Košarka 49

Ponedeljak, 10.07.2017.

14:22

Zvanično: Obradović najbolji trener Evrolige

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović dobitnik je nagrade "Aleksandar Gomeljski" koja se dodeljuje najboljem stručnjaku u Evroligi.

Zvanièno: Obradoviæ najbolji trener Evrolige IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Osam sekundi do kraja

pre 6 godina

Sto se Zeljka tice, secam se da je bio kosarkas koji je koristio samo desnu ruku, i pri vodjenju i pri sutu. Bilo mi je cudno, ali opet rezultati i statistika su demantovali moju distancu.

Kada je postao trener, a postao je u sezoni kada su otisli Vlade i Paspalj, nisam imao nikakvih ocekivanja. Sledila je mucna godina, zemlja se raspadala, nama lupili sankcije, mi izgubili domacinstvo.....

100 puta me je iznenadio te sezone, a kada smo pobedili Filips, pomislio sam da smo prvaci sigurno. Huventud me je demantovao, nista nije sigurno. Ipak, vodio nas je do te titule, verovatno najbitnije u srpskom klubskom sportu.

Nakon toga, osam puta mi je pokazao da sam pogresno procenjivao njegove mogucnosti.

Covek je ispisao istoriju. Nije se uzneo u uspehu, nekoliko puta je isao u USA da uci. Imao je velike budzete, istina, ali je to i zasluzio rezultatima. I pored toga, uvek je ostao avangarda. Da je neko rekao pre 20 godina da postoji i najmanja mogucnost da turski klub bude najbolji u evropi, isti bi bio proglasen za budalu.

Zeljko nije za poredjenje. Dule mu nije na beskonacnost blizu. Radonja je za njega samo perspektivni trener.


Zato je pravedno da desetu titulu uzme u BGD, sto ce se i desiti.

Sad, mozemo navijacki da se raspravljamo, i necemo se sloziti. Pitam sad sve Delije sledece: u sezoni kada ste imali najaci tim, koji god da mislite da je taj, da li bi ste voleli da ga je Zoc vodio? Mislim da znam odgovor.

boston seltiks

pre 6 godina

dodji majstore u mali klub sa malo para pa napravi takav rezultat,e onda bi bio najbolji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mirko, 10. jul 2017 15:27)

Pa, bilo je i toga. Doduse, klub nije mali, ali da je raspolagao sa vrlo malo para to da. Partizan, sezona 1991/92.g

dino

pre 6 godina

Da li to neko ovde pokusava da uporedjuje Zoca i Radonju?! Malo ozbiljnosti ne bi štetilo.

Žoc je apsolutno najbolji evropski trener svih vremena, a i jedan od najboljih svetskih.

Radonja je solidan trener, vidi se da je bivši Vujoševićev šegrt. Ako ništa trebalo je izdržati sa Lengedom "severa" ovih 4-5 godina, koliko radi kod njega. Radonji sve najbolje u daljoj karijeri i da nađe neki solidan evropski klub.

pedja 71

pre 6 godina

(antiDebil, 10. jul 2017 15:32)

Niko ne moze da mrzi kao prosecni navijac Partizana. Mrznja prema drugima kao osnova navijanja za taj, drugi po vaznosti, klub.
Pravi predstavnik je gore potpisani.

Cestitke Obradovicu.

Karaburac

pre 6 godina

Pazi ove kk istorija, kmecite svaki dan, kako vam bre ne dosadi.
@zvezda 1913

Partizan jeste istorija i tu se slazem sa tobom ali ta tvoja zvezda je na smetliste istorije otisla 2011 kada vas je Covic ugasio uz obilatu pomoc dr Vujosevica. I ko sad kmeci kad je vest o partizanovcu i velikom Zeljku.
Sta ces sad panteru nego da koristis nik tipa Partizan 1911.

Ivan

pre 6 godina

Opet oni porede trenere i igrace koje su nekada bili u partizanu sa sadasnjim trenerima i igracima Zvezde. Lepo vam je jedan objasnio u komentaru. Poredis Radonjica koji je primio dve plate u sezoni kao i njegovi igraci, sa Obradovicem koji ima neogranicen budzet za evropske uslove. Poredis Fener i Zvezdu, kao da je Fener Partizan, pa vi navijate za njih, alo gde je mozak rodjaci!? Stvarno ukljucite malo mozak, ovo je sramota...

LOL

pre 6 godina

@Danilovgrad

Sta bi bilo, kad bi bilo... Nije to bas tako jednostavno i linearno, kako mali Perica zamislja. Da je to tako jednostavno, otimali bi se najjaci klubovi za Radonjica, kad on to tako lako moze da sa malo vecim budztom osvoji EL. Stvari su "malo" drugacije u realnosti (iako je Radonjic dosta dobar trener, ali se ovde solidno precenjuje).

dragan

pre 6 godina

Po komentarima mogu da shvatim da su drugi klubovi beda? Najveci budzet je imao CSKA 35 mil eu, zatim Real 27 mil. eu a onda Fener sa 23 mil eu. CZFMP 5 mil eu.Vas problem je sto ga mrzite jer je sa Partizanom kao pocetnik postao prvak Evrope i Partizan je jedini klub iz Srbije koji je ostvario taj uspeh plus igrajuci u Spaniji kao domacin zbog rata na ovim prostorima plus finalnu utakmicu van Bgd.? Neverovatno a vi i dalje mrzite ali to je realnost i jedina istina. Zapisana istorija...

