Odbojka 41

Nedelja, 06.08.2017.

11:11

Srpkinjama bronza i 200.000 $

Odbojkašice Srbije osvojile su treće mesto na Gran priju 2017. godine koje je donelo Odbojkaškom savezu Srbije 200.000 dolara.

Srpkinjama bronza i 200.000 $ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

mimi

pre 6 godina

One su nasa najaca ekipa od svih kolektivnih sportova,ali bole nepotrebni porazi kada imas ubedljivo najbolji tim na svetu,olako se propustaju sanse.Evropska takmicenja nemaju smisla,one su zrele za svetska i olimpijska zlata narednih deset godina

Suza

pre 6 godina

Čestitke devojkama! Medjutim tim sastavljen od najboljih igračicama na svetu trebao je i morao više da uradi. Ja ne vidim svrhu takmičiti se svake godine za treće ili peto mesto i prodavati to kao uspeh. Koliko ja mogu da vidim sa strane, devojke su jako željne i voljne ali ne mogu one sve same da iznesu. Treba im podrška "odozogo", nekoga ko bih se ozbiljno pozabavio s njima i staložen selektor koji je stanju da od
suvih talenata izvuče maksimum.
Ja ne razumem zašto gospoda iz saveza ne vidi to ili ne želi to da vidi. Boricic se godinama pravio lud, a izgleda da se Gajic pravi još luđi. I treba da se Terziću već jednom vide leđa. Ne samo zato što je loš trener, već je bruka za našu odbojku i našu zemlju.

White Power

pre 6 godina

Ekipa cija se igra 80-90% zasniva na JEDNOJ jedinoj igracici nema bas bajnu perspektivu.
Dok je Maja dizala, srednjaci su nesto jos i radili. Sada bukvalno spavaju u napadu.
Prijem standardno los.
Terzic je predugo tu. Potreban je neko sa vise ideja i znanja, a manje nervoze i patetike.
Ovako ce ekipa, i pored vanserijskih pojedinaca, biti vecita 3,4.

Bravo

pre 6 godina

Izgubljeno zlato, da se razumemo i bronza je lep rezultat. Ali ovakav kalibar igracica treba konstantno da igra finala, imamo samo jedno zlato jedva iscupano i to davne 2011. godine. Pravo je svetsko cudo cinjenica da vecni trener nije bio smenjen posle debakla na OI u Londonu. Sta, vadio se na zlato sa EP, epa izvinite ali Ruski trener je sa Rusijom osvojio 2 zlata na EP pa su ga ipak smenili zbog loseg plasmana na Olimpijadi. Da ne govorim o debaklu na SP 2010/14, EP 2013, nekonstantnost na Grand priju, a najbedniji su izgovori kako je ovo mala zemlja sa samo 7-8 miliona stanovnika, i kako se osvajaju medalje u kontinuitetu(sto je donekle tacno ali tek od 2015.). Jos jednom ponavljam, imati najboljeg tehnicara(Maja),korektora(Tijana),primaca(Brankica) i blokera(Rasic) na svetu i jos uvek bez ijednog zlata? Propast. I jos nesto, Busa napolje iz reprezentacije, i neka slobodno dovedu juniorku Katarinu Lazovic, devojka je vec sad duplo bolja, talentovanija i korisnija od doticne.

Srdjan FG

pre 6 godina

Odgledao sam sve utakmice i mogu reći da je bronza poražavajuća. Bez Brankice i Tijane naše bi bile u rangu sa hrvatskom i kazakstanom. O Terziću nemam ništa pozitivno da kažem, a samo držanje Buše 3 seta sa brazilom govori sve. Blagojević je ubedljivo najbolja na ovom turniru, sve lopte je pokupila, dok su Antonijević (onaj ko je odgledao sve utakmice zna šta pričam), Milenković i Buša ubedljivo najgori. Ostaviti Brankicu, Tijanu i Blagojević, ostalo probrati, ono što ostane poslati na tribine da navijaju i bodri.

Reprezentacija koja me je najviše iznenadila na turniru je Belgija. I ako je sve utakmice izgubila, nikada onakvu požrtvovanost, borbu i želju za pobedom nisam video kao u meču sa Holandijom(3:2) i SAD-om(3:2).

Holandija, prosečna ekipa, koju do zla boga diže u nebesa kao najbolju odbojkašku reprezentaciju.

gigatrend

pre 6 godina

@ ArtuDitu

Priznajem da ne razumem. Onomad čitam kako imamo najjaču ekipu na svetu, a juče vidim da imamo 1-2 igračice, a ostale su čist prosek. Voleo bih da objasni neko ko razume.

Još jednom svaka čast devojkama. Nije tako loše biti 3. na svetu! :)

metox

pre 6 godina

Jedva cekam da vidim ledja prepotentnom Terzicu. Bronza, da se razumemo je veliki uspeh, ali sa "pravim" trenerom mislim da mozemo u narednih 5 godina da poznjemo mnogo zlata.
Bravo devojke, vrlo brzo ce da zasija i najsjajnije odlicje!

hipster

pre 6 godina

Opet 101 selektor i trener. A udarili odbojkašku loptu nisu.

Bravo devojkama i stručnom štabu. Mi ne znamo šta se dešava u timu, da li se voli ili ne, ali definitivno postoji hemija. To govori koliko je Terzić dobar selektor. Ne može ih s 20+ godina ničemu naučiti, što se tehničkih aspekata igre tiče, može se samo nadati da će ispoštovati plan i odigrati na svom nivou. Da li je on kriv ako neko forsira servis na drugog primača ceo meč, ne. Igraš dobro koliko si trenirao, ali i koliko ti protivnike dozvoli. Prijem nam je dosta klimaviji zbog izostanka Silvije Popović, jednog od najboljih libera sveta trenutno, ali se vraća za EP, što nas svrstava među glavnog favorita za zlato.

