Fudbal 63

Četvrtak, 25.05.2017.

21:52

12 godina od Liverpulovog čuda u Istanbulu

Na današnji dan, pre 12 godina, došlo je do najvećeg preokreta u istoriji fudbala.

12 godina od Liverpulovog èuda u Istanbulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Goxy

pre 6 godina

Samo par klubova osvajaca nemaju repliku vec trofej Lige sampiona( moras je 5 puta osvojiti) ... Kao dan danas se secam ..... Liverpool ulazi sa 4 pehara u istoriji , Milan vec ima u steku 5 komada...Uze tada Liverpool 5-i komad zauvek...

Liverpool cele sezone nije u stanju da izvede prvi tim od silnih povreda. Djibril Sise najtalentovaniji napadac u tom momentu ... stalno se oporavljao.

Bez obzira na to , taj isti Liverpool prolazi grupe iako je Rivaldo u Olympijakosu nagovestio da to nema sanse da se dogodi... Polufinale protiv Juvea ... jos pamtim gol Luisa Garsije super tehnicara sa krila... To sto je Liverpool tada priredio to je bilo srce..... Pa bili su peti u sampionatu i Engleska je sledece sezone startovala sa 5 ekipa od kvalifikacija LS ali je Everton ispao i usle su 4.

Dolazi finale , Rafa , koji puca 2 finala za redom sa Valensijom vodi Liverpool koji igra pod anestezijom polumrtvi jer su igrali na 4 fronta...ekipa Milana vrhunski igraci sve fudbalski znalci sa ludim Gatuzom. Kako je glatko palo 3:0 ... bio sam u soku.... I onda se setim sta je Liverpool sve preokrenuo te sezone....secam se , cale trlja ruke sprema se za isplatu , buraz samo sto ne place , rekoh sebi ajd da pogledam samo prvih 10 minuta drugog pa ako ga daju bice zanimljivo .... uhhhh..... Kraj utakmice suze od radosti ... jos Djibril iz penala ... Dve godine kasnije .. polufinale sa Barsom ... kako ih je Dzerard tada izunistavao na sred Nou Kampa....i repriza finala.

Tih sezona ... premijer liga ... PRAZNIK ZA OCI , nadmudrivanja , Rafa, Murinjo , Ferguson ,Venger...svako je svakog dobijao. Setite se samo utakmice Liverpool- Arsenal 4:4 ....Arshavin 4 komada za Arsenal. Liverpool - Besiktas 7:1 , Liverpool - Real M 4:0 ...sezona pre toga ludilo u UEFA kupu Liverpool-Alaves 5:4 a polufinale sa Dortmundom ... ma nezaboravno....

nemi posmatrač

pre 6 godina

@neko drugi iz mase
Pa Benitez i nema pojma . Kada te neko ponizi 110 min od 120 i srećno osvojiš, verovatno nemaš pojma .
A Liverpulu kao klubu sve najbolje .

marerakarera

pre 6 godina

Najbolja ekipa koja nije osvojila titulu LS je bila ta ekipa Milana. Boze kako sam se radovao kao mali kad su pobedili crveni. Dzerard je u toj utakmici odigrao sve, osim da je branio. Jedini koji je i mogao da igra u Milanu (cast izuzecima, Karager,Alonso). Ono sto je on uradio nije uradio ni jedan drugi igrac da bukvalno sam odvede ekipu u finale i pobedi. Dao gol, fakticki asistirao za penal (simuliranje? ;) ) i igrao desnog beka, pa centarfora od 90-120 min.
Seva se nikad nije oporavio nakon onog promasaja. Nadam se da ce se oba kluba vratiti na vrh Evrope

barnes

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja? 
(jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, 26. maj 2017 10:48)
 U oba finala je Milan pokidao Liverpool, ali će naravno da se priča o ovome gde je Liverpool imao toliko sreće koliko neko ima jednom u 50 godina.
(RD7, 26. maj 2017 11:32)

Kao kad se Dzon Teri okliznuo, na tu srecu si mislio?

cz

pre 6 godina

Najveca utakmica svih vremena! Znam sigurno, ali 100% da je svaki navijac Liverpula na 3-1 pomislio da ima sanse, jednostavno toliko energije i vere je bilo da se moze okrenuti od tog trenutka da je to bilo neverovatno, znam po sebi, kao u poslednjoj utakmici u grupnoj fazi gol Dzerada u 88. min protiv Olimpijakosa, te sezone ih neka neobjasnjiva energija vodila do titule, i navijaci naravno, svi i na terenu i pored tv-a smo verovali, a navijanje u poluvremenu ... To je za anale i primer koliko se voli klub, i ne samo klub, to je bila definicija iskrene ljubavi prema necemu!

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Po meni je isto bila zanimljiva utakmica izmedju manchestera i bayerna kad je bayern vodio do 90 min i manchester u produzecima dao dva gola i pobedise

strale nis

pre 6 godina

a sad svi sto pominju to finale 2007, setite se samo kako je milan na srecu poveo, stoji i to da su tad bili bolji celu tekmu, ali i tada je liverpul mogao da ih sokira i udje u produzetke jer su koliko se secam posle gola kajta, imali dve izgledne prilike ako dobro se dobro secam ali su se kjuel i dzerard useprkljali. sportski pozdrav

RD7

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja?
(jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, 26. maj 2017 10:48)


U oba finala je Milan pokidao Liverpool, ali će naravno da se priča o ovome gde je Liverpool imao toliko sreće koliko neko ima jednom u 50 godina.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja?

Aleksandar

pre 6 godina

Ciro Blazevic, na HRT 1: tri nula na poluvremenu je najopasniji rezultat, primis jedan pa dva i treci je tu...Komentator HRT, podsmesljivo: Gospodine Blazevicu, jeste li spremni na neku "okladu"....Cira: Naravno!

