Fudbal 49

Utorak, 30.05.2017.

16:34

Venger ostaje u Arsenalu još dve godine

Završena je saga u vezi sa statusom Arsena Vengera u Arsenalu, francuski stručnjak produžio je ugovor sa "tobdžijama" na još dve godine.

Venger ostaje u Arsenalu još dve godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

woah

pre 6 godina

@neutralni felh

Da, ja sam primetio tvoje prisustvo, ali tek skoro, kada si moje navijanje za Arsenal nazvao mazohizmom. Pa kako bi ti onda okarakterisao svoje navijanje za Valensiju? Ili bi pre to možda opravdao "cenjenjem" Barselone? :D

neutralni felsh

pre 6 godina

@ woah

jeste, a u srbiji navijam za partizan i zvezdu istovremeno :)
ti gresis u razumevanju jer gledas navijacki pa mislis da svi tako gledaju. konkretno, ako sam rekao nesto protiv necega u nekom klubu ne znaci da sam protiv njega. arsenal vise nije top klub, jeste po zaradi ali po uticaju nije i to je tako, pa neka im se navijaci tese dokle hoce, zatvarajuci oci.
ko me zna ovde (a ovde sam dugo, dugo), zna da navijam za valensiju a cenim barsu - davno pre laportine ere, mnogo pre nego su postali redovni top klub. ali mi to ne predstavlja podstrek da unizavam druge klubove i ostale lige, a bogami ni trenere. sto ti smeta murinjo u MU?
i da, secam se i ere "dosadnog" arsenala pre vengera. da, sadasnji arsenal je blizu tog arsenala, dragi moj: krug se sa vengerom skoro vratio nazad gde je poceo. ali nema veze, dok je navijaca koji radosno pevaju na svaki potez uprave, njima je zbirno vrlo lepo - a trofeja nigde odavno... ah, moja greska, izvini - evo uzeli su FA kup.
sad odlazi sancez, mozda i ozil, i koji ce top igrac da dodje u ekipu koja igra ligu evrope a od titule ni t? a stare zalihe novih jeftinih igraca odavno predusile. to poslusni radosni ganeri ne razmisljaju? ;)

nucky thompson

pre 6 godina

navijam za ManU od 83/84. Ovom covjeku skidam kapu, jer nikad nije imao na raspolaganju novca kao recimo Chelsea, Manu, Liverpool i u zadnje vrijeme City. Napravili su novi stadion, imali su jako limititan budzet godinama, a ipak su bili medju top 4 tima. Ako neko misli da je to lako, u jednoj tako zahtjevnoj i takmkcarski izjednacenoj ligi onda se mnogo vara. Veliki respekt Wengeru.

рајко

pre 6 godina

морају наћи некога ко би наставио са радом. мислим да венгер неће освојити лигу нити ЛШ тако да шта. год друго да уради биће неуспех....а веће су шансе за то него да поред ситија који троши паре, тотенхема, јунајтеда и челсија освоји ПЛ

woah

pre 6 godina

@neutralni felsh

Sudeći po tvojim komentarima, ti u Španiji navijaš za Real i Barselonu, u zavisnosti od toga ko je prvi. U Nemačkoj za Bajern, a u Engleskoj ove godine za Čelzi. E... videti jednog Specijalnog na čelu Mančestera je više nego smešno, a i jadno. Venger je od Arsenala napravio jedan od 5-6 najpopularnijih klubova u zemlji, a bogami i svetu. I on, a i uprava, iako odavno nemaju prave zvezde u timu, onakve kakve navijači kao ti vole. Iako nemaju ni te neke velike rezultate, iako su i po trofejima sam vrh Engleske. Ti i tebi slični ih predstavljate kao recimo PSV, a daleko su od toga. Između ostalog, mnogobrojni navijači Vest Hema (na primer) bi verovatno trebalo da menjaju trenera na nedelju dana, ali to samo u slučaju da su u tvom fazonu. Ili da menjaju omiljene klubove, kao što ih verovano ti menjaš, u zavisnosti od toga ko je u kom momentu "veliki", pa samim tim i misliš da si "neutralan". Poslednje što sam pročitao je da je nakon utakmice sa Čelzijem nekoliko hiljada navijača pevalo Vengerovo ime. Mora da su svi do jednog glupi. Trebalo bi da odeš tamo da im objasniš da je Venger loš i da treba da ga oteraju, dve godine pred penziju. Mora da su u zabludi, kad misle da treba sam, kako i planira, da ode, posle svega što je uradio za svoj tim.

