Tenis 83

Sreda, 07.06.2017.

13:47

Novak: Nemojte mešati Agasija u ovo, do mene je

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da nije imao nikakve šanse da savlada Dominika Tima u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Novak: Nemojte mešati Agasija u ovo, do mene je IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

milutin

pre 6 godina

Trgni se Nole, otjeraj vrača od sebe. Ako to neučiniš, šteta će biti nepopravljiva.
Između ostalih razloga pada u tvojoj igri, vrač je ubjedljivo najveći razlog.
Ako to neuspiješ, a nije teško, nemogu pomoći ni Agasi, ni Beker, niko. Vrač ti se nametnuo da bude glavni. Vidi se to. Nedaj Nole da ti upropasti teško stečen ugled.

no name

pre 6 godina

Nije ovo dobro nikako .Sta je u pitanju to samo on zna.Zao mi je mnogo momka.Da li ce imati vremena i snage da se povrati pitanje je veliko!!

Pop Vlada

pre 6 godina

Rekao bih da nije konkretno ishrana problem , moze biti u domenu fizicke kondicije u smislu da ima manje energije zbog nedostatka nekih materija . E sada , poznato je da u adekvatnoj biljnoj hrani postoje materije koje mogu da zamene meso . MEDJUTIM , poznajem coveka koji je vegetarijanac od detinjstva inace cuveni Nutricionista koji je sam rekao da je velika razlika kada ne jedes meso od rodjenja i kada to uradis u kasnijem dobu , to se odrazava na telesnu tezinu , kompletno zdravlje coveka ... u mesu se nalaze jos neke supstance koje su potrebne organizmu a koje nisu proteini i masne kiseline itd ... Ali ovo opet nema veze sa nedostatkom motivacije ... Kao neko ko se bavi proucavanjem raznih religija mogu da kazem da je ovo verovatno zbog Pepeovog uticaja - uticaj bi mogao biti ovakav " nije mi vise vazno da se borim da budem prvi , to mi hrani ego , postajem gladijator, muškarčina . Ali ne treba da budem alav uporan , postoje vaznije stvari to su porodica i ljubav " Ovakav stav moze da odvede coveka u letargicno stanje jer je to pogresno tumacenje i nametanje pogresnog pristupa u životu ... Novak je hvala Bogu materijalno bogat , a danas su u trendu life coach i slicne stvari ... moguce da je ovaj "life coach" uticao na njegov stav ... Da je moj deda solunac naisao prelazeci planinu Čakor na nekog "life coacha" verovatno ne bi bio ziv xD sam naziv ovog "zanimanja" je smešan ... kakav zivotni trener ??? Covek koji pise knjigu " kako postati uspesan u zivotu " komedija ...

radomir

pre 6 godina

Da mi je neko odmah posle RG2016 rekao da će NĐ posle RG2017 da ima 11200 poena manje kazao bih: JEDINO AKO BUDE TEŠKO POVREĐEN.

Ali nisu sve povrede fizičke.

savetnik

pre 6 godina

Da li je tajanstveni pogled Pepea Imaza pomogao zemljaku Nadalu da izbegne jedinog protivnika od koga može da izgubi na RG? Teško. Makar sa naučne tačke gledišta (nauka ne priznaje crnu magiju).
Pa šta je onda Novaku, koji mu je đavo?
Novak je izgubio snagu. RG, kao fizički najzahtevniji turnir, dao nam je konačno odgovor na pitanje koje već neko vreme lebdi u vazduhu (od kad je Novak misteriozno zaređao sa lošijim partijama), a koje glasi: Može li sportista da postiže vrhunske rezultate, a da ne jede meso? Odgovor glasi: NE MOŽE! Ili, preciznije - ne može da računa na one rezultate koje bi ostvarivao ako bi imao meso u ishrani.
Neko će reći: 'Ali Novak je 2015 prestao da jede meso, a sledeće godine je uzeo AO i RG?!' Pa, ne gubi se snaga odmah - nećemo izgubiti snagu čim prestanemo da jedemo meso, treba da prođe neko vreme. Prvi znaci nedostatka snage kod Novaka javile su se na OI (protiv Del Potra). Od toga meča (pa ko zna dokad), Novak više nije onaj stari.
Žao mi je životinja, iskreno - da je Novak dokazao da se i bez životinjske hrane mogu uzimati Gren slemovi, verovatno bi mnogi, poučeni njegovim primerom prestali da jedu meso (ne samo sportisti).
Ako Novak želi i dalje da osvaja najveće trofeje, mora da vrati meso u ishranu. Odmah. I neka slobodno zaboravi na Vimbldon i US Open, jer tu ne može ništa uraditi - organizmu treba neko vreme da povrati snagu (kao i da je izgubi). Posle toga, neka nastavi da žanje trofeje.
Dakle, Novače - navali na jagnjetinu!!!

Aleksandar I

pre 6 godina

Ovakve izjave daju igraci ispod 50 mesta ako i drugi deo sezone bude kao prvi bolje je da ode u penziju nego da se dalje maltretira... A tek mi nije jasan interes Lakoste da potpise ugovor sa igracem koji tone sve vise i vise, isto kao na berzi da kupis akciju firme koja iz dana u dan sve vise gubi na vrednosti...
(Dacha, 07. jun 2017 13:59)
Pa tad se kupuju akcije, kupis jeftino i prodas kada skoce...

Вељко

pre 6 godina

Није ти ово први пут,да тако олако изгубиш завршни сет,када си надигран!
Ти знаш,ми знамо да би опет вероватно изгубио,али брате бори се,немој се предавати као "'Талијан".
То оставља много ружан утисак.
Нико није Богом дан да увек побеђује,па тако ни ти.Једном је морао доћи тренутак да су други бољи од тебе.
Али на шта би изгледали мечеви и спорт генерално када би се сви слабији предавали.Зато се и зове спорт,а не математика.Докле год се игра,има наде,поготово у оваквим спортовима који нису временски ограничени!

Rg

pre 6 godina

Najgore od svega je to sto se Novak ne nervira, ranije kad je gubio lomio je rekete drao se i znali smo da mu je stalo, sad je potpuno ravnodusan, a to je ono sto zabrinjava. Nadam se povratku, jer goreg Novaka nikad nisam gledao nego ovog koji trenutno igra. Mora povratiti samopouzdanje, toliko mu je palo samopouzdanje da on ne sme da udari jako lopticu iz straha da ne pogresi, dok je pre proslog Rolan Garosa mleo protivnike, sipao vinere sa svih strana, nadam se da ce mu Agasi povratiti ono potrebno.

oxydant

pre 6 godina

Novak ima sada konstituciju trkača-maratonca (75kg.)To je dobro za izdržljivost,ali njemu treba i snaga 400-metraša.On je imao tu snagu
2011.i 2015.(79kg)kada je bio najuspešniji.Novak nije slučajno izgubio svoju snagu i tih 4kg. telesne težine.U tom grmu leži zec!

Deki

pre 6 godina

Pokusavam da zamislim Majkla Dzordana kako pred finale NBA jede kostunjavo voce i bademe sa avokadom koji su prepuni proteina, onda izadje na teren i napravi tripple double, pa se na kraju sa osmehom na licu natera ostatak tima da se svi uhvate za ruke, okrenu na sve cetiri strane terena i podele srce svim navijacima...
Ne moze tigar na bobicama i srcima za reverom da bude najjaci u dzungli Novace, NE MOZE!!!

Boza

pre 6 godina

"po svemu sudeci hoce eto njega do kraja godine van top 100"

Novak u ovom trenutku ima preko 2000 poena u ovoj godini, on nikako ne moze da ispadne iz topa 100, zapravo tesko da moze da ispadne iz top 15, a cak mozda i top 10. Dovoljno mu je da se pojavi na svakom bitnijem turniru sa svojim rankingom (jer je direktno kvalifikovan za svaki) i da ponegde prodje prvo kolo i ostaje u top 10.

Goran

pre 6 godina

Deinitivno i brat Marko i ono cudoviste Pepe moraju da nestanu iz njegovog tima.Svaki put kada im vidim izraze lica dok prate mec jasno je da nisu "cista posla". Srozavati jednog Novaka zbog licnih sitnih interesa je sramno

Pi-Ter

pre 6 godina

Tesko je to (nemoguce, zbog sponzora?) reci, ali istina jeste bas kao sto je rekao Vilander: on vise nema ni zelje ni gladi za pobjedom. To se jasno vidjelo iz pada: 6-3-0.

milos

pre 6 godina

Najveca zabluda oko joga/budsisticko/pozitivisticke teorije o smirenosti je sto nema veze sa smirenjem , nego je to ravnodusnost koja nosi mnogo toga negativnog , i zato nema snagu volje da se bori kao nekada . Covek moze da bude miran samo kada se bori i da sve od sebe , ravnodusan nosi nezadovoljstvo sto sam siguran da NOvak sada oseca.Sve ide iz glave ali ako neko prespoji pogresno zicice ...onda nastanu problemi kao danas. Iskreno najveceg krivca vidim Imaza.

