Tenis 61

Nedelja, 28.05.2017.

14:00

Pariz bez Federera: Švajcarac uradio nešto što nikada nije

Neverovatnu seriju nastupa na najvećim turnirima započeo je davne 2000. na Australijan openu i ona je trajala punih 16 godina.

Pariz bez Federera: Švajcarac uradio nešto što nikada nije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Kme

pre 6 godina

anica: Bas bih volela da vidim kako bi igrao Federer sa slabijim servisom, nema igru na sljaci kao Novak. 

Kako to nema igru na sljaci, ajde molim te objasni mi to...Federer je igrao 5 finala RG uz jednu titulu a nolo 4 finala i isto tako jednu titulu...Dakle ima jedno finale vise od nola i vise polufinala...Ko sve komentarise ovde...

orao

pre 6 godina

Kažu ovde neki Federer ima najlepši behend ikada. Samo mu kod tog udarca gledajte levu ruku i videćete da nema tu ništa lepo. Naprotiv, ružno.

mmmm

pre 6 godina

(Boston, 28. maj 2017 21:21)
Ma dobro sve to, ko je bolji, Novak ili Federer, nego daj pričaj nam malo o vašem Ćoriću. Diči se ti sa njim, pusti Federera, veze on sa vama nema. Novak je naš. Ajd pričaj nam malo o vašem tenisu. Koliko ceo vaš muški i ženski tenis u istoriji (povjesti) ima slemova? Jel više od jednog Novaka? Smejem se....

Djordje NS

pre 6 godina

@ Boston

Kakav bezobrazno tendenciozan komentar... Kažeš, da je Noletova igra toliko loša da starac Federer i u 35 godini osvaja GS. Ali nemoj zaboraviti da se na AO njih dvojica nisu sreli jer nikad više Federer neće ništa osvojiti a da se susretne sa Novakom. Još bezobrazniji deo komentara ti se odnosi na poređenje Federerove i Noletove konkurencije i vremena u kojima su obojica osvajali Grand slemove. Nole ni jedan GS nije osvojio a da do titule nije morao da savlada ili Federera ili Nadala ili Mareja ili bar Vavrinku. A nije bilo retko da je od četvrtfinala do finala morao da naniže i pobedi i po trojicu od nabrojanih. Dok je tvoj junak osvojio 10 ili 12 GS titula pre pojave Nadala i Đokovića. Tako da je morao da se "namuči" pobeđivajući Nabaldijana, Filipusisa, Moyu, Rodika, Ljubičića, Safina, Robreda i da ne nabrajam dalje. Dovoljno je da odeš na ATP listu i da ukucaš neki datum iz 2004. 2005. ili 2006. i da pročitaš ta imena. Ne želim te igrače da omalovažavam ali svi oni zajedno u zbiru nemaju Grand Slam titula koliko ima jedan Nole a možda nemaju ni pola od toga. Čim su Nadal i Nole stupili na scenu Federer se nije nagledao trofeja. Toliko o konkurencijama njih dvojice kao i o tvom komentaru.

?

pre 6 godina

@Da li im više mesa otpadne na....
Boli 18 GS? Tek ce da boli, polako, stize i 19 uskoro. A 302 nedelje? Na vrhu vecne liste u obe kategorije! A Nolo? Ni medju 5!
Hahahaha! Ne treba ti tetovaza, ne izlazi ti to iz glave. Sagni se, zaposli usta i pati, sta ti drugo preostaje? Cinjenice ne moze promeniti! Hahahaha!

he he he

pre 6 godina

Djokovic 12, Federer 18. Djokovic 230, Federer 302. Djokovic 70, Federer 91. I Srbi opet kazu da je Djokovic bolji. H2H nije toliko vazan jer kad bi to gledali Karlovic bi bio bolje teniser od Novaka.
(uhhh, 28. maj 2017 18:01)

12 jabuka je teže od 18 šljiva.
Zato Srbi kažu da je Novak bolji.
H2H je važan kada se sa nekim sudariš 50 puta. Kada Karlović bude odigrao 46 mečeva sa Novakom i bude imao više pobeda, onda je bolji.
A kada vi (dobro znaš koji vi) budete imali tenisera sa barem pola Novokovih uspeha, javi se da pričamo o tenisu. Mada nešto mi govori da mi se nikad nećeš javiti.

Djordje NS

pre 6 godina

Baca sve karte za poslednji Vimbldon, za poslednji slem trofej, jer, ego je ipak jaci od svega kod tog tipa.
(Placko zeli da bude naj, 28. maj 2017 15:09)

Vec 8 godina vicete zadnji Vimbldon, pa zadnja god i penzija,
a on covek nikad jaci.
(Rebus, 28. maj 2017 16:36)

Federerovci, hajde se međusobno dogovorite ako je sad Rođa nikad jači zašto onda kad Nole odvoji sve Grand Slam titule u prethodnih 4-5 godina govorite da je to zato što je Federer omatorio i zreo za penziju. Dajte se usaglasiti da ne ispadate baš toliko smešni.

?

pre 6 godina

@Tijana83
A kada Nolo napuni 32,33,34,35 pa mu Kirijos, Tim, Zverev i slicni budu uzimali titule i pobedjivali ga, to ce znaciti da su oni bolji od njega?
Zasto ti uopste stavljas Noloa i Nadala u istu kategoriju? Nadal je u vrhu od 2005, GS sampion, drugi teniser sveta, Nolo nije taj kvalitet. 2005 Federer je imao 4 GS, znaci u konkurenciji Nadala uzeo je jos 14! A i Nolo je bio tu, ko mu je kriv sto nije umeo da osvoji nista vazno? Samo je godinu dana mladji od Nadala, kako nije uspeo i on nesto da uzme? Nego cekao 2011 i 2015 da "dominira"? Vidis, Nolo je 90% titula osvojio u konkurenciji starog i cesto povredjenog Federera, povredjenog Nadala, debelog Vavrinke, Cilica, Nisikorija, Gofana itd. Nolovu konkurenciju stari Federer lema gde stigne. Toliko o kvalitetu te konkurencije. S druge strane, ta losa konkurencija od pre 10-tak godina je za Noloa bila nocna mora. Rodik, Safin, Karlovic... unistavali ga. Protiv Safina ni set nije osvojio!
U eri RF, Nadala i Noloa, Nolo je najgori. Jednostavno, Federer 18 GS, 302 nedelje na vrhu, 91 titula, 7 Vimbldona, 5 USO, 5 AO... Nadal 14 GS, 9 RG... a Nolo tek treci po GS i po broju titula!
Velika trojka a Nolo na trecem, dakle POSLEDNJEM mestu!

Tijana83

pre 6 godina

Svi vi koji govorite o g.o.a.t.-u, zamislite da sada nema Novaka, Rafe, Mareja itd i da krene da dominira recimo jedan od "klinaca",Tim ili Kirjojs ili ko vec...i taj klinac uzme 19 GS...Da li bi ste ga zvali najvecim svih vremena? Ne bi. Zasto, kada je uzeo najvise titula u istoriji? Pa zato sto ih nije uzeo u najjacoj konkurenciji, eto zato! Isto tako je Rodzer 80% svojih GS uzeo kada su mu glavna konkurencija bili Rodik, Bagdatis, Safin i ekipa, a kada su Rafa i Novak dominirali, Federera nigde nema. Obojica ga deru u medjusobnim duelima, Nadal pogotovu! Rafina stara musterija, a i Novakova koji mu je uzimao finala u Vimbldonu 2put za redom,Us openu ...Pa sta mislite sta bi Rafa ili Novak počinili tim protivnicima u to vreme kad je Federer skupljao GSlemove...Necu da kazem da su Rafa ili Novak "goat". , ali sigurno necu reci za svajcarca koji ima negativan skor sa obojicom...Oni koji taj negativan skor porede sa nekim nizerazrednim teniserima koji su dobijali Novaka a igrali svega par puta, shvatilte da su Nole-Fed,Nole-Nadal,Fed-Nadal tri najveca rivalstva. Svajcarac najgori:). Pozdrav.

Boston

pre 6 godina

@Author
Federer i Nadal vladaju tenisom od 2005 godine. Tada je RF imao 4 GS, Nadal 1. Dakle, nisu oni krivi sto je Novaku trebalo jos 6 godina da i on pocne redovno da osvaja velike titule. Znaci, najvise titula su osvojili RF i Nadal. Ne moze se racunati od 2011. Jer mozemo onda da racunamo i od 2014 pa bi Vavrinka bio ispred Rafe i Federera. Ne ide to tako. Djokovic je po godinama malo mladji od Rafe pa ipak nije bio dovoljno dobar i kvalitetan da i on 2005 osvoji GS i bude 2 na svetu. On nije GOAT jer nije najuspesniji. Ne moze biti GOAT ako u njegovoj eri postoji teniser koji ima cak 6 GS vise i bio je mnoooogo duze broj jedan. Dakle, Novak je treci po uspesnosti u svojoj eri. Nikakav GOAT on ne moze da bude kada ni u svojoj eri nije najbolji.

objektivno

pre 6 godina

@Da kazem
Skroz se slazem to su sve velikani tenisa pa nek pogledaju samo skor Davidenka i Nadala ili Djokovica i Safina,ja sam konkretno naveo te igrace koji su bili uspesni na RGu 2009.
*pusica Naravno da ce Bolitijeri da hvali Novak jer je on radio sa njim i nije objektivan to je isto ko da ja kazem Wawrinka je rekao da je Federer najbolji i on zna najbolje jer je on teniser,ali naravno da ce da kaze to za zemljaka.Ako su ti igraci sa 200te pozicije bolji od Rodzera zasto onda oni nemaju 18 slemova?Da si citao clanak na B92 gde je covek kroz statistiku ispratio celu Rodzerovu karijeru ne bi tako pricao jer evo ti samo podataka da Rodzer kroz karijeru u proseku na centralnom terenu Wimbldona ima odnos vinera o gresaka 7+ sto je nestvarno kad se uzme u obzir to koliko je meceva odigrao na to stadionu.Kazes da je njegova dominacija prekinuta kad je imao 26,a on je 2017 drugi na race listi sa propustenom sezonom na sljaci.
PS. O njegovom bekendu pitaj Nadala koji ga verovatno sanja ove godine.

Boston

pre 6 godina

@pusica
Taj bekhend mu je doneo 18 GS i 302 nedelje na prvom mestu. Novaku njegov nije. Kompletniji je teniser Federer, to je jasno. Minimum 5 titula na 3 GS, jedini teniser koji ima 10+ titula na svim podlogama. Sve jasno. Ako nije, pitaj Vilandera, Samprasa, Nadala... Djokovic je "vladao" u konkurenciji starog i povredjenog Federera i povredjenog Nadala. I to ti je cinjenica. Da ista valja ta njegova konkurencija, ne bi starac Federer sa 35 godina osvajao GS. Djokovic nikoga nije smenio, on je cekao da Federer i Nadal padnu, Rodik se povukao , Davidenko penzionisao, Soderlinga i Del Potra snasle povrede, Hjut i Nalbandijan propali zbog povreda, Safin otisao u penziju. E onda je Djokovic dosao da vlada, protiv povredjenih i staraca. Covek je vladao u vreme NAJSTARIJIH top 10 u istoriji. Tu je sve jasno.
O kompletnom Djokovicu nema smisla govoriti. Servis nikakav, forhend prosecan, bekhend bio dobar sada ocajan, igra na mrezi katastrofalna. E zato je on morao da ceka eru Aguta, Gofana, Nisikorija, Vavrinke i najgoreg broja jedan u istoriji da bi osvajao titule. Najbolji pokazatelj je Vavrinka. U konkurenciji u kojoj su vladali Federer i Nadal nije mogao ni da sanja GS, a bio je u najboljim godinama. U Novakovoj eri je kao debeli tridesetogodisnjak uzeo 3 GS.
Novakovu konkurenciju terorise matori Federer. To ostaje upamceno. Da je mladji, RF bi u ovoj konkurenciji uzimao sva 4 gs svake godine.