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

A ti u Engleskoj verovatno navijaš za Bejern :D To je taj profil komentatora. Rekao bi nešto pametno... :D :D
(woah, 30. maj 2017 19:14)



od nekoga ko je dole u komentaru rekao da podrzava svaki korak arsenalove uprave i da im mnogo dobro ide, nisam ni mogao da ocekujem da mi kaze neku smislenu kritiku.
tah bejern je bajern, jelda? mora da se mnogo lozis na arsejnel i ne volis lajvepul haha ;)

Mad4Red

pre 6 godina

Navijači Bajerna igrači i cela uprava uplakana dočekuje novu Ligu Šampiona saznajući da Arsenal neće kve godine biti u Ligi Šamoiona !!! Hahahaha :D

neutralni felsh

pre 6 godina

@(neutralni felsh, 30. maj 2017 18:00) 

Znači, po tebi u Engleskoj nema top kluba već godinama i mogao bih da se složim sa tom činjenicom ;).
(Neplivač, 30. maj 2017 18:56)


tuzno ali istinito.
nije to nikakva fama, slicno je kao atp lista u tenisu: par godina si u prvih 10, a sledece mozda budes dtugi, ili jedanaesti, ili jos iza. tu je razlika izmedju top-kluba i velikog kluba, jer klub koji ne puca istovremeno na tri trofeja (liga, kup i LS) ne moze biti top klub jer se nigde ne zivi od stare slave.
cudno, ali kao da se cela engleska liga jos oporavlja posle odlaska alexa fergusona, ne samo united - koji i dalje trazi starog sebe u fudbalskom smislu.
arapski siti nikako da se navikne na novu ulogu favorita, liverpul je vec decenijama pogubljen, arsenal jak na recima, slab na delima. to je i ostavilo mesta za
slicno se desilo i u italiji posle kalcopolija, od top klubova preziveo je samo juventus - inter, milan, roma, lacio, sve je to potonulo u prosecnost merenu najjacim arsinima.
dakle, danas su top klubovi: real, barsa, bajern, psg, juve, uz siti kao "na vezu" pridruzenog clana, odskora united, koji se pridruzio ove sezone, i celzi koji se vratio.
oni ce sledece godine da jure 3 trofeja (ne recima nego delima: transferima) - njima niko ne moze da preotme igraca... oni otimaju drugima. koji ce igrac pre da zaigra za milan nego za barselonu? nijedan, makar presedeo na klupi.

Neplivač

pre 6 godina

@(neutralni felsh, 30. maj 2017 18:00)

Znači, po tebi u Engleskoj nema top kluba već godinama i mogao bih da se složim sa tom činjenicom ;).

woah

pre 6 godina

Car! Idemo na titulu, sa novom formacijom i pojačanjima! Ma, neka vrate Sanoga na klupu i zadrže glavne zvezde, to je dovoljno. Navijači klubova Šeika, bogatih Rusa, kluba koji vodi Specijalni iz Čelzija i kluba koji vodi zanosni plavušan, sa istim rezultatima kao onaj pre njega, neka žive u zabludi da im je bolje.

Topnik

pre 6 godina

Odlicna vijest.Kreirala se laz kako je ovaj covjek neuspjesan,zaboravlja se da je arsenal izgradio stadion i zbog toga nije bio financijski dovoljno jak da osvoji premier ligu pored uniteda i chelsea,no zato su svake godine bili u top 4 sa mladim igracima,tko bi drugi to uspio,wenger je zrtvovao svoju reputaciju za klub.Tek od 2013.arsenal je poceo trositi ozbiljne novce na pojacanja i od tada su osvojili tri fa kupa.U ligi malo izgore od zelje,al doci ce i to,klub je stabilan i ima potencijala,zahvaljujuci wengerovom pametnom vodstvu.

D

pre 6 godina

Ljudi ne kapiraju neke stvari, to je neverovatno. Gazdu Arsenala boli uvo za trofeje, to je jasno kao dan. Gleda samo cist profit, a Vengeru nema ravnog da dovede igraca za dzabe i proda ga za 50 miliona evra. Pored toga uvek je u vrhu, igra LS, dolazi do eleminacione faze, osim ove godine, tako da zadovoljan Venger zadovoljne gazde. Arsenal je uz Mancester i Liverpul najbolji engleski klub i tu nema rasprave. Iako ih licno bas ne volim

White Power

pre 6 godina

I Vengera i vlasnika vezu iste stvari-obojica vise vole pare od trofeja i zaradu od fudbala.
Dobro za njih-lose za fudbal.
Covek video trofeja nije ne zna ni on koliko, al gazda zadovoljan, jer ovaj nikada nista ne kupi-a ufonja ga da skupo proda.
Relativno uspesan menadzer i prilicno neuspesan trener.

