Tenis 61

Utorak, 11.07.2017.

14:36

Rafa ljut: Zašto Federer i Mari uvek igraju na Centralnom?

Posle poraza od Žila Milera, Rafael Nadal nije bio neraspoložen jedino zbog ishoda meča.

Rafa ljut: Zašto Federer i Mari uvek igraju na Centralnom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Mira

pre 6 godina

Kad Beograd bude organizovao Grand Slam, Federer ima da igra na pomoćnim terenima na Kališu a Endi na terenima bez publike na Zvezdari! Da im se osvetimo!
(Pozdrav iz Toronta, 11. jul 2017 17:51)

Pobednik! :D

Mira

pre 6 godina

Ukapirajte vise. Endi je domaci a Fed je Bog trave a i tenisa!
(Passing265, 11. jul 2017 15:35)

Kakve to veze ima? Da li to znači da su u startu svi ostali potpuno nebitni? To je samo velika doza otvorenog nepoštovanja, i to je to. Uzgred, meni je apsolutno nebitno gde Novak igra, dokle god pobedjuje.

Tennisman

pre 6 godina

Svi govore kako nema veze na kojem terenu se igra, ima i te kako, zbog atmosfere, a najvise zbog same podloge jer to nije ni beton ni sljaka pa podloga ostaje ista, trava je sasvim drugo na nekom terenu se vise istrosi, a na nekom manje, a i odskok je drugaciji

petar

pre 6 godina

Bez obzira na događaje, Englezi su uvek nekorektni. Nekada su im glavna briga igrači nekad publika, mogli su da premeste meč no nisu hteli i tu je kraj priče. Nikakva pometnja se ne bi dogodila, nikakva bezbednost publike ne bi bila ugrožena, pa ljudi, ne bi to bio stampedo kao da se otvara neki trgovinski centar pa svi trče bez glave da uzmu lizalicu jer prvih 1000 će dobiti lizalicu. Istina, za Novaka je meč u svakom slučaju bio samo malo jači trening, da nije igrao, da je bio slobodan morao bi da odradi trening pa mu to dođe na isto. Tek sada dolaze pravi mečevi i prave provere pa neka mu je Bog u pomoći, mi mu ne možemo ni pomoći a njegovi (dežurni srbomrsci) kritičari ne mogu ni da mu napakoste. Sve je u njegovim rukama pa kako bude neka bude, važno da se malo "probudio". Držimo mu palčeve da uspe.

Mika

pre 6 godina

1. Karte za central court su mesecima unapred rasprodate. Nema veze ko igra.
2. Napunio bi Federer i teren no1. i za par hiljada manje mesta i karata neće Vimbldon propasti. A i karte za teren no1 su takođe manje više odavno rasprodate.
Komentar ti nema veze sa realnošću.
 (.., 11. jul 2017 16:26)

Karte za CC su skuplje nego za C1 i samim tim veći spektakl treba da se dešava na tom terenu. Nikada neće biti veći spektakl od domaćeg igrača i to još #1 na ATP kao ni od najvećeg tenisera u istoriji. Ali ajde realno derbi prošlog kola je bio Federer - Dimitrov i svakako zaslužuje Centralni teren. Posle njega meč koji zaslužuje najviše pažnje je bio Raonic - Zverev a gde su oni igrali? Ni blizu Terena 1 a realno je bolji sparing i od Nadala i Đokovića.

Mare

pre 6 godina

Od pocetka turnira sam znao da ce Britanci svim silama da ucine sve sto je potrebno Rodzeru i Endiju samo da osvoje titulu. Prema Rafi i Novaku nisu ispali fer i navijao sam da njih dvojica igraju finale bas zato sto su i veliki fer plej igraci i uvek iskreni. Posto je Rafa ispao sad Nole da im pokaze do kraja ko je gazda.

Lucky

pre 6 godina

Da se ja pitam,na skupu igrača bih samo se dogovorili neće niko na Vimbldon kod prepotentnih Engleza pa nek im odma igraju finale Marej i Mirka!

da kažem

pre 6 godina

Ja ovde godinama pričam da je zbog ovakvih stvari Novakovih 12 veće od Federerovih 18, jer su sve osvojene u gostima, a Federerove sve na domaćem terenu. Zamislite da Real sve utakmice LŠ i finale igra u Madridu.

Pozdrav iz Toronta

pre 6 godina

Kad Beograd bude organizovao Grand Slam, Federer ima da igra na pomoćnim terenima na Kališu a Endi na terenima bez publike na Zvezdari! Da im se osvetimo!

Bojan

pre 6 godina

vidim samo gomila "ne preporucujem" na moj komentar, ali niko da da neki argument protiv, jer takvog argumenta nema, lakse je samo kliktati minuse.

