Košarka 215

Subota, 16.09.2017.

11:45

Stefan Jović će igrati u finalu!

Dobre vesti za "Orlove"! Plejmejker srpske reprezentacije Stefan Jović igraće u finalu Evrobasketa protiv Slovenije.

Stefan Joviæ æe igrati u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

215 Komentari

Sortiraj po:

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanost

pre 6 godina

Takodje, želeo bih, sasvim u dobroj nameri i obasjan osmehom, da vam napomenem da kada se epistolarno obraćate nekome sa "vi", koristite to sa malim slovom, kako pravopis i nalaže. Naime, obraćanje sa "vi" velikim slovom smatra se malogradjanštinom i izmišljotinom novokomponovanih poslovnih ljudi. Dakle, ta vrsta persiranja, u pismenoj formi, sasvim je izbačena iz upotrebe kod iole ozbiljnijih persona kao i preduzeća.

Želim vam ugodno veče uz Jovića, Bogdanovića i družinu.
(Negativni, 17. septembar 2017 17:32)

Postovani "Negativni", hvala vam na konstruktivnom komentaru. Sto se tice koriscenja zamenice "Vi" u jednini, Ivan Klajn u poslednjem izdanju knjige "Recnik jezickih nedoumica" navodi da se veliko slovo "V" koristi u poslovnoj prepisci, ali ne i drugim vrstama tekstova. Obzirom da ovo nije poslovna prepiska, vi ste potpuno u pravu i zahvaljujem se na korektnom savetu. Interesantno je da navodite da je veliko slovo rezultat novokomponovanih tendencija, dok moje shvatanje koriscenja istog potice jos iz ranih 80-tih godina proslog veka, tj iz vremena kada sam se prilicno intezivno interesovano za pravopisna pravila jer sam pisao aforizme i kratke price - ja vec 20 godina ne zivim u Srbiji, a i u zemlji gde zivim "U" se koristi za persiranje i pise se velikim slovom. Izgleda da sam koristio pogresne izvore u to vreme :-(
I vama, kao i svim diskutantima, zelim mnogo radosti veceras!

Negativni

pre 6 godina

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanje, 16. septembar 2017 23:45)

Poštovani gospodine,
Sa velikim interesovanjem sam ispratio vašu prepisku sa gospodinom koji se predstavlja sa NoName, ako se ne varam. Mislim da vam je lepo skrenuo pažnju da tudje mišljenje ne napadate odmah, pa makar i vrlo biranim rečima koje ste upotrebili. Nažalost, g. NoName je na kraju napravio mali kiks obraćajući vam se sa "ti", što bez obzira na svoj stav o vašem stavu, baš i nije lepo.
Takodje, želeo bih, sasvim u dobroj nameri i obasjan osmehom, da vam napomenem da kada se epistolarno obraćate nekome sa "vi", koristite to sa malim slovom, kako pravopis i nalaže. Naime, obraćanje sa "vi" velikim slovom smatra se malogradjanštinom i izmišljotinom novokomponovanih poslovnih ljudi. Dakle, ta vrsta persiranja, u pismenoj formi, sasvim je izbačena iz upotrebe kod iole ozbiljnijih persona kao i preduzeća.

Želim vam ugodno veče uz Jovića, Bogdanovića i družinu.

Aleksandar

pre 6 godina

Ali...tacno se vidi da ce Srbija pobijediti....Republika Srpska svim srcem uz Srbiju....kakvo se ovdje ludilo navijacko sprema...ajmo braco!!!

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Ratko@.Kecman iz svlacionice@. Obojica ste u gasim komentarima pogodili sustinu. Svi ludo zelimo zlato, ali je realno da su nam bez Jovica sanse neuporedivo manje, ostaje da de nadamo nekom lekarskom cudu pa da moze da odigra punom snagom makar 15 minuta. Ali tesko.

no name

pre 6 godina

Rekao sam pred pocetak prvenstva da ce dosta toga zavisiti od Jovica tako se i ispostavilo.S njim u finalu imamo ogromnu sansu za Zlato.Naravno svaka cast i ostalima.O Bogdanu da ne pricam.

pusti jsd jedi kuvano

pre 6 godina

@Miodrag
Hteo si da kazes da do sada je neko drugi trpeo pritisak a on ima kao mec viner 0/2 u toj situaciji . Ko jos njega pritiskao pored Belog , Tea , Raduljice ?

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanje

pre 6 godina

A kao "subject poruke" cete nekom da prilepite uvredu tipa kratkovid, nepismen...i za uzvrat ocekujete da Vam se neko obraca sa Vi. Obracanje sa Vi je znak, kako vaspitanja, tako i postovanja sagovornika. TI zbog svih uvreda onima koji ne misle kao ti postovanje NISI zasluzio.
(NoName, 16. septembar 2017 22:43)

Dragi gospodine, rec "ostrascen" je prva koristila osoba na ciji sam komentar odgovorio. Nevaspitanje kada Vam se neko obraca sa Vi a Vi njemu sa ti - o ovom nadam se ne vredi raspravljati. Ostaje nam "kratkovidost" – rec nije uvredljiva, u bilo kom drustvu se moze na fin nacin reci da je necije misljenje kratkovido...
Govorite da sam rekao da je Bogdanovic najbolji iako sam pri tome jasno naveo da je u tri najvaznije utakmice Jovic imao bolji +/- indeks. Dakle, kao Partizanov navijac sam bio realan I ukazao na kvalitet Joviceve igre (kao i u ranijim komentarima potpisanim sa “Grobar”). A rekao sam i da je Bogdanovic po ukupnom indeksu bio najbolji u jucerasnjoj utakmici (kao i protiv Italijana) - obzirom da se ovaj indeks uzima kao zvanicno merilo kada se odredjuju najbolji igraci, petorke itt, ne znam kako sam referisanjem na isti izgubio Vase postovanje!? Dakle, navodjenjem +/- i ukupnog indeksa sa zvanicnog Eurobasket sajta, te pokusajem da iskreno pohvalim igrace nevezano za tim iz koga poticu, sam izgubio Vase postovanje i Vi ste zakljucili da mi se treba obracati sa Ti. Vas izbor.

Mirko

pre 6 godina

Ma kad je pitanje finale EP igrao bi i na jednoj nozi !!!!

Zamisli treniras celo leto kao zivotinja, dodjes do finala i onda kao e ne mogu iskrenuo sam zgob...ma brate zavarite ga za nogu i igram :D

Miodrag

pre 6 godina

cz
Ne da nemas pojma o kosarci,
nego ne mozes dobro da prepricas ono sto si video.
Da li ti vidis kako Bogdan igra odbranu i koliko snage trosi??
Da li vidis koliko energije mu je potrebno da primi loptu samo?? Teodosica ozuzetno cenim ali ovakav pritisak na Bogdana do sada nije vidjan cesto..

Mirko

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 21:11)


Vi se jos raspravljate oko ne bitnih stvari alo bre ja sam rekao da nasi nece proci ni 1/4 finale.. vise nista ne pricam..Slovenci su dobri, favoriti su jer nemaju ni jedan poraz ali mi...ma bre mozemo sve !!!

Na kraju krajeva ni da izgubimo nije smak sveta jer smo dosli bez 7 igraca..sledece ako nas zaobidju povrede imamo da oduvamo sve !!!!

NoName

pre 6 godina

jos jedna cinjenica, cisto da dokazem da nisam ostrascen - na dve od ove tri utakmice, jedino je Jovica imao bolji +/- indeks od Bogdanovica. Nadam se da su ovim vase navijacke strasti namirene. Od mene dosta.
(ostrascen, kratkovid i nevaspitan, 16. septembar )


Vi ste sve ono sto ste naveli kao Vas nickname. Ostrascen, kratkovid i nevaspitan. U nedostatku argumenata pribegavate uvredama, a uvrede su argumenti onih koji nisu u pravu. Coveka koji Vam je izneo cinjenicu da Marjanovic ima bolje brojke od Bogdanovica i Dragica nazivate ostrascenim i kratkovidim. Kao kontra argument toj CINJENICI Vi iznosite sopstvenu INTERPRETACIJU kako je po VAMA Bogdanovic najbolji bez obzira sto je, i sami to tvrdite, Jovic imao bolje brojke u dve od poslednje tri utakmice. Odakle Vam, bre, pravo da osporavate njegovo pravo na sopstveno misljenje? Coveka koji je sopstveno misljenje zasnovao na statistici koja kaze da Marjanovic ima najbolje brojke na celom EP nazivate ostrascenim i kratkovidim, dok sopstvenu interpretaciju zasnovanu na licnom vidjenju proglasavate za AKSIOM. Sta ste Vi? Ko ste Vi? Esencija znanja? Providjenje? Covek ima pravo na sopstveno misljenje i apsolutno nista lose nije rekao za Bogdanovica. A kao "subject poruke" cete nekom da prilepite uvredu tipa kratkovid, nepismen...i za uzvrat ocekujete da Vam se neko obraca sa Vi. Obracanje sa Vi je znak, kako vaspitanja, tako i postovanja sagovornika. TI zbog svih uvreda onima koji ne misle kao ti postovanje NISI zasluzio.

filip

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 21:11)

A ti nisi primetio da je on jedini suter u ovoj ekipi i da mu svi uvale vruc krompir ako slucajno do 10s pre isteka lopta ne dodje do Marjanovica? A nisi primetio da Bogdan u 90% slucajeva nema otvoren sut i da ga svi zatvaraju? A oni koji imaju otvoren sut (Bircevic, Jovic, Guduric, Milosavljevic,.....) NECE da sutiraju?? Od svih trojki koje je sutnuo 70% je bilo 4, 5s pre kraja napada. Dzaba on navlaci odbranu na sebe. Da ima kvalitetnu podrsku saigraca i ti procenti bi bili daleko bolji.
Decko je kompletan igrac glavni sraf tima i svidelo se to tebi ili ne, nosi ekipu kroz ovo takmicenje.

cz

pre 6 godina

Ja nisam rekao da je Bobi prvi po poenima, ni da Bogdanovic nije nas najbolji igrac, samo sam rekao da po uticaju na poene svoje ekipe je prvi na prvenstvu trenutno, to se kod nas tako kaze, naravno kad je u igri, ne moze sa klupe da utice. Oni se hvale da gledaju kosarku od pamtiveka i znaju sve, nisam ocekivao da im treba pojasnjenje, car pominje +/- a i sam rece da tu nije prvi. Ono sto meni samo smeta je sto ga uzdizu brate svi kao da je u najmanju ruku Dzordan i sve utakmice sam resava?! Mi igramo izrazito timsku kosarku! Valjda i drugima treba malo postovanja. Da ne duzim, kad je petorka Kuzmic, Birca, Lucic, Bogdan, Micic, i kad on tu treba da uzme te suteve i resava, on ih masi. One man show su Djordjevic finale 95e, Bodiroga finale 2002e i Teo polufinale protiv Slovenije 2011e cini mi se, Bogdan za sad nema te utakmice, kad bude imao tad pisite bajke o njemu, do tad malo realnosti, i ostali momci su daleko vise zasluzni za ovo finale nego sto se u medijima predstavlja, on jeste lider ove ekipe ali ne kao Sved koji kad stane Rusija se raspada. Sutra sa Jovicem, ako bude mogao 15-20min 101% dobijamo!

SrbEUin

pre 6 godina

Ja ocekujem da Slovenci padnu psiholoski i popuste pod pritiskom.(mls, 16. septembar 2017 14:57)

Pozdravjam optimizam i veru u pobedu, ali ne podržavam omalovažavanje protivnika po sistemu lako ćemo. Pobedu mi moramo zaraditi, a ne da se nadamo da će je oni sami ispustiti. Slovenci se nisu predali ni pod onim trojkama Letonaca ni pod nadmenom braćom pa sam siguran da neće ni pred nama. Gogi je iskusna NBA mašina, pravi vođa i pobednik. Pored njega ceo tim pa i Luka igraju duplo bolje. Koliko su samouvereni pokazuje onaj broj trojki i onakve trojke koje nikada realno ne bi smele ući. Oni će pokušati istu jurnjavu kao protiv Letonaca i Španaca, jer u pozicionoj igri su im šanse mnogo manje upravo zbog naše centarske linije.
Neće se oni nikada predati. Takvi su u svim sportovima, pa i u ovom. Ni jedna ekipa (osim karirane) se nije predala posle našeg ili nečijeg drugog vođstva. Svi su se vraćali i posle -15 i više. Mi moramo pobedu zaslužiti maksimalnim angažovanjem, rudarskim radom na terenu svih 40 (možda i više minuta). Ako tako ne pristupimo meču, nema ništa od zlata.
Ključna će biti odbrana na Luki. Pokazalo se u EL kad se igra tvrdo na njemu, da često pada u igri.
Nama je najveći problem do sada bio odbrana trojki. A Janezima su trojke najjače oružje. Nismo mogli jednog Šveda da zaustavimo, a ovde su tri šutera. Od toga će sve zavisiti.
Ja bih najjaču odbranu igrao na Luki. Njega da svedemo ispod 10.
Gogi neka da svojih 30. Proći će kao Rusi sa Švedom.

ostrascenost i kratkovidost

pre 6 godina

ono sto vi ne razumete kad se kaze da je boban prvi po poenima ekipe pa ga napadate je u sustini lose izrazavanje onpog ko je to tako rekao napredna kosarkaska statistika kaze da u vreme kad je bobi na terenu oko 40%(mislim da je prava cifra 38)ide preko njega bilo poeni ili asistencije naravno shodno minutazi provedenoj na terenu i po tome jest najbolji na celom prvenstvu a bogdan jeste lider to stoji ali i ima vecu minutazu i veci broj suteva od bobana sve se gleda tako da vi sto branite bogdana toliko opustite se i gledajte i navijajte da uzmemo to zlato a bogdan i bobi kao nasa dva najbolja igraca ce odraditi svoje uz joviceve asistencije naravno
(ljupce, 16. septembar 2017 16:48)

Slazem se imenjace (i mene zovu Ljupce). Kada se lepo objasni, mnogo lakse je se sloziti. Licno samo vidim ekipu Srbije, raduje me svaki kos bez obzira od koga dolazi. Navijac sam Partizana odavno, optrilike sam ispisnik gospode koja pominju Montreal76 - recimo, sa tog takmicenja se najvise secam cudesne partije Moke Slavnica protiv Italije, iako su Kica i Praja bili perjanice representacije, a ja Partizanovac. Obzirom da sam licno igrao kosarku, za mene je lepota igre najvaznija, navijacka ostrascenost mi je strana, npr sinoc me je srce zabolelo kada je Guduric onako kiksnuo, mislio sam da ce mu to jos vise uticati na sigurnost (jer decko tek treba da stekne reprezentativnu rutinu)... Medjutim, Sale reaguje neprocenjivo, cak ga i vraca u igru nakratko nesto kasnije. Napred nasi!

KliftonToni

pre 6 godina

Значи овако
Црвена Звезда, гледао и Бари и Токијо на ТВ директно. Нажалост премлад и пресиромашан да бих гледао уживо.

Сад коментар:
Момци се грле међусобно, у истим бојама играју, исти селектор их и хвали и грди. Нема наши и ваши у репрезентацији. Има наши у нашој репрезентацији и они други, па бирајте. А ако нисте приметили Ђорђевић је направио тим. Ми немамо Шведа или Шарића. И те како имамо Богдановића и Марјановића и Бирчевића, али (добро можда мало од Богдана, али мало) селектор не тражи да они буду Швед. Тражи да буду део српског тима. Одакле комплексашима потреба да издвајају своје и наше мени је ребус???
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.
(baron, 16. septembar 2017
А тек ово? Првенство очајно? Да ли си ти мајсторе гледао утакмице? Србија Русија? Летонија Словенија? Словенија Литванија? Летонија Русија? Нису најбољи играчи ту, али су тимови врхунски. На ЕП их ретко буде више од 5-6, најчешће 3-4 а сад сви који су прошли групе били су кандидати (не Мађари и Финци)
Свака част свима на мечевима, задовољство је гледати ово првенство.

taki p.

pre 6 godina

Potpuno nebitno koliko ce Jovic igrati minuta,vazno je da izadje na teren i ostalim igracima ulije samopuzdanje,igrace oni i kad je on na klupi.Navijam za Partizan,ali gotivim sve igrace,dok Jovica obozavam,pravi plej,pravi fajter,dobar covek.Pratio sam Zvezdu u evroligi(i navijao za njih),mozda ne tako strastveno kao za Partizan,bili su odlicni i sasvim zasluzeno imaju najvise igraca u selekciji.Sutra svi uz orlove pa sta bude,smesi nam se zlato.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ovo oko rasprave Partizan zvezda, to uopste ne bi trebalo ni da postoji, s obzirom koliki je doprinos male zvezdane uspesima reprezentacije. I sa tim malim doprinosom opet oni uvek pocinju te rasprave, dakle tu rade kompleksi nize vrednosti !
Sada sledi, toliko...
(antiDebil, 16. septembar 2017 17:25)


Isuse Hriste, sta ti pricas?

kris

pre 6 godina

Dobro je da igra, ali je pitanje koliko će moći. Takođe će puno faliti Lazić. Mnogima će ovo biti čudno, ali bi svojom snagom i čvrstinom u odbrani mogao dobro izmoriti Dragića, jer na Dragiću treba odigrati čvrsto i često menjati čuvare. Idealno bi bilo malo Jović, pa Gagi, pa Lazić... Opasnost preti još od Dončića, koji bi zbog godina možda mogao podleći pritisku, te od Prepeliča, koji igra u životnoj formi. Naši centri bi trebali imati veliku prednost, ali su Slovenci zaustavili Gasole, pa bi mogli i naše. Ako Jović odigra na nivou polufinala i naš najbolji igrač Bogdanović će biti rasterećeniji i mi bi trebali biti u blagoj prednosti, ako ništa ono zbog svih onih finala već odigranih, dok je Sloveniji ovo prvo plus su demoiranjem Španije sigurno malo poleteli ali su i emotivno ispražnjeniji od nas.

SimkeS

pre 6 godina

Ako se sutra Jović povredi i okonča karijeru, ko će ga se setiti za dve, a najmanje tri godine?
Joviću, Bog neka te spasi i čuva :+)

Doktor

pre 6 godina

Hvala Vam svima. Znam da bi svako od nas duboko u sebi i s potpunim pravom menjao par medalja za malo više "naše košarke" u svakodnevnom životu. Ali do nje se stiglo teškim radom i ona je mnogo više od ubacivanja lopte u obruč.

Stefan Lazarevic

pre 6 godina

Ovi momci su izgradili zajednistvo, a vi ih delite! Odrekli se odmora posle najnapornije sezone u istoriji evropske kosarke, a vi im trazite mane i kao poredite. Nikad mi nece biti jasno klupsko prepucavanje kad igra reprezentacija! Ko je vas vaspitavao i na koga li se ugledate...

PS. Iskreno sam zblanut i zabrinut.

Jednoruki Krstivoje

pre 6 godina

antiDebil, 16. septembar 2017 17:25
Vidi zemljače, na osnovu tvojih komentara pretpostavljam da navijaš za klub za koji navijam i ja još od daleke 1975. zbog Kiće, Praje, Moce ...
Mislim da su ova tri trenera vrhunska, Žoc i Duda možda i najveća trenerska imena Evrope. Možda sam ja promašio kako ti kažeš, ali nikada mi nece biti prihvatljivo, da bilo da se radi o jednoj ili greškama u kontinuitetu trener može da naziva igrače debilima, da ih odguruje ili davi. Bez obzira koliko ja ovu trojicu pomenutih velikana voleo i cenio za to nema opravdanja. Toliko.

antiDebil

pre 6 godina

(Jednoruki Krstivoje, 16. septembar 2017 16:46)

Sta bi ZOC, Duda ili Dule uradili u takvoj situaciji ?
Reaguje se kada igrac pravi serijski neke budalastine ili kada u duzem periodu nije koncentrisan. Svi oni bi se isto poneli u slucaju kada igracu isklizne lopta.
Duda, ZOC, Dule i Djordjevic, to ti je prakticno jedno te isto. I Djordjevic se svadjao sa Raduljicom, izbacio je Micova itd., dakle promasio si u potpunosti !! Jedina Djordjevica prednost u odnosu na ovu trojicu je to sto je bio igrac i bio je idol vecini ovih igraca. Danilovic da bude selektor imao bi slicnu pocetnu poziciju, mada njega to ne interesuje. Bodiroga takodje, koliko sam cuo on ima dara za to ali ga takodje ne interesuje. Jedno je kada si uspesan trener a drugo kada si trener i igracka legenda !
Ovo oko rasprave Partizan zvezda, to uopste ne bi trebalo ni da postoji, s obzirom koliki je doprinos male zvezdane uspesima reprezentacije. I sa tim malim doprinosom opet oni uvek pocinju te rasprave, dakle tu rade kompleksi nize vrednosti !
Sada sledi, toliko...

Miki

pre 6 godina

Zdravo svima!
Nadam se fantasticnij utakmici sutra, a ja kao Makedonac navijam za Srbiju jer osecam vas srbende kao braca..naravno, kad Slovenija igra sa drugim teprezentacijama navijam za njih. Nego meni je interesantno kako se oseca Kokoskov: Srbin koji vodi finale protov Srbije..uspeh ce mu doneti puno na licnom planu, ali poenta ovog takmicenja je nacionalni momenat. Odlican trener i ovako izgleda dobar covek, ali kako se on oseca mi je stvarno intetesantno i intrigantno..

ostrascen, kratkovid i nevaspitan

pre 6 godina

Ostrascen i kratkovid si jedino ti. Čovek pominje Dragica, sto znaci da uporedjuje igrače na nivou celog prvenstva, jer mi sa Slovencima nismo igrali. Ti si se sa druge strane uhvatio jedne utakmice. Mogao si i da racunas uvodnih 5 minuta utakmice, Bobi tad nije igrao. Tad bi tvoj komentar bio potpun - lepo napises da je imao NULA u +/- kolicniku.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dragan Jove Torbica, 16. septembar 2017 16:15)

Ja sam se coveku obracao sa Vi, a Vi meni sa ti. Toliko o Vasoj kulturi. Dalje, smesno je nazvati ostrascenim coveka koji je ovde postirao nekoliko komentara od jutros braneci Jovica (na zalost, ne koristim ista imena, vise mi to dodje kao subject poruke) - ukoliko insistirate navescu tacne komentare gde sam branio Jovica. Sad po pitanju indeksa: 1) tacno gledao sam samo ovu utakmicu jer je najvaznija do sada 2) sada sam pogledao i utakmice protiv Madjarske i Italije i u obe je Bogdanovic imao bolji +/- indeks od Marjanovica. Dakle, u najvaznijim utakmicama (narocito protiv Italije i Rusije) kada vise nema uvezbavanja suta i proveravanja nekih kombinacija Bogdanovic je imao bolji +/- indeks od Marjanovica. Mislim da se time diskusija moze zavrsiti... jos jedna cinjenica, cisto da dokazem da nisam ostrascen - na dve od ove tri utakmice, jedino je Jovica imao bolji +/- indeks od Bogdanovica. Nadam se da su ovim vase navijacke strasti namirene. Od mene dosta.

Раде Бајић

pre 6 godina

Хвала Јовићу, хвала "Доктору", хвала Салету, хвала Мачвану и свим нашим дивним момцима на јавном часу патриотизма и свега лепог, клањам се!

Doktor

pre 6 godina

Deco hvala Vam na lepim rečima i plusevima, u mojim godinama ima i drugih stvari ali znam, nadam se ne Vama zamorno, da je sportsko iskustvo strašno važno životno iskustvo, stiče se njime sve ono o čemu su mnogo bolje govorili i Saša Đorđević i drugi. Zato samo želim još da se umešam u našu trenutnu a zapravo hroničnu priču: koliko god bio dobar ili ne, igrač koji s distorzijom nastoji da se makar skine vredan je svakog poštovanja, jer on će sobom i svojim stisnutim zubima pozvati druge. Uvek je tako, u svemu je tako, i nema novca kojim se to izražava ili naplaćuje. I nema razloga za prepucavanje ni sa kim: sve će se videti na parketu, kao i sinoć, jer mi smo već naviknuti a nekome je prvi put, i zaista mu svaka čast na uspehu. Ali iznad toga rad svakog od nas na sebi, malo više tolerancije i neosvrtanja na tužne povike iz komšijskih kuća, ili iz jedne crvene a druge crne sobe ove naše kuće, i prosto ćemo SEBI biti bolji, svoje ćemo urediti, mi ćemo za sebe i nama drage biti bolji i srećniji. Tako se stiče i poštovanje za druge i od drugih. Bićemo ukratko SIGURNIJI U SEBE. Kao čovek koji radi s Vama, ja znam koliko Vama to treba. A za sutra ne brinite-dobijamo.

Batko

pre 6 godina

dakle tu rade kompleksi nize vrednosti ! 
Sada sledi, toliko...
(antiDebil, 16. septembar 2017 17:25)

Ti nekome o kompleksima ?! Auuuu... Pa ti ako ne posaljes barem 3-4 uvredljiva komentara na racun Zvezde, pa makar to bio i stoni tenis, ti nisi ziv.

Gde ja živim

pre 6 godina

@Doktor

Gospodine, moje iskreno divljenje. Odavno nisam pročitao bolji komentar. Ovako nešto bi trebalo pokazivati svima onima koji vole da ostave "hleba i igara" tip komentara. Kada bi se ovo društvo makar malo ugledalo na naše vrhunske sportiste, možda bi nam krenulo i na drugim poljima. Naročito tu prednjače košarkaši. Baš danas sam pročitao jedan interesantan tvit "Dobro pogledajte našu košarkašku reprezentaciju. E tako bi izgledala Srbija da je vode pošteni, čestiti i stručni." Svaka čast još jednom.

Mile

pre 6 godina

Lepa vest, Jovic je odlican sraf u nasem timu, mozda u senci Bogdana ali izuzetno koristan i odgovoran. Nadam se da zaista nije jaca povreda mada juce nije delovalo da je bas laka. Srecno momci!

Jednoruki Krstivoje

pre 6 godina

Doktor, 16. septembar 2017 13:03)
Prvo, zbog ovog Montreala '76. cenim da smo generacija i svaka čast za komentar, svaka ti je na mestu. Međutim to ovoj deci ne možeš da objasniš, jer ovoj podeljenosti na CZ i Partizan nema kraja. I to ko je bitniji Bogdan ili Jović, Bobi ili Mačvan. GLUPOST!!!
Drugo, reakcija Đorđevića posle Gudurine nesmotrenosti (izgubljena lopta pa onda nesportski faul) tj.odsustvo reakcije u vidu vike, dreke - NEPROCENJIVO. Mogu misliti sta bi Žoc, Duda ili Dule u takvoj situaciji rekli ili uradili igraču. Zato je Sale jedinstven i zato ovi momci ovako ginu na terenu. Toliko.

BOJAN

pre 6 godina

Ne znam zasto niko ne spominje ali nasa reprezentacija se ulaskom u finale (kao i reprezentacija Slovenije) direktno kvalifikovala za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine!

DejaKG

pre 6 godina

Tri ključna igrača za našu igru i to ovim redom: Bogdanović,Jović,Marjanović.
Mi bez Jovića ne igramo napad kako valja.Micić ga menja ali to nije nivo Jovića.Zato je to možda i ključnija pozicija od Bogdanovićeve dvojke.Mislim Bogdanovića može povremeno neko i da zameni,može i on sam da ode na pleja ali bez jovića šanse su nam sigurno 40% manje.

Gde ja živim

pre 6 godina

@BOJAN

Druže evo ti sa zvaničnog FIBA sajta:

The FIBA Basketball World Cup 2019 will qualify directly 7 teams to the Tokyo 2020 Olympic Games , while the 16 next best classified teams at the World Cup will get the chance of qualifying through one of the 4 FIBA Olympic Qualifying Tournaments 2020.

2 selected teams per region will also take part in the FIBA Olympic Qualifying Tournaments, for a total of 24 teams divided in 4 tournaments of 6 teams each.

