Tenis 76

Utorak, 30.05.2017.

15:13

Verdasko zaustavio Zvereva na startu Rolan Garosa!

Fernando Verdasko pobedio je Aleksandera Zvereva u prvom kolu Rolan Garosa, u meču koji je trajao dva dana.

Verdasko zaustavio Zvereva na startu Rolan Garosa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

krastavcevic

pre 6 godina

nova velika trojka svetskog tenisa ZVEREV,KIRGIOS I CORIC
(verdasco, 30. maj 2017 22:41)

Haaaaahaaaa! Kirgios ima puno talenta, ali nema volje da trenira. Ćorić? Pa on je samo uporan borac skromnog talenta.
Po meni neće biti nove velike trojke. Novi vladar, bez prave konkurencije, biće A.Zverev. Ubedljivo je najtalentovaniji, a i psihološki daleko najjači! U samom vrhu, posle Zvereva naravno, biće Tiafoe, Rud, Fric, Šapovalov, Hačanov, Čung, Kokinakis i naš Kecmanović!

taki p.

pre 6 godina

Kme-Nisam rekao da je Federer osvajao u slaboj eri,vec da je u svojoj generaciji bio dominantan.On je eksplodirao kada su sa scene sisli Sampras i Agasi,i bio je fenomenalan.Poredjenje sa Novakom i Rafom je nemoguce,nisu ista generacija.Sto se tice Rafinih povreda,to su epske price,povredjen je izgleda bio kada ga je Novak 7 puta dobijao 2011-12.I Federer je imao izgleda 2008 teske povrede u australiji,2010-11 USO-AO.

Kme

pre 6 godina

Bice ipak Zverev sampion i broj 1,siguran sam u to,put ce mu biti mozda slican Federerovom,sacekace silazak velike cetvorke i doci do rezultata.
(taki p., 30. maj 2017 18:39)

Ili mozda da saceka kao nolo, da federer ostara i nadal se ispovredjuje...

veliki strumf

pre 6 godina

Klasika. U razgovoru sa drugarima pre zreba dao sam mu max 1/8 finala, a kad sam video Verdaska u 1. kolu rekao sam da lako moze da ispadne. Tako i bi. Jos je mlad - ima sve, ali fali konstantnost, a to je najteze. Mnogi su se ovde zaletali ne znam kakvim prognozama, te broj 1 ovo ono. Polaaako, mnogo ima do broja 1, a dok su glavne azdaje tu, nece ni primirisati. Mozda poneko polufinale/finale, neka titula (svaka mu cast za Rim), ali za velika dela morace da se naceka.

bozidar, bg

pre 6 godina

P.S. Kirjos je mnogo bolji teniser od Zvereva, moj stav.
(Srdjan, 30. maj 2017 17:27)
Možda sada, ali Zverev je mlađi čak DVE godine! I Kirijos još nema osvojen Masters, a Zverev već ima. Plus, Zverev je ušao u "top 10", a Kirijos ima najbolji plasman 13. mesto ATP liste. Jeste da je do sada Kirijos bolji u međusobNim duelima..ali..šta će sve mladi Rus uraditi u sledeće dve godine? Za mene nema dileme! Saša već ove godine ulazi u TOP 5, a vrlo brzo će biti No1 i osvajač GS!

Kme

pre 6 godina

Kao sto sam ranije napisao, mnogo mi je drago sto je Verdasko pobijedio. Prije svega jer je dobar teniser i ok momak, a zatim i zato sto je "mali" Zverev uzasno arogantan, mnogo ruzno se ponasa na terenu, psuje, lomi rekete, nema nimalo respekta i kontrole. Za njega cak i Kirjos ima granicu.
(Srdjan, 30. maj 2017 17:26)

Ali zato navijas za nola koji je jedno 100 put gori od zvereva po ponasanju na terenu...

taki p.

pre 6 godina

Zverev je platio danak neiskustvu,jednostavno nije mogao da se stavi u ulogu favorita.Posle Rima poceli su hvalospevi,decko se nije snasao.Verdasko suvise tezak protivnik za prvo kolo bilo kome.Tesko se stize do vrha,samo ekstra igraci uspevaju da sa 19-20 godina uzimaju velike titule,Rafa RG sa 19,Nole AO sa 20.Bice ipak Zverev sampion i broj 1,siguran sam u to,put ce mu biti mozda slican Federerovom,sacekace silazak velike cetvorke i doci do rezultata.

JPR24

pre 6 godina

GS je uvek nesto posebno. Igra se na tri dobijena seta. Mecevi mogu da se oduze do 3,4 sata, nekad i vise, pogotovo lad je sljaka u pitanju. A tu iskustvo moze mnogo da pomogne. Sto se ocigledno desilo u ovom mecu. Zverev ima jos da uci, i da radi na kondiciji i znazi, Verdasko je kao sto neko rece jak ko bik, a Zverev je vise puta trazio dah.. No dobro, mald je. I sto puta mi je simpaticniji od onih Krigjosa i raznih Bernarda...

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Pa gde ste Vi već pola godine :)
Pravo je zadovoljstvo, u moru dosadnih i nebuloznih komentara, naići na Vaš.
Samo bih još dodao (na Vaš komentar) da ipak sve zavisi od Novaka - ako mu je stalo da osvoji turnir (ne vidim što ne bi), od njega sve zavisi - ako nije, onda ga i Souza može pobediti (malo verovatno, ali je i Istomin bio totalni autsajder, pa ga dobi onomad) i samim tim eliminisati s turnira.
Zanima me još i vaše mišljenje u vezi cele ove situacije oko Novaka. Imaz, brat Marko... Agasijev angažman je manje - više jasan.

za zaboravne

pre 6 godina

Zaboravlja te da je samo prije par dana osvojio Master Rim ,a nešto se ne sjećam da je Verdasko osvojio ijedan mastersu svojoj dugogodišnjoj karijeri

Srdjan

pre 6 godina

Kao sto sam ranije napisao, mnogo mi je drago sto je Verdasko pobijedio. Prije svega jer je dobar teniser i ok momak, a zatim i zato sto je "mali" Zverev uzasno arogantan, mnogo ruzno se ponasa na terenu, psuje, lomi rekete, nema nimalo respekta i kontrole. Za njega cak i Kirjos ima granicu.

x

pre 6 godina

Kada je Nole ima dvadeset godinica, uzeo je Toronto ili Montreal, ne znam gde se tacno igralo te godine. Pobedio je redom Rodika, Nadal i Federera. Godina 2007. Federer narocito na vrhuncu. Te iste godine je igrao finale USO, i odigrao atomski mec sa Rodzerom. Federer je nenormalno slavio kada je dobio, a Novak je toliko bio dobar da je izgubio jer je platio danak neiskustvu. Sam Federer (lako proberivo) je rekao da je imao mnogo srece. Dakle Novak nije ispao posle uspeha na mastersu u prvom kolu, vec se borio za titulu. Ovi danasnji malisani jos nisu taj kalibar.

побро

pre 6 godina

Погледао меч са великим задовољством...осетио сам да је могуће ,изненађење^.
Вердаско је страшан играч и када,га,крене форхенд може свакога да победи.
Гледао на Евро спорту...шта рећи за коментатора..осим,срамота.
Један од бисера који је,рекао...ако гледамо суви квалитет,онда,ту Вердаско нема,шта да тражи.

DukiNS

pre 6 godina

Po meni ovo i nije neko preveliko iznenadjenje. I Djokovic i Nadal i Endi bi se posteno namucili u prvom kolu protiv Verdaska. Ako bi ga i prosli. Sve je to skola koju Zverev mora proci ako zeli biti sampion uskoro.

Varda je vec teniser

pre 6 godina

Citiram: "Pa i Federer, Nadal, Đoković, Marej..su gubili u prvim kolima GS!!! A Aleksandar se već dokazao..."

