
Neka,nismo mi atraktivni a kakvi god da smo ovo nam je 3 ucesce na SP od poslednja 4.Kad je Austrija poslednji put igrala na SP?Slovacka jednom 2010,Ceska nije od 2006...Austrija i Ceska no 1 crveni dres,top nema sta.

Predrag

pre 6 godina

Nista cudno. Imao sam adidasov plavi dres koji je bio identican dresu jugoslavije sa SP 1998 u francuskoj, ali bez grba tadasnjeg FSJ. Bilo je i originalnih dresova, kao sto su "Lotto" dres SCG na SP 2006 i "Nike" dres srbije sa SP 2010. Sve zavisi od ugovora izmedju FSS i sponzora. Da je nas savez hteo originalnije dresove, mogao je to da trazi od pume. Ali, FSS je ocigledno sve ostavio kompaniji, koja je naravno gledala da ordadi posao na najjeftiniji moguci nacin.

Aleks

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.
(Miki kontiki, 28. mart 2018 21:47)
Dresovi su više plaćeni samo što je razlika nestala.

čovek

pre 6 godina

Pa zaista malo čudno da italijanski dres košta od 115 do 150€ a i drugačiji je i zanimljiviji dezen. Meni se naš novi dres dopao ali sada kada uporedim druge pumine modele, mislim da je ovo pomalo ponižavajuće.

deki

pre 6 godina

najlepsi nas dres je po meni adidasov iz kvalifikacija za francusku 98.sa pertlama .totalno prelep retro fazon.20 godina kasnije a ni pre niko nije imao takav

Dejan Pavlovic

pre 6 godina

Videlo se na samom startu da je domaca garnitura dresova toliko jednostavna da je prosto neverovatno da je nosi jedna reprezentacija kao sto je bio slucaj i sa kasnijim garniturama najka

My name is Zlatan

pre 6 godina

Hahahaha kakva prevara prejadno ... Nike ima uvijek najbolje dresove i sva sreća da smo mi (HR) stalno pod nikeom.. a imamo i sreće s tim kockicama koje su jako prepoznatljive i dizajnerski upotrebljive , uvijek neki super uzorak ispadne.. i sad super dresovi jedino sto rezervni iako ful lijepi nemaju veze s tradicijom - drugi dres je uvijek bio plavi, sad je postao crni, izgleda ko nizozemski drugi dres.. možda jer njih nema pa smo ga mi dobili hahah

Ljubisa livac

pre 6 godina

Opet su nas navukli, ko zna ko se tu ugradio. Nesporno da se radi o "basic" puma majici da dodatim detaljima i da nisu pravljeni posebno za nas i nastup na SP. I naravno tu je drasticna razlika u ceni. A od pocetka sam govorio da je nelogicno da boje ne odgovaraju boji grba.

Kontras

pre 6 godina

@ dario, zg

Mi smo SRBI, a ne "srbijanci". Shvatamo mi da vi pokusavate da koristite taj pezoratovan termin izmisljen da bi se podelili srbi u Srbiji i srbi van Srbije, ali vam sve manje prolazi.

I ja tebe mogu da zovem "kroasanom" a ne hrvatom. Pa ipak, postujem te. Postuj i ti nase ime.

Sto se tice dresova, dajte igru dobru. Sa boljom igrom cemo dobijati i bolje garniture. Kad bi nam samo dresovi bili problem gde bi nam bio kraj.

max_marRa

pre 6 godina

staaaaaaa?!?! straaasnooo! pa ja ne bi igrala da mi daju tamo neke dresove od 15 eura. jesmol manekenke ili fudbaleri bre. mada, kako divno igraju ovi nasi, ne bi im ni potkosulje sa najlona podelila.

Luke Babbitt gravedigger

pre 6 godina

Pod hitno traziti zamenu i kreiranje novih dresova ili raskinuti ugovor.ovo je sramota,puma je uvek pravila lepe dresove sa motivima drzavnog logoa na sebi,a pogledajte sta su nama uvalili.Potrazite na netu pumine dresove africkih zemalja za svetsko prvenstvo 2010.godine.Prelepi su ,ovo nase je uzas.Rezervni su i ok ,prva garnitura uzas.

neznalac

pre 6 godina

Dresovi, pa dresovi, nece nam dresovi doneti pobede, nego igraci i strucni stab, ne igraju dresovi nego igraci...
Kao da je vazno da li imaju liniju levo ili desno, liniju od 3cm ili 5cm, da li su malo crveniji ili nisu...

tomak

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja! 
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim. 
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju! 
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres. 
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene. 
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?
(C i n i k, 28. mart 2018 20:36)

Kao da je bitno... Samo je važno da nešto kritikujete, a pošto smo sad dobro odigrali, ajde onda dresove ćemo, pošto nemamo šta drugo..

Šime, Rijeka

pre 6 godina

Naši nogometaši imaju prelijepe Nike dresove. Mogli ste ugledati na naše gostujuće plave dresove, bez šahovnice naravno.

PS: Mexico - Croatia 0:1 ;)

dres trula višnja

pre 6 godina

Nema tu nikakve nemacke prevare, ne sumnjam da Puma jednako zaradjuje na svakom od dresova. Pitanje je jedino ko se sve u Srbiji i Senegalu ugradjuje u tolikoj razlici, sto je verovatno bio i uslov da se takav ugovor potpise.

bgd 1976

pre 6 godina

ovo je crveno beli dres ne crveni ne beli nego crveno beli i gostujuci i domaci ja ga kupiti necu niti zelim da gledam reprezentaciju u tim dresovima mislim da nisam jedini

bonba

pre 6 godina

To je zato sto smo mi i Senegal skoro potpisali ugovore sa pumom a svi ostali vec nekoliko godina nose pumu pa su nam na brzaka i najjeftinije odradili gostujuce. A domaci tek treb da budu predstavljeni pa se nadam da ce oni biti kao sto su Svajcarcima, Urugvajcima, Cesima, znaci da budu original a ne ko ova majica sa tri strafte.

Чево равно, гнијездо јуначко

pre 6 godina

Veliki problem. Mene raduje sto bolje igraju, za dizajn dresa me briga. Uostalom, samo nek plavo ne vracaju, podseca na brozovinu

košarka je samo igra

pre 6 godina

Zar nisu neki naši dizajneri mgli napraviti dres i pregovarati sa proizvođačima sportske opreme, da se vidi ko to može napraviti? Dres je grozan, zaista je kao jeftin dres CZ, a to nam baš ne treba.

yeti

pre 6 godina

Mozemo mi braco moja i da igramo u dresovima Space Jam-a, ali ako ne promenimo igru bice sto bi Djuro u Nadrealistima rek'o "hm hop ispade"

Daltonista

pre 6 godina

Stvarno, krucijalno pitanje je dizajn dresa..
Prvo, ne mogu da smislim likove iz FSS-a tako da nemam nameru da ih ovde branim, zbog dresova ili zbog bilo cega drugog.
Drugo, tradicija srpskih fudbalskih dresova je - crvena boja? Ono je bila reprezentacija Jugoslavije, sto je igrala u Urugvaju.. A plava je bila boja ex-yu, ma koliko ja voleo te igrace, to je vezano za neku drugu drzavu.
Trece - razumem da nekima smeta crvena boja, ja dres reprezentacije ne vezujem za Zvezdu, pa crveni su bili i u Toletovo vreme, nikome nije smetalo.
Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni, ali mislim da je to krajnje nebitno - Piksi, Mijat, Dejo, Prosinecki, Jokanovic.. su bili profesori fudbala za ove nase danas, i odigrali bi dobro koje god dresove da im obuces. Ako cemo da se delimo zbog himne, zvezde i partizana, izbora selektora, taktike.. treba li i zbog dresova???
Daleko bilo..

bgd

pre 6 godina

Cinjenica je da se jeftino prodajemo. Prvobitni dres Srbije (crveni sa belim krstom) bio je i najbolji. Ovo sad je prevara. Omogucili smo Pumi da debelo zaradi na dresu koji nije posebno dizajniran za nas. I u pravu su da je to prevara - samo prisivanje grba placace se 50 evra...
Naravno, zaradice i bratija koja sklapa ovaj ugovor i klima glavom na ovo nepostovanje od strane Pume. Umbro je za njih izmislio dresove...
(Mik, 28. mart 2018 21:29)

prvobitni dres iz 2006. nije imao krst. To je dezen za SP2010

Dragan

pre 6 godina

Gde su botovi koji su veličali nove dresove? Odmah se dalo primetiti da poseduje 4 nijanse crvene boje, tj. da su naknadno nevešto dodate aplikacije u vidu trobojke i brojeva.

BeKo

pre 6 godina

@(Kontras, 28. mart 2018 21:19)

Ja nisam Srbin a rodio sam se i živim u Srbiji i jesam građanin Srbije-Srbijanac.
A dresovi isti kao i npr Austrijski sa SP 78 ili 82 (tada su imali kragne) Puma ništa skoro nije menjala 40 godina i deluju jednostavno.

Bane

pre 6 godina

(pedja, 28. mart 2018 22:30)

Drugar kako ne kontaš poentu. Dres koji realno košta 20 eura će se prodavati skoro 4 puta više. Jer sad kontaš.Dresovi se drugar prave da bi se prodavali. Inače bi svi igrali u običnim majicama. Sada će naivni ljudi krenuti to da kupuju za 4 puta više nego što zaista vrede samo zato što ima grb Srbije.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Moldavija je pala.
Austrija je pala.
Srbija je zaustavila polufinalistu evropskog prvenstva, moćnu reprezentaciju Velsa u Kardifu.
Republika Irska je pala i to u Dablinu, u meču odluke.
Gruzija na Marakani je bila šlag na torti.

Najmnogoljudnija zemlja na svetu, Kina, je pala.
Izuzetno moćna Nigerija je pala.
Treba podsetiti da je Nigerija dala četiri komada jednoj Argentini.

Napred orlovi.
Umbro dresovi su najjači.
Domaći dresovi: dres-crveni, šorc-crveni, štucne-crvene
Gostujući dresovi: dres-beli, šorc-beli, štucne-bele
Napred Srbija.

- V O S T A N I – S E R B I J E -

Bojan

pre 6 godina

Kad se neko svog neznanja ne stidi, nema gore muke. Poruka za sve ove što kritikuju i pitaju otkud crvena boja opreme - prvo na neki čas istorije, proverite od kada je naša nacionalna boja, od kada imamo zastavu, od kada smo Srbi itd., pa onda pišite. Čisto da ponovim - crvena boja je srpska boja, Nemanjića boja, opšteslovenska boja i nema veze sa komunizmom. Zbog Rusije i SSSRa su je svi tumačili kao komunjarskom bojom. Bila je naša mnogo pre komunizma i ostaće državna, narodna, srpska dok bude Srba. Zato A "Srbi" slobodno mogu da nose koju god modernu boju žele. Jedino mi čudo što su Crnogorci zadržali crven (srpski, ruski) barjak... očekivao sam da će zbog "zelenaša" biti zelen. A nije. Misterija.

Србин

pre 6 godina

Предлажем да будемо уникатни у свету по боји дреса. По оној народној "Србија међу шљивама", да се направи специјална боја- боја шљиве, нешто између бордо и плаве, били би уникатни и прелепи дресови од којих застаје дах. Спортски пиодрав!

Mico

pre 6 godina

Pogledajte ovaj SRB dres.

https://www.designfootball.com/design-galleries/fantasy-football-shirts/puma-serbia-2018-home-jersey-concept-33582

Ne znam zašto nije ovakav!

Fadilj

pre 6 godina

Meni je ovdje najstrasnije sto ima ljudi koji ne razlikuju "jel" i "jer" ??? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Robin Hud, 28. mart 2018 23:03) Kao i ucestalo ,,ja bi,ti bih".
(Bobin Dud, 28. mart 2018 23:59)

Vama, očigledno, nešto hvali.

Vlaikko

pre 6 godina

Ovo su vrhunski dresovi koje je uradio neki srpski dizajner za reprezentaciju SRB >> https://twitter.com/wladitza/status/975204185351303168

kao i ovde >>
https://twitter.com/wladitza/status/975021790274707458

DDD

pre 6 godina

Sada imaju opravdanje ako dožive debakl na prvenstvu. Jednom su im bile krive kopačke, koliko se sećam, par puta su im bili krivi novinari, publika, loš teren...

Mico

pre 6 godina

Ја не знам шта су се истриповали са Пумом, могли су лепо да им сашију људи из Јумка, кад могу војсци да шију што не би и њима! Купујмо домаће!
(Tebra, 28. mart 2018 22:45)
Zato sto Puma placa, a Jumko ne.

bgd

pre 6 godina

Stvarno, krucijalno pitanje je dizajn dresa.. 
Prvo, ne mogu da smislim likove iz FSS-a tako da nemam nameru da ih ovde branim, zbog dresova ili zbog bilo cega drugog. 
Drugo, tradicija srpskih fudbalskih dresova je - crvena boja? Ono je bila reprezentacija Jugoslavije, sto je igrala u Urugvaju.. A plava je bila boja ex-yu, ma koliko ja voleo te igrace, to je vezano za neku drugu drzavu. 
Trece - razumem da nekima smeta crvena boja, ja dres reprezentacije ne vezujem za Zvezdu, pa crveni su bili i u Toletovo vreme, nikome nije smetalo. 
Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni, ali mislim da je to krajnje nebitno - Piksi, Mijat, Dejo, Prosinecki, Jokanovic.. su bili profesori fudbala za ove nase danas, i odigrali bi dobro koje god dresove da im obuces. Ako cemo da se delimo zbog himne, zvezde i partizana, izbora selektora, taktike.. treba li i zbog dresova??? 
Daleko bilo..
(Daltonista, 28. mart 2018 21:43)

Reprezentacija Jugoslavije NIKADA, ali NIKADA nije igrala u crvenim pa čak ni 1930. u Urugvaju.
Prvi nastup naše selekcije u crvenim dresovima i plavim šorcevima je bio 2006. protiv Češke.

Bjelogrlić je u svom filmu ubacio crvene dresove za reprezentaciju (i više puta istakao da hrvata nije bilo) da bi napravio novi kult reprezentacije, da bi ljudi prihvatili novu boju. A onda su od tih dresova iz filma napravili dobru zaradu. Uz sve to imaš deo zvezdaša koji vlada u FSSu i koji su jako uskoumni i koji guraju crveno bele dresove.

U istom tom filmu je SK Jugoslavija protiv BSK (gde je tad igrao Tirke) nosila tamno plave dresove, što je još jedna neistina. Ovaj klub je nosio crveno bele dresove, i imao je isti grb kao danas c. zvezda, samo bez petokrake. Taj klub je osnovan 1913, i pre prvog sv. rata se zvao Velika Srbija. Stadion SK Jugoslavije je srušen posle drugog sv. rata i na njemu sagrađen Rajko Mitić. Pa sad vi procenite da li je to isti klub, i zbog čega je nekome bitno da raskida tu vezu, i zašto reprezentacija ne nosi crveno plave dresove, nego nosi crveno bele dresove. Zašto tim istim ljudima smeta jedan mitrović, ivanović, matić.. ali zato ne smeta vujadin savić, milivojević, karleuša i druge vedete koje su igrale u najgorem periodu u istoriji našeg najvećeg kluba

милан

pre 6 godina

Плава мајица, бели шорц, црвене чарапе...па да се почне играт фудбал. Овај очајан дрес је спрдња, зато што више рекламира фирму која га је скроила него што представља државни тим. Ваљда они исти кији су креирали српску заставу су одлучивали о томе.

Agent Orange

pre 6 godina

Citam komentare i takodje osudjujem prevaru sa dresovima na kojoj su pojedini ljudi iz saveza sigurno dobro napunili svoje dzepove ali mi nije jasno zasto komentatori pljuju crvenu boju kao nasu.
Imam 40 god, i jedva sam cekao osamostaljenje, da promenimo plave dresove, da se ratosiljamo svake zaostavtine SFRJ. Napokon da osetim i reprezentaciju kao svoju.
Ne razumem komentatore koji prizeljkuju plavu boju dreseova, jedino objasnjenje je da generacije malo mladja od mene pod uticajem forsiranja grobarstine i seljastva za vreme vlasti 90ih ima problem sa crvenom bojom.
Moje misljenje je da bi bili jos lepsi da dodamo po koju belu prugu?

eye of the beholder

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo

(dejan savicevic, 28. mart 2018 21:08)

Mediji su dobar deo te priče.

Kolubarac

pre 6 godina

Pošto nikada nećemo videti ugovor između FSS i Pume za opremu za SP, nećemo ni znati zašto smo dobili najjeftiniju moguću opremu, što se vidi iz aviona (neko je lepo primetio da dresovi "landaraju"), a ko je dobio proviziju za ugovor može svako da pogodi iz najviše dva puta.Čini mi se da se proizvođači opreme nisu nešto potrudili ni kod drugih reprezentacija. Možda znaju da se SP neće ni održati.I još nešto u vazi sa bojom dresova.Šta fali da nam druga garnitura bude u plavoj boji ako je crvena glavna boja.

oho

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo 

(dejan savicevic, 28. mart 2018 21:08) 

Pa ti si prvi nepismen druže.

fenomen

pre 6 godina

Bele potkosulje i pozadi sa flomaterom napisati broj ili prezime i igraj. Nek odigraju kako valja a za dresove me bas briga. Kad vidim Rodju ili Rafu u roze najke majici ili patikama bude mi muka ali neko i to voli. Recimo Boki 13. Poz.

sladjan

pre 6 godina

Ove komentare izgleda da pisu oni kojima je najbitnije da prekrste noge u kaficu u puma patikama sa iphone-om na stolu? Dres kao dres, igrali smo u plavim pa smo opet pucali 6 0, dal je crveno plav ili crveno beo kakve to veze ima, pa nije zuta boja na dresu...