загор

pre 6 godina

постоји разлог зашто деде треба да иду у пензију. није то тек тако смишљено.

danguba

pre 6 godina

Venger propustio priliku da se dostojanstveno oprosti od Arsenala, a vlasnici da dovedu Zardima i narednih sezona broje trofeje. Sansa da doceka kraj godine na klupi je minimalna, izuzev ako ne zavrsi godinu kao lider na tabeli.

djuro123

pre 6 godina

Dok je Sten Krenke u Arsenalu se nista nece promjeniti, mogu bilo kojeg trener dovesti. Ovo ljeto ima odlicnih igraca na trzistu, ostali klubovi ce se pojacati, a Arsenalu je veliko pitanje hoce li zadrzati i ovo sto valja u klubu.

neutralni felsh

pre 6 godina

arsenal je odavno ispao iz grupe top klubova. da podsetim, top klub je onaj klub koji svake godine juri prvo mesto u svom prvenstvu, osvajanje domaceg kupa i pehar lige sampiona: odnosno klub koji zna zasto je poceo sezonu i ponasa se u skladu sa tim (tranfer politika i uprava) - arsenal na zalost vec godinama nema nista od toga.
prosle sezone, cinilo se da su se vise iznenadili sto su bili u igri za osvajanje premijer lige nego lester. u ligi sampiona su godinama omiljeni klub za zreb svim top klubovima jer i dalje imaju veliko a relativno su laki za izbacivanje. generalno gledano, odavno su preduzece koje posluje na sitno i sigurno, nego sto su klub koji zeli da ima ekipu spremnu za najvece izazove. nigde hazarda, nigde jakog transfera, nigde zelje za najvecim uspesima, samo bljestavo mrtvilo i stagnacija.

stef

pre 6 godina

S jedne strane je lepo što ga ne izbacuju, imajući u vidu da je po rezultatima i više nego zaslužio, ukazuju mu i poverenje i poštovanje zbog svega što je uradio za klub, a sa druge.. potrebno je osveženje neko, definitivno. A nešti mi govori da Venger neće promeniti svoju fudbalsku ideologiju i strategiju u naredne 2 god. Tužno :(

randomlik

pre 6 godina

Chelsea učinio ostalim premijerligasima uslugu izgubivši finale kupa.. Salu na stranu mislim da je ove godine Arsenal bio na prekretnici i da se na zalost ovim potezom nista nece promeniti naredne dve godine.

pejo

pre 6 godina

Mogu da osvoje LE, a i velike su im šanse za tron premijer lige. Uvek su se raspadali kada dođe osmina finala LŠ, mislim da ovoga puta neće biti takav slučaj.

randomlik

pre 6 godina

Chelsea učinio ostalim premijerligasima uslugu izgubivši finale kupa.. Salu na stranu mislim da je ove godine Arsenal bio na prekretnici i da se na zalost ovim potezom nista nece promeniti naredne dve godine.

danguba

pre 6 godina

Venger propustio priliku da se dostojanstveno oprosti od Arsenala, a vlasnici da dovedu Zardima i narednih sezona broje trofeje. Sansa da doceka kraj godine na klupi je minimalna, izuzev ako ne zavrsi godinu kao lider na tabeli.

neutralni felsh

pre 6 godina

arsenal je odavno ispao iz grupe top klubova. da podsetim, top klub je onaj klub koji svake godine juri prvo mesto u svom prvenstvu, osvajanje domaceg kupa i pehar lige sampiona: odnosno klub koji zna zasto je poceo sezonu i ponasa se u skladu sa tim (tranfer politika i uprava) - arsenal na zalost vec godinama nema nista od toga.
prosle sezone, cinilo se da su se vise iznenadili sto su bili u igri za osvajanje premijer lige nego lester. u ligi sampiona su godinama omiljeni klub za zreb svim top klubovima jer i dalje imaju veliko a relativno su laki za izbacivanje. generalno gledano, odavno su preduzece koje posluje na sitno i sigurno, nego sto su klub koji zeli da ima ekipu spremnu za najvece izazove. nigde hazarda, nigde jakog transfera, nigde zelje za najvecim uspesima, samo bljestavo mrtvilo i stagnacija.

djuro123

pre 6 godina

Dok je Sten Krenke u Arsenalu se nista nece promjeniti, mogu bilo kojeg trener dovesti. Ovo ljeto ima odlicnih igraca na trzistu, ostali klubovi ce se pojacati, a Arsenalu je veliko pitanje hoce li zadrzati i ovo sto valja u klubu.