Linijske sudije su navlačile rezultat u ovom meču za svoje, ali naše se nisu dale i lavovski došle do bronze. Bravo!

satelit

pre 6 godina

a kad ja kazem da je poklonjeno OI zlato u Riu,neki se ne slazu! Devojke su najbolje na svetu,ali nemaju "glavu" za TROn.. I Terza je ogovoran,svakako

ArtuDitu

pre 6 godina

@ gigatrend

Ne razumete. Od kada je Terzic selektor svaki uspeh je zbog kvaliteta igracica i one su jedino zasluzne a neuspeh je zbog njega.

branislav

pre 6 godina

Devojke ,slobodno osvojite ZLATO,nemojte se stideti... Pogotovo kada ste najbolje,neka vam neko to objasni.. Toliko srece zbog bronzi i srebra

Terzicu, odlazi!

pre 6 godina

Valjda je sada jasno da je Antonijevic bolji tehnicar od Zivkovic, da je Malesevic sa Mihajlovic nerazdvojan dvojac na primacu i da je Jovana Stevanovic duplo raznovraniji bloker od Veljkovic. Kada smo igrali u ovom sastavu,ove sezone niti jednom nismo izgubili. Na zalost, selektoru to nije jasno on to ne vidi ili ne zeli da vidi, bucka i mucka ekipu u sred meca sa brazilom kao da trenira rukometni tim i zbog njega cemo u narednih par godina biti na svim takmicenjima na deobi od 2. do.4. mesta. Reklo bi se dobar rezultat.

za medalju

pre 6 godina

Srbija definitivno ima najbolji napad na svetu kojim moze da samelje svakog protivnika i stavi pod tepih sve svoje nedostatke, pa se u tom napadackom smislu moze konstatovati da je reprezentacija Srbije u zenskoj odbojci ono sto je Real Madrid u fudbalu a Golden Stejt u kosarci. Ovo su dve najbolje zenske selekcije na svetu, eventualno moze da im pariraju jos USA kada je u kompletnom sastavu, ali sticajem okolnosti danas su igrale za bronzu, pa ako je 3.mesto razocaranje u odnosu na ocekivanja, makar je izboreno u finalu protiv nasih trenutno glavnih konkurentkinja Kineskinja, i to na njihovom terenu. Kontinentalna prvenstva se vise ne obracunavaju u rejtingu na svetskoj listi, vec samo olimpijada, svetsko prvenstvo, svetski kup i gran pri, tako da cemo ovu godinu zavrsiti kao treci na svetu:
1. 330(240) - Kina
2. 295(195) - USA
3. 272(222) - Srbija
4. 230(150) - Brazil (225 ako izgube danas finale)
5. 208(150) - Rusija
6. 182(132) - Japan
...
U zagradi su poeni koji ostaju kada se obrisu rezultati sa zadnjeg svetskog prvenstva gde se vidi da 2018 uz odgovarajuci uspeh na SP lako mozemo i na prvo mesto, u planetarno popularnom sportu gde svih ostalih pet zemalja iz samog vrha imaju bar po 150 miliona stanovnika, pa sad vi vidite koliko je sve ovo ustvari sjajno oko nase zenske odbojke!

juznjak

pre 6 godina

Smešna suma novca u najprofitabilnijem odbojkaškom takmičenju. Savez s ovim novcem taman može da pokrije boravak ekipe po Aziji.

zv

pre 6 godina

Jel ova vest manje bitnija od toga kako je jokic u top5 najnesebicnijih igraca???? Hocu da tekstovi o borcima za reprezentaciju budu u vrhu a da se individualci-izdajnici ne pominju, hvala!!!!!

my way

pre 6 godina

Свака част, девојке! Нема се "А" рећи ниједној нашој одбојкашици, све су сјајне! Данас су тон игри давале 2 Тијане, за бомбардерку Бошковић сваки је коментар излишан, а Малешевић фантастична на пријему. Остале су то савршено испратиле и добили смо један врхунски одбојкашки меч! Наклон до пода!

pera

pre 6 godina

Gde su sada oni veliki odbojkaški stručnjaci koji su tvrdili juče da Bošković stalno greši u najvažnijim momentima? Jesu li sada bar malo svesni svog neznanja? Devojkama svaka čast, a da je Terzić bolje vodio meč juče, danas bi možda slavili i zlato, ali i bronza je super rezultat.

potterhead

pre 6 godina

Ostaje žal za zlatom. Objektivno su bolje i od Italije i od Brazila. Ali jednostavno Terzić ne zna da ih spremi za najbitnije utakmice. Kako ga je samo taktički dobila selektorka Kine u Riju.

jovan

pre 6 godina

Svaka cast, jako dobro odigrano. Ostaje zal za finale, ali najljepse je sto je Kina pobijedjena. A kolika je nagrada za 1.i 2. mjesto?