Volim i ja vas

pre 6 godina

Hahaha... sad kad sam video "prvu garnituru", jos su mi oni beli i lepi.
Ovo je uzas, pa ja sam u takvim dresovima 80-tih, jurcao po banatskim oranicama.

veliki strumf

pre 6 godina

Ne znam za ostale, ali meni se beli dres bas dopada. Oni sada ne mogu da izmisle neku toplu vodu kod dresova, ali stilizovana zastava po sredini je po meni pun pogodak i originalno je resenje. S druge strane, crveni dres je sramota. Prvo, crvena boja je ruzna i nema veze s nasom bojom. Drugo, dres deluje neverovatno jeftino i prosto, kao sa pijace (zato niko nije lud da kupi original crveni dres kad cete na pijaci ili kod Kineza imati iste takve haha). Trece, skroz crvena kombinacija ne lici ni na sta - bar da je sorts plavi, stucne bele pa i nekako. Bar bismo imali identitet. Ovako, kad pusti covek utakmicu, ni po cemu ne bi prepoznao da igra Srbija. Mnogo vise licimo na Vels, Poljsku, Maltu...

C i n i k

pre 6 godina

Beli ok, crveni su ka- ta- stro- fa! Prvo to nije nasa boja, drugo, odvratno je, ko da gledam Albansku ili MK ekipu na terenu. Nasa boja je PLAVA, a ne crvena.
Vidimo da je plava zabranjena, pa onda zabranite ili izbrisite i plavu sa nase trobojke, uzasni likovi iz FSS !

MadMikke

pre 6 godina

Dres u Urugvaju 1930. je bio svetlo plave boje..Bjelogrlic je u svom filmu iskrivio istorijsku cinjenicu pa sada ovi sto nikada knjigu nisu procitali vec samo gledaju filmove misle da su nasi dresovi istorijski crveni..E pa nisu - plavi su..Plavi, napred plavi.

bard

pre 6 godina

Najlepse crvene dresove ce imati Danska, proizvodjac je hummel, adidas se takodje lepo potrudio za svetsko prvenstvo, najki i puma sve na isti kalup, samo druge boje...

Branko Von Beca

pre 6 godina

Misle, što da se trudimo džabe, iovako će da ispadnu sa takmičenja pre nego se svečana ceremonija otvaranja završi ...

Stevan

pre 6 godina

Srbi su jedan od najprostijih i duhovno najsiromasnijih naroda na svetu. A zasto? Zato jer kvalitet i lepotu odredjuju na osnovu toga koliko kosta ili na osnovu toga ko to ima i sta taj neko kaze o tome, a ne koliko se njemu zaista svidja i koliko to nesto njemu samom odgovara. Dakle pre samo 3 dana svi su hvalili ove dresove govoreci kako su nasi najlepsi dresovi u poslednjih 20 godina. Vec danas su fuj jer su saznali da kostaju “samo” 13 eura i da je to Pumina osnovna, ”prosta” varijanta dresa, model.

Bukephalos

pre 6 godina

Kao nacija smo prepoznatljivi za motanje kablova i ne razumem, zašto bi zaslužili nešta specijalno - možda fale u dizajnu dva zamotana kabla na prednjem delu dresa. Zato je možda crvena garnitura nešta dosadna, moglo se bolje. Ali je zato beli dres nešta novo, što mi se veoma sviđa.

bgd

pre 6 godina

Problem je samo u boji 
Kombinacija crvena, plava bela je kao na vasaru.Zasto nemci nemaju kombinaciju crvena zuta crna vec domaci dres je belo crno belo a gostujuci zeleno belo zeleno. Englezi imaju domaci dres belo gostujuci sivo. Italija ima plavo i belo
(Dizajn, 28. mart 2018 21:43)

Nemci nemaju takve dresove jer im je pre 1945 zastava bila drugačija: crveno, bela, crna. Iz ove zastave je nastala i zastava trećwg rajha sa kukastim krstom i zato danas nije u upotrebo. U fudbalu je tradicija bitna (osim kod nas) i zato nemci nose bele dresove sa crvenom štraftom i crnim šorcevima, jednostavno nisu hteli da menjaju dresove posle promene zastave.

Deks

pre 6 godina

Bolje da je trobojka bila umesto linije na rukavima ili na prsima. Nama su uvek uvaljivali robu 2-3 kategorije jer nas tu i vide a tu i jesmo po nekom rangu

dabome

pre 6 godina

Senegal ljudi, Senegal. To je nase drustvo. Mi mu dodjemo Senegal u Evropi. Nije ni cudo sto nam valjaju obicne majice ko ce nama da pravi "personalizovane" dresove. Mada, ne tako davno bila je druga prica. Setimo se prvenstva '90. u Italiji kakvu smo adidasovu garnituru nosili, doduse citao sam negde da je dizajnirana bila za Francuze pa kako se oni nisu plasirali otisla je za Jugu. Na SP '98. smo takodje imali pristojan dres, isto adidas. E onda je poceo samo skart... Ovi sadasnji deluju kao austrijski sa proslih takmicenja. Gledam sinoc italijanske dresove - druga dimenzija, eto oni se nisu plasirali, zasto puma nije uradila ono sto je adidas uradio '90., pa mozda zato sto smo zvanicno zemlja treceg sveta, a nekada u rangu sa jednom Francuskom. Sto se tice boje, ja sam uvek za plavi dres, neopterecen bilo kakvom ideologijom, jednostavno od kako se igra moderni sport (citaj posle Drugog svetskog rata) plavi dres je postao kult i identitet nase reprezentacije i tacka, a koliko znam plava boja nam je na zastavi jednako zastupljena kao i druge dve (odbojkasi recimo i dalje imaju plavi dres, da li ih to cini "manje nasim"). Da se vratimo na kvalitet dresova, u fudbalu nikad nismo bili sila pa nije cudno da nam daju i potkosulje da u njima igramo, ali kosarka je druga prica u vrhu smo uvek bili i sad smo, a imamo dzakove za dresove, e to ne mogu da razumem. S merakom bih kupio kosarkaski dres ali ono je blagi uzas, sanjam recimo da imamo dizajn hr dresova (air jordan/nike), e tada ne bih zalio para.

dm

pre 6 godina

Da li se pitaju ovi iz saveza ko ce da kupi ovaj dres...mozda se poneki proda u Australiji ili Usa od dijaspore nam...ili ako kojim cudom napravimo neki superdobar rezultat na WC...ovako prvi ja necu a kupovao sam manje vise sve dresove od '98...

stevan

pre 6 godina

Napisao sam komentar u vezi ovog slučaja pre neki dan. Nije samo problem što su nam "uvalili" jeftinu opremu bez ikakvog nacionalnog značenja za našu zemlju, nego od običnih majica koje koštaju $20 će prodavati dres Srbije kao zvaničnu opremu za SP po ceni od $90 i više, a pri tom nisu prstom mrdnuli da se potrude oko dizajna. To nije sve, gornji deo puma duksa koji se nosi za vreme himne je duks iz puma shopa koji može bilo kad da se kupi, a poenta je da je puma grb sa leve strane, a FSS logo je nalepljen sa desne što je skandalozno. Pratim fudbal 30 godina, i nikad tako nešto nisam video. Iskreno se nadam da zvaničan dres tek prave jer u drugom slučaju ovo je skandal.

cvrko

pre 6 godina

Rudolf Dassler osnivac Pume se muvao oko snahe Adolfove (osnivaca Adidasa) zene i bili su posvadjani do smrti,Adolf cak nije ottisao ni na sahranu Rudolfu pa me ne bi cudilo da su dresovi iz Kine :(

Guzvanjac

pre 6 godina

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Yugoslavia_nationalteam_1930.jpg

Evo Vam dresovi iz Urugvaja i ne bih rekao da su nam dresovi bili crveni ako malo bolje pogledate. Nemojte verovati svemu sto vidite na filmu pa tako ni Montevideu i Bjelogrlicu koji je ocigledno ubacio crvene dresove zbog vizuelnog efekta kad medjutim evo ga sada sa nasim reprezentativcima, verovatno sasvim slucajno.

misa

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.
(Miki kontiki)
pa ne naplacuju oni reprezentacijama dresove, nego ce da dres od 20evra da naplate nekoliko puta skuplje navijacima samo zato sto su nalepili grb. Mada ni dresovi koje naplacuju skuplje ne verujem da nesto bitno vise kostaju u proizvodnji, poenta je u njihovom otaljavanju posla umesto da se potrude I dizajniraju nesto koliko toliko unikatno

pedja

pre 6 godina

Kakve vez imaju dresovi,igra je bitna,naravno nisam nesto odusevljen dizajnom ali zamaramo se nebitnim stvarima.Juce na komentarima vise komentara o dresovima nego o igri.Cudni smo bas.A zasto je Puma napravila prevaru ?Ne vidim nista sporno to je ta linija dresova samo se mijenjaju boje i zastave i sta je sporno,pa pogledajte Najkijeve tenisere bude ih na GS ovima po 20 tak u poptpuno u identicnoj opremi pa sta,tako se danas to radi ,to donosi ustedu proizvodjacu.Kao u auto industriji imate po 10 tak automobila koji su isti sa istom platformom samo oblik i logo razliciti.

GoxyL

pre 6 godina

Nasa posla.Prvi komplet bozur crvena majca,teget plavi sorc i bele stucne traga kapitena u bojama nase zastave sa logom FSS drugi komplet ceo teget plavi,sve ozbiljne reprezentacije ko rezervni dres koriste drugu boju na zastavi samo nsi izmisljaju toplu vodua vama sto smeta teget plava je vas problem ako smo nasledili sve medalje bivse SFRJ onda i plava boja nema zasto da vam smeta pitajte komsije Hrvate da li im smeta druga garnitura dresova.Samo sto ce nalepiti logo FSS dres ce kostati 40e fino se neko utalio.Vlasnici pume i adidasa su dva rodjena brata koja su posle drugog svetskog rata radvojili firme.Ovi dresovi su nikakvi i svaka cast toj agenciji.

mladen

pre 6 godina

Moje lično mišljenje je da su beli dresovi skroz ok dok mi se crveni ne sviđaju zbog bele boje na ramenima, sa tom belom bojom stvarno podsećamo na Švajcarsku ili Dansku. Idealno bi bilo čisto crveni dresovi, plavi šortsevi i bele štucne.

Artifex

pre 6 godina

Samo zamenite grb i može komotno Zvezda da igra u njima. Dok ne vidim plave boje isto koliko ima i crvene ovo je za mene dres režimskog kluba.

alienware

pre 6 godina

Plati i naruci sta ti se svidja.Ovako, daj sta das za 20 evra.Obicna majica ,dobrog kvaliteta koja nije napravljena u Kina toliko kosta.

b78

pre 6 godina

1) A dres po meni treba da bude poput Atletikovog ( nisam Zvezdas )

2) B dres treba da bude poput Interovog B dresa sa stilizovanim krstom na grudima.

Obe varijante jako prepoznatljive

Ovo sada je majica sa pijace nazalost

Tyson

pre 6 godina

Nije ovo nikakav sok, ovo je realnost

Kada budemo regularni na prvenstvima i pocnemo da ostvaramo neke rezultate onda mozda dobijemo bolje dresove

Trebao je neko iz FSS-a da trazi nesto bolje od Pume ali svi znamo da njih nije briga oko dizajna nego koliko ce para da sakupe

Posmatrač F4/4

pre 6 godina

Mnogi problemi zaista počinju NEMANJEM stila i ukusa - što je naša evidentna odlika .
O dresovima ili o dizajnu istih NIKO nije ni reč rekao ( ili ih spomenuo ), zato što ih to i ne dotiče i što su i pregovori o proizvodjaču opreme samo prilika za " internu muljažu " u FSS - u .
Kao i u svim drugim ustanovama kod nas ! Nema tu ni trunke stila, ukusa , znanja i želje da zemlju predstave na najbolji način !!!
P.S./ Pogledajte tu " ekipu " iz FSS - a ( Kokeza , Šurbatović , Vesićeva žena ... biće dobro ako znaju da organizuju let do Rusije i pogode grad u kome igramo ) .
To je kao sa " guranjem " desetina ili stotina jarbola oko državnih ustanova , a oni - ili prazni ili sa polupocepanim zastavama !
I svi još bolje vide " carevo novo odelo " ...

thop

pre 6 godina

Retko ruzne dresove imamo, vec neko vreme. Iz pume nisu ni toliko naivni, sto da prave dres od 100 eura kad nece imati nikakvu prodaju.
Jedan od prethodnih dresova (sa krstom) je licio kao da smo Danska reprezentacija. Ovaj novi crveni lici kao da smo Svajcarska.
Iskreno, plavi i plavo-bele kombinacije su bile najbolje.

OD RODJENJA MOG...

pre 6 godina

Ljudi moji pa Zvezda je kroz istoriju imala milion lepsih dresova od ovog sadasnjeg Makronovog (meni licno Kapin beli Beobanka najlepsi svih vremena )pa smo sa sadasnjom garniturom dresova imali najvise uspeha u poslednjih 25 godina,ne igraju dresovi,bitno je sta se pokaze na terenu,a posebna je stvar sto smo mi smesno trziste za takve kompanije...

Bratko SRB

pre 6 godina

Pa vidi se iz aviona kakav dizajn i kakve dresove imaju ove druge "pumine reprezentacije" Italija, Svajcarska, Urugvaj..Poljska..to je bodi pa kragne koje su ispresecane stilski pa boje grba i rukavi ..sve je ono kao iz buducnosti a nasi kao na pijaci ono za malu decu sto kupujes od bugara za 400 dindzi sa onim rubovima na rukavima i kragna kao na spavacic. Strasno! Inace ovaj beli sa zastavom na sredini bi mogao super da izgleda da je napravljen sa kvalitetom Italijanskog dresa uz telo sa nekom fancy kragnicom i ZLATNIM grbom i puma logom!

1Beogradjanin

pre 6 godina

Ne znam ko je u savezu bio zaduzen da odabere dizajn, niti sta im je ponudjeno, ali ja sam, blago receno razocaran "domacom" garniturom, dok ova "gostujuca" zasluzuje jedva prelaznu ocenu. Kao neko ko se bavi grafickim dizajnom mogu da kazem da je ovo moglo mnooooogo mastovitije, a da pri tome ne kosta previse. Nije se ni prethodni proizvodjac proslavio, mada se daleko manje obrukao nego onaj koji je bio pre njega ( da ne spominjem brendove, necu da reklamiram ). Ispada, barem je to moze misljenje, da je poslednju lepu garnituru opreme imala reprezentacija Jugoslavije na SP u Francuskoj protiv Holandije! Za mene najlepsa kombinacija do sad, ako cemo ici na jednostavan dizajn sto je izgleda i bila ideja ljudi iz saveza i proizvodjaca, ali su se tu malo zbunili i pomesali jednostavan sa siromasnim i nemastovitim.

Milan BL

pre 6 godina

Zanima nas sa ove strane drine ,zasto se donose sve odluke a uopste se nepitaju ni gledaoci niko, jeli bilo tesko objaviti ponude mogli smo svi lijepo da glasamo za dres koji se svidja vecini, jad tuga i sramota , samo da znate da tjerate svojim ponasanjem nas iskrene ljubitelje fudbala. ljudima u beogradu je tesko otici gledati kad igra srbija , a mi prevalimo 400 km da gledamo srbiju. braco napraviti nacjonalni stadion u mitrovici da bude uvjek pun.. pozz iz krajine.

neko

pre 6 godina

Sam vrh FSS se cenjkao i ucenjivao poznate dobavljace ne obaziruci se na vreme potrebno za ozbiljan dizajn i izradu. Kad su rokovi istekli odlucili su se za varijantu koja im donosi najvise kesa ispod stola, a nasi renomirani fudbaleri (bez sarkazma, vecina igra u ozbiljnim klubovima Evrope) ce oblaciti prnje sa buvljaka. Bravo Kokeza!

neutralni felsh

pre 6 godina

Zanima nas sa ove strane drine ,zasto se donose sve odluke a uopste se nepitaju ni gledaoci niko, jeli bilo tesko objaviti ponude mogli smo svi lijepo da glasamo za dres koji se svidja vecini, jad tuga i sramota , samo da znate da tjerate svojim ponasanjem nas iskrene ljubitelje fudbala. ljudima u beogradu je tesko otici gledati kad igra srbija , a mi prevalimo 400 km da gledamo srbiju. braco napraviti nacjonalni stadion u mitrovici da bude uvjek pun.. pozz iz krajine.
(Milan BL, 29. mart 2018 06:40)


napravite ga u kosovskoj mitrovici pa taman tamo guslajte zajedno.