Dr. Roddick

pre 6 godina

@pusica


"da su klinci od 18, 19 godina Rafa i Nole čim su se pojavili zaseli na no2, no3 mesto i uzimali masterse i slemove i smenili sa tih mesta strašne “velikane“ Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Ljubičića, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka itd"

@Tijana83
"Isto tako je Rodzer 80% svojih GS uzeo kada su mu glavna konkurencija bili Rodik, Bagdatis, Safin i ekipa, a kada su Rafa i Novak dominirali, Federera nigde nema"


Zasto se onda nas nole nije naosvajao GS-a u eri kada je igrala navedena "boranija"? Zasto je cekao 2011 da bi dominirao,onda kada su ovi teniseri vec bili manje vise aktivni i na zalasku svojih karijera?

Za neupucene, Roddick, Safin, Gonzales itd. imaju pozitivan skor sa nasim noletom, tako da ne vidim kako je on tu "smenio" te "velikane".

anica

pre 6 godina

(Boston, 28. maj 2017 21:21)
Novaku je bekhend doneo pozitivan skor protiv dva najveca rivala onih 7 pobeda nad Nadalom koje Federer moze sanjati...12GS, 220 nedelja na prvom mestu, 4 vezana slema, 30 mastersa, drugo mesto na GOAT listi, najjacu sezonu uu istoriji. Sta ces bolje? Novak se izdigao iznad Federera i Nadala i pokazao sta je kompletan teniser. Pricam stalno da je Federer direktan pokazatelj Novakovog kvaliteta. Federer je dosta puta dobijao Novaka u njegovim losijim izdanjima aj cik da ga dobije kad igra svoj najjaci tenis, oces da kazes da je Federer igrao los tenis na Vimbldonu 2015 i US? Federer je uvek skakutao pred meceve sa Noletom...seti se samo zavrsnog mastersa u Londonu kad ga dobio u grupi, sto nije u finalu pobedio?
Federer moze biti kompletniji teniser od Novaka samo za totalne neznalice, nisam neki ekspert za tenis ali nisam ni corava. Bas bih volela da vidim kako bi igrao Federer sa slabijim servisom, nema igru na sljaci kao Novak.
E sad, postoji i druga strana price, a to je naravno psiha. Federer odlicno radi svoj posao, koristi sanse, igra najlepsi tenis,...sve to stoji, i neka ga na prvom mestu...nije problem, ali ga nikad ne mogu nazvati boljim teniserom od Noleta i Rafe kad sam pratila karijere...uspesniji jeste...sto zbog znanja sto zbog sticaja okolnosti.

anica

pre 6 godina

Postovani gdine iz Novog Sada lepog grada...ne mozete porediti odigranih nekoliko meceva I brojku od 30 duela...izmedju dva najveca rivala. Zna se ko je Federer ne morate ovde vrteti jednu istu pesmu jer se uvek mogu upotrebiti cinjenice koje aludiraju na njegove nedostatke. Federer tokom citave karijere nije mogao da nadigra Nadala, ima Negativan skor, nije osvojio MC I Rim. Mesaju se ovde dve stvari...niko ne spori njegovo mesto na Goat listi, slemove I nedelje na prvom mestu, vec se navode I druge cinjenice...a to sto se vama ne svidja...sta da se radi. Nema coveka bez mane.

uhhh

pre 6 godina

Djokovic 12, Federer 18. Djokovic 230, Federer 302. Djokovic 70, Federer 91. I Srbi opet kazu da je Djokovic bolji. H2H nije toliko vazan jer kad bi to gledali Karlovic bi bio bolje teniser od Novaka.

pusica

pre 6 godina

(objektivno, 28. maj 2017 15:52)
Objektivno? Aha, važi! Federer kompletniji teniser od Novaka? Pitaj Bolitijerija! Taj malo više zna od tebe, možemo se kladiti u to. Federer bi možda i bio kompletniji da nije najviše u istoriji tenisa poslao bekhenda na tribine. To se pravimo da smo zaboravili jel da? I prosečan teniser koji je u stanju da mu optereti bekhend sa nekoliko razmena će dočekati notornu grešku Federera. O Novaku i Rafi da govorim. I to ceo teniski svet vidi i zna. Baš ceo! Druga je stvar što većina o tome neće da govori, jer je “zaljubljena“u Federera pa se preskaču činjenice i pravi fama o nekakvoj eleganciji, plesu i sl glupostima. Kakva je elegancija gađati treći red tribina bekhendom 1000 puta? 200-ti teniser nema toliko grešaka iz osnovnog udarca. Federer je “elegantan“ samo na forhendu, na bekhendu sa onom suvonjavom levom rukom (vidno tanjom od desne) koju pri udarcu onako iskrivljeno zabaci iza leđa, nema tu ni e od elegancije. Ali carevo novo odelo se mora hvaliti, a svi znamo ko je u bajci to razotkrio. Drugo, po procentu pobeda na šljaci, Federer nije ni u prvih 10 u istoriji. Novak je 4. I za kraj o konkurenciji. Najbolji dokaz nikakve Federerove rane konkurencije, je da su klinci od 18, 19 godina Rafa i Nole čim su se pojavili zaseli na no2, no3 mesto i uzimali masterse i slemove i smenili sa tih mesta strašne “velikane“ Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Ljubičića, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka itd. Da je ta Federerova strašna generacija nešto vredela, ne bi dozvolila da ih klinci Rafa, Nole, Delpo, Endi preskoče i uzimaju im masrerse i slemove. Čim su ti klinci napunili 22, 23 godine, Federera su zbacili sa trona kada je imao samo 26 godina i od tada nikada više nije dominirao. Uzimao je sporadično po koji slem ali dominirali su Nole i Rafa. Da je Federer najbolji u istoriji valjda bi vladao do svoje 29., 30. godine, ne bi prepustio tron sa 26. I svi to znaju, i svi sa dva grama mozga to vide, ali... prva ljubav zaborava nema.

Author

pre 6 godina

Ja se trudim da budem objektivan. Veliki sam Zvezdas ali objektivno mislim da je Partizan obe godine bolji u fudbalu. Isto tako mislim da je Novak GOAT i da ce to biti kada zavrsi karijeru. Novak iz najboljih dana bi dobio Federera iz najboljih dana. Ne umanjujem uspeh RF, ali kada jedna era izbaci trojicu najboljih ikada (NDJ, RF, RN) a u toj eri najvise slemova osvoji Novak, najvise pobeda osvoji Novak, po mom misljenju on je iznad svih. Kada kazem najvise slemova, mislim na period u kome su igrala sva trojica pa i Andy.
Rafa i Federer su vecinu velikih turnira osvojili pre velike cetvorke, narocito Federer.
A kada kazem najkompletniji, mislim na prilagodljivost podlogama. Dodajte na to cinjenicu da mu jedan Roland Garros i Sinsinati fale za istoriju: da bude jedini sa minimum po dva slema od svakog i da bude jedini koji ima osvojene i sve slemove i sve masterse.
Kapiram da je lako govoriti da je najbolji dok mu ide i da nas narod brzo menja misljenje, ali ja samo iznosim svoj stav trudeci se da budem sto objektivniji. A svacije misljenje postujem.
Pozdrav

sanja-twins

pre 6 godina

@anica

Ako mislis da ima prelepu kosu,to je zato sto je Lav u horoskopu.... vecina iz tog znaka ima jaku,lepu kosu-kao lav grivu.

Da kazem

pre 6 godina

@objektivn
Dodao bih i Davidenka, Nalbandijana, Rodika, Safina, Hjuita i još neki..ali ne znaju ova deca, nisu ih gledali kada su bili na turu, ili su gledali kad su bili na zalasku karijera pa im i nisu bili neki. U to doba se od 1.kola igrao tenis ne ko sada u polufinalu je tek neko ozbiljan.

Kme

pre 6 godina

Wimbldon organizatori ce pomoci Federeru, kako prosle, tako i ove godine (kao i obicno) dati da sve meceve igra uvece, na prijatnijoj trmperaturi, na pokrivenom centralnom terenu koje po rangu ne zasluzuje. 
Nasuprot njemu Novak je morao prosle godina (a i ove ce bilo po kisi ili jakom suncu) kao broj jedan da igra po kisi, na otvorenom terenu i naravno ispadne posle isprekidanog dvodnevnog meca. Ocekujte ponovo slicnu "ujdurmu" od englza koji ce pokusati da na sve "prefinjene" nacine odmognu nasem coveku a pomognu Federeru i Mariju, sve "u okvirima pravila" naravno.
(Britanac, 28. maj 2017 14:49)

Jadni srbi, ceo svet protiv nas hahahaha

Rebus

pre 6 godina

Baca sve karte za poslednji Vimbldon, za poslednji slem trofej, jer, ego je ipak jaci od svega kod tog tipa.
(Placko zeli da bude naj, 28. maj 2017 15:09)

Vec 8 godina vicete zadnji Vimbldon, pa zadnja god i penzija,
a on covek nikad jaci.

pajo

pre 6 godina

kazete da je ovo era koja je izbacila dva najbolja tenisera u istoriji, rafu i rodzera i mozda je tako. pitam sta cemo sa onim trecim koji je bolji od njih, dje njemu mjesto. covjek ima vise pobjeda nas njima i to je jedino mjerilo a ne milion koje kakvih budalastina.vrlo jednostavno ko ima
vise pobjeda medjusobno taj je bolji

Futog-Novi Sad

pre 6 godina

@ anica

Gospodjo/gospodjice Anica, tacno je da je Nadal tokom karijere vise puta dobijao Federera, odnosno ima bolji medjusobni skor. Medjutim to ne moze biti bitan kriterijum da li je neko Goat ili ne. Znaci, Kirjos, Ivo Karlovic i Jirzi Veseli su bolji igraci od Novaka jer Novak sa njima ima negativan skor? Na medjusobne duele utice i to na kojoj podlozi se igra, forma igraca, pa i razlike u godinama Federer je stariji od Nadala cini mi se 5 godina. Bitna je konstantnost, koju Federer ima cak i u 36 godini, videcemo gde ce Nadal i Djokovic biti za 5 odnosno 6 godina

anica

pre 6 godina

(?, 28. maj 2017 15:54)
Cemu li se smejes? Federer uopste ne bezi puno u trofejima u odnosu na godine. Da nesto znas ne bi to ni pricao. Nije to bas tako bajno kako ti pises.
Najlepse se vidi GOATova elegancija protiv Novaka, obrati paznju...imas youtube, leprsa kosa posle dijagonala i riterna, a tek onaj SABR. GOAT bez MC RIMA i pobede na RG protiv najveceg rivala, a da i negativan skor sa dva najveca rivala, to nije bitno buahahahahah. Prefinjen i elegantan o daaaa.

