Košarka 52

Ponedeljak, 21.08.2017.

13:00

Anketa – koliko Srbija može na Evrobasketu?

Košarkaška reprezentacija Srbije dolazi u oslabljenom sastavu na Evropsko prvenstvo, ali kao i takva nalazi se među glavnim kandidatima za medalju.

Anketa – koliko Srbija može na Evrobasketu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

no name

pre 6 godina

Bilo koja medalja po meni bi bila sjajan uspjeh .Tim jeste znatno oslabljen,ponajvise zbog Teodosica.Al ne treba zaboraviti da je i Stefan Jovic sjajan igrac na toj poziciji kreatora igre.

Trener

pre 6 godina

Ma kvazi selektor je trebao pozvati samo kombinovani sastav Zvezde u poslednje tri godine i zlato je sigurica može i Bogdan eto zbog istorije.

Trener

pre 6 godina

@ lerma.
Brate nije strasno sto lupas nego i sto dobijaš pluseve. Svi igrači koje si naveo kao losije su u stvari bolji. Npr:"da li rebracu zaista treba porediti s marjanovicem, kuzmicem i stimcem, a imao je podrsku tomasevica, drobnjaka i bulatovica. beric, scepanovic , loncar, naspram koga...bogdanovica."
Da li je realno da neko ovo napise mislim i ja imam 50 godina ali i Kuzmic i Marijanovic su bolji od Rebrace. Drobnjak, Tomasevic i Bulatovic ne bi mogli sada u pristojnom ABA ligasu da igraju igra je mnogo brza. A tek kad si stavio sporace Berić, Scepanovic i ni manje ni više Loncar pa oni bi jedva zaslužili šut kartu u sadasnjem Partizanu na aparatima a kamoli standardnom evroligasu tipa Zvezda, Makabi, Olimpijakos.

Trener

pre 6 godina

Borićemo se od 4 do 8 jer je selektor loš. Ovi sto kažu da se nabroje ekipe koje će nas tamo smestiti dovoljno je samo jedan poraz u grupi i jedan od Ceske npr ili kasnije od Francuske.
U ovom sistemu takmicenja draga deco koje nije ligaško ne mora nužno 4 / 5 ekipa biti bolje od nas.

Milan

pre 6 godina

I da, biće ovo super izjednačeno prvenstvo sa mnogo iznenađenja. Četiri najjače reprezentacije su oslabljene ( Španija, Srbija, Francuska, Grčka) dok neke iz sledeće grupe stižu u ozbiljnom sastavu. Letonija, Rusija pa i Hrvatska i Slovenija mogu daleko dok Litvanija je nikad gora ali uvek opasna.

Milan

pre 6 godina

Ne zavisimo od nikoga, samo od sebe i igre. Imamo tim, dugačku klupu, vrlo nezgodne centre na koje se mora skupljati odbrana. Ako odbrana bude na nivou može da se osvoji grupa i izbori dobar žreb do kraja. Granitna odbrana je uvek velika prednost kada se igra na jednu utakmicu ali me brine što ne smemo imati katastrofalan šuerski dan a tome smo skloni. Kad se protivnik skupi na centre spolja mora da se šutira ali ni naši centri ni plejmejkeri nisu dobri šuteri. Tada sve zavisi od Bogdana i pika sa četvorkama.

lerma

pre 6 godina

izvinite, ali ne mogu vise da citam, a da ne bacim komentar u etar. jedina analogija s ekipom iz 98me je izostanak nekih od najboljih igraca u obe ekipe, ali ekipa iz 98 bi se ovde prosetala do zlata. obradovic ( clan prve petorke i djordjeviceva ledja 90tih ) i sam djordjevic, su za nedovica, micica i jovica doktori, a imali su i podrksu lukovskog, koji je bar njihov nivo. da li rebracu zaista treba porediti s marjanovicem, kuzmicem i stimcem, a imao je podrsku tomasevica, drobnjaka i bulatovica. beric, scepanovic , loncar, naspram koga...bogdanovica. bodiroga ( jedan od ponajboljih belih igraca ) i topic ( konstantniji sut za 3 od bogdana ) i lucic i kalinic. ne znam mozda sam ja sentimentalan, ali ovo je kao da poredis reprezentaciju koju je vodio osim s ovom koju vodi muslin... slozite drugu petorku od tih igraca i uzece medalju sigurno. podrzimo momke, ali bez omalovazavanja kosaraksih legendi. a poredjenje ovih momaka s njima, trenutno, to svakako jeste. morace oni jos mnogo toga da urade, da bismo mogli da ih pominjemo u slicnom kontekstu. bez obzira sta pricali oni sami o toj ekipi, ta ekipa bi sada spance oducila od kosarke.
ova ekipa moze da uzme zlato, a moze i da potone, uostalom tako igraju od kada su i oformljeni. dok ide, i melju, ide, ali kada padnu, nema dizanja, to je bitna i velika razlika. a to potvrdjuje i to da ni jednu bronzu uzeli nisu. kako rece nikola, srebro se poklanja, a bronza osvaja!