The winner of each tournament will qualify for the Tokyo 2020 Olympics.

Nažalost zaslugom ovih pametnjakovića koji rukovode košarkom ovo prvenstvo nema nikakve veze ni sa SP sledeće godine, a kamoli nešto dalje. Uostalom čak i da nisu menjali format, tek bi EP 2019 (po starom sistemu) bilo kvalifikaciono. Ovako pošto njega nema biće SP, a EP je 2021 mada to verovatno znaš.

crni_redstar

pre 6 godina

statistika je kao bikini, pokazuje dosta, skriva najvaznije. igramo finale i jovke ce igrati zo je najbitnije. sta znamo? da imamo najboljeg selektora, da imamo najboljeg igraca i najbolji tim!

Vonko Normalni

pre 6 godina

Zvezdaš sam i nikad mi Bogdan nije bio simpatičan. I smetalo mi je što se uvek uzdamo u njega a on ništa ne pokaže. Ali za ovo prvenstvo mu skidam kapu. Zahvaljujući otkazima izrastao je u vođu kakvog nismo imali od Bodiroge. Kad nam se juče raspala igra, uzimao je loptu kao nekad Bodiroga i držao nas u životu. Sa Jovićem u timu on je još bolji, ako Jović bude spreman dobijamo Slovence lagano.

Dragan Jove Torbica

pre 6 godina

Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih. 
(cz, 16. septembar 2017 13:47) 

Kao navijac Partizana ceo dan sam branio Jovica od ostrascenih Grobara. A sada, moram da od Vas branim Bogdanovica... Vi druge nazivate ostrascenim, pozivate se na svoje znanje kosarke, tvrdite da je razlika nije stvarana u vreme kada je igrao Bodganovic. Dragi gospodine, indeks +/- sa jucerasnje utakmice jasno pokazuje sledece: najbolji Jovic (14 poena u plusu kada je on igrao), sledeci Bogdanovic (12 poena u plusu kada je igrao), zatim Lucic (9 poena u plusu), pa tek onda Marjanovic (8 poena u plusu). Dakle, rekao bih da upravo Vi ne baratate cinjenicama jer kao sto vidite trojica igraca su vise vezana za pozitivne periode od Marjanovica. A kada se uzme u obzir totalni indeks efikasnosti Bogdanovic je sa 24 bio najbolji u nasoj ekipi, Sved jedini bolji sa 26. Dakle, za mene je Bogdanovic vodja ove ekipe (bas kao i za njegove saigrace koji su to vise puta izjavili, ukljucujuci i Marjanovica!!!). Ovo je cinjenica koju cete morati da prihvatite, voleli Bogdanovica ili ne, a jasno je da bez Jovica, Marjanovica, Lucica, Milosavljevica, Kuzmica itt ne bi bilo ni Bogdanovica !
(ostrascenost i kratkovidost, 16. septembar 2017 15:37)

Ostrascen i kratkovid si jedino ti. Čovek pominje Dragica, sto znaci da uporedjuje igrače na nivou celog prvenstva, jer mi sa Slovencima nismo igrali. Ti si se sa druge strane uhvatio jedne utakmice. Mogao si i da racunas uvodnih 5 minuta utakmice, Bobi tad nije igrao. Tad bi tvoj komentar bio potpun - lepo napises da je imao NULA u +/- kolicniku.

brate srbine

pre 6 godina

E moji Srbi, umjesto da ove momke slavite kao suvo zlato i budete ponosni, vi se prepirete ko je koliko dao, da li je u CZ i Partizanu, niko nama nista ne moze kad smo slozni, ali p.p.i jedni ne moze vama pomoci ni 100 zlatnih medalja, kad ste u glavi dno dna....

ljupce

pre 6 godina

ono sto vi ne razumete kad se kaze da je boban prvi po poenima ekipe pa ga napadate je u sustini lose izrazavanje onpog ko je to tako rekao napredna kosarkaska statistika kaze da u vreme kad je bobi na terenu oko 40%(mislim da je prava cifra 38)ide preko njega bilo poeni ili asistencije naravno shodno minutazi provedenoj na terenu i po tome jest najbolji na celom prvenstvu a bogdan jeste lider to stoji ali i ima vecu minutazu i veci broj suteva od bobana sve se gleda tako da vi sto branite bogdana toliko opustite se i gledajte i navijajte da uzmemo to zlato a bogdan i bobi kao nasa dva najbolja igraca ce odraditi svoje uz joviceve asistencije naravno

Mirkosoft

pre 6 godina

Ne zelim da prejudiciram ali se stvarno vec mnogo puta dogodilo da se ovako mlade, jake reprezentacije poput slovenije sapletu na kraju. Meni se onako minimalno ostrasceno cini da ce slovenija da izgori ako bude egal ili ne daj boze da od pocetka pocnu da gube pa da moraju juriti rezultat. Ipak je iskustvo bitno, no videcemo ko ce mentalno biti jaci, ja rezervisano tvrdim da su nasi jaci u tom smislu.

com

pre 6 godina

@Sakulda Onda neka Bogdan igra sam.Ne treba reprezentacija.Samo su izgleda po nekima njegovi poeni vazni.Samo njegovi odlucujuci ostali - nista.Bravo.

ognjen

pre 6 godina

hahha slusaj ovog slovenca, dole u komentarima. Kaze cestitke za srebro. Alo rodjace mi kad smo zlata uzimali ti I slovenija niste kosarkaski teren imali.

zvezdaleee

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 13:47)

Decko, nalupetao si se gluposti u jednom komentaru kao NIKO!!!
1) Bogdan JESTE nas GLAVNI igrac!
2) razlika je uvek padala, na svakoj utakmici, kad je Bogdan bio na klupi!!!
3)po uticaju na poene Marjanovic prvi na listi (ISPRED BOGDANA I DRAGICA)... NA kojoj listi??!! Oooo Boze dragi, pa ovde mora da se uvede kratak IQ test pre pisanja komentara!
4)Decko, pa vise ima Bogdan asistencija za Marjanovica, nego Jovic. Nije tesko proveriti! To mi je zaista cudno kako Bogdan i Boban izgledaju uigranije od Jovica i Bobana, iako su ova dvojica igrali ranije zajedno! Jos jedan dokaz klase BB!
Za kraj, Bogu hvala pa ce Jovic moci da igra! Izuzetno je bitan deo ove ekipe i tesko bi bez njega sa Slovencima. Bogdan jeste premocan, ali ni on ne bi mogao sam! Jednostavno svi su odigrali dobro, sjajan smo tim. Svako daje svoj doprinos.

Po gospodinu "cz", Vidmar bi mogao bez Dragica da uvede Sloveniju u finale?! Mozgov bi mogao bez Sveda da uvede Rusiju u polufinale?!
Marjanovic i Kuzmic bi mogli da dovedu Srbiju u finale bez Bogdana?!

Joj majko moja, kako ljudi ne razumeju kosarku, a vole da piskaraju gluposti!

Bez Dragica Slovenija ne bi bila ni u polufinalu, bez Bogdana Srbija ne bi bila ni u polufinalu, bez Sveda Rusija ne bi ni grupu prosla!!!

Tacka da se stavi na nipodastavanje Bogdana i ja kao zvezdas ciganin priznajem da je on nas najznacajniji igrac trenutno!!!

vidimo se na doceku

pre 6 godina

kako je ovo dobra vest, od rana jutra je cekam . Jovic nam je jako bitan , kao stabilan plej i kao izuzetan defanzivac ... tvrdo na tandem D D , centarska linija nam je jaca , klupa nam je duza... finale je pobeda kosarke ... objektivno , da moram da se kladim , kladio bih se na Srbiju ... Slovenci su max dali protiv bezvoljne Spanije , i mislim da je jako tesko pripremiti taktiku za nas , jer svi igramo a ne zna kome ce da bude dan . Srce mi je puno , i mislim da smo mi uzeli zlato sinoc protiv Rusije.

N4

pre 6 godina

Licno mislim da je uz Bogdana, Jovic najvazniji igrac ovoga tima. Na stranu njegov dobar prosek od 10-tak poena po mecu sustina je da svi bolje igraju 30% kad je on tu. To se najbolje vidi kod igre centara.

izgleda o

pre 6 godina

Svima kojima je Bogdan dovoljan dokaz je da su Sved i Porzingis bolji individualci od Bogdana ali Rusija i Letonija nisu u finalu. Bogdan ne moze lako da da kos niti da probije bez bloka, dobrog pasa ili pomoci u skoku od saigraca. Jedan individualac moze da dobije neku utakmicu ali turnir osvaja tim.
(Kosarka nije jedan od pet, 16. septembar 2017 14:53)

Slazem sa da smo timski dosli dovde, ali je sve drugo netacno. Moram da primetim da potreba da se Bogdan potcenjuje ne prestaje, kada bi ga proglasili i za najbolje igraca NBA, nasli bi se NASI (?) ljudi da ga uporedjuju sa Dzordanom, Medzik Dzonsonom itt - jednostavno uvek bi se nasao negativan ugao umesto da se prizna coveku ono sto svi strucnjaci (i njegovi saigraci) kazu - da je postao veliki igrac. Na primer, kao odgovor na vasu tezu o sutiranju iz bloka, i nasi treneri i igraci su rekli za Bogdana (ako ste pazljivo citali izjave prethodnih dana) da upravo on moze da sam sebi kreira situaciju i da je to jedna od njegovih glavnih prednosti. Gde je bio blok juce kod one poslednje dvojke kad je igrao 1-na-1, napravio korak unazad i sutirao. Bogdan MNOGO cesce sutira trojke preko ruke nego Sved. Cak mislim da je iz nekog razloga precizniji u ovim situacijama.
Inace, sasvim je normalno da svi igraci (ukljucujuci i Sveda) koriste blokove kada god je to moguce, u suportnom kakva bi to igra bila!?

Thilmo

pre 6 godina

Odlično! Jović je ključni igrač ove reprezentacije, ne bajbolji, ključni. Kada on nije na parketu Bogdan se troši oko organizacije igre i gubi snagu za napad. Takođe, Jović poznaje u dušu Marjanovića i Kuzmića, pa su automatski njih dvojica korisniji u napadu ili da dodaju Bogdanu ili nekom šuteru za tri poena.

Sve u svemu odlična vest.

ostrascenost i kratkovidost

pre 6 godina

Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih.
(cz, 16. septembar 2017 13:47)

Kao navijac Partizana ceo dan sam branio Jovica od ostrascenih Grobara. A sada, moram da od Vas branim Bogdanovica... Vi druge nazivate ostrascenim, pozivate se na svoje znanje kosarke, tvrdite da je razlika nije stvarana u vreme kada je igrao Bodganovic. Dragi gospodine, indeks +/- sa jucerasnje utakmice jasno pokazuje sledece: najbolji Jovic (14 poena u plusu kada je on igrao), sledeci Bogdanovic (12 poena u plusu kada je igrao), zatim Lucic (9 poena u plusu), pa tek onda Marjanovic (8 poena u plusu). Dakle, rekao bih da upravo Vi ne baratate cinjenicama jer kao sto vidite trojica igraca su vise vezana za pozitivne periode od Marjanovica. A kada se uzme u obzir totalni indeks efikasnosti Bogdanovic je sa 24 bio najbolji u nasoj ekipi, Sved jedini bolji sa 26. Dakle, za mene je Bogdanovic vodja ove ekipe (bas kao i za njegove saigrace koji su to vise puta izjavili, ukljucujuci i Marjanovica!!!). Ovo je cinjenica koju cete morati da prihvatite, voleli Bogdanovica ili ne, a jasno je da bez Jovica, Marjanovica, Lucica, Milosavljevica, Kuzmica itt ne bi bilo ni Bogdanovica !

mo

pre 6 godina

A, posle distorzije u finalu overdrive :)
Mora i Micić odigrati dobro svoje minute, što mislim da će i uraditi. Neka bude iznenađenje finala.

BasketFan

pre 6 godina

@Doktor

Doktore svaka cast, bas doktorski!!! Najbolja, najtacnija i najiskrenija analiza stanja i uzroka zasto smo u kosarci tu gde smo i zasto smo u tom prelepom sportu to ko smo! Bravo Doktore, kapa dole i duboki naklon...

nazipunkfuckoff

pre 6 godina

@Doktor

Doktore, hvala Vam na javno iznetoj reci!

Za sve ostale selektore, docente, lazne cetvorke i datijakazem komentatore: Molim vas, procitajte Doktorov komentar pa onda komentarisite ne samo ovu temu, nego bilo koju na bilo kom sajtu.

Idemo po zlato!!!

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Nije to naivna povreda cak ni ako je prvi stepen
dovoljno je da je zglob otekao, da boli .. da otezava hodanje a kamoli trcanje .. da ne pricam o odbrani gde se zglobovi nenormalno cimaju.

Znam da ce da daju sve od sebe da igra,bandazirace ga , mozda i inekcija
znam da je sad pod oblogama radi otekline, znam da kad bude igrao ostavice srce na terenu, ali bojim se da ce ga povreda spreciti da bude na maksimumu , a to protiv bekova Slovenije nece biti dovoljno.

Nadam se da gresim.

U svakom slucaju zelim Tebi i Srbiji sve najbolje u finalu

mls

pre 6 godina

Ja ocekujem da Slovenci padnu psiholoski i popuste pod pritiskom. Nekako sam ubedjen da nasi u tom pogledu imaju prednost i da ćemo to znati iskoristiti. Ako svejedno izgubimo i ovo je veliki uspjeh, hoce nas ta srebra, ali siguran sam cim se kompletiramo bice i to zlato. Srecno momci i samo jako i hrabro kao do sada!

brane

pre 6 godina

Sa rezervnom ekipom uzeti srebro isto nije mala stvar. Ali prepotente slovecice pobediti to je vredno zlatnog pehara a ne medalje. IGRAJ I POBEDI I PONOSNO SE VRATI!!!

Oz

pre 6 godina

@baron ti se razumes u kosarku bas koliko i ja u kriket.....da samo malo mucnes tom glavom u kojoj verovatno nema nista,znao bi koliko je Jovic bitan za tim.....pa posle njegove povrede sinoc,umesto laganih 15 razlike dobili smo egal zavrsetak...na jednu loptu,i svaka cast Bogdanovicu ali da Vasa ne pogodi onu trojku ko zna sta bi bilo.....zato ne lupetaj

Kaiim

pre 6 godina

@Grobar Kao navijac Partizana ti porucujem da se pokrijes usima po glavi i da cutis... tako bi bio najpametniji. Jovic je vrhunski igrac i bez njega bi bilo duplo teze protiv Slovenaca, samo sto je to za tebe i tebi slicne visa matematika. Bobi i Jovic se poznaju jos iz Zvezde i odlican su tandem... kad se tu doda i Bogdan koji takodje moze i zna kad da proigra Bobija... to je vec nesto. Ukratko, zavisimo od svakog igraca jer nam se igra zasniva na cijelom timu, ne samo na jednom igracu... samo sto ti ne vidis dalje od nosa. Crno-bijeli, crveno-bijeli... smucili ste mi se. Pustite normalne ljude da uzivaju u magiji.

Kosarka nije jedan od pet

pre 6 godina

Svima kojima je Bogdan dovoljan dokaz je da su Sved i Porzingis bolji individualci od Bogdana ali Rusija i Letonija nisu u finalu. Bogdan ne moze lako da da kos niti da probije bez bloka, dobrog pasa ili pomoci u skoku od saigraca. Jedan individualac moze da dobije neku utakmicu ali turnir osvaja tim.

Marko

pre 6 godina

Ako za 45god gledanja kosarke nisi sakupio dovoljno empirijskog znanja da shvatis kako je Jovic prosecan plej kakvih ima na svakom basketaskom igralistu, onda je to tuzno( da ne upotrebim neku drugu rec). 
Ok, uspeh je jedno, osvojila je i Grcka u fudbalu EP, ali nije nijedan njihov igrac proglasen za Zidana. Jednostavno, timska igra, borba i taktika. Ima tu i individualnog kvaliteta, ali taj kvalitet ne dolazi od Jovica i slicnih, vec od Bogdana i Bobija. Naravno, nisu ni oni superstarovi, ali odskacu sa znanjem od ostalih. Necemo valjda sada dizati u nebesa Micica koji je na celom takmicenju ubacio 5 trojki, i proglasiti ga za novog Rey Alena. Malo realnosti. Ne mora sve sto je nase da bude najbolje na svetu, pogotovu kada nije ni prosecno. 
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.
(baron, 16. septembar 2017

Barone ti prosecni kako ih nazivas postaju prvaci Evrope pred tvojim ocima. Jel ti nesto nijea jasno. Prvi.

Ja

pre 6 godina

Mislim da Slovenci nemaju nikakve sanse.Noge im se tresu garant,jos od sinoc,jer znaju ko im je protivnik.Jedino me je malo strah Kokoskova,da on nesto ne izmisli.On im je 2/3 tima.Udavice ovi nasi Dragica i Doncica.Ma gotovo je.Zlato je nase,makar na silu.

Qroña

pre 6 godina

Dončić je u ključnim trenucima oba meča i protiv Letonije i protiv Španije dao po jednu trojku sa velike udaljenosti i to od table, takvu sreću triput da imaju ako im ponovo zatreba i nije baš realno, a pogotovu nije realno da se takvi koševi daju preko Jovića, tako da Slovenci ima zbog čega da brinu.

Rajko

pre 6 godina

Jović je napravio razliku protiv rusa i držao je sve dok se nije povredio. Onog momenta kada je završio na klupi, počeli smo gubiti prednost i zamalo nismo izgubili.
(Srbijanac, 16. septembar 2017 14:34)
Nevjerovatno da to niko nije vidio!Posle utakmice nijedna pohvala Jovketu koji je NAJZASLUŽNIJI za pobjedu protiv Rusa!Sve pohvale Bogdanovicu koji je pogodio bitne šuteve na kraju ali da nije bilo Jovketovih asistencija koje imaju oci tesko da bi dobili ovo!

Ratko

pre 6 godina

Mi nemamo šta da tražimo protiv Slovenaca bez Jovića. Odmah su Marjanović i Kuzmić u kanalu jer nema ko da im prosledi lopte. Sem toga igra i granitnu odbranu. Juče kada je izašao mi smo igrali divlju košarku i srećom smo uspeli da dobijemo a razlika od 16 poena nas je spasla. Protiv Slovenije bez njega to je 30% slabiji tim i zagarantovan poraz.Možeš da na pleja spustiš Bogdana i da radiš šta hočeš jednostavno ne vredi, Jović je mozak i motor ekipe. Tako da mora biti osposobljen kako god sa anestezijama da odigra 30 minuta.

Sakaluda

pre 6 godina

Nemas ti decace blage veze o kosarci! Ostrascenost te ubija. Kazes "da je Bogdan ranije ubacio neke poene"... Kuku majko ko ovde sve komentarise!!!

Uostalom, sta se ja raspravljam sa tobom koji kosarku pratis od pre 3-4 godine.
Svi nasi reprezentativci, kao i Sale potvrdjuju da je Bogdan lider ove generacije, ali tebe to boli i ne zelis da prihvatis!

Ovde je Bogdan KLASA, a ostali su odlicni igraci i odlican tim!

Srbijanac

pre 6 godina

Jović je napravio razliku protiv rusa i držao je sve dok se nije povredio. Onog momenta kada je završio na klupi, počeli smo gubiti prednost i zamalo nismo izgubili.

ganDra Šajkaš

pre 6 godina

Povreda nije naivna ali ce verovatno igrati pod inekcijom I to koliko mu dozvoli sama povreda. Bice od koristi I to "malo"sto ce ginuti na terenu,jer zbilja nam je potreban

tajna klauzula

pre 6 godina

au , ipak ce igrati...a ja taman pomislio-kakva sreca za njega ,povredio se covek, takve odmah draftuju u NBA bez cekanja.
Al pokaza magnetna rezonanca da nije teza povreda i nista od ugovora sa NBA i miliona..
Da je kakav rentgen pokazao lom kosti, ne bi ga reprezentacija videla, odmah bi ga agenti iz NBA kidnapovali i odveli negde u Kaliforniju da pod mukama, (dok on vice necu necu) potpise ugovor. Ovako zdrave i spremne igrace ne trebaju to im nije interesantno.

Iskusni

pre 6 godina

Sale je iz kurtoazije izjavio da smo protiv Slovenije apsolutni autsajderi, ali zna on, a i svi malo bolji poznavaoci kosarke da su sanse Slovenije u finalu vrlo male, da ne kazem nikakve...
Uz ovakvu odbranu i ogromnu prednost pod kosem, Slovenija ce proci kao Italijani.
A o ofanzivnim skokovima da ne pricam...

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

@MikiBanana 
da mi učimo vašu himnu. Pa to je zapravo naša himna (Davorin Jenko) :) Mi imamo par polu-Srba, vi imate polu-slovenačku himnu:) 

Nadam se super finalu. Stvarno sam baš to priželjkivao.
(peter_slo, 16. septembar 2017 13:14)

Davorin Janko je Srbin baš kao i Steva Mokranjac, Steva Hristić, Marko Tajčević... Mi nemamo poluslovenačku repku jer su svi Srbi ukljucujuci i Štimca. A i vaši Dragič, Murič, Prepelič, Blažič ,Lakovič, Klobučar,Zagorac,Čančar su čisti Slovenci. Ee da što vam ne igraju Jaka Klobučar i Jaka Lakovič? Ma vama je dovoljan i jedan Jaka, Jaka Blažič. :)) Sretno tukaj u finalou.

peter_slo

pre 6 godina

@coldplayer
@peter slo Druze,nemoj da se busas pre vremena.Ipak smo nesto u ovom sportu za razliku od vas.Da ti pojasnim ukratko.Pored Vidmara ,a koji ne moze da izadje na kraj sa nasim centrima,nemate nikoga ko moze da nas tu zaustavi.Sto se tice vasih sutera pogledaj utakmice protiv Ita i Rusa pa vidi kako smo igrali odbranu na njihov suterima.Sve u svemu imate samo prednost u danu odmora sto nije mala stvar ali ne i najvaznija u finalu.Mislim da dobijamo i to ne toliko tesko koliko se pretpostavlja.pozz

Nemate rešenja za Dragića, nemate rešenja za Dončića. Ako Vidmar može da se nosi sa oba Gasola, zašto ne sa Bobijem i Kuzmićem? Šanse su barem 70:30 za nas. Javiću svaka čast, ali kako će posle takve povrede moći da igra mi nije sasvim jasno. Imate dobru repku, opasniju od Španije, ali naši su izvanredni, i za razliku od prošlih prvenstava puni samopouzdanja. Oni sad hoće samo zlato. Imamo i izvrsni stručni štab ...
Po kalitetu bi medalje trebale ići ovako: 1.SLO 2.LAT 3.SRB

@MikiBanana
da mi učimo vašu himnu. Pa to je zapravo naša himna (Davorin Jenko) :) Mi imamo par polu-Srba, vi imate polu-slovenačku himnu:)

Nadam se super finalu. Stvarno sam baš to priželjkivao.

Kale_Pravi

pre 6 godina

Sale Nacionale....pobedi svoju decu do zlatne medalje.....ne znaju oni za strah od neuspeha, a kako bi i znali kad im ti ispricas uvek po jednu pricu pred svaku tekmu.....pricu koja se zove pobeda.....oni je nauce "naizust" izadju na teren i ispricaju pred auditorijumom kao "Oce nas".....Srecno momci, cast reprezentaciji Slovenije, ali ipak zemlja kosarke, nasa zemlja, osvaja zlato....

baron

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Tuzna (da ne upotrebim neku drugu rec) provokacija! I ja sam navijac Partizana vec 45 godina, navijao sam za Kicu, Praju, pa dalje redom, ali ovaj decko je odlican igrac, igra odbranu, organizuje igru, asistira, brz, prodoran, sve sto play treba da ima. Kada bi imao za nijansu bolji sut bio bi savrsen play, ali i to ce unaprediti, narocito sada kada je otisao kod Djordjevica!
(svasta, 16. septembar 2017 12:17)

Ako za 45god gledanja kosarke nisi sakupio dovoljno empirijskog znanja da shvatis kako je Jovic prosecan plej kakvih ima na svakom basketaskom igralistu, onda je to tuzno( da ne upotrebim neku drugu rec).
Ok, uspeh je jedno, osvojila je i Grcka u fudbalu EP, ali nije nijedan njihov igrac proglasen za Zidana. Jednostavno, timska igra, borba i taktika. Ima tu i individualnog kvaliteta, ali taj kvalitet ne dolazi od Jovica i slicnih, vec od Bogdana i Bobija. Naravno, nisu ni oni superstarovi, ali odskacu sa znanjem od ostalih. Necemo valjda sada dizati u nebesa Micica koji je na celom takmicenju ubacio 5 trojki, i proglasiti ga za novog Rey Alena. Malo realnosti. Ne mora sve sto je nase da bude najbolje na svetu, pogotovu kada nije ni prosecno.
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.

brm

pre 6 godina

Većina uganuća zgloba nije teže prirode, svaki igrač to iskusi bar jednom ili dva puta godišnje tokom svoje karijere. Uglavnom posle dan ili dva možete da trenirate i igrate, sa stopalom u bolovima i svim duginim bojama. Ali ipak to nije potpuno funkcionalan zglob bar nedelju ili dve, i Jovićeve kretnje će svakako biti ograničenije. Sigurno će da igra pod blokadama i bandažama. Mislim da ni Jović ne bi propustio finale ni za šta na svetu. Napad neće da trpi, ali odbrana definitivno hoće, a mnogi zanemaruju Jovićeve karekteristike u defanzivi. On je naš najbolji kradljivac lopti, jedno vreme je bio i na turniru, ne znam da li je i dalje, nisam gledao. Jako su nezgodne lateralne kretnje kada imate ovakvu povredu, posebno kada ste bek pa izbegavate mnogo blokova.

Nele

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)
Ne razumem da li se toliko ne razumes u kosarku ili samo trolujes? I Sved je dovoljan Rusima.. ups, nije. Bogdan je odigrao odlicnu utakmicu juce. Ali mec protiv Rusa je dobio Boban. Unistio je Mozgova i ostavio Sveda da igra silmutanku koju nije mogao da dobije. Inace Bogdan je cuvao Sveda koji mu je ubacio 30poena sa dobrim procentima.. A pogledaj u 3coj cetvrtini kad je krenulo nizbrdo, ulazi Jovic i vraca nam razliku pre zadnje cetvrtine.
Ovom timu fali neko da pokrije 4-ku, Bjelica ili Simon i sekun ne bih razmisljao o finalu. Bircevic nije za reprezentaciju, a Macvan igra odlicno ali ne moze sam. Bogdan solidno odmenjuje pleja ali je i on bolji kad ne organizuje igru. Ali je pokrpio nedostatak Tea i Nedovica.

Sakaluda

pre 6 godina

Preterujete sa Bogdanom.Odigrao je dobro kao i ceo tim.Bobi je u prvom poluvremenu "nosio" tim.Odlicno je odigrao Lucic,Micic je postigao kljucni poen,odigrali su SVI kao TIM.Oladite malo sa Bogdanom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (com, 16. septembar 2017 12:47)

Decace, zar te jos uvek toliko boli? Bogdan je jednostavno nas glavni igrac, kao sto je Dragic za Slovence, Porzingis za Letonce, Sved za Ruse, Gasol za Spance...

Sto pre prihvatis to, manje ce boleti u buducnosti!
Sve zasluge i ostalim igracima naravno, jer smo na prvom mestu TIM, ali svakom timu je potreban vodja, a to je sada Bogdan!!!

