Fudbal 23

Ponedeljak, 21.08.2017.

15:39

"Pitanje je vremena kada će Mesi potpisati"

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi neće preći u Mančester siti jer je pitanje vremena kada će potpisati novi ugovor.

"Pitanje je vremena kada æe Mesi potpisati" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) Prema tome,BArcelona treba da se ugleda na BAyern,posebno kad je rec o rukovodstvu i finansijama,ako hoce da traje duze od bljeska komete zvane Mesi.
(Oliver, 22. avgust 2017 00:22)


odlicno i tacno receno!
da, bajern vec decenijama ima fascinantnu poslovnu i kadrovsku politiku - zaista treba da budu primer ostalim klubovima iz top10 i gre'ota je sto sam ih nisam izuzeo od svih ostalih trosadzija... btw, juve je ispao iz igre basnoslovnom kupovinom iguaina :)
ne, bolji si od mene u prognozama, secas se da sam mnogo omanuo kod onog barsinog potpunog potopa protiv jupovog bajerna - tada sam bio uveren da ce barsa u prvoj utakmici nametnuti svoj tempo i stil igre, dok si ti govorio suprotno. videli smo ko je bio u pravu i ko je bio "ulubljen".
da, secam se sta si pricao za katarskog sponzora, tada sam mislio da preterujes (znas i sam da je taj stari barsin "unicef" fazon pretezno marketinski potez), ali u medjuvremenu se primetilo da je dobar deo barsinih poceo da trazi otklon od arapskog novca (svejedno koja strana, katar ili emirati) - jer su osetili konflikt interesa i rizik posredno preteranog upadanja u "vanfudbalske zone" - promenili su sponzora daleko neutralnijim "rakutenom". ali bilo je kasno... steta je vec napravljena. posledice upravo osecaju ovih dana, pri panicnoj zurbi da formatiraju ekipu za sledecu godinu. kad sve saberes, sve pare od katarskog sponzora su im izasle na nos - veca steta nego vajda.

Oliver

pre 6 godina

@neutralni felsh
Nije problem sto ste stavili placenu reklamu na dres,bilo je naivno i romanticarski drzati Unicef,nego je problem ciju ste reklamu stavili.Mozda se secas,posto i ja retko gresim u prognozama,kao i ti,da sam pre nekoliko godina bio zgranut stavljanjem reklame katarske drzavne kompanije,koja sponzorise teroristicke grupe tipa ISIS-a,Muslimanskog bratstva,Hamasa i drugih monstruoznih organizacija.Govorio sam da se to nece dobro zavrsiti i nije se dobro zavrsilo.Na stranu sto su vas Katarioti izigrali sa Nejmarom,to je najmanji problem,a mnogo veci je uzasan zlocin u Barceloni koji su pocinili upravo oni koje Katar sponzorise.Zar to nije uzasna i gorka ironija? Zar to nije potvrda koliko je Bayern u pravu sto nikada,ali nikada,ne bi stavio arapsku ili rusku kompaniju na grudi? Bayernovi navijaci to nikada ne bi dozvolili. "Dakle, kupuj igrace i ne pitaj za cenu da ostanes pri vrhu." I tu je Bayern kontra primer koji te demantuje.Bayern pita za cenu,ne rasipa se,a opet bez problema parira Realu ciji su transferi 2,3 veci od Bayernovih.Najveci transfer je Corentin Tolisso ove godine,"samo" 41,5 mil evra,pre toga Havi MArtinez 40 mil.Te sume su smesne u poredjenju s onim sto trose Junajted,Siti,Real,PSG ili Barcelona.Prema tome,BArcelona treba da se ugleda na BAyern,posebno kad je rec o rukovodstvu i finansijama,ako hoce da traje duze od bljeska komete zvane Mesi.

neutralni felsh

pre 6 godina

Komentar " ništa o ničemu ": Ada zemljače znam,nažalost da ima ta klauzula od 300 miliona... Samo sam hteo da uporedim ovoga Ne(j)mara sa bar 20-tak boljih od njega! On je običan cirkusant, sa fizičkom gradjom srednjoskolca - sav nežan i baršunast kao curica. Imao je sreću što je bio pored takvih genijalaca u timu!
(Car Dusan, 21. avgust 2017 17:35)


to su pricali i za garinchu (copav i slabotelesan) pa ispade jedan od najboljih igraca ikada. nejmar tek ulazi u fazu kad igrac postaje "perfekcija", kad dobija "osecaj za momenat u igri", kad umesto baletskih finti za publiku (vecita cr7 boljka, "finta radi finte") pocne da konkretizuje svoj ucinak na terenu. mesi je to stekao sa 21-22 godine, ali mesi je mesi, na stranu sto je fudbalski stasavao uz ronaldinja i dekoa a ne uz tetovirane fintare po santosu.

