Tenis 48

Četvrtak, 11.05.2017.

22:45

Mari frustriran: Igra mi je razočaravajuća

Prvi reket sveta Endi Mari ponovo je poražen u ranoj fazi nekog turnira, a kako kaže igra mu je zabrinjavajuća.

Mari frustriran: Igra mi je razoèaravajuæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrac

pre 6 godina

Upaljena je crvena zona kod Mareja definitivno al' daleko od toga je kraj sezone pa nema nade da se poprave neke stvari u korist njega. Ni ja ga ne volim al po prikazu na nacin kojim je igrao tokom ulaska u top 10 2008 godine , tukao Novaka,Nadala i Federera na mastersima dok na GS nije bilo tako. Svakako da zasluzuje veliko postovanje uz to dve medalje zlatne sa OLY sto jedino Rafa moze pohvalit sa tim dok Novak i Federer nikako.

bas si objektivna i dobronamerna

pre 6 godina

Dobar je kao vino, a vi ljubomorisite do sutra! Ne mozete da ga omalovazite nikako!
(anica, 11. maj 2017 23:59)

Ali zato ti mozes da omalovazavas Novaka gde god stignes a sve pod parolom ''dobronamernih ''saveta pa mu vredjas zenu, brata, njega licno .
Tebi je Marejeva karijera i vise nego uspesna, s ponosom istices sva TRI njegova GS , 2 zlata sa OI , DC, 14 Mastersa, jedan zavrsni ali ono sto je postigao Novak to je po tebi nedovoljno.
Tacno je da uvek moze vise ali koliko Mareju treba da postigne samo ono sto je Novak postigao do sada?

VUK

pre 6 godina

Neko veruje u macka i svrcu, a neko u stvaran život...ovo je samo dodatna finansijska inekcija. Posle Barcelone , minimum je trebao u Madridu do polufinala. I senzacija je uvek tako plodonosna. Endy samo radi što i svi drugi šampioni. Kada čovek pogleda šta pišu Novakovi navijači posle pada sa br. 1., bilo ko normalan , da je u prilici , ne bi propustio visoke kvote na svoj poraz u dva seta. Endy sada ima prostora i uzima čovek veliki novac. Kada prođe njegovo vreme..ko će se sećati ? Jedino račun u banci.. on pamti sve.

Vazda Pobro

pre 6 godina

E pa nastavite vi i dalje da kidisete na naseg Novaka ! ! ! ... Osvojio covek sve sto se moglo osvojiti, usao u istoriju tenisa, oborio brdo rekorda i onda mu `pala igra` sto je i logicno, jer Nole je stvoreni sampion, sto se za ovog Mareja vidi da nije slucaj... Cim se popeo na prvu poziciju on odma puca po savovima... Daleko je Marej od Federera, Novaka, Nadala .... miljama...

L

pre 6 godina

"(Kud koji mili moji, 11. maj 2017 23:00) 
Zasto najgori? Kad mogu Hjuit, Rodik, Safin, mogao je i on."

Jeste vi gledali uopšte Safina, Hjuita i Rodika nekad?
Sva trojica su u malom prstu imali više talenta nego Marej u celom telu.
Safin je mogao da vlada godinama da ga je tenis uopšte interesovao, čovek se celu karijeru zezao i ništa nije shvatao ozbiljno, samo je jurio ribe i pare.
I Hjuit i Rodik su igrali napadački tenis dobro, samo nisu doveli sve udarce do savršenstva pa se to moglo eksploatisati. Čak i tako, Rodik je npr samo Federeru bio redovna mušterija.

Marej je običan zid koji će da ti vraća lopticu do prekosutra. Nijedan udarac mu nije "oružje", njegovo oružje su noge. I u pravu je čovek što ga je okarakterisao kao najgoreg broja jedan ikada, ostali su znali da igraju brate tenis a ne da čekaju protivnika da pogreši.

Meister Jakob

pre 6 godina

A niko nije pohvalio Bornu Čorića, balavca iz Zagreba koji je skoro duplo mlađi od Federera i koji je na 59. mjestu ATP liste!

