Odbojka 70

Subota, 05.08.2017.

11:00

Grand pri: Devojke povele, pa ostale bez finala

Odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale završnog Grand pri turnira u Nanđingu, pošto su u polufinalu poražene od Brazila posle preokreta.

Grand pri: Devojke povele, pa ostale bez finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Olivera Milijancevic

pre 6 godina

Stvarno je degradirajuce da Brankicu zameni Vojanom Milenkovic!Devojka je mala,osrednja igracica koja nikada nece biti ni do kolena Brankici. Da drzi Busu?!Koja ni u bednij srpskoj ligi nije imala minutazu toliku kao na ovom vaznom turniru?Pod hitno smena selektora dok nam zenska odbojka nije otisla ...

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

@Istina

Evo tvoja toliko hvaljena Zhu Ting je ispucala laku loptu metrima napolje na mec loptu za Italiju i poslala ih u finale, igralo se poen za poen i da je pogodila, ko zna sta bi bilo. I ok, igrala je pod pritiskom, ne moze uvek da se pogadja. Ali isto to vazi i za Tijanu. Ok, danas nije prosla, na Olimpijadi je prosla. Ting je juce spasila mec lopte (kada su Kineskinje vec uveliko bile u polufinalu, i prve u grupi, pobeda je prakticno bila bez bilo kakvog znacaja, sem odredjenog psiholoskog), danas kada je bilo mnogo bitnije nije.

Takodje, licno mislim da je Tijana opterecenija u nasem timu nego sto je to slucaj sa Ting u kineskom. Ali suludo je uopste pricati ko je bolji sada, obe su i dalje uzasno mlade, i fantasticne, svaka mozda i najbolja na poziciji koju zauzima. Sto se tice Tijaninog igranja u Vitri, to priznajem da nisam gledala niti pratila, ali cinjenica je da taj tim iz nekog razloga nema hemiju, jer ima izvrsne pojedince koji nisu doneli ni blizu zeljene rezultate.

Pedja

pre 6 godina

Komentar o igri, kakav sam imao, napisao sam tamo gde je Terzic nasu danasnju igru nazvao kako je nazvao. Zato, da to ne ponavljam, ovde bih samo rekao da sam srecan sto mogu da gledam Tijanu Boskovic, ili, cak, i da mi je cast sto mogu. Ovim sto nam je DVADESETOGODISNJAKINJA pruzila do sada treba da budemo ponosni u naredna dva olimpijska ciklusa, minimum... A koliko cemo tek jos dobiti od nje!? I, jos ovo... Moze i Ana Antonijevic, samo da malo vise prostora ima, dobro da sludi protivnice, i servisom, i dizanjima...

Змајевић

pre 6 godina

Свашта овде појединци лупетају. Чињеница је да наших одбојкашица нигде није било док за селектора није дошао Терзић, а онда на свим такмичењима почиње постепени успон. Да ли имамо неког бољег селектора? Ја не знам. Волео бих да имамо. Друго, није тачно да имамо најјачи састав на свету. Играју и преко својих могућности. Нису најјаче ни у Европи. Ако на европско првенство дође спремна руска репрезетација глатко ћа нас поразити са 3:0. Мучићемо се и против Немачке и још неких. Треба им рећи хвала и за ово што пружају. Стално су у врху.

Istina

pre 6 godina

(JJ&Sharapova fan, 5. avgust 2017 13:54)
Nisam osporio to da je Tijana bila najbolja nasa igracica danas, apsolutno. Ona je dodavala poene i sve to stoji, ali sam uporedio naseg najboljeg igraca i najboljeg igraca drugih ekipa koje su u samom vrhu. Koliko god da mi hvalili Tijanu, istina je da je Zhu Ting u ovom trenutku kompletnija, ima visi i brzi napad, pa nije za dzabe sa 22 godina kapiten Kine. Tijana ima bolji servis, i odbranu a u napadu je nesto sporija. Ali kad uporedimo njih dve u momentima meceva kada one kao lideri treba da naprave korak i pomognu reprezentaciji, Zhu je daleko bolja. Mislis da se njoj nekad desilo da u bitnom momentu stane i Kina ili Vakifbank izgubi mec? Naravno da ne, dok se Tijani to desavalo u Vitri protiv Galatasaraja(u taj-brejku su imale 5 mec lopti pa je Tijana napravila 2 greske i 2 puta zaredom bila izblokirana i na kraju je Vitra izgubila) i u reprezentaciji takodje.
(НИ, 5. avgust 2017 14:13)
A da li si ti shvatio da si samo ponovio ono sto sam ja rekao? Tijana mora jos puno da radi na sebi da bi bila vodja tima.

Istina

pre 6 godina

Prosli komentar sam poslao pre zavrsetka meca Italija-Kina. Igramo za bronzu sa Kineskinjama, a Italijanke su ih dobile 3-1 i u zadnjem poenu Zhu Ting je poslala loptu u aut. Hahah bas sam malerozan, izgleda da se i njoj desilo ono sto i Tijani danas.

Darko Jović

pre 6 godina

Živković i Antonijević, nažalost, nisu pola Maje Ognjenović. U tome je sva bit ove ekipe. Jeste da nam je i prijem danas bio slab, ali jednobraznost dizanja gore dve pomenute je više nego tragičan.

Dag Kristi

pre 6 godina

@Srdjan FG
Ako ne mozes da dodjes sebi 3 sata zbog odbojke,najbolje da odes kod strucnjaka da ti pomogne,a ne da napadas devojke od 20-ak godina.

NOVOSADJANIN

pre 6 godina

Pravi veliki rezultati se mogu postići samo sa školovanim igračicama i trenerima u našim klubovima kao što je to nekada bila Vojvodina.Rad sa podmlatkom u ovoj decom siromašnoj zemlji je poveren nastavnicima fizičkog po osnovnim školama koji često i nisu za odbojku školovani.Najnovije odluke saveza da se klubovi registruju sa samo 12 igračica a da novi klubovi u osnivanju traju ČETIRI godine samo idu na ruku raznim školicama za čuvanje i razonodu dece po državnim salama o trošku poreskih obveznika gde se burazerski dodeljuju sredstva peru se državne pare.Na kraju tog procesa dobijamo igrače kojih nigde nema i spašavamo se uvozom igrača iz republike Srpske a rad naših pionirskih dve kadetske juniorske mlade eyof selekcije ostaje uzaludan.Klubova nigde nema izuzev Vizure a i ona postoji takva uprkos a ne zahvaljujući Državi i Savezu.Rečju kako sejemo dobro još i prolazimo.Koncepcija razvoja sporta kod nas je očito pogrešna i to ne govorim zato što je to stvar politike to je stvar sportskih radnika nije valjda i za to kriv AV.Večite treba promeniti prosto zbog toga da i drugi dobiju šansu i da možemo da poredimo rezultate.Možda mi stvarno i nemamo boljih.

smesko

pre 6 godina

@istina, kada imaš samo jednu opciju u napadu, a ostale su totalno indisponirane, protivnik nije glup da ne posveti maksimalnu pažnju tome. pa osim Tijane, i u nekim retkim slučajevima srednjih blokerki, mi drugih opcija nismo imali. naši primaci nisu mogli da osvoje poen ni sa jednim blokom, sve su hvatali brazilke...

satelit

pre 6 godina

Jumko ,ja se tebi ne obracam.Zapazio sam tvoje komentare i jasno mi je sta zelis..Medjutim,jasno mi je i da si politicki vrlo nacitan

НИ

pre 6 godina

@Istina
Је л ти схваташ да она има 20 година?! Па како неко може да буде вођа са толико година? Њу не може нико да криви. Кад буде сазрела за 5 година, онда може да буде вођа. Зато, једини кривац је Терзић и тачка.

Suza

pre 6 godina

Opet je Terzic dokazao da je najgori trener na svetu. Roberto ga je nadmudrio sa prosecnom ekiom, a Terzic je uspeo cak i da odsteti sopstveni tim kad je prekinuo igru i trazio onaj besmislen "challenge".
Ako je savezu zaista zelja da ova najbolja generacija nase zenske odbojke ne propadne trebalo bih prvo promeniti selektora. Medjutim Boricica nije nikada zanimala zenska odboja, a Zorana Gajica mozda jos manje. Nadam se da gresim barem u ovoj zadnjoj predpostavki.

Steph

pre 6 godina

Jako je ruzno vredjati devojke koje pruzaju maksimum. Drugo je sto je forma problematicna za Zivkovic, Busu, Malesevic... Ali tu trener treba da "mesa karte", i da na teren izvede one koje su ipak najspremnije. Mnogo je nasa reprezentacija izgubila u odbrani od Rija. Silvija Popovic i Suzana Cebic su zlatne za tu pociciju. Nedostajanje Maje Ognjenovic je isto tako ocigledno. Malagurski se povredila, sa njom bi bilo mozda drugacije u timu. Ali Terzic zaista donosi jako cudne odulke. Valjda ce zato ostati bez velikih tutula, uvek ce biti 2,3,4. Sve velike utakmice na velikim takmicenjima vodi kao ovu danas. A u grupnoj fazi budemo 1. u grupi, OSS tako zamaze oci, a u zavrsnici nam juniorke igraju prvu postavu. Ali devojke ne treba napadati, ovo je najbolje sto imamo i ja sam ponosan na njih! Ne mogu biti sve u konstantno dobroj formi, a opet igraju za svoju zemlju, iako ne dobijaju mnogo za uzvrat! Devojke, hrabro, imate popravni na EP nadam se sa novim trenerom!Zaista je vreme da se sa ovakvim timom, zadovoljavamo 3.mestom. Imamo blago od ekipe. Srecno!

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Razlika izmedju naseg 'vodje' i npr vodje Kine Zhu Ting ili Italije Egonu je nezamisliva. Tijana uvek ali uvek u najbitnijim delovima meceva, kada je potrebna timu ona pogresi, bude uhvacena ili izblokirana, kao sto se desilo da na kraju ovog meca bude izblokirana. S druge strane pogledajte Zhu Ting, Holandija vodi 14-10 u taj-brejku, Kina pobedjuje 18-16 sa 5 uzastopnih poena navedene devojke na kraju. Dobra je Tijana, ali mora jos puno da radi na sebi da bi stekla status dobrog vodje.
(Istina, 5. avgust 2017 11:56)

Tijana je u ovom mecu uzela 31 poen, sto je vise od trecine nasih ukupnih poena. Kada se oduzmu poeni koje smo uzeli greskama Brazilki, to je bar polovina poena koje smo uzeli svojom zaslugom.