Da li im više mesa odpadne na reč Nolo ili Nole, pitanje je sad...

pre 6 godina

(?, 28. maj 2017 15:54)

Druže istetoviraj na ruci "Nolo slam" da te podseća ceo život koliko si promašen...

U svakom slučaju Nolo slam ti je urezan u dušu koju ti mrvu po mrvu pijucka, a?

Pa bi sad svoj jad i mizeriju da deliš sa drugima... e pa neće je niko, sam se u svojoj žuči davi. Sam si je nagomilao, sam je u kusaj... i nastavi da pratiš Noloa kako stiže Federera feminema i po toj stavci u broju GS titula ;).

Vidimo se druže... u neka bolja vremena kad se digneš na nivo čoveka, a ne dok da darvinova evolucija ima potporu u tebi i tebi sličnima.

objektivno

pre 6 godina

@Author
Jordan se bavio kolektivnim spotom gde osvajanje titule ne zavisi samo od njega dok su u tenisu titule i broj nedelja na tronu ptavi pokazatelj upeha.Stvarno ne vidim kako je Djokovic,kasicni linijas,bez voleja i preterano kavlitetnog servisa,pa cak i bez neke napadacke igre kompletniji igrac od Federera koji moze da odigra svaki udarac.Pokazatelj je njegov forhend koji je najkompletniji udarac u istorji tenisa jer moze da ga odigra sa isto spina kao Nadal kad me je potrebno ali ga uglavnom igra skroz ravno.I na kraju ta prica o weak eri ne pije vodu jer evo bas pre neki dan gledam zreb za Rolan Garros 2009 i kad vidis koliko je tad bilo igraca koji mogu da iznenade veliku cetvorku Robredo i Delpo iz najboljih dana,Gonzales Soderling koji bi bili top 10 da igraju danas.Od tad je tenis u slobodnom padu i najgori je bio 2014 i 2015,ali pojava Zvereva i Tima uliva nada za buducnost.Sportski pozdrav

Danilo

pre 6 godina

Neverovatne gluposti priča "drveni", kao da je nemoguće da Novak, Endi ili neko treći izbaci Rafu sa turnira, i eto Roger se boji Rafe pa preskače RG... Ne verujem da odrastao čovek ovako nešto može javno reći!
A finale RG za 36godišnjeg Fedexa bi bio loš rezultat?

?

pre 6 godina

@Author
Ahahahahahaha! Da je Nolo igrao najbolji tenis, imao bi najvise GS i najduze bi bio na prvom mestu. Ali nije! Njegov najbolji tenis je toliko dobar da ga lemaju Istomin, Gofan, Kveri, Zverev, matori Federer i raspali Marej. Hahahahahaha!

Futog-Novi Sad

pre 6 godina

@ Author

Federer je igra najlepsi tenis u open eri. Cista elegancija. Svaki pokret je umetnost, nista na silu, nista na snagu. Prefinjenost svakog pokreta je na veoma visokom nivou. Bekend najlepsi u svetu tenisa, jednorucni prepun gracioznosti. Pored toga bio je 302 nedelje na prvom mestu, najvise u istoriji, ima 18 Grend slemova, takodje najvise u istoriji. Volim ja Noleta, imao je ogroman potencijal da bude najbolji ikada, mozda jednog dana i hoce, ali sada nije. Treba biti objektivan i gledati stvari iz vise uglova a ne samo to da je Nole Goat jer je nas

Srđan

pre 6 godina

Ma ovo je najbolji igrač ikada... naši ljudi jedini to ne vide.. bio sam dosta po Italiji i Danskoj... jedno vreme U Engleskoj i u Rusiji... i ubedljivo se o Federeru govori najviše kada je tenis u pitanju... mada ne gledaju u Rusiji i Danskoj kao kod nas... Italijani gledaju, ali oni sve sportove vole... on je u Engleskoj popularniji od Mareja... mada to razumem Marej je Škot... svi su oni prvo Englezi, Irci, Škoti pa tek onda Britanci...

Nebojša

pre 6 godina

Nije igra Monte Karlo, Madrid, Rim i Roland Garros. To je ukupno 5000 poena i opet ima sansu da zavrsi godinu kao prvi, jedino ga Nadal moze spreciti ako osvoji RG.
(Sr, 28. maj 2017 15:11)

Ne slažem se ako Nadal uzme RG imaće skoro 3000 poena više na race listi nije malo ukoliko Dominik Tim osvoji imaće oko četiri stotine poena više od Federera a ukoliko bi Novak uzeo imao bi tek oko 300 poena manje od Švajcarca sve je tu još uvek otvoreno možda niti Fedex niti Nadal ne završe na tronu na kraju sezone sačekamo kraj RG pa ćemo videti.

anica

pre 6 godina

(Futog-Novi Sad, 28. maj 2017 15:17)
To sto je prefinjen i elegantan ne moze da opovrgne cinjenicu da ga 'Bik' mlatio kao vola u kupusu. Svako dobro!

Da kazem

pre 6 godina

@Author
Nadam se da se šališ. Dacu ti plus jer je sala uspela.

@autošovinista koji od sovinaista pravi auto za dz
Nadam se da si ironičan jer od Djokovića nikad niko više sreće nije imao ne samo u tenisu nego u sportu uopšte.

Sr

pre 6 godina

Nije igra Monte Karlo, Madrid, Rim i Roland Garros. To je ukupno 5000 poena i opet ima sansu da zavrsi godinu kao prvi, jedino ga Nadal moze spreciti ako osvoji RG.

Britanac

pre 6 godina

Wimbldon organizatori ce pomoci Federeru, kako prosle, tako i ove godine (kao i obicno) dati da sve meceve igra uvece, na prijatnijoj trmperaturi, na pokrivenom centralnom terenu koje po rangu ne zasluzuje.
Nasuprot njemu Novak je morao prosle godina (a i ove ce bilo po kisi ili jakom suncu) kao broj jedan da igra po kisi, na otvorenom terenu i naravno ispadne posle isprekidanog dvodnevnog meca. Ocekujte ponovo slicnu "ujdurmu" od englza koji ce pokusati da na sve "prefinjene" nacine odmognu nasem coveku a pomognu Federeru i Mariju, sve "u okvirima pravila" naravno.

Author

pre 6 godina

Federer GOAT? Zasto? Ako je bitan broj titula, Jordan ne bi bio u prvih 5. Ali zasto je on najbolji ikad? Zato sto je igrao najbolju kosarku.
Djokovic je igrao najbolji tenis. Najkompletniji je ikada. Ima bolji medjusobni skor sa RF i RN. Dominiro je (i opet ce) u eri koja je izbacila najbolje tenisere u istoriji, tj u najjacoj eri ikada.
Zato je Djokovic GOAT. Eto.

autošovinista koji od sovinaista pravi auta za dz

pre 6 godina

Mozda je najbilji teniser u istoriji, ali je zato zasigurno najsrećniji. To govore i rezultati u periodu pre dolaska Nadala i Noleta, a posle odlaska njemu ravnih. Znači, prosto, rodjen u pravo vreme...

dragan

pre 6 godina

Nisam ljubitelj Federera ali je cinjenica da je najbolji teniser svih vremena ne svidja mi se ali tako je.
Novak je za jednog momka sa ovih prostora i mentaliteta uradio mnogo a mogao je jos vise ne mogu da prihvatim da se zasitio tenisa i ja i bilo ko od nas se zasitio i zivota i posla ali radimo i guramo dalje.Najvise bih bio srecan da osvoji ali ne verujem ali sam srecan sto postoji i uvek cu ga voleti.

Author

pre 6 godina

Federer GOAT? Zasto? Ako je bitan broj titula, Jordan ne bi bio u prvih 5. Ali zasto je on najbolji ikad? Zato sto je igrao najbolju kosarku.
Djokovic je igrao najbolji tenis. Najkompletniji je ikada. Ima bolji medjusobni skor sa RF i RN. Dominiro je (i opet ce) u eri koja je izbacila najbolje tenisere u istoriji, tj u najjacoj eri ikada.
Zato je Djokovic GOAT. Eto.

Futog-Novi Sad

pre 6 godina

@ Author

Federer je igra najlepsi tenis u open eri. Cista elegancija. Svaki pokret je umetnost, nista na silu, nista na snagu. Prefinjenost svakog pokreta je na veoma visokom nivou. Bekend najlepsi u svetu tenisa, jednorucni prepun gracioznosti. Pored toga bio je 302 nedelje na prvom mestu, najvise u istoriji, ima 18 Grend slemova, takodje najvise u istoriji. Volim ja Noleta, imao je ogroman potencijal da bude najbolji ikada, mozda jednog dana i hoce, ali sada nije. Treba biti objektivan i gledati stvari iz vise uglova a ne samo to da je Nole Goat jer je nas

Britanac

pre 6 godina

Wimbldon organizatori ce pomoci Federeru, kako prosle, tako i ove godine (kao i obicno) dati da sve meceve igra uvece, na prijatnijoj trmperaturi, na pokrivenom centralnom terenu koje po rangu ne zasluzuje.
Nasuprot njemu Novak je morao prosle godina (a i ove ce bilo po kisi ili jakom suncu) kao broj jedan da igra po kisi, na otvorenom terenu i naravno ispadne posle isprekidanog dvodnevnog meca. Ocekujte ponovo slicnu "ujdurmu" od englza koji ce pokusati da na sve "prefinjene" nacine odmognu nasem coveku a pomognu Federeru i Mariju, sve "u okvirima pravila" naravno.

anica

pre 6 godina

(Futog-Novi Sad, 28. maj 2017 15:17)
To sto je prefinjen i elegantan ne moze da opovrgne cinjenicu da ga 'Bik' mlatio kao vola u kupusu. Svako dobro!

dragan

pre 6 godina

Nisam ljubitelj Federera ali je cinjenica da je najbolji teniser svih vremena ne svidja mi se ali tako je.
Novak je za jednog momka sa ovih prostora i mentaliteta uradio mnogo a mogao je jos vise ne mogu da prihvatim da se zasitio tenisa i ja i bilo ko od nas se zasitio i zivota i posla ali radimo i guramo dalje.Najvise bih bio srecan da osvoji ali ne verujem ali sam srecan sto postoji i uvek cu ga voleti.

Srđan

pre 6 godina

Ma ovo je najbolji igrač ikada... naši ljudi jedini to ne vide.. bio sam dosta po Italiji i Danskoj... jedno vreme U Engleskoj i u Rusiji... i ubedljivo se o Federeru govori najviše kada je tenis u pitanju... mada ne gledaju u Rusiji i Danskoj kao kod nas... Italijani gledaju, ali oni sve sportove vole... on je u Engleskoj popularniji od Mareja... mada to razumem Marej je Škot... svi su oni prvo Englezi, Irci, Škoti pa tek onda Britanci...