Dizajn

pre 6 godina

Problem je samo u boji
Kombinacija crvena, plava bela je kao na vasaru.Zasto nemci nemaju kombinaciju crvena zuta crna vec domaci dres je belo crno belo a gostujuci zeleno belo zeleno. Englezi imaju domaci dres belo gostujuci sivo. Italija ima plavo i belo

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Umbro je jedini proizvodjac fudbalske opreme koji se specijalizovao iskljucivo za fudbal i to se vidi.
Jednostavno su daleko najbolji u poslu kojim se bave, a njihov neprevazidjeni stil proistekao iz bogate tradicije je nesto jedinstveno u fudbalu.
Prethodni dres Srbije je savrsenstvo u jednostavnosti, vidi se klasa kojom Umbro zraci.
Odluka da se ide na kompletno crvenu domacu opremu i kompletno belu gostujucu, je pogodak pravo u centar.
Crveno, plavo, bela genericka kombinacija prethodnih proizvodjaca je pravila od naseg tima grupu klovnova na terenu, bilo je ponizavajuce navijati za tim sa sarenom, infantilnom opremom.

Umbro je zasukao rukave i prosli put kada je izabrao savrsenu nijansu crvene u skladu sa nasom srednjovekovnom tradicijom (iz Boja na Kosovu), a font koji je kreiran je nesto najbolje vidjeno u istoriji nase reprezentacije, kreiran po ugledu na tradicionalna stara cirilicna slova.

Gox

pre 6 godina

O cemu vi brinete, ne brinete recimo o tome sto nam je A tim preuzeo covek koji nema nikakvu trenersku karijeru nego vas brine sto su vam strafte slicne kao na majici od 20 e

Dizajn

pre 6 godina

Pored toga sto je svaki srbin selektor eto sada su svi dizajneri. Kakav bi vi dres? Sa prednje strane orlovi i to velilki a sa zadnje sa cetiri ocila. Mozda crvena boja nije pogodjena. Crveni dres i plavi sorc vizuelno nikada nisu isli. Plavi dres? A sto bi.

realno

pre 6 godina

pa sta je ovo cudno? puma je radila dresove za vecinu africkih zemalja na predhodnim sv. prvenstvima takodje su bili svi slicni,razlikovali su se mozda po nekom detalju.
opusti te se ljudi.......

D1V1

pre 6 godina

I tako, neko iz FSS je napravio dil, platili smo to sigurno krvavo a ovi su nam ga utrapili i... nista.
Pare koje je svako od vas uplatio u porez neko je malo dobio u padze, neko je aljkavo odradio posao, niko ni za sta nece odgovarati, pojeo vuk magarca.

dejan savicevic

pre 6 godina

ima jos jedna bitna stvar, kod nas srba se nemoze naci sloge to je bar poznato, ali ajde bar neka bude kompromisa oko boje primarne ,sekundarne!!!! pa neka bre drzava napravi neko telo koje ce standardizovati boje i izgled srpskog dresa i opreme, ne samo za fudbal vec za sve sportove, ovako su neki crveni neki plavi neki beli, a ima neki i modri,crni!! to moraju mediji da jure da traze od drzave,da stalno postavljaju tu temu!! znate lepo je videti poljake na punom stadionu ili hali svi u crveno belo, francuze u plavo,holandjane u narandzasto, pa i hrvate u kockasto, lepo i mi izgledamo u nasim bojama, ali ih nema na dresu, bar ne onako kako bi to trebalo da bude!!!

Marko

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja!
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim.
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju!
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres.
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene.
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 28. mart 2018 20:36)

Odgovor je logičan. Savezom vedre i oblače zvezdini sadašnji i bivši funkcioneri. A državom deklarisan navijač crvene zvezde. Eto zašto nema plave boje... Lično takav dres nikada ne bih kupio.

migrant

pre 6 godina

Сенегал и ми, на том смо нивоу поштовани у свету шта вас чуди.
(Урош, 28. mart 2018 20:45)

Izvini, a koji je to "nivo"? Možda su siromašni i nisu na vašem "nivou", ali su ponosni i briga ih da li ih vi, malograđani širom sveta poštujte ili ne. Bio si nekad u Senegalu? Znaš li išta o istoriji i kulturi te zemlje? Da li bi napisao sličan komentar da su nas ovi krojači stavili u grupu država kojima isporučuju kvalitetniju opremu, poput Francuske? Državi koja je prosperitetna i bogata zahvaljujući u velikoj meri robovskom radu Senegalaca, Alžiraca, Marokanaca... I resursima koje su im oteli.

Samo toliko

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno. Pa naravno, da, kad je u pitanju srbija tako je to, nego, nema veze kakvi su dresovi ,bitno da mi pokusamo da uspemo, pa ce nasi dresovi zlata vredeti i da su od taluzine napravljeni. Samo napred pa sta je tu je.
(Mista, 29. mart 2018 00:07)

Dzabe si dosao ovde da pravdas svoju sps-radikalsku doktrinu koju praktikujes jer ovo apsolutno nema veze sa EU vec sa ljudima za koje ti glasas jer su oni procenili da je najbolje kupiti najjeftinije dresove koji ce biti fakutrisani najmanje 7 puta vise. Znaci tvoji ljudi su opet pokrali nase pare i opet ponizili drzavu jer je njima skroz ok da Srbija igra u najjeftinijem dresu.

boranija

pre 6 godina

Moram jos nesto da dodam na ovu tuznu pricu. Od svog pokojnog strica dobio sam prvi dres kada sam imao 7 godina. Bio je to pumin dres, identican dresu nase reprezentacije. Imam ga mislim i na nekim slikama. Jedini problem u svemu tome je sto sam ga dobio 1978. godine! Mislite o tome...

neutralni felsh

pre 6 godina

generacije malo mladja od mene pod uticajem forsiranja grobarstine i seljastva za vreme vlasti 90ih ima problem sa crvenom bojom. 
Moje misljenje je da bi bili jos lepsi da dodamo po koju belu prugu?
(Agent Orange, 29. mart 2018 08:07)


hibrid u akciji.

tree ssradnik

pre 6 godina

Nije istina, da su sa pijace. Ovakvi dresovi su vec vidjeni davno, na Slet'u proslavi 25 Maj, Titov rodjendan. (nesecam se godine)Vojnici vezbali u ovakvim crvenim dresovima a dole vojnicke pantalone I cizme

Sole

pre 6 godina

Pa ni Urugvaj i Švajcarska nisu ništa bolje prošli.

Urugvaj: http://footballfashion.org/wordpress/2018/03/20/uruguay-2018-world-cup-puma-away-kit/

Švajcarska: http://footballfashion.org/wordpress/2018/03/24/switzerland-2018-world-cup-puma-away-kit/

Ђенерал

pre 6 godina

A panibijeva prevara sa kesicima od 80 dinara boze dragi da li su normalni
(znaju svi da Nis je Radnicki, 28. mart 2018 20:24)

Знаш онај виц кад каже снајка баби на пијаци: Баба скупи ти краставци, а баба јој одговори: Нису ћеро скупи краставци него си се ти лоше удала.
Није до Панинија до државе је и стандарда.

Mirta

pre 6 godina

Ko sam sebe ne poštuje, ne može da očekuje to ni od drugih, a mi smo odavno izgubili i misao o samopoštovanju i dozvoljavamo da nas svi gaze kako hoće. I u Srbiji i u svetu. Ipak, "Puma" je stvarno bedna.

da ne propustim

pre 6 godina

Kakva drzava, takav fudbal pa takvi i dresovi.
Spavas li mirno Kokeza?
Sta reci a ne zaplakati?
Da nije tuzno bilo bi smesno.

Jel sam sve naveo?

Srdjan

pre 6 godina

Jugoslavija je imala unikatni dres ‘90, razlozi za to su bili to sto je tada to bila ekipa od koje se ocekivao dobar rezultat, dugogodisnja saradnja sa adidasom, relativno velika zemlja, neki kazu i to sto je Francuska preskocila prvenstvo, itd... ‘98 smo imali “template” dres, kao i 2000. 2006. opet template dres ali Lotto (Palermo, Ukraina, SCG,...) Nike nam takodje dao template dres. 2010. imamo dres sa krstom ali u sustini je i to bio template. Danas, osim adidasa koji uglavnom pravi poseban dres za Nemacku i Spaniju (za WC 2018 nije slucaj), svi nose template dresove, samo su boje drugacije. Nike je najbolji primer za to.
Ne ocekujte poseban dres za Srbiju.

2CRAZY

pre 6 godina

Meni je kad sam video našu gostujuću garnituru, ta vertikalna trobojka iz daljine delovala ko jedna velika crvena linija, to jest kao kad neko umre pod nerazjašnjenim okolnostima, pa se vrši obdukcija, pa naprave onaj veliki vertikalni rez duž grudnog koša, da mu vide organe, e tako mi deluje naša gostujuća garniutra dresova, a domaća mi deluje ko što rekoše kad uzmeš kod kineza na pijaci za par evra dres.

bljump

pre 6 godina

Pa crveni jos nije predstavljen. Sta se glupirate, ako je gostujuci posebno predstavljen bice sigurno i domaci. Ovo je bilo samo da se odradi utakmica. Bice novi dresovi

zapadnopropagandska aliansa

pre 6 godina

(Ajmo Plavi, 28. mart 2018 22:10) Totalna glupost!!! Taj „Marakana-Dres“ ima Kragnu! Poluznanje je gore od neznanja!

Micko

pre 6 godina

Kada sam video beli dres pomislio sam da se sale... ne moze obicna majca da bude dres... a onda jos obicnija crvena majca... :(

Pa ja trcim po parku u kreativnijoj majci!

Sram vas bilo!!!

Ima li ko da izadje i objasni ovu sramotu???

Foste

pre 6 godina

ovo je crveno beli dres ne crveni ne beli nego crveno beli i gostujuci i domaci ja ga kupiti necu niti zelim da gledam reprezentaciju u tim dresovima mislim da nisam jedini
(bgd 1976, 28. mart 2018 23:21)

Iskompleksirani grobar, kakve veze ima sto je dres takav. Ti kad budes dizajnirao napravi ga crno belog.

xzy

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)

Odlicna zamisao, ali eto, treba neko da se seti. Mogu da zamislim marketinsku grupu kreativaca koju je doveo onaj nesrecnik.

Svojevreno je bila prica o tome, kako su nasi poslali sopstveni dizajn u adidas, gde je inspiracija bila dres iz montevidea, a adidas im ukrao dizajn. Tako da umesto da smo imali jedinstvene dresove, jos gomila reprezentacija je imala slicne dresove. Mislim da su nasi nosili te dresove u kvalifikacijama sa Farancusku 98.

nortatem

pre 6 godina

@ (Foste, 29. mart 2018 05:41): zapravo, pitanje je sasvim drugo: da li bi ti gledao, da se savez kojim slucajem odlucio upravo crni dres? reprezentacija je svih gradana srbije i navijaca svih klubova. a to sto vi zvezdasi mislite da ste "srbija", to je vec problem u vasoj glavi.

EU

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno.
(Mista, 29. mart 2018 00:07)

Pa kakve veze ima EU sa ovim sportom za tupadzije?

g

pre 6 godina

Kokeza našao način da "uštedi" hahahaha
(LOris, 28. mart 2018 20:28)

A tesko da je uspeo da ustedi, nego su ga osisali za ovaj sh.. kao ovcu..

Gramatičar

pre 6 godina

@Zoran
Misliš da je "kroasan" isto što i Srbijanac? Ti očigledno ne znaš da je Srbijanac čovek koji živi u Srbiji, "kroasani" su francuske kifle s pekmezom, a Srbi su pripadnici srpske nacije. O čemu ti "filozofiraš" a ne znaš ni gramatiku ni istoriju. Branko Radičević peva o Hrvaćanima i Srbijancima... Srbijanče ognju živi ko se tebi još ne divi... šta tebi nije jasno? Čitaj više u uči temeljno.

neutralni felsh

pre 6 godina

Dres u Urugvaju 1930. je bio svetlo plave boje..Bjelogrlic je u svom filmu iskrivio istorijsku cinjenicu pa sada ovi sto nikada knjigu nisu procitali vec samo gledaju filmove misle da su nasi dresovi istorijski crveni..E pa nisu - plavi su..Plavi, napred plavi.
(MadMikke, 29. mart 2018 15:21)


ne kvari narodu zabavu. ovako bolje vidimo ko koliko zna o cemu prica. vecina tv-eksperata je sad na vestima o selekciji - sastavljaju ekipu hahahaha

dejdza

pre 6 godina

Mi Srbi smo komplikovan I tezak narod, neki su za plavo, neki za crveno!!? Istorijski gledano srpske boje su crvena I place! Dre's Srbije treba biti komplet crveni sa plavim delovima, I belim brojevima! I rezervna komplet bela sa plavim delovima I crvenim brojevima!! Uvek lepo, jednostavno I istorijski tacno!!

bgd

pre 6 godina

Tako je druze, u pravu si, igrala je u plavim, i ona i ova posleratna Jugoslavija. Srbija do osamostaljenja u 20-om veku nema fudbalsku reprezentaciju. Ovo SADA je reprezentacija Srbije i mislim da je nebitno u kakvim dresovima je igrala Jugoslavija, jer Srbija nije Jugoslavija. 
Znam da je C.Zvezda nastala iz predratne Jugoslavije. Ne znam u cemu je problem sto se tice toga, i kome to smeta - meni nimalo. Kao sto mi ne smeta ni Mitrovic, iako sam zvezdas, i kao sto mi smeta V.Savic jer se secam njegovih igara pre nego sto je iz Zvezde otisao u inostranstvo, kad sam jedva cekao da ode, jer nije bio kalibar za Zvezdu. Sljama ima koliko hoces, svih boja, ne bih rekao da neko gura crveno-bele dresove da bi to podsecalo na Zvezdu nego je pre neki dil u pitanju, a o sivim trenerkama ne bih. 
Jos uvek mislim da je nebitno kako je dizajniran dres, ali ako bas moram da kazem sta mi izgleda kao najlepsa varijanta, onda mozda beo dres za crvenom i plavom linijom/trakom, ili crven sa plavom i belom trakom. Plav.. - zasto moramo da nasledimo boje Jugoslavije? Sto se tice ovog dresa (Puma,crveni), slazem se da izgleda prosto. Ako toliko bode oci navijacima Partizana, nemam nista protiv da se doda plava da ne bude da je to Zvezdin dres. Msm, ako ce to da pomogne Mitrovicu da da vise golova na SP.. Menjajte ODMA' :D
(Daltonista, 29. mart 2018 00:29) 

Odličan komentar. Slažem se da ne trebda da bude plav, nego crveni. Samo žalim što bela boja sa rukava i šorca što nije plava. Bela boja na našoj zastavi je ubačena tek krajem 19og veka. Komentar za dres iz Montevidea je samo odgovor nekim neobaveštenim ljudima.

Što se tiče komentara o Zvezdi, pazi nisu svi ni Zvezdaši ni Partizanovci čisti u glavi. Nažalost mislim da su oni koji odlučuju nešto, oni koji nisu baš najnormalniji.

Đole_kg

pre 6 godina

Šta fali i da nam "pravi" dresovi kakve imaju ostale reprezentacije stignu uoči SP? Iskreno se nadam da nam je ovaj crveni dres samo privremena opcija, pošto ne vidim nigde da je Puma zvanično promovisala dres za Sp kao gostujući koji nam po svemu sudeći ostaje...možda nam pripremaju domaćinski dres a možda se i stide da promovišu ovaj crveni pošto je ružan, kao sa buvljaka..

zlo

pre 6 godina

Ako iko iz reprezentacije cita ovo: ne obracajte paznju na ove babe i cmizdravce. Svima da podelite po 100€ psovali bi vas sto im niste dali 200. Ima nas koji ce otici u Rusiju a i mnogo vise onih koji ce glas da izgube pored tv-а bodreci vas. Kakvi ste, takvi ste. Nasi ste! O tome mislite kad izadjete na teren a ne o dresovima, Kokezi itd.

dovla

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)

Ideja ti je suvisla i logichna,da logichnija i suvislija ne moze biti!....ALI!?!...Kako bi se onda MASNI PROCENAT od ugovora sa svetskim "brend trustom" potrpao u privatne dzepurde i na privatna kajmanska konta raznih "politicharskih guzovana" po klubovima i savezima i upravama!??(od nizerazrednih klubova do Repke-sve je isto!)...

Stara kuka

pre 6 godina

@neutralni felsh

Sta tebe briga kakav ce biti dres Srbije?Niti je tvoj dres niti tvoja reprezentacija.E sad da li tvoja igra,to je drugo pitanje,a vidim uvek bacis komentar na srpsku.Ako

Goran

pre 6 godina

Neka oni dobro odigraju prvenstvo i dobro se plasiraju a u kakvim dresovima igraju je najmanji problem. Nisam do sada znao da se kvalitet igre mjeri kvalitetom dresova.

Najezda halucinogenih autora

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...  
(Statuskan, 28. mart 2018 22:39)  

A zašto birate one koji kradu? 
(Šime, Rijeka, 28. mart 2018 23:10) 


zato sto nam pricaju bajke da smo najlepsi, najbolji, najvazniji, najoroginalniji, najneshvaceniji... mi izgleda najvise volimo bajke - ko nam kaze istinu mi se naljutimo na njega.
(neutralni felsh, 28. mart 2018 23:47)

Čisto da dodam da dotični gospodin, autor komentara iznad, često ni sam ne shvata komentar koji napiše !
Po principu, lupi pa šta bude !