RForever

pre 6 godina

Dule,
Federer razbio Ritam Dimitrovu tako sto je zamenio reket?? Pa ta zamena nije trajala 10 min, vec pola minuta. A pre toga je i Dimitrov zamenio reket i tu nema nista strasno. Igraci menjaju rekete u toku meca. Pola minuta ili minut ne znaci nista. Budimo realni.

Зрењанинац

pre 6 godina

Е па љубитељи Федекса са коменатрима сте смешни. Трагично смешни.Да не кажем оно што стварно мислим јер сигурно не би објавили.

..

pre 6 godina

Oni ne stavljaju Federera na centralni teren zbog toga sto ga favorizuju, oni to rade zbog publike jer kada god igra Federer tribine su pune. Marej igra na centralnom terenu jer je domaci igrac
(Tennis, 11. jul 2017 15:38)
1. Karte za central court su mesecima unapred rasprodate. Nema veze ko igra.
2. Napunio bi Federer i teren no1. i za par hiljada manje mesta i karata neće Vimbldon propasti. A i karte za teren no1 su takođe manje više odavno rasprodate.
Komentar ti nema veze sa realnošću.

pp

pre 6 godina

najbolje od svega je što je teren 1 bolji sa travom nego centralni gde je kao što Nole reče kao oranica.
Razumem atmosferu, odskok loptice, i naviku i ritam i sve; ali centralni teren je katastrofa, do finala će kukuruz da izraste

OgiZe

pre 6 godina

Na Wimbledon-u mogu igrati Lolek i Bolek i biće pun centralni teren. Rasprodati su po nekoliko godina unaprijed. Nema to veze s Federerom.
Jednostavno njega i Mareja organizatori forsiraju zadnjih par godina i to je to.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Kritika na mestu. Odmah uz onu budalaštinu od Novakovog pomeranja je Rafin slučaj. 2x na terenu 1. Dok neka Konta visi danima na centralnom, pa da su 100x domaćini mnogo je. Zamisli gs u Beogradu i mi forsiramo Bozoljca i Pašanskog na centralnom, a ti Rođo šibaj na kecu u 21h. Pa ukinuli bi nas iz momenta i proglasili komplet ludacima nekom posebnom rezolucijom.

u akijevom oratorskom maniru

pre 6 godina

Zbog prijatelja nekih Rodžerovih prijatelja nije išao do kraja. A može da im posveti konferenciju od tri sata, razumeš, da im ne bude dobro svima. Pratimo dešavanja, situacija je krajnje neuralgična i neki potezi se, kako se zove ipak moraju povući. Dolazi vreme nekih istina.

stefke

pre 6 godina

Bravo za Rafu, čovek ima petlju da im kaže i ne plaši se ničega. Imam osećaj da je ovo govorio i u Novakovo ime. Nemam reči.
Samo mi nikad neće biti jasni oni ljudi što kažu "pa kakve veze ima što Novaka i Nadala stalno premeštaju sa jednog na drugi teren". Shvatite da nije ista atmosfera na centralnom i terenu 1, čak i loptica nema isti odskok. Na taj način Novak ne može da pronadje pravi udarac. Dok Marej i Federer ne izlaze sa centralnog terena, pa nije ni čudo što pobedjuju sve redom. Još i treniraju na tom terenu. Sramota.

Bojan

pre 6 godina

Rafa se stalno nesto zali kad izgubi
na papiru:
mec izmedju 3. i 13. nosioca ili mec izmedju 4. i 16. da li dokazani igraci na travi Federer i Dmitrov predstavljaju zanimljiviji matchup od dokazanog na travi Nadala i Milera koji nije video drugu nedelju slema ko zna od kada.

slicno sa druge strane
prvi nosilac Endi i Paire ili 2. nosilac Djokovic i Manarino. Oba duela relativno nezanimljiva, pa presudilo domacinstvo.

Vasa Jović

pre 6 godina

Koliko ja znam Đoković u Australiji uglavnom igra na Margaret Court i Rod Laver areni, nikad ga nisam video na sporednim terenima. I uvek ta top 4 igrača igraju u večernjem terminu.

Djenka

pre 6 godina

Dobro je da ovo Novak nije rekao, jer bi bio razapet kao placljivac, alibi igrac i slicno. Raspored ne sme imati veze sa igracima, zna sa da svak od nosilaca treba bar jedan mec da odigra van Centralnog, sto na ovon turnuri moze da pravi razliku zbog kise, mraka...videcemo vec sutra da li ce uticati na celnike ili ce Federer i Marej nastaviti da budu domacini.

Dabome

pre 6 godina

ddd i ostali
I Djoković se juče bunio i raspravljao sa organizatorima ali vi ste komentarisali nešto u smislu "bravo Nole, pokazi omrazenim englezima" i zena mu zesce tvitovala na racun organizatora, a sada kada se Nadal buni, e sad je " ko gubi ima pravo da se ljuti". Juče drvlje i kamenje na organizatore a sad nema veze jeli.

senad

pre 6 godina

Federa i da stave na teren 1 on se ne buni usporili su podlogu zadnjih pet godina sto njemu ne odgovara, pa nista. Rafi sve smeta, godinama place sto zavrsni turnir se ne igra na sljaci.