D

pre 6 godina

Ljudi ne kapiraju neke stvari, to je neverovatno. Gazdu Arsenala boli uvo za trofeje, to je jasno kao dan. Gleda samo cist profit, a Vengeru nema ravnog da dovede igraca za dzabe i proda ga za 50 miliona evra. Pored toga uvek je u vrhu, igra LS, dolazi do eleminacione faze, osim ove godine, tako da zadovoljan Venger zadovoljne gazde. Arsenal je uz Mancester i Liverpul najbolji engleski klub i tu nema rasprave. Iako ih licno bas ne volim

Topnik

pre 6 godina

Odlicna vijest.Kreirala se laz kako je ovaj covjek neuspjesan,zaboravlja se da je arsenal izgradio stadion i zbog toga nije bio financijski dovoljno jak da osvoji premier ligu pored uniteda i chelsea,no zato su svake godine bili u top 4 sa mladim igracima,tko bi drugi to uspio,wenger je zrtvovao svoju reputaciju za klub.Tek od 2013.arsenal je poceo trositi ozbiljne novce na pojacanja i od tada su osvojili tri fa kupa.U ligi malo izgore od zelje,al doci ce i to,klub je stabilan i ima potencijala,zahvaljujuci wengerovom pametnom vodstvu.

Mad4Red

pre 6 godina

Navijači Bajerna igrači i cela uprava uplakana dočekuje novu Ligu Šampiona saznajući da Arsenal neće kve godine biti u Ligi Šamoiona !!! Hahahaha :D

stef

pre 6 godina

S jedne strane je lepo što ga ne izbacuju, imajući u vidu da je po rezultatima i više nego zaslužio, ukazuju mu i poverenje i poštovanje zbog svega što je uradio za klub, a sa druge.. potrebno je osveženje neko, definitivno. A nešti mi govori da Venger neće promeniti svoju fudbalsku ideologiju i strategiju u naredne 2 god. Tužno :(

загор

pre 6 godina

постоји разлог зашто деде треба да иду у пензију. није то тек тако смишљено.

White Power

pre 6 godina

I Vengera i vlasnika vezu iste stvari-obojica vise vole pare od trofeja i zaradu od fudbala.
Dobro za njih-lose za fudbal.
Covek video trofeja nije ne zna ni on koliko, al gazda zadovoljan, jer ovaj nikada nista ne kupi-a ufonja ga da skupo proda.
Relativno uspesan menadzer i prilicno neuspesan trener.

neutralni felsh

pre 6 godina

@(neutralni felsh, 30. maj 2017 18:00) 

Znači, po tebi u Engleskoj nema top kluba već godinama i mogao bih da se složim sa tom činjenicom ;).
(Neplivač, 30. maj 2017 18:56)


tuzno ali istinito.
nije to nikakva fama, slicno je kao atp lista u tenisu: par godina si u prvih 10, a sledece mozda budes dtugi, ili jedanaesti, ili jos iza. tu je razlika izmedju top-kluba i velikog kluba, jer klub koji ne puca istovremeno na tri trofeja (liga, kup i LS) ne moze biti top klub jer se nigde ne zivi od stare slave.
cudno, ali kao da se cela engleska liga jos oporavlja posle odlaska alexa fergusona, ne samo united - koji i dalje trazi starog sebe u fudbalskom smislu.
arapski siti nikako da se navikne na novu ulogu favorita, liverpul je vec decenijama pogubljen, arsenal jak na recima, slab na delima. to je i ostavilo mesta za
slicno se desilo i u italiji posle kalcopolija, od top klubova preziveo je samo juventus - inter, milan, roma, lacio, sve je to potonulo u prosecnost merenu najjacim arsinima.
dakle, danas su top klubovi: real, barsa, bajern, psg, juve, uz siti kao "na vezu" pridruzenog clana, odskora united, koji se pridruzio ove sezone, i celzi koji se vratio.
oni ce sledece godine da jure 3 trofeja (ne recima nego delima: transferima) - njima niko ne moze da preotme igraca... oni otimaju drugima. koji ce igrac pre da zaigra za milan nego za barselonu? nijedan, makar presedeo na klupi.