Logicno je da je na kraju i njoj malo opala koncentracija od umora i preteranog pritiska koji je trpela silom prilika zbog odsustva adekvatne podrske saigracica u igri. Pritom je logicno i da ce je protivnici procitati kada nam skoro svi napadi idu na nju, cudo je da je pretrpela samo 3, 4 bloka za ceo mec.

A svakoga ko izjavi ovako nesto bih uputila na polufinalni mec Olimpijskih igara, kada nas je taj isti devojcurak sa tada nepunih 20 godina uveo u finale prvo rasturivsi prijem Amerikanki snaznim smec servisom, a zatim i snaznim smecom kada smo dobili priliku da organizujemo napad. I da, to je uradila na mec loptu u petom setu koji se igrao poen za poen...

kouč

pre 6 godina

Malo li je u 4 najbolje svetske reprezentacije? Pored velike Italije i Brazila i jos vece Kine, ugurala se mala Srbija u sam vrh po ko zna koji put. Brazilke su odbojkaska velesila, zasluzeno su pobedile, a nama je veliki nedostatak bila povreda Brankice Mihajlovic jer je veliki teret ostao na Tijani Boskovic i sva odbrana je pomerena ka njoj. A ona je inace jedan neverovatan korektor. Ono sto zameram Terzicu konkretno je izbacivanje Tijane Malesevic posle prve greske, a onda drzanje Buse do kraja, koja pravi jos vece greske i ne vraca Tijanu. Sve u svemu, svaka cast devojke, idemo sad po bronzu!

satelit

pre 6 godina

Posle poklonjenog zlata Kini na OI,jer su se zadovoljile finalom,jos jedan prepusteni zlatni trofej mada ne toliko vaznog takmicenja... Ove devojke imaju znanje da budu Svetske prvakinje,ali nemaju "glavu"... Prvi su favorit za Evropsku titulu,e sad da vidimo imaju li pomenuto za KRUNU!!!!

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Ne znam da li mi je uspesno prosao prethodni komentar sa analizom same igre, ali da se osvrnem na jos jednu stvar. Terzic mora da ide ako ne zelimo da nam odlicna generacija propadne u bezdan. Pored toga sto nas je unakazio sa izmenama (najvise tu mislim na drzanje Buse u igri ceo mec), ima toliko los nacin ophodjenja prema igracicama da je meni muka da ono gledam i slusam a kamoli njima. Pritom, samo on drzi tajmaute, sta rade pomocni treneri, sem sto donose vodu i peskire? Sve ostale ozbiljne ekipe, pomocni treneri izdvoje jednu, dve igracice i njima daju posebne instrukcije.

A ovde uvek samo Terzic prica ne radite ono sto smo se dogovorili, pa kako tako glupo, ne moze tako, tako necemo nista postici nema teorije itd. I kad dobijamo, njemu uvek nesto ne valja. I logicno da su devojke vec sigurno razvile averziju prema tome, i jedan od odbrambenih mehanizama kad vam neko stalno tako visi nad glavom je da jednostavno pustite niz vodu to sta vam ta osoba prica. Pa tako i kada im Terzic ukaze na nesto korisno, to kod bar polovine njih na jedno uvo udje, na drugo izadje, i o cemu onda pricamo? Trener tu gubi bilo kakvu ulogu. Da ne spominjemo kolicinu nervoze koju im unosi sa klupe, pa su onda i one na terenu potpuno pogubljene u bitnim mecevima, i rezultate vidimo. A najvise boli jer imaju kvalitet za mnogo vise. Ovo su sve sjajni rezultati, ali kakav tim imamo, mogli bi i morali biti jos bolji.

Srdjan FG

pre 6 godina

Buša igrala 3 seta?! Likuša bila sedmi igrač brazila! Evo već 3h ne mogu da dodjem sebi! Hoće li neko smeniti više ovog Terzića?! Milenković, Antonijević i Buši ustavom zabraniti učestvovanje za reprezentaciju.

hocemo olimpijadu ponovo

pre 6 godina

Ova godina je ukleta za nas sport. Mladi fudbaleri katastrofa, odbojkasi slabo, mladi kosarkasi katastrofa, zenska kosarka lose, Djokovic predao sezonu, vaterpolisti ispali nesrecno, odbojkasice bez finala, kako vidim i kosarkasi ce se vratiti bez medalje. Ostalo jos evropsko u odbojci za zene i muskarce.
Jao nama kad rukometasi i fudbaleri moraju da nam vade prosek.

rale

pre 6 godina

Vidi,vidi na sve moje kritike Terzica, da je mogao sa ovom ekipom da osvoji mnogo vise,a da je on iskljucivi krivac dobijao sam milion minusa, e pa gospodo iako se slazem sa vecinom komentara veliki MINUS za sve VAS!!!

djema brdjanin

pre 6 godina

Terzic sa onih dva celendza u drugom setu,to nebi ni pocetnik uradio,isto mislim da bi mnogo vise medalja osvojili da ovaj covek nije bio trener!

rale

pre 6 godina

Uvek mi je bio na meti Terzic, i sad je, jer je Vojskovodja odgovoran za vojsku,ali ima i nekih 20-25% u tome sto mi vec decenijama nemamo vodju na terenu,nema ko da podigne, da podvikne, da opsuje da ih trgne iz letargije kad pocnu da gube,nije to bila ni Maja, ni Jelena, nema ni sad, kad im vidis lica posle serije protivnijka,sve ti je jasno,a imamo potencijal, za najveca dela, treba nam jedan Vladimir Grbic,Ivan Miljkovic, pa i Teodosic u kosarci... E to se vec radja....

kaokakao

pre 6 godina

Sad krece pljuvanje selektora, igracica... Klasika kod nas. Zar mislite da brazilke ne igraju odbojku? Znate li sta je odbojka u Brazilu? Znate li kakvu bazu imaju? Zna li neko nesto o brazilskim igracicama? Ne, mi samo znamo da dizemo u visine kad nam ide a da pljujemo kad krene na dolje. Nama je sve sem zlata neuspjeh. Za nas bi trebali da uvedu dijamantsku medalju, jer nam zlato postaje malo. Zalosno.

Bravo

pre 6 godina

Ova Busa definitivno zalutala u reprezentaciju, a dozivotni trener je drzi 3 zadnja seta i kada napravimo preokret ona prima asove. Boskovic 32 poena, a u najbitnijem momentima meca je nema, na zadnjem poenu na kraju meca izblokirana. Brankica osamucena, blokeri samo stoje na terenu. A dozivotni trener kao i uvek zvace zvakicu, nije cuo za rec izmena ili takticki dobar tajm-aut. Sve u svemu, vec vidjen scenario.

suza

pre 6 godina

I ovo je uspeh medjutim nama ce jako faliti Maja Ognjenovic.
Jednostavno mi bolju tehnicarku niti smo imali niti cemo imati.
Tijanu su previse opteretili, 31 poen.

Vise srece drugi put.

Couch

pre 6 godina

4.set
Terzić izvodi Brankicu Mihajlović i uvodi mlađanu Bojanu Milenković koja sem nekoliko uzastopnih grešaka u priojemu i smeču ama ništa nije uradila, mi dolazimo do čudesnog prekreta serijom sjajnih servisa Ane Antonijević, ali selektor bez ijednog pomoćnika ni u jednom trenutku ni ne pomišlja da povuče iz igre najnesigurnijeg igrača na terenu i naravno mi gubimo meč.Svaka čast selektore samo dosledno, pa i ako se davimo, budimo i u tome dosledni do kraja...Deja Vu

Nišlija

pre 6 godina

Svaka čast za sve prikazano do sada, izuzetna forma od avgusta prošle godine i srebra u Riju, idemo devojke do bronze i nastavka osvajanja medalja na velikim takmicenjima! :)

Volleyball boy

pre 6 godina

Kakvo razocarenje, ja ne mogu da verujem, eto sta znaci kada prosecan tim ima izvanrednog trenera koji takticki nadvisi naseg u svakom elementu. Naslov bi trebao da glasi da je Tijana Boskovic izgubila od Brazila. Razlika u individualnom kvalitetu igracica Brazila i nasih ide u nasu korist 99%, a one nam ocitaju bukvicu stavise solidnom igrom. Najvise mi je zao nase zvezde Tijane Boskovic, devojka je dokazala da je SUVO ZLATO, ali dzaba kada je ovo ekipni sport. Mali milion poklonjenih poena. Odbrana nula, taktika nula, koncentracija takodje a najsmesniji mi je trener. Bezvredni tajmauti u prelomnim momentima posle kojih Brazilke ponovo osvajaju poene... I samo jos jedno, ko ili sta je navelo Terzica da izbaci Malesevic posle prvog seta i uvede ovu Busu koja je upravo u proslom mecu sa Brazilom odigrala katastrofalno, devojka je ostala do kraja meca i nije osvojila ni jedan poen, a nije ni izmenjena. Brankica ocigledno ima sindrom blokade u najbitnijim mecevima, srednjaci ulaze na teren samo da bi popunili broj igracica, a tehnicari se smenjuju kao na traci. Svaka njima cast za do sada ucinjeno, zaista spadamo u red najboljih selekcija sveta, ali ovo je debakl. Ipak je Kina sa razlogom najbolja na svetu. Nadam se da su zadoboljni jer nas sutra ceka mec sa jednom od reprezentacija koje smo skoro pobedjivali i koje ce sigurno hteti osvetu.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Imala sam neki los predosecaj pred ovaj mec koji se nazalost obistinio. Vidimo sada kako je mac sa dve ostrice kada pometlate sve po grupnim fazama, jer sve to dobro sto je napravljeno pada u vodu u nokaut fazi, gde se krece od nule.

Danas samo Boskovic i posle Rasic na nivou. Za Tijanu samo reci hvale, devojka je sjajna u napadu, bloku, hvata lopte i u odbrani. Ali dzaba kada jedan igrac ne cini tim. Ovde su nas unakazili prijem i Terzic. Ajde razumem zamenio si Malesevic sredinom prvog seta posle par losih prijema (mada je mogao da joj da sansu do kraja seta). Ubacis Busu da stabilizuje prijem (sto je paradoks samo po sebi nazalost). I onda je drzis do kraja utakmice, a busio ju je ko je stigao. Tijana ce mozda da ima nekoliko ocajnih prijema, ali i gomilu dobrih i upotrebljivih. Busa dotakne svaku loptu, ali pola prijema su joj rasejani, tehnicar juri loptu, i onda ne mozemo nista preko srednjaka nego sve na Brankicu i Tijanu. E kad jos i jedan od najbitnijih srafova igra jako lose za svoje standarde, onda pisi propalo.