Boza

pre 6 godina

Treci set nije postojao.Novak je izgurao lopte napolje.Jednostavno se lomio sta uopste trazi na terenu.Ovo je njegov najgori set od kada ga gledam.Ponasao se kao JUNIOR kad je razocaran igrom pa sve izbacuje napolje jer zeli sto pre da zavrsi ,a da ne preda mec.
Lomi se nesto u njemu i to se vidi iz aviona.
Nadajmo se da ce shvatiti da mora izaci iz ovog nacina zivota koji ne prati vrhunskog sportistu.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Žao mi je što su se koja predviđanja dogodila, ali nije mi žao Noleta... Nole ima takve padove u igri... koji postoje kod svakog igrača u toku meča, ali kod njega su ti periodi postali češći i trajanje im je duže.... sećate se kada je Mekinro komentarisao meč Federer Nadal na AO i u jednom trenutku petog seta rekao, možemo da uživamo jer se poklopilo da oba igrača igraju svoj najbolji tenis... znači da su im se periodi odlične igre poklopili... e danas je to retko bio slučaj i uglavnom je Tim duže držao taj momentum, a Nole nije ništa učinio osim padanja od kraja prvog seta... ali bilo je obostranih padova i u tom prvom... Nije mi žao Novaka, i smatram da on i dalje može da igra na visokom nivou, ali ne može tražiti staru formu, mora da pronađe novu.

Izgazi ih Nole :-)

pre 6 godina

Tacno se vidi da bez pravog trenera i treninga ne moze covek protiv malo ozbiljnijeg igrača. Zao mi ga je jer mi je donio mnogo radosti ali isto tako zao mi je da se onako opusti i izgubi prvi set a poslije i meč. E sad, tu se vidi razlika između naseg Noleta i Nadala jer Nadal kad te uhvati u masinu melje te do kraja, nema opuštanja i poklanjanja poena vec izgazi momak sve do kraja meča. Nadali zelim da osvoji RG kad vec Novak ne moze, zaslužuje igrama svojim.

Djogasi

pre 6 godina

Razlozi Novakovog sunovrata su samo njemu znani.Ja se ne bih bavio spekulacijama.Ono sto je vise nego primetno kada pogledamo njegovu ložu su smrknute ili osmehom namestene face.Nema tu energije.Bilo kakve.Fokus ,kretanje ,servis ,ritern, udarci i najvise sigurnosti. Svega toga nema.
Sada je vreme da se,ali stvarno,krene u ozbiljan rad i trening.Svi iz njegovog okruzenja a narocito braca neka ga rasterete svojih problema.Ovakav Novak im sigurno ne moze pomoci.Potonuce zajedno.Imazu plati sta si duzan pa neka vise ni ne prolazi pored teniskih terena.Neka on ide u sumu i grli sta vidi.
Tenis je tvoj zivot.

sasa jokic

pre 6 godina

Nije kraj sveta, izgubio je od boljeg danas. Kada ovako mladom i snaznom igracu das dva seta prednosti, nabijes mu samopouzdanje....nemas mnogo sansi.

BgHQ

pre 6 godina

Nisam strucnjak za tenis vec samo veliki ljubitelj ovog sporta ali mi se cini da dok ne popravi servis nema sta da trazi.Trenutno mu je servis na nivou Jelene Jankovic i to kad Jeca nije u formi.
Naravno ima tu i drugih problema ali servis mi deluje bas kao veliki problem.

Rođa

pre 6 godina

trla baba lan,mislim sada je stvarno dosta,istopile su se zalihe bodova ako ovako nastavi a po svemu sudeci hoce eto njega do kraja godine van top 100,kakav tuzan kraj,odigrao je treci set ko neka p..ka,a i sta ga briga uzeo kintu od novog sponzora i sto da se cima,kakav bednik,a gotivio sam ga sve do danas,ma uzas bre

fantom

pre 6 godina

Korektna izjava Novaka. Možda još ima nade, jer i pored ovako loše sezone, najlošije od 2006 godine, Novak je na šestom mestu na putu za London. Očekivao sam da bude na 15 mestu. Podrška Novaku, da na Vimbldonu napravi bolji rezultat, a na američkoj turneji da osvoji Sinsinati.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Једноставно, док су Рафа, Федерер и Мари имали падове у игри због физичких повреда, Новак има озбиљну душевну повреду коју тешко да ће излечити јер је упао у врзино коло Пепе Имаза и брата Марка, а ни Јелена и остали у породици нису баш припомогли. Новак као да својим животом описује судбину Србије и Срба, од сјаја до очаја а пад и у нашем и у његовом случају дошао је онда када смо пожелели да будемо као неки други а не оно што јесмо. Изгледа ни ом ни ми ту лекцију нисмо научили већ срљамо још више.

Zoran M.

pre 6 godina

Ok je upravu je...nema sta tu mi da se bunimo. ..mi navijamo za njega. Ali mozemo takodje izneti nase misljenje. Zaista mi je zao ga videti takvog. Ne spremnog fizicki ali narocito psihicki. Imaz I Marko ne bi trebali biti u njegovom boksu....sve tô izgleda nerealno. Da li moze ponovo do GS titule. ....da ali u 2018 godini.

hijena

pre 6 godina

Као некад наша фудбалска репрезентација, примили смо брзо гол и то нас је пресекло, после нисмо могли да се вратимо иако смо имали још 2/3 утакмице времена, него смо примили и други и трећи гол, у том стилу је Новакова изјава.

navijac

pre 6 godina

Gledam sada naslove prethodnih clanaka i analiza, intervjua itd. o tome da li Novak ima priliku da osvoji RG i vrati se na prvo mesto mozda i posle Vimbldona... i kakav besmisao i smor me uhvati, ne mogu da opisem...

STA JE S TOBOM, COVECE?

dejan

pre 6 godina

Jedini igrac koji je trenutno izrazito bolji u ovom periodu od svih ostalih iz top 10 je Nadal.Novak je na nivou svih ostalih iz top 10...e sad sto smo mi navikli da on rastura to je druga stvar.....ali praviti od ovoga katastrofu i traziti zavere je stvarno glupo.

Balkanski špijun

pre 6 godina

Da je rezultat današnjeg meča bio obrnut i u korist Đokovića u našim medijima bi bilo: "Đoković pregazio Tima" , "Vrhunska igra Đokovića", "Unakažen Austrijanac", "Đoković car" a ovako realan komentar bi trebao da bude: "Tim ponizio Đokovića"

nbg

pre 6 godina

Sve je OK i ocekivano jer je Tim mnogo napredovao. Nema tu nista cudno se desava oko Novaka. Novak je tesko da odbrani titulu isto tako tesko da se vrati na br. 1. Ali, sve u svoje vreme, kada se ukaze prilike a on je toliko spreman...vrati ce se. Sada je samo stvar analiza za iduci turnir. Puno ti zelim Novace zdravlje i srece.

Kosta

pre 6 godina

Novakovo okruženje nije šampionsko. Svi to vide,a on ili žmuri ili je prosto nemoćan.Teško je i mučno to gledati, pa ne čudi Agasijev neodložan put. Rekordi su tu, tek što ih ne dodirne, ali... Djoković i Federer prosto nisu u istoj koži. Neravnopravna borba.

Milos Andjelovski

pre 6 godina

Kao prvo, postovanje svim čitaocima a i gledaocima B92. Ja kao veliki ljubitelj tenisa i to skoro od rodjenja ( 44 mi je godine ) sam se u svom skromnom životu , nagledao uspona i padova raznih tenisera, omiljenih ili neomiljenih ali skoro svaki od njih je uspeo da nađje motivaciju, trenera ili šta god već da bi se opet izdigao iz tog sportskog pepela , ili je kao Marcelo Rios koji je bio extra teniser ali posle pauze od 7 meseci , i sa 29god. okačio patike o klin jer nije bilo više žara i motivacije. Zato najsrdačnije savetujem Novaka da do kraja sezone ne igra uopšte , da napravi pauzu ( bogu hvala drugo dete je na putu ) da uživa sa porodicom i da stvarno dobro razmisli koliko mu je tenis u suštini uopšte bitan. Novak tenisu ništa ne duguje jer je ceo život posvetio tom istom , tako da bi mu ova pauza po mom misljenu dobro došla. Ako shvati da nema žara i volje bolje da prestane nego da skrnavi delo i uspehe koje je ostvario . Ovako bez emocije ( a znamo kako emotivan a i ponekad veoma impulsivanni i uvredljiv Novak zna da bude ) jednostavno nije za gledanje.
Po mom mišljenju Pepe Imaz a i njegov brat ( u funkciji trenera ) nisu apsolutno ništa izgubili u njegovom boxu. To širenje ljubavi ( veštački i apsolutno neprirodno ) ne liči stvarno ni na šta.
U svakom slučaju želim Novaku u svakom pogledu sve najbolje , a on nek bude sam prema sebi iskren pa će videti gde će ga to odvesti.
Veliki pozdrav svima
Milos Andjelovski

Dejan

pre 6 godina

Dobio je ukor zbog onih 6:0 6:1, pa je sada morao da se izvini i vrati istom merom.Tenis je sramota,sve se zna unapred Nadalu ide RG a Rodzeru Wimbeldon....itd

Pepesektas

pre 6 godina

Zasto ti to treba?? Hoces da igras tenis? Oteraj Pepea i treniraj kao nekada, budi sampion. Neces da igras? Batali sve, otidi na plazu i uzivaj sa familijom... a ne ovo sto radis, igras a da ti je svejedno

goran

pre 6 godina

Kaze Novak da je sve bilo rešeno u prvom setu. Mislim da to dovoljno govori u kakvom stanju se nalazi Novak. Sećam se kakve setove je sve gubio i od Nadal, Federer, Mareja i drugih, pa je to nadoknadjivao jer je bio mentalno najjači na turu. Sad je jedan od najgorih po tom pitanju. On se lagano predao posle prvom seta, kao da se desilo ne znam šta. Pre bih rekao da je on razmišljao o polufinalu i Nadalu, i nije želeo da pokušava da se vrati u meč i izadje na megdan Nadalu. Sramota.

ahila

pre 6 godina

Novače,publika koja ti nije dala podršku kakva ti dolikuje i "domaći" komentatori nisu ni zaslužili da gledaju dobar meč i vrhunski tenis kakav ti igraš .