nepravda

pre 6 godina

Svaka cast Zeljku, 9. titula i prva za Fener u istoriji. Njegovo prvo mjesto je neminovno zbog titule, ali mi nije jasno kako Radonjic nije medju najboljima. Sa timom koji vredi 2,8 miliona, u nikad jacoj Evroligi je uspeo da ostvari 16 pobeda iz 30 utakmica!? Prvi je koji je uspeo da odvede ekipu do makar 7 vezanih pobeda (Real je kasnije vezao 9), skinuo skalp maltene svakome sa timom kojem su isplate bile mizerne u toku sezone. Nije pobedio, ako se ne varam, samo Olimpijakos i Darusafaku. I Jasikevicijusa stave ispred njega sa 14 pobeda, 11. mestom i skupljim timom... Jos jedno sramocenje Evrolige!

prekjuce naucih kosarkaska pravila

pre 6 godina

Zeleznik:"A je l' je pocrveneo u licu kada je cuo za nagradu?. Lako je njemu da bude najbolji u Evropi, tamo gde je najbolji u Evropi... aj' nek bude najbolji u Zelezniku. Sa budzetom od 200 miliona i Dejou bi bio najbolji."

-Ali Dule je bio najbolji sa budzetom, upola manjim od FMP-a i sa 7 igraca, pa su zvali Partizan na NBA turneju.

Zeleznik:"On nema roming i nije doktor...a i Novica se busa, a Bogdan klima glavom"

transparent

pre 6 godina

Velika je razlika izmedju Fenerbahcea i C Zvezde.
U Fenerbahceu je sve transparentno, sve se zna, oni ne lazu ni svoje navijace ni drzavljane svoje drzave koliki im je budzet.
Crvena zvezda je jedini kosarkaski klub na svetu koji je imao "proslogodisnji budzet" u okviru "sezonskog", ako se secate, znate na sta mislim.
Navijaci CZ kako mozete da ne racunate 10 mil eura koje smo mi kao gradjani dali za licencu?
I to vam ide u budzet, koji je okvirno oko 17,5 mil eura.
Sad na stranu to sto je kao i u drzavi, klub truo, svi kradu, to je opsti problem.
Tako da kad poredite budzete od 30-40 miliona, racunajte da je vas 17,5 a postoji jedan trener koji je uspeo da ode na F4 i dobije nagradu za najboljeg trenera sa transparentnim budzetom od 2.5 miliona eura.
Tih 2.5 je i Evroliga objavila.

Z O C J E N A J V E C I ! ! !

U Nemackoj, Japanu, Norveskoj, USA ne postoje dva strucnjaka kao Terzic i Covic a mi ih imamo dvojicu i to u isto vreme! Doktori, jos kad im dodamo Djurica...kuku lele
E zato su oni tamo gde su a mi tu gde jesmo.
Ne zato sto ih oni nemaju, vec zato sto ih mi imamo....

antiDebil

pre 6 godina

Pa sa 40 miliona moze lagano svako od njih 16 da bude. Kada se uporedi Radonjicev uspeh sa 5 miliona i Zeljkov uspeh sa 40 miliona + imao je F4 u svom gradu, Dejan je napravio mnogo veci uspeh.
(Žžžarko, 10. jul 2017 15:14)

Budzet Rudonjinog tima si smanji za nekih 40% a budzet Zelimirove ekipe si povecao otprilike za 50%, ali dobro ti si panter pa je tvoja zbunjenost ocekivana !!
Dusko Vujosevic sa ekipom koja je imala duplo manji budzet od Rudonjine ekipe je osvojio pvu nagradu a nije ni otisao na F4, a evo Rudonja nije ni u top3. Mozda je Tole namestio Duletu da osvoji tu nagradu ?
Dejo je trener u rangu Vlade Jovanovica, mada sam poprilicno siguran da je i losiji od njega !!!

Danilovgrad

pre 6 godina

Radonjic nista?A panteri???

Koliko je bilo price a ono nista!!
(Grobar, 10. jul 2017 14:40)

hahahahahaha pazi komentar !

Evo malo da te naucim :)

Dejan Radonjic - NE MOZE da bira koje ce igrace da dovede u tim
Dejan Radonjic - NE MOZE da zadrzi kostur ekipe ni jedne sezone
Dejan Radonjic - Trenira ekipu koja ne prima platu
Dejan Radonjic - NEMA tim od 50+ mEleona ... vec od nekih par miliona ...
....
El mozda sad primjecujes neku razliku ? ;) A cak i pored toga Radonjic je pregazio Fener, CSKA, Real itd itd itd .... Ne kazem da je Obradovic los trener, daleko od toga, ali mislis da bi on uspio ovo sto je Radonjic sa ekipom od ove sezone ? Daj bre, Radonja da ima onakvu ekipu sa po gasa bi presao Evroligu i pitao bi ima li jos....

MidRange

pre 6 godina

Od srpskih trenera za najboljeg su još proglašavani Duško Vujošević (2009.)