Tennis

pre 6 godina

Oni ne stavljaju Federera na centralni teren zbog toga sto ga favorizuju, oni to rade zbog publike jer kada god igra Federer tribine su pune. Marej igra na centralnom terenu jer je domaci igrac

мики

pre 6 godina

@Vasa
да је није играо у ноћном термину ове године, опет би дошао до финала, без обзира на форму. нажалост, играо је у условима који ме не леже - висока температура и влага, у по бела дана.

мики

pre 6 godina

@Tennis
свашта. да ли ти озбиљно мислиш да трибине не би биле пуне за Новака или Надала?

Ivan

pre 6 godina

Bravo Rafa ljudino! Eto i iz ovih izjava se vidi razlika između Rafe i Federera pa dok je Rafa sasvim OPRAVDANO ljut na organizatore zbog njihovog SRAMNOG ponašanja i toliko providnog favorizovanja svog miljenika, dotle Federer priča bajke i ispreda eseje "zahvalnosti" jer ga eto "cene" pa ga meću na Centralni teren non stop! Gde je Rođi tu malo sportskog duha??? Gde je Rođi tu malo fer-pleja??? Nema ga!! Nikada ga i nije imao!! Igrač je veliki ali čovek je veoma mali! Umesto da sam uvidi da je sramno i veoma providno njegovo favorizovanje pa da sam predloži organizatorima da jedan svoj meč odigra na terenu br 1 on trubi o "zahvalnosti"! E moj bajo možeš ti ne 18 nego i 28 Gren Slemova da osvojiš ali fer plej igrač nikada nećeš biti sa ovakvim ponašanjem!

Nebojša

pre 6 godina

U pravu je Nadal on je kao devetostruki šampion igrao dva puta na terenu broj jedan na RG a sada i na wimbldonu ako on nema protekciju u Parizu zašto bi Federer imao u londonu a isto tako i Marej na ostalim grenslem turnirima najbolji domaći igrači nikad ne igraju sve duele na centralnom stadionu samo Englezi izmišljaju gluposti i podmecu noge svima osim onoj dvojici.

Dule

pre 6 godina

U vezi Federerovog "ferpleja", nisam video da je to neko pomenuo, u trecem setu protiv Dimitrova, kada mu ovaj konacno uzima brejk i vodi na svoj servis 15:0, Federer lagano krece da zameni reket i polako se vraca nazad, time mu razbija koncentraciju, i posle toga Dimitrov ispada iz ritma i gubi sve do kraja. Nisam siguran, mozda mu je pukla zica na reketu pa je morao, ali mogao je barem hitrije malo da zameni taj reket.

dak

pre 6 godina

Ne kapiram ljude koji se loze na ove stvari.organizatori znaju ko je najpopularniji ko donosi najvise love od prodatih ulaznica i njega guraju na centralni teren.zeleli li ili ne,morate priznati da je federer zlatna koka i zato ga i koriste.ubedljivo je najpopularniji teniser na svetu.ubedjen sam da je to jedini razlog zasto je jos uvek na turu.sve se vrti oko para.kraj price.

Tribislav

pre 6 godina

Da se razumemo. Nije problem u tome sto se pojedini igra;i favorizuju, vec u organizaciji turnira koja je najgora na svim grend slemovima ubedljivo. Pod hitno uvesti nedeljom da se igra jer je ovo vec postalo cirkus od grend slema.

Ivan

pre 6 godina

Bravo Rafa ljudino! Eto i iz ovih izjava se vidi razlika između Rafe i Federera pa dok je Rafa sasvim OPRAVDANO ljut na organizatore zbog njihovog SRAMNOG ponašanja i toliko providnog favorizovanja svog miljenika, dotle Federer priča bajke i ispreda eseje "zahvalnosti" jer ga eto "cene" pa ga meću na Centralni teren non stop! Gde je Rođi tu malo sportskog duha??? Gde je Rođi tu malo fer-pleja??? Nema ga!! Nikada ga i nije imao!! Igrač je veliki ali čovek je veoma mali! Umesto da sam uvidi da je sramno i veoma providno njegovo favorizovanje pa da sam predloži organizatorima da jedan svoj meč odigra na terenu br 1 on trubi o "zahvalnosti"! E moj bajo možeš ti ne 18 nego i 28 Gren Slemova da osvojiš ali fer plej igrač nikada nećeš biti sa ovakvim ponašanjem!