Кривокапић

pre 6 godina

Фер изјава. Мислим да су проблеми друге врсте. Када се ожениш, породица су ти жена и деца а не браћа, мајка и отац. То изгледа Новак још није укапирао.
Срећно Ноле у наставку.

Goran

pre 6 godina

Nole,
lafe idemo glavu gore i skloni molim te Imaza iz tima.
Bio si najbolji kad je bila najjača konkurencija, možeš ti to opet.
Srećno!

SINISA90

pre 6 godina

Ovo je moj utisak.Nesto cudno se desava,sada sam u to 100% siguran.Veliki sam Novakov navijac,bodrim ga i u porazu i u pobjedi,jer je to sport,to je zivot.Sto se tice tenisa,Novakov problem je mentalna nestabilnost,nekada je bio izuzetno jak kada se odlucivalo o vaznim poenima idobijao je meceve na mentalnu snagu,sada je sve obrnuto.Kao glavni razlog vidim ovog Pepe Imaza koji je Novaku unio nemir,letargicnost i rasprsio mu onu igru i mentalnu snagu koju je nekada imao.To je moje misljenje.

Teniski trener

pre 6 godina

Kad je Djoković pre god dana 6:3 6:3 dobio austrijanca Tima, ljudi neznanja rekli rasturio ga Nole. Malobrojni su videli nivo igre, kompletnost svakog elementa igre, upornost, pametnu igru, kad se šta igra, trenera austrijanca a još malobrojniji rekli ovo je Noletov naslednik.

GM

pre 6 godina

Kada igrac ima 30 godina i 12 GS titula, naravno da tokom meca nije nista do trenera. I nikome ne pada na pamet da prica o treneru. Izadjes na teren i pokazes sta znas.

Posle proslogodisnje titule na RG, odnosno izjava posle toga da mu vise nije bitno broj 1, vec prvenstveno GS titule,
ovo je samo dokaz njemu licno, koliko je njegov izbor ljudi oko njega ispravan, koliko mu pomaze, koliko on radi i kakvi su rezultati svega toga na kraju.

Svako moze da ima svoje misljenje, ali ovo su cinjenice, odnosno zakljucci izvedeni na konto izjava Novaka Djokovica i njegovih poteza.

Sve najbolje Nole u zivotu.

nesko101

pre 6 godina

Zena u jednom boksu roditelji u drugom rasterao si sve oko sebe ne jedes meso vec travu i ribu a hoces da imas snage da udaras lopticu preko 200km na sat.Tu ne pomaze ni jedan trener veruj mi na rec.

Bane

pre 6 godina

Ma koliko glupo zvučalo ovaj debakl u poslednjem setu od 0/6 i ako se sve složi pad na 4 mesto na rang listi. Itekako može da bude dobra stvar. Pošto je posle Rolan Garosa desio ogromni pad upravo završavanjem istog može da uradi reset. Bila je priča o motivaciji gde je ona bila u poslednjem setu odbrane trona na Rolan Garosu verovatno kod Pepea Imaza. Upravo glavna stvar cele priče je ta motivacij koja je bila veliki adut Đokovića bez nje džaba sve. Imaš dve opcije jedna od tih je ono što je uradila Ana a druga je da se fokusiraš na tenis. Kontam ako ti je do porodice pa batali onda tenis. Ali čemu onda potpisivanje ugovora sa Lacostom na 5 godina pa nije valjda toliko alav na pare. Da time ruši sve što je gradio godinama.

tuzno

pre 6 godina

Ako je pametan Agasi se nece vratiti, kao sto nisu Beker, Vajda itt. Prvo pocisti svoj boks pa onda pricaj sa ozbiljnim ljudima o ozbiljnim poslovima. Moj decko, od najjaceg igraca postao si gubitnik, ako ne mozes da igras vise bude posten prema svima i prestani da igras i urusavas sve sto si godinama stvarao... a ti potpisujes novi sponzorski ugovor, bice da je u pitanju vrlo zahtevna sekta.

Dacha

pre 6 godina

Ovakve izjave daju igraci ispod 50 mesta ako i drugi deo sezone bude kao prvi bolje je da ode u penziju nego da se dalje maltretira... A tek mi nije jasan interes Lakoste da potpise ugovor sa igracem koji tone sve vise i vise, isto kao na berzi da kupis akciju firme koja iz dana u dan sve vise gubi na vrednosti...

Ivan

pre 6 godina

Zasto je tesko? Sve je bilo jasno, nisi hteo da igras tenis, cekao kraj meca. Eto to se desilo u trecem setu, sve ostalo su smesne price. Ako smem da dodam, taj poslednji set je najveca sramota za Djokovica od kada igra tenis, ne zbog rezultata, nego zbog ponasanja i pristupa, to nije sportski duh.

dženkins

pre 6 godina

Nadam se da nećeš zaboraviti tekst koji si spremio za sebe kada uđeš u svoju sobu zatvoren u 4 zida. Mislim Vidim da sjajno barataš sa ovim diplomatskim školskim izjavama ali istina je jedna i na nju sam mislio.

SINISA90

pre 6 godina

Ovo je moj utisak.Nesto cudno se desava,sada sam u to 100% siguran.Veliki sam Novakov navijac,bodrim ga i u porazu i u pobjedi,jer je to sport,to je zivot.Sto se tice tenisa,Novakov problem je mentalna nestabilnost,nekada je bio izuzetno jak kada se odlucivalo o vaznim poenima idobijao je meceve na mentalnu snagu,sada je sve obrnuto.Kao glavni razlog vidim ovog Pepe Imaza koji je Novaku unio nemir,letargicnost i rasprsio mu onu igru i mentalnu snagu koju je nekada imao.To je moje misljenje.

fantom

pre 6 godina

Korektna izjava Novaka. Možda još ima nade, jer i pored ovako loše sezone, najlošije od 2006 godine, Novak je na šestom mestu na putu za London. Očekivao sam da bude na 15 mestu. Podrška Novaku, da na Vimbldonu napravi bolji rezultat, a na američkoj turneji da osvoji Sinsinati.

Dacha

pre 6 godina

Ovakve izjave daju igraci ispod 50 mesta ako i drugi deo sezone bude kao prvi bolje je da ode u penziju nego da se dalje maltretira... A tek mi nije jasan interes Lakoste da potpise ugovor sa igracem koji tone sve vise i vise, isto kao na berzi da kupis akciju firme koja iz dana u dan sve vise gubi na vrednosti...

Ivan

pre 6 godina

Zasto je tesko? Sve je bilo jasno, nisi hteo da igras tenis, cekao kraj meca. Eto to se desilo u trecem setu, sve ostalo su smesne price. Ako smem da dodam, taj poslednji set je najveca sramota za Djokovica od kada igra tenis, ne zbog rezultata, nego zbog ponasanja i pristupa, to nije sportski duh.

Rođa

pre 6 godina

trla baba lan,mislim sada je stvarno dosta,istopile su se zalihe bodova ako ovako nastavi a po svemu sudeci hoce eto njega do kraja godine van top 100,kakav tuzan kraj,odigrao je treci set ko neka p..ka,a i sta ga briga uzeo kintu od novog sponzora i sto da se cima,kakav bednik,a gotivio sam ga sve do danas,ma uzas bre

dženkins

pre 6 godina

Nadam se da nećeš zaboraviti tekst koji si spremio za sebe kada uđeš u svoju sobu zatvoren u 4 zida. Mislim Vidim da sjajno barataš sa ovim diplomatskim školskim izjavama ali istina je jedna i na nju sam mislio.

