Košarka 46

Ponedeljak, 24.07.2017.

19:52

Startuje ABA liga 2 – Dinamik, Borac, Bosna...

Na skupštini ABA lige u Beogradu odlučeno je da druga liga regionalnog košarkaškog takmičenja krene od naredne sezone 2017/2018.

Startuje ABA liga 2 – Dinamik, Borac, Bosna... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Marjan Bosalevski

pre 6 godina

Postovani,
Moli za jednu korekciju u najavu ekipa, za ekipu iz Makedonije treba da stoi AV-Ohrid,a ne samo Ohrid.
Verujem da nije namerno ali pravo ime ekipe iz Ohrida je AV-Ohrid.
Hvala na razumevanju.
Srdacan pozdrav
sportski direktor
Marjan Bosalevski

Ostin A

pre 6 godina

Drago mi je zbog Bosne. Do kraja osamdesetih, bila bolji klub i od Partizana po uspesima. Osvojila je Evroligu takođe.
Drago mi je zbog Splita. Osvojili su Evroligu 3x.

Sada ABA liga pored Cibone i Partizana, ima još klubova sa ogromnom istorijom na međunarodnom planu.

Hrvatska ima 5 trofeja Evrolige, Bosna i Srbija po jedan. Budimo realni, liga za poštovanje.

SrbEUin

pre 6 godina

KLS je amaterska liga, ona se ne izdržava od ulaznica, gledanosti i sl., već iz lokalnih budžeta. Koji amateri mogu putovati u Slo, Mkd, CG, i sutra u školu/ faks, posao...? + treninzi. To je strukturalno niži nivo od ABE.
ABA je profi liga i izdržava se od sopstvenih prihoda. Okuplja klubove sa igračima koji se izdržavaju igrajući košarku. Ko nema para (jakog sponzora) ne može ni da se takmiči. Nisu ovde presudni navijači i gledanost. Oni su tu zbog CZT, KKP, ZAD, CIB, CED, BUD i OLY.
Zato Mega, Dinamik a ne Vršac, Konstantin, Voša...

beogradski

pre 6 godina

OK sto igra Borac ali zasto nije Vrsac ili Metalac,mozda Sloga,umesto Dinamika,bez obzira sto imaju vise para od drugih.
(Objektivno, 25. jul 2017 01:08)

pa sam si odgovorio na pitanje....igra ekipa koja ima pare, a ne navijače

podržavam ovo, još dva naša kluba, a možda i tri, će igrati solidno takmičenje....ovo je u interesu srpske košarke

Lp

pre 6 godina

A zašto ne za koju godinu napraviti jednu ABA ligu sa 24 ekipe i te ekipe osloboditi igranja domaće lige. Neka naše ekipe igraju kup Radivoja Koraća sa ekipama iz naše lige. I ABA2 sa 24. kluba da se igra ta košarka i da se razvojna liga Evrope širi.

Ostin A

pre 6 godina

Pa ni ova prva ABA liga nije interesantnija od nekadašnjeg domaćeg(srpskog)prvenstva.
(sloga, 24. jul 2017 22:00)

Od 1992 do 2002 i nastanka ABA lige. Yuba ligu su osvajali 3 kluba od kojih jedan nije iz Srbije (Budućnost), takođe ta 3 kluba su uvek bila na prve 3 pozicije. Sa ostalim dranje 20+ razlike.
ABA ligu je osvajalo 9 različitih timova. A na final four je išlo preko 20 timova. Toliko o zanimljivosti.

Objektivno

pre 6 godina

Stvarno je glupo da igra Dinamik.Ko ce njega da gleda,bilo na strani,bilo kod kuce,klub koji postoji 2-3 godine i jos iz Bgd.Vec imamo 4 kluba iz Bgd iz prve lige i od njih FMP i Megu Niko ne gleda jer nemaju navijace,kao sto ih nece imati ni Dinamik.OK sto igra Borac ali zasto nije Vrsac ili Metalac,mozda Sloga,umesto Dinamika,bez obzira sto imaju vise para od drugih.

Miki delija

pre 6 godina

Od srca podrska ovom projektu, cenim rodoljublje i zelju da nasa kosarka bude jaca, ali budimo realni, nasa liga je u odnosu na ABU smor totalni,a cinjenica da ce u ABA 1 i ABA 2 igrati 6 ili mozda 7 klubova iz Srbije samo znaci motiv vise i za ostale da udju u to drustvo. Iskreno mislim da bi i ovaj nas ubogi fudbal sa Regionalnom ligom napredovao mnogo uz sve probleme u organizaciji koje nosi, mozda sam nostalgican, ali zaista mislim tako !

sumbo

pre 6 godina

Kakva glupost.Ako izuzmemo prvih nekoliko godina ni ova dosadašnja regionalna liga nije bila interesantna i gledana.Jedini razlog zašto klubovi igraju ovu ligu je zbog prolaska u evropska takmičenja.Ne znam kome je ovo u interesu?Zašto KSS dopušta dalje razaranje srpske košarke?

sloga

pre 6 godina

bice mnogo interesantnije od nacionalnih takmicenja(covek odluke, 24. jul 2017 20:34)

