Košarka 131

Petak, 15.09.2017.

08:00

Kako ove pobediti?!

"Ostavili smo srce na terenu", toliko otrcana fraza koju niko ne sme više da ponovi ako ne odigra kao što to rade košarkaši Slovenije.

Kako ove pobediti?! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

borisbl

pre 6 godina

1.mrzim negativne komentare na eacun svoje reprezentacije pogotovo jad naprave dobar rezultat.
2.Slovenija bravo! Svaka cast! 100% zasluzeno u finalu.
3.verujem da ce i Srbija u finale.
4.Siguran sam da odbrana Srbije moze da zasutavi slovence i da osvije zlato.
5.Ako Srbija i izgubi u finalu, cak i u polufinalu za mene su oni zlatni!
6.jer kad jedna reprezentacija dodje do polufinala bez 5,6,7 igraca ti je neverovatan uspeh!
7.Hvala KS Srbije, Djordjevicu i njegovom strucnom stabu i igracima sto su pokazali koliko jedna mala zemlja moze biti ogromno velika sportski!
8.jos jednon bez obzira na rezultat iduce dve utakmice Srbije ja cu biti ponosan i srecan i cestitati im! Jer tako se navija za svoju reprezentaciju i tako se voli svoja zemlja!
Srecno orlovi! Idemo do zlata!!!
S R B I J A!!!!

Knez

pre 6 godina

bravo slovenci...na balkanu samo kroasani ne znaju da igraju basket :*
(Sub-Zero, 15. septembar 2017 11:22)

Znaju oni da igraju, al' ne znaju da pobeđuju ;)

valterNBG

pre 6 godina

Ovo sinoc mi lici na jednu od onih Zvezdinih pobeda u nizu.Cista fizikalija,jurnjava svih 40 min.,sutiraj non-stop nije vazno ako promasimo-odbanicemo se...Slovenci su jednostavno u formi(fizickoj),bolji su od ostalih u tom segmentu za 30%.

STRUČNJAK BEZ PRAMCA

pre 6 godina

Синоћни дуел је много донео и нама. Отишли смо са Б тимом на првенство, и једино што није смело да се деси је да нас Шпанци истамбурају и тиме опет набију комплексе. Још ако ови наши момци стигну до краја - небо нам је граница.
(Иван, 15. septembar 2017 11:29)

Kako misliš to-nije smelo da nam se desi? A šta ako izgubimo od Rusije i onda nas Španci istamburaju sa 38 razlike u tekmi za bronzu?

Dejan

pre 6 godina

Ono sto je fascinantno je to da sinoc Slo i nije bila na svojih 100% nego negde na 80 % i da moze igrati i bolje,imali su puno izgubljenih lopti,imaju itekako rezerve za finale,i svi koji razmisljate da ako im se zaustavi sut za tri gotovi su,nije tako,pa Vidmar se salio ispod kosa sa bracom Gasol,a i kako ces im zaustavuti sut za tri kad naprosto lete terenom i uvek nadju resenje da neko ostane sam na trojki.

Pedja

pre 6 godina

Slovenci tesko da mogu osvojiti prvenstvo, jer do sada niko nije uspeo da dobije sve utakmice na EP u novom formatu. SRJ kada je pobedila sve 2001 godine, to je ostvarila sa sest dobijenih utakmica, dok je sada za to potrebno devet! Pobeda Slovenije protiv Spanije jeste veliko iznenadjenje za sve, osim verovatno za strucni stab Spanije, jer su oni jedini koji su znali kako medicinski iznutra izgledaju Pol Gasol, Navaro i ostali stari igraci Spanije.
Te 2001 da se igralo 14 utakmica bilo bi 14 pobeda.

Alan

pre 6 godina

Pozdravljeni.
Čestitke tudi vam na dosedanjih zmagah. Kot prvo morate zmagati danes, potem pa bo v nedeljo zmagala boljša ekipa. Če slučajno izgubite danes, pa boste sami lahko dokazali in pokazali kako se igra proti Špancem. Ali bodo Španci še vedno stari in utrujeni, bomo pa še videli. Srečno danes zvečer. Navijam za vas in čakam na "bivše Jugo finale".

12

pre 6 godina

Ne preterujte. Letoniju su jedva dobili onu Letoniju s kojima smo mi igrali i savladili ih lagano cini mi se. Drugo, Spanija je u padu videlo se da su izduvani jednostavno, a Slovence je isla trojka. Znaci, nisu nikakvi vanzemaljci i dostizni su i za nas i za Ruse. E sad, sta ce biti, u 1 utakmici, neki faul, iskljucenje, tehnicka, slobodna bacanja, sut za 3 ko veceras Slo, svasta moze da odluci.

el

pre 6 godina

Kot prvo najprej morate zmagati Rusijo. 
Kot drugo Gorana na tem prvenstvu ni igralca kateri bi lahko pokrival Dragića. 
Kot tretje Dončič je čudo. 
Kot četrto imamo sijajnega trenerja
(bojan, 15. septembar 2017 11:01

Kot sesto, slovenc,ne se sekirajou, ima da vas razbivajou u finalou

alen

pre 6 godina

Treba ovde objasniti nekim ljudima da moze da igra jedan stranac Ibaka ili Mirotic ne mogu obojica.Srbija nema stranca Rendolfa i fali joj 8 igraca iz Rija.

Kokoškov zna šta radi

pre 6 godina

"Zatvoriti sut za 3 poena i gube."

Pre ove dve poslednje utakmice, Slovenci su bili među najgorima na prvenstvu po šutu za 3 poena, pa su opet ubijali sve redom.

Knez

pre 6 godina

Ali to je njihov stil igre! Jednostavno igraju tako. Čitavo prvenstvo. I sve su bolji i bolji u šutu.
(ja, 15. septembar 2017 10:11)

U proseku su bili na 30% što je izuzetno...ali 54% je nenormalno, to znači da svaka druga ulazi. U finalu nema šanse! Gube finale 100%.

Gde ja živim

pre 6 godina

@Pera Pisar
Sale je čini mi se prošle godine rekao "Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi." Sad njegov otac tvrdi suprotno. Ko tu šta radi ja ne znam i ne zanima me preterano. To je što je. Za mene je Sale car i ja njega poštujem.
Nama je generalno skauting onih koji su van Srbije odrasli u svakom sportu jako diskutabilan i na momente tragikomičan. Samo ako uzmemo primer fudbala, tu imamo ispuštenih prilika da smo mogli još jednu kompletnu reprezentaciju da sastavimo. Slično nešto je i sa rukometom. Da smo bili bolji možda bi danas braća Karabatić igrala za Srbiju, a možda ne. Što se tiče košarke tu je za mene najbolji primer Aleks Marić. Lično nisam imao pojma ko je čovek dok nije došao u Partizan. Možda je i moja greška, a možda i celokupne javnosti. I on došao, izdominirao sezonu i odmah krenula priča „On je Srbin, mora da igra za nas, sad ćemo mi sa FIBA da se dogovorimo bez problema i onda nas Bauman jako lepim rečima otera u 3 lepe. Da znam, dozvolili su Gavelu koji je igrao za Slovačku oko 100 igra, ali tako je to. Za to je potrebno dosta para, ali i malo manje onog našeg „Lako ćemo i imamo takvih dosta“. Ja generalno nisam zadovoljan kako se radi sa mlađim kategorijama i kako se od njih prave igrači, ali moram da pohvalim ovaj kamp koji je bio u Denveru. Na vreme treba raditi, a da mi ne razbijamo glavu.

kole

pre 6 godina

pa igras jaku odbranu.mislim oni igraju klasicnu kosarku kao litvanija,kad ide onda svi skacu,pogadjaju trojke...sve to ide lako,cim ih malo stisnes,krenes da trcis vise od njih...nemaju veze sa zivotom.

Po

pre 6 godina

Meni Rusi su mnogo veci problem ,jer su izuzetno fizivki jaka ekipa ,i imaju Sveda .Covek je inteligentan igrac svako udvajanje sjajno koristi da doda ,a ume i bez problema da probije i takodje da odlozi loptu slobodnom igracu .Nasa odbrana je nas adut ,a pritom smo fizicki mocna ekipa kao i Rusk smo nd i vise .Nadam se da dobijamo ,a finale je uvek speificno imas tu jednu utakmicu i tih 40 minuta a onda svaka greska il promasen sut kosta ,mada ce nam biti lakse ds igramo sa Slovencima u finalu .

bojan

pre 6 godina

Kot prvo najprej morate zmagati Rusijo.
Kot drugo Gorana na tem prvenstvu ni igralca kateri bi lahko pokrival Dragića.
Kot tretje Dončič je čudo.
Kot četrto imamo sijajnega trenerja

Иван

pre 6 godina

Синоћна утакмица је била историјска и врло, врло знаковита.

Прво, она је означила крај шпанске кошаркашке династије. Оно што сам одавно сматрао, да је Шпанија владала евро кошарком због Пауа и Навара, јуче је потврђено. Има ту доста НБА кошаркаша, Марк је чак и велика звезда, али то све нису играчи који чине разлику. Шпанци су одавно били зрели за крај (зенит им је прошао још 2012. г), али нешто због квалитета, нешто због статуса код судија, а нешто због ослабљених ривала, њихова све спорија игра није раније овако кажњена. Некада су Шпанији форте били бекови, данас су им они слабост.

И сад одједном осакаћени и никад слабији Евробаскет 2017 поново има много смисла. Он је слика и прилика смене сила у евро кошарци: Шпанци, Французи, Литванци су аут, а Словенци, Летонци и Руси су ин. То ће потрајати. Летонци са Печениксом биће још јачи; Словенци су коначно Драгићу омогућили сјајно друштво.

Овај шампионат је потврдио и Кокошкова као врхунског тренера/селектора. Али и Ђорђевића. Сале је стигао до полуфинала са десеткованом екипом, играјући против врло јаких ривала. За мене, и он се потврдио као тренер. С њима двојицом, Милојевићем, па и Ивковићем и још некима (нпр. помоћни тренер Бажаревича), ми имамо сасвим добру нову генерацију тренера.

Синоћни дуел је много донео и нама. Отишли смо са Б тимом на првенство, и једино што није смело да се деси је да нас Шпанци истамбурају и тиме опет набију комплексе. Још ако ови наши момци стигну до краја - небо нам је граница.

Mare

pre 6 godina

Ma mi prvo da Ruse pobedimo... Ko god dobije večeras biće prvak Evrope. Svaka čast Slovenci, ali kvalitet je ukupno veći, klupe duže i u Ruskoj i u Srpskoj ekipi.

4k4.Dex

pre 6 godina

Bravo Slovenci, svaka cast! Tako se igra kosarka. Sad mi krivo sto i mi nismo u punom sastavu pa da gledamo rapsodiju u finalu. Ovako ako prodjemo ruse ne verujem da mozemo da izdrzimo ovakve nalete Slovenaca.

zoran ivkovic

pre 6 godina

svaka cast slovencima na prikazanoj igri do sada .misljenja sam da srbija ima sjajnu priliku da uzme titulu ....prvo bez ovzira sto je srbija izgubila od rusije mislim da je srbija kvalitetniji tim ....lepa prilika da se dobije rusija i u finalu slovenija ....nekako mi lakse izgleda dobiti u finalu slovence nego za 3 mesto spance ....sjajna je ovo sansa za zlato a igramo sa rezervnom petorkom

Nikola

pre 6 godina

Onako kako smo igrali protiv Italijana, samo timski. A i ovo protiv Španaca ne može da bude uvek. Nisu oni baš toliki kvalitet a i Španci nikad gore nisu igrali.

Miroljub

pre 6 godina

Kokoskov forsira igru na kos vise, karakteristicno za NBA. Protiv nase odbrane to nece ici tako lako, naravno ukoliko se sretnemo u finalu.

Sakaluda

pre 6 godina

Ljudi, budimo iskreni. Slovenci su pokidali kako su igrali. Onakav sut za 3 tesko ce opet ponoviti, a pogotovo od table. S druge strane, Spanija je odigrala najgori mec u istoriji. Masili su zicere, otvorene suteve za dva, za tri i da ne pominjem. Naglasavam OTVORENE SUTEVE, a ne iznudjene zbog slovenacke odbrane. Jednostavno sve se poklopilo. Slovenci odigrali odlicno uz nerealan sut za tri, a Spanci ocajni i drugacije nije moglo biti.

Tako da ako prodjemo Ruse, u finalu su sanse 50:50

Јабучило

pre 6 godina

Корак по корак. О Словенцима ако добијемо Русе. У противном нас чека Шпанија.

Predo

pre 6 godina

Kako reče Aca Petrović neki dan "Energetski nivo" Slovenaca je bio kao da su se borili za život, a Španaca kao da nisu spavali prethodnu noć ili su bili mamurni. Isto se ne bi složio da je ovo nedostojan kraj generacije "Gasol i ostali". Umorni su i potrošeni, a sasvim bi druga stvar bila da su imali u postavi Ljulja, Ibaku, Mirotića...tako da ni oni nisu bili kompletni i biće oni i dalje konkurentni, ali neće biti apsolutni favoriti.
Što se Srbije tiče, za sada samo Rusija i kao što reče Kirilenko, i naši su napravili zacrtano, došli do polufinala i ne treba stvarati nikakav dodatni pritisak. Rusi imaju osnovu igrača, koji igraju zajedno u CSK. I Šved je tamo igrao. Naši igrači, bez obzira što nema najboljih, su vodeći igrači svojih timova na svojim pozicijama, ili su bili, kao Marjanović, a to su dobri timovi. I mislim da će ih Slovenija inspirisati. Naš i Slovenci se očiglednu druže i zezaju, tako je to obično kod ex jugoslovena, kad su vani. Ipak je to sport i drago mi je zbog Yugo-Slovenaca.

bobo mk

pre 6 godina

Slovenci demantovali Đorđevića, uporno napadom osvajaju medalju. Vidi se da je pokojni Ranko Žeravica ipak bio u pravu kada je tvrdio da jugoslovenski sistem rada sa mladim igračima kakav kod nas primenjuju još samo slovenci garantuje rezultat i lepu košarku.