neutralni felsh

pre 6 godina

Nadam se kada budu sledeci izbori da se promeni totalna uprava i da po meni laporte bude ponovo presednik koji je bio dobar i koji ce znati kako da vrati barsu na pravi put kakva je pre bila kad su znali da posluju i kupuju dobre igrace
(Starac Fočo od stotinu ljeta, 21. avgust 2017 20:03)


bas laporta je odgovoran za skidanje "unicefa"... moralo je, jer je fudbal ulazio u novu eru, eru mnogo vecih rashoda i nesto vecih prihoda. secam se, nesto mi je jos tada govorilo da je lepljenje klasicnog sponzora umesto "unicefa" simbol novih vremena u kojima cak i jedna oduvek neobicno mondijalisticka barsa mora da razmislja skroz korporativno. i bio sam u pravu. inace, retko gresim u prognozama - ali nimalo nisam srecniji zbog toga, naprotiv. uzgred, i da se vrati laporta, treba da znamo da ni on nije cudotvorac, i da bi i on morao da deluje ne mnogo razlicito od ove uprave, i svih ostalih uprava u ostalim fudbalskim gigantima iz top-10 klubova na svetu. dakle, kupuj igrace i ne pitaj za cenu da ostanes pri vrhu.
danasnja barsa ne bi mogla sebi da dozvoli eksperiment kao onomad sa pepom i la masijom, jer sad imaju mnogo toga vise toga da izgube, za razliku od tada, i mnogo manje vremena da isprave greske. uzgred, da se danas tadasnji pojavi tadasnji mladi reformator gvardiola, prvo bi prodao mesija. jeste genije ali polako postaje balast za razvoj ekipe, naravno nenamerno - nije covek kriv zato sto je genijalan fudbaler.

neutralni felsh

pre 6 godina

Za ove pametnjakovice sto filozofiraju i pametuju i preuvelicavaju tu PL da Mesi ne bi uspeo tamo sta drugo reci nego iskompleksirani klinci. Upravo je Mesi terorisao engleske ekipe MU Siti Arsenal i briljirao u tim utakmica. Sama cinjenica da od 6-7 najvecih fudbalera ikada Pele Maradona Krojf Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan nijedan od njih nije nastupao i dokazivao se u nekoj ekipi u PL. Zasto bi onda to Mesi. Kompleksi su cudo Mesi je jedan jedini neponovljiv. Cuj Pl pa Spanci ih deru u Evropi redovno u medjusobnim susretima nema Engleza nigdje u zavrsnici. Izvikana liga brendiranih i marketinski pokrivenih timova.
(Beograd, 21. avgust 2017 20:17)


upravo tako. secam se jedne izjave tjeri anrija nakon sto je iz juventusa presao u arsenal, u stilu "bog te mazo, u italiji sam uvek bio okruzen najmanje trojicom tudjih igraca, a ovde uzivam u velikoj promaji - koja mi je i dalje vrlo cudna"... sve rekao covek u par reci, pitanje je ko koliko ume da shvati.
mesi? taj bi se s jednom nogom igrao sa onim engleskim keglama i pticama trkacicama sto trce ko muve bez glave. cast izuzecima.

Beograd

pre 6 godina

Za ove pametnjakovice sto filozofiraju i pametuju i preuvelicavaju tu PL da Mesi ne bi uspeo tamo sta drugo reci nego iskompleksirani klinci. Upravo je Mesi terorisao engleske ekipe MU Siti Arsenal i briljirao u tim utakmica. Sama cinjenica da od 6-7 najvecih fudbalera ikada Pele Maradona Krojf Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan nijedan od njih nije nastupao i dokazivao se u nekoj ekipi u PL. Zasto bi onda to Mesi. Kompleksi su cudo Mesi je jedan jedini neponovljiv. Cuj Pl pa Spanci ih deru u Evropi redovno u medjusobnim susretima nema Engleza nigdje u zavrsnici. Izvikana liga brendiranih i marketinski pokrivenih timova.

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Pitanje je i vremena kada ce ova uprava da ode.Unistili su barsu proteklih godina sa glupim odlukama i prodali se za pare a to nije pre bila barsa.Sve sto je predhodna uprava radila godinana ovaj bartomeu unisti.Secam se barsa je pre bila ugledan klub koji nije imao ni jednog sponzora na dresu i jedino sto im je pisalo na dresu je bilo unicef ovo sada doveli kobzna koga od sponzora a to mi se nimalo nesvidja.Od barse u napravili turizam a to nije to jer pravih navijaca na stadijonu nema sve sami turisti.Secam se pre kada je barsa imala pravu podrsku na tribinama bili su kao ovde delije i grobari ali zbog huliganstva ako se nevaram laporte kad je bio presednik sve ih je oterao i zabranio zauvek prilaz stadionu iz zbog toga nema neka velika podrska sa tribina jer su vecina turisti.Nadam se kada budu sledeci izbori da se promeni totalna uprava i da po meni laporte bude ponovo presednik koji je bio dobar i koji ce znati kako da vrati barsu na pravi put kakva je pre bila kad su znali da posluju i kupuju dobre igrace

andreas kisser

pre 6 godina

verovatno kad stignu kutinjo i dembele, prosto je. covek vrsi pritisak na upravu kluba. nece sam da igra. jasno je celom svetu a mislim da je i njima.
(agent promena, 21. avgust 2017 15:51)

