Tenis 63

Ponedeljak, 14.08.2017.

08:54

Podseća li vas Sašin put na nekoga?

Dvanaestog avgusta 2007. godine Novak Đoković izašao je na Centralni teren u Montrealu gde ga je u finalu Rodžers kupa čekao Rodžer Federer.

Podseæa li vas Sašin put na nekoga? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

pusahihi

pre 6 godina

(Jumko, 14. avgust 2017 17:25)
Pisati, pogoditi, kontrirati, potresti.... previše čistih glagola u rečenicama, tako u duhu hrvatskog jezika. Opustio se se malo. Moraš to bolje.

he he

pre 6 godina

(Jumko, 14. avgust 2017 17:25)
Ono kad te niko nije ništa pitao, a ti srećan da kao razgovaraš sa nekim i to preko interneta ahahahaaa! I Genčićka je slučajno pogodila za sva četiri slema za jedno dete od 6 godina? I ti nevaspitani čoveče uzimaš nekulturno sebi za pravo da “znaš“ kako sam ja i zašto pogodio he he. Sumanuti kvantitet tvojih www “razgovora“ je simptomatičan na kvantitet i kvalitet tvoje real komunikacije. Valjda ćeš razumeti ovo, nadam se, previše stranih reči sam upotrebio, a ne deluješ mi baš elokventno. E, zaboravio si ono “nebeski narod“ hihi...
Pišiii jumko, pišiii, svaki dan, nema odmora, 24/7, Nolo, Jokić, Teo, Matić, Bogdan, Ivana, sve, svi, nema biranja, nema umora, 360° cover, do zadnje kapi znoja.... Jedino što se može pročitati iz tvojih dosadnih piskaranja je mržnja prema srpskom narodu. Nisi ni prvi, ni poslednji. Ti ili nisi Srbin, ili si eklatantna paradigma najvećeg autošoviniste ikada u istoriji čovečanstva. Bio si zanimljiv u početku, čak duhovit, sada posle toliko godina, litetarni kapacitet izađe na videlo, postao si freak.

rada

pre 6 godina

Ove godine po dva mastersa imaju Federer, Nadal i Zverev to bi na kraju trebalo da budu prva trojica na listi atp. Mali samo da osvoji jos US open i ova godina je zaokruzena. Ceka se taj GS.

Jumko

pre 6 godina

@beckastala Hahaha, ajde hvalite me usta moja... Strucnjace, ti si verovatno predvidjao tipa kao sto svima i sada predvidjas, pa si pogodio i pravis se ovde pametan! Verovatno si jedan od onih koji ce sada pisati i da ce Danilovicka biti prva, Kecmanovic, Spanovicka osvojiti zlato kad tad i slicne optimisticke prognoze... Pa naravno da ces nekad pogoditi, a ovi koji ti namerno kontrirati se nece ni potresti ako pogodis.

Realni posmatrač

pre 6 godina

Juče bi Federera pobedila i moja baba. Čovek bukvalno nije postojao na terenu. Jako loš meč i jako loša igra i jednog i drugog. I pored svega toga Federer je imao šansu da izjednači u prvom setu na 4:4, i da u drugom povede sa 3:0. Ni jednu šansu nije iskoristio. Nije ova pobeda došla zaslugom neke odlične igre Zvereva.Ne treba se zavaravati.

pusa susjed

pre 6 godina

(jasno, 14. avgust 2017 15:52)
Pobrkao si lončiće! I Novaku je idol bio Sampras, ali igra mu je bila bliže Agasiju 10 puta nego Samprasu. Može Zverevu Federer da bude idol koliko hoće, ali on je baseliner Novakovog tipa i igra mu je 10 puta bliža Novakovoj nego Federerovoj. To i fotelja poznavaoci golim okom vide, a kamoli ozbiljniji ljubitelji tenisa.

jasno

pre 6 godina

Džaba se trudite i poredite ga sa Đokovićem,Zverev je u skoro svakom intervju do sada rekao da mu je Federer idol i sa njim je najviše od svih tenisera trenirao,pa je normalno je da se ugledao na njega.

#

pre 6 godina

Pobedio Kanjasa u finalu Majamija,i posle vi pricate o propalim protivnicima,i da on je tek posle uzimanja dopinga pocetkom 2011-te krenuo da igra tenis
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. avgust 2017 09:10)

Batice, ti očigledno pratiš tenis od Federerkovog velikog povratka. Novak je Majami 2007. osvojio u četvrtfinalu protiv Nadala. Nađi na YT taj meč, iznenadićeš se! Jedan od najboljih mečeva njih dvojce, vrhunska predstava, Nadal u top formi, nedelju ranije osvojio Indijan Vels baš protiv Novaka u finalu.
A kad je Federer počeo da se dopinguje, kada do 22. godine ništa nije mogao da osvoji? Ostavi se tenisa, samo se sramotiš.

beckastala

pre 6 godina

(Zuba, 14. avgust 2017 09:01)
Ne znam šta bi rekao na to, ali da je neko tada rekao Viškoviću i svima nama da će Novak za deset godina imati 12 slemova, 30 mastersa i 230 no1 nedelja, svi bismo mu rekli da proveri koje gljive jede! Ja sam još tada očekivao i predviđao Novaku 4, 5 slemova i desetak mastersa, i na to su mi se urnebesno smejali veliki “stručnjaci“ iz susjedstva koji prate tenis od Kulina Bana i ismejavali me da pojima nemam o tenisu, i da Novak slem neće videti, i da Federera i Nadala nikada neće pobediti na slemu, nego samo par puta slučajno kao sada u Montrealu, a pre finala su tvrdili da Novak nikada neće pobediti Federera, isti oni koji sada pišu da je 19 veće od 12. Ha ha ha, pa rođaci, ko se sada poslednji smeje, i ko je veći stručnjak? Gde se izgubi svih ovih godina vaša “stručna“ tvrdnja da Novak nikada neće osvojiti slem? Pa zatim da nikada neće osvojiti Vimbldon, nikada neće biti broj 1, nikada neće osvojiti Garos. Eeee moji stručnjaci.... sada se pravite ludi, ma duhovi su pisali te nebuloze, ne vi, jel da? Manite se tenisa, samo se blamirate ovde he he.

hihi

pre 6 godina

Okruglo deceniju kasnije Nolo je propo a Federer igra bolje nego ikad
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. avgust 2017 09:11)

Polako, Nole je propo i rupa mu traje tek godinu dana. Federer kad je propo, rupa mu trajala 5 godina. Evo sada se konačno izvukao iz rupe. Baš se pitam zašto i čijom zaslugom?

drago

pre 6 godina

Sasa je strasan. Ima i jacu glavu od Djokovica tada. Jedino me brine ta njegova visina a i nacin igre za biti broj 1 i stalno zdrav.
Nas Coric ko i Srbija - najveselije propada.

Mrka kapa

pre 6 godina

Razlog vise zasto ce povratak biti mnogo tezi (ja sam stava da se nece dogoditi), Zverev i Kirjos nisu Raonic, Tim i Cilic - nemaju respekt prema clanovima velike cetvorke! Nadal i Federer igraju dobro i pomenuti trio je u najboljim godinama... Koga Novak moze da pobedi - nikoga, on je samo senka igraca koji je bio.