Mozzart

pre 6 godina

@Yarilo...
Boze mili, i na ovu vest moras da budes opsednut Zvezdom??? Razumem ja da je to najveci klub na ovim prostorima, ali, ti izgleda sanjas taj klub, u glavi ti je stalno... pa sto onda ne navijas za njega? Ja kad mislim o nekoj devojci, zeni, ja je zelim, razumes? A ti, cisto iz mrznje! Ima jedan naziv za toliku opsesiju...

srbija rep srpska c.gora

pre 6 godina

@neutralni felsh

Neutralan si ko feancuska sobarica.Novi srbomrzac koji je eto neutralan s svaki dan ostavi po 5 anti srpskih komentara.

ceger

pre 6 godina

Ovo sa slike nije rezervni dres Italije, veç je ovo:

https://www.figcstore.com/EN/pp/figc-italia-away-shirt-replica-ss/match+kits/pg,1/figc-italia-away-shirt-replica-ss.html?prd=51562

Tri boje crveno

pre 6 godina

Više sa tom plavom jugonostalgičara...a i sa banalnom kombinacijom crveno-plavo-bela koju uzgred ima nekoliko zemalja pa i jedna reprezentacija iz naše grupe. Gde ima neko dizajnersko pravilo da dresovi moraju da budu kopija nacionalne zastave, po toj logici gomila reprezentacija bi izgledala kao hodajući cirkus. Poenta je valjda da se reprezentacija brendira na prepoznatljiv način, onda se čudimo što su recimo u svetu prepoznatljivi i popularni hrvatski i slovenački dresovi. Crvena je logičan izbor kao dominantna boja dresa budući da je prva boja na zastavi a i grb je crveno-bele boje, što nema nikakve veze sa Zvezdom. Na kraju samo u regionu ima već nekoliko 'plavih'- Slovenija, BiH, pa ako hoćete i Kosovo. Zlatni detalji na našim prethodnim garniturama su bili zanimljivi.

Daltonista

pre 6 godina

(bgd) "Reprezentacija Jugoslavije NIKADA, ali NIKADA nije igrala u crvenim pa čak ni 1930. u Urugvaju."
Tako je druze, u pravu si, igrala je u plavim, i ona i ova posleratna Jugoslavija. Srbija do osamostaljenja u 20-om veku nema fudbalsku reprezentaciju. Ovo SADA je reprezentacija Srbije i mislim da je nebitno u kakvim dresovima je igrala Jugoslavija, jer Srbija nije Jugoslavija.
Znam da je C.Zvezda nastala iz predratne Jugoslavije. Ne znam u cemu je problem sto se tice toga, i kome to smeta - meni nimalo. Kao sto mi ne smeta ni Mitrovic, iako sam zvezdas, i kao sto mi smeta V.Savic jer se secam njegovih igara pre nego sto je iz Zvezde otisao u inostranstvo, kad sam jedva cekao da ode, jer nije bio kalibar za Zvezdu. Sljama u FSS ima koliko hoces, svih boja, ne bih rekao da neko gura crveno-bele dresove da bi to podsecalo na Zvezdu nego je pre neki idiotski dil u pitanju, a o sivim trenerkama ne bih.
Jos uvek mislim da je nebitno kako je dizajniran dres, ali ako bas moram da kazem sta mi izgleda kao najlepsa varijanta, onda mozda beo dres za crvenom i plavom linijom/trakom, ili crven sa plavom i belom trakom. Plav.. - zasto moramo da nasledimo boje Jugoslavije? Sto se tice ovog dresa (Puma,crveni), slazem se da izgleda prosto. Ako toliko bode oci navijacima Partizana, nemam nista protiv da se doda plava da ne bude da je to Zvezdin dres. Msm, ako ce to da pomogne Mitrovicu da da vise golova na SP.. Menjajte ODMA' :D

CAPMA

pre 6 godina

Drugari, mislim da nije prevara. Ljudi hoce da zarade. Mislim da od svih nas koji su ovo komentarisali nece kupiti dres ( ne bi ga ni kupili i da je bio lepsi , kvalitetniji ili cak jeftiniji).

Joe

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)
Da li bi ta domaća firma bila isto sponzor reprezentacije?

borivoje surdilovic

pre 6 godina

dal je iko ikada a da nije privatnik..sem karica....ugovorio neki posao a da pritom nije ostetio ovu jadnu drzavu....i jos niko nije napipao corku niti ce...kako stvari stoje....

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

Neutralan si ko feancuska sobarica.Novi srbomrzac koji je eto neutralan s svaki dan ostavi po 5 anti srpskih komentara.
(srbija rep srpska c.gora, 29. mart 2018 15:58)


ti si nov na ovom sajtu. predlazem da mi persiras, za pocetak.

grašak

pre 6 godina

@boranija: " Od svog pokojnog strica dobio sam prvi dres kada sam imao 7 godina. Bio je to pumin dres, identican dresu nase reprezentacije. Imam ga mislim i na nekim slikama. Jedini problem u svemu tome je sto sam ga dobio 1978. godine! Mislite o tome..."

Ja sam mislio o tome i zaključio da si ti jako mator :)) A dres je kvalitetan, jer što menjati dizajn ako je dobar :P kao Lada.

Zoran

pre 6 godina

@Kontras

Možeš nas zvati kroasanima, ili kako tebi najviše odgovara, ali drugar, logički si prešao u drugui rod i još si pri tome malo bezobrazan. Kad nekome kaže da je srbijanac, ne vrijeđaš nikoga, još manje dijeliš ili sl.. Srbijanc je stanovnik ili građanin Srbije i ne mora nužno biti i Srbin po nacionalnosti, osim ukoliko pripadaš onima koji bi sve posrbili.

Zoran_hr

@ dario, zg

Mi smo SRBI, a ne "srbijanci". Shvatamo mi da vi pokusavate da koristite taj pezoratovan termin izmisljen da bi se podelili srbi u Srbiji i srbi van Srbije, ali vam sve manje prolazi.

I ja tebe mogu da zovem "kroasanom" a ne hrvatom. Pa ipak, postujem te. Postuj i ti nase ime.

Sto se tice dresova, dajte igru dobru. Sa boljom igrom cemo dobijati i bolje garniture. Kad bi nam samo dresovi bili problem gde bi nam bio kraj.

borivoje surdilovic

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goran, 28. mart 2018 23:36)

dao bi im bjela one iz filma za dz...samo niko nije trazio...

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. mart 2018 23:47) 

Čisto da dodam da dotični gospodin, autor komentara iznad, često ni sam ne shvata komentar koji napiše ! 
Po principu, lupi pa šta bude !
(Najezda halucinogenih autora, 29. mart 2018 00:47)


prilog psihologiji vuvuzele.

tipo

pre 6 godina

Nesto slicno sam ja pisao pre par dana, samo mi nisu objavili.
Kompanije prave posebne dresove, sa boljim dizajnom, za reprezentacije malo jaceg ranga, sa kojim imaju jaci ugovor. Za one nizeg ranga (tu se ubrajamo I mi) uvek se daje neki osnovni sa drugim grbom I mozda nekom sitnicom.
Ovo je sasvim normalna stvar (I u reprezentativnom I u klupskom fudbalu), ne znam zasto se dize frka. Ovo vazi za sve brendove

Logout

pre 6 godina

Boze koliko se bruka ovaj zvezdin fss, svakim danom novo dno.
(Yarilo, 29. mart 2018 00:04)

Ono kad ti nick kaže više nego i sam autor !
Yarilo, ?!#@%

Konstatator

pre 6 godina

Ima nas kojima je bitno i kojima je apsolutno nebitno kakvi su dresovi reprezentacije, spadam u ove kojima je bitno. Zar reprezentacija države, u bilo čemu, ne bi trebalo da teži reprezentativnom nastupu u svakom smislu, naravno i kada je odeća u pitanju.
Zanimljivo je da ova Pumina verzija za gostovanja, jako podseća na Adidas dres koji smo nosili na SP98, a tada smo, mislim, imali najlepše dresove u istoriji.

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

Sta tebe briga kakav ce biti dres Srbije?Niti je tvoj dres niti tvoja reprezentacija.E sad da li tvoja igra,to je drugo pitanje,a vidim uvek bacis komentar na srpsku.Ako
(Stara kuka, 29. mart 2018 15:59)


ne ponasaj je kao balavac.

Mista

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno. Pa naravno, da, kad je u pitanju srbija tako je to, nego, nema veze kakvi su dresovi ,bitno da mi pokusamo da uspemo, pa ce nasi dresovi zlata vredeti i da su od taluzine napravljeni. Samo napred pa sta je tu je.

Чево равно, гнијездо јуначко

pre 6 godina

Veliki problem. Mene raduje sto bolje igraju, za dizajn dresa me briga. Uostalom, samo nek plavo ne vracaju, podseca na brozovinu

tomak

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja! 
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim. 
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju! 
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres. 
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene. 
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?
(C i n i k, 28. mart 2018 20:36)

Kao da je bitno... Samo je važno da nešto kritikujete, a pošto smo sad dobro odigrali, ajde onda dresove ćemo, pošto nemamo šta drugo..

neznalac

pre 6 godina

Dresovi, pa dresovi, nece nam dresovi doneti pobede, nego igraci i strucni stab, ne igraju dresovi nego igraci...
Kao da je vazno da li imaju liniju levo ili desno, liniju od 3cm ili 5cm, da li su malo crveniji ili nisu...

Agent Orange

pre 6 godina

Citam komentare i takodje osudjujem prevaru sa dresovima na kojoj su pojedini ljudi iz saveza sigurno dobro napunili svoje dzepove ali mi nije jasno zasto komentatori pljuju crvenu boju kao nasu.
Imam 40 god, i jedva sam cekao osamostaljenje, da promenimo plave dresove, da se ratosiljamo svake zaostavtine SFRJ. Napokon da osetim i reprezentaciju kao svoju.
Ne razumem komentatore koji prizeljkuju plavu boju dreseova, jedino objasnjenje je da generacije malo mladja od mene pod uticajem forsiranja grobarstine i seljastva za vreme vlasti 90ih ima problem sa crvenom bojom.
Moje misljenje je da bi bili jos lepsi da dodamo po koju belu prugu?

C i n i k

pre 6 godina

Ovi crveni su mozda ruzniji cak i od onih crvenih - ko s buvljaka, sto nose vicesampioni Evrope u basketu.
Mislim da je mrtva trka ko ima odvratnije dresove, dal A ekipa u basketu ili u fudbalu...
Neverovatno je da nema nikog u FSS da zabrani ovu nametnutu crvenu boju? Odakle uopste ideja za to? Zasto?
Nasa je boja dresova PLAVA pobogu ljudi!
Vratite nam PLAVU boju dresova.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Moldavija je pala.
Austrija je pala.
Srbija je zaustavila polufinalistu evropskog prvenstva, moćnu reprezentaciju Velsa u Kardifu.
Republika Irska je pala i to u Dablinu, u meču odluke.
Gruzija na Marakani je bila šlag na torti.

Najmnogoljudnija zemlja na svetu, Kina, je pala.
Izuzetno moćna Nigerija je pala.
Treba podsetiti da je Nigerija dala četiri komada jednoj Argentini.

Napred orlovi.
Umbro dresovi su najjači.
Domaći dresovi: dres-crveni, šorc-crveni, štucne-crvene
Gostujući dresovi: dres-beli, šorc-beli, štucne-bele
Napred Srbija.

- V O S T A N I – S E R B I J E -

My name is Zlatan

pre 6 godina

Hahahaha kakva prevara prejadno ... Nike ima uvijek najbolje dresove i sva sreća da smo mi (HR) stalno pod nikeom.. a imamo i sreće s tim kockicama koje su jako prepoznatljive i dizajnerski upotrebljive , uvijek neki super uzorak ispadne.. i sad super dresovi jedino sto rezervni iako ful lijepi nemaju veze s tradicijom - drugi dres je uvijek bio plavi, sad je postao crni, izgleda ko nizozemski drugi dres.. možda jer njih nema pa smo ga mi dobili hahah

C i n i k

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja!
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim.
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju!
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres.
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene.
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?

Bojan

pre 6 godina

Kad se neko svog neznanja ne stidi, nema gore muke. Poruka za sve ove što kritikuju i pitaju otkud crvena boja opreme - prvo na neki čas istorije, proverite od kada je naša nacionalna boja, od kada imamo zastavu, od kada smo Srbi itd., pa onda pišite. Čisto da ponovim - crvena boja je srpska boja, Nemanjića boja, opšteslovenska boja i nema veze sa komunizmom. Zbog Rusije i SSSRa su je svi tumačili kao komunjarskom bojom. Bila je naša mnogo pre komunizma i ostaće državna, narodna, srpska dok bude Srba. Zato A "Srbi" slobodno mogu da nose koju god modernu boju žele. Jedino mi čudo što su Crnogorci zadržali crven (srpski, ruski) barjak... očekivao sam da će zbog "zelenaša" biti zelen. A nije. Misterija.

bljump

pre 6 godina

Pa crveni jos nije predstavljen. Sta se glupirate, ako je gostujuci posebno predstavljen bice sigurno i domaci. Ovo je bilo samo da se odradi utakmica. Bice novi dresovi

bgd 1976

pre 6 godina

ovo je crveno beli dres ne crveni ne beli nego crveno beli i gostujuci i domaci ja ga kupiti necu niti zelim da gledam reprezentaciju u tim dresovima mislim da nisam jedini

Stevan

pre 6 godina

Srbi su jedan od najprostijih i duhovno najsiromasnijih naroda na svetu. A zasto? Zato jer kvalitet i lepotu odredjuju na osnovu toga koliko kosta ili na osnovu toga ko to ima i sta taj neko kaze o tome, a ne koliko se njemu zaista svidja i koliko to nesto njemu samom odgovara. Dakle pre samo 3 dana svi su hvalili ove dresove govoreci kako su nasi najlepsi dresovi u poslednjih 20 godina. Vec danas su fuj jer su saznali da kostaju “samo” 13 eura i da je to Pumina osnovna, ”prosta” varijanta dresa, model.

Dizajn

pre 6 godina

Pored toga sto je svaki srbin selektor eto sada su svi dizajneri. Kakav bi vi dres? Sa prednje strane orlovi i to velilki a sa zadnje sa cetiri ocila. Mozda crvena boja nije pogodjena. Crveni dres i plavi sorc vizuelno nikada nisu isli. Plavi dres? A sto bi.

.

pre 6 godina

Samo na zaostale dresove iz magacina nalepe grb i zastavu i op eto ga nije više 20 nego 90 €, genijalno. Ironija je što je uprkos tome ovo jedan od lepših dresova koji smo imali :D

Šime, Rijeka

pre 6 godina

Naši nogometaši imaju prelijepe Nike dresove. Mogli ste ugledati na naše gostujuće plave dresove, bez šahovnice naravno.

PS: Mexico - Croatia 0:1 ;)

Daltonista

pre 6 godina

Stvarno, krucijalno pitanje je dizajn dresa..
Prvo, ne mogu da smislim likove iz FSS-a tako da nemam nameru da ih ovde branim, zbog dresova ili zbog bilo cega drugog.
Drugo, tradicija srpskih fudbalskih dresova je - crvena boja? Ono je bila reprezentacija Jugoslavije, sto je igrala u Urugvaju.. A plava je bila boja ex-yu, ma koliko ja voleo te igrace, to je vezano za neku drugu drzavu.
Trece - razumem da nekima smeta crvena boja, ja dres reprezentacije ne vezujem za Zvezdu, pa crveni su bili i u Toletovo vreme, nikome nije smetalo.
Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni, ali mislim da je to krajnje nebitno - Piksi, Mijat, Dejo, Prosinecki, Jokanovic.. su bili profesori fudbala za ove nase danas, i odigrali bi dobro koje god dresove da im obuces. Ako cemo da se delimo zbog himne, zvezde i partizana, izbora selektora, taktike.. treba li i zbog dresova???
Daleko bilo..

милан

pre 6 godina

Плава мајица, бели шорц, црвене чарапе...па да се почне играт фудбал. Овај очајан дрес је спрдња, зато што више рекламира фирму која га је скроила него што представља државни тим. Ваљда они исти кији су креирали српску заставу су одлучивали о томе.

max_marRa

pre 6 godina

staaaaaaa?!?! straaasnooo! pa ja ne bi igrala da mi daju tamo neke dresove od 15 eura. jesmol manekenke ili fudbaleri bre. mada, kako divno igraju ovi nasi, ne bi im ni potkosulje sa najlona podelila.

Karaburac

pre 6 godina

Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?
(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)

Da li je kriv? Pa drzavu koju vodi niko ne uzima za ozbiljno. Sad ti vidi da li je kriv ili prav.

Dizajn

pre 6 godina

Problem je samo u boji
Kombinacija crvena, plava bela je kao na vasaru.Zasto nemci nemaju kombinaciju crvena zuta crna vec domaci dres je belo crno belo a gostujuci zeleno belo zeleno. Englezi imaju domaci dres belo gostujuci sivo. Italija ima plavo i belo

bgd

pre 6 godina

Stvarno, krucijalno pitanje je dizajn dresa.. 
Prvo, ne mogu da smislim likove iz FSS-a tako da nemam nameru da ih ovde branim, zbog dresova ili zbog bilo cega drugog. 
Drugo, tradicija srpskih fudbalskih dresova je - crvena boja? Ono je bila reprezentacija Jugoslavije, sto je igrala u Urugvaju.. A plava je bila boja ex-yu, ma koliko ja voleo te igrace, to je vezano za neku drugu drzavu. 
Trece - razumem da nekima smeta crvena boja, ja dres reprezentacije ne vezujem za Zvezdu, pa crveni su bili i u Toletovo vreme, nikome nije smetalo. 
Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni, ali mislim da je to krajnje nebitno - Piksi, Mijat, Dejo, Prosinecki, Jokanovic.. su bili profesori fudbala za ove nase danas, i odigrali bi dobro koje god dresove da im obuces. Ako cemo da se delimo zbog himne, zvezde i partizana, izbora selektora, taktike.. treba li i zbog dresova??? 
Daleko bilo..
(Daltonista, 28. mart 2018 21:43)

Reprezentacija Jugoslavije NIKADA, ali NIKADA nije igrala u crvenim pa čak ni 1930. u Urugvaju.
Prvi nastup naše selekcije u crvenim dresovima i plavim šorcevima je bio 2006. protiv Češke.