Danilo

pre 6 godina

Neverovatne gluposti priča "drveni", kao da je nemoguće da Novak, Endi ili neko treći izbaci Rafu sa turnira, i eto Roger se boji Rafe pa preskače RG... Ne verujem da odrastao čovek ovako nešto može javno reći!
A finale RG za 36godišnjeg Fedexa bi bio loš rezultat?

autošovinista koji od sovinaista pravi auta za dz

pre 6 godina

Mozda je najbilji teniser u istoriji, ali je zato zasigurno najsrećniji. To govore i rezultati u periodu pre dolaska Nadala i Noleta, a posle odlaska njemu ravnih. Znači, prosto, rodjen u pravo vreme...

objektivno

pre 6 godina

@Author
Jordan se bavio kolektivnim spotom gde osvajanje titule ne zavisi samo od njega dok su u tenisu titule i broj nedelja na tronu ptavi pokazatelj upeha.Stvarno ne vidim kako je Djokovic,kasicni linijas,bez voleja i preterano kavlitetnog servisa,pa cak i bez neke napadacke igre kompletniji igrac od Federera koji moze da odigra svaki udarac.Pokazatelj je njegov forhend koji je najkompletniji udarac u istorji tenisa jer moze da ga odigra sa isto spina kao Nadal kad me je potrebno ali ga uglavnom igra skroz ravno.I na kraju ta prica o weak eri ne pije vodu jer evo bas pre neki dan gledam zreb za Rolan Garros 2009 i kad vidis koliko je tad bilo igraca koji mogu da iznenade veliku cetvorku Robredo i Delpo iz najboljih dana,Gonzales Soderling koji bi bili top 10 da igraju danas.Od tad je tenis u slobodnom padu i najgori je bio 2014 i 2015,ali pojava Zvereva i Tima uliva nada za buducnost.Sportski pozdrav

?

pre 6 godina

@Author
Ahahahahahaha! Da je Nolo igrao najbolji tenis, imao bi najvise GS i najduze bi bio na prvom mestu. Ali nije! Njegov najbolji tenis je toliko dobar da ga lemaju Istomin, Gofan, Kveri, Zverev, matori Federer i raspali Marej. Hahahahahaha!

Nebojša

pre 6 godina

Nije igra Monte Karlo, Madrid, Rim i Roland Garros. To je ukupno 5000 poena i opet ima sansu da zavrsi godinu kao prvi, jedino ga Nadal moze spreciti ako osvoji RG.
(Sr, 28. maj 2017 15:11)

Ne slažem se ako Nadal uzme RG imaće skoro 3000 poena više na race listi nije malo ukoliko Dominik Tim osvoji imaće oko četiri stotine poena više od Federera a ukoliko bi Novak uzeo imao bi tek oko 300 poena manje od Švajcarca sve je tu još uvek otvoreno možda niti Fedex niti Nadal ne završe na tronu na kraju sezone sačekamo kraj RG pa ćemo videti.

Da kazem

pre 6 godina

@Author
Nadam se da se šališ. Dacu ti plus jer je sala uspela.

@autošovinista koji od sovinaista pravi auto za dz
Nadam se da si ironičan jer od Djokovića nikad niko više sreće nije imao ne samo u tenisu nego u sportu uopšte.

pusica

pre 6 godina

(objektivno, 28. maj 2017 15:52)
Objektivno? Aha, važi! Federer kompletniji teniser od Novaka? Pitaj Bolitijerija! Taj malo više zna od tebe, možemo se kladiti u to. Federer bi možda i bio kompletniji da nije najviše u istoriji tenisa poslao bekhenda na tribine. To se pravimo da smo zaboravili jel da? I prosečan teniser koji je u stanju da mu optereti bekhend sa nekoliko razmena će dočekati notornu grešku Federera. O Novaku i Rafi da govorim. I to ceo teniski svet vidi i zna. Baš ceo! Druga je stvar što većina o tome neće da govori, jer je “zaljubljena“u Federera pa se preskaču činjenice i pravi fama o nekakvoj eleganciji, plesu i sl glupostima. Kakva je elegancija gađati treći red tribina bekhendom 1000 puta? 200-ti teniser nema toliko grešaka iz osnovnog udarca. Federer je “elegantan“ samo na forhendu, na bekhendu sa onom suvonjavom levom rukom (vidno tanjom od desne) koju pri udarcu onako iskrivljeno zabaci iza leđa, nema tu ni e od elegancije. Ali carevo novo odelo se mora hvaliti, a svi znamo ko je u bajci to razotkrio. Drugo, po procentu pobeda na šljaci, Federer nije ni u prvih 10 u istoriji. Novak je 4. I za kraj o konkurenciji. Najbolji dokaz nikakve Federerove rane konkurencije, je da su klinci od 18, 19 godina Rafa i Nole čim su se pojavili zaseli na no2, no3 mesto i uzimali masterse i slemove i smenili sa tih mesta strašne “velikane“ Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Ljubičića, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka itd. Da je ta Federerova strašna generacija nešto vredela, ne bi dozvolila da ih klinci Rafa, Nole, Delpo, Endi preskoče i uzimaju im masrerse i slemove. Čim su ti klinci napunili 22, 23 godine, Federera su zbacili sa trona kada je imao samo 26 godina i od tada nikada više nije dominirao. Uzimao je sporadično po koji slem ali dominirali su Nole i Rafa. Da je Federer najbolji u istoriji valjda bi vladao do svoje 29., 30. godine, ne bi prepustio tron sa 26. I svi to znaju, i svi sa dva grama mozga to vide, ali... prva ljubav zaborava nema.

uhhh

pre 6 godina

Djokovic 12, Federer 18. Djokovic 230, Federer 302. Djokovic 70, Federer 91. I Srbi opet kazu da je Djokovic bolji. H2H nije toliko vazan jer kad bi to gledali Karlovic bi bio bolje teniser od Novaka.

Boston

pre 6 godina

@pusica
Taj bekhend mu je doneo 18 GS i 302 nedelje na prvom mestu. Novaku njegov nije. Kompletniji je teniser Federer, to je jasno. Minimum 5 titula na 3 GS, jedini teniser koji ima 10+ titula na svim podlogama. Sve jasno. Ako nije, pitaj Vilandera, Samprasa, Nadala... Djokovic je "vladao" u konkurenciji starog i povredjenog Federera i povredjenog Nadala. I to ti je cinjenica. Da ista valja ta njegova konkurencija, ne bi starac Federer sa 35 godina osvajao GS. Djokovic nikoga nije smenio, on je cekao da Federer i Nadal padnu, Rodik se povukao , Davidenko penzionisao, Soderlinga i Del Potra snasle povrede, Hjut i Nalbandijan propali zbog povreda, Safin otisao u penziju. E onda je Djokovic dosao da vlada, protiv povredjenih i staraca. Covek je vladao u vreme NAJSTARIJIH top 10 u istoriji. Tu je sve jasno.
O kompletnom Djokovicu nema smisla govoriti. Servis nikakav, forhend prosecan, bekhend bio dobar sada ocajan, igra na mrezi katastrofalna. E zato je on morao da ceka eru Aguta, Gofana, Nisikorija, Vavrinke i najgoreg broja jedan u istoriji da bi osvajao titule. Najbolji pokazatelj je Vavrinka. U konkurenciji u kojoj su vladali Federer i Nadal nije mogao ni da sanja GS, a bio je u najboljim godinama. U Novakovoj eri je kao debeli tridesetogodisnjak uzeo 3 GS.
Novakovu konkurenciju terorise matori Federer. To ostaje upamceno. Da je mladji, RF bi u ovoj konkurenciji uzimao sva 4 gs svake godine.

Sr

pre 6 godina

Nije igra Monte Karlo, Madrid, Rim i Roland Garros. To je ukupno 5000 poena i opet ima sansu da zavrsi godinu kao prvi, jedino ga Nadal moze spreciti ako osvoji RG.

Rebus

pre 6 godina

Baca sve karte za poslednji Vimbldon, za poslednji slem trofej, jer, ego je ipak jaci od svega kod tog tipa.
(Placko zeli da bude naj, 28. maj 2017 15:09)

Vec 8 godina vicete zadnji Vimbldon, pa zadnja god i penzija,
a on covek nikad jaci.

Da kazem

pre 6 godina

@objektivn
Dodao bih i Davidenka, Nalbandijana, Rodika, Safina, Hjuita i još neki..ali ne znaju ova deca, nisu ih gledali kada su bili na turu, ili su gledali kad su bili na zalasku karijera pa im i nisu bili neki. U to doba se od 1.kola igrao tenis ne ko sada u polufinalu je tek neko ozbiljan.

Futog-Novi Sad

pre 6 godina

@ anica

Gospodjo/gospodjice Anica, tacno je da je Nadal tokom karijere vise puta dobijao Federera, odnosno ima bolji medjusobni skor. Medjutim to ne moze biti bitan kriterijum da li je neko Goat ili ne. Znaci, Kirjos, Ivo Karlovic i Jirzi Veseli su bolji igraci od Novaka jer Novak sa njima ima negativan skor? Na medjusobne duele utice i to na kojoj podlozi se igra, forma igraca, pa i razlike u godinama Federer je stariji od Nadala cini mi se 5 godina. Bitna je konstantnost, koju Federer ima cak i u 36 godini, videcemo gde ce Nadal i Djokovic biti za 5 odnosno 6 godina

Kme

pre 6 godina

Wimbldon organizatori ce pomoci Federeru, kako prosle, tako i ove godine (kao i obicno) dati da sve meceve igra uvece, na prijatnijoj trmperaturi, na pokrivenom centralnom terenu koje po rangu ne zasluzuje. 
Nasuprot njemu Novak je morao prosle godina (a i ove ce bilo po kisi ili jakom suncu) kao broj jedan da igra po kisi, na otvorenom terenu i naravno ispadne posle isprekidanog dvodnevnog meca. Ocekujte ponovo slicnu "ujdurmu" od englza koji ce pokusati da na sve "prefinjene" nacine odmognu nasem coveku a pomognu Federeru i Mariju, sve "u okvirima pravila" naravno.
(Britanac, 28. maj 2017 14:49)

Jadni srbi, ceo svet protiv nas hahahaha

Tijana83

pre 6 godina

Svi vi koji govorite o g.o.a.t.-u, zamislite da sada nema Novaka, Rafe, Mareja itd i da krene da dominira recimo jedan od "klinaca",Tim ili Kirjojs ili ko vec...i taj klinac uzme 19 GS...Da li bi ste ga zvali najvecim svih vremena? Ne bi. Zasto, kada je uzeo najvise titula u istoriji? Pa zato sto ih nije uzeo u najjacoj konkurenciji, eto zato! Isto tako je Rodzer 80% svojih GS uzeo kada su mu glavna konkurencija bili Rodik, Bagdatis, Safin i ekipa, a kada su Rafa i Novak dominirali, Federera nigde nema. Obojica ga deru u medjusobnim duelima, Nadal pogotovu! Rafina stara musterija, a i Novakova koji mu je uzimao finala u Vimbldonu 2put za redom,Us openu ...Pa sta mislite sta bi Rafa ili Novak počinili tim protivnicima u to vreme kad je Federer skupljao GSlemove...Necu da kazem da su Rafa ili Novak "goat". , ali sigurno necu reci za svajcarca koji ima negativan skor sa obojicom...Oni koji taj negativan skor porede sa nekim nizerazrednim teniserima koji su dobijali Novaka a igrali svega par puta, shvatilte da su Nole-Fed,Nole-Nadal,Fed-Nadal tri najveca rivalstva. Svajcarac najgori:). Pozdrav.