..

pre 6 godina

I igra mu je slična Novakovoj. Snažna, duboka i precizna baseline igra, sa svim vrstama spinova i uglova po obe strane. Posebno je slična Novakovoj oštra bh dijagonala. Isto je Saša izvodi kao Novak. I fh dijagonala je kao Novakova, isti spin, lopta “beži“ napolje. Ako i defanzivu dovede do Novakovog nivoa, što će biti jako teško, uz već odličan, vrhunski servis, i dostizanje mogućnosti držanja visoke forme i motivacije u kontinuitetu godinama, što je još teže, vanredne mentalne snage, Zverev bi onda izrastao u igrača goat klase, poput velike trojke.

drago

pre 6 godina

Sasa je strasan. Ima i jacu glavu od Djokovica tada. Jedino me brine ta njegova visina a i nacin igre za biti broj 1 i stalno zdrav.
Nas Coric ko i Srbija - najveselije propada.

koje godine si ti poceo da pratis tenis ?

pre 6 godina

Više podseca na Nadalov put, ili Bekerov, ili Čangov. Ali, ako se prati tenis samo od 2011, onda da, sve fokusira samo na jednog ...
(Lule, 14. avgust 2017 12:30)

U pravu si , ni mene ne podseca na Novakov put jer je Novak na tom putu do pehara savladao prvog, drugog i treceg na svetu.

hemija protiv prirode

pre 6 godina

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Born, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno....
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.
(miso knez, bg, 14. avgust 2017 09:56)

Bolt je u 30toj godini gotov, dere ga Getlin sa 35...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pera Božić, 14. avgust 2017 10:41)

Getlin se dopingovao, Bolt nije .....

Srdjan

pre 6 godina

@miso knez, bg,

Ja nikad nisam napisao da je Coric veci talenat od Zvereva niti sam nekada rekao bilo sta o Coricu. I to pominjanje Corica i "guranje rijeci" kako sam rekao nesto sto nikad nisam, a samo zato sto pisem ijekavicom pa mislis da sam Hrvat, dovoljno govori koliko si zaostao u stavovima i pogledima na svijet uopste. Ja i dalje tvrdim da Kirjos moze biti bolji i "veci" teniser od Zvereva samo ako se malo uozbilji (a pitanje je da li ce ikada". Kirjos za razliku od Zvereva ima raznovrsniju igru, slajs, drop sot, bolje voleje. Samo je glava problem. Mali Sapovalov je takodje odlican, kao sto rekoh, dugo nismo imali ljevorukog tenisera koji igra jednurucni bekend, a nije servis-volej igrac. I pritom, bekend mi je odlican.
Zverev, sjajan teniser ali njegovih 198cm ce mu uvijek biti problem, prosto jer ce uvijek imati problem sa povredama i sa mecevima u 5 setova koji mogu trajati i po pet sati. To je za njegovo tijelo preveliki napor. Nadam se da grijesim, ne zelim mu povrede ili bilo sta lose, zelim da uvijek bude zdrav, kako on tako i svi ostali, ali zelje su jedno a realnost nesto drugo.
Pozdrav

Stojan

pre 6 godina

A. Zverev je prvo u finalu mastersa pobijedio našeg Novaka, a sad i Rodžera. To znači da ima dobar tim, koji mu sprema dobru taktiku za igru. Za svakog igrača se treba posebno spremiti. Mnogi igrači, kao što je(Tim, A.Zverev, Nik,), koriste jedan jak i precizan udarac za dobijanje prednosti u poena. Na jednom jakom udarcu se gradi poen do kraja(servis,forhend i bh dijagonala i paralela, smeš, dropšot,lob). Ne znači da je to samo servis, može biti i dobar udarac u poenu.Možda bi Novak trebao sličnu taktiku? Pripremiti na treningu, jedan jak i precizan udarac, u izmjeni, i tako doći do prednosti koja ti daje šanse da dobiješ poen. Što prije se vrati Novak, tenis nije zanimljiv brez tebe. Pozdrav od Stojana iz Ljubljane.

Činjenice

pre 6 godina

Zverev da bi iskopirao Novaka, treba za 3 nedelje da igra finale US opena, postane treći na listi, a u januaru da osvoji AO....
(matori, 14. avgust 2017 09:50)

Saša je sada već treći na "Race" listi, iza najvećih - Federera i Nadala.

Dekameron

pre 6 godina

Sve stoji ali nije pobedio trećeg, drugog i prvog na svetu na jednom turniru.Kad to bude u stanju da uradi definitivno je igrač za velika dela.

blinkikoala

pre 6 godina

jedan gs u karijeri je veliki uspeh, nas problem je sto smo ziveli u eri Federera,Djokovica i Nadala pa su tu jos i Marej i Vavrinka...Posle penzije ove velike trojke nece biti dugo vremena nekoga ko moze da osvoji po 10 gs titula ili recimo RG 9 puta za redom.

Sole

pre 6 godina

A moze i ovako... 2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ?? (Zuba, 14. avgust 2017 09:01)

Sad bi trebao da kaze:'Nolo propo, a kralj i dalje u finalima'
(esi mi nola?, 14. avgust 2017 10:13)

Ne bi rekao , jer čovek nije nepismen.

nesha

pre 6 godina

niko ko ima 2m ne moze dugo da igra danasnji tenis na vrhunskom nivou. ako bude dolazio do kraja turnira (igrao cesto finala, polufinala) to je ogroman broj teniskih meceva i pre ili kasnije ce mu se pojaviti neki problemi sa kostima i povredama zbog kojih ce morati da pauzira

bole bgd

pre 6 godina

Prognozirao sam sigurnu pobedu Zvereva sa 2:0. Napisah u jučerašnjem komentaru da će rezultat biti 6:4 6:3. I dobih naravno brdo minusa od "eksperata".
Izvinjavam se ( hahaha) što malo omaših, na kraju je bilo 6:3 6:4 za mladog Rusa.

esi mi nola?

pre 6 godina

A moze i ovako... 2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ?? (Zuba, 14. avgust 2017 09:01)

Sad bi trebao da kaze:'Nolo propo, a kralj i dalje u finalima'

Pera Božić

pre 6 godina

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Born, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno.... 
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.
(miso knez, bg, 14. avgust 2017 09:56)

Bolt je u 30toj godini gotov, dere ga Getlin sa 35...

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Veoma mi je drago što sam predvideo laku pobedu Rusa u dva seta... (krastavcevic bole bgd, 14. avgust 2017 09:28)

Mislis Nemca?

Milan

pre 6 godina

Obzirom kakva se slaba konkurencija naslućuje u narednim godinama, očekujem da dostigne dvocifreni broj slemova, minimum. Naravno pod uslovom da ostane zdrav. Ima igru za sve podloge, snazne udarce, ima "glavu" za razliku od većine vršnjaka, odlično kretanje za svoju visinu. Ta visina može biti problem kada malo oteža, ali videćemo. Za sada od svih momaka najviše obećava.

Zuba

pre 6 godina

A moze i ovako...
2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ??

Srdjan

pre 6 godina

Ne zelim da zvucim bezobrazno ali mislim da Zverev uopste nece biti toliko "veliki" teniser kako se pretpostavlja. Osvojice mozda 2-3 GS titule i to je to. On je visok 198cm i za svoju visinu se fenomenalno krece ali ce uvijek imati problema, kako sa povredama, tako i sa mecevima u 5 setova. Zato ce mu biti vrlo tesko da osvaja GS titule.
Nadam se da grijesim, volio bih da me demantuje jer djeluje kao fin momak, jeste eksplozivan i brzo "pukne" ali je mlad i ta smirenost ce doci sa iskustvom.

anica

pre 6 godina

Kako nema nigde da se nadje ovakav kvalitet majice, fantasticno...uvek sam najvise volela nike, njihove plitke patike, ali skroz se iskvarise...bar ovde kod nas.
Naravno da podseca.

krastavcevic bole bgd

pre 6 godina

Ne podseća me Zverev ni na koga. On je poseban, ima svoj stil igre, a i fizički je specifičan.
Veoma mi je drago što sam predvideo laku pobedu Rusa u dva seta, dok su mi razni "stručnjaci" lupali minuse. A sada ih nema nigde, već pod drugim nikovima hvale Zvereva, iako ga ne vole! Smejurija!
Što se tiče njegove visine od 198 cm, posećam da su osvajači GS Del Potro i Čilić iste visine ( znači nije im smetalo). A Delpo bi imao sigurno mnogo više trofeja da ga u tome nisu sprečile brojne povrede, koje su ga pratile od početka karijere do danas.

