Košarka 43

Četvrtak, 20.07.2017.

12:25

Operacija Istanbul – Sale i Orlovi idu na medalju

Najbolji košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu i počeli pripreme za Evropsko prvenstvo 2017.

Operacija Istanbul – Sale i Orlovi idu na medalju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

ludilo

pre 6 godina

12 musketara ...Teo, Jovke, Nedović, Bogdan, Kalina, Lučić, Gudura, Simon, Stimara, Bobi, Kuzma, Radulja...žao mi što će Mačvan, Milosavljević i Lazić da ispadnu, ali šta je tu je, ne ide 15 nego samo 12 igrača.

Struka

pre 6 godina

(Kale_Pravi, 20. jul 2017 17:40)
Slozio bih se sa vama gospodine. Samo bih dodao na vase zapazanje, jos opasku, da uz standarno dobrog Bobija, role Tea, Bogdana i Nedovica, mogu da naprave neresivi rebus i Spaniji i svima ostalima.

Иван

pre 6 godina

Како су ми лоше те приче о јаким Шпанцима.

Каже неки испод: имају седам НБА играча. Којих то 7?

Браћу Ернангомез који су треће опције на својим позицијама? Абрињеса који је неприметан и кад уђе у игру? Рубија којем евро-кошарка много мање погодује од америчке, а и тамо је изгледа одсвирао? Родригеза који се вратио у Европу јер је био очај и у распалој Фили? Пау Гасола који се једва креће (далеко је 2015-та)?

Тамо су тренутно опасни Љуљ и млађи Гасол. Немају никог испод три банке кога се треба плашити.

Прича о шпанској кошарци укратко: искористили бум после пада Берлинског зида и ЛОИ у Барселони да популаризују спорт, то им се вратило десетак година касније, и сви успеси (у кошарци, тенису, рукомету, ватерполу, бициклизму...) дело су те генерације - после ње нису створили крштеног шампиона у иоле популарнијим спортовима. Али се тај њихов златни период поклопио у кошарци са ширењем НБА тржишта, плус Шпанци су магнет за хиспаноамеричке потрошаче, па су их у Америци исфорсирали медијски као неку вечиту кошаркашку силу. Па та силна Шпанија је имала једну једину трофејну генерацију у историји кошарке, ову Гасолову и Наварову! У време кад је било само 5 јаких репрезентавија (САД, СССР, Југа, Италија и Шпанија) они су били толики пацери да нису најчешће могли ни бронзу да освоје. Каква црна сила и организација! Са падом Пау Гасола (а то ће врло ускоро) они престају да освајају медаље и губе интерес за баскет.

Thilmo

pre 6 godina

Nije fer, i nije pošteno da zauzme mesto nekoga ko se stalno odazivao reprezentaciji ali ja bih voleo da vidim kako bi Bobi odigrao ovo prvenstvo.

Kale_Pravi

pre 6 godina

Srecno momci, pa sta bude, a bice medalja. Sad koja? Nema veze, nadamo se finalu, a onda i bog nek pomogne.....Bez obzira koga odabere struka od ovih sjajnih 17 momaka, nece pogresiti...moje licno misljenje....40% svega ce se vrteti oko Bobija, a ostalih 60 podelice momci izmedju sebe...Sasto?
Bobi je dominantan igrac za Evropu....uz Tea, Jovica nedodirljiv....Napred Srbija.

Aleksandaropulos

pre 6 godina

Svi ovde potenciraju koliko koja reprezentacija ima NBA igrača pa ih tako i rangiraju i unapred proglašavaju za favorite. Španija ima sedam. Više od nas ih imaju Francuska i Hrvatska a ima i još reprezentacija koje imaju bar jednog ili dvojicu a mi tog jednog kojeg imamo, jadnička Bobija i ne planiramo u centarskoj liniji. Pričam, naravno, o igračima koji imaju iza sebe bar sezonu tamo. Pa kad smo mi imali okosnicu tima iz NBA? Skoro nikad ili retko. A osvajali smo zlatne medalje. Dakle dosta o NBA. Ovo je Evropsko prvenstvo i tu će glavne face biti igrači koji su igrali Evroligu. Pozdrav za naše košarkaše i srećno. Imamo odličan tim.

Alex

pre 6 godina

@ (Divos, 20. jul 2017 13:06)

Slazem se, ali isto tako mislim da ce Sale da izmozga neku kombinaciju da nadomesti kako tako izostanak ovih kosarkasa.

Glavni dobitak ili skraćeno glav.dob.

pre 6 godina

E, kako smo propali. Do prošle godine igralo puno igrača iz Zvezde, sad samo Lazić. To je zbog sujete ovog Sala Đorđevića, ne vidim drugi razlog.

Humska 1

pre 6 godina

Mislim da bi Đorđević morao nas ovde da konsultuje pre nego skrati spisak.
(kecman, 20. jul 2017 14:11)

Ne znam da li si mislio i na mene ali u mom tekstu pise da pokusavam da naslutim koji ce to biti konacni spisak. A kada bih se ja pitao, a ne pitam se, to bi izgledalo ovako:
1. Teo, Jovic (neprikosnoveni)
2. Bogdan, Nedovic, Gagi (sva trojica su igrali i 1)
3. Kalina, Simon, Lucic (sva trojica su igrali lazne 4)
4.Macvan
5. Radulja, Kuzma, Stimac

Вељко

pre 6 godina

Овај тим би требао(одличне припреме и срце на паркет) да се избори за четвртфинале и то је по мени реално и сасвим у реду.
Полуфинале - успех,испадање пре четвртфинала -неуспех.
Срећно!( требаће Вам)

Milan Kosanovic

pre 6 godina

"Mislim da bi Đorđević morao nas ovde da konsultuje pre nego skrati spisak.
(kecman, 20. jul 2017 14:11) "

KOMENTAR MESECA DEFINITIVNO!