Oladite vi sa tim kljucnim poenima Micica. Svaki poen je kljucan u ovakvim utakmicama.
Bogdan je zaista jedan od malobrojnih polivalentnih igraca, koji posle ovog prvenstva odlazi u legendu ovog sporta, a u buducnosti ce pokazati jos mnogo vise!
(takva polivalentnost je vrlo retka u kosarci, da neko moze igrati i pleja i beka i nisko krilo, da organiuzuje igru, asistira, daje koseve, skace, krade loptu, da resava utakmice kada se ostali stegnu....jedino mi pada na pamet LeBron James, nekada Kobi Brajant) - ne poredim ga sa ovim igracima, ali za evropsku kosarku je on najbolji primer takvog igraca!!!

cz

pre 6 godina

@sakaluda ne care, upravo si ti samo ostrasceni navijac, nije nama Bogdan glavni igrac, nikad ali nikad na ovom prvenstvu razlika nije pala kad je Bogdanovic bio na klupi! Kad su neki drugi bili padala je progresivno! Toliko se hvalite da pratite kosarku a nemate blage veze o njoj! Mi igramo totalno timsku kosarku, ali koja je bazirana na centrima, ne na bekovima! Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih. Dosta podcenjujete i Kuzmica koji kida u odbrani ali vi to nevidite ni malo! Pa mi smo u 1/4 i 1/2 prve 3 i po cetvrtine dobili na Kuzmica i Marjanovica, Oni su bili ti oko kojih se vrtela cela ekipa u oba pravca! Da je Bogdan protiv Rusa ranije pogodio neke suteve mi ne bi igrali neizvesnu zavrsnicu! On je vrhunski igrac ali samo sraf u nasoj ekipi! Sa Jovicem koji moze da igra 100% bar 20min mi dobijamo Slovence lagano

kole

pre 6 godina

E ovo je vest dana.
Moram da kazem za Partizan navijam, ali Jovica prosto obozavam oduvek, vrlo koristan igrac, odlican pregled terena, odbrana, tranzicija,ima i ulaz, jos sut za 3 da bude sigurniji i bio bi zlo od igraca. A i ovako je jedan od najboljih u Evropi na toj poziciji. A ima i duh onaj pobednicki. Mnogo znaci nasem nacionalnom timu.

ja

pre 6 godina

Ovo se može pokazati kao presudni momenat istorijskog finala! 
Ići u finala protiv najboljge evropskog pleja, Dragića koji je i NBA klasa, a bez Jovića, majstora defanzive i čoveka koji retko gubi lopte, jeste loš znak i značajno smanjenje šansi.
Ovako, sa Jovićem i sa Micićem za koga se nadam od početka da će jednu utakmicu da "poludi" a znakove je pokazao sinoć, mi polako postajemo favoriti. 
Imaćemo ozbiljnu dominaciju pod koševima, mislim da ćemo se nagledati Bobija na liniji za slobodno bacanje. 
Bogdan mora malom Dončiću pokazati da njegovo vreme tek dolazi, ali da to nije nedelja veče. 
U svakom slučaju, meč ua uživanje i odlično je što će svi igrati.
(Danilo, 16. septembar 2017 12:07)
Prvi put, od kada citam komentare, dao sam ti plus:) Ajmo Srbi!

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Letonci su imali Slovence.Izgubili su iz glupog razloga a i ovima je ulazilo iz podruma.Radilo se o par koševa. Tako da ne vidim način kako da nas pobede.Imaju providan sistem.Trka frka i bacaj u koš. E kad dođe ekipa viša od kineskog zida e tu bude i kraj.Ako se popnemo na 10 i više razlike oni će pući
To je tako jednostavno a mi imamo T I M

Batko

pre 6 godina

ne bitan igrac podpuno...BOGdan je dovoljan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (De Niro, 16. septembar 2017 12:34)

Koliko ti ne poznajes i ne razumes se u kosarku, pa strasno koliko god godina da imas, a cenim da nisi punoletan

Doktor

pre 6 godina

Znate deco, ja sam malo stariji, prvu sam utakmicu svesno odgledao 1976, bila je to Olimpijada u Montrealu. Godinama sam cepao patike po malim i malo većim terenima po Srbiji, imao čast da igram protiv Aleksandra Đorđevića, protiv Divca i drugih velikana, i sa mnogim tada poznatim a sada na žalost zaboravljenim lavovima betona i koševa. Posle sam gledao, kao i vi, kao i sinoć. Jedno bih hteo da vam kažem: ovo više nije samo sport, zapravo odavno nije samo sport. Ovo je višedecenijski, a od kad smo konačno svoji, posebno važan javni čas: rad, disciplina, moral, odricanje,a pod ruku s tim vaspitanje, vedre i mudre oči, vic i dosetka u prolazu, na terenu i van njega, kao jedini putokazi ka uspehu. Ovo je predavanje vrhunskog profesora iz kulturnog i odgovornog ponašanja, prema sebi, nama i instituciji vlastitog identiteta. Ovi momci, kroz Jovićev odgovor Guduriću, saželi su kako samo oni to znaju, sve ono najbolje i neophodno da bi se čovek, ako to jeste, i danas i jednog dana s tihim ponosom mogao da pogleda u ogledalu. To ako shvatimo, i makar deo toga usvojimo, onda će nam biti bolje, svima nama.Jer ovo ni izbliza nema svako. Naučimo stoga da prepoznajemo stvarnu vrednost,da cenimo i pamtimo duže od dve sedmice. Jer ovo što nama daju upravo ovi momci, iz drugog plana do pre par sedmica, izuzetno je i ne broji se novcem. Hvala im, možda kao nikad do sada.

srle

pre 6 godina

@Iskusni
Cemu potcenjivanje Slovenije koja je dobila Spaniju sa 20 razlike sto nama u skorije vreme nije uspelo? A u toj Spaniji igrala braca Gasol. Aj malo respekta za protivnike.

Kontras

pre 6 godina

Bitno je da Jovic odigra bar 5 do 10 minuta, da bude na terenu. Da rastereti Bogdana i Micica. Da rastereti i ostale psiholoski. Da ukrade 2, 3 lopte. Da podeli 2, 3 asistencije, mozda da neki kos.

A verujem da ce igraci odluke biti Bogdan, Bobi, Lucic, Macvan, bolje receno tim. Moramo dominirati pod reketom i spreciti ih da daju mnogo trojki.

bbROD

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Da ti kaze jedan ostrasceni grobar. Pojma ti nemas!

mvp

pre 6 godina

Drugim recima - igrace povredjen sto moze biti jako opasno za njega i njegovu karijeru

(True Batman Fan, 16. septembar 2017 12:09)

Gluposti, rezonanca je pokazala da nema ostecenja, a to sto boli su samo iziritirani nervi, opasnije je Macvanu bilo kad je igrao pod temperaturom

Danilo

pre 6 godina

Ovo se može pokazati kao presudni momenat istorijskog finala!
Ići u finala protiv najboljge evropskog pleja, Dragića koji je i NBA klasa, a bez Jovića, majstora defanzive i čoveka koji retko gubi lopte, jeste loš znak i značajno smanjenje šansi.
Ovako, sa Jovićem i sa Micićem za koga se nadam od početka da će jednu utakmicu da "poludi" a znakove je pokazao sinoć, mi polako postajemo favoriti.
Imaćemo ozbiljnu dominaciju pod koševima, mislim da ćemo se nagledati Bobija na liniji za slobodno bacanje.
Bogdan mora malom Dončiću pokazati da njegovo vreme tek dolazi, ali da to nije nedelja veče.
U svakom slučaju, meč ua uživanje i odlično je što će svi igrati.

Ivan

pre 6 godina

Stef Kari Jovic! Moglo se primetiti i na onom snimku iz svlacionice po zavrsetku meca da je raspolozen, ne bi bio bas takav da je znao da nece igrati, finale. Dovoljan mi je bio shok sto necu gledati Lebranka Lazica do kraja prvenstva.

amater

pre 6 godina

Ne znaju zmajčeci izgleda sa kim igraju finale.....nisu to nabeđene face sa Pirineja.....videce se u finalu sta je srpska košarka. ...mada i oni imaju dosta pravoslavaca...Srba u timu...Udariće tuk na luk...

aco

pre 6 godina

Можда немамо играча класе Драгића, али Јовић и Милосављевић су дефанзивно одлични и то може бити кључ победе. Надам се да ће Мицић и Гудурић бити расположени. Бобија треба форсирати јер нико не може да му парира и противнички центри брзо праве фаулове. Богдан нек буде добар као против Руса и ето злата после доста година.

Martin Luter

pre 6 godina

Kaze se hvala Stefane sto rizikujes zdravlje da bi nam dao na trenutak osecaj samopuzdanja i iluziju vaznosti. Inace bi te popljuvali kao sto smo to cesto radili jer se tesko izlazi iz grobarske i delijske proklete avlije ma generalno iz proklete avlije. Inace, prakticno njegov poslodavac Marko Pesic je juce zanemeo dok je komentariso mec za nemacki Telekom kosarkaski kanal, cisto da znate.

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sve drugo, osim glatka (15-20 razlike za Srbiju, bice veliko iznenadjenje.
Slovenija se je "izduvala", Luka i Gogi ce biti dobro čuvani, Bobi,Bogdan i Lučic ce nemilosrdno sipati u koš i to je to.

svasta

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Tuzna (da ne upotrebim neku drugu rec) provokacija! I ja sam navijac Partizana vec 45 godina, navijao sam za Kicu, Praju, pa dalje redom, ali ovaj decko je odlican igrac, igra odbranu, organizuje igru, asistira, brz, prodoran, sve sto play treba da ima. Kada bi imao za nijansu bolji sut bio bi savrsen play, ali i to ce unaprediti, narocito sada kada je otisao kod Djordjevica!

Laki

pre 6 godina

Da, ali neće odraditi nijedan trening, šteta, jer je juče igrao savršeno i baš ume da razigra centre. U svakom slučaju kapa dole za momke i dobro je što su Slovenci favoriti, jer svašta im je polazilo za rukom protiv Španije koja je ipak nonšalantno ušla u tu utakmicu i dozvolila takvu igru.Srećno!

GP

pre 6 godina

Jović uz Marijanovića je ključni igrač, bez njega Bogdan ne može da da svoj maksimum a Bobi i Kuzmić nemaju dovoljno upotrebljivih lopti. Svako ko to ne vidi ne znam šta gleda!!!

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije reče premijer i zalepi znak

pre 6 godina

Ne znam da li je dovoljno za pobedu protiv Slovenaca ali bez pleja ne bi imali šanse.

Mile

pre 6 godina

Meni Slovenija liči na Australiju u Riu, brzi, poletni, neuhvatljivi, precizni... Dok nisu naleteli na zid. Nešto mi miriše na sličan scenario.

Stefan

pre 6 godina

pa distorzija je istegnuce zgloba. Uvek je mirovanje bar nedelju, ali nadam se da ce Stef da igra bar dve cetvrtine, taman da se odvojimo :)

com

pre 6 godina

Preterujete sa Bogdanom.Odigrao je dobro kao i ceo tim.Bobi je u prvom poluvremenu "nosio" tim.Odlicno je odigrao Lucic,Micic je postigao kljucni poen,odigrali su SVI kao TIM.Oladite malo sa Bogdanom...

Miki Banana

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

Učite srpsku himnu, glupo je da na dodeli medalja peva samo pola publike.

aco

pre 6 godina

@ True Batman Fan
Ако допринесе златној медаљи, онда је то круна каријере. Нема пуно оваквих прилика. Ово ђу је утакмица каријере. Ова генерација може да стане раме уз раме са Дивцем, Стојаковићем, Ђорђевићем, Бодирогом...

Robin Hood

pre 6 godina

Mi smo ta ekipa sto se kapira u pokretu, ratuje po kodeksu, matira u pokretu!!!
Tako je bre! Idemo, koliko znaci Jovketu sto ce igrati( mada znamo da bi igrao i sa stakama ) toliko znaci i celoj ekipi po pitanju zajednistva i timskog duha!
SAMO JAKO! OVO STO SLEDI JE ONO ZBOG CEGA STE POCELI DA SE BAVITE SPORTOM!
SVI KO JEDAN!

Alessandro NESTA#13#

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

:)))))) hahahah, vidimo se u nedelju veče :))))))

GALE

pre 6 godina

Ne verujem da ce izdrzati. On sad misli da moze, ali kad krene da trci pa promena pravca, pa skok...Naravno, sve i da ne može svaka mu čast na želji

Oxi

pre 6 godina

Jovic mozda nije najbolji, ali je definitivno kljucni igrac ovog tima Srbije. Bez njega je Srbija tri igraca manje u napadu, videlo se sinoc nakon povrede kako je to izgledalo sa Bogdanom na pleju, Bobi i Kuzmic potpuno odseceni u a izgubljene lopte se samo redaju jedna za drugom. Tek u odbrani koliko je bitan, i sve u svemu, ovo je vest vredna zlatne medalje.,

Oliver

pre 6 godina

Vidim da mnogi komentatori ne shvataju da bol nije u korelaciji sa tezinom povrede.Svi koji su doziveli distorziju skocnog zgloba(ja sam 5-6 puta),znaju da je bol u momentu uvrnuca zgloba strahovit.Sem toga,nisu sve distorzije iste tezine.Postoje tri stepena,prvi,najlaksi kad su ligamenti skocnog zgloba samo istegnuti,drugi,kada su delimicno rupturirali i treci kada su ligamenti potpuno pokidani.Ovde je verovatno rec o prvom stepenu distorzije.To su mogli videti na MRI-u.Prema tome,nema nikakve opasnosti od trcanja i igranja.Nece Jovic igrati 40 minuta,uvodice ga koliko moze i prema kretanju rezultata.Ako budemo dobri i bez njega igrace manje.Uz bandaz i analgetike,nece nista osecati,a zglob je funkcionalan.Kako god,zlatna medalja je vredna rizika,mada ovde nema velikog rizika.

Bankar

pre 6 godina

Jović ne mora da igra celu utakmicu, samo dok budemo pravili razliku, isto kao sa rusima znaci prvo poluvreme i to ne celo. Onda uđe Vasa i pokusa da odrzi razliku. Inače ja sam očekivao da će igrati, pa ko od vas ne bi stisno zube i igrao?

coldplayer

pre 6 godina

@peter slo
Druze,nemoj da se busas pre vremena.Ipak smo nesto u ovom sportu za razliku od vas.Da ti pojasnim ukratko.Pored Vidmara ,a koji ne moze da izadje na kraj sa nasim centrima,nemate nikoga ko moze da nas tu zaustavi.Sto se tice vasih sutera pogledaj utakmice protiv Ita i Rusa pa vidi kako smo igrali odbranu na njihov suterima.Sve u svemu imate samo prednost u danu odmora sto nije mala stvar ali ne i najvaznija u finalu.Mislim da dobijamo i to ne toliko tesko koliko se pretpostavlja.pozz

Aleksandar

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

Prvo skoči pa kaži hop!!

del boj

pre 6 godina

Lovely jubbly! Jovic puno znaci, bar 5-8 asistencija, desetak poena i rastereceniji Bogdan u najavi. Idemo momci sutra, verovao sam od pocetka u vas, sampioni ste sta god da uradite!

pakson

pre 6 godina

Ali kako je Bobi odigrao,ljudi,pa objasnio je ! Bogdanovic izgrmeo,takodje! Slovence nisam ni jednom gledao ovog prventstva tako da ne mogu da donosim neke prognoze,ali verujem u nase bez obzira ko je protivnik (USA se ne racuna)! Napred do zlata !!!! Zamuslite samo da su Teo i Jokara u timu!

True Batman Fan

pre 6 godina

Ovo uopste nisu "divneeee vesti" kako neki komentarisu! Narokace ga blokatorima, sto znaci da on nece biti zalecen vec da samo nece osecati bol dok igra. Drugim recima - igrace povredjen sto moze biti jako opasno za njega i njegovu karijeru

mihajlo

pre 6 godina

@petar_slo
Sanse su 50-50, zbog dana odmora. Medjutim, ne zaboravi, da u finalu moze Stimara, Guduric, Bircevic komot da igraju vise, daju veci doprinos i vise bodova, bolje, i sa vecim motivom nego na predhodnim utakmicama, ipak na drugoj strani ce imati Dimca, Zagorca, Murica itd... Definitivno ce Srbija imati veci roster. Ako mene pitate, nasa velika prednost ce biti ovoga puta duza klupa sa vecim ucinkom nego predhodnih utakmica, koja ce definitivno vise doprineti. Ocekujem, da ce Stimac kao centar vise igrati, isto tako Guduric i Bircevic..Ja na ovu utakmicu gledam kao na Partizan-Olimpija, Zvezda-Olimpija iz ABA lige :).

coki

pre 6 godina

budimo realni ljudi,igrace ali sa jednom nogom.Ko je izvrnuo zglob i odmah posle toga nije mogao ni do klupe sam da ode zna da nije samo stopalo malo iskrenuo,treba mu nedelju dana da bude bolje,igrace pod blokadom,ubandaziran,pod bolovima, kako god jer je takav covek,kao i ceo ovaj tim.Svaka cast Jovicu i svima u ekipi,sta god da urade zasluzuju 100 puta vise podrske nego fudbaleri,ali kod nas,na zalost,klinci osvoje sp u fudbalu(niko ne zna u svetu ni ko je sampion u mladjim kategorijama jer to i nije poenta mladjih kategorija nego izbacivanje igraca za A selekciju) i dodje 100.000 ljudi,kosarkasi budu drugi na OI,drugi na SP i dodje jedva 15.000 ljudi.Srecno!

Skoba

pre 6 godina

Ko god je uvrtao skočni zglob zna koliko to boli, ja sam ga iščašio sa 11 godina i sledećih 15 godina uvrnuo sam ga što na basketu što na odbojci 6 ili 7 puta..Zavisi koliki je stepen uvrtanja, neki put možeš da nastaviš odmah neki put ne, ali kad se ohladi, otekne i boli zverski. Jović ako bude igrao minut jedan, još jednom će da potvrdi koliko ova ekipa ima srce i kakve su to Srbende,pored toga što su majstori ove prelepe igre

Komša

pre 6 godina

@peter_slo
Neki čak tvrde da je Zemlja ravna ali svi se slažu da je lopta okrugla.
Polako...
Slovenija ima odličan,borben tim,sjajnog trenera i bilo mi je uživanje da ih gledam (i da navijam za njih).
Ali lopta je ipak okrugla - tek kad se zakotrlja videćemo kako stvari stoje.
Samo da mi dobro zakrpimo Jovića pa kom obojci tom i džeri...

ja

pre 6 godina

Setimo se utakmice Srbija-Litvanija polufinala..Do tada smo igrali najlepsu kosarku ali nas pobedise.Mislim takodje da ce ovaj put biti isto tako sa slovencima.Dobijamo ljudi pazite sta vam kazem sa Jovicem!

Блаф

pre 6 godina

Тоооооооооооооооооооо, најбоља вијест пред финале. Идемо момци, сви као један у бој за злато. Вјерујем у вас, увијек уз вас.

bbROD

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Da ti kaze jedan ostrasceni grobar. Pojma ti nemas!

Doktor

pre 6 godina

Znate deco, ja sam malo stariji, prvu sam utakmicu svesno odgledao 1976, bila je to Olimpijada u Montrealu. Godinama sam cepao patike po malim i malo većim terenima po Srbiji, imao čast da igram protiv Aleksandra Đorđevića, protiv Divca i drugih velikana, i sa mnogim tada poznatim a sada na žalost zaboravljenim lavovima betona i koševa. Posle sam gledao, kao i vi, kao i sinoć. Jedno bih hteo da vam kažem: ovo više nije samo sport, zapravo odavno nije samo sport. Ovo je višedecenijski, a od kad smo konačno svoji, posebno važan javni čas: rad, disciplina, moral, odricanje,a pod ruku s tim vaspitanje, vedre i mudre oči, vic i dosetka u prolazu, na terenu i van njega, kao jedini putokazi ka uspehu. Ovo je predavanje vrhunskog profesora iz kulturnog i odgovornog ponašanja, prema sebi, nama i instituciji vlastitog identiteta. Ovi momci, kroz Jovićev odgovor Guduriću, saželi su kako samo oni to znaju, sve ono najbolje i neophodno da bi se čovek, ako to jeste, i danas i jednog dana s tihim ponosom mogao da pogleda u ogledalu. To ako shvatimo, i makar deo toga usvojimo, onda će nam biti bolje, svima nama.Jer ovo ni izbliza nema svako. Naučimo stoga da prepoznajemo stvarnu vrednost,da cenimo i pamtimo duže od dve sedmice. Jer ovo što nama daju upravo ovi momci, iz drugog plana do pre par sedmica, izuzetno je i ne broji se novcem. Hvala im, možda kao nikad do sada.

svasta

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Tuzna (da ne upotrebim neku drugu rec) provokacija! I ja sam navijac Partizana vec 45 godina, navijao sam za Kicu, Praju, pa dalje redom, ali ovaj decko je odlican igrac, igra odbranu, organizuje igru, asistira, brz, prodoran, sve sto play treba da ima. Kada bi imao za nijansu bolji sut bio bi savrsen play, ali i to ce unaprediti, narocito sada kada je otisao kod Djordjevica!

Блаф

pre 6 godina

Тоооооооооооооооооооо, најбоља вијест пред финале. Идемо момци, сви као један у бој за злато. Вјерујем у вас, увијек уз вас.

Alessandro NESTA#13#

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

:)))))) hahahah, vidimo se u nedelju veče :))))))

Danilo

pre 6 godina

Ovo se može pokazati kao presudni momenat istorijskog finala!
Ići u finala protiv najboljge evropskog pleja, Dragića koji je i NBA klasa, a bez Jovića, majstora defanzive i čoveka koji retko gubi lopte, jeste loš znak i značajno smanjenje šansi.
Ovako, sa Jovićem i sa Micićem za koga se nadam od početka da će jednu utakmicu da "poludi" a znakove je pokazao sinoć, mi polako postajemo favoriti.
Imaćemo ozbiljnu dominaciju pod koševima, mislim da ćemo se nagledati Bobija na liniji za slobodno bacanje.
Bogdan mora malom Dončiću pokazati da njegovo vreme tek dolazi, ali da to nije nedelja veče.
U svakom slučaju, meč ua uživanje i odlično je što će svi igrati.

Oliver

pre 6 godina

Vidim da mnogi komentatori ne shvataju da bol nije u korelaciji sa tezinom povrede.Svi koji su doziveli distorziju skocnog zgloba(ja sam 5-6 puta),znaju da je bol u momentu uvrnuca zgloba strahovit.Sem toga,nisu sve distorzije iste tezine.Postoje tri stepena,prvi,najlaksi kad su ligamenti skocnog zgloba samo istegnuti,drugi,kada su delimicno rupturirali i treci kada su ligamenti potpuno pokidani.Ovde je verovatno rec o prvom stepenu distorzije.To su mogli videti na MRI-u.Prema tome,nema nikakve opasnosti od trcanja i igranja.Nece Jovic igrati 40 minuta,uvodice ga koliko moze i prema kretanju rezultata.Ako budemo dobri i bez njega igrace manje.Uz bandaz i analgetike,nece nista osecati,a zglob je funkcionalan.Kako god,zlatna medalja je vredna rizika,mada ovde nema velikog rizika.

Mile

pre 6 godina

Meni Slovenija liči na Australiju u Riu, brzi, poletni, neuhvatljivi, precizni... Dok nisu naleteli na zid. Nešto mi miriše na sličan scenario.

Aleksandar

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

Prvo skoči pa kaži hop!!

coki

pre 6 godina

budimo realni ljudi,igrace ali sa jednom nogom.Ko je izvrnuo zglob i odmah posle toga nije mogao ni do klupe sam da ode zna da nije samo stopalo malo iskrenuo,treba mu nedelju dana da bude bolje,igrace pod blokadom,ubandaziran,pod bolovima, kako god jer je takav covek,kao i ceo ovaj tim.Svaka cast Jovicu i svima u ekipi,sta god da urade zasluzuju 100 puta vise podrske nego fudbaleri,ali kod nas,na zalost,klinci osvoje sp u fudbalu(niko ne zna u svetu ni ko je sampion u mladjim kategorijama jer to i nije poenta mladjih kategorija nego izbacivanje igraca za A selekciju) i dodje 100.000 ljudi,kosarkasi budu drugi na OI,drugi na SP i dodje jedva 15.000 ljudi.Srecno!

Ivan

pre 6 godina

Stef Kari Jovic! Moglo se primetiti i na onom snimku iz svlacionice po zavrsetku meca da je raspolozen, ne bi bio bas takav da je znao da nece igrati, finale. Dovoljan mi je bio shok sto necu gledati Lebranka Lazica do kraja prvenstva.

Oxi

pre 6 godina

Jovic mozda nije najbolji, ali je definitivno kljucni igrac ovog tima Srbije. Bez njega je Srbija tri igraca manje u napadu, videlo se sinoc nakon povrede kako je to izgledalo sa Bogdanom na pleju, Bobi i Kuzmic potpuno odseceni u a izgubljene lopte se samo redaju jedna za drugom. Tek u odbrani koliko je bitan, i sve u svemu, ovo je vest vredna zlatne medalje.,

Martin Luter

pre 6 godina

Kaze se hvala Stefane sto rizikujes zdravlje da bi nam dao na trenutak osecaj samopuzdanja i iluziju vaznosti. Inace bi te popljuvali kao sto smo to cesto radili jer se tesko izlazi iz grobarske i delijske proklete avlije ma generalno iz proklete avlije. Inace, prakticno njegov poslodavac Marko Pesic je juce zanemeo dok je komentariso mec za nemacki Telekom kosarkaski kanal, cisto da znate.

Miki Banana

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

Učite srpsku himnu, glupo je da na dodeli medalja peva samo pola publike.

GP

pre 6 godina

Jović uz Marijanovića je ključni igrač, bez njega Bogdan ne može da da svoj maksimum a Bobi i Kuzmić nemaju dovoljno upotrebljivih lopti. Svako ko to ne vidi ne znam šta gleda!!!

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije reče premijer i zalepi znak

pre 6 godina

Ne znam da li je dovoljno za pobedu protiv Slovenaca ali bez pleja ne bi imali šanse.

aco

pre 6 godina

Можда немамо играча класе Драгића, али Јовић и Милосављевић су дефанзивно одлични и то може бити кључ победе. Надам се да ће Мицић и Гудурић бити расположени. Бобија треба форсирати јер нико не може да му парира и противнички центри брзо праве фаулове. Богдан нек буде добар као против Руса и ето злата после доста година.

Robin Hood

pre 6 godina

Mi smo ta ekipa sto se kapira u pokretu, ratuje po kodeksu, matira u pokretu!!!
Tako je bre! Idemo, koliko znaci Jovketu sto ce igrati( mada znamo da bi igrao i sa stakama ) toliko znaci i celoj ekipi po pitanju zajednistva i timskog duha!
SAMO JAKO! OVO STO SLEDI JE ONO ZBOG CEGA STE POCELI DA SE BAVITE SPORTOM!
SVI KO JEDAN!

ja

pre 6 godina

Setimo se utakmice Srbija-Litvanija polufinala..Do tada smo igrali najlepsu kosarku ali nas pobedise.Mislim takodje da ce ovaj put biti isto tako sa slovencima.Dobijamo ljudi pazite sta vam kazem sa Jovicem!

