Fudbal 340

Četvrtak, 02.11.2017.

10:25

Kežman: Muslin manipulator, odbio sam saradnju

Bivši fudbaler i sadašnji menadžer Sergeja Milinković- Savića Mateja Kežman kaže da su priče o njegovom učešću u smeni Slavoljuba Muslina manipulacija.

Kežman: Muslin manipulator, odbio sam saradnju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

340 Komentari

Sortiraj po:

mitar

pre 6 godina

talovi izvinite talenti izvinite toresi na prodaju.
ako neko zeli dobro srpskom fudbalu milionski ugovor za selektora bonusovan plasmanom.sve ostaLO SLAMA

dejan

pre 6 godina

Valjao Muslin ili ne, zvao ovog ili onog igraca, sve pada u vodu naspram njegovog rezultata. Prvi u furpi, prolaz na svetsko prvenstvo. Nema zdrave logike menjati takvog coveka, niko to u svetu ne radi. Kezman da ima imalo morala ne bi se javljao uopste. Njegove zadnje partije za reprezentaciju, arogantan stav, ponasanje itd, sve je to za trecu ligu u lokalnom seoskom klubu.

SPREMNOST

pre 6 godina

Sve je jednostavno :
za A tim MORAJU igrati NAJSPREMNIJI igrači, bez obzira na godine !!
Pozvati na pripreme 33 igrača a otpadaju 10 koji su najsporiji !
TAČKA !

analiza

pre 6 godina

"Saša Marković, bivši fudbaler FK Železnik i FK Crvena Zvezda: Ta nepristojna ponuda se sastojala u tome da, jednostavno, deo ugovora, odnosno transfer, tačnije milion maraka, u to vreme nemačkih maraka, znači da dam određenoj grupi ljudi, koja je imala na Savez... Koja je sastavljala reprezentaciju i bilo mi je garantovano da ću svakih 20 zadnjih minuta, poslednjih minuta igrati na svetskom prvenstvu '98."Insajder.
Trener repr.bio Santrac.Markovic o tome javno govorio i nije ,ocigledno,dao lovu te nije ni zavrsio u reprezentaciji.Bio najbolji strelac prvenstva tada.
Ako je preposteni Kokeza doveo Muslina za trenera,mislite li da nije postojao neki dil izmedju njih?Neko tu nekom nije dao lovu (igrac treneru ,menadzer treneru ili predsedniku FSS...)jer Kezman pominje "treca lica" preko kojih mu je trazen novac da SMS zaigra.Nema tu nevinih,samo se neko nekome zestoko zamerio ili stao na zulj pa su se raskantali i pokusavaju da se operu u javnosti.

?

pre 6 godina

Informacije nema veze ni sa Muslinom,ni sa Kezmanom,ali iz pouzdanih izvora znam da ce mali Radonjic iz Zvezde ici u Rusiju...a ko je tek njemu menadzer...

NIKOLA

pre 6 godina

tacno, Savic treba dva meca minimum nastupa u A selekciji da bi dobio radnu dozvolu PREMIER Lige (najveci transferi u EVROPI). GLEDAJTE SAD NAREDNE DVE UTAKMICE ... decko mora da igra...

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Savic mora da ima odredjen broj meceva u rep. kako bi ga kezman prodao u englesku gde su transferi najveci a onda i njegova provizija!
Treba pitati kezmana zasto Savic ne igra za mladu rep. i zasto mu je to ospod casti?!
Treba pitati kezmana da li je pracedno da na svetsko prvenstvo idu ograci koji ga nisu izborili,a oni koji su ga izborili da ne idu?!

akter

pre 6 godina

Gospodin muslin potpisao raskid ugovora uzeo lovu i otisao.
Da se ne lazemo nije njemu stalo do reprezentacije nego i kao vecini ljudi do kesa!

Pera

pre 6 godina

Ja od SMS ocekujem najmanje 5-6 golova i da dovede Srbiju u polu-finale. S obzirom na ove price o njemu, ne ocekujem manje. Ne sumnjam da je ok igrac, ali ovo je kao da pricate o Maradoni.

Figo

pre 6 godina

(jok, 2. novembar 2017 17:31)

Samo preciziraj kog Tosica tacno kritikujes jer ovaj Tosic koji igra nesto u Partizanu je nula od igraca trenutno. Dok sa druge strane Tosic koji igra u Besiktasu je igracina trenutno za ovog iz Partizana...

love

pre 6 godina

@velicanstveni da sigurno si u pravu, zato je Vidic igrao samo u 3 velika kluba i uvek napredovao u karijeri, a kezman je oteran iz svakog kluba i promenio ihje15-16. zato kada obilazite celzijev stamford bridge vodic kaze da je u klubu igralo toliko i toliko igraca i mateja kezman. Prava ljudska velicina, nema sta.

спортски уметник

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni 
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo 

Hvala
(čovek, 02. novembar 2017 15:28)

Кежман одвео репрезентацију на Светско 2006

Виоп

pre 6 godina

Због СМС-а је разбијена једна компактна екипа која је знала да игра на резултат, а сад гледајте фијаско. Не гради се екипа за пар утакмица па све и Анћелоти да је преузме. Не ваља Муслин. Нама нико никад неће ваљати. Само Кежман нека не моралише, сви ту гледају свој интерес.

ej

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni  Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo  Hvala 
(čovek, 02. novembar 2017 15:28)
 Кежман одвео репрезентацију на Светско 2006
(спортски уметник, 02. novembar 2017 18:05)

sigurno, drzao odbranu reprezentacije na vrhunskom nivou.

Pera

pre 6 godina

Ma nismo trebali da se plasiramo, onda biste bar imali kakve-takve argumente da prozivate coveka. Ovako samo sami sebe blatite svojim izjavama i komentarima.

slavko

pre 6 godina

Jel to onaj Kežman što je nakon bruke protiv Azerbejdžana u Podgorici izjavio "Da on nema jednostavno s kim da igra u reprezentaciji,jer nema ko da mu doda loptu" i onaj što je na Euru 2000 -te za 25 sekundi dobio crveni karton protiv Norveške,pa posle tekme izjavio da mu je kriv legendarni Vujke,jer ga nije dobro psihološki pripremio i onaj što je imao sukob s Vidićem pre mundijala u Nemačkoj????
Čovek je neverovatan egoista i prepun sebe,ne preza ni od čega.Dok je igrao rušio je atmosferu iznutra,sada ne igra pa je ruši spolja.Žalosno je što mu je to dozvoljeno i to u ovakvom trenutku.

Apis

pre 6 godina

Cinjenica da je Muslin sa igracima prosao kvalifikacije.
Ali isto jos veca cinjenica da su protivnicke reprezentacije bili blago receno katastrofa, tako da smo svaku trebali da pobedimo bar sa 10 golova razlike,a ne sa 1 znaci strasno tako da ko god da je bio selektor prosao bi.

CATAPA

pre 6 godina

Muslinu se ni Mesi ne bi uklopio u "koncepciju". On je i došao na tom gubitničkom mentalitetu da "ne sme da izgubi". Dobro, srećom uspelo je, plasirali smo se.
Na prvenstvu treba neko ko se ne boji da pobedi. Zbogom, Muslin.
Pravite od fudbala nauku, a listom niko ne misli da je neophodno da fudbaler bude visoko inteligentan. Fudbaler ili bivši fudbaler, svejedno.

Andrea Djani

pre 6 godina

Kezman je jedini koji je javno govorio o Sinisi Mihajlovicu i njegovom vodjenju reprezentacije , tako da mu sve verujem . A sto se tice spiska za reprezentaciju duboko verujem da to ne sme da bude odluka jednog coveka , vec nekog strucnog tela , kako ne bi dosli u situaciju da nam kod Mihajlovica Matic ne igra , kod Curcica Tadic , a kod Muslina Milinkovic.

love

pre 6 godina

Vidić je napošteniji igrač i častan čovek, tu se većina nas slaže bez obzira za koga navijamo. E sad kada je on šamarao ovog u nemačkoj, kada je u reprezentaciju uneo neslogu, sve je jasno ko je ispravan u ovoj priči. Iako verovatno ni muslin nije cveće, ipak mu više verujme nego ovom kežmanu.

Negativni

pre 6 godina

Kada čovek čita ove komentare, rekao bi da se radi o reprezentaciji Argentine ili Francuske. Zamera se Muslinu ružan i defanzivan fudbal a nikada u istoriji ove zemlje nijedna reprezentacija nije igrala lep i ofanzivan fudbal. Imate youtube, draga dječice, pa pogledajte kako je igrala Yu sa Osimom na klupi. Teško da je bilo odvratnijeg fudbala. A kako se Antić plasirao? Ofanzivnom igrom? Kako da ne.
A fudbal u kome je Kežman neko važno ime - nije fudbal. A taj SMS još nije ni potrčao pošteno a proglašava se za velikog igrača. On već ima 23 godine, a još je mladi talenat? Pa u njegovim godinama su Jugović i Mihajlović bili medju pet najskupljih igrača. A Prosinečki, Savićević, Piksi, Boban, Šuker, Jarni, Bokšić...već su sa 19 godina bili nosioci igre u svojim klubovima. Kada ćemo da shvatimo da treneri imaju posla sa dvadesetak polupismenih egomanijaka i da od toga treba napraviti tim, jer samo kompaktan tim postiže rezultate. Mnogi treneri će pre uzeti prosečnog igrača za neku poziciju ako će time da sačuvaju atmosferu. Primera za to ima stotine. Zašto da pravi konkurenciju u timu koji pobedjuje? Zbog srpskih navijača koji hoće da reprezentacija igra kao Brazil a sami nisu u stanju ni gramatiku maternjeg jezika da savladaju a kamoli nešto više? Videćemo na SP ko je bio u pravu. Bojim se da će nam saznanje biti jako bolno.

Velicanstveni

pre 6 godina

love@Vidic je bio veliki igrac a javna je tajna da ga je veliki broj igraca mrzeo i da je zbog toga bila nesloga u reprezentaciji.Kezman nije cvecka ali ga ja postujem samo iz razloga sto nikad nije imao dlaku na jeziku i sve otvoreno u lice pricao.Taj Muslin je mogao da sazove konferenciju za stampu i kaze sta ima i ko ga minira i ko to vrsi pritisak na njega.Sramota je da ga otpuste iako je igra Srbije nikakva a verujem da je naredjenje iz samog vrha drzave jer Kokeza za to nije sposoban.

jok

pre 6 godina

Muslin nije više selektor jer nije hteo da dozvoli da mu polusvet sastavlja tim. Njegova izjava za novosti je takva
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kina, 2. novembar 2017 14:28

tvoje ime mi naprosto govori nesto.
jesil to ti gudelju.

pa gledaj,muslinu bi bilo najbolje da javnost cuti a on poziva igrace koji ne mogu da se u klubovima sastave sa loptom.
od gudelja preko rukavine do tosica.
a oni ce to njemu lepo platiti,i svi srecni od muslina do tih igraca.

e pa ovako,svi komentari koji sad brane muslina su fikcija...placeni botovi.
jer ja nisam u realnom zovotu jos sreo coveka koji nije bio za smenu muslina.
muslinovo menadzerisanje sa gudeljom,rukavinom,tosicem je dovelo dotle da je narodu bilo svedno sto smo se kvalifikovali.
onakva igra se naprosto nije mogla gledati.
kad bolje razmislim samo smo na srecu prosli,i austrija i vels i irska su nas nadigrali.

aca Umc

pre 6 godina

Nigde u svetu nisu popularan saopštenja kao kod nas .
(Blue Moon 594, 02. novembar 2017 11:06)
Jos kad bi sve kompletirali jednim poligrafom...

joki

pre 6 godina

(kondor, 2. novembar 2017 15:13)

ma platio muslin desetak botova da pisu...jednostavno u realnom zivotu nisam jos nikoga cuo ko nije trazio smenu muslina.
isto tako je bilo i na b92.
ko ne veruje neka pogleda komentare posle austrije i gruzije.

90 posto komentara posle austrije i irske je bilo,,musline odlazi,,gudelj na klupi u kini igra pre sms,musline napolje.
sad kad je smenjen od jednom ga pocese svi braniti.

kao sto rekoh u realnom zivotu nisam jos cuo osobu koja nije bila za smenu muslina.
na stranu kezman.
ali kakav obraz neko ima podrzavati muslina koji se sprda sa celom srpskom javnoscu.
sa pricom.
sms i tadic igraju na istoj poziciji.sto nije istina.
pa.dobice poziv kad ispuni tri uslova.
a nikad nije hteo reci.koja su to tri uslova.
sprda se i sa deckom i sa nama...tako da srecan mu put.

i da.nadam se veljku paunovicu koji ce imati odresene ruke da jednom pravi igru koja se moze gledati,jer nasa igra je horor film,toliko je tesko gledati kako igramo.
ionako nikad nista nismo napravili sa 8 defazivnih igraca,tako vreme je da igramo muski i napadacki.
sto ne znaci da cemo sa ofanzivnom igrom nesto napraviti,ali kad ne pravimo ni sa defazivnom hajd makar da igramo moderan fudbal.

Darko

pre 6 godina

Na svetskom smo pobedili Nemce. Ok, Australija je bila krah, ali pobedili smo veliku Nemacku.
[(Goxy, 2. novembar 2017 16:21)

A sto nisi napisao kako smo pobedili,sramni bunker 55 minuta,a imali smo igraca vise 57 minuta.E to je taj genije Antic,a sada bi nas Nemci pregazili 10-0.

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

interesantno je da je Wels bio u polufinalu EM.Austrija igrala fantastično. Irci onako a mi od 2000 gledamo na plazmi LCD led qualed televizorima. Naveo sam imena da vidite koliko je tehnika odletela a mi još u dubiozi.
Sad napokon posle 2010 na wm i selektor za uspeh dobije otkaz.
Zavist ljubomora ubi Balkan a posebno Srbe

Brica

pre 6 godina

@Spanac
Ukoliko je igrac vanserijski talenat i to utvrdi komisija za radne dozvole igrac istu moze dobiti i bez nastupa za reprezentaciju.

E sto se tice para koje se dobijaju u ugovoru ako si reprezentativac, onda to ima smisla....

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.
(b62, 2. novembar 2017 15:15)

Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.
(SaLe NBG, 2. novembar 2017 15:36)

Kao prvo ne vredjaj coveka govoreci mu da lupa, a kao drugo pricas nesto u sta se ne razumes apsolutno (da ne kazem da "lupas"), da bi igraci igrali u UK nije bitno iz koje zemlje igrac dolazi MORA da ima odredjeni broj utakmica u reprezentaciji sto vazi i za Spance bez obzira na pasos!
Poz iz Spanije!
(Spanac, 2. novembar 2017 16:03)

Nemas pojma sinak. Znaci, tacno je da treba odredjen broj reprezentativnih nastupa, ali to ne mora da bude pravilo. Odredjen broj nastupa je cisto da bi se utvrdio kvalitet igraca, ali ako je on toliko kvalitetan to pravilo se lako zaobilazi. Pa po kom osnovu je Grujic otisao u Englesku? Gde je on zaradio te famozne nastupe za reprezentaciju kad ni za mlade selekcije nije igrao, nego je dobijao minute u zaustavnom vremenu (mada meni ni danas nije jasno sta je Liverpul video u njemu, apsolutni prosek)? Da ti ne navodim jos primera ima ih mnogo. Znaci nastupi u reprezentaciji da ako je igrac sumnjivog kvaliteta, a u slucaju SMS-a to sigurno ne bi bila prepreka da ode u Premijer ligu.

Zagor

pre 6 godina

Na zalost, najbolje za momka bi bilo da nema nikakve veze sa nasim savezom, reprezentacijom i ljudima u nasem fudbalu. Samo ce ga povuci u blato sa sobom.

Voja Smederevac

pre 6 godina

Reprezentacija (i basnoslovna kinta koja se vrti oko fudbala) je jedan veliki plen oko kojeg se hijene medusobno kolju ko ce vise mesa da odgrize. A mi? Mi smo obicni vrapci na grani koji cvrkucu u vetar. Jedino sto mozemo je da sve to izdaleka posmatramo gladni i pokisli. Nema tu leba za nas, tako da uopste nema potrebe da se uzrujavamo i svadjamo. Sustinski, nama je zaista nebitno koja ce hijena da odgrize glavu a koja rep. Pustite ih nek se biju, nama ni iz dzepa ni u dzep. A ako vam je do navijanja > okrenite se nekom zdravom sportu, tipa macevanje, badminton, veslanje. Podrzite te mlade ljude. Fudbal odavno nije sport.

Onokao..

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.
(Antidervis - vase je proslo, 2. novembar 2017 11:12)

Kezman je bio prvi strelac nase reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2006, na koje smo se takodje plasirali. Nisam njegov preveliki fan, ali i to je cinjenica, ako vec pricamo o njima.

S druge strane, ovo je sramota sta su uradili Muslinu, a ovom mladom momku (SMS-u) natovarili veliko breme na ledja. Kvalifikovao se na SP, izguraj do kraja istog, pa ga menjaj ako dozivimo neuspeh.
Isto tako, da Muslin ima tal sa menadzerima igraca je opste poznata stvar i malo je apsurdno kad on prica o nekom postenju. Kad se samo setim koliko su ga navijaci Zvezde pljuvali jer je gurao Spalevica pre Pjanovica, iako je Pjanovic bio prvi strelac ekipe koja je uzela titulu. Slicno je bilo sa igracima u Rusiji koji su ga prozivali za istu stvar.
Prosto ne mogu da shvatim da u fudbalu nemamo nekoga kao sto je Sale Djordjevic kome ce uspeh reprezentacije biti na prvom mestu, a licni interesi negde pozadi.

saca

pre 6 godina

Covek lepo rekao, sad novog trenera i idemo! Ne mogu da verujem dobi 40-, pa sta hocete, da otkazemo odlazak pa neka ide neko drugi, po komentarima tako bi se zakljucilo.

Wtf

pre 6 godina

Slika sve govori,ova ljudska gromada,ovaj srpski Mr.Bin,ovaj veći vernik od patrijarha,taj je srušio jedan tim koji je ulio neku nadu običnom narodu da fudbal kod nas postoji!!!

Spanac

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.
(b62, 2. novembar 2017 15:15)

Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.
(SaLe NBG, 2. novembar 2017 15:36)

Kao prvo ne vredjaj coveka govoreci mu da lupa, a kao drugo pricas nesto u sta se ne razumes apsolutno (da ne kazem da "lupas"), da bi igraci igrali u UK nije bitno iz koje zemlje igrac dolazi MORA da ima odredjeni broj utakmica u reprezentaciji sto vazi i za Spance bez obzira na pasos!
Poz iz Spanije!

Bane

pre 6 godina

Hahaha..pa ova tvoja priča vredja svakoga ko iole prati fudbal. Kakav si bio kao čovek, igrač, sada si i kao pokušaj menadžera- NULA, ZERO, KAPUT..

nista o nicemu

pre 6 godina

Niste culi da je pokusavao da menadzerise i dok je bio u Zvezdi, i da je to razlog odlaska iz Zvezde?
Samo pogledajte panjeve koje je vodao sa sobom iz kluba u klub. Igrace koje je forsirao dok je bio u Zvezdi...
(m1k3, 02. novembar 2017 15:50)

Nismo culi, ali jesmo da je Dzaja zbog procenata trazio da odredjeni igraju, Muslin je odbio jer ne dozvoljava da mu iko odredjuje igrace i zato je otisao.

Buanko

pre 6 godina

Ne razumem zašto Grujić treba da igra u reprezentaciji, a odigrao je 40 minuta za dve godine u Liverpulu? Mladi igrači, mladi igrači..... Pa šta? Pre bi dao igračima iz domaćeg prvenstva šansu nego ovima što su gledali sa 18 godina da pobegnu iz Srbije i sad im je đavo kriv što greju klupe po belosvetskim klubovima, čast izuzecima SMS.

Vukašin

pre 6 godina

Zašto se iko meša u odabir igrača selektora, otkud Kezman u celoj priči i ko je taj famozni fudbaler, očigledno je toliko moćan da napravi haos u FSS. Čovek nas je odveo na SP, trebalo je da ostane selektor, koga briga ko je igrao,a ko nije..Srpska posla, zbog toga nam je tako kako je, a posle nam je ceo svet kriv. Strašno..

Goxy

pre 6 godina

Uopste ne cenim Kezmanovo misljenje kao fudbalskog strucnjaka jer opste je poznato da su vrhunski igraci losi strucnjaci. Covek je imao odlicnu karijeru, nije mala stvar biti prvi strelac Evrope, igrati za PSV, Chelsea, Atletiko. Takodje sa par svojih golova je resavao i kvalifikacije za reprezentaciju. Mora se priznati, napravio je nesto u karijeri.

Sa druge strane, Muslin i njegova igra su ocajni ali kakva god da je grupa, prosao je. Da nam je neko ponudio na pocetku kvalifikacija ovakav prolaz, prihvatili bi svi.

Antara je bio faca. Te kvalifikacije je prosao sa stilom iako smo se jedva izvukli protiv Francuza. Na svetskom smo pobedili Nemce. Ok, Australija je bila krah, ali pobedili smo veliku Nemacku.

Kad bih imao opciju da biram i odlucujem, dao bih posao Anticu, pozvao SMS na pripreme i dao mu sansu. Mora da se postuju igraci koji su izneli kvalifikacije. Ako se pokazu lose na pripremama, eto sanse za SMS i ostale sa klupe.

samo blebetanje

pre 6 godina

mirko i ostali
kad i koga je ucenjivao , kad i od kog je uzeo pare u zvezdi , reprezentaciji muslin . ajd dajte tog coveka . nema ga .

nista o nicemu

pre 6 godina

. Pa po kom osnovu je Grujic otisao u Englesku? Gde je on zaradio te famozne nastupe za reprezentaciju kad ni za mlade selekcije nije igrao
(E sto se tice para koje se dobijaju u ugovoru ako si reprezentativac, onda to ima smisla...., 02. novembar 2017 16:29)

Netacno, idemo dalje.

NikolaBGD

pre 6 godina

@Spanac Nije tačno za igrače iz EU nije potrebna radna dozvola.2017. godina je ljudi imate internet proverite pre nego sto nesto napisete. https://www.inbrief.co.uk/football-law/footballer-work-permits/

sir oliver

pre 6 godina

@spanac, neinformisani ti daju pluseve! samo od spanaca, mikael arteta i hose enrike nula nastupa za reprezentaciju, bojan krkic 1 nastup! da ti ne nabrajam holandjane i francuze! sergej moze da igra u pl, samo ako neko pozeli da ga uzme! mada za taj novac sto navodno trazi lazio, tesko!

KezmanRekao

pre 6 godina

(kondor, 2. novembar 2017 15:13

Slazem se sa tobom apsolutno sve,ali reci mi koji selektor moze sa ovim igracima,ponavljam ovim bilo sta da napravi.Da li se Vi nekad zapitate to?? Pa ne trenira Murinjo Aston Vilu, niti Zidan Betis ni Gvaridola Las Palmas,ni Venger Kristala Palas,nego velike klubove sa ogromnim budzetima birajuci najbolje igrace sveta. Pa dajte Muslinu da vodi PSZ igrace taj PSZ u cetvrtfinalu ili polufinalu LS kao da ga vodi Blan,Emeri ili Venger. Tebi da damo i svima nama Barsu isto ce Barsa sa Mesijem da bude kao sa ostalim trenerima. Prv,druga u Spaniji i medju cetiri u LS.Prosto jako.
Ne hvataju se ti treneri osrednjih ekipa.Imate najbolju kuvaricu,domacicu,nekad ce da napravi rucak za 4voro boli glava za 300 din,ali ostalih 30 dana jako tesko.
Sta ce sad Stanojevic,Jovanovic ili ne znam ko da unaprede igru sa trut odbranom i napadacima rezervama u svojim klubovima. Dajte ljudi pamet i realnost. Mi sa Piksijem,Dejom,Mihajlovicem,Jokanom,Jugovicem,Mijatom pa nista nismo uradili. Ni sa Pizonom,Susicem,Vahom,Zajecom,Pantelic golmanom,Surjakom,Gudeljom,Sljivomi i mnogim prethodnim itekako boljim fudbalerima i generacijama. Iako je tad fudbal bio mnogo slabiji i sa manje reprezentacija i kvalitetom i kvantitetom.

Millennium

pre 6 godina

Daj Bože da grešim, ali imam utisak da će SMS da se utopi u sivilo naše reprezentacije, loše odnose, neizvesnost i podmetanja, i da uopšte neće iskočiti u odnosu na ostale.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ekipa treba i mora da igra 4-3-3 sa varijacijom 4-2-3-1.
(Oliver Kosta, 02. novembar 2017 14:44)

Ne treba i ne mora. Za pocetak.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Dok je bio selektor 90% komentara je bilo pljuvanje Muslina, te nikakva igra, te ne poziva Sergeja, otkaz, popicemo sedmicu na SP. A sada svi kao jadan prevarili ga mangupi, gospodin čovek. Prosto da poverujes da je istina kako nas komšije opisuju da lažemo sami sebe. Kad nešto kažeš stani iza toga ne menjaj ploču.
(Hanibal ante portas, 02. novembar 2017 15:00)

Pa dobro prijatelju, zašto rešenje "mora" da bude otkaz? Ako nekoga kritikuješ, to može da bude i dobronamerno...ako smo pričali da nemamo neku igru, to valjda može da se popravi? Ako smo komentarisali da neki igrači fale, oni valjda mogu da se pozovu? Pa niko u nijednom komentaru nije rekao "otkaz"? Prvenstveno iz poštovanja prema treneru koji je jedini u istoriji fudbala, odveo reprezentaciju iz 4-og šešira direktno na mundijal. Realno, tom treneru stvarno ne možeš da daš otkaz, pa makar na kraju izgubili sve utakmice na prvenstvu sa 5-0, jednostavno ne ide otkaz, i to je to.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ne,bolja je bila kombinacija da nam SMS ode u Italijansku reprezentaciju a da mi igramo super defanzivni fudbal kao do sad?!!!! Hajde bre malo pameti i razuma....
Extra sto je otpusten jer ce doci bolji trener koji ce na Svetsko prvenstvo odvesti Sergeja,Zivkovica,Grujica,Veljkovica. To ne bi Muslin sigurno uradio.
(Oliver Kosta, 02. novembar 2017 14:38)


Nek odd u Italiju, ako ga hoce. Pozdrav.

Podrska Muslinu

pre 6 godina

Da mi je neko pricao ne bih verovao. Trener odvede tim na Mundijal posle 2 propustena mundijala, zavrsi kvalifikacije kao 1 u grupi i dobija raskid ugovora. Gde je logika? Zasto, zato sto trener ne dozvoljava da mu menadzeri idrugi sastavljaju tim kako bi ih ovi lakse i skuplje prodali.
Ocigledno postoji problem u FSS koji FSS inicira a drzava ne ume/nece da resi da razdvoji proizvodni pogon od kvazi menadzerskog.

Resenje je jednostavno...Ukinuti mendadzere.A brigu o mladim talentima da preuzme drzava i klubovi.
Insajder je sve argumentovano isprozivao a nista se nije desilo citaj doticni da sviraju klavir u Zabel i da ih ogule do koze za sve sto su prisvojili. Kakva drzava takav fudbal. Sramota.
Da podsetim pokojni V.Vasovic je osnovao udruzenje za zastitu srpskog fudbala, sve sto je tada rekao sve se obistinilo. Steta sto nije istrajao u svojoj nameri.

Walldorf

pre 6 godina

Zaista nisam imao nameru da i rec kazem o ovom cirkusu u reziji FSS.Onda sam procitao ovo sto je g.Kezman izrekao i vise nisam mogao cutati i gledati bez reci ovo blacenje i "samaranje" jednog casnog coveka, g.Slavoljuba Muslina.To je covek besprekorne fudbalske karijere.Bio je uzoran sportista,uvek odmeren,vredan i uspesan.Disciplinu,red i rad je osetio u Zvezdi,kada je veliki Branko Stankovic "Ambasador" doveo tim u finale kupa UEFA.Trenersku karijeru je zapoceo 1989.godine i vodio se nacelima upravo pok.Branka Stankovica.Gvozdenom disciplinom,radom,upornoscu i istrajavanjem bez kompromisa,zavredeo je poverenje klubova u Francuskoj,Belgiji,Rusiji,Ukrajini... Svuda je bio cenjen,postovan i uvazavan.A onda je,na zalost,upao u zamku FSS.To mu jednostavno nije trebalo.Poput Radomira Antica,potrosen je i bacen kao iscedjen limun.Imao je zadatak pred sobom.Odvesti reprezentaciju Srbije na SP u Rusiju.I covek je zadatak ispunio.Umesto priznanja,zahvalnosti i prilike da reprezentaciju i vodi na SP,dobio je "lekcije" samozvanih strucnjaka.Optuzbe.Ozbiljne optuzbe,koje se moraju dokazati na sudu.To je danasnja slika Srbije gde se uspeh ne prasta.Posebno ako je postignut bez kompromisa.Gospodine Muslin,hvala Vam na vrednom i posvecenom radu.Hvala Vam sto cemo na leto reprezentaciju Srbije gledati dok se bude takmicila sa najboljima.Kako ce bez Vas to izgledati? Onako kako i uvek. U retkim prilikama. Svako dobro Vam zelim, i uz duzno postovanje,iskreno Vas pozdravljam. HVALA.

m1k3

pre 6 godina

Da li Vi, ljudi, stvarno niste culi za to da Muslin ima "svoje" igrace? Niste culi da je pokusavao da menadzerise i dok je bio u Zvezdi, i da je to razlog odlaska iz Zvezde?
Samo pogledajte panjeve koje je vodao sa sobom iz kluba u klub. Igrace koje je forsirao dok je bio u Zvezdi...
To da selektori naplacuju pozive igracima koji pokusavaju da se probiju, nije nista novo. U ovom slucaju problem je bio sto je Kezman bio siguran da je SMS igracina, i odbio da plati poziv tamo pre godino ipo dana. Onda su pale teske reci. Prosto, Muslin je pogresno procenio, i posle teskh reci moglo je ili da on ode ili da zaboravimo na SMS-a.

pedja

pre 6 godina

B62-Ko kaze, ako ima sigurno će dobiti radnu dozvolu, ali ako nema klub može da traži da dobije dozvolu kao neko ko je velika budućnost i sl.. Tako da nisi ni blizu istine, a najbolji primer ti je Marko Grujic koji nije imao nijedan nastup, ali je kao mladi reprezentativac dobio dozvolu jer je predstavljen kao velika budućnost.

Hanibal ante portas

pre 6 godina

Dok je bio selektor 90% komentara je bilo pljuvanje Muslina, te nikakva igra, te ne poziva Sergeja, otkaz, popicemo sedmicu na SP. A sada svi kao jadan prevarili ga mangupi, gospodin čovek. Prosto da poverujes da je istina kako nas komšije opisuju da lažemo sami sebe. Kad nešto kažeš stani iza toga ne menjaj ploču.

robot

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo

Hvala - (čovek)
=====
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo i odmah dobio otkaz.

Nije sada u pitanju zasluga vec kako mladi nema postovanje prema stariji. Po tome se vidi kakav je covek. Ko je Muslin i ko je Kezman ? Samo budi covek...eej covece.

Oxi

pre 6 godina

Kriv je uvek onaj koji ima motiv, SMS vec ima ogromnu cenu i nastup za reprezentaciju nista ne menja njegovu vrednost na trzistu. Ostaje dakle Muslin, kao neko ko ima cime da ucenjuje i sta da dobije za tu ucenu, za odigrane utakmice procenat od iduce prodaje. Stvari su potpuno jasne, a narocito ako se u jednacinu ukljuci i Muslinovo nemusto obrazlozenje zasto SMS ne igra. Tadic i SMS su komparativni igraci i apsolutno ne igraju na istim pozicijama u timu, a Muslin je iskoristio njegovo ime samo zato sto je to najbolji srpski fudbaler u ovom timu Srbije...

čovek

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo

Hvala

SaLe NBG

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.

(b62, 2. novembar 2017 15:15)


Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.

... a sad se zove Mateje Kežmana!

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.
(Antidervis - vase je proslo, 2. novembar 2017 11:12)



Osim što je bio najbolji strelac kvalifikacija za svetsko prvenstvo, što je dao gol Španiji zbog kojeg smo bili ispred njih na konačnoj tabeli, osim što je bio najbolji strelac reprezentacije u periodu kada je igrao, ništa drugo nije uradio za reprezentaciju.

Činjenica je da ne možeš da ga smisliš jer ti je upropastio detinjstvo. Ako pričamo o tvojim kompleksima, to je jedina važna činjenica i zbog nje ne bi trebalo da ostavjaš svoje glupe komentare na ovom portalu.

kondor

pre 6 godina

Jeste Muslin odveo ekipu na prvenstvo, i hvala mu na tome.Ali, kad vidim, kako ga neki ovde brane, pitam se da li su gledali i jednu našu utakmicu u kvalifikacijama.Na stranu Kokeza i FSS, ali naša igra je bila katastrofalna, i uz dosta sreće(zbog ranijih kvalifikacija), otišli na mundijal.Jer sa ovakvom igrom iz kvalifikacija ne bi imali šta da tražimo na prvenstvu.A bila bi slična igra i doživeli bi opet neku Argentinu.
Ovo je prava slika, kad ti rezultati pokrivaju lošu igru, a onda bi se čudili, kako smo loše prošli na prvenstvu, kad nas neko razbije 6:0.
Pa nama je Austrija mogla u dva meča da da 10 golova.O čemu dalje da pričamo!

спортски уметник

pre 6 godina

разлог Муслиновог одласка нису ни Сергеј ни Кежман, већ 2 играча за које је тражено да буду на списку за Русију, та двојица тренутно настушају за младу селекцију, а по свему судећи ускоро ће бити и у сениорској....

Darkomsq

pre 6 godina

Nevezano za sagu oko SMS i Kežmana i Muslina. Samo želim da ovima koji plaču za Muslinom i načinom na koji je vodio i selektirao reprezentaciju pojasnim neke stvari.

1. kolo protiv Austrije kod kuće: 3-2 pobjeda. Isti broj šuteva, Austrijanci imali 55% posjeda. Pobjeda zahvaljujući Mitroviću i Tadiću. Nadigrani, dali gol više jer individualni bljesak. Muslin nadmudren taktički.

2. kolo protiv Velsa u gostima: 1-1, izjednačili u 86. minutu, opet nadigrani, bljesak Mitrovića. Odbrana smišljana za Bejla potpuno promašena.

3. kolo protiv Gruzije u gostima: 3-1, Gruzijci više šuteva, veći posjed. Opet Mitrović i Tadić INDIVIDUALNIM kvalitetom riješili utakmicu, taktički nadmudreni opet.

4. kolo protiv Velsa kući: 1-1, Vels igrao bez Bejla, imali jedan šut u okvir i taj jedan šut rezultirao golom. Taktička majstorija definitivno.

5. kolo protiv Moldavije: Moldaviju u fudbalu bi odvalio i npr KK Borac iz Čačka. 3-0, Moldavci imali 4 šuta u okvir gola.

6. kolo protiv R. Irske u gostima: Irci duplo više šuteva, veći posjed, gol Kolarova za 1-0 i onda polu autobus. Taktičko majstorstvo?

7. kolo protiv rezervnog tima Austrije: poraz od 3-2. Svježe sjećanje, promašena taktika, motivacija igrača na nivou predškolskog pedagoga.

8. kolo protiv Gruzije: 2. poluvrijeme na mišiće, uništeni u 1. poluvremenu najviše zahvaljujući taktičkoj postavci Gruzije. Na kraju, Gruzija imala više loptu u nogama.

Izgleda jako loše kad se stavi na papir.

Dag Kristi

pre 6 godina

@krajisnik
I njegov pokojni otac Zlatko Kezman,nekada golman Galenike(Zemun) je nosio slicne brkove,pretpostavljam da je po uzoru na njega. :)

Oliver Kosta

pre 6 godina

Ekipa treba i mora da igra 4-3-3 sa varijacijom 4-2-3-1.
Stojke
Basta-Ivanovic-Veljkovic(Nastasic)-Obradovic
Matic-SMS-Nem.Masimovic
Zivkovic-Tadic-Kostic(Ljajic).

Moze i varijacija na sredini sa Maticem i Maksimovicem i ispred njih SMS-Tadic a sa strana Zivkovic i Kostic(Sulejmani). Po potrebi uvoditi Prijovica. Aleksandar Mitrovic na klupu kao i Kolarov mada mislim da ti igraci kvare atmosferu. Valjda ce doci pametan selektor i ubrzati nasu igru 200% jer imamo igrace za takvu igru. Kao Belgija. Razbijali bi sve.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Ne,bolja je bila kombinacija da nam SMS ode u Italijansku reprezentaciju a da mi igramo super defanzivni fudbal kao do sad?!!!! Hajde bre malo pameti i razuma....
Extra sto je otpusten jer ce doci bolji trener koji ce na Svetsko prvenstvo odvesti Sergeja,Zivkovica,Grujica,Veljkovica. To ne bi Muslin sigurno uradio.

nebitno

pre 6 godina

Nakon onog vezano za sporazumni raskid ugovora sam prestao da citam. Sve je jasno. Za tako nesto postoje dva motiva: 1. coveku nisu toliko potrebne njihove(FSS) prljave pare i nece da se ponizava i ima posla sam bandom, tj. nece da uzima pare od Srbije i svih nas a da ne radi - moralna odluka. 2. Ili ima toliko para da mu se ne trosi jos nekoliko sati zivota da bi dobio tu "sicu". Dakle, sta je Kezman napisao dalje u tekstu je potpuno nebitno, jer je prva stvar za koju se bas uhvatio.

Buanko

pre 6 godina

Kakve gluposti je izgovorio ovaj brka, neverovatno je šta se sve dešava uz podršku javnosti. Umesto da se pokriju ušima i sačekaju da se zaboravi čitava situacija sa Muslinom, oni još nama objašnjavaju i opravdavaju potez za koji su svi sportski portali napisali da je nenormalno otpustiti trenera koji je završio kvalifikacije prvi u grupi. Poenta je sledeća, možeš biti menadžer bogu ocu ali tim sastavlja selektor i tačka, on je ujedno i odgovoran za eventualne neuspehe. Ko će biti odgovoran ako SMS veličanstveni ne odigra dobro na SP sad? Kežmana zanima samo lova inače bi postao trener, a ne menadžer.

ccc?

pre 6 godina

A ko kaze da mora da igra u engleskoj ligi i da mu treba reprezentacija? Da li mu je vrednost od 80 mil. donelo igranje u reprezentaciji? Sta fali italijanskoj, gde je vec stekao tu cifru, spanskoj ili nemackoj? Prema tome, ne treba Kezmanu da on igra u reprezentaciji da bi uzeo lovu, uzece je on i bez toga. Malo li je 80 mil?

Predrag

pre 6 godina

@Kezmana "ne mirisem" odavno, ali se dobro zna kako Muslin funkcionise. Tako je funkcionisao i u Zvezdi i u Rusiji. Nista novo.

Auuu al se u narodu primila priča vođa navijača sa Severa. Pa jel mislite da bi ga (Muslina) da je to tačno privatnik i vlasnik Krasnodara pozvao da bude trener?

nemke

pre 6 godina

Mi pravu istinu nikada necemo saznati! Isto se tako moze postaviti pitanje, zbog cega Kezman nije izasao pred novinare i rekao da Muslin preko "treceg" lica pokusava da iznudi neku korist od igranja SMS za reprezentaciju, pre oglasavanja Muslina...

- Poenta je, da je sramno sto smo oterali coveka koji nas je posle tri propustena prvenstva odveo direktno na SP. Ali je isto tako moglo biti mesta za SMS u ekipi!