Servis u smislu velikog broja gresaka. Brankici neko da kaze da prestane sa smec servisom, i kad udje retko kad nam nesto donese, jak je i to je to, cesto primaci to lako uhvate, a pravi zilion servis gresaka.

Blok takodje osrednji, trebalo je ranije da se ubaci Stevanovic. Odbrana kriminalna, uvalise nam kuvanih za sve pare. Sta radi libero to sam bog zna.

Nista, idemo dalje tu bronzu. I ovo je jedno iskustvo iz koga ce nadam se izvuci pouke.

Aleksandra

pre 6 godina

U ovom meču, Brazilke su zasluženo pobedile, ali što se tiče celog turnira, naše devojke trebalo je da idu u to finale. Ali, idemo dalje, navijamo za njih u borbi za bronzu!

qwertz

pre 6 godina

Bojana Živković nije digla nijednu dobru loptu kako na penal, tako na krajeve. A Terzić traži tajm aut i govori igračicama da jače udaraju loptu. Kako mogu da snažno udare po lopti kad im lopta stiže 30cm niže nego što treba?
Četvrti set počinje sa Anom Antonijević i, gle čuda, taj set odigraju u potpunom egalu, čak i bez Brankice Mihajlović.
Ali kod Zorana Terzića naravno da prednost ima igračica koja igra u klubu koji on trenira od igračice koja je bila bolja u svakom od 4 turnira Gran Prija.
Svakome ko iole poznaje odbojku jasno je da je odluka da se da prednost Živković umesto Antonijević JEDINI razlog za ovaj poraz.

White Power

pre 6 godina

Ne znam sta jos treba da se dogodi da "nadlezni" u savezu, nakon dve decenije Tece, shvate da ce sa njim Srbija eventualno biti dobra, a nikada VRHUNSKA ekipa.
I sada ce opet da masu nekom bronzom (i to ako je osvoje!) i da je predstavljaju planetarnim uspehom, a niko nece imati petlje da mu kaze "Thanks&goodbye!".
U protekle DVE DECENIJE srpska odbojka osvojila je dosta i izgubila barem dva puta toliko.

dragan

pre 6 godina

Zbog cega se uporno drzi Busa na prijemu? Ne razumem. Gde je Tijana Malesevic? Prijem nula. Velika nula. Ne razumem trenera, nikako. Zasluzen poraz.

Paor

pre 6 godina

Vec vidjen scenario. Umesto da se podize nivo igre, one iz meca u mec igraju sve stegnitije, i tako je bilo godinama unazad. Tu nastupa uloga trenera, koji psihicki treba igracice da podigne a on ih je uvek svojom negativnoscu, vikom,i drekom jos vise potkopavao. Ovo jeste uspeh, ali zal za neiskoriscenim potencijalom postoji, i ova generacija ce to osetiti sve dok ne dodje novi trener koji ce uspeti da iz igracica izvuce mnogo vise. Nedostatak Maje u timu je jako izrazen, danas su lopte samo isle po stranama a napadaci su pucali pa ako ubodu ubodu, kao da drugacija odbojka ne postoji. Cestitke i na ovome do sada!

dragan

pre 6 godina

Busa izbusena ko busotina. Prijem kriminalan, hiljadu kuvanih lopti. Ochajna igra. Ja ne razumem zasto Malesevic nije ulazila u igru. Da li neko ima informaciju sta je sa njom? Ima sto puta bolji prijem od Buse, ne razumem trenera. Prijem gori u zivotu nisam video. Ovo nista nije bilo dobro. Ne moze Tijana Boskovic sve sama. Vrlo losa igra, zasluzen poraz. Tehnicari, takodje, dosta loshi.

2403

pre 6 godina

Тијана Бошковић 97 годиште, само ћу то рећи. Иван Миљковић женске одбојке, наша велика будућност..

dragan

pre 6 godina

Necu reci nista novo, za one koji vole i razumeju odbojku, ali da reda radi kazem. Jos jedan turnir na kome je tutula bila nadohvat ruke, ali je odbojkasice nece uzeti. Faktor Terzic u punom "sjaju". Do izgubljenog treceg seta i 11:17 drzi dizaca koji je procitan, koji dize lose i sporo, pa Brazilke stalno uspevaju da na krajevima podignu i treci blok. Nemoc da se koliko toliko popravi igra drugog dizaca Malesevic/Busa, koji nas cesto staje rezulatata. Trezicu ekipe (bar reperezentativne) padaju u formi kad je najpotrebnije. Dug je spisak takvih situacija... Sta reci za malteriranje Mihajloviceve koja je od 9 igrala 8 mecava u grupa, i to sasvim nepotrebno. Naravno da se poevredila kda je u mesec dana igrala 15 puta itd itd.... Tvrdim da bi iole prostojniji strani trener uzeo bar nekoliko medalja, pa i zlata vise od vecnog Terzica. Sv bi rado doli da voce ovu Srbiju jere je ekurentna za medalje. On ne uci na svojime greskama - valjda misli da ih ne pravi. Da ti cela igra spadne na jednog jedinog realizatora i to na najmladju igracicu?! E moj Terzicu.

Mare93

pre 6 godina

Pretpostavio sam da ce ovako i biti, s' obzirom na nacin na koji je Brazil prosao u polufinale. Nasa igra danas ocajna, bukvalno nam cela ekipa Tijana Boskovic, ostalih nema nigde. Prijem los, odbrana losa, bloka nigde... Ali i pored toga samo nam je jedan faktor nedostajao za pobedu danas a to je velika i najbolja Maja Ognjenovic, da ona igra 3:0 bismo danas dobili Brazil, iako smo lose igrali, tehnicari su nam nula na kvadrat, pogotovo mislim na Zivkovic koja nas je danas sahranila.

Istina

pre 6 godina

Razlika izmedju naseg 'vodje' i npr vodje Kine Zhu Ting ili Italije Egonu je nezamisliva. Tijana uvek ali uvek u najbitnijim delovima meceva, kada je potrebna timu ona pogresi, bude uhvacena ili izblokirana, kao sto se desilo da na kraju ovog meca bude izblokirana. S druge strane pogledajte Zhu Ting, Holandija vodi 14-10 u taj-brejku, Kina pobedjuje 18-16 sa 5 uzastopnih poena navedene devojke na kraju. Dobra je Tijana, ali mora jos puno da radi na sebi da bi stekla status dobrog vodje.

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

(qwertz, 05. avgust 2017 11:23)

A sta reci za Busu? 3 seta igra, nikakav doprinos nema. Ovo je iskljucivo poraz trenera. Kao i mnogo puta do sad, njegova sujeta je odlucila.

tex

pre 6 godina

Prijem užasan, nemam reči. Koliko aseva i grešaka odmah posle njihovog servisa, ja to skoro nisam video, a da ne pričam da tehničar da bi digao loptu prvo mora 3 metra da trči na sve strane da bi je stigao.
Tijana Bošković je suvo zlato, definitivno najbolji korektor na svetu trenutno, kako devojka igra au

2403

pre 6 godina

Тијана Бошковић 97 годиште, само ћу то рећи. Иван Миљковић женске одбојке, наша велика будућност..

qwertz

pre 6 godina

Bojana Živković nije digla nijednu dobru loptu kako na penal, tako na krajeve. A Terzić traži tajm aut i govori igračicama da jače udaraju loptu. Kako mogu da snažno udare po lopti kad im lopta stiže 30cm niže nego što treba?
Četvrti set počinje sa Anom Antonijević i, gle čuda, taj set odigraju u potpunom egalu, čak i bez Brankice Mihajlović.
Ali kod Zorana Terzića naravno da prednost ima igračica koja igra u klubu koji on trenira od igračice koja je bila bolja u svakom od 4 turnira Gran Prija.
Svakome ko iole poznaje odbojku jasno je da je odluka da se da prednost Živković umesto Antonijević JEDINI razlog za ovaj poraz.

White Power

pre 6 godina

Ne znam sta jos treba da se dogodi da "nadlezni" u savezu, nakon dve decenije Tece, shvate da ce sa njim Srbija eventualno biti dobra, a nikada VRHUNSKA ekipa.
I sada ce opet da masu nekom bronzom (i to ako je osvoje!) i da je predstavljaju planetarnim uspehom, a niko nece imati petlje da mu kaze "Thanks&goodbye!".
U protekle DVE DECENIJE srpska odbojka osvojila je dosta i izgubila barem dva puta toliko.

dragan

pre 6 godina

Zbog cega se uporno drzi Busa na prijemu? Ne razumem. Gde je Tijana Malesevic? Prijem nula. Velika nula. Ne razumem trenera, nikako. Zasluzen poraz.

tex

pre 6 godina

Prijem užasan, nemam reči. Koliko aseva i grešaka odmah posle njihovog servisa, ja to skoro nisam video, a da ne pričam da tehničar da bi digao loptu prvo mora 3 metra da trči na sve strane da bi je stigao.
Tijana Bošković je suvo zlato, definitivno najbolji korektor na svetu trenutno, kako devojka igra au

Mare93

pre 6 godina

Pretpostavio sam da ce ovako i biti, s' obzirom na nacin na koji je Brazil prosao u polufinale. Nasa igra danas ocajna, bukvalno nam cela ekipa Tijana Boskovic, ostalih nema nigde. Prijem los, odbrana losa, bloka nigde... Ali i pored toga samo nam je jedan faktor nedostajao za pobedu danas a to je velika i najbolja Maja Ognjenovic, da ona igra 3:0 bismo danas dobili Brazil, iako smo lose igrali, tehnicari su nam nula na kvadrat, pogotovo mislim na Zivkovic koja nas je danas sahranila.

dragan

pre 6 godina

Necu reci nista novo, za one koji vole i razumeju odbojku, ali da reda radi kazem. Jos jedan turnir na kome je tutula bila nadohvat ruke, ali je odbojkasice nece uzeti. Faktor Terzic u punom "sjaju". Do izgubljenog treceg seta i 11:17 drzi dizaca koji je procitan, koji dize lose i sporo, pa Brazilke stalno uspevaju da na krajevima podignu i treci blok. Nemoc da se koliko toliko popravi igra drugog dizaca Malesevic/Busa, koji nas cesto staje rezulatata. Trezicu ekipe (bar reperezentativne) padaju u formi kad je najpotrebnije. Dug je spisak takvih situacija... Sta reci za malteriranje Mihajloviceve koja je od 9 igrala 8 mecava u grupa, i to sasvim nepotrebno. Naravno da se poevredila kda je u mesec dana igrala 15 puta itd itd.... Tvrdim da bi iole prostojniji strani trener uzeo bar nekoliko medalja, pa i zlata vise od vecnog Terzica. Sv bi rado doli da voce ovu Srbiju jere je ekurentna za medalje. On ne uci na svojime greskama - valjda misli da ih ne pravi. Da ti cela igra spadne na jednog jedinog realizatora i to na najmladju igracicu?! E moj Terzicu.