White Power

pre 6 godina

Tim Srbije je skup prosečnih igrača, skup iznuđenih rešenja. Osim Bogdanovića i Marjanovića, niko nije planiran za prvi tim ni u najluđim snovima.
Ljudi se trude i bore se, ali njihovi limiti u igračkom smislu su skromni.
Svaka medalja biće ogroman uspeh.
Slovenci nemaju bajna rešenja na poziciji krilnog centra i centra, ali im je ostatak tima veoma dobar. Disciplinovana igra, odličan šut, sjajan trener i FENOMENALNA fiziča spema. Deluju kao da prvenstvo nije ni krenulo. Pretrčali su Špance tako da ovi nisu znali šta im se dogodilo.
Samo im strah od pobede može "uzeti" zlato, jer su prema onom što su pokazali do sada najbolji tim ovog EP.

Pera Pisar

pre 6 godina

Kada će se postaviti pravo pitanju u vezi Luke Dončića, a to je kako je moguće da srbija pored svih tih košarkaških stručnjaka i doajena košarkaške misli, zvanićnih legenda i članova košarkaške kuće slavhih...ispusti ovog malog i triling Dončić-Bogdanović-Jokić koji bi dominirao svetskom košarkom sledećih 10 godina, računajući tu i američke drim timove...zašto malog niko nije zvao, kako kaže Dončić stariji, čija je to procena bila da se mali ne zove, da se barem ne pokuša da se mali ubedi da će sa Srbijom imati mnogo plodniju reprezentativnu karijeru nego sa Slovenijom...a to bi bio najprostiji posao na svetu...ustvari ima još jedan prostiji...videti da je mali novi Dražen Petrović !!!

Oxi

pre 6 godina

Slovenci tesko da mogu osvojiti prvenstvo, jer do sada niko nije uspeo da dobije sve utakmice na EP u novom formatu. SRJ kada je pobedila sve 2001 godine, to je ostvarila sa sest dobijenih utakmica, dok je sada za to potrebno devet! Pobeda Slovenije protiv Spanije jeste veliko iznenadjenje za sve, osim verovatno za strucni stab Spanije, jer su oni jedini koji su znali kako medicinski iznutra izgledaju Pol Gasol, Navaro i ostali stari igraci Spanije...

ja

pre 6 godina

@ (Knez, 15. septembar 2017 09:39)

Ali to je njihov stil igre! Jednostavno igraju tako. Čitavo prvenstvo. I sve su bolji i bolji u šutu.

ja

pre 6 godina

@ (Darko KG, 15. septembar 2017 09:56)

Ma da... To isto pričaju svaku utakmicu za Sloveniju, a oni svako veče igraju sve bolje i bolje. Ako spavaju ljudi na to uvo da Slovenija ne može da održi isti nivo igre na svakoj utakmici, Slovenci će i dalje pobeđivati - očigledno je da su došli na prvenstvo maksimalno spremni i naprženi. Igraju timski i imaju bezbroj opcija u napadu. Ajde mi prvo da prođemo Ruse, pa da razmišljamo o Slovencima. Imaju i oni mana - prvenstveno to što igraju izrazito ofanzivnu brzu košarku i što im samopouzdanje zavisi od uspeha u napadu. S druge strane, mi smo izrazito defanzivna ekipa i, ukoliko uspemo čvrstom i beskompromisnom odbranom, da usporimo njihov napad, mislim da imamo šanse. Pogotovo zbog toga što je naš tim pun pojedinaca koji imaji iskustva u finalima (od najmlađih kategorija, pa do klubova i seniorske reprezentacije) - Slovenci to nemaju. Ali su o dalje najbolja ekipa na prvenstvu - bez konkurencije.

Bobian

pre 6 godina

Po meni, lakše nego što se očekuje. Pod uslovom da uđemo u finale (ako pođemo od pretpostavke da jedna ekipa ne može pobediti istu ekipu 2 puta na jednom takmičenju)
Zašto?
Prvo, Slovenci se pale ko hepo kocke, videlo se kako proslavljaju svaki koš, ponekad već i iritantno i nesportski... izgoreće od velike želje.

Drugo, ovako neće ih služiti šut, to je sigurno.

Treće, mnogi od njih nisu igrali ovako važne utakmice, možda čak ni finala u svojoj karijeri (domaće prvenstvo i kup Slovenije ne računam), neće znati snositi pritisak. Naši igrači uglavnom imaju iskustva na tim nekim utakmicama.

Četvrto, odbrana donosi medalju a ne napad. Ako momci odigraju bar isto tako kao protiv Italije, mislim da neće biti problema. Treba forsirati na nižem postu, oni imaju 2 krštena igrača (Vidmar i Rendolf), ako ih opterete faulovima, gotova stvar.

Samo da pređemo Ruse, nekako jaki su mi, fizički dominantni, čvrsti, i mentalno jaki, drže isti tempo tokom cele utakmice.

Pozdrav

Janez

pre 6 godina

Igor Kokoškov je mađioničar! Izvukao je iz igrača, pogotovo onih koji nisu u žiži publike 120% i u ekipu ugradio pobednički mentalitet. Sa lošijim selektorom ova slovenska ekipa nebi prešla šestnaestinu finala.
Hvala Kokoškov. Pozdrav u Srbiju i srečno danas.

Darko KG

pre 6 godina

Ljudi, mi bijemo veceras ruse opusteno sa10-ak razlike. A onda cemo u finalu pokazati slovencima ko je kosarkaski boss na ovim prostorima. Pa zar mislite da oni mogu da odigraju savrsenu utakmicu i u finalu kao i sinoc?! Ma dajte bre, sto je dole u komentaru neko rekao, pa to ni na igrici nije moguce! Ljudi, to vam je sport...pobedjujes sve redom...kroz grupu se prosetas lagano, tako isto i kroz nokaut fazu, i onda izgubis u finalu. Verujte mi, Srbija osvaja zlato, zivi bili pa videli. Pozdrav svima

Džoni

pre 6 godina

Ako hoćemo medalju imamo samo jedan put a to je da pobedimo Rusiju, poznajući nas ako to ne uradimo mi po pravilu utakmicu za treće mesto igramo loše a tu dolazimo na ranjene Špance koji će hteti da iskale sav bes na protivniku jer su ovde računali na zlato. Ali ako pobedimo Ruse mislim da je zlato više naše nego Slovenačko jer su oni veoma zadovoljni ovim plasmanom u finale a ruku na srce i teško je ponoviti ovakve dve utakmice i ovakve procente šuta jer su nerealni, a i mi ćemo verujem odigrati znatno bolju odbranu nego Letonci i Španci koji su ih podcenili i nadali se da će da ih stane šut što se nije desilo!

Knez

pre 6 godina

Šut za 3, 56%, 14 trojki, 42 poena...pa nema šanse nikad više, ni na igrici. Tako su i dobili 20 razlike, 7 trojki više od Španije...nerealno!

Martins

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima igraju sjajnu kosarku odlican rezultat vec su obezbedili medalju. Srbija ide na nezgodnu Rusiju bice jako tesko.

Marko

pre 6 godina

Svaka cast Sloveniji. Dugo nisam video takvu kosarku na evropskom kontinentu. Sa druge strane i Srbija je fenomenalno odigrala protiv Italije, i ako se te dve ekipe sretnu u finalu (sto se nadam) bice veliki spektakl i uzivanje gledati. Ne bih se slozio da je ova generacija Spanije ispracena u penziju na najgori nacin. Ipak je to polufinale Evropskog prvenstva, i imaju sansi da se bore za trece mesto. To je jos jedan veliki uspeh generacije koja je dominirala evropskom kosarkom u protekloj deceniji.

Filip

pre 6 godina

Ako prodjemo Ruse, u finalu cu nekako cu imati osecaj kao 2002. kada smo igrali finale protiv Argentine, kada sam toliko navijao za nas a sa druge strane gajio i jake simpatije prema protivniku.

Te godine Argentina dosla cini mi se sa 2 kompleta dresova koje su sami prali. Pobedjivali sve redom, fenomenalna generacija predvodjena mladim Djinobilijem, Skonokinijem, Nocionijem... a na centrima ludnica Oberto, Skola i Volkoviski.

Tad je kao i sada bila fora da su nam nedostajali neki igraci, ali je ekipa imala sjajnu hemiju i vodju Bodirogu koji je resavao uvek kada je bilo potrebno.

Imao sam utisak da je nepravedno sto smo osvojili i da smo pobedili boljeg od sebe. :)

Ima jos dosta do tog zakljucka i do tog osecaja, ali bilo bi lepo da se ponovi.

si come no

pre 6 godina

Zar stvarno mislite da Sale nema recept i za njihove zvezdice? Jaki su, ali ako iko takticki zna ukrotiti nekoga onda je to on. Uostalom, dokazace to veceras i na Švedu. Slovencima dovoljna srebrna medalja, a nas selektor ima vec spreman plan za senzaciju sa NA PAPIRU najgorom reprezentacijom Srbije u poslednjih 8-9 godina.

dex

pre 6 godina

@joki

Njima je svaka utakmica takva. Jedina sansa je da se oni u finalu protiv nas ili Rusa stegnu, mada ne deluje da je to moguce. Igraju toliko lagano da na ovom sampionatu deluju kao Ameri licno. Da bi njih dobili, ako izbacimo Ruse, moracemo odigrati kao nikada pre. Recimo na nivou one utakmice protiv Amerikanaca u grupnoj fazi na OI.

santa justa

pre 6 godina

U vrlo slicnoj utakmici smo ih mi pobedili u 1/2f u Poljskoj. Na kos vise. Samo je tada bio i Teodosic. Ali polako prvo nas cekaju Rusi. Ako udjemo u finale sada, moramo ipak igrati jako kontrolisano tj na manji broj poena.

Gde ja živim

pre 6 godina

@sadeee

Upravo tako. Ljudi se razvijaju u svakoj oblasti i stvarno su primer i to najbliži, ali je problem što kod nas ima mnogo onih koji vole da izmišljaju "toplu vodu". Slovenci imaju fantastične ekipe u tri sjajna sporta: odbojci, rukometu i košarci. O ekologiji da ne pričamo. Stvarno svaka im čast

Jovan M.

pre 6 godina

ODBRANA! To je ključ za obe utakmice. Moramo da odigramo odbranu bez greške. Izaći rusima na trojke i faulima ih sprečiti da se raspucaju. U reketu nemaju šta da traže. I pametno, bez siliovanja igre.

Knez

pre 6 godina

ko gura prosecnog Jovica?? 
(Ma koga bre to zanima, 15. septembar 2017 08:51) 

Jović na svakoj utakmici ima "minimum" 5 asistencija...to ti je "minimum" 10 poena..šta je tu prosek?

Dag Kristi

pre 6 godina

#Ma koga bre to zanima
Jovic je protiv Italije imao najvise izgubljenih lopti do sada-3,primera radi,protiv Turske,nije imao nijednu,ili pak protiv Letonije.Trazis dlaku u jajetu,a ne vidis 8 asistencije u proseku,ili pak skoro 3 ukradene lopte po mecu.To bi bilo kao kada bi pitao ko gura Bogdana sa losim procentom suta za 3,a pri tom ne vidis da je vecina suteva usledila u poslednjih 5s napada,kada nemamo resenja,i pri tom preko ruke protivnika.Nego ostavi se ti gledanja i komentarisanja kosarke,za tebe su druge stvari na tv-u.

DJ

pre 6 godina

Mene ko zna, zna da ne postoji mnogo toga sto mrzim vise od Spanaca, njihovog ponasanja.. ma u bilo kom sportu.
Slovenci, sinoc... jednostavno su igrali sa vise zara. NJima je to bilo sve na svetu u tom trenutku, a Spancima... ne znam, osetili su to toliko puta na svojoj kozi, i sigurno nisu osecali isto kao Slovenci. Povuceni tim osecajem, otvorilo im se, sut, prodor, DOncic, Dragic..
Neko kaze ovde, ostali su nepoznati.. To nije bitno, ako im selektor nadje pravu ulogu u timu. Svako onda doprinosi tacno onoliko koliko je potrebno. Pa evo gledajte, koliko u nasem timu nije bitno ko igra. Sale je napravio sistem, i svi koji igraju u njemu mogu da menjaju jedni druge, ali takodje i ovi novi koji dodju. TO je poenta. Svi znaju da igraju oni kosarku, samo je bitno da ih selektor opusti, usadi u glavu da mogu da igraju, ne sa boljima, nego sa poznatijima od sebe. Akcije koje vidjamo od nasih, nisu plod individualizma, nego navezbanih stvari. Ako slusas na treningu, ako pratis, vezbas.. mozes i TI da budes uspesan u svemu! Posvecenost, ratnicki mentalitet, ispunjavanje zadatka. A evo, igramo skoro bez suta za tri a dajemo 80p, zato sto lako resavamo situacije u pozicijama plus tranzicija je sjajna. Slovenija istu pricu ima kao i mi. Da li cemo pobediti Ruse, po vecini paremetara - Hocemo. Jer nas nacin igre ne moze da nas "ne ide", a njihova igra moze da stane itekako. Srecno!