Nebojša

pre 6 godina

U pravu je Nadal on je kao devetostruki šampion igrao dva puta na terenu broj jedan na RG a sada i na wimbldonu ako on nema protekciju u Parizu zašto bi Federer imao u londonu a isto tako i Marej na ostalim grenslem turnirima najbolji domaći igrači nikad ne igraju sve duele na centralnom stadionu samo Englezi izmišljaju gluposti i podmecu noge svima osim onoj dvojici.

stefke

pre 6 godina

Bravo za Rafu, čovek ima petlju da im kaže i ne plaši se ničega. Imam osećaj da je ovo govorio i u Novakovo ime. Nemam reči.
Samo mi nikad neće biti jasni oni ljudi što kažu "pa kakve veze ima što Novaka i Nadala stalno premeštaju sa jednog na drugi teren". Shvatite da nije ista atmosfera na centralnom i terenu 1, čak i loptica nema isti odskok. Na taj način Novak ne može da pronadje pravi udarac. Dok Marej i Federer ne izlaze sa centralnog terena, pa nije ni čudo što pobedjuju sve redom. Još i treniraju na tom terenu. Sramota.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Kritika na mestu. Odmah uz onu budalaštinu od Novakovog pomeranja je Rafin slučaj. 2x na terenu 1. Dok neka Konta visi danima na centralnom, pa da su 100x domaćini mnogo je. Zamisli gs u Beogradu i mi forsiramo Bozoljca i Pašanskog na centralnom, a ti Rođo šibaj na kecu u 21h. Pa ukinuli bi nas iz momenta i proglasili komplet ludacima nekom posebnom rezolucijom.

OgiZe

pre 6 godina

Na Wimbledon-u mogu igrati Lolek i Bolek i biće pun centralni teren. Rasprodati su po nekoliko godina unaprijed. Nema to veze s Federerom.
Jednostavno njega i Mareja organizatori forsiraju zadnjih par godina i to je to.

da kažem

pre 6 godina

Ja ovde godinama pričam da je zbog ovakvih stvari Novakovih 12 veće od Federerovih 18, jer su sve osvojene u gostima, a Federerove sve na domaćem terenu. Zamislite da Real sve utakmice LŠ i finale igra u Madridu.

Tribislav

pre 6 godina

Da se razumemo. Nije problem u tome sto se pojedini igra;i favorizuju, vec u organizaciji turnira koja je najgora na svim grend slemovima ubedljivo. Pod hitno uvesti nedeljom da se igra jer je ovo vec postalo cirkus od grend slema.

мики

pre 6 godina

@Tennis
свашта. да ли ти озбиљно мислиш да трибине не би биле пуне за Новака или Надала?

..

pre 6 godina

Oni ne stavljaju Federera na centralni teren zbog toga sto ga favorizuju, oni to rade zbog publike jer kada god igra Federer tribine su pune. Marej igra na centralnom terenu jer je domaci igrac
(Tennis, 11. jul 2017 15:38)
1. Karte za central court su mesecima unapred rasprodate. Nema veze ko igra.
2. Napunio bi Federer i teren no1. i za par hiljada manje mesta i karata neće Vimbldon propasti. A i karte za teren no1 su takođe manje više odavno rasprodate.
Komentar ti nema veze sa realnošću.

Djenka

pre 6 godina

Dobro je da ovo Novak nije rekao, jer bi bio razapet kao placljivac, alibi igrac i slicno. Raspored ne sme imati veze sa igracima, zna sa da svak od nosilaca treba bar jedan mec da odigra van Centralnog, sto na ovon turnuri moze da pravi razliku zbog kise, mraka...videcemo vec sutra da li ce uticati na celnike ili ce Federer i Marej nastaviti da budu domacini.

Pozdrav iz Toronta

pre 6 godina

Kad Beograd bude organizovao Grand Slam, Federer ima da igra na pomoćnim terenima na Kališu a Endi na terenima bez publike na Zvezdari! Da im se osvetimo!

Mare

pre 6 godina

Od pocetka turnira sam znao da ce Britanci svim silama da ucine sve sto je potrebno Rodzeru i Endiju samo da osvoje titulu. Prema Rafi i Novaku nisu ispali fer i navijao sam da njih dvojica igraju finale bas zato sto su i veliki fer plej igraci i uvek iskreni. Posto je Rafa ispao sad Nole da im pokaze do kraja ko je gazda.

pp

pre 6 godina

najbolje od svega je što je teren 1 bolji sa travom nego centralni gde je kao što Nole reče kao oranica.
Razumem atmosferu, odskok loptice, i naviku i ritam i sve; ali centralni teren je katastrofa, do finala će kukuruz da izraste

Зрењанинац

pre 6 godina

Е па љубитељи Федекса са коменатрима сте смешни. Трагично смешни.Да не кажем оно што стварно мислим јер сигурно не би објавили.

Dule

pre 6 godina

U vezi Federerovog "ferpleja", nisam video da je to neko pomenuo, u trecem setu protiv Dimitrova, kada mu ovaj konacno uzima brejk i vodi na svoj servis 15:0, Federer lagano krece da zameni reket i polako se vraca nazad, time mu razbija koncentraciju, i posle toga Dimitrov ispada iz ritma i gubi sve do kraja. Nisam siguran, mozda mu je pukla zica na reketu pa je morao, ali mogao je barem hitrije malo da zameni taj reket.

