Odbojka 39

Sreda, 02.08.2017.

12:06

Odbojkašice Srbije bolje od svetskih šampionki

Odbojkašice Srbije pobedom na svetskim šampionkama, selekcijom SAD, počele su učeće na završnom turniru Gran prija – 3:2 (25:22, 25:17, 23:25, 18:25, 15:11).

Odbojkašice Srbije bolje od svetskih šampionki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

mimi

pre 6 godina

U ovom sportu mozemo 5 postava da izvedemo podjenako jakih,trenutno najbolje na svetu bez premca,jedino Kina i SAD nas prate,ostaje zal za zlatom na OI u Brazilu,sledeci korak zlato na svetskom i OI,Tijana i Brankica u napadu ne vidim da neko moze da ih zaustavi u narednih deset godina

my way

pre 6 godina

Јао, кад крену неки да паметују. Тијана Малешевић је током читавог Гранд Прија била један од најбољих примача такмичења, а данас је само Мишел Барч имала бољи пријем. Што се тиче Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић наравно да су нам оне нападачки адути, али играли смо без Тијане читаво такмичење па смо уништавали све редом. Средњи блокери су нам у нападу такође јако оружје, а нормално је да ће када имаш једну Бранкицу Михајловић други примач добијати мање лопти од ње, али какве то везе има? Свашта, девојке играју најбољу одбојку на свету без икакве сумње тренутно и то у каквом год да су саставу! Смешно је уопште рећи за неку од девојака да је осредња, камоли лоша.

Steph

pre 6 godina

Devojke su odigrale dobro! Onaj pad koji se desio, bolje sto se desio sada, ali se vise ne sme desavati. Nismo glavni favoriti po mom skromnmom misljenju, Kina zasita igra sjajno. Zhu Thing nije trenirala duze vreme, a sada Brazil unistava! Jako su brze, tako da verujem da cemo sa njima igrati finale, i nadam se vratiti im za finale u Riu. Srecno devojke! Srbija je uz vas.

lopta

pre 6 godina

hahahahha, kad kazu za terzica da POVREMENO OSVOJI MEDALJU!

U principu, mislim da bi laicima trebalo zabraniti komentarisanje. npr, pre objave komentara, postavi im se 5 pitanja, vremenski ogranicenih, i vezanih iskljucivo za vest koju komentarisu.

vredjaju bezveze!

kouč

pre 6 godina

Od zaostatka 12:8 u drugom setu i potom lagano dobijenog drugog seta i 14:7 u trecem setu, do 2-2 u setovima. Neverovatne amplitude i promene u igri, ali velika pobeda je ostvarena i to je najbitnije! Ajmo do kraja devojke!

Milan

pre 6 godina

Tačnije, pobedile su drugu ekipu svetskih šampiona! Doduše i takve su u top 5
Čestitke za peti set, trebalo se vratiti posle onakvog pada.

hipster

pre 6 godina

Hteo sam da ostavim komentar, a onda sam video da ljude pričaju koješta i odustao... Vidi se da ljude ne prate ili ne poznaju dovoljno kako sport funkcioniše, nego eto tako iz godine u godinu ponavljaju iste fraze. Tužno. Valjda nam je zato sport u Srbiji (mislim na klupski pre svega) u rasulu, jer 'najbolje' znaju baš oni koji u suštini ne znaju ništa.

Ziggs

pre 6 godina

Ova utakmica je dokazala da je Terzic najgori trener neke vrhunske selekcije u odbojci On je za žensku odbojku ono što je Udovičić bio za vaterpolo . Čovek koji povremeno osvoji koju medalju ali realno guši generaciju koja bi mogla da dominira
Nadam se da će i on ot sam uvideti i da će otići . Vreme mu je

au

pre 6 godina

Na kraju je svejedno što su uzele 2 a ne 3 boda jer je opet bilo kakva pobeda protiv Italije neophodna za 1. mesto u grupi a ne verujem da ćemo izgubiti i set protiv njih.

Darko

pre 6 godina

Ne kapiram zasto Terzic ne daje priliku onoj novoj Milenkovic da igra u prvoj postavi, devojka je pokazala da je bolja od Malesevic i Buse zajedno. Jedina stvar je sto je neiskusna, ali opet dzaba iskustvo kad je prijem ove dve ocajan te ocajan, i u napadu ne blistaju takodje.

dada

pre 6 godina

Budimo posteni,kada Mihajloviceva i Boškoviceva ne skupe zajedno 40 poana mi sa svakom ozbljnijom reprezentacijom imamo problem. Danas su se nekako sredile i nakupile 47 poena i zato smo dobili. Rasiceva je takođe dobra u napadu, ali ona zavisi, kao srednjak, od prijema. Posto nam je prijem bio loš, nema ni mnogo lopti za nju u napadu, a i one koje dobije su teške. Medalja na OI i ucesce na finalnom turniru Gran prija su veliki rezultati, jer ovaj tim nije "najboolji na svetu", kao što to naša bahata javnost tvrdi. Srbija, uz vrline, ima i dosta mana u igri. Pre svega, los drugi primac ili, bolje receno, ne loš ali osrednjeg kvaliteta - Malesevic i Buša. Uvek imaju serije kada nisu u stanju da "povuku ručnu" i protivnici naparave razliku. A u fazi napada igraju tek tu i tamo, jer su prijem (i pomoć u bloku) njihovi primarni zadaci. Zatim, ni jedan dizac nije ni blizu kvaliteta Ognjenoviceve. Antonijevic je solidna, ali ima mnogo takvih dizaca, a Zivkovic nazalost nije previse toga naučila gledajući Ognjenovicevu. Sem toga, ni igra polju nije nam najveća vrlina. Znaci bez dve igracice i njihovog najboljeg ucinka mi smo u problemu. To nije dobro. Ne moze se uzeti ovaj turnir, a ni evropsko zlato ako ne igramo raznovrsnije i sa boljim prijemom. Mozemo dobiti Italijanske sa 3:0 ,ali i izgubiti. Takava nam je ekipa.