Mystikal

pre 6 godina

Da, ovo po mnogo cemu podseca na tu 1998, kako mnogi navode. Problemi sa povredama, pa problemi sa Grckim klubovima (ako me secanje ne vara, nisu dozvolili Tarlacu, Stojakovicu i Gurovicu da budu deo reprezentacije), Divac nije igrao zbog lockout-a... Uh, jos samo da i plasman bude isti!
Samo jedna ispravka - Neko je napisao da je Lukovski bio prvi plej, nije, bio je Sale Obradovic. ;)

ludilo u Kroatistanu

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...
(ludilo u Srbiji, 21. avgust 2017 14:33)

Ma najgledanije je žensko bacanje kugle..

miro

pre 6 godina

Pa zavisice od Bogdana, evo mu prilike da na velika vrata ode u NBA i da konacno pokaze da moze da bude lider. Inace ocekujem da Lucic i Bobi budu najprijatnije iznenadjenje i da se nametnu kao lideri. Da i od Jovica ce dosta zavisiti. Dakle mogu i do zlata ali mora da se namesti dosta toga. Secam se jednog prvenstva gde smo uzeli zlato a izneli su ga samo Rebraca i Bodiroga, Lukovski bio prvi plej, tada sale i ekipa nisu igrali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Slobodan, 21. avgust 2017 13:38)

To je SP 1998. Uzeli smo zlato, nije igrao danilović zbog povrede, divac, palja i savic se povukli (divac se vratio jos jednom, 2002.), a đorđević odigrao od četrtfinala, jer je ozbiljno povređen došao na pripreme. Sale nas je tad spasao u četvrtfinalu iako je odigrao samo desetak minuta.
Bodibond i Rebarce nikad bolji, tukli Ruse u finalu, to je bila godina lokauta, pa su amere predvodili Vendel Aleksis i njemu slični :)

Vd

pre 6 godina

Najbitniji momenat je da li smo prvi u našoj grupi li ne.

Ako budemo prvi (a ne bi trebalo da bude prevelik problem čak i ovako oslabljeni) idemo na četvrtoplasiranog iz grupe C (Montenegrini ili Česi), a zatim na drugoplasiranog iz A grupe (Poljska, Grčka, Slovenija). S obzirom na dosadašnji tok priprema šanse da prođemo u polufinale su u ovom slučaju jako velike, onda tu nalećemo na Kristapsa i Litvance, udarimo pa šta bude, imamo šansu za finale i sigurnu medalju.

Ako budemo drugi u grupi idemo u osmini na trećeplasiranog iz C (Crna gora ili Češka) i onda u četvrtfinalu nažalost ispadamo od Francuza.

Moramo biti prvi, pratio sam pripreme Francuske i ono je za nas u ovakvom sastavu skoro nedostižan nivo igre, to su akcije koje podsećaju na nas sa Olimpijskih igara, a kad gledam nas u pripremama ne vidim trećinu takve kreativnosti u napadu.

Da biste stekli utisak kako igraju protiv protivnika sa kojima smo i mi igrali, pogledajte ovih pet minuta druge četvrtine protiv Crnogoraca. Ovo je masakr, a ne košarka. Od 32:30 do 61:35 za 5 minuta.

https://youtu.be/jYhyemPmvl0?t=2306

Samo biti prvi u grupi i možemo do medalje.

jasdf

pre 6 godina

@boki
Zasto 5? U polufinale ulazi 4 ekipe. Spanija, Litvanija, Francuska, Letonija moze svakog da iznenadi, Hrvati su dobri ali su jos dosta mladi, Slovenci mogu iznenaditi. Zavisi od rasporeda na koga idemo u cetvrtfinale, ako je sa nekon od ovih 6 ekipa lako moze ispasti da ne udjemo u polufinale.

nemsc12456

pre 6 godina

Finale ili polufinale ako izgubimo u polufinalu bicemo 4 jer u poslednjih par godina uvek nas neko sjebe na sp turci Savanov kos nije mi jasno to uvek kako je moguce da ih je to poremetilo i poslednje ep tuca litvanaca tako da ocekujem srebro ili zlato ponavljam imamo dugu klupu a to je najbitnije

samta justa

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije(boki, 21. avgust 2017 16:11)
Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
(nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)

Da da, zaboravio si Rumuniju, Madjarsku i Finsku. Da su se kvalifikovali Jermenija i Slovacka.......nasa sreca pa nisu i da Gibraltar i Andora imaju 12 igraca.....

analiticar_amater

pre 6 godina

Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)

Ocigledno kosarka nije sport za tebe, slabo se razumes i jos slabije izvodis "zakljucke", ako se tvoja naklapanja uopste mogu tako i nazvati. Sve u svemu, samo nam se ti opusti, nece niko da te dira, normalan narod ce podrzati svoju reprezentaciju u kom god sastavu da ode a ti navijaj za Hrvatsku ili koga god zelis.

analiticar_amater

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...
(ludilo u Srbiji, 21. avgust 2017 14:33)

Koliko god se trudio, nisam uspeo da shvatim sta si pokusao da kazes, ako to uopste i sam znas. Kosarka je u ovoj zemlji pored fudbala najpopularniji sport i pratimo je zato sto nas zanima, a ne zato sto je ne znam ni ja koliko popularna u drugim drzavama. U skladu sa tim nastup reprezentacije na zvanicnom takmicenju privlaci veliku paznju. Ne razumem zaista sta znaci preterivati sa znacajem? Ljudi prate ono sta ih zanima, nas zanima kosarka a tebe ako ne zanima gledaj nesto drugo. Koja je poenta tvog piskaranja?

nista o nicemu

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije
(boki, 21. avgust 2017 16:11)

Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.