Lucky

pre 6 godina

Da se ja pitam,na skupu igrača bih samo se dogovorili neće niko na Vimbldon kod prepotentnih Engleza pa nek im odma igraju finale Marej i Mirka!

petar

pre 6 godina

Bez obzira na događaje, Englezi su uvek nekorektni. Nekada su im glavna briga igrači nekad publika, mogli su da premeste meč no nisu hteli i tu je kraj priče. Nikakva pometnja se ne bi dogodila, nikakva bezbednost publike ne bi bila ugrožena, pa ljudi, ne bi to bio stampedo kao da se otvara neki trgovinski centar pa svi trče bez glave da uzmu lizalicu jer prvih 1000 će dobiti lizalicu. Istina, za Novaka je meč u svakom slučaju bio samo malo jači trening, da nije igrao, da je bio slobodan morao bi da odradi trening pa mu to dođe na isto. Tek sada dolaze pravi mečevi i prave provere pa neka mu je Bog u pomoći, mi mu ne možemo ni pomoći a njegovi (dežurni srbomrsci) kritičari ne mogu ni da mu napakoste. Sve je u njegovim rukama pa kako bude neka bude, važno da se malo "probudio". Držimo mu palčeve da uspe.

Mira

pre 6 godina

Ukapirajte vise. Endi je domaci a Fed je Bog trave a i tenisa!
(Passing265, 11. jul 2017 15:35)

Kakve to veze ima? Da li to znači da su u startu svi ostali potpuno nebitni? To je samo velika doza otvorenog nepoštovanja, i to je to. Uzgred, meni je apsolutno nebitno gde Novak igra, dokle god pobedjuje.

RForever

pre 6 godina

Dule,
Federer razbio Ritam Dimitrovu tako sto je zamenio reket?? Pa ta zamena nije trajala 10 min, vec pola minuta. A pre toga je i Dimitrov zamenio reket i tu nema nista strasno. Igraci menjaju rekete u toku meca. Pola minuta ili minut ne znaci nista. Budimo realni.

Tennisman

pre 6 godina

Svi govore kako nema veze na kojem terenu se igra, ima i te kako, zbog atmosfere, a najvise zbog same podloge jer to nije ni beton ni sljaka pa podloga ostaje ista, trava je sasvim drugo na nekom terenu se vise istrosi, a na nekom manje, a i odskok je drugaciji

Mira

pre 6 godina

Kad Beograd bude organizovao Grand Slam, Federer ima da igra na pomoćnim terenima na Kališu a Endi na terenima bez publike na Zvezdari! Da im se osvetimo!
(Pozdrav iz Toronta, 11. jul 2017 17:51)

Pobednik! :D

u akijevom oratorskom maniru

pre 6 godina

Zbog prijatelja nekih Rodžerovih prijatelja nije išao do kraja. A može da im posveti konferenciju od tri sata, razumeš, da im ne bude dobro svima. Pratimo dešavanja, situacija je krajnje neuralgična i neki potezi se, kako se zove ipak moraju povući. Dolazi vreme nekih istina.

Dabome

pre 6 godina

ddd i ostali
I Djoković se juče bunio i raspravljao sa organizatorima ali vi ste komentarisali nešto u smislu "bravo Nole, pokazi omrazenim englezima" i zena mu zesce tvitovala na racun organizatora, a sada kada se Nadal buni, e sad je " ko gubi ima pravo da se ljuti". Juče drvlje i kamenje na organizatore a sad nema veze jeli.

мики

pre 6 godina

@Vasa
да је није играо у ноћном термину ове године, опет би дошао до финала, без обзира на форму. нажалост, играо је у условима који ме не леже - висока температура и влага, у по бела дана.

Tennis

pre 6 godina

Oni ne stavljaju Federera na centralni teren zbog toga sto ga favorizuju, oni to rade zbog publike jer kada god igra Federer tribine su pune. Marej igra na centralnom terenu jer je domaci igrac

senad

pre 6 godina

Federa i da stave na teren 1 on se ne buni usporili su podlogu zadnjih pet godina sto njemu ne odgovara, pa nista. Rafi sve smeta, godinama place sto zavrsni turnir se ne igra na sljaci.

dak

pre 6 godina

Ne kapiram ljude koji se loze na ove stvari.organizatori znaju ko je najpopularniji ko donosi najvise love od prodatih ulaznica i njega guraju na centralni teren.zeleli li ili ne,morate priznati da je federer zlatna koka i zato ga i koriste.ubedljivo je najpopularniji teniser na svetu.ubedjen sam da je to jedini razlog zasto je jos uvek na turu.sve se vrti oko para.kraj price.