Pa ni ova prva ABA liga nije interesantnija od nekadašnjeg domaćeg(srpskog)prvenstva.

igor ns

pre 6 godina

@Divos
Druze ti se nista u ovo ne razumes! Nije ovo Zona press i takmicenje u prosipanju nacionalnih ....., u ovoj igri je najvaznije sto vise loptu ubaciti kroz obruc!
Vrlo prosta i lepa igra.

rajvoSa.ch

pre 6 godina

Naprijed studenti, naprijed Bosna.
Nadam se za dvije sezone da ce KK.Bosna izboriti plasman u ABA ligu (jedan ili kako se vec zove), sto ce garantovati svaku tekmu kuci 5000 i vise gledaoca a ne da se igra pred 150 ljudi.
BG,SA,Split,Zagreb,to je basket,cast i drugima ali neki Mornari i slicni nisu zanimljivi publici.

Partizan je uzeo F8 u Sarajevu prije nekih 12-13 godina cini mi se i ispraceni su aplauzom kao u Pioniru.
Sportski pozdrav.

Riki Lugonjic

pre 6 godina

@Divos, ovi iz Dive se ne slazu sa tobom. Bices kaznjen zabranom od 5 godina pisanja komentara i da platis 12 000 evra, jesi cuo? Ti nisi Srbin i ne razumes ABBA liga brend.

Del Piero#10

pre 6 godina

(Dejan, 24. jul 2017 20:21)
Uz koga mlad igrač da stasava ako nema starijih i iskusnijih igrača koji to iskustvo mogu da im prenesu? Inače što se tiče ove druge ABA lige, mogu reći da je to dobra stvar. Svakako će biti jača od ovih nacionalnih liga, a klubovi će imati veliki motiv ds kroz nju uđu u elitu. Još samo prva liga da privoli nekog jakog sponzora pa polako da se diže u organizacionom smislu, da klubovi profitiraju od igranja u njoj ( u finansijskom smislu) a ne da ih baca u trošak.

Dejan

pre 6 godina

Odlicno. Sada vec dobija smisao i prva liga Srbije, je se kroz nju moze doci do bar 2. Aba lige a kroz ovu do Aba lige. Imacemo Zvezdu, partizan, megu i fmp u aba ligi i Borac , dinamik i nadam se vrsac u derugoj aba ligi. Imamo osam klubova da razvijamo igrace i teba uvesti pravilo da u ksl srbije ne mogu da igraju samo 2 igraca starja od 28 godina kako bismo razvijali mlade, to treba da vazi i za zvezdu , partizan i sve kada pocne to takmicenje za raspodelu mesta a do tada naravno vazi za sve klubove koji igraju ksl. Ono sto je mozda mala zamerka je sto samo jedan klub iz 2. aba lige ulazi u 1. aba ligu, po meni bi trebalo da ulazi jedan direktno a jedan ispada iz 1. aba lige a da 2 i 3 iz 2. aba lige igraju play off sa pretposlednjim i sledecim iznad za popunu prve aba lige. tako bi i borba za opstanak u ba ligi dobila smisao, klubovi bi morali da igraju do kraja a ne da vec od sredine sezone oni u sredini budu bezbedni jer nece biti poslednji. Mislim da bi to resenje sa play off om za popunu bilo dobro. Takodje mislim da bi bilo dobro da max broj klubova iz jedne zemlje ne bude ogranicen, jer ako su Srpski klubovi na primer najbolji onda treba da ih bude 7 u aba ligi ako to zasluze kroz 2. aba ligi , isto vazi i za sve ostale hrvate , slovence i druge...da rezultat bude jedino merilo. Ocekujem mnogo od Cacaka, Dinamika i Vrsca, da formiraju dobre ekpe mladosti i iskustva. Takodje druga aba liga je odlicna prilika da se mladi igraci kale.

milos

pre 6 godina

nadam se da ce i Aba 2 placati troskove putovanja autobusom, sudije i delegate, kao sto to radi Aba 1. U suprotnom, tesko ce klubovi ispratiti ovo finansijski. Zna li neko kako se pokrivaju troskovi Aba 2?...

Brica

pre 6 godina

Nasi klubovi koji igraju ABA ligu trebali bi da imaju razvojne timove koji bi igraji KLS ligu i koja bi bila treci nivo takmicenja.
Borac,Dinamik,Vrsac II ABA liga
Partizan,Mega,Zvezda I ABA liga
FMP kao razvojni tim KLS liga
Pobednici napreduju bez nacionalnih kvota(samo najbolji)
U toku sezone organizovati tri do cetiri kvalifikaciona turnira za zavrsni kup turnir(kraj sezone),svi krecu od prvog kola a organizacije u manjim mestima u unutrasnjosti...

gremlin

pre 6 godina

Ovo je odlično,jer mislite da je bolje da FKP pobedi Šabac ili ce da izgubi od Hajduka...tako i u košarci SFRJ JE BILA NAJJAČA NA SVETU POSLE NBA...(imam da uživam na Areni)

gremlin

pre 6 godina

@Divos
Samo jedno pitanje ko SLOGU ILI BILO KOJI DRUGI KLUB SPRECAVA DA NAPRAVI TIM I BORI SE ZA DRUGU ILI PRVU ABA LIGU...a ZNA SE KO I KAKO SE U SRBIJI DOBIJAJU PARE TAKO DA TO ŠTO PIŠEŠ NE PIJE VODU!!!Dinamik i Borac EXTRA nek se bore pa dokle doguraju..napred ABA...