Dragan VG

pre 6 godina

I eto vidite, onaj sto se lozi i uzvikuje Visca Barca! ima 11 godina, a pretpostavljam da ih ima dosta tog uzrasta ovde.
A mi svi ostali-stariji, koji bi trebali da smo pametniji, se palimo k'o mlad majmun na zrele banane...

ĆelavSamPaŠtaBL

pre 6 godina

ja u vojsci, 150 ljudi se skupilo u ucionicu i gleda finale na malom tv-u, svi navijaju za milan osim mene naravno. prvih 45min haos , svi me zezaju, galame , govore bice 6-0 a meni se place, najgorih 45min vojnog roka. ali onda se pali masinerija , 6minuta soka za sve , ja ponosan sa salom pjevusim lagano a ostalo je istorija :)

Minja

pre 6 godina

Ono sto ne treba zaboraviti, a sto se secaju svi koji su gledali mec, je da je pri rezultatu 3:0 za Milan Sami Hipija kao poslednji igrac odbrane faulirao napadaca Milana ali mu sudija nije pokazo crveni karton. Cak je i komentator tada rekao da je sudija napravio dobar potez jer ne treba Liverpul dodatno kaznjavati, vec gube 3:0. Ostalo je istorija.

nista o nicemu

pre 6 godina

Ja se ne secam te utakmice ali verujem da je bila luda i nezaboravna.
(Patrick, 25. maj 2017 23:02)

Dakle imas maks 15 godina

koza nostra

pre 6 godina

Sve se da ispraviti. Ono finale lš 2007.
(u usponu, 25. maj 2017 23:45)

Milan 2006. kaznjen zbog namestanja, a UEFA mu dozvoli da igra Ligu sampiona. Sta je tu ispravljeno, nisu ni trebali da igraju Evropu te sezone.

Zorz Vea

pre 6 godina

Ta ekipa Milana ti igraci te sezone su za mene najbolji tim Milana koji sam ja gledao. To finale sam gledao sam u potpunoj tisini i kad sam se radovao golovima bilo je precutno bez euforije. Gol Maldinia u prvom minutu pa najlepsa asistencija ikad Kaka za Krespa, treci gol, pa pocetak drugog poluvremena i slobodnjak Sevcenka...onda krah potpuni odlazim u kupatilo da se tusiram da ono stanje fetusa neverica i vracam se u momentu kad Andrej promasuje onooooo u 120. Minutu....jesu slavili na poluvremenu pootvarali sampanjac... Cestitam Liverpulu i danas 12 god kasnije. Neverovatno!

Zivela Srbija i forza AC Milan

Dag Kristi

pre 6 godina

Kao juce da je bilo,covece.Prvo poluvreme,44.min i komentari na B92 konstantuju kako je nazalost finale reseno i kako Milan nema sanse da prokocka ovo.A onda sledi spektakl.Secam se nakon toga da Boskovic na nekim prenosima,na 3 gola razlike za bilo koga u 80 i nekom minutu nije smeo da konstatuje da je stvar resena. :)

Miloje

pre 6 godina

Ono što je bilo veličanstveno je da je u poluvremenu više od 30 hiljada navijača Liverpula svih 15 minuta iz sveg glasa pevalo You never walk alon! Da se smrzneš! To je bila neverovatna najava onoga što se dogodilo nastavku... Bio na stadionu sa još nekolicinom naših ljudi. Utakmica za nezaborav ! Najdramatičnije finale ikad. Ali taj hor...i mrtvog bi podigao na noge. Kao da ga opet čujem...

Kibo

pre 6 godina

Tada sam imao samo jednu godinu.Idem na jutub da pogledam ovo velicanstveno finale. Moja Barsa bez problema melje ove klubove.

Poslednji put kad su igrali Liverpul i tvoja Barsa, Liverpul ih oduvao 4:1. Isto Liga Šampiona, ima 10 godina npr.

A ovu utakmicu odgledaj, i iako si vrlo mlad, probaj da shvatiš kakva je ovo tekma. Kad je komentator na 3:3 rekao, ja mislim da je ceo stadion počeo da navija za Liverpul, Milanovih navijača više nema ovde, zvuk ispustili nisu.

rosonero

pre 6 godina

Utakmica za sva vremena. Mislim da su i Gatuzo i Pirlo bili blizu odluke da završe karijeru nakon ovog finala.Liverpulu, koji je tih sezona igrao sjajno, svaka čast,ali šteta je zbog Krespa i Maldinija i njegovog gola u finalu.Najlepše od svega je naravno revanš koji je usledio samo dve godine kasnije,a šanse za tako nešto su bile i manje od šanse da se Liverpul vrati posle 0:3.Bilo je tu radovanja u poluvremenu,ali budimo realni, ko se ne bi radovao nakon onakvog prvog poluvremena.Sve što je moglo da se promaši od šansi, promašilo se,ali zato je i gol Inzagija ramenom u Atini bio sjajan nagoveštaj sedme titule LŠ i revanša.Preplaćen je Milan na istorijske utakmice.

Jaran

pre 6 godina

Mora da sam jedan od retkih koji vole i Liverpul i Milan. :D
Ono je bilo neverovatno, nije samo u Top5 utakmica vec je najbolja u istoriji fudbala! Sve sto je moglo da se desi u tih 120min+penali... sve se desilo. Dve ekipe koje su obelezile 21. vek, dve ekipe koje su postale sinonim za finale LS i odgovor su na ono nejcesce pitanje: "Koja je najbolja utakmica koju si gledao u zivotu?".
Nemojte da brinete za Galijanija, taj ce se samo osramotiti ako se javi. :D

Visca Barca!
Ta "tvoja" Barsa (Real takodje) je cesto prolazila uz pomoc sudija, a Milan i Liverpul (veci klubovi od Barse) su morali da daju 1000% sebe u svakom mecu kako bi, na kraju, ispisali istoriju fudbala!

Dzoni

pre 6 godina

Tog 25 maja 2005 stavljam 1000 din na moj Milan i na poluvermenu stikliram tiket i kazem ko uze uze. Kvota je bila 2.35 ko da je juce bilo. Ali revansirali smo se 2007 u Atini.