Deki

pre 6 godina

Pokusavam da zamislim Majkla Dzordana kako pred finale NBA jede kostunjavo voce i bademe sa avokadom koji su prepuni proteina, onda izadje na teren i napravi tripple double, pa se na kraju sa osmehom na licu natera ostatak tima da se svi uhvate za ruke, okrenu na sve cetiri strane terena i podele srce svim navijacima...
Ne moze tigar na bobicama i srcima za reverom da bude najjaci u dzungli Novace, NE MOZE!!!

radomir

pre 6 godina

Da mi je neko odmah posle RG2016 rekao da će NĐ posle RG2017 da ima 11200 poena manje kazao bih: JEDINO AKO BUDE TEŠKO POVREĐEN.

Ali nisu sve povrede fizičke.

Goran

pre 6 godina

Deinitivno i brat Marko i ono cudoviste Pepe moraju da nestanu iz njegovog tima.Svaki put kada im vidim izraze lica dok prate mec jasno je da nisu "cista posla". Srozavati jednog Novaka zbog licnih sitnih interesa je sramno

Бата Стојковић

pre 6 godina

Једноставно, док су Рафа, Федерер и Мари имали падове у игри због физичких повреда, Новак има озбиљну душевну повреду коју тешко да ће излечити јер је упао у врзино коло Пепе Имаза и брата Марка, а ни Јелена и остали у породици нису баш припомогли. Новак као да својим животом описује судбину Србије и Срба, од сјаја до очаја а пад и у нашем и у његовом случају дошао је онда када смо пожелели да будемо као неки други а не оно што јесмо. Изгледа ни ом ни ми ту лекцију нисмо научили већ срљамо још више.

Вељко

pre 6 godina

Није ти ово први пут,да тако олако изгубиш завршни сет,када си надигран!
Ти знаш,ми знамо да би опет вероватно изгубио,али брате бори се,немој се предавати као "'Талијан".
То оставља много ружан утисак.
Нико није Богом дан да увек побеђује,па тако ни ти.Једном је морао доћи тренутак да су други бољи од тебе.
Али на шта би изгледали мечеви и спорт генерално када би се сви слабији предавали.Зато се и зове спорт,а не математика.Докле год се игра,има наде,поготово у оваквим спортовима који нису временски ограничени!

Balkanski špijun

pre 6 godina

Da je rezultat današnjeg meča bio obrnut i u korist Đokovića u našim medijima bi bilo: "Đoković pregazio Tima" , "Vrhunska igra Đokovića", "Unakažen Austrijanac", "Đoković car" a ovako realan komentar bi trebao da bude: "Tim ponizio Đokovića"

nesko101

pre 6 godina

Zena u jednom boksu roditelji u drugom rasterao si sve oko sebe ne jedes meso vec travu i ribu a hoces da imas snage da udaras lopticu preko 200km na sat.Tu ne pomaze ni jedan trener veruj mi na rec.

savetnik

pre 6 godina

Da li je tajanstveni pogled Pepea Imaza pomogao zemljaku Nadalu da izbegne jedinog protivnika od koga može da izgubi na RG? Teško. Makar sa naučne tačke gledišta (nauka ne priznaje crnu magiju).
Pa šta je onda Novaku, koji mu je đavo?
Novak je izgubio snagu. RG, kao fizički najzahtevniji turnir, dao nam je konačno odgovor na pitanje koje već neko vreme lebdi u vazduhu (od kad je Novak misteriozno zaređao sa lošijim partijama), a koje glasi: Može li sportista da postiže vrhunske rezultate, a da ne jede meso? Odgovor glasi: NE MOŽE! Ili, preciznije - ne može da računa na one rezultate koje bi ostvarivao ako bi imao meso u ishrani.
Neko će reći: 'Ali Novak je 2015 prestao da jede meso, a sledeće godine je uzeo AO i RG?!' Pa, ne gubi se snaga odmah - nećemo izgubiti snagu čim prestanemo da jedemo meso, treba da prođe neko vreme. Prvi znaci nedostatka snage kod Novaka javile su se na OI (protiv Del Potra). Od toga meča (pa ko zna dokad), Novak više nije onaj stari.
Žao mi je životinja, iskreno - da je Novak dokazao da se i bez životinjske hrane mogu uzimati Gren slemovi, verovatno bi mnogi, poučeni njegovim primerom prestali da jedu meso (ne samo sportisti).
Ako Novak želi i dalje da osvaja najveće trofeje, mora da vrati meso u ishranu. Odmah. I neka slobodno zaboravi na Vimbldon i US Open, jer tu ne može ništa uraditi - organizmu treba neko vreme da povrati snagu (kao i da je izgubi). Posle toga, neka nastavi da žanje trofeje.
Dakle, Novače - navali na jagnjetinu!!!

hijena

pre 6 godina

Као некад наша фудбалска репрезентација, примили смо брзо гол и то нас је пресекло, после нисмо могли да се вратимо иако смо имали још 2/3 утакмице времена, него смо примили и други и трећи гол, у том стилу је Новакова изјава.

milos

pre 6 godina

Najveca zabluda oko joga/budsisticko/pozitivisticke teorije o smirenosti je sto nema veze sa smirenjem , nego je to ravnodusnost koja nosi mnogo toga negativnog , i zato nema snagu volje da se bori kao nekada . Covek moze da bude miran samo kada se bori i da sve od sebe , ravnodusan nosi nezadovoljstvo sto sam siguran da NOvak sada oseca.Sve ide iz glave ali ako neko prespoji pogresno zicice ...onda nastanu problemi kao danas. Iskreno najveceg krivca vidim Imaza.

Boza

pre 6 godina

Treci set nije postojao.Novak je izgurao lopte napolje.Jednostavno se lomio sta uopste trazi na terenu.Ovo je njegov najgori set od kada ga gledam.Ponasao se kao JUNIOR kad je razocaran igrom pa sve izbacuje napolje jer zeli sto pre da zavrsi ,a da ne preda mec.
Lomi se nesto u njemu i to se vidi iz aviona.
Nadajmo se da ce shvatiti da mora izaci iz ovog nacina zivota koji ne prati vrhunskog sportistu.

tuzno

pre 6 godina

Ako je pametan Agasi se nece vratiti, kao sto nisu Beker, Vajda itt. Prvo pocisti svoj boks pa onda pricaj sa ozbiljnim ljudima o ozbiljnim poslovima. Moj decko, od najjaceg igraca postao si gubitnik, ako ne mozes da igras vise bude posten prema svima i prestani da igras i urusavas sve sto si godinama stvarao... a ti potpisujes novi sponzorski ugovor, bice da je u pitanju vrlo zahtevna sekta.

goran

pre 6 godina

Kaze Novak da je sve bilo rešeno u prvom setu. Mislim da to dovoljno govori u kakvom stanju se nalazi Novak. Sećam se kakve setove je sve gubio i od Nadal, Federer, Mareja i drugih, pa je to nadoknadjivao jer je bio mentalno najjači na turu. Sad je jedan od najgorih po tom pitanju. On se lagano predao posle prvom seta, kao da se desilo ne znam šta. Pre bih rekao da je on razmišljao o polufinalu i Nadalu, i nije želeo da pokušava da se vrati u meč i izadje na megdan Nadalu. Sramota.

Boza

pre 6 godina

"po svemu sudeci hoce eto njega do kraja godine van top 100"

Novak u ovom trenutku ima preko 2000 poena u ovoj godini, on nikako ne moze da ispadne iz topa 100, zapravo tesko da moze da ispadne iz top 15, a cak mozda i top 10. Dovoljno mu je da se pojavi na svakom bitnijem turniru sa svojim rankingom (jer je direktno kvalifikovan za svaki) i da ponegde prodje prvo kolo i ostaje u top 10.

BgHQ

pre 6 godina

Nisam strucnjak za tenis vec samo veliki ljubitelj ovog sporta ali mi se cini da dok ne popravi servis nema sta da trazi.Trenutno mu je servis na nivou Jelene Jankovic i to kad Jeca nije u formi.
Naravno ima tu i drugih problema ali servis mi deluje bas kao veliki problem.

Milos Andjelovski

pre 6 godina

Kao prvo, postovanje svim čitaocima a i gledaocima B92. Ja kao veliki ljubitelj tenisa i to skoro od rodjenja ( 44 mi je godine ) sam se u svom skromnom životu , nagledao uspona i padova raznih tenisera, omiljenih ili neomiljenih ali skoro svaki od njih je uspeo da nađje motivaciju, trenera ili šta god već da bi se opet izdigao iz tog sportskog pepela , ili je kao Marcelo Rios koji je bio extra teniser ali posle pauze od 7 meseci , i sa 29god. okačio patike o klin jer nije bilo više žara i motivacije. Zato najsrdačnije savetujem Novaka da do kraja sezone ne igra uopšte , da napravi pauzu ( bogu hvala drugo dete je na putu ) da uživa sa porodicom i da stvarno dobro razmisli koliko mu je tenis u suštini uopšte bitan. Novak tenisu ništa ne duguje jer je ceo život posvetio tom istom , tako da bi mu ova pauza po mom misljenu dobro došla. Ako shvati da nema žara i volje bolje da prestane nego da skrnavi delo i uspehe koje je ostvario . Ovako bez emocije ( a znamo kako emotivan a i ponekad veoma impulsivanni i uvredljiv Novak zna da bude ) jednostavno nije za gledanje.
Po mom mišljenju Pepe Imaz a i njegov brat ( u funkciji trenera ) nisu apsolutno ništa izgubili u njegovom boxu. To širenje ljubavi ( veštački i apsolutno neprirodno ) ne liči stvarno ni na šta.
U svakom slučaju želim Novaku u svakom pogledu sve najbolje , a on nek bude sam prema sebi iskren pa će videti gde će ga to odvesti.
Veliki pozdrav svima
Milos Andjelovski

Aleksandar I

pre 6 godina

Ovakve izjave daju igraci ispod 50 mesta ako i drugi deo sezone bude kao prvi bolje je da ode u penziju nego da se dalje maltretira... A tek mi nije jasan interes Lakoste da potpise ugovor sa igracem koji tone sve vise i vise, isto kao na berzi da kupis akciju firme koja iz dana u dan sve vise gubi na vrednosti...
(Dacha, 07. jun 2017 13:59)
Pa tad se kupuju akcije, kupis jeftino i prodas kada skoce...