Mrle

pre 6 godina

Mnogi su vec u finalu protiv Slovenaca i izjave "nasih" Slovenaca da nas cekaju u finalu mogu da nam uljujkaju ekipu. Nije dobro to nismo mi dream team ocekuje nas teska i neizvesna utakmica sa Rusima kidanje i tuca. Nisu to Italijani da ih pojedemo u reketu + imaju Sveda koji je pojedinacno ako ga krene najbolji igrac na ovom EP. Sto bi rekao nas narod prvo skoci pa reci hop.

ceca

pre 6 godina

ko gura prosecnog Jovica??
(Ma koga bre to zanima, 15. septembar 2017 08:51)
jokic, teodosic, raduljica, kalinic, markovic, bjelica....?? dopisi slobodno

karter

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima ali je sramota kako je Spanija sinoc odigrala i u odbrani u napadu. Onakav pristup polufinalnoj utakmici je za osudu. Rubio je sedam puta sutnuo trojku,Pau Gasol totalno nezainteresovan...

mislim da...

pre 6 godina

Sem Bogdanovica i Marjanovica ostali igraci su prosecni po kvaliteti tako da ne ocekujem da cemo postici nesto vise od plasmana u polufinale,daj boze da gresim ali sam cvrsto ubedjen da je tako.

bg

pre 6 godina

Alal vera Sloveniji. Verovao sam da mogu da pobede Špance. Igrali su kao u transu i zaslužili finale. Teško je verovati da mogu da ponove igru od sinoć, pa ako, daj Bože, nalete na nas u finalu neka zauzmu stepenik niže na pobedničkom postolju. Napred Srbija!

stanko

pre 6 godina

slobenci odlican tim,ali stvarno preterujete...ima hemije kod njih,ali i ovaj tim stbije moze da izadje sa njima na svim pozicijama samo je dragic sigurno kvalitetniji ,na toj poziciji ostale sve mozemo da stacimo u dzep,doncic dobar ali mlad,zaustaviti ih na suterakim pozicijima nasi centri ce dobiti sloveniju ,italija je neutralizovana,sve zavisi od nas.

joki

pre 6 godina

kako pobediti.
na klupi nam je sale nacionale,tamo su jos bodiroga,zeljko obradovic,tomasevic,duda ivkovic.

prema tome,hajd da mi pobedimo rusiju prvo ako je moguce.
sto se tice slovenije.
br1,,igracemo cvrscu odbranu od spanije,umrtvicemo igru,igracemo na nase centre,koji ce imati prednost pod kosem,

br2.slovenija ako bude imala onakvu sutersku vece kao sinoc sto bi rekli,halal im bila titula,
njima sinoc je sve ulazilo.

isteram zlo, uteram dobro

pre 6 godina

da budem iskren, slovenci stvarno imaju strasan tim, dragic, rendolf, donchic, starasn trio, mozda i najjachi na prvenstvu, ima tu jos kvalitetnih igracha, solidna klupa, kompletan tim, e sad, kako sa njima, cini mi se lakse nego sa Spancima, krenuo ih je sut juche do iznemoglosti, ubacili su sve moguce i ne moguce, da li to mogu da ponove jos jednom, tesko, da se trojkama nisu drzali do pokuvremena Spanci bi njih dobili 20 razlike..tako da, sa njima itekako moze da se igra samo mora da se spusti tempo na nas, odgovarajuci nivo, prvo da ubijemo rendolfa sa Bobijem, nateramo na nekoliko licnih, otezamo mu ruke, Jovic moze da izadje na kraj sa Dragicem samo da premekane sudije ne popuste, Donchic je jos klinac, jos uvek prilicno oscilira i ja bih njega pustio..

Charapan

pre 6 godina

Ljudi, prvo i prvo Slovenija za nas ne postoji! samo Rusija! Ako pobedimo Rusiju pricamo dalje. Ali sta god da urade nasi , ni kos d ne dju u naredne dve utakmice za nas su heroji jer sa timom koji su dosli mnogo s rekli! A ja mislim da imaju oni da kazu jos minimum rec dve......

djuro

pre 6 godina

ajde prvo da pobedimo Ruse pa tek onda da mislimo o Sloveniji. Ako se ne fokusiramo na polufinale, vrlo lako se može desiti da posle njega razmišljamo kako pobediti Špance, a ne Sloveniju.

Dott

pre 6 godina

Samo da mi veceras dobijemo Ruse, siguran sam da cemo u finalu lakse sa Slovencima.
Postavite se na mesto Slovenaca, napravili su dva velika iznenadjenja, puni su, ako je za vajdu i trece bilo bi previse.
Mozda sveukupno nismo bolji od Spanije, ali imamo bolju odbranu, a to je ono sta je potrebno protiv Slovenije, nama nema sanse da daju tolike trojke, kladim se da u eventualnom finalu, nama nece dati vise od 65 koseva, pa ako im vise od toga ne mozemo dati, onda i ne treba da pobedimo.
Kao sto rekoh, Rusa se mnogo vise plasim, samo da dobro otvorimo utakmicu veceras.

ada

pre 6 godina

Vcrs lagano pobediti ruse,onda spektakl u nedelju da dobijemo slovence,zaslužili smo više od njih,nek se zadovolje srebrom,nema šanse onako da šutiraju za tri više,BOgi da im presudi #7 MVP

milan

pre 6 godina

Cekaj prvo da vidimo sta cemo sa Rusima.
Slovencima svaka cast ali Hrvati su pokazali da Spanija nije ono sto je bila.
Sto se tice nas, meni se jako svidela nasa odbrana protiv Italije, bas onako savrseno rotiranje, kao onda kad smo ugazili Australiju. Videcemo veceras dal to moze da se ponovi. Bas steta zbog Laziceve povrede, umeo je da udje is 2-3 dobre odbrane da napravi momentum.

stecky

pre 6 godina

Niko ne priča o nadrealnom šutu za 3 slovenaca sinoć!? Tri trojke od tablu, to je čista sreća, a 9 poena. 15/24 neće više nikada šutnuti!

Dejan

pre 6 godina

Ako naši ponove odbranu večeras iz prethodnog meča sa Italijom finale je naše, a onda to isto treba primeniti protiv Slovenije ...
Činjenica je da Španija sinoć nije mogla odbranom ispratiti revolveraški raspoloženu Sloveniju, godine jesu učinile svoje ... isto bi bilo i da je prošla Letonija.
Mislim da smo egal sa Slovenijom u finalu, centarska linija nam je jača, i ako se Bogdan popravi i počne da ubacuje odmah sa početka, možemo razvući Slovenačku odbranu
Moram priznati da su tri najstrastvenje ekipe ovog prvenstva, Letonija, Slovenija i Srbija i zasluženo dogurali daleko, žao mi je što se Letonci neće okititi bar jednom medaljom.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Nema sta. Slovencima svaka cast. Odigrali su perfektno. Sto se nas tice, mislim da smo prethodne 2 utakmice iako bez dobrih procenata suta, pokazali da smo i u ovakvom sastavu mnogo jaki. Gledam neku nasu utakmicu i prosto ne mogu da verujem kakvu odbranu igramo. Bukvalno za udzbenike. Sve je to na ivici faula, ali se uglavnom prilagodimo kriterujumu tokom pocetka utakmice i nekako bude na nasu stranu. Ako nam veceras krene sut za 3 poena, mislim da Rusi nemaju sta da traze. Imamo dovoljno momaka za tako nesto. Bogdanovic, Lucic, Macvan, Milosavljevic, da neku pogodi i Micic i laganao samo. Sveda pustiti da sutira sa 10 metara...

Виоп

pre 6 godina

Да су Калинић и Лазић спремни ја неби бринуо уопште, ове мечеве добија одбрана.

WillyWonka

pre 6 godina

Svi su mislili da Slovenija ima 3-4 igrača, a ostalo boranija. I kad se ovi izmore, kraj priče. Ali nije tako, iz utakmice u utakmicu Kokoškov radi fenomenalan posao i pronalazi nove adute. Ko bi rekao da će Zagorac i Dimec biti bilo kakav faktor na ovoj utakmici? Žiga Dimec, šmeker i više onako basketaš, nije bio nimalo impresioniran braćom Gasol. Šta tek reći za Prepelića, koji je možda i najveće otkriće ovog EP. Sve u svemu, sjajna ekipa, a imaju i srce , kapa do poda. Kokoškov doktor košarke.

Gde ja živim

pre 6 godina

Za sve navijače Srbije. Samo se priča o Rusiji i samo se na Rusiju misli. Treba igrati protiv Šveda, Mozgova, Fridzona, Voronceviča i ostalih. Ništa drugo ne treba da nas zanima. Slovencima svaka čast za plasman finale.

pejafan

pre 6 godina

Pobediti ih na iskustvo igranja velikih utakmica,jakom odbranom svih 40min,pozicionom igrom...da ne dozvolimo da se se rastrce po terenu jer onda smo ga ugasili realno...a pre svega ovoga da pobedimo ruse he he

Kriticar

pre 6 godina

Odbranom, ono sto Spanci sinoc nisu imali. Da budemo iskreni: Slovenija odigrala nikad bolji utakmicu, a Spanci nikad goru. Bio sam za Sloveniju i drago mi je sto su pobedili, ali nisu oni nepobedivi. Ali pored svega, prvo mi da dobijemo veceras Ruse i onda mozemo da razmisljamo kako da ih pobedimo.

Marko (Dorcol)

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima na jucerasnjoj igri i pobedi. Igraju lepo i atraktivno. Ne bih mnogo o nasem eventualnom susretu jer nas ceka teska utakmica protiv Rusa. Ali ako ih prodjemo, zna se odgovor na pitanje kako dobiti Sloveniju: ultrajaka odbrana koja je nas prepoznatljivi znak. Sve vreme moramo rukom biti na njihovoj lopti i onda nema lakih trojki i poena. Mi ovog puta ne igramo lepo, jer nam nedostaje 7 standardnih reprezentativaca, a posebno mozak ekipe i najlucidniji igrac na svetu Teo (o NBA zvedi Jokicu da ne govorim). Kada je tako, iskoristimo ono sto imamo, a to je timska igra i ludacka odbrana. Ali sta ja da pricam Saletu Nacionaletu (:

Ma koga bre to zanima

pre 6 godina

Ako mu bude opet Jovic poceo sa njegovim proigravanjima i nazovi asistencijama a da pritom izgubi milion lopti i prosto ih pokloni protivniku..od nas nema nista
Ne znam zasto se o njegovim izgubljenim loptama ne prica,ko gura prosecnog Jovica??

Jordan

pre 6 godina

Druže,Slovenci odlični, ali Španci odigrali očajno. Reći ćeš koliko im protivnik dozvoli, ali to nije sinoć bio slučaj. Dominacija posle deset godina završena, bravo za Braću iz Slovenije!!!

Marko (Dorcol)

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima na jucerasnjoj igri i pobedi. Igraju lepo i atraktivno. Ne bih mnogo o nasem eventualnom susretu jer nas ceka teska utakmica protiv Rusa. Ali ako ih prodjemo, zna se odgovor na pitanje kako dobiti Sloveniju: ultrajaka odbrana koja je nas prepoznatljivi znak. Sve vreme moramo rukom biti na njihovoj lopti i onda nema lakih trojki i poena. Mi ovog puta ne igramo lepo, jer nam nedostaje 7 standardnih reprezentativaca, a posebno mozak ekipe i najlucidniji igrac na svetu Teo (o NBA zvedi Jokicu da ne govorim). Kada je tako, iskoristimo ono sto imamo, a to je timska igra i ludacka odbrana. Ali sta ja da pricam Saletu Nacionaletu (:

WillyWonka

pre 6 godina

Svi su mislili da Slovenija ima 3-4 igrača, a ostalo boranija. I kad se ovi izmore, kraj priče. Ali nije tako, iz utakmice u utakmicu Kokoškov radi fenomenalan posao i pronalazi nove adute. Ko bi rekao da će Zagorac i Dimec biti bilo kakav faktor na ovoj utakmici? Žiga Dimec, šmeker i više onako basketaš, nije bio nimalo impresioniran braćom Gasol. Šta tek reći za Prepelića, koji je možda i najveće otkriće ovog EP. Sve u svemu, sjajna ekipa, a imaju i srce , kapa do poda. Kokoškov doktor košarke.

Jordan

pre 6 godina

Druže,Slovenci odlični, ali Španci odigrali očajno. Reći ćeš koliko im protivnik dozvoli, ali to nije sinoć bio slučaj. Dominacija posle deset godina završena, bravo za Braću iz Slovenije!!!

Charapan

pre 6 godina

Ljudi, prvo i prvo Slovenija za nas ne postoji! samo Rusija! Ako pobedimo Rusiju pricamo dalje. Ali sta god da urade nasi , ni kos d ne dju u naredne dve utakmice za nas su heroji jer sa timom koji su dosli mnogo s rekli! A ja mislim da imaju oni da kazu jos minimum rec dve......

stecky

pre 6 godina

Niko ne priča o nadrealnom šutu za 3 slovenaca sinoć!? Tri trojke od tablu, to je čista sreća, a 9 poena. 15/24 neće više nikada šutnuti!

pejafan

pre 6 godina

Pobediti ih na iskustvo igranja velikih utakmica,jakom odbranom svih 40min,pozicionom igrom...da ne dozvolimo da se se rastrce po terenu jer onda smo ga ugasili realno...a pre svega ovoga da pobedimo ruse he he

Kriticar

pre 6 godina

Odbranom, ono sto Spanci sinoc nisu imali. Da budemo iskreni: Slovenija odigrala nikad bolji utakmicu, a Spanci nikad goru. Bio sam za Sloveniju i drago mi je sto su pobedili, ali nisu oni nepobedivi. Ali pored svega, prvo mi da dobijemo veceras Ruse i onda mozemo da razmisljamo kako da ih pobedimo.

Dejan

pre 6 godina

Ako naši ponove odbranu večeras iz prethodnog meča sa Italijom finale je naše, a onda to isto treba primeniti protiv Slovenije ...
Činjenica je da Španija sinoć nije mogla odbranom ispratiti revolveraški raspoloženu Sloveniju, godine jesu učinile svoje ... isto bi bilo i da je prošla Letonija.
Mislim da smo egal sa Slovenijom u finalu, centarska linija nam je jača, i ako se Bogdan popravi i počne da ubacuje odmah sa početka, možemo razvući Slovenačku odbranu
Moram priznati da su tri najstrastvenje ekipe ovog prvenstva, Letonija, Slovenija i Srbija i zasluženo dogurali daleko, žao mi je što se Letonci neće okititi bar jednom medaljom.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Nema sta. Slovencima svaka cast. Odigrali su perfektno. Sto se nas tice, mislim da smo prethodne 2 utakmice iako bez dobrih procenata suta, pokazali da smo i u ovakvom sastavu mnogo jaki. Gledam neku nasu utakmicu i prosto ne mogu da verujem kakvu odbranu igramo. Bukvalno za udzbenike. Sve je to na ivici faula, ali se uglavnom prilagodimo kriterujumu tokom pocetka utakmice i nekako bude na nasu stranu. Ako nam veceras krene sut za 3 poena, mislim da Rusi nemaju sta da traze. Imamo dovoljno momaka za tako nesto. Bogdanovic, Lucic, Macvan, Milosavljevic, da neku pogodi i Micic i laganao samo. Sveda pustiti da sutira sa 10 metara...