Author

pre 6 godina

Ja se trudim da budem objektivan. Veliki sam Zvezdas ali objektivno mislim da je Partizan obe godine bolji u fudbalu. Isto tako mislim da je Novak GOAT i da ce to biti kada zavrsi karijeru. Novak iz najboljih dana bi dobio Federera iz najboljih dana. Ne umanjujem uspeh RF, ali kada jedna era izbaci trojicu najboljih ikada (NDJ, RF, RN) a u toj eri najvise slemova osvoji Novak, najvise pobeda osvoji Novak, po mom misljenju on je iznad svih. Kada kazem najvise slemova, mislim na period u kome su igrala sva trojica pa i Andy.
Rafa i Federer su vecinu velikih turnira osvojili pre velike cetvorke, narocito Federer.
A kada kazem najkompletniji, mislim na prilagodljivost podlogama. Dodajte na to cinjenicu da mu jedan Roland Garros i Sinsinati fale za istoriju: da bude jedini sa minimum po dva slema od svakog i da bude jedini koji ima osvojene i sve slemove i sve masterse.
Kapiram da je lako govoriti da je najbolji dok mu ide i da nas narod brzo menja misljenje, ali ja samo iznosim svoj stav trudeci se da budem sto objektivniji. A svacije misljenje postujem.
Pozdrav

?

pre 6 godina

@Tijana83
A kada Nolo napuni 32,33,34,35 pa mu Kirijos, Tim, Zverev i slicni budu uzimali titule i pobedjivali ga, to ce znaciti da su oni bolji od njega?
Zasto ti uopste stavljas Noloa i Nadala u istu kategoriju? Nadal je u vrhu od 2005, GS sampion, drugi teniser sveta, Nolo nije taj kvalitet. 2005 Federer je imao 4 GS, znaci u konkurenciji Nadala uzeo je jos 14! A i Nolo je bio tu, ko mu je kriv sto nije umeo da osvoji nista vazno? Samo je godinu dana mladji od Nadala, kako nije uspeo i on nesto da uzme? Nego cekao 2011 i 2015 da "dominira"? Vidis, Nolo je 90% titula osvojio u konkurenciji starog i cesto povredjenog Federera, povredjenog Nadala, debelog Vavrinke, Cilica, Nisikorija, Gofana itd. Nolovu konkurenciju stari Federer lema gde stigne. Toliko o kvalitetu te konkurencije. S druge strane, ta losa konkurencija od pre 10-tak godina je za Noloa bila nocna mora. Rodik, Safin, Karlovic... unistavali ga. Protiv Safina ni set nije osvojio!
U eri RF, Nadala i Noloa, Nolo je najgori. Jednostavno, Federer 18 GS, 302 nedelje na vrhu, 91 titula, 7 Vimbldona, 5 USO, 5 AO... Nadal 14 GS, 9 RG... a Nolo tek treci po GS i po broju titula!
Velika trojka a Nolo na trecem, dakle POSLEDNJEM mestu!

anica

pre 6 godina

Postovani gdine iz Novog Sada lepog grada...ne mozete porediti odigranih nekoliko meceva I brojku od 30 duela...izmedju dva najveca rivala. Zna se ko je Federer ne morate ovde vrteti jednu istu pesmu jer se uvek mogu upotrebiti cinjenice koje aludiraju na njegove nedostatke. Federer tokom citave karijere nije mogao da nadigra Nadala, ima Negativan skor, nije osvojio MC I Rim. Mesaju se ovde dve stvari...niko ne spori njegovo mesto na Goat listi, slemove I nedelje na prvom mestu, vec se navode I druge cinjenice...a to sto se vama ne svidja...sta da se radi. Nema coveka bez mane.

pajo

pre 6 godina

kazete da je ovo era koja je izbacila dva najbolja tenisera u istoriji, rafu i rodzera i mozda je tako. pitam sta cemo sa onim trecim koji je bolji od njih, dje njemu mjesto. covjek ima vise pobjeda nas njima i to je jedino mjerilo a ne milion koje kakvih budalastina.vrlo jednostavno ko ima
vise pobjeda medjusobno taj je bolji

sanja-twins

pre 6 godina

@anica

Ako mislis da ima prelepu kosu,to je zato sto je Lav u horoskopu.... vecina iz tog znaka ima jaku,lepu kosu-kao lav grivu.

Boston

pre 6 godina

@Author
Federer i Nadal vladaju tenisom od 2005 godine. Tada je RF imao 4 GS, Nadal 1. Dakle, nisu oni krivi sto je Novaku trebalo jos 6 godina da i on pocne redovno da osvaja velike titule. Znaci, najvise titula su osvojili RF i Nadal. Ne moze se racunati od 2011. Jer mozemo onda da racunamo i od 2014 pa bi Vavrinka bio ispred Rafe i Federera. Ne ide to tako. Djokovic je po godinama malo mladji od Rafe pa ipak nije bio dovoljno dobar i kvalitetan da i on 2005 osvoji GS i bude 2 na svetu. On nije GOAT jer nije najuspesniji. Ne moze biti GOAT ako u njegovoj eri postoji teniser koji ima cak 6 GS vise i bio je mnoooogo duze broj jedan. Dakle, Novak je treci po uspesnosti u svojoj eri. Nikakav GOAT on ne moze da bude kada ni u svojoj eri nije najbolji.

Djordje NS

pre 6 godina

@ Boston

Kakav bezobrazno tendenciozan komentar... Kažeš, da je Noletova igra toliko loša da starac Federer i u 35 godini osvaja GS. Ali nemoj zaboraviti da se na AO njih dvojica nisu sreli jer nikad više Federer neće ništa osvojiti a da se susretne sa Novakom. Još bezobrazniji deo komentara ti se odnosi na poređenje Federerove i Noletove konkurencije i vremena u kojima su obojica osvajali Grand slemove. Nole ni jedan GS nije osvojio a da do titule nije morao da savlada ili Federera ili Nadala ili Mareja ili bar Vavrinku. A nije bilo retko da je od četvrtfinala do finala morao da naniže i pobedi i po trojicu od nabrojanih. Dok je tvoj junak osvojio 10 ili 12 GS titula pre pojave Nadala i Đokovića. Tako da je morao da se "namuči" pobeđivajući Nabaldijana, Filipusisa, Moyu, Rodika, Ljubičića, Safina, Robreda i da ne nabrajam dalje. Dovoljno je da odeš na ATP listu i da ukucaš neki datum iz 2004. 2005. ili 2006. i da pročitaš ta imena. Ne želim te igrače da omalovažavam ali svi oni zajedno u zbiru nemaju Grand Slam titula koliko ima jedan Nole a možda nemaju ni pola od toga. Čim su Nadal i Nole stupili na scenu Federer se nije nagledao trofeja. Toliko o konkurencijama njih dvojice kao i o tvom komentaru.

Kme

pre 6 godina

anica: Bas bih volela da vidim kako bi igrao Federer sa slabijim servisom, nema igru na sljaci kao Novak. 

Kako to nema igru na sljaci, ajde molim te objasni mi to...Federer je igrao 5 finala RG uz jednu titulu a nolo 4 finala i isto tako jednu titulu...Dakle ima jedno finale vise od nola i vise polufinala...Ko sve komentarise ovde...

he he he

pre 6 godina

Djokovic 12, Federer 18. Djokovic 230, Federer 302. Djokovic 70, Federer 91. I Srbi opet kazu da je Djokovic bolji. H2H nije toliko vazan jer kad bi to gledali Karlovic bi bio bolje teniser od Novaka.
(uhhh, 28. maj 2017 18:01)

12 jabuka je teže od 18 šljiva.
Zato Srbi kažu da je Novak bolji.
H2H je važan kada se sa nekim sudariš 50 puta. Kada Karlović bude odigrao 46 mečeva sa Novakom i bude imao više pobeda, onda je bolji.
A kada vi (dobro znaš koji vi) budete imali tenisera sa barem pola Novokovih uspeha, javi se da pričamo o tenisu. Mada nešto mi govori da mi se nikad nećeš javiti.

anica

pre 6 godina

(?, 28. maj 2017 15:54)
Cemu li se smejes? Federer uopste ne bezi puno u trofejima u odnosu na godine. Da nesto znas ne bi to ni pricao. Nije to bas tako bajno kako ti pises.
Najlepse se vidi GOATova elegancija protiv Novaka, obrati paznju...imas youtube, leprsa kosa posle dijagonala i riterna, a tek onaj SABR. GOAT bez MC RIMA i pobede na RG protiv najveceg rivala, a da i negativan skor sa dva najveca rivala, to nije bitno buahahahahah. Prefinjen i elegantan o daaaa.

Da li im više mesa odpadne na reč Nolo ili Nole, pitanje je sad...

pre 6 godina

(?, 28. maj 2017 15:54)

Druže istetoviraj na ruci "Nolo slam" da te podseća ceo život koliko si promašen...

U svakom slučaju Nolo slam ti je urezan u dušu koju ti mrvu po mrvu pijucka, a?

Pa bi sad svoj jad i mizeriju da deliš sa drugima... e pa neće je niko, sam se u svojoj žuči davi. Sam si je nagomilao, sam je u kusaj... i nastavi da pratiš Noloa kako stiže Federera feminema i po toj stavci u broju GS titula ;).

Vidimo se druže... u neka bolja vremena kad se digneš na nivo čoveka, a ne dok da darvinova evolucija ima potporu u tebi i tebi sličnima.

Dr. Roddick

pre 6 godina

@pusica


"da su klinci od 18, 19 godina Rafa i Nole čim su se pojavili zaseli na no2, no3 mesto i uzimali masterse i slemove i smenili sa tih mesta strašne “velikane“ Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Ljubičića, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka itd"

@Tijana83
"Isto tako je Rodzer 80% svojih GS uzeo kada su mu glavna konkurencija bili Rodik, Bagdatis, Safin i ekipa, a kada su Rafa i Novak dominirali, Federera nigde nema"


Zasto se onda nas nole nije naosvajao GS-a u eri kada je igrala navedena "boranija"? Zasto je cekao 2011 da bi dominirao,onda kada su ovi teniseri vec bili manje vise aktivni i na zalasku svojih karijera?

Za neupucene, Roddick, Safin, Gonzales itd. imaju pozitivan skor sa nasim noletom, tako da ne vidim kako je on tu "smenio" te "velikane".

Djordje NS

pre 6 godina

Baca sve karte za poslednji Vimbldon, za poslednji slem trofej, jer, ego je ipak jaci od svega kod tog tipa.
(Placko zeli da bude naj, 28. maj 2017 15:09)

Vec 8 godina vicete zadnji Vimbldon, pa zadnja god i penzija,
a on covek nikad jaci.
(Rebus, 28. maj 2017 16:36)

Federerovci, hajde se međusobno dogovorite ako je sad Rođa nikad jači zašto onda kad Nole odvoji sve Grand Slam titule u prethodnih 4-5 godina govorite da je to zato što je Federer omatorio i zreo za penziju. Dajte se usaglasiti da ne ispadate baš toliko smešni.