Ovo je realno

pre 6 godina

Zamrsena tema iz razloga sto je svima zinulo dupe za pare Muslinu ovima iz saveza a i Kezmanu i menadzerima .Poznato je odavno da Muslin uzima procenta od transfera ,takodje je potpuno jasno da reprezentacija dize cenu igracima .Nebitno sto Sergej trenutno igra fantasticno i cena mu je ogromna ,al ako zaigra u reprezentaciji pogotovo u onoj koja je ucesnik Svetskog prvenstva tek ce jos vise da skoci .Ako taj Sergej sad realno vredi 40 miliona ,da je ucestvovao u ovim kvalifikacijama vec bi vredeo 60 .Ne treba pricati kolika ce njemu biti cena sad kad bude igrao u Rusiji a mi napravimo dobar rezultat ,to nikako nisu male pare .Muslin je ocigledno imao tal sa nekim menadzerima ,jer sta radi Bambi Tosic ,Stefan Mitrovic,Rukavina i ostala brigada .Gudelj mi je najveca briga ,jer iako su se omastili za ogromne pare tamo ocigledno im nije dosta .Mitrovicev poziv mogu i da shvatim jer osim njega i Prijovica mi klasicnog napadaca kako valja i nemamo ,s tim sto Prijovic mora biti starter .Kad se sve sabere Matic je jedini coveki igrac koji je stvarno davao sve od sebe ,i jako mi je drwgo zbog njega sto ce biti u Rusiji ,jer svakom velikom fudbaleru to mnogo znaci .Nadam se samo da ce se naci covek adekvatan koji ce pokusati da odvede makar 15 najbopjih tamo i da odigramo ko ljudi te tri utakmice,jer to je ono sto svaki veliki navijac voli da vidi da ti dusa bude puna makar tih 270 minuta .

Vetar u ledja...

pre 6 godina

1. Ne postoji sportski razlog da Muslin ne vodi reprezentaciju na SP i tu nema dileme. Ako im se nije svidjao nacin vodjenja ekipe, trebalo je ranije da reaguju.
2. Milinkovic-Savic definitivno zasluzuje da bude, makar, u 18 i tu nema dileme.
3. Mi nismo Brazil pa da je 1/4 finale SP minimum ispod kog ne idemo pa da sad kao imamo strah kako cemo igrati sa ovim selektorom i da li cemo proci grupu.
I Kezman i Muslin su poznati po sukobima sa “pretpostavljenima” tako ne bi trebalo nikome verovati 100%......

fortissimo

pre 6 godina

Ako sada hvalite i podrzavte Muslina, zasto ste ga pljuvali u kvalifikacijama? Ko mu sve igra a koga nije zvao? Da ima srece i da smo prosli na SP u najlaksoj grupi? Da treba i njega i igrace da bude sramota kako smo igrali u Becu i castili onolike nase navijace porazom? Kako smo odigrali poslednju utakmicu i srecno dali taj gol a da ga Pjanovi nije dao da li bi uopste otisli na SP? Kako smo igrali u Bgd protiv Austrije ? Ma sve utakmice u kvalifikaciji! Sasto ste zinuli tada na Muslina i igrace? Da je ostao za selektora, posto je eto on gospodin, mislite da bi drugacije bilo na SP? Da li je u tim uvodio mladje igrace, pominju se SMS, Zivkovic i da ne nabrajam a ko je sve pozvan? I kada bi se to uopste desilo? Sa njim kao trenerom , nikada. Trener je UVEK odgovoran za SVE. A za igru koju ima Srbija je odgovoran samo ON. On je selektovao, on takticki i mentalno sprema igrace za utakmicu a videli smo kako to izgleda. Da li mi zelimo da nam odlazak na SP bude uspeh, jedini uspeh ili da tamo pokazemo VISE nego u kvalifikacijama? A sa ovom igrom nema sanse. Moramo vise da pokazemom a sa Muslinom, mrka kapa. A sto se mene tice, on neka ostane i dalje gospodin.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ja verujem Muslinu. Kome drugom? Kokezi i Kezmanu? Hehe! Ako ni zbog cega drugog ono zato sto covek ima rezultate tj. rezultat. Odveo nas je na SP.
I samo bih da kazem nesto o ovim komentarima koji mesecima ovde sastavljaju tim i zasto igra ovaj,zasto igra onaj. Ocigledno da te komentare pise mladja populacija koja se ne seca kako je Zvezda igrala sa Muslinom i kako je uzela tri titule sa njim i igrala egal sa Dinamo Kijevom,Lacijom,razvalila Lester itd. To je bila ova igra kao sada,samo uz mnogo vise trcanja. Trcanje ovde malo izostaje jer igraci dolaze iz raznih klubova i raznih liga gde se ne trenira isto. Zvezda je tada imala uglavnom prosecne igrace i tek 2-3 iznad proseka,kojih se danas niko i ne seca i nisu imali neke jake karijere kasnije. Skoro bez reprezentativaca. Mozda jedna,dve prijateljske.
Gvozdenovic,Lalatovic (da nije trener niko ne bi znao gde je taj covek),Spalevic,Bunjevcevic,Marijan Markovic,Mladenovic,Acimovic,Sarac...Znaci niko koga bi se sira javnost secala kao vrhunskog igraca. Zvezde tima Pjanovic,Boskovic i Drulic. Kasnije Pantela i Zigic. Ali to je drugi Muslinov mandat u Zvezdi.
Zvezda je tada igrala tvrdo,tzv. bez igre-ruzno,totalno neatraktivno i samo na rezultat. Zvezdini rezultati tada su u 95% slucajeva bili 1:0,2:0,2:1. Sta god da se desava na terenu Muslin ne menja do 60-65. minuta. To ste mogli da vidite i u kvalifikacijama,ako ste pazili. Covek pravi ekipu za rezultat,a ne po zelji publike. I ima rezultat.

Savo Krivokapic

pre 6 godina

Nije bilo logicno menjati selektora koji je doveo reprezentaciju do ucesca na SP. Kada se, na izgled, ne zna o cemu se radi - uvek se radi o parama! SMS-u predstoji transfer, a transferi su veci za reprezentativca nego onog koji nije. Razlika je verovatno tolika da vredi uraditi sta je uradjeno. Koliko ce reprezentacija postici na SP nije bitno sa stanovista pojedinca i ucesnika u deobi razlike!!!

Alexa

pre 6 godina

Aman ljudi pustite priču o menadžerima i selektoru. Problem je u igračima. Ko god je gledao utakmice video je kakva je ono igra. Ja sam žensko ali u momentima sam prekrivala oči da ne gledam onu sramotu. Ako smo se svi divili mladima na svetskom zbog poletnosti,e tako se ja stidim sada ove igre, to trči kao da ima tegove na nogama, loptu ne zna da primi, i pri tom nikakve zelje, volje, a bome ni osećaja ljutnje kada izgube, sem Matića. Nema pravog pristupa igrača reprezantaciji(npr.kosarkasi). A "menadzeri" su i Kežman i Muslin, svako za sebe.

BOTinator

pre 6 godina

Treba da igraju najbolji - i tacka!
(srrrrrrrrrdjan, 2. novembar 2017 12:22)

Ma kakvi. Ovo vazi samo za individualne sportove. U kolektivnim, treba da igraju ne najbolji individualci, vec oni koji najvise doprinose timu. Naravno, to su najcesce isti igraci, ali ne i uvek. Ovo oko para je neka druga prica. Cuj, "i tacka" :) Eee, dragi moji mladi postovaoci fudbala, slabo se vi razumete...

Samo Napredno Sramno

pre 6 godina

(Antidervis - vase je proslo, 02. novembar 2017 11:12)
Nije uradio ništa kažeš? Samo je odveo reprezentaciju na SP 2006. - najveća činjenica!!!

com

pre 6 godina

SMS,mozda i jeste dobar igrac,ali posle pretnji da ako ga ne budu pozvali u reprezentaciju ,da ce igrati za drugu selekciju mi je "pao u ocima". Igranje za reprezentaciju je pitanje casti,ocecaja pripadnosti.Ako on moze da igra za bilo koga zbog nepozivanja u reprezentaciju,ona sta reci...

Miki

pre 6 godina

ja bi se s njim složio kad bi ovo bio pravi razlog...ali mislim da potpuno lične prirode i nema veze sa mladim igračima koji nisu pozvani

Sabre

pre 6 godina

Ah, Kezman. Najprecenjeniji srpski fudbaler svih vremena, i pritom uzasan covek. Cim on nesto prica, mozes da budes maltene siguran da je obrnuto...

FK

pre 6 godina

ma tako kezmane,reci i ti sta imas,da bar znamo sta je istina ili da slutimo a muslina mi nije ni malo zao,cim je on prihvatio sporazumni raslid to mi nesto nevalja

Pele

pre 6 godina

Generalno Muslin se nije pokazao, imali smo prilike i ranije da se kvalifikujemo, ovako smo uhvatili poslednji voz... Sa novim selektorom i drugim igracima imamo priliku da se pokazemo na SP...

zzbz

pre 6 godina

Poznajem licno Muslina i znam kakav je to gospodin covek. Veoma ispunjena i kompletna licnost. Svako ko poznaje njega i suprugu moze ovo da potvrdi. Covek je apsolutno covek od reci, principa i stroge discipline.

Sto se tice Kezmana, imali smo prilike da vidimo po novinama njegov life story.

Kada Kezman izjavi za Muslina da je manipulator sami zakljucite ko je ko u ovoj prici.
(Samuraj, 2. novembar 2017 11:17) # Link komentara

Ma moze biti koliko hoces gospodin covek, kad on ubacuje Stefana Mitrovica, Rukavinu, Tosice i Karleuse da igraju. Pored zivog Baste, Milinkovic Savica, i momaka koji su pokorili sve pre 2 godine... Smatram da je pojedinih menadzera covek i da gura polufudbalere u reprezentaciju. Puka je sreca sto smo izvukli raspali Vels, kojeg vuce jedan fudbaler, Irska koja je dobra ali samo kad treba bunker da se postavi, i Austrija koja nikad nije znala fudbala, pa ni sada, a ipak je uspela da sa rezervnom reprezentacijom dobije Srbiju u Becu. Sta bi bilo da smo kojim slucajem izvukli Spaniju i Italiju u istoj grupi, pa ne bi dogurali do 10 bodova.

Jumko

pre 6 godina

@zzbz Pa ubacio je one koji su se plasirali na Sp! A te nabrojane koji su pokorili svet u totalno drugacijem sportu nego sto je ozbiljan fudbal, cemo videti u buducnosti kakve ce karijere imati. Hvala.

Jegulja

pre 6 godina

1. muslin je uradio najpametniju mogucu stvar. povukao se i ostavio ove mesetare i politicare da se crvene posle svetskog (jer im to sleduje).
2. sms je u neprijatnoj situaciji jos ako se potrefi da ne budi u formi pa zakaze na svetskom ima da ga odvaljuju svi zivi i nezivi.
3. ko god bude selektor rezervisan je za drvlje i kamenje posle svetskog posto kako je krenulo sa menadzerima grupu nece proci. jos ako mu neka hajdi bude izvlacila protivnike...
4. da se vratim na muslina. plakace se za njime posle svetskog.
5. zemlja u kojoj se ne ceni rezulat zasluzuje da bude gde je.

Slovenija, EU

pre 6 godina

U Hrvatskoj reprezentaciji takvih problema nema... tamo su svi u (robo)vlastništvu Zdravka Mamića.

A što se tiče ove izjave Mateje Kežmana... ona je u najmanju ruku smiješna... on kao meneđer mora sve da uradi da ''ugura'' svog klienta u reprezentaciju, jer to svakome definitivno podiže cijenu... a kao je i neko napisao - mogućnost nastupanja u Engleskoj ligi.

A isto je istina, da je jedini ''uspijeh'' Kežmana za reprezentaciju najbrži crveni karton...

A brkovi? Pa mora da ih nosi, jer samo tako izgleda stariji od 22 godine, inače ne znam ko bi ga ''u poslovnim vodama'' uzimao ozbiljno... mada isto mislim, da im je isto tako smiješan...

Marko NS

pre 6 godina

Kežmane, tvoj PR koji je pisao ovo saopštenje je prosečan. Siguran sam da sa tolikim parama možeš da angažuješ boljeg.
Uzdravlje!

joki

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57)

lep pokusaj spina.
ali taj radmanovic je bio u reprezentaciji tad,nije postovao pravila selektora i odstranjen je.
ali ovaj decko sms uopste nije pozivan u reprezentaciju.
hajd da je pozvan makar jednom,nije postovao pravila pa odstranjen.
tad bi i ja rekao..selektor je u pravu.
ali da nas najskuplji igrac,u odlicnoj formi uopste ne dobije poziv sa pricom o ispunjavanju neka 3 uslova.

ali pritom selektor nikad nije hteo da kaze novinarima o koja 3 uslova se radi...mi jos ne znamo koja su to 3 uslova muslina.
cak sta vise siguran sam sad da je to bila indirektna poruka.
plati mali pa ces igrati.

ja sam iskreno mislio da je to mucka saveza,ali sad vidim da nije savez branio muslinu da pozove sms vec da je to licni hir muslina.
a baska to sto radmanovic ni tad nije bio najvaznij ni najbolji kosarkas nas.pored bodiroge,stojakovica,divca .
dok mi u fudbalu pored matica igraca svetske klase koji toliko vredi imamo jedino sms sad.

Milan Ljubovic

pre 6 godina

Ni dužeg pravdanja, ni jalovijeg. Kežman ni jednom rečju ne opovrgava da jeste pokušavao da ugura svog igrača. To je već sasvim dovoljno da bi u svakom normalnom društvu morao da dobije zabranu da više ikada ima bilo koju funkciju u fudbalu. Zar to nikome nije jasno? I šta znači ćutanje FSS na sve ono što je Muslin rekao? Ako se sada sve završi samo na odlasku Muslina, zna se i kako ćemo proći na mundijalu. Velika sramota, koju sada gleda ceo svet i smeje nam se. Sto posto zasluženo!

boki

pre 6 godina

meni je ovo ispalo kao da je sada jedan igrac vazniji od citave Srbije.I da kada pricamo da menadzeri sastavljaju tim reprezentacije evo vam zivi primer gde se oterao jedan selektor koji nas je odveo na sp zarad igranja jednog igraca.

Nesha

pre 6 godina

A sada nešto o parama.Muslin za plasman dobio malo manje od 1.5 mil.evra,zajedno sa "otpremninom.Plasmanom na SP FSS zaradio čistih 15 mil.evra.Ako prođu grupu,sledi sa marketingom još oko 7 mil.evra.MSS transfer neće biti manji od 40 mil.evra.(cifre od oko 70 su "lož"Italijanska priča i podizanje cene bez pokrića).Kežmanov i njegove ekipe, deo kolača, čistih(za 40 mil.evra) oko 8 mil.evra samo za ovaj transfer,koji može dostići (u zavisnosti od budućih ugovora) i do 15 mil.evra.Gde su ostali iz repke kojima je cena automat.skočila za 20%.Ako nešto nije jasno, samo slediti tok para.A o Kežmanu...drugom prilikom.

deda

pre 6 godina

Ljudi,prema Muslinu se postupilo loše i to je jedina istina koju "pojedinci",žele da promene. Navijacu za naše i da Sns na sledećim izborima bude kažnjen,glasajmo za neke nove.

делија нс

pre 6 godina

Овај Кежман је Богом дат за све. Врло добро се сјећам након уводног пораза на СП 2006. године од Холандије (1:0) како је коментрисао начин игре и вођења репрезентације од стране Петковића. Потом је услиједио чувени пораз од Аргентине (6:0) у лепршавој игри исте свезналице. И у овом случају је добрим дијелом "кумовао" смјени Муслина. Предлажем да исти води репрезентацију до титуле!!! Кад се код нас буде поштивало да играчи играју, селектор одређује играче и начин игре, челници савеза раде свој посао, а навијачи безрезервно пружају подршку са трибина можда и буде значајних резултата од досадашњих (пласман на завршни турнир СП, ЕП након 8 година а иста се играју на сваке 2 године)!

Zlox

pre 6 godina

Al pazi ove sto se upiru da odbrane Muslina. Malo mi dodje zao sto nas nije on vodio na svetskom pa da tamo popijemo koju sedmicu. Mozda bi onda neki stavili prst na celo. Čovek jednostavno nije zeleo da poziva svoje najbolje igrace SMS i Ljaljica, a gadno se ogresio i o Bastu koji je za 90% repezentativaca doktor fudbala licno. U reprezentaciji koja jeste nekim cudom (nsimo dobili Spaniju, Englesku, Svajcarsku iz prvog sesira) prosla kvalifikacije, ali ih je sa fudbalske strane ocajno odigrala i prosla na individualni kvalitet par igraca a to su Stojkovic, Kolarov, Tadic, Mitrovic....svi ostali su ispodprosecni igraci, a mi medju mladima imamo mnogo kvalitetnije igrace, koji su uz sve to pobednici koji su osvojili SP. Zato sam potpuno na strani Kezmana, Muslinu nista ne verujem, kao ni Kokezi i ostalima iz FSS. Nadam se da ce selektor biti Paunovic. Svako drugo resenje bi bilo katastrofa. Kada smo vec otisli na SP, hajde da tamo nesto i uradimo, a ne da spakujemo kofere posle druge utakmice u grupi.

Ajde bre!!!

pre 6 godina

Mislim da je ovom izjavom Mateja Kežman samo potvrdio reči Slavoljuba Muslina, ko je odgovoran za njegovu smenu. Mateja neka sada igra tvoj igrač, pretpostavljam da sada idemo na osvajanje svetskog prvenstva.

mikeli82

pre 6 godina

Kezmane ti si za pare u klubu igrao perfektno a u reprezentaciji te nije bilo nigde pa te molim da o ljudima koji su doveli reprezentaciju na svetsko prvenstvo govoris s postovanjem. Muslina u Zvezdu pod hitno

Pele

pre 6 godina

Generalno Muslin se nije pokazao, imali smo prilike i ranije da se kvalifikujemo, ovako smo uhvatili poslednji voz... Sa novim selektorom i drugim igracima imamo priliku da se pokazemo na SP...

rodny

pre 6 godina

Koji je nama cilj na SP ,titula svetskog prvaka?Ili menadzersko sastavljanje tima.Molim Boga Nemacku i Italiju u grupi pa da im popada cena svima ispod milionceta......

Sremac

pre 6 godina

Na znam ko je bolji čovek, Muslin ili Kežman. Ne znam da li je neko i kako vršio pritiske, da li je neko tražio pare ili procente.
Znam ono što sam video, odnosno gledao. U kvalifikacijama smo zauzeli prvo mesto u grupi očajnom igrom. Nikoga nismo nadigrali, a bilo je mečeva u kojim smo nadigrani.
Da, sasvim sigurno, Muslin ne zaslužuje da vodi ekipu na SP.

joki

pre 6 godina

ovako.
pod br 1.coveku se treba posteno zahvaliti sto nas je odveo na sp.znaci tu dileme nema.
dalje.
ovo sto kaze kezman sam i pre znao,muslin je jedini trener u evropi koji je od strane svojih igraca javno optuzivan da je igracima trazio pare da bi igrali.

na tu foru verovatno igra i gudelj,rukavina i ostali rezervisti u svojim raspalim klubovima,
to je ocigledno trebao uraditi i sms.ali posto je decko kvalitet,cena mu vrtaglovo raste njemu nije bilo potrebno da radi neke kombinacije sa muslinom.
jer ponavljam decko je dosao do svoje vrednosti i bez reprezentacije.
dok pomenuti gudelj,rukavina i jos neki samo preko reprezentacije mogu naci neki argazman.
posto u svojim klubovima to ne mogu.

ali kao sto sam na pocetku rekao,coveku se treba posteno zahvaliti,nagraditi ga bonusima jer savez je dobio lepe pare od plasmana na sp.
ali jednostavno sujetni treneri poput muslina,plus skloni raznim kombinacijama nama ne trebaju.
ja se iskreno nadam veljku paunovicu.
vreme je da pocenemo igrati jednom moderan fudbal,nikakvi muslini,tumbakovicii i ostali.
mi desetinama godina nismo napravili napadaca svetske klase,upravo zbog filozofije nasih trenera.

marko_bgd

pre 6 godina

hahhahahaha,pa dajte ljudi ovo je smesno...kao sporazumno je raskinut ugovor,muslin je odveo reprezentaciju na svetsko,ali je sam otisao...a mi tu kao sad nista ne mozemo hahhaha...kakvo neverovatno licemerje...pa vrsili ste pritisak na coveka zato je i otisao...oteran je...i naravno da je potpisao da hoce da raskine ugovor....a kezman je za VICE pre smene muslina pricao kako smo mogli da izgubimo SMSa da igra za drugu reprezentaciju,to nije vid manipulacije??sta nije pozvan u reprezentaciju i sad ce da igra za drugu zemlju zbog toga...smesno je sve to...a s obzirom ko nam vodi fss to je sve normalno...i santracu su jos sastavljali spisak,ali kad je to bilo..pre vise od 20 godina,i od tada se nista nije promenilo...kezman je poremetio atmosferu i onda na onom evropskom prvenstvu kada je bio igrac za rad licnih interesa....upravo je to uradio i sada zbog svog igraca koga treba dobro da proda..strasno!

Wilfred

pre 6 godina

Ovde imamo dva bitna momenta. Jedan je borba oko (ras)podele novca koji smo zaradili plasmanom na SP, a koja se vodi unutar FSS-a (tu uključujem i Muslina). Drugi momenat je želja menadžera da što više podignu cenu svojim fudbalerima, a igranje za reprezentaciju (koje Sergej odavno nesporno zaslužuje) svakako podiže cenu, bez obzira šta Kežman tvrdio. Mnogo je ovde hijena, bojim se da će najveća žrtva biti upravo reprezentacija i da ćemo doživeti novi brodolom na SP. Veoma bih voleo da grešim. Još jedan detalj - nema teoretske šanse da je Kežman sastavljao ovo pismo. On je za ”determinantu” čuo jedino ako se tako zove neki holandski trećeligaš.

O RUCK

pre 6 godina

Kao neutralni navijac - a kome je pre svega u srcu reprezentacija Srbije, ipak moram reci da smo se na SP kvalifikovali uz ogromnu srecu (naravno i to je deo sporta, pa je tako cesto i nismo imali) ali cinjenica je da nam je igra bila KATASTROFALNA. A sto se tice ove dvojice Kezmana i Muslina - e bas im "verujem" oboma. NE ZNA SE KO JE GORI OD NJUH.

Laki93

pre 6 godina

Mnoge dobre igrace su procerdali ovako inateci se, ko zna gde bi bili danas da su nam uvek igrali najboli... Sada se otvara prilika za SMS-a i ostale da pokazu sta znaju na SP!

Simon

pre 6 godina

Ljudi jesu najkvarljivija roba. Jedino sto ja sa sigurnoscu znam jeste sledece: Muslin jeste bio na kormilu reprezentacije u procesu borbe za odlazak na SP. Ali igra i taktika koju je ta reprezentacija pokazala uprkos mestu na tabeli po meni su vise rezultat licnih vrednosti pojedinaca i srece nego selektorovih sposobnosti. Sa druge strane Kezman je bivsi fudbaler i evo, sad videh menadzer. ja ga poznajem iz nekog drugog miljea. Znam ga kao veoma orijentisanog vernika (sto naravno ne mora da znaci da se nije promenio u medjuvremenu). Ipak ja bih sabrao 2 i 2 i gledao da rezultat bude obavezno 4. A ko je pisao Kezmanu pismo - pa zar je vazno. Bitno je da je on svojim potpisom na kraju pisma prihvatio receno.

as roma nikšić

pre 6 godina

Kakav je Sergej potencijal vidi se i po korneru Lacija pri karaju utakmice sa Juventusom kada Sergej u duelu "nosi na leđima" Kjelinija i Barzaljija a znamo kako Kjelini "urniše" protivnike u duelima. Uspio je čak i loptu da uputi ka Bufonu, istina nedovoljno da zaradi gol za svoju ekipu ali je zaradio flaster iznad oka.
Sergej nije Mesi, nije individualac, on je "kec na 11" ili u fudbalu kec na 10 gdje su svi kao jedan, zato je bolje da zbog ovolikog pritiska momak igra za Crnu Goru i čeka poziv samo i samo Juventusa gdje se cijene igrači njegovih karakteristika.

Nikki

pre 6 godina

Pa mi od 6 meceva imamo 2 pobede protiv Austrije, Irske i Velsa. Ostrvljani su nam uvek lezali, pre samo par godina smo pobedili Vels sa Mihom 6:1,0:3.Jos je tad igrao Bejl.Tamo igraju samo neke drvosece, u irskoj jos gore. Mi primamo 5 golova od Austrije dva meca.Kazite mi koji je nas najbolji mec u kval.? Taj sa Austrijom 3:2 a mogli su ljudi da nam daju 5 golova odbrana nam je bila kao svajcarski sir.Ili u Irskoj imali smo par kontra napada. Jedva dobili kuci Gruziju?Pa sa nasom igrom iz ovih kval. mi u Rusiji ima da izgubimo sve tri sa gol razlikom 0:10. Hvala Muslinu na plasmanu, nije napravio nikakvo cudo bolji smo od ovih timova uvek bili. Danas, pre dve godine,deset nebitno. Svi znamo da ovaj tim moze da bude 40% bolji.Da letimo po terenu, da budemo hit prvenstva.Muslin je pokazao svoje i to nije to on ovaj tim ne moze nikako da unapredi. Sve je pogresno formacija, odabir igraca.Nasa navalna trojka i igraci koji su nas odveli u Rusiji Tadic-Mitrovic-Kostic realno treba da sede na klupi Prijovicu, Ljajicu, Zivkovicu ili SMS ako ce tu poziciju da igra. Basta bolji od Rukavine. Fejsa od Luke. Kakav Vukovic,Nastasic, Mitrovic pored Spajica i Tosica? Uz Maksimovica nasi najbolji stoperi.Verujem da su ljudi u savezu videli da ovaj tim mora mnogo bolje i da su zato resili da menjaju selektora. Ali ostacu uzdrzan da vidim ko ce biti taj covek i koje ce igrace da pozove.Ako vidim i jednog igraca iz domace lige (osim Stojkovica) onda tu nisu cista posla i necu ni da ih pratim.

Brica

pre 6 godina

Tako je...Nama zbog "mladosti"na SP 2006 nije isao Bane Ivanovic pa je desnog beka igra Duljaj...Posle SP 2010 reprezentacija se raspala...Muslinu ne igra nijedan igrac iz zlatne generacije zbog sistema a sistem raspad...Mali smo mi da bi se zbog krstenice odricali ljudi...

vlada at

pre 6 godina

hahahhha,pa vi ste smesni svi kao bioskop...do juce ste tog selektora svi prozivali komentarima ....SMS..... i sad,sta vam sada be valja?ko ce srbima da ugodi hahahahahhhha

Зашто

pre 6 godina

Кежман пита "Укoликo je свe врeмe биo пoд притискoм (Муслин) зaштo рaниje ниje oбрaзлoжиo свojу пoзициjу прeмa пoслoдaвцу?" и то је питње на месту.
Али, још више, може се поставити и питање зашто Кежман није раније упознао јавност са овиме што наводи: "Сeлeктoрoвe пoнудe зa 'сaрaдњу' прeкo трeћих лицa сaм сa индигнaциjoм oдбиo", зашто то тек сада ради?
Ако тражиш одговоре, мораш бити спреман да и сам одговориш на питања.

Bole74

pre 6 godina

Slazem se sa Kezmanom, treba iskoristi mlade igrace koji su se vec dokazali na velikom takmicenju, tako sto su osvojili Svetsko prvenstvo za mlade. Ne razumem cemu ne pozivanje Sergeja kada se vidi da decko dominira u Kalcu!??

Djole

pre 6 godina

Ako je Kežman sam sastavio ovo pismo, onda bolje da je upisao Filološki nego što je igrao fudbal.
A o njegovom angažmanu i doprinosu u reprezentaciji nemam reči!

Mister NO

pre 6 godina

Najviše fudbalskih "stručnjaka" ima u Srbiji. ovde se svi razumeju u fudbal i svi bi bolje vodili ekipe i reprezentacije od njihovih trenera. hajde malo da i ja budem jedan od njih. Po meni, Muslina nije trebalo ni postavljati za selektora. Ako su ga već postavili, nije trebalo da ga otpuštaju (nema ovde nikakvog "sporazumnog raskida") jer je izborio plasman na SP. Grupa nam je bila najlakša, imali smo sreće u pojedinim mečevima (i to je sastavni deo igre) i na nekim mečevima igra nam je bila daleko lošija od toga koliko reprezentacija može da pruži. Uprkos svemi tome, otkaz Muslinu nije, pre svega, moralan čin. Ali, kod nas je moral postala osobina koja nije cenjena i značajna. Toliko od "fudbalskog stručnjaka" :-).

ArtuDitu

pre 6 godina

Kezman je bukvalno unistio reprezentaciju na SP u Nemackoj svojim ponasanjem. Ne znam, koliko se secate natpisa po tadasnjim novinama kako je Kezman trazio od reprezentativaca da poste, sukobio se sa Vidicem....
Iskreno, ne verujem da je Muslin gadljiv na kintu. Cak i da je bilo "participacije" u nekim buducim ugovorima pojedinih reprezentativaca on je uspeo u onome sto je bio njegov posao. Odveo je reprezentaciju na SP. U kvalifikacijama nije bitno da li igrate dobro ili ne vec da sakupite dovoljan broj bodova koji ce vas odvesti, u ovom slucaju, na SP. Posto smo se plasirali posle dugog perioda neigranja na velikim takmicenjima, odjednom, to nije uspeh vec igra nije bila dobra a grupa nikad slabija. Sve i da je to tacno nas to ne treba da bude briga. Da li bi na SP zeleli da dobijemo laksu ili tezu grupu?
Glavni problem je u nasem uverenju da smo mi nekakva fudbalska velesila. A realno smo zonska liga svetskog fudbala. Kvalitetni pojedinci ne znace nuzno rezultat i uspeh. Rehagel je izostavio navodno najbolje igrace iz reprezentacije Grcke uz obrazlozenje da na terenu zeli 11 ratnika. I ti ratnici su osvojili EP. Nepozivanje Kantone i Zinole u reprezentaciju ispostavilo se kao dobro dugorocno resenje. Iako nije ucestvovala na SP '90. i '94. Francuska je '98. postala prvak sveta. Prema tome, Muslin je imao pravo da pozove koga hoce.
Na kraju, cela ova ujdurma nista dobro nece doneti ni SMS-u ni reprezentaciji. Doduse, nece biti ni prvi ni poslednji put da stvari izvan terena uruse rezultat ostvaren na terenu.

Vanko

pre 6 godina

U danasnjem svetu, niko ne otpusta nikoga vec se daju "ostavke", "sporazumno se prekida saradnja", ljudi se "razilaze u pogledima"...

Oni kazu "mora ovaj ili ovaj igrac, treba nam lova", a Muslin kaze "e ne moze" (ili bilo sta drugo, nevazno) i onda ga otpuste? Pa naravno da ne, vec ce da se "dogovore" - mi tebi platu, ti nama prostor za nase manipulacije, rukujemo se i idemo dalje...srpski fudbal, on ionako nikad nije bio prioritet federaciji sem ako nije direktno ukljucen u velicinu ugovora. Sport je odavno teska prljavstina, a ako neko voli fudbal - prvo bi trebao da ga zabrani (za pocetak prodaju igraca), pa onda da pocne ispocetka.

Sto se Kezmana tice - ne znam otkud mu pravo da uopste pomene rec "reprezentacija"? Volim Partizan, ali ne volim kukolj, tu i tamo poneki promasaj zaigra - Kezman nikad.

fantom

pre 6 godina

Kežman je već na jednom Svetskom prvenstvu narušio atmosferu u timu. Nadam se da sada neće biti takav slučaj. Ali realno mi nemamo kvalitet da prođemo grupnu fazu takmičenja, 30 mesto plafon i uspeh među 32 ekipe.

Kostadin

pre 6 godina

Dakle, prvi put u zivotu pisem komentar, jer ne verujem sta se desava i sta ljudi pisu.
Da budem jasan na pocetku, ne da mi se ne dopada kako je igrala nasa reprezentacija i kakvu je ekipu Musiln forsirao, nego mi se bacala pegla! Cetri beka protiv Gruzije, ludilo...
Ali, covek je napravio ekipu koja se plasirala na SP. Tacka. Prvi trener posle Antica koji je ocigledno imao neki autoritet i napravio neki sistem (kakav, takav) da se plasiramo i mi negde. Takav recept godinama koriste razne zemlje sumnjivog fudbalskog kvaliteta da bi se plasirale na ovakva takmicenja.
A u godinama raznih sumnjivih retorika i spinovanja krece i ovde ludilo. Laka grupa, sreca...
I naravno nezadovoljni menadzer koji pise ovo saopstenje koje je ozbiljno ko i ova njegova fotke.
Sporazumni raskid ugovora?! kakve to veze ima. Covek i rekao da nece da mu menadzeri i carsija prave ekipu, i sporazmno raskinuo ugovor jer je Savez ocigledno nesto insistirao.
Kaze nema veze njegova cena da li igra ili ne igra za reprezentaciju. To je potpuni nonsens jer naravno da ima veze za 90% igraca dal je reprezentativac il nije. Naravno, ne za Ronalda i Mesija, al SMS nije ni jedno ni drugo.
Spominje razne fudbalske velcine (i to danima, mesecima) koje se cude sto on ne igra za reprezentaciju, a ne spominje da BBC zbija sale sto smo raskinuli saradnju sa selektorom koji nas je odveo na SP i to kao prvog u grupi.
Ne mislim da je Musin cvecka, i ako je trazio pare da SMS igra, sto ne kaze ko covek!

Peedja

pre 6 godina

Kazu da ako vam neki dogadjaj nije jasan samo pratite tokove novca.Znaci u pozadini smenjivanja Muslina je novac,menadzeri,prodaja igraca. Nema tu sporta.

navijac za fudbal

pre 6 godina

Alo ljudi.Ako nekoigra u nekoj ekipi svake nedelje u poznatom sistemu igre sa poznatim klupskim igracima i trenerom ne znaci da ce toisto da pruza i reprezentaciji.Rep rezentacija se sakuplja par puta godisnje. Da li bi ekipa od Bufona preko Ramosa Inieste, Ronalda,Mesija, Neymara, Lewandowskog itd dobila na primer MC,MUTD, Bayern,PSG. Ne bi. Ekipa se stvara.E sada na drugu stranu sto to nije uradjeno.Kroz reprezentaciju proslo 43 igraca.Nemamo sistem igre.Ujednoj od najslabijih grupa nas na SP poslala Gruzija koja je otkinula konkurentima po neki bod. Ali sta se javlja Kezman?kakva njegova saradnja? Koji je on faktor? Zbog takvih njemu slicnih i nemamo reprezentaciju

T

pre 6 godina

SMS je dovoljno dobar da ne mora da igra na svojoj tipicnoj poziciji. A suplji smo na gomili pozicija. Mogao je pozvati kao rezervu ako je mesto vec popunjeno, makar na nekoj utakmici. A nije ga zvao uopste. Ovde je ocigledno bilo neko inacenje, nadam se ne i korupcija.

ivanko

pre 6 godina

Koliko se ustvari ne razmislja o posledicama ovog cina. Kosarka, odbojka, vaterpolo kao kolektivni reprezentativni sport su bazirani na dobrom ambijentu unutar tima, prevashodno tako treba da bude i u ovom sportu. Najpre zbog toga sto igraci ne provode mnogo vremena zajedno. Tesko je bilo kakav sistem igre i stil igre praktikovati jer za to je potrebno vreme, psiholoska priprema je sustina u predtakmicarskom periodu. Tesko da cemo nesto napraviti na prvenstvu, a za to su krivci celni ljudi u FSS.

goran...

pre 6 godina

Jos se sjecam nepozivanja Ramba Petkovica,mislim da je to najveca greska i grijeh fudbalskog saveza tada SR Jugoslavije i nebi trebali da takvu gresku ponove sa ovim momkom,jer se radi o izuzetnom talentu i zasto da svojim glupostima i sujetama pojacavamo C.Goru il neku drugu drzavu...

Vlada

pre 6 godina

Fudbal je timska igra i ako je ostvaren rezultat a to je najvaznije, nema razloga da se prica o pojedincima kao sto je SMS.. Mozda se on ne uklapa u taktiku Muslina i sta onda

Bmx

pre 6 godina

Ljudi, da li je neko sa razumevanjem procitao "njegovo" izlaganje do kraja? Pa sutra da gostuje u nekoj emisiji i neko da ga pita nesto iz pisma koje je "on napisao i poslao", garantujem da ne bi imao skladan odgovor. Takodje, masa reci upotrebljenih u pismu sigurno nisu uobicajene u njegovom govoru. No, zasto bi nas cudio jedan bivsi fudbaler, kad su u ovoj zemlji cak i fakultetski profesori klasicni plagijatori.

Aleksandar

pre 6 godina

Nikakvu ulogu u formiranju njegove tržišne cene ne igraju nastupi u 'A' reprezentaciji Srbije jer njih nije ni bilo, pa se ne mogu navoditi kao argument koji utiče na tržišnu vrednost (trenutno vrlo visoku).

Nemaju pošto nije ni nastupao za A selekciju. Ako je njegova cena kako se priča 80 mil. sam odlazak na svetsko prvenstvo će podići njegovu cenu minimum 10-15% što je još nekih 10 mil na koji ćeš ti uzeti procenat! I sada hoćeš ljudima da objasniš da nisi imao nikakvog interesa ?

razmisljam...

pre 6 godina

Pit agora
vecu trzisnu vrednost imace sa nastupima za A selekciju
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svi smo mi muslini, 2. novembar 2017 11:42)

Zaista ne mora da bude tako - recimo reprezentacija ispadne u prvom krugu, lose igraju, on se utoopi u tu igru itt - to samo moze da pokvari sliku koju stvara u italijanskom prvenstvu.
Mislim da je reprezentacija nekada bila mnogo vaznija za prodaju igraca, secam se kako smo 1982.godine u Spaniji "pukli" sa sjajnom ekipom jer su svi bili obuzeti prodajom igraca. Takodje je bitno da su nasi igraci tada isli u inostranstvo tek nakon 27 godine tako da nisu bili prisutni na evropskom trzistu i svetska/evropska prvenstva su bila jedinstvena sansa.
Danas je drugacije, mnogi odlaze u ranim dvadesetim i dokazuju se u najjacim ligama sveta. U tom smislu, Maticeve igre u reprezentaciji prakticno nemaju nikakav uticaj na njegovu cenu - svi gledaju kako on igra u MU i to je to. Reprezentacija realno jedino povecava vrednost onih koji nedovoljno igraju u svojim klubovima, ili igraju kineski ligu. U tom smislu, moze da bude da je Muslin upravo forsirao takve igrace u dogovoru sa njihovim trenerima, jer njima je to bilo potrebnije.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Treba da igraju najbolji - i tacka!
Da je SMS samo probao bilo kada da bojkotuje reprezentaciju onda bi moglo da se prica o (opravdanom) nepozivanju.
Prica da je Tadic bio vise nego odlican u reprezentaciji je uglavnom tacna; bio je najbolji igrac reprezentacije ali je pri kraju kvalifikacija bio istrosen ili procitan pa nije briljirao tako kao na pocetku. Izgovor da upravo zbog njega nisu zvali SMS-a je porpilicno glup - a sta bi bilo da se Tadic povredio ili dobio crveni karton? Ko bi ga zamenio? Rukavina ili Kolarov? Osim toga, doveli smo u pitanje eventualni izbor SMS-a da zaigra za neku drugu reprezentaciju. Kome je u interesu da se odrekne jednog tako perspektivnog mladog igraca? Kuburimo sa igracima, imamo dosta problema u sastavljanju tima. Ako budemo nastavili ovako da se odricemo onih koji odskacu na svetskoj pozornici onda smo stvarno propali. Isti problem smo imali sa Tadicem, pa je postao nezamenljiv...pa sa Maticem, pa je nezamenljiv ...bice tako i sa SMS-om.

Metropola

pre 6 godina

E hajde ne filozofiraj! U sustini Muslin ti trazio lovu da sms igra u reprezentaciji, ti ga oladio u fazonu ionako necemo igrati na prvenstvu, pa sad Muslin uspeo da nas odvede tamo i ti vidis vrag odneo salu pa udaris po medijima kako je cudno sto takav igrac nema mesto u reprezentaciji! Stvorio se pritisak na Muslinu ako ne povede sms i lose prodje bice krivac u ocima nacije i onda za svaciji interes on raskine ugovor i to je cela prica!

JPR24

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentaraRadmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...
(Vasa, 02. novembar 2017 12:33)
Vaso bolje ti da uzmes gugl u ruke ! Radman je bio clan Lejkersa od 2006 do 2009. A na primer u sezoni 2007/2008 je bio starter na svih 21 utakmica koje su igrali u plejofu gde su izbgubili u finalu od Celticsa.

Komentator

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentara

Radmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...
(Vasa, 02. novembar 2017 12:33)

E moj Vaso, nije sve u Googlu ima nesto i u visegodisnjem pracenjem sporta! Vlada nije igrao u Lejkersima te godine kada smo bili svetski prvaci, ali jeste od 2006 pa dve ili tri godine. Pitaj nekog drugi put!