Bjelogrlić je u svom filmu ubacio crvene dresove za reprezentaciju (i više puta istakao da hrvata nije bilo) da bi napravio novi kult reprezentacije, da bi ljudi prihvatili novu boju. A onda su od tih dresova iz filma napravili dobru zaradu. Uz sve to imaš deo zvezdaša koji vlada u FSSu i koji su jako uskoumni i koji guraju crveno bele dresove.

U istom tom filmu je SK Jugoslavija protiv BSK (gde je tad igrao Tirke) nosila tamno plave dresove, što je još jedna neistina. Ovaj klub je nosio crveno bele dresove, i imao je isti grb kao danas c. zvezda, samo bez petokrake. Taj klub je osnovan 1913, i pre prvog sv. rata se zvao Velika Srbija. Stadion SK Jugoslavije je srušen posle drugog sv. rata i na njemu sagrađen Rajko Mitić. Pa sad vi procenite da li je to isti klub, i zbog čega je nekome bitno da raskida tu vezu, i zašto reprezentacija ne nosi crveno plave dresove, nego nosi crveno bele dresove. Zašto tim istim ljudima smeta jedan mitrović, ivanović, matić.. ali zato ne smeta vujadin savić, milivojević, karleuša i druge vedete koje su igrale u najgorem periodu u istoriji našeg najvećeg kluba

Petar

pre 6 godina

Pa gleda se trg, Srbi (ili svi generano) ce slabo kupovati ovaj dres pa se ne isplati koristiti skupe materiale, a Senegal isto. Nije Puma kriva da smo bez para i bez fudbalskih uspeha

ZD

pre 6 godina

Pricajte sta hocete ali mimo Najka i Adidasa ostali su dosta losi,pa pogledajte 80% repki ima njihove dresove samo uporedite ove i Najkove dresove sa sp2010 nebo i zemlja kakva puma umbro legea da valjaju svi bi ih nosili ali eto.Odmah sam vidio da od ovih dresova nema nista isto kao da smo svajcarci ili austrijanci ili ne daj boze siptari da su bar plavi sorcevi pa hajde al ovako sve skupa veoma lose.Izgledaju poput trening majice nidje veze oci moje lijepe.

sladjan

pre 6 godina

Ove komentare izgleda da pisu oni kojima je najbitnije da prekrste noge u kaficu u puma patikama sa iphone-om na stolu? Dres kao dres, igrali smo u plavim pa smo opet pucali 6 0, dal je crveno plav ili crveno beo kakve to veze ima, pa nije zuta boja na dresu...

C i n i k

pre 6 godina

Beli ok, crveni su ka- ta- stro- fa! Prvo to nije nasa boja, drugo, odvratno je, ko da gledam Albansku ili MK ekipu na terenu. Nasa boja je PLAVA, a ne crvena.
Vidimo da je plava zabranjena, pa onda zabranite ili izbrisite i plavu sa nase trobojke, uzasni likovi iz FSS !

Foste

pre 6 godina

ovo je crveno beli dres ne crveni ne beli nego crveno beli i gostujuci i domaci ja ga kupiti necu niti zelim da gledam reprezentaciju u tim dresovima mislim da nisam jedini
(bgd 1976, 28. mart 2018 23:21)

Iskompleksirani grobar, kakve veze ima sto je dres takav. Ti kad budes dizajnirao napravi ga crno belog.

Artifex

pre 6 godina

Samo zamenite grb i može komotno Zvezda da igra u njima. Dok ne vidim plave boje isto koliko ima i crvene ovo je za mene dres režimskog kluba.

banat

pre 6 godina

Da su prihvatili kompanije koje nisu tako zvucne onda bi ih javnost popljuvala, kao sto su Zvezdu pljuvali kada je Legea bio sponzor dresa. Ovako su prihvatili Pumu za manji novac, koja je uradila los posao i verovatno su uzeli pare za strane.

Dobra fora!

pre 6 godina

@(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)
Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?

Tri puta dnevno jedan bromazepan! I puno tecnosti! To je jako bitno. I za par godina bice vam bolje! Taman do sledeceg SP u fudbalu!

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Umbro je jedini proizvodjac fudbalske opreme koji se specijalizovao iskljucivo za fudbal i to se vidi.
Jednostavno su daleko najbolji u poslu kojim se bave, a njihov neprevazidjeni stil proistekao iz bogate tradicije je nesto jedinstveno u fudbalu.
Prethodni dres Srbije je savrsenstvo u jednostavnosti, vidi se klasa kojom Umbro zraci.
Odluka da se ide na kompletno crvenu domacu opremu i kompletno belu gostujucu, je pogodak pravo u centar.
Crveno, plavo, bela genericka kombinacija prethodnih proizvodjaca je pravila od naseg tima grupu klovnova na terenu, bilo je ponizavajuce navijati za tim sa sarenom, infantilnom opremom.

Umbro je zasukao rukave i prosli put kada je izabrao savrsenu nijansu crvene u skladu sa nasom srednjovekovnom tradicijom (iz Boja na Kosovu), a font koji je kreiran je nesto najbolje vidjeno u istoriji nase reprezentacije, kreiran po ugledu na tradicionalna stara cirilicna slova.

pedja

pre 6 godina

Kakve vez imaju dresovi,igra je bitna,naravno nisam nesto odusevljen dizajnom ali zamaramo se nebitnim stvarima.Juce na komentarima vise komentara o dresovima nego o igri.Cudni smo bas.A zasto je Puma napravila prevaru ?Ne vidim nista sporno to je ta linija dresova samo se mijenjaju boje i zastave i sta je sporno,pa pogledajte Najkijeve tenisere bude ih na GS ovima po 20 tak u poptpuno u identicnoj opremi pa sta,tako se danas to radi ,to donosi ustedu proizvodjacu.Kao u auto industriji imate po 10 tak automobila koji su isti sa istom platformom samo oblik i logo razliciti.

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

Neutralan si ko feancuska sobarica.Novi srbomrzac koji je eto neutralan s svaki dan ostavi po 5 anti srpskih komentara.
(srbija rep srpska c.gora, 29. mart 2018 15:58)


ti si nov na ovom sajtu. predlazem da mi persiras, za pocetak.

Goran

pre 6 godina

Neka oni dobro odigraju prvenstvo i dobro se plasiraju a u kakvim dresovima igraju je najmanji problem. Nisam do sada znao da se kvalitet igre mjeri kvalitetom dresova.

neutralni felsh

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba... 
(Statuskan, 28. mart 2018 22:39) 

A zašto birate one koji kradu?
(Šime, Rijeka, 28. mart 2018 23:10)


zato sto nam pricaju bajke da smo najlepsi, najbolji, najvazniji, najoroginalniji, najneshvaceniji... mi izgleda najvise volimo bajke - ko nam kaze istinu mi se naljutimo na njega.

Bobin Dud

pre 6 godina

Meni je ovdje najstrasnije sto ima ljudi koji ne razlikuju "jel" i "jer" ???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Robin Hud, 28. mart 2018 23:03) Kao i ucestalo ,,ja bi,ti bih".

Kontras

pre 6 godina

@ dario, zg

Mi smo SRBI, a ne "srbijanci". Shvatamo mi da vi pokusavate da koristite taj pezoratovan termin izmisljen da bi se podelili srbi u Srbiji i srbi van Srbije, ali vam sve manje prolazi.

I ja tebe mogu da zovem "kroasanom" a ne hrvatom. Pa ipak, postujem te. Postuj i ti nase ime.

Sto se tice dresova, dajte igru dobru. Sa boljom igrom cemo dobijati i bolje garniture. Kad bi nam samo dresovi bili problem gde bi nam bio kraj.

oho

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo 

(dejan savicevic, 28. mart 2018 21:08) 

Pa ti si prvi nepismen druže.

OD RODJENJA MOG...

pre 6 godina

Ljudi moji pa Zvezda je kroz istoriju imala milion lepsih dresova od ovog sadasnjeg Makronovog (meni licno Kapin beli Beobanka najlepsi svih vremena )pa smo sa sadasnjom garniturom dresova imali najvise uspeha u poslednjih 25 godina,ne igraju dresovi,bitno je sta se pokaze na terenu,a posebna je stvar sto smo mi smesno trziste za takve kompanije...

BeKo

pre 6 godina

@(Kontras, 28. mart 2018 21:19)

Ja nisam Srbin a rodio sam se i živim u Srbiji i jesam građanin Srbije-Srbijanac.
A dresovi isti kao i npr Austrijski sa SP 78 ili 82 (tada su imali kragne) Puma ništa skoro nije menjala 40 godina i deluju jednostavno.

b78

pre 6 godina

1) A dres po meni treba da bude poput Atletikovog ( nisam Zvezdas )

2) B dres treba da bude poput Interovog B dresa sa stilizovanim krstom na grudima.

Obe varijante jako prepoznatljive

Ovo sada je majica sa pijace nazalost

Miki kontiki

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

Sta tebe briga kakav ce biti dres Srbije?Niti je tvoj dres niti tvoja reprezentacija.E sad da li tvoja igra,to je drugo pitanje,a vidim uvek bacis komentar na srpsku.Ako
(Stara kuka, 29. mart 2018 15:59)


ne ponasaj je kao balavac.

Stara kuka

pre 6 godina

Moze da prica ko sta hoce ali beli dresovi su vrhunski.Medjutim sa druge strane ovi crveni su uzas,tacnije stvarno delujemo ko Svajcarska.Pa zar mi nemamo plave boje na zastavi?
Neka,nismo mi atraktivni a kakvi god da smo ovo nam je 3 ucesce na SP od poslednja 4.Kad je Austrija poslednji put igrala na SP?Slovacka jednom 2010,Ceska nije od 2006...Austrija i Ceska no 1 crveni dres,top nema sta.

Nolan Smith

pre 6 godina

Meni nije jasna osoba koja će da kupuje original fudbalski dres reprezentacije. Ajde možda pijacnu kopiju kupi neki penzioner unuku ali original niko.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Zar nisu neki naši dizajneri mgli napraviti dres i pregovarati sa proizvođačima sportske opreme, da se vidi ko to može napraviti? Dres je grozan, zaista je kao jeftin dres CZ, a to nam baš ne treba.

goran

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit

pumino

pre 6 godina

Pogledajte samo dresove Hrvatske, napravili su pravi kult od svoje reprezentacije ali u sto pozitivnijem smislu. Cak i oni koji su napustili Jugoslaviju nose rezervnu garnituru plave boje. O cemu mi pricamo, bezimo od nase tradicije, bezimo svi iz zemlje, bezimo od nase istorije, bezimo od nasih boja, bezimo od nasih predaka, bezimo od nas samih.

v_K_esspreso

pre 6 godina

Sramota. Sta reci. To su svi provalili jer se sa kilometra vidi da je jeftin dres i da je los kvalitet. Pogledajte SVAJCARSKI dres, videcete ogromnu razliku. Obo je skandal i pokazatelj koliko je fudbaski savez pao na niske grane. Pa jutros sam kad sam gledao utakmicu Yugoslavia - Nigeria 98 na Marakani prijateljska pred odlazak u francusku, pogledajte kakvu smo adidas opremu imali plavu, najbolje klase, a rat kucao na vrata, plata bila 40 maraka i sve se oko nas raspadalo. Ali je savez ocigledno tada imao sposobnije ljude i organizaciju ma visem nivou u svim aspektima, od logistike, marketinga pa svega ostalog. Ovo je zaista dno dna. Blago je reci da sam razocaran.

Папи

pre 6 godina

Кад су дресови толико небитни, као што неки тврде, дајте нам лепо НААИ. Бар је домаћа компанија. А ови остали енглези, французи итд. вероватно не знају шта раде кад полажу толико пажње на дизајн дресова. Није да представљају своју државу или нешто слично.

zlo

pre 6 godina

Ako iko iz reprezentacije cita ovo: ne obracajte paznju na ove babe i cmizdravce. Svima da podelite po 100€ psovali bi vas sto im niste dali 200. Ima nas koji ce otici u Rusiju a i mnogo vise onih koji ce glas da izgube pored tv-а bodreci vas. Kakvi ste, takvi ste. Nasi ste! O tome mislite kad izadjete na teren a ne o dresovima, Kokezi itd.

realno

pre 6 godina

pa sta je ovo cudno? puma je radila dresove za vecinu africkih zemalja na predhodnim sv. prvenstvima takodje su bili svi slicni,razlikovali su se mozda po nekom detalju.
opusti te se ljudi.......

cvrko

pre 6 godina

Rudolf Dassler osnivac Pume se muvao oko snahe Adolfove (osnivaca Adidasa) zene i bili su posvadjani do smrti,Adolf cak nije ottisao ni na sahranu Rudolfu pa me ne bi cudilo da su dresovi iz Kine :(

Marko

pre 6 godina

Uopste ne sumnjam u ovu vest, s tim da je bruka FSS da imamo crvene dresove, jer to nije nasa boja!
Mi imamo trobojku, a plava je boja zabranjena?
Nasi crveni dresovi ne odrazavaju nas tim.
Druge ekipe koje nose ovakav crveni dres, na zastavi imaju iskljucivo crvenu ili pretezno crvenu boju!
Nijedna ekipa koja ima trobojku slicnu nasoj ne nosi crveni dres.
CH,Albanija,CG,MK,Danska,Austrija,imaju crvene dresove ali su njihove zastave pretezno crvene.
Ceska je nekad imala crvene a sada bele i plave, Slovacka takodje. Srbija crvene?! Zasto?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 28. mart 2018 20:36)

Odgovor je logičan. Savezom vedre i oblače zvezdini sadašnji i bivši funkcioneri. A državom deklarisan navijač crvene zvezde. Eto zašto nema plave boje... Lično takav dres nikada ne bih kupio.

neutralni felsh

pre 6 godina

Zanima nas sa ove strane drine ,zasto se donose sve odluke a uopste se nepitaju ni gledaoci niko, jeli bilo tesko objaviti ponude mogli smo svi lijepo da glasamo za dres koji se svidja vecini, jad tuga i sramota , samo da znate da tjerate svojim ponasanjem nas iskrene ljubitelje fudbala. ljudima u beogradu je tesko otici gledati kad igra srbija , a mi prevalimo 400 km da gledamo srbiju. braco napraviti nacjonalni stadion u mitrovici da bude uvjek pun.. pozz iz krajine.
(Milan BL, 29. mart 2018 06:40)


napravite ga u kosovskoj mitrovici pa taman tamo guslajte zajedno.

dejan savicevic

pre 6 godina

Postovani B92 svaka vam cast na ovoj vesti koju sam ja procitao jos sinoc, i ceo dan trazim koga ce to da zainteresuje od medija i da objavi! Vi ste jedini.To je bruka, i za savez i za pumu, a razocarenje za nas navijace koji zelimo da vidimo nasu repku u lepim dresovima u srpskim bojama! ovi em nisu u nasim bojama,licimo na poljsku dansku itd, em nisu ni dizajnirani za nas, vec obican liga dres koji kosta 14 eura!! Uzas!!

dejan savicevic

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo

ШУМАДИНАЦ

pre 6 godina

Idite na DHgate, svi dresovi i klubova i reprezentacija su po 13 evra. Kvalitet dresova je isti, jedina razlika je u znaku proizvodjača. Naime oni ušiju znak proizvodjača, a kod originalnih nije ušiven, već rade utiskuvanjem. I ovaj dres što je u tekstu je na ovu foru. Bio je do pre dva dana 16 evra, sada je 13.

Mozzart

pre 6 godina

@Yarilo...
Boze mili, i na ovu vest moras da budes opsednut Zvezdom??? Razumem ja da je to najveci klub na ovim prostorima, ali, ti izgleda sanjas taj klub, u glavi ti je stalno... pa sto onda ne navijas za njega? Ja kad mislim o nekoj devojci, zeni, ja je zelim, razumes? A ti, cisto iz mrznje! Ima jedan naziv za toliku opsesiju...

grašak

pre 6 godina

@boranija: " Od svog pokojnog strica dobio sam prvi dres kada sam imao 7 godina. Bio je to pumin dres, identican dresu nase reprezentacije. Imam ga mislim i na nekim slikama. Jedini problem u svemu tome je sto sam ga dobio 1978. godine! Mislite o tome..."

Ja sam mislio o tome i zaključio da si ti jako mator :)) A dres je kvalitetan, jer što menjati dizajn ako je dobar :P kao Lada.

bonba

pre 6 godina

To je zato sto smo mi i Senegal skoro potpisali ugovore sa pumom a svi ostali vec nekoliko godina nose pumu pa su nam na brzaka i najjeftinije odradili gostujuce. A domaci tek treb da budu predstavljeni pa se nadam da ce oni biti kao sto su Svajcarcima, Urugvajcima, Cesima, znaci da budu original a ne ko ova majica sa tri strafte.