woah

pre 6 godina

@neutralni felsh

Sudeći po tvojim komentarima, ti u Španiji navijaš za Real i Barselonu, u zavisnosti od toga ko je prvi. U Nemačkoj za Bajern, a u Engleskoj ove godine za Čelzi. E... videti jednog Specijalnog na čelu Mančestera je više nego smešno, a i jadno. Venger je od Arsenala napravio jedan od 5-6 najpopularnijih klubova u zemlji, a bogami i svetu. I on, a i uprava, iako odavno nemaju prave zvezde u timu, onakve kakve navijači kao ti vole. Iako nemaju ni te neke velike rezultate, iako su i po trofejima sam vrh Engleske. Ti i tebi slični ih predstavljate kao recimo PSV, a daleko su od toga. Između ostalog, mnogobrojni navijači Vest Hema (na primer) bi verovatno trebalo da menjaju trenera na nedelju dana, ali to samo u slučaju da su u tvom fazonu. Ili da menjaju omiljene klubove, kao što ih verovano ti menjaš, u zavisnosti od toga ko je u kom momentu "veliki", pa samim tim i misliš da si "neutralan". Poslednje što sam pročitao je da je nakon utakmice sa Čelzijem nekoliko hiljada navijača pevalo Vengerovo ime. Mora da su svi do jednog glupi. Trebalo bi da odeš tamo da im objasniš da je Venger loš i da treba da ga oteraju, dve godine pred penziju. Mora da su u zabludi, kad misle da treba sam, kako i planira, da ode, posle svega što je uradio za svoj tim.

pejo

pre 6 godina

Mogu da osvoje LE, a i velike su im šanse za tron premijer lige. Uvek su se raspadali kada dođe osmina finala LŠ, mislim da ovoga puta neće biti takav slučaj.

woah

pre 6 godina

Car! Idemo na titulu, sa novom formacijom i pojačanjima! Ma, neka vrate Sanoga na klupu i zadrže glavne zvezde, to je dovoljno. Navijači klubova Šeika, bogatih Rusa, kluba koji vodi Specijalni iz Čelzija i kluba koji vodi zanosni plavušan, sa istim rezultatima kao onaj pre njega, neka žive u zabludi da im je bolje.

nucky thompson

pre 6 godina

navijam za ManU od 83/84. Ovom covjeku skidam kapu, jer nikad nije imao na raspolaganju novca kao recimo Chelsea, Manu, Liverpool i u zadnje vrijeme City. Napravili su novi stadion, imali su jako limititan budzet godinama, a ipak su bili medju top 4 tima. Ako neko misli da je to lako, u jednoj tako zahtjevnoj i takmkcarski izjednacenoj ligi onda se mnogo vara. Veliki respekt Wengeru.

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

A ti u Engleskoj verovatno navijaš za Bejern :D To je taj profil komentatora. Rekao bi nešto pametno... :D :D
(woah, 30. maj 2017 19:14)



od nekoga ko je dole u komentaru rekao da podrzava svaki korak arsenalove uprave i da im mnogo dobro ide, nisam ni mogao da ocekujem da mi kaze neku smislenu kritiku.
tah bejern je bajern, jelda? mora da se mnogo lozis na arsejnel i ne volis lajvepul haha ;)

Neplivač

pre 6 godina

@(neutralni felsh, 30. maj 2017 18:00)

Znači, po tebi u Engleskoj nema top kluba već godinama i mogao bih da se složim sa tom činjenicom ;).