Aleksandar je solidan, ali nista ubitacno i spontano nema. I koka sto ne vidi ponekad ubode zrno i to pogotovu kad okolina leskari i izgubi apetit. Kratko receno, Alekeksandar nema sanse da sa 21.god bude treci na svetu, kao neki pomenuti iz citata.
Jedini talentovan je Kirgios, ali mentalno nije bas najstabilniji. Ostali sto nadolaze, mediokritet.

vladislav, bgd

pre 6 godina

Mislim da je svakom pametnom jasno da negativne komentare na račun Zvereva ovde pišu najviš obožavaoci lika i dela Borne Ćorića, tj da oni nemaju veze sa porazom Novaka od Saše u Rimu. Zverev je kulturan i vaspitan dečko, prema Đokoviću je pokazao veliko poštovanje, a vreme uspeha A.Zvereva tek dolazi!

zainteresovani

pre 6 godina

Opet @Djordje razmislja, misli se, ne vidi :) Mozes li ti Djordje da napravis prognozu ili napises komentar da mi ocenimo a ne da nas uvek stavljas pred ovakve rebuse?

despot

pre 6 godina

Zasto skoro uvek teniser koji dobije noloa u nekom finalu ili ranije ,ispadne vec u prvom ili drugom kolu sledeci turnir, najvise wawrinka
(Biza, 30. maj 2017 15:38)

# Link komentara
Zato sto je to prokletstvo onoga ko pobedi Novaka. Sledecih par ili pak vise turnira ne moze da opepeli

Dobro

pre 6 godina

Bez starca nema udarca!
Lepo igra Zverev, nema tu diskusije, ima sve elemente teniske igre... osim iskustva.
U Rimu je odigrao vise nego solidno, protiv Noleta cak i odlicno, ali za duze staze mora da se ima iskustvo.
To se pogotovo vidi a i dokazuje na Grand Slam turnirima, gde muskarci igraju na tri dobijena seta.
Jedan je bio Boris Beker i jedna je bila mala Mo.
Ovo danas ispod 20 godina... sve da umres od muke.
Ne znam ko moze nesto da osvoji?
Tim, Kirjos, .... ma daj, covece!
PS: Verdasku svaka cast. Godine, ali jak je kao bik, dobro se krece i udarci su mu cisti i duboki.
Iz zemlje lala, uvek Vas,

bole bgd

pre 6 godina

Ne razumem ovoliku zluradost prema Saši Zverevu? Pa i Federer, Nadal, Đoković, Marej..su gubili u prvim kolima GS!!! A Aleksandar se već dokazao. Sa samo 20 godina osvojio je u Rimu Masters na šljaci ( podloga koja mu najmanje odgovara), ušao u tzv TOP 10, a to se nekom tako mladom nije desilo bar 7-8 godina.
Nego, meni se čini, da većinu negativnih komentara na račun Zvereva pišu navijači Borne Ćorića, kojem su ti isti "stručnjaci" predviđali ono što Rus već ostvaruje, dok je njihov ljubimac Ćorić samo u 2017. čak OSAM puta poražen u 1. kolima raznih ATP turnira!

nemke

pre 6 godina

Verdasku odgovora šljaka!! Svi španskim teniserima je tako.
Stoga očekivana pobeda protiv Zvereva koji jeste osvojio Rim al daleko je još da bude konstatan na toj podlozi. Radi vreme za njega.

Loki

pre 6 godina

Ne poričem činjenicu da će ovaj dečko biti prvi na svetu u nekom periodu, ali on još uvek mora da radi na mnogo toga,jeste on jak,ali nema masu za tu visinu, nije izdržljiv,hvatao je dah danas previše često, treba još truda Saša :)

veder

pre 6 godina

bole bgd, 30. maj 2017 16:1

Nisam nikakav navijač Ćorića, to su vaši pokušaji, u ovom slučaju tvoj, da drugome imputirate da neko ko ne misli kao vi nekoga mrze, u ovom slučaju je to Zverev. Ne, nema mržnje, ima samo drugačije mišljenje od vašeg, tvog, jer ako si ti rusofil ja nisam, ni rusofil, ni amerikanofil. Meni je samo drago da je bolji igrač pobedio, Verdasko, i odučio malog prepotopka od tenisa, i to je sve narode, ništa izvan toga.

krastavcevic

pre 6 godina

Nije iznenađenje, za one koji poznaju tenis. Verdasko je stari i snažni lisac, velikog znanja i iskustva. Uostalom, bio je u "top 10", pobeđivao i Nadala na šljaci... Mladog Rusa Zvereva stiglo emocionalno i fizičko pražnjenje, logično posle Rima i svog prvog osvojenog Mastersa. Koliko vredi,već je pokazao u poslednje dve godine i ušao u "top 10". To se godinama nije desilo,tj da neko ko ima samo 20 godina osvoji Masters i bude 10. na ATP listi! Šaša je bez konkurencije najbolji među mladim teniserima, a ubeđen sam budući No1 i višestruki osvajač grend slemova.
Oni koji sada pišu sve najgore o Zverevu su ili rusomrsci, ili ne žele da vide statistiku i činjenice.

Milan

pre 6 godina

Ne razumem cemu takva mrznja prema Zverevu? Verdasko u prvom kolu je takva koska od zreba da to nije normalno. Ako je razlog ovom hejtu to sto je pobedio Novaka onda je to bolest, velika. To je samo sport, a Zverev je jedan pristojan, kulturan i simpatican momak pun postovanja prema nasem Noletu. Odrastite vise.

zex

pre 6 godina

Rekoh pre par dana da Zverev nece proci prvo kolo.Verdasko je dobar igrac a Zverev je uhvatio Novaka na spavanju.ovo je Turnir za velike igrace a Zverev neka saceka malo.

djole

pre 6 godina

@veder
Toliko je jasno da si navijac Borne Ćorića i da si ljubomoran na uspehe Zvereva, da te je ovaj poraz Mise mnogo vise obradovao od pobede Ćorića na cuvenom turniru u Marakesu!

baki zemunac, hrvojin komšija

pre 6 godina

Ovaj Zverev bi vec bio prvi reket sveta da ne postoje grand slemovi, odnosno da se na svim turnirima igra na 2 dobijena seta, decko jednostavno jos uvek nema snagu ni izdrzljivost za mec u 3 seta.
(s, 30. maj 2017 15:50)
Misliš, kao naprimer Borna Ćorić? Haaaaaa:)

Gajetano

pre 6 godina

To je ono sto odvaja Novaka, Nadala, Federera, (ajde da dodam i Mareja), od ostatka konkurencije: Konstantnost forme i rezultata!

A Zverev je strasan potencijal. Ima sve: od servisa do igre u polju sa obe strane (paradoksalno za njegovu visinu, najslabija strana mu je igra na mrezi), ali nema ono... Moze on svakog da pobedi, moze i veliki turnir da osvoji kada mu se posloze zvezde kao u Rimu. Ali ispadanje u prvom kolu Gren slem turnira nakon osvajanja Mastersa pre samo nedelju dana, veliki je udarac za nekog ko pretenduje da bude buduci vladar tenisa (makar i ovako mlad). Puno smo se takvih pretendenata nagledali u zadnjih nekoliko godina.

Cudno mi je zaista kako je Novak odigrao finale Rima, i to nakon briljantne partije protiv Tima u polufinalu. Nije mu se igralo, a to najvise mrzim kod Djokovica, pojeo bih i sebe i njega kad ga vidim takvog:)

Pozdrav,

Ivan

pre 6 godina

Mirno i rutinski je Verdasko savladao Zvereva mada se mora priznati da je pauza i prekid zbog kiše veoma odgovarala znatno starijem ali i mnogo iskusnijem i mudrijem Verdasku koji je danas rutinski priveo meč kraju. Mora Zverev još mnogo toga da nauči da bi imao kontinuitet dobrih igara te postao megazvezda tenisa u budućnosti. Za sada nije na tom nivou.

Nebojša

pre 6 godina

Nekoliko dana pred RG ovim Zverevim su pojedini pretili pre svega Novaku a i ostalima i eto prva ozbiljna prepreka i ćao u Rimu jeste dobio Novaka ali on je u tom meču bio pola igrača koji može da bude zato je i izgubio još je ovaj zelen za grenslem bravo za Verdaska navikao čovek da izbacuje top deset igrače na startu velikih turnira Nadal sada Zverev igrao je i sa Novakom u Australiji ove godine ali tu nije uspeo da iznenadi.