To je razlika, Duško je proglašen za najboljeg u svom poslu u Evropi a Čović to nikad nece biti i onda neko staje na stranu ovog drugog.

Žžžarko

pre 6 godina

Pa sa 40 miliona moze lagano svako od njih 16 da bude. Kada se uporedi Radonjicev uspeh sa 5 miliona i Zeljkov uspeh sa 40 miliona + imao je F4 u svom gradu, Dejan je napravio mnogo veci uspeh.

pustite komentar

pre 6 godina

Kako je jadno i bedno gledati satisfakciju time sto je bivsi trener vase ekipe uspeo! Nema to veze sa tim sto navijam za Zvezdu,isto bih rekao i za njih jer ovo pokazuje svu bedu naseg spotra! Partizan je se godinama odrzavao vestacki,kao i Zvezda sada i kad opet sjasi Zvezdin covek sa cela drzave i uzjasi Partizanov,ponovo ce prica ici u krug,ali mi koji volimo sport,kosarku necemo imati vajde! Ne mogu da duzim,naravno da je Zeljko ovo zasluzio! On je i zasluzio da ga dovode ekipe koje imaju velike budzete...ne rade to oni iz obesti,vec sto znaji da kad mu obezbede sve,on ce njima obezbediti rezultate! Nema diskusije,uopste!

nemke

pre 6 godina

Radonjic nista?A panteri???

Koliko je bilo price a ono nista!!
(Grobar, 10. jul 2017 14:40)

- Mnogo glup komentar! Ne znam ni koja je poenta istog!
Ps: mene bi bio blam, da sa timom od 20 miliona, izgubim od Zvezde u kojoj igraci gotovo da i ne dobijaju platu (a projekcija je bila 3 miliona eura)... Tako da, kada se pogleda odnos ulozenog u tim... Zvezdi i Radonjicu je planiran fenjer tabele, ali su se momci uz odlicno vodjenje sa klupe borili do poslednjeg kola za top8... Tako da... U konkurenciji timova sa budzetima 15+ miliona Zeljko je zasluzeno trener proslogodisnjeg takmicenja! Radonjic je medju "sirtinjom" napravio bukvalno "senzaciju"!

Posmatrac

pre 6 godina

Odabrano drustvo velikih trenera. Zeljko iznad svih! Ostrascene navijace ne treba ni spominjat jer oni nikad nisu ume li tj hteli da priznaju ono sto je kroz dela,rezultata dokazano vec uvek sa argumentima,spinovanjem lazima su se sluzili kako bi dokazali neku sustinu drugu. Tacnije poturali netacne price,informacije sa time tesili sebe same..To je prava definicija navijaca u Srbiji generalno kroz sadistickog i mazohistickog gledanja nepotrebnog. Dakle budi neutralan i samim tim objektivnost ce biti jasna budes li navijac neces nikad razumeti ni sta je sta.

Toni Stark

pre 6 godina

Željko i Real Madrid imaju po 9 titula. On se sad takmiči sa klubovima, ali stručnjaci kažu da je to lagano jer ima budžet. Au kakva legenda! Bravo Žoc!

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

@Danilovgrad
Pa ni Dule Vujosevic nije imao budzet,nije mogao da zadrzi igrace duze od godinu dana,nije imao podrsku drzave,pa je proglasen za najboljeg trenera Evrope i odveo je klub do fajnal fora,a tvoj Dejo,to sampionskog prstena plej auta Evrolige. Kad udjete u top 8 bices kompetentan da pises o Zeljku i svemu sto ima veze s njima pa i o Partizanu

brm

pre 6 godina

Dobio je nagradu koja će verovatno da bude nazvana po njemu kad se penzioniše. Mada, realno, treba pehar za prvaka Evrope da nazovu po njemu.

brm

pre 6 godina

Dobio je nagradu koja će verovatno da bude nazvana po njemu kad se penzioniše. Mada, realno, treba pehar za prvaka Evrope da nazovu po njemu.

MidRange

pre 6 godina

Od srpskih trenera za najboljeg su još proglašavani Duško Vujošević (2009.)


To je razlika, Duško je proglašen za najboljeg u svom poslu u Evropi a Čović to nikad nece biti i onda neko staje na stranu ovog drugog.

Toni Stark

pre 6 godina

Željko i Real Madrid imaju po 9 titula. On se sad takmiči sa klubovima, ali stručnjaci kažu da je to lagano jer ima budžet. Au kakva legenda! Bravo Žoc!

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

@Danilovgrad
Pa ni Dule Vujosevic nije imao budzet,nije mogao da zadrzi igrace duze od godinu dana,nije imao podrsku drzave,pa je proglasen za najboljeg trenera Evrope i odveo je klub do fajnal fora,a tvoj Dejo,to sampionskog prstena plej auta Evrolige. Kad udjete u top 8 bices kompetentan da pises o Zeljku i svemu sto ima veze s njima pa i o Partizanu

dragan

pre 6 godina

Po komentarima mogu da shvatim da su drugi klubovi beda? Najveci budzet je imao CSKA 35 mil eu, zatim Real 27 mil. eu a onda Fener sa 23 mil eu. CZFMP 5 mil eu.Vas problem je sto ga mrzite jer je sa Partizanom kao pocetnik postao prvak Evrope i Partizan je jedini klub iz Srbije koji je ostvario taj uspeh plus igrajuci u Spaniji kao domacin zbog rata na ovim prostorima plus finalnu utakmicu van Bgd.? Neverovatno a vi i dalje mrzite ali to je realnost i jedina istina. Zapisana istorija...

prekjuce naucih kosarkaska pravila

pre 6 godina

Zeleznik:"A je l' je pocrveneo u licu kada je cuo za nagradu?. Lako je njemu da bude najbolji u Evropi, tamo gde je najbolji u Evropi... aj' nek bude najbolji u Zelezniku. Sa budzetom od 200 miliona i Dejou bi bio najbolji."