Prenesite ovo Saletu

pre 6 godina

Samo jedna napomena, ne zaboravite, nikad ne igraju svih 12 igrača prvenstvo, obično deset igrača zaista participira u igri, a ovih par udju na par minuta ako je + 25, ali je zato jako bitno kakve su ličnosti i da li znaju iskreno da se raduju timskom uspehu. Zato, obavezno Štimca u ekipu, uopšte nije bitna pozicija, uopšte nije bitno što ima sezonu života iza sebe, on MORA da bude u timu! Ako treba, neka budu opet pozvana 4 centra kao u Španiji onomad, apsolutno je nebitno na kojoj poziciji igra taj što je tu zbog atmosfere! Jedva čekam septembar!

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Mačvan izgleda nije hteo da se slika. :-) Mislim da je Španija glavni favorit za zlato, ubedljivo su najjači sa čak 7 NBA igrača u ekipi. Iza njih smo po kvalitetu Francuzi i mi, a iza nas su Italija, Litvanija, Grčka. Navedene ekipe će se boriti za medalju, tu može da se umeša eventualno još i Hrvatska i Turska (ako bude "domaćinsko" sudjenje). Mada, mislim da je Hrvatska slabija nego prethodnih godina, i da im je četvrtfinale maksimalan domet, ne igraju im Hezonja, Žižić, Zubac, Rudež, Babić, Tomić... Odlični su im Šarić i Bogdanović, solidni su Bender i Simon, ostali su prosečni i ispodprosečni igrači. Nama da igraju Bjelica i Jokić ubedjen sam da bismo se "klali" sa Špancima za zlato. Ovako će biti veliki uspeh ako osvojimo bilo koju medalju. Videćemo, znam da će Sale i momci da daju sve od sebe. Pre svega Sale je večiti pobednik, ima taj pobednički mentalitet, legenda je i dosta toga je dao za jugoslovensku i srpsku košarku i kao igrač i kao trener. Nek' im je sa srećom.

slana torta

pre 6 godina

Španija i dalje ima najnižu kvotu - oko 3.0. Srbija je na 5.5 , Francuska na 7.5. Povoljna kvota za ulaganje na Grke 10.0 i na Hrvate čak 21.0 koji imaju odlične sastave, motivaciju i atmosferu. Španci su na predhodnom EP pokazali da su ozbiljna ekipa iako sa dosta igrača na kraju karijere, čak su i na OI bili bolji sa Amerima od nas. Dok ne kiksnu na nekom prvenstvu imaće ovako jake kvote. Francuzi malo podcenjeni, mi smo tu gde zaslužujemo. Litvanija i Turska su oko 15.0, Litvanci su nepredvidivi, Turci domaćini ali po meni bez šansi.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Radulja ide na EP samo zbog prijateljstva sa Teom. Igrama u reprezentaciji je to naravno i zaslužio, ali ne i igrama iz tek završene sezone

Dr.House

pre 6 godina

Da ponovim još jednom kojih 14 su izvesni (ako ne bude povreda)
1. Teodosić
2. Jović
3. Bogdanović
4. Nedović
5. Milosavljević
6. Kalinić
7. Lučić
8. Mačvan
9. Birčević/ Simonović
10. Raduljica
11. Marjanović
12. Štimac / Kuzmić

Micić i Gudurić za 2-3 godine, Lazić nema kvalitet, tu su zbog eventualnih povreda. Milosavljević i Lučić su zbog povreda uglavnom otpadali ranijih godina ( u dogovoru sa Saletom ) . Isuviše ozbiljni, kvalitetni i iskusni igrači da bi otpali posle priprema. Uostalom jedan igra kod Saleta, drugi mu je bio celu godinu pred očima tako da tu nema mnogo mudrovanja, da ne računa na njih u 12, ne bi ni bili na pripremama. Simon je ostvario svoje snove jer je Lučić vukao hroničnu povredu, i može samo umesto Birče da ide, eventualno, mada sumnjam.
Štimac u svemu ispred Kuzmića, koji je tu zbog eventualne povrede i koji je Strašno limitiran igrač, uostalom Sale se uverio u to u Pao. U zdravlje

prodigyCZ

pre 6 godina

Da se malo pravim pametan.#1.Teo,Jovic,Nedovic#2.Bogdan,Gudura.#3.Simon,Lucic.#4.Kalina,Macvan.#5.Radulja,Kuzma,B.M.,po mom ukusu,individualno najaci sastav i napadacki najtalentovaniji.Mozemo dosta da rotiramo,pre svega na 4 jer smo tu slabiji,Simon i Lucic po potrebi mogu da se spuste,takodje Bogdan i Gudura na 3,Nedovic na 2.Verovatno necu pogoditi sastav,kao i svaki put,ali sta god Sale odluci,podrzavam ga 100 posto,ipak on najbolje zna.Velika steta sto zbog Belog,sa njim bili sigurno mnogo jaci,ali sta je tu je,NAPRED SRBIJA!!!

pajkic

pre 6 godina

na ovom spisku je manje vise stvar jasna.
sigurni putnici su:teodosic,jovic, bogdanovic, nedovic, kalinic, simonovic, macvan, raduljica, kuzmic (ako ne bude bilo povreda naravno)
ostaje pitanje na beku milosavljevic ili guduric (moje misljenje gagi)
lucic ili bircevic (moje misljenje lucic, jer verujem da ce kao jedina prava 4 ici macvan a kalina, simon i licic ce igrati laznu 4tvorku)
i po meni najveca dilema stimac ili marijanovic ( ja mislim stimac, cak sam i ubedjen da ce marijanovic sigurno otpasti sa spiska.

info

pre 6 godina

Nema vise Partizan ili Zvezda, ponavljam SRBIJA JE BITNA OVOG LEETA!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JovanDerokoČK, 20. jul 2017 12:50)

NARAVNO DA NEMA ZVEZDE, SAMO PARTIZAN I FMP

nista o nicemu

pre 6 godina

Samo da vrate plavi dres i bice dobro. A vreme je i da Peak dobije sut kartu i dodje Najki kako i prilici renomeu nase reprezentacije.
(Vlado, 20. jul 2017 13:10)

Peak verovatno daje i neki novac, Najk to ne bi nudio. Nasi dresovi se ne kupuju, ako ne racunas replike po buvljaku. Jednostavno ne isplati se.