Ivan

pre 6 godina

Odigrao mec karijere protiv Djokovica. Ne znam da li je napravio 5 neiznudjenih gresaka na tom mecu. Imao sam utisak da ne moze da izbaci ni jednu loptu u aut, danas ga Verdasko posalje kuci u prvom kolu...

no name

pre 6 godina

Zasto turniri u Mastersu nikad nece imati tezinu Grand-slema trofeja? Osim toga sto se igra u tri dobijena seta, Verdasco- Zverev prvo kolo Rolan Garosa je moguce finale nekog mastersa na slajci.

veder

pre 6 godina

Drago mi je što je Anin bivši dečko slupao prepotentnog Zvereva i odučavao ga od tenisa. Zverev je dobio indisponiranog Novaka u Rimu, ali pravog razarača Verdaska nije mogao ni u najluđim snovima,jer je Verdasko jedan od velikih teniskih talenata koji nema GS iako je to zaslužio po kvalitetu igre koju pokazuje.
Navijam za Novaka i Verdaska da igraju u finalu.

s

pre 6 godina

Ovaj Zverev bi vec bio prvi reket sveta da ne postoje grand slemovi, odnosno da se na svim turnirima igra na 2 dobijena seta, decko jednostavno jos uvek nema snagu ni izdrzljivost za mec u 3 seta.

fantom

pre 6 godina

Nemački mediji ga prozvaše za zver kad je pobedio Novaka u finalu Rima. Imao je Zverev ruku na srce teškog protivnika za prvo kolo, plus Verdasko je iskusan i još igra levom rukom što je dodatni problem za njegove protivnike. Prosto je neverovatno da mladi teniseri ne mogu da se probiju već godinama, ja ne znam kad će Zverev, Kirgijos, Ćorić, Kokinakis igrati finale nekog grend slema. Možda za jedno deset godina kad se povuku ovi matorci koji kidaju godinama.

Srb

pre 6 godina

Verdasko neverovatan igrac . U stanju je da rasturi najbolje , i da izgubi od totalnog autsajdera . Zivac je , konstantno se nervira ,i kod njega sve zavisi na koju nogu je ustao.

kme

pre 6 godina

Zverev je odlican. Osvojice on dosta GS turnira iz jednostavnog razloga, nece imati ko da ga zaustavi, ali je potpuno jasno da nece dostici Nadalov i Federerov nivo, a o Novakovom nivou necu ni da trosim reci !
(antiDebil, 30. maj 2017 15:37)

Prosle nedelje mu bese dovoljno za taj nolov nivo.

Biza

pre 6 godina

Zasto skoro uvek teniser koji dobije noloa u nekom finalu ili ranije ,ispadne vec u prvom ili drugom kolu sledeci turnir, najvise wawrinka

djosa

pre 6 godina

eto.. to su te nade svetskog tenisa..
i posle ove i njemu slicne uporedjuju svi (pocevsi od novinara) sa Federerom Nadalom i Novakom.
Aha..
Ajd sad Saša Zverevu, ruku pod ruku sa bratom Mišom (odrao ga vrhunski svuda poznati Napolitano teniser) pa ajd lepo kuci u rus..ovaj, u njemacku.

antiDebil

pre 6 godina

Zverev je odlican. Osvojice on dosta GS turnira iz jednostavnog razloga, nece imati ko da ga zaustavi, ali je potpuno jasno da nece dostici Nadalov i Federerov nivo, a o Novakovom nivou necu ni da trosim reci !

D

pre 6 godina

Ne moze da bude sokantno nikako! Ne igram kladionicu cesto, ali kad sam video kvotu 6 na Verdaska odmah sam otisao i uplatio 1500 dinara. I jos 2500 na hendikep da ce pobediti ili izgubiti makar sa oavojenim setom. Ljudi Verdasko je mucio Nadala cesto u oet setova, ozbiljan je to igrac samo sto su ga godine malo stigle, ali sjajna tehnika, glava ga je sprecila da bude konstantan top 10 teniser. A ovaj mali, osvojio Rim, ispraznio se, dete je jos. Sve je govorilo da Verdasko moze da dobije i ja to lepo iskoristio :)

znanje-imanje

pre 6 godina

Iako je rusemac već neko vreme na velikoj sceni, a sigurni je budući osvajač svega i svačega ovo je bio taj prvi put: na Slam sa očekivanjima, i svojih i drugih. I tako to ide - velika scena, već si polufavorit, svetla i medijska hajka... kad ono loš dan, prethodna prenaprezanja, neuroza. Ali nema brige - preko puta tebe je standardni gubitnik, nervozan, autosaboter. I izjednačio je ali prekid - a ludak eto baš danas (tj drugi DANas!!!) baš i nije - nego je talenat koji je oduvek i bio, a još i iskusan i odlučan. Verdasko je imao i sreće sa prekidom jer se mali juče povratio i pobedio bi, ali ovako...
Baaaam!
Ako. I neizbežno je, i neophodno je.
Nakon dugo vremena i teške povređenosti meni omiljeni talenat Tanasije je opet tu. Igra neočekivano dobro protiv japanca - on ako se fizički izvuče biće uz rame i Zverevu i Krigiosu.
Uopšte ovaj je Slam kao nijedan zadnjih 15 godina bez ikakve jasne slike favorita i baš svi imaju šansu. Novak je svoju verovatno propustio igranjem uzastopce Madrida i Rima - ali opet žreb ga je baš baš hteo; samo što mora sve da se odigra u njegovu korist:
1 Uspe li da prođe prva 3 kola sa po 3:0...
2 Bude li dugo i ludo Beluči-Puj pa i pobednik sa Vinolasom eto još jedne šanse za 3:0
3 I nadalje namuči li se Tim sa Ćorićem i Gofanom
4 Namuče li Troicki i još neko pa onda i Dimitrov ili Raonić Nadala
sve realno moguće, ima šanse da bar sadašnji fizički nedostatak ne bude poguban. Idemo Nole!

Djordje

pre 6 godina

Još je mali fizički slab za grendslem mečeve, mada opet Nando je iskusan na šljaci, Bogami gledam žreb sa te strane neće ni Wawrinka daleko, Dolgopolov, Fonjini, Conga, S druge strane ni Mareju neće biti lako ako tamo Nišikori prođe i Ferer ako slučajno uđe u formu, al opet bez obzira pobednika vidim sa ove strane, Nadal ili Novak, teško da mogu nekog trećeg da zamislim

Srb

pre 6 godina

Verdasko neverovatan igrac . U stanju je da rasturi najbolje , i da izgubi od totalnog autsajdera . Zivac je , konstantno se nervira ,i kod njega sve zavisi na koju nogu je ustao.

fantom

pre 6 godina

Nemački mediji ga prozvaše za zver kad je pobedio Novaka u finalu Rima. Imao je Zverev ruku na srce teškog protivnika za prvo kolo, plus Verdasko je iskusan i još igra levom rukom što je dodatni problem za njegove protivnike. Prosto je neverovatno da mladi teniseri ne mogu da se probiju već godinama, ja ne znam kad će Zverev, Kirgijos, Ćorić, Kokinakis igrati finale nekog grend slema. Možda za jedno deset godina kad se povuku ovi matorci koji kidaju godinama.

djosa

pre 6 godina

eto.. to su te nade svetskog tenisa..
i posle ove i njemu slicne uporedjuju svi (pocevsi od novinara) sa Federerom Nadalom i Novakom.
Aha..
Ajd sad Saša Zverevu, ruku pod ruku sa bratom Mišom (odrao ga vrhunski svuda poznati Napolitano teniser) pa ajd lepo kuci u rus..ovaj, u njemacku.

no name

pre 6 godina

Zasto turniri u Mastersu nikad nece imati tezinu Grand-slema trofeja? Osim toga sto se igra u tri dobijena seta, Verdasco- Zverev prvo kolo Rolan Garosa je moguce finale nekog mastersa na slajci.

D

pre 6 godina

Ne moze da bude sokantno nikako! Ne igram kladionicu cesto, ali kad sam video kvotu 6 na Verdaska odmah sam otisao i uplatio 1500 dinara. I jos 2500 na hendikep da ce pobediti ili izgubiti makar sa oavojenim setom. Ljudi Verdasko je mucio Nadala cesto u oet setova, ozbiljan je to igrac samo sto su ga godine malo stigle, ali sjajna tehnika, glava ga je sprecila da bude konstantan top 10 teniser. A ovaj mali, osvojio Rim, ispraznio se, dete je jos. Sve je govorilo da Verdasko moze da dobije i ja to lepo iskoristio :)

Gajetano

pre 6 godina

To je ono sto odvaja Novaka, Nadala, Federera, (ajde da dodam i Mareja), od ostatka konkurencije: Konstantnost forme i rezultata!