miso knez, bg

pre 6 godina

Ne zelim da zvucim bezobrazno ali mislim da Zverev uopste nece biti toliko "veliki" teniser kako se pretpostavlja. Osvojice mozda 2-3 GS titule i to je to. On je visok 198cm i za svoju visinu se fenomenalno krece ali ce uvijek imati problema, kako sa povredama, tako i sa mecevima u 5 setova...(Srdjan, 14. avgust 2017 09:06)

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Borne, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno....
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.

jaki

pre 6 godina

E mojx-factor pa čitaš li ti dobro.
Prvo Rodja tada imao 26 god tada pa može se reći početak top serije do 2011 i Noletove dominacije.
Drugo tada Nole dobija prva tri igrača koji su u najboljim godinama i karijere. Ovde nije bilo sem Nadala i rodje povratnika nikog iz prvih 10. Ni Mareja, Novaka Čilića, Berdiha, Vavrenke- da li sam zaboravio nekog.
Tako da ako porediš poredi sa činjenicama a ne da omalovažavaš nečiji uspeh zato što čovek vodi računa o svom zdravlju i malo je "stao na loptu"

Mister Y

pre 6 godina

NE. A i kad se javi neki specijalac pa napise da je Djokovic onda dobio tesno, а ovaj sada razbio Federera, muka meuhvati. Majstor ne zna da je Federer tada bio u punoj snazi sa 26 godina, prvi na svetu, nedodirljiv. Verovatno covek mrzi ceo dvet, a ne samo Noleta. E moj majstore!

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Hahaha kakvi maliciozni komentari. Prvo, svaka čast Federeru, pre svega. Čovek je mlađi od mene mesec i po dana, ja sam se aktivno bavio sportom čitavog života, odrastao pored fudbalskog i košarkaškog terena, i pored svega posle tridesete kosti krckaju, nije to više to... a on i dalje, sa nekim novim klincima. I sinoć je očigledno imao neku muku, izbačaj kod serve mu nije bio isti. Drugo, Novak. Ljudi, on je te 2007. pobedio Federera koji je tada imao 26 godina. Bez omalovažavanja rezultata Saše Zvereva, tadašnji Federer bi ga oduvao bez 3 gema sa terena, sve i da i Miša igra na mreži pride. To je kompliment koliko Federeru, toliko i Novaku. Sve u svemu - nova generacija je tu. U odsustvu stare garde, ili na njenom izdisaju, neko mora da osvaja turnire. Možda neko i bude jako dominantan od njih. Ali da su ti momci kvalitetniji od velike trojke ... hmm ... ostaću neubeđen. Još treba 'leba da jedu da bi se dokazali. Uostalom videćemo, Novak i Endi tek treba da se vrate i, pod uslovom da saniraju povrede, uopšte nisam siguran da će Zverev, Tim, Šapovalov i ostali tek tako da se šetaju do finala turnira. Pogledajte žreb i razvoj situacije na ovom turniru, uostalom - pametnom dovoljno.

anica

pre 6 godina

(ljAXE, 14. avgust 2017 09:14)
Da da, Federer nije zeleo ovde trofej, jer misli o US openu, bas tako, videces tu nezainteresovanost u Sinsinatiju, a videli smo u MK i Rimu. Nista gore od ovakvog tipa komentara, shvati covece da kod njih nema balansiranja tog tipa, to su vrhunski sportisti i svako takmicenje im je bitno...mislis da je masters slabije takmicenje od slema, jeste po broju setova i bodovima, ostalo je isto!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

A.Zverev je na putu da signe Novaka. Sada mora uzeti prvi GS, Novak ga je uzeo sa nepunu 21. godinu.
Ali ono što će se jako teško stići je Novakovih 17.000 bodova na ATP listi.
To je zbir 4 GS + 9 Mastersa. To je fantastičan rezultat za celu karijeru a nedostižno u, praktično, jednoj godini.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Pobedio Kanjasa u finalu Majamija,i posle vi pricate o propalim protivnicima,i da on je tek posle uzimanja dopinga pocetkom 2011-te krenuo da igra tenis

realno

pre 6 godina

Iskreno,slazem se da nece Zverer biti veliki teniser,2-3 grem slema max.,i to je mnogo,vratice se Rafa,Nole,Marej i Rodja dok je tu,jos malo...tako da ne verujem da ce on uzeti grem slem skoro..realno

Djenka

pre 6 godina

Uporno se na silu traži neko da se priključi ovoj trojici na vrhu, ali ne ide. Sličnost je njegov drugi masters i Roger, samo što je Roger bio 10 godina mlađi i malčice bolji.

Xfaktor

pre 6 godina

Nije baš isto. Nole se mucio za tesnu pobedu, dok je Zverev demolirao Federera. Onda porediti Kanjasa i Djokovica u finalima je nemoguce. Ipak vece dostignuce Zvereva.

Zuba

pre 6 godina

A moze i ovako...
2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ??

Srdjan

pre 6 godina

Ne zelim da zvucim bezobrazno ali mislim da Zverev uopste nece biti toliko "veliki" teniser kako se pretpostavlja. Osvojice mozda 2-3 GS titule i to je to. On je visok 198cm i za svoju visinu se fenomenalno krece ali ce uvijek imati problema, kako sa povredama, tako i sa mecevima u 5 setova. Zato ce mu biti vrlo tesko da osvaja GS titule.
Nadam se da grijesim, volio bih da me demantuje jer djeluje kao fin momak, jeste eksplozivan i brzo "pukne" ali je mlad i ta smirenost ce doci sa iskustvom.

Mister Y

pre 6 godina

NE. A i kad se javi neki specijalac pa napise da je Djokovic onda dobio tesno, а ovaj sada razbio Federera, muka meuhvati. Majstor ne zna da je Federer tada bio u punoj snazi sa 26 godina, prvi na svetu, nedodirljiv. Verovatno covek mrzi ceo dvet, a ne samo Noleta. E moj majstore!

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Hahaha kakvi maliciozni komentari. Prvo, svaka čast Federeru, pre svega. Čovek je mlađi od mene mesec i po dana, ja sam se aktivno bavio sportom čitavog života, odrastao pored fudbalskog i košarkaškog terena, i pored svega posle tridesete kosti krckaju, nije to više to... a on i dalje, sa nekim novim klincima. I sinoć je očigledno imao neku muku, izbačaj kod serve mu nije bio isti. Drugo, Novak. Ljudi, on je te 2007. pobedio Federera koji je tada imao 26 godina. Bez omalovažavanja rezultata Saše Zvereva, tadašnji Federer bi ga oduvao bez 3 gema sa terena, sve i da i Miša igra na mreži pride. To je kompliment koliko Federeru, toliko i Novaku. Sve u svemu - nova generacija je tu. U odsustvu stare garde, ili na njenom izdisaju, neko mora da osvaja turnire. Možda neko i bude jako dominantan od njih. Ali da su ti momci kvalitetniji od velike trojke ... hmm ... ostaću neubeđen. Još treba 'leba da jedu da bi se dokazali. Uostalom videćemo, Novak i Endi tek treba da se vrate i, pod uslovom da saniraju povrede, uopšte nisam siguran da će Zverev, Tim, Šapovalov i ostali tek tako da se šetaju do finala turnira. Pogledajte žreb i razvoj situacije na ovom turniru, uostalom - pametnom dovoljno.

Milan

pre 6 godina

Obzirom kakva se slaba konkurencija naslućuje u narednim godinama, očekujem da dostigne dvocifreni broj slemova, minimum. Naravno pod uslovom da ostane zdrav. Ima igru za sve podloge, snazne udarce, ima "glavu" za razliku od većine vršnjaka, odlično kretanje za svoju visinu. Ta visina može biti problem kada malo oteža, ali videćemo. Za sada od svih momaka najviše obećava.