Рајко Четник

pre 6 godina

Ово је глогов колац националним селекцијама у региону. Нажалост свесно самоуништење.

Gde ja živim

pre 6 godina

Da li sam ja ovo konačno pročitao i da li se ovo konačno dešava? Hvalim te Bože, ali samo bez nekakvih muljanja molim. Podržavam.

Divos

pre 6 godina

Српска кошарка је тешком муком стекла своју репутацију, репрезентативну и клупску, и у овој АБА лиги за 14 година (од сезоне 2003/4) како учествују српски клубови су остварили апсолутну доминацију.
И џаба, Срби ко Срби, гледају да угоде незајажљивима, и када је то на властиту штету, и када је то омаловажавање српске кошарке.

А овде је баш омаловажавање српске кошарке. Ето у тој АБА 2 се нашло тек 2 места за српске клубове. Два места? И неки Теодо, Рогашка, Охрид, Ловћен,Зрињски су добили предност над српским клубовима, а Нови Сад, Ваљево, Краљево, Крагујевац, Ниш, су потиснути на строгу маргину.
Нисам сигуран да ли су они који су подржали овакву идеју и форму свесни овог понижења којем су изложени српски кошаркашки центри у таквој расподели улога.

Но, добро, ако ови у Динамику и Борцу могу да финансијски издрже такву лигу (која тешко да ће бити атрактивна), и да је играју паралелно са КЛС, по вољи им.

У КСС требају сагледати штетне последице ове приче. Први корак је вратити и клубове из АБА 1 да играју КЛС. То је у сезони 2017/18 тешко изведиво, из разумљивох разлога но ка томе треба тежити.

Од ове АБА која квалитетом драматично опада (то и резултати АБА клубова у евр.куповима доказују) никакве вајде, само штете српској кошарци.
Она је добра једној менаџерској агенцији јер има монопол и кроз ту лигу вештачки промовише и продаје "своје играче", но српска кошарка има велику штету.
Време је да се вратимо темељима, и да се реафирмише национална лига.

Goblin

pre 6 godina

Da nesto nije trulo u nasem sportu ovo bi moglo da bude odlicno za ex yu kosarku.

Ja sam za to da da postoje tri nivoa u kosarci.

1. Aba 1, poslednja dva kluba bez obzira iz koje su drzave ispadaju u aba 2.
2. Aba 2, prva dva kluba bez obzira iz koje su drzave idu u aba 1, a poslednja dva ispadaju.
3. Nacionalni nivo, na kraju prvenstva drzavni sampioni se skupe odigraju baraz i najbolja dva udju u aba 2.

I da batalimo sa drzavnim kvotama, naka u aba 1 igraju 10 srpskih (ili hrvatskih, ili crnogorskih...) klubova ako su najbolji.

I po meni je KLS glupost, samo izmaltretiramo ionako umorne igrace. A mogli bi da se malo vise odmore za reprezentaciju. Neka na kraju aba lige 8 najbolje rangiranih srpskih klubova odigraju kup i to je to.

igor ns

pre 6 godina

Jedina sansa opstanka kosarke na ovom prostoru. Samo tako ce ucesnici EL i EK moci razviti i ispratiti mladog igraca iz regiona, sve ostalo su gluposti!

gremlin

pre 6 godina

Ovo je odlično,jer mislite da je bolje da FKP pobedi Šabac ili ce da izgubi od Hajduka...tako i u košarci SFRJ JE BILA NAJJAČA NA SVETU POSLE NBA...(imam da uživam na Areni)

igor ns

pre 6 godina

Jedina sansa opstanka kosarke na ovom prostoru. Samo tako ce ucesnici EL i EK moci razviti i ispratiti mladog igraca iz regiona, sve ostalo su gluposti!

Gde ja živim

pre 6 godina

Da li sam ja ovo konačno pročitao i da li se ovo konačno dešava? Hvalim te Bože, ali samo bez nekakvih muljanja molim. Podržavam.

Goblin

pre 6 godina

Da nesto nije trulo u nasem sportu ovo bi moglo da bude odlicno za ex yu kosarku.

Ja sam za to da da postoje tri nivoa u kosarci.

1. Aba 1, poslednja dva kluba bez obzira iz koje su drzave ispadaju u aba 2.
2. Aba 2, prva dva kluba bez obzira iz koje su drzave idu u aba 1, a poslednja dva ispadaju.
3. Nacionalni nivo, na kraju prvenstva drzavni sampioni se skupe odigraju baraz i najbolja dva udju u aba 2.

I da batalimo sa drzavnim kvotama, naka u aba 1 igraju 10 srpskih (ili hrvatskih, ili crnogorskih...) klubova ako su najbolji.