-Ali Dule je bio najbolji sa budzetom, upola manjim od FMP-a i sa 7 igraca, pa su zvali Partizan na NBA turneju.

Zeleznik:"On nema roming i nije doktor...a i Novica se busa, a Bogdan klima glavom"

boston seltiks

pre 6 godina

dodji majstore u mali klub sa malo para pa napravi takav rezultat,e onda bi bio najbolji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mirko, 10. jul 2017 15:27)

Pa, bilo je i toga. Doduse, klub nije mali, ali da je raspolagao sa vrlo malo para to da. Partizan, sezona 1991/92.g

transparent

pre 6 godina

Velika je razlika izmedju Fenerbahcea i C Zvezde.
U Fenerbahceu je sve transparentno, sve se zna, oni ne lazu ni svoje navijace ni drzavljane svoje drzave koliki im je budzet.
Crvena zvezda je jedini kosarkaski klub na svetu koji je imao "proslogodisnji budzet" u okviru "sezonskog", ako se secate, znate na sta mislim.
Navijaci CZ kako mozete da ne racunate 10 mil eura koje smo mi kao gradjani dali za licencu?
I to vam ide u budzet, koji je okvirno oko 17,5 mil eura.
Sad na stranu to sto je kao i u drzavi, klub truo, svi kradu, to je opsti problem.
Tako da kad poredite budzete od 30-40 miliona, racunajte da je vas 17,5 a postoji jedan trener koji je uspeo da ode na F4 i dobije nagradu za najboljeg trenera sa transparentnim budzetom od 2.5 miliona eura.
Tih 2.5 je i Evroliga objavila.

Z O C J E N A J V E C I ! ! !

U Nemackoj, Japanu, Norveskoj, USA ne postoje dva strucnjaka kao Terzic i Covic a mi ih imamo dvojicu i to u isto vreme! Doktori, jos kad im dodamo Djurica...kuku lele
E zato su oni tamo gde su a mi tu gde jesmo.
Ne zato sto ih oni nemaju, vec zato sto ih mi imamo....

antiDebil

pre 6 godina

Pa sa 40 miliona moze lagano svako od njih 16 da bude. Kada se uporedi Radonjicev uspeh sa 5 miliona i Zeljkov uspeh sa 40 miliona + imao je F4 u svom gradu, Dejan je napravio mnogo veci uspeh.
(Žžžarko, 10. jul 2017 15:14)

Budzet Rudonjinog tima si smanji za nekih 40% a budzet Zelimirove ekipe si povecao otprilike za 50%, ali dobro ti si panter pa je tvoja zbunjenost ocekivana !!
Dusko Vujosevic sa ekipom koja je imala duplo manji budzet od Rudonjine ekipe je osvojio pvu nagradu a nije ni otisao na F4, a evo Rudonja nije ni u top3. Mozda je Tole namestio Duletu da osvoji tu nagradu ?
Dejo je trener u rangu Vlade Jovanovica, mada sam poprilicno siguran da je i losiji od njega !!!

Karaburac

pre 6 godina

Pazi ove kk istorija, kmecite svaki dan, kako vam bre ne dosadi.
@zvezda 1913

Partizan jeste istorija i tu se slazem sa tobom ali ta tvoja zvezda je na smetliste istorije otisla 2011 kada vas je Covic ugasio uz obilatu pomoc dr Vujosevica. I ko sad kmeci kad je vest o partizanovcu i velikom Zeljku.
Sta ces sad panteru nego da koristis nik tipa Partizan 1911.

dino

pre 6 godina

Da li to neko ovde pokusava da uporedjuje Zoca i Radonju?! Malo ozbiljnosti ne bi štetilo.

Žoc je apsolutno najbolji evropski trener svih vremena, a i jedan od najboljih svetskih.

Radonja je solidan trener, vidi se da je bivši Vujoševićev šegrt. Ako ništa trebalo je izdržati sa Lengedom "severa" ovih 4-5 godina, koliko radi kod njega. Radonji sve najbolje u daljoj karijeri i da nađe neki solidan evropski klub.

Danilovgrad

pre 6 godina

Radonjic nista?A panteri???

Koliko je bilo price a ono nista!!
(Grobar, 10. jul 2017 14:40)

hahahahahaha pazi komentar !