Skoba

pre 6 godina

Ko god je uvrtao skočni zglob zna koliko to boli, ja sam ga iščašio sa 11 godina i sledećih 15 godina uvrnuo sam ga što na basketu što na odbojci 6 ili 7 puta..Zavisi koliki je stepen uvrtanja, neki put možeš da nastaviš odmah neki put ne, ali kad se ohladi, otekne i boli zverski. Jović ako bude igrao minut jedan, još jednom će da potvrdi koliko ova ekipa ima srce i kakve su to Srbende,pored toga što su majstori ove prelepe igre

Nele

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)
Ne razumem da li se toliko ne razumes u kosarku ili samo trolujes? I Sved je dovoljan Rusima.. ups, nije. Bogdan je odigrao odlicnu utakmicu juce. Ali mec protiv Rusa je dobio Boban. Unistio je Mozgova i ostavio Sveda da igra silmutanku koju nije mogao da dobije. Inace Bogdan je cuvao Sveda koji mu je ubacio 30poena sa dobrim procentima.. A pogledaj u 3coj cetvrtini kad je krenulo nizbrdo, ulazi Jovic i vraca nam razliku pre zadnje cetvrtine.
Ovom timu fali neko da pokrije 4-ku, Bjelica ili Simon i sekun ne bih razmisljao o finalu. Bircevic nije za reprezentaciju, a Macvan igra odlicno ali ne moze sam. Bogdan solidno odmenjuje pleja ali je i on bolji kad ne organizuje igru. Ali je pokrpio nedostatak Tea i Nedovica.

del boj

pre 6 godina

Lovely jubbly! Jovic puno znaci, bar 5-8 asistencija, desetak poena i rastereceniji Bogdan u najavi. Idemo momci sutra, verovao sam od pocetka u vas, sampioni ste sta god da uradite!

kole

pre 6 godina

E ovo je vest dana.
Moram da kazem za Partizan navijam, ali Jovica prosto obozavam oduvek, vrlo koristan igrac, odlican pregled terena, odbrana, tranzicija,ima i ulaz, jos sut za 3 da bude sigurniji i bio bi zlo od igraca. A i ovako je jedan od najboljih u Evropi na toj poziciji. A ima i duh onaj pobednicki. Mnogo znaci nasem nacionalnom timu.

coldplayer

pre 6 godina

@peter slo
Druze,nemoj da se busas pre vremena.Ipak smo nesto u ovom sportu za razliku od vas.Da ti pojasnim ukratko.Pored Vidmara ,a koji ne moze da izadje na kraj sa nasim centrima,nemate nikoga ko moze da nas tu zaustavi.Sto se tice vasih sutera pogledaj utakmice protiv Ita i Rusa pa vidi kako smo igrali odbranu na njihov suterima.Sve u svemu imate samo prednost u danu odmora sto nije mala stvar ali ne i najvaznija u finalu.Mislim da dobijamo i to ne toliko tesko koliko se pretpostavlja.pozz

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Letonci su imali Slovence.Izgubili su iz glupog razloga a i ovima je ulazilo iz podruma.Radilo se o par koševa. Tako da ne vidim način kako da nas pobede.Imaju providan sistem.Trka frka i bacaj u koš. E kad dođe ekipa viša od kineskog zida e tu bude i kraj.Ako se popnemo na 10 i više razlike oni će pući
To je tako jednostavno a mi imamo T I M

com

pre 6 godina

Preterujete sa Bogdanom.Odigrao je dobro kao i ceo tim.Bobi je u prvom poluvremenu "nosio" tim.Odlicno je odigrao Lucic,Micic je postigao kljucni poen,odigrali su SVI kao TIM.Oladite malo sa Bogdanom...

mvp

pre 6 godina

Drugim recima - igrace povredjen sto moze biti jako opasno za njega i njegovu karijeru

(True Batman Fan, 16. septembar 2017 12:09)

Gluposti, rezonanca je pokazala da nema ostecenja, a to sto boli su samo iziritirani nervi, opasnije je Macvanu bilo kad je igrao pod temperaturom

brm

pre 6 godina

Većina uganuća zgloba nije teže prirode, svaki igrač to iskusi bar jednom ili dva puta godišnje tokom svoje karijere. Uglavnom posle dan ili dva možete da trenirate i igrate, sa stopalom u bolovima i svim duginim bojama. Ali ipak to nije potpuno funkcionalan zglob bar nedelju ili dve, i Jovićeve kretnje će svakako biti ograničenije. Sigurno će da igra pod blokadama i bandažama. Mislim da ni Jović ne bi propustio finale ni za šta na svetu. Napad neće da trpi, ali odbrana definitivno hoće, a mnogi zanemaruju Jovićeve karekteristike u defanzivi. On je naš najbolji kradljivac lopti, jedno vreme je bio i na turniru, ne znam da li je i dalje, nisam gledao. Jako su nezgodne lateralne kretnje kada imate ovakvu povredu, posebno kada ste bek pa izbegavate mnogo blokova.

Stefan

pre 6 godina

pa distorzija je istegnuce zgloba. Uvek je mirovanje bar nedelju, ali nadam se da ce Stef da igra bar dve cetvrtine, taman da se odvojimo :)

Laki

pre 6 godina

Da, ali neće odraditi nijedan trening, šteta, jer je juče igrao savršeno i baš ume da razigra centre. U svakom slučaju kapa dole za momke i dobro je što su Slovenci favoriti, jer svašta im je polazilo za rukom protiv Španije koja je ipak nonšalantno ušla u tu utakmicu i dozvolila takvu igru.Srećno!

GALE

pre 6 godina

Ne verujem da ce izdrzati. On sad misli da moze, ali kad krene da trci pa promena pravca, pa skok...Naravno, sve i da ne može svaka mu čast na želji

Bankar

pre 6 godina

Jović ne mora da igra celu utakmicu, samo dok budemo pravili razliku, isto kao sa rusima znaci prvo poluvreme i to ne celo. Onda uđe Vasa i pokusa da odrzi razliku. Inače ja sam očekivao da će igrati, pa ko od vas ne bi stisno zube i igrao?

Komša

pre 6 godina

@peter_slo
Neki čak tvrde da je Zemlja ravna ali svi se slažu da je lopta okrugla.
Polako...
Slovenija ima odličan,borben tim,sjajnog trenera i bilo mi je uživanje da ih gledam (i da navijam za njih).
Ali lopta je ipak okrugla - tek kad se zakotrlja videćemo kako stvari stoje.
Samo da mi dobro zakrpimo Jovića pa kom obojci tom i džeri...

Kaiim

pre 6 godina

@Grobar Kao navijac Partizana ti porucujem da se pokrijes usima po glavi i da cutis... tako bi bio najpametniji. Jovic je vrhunski igrac i bez njega bi bilo duplo teze protiv Slovenaca, samo sto je to za tebe i tebi slicne visa matematika. Bobi i Jovic se poznaju jos iz Zvezde i odlican su tandem... kad se tu doda i Bogdan koji takodje moze i zna kad da proigra Bobija... to je vec nesto. Ukratko, zavisimo od svakog igraca jer nam se igra zasniva na cijelom timu, ne samo na jednom igracu... samo sto ti ne vidis dalje od nosa. Crno-bijeli, crveno-bijeli... smucili ste mi se. Pustite normalne ljude da uzivaju u magiji.

Thilmo

pre 6 godina

Odlično! Jović je ključni igrač ove reprezentacije, ne bajbolji, ključni. Kada on nije na parketu Bogdan se troši oko organizacije igre i gubi snagu za napad. Takođe, Jović poznaje u dušu Marjanovića i Kuzmića, pa su automatski njih dvojica korisniji u napadu ili da dodaju Bogdanu ili nekom šuteru za tri poena.

Sve u svemu odlična vest.

amater

pre 6 godina

Ne znaju zmajčeci izgleda sa kim igraju finale.....nisu to nabeđene face sa Pirineja.....videce se u finalu sta je srpska košarka. ...mada i oni imaju dosta pravoslavaca...Srba u timu...Udariće tuk na luk...

Batko

pre 6 godina

ne bitan igrac podpuno...BOGdan je dovoljan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (De Niro, 16. septembar 2017 12:34)

Koliko ti ne poznajes i ne razumes se u kosarku, pa strasno koliko god godina da imas, a cenim da nisi punoletan

aco

pre 6 godina

@ True Batman Fan
Ако допринесе златној медаљи, онда је то круна каријере. Нема пуно оваквих прилика. Ово ђу је утакмица каријере. Ова генерација може да стане раме уз раме са Дивцем, Стојаковићем, Ђорђевићем, Бодирогом...

ja

pre 6 godina

Ovo se može pokazati kao presudni momenat istorijskog finala! 
Ići u finala protiv najboljge evropskog pleja, Dragića koji je i NBA klasa, a bez Jovića, majstora defanzive i čoveka koji retko gubi lopte, jeste loš znak i značajno smanjenje šansi.
Ovako, sa Jovićem i sa Micićem za koga se nadam od početka da će jednu utakmicu da "poludi" a znakove je pokazao sinoć, mi polako postajemo favoriti. 
Imaćemo ozbiljnu dominaciju pod koševima, mislim da ćemo se nagledati Bobija na liniji za slobodno bacanje. 
Bogdan mora malom Dončiću pokazati da njegovo vreme tek dolazi, ali da to nije nedelja veče. 
U svakom slučaju, meč ua uživanje i odlično je što će svi igrati.
(Danilo, 16. septembar 2017 12:07)
Prvi put, od kada citam komentare, dao sam ti plus:) Ajmo Srbi!

Kale_Pravi

pre 6 godina

Sale Nacionale....pobedi svoju decu do zlatne medalje.....ne znaju oni za strah od neuspeha, a kako bi i znali kad im ti ispricas uvek po jednu pricu pred svaku tekmu.....pricu koja se zove pobeda.....oni je nauce "naizust" izadju na teren i ispricaju pred auditorijumom kao "Oce nas".....Srecno momci, cast reprezentaciji Slovenije, ali ipak zemlja kosarke, nasa zemlja, osvaja zlato....

srle

pre 6 godina

@Iskusni
Cemu potcenjivanje Slovenije koja je dobila Spaniju sa 20 razlike sto nama u skorije vreme nije uspelo? A u toj Spaniji igrala braca Gasol. Aj malo respekta za protivnike.

Kontras

pre 6 godina

Bitno je da Jovic odigra bar 5 do 10 minuta, da bude na terenu. Da rastereti Bogdana i Micica. Da rastereti i ostale psiholoski. Da ukrade 2, 3 lopte. Da podeli 2, 3 asistencije, mozda da neki kos.

A verujem da ce igraci odluke biti Bogdan, Bobi, Lucic, Macvan, bolje receno tim. Moramo dominirati pod reketom i spreciti ih da daju mnogo trojki.

Srbijanac

pre 6 godina

Jović je napravio razliku protiv rusa i držao je sve dok se nije povredio. Onog momenta kada je završio na klupi, počeli smo gubiti prednost i zamalo nismo izgubili.

N4

pre 6 godina

Licno mislim da je uz Bogdana, Jovic najvazniji igrac ovoga tima. Na stranu njegov dobar prosek od 10-tak poena po mecu sustina je da svi bolje igraju 30% kad je on tu. To se najbolje vidi kod igre centara.

pakson

pre 6 godina

Ali kako je Bobi odigrao,ljudi,pa objasnio je ! Bogdanovic izgrmeo,takodje! Slovence nisam ni jednom gledao ovog prventstva tako da ne mogu da donosim neke prognoze,ali verujem u nase bez obzira ko je protivnik (USA se ne racuna)! Napred do zlata !!!! Zamuslite samo da su Teo i Jokara u timu!

BOJAN

pre 6 godina

Ne znam zasto niko ne spominje ali nasa reprezentacija se ulaskom u finale (kao i reprezentacija Slovenije) direktno kvalifikovala za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine!

Marko

pre 6 godina

Ako za 45god gledanja kosarke nisi sakupio dovoljno empirijskog znanja da shvatis kako je Jovic prosecan plej kakvih ima na svakom basketaskom igralistu, onda je to tuzno( da ne upotrebim neku drugu rec). 
Ok, uspeh je jedno, osvojila je i Grcka u fudbalu EP, ali nije nijedan njihov igrac proglasen za Zidana. Jednostavno, timska igra, borba i taktika. Ima tu i individualnog kvaliteta, ali taj kvalitet ne dolazi od Jovica i slicnih, vec od Bogdana i Bobija. Naravno, nisu ni oni superstarovi, ali odskacu sa znanjem od ostalih. Necemo valjda sada dizati u nebesa Micica koji je na celom takmicenju ubacio 5 trojki, i proglasiti ga za novog Rey Alena. Malo realnosti. Ne mora sve sto je nase da bude najbolje na svetu, pogotovu kada nije ni prosecno. 
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.
(baron, 16. septembar 2017

Barone ti prosecni kako ih nazivas postaju prvaci Evrope pred tvojim ocima. Jel ti nesto nijea jasno. Prvi.

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sve drugo, osim glatka (15-20 razlike za Srbiju, bice veliko iznenadjenje.
Slovenija se je "izduvala", Luka i Gogi ce biti dobro čuvani, Bobi,Bogdan i Lučic ce nemilosrdno sipati u koš i to je to.

Rajko

pre 6 godina

Jović je napravio razliku protiv rusa i držao je sve dok se nije povredio. Onog momenta kada je završio na klupi, počeli smo gubiti prednost i zamalo nismo izgubili.
(Srbijanac, 16. septembar 2017 14:34)
Nevjerovatno da to niko nije vidio!Posle utakmice nijedna pohvala Jovketu koji je NAJZASLUŽNIJI za pobjedu protiv Rusa!Sve pohvale Bogdanovicu koji je pogodio bitne šuteve na kraju ali da nije bilo Jovketovih asistencija koje imaju oci tesko da bi dobili ovo!

Oz

pre 6 godina

@baron ti se razumes u kosarku bas koliko i ja u kriket.....da samo malo mucnes tom glavom u kojoj verovatno nema nista,znao bi koliko je Jovic bitan za tim.....pa posle njegove povrede sinoc,umesto laganih 15 razlike dobili smo egal zavrsetak...na jednu loptu,i svaka cast Bogdanovicu ali da Vasa ne pogodi onu trojku ko zna sta bi bilo.....zato ne lupetaj

Doktor

pre 6 godina

Deco hvala Vam na lepim rečima i plusevima, u mojim godinama ima i drugih stvari ali znam, nadam se ne Vama zamorno, da je sportsko iskustvo strašno važno životno iskustvo, stiče se njime sve ono o čemu su mnogo bolje govorili i Saša Đorđević i drugi. Zato samo želim još da se umešam u našu trenutnu a zapravo hroničnu priču: koliko god bio dobar ili ne, igrač koji s distorzijom nastoji da se makar skine vredan je svakog poštovanja, jer on će sobom i svojim stisnutim zubima pozvati druge. Uvek je tako, u svemu je tako, i nema novca kojim se to izražava ili naplaćuje. I nema razloga za prepucavanje ni sa kim: sve će se videti na parketu, kao i sinoć, jer mi smo već naviknuti a nekome je prvi put, i zaista mu svaka čast na uspehu. Ali iznad toga rad svakog od nas na sebi, malo više tolerancije i neosvrtanja na tužne povike iz komšijskih kuća, ili iz jedne crvene a druge crne sobe ove naše kuće, i prosto ćemo SEBI biti bolji, svoje ćemo urediti, mi ćemo za sebe i nama drage biti bolji i srećniji. Tako se stiče i poštovanje za druge i od drugih. Bićemo ukratko SIGURNIJI U SEBE. Kao čovek koji radi s Vama, ja znam koliko Vama to treba. A za sutra ne brinite-dobijamo.

ognjen

pre 6 godina

hahha slusaj ovog slovenca, dole u komentarima. Kaze cestitke za srebro. Alo rodjace mi kad smo zlata uzimali ti I slovenija niste kosarkaski teren imali.

mihajlo

pre 6 godina

@petar_slo
Sanse su 50-50, zbog dana odmora. Medjutim, ne zaboravi, da u finalu moze Stimara, Guduric, Bircevic komot da igraju vise, daju veci doprinos i vise bodova, bolje, i sa vecim motivom nego na predhodnim utakmicama, ipak na drugoj strani ce imati Dimca, Zagorca, Murica itd... Definitivno ce Srbija imati veci roster. Ako mene pitate, nasa velika prednost ce biti ovoga puta duza klupa sa vecim ucinkom nego predhodnih utakmica, koja ce definitivno vise doprineti. Ocekujem, da ce Stimac kao centar vise igrati, isto tako Guduric i Bircevic..Ja na ovu utakmicu gledam kao na Partizan-Olimpija, Zvezda-Olimpija iz ABA lige :).

Vonko Normalni

pre 6 godina

Zvezdaš sam i nikad mi Bogdan nije bio simpatičan. I smetalo mi je što se uvek uzdamo u njega a on ništa ne pokaže. Ali za ovo prvenstvo mu skidam kapu. Zahvaljujući otkazima izrastao je u vođu kakvog nismo imali od Bodiroge. Kad nam se juče raspala igra, uzimao je loptu kao nekad Bodiroga i držao nas u životu. Sa Jovićem u timu on je još bolji, ako Jović bude spreman dobijamo Slovence lagano.

brane

pre 6 godina

Sa rezervnom ekipom uzeti srebro isto nije mala stvar. Ali prepotente slovecice pobediti to je vredno zlatnog pehara a ne medalje. IGRAJ I POBEDI I PONOSNO SE VRATI!!!

Sakaluda

pre 6 godina

Preterujete sa Bogdanom.Odigrao je dobro kao i ceo tim.Bobi je u prvom poluvremenu "nosio" tim.Odlicno je odigrao Lucic,Micic je postigao kljucni poen,odigrali su SVI kao TIM.Oladite malo sa Bogdanom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (com, 16. septembar 2017 12:47)

Decace, zar te jos uvek toliko boli? Bogdan je jednostavno nas glavni igrac, kao sto je Dragic za Slovence, Porzingis za Letonce, Sved za Ruse, Gasol za Spance...

Sto pre prihvatis to, manje ce boleti u buducnosti!
Sve zasluge i ostalim igracima naravno, jer smo na prvom mestu TIM, ali svakom timu je potreban vodja, a to je sada Bogdan!!!

Oladite vi sa tim kljucnim poenima Micica. Svaki poen je kljucan u ovakvim utakmicama.
Bogdan je zaista jedan od malobrojnih polivalentnih igraca, koji posle ovog prvenstva odlazi u legendu ovog sporta, a u buducnosti ce pokazati jos mnogo vise!
(takva polivalentnost je vrlo retka u kosarci, da neko moze igrati i pleja i beka i nisko krilo, da organiuzuje igru, asistira, daje koseve, skace, krade loptu, da resava utakmice kada se ostali stegnu....jedino mi pada na pamet LeBron James, nekada Kobi Brajant) - ne poredim ga sa ovim igracima, ali za evropsku kosarku je on najbolji primer takvog igraca!!!

Qroña

pre 6 godina

Dončić je u ključnim trenucima oba meča i protiv Letonije i protiv Španije dao po jednu trojku sa velike udaljenosti i to od table, takvu sreću triput da imaju ako im ponovo zatreba i nije baš realno, a pogotovu nije realno da se takvi koševi daju preko Jovića, tako da Slovenci ima zbog čega da brinu.

vidimo se na doceku

pre 6 godina

kako je ovo dobra vest, od rana jutra je cekam . Jovic nam je jako bitan , kao stabilan plej i kao izuzetan defanzivac ... tvrdo na tandem D D , centarska linija nam je jaca , klupa nam je duza... finale je pobeda kosarke ... objektivno , da moram da se kladim , kladio bih se na Srbiju ... Slovenci su max dali protiv bezvoljne Spanije , i mislim da je jako tesko pripremiti taktiku za nas , jer svi igramo a ne zna kome ce da bude dan . Srce mi je puno , i mislim da smo mi uzeli zlato sinoc protiv Rusije.

Iskusni

pre 6 godina

Sale je iz kurtoazije izjavio da smo protiv Slovenije apsolutni autsajderi, ali zna on, a i svi malo bolji poznavaoci kosarke da su sanse Slovenije u finalu vrlo male, da ne kazem nikakve...
Uz ovakvu odbranu i ogromnu prednost pod kosem, Slovenija ce proci kao Italijani.
A o ofanzivnim skokovima da ne pricam...

Ratko

pre 6 godina

Mi nemamo šta da tražimo protiv Slovenaca bez Jovića. Odmah su Marjanović i Kuzmić u kanalu jer nema ko da im prosledi lopte. Sem toga igra i granitnu odbranu. Juče kada je izašao mi smo igrali divlju košarku i srećom smo uspeli da dobijemo a razlika od 16 poena nas je spasla. Protiv Slovenije bez njega to je 30% slabiji tim i zagarantovan poraz.Možeš da na pleja spustiš Bogdana i da radiš šta hočeš jednostavno ne vredi, Jović je mozak i motor ekipe. Tako da mora biti osposobljen kako god sa anestezijama da odigra 30 minuta.

Jednoruki Krstivoje

pre 6 godina

Doktor, 16. septembar 2017 13:03)
Prvo, zbog ovog Montreala '76. cenim da smo generacija i svaka čast za komentar, svaka ti je na mestu. Međutim to ovoj deci ne možeš da objasniš, jer ovoj podeljenosti na CZ i Partizan nema kraja. I to ko je bitniji Bogdan ili Jović, Bobi ili Mačvan. GLUPOST!!!
Drugo, reakcija Đorđevića posle Gudurine nesmotrenosti (izgubljena lopta pa onda nesportski faul) tj.odsustvo reakcije u vidu vike, dreke - NEPROCENJIVO. Mogu misliti sta bi Žoc, Duda ili Dule u takvoj situaciji rekli ili uradili igraču. Zato je Sale jedinstven i zato ovi momci ovako ginu na terenu. Toliko.

Gde ja živim

pre 6 godina

@Doktor

Gospodine, moje iskreno divljenje. Odavno nisam pročitao bolji komentar. Ovako nešto bi trebalo pokazivati svima onima koji vole da ostave "hleba i igara" tip komentara. Kada bi se ovo društvo makar malo ugledalo na naše vrhunske sportiste, možda bi nam krenulo i na drugim poljima. Naročito tu prednjače košarkaši. Baš danas sam pročitao jedan interesantan tvit "Dobro pogledajte našu košarkašku reprezentaciju. E tako bi izgledala Srbija da je vode pošteni, čestiti i stručni." Svaka čast još jednom.

Miki

pre 6 godina

Zdravo svima!
Nadam se fantasticnij utakmici sutra, a ja kao Makedonac navijam za Srbiju jer osecam vas srbende kao braca..naravno, kad Slovenija igra sa drugim teprezentacijama navijam za njih. Nego meni je interesantno kako se oseca Kokoskov: Srbin koji vodi finale protov Srbije..uspeh ce mu doneti puno na licnom planu, ali poenta ovog takmicenja je nacionalni momenat. Odlican trener i ovako izgleda dobar covek, ali kako se on oseca mi je stvarno intetesantno i intrigantno..

cz

pre 6 godina

@sakaluda ne care, upravo si ti samo ostrasceni navijac, nije nama Bogdan glavni igrac, nikad ali nikad na ovom prvenstvu razlika nije pala kad je Bogdanovic bio na klupi! Kad su neki drugi bili padala je progresivno! Toliko se hvalite da pratite kosarku a nemate blage veze o njoj! Mi igramo totalno timsku kosarku, ali koja je bazirana na centrima, ne na bekovima! Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih. Dosta podcenjujete i Kuzmica koji kida u odbrani ali vi to nevidite ni malo! Pa mi smo u 1/4 i 1/2 prve 3 i po cetvrtine dobili na Kuzmica i Marjanovica, Oni su bili ti oko kojih se vrtela cela ekipa u oba pravca! Da je Bogdan protiv Rusa ranije pogodio neke suteve mi ne bi igrali neizvesnu zavrsnicu! On je vrhunski igrac ali samo sraf u nasoj ekipi! Sa Jovicem koji moze da igra 100% bar 20min mi dobijamo Slovence lagano

ganDra Šajkaš

pre 6 godina

Povreda nije naivna ali ce verovatno igrati pod inekcijom I to koliko mu dozvoli sama povreda. Bice od koristi I to "malo"sto ce ginuti na terenu,jer zbilja nam je potreban

brate srbine

pre 6 godina

E moji Srbi, umjesto da ove momke slavite kao suvo zlato i budete ponosni, vi se prepirete ko je koliko dao, da li je u CZ i Partizanu, niko nama nista ne moze kad smo slozni, ali p.p.i jedni ne moze vama pomoci ni 100 zlatnih medalja, kad ste u glavi dno dna....

zvezdaleee

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 13:47)

Decko, nalupetao si se gluposti u jednom komentaru kao NIKO!!!
1) Bogdan JESTE nas GLAVNI igrac!
2) razlika je uvek padala, na svakoj utakmici, kad je Bogdan bio na klupi!!!
3)po uticaju na poene Marjanovic prvi na listi (ISPRED BOGDANA I DRAGICA)... NA kojoj listi??!! Oooo Boze dragi, pa ovde mora da se uvede kratak IQ test pre pisanja komentara!
4)Decko, pa vise ima Bogdan asistencija za Marjanovica, nego Jovic. Nije tesko proveriti! To mi je zaista cudno kako Bogdan i Boban izgledaju uigranije od Jovica i Bobana, iako su ova dvojica igrali ranije zajedno! Jos jedan dokaz klase BB!
Za kraj, Bogu hvala pa ce Jovic moci da igra! Izuzetno je bitan deo ove ekipe i tesko bi bez njega sa Slovencima. Bogdan jeste premocan, ali ni on ne bi mogao sam! Jednostavno svi su odigrali dobro, sjajan smo tim. Svako daje svoj doprinos.

Po gospodinu "cz", Vidmar bi mogao bez Dragica da uvede Sloveniju u finale?! Mozgov bi mogao bez Sveda da uvede Rusiju u polufinale?!
Marjanovic i Kuzmic bi mogli da dovedu Srbiju u finale bez Bogdana?!

Joj majko moja, kako ljudi ne razumeju kosarku, a vole da piskaraju gluposti!

Bez Dragica Slovenija ne bi bila ni u polufinalu, bez Bogdana Srbija ne bi bila ni u polufinalu, bez Sveda Rusija ne bi ni grupu prosla!!!

Tacka da se stavi na nipodastavanje Bogdana i ja kao zvezdas ciganin priznajem da je on nas najznacajniji igrac trenutno!!!

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Nije to naivna povreda cak ni ako je prvi stepen
dovoljno je da je zglob otekao, da boli .. da otezava hodanje a kamoli trcanje .. da ne pricam o odbrani gde se zglobovi nenormalno cimaju.

Znam da ce da daju sve od sebe da igra,bandazirace ga , mozda i inekcija
znam da je sad pod oblogama radi otekline, znam da kad bude igrao ostavice srce na terenu, ali bojim se da ce ga povreda spreciti da bude na maksimumu , a to protiv bekova Slovenije nece biti dovoljno.

Nadam se da gresim.

U svakom slucaju zelim Tebi i Srbiji sve najbolje u finalu

Mile

pre 6 godina

Lepa vest, Jovic je odlican sraf u nasem timu, mozda u senci Bogdana ali izuzetno koristan i odgovoran. Nadam se da zaista nije jaca povreda mada juce nije delovalo da je bas laka. Srecno momci!

Раде Бајић

pre 6 godina

Хвала Јовићу, хвала "Доктору", хвала Салету, хвала Мачвану и свим нашим дивним момцима на јавном часу патриотизма и свега лепог, клањам се!

Stefan Lazarevic

pre 6 godina

Ovi momci su izgradili zajednistvo, a vi ih delite! Odrekli se odmora posle najnapornije sezone u istoriji evropske kosarke, a vi im trazite mane i kao poredite. Nikad mi nece biti jasno klupsko prepucavanje kad igra reprezentacija! Ko je vas vaspitavao i na koga li se ugledate...

PS. Iskreno sam zblanut i zabrinut.