Mikeli

pre 6 godina

Sećam se ogledao prvo poluvreme. Milan vodi 3:0. Reko' gotovo ovo. Prebacim kanal i zagledam se u neki film. Utakmica se završila ja na nju i zaboravio. Listam kanale, izadje vest "liverpul šampion Evrope"... Kako sam se smorio što nisam nastavio da gledam.

D

pre 6 godina

Ja kao bas veliki navijac Milana i dan danas ne mogu da verujem sta je Ševa promasio pred kraj drugog produzetka. I dan danas gledam taj promasaj s vremena na vreme. Neverovatno. Ali karma je rekla da to vece Milan ne moze da uzme LŠ.

Shippy

pre 6 godina

Sjecam se te utakmice kao da je bila juče. Nije bila samo poenta u 0:3 na poluvremenu. Tadašnji AC Milan je bio fudbalska velesila, najbolji tim, najbolji pojedinci i najbolji trener tad u svijetu. Nezamisliva lakoca, brutalna tehnika i nezaustavljiva snaga... Ali dodirivanje pehara igrača na poluvremenu, tu su izgubili sve to... Usli na teren da prodje 45min, a Liverpoolovci da se iskupe kod svojih navijača. Promjena taktike, tri brza gola i BOOOM! Luda noć u Istanbulu.

PFC

pre 6 godina

Ovo mi je jedna od 3 najupecatljivije utakmice koje sam pogledao u zivotu, druga je Italija-Francuska finale SP 2006 - poslednja Zidanova tekma i njegovo udaranje Materacija, a treca je polufinale SP 2014 Nemacka-Brazil i onih 7:1, verovatno najsokantniji rezultat u istoriji.

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Ja tad odigrao da će Liverpul pobijediti na penale , bila kvota 11,00 . Na poluvremenu skoro sam se bio pomirio sa porazom , kad ono . . . Bio je to moj najbolji pogodak što se tiče kvote . HVALA LIVERPUL !

Bicu Slobodan

pre 6 godina

"Jedva sam mogao da spavam posle tog poraza u Istanbulu. Pa čak i kad se probudim, u glavi mi je sumorna misao ja sam odvratan. Ne mogu da igram više. Redovno su mi pre spavanja pred očima bili Dudek i ostali Liverpulovi igrači. Noćna mora je noćna mora. Znaš da će početi kad zatvoriš oči, ali neće prestati kada ih ponovo otvoriš. Nikada neću potpuno otresti taj osećaj apsolutne impotencije. To će mi zauvek tokom karijere držati noge vezanim i pokušavati da me obori.“ otkrio je Pirlo.
Jel ovo izjavio Pirlo ili ovaj nas Galliani? :))))

Zeksona

pre 6 godina

Secam se te majske veceri. Mi, deca, igramo se po ulici i koristeci moj tada najskuplji mobilni telefon SE K700i paralelno pratimo rezultat ovog istorijskog finala!

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Kazu da je Juventus najveci luzer u finalima Lige sampiona, e, ja mislim da je ovo mnogo gore. U finalu Lige sampiona imati ogromnu prednost na poluvremenu i ne osvojite je... No comment!!!
(Perica, 25. maj 2017 22:15)

Samo sto je taj Milan osvojio par titula prvaka Evrope, jednu odmah u sledem finalu.

smoki

pre 6 godina

Najtezi dan u zivotu naseg Galijanija. Legenda kaze da je na poluvremenu izjavio : "Kakva je igracina ovaj Dzerard, samo da ga dovede Berluskoni kod nas"

Perica

pre 6 godina

Kazu da je Juventus najveci luzer u finalima Lige sampiona, e, ja mislim da je ovo mnogo gore. U finalu Lige sampiona imati ogromnu prednost na poluvremenu i ne osvojite je... No comment!!!

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Liga sampiona je bila mnogo bolja i zanimljivija kada su igrali Junajted, Liverpul, Milan, Inter, i ovi koji i dalje spadaju medju najjace, Bajern, Barsa, Real...

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Liga sampiona je bila mnogo bolja i zanimljivija kada su igrali Junajted, Liverpul, Milan, Inter, i ovi koji i dalje spadaju medju najjace, Bajern, Barsa, Real...

Bicu Slobodan

pre 6 godina

"Jedva sam mogao da spavam posle tog poraza u Istanbulu. Pa čak i kad se probudim, u glavi mi je sumorna misao ja sam odvratan. Ne mogu da igram više. Redovno su mi pre spavanja pred očima bili Dudek i ostali Liverpulovi igrači. Noćna mora je noćna mora. Znaš da će početi kad zatvoriš oči, ali neće prestati kada ih ponovo otvoriš. Nikada neću potpuno otresti taj osećaj apsolutne impotencije. To će mi zauvek tokom karijere držati noge vezanim i pokušavati da me obori.“ otkrio je Pirlo.
Jel ovo izjavio Pirlo ili ovaj nas Galliani? :))))

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Kazu da je Juventus najveci luzer u finalima Lige sampiona, e, ja mislim da je ovo mnogo gore. U finalu Lige sampiona imati ogromnu prednost na poluvremenu i ne osvojite je... No comment!!!
(Perica, 25. maj 2017 22:15)

Samo sto je taj Milan osvojio par titula prvaka Evrope, jednu odmah u sledem finalu.

smoki

pre 6 godina

Najtezi dan u zivotu naseg Galijanija. Legenda kaze da je na poluvremenu izjavio : "Kakva je igracina ovaj Dzerard, samo da ga dovede Berluskoni kod nas"

PFC

pre 6 godina

Ovo mi je jedna od 3 najupecatljivije utakmice koje sam pogledao u zivotu, druga je Italija-Francuska finale SP 2006 - poslednja Zidanova tekma i njegovo udaranje Materacija, a treca je polufinale SP 2014 Nemacka-Brazil i onih 7:1, verovatno najsokantniji rezultat u istoriji.