osim sto je barsa danas odustala od kutinja, a slican rasplet ih ocekuje i u slucaju dembelea. kao sto je galijani od samog starta najavljivao, za sta mu skidam kapu - ocekivao sam ipak bar jedan veci transfer sa njihove strane - barsa ce od silnih miliona dobijenih za nejmara, na kraju potpisati ugovor sa jos dvojicom, mozda trojicom igraca ranga (i cene) paulinja. osim ako se toliko ne uspanice, pa 31. avgusta ponude liverpulu ili dortmundu 150 miliona evra, koliko oba tima traze, ali mislim da to nije realno. nacin na koji su ponudili liverpulu da otplacuju kutinja u godisnjim ratama sugerise da ce pare od nejmara da se potrose na drugi nacin (mozda saniranje dugova?), a ne na dovodjenje vrhunskih pojacanja za koja jednostavno treba da se iskesira, kao sto rade PSG, real i siti. da sam barsin fan, realno bih bio veoma zabrinut za buducnost; cak bih do 1. septembra i strahovao da siti zaista ne potpise ugovor sa mesijem, u kom slucaju bi nastao totalni raspad sistema!

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Pa sto ne potpise vec jednom nego ucenjuje klub da potrosi 300 miliona a onda i njemu da plate 40m po sezoni? Ali kakav klub, takva i legenda.

Car Dusan

pre 6 godina

Komentar " ništa o ničemu ": Ada zemljače znam,nažalost da ima ta klauzula od 300 miliona... Samo sam hteo da uporedim ovoga Ne(j)mara sa bar 20-tak boljih od njega! On je običan cirkusant, sa fizičkom gradjom srednjoskolca - sav nežan i baršunast kao curica. Imao je sreću što je bio pored takvih genijalaca u timu!

D

pre 6 godina

Ne moze Mesi da igra u Premijer ligi nikada. Tj moze naravno, ali ne moze da bude Mesi iz Barselone. U engleskoj ligi nema faula kad te neko mrko pogleda kao u spanskoj. U engleskoj se trci 95 minuta non stop. Zna to vrlo dobro Mesi, inace bi otisao odmah. Jednostavno engleski fudbal i svi ostali su nebo i zemlja.

nista o nicemu

pre 6 godina

Nerealno je platiti 300 mil za igraca koji ima samo godinu dana ugovora jos i ako je to Messi. znaci glasine su lazne.
(Sandzak, 21. avgust 2017 15:57)

Mesi nema jos godinu dana ugovora.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ako jedan Nejmar, onakav i nikakav,ni kriv ni dužan, ode za onoliko love - za OVOGA jednostavno nema cifre!
(Car Dusan, 21. avgust 2017 16:04)

Ima. Klauzula je 300 miliona. Znaci ima cifre i zna se koliko iznosi.

Cile

pre 6 godina

Mesi potpisuje vec godinu dana, najgora uprava u istoriji sporta, a nakgore od svega sto je onaj manipulator Bartomeu slagao da je Mesi produzio ugovor, bruka ko vodi Barselonu!

agent promena

pre 6 godina

verovatno kad stignu kutinjo i dembele, prosto je. covek vrsi pritisak na upravu kluba. nece sam da igra. jasno je celom svetu a mislim da je i njima.

CJ

pre 6 godina

"Se queda" hehe
Ali pazi ovo, traže pravo vreme za potpis ugovora...?
Kako formulisati ovu nebulozu?
A stanje je sledeće...ne dodju li bar 3 vrhunska igrača u narednih 10 dana (a vi procenite koliko je realno) hvata i ovaj avion i beži kod šeika.

agent promena

pre 6 godina

verovatno kad stignu kutinjo i dembele, prosto je. covek vrsi pritisak na upravu kluba. nece sam da igra. jasno je celom svetu a mislim da je i njima.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ako jedan Nejmar, onakav i nikakav,ni kriv ni dužan, ode za onoliko love - za OVOGA jednostavno nema cifre!
(Car Dusan, 21. avgust 2017 16:04)

Ima. Klauzula je 300 miliona. Znaci ima cifre i zna se koliko iznosi.

CJ

pre 6 godina

"Se queda" hehe
Ali pazi ovo, traže pravo vreme za potpis ugovora...?
Kako formulisati ovu nebulozu?
A stanje je sledeće...ne dodju li bar 3 vrhunska igrača u narednih 10 dana (a vi procenite koliko je realno) hvata i ovaj avion i beži kod šeika.

Cile

pre 6 godina

Mesi potpisuje vec godinu dana, najgora uprava u istoriji sporta, a nakgore od svega sto je onaj manipulator Bartomeu slagao da je Mesi produzio ugovor, bruka ko vodi Barselonu!

nista o nicemu

pre 6 godina

Nerealno je platiti 300 mil za igraca koji ima samo godinu dana ugovora jos i ako je to Messi. znaci glasine su lazne.
(Sandzak, 21. avgust 2017 15:57)

Mesi nema jos godinu dana ugovora.