neutralni felsh

pre 6 godina

@ woah

jeste, a u srbiji navijam za partizan i zvezdu istovremeno :)
ti gresis u razumevanju jer gledas navijacki pa mislis da svi tako gledaju. konkretno, ako sam rekao nesto protiv necega u nekom klubu ne znaci da sam protiv njega. arsenal vise nije top klub, jeste po zaradi ali po uticaju nije i to je tako, pa neka im se navijaci tese dokle hoce, zatvarajuci oci.
ko me zna ovde (a ovde sam dugo, dugo), zna da navijam za valensiju a cenim barsu - davno pre laportine ere, mnogo pre nego su postali redovni top klub. ali mi to ne predstavlja podstrek da unizavam druge klubove i ostale lige, a bogami ni trenere. sto ti smeta murinjo u MU?
i da, secam se i ere "dosadnog" arsenala pre vengera. da, sadasnji arsenal je blizu tog arsenala, dragi moj: krug se sa vengerom skoro vratio nazad gde je poceo. ali nema veze, dok je navijaca koji radosno pevaju na svaki potez uprave, njima je zbirno vrlo lepo - a trofeja nigde odavno... ah, moja greska, izvini - evo uzeli su FA kup.
sad odlazi sancez, mozda i ozil, i koji ce top igrac da dodje u ekipu koja igra ligu evrope a od titule ni t? a stare zalihe novih jeftinih igraca odavno predusile. to poslusni radosni ganeri ne razmisljaju? ;)

woah

pre 6 godina

@neutralni felh

Da, ja sam primetio tvoje prisustvo, ali tek skoro, kada si moje navijanje za Arsenal nazvao mazohizmom. Pa kako bi ti onda okarakterisao svoje navijanje za Valensiju? Ili bi pre to možda opravdao "cenjenjem" Barselone? :D

рајко

pre 6 godina

морају наћи некога ко би наставио са радом. мислим да венгер неће освојити лигу нити ЛШ тако да шта. год друго да уради биће неуспех....а веће су шансе за то него да поред ситија који троши паре, тотенхема, јунајтеда и челсија освоји ПЛ

Topnik

pre 6 godina

Odlicna vijest.Kreirala se laz kako je ovaj covjek neuspjesan,zaboravlja se da je arsenal izgradio stadion i zbog toga nije bio financijski dovoljno jak da osvoji premier ligu pored uniteda i chelsea,no zato su svake godine bili u top 4 sa mladim igracima,tko bi drugi to uspio,wenger je zrtvovao svoju reputaciju za klub.Tek od 2013.arsenal je poceo trositi ozbiljne novce na pojacanja i od tada su osvojili tri fa kupa.U ligi malo izgore od zelje,al doci ce i to,klub je stabilan i ima potencijala,zahvaljujuci wengerovom pametnom vodstvu.

pejo

pre 6 godina

Mogu da osvoje LE, a i velike su im šanse za tron premijer lige. Uvek su se raspadali kada dođe osmina finala LŠ, mislim da ovoga puta neće biti takav slučaj.

randomlik

pre 6 godina

Chelsea učinio ostalim premijerligasima uslugu izgubivši finale kupa.. Salu na stranu mislim da je ove godine Arsenal bio na prekretnici i da se na zalost ovim potezom nista nece promeniti naredne dve godine.

woah

pre 6 godina

Car! Idemo na titulu, sa novom formacijom i pojačanjima! Ma, neka vrate Sanoga na klupu i zadrže glavne zvezde, to je dovoljno. Navijači klubova Šeika, bogatih Rusa, kluba koji vodi Specijalni iz Čelzija i kluba koji vodi zanosni plavušan, sa istim rezultatima kao onaj pre njega, neka žive u zabludi da im je bolje.

D

pre 6 godina

Ljudi ne kapiraju neke stvari, to je neverovatno. Gazdu Arsenala boli uvo za trofeje, to je jasno kao dan. Gleda samo cist profit, a Vengeru nema ravnog da dovede igraca za dzabe i proda ga za 50 miliona evra. Pored toga uvek je u vrhu, igra LS, dolazi do eleminacione faze, osim ove godine, tako da zadovoljan Venger zadovoljne gazde. Arsenal je uz Mancester i Liverpul najbolji engleski klub i tu nema rasprave. Iako ih licno bas ne volim

neutralni felsh

pre 6 godina

arsenal je odavno ispao iz grupe top klubova. da podsetim, top klub je onaj klub koji svake godine juri prvo mesto u svom prvenstvu, osvajanje domaceg kupa i pehar lige sampiona: odnosno klub koji zna zasto je poceo sezonu i ponasa se u skladu sa tim (tranfer politika i uprava) - arsenal na zalost vec godinama nema nista od toga.
prosle sezone, cinilo se da su se vise iznenadili sto su bili u igri za osvajanje premijer lige nego lester. u ligi sampiona su godinama omiljeni klub za zreb svim top klubovima jer i dalje imaju veliko a relativno su laki za izbacivanje. generalno gledano, odavno su preduzece koje posluje na sitno i sigurno, nego sto su klub koji zeli da ima ekipu spremnu za najvece izazove. nigde hazarda, nigde jakog transfera, nigde zelje za najvecim uspesima, samo bljestavo mrtvilo i stagnacija.