SimkeS

pre 6 godina

Ako se sutra Jović povredi i okonča karijeru, ko će ga se setiti za dve, a najmanje tri godine?
Joviću, Bog neka te spasi i čuva :+)

izgleda o

pre 6 godina

Svima kojima je Bogdan dovoljan dokaz je da su Sved i Porzingis bolji individualci od Bogdana ali Rusija i Letonija nisu u finalu. Bogdan ne moze lako da da kos niti da probije bez bloka, dobrog pasa ili pomoci u skoku od saigraca. Jedan individualac moze da dobije neku utakmicu ali turnir osvaja tim.
(Kosarka nije jedan od pet, 16. septembar 2017 14:53)

Slazem sa da smo timski dosli dovde, ali je sve drugo netacno. Moram da primetim da potreba da se Bogdan potcenjuje ne prestaje, kada bi ga proglasili i za najbolje igraca NBA, nasli bi se NASI (?) ljudi da ga uporedjuju sa Dzordanom, Medzik Dzonsonom itt - jednostavno uvek bi se nasao negativan ugao umesto da se prizna coveku ono sto svi strucnjaci (i njegovi saigraci) kazu - da je postao veliki igrac. Na primer, kao odgovor na vasu tezu o sutiranju iz bloka, i nasi treneri i igraci su rekli za Bogdana (ako ste pazljivo citali izjave prethodnih dana) da upravo on moze da sam sebi kreira situaciju i da je to jedna od njegovih glavnih prednosti. Gde je bio blok juce kod one poslednje dvojke kad je igrao 1-na-1, napravio korak unazad i sutirao. Bogdan MNOGO cesce sutira trojke preko ruke nego Sved. Cak mislim da je iz nekog razloga precizniji u ovim situacijama.
Inace, sasvim je normalno da svi igraci (ukljucujuci i Sveda) koriste blokove kada god je to moguce, u suportnom kakva bi to igra bila!?

mls

pre 6 godina

Ja ocekujem da Slovenci padnu psiholoski i popuste pod pritiskom. Nekako sam ubedjen da nasi u tom pogledu imaju prednost i da ćemo to znati iskoristiti. Ako svejedno izgubimo i ovo je veliki uspjeh, hoce nas ta srebra, ali siguran sam cim se kompletiramo bice i to zlato. Srecno momci i samo jako i hrabro kao do sada!

Sakaluda

pre 6 godina

Nemas ti decace blage veze o kosarci! Ostrascenost te ubija. Kazes "da je Bogdan ranije ubacio neke poene"... Kuku majko ko ovde sve komentarise!!!

Uostalom, sta se ja raspravljam sa tobom koji kosarku pratis od pre 3-4 godine.
Svi nasi reprezentativci, kao i Sale potvrdjuju da je Bogdan lider ove generacije, ali tebe to boli i ne zelis da prihvatis!

Ovde je Bogdan KLASA, a ostali su odlicni igraci i odlican tim!

DejaKG

pre 6 godina

Tri ključna igrača za našu igru i to ovim redom: Bogdanović,Jović,Marjanović.
Mi bez Jovića ne igramo napad kako valja.Micić ga menja ali to nije nivo Jovića.Zato je to možda i ključnija pozicija od Bogdanovićeve dvojke.Mislim Bogdanovića može povremeno neko i da zameni,može i on sam da ode na pleja ali bez jovića šanse su nam sigurno 40% manje.

taki p.

pre 6 godina

Potpuno nebitno koliko ce Jovic igrati minuta,vazno je da izadje na teren i ostalim igracima ulije samopuzdanje,igrace oni i kad je on na klupi.Navijam za Partizan,ali gotivim sve igrace,dok Jovica obozavam,pravi plej,pravi fajter,dobar covek.Pratio sam Zvezdu u evroligi(i navijao za njih),mozda ne tako strastveno kao za Partizan,bili su odlicni i sasvim zasluzeno imaju najvise igraca u selekciji.Sutra svi uz orlove pa sta bude,smesi nam se zlato.

mo

pre 6 godina

A, posle distorzije u finalu overdrive :)
Mora i Micić odigrati dobro svoje minute, što mislim da će i uraditi. Neka bude iznenađenje finala.

True Batman Fan

pre 6 godina

Ovo uopste nisu "divneeee vesti" kako neki komentarisu! Narokace ga blokatorima, sto znaci da on nece biti zalecen vec da samo nece osecati bol dok igra. Drugim recima - igrace povredjen sto moze biti jako opasno za njega i njegovu karijeru

Batko

pre 6 godina

dakle tu rade kompleksi nize vrednosti ! 
Sada sledi, toliko...
(antiDebil, 16. septembar 2017 17:25)

Ti nekome o kompleksima ?! Auuuu... Pa ti ako ne posaljes barem 3-4 uvredljiva komentara na racun Zvezde, pa makar to bio i stoni tenis, ti nisi ziv.

kris

pre 6 godina

Dobro je da igra, ali je pitanje koliko će moći. Takođe će puno faliti Lazić. Mnogima će ovo biti čudno, ali bi svojom snagom i čvrstinom u odbrani mogao dobro izmoriti Dragića, jer na Dragiću treba odigrati čvrsto i često menjati čuvare. Idealno bi bilo malo Jović, pa Gagi, pa Lazić... Opasnost preti još od Dončića, koji bi zbog godina možda mogao podleći pritisku, te od Prepeliča, koji igra u životnoj formi. Naši centri bi trebali imati veliku prednost, ali su Slovenci zaustavili Gasole, pa bi mogli i naše. Ako Jović odigra na nivou polufinala i naš najbolji igrač Bogdanović će biti rasterećeniji i mi bi trebali biti u blagoj prednosti, ako ništa ono zbog svih onih finala već odigranih, dok je Sloveniji ovo prvo plus su demoiranjem Španije sigurno malo poleteli ali su i emotivno ispražnjeniji od nas.

ostrascenost i kratkovidost

pre 6 godina

Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih.
(cz, 16. septembar 2017 13:47)

Kao navijac Partizana ceo dan sam branio Jovica od ostrascenih Grobara. A sada, moram da od Vas branim Bogdanovica... Vi druge nazivate ostrascenim, pozivate se na svoje znanje kosarke, tvrdite da je razlika nije stvarana u vreme kada je igrao Bodganovic. Dragi gospodine, indeks +/- sa jucerasnje utakmice jasno pokazuje sledece: najbolji Jovic (14 poena u plusu kada je on igrao), sledeci Bogdanovic (12 poena u plusu kada je igrao), zatim Lucic (9 poena u plusu), pa tek onda Marjanovic (8 poena u plusu). Dakle, rekao bih da upravo Vi ne baratate cinjenicama jer kao sto vidite trojica igraca su vise vezana za pozitivne periode od Marjanovica. A kada se uzme u obzir totalni indeks efikasnosti Bogdanovic je sa 24 bio najbolji u nasoj ekipi, Sved jedini bolji sa 26. Dakle, za mene je Bogdanovic vodja ove ekipe (bas kao i za njegove saigrace koji su to vise puta izjavili, ukljucujuci i Marjanovica!!!). Ovo je cinjenica koju cete morati da prihvatite, voleli Bogdanovica ili ne, a jasno je da bez Jovica, Marjanovica, Lucica, Milosavljevica, Kuzmica itt ne bi bilo ni Bogdanovica !

crni_redstar

pre 6 godina

statistika je kao bikini, pokazuje dosta, skriva najvaznije. igramo finale i jovke ce igrati zo je najbitnije. sta znamo? da imamo najboljeg selektora, da imamo najboljeg igraca i najbolji tim!

Ja

pre 6 godina

Mislim da Slovenci nemaju nikakve sanse.Noge im se tresu garant,jos od sinoc,jer znaju ko im je protivnik.Jedino me je malo strah Kokoskova,da on nesto ne izmisli.On im je 2/3 tima.Udavice ovi nasi Dragica i Doncica.Ma gotovo je.Zlato je nase,makar na silu.

filip

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 21:11)

A ti nisi primetio da je on jedini suter u ovoj ekipi i da mu svi uvale vruc krompir ako slucajno do 10s pre isteka lopta ne dodje do Marjanovica? A nisi primetio da Bogdan u 90% slucajeva nema otvoren sut i da ga svi zatvaraju? A oni koji imaju otvoren sut (Bircevic, Jovic, Guduric, Milosavljevic,.....) NECE da sutiraju?? Od svih trojki koje je sutnuo 70% je bilo 4, 5s pre kraja napada. Dzaba on navlaci odbranu na sebe. Da ima kvalitetnu podrsku saigraca i ti procenti bi bili daleko bolji.
Decko je kompletan igrac glavni sraf tima i svidelo se to tebi ili ne, nosi ekipu kroz ovo takmicenje.

Jednoruki Krstivoje

pre 6 godina

antiDebil, 16. septembar 2017 17:25
Vidi zemljače, na osnovu tvojih komentara pretpostavljam da navijaš za klub za koji navijam i ja još od daleke 1975. zbog Kiće, Praje, Moce ...
Mislim da su ova tri trenera vrhunska, Žoc i Duda možda i najveća trenerska imena Evrope. Možda sam ja promašio kako ti kažeš, ali nikada mi nece biti prihvatljivo, da bilo da se radi o jednoj ili greškama u kontinuitetu trener može da naziva igrače debilima, da ih odguruje ili davi. Bez obzira koliko ja ovu trojicu pomenutih velikana voleo i cenio za to nema opravdanja. Toliko.

no name

pre 6 godina

Rekao sam pred pocetak prvenstva da ce dosta toga zavisiti od Jovica tako se i ispostavilo.S njim u finalu imamo ogromnu sansu za Zlato.Naravno svaka cast i ostalima.O Bogdanu da ne pricam.

BasketFan

pre 6 godina

@Doktor

Doktore svaka cast, bas doktorski!!! Najbolja, najtacnija i najiskrenija analiza stanja i uzroka zasto smo u kosarci tu gde smo i zasto smo u tom prelepom sportu to ko smo! Bravo Doktore, kapa dole i duboki naklon...

nazipunkfuckoff

pre 6 godina

@Doktor

Doktore, hvala Vam na javno iznetoj reci!

Za sve ostale selektore, docente, lazne cetvorke i datijakazem komentatore: Molim vas, procitajte Doktorov komentar pa onda komentarisite ne samo ovu temu, nego bilo koju na bilo kom sajtu.

Idemo po zlato!!!

nista o nicemu

pre 6 godina

Ovo oko rasprave Partizan zvezda, to uopste ne bi trebalo ni da postoji, s obzirom koliki je doprinos male zvezdane uspesima reprezentacije. I sa tim malim doprinosom opet oni uvek pocinju te rasprave, dakle tu rade kompleksi nize vrednosti !
Sada sledi, toliko...
(antiDebil, 16. septembar 2017 17:25)


Isuse Hriste, sta ti pricas?

Mirkosoft

pre 6 godina

Ne zelim da prejudiciram ali se stvarno vec mnogo puta dogodilo da se ovako mlade, jake reprezentacije poput slovenije sapletu na kraju. Meni se onako minimalno ostrasceno cini da ce slovenija da izgori ako bude egal ili ne daj boze da od pocetka pocnu da gube pa da moraju juriti rezultat. Ipak je iskustvo bitno, no videcemo ko ce mentalno biti jaci, ja rezervisano tvrdim da su nasi jaci u tom smislu.

SrbEUin

pre 6 godina

Ja ocekujem da Slovenci padnu psiholoski i popuste pod pritiskom.(mls, 16. septembar 2017 14:57)

Pozdravjam optimizam i veru u pobedu, ali ne podržavam omalovažavanje protivnika po sistemu lako ćemo. Pobedu mi moramo zaraditi, a ne da se nadamo da će je oni sami ispustiti. Slovenci se nisu predali ni pod onim trojkama Letonaca ni pod nadmenom braćom pa sam siguran da neće ni pred nama. Gogi je iskusna NBA mašina, pravi vođa i pobednik. Pored njega ceo tim pa i Luka igraju duplo bolje. Koliko su samouvereni pokazuje onaj broj trojki i onakve trojke koje nikada realno ne bi smele ući. Oni će pokušati istu jurnjavu kao protiv Letonaca i Španaca, jer u pozicionoj igri su im šanse mnogo manje upravo zbog naše centarske linije.
Neće se oni nikada predati. Takvi su u svim sportovima, pa i u ovom. Ni jedna ekipa (osim karirane) se nije predala posle našeg ili nečijeg drugog vođstva. Svi su se vraćali i posle -15 i više. Mi moramo pobedu zaslužiti maksimalnim angažovanjem, rudarskim radom na terenu svih 40 (možda i više minuta). Ako tako ne pristupimo meču, nema ništa od zlata.
Ključna će biti odbrana na Luki. Pokazalo se u EL kad se igra tvrdo na njemu, da često pada u igri.
Nama je najveći problem do sada bio odbrana trojki. A Janezima su trojke najjače oružje. Nismo mogli jednog Šveda da zaustavimo, a ovde su tri šutera. Od toga će sve zavisiti.
Ja bih najjaču odbranu igrao na Luki. Njega da svedemo ispod 10.
Gogi neka da svojih 30. Proći će kao Rusi sa Švedom.

ljupce

pre 6 godina

ono sto vi ne razumete kad se kaze da je boban prvi po poenima ekipe pa ga napadate je u sustini lose izrazavanje onpog ko je to tako rekao napredna kosarkaska statistika kaze da u vreme kad je bobi na terenu oko 40%(mislim da je prava cifra 38)ide preko njega bilo poeni ili asistencije naravno shodno minutazi provedenoj na terenu i po tome jest najbolji na celom prvenstvu a bogdan jeste lider to stoji ali i ima vecu minutazu i veci broj suteva od bobana sve se gleda tako da vi sto branite bogdana toliko opustite se i gledajte i navijajte da uzmemo to zlato a bogdan i bobi kao nasa dva najbolja igraca ce odraditi svoje uz joviceve asistencije naravno

Gde ja živim

pre 6 godina

@BOJAN

Druže evo ti sa zvaničnog FIBA sajta:

The FIBA Basketball World Cup 2019 will qualify directly 7 teams to the Tokyo 2020 Olympic Games , while the 16 next best classified teams at the World Cup will get the chance of qualifying through one of the 4 FIBA Olympic Qualifying Tournaments 2020.

2 selected teams per region will also take part in the FIBA Olympic Qualifying Tournaments, for a total of 24 teams divided in 4 tournaments of 6 teams each.

The winner of each tournament will qualify for the Tokyo 2020 Olympics.

Nažalost zaslugom ovih pametnjakovića koji rukovode košarkom ovo prvenstvo nema nikakve veze ni sa SP sledeće godine, a kamoli nešto dalje. Uostalom čak i da nisu menjali format, tek bi EP 2019 (po starom sistemu) bilo kvalifikaciono. Ovako pošto njega nema biće SP, a EP je 2021 mada to verovatno znaš.

KliftonToni

pre 6 godina

Значи овако
Црвена Звезда, гледао и Бари и Токијо на ТВ директно. Нажалост премлад и пресиромашан да бих гледао уживо.

Сад коментар:
Момци се грле међусобно, у истим бојама играју, исти селектор их и хвали и грди. Нема наши и ваши у репрезентацији. Има наши у нашој репрезентацији и они други, па бирајте. А ако нисте приметили Ђорђевић је направио тим. Ми немамо Шведа или Шарића. И те како имамо Богдановића и Марјановића и Бирчевића, али (добро можда мало од Богдана, али мало) селектор не тражи да они буду Швед. Тражи да буду део српског тима. Одакле комплексашима потреба да издвајају своје и наше мени је ребус???
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.
(baron, 16. septembar 2017
А тек ово? Првенство очајно? Да ли си ти мајсторе гледао утакмице? Србија Русија? Летонија Словенија? Словенија Литванија? Летонија Русија? Нису најбољи играчи ту, али су тимови врхунски. На ЕП их ретко буде више од 5-6, најчешће 3-4 а сад сви који су прошли групе били су кандидати (не Мађари и Финци)
Свака част свима на мечевима, задовољство је гледати ово првенство.

ostrascenost i kratkovidost

pre 6 godina

ono sto vi ne razumete kad se kaze da je boban prvi po poenima ekipe pa ga napadate je u sustini lose izrazavanje onpog ko je to tako rekao napredna kosarkaska statistika kaze da u vreme kad je bobi na terenu oko 40%(mislim da je prava cifra 38)ide preko njega bilo poeni ili asistencije naravno shodno minutazi provedenoj na terenu i po tome jest najbolji na celom prvenstvu a bogdan jeste lider to stoji ali i ima vecu minutazu i veci broj suteva od bobana sve se gleda tako da vi sto branite bogdana toliko opustite se i gledajte i navijajte da uzmemo to zlato a bogdan i bobi kao nasa dva najbolja igraca ce odraditi svoje uz joviceve asistencije naravno
(ljupce, 16. septembar 2017 16:48)

Slazem se imenjace (i mene zovu Ljupce). Kada se lepo objasni, mnogo lakse je se sloziti. Licno samo vidim ekipu Srbije, raduje me svaki kos bez obzira od koga dolazi. Navijac sam Partizana odavno, optrilike sam ispisnik gospode koja pominju Montreal76 - recimo, sa tog takmicenja se najvise secam cudesne partije Moke Slavnica protiv Italije, iako su Kica i Praja bili perjanice representacije, a ja Partizanovac. Obzirom da sam licno igrao kosarku, za mene je lepota igre najvaznija, navijacka ostrascenost mi je strana, npr sinoc me je srce zabolelo kada je Guduric onako kiksnuo, mislio sam da ce mu to jos vise uticati na sigurnost (jer decko tek treba da stekne reprezentativnu rutinu)... Medjutim, Sale reaguje neprocenjivo, cak ga i vraca u igru nakratko nesto kasnije. Napred nasi!

Kosarka nije jedan od pet

pre 6 godina

Svima kojima je Bogdan dovoljan dokaz je da su Sved i Porzingis bolji individualci od Bogdana ali Rusija i Letonija nisu u finalu. Bogdan ne moze lako da da kos niti da probije bez bloka, dobrog pasa ili pomoci u skoku od saigraca. Jedan individualac moze da dobije neku utakmicu ali turnir osvaja tim.

peter_slo

pre 6 godina

@coldplayer
@peter slo Druze,nemoj da se busas pre vremena.Ipak smo nesto u ovom sportu za razliku od vas.Da ti pojasnim ukratko.Pored Vidmara ,a koji ne moze da izadje na kraj sa nasim centrima,nemate nikoga ko moze da nas tu zaustavi.Sto se tice vasih sutera pogledaj utakmice protiv Ita i Rusa pa vidi kako smo igrali odbranu na njihov suterima.Sve u svemu imate samo prednost u danu odmora sto nije mala stvar ali ne i najvaznija u finalu.Mislim da dobijamo i to ne toliko tesko koliko se pretpostavlja.pozz

Nemate rešenja za Dragića, nemate rešenja za Dončića. Ako Vidmar može da se nosi sa oba Gasola, zašto ne sa Bobijem i Kuzmićem? Šanse su barem 70:30 za nas. Javiću svaka čast, ali kako će posle takve povrede moći da igra mi nije sasvim jasno. Imate dobru repku, opasniju od Španije, ali naši su izvanredni, i za razliku od prošlih prvenstava puni samopouzdanja. Oni sad hoće samo zlato. Imamo i izvrsni stručni štab ...
Po kalitetu bi medalje trebale ići ovako: 1.SLO 2.LAT 3.SRB

@MikiBanana
da mi učimo vašu himnu. Pa to je zapravo naša himna (Davorin Jenko) :) Mi imamo par polu-Srba, vi imate polu-slovenačku himnu:)

Nadam se super finalu. Stvarno sam baš to priželjkivao.

baron

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Tuzna (da ne upotrebim neku drugu rec) provokacija! I ja sam navijac Partizana vec 45 godina, navijao sam za Kicu, Praju, pa dalje redom, ali ovaj decko je odlican igrac, igra odbranu, organizuje igru, asistira, brz, prodoran, sve sto play treba da ima. Kada bi imao za nijansu bolji sut bio bi savrsen play, ali i to ce unaprediti, narocito sada kada je otisao kod Djordjevica!
(svasta, 16. septembar 2017 12:17)

Ako za 45god gledanja kosarke nisi sakupio dovoljno empirijskog znanja da shvatis kako je Jovic prosecan plej kakvih ima na svakom basketaskom igralistu, onda je to tuzno( da ne upotrebim neku drugu rec).
Ok, uspeh je jedno, osvojila je i Grcka u fudbalu EP, ali nije nijedan njihov igrac proglasen za Zidana. Jednostavno, timska igra, borba i taktika. Ima tu i individualnog kvaliteta, ali taj kvalitet ne dolazi od Jovica i slicnih, vec od Bogdana i Bobija. Naravno, nisu ni oni superstarovi, ali odskacu sa znanjem od ostalih. Necemo valjda sada dizati u nebesa Micica koji je na celom takmicenju ubacio 5 trojki, i proglasiti ga za novog Rey Alena. Malo realnosti. Ne mora sve sto je nase da bude najbolje na svetu, pogotovu kada nije ni prosecno.
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.

cz

pre 6 godina

Ja nisam rekao da je Bobi prvi po poenima, ni da Bogdanovic nije nas najbolji igrac, samo sam rekao da po uticaju na poene svoje ekipe je prvi na prvenstvu trenutno, to se kod nas tako kaze, naravno kad je u igri, ne moze sa klupe da utice. Oni se hvale da gledaju kosarku od pamtiveka i znaju sve, nisam ocekivao da im treba pojasnjenje, car pominje +/- a i sam rece da tu nije prvi. Ono sto meni samo smeta je sto ga uzdizu brate svi kao da je u najmanju ruku Dzordan i sve utakmice sam resava?! Mi igramo izrazito timsku kosarku! Valjda i drugima treba malo postovanja. Da ne duzim, kad je petorka Kuzmic, Birca, Lucic, Bogdan, Micic, i kad on tu treba da uzme te suteve i resava, on ih masi. One man show su Djordjevic finale 95e, Bodiroga finale 2002e i Teo polufinale protiv Slovenije 2011e cini mi se, Bogdan za sad nema te utakmice, kad bude imao tad pisite bajke o njemu, do tad malo realnosti, i ostali momci su daleko vise zasluzni za ovo finale nego sto se u medijima predstavlja, on jeste lider ove ekipe ali ne kao Sved koji kad stane Rusija se raspada. Sutra sa Jovicem, ako bude mogao 15-20min 101% dobijamo!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

@MikiBanana 
da mi učimo vašu himnu. Pa to je zapravo naša himna (Davorin Jenko) :) Mi imamo par polu-Srba, vi imate polu-slovenačku himnu:) 

Nadam se super finalu. Stvarno sam baš to priželjkivao.
(peter_slo, 16. septembar 2017 13:14)

Davorin Janko je Srbin baš kao i Steva Mokranjac, Steva Hristić, Marko Tajčević... Mi nemamo poluslovenačku repku jer su svi Srbi ukljucujuci i Štimca. A i vaši Dragič, Murič, Prepelič, Blažič ,Lakovič, Klobučar,Zagorac,Čančar su čisti Slovenci. Ee da što vam ne igraju Jaka Klobučar i Jaka Lakovič? Ma vama je dovoljan i jedan Jaka, Jaka Blažič. :)) Sretno tukaj u finalou.

antiDebil

pre 6 godina

(Jednoruki Krstivoje, 16. septembar 2017 16:46)

Sta bi ZOC, Duda ili Dule uradili u takvoj situaciji ?
Reaguje se kada igrac pravi serijski neke budalastine ili kada u duzem periodu nije koncentrisan. Svi oni bi se isto poneli u slucaju kada igracu isklizne lopta.
Duda, ZOC, Dule i Djordjevic, to ti je prakticno jedno te isto. I Djordjevic se svadjao sa Raduljicom, izbacio je Micova itd., dakle promasio si u potpunosti !! Jedina Djordjevica prednost u odnosu na ovu trojicu je to sto je bio igrac i bio je idol vecini ovih igraca. Danilovic da bude selektor imao bi slicnu pocetnu poziciju, mada njega to ne interesuje. Bodiroga takodje, koliko sam cuo on ima dara za to ali ga takodje ne interesuje. Jedno je kada si uspesan trener a drugo kada si trener i igracka legenda !
Ovo oko rasprave Partizan zvezda, to uopste ne bi trebalo ni da postoji, s obzirom koliki je doprinos male zvezdane uspesima reprezentacije. I sa tim malim doprinosom opet oni uvek pocinju te rasprave, dakle tu rade kompleksi nize vrednosti !
Sada sledi, toliko...

Mirko

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 21:11)


Vi se jos raspravljate oko ne bitnih stvari alo bre ja sam rekao da nasi nece proci ni 1/4 finale.. vise nista ne pricam..Slovenci su dobri, favoriti su jer nemaju ni jedan poraz ali mi...ma bre mozemo sve !!!

Na kraju krajeva ni da izgubimo nije smak sveta jer smo dosli bez 7 igraca..sledece ako nas zaobidju povrede imamo da oduvamo sve !!!!

com

pre 6 godina

@Sakulda Onda neka Bogdan igra sam.Ne treba reprezentacija.Samo su izgleda po nekima njegovi poeni vazni.Samo njegovi odlucujuci ostali - nista.Bravo.

Doktor

pre 6 godina

Hvala Vam svima. Znam da bi svako od nas duboko u sebi i s potpunim pravom menjao par medalja za malo više "naše košarke" u svakodnevnom životu. Ali do nje se stiglo teškim radom i ona je mnogo više od ubacivanja lopte u obruč.

Mirko

pre 6 godina

Ma kad je pitanje finale EP igrao bi i na jednoj nozi !!!!

Zamisli treniras celo leto kao zivotinja, dodjes do finala i onda kao e ne mogu iskrenuo sam zgob...ma brate zavarite ga za nogu i igram :D

Dragan Jove Torbica

pre 6 godina

Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih. 
(cz, 16. septembar 2017 13:47) 

Kao navijac Partizana ceo dan sam branio Jovica od ostrascenih Grobara. A sada, moram da od Vas branim Bogdanovica... Vi druge nazivate ostrascenim, pozivate se na svoje znanje kosarke, tvrdite da je razlika nije stvarana u vreme kada je igrao Bodganovic. Dragi gospodine, indeks +/- sa jucerasnje utakmice jasno pokazuje sledece: najbolji Jovic (14 poena u plusu kada je on igrao), sledeci Bogdanovic (12 poena u plusu kada je igrao), zatim Lucic (9 poena u plusu), pa tek onda Marjanovic (8 poena u plusu). Dakle, rekao bih da upravo Vi ne baratate cinjenicama jer kao sto vidite trojica igraca su vise vezana za pozitivne periode od Marjanovica. A kada se uzme u obzir totalni indeks efikasnosti Bogdanovic je sa 24 bio najbolji u nasoj ekipi, Sved jedini bolji sa 26. Dakle, za mene je Bogdanovic vodja ove ekipe (bas kao i za njegove saigrace koji su to vise puta izjavili, ukljucujuci i Marjanovica!!!). Ovo je cinjenica koju cete morati da prihvatite, voleli Bogdanovica ili ne, a jasno je da bez Jovica, Marjanovica, Lucica, Milosavljevica, Kuzmica itt ne bi bilo ni Bogdanovica !
(ostrascenost i kratkovidost, 16. septembar 2017 15:37)

Ostrascen i kratkovid si jedino ti. Čovek pominje Dragica, sto znaci da uporedjuje igrače na nivou celog prvenstva, jer mi sa Slovencima nismo igrali. Ti si se sa druge strane uhvatio jedne utakmice. Mogao si i da racunas uvodnih 5 minuta utakmice, Bobi tad nije igrao. Tad bi tvoj komentar bio potpun - lepo napises da je imao NULA u +/- kolicniku.

tajna klauzula

pre 6 godina

au , ipak ce igrati...a ja taman pomislio-kakva sreca za njega ,povredio se covek, takve odmah draftuju u NBA bez cekanja.
Al pokaza magnetna rezonanca da nije teza povreda i nista od ugovora sa NBA i miliona..
Da je kakav rentgen pokazao lom kosti, ne bi ga reprezentacija videla, odmah bi ga agenti iz NBA kidnapovali i odveli negde u Kaliforniju da pod mukama, (dok on vice necu necu) potpise ugovor. Ovako zdrave i spremne igrace ne trebaju to im nije interesantno.