A Zverev je strasan potencijal. Ima sve: od servisa do igre u polju sa obe strane (paradoksalno za njegovu visinu, najslabija strana mu je igra na mrezi), ali nema ono... Moze on svakog da pobedi, moze i veliki turnir da osvoji kada mu se posloze zvezde kao u Rimu. Ali ispadanje u prvom kolu Gren slem turnira nakon osvajanja Mastersa pre samo nedelju dana, veliki je udarac za nekog ko pretenduje da bude buduci vladar tenisa (makar i ovako mlad). Puno smo se takvih pretendenata nagledali u zadnjih nekoliko godina.

Cudno mi je zaista kako je Novak odigrao finale Rima, i to nakon briljantne partije protiv Tima u polufinalu. Nije mu se igralo, a to najvise mrzim kod Djokovica, pojeo bih i sebe i njega kad ga vidim takvog:)

Pozdrav,

veder

pre 6 godina

Drago mi je što je Anin bivši dečko slupao prepotentnog Zvereva i odučavao ga od tenisa. Zverev je dobio indisponiranog Novaka u Rimu, ali pravog razarača Verdaska nije mogao ni u najluđim snovima,jer je Verdasko jedan od velikih teniskih talenata koji nema GS iako je to zaslužio po kvalitetu igre koju pokazuje.
Navijam za Novaka i Verdaska da igraju u finalu.

Ivan

pre 6 godina

Mirno i rutinski je Verdasko savladao Zvereva mada se mora priznati da je pauza i prekid zbog kiše veoma odgovarala znatno starijem ali i mnogo iskusnijem i mudrijem Verdasku koji je danas rutinski priveo meč kraju. Mora Zverev još mnogo toga da nauči da bi imao kontinuitet dobrih igara te postao megazvezda tenisa u budućnosti. Za sada nije na tom nivou.

Ivan

pre 6 godina

Odigrao mec karijere protiv Djokovica. Ne znam da li je napravio 5 neiznudjenih gresaka na tom mecu. Imao sam utisak da ne moze da izbaci ni jednu loptu u aut, danas ga Verdasko posalje kuci u prvom kolu...

Milan

pre 6 godina

Ne razumem cemu takva mrznja prema Zverevu? Verdasko u prvom kolu je takva koska od zreba da to nije normalno. Ako je razlog ovom hejtu to sto je pobedio Novaka onda je to bolest, velika. To je samo sport, a Zverev je jedan pristojan, kulturan i simpatican momak pun postovanja prema nasem Noletu. Odrastite vise.

Nebojša

pre 6 godina

Nekoliko dana pred RG ovim Zverevim su pojedini pretili pre svega Novaku a i ostalima i eto prva ozbiljna prepreka i ćao u Rimu jeste dobio Novaka ali on je u tom meču bio pola igrača koji može da bude zato je i izgubio još je ovaj zelen za grenslem bravo za Verdaska navikao čovek da izbacuje top deset igrače na startu velikih turnira Nadal sada Zverev igrao je i sa Novakom u Australiji ove godine ali tu nije uspeo da iznenadi.

krastavcevic

pre 6 godina

Nije iznenađenje, za one koji poznaju tenis. Verdasko je stari i snažni lisac, velikog znanja i iskustva. Uostalom, bio je u "top 10", pobeđivao i Nadala na šljaci... Mladog Rusa Zvereva stiglo emocionalno i fizičko pražnjenje, logično posle Rima i svog prvog osvojenog Mastersa. Koliko vredi,već je pokazao u poslednje dve godine i ušao u "top 10". To se godinama nije desilo,tj da neko ko ima samo 20 godina osvoji Masters i bude 10. na ATP listi! Šaša je bez konkurencije najbolji među mladim teniserima, a ubeđen sam budući No1 i višestruki osvajač grend slemova.
Oni koji sada pišu sve najgore o Zverevu su ili rusomrsci, ili ne žele da vide statistiku i činjenice.

zex

pre 6 godina

Rekoh pre par dana da Zverev nece proci prvo kolo.Verdasko je dobar igrac a Zverev je uhvatio Novaka na spavanju.ovo je Turnir za velike igrace a Zverev neka saceka malo.

x

pre 6 godina

Kada je Nole ima dvadeset godinica, uzeo je Toronto ili Montreal, ne znam gde se tacno igralo te godine. Pobedio je redom Rodika, Nadal i Federera. Godina 2007. Federer narocito na vrhuncu. Te iste godine je igrao finale USO, i odigrao atomski mec sa Rodzerom. Federer je nenormalno slavio kada je dobio, a Novak je toliko bio dobar da je izgubio jer je platio danak neiskustvu. Sam Federer (lako proberivo) je rekao da je imao mnogo srece. Dakle Novak nije ispao posle uspeha na mastersu u prvom kolu, vec se borio za titulu. Ovi danasnji malisani jos nisu taj kalibar.

Varda je vec teniser

pre 6 godina

Citiram: "Pa i Federer, Nadal, Đoković, Marej..su gubili u prvim kolima GS!!! A Aleksandar se već dokazao..."

Aleksandar je solidan, ali nista ubitacno i spontano nema. I koka sto ne vidi ponekad ubode zrno i to pogotovu kad okolina leskari i izgubi apetit. Kratko receno, Alekeksandar nema sanse da sa 21.god bude treci na svetu, kao neki pomenuti iz citata.
Jedini talentovan je Kirgios, ali mentalno nije bas najstabilniji. Ostali sto nadolaze, mediokritet.

znanje-imanje

pre 6 godina

Iako je rusemac već neko vreme na velikoj sceni, a sigurni je budući osvajač svega i svačega ovo je bio taj prvi put: na Slam sa očekivanjima, i svojih i drugih. I tako to ide - velika scena, već si polufavorit, svetla i medijska hajka... kad ono loš dan, prethodna prenaprezanja, neuroza. Ali nema brige - preko puta tebe je standardni gubitnik, nervozan, autosaboter. I izjednačio je ali prekid - a ludak eto baš danas (tj drugi DANas!!!) baš i nije - nego je talenat koji je oduvek i bio, a još i iskusan i odlučan. Verdasko je imao i sreće sa prekidom jer se mali juče povratio i pobedio bi, ali ovako...
Baaaam!
Ako. I neizbežno je, i neophodno je.
Nakon dugo vremena i teške povređenosti meni omiljeni talenat Tanasije je opet tu. Igra neočekivano dobro protiv japanca - on ako se fizički izvuče biće uz rame i Zverevu i Krigiosu.
Uopšte ovaj je Slam kao nijedan zadnjih 15 godina bez ikakve jasne slike favorita i baš svi imaju šansu. Novak je svoju verovatno propustio igranjem uzastopce Madrida i Rima - ali opet žreb ga je baš baš hteo; samo što mora sve da se odigra u njegovu korist:
1 Uspe li da prođe prva 3 kola sa po 3:0...
2 Bude li dugo i ludo Beluči-Puj pa i pobednik sa Vinolasom eto još jedne šanse za 3:0
3 I nadalje namuči li se Tim sa Ćorićem i Gofanom
4 Namuče li Troicki i još neko pa onda i Dimitrov ili Raonić Nadala
sve realno moguće, ima šanse da bar sadašnji fizički nedostatak ne bude poguban. Idemo Nole!

veder

pre 6 godina

bole bgd, 30. maj 2017 16:1

Nisam nikakav navijač Ćorića, to su vaši pokušaji, u ovom slučaju tvoj, da drugome imputirate da neko ko ne misli kao vi nekoga mrze, u ovom slučaju je to Zverev. Ne, nema mržnje, ima samo drugačije mišljenje od vašeg, tvog, jer ako si ti rusofil ja nisam, ni rusofil, ni amerikanofil. Meni je samo drago da je bolji igrač pobedio, Verdasko, i odučio malog prepotopka od tenisa, i to je sve narode, ništa izvan toga.