Bojan

pre 6 godina

Rafa se stalno nesto zali kad izgubi
na papiru:
mec izmedju 3. i 13. nosioca ili mec izmedju 4. i 16. da li dokazani igraci na travi Federer i Dmitrov predstavljaju zanimljiviji matchup od dokazanog na travi Nadala i Milera koji nije video drugu nedelju slema ko zna od kada.

slicno sa druge strane
prvi nosilac Endi i Paire ili 2. nosilac Djokovic i Manarino. Oba duela relativno nezanimljiva, pa presudilo domacinstvo.

Mika

pre 6 godina

1. Karte za central court su mesecima unapred rasprodate. Nema veze ko igra.
2. Napunio bi Federer i teren no1. i za par hiljada manje mesta i karata neće Vimbldon propasti. A i karte za teren no1 su takođe manje više odavno rasprodate.
Komentar ti nema veze sa realnošću.
 (.., 11. jul 2017 16:26)

Karte za CC su skuplje nego za C1 i samim tim veći spektakl treba da se dešava na tom terenu. Nikada neće biti veći spektakl od domaćeg igrača i to još #1 na ATP kao ni od najvećeg tenisera u istoriji. Ali ajde realno derbi prošlog kola je bio Federer - Dimitrov i svakako zaslužuje Centralni teren. Posle njega meč koji zaslužuje najviše pažnje je bio Raonic - Zverev a gde su oni igrali? Ni blizu Terena 1 a realno je bolji sparing i od Nadala i Đokovića.

Vasa Jović

pre 6 godina

Koliko ja znam Đoković u Australiji uglavnom igra na Margaret Court i Rod Laver areni, nikad ga nisam video na sporednim terenima. I uvek ta top 4 igrača igraju u večernjem terminu.

Bojan

pre 6 godina

vidim samo gomila "ne preporucujem" na moj komentar, ali niko da da neki argument protiv, jer takvog argumenta nema, lakse je samo kliktati minuse.

Tennis

pre 6 godina

Oni ne stavljaju Federera na centralni teren zbog toga sto ga favorizuju, oni to rade zbog publike jer kada god igra Federer tribine su pune. Marej igra na centralnom terenu jer je domaci igrac

senad

pre 6 godina

Federa i da stave na teren 1 on se ne buni usporili su podlogu zadnjih pet godina sto njemu ne odgovara, pa nista. Rafi sve smeta, godinama place sto zavrsni turnir se ne igra na sljaci.

dak

pre 6 godina

Ne kapiram ljude koji se loze na ove stvari.organizatori znaju ko je najpopularniji ko donosi najvise love od prodatih ulaznica i njega guraju na centralni teren.zeleli li ili ne,morate priznati da je federer zlatna koka i zato ga i koriste.ubedljivo je najpopularniji teniser na svetu.ubedjen sam da je to jedini razlog zasto je jos uvek na turu.sve se vrti oko para.kraj price.

Bojan

pre 6 godina

Rafa se stalno nesto zali kad izgubi
na papiru:
mec izmedju 3. i 13. nosioca ili mec izmedju 4. i 16. da li dokazani igraci na travi Federer i Dmitrov predstavljaju zanimljiviji matchup od dokazanog na travi Nadala i Milera koji nije video drugu nedelju slema ko zna od kada.

slicno sa druge strane
prvi nosilac Endi i Paire ili 2. nosilac Djokovic i Manarino. Oba duela relativno nezanimljiva, pa presudilo domacinstvo.

Vasa Jović

pre 6 godina

Koliko ja znam Đoković u Australiji uglavnom igra na Margaret Court i Rod Laver areni, nikad ga nisam video na sporednim terenima. I uvek ta top 4 igrača igraju u večernjem terminu.

Ivan

pre 6 godina

Bravo Rafa ljudino! Eto i iz ovih izjava se vidi razlika između Rafe i Federera pa dok je Rafa sasvim OPRAVDANO ljut na organizatore zbog njihovog SRAMNOG ponašanja i toliko providnog favorizovanja svog miljenika, dotle Federer priča bajke i ispreda eseje "zahvalnosti" jer ga eto "cene" pa ga meću na Centralni teren non stop! Gde je Rođi tu malo sportskog duha??? Gde je Rođi tu malo fer-pleja??? Nema ga!! Nikada ga i nije imao!! Igrač je veliki ali čovek je veoma mali! Umesto da sam uvidi da je sramno i veoma providno njegovo favorizovanje pa da sam predloži organizatorima da jedan svoj meč odigra na terenu br 1 on trubi o "zahvalnosti"! E moj bajo možeš ti ne 18 nego i 28 Gren Slemova da osvojiš ali fer plej igrač nikada nećeš biti sa ovakvim ponašanjem!