Кривокапић

pre 6 godina

Фер изјава. Мислим да су проблеми друге врсте. Када се ожениш, породица су ти жена и деца а не браћа, мајка и отац. То изгледа Новак још није укапирао.
Срећно Ноле у наставку.

oxydant

pre 6 godina

Novak ima sada konstituciju trkača-maratonca (75kg.)To je dobro za izdržljivost,ali njemu treba i snaga 400-metraša.On je imao tu snagu
2011.i 2015.(79kg)kada je bio najuspešniji.Novak nije slučajno izgubio svoju snagu i tih 4kg. telesne težine.U tom grmu leži zec!

Pi-Ter

pre 6 godina

Tesko je to (nemoguce, zbog sponzora?) reci, ali istina jeste bas kao sto je rekao Vilander: on vise nema ni zelje ni gladi za pobjedom. To se jasno vidjelo iz pada: 6-3-0.

Pepesektas

pre 6 godina

Zasto ti to treba?? Hoces da igras tenis? Oteraj Pepea i treniraj kao nekada, budi sampion. Neces da igras? Batali sve, otidi na plazu i uzivaj sa familijom... a ne ovo sto radis, igras a da ti je svejedno

Djogasi

pre 6 godina

Razlozi Novakovog sunovrata su samo njemu znani.Ja se ne bih bavio spekulacijama.Ono sto je vise nego primetno kada pogledamo njegovu ložu su smrknute ili osmehom namestene face.Nema tu energije.Bilo kakve.Fokus ,kretanje ,servis ,ritern, udarci i najvise sigurnosti. Svega toga nema.
Sada je vreme da se,ali stvarno,krene u ozbiljan rad i trening.Svi iz njegovog okruzenja a narocito braca neka ga rasterete svojih problema.Ovakav Novak im sigurno ne moze pomoci.Potonuce zajedno.Imazu plati sta si duzan pa neka vise ni ne prolazi pored teniskih terena.Neka on ide u sumu i grli sta vidi.
Tenis je tvoj zivot.

Kosta

pre 6 godina

Novakovo okruženje nije šampionsko. Svi to vide,a on ili žmuri ili je prosto nemoćan.Teško je i mučno to gledati, pa ne čudi Agasijev neodložan put. Rekordi su tu, tek što ih ne dodirne, ali... Djoković i Federer prosto nisu u istoj koži. Neravnopravna borba.

Rg

pre 6 godina

Najgore od svega je to sto se Novak ne nervira, ranije kad je gubio lomio je rekete drao se i znali smo da mu je stalo, sad je potpuno ravnodusan, a to je ono sto zabrinjava. Nadam se povratku, jer goreg Novaka nikad nisam gledao nego ovog koji trenutno igra. Mora povratiti samopouzdanje, toliko mu je palo samopouzdanje da on ne sme da udari jako lopticu iz straha da ne pogresi, dok je pre proslog Rolan Garosa mleo protivnike, sipao vinere sa svih strana, nadam se da ce mu Agasi povratiti ono potrebno.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Žao mi je što su se koja predviđanja dogodila, ali nije mi žao Noleta... Nole ima takve padove u igri... koji postoje kod svakog igrača u toku meča, ali kod njega su ti periodi postali češći i trajanje im je duže.... sećate se kada je Mekinro komentarisao meč Federer Nadal na AO i u jednom trenutku petog seta rekao, možemo da uživamo jer se poklopilo da oba igrača igraju svoj najbolji tenis... znači da su im se periodi odlične igre poklopili... e danas je to retko bio slučaj i uglavnom je Tim duže držao taj momentum, a Nole nije ništa učinio osim padanja od kraja prvog seta... ali bilo je obostranih padova i u tom prvom... Nije mi žao Novaka, i smatram da on i dalje može da igra na visokom nivou, ali ne može tražiti staru formu, mora da pronađe novu.

Izgazi ih Nole :-)

pre 6 godina

Tacno se vidi da bez pravog trenera i treninga ne moze covek protiv malo ozbiljnijeg igrača. Zao mi ga je jer mi je donio mnogo radosti ali isto tako zao mi je da se onako opusti i izgubi prvi set a poslije i meč. E sad, tu se vidi razlika između naseg Noleta i Nadala jer Nadal kad te uhvati u masinu melje te do kraja, nema opuštanja i poklanjanja poena vec izgazi momak sve do kraja meča. Nadali zelim da osvoji RG kad vec Novak ne moze, zaslužuje igrama svojim.

Teniski trener

pre 6 godina

Kad je Djoković pre god dana 6:3 6:3 dobio austrijanca Tima, ljudi neznanja rekli rasturio ga Nole. Malobrojni su videli nivo igre, kompletnost svakog elementa igre, upornost, pametnu igru, kad se šta igra, trenera austrijanca a još malobrojniji rekli ovo je Noletov naslednik.

navijac

pre 6 godina

Gledam sada naslove prethodnih clanaka i analiza, intervjua itd. o tome da li Novak ima priliku da osvoji RG i vrati se na prvo mesto mozda i posle Vimbldona... i kakav besmisao i smor me uhvati, ne mogu da opisem...

STA JE S TOBOM, COVECE?

Bane

pre 6 godina

Ma koliko glupo zvučalo ovaj debakl u poslednjem setu od 0/6 i ako se sve složi pad na 4 mesto na rang listi. Itekako može da bude dobra stvar. Pošto je posle Rolan Garosa desio ogromni pad upravo završavanjem istog može da uradi reset. Bila je priča o motivaciji gde je ona bila u poslednjem setu odbrane trona na Rolan Garosu verovatno kod Pepea Imaza. Upravo glavna stvar cele priče je ta motivacij koja je bila veliki adut Đokovića bez nje džaba sve. Imaš dve opcije jedna od tih je ono što je uradila Ana a druga je da se fokusiraš na tenis. Kontam ako ti je do porodice pa batali onda tenis. Ali čemu onda potpisivanje ugovora sa Lacostom na 5 godina pa nije valjda toliko alav na pare. Da time ruši sve što je gradio godinama.

Zoran M.

pre 6 godina

Ok je upravu je...nema sta tu mi da se bunimo. ..mi navijamo za njega. Ali mozemo takodje izneti nase misljenje. Zaista mi je zao ga videti takvog. Ne spremnog fizicki ali narocito psihicki. Imaz I Marko ne bi trebali biti u njegovom boksu....sve tô izgleda nerealno. Da li moze ponovo do GS titule. ....da ali u 2018 godini.

dejan

pre 6 godina

Jedini igrac koji je trenutno izrazito bolji u ovom periodu od svih ostalih iz top 10 je Nadal.Novak je na nivou svih ostalih iz top 10...e sad sto smo mi navikli da on rastura to je druga stvar.....ali praviti od ovoga katastrofu i traziti zavere je stvarno glupo.

Goran

pre 6 godina

Nole,
lafe idemo glavu gore i skloni molim te Imaza iz tima.
Bio si najbolji kad je bila najjača konkurencija, možeš ti to opet.
Srećno!

GM

pre 6 godina

Kada igrac ima 30 godina i 12 GS titula, naravno da tokom meca nije nista do trenera. I nikome ne pada na pamet da prica o treneru. Izadjes na teren i pokazes sta znas.

Posle proslogodisnje titule na RG, odnosno izjava posle toga da mu vise nije bitno broj 1, vec prvenstveno GS titule,
ovo je samo dokaz njemu licno, koliko je njegov izbor ljudi oko njega ispravan, koliko mu pomaze, koliko on radi i kakvi su rezultati svega toga na kraju.

Svako moze da ima svoje misljenje, ali ovo su cinjenice, odnosno zakljucci izvedeni na konto izjava Novaka Djokovica i njegovih poteza.

Sve najbolje Nole u zivotu.