Evo malo da te naucim :)

Dejan Radonjic - NE MOZE da bira koje ce igrace da dovede u tim
Dejan Radonjic - NE MOZE da zadrzi kostur ekipe ni jedne sezone
Dejan Radonjic - Trenira ekipu koja ne prima platu
Dejan Radonjic - NEMA tim od 50+ mEleona ... vec od nekih par miliona ...
....
El mozda sad primjecujes neku razliku ? ;) A cak i pored toga Radonjic je pregazio Fener, CSKA, Real itd itd itd .... Ne kazem da je Obradovic los trener, daleko od toga, ali mislis da bi on uspio ovo sto je Radonjic sa ekipom od ove sezone ? Daj bre, Radonja da ima onakvu ekipu sa po gasa bi presao Evroligu i pitao bi ima li jos....

Žžžarko

pre 6 godina

Pa sa 40 miliona moze lagano svako od njih 16 da bude. Kada se uporedi Radonjicev uspeh sa 5 miliona i Zeljkov uspeh sa 40 miliona + imao je F4 u svom gradu, Dejan je napravio mnogo veci uspeh.

nemke

pre 6 godina

Radonjic nista?A panteri???

Koliko je bilo price a ono nista!!
(Grobar, 10. jul 2017 14:40)

- Mnogo glup komentar! Ne znam ni koja je poenta istog!
Ps: mene bi bio blam, da sa timom od 20 miliona, izgubim od Zvezde u kojoj igraci gotovo da i ne dobijaju platu (a projekcija je bila 3 miliona eura)... Tako da, kada se pogleda odnos ulozenog u tim... Zvezdi i Radonjicu je planiran fenjer tabele, ali su se momci uz odlicno vodjenje sa klupe borili do poslednjeg kola za top8... Tako da... U konkurenciji timova sa budzetima 15+ miliona Zeljko je zasluzeno trener proslogodisnjeg takmicenja! Radonjic je medju "sirtinjom" napravio bukvalno "senzaciju"!

LOL

pre 6 godina

@Danilovgrad

Sta bi bilo, kad bi bilo... Nije to bas tako jednostavno i linearno, kako mali Perica zamislja. Da je to tako jednostavno, otimali bi se najjaci klubovi za Radonjica, kad on to tako lako moze da sa malo vecim budztom osvoji EL. Stvari su "malo" drugacije u realnosti (iako je Radonjic dosta dobar trener, ali se ovde solidno precenjuje).

Posmatrac

pre 6 godina

Odabrano drustvo velikih trenera. Zeljko iznad svih! Ostrascene navijace ne treba ni spominjat jer oni nikad nisu ume li tj hteli da priznaju ono sto je kroz dela,rezultata dokazano vec uvek sa argumentima,spinovanjem lazima su se sluzili kako bi dokazali neku sustinu drugu. Tacnije poturali netacne price,informacije sa time tesili sebe same..To je prava definicija navijaca u Srbiji generalno kroz sadistickog i mazohistickog gledanja nepotrebnog. Dakle budi neutralan i samim tim objektivnost ce biti jasna budes li navijac neces nikad razumeti ni sta je sta.

pustite komentar

pre 6 godina

Kako je jadno i bedno gledati satisfakciju time sto je bivsi trener vase ekipe uspeo! Nema to veze sa tim sto navijam za Zvezdu,isto bih rekao i za njih jer ovo pokazuje svu bedu naseg spotra! Partizan je se godinama odrzavao vestacki,kao i Zvezda sada i kad opet sjasi Zvezdin covek sa cela drzave i uzjasi Partizanov,ponovo ce prica ici u krug,ali mi koji volimo sport,kosarku necemo imati vajde! Ne mogu da duzim,naravno da je Zeljko ovo zasluzio! On je i zasluzio da ga dovode ekipe koje imaju velike budzete...ne rade to oni iz obesti,vec sto znaji da kad mu obezbede sve,on ce njima obezbediti rezultate! Nema diskusije,uopste!

Ivan

pre 6 godina

Opet oni porede trenere i igrace koje su nekada bili u partizanu sa sadasnjim trenerima i igracima Zvezde. Lepo vam je jedan objasnio u komentaru. Poredis Radonjica koji je primio dve plate u sezoni kao i njegovi igraci, sa Obradovicem koji ima neogranicen budzet za evropske uslove. Poredis Fener i Zvezdu, kao da je Fener Partizan, pa vi navijate za njih, alo gde je mozak rodjaci!? Stvarno ukljucite malo mozak, ovo je sramota...

nepravda

pre 6 godina

Svaka cast Zeljku, 9. titula i prva za Fener u istoriji. Njegovo prvo mjesto je neminovno zbog titule, ali mi nije jasno kako Radonjic nije medju najboljima. Sa timom koji vredi 2,8 miliona, u nikad jacoj Evroligi je uspeo da ostvari 16 pobeda iz 30 utakmica!? Prvi je koji je uspeo da odvede ekipu do makar 7 vezanih pobeda (Real je kasnije vezao 9), skinuo skalp maltene svakome sa timom kojem su isplate bile mizerne u toku sezone. Nije pobedio, ako se ne varam, samo Olimpijakos i Darusafaku. I Jasikevicijusa stave ispred njega sa 14 pobeda, 11. mestom i skupljim timom... Jos jedno sramocenje Evrolige!

pedja 71

pre 6 godina

(antiDebil, 10. jul 2017 15:32)

Niko ne moze da mrzi kao prosecni navijac Partizana. Mrznja prema drugima kao osnova navijanja za taj, drugi po vaznosti, klub.
Pravi predstavnik je gore potpisani.