I po meni je KLS glupost, samo izmaltretiramo ionako umorne igrace. A mogli bi da se malo vise odmore za reprezentaciju. Neka na kraju aba lige 8 najbolje rangiranih srpskih klubova odigraju kup i to je to.

Dejan

pre 6 godina

Odlicno. Sada vec dobija smisao i prva liga Srbije, je se kroz nju moze doci do bar 2. Aba lige a kroz ovu do Aba lige. Imacemo Zvezdu, partizan, megu i fmp u aba ligi i Borac , dinamik i nadam se vrsac u derugoj aba ligi. Imamo osam klubova da razvijamo igrace i teba uvesti pravilo da u ksl srbije ne mogu da igraju samo 2 igraca starja od 28 godina kako bismo razvijali mlade, to treba da vazi i za zvezdu , partizan i sve kada pocne to takmicenje za raspodelu mesta a do tada naravno vazi za sve klubove koji igraju ksl. Ono sto je mozda mala zamerka je sto samo jedan klub iz 2. aba lige ulazi u 1. aba ligu, po meni bi trebalo da ulazi jedan direktno a jedan ispada iz 1. aba lige a da 2 i 3 iz 2. aba lige igraju play off sa pretposlednjim i sledecim iznad za popunu prve aba lige. tako bi i borba za opstanak u ba ligi dobila smisao, klubovi bi morali da igraju do kraja a ne da vec od sredine sezone oni u sredini budu bezbedni jer nece biti poslednji. Mislim da bi to resenje sa play off om za popunu bilo dobro. Takodje mislim da bi bilo dobro da max broj klubova iz jedne zemlje ne bude ogranicen, jer ako su Srpski klubovi na primer najbolji onda treba da ih bude 7 u aba ligi ako to zasluze kroz 2. aba ligi , isto vazi i za sve ostale hrvate , slovence i druge...da rezultat bude jedino merilo. Ocekujem mnogo od Cacaka, Dinamika i Vrsca, da formiraju dobre ekpe mladosti i iskustva. Takodje druga aba liga je odlicna prilika da se mladi igraci kale.

igor ns

pre 6 godina

@Divos
Druze ti se nista u ovo ne razumes! Nije ovo Zona press i takmicenje u prosipanju nacionalnih ....., u ovoj igri je najvaznije sto vise loptu ubaciti kroz obruc!
Vrlo prosta i lepa igra.

rajvoSa.ch

pre 6 godina

Naprijed studenti, naprijed Bosna.
Nadam se za dvije sezone da ce KK.Bosna izboriti plasman u ABA ligu (jedan ili kako se vec zove), sto ce garantovati svaku tekmu kuci 5000 i vise gledaoca a ne da se igra pred 150 ljudi.
BG,SA,Split,Zagreb,to je basket,cast i drugima ali neki Mornari i slicni nisu zanimljivi publici.

Partizan je uzeo F8 u Sarajevu prije nekih 12-13 godina cini mi se i ispraceni su aplauzom kao u Pioniru.
Sportski pozdrav.

Divos

pre 6 godina

Српска кошарка је тешком муком стекла своју репутацију, репрезентативну и клупску, и у овој АБА лиги за 14 година (од сезоне 2003/4) како учествују српски клубови су остварили апсолутну доминацију.
И џаба, Срби ко Срби, гледају да угоде незајажљивима, и када је то на властиту штету, и када је то омаловажавање српске кошарке.

А овде је баш омаловажавање српске кошарке. Ето у тој АБА 2 се нашло тек 2 места за српске клубове. Два места? И неки Теодо, Рогашка, Охрид, Ловћен,Зрињски су добили предност над српским клубовима, а Нови Сад, Ваљево, Краљево, Крагујевац, Ниш, су потиснути на строгу маргину.
Нисам сигуран да ли су они који су подржали овакву идеју и форму свесни овог понижења којем су изложени српски кошаркашки центри у таквој расподели улога.

Но, добро, ако ови у Динамику и Борцу могу да финансијски издрже такву лигу (која тешко да ће бити атрактивна), и да је играју паралелно са КЛС, по вољи им.

У КСС требају сагледати штетне последице ове приче. Први корак је вратити и клубове из АБА 1 да играју КЛС. То је у сезони 2017/18 тешко изведиво, из разумљивох разлога но ка томе треба тежити.

Од ове АБА која квалитетом драматично опада (то и резултати АБА клубова у евр.куповима доказују) никакве вајде, само штете српској кошарци.
Она је добра једној менаџерској агенцији јер има монопол и кроз ту лигу вештачки промовише и продаје "своје играче", но српска кошарка има велику штету.
Време је да се вратимо темељима, и да се реафирмише национална лига.

gremlin

pre 6 godina

@Divos
Samo jedno pitanje ko SLOGU ILI BILO KOJI DRUGI KLUB SPRECAVA DA NAPRAVI TIM I BORI SE ZA DRUGU ILI PRVU ABA LIGU...a ZNA SE KO I KAKO SE U SRBIJI DOBIJAJU PARE TAKO DA TO ŠTO PIŠEŠ NE PIJE VODU!!!Dinamik i Borac EXTRA nek se bore pa dokle doguraju..napred ABA...

milos

pre 6 godina

nadam se da ce i Aba 2 placati troskove putovanja autobusom, sudije i delegate, kao sto to radi Aba 1. U suprotnom, tesko ce klubovi ispratiti ovo finansijski. Zna li neko kako se pokrivaju troskovi Aba 2?...