Dejan

pre 6 godina

Dobio je ukor zbog onih 6:0 6:1, pa je sada morao da se izvini i vrati istom merom.Tenis je sramota,sve se zna unapred Nadalu ide RG a Rodzeru Wimbeldon....itd

sasa jokic

pre 6 godina

Nije kraj sveta, izgubio je od boljeg danas. Kada ovako mladom i snaznom igracu das dva seta prednosti, nabijes mu samopouzdanje....nemas mnogo sansi.

nbg

pre 6 godina

Sve je OK i ocekivano jer je Tim mnogo napredovao. Nema tu nista cudno se desava oko Novaka. Novak je tesko da odbrani titulu isto tako tesko da se vrati na br. 1. Ali, sve u svoje vreme, kada se ukaze prilike a on je toliko spreman...vrati ce se. Sada je samo stvar analiza za iduci turnir. Puno ti zelim Novace zdravlje i srece.

ahila

pre 6 godina

Novače,publika koja ti nije dala podršku kakva ti dolikuje i "domaći" komentatori nisu ni zaslužili da gledaju dobar meč i vrhunski tenis kakav ti igraš .

Pop Vlada

pre 6 godina

Rekao bih da nije konkretno ishrana problem , moze biti u domenu fizicke kondicije u smislu da ima manje energije zbog nedostatka nekih materija . E sada , poznato je da u adekvatnoj biljnoj hrani postoje materije koje mogu da zamene meso . MEDJUTIM , poznajem coveka koji je vegetarijanac od detinjstva inace cuveni Nutricionista koji je sam rekao da je velika razlika kada ne jedes meso od rodjenja i kada to uradis u kasnijem dobu , to se odrazava na telesnu tezinu , kompletno zdravlje coveka ... u mesu se nalaze jos neke supstance koje su potrebne organizmu a koje nisu proteini i masne kiseline itd ... Ali ovo opet nema veze sa nedostatkom motivacije ... Kao neko ko se bavi proucavanjem raznih religija mogu da kazem da je ovo verovatno zbog Pepeovog uticaja - uticaj bi mogao biti ovakav " nije mi vise vazno da se borim da budem prvi , to mi hrani ego , postajem gladijator, muškarčina . Ali ne treba da budem alav uporan , postoje vaznije stvari to su porodica i ljubav " Ovakav stav moze da odvede coveka u letargicno stanje jer je to pogresno tumacenje i nametanje pogresnog pristupa u životu ... Novak je hvala Bogu materijalno bogat , a danas su u trendu life coach i slicne stvari ... moguce da je ovaj "life coach" uticao na njegov stav ... Da je moj deda solunac naisao prelazeci planinu Čakor na nekog "life coacha" verovatno ne bi bio ziv xD sam naziv ovog "zanimanja" je smešan ... kakav zivotni trener ??? Covek koji pise knjigu " kako postati uspesan u zivotu " komedija ...

no name

pre 6 godina

Nije ovo dobro nikako .Sta je u pitanju to samo on zna.Zao mi je mnogo momka.Da li ce imati vremena i snage da se povrati pitanje je veliko!!

milutin

pre 6 godina

Trgni se Nole, otjeraj vrača od sebe. Ako to neučiniš, šteta će biti nepopravljiva.
Između ostalih razloga pada u tvojoj igri, vrač je ubjedljivo najveći razlog.
Ako to neuspiješ, a nije teško, nemogu pomoći ni Agasi, ni Beker, niko. Vrač ti se nametnuo da bude glavni. Vidi se to. Nedaj Nole da ti upropasti teško stečen ugled.

fantom

pre 6 godina

Korektna izjava Novaka. Možda još ima nade, jer i pored ovako loše sezone, najlošije od 2006 godine, Novak je na šestom mestu na putu za London. Očekivao sam da bude na 15 mestu. Podrška Novaku, da na Vimbldonu napravi bolji rezultat, a na američkoj turneji da osvoji Sinsinati.

Rođa

pre 6 godina

trla baba lan,mislim sada je stvarno dosta,istopile su se zalihe bodova ako ovako nastavi a po svemu sudeci hoce eto njega do kraja godine van top 100,kakav tuzan kraj,odigrao je treci set ko neka p..ka,a i sta ga briga uzeo kintu od novog sponzora i sto da se cima,kakav bednik,a gotivio sam ga sve do danas,ma uzas bre

SINISA90

pre 6 godina

Ovo je moj utisak.Nesto cudno se desava,sada sam u to 100% siguran.Veliki sam Novakov navijac,bodrim ga i u porazu i u pobjedi,jer je to sport,to je zivot.Sto se tice tenisa,Novakov problem je mentalna nestabilnost,nekada je bio izuzetno jak kada se odlucivalo o vaznim poenima idobijao je meceve na mentalnu snagu,sada je sve obrnuto.Kao glavni razlog vidim ovog Pepe Imaza koji je Novaku unio nemir,letargicnost i rasprsio mu onu igru i mentalnu snagu koju je nekada imao.To je moje misljenje.

Dacha

pre 6 godina

Ovakve izjave daju igraci ispod 50 mesta ako i drugi deo sezone bude kao prvi bolje je da ode u penziju nego da se dalje maltretira... A tek mi nije jasan interes Lakoste da potpise ugovor sa igracem koji tone sve vise i vise, isto kao na berzi da kupis akciju firme koja iz dana u dan sve vise gubi na vrednosti...

Dejan

pre 6 godina

Dobio je ukor zbog onih 6:0 6:1, pa je sada morao da se izvini i vrati istom merom.Tenis je sramota,sve se zna unapred Nadalu ide RG a Rodzeru Wimbeldon....itd

Ivan

pre 6 godina

Zasto je tesko? Sve je bilo jasno, nisi hteo da igras tenis, cekao kraj meca. Eto to se desilo u trecem setu, sve ostalo su smesne price. Ako smem da dodam, taj poslednji set je najveca sramota za Djokovica od kada igra tenis, ne zbog rezultata, nego zbog ponasanja i pristupa, to nije sportski duh.

savetnik

pre 6 godina

Da li je tajanstveni pogled Pepea Imaza pomogao zemljaku Nadalu da izbegne jedinog protivnika od koga može da izgubi na RG? Teško. Makar sa naučne tačke gledišta (nauka ne priznaje crnu magiju).
Pa šta je onda Novaku, koji mu je đavo?
Novak je izgubio snagu. RG, kao fizički najzahtevniji turnir, dao nam je konačno odgovor na pitanje koje već neko vreme lebdi u vazduhu (od kad je Novak misteriozno zaređao sa lošijim partijama), a koje glasi: Može li sportista da postiže vrhunske rezultate, a da ne jede meso? Odgovor glasi: NE MOŽE! Ili, preciznije - ne može da računa na one rezultate koje bi ostvarivao ako bi imao meso u ishrani.
Neko će reći: 'Ali Novak je 2015 prestao da jede meso, a sledeće godine je uzeo AO i RG?!' Pa, ne gubi se snaga odmah - nećemo izgubiti snagu čim prestanemo da jedemo meso, treba da prođe neko vreme. Prvi znaci nedostatka snage kod Novaka javile su se na OI (protiv Del Potra). Od toga meča (pa ko zna dokad), Novak više nije onaj stari.
Žao mi je životinja, iskreno - da je Novak dokazao da se i bez životinjske hrane mogu uzimati Gren slemovi, verovatno bi mnogi, poučeni njegovim primerom prestali da jedu meso (ne samo sportisti).
Ako Novak želi i dalje da osvaja najveće trofeje, mora da vrati meso u ishranu. Odmah. I neka slobodno zaboravi na Vimbldon i US Open, jer tu ne može ništa uraditi - organizmu treba neko vreme da povrati snagu (kao i da je izgubi). Posle toga, neka nastavi da žanje trofeje.
Dakle, Novače - navali na jagnjetinu!!!

ahila

pre 6 godina

Novače,publika koja ti nije dala podršku kakva ti dolikuje i "domaći" komentatori nisu ni zaslužili da gledaju dobar meč i vrhunski tenis kakav ti igraš .

dženkins

pre 6 godina

Nadam se da nećeš zaboraviti tekst koji si spremio za sebe kada uđeš u svoju sobu zatvoren u 4 zida. Mislim Vidim da sjajno barataš sa ovim diplomatskim školskim izjavama ali istina je jedna i na nju sam mislio.

nbg

pre 6 godina

Sve je OK i ocekivano jer je Tim mnogo napredovao. Nema tu nista cudno se desava oko Novaka. Novak je tesko da odbrani titulu isto tako tesko da se vrati na br. 1. Ali, sve u svoje vreme, kada se ukaze prilike a on je toliko spreman...vrati ce se. Sada je samo stvar analiza za iduci turnir. Puno ti zelim Novace zdravlje i srece.

oxydant

pre 6 godina

Novak ima sada konstituciju trkača-maratonca (75kg.)To je dobro za izdržljivost,ali njemu treba i snaga 400-metraša.On je imao tu snagu
2011.i 2015.(79kg)kada je bio najuspešniji.Novak nije slučajno izgubio svoju snagu i tih 4kg. telesne težine.U tom grmu leži zec!

dejan

pre 6 godina

Jedini igrac koji je trenutno izrazito bolji u ovom periodu od svih ostalih iz top 10 je Nadal.Novak je na nivou svih ostalih iz top 10...e sad sto smo mi navikli da on rastura to je druga stvar.....ali praviti od ovoga katastrofu i traziti zavere je stvarno glupo.

tuzno

pre 6 godina

Ako je pametan Agasi se nece vratiti, kao sto nisu Beker, Vajda itt. Prvo pocisti svoj boks pa onda pricaj sa ozbiljnim ljudima o ozbiljnim poslovima. Moj decko, od najjaceg igraca postao si gubitnik, ako ne mozes da igras vise bude posten prema svima i prestani da igras i urusavas sve sto si godinama stvarao... a ti potpisujes novi sponzorski ugovor, bice da je u pitanju vrlo zahtevna sekta.