Divos

pre 6 godina

Да су наши у неокрњеном саставу, били би итекако конкурентни за сам врх, по мени чак и међу 4 најозбиљнија кандидата (уз Шпанију, Грчку и Француску) за медаљу.

Међутим на ЕП ћемо без 3 играча стартне петорке и супер-важна за нашу игру.
Без, не најбољег, али најважнијег играча Марковића, момка који је деценију био ослонац ове генерације, силно борбен, увек би остављао срце на паркету и био константно омаловажан и нежељен у дресу Србије, углавном од оних умова обликованих ријалити садржајима.
На ЕП ћемо и без Бјелице, за којег једноставно немамо праву замену, као и Јокића, момка који је требао обележити ЕП.

Силно смо осакаћени, и заиста не знам шта очекивати.

Имамо наравно право на жеље, надања, но и није разумно стварати неки притисак, и бомбастично најављивати поход на медаљу, што ће неки медији чинити (а ти који ту мантру гурају, прижељкују крах "орлова", и таквима успеси Србије наносе душевну бол).

Биће ту и бочних удаеа, ровариће се, протурати злонамерни текстови како би се загадили односи у српској кошарци, на то смо већ навикли.

Надајмо се да неће бити неких повреда. Оно што сам уверен, наши ће одрадити припреме најбоље могуће, Сале и помоћници ће од 17 кандидата добро изабрати 12-орицу, не сумњам и да ће на ЕП оставити срце на паркету, и верујем да ће "орлови" добро изгледати у Турској.

Салету и нашим сјајним кошаркашима пуно среће на ЕП

Humska 1

pre 6 godina

Pre svega, cast onima koji su se odazvali. Ostali nisu vredni paznje.
Ako se zadrzi stara koncepcija sa 5 visokih, 5 bekova i 2 krila, a povrede i dibidus losa forma ne budu razlog kasnijeg otpadanja, onda bih pokusao da predvidim ko ce ostati u prvih 12 od 17, koliko ih je sada.
Najveca guzva je na bekovima jer ih ima 8, sto znaci da je logicno da otpadnu trojica. Sigurni su Teo, Jovic, Bogdan, Nedovic jer su bili znacajni srafovi i u predhodnim akcijama. Ostaje jedno upraznjeno mesto za koje konkurisu Micic, Lazic, Gudura i Gagi. Petog treba traziti u Guduri, kao nekome ko bi trebao u buducnosti imati znacajnu ulogu ili Gagiju koji pokriva pozicije 1 i 2, a dvosmeran je igrac. Micic pored Tea i zdravog Jovica, nema sansu, dok je Lazic pozvan da bi mu se ukazalo postovanje za proslu sezonu. Sto se tice visokih igraca, tu je njih 6, znaci 1 je visak. Uzmimo to da su sigurni Radulja i Kuzmic kao oprobani, a plus Kuzma iza sebe ima dobru sezonu, onda na poziciji 5 trazimo jos jednoga izmedju Bobija i Stimca. Stimac iza sebe ima sezonu karijere dok Bobi nije igrao ukupno 60 min. Ne znam, nisam pametan ali bi bilo greota vratiti velikog borca i postenog decka kuci, a ostaviti nekoga ko je izostajao. Bobi moze jedino ako je Radulja apsolutno van forme. Niko od pomenutih ne moze da pokrije cetvorku, gde smo najtanji. Tu su Bircevic i Macvan. Da li ce se selektor odluciti za obojicu ili ce izabrati Macvana, a pokrivati se laznim cetvorkama Simonom, Kalinom i Lucicem, ne znam

gremlin

pre 6 godina

Sad kad sam čuo reči Saleta kapiram ZASTO JE JUTROS IZAŠAO TEKST O NJ...jednostavno TRAŽE OPRAVDANJE GDE GA NEMA!!!Sale i momci HVALA ŠTO STE SVOJE VREME POSREDILI NAMA,što možemo do nas je DA VAS BODRIMO SVIM SRCEM DO ZLATA,SRBIJA!!!

gremlin

pre 6 godina

Sad kad sam čuo reči Saleta kapiram ZASTO JE JUTROS IZAŠAO TEKST O NJ...jednostavno TRAŽE OPRAVDANJE GDE GA NEMA!!!Sale i momci HVALA ŠTO STE SVOJE VREME POSREDILI NAMA,što možemo do nas je DA VAS BODRIMO SVIM SRCEM DO ZLATA,SRBIJA!!!

Divos

pre 6 godina

Да су наши у неокрњеном саставу, били би итекако конкурентни за сам врх, по мени чак и међу 4 најозбиљнија кандидата (уз Шпанију, Грчку и Француску) за медаљу.

Међутим на ЕП ћемо без 3 играча стартне петорке и супер-важна за нашу игру.
Без, не најбољег, али најважнијег играча Марковића, момка који је деценију био ослонац ове генерације, силно борбен, увек би остављао срце на паркету и био константно омаловажан и нежељен у дресу Србије, углавном од оних умова обликованих ријалити садржајима.
На ЕП ћемо и без Бјелице, за којег једноставно немамо праву замену, као и Јокића, момка који је требао обележити ЕП.

Силно смо осакаћени, и заиста не знам шта очекивати.

Имамо наравно право на жеље, надања, но и није разумно стварати неки притисак, и бомбастично најављивати поход на медаљу, што ће неки медији чинити (а ти који ту мантру гурају, прижељкују крах "орлова", и таквима успеси Србије наносе душевну бол).

Биће ту и бочних удаеа, ровариће се, протурати злонамерни текстови како би се загадили односи у српској кошарци, на то смо већ навикли.

Надајмо се да неће бити неких повреда. Оно што сам уверен, наши ће одрадити припреме најбоље могуће, Сале и помоћници ће од 17 кандидата добро изабрати 12-орицу, не сумњам и да ће на ЕП оставити срце на паркету, и верујем да ће "орлови" добро изгледати у Турској.