Couch

pre 6 godina

4.set
Terzić izvodi Brankicu Mihajlović i uvodi mlađanu Bojanu Milenković koja sem nekoliko uzastopnih grešaka u priojemu i smeču ama ništa nije uradila, mi dolazimo do čudesnog prekreta serijom sjajnih servisa Ane Antonijević, ali selektor bez ijednog pomoćnika ni u jednom trenutku ni ne pomišlja da povuče iz igre najnesigurnijeg igrača na terenu i naravno mi gubimo meč.Svaka čast selektore samo dosledno, pa i ako se davimo, budimo i u tome dosledni do kraja...Deja Vu

Bravo

pre 6 godina

Ova Busa definitivno zalutala u reprezentaciju, a dozivotni trener je drzi 3 zadnja seta i kada napravimo preokret ona prima asove. Boskovic 32 poena, a u najbitnijem momentima meca je nema, na zadnjem poenu na kraju meca izblokirana. Brankica osamucena, blokeri samo stoje na terenu. A dozivotni trener kao i uvek zvace zvakicu, nije cuo za rec izmena ili takticki dobar tajm-aut. Sve u svemu, vec vidjen scenario.

Volleyball boy

pre 6 godina

Kakvo razocarenje, ja ne mogu da verujem, eto sta znaci kada prosecan tim ima izvanrednog trenera koji takticki nadvisi naseg u svakom elementu. Naslov bi trebao da glasi da je Tijana Boskovic izgubila od Brazila. Razlika u individualnom kvalitetu igracica Brazila i nasih ide u nasu korist 99%, a one nam ocitaju bukvicu stavise solidnom igrom. Najvise mi je zao nase zvezde Tijane Boskovic, devojka je dokazala da je SUVO ZLATO, ali dzaba kada je ovo ekipni sport. Mali milion poklonjenih poena. Odbrana nula, taktika nula, koncentracija takodje a najsmesniji mi je trener. Bezvredni tajmauti u prelomnim momentima posle kojih Brazilke ponovo osvajaju poene... I samo jos jedno, ko ili sta je navelo Terzica da izbaci Malesevic posle prvog seta i uvede ovu Busu koja je upravo u proslom mecu sa Brazilom odigrala katastrofalno, devojka je ostala do kraja meca i nije osvojila ni jedan poen, a nije ni izmenjena. Brankica ocigledno ima sindrom blokade u najbitnijim mecevima, srednjaci ulaze na teren samo da bi popunili broj igracica, a tehnicari se smenjuju kao na traci. Svaka njima cast za do sada ucinjeno, zaista spadamo u red najboljih selekcija sveta, ali ovo je debakl. Ipak je Kina sa razlogom najbolja na svetu. Nadam se da su zadoboljni jer nas sutra ceka mec sa jednom od reprezentacija koje smo skoro pobedjivali i koje ce sigurno hteti osvetu.

Paor

pre 6 godina

Vec vidjen scenario. Umesto da se podize nivo igre, one iz meca u mec igraju sve stegnitije, i tako je bilo godinama unazad. Tu nastupa uloga trenera, koji psihicki treba igracice da podigne a on ih je uvek svojom negativnoscu, vikom,i drekom jos vise potkopavao. Ovo jeste uspeh, ali zal za neiskoriscenim potencijalom postoji, i ova generacija ce to osetiti sve dok ne dodje novi trener koji ce uspeti da iz igracica izvuce mnogo vise. Nedostatak Maje u timu je jako izrazen, danas su lopte samo isle po stranama a napadaci su pucali pa ako ubodu ubodu, kao da drugacija odbojka ne postoji. Cestitke i na ovome do sada!

Aleksandra

pre 6 godina

U ovom meču, Brazilke su zasluženo pobedile, ali što se tiče celog turnira, naše devojke trebalo je da idu u to finale. Ali, idemo dalje, navijamo za njih u borbi za bronzu!

djema brdjanin

pre 6 godina

Terzic sa onih dva celendza u drugom setu,to nebi ni pocetnik uradio,isto mislim da bi mnogo vise medalja osvojili da ovaj covek nije bio trener!

kouč

pre 6 godina

Malo li je u 4 najbolje svetske reprezentacije? Pored velike Italije i Brazila i jos vece Kine, ugurala se mala Srbija u sam vrh po ko zna koji put. Brazilke su odbojkaska velesila, zasluzeno su pobedile, a nama je veliki nedostatak bila povreda Brankice Mihajlovic jer je veliki teret ostao na Tijani Boskovic i sva odbrana je pomerena ka njoj. A ona je inace jedan neverovatan korektor. Ono sto zameram Terzicu konkretno je izbacivanje Tijane Malesevic posle prve greske, a onda drzanje Buse do kraja, koja pravi jos vece greske i ne vraca Tijanu. Sve u svemu, svaka cast devojke, idemo sad po bronzu!

rale

pre 6 godina

Vidi,vidi na sve moje kritike Terzica, da je mogao sa ovom ekipom da osvoji mnogo vise,a da je on iskljucivi krivac dobijao sam milion minusa, e pa gospodo iako se slazem sa vecinom komentara veliki MINUS za sve VAS!!!

satelit

pre 6 godina

Posle poklonjenog zlata Kini na OI,jer su se zadovoljile finalom,jos jedan prepusteni zlatni trofej mada ne toliko vaznog takmicenja... Ove devojke imaju znanje da budu Svetske prvakinje,ali nemaju "glavu"... Prvi su favorit za Evropsku titulu,e sad da vidimo imaju li pomenuto za KRUNU!!!!

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

(qwertz, 05. avgust 2017 11:23)

A sta reci za Busu? 3 seta igra, nikakav doprinos nema. Ovo je iskljucivo poraz trenera. Kao i mnogo puta do sad, njegova sujeta je odlucila.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Ne znam da li mi je uspesno prosao prethodni komentar sa analizom same igre, ali da se osvrnem na jos jednu stvar. Terzic mora da ide ako ne zelimo da nam odlicna generacija propadne u bezdan. Pored toga sto nas je unakazio sa izmenama (najvise tu mislim na drzanje Buse u igri ceo mec), ima toliko los nacin ophodjenja prema igracicama da je meni muka da ono gledam i slusam a kamoli njima. Pritom, samo on drzi tajmaute, sta rade pomocni treneri, sem sto donose vodu i peskire? Sve ostale ozbiljne ekipe, pomocni treneri izdvoje jednu, dve igracice i njima daju posebne instrukcije.

A ovde uvek samo Terzic prica ne radite ono sto smo se dogovorili, pa kako tako glupo, ne moze tako, tako necemo nista postici nema teorije itd. I kad dobijamo, njemu uvek nesto ne valja. I logicno da su devojke vec sigurno razvile averziju prema tome, i jedan od odbrambenih mehanizama kad vam neko stalno tako visi nad glavom je da jednostavno pustite niz vodu to sta vam ta osoba prica. Pa tako i kada im Terzic ukaze na nesto korisno, to kod bar polovine njih na jedno uvo udje, na drugo izadje, i o cemu onda pricamo? Trener tu gubi bilo kakvu ulogu. Da ne spominjemo kolicinu nervoze koju im unosi sa klupe, pa su onda i one na terenu potpuno pogubljene u bitnim mecevima, i rezultate vidimo. A najvise boli jer imaju kvalitet za mnogo vise. Ovo su sve sjajni rezultati, ali kakav tim imamo, mogli bi i morali biti jos bolji.

Steph

pre 6 godina

Jako je ruzno vredjati devojke koje pruzaju maksimum. Drugo je sto je forma problematicna za Zivkovic, Busu, Malesevic... Ali tu trener treba da "mesa karte", i da na teren izvede one koje su ipak najspremnije. Mnogo je nasa reprezentacija izgubila u odbrani od Rija. Silvija Popovic i Suzana Cebic su zlatne za tu pociciju. Nedostajanje Maje Ognjenovic je isto tako ocigledno. Malagurski se povredila, sa njom bi bilo mozda drugacije u timu. Ali Terzic zaista donosi jako cudne odulke. Valjda ce zato ostati bez velikih tutula, uvek ce biti 2,3,4. Sve velike utakmice na velikim takmicenjima vodi kao ovu danas. A u grupnoj fazi budemo 1. u grupi, OSS tako zamaze oci, a u zavrsnici nam juniorke igraju prvu postavu. Ali devojke ne treba napadati, ovo je najbolje sto imamo i ja sam ponosan na njih! Ne mogu biti sve u konstantno dobroj formi, a opet igraju za svoju zemlju, iako ne dobijaju mnogo za uzvrat! Devojke, hrabro, imate popravni na EP nadam se sa novim trenerom!Zaista je vreme da se sa ovakvim timom, zadovoljavamo 3.mestom. Imamo blago od ekipe. Srecno!

Suza

pre 6 godina

Opet je Terzic dokazao da je najgori trener na svetu. Roberto ga je nadmudrio sa prosecnom ekiom, a Terzic je uspeo cak i da odsteti sopstveni tim kad je prekinuo igru i trazio onaj besmislen "challenge".
Ako je savezu zaista zelja da ova najbolja generacija nase zenske odbojke ne propadne trebalo bih prvo promeniti selektora. Medjutim Boricica nije nikada zanimala zenska odboja, a Zorana Gajica mozda jos manje. Nadam se da gresim barem u ovoj zadnjoj predpostavki.

hocemo olimpijadu ponovo

pre 6 godina

Ova godina je ukleta za nas sport. Mladi fudbaleri katastrofa, odbojkasi slabo, mladi kosarkasi katastrofa, zenska kosarka lose, Djokovic predao sezonu, vaterpolisti ispali nesrecno, odbojkasice bez finala, kako vidim i kosarkasi ce se vratiti bez medalje. Ostalo jos evropsko u odbojci za zene i muskarce.
Jao nama kad rukometasi i fudbaleri moraju da nam vade prosek.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Imala sam neki los predosecaj pred ovaj mec koji se nazalost obistinio. Vidimo sada kako je mac sa dve ostrice kada pometlate sve po grupnim fazama, jer sve to dobro sto je napravljeno pada u vodu u nokaut fazi, gde se krece od nule.