Jumko

pre 6 godina

Treba li veci dokaz da su Kineskinje bile dopingovane na Oi? Zlato je trebalo da bude nase! Kako su tamo bile prve a na ovom takmicenju tek 4? Kao one zle Amerikanke koje su pobedile Spanovicku a posle na mitinzima losije skocile... Zavera!

autocorrect off

pre 6 godina

šteta, trebale su imati zlato. terzić je poprilično odmogao svojoj ekipi protiv brazila: nije dao tijani malešević da igra, a ekipa se silno mučila sa organizacijom napada, tražio je dva čelendža koji su bili potpuni promašaji, jednim je prekinuo poen koji su naše mogle da osvoje i poklonio ga brazilkama kada smo bili u egalu.

mislim da su djevojke strašna ekipa i da su zaslužile zlato. šteta

Змајевић

pre 6 godina

Ово је јуначка победа. И поред великог броја грешака које су направиле успеле су да победе екипу која у сету направи само једну грешку. Штета је што су обе репрезентације несрећно изгубиле јучешње утакмице јер ово је требало бити финале. Наравно, овако се не може играти свака утакмица, само значајне утакмице са великим противницима када и ти имаш велико срце. Свака част јунакиње!

Pedja

pre 6 godina

Iskrene i velike čestitke našim odbojkašicama! Nastavljaju sa osvajanjem medalja gde god se pojave! Sad, da je ovaj put mogla i sjajnija- jeste, ali, opet, nije malo ni ostaviti moćnu Kinu bez medalje na njihovom terenu. Užičko kolo je bilo prelepo, zaigrano od srca! Veliki uspeh je ova medalja, koliko god to neko smatrao neuspehom. Idemo korak dalje na evropskom prvenstvu! Volim vas, kraljice!

marko

pre 6 godina

Bravo devojke, ostaje zal za jucerasnjim porazom ali glavu gore. Boskovic oba dana preko 30 poena i onda se nadje neko da kaze kako je u bitnim momentima nema. Ko god hoce da je kritikuje odbojku nije igrao, i ne zna da se blokom lovi najraspolozeniji igrac tako da je mahom pucala ili protiv dvojnog ili trojnog bloka. Od Grbica u muskoj konkurenciji, u obe selekcije nemamo tehnicara koji zna ostaviti jedan na jedan. U svakom slucaju imamo vrhunske tru igracice Rasic, Mihajlovic i Boskovic (sa 20 godina najbolji korektor) tako da se ne brinem za srpsku odbojku.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Svaka cast devojke, dobiti odlicnu Kinu pred domacom publikom nije mali podvig. Plus osveta za Olimpijadu. Nazalost, ne mogu a da istovremeno ne osetim zal za finalem, jer bismo ovakvom igrom sigurno usli u njega, ali prosto oscilacije izmedju meceva su ogromne, i jako je tesko odrzati kontinuitet dobrih igara tokom nekoliko meceva protiv jakih selekcija.
Tijana Boskovic je suvo zlato zaista, izlisno je vise i trositi reci o njenom talentu i umecu. Danas su nas njeni fantasticni servisi izvukli na kraju prvog i treceg seta i doveli do pobede. A sto se servisa tice, ne mogu a da se ne osvrnem na to koliko servis gresaka pravimo (drugi set, od 14 poena Kine, 7 je bilo na nase servis greske). Brankica... Na kraju se iskupila sa ona 3 asa u cetvrtom, ali svejedno, kad se vidi da je nece servis, mislim da je dobra opcija da bude zamenjena samo za tu rotaciju, i hvala Bogu pa je i Terzic to shvatio na kraju. Moram i da priznam da je ovu utakmicu vodio sa klupe mnogo bolje nego prethodnu takticki gledano (nadam se da ovo nije samo kratkotrajan pozitivni efekat), ali ostaje zamerka na psovanje sudija, dranje, u jednom momentu se toliko zalio u poenu, samo sto nije Brankicu izvukao iz terena, i naravno izgubise poen sa tim odvlacenjem paznje. Konaco, sve pohvale za Jovanu Stevanovic, jako dobra kada nam je trebala u napadu.
Sve u svemu, svaka cast za odlican mec, konacno su i sve psiholoski bile na pravom nivou. Idemo dalje, da napadnemo to evropsko zlato!

bravo

pre 6 godina

Dobra utakmica, lepa mini osveta Kineskinjama za Rio, dobra igra nakon što su ove izjednačile, bez pada koji je već pretio da nam postane navika... Sve u svemu, super. Svaka čast, devojke!

Pedja

pre 6 godina

Iskrene i velike čestitke našim odbojkašicama! Nastavljaju sa osvajanjem medalja gde god se pojave! Sad, da je ovaj put mogla i sjajnija- jeste, ali, opet, nije malo ni ostaviti moćnu Kinu bez medalje na njihovom terenu. Užičko kolo je bilo prelepo, zaigrano od srca! Veliki uspeh je ova medalja, koliko god to neko smatrao neuspehom. Idemo korak dalje na evropskom prvenstvu! Volim vas, kraljice!

Змајевић

pre 6 godina

Ово је јуначка победа. И поред великог броја грешака које су направиле успеле су да победе екипу која у сету направи само једну грешку. Штета је што су обе репрезентације несрећно изгубиле јучешње утакмице јер ово је требало бити финале. Наравно, овако се не може играти свака утакмица, само значајне утакмице са великим противницима када и ти имаш велико срце. Свака част јунакиње!

potterhead

pre 6 godina

Ostaje žal za zlatom. Objektivno su bolje i od Italije i od Brazila. Ali jednostavno Terzić ne zna da ih spremi za najbitnije utakmice. Kako ga je samo taktički dobila selektorka Kine u Riju.

pera

pre 6 godina

Gde su sada oni veliki odbojkaški stručnjaci koji su tvrdili juče da Bošković stalno greši u najvažnijim momentima? Jesu li sada bar malo svesni svog neznanja? Devojkama svaka čast, a da je Terzić bolje vodio meč juče, danas bi možda slavili i zlato, ali i bronza je super rezultat.