Миле

pre 6 godina

Волим бомбардерку каменог лица, Тијану Бошковић, али Бранкица Михајловић је чудо од играчице, која енергија, е да нам је у фудбалу један такав.

Mare93

pre 6 godina

Uh,dobro je da pobedise, mada je malo falilo da prokockaju gotovo sigurnu pobedu, ali pobeda je pobeda i svaka cast! Sutra navijamo za Italiju jer ako pobede sa 3:0 ili 3:1 sigurno smo u polufinalu, a i bilo bi dobro da mec sa Italijankama nije odlucujuci za prolazak, jer su mlade i opasne, pogotovo kad je Paola u sjajnoj formi. Sve najbolje i puno srece u nastavku, jer smo realno u ovom trenutku prvi favoriti za zlato, nadam se da ih ovakve klinacke greske nece kostati pobede.

shandonjito

pre 6 godina

Teska utakmica i velika pobeda. Amerikanke su igrale protiv nas iskljucivo kroz jednu poziciju, sve su bacile na to i malo je nedostajalo da nas tu i slome. Od pocetka utakmice smo imali problem prijema na poziciji drugog primaca, Malesevicke. U jednom trenutku je Busa kvalitetno odmenila Malesevic, ali je i ona imala padove usled konstantnog pritiska iskljucivo na tu poziciju. Ali to je odbojka. Tu smo najtanji i Amerikanci to dobro znaju.
Terzic se u petom setu kockao stavljajuci ponovo Malesevic u igru i pogodio! Ostali segmenti igre dosta dobri, jer protivnik je realno odlican. Licno cenim da cemo se ponovo sresti u finalu, jer cenim da su ovo dve najozbiljnije ekipe.
Nisam imao priliku da cujem savete Terzica, ali Boskovicka bi mogla malo vise da napada preko paralele. Mislim da je imala samo jedan napad preko paralele koja je stalno ostajala otvorena. U sledecoj utakmici bi prih pet lopti morali da pucaju iskljucivo po paraleli i time im razvuku blok i daju domaci zadatak za razmisljanje, tj. poremete im koncepciju odbrane.
Cestitke na pobedi i iskreno, ocekujem mnogo, jer smo zreli, dobro zreli da drzimo vrh. Navijamo i zelimo srecu nasim predivnim devojkama!

Pedja

pre 6 godina

Uh! Kako su me samo iscimale! :) Vazna pobeda, pogotovo kad se ima u vidu nacin na koji su odbojkasice dosle do nje. Na 14:7 u trecem setu vecina nas je pomislila da je gotovo, posebno kad se zna kakvom se igrom doslo do tog rezultata. Sta se tad desilo znaju samo odbojkasice, ali, ipak su nasle snage da peti set zavrse kako su ga zavrsile. Sve su imale poneku "zutu minutu", zato ne bih da isticem posebno neku igracicu. Nadam se konstantnijoj igri u petak. Na kraju, ipak je danas, na zvanicnom i prestiznom mecu, pobedjen svetski prvak, koju god postavu da je izveo. Bravo za Srpkinje!

jov

pre 6 godina

Imali smo 2-0 u setovima i 14-7 u trećem, to nismo smeli da ispustimo, moralo je biti 3-0, sreća pa i nije toliko bitan ovaj meč (kao što će biti polufinale i nadam se finale) valjda se sledeći put neće tako opustiti kad budu imale toliku prednost. Prijem jako oscilira što odmah utiče i na tehničara (vidi se da fali Maja) ali sreća pa su Mihajlović i Bošković jedne od najboljih poentera trenutno na svetu pa sve ispadne dobro.
Srećno dalje nadamo se zlatu :)
Ako neko hoće da gleda ima na areni ili nađite na netu lajv strim arene pošto na jutjubu kanalu FIVB piše da ne može sa se gleda u našoj državi...

do finala

pre 6 godina

Steta zbog izgubljenog treceg seta i vodstva od 14:7 u njemu, jer da smo dobili sa 3:0 vec bi bili u polufinalu a mec protiv Italijanki bi bio samo trening i formalnost. Amerikanke su igrale u kombinovanom sastavu, ali kod toliko velike zemlje nema prevelikog pada u kvalitetu ni bez polovine startne postave. Mi imamo najbolji napad na svetu, korektor-blokeri-Brankica, koji kada je u elementu melje sve oko sebe, ali kada malo zariba sami sebe smo u stanju da pobedimo. Srecom, danas nije doslo do potpunog raspada, i u petom setu su ponovo zaigrale kako treba. Ako Italija sutra pobedi USA, plasirali smo se u 1/2, pa ako Brazil danas pobedi Kinu, na Italiju bolje da izadjemo sa drugom postavom, jer je najbolje izbeci domacina u polufinalu.

Mikii

pre 6 godina

Steta zbog izgubljenog treceg seta i vodstva od 14:7 u njemu, jer da smo dobili sa 3:0 vec bi bili u polufinalu a mec protiv Italijanki bi bio samo trening i formalnost. Amerikanke su igrale u kombinovanom sastavu, ali kod toliko velike zemlje nema prevelikog pada u kvalitetu ni bez polovine startne postave.
(do finala, 02. avgust 2017 12:34)

Tipicno razmisljanje prosecnog Srbende. Kad nas protivnik igra u kombinovanom sastavu, to je onda nista, ipak je to "ta" Amerika. A kada mi igramo desetkovani, oni nisu pobedili Srbiju, vec nas drugi tim. Narod 0, cista 0.