Danas samo Boskovic i posle Rasic na nivou. Za Tijanu samo reci hvale, devojka je sjajna u napadu, bloku, hvata lopte i u odbrani. Ali dzaba kada jedan igrac ne cini tim. Ovde su nas unakazili prijem i Terzic. Ajde razumem zamenio si Malesevic sredinom prvog seta posle par losih prijema (mada je mogao da joj da sansu do kraja seta). Ubacis Busu da stabilizuje prijem (sto je paradoks samo po sebi nazalost). I onda je drzis do kraja utakmice, a busio ju je ko je stigao. Tijana ce mozda da ima nekoliko ocajnih prijema, ali i gomilu dobrih i upotrebljivih. Busa dotakne svaku loptu, ali pola prijema su joj rasejani, tehnicar juri loptu, i onda ne mozemo nista preko srednjaka nego sve na Brankicu i Tijanu. E kad jos i jedan od najbitnijih srafova igra jako lose za svoje standarde, onda pisi propalo.

Servis u smislu velikog broja gresaka. Brankici neko da kaze da prestane sa smec servisom, i kad udje retko kad nam nesto donese, jak je i to je to, cesto primaci to lako uhvate, a pravi zilion servis gresaka.

Blok takodje osrednji, trebalo je ranije da se ubaci Stevanovic. Odbrana kriminalna, uvalise nam kuvanih za sve pare. Sta radi libero to sam bog zna.

Nista, idemo dalje tu bronzu. I ovo je jedno iskustvo iz koga ce nadam se izvuci pouke.

Srdjan FG

pre 6 godina

Buša igrala 3 seta?! Likuša bila sedmi igrač brazila! Evo već 3h ne mogu da dodjem sebi! Hoće li neko smeniti više ovog Terzića?! Milenković, Antonijević i Buši ustavom zabraniti učestvovanje za reprezentaciju.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Razlika izmedju naseg 'vodje' i npr vodje Kine Zhu Ting ili Italije Egonu je nezamisliva. Tijana uvek ali uvek u najbitnijim delovima meceva, kada je potrebna timu ona pogresi, bude uhvacena ili izblokirana, kao sto se desilo da na kraju ovog meca bude izblokirana. S druge strane pogledajte Zhu Ting, Holandija vodi 14-10 u taj-brejku, Kina pobedjuje 18-16 sa 5 uzastopnih poena navedene devojke na kraju. Dobra je Tijana, ali mora jos puno da radi na sebi da bi stekla status dobrog vodje.
(Istina, 5. avgust 2017 11:56)

Tijana je u ovom mecu uzela 31 poen, sto je vise od trecine nasih ukupnih poena. Kada se oduzmu poeni koje smo uzeli greskama Brazilki, to je bar polovina poena koje smo uzeli svojom zaslugom.

Logicno je da je na kraju i njoj malo opala koncentracija od umora i preteranog pritiska koji je trpela silom prilika zbog odsustva adekvatne podrske saigracica u igri. Pritom je logicno i da ce je protivnici procitati kada nam skoro svi napadi idu na nju, cudo je da je pretrpela samo 3, 4 bloka za ceo mec.

A svakoga ko izjavi ovako nesto bih uputila na polufinalni mec Olimpijskih igara, kada nas je taj isti devojcurak sa tada nepunih 20 godina uveo u finale prvo rasturivsi prijem Amerikanki snaznim smec servisom, a zatim i snaznim smecom kada smo dobili priliku da organizujemo napad. I da, to je uradila na mec loptu u petom setu koji se igrao poen za poen...

rale

pre 6 godina

Uvek mi je bio na meti Terzic, i sad je, jer je Vojskovodja odgovoran za vojsku,ali ima i nekih 20-25% u tome sto mi vec decenijama nemamo vodju na terenu,nema ko da podigne, da podvikne, da opsuje da ih trgne iz letargije kad pocnu da gube,nije to bila ni Maja, ni Jelena, nema ni sad, kad im vidis lica posle serije protivnijka,sve ti je jasno,a imamo potencijal, za najveca dela, treba nam jedan Vladimir Grbic,Ivan Miljkovic, pa i Teodosic u kosarci... E to se vec radja....

dragan

pre 6 godina

Busa izbusena ko busotina. Prijem kriminalan, hiljadu kuvanih lopti. Ochajna igra. Ja ne razumem zasto Malesevic nije ulazila u igru. Da li neko ima informaciju sta je sa njom? Ima sto puta bolji prijem od Buse, ne razumem trenera. Prijem gori u zivotu nisam video. Ovo nista nije bilo dobro. Ne moze Tijana Boskovic sve sama. Vrlo losa igra, zasluzen poraz. Tehnicari, takodje, dosta loshi.

НИ

pre 6 godina

@Istina
Је л ти схваташ да она има 20 година?! Па како неко може да буде вођа са толико година? Њу не може нико да криви. Кад буде сазрела за 5 година, онда може да буде вођа. Зато, једини кривац је Терзић и тачка.

Darko Jović

pre 6 godina

Živković i Antonijević, nažalost, nisu pola Maje Ognjenović. U tome je sva bit ove ekipe. Jeste da nam je i prijem danas bio slab, ali jednobraznost dizanja gore dve pomenute je više nego tragičan.

Pedja

pre 6 godina

Komentar o igri, kakav sam imao, napisao sam tamo gde je Terzic nasu danasnju igru nazvao kako je nazvao. Zato, da to ne ponavljam, ovde bih samo rekao da sam srecan sto mogu da gledam Tijanu Boskovic, ili, cak, i da mi je cast sto mogu. Ovim sto nam je DVADESETOGODISNJAKINJA pruzila do sada treba da budemo ponosni u naredna dva olimpijska ciklusa, minimum... A koliko cemo tek jos dobiti od nje!? I, jos ovo... Moze i Ana Antonijevic, samo da malo vise prostora ima, dobro da sludi protivnice, i servisom, i dizanjima...

kaokakao

pre 6 godina

Sad krece pljuvanje selektora, igracica... Klasika kod nas. Zar mislite da brazilke ne igraju odbojku? Znate li sta je odbojka u Brazilu? Znate li kakvu bazu imaju? Zna li neko nesto o brazilskim igracicama? Ne, mi samo znamo da dizemo u visine kad nam ide a da pljujemo kad krene na dolje. Nama je sve sem zlata neuspjeh. Za nas bi trebali da uvedu dijamantsku medalju, jer nam zlato postaje malo. Zalosno.

suza

pre 6 godina

I ovo je uspeh medjutim nama ce jako faliti Maja Ognjenovic.
Jednostavno mi bolju tehnicarku niti smo imali niti cemo imati.
Tijanu su previse opteretili, 31 poen.

Vise srece drugi put.

Istina

pre 6 godina

Razlika izmedju naseg 'vodje' i npr vodje Kine Zhu Ting ili Italije Egonu je nezamisliva. Tijana uvek ali uvek u najbitnijim delovima meceva, kada je potrebna timu ona pogresi, bude uhvacena ili izblokirana, kao sto se desilo da na kraju ovog meca bude izblokirana. S druge strane pogledajte Zhu Ting, Holandija vodi 14-10 u taj-brejku, Kina pobedjuje 18-16 sa 5 uzastopnih poena navedene devojke na kraju. Dobra je Tijana, ali mora jos puno da radi na sebi da bi stekla status dobrog vodje.

Nišlija

pre 6 godina

Svaka čast za sve prikazano do sada, izuzetna forma od avgusta prošle godine i srebra u Riju, idemo devojke do bronze i nastavka osvajanja medalja na velikim takmicenjima! :)

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

@Istina

Evo tvoja toliko hvaljena Zhu Ting je ispucala laku loptu metrima napolje na mec loptu za Italiju i poslala ih u finale, igralo se poen za poen i da je pogodila, ko zna sta bi bilo. I ok, igrala je pod pritiskom, ne moze uvek da se pogadja. Ali isto to vazi i za Tijanu. Ok, danas nije prosla, na Olimpijadi je prosla. Ting je juce spasila mec lopte (kada su Kineskinje vec uveliko bile u polufinalu, i prve u grupi, pobeda je prakticno bila bez bilo kakvog znacaja, sem odredjenog psiholoskog), danas kada je bilo mnogo bitnije nije.

Takodje, licno mislim da je Tijana opterecenija u nasem timu nego sto je to slucaj sa Ting u kineskom. Ali suludo je uopste pricati ko je bolji sada, obe su i dalje uzasno mlade, i fantasticne, svaka mozda i najbolja na poziciji koju zauzima. Sto se tice Tijaninog igranja u Vitri, to priznajem da nisam gledala niti pratila, ali cinjenica je da taj tim iz nekog razloga nema hemiju, jer ima izvrsne pojedince koji nisu doneli ni blizu zeljene rezultate.

satelit

pre 6 godina

Jumko ,ja se tebi ne obracam.Zapazio sam tvoje komentare i jasno mi je sta zelis..Medjutim,jasno mi je i da si politicki vrlo nacitan

smesko

pre 6 godina

@istina, kada imaš samo jednu opciju u napadu, a ostale su totalno indisponirane, protivnik nije glup da ne posveti maksimalnu pažnju tome. pa osim Tijane, i u nekim retkim slučajevima srednjih blokerki, mi drugih opcija nismo imali. naši primaci nisu mogli da osvoje poen ni sa jednim blokom, sve su hvatali brazilke...

Istina

pre 6 godina

Prosli komentar sam poslao pre zavrsetka meca Italija-Kina. Igramo za bronzu sa Kineskinjama, a Italijanke su ih dobile 3-1 i u zadnjem poenu Zhu Ting je poslala loptu u aut. Hahah bas sam malerozan, izgleda da se i njoj desilo ono sto i Tijani danas.

Змајевић

pre 6 godina

Свашта овде појединци лупетају. Чињеница је да наших одбојкашица нигде није било док за селектора није дошао Терзић, а онда на свим такмичењима почиње постепени успон. Да ли имамо неког бољег селектора? Ја не знам. Волео бих да имамо. Друго, није тачно да имамо најјачи састав на свету. Играју и преко својих могућности. Нису најјаче ни у Европи. Ако на европско првенство дође спремна руска репрезетација глатко ћа нас поразити са 3:0. Мучићемо се и против Немачке и још неких. Треба им рећи хвала и за ово што пружају. Стално су у врху.