Miki delija

pre 6 godina

Od srca podrska ovom projektu, cenim rodoljublje i zelju da nasa kosarka bude jaca, ali budimo realni, nasa liga je u odnosu na ABU smor totalni,a cinjenica da ce u ABA 1 i ABA 2 igrati 6 ili mozda 7 klubova iz Srbije samo znaci motiv vise i za ostale da udju u to drustvo. Iskreno mislim da bi i ovaj nas ubogi fudbal sa Regionalnom ligom napredovao mnogo uz sve probleme u organizaciji koje nosi, mozda sam nostalgican, ali zaista mislim tako !

Рајко Четник

pre 6 godina

Ово је глогов колац националним селекцијама у региону. Нажалост свесно самоуништење.

Ostin A

pre 6 godina

Pa ni ova prva ABA liga nije interesantnija od nekadašnjeg domaćeg(srpskog)prvenstva.
(sloga, 24. jul 2017 22:00)

Od 1992 do 2002 i nastanka ABA lige. Yuba ligu su osvajali 3 kluba od kojih jedan nije iz Srbije (Budućnost), takođe ta 3 kluba su uvek bila na prve 3 pozicije. Sa ostalim dranje 20+ razlike.
ABA ligu je osvajalo 9 različitih timova. A na final four je išlo preko 20 timova. Toliko o zanimljivosti.

Del Piero#10

pre 6 godina

(Dejan, 24. jul 2017 20:21)
Uz koga mlad igrač da stasava ako nema starijih i iskusnijih igrača koji to iskustvo mogu da im prenesu? Inače što se tiče ove druge ABA lige, mogu reći da je to dobra stvar. Svakako će biti jača od ovih nacionalnih liga, a klubovi će imati veliki motiv ds kroz nju uđu u elitu. Još samo prva liga da privoli nekog jakog sponzora pa polako da se diže u organizacionom smislu, da klubovi profitiraju od igranja u njoj ( u finansijskom smislu) a ne da ih baca u trošak.

sloga

pre 6 godina

bice mnogo interesantnije od nacionalnih takmicenja(covek odluke, 24. jul 2017 20:34)

Pa ni ova prva ABA liga nije interesantnija od nekadašnjeg domaćeg(srpskog)prvenstva.

Objektivno

pre 6 godina

Stvarno je glupo da igra Dinamik.Ko ce njega da gleda,bilo na strani,bilo kod kuce,klub koji postoji 2-3 godine i jos iz Bgd.Vec imamo 4 kluba iz Bgd iz prve lige i od njih FMP i Megu Niko ne gleda jer nemaju navijace,kao sto ih nece imati ni Dinamik.OK sto igra Borac ali zasto nije Vrsac ili Metalac,mozda Sloga,umesto Dinamika,bez obzira sto imaju vise para od drugih.

Riki Lugonjic

pre 6 godina

@Divos, ovi iz Dive se ne slazu sa tobom. Bices kaznjen zabranom od 5 godina pisanja komentara i da platis 12 000 evra, jesi cuo? Ti nisi Srbin i ne razumes ABBA liga brend.

sumbo

pre 6 godina

Kakva glupost.Ako izuzmemo prvih nekoliko godina ni ova dosadašnja regionalna liga nije bila interesantna i gledana.Jedini razlog zašto klubovi igraju ovu ligu je zbog prolaska u evropska takmičenja.Ne znam kome je ovo u interesu?Zašto KSS dopušta dalje razaranje srpske košarke?

Lp

pre 6 godina

A zašto ne za koju godinu napraviti jednu ABA ligu sa 24 ekipe i te ekipe osloboditi igranja domaće lige. Neka naše ekipe igraju kup Radivoja Koraća sa ekipama iz naše lige. I ABA2 sa 24. kluba da se igra ta košarka i da se razvojna liga Evrope širi.

Brica

pre 6 godina

Nasi klubovi koji igraju ABA ligu trebali bi da imaju razvojne timove koji bi igraji KLS ligu i koja bi bila treci nivo takmicenja.
Borac,Dinamik,Vrsac II ABA liga
Partizan,Mega,Zvezda I ABA liga
FMP kao razvojni tim KLS liga
Pobednici napreduju bez nacionalnih kvota(samo najbolji)
U toku sezone organizovati tri do cetiri kvalifikaciona turnira za zavrsni kup turnir(kraj sezone),svi krecu od prvog kola a organizacije u manjim mestima u unutrasnjosti...

beogradski

pre 6 godina

OK sto igra Borac ali zasto nije Vrsac ili Metalac,mozda Sloga,umesto Dinamika,bez obzira sto imaju vise para od drugih.
(Objektivno, 25. jul 2017 01:08)

pa sam si odgovorio na pitanje....igra ekipa koja ima pare, a ne navijače

podržavam ovo, još dva naša kluba, a možda i tri, će igrati solidno takmičenje....ovo je u interesu srpske košarke

Ostin A

pre 6 godina

Drago mi je zbog Bosne. Do kraja osamdesetih, bila bolji klub i od Partizana po uspesima. Osvojila je Evroligu takođe.
Drago mi je zbog Splita. Osvojili su Evroligu 3x.