znanje-imanje

pre 6 godina

Zadnjih jedno 5 godina deluje mi uputnije gledati 4 naj-igrača kao JEDNO zajedničko preduzeće nego kao 4 velika (ili 3 zaista velika) besomučno suprotstavljena igrača. Sama "Fedal" fama donela je obojici toliko više da je tu i onom koji gubi bilo bolje nego da dobija sam, bez Fedal fame. A tek koliko je to - sve i da je svet najobjektivniji i najpravičniji, što svakako nije - psihološka pomoć u nekoj vrsti psi-dominacija strukture koja se pravi u svakoj grupi, pa i u teniskom čoporu. I potom - uspeh ide na uspeh, novac ide na novac... Od tada, pa preko Novakovog najzad-na-sam-vrh-proboja (lancem sazrevanje-Grič-ne-gluten-2011) sve nekako naizmenično imaju vrh forme. Kao da svako dobije sekciju kalendara za pik forme i prihvativši ekstenziju ne samo na Novaka nego i "Big 4" oni drže stvar pod kontrolom. Otada slede i međusobne usrdne, prepune poštovanja izjave i sl...
Teniski je novac apsurdno mali spram ne samo fudbala nego i košarke, bezbola i mnogih drugih, nalik velikom brdu distribucija novca - ovde postoji samo jedan šiljak, spike, gde samo sam vrh zarađuje dobro, okolnih par desetina zarađuje, ostatak u sto postizava pozitivnu nulu. Da sve bude i još apsurdnije ovakva šema skoro da i ne šteti ostalim igračima - naprotiv. Oni teško mogu da izdrže uzastopno pobeđivanje a fama ovako kreirana poboljšava medijski položaj celog tenisa - pa je ukupna količina para veća nego da nije tako, nego kao da je npr. u ženskom tenisu!
Ovako kao da sa manje napora postižu i više...

којадин

pre 6 godina

Можда је од неког утицаја и чињеница да је постао отац. Као Новак што хоће више да буде с породицом, вероватно и Енди није човек од камена, као што јесу мозгови многих који коментаришу, не само сада, већ и иначе. Па не могу људи по цео дан да јуре за лоптицом и лете по свету а клинци да их виде само на тв! Друго је Федерер, његова жена је тенисерка, вероватно води децу и на тренинге, друге госпође не могу тако...

Dragan

pre 6 godina

@Anica,,
Kada ga toliko obozavas vodi ga kuci neka gundja sa tobom kao na terenu.Ko je za tebe jos dobar, mozda onaj sto cupa sorc svakog momenta i ceska se iza usiju.Mnogo provodis vremena na ovome sajtu.Bolje bi ti bilo da se uhvatis kakvih pametnijih stvari.Presla si sve granice Toliko od mene za sada.Pitaj Marija da mu budes savetnik, mozda bi bolje igrao.

.

pre 6 godina

Smirite se malo, dečko nije zaslužio da ga tako vređate. Zaboravljate šta je on sve ostvario u 2016. kada je i stigao do prvog mesta? Sećate li se D V A zlata sa OI? Svih velikih mečeva koje je odigrao? Iako, meni, likom iritantan teniser, veoma je radan i marljiv i skroz korektan u izjavama. Novakov pad vam je prihvatljiv i normalan, a sada, pošto je Mari u pitanju, onda je on najgori broj jedan ikada? Važi, ali malo sutra. Dečko celu karijeru, što kroz medije, što kroz publiku i teniske stručnjake, ima taj pritisak da mora biti britanski broj jedan, nakon osvajanja Vimbldona je ta priča kulminirala. Kao da mu je pao kamen sa srca. Pustite ga, pronaći će on svoj ritam, a posle će biti "Gledaj ovog Marija, kako me nervira što dobro igra." Uživajte u sportu ko god da igra ili ga nemojte ni gledati, niko vas ne tera.:)

realnost

pre 6 godina

Bice zanimljivo videti ponasanje britanskih medija u odnosu prema Skotu posle Vimbldona ove godine... Kazem ovo zato sto je ova sezona totalno nepredvidiva, pa je moguci scenario posmatrajuci Stanislasa Vavrinku da poludi i osvoji Vimbldon cime bi postao 9 igrac u istoriji koji bi kompletirao sve GS-e...

Sejl Brejl

pre 6 godina

Andy i Nole su odlicno poceli sezonu u Dohi. Ono je bio sjajan mec od oba igraca. Mislio sam da ce oni nastaviti vladati jer je bas bio super mec..ali posle toga stvarno ne znam sta se desava sa njima..Cudan je ovaj danasnji tenis..Broj 1 i 2 nisu u formi, otvaraju se sanse za neke mladice ili one van Fab4, medjutim Rodja i Nadal uzimaju sve..Ama bas niko nema pravo da pisne bilo sta dok god su Fab4 jos tu. Sjecam se Dimitrova kako se nadao kada je igrao 1/2 u Wimbeldona da ce biti kandidat za vrh, Raonic, Kirijos, Tomic itd..Nema ih nidje!!! Steta sto je Delpo bio dugo povredjen i sto mu tesko ide da se vrati u staru formu..Kazem ja, cudan je ovaj tenis..Sportski pozdrav