Goran

pre 6 godina

Nole,
lafe idemo glavu gore i skloni molim te Imaza iz tima.
Bio si najbolji kad je bila najjača konkurencija, možeš ti to opet.
Srećno!

Boza

pre 6 godina

Treci set nije postojao.Novak je izgurao lopte napolje.Jednostavno se lomio sta uopste trazi na terenu.Ovo je njegov najgori set od kada ga gledam.Ponasao se kao JUNIOR kad je razocaran igrom pa sve izbacuje napolje jer zeli sto pre da zavrsi ,a da ne preda mec.
Lomi se nesto u njemu i to se vidi iz aviona.
Nadajmo se da ce shvatiti da mora izaci iz ovog nacina zivota koji ne prati vrhunskog sportistu.

Deki

pre 6 godina

Pokusavam da zamislim Majkla Dzordana kako pred finale NBA jede kostunjavo voce i bademe sa avokadom koji su prepuni proteina, onda izadje na teren i napravi tripple double, pa se na kraju sa osmehom na licu natera ostatak tima da se svi uhvate za ruke, okrenu na sve cetiri strane terena i podele srce svim navijacima...
Ne moze tigar na bobicama i srcima za reverom da bude najjaci u dzungli Novace, NE MOZE!!!

Aleksandar I

pre 6 godina

Ovakve izjave daju igraci ispod 50 mesta ako i drugi deo sezone bude kao prvi bolje je da ode u penziju nego da se dalje maltretira... A tek mi nije jasan interes Lakoste da potpise ugovor sa igracem koji tone sve vise i vise, isto kao na berzi da kupis akciju firme koja iz dana u dan sve vise gubi na vrednosti...
(Dacha, 07. jun 2017 13:59)
Pa tad se kupuju akcije, kupis jeftino i prodas kada skoce...

navijac

pre 6 godina

Gledam sada naslove prethodnih clanaka i analiza, intervjua itd. o tome da li Novak ima priliku da osvoji RG i vrati se na prvo mesto mozda i posle Vimbldona... i kakav besmisao i smor me uhvati, ne mogu da opisem...

STA JE S TOBOM, COVECE?

Pepesektas

pre 6 godina

Zasto ti to treba?? Hoces da igras tenis? Oteraj Pepea i treniraj kao nekada, budi sampion. Neces da igras? Batali sve, otidi na plazu i uzivaj sa familijom... a ne ovo sto radis, igras a da ti je svejedno

Кривокапић

pre 6 godina

Фер изјава. Мислим да су проблеми друге врсте. Када се ожениш, породица су ти жена и деца а не браћа, мајка и отац. То изгледа Новак још није укапирао.
Срећно Ноле у наставку.

Balkanski špijun

pre 6 godina

Da je rezultat današnjeg meča bio obrnut i u korist Đokovića u našim medijima bi bilo: "Đoković pregazio Tima" , "Vrhunska igra Đokovića", "Unakažen Austrijanac", "Đoković car" a ovako realan komentar bi trebao da bude: "Tim ponizio Đokovića"

hijena

pre 6 godina

Као некад наша фудбалска репрезентација, примили смо брзо гол и то нас је пресекло, после нисмо могли да се вратимо иако смо имали још 2/3 утакмице времена, него смо примили и други и трећи гол, у том стилу је Новакова изјава.

sasa jokic

pre 6 godina

Nije kraj sveta, izgubio je od boljeg danas. Kada ovako mladom i snaznom igracu das dva seta prednosti, nabijes mu samopouzdanje....nemas mnogo sansi.

nesko101

pre 6 godina

Zena u jednom boksu roditelji u drugom rasterao si sve oko sebe ne jedes meso vec travu i ribu a hoces da imas snage da udaras lopticu preko 200km na sat.Tu ne pomaze ni jedan trener veruj mi na rec.

milos

pre 6 godina

Najveca zabluda oko joga/budsisticko/pozitivisticke teorije o smirenosti je sto nema veze sa smirenjem , nego je to ravnodusnost koja nosi mnogo toga negativnog , i zato nema snagu volje da se bori kao nekada . Covek moze da bude miran samo kada se bori i da sve od sebe , ravnodusan nosi nezadovoljstvo sto sam siguran da NOvak sada oseca.Sve ide iz glave ali ako neko prespoji pogresno zicice ...onda nastanu problemi kao danas. Iskreno najveceg krivca vidim Imaza.

Goran

pre 6 godina

Deinitivno i brat Marko i ono cudoviste Pepe moraju da nestanu iz njegovog tima.Svaki put kada im vidim izraze lica dok prate mec jasno je da nisu "cista posla". Srozavati jednog Novaka zbog licnih sitnih interesa je sramno

Boza

pre 6 godina

"po svemu sudeci hoce eto njega do kraja godine van top 100"

Novak u ovom trenutku ima preko 2000 poena u ovoj godini, on nikako ne moze da ispadne iz topa 100, zapravo tesko da moze da ispadne iz top 15, a cak mozda i top 10. Dovoljno mu je da se pojavi na svakom bitnijem turniru sa svojim rankingom (jer je direktno kvalifikovan za svaki) i da ponegde prodje prvo kolo i ostaje u top 10.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Žao mi je što su se koja predviđanja dogodila, ali nije mi žao Noleta... Nole ima takve padove u igri... koji postoje kod svakog igrača u toku meča, ali kod njega su ti periodi postali češći i trajanje im je duže.... sećate se kada je Mekinro komentarisao meč Federer Nadal na AO i u jednom trenutku petog seta rekao, možemo da uživamo jer se poklopilo da oba igrača igraju svoj najbolji tenis... znači da su im se periodi odlične igre poklopili... e danas je to retko bio slučaj i uglavnom je Tim duže držao taj momentum, a Nole nije ništa učinio osim padanja od kraja prvog seta... ali bilo je obostranih padova i u tom prvom... Nije mi žao Novaka, i smatram da on i dalje može da igra na visokom nivou, ali ne može tražiti staru formu, mora da pronađe novu.

Вељко

pre 6 godina

Није ти ово први пут,да тако олако изгубиш завршни сет,када си надигран!
Ти знаш,ми знамо да би опет вероватно изгубио,али брате бори се,немој се предавати као "'Талијан".
То оставља много ружан утисак.
Нико није Богом дан да увек побеђује,па тако ни ти.Једном је морао доћи тренутак да су други бољи од тебе.
Али на шта би изгледали мечеви и спорт генерално када би се сви слабији предавали.Зато се и зове спорт,а не математика.Докле год се игра,има наде,поготово у оваквим спортовима који нису временски ограничени!

GM

pre 6 godina

Kada igrac ima 30 godina i 12 GS titula, naravno da tokom meca nije nista do trenera. I nikome ne pada na pamet da prica o treneru. Izadjes na teren i pokazes sta znas.

Posle proslogodisnje titule na RG, odnosno izjava posle toga da mu vise nije bitno broj 1, vec prvenstveno GS titule,
ovo je samo dokaz njemu licno, koliko je njegov izbor ljudi oko njega ispravan, koliko mu pomaze, koliko on radi i kakvi su rezultati svega toga na kraju.

Svako moze da ima svoje misljenje, ali ovo su cinjenice, odnosno zakljucci izvedeni na konto izjava Novaka Djokovica i njegovih poteza.

Sve najbolje Nole u zivotu.

Bane

pre 6 godina

Ma koliko glupo zvučalo ovaj debakl u poslednjem setu od 0/6 i ako se sve složi pad na 4 mesto na rang listi. Itekako može da bude dobra stvar. Pošto je posle Rolan Garosa desio ogromni pad upravo završavanjem istog može da uradi reset. Bila je priča o motivaciji gde je ona bila u poslednjem setu odbrane trona na Rolan Garosu verovatno kod Pepea Imaza. Upravo glavna stvar cele priče je ta motivacij koja je bila veliki adut Đokovića bez nje džaba sve. Imaš dve opcije jedna od tih je ono što je uradila Ana a druga je da se fokusiraš na tenis. Kontam ako ti je do porodice pa batali onda tenis. Ali čemu onda potpisivanje ugovora sa Lacostom na 5 godina pa nije valjda toliko alav na pare. Da time ruši sve što je gradio godinama.