Djenka

pre 6 godina

Uporno se na silu traži neko da se priključi ovoj trojici na vrhu, ali ne ide. Sličnost je njegov drugi masters i Roger, samo što je Roger bio 10 godina mlađi i malčice bolji.

jaki

pre 6 godina

E mojx-factor pa čitaš li ti dobro.
Prvo Rodja tada imao 26 god tada pa može se reći početak top serije do 2011 i Noletove dominacije.
Drugo tada Nole dobija prva tri igrača koji su u najboljim godinama i karijere. Ovde nije bilo sem Nadala i rodje povratnika nikog iz prvih 10. Ni Mareja, Novaka Čilića, Berdiha, Vavrenke- da li sam zaboravio nekog.
Tako da ako porediš poredi sa činjenicama a ne da omalovažavaš nečiji uspeh zato što čovek vodi računa o svom zdravlju i malo je "stao na loptu"

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

A.Zverev je na putu da signe Novaka. Sada mora uzeti prvi GS, Novak ga je uzeo sa nepunu 21. godinu.
Ali ono što će se jako teško stići je Novakovih 17.000 bodova na ATP listi.
To je zbir 4 GS + 9 Mastersa. To je fantastičan rezultat za celu karijeru a nedostižno u, praktično, jednoj godini.

krastavcevic bole bgd

pre 6 godina

Ne podseća me Zverev ni na koga. On je poseban, ima svoj stil igre, a i fizički je specifičan.
Veoma mi je drago što sam predvideo laku pobedu Rusa u dva seta, dok su mi razni "stručnjaci" lupali minuse. A sada ih nema nigde, već pod drugim nikovima hvale Zvereva, iako ga ne vole! Smejurija!
Što se tiče njegove visine od 198 cm, posećam da su osvajači GS Del Potro i Čilić iste visine ( znači nije im smetalo). A Delpo bi imao sigurno mnogo više trofeja da ga u tome nisu sprečile brojne povrede, koje su ga pratile od početka karijere do danas.

anica

pre 6 godina

(ljAXE, 14. avgust 2017 09:14)
Da da, Federer nije zeleo ovde trofej, jer misli o US openu, bas tako, videces tu nezainteresovanost u Sinsinatiju, a videli smo u MK i Rimu. Nista gore od ovakvog tipa komentara, shvati covece da kod njih nema balansiranja tog tipa, to su vrhunski sportisti i svako takmicenje im je bitno...mislis da je masters slabije takmicenje od slema, jeste po broju setova i bodovima, ostalo je isto!

esi mi nola?

pre 6 godina

A moze i ovako... 2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ?? (Zuba, 14. avgust 2017 09:01)

Sad bi trebao da kaze:'Nolo propo, a kralj i dalje u finalima'

Sole

pre 6 godina

A moze i ovako... 2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ?? (Zuba, 14. avgust 2017 09:01)

Sad bi trebao da kaze:'Nolo propo, a kralj i dalje u finalima'
(esi mi nola?, 14. avgust 2017 10:13)

Ne bi rekao , jer čovek nije nepismen.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Pobedio Kanjasa u finalu Majamija,i posle vi pricate o propalim protivnicima,i da on je tek posle uzimanja dopinga pocetkom 2011-te krenuo da igra tenis

hemija protiv prirode

pre 6 godina

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Born, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno....
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.
(miso knez, bg, 14. avgust 2017 09:56)

Bolt je u 30toj godini gotov, dere ga Getlin sa 35...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pera Božić, 14. avgust 2017 10:41)

Getlin se dopingovao, Bolt nije .....

beckastala

pre 6 godina

(Zuba, 14. avgust 2017 09:01)
Ne znam šta bi rekao na to, ali da je neko tada rekao Viškoviću i svima nama da će Novak za deset godina imati 12 slemova, 30 mastersa i 230 no1 nedelja, svi bismo mu rekli da proveri koje gljive jede! Ja sam još tada očekivao i predviđao Novaku 4, 5 slemova i desetak mastersa, i na to su mi se urnebesno smejali veliki “stručnjaci“ iz susjedstva koji prate tenis od Kulina Bana i ismejavali me da pojima nemam o tenisu, i da Novak slem neće videti, i da Federera i Nadala nikada neće pobediti na slemu, nego samo par puta slučajno kao sada u Montrealu, a pre finala su tvrdili da Novak nikada neće pobediti Federera, isti oni koji sada pišu da je 19 veće od 12. Ha ha ha, pa rođaci, ko se sada poslednji smeje, i ko je veći stručnjak? Gde se izgubi svih ovih godina vaša “stručna“ tvrdnja da Novak nikada neće osvojiti slem? Pa zatim da nikada neće osvojiti Vimbldon, nikada neće biti broj 1, nikada neće osvojiti Garos. Eeee moji stručnjaci.... sada se pravite ludi, ma duhovi su pisali te nebuloze, ne vi, jel da? Manite se tenisa, samo se blamirate ovde he he.

realno

pre 6 godina

Iskreno,slazem se da nece Zverer biti veliki teniser,2-3 grem slema max.,i to je mnogo,vratice se Rafa,Nole,Marej i Rodja dok je tu,jos malo...tako da ne verujem da ce on uzeti grem slem skoro..realno

miso knez, bg

pre 6 godina

Ne zelim da zvucim bezobrazno ali mislim da Zverev uopste nece biti toliko "veliki" teniser kako se pretpostavlja. Osvojice mozda 2-3 GS titule i to je to. On je visok 198cm i za svoju visinu se fenomenalno krece ali ce uvijek imati problema, kako sa povredama, tako i sa mecevima u 5 setova...(Srdjan, 14. avgust 2017 09:06)

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Borne, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno....
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.

Činjenice

pre 6 godina

Zverev da bi iskopirao Novaka, treba za 3 nedelje da igra finale US opena, postane treći na listi, a u januaru da osvoji AO....
(matori, 14. avgust 2017 09:50)

Saša je sada već treći na "Race" listi, iza najvećih - Federera i Nadala.

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Veoma mi je drago što sam predvideo laku pobedu Rusa u dva seta... (krastavcevic bole bgd, 14. avgust 2017 09:28)

Mislis Nemca?

..

pre 6 godina

I igra mu je slična Novakovoj. Snažna, duboka i precizna baseline igra, sa svim vrstama spinova i uglova po obe strane. Posebno je slična Novakovoj oštra bh dijagonala. Isto je Saša izvodi kao Novak. I fh dijagonala je kao Novakova, isti spin, lopta “beži“ napolje. Ako i defanzivu dovede do Novakovog nivoa, što će biti jako teško, uz već odličan, vrhunski servis, i dostizanje mogućnosti držanja visoke forme i motivacije u kontinuitetu godinama, što je još teže, vanredne mentalne snage, Zverev bi onda izrastao u igrača goat klase, poput velike trojke.