Shippy

pre 6 godina

Sjecam se te utakmice kao da je bila juče. Nije bila samo poenta u 0:3 na poluvremenu. Tadašnji AC Milan je bio fudbalska velesila, najbolji tim, najbolji pojedinci i najbolji trener tad u svijetu. Nezamisliva lakoca, brutalna tehnika i nezaustavljiva snaga... Ali dodirivanje pehara igrača na poluvremenu, tu su izgubili sve to... Usli na teren da prodje 45min, a Liverpoolovci da se iskupe kod svojih navijača. Promjena taktike, tri brza gola i BOOOM! Luda noć u Istanbulu.

Perica

pre 6 godina

Kazu da je Juventus najveci luzer u finalima Lige sampiona, e, ja mislim da je ovo mnogo gore. U finalu Lige sampiona imati ogromnu prednost na poluvremenu i ne osvojite je... No comment!!!

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Ja tad odigrao da će Liverpul pobijediti na penale , bila kvota 11,00 . Na poluvremenu skoro sam se bio pomirio sa porazom , kad ono . . . Bio je to moj najbolji pogodak što se tiče kvote . HVALA LIVERPUL !

Aleksandar

pre 6 godina

Ciro Blazevic, na HRT 1: tri nula na poluvremenu je najopasniji rezultat, primis jedan pa dva i treci je tu...Komentator HRT, podsmesljivo: Gospodine Blazevicu, jeste li spremni na neku "okladu"....Cira: Naravno!

Dragan VG

pre 6 godina

I eto vidite, onaj sto se lozi i uzvikuje Visca Barca! ima 11 godina, a pretpostavljam da ih ima dosta tog uzrasta ovde.
A mi svi ostali-stariji, koji bi trebali da smo pametniji, se palimo k'o mlad majmun na zrele banane...

koza nostra

pre 6 godina

Sve se da ispraviti. Ono finale lš 2007.
(u usponu, 25. maj 2017 23:45)

Milan 2006. kaznjen zbog namestanja, a UEFA mu dozvoli da igra Ligu sampiona. Sta je tu ispravljeno, nisu ni trebali da igraju Evropu te sezone.

Mikeli

pre 6 godina

Sećam se ogledao prvo poluvreme. Milan vodi 3:0. Reko' gotovo ovo. Prebacim kanal i zagledam se u neki film. Utakmica se završila ja na nju i zaboravio. Listam kanale, izadje vest "liverpul šampion Evrope"... Kako sam se smorio što nisam nastavio da gledam.

ĆelavSamPaŠtaBL

pre 6 godina

ja u vojsci, 150 ljudi se skupilo u ucionicu i gleda finale na malom tv-u, svi navijaju za milan osim mene naravno. prvih 45min haos , svi me zezaju, galame , govore bice 6-0 a meni se place, najgorih 45min vojnog roka. ali onda se pali masinerija , 6minuta soka za sve , ja ponosan sa salom pjevusim lagano a ostalo je istorija :)

Miloje

pre 6 godina

Ono što je bilo veličanstveno je da je u poluvremenu više od 30 hiljada navijača Liverpula svih 15 minuta iz sveg glasa pevalo You never walk alon! Da se smrzneš! To je bila neverovatna najava onoga što se dogodilo nastavku... Bio na stadionu sa još nekolicinom naših ljudi. Utakmica za nezaborav ! Najdramatičnije finale ikad. Ali taj hor...i mrtvog bi podigao na noge. Kao da ga opet čujem...

Zeksona

pre 6 godina

Secam se te majske veceri. Mi, deca, igramo se po ulici i koristeci moj tada najskuplji mobilni telefon SE K700i paralelno pratimo rezultat ovog istorijskog finala!

D

pre 6 godina

Ja kao bas veliki navijac Milana i dan danas ne mogu da verujem sta je Ševa promasio pred kraj drugog produzetka. I dan danas gledam taj promasaj s vremena na vreme. Neverovatno. Ali karma je rekla da to vece Milan ne moze da uzme LŠ.

Jaran

pre 6 godina

Mora da sam jedan od retkih koji vole i Liverpul i Milan. :D
Ono je bilo neverovatno, nije samo u Top5 utakmica vec je najbolja u istoriji fudbala! Sve sto je moglo da se desi u tih 120min+penali... sve se desilo. Dve ekipe koje su obelezile 21. vek, dve ekipe koje su postale sinonim za finale LS i odgovor su na ono nejcesce pitanje: "Koja je najbolja utakmica koju si gledao u zivotu?".
Nemojte da brinete za Galijanija, taj ce se samo osramotiti ako se javi. :D

Visca Barca!
Ta "tvoja" Barsa (Real takodje) je cesto prolazila uz pomoc sudija, a Milan i Liverpul (veci klubovi od Barse) su morali da daju 1000% sebe u svakom mecu kako bi, na kraju, ispisali istoriju fudbala!

Dag Kristi

pre 6 godina

Kao juce da je bilo,covece.Prvo poluvreme,44.min i komentari na B92 konstantuju kako je nazalost finale reseno i kako Milan nema sanse da prokocka ovo.A onda sledi spektakl.Secam se nakon toga da Boskovic na nekim prenosima,na 3 gola razlike za bilo koga u 80 i nekom minutu nije smeo da konstatuje da je stvar resena. :)

nista o nicemu

pre 6 godina

Ja se ne secam te utakmice ali verujem da je bila luda i nezaboravna.
(Patrick, 25. maj 2017 23:02)

Dakle imas maks 15 godina

rosonero

pre 6 godina

Utakmica za sva vremena. Mislim da su i Gatuzo i Pirlo bili blizu odluke da završe karijeru nakon ovog finala.Liverpulu, koji je tih sezona igrao sjajno, svaka čast,ali šteta je zbog Krespa i Maldinija i njegovog gola u finalu.Najlepše od svega je naravno revanš koji je usledio samo dve godine kasnije,a šanse za tako nešto su bile i manje od šanse da se Liverpul vrati posle 0:3.Bilo je tu radovanja u poluvremenu,ali budimo realni, ko se ne bi radovao nakon onakvog prvog poluvremena.Sve što je moglo da se promaši od šansi, promašilo se,ali zato je i gol Inzagija ramenom u Atini bio sjajan nagoveštaj sedme titule LŠ i revanša.Preplaćen je Milan na istorijske utakmice.