Салету и нашим сјајним кошаркашима пуно среће на ЕП

Milan Kosanovic

pre 6 godina

"Mislim da bi Đorđević morao nas ovde da konsultuje pre nego skrati spisak.
(kecman, 20. jul 2017 14:11) "

KOMENTAR MESECA DEFINITIVNO!

nista o nicemu

pre 6 godina

Samo da vrate plavi dres i bice dobro. A vreme je i da Peak dobije sut kartu i dodje Najki kako i prilici renomeu nase reprezentacije.
(Vlado, 20. jul 2017 13:10)

Peak verovatno daje i neki novac, Najk to ne bi nudio. Nasi dresovi se ne kupuju, ako ne racunas replike po buvljaku. Jednostavno ne isplati se.

Humska 1

pre 6 godina

Pre svega, cast onima koji su se odazvali. Ostali nisu vredni paznje.
Ako se zadrzi stara koncepcija sa 5 visokih, 5 bekova i 2 krila, a povrede i dibidus losa forma ne budu razlog kasnijeg otpadanja, onda bih pokusao da predvidim ko ce ostati u prvih 12 od 17, koliko ih je sada.
Najveca guzva je na bekovima jer ih ima 8, sto znaci da je logicno da otpadnu trojica. Sigurni su Teo, Jovic, Bogdan, Nedovic jer su bili znacajni srafovi i u predhodnim akcijama. Ostaje jedno upraznjeno mesto za koje konkurisu Micic, Lazic, Gudura i Gagi. Petog treba traziti u Guduri, kao nekome ko bi trebao u buducnosti imati znacajnu ulogu ili Gagiju koji pokriva pozicije 1 i 2, a dvosmeran je igrac. Micic pored Tea i zdravog Jovica, nema sansu, dok je Lazic pozvan da bi mu se ukazalo postovanje za proslu sezonu. Sto se tice visokih igraca, tu je njih 6, znaci 1 je visak. Uzmimo to da su sigurni Radulja i Kuzmic kao oprobani, a plus Kuzma iza sebe ima dobru sezonu, onda na poziciji 5 trazimo jos jednoga izmedju Bobija i Stimca. Stimac iza sebe ima sezonu karijere dok Bobi nije igrao ukupno 60 min. Ne znam, nisam pametan ali bi bilo greota vratiti velikog borca i postenog decka kuci, a ostaviti nekoga ko je izostajao. Bobi moze jedino ako je Radulja apsolutno van forme. Niko od pomenutih ne moze da pokrije cetvorku, gde smo najtanji. Tu su Bircevic i Macvan. Da li ce se selektor odluciti za obojicu ili ce izabrati Macvana, a pokrivati se laznim cetvorkama Simonom, Kalinom i Lucicem, ne znam

prodigyCZ

pre 6 godina

Da se malo pravim pametan.#1.Teo,Jovic,Nedovic#2.Bogdan,Gudura.#3.Simon,Lucic.#4.Kalina,Macvan.#5.Radulja,Kuzma,B.M.,po mom ukusu,individualno najaci sastav i napadacki najtalentovaniji.Mozemo dosta da rotiramo,pre svega na 4 jer smo tu slabiji,Simon i Lucic po potrebi mogu da se spuste,takodje Bogdan i Gudura na 3,Nedovic na 2.Verovatno necu pogoditi sastav,kao i svaki put,ali sta god Sale odluci,podrzavam ga 100 posto,ipak on najbolje zna.Velika steta sto zbog Belog,sa njim bili sigurno mnogo jaci,ali sta je tu je,NAPRED SRBIJA!!!

Prenesite ovo Saletu

pre 6 godina

Samo jedna napomena, ne zaboravite, nikad ne igraju svih 12 igrača prvenstvo, obično deset igrača zaista participira u igri, a ovih par udju na par minuta ako je + 25, ali je zato jako bitno kakve su ličnosti i da li znaju iskreno da se raduju timskom uspehu. Zato, obavezno Štimca u ekipu, uopšte nije bitna pozicija, uopšte nije bitno što ima sezonu života iza sebe, on MORA da bude u timu! Ako treba, neka budu opet pozvana 4 centra kao u Španiji onomad, apsolutno je nebitno na kojoj poziciji igra taj što je tu zbog atmosfere! Jedva čekam septembar!

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Mačvan izgleda nije hteo da se slika. :-) Mislim da je Španija glavni favorit za zlato, ubedljivo su najjači sa čak 7 NBA igrača u ekipi. Iza njih smo po kvalitetu Francuzi i mi, a iza nas su Italija, Litvanija, Grčka. Navedene ekipe će se boriti za medalju, tu može da se umeša eventualno još i Hrvatska i Turska (ako bude "domaćinsko" sudjenje). Mada, mislim da je Hrvatska slabija nego prethodnih godina, i da im je četvrtfinale maksimalan domet, ne igraju im Hezonja, Žižić, Zubac, Rudež, Babić, Tomić... Odlični su im Šarić i Bogdanović, solidni su Bender i Simon, ostali su prosečni i ispodprosečni igrači. Nama da igraju Bjelica i Jokić ubedjen sam da bismo se "klali" sa Špancima za zlato. Ovako će biti veliki uspeh ako osvojimo bilo koju medalju. Videćemo, znam da će Sale i momci da daju sve od sebe. Pre svega Sale je večiti pobednik, ima taj pobednički mentalitet, legenda je i dosta toga je dao za jugoslovensku i srpsku košarku i kao igrač i kao trener. Nek' im je sa srećom.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Radulja ide na EP samo zbog prijateljstva sa Teom. Igrama u reprezentaciji je to naravno i zaslužio, ali ne i igrama iz tek završene sezone

info

pre 6 godina

Nema vise Partizan ili Zvezda, ponavljam SRBIJA JE BITNA OVOG LEETA!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JovanDerokoČK, 20. jul 2017 12:50)

NARAVNO DA NEMA ZVEZDE, SAMO PARTIZAN I FMP

Иван

pre 6 godina

Како су ми лоше те приче о јаким Шпанцима.