D

pre 6 godina

Ne moze Mesi da igra u Premijer ligi nikada. Tj moze naravno, ali ne moze da bude Mesi iz Barselone. U engleskoj ligi nema faula kad te neko mrko pogleda kao u spanskoj. U engleskoj se trci 95 minuta non stop. Zna to vrlo dobro Mesi, inace bi otisao odmah. Jednostavno engleski fudbal i svi ostali su nebo i zemlja.

Beograd

pre 6 godina

Za ove pametnjakovice sto filozofiraju i pametuju i preuvelicavaju tu PL da Mesi ne bi uspeo tamo sta drugo reci nego iskompleksirani klinci. Upravo je Mesi terorisao engleske ekipe MU Siti Arsenal i briljirao u tim utakmica. Sama cinjenica da od 6-7 najvecih fudbalera ikada Pele Maradona Krojf Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan nijedan od njih nije nastupao i dokazivao se u nekoj ekipi u PL. Zasto bi onda to Mesi. Kompleksi su cudo Mesi je jedan jedini neponovljiv. Cuj Pl pa Spanci ih deru u Evropi redovno u medjusobnim susretima nema Engleza nigdje u zavrsnici. Izvikana liga brendiranih i marketinski pokrivenih timova.

neutralni felsh

pre 6 godina

Za ove pametnjakovice sto filozofiraju i pametuju i preuvelicavaju tu PL da Mesi ne bi uspeo tamo sta drugo reci nego iskompleksirani klinci. Upravo je Mesi terorisao engleske ekipe MU Siti Arsenal i briljirao u tim utakmica. Sama cinjenica da od 6-7 najvecih fudbalera ikada Pele Maradona Krojf Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan nijedan od njih nije nastupao i dokazivao se u nekoj ekipi u PL. Zasto bi onda to Mesi. Kompleksi su cudo Mesi je jedan jedini neponovljiv. Cuj Pl pa Spanci ih deru u Evropi redovno u medjusobnim susretima nema Engleza nigdje u zavrsnici. Izvikana liga brendiranih i marketinski pokrivenih timova.
(Beograd, 21. avgust 2017 20:17)


upravo tako. secam se jedne izjave tjeri anrija nakon sto je iz juventusa presao u arsenal, u stilu "bog te mazo, u italiji sam uvek bio okruzen najmanje trojicom tudjih igraca, a ovde uzivam u velikoj promaji - koja mi je i dalje vrlo cudna"... sve rekao covek u par reci, pitanje je ko koliko ume da shvati.
mesi? taj bi se s jednom nogom igrao sa onim engleskim keglama i pticama trkacicama sto trce ko muve bez glave. cast izuzecima.

Car Dusan

pre 6 godina

Komentar " ništa o ničemu ": Ada zemljače znam,nažalost da ima ta klauzula od 300 miliona... Samo sam hteo da uporedim ovoga Ne(j)mara sa bar 20-tak boljih od njega! On je običan cirkusant, sa fizičkom gradjom srednjoskolca - sav nežan i baršunast kao curica. Imao je sreću što je bio pored takvih genijalaca u timu!

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Pa sto ne potpise vec jednom nego ucenjuje klub da potrosi 300 miliona a onda i njemu da plate 40m po sezoni? Ali kakav klub, takva i legenda.

andreas kisser

pre 6 godina

verovatno kad stignu kutinjo i dembele, prosto je. covek vrsi pritisak na upravu kluba. nece sam da igra. jasno je celom svetu a mislim da je i njima.
(agent promena, 21. avgust 2017 15:51)

osim sto je barsa danas odustala od kutinja, a slican rasplet ih ocekuje i u slucaju dembelea. kao sto je galijani od samog starta najavljivao, za sta mu skidam kapu - ocekivao sam ipak bar jedan veci transfer sa njihove strane - barsa ce od silnih miliona dobijenih za nejmara, na kraju potpisati ugovor sa jos dvojicom, mozda trojicom igraca ranga (i cene) paulinja. osim ako se toliko ne uspanice, pa 31. avgusta ponude liverpulu ili dortmundu 150 miliona evra, koliko oba tima traze, ali mislim da to nije realno. nacin na koji su ponudili liverpulu da otplacuju kutinja u godisnjim ratama sugerise da ce pare od nejmara da se potrose na drugi nacin (mozda saniranje dugova?), a ne na dovodjenje vrhunskih pojacanja za koja jednostavno treba da se iskesira, kao sto rade PSG, real i siti. da sam barsin fan, realno bih bio veoma zabrinut za buducnost; cak bih do 1. septembra i strahovao da siti zaista ne potpise ugovor sa mesijem, u kom slucaju bi nastao totalni raspad sistema!