Minja

pre 6 godina

Ono sto ne treba zaboraviti, a sto se secaju svi koji su gledali mec, je da je pri rezultatu 3:0 za Milan Sami Hipija kao poslednji igrac odbrane faulirao napadaca Milana ali mu sudija nije pokazo crveni karton. Cak je i komentator tada rekao da je sudija napravio dobar potez jer ne treba Liverpul dodatno kaznjavati, vec gube 3:0. Ostalo je istorija.

barnes

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja? 
(jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, 26. maj 2017 10:48)
 U oba finala je Milan pokidao Liverpool, ali će naravno da se priča o ovome gde je Liverpool imao toliko sreće koliko neko ima jednom u 50 godina.
(RD7, 26. maj 2017 11:32)

Kao kad se Dzon Teri okliznuo, na tu srecu si mislio?

Zorz Vea

pre 6 godina

Ta ekipa Milana ti igraci te sezone su za mene najbolji tim Milana koji sam ja gledao. To finale sam gledao sam u potpunoj tisini i kad sam se radovao golovima bilo je precutno bez euforije. Gol Maldinia u prvom minutu pa najlepsa asistencija ikad Kaka za Krespa, treci gol, pa pocetak drugog poluvremena i slobodnjak Sevcenka...onda krah potpuni odlazim u kupatilo da se tusiram da ono stanje fetusa neverica i vracam se u momentu kad Andrej promasuje onooooo u 120. Minutu....jesu slavili na poluvremenu pootvarali sampanjac... Cestitam Liverpulu i danas 12 god kasnije. Neverovatno!

Zivela Srbija i forza AC Milan

cz

pre 6 godina

Najveca utakmica svih vremena! Znam sigurno, ali 100% da je svaki navijac Liverpula na 3-1 pomislio da ima sanse, jednostavno toliko energije i vere je bilo da se moze okrenuti od tog trenutka da je to bilo neverovatno, znam po sebi, kao u poslednjoj utakmici u grupnoj fazi gol Dzerada u 88. min protiv Olimpijakosa, te sezone ih neka neobjasnjiva energija vodila do titule, i navijaci naravno, svi i na terenu i pored tv-a smo verovali, a navijanje u poluvremenu ... To je za anale i primer koliko se voli klub, i ne samo klub, to je bila definicija iskrene ljubavi prema necemu!

RD7

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja?
(jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, 26. maj 2017 10:48)


U oba finala je Milan pokidao Liverpool, ali će naravno da se priča o ovome gde je Liverpool imao toliko sreće koliko neko ima jednom u 50 godina.

Dzoni

pre 6 godina

Tog 25 maja 2005 stavljam 1000 din na moj Milan i na poluvermenu stikliram tiket i kazem ko uze uze. Kvota je bila 2.35 ko da je juce bilo. Ali revansirali smo se 2007 u Atini.

Kibo

pre 6 godina

Tada sam imao samo jednu godinu.Idem na jutub da pogledam ovo velicanstveno finale. Moja Barsa bez problema melje ove klubove.

Poslednji put kad su igrali Liverpul i tvoja Barsa, Liverpul ih oduvao 4:1. Isto Liga Šampiona, ima 10 godina npr.

A ovu utakmicu odgledaj, i iako si vrlo mlad, probaj da shvatiš kakva je ovo tekma. Kad je komentator na 3:3 rekao, ja mislim da je ceo stadion počeo da navija za Liverpul, Milanovih navijača više nema ovde, zvuk ispustili nisu.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja?

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Po meni je isto bila zanimljiva utakmica izmedju manchestera i bayerna kad je bayern vodio do 90 min i manchester u produzecima dao dva gola i pobedise

marerakarera

pre 6 godina

Najbolja ekipa koja nije osvojila titulu LS je bila ta ekipa Milana. Boze kako sam se radovao kao mali kad su pobedili crveni. Dzerard je u toj utakmici odigrao sve, osim da je branio. Jedini koji je i mogao da igra u Milanu (cast izuzecima, Karager,Alonso). Ono sto je on uradio nije uradio ni jedan drugi igrac da bukvalno sam odvede ekipu u finale i pobedi. Dao gol, fakticki asistirao za penal (simuliranje? ;) ) i igrao desnog beka, pa centarfora od 90-120 min.
Seva se nikad nije oporavio nakon onog promasaja. Nadam se da ce se oba kluba vratiti na vrh Evrope

strale nis

pre 6 godina

a sad svi sto pominju to finale 2007, setite se samo kako je milan na srecu poveo, stoji i to da su tad bili bolji celu tekmu, ali i tada je liverpul mogao da ih sokira i udje u produzetke jer su koliko se secam posle gola kajta, imali dve izgledne prilike ako dobro se dobro secam ali su se kjuel i dzerard useprkljali. sportski pozdrav

Goxy

pre 6 godina

Samo par klubova osvajaca nemaju repliku vec trofej Lige sampiona( moras je 5 puta osvojiti) ... Kao dan danas se secam ..... Liverpool ulazi sa 4 pehara u istoriji , Milan vec ima u steku 5 komada...Uze tada Liverpool 5-i komad zauvek...

Liverpool cele sezone nije u stanju da izvede prvi tim od silnih povreda. Djibril Sise najtalentovaniji napadac u tom momentu ... stalno se oporavljao.