Dag Kristi

pre 6 godina

@Srdjan FG
Ako ne mozes da dodjes sebi 3 sata zbog odbojke,najbolje da odes kod strucnjaka da ti pomogne,a ne da napadas devojke od 20-ak godina.

Olivera Milijancevic

pre 6 godina

Stvarno je degradirajuce da Brankicu zameni Vojanom Milenkovic!Devojka je mala,osrednja igracica koja nikada nece biti ni do kolena Brankici. Da drzi Busu?!Koja ni u bednij srpskoj ligi nije imala minutazu toliku kao na ovom vaznom turniru?Pod hitno smena selektora dok nam zenska odbojka nije otisla ...

NOVOSADJANIN

pre 6 godina

Pravi veliki rezultati se mogu postići samo sa školovanim igračicama i trenerima u našim klubovima kao što je to nekada bila Vojvodina.Rad sa podmlatkom u ovoj decom siromašnoj zemlji je poveren nastavnicima fizičkog po osnovnim školama koji često i nisu za odbojku školovani.Najnovije odluke saveza da se klubovi registruju sa samo 12 igračica a da novi klubovi u osnivanju traju ČETIRI godine samo idu na ruku raznim školicama za čuvanje i razonodu dece po državnim salama o trošku poreskih obveznika gde se burazerski dodeljuju sredstva peru se državne pare.Na kraju tog procesa dobijamo igrače kojih nigde nema i spašavamo se uvozom igrača iz republike Srpske a rad naših pionirskih dve kadetske juniorske mlade eyof selekcije ostaje uzaludan.Klubova nigde nema izuzev Vizure a i ona postoji takva uprkos a ne zahvaljujući Državi i Savezu.Rečju kako sejemo dobro još i prolazimo.Koncepcija razvoja sporta kod nas je očito pogrešna i to ne govorim zato što je to stvar politike to je stvar sportskih radnika nije valjda i za to kriv AV.Večite treba promeniti prosto zbog toga da i drugi dobiju šansu i da možemo da poredimo rezultate.Možda mi stvarno i nemamo boljih.

Istina

pre 6 godina

(JJ&Sharapova fan, 5. avgust 2017 13:54)
Nisam osporio to da je Tijana bila najbolja nasa igracica danas, apsolutno. Ona je dodavala poene i sve to stoji, ali sam uporedio naseg najboljeg igraca i najboljeg igraca drugih ekipa koje su u samom vrhu. Koliko god da mi hvalili Tijanu, istina je da je Zhu Ting u ovom trenutku kompletnija, ima visi i brzi napad, pa nije za dzabe sa 22 godina kapiten Kine. Tijana ima bolji servis, i odbranu a u napadu je nesto sporija. Ali kad uporedimo njih dve u momentima meceva kada one kao lideri treba da naprave korak i pomognu reprezentaciji, Zhu je daleko bolja. Mislis da se njoj nekad desilo da u bitnom momentu stane i Kina ili Vakifbank izgubi mec? Naravno da ne, dok se Tijani to desavalo u Vitri protiv Galatasaraja(u taj-brejku su imale 5 mec lopti pa je Tijana napravila 2 greske i 2 puta zaredom bila izblokirana i na kraju je Vitra izgubila) i u reprezentaciji takodje.
(НИ, 5. avgust 2017 14:13)
A da li si ti shvatio da si samo ponovio ono sto sam ja rekao? Tijana mora jos puno da radi na sebi da bi bila vodja tima.

White Power

pre 6 godina

Ne znam sta jos treba da se dogodi da "nadlezni" u savezu, nakon dve decenije Tece, shvate da ce sa njim Srbija eventualno biti dobra, a nikada VRHUNSKA ekipa.
I sada ce opet da masu nekom bronzom (i to ako je osvoje!) i da je predstavljaju planetarnim uspehom, a niko nece imati petlje da mu kaze "Thanks&goodbye!".
U protekle DVE DECENIJE srpska odbojka osvojila je dosta i izgubila barem dva puta toliko.

Istina

pre 6 godina

Razlika izmedju naseg 'vodje' i npr vodje Kine Zhu Ting ili Italije Egonu je nezamisliva. Tijana uvek ali uvek u najbitnijim delovima meceva, kada je potrebna timu ona pogresi, bude uhvacena ili izblokirana, kao sto se desilo da na kraju ovog meca bude izblokirana. S druge strane pogledajte Zhu Ting, Holandija vodi 14-10 u taj-brejku, Kina pobedjuje 18-16 sa 5 uzastopnih poena navedene devojke na kraju. Dobra je Tijana, ali mora jos puno da radi na sebi da bi stekla status dobrog vodje.

kaokakao

pre 6 godina

Sad krece pljuvanje selektora, igracica... Klasika kod nas. Zar mislite da brazilke ne igraju odbojku? Znate li sta je odbojka u Brazilu? Znate li kakvu bazu imaju? Zna li neko nesto o brazilskim igracicama? Ne, mi samo znamo da dizemo u visine kad nam ide a da pljujemo kad krene na dolje. Nama je sve sem zlata neuspjeh. Za nas bi trebali da uvedu dijamantsku medalju, jer nam zlato postaje malo. Zalosno.

Bravo

pre 6 godina

Ova Busa definitivno zalutala u reprezentaciju, a dozivotni trener je drzi 3 zadnja seta i kada napravimo preokret ona prima asove. Boskovic 32 poena, a u najbitnijem momentima meca je nema, na zadnjem poenu na kraju meca izblokirana. Brankica osamucena, blokeri samo stoje na terenu. A dozivotni trener kao i uvek zvace zvakicu, nije cuo za rec izmena ili takticki dobar tajm-aut. Sve u svemu, vec vidjen scenario.

Змајевић

pre 6 godina

Свашта овде појединци лупетају. Чињеница је да наших одбојкашица нигде није било док за селектора није дошао Терзић, а онда на свим такмичењима почиње постепени успон. Да ли имамо неког бољег селектора? Ја не знам. Волео бих да имамо. Друго, није тачно да имамо најјачи састав на свету. Играју и преко својих могућности. Нису најјаче ни у Европи. Ако на европско првенство дође спремна руска репрезетација глатко ћа нас поразити са 3:0. Мучићемо се и против Немачке и још неких. Треба им рећи хвала и за ово што пружају. Стално су у врху.

Srdjan FG

pre 6 godina

Buša igrala 3 seta?! Likuša bila sedmi igrač brazila! Evo već 3h ne mogu da dodjem sebi! Hoće li neko smeniti više ovog Terzića?! Milenković, Antonijević i Buši ustavom zabraniti učestvovanje za reprezentaciju.

kouč

pre 6 godina

Malo li je u 4 najbolje svetske reprezentacije? Pored velike Italije i Brazila i jos vece Kine, ugurala se mala Srbija u sam vrh po ko zna koji put. Brazilke su odbojkaska velesila, zasluzeno su pobedile, a nama je veliki nedostatak bila povreda Brankice Mihajlovic jer je veliki teret ostao na Tijani Boskovic i sva odbrana je pomerena ka njoj. A ona je inace jedan neverovatan korektor. Ono sto zameram Terzicu konkretno je izbacivanje Tijane Malesevic posle prve greske, a onda drzanje Buse do kraja, koja pravi jos vece greske i ne vraca Tijanu. Sve u svemu, svaka cast devojke, idemo sad po bronzu!

dragan

pre 6 godina

Zbog cega se uporno drzi Busa na prijemu? Ne razumem. Gde je Tijana Malesevic? Prijem nula. Velika nula. Ne razumem trenera, nikako. Zasluzen poraz.

Istina

pre 6 godina

(JJ&Sharapova fan, 5. avgust 2017 13:54)
Nisam osporio to da je Tijana bila najbolja nasa igracica danas, apsolutno. Ona je dodavala poene i sve to stoji, ali sam uporedio naseg najboljeg igraca i najboljeg igraca drugih ekipa koje su u samom vrhu. Koliko god da mi hvalili Tijanu, istina je da je Zhu Ting u ovom trenutku kompletnija, ima visi i brzi napad, pa nije za dzabe sa 22 godina kapiten Kine. Tijana ima bolji servis, i odbranu a u napadu je nesto sporija. Ali kad uporedimo njih dve u momentima meceva kada one kao lideri treba da naprave korak i pomognu reprezentaciji, Zhu je daleko bolja. Mislis da se njoj nekad desilo da u bitnom momentu stane i Kina ili Vakifbank izgubi mec? Naravno da ne, dok se Tijani to desavalo u Vitri protiv Galatasaraja(u taj-brejku su imale 5 mec lopti pa je Tijana napravila 2 greske i 2 puta zaredom bila izblokirana i na kraju je Vitra izgubila) i u reprezentaciji takodje.
(НИ, 5. avgust 2017 14:13)
A da li si ti shvatio da si samo ponovio ono sto sam ja rekao? Tijana mora jos puno da radi na sebi da bi bila vodja tima.

tex

pre 6 godina

Prijem užasan, nemam reči. Koliko aseva i grešaka odmah posle njihovog servisa, ja to skoro nisam video, a da ne pričam da tehničar da bi digao loptu prvo mora 3 metra da trči na sve strane da bi je stigao.
Tijana Bošković je suvo zlato, definitivno najbolji korektor na svetu trenutno, kako devojka igra au

Volleyball boy

pre 6 godina

Kakvo razocarenje, ja ne mogu da verujem, eto sta znaci kada prosecan tim ima izvanrednog trenera koji takticki nadvisi naseg u svakom elementu. Naslov bi trebao da glasi da je Tijana Boskovic izgubila od Brazila. Razlika u individualnom kvalitetu igracica Brazila i nasih ide u nasu korist 99%, a one nam ocitaju bukvicu stavise solidnom igrom. Najvise mi je zao nase zvezde Tijane Boskovic, devojka je dokazala da je SUVO ZLATO, ali dzaba kada je ovo ekipni sport. Mali milion poklonjenih poena. Odbrana nula, taktika nula, koncentracija takodje a najsmesniji mi je trener. Bezvredni tajmauti u prelomnim momentima posle kojih Brazilke ponovo osvajaju poene... I samo jos jedno, ko ili sta je navelo Terzica da izbaci Malesevic posle prvog seta i uvede ovu Busu koja je upravo u proslom mecu sa Brazilom odigrala katastrofalno, devojka je ostala do kraja meca i nije osvojila ni jedan poen, a nije ni izmenjena. Brankica ocigledno ima sindrom blokade u najbitnijim mecevima, srednjaci ulaze na teren samo da bi popunili broj igracica, a tehnicari se smenjuju kao na traci. Svaka njima cast za do sada ucinjeno, zaista spadamo u red najboljih selekcija sveta, ali ovo je debakl. Ipak je Kina sa razlogom najbolja na svetu. Nadam se da su zadoboljni jer nas sutra ceka mec sa jednom od reprezentacija koje smo skoro pobedjivali i koje ce sigurno hteti osvetu.

rale

pre 6 godina

Vidi,vidi na sve moje kritike Terzica, da je mogao sa ovom ekipom da osvoji mnogo vise,a da je on iskljucivi krivac dobijao sam milion minusa, e pa gospodo iako se slazem sa vecinom komentara veliki MINUS za sve VAS!!!