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Ratko@.Kecman iz svlacionice@. Obojica ste u gasim komentarima pogodili sustinu. Svi ludo zelimo zlato, ali je realno da su nam bez Jovica sanse neuporedivo manje, ostaje da de nadamo nekom lekarskom cudu pa da moze da odigra punom snagom makar 15 minuta. Ali tesko.

ostrascen, kratkovid i nevaspitan

pre 6 godina

Ostrascen i kratkovid si jedino ti. Čovek pominje Dragica, sto znaci da uporedjuje igrače na nivou celog prvenstva, jer mi sa Slovencima nismo igrali. Ti si se sa druge strane uhvatio jedne utakmice. Mogao si i da racunas uvodnih 5 minuta utakmice, Bobi tad nije igrao. Tad bi tvoj komentar bio potpun - lepo napises da je imao NULA u +/- kolicniku.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dragan Jove Torbica, 16. septembar 2017 16:15)

Ja sam se coveku obracao sa Vi, a Vi meni sa ti. Toliko o Vasoj kulturi. Dalje, smesno je nazvati ostrascenim coveka koji je ovde postirao nekoliko komentara od jutros braneci Jovica (na zalost, ne koristim ista imena, vise mi to dodje kao subject poruke) - ukoliko insistirate navescu tacne komentare gde sam branio Jovica. Sad po pitanju indeksa: 1) tacno gledao sam samo ovu utakmicu jer je najvaznija do sada 2) sada sam pogledao i utakmice protiv Madjarske i Italije i u obe je Bogdanovic imao bolji +/- indeks od Marjanovica. Dakle, u najvaznijim utakmicama (narocito protiv Italije i Rusije) kada vise nema uvezbavanja suta i proveravanja nekih kombinacija Bogdanovic je imao bolji +/- indeks od Marjanovica. Mislim da se time diskusija moze zavrsiti... jos jedna cinjenica, cisto da dokazem da nisam ostrascen - na dve od ove tri utakmice, jedino je Jovica imao bolji +/- indeks od Bogdanovica. Nadam se da su ovim vase navijacke strasti namirene. Od mene dosta.

NoName

pre 6 godina

jos jedna cinjenica, cisto da dokazem da nisam ostrascen - na dve od ove tri utakmice, jedino je Jovica imao bolji +/- indeks od Bogdanovica. Nadam se da su ovim vase navijacke strasti namirene. Od mene dosta.
(ostrascen, kratkovid i nevaspitan, 16. septembar )


Vi ste sve ono sto ste naveli kao Vas nickname. Ostrascen, kratkovid i nevaspitan. U nedostatku argumenata pribegavate uvredama, a uvrede su argumenti onih koji nisu u pravu. Coveka koji Vam je izneo cinjenicu da Marjanovic ima bolje brojke od Bogdanovica i Dragica nazivate ostrascenim i kratkovidim. Kao kontra argument toj CINJENICI Vi iznosite sopstvenu INTERPRETACIJU kako je po VAMA Bogdanovic najbolji bez obzira sto je, i sami to tvrdite, Jovic imao bolje brojke u dve od poslednje tri utakmice. Odakle Vam, bre, pravo da osporavate njegovo pravo na sopstveno misljenje? Coveka koji je sopstveno misljenje zasnovao na statistici koja kaze da Marjanovic ima najbolje brojke na celom EP nazivate ostrascenim i kratkovidim, dok sopstvenu interpretaciju zasnovanu na licnom vidjenju proglasavate za AKSIOM. Sta ste Vi? Ko ste Vi? Esencija znanja? Providjenje? Covek ima pravo na sopstveno misljenje i apsolutno nista lose nije rekao za Bogdanovica. A kao "subject poruke" cete nekom da prilepite uvredu tipa kratkovid, nepismen...i za uzvrat ocekujete da Vam se neko obraca sa Vi. Obracanje sa Vi je znak, kako vaspitanja, tako i postovanja sagovornika. TI zbog svih uvreda onima koji ne misle kao ti postovanje NISI zasluzio.

Miodrag

pre 6 godina

cz
Ne da nemas pojma o kosarci,
nego ne mozes dobro da prepricas ono sto si video.
Da li ti vidis kako Bogdan igra odbranu i koliko snage trosi??
Da li vidis koliko energije mu je potrebno da primi loptu samo?? Teodosica ozuzetno cenim ali ovakav pritisak na Bogdana do sada nije vidjan cesto..

Aleksandar

pre 6 godina

Ali...tacno se vidi da ce Srbija pobijediti....Republika Srpska svim srcem uz Srbiju....kakvo se ovdje ludilo navijacko sprema...ajmo braco!!!

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanje

pre 6 godina

A kao "subject poruke" cete nekom da prilepite uvredu tipa kratkovid, nepismen...i za uzvrat ocekujete da Vam se neko obraca sa Vi. Obracanje sa Vi je znak, kako vaspitanja, tako i postovanja sagovornika. TI zbog svih uvreda onima koji ne misle kao ti postovanje NISI zasluzio.
(NoName, 16. septembar 2017 22:43)

Dragi gospodine, rec "ostrascen" je prva koristila osoba na ciji sam komentar odgovorio. Nevaspitanje kada Vam se neko obraca sa Vi a Vi njemu sa ti - o ovom nadam se ne vredi raspravljati. Ostaje nam "kratkovidost" – rec nije uvredljiva, u bilo kom drustvu se moze na fin nacin reci da je necije misljenje kratkovido...
Govorite da sam rekao da je Bogdanovic najbolji iako sam pri tome jasno naveo da je u tri najvaznije utakmice Jovic imao bolji +/- indeks. Dakle, kao Partizanov navijac sam bio realan I ukazao na kvalitet Joviceve igre (kao i u ranijim komentarima potpisanim sa “Grobar”). A rekao sam i da je Bogdanovic po ukupnom indeksu bio najbolji u jucerasnjoj utakmici (kao i protiv Italijana) - obzirom da se ovaj indeks uzima kao zvanicno merilo kada se odredjuju najbolji igraci, petorke itt, ne znam kako sam referisanjem na isti izgubio Vase postovanje!? Dakle, navodjenjem +/- i ukupnog indeksa sa zvanicnog Eurobasket sajta, te pokusajem da iskreno pohvalim igrace nevezano za tim iz koga poticu, sam izgubio Vase postovanje i Vi ste zakljucili da mi se treba obracati sa Ti. Vas izbor.

pusti jsd jedi kuvano

pre 6 godina

@Miodrag
Hteo si da kazes da do sada je neko drugi trpeo pritisak a on ima kao mec viner 0/2 u toj situaciji . Ko jos njega pritiskao pored Belog , Tea , Raduljice ?

Negativni

pre 6 godina

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanje, 16. septembar 2017 23:45)

Poštovani gospodine,
Sa velikim interesovanjem sam ispratio vašu prepisku sa gospodinom koji se predstavlja sa NoName, ako se ne varam. Mislim da vam je lepo skrenuo pažnju da tudje mišljenje ne napadate odmah, pa makar i vrlo biranim rečima koje ste upotrebili. Nažalost, g. NoName je na kraju napravio mali kiks obraćajući vam se sa "ti", što bez obzira na svoj stav o vašem stavu, baš i nije lepo.
Takodje, želeo bih, sasvim u dobroj nameri i obasjan osmehom, da vam napomenem da kada se epistolarno obraćate nekome sa "vi", koristite to sa malim slovom, kako pravopis i nalaže. Naime, obraćanje sa "vi" velikim slovom smatra se malogradjanštinom i izmišljotinom novokomponovanih poslovnih ljudi. Dakle, ta vrsta persiranja, u pismenoj formi, sasvim je izbačena iz upotrebe kod iole ozbiljnijih persona kao i preduzeća.

Želim vam ugodno veče uz Jovića, Bogdanovića i družinu.

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanost

pre 6 godina

Takodje, želeo bih, sasvim u dobroj nameri i obasjan osmehom, da vam napomenem da kada se epistolarno obraćate nekome sa "vi", koristite to sa malim slovom, kako pravopis i nalaže. Naime, obraćanje sa "vi" velikim slovom smatra se malogradjanštinom i izmišljotinom novokomponovanih poslovnih ljudi. Dakle, ta vrsta persiranja, u pismenoj formi, sasvim je izbačena iz upotrebe kod iole ozbiljnijih persona kao i preduzeća.

Želim vam ugodno veče uz Jovića, Bogdanovića i družinu.
(Negativni, 17. septembar 2017 17:32)

Postovani "Negativni", hvala vam na konstruktivnom komentaru. Sto se tice koriscenja zamenice "Vi" u jednini, Ivan Klajn u poslednjem izdanju knjige "Recnik jezickih nedoumica" navodi da se veliko slovo "V" koristi u poslovnoj prepisci, ali ne i drugim vrstama tekstova. Obzirom da ovo nije poslovna prepiska, vi ste potpuno u pravu i zahvaljujem se na korektnom savetu. Interesantno je da navodite da je veliko slovo rezultat novokomponovanih tendencija, dok moje shvatanje koriscenja istog potice jos iz ranih 80-tih godina proslog veka, tj iz vremena kada sam se prilicno intezivno interesovano za pravopisna pravila jer sam pisao aforizme i kratke price - ja vec 20 godina ne zivim u Srbiji, a i u zemlji gde zivim "U" se koristi za persiranje i pise se velikim slovom. Izgleda da sam koristio pogresne izvore u to vreme :-(
I vama, kao i svim diskutantima, zelim mnogo radosti veceras!

baron

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Tuzna (da ne upotrebim neku drugu rec) provokacija! I ja sam navijac Partizana vec 45 godina, navijao sam za Kicu, Praju, pa dalje redom, ali ovaj decko je odlican igrac, igra odbranu, organizuje igru, asistira, brz, prodoran, sve sto play treba da ima. Kada bi imao za nijansu bolji sut bio bi savrsen play, ali i to ce unaprediti, narocito sada kada je otisao kod Djordjevica!
(svasta, 16. septembar 2017 12:17)

Ako za 45god gledanja kosarke nisi sakupio dovoljno empirijskog znanja da shvatis kako je Jovic prosecan plej kakvih ima na svakom basketaskom igralistu, onda je to tuzno( da ne upotrebim neku drugu rec).
Ok, uspeh je jedno, osvojila je i Grcka u fudbalu EP, ali nije nijedan njihov igrac proglasen za Zidana. Jednostavno, timska igra, borba i taktika. Ima tu i individualnog kvaliteta, ali taj kvalitet ne dolazi od Jovica i slicnih, vec od Bogdana i Bobija. Naravno, nisu ni oni superstarovi, ali odskacu sa znanjem od ostalih. Necemo valjda sada dizati u nebesa Micica koji je na celom takmicenju ubacio 5 trojki, i proglasiti ga za novog Rey Alena. Malo realnosti. Ne mora sve sto je nase da bude najbolje na svetu, pogotovu kada nije ni prosecno.
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.

True Batman Fan

pre 6 godina

Ovo uopste nisu "divneeee vesti" kako neki komentarisu! Narokace ga blokatorima, sto znaci da on nece biti zalecen vec da samo nece osecati bol dok igra. Drugim recima - igrace povredjen sto moze biti jako opasno za njega i njegovu karijeru

tajna klauzula

pre 6 godina

au , ipak ce igrati...a ja taman pomislio-kakva sreca za njega ,povredio se covek, takve odmah draftuju u NBA bez cekanja.
Al pokaza magnetna rezonanca da nije teza povreda i nista od ugovora sa NBA i miliona..
Da je kakav rentgen pokazao lom kosti, ne bi ga reprezentacija videla, odmah bi ga agenti iz NBA kidnapovali i odveli negde u Kaliforniju da pod mukama, (dok on vice necu necu) potpise ugovor. Ovako zdrave i spremne igrace ne trebaju to im nije interesantno.

Sakaluda

pre 6 godina

Preterujete sa Bogdanom.Odigrao je dobro kao i ceo tim.Bobi je u prvom poluvremenu "nosio" tim.Odlicno je odigrao Lucic,Micic je postigao kljucni poen,odigrali su SVI kao TIM.Oladite malo sa Bogdanom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (com, 16. septembar 2017 12:47)

Decace, zar te jos uvek toliko boli? Bogdan je jednostavno nas glavni igrac, kao sto je Dragic za Slovence, Porzingis za Letonce, Sved za Ruse, Gasol za Spance...

Sto pre prihvatis to, manje ce boleti u buducnosti!
Sve zasluge i ostalim igracima naravno, jer smo na prvom mestu TIM, ali svakom timu je potreban vodja, a to je sada Bogdan!!!

Oladite vi sa tim kljucnim poenima Micica. Svaki poen je kljucan u ovakvim utakmicama.
Bogdan je zaista jedan od malobrojnih polivalentnih igraca, koji posle ovog prvenstva odlazi u legendu ovog sporta, a u buducnosti ce pokazati jos mnogo vise!
(takva polivalentnost je vrlo retka u kosarci, da neko moze igrati i pleja i beka i nisko krilo, da organiuzuje igru, asistira, daje koseve, skace, krade loptu, da resava utakmice kada se ostali stegnu....jedino mi pada na pamet LeBron James, nekada Kobi Brajant) - ne poredim ga sa ovim igracima, ali za evropsku kosarku je on najbolji primer takvog igraca!!!

com

pre 6 godina

Preterujete sa Bogdanom.Odigrao je dobro kao i ceo tim.Bobi je u prvom poluvremenu "nosio" tim.Odlicno je odigrao Lucic,Micic je postigao kljucni poen,odigrali su SVI kao TIM.Oladite malo sa Bogdanom...

cz

pre 6 godina

@sakaluda ne care, upravo si ti samo ostrasceni navijac, nije nama Bogdan glavni igrac, nikad ali nikad na ovom prvenstvu razlika nije pala kad je Bogdanovic bio na klupi! Kad su neki drugi bili padala je progresivno! Toliko se hvalite da pratite kosarku a nemate blage veze o njoj! Mi igramo totalno timsku kosarku, ali koja je bazirana na centrima, ne na bekovima! Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih. Dosta podcenjujete i Kuzmica koji kida u odbrani ali vi to nevidite ni malo! Pa mi smo u 1/4 i 1/2 prve 3 i po cetvrtine dobili na Kuzmica i Marjanovica, Oni su bili ti oko kojih se vrtela cela ekipa u oba pravca! Da je Bogdan protiv Rusa ranije pogodio neke suteve mi ne bi igrali neizvesnu zavrsnicu! On je vrhunski igrac ali samo sraf u nasoj ekipi! Sa Jovicem koji moze da igra 100% bar 20min mi dobijamo Slovence lagano

peter_slo

pre 6 godina

@coldplayer
@peter slo Druze,nemoj da se busas pre vremena.Ipak smo nesto u ovom sportu za razliku od vas.Da ti pojasnim ukratko.Pored Vidmara ,a koji ne moze da izadje na kraj sa nasim centrima,nemate nikoga ko moze da nas tu zaustavi.Sto se tice vasih sutera pogledaj utakmice protiv Ita i Rusa pa vidi kako smo igrali odbranu na njihov suterima.Sve u svemu imate samo prednost u danu odmora sto nije mala stvar ali ne i najvaznija u finalu.Mislim da dobijamo i to ne toliko tesko koliko se pretpostavlja.pozz

Nemate rešenja za Dragića, nemate rešenja za Dončića. Ako Vidmar može da se nosi sa oba Gasola, zašto ne sa Bobijem i Kuzmićem? Šanse su barem 70:30 za nas. Javiću svaka čast, ali kako će posle takve povrede moći da igra mi nije sasvim jasno. Imate dobru repku, opasniju od Španije, ali naši su izvanredni, i za razliku od prošlih prvenstava puni samopouzdanja. Oni sad hoće samo zlato. Imamo i izvrsni stručni štab ...
Po kalitetu bi medalje trebale ići ovako: 1.SLO 2.LAT 3.SRB

@MikiBanana
da mi učimo vašu himnu. Pa to je zapravo naša himna (Davorin Jenko) :) Mi imamo par polu-Srba, vi imate polu-slovenačku himnu:)

Nadam se super finalu. Stvarno sam baš to priželjkivao.

antiDebil

pre 6 godina

(Jednoruki Krstivoje, 16. septembar 2017 16:46)

Sta bi ZOC, Duda ili Dule uradili u takvoj situaciji ?
Reaguje se kada igrac pravi serijski neke budalastine ili kada u duzem periodu nije koncentrisan. Svi oni bi se isto poneli u slucaju kada igracu isklizne lopta.
Duda, ZOC, Dule i Djordjevic, to ti je prakticno jedno te isto. I Djordjevic se svadjao sa Raduljicom, izbacio je Micova itd., dakle promasio si u potpunosti !! Jedina Djordjevica prednost u odnosu na ovu trojicu je to sto je bio igrac i bio je idol vecini ovih igraca. Danilovic da bude selektor imao bi slicnu pocetnu poziciju, mada njega to ne interesuje. Bodiroga takodje, koliko sam cuo on ima dara za to ali ga takodje ne interesuje. Jedno je kada si uspesan trener a drugo kada si trener i igracka legenda !
Ovo oko rasprave Partizan zvezda, to uopste ne bi trebalo ni da postoji, s obzirom koliki je doprinos male zvezdane uspesima reprezentacije. I sa tim malim doprinosom opet oni uvek pocinju te rasprave, dakle tu rade kompleksi nize vrednosti !
Sada sledi, toliko...

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

@MikiBanana 
da mi učimo vašu himnu. Pa to je zapravo naša himna (Davorin Jenko) :) Mi imamo par polu-Srba, vi imate polu-slovenačku himnu:) 

Nadam se super finalu. Stvarno sam baš to priželjkivao.
(peter_slo, 16. septembar 2017 13:14)

Davorin Janko je Srbin baš kao i Steva Mokranjac, Steva Hristić, Marko Tajčević... Mi nemamo poluslovenačku repku jer su svi Srbi ukljucujuci i Štimca. A i vaši Dragič, Murič, Prepelič, Blažič ,Lakovič, Klobučar,Zagorac,Čančar su čisti Slovenci. Ee da što vam ne igraju Jaka Klobučar i Jaka Lakovič? Ma vama je dovoljan i jedan Jaka, Jaka Blažič. :)) Sretno tukaj u finalou.

Dragan Jove Torbica

pre 6 godina

Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih. 
(cz, 16. septembar 2017 13:47) 

Kao navijac Partizana ceo dan sam branio Jovica od ostrascenih Grobara. A sada, moram da od Vas branim Bogdanovica... Vi druge nazivate ostrascenim, pozivate se na svoje znanje kosarke, tvrdite da je razlika nije stvarana u vreme kada je igrao Bodganovic. Dragi gospodine, indeks +/- sa jucerasnje utakmice jasno pokazuje sledece: najbolji Jovic (14 poena u plusu kada je on igrao), sledeci Bogdanovic (12 poena u plusu kada je igrao), zatim Lucic (9 poena u plusu), pa tek onda Marjanovic (8 poena u plusu). Dakle, rekao bih da upravo Vi ne baratate cinjenicama jer kao sto vidite trojica igraca su vise vezana za pozitivne periode od Marjanovica. A kada se uzme u obzir totalni indeks efikasnosti Bogdanovic je sa 24 bio najbolji u nasoj ekipi, Sved jedini bolji sa 26. Dakle, za mene je Bogdanovic vodja ove ekipe (bas kao i za njegove saigrace koji su to vise puta izjavili, ukljucujuci i Marjanovica!!!). Ovo je cinjenica koju cete morati da prihvatite, voleli Bogdanovica ili ne, a jasno je da bez Jovica, Marjanovica, Lucica, Milosavljevica, Kuzmica itt ne bi bilo ni Bogdanovica !
(ostrascenost i kratkovidost, 16. septembar 2017 15:37)

Ostrascen i kratkovid si jedino ti. Čovek pominje Dragica, sto znaci da uporedjuje igrače na nivou celog prvenstva, jer mi sa Slovencima nismo igrali. Ti si se sa druge strane uhvatio jedne utakmice. Mogao si i da racunas uvodnih 5 minuta utakmice, Bobi tad nije igrao. Tad bi tvoj komentar bio potpun - lepo napises da je imao NULA u +/- kolicniku.

coki

pre 6 godina

budimo realni ljudi,igrace ali sa jednom nogom.Ko je izvrnuo zglob i odmah posle toga nije mogao ni do klupe sam da ode zna da nije samo stopalo malo iskrenuo,treba mu nedelju dana da bude bolje,igrace pod blokadom,ubandaziran,pod bolovima, kako god jer je takav covek,kao i ceo ovaj tim.Svaka cast Jovicu i svima u ekipi,sta god da urade zasluzuju 100 puta vise podrske nego fudbaleri,ali kod nas,na zalost,klinci osvoje sp u fudbalu(niko ne zna u svetu ni ko je sampion u mladjim kategorijama jer to i nije poenta mladjih kategorija nego izbacivanje igraca za A selekciju) i dodje 100.000 ljudi,kosarkasi budu drugi na OI,drugi na SP i dodje jedva 15.000 ljudi.Srecno!

com

pre 6 godina

@Sakulda Onda neka Bogdan igra sam.Ne treba reprezentacija.Samo su izgleda po nekima njegovi poeni vazni.Samo njegovi odlucujuci ostali - nista.Bravo.

bbROD

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Da ti kaze jedan ostrasceni grobar. Pojma ti nemas!

BOJAN

pre 6 godina

Ne znam zasto niko ne spominje ali nasa reprezentacija se ulaskom u finale (kao i reprezentacija Slovenije) direktno kvalifikovala za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine!

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sve drugo, osim glatka (15-20 razlike za Srbiju, bice veliko iznenadjenje.
Slovenija se je "izduvala", Luka i Gogi ce biti dobro čuvani, Bobi,Bogdan i Lučic ce nemilosrdno sipati u koš i to je to.

GALE

pre 6 godina

Ne verujem da ce izdrzati. On sad misli da moze, ali kad krene da trci pa promena pravca, pa skok...Naravno, sve i da ne može svaka mu čast na želji

Kosarka nije jedan od pet

pre 6 godina

Svima kojima je Bogdan dovoljan dokaz je da su Sved i Porzingis bolji individualci od Bogdana ali Rusija i Letonija nisu u finalu. Bogdan ne moze lako da da kos niti da probije bez bloka, dobrog pasa ili pomoci u skoku od saigraca. Jedan individualac moze da dobije neku utakmicu ali turnir osvaja tim.

Ratko

pre 6 godina

Mi nemamo šta da tražimo protiv Slovenaca bez Jovića. Odmah su Marjanović i Kuzmić u kanalu jer nema ko da im prosledi lopte. Sem toga igra i granitnu odbranu. Juče kada je izašao mi smo igrali divlju košarku i srećom smo uspeli da dobijemo a razlika od 16 poena nas je spasla. Protiv Slovenije bez njega to je 30% slabiji tim i zagarantovan poraz.Možeš da na pleja spustiš Bogdana i da radiš šta hočeš jednostavno ne vredi, Jović je mozak i motor ekipe. Tako da mora biti osposobljen kako god sa anestezijama da odigra 30 minuta.

brane

pre 6 godina

Sa rezervnom ekipom uzeti srebro isto nije mala stvar. Ali prepotente slovecice pobediti to je vredno zlatnog pehara a ne medalje. IGRAJ I POBEDI I PONOSNO SE VRATI!!!

Sakaluda

pre 6 godina

Nemas ti decace blage veze o kosarci! Ostrascenost te ubija. Kazes "da je Bogdan ranije ubacio neke poene"... Kuku majko ko ovde sve komentarise!!!

Uostalom, sta se ja raspravljam sa tobom koji kosarku pratis od pre 3-4 godine.
Svi nasi reprezentativci, kao i Sale potvrdjuju da je Bogdan lider ove generacije, ali tebe to boli i ne zelis da prihvatis!

Ovde je Bogdan KLASA, a ostali su odlicni igraci i odlican tim!

Iskusni

pre 6 godina

Sale je iz kurtoazije izjavio da smo protiv Slovenije apsolutni autsajderi, ali zna on, a i svi malo bolji poznavaoci kosarke da su sanse Slovenije u finalu vrlo male, da ne kazem nikakve...
Uz ovakvu odbranu i ogromnu prednost pod kosem, Slovenija ce proci kao Italijani.
A o ofanzivnim skokovima da ne pricam...

Oxi

pre 6 godina

Jovic mozda nije najbolji, ali je definitivno kljucni igrac ovog tima Srbije. Bez njega je Srbija tri igraca manje u napadu, videlo se sinoc nakon povrede kako je to izgledalo sa Bogdanom na pleju, Bobi i Kuzmic potpuno odseceni u a izgubljene lopte se samo redaju jedna za drugom. Tek u odbrani koliko je bitan, i sve u svemu, ovo je vest vredna zlatne medalje.,

zvezdaleee

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 13:47)

Decko, nalupetao si se gluposti u jednom komentaru kao NIKO!!!
1) Bogdan JESTE nas GLAVNI igrac!
2) razlika je uvek padala, na svakoj utakmici, kad je Bogdan bio na klupi!!!
3)po uticaju na poene Marjanovic prvi na listi (ISPRED BOGDANA I DRAGICA)... NA kojoj listi??!! Oooo Boze dragi, pa ovde mora da se uvede kratak IQ test pre pisanja komentara!
4)Decko, pa vise ima Bogdan asistencija za Marjanovica, nego Jovic. Nije tesko proveriti! To mi je zaista cudno kako Bogdan i Boban izgledaju uigranije od Jovica i Bobana, iako su ova dvojica igrali ranije zajedno! Jos jedan dokaz klase BB!
Za kraj, Bogu hvala pa ce Jovic moci da igra! Izuzetno je bitan deo ove ekipe i tesko bi bez njega sa Slovencima. Bogdan jeste premocan, ali ni on ne bi mogao sam! Jednostavno svi su odigrali dobro, sjajan smo tim. Svako daje svoj doprinos.

Po gospodinu "cz", Vidmar bi mogao bez Dragica da uvede Sloveniju u finale?! Mozgov bi mogao bez Sveda da uvede Rusiju u polufinale?!
Marjanovic i Kuzmic bi mogli da dovedu Srbiju u finale bez Bogdana?!

Joj majko moja, kako ljudi ne razumeju kosarku, a vole da piskaraju gluposti!

Bez Dragica Slovenija ne bi bila ni u polufinalu, bez Bogdana Srbija ne bi bila ni u polufinalu, bez Sveda Rusija ne bi ni grupu prosla!!!

Tacka da se stavi na nipodastavanje Bogdana i ja kao zvezdas ciganin priznajem da je on nas najznacajniji igrac trenutno!!!

SimkeS

pre 6 godina

Ako se sutra Jović povredi i okonča karijeru, ko će ga se setiti za dve, a najmanje tri godine?
Joviću, Bog neka te spasi i čuva :+)

ja

pre 6 godina

Setimo se utakmice Srbija-Litvanija polufinala..Do tada smo igrali najlepsu kosarku ali nas pobedise.Mislim takodje da ce ovaj put biti isto tako sa slovencima.Dobijamo ljudi pazite sta vam kazem sa Jovicem!

mihajlo

pre 6 godina

@petar_slo
Sanse su 50-50, zbog dana odmora. Medjutim, ne zaboravi, da u finalu moze Stimara, Guduric, Bircevic komot da igraju vise, daju veci doprinos i vise bodova, bolje, i sa vecim motivom nego na predhodnim utakmicama, ipak na drugoj strani ce imati Dimca, Zagorca, Murica itd... Definitivno ce Srbija imati veci roster. Ako mene pitate, nasa velika prednost ce biti ovoga puta duza klupa sa vecim ucinkom nego predhodnih utakmica, koja ce definitivno vise doprineti. Ocekujem, da ce Stimac kao centar vise igrati, isto tako Guduric i Bircevic..Ja na ovu utakmicu gledam kao na Partizan-Olimpija, Zvezda-Olimpija iz ABA lige :).

GP

pre 6 godina

Jović uz Marijanovića je ključni igrač, bez njega Bogdan ne može da da svoj maksimum a Bobi i Kuzmić nemaju dovoljno upotrebljivih lopti. Svako ko to ne vidi ne znam šta gleda!!!