Aaaa gospodja Hadzipesic ....

pre 6 godina

Meni nije jasno zasto nije zvao Zagorca sada kada on moze a i treba nam. Nego jok, zvace ga sledeci put i kukati kako ga ne pustaju iz NBA. Pa normalno da ga nece pustiti. Tako je bilo sa Jokicem , Bobijem pa i Bjelicom koji je ok i sada trenira ali ne sa reprezentacijom.

JPR24

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije(boki, 21. avgust 2017 16:11)Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
(nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)
Jesi li ti njih gledao ? Jesi li pogledao ko im igra, a ko ne ? Ili si samo nabrojao da u nekom fazonu ispadnes pametan?

Senta88

pre 6 godina

Moze mnogo zato sto su nasi sportisti heroji i dobri ljudi!Moze mnogo zato sto verujemo u njih! Moze mnogo zato sto su svi protiv nas! Moze mnogo zato sto je ovo zemlja kosarke!

ludilo u Srbiji

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...

Mo-Ron

pre 6 godina

Nema Teodosica je mnogo, mnogo lose za reprezentaciju ali to sto nema Markovica je po meni nenadoknadivo.
Grupu prolazimo i u osmini finala verovatno ali posle toga sve je premija.

You do

pre 6 godina

Bice lakse jer ce umjesto nekvalitetnog Raduljice koji nije zasluzivao ni da bude treci centar i koji je igrao jer je ortak sa selektorom i Todosicem igrati igraci koji su uz Militinova i Muslija najbolji centri, umjesto Simonovica koji je igrao zbog zvjezdaske javnosti ce tu biti mnogo bolji Lucic, tu ce biti Nedovic a plus je i to sto vise nece biti Todosicevog glumljenja ludila, suteva sa 10 metara u petoj sekundi napada, upropascavanja tima u zadnja dva minuta utakmice i sada ce vodje tima umjesto rodjenog gubitnika i vjecno drugog biti Bogdanovic, Nedovic i Kalinic koji znaju kako se osvajaju turniri i trofeji tako da mislim da ce igrati mnogo bolje nego sto se ocekuje i da ce biti bolje plasirani nego na proslom EP.

doktor

pre 6 godina

Ovo anketa su besmislena..Zasto? Zato sto Srbin po difolru ce reci"zlato".. Isto tako da ste napisali "ko je najpametniji","najmocniji"..Nema kod Srba racionalnosti,sve da smo dosli sa juniorima odgovor bi bio jasan = zlato!

Sta ucini Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Prolazimo grupu, i to je to. Ispadamo odmah posle toga. Prosto, ovo nije ekipa za velike domete. Bez Jokica, Bjelice i Teodosica nemamo sta da trazimo.

Aleksandar

pre 6 godina

Zadnji put kad smo igrali bez Teodosica bili smo sedmi. Sa ovakvom ekipom polufinale je veliki uspeh a medalja senzacija. Realno izmedju 4 i 8 mesta.

Slobodan

pre 6 godina

Pa zavisice od Bogdana, evo mu prilike da na velika vrata ode u NBA i da konacno pokaze da moze da bude lider. Inace ocekujem da Lucic i Bobi budu najprijatnije iznenadjenje i da se nametnu kao lideri. Da i od Jovica ce dosta zavisiti. Dakle mogu i do zlata ali mora da se namesti dosta toga. Secam se jednog prvenstva gde smo uzeli zlato a izneli su ga samo Rebraca i Bodiroga, Lukovski bio prvi plej, tada sale i ekipa nisu igrali.

Slobodan

pre 6 godina

Pa zavisice od Bogdana, evo mu prilike da na velika vrata ode u NBA i da konacno pokaze da moze da bude lider. Inace ocekujem da Lucic i Bobi budu najprijatnije iznenadjenje i da se nametnu kao lideri. Da i od Jovica ce dosta zavisiti. Dakle mogu i do zlata ali mora da se namesti dosta toga. Secam se jednog prvenstva gde smo uzeli zlato a izneli su ga samo Rebraca i Bodiroga, Lukovski bio prvi plej, tada sale i ekipa nisu igrali.

doktor

pre 6 godina

Ovo anketa su besmislena..Zasto? Zato sto Srbin po difolru ce reci"zlato".. Isto tako da ste napisali "ko je najpametniji","najmocniji"..Nema kod Srba racionalnosti,sve da smo dosli sa juniorima odgovor bi bio jasan = zlato!

analiticar_amater

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...
(ludilo u Srbiji, 21. avgust 2017 14:33)

Koliko god se trudio, nisam uspeo da shvatim sta si pokusao da kazes, ako to uopste i sam znas. Kosarka je u ovoj zemlji pored fudbala najpopularniji sport i pratimo je zato sto nas zanima, a ne zato sto je ne znam ni ja koliko popularna u drugim drzavama. U skladu sa tim nastup reprezentacije na zvanicnom takmicenju privlaci veliku paznju. Ne razumem zaista sta znaci preterivati sa znacajem? Ljudi prate ono sta ih zanima, nas zanima kosarka a tebe ako ne zanima gledaj nesto drugo. Koja je poenta tvog piskaranja?