marko

pre 6 godina

Utakmica koja je trebala biti resena u tri seta, ali pobedi se u zube ne gleda. Imamo tri vrhunske igracice Mihajlovic i Boskovic, Rasic (mada se kod Tijane video umor kao posledica povrede), primaci danas dosta losi mada je najvise skripalo kod tehnicara. Drugi nas dizac Zivkovic mislim da se zove je imala toliko losih resenja za set i po nije uspela da odigra prvi tempo sa Rasic, a pokusala je pet puta. Idemo dalje, srecno devojke...

znanje-imanje

pre 6 godina

Ovaj sastav USA svakako nisu one "svetske šampionke". Jeste, zvuči lepo ali zvuči i - neistinito.
Jovana je u 5 setova imala - 2 bloka. Ali svejedno Stefana nije ušla u igru. I uopšte, iako ima ono da se ne menja dok se vodi - umalo nismo izgubili. Jer su prva dva seta oni igrali sa 10 igračica. Kad je došao zamor u trećem a neko se tamo razigrao - mi nismo imali odgovor. Prva postava u umoru a nema razigrane zamene. Makar smo i vodili: ni zamene velike dijagonale, ni pokušaj da se Brankica odmori rotaciju pozadi - ništa. Ukupno u 5 setova zamene su nam donele - 3 poena?!
Naročito je to pogubno sada kada ipak previše igramo na Brankicu i Tijanu. Jesu nezaustavljive kad ih ide ali se moraju sačuvati, i druge razigrati. Onda imaš sve opcije, a ovako nijedne. Sad nemamo ni pobedu već samo 2 boda.
Ovo je nepovoljan raspored za samo finale ali je bar povoljan grupno - dan odmora pa na Italiju koja tada dan odmora neće imati. Valjda će i italijanke da pobede da se može kalkulisati a naročito igrati sa celim timom.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Dobro je da su na kraju uopste i dobile, neshvatljiv pad koncentracije i intenziteta u igri nakon 2:0 i 15:9 u trecem setu, i nazalost nije im prvi put. Kao da su se opet prerano opustile, a Amerikanke sa druge strane resile da skupo prodaju kozu. Tacno se video momenat u trecem setu kada su rezultatski bile u debelom minusu, skupile su se u zagrljaj na sredini terena, ali bez euforije i vriske, kao da su sebi rekle, ok, polako, idemo, necemo se predati. I zamalo da im se isplati, ali srecom pa se nase devojke konsolidovase na kraju u petom setu.

U svakom slucaju, nije ni bilo za ocekivati da ih oduvamo sa terena kako je u jednom trenutku izgledalo, iako su Amerikanke igrale u bas znacajno promenjenom sastavu u odnosu na ranije godine.

Tijana Boskovic je suvo zlato, kako puca iza linije od 3 metra i iz teskih pozicija, maltene bolje nego kada deluje da ima laku loptu. Brankica standardno odlicna, a osim jedne serije busenja na prijemu u trecem setu (prvo Malesevic, pa Buse kada je uvedena) i ta ranjiva tacka je bila na solidnom nivou, uz odlicnu odbranu, libero Blagojevic ovog puta fantasticna (i na prijemu i u odbrani).

Italiju mislim da svakako dobijamo, pa da sacekamo onda rasplet u drugoj grupi i vidimo rivala za polufinale.

my way

pre 6 godina

Свака част, девојке! Тешка утакмица против уз нас тренутно најјачу репрезентацију света, од 2-0 и 14-7 за нас доћи на 2-2 и смоћи снаге за добијање 5. сета, капа доле!

w

pre 6 godina

Ovo je vec jedno 3. put da imamo 2:0 u setovima i veliku prednost u trecem(bilo je 14:7) i onda se prosto nesto desi u glavi.Ipak najbitnije da smo pobedili i mislim da sa Italijankama ne bi trebao biti toliki problem.

gremlin

pre 6 godina

Ova Tijana B je mega carica,a ostale su samo carice kako igraju TO JE STRAVA...majke mi,em prelepe em razbijaju ko dete zvečku...SRBIJA...

Балканска посла илити лако ћемо

pre 6 godina

А у која болест. 2:0 у сетовима, 14:7 у трећем. Готово је, добили смо, нема проблема - противнице ће саме себе добити. Ужас од менталитета, катастрофа од размишљања, концентрација нула. И сад би ми требали као да се дивимо тријумфу.

w

pre 6 godina

Ovo je vec jedno 3. put da imamo 2:0 u setovima i veliku prednost u trecem(bilo je 14:7) i onda se prosto nesto desi u glavi.Ipak najbitnije da smo pobedili i mislim da sa Italijankama ne bi trebao biti toliki problem.

my way

pre 6 godina

Јао, кад крену неки да паметују. Тијана Малешевић је током читавог Гранд Прија била један од најбољих примача такмичења, а данас је само Мишел Барч имала бољи пријем. Што се тиче Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић наравно да су нам оне нападачки адути, али играли смо без Тијане читаво такмичење па смо уништавали све редом. Средњи блокери су нам у нападу такође јако оружје, а нормално је да ће када имаш једну Бранкицу Михајловић други примач добијати мање лопти од ње, али какве то везе има? Свашта, девојке играју најбољу одбојку на свету без икакве сумње тренутно и то у каквом год да су саставу! Смешно је уопште рећи за неку од девојака да је осредња, камоли лоша.

marko

pre 6 godina

Utakmica koja je trebala biti resena u tri seta, ali pobedi se u zube ne gleda. Imamo tri vrhunske igracice Mihajlovic i Boskovic, Rasic (mada se kod Tijane video umor kao posledica povrede), primaci danas dosta losi mada je najvise skripalo kod tehnicara. Drugi nas dizac Zivkovic mislim da se zove je imala toliko losih resenja za set i po nije uspela da odigra prvi tempo sa Rasic, a pokusala je pet puta. Idemo dalje, srecno devojke...

Миле

pre 6 godina

Волим бомбардерку каменог лица, Тијану Бошковић, али Бранкица Михајловић је чудо од играчице, која енергија, е да нам је у фудбалу један такав.