danguba

pre 6 godina

Venger propustio priliku da se dostojanstveno oprosti od Arsenala, a vlasnici da dovedu Zardima i narednih sezona broje trofeje. Sansa da doceka kraj godine na klupi je minimalna, izuzev ako ne zavrsi godinu kao lider na tabeli.

neutralni felsh

pre 6 godina

@neutralni felsh 

A ti u Engleskoj verovatno navijaš za Bejern :D To je taj profil komentatora. Rekao bi nešto pametno... :D :D
(woah, 30. maj 2017 19:14)



od nekoga ko je dole u komentaru rekao da podrzava svaki korak arsenalove uprave i da im mnogo dobro ide, nisam ni mogao da ocekujem da mi kaze neku smislenu kritiku.
tah bejern je bajern, jelda? mora da se mnogo lozis na arsejnel i ne volis lajvepul haha ;)

neutralni felsh

pre 6 godina

@(neutralni felsh, 30. maj 2017 18:00) 

Znači, po tebi u Engleskoj nema top kluba već godinama i mogao bih da se složim sa tom činjenicom ;).
(Neplivač, 30. maj 2017 18:56)


tuzno ali istinito.
nije to nikakva fama, slicno je kao atp lista u tenisu: par godina si u prvih 10, a sledece mozda budes dtugi, ili jedanaesti, ili jos iza. tu je razlika izmedju top-kluba i velikog kluba, jer klub koji ne puca istovremeno na tri trofeja (liga, kup i LS) ne moze biti top klub jer se nigde ne zivi od stare slave.
cudno, ali kao da se cela engleska liga jos oporavlja posle odlaska alexa fergusona, ne samo united - koji i dalje trazi starog sebe u fudbalskom smislu.
arapski siti nikako da se navikne na novu ulogu favorita, liverpul je vec decenijama pogubljen, arsenal jak na recima, slab na delima. to je i ostavilo mesta za
slicno se desilo i u italiji posle kalcopolija, od top klubova preziveo je samo juventus - inter, milan, roma, lacio, sve je to potonulo u prosecnost merenu najjacim arsinima.
dakle, danas su top klubovi: real, barsa, bajern, psg, juve, uz siti kao "na vezu" pridruzenog clana, odskora united, koji se pridruzio ove sezone, i celzi koji se vratio.
oni ce sledece godine da jure 3 trofeja (ne recima nego delima: transferima) - njima niko ne moze da preotme igraca... oni otimaju drugima. koji ce igrac pre da zaigra za milan nego za barselonu? nijedan, makar presedeo na klupi.

woah

pre 6 godina

@neutralni felsh

Sudeći po tvojim komentarima, ti u Španiji navijaš za Real i Barselonu, u zavisnosti od toga ko je prvi. U Nemačkoj za Bajern, a u Engleskoj ove godine za Čelzi. E... videti jednog Specijalnog na čelu Mančestera je više nego smešno, a i jadno. Venger je od Arsenala napravio jedan od 5-6 najpopularnijih klubova u zemlji, a bogami i svetu. I on, a i uprava, iako odavno nemaju prave zvezde u timu, onakve kakve navijači kao ti vole. Iako nemaju ni te neke velike rezultate, iako su i po trofejima sam vrh Engleske. Ti i tebi slični ih predstavljate kao recimo PSV, a daleko su od toga. Između ostalog, mnogobrojni navijači Vest Hema (na primer) bi verovatno trebalo da menjaju trenera na nedelju dana, ali to samo u slučaju da su u tvom fazonu. Ili da menjaju omiljene klubove, kao što ih verovano ti menjaš, u zavisnosti od toga ko je u kom momentu "veliki", pa samim tim i misliš da si "neutralan". Poslednje što sam pročitao je da je nakon utakmice sa Čelzijem nekoliko hiljada navijača pevalo Vengerovo ime. Mora da su svi do jednog glupi. Trebalo bi da odeš tamo da im objasniš da je Venger loš i da treba da ga oteraju, dve godine pred penziju. Mora da su u zabludi, kad misle da treba sam, kako i planira, da ode, posle svega što je uradio za svoj tim.