Aleksandar

pre 6 godina

Zadnji put kad smo igrali bez Teodosica bili smo sedmi. Sa ovakvom ekipom polufinale je veliki uspeh a medalja senzacija. Realno izmedju 4 i 8 mesta.

ludilo u Kroatistanu

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...
(ludilo u Srbiji, 21. avgust 2017 14:33)

Ma najgledanije je žensko bacanje kugle..

JPR24

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije(boki, 21. avgust 2017 16:11)Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
(nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)
Jesi li ti njih gledao ? Jesi li pogledao ko im igra, a ko ne ? Ili si samo nabrojao da u nekom fazonu ispadnes pametan?

miro

pre 6 godina

Pa zavisice od Bogdana, evo mu prilike da na velika vrata ode u NBA i da konacno pokaze da moze da bude lider. Inace ocekujem da Lucic i Bobi budu najprijatnije iznenadjenje i da se nametnu kao lideri. Da i od Jovica ce dosta zavisiti. Dakle mogu i do zlata ali mora da se namesti dosta toga. Secam se jednog prvenstva gde smo uzeli zlato a izneli su ga samo Rebraca i Bodiroga, Lukovski bio prvi plej, tada sale i ekipa nisu igrali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Slobodan, 21. avgust 2017 13:38)

To je SP 1998. Uzeli smo zlato, nije igrao danilović zbog povrede, divac, palja i savic se povukli (divac se vratio jos jednom, 2002.), a đorđević odigrao od četrtfinala, jer je ozbiljno povređen došao na pripreme. Sale nas je tad spasao u četvrtfinalu iako je odigrao samo desetak minuta.
Bodibond i Rebarce nikad bolji, tukli Ruse u finalu, to je bila godina lokauta, pa su amere predvodili Vendel Aleksis i njemu slični :)

samta justa

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije(boki, 21. avgust 2017 16:11)
Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
(nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)

Da da, zaboravio si Rumuniju, Madjarsku i Finsku. Da su se kvalifikovali Jermenija i Slovacka.......nasa sreca pa nisu i da Gibraltar i Andora imaju 12 igraca.....

Mo-Ron

pre 6 godina

Nema Teodosica je mnogo, mnogo lose za reprezentaciju ali to sto nema Markovica je po meni nenadoknadivo.
Grupu prolazimo i u osmini finala verovatno ali posle toga sve je premija.

lerma

pre 6 godina

izvinite, ali ne mogu vise da citam, a da ne bacim komentar u etar. jedina analogija s ekipom iz 98me je izostanak nekih od najboljih igraca u obe ekipe, ali ekipa iz 98 bi se ovde prosetala do zlata. obradovic ( clan prve petorke i djordjeviceva ledja 90tih ) i sam djordjevic, su za nedovica, micica i jovica doktori, a imali su i podrksu lukovskog, koji je bar njihov nivo. da li rebracu zaista treba porediti s marjanovicem, kuzmicem i stimcem, a imao je podrsku tomasevica, drobnjaka i bulatovica. beric, scepanovic , loncar, naspram koga...bogdanovica. bodiroga ( jedan od ponajboljih belih igraca ) i topic ( konstantniji sut za 3 od bogdana ) i lucic i kalinic. ne znam mozda sam ja sentimentalan, ali ovo je kao da poredis reprezentaciju koju je vodio osim s ovom koju vodi muslin... slozite drugu petorku od tih igraca i uzece medalju sigurno. podrzimo momke, ali bez omalovazavanja kosaraksih legendi. a poredjenje ovih momaka s njima, trenutno, to svakako jeste. morace oni jos mnogo toga da urade, da bismo mogli da ih pominjemo u slicnom kontekstu. bez obzira sta pricali oni sami o toj ekipi, ta ekipa bi sada spance oducila od kosarke.
ova ekipa moze da uzme zlato, a moze i da potone, uostalom tako igraju od kada su i oformljeni. dok ide, i melju, ide, ali kada padnu, nema dizanja, to je bitna i velika razlika. a to potvrdjuje i to da ni jednu bronzu uzeli nisu. kako rece nikola, srebro se poklanja, a bronza osvaja!

analiticar_amater

pre 6 godina

Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)

Ocigledno kosarka nije sport za tebe, slabo se razumes i jos slabije izvodis "zakljucke", ako se tvoja naklapanja uopste mogu tako i nazvati. Sve u svemu, samo nam se ti opusti, nece niko da te dira, normalan narod ce podrzati svoju reprezentaciju u kom god sastavu da ode a ti navijaj za Hrvatsku ili koga god zelis.

Mystikal

pre 6 godina

Da, ovo po mnogo cemu podseca na tu 1998, kako mnogi navode. Problemi sa povredama, pa problemi sa Grckim klubovima (ako me secanje ne vara, nisu dozvolili Tarlacu, Stojakovicu i Gurovicu da budu deo reprezentacije), Divac nije igrao zbog lockout-a... Uh, jos samo da i plasman bude isti!
Samo jedna ispravka - Neko je napisao da je Lukovski bio prvi plej, nije, bio je Sale Obradovic. ;)

Senta88

pre 6 godina

Moze mnogo zato sto su nasi sportisti heroji i dobri ljudi!Moze mnogo zato sto verujemo u njih! Moze mnogo zato sto su svi protiv nas! Moze mnogo zato sto je ovo zemlja kosarke!