Xfaktor

pre 6 godina

Nije baš isto. Nole se mucio za tesnu pobedu, dok je Zverev demolirao Federera. Onda porediti Kanjasa i Djokovica u finalima je nemoguce. Ipak vece dostignuce Zvereva.

nesha

pre 6 godina

niko ko ima 2m ne moze dugo da igra danasnji tenis na vrhunskom nivou. ako bude dolazio do kraja turnira (igrao cesto finala, polufinala) to je ogroman broj teniskih meceva i pre ili kasnije ce mu se pojaviti neki problemi sa kostima i povredama zbog kojih ce morati da pauzira

Dekameron

pre 6 godina

Sve stoji ali nije pobedio trećeg, drugog i prvog na svetu na jednom turniru.Kad to bude u stanju da uradi definitivno je igrač za velika dela.

hihi

pre 6 godina

Okruglo deceniju kasnije Nolo je propo a Federer igra bolje nego ikad
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. avgust 2017 09:11)

Polako, Nole je propo i rupa mu traje tek godinu dana. Federer kad je propo, rupa mu trajala 5 godina. Evo sada se konačno izvukao iz rupe. Baš se pitam zašto i čijom zaslugom?

koje godine si ti poceo da pratis tenis ?

pre 6 godina

Više podseca na Nadalov put, ili Bekerov, ili Čangov. Ali, ako se prati tenis samo od 2011, onda da, sve fokusira samo na jednog ...
(Lule, 14. avgust 2017 12:30)

U pravu si , ni mene ne podseca na Novakov put jer je Novak na tom putu do pehara savladao prvog, drugog i treceg na svetu.

anica

pre 6 godina

Kako nema nigde da se nadje ovakav kvalitet majice, fantasticno...uvek sam najvise volela nike, njihove plitke patike, ali skroz se iskvarise...bar ovde kod nas.
Naravno da podseca.

#

pre 6 godina

Pobedio Kanjasa u finalu Majamija,i posle vi pricate o propalim protivnicima,i da on je tek posle uzimanja dopinga pocetkom 2011-te krenuo da igra tenis
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. avgust 2017 09:10)

Batice, ti očigledno pratiš tenis od Federerkovog velikog povratka. Novak je Majami 2007. osvojio u četvrtfinalu protiv Nadala. Nađi na YT taj meč, iznenadićeš se! Jedan od najboljih mečeva njih dvojce, vrhunska predstava, Nadal u top formi, nedelju ranije osvojio Indijan Vels baš protiv Novaka u finalu.
A kad je Federer počeo da se dopinguje, kada do 22. godine ništa nije mogao da osvoji? Ostavi se tenisa, samo se sramotiš.

bole bgd

pre 6 godina

Prognozirao sam sigurnu pobedu Zvereva sa 2:0. Napisah u jučerašnjem komentaru da će rezultat biti 6:4 6:3. I dobih naravno brdo minusa od "eksperata".
Izvinjavam se ( hahaha) što malo omaših, na kraju je bilo 6:3 6:4 za mladog Rusa.

blinkikoala

pre 6 godina

jedan gs u karijeri je veliki uspeh, nas problem je sto smo ziveli u eri Federera,Djokovica i Nadala pa su tu jos i Marej i Vavrinka...Posle penzije ove velike trojke nece biti dugo vremena nekoga ko moze da osvoji po 10 gs titula ili recimo RG 9 puta za redom.

Stojan

pre 6 godina

A. Zverev je prvo u finalu mastersa pobijedio našeg Novaka, a sad i Rodžera. To znači da ima dobar tim, koji mu sprema dobru taktiku za igru. Za svakog igrača se treba posebno spremiti. Mnogi igrači, kao što je(Tim, A.Zverev, Nik,), koriste jedan jak i precizan udarac za dobijanje prednosti u poena. Na jednom jakom udarcu se gradi poen do kraja(servis,forhend i bh dijagonala i paralela, smeš, dropšot,lob). Ne znači da je to samo servis, može biti i dobar udarac u poenu.Možda bi Novak trebao sličnu taktiku? Pripremiti na treningu, jedan jak i precizan udarac, u izmjeni, i tako doći do prednosti koja ti daje šanse da dobiješ poen. Što prije se vrati Novak, tenis nije zanimljiv brez tebe. Pozdrav od Stojana iz Ljubljane.

pusa susjed

pre 6 godina

(jasno, 14. avgust 2017 15:52)
Pobrkao si lončiće! I Novaku je idol bio Sampras, ali igra mu je bila bliže Agasiju 10 puta nego Samprasu. Može Zverevu Federer da bude idol koliko hoće, ali on je baseliner Novakovog tipa i igra mu je 10 puta bliža Novakovoj nego Federerovoj. To i fotelja poznavaoci golim okom vide, a kamoli ozbiljniji ljubitelji tenisa.

he he

pre 6 godina

(Jumko, 14. avgust 2017 17:25)
Ono kad te niko nije ništa pitao, a ti srećan da kao razgovaraš sa nekim i to preko interneta ahahahaaa! I Genčićka je slučajno pogodila za sva četiri slema za jedno dete od 6 godina? I ti nevaspitani čoveče uzimaš nekulturno sebi za pravo da “znaš“ kako sam ja i zašto pogodio he he. Sumanuti kvantitet tvojih www “razgovora“ je simptomatičan na kvantitet i kvalitet tvoje real komunikacije. Valjda ćeš razumeti ovo, nadam se, previše stranih reči sam upotrebio, a ne deluješ mi baš elokventno. E, zaboravio si ono “nebeski narod“ hihi...
Pišiii jumko, pišiii, svaki dan, nema odmora, 24/7, Nolo, Jokić, Teo, Matić, Bogdan, Ivana, sve, svi, nema biranja, nema umora, 360° cover, do zadnje kapi znoja.... Jedino što se može pročitati iz tvojih dosadnih piskaranja je mržnja prema srpskom narodu. Nisi ni prvi, ni poslednji. Ti ili nisi Srbin, ili si eklatantna paradigma najvećeg autošoviniste ikada u istoriji čovečanstva. Bio si zanimljiv u početku, čak duhovit, sada posle toliko godina, litetarni kapacitet izađe na videlo, postao si freak.

Srdjan

pre 6 godina

@miso knez, bg,

Ja nikad nisam napisao da je Coric veci talenat od Zvereva niti sam nekada rekao bilo sta o Coricu. I to pominjanje Corica i "guranje rijeci" kako sam rekao nesto sto nikad nisam, a samo zato sto pisem ijekavicom pa mislis da sam Hrvat, dovoljno govori koliko si zaostao u stavovima i pogledima na svijet uopste. Ja i dalje tvrdim da Kirjos moze biti bolji i "veci" teniser od Zvereva samo ako se malo uozbilji (a pitanje je da li ce ikada". Kirjos za razliku od Zvereva ima raznovrsniju igru, slajs, drop sot, bolje voleje. Samo je glava problem. Mali Sapovalov je takodje odlican, kao sto rekoh, dugo nismo imali ljevorukog tenisera koji igra jednurucni bekend, a nije servis-volej igrac. I pritom, bekend mi je odlican.
Zverev, sjajan teniser ali njegovih 198cm ce mu uvijek biti problem, prosto jer ce uvijek imati problem sa povredama i sa mecevima u 5 setova koji mogu trajati i po pet sati. To je za njegovo tijelo preveliki napor. Nadam se da grijesim, ne zelim mu povrede ili bilo sta lose, zelim da uvijek bude zdrav, kako on tako i svi ostali, ali zelje su jedno a realnost nesto drugo.
Pozdrav

drago

pre 6 godina

Sasa je strasan. Ima i jacu glavu od Djokovica tada. Jedino me brine ta njegova visina a i nacin igre za biti broj 1 i stalno zdrav.
Nas Coric ko i Srbija - najveselije propada.

jasno

pre 6 godina

Džaba se trudite i poredite ga sa Đokovićem,Zverev je u skoro svakom intervju do sada rekao da mu je Federer idol i sa njim je najviše od svih tenisera trenirao,pa je normalno je da se ugledao na njega.

Realni posmatrač

pre 6 godina

Juče bi Federera pobedila i moja baba. Čovek bukvalno nije postojao na terenu. Jako loš meč i jako loša igra i jednog i drugog. I pored svega toga Federer je imao šansu da izjednači u prvom setu na 4:4, i da u drugom povede sa 3:0. Ni jednu šansu nije iskoristio. Nije ova pobeda došla zaslugom neke odlične igre Zvereva.Ne treba se zavaravati.