Neplivač

pre 6 godina

@(neutralni felsh, 30. maj 2017 18:00)

Znači, po tebi u Engleskoj nema top kluba već godinama i mogao bih da se složim sa tom činjenicom ;).

White Power

pre 6 godina

I Vengera i vlasnika vezu iste stvari-obojica vise vole pare od trofeja i zaradu od fudbala.
Dobro za njih-lose za fudbal.
Covek video trofeja nije ne zna ni on koliko, al gazda zadovoljan, jer ovaj nikada nista ne kupi-a ufonja ga da skupo proda.
Relativno uspesan menadzer i prilicno neuspesan trener.

Mad4Red

pre 6 godina

Navijači Bajerna igrači i cela uprava uplakana dočekuje novu Ligu Šampiona saznajući da Arsenal neće kve godine biti u Ligi Šamoiona !!! Hahahaha :D

neutralni felsh

pre 6 godina

@ woah

jeste, a u srbiji navijam za partizan i zvezdu istovremeno :)
ti gresis u razumevanju jer gledas navijacki pa mislis da svi tako gledaju. konkretno, ako sam rekao nesto protiv necega u nekom klubu ne znaci da sam protiv njega. arsenal vise nije top klub, jeste po zaradi ali po uticaju nije i to je tako, pa neka im se navijaci tese dokle hoce, zatvarajuci oci.
ko me zna ovde (a ovde sam dugo, dugo), zna da navijam za valensiju a cenim barsu - davno pre laportine ere, mnogo pre nego su postali redovni top klub. ali mi to ne predstavlja podstrek da unizavam druge klubove i ostale lige, a bogami ni trenere. sto ti smeta murinjo u MU?
i da, secam se i ere "dosadnog" arsenala pre vengera. da, sadasnji arsenal je blizu tog arsenala, dragi moj: krug se sa vengerom skoro vratio nazad gde je poceo. ali nema veze, dok je navijaca koji radosno pevaju na svaki potez uprave, njima je zbirno vrlo lepo - a trofeja nigde odavno... ah, moja greska, izvini - evo uzeli su FA kup.
sad odlazi sancez, mozda i ozil, i koji ce top igrac da dodje u ekipu koja igra ligu evrope a od titule ni t? a stare zalihe novih jeftinih igraca odavno predusile. to poslusni radosni ganeri ne razmisljaju? ;)

загор

pre 6 godina

постоји разлог зашто деде треба да иду у пензију. није то тек тако смишљено.

stef

pre 6 godina

S jedne strane je lepo što ga ne izbacuju, imajući u vidu da je po rezultatima i više nego zaslužio, ukazuju mu i poverenje i poštovanje zbog svega što je uradio za klub, a sa druge.. potrebno je osveženje neko, definitivno. A nešti mi govori da Venger neće promeniti svoju fudbalsku ideologiju i strategiju u naredne 2 god. Tužno :(

nucky thompson

pre 6 godina

navijam za ManU od 83/84. Ovom covjeku skidam kapu, jer nikad nije imao na raspolaganju novca kao recimo Chelsea, Manu, Liverpool i u zadnje vrijeme City. Napravili su novi stadion, imali su jako limititan budzet godinama, a ipak su bili medju top 4 tima. Ako neko misli da je to lako, u jednoj tako zahtjevnoj i takmkcarski izjednacenoj ligi onda se mnogo vara. Veliki respekt Wengeru.

djuro123

pre 6 godina

Dok je Sten Krenke u Arsenalu se nista nece promjeniti, mogu bilo kojeg trener dovesti. Ovo ljeto ima odlicnih igraca na trzistu, ostali klubovi ce se pojacati, a Arsenalu je veliko pitanje hoce li zadrzati i ovo sto valja u klubu.

рајко

pre 6 godina

морају наћи некога ко би наставио са радом. мислим да венгер неће освојити лигу нити ЛШ тако да шта. год друго да уради биће неуспех....а веће су шансе за то него да поред ситија који троши паре, тотенхема, јунајтеда и челсија освоји ПЛ

woah

pre 6 godina

@neutralni felh

Da, ja sam primetio tvoje prisustvo, ali tek skoro, kada si moje navijanje za Arsenal nazvao mazohizmom. Pa kako bi ti onda okarakterisao svoje navijanje za Valensiju? Ili bi pre to možda opravdao "cenjenjem" Barselone? :D