Sada ABA liga pored Cibone i Partizana, ima još klubova sa ogromnom istorijom na međunarodnom planu.

Hrvatska ima 5 trofeja Evrolige, Bosna i Srbija po jedan. Budimo realni, liga za poštovanje.

SrbEUin

pre 6 godina

KLS je amaterska liga, ona se ne izdržava od ulaznica, gledanosti i sl., već iz lokalnih budžeta. Koji amateri mogu putovati u Slo, Mkd, CG, i sutra u školu/ faks, posao...? + treninzi. To je strukturalno niži nivo od ABE.
ABA je profi liga i izdržava se od sopstvenih prihoda. Okuplja klubove sa igračima koji se izdržavaju igrajući košarku. Ko nema para (jakog sponzora) ne može ni da se takmiči. Nisu ovde presudni navijači i gledanost. Oni su tu zbog CZT, KKP, ZAD, CIB, CED, BUD i OLY.
Zato Mega, Dinamik a ne Vršac, Konstantin, Voša...

Marjan Bosalevski

pre 6 godina

Postovani,
Moli za jednu korekciju u najavu ekipa, za ekipu iz Makedonije treba da stoi AV-Ohrid,a ne samo Ohrid.
Verujem da nije namerno ali pravo ime ekipe iz Ohrida je AV-Ohrid.
Hvala na razumevanju.
Srdacan pozdrav
sportski direktor
Marjan Bosalevski

Divos

pre 6 godina

Српска кошарка је тешком муком стекла своју репутацију, репрезентативну и клупску, и у овој АБА лиги за 14 година (од сезоне 2003/4) како учествују српски клубови су остварили апсолутну доминацију.
И џаба, Срби ко Срби, гледају да угоде незајажљивима, и када је то на властиту штету, и када је то омаловажавање српске кошарке.

А овде је баш омаловажавање српске кошарке. Ето у тој АБА 2 се нашло тек 2 места за српске клубове. Два места? И неки Теодо, Рогашка, Охрид, Ловћен,Зрињски су добили предност над српским клубовима, а Нови Сад, Ваљево, Краљево, Крагујевац, Ниш, су потиснути на строгу маргину.
Нисам сигуран да ли су они који су подржали овакву идеју и форму свесни овог понижења којем су изложени српски кошаркашки центри у таквој расподели улога.

Но, добро, ако ови у Динамику и Борцу могу да финансијски издрже такву лигу (која тешко да ће бити атрактивна), и да је играју паралелно са КЛС, по вољи им.

У КСС требају сагледати штетне последице ове приче. Први корак је вратити и клубове из АБА 1 да играју КЛС. То је у сезони 2017/18 тешко изведиво, из разумљивох разлога но ка томе треба тежити.

Од ове АБА која квалитетом драматично опада (то и резултати АБА клубова у евр.куповима доказују) никакве вајде, само штете српској кошарци.
Она је добра једној менаџерској агенцији јер има монопол и кроз ту лигу вештачки промовише и продаје "своје играче", но српска кошарка има велику штету.
Време је да се вратимо темељима, и да се реафирмише национална лига.

Рајко Четник

pre 6 godina

Ово је глогов колац националним селекцијама у региону. Нажалост свесно самоуништење.

sumbo

pre 6 godina

Kakva glupost.Ako izuzmemo prvih nekoliko godina ni ova dosadašnja regionalna liga nije bila interesantna i gledana.Jedini razlog zašto klubovi igraju ovu ligu je zbog prolaska u evropska takmičenja.Ne znam kome je ovo u interesu?Zašto KSS dopušta dalje razaranje srpske košarke?

sloga

pre 6 godina

bice mnogo interesantnije od nacionalnih takmicenja(covek odluke, 24. jul 2017 20:34)

Pa ni ova prva ABA liga nije interesantnija od nekadašnjeg domaćeg(srpskog)prvenstva.

Riki Lugonjic

pre 6 godina

@Divos, ovi iz Dive se ne slazu sa tobom. Bices kaznjen zabranom od 5 godina pisanja komentara i da platis 12 000 evra, jesi cuo? Ti nisi Srbin i ne razumes ABBA liga brend.

Goblin

pre 6 godina

Da nesto nije trulo u nasem sportu ovo bi moglo da bude odlicno za ex yu kosarku.

Ja sam za to da da postoje tri nivoa u kosarci.

1. Aba 1, poslednja dva kluba bez obzira iz koje su drzave ispadaju u aba 2.
2. Aba 2, prva dva kluba bez obzira iz koje su drzave idu u aba 1, a poslednja dva ispadaju.
3. Nacionalni nivo, na kraju prvenstva drzavni sampioni se skupe odigraju baraz i najbolja dva udju u aba 2.