Dobro

pre 6 godina

Bez starca nema udarca!
Lepo igra Zverev, nema tu diskusije, ima sve elemente teniske igre... osim iskustva.
U Rimu je odigrao vise nego solidno, protiv Noleta cak i odlicno, ali za duze staze mora da se ima iskustvo.
To se pogotovo vidi a i dokazuje na Grand Slam turnirima, gde muskarci igraju na tri dobijena seta.
Jedan je bio Boris Beker i jedna je bila mala Mo.
Ovo danas ispod 20 godina... sve da umres od muke.
Ne znam ko moze nesto da osvoji?
Tim, Kirjos, .... ma daj, covece!
PS: Verdasku svaka cast. Godine, ali jak je kao bik, dobro se krece i udarci su mu cisti i duboki.
Iz zemlje lala, uvek Vas,

vladislav, bgd

pre 6 godina

Mislim da je svakom pametnom jasno da negativne komentare na račun Zvereva ovde pišu najviš obožavaoci lika i dela Borne Ćorića, tj da oni nemaju veze sa porazom Novaka od Saše u Rimu. Zverev je kulturan i vaspitan dečko, prema Đokoviću je pokazao veliko poštovanje, a vreme uspeha A.Zvereva tek dolazi!

despot

pre 6 godina

Zasto skoro uvek teniser koji dobije noloa u nekom finalu ili ranije ,ispadne vec u prvom ili drugom kolu sledeci turnir, najvise wawrinka
(Biza, 30. maj 2017 15:38)

# Link komentara
Zato sto je to prokletstvo onoga ko pobedi Novaka. Sledecih par ili pak vise turnira ne moze da opepeli

antiDebil

pre 6 godina

Zverev je odlican. Osvojice on dosta GS turnira iz jednostavnog razloga, nece imati ko da ga zaustavi, ali je potpuno jasno da nece dostici Nadalov i Federerov nivo, a o Novakovom nivou necu ni da trosim reci !

baki zemunac, hrvojin komšija

pre 6 godina

Ovaj Zverev bi vec bio prvi reket sveta da ne postoje grand slemovi, odnosno da se na svim turnirima igra na 2 dobijena seta, decko jednostavno jos uvek nema snagu ni izdrzljivost za mec u 3 seta.
(s, 30. maj 2017 15:50)
Misliš, kao naprimer Borna Ćorić? Haaaaaa:)

taki p.

pre 6 godina

Zverev je platio danak neiskustvu,jednostavno nije mogao da se stavi u ulogu favorita.Posle Rima poceli su hvalospevi,decko se nije snasao.Verdasko suvise tezak protivnik za prvo kolo bilo kome.Tesko se stize do vrha,samo ekstra igraci uspevaju da sa 19-20 godina uzimaju velike titule,Rafa RG sa 19,Nole AO sa 20.Bice ipak Zverev sampion i broj 1,siguran sam u to,put ce mu biti mozda slican Federerovom,sacekace silazak velike cetvorke i doci do rezultata.

bole bgd

pre 6 godina

Ne razumem ovoliku zluradost prema Saši Zverevu? Pa i Federer, Nadal, Đoković, Marej..su gubili u prvim kolima GS!!! A Aleksandar se već dokazao. Sa samo 20 godina osvojio je u Rimu Masters na šljaci ( podloga koja mu najmanje odgovara), ušao u tzv TOP 10, a to se nekom tako mladom nije desilo bar 7-8 godina.
Nego, meni se čini, da većinu negativnih komentara na račun Zvereva pišu navijači Borne Ćorića, kojem su ti isti "stručnjaci" predviđali ono što Rus već ostvaruje, dok je njihov ljubimac Ćorić samo u 2017. čak OSAM puta poražen u 1. kolima raznih ATP turnira!

veliki strumf

pre 6 godina

Klasika. U razgovoru sa drugarima pre zreba dao sam mu max 1/8 finala, a kad sam video Verdaska u 1. kolu rekao sam da lako moze da ispadne. Tako i bi. Jos je mlad - ima sve, ali fali konstantnost, a to je najteze. Mnogi su se ovde zaletali ne znam kakvim prognozama, te broj 1 ovo ono. Polaaako, mnogo ima do broja 1, a dok su glavne azdaje tu, nece ni primirisati. Mozda poneko polufinale/finale, neka titula (svaka mu cast za Rim), ali za velika dela morace da se naceka.

Djordje

pre 6 godina

Još je mali fizički slab za grendslem mečeve, mada opet Nando je iskusan na šljaci, Bogami gledam žreb sa te strane neće ni Wawrinka daleko, Dolgopolov, Fonjini, Conga, S druge strane ni Mareju neće biti lako ako tamo Nišikori prođe i Ferer ako slučajno uđe u formu, al opet bez obzira pobednika vidim sa ove strane, Nadal ili Novak, teško da mogu nekog trećeg da zamislim

Loki

pre 6 godina

Ne poričem činjenicu da će ovaj dečko biti prvi na svetu u nekom periodu, ali on još uvek mora da radi na mnogo toga,jeste on jak,ali nema masu za tu visinu, nije izdržljiv,hvatao je dah danas previše često, treba još truda Saša :)

побро

pre 6 godina

Погледао меч са великим задовољством...осетио сам да је могуће ,изненађење^.
Вердаско је страшан играч и када,га,крене форхенд може свакога да победи.
Гледао на Евро спорту...шта рећи за коментатора..осим,срамота.
Један од бисера који је,рекао...ако гледамо суви квалитет,онда,ту Вердаско нема,шта да тражи.

nemke

pre 6 godina

Verdasku odgovora šljaka!! Svi španskim teniserima je tako.
Stoga očekivana pobeda protiv Zvereva koji jeste osvojio Rim al daleko je još da bude konstatan na toj podlozi. Radi vreme za njega.

DukiNS

pre 6 godina

Po meni ovo i nije neko preveliko iznenadjenje. I Djokovic i Nadal i Endi bi se posteno namucili u prvom kolu protiv Verdaska. Ako bi ga i prosli. Sve je to skola koju Zverev mora proci ako zeli biti sampion uskoro.

Biza

pre 6 godina

Zasto skoro uvek teniser koji dobije noloa u nekom finalu ili ranije ,ispadne vec u prvom ili drugom kolu sledeci turnir, najvise wawrinka

kme

pre 6 godina

Zverev je odlican. Osvojice on dosta GS turnira iz jednostavnog razloga, nece imati ko da ga zaustavi, ali je potpuno jasno da nece dostici Nadalov i Federerov nivo, a o Novakovom nivou necu ni da trosim reci !
(antiDebil, 30. maj 2017 15:37)

Prosle nedelje mu bese dovoljno za taj nolov nivo.

bozidar, bg

pre 6 godina

P.S. Kirjos je mnogo bolji teniser od Zvereva, moj stav.
(Srdjan, 30. maj 2017 17:27)
Možda sada, ali Zverev je mlađi čak DVE godine! I Kirijos još nema osvojen Masters, a Zverev već ima. Plus, Zverev je ušao u "top 10", a Kirijos ima najbolji plasman 13. mesto ATP liste. Jeste da je do sada Kirijos bolji u međusobNim duelima..ali..šta će sve mladi Rus uraditi u sledeće dve godine? Za mene nema dileme! Saša već ove godine ulazi u TOP 5, a vrlo brzo će biti No1 i osvajač GS!

JPR24

pre 6 godina

GS je uvek nesto posebno. Igra se na tri dobijena seta. Mecevi mogu da se oduze do 3,4 sata, nekad i vise, pogotovo lad je sljaka u pitanju. A tu iskustvo moze mnogo da pomogne. Sto se ocigledno desilo u ovom mecu. Zverev ima jos da uci, i da radi na kondiciji i znazi, Verdasko je kao sto neko rece jak ko bik, a Zverev je vise puta trazio dah.. No dobro, mald je. I sto puta mi je simpaticniji od onih Krigjosa i raznih Bernarda...

Kme

pre 6 godina

Kao sto sam ranije napisao, mnogo mi je drago sto je Verdasko pobijedio. Prije svega jer je dobar teniser i ok momak, a zatim i zato sto je "mali" Zverev uzasno arogantan, mnogo ruzno se ponasa na terenu, psuje, lomi rekete, nema nimalo respekta i kontrole. Za njega cak i Kirjos ima granicu.
(Srdjan, 30. maj 2017 17:26)

Ali zato navijas za nola koji je jedno 100 put gori od zvereva po ponasanju na terenu...

s

pre 6 godina

Ovaj Zverev bi vec bio prvi reket sveta da ne postoje grand slemovi, odnosno da se na svim turnirima igra na 2 dobijena seta, decko jednostavno jos uvek nema snagu ni izdrzljivost za mec u 3 seta.

za zaboravne

pre 6 godina

Zaboravlja te da je samo prije par dana osvojio Master Rim ,a nešto se ne sjećam da je Verdasko osvojio ijedan mastersu svojoj dugogodišnjoj karijeri

taki p.

pre 6 godina

Kme-Nisam rekao da je Federer osvajao u slaboj eri,vec da je u svojoj generaciji bio dominantan.On je eksplodirao kada su sa scene sisli Sampras i Agasi,i bio je fenomenalan.Poredjenje sa Novakom i Rafom je nemoguce,nisu ista generacija.Sto se tice Rafinih povreda,to su epske price,povredjen je izgleda bio kada ga je Novak 7 puta dobijao 2011-12.I Federer je imao izgleda 2008 teske povrede u australiji,2010-11 USO-AO.

djole

pre 6 godina

@veder
Toliko je jasno da si navijac Borne Ćorića i da si ljubomoran na uspehe Zvereva, da te je ovaj poraz Mise mnogo vise obradovao od pobede Ćorića na cuvenom turniru u Marakesu!