Bg

pre 6 godina

Da se ne lažemo ovu grupu bi mogao da prođe bilo koji selektor. Neuspeh ovog sektora što smo u ovakvoj grupi tek u zadnjem kolu overili SP.
Ovi što pišu Muslin gospodin čovek, koju gospodin? Neće da zove najbolje jer on ima princip.
Da je imao grupu jačine kao Mihajlović isto bi ispali jer nepismeni selektor imao više principa. Jedan od tih je i ne pozivanje Matića.

Optimista

pre 6 godina

Da li ste vi gledali kako je Holandija igrala lose protiv Francuza, ili Francuzi protiv Luxemburga? Amerika protiv Trinidada? Verujte mi, mi smo protiv Austrije bili bogovi kako su ove ekipe igrala u navedenim utakmicama.

Prestanite da pricate o sreci reprezentacije. Prvi smo u grupi bili I of preko 200 reprezentacija smo imali statistiku u top 10. To nikada u istoriji srpskog fudbala nismo imali. Koliko je cesto reprezentacija iz 4 sesira bila Prva ispred Prva 3 sesira? Skoro nikada! Samim tim uspeh je fenomenalan. Mitrovic jeste dao go Velsu u zadnjim minutima I to je fantastican go bio. Irci su nama pred kraj isto dali go, tako da su I oni imali srece. Vels je dao Ircima srecan go. Sreca je absolutno nebitna u svemu ovome. Srce I zelja su preovladale. Svidja mi se ovo sve sto se pokrenulo oko Muslina. Nadam se da ce se matori vratiti u tim I da ce SMS I drugi koji treba da imaju mesto u timu biti tu. Uz inat smo jaci! Znate I sami da je Tadic bio izbacen iz tima pre pocetka I sta se desilo. Statisticki je najbolji igrac kvalifikacija na svetu!!!
Samo taj podatak daje Muslinu za pravo da brani svoj tim. Nadam se da ce igraci odbraniti I njega I da cemo gladni I zedni otici na svetsko. Svi u Rusiju!!! Nema boljeg osecaja nego kad sudija zasvira pocetak utakmice na svetskom!!!

Riječanin

pre 6 godina

Kad loše igraš i pobjeđuješ je nešto najbolje u sportu,šta će biti kad počnemo igrati dobro.Mlade svjetske prvake treba forsirati max.

Arconada

pre 6 godina

Ne znam zašto je ovako medijski odrađen raskid koji je bio ugovoren još pre utakmica sa Austrijom i Gruzijom!
Zna se dobro da je Muslin dobio ponudu pre kraja kvalifikacija koja je izuzetni povoljna i rešio je da je prihvati, nema veze sa igrom tima, nema veze sa SMS i Kežmanom, nema veze sa Piksijem ili nekim drugim kandidatom, ..., ...!!!
Zašto su rešili da sve to prikažu kao konflikt trenera i rukovodstva saveza to je već pitanje za one koji su napravili takvu strategiju za medijski pristup ovom pitanju, sve je to smišljeno u nekoj marketinškoj kompaniji!

Džoni

pre 6 godina

Uporno pišete da smo imali laku grupu i da bi je svako prošao! Mi smo po renkingu pa i kvalitetu bili autsajderi u grupi a to je i potvrđivao šešir iz koga smo izvlačeni u žrebanju! Verujem i da su Austrijanci, Velšani i Irci isto smatrali da imaju laku grupu i da treba lagano da se plasiraju? Previše mi očekujemo od naših fudbalera i od njih pravimo ono što oni nisu a realno nisu klasa nego su treći ešalon Evropskog fudbala uz trenutno jednog igrača koji je klasa a to je Matić. Već sada se naziru očekivanja javnosti o prolasku grupe na SP pa i dalje ali mi realno nemamo ni kontinuitet ni kvalitet koji bi tako nešto podgrevao. Mi bi možda mogli nekoga da iznenadimo i pobedimo tamo ali to je sve i što očekivanja budu manja uspeh će biti veći. Osporiti Muslinu odlazak na SP je bezobrazluk i to je činjenica. Mi još uvek sanjamo o LŠ i velikim smotrama i smatramo da smo Bogom dani da tamo igramo a da nas UEFA i FIFA nepravedno stavljaju u poslednje šešire na žrebanju a ne zato što smo rezultatima kojih nema godinama pali toliko nisko!

Владимир

pre 6 godina

Оно када менаџер једног играча зна шта се дешава у ФСС више од председника тог савеза. Нека лепо менаџери скроје репрезентацију, шта ће нам селектор. А за ове што паметују да СМС има шпански пасош па ће добити одмах радну дозволу, то није тачно. И шпански фудбалери морају да имају одређен број утакмица за репрезентацију, мислим око 30% за две године јер је Шпанија у врху светског фудбала. Што се наших играча тиче треба негде око 70% утакмица за две године. Тако да су СМС-у потребне утакмице за репрезентацију ако намерава да игра у Енглеској.

srb

pre 6 godina

@Bole74

Jesi li ti '74 godiste? Ako jesi sramota, ako nisi onda razumem. Imas repr koja se plasirala, ima tu dosta anonimusa za nase prostore, mzda nisu najbolji ali su otisli tamo, imas selektora koji je te igrace ukomponovao i plasirali se na sp. Zasto menjati? Evo ti prica...kezman je menadzer sergejev, cija se vrednost procenjuje na izmedju 60 i 80mil evra, a spekulise se da ce mu narasti na 100 ako igra na sp. I to je samo jedan igrac, sramota je ko ce sve ici tamo i koji menadzeri ce profitirati od toga. Kad se sledeci put budes "slozio" sa ovom moralnom nulom prvo malo razmisli sa cime se "slazes". Inace, drva se slazu a ljudi su saglasni ili ne

Vasa

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentara

Radmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...

Zvone

pre 6 godina

Zapitate li se otkud ovaj menadzer Milinkovic-Savicu? E pa on se uvalio u FK Vojvodina da "pomogne u teskom trenutku, radice bez naknade", postao sportski direktor i sa te pozicije potpisao masu omladinaca i prvotimaca Vojvodine, ukljucujuci i Sergeja. Ko je njemu to dozvolio da tako mesetari u Vojvodini to je vec druga prica, ali on da se predstavlja kao neko nevinasce koje brine za dobrobit srpskog fudbala.

novosaïanin

pre 6 godina

Какав човек таква и беседа. Какви играчи таква и игра. Циљ је остварен захваљујући Муслину. И то без баража. Нисмо ми још стасали за велике успехе. Таленти нам греју клупе великих и богатих клубова. А без игре нема великих играча. Стагнирају уместо да напредују..

Zoran

pre 6 godina

Muslin je doveden da reprezentaciju odvede na svetsko prvenstvo i čovek je to uradio.Ispunio je zadatak i za sve ostalo mogu da mu pljunu pod prozor.Dosta čaršijskih priča. On je realan i zna kakve su naše šanse na svetkom prvenstvu.Ljudi ne zanosite se mi ako prođemo grupu to je za nas kao da smo šampioni sveta.U reprezentaciji mora da se zna ko kosi a ko vodi nosi.Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...

vrući pas

pre 6 godina

Neko napisa dole - najrelevantnija činjenica je da Sergeju nije potrebna reprezentacija, ali reprezentaciji je potreban Sergej. Uz svo dužno poštovanje Gudelju, Kostiću, Milivojeviću itd itd, CV daje prednost Sergeju u odnosu na sve njih.

petar

pre 6 godina

Ovako, prvo, ovde je, sudeći po komentarima 90% zvezdaša komentarisalo pa je ispalo da je Muslin divan čovek, da mu je žena super (kakve to ima veze sa fudbalom) a do juče su se igrale utakmice i čitao sam komentare dok je trajala utakmica, menjaj tog, daj Milinkovića, ti nemaš pojma, dokle će igrati ......Pljuvačina bez prestanka. Mislim, ako se dobro sećam, da je g.Muslin i iz Zvezde bukvalno proteran, možda ne pamtim dobro, ja baš i ne pratim fudbal je su u njemu uglavnom neškolovani glupani koji uz to ružno izgledaju, glupo se ponašaju a o fudbalu nemaju pojma. Tako je g.Muslin oteran i iz reprezentacije. Poslednji rezultati su bili katastrofalni i to je obećavalo katastrofu i na mundijalu. Uz priču da je tražio priloge za uvođenje igrača u reprezentaciju, što je lako moguće, obzirom da je izjavio "Doneo sam FSS 15 miliona pa je red da mi se dodeli bonus" to gospoda nikada ne izgovaraju tako da je za mene bio i ostao prostak. Jer, ako je tražio javno od FSS bonus od ostvarene premije za FSS, onda je logično da je od određenih menadžera određenih igrača takođe tražio bonus da bi ih pozvao u reprezentaciju. Njegova izjava ga je okarakterisala tako i on je takav. A to što ste se vi Zvezdaši okomili na Kežmana, pa niste ga voleli ni kada vam je gazio vašu Zvezdu pa zašto biste ga voleli danas. Uostalom, komentarima na račun Kežmana ste objasnili zašto vas zovu ciganima.

Guya

pre 6 godina

MUSLIN, velikim slovima, GOSPODIN, opet velikim. Zbog cega je smjenjen, nema rezultat? Reprezentacija prakticno dva kola prije kraja bila na mundijalu. Igra mogla i bolja, ali rezultat postignut. Nemam nista protiv SMS-a, ali reprezentacija nije prosti zbir najboljih. Da nije postigao cilj, pa da se covjek i smjeni, pa da mu i mi objasnimo koga je treba zvati, ovako tisina i cao. Volio bih da se svako stavi u MUSLINOVU kozu, pa da odvede reprezentaciju na mundijal, a onda te neko smjeni.

ja

pre 6 godina

Ne moze jedan fudbaler da bude iznad cele reprezentacije i selektora, posebno ne kada postoje dobri rezultati, tacka.
(Milan, 2. novembar 2017 11:08)

A selektor moze da zbog svojih nekih kalkulacija ne poziva naseg najboljeg igraca, i tako rizikuje zbog svog sebicluka da izgubimo fudbalera za narednih 12-13 godina ?

Samo vratite malo memoriju kako smo prolazili sa selektorima koji nisu pozivali najbolji tim i igrace, vec su imali neku svoju "filozofiju". A mi jadni Srbi samo hocemo da gledamo najboljih 11 na terenu, nista vise, kao da trazimo ne znam sta...

t4

pre 6 godina

Da se ne lazemo Muslin nije dobar selektor. To sto se kvalifikovao nije neki preterani uspeh. Uspeli smo to i 2006 i 2010. u tezim grupama pa smo se opet brukali tamo! Ne bih da branim Kezmana ali za Muslina se odavno zna da se ugradjuje u transfere i trazi pare od igraca. Zato i ne cudi da je to sigurno trazio i od Kezmana da bi mu SMS igrao. I neka nije pristao. Nadam se da ce neki ozbiljan takticar i strateg da preuzme reprez. Mi kvalitet timski nemamo...

DM

pre 6 godina

Ha,ha brkovi mu baš stoje!U ovoj priči ne zna se ko je čestitiji od koga.Najbolje je ubuduće ne pratiti taj cirkus jer na SP-u ko god uspostavi inicijativu protiv nas uvaliće nam tri komada ni kriv ni dužan!

Antidervis - vase je proslo

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.

Petar Ilic

pre 6 godina

Jos ce ispasti, kao u onoj narodnoj da se covek sam samoubio, ali dva puta! Muslin je gospodin covek, koji je uspeo da od ljudi koji ne vole bas da daju 100% u reprezentaciji (uporediti kako igraju u svojim klubovima) napravi pravi podvig! Rezultati su iza njega! Nacija je uz njega! Dosta vise raznih Kokeza, Karadzica, Kezmana! To samo moze u napreDNOJ Srbijici!

Mate

pre 6 godina

Pa naravno da je Kezman u pravu, svakom pametnom je to logicno, ne treba SMS igre u reprezentaciji da bi napravio dobar transfer, decko je vec formiran igrac i pre svega su mu cenu nabile igre koje pruza u dresu Lazia...I naravno da je on potrebniji reprezentaciji nego sto su igre u nacionalnom dresu njemu potrebne sem patriotskih razloga...Muslin treba lepo da se pokrije usima, uziva u penziji i broji pare koje je uzeo od FSS za plasman na SP. O igri i sreci koju smo imali u kvalifikacijama ne treba trositi reci!

IgyBgd

pre 6 godina

Posle plasmana ns SP koji bi osnov FSS bio da da OTKAZ Muslinu? Naravno da ce vrsiti pritisak da sve bude kao sporazumno. To je politika vladajuce stranke i predsednika FSS koji je clan iste. Oni su kao sve uradili ali eto...i mi hocemo uspeh u necem a nikada ne dozvolimo ljudima da zavrse zapocet posao. Jel covek ostvario plasman? Pa neka ide onda do kraja. Problem je JEDAN igrac? Znaci, opet je par pojedinaca bitnije od drzave.

Shacall

pre 6 godina

Ajde ovako ako verujemo Kezmanu da je tako....... Neka neko napiše u komentaru onda zašto je Muslin otišao Iako je odveo Srbiju na mundijal iako je bio prvi u grupi. Iz ćefa?

neko ko zna

pre 6 godina

Jos ce ispasti, kao u onoj narodnoj da se covek sam samoubio, ali dva puta! Muslin je gospodin covek, koji je uspeo da od ljudi koji ne vole bas da daju 100% u reprezentaciji (uporediti kako igraju u svojim klubovima) napravi pravi podvig! Rezultati su iza njega! Nacija je uz njega! Dosta vise raznih Kokeza, Karadzica, Kezmana! To samo moze u napreDNOJ Srbijici!
(Petar Ilic, 02. novembar 2017 11:08)

e vidis tu je problem sto se pozivaju ljudi koji se setkaju po terenu I glume ludilo, a imas klince koji su SVETCKI I EVROPSKI SAMPIONI U FUDBALU I ne pozivas ih jer ovi sto bas I nevole da daju 100 %imaju prednost... da se razumemo igracima da bi zaboli ugovore u neku od zemalja EU trebaju. nastupi u reprezentaciji da bi dobili radne dozvole, sergej ima pasos spanije I njemu ne treba nista, ne trebamo mi njemu nego on nama

Zoo

pre 6 godina

Volim ga kao igrača, ali apsolutno ni jednom menadžeru ništa ne verujem. Uništavaju karijere igrača i fudbalske timove radi svojih procenata. Vesti koje se odnose na izjave menadžera ni ne čitam, kao što nisam ni ovu pročitao. Jednostavno ne verujem!

Владимир

pre 6 godina

Кежман користи речи детерминанта,индигнација и реални контекст стварности?

dex

pre 6 godina

Kezmana "ne mirisem" odavno, ali se dobro zna kako Muslin funkcionise. Tako je funkcionisao i u Zvezdi i u Rusiji. Nista novo.
Mi smo se kvalifikovali ludon srecom, bukvalno. U Beogradu su nas nadigrali Vels, Irska i Austrija, ali smo izvukli 5 bodova. U gostima nas je sreca pogledala u Gruziji i Velsu, a u Austriji nas spasila nevidjene blamaze, gde smo realno mogli da primimo i 7-8 golova, samo da su njihovi "b" igraci bolji u realizaciji.
Neka u predjemo preko toga, ali stoji da nikoga od mladih igraca nije stavio u prvi tim. O tome da on ucestvuje u zakulisnim radnjama svedoce i pozivanja igraca sa klupe tima koji se u kineskoj ligi bori za opstanak. Za njega recimo ne vaze 3 uslova...

Alcale

pre 6 godina

Smatram da nemamo strategiju razvoja fudbala i za to je kriv FSS
Cinjenica je da se selektori smenjuju i dovode populisicki (npr sada je kandidat Piksi umesto Paunovica koji bi TREBAO da bude postavljen po zasluzi i po strucnosti koju je VEC pokazao a da je Muslinova smena je u pogresno vreme!

OCAJNA, BEDNA i poptpuno raspala igra koju smo imali tokom CELIH kvalifikacija JESTE dovoljna za smenu, koja je trebala da usledi ranije

Pozivanje igraca na zalasku karijere u A tim i onih koji sede na tribinama PO MENI vise ukazuje na saradnju i procenat u ugovorima nego pozivanje mladih fudbalera koji VEC imaju minutazu i debele ugovore u timovima

Muslinova izjava povodom raskida ugovora je potpuna zamena teze i prepuna rupa. Tadic i SMS uopste nisu na istim pozocijama a kako MUslin tvrdi da jesu eto JOS jednog razloga za raskid- NEZNANJE koje je pokazao tokom celih kvalifikacija!

UOPSTE me ne zanima konstatcija nekih kako je GR osvojila EP sa bunkericom.. JESTE protiv ali ne protiv Gruzije u Atini, niti protiv nikada slabije Austrije!

Oliver

pre 6 godina

Dakle,Muslin je hteo "participaciju" u buducem ugovoru SMS-a,po principu "ja tebi nastupe u reprezentaciji,ti meni procenat od ugovora"? Pa dobro je sto smo to saznali,Kezman ga je pokopao,heheh

Goran

pre 6 godina

Ne razumem ovoliki broj negativnih komentara na racun Kezmana i menadzerskog posla uopste. Danas ne postoji nijedan fudbaler na svetu koji nema menadzera. Jedna stvar je kada menadzeri vrse pritisak da se neafirmisani igraci zovu u reprezentaciju kako bi im se podigla cena. Ali slucaj SMSa je daleko od toga. Takav igrac je jednostavno zasluzio svojim igrama da bude deo reprezentacije. Ne pozivati igraca tog kalibra, koji ce verovatno postati nas najskuplji igrac svih vremena, je luksuz koji sebi ni mnogo jace reprezentacije od nase ne mogu da priuste. Ovde se radi o inacenju i narusenim medjuljudskim odnosima, mozda cak i izmedju Muslina i SMS-a licno. Svaka cast Muslinu za plasman na SP, ali u Rusiju moraju da idu najbolji, ukljucujuci i mlade igrace zeljne dokazivanja, od kojih ce sigurno neko da bljesne i postane okosnica naseg tima za buducnost.

dane

pre 6 godina

I tako, nakon jednog Muslinovog spina i prozivanja Kežmana, odjednom oni koji su ga najviše pljuvali, počeli su da ga hvale i prozivaju Kežmana ( kao da je on neki bitan faktor u FSS ). Stari dobri Muslin je volio da se "tali" još dok je vodio Zvezdu, a mogu samo da zamislim kako je to izgledalo u Rusiji. Kako vas je samo lako izmanipulisati.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, kako je u ovim situacijama taj veliki narod, nebesko inteligentan, naravno vekovima izmanipulisan, zbunjen jer ne zna na ciju stranu da stane... Pa je zanimljivo citati komentare i na ove vesti i saopstenja u poslednjih par dana. Prvo se daje podrska Savicu, pa Muslin kuka, pa se Muslinu da, pa vecini antipaticni menadzer Kezman izda saopstenje, pa po inerciji opet Muslin u pravu... Revija!

sax

pre 6 godina

Žao mi je što Muslin nije ostao pa da završimo na svetskom poslednji u grupi. Onda bi bilo 'zašto nije zvao Sergeja'. Ovako lud narod nema nigde.

bajo moj

pre 6 godina

Kaze Kezman odmah nakon Gruzije cu izjaviti sta se zapravo desava. Prosla utakmica on cuti, smenise coveka na pravdi Boga i on sad nesto debatuje. Jok izjavices da je on upravu. Jadan nam je ceo sistem, nada se javi i vi je unistite.

rade

pre 6 godina

Ovaj Mateja radi protiv svog klijenta.
Mogao ga je lako ubaciti u bolju reprezentaciju i povecati mu vrednost.
Nije ! A zasto ? Otkaci ga SMS.

freelancer76

pre 6 godina

Generalno u priče rekla kazala ne treba puno verovati, nego samo crno na belo - emailovi, pisma, SMS poruke i sl.
Bilo bi lepo da obe strane iznesu malo uverljivije dokaze, da javnost sazna pravu istinu, mada je po meni nonsense da selektor ne pozove našeg najboljeg srednjaka, makar mu sedeo na klupi.

Halle-ON

pre 6 godina

A koji tu kvalitet ima igrac koji vredi 30 miliona Eura:
https://www.transfermarkt.com/sergej-milinkovic-savic/profil/spieler/266302

Ne tako davno, pre 15tak godina, Zvezda i Partizan su imali po trojicu te vrednosti na kraju svake sezone. Otkupna klauzula nije vrednost igraca, vec osiguranje da neki tim ne kupi igraca jeftino. Dybala recimo ima otkupnu klauzulu 230 Miliona E, ali trzisna vrednost mu je 70 Miliona. Toliko o kvalitetu i trzisnoj vrednosti.

Samuraj

pre 6 godina

Poznajem licno Muslina i znam kakav je to gospodin covek. Veoma ispunjena i kompletna licnost. Svako ko poznaje njega i suprugu moze ovo da potvrdi. Covek je apsolutno covek od reci, principa i stroge discipline.

Sto se tice Kezmana, imali smo prilike da vidimo po novinama njegov life story.

Kada Kezman izjavi za Muslina da je manipulator sami zakljucite ko je ko u ovoj prici.

Delije Čikago

pre 6 godina

Cela Evropa se čudi da smo kao prvi u grupi snenili selektora a nismo igrali 10 godina, sigurno da SMS nije prihvatio ulogu u timu koja mu ne odgovora i time ruši atmosferu, Muslin je tata za ovog brkatog .

?

pre 6 godina

Muslin je odveo reprezentaciju na SP ali igra ja stvarno bila loša. Mislim da je promena dobra, ali ko zna koja je pozadina svega. Na kraju sećam se kada je Pjanović optuzio Muslina da uzima procenat pa je Dzajic sve to smirivao.....

nakad nikome izvini

pre 6 godina

...nisam ni za Muslina a ni za Kezmana ali cinjenica je da smo se plasirali na SP ludom srecom u ocajnoj grupi i katastofalnom i bezidejnom igrom...Zivkovic i Milinkovic Savic IMAJU mesta u A timu 1oo%...sve ostalo su igre bez granica...

padre

pre 6 godina

A kakve to internacionalne uspehe je gospodin Muslin postigao?Stalno se vukao po periferiji i kao igrač i kao trener!A što se tiče njegovog opravdavanja, da ima u zadnjem redu Matića, vala to je kruna gluposti!Pa, valjda za svakog igraća trba da postoji rezerva?Znaći Milinković po njegovom ne zavređuje ni da bude druga rezerva!Što onda zove 22 igraća?

Darko

pre 6 godina

ovi menadzeri, sve neki fini i nevinasca.Da nije bre vas menadzera, gde bi nam bio kraj, nego svi gurate svoj nos u posao selektora, i svi gurate svoje igrace. Kraj price

neznalac

pre 6 godina

Postojala je prica jos od pre par meseci da je Muslin od odredjenih reprezentativaca uzimao novac da se nadju na spisku, istina ili ne, procenite sami... Ali gde ima dima...

Mislim da znam

pre 6 godina

Hvala Muslinu za plasman na SP.


Svi mi ljubeitelji fudbala znamo da je taj plasman bio uz dosta srece i uz mozda laksu grupu. poenta je u tome sto smo MI svetski prvaci i mora da se da sansa tim sada momcima iz 2015. Muslin gura igrace tipa rukavina koji iskreno receno nije za prvu postavu. Gudelj decko igra u Kini. Ima jos mmogo primera. Srecno u Rusiji s novim selektorom i nadam se boljoj igri nego prikazanoj u kvalifikacijama.

Mrtvac

pre 6 godina

A kežman je poznat kao velika poštenjačina, pravednik i pravoslavac... mora da je u pravu. Milinkovicu će da presedne igra u reprezentaciji zbog ove afere i neće pružiti ništa a svi ga predstavljaju kao da je mesi. Sve u svemu, posle ovoga je atmosfera u timu trajno narušena i bolje da puste Vels da ide na prvenstvo umesto nas...

Биг Хеад

pre 6 godina

Сам себе побијаш у двије ствари...први до раскида уговора није дошло само обострано него под притиском типа ако ти овај или онај не игра нећеш моћи даље водити репрезентацију тј. директно мијешање у посао ,а друго није истина да СМС не треба да игра за репрезентацију јер он има своју цијену...јесте има али да би отишао у Енглеску мора да игра за А репрезентацију испуни њихове квоте и законе играњем за исту,и тамо су они који су заинтересовани за њега највише и који имају највише пара.... према томе Кежмане не дипр и мени је само жао што нам фудбал уништи новац и менађери као и силне вође навијаћа...људи то вам је зачарани круг криминалаца који одређује ко игра ,кад игра и гдје игра ....на крају крајева још једном питам ја вас све ко је Славиша Кокеза јел ико то од вас зна....а ми што волимо фудбал не заносимо се ,ми смо само будале које све то гледају о свом трошку....Србија...

One night in May

pre 6 godina

Hvala Muslinu za plasman na SP.


Svi mi ljubeitelji fudbala znamo da je taj plasman bio uz dosta srece i uz mozda laksu grupu. poenta je u tome sto smo MI svetski prvaci i mora da se da sansa tim sada momcima iz 2015. Muslin gura igrace tipa rukavina koji iskreno receno nije za prvu postavu. Gudelj decko igra u Kini. Ima jos mmogo primera. Srecno u Rusiji s novim selektorom i nadam se boljoj igri nego prikazanoj u kvalifikacijama.
(Mislim da znam, 2. novembar 2017 11:13)

Igra ce biti leprsava, puno napadackih akcija, dodavanja, proigravanja...a rezultat ce biti standardan za takvu igru.

Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku...

Ogi

pre 6 godina

Sve vjerujem Kežmanu, jer je laž sve što je Muslin pričao o Sergeju. Priča da mu se igrač takvog kvaliteta ne uklapa u koncept je očigledna Muslinova laž, pošto bi Sergej mogao da igra bilo gdje u veznom redu. I Sergeju nije bila potrebna reprezentacija, reprezentaciji je bio potreban Sergej! Ali izgleda da nije mogao za džabe da igra...

Dragana

pre 6 godina

Naravno da će da kaže "nemam veze sa tim",sigurno neće da kaže "da,to je moje maslo".Ipak,činjenica je da je priča o Muslinovom odlasku počela otprilike u isto vreme kad i tekstovi u novinama o nepozivanju Milinković-Savića u reprezentaciju.Neka veruje ko kome hoće ali ni ja ne bih bila selektor a da mi novinari,menadžeri i ljudi iz saveza odredjuju koga da zovem a koga ne.Plasirali smo se na SP a velika zasluga za to je Muslinova.Čak se i BBC čudi šta mi to radimo a bili smo prvi u grupi.Zato nam tako i ide u ovoj zemlji,u svim oblastima,jer upropastimo sve što možemo umesto da održavamo isti nivo ili unapredjujemo stvari.A kako mi se čini te navike se nikad nećemo osloboditi.

Владимир

pre 6 godina

Кежман користи речи детерминанта,индигнација и реални контекст стварности?

Mrtvac

pre 6 godina

A kežman je poznat kao velika poštenjačina, pravednik i pravoslavac... mora da je u pravu. Milinkovicu će da presedne igra u reprezentaciji zbog ove afere i neće pružiti ništa a svi ga predstavljaju kao da je mesi. Sve u svemu, posle ovoga je atmosfera u timu trajno narušena i bolje da puste Vels da ide na prvenstvo umesto nas...

Antidervis - vase je proslo

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.

Samuraj

pre 6 godina

Poznajem licno Muslina i znam kakav je to gospodin covek. Veoma ispunjena i kompletna licnost. Svako ko poznaje njega i suprugu moze ovo da potvrdi. Covek je apsolutno covek od reci, principa i stroge discipline.

Sto se tice Kezmana, imali smo prilike da vidimo po novinama njegov life story.

Kada Kezman izjavi za Muslina da je manipulator sami zakljucite ko je ko u ovoj prici.

Petar Ilic

pre 6 godina

Jos ce ispasti, kao u onoj narodnoj da se covek sam samoubio, ali dva puta! Muslin je gospodin covek, koji je uspeo da od ljudi koji ne vole bas da daju 100% u reprezentaciji (uporediti kako igraju u svojim klubovima) napravi pravi podvig! Rezultati su iza njega! Nacija je uz njega! Dosta vise raznih Kokeza, Karadzica, Kezmana! To samo moze u napreDNOJ Srbijici!

Ogi

pre 6 godina

Sve vjerujem Kežmanu, jer je laž sve što je Muslin pričao o Sergeju. Priča da mu se igrač takvog kvaliteta ne uklapa u koncept je očigledna Muslinova laž, pošto bi Sergej mogao da igra bilo gdje u veznom redu. I Sergeju nije bila potrebna reprezentacija, reprezentaciji je bio potreban Sergej! Ali izgleda da nije mogao za džabe da igra...

Zvone

pre 6 godina

Zapitate li se otkud ovaj menadzer Milinkovic-Savicu? E pa on se uvalio u FK Vojvodina da "pomogne u teskom trenutku, radice bez naknade", postao sportski direktor i sa te pozicije potpisao masu omladinaca i prvotimaca Vojvodine, ukljucujuci i Sergeja. Ko je njemu to dozvolio da tako mesetari u Vojvodini to je vec druga prica, ali on da se predstavlja kao neko nevinasce koje brine za dobrobit srpskog fudbala.

Mislim da znam

pre 6 godina

Hvala Muslinu za plasman na SP.


Svi mi ljubeitelji fudbala znamo da je taj plasman bio uz dosta srece i uz mozda laksu grupu. poenta je u tome sto smo MI svetski prvaci i mora da se da sansa tim sada momcima iz 2015. Muslin gura igrace tipa rukavina koji iskreno receno nije za prvu postavu. Gudelj decko igra u Kini. Ima jos mmogo primera. Srecno u Rusiji s novim selektorom i nadam se boljoj igri nego prikazanoj u kvalifikacijama.

Shacall

pre 6 godina

Ajde ovako ako verujemo Kezmanu da je tako....... Neka neko napiše u komentaru onda zašto je Muslin otišao Iako je odveo Srbiju na mundijal iako je bio prvi u grupi. Iz ćefa?

dane

pre 6 godina

I tako, nakon jednog Muslinovog spina i prozivanja Kežmana, odjednom oni koji su ga najviše pljuvali, počeli su da ga hvale i prozivaju Kežmana ( kao da je on neki bitan faktor u FSS ). Stari dobri Muslin je volio da se "tali" još dok je vodio Zvezdu, a mogu samo da zamislim kako je to izgledalo u Rusiji. Kako vas je samo lako izmanipulisati.

ja

pre 6 godina

Ne moze jedan fudbaler da bude iznad cele reprezentacije i selektora, posebno ne kada postoje dobri rezultati, tacka.
(Milan, 2. novembar 2017 11:08)

A selektor moze da zbog svojih nekih kalkulacija ne poziva naseg najboljeg igraca, i tako rizikuje zbog svog sebicluka da izgubimo fudbalera za narednih 12-13 godina ?

Samo vratite malo memoriju kako smo prolazili sa selektorima koji nisu pozivali najbolji tim i igrace, vec su imali neku svoju "filozofiju". A mi jadni Srbi samo hocemo da gledamo najboljih 11 na terenu, nista vise, kao da trazimo ne znam sta...

Wilfred

pre 6 godina

Ovde imamo dva bitna momenta. Jedan je borba oko (ras)podele novca koji smo zaradili plasmanom na SP, a koja se vodi unutar FSS-a (tu uključujem i Muslina). Drugi momenat je želja menadžera da što više podignu cenu svojim fudbalerima, a igranje za reprezentaciju (koje Sergej odavno nesporno zaslužuje) svakako podiže cenu, bez obzira šta Kežman tvrdio. Mnogo je ovde hijena, bojim se da će najveća žrtva biti upravo reprezentacija i da ćemo doživeti novi brodolom na SP. Veoma bih voleo da grešim. Još jedan detalj - nema teoretske šanse da je Kežman sastavljao ovo pismo. On je za ”determinantu” čuo jedino ako se tako zove neki holandski trećeligaš.

Darko

pre 6 godina

ovi menadzeri, sve neki fini i nevinasca.Da nije bre vas menadzera, gde bi nam bio kraj, nego svi gurate svoj nos u posao selektora, i svi gurate svoje igrace. Kraj price

dex

pre 6 godina

Kezmana "ne mirisem" odavno, ali se dobro zna kako Muslin funkcionise. Tako je funkcionisao i u Zvezdi i u Rusiji. Nista novo.
Mi smo se kvalifikovali ludon srecom, bukvalno. U Beogradu su nas nadigrali Vels, Irska i Austrija, ali smo izvukli 5 bodova. U gostima nas je sreca pogledala u Gruziji i Velsu, a u Austriji nas spasila nevidjene blamaze, gde smo realno mogli da primimo i 7-8 golova, samo da su njihovi "b" igraci bolji u realizaciji.
Neka u predjemo preko toga, ali stoji da nikoga od mladih igraca nije stavio u prvi tim. O tome da on ucestvuje u zakulisnim radnjama svedoce i pozivanja igraca sa klupe tima koji se u kineskoj ligi bori za opstanak. Za njega recimo ne vaze 3 uslova...

Darkomsq

pre 6 godina

Nevezano za sagu oko SMS i Kežmana i Muslina. Samo želim da ovima koji plaču za Muslinom i načinom na koji je vodio i selektirao reprezentaciju pojasnim neke stvari.

1. kolo protiv Austrije kod kuće: 3-2 pobjeda. Isti broj šuteva, Austrijanci imali 55% posjeda. Pobjeda zahvaljujući Mitroviću i Tadiću. Nadigrani, dali gol više jer individualni bljesak. Muslin nadmudren taktički.

2. kolo protiv Velsa u gostima: 1-1, izjednačili u 86. minutu, opet nadigrani, bljesak Mitrovića. Odbrana smišljana za Bejla potpuno promašena.

3. kolo protiv Gruzije u gostima: 3-1, Gruzijci više šuteva, veći posjed. Opet Mitrović i Tadić INDIVIDUALNIM kvalitetom riješili utakmicu, taktički nadmudreni opet.

4. kolo protiv Velsa kući: 1-1, Vels igrao bez Bejla, imali jedan šut u okvir i taj jedan šut rezultirao golom. Taktička majstorija definitivno.

5. kolo protiv Moldavije: Moldaviju u fudbalu bi odvalio i npr KK Borac iz Čačka. 3-0, Moldavci imali 4 šuta u okvir gola.

6. kolo protiv R. Irske u gostima: Irci duplo više šuteva, veći posjed, gol Kolarova za 1-0 i onda polu autobus. Taktičko majstorstvo?

7. kolo protiv rezervnog tima Austrije: poraz od 3-2. Svježe sjećanje, promašena taktika, motivacija igrača na nivou predškolskog pedagoga.

8. kolo protiv Gruzije: 2. poluvrijeme na mišiće, uništeni u 1. poluvremenu najviše zahvaljujući taktičkoj postavci Gruzije. Na kraju, Gruzija imala više loptu u nogama.

Izgleda jako loše kad se stavi na papir.

bajo moj

pre 6 godina

Kaze Kezman odmah nakon Gruzije cu izjaviti sta se zapravo desava. Prosla utakmica on cuti, smenise coveka na pravdi Boga i on sad nesto debatuje. Jok izjavices da je on upravu. Jadan nam je ceo sistem, nada se javi i vi je unistite.

Mate

pre 6 godina

Pa naravno da je Kezman u pravu, svakom pametnom je to logicno, ne treba SMS igre u reprezentaciji da bi napravio dobar transfer, decko je vec formiran igrac i pre svega su mu cenu nabile igre koje pruza u dresu Lazia...I naravno da je on potrebniji reprezentaciji nego sto su igre u nacionalnom dresu njemu potrebne sem patriotskih razloga...Muslin treba lepo da se pokrije usima, uziva u penziji i broji pare koje je uzeo od FSS za plasman na SP. O igri i sreci koju smo imali u kvalifikacijama ne treba trositi reci!

petar

pre 6 godina

Ovako, prvo, ovde je, sudeći po komentarima 90% zvezdaša komentarisalo pa je ispalo da je Muslin divan čovek, da mu je žena super (kakve to ima veze sa fudbalom) a do juče su se igrale utakmice i čitao sam komentare dok je trajala utakmica, menjaj tog, daj Milinkovića, ti nemaš pojma, dokle će igrati ......Pljuvačina bez prestanka. Mislim, ako se dobro sećam, da je g.Muslin i iz Zvezde bukvalno proteran, možda ne pamtim dobro, ja baš i ne pratim fudbal je su u njemu uglavnom neškolovani glupani koji uz to ružno izgledaju, glupo se ponašaju a o fudbalu nemaju pojma. Tako je g.Muslin oteran i iz reprezentacije. Poslednji rezultati su bili katastrofalni i to je obećavalo katastrofu i na mundijalu. Uz priču da je tražio priloge za uvođenje igrača u reprezentaciju, što je lako moguće, obzirom da je izjavio "Doneo sam FSS 15 miliona pa je red da mi se dodeli bonus" to gospoda nikada ne izgovaraju tako da je za mene bio i ostao prostak. Jer, ako je tražio javno od FSS bonus od ostvarene premije za FSS, onda je logično da je od određenih menadžera određenih igrača takođe tražio bonus da bi ih pozvao u reprezentaciju. Njegova izjava ga je okarakterisala tako i on je takav. A to što ste se vi Zvezdaši okomili na Kežmana, pa niste ga voleli ni kada vam je gazio vašu Zvezdu pa zašto biste ga voleli danas. Uostalom, komentarima na račun Kežmana ste objasnili zašto vas zovu ciganima.

Dragana

pre 6 godina

Naravno da će da kaže "nemam veze sa tim",sigurno neće da kaže "da,to je moje maslo".Ipak,činjenica je da je priča o Muslinovom odlasku počela otprilike u isto vreme kad i tekstovi u novinama o nepozivanju Milinković-Savića u reprezentaciju.Neka veruje ko kome hoće ali ni ja ne bih bila selektor a da mi novinari,menadžeri i ljudi iz saveza odredjuju koga da zovem a koga ne.Plasirali smo se na SP a velika zasluga za to je Muslinova.Čak se i BBC čudi šta mi to radimo a bili smo prvi u grupi.Zato nam tako i ide u ovoj zemlji,u svim oblastima,jer upropastimo sve što možemo umesto da održavamo isti nivo ili unapredjujemo stvari.A kako mi se čini te navike se nikad nećemo osloboditi.

Jegulja

pre 6 godina

1. muslin je uradio najpametniju mogucu stvar. povukao se i ostavio ove mesetare i politicare da se crvene posle svetskog (jer im to sleduje).
2. sms je u neprijatnoj situaciji jos ako se potrefi da ne budi u formi pa zakaze na svetskom ima da ga odvaljuju svi zivi i nezivi.
3. ko god bude selektor rezervisan je za drvlje i kamenje posle svetskog posto kako je krenulo sa menadzerima grupu nece proci. jos ako mu neka hajdi bude izvlacila protivnike...
4. da se vratim na muslina. plakace se za njime posle svetskog.
5. zemlja u kojoj se ne ceni rezulat zasluzuje da bude gde je.

neznalac

pre 6 godina

Postojala je prica jos od pre par meseci da je Muslin od odredjenih reprezentativaca uzimao novac da se nadju na spisku, istina ili ne, procenite sami... Ali gde ima dima...

Alcale

pre 6 godina

Smatram da nemamo strategiju razvoja fudbala i za to je kriv FSS
Cinjenica je da se selektori smenjuju i dovode populisicki (npr sada je kandidat Piksi umesto Paunovica koji bi TREBAO da bude postavljen po zasluzi i po strucnosti koju je VEC pokazao a da je Muslinova smena je u pogresno vreme!

OCAJNA, BEDNA i poptpuno raspala igra koju smo imali tokom CELIH kvalifikacija JESTE dovoljna za smenu, koja je trebala da usledi ranije

Pozivanje igraca na zalasku karijere u A tim i onih koji sede na tribinama PO MENI vise ukazuje na saradnju i procenat u ugovorima nego pozivanje mladih fudbalera koji VEC imaju minutazu i debele ugovore u timovima

Muslinova izjava povodom raskida ugovora je potpuna zamena teze i prepuna rupa. Tadic i SMS uopste nisu na istim pozocijama a kako MUslin tvrdi da jesu eto JOS jednog razloga za raskid- NEZNANJE koje je pokazao tokom celih kvalifikacija!