Milan

pre 6 godina

I da, biće ovo super izjednačeno prvenstvo sa mnogo iznenađenja. Četiri najjače reprezentacije su oslabljene ( Španija, Srbija, Francuska, Grčka) dok neke iz sledeće grupe stižu u ozbiljnom sastavu. Letonija, Rusija pa i Hrvatska i Slovenija mogu daleko dok Litvanija je nikad gora ali uvek opasna.

nemsc12456

pre 6 godina

Finale ili polufinale ako izgubimo u polufinalu bicemo 4 jer u poslednjih par godina uvek nas neko sjebe na sp turci Savanov kos nije mi jasno to uvek kako je moguce da ih je to poremetilo i poslednje ep tuca litvanaca tako da ocekujem srebro ili zlato ponavljam imamo dugu klupu a to je najbitnije

You do

pre 6 godina

Bice lakse jer ce umjesto nekvalitetnog Raduljice koji nije zasluzivao ni da bude treci centar i koji je igrao jer je ortak sa selektorom i Todosicem igrati igraci koji su uz Militinova i Muslija najbolji centri, umjesto Simonovica koji je igrao zbog zvjezdaske javnosti ce tu biti mnogo bolji Lucic, tu ce biti Nedovic a plus je i to sto vise nece biti Todosicevog glumljenja ludila, suteva sa 10 metara u petoj sekundi napada, upropascavanja tima u zadnja dva minuta utakmice i sada ce vodje tima umjesto rodjenog gubitnika i vjecno drugog biti Bogdanovic, Nedovic i Kalinic koji znaju kako se osvajaju turniri i trofeji tako da mislim da ce igrati mnogo bolje nego sto se ocekuje i da ce biti bolje plasirani nego na proslom EP.

Milan

pre 6 godina

Ne zavisimo od nikoga, samo od sebe i igre. Imamo tim, dugačku klupu, vrlo nezgodne centre na koje se mora skupljati odbrana. Ako odbrana bude na nivou može da se osvoji grupa i izbori dobar žreb do kraja. Granitna odbrana je uvek velika prednost kada se igra na jednu utakmicu ali me brine što ne smemo imati katastrofalan šuerski dan a tome smo skloni. Kad se protivnik skupi na centre spolja mora da se šutira ali ni naši centri ni plejmejkeri nisu dobri šuteri. Tada sve zavisi od Bogdana i pika sa četvorkama.

jasdf

pre 6 godina

@boki
Zasto 5? U polufinale ulazi 4 ekipe. Spanija, Litvanija, Francuska, Letonija moze svakog da iznenadi, Hrvati su dobri ali su jos dosta mladi, Slovenci mogu iznenaditi. Zavisi od rasporeda na koga idemo u cetvrtfinale, ako je sa nekon od ovih 6 ekipa lako moze ispasti da ne udjemo u polufinale.

ludilo u Srbiji

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...

Vd

pre 6 godina

Najbitniji momenat je da li smo prvi u našoj grupi li ne.

Ako budemo prvi (a ne bi trebalo da bude prevelik problem čak i ovako oslabljeni) idemo na četvrtoplasiranog iz grupe C (Montenegrini ili Česi), a zatim na drugoplasiranog iz A grupe (Poljska, Grčka, Slovenija). S obzirom na dosadašnji tok priprema šanse da prođemo u polufinale su u ovom slučaju jako velike, onda tu nalećemo na Kristapsa i Litvance, udarimo pa šta bude, imamo šansu za finale i sigurnu medalju.

Ako budemo drugi u grupi idemo u osmini na trećeplasiranog iz C (Crna gora ili Češka) i onda u četvrtfinalu nažalost ispadamo od Francuza.

Moramo biti prvi, pratio sam pripreme Francuske i ono je za nas u ovakvom sastavu skoro nedostižan nivo igre, to su akcije koje podsećaju na nas sa Olimpijskih igara, a kad gledam nas u pripremama ne vidim trećinu takve kreativnosti u napadu.

Da biste stekli utisak kako igraju protiv protivnika sa kojima smo i mi igrali, pogledajte ovih pet minuta druge četvrtine protiv Crnogoraca. Ovo je masakr, a ne košarka. Od 32:30 do 61:35 za 5 minuta.

https://youtu.be/jYhyemPmvl0?t=2306

Samo biti prvi u grupi i možemo do medalje.

no name

pre 6 godina

Bilo koja medalja po meni bi bila sjajan uspjeh .Tim jeste znatno oslabljen,ponajvise zbog Teodosica.Al ne treba zaboraviti da je i Stefan Jovic sjajan igrac na toj poziciji kreatora igre.

nista o nicemu

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije
(boki, 21. avgust 2017 16:11)

Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.

Sta ucini Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Prolazimo grupu, i to je to. Ispadamo odmah posle toga. Prosto, ovo nije ekipa za velike domete. Bez Jokica, Bjelice i Teodosica nemamo sta da trazimo.

Aaaa gospodja Hadzipesic ....

pre 6 godina

Meni nije jasno zasto nije zvao Zagorca sada kada on moze a i treba nam. Nego jok, zvace ga sledeci put i kukati kako ga ne pustaju iz NBA. Pa normalno da ga nece pustiti. Tako je bilo sa Jokicem , Bobijem pa i Bjelicom koji je ok i sada trenira ali ne sa reprezentacijom.