Pera Božić

pre 6 godina

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Born, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno.... 
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.
(miso knez, bg, 14. avgust 2017 09:56)

Bolt je u 30toj godini gotov, dere ga Getlin sa 35...

Mrka kapa

pre 6 godina

Razlog vise zasto ce povratak biti mnogo tezi (ja sam stava da se nece dogoditi), Zverev i Kirjos nisu Raonic, Tim i Cilic - nemaju respekt prema clanovima velike cetvorke! Nadal i Federer igraju dobro i pomenuti trio je u najboljim godinama... Koga Novak moze da pobedi - nikoga, on je samo senka igraca koji je bio.

drago

pre 6 godina

Sasa je strasan. Ima i jacu glavu od Djokovica tada. Jedino me brine ta njegova visina a i nacin igre za biti broj 1 i stalno zdrav.
Nas Coric ko i Srbija - najveselije propada.

rada

pre 6 godina

Ove godine po dva mastersa imaju Federer, Nadal i Zverev to bi na kraju trebalo da budu prva trojica na listi atp. Mali samo da osvoji jos US open i ova godina je zaokruzena. Ceka se taj GS.

pusahihi

pre 6 godina

(Jumko, 14. avgust 2017 17:25)
Pisati, pogoditi, kontrirati, potresti.... previše čistih glagola u rečenicama, tako u duhu hrvatskog jezika. Opustio se se malo. Moraš to bolje.

Jumko

pre 6 godina

@beckastala Hahaha, ajde hvalite me usta moja... Strucnjace, ti si verovatno predvidjao tipa kao sto svima i sada predvidjas, pa si pogodio i pravis se ovde pametan! Verovatno si jedan od onih koji ce sada pisati i da ce Danilovicka biti prva, Kecmanovic, Spanovicka osvojiti zlato kad tad i slicne optimisticke prognoze... Pa naravno da ces nekad pogoditi, a ovi koji ti namerno kontrirati se nece ni potresti ako pogodis.

Xfaktor

pre 6 godina

Nije baš isto. Nole se mucio za tesnu pobedu, dok je Zverev demolirao Federera. Onda porediti Kanjasa i Djokovica u finalima je nemoguce. Ipak vece dostignuce Zvereva.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 6 godina

Pobedio Kanjasa u finalu Majamija,i posle vi pricate o propalim protivnicima,i da on je tek posle uzimanja dopinga pocetkom 2011-te krenuo da igra tenis

esi mi nola?

pre 6 godina

A moze i ovako... 2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ?? (Zuba, 14. avgust 2017 09:01)

Sad bi trebao da kaze:'Nolo propo, a kralj i dalje u finalima'

Srdjan

pre 6 godina

Ne zelim da zvucim bezobrazno ali mislim da Zverev uopste nece biti toliko "veliki" teniser kako se pretpostavlja. Osvojice mozda 2-3 GS titule i to je to. On je visok 198cm i za svoju visinu se fenomenalno krece ali ce uvijek imati problema, kako sa povredama, tako i sa mecevima u 5 setova. Zato ce mu biti vrlo tesko da osvaja GS titule.
Nadam se da grijesim, volio bih da me demantuje jer djeluje kao fin momak, jeste eksplozivan i brzo "pukne" ali je mlad i ta smirenost ce doci sa iskustvom.

Zuba

pre 6 godina

A moze i ovako...
2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ??

miso knez, bg

pre 6 godina

Ne zelim da zvucim bezobrazno ali mislim da Zverev uopste nece biti toliko "veliki" teniser kako se pretpostavlja. Osvojice mozda 2-3 GS titule i to je to. On je visok 198cm i za svoju visinu se fenomenalno krece ali ce uvijek imati problema, kako sa povredama, tako i sa mecevima u 5 setova...(Srdjan, 14. avgust 2017 09:06)

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Borne, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno....
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.

Mrka kapa

pre 6 godina

Razlog vise zasto ce povratak biti mnogo tezi (ja sam stava da se nece dogoditi), Zverev i Kirjos nisu Raonic, Tim i Cilic - nemaju respekt prema clanovima velike cetvorke! Nadal i Federer igraju dobro i pomenuti trio je u najboljim godinama... Koga Novak moze da pobedi - nikoga, on je samo senka igraca koji je bio.

realno

pre 6 godina

Iskreno,slazem se da nece Zverer biti veliki teniser,2-3 grem slema max.,i to je mnogo,vratice se Rafa,Nole,Marej i Rodja dok je tu,jos malo...tako da ne verujem da ce on uzeti grem slem skoro..realno

drago

pre 6 godina

Sasa je strasan. Ima i jacu glavu od Djokovica tada. Jedino me brine ta njegova visina a i nacin igre za biti broj 1 i stalno zdrav.
Nas Coric ko i Srbija - najveselije propada.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

A.Zverev je na putu da signe Novaka. Sada mora uzeti prvi GS, Novak ga je uzeo sa nepunu 21. godinu.
Ali ono što će se jako teško stići je Novakovih 17.000 bodova na ATP listi.
To je zbir 4 GS + 9 Mastersa. To je fantastičan rezultat za celu karijeru a nedostižno u, praktično, jednoj godini.

Pera Božić

pre 6 godina

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Born, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno.... 
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.
(miso knez, bg, 14. avgust 2017 09:56)

Bolt je u 30toj godini gotov, dere ga Getlin sa 35...

Mister Y

pre 6 godina

NE. A i kad se javi neki specijalac pa napise da je Djokovic onda dobio tesno, а ovaj sada razbio Federera, muka meuhvati. Majstor ne zna da je Federer tada bio u punoj snazi sa 26 godina, prvi na svetu, nedodirljiv. Verovatno covek mrzi ceo dvet, a ne samo Noleta. E moj majstore!

krastavcevic bole bgd

pre 6 godina

Ne podseća me Zverev ni na koga. On je poseban, ima svoj stil igre, a i fizički je specifičan.
Veoma mi je drago što sam predvideo laku pobedu Rusa u dva seta, dok su mi razni "stručnjaci" lupali minuse. A sada ih nema nigde, već pod drugim nikovima hvale Zvereva, iako ga ne vole! Smejurija!
Što se tiče njegove visine od 198 cm, posećam da su osvajači GS Del Potro i Čilić iste visine ( znači nije im smetalo). A Delpo bi imao sigurno mnogo više trofeja da ga u tome nisu sprečile brojne povrede, koje su ga pratile od početka karijere do danas.

hihi

pre 6 godina

Okruglo deceniju kasnije Nolo je propo a Federer igra bolje nego ikad
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. avgust 2017 09:11)

Polako, Nole je propo i rupa mu traje tek godinu dana. Federer kad je propo, rupa mu trajala 5 godina. Evo sada se konačno izvukao iz rupe. Baš se pitam zašto i čijom zaslugom?

Činjenice

pre 6 godina

Zverev da bi iskopirao Novaka, treba za 3 nedelje da igra finale US opena, postane treći na listi, a u januaru da osvoji AO....
(matori, 14. avgust 2017 09:50)

Saša je sada već treći na "Race" listi, iza najvećih - Federera i Nadala.

drago

pre 6 godina

Sasa je strasan. Ima i jacu glavu od Djokovica tada. Jedino me brine ta njegova visina a i nacin igre za biti broj 1 i stalno zdrav.
Nas Coric ko i Srbija - najveselije propada.

anica

pre 6 godina

(ljAXE, 14. avgust 2017 09:14)
Da da, Federer nije zeleo ovde trofej, jer misli o US openu, bas tako, videces tu nezainteresovanost u Sinsinatiju, a videli smo u MK i Rimu. Nista gore od ovakvog tipa komentara, shvati covece da kod njih nema balansiranja tog tipa, to su vrhunski sportisti i svako takmicenje im je bitno...mislis da je masters slabije takmicenje od slema, jeste po broju setova i bodovima, ostalo je isto!