Vidi se prevara

pre 6 godina

A bas gledam ove dve utakmice i primecujem nesto zanimljivo.Puma je poznata po dresovima koji su "body" verzija tj. idu uz telo onako izrazavaju muskulaturu. I svi novi dresovi Urugvaja, Svajcarske, Italije,Ceske su takvi, bas sam obratio paznju ovih dana.Jedino nasi dresovo "pijacni", sa rastimovanim okvirom rukava koji landaraju umesto da idu uz ruku i donjen dela dresa koji takodje landara umesto da se pripije iz telo. Uz to, prva crvena garnitura bez ikakvog dizajna i ideje. Sramota kakva prevara! FSS bi morao do SP da reaguje da se dostave original dresovi kakve i ostali imaju

Šime, Rijeka

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Statuskan, 28. mart 2018 22:39)

A zašto birate one koji kradu?

eye of the beholder

pre 6 godina

Ove komentare izgleda da pisu oni kojima je najbitnije da prekrste noge u kaficu u puma patikama sa iphone-om na stolu? Dres kao dres, igrali smo u plavim pa smo opet pucali 6 0, dal je crveno plav ili crveno beo kakve to veze ima, pa nije zuta boja na dresu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sladjan, 28. mart 2018 23:13)

Što sad pljunu po žutoj? Šta njoj fali?!

Milan BL

pre 6 godina

Zanima nas sa ove strane drine ,zasto se donose sve odluke a uopste se nepitaju ni gledaoci niko, jeli bilo tesko objaviti ponude mogli smo svi lijepo da glasamo za dres koji se svidja vecini, jad tuga i sramota , samo da znate da tjerate svojim ponasanjem nas iskrene ljubitelje fudbala. ljudima u beogradu je tesko otici gledati kad igra srbija , a mi prevalimo 400 km da gledamo srbiju. braco napraviti nacjonalni stadion u mitrovici da bude uvjek pun.. pozz iz krajine.

ПАТРИОТА

pre 6 godina

Дрес је бедан да беднији не може бити.Катастрофа....мада све је у складу са нивоом игре и класи наше фудбалске репрезентације.Четврта класа!

srbija rep srpska c.gora

pre 6 godina

@neutralni felsh

Neutralan si ko feancuska sobarica.Novi srbomrzac koji je eto neutralan s svaki dan ostavi po 5 anti srpskih komentara.

Sole

pre 6 godina

Pa ni Urugvaj i Švajcarska nisu ništa bolje prošli.

Urugvaj: http://footballfashion.org/wordpress/2018/03/20/uruguay-2018-world-cup-puma-away-kit/

Švajcarska: http://footballfashion.org/wordpress/2018/03/24/switzerland-2018-world-cup-puma-away-kit/

dabome

pre 6 godina

Senegal ljudi, Senegal. To je nase drustvo. Mi mu dodjemo Senegal u Evropi. Nije ni cudo sto nam valjaju obicne majice ko ce nama da pravi "personalizovane" dresove. Mada, ne tako davno bila je druga prica. Setimo se prvenstva '90. u Italiji kakvu smo adidasovu garnituru nosili, doduse citao sam negde da je dizajnirana bila za Francuze pa kako se oni nisu plasirali otisla je za Jugu. Na SP '98. smo takodje imali pristojan dres, isto adidas. E onda je poceo samo skart... Ovi sadasnji deluju kao austrijski sa proslih takmicenja. Gledam sinoc italijanske dresove - druga dimenzija, eto oni se nisu plasirali, zasto puma nije uradila ono sto je adidas uradio '90., pa mozda zato sto smo zvanicno zemlja treceg sveta, a nekada u rangu sa jednom Francuskom. Sto se tice boje, ja sam uvek za plavi dres, neopterecen bilo kakvom ideologijom, jednostavno od kako se igra moderni sport (citaj posle Drugog svetskog rata) plavi dres je postao kult i identitet nase reprezentacije i tacka, a koliko znam plava boja nam je na zastavi jednako zastupljena kao i druge dve (odbojkasi recimo i dalje imaju plavi dres, da li ih to cini "manje nasim"). Da se vratimo na kvalitet dresova, u fudbalu nikad nismo bili sila pa nije cudno da nam daju i potkosulje da u njima igramo, ali kosarka je druga prica u vrhu smo uvek bili i sad smo, a imamo dzakove za dresove, e to ne mogu da razumem. S merakom bih kupio kosarkaski dres ali ono je blagi uzas, sanjam recimo da imamo dizajn hr dresova (air jordan/nike), e tada ne bih zalio para.

Tri boje crveno

pre 6 godina

Više sa tom plavom jugonostalgičara...a i sa banalnom kombinacijom crveno-plavo-bela koju uzgred ima nekoliko zemalja pa i jedna reprezentacija iz naše grupe. Gde ima neko dizajnersko pravilo da dresovi moraju da budu kopija nacionalne zastave, po toj logici gomila reprezentacija bi izgledala kao hodajući cirkus. Poenta je valjda da se reprezentacija brendira na prepoznatljiv način, onda se čudimo što su recimo u svetu prepoznatljivi i popularni hrvatski i slovenački dresovi. Crvena je logičan izbor kao dominantna boja dresa budući da je prva boja na zastavi a i grb je crveno-bele boje, što nema nikakve veze sa Zvezdom. Na kraju samo u regionu ima već nekoliko 'plavih'- Slovenija, BiH, pa ako hoćete i Kosovo. Zlatni detalji na našim prethodnim garniturama su bili zanimljivi.

Najezda halucinogenih autora

pre 6 godina

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...  
(Statuskan, 28. mart 2018 22:39)  

A zašto birate one koji kradu? 
(Šime, Rijeka, 28. mart 2018 23:10) 


zato sto nam pricaju bajke da smo najlepsi, najbolji, najvazniji, najoroginalniji, najneshvaceniji... mi izgleda najvise volimo bajke - ko nam kaze istinu mi se naljutimo na njega.
(neutralni felsh, 28. mart 2018 23:47)

Čisto da dodam da dotični gospodin, autor komentara iznad, često ni sam ne shvata komentar koji napiše !
Po principu, lupi pa šta bude !

Stara kuka

pre 6 godina

@neutralni felsh

Sta tebe briga kakav ce biti dres Srbije?Niti je tvoj dres niti tvoja reprezentacija.E sad da li tvoja igra,to je drugo pitanje,a vidim uvek bacis komentar na srpsku.Ako

fenomen

pre 6 godina

Bele potkosulje i pozadi sa flomaterom napisati broj ili prezime i igraj. Nek odigraju kako valja a za dresove me bas briga. Kad vidim Rodju ili Rafu u roze najke majici ili patikama bude mi muka ali neko i to voli. Recimo Boki 13. Poz.

...a onda novičok

pre 6 godina

Tražiti diskretno od Pume druge dresove sa obrazloženjem da je javnost jako nezadovoljna dizajnom. Ako neće onda im zapretiti tuzbom zbog prevare kupaca. Ne verujem da bi im prijao takav publicitet pred SP.
A vredelo bi ispitati i finansijske detalje ugovora sa FSS.

Bukephalos

pre 6 godina

Kao nacija smo prepoznatljivi za motanje kablova i ne razumem, zašto bi zaslužili nešta specijalno - možda fale u dizajnu dva zamotana kabla na prednjem delu dresa. Zato je možda crvena garnitura nešta dosadna, moglo se bolje. Ali je zato beli dres nešta novo, što mi se veoma sviđa.

Ajmo Plavi

pre 6 godina

Dres Srbije je ustvari ostatak zaliha Zvezdinog Puma dresa “Marakana special edition” ... smesno i tuzno. A raspitajte se ko je direktorka Marketinga FSS od Nove Godine, zena jednog “menadzera” i to gradskog. Bivseg clana uprave crveno belih...

Tebra

pre 6 godina

Ја не знам шта су се истриповали са Пумом, могли су лепо да им сашију људи из Јумка, кад могу војсци да шију што не би и њима! Купујмо домаће!

Daltonista

pre 6 godina

(bgd) "Reprezentacija Jugoslavije NIKADA, ali NIKADA nije igrala u crvenim pa čak ni 1930. u Urugvaju."
Tako je druze, u pravu si, igrala je u plavim, i ona i ova posleratna Jugoslavija. Srbija do osamostaljenja u 20-om veku nema fudbalsku reprezentaciju. Ovo SADA je reprezentacija Srbije i mislim da je nebitno u kakvim dresovima je igrala Jugoslavija, jer Srbija nije Jugoslavija.
Znam da je C.Zvezda nastala iz predratne Jugoslavije. Ne znam u cemu je problem sto se tice toga, i kome to smeta - meni nimalo. Kao sto mi ne smeta ni Mitrovic, iako sam zvezdas, i kao sto mi smeta V.Savic jer se secam njegovih igara pre nego sto je iz Zvezde otisao u inostranstvo, kad sam jedva cekao da ode, jer nije bio kalibar za Zvezdu. Sljama u FSS ima koliko hoces, svih boja, ne bih rekao da neko gura crveno-bele dresove da bi to podsecalo na Zvezdu nego je pre neki idiotski dil u pitanju, a o sivim trenerkama ne bih.
Jos uvek mislim da je nebitno kako je dizajniran dres, ali ako bas moram da kazem sta mi izgleda kao najlepsa varijanta, onda mozda beo dres za crvenom i plavom linijom/trakom, ili crven sa plavom i belom trakom. Plav.. - zasto moramo da nasledimo boje Jugoslavije? Sto se tice ovog dresa (Puma,crveni), slazem se da izgleda prosto. Ako toliko bode oci navijacima Partizana, nemam nista protiv da se doda plava da ne bude da je to Zvezdin dres. Msm, ako ce to da pomogne Mitrovicu da da vise golova na SP.. Menjajte ODMA' :D

lajsna

pre 6 godina

Je l mogu bar da nam daju italijanske plave sortseve, kad vec oni ne idu? Mislim, cisto da budemo u svojoj kombinaciji, sa ovim dresom sve mislim od Kolarova da je Xhaka...

cobo

pre 6 godina

Puma je nastala posle svadje brace Dassler pa je Adolf Adi Dassler(Adi-Das) preuzeo stari pogon a Rudolf Dassler otvorio novi pogon pod imenom Puma .
Puma ima oko 4 milijarde € prometa godisnje a adidas oko 20 milijardi.Mozda su dresovi srpske reprezentacije cak iz Kine jer ne verujem da bi nemacki radnici sa ovolikim platama proizvodili tako jeftinu robu.

Bane

pre 6 godina

(pedja, 28. mart 2018 22:30)

Drugar kako ne kontaš poentu. Dres koji realno košta 20 eura će se prodavati skoro 4 puta više. Jer sad kontaš.Dresovi se drugar prave da bi se prodavali. Inače bi svi igrali u običnim majicama. Sada će naivni ljudi krenuti to da kupuju za 4 puta više nego što zaista vrede samo zato što ima grb Srbije.

Mico

pre 6 godina

Pogledajte ovaj SRB dres.

https://www.designfootball.com/design-galleries/fantasy-football-shirts/puma-serbia-2018-home-jersey-concept-33582

Ne znam zašto nije ovakav!

Mico

pre 6 godina

Ја не знам шта су се истриповали са Пумом, могли су лепо да им сашију људи из Јумка, кад могу војсци да шију што не би и њима! Купујмо домаће!
(Tebra, 28. mart 2018 22:45)
Zato sto Puma placa, a Jumko ne.

Konstatator

pre 6 godina

Ima nas kojima je bitno i kojima je apsolutno nebitno kakvi su dresovi reprezentacije, spadam u ove kojima je bitno. Zar reprezentacija države, u bilo čemu, ne bi trebalo da teži reprezentativnom nastupu u svakom smislu, naravno i kada je odeća u pitanju.
Zanimljivo je da ova Pumina verzija za gostovanja, jako podseća na Adidas dres koji smo nosili na SP98, a tada smo, mislim, imali najlepše dresove u istoriji.

Vlaikko

pre 6 godina

Ovo su vrhunski dresovi koje je uradio neki srpski dizajner za reprezentaciju SRB >> https://twitter.com/wladitza/status/975204185351303168

kao i ovde >>
https://twitter.com/wladitza/status/975021790274707458

Pera

pre 6 godina

Aha, crvena je bas srpska boja....i hrvatska, i albanska, i meksicka, i kineska, i turska, i svajcarska, i spanska, i makedonska, i ruska, i marokanska, i austrijska, i slovacka, i slovenska, i madjarska, i danska, i ceska, i francuska, i gruzijska, i kanadska, i poljska, i japanska, nadam se da ne treba dalje... Ne polazemo mi pravo na boju pa da mora samo ta i nijedna druga.
Ja sam navikao na reprezentaciju u crvenom posto sam mladja generacija ali svakako muka mi je tih slicnosti sa ostalima i insistiranju na crvenoj kao da branite nesto sveto...koga je briga vise. nema se sta vise braniti niti od koga.

zapadnopropagandska aliansa

pre 6 godina

(Ajmo Plavi, 28. mart 2018 22:10) Totalna glupost!!! Taj „Marakana-Dres“ ima Kragnu! Poluznanje je gore od neznanja!

naissus

pre 6 godina

Da ima neko integriteta iz Saveza, pa da ostro protestuje i da zahteva pod hitno novi dizajn i nove dresove. Nego, ko zna koliko se ko ugradio, pa znaju da ce i ovo, kao i mnogo ozbiljnije stvari, proci za tri dana..

veliki strumf

pre 6 godina

Ne znam za ostale, ali meni se beli dres bas dopada. Oni sada ne mogu da izmisle neku toplu vodu kod dresova, ali stilizovana zastava po sredini je po meni pun pogodak i originalno je resenje. S druge strane, crveni dres je sramota. Prvo, crvena boja je ruzna i nema veze s nasom bojom. Drugo, dres deluje neverovatno jeftino i prosto, kao sa pijace (zato niko nije lud da kupi original crveni dres kad cete na pijaci ili kod Kineza imati iste takve haha). Trece, skroz crvena kombinacija ne lici ni na sta - bar da je sorts plavi, stucne bele pa i nekako. Bar bismo imali identitet. Ovako, kad pusti covek utakmicu, ni po cemu ne bi prepoznao da igra Srbija. Mnogo vise licimo na Vels, Poljsku, Maltu...

E moj narode

pre 6 godina

Na zalost u srpskom fudbalu sve je prevara, i savez i igraci i selektor i liga i menadzeri pa sto onda ne bi i dresovi bili prevara. Neko rece, malo je trziste Srbija da bi se pravio novi model dresa. To je delimicno tacno jer ne kupuju dres samo Srbi iz Srbije vec i dijaspora koja je mnogo vece trziste. Medjutim, ti ljudi nisu ovce za sisanje tako da nece ni oni kupiti ove dresove uprkos istinskoj ljubavi prema zemlji i reprezentaciji Srbije. Ako je Srbija malo trziste za Pumu zasto FSS nije angazovao mlade i talentovane dizajnere iz Srbije da naprave model dresa, a potom nasao proizvodjaca spremnog da ga izradi. Naravno, tada bi se teze napravila “kombinacija”.

dejan savicevic

pre 6 godina

ima jos jedna bitna stvar, kod nas srba se nemoze naci sloge to je bar poznato, ali ajde bar neka bude kompromisa oko boje primarne ,sekundarne!!!! pa neka bre drzava napravi neko telo koje ce standardizovati boje i izgled srpskog dresa i opreme, ne samo za fudbal vec za sve sportove, ovako su neki crveni neki plavi neki beli, a ima neki i modri,crni!! to moraju mediji da jure da traze od drzave,da stalno postavljaju tu temu!! znate lepo je videti poljake na punom stadionu ili hali svi u crveno belo, francuze u plavo,holandjane u narandzasto, pa i hrvate u kockasto, lepo i mi izgledamo u nasim bojama, ali ih nema na dresu, bar ne onako kako bi to trebalo da bude!!!

Dusan

pre 6 godina

Sramota. Sta drugo reci. Da li je moguce da smo toliko jadni da nas niko nepostuje u Svetu? 12 ili 20€ dres? Jadno. Nije sramota za nas ko drzavu, nego za fudbalaki savez Srbije ,da ih tako vara jedna ozbilja kompanija kao Puma.
Kakvi su oni amateri !