Mare93

pre 6 godina

Uh,dobro je da pobedise, mada je malo falilo da prokockaju gotovo sigurnu pobedu, ali pobeda je pobeda i svaka cast! Sutra navijamo za Italiju jer ako pobede sa 3:0 ili 3:1 sigurno smo u polufinalu, a i bilo bi dobro da mec sa Italijankama nije odlucujuci za prolazak, jer su mlade i opasne, pogotovo kad je Paola u sjajnoj formi. Sve najbolje i puno srece u nastavku, jer smo realno u ovom trenutku prvi favoriti za zlato, nadam se da ih ovakve klinacke greske nece kostati pobede.

shandonjito

pre 6 godina

Teska utakmica i velika pobeda. Amerikanke su igrale protiv nas iskljucivo kroz jednu poziciju, sve su bacile na to i malo je nedostajalo da nas tu i slome. Od pocetka utakmice smo imali problem prijema na poziciji drugog primaca, Malesevicke. U jednom trenutku je Busa kvalitetno odmenila Malesevic, ali je i ona imala padove usled konstantnog pritiska iskljucivo na tu poziciju. Ali to je odbojka. Tu smo najtanji i Amerikanci to dobro znaju.
Terzic se u petom setu kockao stavljajuci ponovo Malesevic u igru i pogodio! Ostali segmenti igre dosta dobri, jer protivnik je realno odlican. Licno cenim da cemo se ponovo sresti u finalu, jer cenim da su ovo dve najozbiljnije ekipe.
Nisam imao priliku da cujem savete Terzica, ali Boskovicka bi mogla malo vise da napada preko paralele. Mislim da je imala samo jedan napad preko paralele koja je stalno ostajala otvorena. U sledecoj utakmici bi prih pet lopti morali da pucaju iskljucivo po paraleli i time im razvuku blok i daju domaci zadatak za razmisljanje, tj. poremete im koncepciju odbrane.
Cestitke na pobedi i iskreno, ocekujem mnogo, jer smo zreli, dobro zreli da drzimo vrh. Navijamo i zelimo srecu nasim predivnim devojkama!

dada

pre 6 godina

Budimo posteni,kada Mihajloviceva i Boškoviceva ne skupe zajedno 40 poana mi sa svakom ozbljnijom reprezentacijom imamo problem. Danas su se nekako sredile i nakupile 47 poena i zato smo dobili. Rasiceva je takođe dobra u napadu, ali ona zavisi, kao srednjak, od prijema. Posto nam je prijem bio loš, nema ni mnogo lopti za nju u napadu, a i one koje dobije su teške. Medalja na OI i ucesce na finalnom turniru Gran prija su veliki rezultati, jer ovaj tim nije "najboolji na svetu", kao što to naša bahata javnost tvrdi. Srbija, uz vrline, ima i dosta mana u igri. Pre svega, los drugi primac ili, bolje receno, ne loš ali osrednjeg kvaliteta - Malesevic i Buša. Uvek imaju serije kada nisu u stanju da "povuku ručnu" i protivnici naparave razliku. A u fazi napada igraju tek tu i tamo, jer su prijem (i pomoć u bloku) njihovi primarni zadaci. Zatim, ni jedan dizac nije ni blizu kvaliteta Ognjenoviceve. Antonijevic je solidna, ali ima mnogo takvih dizaca, a Zivkovic nazalost nije previse toga naučila gledajući Ognjenovicevu. Sem toga, ni igra polju nije nam najveća vrlina. Znaci bez dve igracice i njihovog najboljeg ucinka mi smo u problemu. To nije dobro. Ne moze se uzeti ovaj turnir, a ni evropsko zlato ako ne igramo raznovrsnije i sa boljim prijemom. Mozemo dobiti Italijanske sa 3:0 ,ali i izgubiti. Takava nam je ekipa.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Dobro je da su na kraju uopste i dobile, neshvatljiv pad koncentracije i intenziteta u igri nakon 2:0 i 15:9 u trecem setu, i nazalost nije im prvi put. Kao da su se opet prerano opustile, a Amerikanke sa druge strane resile da skupo prodaju kozu. Tacno se video momenat u trecem setu kada su rezultatski bile u debelom minusu, skupile su se u zagrljaj na sredini terena, ali bez euforije i vriske, kao da su sebi rekle, ok, polako, idemo, necemo se predati. I zamalo da im se isplati, ali srecom pa se nase devojke konsolidovase na kraju u petom setu.

U svakom slucaju, nije ni bilo za ocekivati da ih oduvamo sa terena kako je u jednom trenutku izgledalo, iako su Amerikanke igrale u bas znacajno promenjenom sastavu u odnosu na ranije godine.

Tijana Boskovic je suvo zlato, kako puca iza linije od 3 metra i iz teskih pozicija, maltene bolje nego kada deluje da ima laku loptu. Brankica standardno odlicna, a osim jedne serije busenja na prijemu u trecem setu (prvo Malesevic, pa Buse kada je uvedena) i ta ranjiva tacka je bila na solidnom nivou, uz odlicnu odbranu, libero Blagojevic ovog puta fantasticna (i na prijemu i u odbrani).