neutralni felsh

pre 6 godina

Komentar " ništa o ničemu ": Ada zemljače znam,nažalost da ima ta klauzula od 300 miliona... Samo sam hteo da uporedim ovoga Ne(j)mara sa bar 20-tak boljih od njega! On je običan cirkusant, sa fizičkom gradjom srednjoskolca - sav nežan i baršunast kao curica. Imao je sreću što je bio pored takvih genijalaca u timu!
(Car Dusan, 21. avgust 2017 17:35)


to su pricali i za garinchu (copav i slabotelesan) pa ispade jedan od najboljih igraca ikada. nejmar tek ulazi u fazu kad igrac postaje "perfekcija", kad dobija "osecaj za momenat u igri", kad umesto baletskih finti za publiku (vecita cr7 boljka, "finta radi finte") pocne da konkretizuje svoj ucinak na terenu. mesi je to stekao sa 21-22 godine, ali mesi je mesi, na stranu sto je fudbalski stasavao uz ronaldinja i dekoa a ne uz tetovirane fintare po santosu.

neutralni felsh

pre 6 godina

Nadam se kada budu sledeci izbori da se promeni totalna uprava i da po meni laporte bude ponovo presednik koji je bio dobar i koji ce znati kako da vrati barsu na pravi put kakva je pre bila kad su znali da posluju i kupuju dobre igrace
(Starac Fočo od stotinu ljeta, 21. avgust 2017 20:03)


bas laporta je odgovoran za skidanje "unicefa"... moralo je, jer je fudbal ulazio u novu eru, eru mnogo vecih rashoda i nesto vecih prihoda. secam se, nesto mi je jos tada govorilo da je lepljenje klasicnog sponzora umesto "unicefa" simbol novih vremena u kojima cak i jedna oduvek neobicno mondijalisticka barsa mora da razmislja skroz korporativno. i bio sam u pravu. inace, retko gresim u prognozama - ali nimalo nisam srecniji zbog toga, naprotiv. uzgred, i da se vrati laporta, treba da znamo da ni on nije cudotvorac, i da bi i on morao da deluje ne mnogo razlicito od ove uprave, i svih ostalih uprava u ostalim fudbalskim gigantima iz top-10 klubova na svetu. dakle, kupuj igrace i ne pitaj za cenu da ostanes pri vrhu.
danasnja barsa ne bi mogla sebi da dozvoli eksperiment kao onomad sa pepom i la masijom, jer sad imaju mnogo toga vise toga da izgube, za razliku od tada, i mnogo manje vremena da isprave greske. uzgred, da se danas tadasnji pojavi tadasnji mladi reformator gvardiola, prvo bi prodao mesija. jeste genije ali polako postaje balast za razvoj ekipe, naravno nenamerno - nije covek kriv zato sto je genijalan fudbaler.

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Pitanje je i vremena kada ce ova uprava da ode.Unistili su barsu proteklih godina sa glupim odlukama i prodali se za pare a to nije pre bila barsa.Sve sto je predhodna uprava radila godinana ovaj bartomeu unisti.Secam se barsa je pre bila ugledan klub koji nije imao ni jednog sponzora na dresu i jedino sto im je pisalo na dresu je bilo unicef ovo sada doveli kobzna koga od sponzora a to mi se nimalo nesvidja.Od barse u napravili turizam a to nije to jer pravih navijaca na stadijonu nema sve sami turisti.Secam se pre kada je barsa imala pravu podrsku na tribinama bili su kao ovde delije i grobari ali zbog huliganstva ako se nevaram laporte kad je bio presednik sve ih je oterao i zabranio zauvek prilaz stadionu iz zbog toga nema neka velika podrska sa tribina jer su vecina turisti.Nadam se kada budu sledeci izbori da se promeni totalna uprava i da po meni laporte bude ponovo presednik koji je bio dobar i koji ce znati kako da vrati barsu na pravi put kakva je pre bila kad su znali da posluju i kupuju dobre igrace

Oliver

pre 6 godina

@neutralni felsh
Nije problem sto ste stavili placenu reklamu na dres,bilo je naivno i romanticarski drzati Unicef,nego je problem ciju ste reklamu stavili.Mozda se secas,posto i ja retko gresim u prognozama,kao i ti,da sam pre nekoliko godina bio zgranut stavljanjem reklame katarske drzavne kompanije,koja sponzorise teroristicke grupe tipa ISIS-a,Muslimanskog bratstva,Hamasa i drugih monstruoznih organizacija.Govorio sam da se to nece dobro zavrsiti i nije se dobro zavrsilo.Na stranu sto su vas Katarioti izigrali sa Nejmarom,to je najmanji problem,a mnogo veci je uzasan zlocin u Barceloni koji su pocinili upravo oni koje Katar sponzorise.Zar to nije uzasna i gorka ironija? Zar to nije potvrda koliko je Bayern u pravu sto nikada,ali nikada,ne bi stavio arapsku ili rusku kompaniju na grudi? Bayernovi navijaci to nikada ne bi dozvolili. "Dakle, kupuj igrace i ne pitaj za cenu da ostanes pri vrhu." I tu je Bayern kontra primer koji te demantuje.Bayern pita za cenu,ne rasipa se,a opet bez problema parira Realu ciji su transferi 2,3 veci od Bayernovih.Najveci transfer je Corentin Tolisso ove godine,"samo" 41,5 mil evra,pre toga Havi MArtinez 40 mil.Te sume su smesne u poredjenju s onim sto trose Junajted,Siti,Real,PSG ili Barcelona.Prema tome,BArcelona treba da se ugleda na BAyern,posebno kad je rec o rukovodstvu i finansijama,ako hoce da traje duze od bljeska komete zvane Mesi.