?

pre 6 godina

@Da li im više mesa otpadne na....
Boli 18 GS? Tek ce da boli, polako, stize i 19 uskoro. A 302 nedelje? Na vrhu vecne liste u obe kategorije! A Nolo? Ni medju 5!
Hahahaha! Ne treba ti tetovaza, ne izlazi ti to iz glave. Sagni se, zaposli usta i pati, sta ti drugo preostaje? Cinjenice ne moze promeniti! Hahahaha!

objektivno

pre 6 godina

@Da kazem
Skroz se slazem to su sve velikani tenisa pa nek pogledaju samo skor Davidenka i Nadala ili Djokovica i Safina,ja sam konkretno naveo te igrace koji su bili uspesni na RGu 2009.
*pusica Naravno da ce Bolitijeri da hvali Novak jer je on radio sa njim i nije objektivan to je isto ko da ja kazem Wawrinka je rekao da je Federer najbolji i on zna najbolje jer je on teniser,ali naravno da ce da kaze to za zemljaka.Ako su ti igraci sa 200te pozicije bolji od Rodzera zasto onda oni nemaju 18 slemova?Da si citao clanak na B92 gde je covek kroz statistiku ispratio celu Rodzerovu karijeru ne bi tako pricao jer evo ti samo podataka da Rodzer kroz karijeru u proseku na centralnom terenu Wimbldona ima odnos vinera o gresaka 7+ sto je nestvarno kad se uzme u obzir to koliko je meceva odigrao na to stadionu.Kazes da je njegova dominacija prekinuta kad je imao 26,a on je 2017 drugi na race listi sa propustenom sezonom na sljaci.
PS. O njegovom bekendu pitaj Nadala koji ga verovatno sanja ove godine.

mmmm

pre 6 godina

(Boston, 28. maj 2017 21:21)
Ma dobro sve to, ko je bolji, Novak ili Federer, nego daj pričaj nam malo o vašem Ćoriću. Diči se ti sa njim, pusti Federera, veze on sa vama nema. Novak je naš. Ajd pričaj nam malo o vašem tenisu. Koliko ceo vaš muški i ženski tenis u istoriji (povjesti) ima slemova? Jel više od jednog Novaka? Smejem se....

orao

pre 6 godina

Kažu ovde neki Federer ima najlepši behend ikada. Samo mu kod tog udarca gledajte levu ruku i videćete da nema tu ništa lepo. Naprotiv, ružno.

anica

pre 6 godina

(Boston, 28. maj 2017 21:21)
Novaku je bekhend doneo pozitivan skor protiv dva najveca rivala onih 7 pobeda nad Nadalom koje Federer moze sanjati...12GS, 220 nedelja na prvom mestu, 4 vezana slema, 30 mastersa, drugo mesto na GOAT listi, najjacu sezonu uu istoriji. Sta ces bolje? Novak se izdigao iznad Federera i Nadala i pokazao sta je kompletan teniser. Pricam stalno da je Federer direktan pokazatelj Novakovog kvaliteta. Federer je dosta puta dobijao Novaka u njegovim losijim izdanjima aj cik da ga dobije kad igra svoj najjaci tenis, oces da kazes da je Federer igrao los tenis na Vimbldonu 2015 i US? Federer je uvek skakutao pred meceve sa Noletom...seti se samo zavrsnog mastersa u Londonu kad ga dobio u grupi, sto nije u finalu pobedio?
Federer moze biti kompletniji teniser od Novaka samo za totalne neznalice, nisam neki ekspert za tenis ali nisam ni corava. Bas bih volela da vidim kako bi igrao Federer sa slabijim servisom, nema igru na sljaci kao Novak.
E sad, postoji i druga strana price, a to je naravno psiha. Federer odlicno radi svoj posao, koristi sanse, igra najlepsi tenis,...sve to stoji, i neka ga na prvom mestu...nije problem, ali ga nikad ne mogu nazvati boljim teniserom od Noleta i Rafe kad sam pratila karijere...uspesniji jeste...sto zbog znanja sto zbog sticaja okolnosti.

Author

pre 6 godina

Federer GOAT? Zasto? Ako je bitan broj titula, Jordan ne bi bio u prvih 5. Ali zasto je on najbolji ikad? Zato sto je igrao najbolju kosarku.
Djokovic je igrao najbolji tenis. Najkompletniji je ikada. Ima bolji medjusobni skor sa RF i RN. Dominiro je (i opet ce) u eri koja je izbacila najbolje tenisere u istoriji, tj u najjacoj eri ikada.
Zato je Djokovic GOAT. Eto.

?

pre 6 godina

@Author
Ahahahahahaha! Da je Nolo igrao najbolji tenis, imao bi najvise GS i najduze bi bio na prvom mestu. Ali nije! Njegov najbolji tenis je toliko dobar da ga lemaju Istomin, Gofan, Kveri, Zverev, matori Federer i raspali Marej. Hahahahahaha!

Britanac

pre 6 godina

Wimbldon organizatori ce pomoci Federeru, kako prosle, tako i ove godine (kao i obicno) dati da sve meceve igra uvece, na prijatnijoj trmperaturi, na pokrivenom centralnom terenu koje po rangu ne zasluzuje.
Nasuprot njemu Novak je morao prosle godina (a i ove ce bilo po kisi ili jakom suncu) kao broj jedan da igra po kisi, na otvorenom terenu i naravno ispadne posle isprekidanog dvodnevnog meca. Ocekujte ponovo slicnu "ujdurmu" od englza koji ce pokusati da na sve "prefinjene" nacine odmognu nasem coveku a pomognu Federeru i Mariju, sve "u okvirima pravila" naravno.

anica

pre 6 godina

(Futog-Novi Sad, 28. maj 2017 15:17)
To sto je prefinjen i elegantan ne moze da opovrgne cinjenicu da ga 'Bik' mlatio kao vola u kupusu. Svako dobro!

autošovinista koji od sovinaista pravi auta za dz

pre 6 godina

Mozda je najbilji teniser u istoriji, ali je zato zasigurno najsrećniji. To govore i rezultati u periodu pre dolaska Nadala i Noleta, a posle odlaska njemu ravnih. Znači, prosto, rodjen u pravo vreme...

Da kazem

pre 6 godina

@Author
Nadam se da se šališ. Dacu ti plus jer je sala uspela.

@autošovinista koji od sovinaista pravi auto za dz
Nadam se da si ironičan jer od Djokovića nikad niko više sreće nije imao ne samo u tenisu nego u sportu uopšte.

Futog-Novi Sad

pre 6 godina

@ Author

Federer je igra najlepsi tenis u open eri. Cista elegancija. Svaki pokret je umetnost, nista na silu, nista na snagu. Prefinjenost svakog pokreta je na veoma visokom nivou. Bekend najlepsi u svetu tenisa, jednorucni prepun gracioznosti. Pored toga bio je 302 nedelje na prvom mestu, najvise u istoriji, ima 18 Grend slemova, takodje najvise u istoriji. Volim ja Noleta, imao je ogroman potencijal da bude najbolji ikada, mozda jednog dana i hoce, ali sada nije. Treba biti objektivan i gledati stvari iz vise uglova a ne samo to da je Nole Goat jer je nas

objektivno

pre 6 godina

@Author
Jordan se bavio kolektivnim spotom gde osvajanje titule ne zavisi samo od njega dok su u tenisu titule i broj nedelja na tronu ptavi pokazatelj upeha.Stvarno ne vidim kako je Djokovic,kasicni linijas,bez voleja i preterano kavlitetnog servisa,pa cak i bez neke napadacke igre kompletniji igrac od Federera koji moze da odigra svaki udarac.Pokazatelj je njegov forhend koji je najkompletniji udarac u istorji tenisa jer moze da ga odigra sa isto spina kao Nadal kad me je potrebno ali ga uglavnom igra skroz ravno.I na kraju ta prica o weak eri ne pije vodu jer evo bas pre neki dan gledam zreb za Rolan Garros 2009 i kad vidis koliko je tad bilo igraca koji mogu da iznenade veliku cetvorku Robredo i Delpo iz najboljih dana,Gonzales Soderling koji bi bili top 10 da igraju danas.Od tad je tenis u slobodnom padu i najgori je bio 2014 i 2015,ali pojava Zvereva i Tima uliva nada za buducnost.Sportski pozdrav

pusica

pre 6 godina

(objektivno, 28. maj 2017 15:52)
Objektivno? Aha, važi! Federer kompletniji teniser od Novaka? Pitaj Bolitijerija! Taj malo više zna od tebe, možemo se kladiti u to. Federer bi možda i bio kompletniji da nije najviše u istoriji tenisa poslao bekhenda na tribine. To se pravimo da smo zaboravili jel da? I prosečan teniser koji je u stanju da mu optereti bekhend sa nekoliko razmena će dočekati notornu grešku Federera. O Novaku i Rafi da govorim. I to ceo teniski svet vidi i zna. Baš ceo! Druga je stvar što većina o tome neće da govori, jer je “zaljubljena“u Federera pa se preskaču činjenice i pravi fama o nekakvoj eleganciji, plesu i sl glupostima. Kakva je elegancija gađati treći red tribina bekhendom 1000 puta? 200-ti teniser nema toliko grešaka iz osnovnog udarca. Federer je “elegantan“ samo na forhendu, na bekhendu sa onom suvonjavom levom rukom (vidno tanjom od desne) koju pri udarcu onako iskrivljeno zabaci iza leđa, nema tu ni e od elegancije. Ali carevo novo odelo se mora hvaliti, a svi znamo ko je u bajci to razotkrio. Drugo, po procentu pobeda na šljaci, Federer nije ni u prvih 10 u istoriji. Novak je 4. I za kraj o konkurenciji. Najbolji dokaz nikakve Federerove rane konkurencije, je da su klinci od 18, 19 godina Rafa i Nole čim su se pojavili zaseli na no2, no3 mesto i uzimali masterse i slemove i smenili sa tih mesta strašne “velikane“ Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Ljubičića, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka itd. Da je ta Federerova strašna generacija nešto vredela, ne bi dozvolila da ih klinci Rafa, Nole, Delpo, Endi preskoče i uzimaju im masrerse i slemove. Čim su ti klinci napunili 22, 23 godine, Federera su zbacili sa trona kada je imao samo 26 godina i od tada nikada više nije dominirao. Uzimao je sporadično po koji slem ali dominirali su Nole i Rafa. Da je Federer najbolji u istoriji valjda bi vladao do svoje 29., 30. godine, ne bi prepustio tron sa 26. I svi to znaju, i svi sa dva grama mozga to vide, ali... prva ljubav zaborava nema.

Tijana83

pre 6 godina

Svi vi koji govorite o g.o.a.t.-u, zamislite da sada nema Novaka, Rafe, Mareja itd i da krene da dominira recimo jedan od "klinaca",Tim ili Kirjojs ili ko vec...i taj klinac uzme 19 GS...Da li bi ste ga zvali najvecim svih vremena? Ne bi. Zasto, kada je uzeo najvise titula u istoriji? Pa zato sto ih nije uzeo u najjacoj konkurenciji, eto zato! Isto tako je Rodzer 80% svojih GS uzeo kada su mu glavna konkurencija bili Rodik, Bagdatis, Safin i ekipa, a kada su Rafa i Novak dominirali, Federera nigde nema. Obojica ga deru u medjusobnim duelima, Nadal pogotovu! Rafina stara musterija, a i Novakova koji mu je uzimao finala u Vimbldonu 2put za redom,Us openu ...Pa sta mislite sta bi Rafa ili Novak počinili tim protivnicima u to vreme kad je Federer skupljao GSlemove...Necu da kazem da su Rafa ili Novak "goat". , ali sigurno necu reci za svajcarca koji ima negativan skor sa obojicom...Oni koji taj negativan skor porede sa nekim nizerazrednim teniserima koji su dobijali Novaka a igrali svega par puta, shvatilte da su Nole-Fed,Nole-Nadal,Fed-Nadal tri najveca rivalstva. Svajcarac najgori:). Pozdrav.