Italiju mislim da svakako dobijamo, pa da sacekamo onda rasplet u drugoj grupi i vidimo rivala za polufinale.

au

pre 6 godina

Na kraju je svejedno što su uzele 2 a ne 3 boda jer je opet bilo kakva pobeda protiv Italije neophodna za 1. mesto u grupi a ne verujem da ćemo izgubiti i set protiv njih.

jov

pre 6 godina

Imali smo 2-0 u setovima i 14-7 u trećem, to nismo smeli da ispustimo, moralo je biti 3-0, sreća pa i nije toliko bitan ovaj meč (kao što će biti polufinale i nadam se finale) valjda se sledeći put neće tako opustiti kad budu imale toliku prednost. Prijem jako oscilira što odmah utiče i na tehničara (vidi se da fali Maja) ali sreća pa su Mihajlović i Bošković jedne od najboljih poentera trenutno na svetu pa sve ispadne dobro.
Srećno dalje nadamo se zlatu :)
Ako neko hoće da gleda ima na areni ili nađite na netu lajv strim arene pošto na jutjubu kanalu FIVB piše da ne može sa se gleda u našoj državi...

do finala

pre 6 godina

Steta zbog izgubljenog treceg seta i vodstva od 14:7 u njemu, jer da smo dobili sa 3:0 vec bi bili u polufinalu a mec protiv Italijanki bi bio samo trening i formalnost. Amerikanke su igrale u kombinovanom sastavu, ali kod toliko velike zemlje nema prevelikog pada u kvalitetu ni bez polovine startne postave. Mi imamo najbolji napad na svetu, korektor-blokeri-Brankica, koji kada je u elementu melje sve oko sebe, ali kada malo zariba sami sebe smo u stanju da pobedimo. Srecom, danas nije doslo do potpunog raspada, i u petom setu su ponovo zaigrale kako treba. Ako Italija sutra pobedi USA, plasirali smo se u 1/2, pa ako Brazil danas pobedi Kinu, na Italiju bolje da izadjemo sa drugom postavom, jer je najbolje izbeci domacina u polufinalu.

gremlin

pre 6 godina

Ova Tijana B je mega carica,a ostale su samo carice kako igraju TO JE STRAVA...majke mi,em prelepe em razbijaju ko dete zvečku...SRBIJA...

lopta

pre 6 godina

hahahahha, kad kazu za terzica da POVREMENO OSVOJI MEDALJU!

U principu, mislim da bi laicima trebalo zabraniti komentarisanje. npr, pre objave komentara, postavi im se 5 pitanja, vremenski ogranicenih, i vezanih iskljucivo za vest koju komentarisu.

vredjaju bezveze!

Ziggs

pre 6 godina

Ova utakmica je dokazala da je Terzic najgori trener neke vrhunske selekcije u odbojci On je za žensku odbojku ono što je Udovičić bio za vaterpolo . Čovek koji povremeno osvoji koju medalju ali realno guši generaciju koja bi mogla da dominira
Nadam se da će i on ot sam uvideti i da će otići . Vreme mu je

my way

pre 6 godina

Свака част, девојке! Тешка утакмица против уз нас тренутно најјачу репрезентацију света, од 2-0 и 14-7 за нас доћи на 2-2 и смоћи снаге за добијање 5. сета, капа доле!

Steph

pre 6 godina

Devojke su odigrale dobro! Onaj pad koji se desio, bolje sto se desio sada, ali se vise ne sme desavati. Nismo glavni favoriti po mom skromnmom misljenju, Kina zasita igra sjajno. Zhu Thing nije trenirala duze vreme, a sada Brazil unistava! Jako su brze, tako da verujem da cemo sa njima igrati finale, i nadam se vratiti im za finale u Riu. Srecno devojke! Srbija je uz vas.

kouč

pre 6 godina

Od zaostatka 12:8 u drugom setu i potom lagano dobijenog drugog seta i 14:7 u trecem setu, do 2-2 u setovima. Neverovatne amplitude i promene u igri, ali velika pobeda je ostvarena i to je najbitnije! Ajmo do kraja devojke!

hipster

pre 6 godina

Hteo sam da ostavim komentar, a onda sam video da ljude pričaju koješta i odustao... Vidi se da ljude ne prate ili ne poznaju dovoljno kako sport funkcioniše, nego eto tako iz godine u godinu ponavljaju iste fraze. Tužno. Valjda nam je zato sport u Srbiji (mislim na klupski pre svega) u rasulu, jer 'najbolje' znaju baš oni koji u suštini ne znaju ništa.

Pedja

pre 6 godina

Uh! Kako su me samo iscimale! :) Vazna pobeda, pogotovo kad se ima u vidu nacin na koji su odbojkasice dosle do nje. Na 14:7 u trecem setu vecina nas je pomislila da je gotovo, posebno kad se zna kakvom se igrom doslo do tog rezultata. Sta se tad desilo znaju samo odbojkasice, ali, ipak su nasle snage da peti set zavrse kako su ga zavrsile. Sve su imale poneku "zutu minutu", zato ne bih da isticem posebno neku igracicu. Nadam se konstantnijoj igri u petak. Na kraju, ipak je danas, na zvanicnom i prestiznom mecu, pobedjen svetski prvak, koju god postavu da je izveo. Bravo za Srpkinje!

mimi

pre 6 godina

U ovom sportu mozemo 5 postava da izvedemo podjenako jakih,trenutno najbolje na svetu bez premca,jedino Kina i SAD nas prate,ostaje zal za zlatom na OI u Brazilu,sledeci korak zlato na svetskom i OI,Tijana i Brankica u napadu ne vidim da neko moze da ih zaustavi u narednih deset godina

Балканска посла илити лако ћемо

pre 6 godina

А у која болест. 2:0 у сетовима, 14:7 у трећем. Готово је, добили смо, нема проблема - противнице ће саме себе добити. Ужас од менталитета, катастрофа од размишљања, концентрација нула. И сад би ми требали као да се дивимо тријумфу.

znanje-imanje

pre 6 godina

Ovaj sastav USA svakako nisu one "svetske šampionke". Jeste, zvuči lepo ali zvuči i - neistinito.
Jovana je u 5 setova imala - 2 bloka. Ali svejedno Stefana nije ušla u igru. I uopšte, iako ima ono da se ne menja dok se vodi - umalo nismo izgubili. Jer su prva dva seta oni igrali sa 10 igračica. Kad je došao zamor u trećem a neko se tamo razigrao - mi nismo imali odgovor. Prva postava u umoru a nema razigrane zamene. Makar smo i vodili: ni zamene velike dijagonale, ni pokušaj da se Brankica odmori rotaciju pozadi - ništa. Ukupno u 5 setova zamene su nam donele - 3 poena?!
Naročito je to pogubno sada kada ipak previše igramo na Brankicu i Tijanu. Jesu nezaustavljive kad ih ide ali se moraju sačuvati, i druge razigrati. Onda imaš sve opcije, a ovako nijedne. Sad nemamo ni pobedu već samo 2 boda.
Ovo je nepovoljan raspored za samo finale ali je bar povoljan grupno - dan odmora pa na Italiju koja tada dan odmora neće imati. Valjda će i italijanke da pobede da se može kalkulisati a naročito igrati sa celim timom.