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) Prema tome,BArcelona treba da se ugleda na BAyern,posebno kad je rec o rukovodstvu i finansijama,ako hoce da traje duze od bljeska komete zvane Mesi.
(Oliver, 22. avgust 2017 00:22)


odlicno i tacno receno!
da, bajern vec decenijama ima fascinantnu poslovnu i kadrovsku politiku - zaista treba da budu primer ostalim klubovima iz top10 i gre'ota je sto sam ih nisam izuzeo od svih ostalih trosadzija... btw, juve je ispao iz igre basnoslovnom kupovinom iguaina :)
ne, bolji si od mene u prognozama, secas se da sam mnogo omanuo kod onog barsinog potpunog potopa protiv jupovog bajerna - tada sam bio uveren da ce barsa u prvoj utakmici nametnuti svoj tempo i stil igre, dok si ti govorio suprotno. videli smo ko je bio u pravu i ko je bio "ulubljen".
da, secam se sta si pricao za katarskog sponzora, tada sam mislio da preterujes (znas i sam da je taj stari barsin "unicef" fazon pretezno marketinski potez), ali u medjuvremenu se primetilo da je dobar deo barsinih poceo da trazi otklon od arapskog novca (svejedno koja strana, katar ili emirati) - jer su osetili konflikt interesa i rizik posredno preteranog upadanja u "vanfudbalske zone" - promenili su sponzora daleko neutralnijim "rakutenom". ali bilo je kasno... steta je vec napravljena. posledice upravo osecaju ovih dana, pri panicnoj zurbi da formatiraju ekipu za sledecu godinu. kad sve saberes, sve pare od katarskog sponzora su im izasle na nos - veca steta nego vajda.

D

pre 6 godina

Ne moze Mesi da igra u Premijer ligi nikada. Tj moze naravno, ali ne moze da bude Mesi iz Barselone. U engleskoj ligi nema faula kad te neko mrko pogleda kao u spanskoj. U engleskoj se trci 95 minuta non stop. Zna to vrlo dobro Mesi, inace bi otisao odmah. Jednostavno engleski fudbal i svi ostali su nebo i zemlja.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Pa sto ne potpise vec jednom nego ucenjuje klub da potrosi 300 miliona a onda i njemu da plate 40m po sezoni? Ali kakav klub, takva i legenda.

Car Dusan

pre 6 godina

Komentar " ništa o ničemu ": Ada zemljače znam,nažalost da ima ta klauzula od 300 miliona... Samo sam hteo da uporedim ovoga Ne(j)mara sa bar 20-tak boljih od njega! On je običan cirkusant, sa fizičkom gradjom srednjoskolca - sav nežan i baršunast kao curica. Imao je sreću što je bio pored takvih genijalaca u timu!

agent promena

pre 6 godina

verovatno kad stignu kutinjo i dembele, prosto je. covek vrsi pritisak na upravu kluba. nece sam da igra. jasno je celom svetu a mislim da je i njima.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ako jedan Nejmar, onakav i nikakav,ni kriv ni dužan, ode za onoliko love - za OVOGA jednostavno nema cifre!
(Car Dusan, 21. avgust 2017 16:04)

Ima. Klauzula je 300 miliona. Znaci ima cifre i zna se koliko iznosi.

CJ

pre 6 godina

"Se queda" hehe
Ali pazi ovo, traže pravo vreme za potpis ugovora...?
Kako formulisati ovu nebulozu?
A stanje je sledeće...ne dodju li bar 3 vrhunska igrača u narednih 10 dana (a vi procenite koliko je realno) hvata i ovaj avion i beži kod šeika.

nista o nicemu

pre 6 godina

Nerealno je platiti 300 mil za igraca koji ima samo godinu dana ugovora jos i ako je to Messi. znaci glasine su lazne.
(Sandzak, 21. avgust 2017 15:57)

Mesi nema jos godinu dana ugovora.

andreas kisser

pre 6 godina

verovatno kad stignu kutinjo i dembele, prosto je. covek vrsi pritisak na upravu kluba. nece sam da igra. jasno je celom svetu a mislim da je i njima.
(agent promena, 21. avgust 2017 15:51)

osim sto je barsa danas odustala od kutinja, a slican rasplet ih ocekuje i u slucaju dembelea. kao sto je galijani od samog starta najavljivao, za sta mu skidam kapu - ocekivao sam ipak bar jedan veci transfer sa njihove strane - barsa ce od silnih miliona dobijenih za nejmara, na kraju potpisati ugovor sa jos dvojicom, mozda trojicom igraca ranga (i cene) paulinja. osim ako se toliko ne uspanice, pa 31. avgusta ponude liverpulu ili dortmundu 150 miliona evra, koliko oba tima traze, ali mislim da to nije realno. nacin na koji su ponudili liverpulu da otplacuju kutinja u godisnjim ratama sugerise da ce pare od nejmara da se potrose na drugi nacin (mozda saniranje dugova?), a ne na dovodjenje vrhunskih pojacanja za koja jednostavno treba da se iskesira, kao sto rade PSG, real i siti. da sam barsin fan, realno bih bio veoma zabrinut za buducnost; cak bih do 1. septembra i strahovao da siti zaista ne potpise ugovor sa mesijem, u kom slucaju bi nastao totalni raspad sistema!