BgHQ

pre 6 godina

Nisam strucnjak za tenis vec samo veliki ljubitelj ovog sporta ali mi se cini da dok ne popravi servis nema sta da trazi.Trenutno mu je servis na nivou Jelene Jankovic i to kad Jeca nije u formi.
Naravno ima tu i drugih problema ali servis mi deluje bas kao veliki problem.

goran

pre 6 godina

Kaze Novak da je sve bilo rešeno u prvom setu. Mislim da to dovoljno govori u kakvom stanju se nalazi Novak. Sećam se kakve setove je sve gubio i od Nadal, Federer, Mareja i drugih, pa je to nadoknadjivao jer je bio mentalno najjači na turu. Sad je jedan od najgorih po tom pitanju. On se lagano predao posle prvom seta, kao da se desilo ne znam šta. Pre bih rekao da je on razmišljao o polufinalu i Nadalu, i nije želeo da pokušava da se vrati u meč i izadje na megdan Nadalu. Sramota.

Milos Andjelovski

pre 6 godina

Kao prvo, postovanje svim čitaocima a i gledaocima B92. Ja kao veliki ljubitelj tenisa i to skoro od rodjenja ( 44 mi je godine ) sam se u svom skromnom životu , nagledao uspona i padova raznih tenisera, omiljenih ili neomiljenih ali skoro svaki od njih je uspeo da nađje motivaciju, trenera ili šta god već da bi se opet izdigao iz tog sportskog pepela , ili je kao Marcelo Rios koji je bio extra teniser ali posle pauze od 7 meseci , i sa 29god. okačio patike o klin jer nije bilo više žara i motivacije. Zato najsrdačnije savetujem Novaka da do kraja sezone ne igra uopšte , da napravi pauzu ( bogu hvala drugo dete je na putu ) da uživa sa porodicom i da stvarno dobro razmisli koliko mu je tenis u suštini uopšte bitan. Novak tenisu ništa ne duguje jer je ceo život posvetio tom istom , tako da bi mu ova pauza po mom misljenu dobro došla. Ako shvati da nema žara i volje bolje da prestane nego da skrnavi delo i uspehe koje je ostvario . Ovako bez emocije ( a znamo kako emotivan a i ponekad veoma impulsivanni i uvredljiv Novak zna da bude ) jednostavno nije za gledanje.
Po mom mišljenju Pepe Imaz a i njegov brat ( u funkciji trenera ) nisu apsolutno ništa izgubili u njegovom boxu. To širenje ljubavi ( veštački i apsolutno neprirodno ) ne liči stvarno ni na šta.
U svakom slučaju želim Novaku u svakom pogledu sve najbolje , a on nek bude sam prema sebi iskren pa će videti gde će ga to odvesti.
Veliki pozdrav svima
Milos Andjelovski

Djogasi

pre 6 godina

Razlozi Novakovog sunovrata su samo njemu znani.Ja se ne bih bavio spekulacijama.Ono sto je vise nego primetno kada pogledamo njegovu ložu su smrknute ili osmehom namestene face.Nema tu energije.Bilo kakve.Fokus ,kretanje ,servis ,ritern, udarci i najvise sigurnosti. Svega toga nema.
Sada je vreme da se,ali stvarno,krene u ozbiljan rad i trening.Svi iz njegovog okruzenja a narocito braca neka ga rasterete svojih problema.Ovakav Novak im sigurno ne moze pomoci.Potonuce zajedno.Imazu plati sta si duzan pa neka vise ni ne prolazi pored teniskih terena.Neka on ide u sumu i grli sta vidi.
Tenis je tvoj zivot.

Izgazi ih Nole :-)

pre 6 godina

Tacno se vidi da bez pravog trenera i treninga ne moze covek protiv malo ozbiljnijeg igrača. Zao mi ga je jer mi je donio mnogo radosti ali isto tako zao mi je da se onako opusti i izgubi prvi set a poslije i meč. E sad, tu se vidi razlika između naseg Noleta i Nadala jer Nadal kad te uhvati u masinu melje te do kraja, nema opuštanja i poklanjanja poena vec izgazi momak sve do kraja meča. Nadali zelim da osvoji RG kad vec Novak ne moze, zaslužuje igrama svojim.

Zoran M.

pre 6 godina

Ok je upravu je...nema sta tu mi da se bunimo. ..mi navijamo za njega. Ali mozemo takodje izneti nase misljenje. Zaista mi je zao ga videti takvog. Ne spremnog fizicki ali narocito psihicki. Imaz I Marko ne bi trebali biti u njegovom boksu....sve tô izgleda nerealno. Da li moze ponovo do GS titule. ....da ali u 2018 godini.

Kosta

pre 6 godina

Novakovo okruženje nije šampionsko. Svi to vide,a on ili žmuri ili je prosto nemoćan.Teško je i mučno to gledati, pa ne čudi Agasijev neodložan put. Rekordi su tu, tek što ih ne dodirne, ali... Djoković i Federer prosto nisu u istoj koži. Neravnopravna borba.

Teniski trener

pre 6 godina

Kad je Djoković pre god dana 6:3 6:3 dobio austrijanca Tima, ljudi neznanja rekli rasturio ga Nole. Malobrojni su videli nivo igre, kompletnost svakog elementa igre, upornost, pametnu igru, kad se šta igra, trenera austrijanca a još malobrojniji rekli ovo je Noletov naslednik.

Rg

pre 6 godina

Najgore od svega je to sto se Novak ne nervira, ranije kad je gubio lomio je rekete drao se i znali smo da mu je stalo, sad je potpuno ravnodusan, a to je ono sto zabrinjava. Nadam se povratku, jer goreg Novaka nikad nisam gledao nego ovog koji trenutno igra. Mora povratiti samopouzdanje, toliko mu je palo samopouzdanje da on ne sme da udari jako lopticu iz straha da ne pogresi, dok je pre proslog Rolan Garosa mleo protivnike, sipao vinere sa svih strana, nadam se da ce mu Agasi povratiti ono potrebno.

Pi-Ter

pre 6 godina

Tesko je to (nemoguce, zbog sponzora?) reci, ali istina jeste bas kao sto je rekao Vilander: on vise nema ni zelje ni gladi za pobjedom. To se jasno vidjelo iz pada: 6-3-0.

radomir

pre 6 godina

Da mi je neko odmah posle RG2016 rekao da će NĐ posle RG2017 da ima 11200 poena manje kazao bih: JEDINO AKO BUDE TEŠKO POVREĐEN.

Ali nisu sve povrede fizičke.

Pop Vlada

pre 6 godina

Rekao bih da nije konkretno ishrana problem , moze biti u domenu fizicke kondicije u smislu da ima manje energije zbog nedostatka nekih materija . E sada , poznato je da u adekvatnoj biljnoj hrani postoje materije koje mogu da zamene meso . MEDJUTIM , poznajem coveka koji je vegetarijanac od detinjstva inace cuveni Nutricionista koji je sam rekao da je velika razlika kada ne jedes meso od rodjenja i kada to uradis u kasnijem dobu , to se odrazava na telesnu tezinu , kompletno zdravlje coveka ... u mesu se nalaze jos neke supstance koje su potrebne organizmu a koje nisu proteini i masne kiseline itd ... Ali ovo opet nema veze sa nedostatkom motivacije ... Kao neko ko se bavi proucavanjem raznih religija mogu da kazem da je ovo verovatno zbog Pepeovog uticaja - uticaj bi mogao biti ovakav " nije mi vise vazno da se borim da budem prvi , to mi hrani ego , postajem gladijator, muškarčina . Ali ne treba da budem alav uporan , postoje vaznije stvari to su porodica i ljubav " Ovakav stav moze da odvede coveka u letargicno stanje jer je to pogresno tumacenje i nametanje pogresnog pristupa u životu ... Novak je hvala Bogu materijalno bogat , a danas su u trendu life coach i slicne stvari ... moguce da je ovaj "life coach" uticao na njegov stav ... Da je moj deda solunac naisao prelazeci planinu Čakor na nekog "life coacha" verovatno ne bi bio ziv xD sam naziv ovog "zanimanja" je smešan ... kakav zivotni trener ??? Covek koji pise knjigu " kako postati uspesan u zivotu " komedija ...

milutin

pre 6 godina

Trgni se Nole, otjeraj vrača od sebe. Ako to neučiniš, šteta će biti nepopravljiva.
Između ostalih razloga pada u tvojoj igri, vrač je ubjedljivo najveći razlog.
Ako to neuspiješ, a nije teško, nemogu pomoći ni Agasi, ni Beker, niko. Vrač ti se nametnuo da bude glavni. Vidi se to. Nedaj Nole da ti upropasti teško stečen ugled.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Једноставно, док су Рафа, Федерер и Мари имали падове у игри због физичких повреда, Новак има озбиљну душевну повреду коју тешко да ће излечити јер је упао у врзино коло Пепе Имаза и брата Марка, а ни Јелена и остали у породици нису баш припомогли. Новак као да својим животом описује судбину Србије и Срба, од сјаја до очаја а пад и у нашем и у његовом случају дошао је онда када смо пожелели да будемо као неки други а не оно што јесмо. Изгледа ни ом ни ми ту лекцију нисмо научили већ срљамо још више.

no name

pre 6 godina

Nije ovo dobro nikako .Sta je u pitanju to samo on zna.Zao mi je mnogo momka.Da li ce imati vremena i snage da se povrati pitanje je veliko!!