UOPSTE me ne zanima konstatcija nekih kako je GR osvojila EP sa bunkericom.. JESTE protiv ali ne protiv Gruzije u Atini, niti protiv nikada slabije Austrije!

slavko

pre 6 godina

Jel to onaj Kežman što je nakon bruke protiv Azerbejdžana u Podgorici izjavio "Da on nema jednostavno s kim da igra u reprezentaciji,jer nema ko da mu doda loptu" i onaj što je na Euru 2000 -te za 25 sekundi dobio crveni karton protiv Norveške,pa posle tekme izjavio da mu je kriv legendarni Vujke,jer ga nije dobro psihološki pripremio i onaj što je imao sukob s Vidićem pre mundijala u Nemačkoj????
Čovek je neverovatan egoista i prepun sebe,ne preza ni od čega.Dok je igrao rušio je atmosferu iznutra,sada ne igra pa je ruši spolja.Žalosno je što mu je to dozvoljeno i to u ovakvom trenutku.

Djole

pre 6 godina

Ako je Kežman sam sastavio ovo pismo, onda bolje da je upisao Filološki nego što je igrao fudbal.
A o njegovom angažmanu i doprinosu u reprezentaciji nemam reči!

?

pre 6 godina

Muslin je odveo reprezentaciju na SP ali igra ja stvarno bila loša. Mislim da je promena dobra, ali ko zna koja je pozadina svega. Na kraju sećam se kada je Pjanović optuzio Muslina da uzima procenat pa je Dzajic sve to smirivao.....

Oliver

pre 6 godina

Dakle,Muslin je hteo "participaciju" u buducem ugovoru SMS-a,po principu "ja tebi nastupe u reprezentaciji,ti meni procenat od ugovora"? Pa dobro je sto smo to saznali,Kezman ga je pokopao,heheh

Sabre

pre 6 godina

Ah, Kezman. Najprecenjeniji srpski fudbaler svih vremena, i pritom uzasan covek. Cim on nesto prica, mozes da budes maltene siguran da je obrnuto...

vrući pas

pre 6 godina

Neko napisa dole - najrelevantnija činjenica je da Sergeju nije potrebna reprezentacija, ali reprezentaciji je potreban Sergej. Uz svo dužno poštovanje Gudelju, Kostiću, Milivojeviću itd itd, CV daje prednost Sergeju u odnosu na sve njih.

padre

pre 6 godina

A kakve to internacionalne uspehe je gospodin Muslin postigao?Stalno se vukao po periferiji i kao igrač i kao trener!A što se tiče njegovog opravdavanja, da ima u zadnjem redu Matića, vala to je kruna gluposti!Pa, valjda za svakog igraća trba da postoji rezerva?Znaći Milinković po njegovom ne zavređuje ni da bude druga rezerva!Što onda zove 22 igraća?

Zoo

pre 6 godina

Volim ga kao igrača, ali apsolutno ni jednom menadžeru ništa ne verujem. Uništavaju karijere igrača i fudbalske timove radi svojih procenata. Vesti koje se odnose na izjave menadžera ni ne čitam, kao što nisam ni ovu pročitao. Jednostavno ne verujem!

Komentator

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentara

Radmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...
(Vasa, 02. novembar 2017 12:33)

E moj Vaso, nije sve u Googlu ima nesto i u visegodisnjem pracenjem sporta! Vlada nije igrao u Lejkersima te godine kada smo bili svetski prvaci, ali jeste od 2006 pa dve ili tri godine. Pitaj nekog drugi put!

Marko NS

pre 6 godina

Kežmane, tvoj PR koji je pisao ovo saopštenje je prosečan. Siguran sam da sa tolikim parama možeš da angažuješ boljeg.
Uzdravlje!

Walldorf

pre 6 godina

Zaista nisam imao nameru da i rec kazem o ovom cirkusu u reziji FSS.Onda sam procitao ovo sto je g.Kezman izrekao i vise nisam mogao cutati i gledati bez reci ovo blacenje i "samaranje" jednog casnog coveka, g.Slavoljuba Muslina.To je covek besprekorne fudbalske karijere.Bio je uzoran sportista,uvek odmeren,vredan i uspesan.Disciplinu,red i rad je osetio u Zvezdi,kada je veliki Branko Stankovic "Ambasador" doveo tim u finale kupa UEFA.Trenersku karijeru je zapoceo 1989.godine i vodio se nacelima upravo pok.Branka Stankovica.Gvozdenom disciplinom,radom,upornoscu i istrajavanjem bez kompromisa,zavredeo je poverenje klubova u Francuskoj,Belgiji,Rusiji,Ukrajini... Svuda je bio cenjen,postovan i uvazavan.A onda je,na zalost,upao u zamku FSS.To mu jednostavno nije trebalo.Poput Radomira Antica,potrosen je i bacen kao iscedjen limun.Imao je zadatak pred sobom.Odvesti reprezentaciju Srbije na SP u Rusiju.I covek je zadatak ispunio.Umesto priznanja,zahvalnosti i prilike da reprezentaciju i vodi na SP,dobio je "lekcije" samozvanih strucnjaka.Optuzbe.Ozbiljne optuzbe,koje se moraju dokazati na sudu.To je danasnja slika Srbije gde se uspeh ne prasta.Posebno ako je postignut bez kompromisa.Gospodine Muslin,hvala Vam na vrednom i posvecenom radu.Hvala Vam sto cemo na leto reprezentaciju Srbije gledati dok se bude takmicila sa najboljima.Kako ce bez Vas to izgledati? Onako kako i uvek. U retkim prilikama. Svako dobro Vam zelim, i uz duzno postovanje,iskreno Vas pozdravljam. HVALA.

DM

pre 6 godina

Ha,ha brkovi mu baš stoje!U ovoj priči ne zna se ko je čestitiji od koga.Najbolje je ubuduće ne pratiti taj cirkus jer na SP-u ko god uspostavi inicijativu protiv nas uvaliće nam tri komada ni kriv ni dužan!

nakad nikome izvini

pre 6 godina

...nisam ni za Muslina a ni za Kezmana ali cinjenica je da smo se plasirali na SP ludom srecom u ocajnoj grupi i katastofalnom i bezidejnom igrom...Zivkovic i Milinkovic Savic IMAJU mesta u A timu 1oo%...sve ostalo su igre bez granica...

... a sad se zove Mateje Kežmana!

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.
(Antidervis - vase je proslo, 2. novembar 2017 11:12)



Osim što je bio najbolji strelac kvalifikacija za svetsko prvenstvo, što je dao gol Španiji zbog kojeg smo bili ispred njih na konačnoj tabeli, osim što je bio najbolji strelac reprezentacije u periodu kada je igrao, ništa drugo nije uradio za reprezentaciju.

Činjenica je da ne možeš da ga smisliš jer ti je upropastio detinjstvo. Ako pričamo o tvojim kompleksima, to je jedina važna činjenica i zbog nje ne bi trebalo da ostavjaš svoje glupe komentare na ovom portalu.

Pera

pre 6 godina

Ja od SMS ocekujem najmanje 5-6 golova i da dovede Srbiju u polu-finale. S obzirom na ove price o njemu, ne ocekujem manje. Ne sumnjam da je ok igrac, ali ovo je kao da pricate o Maradoni.

goran...

pre 6 godina

Jos se sjecam nepozivanja Ramba Petkovica,mislim da je to najveca greska i grijeh fudbalskog saveza tada SR Jugoslavije i nebi trebali da takvu gresku ponove sa ovim momkom,jer se radi o izuzetnom talentu i zasto da svojim glupostima i sujetama pojacavamo C.Goru il neku drugu drzavu...

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, kako je u ovim situacijama taj veliki narod, nebesko inteligentan, naravno vekovima izmanipulisan, zbunjen jer ne zna na ciju stranu da stane... Pa je zanimljivo citati komentare i na ove vesti i saopstenja u poslednjih par dana. Prvo se daje podrska Savicu, pa Muslin kuka, pa se Muslinu da, pa vecini antipaticni menadzer Kezman izda saopstenje, pa po inerciji opet Muslin u pravu... Revija!

Goran

pre 6 godina

Ne razumem ovoliki broj negativnih komentara na racun Kezmana i menadzerskog posla uopste. Danas ne postoji nijedan fudbaler na svetu koji nema menadzera. Jedna stvar je kada menadzeri vrse pritisak da se neafirmisani igraci zovu u reprezentaciju kako bi im se podigla cena. Ali slucaj SMSa je daleko od toga. Takav igrac je jednostavno zasluzio svojim igrama da bude deo reprezentacije. Ne pozivati igraca tog kalibra, koji ce verovatno postati nas najskuplji igrac svih vremena, je luksuz koji sebi ni mnogo jace reprezentacije od nase ne mogu da priuste. Ovde se radi o inacenju i narusenim medjuljudskim odnosima, mozda cak i izmedju Muslina i SMS-a licno. Svaka cast Muslinu za plasman na SP, ali u Rusiju moraju da idu najbolji, ukljucujuci i mlade igrace zeljne dokazivanja, od kojih ce sigurno neko da bljesne i postane okosnica naseg tima za buducnost.

T

pre 6 godina

SMS je dovoljno dobar da ne mora da igra na svojoj tipicnoj poziciji. A suplji smo na gomili pozicija. Mogao je pozvati kao rezervu ako je mesto vec popunjeno, makar na nekoj utakmici. A nije ga zvao uopste. Ovde je ocigledno bilo neko inacenje, nadam se ne i korupcija.

Negativni

pre 6 godina

Kada čovek čita ove komentare, rekao bi da se radi o reprezentaciji Argentine ili Francuske. Zamera se Muslinu ružan i defanzivan fudbal a nikada u istoriji ove zemlje nijedna reprezentacija nije igrala lep i ofanzivan fudbal. Imate youtube, draga dječice, pa pogledajte kako je igrala Yu sa Osimom na klupi. Teško da je bilo odvratnijeg fudbala. A kako se Antić plasirao? Ofanzivnom igrom? Kako da ne.
A fudbal u kome je Kežman neko važno ime - nije fudbal. A taj SMS još nije ni potrčao pošteno a proglašava se za velikog igrača. On već ima 23 godine, a još je mladi talenat? Pa u njegovim godinama su Jugović i Mihajlović bili medju pet najskupljih igrača. A Prosinečki, Savićević, Piksi, Boban, Šuker, Jarni, Bokšić...već su sa 19 godina bili nosioci igre u svojim klubovima. Kada ćemo da shvatimo da treneri imaju posla sa dvadesetak polupismenih egomanijaka i da od toga treba napraviti tim, jer samo kompaktan tim postiže rezultate. Mnogi treneri će pre uzeti prosečnog igrača za neku poziciju ako će time da sačuvaju atmosferu. Primera za to ima stotine. Zašto da pravi konkurenciju u timu koji pobedjuje? Zbog srpskih navijača koji hoće da reprezentacija igra kao Brazil a sami nisu u stanju ni gramatiku maternjeg jezika da savladaju a kamoli nešto više? Videćemo na SP ko je bio u pravu. Bojim se da će nam saznanje biti jako bolno.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ja verujem Muslinu. Kome drugom? Kokezi i Kezmanu? Hehe! Ako ni zbog cega drugog ono zato sto covek ima rezultate tj. rezultat. Odveo nas je na SP.
I samo bih da kazem nesto o ovim komentarima koji mesecima ovde sastavljaju tim i zasto igra ovaj,zasto igra onaj. Ocigledno da te komentare pise mladja populacija koja se ne seca kako je Zvezda igrala sa Muslinom i kako je uzela tri titule sa njim i igrala egal sa Dinamo Kijevom,Lacijom,razvalila Lester itd. To je bila ova igra kao sada,samo uz mnogo vise trcanja. Trcanje ovde malo izostaje jer igraci dolaze iz raznih klubova i raznih liga gde se ne trenira isto. Zvezda je tada imala uglavnom prosecne igrace i tek 2-3 iznad proseka,kojih se danas niko i ne seca i nisu imali neke jake karijere kasnije. Skoro bez reprezentativaca. Mozda jedna,dve prijateljske.
Gvozdenovic,Lalatovic (da nije trener niko ne bi znao gde je taj covek),Spalevic,Bunjevcevic,Marijan Markovic,Mladenovic,Acimovic,Sarac...Znaci niko koga bi se sira javnost secala kao vrhunskog igraca. Zvezde tima Pjanovic,Boskovic i Drulic. Kasnije Pantela i Zigic. Ali to je drugi Muslinov mandat u Zvezdi.
Zvezda je tada igrala tvrdo,tzv. bez igre-ruzno,totalno neatraktivno i samo na rezultat. Zvezdini rezultati tada su u 95% slucajeva bili 1:0,2:0,2:1. Sta god da se desava na terenu Muslin ne menja do 60-65. minuta. To ste mogli da vidite i u kvalifikacijama,ako ste pazili. Covek pravi ekipu za rezultat,a ne po zelji publike. I ima rezultat.

Spanac

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.
(b62, 2. novembar 2017 15:15)

Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.
(SaLe NBG, 2. novembar 2017 15:36)

Kao prvo ne vredjaj coveka govoreci mu da lupa, a kao drugo pricas nesto u sta se ne razumes apsolutno (da ne kazem da "lupas"), da bi igraci igrali u UK nije bitno iz koje zemlje igrac dolazi MORA da ima odredjeni broj utakmica u reprezentaciji sto vazi i za Spance bez obzira na pasos!
Poz iz Spanije!

Kostadin

pre 6 godina

Dakle, prvi put u zivotu pisem komentar, jer ne verujem sta se desava i sta ljudi pisu.
Da budem jasan na pocetku, ne da mi se ne dopada kako je igrala nasa reprezentacija i kakvu je ekipu Musiln forsirao, nego mi se bacala pegla! Cetri beka protiv Gruzije, ludilo...
Ali, covek je napravio ekipu koja se plasirala na SP. Tacka. Prvi trener posle Antica koji je ocigledno imao neki autoritet i napravio neki sistem (kakav, takav) da se plasiramo i mi negde. Takav recept godinama koriste razne zemlje sumnjivog fudbalskog kvaliteta da bi se plasirale na ovakva takmicenja.
A u godinama raznih sumnjivih retorika i spinovanja krece i ovde ludilo. Laka grupa, sreca...
I naravno nezadovoljni menadzer koji pise ovo saopstenje koje je ozbiljno ko i ova njegova fotke.
Sporazumni raskid ugovora?! kakve to veze ima. Covek i rekao da nece da mu menadzeri i carsija prave ekipu, i sporazmno raskinuo ugovor jer je Savez ocigledno nesto insistirao.
Kaze nema veze njegova cena da li igra ili ne igra za reprezentaciju. To je potpuni nonsens jer naravno da ima veze za 90% igraca dal je reprezentativac il nije. Naravno, ne za Ronalda i Mesija, al SMS nije ni jedno ni drugo.
Spominje razne fudbalske velcine (i to danima, mesecima) koje se cude sto on ne igra za reprezentaciju, a ne spominje da BBC zbija sale sto smo raskinuli saradnju sa selektorom koji nas je odveo na SP i to kao prvog u grupi.
Ne mislim da je Musin cvecka, i ako je trazio pare da SMS igra, sto ne kaze ko covek!

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Dok je bio selektor 90% komentara je bilo pljuvanje Muslina, te nikakva igra, te ne poziva Sergeja, otkaz, popicemo sedmicu na SP. A sada svi kao jadan prevarili ga mangupi, gospodin čovek. Prosto da poverujes da je istina kako nas komšije opisuju da lažemo sami sebe. Kad nešto kažeš stani iza toga ne menjaj ploču.
(Hanibal ante portas, 02. novembar 2017 15:00)

Pa dobro prijatelju, zašto rešenje "mora" da bude otkaz? Ako nekoga kritikuješ, to može da bude i dobronamerno...ako smo pričali da nemamo neku igru, to valjda može da se popravi? Ako smo komentarisali da neki igrači fale, oni valjda mogu da se pozovu? Pa niko u nijednom komentaru nije rekao "otkaz"? Prvenstveno iz poštovanja prema treneru koji je jedini u istoriji fudbala, odveo reprezentaciju iz 4-og šešira direktno na mundijal. Realno, tom treneru stvarno ne možeš da daš otkaz, pa makar na kraju izgubili sve utakmice na prvenstvu sa 5-0, jednostavno ne ide otkaz, i to je to.

Виоп

pre 6 godina

Због СМС-а је разбијена једна компактна екипа која је знала да игра на резултат, а сад гледајте фијаско. Не гради се екипа за пар утакмица па све и Анћелоти да је преузме. Не ваља Муслин. Нама нико никад неће ваљати. Само Кежман нека не моралише, сви ту гледају свој интерес.

O RUCK

pre 6 godina

Kao neutralni navijac - a kome je pre svega u srcu reprezentacija Srbije, ipak moram reci da smo se na SP kvalifikovali uz ogromnu srecu (naravno i to je deo sporta, pa je tako cesto i nismo imali) ali cinjenica je da nam je igra bila KATASTROFALNA. A sto se tice ove dvojice Kezmana i Muslina - e bas im "verujem" oboma. NE ZNA SE KO JE GORI OD NJUH.

IgyBgd

pre 6 godina

Posle plasmana ns SP koji bi osnov FSS bio da da OTKAZ Muslinu? Naravno da ce vrsiti pritisak da sve bude kao sporazumno. To je politika vladajuce stranke i predsednika FSS koji je clan iste. Oni su kao sve uradili ali eto...i mi hocemo uspeh u necem a nikada ne dozvolimo ljudima da zavrse zapocet posao. Jel covek ostvario plasman? Pa neka ide onda do kraja. Problem je JEDAN igrac? Znaci, opet je par pojedinaca bitnije od drzave.

t4

pre 6 godina

Da se ne lazemo Muslin nije dobar selektor. To sto se kvalifikovao nije neki preterani uspeh. Uspeli smo to i 2006 i 2010. u tezim grupama pa smo se opet brukali tamo! Ne bih da branim Kezmana ali za Muslina se odavno zna da se ugradjuje u transfere i trazi pare od igraca. Zato i ne cudi da je to sigurno trazio i od Kezmana da bi mu SMS igrao. I neka nije pristao. Nadam se da ce neki ozbiljan takticar i strateg da preuzme reprez. Mi kvalitet timski nemamo...

ArtuDitu

pre 6 godina

Kezman je bukvalno unistio reprezentaciju na SP u Nemackoj svojim ponasanjem. Ne znam, koliko se secate natpisa po tadasnjim novinama kako je Kezman trazio od reprezentativaca da poste, sukobio se sa Vidicem....
Iskreno, ne verujem da je Muslin gadljiv na kintu. Cak i da je bilo "participacije" u nekim buducim ugovorima pojedinih reprezentativaca on je uspeo u onome sto je bio njegov posao. Odveo je reprezentaciju na SP. U kvalifikacijama nije bitno da li igrate dobro ili ne vec da sakupite dovoljan broj bodova koji ce vas odvesti, u ovom slucaju, na SP. Posto smo se plasirali posle dugog perioda neigranja na velikim takmicenjima, odjednom, to nije uspeh vec igra nije bila dobra a grupa nikad slabija. Sve i da je to tacno nas to ne treba da bude briga. Da li bi na SP zeleli da dobijemo laksu ili tezu grupu?
Glavni problem je u nasem uverenju da smo mi nekakva fudbalska velesila. A realno smo zonska liga svetskog fudbala. Kvalitetni pojedinci ne znace nuzno rezultat i uspeh. Rehagel je izostavio navodno najbolje igrace iz reprezentacije Grcke uz obrazlozenje da na terenu zeli 11 ratnika. I ti ratnici su osvojili EP. Nepozivanje Kantone i Zinole u reprezentaciju ispostavilo se kao dobro dugorocno resenje. Iako nije ucestvovala na SP '90. i '94. Francuska je '98. postala prvak sveta. Prema tome, Muslin je imao pravo da pozove koga hoce.
Na kraju, cela ova ujdurma nista dobro nece doneti ni SMS-u ni reprezentaciji. Doduse, nece biti ni prvi ni poslednji put da stvari izvan terena uruse rezultat ostvaren na terenu.

freelancer76

pre 6 godina

Generalno u priče rekla kazala ne treba puno verovati, nego samo crno na belo - emailovi, pisma, SMS poruke i sl.
Bilo bi lepo da obe strane iznesu malo uverljivije dokaze, da javnost sazna pravu istinu, mada je po meni nonsense da selektor ne pozove našeg najboljeg srednjaka, makar mu sedeo na klupi.

marko_bgd

pre 6 godina

hahhahahaha,pa dajte ljudi ovo je smesno...kao sporazumno je raskinut ugovor,muslin je odveo reprezentaciju na svetsko,ali je sam otisao...a mi tu kao sad nista ne mozemo hahhaha...kakvo neverovatno licemerje...pa vrsili ste pritisak na coveka zato je i otisao...oteran je...i naravno da je potpisao da hoce da raskine ugovor....a kezman je za VICE pre smene muslina pricao kako smo mogli da izgubimo SMSa da igra za drugu reprezentaciju,to nije vid manipulacije??sta nije pozvan u reprezentaciju i sad ce da igra za drugu zemlju zbog toga...smesno je sve to...a s obzirom ko nam vodi fss to je sve normalno...i santracu su jos sastavljali spisak,ali kad je to bilo..pre vise od 20 godina,i od tada se nista nije promenilo...kezman je poremetio atmosferu i onda na onom evropskom prvenstvu kada je bio igrac za rad licnih interesa....upravo je to uradio i sada zbog svog igraca koga treba dobro da proda..strasno!

robot

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo

Hvala - (čovek)
=====
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo i odmah dobio otkaz.

Nije sada u pitanju zasluga vec kako mladi nema postovanje prema stariji. Po tome se vidi kakav je covek. Ko je Muslin i ko je Kezman ? Samo budi covek...eej covece.

boki

pre 6 godina

meni je ovo ispalo kao da je sada jedan igrac vazniji od citave Srbije.I da kada pricamo da menadzeri sastavljaju tim reprezentacije evo vam zivi primer gde se oterao jedan selektor koji nas je odveo na sp zarad igranja jednog igraca.

Hanibal ante portas

pre 6 godina

Dok je bio selektor 90% komentara je bilo pljuvanje Muslina, te nikakva igra, te ne poziva Sergeja, otkaz, popicemo sedmicu na SP. A sada svi kao jadan prevarili ga mangupi, gospodin čovek. Prosto da poverujes da je istina kako nas komšije opisuju da lažemo sami sebe. Kad nešto kažeš stani iza toga ne menjaj ploču.

čovek

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo

Hvala

sax

pre 6 godina

Žao mi je što Muslin nije ostao pa da završimo na svetskom poslednji u grupi. Onda bi bilo 'zašto nije zvao Sergeja'. Ovako lud narod nema nigde.

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Savic mora da ima odredjen broj meceva u rep. kako bi ga kezman prodao u englesku gde su transferi najveci a onda i njegova provizija!
Treba pitati kezmana zasto Savic ne igra za mladu rep. i zasto mu je to ospod casti?!
Treba pitati kezmana da li je pracedno da na svetsko prvenstvo idu ograci koji ga nisu izborili,a oni koji su ga izborili da ne idu?!

mikeli82

pre 6 godina

Kezmane ti si za pare u klubu igrao perfektno a u reprezentaciji te nije bilo nigde pa te molim da o ljudima koji su doveli reprezentaciju na svetsko prvenstvo govoris s postovanjem. Muslina u Zvezdu pod hitno

Zoran

pre 6 godina

Muslin je doveden da reprezentaciju odvede na svetsko prvenstvo i čovek je to uradio.Ispunio je zadatak i za sve ostalo mogu da mu pljunu pod prozor.Dosta čaršijskih priča. On je realan i zna kakve su naše šanse na svetkom prvenstvu.Ljudi ne zanosite se mi ako prođemo grupu to je za nas kao da smo šampioni sveta.U reprezentaciji mora da se zna ko kosi a ko vodi nosi.Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...

Peedja

pre 6 godina

Kazu da ako vam neki dogadjaj nije jasan samo pratite tokove novca.Znaci u pozadini smenjivanja Muslina je novac,menadzeri,prodaja igraca. Nema tu sporta.

Delije Čikago

pre 6 godina

Cela Evropa se čudi da smo kao prvi u grupi snenili selektora a nismo igrali 10 godina, sigurno da SMS nije prihvatio ulogu u timu koja mu ne odgovora i time ruši atmosferu, Muslin je tata za ovog brkatog .

analiza

pre 6 godina

"Saša Marković, bivši fudbaler FK Železnik i FK Crvena Zvezda: Ta nepristojna ponuda se sastojala u tome da, jednostavno, deo ugovora, odnosno transfer, tačnije milion maraka, u to vreme nemačkih maraka, znači da dam određenoj grupi ljudi, koja je imala na Savez... Koja je sastavljala reprezentaciju i bilo mi je garantovano da ću svakih 20 zadnjih minuta, poslednjih minuta igrati na svetskom prvenstvu '98."Insajder.
Trener repr.bio Santrac.Markovic o tome javno govorio i nije ,ocigledno,dao lovu te nije ni zavrsio u reprezentaciji.Bio najbolji strelac prvenstva tada.
Ako je preposteni Kokeza doveo Muslina za trenera,mislite li da nije postojao neki dil izmedju njih?Neko tu nekom nije dao lovu (igrac treneru ,menadzer treneru ili predsedniku FSS...)jer Kezman pominje "treca lica" preko kojih mu je trazen novac da SMS zaigra.Nema tu nevinih,samo se neko nekome zestoko zamerio ili stao na zulj pa su se raskantali i pokusavaju da se operu u javnosti.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ne,bolja je bila kombinacija da nam SMS ode u Italijansku reprezentaciju a da mi igramo super defanzivni fudbal kao do sad?!!!! Hajde bre malo pameti i razuma....
Extra sto je otpusten jer ce doci bolji trener koji ce na Svetsko prvenstvo odvesti Sergeja,Zivkovica,Grujica,Veljkovica. To ne bi Muslin sigurno uradio.
(Oliver Kosta, 02. novembar 2017 14:38)


Nek odd u Italiju, ako ga hoce. Pozdrav.

Buanko

pre 6 godina

Ne razumem zašto Grujić treba da igra u reprezentaciji, a odigrao je 40 minuta za dve godine u Liverpulu? Mladi igrači, mladi igrači..... Pa šta? Pre bi dao igračima iz domaćeg prvenstva šansu nego ovima što su gledali sa 18 godina da pobegnu iz Srbije i sad im je đavo kriv što greju klupe po belosvetskim klubovima, čast izuzecima SMS.

Bane

pre 6 godina

Hahaha..pa ova tvoja priča vredja svakoga ko iole prati fudbal. Kakav si bio kao čovek, igrač, sada si i kao pokušaj menadžera- NULA, ZERO, KAPUT..

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

interesantno je da je Wels bio u polufinalu EM.Austrija igrala fantastično. Irci onako a mi od 2000 gledamo na plazmi LCD led qualed televizorima. Naveo sam imena da vidite koliko je tehnika odletela a mi još u dubiozi.
Sad napokon posle 2010 na wm i selektor za uspeh dobije otkaz.
Zavist ljubomora ubi Balkan a posebno Srbe

Wtf

pre 6 godina

Slika sve govori,ova ljudska gromada,ovaj srpski Mr.Bin,ovaj veći vernik od patrijarha,taj je srušio jedan tim koji je ulio neku nadu običnom narodu da fudbal kod nas postoji!!!

novosaïanin

pre 6 godina

Какав човек таква и беседа. Какви играчи таква и игра. Циљ је остварен захваљујући Муслину. И то без баража. Нисмо ми још стасали за велике успехе. Таленти нам греју клупе великих и богатих клубова. А без игре нема великих играча. Стагнирају уместо да напредују..

kondor

pre 6 godina

Jeste Muslin odveo ekipu na prvenstvo, i hvala mu na tome.Ali, kad vidim, kako ga neki ovde brane, pitam se da li su gledali i jednu našu utakmicu u kvalifikacijama.Na stranu Kokeza i FSS, ali naša igra je bila katastrofalna, i uz dosta sreće(zbog ranijih kvalifikacija), otišli na mundijal.Jer sa ovakvom igrom iz kvalifikacija ne bi imali šta da tražimo na prvenstvu.A bila bi slična igra i doživeli bi opet neku Argentinu.
Ovo je prava slika, kad ti rezultati pokrivaju lošu igru, a onda bi se čudili, kako smo loše prošli na prvenstvu, kad nas neko razbije 6:0.
Pa nama je Austrija mogla u dva meča da da 10 golova.O čemu dalje da pričamo!

fantom

pre 6 godina

Kežman je već na jednom Svetskom prvenstvu narušio atmosferu u timu. Nadam se da sada neće biti takav slučaj. Ali realno mi nemamo kvalitet da prođemo grupnu fazu takmičenja, 30 mesto plafon i uspeh među 32 ekipe.

Bmx

pre 6 godina

Ljudi, da li je neko sa razumevanjem procitao "njegovo" izlaganje do kraja? Pa sutra da gostuje u nekoj emisiji i neko da ga pita nesto iz pisma koje je "on napisao i poslao", garantujem da ne bi imao skladan odgovor. Takodje, masa reci upotrebljenih u pismu sigurno nisu uobicajene u njegovom govoru. No, zasto bi nas cudio jedan bivsi fudbaler, kad su u ovoj zemlji cak i fakultetski profesori klasicni plagijatori.

Podrska Muslinu

pre 6 godina

Da mi je neko pricao ne bih verovao. Trener odvede tim na Mundijal posle 2 propustena mundijala, zavrsi kvalifikacije kao 1 u grupi i dobija raskid ugovora. Gde je logika? Zasto, zato sto trener ne dozvoljava da mu menadzeri idrugi sastavljaju tim kako bi ih ovi lakse i skuplje prodali.
Ocigledno postoji problem u FSS koji FSS inicira a drzava ne ume/nece da resi da razdvoji proizvodni pogon od kvazi menadzerskog.

Resenje je jednostavno...Ukinuti mendadzere.A brigu o mladim talentima da preuzme drzava i klubovi.
Insajder je sve argumentovano isprozivao a nista se nije desilo citaj doticni da sviraju klavir u Zabel i da ih ogule do koze za sve sto su prisvojili. Kakva drzava takav fudbal. Sramota.
Da podsetim pokojni V.Vasovic je osnovao udruzenje za zastitu srpskog fudbala, sve sto je tada rekao sve se obistinilo. Steta sto nije istrajao u svojoj nameri.

Millennium

pre 6 godina

Daj Bože da grešim, ali imam utisak da će SMS da se utopi u sivilo naše reprezentacije, loše odnose, neizvesnost i podmetanja, i da uopšte neće iskočiti u odnosu na ostale.

Guya

pre 6 godina

MUSLIN, velikim slovima, GOSPODIN, opet velikim. Zbog cega je smjenjen, nema rezultat? Reprezentacija prakticno dva kola prije kraja bila na mundijalu. Igra mogla i bolja, ali rezultat postignut. Nemam nista protiv SMS-a, ali reprezentacija nije prosti zbir najboljih. Da nije postigao cilj, pa da se covjek i smjeni, pa da mu i mi objasnimo koga je treba zvati, ovako tisina i cao. Volio bih da se svako stavi u MUSLINOVU kozu, pa da odvede reprezentaciju na mundijal, a onda te neko smjeni.

love

pre 6 godina

Vidić je napošteniji igrač i častan čovek, tu se većina nas slaže bez obzira za koga navijamo. E sad kada je on šamarao ovog u nemačkoj, kada je u reprezentaciju uneo neslogu, sve je jasno ko je ispravan u ovoj priči. Iako verovatno ni muslin nije cveće, ipak mu više verujme nego ovom kežmanu.

neko ko zna

pre 6 godina

Jos ce ispasti, kao u onoj narodnoj da se covek sam samoubio, ali dva puta! Muslin je gospodin covek, koji je uspeo da od ljudi koji ne vole bas da daju 100% u reprezentaciji (uporediti kako igraju u svojim klubovima) napravi pravi podvig! Rezultati su iza njega! Nacija je uz njega! Dosta vise raznih Kokeza, Karadzica, Kezmana! To samo moze u napreDNOJ Srbijici!
(Petar Ilic, 02. novembar 2017 11:08)

e vidis tu je problem sto se pozivaju ljudi koji se setkaju po terenu I glume ludilo, a imas klince koji su SVETCKI I EVROPSKI SAMPIONI U FUDBALU I ne pozivas ih jer ovi sto bas I nevole da daju 100 %imaju prednost... da se razumemo igracima da bi zaboli ugovore u neku od zemalja EU trebaju. nastupi u reprezentaciji da bi dobili radne dozvole, sergej ima pasos spanije I njemu ne treba nista, ne trebamo mi njemu nego on nama

Optimista

pre 6 godina

Da li ste vi gledali kako je Holandija igrala lose protiv Francuza, ili Francuzi protiv Luxemburga? Amerika protiv Trinidada? Verujte mi, mi smo protiv Austrije bili bogovi kako su ove ekipe igrala u navedenim utakmicama.

Prestanite da pricate o sreci reprezentacije. Prvi smo u grupi bili I of preko 200 reprezentacija smo imali statistiku u top 10. To nikada u istoriji srpskog fudbala nismo imali. Koliko je cesto reprezentacija iz 4 sesira bila Prva ispred Prva 3 sesira? Skoro nikada! Samim tim uspeh je fenomenalan. Mitrovic jeste dao go Velsu u zadnjim minutima I to je fantastican go bio. Irci su nama pred kraj isto dali go, tako da su I oni imali srece. Vels je dao Ircima srecan go. Sreca je absolutno nebitna u svemu ovome. Srce I zelja su preovladale. Svidja mi se ovo sve sto se pokrenulo oko Muslina. Nadam se da ce se matori vratiti u tim I da ce SMS I drugi koji treba da imaju mesto u timu biti tu. Uz inat smo jaci! Znate I sami da je Tadic bio izbacen iz tima pre pocetka I sta se desilo. Statisticki je najbolji igrac kvalifikacija na svetu!!!
Samo taj podatak daje Muslinu za pravo da brani svoj tim. Nadam se da ce igraci odbraniti I njega I da cemo gladni I zedni otici na svetsko. Svi u Rusiju!!! Nema boljeg osecaja nego kad sudija zasvira pocetak utakmice na svetskom!!!

Džoni

pre 6 godina

Uporno pišete da smo imali laku grupu i da bi je svako prošao! Mi smo po renkingu pa i kvalitetu bili autsajderi u grupi a to je i potvrđivao šešir iz koga smo izvlačeni u žrebanju! Verujem i da su Austrijanci, Velšani i Irci isto smatrali da imaju laku grupu i da treba lagano da se plasiraju? Previše mi očekujemo od naših fudbalera i od njih pravimo ono što oni nisu a realno nisu klasa nego su treći ešalon Evropskog fudbala uz trenutno jednog igrača koji je klasa a to je Matić. Već sada se naziru očekivanja javnosti o prolasku grupe na SP pa i dalje ali mi realno nemamo ni kontinuitet ni kvalitet koji bi tako nešto podgrevao. Mi bi možda mogli nekoga da iznenadimo i pobedimo tamo ali to je sve i što očekivanja budu manja uspeh će biti veći. Osporiti Muslinu odlazak na SP je bezobrazluk i to je činjenica. Mi još uvek sanjamo o LŠ i velikim smotrama i smatramo da smo Bogom dani da tamo igramo a da nas UEFA i FIFA nepravedno stavljaju u poslednje šešire na žrebanju a ne zato što smo rezultatima kojih nema godinama pali toliko nisko!

zzbz

pre 6 godina

Poznajem licno Muslina i znam kakav je to gospodin covek. Veoma ispunjena i kompletna licnost. Svako ko poznaje njega i suprugu moze ovo da potvrdi. Covek je apsolutno covek od reci, principa i stroge discipline.

Sto se tice Kezmana, imali smo prilike da vidimo po novinama njegov life story.

Kada Kezman izjavi za Muslina da je manipulator sami zakljucite ko je ko u ovoj prici.
(Samuraj, 2. novembar 2017 11:17) # Link komentara

Ma moze biti koliko hoces gospodin covek, kad on ubacuje Stefana Mitrovica, Rukavinu, Tosice i Karleuse da igraju. Pored zivog Baste, Milinkovic Savica, i momaka koji su pokorili sve pre 2 godine... Smatram da je pojedinih menadzera covek i da gura polufudbalere u reprezentaciju. Puka je sreca sto smo izvukli raspali Vels, kojeg vuce jedan fudbaler, Irska koja je dobra ali samo kad treba bunker da se postavi, i Austrija koja nikad nije znala fudbala, pa ni sada, a ipak je uspela da sa rezervnom reprezentacijom dobije Srbiju u Becu. Sta bi bilo da smo kojim slucajem izvukli Spaniju i Italiju u istoj grupi, pa ne bi dogurali do 10 bodova.

Buanko

pre 6 godina

Kakve gluposti je izgovorio ovaj brka, neverovatno je šta se sve dešava uz podršku javnosti. Umesto da se pokriju ušima i sačekaju da se zaboravi čitava situacija sa Muslinom, oni još nama objašnjavaju i opravdavaju potez za koji su svi sportski portali napisali da je nenormalno otpustiti trenera koji je završio kvalifikacije prvi u grupi. Poenta je sledeća, možeš biti menadžer bogu ocu ali tim sastavlja selektor i tačka, on je ujedno i odgovoran za eventualne neuspehe. Ko će biti odgovoran ako SMS veličanstveni ne odigra dobro na SP sad? Kežmana zanima samo lova inače bi postao trener, a ne menadžer.

srb

pre 6 godina

@Bole74

Jesi li ti '74 godiste? Ako jesi sramota, ako nisi onda razumem. Imas repr koja se plasirala, ima tu dosta anonimusa za nase prostore, mzda nisu najbolji ali su otisli tamo, imas selektora koji je te igrace ukomponovao i plasirali se na sp. Zasto menjati? Evo ti prica...kezman je menadzer sergejev, cija se vrednost procenjuje na izmedju 60 i 80mil evra, a spekulise se da ce mu narasti na 100 ako igra na sp. I to je samo jedan igrac, sramota je ko ce sve ici tamo i koji menadzeri ce profitirati od toga. Kad se sledeci put budes "slozio" sa ovom moralnom nulom prvo malo razmisli sa cime se "slazes". Inace, drva se slazu a ljudi su saglasni ili ne

Slovenija, EU

pre 6 godina

U Hrvatskoj reprezentaciji takvih problema nema... tamo su svi u (robo)vlastništvu Zdravka Mamića.

A što se tiče ove izjave Mateje Kežmana... ona je u najmanju ruku smiješna... on kao meneđer mora sve da uradi da ''ugura'' svog klienta u reprezentaciju, jer to svakome definitivno podiže cijenu... a kao je i neko napisao - mogućnost nastupanja u Engleskoj ligi.

A isto je istina, da je jedini ''uspijeh'' Kežmana za reprezentaciju najbrži crveni karton...

A brkovi? Pa mora da ih nosi, jer samo tako izgleda stariji od 22 godine, inače ne znam ko bi ga ''u poslovnim vodama'' uzimao ozbiljno... mada isto mislim, da im je isto tako smiješan...

vlada at

pre 6 godina

hahahhha,pa vi ste smesni svi kao bioskop...do juce ste tog selektora svi prozivali komentarima ....SMS..... i sad,sta vam sada be valja?ko ce srbima da ugodi hahahahahhhha

Vanko

pre 6 godina

U danasnjem svetu, niko ne otpusta nikoga vec se daju "ostavke", "sporazumno se prekida saradnja", ljudi se "razilaze u pogledima"...

Oni kazu "mora ovaj ili ovaj igrac, treba nam lova", a Muslin kaze "e ne moze" (ili bilo sta drugo, nevazno) i onda ga otpuste? Pa naravno da ne, vec ce da se "dogovore" - mi tebi platu, ti nama prostor za nase manipulacije, rukujemo se i idemo dalje...srpski fudbal, on ionako nikad nije bio prioritet federaciji sem ako nije direktno ukljucen u velicinu ugovora. Sport je odavno teska prljavstina, a ako neko voli fudbal - prvo bi trebao da ga zabrani (za pocetak prodaju igraca), pa onda da pocne ispocetka.

Sto se Kezmana tice - ne znam otkud mu pravo da uopste pomene rec "reprezentacija"? Volim Partizan, ali ne volim kukolj, tu i tamo poneki promasaj zaigra - Kezman nikad.

nemke

pre 6 godina

Mi pravu istinu nikada necemo saznati! Isto se tako moze postaviti pitanje, zbog cega Kezman nije izasao pred novinare i rekao da Muslin preko "treceg" lica pokusava da iznudi neku korist od igranja SMS za reprezentaciju, pre oglasavanja Muslina...