Janez

pre 6 godina

Igor Kokoškov je mađioničar! Izvukao je iz igrača, pogotovo onih koji nisu u žiži publike 120% i u ekipu ugradio pobednički mentalitet. Sa lošijim selektorom ova slovenska ekipa nebi prešla šestnaestinu finala.
Hvala Kokoškov. Pozdrav u Srbiju i srečno danas.

Dott

pre 6 godina

Samo da mi veceras dobijemo Ruse, siguran sam da cemo u finalu lakse sa Slovencima.
Postavite se na mesto Slovenaca, napravili su dva velika iznenadjenja, puni su, ako je za vajdu i trece bilo bi previse.
Mozda sveukupno nismo bolji od Spanije, ali imamo bolju odbranu, a to je ono sta je potrebno protiv Slovenije, nama nema sanse da daju tolike trojke, kladim se da u eventualnom finalu, nama nece dati vise od 65 koseva, pa ako im vise od toga ne mozemo dati, onda i ne treba da pobedimo.
Kao sto rekoh, Rusa se mnogo vise plasim, samo da dobro otvorimo utakmicu veceras.

djuro

pre 6 godina

ajde prvo da pobedimo Ruse pa tek onda da mislimo o Sloveniji. Ako se ne fokusiramo na polufinale, vrlo lako se može desiti da posle njega razmišljamo kako pobediti Špance, a ne Sloveniju.

Виоп

pre 6 godina

Да су Калинић и Лазић спремни ја неби бринуо уопште, ове мечеве добија одбрана.

Knez

pre 6 godina

ko gura prosecnog Jovica?? 
(Ma koga bre to zanima, 15. septembar 2017 08:51) 

Jović na svakoj utakmici ima "minimum" 5 asistencija...to ti je "minimum" 10 poena..šta je tu prosek?

Gde ja živim

pre 6 godina

Za sve navijače Srbije. Samo se priča o Rusiji i samo se na Rusiju misli. Treba igrati protiv Šveda, Mozgova, Fridzona, Voronceviča i ostalih. Ništa drugo ne treba da nas zanima. Slovencima svaka čast za plasman finale.

joki

pre 6 godina

kako pobediti.
na klupi nam je sale nacionale,tamo su jos bodiroga,zeljko obradovic,tomasevic,duda ivkovic.

prema tome,hajd da mi pobedimo rusiju prvo ako je moguce.
sto se tice slovenije.
br1,,igracemo cvrscu odbranu od spanije,umrtvicemo igru,igracemo na nase centre,koji ce imati prednost pod kosem,

br2.slovenija ako bude imala onakvu sutersku vece kao sinoc sto bi rekli,halal im bila titula,
njima sinoc je sve ulazilo.

Predo

pre 6 godina

Kako reče Aca Petrović neki dan "Energetski nivo" Slovenaca je bio kao da su se borili za život, a Španaca kao da nisu spavali prethodnu noć ili su bili mamurni. Isto se ne bi složio da je ovo nedostojan kraj generacije "Gasol i ostali". Umorni su i potrošeni, a sasvim bi druga stvar bila da su imali u postavi Ljulja, Ibaku, Mirotića...tako da ni oni nisu bili kompletni i biće oni i dalje konkurentni, ali neće biti apsolutni favoriti.
Što se Srbije tiče, za sada samo Rusija i kao što reče Kirilenko, i naši su napravili zacrtano, došli do polufinala i ne treba stvarati nikakav dodatni pritisak. Rusi imaju osnovu igrača, koji igraju zajedno u CSK. I Šved je tamo igrao. Naši igrači, bez obzira što nema najboljih, su vodeći igrači svojih timova na svojim pozicijama, ili su bili, kao Marjanović, a to su dobri timovi. I mislim da će ih Slovenija inspirisati. Naš i Slovenci se očiglednu druže i zezaju, tako je to obično kod ex jugoslovena, kad su vani. Ipak je to sport i drago mi je zbog Yugo-Slovenaca.

Јабучило

pre 6 godina

Корак по корак. О Словенцима ако добијемо Русе. У противном нас чека Шпанија.

Marko

pre 6 godina

Svaka cast Sloveniji. Dugo nisam video takvu kosarku na evropskom kontinentu. Sa druge strane i Srbija je fenomenalno odigrala protiv Italije, i ako se te dve ekipe sretnu u finalu (sto se nadam) bice veliki spektakl i uzivanje gledati. Ne bih se slozio da je ova generacija Spanije ispracena u penziju na najgori nacin. Ipak je to polufinale Evropskog prvenstva, i imaju sansi da se bore za trece mesto. To je jos jedan veliki uspeh generacije koja je dominirala evropskom kosarkom u protekloj deceniji.

el

pre 6 godina

Kot prvo najprej morate zmagati Rusijo. 
Kot drugo Gorana na tem prvenstvu ni igralca kateri bi lahko pokrival Dragića. 
Kot tretje Dončič je čudo. 
Kot četrto imamo sijajnega trenerja
(bojan, 15. septembar 2017 11:01

Kot sesto, slovenc,ne se sekirajou, ima da vas razbivajou u finalou

Knez

pre 6 godina

Šut za 3, 56%, 14 trojki, 42 poena...pa nema šanse nikad više, ni na igrici. Tako su i dobili 20 razlike, 7 trojki više od Španije...nerealno!

Dag Kristi

pre 6 godina

#Ma koga bre to zanima
Jovic je protiv Italije imao najvise izgubljenih lopti do sada-3,primera radi,protiv Turske,nije imao nijednu,ili pak protiv Letonije.Trazis dlaku u jajetu,a ne vidis 8 asistencije u proseku,ili pak skoro 3 ukradene lopte po mecu.To bi bilo kao kada bi pitao ko gura Bogdana sa losim procentom suta za 3,a pri tom ne vidis da je vecina suteva usledila u poslednjih 5s napada,kada nemamo resenja,i pri tom preko ruke protivnika.Nego ostavi se ti gledanja i komentarisanja kosarke,za tebe su druge stvari na tv-u.

Mrle

pre 6 godina

Mnogi su vec u finalu protiv Slovenaca i izjave "nasih" Slovenaca da nas cekaju u finalu mogu da nam uljujkaju ekipu. Nije dobro to nismo mi dream team ocekuje nas teska i neizvesna utakmica sa Rusima kidanje i tuca. Nisu to Italijani da ih pojedemo u reketu + imaju Sveda koji je pojedinacno ako ga krene najbolji igrac na ovom EP. Sto bi rekao nas narod prvo skoci pa reci hop.

Darko KG

pre 6 godina

Ljudi, mi bijemo veceras ruse opusteno sa10-ak razlike. A onda cemo u finalu pokazati slovencima ko je kosarkaski boss na ovim prostorima. Pa zar mislite da oni mogu da odigraju savrsenu utakmicu i u finalu kao i sinoc?! Ma dajte bre, sto je dole u komentaru neko rekao, pa to ni na igrici nije moguce! Ljudi, to vam je sport...pobedjujes sve redom...kroz grupu se prosetas lagano, tako isto i kroz nokaut fazu, i onda izgubis u finalu. Verujte mi, Srbija osvaja zlato, zivi bili pa videli. Pozdrav svima

Sakaluda

pre 6 godina

Ljudi, budimo iskreni. Slovenci su pokidali kako su igrali. Onakav sut za 3 tesko ce opet ponoviti, a pogotovo od table. S druge strane, Spanija je odigrala najgori mec u istoriji. Masili su zicere, otvorene suteve za dva, za tri i da ne pominjem. Naglasavam OTVORENE SUTEVE, a ne iznudjene zbog slovenacke odbrane. Jednostavno sve se poklopilo. Slovenci odigrali odlicno uz nerealan sut za tri, a Spanci ocajni i drugacije nije moglo biti.

Tako da ako prodjemo Ruse, u finalu su sanse 50:50

bg

pre 6 godina

Alal vera Sloveniji. Verovao sam da mogu da pobede Špance. Igrali su kao u transu i zaslužili finale. Teško je verovati da mogu da ponove igru od sinoć, pa ako, daj Bože, nalete na nas u finalu neka zauzmu stepenik niže na pobedničkom postolju. Napred Srbija!

Filip

pre 6 godina

Ako prodjemo Ruse, u finalu cu nekako cu imati osecaj kao 2002. kada smo igrali finale protiv Argentine, kada sam toliko navijao za nas a sa druge strane gajio i jake simpatije prema protivniku.

Te godine Argentina dosla cini mi se sa 2 kompleta dresova koje su sami prali. Pobedjivali sve redom, fenomenalna generacija predvodjena mladim Djinobilijem, Skonokinijem, Nocionijem... a na centrima ludnica Oberto, Skola i Volkoviski.

Tad je kao i sada bila fora da su nam nedostajali neki igraci, ali je ekipa imala sjajnu hemiju i vodju Bodirogu koji je resavao uvek kada je bilo potrebno.

Imao sam utisak da je nepravedno sto smo osvojili i da smo pobedili boljeg od sebe. :)

Ima jos dosta do tog zakljucka i do tog osecaja, ali bilo bi lepo da se ponovi.

White Power

pre 6 godina

Tim Srbije je skup prosečnih igrača, skup iznuđenih rešenja. Osim Bogdanovića i Marjanovića, niko nije planiran za prvi tim ni u najluđim snovima.
Ljudi se trude i bore se, ali njihovi limiti u igračkom smislu su skromni.
Svaka medalja biće ogroman uspeh.
Slovenci nemaju bajna rešenja na poziciji krilnog centra i centra, ali im je ostatak tima veoma dobar. Disciplinovana igra, odličan šut, sjajan trener i FENOMENALNA fiziča spema. Deluju kao da prvenstvo nije ni krenulo. Pretrčali su Špance tako da ovi nisu znali šta im se dogodilo.
Samo im strah od pobede može "uzeti" zlato, jer su prema onom što su pokazali do sada najbolji tim ovog EP.

DJ

pre 6 godina

Mene ko zna, zna da ne postoji mnogo toga sto mrzim vise od Spanaca, njihovog ponasanja.. ma u bilo kom sportu.
Slovenci, sinoc... jednostavno su igrali sa vise zara. NJima je to bilo sve na svetu u tom trenutku, a Spancima... ne znam, osetili su to toliko puta na svojoj kozi, i sigurno nisu osecali isto kao Slovenci. Povuceni tim osecajem, otvorilo im se, sut, prodor, DOncic, Dragic..
Neko kaze ovde, ostali su nepoznati.. To nije bitno, ako im selektor nadje pravu ulogu u timu. Svako onda doprinosi tacno onoliko koliko je potrebno. Pa evo gledajte, koliko u nasem timu nije bitno ko igra. Sale je napravio sistem, i svi koji igraju u njemu mogu da menjaju jedni druge, ali takodje i ovi novi koji dodju. TO je poenta. Svi znaju da igraju oni kosarku, samo je bitno da ih selektor opusti, usadi u glavu da mogu da igraju, ne sa boljima, nego sa poznatijima od sebe. Akcije koje vidjamo od nasih, nisu plod individualizma, nego navezbanih stvari. Ako slusas na treningu, ako pratis, vezbas.. mozes i TI da budes uspesan u svemu! Posvecenost, ratnicki mentalitet, ispunjavanje zadatka. A evo, igramo skoro bez suta za tri a dajemo 80p, zato sto lako resavamo situacije u pozicijama plus tranzicija je sjajna. Slovenija istu pricu ima kao i mi. Da li cemo pobediti Ruse, po vecini paremetara - Hocemo. Jer nas nacin igre ne moze da nas "ne ide", a njihova igra moze da stane itekako. Srecno!

Иван

pre 6 godina

Синоћна утакмица је била историјска и врло, врло знаковита.

Прво, она је означила крај шпанске кошаркашке династије. Оно што сам одавно сматрао, да је Шпанија владала евро кошарком због Пауа и Навара, јуче је потврђено. Има ту доста НБА кошаркаша, Марк је чак и велика звезда, али то све нису играчи који чине разлику. Шпанци су одавно били зрели за крај (зенит им је прошао још 2012. г), али нешто због квалитета, нешто због статуса код судија, а нешто због ослабљених ривала, њихова све спорија игра није раније овако кажњена. Некада су Шпанији форте били бекови, данас су им они слабост.

И сад одједном осакаћени и никад слабији Евробаскет 2017 поново има много смисла. Он је слика и прилика смене сила у евро кошарци: Шпанци, Французи, Литванци су аут, а Словенци, Летонци и Руси су ин. То ће потрајати. Летонци са Печениксом биће још јачи; Словенци су коначно Драгићу омогућили сјајно друштво.

Овај шампионат је потврдио и Кокошкова као врхунског тренера/селектора. Али и Ђорђевића. Сале је стигао до полуфинала са десеткованом екипом, играјући против врло јаких ривала. За мене, и он се потврдио као тренер. С њима двојицом, Милојевићем, па и Ивковићем и још некима (нпр. помоћни тренер Бажаревича), ми имамо сасвим добру нову генерацију тренера.

Синоћни дуел је много донео и нама. Отишли смо са Б тимом на првенство, и једино што није смело да се деси је да нас Шпанци истамбурају и тиме опет набију комплексе. Још ако ови наши момци стигну до краја - небо нам је граница.

milan

pre 6 godina

Cekaj prvo da vidimo sta cemo sa Rusima.
Slovencima svaka cast ali Hrvati su pokazali da Spanija nije ono sto je bila.
Sto se tice nas, meni se jako svidela nasa odbrana protiv Italije, bas onako savrseno rotiranje, kao onda kad smo ugazili Australiju. Videcemo veceras dal to moze da se ponovi. Bas steta zbog Laziceve povrede, umeo je da udje is 2-3 dobre odbrane da napravi momentum.

Miroljub

pre 6 godina

Kokoskov forsira igru na kos vise, karakteristicno za NBA. Protiv nase odbrane to nece ici tako lako, naravno ukoliko se sretnemo u finalu.