Realni posmatrač

pre 6 godina

Juče bi Federera pobedila i moja baba. Čovek bukvalno nije postojao na terenu. Jako loš meč i jako loša igra i jednog i drugog. I pored svega toga Federer je imao šansu da izjednači u prvom setu na 4:4, i da u drugom povede sa 3:0. Ni jednu šansu nije iskoristio. Nije ova pobeda došla zaslugom neke odlične igre Zvereva.Ne treba se zavaravati.

Milan

pre 6 godina

Obzirom kakva se slaba konkurencija naslućuje u narednim godinama, očekujem da dostigne dvocifreni broj slemova, minimum. Naravno pod uslovom da ostane zdrav. Ima igru za sve podloge, snazne udarce, ima "glavu" za razliku od većine vršnjaka, odlično kretanje za svoju visinu. Ta visina može biti problem kada malo oteža, ali videćemo. Za sada od svih momaka najviše obećava.

jaki

pre 6 godina

E mojx-factor pa čitaš li ti dobro.
Prvo Rodja tada imao 26 god tada pa može se reći početak top serije do 2011 i Noletove dominacije.
Drugo tada Nole dobija prva tri igrača koji su u najboljim godinama i karijere. Ovde nije bilo sem Nadala i rodje povratnika nikog iz prvih 10. Ni Mareja, Novaka Čilića, Berdiha, Vavrenke- da li sam zaboravio nekog.
Tako da ako porediš poredi sa činjenicama a ne da omalovažavaš nečiji uspeh zato što čovek vodi računa o svom zdravlju i malo je "stao na loptu"

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Veoma mi je drago što sam predvideo laku pobedu Rusa u dva seta... (krastavcevic bole bgd, 14. avgust 2017 09:28)

Mislis Nemca?

koje godine si ti poceo da pratis tenis ?

pre 6 godina

Više podseca na Nadalov put, ili Bekerov, ili Čangov. Ali, ako se prati tenis samo od 2011, onda da, sve fokusira samo na jednog ...
(Lule, 14. avgust 2017 12:30)

U pravu si , ni mene ne podseca na Novakov put jer je Novak na tom putu do pehara savladao prvog, drugog i treceg na svetu.

anica

pre 6 godina

Kako nema nigde da se nadje ovakav kvalitet majice, fantasticno...uvek sam najvise volela nike, njihove plitke patike, ali skroz se iskvarise...bar ovde kod nas.
Naravno da podseca.

Sole

pre 6 godina

A moze i ovako... 2007 godine je u finalu ovog istog turnira Nole prvi put u karijeri dobio Rogera uz cuveni komentar Nebojse Viskovica "kralj je mrtav, ziveo novi kralj". Da je neko tada Viskovicu rekao da ce za 10 godina u finalu tog istog turnira ponovo da igra Roger i to sa klincem koji je 10 godina mladji od Novaka, sta bi rekao... ?? (Zuba, 14. avgust 2017 09:01)

Sad bi trebao da kaze:'Nolo propo, a kralj i dalje u finalima'
(esi mi nola?, 14. avgust 2017 10:13)

Ne bi rekao , jer čovek nije nepismen.

nesha

pre 6 godina

niko ko ima 2m ne moze dugo da igra danasnji tenis na vrhunskom nivou. ako bude dolazio do kraja turnira (igrao cesto finala, polufinala) to je ogroman broj teniskih meceva i pre ili kasnije ce mu se pojaviti neki problemi sa kostima i povredama zbog kojih ce morati da pauzira

#

pre 6 godina

Pobedio Kanjasa u finalu Majamija,i posle vi pricate o propalim protivnicima,i da on je tek posle uzimanja dopinga pocetkom 2011-te krenuo da igra tenis
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 14. avgust 2017 09:10)

Batice, ti očigledno pratiš tenis od Federerkovog velikog povratka. Novak je Majami 2007. osvojio u četvrtfinalu protiv Nadala. Nađi na YT taj meč, iznenadićeš se! Jedan od najboljih mečeva njih dvojce, vrhunska predstava, Nadal u top formi, nedelju ranije osvojio Indijan Vels baš protiv Novaka u finalu.
A kad je Federer počeo da se dopinguje, kada do 22. godine ništa nije mogao da osvoji? Ostavi se tenisa, samo se sramotiš.

jasno

pre 6 godina

Džaba se trudite i poredite ga sa Đokovićem,Zverev je u skoro svakom intervju do sada rekao da mu je Federer idol i sa njim je najviše od svih tenisera trenirao,pa je normalno je da se ugledao na njega.

bole bgd

pre 6 godina

Prognozirao sam sigurnu pobedu Zvereva sa 2:0. Napisah u jučerašnjem komentaru da će rezultat biti 6:4 6:3. I dobih naravno brdo minusa od "eksperata".
Izvinjavam se ( hahaha) što malo omaših, na kraju je bilo 6:3 6:4 za mladog Rusa.

Srdjan

pre 6 godina

@miso knez, bg,

Ja nikad nisam napisao da je Coric veci talenat od Zvereva niti sam nekada rekao bilo sta o Coricu. I to pominjanje Corica i "guranje rijeci" kako sam rekao nesto sto nikad nisam, a samo zato sto pisem ijekavicom pa mislis da sam Hrvat, dovoljno govori koliko si zaostao u stavovima i pogledima na svijet uopste. Ja i dalje tvrdim da Kirjos moze biti bolji i "veci" teniser od Zvereva samo ako se malo uozbilji (a pitanje je da li ce ikada". Kirjos za razliku od Zvereva ima raznovrsniju igru, slajs, drop sot, bolje voleje. Samo je glava problem. Mali Sapovalov je takodje odlican, kao sto rekoh, dugo nismo imali ljevorukog tenisera koji igra jednurucni bekend, a nije servis-volej igrac. I pritom, bekend mi je odlican.
Zverev, sjajan teniser ali njegovih 198cm ce mu uvijek biti problem, prosto jer ce uvijek imati problem sa povredama i sa mecevima u 5 setova koji mogu trajati i po pet sati. To je za njegovo tijelo preveliki napor. Nadam se da grijesim, ne zelim mu povrede ili bilo sta lose, zelim da uvijek bude zdrav, kako on tako i svi ostali, ali zelje su jedno a realnost nesto drugo.
Pozdrav

beckastala

pre 6 godina

(Zuba, 14. avgust 2017 09:01)
Ne znam šta bi rekao na to, ali da je neko tada rekao Viškoviću i svima nama da će Novak za deset godina imati 12 slemova, 30 mastersa i 230 no1 nedelja, svi bismo mu rekli da proveri koje gljive jede! Ja sam još tada očekivao i predviđao Novaku 4, 5 slemova i desetak mastersa, i na to su mi se urnebesno smejali veliki “stručnjaci“ iz susjedstva koji prate tenis od Kulina Bana i ismejavali me da pojima nemam o tenisu, i da Novak slem neće videti, i da Federera i Nadala nikada neće pobediti na slemu, nego samo par puta slučajno kao sada u Montrealu, a pre finala su tvrdili da Novak nikada neće pobediti Federera, isti oni koji sada pišu da je 19 veće od 12. Ha ha ha, pa rođaci, ko se sada poslednji smeje, i ko je veći stručnjak? Gde se izgubi svih ovih godina vaša “stručna“ tvrdnja da Novak nikada neće osvojiti slem? Pa zatim da nikada neće osvojiti Vimbldon, nikada neće biti broj 1, nikada neće osvojiti Garos. Eeee moji stručnjaci.... sada se pravite ludi, ma duhovi su pisali te nebuloze, ne vi, jel da? Manite se tenisa, samo se blamirate ovde he he.