Trener

pre 6 godina

Ma kvazi selektor je trebao pozvati samo kombinovani sastav Zvezde u poslednje tri godine i zlato je sigurica može i Bogdan eto zbog istorije.

Trener

pre 6 godina

Borićemo se od 4 do 8 jer je selektor loš. Ovi sto kažu da se nabroje ekipe koje će nas tamo smestiti dovoljno je samo jedan poraz u grupi i jedan od Ceske npr ili kasnije od Francuske.
U ovom sistemu takmicenja draga deco koje nije ligaško ne mora nužno 4 / 5 ekipa biti bolje od nas.

Trener

pre 6 godina

@ lerma.
Brate nije strasno sto lupas nego i sto dobijaš pluseve. Svi igrači koje si naveo kao losije su u stvari bolji. Npr:"da li rebracu zaista treba porediti s marjanovicem, kuzmicem i stimcem, a imao je podrsku tomasevica, drobnjaka i bulatovica. beric, scepanovic , loncar, naspram koga...bogdanovica."
Da li je realno da neko ovo napise mislim i ja imam 50 godina ali i Kuzmic i Marijanovic su bolji od Rebrace. Drobnjak, Tomasevic i Bulatovic ne bi mogli sada u pristojnom ABA ligasu da igraju igra je mnogo brza. A tek kad si stavio sporace Berić, Scepanovic i ni manje ni više Loncar pa oni bi jedva zaslužili šut kartu u sadasnjem Partizanu na aparatima a kamoli standardnom evroligasu tipa Zvezda, Makabi, Olimpijakos.

ludilo u Srbiji

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...

nista o nicemu

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije
(boki, 21. avgust 2017 16:11)

Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.

You do

pre 6 godina

Bice lakse jer ce umjesto nekvalitetnog Raduljice koji nije zasluzivao ni da bude treci centar i koji je igrao jer je ortak sa selektorom i Todosicem igrati igraci koji su uz Militinova i Muslija najbolji centri, umjesto Simonovica koji je igrao zbog zvjezdaske javnosti ce tu biti mnogo bolji Lucic, tu ce biti Nedovic a plus je i to sto vise nece biti Todosicevog glumljenja ludila, suteva sa 10 metara u petoj sekundi napada, upropascavanja tima u zadnja dva minuta utakmice i sada ce vodje tima umjesto rodjenog gubitnika i vjecno drugog biti Bogdanovic, Nedovic i Kalinic koji znaju kako se osvajaju turniri i trofeji tako da mislim da ce igrati mnogo bolje nego sto se ocekuje i da ce biti bolje plasirani nego na proslom EP.

Aleksandar

pre 6 godina

Zadnji put kad smo igrali bez Teodosica bili smo sedmi. Sa ovakvom ekipom polufinale je veliki uspeh a medalja senzacija. Realno izmedju 4 i 8 mesta.

Sta ucini Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Prolazimo grupu, i to je to. Ispadamo odmah posle toga. Prosto, ovo nije ekipa za velike domete. Bez Jokica, Bjelice i Teodosica nemamo sta da trazimo.

Aaaa gospodja Hadzipesic ....

pre 6 godina

Meni nije jasno zasto nije zvao Zagorca sada kada on moze a i treba nam. Nego jok, zvace ga sledeci put i kukati kako ga ne pustaju iz NBA. Pa normalno da ga nece pustiti. Tako je bilo sa Jokicem , Bobijem pa i Bjelicom koji je ok i sada trenira ali ne sa reprezentacijom.

Trener

pre 6 godina

Borićemo se od 4 do 8 jer je selektor loš. Ovi sto kažu da se nabroje ekipe koje će nas tamo smestiti dovoljno je samo jedan poraz u grupi i jedan od Ceske npr ili kasnije od Francuske.
U ovom sistemu takmicenja draga deco koje nije ligaško ne mora nužno 4 / 5 ekipa biti bolje od nas.

Vd

pre 6 godina

Najbitniji momenat je da li smo prvi u našoj grupi li ne.

Ako budemo prvi (a ne bi trebalo da bude prevelik problem čak i ovako oslabljeni) idemo na četvrtoplasiranog iz grupe C (Montenegrini ili Česi), a zatim na drugoplasiranog iz A grupe (Poljska, Grčka, Slovenija). S obzirom na dosadašnji tok priprema šanse da prođemo u polufinale su u ovom slučaju jako velike, onda tu nalećemo na Kristapsa i Litvance, udarimo pa šta bude, imamo šansu za finale i sigurnu medalju.

Ako budemo drugi u grupi idemo u osmini na trećeplasiranog iz C (Crna gora ili Češka) i onda u četvrtfinalu nažalost ispadamo od Francuza.

Moramo biti prvi, pratio sam pripreme Francuske i ono je za nas u ovakvom sastavu skoro nedostižan nivo igre, to su akcije koje podsećaju na nas sa Olimpijskih igara, a kad gledam nas u pripremama ne vidim trećinu takve kreativnosti u napadu.