Bez obzira na to , taj isti Liverpool prolazi grupe iako je Rivaldo u Olympijakosu nagovestio da to nema sanse da se dogodi... Polufinale protiv Juvea ... jos pamtim gol Luisa Garsije super tehnicara sa krila... To sto je Liverpool tada priredio to je bilo srce..... Pa bili su peti u sampionatu i Engleska je sledece sezone startovala sa 5 ekipa od kvalifikacija LS ali je Everton ispao i usle su 4.

Dolazi finale , Rafa , koji puca 2 finala za redom sa Valensijom vodi Liverpool koji igra pod anestezijom polumrtvi jer su igrali na 4 fronta...ekipa Milana vrhunski igraci sve fudbalski znalci sa ludim Gatuzom. Kako je glatko palo 3:0 ... bio sam u soku.... I onda se setim sta je Liverpool sve preokrenuo te sezone....secam se , cale trlja ruke sprema se za isplatu , buraz samo sto ne place , rekoh sebi ajd da pogledam samo prvih 10 minuta drugog pa ako ga daju bice zanimljivo .... uhhhh..... Kraj utakmice suze od radosti ... jos Djibril iz penala ... Dve godine kasnije .. polufinale sa Barsom ... kako ih je Dzerard tada izunistavao na sred Nou Kampa....i repriza finala.

Tih sezona ... premijer liga ... PRAZNIK ZA OCI , nadmudrivanja , Rafa, Murinjo , Ferguson ,Venger...svako je svakog dobijao. Setite se samo utakmice Liverpool- Arsenal 4:4 ....Arshavin 4 komada za Arsenal. Liverpool - Besiktas 7:1 , Liverpool - Real M 4:0 ...sezona pre toga ludilo u UEFA kupu Liverpool-Alaves 5:4 a polufinale sa Dortmundom ... ma nezaboravno....

nemi posmatrač

pre 6 godina

@neko drugi iz mase
Pa Benitez i nema pojma . Kada te neko ponizi 110 min od 120 i srećno osvojiš, verovatno nemaš pojma .
A Liverpulu kao klubu sve najbolje .

Zeksona

pre 6 godina

Secam se te majske veceri. Mi, deca, igramo se po ulici i koristeci moj tada najskuplji mobilni telefon SE K700i paralelno pratimo rezultat ovog istorijskog finala!

Perica

pre 6 godina

Kazu da je Juventus najveci luzer u finalima Lige sampiona, e, ja mislim da je ovo mnogo gore. U finalu Lige sampiona imati ogromnu prednost na poluvremenu i ne osvojite je... No comment!!!

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Kazu da je Juventus najveci luzer u finalima Lige sampiona, e, ja mislim da je ovo mnogo gore. U finalu Lige sampiona imati ogromnu prednost na poluvremenu i ne osvojite je... No comment!!!
(Perica, 25. maj 2017 22:15)

Samo sto je taj Milan osvojio par titula prvaka Evrope, jednu odmah u sledem finalu.

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Ja tad odigrao da će Liverpul pobijediti na penale , bila kvota 11,00 . Na poluvremenu skoro sam se bio pomirio sa porazom , kad ono . . . Bio je to moj najbolji pogodak što se tiče kvote . HVALA LIVERPUL !

Minja

pre 6 godina

Ono sto ne treba zaboraviti, a sto se secaju svi koji su gledali mec, je da je pri rezultatu 3:0 za Milan Sami Hipija kao poslednji igrac odbrane faulirao napadaca Milana ali mu sudija nije pokazo crveni karton. Cak je i komentator tada rekao da je sudija napravio dobar potez jer ne treba Liverpul dodatno kaznjavati, vec gube 3:0. Ostalo je istorija.

smoki

pre 6 godina

Najtezi dan u zivotu naseg Galijanija. Legenda kaze da je na poluvremenu izjavio : "Kakva je igracina ovaj Dzerard, samo da ga dovede Berluskoni kod nas"

strale nis

pre 6 godina

a sad svi sto pominju to finale 2007, setite se samo kako je milan na srecu poveo, stoji i to da su tad bili bolji celu tekmu, ali i tada je liverpul mogao da ih sokira i udje u produzetke jer su koliko se secam posle gola kajta, imali dve izgledne prilike ako dobro se dobro secam ali su se kjuel i dzerard useprkljali. sportski pozdrav

RD7

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja?
(jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, 26. maj 2017 10:48)


U oba finala je Milan pokidao Liverpool, ali će naravno da se priča o ovome gde je Liverpool imao toliko sreće koliko neko ima jednom u 50 godina.

PFC

pre 6 godina

Ovo mi je jedna od 3 najupecatljivije utakmice koje sam pogledao u zivotu, druga je Italija-Francuska finale SP 2006 - poslednja Zidanova tekma i njegovo udaranje Materacija, a treca je polufinale SP 2014 Nemacka-Brazil i onih 7:1, verovatno najsokantniji rezultat u istoriji.

Jaran

pre 6 godina

Mora da sam jedan od retkih koji vole i Liverpul i Milan. :D
Ono je bilo neverovatno, nije samo u Top5 utakmica vec je najbolja u istoriji fudbala! Sve sto je moglo da se desi u tih 120min+penali... sve se desilo. Dve ekipe koje su obelezile 21. vek, dve ekipe koje su postale sinonim za finale LS i odgovor su na ono nejcesce pitanje: "Koja je najbolja utakmica koju si gledao u zivotu?".
Nemojte da brinete za Galijanija, taj ce se samo osramotiti ako se javi. :D

Visca Barca!
Ta "tvoja" Barsa (Real takodje) je cesto prolazila uz pomoc sudija, a Milan i Liverpul (veci klubovi od Barse) su morali da daju 1000% sebe u svakom mecu kako bi, na kraju, ispisali istoriju fudbala!

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Liga sampiona je bila mnogo bolja i zanimljivija kada su igrali Junajted, Liverpul, Milan, Inter, i ovi koji i dalje spadaju medju najjace, Bajern, Barsa, Real...