neutralni felsh

pre 6 godina

Komentar " ništa o ničemu ": Ada zemljače znam,nažalost da ima ta klauzula od 300 miliona... Samo sam hteo da uporedim ovoga Ne(j)mara sa bar 20-tak boljih od njega! On je običan cirkusant, sa fizičkom gradjom srednjoskolca - sav nežan i baršunast kao curica. Imao je sreću što je bio pored takvih genijalaca u timu!
(Car Dusan, 21. avgust 2017 17:35)


to su pricali i za garinchu (copav i slabotelesan) pa ispade jedan od najboljih igraca ikada. nejmar tek ulazi u fazu kad igrac postaje "perfekcija", kad dobija "osecaj za momenat u igri", kad umesto baletskih finti za publiku (vecita cr7 boljka, "finta radi finte") pocne da konkretizuje svoj ucinak na terenu. mesi je to stekao sa 21-22 godine, ali mesi je mesi, na stranu sto je fudbalski stasavao uz ronaldinja i dekoa a ne uz tetovirane fintare po santosu.

Beograd

pre 6 godina

Za ove pametnjakovice sto filozofiraju i pametuju i preuvelicavaju tu PL da Mesi ne bi uspeo tamo sta drugo reci nego iskompleksirani klinci. Upravo je Mesi terorisao engleske ekipe MU Siti Arsenal i briljirao u tim utakmica. Sama cinjenica da od 6-7 najvecih fudbalera ikada Pele Maradona Krojf Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan nijedan od njih nije nastupao i dokazivao se u nekoj ekipi u PL. Zasto bi onda to Mesi. Kompleksi su cudo Mesi je jedan jedini neponovljiv. Cuj Pl pa Spanci ih deru u Evropi redovno u medjusobnim susretima nema Engleza nigdje u zavrsnici. Izvikana liga brendiranih i marketinski pokrivenih timova.

Cile

pre 6 godina

Mesi potpisuje vec godinu dana, najgora uprava u istoriji sporta, a nakgore od svega sto je onaj manipulator Bartomeu slagao da je Mesi produzio ugovor, bruka ko vodi Barselonu!

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Pitanje je i vremena kada ce ova uprava da ode.Unistili su barsu proteklih godina sa glupim odlukama i prodali se za pare a to nije pre bila barsa.Sve sto je predhodna uprava radila godinana ovaj bartomeu unisti.Secam se barsa je pre bila ugledan klub koji nije imao ni jednog sponzora na dresu i jedino sto im je pisalo na dresu je bilo unicef ovo sada doveli kobzna koga od sponzora a to mi se nimalo nesvidja.Od barse u napravili turizam a to nije to jer pravih navijaca na stadijonu nema sve sami turisti.Secam se pre kada je barsa imala pravu podrsku na tribinama bili su kao ovde delije i grobari ali zbog huliganstva ako se nevaram laporte kad je bio presednik sve ih je oterao i zabranio zauvek prilaz stadionu iz zbog toga nema neka velika podrska sa tribina jer su vecina turisti.Nadam se kada budu sledeci izbori da se promeni totalna uprava i da po meni laporte bude ponovo presednik koji je bio dobar i koji ce znati kako da vrati barsu na pravi put kakva je pre bila kad su znali da posluju i kupuju dobre igrace

neutralni felsh

pre 6 godina

Za ove pametnjakovice sto filozofiraju i pametuju i preuvelicavaju tu PL da Mesi ne bi uspeo tamo sta drugo reci nego iskompleksirani klinci. Upravo je Mesi terorisao engleske ekipe MU Siti Arsenal i briljirao u tim utakmica. Sama cinjenica da od 6-7 najvecih fudbalera ikada Pele Maradona Krojf Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan nijedan od njih nije nastupao i dokazivao se u nekoj ekipi u PL. Zasto bi onda to Mesi. Kompleksi su cudo Mesi je jedan jedini neponovljiv. Cuj Pl pa Spanci ih deru u Evropi redovno u medjusobnim susretima nema Engleza nigdje u zavrsnici. Izvikana liga brendiranih i marketinski pokrivenih timova.
(Beograd, 21. avgust 2017 20:17)


upravo tako. secam se jedne izjave tjeri anrija nakon sto je iz juventusa presao u arsenal, u stilu "bog te mazo, u italiji sam uvek bio okruzen najmanje trojicom tudjih igraca, a ovde uzivam u velikoj promaji - koja mi je i dalje vrlo cudna"... sve rekao covek u par reci, pitanje je ko koliko ume da shvati.
mesi? taj bi se s jednom nogom igrao sa onim engleskim keglama i pticama trkacicama sto trce ko muve bez glave. cast izuzecima.