NOVOSADJANIN

pre 6 godina

Pravi veliki rezultati se mogu postići samo sa školovanim igračicama i trenerima u našim klubovima kao što je to nekada bila Vojvodina.Rad sa podmlatkom u ovoj decom siromašnoj zemlji je poveren nastavnicima fizičkog po osnovnim školama koji često i nisu za odbojku školovani.Najnovije odluke saveza da se klubovi registruju sa samo 12 igračica a da novi klubovi u osnivanju traju ČETIRI godine samo idu na ruku raznim školicama za čuvanje i razonodu dece po državnim salama o trošku poreskih obveznika gde se burazerski dodeljuju sredstva peru se državne pare.Na kraju tog procesa dobijamo igrače kojih nigde nema i spašavamo se uvozom igrača iz republike Srpske a rad naših pionirskih dve kadetske juniorske mlade eyof selekcije ostaje uzaludan.Klubova nigde nema izuzev Vizure a i ona postoji takva uprkos a ne zahvaljujući Državi i Savezu.Rečju kako sejemo dobro još i prolazimo.Koncepcija razvoja sporta kod nas je očito pogrešna i to ne govorim zato što je to stvar politike to je stvar sportskih radnika nije valjda i za to kriv AV.Večite treba promeniti prosto zbog toga da i drugi dobiju šansu i da možemo da poredimo rezultate.Možda mi stvarno i nemamo boljih.

qwertz

pre 6 godina

Bojana Živković nije digla nijednu dobru loptu kako na penal, tako na krajeve. A Terzić traži tajm aut i govori igračicama da jače udaraju loptu. Kako mogu da snažno udare po lopti kad im lopta stiže 30cm niže nego što treba?
Četvrti set počinje sa Anom Antonijević i, gle čuda, taj set odigraju u potpunom egalu, čak i bez Brankice Mihajlović.
Ali kod Zorana Terzića naravno da prednost ima igračica koja igra u klubu koji on trenira od igračice koja je bila bolja u svakom od 4 turnira Gran Prija.
Svakome ko iole poznaje odbojku jasno je da je odluka da se da prednost Živković umesto Antonijević JEDINI razlog za ovaj poraz.

Couch

pre 6 godina

4.set
Terzić izvodi Brankicu Mihajlović i uvodi mlađanu Bojanu Milenković koja sem nekoliko uzastopnih grešaka u priojemu i smeču ama ništa nije uradila, mi dolazimo do čudesnog prekreta serijom sjajnih servisa Ane Antonijević, ali selektor bez ijednog pomoćnika ni u jednom trenutku ni ne pomišlja da povuče iz igre najnesigurnijeg igrača na terenu i naravno mi gubimo meč.Svaka čast selektore samo dosledno, pa i ako se davimo, budimo i u tome dosledni do kraja...Deja Vu

Mare93

pre 6 godina

Pretpostavio sam da ce ovako i biti, s' obzirom na nacin na koji je Brazil prosao u polufinale. Nasa igra danas ocajna, bukvalno nam cela ekipa Tijana Boskovic, ostalih nema nigde. Prijem los, odbrana losa, bloka nigde... Ali i pored toga samo nam je jedan faktor nedostajao za pobedu danas a to je velika i najbolja Maja Ognjenovic, da ona igra 3:0 bismo danas dobili Brazil, iako smo lose igrali, tehnicari su nam nula na kvadrat, pogotovo mislim na Zivkovic koja nas je danas sahranila.

satelit

pre 6 godina

Posle poklonjenog zlata Kini na OI,jer su se zadovoljile finalom,jos jedan prepusteni zlatni trofej mada ne toliko vaznog takmicenja... Ove devojke imaju znanje da budu Svetske prvakinje,ali nemaju "glavu"... Prvi su favorit za Evropsku titulu,e sad da vidimo imaju li pomenuto za KRUNU!!!!

Dag Kristi

pre 6 godina

@Srdjan FG
Ako ne mozes da dodjes sebi 3 sata zbog odbojke,najbolje da odes kod strucnjaka da ti pomogne,a ne da napadas devojke od 20-ak godina.

dragan

pre 6 godina

Necu reci nista novo, za one koji vole i razumeju odbojku, ali da reda radi kazem. Jos jedan turnir na kome je tutula bila nadohvat ruke, ali je odbojkasice nece uzeti. Faktor Terzic u punom "sjaju". Do izgubljenog treceg seta i 11:17 drzi dizaca koji je procitan, koji dize lose i sporo, pa Brazilke stalno uspevaju da na krajevima podignu i treci blok. Nemoc da se koliko toliko popravi igra drugog dizaca Malesevic/Busa, koji nas cesto staje rezulatata. Trezicu ekipe (bar reperezentativne) padaju u formi kad je najpotrebnije. Dug je spisak takvih situacija... Sta reci za malteriranje Mihajloviceve koja je od 9 igrala 8 mecava u grupa, i to sasvim nepotrebno. Naravno da se poevredila kda je u mesec dana igrala 15 puta itd itd.... Tvrdim da bi iole prostojniji strani trener uzeo bar nekoliko medalja, pa i zlata vise od vecnog Terzica. Sv bi rado doli da voce ovu Srbiju jere je ekurentna za medalje. On ne uci na svojime greskama - valjda misli da ih ne pravi. Da ti cela igra spadne na jednog jedinog realizatora i to na najmladju igracicu?! E moj Terzicu.

rale

pre 6 godina

Uvek mi je bio na meti Terzic, i sad je, jer je Vojskovodja odgovoran za vojsku,ali ima i nekih 20-25% u tome sto mi vec decenijama nemamo vodju na terenu,nema ko da podigne, da podvikne, da opsuje da ih trgne iz letargije kad pocnu da gube,nije to bila ni Maja, ni Jelena, nema ni sad, kad im vidis lica posle serije protivnijka,sve ti je jasno,a imamo potencijal, za najveca dela, treba nam jedan Vladimir Grbic,Ivan Miljkovic, pa i Teodosic u kosarci... E to se vec radja....

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Razlika izmedju naseg 'vodje' i npr vodje Kine Zhu Ting ili Italije Egonu je nezamisliva. Tijana uvek ali uvek u najbitnijim delovima meceva, kada je potrebna timu ona pogresi, bude uhvacena ili izblokirana, kao sto se desilo da na kraju ovog meca bude izblokirana. S druge strane pogledajte Zhu Ting, Holandija vodi 14-10 u taj-brejku, Kina pobedjuje 18-16 sa 5 uzastopnih poena navedene devojke na kraju. Dobra je Tijana, ali mora jos puno da radi na sebi da bi stekla status dobrog vodje.
(Istina, 5. avgust 2017 11:56)

Tijana je u ovom mecu uzela 31 poen, sto je vise od trecine nasih ukupnih poena. Kada se oduzmu poeni koje smo uzeli greskama Brazilki, to je bar polovina poena koje smo uzeli svojom zaslugom.

Logicno je da je na kraju i njoj malo opala koncentracija od umora i preteranog pritiska koji je trpela silom prilika zbog odsustva adekvatne podrske saigracica u igri. Pritom je logicno i da ce je protivnici procitati kada nam skoro svi napadi idu na nju, cudo je da je pretrpela samo 3, 4 bloka za ceo mec.

A svakoga ko izjavi ovako nesto bih uputila na polufinalni mec Olimpijskih igara, kada nas je taj isti devojcurak sa tada nepunih 20 godina uveo u finale prvo rasturivsi prijem Amerikanki snaznim smec servisom, a zatim i snaznim smecom kada smo dobili priliku da organizujemo napad. I da, to je uradila na mec loptu u petom setu koji se igrao poen za poen...

НИ

pre 6 godina

@Istina
Је л ти схваташ да она има 20 година?! Па како неко може да буде вођа са толико година? Њу не може нико да криви. Кад буде сазрела за 5 година, онда може да буде вођа. Зато, једини кривац је Терзић и тачка.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

@Istina

Evo tvoja toliko hvaljena Zhu Ting je ispucala laku loptu metrima napolje na mec loptu za Italiju i poslala ih u finale, igralo se poen za poen i da je pogodila, ko zna sta bi bilo. I ok, igrala je pod pritiskom, ne moze uvek da se pogadja. Ali isto to vazi i za Tijanu. Ok, danas nije prosla, na Olimpijadi je prosla. Ting je juce spasila mec lopte (kada su Kineskinje vec uveliko bile u polufinalu, i prve u grupi, pobeda je prakticno bila bez bilo kakvog znacaja, sem odredjenog psiholoskog), danas kada je bilo mnogo bitnije nije.

Takodje, licno mislim da je Tijana opterecenija u nasem timu nego sto je to slucaj sa Ting u kineskom. Ali suludo je uopste pricati ko je bolji sada, obe su i dalje uzasno mlade, i fantasticne, svaka mozda i najbolja na poziciji koju zauzima. Sto se tice Tijaninog igranja u Vitri, to priznajem da nisam gledala niti pratila, ali cinjenica je da taj tim iz nekog razloga nema hemiju, jer ima izvrsne pojedince koji nisu doneli ni blizu zeljene rezultate.

Olivera Milijancevic

pre 6 godina

Stvarno je degradirajuce da Brankicu zameni Vojanom Milenkovic!Devojka je mala,osrednja igracica koja nikada nece biti ni do kolena Brankici. Da drzi Busu?!Koja ni u bednij srpskoj ligi nije imala minutazu toliku kao na ovom vaznom turniru?Pod hitno smena selektora dok nam zenska odbojka nije otisla ...