Da biste stekli utisak kako igraju protiv protivnika sa kojima smo i mi igrali, pogledajte ovih pet minuta druge četvrtine protiv Crnogoraca. Ovo je masakr, a ne košarka. Od 32:30 do 61:35 za 5 minuta.

https://youtu.be/jYhyemPmvl0?t=2306

Samo biti prvi u grupi i možemo do medalje.

samta justa

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije(boki, 21. avgust 2017 16:11)
Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
(nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)

Da da, zaboravio si Rumuniju, Madjarsku i Finsku. Da su se kvalifikovali Jermenija i Slovacka.......nasa sreca pa nisu i da Gibraltar i Andora imaju 12 igraca.....

doktor

pre 6 godina

Ovo anketa su besmislena..Zasto? Zato sto Srbin po difolru ce reci"zlato".. Isto tako da ste napisali "ko je najpametniji","najmocniji"..Nema kod Srba racionalnosti,sve da smo dosli sa juniorima odgovor bi bio jasan = zlato!

JPR24

pre 6 godina

ovi pametnjakovici sto kazu da cemo se boriti od 4 do 8 mesta neka mi nabroje tih 5 reprezentacija jacih od Srbije(boki, 21. avgust 2017 16:11)Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
(nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)
Jesi li ti njih gledao ? Jesi li pogledao ko im igra, a ko ne ? Ili si samo nabrojao da u nekom fazonu ispadnes pametan?

Trener

pre 6 godina

Ma kvazi selektor je trebao pozvati samo kombinovani sastav Zvezde u poslednje tri godine i zlato je sigurica može i Bogdan eto zbog istorije.

Senta88

pre 6 godina

Moze mnogo zato sto su nasi sportisti heroji i dobri ljudi!Moze mnogo zato sto verujemo u njih! Moze mnogo zato sto su svi protiv nas! Moze mnogo zato sto je ovo zemlja kosarke!

analiticar_amater

pre 6 godina

Spanija, Litvanija, Letonija, Francuska, Hrvatska.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 21. avgust 2017 16:40)

Ocigledno kosarka nije sport za tebe, slabo se razumes i jos slabije izvodis "zakljucke", ako se tvoja naklapanja uopste mogu tako i nazvati. Sve u svemu, samo nam se ti opusti, nece niko da te dira, normalan narod ce podrzati svoju reprezentaciju u kom god sastavu da ode a ti navijaj za Hrvatsku ili koga god zelis.

Trener

pre 6 godina

@ lerma.
Brate nije strasno sto lupas nego i sto dobijaš pluseve. Svi igrači koje si naveo kao losije su u stvari bolji. Npr:"da li rebracu zaista treba porediti s marjanovicem, kuzmicem i stimcem, a imao je podrsku tomasevica, drobnjaka i bulatovica. beric, scepanovic , loncar, naspram koga...bogdanovica."
Da li je realno da neko ovo napise mislim i ja imam 50 godina ali i Kuzmic i Marijanovic su bolji od Rebrace. Drobnjak, Tomasevic i Bulatovic ne bi mogli sada u pristojnom ABA ligasu da igraju igra je mnogo brza. A tek kad si stavio sporace Berić, Scepanovic i ni manje ni više Loncar pa oni bi jedva zaslužili šut kartu u sadasnjem Partizanu na aparatima a kamoli standardnom evroligasu tipa Zvezda, Makabi, Olimpijakos.

Slobodan

pre 6 godina

Pa zavisice od Bogdana, evo mu prilike da na velika vrata ode u NBA i da konacno pokaze da moze da bude lider. Inace ocekujem da Lucic i Bobi budu najprijatnije iznenadjenje i da se nametnu kao lideri. Da i od Jovica ce dosta zavisiti. Dakle mogu i do zlata ali mora da se namesti dosta toga. Secam se jednog prvenstva gde smo uzeli zlato a izneli su ga samo Rebraca i Bodiroga, Lukovski bio prvi plej, tada sale i ekipa nisu igrali.

Mo-Ron

pre 6 godina

Nema Teodosica je mnogo, mnogo lose za reprezentaciju ali to sto nema Markovica je po meni nenadoknadivo.
Grupu prolazimo i u osmini finala verovatno ali posle toga sve je premija.

analiticar_amater

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...
(ludilo u Srbiji, 21. avgust 2017 14:33)

Koliko god se trudio, nisam uspeo da shvatim sta si pokusao da kazes, ako to uopste i sam znas. Kosarka je u ovoj zemlji pored fudbala najpopularniji sport i pratimo je zato sto nas zanima, a ne zato sto je ne znam ni ja koliko popularna u drugim drzavama. U skladu sa tim nastup reprezentacije na zvanicnom takmicenju privlaci veliku paznju. Ne razumem zaista sta znaci preterivati sa znacajem? Ljudi prate ono sta ih zanima, nas zanima kosarka a tebe ako ne zanima gledaj nesto drugo. Koja je poenta tvog piskaranja?

ludilo u Kroatistanu

pre 6 godina

Vi u Srbiji preterujete sa znacajem EP u kosarci. Jedini znacajan turnir u kosarci je onaj na OI, i to znaje svi kosarkasi, zato i ovoliko otkaza igraca u svim reprezentacijama. Ovo prvenstvo ce biti prvenstvo B ekipa i gledace se u samo par zemalja u Evropi...
(ludilo u Srbiji, 21. avgust 2017 14:33)

Ma najgledanije je žensko bacanje kugle..

jasdf

pre 6 godina

@boki
Zasto 5? U polufinale ulazi 4 ekipe. Spanija, Litvanija, Francuska, Letonija moze svakog da iznenadi, Hrvati su dobri ali su jos dosta mladi, Slovenci mogu iznenaditi. Zavisi od rasporeda na koga idemo u cetvrtfinale, ako je sa nekon od ovih 6 ekipa lako moze ispasti da ne udjemo u polufinale.