Jumko

pre 6 godina

@beckastala Hahaha, ajde hvalite me usta moja... Strucnjace, ti si verovatno predvidjao tipa kao sto svima i sada predvidjas, pa si pogodio i pravis se ovde pametan! Verovatno si jedan od onih koji ce sada pisati i da ce Danilovicka biti prva, Kecmanovic, Spanovicka osvojiti zlato kad tad i slicne optimisticke prognoze... Pa naravno da ces nekad pogoditi, a ovi koji ti namerno kontrirati se nece ni potresti ako pogodis.

Dekameron

pre 6 godina

Sve stoji ali nije pobedio trećeg, drugog i prvog na svetu na jednom turniru.Kad to bude u stanju da uradi definitivno je igrač za velika dela.

Stojan

pre 6 godina

A. Zverev je prvo u finalu mastersa pobijedio našeg Novaka, a sad i Rodžera. To znači da ima dobar tim, koji mu sprema dobru taktiku za igru. Za svakog igrača se treba posebno spremiti. Mnogi igrači, kao što je(Tim, A.Zverev, Nik,), koriste jedan jak i precizan udarac za dobijanje prednosti u poena. Na jednom jakom udarcu se gradi poen do kraja(servis,forhend i bh dijagonala i paralela, smeš, dropšot,lob). Ne znači da je to samo servis, može biti i dobar udarac u poenu.Možda bi Novak trebao sličnu taktiku? Pripremiti na treningu, jedan jak i precizan udarac, u izmjeni, i tako doći do prednosti koja ti daje šanse da dobiješ poen. Što prije se vrati Novak, tenis nije zanimljiv brez tebe. Pozdrav od Stojana iz Ljubljane.

..

pre 6 godina

I igra mu je slična Novakovoj. Snažna, duboka i precizna baseline igra, sa svim vrstama spinova i uglova po obe strane. Posebno je slična Novakovoj oštra bh dijagonala. Isto je Saša izvodi kao Novak. I fh dijagonala je kao Novakova, isti spin, lopta “beži“ napolje. Ako i defanzivu dovede do Novakovog nivoa, što će biti jako teško, uz već odličan, vrhunski servis, i dostizanje mogućnosti držanja visoke forme i motivacije u kontinuitetu godinama, što je još teže, vanredne mentalne snage, Zverev bi onda izrastao u igrača goat klase, poput velike trojke.

pusahihi

pre 6 godina

(Jumko, 14. avgust 2017 17:25)
Pisati, pogoditi, kontrirati, potresti.... previše čistih glagola u rečenicama, tako u duhu hrvatskog jezika. Opustio se se malo. Moraš to bolje.

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Hahaha kakvi maliciozni komentari. Prvo, svaka čast Federeru, pre svega. Čovek je mlađi od mene mesec i po dana, ja sam se aktivno bavio sportom čitavog života, odrastao pored fudbalskog i košarkaškog terena, i pored svega posle tridesete kosti krckaju, nije to više to... a on i dalje, sa nekim novim klincima. I sinoć je očigledno imao neku muku, izbačaj kod serve mu nije bio isti. Drugo, Novak. Ljudi, on je te 2007. pobedio Federera koji je tada imao 26 godina. Bez omalovažavanja rezultata Saše Zvereva, tadašnji Federer bi ga oduvao bez 3 gema sa terena, sve i da i Miša igra na mreži pride. To je kompliment koliko Federeru, toliko i Novaku. Sve u svemu - nova generacija je tu. U odsustvu stare garde, ili na njenom izdisaju, neko mora da osvaja turnire. Možda neko i bude jako dominantan od njih. Ali da su ti momci kvalitetniji od velike trojke ... hmm ... ostaću neubeđen. Još treba 'leba da jedu da bi se dokazali. Uostalom videćemo, Novak i Endi tek treba da se vrate i, pod uslovom da saniraju povrede, uopšte nisam siguran da će Zverev, Tim, Šapovalov i ostali tek tako da se šetaju do finala turnira. Pogledajte žreb i razvoj situacije na ovom turniru, uostalom - pametnom dovoljno.

he he

pre 6 godina

(Jumko, 14. avgust 2017 17:25)
Ono kad te niko nije ništa pitao, a ti srećan da kao razgovaraš sa nekim i to preko interneta ahahahaaa! I Genčićka je slučajno pogodila za sva četiri slema za jedno dete od 6 godina? I ti nevaspitani čoveče uzimaš nekulturno sebi za pravo da “znaš“ kako sam ja i zašto pogodio he he. Sumanuti kvantitet tvojih www “razgovora“ je simptomatičan na kvantitet i kvalitet tvoje real komunikacije. Valjda ćeš razumeti ovo, nadam se, previše stranih reči sam upotrebio, a ne deluješ mi baš elokventno. E, zaboravio si ono “nebeski narod“ hihi...
Pišiii jumko, pišiii, svaki dan, nema odmora, 24/7, Nolo, Jokić, Teo, Matić, Bogdan, Ivana, sve, svi, nema biranja, nema umora, 360° cover, do zadnje kapi znoja.... Jedino što se može pročitati iz tvojih dosadnih piskaranja je mržnja prema srpskom narodu. Nisi ni prvi, ni poslednji. Ti ili nisi Srbin, ili si eklatantna paradigma najvećeg autošoviniste ikada u istoriji čovečanstva. Bio si zanimljiv u početku, čak duhovit, sada posle toliko godina, litetarni kapacitet izađe na videlo, postao si freak.

Djenka

pre 6 godina

Uporno se na silu traži neko da se priključi ovoj trojici na vrhu, ali ne ide. Sličnost je njegov drugi masters i Roger, samo što je Roger bio 10 godina mlađi i malčice bolji.

blinkikoala

pre 6 godina

jedan gs u karijeri je veliki uspeh, nas problem je sto smo ziveli u eri Federera,Djokovica i Nadala pa su tu jos i Marej i Vavrinka...Posle penzije ove velike trojke nece biti dugo vremena nekoga ko moze da osvoji po 10 gs titula ili recimo RG 9 puta za redom.

hemija protiv prirode

pre 6 godina

Haaaaaaha. Pa kada bi visina bila ključna onda ni Bolt ne bi mogao da osvoji ništa u trkama na 100 i 200 metara! Suviše je visok i težak za "standarde" sprintera. A Bolt je najveći u istoriji.
Tako i ti sa visinom Zvereva, ponavljaš istu priču već oko dve godine, od kada su prognozirao da će budući broj 1 biti Borna Ćorić, dok Zverev kao nema šanse za veće uspehe zato što je previsok. Pa evo ti Born, ima idealnu visinu i težinu, ali je na svim ostalim poljima je limitiran. Za razliku od njega Zverev ima sve: servis ubitačan, sjajan i forhend i bekend, odličan u defanzivi,samopouzdanje neverovatno....
Predviđam da će Saša u karieri osvojiti 7-8 GS i oko 20 Mastersa.
(miso knez, bg, 14. avgust 2017 09:56)

Bolt je u 30toj godini gotov, dere ga Getlin sa 35...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pera Božić, 14. avgust 2017 10:41)

Getlin se dopingovao, Bolt nije .....

pusa susjed

pre 6 godina

(jasno, 14. avgust 2017 15:52)
Pobrkao si lončiće! I Novaku je idol bio Sampras, ali igra mu je bila bliže Agasiju 10 puta nego Samprasu. Može Zverevu Federer da bude idol koliko hoće, ali on je baseliner Novakovog tipa i igra mu je 10 puta bliža Novakovoj nego Federerovoj. To i fotelja poznavaoci golim okom vide, a kamoli ozbiljniji ljubitelji tenisa.

rada

pre 6 godina

Ove godine po dva mastersa imaju Federer, Nadal i Zverev to bi na kraju trebalo da budu prva trojica na listi atp. Mali samo da osvoji jos US open i ova godina je zaokruzena. Ceka se taj GS.