Dzoni

pre 6 godina

Tog 25 maja 2005 stavljam 1000 din na moj Milan i na poluvermenu stikliram tiket i kazem ko uze uze. Kvota je bila 2.35 ko da je juce bilo. Ali revansirali smo se 2007 u Atini.

Kibo

pre 6 godina

Tada sam imao samo jednu godinu.Idem na jutub da pogledam ovo velicanstveno finale. Moja Barsa bez problema melje ove klubove.

Poslednji put kad su igrali Liverpul i tvoja Barsa, Liverpul ih oduvao 4:1. Isto Liga Šampiona, ima 10 godina npr.

A ovu utakmicu odgledaj, i iako si vrlo mlad, probaj da shvatiš kakva je ovo tekma. Kad je komentator na 3:3 rekao, ja mislim da je ceo stadion počeo da navija za Liverpul, Milanovih navijača više nema ovde, zvuk ispustili nisu.

koza nostra

pre 6 godina

Sve se da ispraviti. Ono finale lš 2007.
(u usponu, 25. maj 2017 23:45)

Milan 2006. kaznjen zbog namestanja, a UEFA mu dozvoli da igra Ligu sampiona. Sta je tu ispravljeno, nisu ni trebali da igraju Evropu te sezone.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja?

ĆelavSamPaŠtaBL

pre 6 godina

ja u vojsci, 150 ljudi se skupilo u ucionicu i gleda finale na malom tv-u, svi navijaju za milan osim mene naravno. prvih 45min haos , svi me zezaju, galame , govore bice 6-0 a meni se place, najgorih 45min vojnog roka. ali onda se pali masinerija , 6minuta soka za sve , ja ponosan sa salom pjevusim lagano a ostalo je istorija :)

Bicu Slobodan

pre 6 godina

"Jedva sam mogao da spavam posle tog poraza u Istanbulu. Pa čak i kad se probudim, u glavi mi je sumorna misao ja sam odvratan. Ne mogu da igram više. Redovno su mi pre spavanja pred očima bili Dudek i ostali Liverpulovi igrači. Noćna mora je noćna mora. Znaš da će početi kad zatvoriš oči, ali neće prestati kada ih ponovo otvoriš. Nikada neću potpuno otresti taj osećaj apsolutne impotencije. To će mi zauvek tokom karijere držati noge vezanim i pokušavati da me obori.“ otkrio je Pirlo.
Jel ovo izjavio Pirlo ili ovaj nas Galliani? :))))

Shippy

pre 6 godina

Sjecam se te utakmice kao da je bila juče. Nije bila samo poenta u 0:3 na poluvremenu. Tadašnji AC Milan je bio fudbalska velesila, najbolji tim, najbolji pojedinci i najbolji trener tad u svijetu. Nezamisliva lakoca, brutalna tehnika i nezaustavljiva snaga... Ali dodirivanje pehara igrača na poluvremenu, tu su izgubili sve to... Usli na teren da prodje 45min, a Liverpoolovci da se iskupe kod svojih navijača. Promjena taktike, tri brza gola i BOOOM! Luda noć u Istanbulu.

Zorz Vea

pre 6 godina

Ta ekipa Milana ti igraci te sezone su za mene najbolji tim Milana koji sam ja gledao. To finale sam gledao sam u potpunoj tisini i kad sam se radovao golovima bilo je precutno bez euforije. Gol Maldinia u prvom minutu pa najlepsa asistencija ikad Kaka za Krespa, treci gol, pa pocetak drugog poluvremena i slobodnjak Sevcenka...onda krah potpuni odlazim u kupatilo da se tusiram da ono stanje fetusa neverica i vracam se u momentu kad Andrej promasuje onooooo u 120. Minutu....jesu slavili na poluvremenu pootvarali sampanjac... Cestitam Liverpulu i danas 12 god kasnije. Neverovatno!

Zivela Srbija i forza AC Milan

Mikeli

pre 6 godina

Sećam se ogledao prvo poluvreme. Milan vodi 3:0. Reko' gotovo ovo. Prebacim kanal i zagledam se u neki film. Utakmica se završila ja na nju i zaboravio. Listam kanale, izadje vest "liverpul šampion Evrope"... Kako sam se smorio što nisam nastavio da gledam.

nemi posmatrač

pre 6 godina

@neko drugi iz mase
Pa Benitez i nema pojma . Kada te neko ponizi 110 min od 120 i srećno osvojiš, verovatno nemaš pojma .
A Liverpulu kao klubu sve najbolje .

Dragan VG

pre 6 godina

I eto vidite, onaj sto se lozi i uzvikuje Visca Barca! ima 11 godina, a pretpostavljam da ih ima dosta tog uzrasta ovde.
A mi svi ostali-stariji, koji bi trebali da smo pametniji, se palimo k'o mlad majmun na zrele banane...

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Po meni je isto bila zanimljiva utakmica izmedju manchestera i bayerna kad je bayern vodio do 90 min i manchester u produzecima dao dva gola i pobedise

rosonero

pre 6 godina

Utakmica za sva vremena. Mislim da su i Gatuzo i Pirlo bili blizu odluke da završe karijeru nakon ovog finala.Liverpulu, koji je tih sezona igrao sjajno, svaka čast,ali šteta je zbog Krespa i Maldinija i njegovog gola u finalu.Najlepše od svega je naravno revanš koji je usledio samo dve godine kasnije,a šanse za tako nešto su bile i manje od šanse da se Liverpul vrati posle 0:3.Bilo je tu radovanja u poluvremenu,ali budimo realni, ko se ne bi radovao nakon onakvog prvog poluvremena.Sve što je moglo da se promaši od šansi, promašilo se,ali zato je i gol Inzagija ramenom u Atini bio sjajan nagoveštaj sedme titule LŠ i revanša.Preplaćen je Milan na istorijske utakmice.