Darko

pre 6 godina

Ne kapiram zasto Terzic ne daje priliku onoj novoj Milenkovic da igra u prvoj postavi, devojka je pokazala da je bolja od Malesevic i Buse zajedno. Jedina stvar je sto je neiskusna, ali opet dzaba iskustvo kad je prijem ove dve ocajan te ocajan, i u napadu ne blistaju takodje.

Milan

pre 6 godina

Tačnije, pobedile su drugu ekipu svetskih šampiona! Doduše i takve su u top 5
Čestitke za peti set, trebalo se vratiti posle onakvog pada.

Mikii

pre 6 godina

Steta zbog izgubljenog treceg seta i vodstva od 14:7 u njemu, jer da smo dobili sa 3:0 vec bi bili u polufinalu a mec protiv Italijanki bi bio samo trening i formalnost. Amerikanke su igrale u kombinovanom sastavu, ali kod toliko velike zemlje nema prevelikog pada u kvalitetu ni bez polovine startne postave.
(do finala, 02. avgust 2017 12:34)

Tipicno razmisljanje prosecnog Srbende. Kad nas protivnik igra u kombinovanom sastavu, to je onda nista, ipak je to "ta" Amerika. A kada mi igramo desetkovani, oni nisu pobedili Srbiju, vec nas drugi tim. Narod 0, cista 0.

Балканска посла илити лако ћемо

pre 6 godina

А у која болест. 2:0 у сетовима, 14:7 у трећем. Готово је, добили смо, нема проблема - противнице ће саме себе добити. Ужас од менталитета, катастрофа од размишљања, концентрација нула. И сад би ми требали као да се дивимо тријумфу.

Mikii

pre 6 godina

Steta zbog izgubljenog treceg seta i vodstva od 14:7 u njemu, jer da smo dobili sa 3:0 vec bi bili u polufinalu a mec protiv Italijanki bi bio samo trening i formalnost. Amerikanke su igrale u kombinovanom sastavu, ali kod toliko velike zemlje nema prevelikog pada u kvalitetu ni bez polovine startne postave.
(do finala, 02. avgust 2017 12:34)

Tipicno razmisljanje prosecnog Srbende. Kad nas protivnik igra u kombinovanom sastavu, to je onda nista, ipak je to "ta" Amerika. A kada mi igramo desetkovani, oni nisu pobedili Srbiju, vec nas drugi tim. Narod 0, cista 0.

Ziggs

pre 6 godina

Ova utakmica je dokazala da je Terzic najgori trener neke vrhunske selekcije u odbojci On je za žensku odbojku ono što je Udovičić bio za vaterpolo . Čovek koji povremeno osvoji koju medalju ali realno guši generaciju koja bi mogla da dominira
Nadam se da će i on ot sam uvideti i da će otići . Vreme mu je

Milan

pre 6 godina

Tačnije, pobedile su drugu ekipu svetskih šampiona! Doduše i takve su u top 5
Čestitke za peti set, trebalo se vratiti posle onakvog pada.

znanje-imanje

pre 6 godina

Ovaj sastav USA svakako nisu one "svetske šampionke". Jeste, zvuči lepo ali zvuči i - neistinito.
Jovana je u 5 setova imala - 2 bloka. Ali svejedno Stefana nije ušla u igru. I uopšte, iako ima ono da se ne menja dok se vodi - umalo nismo izgubili. Jer su prva dva seta oni igrali sa 10 igračica. Kad je došao zamor u trećem a neko se tamo razigrao - mi nismo imali odgovor. Prva postava u umoru a nema razigrane zamene. Makar smo i vodili: ni zamene velike dijagonale, ni pokušaj da se Brankica odmori rotaciju pozadi - ništa. Ukupno u 5 setova zamene su nam donele - 3 poena?!
Naročito je to pogubno sada kada ipak previše igramo na Brankicu i Tijanu. Jesu nezaustavljive kad ih ide ali se moraju sačuvati, i druge razigrati. Onda imaš sve opcije, a ovako nijedne. Sad nemamo ni pobedu već samo 2 boda.
Ovo je nepovoljan raspored za samo finale ali je bar povoljan grupno - dan odmora pa na Italiju koja tada dan odmora neće imati. Valjda će i italijanke da pobede da se može kalkulisati a naročito igrati sa celim timom.