Luke Babbitt gravedigger

pre 6 godina

Pod hitno traziti zamenu i kreiranje novih dresova ili raskinuti ugovor.ovo je sramota,puma je uvek pravila lepe dresove sa motivima drzavnog logoa na sebi,a pogledajte sta su nama uvalili.Potrazite na netu pumine dresove africkih zemalja za svetsko prvenstvo 2010.godine.Prelepi su ,ovo nase je uzas.Rezervni su i ok ,prva garnitura uzas.

deki

pre 6 godina

najlepsi nas dres je po meni adidasov iz kvalifikacija za francusku 98.sa pertlama .totalno prelep retro fazon.20 godina kasnije a ni pre niko nije imao takav

Ivan

pre 6 godina

Cetvrto - meni su ovi beli ok, a crveni dresovi prosti, ruzni,
(Daltonista, 28. mart 2018 21:43)
Jel ti citas vest ili samo naslov?Pa prosti su i ruzni jer to nisu dresovi vec reciklirane majice(Liga majice) na koje je prilepljen grb saveza.Ne bi me cudilo da su sortsevi u stvari kupace gace za sezonu 2004-05.

nortatem

pre 6 godina

@ (Foste, 29. mart 2018 05:41): zapravo, pitanje je sasvim drugo: da li bi ti gledao, da se savez kojim slucajem odlucio upravo crni dres? reprezentacija je svih gradana srbije i navijaca svih klubova. a to sto vi zvezdasi mislite da ste "srbija", to je vec problem u vasoj glavi.

bgd

pre 6 godina

Tako je druze, u pravu si, igrala je u plavim, i ona i ova posleratna Jugoslavija. Srbija do osamostaljenja u 20-om veku nema fudbalsku reprezentaciju. Ovo SADA je reprezentacija Srbije i mislim da je nebitno u kakvim dresovima je igrala Jugoslavija, jer Srbija nije Jugoslavija. 
Znam da je C.Zvezda nastala iz predratne Jugoslavije. Ne znam u cemu je problem sto se tice toga, i kome to smeta - meni nimalo. Kao sto mi ne smeta ni Mitrovic, iako sam zvezdas, i kao sto mi smeta V.Savic jer se secam njegovih igara pre nego sto je iz Zvezde otisao u inostranstvo, kad sam jedva cekao da ode, jer nije bio kalibar za Zvezdu. Sljama ima koliko hoces, svih boja, ne bih rekao da neko gura crveno-bele dresove da bi to podsecalo na Zvezdu nego je pre neki dil u pitanju, a o sivim trenerkama ne bih. 
Jos uvek mislim da je nebitno kako je dizajniran dres, ali ako bas moram da kazem sta mi izgleda kao najlepsa varijanta, onda mozda beo dres za crvenom i plavom linijom/trakom, ili crven sa plavom i belom trakom. Plav.. - zasto moramo da nasledimo boje Jugoslavije? Sto se tice ovog dresa (Puma,crveni), slazem se da izgleda prosto. Ako toliko bode oci navijacima Partizana, nemam nista protiv da se doda plava da ne bude da je to Zvezdin dres. Msm, ako ce to da pomogne Mitrovicu da da vise golova na SP.. Menjajte ODMA' :D
(Daltonista, 29. mart 2018 00:29) 

Odličan komentar. Slažem se da ne trebda da bude plav, nego crveni. Samo žalim što bela boja sa rukava i šorca što nije plava. Bela boja na našoj zastavi je ubačena tek krajem 19og veka. Komentar za dres iz Montevidea je samo odgovor nekim neobaveštenim ljudima.

Što se tiče komentara o Zvezdi, pazi nisu svi ni Zvezdaši ni Partizanovci čisti u glavi. Nažalost mislim da su oni koji odlučuju nešto, oni koji nisu baš najnormalniji.

Gramatičar

pre 6 godina

@Zoran
Misliš da je "kroasan" isto što i Srbijanac? Ti očigledno ne znaš da je Srbijanac čovek koji živi u Srbiji, "kroasani" su francuske kifle s pekmezom, a Srbi su pripadnici srpske nacije. O čemu ti "filozofiraš" a ne znaš ni gramatiku ni istoriju. Branko Radičević peva o Hrvaćanima i Srbijancima... Srbijanče ognju živi ko se tebi još ne divi... šta tebi nije jasno? Čitaj više u uči temeljno.

Sir Oliver

pre 6 godina

Je l vam i za ovo A. Vucic kriv?
(Nikola SNS, 28. mart 2018 20:28)
Pa ko je doveo Kokezu.Nije se sam telepromtovao iz svemirskog broda.Malo malo pa se zahvali Vucicu.Recikliranje starih majica od 10 evra i uvaljivanje posle istih za 70.Halo Bing kako brat,imam kontigent rabljenih belih majica sa crvenim porubom.Cijena?Sitnica

ceger

pre 6 godina

Ovo sa slike nije rezervni dres Italije, veç je ovo:

https://www.figcstore.com/EN/pp/figc-italia-away-shirt-replica-ss/match+kits/pg,1/figc-italia-away-shirt-replica-ss.html?prd=51562

hm

pre 6 godina

posle poslednjeg takmicenja svajcardki reprezentativci su izjavili za medije da je sreca sto puma ne pravi kondome jer dresovi pucaju kod svakog i najmanjeg povlacenja

Statuskan

pre 6 godina

Dresovi su više plaćeni samo što je razlika nestala.
(Aleks, 28. mart 2018 22:12)

Aleluja da je neko skapirao kako rade ovi iz FSS - a.Pa u Srbistanu se krade na svakom polju a računi na Kipru,Dominikani,Sejšelima sve puniji.Tako nam i treba...

yeti

pre 6 godina

Mozemo mi braco moja i da igramo u dresovima Space Jam-a, ali ako ne promenimo igru bice sto bi Djuro u Nadrealistima rek'o "hm hop ispade"

Zoran

pre 6 godina

@Kontras

Možeš nas zvati kroasanima, ili kako tebi najviše odgovara, ali drugar, logički si prešao u drugui rod i još si pri tome malo bezobrazan. Kad nekome kaže da je srbijanac, ne vrijeđaš nikoga, još manje dijeliš ili sl.. Srbijanc je stanovnik ili građanin Srbije i ne mora nužno biti i Srbin po nacionalnosti, osim ukoliko pripadaš onima koji bi sve posrbili.

Zoran_hr

@ dario, zg

Mi smo SRBI, a ne "srbijanci". Shvatamo mi da vi pokusavate da koristite taj pezoratovan termin izmisljen da bi se podelili srbi u Srbiji i srbi van Srbije, ali vam sve manje prolazi.

I ja tebe mogu da zovem "kroasanom" a ne hrvatom. Pa ipak, postujem te. Postuj i ti nase ime.

Sto se tice dresova, dajte igru dobru. Sa boljom igrom cemo dobijati i bolje garniture. Kad bi nam samo dresovi bili problem gde bi nam bio kraj.

Logout

pre 6 godina

Boze koliko se bruka ovaj zvezdin fss, svakim danom novo dno.
(Yarilo, 29. mart 2018 00:04)

Ono kad ti nick kaže više nego i sam autor !
Yarilo, ?!#@%

xzy

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)

Odlicna zamisao, ali eto, treba neko da se seti. Mogu da zamislim marketinsku grupu kreativaca koju je doveo onaj nesrecnik.

Svojevreno je bila prica o tome, kako su nasi poslali sopstveni dizajn u adidas, gde je inspiracija bila dres iz montevidea, a adidas im ukrao dizajn. Tako da umesto da smo imali jedinstvene dresove, jos gomila reprezentacija je imala slicne dresove. Mislim da su nasi nosili te dresove u kvalifikacijama sa Farancusku 98.

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. mart 2018 23:47) 

Čisto da dodam da dotični gospodin, autor komentara iznad, često ni sam ne shvata komentar koji napiše ! 
Po principu, lupi pa šta bude !
(Najezda halucinogenih autora, 29. mart 2018 00:47)


prilog psihologiji vuvuzele.

Gox

pre 6 godina

O cemu vi brinete, ne brinete recimo o tome sto nam je A tim preuzeo covek koji nema nikakvu trenersku karijeru nego vas brine sto su vam strafte slicne kao na majici od 20 e

filips

pre 6 godina

Pa o ovome je pisao lik jos pre par dana ovde kod vas na portalu. Stvarno sam razočaran... Kakvi diletanti obitavaju kod nas u savezu to nije normalno. Nadam se da ste videli pumine premijum dresove. Ovi nasi su jadni!

mladen

pre 6 godina

Moje lično mišljenje je da su beli dresovi skroz ok dok mi se crveni ne sviđaju zbog bele boje na ramenima, sa tom belom bojom stvarno podsećamo na Švajcarsku ili Dansku. Idealno bi bilo čisto crveni dresovi, plavi šortsevi i bele štucne.

bard

pre 6 godina

Najlepse crvene dresove ce imati Danska, proizvodjac je hummel, adidas se takodje lepo potrudio za svetsko prvenstvo, najki i puma sve na isti kalup, samo druge boje...

eye of the beholder

pre 6 godina

svaka cast ljudi, vidim da nisam jedini koji smatra da izgled dresa i opreme repke nije i ne treba da bude nebitna stvar! na zalost u ovoj jadnoj i nepismenoj zemlji vecina smatra da to i nije bitno, pa zato ovakve grozote i prolaze i neko se lepo bogati! Druge pametne zemlje Ulazu velike pare na svoj brending jer su shvatile da to donosi postovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista! Zna se sta je grb, sta je dres,i koje su nacionalne boje!!!Mi neznamo nista i zato smo tu gde i jesmo! Pozivam medije da urade vise na promeni tog shvatanja, jer oni imaju moc, a i obavezu!! Pozdrav i napred za crveno plavo i belo

(dejan savicevic, 28. mart 2018 21:08)

Mediji su dobar deo te priče.

Šuluburić

pre 6 godina

Zamislite da država čiji je brend jeftina radna snaga, ima kvalitetne i skupe dreseve, pa to bi bilo neprimereno, ovako, sve je kako dolikuje.

Mik

pre 6 godina

Cinjenica je da se jeftino prodajemo. Prvobitni dres Srbije (crveni sa belim krstom) bio je i najbolji. Ovo sad je prevara. Omogucili smo Pumi da debelo zaradi na dresu koji nije posebno dizajniran za nas. I u pravu su da je to prevara - samo prisivanje grba placace se 50 evra...
Naravno, zaradice i bratija koja sklapa ovaj ugovor i klima glavom na ovo nepostovanje od strane Pume. Umbro je za njih izmislio dresove...

bgd

pre 6 godina

Problem je samo u boji 
Kombinacija crvena, plava bela je kao na vasaru.Zasto nemci nemaju kombinaciju crvena zuta crna vec domaci dres je belo crno belo a gostujuci zeleno belo zeleno. Englezi imaju domaci dres belo gostujuci sivo. Italija ima plavo i belo
(Dizajn, 28. mart 2018 21:43)

Nemci nemaju takve dresove jer im je pre 1945 zastava bila drugačija: crveno, bela, crna. Iz ove zastave je nastala i zastava trećwg rajha sa kukastim krstom i zato danas nije u upotrebo. U fudbalu je tradicija bitna (osim kod nas) i zato nemci nose bele dresove sa crvenom štraftom i crnim šorcevima, jednostavno nisu hteli da menjaju dresove posle promene zastave.

Samo toliko

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno. Pa naravno, da, kad je u pitanju srbija tako je to, nego, nema veze kakvi su dresovi ,bitno da mi pokusamo da uspemo, pa ce nasi dresovi zlata vredeti i da su od taluzine napravljeni. Samo napred pa sta je tu je.
(Mista, 29. mart 2018 00:07)

Dzabe si dosao ovde da pravdas svoju sps-radikalsku doktrinu koju praktikujes jer ovo apsolutno nema veze sa EU vec sa ljudima za koje ti glasas jer su oni procenili da je najbolje kupiti najjeftinije dresove koji ce biti fakutrisani najmanje 7 puta vise. Znaci tvoji ljudi su opet pokrali nase pare i opet ponizili drzavu jer je njima skroz ok da Srbija igra u najjeftinijem dresu.

Fadilj

pre 6 godina

Meni je ovdje najstrasnije sto ima ljudi koji ne razlikuju "jel" i "jer" ??? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Robin Hud, 28. mart 2018 23:03) Kao i ucestalo ,,ja bi,ti bih".
(Bobin Dud, 28. mart 2018 23:59)

Vama, očigledno, nešto hvali.

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
 (goran, 28. mart 2018 23:36)

Odlicna zamisao, ali eto, treba neko da se seti. Mogu da zamislim marketinsku grupu kreativaca koju je doveo onaj nesrecnik.

dovla

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)

Ideja ti je suvisla i logichna,da logichnija i suvislija ne moze biti!....ALI!?!...Kako bi se onda MASNI PROCENAT od ugovora sa svetskim "brend trustom" potrpao u privatne dzepurde i na privatna kajmanska konta raznih "politicharskih guzovana" po klubovima i savezima i upravama!??(od nizerazrednih klubova do Repke-sve je isto!)...

neutralni felsh

pre 6 godina

generacije malo mladja od mene pod uticajem forsiranja grobarstine i seljastva za vreme vlasti 90ih ima problem sa crvenom bojom. 
Moje misljenje je da bi bili jos lepsi da dodamo po koju belu prugu?
(Agent Orange, 29. mart 2018 08:07)


hibrid u akciji.

GoxyL

pre 6 godina

Nasa posla.Prvi komplet bozur crvena majca,teget plavi sorc i bele stucne traga kapitena u bojama nase zastave sa logom FSS drugi komplet ceo teget plavi,sve ozbiljne reprezentacije ko rezervni dres koriste drugu boju na zastavi samo nsi izmisljaju toplu vodua vama sto smeta teget plava je vas problem ako smo nasledili sve medalje bivse SFRJ onda i plava boja nema zasto da vam smeta pitajte komsije Hrvate da li im smeta druga garnitura dresova.Samo sto ce nalepiti logo FSS dres ce kostati 40e fino se neko utalio.Vlasnici pume i adidasa su dva rodjena brata koja su posle drugog svetskog rata radvojili firme.Ovi dresovi su nikakvi i svaka cast toj agenciji.

MadMikke

pre 6 godina

Dres u Urugvaju 1930. je bio svetlo plave boje..Bjelogrlic je u svom filmu iskrivio istorijsku cinjenicu pa sada ovi sto nikada knjigu nisu procitali vec samo gledaju filmove misle da su nasi dresovi istorijski crveni..E pa nisu - plavi su..Plavi, napred plavi.

dres trula višnja

pre 6 godina

Nema tu nikakve nemacke prevare, ne sumnjam da Puma jednako zaradjuje na svakom od dresova. Pitanje je jedino ko se sve u Srbiji i Senegalu ugradjuje u tolikoj razlici, sto je verovatno bio i uslov da se takav ugovor potpise.

Србин

pre 6 godina

Предлажем да будемо уникатни у свету по боји дреса. По оној народној "Србија међу шљивама", да се направи специјална боја- боја шљиве, нешто између бордо и плаве, били би уникатни и прелепи дресови од којих застаје дах. Спортски поздрав!

Tyson

pre 6 godina

Nije ovo nikakav sok, ovo je realnost

Kada budemo regularni na prvenstvima i pocnemo da ostvaramo neke rezultate onda mozda dobijemo bolje dresove

Trebao je neko iz FSS-a da trazi nesto bolje od Pume ali svi znamo da njih nije briga oko dizajna nego koliko ce para da sakupe

dm

pre 6 godina

Da li se pitaju ovi iz saveza ko ce da kupi ovaj dres...mozda se poneki proda u Australiji ili Usa od dijaspore nam...ili ako kojim cudom napravimo neki superdobar rezultat na WC...ovako prvi ja necu a kupovao sam manje vise sve dresove od '98...

alienware

pre 6 godina

Plati i naruci sta ti se svidja.Ovako, daj sta das za 20 evra.Obicna majica ,dobrog kvaliteta koja nije napravljena u Kina toliko kosta.

Drago

pre 6 godina

Pa kad već nije moguće pomiriti ukuse i zagovornike crvene i plave kao osnovne boje opcija može da bude tamna nijansa ljubičaste, kao kombinacija crvene i plave, može i da asocira na boju nacionalne voćke, a i bila bi jedinstvena među reprezentacijama :)

EU

pre 6 godina

Pa... Srbijo, eto ti evropska unija sad ,a mi ocemo tamo uporno.
(Mista, 29. mart 2018 00:07)

Pa kakve veze ima EU sa ovim sportom za tupadzije?

thop

pre 6 godina

Retko ruzne dresove imamo, vec neko vreme. Iz pume nisu ni toliko naivni, sto da prave dres od 100 eura kad nece imati nikakvu prodaju.
Jedan od prethodnih dresova (sa krstom) je licio kao da smo Danska reprezentacija. Ovaj novi crveni lici kao da smo Svajcarska.
Iskreno, plavi i plavo-bele kombinacije su bile najbolje.

g

pre 6 godina

Kokeza našao način da "uštedi" hahahaha
(LOris, 28. mart 2018 20:28)

A tesko da je uspeo da ustedi, nego su ga osisali za ovaj sh.. kao ovcu..

Branko Von Beca

pre 6 godina

Misle, što da se trudimo džabe, iovako će da ispadnu sa takmičenja pre nego se svečana ceremonija otvaranja završi ...

Srdjan

pre 6 godina

Jugoslavija je imala unikatni dres ‘90, razlozi za to su bili to sto je tada to bila ekipa od koje se ocekivao dobar rezultat, dugogodisnja saradnja sa adidasom, relativno velika zemlja, neki kazu i to sto je Francuska preskocila prvenstvo, itd... ‘98 smo imali “template” dres, kao i 2000. 2006. opet template dres ali Lotto (Palermo, Ukraina, SCG,...) Nike nam takodje dao template dres. 2010. imamo dres sa krstom ali u sustini je i to bio template. Danas, osim adidasa koji uglavnom pravi poseban dres za Nemacku i Spaniju (za WC 2018 nije slucaj), svi nose template dresove, samo su boje drugacije. Nike je najbolji primer za to.
Ne ocekujte poseban dres za Srbiju.

Stara kuka

pre 6 godina

I da,klasican amaterizam i bolenje coska ekipu iz FSS.Mi smo jedina reprezentacija ucesnica SP a seniorska selekcija igra u jednoj opermi (Puma) a mlada u drugom prizividjacu (Umbro).Nek su oni potpisali ugovor,a to kakvi ce dresovi biti i kojeg kvaliteta koga briga.Holandjani,Argentinci,Hrvati,Italijani,Brazilci,Nemci,Portugalci...svi zivi imaju kult dresa.

DDD

pre 6 godina

Sada imaju opravdanje ako dožive debakl na prvenstvu. Jednom su im bile krive kopačke, koliko se sećam, par puta su im bili krivi novinari, publika, loš teren...