Miloje

pre 6 godina

Ono što je bilo veličanstveno je da je u poluvremenu više od 30 hiljada navijača Liverpula svih 15 minuta iz sveg glasa pevalo You never walk alon! Da se smrzneš! To je bila neverovatna najava onoga što se dogodilo nastavku... Bio na stadionu sa još nekolicinom naših ljudi. Utakmica za nezaborav ! Najdramatičnije finale ikad. Ali taj hor...i mrtvog bi podigao na noge. Kao da ga opet čujem...

nista o nicemu

pre 6 godina

Ja se ne secam te utakmice ali verujem da je bila luda i nezaboravna.
(Patrick, 25. maj 2017 23:02)

Dakle imas maks 15 godina

barnes

pre 6 godina

ako je milan liverpulu vratio za ovaj poraz, zasto onda ne obavestavaju o godisnjici tog dogadjaja? 
(jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, 26. maj 2017 10:48)
 U oba finala je Milan pokidao Liverpool, ali će naravno da se priča o ovome gde je Liverpool imao toliko sreće koliko neko ima jednom u 50 godina.
(RD7, 26. maj 2017 11:32)

Kao kad se Dzon Teri okliznuo, na tu srecu si mislio?

marerakarera

pre 6 godina

Najbolja ekipa koja nije osvojila titulu LS je bila ta ekipa Milana. Boze kako sam se radovao kao mali kad su pobedili crveni. Dzerard je u toj utakmici odigrao sve, osim da je branio. Jedini koji je i mogao da igra u Milanu (cast izuzecima, Karager,Alonso). Ono sto je on uradio nije uradio ni jedan drugi igrac da bukvalno sam odvede ekipu u finale i pobedi. Dao gol, fakticki asistirao za penal (simuliranje? ;) ) i igrao desnog beka, pa centarfora od 90-120 min.
Seva se nikad nije oporavio nakon onog promasaja. Nadam se da ce se oba kluba vratiti na vrh Evrope

D

pre 6 godina

Ja kao bas veliki navijac Milana i dan danas ne mogu da verujem sta je Ševa promasio pred kraj drugog produzetka. I dan danas gledam taj promasaj s vremena na vreme. Neverovatno. Ali karma je rekla da to vece Milan ne moze da uzme LŠ.

Dag Kristi

pre 6 godina

Kao juce da je bilo,covece.Prvo poluvreme,44.min i komentari na B92 konstantuju kako je nazalost finale reseno i kako Milan nema sanse da prokocka ovo.A onda sledi spektakl.Secam se nakon toga da Boskovic na nekim prenosima,na 3 gola razlike za bilo koga u 80 i nekom minutu nije smeo da konstatuje da je stvar resena. :)

Aleksandar

pre 6 godina

Ciro Blazevic, na HRT 1: tri nula na poluvremenu je najopasniji rezultat, primis jedan pa dva i treci je tu...Komentator HRT, podsmesljivo: Gospodine Blazevicu, jeste li spremni na neku "okladu"....Cira: Naravno!

cz

pre 6 godina

Najveca utakmica svih vremena! Znam sigurno, ali 100% da je svaki navijac Liverpula na 3-1 pomislio da ima sanse, jednostavno toliko energije i vere je bilo da se moze okrenuti od tog trenutka da je to bilo neverovatno, znam po sebi, kao u poslednjoj utakmici u grupnoj fazi gol Dzerada u 88. min protiv Olimpijakosa, te sezone ih neka neobjasnjiva energija vodila do titule, i navijaci naravno, svi i na terenu i pored tv-a smo verovali, a navijanje u poluvremenu ... To je za anale i primer koliko se voli klub, i ne samo klub, to je bila definicija iskrene ljubavi prema necemu!

Goxy

pre 6 godina

Samo par klubova osvajaca nemaju repliku vec trofej Lige sampiona( moras je 5 puta osvojiti) ... Kao dan danas se secam ..... Liverpool ulazi sa 4 pehara u istoriji , Milan vec ima u steku 5 komada...Uze tada Liverpool 5-i komad zauvek...

Liverpool cele sezone nije u stanju da izvede prvi tim od silnih povreda. Djibril Sise najtalentovaniji napadac u tom momentu ... stalno se oporavljao.

Bez obzira na to , taj isti Liverpool prolazi grupe iako je Rivaldo u Olympijakosu nagovestio da to nema sanse da se dogodi... Polufinale protiv Juvea ... jos pamtim gol Luisa Garsije super tehnicara sa krila... To sto je Liverpool tada priredio to je bilo srce..... Pa bili su peti u sampionatu i Engleska je sledece sezone startovala sa 5 ekipa od kvalifikacija LS ali je Everton ispao i usle su 4.

Dolazi finale , Rafa , koji puca 2 finala za redom sa Valensijom vodi Liverpool koji igra pod anestezijom polumrtvi jer su igrali na 4 fronta...ekipa Milana vrhunski igraci sve fudbalski znalci sa ludim Gatuzom. Kako je glatko palo 3:0 ... bio sam u soku.... I onda se setim sta je Liverpool sve preokrenuo te sezone....secam se , cale trlja ruke sprema se za isplatu , buraz samo sto ne place , rekoh sebi ajd da pogledam samo prvih 10 minuta drugog pa ako ga daju bice zanimljivo .... uhhhh..... Kraj utakmice suze od radosti ... jos Djibril iz penala ... Dve godine kasnije .. polufinale sa Barsom ... kako ih je Dzerard tada izunistavao na sred Nou Kampa....i repriza finala.

Tih sezona ... premijer liga ... PRAZNIK ZA OCI , nadmudrivanja , Rafa, Murinjo , Ferguson ,Venger...svako je svakog dobijao. Setite se samo utakmice Liverpool- Arsenal 4:4 ....Arshavin 4 komada za Arsenal. Liverpool - Besiktas 7:1 , Liverpool - Real M 4:0 ...sezona pre toga ludilo u UEFA kupu Liverpool-Alaves 5:4 a polufinale sa Dortmundom ... ma nezaboravno....