lerma

pre 6 godina

izvinite, ali ne mogu vise da citam, a da ne bacim komentar u etar. jedina analogija s ekipom iz 98me je izostanak nekih od najboljih igraca u obe ekipe, ali ekipa iz 98 bi se ovde prosetala do zlata. obradovic ( clan prve petorke i djordjeviceva ledja 90tih ) i sam djordjevic, su za nedovica, micica i jovica doktori, a imali su i podrksu lukovskog, koji je bar njihov nivo. da li rebracu zaista treba porediti s marjanovicem, kuzmicem i stimcem, a imao je podrsku tomasevica, drobnjaka i bulatovica. beric, scepanovic , loncar, naspram koga...bogdanovica. bodiroga ( jedan od ponajboljih belih igraca ) i topic ( konstantniji sut za 3 od bogdana ) i lucic i kalinic. ne znam mozda sam ja sentimentalan, ali ovo je kao da poredis reprezentaciju koju je vodio osim s ovom koju vodi muslin... slozite drugu petorku od tih igraca i uzece medalju sigurno. podrzimo momke, ali bez omalovazavanja kosaraksih legendi. a poredjenje ovih momaka s njima, trenutno, to svakako jeste. morace oni jos mnogo toga da urade, da bismo mogli da ih pominjemo u slicnom kontekstu. bez obzira sta pricali oni sami o toj ekipi, ta ekipa bi sada spance oducila od kosarke.
ova ekipa moze da uzme zlato, a moze i da potone, uostalom tako igraju od kada su i oformljeni. dok ide, i melju, ide, ali kada padnu, nema dizanja, to je bitna i velika razlika. a to potvrdjuje i to da ni jednu bronzu uzeli nisu. kako rece nikola, srebro se poklanja, a bronza osvaja!

Milan

pre 6 godina

Ne zavisimo od nikoga, samo od sebe i igre. Imamo tim, dugačku klupu, vrlo nezgodne centre na koje se mora skupljati odbrana. Ako odbrana bude na nivou može da se osvoji grupa i izbori dobar žreb do kraja. Granitna odbrana je uvek velika prednost kada se igra na jednu utakmicu ali me brine što ne smemo imati katastrofalan šuerski dan a tome smo skloni. Kad se protivnik skupi na centre spolja mora da se šutira ali ni naši centri ni plejmejkeri nisu dobri šuteri. Tada sve zavisi od Bogdana i pika sa četvorkama.

nemsc12456

pre 6 godina

Finale ili polufinale ako izgubimo u polufinalu bicemo 4 jer u poslednjih par godina uvek nas neko sjebe na sp turci Savanov kos nije mi jasno to uvek kako je moguce da ih je to poremetilo i poslednje ep tuca litvanaca tako da ocekujem srebro ili zlato ponavljam imamo dugu klupu a to je najbitnije

miro

pre 6 godina

Pa zavisice od Bogdana, evo mu prilike da na velika vrata ode u NBA i da konacno pokaze da moze da bude lider. Inace ocekujem da Lucic i Bobi budu najprijatnije iznenadjenje i da se nametnu kao lideri. Da i od Jovica ce dosta zavisiti. Dakle mogu i do zlata ali mora da se namesti dosta toga. Secam se jednog prvenstva gde smo uzeli zlato a izneli su ga samo Rebraca i Bodiroga, Lukovski bio prvi plej, tada sale i ekipa nisu igrali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Slobodan, 21. avgust 2017 13:38)

To je SP 1998. Uzeli smo zlato, nije igrao danilović zbog povrede, divac, palja i savic se povukli (divac se vratio jos jednom, 2002.), a đorđević odigrao od četrtfinala, jer je ozbiljno povređen došao na pripreme. Sale nas je tad spasao u četvrtfinalu iako je odigrao samo desetak minuta.
Bodibond i Rebarce nikad bolji, tukli Ruse u finalu, to je bila godina lokauta, pa su amere predvodili Vendel Aleksis i njemu slični :)

Mystikal

pre 6 godina

Da, ovo po mnogo cemu podseca na tu 1998, kako mnogi navode. Problemi sa povredama, pa problemi sa Grckim klubovima (ako me secanje ne vara, nisu dozvolili Tarlacu, Stojakovicu i Gurovicu da budu deo reprezentacije), Divac nije igrao zbog lockout-a... Uh, jos samo da i plasman bude isti!
Samo jedna ispravka - Neko je napisao da je Lukovski bio prvi plej, nije, bio je Sale Obradovic. ;)

Milan

pre 6 godina

I da, biće ovo super izjednačeno prvenstvo sa mnogo iznenađenja. Četiri najjače reprezentacije su oslabljene ( Španija, Srbija, Francuska, Grčka) dok neke iz sledeće grupe stižu u ozbiljnom sastavu. Letonija, Rusija pa i Hrvatska i Slovenija mogu daleko dok Litvanija je nikad gora ali uvek opasna.

no name

pre 6 godina

Bilo koja medalja po meni bi bila sjajan uspjeh .Tim jeste znatno oslabljen,ponajvise zbog Teodosica.Al ne treba zaboraviti da je i Stefan Jovic sjajan igrac na toj poziciji kreatora igre.