Doktor

pre 6 godina

Znate deco, ja sam malo stariji, prvu sam utakmicu svesno odgledao 1976, bila je to Olimpijada u Montrealu. Godinama sam cepao patike po malim i malo većim terenima po Srbiji, imao čast da igram protiv Aleksandra Đorđevića, protiv Divca i drugih velikana, i sa mnogim tada poznatim a sada na žalost zaboravljenim lavovima betona i koševa. Posle sam gledao, kao i vi, kao i sinoć. Jedno bih hteo da vam kažem: ovo više nije samo sport, zapravo odavno nije samo sport. Ovo je višedecenijski, a od kad smo konačno svoji, posebno važan javni čas: rad, disciplina, moral, odricanje,a pod ruku s tim vaspitanje, vedre i mudre oči, vic i dosetka u prolazu, na terenu i van njega, kao jedini putokazi ka uspehu. Ovo je predavanje vrhunskog profesora iz kulturnog i odgovornog ponašanja, prema sebi, nama i instituciji vlastitog identiteta. Ovi momci, kroz Jovićev odgovor Guduriću, saželi su kako samo oni to znaju, sve ono najbolje i neophodno da bi se čovek, ako to jeste, i danas i jednog dana s tihim ponosom mogao da pogleda u ogledalu. To ako shvatimo, i makar deo toga usvojimo, onda će nam biti bolje, svima nama.Jer ovo ni izbliza nema svako. Naučimo stoga da prepoznajemo stvarnu vrednost,da cenimo i pamtimo duže od dve sedmice. Jer ovo što nama daju upravo ovi momci, iz drugog plana do pre par sedmica, izuzetno je i ne broji se novcem. Hvala im, možda kao nikad do sada.

Nele

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)
Ne razumem da li se toliko ne razumes u kosarku ili samo trolujes? I Sved je dovoljan Rusima.. ups, nije. Bogdan je odigrao odlicnu utakmicu juce. Ali mec protiv Rusa je dobio Boban. Unistio je Mozgova i ostavio Sveda da igra silmutanku koju nije mogao da dobije. Inace Bogdan je cuvao Sveda koji mu je ubacio 30poena sa dobrim procentima.. A pogledaj u 3coj cetvrtini kad je krenulo nizbrdo, ulazi Jovic i vraca nam razliku pre zadnje cetvrtine.
Ovom timu fali neko da pokrije 4-ku, Bjelica ili Simon i sekun ne bih razmisljao o finalu. Bircevic nije za reprezentaciju, a Macvan igra odlicno ali ne moze sam. Bogdan solidno odmenjuje pleja ali je i on bolji kad ne organizuje igru. Ali je pokrpio nedostatak Tea i Nedovica.

cz

pre 6 godina

Ja nisam rekao da je Bobi prvi po poenima, ni da Bogdanovic nije nas najbolji igrac, samo sam rekao da po uticaju na poene svoje ekipe je prvi na prvenstvu trenutno, to se kod nas tako kaze, naravno kad je u igri, ne moze sa klupe da utice. Oni se hvale da gledaju kosarku od pamtiveka i znaju sve, nisam ocekivao da im treba pojasnjenje, car pominje +/- a i sam rece da tu nije prvi. Ono sto meni samo smeta je sto ga uzdizu brate svi kao da je u najmanju ruku Dzordan i sve utakmice sam resava?! Mi igramo izrazito timsku kosarku! Valjda i drugima treba malo postovanja. Da ne duzim, kad je petorka Kuzmic, Birca, Lucic, Bogdan, Micic, i kad on tu treba da uzme te suteve i resava, on ih masi. One man show su Djordjevic finale 95e, Bodiroga finale 2002e i Teo polufinale protiv Slovenije 2011e cini mi se, Bogdan za sad nema te utakmice, kad bude imao tad pisite bajke o njemu, do tad malo realnosti, i ostali momci su daleko vise zasluzni za ovo finale nego sto se u medijima predstavlja, on jeste lider ove ekipe ali ne kao Sved koji kad stane Rusija se raspada. Sutra sa Jovicem, ako bude mogao 15-20min 101% dobijamo!

Marko

pre 6 godina

Ako za 45god gledanja kosarke nisi sakupio dovoljno empirijskog znanja da shvatis kako je Jovic prosecan plej kakvih ima na svakom basketaskom igralistu, onda je to tuzno( da ne upotrebim neku drugu rec). 
Ok, uspeh je jedno, osvojila je i Grcka u fudbalu EP, ali nije nijedan njihov igrac proglasen za Zidana. Jednostavno, timska igra, borba i taktika. Ima tu i individualnog kvaliteta, ali taj kvalitet ne dolazi od Jovica i slicnih, vec od Bogdana i Bobija. Naravno, nisu ni oni superstarovi, ali odskacu sa znanjem od ostalih. Necemo valjda sada dizati u nebesa Micica koji je na celom takmicenju ubacio 5 trojki, i proglasiti ga za novog Rey Alena. Malo realnosti. Ne mora sve sto je nase da bude najbolje na svetu, pogotovu kada nije ni prosecno. 
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.
(baron, 16. septembar 2017

Barone ti prosecni kako ih nazivas postaju prvaci Evrope pred tvojim ocima. Jel ti nesto nijea jasno. Prvi.

amater

pre 6 godina

Ne znaju zmajčeci izgleda sa kim igraju finale.....nisu to nabeđene face sa Pirineja.....videce se u finalu sta je srpska košarka. ...mada i oni imaju dosta pravoslavaca...Srba u timu...Udariće tuk na luk...

pakson

pre 6 godina

Ali kako je Bobi odigrao,ljudi,pa objasnio je ! Bogdanovic izgrmeo,takodje! Slovence nisam ni jednom gledao ovog prventstva tako da ne mogu da donosim neke prognoze,ali verujem u nase bez obzira ko je protivnik (USA se ne racuna)! Napred do zlata !!!! Zamuslite samo da su Teo i Jokara u timu!

aco

pre 6 godina

@ True Batman Fan
Ако допринесе златној медаљи, онда је то круна каријере. Нема пуно оваквих прилика. Ово ђу је утакмица каријере. Ова генерација може да стане раме уз раме са Дивцем, Стојаковићем, Ђорђевићем, Бодирогом...

ostrascenost i kratkovidost

pre 6 godina

Inace Marjanovic po uticaju na poene ekipe je ubedljivo prvi na listi, ispred Bogdana, Dragica i ostalih.
(cz, 16. septembar 2017 13:47)

Kao navijac Partizana ceo dan sam branio Jovica od ostrascenih Grobara. A sada, moram da od Vas branim Bogdanovica... Vi druge nazivate ostrascenim, pozivate se na svoje znanje kosarke, tvrdite da je razlika nije stvarana u vreme kada je igrao Bodganovic. Dragi gospodine, indeks +/- sa jucerasnje utakmice jasno pokazuje sledece: najbolji Jovic (14 poena u plusu kada je on igrao), sledeci Bogdanovic (12 poena u plusu kada je igrao), zatim Lucic (9 poena u plusu), pa tek onda Marjanovic (8 poena u plusu). Dakle, rekao bih da upravo Vi ne baratate cinjenicama jer kao sto vidite trojica igraca su vise vezana za pozitivne periode od Marjanovica. A kada se uzme u obzir totalni indeks efikasnosti Bogdanovic je sa 24 bio najbolji u nasoj ekipi, Sved jedini bolji sa 26. Dakle, za mene je Bogdanovic vodja ove ekipe (bas kao i za njegove saigrace koji su to vise puta izjavili, ukljucujuci i Marjanovica!!!). Ovo je cinjenica koju cete morati da prihvatite, voleli Bogdanovica ili ne, a jasno je da bez Jovica, Marjanovica, Lucica, Milosavljevica, Kuzmica itt ne bi bilo ni Bogdanovica !

Srbijanac

pre 6 godina

Jović je napravio razliku protiv rusa i držao je sve dok se nije povredio. Onog momenta kada je završio na klupi, počeli smo gubiti prednost i zamalo nismo izgubili.

ostrascen, kratkovid i nevaspitan

pre 6 godina

Ostrascen i kratkovid si jedino ti. Čovek pominje Dragica, sto znaci da uporedjuje igrače na nivou celog prvenstva, jer mi sa Slovencima nismo igrali. Ti si se sa druge strane uhvatio jedne utakmice. Mogao si i da racunas uvodnih 5 minuta utakmice, Bobi tad nije igrao. Tad bi tvoj komentar bio potpun - lepo napises da je imao NULA u +/- kolicniku.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dragan Jove Torbica, 16. septembar 2017 16:15)

Ja sam se coveku obracao sa Vi, a Vi meni sa ti. Toliko o Vasoj kulturi. Dalje, smesno je nazvati ostrascenim coveka koji je ovde postirao nekoliko komentara od jutros braneci Jovica (na zalost, ne koristim ista imena, vise mi to dodje kao subject poruke) - ukoliko insistirate navescu tacne komentare gde sam branio Jovica. Sad po pitanju indeksa: 1) tacno gledao sam samo ovu utakmicu jer je najvaznija do sada 2) sada sam pogledao i utakmice protiv Madjarske i Italije i u obe je Bogdanovic imao bolji +/- indeks od Marjanovica. Dakle, u najvaznijim utakmicama (narocito protiv Italije i Rusije) kada vise nema uvezbavanja suta i proveravanja nekih kombinacija Bogdanovic je imao bolji +/- indeks od Marjanovica. Mislim da se time diskusija moze zavrsiti... jos jedna cinjenica, cisto da dokazem da nisam ostrascen - na dve od ove tri utakmice, jedino je Jovica imao bolji +/- indeks od Bogdanovica. Nadam se da su ovim vase navijacke strasti namirene. Od mene dosta.

Vonko Normalni

pre 6 godina

Zvezdaš sam i nikad mi Bogdan nije bio simpatičan. I smetalo mi je što se uvek uzdamo u njega a on ništa ne pokaže. Ali za ovo prvenstvo mu skidam kapu. Zahvaljujući otkazima izrastao je u vođu kakvog nismo imali od Bodiroge. Kad nam se juče raspala igra, uzimao je loptu kao nekad Bodiroga i držao nas u životu. Sa Jovićem u timu on je još bolji, ako Jović bude spreman dobijamo Slovence lagano.

ognjen

pre 6 godina

hahha slusaj ovog slovenca, dole u komentarima. Kaze cestitke za srebro. Alo rodjace mi kad smo zlata uzimali ti I slovenija niste kosarkaski teren imali.

Блаф

pre 6 godina

Тоооооооооооооооооооо, најбоља вијест пред финале. Идемо момци, сви као један у бој за злато. Вјерујем у вас, увијек уз вас.

Rajko

pre 6 godina

Jović je napravio razliku protiv rusa i držao je sve dok se nije povredio. Onog momenta kada je završio na klupi, počeli smo gubiti prednost i zamalo nismo izgubili.
(Srbijanac, 16. septembar 2017 14:34)
Nevjerovatno da to niko nije vidio!Posle utakmice nijedna pohvala Jovketu koji je NAJZASLUŽNIJI za pobjedu protiv Rusa!Sve pohvale Bogdanovicu koji je pogodio bitne šuteve na kraju ali da nije bilo Jovketovih asistencija koje imaju oci tesko da bi dobili ovo!

Ja

pre 6 godina

Mislim da Slovenci nemaju nikakve sanse.Noge im se tresu garant,jos od sinoc,jer znaju ko im je protivnik.Jedino me je malo strah Kokoskova,da on nesto ne izmisli.On im je 2/3 tima.Udavice ovi nasi Dragica i Doncica.Ma gotovo je.Zlato je nase,makar na silu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ovo oko rasprave Partizan zvezda, to uopste ne bi trebalo ni da postoji, s obzirom koliki je doprinos male zvezdane uspesima reprezentacije. I sa tim malim doprinosom opet oni uvek pocinju te rasprave, dakle tu rade kompleksi nize vrednosti !
Sada sledi, toliko...
(antiDebil, 16. septembar 2017 17:25)


Isuse Hriste, sta ti pricas?

Danilo

pre 6 godina

Ovo se može pokazati kao presudni momenat istorijskog finala!
Ići u finala protiv najboljge evropskog pleja, Dragića koji je i NBA klasa, a bez Jovića, majstora defanzive i čoveka koji retko gubi lopte, jeste loš znak i značajno smanjenje šansi.
Ovako, sa Jovićem i sa Micićem za koga se nadam od početka da će jednu utakmicu da "poludi" a znakove je pokazao sinoć, mi polako postajemo favoriti.
Imaćemo ozbiljnu dominaciju pod koševima, mislim da ćemo se nagledati Bobija na liniji za slobodno bacanje.
Bogdan mora malom Dončiću pokazati da njegovo vreme tek dolazi, ali da to nije nedelja veče.
U svakom slučaju, meč ua uživanje i odlično je što će svi igrati.

Oz

pre 6 godina

@baron ti se razumes u kosarku bas koliko i ja u kriket.....da samo malo mucnes tom glavom u kojoj verovatno nema nista,znao bi koliko je Jovic bitan za tim.....pa posle njegove povrede sinoc,umesto laganih 15 razlike dobili smo egal zavrsetak...na jednu loptu,i svaka cast Bogdanovicu ali da Vasa ne pogodi onu trojku ko zna sta bi bilo.....zato ne lupetaj

izgleda o

pre 6 godina

Svima kojima je Bogdan dovoljan dokaz je da su Sved i Porzingis bolji individualci od Bogdana ali Rusija i Letonija nisu u finalu. Bogdan ne moze lako da da kos niti da probije bez bloka, dobrog pasa ili pomoci u skoku od saigraca. Jedan individualac moze da dobije neku utakmicu ali turnir osvaja tim.
(Kosarka nije jedan od pet, 16. septembar 2017 14:53)

Slazem sa da smo timski dosli dovde, ali je sve drugo netacno. Moram da primetim da potreba da se Bogdan potcenjuje ne prestaje, kada bi ga proglasili i za najbolje igraca NBA, nasli bi se NASI (?) ljudi da ga uporedjuju sa Dzordanom, Medzik Dzonsonom itt - jednostavno uvek bi se nasao negativan ugao umesto da se prizna coveku ono sto svi strucnjaci (i njegovi saigraci) kazu - da je postao veliki igrac. Na primer, kao odgovor na vasu tezu o sutiranju iz bloka, i nasi treneri i igraci su rekli za Bogdana (ako ste pazljivo citali izjave prethodnih dana) da upravo on moze da sam sebi kreira situaciju i da je to jedna od njegovih glavnih prednosti. Gde je bio blok juce kod one poslednje dvojke kad je igrao 1-na-1, napravio korak unazad i sutirao. Bogdan MNOGO cesce sutira trojke preko ruke nego Sved. Cak mislim da je iz nekog razloga precizniji u ovim situacijama.
Inace, sasvim je normalno da svi igraci (ukljucujuci i Sveda) koriste blokove kada god je to moguce, u suportnom kakva bi to igra bila!?

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije reče premijer i zalepi znak

pre 6 godina

Ne znam da li je dovoljno za pobedu protiv Slovenaca ali bez pleja ne bi imali šanse.

Ivan

pre 6 godina

Stef Kari Jovic! Moglo se primetiti i na onom snimku iz svlacionice po zavrsetku meca da je raspolozen, ne bi bio bas takav da je znao da nece igrati, finale. Dovoljan mi je bio shok sto necu gledati Lebranka Lazica do kraja prvenstva.

Mile

pre 6 godina

Meni Slovenija liči na Australiju u Riu, brzi, poletni, neuhvatljivi, precizni... Dok nisu naleteli na zid. Nešto mi miriše na sličan scenario.

mvp

pre 6 godina

Drugim recima - igrace povredjen sto moze biti jako opasno za njega i njegovu karijeru

(True Batman Fan, 16. septembar 2017 12:09)

Gluposti, rezonanca je pokazala da nema ostecenja, a to sto boli su samo iziritirani nervi, opasnije je Macvanu bilo kad je igrao pod temperaturom

srle

pre 6 godina

@Iskusni
Cemu potcenjivanje Slovenije koja je dobila Spaniju sa 20 razlike sto nama u skorije vreme nije uspelo? A u toj Spaniji igrala braca Gasol. Aj malo respekta za protivnike.

kecman iz svlacionice

pre 6 godina

Nije to naivna povreda cak ni ako je prvi stepen
dovoljno je da je zglob otekao, da boli .. da otezava hodanje a kamoli trcanje .. da ne pricam o odbrani gde se zglobovi nenormalno cimaju.

Znam da ce da daju sve od sebe da igra,bandazirace ga , mozda i inekcija
znam da je sad pod oblogama radi otekline, znam da kad bude igrao ostavice srce na terenu, ali bojim se da ce ga povreda spreciti da bude na maksimumu , a to protiv bekova Slovenije nece biti dovoljno.

Nadam se da gresim.

U svakom slucaju zelim Tebi i Srbiji sve najbolje u finalu

Batko

pre 6 godina

dakle tu rade kompleksi nize vrednosti ! 
Sada sledi, toliko...
(antiDebil, 16. septembar 2017 17:25)

Ti nekome o kompleksima ?! Auuuu... Pa ti ako ne posaljes barem 3-4 uvredljiva komentara na racun Zvezde, pa makar to bio i stoni tenis, ti nisi ziv.

NoName

pre 6 godina

jos jedna cinjenica, cisto da dokazem da nisam ostrascen - na dve od ove tri utakmice, jedino je Jovica imao bolji +/- indeks od Bogdanovica. Nadam se da su ovim vase navijacke strasti namirene. Od mene dosta.
(ostrascen, kratkovid i nevaspitan, 16. septembar )


Vi ste sve ono sto ste naveli kao Vas nickname. Ostrascen, kratkovid i nevaspitan. U nedostatku argumenata pribegavate uvredama, a uvrede su argumenti onih koji nisu u pravu. Coveka koji Vam je izneo cinjenicu da Marjanovic ima bolje brojke od Bogdanovica i Dragica nazivate ostrascenim i kratkovidim. Kao kontra argument toj CINJENICI Vi iznosite sopstvenu INTERPRETACIJU kako je po VAMA Bogdanovic najbolji bez obzira sto je, i sami to tvrdite, Jovic imao bolje brojke u dve od poslednje tri utakmice. Odakle Vam, bre, pravo da osporavate njegovo pravo na sopstveno misljenje? Coveka koji je sopstveno misljenje zasnovao na statistici koja kaze da Marjanovic ima najbolje brojke na celom EP nazivate ostrascenim i kratkovidim, dok sopstvenu interpretaciju zasnovanu na licnom vidjenju proglasavate za AKSIOM. Sta ste Vi? Ko ste Vi? Esencija znanja? Providjenje? Covek ima pravo na sopstveno misljenje i apsolutno nista lose nije rekao za Bogdanovica. A kao "subject poruke" cete nekom da prilepite uvredu tipa kratkovid, nepismen...i za uzvrat ocekujete da Vam se neko obraca sa Vi. Obracanje sa Vi je znak, kako vaspitanja, tako i postovanja sagovornika. TI zbog svih uvreda onima koji ne misle kao ti postovanje NISI zasluzio.

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanje

pre 6 godina

A kao "subject poruke" cete nekom da prilepite uvredu tipa kratkovid, nepismen...i za uzvrat ocekujete da Vam se neko obraca sa Vi. Obracanje sa Vi je znak, kako vaspitanja, tako i postovanja sagovornika. TI zbog svih uvreda onima koji ne misle kao ti postovanje NISI zasluzio.
(NoName, 16. septembar 2017 22:43)

Dragi gospodine, rec "ostrascen" je prva koristila osoba na ciji sam komentar odgovorio. Nevaspitanje kada Vam se neko obraca sa Vi a Vi njemu sa ti - o ovom nadam se ne vredi raspravljati. Ostaje nam "kratkovidost" – rec nije uvredljiva, u bilo kom drustvu se moze na fin nacin reci da je necije misljenje kratkovido...
Govorite da sam rekao da je Bogdanovic najbolji iako sam pri tome jasno naveo da je u tri najvaznije utakmice Jovic imao bolji +/- indeks. Dakle, kao Partizanov navijac sam bio realan I ukazao na kvalitet Joviceve igre (kao i u ranijim komentarima potpisanim sa “Grobar”). A rekao sam i da je Bogdanovic po ukupnom indeksu bio najbolji u jucerasnjoj utakmici (kao i protiv Italijana) - obzirom da se ovaj indeks uzima kao zvanicno merilo kada se odredjuju najbolji igraci, petorke itt, ne znam kako sam referisanjem na isti izgubio Vase postovanje!? Dakle, navodjenjem +/- i ukupnog indeksa sa zvanicnog Eurobasket sajta, te pokusajem da iskreno pohvalim igrace nevezano za tim iz koga poticu, sam izgubio Vase postovanje i Vi ste zakljucili da mi se treba obracati sa Ti. Vas izbor.

Aleksandar

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

Prvo skoči pa kaži hop!!

svasta

pre 6 godina

Hahahahah otkad je ovaj postao igrac pa da zavisimo od njega??BOGI JE DOVOLJAN!!
(Grobar, 16. septembar 2017 12:04)

Tuzna (da ne upotrebim neku drugu rec) provokacija! I ja sam navijac Partizana vec 45 godina, navijao sam za Kicu, Praju, pa dalje redom, ali ovaj decko je odlican igrac, igra odbranu, organizuje igru, asistira, brz, prodoran, sve sto play treba da ima. Kada bi imao za nijansu bolji sut bio bi savrsen play, ali i to ce unaprediti, narocito sada kada je otisao kod Djordjevica!

Thilmo

pre 6 godina

Odlično! Jović je ključni igrač ove reprezentacije, ne bajbolji, ključni. Kada on nije na parketu Bogdan se troši oko organizacije igre i gubi snagu za napad. Takođe, Jović poznaje u dušu Marjanovića i Kuzmića, pa su automatski njih dvojica korisniji u napadu ili da dodaju Bogdanu ili nekom šuteru za tri poena.

Sve u svemu odlična vest.

ljupce

pre 6 godina

ono sto vi ne razumete kad se kaze da je boban prvi po poenima ekipe pa ga napadate je u sustini lose izrazavanje onpog ko je to tako rekao napredna kosarkaska statistika kaze da u vreme kad je bobi na terenu oko 40%(mislim da je prava cifra 38)ide preko njega bilo poeni ili asistencije naravno shodno minutazi provedenoj na terenu i po tome jest najbolji na celom prvenstvu a bogdan jeste lider to stoji ali i ima vecu minutazu i veci broj suteva od bobana sve se gleda tako da vi sto branite bogdana toliko opustite se i gledajte i navijajte da uzmemo to zlato a bogdan i bobi kao nasa dva najbolja igraca ce odraditi svoje uz joviceve asistencije naravno

kris

pre 6 godina

Dobro je da igra, ali je pitanje koliko će moći. Takođe će puno faliti Lazić. Mnogima će ovo biti čudno, ali bi svojom snagom i čvrstinom u odbrani mogao dobro izmoriti Dragića, jer na Dragiću treba odigrati čvrsto i često menjati čuvare. Idealno bi bilo malo Jović, pa Gagi, pa Lazić... Opasnost preti još od Dončića, koji bi zbog godina možda mogao podleći pritisku, te od Prepeliča, koji igra u životnoj formi. Naši centri bi trebali imati veliku prednost, ali su Slovenci zaustavili Gasole, pa bi mogli i naše. Ako Jović odigra na nivou polufinala i naš najbolji igrač Bogdanović će biti rasterećeniji i mi bi trebali biti u blagoj prednosti, ako ništa ono zbog svih onih finala već odigranih, dok je Sloveniji ovo prvo plus su demoiranjem Španije sigurno malo poleteli ali su i emotivno ispražnjeniji od nas.

Martin Luter

pre 6 godina

Kaze se hvala Stefane sto rizikujes zdravlje da bi nam dao na trenutak osecaj samopuzdanja i iluziju vaznosti. Inace bi te popljuvali kao sto smo to cesto radili jer se tesko izlazi iz grobarske i delijske proklete avlije ma generalno iz proklete avlije. Inace, prakticno njegov poslodavac Marko Pesic je juce zanemeo dok je komentariso mec za nemacki Telekom kosarkaski kanal, cisto da znate.

Bankar

pre 6 godina

Jović ne mora da igra celu utakmicu, samo dok budemo pravili razliku, isto kao sa rusima znaci prvo poluvreme i to ne celo. Onda uđe Vasa i pokusa da odrzi razliku. Inače ja sam očekivao da će igrati, pa ko od vas ne bi stisno zube i igrao?

Batko

pre 6 godina

ne bitan igrac podpuno...BOGdan je dovoljan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (De Niro, 16. septembar 2017 12:34)

Koliko ti ne poznajes i ne razumes se u kosarku, pa strasno koliko god godina da imas, a cenim da nisi punoletan

kole

pre 6 godina

E ovo je vest dana.
Moram da kazem za Partizan navijam, ali Jovica prosto obozavam oduvek, vrlo koristan igrac, odlican pregled terena, odbrana, tranzicija,ima i ulaz, jos sut za 3 da bude sigurniji i bio bi zlo od igraca. A i ovako je jedan od najboljih u Evropi na toj poziciji. A ima i duh onaj pobednicki. Mnogo znaci nasem nacionalnom timu.

vidimo se na doceku

pre 6 godina

kako je ovo dobra vest, od rana jutra je cekam . Jovic nam je jako bitan , kao stabilan plej i kao izuzetan defanzivac ... tvrdo na tandem D D , centarska linija nam je jaca , klupa nam je duza... finale je pobeda kosarke ... objektivno , da moram da se kladim , kladio bih se na Srbiju ... Slovenci su max dali protiv bezvoljne Spanije , i mislim da je jako tesko pripremiti taktiku za nas , jer svi igramo a ne zna kome ce da bude dan . Srce mi je puno , i mislim da smo mi uzeli zlato sinoc protiv Rusije.

crni_redstar

pre 6 godina

statistika je kao bikini, pokazuje dosta, skriva najvaznije. igramo finale i jovke ce igrati zo je najbitnije. sta znamo? da imamo najboljeg selektora, da imamo najboljeg igraca i najbolji tim!

Раде Бајић

pre 6 godina

Хвала Јовићу, хвала "Доктору", хвала Салету, хвала Мачвану и свим нашим дивним момцима на јавном часу патриотизма и свега лепог, клањам се!

Stefan Lazarevic

pre 6 godina

Ovi momci su izgradili zajednistvo, a vi ih delite! Odrekli se odmora posle najnapornije sezone u istoriji evropske kosarke, a vi im trazite mane i kao poredite. Nikad mi nece biti jasno klupsko prepucavanje kad igra reprezentacija! Ko je vas vaspitavao i na koga li se ugledate...

PS. Iskreno sam zblanut i zabrinut.

Miodrag

pre 6 godina

cz
Ne da nemas pojma o kosarci,
nego ne mozes dobro da prepricas ono sto si video.
Da li ti vidis kako Bogdan igra odbranu i koliko snage trosi??
Da li vidis koliko energije mu je potrebno da primi loptu samo?? Teodosica ozuzetno cenim ali ovakav pritisak na Bogdana do sada nije vidjan cesto..

Robin Hood

pre 6 godina

Mi smo ta ekipa sto se kapira u pokretu, ratuje po kodeksu, matira u pokretu!!!
Tako je bre! Idemo, koliko znaci Jovketu sto ce igrati( mada znamo da bi igrao i sa stakama ) toliko znaci i celoj ekipi po pitanju zajednistva i timskog duha!
SAMO JAKO! OVO STO SLEDI JE ONO ZBOG CEGA STE POCELI DA SE BAVITE SPORTOM!
SVI KO JEDAN!