- Poenta je, da je sramno sto smo oterali coveka koji nas je posle tri propustena prvenstva odveo direktno na SP. Ali je isto tako moglo biti mesta za SMS u ekipi!

спортски уметник

pre 6 godina

разлог Муслиновог одласка нису ни Сергеј ни Кежман, већ 2 играча за које је тражено да буду на списку за Русију, та двојица тренутно настушају за младу селекцију, а по свему судећи ускоро ће бити и у сениорској....

Voja Smederevac

pre 6 godina

Reprezentacija (i basnoslovna kinta koja se vrti oko fudbala) je jedan veliki plen oko kojeg se hijene medusobno kolju ko ce vise mesa da odgrize. A mi? Mi smo obicni vrapci na grani koji cvrkucu u vetar. Jedino sto mozemo je da sve to izdaleka posmatramo gladni i pokisli. Nema tu leba za nas, tako da uopste nema potrebe da se uzrujavamo i svadjamo. Sustinski, nama je zaista nebitno koja ce hijena da odgrize glavu a koja rep. Pustite ih nek se biju, nama ni iz dzepa ni u dzep. A ako vam je do navijanja > okrenite se nekom zdravom sportu, tipa macevanje, badminton, veslanje. Podrzite te mlade ljude. Fudbal odavno nije sport.

Nikki

pre 6 godina

Pa mi od 6 meceva imamo 2 pobede protiv Austrije, Irske i Velsa. Ostrvljani su nam uvek lezali, pre samo par godina smo pobedili Vels sa Mihom 6:1,0:3.Jos je tad igrao Bejl.Tamo igraju samo neke drvosece, u irskoj jos gore. Mi primamo 5 golova od Austrije dva meca.Kazite mi koji je nas najbolji mec u kval.? Taj sa Austrijom 3:2 a mogli su ljudi da nam daju 5 golova odbrana nam je bila kao svajcarski sir.Ili u Irskoj imali smo par kontra napada. Jedva dobili kuci Gruziju?Pa sa nasom igrom iz ovih kval. mi u Rusiji ima da izgubimo sve tri sa gol razlikom 0:10. Hvala Muslinu na plasmanu, nije napravio nikakvo cudo bolji smo od ovih timova uvek bili. Danas, pre dve godine,deset nebitno. Svi znamo da ovaj tim moze da bude 40% bolji.Da letimo po terenu, da budemo hit prvenstva.Muslin je pokazao svoje i to nije to on ovaj tim ne moze nikako da unapredi. Sve je pogresno formacija, odabir igraca.Nasa navalna trojka i igraci koji su nas odveli u Rusiji Tadic-Mitrovic-Kostic realno treba da sede na klupi Prijovicu, Ljajicu, Zivkovicu ili SMS ako ce tu poziciju da igra. Basta bolji od Rukavine. Fejsa od Luke. Kakav Vukovic,Nastasic, Mitrovic pored Spajica i Tosica? Uz Maksimovica nasi najbolji stoperi.Verujem da su ljudi u savezu videli da ovaj tim mora mnogo bolje i da su zato resili da menjaju selektora. Ali ostacu uzdrzan da vidim ko ce biti taj covek i koje ce igrace da pozove.Ako vidim i jednog igraca iz domace lige (osim Stojkovica) onda tu nisu cista posla i necu ni da ih pratim.

m1k3

pre 6 godina

Da li Vi, ljudi, stvarno niste culi za to da Muslin ima "svoje" igrace? Niste culi da je pokusavao da menadzerise i dok je bio u Zvezdi, i da je to razlog odlaska iz Zvezde?
Samo pogledajte panjeve koje je vodao sa sobom iz kluba u klub. Igrace koje je forsirao dok je bio u Zvezdi...
To da selektori naplacuju pozive igracima koji pokusavaju da se probiju, nije nista novo. U ovom slucaju problem je bio sto je Kezman bio siguran da je SMS igracina, i odbio da plati poziv tamo pre godino ipo dana. Onda su pale teske reci. Prosto, Muslin je pogresno procenio, i posle teskh reci moglo je ili da on ode ili da zaboravimo na SMS-a.

navijac za fudbal

pre 6 godina

Alo ljudi.Ako nekoigra u nekoj ekipi svake nedelje u poznatom sistemu igre sa poznatim klupskim igracima i trenerom ne znaci da ce toisto da pruza i reprezentaciji.Rep rezentacija se sakuplja par puta godisnje. Da li bi ekipa od Bufona preko Ramosa Inieste, Ronalda,Mesija, Neymara, Lewandowskog itd dobila na primer MC,MUTD, Bayern,PSG. Ne bi. Ekipa se stvara.E sada na drugu stranu sto to nije uradjeno.Kroz reprezentaciju proslo 43 igraca.Nemamo sistem igre.Ujednoj od najslabijih grupa nas na SP poslala Gruzija koja je otkinula konkurentima po neki bod. Ali sta se javlja Kezman?kakva njegova saradnja? Koji je on faktor? Zbog takvih njemu slicnih i nemamo reprezentaciju

BOTinator

pre 6 godina

Treba da igraju najbolji - i tacka!
(srrrrrrrrrdjan, 2. novembar 2017 12:22)

Ma kakvi. Ovo vazi samo za individualne sportove. U kolektivnim, treba da igraju ne najbolji individualci, vec oni koji najvise doprinose timu. Naravno, to su najcesce isti igraci, ali ne i uvek. Ovo oko para je neka druga prica. Cuj, "i tacka" :) Eee, dragi moji mladi postovaoci fudbala, slabo se vi razumete...

One night in May

pre 6 godina

Hvala Muslinu za plasman na SP.


Svi mi ljubeitelji fudbala znamo da je taj plasman bio uz dosta srece i uz mozda laksu grupu. poenta je u tome sto smo MI svetski prvaci i mora da se da sansa tim sada momcima iz 2015. Muslin gura igrace tipa rukavina koji iskreno receno nije za prvu postavu. Gudelj decko igra u Kini. Ima jos mmogo primera. Srecno u Rusiji s novim selektorom i nadam se boljoj igri nego prikazanoj u kvalifikacijama.
(Mislim da znam, 2. novembar 2017 11:13)

Igra ce biti leprsava, puno napadackih akcija, dodavanja, proigravanja...a rezultat ce biti standardan za takvu igru.

Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku...

Зашто

pre 6 godina

Кежман пита "Укoликo je свe врeмe биo пoд притискoм (Муслин) зaштo рaниje ниje oбрaзлoжиo свojу пoзициjу прeмa пoслoдaвцу?" и то је питње на месту.
Али, још више, може се поставити и питање зашто Кежман није раније упознао јавност са овиме што наводи: "Сeлeктoрoвe пoнудe зa 'сaрaдњу' прeкo трeћих лицa сaм сa индигнaциjoм oдбиo", зашто то тек сада ради?
Ако тражиш одговоре, мораш бити спреман да и сам одговориш на питања.

Ajde bre!!!

pre 6 godina

Mislim da je ovom izjavom Mateja Kežman samo potvrdio reči Slavoljuba Muslina, ko je odgovoran za njegovu smenu. Mateja neka sada igra tvoj igrač, pretpostavljam da sada idemo na osvajanje svetskog prvenstva.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Ne,bolja je bila kombinacija da nam SMS ode u Italijansku reprezentaciju a da mi igramo super defanzivni fudbal kao do sad?!!!! Hajde bre malo pameti i razuma....
Extra sto je otpusten jer ce doci bolji trener koji ce na Svetsko prvenstvo odvesti Sergeja,Zivkovica,Grujica,Veljkovica. To ne bi Muslin sigurno uradio.

Vukašin

pre 6 godina

Zašto se iko meša u odabir igrača selektora, otkud Kezman u celoj priči i ko je taj famozni fudbaler, očigledno je toliko moćan da napravi haos u FSS. Čovek nas je odveo na SP, trebalo je da ostane selektor, koga briga ko je igrao,a ko nije..Srpska posla, zbog toga nam je tako kako je, a posle nam je ceo svet kriv. Strašno..

NIKOLA

pre 6 godina

tacno, Savic treba dva meca minimum nastupa u A selekciji da bi dobio radnu dozvolu PREMIER Lige (najveci transferi u EVROPI). GLEDAJTE SAD NAREDNE DVE UTAKMICE ... decko mora da igra...

Brica

pre 6 godina

Tako je...Nama zbog "mladosti"na SP 2006 nije isao Bane Ivanovic pa je desnog beka igra Duljaj...Posle SP 2010 reprezentacija se raspala...Muslinu ne igra nijedan igrac iz zlatne generacije zbog sistema a sistem raspad...Mali smo mi da bi se zbog krstenice odricali ljudi...

deda

pre 6 godina

Ljudi,prema Muslinu se postupilo loše i to je jedina istina koju "pojedinci",žele da promene. Navijacu za naše i da Sns na sledećim izborima bude kažnjen,glasajmo za neke nove.

fortissimo

pre 6 godina

Ako sada hvalite i podrzavte Muslina, zasto ste ga pljuvali u kvalifikacijama? Ko mu sve igra a koga nije zvao? Da ima srece i da smo prosli na SP u najlaksoj grupi? Da treba i njega i igrace da bude sramota kako smo igrali u Becu i castili onolike nase navijace porazom? Kako smo odigrali poslednju utakmicu i srecno dali taj gol a da ga Pjanovi nije dao da li bi uopste otisli na SP? Kako smo igrali u Bgd protiv Austrije ? Ma sve utakmice u kvalifikaciji! Sasto ste zinuli tada na Muslina i igrace? Da je ostao za selektora, posto je eto on gospodin, mislite da bi drugacije bilo na SP? Da li je u tim uvodio mladje igrace, pominju se SMS, Zivkovic i da ne nabrajam a ko je sve pozvan? I kada bi se to uopste desilo? Sa njim kao trenerom , nikada. Trener je UVEK odgovoran za SVE. A za igru koju ima Srbija je odgovoran samo ON. On je selektovao, on takticki i mentalno sprema igrace za utakmicu a videli smo kako to izgleda. Da li mi zelimo da nam odlazak na SP bude uspeh, jedini uspeh ili da tamo pokazemo VISE nego u kvalifikacijama? A sa ovom igrom nema sanse. Moramo vise da pokazemom a sa Muslinom, mrka kapa. A sto se mene tice, on neka ostane i dalje gospodin.

Владимир

pre 6 godina

Оно када менаџер једног играча зна шта се дешава у ФСС више од председника тог савеза. Нека лепо менаџери скроје репрезентацију, шта ће нам селектор. А за ове што паметују да СМС има шпански пасош па ће добити одмах радну дозволу, то није тачно. И шпански фудбалери морају да имају одређен број утакмица за репрезентацију, мислим око 30% за две године јер је Шпанија у врху светског фудбала. Што се наших играча тиче треба негде око 70% утакмица за две године. Тако да су СМС-у потребне утакмице за репрезентацију ако намерава да игра у Енглеској.

love

pre 6 godina

@velicanstveni da sigurno si u pravu, zato je Vidic igrao samo u 3 velika kluba i uvek napredovao u karijeri, a kezman je oteran iz svakog kluba i promenio ihje15-16. zato kada obilazite celzijev stamford bridge vodic kaze da je u klubu igralo toliko i toliko igraca i mateja kezman. Prava ljudska velicina, nema sta.

ivanko

pre 6 godina

Koliko se ustvari ne razmislja o posledicama ovog cina. Kosarka, odbojka, vaterpolo kao kolektivni reprezentativni sport su bazirani na dobrom ambijentu unutar tima, prevashodno tako treba da bude i u ovom sportu. Najpre zbog toga sto igraci ne provode mnogo vremena zajedno. Tesko je bilo kakav sistem igre i stil igre praktikovati jer za to je potrebno vreme, psiholoska priprema je sustina u predtakmicarskom periodu. Tesko da cemo nesto napraviti na prvenstvu, a za to su krivci celni ljudi u FSS.

Metropola

pre 6 godina

E hajde ne filozofiraj! U sustini Muslin ti trazio lovu da sms igra u reprezentaciji, ti ga oladio u fazonu ionako necemo igrati na prvenstvu, pa sad Muslin uspeo da nas odvede tamo i ti vidis vrag odneo salu pa udaris po medijima kako je cudno sto takav igrac nema mesto u reprezentaciji! Stvorio se pritisak na Muslinu ako ne povede sms i lose prodje bice krivac u ocima nacije i onda za svaciji interes on raskine ugovor i to je cela prica!

Miki

pre 6 godina

ja bi se s njim složio kad bi ovo bio pravi razlog...ali mislim da potpuno lične prirode i nema veze sa mladim igračima koji nisu pozvani

Darko

pre 6 godina

Na svetskom smo pobedili Nemce. Ok, Australija je bila krah, ali pobedili smo veliku Nemacku.
[(Goxy, 2. novembar 2017 16:21)

A sto nisi napisao kako smo pobedili,sramni bunker 55 minuta,a imali smo igraca vise 57 minuta.E to je taj genije Antic,a sada bi nas Nemci pregazili 10-0.

razmisljam...

pre 6 godina

Pit agora
vecu trzisnu vrednost imace sa nastupima za A selekciju
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svi smo mi muslini, 2. novembar 2017 11:42)

Zaista ne mora da bude tako - recimo reprezentacija ispadne u prvom krugu, lose igraju, on se utoopi u tu igru itt - to samo moze da pokvari sliku koju stvara u italijanskom prvenstvu.
Mislim da je reprezentacija nekada bila mnogo vaznija za prodaju igraca, secam se kako smo 1982.godine u Spaniji "pukli" sa sjajnom ekipom jer su svi bili obuzeti prodajom igraca. Takodje je bitno da su nasi igraci tada isli u inostranstvo tek nakon 27 godine tako da nisu bili prisutni na evropskom trzistu i svetska/evropska prvenstva su bila jedinstvena sansa.
Danas je drugacije, mnogi odlaze u ranim dvadesetim i dokazuju se u najjacim ligama sveta. U tom smislu, Maticeve igre u reprezentaciji prakticno nemaju nikakav uticaj na njegovu cenu - svi gledaju kako on igra u MU i to je to. Reprezentacija realno jedino povecava vrednost onih koji nedovoljno igraju u svojim klubovima, ili igraju kineski ligu. U tom smislu, moze da bude da je Muslin upravo forsirao takve igrace u dogovoru sa njihovim trenerima, jer njima je to bilo potrebnije.

Vlada

pre 6 godina

Fudbal je timska igra i ako je ostvaren rezultat a to je najvaznije, nema razloga da se prica o pojedincima kao sto je SMS.. Mozda se on ne uklapa u taktiku Muslina i sta onda

Alexa

pre 6 godina

Aman ljudi pustite priču o menadžerima i selektoru. Problem je u igračima. Ko god je gledao utakmice video je kakva je ono igra. Ja sam žensko ali u momentima sam prekrivala oči da ne gledam onu sramotu. Ako smo se svi divili mladima na svetskom zbog poletnosti,e tako se ja stidim sada ove igre, to trči kao da ima tegove na nogama, loptu ne zna da primi, i pri tom nikakve zelje, volje, a bome ni osećaja ljutnje kada izgube, sem Matića. Nema pravog pristupa igrača reprezantaciji(npr.kosarkasi). A "menadzeri" su i Kežman i Muslin, svako za sebe.

Milan Ljubovic

pre 6 godina

Ni dužeg pravdanja, ni jalovijeg. Kežman ni jednom rečju ne opovrgava da jeste pokušavao da ugura svog igrača. To je već sasvim dovoljno da bi u svakom normalnom društvu morao da dobije zabranu da više ikada ima bilo koju funkciju u fudbalu. Zar to nikome nije jasno? I šta znači ćutanje FSS na sve ono što je Muslin rekao? Ako se sada sve završi samo na odlasku Muslina, zna se i kako ćemo proći na mundijalu. Velika sramota, koju sada gleda ceo svet i smeje nam se. Sto posto zasluženo!

jok

pre 6 godina

Muslin nije više selektor jer nije hteo da dozvoli da mu polusvet sastavlja tim. Njegova izjava za novosti je takva
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kina, 2. novembar 2017 14:28

tvoje ime mi naprosto govori nesto.
jesil to ti gudelju.

pa gledaj,muslinu bi bilo najbolje da javnost cuti a on poziva igrace koji ne mogu da se u klubovima sastave sa loptom.
od gudelja preko rukavine do tosica.
a oni ce to njemu lepo platiti,i svi srecni od muslina do tih igraca.

e pa ovako,svi komentari koji sad brane muslina su fikcija...placeni botovi.
jer ja nisam u realnom zovotu jos sreo coveka koji nije bio za smenu muslina.
muslinovo menadzerisanje sa gudeljom,rukavinom,tosicem je dovelo dotle da je narodu bilo svedno sto smo se kvalifikovali.
onakva igra se naprosto nije mogla gledati.
kad bolje razmislim samo smo na srecu prosli,i austrija i vels i irska su nas nadigrali.

Figo

pre 6 godina

(jok, 2. novembar 2017 17:31)

Samo preciziraj kog Tosica tacno kritikujes jer ovaj Tosic koji igra nesto u Partizanu je nula od igraca trenutno. Dok sa druge strane Tosic koji igra u Besiktasu je igracina trenutno za ovog iz Partizana...

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Treba da igraju najbolji - i tacka!
Da je SMS samo probao bilo kada da bojkotuje reprezentaciju onda bi moglo da se prica o (opravdanom) nepozivanju.
Prica da je Tadic bio vise nego odlican u reprezentaciji je uglavnom tacna; bio je najbolji igrac reprezentacije ali je pri kraju kvalifikacija bio istrosen ili procitan pa nije briljirao tako kao na pocetku. Izgovor da upravo zbog njega nisu zvali SMS-a je porpilicno glup - a sta bi bilo da se Tadic povredio ili dobio crveni karton? Ko bi ga zamenio? Rukavina ili Kolarov? Osim toga, doveli smo u pitanje eventualni izbor SMS-a da zaigra za neku drugu reprezentaciju. Kome je u interesu da se odrekne jednog tako perspektivnog mladog igraca? Kuburimo sa igracima, imamo dosta problema u sastavljanju tima. Ako budemo nastavili ovako da se odricemo onih koji odskacu na svetskoj pozornici onda smo stvarno propali. Isti problem smo imali sa Tadicem, pa je postao nezamenljiv...pa sa Maticem, pa je nezamenljiv ...bice tako i sa SMS-om.

Laki93

pre 6 godina

Mnoge dobre igrace su procerdali ovako inateci se, ko zna gde bi bili danas da su nam uvek igrali najboli... Sada se otvara prilika za SMS-a i ostale da pokazu sta znaju na SP!

joki

pre 6 godina

ovako.
pod br 1.coveku se treba posteno zahvaliti sto nas je odveo na sp.znaci tu dileme nema.
dalje.
ovo sto kaze kezman sam i pre znao,muslin je jedini trener u evropi koji je od strane svojih igraca javno optuzivan da je igracima trazio pare da bi igrali.

na tu foru verovatno igra i gudelj,rukavina i ostali rezervisti u svojim raspalim klubovima,
to je ocigledno trebao uraditi i sms.ali posto je decko kvalitet,cena mu vrtaglovo raste njemu nije bilo potrebno da radi neke kombinacije sa muslinom.
jer ponavljam decko je dosao do svoje vrednosti i bez reprezentacije.
dok pomenuti gudelj,rukavina i jos neki samo preko reprezentacije mogu naci neki argazman.
posto u svojim klubovima to ne mogu.

ali kao sto sam na pocetku rekao,coveku se treba posteno zahvaliti,nagraditi ga bonusima jer savez je dobio lepe pare od plasmana na sp.
ali jednostavno sujetni treneri poput muslina,plus skloni raznim kombinacijama nama ne trebaju.
ja se iskreno nadam veljku paunovicu.
vreme je da pocenemo igrati jednom moderan fudbal,nikakvi muslini,tumbakovicii i ostali.
mi desetinama godina nismo napravili napadaca svetske klase,upravo zbog filozofije nasih trenera.

SaLe NBG

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.

(b62, 2. novembar 2017 15:15)


Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.

Zagor

pre 6 godina

Na zalost, najbolje za momka bi bilo da nema nikakve veze sa nasim savezom, reprezentacijom i ljudima u nasem fudbalu. Samo ce ga povuci u blato sa sobom.

Pera

pre 6 godina

Ma nismo trebali da se plasiramo, onda biste bar imali kakve-takve argumente da prozivate coveka. Ovako samo sami sebe blatite svojim izjavama i komentarima.

Биг Хеад

pre 6 godina

Сам себе побијаш у двије ствари...први до раскида уговора није дошло само обострано него под притиском типа ако ти овај или онај не игра нећеш моћи даље водити репрезентацију тј. директно мијешање у посао ,а друго није истина да СМС не треба да игра за репрезентацију јер он има своју цијену...јесте има али да би отишао у Енглеску мора да игра за А репрезентацију испуни њихове квоте и законе играњем за исту,и тамо су они који су заинтересовани за њега највише и који имају највише пара.... према томе Кежмане не дипр и мени је само жао што нам фудбал уништи новац и менађери као и силне вође навијаћа...људи то вам је зачарани круг криминалаца који одређује ко игра ,кад игра и гдје игра ....на крају крајева још једном питам ја вас све ко је Славиша Кокеза јел ико то од вас зна....а ми што волимо фудбал не заносимо се ,ми смо само будале које све то гледају о свом трошку....Србија...

Aleksandar

pre 6 godina

Nikakvu ulogu u formiranju njegove tržišne cene ne igraju nastupi u 'A' reprezentaciji Srbije jer njih nije ni bilo, pa se ne mogu navoditi kao argument koji utiče na tržišnu vrednost (trenutno vrlo visoku).

Nemaju pošto nije ni nastupao za A selekciju. Ako je njegova cena kako se priča 80 mil. sam odlazak na svetsko prvenstvo će podići njegovu cenu minimum 10-15% što je još nekih 10 mil na koji ćeš ti uzeti procenat! I sada hoćeš ljudima da objasniš da nisi imao nikakvog interesa ?

Ovo je realno

pre 6 godina

Zamrsena tema iz razloga sto je svima zinulo dupe za pare Muslinu ovima iz saveza a i Kezmanu i menadzerima .Poznato je odavno da Muslin uzima procenta od transfera ,takodje je potpuno jasno da reprezentacija dize cenu igracima .Nebitno sto Sergej trenutno igra fantasticno i cena mu je ogromna ,al ako zaigra u reprezentaciji pogotovo u onoj koja je ucesnik Svetskog prvenstva tek ce jos vise da skoci .Ako taj Sergej sad realno vredi 40 miliona ,da je ucestvovao u ovim kvalifikacijama vec bi vredeo 60 .Ne treba pricati kolika ce njemu biti cena sad kad bude igrao u Rusiji a mi napravimo dobar rezultat ,to nikako nisu male pare .Muslin je ocigledno imao tal sa nekim menadzerima ,jer sta radi Bambi Tosic ,Stefan Mitrovic,Rukavina i ostala brigada .Gudelj mi je najveca briga ,jer iako su se omastili za ogromne pare tamo ocigledno im nije dosta .Mitrovicev poziv mogu i da shvatim jer osim njega i Prijovica mi klasicnog napadaca kako valja i nemamo ,s tim sto Prijovic mora biti starter .Kad se sve sabere Matic je jedini coveki igrac koji je stvarno davao sve od sebe ,i jako mi je drwgo zbog njega sto ce biti u Rusiji ,jer svakom velikom fudbaleru to mnogo znaci .Nadam se samo da ce se naci covek adekvatan koji ce pokusati da odvede makar 15 najbopjih tamo i da odigramo ko ljudi te tri utakmice,jer to je ono sto svaki veliki navijac voli da vidi da ti dusa bude puna makar tih 270 minuta .

Andrea Djani

pre 6 godina

Kezman je jedini koji je javno govorio o Sinisi Mihajlovicu i njegovom vodjenju reprezentacije , tako da mu sve verujem . A sto se tice spiska za reprezentaciju duboko verujem da to ne sme da bude odluka jednog coveka , vec nekog strucnog tela , kako ne bi dosli u situaciju da nam kod Mihajlovica Matic ne igra , kod Curcica Tadic , a kod Muslina Milinkovic.

Bg

pre 6 godina

Da se ne lažemo ovu grupu bi mogao da prođe bilo koji selektor. Neuspeh ovog sektora što smo u ovakvoj grupi tek u zadnjem kolu overili SP.
Ovi što pišu Muslin gospodin čovek, koju gospodin? Neće da zove najbolje jer on ima princip.
Da je imao grupu jačine kao Mihajlović isto bi ispali jer nepismeni selektor imao više principa. Jedan od tih je i ne pozivanje Matića.

joki

pre 6 godina

(kondor, 2. novembar 2017 15:13)

ma platio muslin desetak botova da pisu...jednostavno u realnom zivotu nisam jos nikoga cuo ko nije trazio smenu muslina.
isto tako je bilo i na b92.
ko ne veruje neka pogleda komentare posle austrije i gruzije.

90 posto komentara posle austrije i irske je bilo,,musline odlazi,,gudelj na klupi u kini igra pre sms,musline napolje.
sad kad je smenjen od jednom ga pocese svi braniti.

kao sto rekoh u realnom zivotu nisam jos cuo osobu koja nije bila za smenu muslina.
na stranu kezman.
ali kakav obraz neko ima podrzavati muslina koji se sprda sa celom srpskom javnoscu.
sa pricom.
sms i tadic igraju na istoj poziciji.sto nije istina.
pa.dobice poziv kad ispuni tri uslova.
a nikad nije hteo reci.koja su to tri uslova.
sprda se i sa deckom i sa nama...tako da srecan mu put.

i da.nadam se veljku paunovicu koji ce imati odresene ruke da jednom pravi igru koja se moze gledati,jer nasa igra je horor film,toliko je tesko gledati kako igramo.
ionako nikad nista nismo napravili sa 8 defazivnih igraca,tako vreme je da igramo muski i napadacki.
sto ne znaci da cemo sa ofanzivnom igrom nesto napraviti,ali kad ne pravimo ni sa defazivnom hajd makar da igramo moderan fudbal.

Riječanin

pre 6 godina

Kad loše igraš i pobjeđuješ je nešto najbolje u sportu,šta će biti kad počnemo igrati dobro.Mlade svjetske prvake treba forsirati max.

Sremac

pre 6 godina

Na znam ko je bolji čovek, Muslin ili Kežman. Ne znam da li je neko i kako vršio pritiske, da li je neko tražio pare ili procente.
Znam ono što sam video, odnosno gledao. U kvalifikacijama smo zauzeli prvo mesto u grupi očajnom igrom. Nikoga nismo nadigrali, a bilo je mečeva u kojim smo nadigrani.
Da, sasvim sigurno, Muslin ne zaslužuje da vodi ekipu na SP.

nebitno

pre 6 godina

Nakon onog vezano za sporazumni raskid ugovora sam prestao da citam. Sve je jasno. Za tako nesto postoje dva motiva: 1. coveku nisu toliko potrebne njihove(FSS) prljave pare i nece da se ponizava i ima posla sam bandom, tj. nece da uzima pare od Srbije i svih nas a da ne radi - moralna odluka. 2. Ili ima toliko para da mu se ne trosi jos nekoliko sati zivota da bi dobio tu "sicu". Dakle, sta je Kezman napisao dalje u tekstu je potpuno nebitno, jer je prva stvar za koju se bas uhvatio.

Oxi

pre 6 godina

Kriv je uvek onaj koji ima motiv, SMS vec ima ogromnu cenu i nastup za reprezentaciju nista ne menja njegovu vrednost na trzistu. Ostaje dakle Muslin, kao neko ko ima cime da ucenjuje i sta da dobije za tu ucenu, za odigrane utakmice procenat od iduce prodaje. Stvari su potpuno jasne, a narocito ako se u jednacinu ukljuci i Muslinovo nemusto obrazlozenje zasto SMS ne igra. Tadic i SMS su komparativni igraci i apsolutno ne igraju na istim pozicijama u timu, a Muslin je iskoristio njegovo ime samo zato sto je to najbolji srpski fudbaler u ovom timu Srbije...

JPR24

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentaraRadmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...
(Vasa, 02. novembar 2017 12:33)
Vaso bolje ti da uzmes gugl u ruke ! Radman je bio clan Lejkersa od 2006 do 2009. A na primer u sezoni 2007/2008 je bio starter na svih 21 utakmica koje su igrali u plejofu gde su izbgubili u finalu od Celticsa.

Onokao..

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.
(Antidervis - vase je proslo, 2. novembar 2017 11:12)

Kezman je bio prvi strelac nase reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2006, na koje smo se takodje plasirali. Nisam njegov preveliki fan, ali i to je cinjenica, ako vec pricamo o njima.

S druge strane, ovo je sramota sta su uradili Muslinu, a ovom mladom momku (SMS-u) natovarili veliko breme na ledja. Kvalifikovao se na SP, izguraj do kraja istog, pa ga menjaj ako dozivimo neuspeh.
Isto tako, da Muslin ima tal sa menadzerima igraca je opste poznata stvar i malo je apsurdno kad on prica o nekom postenju. Kad se samo setim koliko su ga navijaci Zvezde pljuvali jer je gurao Spalevica pre Pjanovica, iako je Pjanovic bio prvi strelac ekipe koja je uzela titulu. Slicno je bilo sa igracima u Rusiji koji su ga prozivali za istu stvar.
Prosto ne mogu da shvatim da u fudbalu nemamo nekoga kao sto je Sale Djordjevic kome ce uspeh reprezentacije biti na prvom mestu, a licni interesi negde pozadi.

ej

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni  Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo  Hvala 
(čovek, 02. novembar 2017 15:28)
 Кежман одвео репрезентацију на Светско 2006
(спортски уметник, 02. novembar 2017 18:05)

sigurno, drzao odbranu reprezentacije na vrhunskom nivou.

Vetar u ledja...

pre 6 godina

1. Ne postoji sportski razlog da Muslin ne vodi reprezentaciju na SP i tu nema dileme. Ako im se nije svidjao nacin vodjenja ekipe, trebalo je ranije da reaguju.
2. Milinkovic-Savic definitivno zasluzuje da bude, makar, u 18 i tu nema dileme.
3. Mi nismo Brazil pa da je 1/4 finale SP minimum ispod kog ne idemo pa da sad kao imamo strah kako cemo igrati sa ovim selektorom i da li cemo proci grupu.
I Kezman i Muslin su poznati po sukobima sa “pretpostavljenima” tako ne bi trebalo nikome verovati 100%......

nista o nicemu

pre 6 godina

Ekipa treba i mora da igra 4-3-3 sa varijacijom 4-2-3-1.
(Oliver Kosta, 02. novembar 2017 14:44)

Ne treba i ne mora. Za pocetak.

CATAPA

pre 6 godina

Muslinu se ni Mesi ne bi uklopio u "koncepciju". On je i došao na tom gubitničkom mentalitetu da "ne sme da izgubi". Dobro, srećom uspelo je, plasirali smo se.
Na prvenstvu treba neko ko se ne boji da pobedi. Zbogom, Muslin.
Pravite od fudbala nauku, a listom niko ne misli da je neophodno da fudbaler bude visoko inteligentan. Fudbaler ili bivši fudbaler, svejedno.

akter

pre 6 godina

Gospodin muslin potpisao raskid ugovora uzeo lovu i otisao.
Da se ne lazemo nije njemu stalo do reprezentacije nego i kao vecini ljudi do kesa!

Mister NO

pre 6 godina

Najviše fudbalskih "stručnjaka" ima u Srbiji. ovde se svi razumeju u fudbal i svi bi bolje vodili ekipe i reprezentacije od njihovih trenera. hajde malo da i ja budem jedan od njih. Po meni, Muslina nije trebalo ni postavljati za selektora. Ako su ga već postavili, nije trebalo da ga otpuštaju (nema ovde nikakvog "sporazumnog raskida") jer je izborio plasman na SP. Grupa nam je bila najlakša, imali smo sreće u pojedinim mečevima (i to je sastavni deo igre) i na nekim mečevima igra nam je bila daleko lošija od toga koliko reprezentacija može da pruži. Uprkos svemi tome, otkaz Muslinu nije, pre svega, moralan čin. Ali, kod nas je moral postala osobina koja nije cenjena i značajna. Toliko od "fudbalskog stručnjaka" :-).

Samo Napredno Sramno

pre 6 godina

(Antidervis - vase je proslo, 02. novembar 2017 11:12)
Nije uradio ništa kažeš? Samo je odveo reprezentaciju na SP 2006. - najveća činjenica!!!

rodny

pre 6 godina

Koji je nama cilj na SP ,titula svetskog prvaka?Ili menadzersko sastavljanje tima.Molim Boga Nemacku i Italiju u grupi pa da im popada cena svima ispod milionceta......

pedja

pre 6 godina

B62-Ko kaze, ako ima sigurno će dobiti radnu dozvolu, ali ako nema klub može da traži da dobije dozvolu kao neko ko je velika budućnost i sl.. Tako da nisi ni blizu istine, a najbolji primer ti je Marko Grujic koji nije imao nijedan nastup, ali je kao mladi reprezentativac dobio dozvolu jer je predstavljen kao velika budućnost.

Bole74

pre 6 godina

Slazem se sa Kezmanom, treba iskoristi mlade igrace koji su se vec dokazali na velikom takmicenju, tako sto su osvojili Svetsko prvenstvo za mlade. Ne razumem cemu ne pozivanje Sergeja kada se vidi da decko dominira u Kalcu!??

Nesha

pre 6 godina

A sada nešto o parama.Muslin za plasman dobio malo manje od 1.5 mil.evra,zajedno sa "otpremninom.Plasmanom na SP FSS zaradio čistih 15 mil.evra.Ako prođu grupu,sledi sa marketingom još oko 7 mil.evra.MSS transfer neće biti manji od 40 mil.evra.(cifre od oko 70 su "lož"Italijanska priča i podizanje cene bez pokrića).Kežmanov i njegove ekipe, deo kolača, čistih(za 40 mil.evra) oko 8 mil.evra samo za ovaj transfer,koji može dostići (u zavisnosti od budućih ugovora) i do 15 mil.evra.Gde su ostali iz repke kojima je cena automat.skočila za 20%.Ako nešto nije jasno, samo slediti tok para.A o Kežmanu...drugom prilikom.

Jumko

pre 6 godina

@zzbz Pa ubacio je one koji su se plasirali na Sp! A te nabrojane koji su pokorili svet u totalno drugacijem sportu nego sto je ozbiljan fudbal, cemo videti u buducnosti kakve ce karijere imati. Hvala.

com

pre 6 godina

SMS,mozda i jeste dobar igrac,ali posle pretnji da ako ga ne budu pozvali u reprezentaciju ,da ce igrati za drugu selekciju mi je "pao u ocima". Igranje za reprezentaciju je pitanje casti,ocecaja pripadnosti.Ako on moze da igra za bilo koga zbog nepozivanja u reprezentaciju,ona sta reci...

делија нс

pre 6 godina

Овај Кежман је Богом дат за све. Врло добро се сјећам након уводног пораза на СП 2006. године од Холандије (1:0) како је коментрисао начин игре и вођења репрезентације од стране Петковића. Потом је услиједио чувени пораз од Аргентине (6:0) у лепршавој игри исте свезналице. И у овом случају је добрим дијелом "кумовао" смјени Муслина. Предлажем да исти води репрезентацију до титуле!!! Кад се код нас буде поштивало да играчи играју, селектор одређује играче и начин игре, челници савеза раде свој посао, а навијачи безрезервно пружају подршку са трибина можда и буде значајних резултата од досадашњих (пласман на завршни турнир СП, ЕП након 8 година а иста се играју на сваке 2 године)!

Zlox

pre 6 godina

Al pazi ove sto se upiru da odbrane Muslina. Malo mi dodje zao sto nas nije on vodio na svetskom pa da tamo popijemo koju sedmicu. Mozda bi onda neki stavili prst na celo. Čovek jednostavno nije zeleo da poziva svoje najbolje igrace SMS i Ljaljica, a gadno se ogresio i o Bastu koji je za 90% repezentativaca doktor fudbala licno. U reprezentaciji koja jeste nekim cudom (nsimo dobili Spaniju, Englesku, Svajcarsku iz prvog sesira) prosla kvalifikacije, ali ih je sa fudbalske strane ocajno odigrala i prosla na individualni kvalitet par igraca a to su Stojkovic, Kolarov, Tadic, Mitrovic....svi ostali su ispodprosecni igraci, a mi medju mladima imamo mnogo kvalitetnije igrace, koji su uz sve to pobednici koji su osvojili SP. Zato sam potpuno na strani Kezmana, Muslinu nista ne verujem, kao ni Kokezi i ostalima iz FSS. Nadam se da ce selektor biti Paunovic. Svako drugo resenje bi bilo katastrofa. Kada smo vec otisli na SP, hajde da tamo nesto i uradimo, a ne da spakujemo kofere posle druge utakmice u grupi.

ccc?

pre 6 godina

A ko kaze da mora da igra u engleskoj ligi i da mu treba reprezentacija? Da li mu je vrednost od 80 mil. donelo igranje u reprezentaciji? Sta fali italijanskoj, gde je vec stekao tu cifru, spanskoj ili nemackoj? Prema tome, ne treba Kezmanu da on igra u reprezentaciji da bi uzeo lovu, uzece je on i bez toga. Malo li je 80 mil?

Brica

pre 6 godina

@Spanac
Ukoliko je igrac vanserijski talenat i to utvrdi komisija za radne dozvole igrac istu moze dobiti i bez nastupa za reprezentaciju.

Halle-ON

pre 6 godina

A koji tu kvalitet ima igrac koji vredi 30 miliona Eura:
https://www.transfermarkt.com/sergej-milinkovic-savic/profil/spieler/266302

Ne tako davno, pre 15tak godina, Zvezda i Partizan su imali po trojicu te vrednosti na kraju svake sezone. Otkupna klauzula nije vrednost igraca, vec osiguranje da neki tim ne kupi igraca jeftino. Dybala recimo ima otkupnu klauzulu 230 Miliona E, ali trzisna vrednost mu je 70 Miliona. Toliko o kvalitetu i trzisnoj vrednosti.

Pele

pre 6 godina

Generalno Muslin se nije pokazao, imali smo prilike i ranije da se kvalifikujemo, ovako smo uhvatili poslednji voz... Sa novim selektorom i drugim igracima imamo priliku da se pokazemo na SP...

joki

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57)

lep pokusaj spina.
ali taj radmanovic je bio u reprezentaciji tad,nije postovao pravila selektora i odstranjen je.
ali ovaj decko sms uopste nije pozivan u reprezentaciju.
hajd da je pozvan makar jednom,nije postovao pravila pa odstranjen.
tad bi i ja rekao..selektor je u pravu.
ali da nas najskuplji igrac,u odlicnoj formi uopste ne dobije poziv sa pricom o ispunjavanju neka 3 uslova.

ali pritom selektor nikad nije hteo da kaze novinarima o koja 3 uslova se radi...mi jos ne znamo koja su to 3 uslova muslina.
cak sta vise siguran sam sad da je to bila indirektna poruka.
plati mali pa ces igrati.

ja sam iskreno mislio da je to mucka saveza,ali sad vidim da nije savez branio muslinu da pozove sms vec da je to licni hir muslina.
a baska to sto radmanovic ni tad nije bio najvaznij ni najbolji kosarkas nas.pored bodiroge,stojakovica,divca .
dok mi u fudbalu pored matica igraca svetske klase koji toliko vredi imamo jedino sms sad.

aca Umc

pre 6 godina

Nigde u svetu nisu popularan saopštenja kao kod nas .
(Blue Moon 594, 02. novembar 2017 11:06)
Jos kad bi sve kompletirali jednim poligrafom...

E sto se tice para koje se dobijaju u ugovoru ako si reprezentativac, onda to ima smisla....

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.
(b62, 2. novembar 2017 15:15)

Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.
(SaLe NBG, 2. novembar 2017 15:36)

Kao prvo ne vredjaj coveka govoreci mu da lupa, a kao drugo pricas nesto u sta se ne razumes apsolutno (da ne kazem da "lupas"), da bi igraci igrali u UK nije bitno iz koje zemlje igrac dolazi MORA da ima odredjeni broj utakmica u reprezentaciji sto vazi i za Spance bez obzira na pasos!
Poz iz Spanije!
(Spanac, 2. novembar 2017 16:03)

Nemas pojma sinak. Znaci, tacno je da treba odredjen broj reprezentativnih nastupa, ali to ne mora da bude pravilo. Odredjen broj nastupa je cisto da bi se utvrdio kvalitet igraca, ali ako je on toliko kvalitetan to pravilo se lako zaobilazi. Pa po kom osnovu je Grujic otisao u Englesku? Gde je on zaradio te famozne nastupe za reprezentaciju kad ni za mlade selekcije nije igrao, nego je dobijao minute u zaustavnom vremenu (mada meni ni danas nije jasno sta je Liverpul video u njemu, apsolutni prosek)? Da ti ne navodim jos primera ima ih mnogo. Znaci nastupi u reprezentaciji da ako je igrac sumnjivog kvaliteta, a u slucaju SMS-a to sigurno ne bi bila prepreka da ode u Premijer ligu.