dada

pre 6 godina

Budimo posteni,kada Mihajloviceva i Boškoviceva ne skupe zajedno 40 poana mi sa svakom ozbljnijom reprezentacijom imamo problem. Danas su se nekako sredile i nakupile 47 poena i zato smo dobili. Rasiceva je takođe dobra u napadu, ali ona zavisi, kao srednjak, od prijema. Posto nam je prijem bio loš, nema ni mnogo lopti za nju u napadu, a i one koje dobije su teške. Medalja na OI i ucesce na finalnom turniru Gran prija su veliki rezultati, jer ovaj tim nije "najboolji na svetu", kao što to naša bahata javnost tvrdi. Srbija, uz vrline, ima i dosta mana u igri. Pre svega, los drugi primac ili, bolje receno, ne loš ali osrednjeg kvaliteta - Malesevic i Buša. Uvek imaju serije kada nisu u stanju da "povuku ručnu" i protivnici naparave razliku. A u fazi napada igraju tek tu i tamo, jer su prijem (i pomoć u bloku) njihovi primarni zadaci. Zatim, ni jedan dizac nije ni blizu kvaliteta Ognjenoviceve. Antonijevic je solidna, ali ima mnogo takvih dizaca, a Zivkovic nazalost nije previse toga naučila gledajući Ognjenovicevu. Sem toga, ni igra polju nije nam najveća vrlina. Znaci bez dve igracice i njihovog najboljeg ucinka mi smo u problemu. To nije dobro. Ne moze se uzeti ovaj turnir, a ni evropsko zlato ako ne igramo raznovrsnije i sa boljim prijemom. Mozemo dobiti Italijanske sa 3:0 ,ali i izgubiti. Takava nam je ekipa.

lopta

pre 6 godina

hahahahha, kad kazu za terzica da POVREMENO OSVOJI MEDALJU!

U principu, mislim da bi laicima trebalo zabraniti komentarisanje. npr, pre objave komentara, postavi im se 5 pitanja, vremenski ogranicenih, i vezanih iskljucivo za vest koju komentarisu.

vredjaju bezveze!

Darko

pre 6 godina

Ne kapiram zasto Terzic ne daje priliku onoj novoj Milenkovic da igra u prvoj postavi, devojka je pokazala da je bolja od Malesevic i Buse zajedno. Jedina stvar je sto je neiskusna, ali opet dzaba iskustvo kad je prijem ove dve ocajan te ocajan, i u napadu ne blistaju takodje.

my way

pre 6 godina

Јао, кад крену неки да паметују. Тијана Малешевић је током читавог Гранд Прија била један од најбољих примача такмичења, а данас је само Мишел Барч имала бољи пријем. Што се тиче Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић наравно да су нам оне нападачки адути, али играли смо без Тијане читаво такмичење па смо уништавали све редом. Средњи блокери су нам у нападу такође јако оружје, а нормално је да ће када имаш једну Бранкицу Михајловић други примач добијати мање лопти од ње, али какве то везе има? Свашта, девојке играју најбољу одбојку на свету без икакве сумње тренутно и то у каквом год да су саставу! Смешно је уопште рећи за неку од девојака да је осредња, камоли лоша.

marko

pre 6 godina

Utakmica koja je trebala biti resena u tri seta, ali pobedi se u zube ne gleda. Imamo tri vrhunske igracice Mihajlovic i Boskovic, Rasic (mada se kod Tijane video umor kao posledica povrede), primaci danas dosta losi mada je najvise skripalo kod tehnicara. Drugi nas dizac Zivkovic mislim da se zove je imala toliko losih resenja za set i po nije uspela da odigra prvi tempo sa Rasic, a pokusala je pet puta. Idemo dalje, srecno devojke...

hipster

pre 6 godina

Hteo sam da ostavim komentar, a onda sam video da ljude pričaju koješta i odustao... Vidi se da ljude ne prate ili ne poznaju dovoljno kako sport funkcioniše, nego eto tako iz godine u godinu ponavljaju iste fraze. Tužno. Valjda nam je zato sport u Srbiji (mislim na klupski pre svega) u rasulu, jer 'najbolje' znaju baš oni koji u suštini ne znaju ništa.

gremlin

pre 6 godina

Ova Tijana B je mega carica,a ostale su samo carice kako igraju TO JE STRAVA...majke mi,em prelepe em razbijaju ko dete zvečku...SRBIJA...

w

pre 6 godina

Ovo je vec jedno 3. put da imamo 2:0 u setovima i veliku prednost u trecem(bilo je 14:7) i onda se prosto nesto desi u glavi.Ipak najbitnije da smo pobedili i mislim da sa Italijankama ne bi trebao biti toliki problem.

shandonjito

pre 6 godina

Teska utakmica i velika pobeda. Amerikanke su igrale protiv nas iskljucivo kroz jednu poziciju, sve su bacile na to i malo je nedostajalo da nas tu i slome. Od pocetka utakmice smo imali problem prijema na poziciji drugog primaca, Malesevicke. U jednom trenutku je Busa kvalitetno odmenila Malesevic, ali je i ona imala padove usled konstantnog pritiska iskljucivo na tu poziciju. Ali to je odbojka. Tu smo najtanji i Amerikanci to dobro znaju.
Terzic se u petom setu kockao stavljajuci ponovo Malesevic u igru i pogodio! Ostali segmenti igre dosta dobri, jer protivnik je realno odlican. Licno cenim da cemo se ponovo sresti u finalu, jer cenim da su ovo dve najozbiljnije ekipe.
Nisam imao priliku da cujem savete Terzica, ali Boskovicka bi mogla malo vise da napada preko paralele. Mislim da je imala samo jedan napad preko paralele koja je stalno ostajala otvorena. U sledecoj utakmici bi prih pet lopti morali da pucaju iskljucivo po paraleli i time im razvuku blok i daju domaci zadatak za razmisljanje, tj. poremete im koncepciju odbrane.
Cestitke na pobedi i iskreno, ocekujem mnogo, jer smo zreli, dobro zreli da drzimo vrh. Navijamo i zelimo srecu nasim predivnim devojkama!

do finala

pre 6 godina

Steta zbog izgubljenog treceg seta i vodstva od 14:7 u njemu, jer da smo dobili sa 3:0 vec bi bili u polufinalu a mec protiv Italijanki bi bio samo trening i formalnost. Amerikanke su igrale u kombinovanom sastavu, ali kod toliko velike zemlje nema prevelikog pada u kvalitetu ni bez polovine startne postave. Mi imamo najbolji napad na svetu, korektor-blokeri-Brankica, koji kada je u elementu melje sve oko sebe, ali kada malo zariba sami sebe smo u stanju da pobedimo. Srecom, danas nije doslo do potpunog raspada, i u petom setu su ponovo zaigrale kako treba. Ako Italija sutra pobedi USA, plasirali smo se u 1/2, pa ako Brazil danas pobedi Kinu, na Italiju bolje da izadjemo sa drugom postavom, jer je najbolje izbeci domacina u polufinalu.