autocorrect off

pre 6 godina

šteta, trebale su imati zlato. terzić je poprilično odmogao svojoj ekipi protiv brazila: nije dao tijani malešević da igra, a ekipa se silno mučila sa organizacijom napada, tražio je dva čelendža koji su bili potpuni promašaji, jednim je prekinuo poen koji su naše mogle da osvoje i poklonio ga brazilkama kada smo bili u egalu.

mislim da su djevojke strašna ekipa i da su zaslužile zlato. šteta

bravo

pre 6 godina

Dobra utakmica, lepa mini osveta Kineskinjama za Rio, dobra igra nakon što su ove izjednačile, bez pada koji je već pretio da nam postane navika... Sve u svemu, super. Svaka čast, devojke!

za medalju

pre 6 godina

Srbija definitivno ima najbolji napad na svetu kojim moze da samelje svakog protivnika i stavi pod tepih sve svoje nedostatke, pa se u tom napadackom smislu moze konstatovati da je reprezentacija Srbije u zenskoj odbojci ono sto je Real Madrid u fudbalu a Golden Stejt u kosarci. Ovo su dve najbolje zenske selekcije na svetu, eventualno moze da im pariraju jos USA kada je u kompletnom sastavu, ali sticajem okolnosti danas su igrale za bronzu, pa ako je 3.mesto razocaranje u odnosu na ocekivanja, makar je izboreno u finalu protiv nasih trenutno glavnih konkurentkinja Kineskinja, i to na njihovom terenu. Kontinentalna prvenstva se vise ne obracunavaju u rejtingu na svetskoj listi, vec samo olimpijada, svetsko prvenstvo, svetski kup i gran pri, tako da cemo ovu godinu zavrsiti kao treci na svetu:
1. 330(240) - Kina
2. 295(195) - USA
3. 272(222) - Srbija
4. 230(150) - Brazil (225 ako izgube danas finale)
5. 208(150) - Rusija
6. 182(132) - Japan
...
U zagradi su poeni koji ostaju kada se obrisu rezultati sa zadnjeg svetskog prvenstva gde se vidi da 2018 uz odgovarajuci uspeh na SP lako mozemo i na prvo mesto, u planetarno popularnom sportu gde svih ostalih pet zemalja iz samog vrha imaju bar po 150 miliona stanovnika, pa sad vi vidite koliko je sve ovo ustvari sjajno oko nase zenske odbojke!

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Svaka cast devojke, dobiti odlicnu Kinu pred domacom publikom nije mali podvig. Plus osveta za Olimpijadu. Nazalost, ne mogu a da istovremeno ne osetim zal za finalem, jer bismo ovakvom igrom sigurno usli u njega, ali prosto oscilacije izmedju meceva su ogromne, i jako je tesko odrzati kontinuitet dobrih igara tokom nekoliko meceva protiv jakih selekcija.
Tijana Boskovic je suvo zlato zaista, izlisno je vise i trositi reci o njenom talentu i umecu. Danas su nas njeni fantasticni servisi izvukli na kraju prvog i treceg seta i doveli do pobede. A sto se servisa tice, ne mogu a da se ne osvrnem na to koliko servis gresaka pravimo (drugi set, od 14 poena Kine, 7 je bilo na nase servis greske). Brankica... Na kraju se iskupila sa ona 3 asa u cetvrtom, ali svejedno, kad se vidi da je nece servis, mislim da je dobra opcija da bude zamenjena samo za tu rotaciju, i hvala Bogu pa je i Terzic to shvatio na kraju. Moram i da priznam da je ovu utakmicu vodio sa klupe mnogo bolje nego prethodnu takticki gledano (nadam se da ovo nije samo kratkotrajan pozitivni efekat), ali ostaje zamerka na psovanje sudija, dranje, u jednom momentu se toliko zalio u poenu, samo sto nije Brankicu izvukao iz terena, i naravno izgubise poen sa tim odvlacenjem paznje. Konaco, sve pohvale za Jovanu Stevanovic, jako dobra kada nam je trebala u napadu.
Sve u svemu, svaka cast za odlican mec, konacno su i sve psiholoski bile na pravom nivou. Idemo dalje, da napadnemo to evropsko zlato!

marko

pre 6 godina

Bravo devojke, ostaje zal za jucerasnjim porazom ali glavu gore. Boskovic oba dana preko 30 poena i onda se nadje neko da kaze kako je u bitnim momentima nema. Ko god hoce da je kritikuje odbojku nije igrao, i ne zna da se blokom lovi najraspolozeniji igrac tako da je mahom pucala ili protiv dvojnog ili trojnog bloka. Od Grbica u muskoj konkurenciji, u obe selekcije nemamo tehnicara koji zna ostaviti jedan na jedan. U svakom slucaju imamo vrhunske tru igracice Rasic, Mihajlovic i Boskovic (sa 20 godina najbolji korektor) tako da se ne brinem za srpsku odbojku.

zv

pre 6 godina

Jel ova vest manje bitnija od toga kako je jokic u top5 najnesebicnijih igraca???? Hocu da tekstovi o borcima za reprezentaciju budu u vrhu a da se individualci-izdajnici ne pominju, hvala!!!!!

metox

pre 6 godina

Jedva cekam da vidim ledja prepotentnom Terzicu. Bronza, da se razumemo je veliki uspeh, ali sa "pravim" trenerom mislim da mozemo u narednih 5 godina da poznjemo mnogo zlata.
Bravo devojke, vrlo brzo ce da zasija i najsjajnije odlicje!

jovan

pre 6 godina

Svaka cast, jako dobro odigrano. Ostaje zal za finale, ali najljepse je sto je Kina pobijedjena. A kolika je nagrada za 1.i 2. mjesto?