Nikola

pre 6 godina

Onako kako smo igrali protiv Italijana, samo timski. A i ovo protiv Španaca ne može da bude uvek. Nisu oni baš toliki kvalitet a i Španci nikad gore nisu igrali.

ja

pre 6 godina

@ (Darko KG, 15. septembar 2017 09:56)

Ma da... To isto pričaju svaku utakmicu za Sloveniju, a oni svako veče igraju sve bolje i bolje. Ako spavaju ljudi na to uvo da Slovenija ne može da održi isti nivo igre na svakoj utakmici, Slovenci će i dalje pobeđivati - očigledno je da su došli na prvenstvo maksimalno spremni i naprženi. Igraju timski i imaju bezbroj opcija u napadu. Ajde mi prvo da prođemo Ruse, pa da razmišljamo o Slovencima. Imaju i oni mana - prvenstveno to što igraju izrazito ofanzivnu brzu košarku i što im samopouzdanje zavisi od uspeha u napadu. S druge strane, mi smo izrazito defanzivna ekipa i, ukoliko uspemo čvrstom i beskompromisnom odbranom, da usporimo njihov napad, mislim da imamo šanse. Pogotovo zbog toga što je naš tim pun pojedinaca koji imaji iskustva u finalima (od najmlađih kategorija, pa do klubova i seniorske reprezentacije) - Slovenci to nemaju. Ali su o dalje najbolja ekipa na prvenstvu - bez konkurencije.

zoran ivkovic

pre 6 godina

svaka cast slovencima na prikazanoj igri do sada .misljenja sam da srbija ima sjajnu priliku da uzme titulu ....prvo bez ovzira sto je srbija izgubila od rusije mislim da je srbija kvalitetniji tim ....lepa prilika da se dobije rusija i u finalu slovenija ....nekako mi lakse izgleda dobiti u finalu slovence nego za 3 mesto spance ....sjajna je ovo sansa za zlato a igramo sa rezervnom petorkom

Alan

pre 6 godina

Pozdravljeni.
Čestitke tudi vam na dosedanjih zmagah. Kot prvo morate zmagati danes, potem pa bo v nedeljo zmagala boljša ekipa. Če slučajno izgubite danes, pa boste sami lahko dokazali in pokazali kako se igra proti Špancem. Ali bodo Španci še vedno stari in utrujeni, bomo pa še videli. Srečno danes zvečer. Navijam za vas in čakam na "bivše Jugo finale".

Martins

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima igraju sjajnu kosarku odlican rezultat vec su obezbedili medalju. Srbija ide na nezgodnu Rusiju bice jako tesko.

bobo mk

pre 6 godina

Slovenci demantovali Đorđevića, uporno napadom osvajaju medalju. Vidi se da je pokojni Ranko Žeravica ipak bio u pravu kada je tvrdio da jugoslovenski sistem rada sa mladim igračima kakav kod nas primenjuju još samo slovenci garantuje rezultat i lepu košarku.

Džoni

pre 6 godina

Ako hoćemo medalju imamo samo jedan put a to je da pobedimo Rusiju, poznajući nas ako to ne uradimo mi po pravilu utakmicu za treće mesto igramo loše a tu dolazimo na ranjene Špance koji će hteti da iskale sav bes na protivniku jer su ovde računali na zlato. Ali ako pobedimo Ruse mislim da je zlato više naše nego Slovenačko jer su oni veoma zadovoljni ovim plasmanom u finale a ruku na srce i teško je ponoviti ovakve dve utakmice i ovakve procente šuta jer su nerealni, a i mi ćemo verujem odigrati znatno bolju odbranu nego Letonci i Španci koji su ih podcenili i nadali se da će da ih stane šut što se nije desilo!

Gde ja živim

pre 6 godina

@sadeee

Upravo tako. Ljudi se razvijaju u svakoj oblasti i stvarno su primer i to najbliži, ali je problem što kod nas ima mnogo onih koji vole da izmišljaju "toplu vodu". Slovenci imaju fantastične ekipe u tri sjajna sporta: odbojci, rukometu i košarci. O ekologiji da ne pričamo. Stvarno svaka im čast

Bobian

pre 6 godina

Po meni, lakše nego što se očekuje. Pod uslovom da uđemo u finale (ako pođemo od pretpostavke da jedna ekipa ne može pobediti istu ekipu 2 puta na jednom takmičenju)
Zašto?
Prvo, Slovenci se pale ko hepo kocke, videlo se kako proslavljaju svaki koš, ponekad već i iritantno i nesportski... izgoreće od velike želje.

Drugo, ovako neće ih služiti šut, to je sigurno.

Treće, mnogi od njih nisu igrali ovako važne utakmice, možda čak ni finala u svojoj karijeri (domaće prvenstvo i kup Slovenije ne računam), neće znati snositi pritisak. Naši igrači uglavnom imaju iskustva na tim nekim utakmicama.

Četvrto, odbrana donosi medalju a ne napad. Ako momci odigraju bar isto tako kao protiv Italije, mislim da neće biti problema. Treba forsirati na nižem postu, oni imaju 2 krštena igrača (Vidmar i Rendolf), ako ih opterete faulovima, gotova stvar.

Samo da pređemo Ruse, nekako jaki su mi, fizički dominantni, čvrsti, i mentalno jaki, drže isti tempo tokom cele utakmice.

Pozdrav

karter

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima ali je sramota kako je Spanija sinoc odigrala i u odbrani u napadu. Onakav pristup polufinalnoj utakmici je za osudu. Rubio je sedam puta sutnuo trojku,Pau Gasol totalno nezainteresovan...

Jovan M.

pre 6 godina

ODBRANA! To je ključ za obe utakmice. Moramo da odigramo odbranu bez greške. Izaći rusima na trojke i faulima ih sprečiti da se raspucaju. U reketu nemaju šta da traže. I pametno, bez siliovanja igre.

bojan

pre 6 godina

Kot prvo najprej morate zmagati Rusijo.
Kot drugo Gorana na tem prvenstvu ni igralca kateri bi lahko pokrival Dragića.
Kot tretje Dončič je čudo.
Kot četrto imamo sijajnega trenerja

dex

pre 6 godina

@joki

Njima je svaka utakmica takva. Jedina sansa je da se oni u finalu protiv nas ili Rusa stegnu, mada ne deluje da je to moguce. Igraju toliko lagano da na ovom sampionatu deluju kao Ameri licno. Da bi njih dobili, ako izbacimo Ruse, moracemo odigrati kao nikada pre. Recimo na nivou one utakmice protiv Amerikanaca u grupnoj fazi na OI.

4k4.Dex

pre 6 godina

Bravo Slovenci, svaka cast! Tako se igra kosarka. Sad mi krivo sto i mi nismo u punom sastavu pa da gledamo rapsodiju u finalu. Ovako ako prodjemo ruse ne verujem da mozemo da izdrzimo ovakve nalete Slovenaca.

stanko

pre 6 godina

slobenci odlican tim,ali stvarno preterujete...ima hemije kod njih,ali i ovaj tim stbije moze da izadje sa njima na svim pozicijama samo je dragic sigurno kvalitetniji ,na toj poziciji ostale sve mozemo da stacimo u dzep,doncic dobar ali mlad,zaustaviti ih na suterakim pozicijima nasi centri ce dobiti sloveniju ,italija je neutralizovana,sve zavisi od nas.

STRUČNJAK BEZ PRAMCA

pre 6 godina

Синоћни дуел је много донео и нама. Отишли смо са Б тимом на првенство, и једино што није смело да се деси је да нас Шпанци истамбурају и тиме опет набију комплексе. Још ако ови наши момци стигну до краја - небо нам је граница.
(Иван, 15. septembar 2017 11:29)

Kako misliš to-nije smelo da nam se desi? A šta ako izgubimo od Rusije i onda nas Španci istamburaju sa 38 razlike u tekmi za bronzu?

ceca

pre 6 godina

ko gura prosecnog Jovica??
(Ma koga bre to zanima, 15. septembar 2017 08:51)
jokic, teodosic, raduljica, kalinic, markovic, bjelica....?? dopisi slobodno

si come no

pre 6 godina

Zar stvarno mislite da Sale nema recept i za njihove zvezdice? Jaki su, ali ako iko takticki zna ukrotiti nekoga onda je to on. Uostalom, dokazace to veceras i na Švedu. Slovencima dovoljna srebrna medalja, a nas selektor ima vec spreman plan za senzaciju sa NA PAPIRU najgorom reprezentacijom Srbije u poslednjih 8-9 godina.

Pera Pisar

pre 6 godina

Kada će se postaviti pravo pitanju u vezi Luke Dončića, a to je kako je moguće da srbija pored svih tih košarkaških stručnjaka i doajena košarkaške misli, zvanićnih legenda i članova košarkaške kuće slavhih...ispusti ovog malog i triling Dončić-Bogdanović-Jokić koji bi dominirao svetskom košarkom sledećih 10 godina, računajući tu i američke drim timove...zašto malog niko nije zvao, kako kaže Dončić stariji, čija je to procena bila da se mali ne zove, da se barem ne pokuša da se mali ubedi da će sa Srbijom imati mnogo plodniju reprezentativnu karijeru nego sa Slovenijom...a to bi bio najprostiji posao na svetu...ustvari ima još jedan prostiji...videti da je mali novi Dražen Petrović !!!

Mare

pre 6 godina

Ma mi prvo da Ruse pobedimo... Ko god dobije večeras biće prvak Evrope. Svaka čast Slovenci, ali kvalitet je ukupno veći, klupe duže i u Ruskoj i u Srpskoj ekipi.

Gde ja živim

pre 6 godina

@Pera Pisar
Sale je čini mi se prošle godine rekao "Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi." Sad njegov otac tvrdi suprotno. Ko tu šta radi ja ne znam i ne zanima me preterano. To je što je. Za mene je Sale car i ja njega poštujem.
Nama je generalno skauting onih koji su van Srbije odrasli u svakom sportu jako diskutabilan i na momente tragikomičan. Samo ako uzmemo primer fudbala, tu imamo ispuštenih prilika da smo mogli još jednu kompletnu reprezentaciju da sastavimo. Slično nešto je i sa rukometom. Da smo bili bolji možda bi danas braća Karabatić igrala za Srbiju, a možda ne. Što se tiče košarke tu je za mene najbolji primer Aleks Marić. Lično nisam imao pojma ko je čovek dok nije došao u Partizan. Možda je i moja greška, a možda i celokupne javnosti. I on došao, izdominirao sezonu i odmah krenula priča „On je Srbin, mora da igra za nas, sad ćemo mi sa FIBA da se dogovorimo bez problema i onda nas Bauman jako lepim rečima otera u 3 lepe. Da znam, dozvolili su Gavelu koji je igrao za Slovačku oko 100 igra, ali tako je to. Za to je potrebno dosta para, ali i malo manje onog našeg „Lako ćemo i imamo takvih dosta“. Ja generalno nisam zadovoljan kako se radi sa mlađim kategorijama i kako se od njih prave igrači, ali moram da pohvalim ovaj kamp koji je bio u Denveru. Na vreme treba raditi, a da mi ne razbijamo glavu.

12

pre 6 godina

Ne preterujte. Letoniju su jedva dobili onu Letoniju s kojima smo mi igrali i savladili ih lagano cini mi se. Drugo, Spanija je u padu videlo se da su izduvani jednostavno, a Slovence je isla trojka. Znaci, nisu nikakvi vanzemaljci i dostizni su i za nas i za Ruse. E sad, sta ce biti, u 1 utakmici, neki faul, iskljucenje, tehnicka, slobodna bacanja, sut za 3 ko veceras Slo, svasta moze da odluci.

ja

pre 6 godina

@ (Knez, 15. septembar 2017 09:39)

Ali to je njihov stil igre! Jednostavno igraju tako. Čitavo prvenstvo. I sve su bolji i bolji u šutu.

santa justa

pre 6 godina

U vrlo slicnoj utakmici smo ih mi pobedili u 1/2f u Poljskoj. Na kos vise. Samo je tada bio i Teodosic. Ali polako prvo nas cekaju Rusi. Ako udjemo u finale sada, moramo ipak igrati jako kontrolisano tj na manji broj poena.

Oxi

pre 6 godina

Slovenci tesko da mogu osvojiti prvenstvo, jer do sada niko nije uspeo da dobije sve utakmice na EP u novom formatu. SRJ kada je pobedila sve 2001 godine, to je ostvarila sa sest dobijenih utakmica, dok je sada za to potrebno devet! Pobeda Slovenije protiv Spanije jeste veliko iznenadjenje za sve, osim verovatno za strucni stab Spanije, jer su oni jedini koji su znali kako medicinski iznutra izgledaju Pol Gasol, Navaro i ostali stari igraci Spanije...

Po

pre 6 godina

Meni Rusi su mnogo veci problem ,jer su izuzetno fizivki jaka ekipa ,i imaju Sveda .Covek je inteligentan igrac svako udvajanje sjajno koristi da doda ,a ume i bez problema da probije i takodje da odlozi loptu slobodnom igracu .Nasa odbrana je nas adut ,a pritom smo fizicki mocna ekipa kao i Rusk smo nd i vise .Nadam se da dobijamo ,a finale je uvek speificno imas tu jednu utakmicu i tih 40 minuta a onda svaka greska il promasen sut kosta ,mada ce nam biti lakse ds igramo sa Slovencima u finalu .

ada

pre 6 godina

Vcrs lagano pobediti ruse,onda spektakl u nedelju da dobijemo slovence,zaslužili smo više od njih,nek se zadovolje srebrom,nema šanse onako da šutiraju za tri više,BOgi da im presudi #7 MVP

Kokoškov zna šta radi

pre 6 godina

"Zatvoriti sut za 3 poena i gube."

Pre ove dve poslednje utakmice, Slovenci su bili među najgorima na prvenstvu po šutu za 3 poena, pa su opet ubijali sve redom.

Knez

pre 6 godina

Ali to je njihov stil igre! Jednostavno igraju tako. Čitavo prvenstvo. I sve su bolji i bolji u šutu.
(ja, 15. septembar 2017 10:11)

U proseku su bili na 30% što je izuzetno...ali 54% je nenormalno, to znači da svaka druga ulazi. U finalu nema šanse! Gube finale 100%.