Каже неки испод: имају седам НБА играча. Којих то 7?

Браћу Ернангомез који су треће опције на својим позицијама? Абрињеса који је неприметан и кад уђе у игру? Рубија којем евро-кошарка много мање погодује од америчке, а и тамо је изгледа одсвирао? Родригеза који се вратио у Европу јер је био очај и у распалој Фили? Пау Гасола који се једва креће (далеко је 2015-та)?

Тамо су тренутно опасни Љуљ и млађи Гасол. Немају никог испод три банке кога се треба плашити.

Прича о шпанској кошарци укратко: искористили бум после пада Берлинског зида и ЛОИ у Барселони да популаризују спорт, то им се вратило десетак година касније, и сви успеси (у кошарци, тенису, рукомету, ватерполу, бициклизму...) дело су те генерације - после ње нису створили крштеног шампиона у иоле популарнијим спортовима. Али се тај њихов златни период поклопио у кошарци са ширењем НБА тржишта, плус Шпанци су магнет за хиспаноамеричке потрошаче, па су их у Америци исфорсирали медијски као неку вечиту кошаркашку силу. Па та силна Шпанија је имала једну једину трофејну генерацију у историји кошарке, ову Гасолову и Наварову! У време кад је било само 5 јаких репрезентавија (САД, СССР, Југа, Италија и Шпанија) они су били толики пацери да нису најчешће могли ни бронзу да освоје. Каква црна сила и организација! Са падом Пау Гасола (а то ће врло ускоро) они престају да освајају медаље и губе интерес за баскет.

slana torta

pre 6 godina

Španija i dalje ima najnižu kvotu - oko 3.0. Srbija je na 5.5 , Francuska na 7.5. Povoljna kvota za ulaganje na Grke 10.0 i na Hrvate čak 21.0 koji imaju odlične sastave, motivaciju i atmosferu. Španci su na predhodnom EP pokazali da su ozbiljna ekipa iako sa dosta igrača na kraju karijere, čak su i na OI bili bolji sa Amerima od nas. Dok ne kiksnu na nekom prvenstvu imaće ovako jake kvote. Francuzi malo podcenjeni, mi smo tu gde zaslužujemo. Litvanija i Turska su oko 15.0, Litvanci su nepredvidivi, Turci domaćini ali po meni bez šansi.

Aleksandaropulos

pre 6 godina

Svi ovde potenciraju koliko koja reprezentacija ima NBA igrača pa ih tako i rangiraju i unapred proglašavaju za favorite. Španija ima sedam. Više od nas ih imaju Francuska i Hrvatska a ima i još reprezentacija koje imaju bar jednog ili dvojicu a mi tog jednog kojeg imamo, jadnička Bobija i ne planiramo u centarskoj liniji. Pričam, naravno, o igračima koji imaju iza sebe bar sezonu tamo. Pa kad smo mi imali okosnicu tima iz NBA? Skoro nikad ili retko. A osvajali smo zlatne medalje. Dakle dosta o NBA. Ovo je Evropsko prvenstvo i tu će glavne face biti igrači koji su igrali Evroligu. Pozdrav za naše košarkaše i srećno. Imamo odličan tim.

Вељко

pre 6 godina

Овај тим би требао(одличне припреме и срце на паркет) да се избори за четвртфинале и то је по мени реално и сасвим у реду.
Полуфинале - успех,испадање пре четвртфинала -неуспех.
Срећно!( требаће Вам)

pajkic

pre 6 godina

na ovom spisku je manje vise stvar jasna.
sigurni putnici su:teodosic,jovic, bogdanovic, nedovic, kalinic, simonovic, macvan, raduljica, kuzmic (ako ne bude bilo povreda naravno)
ostaje pitanje na beku milosavljevic ili guduric (moje misljenje gagi)
lucic ili bircevic (moje misljenje lucic, jer verujem da ce kao jedina prava 4 ici macvan a kalina, simon i licic ce igrati laznu 4tvorku)
i po meni najveca dilema stimac ili marijanovic ( ja mislim stimac, cak sam i ubedjen da ce marijanovic sigurno otpasti sa spiska.

Kale_Pravi

pre 6 godina

Srecno momci, pa sta bude, a bice medalja. Sad koja? Nema veze, nadamo se finalu, a onda i bog nek pomogne.....Bez obzira koga odabere struka od ovih sjajnih 17 momaka, nece pogresiti...moje licno misljenje....40% svega ce se vrteti oko Bobija, a ostalih 60 podelice momci izmedju sebe...Sasto?
Bobi je dominantan igrac za Evropu....uz Tea, Jovica nedodirljiv....Napred Srbija.

Alex

pre 6 godina

@ (Divos, 20. jul 2017 13:06)

Slazem se, ali isto tako mislim da ce Sale da izmozga neku kombinaciju da nadomesti kako tako izostanak ovih kosarkasa.

Humska 1

pre 6 godina

Mislim da bi Đorđević morao nas ovde da konsultuje pre nego skrati spisak.
(kecman, 20. jul 2017 14:11)

Ne znam da li si mislio i na mene ali u mom tekstu pise da pokusavam da naslutim koji ce to biti konacni spisak. A kada bih se ja pitao, a ne pitam se, to bi izgledalo ovako:
1. Teo, Jovic (neprikosnoveni)
2. Bogdan, Nedovic, Gagi (sva trojica su igrali i 1)
3. Kalina, Simon, Lucic (sva trojica su igrali lazne 4)
4.Macvan
5. Radulja, Kuzma, Stimac

Dr.House

pre 6 godina

Da ponovim još jednom kojih 14 su izvesni (ako ne bude povreda)
1. Teodosić
2. Jović
3. Bogdanović
4. Nedović
5. Milosavljević
6. Kalinić
7. Lučić
8. Mačvan
9. Birčević/ Simonović
10. Raduljica
11. Marjanović
12. Štimac / Kuzmić