ArtuDitu

pre 6 godina

@ gigatrend

Ne razumete. Od kada je Terzic selektor svaki uspeh je zbog kvaliteta igracica i one su jedino zasluzne a neuspeh je zbog njega.

Terzicu, odlazi!

pre 6 godina

Valjda je sada jasno da je Antonijevic bolji tehnicar od Zivkovic, da je Malesevic sa Mihajlovic nerazdvojan dvojac na primacu i da je Jovana Stevanovic duplo raznovraniji bloker od Veljkovic. Kada smo igrali u ovom sastavu,ove sezone niti jednom nismo izgubili. Na zalost, selektoru to nije jasno on to ne vidi ili ne zeli da vidi, bucka i mucka ekipu u sred meca sa brazilom kao da trenira rukometni tim i zbog njega cemo u narednih par godina biti na svim takmicenjima na deobi od 2. do.4. mesta. Reklo bi se dobar rezultat.

my way

pre 6 godina

Свака част, девојке! Нема се "А" рећи ниједној нашој одбојкашици, све су сјајне! Данас су тон игри давале 2 Тијане, за бомбардерку Бошковић сваки је коментар излишан, а Малешевић фантастична на пријему. Остале су то савршено испратиле и добили смо један врхунски одбојкашки меч! Наклон до пода!

Bravo

pre 6 godina

Izgubljeno zlato, da se razumemo i bronza je lep rezultat. Ali ovakav kalibar igracica treba konstantno da igra finala, imamo samo jedno zlato jedva iscupano i to davne 2011. godine. Pravo je svetsko cudo cinjenica da vecni trener nije bio smenjen posle debakla na OI u Londonu. Sta, vadio se na zlato sa EP, epa izvinite ali Ruski trener je sa Rusijom osvojio 2 zlata na EP pa su ga ipak smenili zbog loseg plasmana na Olimpijadi. Da ne govorim o debaklu na SP 2010/14, EP 2013, nekonstantnost na Grand priju, a najbedniji su izgovori kako je ovo mala zemlja sa samo 7-8 miliona stanovnika, i kako se osvajaju medalje u kontinuitetu(sto je donekle tacno ali tek od 2015.). Jos jednom ponavljam, imati najboljeg tehnicara(Maja),korektora(Tijana),primaca(Brankica) i blokera(Rasic) na svetu i jos uvek bez ijednog zlata? Propast. I jos nesto, Busa napolje iz reprezentacije, i neka slobodno dovedu juniorku Katarinu Lazovic, devojka je vec sad duplo bolja, talentovanija i korisnija od doticne.

satelit

pre 6 godina

a kad ja kazem da je poklonjeno OI zlato u Riu,neki se ne slazu! Devojke su najbolje na svetu,ali nemaju "glavu" za TROn.. I Terza je ogovoran,svakako

Jumko

pre 6 godina

Treba li veci dokaz da su Kineskinje bile dopingovane na Oi? Zlato je trebalo da bude nase! Kako su tamo bile prve a na ovom takmicenju tek 4? Kao one zle Amerikanke koje su pobedile Spanovicku a posle na mitinzima losije skocile... Zavera!

hipster

pre 6 godina

Opet 101 selektor i trener. A udarili odbojkašku loptu nisu.

Bravo devojkama i stručnom štabu. Mi ne znamo šta se dešava u timu, da li se voli ili ne, ali definitivno postoji hemija. To govori koliko je Terzić dobar selektor. Ne može ih s 20+ godina ničemu naučiti, što se tehničkih aspekata igre tiče, može se samo nadati da će ispoštovati plan i odigrati na svom nivou. Da li je on kriv ako neko forsira servis na drugog primača ceo meč, ne. Igraš dobro koliko si trenirao, ali i koliko ti protivnike dozvoli. Prijem nam je dosta klimaviji zbog izostanka Silvije Popović, jednog od najboljih libera sveta trenutno, ali se vraća za EP, što nas svrstava među glavnog favorita za zlato.

Linijske sudije su navlačile rezultat u ovom meču za svoje, ali naše se nisu dale i lavovski došle do bronze. Bravo!

White Power

pre 6 godina

Ekipa cija se igra 80-90% zasniva na JEDNOJ jedinoj igracici nema bas bajnu perspektivu.
Dok je Maja dizala, srednjaci su nesto jos i radili. Sada bukvalno spavaju u napadu.
Prijem standardno los.
Terzic je predugo tu. Potreban je neko sa vise ideja i znanja, a manje nervoze i patetike.
Ovako ce ekipa, i pored vanserijskih pojedinaca, biti vecita 3,4.

juznjak

pre 6 godina

Smešna suma novca u najprofitabilnijem odbojkaškom takmičenju. Savez s ovim novcem taman može da pokrije boravak ekipe po Aziji.

branislav

pre 6 godina

Devojke ,slobodno osvojite ZLATO,nemojte se stideti... Pogotovo kada ste najbolje,neka vam neko to objasni.. Toliko srece zbog bronzi i srebra

gigatrend

pre 6 godina

@ ArtuDitu

Priznajem da ne razumem. Onomad čitam kako imamo najjaču ekipu na svetu, a juče vidim da imamo 1-2 igračice, a ostale su čist prosek. Voleo bih da objasni neko ko razume.