Mika

pre 6 godina

1. Karte za central court su mesecima unapred rasprodate. Nema veze ko igra.
2. Napunio bi Federer i teren no1. i za par hiljada manje mesta i karata neće Vimbldon propasti. A i karte za teren no1 su takođe manje više odavno rasprodate.
Komentar ti nema veze sa realnošću.
 (.., 11. jul 2017 16:26)

Karte za CC su skuplje nego za C1 i samim tim veći spektakl treba da se dešava na tom terenu. Nikada neće biti veći spektakl od domaćeg igrača i to još #1 na ATP kao ni od najvećeg tenisera u istoriji. Ali ajde realno derbi prošlog kola je bio Federer - Dimitrov i svakako zaslužuje Centralni teren. Posle njega meč koji zaslužuje najviše pažnje je bio Raonic - Zverev a gde su oni igrali? Ni blizu Terena 1 a realno je bolji sparing i od Nadala i Đokovića.

Bojan

pre 6 godina

vidim samo gomila "ne preporucujem" na moj komentar, ali niko da da neki argument protiv, jer takvog argumenta nema, lakse je samo kliktati minuse.

Dabome

pre 6 godina

ddd i ostali
I Djoković se juče bunio i raspravljao sa organizatorima ali vi ste komentarisali nešto u smislu "bravo Nole, pokazi omrazenim englezima" i zena mu zesce tvitovala na racun organizatora, a sada kada se Nadal buni, e sad je " ko gubi ima pravo da se ljuti". Juče drvlje i kamenje na organizatore a sad nema veze jeli.

Dule

pre 6 godina

U vezi Federerovog "ferpleja", nisam video da je to neko pomenuo, u trecem setu protiv Dimitrova, kada mu ovaj konacno uzima brejk i vodi na svoj servis 15:0, Federer lagano krece da zameni reket i polako se vraca nazad, time mu razbija koncentraciju, i posle toga Dimitrov ispada iz ritma i gubi sve do kraja. Nisam siguran, mozda mu je pukla zica na reketu pa je morao, ali mogao je barem hitrije malo da zameni taj reket.

da kažem

pre 6 godina

Ja ovde godinama pričam da je zbog ovakvih stvari Novakovih 12 veće od Federerovih 18, jer su sve osvojene u gostima, a Federerove sve na domaćem terenu. Zamislite da Real sve utakmice LŠ i finale igra u Madridu.

RForever

pre 6 godina

Dule,
Federer razbio Ritam Dimitrovu tako sto je zamenio reket?? Pa ta zamena nije trajala 10 min, vec pola minuta. A pre toga je i Dimitrov zamenio reket i tu nema nista strasno. Igraci menjaju rekete u toku meca. Pola minuta ili minut ne znaci nista. Budimo realni.

Зрењанинац

pre 6 godina

Е па љубитељи Федекса са коменатрима сте смешни. Трагично смешни.Да не кажем оно што стварно мислим јер сигурно не би објавили.

stefke

pre 6 godina

Bravo za Rafu, čovek ima petlju da im kaže i ne plaši se ničega. Imam osećaj da je ovo govorio i u Novakovo ime. Nemam reči.
Samo mi nikad neće biti jasni oni ljudi što kažu "pa kakve veze ima što Novaka i Nadala stalno premeštaju sa jednog na drugi teren". Shvatite da nije ista atmosfera na centralnom i terenu 1, čak i loptica nema isti odskok. Na taj način Novak ne može da pronadje pravi udarac. Dok Marej i Federer ne izlaze sa centralnog terena, pa nije ni čudo što pobedjuju sve redom. Još i treniraju na tom terenu. Sramota.

Nebojša

pre 6 godina

U pravu je Nadal on je kao devetostruki šampion igrao dva puta na terenu broj jedan na RG a sada i na wimbldonu ako on nema protekciju u Parizu zašto bi Federer imao u londonu a isto tako i Marej na ostalim grenslem turnirima najbolji domaći igrači nikad ne igraju sve duele na centralnom stadionu samo Englezi izmišljaju gluposti i podmecu noge svima osim onoj dvojici.

OgiZe

pre 6 godina

Na Wimbledon-u mogu igrati Lolek i Bolek i biće pun centralni teren. Rasprodati su po nekoliko godina unaprijed. Nema to veze s Federerom.
Jednostavno njega i Mareja organizatori forsiraju zadnjih par godina i to je to.

u akijevom oratorskom maniru

pre 6 godina

Zbog prijatelja nekih Rodžerovih prijatelja nije išao do kraja. A može da im posveti konferenciju od tri sata, razumeš, da im ne bude dobro svima. Pratimo dešavanja, situacija je krajnje neuralgična i neki potezi se, kako se zove ipak moraju povući. Dolazi vreme nekih istina.