Micić i Gudurić za 2-3 godine, Lazić nema kvalitet, tu su zbog eventualnih povreda. Milosavljević i Lučić su zbog povreda uglavnom otpadali ranijih godina ( u dogovoru sa Saletom ) . Isuviše ozbiljni, kvalitetni i iskusni igrači da bi otpali posle priprema. Uostalom jedan igra kod Saleta, drugi mu je bio celu godinu pred očima tako da tu nema mnogo mudrovanja, da ne računa na njih u 12, ne bi ni bili na pripremama. Simon je ostvario svoje snove jer je Lučić vukao hroničnu povredu, i može samo umesto Birče da ide, eventualno, mada sumnjam.
Štimac u svemu ispred Kuzmića, koji je tu zbog eventualne povrede i koji je Strašno limitiran igrač, uostalom Sale se uverio u to u Pao. U zdravlje

Thilmo

pre 6 godina

Nije fer, i nije pošteno da zauzme mesto nekoga ko se stalno odazivao reprezentaciji ali ja bih voleo da vidim kako bi Bobi odigrao ovo prvenstvo.

Struka

pre 6 godina

(Kale_Pravi, 20. jul 2017 17:40)
Slozio bih se sa vama gospodine. Samo bih dodao na vase zapazanje, jos opasku, da uz standarno dobrog Bobija, role Tea, Bogdana i Nedovica, mogu da naprave neresivi rebus i Spaniji i svima ostalima.

Glavni dobitak ili skraćeno glav.dob.

pre 6 godina

E, kako smo propali. Do prošle godine igralo puno igrača iz Zvezde, sad samo Lazić. To je zbog sujete ovog Sala Đorđevića, ne vidim drugi razlog.

ludilo

pre 6 godina

12 musketara ...Teo, Jovke, Nedović, Bogdan, Kalina, Lučić, Gudura, Simon, Stimara, Bobi, Kuzma, Radulja...žao mi što će Mačvan, Milosavljević i Lazić da ispadnu, ali šta je tu je, ne ide 15 nego samo 12 igrača.

info

pre 6 godina

Nema vise Partizan ili Zvezda, ponavljam SRBIJA JE BITNA OVOG LEETA!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JovanDerokoČK, 20. jul 2017 12:50)

NARAVNO DA NEMA ZVEZDE, SAMO PARTIZAN I FMP

pajkic

pre 6 godina

na ovom spisku je manje vise stvar jasna.
sigurni putnici su:teodosic,jovic, bogdanovic, nedovic, kalinic, simonovic, macvan, raduljica, kuzmic (ako ne bude bilo povreda naravno)
ostaje pitanje na beku milosavljevic ili guduric (moje misljenje gagi)
lucic ili bircevic (moje misljenje lucic, jer verujem da ce kao jedina prava 4 ici macvan a kalina, simon i licic ce igrati laznu 4tvorku)
i po meni najveca dilema stimac ili marijanovic ( ja mislim stimac, cak sam i ubedjen da ce marijanovic sigurno otpasti sa spiska.

Glavni dobitak ili skraćeno glav.dob.

pre 6 godina

E, kako smo propali. Do prošle godine igralo puno igrača iz Zvezde, sad samo Lazić. To je zbog sujete ovog Sala Đorđevića, ne vidim drugi razlog.

Dr.House

pre 6 godina

Da ponovim još jednom kojih 14 su izvesni (ako ne bude povreda)
1. Teodosić
2. Jović
3. Bogdanović
4. Nedović
5. Milosavljević
6. Kalinić
7. Lučić
8. Mačvan
9. Birčević/ Simonović
10. Raduljica
11. Marjanović
12. Štimac / Kuzmić

Micić i Gudurić za 2-3 godine, Lazić nema kvalitet, tu su zbog eventualnih povreda. Milosavljević i Lučić su zbog povreda uglavnom otpadali ranijih godina ( u dogovoru sa Saletom ) . Isuviše ozbiljni, kvalitetni i iskusni igrači da bi otpali posle priprema. Uostalom jedan igra kod Saleta, drugi mu je bio celu godinu pred očima tako da tu nema mnogo mudrovanja, da ne računa na njih u 12, ne bi ni bili na pripremama. Simon je ostvario svoje snove jer je Lučić vukao hroničnu povredu, i može samo umesto Birče da ide, eventualno, mada sumnjam.
Štimac u svemu ispred Kuzmića, koji je tu zbog eventualne povrede i koji je Strašno limitiran igrač, uostalom Sale se uverio u to u Pao. U zdravlje

Humska 1

pre 6 godina

Mislim da bi Đorđević morao nas ovde da konsultuje pre nego skrati spisak.
(kecman, 20. jul 2017 14:11)

Ne znam da li si mislio i na mene ali u mom tekstu pise da pokusavam da naslutim koji ce to biti konacni spisak. A kada bih se ja pitao, a ne pitam se, to bi izgledalo ovako:
1. Teo, Jovic (neprikosnoveni)
2. Bogdan, Nedovic, Gagi (sva trojica su igrali i 1)
3. Kalina, Simon, Lucic (sva trojica su igrali lazne 4)
4.Macvan
5. Radulja, Kuzma, Stimac

Divos

pre 6 godina

Да су наши у неокрњеном саставу, били би итекако конкурентни за сам врх, по мени чак и међу 4 најозбиљнија кандидата (уз Шпанију, Грчку и Француску) за медаљу.

Међутим на ЕП ћемо без 3 играча стартне петорке и супер-важна за нашу игру.
Без, не најбољег, али најважнијег играча Марковића, момка који је деценију био ослонац ове генерације, силно борбен, увек би остављао срце на паркету и био константно омаловажан и нежељен у дресу Србије, углавном од оних умова обликованих ријалити садржајима.
На ЕП ћемо и без Бјелице, за којег једноставно немамо праву замену, као и Јокића, момка који је требао обележити ЕП.

Силно смо осакаћени, и заиста не знам шта очекивати.