Cestitke Obradovicu.

Osam sekundi do kraja

pre 6 godina

Sto se Zeljka tice, secam se da je bio kosarkas koji je koristio samo desnu ruku, i pri vodjenju i pri sutu. Bilo mi je cudno, ali opet rezultati i statistika su demantovali moju distancu.

Kada je postao trener, a postao je u sezoni kada su otisli Vlade i Paspalj, nisam imao nikakvih ocekivanja. Sledila je mucna godina, zemlja se raspadala, nama lupili sankcije, mi izgubili domacinstvo.....

100 puta me je iznenadio te sezone, a kada smo pobedili Filips, pomislio sam da smo prvaci sigurno. Huventud me je demantovao, nista nije sigurno. Ipak, vodio nas je do te titule, verovatno najbitnije u srpskom klubskom sportu.

Nakon toga, osam puta mi je pokazao da sam pogresno procenjivao njegove mogucnosti.

Covek je ispisao istoriju. Nije se uzneo u uspehu, nekoliko puta je isao u USA da uci. Imao je velike budzete, istina, ali je to i zasluzio rezultatima. I pored toga, uvek je ostao avangarda. Da je neko rekao pre 20 godina da postoji i najmanja mogucnost da turski klub bude najbolji u evropi, isti bi bio proglasen za budalu.

Zeljko nije za poredjenje. Dule mu nije na beskonacnost blizu. Radonja je za njega samo perspektivni trener.


Zato je pravedno da desetu titulu uzme u BGD, sto ce se i desiti.

Sad, mozemo navijacki da se raspravljamo, i necemo se sloziti. Pitam sad sve Delije sledece: u sezoni kada ste imali najaci tim, koji god da mislite da je taj, da li bi ste voleli da ga je Zoc vodio? Mislim da znam odgovor.

Žžžarko

pre 6 godina

Pa sa 40 miliona moze lagano svako od njih 16 da bude. Kada se uporedi Radonjicev uspeh sa 5 miliona i Zeljkov uspeh sa 40 miliona + imao je F4 u svom gradu, Dejan je napravio mnogo veci uspeh.

Danilovgrad

pre 6 godina

Radonjic nista?A panteri???

Koliko je bilo price a ono nista!!
(Grobar, 10. jul 2017 14:40)

hahahahahaha pazi komentar !

Evo malo da te naucim :)

Dejan Radonjic - NE MOZE da bira koje ce igrace da dovede u tim
Dejan Radonjic - NE MOZE da zadrzi kostur ekipe ni jedne sezone
Dejan Radonjic - Trenira ekipu koja ne prima platu
Dejan Radonjic - NEMA tim od 50+ mEleona ... vec od nekih par miliona ...
....
El mozda sad primjecujes neku razliku ? ;) A cak i pored toga Radonjic je pregazio Fener, CSKA, Real itd itd itd .... Ne kazem da je Obradovic los trener, daleko od toga, ali mislis da bi on uspio ovo sto je Radonjic sa ekipom od ove sezone ? Daj bre, Radonja da ima onakvu ekipu sa po gasa bi presao Evroligu i pitao bi ima li jos....

nemke

pre 6 godina

Radonjic nista?A panteri???

Koliko je bilo price a ono nista!!
(Grobar, 10. jul 2017 14:40)

- Mnogo glup komentar! Ne znam ni koja je poenta istog!
Ps: mene bi bio blam, da sa timom od 20 miliona, izgubim od Zvezde u kojoj igraci gotovo da i ne dobijaju platu (a projekcija je bila 3 miliona eura)... Tako da, kada se pogleda odnos ulozenog u tim... Zvezdi i Radonjicu je planiran fenjer tabele, ali su se momci uz odlicno vodjenje sa klupe borili do poslednjeg kola za top8... Tako da... U konkurenciji timova sa budzetima 15+ miliona Zeljko je zasluzeno trener proslogodisnjeg takmicenja! Radonjic je medju "sirtinjom" napravio bukvalno "senzaciju"!

MidRange

pre 6 godina

Od srpskih trenera za najboljeg su još proglašavani Duško Vujošević (2009.)


To je razlika, Duško je proglašen za najboljeg u svom poslu u Evropi a Čović to nikad nece biti i onda neko staje na stranu ovog drugog.

nepravda

pre 6 godina

Svaka cast Zeljku, 9. titula i prva za Fener u istoriji. Njegovo prvo mjesto je neminovno zbog titule, ali mi nije jasno kako Radonjic nije medju najboljima. Sa timom koji vredi 2,8 miliona, u nikad jacoj Evroligi je uspeo da ostvari 16 pobeda iz 30 utakmica!? Prvi je koji je uspeo da odvede ekipu do makar 7 vezanih pobeda (Real je kasnije vezao 9), skinuo skalp maltene svakome sa timom kojem su isplate bile mizerne u toku sezone. Nije pobedio, ako se ne varam, samo Olimpijakos i Darusafaku. I Jasikevicijusa stave ispred njega sa 14 pobeda, 11. mestom i skupljim timom... Jos jedno sramocenje Evrolige!