Pedja

pre 6 godina

Slovenci tesko da mogu osvojiti prvenstvo, jer do sada niko nije uspeo da dobije sve utakmice na EP u novom formatu. SRJ kada je pobedila sve 2001 godine, to je ostvarila sa sest dobijenih utakmica, dok je sada za to potrebno devet! Pobeda Slovenije protiv Spanije jeste veliko iznenadjenje za sve, osim verovatno za strucni stab Spanije, jer su oni jedini koji su znali kako medicinski iznutra izgledaju Pol Gasol, Navaro i ostali stari igraci Spanije.
Te 2001 da se igralo 14 utakmica bilo bi 14 pobeda.

kole

pre 6 godina

pa igras jaku odbranu.mislim oni igraju klasicnu kosarku kao litvanija,kad ide onda svi skacu,pogadjaju trojke...sve to ide lako,cim ih malo stisnes,krenes da trcis vise od njih...nemaju veze sa zivotom.

isteram zlo, uteram dobro

pre 6 godina

da budem iskren, slovenci stvarno imaju strasan tim, dragic, rendolf, donchic, starasn trio, mozda i najjachi na prvenstvu, ima tu jos kvalitetnih igracha, solidna klupa, kompletan tim, e sad, kako sa njima, cini mi se lakse nego sa Spancima, krenuo ih je sut juche do iznemoglosti, ubacili su sve moguce i ne moguce, da li to mogu da ponove jos jednom, tesko, da se trojkama nisu drzali do pokuvremena Spanci bi njih dobili 20 razlike..tako da, sa njima itekako moze da se igra samo mora da se spusti tempo na nas, odgovarajuci nivo, prvo da ubijemo rendolfa sa Bobijem, nateramo na nekoliko licnih, otezamo mu ruke, Jovic moze da izadje na kraj sa Dragicem samo da premekane sudije ne popuste, Donchic je jos klinac, jos uvek prilicno oscilira i ja bih njega pustio..

alen

pre 6 godina

Treba ovde objasniti nekim ljudima da moze da igra jedan stranac Ibaka ili Mirotic ne mogu obojica.Srbija nema stranca Rendolfa i fali joj 8 igraca iz Rija.

Knez

pre 6 godina

bravo slovenci...na balkanu samo kroasani ne znaju da igraju basket :*
(Sub-Zero, 15. septembar 2017 11:22)

Znaju oni da igraju, al' ne znaju da pobeđuju ;)

borisbl

pre 6 godina

1.mrzim negativne komentare na eacun svoje reprezentacije pogotovo jad naprave dobar rezultat.
2.Slovenija bravo! Svaka cast! 100% zasluzeno u finalu.
3.verujem da ce i Srbija u finale.
4.Siguran sam da odbrana Srbije moze da zasutavi slovence i da osvije zlato.
5.Ako Srbija i izgubi u finalu, cak i u polufinalu za mene su oni zlatni!
6.jer kad jedna reprezentacija dodje do polufinala bez 5,6,7 igraca ti je neverovatan uspeh!
7.Hvala KS Srbije, Djordjevicu i njegovom strucnom stabu i igracima sto su pokazali koliko jedna mala zemlja moze biti ogromno velika sportski!
8.jos jednon bez obzira na rezultat iduce dve utakmice Srbije ja cu biti ponosan i srecan i cestitati im! Jer tako se navija za svoju reprezentaciju i tako se voli svoja zemlja!
Srecno orlovi! Idemo do zlata!!!
S R B I J A!!!!

valterNBG

pre 6 godina

Ovo sinoc mi lici na jednu od onih Zvezdinih pobeda u nizu.Cista fizikalija,jurnjava svih 40 min.,sutiraj non-stop nije vazno ako promasimo-odbanicemo se...Slovenci su jednostavno u formi(fizickoj),bolji su od ostalih u tom segmentu za 30%.

mislim da...

pre 6 godina

Sem Bogdanovica i Marjanovica ostali igraci su prosecni po kvaliteti tako da ne ocekujem da cemo postici nesto vise od plasmana u polufinale,daj boze da gresim ali sam cvrsto ubedjen da je tako.

Dejan

pre 6 godina

Ono sto je fascinantno je to da sinoc Slo i nije bila na svojih 100% nego negde na 80 % i da moze igrati i bolje,imali su puno izgubljenih lopti,imaju itekako rezerve za finale,i svi koji razmisljate da ako im se zaustavi sut za tri gotovi su,nije tako,pa Vidmar se salio ispod kosa sa bracom Gasol,a i kako ces im zaustavuti sut za tri kad naprosto lete terenom i uvek nadju resenje da neko ostane sam na trojki.

Ma koga bre to zanima

pre 6 godina

Ako mu bude opet Jovic poceo sa njegovim proigravanjima i nazovi asistencijama a da pritom izgubi milion lopti i prosto ih pokloni protivniku..od nas nema nista
Ne znam zasto se o njegovim izgubljenim loptama ne prica,ko gura prosecnog Jovica??

Ma koga bre to zanima

pre 6 godina

Ako mu bude opet Jovic poceo sa njegovim proigravanjima i nazovi asistencijama a da pritom izgubi milion lopti i prosto ih pokloni protivniku..od nas nema nista
Ne znam zasto se o njegovim izgubljenim loptama ne prica,ko gura prosecnog Jovica??

mislim da...

pre 6 godina

Sem Bogdanovica i Marjanovica ostali igraci su prosecni po kvaliteti tako da ne ocekujem da cemo postici nesto vise od plasmana u polufinale,daj boze da gresim ali sam cvrsto ubedjen da je tako.

Darko KG

pre 6 godina

Ljudi, mi bijemo veceras ruse opusteno sa10-ak razlike. A onda cemo u finalu pokazati slovencima ko je kosarkaski boss na ovim prostorima. Pa zar mislite da oni mogu da odigraju savrsenu utakmicu i u finalu kao i sinoc?! Ma dajte bre, sto je dole u komentaru neko rekao, pa to ni na igrici nije moguce! Ljudi, to vam je sport...pobedjujes sve redom...kroz grupu se prosetas lagano, tako isto i kroz nokaut fazu, i onda izgubis u finalu. Verujte mi, Srbija osvaja zlato, zivi bili pa videli. Pozdrav svima

Pera Pisar

pre 6 godina

Kada će se postaviti pravo pitanju u vezi Luke Dončića, a to je kako je moguće da srbija pored svih tih košarkaških stručnjaka i doajena košarkaške misli, zvanićnih legenda i članova košarkaške kuće slavhih...ispusti ovog malog i triling Dončić-Bogdanović-Jokić koji bi dominirao svetskom košarkom sledećih 10 godina, računajući tu i američke drim timove...zašto malog niko nije zvao, kako kaže Dončić stariji, čija je to procena bila da se mali ne zove, da se barem ne pokuša da se mali ubedi da će sa Srbijom imati mnogo plodniju reprezentativnu karijeru nego sa Slovenijom...a to bi bio najprostiji posao na svetu...ustvari ima još jedan prostiji...videti da je mali novi Dražen Petrović !!!

stecky

pre 6 godina

Niko ne priča o nadrealnom šutu za 3 slovenaca sinoć!? Tri trojke od tablu, to je čista sreća, a 9 poena. 15/24 neće više nikada šutnuti!

4k4.Dex

pre 6 godina

Bravo Slovenci, svaka cast! Tako se igra kosarka. Sad mi krivo sto i mi nismo u punom sastavu pa da gledamo rapsodiju u finalu. Ovako ako prodjemo ruse ne verujem da mozemo da izdrzimo ovakve nalete Slovenaca.

bojan

pre 6 godina

Kot prvo najprej morate zmagati Rusijo.
Kot drugo Gorana na tem prvenstvu ni igralca kateri bi lahko pokrival Dragića.
Kot tretje Dončič je čudo.
Kot četrto imamo sijajnega trenerja

Mare

pre 6 godina

Ma mi prvo da Ruse pobedimo... Ko god dobije večeras biće prvak Evrope. Svaka čast Slovenci, ali kvalitet je ukupno veći, klupe duže i u Ruskoj i u Srpskoj ekipi.

Marko (Dorcol)

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima na jucerasnjoj igri i pobedi. Igraju lepo i atraktivno. Ne bih mnogo o nasem eventualnom susretu jer nas ceka teska utakmica protiv Rusa. Ali ako ih prodjemo, zna se odgovor na pitanje kako dobiti Sloveniju: ultrajaka odbrana koja je nas prepoznatljivi znak. Sve vreme moramo rukom biti na njihovoj lopti i onda nema lakih trojki i poena. Mi ovog puta ne igramo lepo, jer nam nedostaje 7 standardnih reprezentativaca, a posebno mozak ekipe i najlucidniji igrac na svetu Teo (o NBA zvedi Jokicu da ne govorim). Kada je tako, iskoristimo ono sto imamo, a to je timska igra i ludacka odbrana. Ali sta ja da pricam Saletu Nacionaletu (:

Oxi

pre 6 godina

Slovenci tesko da mogu osvojiti prvenstvo, jer do sada niko nije uspeo da dobije sve utakmice na EP u novom formatu. SRJ kada je pobedila sve 2001 godine, to je ostvarila sa sest dobijenih utakmica, dok je sada za to potrebno devet! Pobeda Slovenije protiv Spanije jeste veliko iznenadjenje za sve, osim verovatno za strucni stab Spanije, jer su oni jedini koji su znali kako medicinski iznutra izgledaju Pol Gasol, Navaro i ostali stari igraci Spanije...

Dejan

pre 6 godina

Ono sto je fascinantno je to da sinoc Slo i nije bila na svojih 100% nego negde na 80 % i da moze igrati i bolje,imali su puno izgubljenih lopti,imaju itekako rezerve za finale,i svi koji razmisljate da ako im se zaustavi sut za tri gotovi su,nije tako,pa Vidmar se salio ispod kosa sa bracom Gasol,a i kako ces im zaustavuti sut za tri kad naprosto lete terenom i uvek nadju resenje da neko ostane sam na trojki.

White Power

pre 6 godina

Tim Srbije je skup prosečnih igrača, skup iznuđenih rešenja. Osim Bogdanovića i Marjanovića, niko nije planiran za prvi tim ni u najluđim snovima.
Ljudi se trude i bore se, ali njihovi limiti u igračkom smislu su skromni.
Svaka medalja biće ogroman uspeh.
Slovenci nemaju bajna rešenja na poziciji krilnog centra i centra, ali im je ostatak tima veoma dobar. Disciplinovana igra, odličan šut, sjajan trener i FENOMENALNA fiziča spema. Deluju kao da prvenstvo nije ni krenulo. Pretrčali su Špance tako da ovi nisu znali šta im se dogodilo.
Samo im strah od pobede može "uzeti" zlato, jer su prema onom što su pokazali do sada najbolji tim ovog EP.

12

pre 6 godina

Ne preterujte. Letoniju su jedva dobili onu Letoniju s kojima smo mi igrali i savladili ih lagano cini mi se. Drugo, Spanija je u padu videlo se da su izduvani jednostavno, a Slovence je isla trojka. Znaci, nisu nikakvi vanzemaljci i dostizni su i za nas i za Ruse. E sad, sta ce biti, u 1 utakmici, neki faul, iskljucenje, tehnicka, slobodna bacanja, sut za 3 ko veceras Slo, svasta moze da odluci.

el

pre 6 godina

Kot prvo najprej morate zmagati Rusijo. 
Kot drugo Gorana na tem prvenstvu ni igralca kateri bi lahko pokrival Dragića. 
Kot tretje Dončič je čudo. 
Kot četrto imamo sijajnega trenerja
(bojan, 15. septembar 2017 11:01

Kot sesto, slovenc,ne se sekirajou, ima da vas razbivajou u finalou

Виоп

pre 6 godina

Да су Калинић и Лазић спремни ја неби бринуо уопште, ове мечеве добија одбрана.

Bobian

pre 6 godina

Po meni, lakše nego što se očekuje. Pod uslovom da uđemo u finale (ako pođemo od pretpostavke da jedna ekipa ne može pobediti istu ekipu 2 puta na jednom takmičenju)
Zašto?
Prvo, Slovenci se pale ko hepo kocke, videlo se kako proslavljaju svaki koš, ponekad već i iritantno i nesportski... izgoreće od velike želje.

Drugo, ovako neće ih služiti šut, to je sigurno.

Treće, mnogi od njih nisu igrali ovako važne utakmice, možda čak ni finala u svojoj karijeri (domaće prvenstvo i kup Slovenije ne računam), neće znati snositi pritisak. Naši igrači uglavnom imaju iskustva na tim nekim utakmicama.

Četvrto, odbrana donosi medalju a ne napad. Ako momci odigraju bar isto tako kao protiv Italije, mislim da neće biti problema. Treba forsirati na nižem postu, oni imaju 2 krštena igrača (Vidmar i Rendolf), ako ih opterete faulovima, gotova stvar.

Samo da pređemo Ruse, nekako jaki su mi, fizički dominantni, čvrsti, i mentalno jaki, drže isti tempo tokom cele utakmice.

Pozdrav

Jordan

pre 6 godina

Druže,Slovenci odlični, ali Španci odigrali očajno. Reći ćeš koliko im protivnik dozvoli, ali to nije sinoć bio slučaj. Dominacija posle deset godina završena, bravo za Braću iz Slovenije!!!

Knez

pre 6 godina

Šut za 3, 56%, 14 trojki, 42 poena...pa nema šanse nikad više, ni na igrici. Tako su i dobili 20 razlike, 7 trojki više od Španije...nerealno!