Имамо наравно право на жеље, надања, но и није разумно стварати неки притисак, и бомбастично најављивати поход на медаљу, што ће неки медији чинити (а ти који ту мантру гурају, прижељкују крах "орлова", и таквима успеси Србије наносе душевну бол).

Биће ту и бочних удаеа, ровариће се, протурати злонамерни текстови како би се загадили односи у српској кошарци, на то смо већ навикли.

Надајмо се да неће бити неких повреда. Оно што сам уверен, наши ће одрадити припреме најбоље могуће, Сале и помоћници ће од 17 кандидата добро изабрати 12-орицу, не сумњам и да ће на ЕП оставити срце на паркету, и верујем да ће "орлови" добро изгледати у Турској.

Салету и нашим сјајним кошаркашима пуно среће на ЕП

gremlin

pre 6 godina

Sad kad sam čuo reči Saleta kapiram ZASTO JE JUTROS IZAŠAO TEKST O NJ...jednostavno TRAŽE OPRAVDANJE GDE GA NEMA!!!Sale i momci HVALA ŠTO STE SVOJE VREME POSREDILI NAMA,što možemo do nas je DA VAS BODRIMO SVIM SRCEM DO ZLATA,SRBIJA!!!

Humska 1

pre 6 godina

Pre svega, cast onima koji su se odazvali. Ostali nisu vredni paznje.
Ako se zadrzi stara koncepcija sa 5 visokih, 5 bekova i 2 krila, a povrede i dibidus losa forma ne budu razlog kasnijeg otpadanja, onda bih pokusao da predvidim ko ce ostati u prvih 12 od 17, koliko ih je sada.
Najveca guzva je na bekovima jer ih ima 8, sto znaci da je logicno da otpadnu trojica. Sigurni su Teo, Jovic, Bogdan, Nedovic jer su bili znacajni srafovi i u predhodnim akcijama. Ostaje jedno upraznjeno mesto za koje konkurisu Micic, Lazic, Gudura i Gagi. Petog treba traziti u Guduri, kao nekome ko bi trebao u buducnosti imati znacajnu ulogu ili Gagiju koji pokriva pozicije 1 i 2, a dvosmeran je igrac. Micic pored Tea i zdravog Jovica, nema sansu, dok je Lazic pozvan da bi mu se ukazalo postovanje za proslu sezonu. Sto se tice visokih igraca, tu je njih 6, znaci 1 je visak. Uzmimo to da su sigurni Radulja i Kuzmic kao oprobani, a plus Kuzma iza sebe ima dobru sezonu, onda na poziciji 5 trazimo jos jednoga izmedju Bobija i Stimca. Stimac iza sebe ima sezonu karijere dok Bobi nije igrao ukupno 60 min. Ne znam, nisam pametan ali bi bilo greota vratiti velikog borca i postenog decka kuci, a ostaviti nekoga ko je izostajao. Bobi moze jedino ako je Radulja apsolutno van forme. Niko od pomenutih ne moze da pokrije cetvorku, gde smo najtanji. Tu su Bircevic i Macvan. Da li ce se selektor odluciti za obojicu ili ce izabrati Macvana, a pokrivati se laznim cetvorkama Simonom, Kalinom i Lucicem, ne znam

ludilo

pre 6 godina

12 musketara ...Teo, Jovke, Nedović, Bogdan, Kalina, Lučić, Gudura, Simon, Stimara, Bobi, Kuzma, Radulja...žao mi što će Mačvan, Milosavljević i Lazić da ispadnu, ali šta je tu je, ne ide 15 nego samo 12 igrača.

prodigyCZ

pre 6 godina

Da se malo pravim pametan.#1.Teo,Jovic,Nedovic#2.Bogdan,Gudura.#3.Simon,Lucic.#4.Kalina,Macvan.#5.Radulja,Kuzma,B.M.,po mom ukusu,individualno najaci sastav i napadacki najtalentovaniji.Mozemo dosta da rotiramo,pre svega na 4 jer smo tu slabiji,Simon i Lucic po potrebi mogu da se spuste,takodje Bogdan i Gudura na 3,Nedovic na 2.Verovatno necu pogoditi sastav,kao i svaki put,ali sta god Sale odluci,podrzavam ga 100 posto,ipak on najbolje zna.Velika steta sto zbog Belog,sa njim bili sigurno mnogo jaci,ali sta je tu je,NAPRED SRBIJA!!!

Вељко

pre 6 godina

Овај тим би требао(одличне припреме и срце на паркет) да се избори за четвртфинале и то је по мени реално и сасвим у реду.
Полуфинале - успех,испадање пре четвртфинала -неуспех.
Срећно!( требаће Вам)

slana torta

pre 6 godina

Španija i dalje ima najnižu kvotu - oko 3.0. Srbija je na 5.5 , Francuska na 7.5. Povoljna kvota za ulaganje na Grke 10.0 i na Hrvate čak 21.0 koji imaju odlične sastave, motivaciju i atmosferu. Španci su na predhodnom EP pokazali da su ozbiljna ekipa iako sa dosta igrača na kraju karijere, čak su i na OI bili bolji sa Amerima od nas. Dok ne kiksnu na nekom prvenstvu imaće ovako jake kvote. Francuzi malo podcenjeni, mi smo tu gde zaslužujemo. Litvanija i Turska su oko 15.0, Litvanci su nepredvidivi, Turci domaćini ali po meni bez šansi.

Prenesite ovo Saletu

pre 6 godina

Samo jedna napomena, ne zaboravite, nikad ne igraju svih 12 igrača prvenstvo, obično deset igrača zaista participira u igri, a ovih par udju na par minuta ako je + 25, ali je zato jako bitno kakve su ličnosti i da li znaju iskreno da se raduju timskom uspehu. Zato, obavezno Štimca u ekipu, uopšte nije bitna pozicija, uopšte nije bitno što ima sezonu života iza sebe, on MORA da bude u timu! Ako treba, neka budu opet pozvana 4 centra kao u Španiji onomad, apsolutno je nebitno na kojoj poziciji igra taj što je tu zbog atmosfere! Jedva čekam septembar!

nista o nicemu

pre 6 godina

Samo da vrate plavi dres i bice dobro. A vreme je i da Peak dobije sut kartu i dodje Najki kako i prilici renomeu nase reprezentacije.
(Vlado, 20. jul 2017 13:10)

Peak verovatno daje i neki novac, Najk to ne bi nudio. Nasi dresovi se ne kupuju, ako ne racunas replike po buvljaku. Jednostavno ne isplati se.