Srđan

pre 6 godina

Ma ovo je najbolji igrač ikada... naši ljudi jedini to ne vide.. bio sam dosta po Italiji i Danskoj... jedno vreme U Engleskoj i u Rusiji... i ubedljivo se o Federeru govori najviše kada je tenis u pitanju... mada ne gledaju u Rusiji i Danskoj kao kod nas... Italijani gledaju, ali oni sve sportove vole... on je u Engleskoj popularniji od Mareja... mada to razumem Marej je Škot... svi su oni prvo Englezi, Irci, Škoti pa tek onda Britanci...

dragan

pre 6 godina

Nisam ljubitelj Federera ali je cinjenica da je najbolji teniser svih vremena ne svidja mi se ali tako je.
Novak je za jednog momka sa ovih prostora i mentaliteta uradio mnogo a mogao je jos vise ne mogu da prihvatim da se zasitio tenisa i ja i bilo ko od nas se zasitio i zivota i posla ali radimo i guramo dalje.Najvise bih bio srecan da osvoji ali ne verujem ali sam srecan sto postoji i uvek cu ga voleti.

Boston

pre 6 godina

@pusica
Taj bekhend mu je doneo 18 GS i 302 nedelje na prvom mestu. Novaku njegov nije. Kompletniji je teniser Federer, to je jasno. Minimum 5 titula na 3 GS, jedini teniser koji ima 10+ titula na svim podlogama. Sve jasno. Ako nije, pitaj Vilandera, Samprasa, Nadala... Djokovic je "vladao" u konkurenciji starog i povredjenog Federera i povredjenog Nadala. I to ti je cinjenica. Da ista valja ta njegova konkurencija, ne bi starac Federer sa 35 godina osvajao GS. Djokovic nikoga nije smenio, on je cekao da Federer i Nadal padnu, Rodik se povukao , Davidenko penzionisao, Soderlinga i Del Potra snasle povrede, Hjut i Nalbandijan propali zbog povreda, Safin otisao u penziju. E onda je Djokovic dosao da vlada, protiv povredjenih i staraca. Covek je vladao u vreme NAJSTARIJIH top 10 u istoriji. Tu je sve jasno.
O kompletnom Djokovicu nema smisla govoriti. Servis nikakav, forhend prosecan, bekhend bio dobar sada ocajan, igra na mrezi katastrofalna. E zato je on morao da ceka eru Aguta, Gofana, Nisikorija, Vavrinke i najgoreg broja jedan u istoriji da bi osvajao titule. Najbolji pokazatelj je Vavrinka. U konkurenciji u kojoj su vladali Federer i Nadal nije mogao ni da sanja GS, a bio je u najboljim godinama. U Novakovoj eri je kao debeli tridesetogodisnjak uzeo 3 GS.
Novakovu konkurenciju terorise matori Federer. To ostaje upamceno. Da je mladji, RF bi u ovoj konkurenciji uzimao sva 4 gs svake godine.

Author

pre 6 godina

Ja se trudim da budem objektivan. Veliki sam Zvezdas ali objektivno mislim da je Partizan obe godine bolji u fudbalu. Isto tako mislim da je Novak GOAT i da ce to biti kada zavrsi karijeru. Novak iz najboljih dana bi dobio Federera iz najboljih dana. Ne umanjujem uspeh RF, ali kada jedna era izbaci trojicu najboljih ikada (NDJ, RF, RN) a u toj eri najvise slemova osvoji Novak, najvise pobeda osvoji Novak, po mom misljenju on je iznad svih. Kada kazem najvise slemova, mislim na period u kome su igrala sva trojica pa i Andy.
Rafa i Federer su vecinu velikih turnira osvojili pre velike cetvorke, narocito Federer.
A kada kazem najkompletniji, mislim na prilagodljivost podlogama. Dodajte na to cinjenicu da mu jedan Roland Garros i Sinsinati fale za istoriju: da bude jedini sa minimum po dva slema od svakog i da bude jedini koji ima osvojene i sve slemove i sve masterse.
Kapiram da je lako govoriti da je najbolji dok mu ide i da nas narod brzo menja misljenje, ali ja samo iznosim svoj stav trudeci se da budem sto objektivniji. A svacije misljenje postujem.
Pozdrav

orao

pre 6 godina

Kažu ovde neki Federer ima najlepši behend ikada. Samo mu kod tog udarca gledajte levu ruku i videćete da nema tu ništa lepo. Naprotiv, ružno.

anica

pre 6 godina

(?, 28. maj 2017 15:54)
Cemu li se smejes? Federer uopste ne bezi puno u trofejima u odnosu na godine. Da nesto znas ne bi to ni pricao. Nije to bas tako bajno kako ti pises.
Najlepse se vidi GOATova elegancija protiv Novaka, obrati paznju...imas youtube, leprsa kosa posle dijagonala i riterna, a tek onaj SABR. GOAT bez MC RIMA i pobede na RG protiv najveceg rivala, a da i negativan skor sa dva najveca rivala, to nije bitno buahahahahah. Prefinjen i elegantan o daaaa.

Sr

pre 6 godina

Nije igra Monte Karlo, Madrid, Rim i Roland Garros. To je ukupno 5000 poena i opet ima sansu da zavrsi godinu kao prvi, jedino ga Nadal moze spreciti ako osvoji RG.

pajo

pre 6 godina

kazete da je ovo era koja je izbacila dva najbolja tenisera u istoriji, rafu i rodzera i mozda je tako. pitam sta cemo sa onim trecim koji je bolji od njih, dje njemu mjesto. covjek ima vise pobjeda nas njima i to je jedino mjerilo a ne milion koje kakvih budalastina.vrlo jednostavno ko ima
vise pobjeda medjusobno taj je bolji

uhhh

pre 6 godina

Djokovic 12, Federer 18. Djokovic 230, Federer 302. Djokovic 70, Federer 91. I Srbi opet kazu da je Djokovic bolji. H2H nije toliko vazan jer kad bi to gledali Karlovic bi bio bolje teniser od Novaka.

anica

pre 6 godina

Postovani gdine iz Novog Sada lepog grada...ne mozete porediti odigranih nekoliko meceva I brojku od 30 duela...izmedju dva najveca rivala. Zna se ko je Federer ne morate ovde vrteti jednu istu pesmu jer se uvek mogu upotrebiti cinjenice koje aludiraju na njegove nedostatke. Federer tokom citave karijere nije mogao da nadigra Nadala, ima Negativan skor, nije osvojio MC I Rim. Mesaju se ovde dve stvari...niko ne spori njegovo mesto na Goat listi, slemove I nedelje na prvom mestu, vec se navode I druge cinjenice...a to sto se vama ne svidja...sta da se radi. Nema coveka bez mane.

he he he

pre 6 godina

Djokovic 12, Federer 18. Djokovic 230, Federer 302. Djokovic 70, Federer 91. I Srbi opet kazu da je Djokovic bolji. H2H nije toliko vazan jer kad bi to gledali Karlovic bi bio bolje teniser od Novaka.
(uhhh, 28. maj 2017 18:01)

12 jabuka je teže od 18 šljiva.
Zato Srbi kažu da je Novak bolji.
H2H je važan kada se sa nekim sudariš 50 puta. Kada Karlović bude odigrao 46 mečeva sa Novakom i bude imao više pobeda, onda je bolji.
A kada vi (dobro znaš koji vi) budete imali tenisera sa barem pola Novokovih uspeha, javi se da pričamo o tenisu. Mada nešto mi govori da mi se nikad nećeš javiti.

Djordje NS

pre 6 godina

@ Boston

Kakav bezobrazno tendenciozan komentar... Kažeš, da je Noletova igra toliko loša da starac Federer i u 35 godini osvaja GS. Ali nemoj zaboraviti da se na AO njih dvojica nisu sreli jer nikad više Federer neće ništa osvojiti a da se susretne sa Novakom. Još bezobrazniji deo komentara ti se odnosi na poređenje Federerove i Noletove konkurencije i vremena u kojima su obojica osvajali Grand slemove. Nole ni jedan GS nije osvojio a da do titule nije morao da savlada ili Federera ili Nadala ili Mareja ili bar Vavrinku. A nije bilo retko da je od četvrtfinala do finala morao da naniže i pobedi i po trojicu od nabrojanih. Dok je tvoj junak osvojio 10 ili 12 GS titula pre pojave Nadala i Đokovića. Tako da je morao da se "namuči" pobeđivajući Nabaldijana, Filipusisa, Moyu, Rodika, Ljubičića, Safina, Robreda i da ne nabrajam dalje. Dovoljno je da odeš na ATP listu i da ukucaš neki datum iz 2004. 2005. ili 2006. i da pročitaš ta imena. Ne želim te igrače da omalovažavam ali svi oni zajedno u zbiru nemaju Grand Slam titula koliko ima jedan Nole a možda nemaju ni pola od toga. Čim su Nadal i Nole stupili na scenu Federer se nije nagledao trofeja. Toliko o konkurencijama njih dvojice kao i o tvom komentaru.

Kme

pre 6 godina

Wimbldon organizatori ce pomoci Federeru, kako prosle, tako i ove godine (kao i obicno) dati da sve meceve igra uvece, na prijatnijoj trmperaturi, na pokrivenom centralnom terenu koje po rangu ne zasluzuje. 
Nasuprot njemu Novak je morao prosle godina (a i ove ce bilo po kisi ili jakom suncu) kao broj jedan da igra po kisi, na otvorenom terenu i naravno ispadne posle isprekidanog dvodnevnog meca. Ocekujte ponovo slicnu "ujdurmu" od englza koji ce pokusati da na sve "prefinjene" nacine odmognu nasem coveku a pomognu Federeru i Mariju, sve "u okvirima pravila" naravno.
(Britanac, 28. maj 2017 14:49)

Jadni srbi, ceo svet protiv nas hahahaha

anica

pre 6 godina

(Boston, 28. maj 2017 21:21)
Novaku je bekhend doneo pozitivan skor protiv dva najveca rivala onih 7 pobeda nad Nadalom koje Federer moze sanjati...12GS, 220 nedelja na prvom mestu, 4 vezana slema, 30 mastersa, drugo mesto na GOAT listi, najjacu sezonu uu istoriji. Sta ces bolje? Novak se izdigao iznad Federera i Nadala i pokazao sta je kompletan teniser. Pricam stalno da je Federer direktan pokazatelj Novakovog kvaliteta. Federer je dosta puta dobijao Novaka u njegovim losijim izdanjima aj cik da ga dobije kad igra svoj najjaci tenis, oces da kazes da je Federer igrao los tenis na Vimbldonu 2015 i US? Federer je uvek skakutao pred meceve sa Noletom...seti se samo zavrsnog mastersa u Londonu kad ga dobio u grupi, sto nije u finalu pobedio?
Federer moze biti kompletniji teniser od Novaka samo za totalne neznalice, nisam neki ekspert za tenis ali nisam ni corava. Bas bih volela da vidim kako bi igrao Federer sa slabijim servisom, nema igru na sljaci kao Novak.
E sad, postoji i druga strana price, a to je naravno psiha. Federer odlicno radi svoj posao, koristi sanse, igra najlepsi tenis,...sve to stoji, i neka ga na prvom mestu...nije problem, ali ga nikad ne mogu nazvati boljim teniserom od Noleta i Rafe kad sam pratila karijere...uspesniji jeste...sto zbog znanja sto zbog sticaja okolnosti.