Velicanstveni

pre 6 godina

love@Vidic je bio veliki igrac a javna je tajna da ga je veliki broj igraca mrzeo i da je zbog toga bila nesloga u reprezentaciji.Kezman nije cvecka ali ga ja postujem samo iz razloga sto nikad nije imao dlaku na jeziku i sve otvoreno u lice pricao.Taj Muslin je mogao da sazove konferenciju za stampu i kaze sta ima i ko ga minira i ko to vrsi pritisak na njega.Sramota je da ga otpuste iako je igra Srbije nikakva a verujem da je naredjenje iz samog vrha drzave jer Kokeza za to nije sposoban.

samo blebetanje

pre 6 godina

mirko i ostali
kad i koga je ucenjivao , kad i od kog je uzeo pare u zvezdi , reprezentaciji muslin . ajd dajte tog coveka . nema ga .

Dag Kristi

pre 6 godina

@krajisnik
I njegov pokojni otac Zlatko Kezman,nekada golman Galenike(Zemun) je nosio slicne brkove,pretpostavljam da je po uzoru na njega. :)

KezmanRekao

pre 6 godina

(kondor, 2. novembar 2017 15:13

Slazem se sa tobom apsolutno sve,ali reci mi koji selektor moze sa ovim igracima,ponavljam ovim bilo sta da napravi.Da li se Vi nekad zapitate to?? Pa ne trenira Murinjo Aston Vilu, niti Zidan Betis ni Gvaridola Las Palmas,ni Venger Kristala Palas,nego velike klubove sa ogromnim budzetima birajuci najbolje igrace sveta. Pa dajte Muslinu da vodi PSZ igrace taj PSZ u cetvrtfinalu ili polufinalu LS kao da ga vodi Blan,Emeri ili Venger. Tebi da damo i svima nama Barsu isto ce Barsa sa Mesijem da bude kao sa ostalim trenerima. Prv,druga u Spaniji i medju cetiri u LS.Prosto jako.
Ne hvataju se ti treneri osrednjih ekipa.Imate najbolju kuvaricu,domacicu,nekad ce da napravi rucak za 4voro boli glava za 300 din,ali ostalih 30 dana jako tesko.
Sta ce sad Stanojevic,Jovanovic ili ne znam ko da unaprede igru sa trut odbranom i napadacima rezervama u svojim klubovima. Dajte ljudi pamet i realnost. Mi sa Piksijem,Dejom,Mihajlovicem,Jokanom,Jugovicem,Mijatom pa nista nismo uradili. Ni sa Pizonom,Susicem,Vahom,Zajecom,Pantelic golmanom,Surjakom,Gudeljom,Sljivomi i mnogim prethodnim itekako boljim fudbalerima i generacijama. Iako je tad fudbal bio mnogo slabiji i sa manje reprezentacija i kvalitetom i kvantitetom.

sir oliver

pre 6 godina

@spanac, neinformisani ti daju pluseve! samo od spanaca, mikael arteta i hose enrike nula nastupa za reprezentaciju, bojan krkic 1 nastup! da ti ne nabrajam holandjane i francuze! sergej moze da igra u pl, samo ako neko pozeli da ga uzme! mada za taj novac sto navodno trazi lazio, tesko!

nista o nicemu

pre 6 godina

. Pa po kom osnovu je Grujic otisao u Englesku? Gde je on zaradio te famozne nastupe za reprezentaciju kad ni za mlade selekcije nije igrao
(E sto se tice para koje se dobijaju u ugovoru ako si reprezentativac, onda to ima smisla...., 02. novembar 2017 16:29)

Netacno, idemo dalje.

Savo Krivokapic

pre 6 godina

Nije bilo logicno menjati selektora koji je doveo reprezentaciju do ucesca na SP. Kada se, na izgled, ne zna o cemu se radi - uvek se radi o parama! SMS-u predstoji transfer, a transferi su veci za reprezentativca nego onog koji nije. Razlika je verovatno tolika da vredi uraditi sta je uradjeno. Koliko ce reprezentacija postici na SP nije bitno sa stanovista pojedinca i ucesnika u deobi razlike!!!

Simon

pre 6 godina

Ljudi jesu najkvarljivija roba. Jedino sto ja sa sigurnoscu znam jeste sledece: Muslin jeste bio na kormilu reprezentacije u procesu borbe za odlazak na SP. Ali igra i taktika koju je ta reprezentacija pokazala uprkos mestu na tabeli po meni su vise rezultat licnih vrednosti pojedinaca i srece nego selektorovih sposobnosti. Sa druge strane Kezman je bivsi fudbaler i evo, sad videh menadzer. ja ga poznajem iz nekog drugog miljea. Znam ga kao veoma orijentisanog vernika (sto naravno ne mora da znaci da se nije promenio u medjuvremenu). Ipak ja bih sabrao 2 i 2 i gledao da rezultat bude obavezno 4. A ko je pisao Kezmanu pismo - pa zar je vazno. Bitno je da je on svojim potpisom na kraju pisma prihvatio receno.

rade

pre 6 godina

Ovaj Mateja radi protiv svog klijenta.
Mogao ga je lako ubaciti u bolju reprezentaciju i povecati mu vrednost.
Nije ! A zasto ? Otkaci ga SMS.

as roma nikšić

pre 6 godina

Kakav je Sergej potencijal vidi se i po korneru Lacija pri karaju utakmice sa Juventusom kada Sergej u duelu "nosi na leđima" Kjelinija i Barzaljija a znamo kako Kjelini "urniše" protivnike u duelima. Uspio je čak i loptu da uputi ka Bufonu, istina nedovoljno da zaradi gol za svoju ekipu ali je zaradio flaster iznad oka.
Sergej nije Mesi, nije individualac, on je "kec na 11" ili u fudbalu kec na 10 gdje su svi kao jedan, zato je bolje da zbog ovolikog pritiska momak igra za Crnu Goru i čeka poziv samo i samo Juventusa gdje se cijene igrači njegovih karakteristika.

Predrag

pre 6 godina

@Kezmana "ne mirisem" odavno, ali se dobro zna kako Muslin funkcionise. Tako je funkcionisao i u Zvezdi i u Rusiji. Nista novo.

Auuu al se u narodu primila priča vođa navijača sa Severa. Pa jel mislite da bi ga (Muslina) da je to tačno privatnik i vlasnik Krasnodara pozvao da bude trener?

Apis

pre 6 godina

Cinjenica da je Muslin sa igracima prosao kvalifikacije.
Ali isto jos veca cinjenica da su protivnicke reprezentacije bili blago receno katastrofa, tako da smo svaku trebali da pobedimo bar sa 10 golova razlike,a ne sa 1 znaci strasno tako da ko god da je bio selektor prosao bi.

?

pre 6 godina

Informacije nema veze ni sa Muslinom,ni sa Kezmanom,ali iz pouzdanih izvora znam da ce mali Radonjic iz Zvezde ici u Rusiju...a ko je tek njemu menadzer...

dejan

pre 6 godina

Valjao Muslin ili ne, zvao ovog ili onog igraca, sve pada u vodu naspram njegovog rezultata. Prvi u furpi, prolaz na svetsko prvenstvo. Nema zdrave logike menjati takvog coveka, niko to u svetu ne radi. Kezman da ima imalo morala ne bi se javljao uopste. Njegove zadnje partije za reprezentaciju, arogantan stav, ponasanje itd, sve je to za trecu ligu u lokalnom seoskom klubu.

спортски уметник

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni 
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo 

Hvala
(čovek, 02. novembar 2017 15:28)

Кежман одвео репрезентацију на Светско 2006

SPREMNOST

pre 6 godina

Sve je jednostavno :
za A tim MORAJU igrati NAJSPREMNIJI igrači, bez obzira na godine !!
Pozvati na pripreme 33 igrača a otpadaju 10 koji su najsporiji !
TAČKA !

nista o nicemu

pre 6 godina

Niste culi da je pokusavao da menadzerise i dok je bio u Zvezdi, i da je to razlog odlaska iz Zvezde?
Samo pogledajte panjeve koje je vodao sa sobom iz kluba u klub. Igrace koje je forsirao dok je bio u Zvezdi...
(m1k3, 02. novembar 2017 15:50)

Nismo culi, ali jesmo da je Dzaja zbog procenata trazio da odredjeni igraju, Muslin je odbio jer ne dozvoljava da mu iko odredjuje igrace i zato je otisao.

FK

pre 6 godina

ma tako kezmane,reci i ti sta imas,da bar znamo sta je istina ili da slutimo a muslina mi nije ni malo zao,cim je on prihvatio sporazumni raslid to mi nesto nevalja

Oliver Kosta

pre 6 godina

Ekipa treba i mora da igra 4-3-3 sa varijacijom 4-2-3-1.
Stojke
Basta-Ivanovic-Veljkovic(Nastasic)-Obradovic
Matic-SMS-Nem.Masimovic
Zivkovic-Tadic-Kostic(Ljajic).

Moze i varijacija na sredini sa Maticem i Maksimovicem i ispred njih SMS-Tadic a sa strana Zivkovic i Kostic(Sulejmani). Po potrebi uvoditi Prijovica. Aleksandar Mitrovic na klupu kao i Kolarov mada mislim da ti igraci kvare atmosferu. Valjda ce doci pametan selektor i ubrzati nasu igru 200% jer imamo igrace za takvu igru. Kao Belgija. Razbijali bi sve.

Vasa

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentara

Radmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...

Pele

pre 6 godina

Generalno Muslin se nije pokazao, imali smo prilike i ranije da se kvalifikujemo, ovako smo uhvatili poslednji voz... Sa novim selektorom i drugim igracima imamo priliku da se pokazemo na SP...

NikolaBGD

pre 6 godina

@Spanac Nije tačno za igrače iz EU nije potrebna radna dozvola.2017. godina je ljudi imate internet proverite pre nego sto nesto napisete. https://www.inbrief.co.uk/football-law/footballer-work-permits/

Arconada

pre 6 godina

Ne znam zašto je ovako medijski odrađen raskid koji je bio ugovoren još pre utakmica sa Austrijom i Gruzijom!
Zna se dobro da je Muslin dobio ponudu pre kraja kvalifikacija koja je izuzetni povoljna i rešio je da je prihvati, nema veze sa igrom tima, nema veze sa SMS i Kežmanom, nema veze sa Piksijem ili nekim drugim kandidatom, ..., ...!!!
Zašto su rešili da sve to prikažu kao konflikt trenera i rukovodstva saveza to je već pitanje za one koji su napravili takvu strategiju za medijski pristup ovom pitanju, sve je to smišljeno u nekoj marketinškoj kompaniji!

saca

pre 6 godina

Covek lepo rekao, sad novog trenera i idemo! Ne mogu da verujem dobi 40-, pa sta hocete, da otkazemo odlazak pa neka ide neko drugi, po komentarima tako bi se zakljucilo.

Goxy

pre 6 godina

Uopste ne cenim Kezmanovo misljenje kao fudbalskog strucnjaka jer opste je poznato da su vrhunski igraci losi strucnjaci. Covek je imao odlicnu karijeru, nije mala stvar biti prvi strelac Evrope, igrati za PSV, Chelsea, Atletiko. Takodje sa par svojih golova je resavao i kvalifikacije za reprezentaciju. Mora se priznati, napravio je nesto u karijeri.

Sa druge strane, Muslin i njegova igra su ocajni ali kakva god da je grupa, prosao je. Da nam je neko ponudio na pocetku kvalifikacija ovakav prolaz, prihvatili bi svi.

Antara je bio faca. Te kvalifikacije je prosao sa stilom iako smo se jedva izvukli protiv Francuza. Na svetskom smo pobedili Nemce. Ok, Australija je bila krah, ali pobedili smo veliku Nemacku.

Kad bih imao opciju da biram i odlucujem, dao bih posao Anticu, pozvao SMS na pripreme i dao mu sansu. Mora da se postuju igraci koji su izneli kvalifikacije. Ako se pokazu lose na pripremama, eto sanse za SMS i ostale sa klupe.

mitar

pre 6 godina

talovi izvinite talenti izvinite toresi na prodaju.
ako neko zeli dobro srpskom fudbalu milionski ugovor za selektora bonusovan plasmanom.sve ostaLO SLAMA

Antidervis - vase je proslo

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.

Mrtvac

pre 6 godina

A kežman je poznat kao velika poštenjačina, pravednik i pravoslavac... mora da je u pravu. Milinkovicu će da presedne igra u reprezentaciji zbog ove afere i neće pružiti ništa a svi ga predstavljaju kao da je mesi. Sve u svemu, posle ovoga je atmosfera u timu trajno narušena i bolje da puste Vels da ide na prvenstvo umesto nas...

Petar Ilic

pre 6 godina

Jos ce ispasti, kao u onoj narodnoj da se covek sam samoubio, ali dva puta! Muslin je gospodin covek, koji je uspeo da od ljudi koji ne vole bas da daju 100% u reprezentaciji (uporediti kako igraju u svojim klubovima) napravi pravi podvig! Rezultati su iza njega! Nacija je uz njega! Dosta vise raznih Kokeza, Karadzica, Kezmana! To samo moze u napreDNOJ Srbijici!

Samuraj

pre 6 godina

Poznajem licno Muslina i znam kakav je to gospodin covek. Veoma ispunjena i kompletna licnost. Svako ko poznaje njega i suprugu moze ovo da potvrdi. Covek je apsolutno covek od reci, principa i stroge discipline.

Sto se tice Kezmana, imali smo prilike da vidimo po novinama njegov life story.

Kada Kezman izjavi za Muslina da je manipulator sami zakljucite ko je ko u ovoj prici.

Ogi

pre 6 godina

Sve vjerujem Kežmanu, jer je laž sve što je Muslin pričao o Sergeju. Priča da mu se igrač takvog kvaliteta ne uklapa u koncept je očigledna Muslinova laž, pošto bi Sergej mogao da igra bilo gdje u veznom redu. I Sergeju nije bila potrebna reprezentacija, reprezentaciji je bio potreban Sergej! Ali izgleda da nije mogao za džabe da igra...

neznalac

pre 6 godina

Postojala je prica jos od pre par meseci da je Muslin od odredjenih reprezentativaca uzimao novac da se nadju na spisku, istina ili ne, procenite sami... Ali gde ima dima...

dane

pre 6 godina

I tako, nakon jednog Muslinovog spina i prozivanja Kežmana, odjednom oni koji su ga najviše pljuvali, počeli su da ga hvale i prozivaju Kežmana ( kao da je on neki bitan faktor u FSS ). Stari dobri Muslin je volio da se "tali" još dok je vodio Zvezdu, a mogu samo da zamislim kako je to izgledalo u Rusiji. Kako vas je samo lako izmanipulisati.

Mislim da znam

pre 6 godina

Hvala Muslinu za plasman na SP.


Svi mi ljubeitelji fudbala znamo da je taj plasman bio uz dosta srece i uz mozda laksu grupu. poenta je u tome sto smo MI svetski prvaci i mora da se da sansa tim sada momcima iz 2015. Muslin gura igrace tipa rukavina koji iskreno receno nije za prvu postavu. Gudelj decko igra u Kini. Ima jos mmogo primera. Srecno u Rusiji s novim selektorom i nadam se boljoj igri nego prikazanoj u kvalifikacijama.

petar

pre 6 godina

Ovako, prvo, ovde je, sudeći po komentarima 90% zvezdaša komentarisalo pa je ispalo da je Muslin divan čovek, da mu je žena super (kakve to ima veze sa fudbalom) a do juče su se igrale utakmice i čitao sam komentare dok je trajala utakmica, menjaj tog, daj Milinkovića, ti nemaš pojma, dokle će igrati ......Pljuvačina bez prestanka. Mislim, ako se dobro sećam, da je g.Muslin i iz Zvezde bukvalno proteran, možda ne pamtim dobro, ja baš i ne pratim fudbal je su u njemu uglavnom neškolovani glupani koji uz to ružno izgledaju, glupo se ponašaju a o fudbalu nemaju pojma. Tako je g.Muslin oteran i iz reprezentacije. Poslednji rezultati su bili katastrofalni i to je obećavalo katastrofu i na mundijalu. Uz priču da je tražio priloge za uvođenje igrača u reprezentaciju, što je lako moguće, obzirom da je izjavio "Doneo sam FSS 15 miliona pa je red da mi se dodeli bonus" to gospoda nikada ne izgovaraju tako da je za mene bio i ostao prostak. Jer, ako je tražio javno od FSS bonus od ostvarene premije za FSS, onda je logično da je od određenih menadžera određenih igrača takođe tražio bonus da bi ih pozvao u reprezentaciju. Njegova izjava ga je okarakterisala tako i on je takav. A to što ste se vi Zvezdaši okomili na Kežmana, pa niste ga voleli ni kada vam je gazio vašu Zvezdu pa zašto biste ga voleli danas. Uostalom, komentarima na račun Kežmana ste objasnili zašto vas zovu ciganima.

Shacall

pre 6 godina

Ajde ovako ako verujemo Kezmanu da je tako....... Neka neko napiše u komentaru onda zašto je Muslin otišao Iako je odveo Srbiju na mundijal iako je bio prvi u grupi. Iz ćefa?

Vasa

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentara

Radmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...

Bg

pre 6 godina

Da se ne lažemo ovu grupu bi mogao da prođe bilo koji selektor. Neuspeh ovog sektora što smo u ovakvoj grupi tek u zadnjem kolu overili SP.
Ovi što pišu Muslin gospodin čovek, koju gospodin? Neće da zove najbolje jer on ima princip.
Da je imao grupu jačine kao Mihajlović isto bi ispali jer nepismeni selektor imao više principa. Jedan od tih je i ne pozivanje Matića.

Oliver

pre 6 godina

Dakle,Muslin je hteo "participaciju" u buducem ugovoru SMS-a,po principu "ja tebi nastupe u reprezentaciji,ti meni procenat od ugovora"? Pa dobro je sto smo to saznali,Kezman ga je pokopao,heheh

Mate

pre 6 godina

Pa naravno da je Kezman u pravu, svakom pametnom je to logicno, ne treba SMS igre u reprezentaciji da bi napravio dobar transfer, decko je vec formiran igrac i pre svega su mu cenu nabile igre koje pruza u dresu Lazia...I naravno da je on potrebniji reprezentaciji nego sto su igre u nacionalnom dresu njemu potrebne sem patriotskih razloga...Muslin treba lepo da se pokrije usima, uziva u penziji i broji pare koje je uzeo od FSS za plasman na SP. O igri i sreci koju smo imali u kvalifikacijama ne treba trositi reci!

Dragana

pre 6 godina

Naravno da će da kaže "nemam veze sa tim",sigurno neće da kaže "da,to je moje maslo".Ipak,činjenica je da je priča o Muslinovom odlasku počela otprilike u isto vreme kad i tekstovi u novinama o nepozivanju Milinković-Savića u reprezentaciju.Neka veruje ko kome hoće ali ni ja ne bih bila selektor a da mi novinari,menadžeri i ljudi iz saveza odredjuju koga da zovem a koga ne.Plasirali smo se na SP a velika zasluga za to je Muslinova.Čak se i BBC čudi šta mi to radimo a bili smo prvi u grupi.Zato nam tako i ide u ovoj zemlji,u svim oblastima,jer upropastimo sve što možemo umesto da održavamo isti nivo ili unapredjujemo stvari.A kako mi se čini te navike se nikad nećemo osloboditi.

ja

pre 6 godina

Ne moze jedan fudbaler da bude iznad cele reprezentacije i selektora, posebno ne kada postoje dobri rezultati, tacka.
(Milan, 2. novembar 2017 11:08)

A selektor moze da zbog svojih nekih kalkulacija ne poziva naseg najboljeg igraca, i tako rizikuje zbog svog sebicluka da izgubimo fudbalera za narednih 12-13 godina ?

Samo vratite malo memoriju kako smo prolazili sa selektorima koji nisu pozivali najbolji tim i igrace, vec su imali neku svoju "filozofiju". A mi jadni Srbi samo hocemo da gledamo najboljih 11 na terenu, nista vise, kao da trazimo ne znam sta...

zzbz

pre 6 godina

Poznajem licno Muslina i znam kakav je to gospodin covek. Veoma ispunjena i kompletna licnost. Svako ko poznaje njega i suprugu moze ovo da potvrdi. Covek je apsolutno covek od reci, principa i stroge discipline.

Sto se tice Kezmana, imali smo prilike da vidimo po novinama njegov life story.

Kada Kezman izjavi za Muslina da je manipulator sami zakljucite ko je ko u ovoj prici.
(Samuraj, 2. novembar 2017 11:17) # Link komentara

Ma moze biti koliko hoces gospodin covek, kad on ubacuje Stefana Mitrovica, Rukavinu, Tosice i Karleuse da igraju. Pored zivog Baste, Milinkovic Savica, i momaka koji su pokorili sve pre 2 godine... Smatram da je pojedinih menadzera covek i da gura polufudbalere u reprezentaciju. Puka je sreca sto smo izvukli raspali Vels, kojeg vuce jedan fudbaler, Irska koja je dobra ali samo kad treba bunker da se postavi, i Austrija koja nikad nije znala fudbala, pa ni sada, a ipak je uspela da sa rezervnom reprezentacijom dobije Srbiju u Becu. Sta bi bilo da smo kojim slucajem izvukli Spaniju i Italiju u istoj grupi, pa ne bi dogurali do 10 bodova.

kondor

pre 6 godina

Jeste Muslin odveo ekipu na prvenstvo, i hvala mu na tome.Ali, kad vidim, kako ga neki ovde brane, pitam se da li su gledali i jednu našu utakmicu u kvalifikacijama.Na stranu Kokeza i FSS, ali naša igra je bila katastrofalna, i uz dosta sreće(zbog ranijih kvalifikacija), otišli na mundijal.Jer sa ovakvom igrom iz kvalifikacija ne bi imali šta da tražimo na prvenstvu.A bila bi slična igra i doživeli bi opet neku Argentinu.
Ovo je prava slika, kad ti rezultati pokrivaju lošu igru, a onda bi se čudili, kako smo loše prošli na prvenstvu, kad nas neko razbije 6:0.
Pa nama je Austrija mogla u dva meča da da 10 golova.O čemu dalje da pričamo!

Guya

pre 6 godina

MUSLIN, velikim slovima, GOSPODIN, opet velikim. Zbog cega je smjenjen, nema rezultat? Reprezentacija prakticno dva kola prije kraja bila na mundijalu. Igra mogla i bolja, ali rezultat postignut. Nemam nista protiv SMS-a, ali reprezentacija nije prosti zbir najboljih. Da nije postigao cilj, pa da se covjek i smjeni, pa da mu i mi objasnimo koga je treba zvati, ovako tisina i cao. Volio bih da se svako stavi u MUSLINOVU kozu, pa da odvede reprezentaciju na mundijal, a onda te neko smjeni.

Zvone

pre 6 godina

Zapitate li se otkud ovaj menadzer Milinkovic-Savicu? E pa on se uvalio u FK Vojvodina da "pomogne u teskom trenutku, radice bez naknade", postao sportski direktor i sa te pozicije potpisao masu omladinaca i prvotimaca Vojvodine, ukljucujuci i Sergeja. Ko je njemu to dozvolio da tako mesetari u Vojvodini to je vec druga prica, ali on da se predstavlja kao neko nevinasce koje brine za dobrobit srpskog fudbala.

Delije Čikago

pre 6 godina

Cela Evropa se čudi da smo kao prvi u grupi snenili selektora a nismo igrali 10 godina, sigurno da SMS nije prihvatio ulogu u timu koja mu ne odgovora i time ruši atmosferu, Muslin je tata za ovog brkatog .

t4

pre 6 godina

Da se ne lazemo Muslin nije dobar selektor. To sto se kvalifikovao nije neki preterani uspeh. Uspeli smo to i 2006 i 2010. u tezim grupama pa smo se opet brukali tamo! Ne bih da branim Kezmana ali za Muslina se odavno zna da se ugradjuje u transfere i trazi pare od igraca. Zato i ne cudi da je to sigurno trazio i od Kezmana da bi mu SMS igrao. I neka nije pristao. Nadam se da ce neki ozbiljan takticar i strateg da preuzme reprez. Mi kvalitet timski nemamo...

Apis

pre 6 godina

Cinjenica da je Muslin sa igracima prosao kvalifikacije.
Ali isto jos veca cinjenica da su protivnicke reprezentacije bili blago receno katastrofa, tako da smo svaku trebali da pobedimo bar sa 10 golova razlike,a ne sa 1 znaci strasno tako da ko god da je bio selektor prosao bi.

akter

pre 6 godina

Gospodin muslin potpisao raskid ugovora uzeo lovu i otisao.
Da se ne lazemo nije njemu stalo do reprezentacije nego i kao vecini ljudi do kesa!

Pele

pre 6 godina

Generalno Muslin se nije pokazao, imali smo prilike i ranije da se kvalifikujemo, ovako smo uhvatili poslednji voz... Sa novim selektorom i drugim igracima imamo priliku da se pokazemo na SP...

... a sad se zove Mateje Kežmana!

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.
(Antidervis - vase je proslo, 2. novembar 2017 11:12)



Osim što je bio najbolji strelac kvalifikacija za svetsko prvenstvo, što je dao gol Španiji zbog kojeg smo bili ispred njih na konačnoj tabeli, osim što je bio najbolji strelac reprezentacije u periodu kada je igrao, ništa drugo nije uradio za reprezentaciju.

Činjenica je da ne možeš da ga smisliš jer ti je upropastio detinjstvo. Ako pričamo o tvojim kompleksima, to je jedina važna činjenica i zbog nje ne bi trebalo da ostavjaš svoje glupe komentare na ovom portalu.

bajo moj

pre 6 godina

Kaze Kezman odmah nakon Gruzije cu izjaviti sta se zapravo desava. Prosla utakmica on cuti, smenise coveka na pravdi Boga i on sad nesto debatuje. Jok izjavices da je on upravu. Jadan nam je ceo sistem, nada se javi i vi je unistite.

dex

pre 6 godina

Kezmana "ne mirisem" odavno, ali se dobro zna kako Muslin funkcionise. Tako je funkcionisao i u Zvezdi i u Rusiji. Nista novo.
Mi smo se kvalifikovali ludon srecom, bukvalno. U Beogradu su nas nadigrali Vels, Irska i Austrija, ali smo izvukli 5 bodova. U gostima nas je sreca pogledala u Gruziji i Velsu, a u Austriji nas spasila nevidjene blamaze, gde smo realno mogli da primimo i 7-8 golova, samo da su njihovi "b" igraci bolji u realizaciji.
Neka u predjemo preko toga, ali stoji da nikoga od mladih igraca nije stavio u prvi tim. O tome da on ucestvuje u zakulisnim radnjama svedoce i pozivanja igraca sa klupe tima koji se u kineskoj ligi bori za opstanak. Za njega recimo ne vaze 3 uslova...

Darkomsq

pre 6 godina

Nevezano za sagu oko SMS i Kežmana i Muslina. Samo želim da ovima koji plaču za Muslinom i načinom na koji je vodio i selektirao reprezentaciju pojasnim neke stvari.

1. kolo protiv Austrije kod kuće: 3-2 pobjeda. Isti broj šuteva, Austrijanci imali 55% posjeda. Pobjeda zahvaljujući Mitroviću i Tadiću. Nadigrani, dali gol više jer individualni bljesak. Muslin nadmudren taktički.

2. kolo protiv Velsa u gostima: 1-1, izjednačili u 86. minutu, opet nadigrani, bljesak Mitrovića. Odbrana smišljana za Bejla potpuno promašena.

3. kolo protiv Gruzije u gostima: 3-1, Gruzijci više šuteva, veći posjed. Opet Mitrović i Tadić INDIVIDUALNIM kvalitetom riješili utakmicu, taktički nadmudreni opet.

4. kolo protiv Velsa kući: 1-1, Vels igrao bez Bejla, imali jedan šut u okvir i taj jedan šut rezultirao golom. Taktička majstorija definitivno.

5. kolo protiv Moldavije: Moldaviju u fudbalu bi odvalio i npr KK Borac iz Čačka. 3-0, Moldavci imali 4 šuta u okvir gola.

6. kolo protiv R. Irske u gostima: Irci duplo više šuteva, veći posjed, gol Kolarova za 1-0 i onda polu autobus. Taktičko majstorstvo?

7. kolo protiv rezervnog tima Austrije: poraz od 3-2. Svježe sjećanje, promašena taktika, motivacija igrača na nivou predškolskog pedagoga.

8. kolo protiv Gruzije: 2. poluvrijeme na mišiće, uništeni u 1. poluvremenu najviše zahvaljujući taktičkoj postavci Gruzije. Na kraju, Gruzija imala više loptu u nogama.

Izgleda jako loše kad se stavi na papir.

Walldorf

pre 6 godina

Zaista nisam imao nameru da i rec kazem o ovom cirkusu u reziji FSS.Onda sam procitao ovo sto je g.Kezman izrekao i vise nisam mogao cutati i gledati bez reci ovo blacenje i "samaranje" jednog casnog coveka, g.Slavoljuba Muslina.To je covek besprekorne fudbalske karijere.Bio je uzoran sportista,uvek odmeren,vredan i uspesan.Disciplinu,red i rad je osetio u Zvezdi,kada je veliki Branko Stankovic "Ambasador" doveo tim u finale kupa UEFA.Trenersku karijeru je zapoceo 1989.godine i vodio se nacelima upravo pok.Branka Stankovica.Gvozdenom disciplinom,radom,upornoscu i istrajavanjem bez kompromisa,zavredeo je poverenje klubova u Francuskoj,Belgiji,Rusiji,Ukrajini... Svuda je bio cenjen,postovan i uvazavan.A onda je,na zalost,upao u zamku FSS.To mu jednostavno nije trebalo.Poput Radomira Antica,potrosen je i bacen kao iscedjen limun.Imao je zadatak pred sobom.Odvesti reprezentaciju Srbije na SP u Rusiju.I covek je zadatak ispunio.Umesto priznanja,zahvalnosti i prilike da reprezentaciju i vodi na SP,dobio je "lekcije" samozvanih strucnjaka.Optuzbe.Ozbiljne optuzbe,koje se moraju dokazati na sudu.To je danasnja slika Srbije gde se uspeh ne prasta.Posebno ako je postignut bez kompromisa.Gospodine Muslin,hvala Vam na vrednom i posvecenom radu.Hvala Vam sto cemo na leto reprezentaciju Srbije gledati dok se bude takmicila sa najboljima.Kako ce bez Vas to izgledati? Onako kako i uvek. U retkim prilikama. Svako dobro Vam zelim, i uz duzno postovanje,iskreno Vas pozdravljam. HVALA.

Владимир

pre 6 godina

Кежман користи речи детерминанта,индигнација и реални контекст стварности?

SaLe NBG

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.

(b62, 2. novembar 2017 15:15)


Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.

спортски уметник

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni 
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo 

Hvala
(čovek, 02. novembar 2017 15:28)

Кежман одвео репрезентацију на Светско 2006

rade

pre 6 godina

Ovaj Mateja radi protiv svog klijenta.
Mogao ga je lako ubaciti u bolju reprezentaciju i povecati mu vrednost.
Nije ! A zasto ? Otkaci ga SMS.

Sremac

pre 6 godina

Na znam ko je bolji čovek, Muslin ili Kežman. Ne znam da li je neko i kako vršio pritiske, da li je neko tražio pare ili procente.
Znam ono što sam video, odnosno gledao. U kvalifikacijama smo zauzeli prvo mesto u grupi očajnom igrom. Nikoga nismo nadigrali, a bilo je mečeva u kojim smo nadigrani.
Da, sasvim sigurno, Muslin ne zaslužuje da vodi ekipu na SP.

Pele

pre 6 godina

Generalno Muslin se nije pokazao, imali smo prilike i ranije da se kvalifikujemo, ovako smo uhvatili poslednji voz... Sa novim selektorom i drugim igracima imamo priliku da se pokazemo na SP...

Bole74

pre 6 godina

Slazem se sa Kezmanom, treba iskoristi mlade igrace koji su se vec dokazali na velikom takmicenju, tako sto su osvojili Svetsko prvenstvo za mlade. Ne razumem cemu ne pozivanje Sergeja kada se vidi da decko dominira u Kalcu!??

padre

pre 6 godina

A kakve to internacionalne uspehe je gospodin Muslin postigao?Stalno se vukao po periferiji i kao igrač i kao trener!A što se tiče njegovog opravdavanja, da ima u zadnjem redu Matića, vala to je kruna gluposti!Pa, valjda za svakog igraća trba da postoji rezerva?Znaći Milinković po njegovom ne zavređuje ni da bude druga rezerva!Što onda zove 22 igraća?

Darko

pre 6 godina

ovi menadzeri, sve neki fini i nevinasca.Da nije bre vas menadzera, gde bi nam bio kraj, nego svi gurate svoj nos u posao selektora, i svi gurate svoje igrace. Kraj price

Zoo

pre 6 godina

Volim ga kao igrača, ali apsolutno ni jednom menadžeru ništa ne verujem. Uništavaju karijere igrača i fudbalske timove radi svojih procenata. Vesti koje se odnose na izjave menadžera ni ne čitam, kao što nisam ni ovu pročitao. Jednostavno ne verujem!

FK

pre 6 godina

ma tako kezmane,reci i ti sta imas,da bar znamo sta je istina ili da slutimo a muslina mi nije ni malo zao,cim je on prihvatio sporazumni raslid to mi nesto nevalja

Sabre

pre 6 godina

Ah, Kezman. Najprecenjeniji srpski fudbaler svih vremena, i pritom uzasan covek. Cim on nesto prica, mozes da budes maltene siguran da je obrnuto...

Oliver Kosta

pre 6 godina

Ne,bolja je bila kombinacija da nam SMS ode u Italijansku reprezentaciju a da mi igramo super defanzivni fudbal kao do sad?!!!! Hajde bre malo pameti i razuma....
Extra sto je otpusten jer ce doci bolji trener koji ce na Svetsko prvenstvo odvesti Sergeja,Zivkovica,Grujica,Veljkovica. To ne bi Muslin sigurno uradio.

Wtf

pre 6 godina

Slika sve govori,ova ljudska gromada,ovaj srpski Mr.Bin,ovaj veći vernik od patrijarha,taj je srušio jedan tim koji je ulio neku nadu običnom narodu da fudbal kod nas postoji!!!

nakad nikome izvini

pre 6 godina

...nisam ni za Muslina a ni za Kezmana ali cinjenica je da smo se plasirali na SP ludom srecom u ocajnoj grupi i katastofalnom i bezidejnom igrom...Zivkovic i Milinkovic Savic IMAJU mesta u A timu 1oo%...sve ostalo su igre bez granica...

Goran

pre 6 godina

Ne razumem ovoliki broj negativnih komentara na racun Kezmana i menadzerskog posla uopste. Danas ne postoji nijedan fudbaler na svetu koji nema menadzera. Jedna stvar je kada menadzeri vrse pritisak da se neafirmisani igraci zovu u reprezentaciju kako bi im se podigla cena. Ali slucaj SMSa je daleko od toga. Takav igrac je jednostavno zasluzio svojim igrama da bude deo reprezentacije. Ne pozivati igraca tog kalibra, koji ce verovatno postati nas najskuplji igrac svih vremena, je luksuz koji sebi ni mnogo jace reprezentacije od nase ne mogu da priuste. Ovde se radi o inacenju i narusenim medjuljudskim odnosima, mozda cak i izmedju Muslina i SMS-a licno. Svaka cast Muslinu za plasman na SP, ali u Rusiju moraju da idu najbolji, ukljucujuci i mlade igrace zeljne dokazivanja, od kojih ce sigurno neko da bljesne i postane okosnica naseg tima za buducnost.

as roma nikšić

pre 6 godina

Kakav je Sergej potencijal vidi se i po korneru Lacija pri karaju utakmice sa Juventusom kada Sergej u duelu "nosi na leđima" Kjelinija i Barzaljija a znamo kako Kjelini "urniše" protivnike u duelima. Uspio je čak i loptu da uputi ka Bufonu, istina nedovoljno da zaradi gol za svoju ekipu ali je zaradio flaster iznad oka.
Sergej nije Mesi, nije individualac, on je "kec na 11" ili u fudbalu kec na 10 gdje su svi kao jedan, zato je bolje da zbog ovolikog pritiska momak igra za Crnu Goru i čeka poziv samo i samo Juventusa gdje se cijene igrači njegovih karakteristika.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ja verujem Muslinu. Kome drugom? Kokezi i Kezmanu? Hehe! Ako ni zbog cega drugog ono zato sto covek ima rezultate tj. rezultat. Odveo nas je na SP.
I samo bih da kazem nesto o ovim komentarima koji mesecima ovde sastavljaju tim i zasto igra ovaj,zasto igra onaj. Ocigledno da te komentare pise mladja populacija koja se ne seca kako je Zvezda igrala sa Muslinom i kako je uzela tri titule sa njim i igrala egal sa Dinamo Kijevom,Lacijom,razvalila Lester itd. To je bila ova igra kao sada,samo uz mnogo vise trcanja. Trcanje ovde malo izostaje jer igraci dolaze iz raznih klubova i raznih liga gde se ne trenira isto. Zvezda je tada imala uglavnom prosecne igrace i tek 2-3 iznad proseka,kojih se danas niko i ne seca i nisu imali neke jake karijere kasnije. Skoro bez reprezentativaca. Mozda jedna,dve prijateljske.
Gvozdenovic,Lalatovic (da nije trener niko ne bi znao gde je taj covek),Spalevic,Bunjevcevic,Marijan Markovic,Mladenovic,Acimovic,Sarac...Znaci niko koga bi se sira javnost secala kao vrhunskog igraca. Zvezde tima Pjanovic,Boskovic i Drulic. Kasnije Pantela i Zigic. Ali to je drugi Muslinov mandat u Zvezdi.
Zvezda je tada igrala tvrdo,tzv. bez igre-ruzno,totalno neatraktivno i samo na rezultat. Zvezdini rezultati tada su u 95% slucajeva bili 1:0,2:0,2:1. Sta god da se desava na terenu Muslin ne menja do 60-65. minuta. To ste mogli da vidite i u kvalifikacijama,ako ste pazili. Covek pravi ekipu za rezultat,a ne po zelji publike. I ima rezultat.

Kostadin

pre 6 godina

Dakle, prvi put u zivotu pisem komentar, jer ne verujem sta se desava i sta ljudi pisu.
Da budem jasan na pocetku, ne da mi se ne dopada kako je igrala nasa reprezentacija i kakvu je ekipu Musiln forsirao, nego mi se bacala pegla! Cetri beka protiv Gruzije, ludilo...
Ali, covek je napravio ekipu koja se plasirala na SP. Tacka. Prvi trener posle Antica koji je ocigledno imao neki autoritet i napravio neki sistem (kakav, takav) da se plasiramo i mi negde. Takav recept godinama koriste razne zemlje sumnjivog fudbalskog kvaliteta da bi se plasirale na ovakva takmicenja.
A u godinama raznih sumnjivih retorika i spinovanja krece i ovde ludilo. Laka grupa, sreca...
I naravno nezadovoljni menadzer koji pise ovo saopstenje koje je ozbiljno ko i ova njegova fotke.
Sporazumni raskid ugovora?! kakve to veze ima. Covek i rekao da nece da mu menadzeri i carsija prave ekipu, i sporazmno raskinuo ugovor jer je Savez ocigledno nesto insistirao.
Kaze nema veze njegova cena da li igra ili ne igra za reprezentaciju. To je potpuni nonsens jer naravno da ima veze za 90% igraca dal je reprezentativac il nije. Naravno, ne za Ronalda i Mesija, al SMS nije ni jedno ni drugo.
Spominje razne fudbalske velcine (i to danima, mesecima) koje se cude sto on ne igra za reprezentaciju, a ne spominje da BBC zbija sale sto smo raskinuli saradnju sa selektorom koji nas je odveo na SP i to kao prvog u grupi.
Ne mislim da je Musin cvecka, i ako je trazio pare da SMS igra, sto ne kaze ko covek!

mikeli82

pre 6 godina

Kezmane ti si za pare u klubu igrao perfektno a u reprezentaciji te nije bilo nigde pa te molim da o ljudima koji su doveli reprezentaciju na svetsko prvenstvo govoris s postovanjem. Muslina u Zvezdu pod hitno

čovek

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo

Hvala

Alcale

pre 6 godina

Smatram da nemamo strategiju razvoja fudbala i za to je kriv FSS
Cinjenica je da se selektori smenjuju i dovode populisicki (npr sada je kandidat Piksi umesto Paunovica koji bi TREBAO da bude postavljen po zasluzi i po strucnosti koju je VEC pokazao a da je Muslinova smena je u pogresno vreme!