I da batalimo sa drzavnim kvotama, naka u aba 1 igraju 10 srpskih (ili hrvatskih, ili crnogorskih...) klubova ako su najbolji.

I po meni je KLS glupost, samo izmaltretiramo ionako umorne igrace. A mogli bi da se malo vise odmore za reprezentaciju. Neka na kraju aba lige 8 najbolje rangiranih srpskih klubova odigraju kup i to je to.

Brica

pre 6 godina

Nasi klubovi koji igraju ABA ligu trebali bi da imaju razvojne timove koji bi igraji KLS ligu i koja bi bila treci nivo takmicenja.
Borac,Dinamik,Vrsac II ABA liga
Partizan,Mega,Zvezda I ABA liga
FMP kao razvojni tim KLS liga
Pobednici napreduju bez nacionalnih kvota(samo najbolji)
U toku sezone organizovati tri do cetiri kvalifikaciona turnira za zavrsni kup turnir(kraj sezone),svi krecu od prvog kola a organizacije u manjim mestima u unutrasnjosti...

igor ns

pre 6 godina

@Divos
Druze ti se nista u ovo ne razumes! Nije ovo Zona press i takmicenje u prosipanju nacionalnih ....., u ovoj igri je najvaznije sto vise loptu ubaciti kroz obruc!
Vrlo prosta i lepa igra.

gremlin

pre 6 godina

Ovo je odlično,jer mislite da je bolje da FKP pobedi Šabac ili ce da izgubi od Hajduka...tako i u košarci SFRJ JE BILA NAJJAČA NA SVETU POSLE NBA...(imam da uživam na Areni)

Dejan

pre 6 godina

Odlicno. Sada vec dobija smisao i prva liga Srbije, je se kroz nju moze doci do bar 2. Aba lige a kroz ovu do Aba lige. Imacemo Zvezdu, partizan, megu i fmp u aba ligi i Borac , dinamik i nadam se vrsac u derugoj aba ligi. Imamo osam klubova da razvijamo igrace i teba uvesti pravilo da u ksl srbije ne mogu da igraju samo 2 igraca starja od 28 godina kako bismo razvijali mlade, to treba da vazi i za zvezdu , partizan i sve kada pocne to takmicenje za raspodelu mesta a do tada naravno vazi za sve klubove koji igraju ksl. Ono sto je mozda mala zamerka je sto samo jedan klub iz 2. aba lige ulazi u 1. aba ligu, po meni bi trebalo da ulazi jedan direktno a jedan ispada iz 1. aba lige a da 2 i 3 iz 2. aba lige igraju play off sa pretposlednjim i sledecim iznad za popunu prve aba lige. tako bi i borba za opstanak u ba ligi dobila smisao, klubovi bi morali da igraju do kraja a ne da vec od sredine sezone oni u sredini budu bezbedni jer nece biti poslednji. Mislim da bi to resenje sa play off om za popunu bilo dobro. Takodje mislim da bi bilo dobro da max broj klubova iz jedne zemlje ne bude ogranicen, jer ako su Srpski klubovi na primer najbolji onda treba da ih bude 7 u aba ligi ako to zasluze kroz 2. aba ligi , isto vazi i za sve ostale hrvate , slovence i druge...da rezultat bude jedino merilo. Ocekujem mnogo od Cacaka, Dinamika i Vrsca, da formiraju dobre ekpe mladosti i iskustva. Takodje druga aba liga je odlicna prilika da se mladi igraci kale.

gremlin

pre 6 godina

@Divos
Samo jedno pitanje ko SLOGU ILI BILO KOJI DRUGI KLUB SPRECAVA DA NAPRAVI TIM I BORI SE ZA DRUGU ILI PRVU ABA LIGU...a ZNA SE KO I KAKO SE U SRBIJI DOBIJAJU PARE TAKO DA TO ŠTO PIŠEŠ NE PIJE VODU!!!Dinamik i Borac EXTRA nek se bore pa dokle doguraju..napred ABA...

Gde ja živim

pre 6 godina

Da li sam ja ovo konačno pročitao i da li se ovo konačno dešava? Hvalim te Bože, ali samo bez nekakvih muljanja molim. Podržavam.

rajvoSa.ch

pre 6 godina

Naprijed studenti, naprijed Bosna.
Nadam se za dvije sezone da ce KK.Bosna izboriti plasman u ABA ligu (jedan ili kako se vec zove), sto ce garantovati svaku tekmu kuci 5000 i vise gledaoca a ne da se igra pred 150 ljudi.
BG,SA,Split,Zagreb,to je basket,cast i drugima ali neki Mornari i slicni nisu zanimljivi publici.

Partizan je uzeo F8 u Sarajevu prije nekih 12-13 godina cini mi se i ispraceni su aplauzom kao u Pioniru.
Sportski pozdrav.

igor ns

pre 6 godina

Jedina sansa opstanka kosarke na ovom prostoru. Samo tako ce ucesnici EL i EK moci razviti i ispratiti mladog igraca iz regiona, sve ostalo su gluposti!