Alessandro NESTA#13#

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

:)))))) hahahah, vidimo se u nedelju veče :))))))

coldplayer

pre 6 godina

@peter slo
Druze,nemoj da se busas pre vremena.Ipak smo nesto u ovom sportu za razliku od vas.Da ti pojasnim ukratko.Pored Vidmara ,a koji ne moze da izadje na kraj sa nasim centrima,nemate nikoga ko moze da nas tu zaustavi.Sto se tice vasih sutera pogledaj utakmice protiv Ita i Rusa pa vidi kako smo igrali odbranu na njihov suterima.Sve u svemu imate samo prednost u danu odmora sto nije mala stvar ali ne i najvaznija u finalu.Mislim da dobijamo i to ne toliko tesko koliko se pretpostavlja.pozz

Skoba

pre 6 godina

Ko god je uvrtao skočni zglob zna koliko to boli, ja sam ga iščašio sa 11 godina i sledećih 15 godina uvrnuo sam ga što na basketu što na odbojci 6 ili 7 puta..Zavisi koliki je stepen uvrtanja, neki put možeš da nastaviš odmah neki put ne, ali kad se ohladi, otekne i boli zverski. Jović ako bude igrao minut jedan, još jednom će da potvrdi koliko ova ekipa ima srce i kakve su to Srbende,pored toga što su majstori ove prelepe igre

Miki Banana

pre 6 godina

u svakom slučaju čestitke za srebrenu medalju, to je veliki uspeh
(peter_slo, 16. septembar 2017 11:58)

Učite srpsku himnu, glupo je da na dodeli medalja peva samo pola publike.

Oliver

pre 6 godina

Vidim da mnogi komentatori ne shvataju da bol nije u korelaciji sa tezinom povrede.Svi koji su doziveli distorziju skocnog zgloba(ja sam 5-6 puta),znaju da je bol u momentu uvrnuca zgloba strahovit.Sem toga,nisu sve distorzije iste tezine.Postoje tri stepena,prvi,najlaksi kad su ligamenti skocnog zgloba samo istegnuti,drugi,kada su delimicno rupturirali i treci kada su ligamenti potpuno pokidani.Ovde je verovatno rec o prvom stepenu distorzije.To su mogli videti na MRI-u.Prema tome,nema nikakve opasnosti od trcanja i igranja.Nece Jovic igrati 40 minuta,uvodice ga koliko moze i prema kretanju rezultata.Ako budemo dobri i bez njega igrace manje.Uz bandaz i analgetike,nece nista osecati,a zglob je funkcionalan.Kako god,zlatna medalja je vredna rizika,mada ovde nema velikog rizika.

Komša

pre 6 godina

@peter_slo
Neki čak tvrde da je Zemlja ravna ali svi se slažu da je lopta okrugla.
Polako...
Slovenija ima odličan,borben tim,sjajnog trenera i bilo mi je uživanje da ih gledam (i da navijam za njih).
Ali lopta je ipak okrugla - tek kad se zakotrlja videćemo kako stvari stoje.
Samo da mi dobro zakrpimo Jovića pa kom obojci tom i džeri...

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

Letonci su imali Slovence.Izgubili su iz glupog razloga a i ovima je ulazilo iz podruma.Radilo se o par koševa. Tako da ne vidim način kako da nas pobede.Imaju providan sistem.Trka frka i bacaj u koš. E kad dođe ekipa viša od kineskog zida e tu bude i kraj.Ako se popnemo na 10 i više razlike oni će pući
To je tako jednostavno a mi imamo T I M

Qroña

pre 6 godina

Dončić je u ključnim trenucima oba meča i protiv Letonije i protiv Španije dao po jednu trojku sa velike udaljenosti i to od table, takvu sreću triput da imaju ako im ponovo zatreba i nije baš realno, a pogotovu nije realno da se takvi koševi daju preko Jovića, tako da Slovenci ima zbog čega da brinu.

mls

pre 6 godina

Ja ocekujem da Slovenci padnu psiholoski i popuste pod pritiskom. Nekako sam ubedjen da nasi u tom pogledu imaju prednost i da ćemo to znati iskoristiti. Ako svejedno izgubimo i ovo je veliki uspjeh, hoce nas ta srebra, ali siguran sam cim se kompletiramo bice i to zlato. Srecno momci i samo jako i hrabro kao do sada!

mo

pre 6 godina

A, posle distorzije u finalu overdrive :)
Mora i Micić odigrati dobro svoje minute, što mislim da će i uraditi. Neka bude iznenađenje finala.

Mirkosoft

pre 6 godina

Ne zelim da prejudiciram ali se stvarno vec mnogo puta dogodilo da se ovako mlade, jake reprezentacije poput slovenije sapletu na kraju. Meni se onako minimalno ostrasceno cini da ce slovenija da izgori ako bude egal ili ne daj boze da od pocetka pocnu da gube pa da moraju juriti rezultat. Ipak je iskustvo bitno, no videcemo ko ce mentalno biti jaci, ja rezervisano tvrdim da su nasi jaci u tom smislu.

Mile

pre 6 godina

Lepa vest, Jovic je odlican sraf u nasem timu, mozda u senci Bogdana ali izuzetno koristan i odgovoran. Nadam se da zaista nije jaca povreda mada juce nije delovalo da je bas laka. Srecno momci!

Doktor

pre 6 godina

Deco hvala Vam na lepim rečima i plusevima, u mojim godinama ima i drugih stvari ali znam, nadam se ne Vama zamorno, da je sportsko iskustvo strašno važno životno iskustvo, stiče se njime sve ono o čemu su mnogo bolje govorili i Saša Đorđević i drugi. Zato samo želim još da se umešam u našu trenutnu a zapravo hroničnu priču: koliko god bio dobar ili ne, igrač koji s distorzijom nastoji da se makar skine vredan je svakog poštovanja, jer on će sobom i svojim stisnutim zubima pozvati druge. Uvek je tako, u svemu je tako, i nema novca kojim se to izražava ili naplaćuje. I nema razloga za prepucavanje ni sa kim: sve će se videti na parketu, kao i sinoć, jer mi smo već naviknuti a nekome je prvi put, i zaista mu svaka čast na uspehu. Ali iznad toga rad svakog od nas na sebi, malo više tolerancije i neosvrtanja na tužne povike iz komšijskih kuća, ili iz jedne crvene a druge crne sobe ove naše kuće, i prosto ćemo SEBI biti bolji, svoje ćemo urediti, mi ćemo za sebe i nama drage biti bolji i srećniji. Tako se stiče i poštovanje za druge i od drugih. Bićemo ukratko SIGURNIJI U SEBE. Kao čovek koji radi s Vama, ja znam koliko Vama to treba. A za sutra ne brinite-dobijamo.

Doktor

pre 6 godina

Hvala Vam svima. Znam da bi svako od nas duboko u sebi i s potpunim pravom menjao par medalja za malo više "naše košarke" u svakodnevnom životu. Ali do nje se stiglo teškim radom i ona je mnogo više od ubacivanja lopte u obruč.

taki p.

pre 6 godina

Potpuno nebitno koliko ce Jovic igrati minuta,vazno je da izadje na teren i ostalim igracima ulije samopuzdanje,igrace oni i kad je on na klupi.Navijam za Partizan,ali gotivim sve igrace,dok Jovica obozavam,pravi plej,pravi fajter,dobar covek.Pratio sam Zvezdu u evroligi(i navijao za njih),mozda ne tako strastveno kao za Partizan,bili su odlicni i sasvim zasluzeno imaju najvise igraca u selekciji.Sutra svi uz orlove pa sta bude,smesi nam se zlato.

Mirko

pre 6 godina

Ma kad je pitanje finale EP igrao bi i na jednoj nozi !!!!

Zamisli treniras celo leto kao zivotinja, dodjes do finala i onda kao e ne mogu iskrenuo sam zgob...ma brate zavarite ga za nogu i igram :D

filip

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 21:11)

A ti nisi primetio da je on jedini suter u ovoj ekipi i da mu svi uvale vruc krompir ako slucajno do 10s pre isteka lopta ne dodje do Marjanovica? A nisi primetio da Bogdan u 90% slucajeva nema otvoren sut i da ga svi zatvaraju? A oni koji imaju otvoren sut (Bircevic, Jovic, Guduric, Milosavljevic,.....) NECE da sutiraju?? Od svih trojki koje je sutnuo 70% je bilo 4, 5s pre kraja napada. Dzaba on navlaci odbranu na sebe. Da ima kvalitetnu podrsku saigraca i ti procenti bi bili daleko bolji.
Decko je kompletan igrac glavni sraf tima i svidelo se to tebi ili ne, nosi ekipu kroz ovo takmicenje.

brm

pre 6 godina

Većina uganuća zgloba nije teže prirode, svaki igrač to iskusi bar jednom ili dva puta godišnje tokom svoje karijere. Uglavnom posle dan ili dva možete da trenirate i igrate, sa stopalom u bolovima i svim duginim bojama. Ali ipak to nije potpuno funkcionalan zglob bar nedelju ili dve, i Jovićeve kretnje će svakako biti ograničenije. Sigurno će da igra pod blokadama i bandažama. Mislim da ni Jović ne bi propustio finale ni za šta na svetu. Napad neće da trpi, ali odbrana definitivno hoće, a mnogi zanemaruju Jovićeve karekteristike u defanzivi. On je naš najbolji kradljivac lopti, jedno vreme je bio i na turniru, ne znam da li je i dalje, nisam gledao. Jako su nezgodne lateralne kretnje kada imate ovakvu povredu, posebno kada ste bek pa izbegavate mnogo blokova.

ja

pre 6 godina

Ovo se može pokazati kao presudni momenat istorijskog finala! 
Ići u finala protiv najboljge evropskog pleja, Dragića koji je i NBA klasa, a bez Jovića, majstora defanzive i čoveka koji retko gubi lopte, jeste loš znak i značajno smanjenje šansi.
Ovako, sa Jovićem i sa Micićem za koga se nadam od početka da će jednu utakmicu da "poludi" a znakove je pokazao sinoć, mi polako postajemo favoriti. 
Imaćemo ozbiljnu dominaciju pod koševima, mislim da ćemo se nagledati Bobija na liniji za slobodno bacanje. 
Bogdan mora malom Dončiću pokazati da njegovo vreme tek dolazi, ali da to nije nedelja veče. 
U svakom slučaju, meč ua uživanje i odlično je što će svi igrati.
(Danilo, 16. septembar 2017 12:07)
Prvi put, od kada citam komentare, dao sam ti plus:) Ajmo Srbi!

BasketFan

pre 6 godina

@Doktor

Doktore svaka cast, bas doktorski!!! Najbolja, najtacnija i najiskrenija analiza stanja i uzroka zasto smo u kosarci tu gde smo i zasto smo u tom prelepom sportu to ko smo! Bravo Doktore, kapa dole i duboki naklon...

N4

pre 6 godina

Licno mislim da je uz Bogdana, Jovic najvazniji igrac ovoga tima. Na stranu njegov dobar prosek od 10-tak poena po mecu sustina je da svi bolje igraju 30% kad je on tu. To se najbolje vidi kod igre centara.

brate srbine

pre 6 godina

E moji Srbi, umjesto da ove momke slavite kao suvo zlato i budete ponosni, vi se prepirete ko je koliko dao, da li je u CZ i Partizanu, niko nama nista ne moze kad smo slozni, ali p.p.i jedni ne moze vama pomoci ni 100 zlatnih medalja, kad ste u glavi dno dna....

Miki

pre 6 godina

Zdravo svima!
Nadam se fantasticnij utakmici sutra, a ja kao Makedonac navijam za Srbiju jer osecam vas srbende kao braca..naravno, kad Slovenija igra sa drugim teprezentacijama navijam za njih. Nego meni je interesantno kako se oseca Kokoskov: Srbin koji vodi finale protov Srbije..uspeh ce mu doneti puno na licnom planu, ali poenta ovog takmicenja je nacionalni momenat. Odlican trener i ovako izgleda dobar covek, ali kako se on oseca mi je stvarno intetesantno i intrigantno..

Laki

pre 6 godina

Da, ali neće odraditi nijedan trening, šteta, jer je juče igrao savršeno i baš ume da razigra centre. U svakom slučaju kapa dole za momke i dobro je što su Slovenci favoriti, jer svašta im je polazilo za rukom protiv Španije koja je ipak nonšalantno ušla u tu utakmicu i dozvolila takvu igru.Srećno!

ganDra Šajkaš

pre 6 godina

Povreda nije naivna ali ce verovatno igrati pod inekcijom I to koliko mu dozvoli sama povreda. Bice od koristi I to "malo"sto ce ginuti na terenu,jer zbilja nam je potreban

Kaiim

pre 6 godina

@Grobar Kao navijac Partizana ti porucujem da se pokrijes usima po glavi i da cutis... tako bi bio najpametniji. Jovic je vrhunski igrac i bez njega bi bilo duplo teze protiv Slovenaca, samo sto je to za tebe i tebi slicne visa matematika. Bobi i Jovic se poznaju jos iz Zvezde i odlican su tandem... kad se tu doda i Bogdan koji takodje moze i zna kad da proigra Bobija... to je vec nesto. Ukratko, zavisimo od svakog igraca jer nam se igra zasniva na cijelom timu, ne samo na jednom igracu... samo sto ti ne vidis dalje od nosa. Crno-bijeli, crveno-bijeli... smucili ste mi se. Pustite normalne ljude da uzivaju u magiji.

nazipunkfuckoff

pre 6 godina

@Doktor

Doktore, hvala Vam na javno iznetoj reci!

Za sve ostale selektore, docente, lazne cetvorke i datijakazem komentatore: Molim vas, procitajte Doktorov komentar pa onda komentarisite ne samo ovu temu, nego bilo koju na bilo kom sajtu.

Idemo po zlato!!!

DejaKG

pre 6 godina

Tri ključna igrača za našu igru i to ovim redom: Bogdanović,Jović,Marjanović.
Mi bez Jovića ne igramo napad kako valja.Micić ga menja ali to nije nivo Jovića.Zato je to možda i ključnija pozicija od Bogdanovićeve dvojke.Mislim Bogdanovića može povremeno neko i da zameni,može i on sam da ode na pleja ali bez jovića šanse su nam sigurno 40% manje.

Jednoruki Krstivoje

pre 6 godina

Doktor, 16. septembar 2017 13:03)
Prvo, zbog ovog Montreala '76. cenim da smo generacija i svaka čast za komentar, svaka ti je na mestu. Međutim to ovoj deci ne možeš da objasniš, jer ovoj podeljenosti na CZ i Partizan nema kraja. I to ko je bitniji Bogdan ili Jović, Bobi ili Mačvan. GLUPOST!!!
Drugo, reakcija Đorđevića posle Gudurine nesmotrenosti (izgubljena lopta pa onda nesportski faul) tj.odsustvo reakcije u vidu vike, dreke - NEPROCENJIVO. Mogu misliti sta bi Žoc, Duda ili Dule u takvoj situaciji rekli ili uradili igraču. Zato je Sale jedinstven i zato ovi momci ovako ginu na terenu. Toliko.

Gde ja živim

pre 6 godina

@BOJAN

Druže evo ti sa zvaničnog FIBA sajta:

The FIBA Basketball World Cup 2019 will qualify directly 7 teams to the Tokyo 2020 Olympic Games , while the 16 next best classified teams at the World Cup will get the chance of qualifying through one of the 4 FIBA Olympic Qualifying Tournaments 2020.

2 selected teams per region will also take part in the FIBA Olympic Qualifying Tournaments, for a total of 24 teams divided in 4 tournaments of 6 teams each.

The winner of each tournament will qualify for the Tokyo 2020 Olympics.

Nažalost zaslugom ovih pametnjakovića koji rukovode košarkom ovo prvenstvo nema nikakve veze ni sa SP sledeće godine, a kamoli nešto dalje. Uostalom čak i da nisu menjali format, tek bi EP 2019 (po starom sistemu) bilo kvalifikaciono. Ovako pošto njega nema biće SP, a EP je 2021 mada to verovatno znaš.

Jednoruki Krstivoje

pre 6 godina

antiDebil, 16. septembar 2017 17:25
Vidi zemljače, na osnovu tvojih komentara pretpostavljam da navijaš za klub za koji navijam i ja još od daleke 1975. zbog Kiće, Praje, Moce ...
Mislim da su ova tri trenera vrhunska, Žoc i Duda možda i najveća trenerska imena Evrope. Možda sam ja promašio kako ti kažeš, ali nikada mi nece biti prihvatljivo, da bilo da se radi o jednoj ili greškama u kontinuitetu trener može da naziva igrače debilima, da ih odguruje ili davi. Bez obzira koliko ja ovu trojicu pomenutih velikana voleo i cenio za to nema opravdanja. Toliko.

KliftonToni

pre 6 godina

Значи овако
Црвена Звезда, гледао и Бари и Токијо на ТВ директно. Нажалост премлад и пресиромашан да бих гледао уживо.

Сад коментар:
Момци се грле међусобно, у истим бојама играју, исти селектор их и хвали и грди. Нема наши и ваши у репрезентацији. Има наши у нашој репрезентацији и они други, па бирајте. А ако нисте приметили Ђорђевић је направио тим. Ми немамо Шведа или Шарића. И те како имамо Богдановића и Марјановића и Бирчевића, али (добро можда мало од Богдана, али мало) селектор не тражи да они буду Швед. Тражи да буду део српског тима. Одакле комплексашима потреба да издвајају своје и наше мени је ребус???
Svaka cast momcima na borbenosti i istrajnosti. Iako je prvenstvo bilo ocajno, to ne umanjuje nas uspeh.
(baron, 16. septembar 2017
А тек ово? Првенство очајно? Да ли си ти мајсторе гледао утакмице? Србија Русија? Летонија Словенија? Словенија Литванија? Летонија Русија? Нису најбољи играчи ту, али су тимови врхунски. На ЕП их ретко буде више од 5-6, најчешће 3-4 а сад сви који су прошли групе били су кандидати (не Мађари и Финци)
Свака част свима на мечевима, задовољство је гледати ово првенство.

SrbEUin

pre 6 godina

Ja ocekujem da Slovenci padnu psiholoski i popuste pod pritiskom.(mls, 16. septembar 2017 14:57)

Pozdravjam optimizam i veru u pobedu, ali ne podržavam omalovažavanje protivnika po sistemu lako ćemo. Pobedu mi moramo zaraditi, a ne da se nadamo da će je oni sami ispustiti. Slovenci se nisu predali ni pod onim trojkama Letonaca ni pod nadmenom braćom pa sam siguran da neće ni pred nama. Gogi je iskusna NBA mašina, pravi vođa i pobednik. Pored njega ceo tim pa i Luka igraju duplo bolje. Koliko su samouvereni pokazuje onaj broj trojki i onakve trojke koje nikada realno ne bi smele ući. Oni će pokušati istu jurnjavu kao protiv Letonaca i Španaca, jer u pozicionoj igri su im šanse mnogo manje upravo zbog naše centarske linije.
Neće se oni nikada predati. Takvi su u svim sportovima, pa i u ovom. Ni jedna ekipa (osim karirane) se nije predala posle našeg ili nečijeg drugog vođstva. Svi su se vraćali i posle -15 i više. Mi moramo pobedu zaslužiti maksimalnim angažovanjem, rudarskim radom na terenu svih 40 (možda i više minuta). Ako tako ne pristupimo meču, nema ništa od zlata.
Ključna će biti odbrana na Luki. Pokazalo se u EL kad se igra tvrdo na njemu, da često pada u igri.
Nama je najveći problem do sada bio odbrana trojki. A Janezima su trojke najjače oružje. Nismo mogli jednog Šveda da zaustavimo, a ovde su tri šutera. Od toga će sve zavisiti.
Ja bih najjaču odbranu igrao na Luki. Njega da svedemo ispod 10.
Gogi neka da svojih 30. Proći će kao Rusi sa Švedom.

ostrascenost i kratkovidost

pre 6 godina

ono sto vi ne razumete kad se kaze da je boban prvi po poenima ekipe pa ga napadate je u sustini lose izrazavanje onpog ko je to tako rekao napredna kosarkaska statistika kaze da u vreme kad je bobi na terenu oko 40%(mislim da je prava cifra 38)ide preko njega bilo poeni ili asistencije naravno shodno minutazi provedenoj na terenu i po tome jest najbolji na celom prvenstvu a bogdan jeste lider to stoji ali i ima vecu minutazu i veci broj suteva od bobana sve se gleda tako da vi sto branite bogdana toliko opustite se i gledajte i navijajte da uzmemo to zlato a bogdan i bobi kao nasa dva najbolja igraca ce odraditi svoje uz joviceve asistencije naravno
(ljupce, 16. septembar 2017 16:48)

Slazem se imenjace (i mene zovu Ljupce). Kada se lepo objasni, mnogo lakse je se sloziti. Licno samo vidim ekipu Srbije, raduje me svaki kos bez obzira od koga dolazi. Navijac sam Partizana odavno, optrilike sam ispisnik gospode koja pominju Montreal76 - recimo, sa tog takmicenja se najvise secam cudesne partije Moke Slavnica protiv Italije, iako su Kica i Praja bili perjanice representacije, a ja Partizanovac. Obzirom da sam licno igrao kosarku, za mene je lepota igre najvaznija, navijacka ostrascenost mi je strana, npr sinoc me je srce zabolelo kada je Guduric onako kiksnuo, mislio sam da ce mu to jos vise uticati na sigurnost (jer decko tek treba da stekne reprezentativnu rutinu)... Medjutim, Sale reaguje neprocenjivo, cak ga i vraca u igru nakratko nesto kasnije. Napred nasi!

pusti jsd jedi kuvano

pre 6 godina

@Miodrag
Hteo si da kazes da do sada je neko drugi trpeo pritisak a on ima kao mec viner 0/2 u toj situaciji . Ko jos njega pritiskao pored Belog , Tea , Raduljice ?

Aleksandar

pre 6 godina

Ali...tacno se vidi da ce Srbija pobijediti....Republika Srpska svim srcem uz Srbiju....kakvo se ovdje ludilo navijacko sprema...ajmo braco!!!

del boj

pre 6 godina

Lovely jubbly! Jovic puno znaci, bar 5-8 asistencija, desetak poena i rastereceniji Bogdan u najavi. Idemo momci sutra, verovao sam od pocetka u vas, sampioni ste sta god da uradite!

aco

pre 6 godina

Можда немамо играча класе Драгића, али Јовић и Милосављевић су дефанзивно одлични и то може бити кључ победе. Надам се да ће Мицић и Гудурић бити расположени. Бобија треба форсирати јер нико не може да му парира и противнички центри брзо праве фаулове. Богдан нек буде добар као против Руса и ето злата после доста година.

Kontras

pre 6 godina

Bitno je da Jovic odigra bar 5 do 10 minuta, da bude na terenu. Da rastereti Bogdana i Micica. Da rastereti i ostale psiholoski. Da ukrade 2, 3 lopte. Da podeli 2, 3 asistencije, mozda da neki kos.

A verujem da ce igraci odluke biti Bogdan, Bobi, Lucic, Macvan, bolje receno tim. Moramo dominirati pod reketom i spreciti ih da daju mnogo trojki.

Mirko

pre 6 godina

(cz, 16. septembar 2017 21:11)


Vi se jos raspravljate oko ne bitnih stvari alo bre ja sam rekao da nasi nece proci ni 1/4 finale.. vise nista ne pricam..Slovenci su dobri, favoriti su jer nemaju ni jedan poraz ali mi...ma bre mozemo sve !!!

Na kraju krajeva ni da izgubimo nije smak sveta jer smo dosli bez 7 igraca..sledece ako nas zaobidju povrede imamo da oduvamo sve !!!!

no name

pre 6 godina

Rekao sam pred pocetak prvenstva da ce dosta toga zavisiti od Jovica tako se i ispostavilo.S njim u finalu imamo ogromnu sansu za Zlato.Naravno svaka cast i ostalima.O Bogdanu da ne pricam.

Stefan

pre 6 godina

pa distorzija je istegnuce zgloba. Uvek je mirovanje bar nedelju, ali nadam se da ce Stef da igra bar dve cetvrtine, taman da se odvojimo :)

Kale_Pravi

pre 6 godina

Sale Nacionale....pobedi svoju decu do zlatne medalje.....ne znaju oni za strah od neuspeha, a kako bi i znali kad im ti ispricas uvek po jednu pricu pred svaku tekmu.....pricu koja se zove pobeda.....oni je nauce "naizust" izadju na teren i ispricaju pred auditorijumom kao "Oce nas".....Srecno momci, cast reprezentaciji Slovenije, ali ipak zemlja kosarke, nasa zemlja, osvaja zlato....

Gde ja živim

pre 6 godina

@Doktor

Gospodine, moje iskreno divljenje. Odavno nisam pročitao bolji komentar. Ovako nešto bi trebalo pokazivati svima onima koji vole da ostave "hleba i igara" tip komentara. Kada bi se ovo društvo makar malo ugledalo na naše vrhunske sportiste, možda bi nam krenulo i na drugim poljima. Naročito tu prednjače košarkaši. Baš danas sam pročitao jedan interesantan tvit "Dobro pogledajte našu košarkašku reprezentaciju. E tako bi izgledala Srbija da je vode pošteni, čestiti i stručni." Svaka čast još jednom.

fljamurtari dobro pari

pre 6 godina

Ratko@.Kecman iz svlacionice@. Obojica ste u gasim komentarima pogodili sustinu. Svi ludo zelimo zlato, ali je realno da su nam bez Jovica sanse neuporedivo manje, ostaje da de nadamo nekom lekarskom cudu pa da moze da odigra punom snagom makar 15 minuta. Ali tesko.

Negativni

pre 6 godina

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanje, 16. septembar 2017 23:45)

Poštovani gospodine,
Sa velikim interesovanjem sam ispratio vašu prepisku sa gospodinom koji se predstavlja sa NoName, ako se ne varam. Mislim da vam je lepo skrenuo pažnju da tudje mišljenje ne napadate odmah, pa makar i vrlo biranim rečima koje ste upotrebili. Nažalost, g. NoName je na kraju napravio mali kiks obraćajući vam se sa "ti", što bez obzira na svoj stav o vašem stavu, baš i nije lepo.
Takodje, želeo bih, sasvim u dobroj nameri i obasjan osmehom, da vam napomenem da kada se epistolarno obraćate nekome sa "vi", koristite to sa malim slovom, kako pravopis i nalaže. Naime, obraćanje sa "vi" velikim slovom smatra se malogradjanštinom i izmišljotinom novokomponovanih poslovnih ljudi. Dakle, ta vrsta persiranja, u pismenoj formi, sasvim je izbačena iz upotrebe kod iole ozbiljnijih persona kao i preduzeća.

Želim vam ugodno veče uz Jovića, Bogdanovića i družinu.

ostrascenost, kratkovidost i nevaspitanost

pre 6 godina

Takodje, želeo bih, sasvim u dobroj nameri i obasjan osmehom, da vam napomenem da kada se epistolarno obraćate nekome sa "vi", koristite to sa malim slovom, kako pravopis i nalaže. Naime, obraćanje sa "vi" velikim slovom smatra se malogradjanštinom i izmišljotinom novokomponovanih poslovnih ljudi. Dakle, ta vrsta persiranja, u pismenoj formi, sasvim je izbačena iz upotrebe kod iole ozbiljnijih persona kao i preduzeća.

Želim vam ugodno veče uz Jovića, Bogdanovića i družinu.
(Negativni, 17. septembar 2017 17:32)

Postovani "Negativni", hvala vam na konstruktivnom komentaru. Sto se tice koriscenja zamenice "Vi" u jednini, Ivan Klajn u poslednjem izdanju knjige "Recnik jezickih nedoumica" navodi da se veliko slovo "V" koristi u poslovnoj prepisci, ali ne i drugim vrstama tekstova. Obzirom da ovo nije poslovna prepiska, vi ste potpuno u pravu i zahvaljujem se na korektnom savetu. Interesantno je da navodite da je veliko slovo rezultat novokomponovanih tendencija, dok moje shvatanje koriscenja istog potice jos iz ranih 80-tih godina proslog veka, tj iz vremena kada sam se prilicno intezivno interesovano za pravopisna pravila jer sam pisao aforizme i kratke price - ja vec 20 godina ne zivim u Srbiji, a i u zemlji gde zivim "U" se koristi za persiranje i pise se velikim slovom. Izgleda da sam koristio pogresne izvore u to vreme :-(
I vama, kao i svim diskutantima, zelim mnogo radosti veceras!