OCAJNA, BEDNA i poptpuno raspala igra koju smo imali tokom CELIH kvalifikacija JESTE dovoljna za smenu, koja je trebala da usledi ranije

Pozivanje igraca na zalasku karijere u A tim i onih koji sede na tribinama PO MENI vise ukazuje na saradnju i procenat u ugovorima nego pozivanje mladih fudbalera koji VEC imaju minutazu i debele ugovore u timovima

Muslinova izjava povodom raskida ugovora je potpuna zamena teze i prepuna rupa. Tadic i SMS uopste nisu na istim pozocijama a kako MUslin tvrdi da jesu eto JOS jednog razloga za raskid- NEZNANJE koje je pokazao tokom celih kvalifikacija!

UOPSTE me ne zanima konstatcija nekih kako je GR osvojila EP sa bunkericom.. JESTE protiv ali ne protiv Gruzije u Atini, niti protiv nikada slabije Austrije!

Биг Хеад

pre 6 godina

Сам себе побијаш у двије ствари...први до раскида уговора није дошло само обострано него под притиском типа ако ти овај или онај не игра нећеш моћи даље водити репрезентацију тј. директно мијешање у посао ,а друго није истина да СМС не треба да игра за репрезентацију јер он има своју цијену...јесте има али да би отишао у Енглеску мора да игра за А репрезентацију испуни њихове квоте и законе играњем за исту,и тамо су они који су заинтересовани за њега највише и који имају највише пара.... према томе Кежмане не дипр и мени је само жао што нам фудбал уништи новац и менађери као и силне вође навијаћа...људи то вам је зачарани круг криминалаца који одређује ко игра ,кад игра и гдје игра ....на крају крајева још једном питам ја вас све ко је Славиша Кокеза јел ико то од вас зна....а ми што волимо фудбал не заносимо се ,ми смо само будале које све то гледају о свом трошку....Србија...

Jegulja

pre 6 godina

1. muslin je uradio najpametniju mogucu stvar. povukao se i ostavio ove mesetare i politicare da se crvene posle svetskog (jer im to sleduje).
2. sms je u neprijatnoj situaciji jos ako se potrefi da ne budi u formi pa zakaze na svetskom ima da ga odvaljuju svi zivi i nezivi.
3. ko god bude selektor rezervisan je za drvlje i kamenje posle svetskog posto kako je krenulo sa menadzerima grupu nece proci. jos ako mu neka hajdi bude izvlacila protivnike...
4. da se vratim na muslina. plakace se za njime posle svetskog.
5. zemlja u kojoj se ne ceni rezulat zasluzuje da bude gde je.

fortissimo

pre 6 godina

Ako sada hvalite i podrzavte Muslina, zasto ste ga pljuvali u kvalifikacijama? Ko mu sve igra a koga nije zvao? Da ima srece i da smo prosli na SP u najlaksoj grupi? Da treba i njega i igrace da bude sramota kako smo igrali u Becu i castili onolike nase navijace porazom? Kako smo odigrali poslednju utakmicu i srecno dali taj gol a da ga Pjanovi nije dao da li bi uopste otisli na SP? Kako smo igrali u Bgd protiv Austrije ? Ma sve utakmice u kvalifikaciji! Sasto ste zinuli tada na Muslina i igrace? Da je ostao za selektora, posto je eto on gospodin, mislite da bi drugacije bilo na SP? Da li je u tim uvodio mladje igrace, pominju se SMS, Zivkovic i da ne nabrajam a ko je sve pozvan? I kada bi se to uopste desilo? Sa njim kao trenerom , nikada. Trener je UVEK odgovoran za SVE. A za igru koju ima Srbija je odgovoran samo ON. On je selektovao, on takticki i mentalno sprema igrace za utakmicu a videli smo kako to izgleda. Da li mi zelimo da nam odlazak na SP bude uspeh, jedini uspeh ili da tamo pokazemo VISE nego u kvalifikacijama? A sa ovom igrom nema sanse. Moramo vise da pokazemom a sa Muslinom, mrka kapa. A sto se mene tice, on neka ostane i dalje gospodin.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ne,bolja je bila kombinacija da nam SMS ode u Italijansku reprezentaciju a da mi igramo super defanzivni fudbal kao do sad?!!!! Hajde bre malo pameti i razuma....
Extra sto je otpusten jer ce doci bolji trener koji ce na Svetsko prvenstvo odvesti Sergeja,Zivkovica,Grujica,Veljkovica. To ne bi Muslin sigurno uradio.
(Oliver Kosta, 02. novembar 2017 14:38)


Nek odd u Italiju, ako ga hoce. Pozdrav.

Figo

pre 6 godina

(jok, 2. novembar 2017 17:31)

Samo preciziraj kog Tosica tacno kritikujes jer ovaj Tosic koji igra nesto u Partizanu je nula od igraca trenutno. Dok sa druge strane Tosic koji igra u Besiktasu je igracina trenutno za ovog iz Partizana...

Zlox

pre 6 godina

Al pazi ove sto se upiru da odbrane Muslina. Malo mi dodje zao sto nas nije on vodio na svetskom pa da tamo popijemo koju sedmicu. Mozda bi onda neki stavili prst na celo. Čovek jednostavno nije zeleo da poziva svoje najbolje igrace SMS i Ljaljica, a gadno se ogresio i o Bastu koji je za 90% repezentativaca doktor fudbala licno. U reprezentaciji koja jeste nekim cudom (nsimo dobili Spaniju, Englesku, Svajcarsku iz prvog sesira) prosla kvalifikacije, ali ih je sa fudbalske strane ocajno odigrala i prosla na individualni kvalitet par igraca a to su Stojkovic, Kolarov, Tadic, Mitrovic....svi ostali su ispodprosecni igraci, a mi medju mladima imamo mnogo kvalitetnije igrace, koji su uz sve to pobednici koji su osvojili SP. Zato sam potpuno na strani Kezmana, Muslinu nista ne verujem, kao ni Kokezi i ostalima iz FSS. Nadam se da ce selektor biti Paunovic. Svako drugo resenje bi bilo katastrofa. Kada smo vec otisli na SP, hajde da tamo nesto i uradimo, a ne da spakujemo kofere posle druge utakmice u grupi.

m1k3

pre 6 godina

Da li Vi, ljudi, stvarno niste culi za to da Muslin ima "svoje" igrace? Niste culi da je pokusavao da menadzerise i dok je bio u Zvezdi, i da je to razlog odlaska iz Zvezde?
Samo pogledajte panjeve koje je vodao sa sobom iz kluba u klub. Igrace koje je forsirao dok je bio u Zvezdi...
To da selektori naplacuju pozive igracima koji pokusavaju da se probiju, nije nista novo. U ovom slucaju problem je bio sto je Kezman bio siguran da je SMS igracina, i odbio da plati poziv tamo pre godino ipo dana. Onda su pale teske reci. Prosto, Muslin je pogresno procenio, i posle teskh reci moglo je ili da on ode ili da zaboravimo na SMS-a.

Bane

pre 6 godina

Hahaha..pa ova tvoja priča vredja svakoga ko iole prati fudbal. Kakav si bio kao čovek, igrač, sada si i kao pokušaj menadžera- NULA, ZERO, KAPUT..

Optimista

pre 6 godina

Da li ste vi gledali kako je Holandija igrala lose protiv Francuza, ili Francuzi protiv Luxemburga? Amerika protiv Trinidada? Verujte mi, mi smo protiv Austrije bili bogovi kako su ove ekipe igrala u navedenim utakmicama.

Prestanite da pricate o sreci reprezentacije. Prvi smo u grupi bili I of preko 200 reprezentacija smo imali statistiku u top 10. To nikada u istoriji srpskog fudbala nismo imali. Koliko je cesto reprezentacija iz 4 sesira bila Prva ispred Prva 3 sesira? Skoro nikada! Samim tim uspeh je fenomenalan. Mitrovic jeste dao go Velsu u zadnjim minutima I to je fantastican go bio. Irci su nama pred kraj isto dali go, tako da su I oni imali srece. Vels je dao Ircima srecan go. Sreca je absolutno nebitna u svemu ovome. Srce I zelja su preovladale. Svidja mi se ovo sve sto se pokrenulo oko Muslina. Nadam se da ce se matori vratiti u tim I da ce SMS I drugi koji treba da imaju mesto u timu biti tu. Uz inat smo jaci! Znate I sami da je Tadic bio izbacen iz tima pre pocetka I sta se desilo. Statisticki je najbolji igrac kvalifikacija na svetu!!!
Samo taj podatak daje Muslinu za pravo da brani svoj tim. Nadam se da ce igraci odbraniti I njega I da cemo gladni I zedni otici na svetsko. Svi u Rusiju!!! Nema boljeg osecaja nego kad sudija zasvira pocetak utakmice na svetskom!!!

Metropola

pre 6 godina

E hajde ne filozofiraj! U sustini Muslin ti trazio lovu da sms igra u reprezentaciji, ti ga oladio u fazonu ionako necemo igrati na prvenstvu, pa sad Muslin uspeo da nas odvede tamo i ti vidis vrag odneo salu pa udaris po medijima kako je cudno sto takav igrac nema mesto u reprezentaciji! Stvorio se pritisak na Muslinu ako ne povede sms i lose prodje bice krivac u ocima nacije i onda za svaciji interes on raskine ugovor i to je cela prica!

boki

pre 6 godina

meni je ovo ispalo kao da je sada jedan igrac vazniji od citave Srbije.I da kada pricamo da menadzeri sastavljaju tim reprezentacije evo vam zivi primer gde se oterao jedan selektor koji nas je odveo na sp zarad igranja jednog igraca.

ccc?

pre 6 godina

A ko kaze da mora da igra u engleskoj ligi i da mu treba reprezentacija? Da li mu je vrednost od 80 mil. donelo igranje u reprezentaciji? Sta fali italijanskoj, gde je vec stekao tu cifru, spanskoj ili nemackoj? Prema tome, ne treba Kezmanu da on igra u reprezentaciji da bi uzeo lovu, uzece je on i bez toga. Malo li je 80 mil?

CATAPA

pre 6 godina

Muslinu se ni Mesi ne bi uklopio u "koncepciju". On je i došao na tom gubitničkom mentalitetu da "ne sme da izgubi". Dobro, srećom uspelo je, plasirali smo se.
Na prvenstvu treba neko ko se ne boji da pobedi. Zbogom, Muslin.
Pravite od fudbala nauku, a listom niko ne misli da je neophodno da fudbaler bude visoko inteligentan. Fudbaler ili bivši fudbaler, svejedno.

jok

pre 6 godina

Muslin nije više selektor jer nije hteo da dozvoli da mu polusvet sastavlja tim. Njegova izjava za novosti je takva
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kina, 2. novembar 2017 14:28

tvoje ime mi naprosto govori nesto.
jesil to ti gudelju.

pa gledaj,muslinu bi bilo najbolje da javnost cuti a on poziva igrace koji ne mogu da se u klubovima sastave sa loptom.
od gudelja preko rukavine do tosica.
a oni ce to njemu lepo platiti,i svi srecni od muslina do tih igraca.

e pa ovako,svi komentari koji sad brane muslina su fikcija...placeni botovi.
jer ja nisam u realnom zovotu jos sreo coveka koji nije bio za smenu muslina.
muslinovo menadzerisanje sa gudeljom,rukavinom,tosicem je dovelo dotle da je narodu bilo svedno sto smo se kvalifikovali.
onakva igra se naprosto nije mogla gledati.
kad bolje razmislim samo smo na srecu prosli,i austrija i vels i irska su nas nadigrali.

One night in May

pre 6 godina

Hvala Muslinu za plasman na SP.


Svi mi ljubeitelji fudbala znamo da je taj plasman bio uz dosta srece i uz mozda laksu grupu. poenta je u tome sto smo MI svetski prvaci i mora da se da sansa tim sada momcima iz 2015. Muslin gura igrace tipa rukavina koji iskreno receno nije za prvu postavu. Gudelj decko igra u Kini. Ima jos mmogo primera. Srecno u Rusiji s novim selektorom i nadam se boljoj igri nego prikazanoj u kvalifikacijama.
(Mislim da znam, 2. novembar 2017 11:13)

Igra ce biti leprsava, puno napadackih akcija, dodavanja, proigravanja...a rezultat ce biti standardan za takvu igru.

Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku...

joki

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57)

lep pokusaj spina.
ali taj radmanovic je bio u reprezentaciji tad,nije postovao pravila selektora i odstranjen je.
ali ovaj decko sms uopste nije pozivan u reprezentaciju.
hajd da je pozvan makar jednom,nije postovao pravila pa odstranjen.
tad bi i ja rekao..selektor je u pravu.
ali da nas najskuplji igrac,u odlicnoj formi uopste ne dobije poziv sa pricom o ispunjavanju neka 3 uslova.

ali pritom selektor nikad nije hteo da kaze novinarima o koja 3 uslova se radi...mi jos ne znamo koja su to 3 uslova muslina.
cak sta vise siguran sam sad da je to bila indirektna poruka.
plati mali pa ces igrati.

ja sam iskreno mislio da je to mucka saveza,ali sad vidim da nije savez branio muslinu da pozove sms vec da je to licni hir muslina.
a baska to sto radmanovic ni tad nije bio najvaznij ni najbolji kosarkas nas.pored bodiroge,stojakovica,divca .
dok mi u fudbalu pored matica igraca svetske klase koji toliko vredi imamo jedino sms sad.

Vukašin

pre 6 godina

Zašto se iko meša u odabir igrača selektora, otkud Kezman u celoj priči i ko je taj famozni fudbaler, očigledno je toliko moćan da napravi haos u FSS. Čovek nas je odveo na SP, trebalo je da ostane selektor, koga briga ko je igrao,a ko nije..Srpska posla, zbog toga nam je tako kako je, a posle nam je ceo svet kriv. Strašno..

Виоп

pre 6 godina

Због СМС-а је разбијена једна компактна екипа која је знала да игра на резултат, а сад гледајте фијаско. Не гради се екипа за пар утакмица па све и Анћелоти да је преузме. Не ваља Муслин. Нама нико никад неће ваљати. Само Кежман нека не моралише, сви ту гледају свој интерес.

IgyBgd

pre 6 godina

Posle plasmana ns SP koji bi osnov FSS bio da da OTKAZ Muslinu? Naravno da ce vrsiti pritisak da sve bude kao sporazumno. To je politika vladajuce stranke i predsednika FSS koji je clan iste. Oni su kao sve uradili ali eto...i mi hocemo uspeh u necem a nikada ne dozvolimo ljudima da zavrse zapocet posao. Jel covek ostvario plasman? Pa neka ide onda do kraja. Problem je JEDAN igrac? Znaci, opet je par pojedinaca bitnije od drzave.

novosaïanin

pre 6 godina

Какав човек таква и беседа. Какви играчи таква и игра. Циљ је остварен захваљујући Муслину. И то без баража. Нисмо ми још стасали за велике успехе. Таленти нам греју клупе великих и богатих клубова. А без игре нема великих играча. Стагнирају уместо да напредују..

neko ko zna

pre 6 godina

Jos ce ispasti, kao u onoj narodnoj da se covek sam samoubio, ali dva puta! Muslin je gospodin covek, koji je uspeo da od ljudi koji ne vole bas da daju 100% u reprezentaciji (uporediti kako igraju u svojim klubovima) napravi pravi podvig! Rezultati su iza njega! Nacija je uz njega! Dosta vise raznih Kokeza, Karadzica, Kezmana! To samo moze u napreDNOJ Srbijici!
(Petar Ilic, 02. novembar 2017 11:08)

e vidis tu je problem sto se pozivaju ljudi koji se setkaju po terenu I glume ludilo, a imas klince koji su SVETCKI I EVROPSKI SAMPIONI U FUDBALU I ne pozivas ih jer ovi sto bas I nevole da daju 100 %imaju prednost... da se razumemo igracima da bi zaboli ugovore u neku od zemalja EU trebaju. nastupi u reprezentaciji da bi dobili radne dozvole, sergej ima pasos spanije I njemu ne treba nista, ne trebamo mi njemu nego on nama

sax

pre 6 godina

Žao mi je što Muslin nije ostao pa da završimo na svetskom poslednji u grupi. Onda bi bilo 'zašto nije zvao Sergeja'. Ovako lud narod nema nigde.

Brica

pre 6 godina

Tako je...Nama zbog "mladosti"na SP 2006 nije isao Bane Ivanovic pa je desnog beka igra Duljaj...Posle SP 2010 reprezentacija se raspala...Muslinu ne igra nijedan igrac iz zlatne generacije zbog sistema a sistem raspad...Mali smo mi da bi se zbog krstenice odricali ljudi...

Samo Napredno Sramno

pre 6 godina

(Antidervis - vase je proslo, 02. novembar 2017 11:12)
Nije uradio ništa kažeš? Samo je odveo reprezentaciju na SP 2006. - najveća činjenica!!!

Oliver Kosta

pre 6 godina

Ekipa treba i mora da igra 4-3-3 sa varijacijom 4-2-3-1.
Stojke
Basta-Ivanovic-Veljkovic(Nastasic)-Obradovic
Matic-SMS-Nem.Masimovic
Zivkovic-Tadic-Kostic(Ljajic).

Moze i varijacija na sredini sa Maticem i Maksimovicem i ispred njih SMS-Tadic a sa strana Zivkovic i Kostic(Sulejmani). Po potrebi uvoditi Prijovica. Aleksandar Mitrovic na klupu kao i Kolarov mada mislim da ti igraci kvare atmosferu. Valjda ce doci pametan selektor i ubrzati nasu igru 200% jer imamo igrace za takvu igru. Kao Belgija. Razbijali bi sve.

robot

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo

Hvala - (čovek)
=====
Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo i odmah dobio otkaz.

Nije sada u pitanju zasluga vec kako mladi nema postovanje prema stariji. Po tome se vidi kakav je covek. Ko je Muslin i ko je Kezman ? Samo budi covek...eej covece.

Negativni

pre 6 godina

Kada čovek čita ove komentare, rekao bi da se radi o reprezentaciji Argentine ili Francuske. Zamera se Muslinu ružan i defanzivan fudbal a nikada u istoriji ove zemlje nijedna reprezentacija nije igrala lep i ofanzivan fudbal. Imate youtube, draga dječice, pa pogledajte kako je igrala Yu sa Osimom na klupi. Teško da je bilo odvratnijeg fudbala. A kako se Antić plasirao? Ofanzivnom igrom? Kako da ne.
A fudbal u kome je Kežman neko važno ime - nije fudbal. A taj SMS još nije ni potrčao pošteno a proglašava se za velikog igrača. On već ima 23 godine, a još je mladi talenat? Pa u njegovim godinama su Jugović i Mihajlović bili medju pet najskupljih igrača. A Prosinečki, Savićević, Piksi, Boban, Šuker, Jarni, Bokšić...već su sa 19 godina bili nosioci igre u svojim klubovima. Kada ćemo da shvatimo da treneri imaju posla sa dvadesetak polupismenih egomanijaka i da od toga treba napraviti tim, jer samo kompaktan tim postiže rezultate. Mnogi treneri će pre uzeti prosečnog igrača za neku poziciju ako će time da sačuvaju atmosferu. Primera za to ima stotine. Zašto da pravi konkurenciju u timu koji pobedjuje? Zbog srpskih navijača koji hoće da reprezentacija igra kao Brazil a sami nisu u stanju ni gramatiku maternjeg jezika da savladaju a kamoli nešto više? Videćemo na SP ko je bio u pravu. Bojim se da će nam saznanje biti jako bolno.

slavko

pre 6 godina

Jel to onaj Kežman što je nakon bruke protiv Azerbejdžana u Podgorici izjavio "Da on nema jednostavno s kim da igra u reprezentaciji,jer nema ko da mu doda loptu" i onaj što je na Euru 2000 -te za 25 sekundi dobio crveni karton protiv Norveške,pa posle tekme izjavio da mu je kriv legendarni Vujke,jer ga nije dobro psihološki pripremio i onaj što je imao sukob s Vidićem pre mundijala u Nemačkoj????
Čovek je neverovatan egoista i prepun sebe,ne preza ni od čega.Dok je igrao rušio je atmosferu iznutra,sada ne igra pa je ruši spolja.Žalosno je što mu je to dozvoljeno i to u ovakvom trenutku.

Arconada

pre 6 godina

Ne znam zašto je ovako medijski odrađen raskid koji je bio ugovoren još pre utakmica sa Austrijom i Gruzijom!
Zna se dobro da je Muslin dobio ponudu pre kraja kvalifikacija koja je izuzetni povoljna i rešio je da je prihvati, nema veze sa igrom tima, nema veze sa SMS i Kežmanom, nema veze sa Piksijem ili nekim drugim kandidatom, ..., ...!!!
Zašto su rešili da sve to prikažu kao konflikt trenera i rukovodstva saveza to je već pitanje za one koji su napravili takvu strategiju za medijski pristup ovom pitanju, sve je to smišljeno u nekoj marketinškoj kompaniji!

Nikki

pre 6 godina

Pa mi od 6 meceva imamo 2 pobede protiv Austrije, Irske i Velsa. Ostrvljani su nam uvek lezali, pre samo par godina smo pobedili Vels sa Mihom 6:1,0:3.Jos je tad igrao Bejl.Tamo igraju samo neke drvosece, u irskoj jos gore. Mi primamo 5 golova od Austrije dva meca.Kazite mi koji je nas najbolji mec u kval.? Taj sa Austrijom 3:2 a mogli su ljudi da nam daju 5 golova odbrana nam je bila kao svajcarski sir.Ili u Irskoj imali smo par kontra napada. Jedva dobili kuci Gruziju?Pa sa nasom igrom iz ovih kval. mi u Rusiji ima da izgubimo sve tri sa gol razlikom 0:10. Hvala Muslinu na plasmanu, nije napravio nikakvo cudo bolji smo od ovih timova uvek bili. Danas, pre dve godine,deset nebitno. Svi znamo da ovaj tim moze da bude 40% bolji.Da letimo po terenu, da budemo hit prvenstva.Muslin je pokazao svoje i to nije to on ovaj tim ne moze nikako da unapredi. Sve je pogresno formacija, odabir igraca.Nasa navalna trojka i igraci koji su nas odveli u Rusiji Tadic-Mitrovic-Kostic realno treba da sede na klupi Prijovicu, Ljajicu, Zivkovicu ili SMS ako ce tu poziciju da igra. Basta bolji od Rukavine. Fejsa od Luke. Kakav Vukovic,Nastasic, Mitrovic pored Spajica i Tosica? Uz Maksimovica nasi najbolji stoperi.Verujem da su ljudi u savezu videli da ovaj tim mora mnogo bolje i da su zato resili da menjaju selektora. Ali ostacu uzdrzan da vidim ko ce biti taj covek i koje ce igrace da pozove.Ako vidim i jednog igraca iz domace lige (osim Stojkovica) onda tu nisu cista posla i necu ni da ih pratim.

Oxi

pre 6 godina

Kriv je uvek onaj koji ima motiv, SMS vec ima ogromnu cenu i nastup za reprezentaciju nista ne menja njegovu vrednost na trzistu. Ostaje dakle Muslin, kao neko ko ima cime da ucenjuje i sta da dobije za tu ucenu, za odigrane utakmice procenat od iduce prodaje. Stvari su potpuno jasne, a narocito ako se u jednacinu ukljuci i Muslinovo nemusto obrazlozenje zasto SMS ne igra. Tadic i SMS su komparativni igraci i apsolutno ne igraju na istim pozicijama u timu, a Muslin je iskoristio njegovo ime samo zato sto je to najbolji srpski fudbaler u ovom timu Srbije...

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

interesantno je da je Wels bio u polufinalu EM.Austrija igrala fantastično. Irci onako a mi od 2000 gledamo na plazmi LCD led qualed televizorima. Naveo sam imena da vidite koliko je tehnika odletela a mi još u dubiozi.
Sad napokon posle 2010 na wm i selektor za uspeh dobije otkaz.
Zavist ljubomora ubi Balkan a posebno Srbe

saca

pre 6 godina

Covek lepo rekao, sad novog trenera i idemo! Ne mogu da verujem dobi 40-, pa sta hocete, da otkazemo odlazak pa neka ide neko drugi, po komentarima tako bi se zakljucilo.

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Savic mora da ima odredjen broj meceva u rep. kako bi ga kezman prodao u englesku gde su transferi najveci a onda i njegova provizija!
Treba pitati kezmana zasto Savic ne igra za mladu rep. i zasto mu je to ospod casti?!
Treba pitati kezmana da li je pracedno da na svetsko prvenstvo idu ograci koji ga nisu izborili,a oni koji su ga izborili da ne idu?!

vrući pas

pre 6 godina

Neko napisa dole - najrelevantnija činjenica je da Sergeju nije potrebna reprezentacija, ali reprezentaciji je potreban Sergej. Uz svo dužno poštovanje Gudelju, Kostiću, Milivojeviću itd itd, CV daje prednost Sergeju u odnosu na sve njih.

goran...

pre 6 godina

Jos se sjecam nepozivanja Ramba Petkovica,mislim da je to najveca greska i grijeh fudbalskog saveza tada SR Jugoslavije i nebi trebali da takvu gresku ponove sa ovim momkom,jer se radi o izuzetnom talentu i zasto da svojim glupostima i sujetama pojacavamo C.Goru il neku drugu drzavu...

Bmx

pre 6 godina

Ljudi, da li je neko sa razumevanjem procitao "njegovo" izlaganje do kraja? Pa sutra da gostuje u nekoj emisiji i neko da ga pita nesto iz pisma koje je "on napisao i poslao", garantujem da ne bi imao skladan odgovor. Takodje, masa reci upotrebljenih u pismu sigurno nisu uobicajene u njegovom govoru. No, zasto bi nas cudio jedan bivsi fudbaler, kad su u ovoj zemlji cak i fakultetski profesori klasicni plagijatori.

Darko

pre 6 godina

Na svetskom smo pobedili Nemce. Ok, Australija je bila krah, ali pobedili smo veliku Nemacku.
[(Goxy, 2. novembar 2017 16:21)

A sto nisi napisao kako smo pobedili,sramni bunker 55 minuta,a imali smo igraca vise 57 minuta.E to je taj genije Antic,a sada bi nas Nemci pregazili 10-0.

Zoran

pre 6 godina

Muslin je doveden da reprezentaciju odvede na svetsko prvenstvo i čovek je to uradio.Ispunio je zadatak i za sve ostalo mogu da mu pljunu pod prozor.Dosta čaršijskih priča. On je realan i zna kakve su naše šanse na svetkom prvenstvu.Ljudi ne zanosite se mi ako prođemo grupu to je za nas kao da smo šampioni sveta.U reprezentaciji mora da se zna ko kosi a ko vodi nosi.Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...

navijac za fudbal

pre 6 godina

Alo ljudi.Ako nekoigra u nekoj ekipi svake nedelje u poznatom sistemu igre sa poznatim klupskim igracima i trenerom ne znaci da ce toisto da pruza i reprezentaciji.Rep rezentacija se sakuplja par puta godisnje. Da li bi ekipa od Bufona preko Ramosa Inieste, Ronalda,Mesija, Neymara, Lewandowskog itd dobila na primer MC,MUTD, Bayern,PSG. Ne bi. Ekipa se stvara.E sada na drugu stranu sto to nije uradjeno.Kroz reprezentaciju proslo 43 igraca.Nemamo sistem igre.Ujednoj od najslabijih grupa nas na SP poslala Gruzija koja je otkinula konkurentima po neki bod. Ali sta se javlja Kezman?kakva njegova saradnja? Koji je on faktor? Zbog takvih njemu slicnih i nemamo reprezentaciju

fantom

pre 6 godina

Kežman je već na jednom Svetskom prvenstvu narušio atmosferu u timu. Nadam se da sada neće biti takav slučaj. Ali realno mi nemamo kvalitet da prođemo grupnu fazu takmičenja, 30 mesto plafon i uspeh među 32 ekipe.

ArtuDitu

pre 6 godina

Kezman je bukvalno unistio reprezentaciju na SP u Nemackoj svojim ponasanjem. Ne znam, koliko se secate natpisa po tadasnjim novinama kako je Kezman trazio od reprezentativaca da poste, sukobio se sa Vidicem....
Iskreno, ne verujem da je Muslin gadljiv na kintu. Cak i da je bilo "participacije" u nekim buducim ugovorima pojedinih reprezentativaca on je uspeo u onome sto je bio njegov posao. Odveo je reprezentaciju na SP. U kvalifikacijama nije bitno da li igrate dobro ili ne vec da sakupite dovoljan broj bodova koji ce vas odvesti, u ovom slucaju, na SP. Posto smo se plasirali posle dugog perioda neigranja na velikim takmicenjima, odjednom, to nije uspeh vec igra nije bila dobra a grupa nikad slabija. Sve i da je to tacno nas to ne treba da bude briga. Da li bi na SP zeleli da dobijemo laksu ili tezu grupu?
Glavni problem je u nasem uverenju da smo mi nekakva fudbalska velesila. A realno smo zonska liga svetskog fudbala. Kvalitetni pojedinci ne znace nuzno rezultat i uspeh. Rehagel je izostavio navodno najbolje igrace iz reprezentacije Grcke uz obrazlozenje da na terenu zeli 11 ratnika. I ti ratnici su osvojili EP. Nepozivanje Kantone i Zinole u reprezentaciju ispostavilo se kao dobro dugorocno resenje. Iako nije ucestvovala na SP '90. i '94. Francuska je '98. postala prvak sveta. Prema tome, Muslin je imao pravo da pozove koga hoce.
Na kraju, cela ova ujdurma nista dobro nece doneti ni SMS-u ni reprezentaciji. Doduse, nece biti ni prvi ni poslednji put da stvari izvan terena uruse rezultat ostvaren na terenu.

Simon

pre 6 godina

Ljudi jesu najkvarljivija roba. Jedino sto ja sa sigurnoscu znam jeste sledece: Muslin jeste bio na kormilu reprezentacije u procesu borbe za odlazak na SP. Ali igra i taktika koju je ta reprezentacija pokazala uprkos mestu na tabeli po meni su vise rezultat licnih vrednosti pojedinaca i srece nego selektorovih sposobnosti. Sa druge strane Kezman je bivsi fudbaler i evo, sad videh menadzer. ja ga poznajem iz nekog drugog miljea. Znam ga kao veoma orijentisanog vernika (sto naravno ne mora da znaci da se nije promenio u medjuvremenu). Ipak ja bih sabrao 2 i 2 i gledao da rezultat bude obavezno 4. A ko je pisao Kezmanu pismo - pa zar je vazno. Bitno je da je on svojim potpisom na kraju pisma prihvatio receno.

Buanko

pre 6 godina

Kakve gluposti je izgovorio ovaj brka, neverovatno je šta se sve dešava uz podršku javnosti. Umesto da se pokriju ušima i sačekaju da se zaboravi čitava situacija sa Muslinom, oni još nama objašnjavaju i opravdavaju potez za koji su svi sportski portali napisali da je nenormalno otpustiti trenera koji je završio kvalifikacije prvi u grupi. Poenta je sledeća, možeš biti menadžer bogu ocu ali tim sastavlja selektor i tačka, on je ujedno i odgovoran za eventualne neuspehe. Ko će biti odgovoran ako SMS veličanstveni ne odigra dobro na SP sad? Kežmana zanima samo lova inače bi postao trener, a ne menadžer.

love

pre 6 godina

Vidić je napošteniji igrač i častan čovek, tu se većina nas slaže bez obzira za koga navijamo. E sad kada je on šamarao ovog u nemačkoj, kada je u reprezentaciju uneo neslogu, sve je jasno ko je ispravan u ovoj priči. Iako verovatno ni muslin nije cveće, ipak mu više verujme nego ovom kežmanu.

joki

pre 6 godina

ovako.
pod br 1.coveku se treba posteno zahvaliti sto nas je odveo na sp.znaci tu dileme nema.
dalje.
ovo sto kaze kezman sam i pre znao,muslin je jedini trener u evropi koji je od strane svojih igraca javno optuzivan da je igracima trazio pare da bi igrali.

na tu foru verovatno igra i gudelj,rukavina i ostali rezervisti u svojim raspalim klubovima,
to je ocigledno trebao uraditi i sms.ali posto je decko kvalitet,cena mu vrtaglovo raste njemu nije bilo potrebno da radi neke kombinacije sa muslinom.
jer ponavljam decko je dosao do svoje vrednosti i bez reprezentacije.
dok pomenuti gudelj,rukavina i jos neki samo preko reprezentacije mogu naci neki argazman.
posto u svojim klubovima to ne mogu.

ali kao sto sam na pocetku rekao,coveku se treba posteno zahvaliti,nagraditi ga bonusima jer savez je dobio lepe pare od plasmana na sp.
ali jednostavno sujetni treneri poput muslina,plus skloni raznim kombinacijama nama ne trebaju.
ja se iskreno nadam veljku paunovicu.
vreme je da pocenemo igrati jednom moderan fudbal,nikakvi muslini,tumbakovicii i ostali.
mi desetinama godina nismo napravili napadaca svetske klase,upravo zbog filozofije nasih trenera.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, kako je u ovim situacijama taj veliki narod, nebesko inteligentan, naravno vekovima izmanipulisan, zbunjen jer ne zna na ciju stranu da stane... Pa je zanimljivo citati komentare i na ove vesti i saopstenja u poslednjih par dana. Prvo se daje podrska Savicu, pa Muslin kuka, pa se Muslinu da, pa vecini antipaticni menadzer Kezman izda saopstenje, pa po inerciji opet Muslin u pravu... Revija!

Aleksandar

pre 6 godina

Nikakvu ulogu u formiranju njegove tržišne cene ne igraju nastupi u 'A' reprezentaciji Srbije jer njih nije ni bilo, pa se ne mogu navoditi kao argument koji utiče na tržišnu vrednost (trenutno vrlo visoku).

Nemaju pošto nije ni nastupao za A selekciju. Ako je njegova cena kako se priča 80 mil. sam odlazak na svetsko prvenstvo će podići njegovu cenu minimum 10-15% što je još nekih 10 mil na koji ćeš ti uzeti procenat! I sada hoćeš ljudima da objasniš da nisi imao nikakvog interesa ?

Владимир

pre 6 godina

Оно када менаџер једног играча зна шта се дешава у ФСС више од председника тог савеза. Нека лепо менаџери скроје репрезентацију, шта ће нам селектор. А за ове што паметују да СМС има шпански пасош па ће добити одмах радну дозволу, то није тачно. И шпански фудбалери морају да имају одређен број утакмица за репрезентацију, мислим око 30% за две године јер је Шпанија у врху светског фудбала. Што се наших играча тиче треба негде око 70% утакмица за две године. Тако да су СМС-у потребне утакмице за репрезентацију ако намерава да игра у Енглеској.

marko_bgd

pre 6 godina

hahhahahaha,pa dajte ljudi ovo je smesno...kao sporazumno je raskinut ugovor,muslin je odveo reprezentaciju na svetsko,ali je sam otisao...a mi tu kao sad nista ne mozemo hahhaha...kakvo neverovatno licemerje...pa vrsili ste pritisak na coveka zato je i otisao...oteran je...i naravno da je potpisao da hoce da raskine ugovor....a kezman je za VICE pre smene muslina pricao kako smo mogli da izgubimo SMSa da igra za drugu reprezentaciju,to nije vid manipulacije??sta nije pozvan u reprezentaciju i sad ce da igra za drugu zemlju zbog toga...smesno je sve to...a s obzirom ko nam vodi fss to je sve normalno...i santracu su jos sastavljali spisak,ali kad je to bilo..pre vise od 20 godina,i od tada se nista nije promenilo...kezman je poremetio atmosferu i onda na onom evropskom prvenstvu kada je bio igrac za rad licnih interesa....upravo je to uradio i sada zbog svog igraca koga treba dobro da proda..strasno!

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Dok je bio selektor 90% komentara je bilo pljuvanje Muslina, te nikakva igra, te ne poziva Sergeja, otkaz, popicemo sedmicu na SP. A sada svi kao jadan prevarili ga mangupi, gospodin čovek. Prosto da poverujes da je istina kako nas komšije opisuju da lažemo sami sebe. Kad nešto kažeš stani iza toga ne menjaj ploču.
(Hanibal ante portas, 02. novembar 2017 15:00)

Pa dobro prijatelju, zašto rešenje "mora" da bude otkaz? Ako nekoga kritikuješ, to može da bude i dobronamerno...ako smo pričali da nemamo neku igru, to valjda može da se popravi? Ako smo komentarisali da neki igrači fale, oni valjda mogu da se pozovu? Pa niko u nijednom komentaru nije rekao "otkaz"? Prvenstveno iz poštovanja prema treneru koji je jedini u istoriji fudbala, odveo reprezentaciju iz 4-og šešira direktno na mundijal. Realno, tom treneru stvarno ne možeš da daš otkaz, pa makar na kraju izgubili sve utakmice na prvenstvu sa 5-0, jednostavno ne ide otkaz, i to je to.

nista o nicemu

pre 6 godina

. Pa po kom osnovu je Grujic otisao u Englesku? Gde je on zaradio te famozne nastupe za reprezentaciju kad ni za mlade selekcije nije igrao
(E sto se tice para koje se dobijaju u ugovoru ako si reprezentativac, onda to ima smisla...., 02. novembar 2017 16:29)

Netacno, idemo dalje.

?

pre 6 godina

Muslin je odveo reprezentaciju na SP ali igra ja stvarno bila loša. Mislim da je promena dobra, ali ko zna koja je pozadina svega. Na kraju sećam se kada je Pjanović optuzio Muslina da uzima procenat pa je Dzajic sve to smirivao.....

srb

pre 6 godina

@Bole74

Jesi li ti '74 godiste? Ako jesi sramota, ako nisi onda razumem. Imas repr koja se plasirala, ima tu dosta anonimusa za nase prostore, mzda nisu najbolji ali su otisli tamo, imas selektora koji je te igrace ukomponovao i plasirali se na sp. Zasto menjati? Evo ti prica...kezman je menadzer sergejev, cija se vrednost procenjuje na izmedju 60 i 80mil evra, a spekulise se da ce mu narasti na 100 ako igra na sp. I to je samo jedan igrac, sramota je ko ce sve ici tamo i koji menadzeri ce profitirati od toga. Kad se sledeci put budes "slozio" sa ovom moralnom nulom prvo malo razmisli sa cime se "slazes". Inace, drva se slazu a ljudi su saglasni ili ne

Marko NS

pre 6 godina

Kežmane, tvoj PR koji je pisao ovo saopštenje je prosečan. Siguran sam da sa tolikim parama možeš da angažuješ boljeg.
Uzdravlje!

nista o nicemu

pre 6 godina

Niste culi da je pokusavao da menadzerise i dok je bio u Zvezdi, i da je to razlog odlaska iz Zvezde?
Samo pogledajte panjeve koje je vodao sa sobom iz kluba u klub. Igrace koje je forsirao dok je bio u Zvezdi...
(m1k3, 02. novembar 2017 15:50)

Nismo culi, ali jesmo da je Dzaja zbog procenata trazio da odredjeni igraju, Muslin je odbio jer ne dozvoljava da mu iko odredjuje igrace i zato je otisao.