Još jednom svaka čast devojkama. Nije tako loše biti 3. na svetu! :)

Suza

pre 6 godina

Čestitke devojkama! Medjutim tim sastavljen od najboljih igračicama na svetu trebao je i morao više da uradi. Ja ne vidim svrhu takmičiti se svake godine za treće ili peto mesto i prodavati to kao uspeh. Koliko ja mogu da vidim sa strane, devojke su jako željne i voljne ali ne mogu one sve same da iznesu. Treba im podrška "odozogo", nekoga ko bih se ozbiljno pozabavio s njima i staložen selektor koji je stanju da od
suvih talenata izvuče maksimum.
Ja ne razumem zašto gospoda iz saveza ne vidi to ili ne želi to da vidi. Boricic se godinama pravio lud, a izgleda da se Gajic pravi još luđi. I treba da se Terziću već jednom vide leđa. Ne samo zato što je loš trener, već je bruka za našu odbojku i našu zemlju.

mimi

pre 6 godina

One su nasa najaca ekipa od svih kolektivnih sportova,ali bole nepotrebni porazi kada imas ubedljivo najbolji tim na svetu,olako se propustaju sanse.Evropska takmicenja nemaju smisla,one su zrele za svetska i olimpijska zlata narednih deset godina

Srdjan FG

pre 6 godina

Odgledao sam sve utakmice i mogu reći da je bronza poražavajuća. Bez Brankice i Tijane naše bi bile u rangu sa hrvatskom i kazakstanom. O Terziću nemam ništa pozitivno da kažem, a samo držanje Buše 3 seta sa brazilom govori sve. Blagojević je ubedljivo najbolja na ovom turniru, sve lopte je pokupila, dok su Antonijević (onaj ko je odgledao sve utakmice zna šta pričam), Milenković i Buša ubedljivo najgori. Ostaviti Brankicu, Tijanu i Blagojević, ostalo probrati, ono što ostane poslati na tribine da navijaju i bodri.

Reprezentacija koja me je najviše iznenadila na turniru je Belgija. I ako je sve utakmice izgubila, nikada onakvu požrtvovanost, borbu i želju za pobedom nisam video kao u meču sa Holandijom(3:2) i SAD-om(3:2).

Holandija, prosečna ekipa, koju do zla boga diže u nebesa kao najbolju odbojkašku reprezentaciju.

Jumko

pre 6 godina

Treba li veci dokaz da su Kineskinje bile dopingovane na Oi? Zlato je trebalo da bude nase! Kako su tamo bile prve a na ovom takmicenju tek 4? Kao one zle Amerikanke koje su pobedile Spanovicku a posle na mitinzima losije skocile... Zavera!

potterhead

pre 6 godina

Ostaje žal za zlatom. Objektivno su bolje i od Italije i od Brazila. Ali jednostavno Terzić ne zna da ih spremi za najbitnije utakmice. Kako ga je samo taktički dobila selektorka Kine u Riju.

Srdjan FG

pre 6 godina

Odgledao sam sve utakmice i mogu reći da je bronza poražavajuća. Bez Brankice i Tijane naše bi bile u rangu sa hrvatskom i kazakstanom. O Terziću nemam ništa pozitivno da kažem, a samo držanje Buše 3 seta sa brazilom govori sve. Blagojević je ubedljivo najbolja na ovom turniru, sve lopte je pokupila, dok su Antonijević (onaj ko je odgledao sve utakmice zna šta pričam), Milenković i Buša ubedljivo najgori. Ostaviti Brankicu, Tijanu i Blagojević, ostalo probrati, ono što ostane poslati na tribine da navijaju i bodri.

Reprezentacija koja me je najviše iznenadila na turniru je Belgija. I ako je sve utakmice izgubila, nikada onakvu požrtvovanost, borbu i želju za pobedom nisam video kao u meču sa Holandijom(3:2) i SAD-om(3:2).

Holandija, prosečna ekipa, koju do zla boga diže u nebesa kao najbolju odbojkašku reprezentaciju.

White Power

pre 6 godina

Ekipa cija se igra 80-90% zasniva na JEDNOJ jedinoj igracici nema bas bajnu perspektivu.
Dok je Maja dizala, srednjaci su nesto jos i radili. Sada bukvalno spavaju u napadu.
Prijem standardno los.
Terzic je predugo tu. Potreban je neko sa vise ideja i znanja, a manje nervoze i patetike.
Ovako ce ekipa, i pored vanserijskih pojedinaca, biti vecita 3,4.

Terzicu, odlazi!

pre 6 godina

Valjda je sada jasno da je Antonijevic bolji tehnicar od Zivkovic, da je Malesevic sa Mihajlovic nerazdvojan dvojac na primacu i da je Jovana Stevanovic duplo raznovraniji bloker od Veljkovic. Kada smo igrali u ovom sastavu,ove sezone niti jednom nismo izgubili. Na zalost, selektoru to nije jasno on to ne vidi ili ne zeli da vidi, bucka i mucka ekipu u sred meca sa brazilom kao da trenira rukometni tim i zbog njega cemo u narednih par godina biti na svim takmicenjima na deobi od 2. do.4. mesta. Reklo bi se dobar rezultat.

branislav

pre 6 godina

Devojke ,slobodno osvojite ZLATO,nemojte se stideti... Pogotovo kada ste najbolje,neka vam neko to objasni.. Toliko srece zbog bronzi i srebra

zv

pre 6 godina

Jel ova vest manje bitnija od toga kako je jokic u top5 najnesebicnijih igraca???? Hocu da tekstovi o borcima za reprezentaciju budu u vrhu a da se individualci-izdajnici ne pominju, hvala!!!!!

hipster

pre 6 godina

Opet 101 selektor i trener. A udarili odbojkašku loptu nisu.