Paor

pre 6 godina

Vec vidjen scenario. Umesto da se podize nivo igre, one iz meca u mec igraju sve stegnitije, i tako je bilo godinama unazad. Tu nastupa uloga trenera, koji psihicki treba igracice da podigne a on ih je uvek svojom negativnoscu, vikom,i drekom jos vise potkopavao. Ovo jeste uspeh, ali zal za neiskoriscenim potencijalom postoji, i ova generacija ce to osetiti sve dok ne dodje novi trener koji ce uspeti da iz igracica izvuce mnogo vise. Nedostatak Maje u timu je jako izrazen, danas su lopte samo isle po stranama a napadaci su pucali pa ako ubodu ubodu, kao da drugacija odbojka ne postoji. Cestitke i na ovome do sada!

Aleksandra

pre 6 godina

U ovom meču, Brazilke su zasluženo pobedile, ali što se tiče celog turnira, naše devojke trebalo je da idu u to finale. Ali, idemo dalje, navijamo za njih u borbi za bronzu!

satelit

pre 6 godina

Jumko ,ja se tebi ne obracam.Zapazio sam tvoje komentare i jasno mi je sta zelis..Medjutim,jasno mi je i da si politicki vrlo nacitan

dragan

pre 6 godina

Busa izbusena ko busotina. Prijem kriminalan, hiljadu kuvanih lopti. Ochajna igra. Ja ne razumem zasto Malesevic nije ulazila u igru. Da li neko ima informaciju sta je sa njom? Ima sto puta bolji prijem od Buse, ne razumem trenera. Prijem gori u zivotu nisam video. Ovo nista nije bilo dobro. Ne moze Tijana Boskovic sve sama. Vrlo losa igra, zasluzen poraz. Tehnicari, takodje, dosta loshi.

2403

pre 6 godina

Тијана Бошковић 97 годиште, само ћу то рећи. Иван Миљковић женске одбојке, наша велика будућност..

Nišlija

pre 6 godina

Svaka čast za sve prikazano do sada, izuzetna forma od avgusta prošle godine i srebra u Riju, idemo devojke do bronze i nastavka osvajanja medalja na velikim takmicenjima! :)

suza

pre 6 godina

I ovo je uspeh medjutim nama ce jako faliti Maja Ognjenovic.
Jednostavno mi bolju tehnicarku niti smo imali niti cemo imati.
Tijanu su previse opteretili, 31 poen.

Vise srece drugi put.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Imala sam neki los predosecaj pred ovaj mec koji se nazalost obistinio. Vidimo sada kako je mac sa dve ostrice kada pometlate sve po grupnim fazama, jer sve to dobro sto je napravljeno pada u vodu u nokaut fazi, gde se krece od nule.

Danas samo Boskovic i posle Rasic na nivou. Za Tijanu samo reci hvale, devojka je sjajna u napadu, bloku, hvata lopte i u odbrani. Ali dzaba kada jedan igrac ne cini tim. Ovde su nas unakazili prijem i Terzic. Ajde razumem zamenio si Malesevic sredinom prvog seta posle par losih prijema (mada je mogao da joj da sansu do kraja seta). Ubacis Busu da stabilizuje prijem (sto je paradoks samo po sebi nazalost). I onda je drzis do kraja utakmice, a busio ju je ko je stigao. Tijana ce mozda da ima nekoliko ocajnih prijema, ali i gomilu dobrih i upotrebljivih. Busa dotakne svaku loptu, ali pola prijema su joj rasejani, tehnicar juri loptu, i onda ne mozemo nista preko srednjaka nego sve na Brankicu i Tijanu. E kad jos i jedan od najbitnijih srafova igra jako lose za svoje standarde, onda pisi propalo.

Servis u smislu velikog broja gresaka. Brankici neko da kaze da prestane sa smec servisom, i kad udje retko kad nam nesto donese, jak je i to je to, cesto primaci to lako uhvate, a pravi zilion servis gresaka.

Blok takodje osrednji, trebalo je ranije da se ubaci Stevanovic. Odbrana kriminalna, uvalise nam kuvanih za sve pare. Sta radi libero to sam bog zna.

Nista, idemo dalje tu bronzu. I ovo je jedno iskustvo iz koga ce nadam se izvuci pouke.

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

(qwertz, 05. avgust 2017 11:23)

A sta reci za Busu? 3 seta igra, nikakav doprinos nema. Ovo je iskljucivo poraz trenera. Kao i mnogo puta do sad, njegova sujeta je odlucila.

hocemo olimpijadu ponovo

pre 6 godina

Ova godina je ukleta za nas sport. Mladi fudbaleri katastrofa, odbojkasi slabo, mladi kosarkasi katastrofa, zenska kosarka lose, Djokovic predao sezonu, vaterpolisti ispali nesrecno, odbojkasice bez finala, kako vidim i kosarkasi ce se vratiti bez medalje. Ostalo jos evropsko u odbojci za zene i muskarce.
Jao nama kad rukometasi i fudbaleri moraju da nam vade prosek.

djema brdjanin

pre 6 godina

Terzic sa onih dva celendza u drugom setu,to nebi ni pocetnik uradio,isto mislim da bi mnogo vise medalja osvojili da ovaj covek nije bio trener!

Steph

pre 6 godina

Jako je ruzno vredjati devojke koje pruzaju maksimum. Drugo je sto je forma problematicna za Zivkovic, Busu, Malesevic... Ali tu trener treba da "mesa karte", i da na teren izvede one koje su ipak najspremnije. Mnogo je nasa reprezentacija izgubila u odbrani od Rija. Silvija Popovic i Suzana Cebic su zlatne za tu pociciju. Nedostajanje Maje Ognjenovic je isto tako ocigledno. Malagurski se povredila, sa njom bi bilo mozda drugacije u timu. Ali Terzic zaista donosi jako cudne odulke. Valjda ce zato ostati bez velikih tutula, uvek ce biti 2,3,4. Sve velike utakmice na velikim takmicenjima vodi kao ovu danas. A u grupnoj fazi budemo 1. u grupi, OSS tako zamaze oci, a u zavrsnici nam juniorke igraju prvu postavu. Ali devojke ne treba napadati, ovo je najbolje sto imamo i ja sam ponosan na njih! Ne mogu biti sve u konstantno dobroj formi, a opet igraju za svoju zemlju, iako ne dobijaju mnogo za uzvrat! Devojke, hrabro, imate popravni na EP nadam se sa novim trenerom!Zaista je vreme da se sa ovakvim timom, zadovoljavamo 3.mestom. Imamo blago od ekipe. Srecno!

Darko Jović

pre 6 godina

Živković i Antonijević, nažalost, nisu pola Maje Ognjenović. U tome je sva bit ove ekipe. Jeste da nam je i prijem danas bio slab, ali jednobraznost dizanja gore dve pomenute je više nego tragičan.

Istina

pre 6 godina

Prosli komentar sam poslao pre zavrsetka meca Italija-Kina. Igramo za bronzu sa Kineskinjama, a Italijanke su ih dobile 3-1 i u zadnjem poenu Zhu Ting je poslala loptu u aut. Hahah bas sam malerozan, izgleda da se i njoj desilo ono sto i Tijani danas.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Ne znam da li mi je uspesno prosao prethodni komentar sa analizom same igre, ali da se osvrnem na jos jednu stvar. Terzic mora da ide ako ne zelimo da nam odlicna generacija propadne u bezdan. Pored toga sto nas je unakazio sa izmenama (najvise tu mislim na drzanje Buse u igri ceo mec), ima toliko los nacin ophodjenja prema igracicama da je meni muka da ono gledam i slusam a kamoli njima. Pritom, samo on drzi tajmaute, sta rade pomocni treneri, sem sto donose vodu i peskire? Sve ostale ozbiljne ekipe, pomocni treneri izdvoje jednu, dve igracice i njima daju posebne instrukcije.

A ovde uvek samo Terzic prica ne radite ono sto smo se dogovorili, pa kako tako glupo, ne moze tako, tako necemo nista postici nema teorije itd. I kad dobijamo, njemu uvek nesto ne valja. I logicno da su devojke vec sigurno razvile averziju prema tome, i jedan od odbrambenih mehanizama kad vam neko stalno tako visi nad glavom je da jednostavno pustite niz vodu to sta vam ta osoba prica. Pa tako i kada im Terzic ukaze na nesto korisno, to kod bar polovine njih na jedno uvo udje, na drugo izadje, i o cemu onda pricamo? Trener tu gubi bilo kakvu ulogu. Da ne spominjemo kolicinu nervoze koju im unosi sa klupe, pa su onda i one na terenu potpuno pogubljene u bitnim mecevima, i rezultate vidimo. A najvise boli jer imaju kvalitet za mnogo vise. Ovo su sve sjajni rezultati, ali kakav tim imamo, mogli bi i morali biti jos bolji.

Suza

pre 6 godina

Opet je Terzic dokazao da je najgori trener na svetu. Roberto ga je nadmudrio sa prosecnom ekiom, a Terzic je uspeo cak i da odsteti sopstveni tim kad je prekinuo igru i trazio onaj besmislen "challenge".
Ako je savezu zaista zelja da ova najbolja generacija nase zenske odbojke ne propadne trebalo bih prvo promeniti selektora. Medjutim Boricica nije nikada zanimala zenska odboja, a Zorana Gajica mozda jos manje. Nadam se da gresim barem u ovoj zadnjoj predpostavki.

smesko

pre 6 godina

@istina, kada imaš samo jednu opciju u napadu, a ostale su totalno indisponirane, protivnik nije glup da ne posveti maksimalnu pažnju tome. pa osim Tijane, i u nekim retkim slučajevima srednjih blokerki, mi drugih opcija nismo imali. naši primaci nisu mogli da osvoje poen ni sa jednim blokom, sve su hvatali brazilke...

Pedja

pre 6 godina

Komentar o igri, kakav sam imao, napisao sam tamo gde je Terzic nasu danasnju igru nazvao kako je nazvao. Zato, da to ne ponavljam, ovde bih samo rekao da sam srecan sto mogu da gledam Tijanu Boskovic, ili, cak, i da mi je cast sto mogu. Ovim sto nam je DVADESETOGODISNJAKINJA pruzila do sada treba da budemo ponosni u naredna dva olimpijska ciklusa, minimum... A koliko cemo tek jos dobiti od nje!? I, jos ovo... Moze i Ana Antonijevic, samo da malo vise prostora ima, dobro da sludi protivnice, i servisom, i dizanjima...