Srdjan

pre 6 godina

Kao sto sam ranije napisao, mnogo mi je drago sto je Verdasko pobijedio. Prije svega jer je dobar teniser i ok momak, a zatim i zato sto je "mali" Zverev uzasno arogantan, mnogo ruzno se ponasa na terenu, psuje, lomi rekete, nema nimalo respekta i kontrole. Za njega cak i Kirjos ima granicu.

Kme

pre 6 godina

Bice ipak Zverev sampion i broj 1,siguran sam u to,put ce mu biti mozda slican Federerovom,sacekace silazak velike cetvorke i doci do rezultata.
(taki p., 30. maj 2017 18:39)

Ili mozda da saceka kao nolo, da federer ostara i nadal se ispovredjuje...

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Pa gde ste Vi već pola godine :)
Pravo je zadovoljstvo, u moru dosadnih i nebuloznih komentara, naići na Vaš.
Samo bih još dodao (na Vaš komentar) da ipak sve zavisi od Novaka - ako mu je stalo da osvoji turnir (ne vidim što ne bi), od njega sve zavisi - ako nije, onda ga i Souza može pobediti (malo verovatno, ali je i Istomin bio totalni autsajder, pa ga dobi onomad) i samim tim eliminisati s turnira.
Zanima me još i vaše mišljenje u vezi cele ove situacije oko Novaka. Imaz, brat Marko... Agasijev angažman je manje - više jasan.

krastavcevic

pre 6 godina

nova velika trojka svetskog tenisa ZVEREV,KIRGIOS I CORIC
(verdasco, 30. maj 2017 22:41)

Haaaaahaaaa! Kirgios ima puno talenta, ali nema volje da trenira. Ćorić? Pa on je samo uporan borac skromnog talenta.
Po meni neće biti nove velike trojke. Novi vladar, bez prave konkurencije, biće A.Zverev. Ubedljivo je najtalentovaniji, a i psihološki daleko najjači! U samom vrhu, posle Zvereva naravno, biće Tiafoe, Rud, Fric, Šapovalov, Hačanov, Čung, Kokinakis i naš Kecmanović!

zainteresovani

pre 6 godina

Opet @Djordje razmislja, misli se, ne vidi :) Mozes li ti Djordje da napravis prognozu ili napises komentar da mi ocenimo a ne da nas uvek stavljas pred ovakve rebuse?

kme

pre 6 godina

Zverev je odlican. Osvojice on dosta GS turnira iz jednostavnog razloga, nece imati ko da ga zaustavi, ali je potpuno jasno da nece dostici Nadalov i Federerov nivo, a o Novakovom nivou necu ni da trosim reci !
(antiDebil, 30. maj 2017 15:37)

Prosle nedelje mu bese dovoljno za taj nolov nivo.

Kme

pre 6 godina

Kao sto sam ranije napisao, mnogo mi je drago sto je Verdasko pobijedio. Prije svega jer je dobar teniser i ok momak, a zatim i zato sto je "mali" Zverev uzasno arogantan, mnogo ruzno se ponasa na terenu, psuje, lomi rekete, nema nimalo respekta i kontrole. Za njega cak i Kirjos ima granicu.
(Srdjan, 30. maj 2017 17:26)

Ali zato navijas za nola koji je jedno 100 put gori od zvereva po ponasanju na terenu...

djosa

pre 6 godina

eto.. to su te nade svetskog tenisa..
i posle ove i njemu slicne uporedjuju svi (pocevsi od novinara) sa Federerom Nadalom i Novakom.
Aha..
Ajd sad Saša Zverevu, ruku pod ruku sa bratom Mišom (odrao ga vrhunski svuda poznati Napolitano teniser) pa ajd lepo kuci u rus..ovaj, u njemacku.

Kme

pre 6 godina

Bice ipak Zverev sampion i broj 1,siguran sam u to,put ce mu biti mozda slican Federerovom,sacekace silazak velike cetvorke i doci do rezultata.
(taki p., 30. maj 2017 18:39)

Ili mozda da saceka kao nolo, da federer ostara i nadal se ispovredjuje...

antiDebil

pre 6 godina

Zverev je odlican. Osvojice on dosta GS turnira iz jednostavnog razloga, nece imati ko da ga zaustavi, ali je potpuno jasno da nece dostici Nadalov i Federerov nivo, a o Novakovom nivou necu ni da trosim reci !

veder

pre 6 godina

Drago mi je što je Anin bivši dečko slupao prepotentnog Zvereva i odučavao ga od tenisa. Zverev je dobio indisponiranog Novaka u Rimu, ali pravog razarača Verdaska nije mogao ni u najluđim snovima,jer je Verdasko jedan od velikih teniskih talenata koji nema GS iako je to zaslužio po kvalitetu igre koju pokazuje.
Navijam za Novaka i Verdaska da igraju u finalu.

bole bgd

pre 6 godina

Ne razumem ovoliku zluradost prema Saši Zverevu? Pa i Federer, Nadal, Đoković, Marej..su gubili u prvim kolima GS!!! A Aleksandar se već dokazao. Sa samo 20 godina osvojio je u Rimu Masters na šljaci ( podloga koja mu najmanje odgovara), ušao u tzv TOP 10, a to se nekom tako mladom nije desilo bar 7-8 godina.
Nego, meni se čini, da većinu negativnih komentara na račun Zvereva pišu navijači Borne Ćorića, kojem su ti isti "stručnjaci" predviđali ono što Rus već ostvaruje, dok je njihov ljubimac Ćorić samo u 2017. čak OSAM puta poražen u 1. kolima raznih ATP turnira!

za zaboravne

pre 6 godina

Zaboravlja te da je samo prije par dana osvojio Master Rim ,a nešto se ne sjećam da je Verdasko osvojio ijedan mastersu svojoj dugogodišnjoj karijeri

Srdjan

pre 6 godina

Kao sto sam ranije napisao, mnogo mi je drago sto je Verdasko pobijedio. Prije svega jer je dobar teniser i ok momak, a zatim i zato sto je "mali" Zverev uzasno arogantan, mnogo ruzno se ponasa na terenu, psuje, lomi rekete, nema nimalo respekta i kontrole. Za njega cak i Kirjos ima granicu.

vladislav, bgd

pre 6 godina

Mislim da je svakom pametnom jasno da negativne komentare na račun Zvereva ovde pišu najviš obožavaoci lika i dela Borne Ćorića, tj da oni nemaju veze sa porazom Novaka od Saše u Rimu. Zverev je kulturan i vaspitan dečko, prema Đokoviću je pokazao veliko poštovanje, a vreme uspeha A.Zvereva tek dolazi!

Varda je vec teniser

pre 6 godina

Citiram: "Pa i Federer, Nadal, Đoković, Marej..su gubili u prvim kolima GS!!! A Aleksandar se već dokazao..."

Aleksandar je solidan, ali nista ubitacno i spontano nema. I koka sto ne vidi ponekad ubode zrno i to pogotovu kad okolina leskari i izgubi apetit. Kratko receno, Alekeksandar nema sanse da sa 21.god bude treci na svetu, kao neki pomenuti iz citata.
Jedini talentovan je Kirgios, ali mentalno nije bas najstabilniji. Ostali sto nadolaze, mediokritet.

no name

pre 6 godina

Zasto turniri u Mastersu nikad nece imati tezinu Grand-slema trofeja? Osim toga sto se igra u tri dobijena seta, Verdasco- Zverev prvo kolo Rolan Garosa je moguce finale nekog mastersa na slajci.

s

pre 6 godina

Ovaj Zverev bi vec bio prvi reket sveta da ne postoje grand slemovi, odnosno da se na svim turnirima igra na 2 dobijena seta, decko jednostavno jos uvek nema snagu ni izdrzljivost za mec u 3 seta.

bozidar, bg

pre 6 godina

P.S. Kirjos je mnogo bolji teniser od Zvereva, moj stav.
(Srdjan, 30. maj 2017 17:27)
Možda sada, ali Zverev je mlađi čak DVE godine! I Kirijos još nema osvojen Masters, a Zverev već ima. Plus, Zverev je ušao u "top 10", a Kirijos ima najbolji plasman 13. mesto ATP liste. Jeste da je do sada Kirijos bolji u međusobNim duelima..ali..šta će sve mladi Rus uraditi u sledeće dve godine? Za mene nema dileme! Saša već ove godine ulazi u TOP 5, a vrlo brzo će biti No1 i osvajač GS!