Dott

pre 6 godina

Samo da mi veceras dobijemo Ruse, siguran sam da cemo u finalu lakse sa Slovencima.
Postavite se na mesto Slovenaca, napravili su dva velika iznenadjenja, puni su, ako je za vajdu i trece bilo bi previse.
Mozda sveukupno nismo bolji od Spanije, ali imamo bolju odbranu, a to je ono sta je potrebno protiv Slovenije, nama nema sanse da daju tolike trojke, kladim se da u eventualnom finalu, nama nece dati vise od 65 koseva, pa ako im vise od toga ne mozemo dati, onda i ne treba da pobedimo.
Kao sto rekoh, Rusa se mnogo vise plasim, samo da dobro otvorimo utakmicu veceras.

stanko

pre 6 godina

slobenci odlican tim,ali stvarno preterujete...ima hemije kod njih,ali i ovaj tim stbije moze da izadje sa njima na svim pozicijama samo je dragic sigurno kvalitetniji ,na toj poziciji ostale sve mozemo da stacimo u dzep,doncic dobar ali mlad,zaustaviti ih na suterakim pozicijima nasi centri ce dobiti sloveniju ,italija je neutralizovana,sve zavisi od nas.

isteram zlo, uteram dobro

pre 6 godina

da budem iskren, slovenci stvarno imaju strasan tim, dragic, rendolf, donchic, starasn trio, mozda i najjachi na prvenstvu, ima tu jos kvalitetnih igracha, solidna klupa, kompletan tim, e sad, kako sa njima, cini mi se lakse nego sa Spancima, krenuo ih je sut juche do iznemoglosti, ubacili su sve moguce i ne moguce, da li to mogu da ponove jos jednom, tesko, da se trojkama nisu drzali do pokuvremena Spanci bi njih dobili 20 razlike..tako da, sa njima itekako moze da se igra samo mora da se spusti tempo na nas, odgovarajuci nivo, prvo da ubijemo rendolfa sa Bobijem, nateramo na nekoliko licnih, otezamo mu ruke, Jovic moze da izadje na kraj sa Dragicem samo da premekane sudije ne popuste, Donchic je jos klinac, jos uvek prilicno oscilira i ja bih njega pustio..

Knez

pre 6 godina

Ali to je njihov stil igre! Jednostavno igraju tako. Čitavo prvenstvo. I sve su bolji i bolji u šutu.
(ja, 15. septembar 2017 10:11)

U proseku su bili na 30% što je izuzetno...ali 54% je nenormalno, to znači da svaka druga ulazi. U finalu nema šanse! Gube finale 100%.

Sakaluda

pre 6 godina

Ljudi, budimo iskreni. Slovenci su pokidali kako su igrali. Onakav sut za 3 tesko ce opet ponoviti, a pogotovo od table. S druge strane, Spanija je odigrala najgori mec u istoriji. Masili su zicere, otvorene suteve za dva, za tri i da ne pominjem. Naglasavam OTVORENE SUTEVE, a ne iznudjene zbog slovenacke odbrane. Jednostavno sve se poklopilo. Slovenci odigrali odlicno uz nerealan sut za tri, a Spanci ocajni i drugacije nije moglo biti.

Tako da ako prodjemo Ruse, u finalu su sanse 50:50

bobo mk

pre 6 godina

Slovenci demantovali Đorđevića, uporno napadom osvajaju medalju. Vidi se da je pokojni Ranko Žeravica ipak bio u pravu kada je tvrdio da jugoslovenski sistem rada sa mladim igračima kakav kod nas primenjuju još samo slovenci garantuje rezultat i lepu košarku.

Janez

pre 6 godina

Igor Kokoškov je mađioničar! Izvukao je iz igrača, pogotovo onih koji nisu u žiži publike 120% i u ekipu ugradio pobednički mentalitet. Sa lošijim selektorom ova slovenska ekipa nebi prešla šestnaestinu finala.
Hvala Kokoškov. Pozdrav u Srbiju i srečno danas.

Charapan

pre 6 godina

Ljudi, prvo i prvo Slovenija za nas ne postoji! samo Rusija! Ako pobedimo Rusiju pricamo dalje. Ali sta god da urade nasi , ni kos d ne dju u naredne dve utakmice za nas su heroji jer sa timom koji su dosli mnogo s rekli! A ja mislim da imaju oni da kazu jos minimum rec dve......

pejafan

pre 6 godina

Pobediti ih na iskustvo igranja velikih utakmica,jakom odbranom svih 40min,pozicionom igrom...da ne dozvolimo da se se rastrce po terenu jer onda smo ga ugasili realno...a pre svega ovoga da pobedimo ruse he he

WillyWonka

pre 6 godina

Svi su mislili da Slovenija ima 3-4 igrača, a ostalo boranija. I kad se ovi izmore, kraj priče. Ali nije tako, iz utakmice u utakmicu Kokoškov radi fenomenalan posao i pronalazi nove adute. Ko bi rekao da će Zagorac i Dimec biti bilo kakav faktor na ovoj utakmici? Žiga Dimec, šmeker i više onako basketaš, nije bio nimalo impresioniran braćom Gasol. Šta tek reći za Prepelića, koji je možda i najveće otkriće ovog EP. Sve u svemu, sjajna ekipa, a imaju i srce , kapa do poda. Kokoškov doktor košarke.

Kriticar

pre 6 godina

Odbranom, ono sto Spanci sinoc nisu imali. Da budemo iskreni: Slovenija odigrala nikad bolji utakmicu, a Spanci nikad goru. Bio sam za Sloveniju i drago mi je sto su pobedili, ali nisu oni nepobedivi. Ali pored svega, prvo mi da dobijemo veceras Ruse i onda mozemo da razmisljamo kako da ih pobedimo.

ada

pre 6 godina

Vcrs lagano pobediti ruse,onda spektakl u nedelju da dobijemo slovence,zaslužili smo više od njih,nek se zadovolje srebrom,nema šanse onako da šutiraju za tri više,BOgi da im presudi #7 MVP

Nikola

pre 6 godina

Onako kako smo igrali protiv Italijana, samo timski. A i ovo protiv Španaca ne može da bude uvek. Nisu oni baš toliki kvalitet a i Španci nikad gore nisu igrali.

Miroljub

pre 6 godina

Kokoskov forsira igru na kos vise, karakteristicno za NBA. Protiv nase odbrane to nece ici tako lako, naravno ukoliko se sretnemo u finalu.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Nema sta. Slovencima svaka cast. Odigrali su perfektno. Sto se nas tice, mislim da smo prethodne 2 utakmice iako bez dobrih procenata suta, pokazali da smo i u ovakvom sastavu mnogo jaki. Gledam neku nasu utakmicu i prosto ne mogu da verujem kakvu odbranu igramo. Bukvalno za udzbenike. Sve je to na ivici faula, ali se uglavnom prilagodimo kriterujumu tokom pocetka utakmice i nekako bude na nasu stranu. Ako nam veceras krene sut za 3 poena, mislim da Rusi nemaju sta da traze. Imamo dovoljno momaka za tako nesto. Bogdanovic, Lucic, Macvan, Milosavljevic, da neku pogodi i Micic i laganao samo. Sveda pustiti da sutira sa 10 metara...

Dag Kristi

pre 6 godina

#Ma koga bre to zanima
Jovic je protiv Italije imao najvise izgubljenih lopti do sada-3,primera radi,protiv Turske,nije imao nijednu,ili pak protiv Letonije.Trazis dlaku u jajetu,a ne vidis 8 asistencije u proseku,ili pak skoro 3 ukradene lopte po mecu.To bi bilo kao kada bi pitao ko gura Bogdana sa losim procentom suta za 3,a pri tom ne vidis da je vecina suteva usledila u poslednjih 5s napada,kada nemamo resenja,i pri tom preko ruke protivnika.Nego ostavi se ti gledanja i komentarisanja kosarke,za tebe su druge stvari na tv-u.

Gde ja živim

pre 6 godina

@sadeee

Upravo tako. Ljudi se razvijaju u svakoj oblasti i stvarno su primer i to najbliži, ali je problem što kod nas ima mnogo onih koji vole da izmišljaju "toplu vodu". Slovenci imaju fantastične ekipe u tri sjajna sporta: odbojci, rukometu i košarci. O ekologiji da ne pričamo. Stvarno svaka im čast

dex

pre 6 godina

@joki

Njima je svaka utakmica takva. Jedina sansa je da se oni u finalu protiv nas ili Rusa stegnu, mada ne deluje da je to moguce. Igraju toliko lagano da na ovom sampionatu deluju kao Ameri licno. Da bi njih dobili, ako izbacimo Ruse, moracemo odigrati kao nikada pre. Recimo na nivou one utakmice protiv Amerikanaca u grupnoj fazi na OI.

kole

pre 6 godina

pa igras jaku odbranu.mislim oni igraju klasicnu kosarku kao litvanija,kad ide onda svi skacu,pogadjaju trojke...sve to ide lako,cim ih malo stisnes,krenes da trcis vise od njih...nemaju veze sa zivotom.

STRUČNJAK BEZ PRAMCA

pre 6 godina

Синоћни дуел је много донео и нама. Отишли смо са Б тимом на првенство, и једино што није смело да се деси је да нас Шпанци истамбурају и тиме опет набију комплексе. Још ако ови наши момци стигну до краја - небо нам је граница.
(Иван, 15. septembar 2017 11:29)

Kako misliš to-nije smelo da nam se desi? A šta ako izgubimo od Rusije i onda nas Španci istamburaju sa 38 razlike u tekmi za bronzu?

valterNBG

pre 6 godina

Ovo sinoc mi lici na jednu od onih Zvezdinih pobeda u nizu.Cista fizikalija,jurnjava svih 40 min.,sutiraj non-stop nije vazno ako promasimo-odbanicemo se...Slovenci su jednostavno u formi(fizickoj),bolji su od ostalih u tom segmentu za 30%.

ceca

pre 6 godina

ko gura prosecnog Jovica??
(Ma koga bre to zanima, 15. septembar 2017 08:51)
jokic, teodosic, raduljica, kalinic, markovic, bjelica....?? dopisi slobodno

Knez

pre 6 godina

ko gura prosecnog Jovica?? 
(Ma koga bre to zanima, 15. septembar 2017 08:51) 

Jović na svakoj utakmici ima "minimum" 5 asistencija...to ti je "minimum" 10 poena..šta je tu prosek?

zoran ivkovic

pre 6 godina

svaka cast slovencima na prikazanoj igri do sada .misljenja sam da srbija ima sjajnu priliku da uzme titulu ....prvo bez ovzira sto je srbija izgubila od rusije mislim da je srbija kvalitetniji tim ....lepa prilika da se dobije rusija i u finalu slovenija ....nekako mi lakse izgleda dobiti u finalu slovence nego za 3 mesto spance ....sjajna je ovo sansa za zlato a igramo sa rezervnom petorkom

si come no

pre 6 godina

Zar stvarno mislite da Sale nema recept i za njihove zvezdice? Jaki su, ali ako iko takticki zna ukrotiti nekoga onda je to on. Uostalom, dokazace to veceras i na Švedu. Slovencima dovoljna srebrna medalja, a nas selektor ima vec spreman plan za senzaciju sa NA PAPIRU najgorom reprezentacijom Srbije u poslednjih 8-9 godina.

bg

pre 6 godina

Alal vera Sloveniji. Verovao sam da mogu da pobede Špance. Igrali su kao u transu i zaslužili finale. Teško je verovati da mogu da ponove igru od sinoć, pa ako, daj Bože, nalete na nas u finalu neka zauzmu stepenik niže na pobedničkom postolju. Napred Srbija!

Filip

pre 6 godina

Ako prodjemo Ruse, u finalu cu nekako cu imati osecaj kao 2002. kada smo igrali finale protiv Argentine, kada sam toliko navijao za nas a sa druge strane gajio i jake simpatije prema protivniku.

Te godine Argentina dosla cini mi se sa 2 kompleta dresova koje su sami prali. Pobedjivali sve redom, fenomenalna generacija predvodjena mladim Djinobilijem, Skonokinijem, Nocionijem... a na centrima ludnica Oberto, Skola i Volkoviski.

Tad je kao i sada bila fora da su nam nedostajali neki igraci, ali je ekipa imala sjajnu hemiju i vodju Bodirogu koji je resavao uvek kada je bilo potrebno.

Imao sam utisak da je nepravedno sto smo osvojili i da smo pobedili boljeg od sebe. :)

Ima jos dosta do tog zakljucka i do tog osecaja, ali bilo bi lepo da se ponovi.

Mrle

pre 6 godina

Mnogi su vec u finalu protiv Slovenaca i izjave "nasih" Slovenaca da nas cekaju u finalu mogu da nam uljujkaju ekipu. Nije dobro to nismo mi dream team ocekuje nas teska i neizvesna utakmica sa Rusima kidanje i tuca. Nisu to Italijani da ih pojedemo u reketu + imaju Sveda koji je pojedinacno ako ga krene najbolji igrac na ovom EP. Sto bi rekao nas narod prvo skoci pa reci hop.

Po

pre 6 godina

Meni Rusi su mnogo veci problem ,jer su izuzetno fizivki jaka ekipa ,i imaju Sveda .Covek je inteligentan igrac svako udvajanje sjajno koristi da doda ,a ume i bez problema da probije i takodje da odlozi loptu slobodnom igracu .Nasa odbrana je nas adut ,a pritom smo fizicki mocna ekipa kao i Rusk smo nd i vise .Nadam se da dobijamo ,a finale je uvek speificno imas tu jednu utakmicu i tih 40 minuta a onda svaka greska il promasen sut kosta ,mada ce nam biti lakse ds igramo sa Slovencima u finalu .

alen

pre 6 godina

Treba ovde objasniti nekim ljudima da moze da igra jedan stranac Ibaka ili Mirotic ne mogu obojica.Srbija nema stranca Rendolfa i fali joj 8 igraca iz Rija.

Pedja

pre 6 godina

Slovenci tesko da mogu osvojiti prvenstvo, jer do sada niko nije uspeo da dobije sve utakmice na EP u novom formatu. SRJ kada je pobedila sve 2001 godine, to je ostvarila sa sest dobijenih utakmica, dok je sada za to potrebno devet! Pobeda Slovenije protiv Spanije jeste veliko iznenadjenje za sve, osim verovatno za strucni stab Spanije, jer su oni jedini koji su znali kako medicinski iznutra izgledaju Pol Gasol, Navaro i ostali stari igraci Spanije.
Te 2001 da se igralo 14 utakmica bilo bi 14 pobeda.