JPR24

pre 6 godina

Od kako je došao na prvo mesto, nije skoro ništa napravio ...
(Mare, 11. maj 2017 23:50)

I tako će da nastavi. Do pada sa prvog mesta... Barem će ostati zapisan u istoriji kao broj 1 koji nije ništa osvojio kao broj 1. Ne moze to svako.

anica

pre 6 godina

(Bipurin, 11. maj 2017 23:58)
Decko, ti si pitao po cemu je veci od Vavrinke, nisam rekla da postoji velika cetvorka. Objasnjeno ti je sve, procitaj opet.
Laku noc!

anica

pre 6 godina

(Bipurin, 11. maj 2017 23:31)
Veci je od Vavrinke zbog svega pobrojanog u mom prethodnom komentaru, Vavrinka nema toliko mastersa, i nema zavrsni masters. Vavrinka je kampanjac. Marej je jedno vreme igrao polufinala i finala na skoro svakom turniru. 14 mastersa je za svaku pohvalu.

lola

pre 6 godina

Ne mozete reci da je bas najgori, jer je bilo likova koji su bili prvi 2 nedelje a posle toga nigde, mari je za razliku od toga u teniskom vrhu vec 6, 7 godina, i ubraja se u veliku cetvorku, covek nije u formi, desava se isto sa djokovicem, desavalo se i rafi i rodzeru, na kraju krajeva nadam se da ce djoker iskoristiti ovakve podbacaje da se vrati na 1. mesto.

Bipurin

pre 6 godina

@anica Ako nole ima 12,Rafa 14 i Federer 18 GS..,. Ligicno je da imamo veliku trojku a ne cetvorku sa Murreyom koji ima 3 GS.. Pravi se cetvorka za da upadne Britanac a ne po kvalitetu

anica

pre 6 godina

(Kud koji mili moji, 11. maj 2017 23:00)
Zasto najgori? Kad mogu Hjuit, Rodik, Safin, mogao je i on. Ima 14 mastersa, dva zlata na OI, jedan zavrsni masters, dva DC, 3 GS, toliko meceva odigranih na visokom nivou. Da nije bilo Federera, Novaka i Rafe, Marej bi mnogo vise postigao...ali i ovako je njegova karijera za svaku pohvalu.
Iskren decko, skroman, inteligentan. Zasto toliko zlobe?

Sabre

pre 6 godina

Desava se, bice bolje, tvoje prvo mesto mogu da omalovaze samo totalne neznalice. Mnogo si postigao zahvaljujuci talentu i velikom radu.
Pravi si "macak" Svrca!
(anica, 11. maj 2017 22:55)

Ne lozi se, ima zenu i dete.

ADVOKAT

pre 6 godina

Explodirao je, kao nedavno Nole, pre njega Nadal, pre Nadala Federer! Rivalitet i enormi psihofizički napori uzimaju svoj danak! Igrali su neke od najboljih mečeva u istoriji tenisa i to je trajalo godinama! Nadamo se da se Nole vrati na nivo 2011, i 2015 godine!

anica

pre 6 godina

Desava se, bice bolje, tvoje prvo mesto mogu da omalovaze samo totalne neznalice. Mnogo si postigao zahvaljujuci talentu i velikom radu.
Pravi si "macak" Svrca!

anica

pre 6 godina

(Kud koji mili moji, 11. maj 2017 23:00)
Zasto najgori? Kad mogu Hjuit, Rodik, Safin, mogao je i on. Ima 14 mastersa, dva zlata na OI, jedan zavrsni masters, dva DC, 3 GS, toliko meceva odigranih na visokom nivou. Da nije bilo Federera, Novaka i Rafe, Marej bi mnogo vise postigao...ali i ovako je njegova karijera za svaku pohvalu.
Iskren decko, skroman, inteligentan. Zasto toliko zlobe?

ADVOKAT

pre 6 godina

Explodirao je, kao nedavno Nole, pre njega Nadal, pre Nadala Federer! Rivalitet i enormi psihofizički napori uzimaju svoj danak! Igrali su neke od najboljih mečeva u istoriji tenisa i to je trajalo godinama! Nadamo se da se Nole vrati na nivo 2011, i 2015 godine!

Sabre

pre 6 godina

Desava se, bice bolje, tvoje prvo mesto mogu da omalovaze samo totalne neznalice. Mnogo si postigao zahvaljujuci talentu i velikom radu.
Pravi si "macak" Svrca!
(anica, 11. maj 2017 22:55)

Ne lozi se, ima zenu i dete.

anica

pre 6 godina

(Bipurin, 11. maj 2017 23:31)
Veci je od Vavrinke zbog svega pobrojanog u mom prethodnom komentaru, Vavrinka nema toliko mastersa, i nema zavrsni masters. Vavrinka je kampanjac. Marej je jedno vreme igrao polufinala i finala na skoro svakom turniru. 14 mastersa je za svaku pohvalu.