D

pre 6 godina

Ne moze da bude sokantno nikako! Ne igram kladionicu cesto, ali kad sam video kvotu 6 na Verdaska odmah sam otisao i uplatio 1500 dinara. I jos 2500 na hendikep da ce pobediti ili izgubiti makar sa oavojenim setom. Ljudi Verdasko je mucio Nadala cesto u oet setova, ozbiljan je to igrac samo sto su ga godine malo stigle, ali sjajna tehnika, glava ga je sprecila da bude konstantan top 10 teniser. A ovaj mali, osvojio Rim, ispraznio se, dete je jos. Sve je govorilo da Verdasko moze da dobije i ja to lepo iskoristio :)

fantom

pre 6 godina

Nemački mediji ga prozvaše za zver kad je pobedio Novaka u finalu Rima. Imao je Zverev ruku na srce teškog protivnika za prvo kolo, plus Verdasko je iskusan i još igra levom rukom što je dodatni problem za njegove protivnike. Prosto je neverovatno da mladi teniseri ne mogu da se probiju već godinama, ja ne znam kad će Zverev, Kirgijos, Ćorić, Kokinakis igrati finale nekog grend slema. Možda za jedno deset godina kad se povuku ovi matorci koji kidaju godinama.

znanje-imanje

pre 6 godina

Iako je rusemac već neko vreme na velikoj sceni, a sigurni je budući osvajač svega i svačega ovo je bio taj prvi put: na Slam sa očekivanjima, i svojih i drugih. I tako to ide - velika scena, već si polufavorit, svetla i medijska hajka... kad ono loš dan, prethodna prenaprezanja, neuroza. Ali nema brige - preko puta tebe je standardni gubitnik, nervozan, autosaboter. I izjednačio je ali prekid - a ludak eto baš danas (tj drugi DANas!!!) baš i nije - nego je talenat koji je oduvek i bio, a još i iskusan i odlučan. Verdasko je imao i sreće sa prekidom jer se mali juče povratio i pobedio bi, ali ovako...
Baaaam!
Ako. I neizbežno je, i neophodno je.
Nakon dugo vremena i teške povređenosti meni omiljeni talenat Tanasije je opet tu. Igra neočekivano dobro protiv japanca - on ako se fizički izvuče biće uz rame i Zverevu i Krigiosu.
Uopšte ovaj je Slam kao nijedan zadnjih 15 godina bez ikakve jasne slike favorita i baš svi imaju šansu. Novak je svoju verovatno propustio igranjem uzastopce Madrida i Rima - ali opet žreb ga je baš baš hteo; samo što mora sve da se odigra u njegovu korist:
1 Uspe li da prođe prva 3 kola sa po 3:0...
2 Bude li dugo i ludo Beluči-Puj pa i pobednik sa Vinolasom eto još jedne šanse za 3:0
3 I nadalje namuči li se Tim sa Ćorićem i Gofanom
4 Namuče li Troicki i još neko pa onda i Dimitrov ili Raonić Nadala
sve realno moguće, ima šanse da bar sadašnji fizički nedostatak ne bude poguban. Idemo Nole!

Milan

pre 6 godina

Ne razumem cemu takva mrznja prema Zverevu? Verdasko u prvom kolu je takva koska od zreba da to nije normalno. Ako je razlog ovom hejtu to sto je pobedio Novaka onda je to bolest, velika. To je samo sport, a Zverev je jedan pristojan, kulturan i simpatican momak pun postovanja prema nasem Noletu. Odrastite vise.

Biza

pre 6 godina

Zasto skoro uvek teniser koji dobije noloa u nekom finalu ili ranije ,ispadne vec u prvom ili drugom kolu sledeci turnir, najvise wawrinka

Gajetano

pre 6 godina

To je ono sto odvaja Novaka, Nadala, Federera, (ajde da dodam i Mareja), od ostatka konkurencije: Konstantnost forme i rezultata!

A Zverev je strasan potencijal. Ima sve: od servisa do igre u polju sa obe strane (paradoksalno za njegovu visinu, najslabija strana mu je igra na mrezi), ali nema ono... Moze on svakog da pobedi, moze i veliki turnir da osvoji kada mu se posloze zvezde kao u Rimu. Ali ispadanje u prvom kolu Gren slem turnira nakon osvajanja Mastersa pre samo nedelju dana, veliki je udarac za nekog ko pretenduje da bude buduci vladar tenisa (makar i ovako mlad). Puno smo se takvih pretendenata nagledali u zadnjih nekoliko godina.

Cudno mi je zaista kako je Novak odigrao finale Rima, i to nakon briljantne partije protiv Tima u polufinalu. Nije mu se igralo, a to najvise mrzim kod Djokovica, pojeo bih i sebe i njega kad ga vidim takvog:)

Pozdrav,

despot

pre 6 godina

Zasto skoro uvek teniser koji dobije noloa u nekom finalu ili ranije ,ispadne vec u prvom ili drugom kolu sledeci turnir, najvise wawrinka
(Biza, 30. maj 2017 15:38)

# Link komentara
Zato sto je to prokletstvo onoga ko pobedi Novaka. Sledecih par ili pak vise turnira ne moze da opepeli

Ivan

pre 6 godina

Mirno i rutinski je Verdasko savladao Zvereva mada se mora priznati da je pauza i prekid zbog kiše veoma odgovarala znatno starijem ali i mnogo iskusnijem i mudrijem Verdasku koji je danas rutinski priveo meč kraju. Mora Zverev još mnogo toga da nauči da bi imao kontinuitet dobrih igara te postao megazvezda tenisa u budućnosti. Za sada nije na tom nivou.

krastavcevic

pre 6 godina

Nije iznenađenje, za one koji poznaju tenis. Verdasko je stari i snažni lisac, velikog znanja i iskustva. Uostalom, bio je u "top 10", pobeđivao i Nadala na šljaci... Mladog Rusa Zvereva stiglo emocionalno i fizičko pražnjenje, logično posle Rima i svog prvog osvojenog Mastersa. Koliko vredi,već je pokazao u poslednje dve godine i ušao u "top 10". To se godinama nije desilo,tj da neko ko ima samo 20 godina osvoji Masters i bude 10. na ATP listi! Šaša je bez konkurencije najbolji među mladim teniserima, a ubeđen sam budući No1 i višestruki osvajač grend slemova.
Oni koji sada pišu sve najgore o Zverevu su ili rusomrsci, ili ne žele da vide statistiku i činjenice.

Dobro

pre 6 godina

Bez starca nema udarca!
Lepo igra Zverev, nema tu diskusije, ima sve elemente teniske igre... osim iskustva.
U Rimu je odigrao vise nego solidno, protiv Noleta cak i odlicno, ali za duze staze mora da se ima iskustvo.
To se pogotovo vidi a i dokazuje na Grand Slam turnirima, gde muskarci igraju na tri dobijena seta.
Jedan je bio Boris Beker i jedna je bila mala Mo.
Ovo danas ispod 20 godina... sve da umres od muke.
Ne znam ko moze nesto da osvoji?
Tim, Kirjos, .... ma daj, covece!
PS: Verdasku svaka cast. Godine, ali jak je kao bik, dobro se krece i udarci su mu cisti i duboki.
Iz zemlje lala, uvek Vas,

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Pa gde ste Vi već pola godine :)
Pravo je zadovoljstvo, u moru dosadnih i nebuloznih komentara, naići na Vaš.
Samo bih još dodao (na Vaš komentar) da ipak sve zavisi od Novaka - ako mu je stalo da osvoji turnir (ne vidim što ne bi), od njega sve zavisi - ako nije, onda ga i Souza može pobediti (malo verovatno, ali je i Istomin bio totalni autsajder, pa ga dobi onomad) i samim tim eliminisati s turnira.
Zanima me još i vaše mišljenje u vezi cele ove situacije oko Novaka. Imaz, brat Marko... Agasijev angažman je manje - više jasan.