Иван

pre 6 godina

Како су ми лоше те приче о јаким Шпанцима.

Каже неки испод: имају седам НБА играча. Којих то 7?

Браћу Ернангомез који су треће опције на својим позицијама? Абрињеса који је неприметан и кад уђе у игру? Рубија којем евро-кошарка много мање погодује од америчке, а и тамо је изгледа одсвирао? Родригеза који се вратио у Европу јер је био очај и у распалој Фили? Пау Гасола који се једва креће (далеко је 2015-та)?

Тамо су тренутно опасни Љуљ и млађи Гасол. Немају никог испод три банке кога се треба плашити.

Прича о шпанској кошарци укратко: искористили бум после пада Берлинског зида и ЛОИ у Барселони да популаризују спорт, то им се вратило десетак година касније, и сви успеси (у кошарци, тенису, рукомету, ватерполу, бициклизму...) дело су те генерације - после ње нису створили крштеног шампиона у иоле популарнијим спортовима. Али се тај њихов златни период поклопио у кошарци са ширењем НБА тржишта, плус Шпанци су магнет за хиспаноамеричке потрошаче, па су их у Америци исфорсирали медијски као неку вечиту кошаркашку силу. Па та силна Шпанија је имала једну једину трофејну генерацију у историји кошарке, ову Гасолову и Наварову! У време кад је било само 5 јаких репрезентавија (САД, СССР, Југа, Италија и Шпанија) они су били толики пацери да нису најчешће могли ни бронзу да освоје. Каква црна сила и организација! Са падом Пау Гасола (а то ће врло ускоро) они престају да освајају медаље и губе интерес за баскет.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Radulja ide na EP samo zbog prijateljstva sa Teom. Igrama u reprezentaciji je to naravno i zaslužio, ali ne i igrama iz tek završene sezone

Aleksandaropulos

pre 6 godina

Svi ovde potenciraju koliko koja reprezentacija ima NBA igrača pa ih tako i rangiraju i unapred proglašavaju za favorite. Španija ima sedam. Više od nas ih imaju Francuska i Hrvatska a ima i još reprezentacija koje imaju bar jednog ili dvojicu a mi tog jednog kojeg imamo, jadnička Bobija i ne planiramo u centarskoj liniji. Pričam, naravno, o igračima koji imaju iza sebe bar sezonu tamo. Pa kad smo mi imali okosnicu tima iz NBA? Skoro nikad ili retko. A osvajali smo zlatne medalje. Dakle dosta o NBA. Ovo je Evropsko prvenstvo i tu će glavne face biti igrači koji su igrali Evroligu. Pozdrav za naše košarkaše i srećno. Imamo odličan tim.

Kale_Pravi

pre 6 godina

Srecno momci, pa sta bude, a bice medalja. Sad koja? Nema veze, nadamo se finalu, a onda i bog nek pomogne.....Bez obzira koga odabere struka od ovih sjajnih 17 momaka, nece pogresiti...moje licno misljenje....40% svega ce se vrteti oko Bobija, a ostalih 60 podelice momci izmedju sebe...Sasto?
Bobi je dominantan igrac za Evropu....uz Tea, Jovica nedodirljiv....Napred Srbija.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Mačvan izgleda nije hteo da se slika. :-) Mislim da je Španija glavni favorit za zlato, ubedljivo su najjači sa čak 7 NBA igrača u ekipi. Iza njih smo po kvalitetu Francuzi i mi, a iza nas su Italija, Litvanija, Grčka. Navedene ekipe će se boriti za medalju, tu može da se umeša eventualno još i Hrvatska i Turska (ako bude "domaćinsko" sudjenje). Mada, mislim da je Hrvatska slabija nego prethodnih godina, i da im je četvrtfinale maksimalan domet, ne igraju im Hezonja, Žižić, Zubac, Rudež, Babić, Tomić... Odlični su im Šarić i Bogdanović, solidni su Bender i Simon, ostali su prosečni i ispodprosečni igrači. Nama da igraju Bjelica i Jokić ubedjen sam da bismo se "klali" sa Špancima za zlato. Ovako će biti veliki uspeh ako osvojimo bilo koju medalju. Videćemo, znam da će Sale i momci da daju sve od sebe. Pre svega Sale je večiti pobednik, ima taj pobednički mentalitet, legenda je i dosta toga je dao za jugoslovensku i srpsku košarku i kao igrač i kao trener. Nek' im je sa srećom.

Milan Kosanovic

pre 6 godina

"Mislim da bi Đorđević morao nas ovde da konsultuje pre nego skrati spisak.
(kecman, 20. jul 2017 14:11) "

KOMENTAR MESECA DEFINITIVNO!

Alex

pre 6 godina

@ (Divos, 20. jul 2017 13:06)

Slazem se, ali isto tako mislim da ce Sale da izmozga neku kombinaciju da nadomesti kako tako izostanak ovih kosarkasa.

Thilmo

pre 6 godina

Nije fer, i nije pošteno da zauzme mesto nekoga ko se stalno odazivao reprezentaciji ali ja bih voleo da vidim kako bi Bobi odigrao ovo prvenstvo.

Struka

pre 6 godina

(Kale_Pravi, 20. jul 2017 17:40)
Slozio bih se sa vama gospodine. Samo bih dodao na vase zapazanje, jos opasku, da uz standarno dobrog Bobija, role Tea, Bogdana i Nedovica, mogu da naprave neresivi rebus i Spaniji i svima ostalima.