Bipurin

pre 6 godina

@anica Ako nole ima 12,Rafa 14 i Federer 18 GS..,. Ligicno je da imamo veliku trojku a ne cetvorku sa Murreyom koji ima 3 GS.. Pravi se cetvorka za da upadne Britanac a ne po kvalitetu

lola

pre 6 godina

Ne mozete reci da je bas najgori, jer je bilo likova koji su bili prvi 2 nedelje a posle toga nigde, mari je za razliku od toga u teniskom vrhu vec 6, 7 godina, i ubraja se u veliku cetvorku, covek nije u formi, desava se isto sa djokovicem, desavalo se i rafi i rodzeru, na kraju krajeva nadam se da ce djoker iskoristiti ovakve podbacaje da se vrati na 1. mesto.

anica

pre 6 godina

Desava se, bice bolje, tvoje prvo mesto mogu da omalovaze samo totalne neznalice. Mnogo si postigao zahvaljujuci talentu i velikom radu.
Pravi si "macak" Svrca!

Vazda Pobro

pre 6 godina

E pa nastavite vi i dalje da kidisete na naseg Novaka ! ! ! ... Osvojio covek sve sto se moglo osvojiti, usao u istoriju tenisa, oborio brdo rekorda i onda mu `pala igra` sto je i logicno, jer Nole je stvoreni sampion, sto se za ovog Mareja vidi da nije slucaj... Cim se popeo na prvu poziciju on odma puca po savovima... Daleko je Marej od Federera, Novaka, Nadala .... miljama...

Meister Jakob

pre 6 godina

A niko nije pohvalio Bornu Čorića, balavca iz Zagreba koji je skoro duplo mlađi od Federera i koji je na 59. mjestu ATP liste!

L

pre 6 godina

"(Kud koji mili moji, 11. maj 2017 23:00) 
Zasto najgori? Kad mogu Hjuit, Rodik, Safin, mogao je i on."

Jeste vi gledali uopšte Safina, Hjuita i Rodika nekad?
Sva trojica su u malom prstu imali više talenta nego Marej u celom telu.
Safin je mogao da vlada godinama da ga je tenis uopšte interesovao, čovek se celu karijeru zezao i ništa nije shvatao ozbiljno, samo je jurio ribe i pare.
I Hjuit i Rodik su igrali napadački tenis dobro, samo nisu doveli sve udarce do savršenstva pa se to moglo eksploatisati. Čak i tako, Rodik je npr samo Federeru bio redovna mušterija.

Marej je običan zid koji će da ti vraća lopticu do prekosutra. Nijedan udarac mu nije "oružje", njegovo oružje su noge. I u pravu je čovek što ga je okarakterisao kao najgoreg broja jedan ikada, ostali su znali da igraju brate tenis a ne da čekaju protivnika da pogreši.

.

pre 6 godina

Smirite se malo, dečko nije zaslužio da ga tako vređate. Zaboravljate šta je on sve ostvario u 2016. kada je i stigao do prvog mesta? Sećate li se D V A zlata sa OI? Svih velikih mečeva koje je odigrao? Iako, meni, likom iritantan teniser, veoma je radan i marljiv i skroz korektan u izjavama. Novakov pad vam je prihvatljiv i normalan, a sada, pošto je Mari u pitanju, onda je on najgori broj jedan ikada? Važi, ali malo sutra. Dečko celu karijeru, što kroz medije, što kroz publiku i teniske stručnjake, ima taj pritisak da mora biti britanski broj jedan, nakon osvajanja Vimbldona je ta priča kulminirala. Kao da mu je pao kamen sa srca. Pustite ga, pronaći će on svoj ritam, a posle će biti "Gledaj ovog Marija, kako me nervira što dobro igra." Uživajte u sportu ko god da igra ili ga nemojte ni gledati, niko vas ne tera.:)

bas si objektivna i dobronamerna

pre 6 godina

Dobar je kao vino, a vi ljubomorisite do sutra! Ne mozete da ga omalovazite nikako!
(anica, 11. maj 2017 23:59)

Ali zato ti mozes da omalovazavas Novaka gde god stignes a sve pod parolom ''dobronamernih ''saveta pa mu vredjas zenu, brata, njega licno .
Tebi je Marejeva karijera i vise nego uspesna, s ponosom istices sva TRI njegova GS , 2 zlata sa OI , DC, 14 Mastersa, jedan zavrsni ali ono sto je postigao Novak to je po tebi nedovoljno.
Tacno je da uvek moze vise ali koliko Mareju treba da postigne samo ono sto je Novak postigao do sada?

anica

pre 6 godina

(Bipurin, 11. maj 2017 23:58)
Decko, ti si pitao po cemu je veci od Vavrinke, nisam rekla da postoji velika cetvorka. Objasnjeno ti je sve, procitaj opet.
Laku noc!