Bravo devojkama i stručnom štabu. Mi ne znamo šta se dešava u timu, da li se voli ili ne, ali definitivno postoji hemija. To govori koliko je Terzić dobar selektor. Ne može ih s 20+ godina ničemu naučiti, što se tehničkih aspekata igre tiče, može se samo nadati da će ispoštovati plan i odigrati na svom nivou. Da li je on kriv ako neko forsira servis na drugog primača ceo meč, ne. Igraš dobro koliko si trenirao, ali i koliko ti protivnike dozvoli. Prijem nam je dosta klimaviji zbog izostanka Silvije Popović, jednog od najboljih libera sveta trenutno, ali se vraća za EP, što nas svrstava među glavnog favorita za zlato.

Linijske sudije su navlačile rezultat u ovom meču za svoje, ali naše se nisu dale i lavovski došle do bronze. Bravo!

metox

pre 6 godina

Jedva cekam da vidim ledja prepotentnom Terzicu. Bronza, da se razumemo je veliki uspeh, ali sa "pravim" trenerom mislim da mozemo u narednih 5 godina da poznjemo mnogo zlata.
Bravo devojke, vrlo brzo ce da zasija i najsjajnije odlicje!

pera

pre 6 godina

Gde su sada oni veliki odbojkaški stručnjaci koji su tvrdili juče da Bošković stalno greši u najvažnijim momentima? Jesu li sada bar malo svesni svog neznanja? Devojkama svaka čast, a da je Terzić bolje vodio meč juče, danas bi možda slavili i zlato, ali i bronza je super rezultat.

Suza

pre 6 godina

Čestitke devojkama! Medjutim tim sastavljen od najboljih igračicama na svetu trebao je i morao više da uradi. Ja ne vidim svrhu takmičiti se svake godine za treće ili peto mesto i prodavati to kao uspeh. Koliko ja mogu da vidim sa strane, devojke su jako željne i voljne ali ne mogu one sve same da iznesu. Treba im podrška "odozogo", nekoga ko bih se ozbiljno pozabavio s njima i staložen selektor koji je stanju da od
suvih talenata izvuče maksimum.
Ja ne razumem zašto gospoda iz saveza ne vidi to ili ne želi to da vidi. Boricic se godinama pravio lud, a izgleda da se Gajic pravi još luđi. I treba da se Terziću već jednom vide leđa. Ne samo zato što je loš trener, već je bruka za našu odbojku i našu zemlju.

gigatrend

pre 6 godina

@ ArtuDitu

Priznajem da ne razumem. Onomad čitam kako imamo najjaču ekipu na svetu, a juče vidim da imamo 1-2 igračice, a ostale su čist prosek. Voleo bih da objasni neko ko razume.

Još jednom svaka čast devojkama. Nije tako loše biti 3. na svetu! :)

Pedja

pre 6 godina

Iskrene i velike čestitke našim odbojkašicama! Nastavljaju sa osvajanjem medalja gde god se pojave! Sad, da je ovaj put mogla i sjajnija- jeste, ali, opet, nije malo ni ostaviti moćnu Kinu bez medalje na njihovom terenu. Užičko kolo je bilo prelepo, zaigrano od srca! Veliki uspeh je ova medalja, koliko god to neko smatrao neuspehom. Idemo korak dalje na evropskom prvenstvu! Volim vas, kraljice!

marko

pre 6 godina

Bravo devojke, ostaje zal za jucerasnjim porazom ali glavu gore. Boskovic oba dana preko 30 poena i onda se nadje neko da kaze kako je u bitnim momentima nema. Ko god hoce da je kritikuje odbojku nije igrao, i ne zna da se blokom lovi najraspolozeniji igrac tako da je mahom pucala ili protiv dvojnog ili trojnog bloka. Od Grbica u muskoj konkurenciji, u obe selekcije nemamo tehnicara koji zna ostaviti jedan na jedan. U svakom slucaju imamo vrhunske tru igracice Rasic, Mihajlovic i Boskovic (sa 20 godina najbolji korektor) tako da se ne brinem za srpsku odbojku.

ArtuDitu

pre 6 godina

@ gigatrend

Ne razumete. Od kada je Terzic selektor svaki uspeh je zbog kvaliteta igracica i one su jedino zasluzne a neuspeh je zbog njega.