neutralni felsh

pre 6 godina

Nadam se kada budu sledeci izbori da se promeni totalna uprava i da po meni laporte bude ponovo presednik koji je bio dobar i koji ce znati kako da vrati barsu na pravi put kakva je pre bila kad su znali da posluju i kupuju dobre igrace
(Starac Fočo od stotinu ljeta, 21. avgust 2017 20:03)


bas laporta je odgovoran za skidanje "unicefa"... moralo je, jer je fudbal ulazio u novu eru, eru mnogo vecih rashoda i nesto vecih prihoda. secam se, nesto mi je jos tada govorilo da je lepljenje klasicnog sponzora umesto "unicefa" simbol novih vremena u kojima cak i jedna oduvek neobicno mondijalisticka barsa mora da razmislja skroz korporativno. i bio sam u pravu. inace, retko gresim u prognozama - ali nimalo nisam srecniji zbog toga, naprotiv. uzgred, i da se vrati laporta, treba da znamo da ni on nije cudotvorac, i da bi i on morao da deluje ne mnogo razlicito od ove uprave, i svih ostalih uprava u ostalim fudbalskim gigantima iz top-10 klubova na svetu. dakle, kupuj igrace i ne pitaj za cenu da ostanes pri vrhu.
danasnja barsa ne bi mogla sebi da dozvoli eksperiment kao onomad sa pepom i la masijom, jer sad imaju mnogo toga vise toga da izgube, za razliku od tada, i mnogo manje vremena da isprave greske. uzgred, da se danas tadasnji pojavi tadasnji mladi reformator gvardiola, prvo bi prodao mesija. jeste genije ali polako postaje balast za razvoj ekipe, naravno nenamerno - nije covek kriv zato sto je genijalan fudbaler.

Oliver

pre 6 godina

@neutralni felsh
Nije problem sto ste stavili placenu reklamu na dres,bilo je naivno i romanticarski drzati Unicef,nego je problem ciju ste reklamu stavili.Mozda se secas,posto i ja retko gresim u prognozama,kao i ti,da sam pre nekoliko godina bio zgranut stavljanjem reklame katarske drzavne kompanije,koja sponzorise teroristicke grupe tipa ISIS-a,Muslimanskog bratstva,Hamasa i drugih monstruoznih organizacija.Govorio sam da se to nece dobro zavrsiti i nije se dobro zavrsilo.Na stranu sto su vas Katarioti izigrali sa Nejmarom,to je najmanji problem,a mnogo veci je uzasan zlocin u Barceloni koji su pocinili upravo oni koje Katar sponzorise.Zar to nije uzasna i gorka ironija? Zar to nije potvrda koliko je Bayern u pravu sto nikada,ali nikada,ne bi stavio arapsku ili rusku kompaniju na grudi? Bayernovi navijaci to nikada ne bi dozvolili. "Dakle, kupuj igrace i ne pitaj za cenu da ostanes pri vrhu." I tu je Bayern kontra primer koji te demantuje.Bayern pita za cenu,ne rasipa se,a opet bez problema parira Realu ciji su transferi 2,3 veci od Bayernovih.Najveci transfer je Corentin Tolisso ove godine,"samo" 41,5 mil evra,pre toga Havi MArtinez 40 mil.Te sume su smesne u poredjenju s onim sto trose Junajted,Siti,Real,PSG ili Barcelona.Prema tome,BArcelona treba da se ugleda na BAyern,posebno kad je rec o rukovodstvu i finansijama,ako hoce da traje duze od bljeska komete zvane Mesi.

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) Prema tome,BArcelona treba da se ugleda na BAyern,posebno kad je rec o rukovodstvu i finansijama,ako hoce da traje duze od bljeska komete zvane Mesi.
(Oliver, 22. avgust 2017 00:22)


odlicno i tacno receno!
da, bajern vec decenijama ima fascinantnu poslovnu i kadrovsku politiku - zaista treba da budu primer ostalim klubovima iz top10 i gre'ota je sto sam ih nisam izuzeo od svih ostalih trosadzija... btw, juve je ispao iz igre basnoslovnom kupovinom iguaina :)
ne, bolji si od mene u prognozama, secas se da sam mnogo omanuo kod onog barsinog potpunog potopa protiv jupovog bajerna - tada sam bio uveren da ce barsa u prvoj utakmici nametnuti svoj tempo i stil igre, dok si ti govorio suprotno. videli smo ko je bio u pravu i ko je bio "ulubljen".
da, secam se sta si pricao za katarskog sponzora, tada sam mislio da preterujes (znas i sam da je taj stari barsin "unicef" fazon pretezno marketinski potez), ali u medjuvremenu se primetilo da je dobar deo barsinih poceo da trazi otklon od arapskog novca (svejedno koja strana, katar ili emirati) - jer su osetili konflikt interesa i rizik posredno preteranog upadanja u "vanfudbalske zone" - promenili su sponzora daleko neutralnijim "rakutenom". ali bilo je kasno... steta je vec napravljena. posledice upravo osecaju ovih dana, pri panicnoj zurbi da formatiraju ekipu za sledecu godinu. kad sve saberes, sve pare od katarskog sponzora su im izasle na nos - veca steta nego vajda.