Sejl Brejl

pre 6 godina

Andy i Nole su odlicno poceli sezonu u Dohi. Ono je bio sjajan mec od oba igraca. Mislio sam da ce oni nastaviti vladati jer je bas bio super mec..ali posle toga stvarno ne znam sta se desava sa njima..Cudan je ovaj danasnji tenis..Broj 1 i 2 nisu u formi, otvaraju se sanse za neke mladice ili one van Fab4, medjutim Rodja i Nadal uzimaju sve..Ama bas niko nema pravo da pisne bilo sta dok god su Fab4 jos tu. Sjecam se Dimitrova kako se nadao kada je igrao 1/2 u Wimbeldona da ce biti kandidat za vrh, Raonic, Kirijos, Tomic itd..Nema ih nidje!!! Steta sto je Delpo bio dugo povredjen i sto mu tesko ide da se vrati u staru formu..Kazem ja, cudan je ovaj tenis..Sportski pozdrav

Dragan

pre 6 godina

@Anica,,
Kada ga toliko obozavas vodi ga kuci neka gundja sa tobom kao na terenu.Ko je za tebe jos dobar, mozda onaj sto cupa sorc svakog momenta i ceska se iza usiju.Mnogo provodis vremena na ovome sajtu.Bolje bi ti bilo da se uhvatis kakvih pametnijih stvari.Presla si sve granice Toliko od mene za sada.Pitaj Marija da mu budes savetnik, mozda bi bolje igrao.

којадин

pre 6 godina

Можда је од неког утицаја и чињеница да је постао отац. Као Новак што хоће више да буде с породицом, вероватно и Енди није човек од камена, као што јесу мозгови многих који коментаришу, не само сада, већ и иначе. Па не могу људи по цео дан да јуре за лоптицом и лете по свету а клинци да их виде само на тв! Друго је Федерер, његова жена је тенисерка, вероватно води децу и на тренинге, друге госпође не могу тако...

JPR24

pre 6 godina

Od kako je došao na prvo mesto, nije skoro ništa napravio ...
(Mare, 11. maj 2017 23:50)

I tako će da nastavi. Do pada sa prvog mesta... Barem će ostati zapisan u istoriji kao broj 1 koji nije ništa osvojio kao broj 1. Ne moze to svako.

znanje-imanje

pre 6 godina

Zadnjih jedno 5 godina deluje mi uputnije gledati 4 naj-igrača kao JEDNO zajedničko preduzeće nego kao 4 velika (ili 3 zaista velika) besomučno suprotstavljena igrača. Sama "Fedal" fama donela je obojici toliko više da je tu i onom koji gubi bilo bolje nego da dobija sam, bez Fedal fame. A tek koliko je to - sve i da je svet najobjektivniji i najpravičniji, što svakako nije - psihološka pomoć u nekoj vrsti psi-dominacija strukture koja se pravi u svakoj grupi, pa i u teniskom čoporu. I potom - uspeh ide na uspeh, novac ide na novac... Od tada, pa preko Novakovog najzad-na-sam-vrh-proboja (lancem sazrevanje-Grič-ne-gluten-2011) sve nekako naizmenično imaju vrh forme. Kao da svako dobije sekciju kalendara za pik forme i prihvativši ekstenziju ne samo na Novaka nego i "Big 4" oni drže stvar pod kontrolom. Otada slede i međusobne usrdne, prepune poštovanja izjave i sl...
Teniski je novac apsurdno mali spram ne samo fudbala nego i košarke, bezbola i mnogih drugih, nalik velikom brdu distribucija novca - ovde postoji samo jedan šiljak, spike, gde samo sam vrh zarađuje dobro, okolnih par desetina zarađuje, ostatak u sto postizava pozitivnu nulu. Da sve bude i još apsurdnije ovakva šema skoro da i ne šteti ostalim igračima - naprotiv. Oni teško mogu da izdrže uzastopno pobeđivanje a fama ovako kreirana poboljšava medijski položaj celog tenisa - pa je ukupna količina para veća nego da nije tako, nego kao da je npr. u ženskom tenisu!
Ovako kao da sa manje napora postižu i više...