Ivan

pre 6 godina

Opet oni porede trenere i igrace koje su nekada bili u partizanu sa sadasnjim trenerima i igracima Zvezde. Lepo vam je jedan objasnio u komentaru. Poredis Radonjica koji je primio dve plate u sezoni kao i njegovi igraci, sa Obradovicem koji ima neogranicen budzet za evropske uslove. Poredis Fener i Zvezdu, kao da je Fener Partizan, pa vi navijate za njih, alo gde je mozak rodjaci!? Stvarno ukljucite malo mozak, ovo je sramota...

pedja 71

pre 6 godina

(antiDebil, 10. jul 2017 15:32)

Niko ne moze da mrzi kao prosecni navijac Partizana. Mrznja prema drugima kao osnova navijanja za taj, drugi po vaznosti, klub.
Pravi predstavnik je gore potpisani.

Cestitke Obradovicu.

antiDebil

pre 6 godina

Pa sa 40 miliona moze lagano svako od njih 16 da bude. Kada se uporedi Radonjicev uspeh sa 5 miliona i Zeljkov uspeh sa 40 miliona + imao je F4 u svom gradu, Dejan je napravio mnogo veci uspeh.
(Žžžarko, 10. jul 2017 15:14)

Budzet Rudonjinog tima si smanji za nekih 40% a budzet Zelimirove ekipe si povecao otprilike za 50%, ali dobro ti si panter pa je tvoja zbunjenost ocekivana !!
Dusko Vujosevic sa ekipom koja je imala duplo manji budzet od Rudonjine ekipe je osvojio pvu nagradu a nije ni otisao na F4, a evo Rudonja nije ni u top3. Mozda je Tole namestio Duletu da osvoji tu nagradu ?
Dejo je trener u rangu Vlade Jovanovica, mada sam poprilicno siguran da je i losiji od njega !!!

pustite komentar

pre 6 godina

Kako je jadno i bedno gledati satisfakciju time sto je bivsi trener vase ekipe uspeo! Nema to veze sa tim sto navijam za Zvezdu,isto bih rekao i za njih jer ovo pokazuje svu bedu naseg spotra! Partizan je se godinama odrzavao vestacki,kao i Zvezda sada i kad opet sjasi Zvezdin covek sa cela drzave i uzjasi Partizanov,ponovo ce prica ici u krug,ali mi koji volimo sport,kosarku necemo imati vajde! Ne mogu da duzim,naravno da je Zeljko ovo zasluzio! On je i zasluzio da ga dovode ekipe koje imaju velike budzete...ne rade to oni iz obesti,vec sto znaji da kad mu obezbede sve,on ce njima obezbediti rezultate! Nema diskusije,uopste!

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

@Danilovgrad
Pa ni Dule Vujosevic nije imao budzet,nije mogao da zadrzi igrace duze od godinu dana,nije imao podrsku drzave,pa je proglasen za najboljeg trenera Evrope i odveo je klub do fajnal fora,a tvoj Dejo,to sampionskog prstena plej auta Evrolige. Kad udjete u top 8 bices kompetentan da pises o Zeljku i svemu sto ima veze s njima pa i o Partizanu

transparent

pre 6 godina

Velika je razlika izmedju Fenerbahcea i C Zvezde.
U Fenerbahceu je sve transparentno, sve se zna, oni ne lazu ni svoje navijace ni drzavljane svoje drzave koliki im je budzet.
Crvena zvezda je jedini kosarkaski klub na svetu koji je imao "proslogodisnji budzet" u okviru "sezonskog", ako se secate, znate na sta mislim.
Navijaci CZ kako mozete da ne racunate 10 mil eura koje smo mi kao gradjani dali za licencu?
I to vam ide u budzet, koji je okvirno oko 17,5 mil eura.
Sad na stranu to sto je kao i u drzavi, klub truo, svi kradu, to je opsti problem.
Tako da kad poredite budzete od 30-40 miliona, racunajte da je vas 17,5 a postoji jedan trener koji je uspeo da ode na F4 i dobije nagradu za najboljeg trenera sa transparentnim budzetom od 2.5 miliona eura.
Tih 2.5 je i Evroliga objavila.

Z O C J E N A J V E C I ! ! !

U Nemackoj, Japanu, Norveskoj, USA ne postoje dva strucnjaka kao Terzic i Covic a mi ih imamo dvojicu i to u isto vreme! Doktori, jos kad im dodamo Djurica...kuku lele
E zato su oni tamo gde su a mi tu gde jesmo.
Ne zato sto ih oni nemaju, vec zato sto ih mi imamo....

brm

pre 6 godina

Dobio je nagradu koja će verovatno da bude nazvana po njemu kad se penzioniše. Mada, realno, treba pehar za prvaka Evrope da nazovu po njemu.

prekjuce naucih kosarkaska pravila

pre 6 godina

Zeleznik:"A je l' je pocrveneo u licu kada je cuo za nagradu?. Lako je njemu da bude najbolji u Evropi, tamo gde je najbolji u Evropi... aj' nek bude najbolji u Zelezniku. Sa budzetom od 200 miliona i Dejou bi bio najbolji."

-Ali Dule je bio najbolji sa budzetom, upola manjim od FMP-a i sa 7 igraca, pa su zvali Partizan na NBA turneju.