Srb

pre 6 godina

Verdasko neverovatan igrac . U stanju je da rasturi najbolje , i da izgubi od totalnog autsajdera . Zivac je , konstantno se nervira ,i kod njega sve zavisi na koju nogu je ustao.

Nebojša

pre 6 godina

Nekoliko dana pred RG ovim Zverevim su pojedini pretili pre svega Novaku a i ostalima i eto prva ozbiljna prepreka i ćao u Rimu jeste dobio Novaka ali on je u tom meču bio pola igrača koji može da bude zato je i izgubio još je ovaj zelen za grenslem bravo za Verdaska navikao čovek da izbacuje top deset igrače na startu velikih turnira Nadal sada Zverev igrao je i sa Novakom u Australiji ove godine ali tu nije uspeo da iznenadi.

baki zemunac, hrvojin komšija

pre 6 godina

Ovaj Zverev bi vec bio prvi reket sveta da ne postoje grand slemovi, odnosno da se na svim turnirima igra na 2 dobijena seta, decko jednostavno jos uvek nema snagu ni izdrzljivost za mec u 3 seta.
(s, 30. maj 2017 15:50)
Misliš, kao naprimer Borna Ćorić? Haaaaaa:)

Loki

pre 6 godina

Ne poričem činjenicu da će ovaj dečko biti prvi na svetu u nekom periodu, ali on još uvek mora da radi na mnogo toga,jeste on jak,ali nema masu za tu visinu, nije izdržljiv,hvatao je dah danas previše često, treba još truda Saša :)

veder

pre 6 godina

bole bgd, 30. maj 2017 16:1

Nisam nikakav navijač Ćorića, to su vaši pokušaji, u ovom slučaju tvoj, da drugome imputirate da neko ko ne misli kao vi nekoga mrze, u ovom slučaju je to Zverev. Ne, nema mržnje, ima samo drugačije mišljenje od vašeg, tvog, jer ako si ti rusofil ja nisam, ni rusofil, ni amerikanofil. Meni je samo drago da je bolji igrač pobedio, Verdasko, i odučio malog prepotopka od tenisa, i to je sve narode, ništa izvan toga.

Ivan

pre 6 godina

Odigrao mec karijere protiv Djokovica. Ne znam da li je napravio 5 neiznudjenih gresaka na tom mecu. Imao sam utisak da ne moze da izbaci ni jednu loptu u aut, danas ga Verdasko posalje kuci u prvom kolu...

Djordje

pre 6 godina

Još je mali fizički slab za grendslem mečeve, mada opet Nando je iskusan na šljaci, Bogami gledam žreb sa te strane neće ni Wawrinka daleko, Dolgopolov, Fonjini, Conga, S druge strane ni Mareju neće biti lako ako tamo Nišikori prođe i Ferer ako slučajno uđe u formu, al opet bez obzira pobednika vidim sa ove strane, Nadal ili Novak, teško da mogu nekog trećeg da zamislim

zex

pre 6 godina

Rekoh pre par dana da Zverev nece proci prvo kolo.Verdasko je dobar igrac a Zverev je uhvatio Novaka na spavanju.ovo je Turnir za velike igrace a Zverev neka saceka malo.

djole

pre 6 godina

@veder
Toliko je jasno da si navijac Borne Ćorića i da si ljubomoran na uspehe Zvereva, da te je ovaj poraz Mise mnogo vise obradovao od pobede Ćorića na cuvenom turniru u Marakesu!

JPR24

pre 6 godina

GS je uvek nesto posebno. Igra se na tri dobijena seta. Mecevi mogu da se oduze do 3,4 sata, nekad i vise, pogotovo lad je sljaka u pitanju. A tu iskustvo moze mnogo da pomogne. Sto se ocigledno desilo u ovom mecu. Zverev ima jos da uci, i da radi na kondiciji i znazi, Verdasko je kao sto neko rece jak ko bik, a Zverev je vise puta trazio dah.. No dobro, mald je. I sto puta mi je simpaticniji od onih Krigjosa i raznih Bernarda...

x

pre 6 godina

Kada je Nole ima dvadeset godinica, uzeo je Toronto ili Montreal, ne znam gde se tacno igralo te godine. Pobedio je redom Rodika, Nadal i Federera. Godina 2007. Federer narocito na vrhuncu. Te iste godine je igrao finale USO, i odigrao atomski mec sa Rodzerom. Federer je nenormalno slavio kada je dobio, a Novak je toliko bio dobar da je izgubio jer je platio danak neiskustvu. Sam Federer (lako proberivo) je rekao da je imao mnogo srece. Dakle Novak nije ispao posle uspeha na mastersu u prvom kolu, vec se borio za titulu. Ovi danasnji malisani jos nisu taj kalibar.

veliki strumf

pre 6 godina

Klasika. U razgovoru sa drugarima pre zreba dao sam mu max 1/8 finala, a kad sam video Verdaska u 1. kolu rekao sam da lako moze da ispadne. Tako i bi. Jos je mlad - ima sve, ali fali konstantnost, a to je najteze. Mnogi su se ovde zaletali ne znam kakvim prognozama, te broj 1 ovo ono. Polaaako, mnogo ima do broja 1, a dok su glavne azdaje tu, nece ni primirisati. Mozda poneko polufinale/finale, neka titula (svaka mu cast za Rim), ali za velika dela morace da se naceka.

zainteresovani

pre 6 godina

Opet @Djordje razmislja, misli se, ne vidi :) Mozes li ti Djordje da napravis prognozu ili napises komentar da mi ocenimo a ne da nas uvek stavljas pred ovakve rebuse?

taki p.

pre 6 godina

Zverev je platio danak neiskustvu,jednostavno nije mogao da se stavi u ulogu favorita.Posle Rima poceli su hvalospevi,decko se nije snasao.Verdasko suvise tezak protivnik za prvo kolo bilo kome.Tesko se stize do vrha,samo ekstra igraci uspevaju da sa 19-20 godina uzimaju velike titule,Rafa RG sa 19,Nole AO sa 20.Bice ipak Zverev sampion i broj 1,siguran sam u to,put ce mu biti mozda slican Federerovom,sacekace silazak velike cetvorke i doci do rezultata.

nemke

pre 6 godina

Verdasku odgovora šljaka!! Svi španskim teniserima je tako.
Stoga očekivana pobeda protiv Zvereva koji jeste osvojio Rim al daleko je još da bude konstatan na toj podlozi. Radi vreme za njega.

DukiNS

pre 6 godina

Po meni ovo i nije neko preveliko iznenadjenje. I Djokovic i Nadal i Endi bi se posteno namucili u prvom kolu protiv Verdaska. Ako bi ga i prosli. Sve je to skola koju Zverev mora proci ako zeli biti sampion uskoro.

побро

pre 6 godina

Погледао меч са великим задовољством...осетио сам да је могуће ,изненађење^.
Вердаско је страшан играч и када,га,крене форхенд може свакога да победи.
Гледао на Евро спорту...шта рећи за коментатора..осим,срамота.
Један од бисера који је,рекао...ако гледамо суви квалитет,онда,ту Вердаско нема,шта да тражи.

krastavcevic

pre 6 godina

nova velika trojka svetskog tenisa ZVEREV,KIRGIOS I CORIC
(verdasco, 30. maj 2017 22:41)

Haaaaahaaaa! Kirgios ima puno talenta, ali nema volje da trenira. Ćorić? Pa on je samo uporan borac skromnog talenta.
Po meni neće biti nove velike trojke. Novi vladar, bez prave konkurencije, biće A.Zverev. Ubedljivo je najtalentovaniji, a i psihološki daleko najjači! U samom vrhu, posle Zvereva naravno, biće Tiafoe, Rud, Fric, Šapovalov, Hačanov, Čung, Kokinakis i naš Kecmanović!

taki p.

pre 6 godina

Kme-Nisam rekao da je Federer osvajao u slaboj eri,vec da je u svojoj generaciji bio dominantan.On je eksplodirao kada su sa scene sisli Sampras i Agasi,i bio je fenomenalan.Poredjenje sa Novakom i Rafom je nemoguce,nisu ista generacija.Sto se tice Rafinih povreda,to su epske price,povredjen je izgleda bio kada ga je Novak 7 puta dobijao 2011-12.I Federer je imao izgleda 2008 teske povrede u australiji,2010-11 USO-AO.