Sabre

pre 6 godina

Ajd sto je dres katastrofa (beli je ok, ali crveni uzas) nego ljudi, sta se desilo sa plavom bojom na dresu? Dalje, zasto to uvek mora da bude neka uzasna Makedonija-stil plasticno-odvratna svetlo crvena boja.. postoje mnogo lepse i prijatnije nijanse, ne moramo da izgledamo kao da smo dresove kupili kod kineza. Ali izgleda da jesmo...

onako samo kazem

pre 6 godina

dresovi crveni, oprema za trening plavo crna, paradne trenerke sive , selektor u crnoj majici sa kragnom! nista sa nicim kao da je sve to zaostalo negdje u.magacinu pa eto vama ajte na sp kako bilo

Dejan Pavlovic

pre 6 godina

Videlo se na samom startu da je domaca garnitura dresova toliko jednostavna da je prosto neverovatno da je nosi jedna reprezentacija kao sto je bio slucaj i sa kasnijim garniturama najka

Predrag

pre 6 godina

Nista cudno. Imao sam adidasov plavi dres koji je bio identican dresu jugoslavije sa SP 1998 u francuskoj, ali bez grba tadasnjeg FSJ. Bilo je i originalnih dresova, kao sto su "Lotto" dres SCG na SP 2006 i "Nike" dres srbije sa SP 2010. Sve zavisi od ugovora izmedju FSS i sponzora. Da je nas savez hteo originalnije dresove, mogao je to da trazi od pume. Ali, FSS je ocigledno sve ostavio kompaniji, koja je naravno gledala da ordadi posao na najjeftiniji moguci nacin.

Србин

pre 6 godina

Предлажем да будемо уникатни у свету по боји дреса. По оној народној "Србија међу шљивама", да се направи специјална боја- боја шљиве, нешто између бордо и плаве, били би уникатни и прелепи дресови од којих застаје дах. Спортски пиодрав!

Dragan

pre 6 godina

Najki je predstavio ubedljivo najbolje garniture za predstojeće Svetsko prvenstvo. Gotovo da nema selekcije čije obe garniture dresova ne izgledaju fantastično. Izuzetak je gostujući dres Hrvatske, ne zbog toga što je u pitanju Hrvatska, kako bi mnogi pomislili, već zato što se radi o crno-plavoj kombinaciji koja se, verujem, ne sviđa ni samim Hrvatima. Od Adidasovih dresova koje ćemo imati prilike da vidimo, ističu se jedino garniture namenjene Nemačkoj (standardno) i Rusiji, mada ni one nisu "oduševile". Ubedljivo najgore i na oko najjeftinije dresove (što se ispostavilo tačno) ponudila je Puma. U odnosu na njihove garniture, čak i dresovi Kostarike, koje je specijalno za ovu namenu proizveo New Balance, izgledaju neuporedivo lepši.

boranija

pre 6 godina

Moram jos nesto da dodam na ovu tuznu pricu. Od svog pokojnog strica dobio sam prvi dres kada sam imao 7 godina. Bio je to pumin dres, identican dresu nase reprezentacije. Imam ga mislim i na nekim slikama. Jedini problem u svemu tome je sto sam ga dobio 1978. godine! Mislite o tome...

Ljubisa livac

pre 6 godina

Opet su nas navukli, ko zna ko se tu ugradio. Nesporno da se radi o "basic" puma majici da dodatim detaljima i da nisu pravljeni posebno za nas i nastup na SP. I naravno tu je drasticna razlika u ceni. A od pocetka sam govorio da je nelogicno da boje ne odgovaraju boji grba.

Sudac

pre 6 godina

Dajte bre ljudi kako niste provalili foru, prvo kupimo jeftine dresove, sacekamo Švajcarsku u grupi i onda u duhu fer-pleya izmenjamo dresove i na taj nacin se docepamo onih pet puta skupljih.

neko

pre 6 godina

Sam vrh FSS se cenjkao i ucenjivao poznate dobavljace ne obaziruci se na vreme potrebno za ozbiljan dizajn i izradu. Kad su rokovi istekli odlucili su se za varijantu koja im donosi najvise kesa ispod stola, a nasi renomirani fudbaleri (bez sarkazma, vecina igra u ozbiljnim klubovima Evrope) ce oblaciti prnje sa buvljaka. Bravo Kokeza!

Micko

pre 6 godina

Kada sam video beli dres pomislio sam da se sale... ne moze obicna majca da bude dres... a onda jos obicnija crvena majca... :(

Pa ja trcim po parku u kreativnijoj majci!

Sram vas bilo!!!

Ima li ko da izadje i objasni ovu sramotu???

2CRAZY

pre 6 godina

Meni je kad sam video našu gostujuću garnituru, ta vertikalna trobojka iz daljine delovala ko jedna velika crvena linija, to jest kao kad neko umre pod nerazjašnjenim okolnostima, pa se vrši obdukcija, pa naprave onaj veliki vertikalni rez duž grudnog koša, da mu vide organe, e tako mi deluje naša gostujuća garniutra dresova, a domaća mi deluje ko što rekoše kad uzmeš kod kineza na pijaci za par evra dres.

neutralni felsh

pre 6 godina

Dres u Urugvaju 1930. je bio svetlo plave boje..Bjelogrlic je u svom filmu iskrivio istorijsku cinjenicu pa sada ovi sto nikada knjigu nisu procitali vec samo gledaju filmove misle da su nasi dresovi istorijski crveni..E pa nisu - plavi su..Plavi, napred plavi.
(MadMikke, 29. mart 2018 15:21)


ne kvari narodu zabavu. ovako bolje vidimo ko koliko zna o cemu prica. vecina tv-eksperata je sad na vestima o selekciji - sastavljaju ekipu hahahaha

Kolubarac

pre 6 godina

Pošto nikada nećemo videti ugovor između FSS i Pume za opremu za SP, nećemo ni znati zašto smo dobili najjeftiniju moguću opremu, što se vidi iz aviona (neko je lepo primetio da dresovi "landaraju"), a ko je dobio proviziju za ugovor može svako da pogodi iz najviše dva puta.Čini mi se da se proizvođači opreme nisu nešto potrudili ni kod drugih reprezentacija. Možda znaju da se SP neće ni održati.I još nešto u vazi sa bojom dresova.Šta fali da nam druga garnitura bude u plavoj boji ako je crvena glavna boja.

misa

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.
(Miki kontiki)
pa ne naplacuju oni reprezentacijama dresove, nego ce da dres od 20evra da naplate nekoliko puta skuplje navijacima samo zato sto su nalepili grb. Mada ni dresovi koje naplacuju skuplje ne verujem da nesto bitno vise kostaju u proizvodnji, poenta je u njihovom otaljavanju posla umesto da se potrude I dizajniraju nesto koliko toliko unikatno

čovek

pre 6 godina

Pa zaista malo čudno da italijanski dres košta od 115 do 150€ a i drugačiji je i zanimljiviji dezen. Meni se naš novi dres dopao ali sada kada uporedim druge pumine modele, mislim da je ovo pomalo ponižavajuće.

Dragan

pre 6 godina

Gde su botovi koji su veličali nove dresove? Odmah se dalo primetiti da poseduje 4 nijanse crvene boje, tj. da su naknadno nevešto dodate aplikacije u vidu trobojke i brojeva.

Joe

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
(goran, 28. mart 2018 23:36)
Da li bi ta domaća firma bila isto sponzor reprezentacije?

stevan

pre 6 godina

Napisao sam komentar u vezi ovog slučaja pre neki dan. Nije samo problem što su nam "uvalili" jeftinu opremu bez ikakvog nacionalnog značenja za našu zemlju, nego od običnih majica koje koštaju $20 će prodavati dres Srbije kao zvaničnu opremu za SP po ceni od $90 i više, a pri tom nisu prstom mrdnuli da se potrude oko dizajna. To nije sve, gornji deo puma duksa koji se nosi za vreme himne je duks iz puma shopa koji može bilo kad da se kupi, a poenta je da je puma grb sa leve strane, a FSS logo je nalepljen sa desne što je skandalozno. Pratim fudbal 30 godina, i nikad tako nešto nisam video. Iskreno se nadam da zvaničan dres tek prave jer u drugom slučaju ovo je skandal.

Bratko SRB

pre 6 godina

Pa vidi se iz aviona kakav dizajn i kakve dresove imaju ove druge "pumine reprezentacije" Italija, Svajcarska, Urugvaj..Poljska..to je bodi pa kragne koje su ispresecane stilski pa boje grba i rukavi ..sve je ono kao iz buducnosti a nasi kao na pijaci ono za malu decu sto kupujes od bugara za 400 dindzi sa onim rubovima na rukavima i kragna kao na spavacic. Strasno! Inace ovaj beli sa zastavom na sredini bi mogao super da izgleda da je napravljen sa kvalitetom Italijanskog dresa uz telo sa nekom fancy kragnicom i ZLATNIM grbom i puma logom!

da ne propustim

pre 6 godina

Kakva drzava, takav fudbal pa takvi i dresovi.
Spavas li mirno Kokeza?
Sta reci a ne zaplakati?
Da nije tuzno bilo bi smesno.

Jel sam sve naveo?

borivoje surdilovic

pre 6 godina

dal je iko ikada a da nije privatnik..sem karica....ugovorio neki posao a da pritom nije ostetio ovu jadnu drzavu....i jos niko nije napipao corku niti ce...kako stvari stoje....

borivoje surdilovic

pre 6 godina

Da su bili pametni da daju nekoj domaćoj firmi da im redizajnira one dresove iz filma Montevideo i da uopšte nisu brendirani Najk, Adidas,puma itd nego da nose ime domaće firme i da budu od najkvalitetnijih materijala.Tipujem da bi bili potpuni hit
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goran, 28. mart 2018 23:36)

dao bi im bjela one iz filma za dz...samo niko nije trazio...

Guzvanjac

pre 6 godina

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Yugoslavia_nationalteam_1930.jpg

Evo Vam dresovi iz Urugvaja i ne bih rekao da su nam dresovi bili crveni ako malo bolje pogledate. Nemojte verovati svemu sto vidite na filmu pa tako ni Montevideu i Bjelogrlicu koji je ocigledno ubacio crvene dresove zbog vizuelnog efekta kad medjutim evo ga sada sa nasim reprezentativcima, verovatno sasvim slucajno.

Đole_kg

pre 6 godina

Šta fali i da nam "pravi" dresovi kakve imaju ostale reprezentacije stignu uoči SP? Iskreno se nadam da nam je ovaj crveni dres samo privremena opcija, pošto ne vidim nigde da je Puma zvanično promovisala dres za Sp kao gostujući koji nam po svemu sudeći ostaje...možda nam pripremaju domaćinski dres a možda se i stide da promovišu ovaj crveni pošto je ružan, kao sa buvljaka..

D1V1

pre 6 godina

I tako, neko iz FSS je napravio dil, platili smo to sigurno krvavo a ovi su nam ga utrapili i... nista.
Pare koje je svako od vas uplatio u porez neko je malo dobio u padze, neko je aljkavo odradio posao, niko ni za sta nece odgovarati, pojeo vuk magarca.

Deks

pre 6 godina

Bolje da je trobojka bila umesto linije na rukavima ili na prsima. Nama su uvek uvaljivali robu 2-3 kategorije jer nas tu i vide a tu i jesmo po nekom rangu

Aleks

pre 6 godina

Ми јесмо сиромашни, али заиста не видим неопходност да носе најјефтиније дресове од 20 евра!!! Ово врсту штедње сматрам за непотребну.
(Miki kontiki, 28. mart 2018 21:47)
Dresovi su više plaćeni samo što je razlika nestala.

bgd

pre 6 godina

Cinjenica je da se jeftino prodajemo. Prvobitni dres Srbije (crveni sa belim krstom) bio je i najbolji. Ovo sad je prevara. Omogucili smo Pumi da debelo zaradi na dresu koji nije posebno dizajniran za nas. I u pravu su da je to prevara - samo prisivanje grba placace se 50 evra...
Naravno, zaradice i bratija koja sklapa ovaj ugovor i klima glavom na ovo nepostovanje od strane Pume. Umbro je za njih izmislio dresove...
(Mik, 28. mart 2018 21:29)

prvobitni dres iz 2006. nije imao krst. To je dezen za SP2010

migrant

pre 6 godina

Сенегал и ми, на том смо нивоу поштовани у свету шта вас чуди.
(Урош, 28. mart 2018 20:45)

Izvini, a koji je to "nivo"? Možda su siromašni i nisu na vašem "nivou", ali su ponosni i briga ih da li ih vi, malograđani širom sveta poštujte ili ne. Bio si nekad u Senegalu? Znaš li išta o istoriji i kulturi te zemlje? Da li bi napisao sličan komentar da su nas ovi krojači stavili u grupu država kojima isporučuju kvalitetniju opremu, poput Francuske? Državi koja je prosperitetna i bogata zahvaljujući u velikoj meri robovskom radu Senegalaca, Alžiraca, Marokanaca... I resursima koje su im oteli.

tipo

pre 6 godina

Nesto slicno sam ja pisao pre par dana, samo mi nisu objavili.
Kompanije prave posebne dresove, sa boljim dizajnom, za reprezentacije malo jaceg ranga, sa kojim imaju jaci ugovor. Za one nizeg ranga (tu se ubrajamo I mi) uvek se daje neki osnovni sa drugim grbom I mozda nekom sitnicom.
Ovo je sasvim normalna stvar (I u reprezentativnom I u klupskom fudbalu), ne znam zasto se dize frka. Ovo vazi za sve brendove

Posmatrač F4/4

pre 6 godina

Mnogi problemi zaista počinju NEMANJEM stila i ukusa - što je naša evidentna odlika .
O dresovima ili o dizajnu istih NIKO nije ni reč rekao ( ili ih spomenuo ), zato što ih to i ne dotiče i što su i pregovori o proizvodjaču opreme samo prilika za " internu muljažu " u FSS - u .
Kao i u svim drugim ustanovama kod nas ! Nema tu ni trunke stila, ukusa , znanja i želje da zemlju predstave na najbolji način !!!
P.S./ Pogledajte tu " ekipu " iz FSS - a ( Kokeza , Šurbatović , Vesićeva žena ... biće dobro ako znaju da organizuju let do Rusije i pogode grad u kome igramo ) .
To je kao sa " guranjem " desetina ili stotina jarbola oko državnih ustanova , a oni - ili prazni ili sa polupocepanim zastavama !
I svi još bolje vide " carevo novo odelo " ...

Mirta

pre 6 godina

Ko sam sebe ne poštuje, ne može da očekuje to ni od drugih, a mi smo odavno izgubili i misao o samopoštovanju i dozvoljavamo da nas svi gaze kako hoće. I u Srbiji i u svetu. Ipak, "Puma" je stvarno bedna.

1Beogradjanin

pre 6 godina

Ne znam ko je u savezu bio zaduzen da odabere dizajn, niti sta im je ponudjeno, ali ja sam, blago receno razocaran "domacom" garniturom, dok ova "gostujuca" zasluzuje jedva prelaznu ocenu. Kao neko ko se bavi grafickim dizajnom mogu da kazem da je ovo moglo mnooooogo mastovitije, a da pri tome ne kosta previse. Nije se ni prethodni proizvodjac proslavio, mada se daleko manje obrukao nego onaj koji je bio pre njega ( da ne spominjem brendove, necu da reklamiram ). Ispada, barem je to moze misljenje, da je poslednju lepu garnituru opreme imala reprezentacija Jugoslavije na SP u Francuskoj protiv Holandije! Za mene najlepsa kombinacija do sad, ako cemo ici na jednostavan dizajn sto je izgleda i bila ideja ljudi iz saveza i proizvodjaca, ali su se tu malo zbunili i pomesali jednostavan sa siromasnim i nemastovitim.

Ђенерал

pre 6 godina

A panibijeva prevara sa kesicima od 80 dinara boze dragi da li su normalni
(znaju svi da Nis je Radnicki, 28. mart 2018 20:24)

Знаш онај виц кад каже снајка баби на пијаци: Баба скупи ти краставци, а баба јој одговори: Нису ћеро скупи краставци него си се ти лоше удала.
Није до Панинија до државе је и стандарда.

CAPMA

pre 6 godina

Drugari, mislim da nije prevara. Ljudi hoce da zarade. Mislim da od svih nas koji su ovo komentarisali nece kupiti dres ( ne bi ga ni kupili i da je bio lepsi , kvalitetniji ili cak jeftiniji).

Volim i ja vas

pre 6 godina

Hahaha... sad kad sam video "prvu garnituru", jos su mi oni beli i lepi.
Ovo je uzas, pa ja sam u takvim dresovima 80-tih, jurcao po banatskim oranicama.

tree ssradnik

pre 6 godina

Nije istina, da su sa pijace. Ovakvi dresovi su vec vidjeni davno, na Slet'u proslavi 25 Maj, Titov rodjendan. (nesecam se godine)Vojnici vezbali u ovakvim crvenim dresovima a dole vojnicke pantalone I cizme

dejdza

pre 6 godina

Mi Srbi smo komplikovan I tezak narod, neki su za plavo, neki za crveno!!? Istorijski gledano srpske boje su crvena I place! Dre's Srbije treba biti komplet crveni sa plavim delovima, I belim brojevima! I rezervna komplet bela sa plavim delovima I crvenim brojevima!! Uvek lepo, jednostavno I istorijski tacno!!