Zeleznik:"On nema roming i nije doktor...a i Novica se busa, a Bogdan klima glavom"

Karaburac

pre 6 godina

Pazi ove kk istorija, kmecite svaki dan, kako vam bre ne dosadi.
@zvezda 1913

Partizan jeste istorija i tu se slazem sa tobom ali ta tvoja zvezda je na smetliste istorije otisla 2011 kada vas je Covic ugasio uz obilatu pomoc dr Vujosevica. I ko sad kmeci kad je vest o partizanovcu i velikom Zeljku.
Sta ces sad panteru nego da koristis nik tipa Partizan 1911.

Toni Stark

pre 6 godina

Željko i Real Madrid imaju po 9 titula. On se sad takmiči sa klubovima, ali stručnjaci kažu da je to lagano jer ima budžet. Au kakva legenda! Bravo Žoc!

dino

pre 6 godina

Da li to neko ovde pokusava da uporedjuje Zoca i Radonju?! Malo ozbiljnosti ne bi štetilo.

Žoc je apsolutno najbolji evropski trener svih vremena, a i jedan od najboljih svetskih.

Radonja je solidan trener, vidi se da je bivši Vujoševićev šegrt. Ako ništa trebalo je izdržati sa Lengedom "severa" ovih 4-5 godina, koliko radi kod njega. Radonji sve najbolje u daljoj karijeri i da nađe neki solidan evropski klub.

boston seltiks

pre 6 godina

dodji majstore u mali klub sa malo para pa napravi takav rezultat,e onda bi bio najbolji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mirko, 10. jul 2017 15:27)

Pa, bilo je i toga. Doduse, klub nije mali, ali da je raspolagao sa vrlo malo para to da. Partizan, sezona 1991/92.g

LOL

pre 6 godina

@Danilovgrad

Sta bi bilo, kad bi bilo... Nije to bas tako jednostavno i linearno, kako mali Perica zamislja. Da je to tako jednostavno, otimali bi se najjaci klubovi za Radonjica, kad on to tako lako moze da sa malo vecim budztom osvoji EL. Stvari su "malo" drugacije u realnosti (iako je Radonjic dosta dobar trener, ali se ovde solidno precenjuje).

dragan

pre 6 godina

Po komentarima mogu da shvatim da su drugi klubovi beda? Najveci budzet je imao CSKA 35 mil eu, zatim Real 27 mil. eu a onda Fener sa 23 mil eu. CZFMP 5 mil eu.Vas problem je sto ga mrzite jer je sa Partizanom kao pocetnik postao prvak Evrope i Partizan je jedini klub iz Srbije koji je ostvario taj uspeh plus igrajuci u Spaniji kao domacin zbog rata na ovim prostorima plus finalnu utakmicu van Bgd.? Neverovatno a vi i dalje mrzite ali to je realnost i jedina istina. Zapisana istorija...

Posmatrac

pre 6 godina

Odabrano drustvo velikih trenera. Zeljko iznad svih! Ostrascene navijace ne treba ni spominjat jer oni nikad nisu ume li tj hteli da priznaju ono sto je kroz dela,rezultata dokazano vec uvek sa argumentima,spinovanjem lazima su se sluzili kako bi dokazali neku sustinu drugu. Tacnije poturali netacne price,informacije sa time tesili sebe same..To je prava definicija navijaca u Srbiji generalno kroz sadistickog i mazohistickog gledanja nepotrebnog. Dakle budi neutralan i samim tim objektivnost ce biti jasna budes li navijac neces nikad razumeti ni sta je sta.

Osam sekundi do kraja

pre 6 godina

Sto se Zeljka tice, secam se da je bio kosarkas koji je koristio samo desnu ruku, i pri vodjenju i pri sutu. Bilo mi je cudno, ali opet rezultati i statistika su demantovali moju distancu.

Kada je postao trener, a postao je u sezoni kada su otisli Vlade i Paspalj, nisam imao nikakvih ocekivanja. Sledila je mucna godina, zemlja se raspadala, nama lupili sankcije, mi izgubili domacinstvo.....

100 puta me je iznenadio te sezone, a kada smo pobedili Filips, pomislio sam da smo prvaci sigurno. Huventud me je demantovao, nista nije sigurno. Ipak, vodio nas je do te titule, verovatno najbitnije u srpskom klubskom sportu.

Nakon toga, osam puta mi je pokazao da sam pogresno procenjivao njegove mogucnosti.

Covek je ispisao istoriju. Nije se uzneo u uspehu, nekoliko puta je isao u USA da uci. Imao je velike budzete, istina, ali je to i zasluzio rezultatima. I pored toga, uvek je ostao avangarda. Da je neko rekao pre 20 godina da postoji i najmanja mogucnost da turski klub bude najbolji u evropi, isti bi bio proglasen za budalu.

Zeljko nije za poredjenje. Dule mu nije na beskonacnost blizu. Radonja je za njega samo perspektivni trener.


Zato je pravedno da desetu titulu uzme u BGD, sto ce se i desiti.

Sad, mozemo navijacki da se raspravljamo, i necemo se sloziti. Pitam sad sve Delije sledece: u sezoni kada ste imali najaci tim, koji god da mislite da je taj, da li bi ste voleli da ga je Zoc vodio? Mislim da znam odgovor.