Dejan

pre 6 godina

Ako naši ponove odbranu večeras iz prethodnog meča sa Italijom finale je naše, a onda to isto treba primeniti protiv Slovenije ...
Činjenica je da Španija sinoć nije mogla odbranom ispratiti revolveraški raspoloženu Sloveniju, godine jesu učinile svoje ... isto bi bilo i da je prošla Letonija.
Mislim da smo egal sa Slovenijom u finalu, centarska linija nam je jača, i ako se Bogdan popravi i počne da ubacuje odmah sa početka, možemo razvući Slovenačku odbranu
Moram priznati da su tri najstrastvenje ekipe ovog prvenstva, Letonija, Slovenija i Srbija i zasluženo dogurali daleko, žao mi je što se Letonci neće okititi bar jednom medaljom.

Gde ja živim

pre 6 godina

@Pera Pisar
Sale je čini mi se prošle godine rekao "Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi." Sad njegov otac tvrdi suprotno. Ko tu šta radi ja ne znam i ne zanima me preterano. To je što je. Za mene je Sale car i ja njega poštujem.
Nama je generalno skauting onih koji su van Srbije odrasli u svakom sportu jako diskutabilan i na momente tragikomičan. Samo ako uzmemo primer fudbala, tu imamo ispuštenih prilika da smo mogli još jednu kompletnu reprezentaciju da sastavimo. Slično nešto je i sa rukometom. Da smo bili bolji možda bi danas braća Karabatić igrala za Srbiju, a možda ne. Što se tiče košarke tu je za mene najbolji primer Aleks Marić. Lično nisam imao pojma ko je čovek dok nije došao u Partizan. Možda je i moja greška, a možda i celokupne javnosti. I on došao, izdominirao sezonu i odmah krenula priča „On je Srbin, mora da igra za nas, sad ćemo mi sa FIBA da se dogovorimo bez problema i onda nas Bauman jako lepim rečima otera u 3 lepe. Da znam, dozvolili su Gavelu koji je igrao za Slovačku oko 100 igra, ali tako je to. Za to je potrebno dosta para, ali i malo manje onog našeg „Lako ćemo i imamo takvih dosta“. Ja generalno nisam zadovoljan kako se radi sa mlađim kategorijama i kako se od njih prave igrači, ali moram da pohvalim ovaj kamp koji je bio u Denveru. Na vreme treba raditi, a da mi ne razbijamo glavu.

Jovan M.

pre 6 godina

ODBRANA! To je ključ za obe utakmice. Moramo da odigramo odbranu bez greške. Izaći rusima na trojke i faulima ih sprečiti da se raspucaju. U reketu nemaju šta da traže. I pametno, bez siliovanja igre.

Džoni

pre 6 godina

Ako hoćemo medalju imamo samo jedan put a to je da pobedimo Rusiju, poznajući nas ako to ne uradimo mi po pravilu utakmicu za treće mesto igramo loše a tu dolazimo na ranjene Špance koji će hteti da iskale sav bes na protivniku jer su ovde računali na zlato. Ali ako pobedimo Ruse mislim da je zlato više naše nego Slovenačko jer su oni veoma zadovoljni ovim plasmanom u finale a ruku na srce i teško je ponoviti ovakve dve utakmice i ovakve procente šuta jer su nerealni, a i mi ćemo verujem odigrati znatno bolju odbranu nego Letonci i Španci koji su ih podcenili i nadali se da će da ih stane šut što se nije desilo!

DJ

pre 6 godina

Mene ko zna, zna da ne postoji mnogo toga sto mrzim vise od Spanaca, njihovog ponasanja.. ma u bilo kom sportu.
Slovenci, sinoc... jednostavno su igrali sa vise zara. NJima je to bilo sve na svetu u tom trenutku, a Spancima... ne znam, osetili su to toliko puta na svojoj kozi, i sigurno nisu osecali isto kao Slovenci. Povuceni tim osecajem, otvorilo im se, sut, prodor, DOncic, Dragic..
Neko kaze ovde, ostali su nepoznati.. To nije bitno, ako im selektor nadje pravu ulogu u timu. Svako onda doprinosi tacno onoliko koliko je potrebno. Pa evo gledajte, koliko u nasem timu nije bitno ko igra. Sale je napravio sistem, i svi koji igraju u njemu mogu da menjaju jedni druge, ali takodje i ovi novi koji dodju. TO je poenta. Svi znaju da igraju oni kosarku, samo je bitno da ih selektor opusti, usadi u glavu da mogu da igraju, ne sa boljima, nego sa poznatijima od sebe. Akcije koje vidjamo od nasih, nisu plod individualizma, nego navezbanih stvari. Ako slusas na treningu, ako pratis, vezbas.. mozes i TI da budes uspesan u svemu! Posvecenost, ratnicki mentalitet, ispunjavanje zadatka. A evo, igramo skoro bez suta za tri a dajemo 80p, zato sto lako resavamo situacije u pozicijama plus tranzicija je sjajna. Slovenija istu pricu ima kao i mi. Da li cemo pobediti Ruse, po vecini paremetara - Hocemo. Jer nas nacin igre ne moze da nas "ne ide", a njihova igra moze da stane itekako. Srecno!

ja

pre 6 godina

@ (Darko KG, 15. septembar 2017 09:56)

Ma da... To isto pričaju svaku utakmicu za Sloveniju, a oni svako veče igraju sve bolje i bolje. Ako spavaju ljudi na to uvo da Slovenija ne može da održi isti nivo igre na svakoj utakmici, Slovenci će i dalje pobeđivati - očigledno je da su došli na prvenstvo maksimalno spremni i naprženi. Igraju timski i imaju bezbroj opcija u napadu. Ajde mi prvo da prođemo Ruse, pa da razmišljamo o Slovencima. Imaju i oni mana - prvenstveno to što igraju izrazito ofanzivnu brzu košarku i što im samopouzdanje zavisi od uspeha u napadu. S druge strane, mi smo izrazito defanzivna ekipa i, ukoliko uspemo čvrstom i beskompromisnom odbranom, da usporimo njihov napad, mislim da imamo šanse. Pogotovo zbog toga što je naš tim pun pojedinaca koji imaji iskustva u finalima (od najmlađih kategorija, pa do klubova i seniorske reprezentacije) - Slovenci to nemaju. Ali su o dalje najbolja ekipa na prvenstvu - bez konkurencije.

Martins

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima igraju sjajnu kosarku odlican rezultat vec su obezbedili medalju. Srbija ide na nezgodnu Rusiju bice jako tesko.

karter

pre 6 godina

Svaka cast Slovencima ali je sramota kako je Spanija sinoc odigrala i u odbrani u napadu. Onakav pristup polufinalnoj utakmici je za osudu. Rubio je sedam puta sutnuo trojku,Pau Gasol totalno nezainteresovan...

joki

pre 6 godina

kako pobediti.
na klupi nam je sale nacionale,tamo su jos bodiroga,zeljko obradovic,tomasevic,duda ivkovic.

prema tome,hajd da mi pobedimo rusiju prvo ako je moguce.
sto se tice slovenije.
br1,,igracemo cvrscu odbranu od spanije,umrtvicemo igru,igracemo na nase centre,koji ce imati prednost pod kosem,

br2.slovenija ako bude imala onakvu sutersku vece kao sinoc sto bi rekli,halal im bila titula,
njima sinoc je sve ulazilo.

Kokoškov zna šta radi

pre 6 godina

"Zatvoriti sut za 3 poena i gube."

Pre ove dve poslednje utakmice, Slovenci su bili među najgorima na prvenstvu po šutu za 3 poena, pa su opet ubijali sve redom.

djuro

pre 6 godina

ajde prvo da pobedimo Ruse pa tek onda da mislimo o Sloveniji. Ako se ne fokusiramo na polufinale, vrlo lako se može desiti da posle njega razmišljamo kako pobediti Špance, a ne Sloveniju.

santa justa

pre 6 godina

U vrlo slicnoj utakmici smo ih mi pobedili u 1/2f u Poljskoj. Na kos vise. Samo je tada bio i Teodosic. Ali polako prvo nas cekaju Rusi. Ako udjemo u finale sada, moramo ipak igrati jako kontrolisano tj na manji broj poena.

Predo

pre 6 godina

Kako reče Aca Petrović neki dan "Energetski nivo" Slovenaca je bio kao da su se borili za život, a Španaca kao da nisu spavali prethodnu noć ili su bili mamurni. Isto se ne bi složio da je ovo nedostojan kraj generacije "Gasol i ostali". Umorni su i potrošeni, a sasvim bi druga stvar bila da su imali u postavi Ljulja, Ibaku, Mirotića...tako da ni oni nisu bili kompletni i biće oni i dalje konkurentni, ali neće biti apsolutni favoriti.
Što se Srbije tiče, za sada samo Rusija i kao što reče Kirilenko, i naši su napravili zacrtano, došli do polufinala i ne treba stvarati nikakav dodatni pritisak. Rusi imaju osnovu igrača, koji igraju zajedno u CSK. I Šved je tamo igrao. Naši igrači, bez obzira što nema najboljih, su vodeći igrači svojih timova na svojim pozicijama, ili su bili, kao Marjanović, a to su dobri timovi. I mislim da će ih Slovenija inspirisati. Naš i Slovenci se očiglednu druže i zezaju, tako je to obično kod ex jugoslovena, kad su vani. Ipak je to sport i drago mi je zbog Yugo-Slovenaca.

Иван

pre 6 godina

Синоћна утакмица је била историјска и врло, врло знаковита.

Прво, она је означила крај шпанске кошаркашке династије. Оно што сам одавно сматрао, да је Шпанија владала евро кошарком због Пауа и Навара, јуче је потврђено. Има ту доста НБА кошаркаша, Марк је чак и велика звезда, али то све нису играчи који чине разлику. Шпанци су одавно били зрели за крај (зенит им је прошао још 2012. г), али нешто због квалитета, нешто због статуса код судија, а нешто због ослабљених ривала, њихова све спорија игра није раније овако кажњена. Некада су Шпанији форте били бекови, данас су им они слабост.

И сад одједном осакаћени и никад слабији Евробаскет 2017 поново има много смисла. Он је слика и прилика смене сила у евро кошарци: Шпанци, Французи, Литванци су аут, а Словенци, Летонци и Руси су ин. То ће потрајати. Летонци са Печениксом биће још јачи; Словенци су коначно Драгићу омогућили сјајно друштво.

Овај шампионат је потврдио и Кокошкова као врхунског тренера/селектора. Али и Ђорђевића. Сале је стигао до полуфинала са десеткованом екипом, играјући против врло јаких ривала. За мене, и он се потврдио као тренер. С њима двојицом, Милојевићем, па и Ивковићем и још некима (нпр. помоћни тренер Бажаревича), ми имамо сасвим добру нову генерацију тренера.

Синоћни дуел је много донео и нама. Отишли смо са Б тимом на првенство, и једино што није смело да се деси је да нас Шпанци истамбурају и тиме опет набију комплексе. Још ако ови наши момци стигну до краја - небо нам је граница.

Alan

pre 6 godina

Pozdravljeni.
Čestitke tudi vam na dosedanjih zmagah. Kot prvo morate zmagati danes, potem pa bo v nedeljo zmagala boljša ekipa. Če slučajno izgubite danes, pa boste sami lahko dokazali in pokazali kako se igra proti Špancem. Ali bodo Španci še vedno stari in utrujeni, bomo pa še videli. Srečno danes zvečer. Navijam za vas in čakam na "bivše Jugo finale".

Marko

pre 6 godina

Svaka cast Sloveniji. Dugo nisam video takvu kosarku na evropskom kontinentu. Sa druge strane i Srbija je fenomenalno odigrala protiv Italije, i ako se te dve ekipe sretnu u finalu (sto se nadam) bice veliki spektakl i uzivanje gledati. Ne bih se slozio da je ova generacija Spanije ispracena u penziju na najgori nacin. Ipak je to polufinale Evropskog prvenstva, i imaju sansi da se bore za trece mesto. To je jos jedan veliki uspeh generacije koja je dominirala evropskom kosarkom u protekloj deceniji.

ja

pre 6 godina

@ (Knez, 15. septembar 2017 09:39)

Ali to je njihov stil igre! Jednostavno igraju tako. Čitavo prvenstvo. I sve su bolji i bolji u šutu.

Јабучило

pre 6 godina

Корак по корак. О Словенцима ако добијемо Русе. У противном нас чека Шпанија.

Gde ja živim

pre 6 godina

Za sve navijače Srbije. Samo se priča o Rusiji i samo se na Rusiju misli. Treba igrati protiv Šveda, Mozgova, Fridzona, Voronceviča i ostalih. Ništa drugo ne treba da nas zanima. Slovencima svaka čast za plasman finale.

milan

pre 6 godina

Cekaj prvo da vidimo sta cemo sa Rusima.
Slovencima svaka cast ali Hrvati su pokazali da Spanija nije ono sto je bila.
Sto se tice nas, meni se jako svidela nasa odbrana protiv Italije, bas onako savrseno rotiranje, kao onda kad smo ugazili Australiju. Videcemo veceras dal to moze da se ponovi. Bas steta zbog Laziceve povrede, umeo je da udje is 2-3 dobre odbrane da napravi momentum.

Knez

pre 6 godina

bravo slovenci...na balkanu samo kroasani ne znaju da igraju basket :*
(Sub-Zero, 15. septembar 2017 11:22)

Znaju oni da igraju, al' ne znaju da pobeđuju ;)

borisbl

pre 6 godina

1.mrzim negativne komentare na eacun svoje reprezentacije pogotovo jad naprave dobar rezultat.
2.Slovenija bravo! Svaka cast! 100% zasluzeno u finalu.
3.verujem da ce i Srbija u finale.
4.Siguran sam da odbrana Srbije moze da zasutavi slovence i da osvije zlato.
5.Ako Srbija i izgubi u finalu, cak i u polufinalu za mene su oni zlatni!
6.jer kad jedna reprezentacija dodje do polufinala bez 5,6,7 igraca ti je neverovatan uspeh!
7.Hvala KS Srbije, Djordjevicu i njegovom strucnom stabu i igracima sto su pokazali koliko jedna mala zemlja moze biti ogromno velika sportski!
8.jos jednon bez obzira na rezultat iduce dve utakmice Srbije ja cu biti ponosan i srecan i cestitati im! Jer tako se navija za svoju reprezentaciju i tako se voli svoja zemlja!
Srecno orlovi! Idemo do zlata!!!
S R B I J A!!!!