Miki delija

pre 6 godina

Od srca podrska ovom projektu, cenim rodoljublje i zelju da nasa kosarka bude jaca, ali budimo realni, nasa liga je u odnosu na ABU smor totalni,a cinjenica da ce u ABA 1 i ABA 2 igrati 6 ili mozda 7 klubova iz Srbije samo znaci motiv vise i za ostale da udju u to drustvo. Iskreno mislim da bi i ovaj nas ubogi fudbal sa Regionalnom ligom napredovao mnogo uz sve probleme u organizaciji koje nosi, mozda sam nostalgican, ali zaista mislim tako !

Del Piero#10

pre 6 godina

(Dejan, 24. jul 2017 20:21)
Uz koga mlad igrač da stasava ako nema starijih i iskusnijih igrača koji to iskustvo mogu da im prenesu? Inače što se tiče ove druge ABA lige, mogu reći da je to dobra stvar. Svakako će biti jača od ovih nacionalnih liga, a klubovi će imati veliki motiv ds kroz nju uđu u elitu. Još samo prva liga da privoli nekog jakog sponzora pa polako da se diže u organizacionom smislu, da klubovi profitiraju od igranja u njoj ( u finansijskom smislu) a ne da ih baca u trošak.

Objektivno

pre 6 godina

Stvarno je glupo da igra Dinamik.Ko ce njega da gleda,bilo na strani,bilo kod kuce,klub koji postoji 2-3 godine i jos iz Bgd.Vec imamo 4 kluba iz Bgd iz prve lige i od njih FMP i Megu Niko ne gleda jer nemaju navijace,kao sto ih nece imati ni Dinamik.OK sto igra Borac ali zasto nije Vrsac ili Metalac,mozda Sloga,umesto Dinamika,bez obzira sto imaju vise para od drugih.

SrbEUin

pre 6 godina

KLS je amaterska liga, ona se ne izdržava od ulaznica, gledanosti i sl., već iz lokalnih budžeta. Koji amateri mogu putovati u Slo, Mkd, CG, i sutra u školu/ faks, posao...? + treninzi. To je strukturalno niži nivo od ABE.
ABA je profi liga i izdržava se od sopstvenih prihoda. Okuplja klubove sa igračima koji se izdržavaju igrajući košarku. Ko nema para (jakog sponzora) ne može ni da se takmiči. Nisu ovde presudni navijači i gledanost. Oni su tu zbog CZT, KKP, ZAD, CIB, CED, BUD i OLY.
Zato Mega, Dinamik a ne Vršac, Konstantin, Voša...

Ostin A

pre 6 godina

Drago mi je zbog Bosne. Do kraja osamdesetih, bila bolji klub i od Partizana po uspesima. Osvojila je Evroligu takođe.
Drago mi je zbog Splita. Osvojili su Evroligu 3x.

Sada ABA liga pored Cibone i Partizana, ima još klubova sa ogromnom istorijom na međunarodnom planu.

Hrvatska ima 5 trofeja Evrolige, Bosna i Srbija po jedan. Budimo realni, liga za poštovanje.

beogradski

pre 6 godina

OK sto igra Borac ali zasto nije Vrsac ili Metalac,mozda Sloga,umesto Dinamika,bez obzira sto imaju vise para od drugih.
(Objektivno, 25. jul 2017 01:08)

pa sam si odgovorio na pitanje....igra ekipa koja ima pare, a ne navijače

podržavam ovo, još dva naša kluba, a možda i tri, će igrati solidno takmičenje....ovo je u interesu srpske košarke

milos

pre 6 godina

nadam se da ce i Aba 2 placati troskove putovanja autobusom, sudije i delegate, kao sto to radi Aba 1. U suprotnom, tesko ce klubovi ispratiti ovo finansijski. Zna li neko kako se pokrivaju troskovi Aba 2?...

Lp

pre 6 godina

A zašto ne za koju godinu napraviti jednu ABA ligu sa 24 ekipe i te ekipe osloboditi igranja domaće lige. Neka naše ekipe igraju kup Radivoja Koraća sa ekipama iz naše lige. I ABA2 sa 24. kluba da se igra ta košarka i da se razvojna liga Evrope širi.

Ostin A

pre 6 godina

Pa ni ova prva ABA liga nije interesantnija od nekadašnjeg domaćeg(srpskog)prvenstva.
(sloga, 24. jul 2017 22:00)

Od 1992 do 2002 i nastanka ABA lige. Yuba ligu su osvajali 3 kluba od kojih jedan nije iz Srbije (Budućnost), takođe ta 3 kluba su uvek bila na prve 3 pozicije. Sa ostalim dranje 20+ razlike.
ABA ligu je osvajalo 9 različitih timova. A na final four je išlo preko 20 timova. Toliko o zanimljivosti.

Marjan Bosalevski

pre 6 godina

Postovani,
Moli za jednu korekciju u najavu ekipa, za ekipu iz Makedonije treba da stoi AV-Ohrid,a ne samo Ohrid.
Verujem da nije namerno ali pravo ime ekipe iz Ohrida je AV-Ohrid.
Hvala na razumevanju.
Srdacan pozdrav
sportski direktor
Marjan Bosalevski