VUK

pre 6 godina

Neko veruje u macka i svrcu, a neko u stvaran život...ovo je samo dodatna finansijska inekcija. Posle Barcelone , minimum je trebao u Madridu do polufinala. I senzacija je uvek tako plodonosna. Endy samo radi što i svi drugi šampioni. Kada čovek pogleda šta pišu Novakovi navijači posle pada sa br. 1., bilo ko normalan , da je u prilici , ne bi propustio visoke kvote na svoj poraz u dva seta. Endy sada ima prostora i uzima čovek veliki novac. Kada prođe njegovo vreme..ko će se sećati ? Jedino račun u banci.. on pamti sve.

realnost

pre 6 godina

Bice zanimljivo videti ponasanje britanskih medija u odnosu prema Skotu posle Vimbldona ove godine... Kazem ovo zato sto je ova sezona totalno nepredvidiva, pa je moguci scenario posmatrajuci Stanislasa Vavrinku da poludi i osvoji Vimbldon cime bi postao 9 igrac u istoriji koji bi kompletirao sve GS-e...

Posmatrac

pre 6 godina

Upaljena je crvena zona kod Mareja definitivno al' daleko od toga je kraj sezone pa nema nade da se poprave neke stvari u korist njega. Ni ja ga ne volim al po prikazu na nacin kojim je igrao tokom ulaska u top 10 2008 godine , tukao Novaka,Nadala i Federera na mastersima dok na GS nije bilo tako. Svakako da zasluzuje veliko postovanje uz to dve medalje zlatne sa OLY sto jedino Rafa moze pohvalit sa tim dok Novak i Federer nikako.

anica

pre 6 godina

Desava se, bice bolje, tvoje prvo mesto mogu da omalovaze samo totalne neznalice. Mnogo si postigao zahvaljujuci talentu i velikom radu.
Pravi si "macak" Svrca!

Sabre

pre 6 godina

Desava se, bice bolje, tvoje prvo mesto mogu da omalovaze samo totalne neznalice. Mnogo si postigao zahvaljujuci talentu i velikom radu.
Pravi si "macak" Svrca!
(anica, 11. maj 2017 22:55)

Ne lozi se, ima zenu i dete.

anica

pre 6 godina

(Kud koji mili moji, 11. maj 2017 23:00)
Zasto najgori? Kad mogu Hjuit, Rodik, Safin, mogao je i on. Ima 14 mastersa, dva zlata na OI, jedan zavrsni masters, dva DC, 3 GS, toliko meceva odigranih na visokom nivou. Da nije bilo Federera, Novaka i Rafe, Marej bi mnogo vise postigao...ali i ovako je njegova karijera za svaku pohvalu.
Iskren decko, skroman, inteligentan. Zasto toliko zlobe?

lola

pre 6 godina

Ne mozete reci da je bas najgori, jer je bilo likova koji su bili prvi 2 nedelje a posle toga nigde, mari je za razliku od toga u teniskom vrhu vec 6, 7 godina, i ubraja se u veliku cetvorku, covek nije u formi, desava se isto sa djokovicem, desavalo se i rafi i rodzeru, na kraju krajeva nadam se da ce djoker iskoristiti ovakve podbacaje da se vrati na 1. mesto.

anica

pre 6 godina

(Bipurin, 11. maj 2017 23:31)
Veci je od Vavrinke zbog svega pobrojanog u mom prethodnom komentaru, Vavrinka nema toliko mastersa, i nema zavrsni masters. Vavrinka je kampanjac. Marej je jedno vreme igrao polufinala i finala na skoro svakom turniru. 14 mastersa je za svaku pohvalu.

Bipurin

pre 6 godina

@anica Ako nole ima 12,Rafa 14 i Federer 18 GS..,. Ligicno je da imamo veliku trojku a ne cetvorku sa Murreyom koji ima 3 GS.. Pravi se cetvorka za da upadne Britanac a ne po kvalitetu

VUK

pre 6 godina

Neko veruje u macka i svrcu, a neko u stvaran život...ovo je samo dodatna finansijska inekcija. Posle Barcelone , minimum je trebao u Madridu do polufinala. I senzacija je uvek tako plodonosna. Endy samo radi što i svi drugi šampioni. Kada čovek pogleda šta pišu Novakovi navijači posle pada sa br. 1., bilo ko normalan , da je u prilici , ne bi propustio visoke kvote na svoj poraz u dva seta. Endy sada ima prostora i uzima čovek veliki novac. Kada prođe njegovo vreme..ko će se sećati ? Jedino račun u banci.. on pamti sve.