JJ&Sharapova fan

pre 6 godina

Dobro je da su na kraju uopste i dobile, neshvatljiv pad koncentracije i intenziteta u igri nakon 2:0 i 15:9 u trecem setu, i nazalost nije im prvi put. Kao da su se opet prerano opustile, a Amerikanke sa druge strane resile da skupo prodaju kozu. Tacno se video momenat u trecem setu kada su rezultatski bile u debelom minusu, skupile su se u zagrljaj na sredini terena, ali bez euforije i vriske, kao da su sebi rekle, ok, polako, idemo, necemo se predati. I zamalo da im se isplati, ali srecom pa se nase devojke konsolidovase na kraju u petom setu.

U svakom slucaju, nije ni bilo za ocekivati da ih oduvamo sa terena kako je u jednom trenutku izgledalo, iako su Amerikanke igrale u bas znacajno promenjenom sastavu u odnosu na ranije godine.

Tijana Boskovic je suvo zlato, kako puca iza linije od 3 metra i iz teskih pozicija, maltene bolje nego kada deluje da ima laku loptu. Brankica standardno odlicna, a osim jedne serije busenja na prijemu u trecem setu (prvo Malesevic, pa Buse kada je uvedena) i ta ranjiva tacka je bila na solidnom nivou, uz odlicnu odbranu, libero Blagojevic ovog puta fantasticna (i na prijemu i u odbrani).

Italiju mislim da svakako dobijamo, pa da sacekamo onda rasplet u drugoj grupi i vidimo rivala za polufinale.

Миле

pre 6 godina

Волим бомбардерку каменог лица, Тијану Бошковић, али Бранкица Михајловић је чудо од играчице, која енергија, е да нам је у фудбалу један такав.

Steph

pre 6 godina

Devojke su odigrale dobro! Onaj pad koji se desio, bolje sto se desio sada, ali se vise ne sme desavati. Nismo glavni favoriti po mom skromnmom misljenju, Kina zasita igra sjajno. Zhu Thing nije trenirala duze vreme, a sada Brazil unistava! Jako su brze, tako da verujem da cemo sa njima igrati finale, i nadam se vratiti im za finale u Riu. Srecno devojke! Srbija je uz vas.

jov

pre 6 godina

Imali smo 2-0 u setovima i 14-7 u trećem, to nismo smeli da ispustimo, moralo je biti 3-0, sreća pa i nije toliko bitan ovaj meč (kao što će biti polufinale i nadam se finale) valjda se sledeći put neće tako opustiti kad budu imale toliku prednost. Prijem jako oscilira što odmah utiče i na tehničara (vidi se da fali Maja) ali sreća pa su Mihajlović i Bošković jedne od najboljih poentera trenutno na svetu pa sve ispadne dobro.
Srećno dalje nadamo se zlatu :)
Ako neko hoće da gleda ima na areni ili nađite na netu lajv strim arene pošto na jutjubu kanalu FIVB piše da ne može sa se gleda u našoj državi...

mimi

pre 6 godina

U ovom sportu mozemo 5 postava da izvedemo podjenako jakih,trenutno najbolje na svetu bez premca,jedino Kina i SAD nas prate,ostaje zal za zlatom na OI u Brazilu,sledeci korak zlato na svetskom i OI,Tijana i Brankica u napadu ne vidim da neko moze da ih zaustavi u narednih deset godina

Mare93

pre 6 godina

Uh,dobro je da pobedise, mada je malo falilo da prokockaju gotovo sigurnu pobedu, ali pobeda je pobeda i svaka cast! Sutra navijamo za Italiju jer ako pobede sa 3:0 ili 3:1 sigurno smo u polufinalu, a i bilo bi dobro da mec sa Italijankama nije odlucujuci za prolazak, jer su mlade i opasne, pogotovo kad je Paola u sjajnoj formi. Sve najbolje i puno srece u nastavku, jer smo realno u ovom trenutku prvi favoriti za zlato, nadam se da ih ovakve klinacke greske nece kostati pobede.

Pedja

pre 6 godina

Uh! Kako su me samo iscimale! :) Vazna pobeda, pogotovo kad se ima u vidu nacin na koji su odbojkasice dosle do nje. Na 14:7 u trecem setu vecina nas je pomislila da je gotovo, posebno kad se zna kakvom se igrom doslo do tog rezultata. Sta se tad desilo znaju samo odbojkasice, ali, ipak su nasle snage da peti set zavrse kako su ga zavrsile. Sve su imale poneku "zutu minutu", zato ne bih da isticem posebno neku igracicu. Nadam se konstantnijoj igri u petak. Na kraju, ipak je danas, na zvanicnom i prestiznom mecu, pobedjen svetski prvak, koju god postavu da je izveo. Bravo za Srpkinje!

my way

pre 6 godina

Свака част, девојке! Тешка утакмица против уз нас тренутно најјачу репрезентацију света, од 2-0 и 14-7 за нас доћи на 2-2 и смоћи снаге за добијање 5. сета, капа доле!

au

pre 6 godina

Na kraju je svejedno što su uzele 2 a ne 3 boda jer je opet bilo kakva pobeda protiv Italije neophodna za 1. mesto u grupi a ne verujem da ćemo izgubiti i set protiv njih.

kouč

pre 6 godina

Od zaostatka 12:8 u drugom setu i potom lagano dobijenog drugog seta i 14:7 u trecem setu, do 2-2 u setovima. Neverovatne amplitude i promene u igri, ali velika pobeda je ostvarena i to je najbitnije! Ajmo do kraja devojke!