Bravo

pre 6 godina

Izgubljeno zlato, da se razumemo i bronza je lep rezultat. Ali ovakav kalibar igracica treba konstantno da igra finala, imamo samo jedno zlato jedva iscupano i to davne 2011. godine. Pravo je svetsko cudo cinjenica da vecni trener nije bio smenjen posle debakla na OI u Londonu. Sta, vadio se na zlato sa EP, epa izvinite ali Ruski trener je sa Rusijom osvojio 2 zlata na EP pa su ga ipak smenili zbog loseg plasmana na Olimpijadi. Da ne govorim o debaklu na SP 2010/14, EP 2013, nekonstantnost na Grand priju, a najbedniji su izgovori kako je ovo mala zemlja sa samo 7-8 miliona stanovnika, i kako se osvajaju medalje u kontinuitetu(sto je donekle tacno ali tek od 2015.). Jos jednom ponavljam, imati najboljeg tehnicara(Maja),korektora(Tijana),primaca(Brankica) i blokera(Rasic) na svetu i jos uvek bez ijednog zlata? Propast. I jos nesto, Busa napolje iz reprezentacije, i neka slobodno dovedu juniorku Katarinu Lazovic, devojka je vec sad duplo bolja, talentovanija i korisnija od doticne.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Svaka cast devojke, dobiti odlicnu Kinu pred domacom publikom nije mali podvig. Plus osveta za Olimpijadu. Nazalost, ne mogu a da istovremeno ne osetim zal za finalem, jer bismo ovakvom igrom sigurno usli u njega, ali prosto oscilacije izmedju meceva su ogromne, i jako je tesko odrzati kontinuitet dobrih igara tokom nekoliko meceva protiv jakih selekcija.
Tijana Boskovic je suvo zlato zaista, izlisno je vise i trositi reci o njenom talentu i umecu. Danas su nas njeni fantasticni servisi izvukli na kraju prvog i treceg seta i doveli do pobede. A sto se servisa tice, ne mogu a da se ne osvrnem na to koliko servis gresaka pravimo (drugi set, od 14 poena Kine, 7 je bilo na nase servis greske). Brankica... Na kraju se iskupila sa ona 3 asa u cetvrtom, ali svejedno, kad se vidi da je nece servis, mislim da je dobra opcija da bude zamenjena samo za tu rotaciju, i hvala Bogu pa je i Terzic to shvatio na kraju. Moram i da priznam da je ovu utakmicu vodio sa klupe mnogo bolje nego prethodnu takticki gledano (nadam se da ovo nije samo kratkotrajan pozitivni efekat), ali ostaje zamerka na psovanje sudija, dranje, u jednom momentu se toliko zalio u poenu, samo sto nije Brankicu izvukao iz terena, i naravno izgubise poen sa tim odvlacenjem paznje. Konaco, sve pohvale za Jovanu Stevanovic, jako dobra kada nam je trebala u napadu.
Sve u svemu, svaka cast za odlican mec, konacno su i sve psiholoski bile na pravom nivou. Idemo dalje, da napadnemo to evropsko zlato!

jovan

pre 6 godina

Svaka cast, jako dobro odigrano. Ostaje zal za finale, ali najljepse je sto je Kina pobijedjena. A kolika je nagrada za 1.i 2. mjesto?

autocorrect off

pre 6 godina

šteta, trebale su imati zlato. terzić je poprilično odmogao svojoj ekipi protiv brazila: nije dao tijani malešević da igra, a ekipa se silno mučila sa organizacijom napada, tražio je dva čelendža koji su bili potpuni promašaji, jednim je prekinuo poen koji su naše mogle da osvoje i poklonio ga brazilkama kada smo bili u egalu.

mislim da su djevojke strašna ekipa i da su zaslužile zlato. šteta

juznjak

pre 6 godina

Smešna suma novca u najprofitabilnijem odbojkaškom takmičenju. Savez s ovim novcem taman može da pokrije boravak ekipe po Aziji.

satelit

pre 6 godina

a kad ja kazem da je poklonjeno OI zlato u Riu,neki se ne slazu! Devojke su najbolje na svetu,ali nemaju "glavu" za TROn.. I Terza je ogovoran,svakako

Змајевић

pre 6 godina

Ово је јуначка победа. И поред великог броја грешака које су направиле успеле су да победе екипу која у сету направи само једну грешку. Штета је што су обе репрезентације несрећно изгубиле јучешње утакмице јер ово је требало бити финале. Наравно, овако се не може играти свака утакмица, само значајне утакмице са великим противницима када и ти имаш велико срце. Свака част јунакиње!

za medalju

pre 6 godina

Srbija definitivno ima najbolji napad na svetu kojim moze da samelje svakog protivnika i stavi pod tepih sve svoje nedostatke, pa se u tom napadackom smislu moze konstatovati da je reprezentacija Srbije u zenskoj odbojci ono sto je Real Madrid u fudbalu a Golden Stejt u kosarci. Ovo su dve najbolje zenske selekcije na svetu, eventualno moze da im pariraju jos USA kada je u kompletnom sastavu, ali sticajem okolnosti danas su igrale za bronzu, pa ako je 3.mesto razocaranje u odnosu na ocekivanja, makar je izboreno u finalu protiv nasih trenutno glavnih konkurentkinja Kineskinja, i to na njihovom terenu. Kontinentalna prvenstva se vise ne obracunavaju u rejtingu na svetskoj listi, vec samo olimpijada, svetsko prvenstvo, svetski kup i gran pri, tako da cemo ovu godinu zavrsiti kao treci na svetu:
1. 330(240) - Kina
2. 295(195) - USA
3. 272(222) - Srbija
4. 230(150) - Brazil (225 ako izgube danas finale)
5. 208(150) - Rusija
6. 182(132) - Japan
...
U zagradi su poeni koji ostaju kada se obrisu rezultati sa zadnjeg svetskog prvenstva gde se vidi da 2018 uz odgovarajuci uspeh na SP lako mozemo i na prvo mesto, u planetarno popularnom sportu gde svih ostalih pet zemalja iz samog vrha imaju bar po 150 miliona stanovnika, pa sad vi vidite koliko je sve ovo ustvari sjajno oko nase zenske odbojke!

bravo

pre 6 godina

Dobra utakmica, lepa mini osveta Kineskinjama za Rio, dobra igra nakon što su ove izjednačile, bez pada koji je već pretio da nam postane navika... Sve u svemu, super. Svaka čast, devojke!

mimi

pre 6 godina

One su nasa najaca ekipa od svih kolektivnih sportova,ali bole nepotrebni porazi kada imas ubedljivo najbolji tim na svetu,olako se propustaju sanse.Evropska takmicenja nemaju smisla,one su zrele za svetska i olimpijska zlata narednih deset godina

my way

pre 6 godina

Свака част, девојке! Нема се "А" рећи ниједној нашој одбојкашици, све су сјајне! Данас су тон игри давале 2 Тијане, за бомбардерку Бошковић сваки је коментар излишан, а Малешевић фантастична на пријему. Остале су то савршено испратиле и добили смо један врхунски одбојкашки меч! Наклон до пода!