ADVOKAT

pre 6 godina

Explodirao je, kao nedavno Nole, pre njega Nadal, pre Nadala Federer! Rivalitet i enormi psihofizički napori uzimaju svoj danak! Igrali su neke od najboljih mečeva u istoriji tenisa i to je trajalo godinama! Nadamo se da se Nole vrati na nivo 2011, i 2015 godine!

L

pre 6 godina

"(Kud koji mili moji, 11. maj 2017 23:00) 
Zasto najgori? Kad mogu Hjuit, Rodik, Safin, mogao je i on."

Jeste vi gledali uopšte Safina, Hjuita i Rodika nekad?
Sva trojica su u malom prstu imali više talenta nego Marej u celom telu.
Safin je mogao da vlada godinama da ga je tenis uopšte interesovao, čovek se celu karijeru zezao i ništa nije shvatao ozbiljno, samo je jurio ribe i pare.
I Hjuit i Rodik su igrali napadački tenis dobro, samo nisu doveli sve udarce do savršenstva pa se to moglo eksploatisati. Čak i tako, Rodik je npr samo Federeru bio redovna mušterija.

Marej je običan zid koji će da ti vraća lopticu do prekosutra. Nijedan udarac mu nije "oružje", njegovo oružje su noge. I u pravu je čovek što ga je okarakterisao kao najgoreg broja jedan ikada, ostali su znali da igraju brate tenis a ne da čekaju protivnika da pogreši.

Dragan

pre 6 godina

@Anica,,
Kada ga toliko obozavas vodi ga kuci neka gundja sa tobom kao na terenu.Ko je za tebe jos dobar, mozda onaj sto cupa sorc svakog momenta i ceska se iza usiju.Mnogo provodis vremena na ovome sajtu.Bolje bi ti bilo da se uhvatis kakvih pametnijih stvari.Presla si sve granice Toliko od mene za sada.Pitaj Marija da mu budes savetnik, mozda bi bolje igrao.

.

pre 6 godina

Smirite se malo, dečko nije zaslužio da ga tako vređate. Zaboravljate šta je on sve ostvario u 2016. kada je i stigao do prvog mesta? Sećate li se D V A zlata sa OI? Svih velikih mečeva koje je odigrao? Iako, meni, likom iritantan teniser, veoma je radan i marljiv i skroz korektan u izjavama. Novakov pad vam je prihvatljiv i normalan, a sada, pošto je Mari u pitanju, onda je on najgori broj jedan ikada? Važi, ali malo sutra. Dečko celu karijeru, što kroz medije, što kroz publiku i teniske stručnjake, ima taj pritisak da mora biti britanski broj jedan, nakon osvajanja Vimbldona je ta priča kulminirala. Kao da mu je pao kamen sa srca. Pustite ga, pronaći će on svoj ritam, a posle će biti "Gledaj ovog Marija, kako me nervira što dobro igra." Uživajte u sportu ko god da igra ili ga nemojte ni gledati, niko vas ne tera.:)

znanje-imanje

pre 6 godina

Zadnjih jedno 5 godina deluje mi uputnije gledati 4 naj-igrača kao JEDNO zajedničko preduzeće nego kao 4 velika (ili 3 zaista velika) besomučno suprotstavljena igrača. Sama "Fedal" fama donela je obojici toliko više da je tu i onom koji gubi bilo bolje nego da dobija sam, bez Fedal fame. A tek koliko je to - sve i da je svet najobjektivniji i najpravičniji, što svakako nije - psihološka pomoć u nekoj vrsti psi-dominacija strukture koja se pravi u svakoj grupi, pa i u teniskom čoporu. I potom - uspeh ide na uspeh, novac ide na novac... Od tada, pa preko Novakovog najzad-na-sam-vrh-proboja (lancem sazrevanje-Grič-ne-gluten-2011) sve nekako naizmenično imaju vrh forme. Kao da svako dobije sekciju kalendara za pik forme i prihvativši ekstenziju ne samo na Novaka nego i "Big 4" oni drže stvar pod kontrolom. Otada slede i međusobne usrdne, prepune poštovanja izjave i sl...
Teniski je novac apsurdno mali spram ne samo fudbala nego i košarke, bezbola i mnogih drugih, nalik velikom brdu distribucija novca - ovde postoji samo jedan šiljak, spike, gde samo sam vrh zarađuje dobro, okolnih par desetina zarađuje, ostatak u sto postizava pozitivnu nulu. Da sve bude i još apsurdnije ovakva šema skoro da i ne šteti ostalim igračima - naprotiv. Oni teško mogu da izdrže uzastopno pobeđivanje a fama ovako kreirana poboljšava medijski položaj celog tenisa - pa je ukupna količina para veća nego da nije tako, nego kao da je npr. u ženskom tenisu!
Ovako kao da sa manje napora postižu i više...