..

pre 6 godina

Oni ne stavljaju Federera na centralni teren zbog toga sto ga favorizuju, oni to rade zbog publike jer kada god igra Federer tribine su pune. Marej igra na centralnom terenu jer je domaci igrac
(Tennis, 11. jul 2017 15:38)
1. Karte za central court su mesecima unapred rasprodate. Nema veze ko igra.
2. Napunio bi Federer i teren no1. i za par hiljada manje mesta i karata neće Vimbldon propasti. A i karte za teren no1 su takođe manje više odavno rasprodate.
Komentar ti nema veze sa realnošću.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Kritika na mestu. Odmah uz onu budalaštinu od Novakovog pomeranja je Rafin slučaj. 2x na terenu 1. Dok neka Konta visi danima na centralnom, pa da su 100x domaćini mnogo je. Zamisli gs u Beogradu i mi forsiramo Bozoljca i Pašanskog na centralnom, a ti Rođo šibaj na kecu u 21h. Pa ukinuli bi nas iz momenta i proglasili komplet ludacima nekom posebnom rezolucijom.

Mare

pre 6 godina

Od pocetka turnira sam znao da ce Britanci svim silama da ucine sve sto je potrebno Rodzeru i Endiju samo da osvoje titulu. Prema Rafi i Novaku nisu ispali fer i navijao sam da njih dvojica igraju finale bas zato sto su i veliki fer plej igraci i uvek iskreni. Posto je Rafa ispao sad Nole da im pokaze do kraja ko je gazda.

Lucky

pre 6 godina

Da se ja pitam,na skupu igrača bih samo se dogovorili neće niko na Vimbldon kod prepotentnih Engleza pa nek im odma igraju finale Marej i Mirka!

Pozdrav iz Toronta

pre 6 godina

Kad Beograd bude organizovao Grand Slam, Federer ima da igra na pomoćnim terenima na Kališu a Endi na terenima bez publike na Zvezdari! Da im se osvetimo!

Djenka

pre 6 godina

Dobro je da ovo Novak nije rekao, jer bi bio razapet kao placljivac, alibi igrac i slicno. Raspored ne sme imati veze sa igracima, zna sa da svak od nosilaca treba bar jedan mec da odigra van Centralnog, sto na ovon turnuri moze da pravi razliku zbog kise, mraka...videcemo vec sutra da li ce uticati na celnike ili ce Federer i Marej nastaviti da budu domacini.

Tribislav

pre 6 godina

Da se razumemo. Nije problem u tome sto se pojedini igra;i favorizuju, vec u organizaciji turnira koja je najgora na svim grend slemovima ubedljivo. Pod hitno uvesti nedeljom da se igra jer je ovo vec postalo cirkus od grend slema.

мики

pre 6 godina

@Tennis
свашта. да ли ти озбиљно мислиш да трибине не би биле пуне за Новака или Надала?

Mira

pre 6 godina

Ukapirajte vise. Endi je domaci a Fed je Bog trave a i tenisa!
(Passing265, 11. jul 2017 15:35)

Kakve to veze ima? Da li to znači da su u startu svi ostali potpuno nebitni? To je samo velika doza otvorenog nepoštovanja, i to je to. Uzgred, meni je apsolutno nebitno gde Novak igra, dokle god pobedjuje.

мики

pre 6 godina

@Vasa
да је није играо у ноћном термину ове године, опет би дошао до финала, без обзира на форму. нажалост, играо је у условима који ме не леже - висока температура и влага, у по бела дана.

petar

pre 6 godina

Bez obzira na događaje, Englezi su uvek nekorektni. Nekada su im glavna briga igrači nekad publika, mogli su da premeste meč no nisu hteli i tu je kraj priče. Nikakva pometnja se ne bi dogodila, nikakva bezbednost publike ne bi bila ugrožena, pa ljudi, ne bi to bio stampedo kao da se otvara neki trgovinski centar pa svi trče bez glave da uzmu lizalicu jer prvih 1000 će dobiti lizalicu. Istina, za Novaka je meč u svakom slučaju bio samo malo jači trening, da nije igrao, da je bio slobodan morao bi da odradi trening pa mu to dođe na isto. Tek sada dolaze pravi mečevi i prave provere pa neka mu je Bog u pomoći, mi mu ne možemo ni pomoći a njegovi (dežurni srbomrsci) kritičari ne mogu ni da mu napakoste. Sve je u njegovim rukama pa kako bude neka bude, važno da se malo "probudio". Držimo mu palčeve da uspe.

Mira

pre 6 godina

Kad Beograd bude organizovao Grand Slam, Federer ima da igra na pomoćnim terenima na Kališu a Endi na terenima bez publike na Zvezdari! Da im se osvetimo!
(Pozdrav iz Toronta, 11. jul 2017 17:51)

Pobednik! :D

pp

pre 6 godina

najbolje od svega je što je teren 1 bolji sa travom nego centralni gde je kao što Nole reče kao oranica.
Razumem atmosferu, odskok loptice, i naviku i ritam i sve; ali centralni teren je katastrofa, do finala će kukuruz da izraste

Tennisman

pre 6 godina

Svi govore kako nema veze na kojem terenu se igra, ima i te kako, zbog atmosfere, a najvise zbog same podloge jer to nije ni beton ni sljaka pa podloga ostaje ista, trava je sasvim drugo na nekom terenu se vise istrosi, a na nekom manje, a i odskok je drugaciji