?

pre 6 godina

@Tijana83
A kada Nolo napuni 32,33,34,35 pa mu Kirijos, Tim, Zverev i slicni budu uzimali titule i pobedjivali ga, to ce znaciti da su oni bolji od njega?
Zasto ti uopste stavljas Noloa i Nadala u istu kategoriju? Nadal je u vrhu od 2005, GS sampion, drugi teniser sveta, Nolo nije taj kvalitet. 2005 Federer je imao 4 GS, znaci u konkurenciji Nadala uzeo je jos 14! A i Nolo je bio tu, ko mu je kriv sto nije umeo da osvoji nista vazno? Samo je godinu dana mladji od Nadala, kako nije uspeo i on nesto da uzme? Nego cekao 2011 i 2015 da "dominira"? Vidis, Nolo je 90% titula osvojio u konkurenciji starog i cesto povredjenog Federera, povredjenog Nadala, debelog Vavrinke, Cilica, Nisikorija, Gofana itd. Nolovu konkurenciju stari Federer lema gde stigne. Toliko o kvalitetu te konkurencije. S druge strane, ta losa konkurencija od pre 10-tak godina je za Noloa bila nocna mora. Rodik, Safin, Karlovic... unistavali ga. Protiv Safina ni set nije osvojio!
U eri RF, Nadala i Noloa, Nolo je najgori. Jednostavno, Federer 18 GS, 302 nedelje na vrhu, 91 titula, 7 Vimbldona, 5 USO, 5 AO... Nadal 14 GS, 9 RG... a Nolo tek treci po GS i po broju titula!
Velika trojka a Nolo na trecem, dakle POSLEDNJEM mestu!

mmmm

pre 6 godina

(Boston, 28. maj 2017 21:21)
Ma dobro sve to, ko je bolji, Novak ili Federer, nego daj pričaj nam malo o vašem Ćoriću. Diči se ti sa njim, pusti Federera, veze on sa vama nema. Novak je naš. Ajd pričaj nam malo o vašem tenisu. Koliko ceo vaš muški i ženski tenis u istoriji (povjesti) ima slemova? Jel više od jednog Novaka? Smejem se....

Da li im više mesa odpadne na reč Nolo ili Nole, pitanje je sad...

pre 6 godina

(?, 28. maj 2017 15:54)

Druže istetoviraj na ruci "Nolo slam" da te podseća ceo život koliko si promašen...

U svakom slučaju Nolo slam ti je urezan u dušu koju ti mrvu po mrvu pijucka, a?

Pa bi sad svoj jad i mizeriju da deliš sa drugima... e pa neće je niko, sam se u svojoj žuči davi. Sam si je nagomilao, sam je u kusaj... i nastavi da pratiš Noloa kako stiže Federera feminema i po toj stavci u broju GS titula ;).

Vidimo se druže... u neka bolja vremena kad se digneš na nivo čoveka, a ne dok da darvinova evolucija ima potporu u tebi i tebi sličnima.

Djordje NS

pre 6 godina

Baca sve karte za poslednji Vimbldon, za poslednji slem trofej, jer, ego je ipak jaci od svega kod tog tipa.
(Placko zeli da bude naj, 28. maj 2017 15:09)

Vec 8 godina vicete zadnji Vimbldon, pa zadnja god i penzija,
a on covek nikad jaci.
(Rebus, 28. maj 2017 16:36)

Federerovci, hajde se međusobno dogovorite ako je sad Rođa nikad jači zašto onda kad Nole odvoji sve Grand Slam titule u prethodnih 4-5 godina govorite da je to zato što je Federer omatorio i zreo za penziju. Dajte se usaglasiti da ne ispadate baš toliko smešni.

Futog-Novi Sad

pre 6 godina

@ anica

Gospodjo/gospodjice Anica, tacno je da je Nadal tokom karijere vise puta dobijao Federera, odnosno ima bolji medjusobni skor. Medjutim to ne moze biti bitan kriterijum da li je neko Goat ili ne. Znaci, Kirjos, Ivo Karlovic i Jirzi Veseli su bolji igraci od Novaka jer Novak sa njima ima negativan skor? Na medjusobne duele utice i to na kojoj podlozi se igra, forma igraca, pa i razlike u godinama Federer je stariji od Nadala cini mi se 5 godina. Bitna je konstantnost, koju Federer ima cak i u 36 godini, videcemo gde ce Nadal i Djokovic biti za 5 odnosno 6 godina

Nebojša

pre 6 godina

Nije igra Monte Karlo, Madrid, Rim i Roland Garros. To je ukupno 5000 poena i opet ima sansu da zavrsi godinu kao prvi, jedino ga Nadal moze spreciti ako osvoji RG.
(Sr, 28. maj 2017 15:11)

Ne slažem se ako Nadal uzme RG imaće skoro 3000 poena više na race listi nije malo ukoliko Dominik Tim osvoji imaće oko četiri stotine poena više od Federera a ukoliko bi Novak uzeo imao bi tek oko 300 poena manje od Švajcarca sve je tu još uvek otvoreno možda niti Fedex niti Nadal ne završe na tronu na kraju sezone sačekamo kraj RG pa ćemo videti.

Da kazem

pre 6 godina

@objektivn
Dodao bih i Davidenka, Nalbandijana, Rodika, Safina, Hjuita i još neki..ali ne znaju ova deca, nisu ih gledali kada su bili na turu, ili su gledali kad su bili na zalasku karijera pa im i nisu bili neki. U to doba se od 1.kola igrao tenis ne ko sada u polufinalu je tek neko ozbiljan.

?

pre 6 godina

@Da li im više mesa otpadne na....
Boli 18 GS? Tek ce da boli, polako, stize i 19 uskoro. A 302 nedelje? Na vrhu vecne liste u obe kategorije! A Nolo? Ni medju 5!
Hahahaha! Ne treba ti tetovaza, ne izlazi ti to iz glave. Sagni se, zaposli usta i pati, sta ti drugo preostaje? Cinjenice ne moze promeniti! Hahahaha!

Rebus

pre 6 godina

Baca sve karte za poslednji Vimbldon, za poslednji slem trofej, jer, ego je ipak jaci od svega kod tog tipa.
(Placko zeli da bude naj, 28. maj 2017 15:09)

Vec 8 godina vicete zadnji Vimbldon, pa zadnja god i penzija,
a on covek nikad jaci.

Danilo

pre 6 godina

Neverovatne gluposti priča "drveni", kao da je nemoguće da Novak, Endi ili neko treći izbaci Rafu sa turnira, i eto Roger se boji Rafe pa preskače RG... Ne verujem da odrastao čovek ovako nešto može javno reći!
A finale RG za 36godišnjeg Fedexa bi bio loš rezultat?

Dr. Roddick

pre 6 godina

@pusica


"da su klinci od 18, 19 godina Rafa i Nole čim su se pojavili zaseli na no2, no3 mesto i uzimali masterse i slemove i smenili sa tih mesta strašne “velikane“ Rodika, Hjuita, Bagdatisa, Ljubičića, Gonzalesa, Nalbandijana, Davidenka itd"

@Tijana83
"Isto tako je Rodzer 80% svojih GS uzeo kada su mu glavna konkurencija bili Rodik, Bagdatis, Safin i ekipa, a kada su Rafa i Novak dominirali, Federera nigde nema"


Zasto se onda nas nole nije naosvajao GS-a u eri kada je igrala navedena "boranija"? Zasto je cekao 2011 da bi dominirao,onda kada su ovi teniseri vec bili manje vise aktivni i na zalasku svojih karijera?

Za neupucene, Roddick, Safin, Gonzales itd. imaju pozitivan skor sa nasim noletom, tako da ne vidim kako je on tu "smenio" te "velikane".

sanja-twins

pre 6 godina

@anica

Ako mislis da ima prelepu kosu,to je zato sto je Lav u horoskopu.... vecina iz tog znaka ima jaku,lepu kosu-kao lav grivu.

Boston

pre 6 godina

@Author
Federer i Nadal vladaju tenisom od 2005 godine. Tada je RF imao 4 GS, Nadal 1. Dakle, nisu oni krivi sto je Novaku trebalo jos 6 godina da i on pocne redovno da osvaja velike titule. Znaci, najvise titula su osvojili RF i Nadal. Ne moze se racunati od 2011. Jer mozemo onda da racunamo i od 2014 pa bi Vavrinka bio ispred Rafe i Federera. Ne ide to tako. Djokovic je po godinama malo mladji od Rafe pa ipak nije bio dovoljno dobar i kvalitetan da i on 2005 osvoji GS i bude 2 na svetu. On nije GOAT jer nije najuspesniji. Ne moze biti GOAT ako u njegovoj eri postoji teniser koji ima cak 6 GS vise i bio je mnoooogo duze broj jedan. Dakle, Novak je treci po uspesnosti u svojoj eri. Nikakav GOAT on ne moze da bude kada ni u svojoj eri nije najbolji.

objektivno

pre 6 godina

@Da kazem
Skroz se slazem to su sve velikani tenisa pa nek pogledaju samo skor Davidenka i Nadala ili Djokovica i Safina,ja sam konkretno naveo te igrace koji su bili uspesni na RGu 2009.
*pusica Naravno da ce Bolitijeri da hvali Novak jer je on radio sa njim i nije objektivan to je isto ko da ja kazem Wawrinka je rekao da je Federer najbolji i on zna najbolje jer je on teniser,ali naravno da ce da kaze to za zemljaka.Ako su ti igraci sa 200te pozicije bolji od Rodzera zasto onda oni nemaju 18 slemova?Da si citao clanak na B92 gde je covek kroz statistiku ispratio celu Rodzerovu karijeru ne bi tako pricao jer evo ti samo podataka da Rodzer kroz karijeru u proseku na centralnom terenu Wimbldona ima odnos vinera o gresaka 7+ sto je nestvarno kad se uzme u obzir to koliko je meceva odigrao na to stadionu.Kazes da je njegova dominacija prekinuta kad je imao 26,a on je 2017 drugi na race listi sa propustenom sezonom na sljaci.
PS. O njegovom bekendu pitaj Nadala koji ga verovatno sanja ove godine.

Kme

pre 6 godina

anica: Bas bih volela da vidim kako bi igrao Federer sa slabijim servisom, nema igru na sljaci kao Novak. 

Kako to nema igru na sljaci, ajde molim te objasni mi to...Federer je igrao 5 finala RG uz jednu titulu a nolo 4 finala i isto tako jednu titulu...Dakle ima jedno finale vise od nola i vise polufinala...Ko sve komentarise ovde...