anica

pre 6 godina

(Bipurin, 11. maj 2017 23:58)
Decko, ti si pitao po cemu je veci od Vavrinke, nisam rekla da postoji velika cetvorka. Objasnjeno ti je sve, procitaj opet.
Laku noc!

bas si objektivna i dobronamerna

pre 6 godina

Dobar je kao vino, a vi ljubomorisite do sutra! Ne mozete da ga omalovazite nikako!
(anica, 11. maj 2017 23:59)

Ali zato ti mozes da omalovazavas Novaka gde god stignes a sve pod parolom ''dobronamernih ''saveta pa mu vredjas zenu, brata, njega licno .
Tebi je Marejeva karijera i vise nego uspesna, s ponosom istices sva TRI njegova GS , 2 zlata sa OI , DC, 14 Mastersa, jedan zavrsni ali ono sto je postigao Novak to je po tebi nedovoljno.
Tacno je da uvek moze vise ali koliko Mareju treba da postigne samo ono sto je Novak postigao do sada?

realnost

pre 6 godina

Bice zanimljivo videti ponasanje britanskih medija u odnosu prema Skotu posle Vimbldona ove godine... Kazem ovo zato sto je ova sezona totalno nepredvidiva, pa je moguci scenario posmatrajuci Stanislasa Vavrinku da poludi i osvoji Vimbldon cime bi postao 9 igrac u istoriji koji bi kompletirao sve GS-e...

JPR24

pre 6 godina

Od kako je došao na prvo mesto, nije skoro ništa napravio ...
(Mare, 11. maj 2017 23:50)

I tako će da nastavi. Do pada sa prvog mesta... Barem će ostati zapisan u istoriji kao broj 1 koji nije ništa osvojio kao broj 1. Ne moze to svako.

Meister Jakob

pre 6 godina

A niko nije pohvalio Bornu Čorića, balavca iz Zagreba koji je skoro duplo mlađi od Federera i koji je na 59. mjestu ATP liste!

Vazda Pobro

pre 6 godina

E pa nastavite vi i dalje da kidisete na naseg Novaka ! ! ! ... Osvojio covek sve sto se moglo osvojiti, usao u istoriju tenisa, oborio brdo rekorda i onda mu `pala igra` sto je i logicno, jer Nole je stvoreni sampion, sto se za ovog Mareja vidi da nije slucaj... Cim se popeo na prvu poziciju on odma puca po savovima... Daleko je Marej od Federera, Novaka, Nadala .... miljama...

Sejl Brejl

pre 6 godina

Andy i Nole su odlicno poceli sezonu u Dohi. Ono je bio sjajan mec od oba igraca. Mislio sam da ce oni nastaviti vladati jer je bas bio super mec..ali posle toga stvarno ne znam sta se desava sa njima..Cudan je ovaj danasnji tenis..Broj 1 i 2 nisu u formi, otvaraju se sanse za neke mladice ili one van Fab4, medjutim Rodja i Nadal uzimaju sve..Ama bas niko nema pravo da pisne bilo sta dok god su Fab4 jos tu. Sjecam se Dimitrova kako se nadao kada je igrao 1/2 u Wimbeldona da ce biti kandidat za vrh, Raonic, Kirijos, Tomic itd..Nema ih nidje!!! Steta sto je Delpo bio dugo povredjen i sto mu tesko ide da se vrati u staru formu..Kazem ja, cudan je ovaj tenis..Sportski pozdrav

којадин

pre 6 godina

Можда је од неког утицаја и чињеница да је постао отац. Као Новак што хоће више да буде с породицом, вероватно и Енди није човек од камена, као што јесу мозгови многих који коментаришу, не само сада, већ и иначе. Па не могу људи по цео дан да јуре за лоптицом и лете по свету а клинци да их виде само на тв! Друго је Федерер, његова жена је тенисерка, вероватно води децу и на тренинге, друге госпође не могу тако...

Posmatrac

pre 6 godina

Upaljena je crvena zona kod Mareja definitivno al' daleko od toga je kraj sezone pa nema nade da se poprave neke stvari u korist njega. Ni ja ga ne volim al po prikazu na nacin kojim je igrao tokom ulaska u top 10 2008 godine , tukao Novaka,Nadala i Federera na mastersima dok na GS nije bilo tako. Svakako da zasluzuje veliko postovanje uz to dve medalje zlatne sa OLY sto jedino Rafa moze pohvalit sa tim dok Novak i Federer nikako.