Andrea Djani

pre 6 godina

Kezman je jedini koji je javno govorio o Sinisi Mihajlovicu i njegovom vodjenju reprezentacije , tako da mu sve verujem . A sto se tice spiska za reprezentaciju duboko verujem da to ne sme da bude odluka jednog coveka , vec nekog strucnog tela , kako ne bi dosli u situaciju da nam kod Mihajlovica Matic ne igra , kod Curcica Tadic , a kod Muslina Milinkovic.

dejan

pre 6 godina

Valjao Muslin ili ne, zvao ovog ili onog igraca, sve pada u vodu naspram njegovog rezultata. Prvi u furpi, prolaz na svetsko prvenstvo. Nema zdrave logike menjati takvog coveka, niko to u svetu ne radi. Kezman da ima imalo morala ne bi se javljao uopste. Njegove zadnje partije za reprezentaciju, arogantan stav, ponasanje itd, sve je to za trecu ligu u lokalnom seoskom klubu.

freelancer76

pre 6 godina

Generalno u priče rekla kazala ne treba puno verovati, nego samo crno na belo - emailovi, pisma, SMS poruke i sl.
Bilo bi lepo da obe strane iznesu malo uverljivije dokaze, da javnost sazna pravu istinu, mada je po meni nonsense da selektor ne pozove našeg najboljeg srednjaka, makar mu sedeo na klupi.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Treba da igraju najbolji - i tacka!
Da je SMS samo probao bilo kada da bojkotuje reprezentaciju onda bi moglo da se prica o (opravdanom) nepozivanju.
Prica da je Tadic bio vise nego odlican u reprezentaciji je uglavnom tacna; bio je najbolji igrac reprezentacije ali je pri kraju kvalifikacija bio istrosen ili procitan pa nije briljirao tako kao na pocetku. Izgovor da upravo zbog njega nisu zvali SMS-a je porpilicno glup - a sta bi bilo da se Tadic povredio ili dobio crveni karton? Ko bi ga zamenio? Rukavina ili Kolarov? Osim toga, doveli smo u pitanje eventualni izbor SMS-a da zaigra za neku drugu reprezentaciju. Kome je u interesu da se odrekne jednog tako perspektivnog mladog igraca? Kuburimo sa igracima, imamo dosta problema u sastavljanju tima. Ako budemo nastavili ovako da se odricemo onih koji odskacu na svetskoj pozornici onda smo stvarno propali. Isti problem smo imali sa Tadicem, pa je postao nezamenljiv...pa sa Maticem, pa je nezamenljiv ...bice tako i sa SMS-om.

nebitno

pre 6 godina

Nakon onog vezano za sporazumni raskid ugovora sam prestao da citam. Sve je jasno. Za tako nesto postoje dva motiva: 1. coveku nisu toliko potrebne njihove(FSS) prljave pare i nece da se ponizava i ima posla sam bandom, tj. nece da uzima pare od Srbije i svih nas a da ne radi - moralna odluka. 2. Ili ima toliko para da mu se ne trosi jos nekoliko sati zivota da bi dobio tu "sicu". Dakle, sta je Kezman napisao dalje u tekstu je potpuno nebitno, jer je prva stvar za koju se bas uhvatio.

Vanko

pre 6 godina

U danasnjem svetu, niko ne otpusta nikoga vec se daju "ostavke", "sporazumno se prekida saradnja", ljudi se "razilaze u pogledima"...

Oni kazu "mora ovaj ili ovaj igrac, treba nam lova", a Muslin kaze "e ne moze" (ili bilo sta drugo, nevazno) i onda ga otpuste? Pa naravno da ne, vec ce da se "dogovore" - mi tebi platu, ti nama prostor za nase manipulacije, rukujemo se i idemo dalje...srpski fudbal, on ionako nikad nije bio prioritet federaciji sem ako nije direktno ukljucen u velicinu ugovora. Sport je odavno teska prljavstina, a ako neko voli fudbal - prvo bi trebao da ga zabrani (za pocetak prodaju igraca), pa onda da pocne ispocetka.

Sto se Kezmana tice - ne znam otkud mu pravo da uopste pomene rec "reprezentacija"? Volim Partizan, ali ne volim kukolj, tu i tamo poneki promasaj zaigra - Kezman nikad.

JPR24

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentaraRadmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...
(Vasa, 02. novembar 2017 12:33)
Vaso bolje ti da uzmes gugl u ruke ! Radman je bio clan Lejkersa od 2006 do 2009. A na primer u sezoni 2007/2008 je bio starter na svih 21 utakmica koje su igrali u plejofu gde su izbgubili u finalu od Celticsa.

Wilfred

pre 6 godina

Ovde imamo dva bitna momenta. Jedan je borba oko (ras)podele novca koji smo zaradili plasmanom na SP, a koja se vodi unutar FSS-a (tu uključujem i Muslina). Drugi momenat je želja menadžera da što više podignu cenu svojim fudbalerima, a igranje za reprezentaciju (koje Sergej odavno nesporno zaslužuje) svakako podiže cenu, bez obzira šta Kežman tvrdio. Mnogo je ovde hijena, bojim se da će najveća žrtva biti upravo reprezentacija i da ćemo doživeti novi brodolom na SP. Veoma bih voleo da grešim. Još jedan detalj - nema teoretske šanse da je Kežman sastavljao ovo pismo. On je za ”determinantu” čuo jedino ako se tako zove neki holandski trećeligaš.

deda

pre 6 godina

Ljudi,prema Muslinu se postupilo loše i to je jedina istina koju "pojedinci",žele da promene. Navijacu za naše i da Sns na sledećim izborima bude kažnjen,glasajmo za neke nove.

Podrska Muslinu

pre 6 godina

Da mi je neko pricao ne bih verovao. Trener odvede tim na Mundijal posle 2 propustena mundijala, zavrsi kvalifikacije kao 1 u grupi i dobija raskid ugovora. Gde je logika? Zasto, zato sto trener ne dozvoljava da mu menadzeri idrugi sastavljaju tim kako bi ih ovi lakse i skuplje prodali.
Ocigledno postoji problem u FSS koji FSS inicira a drzava ne ume/nece da resi da razdvoji proizvodni pogon od kvazi menadzerskog.

Resenje je jednostavno...Ukinuti mendadzere.A brigu o mladim talentima da preuzme drzava i klubovi.
Insajder je sve argumentovano isprozivao a nista se nije desilo citaj doticni da sviraju klavir u Zabel i da ih ogule do koze za sve sto su prisvojili. Kakva drzava takav fudbal. Sramota.
Da podsetim pokojni V.Vasovic je osnovao udruzenje za zastitu srpskog fudbala, sve sto je tada rekao sve se obistinilo. Steta sto nije istrajao u svojoj nameri.

E sto se tice para koje se dobijaju u ugovoru ako si reprezentativac, onda to ima smisla....

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.
(b62, 2. novembar 2017 15:15)

Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.
(SaLe NBG, 2. novembar 2017 15:36)

Kao prvo ne vredjaj coveka govoreci mu da lupa, a kao drugo pricas nesto u sta se ne razumes apsolutno (da ne kazem da "lupas"), da bi igraci igrali u UK nije bitno iz koje zemlje igrac dolazi MORA da ima odredjeni broj utakmica u reprezentaciji sto vazi i za Spance bez obzira na pasos!
Poz iz Spanije!
(Spanac, 2. novembar 2017 16:03)

Nemas pojma sinak. Znaci, tacno je da treba odredjen broj reprezentativnih nastupa, ali to ne mora da bude pravilo. Odredjen broj nastupa je cisto da bi se utvrdio kvalitet igraca, ali ako je on toliko kvalitetan to pravilo se lako zaobilazi. Pa po kom osnovu je Grujic otisao u Englesku? Gde je on zaradio te famozne nastupe za reprezentaciju kad ni za mlade selekcije nije igrao, nego je dobijao minute u zaustavnom vremenu (mada meni ni danas nije jasno sta je Liverpul video u njemu, apsolutni prosek)? Da ti ne navodim jos primera ima ih mnogo. Znaci nastupi u reprezentaciji da ako je igrac sumnjivog kvaliteta, a u slucaju SMS-a to sigurno ne bi bila prepreka da ode u Premijer ligu.

joki

pre 6 godina

(kondor, 2. novembar 2017 15:13)

ma platio muslin desetak botova da pisu...jednostavno u realnom zivotu nisam jos nikoga cuo ko nije trazio smenu muslina.
isto tako je bilo i na b92.
ko ne veruje neka pogleda komentare posle austrije i gruzije.

90 posto komentara posle austrije i irske je bilo,,musline odlazi,,gudelj na klupi u kini igra pre sms,musline napolje.
sad kad je smenjen od jednom ga pocese svi braniti.

kao sto rekoh u realnom zivotu nisam jos cuo osobu koja nije bila za smenu muslina.
na stranu kezman.
ali kakav obraz neko ima podrzavati muslina koji se sprda sa celom srpskom javnoscu.
sa pricom.
sms i tadic igraju na istoj poziciji.sto nije istina.
pa.dobice poziv kad ispuni tri uslova.
a nikad nije hteo reci.koja su to tri uslova.
sprda se i sa deckom i sa nama...tako da srecan mu put.

i da.nadam se veljku paunovicu koji ce imati odresene ruke da jednom pravi igru koja se moze gledati,jer nasa igra je horor film,toliko je tesko gledati kako igramo.
ionako nikad nista nismo napravili sa 8 defazivnih igraca,tako vreme je da igramo muski i napadacki.
sto ne znaci da cemo sa ofanzivnom igrom nesto napraviti,ali kad ne pravimo ni sa defazivnom hajd makar da igramo moderan fudbal.

O RUCK

pre 6 godina

Kao neutralni navijac - a kome je pre svega u srcu reprezentacija Srbije, ipak moram reci da smo se na SP kvalifikovali uz ogromnu srecu (naravno i to je deo sporta, pa je tako cesto i nismo imali) ali cinjenica je da nam je igra bila KATASTROFALNA. A sto se tice ove dvojice Kezmana i Muslina - e bas im "verujem" oboma. NE ZNA SE KO JE GORI OD NJUH.

Vlada

pre 6 godina

Fudbal je timska igra i ako je ostvaren rezultat a to je najvaznije, nema razloga da se prica o pojedincima kao sto je SMS.. Mozda se on ne uklapa u taktiku Muslina i sta onda

Alexa

pre 6 godina

Aman ljudi pustite priču o menadžerima i selektoru. Problem je u igračima. Ko god je gledao utakmice video je kakva je ono igra. Ja sam žensko ali u momentima sam prekrivala oči da ne gledam onu sramotu. Ako smo se svi divili mladima na svetskom zbog poletnosti,e tako se ja stidim sada ove igre, to trči kao da ima tegove na nogama, loptu ne zna da primi, i pri tom nikakve zelje, volje, a bome ni osećaja ljutnje kada izgube, sem Matića. Nema pravog pristupa igrača reprezantaciji(npr.kosarkasi). A "menadzeri" su i Kežman i Muslin, svako za sebe.

Milan Ljubovic

pre 6 godina

Ni dužeg pravdanja, ni jalovijeg. Kežman ni jednom rečju ne opovrgava da jeste pokušavao da ugura svog igrača. To je već sasvim dovoljno da bi u svakom normalnom društvu morao da dobije zabranu da više ikada ima bilo koju funkciju u fudbalu. Zar to nikome nije jasno? I šta znači ćutanje FSS na sve ono što je Muslin rekao? Ako se sada sve završi samo na odlasku Muslina, zna se i kako ćemo proći na mundijalu. Velika sramota, koju sada gleda ceo svet i smeje nam se. Sto posto zasluženo!

Nesha

pre 6 godina

A sada nešto o parama.Muslin za plasman dobio malo manje od 1.5 mil.evra,zajedno sa "otpremninom.Plasmanom na SP FSS zaradio čistih 15 mil.evra.Ako prođu grupu,sledi sa marketingom još oko 7 mil.evra.MSS transfer neće biti manji od 40 mil.evra.(cifre od oko 70 su "lož"Italijanska priča i podizanje cene bez pokrića).Kežmanov i njegove ekipe, deo kolača, čistih(za 40 mil.evra) oko 8 mil.evra samo za ovaj transfer,koji može dostići (u zavisnosti od budućih ugovora) i do 15 mil.evra.Gde su ostali iz repke kojima je cena automat.skočila za 20%.Ako nešto nije jasno, samo slediti tok para.A o Kežmanu...drugom prilikom.

Slovenija, EU

pre 6 godina

U Hrvatskoj reprezentaciji takvih problema nema... tamo su svi u (robo)vlastništvu Zdravka Mamića.

A što se tiče ove izjave Mateje Kežmana... ona je u najmanju ruku smiješna... on kao meneđer mora sve da uradi da ''ugura'' svog klienta u reprezentaciju, jer to svakome definitivno podiže cijenu... a kao je i neko napisao - mogućnost nastupanja u Engleskoj ligi.

A isto je istina, da je jedini ''uspijeh'' Kežmana za reprezentaciju najbrži crveni karton...

A brkovi? Pa mora da ih nosi, jer samo tako izgleda stariji od 22 godine, inače ne znam ko bi ga ''u poslovnim vodama'' uzimao ozbiljno... mada isto mislim, da im je isto tako smiješan...

Predrag

pre 6 godina

@Kezmana "ne mirisem" odavno, ali se dobro zna kako Muslin funkcionise. Tako je funkcionisao i u Zvezdi i u Rusiji. Nista novo.

Auuu al se u narodu primila priča vođa navijača sa Severa. Pa jel mislite da bi ga (Muslina) da je to tačno privatnik i vlasnik Krasnodara pozvao da bude trener?

Savo Krivokapic

pre 6 godina

Nije bilo logicno menjati selektora koji je doveo reprezentaciju do ucesca na SP. Kada se, na izgled, ne zna o cemu se radi - uvek se radi o parama! SMS-u predstoji transfer, a transferi su veci za reprezentativca nego onog koji nije. Razlika je verovatno tolika da vredi uraditi sta je uradjeno. Koliko ce reprezentacija postici na SP nije bitno sa stanovista pojedinca i ucesnika u deobi razlike!!!

Spanac

pre 6 godina

Samo nisi rekao glavnu stvar , da bi ga prodao u Englesku treba mu 6 nastupa za reprezentaciju godišnje. Toliko i hvala.
(b62, 2. novembar 2017 15:15)

Nemoj da lupas. Sergej ima Spansko drzavljanstvo i moze da igra u Engleskoj kada god hoce i to sa 0 utakmica za A tim reprezentacije.
(SaLe NBG, 2. novembar 2017 15:36)

Kao prvo ne vredjaj coveka govoreci mu da lupa, a kao drugo pricas nesto u sta se ne razumes apsolutno (da ne kazem da "lupas"), da bi igraci igrali u UK nije bitno iz koje zemlje igrac dolazi MORA da ima odredjeni broj utakmica u reprezentaciji sto vazi i za Spance bez obzira na pasos!
Poz iz Spanije!

Djole

pre 6 godina

Ako je Kežman sam sastavio ovo pismo, onda bolje da je upisao Filološki nego što je igrao fudbal.
A o njegovom angažmanu i doprinosu u reprezentaciji nemam reči!

Džoni

pre 6 godina

Uporno pišete da smo imali laku grupu i da bi je svako prošao! Mi smo po renkingu pa i kvalitetu bili autsajderi u grupi a to je i potvrđivao šešir iz koga smo izvlačeni u žrebanju! Verujem i da su Austrijanci, Velšani i Irci isto smatrali da imaju laku grupu i da treba lagano da se plasiraju? Previše mi očekujemo od naših fudbalera i od njih pravimo ono što oni nisu a realno nisu klasa nego su treći ešalon Evropskog fudbala uz trenutno jednog igrača koji je klasa a to je Matić. Već sada se naziru očekivanja javnosti o prolasku grupe na SP pa i dalje ali mi realno nemamo ni kontinuitet ni kvalitet koji bi tako nešto podgrevao. Mi bi možda mogli nekoga da iznenadimo i pobedimo tamo ali to je sve i što očekivanja budu manja uspeh će biti veći. Osporiti Muslinu odlazak na SP je bezobrazluk i to je činjenica. Mi još uvek sanjamo o LŠ i velikim smotrama i smatramo da smo Bogom dani da tamo igramo a da nas UEFA i FIFA nepravedno stavljaju u poslednje šešire na žrebanju a ne zato što smo rezultatima kojih nema godinama pali toliko nisko!

Laki93

pre 6 godina

Mnoge dobre igrace su procerdali ovako inateci se, ko zna gde bi bili danas da su nam uvek igrali najboli... Sada se otvara prilika za SMS-a i ostale da pokazu sta znaju na SP!

BOTinator

pre 6 godina

Treba da igraju najbolji - i tacka!
(srrrrrrrrrdjan, 2. novembar 2017 12:22)

Ma kakvi. Ovo vazi samo za individualne sportove. U kolektivnim, treba da igraju ne najbolji individualci, vec oni koji najvise doprinose timu. Naravno, to su najcesce isti igraci, ali ne i uvek. Ovo oko para je neka druga prica. Cuj, "i tacka" :) Eee, dragi moji mladi postovaoci fudbala, slabo se vi razumete...

Jumko

pre 6 godina

@zzbz Pa ubacio je one koji su se plasirali na Sp! A te nabrojane koji su pokorili svet u totalno drugacijem sportu nego sto je ozbiljan fudbal, cemo videti u buducnosti kakve ce karijere imati. Hvala.

com

pre 6 godina

SMS,mozda i jeste dobar igrac,ali posle pretnji da ako ga ne budu pozvali u reprezentaciju ,da ce igrati za drugu selekciju mi je "pao u ocima". Igranje za reprezentaciju je pitanje casti,ocecaja pripadnosti.Ako on moze da igra za bilo koga zbog nepozivanja u reprezentaciju,ona sta reci...

nemke

pre 6 godina

Mi pravu istinu nikada necemo saznati! Isto se tako moze postaviti pitanje, zbog cega Kezman nije izasao pred novinare i rekao da Muslin preko "treceg" lica pokusava da iznudi neku korist od igranja SMS za reprezentaciju, pre oglasavanja Muslina...

- Poenta je, da je sramno sto smo oterali coveka koji nas je posle tri propustena prvenstva odveo direktno na SP. Ali je isto tako moglo biti mesta za SMS u ekipi!

Velicanstveni

pre 6 godina

love@Vidic je bio veliki igrac a javna je tajna da ga je veliki broj igraca mrzeo i da je zbog toga bila nesloga u reprezentaciji.Kezman nije cvecka ali ga ja postujem samo iz razloga sto nikad nije imao dlaku na jeziku i sve otvoreno u lice pricao.Taj Muslin je mogao da sazove konferenciju za stampu i kaze sta ima i ko ga minira i ko to vrsi pritisak na njega.Sramota je da ga otpuste iako je igra Srbije nikakva a verujem da je naredjenje iz samog vrha drzave jer Kokeza za to nije sposoban.

DM

pre 6 godina

Ha,ha brkovi mu baš stoje!U ovoj priči ne zna se ko je čestitiji od koga.Najbolje je ubuduće ne pratiti taj cirkus jer na SP-u ko god uspostavi inicijativu protiv nas uvaliće nam tri komada ni kriv ni dužan!

Vetar u ledja...

pre 6 godina

1. Ne postoji sportski razlog da Muslin ne vodi reprezentaciju na SP i tu nema dileme. Ako im se nije svidjao nacin vodjenja ekipe, trebalo je ranije da reaguju.
2. Milinkovic-Savic definitivno zasluzuje da bude, makar, u 18 i tu nema dileme.
3. Mi nismo Brazil pa da je 1/4 finale SP minimum ispod kog ne idemo pa da sad kao imamo strah kako cemo igrati sa ovim selektorom i da li cemo proci grupu.
I Kezman i Muslin su poznati po sukobima sa “pretpostavljenima” tako ne bi trebalo nikome verovati 100%......

nista o nicemu

pre 6 godina

Ekipa treba i mora da igra 4-3-3 sa varijacijom 4-2-3-1.
(Oliver Kosta, 02. novembar 2017 14:44)

Ne treba i ne mora. Za pocetak.

спортски уметник

pre 6 godina

разлог Муслиновог одласка нису ни Сергеј ни Кежман, већ 2 играча за које је тражено да буду на списку за Русију, та двојица тренутно настушају за младу селекцију, а по свему судећи ускоро ће бити и у сениорској....

samo blebetanje

pre 6 godina

mirko i ostali
kad i koga je ucenjivao , kad i od kog je uzeo pare u zvezdi , reprezentaciji muslin . ajd dajte tog coveka . nema ga .

T

pre 6 godina

SMS je dovoljno dobar da ne mora da igra na svojoj tipicnoj poziciji. A suplji smo na gomili pozicija. Mogao je pozvati kao rezervu ako je mesto vec popunjeno, makar na nekoj utakmici. A nije ga zvao uopste. Ovde je ocigledno bilo neko inacenje, nadam se ne i korupcija.

Зашто

pre 6 godina

Кежман пита "Укoликo je свe врeмe биo пoд притискoм (Муслин) зaштo рaниje ниje oбрaзлoжиo свojу пoзициjу прeмa пoслoдaвцу?" и то је питње на месту.
Али, још више, може се поставити и питање зашто Кежман није раније упознао јавност са овиме што наводи: "Сeлeктoрoвe пoнудe зa 'сaрaдњу' прeкo трeћих лицa сaм сa индигнaциjoм oдбиo", зашто то тек сада ради?
Ако тражиш одговоре, мораш бити спреман да и сам одговориш на питања.

Peedja

pre 6 godina

Kazu da ako vam neki dogadjaj nije jasan samo pratite tokove novca.Znaci u pozadini smenjivanja Muslina je novac,menadzeri,prodaja igraca. Nema tu sporta.

Komentator

pre 6 godina

Setite se kako je na svetkom mundobasketu u Americi selektor Pešić izbacio Radmanovića iz tima jer nije poštovao satnicu koja je propisana. I čovek uze titulu. A Radman član prve petorke Lejkersa. Samo što se u KSS zna red i zato uzimaju medalje i sa drugim timom. Tamo je selektor bog i ima podršku. Setite se Antića ...
(Zoran, 2. novembar 2017 11:57) # Link komentara

Radmanović nikada nije igrao u Lejkersima a kamoli bio član prve petorke (proveri na Guglu ako mi ne veruješ)...
(Vasa, 02. novembar 2017 12:33)

E moj Vaso, nije sve u Googlu ima nesto i u visegodisnjem pracenjem sporta! Vlada nije igrao u Lejkersima te godine kada smo bili svetski prvaci, ali jeste od 2006 pa dve ili tri godine. Pitaj nekog drugi put!

Miki

pre 6 godina

ja bi se s njim složio kad bi ovo bio pravi razlog...ali mislim da potpuno lične prirode i nema veze sa mladim igračima koji nisu pozvani

делија нс

pre 6 godina

Овај Кежман је Богом дат за све. Врло добро се сјећам након уводног пораза на СП 2006. године од Холандије (1:0) како је коментрисао начин игре и вођења репрезентације од стране Петковића. Потом је услиједио чувени пораз од Аргентине (6:0) у лепршавој игри исте свезналице. И у овом случају је добрим дијелом "кумовао" смјени Муслина. Предлажем да исти води репрезентацију до титуле!!! Кад се код нас буде поштивало да играчи играју, селектор одређује играче и начин игре, челници савеза раде свој посао, а навијачи безрезервно пружају подршку са трибина можда и буде значајних резултата од досадашњих (пласман на завршни турнир СП, ЕП након 8 година а иста се играју на сваке 2 године)!

ej

pre 6 godina

Kežman - ušao sa klupe protiv Norveške i odmah napravio start za crveni  Muslin - odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo  Hvala 
(čovek, 02. novembar 2017 15:28)
 Кежман одвео репрезентацију на Светско 2006
(спортски уметник, 02. novembar 2017 18:05)

sigurno, drzao odbranu reprezentacije na vrhunskom nivou.

love

pre 6 godina

@velicanstveni da sigurno si u pravu, zato je Vidic igrao samo u 3 velika kluba i uvek napredovao u karijeri, a kezman je oteran iz svakog kluba i promenio ihje15-16. zato kada obilazite celzijev stamford bridge vodic kaze da je u klubu igralo toliko i toliko igraca i mateja kezman. Prava ljudska velicina, nema sta.

Ovo je realno

pre 6 godina

Zamrsena tema iz razloga sto je svima zinulo dupe za pare Muslinu ovima iz saveza a i Kezmanu i menadzerima .Poznato je odavno da Muslin uzima procenta od transfera ,takodje je potpuno jasno da reprezentacija dize cenu igracima .Nebitno sto Sergej trenutno igra fantasticno i cena mu je ogromna ,al ako zaigra u reprezentaciji pogotovo u onoj koja je ucesnik Svetskog prvenstva tek ce jos vise da skoci .Ako taj Sergej sad realno vredi 40 miliona ,da je ucestvovao u ovim kvalifikacijama vec bi vredeo 60 .Ne treba pricati kolika ce njemu biti cena sad kad bude igrao u Rusiji a mi napravimo dobar rezultat ,to nikako nisu male pare .Muslin je ocigledno imao tal sa nekim menadzerima ,jer sta radi Bambi Tosic ,Stefan Mitrovic,Rukavina i ostala brigada .Gudelj mi je najveca briga ,jer iako su se omastili za ogromne pare tamo ocigledno im nije dosta .Mitrovicev poziv mogu i da shvatim jer osim njega i Prijovica mi klasicnog napadaca kako valja i nemamo ,s tim sto Prijovic mora biti starter .Kad se sve sabere Matic je jedini coveki igrac koji je stvarno davao sve od sebe ,i jako mi je drwgo zbog njega sto ce biti u Rusiji ,jer svakom velikom fudbaleru to mnogo znaci .Nadam se samo da ce se naci covek adekvatan koji ce pokusati da odvede makar 15 najbopjih tamo i da odigramo ko ljudi te tri utakmice,jer to je ono sto svaki veliki navijac voli da vidi da ti dusa bude puna makar tih 270 minuta .

SPREMNOST

pre 6 godina

Sve je jednostavno :
za A tim MORAJU igrati NAJSPREMNIJI igrači, bez obzira na godine !!
Pozvati na pripreme 33 igrača a otpadaju 10 koji su najsporiji !
TAČKA !

Halle-ON

pre 6 godina

A koji tu kvalitet ima igrac koji vredi 30 miliona Eura:
https://www.transfermarkt.com/sergej-milinkovic-savic/profil/spieler/266302

Ne tako davno, pre 15tak godina, Zvezda i Partizan su imali po trojicu te vrednosti na kraju svake sezone. Otkupna klauzula nije vrednost igraca, vec osiguranje da neki tim ne kupi igraca jeftino. Dybala recimo ima otkupnu klauzulu 230 Miliona E, ali trzisna vrednost mu je 70 Miliona. Toliko o kvalitetu i trzisnoj vrednosti.

Mister NO

pre 6 godina

Najviše fudbalskih "stručnjaka" ima u Srbiji. ovde se svi razumeju u fudbal i svi bi bolje vodili ekipe i reprezentacije od njihovih trenera. hajde malo da i ja budem jedan od njih. Po meni, Muslina nije trebalo ni postavljati za selektora. Ako su ga već postavili, nije trebalo da ga otpuštaju (nema ovde nikakvog "sporazumnog raskida") jer je izborio plasman na SP. Grupa nam je bila najlakša, imali smo sreće u pojedinim mečevima (i to je sastavni deo igre) i na nekim mečevima igra nam je bila daleko lošija od toga koliko reprezentacija može da pruži. Uprkos svemi tome, otkaz Muslinu nije, pre svega, moralan čin. Ali, kod nas je moral postala osobina koja nije cenjena i značajna. Toliko od "fudbalskog stručnjaka" :-).

ivanko

pre 6 godina

Koliko se ustvari ne razmislja o posledicama ovog cina. Kosarka, odbojka, vaterpolo kao kolektivni reprezentativni sport su bazirani na dobrom ambijentu unutar tima, prevashodno tako treba da bude i u ovom sportu. Najpre zbog toga sto igraci ne provode mnogo vremena zajedno. Tesko je bilo kakav sistem igre i stil igre praktikovati jer za to je potrebno vreme, psiholoska priprema je sustina u predtakmicarskom periodu. Tesko da cemo nesto napraviti na prvenstvu, a za to su krivci celni ljudi u FSS.

Ajde bre!!!

pre 6 godina

Mislim da je ovom izjavom Mateja Kežman samo potvrdio reči Slavoljuba Muslina, ko je odgovoran za njegovu smenu. Mateja neka sada igra tvoj igrač, pretpostavljam da sada idemo na osvajanje svetskog prvenstva.

Hanibal ante portas

pre 6 godina

Dok je bio selektor 90% komentara je bilo pljuvanje Muslina, te nikakva igra, te ne poziva Sergeja, otkaz, popicemo sedmicu na SP. A sada svi kao jadan prevarili ga mangupi, gospodin čovek. Prosto da poverujes da je istina kako nas komšije opisuju da lažemo sami sebe. Kad nešto kažeš stani iza toga ne menjaj ploču.

Buanko

pre 6 godina

Ne razumem zašto Grujić treba da igra u reprezentaciji, a odigrao je 40 minuta za dve godine u Liverpulu? Mladi igrači, mladi igrači..... Pa šta? Pre bi dao igračima iz domaćeg prvenstva šansu nego ovima što su gledali sa 18 godina da pobegnu iz Srbije i sad im je đavo kriv što greju klupe po belosvetskim klubovima, čast izuzecima SMS.

Pera

pre 6 godina

Ma nismo trebali da se plasiramo, onda biste bar imali kakve-takve argumente da prozivate coveka. Ovako samo sami sebe blatite svojim izjavama i komentarima.

Onokao..

pre 6 godina

Slavoljub Muslin je reprezentaciju odveo na SP - cinjenica.

Ti za reprezentaciju nisi uradio bukvalno nista - sem najbrzeg crvenog kartona u istoriji reprezentativnog fudbala na ovim prostorima. Cinjenica.

Ako pricas o reprezentaciji, to su ti dve cinjenice.
(Antidervis - vase je proslo, 2. novembar 2017 11:12)

Kezman je bio prvi strelac nase reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2006, na koje smo se takodje plasirali. Nisam njegov preveliki fan, ali i to je cinjenica, ako vec pricamo o njima.

S druge strane, ovo je sramota sta su uradili Muslinu, a ovom mladom momku (SMS-u) natovarili veliko breme na ledja. Kvalifikovao se na SP, izguraj do kraja istog, pa ga menjaj ako dozivimo neuspeh.
Isto tako, da Muslin ima tal sa menadzerima igraca je opste poznata stvar i malo je apsurdno kad on prica o nekom postenju. Kad se samo setim koliko su ga navijaci Zvezde pljuvali jer je gurao Spalevica pre Pjanovica, iako je Pjanovic bio prvi strelac ekipe koja je uzela titulu. Slicno je bilo sa igracima u Rusiji koji su ga prozivali za istu stvar.
Prosto ne mogu da shvatim da u fudbalu nemamo nekoga kao sto je Sale Djordjevic kome ce uspeh reprezentacije biti na prvom mestu, a licni interesi negde pozadi.

KezmanRekao

pre 6 godina

(kondor, 2. novembar 2017 15:13

Slazem se sa tobom apsolutno sve,ali reci mi koji selektor moze sa ovim igracima,ponavljam ovim bilo sta da napravi.Da li se Vi nekad zapitate to?? Pa ne trenira Murinjo Aston Vilu, niti Zidan Betis ni Gvaridola Las Palmas,ni Venger Kristala Palas,nego velike klubove sa ogromnim budzetima birajuci najbolje igrace sveta. Pa dajte Muslinu da vodi PSZ igrace taj PSZ u cetvrtfinalu ili polufinalu LS kao da ga vodi Blan,Emeri ili Venger. Tebi da damo i svima nama Barsu isto ce Barsa sa Mesijem da bude kao sa ostalim trenerima. Prv,druga u Spaniji i medju cetiri u LS.Prosto jako.
Ne hvataju se ti treneri osrednjih ekipa.Imate najbolju kuvaricu,domacicu,nekad ce da napravi rucak za 4voro boli glava za 300 din,ali ostalih 30 dana jako tesko.
Sta ce sad Stanojevic,Jovanovic ili ne znam ko da unaprede igru sa trut odbranom i napadacima rezervama u svojim klubovima. Dajte ljudi pamet i realnost. Mi sa Piksijem,Dejom,Mihajlovicem,Jokanom,Jugovicem,Mijatom pa nista nismo uradili. Ni sa Pizonom,Susicem,Vahom,Zajecom,Pantelic golmanom,Surjakom,Gudeljom,Sljivomi i mnogim prethodnim itekako boljim fudbalerima i generacijama. Iako je tad fudbal bio mnogo slabiji i sa manje reprezentacija i kvalitetom i kvantitetom.

Pera

pre 6 godina

Ja od SMS ocekujem najmanje 5-6 golova i da dovede Srbiju u polu-finale. S obzirom na ove price o njemu, ne ocekujem manje. Ne sumnjam da je ok igrac, ali ovo je kao da pricate o Maradoni.

NIKOLA

pre 6 godina

tacno, Savic treba dva meca minimum nastupa u A selekciji da bi dobio radnu dozvolu PREMIER Lige (najveci transferi u EVROPI). GLEDAJTE SAD NAREDNE DVE UTAKMICE ... decko mora da igra...

analiza

pre 6 godina

"Saša Marković, bivši fudbaler FK Železnik i FK Crvena Zvezda: Ta nepristojna ponuda se sastojala u tome da, jednostavno, deo ugovora, odnosno transfer, tačnije milion maraka, u to vreme nemačkih maraka, znači da dam određenoj grupi ljudi, koja je imala na Savez... Koja je sastavljala reprezentaciju i bilo mi je garantovano da ću svakih 20 zadnjih minuta, poslednjih minuta igrati na svetskom prvenstvu '98."Insajder.
Trener repr.bio Santrac.Markovic o tome javno govorio i nije ,ocigledno,dao lovu te nije ni zavrsio u reprezentaciji.Bio najbolji strelac prvenstva tada.
Ako je preposteni Kokeza doveo Muslina za trenera,mislite li da nije postojao neki dil izmedju njih?Neko tu nekom nije dao lovu (igrac treneru ,menadzer treneru ili predsedniku FSS...)jer Kezman pominje "treca lica" preko kojih mu je trazen novac da SMS zaigra.Nema tu nevinih,samo se neko nekome zestoko zamerio ili stao na zulj pa su se raskantali i pokusavaju da se operu u javnosti.

rodny

pre 6 godina

Koji je nama cilj na SP ,titula svetskog prvaka?Ili menadzersko sastavljanje tima.Molim Boga Nemacku i Italiju u grupi pa da im popada cena svima ispod milionceta......

Millennium

pre 6 godina

Daj Bože da grešim, ali imam utisak da će SMS da se utopi u sivilo naše reprezentacije, loše odnose, neizvesnost i podmetanja, i da uopšte neće iskočiti u odnosu na ostale.

?

pre 6 godina

Informacije nema veze ni sa Muslinom,ni sa Kezmanom,ali iz pouzdanih izvora znam da ce mali Radonjic iz Zvezde ici u Rusiju...a ko je tek njemu menadzer...

Voja Smederevac

pre 6 godina

Reprezentacija (i basnoslovna kinta koja se vrti oko fudbala) je jedan veliki plen oko kojeg se hijene medusobno kolju ko ce vise mesa da odgrize. A mi? Mi smo obicni vrapci na grani koji cvrkucu u vetar. Jedino sto mozemo je da sve to izdaleka posmatramo gladni i pokisli. Nema tu leba za nas, tako da uopste nema potrebe da se uzrujavamo i svadjamo. Sustinski, nama je zaista nebitno koja ce hijena da odgrize glavu a koja rep. Pustite ih nek se biju, nama ni iz dzepa ni u dzep. A ako vam je do navijanja > okrenite se nekom zdravom sportu, tipa macevanje, badminton, veslanje. Podrzite te mlade ljude. Fudbal odavno nije sport.

Goxy

pre 6 godina

Uopste ne cenim Kezmanovo misljenje kao fudbalskog strucnjaka jer opste je poznato da su vrhunski igraci losi strucnjaci. Covek je imao odlicnu karijeru, nije mala stvar biti prvi strelac Evrope, igrati za PSV, Chelsea, Atletiko. Takodje sa par svojih golova je resavao i kvalifikacije za reprezentaciju. Mora se priznati, napravio je nesto u karijeri.

Sa druge strane, Muslin i njegova igra su ocajni ali kakva god da je grupa, prosao je. Da nam je neko ponudio na pocetku kvalifikacija ovakav prolaz, prihvatili bi svi.

Antara je bio faca. Te kvalifikacije je prosao sa stilom iako smo se jedva izvukli protiv Francuza. Na svetskom smo pobedili Nemce. Ok, Australija je bila krah, ali pobedili smo veliku Nemacku.

Kad bih imao opciju da biram i odlucujem, dao bih posao Anticu, pozvao SMS na pripreme i dao mu sansu. Mora da se postuju igraci koji su izneli kvalifikacije. Ako se pokazu lose na pripremama, eto sanse za SMS i ostale sa klupe.

sir oliver

pre 6 godina

@spanac, neinformisani ti daju pluseve! samo od spanaca, mikael arteta i hose enrike nula nastupa za reprezentaciju, bojan krkic 1 nastup! da ti ne nabrajam holandjane i francuze! sergej moze da igra u pl, samo ako neko pozeli da ga uzme! mada za taj novac sto navodno trazi lazio, tesko!

vlada at

pre 6 godina

hahahhha,pa vi ste smesni svi kao bioskop...do juce ste tog selektora svi prozivali komentarima ....SMS..... i sad,sta vam sada be valja?ko ce srbima da ugodi hahahahahhhha

Dag Kristi

pre 6 godina

@krajisnik
I njegov pokojni otac Zlatko Kezman,nekada golman Galenike(Zemun) je nosio slicne brkove,pretpostavljam da je po uzoru na njega. :)

Zagor

pre 6 godina

Na zalost, najbolje za momka bi bilo da nema nikakve veze sa nasim savezom, reprezentacijom i ljudima u nasem fudbalu. Samo ce ga povuci u blato sa sobom.

NikolaBGD

pre 6 godina

@Spanac Nije tačno za igrače iz EU nije potrebna radna dozvola.2017. godina je ljudi imate internet proverite pre nego sto nesto napisete. https://www.inbrief.co.uk/football-law/footballer-work-permits/

aca Umc

pre 6 godina

Nigde u svetu nisu popularan saopštenja kao kod nas .
(Blue Moon 594, 02. novembar 2017 11:06)
Jos kad bi sve kompletirali jednim poligrafom...

razmisljam...

pre 6 godina

Pit agora
vecu trzisnu vrednost imace sa nastupima za A selekciju
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svi smo mi muslini, 2. novembar 2017 11:42)

Zaista ne mora da bude tako - recimo reprezentacija ispadne u prvom krugu, lose igraju, on se utoopi u tu igru itt - to samo moze da pokvari sliku koju stvara u italijanskom prvenstvu.
Mislim da je reprezentacija nekada bila mnogo vaznija za prodaju igraca, secam se kako smo 1982.godine u Spaniji "pukli" sa sjajnom ekipom jer su svi bili obuzeti prodajom igraca. Takodje je bitno da su nasi igraci tada isli u inostranstvo tek nakon 27 godine tako da nisu bili prisutni na evropskom trzistu i svetska/evropska prvenstva su bila jedinstvena sansa.
Danas je drugacije, mnogi odlaze u ranim dvadesetim i dokazuju se u najjacim ligama sveta. U tom smislu, Maticeve igre u reprezentaciji prakticno nemaju nikakav uticaj na njegovu cenu - svi gledaju kako on igra u MU i to je to. Reprezentacija realno jedino povecava vrednost onih koji nedovoljno igraju u svojim klubovima, ili igraju kineski ligu. U tom smislu, moze da bude da je Muslin upravo forsirao takve igrace u dogovoru sa njihovim trenerima, jer njima je to bilo potrebnije.

Brica

pre 6 godina

@Spanac
Ukoliko je igrac vanserijski talenat i to utvrdi komisija za radne dozvole igrac istu moze dobiti i bez nastupa za reprezentaciju.

mitar

pre 6 godina

talovi izvinite talenti izvinite toresi na prodaju.
ako neko zeli dobro srpskom fudbalu milionski ugovor za selektora bonusovan plasmanom.sve ostaLO SLAMA

Riječanin

pre 6 godina

Kad loše igraš i pobjeđuješ je nešto najbolje u sportu,šta će biti kad počnemo igrati dobro.Mlade svjetske prvake treba forsirati max.

pedja

pre 6 godina

B62-Ko kaze, ako ima sigurno će dobiti radnu dozvolu, ali ako nema klub može da traži da dobije dozvolu kao neko ko je velika budućnost i sl.. Tako da nisi ni blizu istine, a najbolji primer ti je Marko Grujic koji nije imao nijedan nastup, ali je kao mladi reprezentativac dobio dozvolu jer je predstavljen kao velika budućnost.