Tenis 62

Sreda, 10.05.2017.

08:38

Novaku nisu pretnja Federer i Mari, već Vavrinka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sve je dalje od prvog mesta, što pokazuje i najnovija ATP lista objavljena u ponedeljak.

Novaku nisu pretnja Federer i Mari, veæ Vavrinka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Savamala

pre 7 godina

najveci protivnik je on sam sebi ...
Nazalist, svi znamo ko je i koji je njegov najveci problem... bice uspeh ako uopste dodje do cetvrtfinala na nekom turu!

Father

pre 7 godina

Možda sam strastveni Novakov navijač jer mislim da mu niko trenutno nije ravan, ali meni sve ovo oko pada igre i serviranih priča i tračeva dosta liči na fabrikovanu igru ATP-a.

Sve se danas vrti oko gledanosti i napetosti, a ATP 2016 je bilo vrlo sve osim napetosti. Vrlo je bilo izvesno ko će biti u finalu što je i ATP lista na kraju 2016 jasno i pokazala. Obojca prvoplasirani i drugoplasirani imali su pa oko 3x više poena od trećeplasiranog čiji su se poeni razlikovali od 100 do 200 poena sa dalje rangiranim.

Kao što je u Formuli pre nekoliko godina došlo do zašićenja i pada gledansti jer su Ferari i Mclaren vodili uglavnom glavnu trku, ostavljajući ostale timove u poslednjim krugovima za i po 2 kruga zaostatka, usledila je promena pravila takmičenja i sada je već mnogo interesantnije i ne izvesnije.
Mišljenja sam da je došlo do sugestije organizatora da Murray i nama dragi Novak "malo olade" i dopuste da im se ostali približe. Vidno je, barem po poenima da će ova sezona biti smešna gluma oba takmičara, koji će na kraju sezone da dožive neku transformaciju i pretvore u zadržavanje dominacije.

Ipak na kraju krajeva Murray je do sada izgubio 1000 poena a Djoković 600 što i ne govori da je u lošijioj formi od Murray-a, već naprotiv.

Ovo je naravno samo moj doživljaj celog ATP cirkusa i voleo bih da sam u pravu.

:-)

garincha

pre 7 godina

Jao mislim da bi naj bolje bilo da Nole pocne ponovo da rastura I da mi budemo pravo sretni zbog toga jos jedno pet godina "naj manje"

D

pre 7 godina

Ja bih mu kao trener prvo vratio krst. Oterao bih Pepea. Kao drugo uslovio bih ga da se ¿ena ne meša kao ni roditelji a u klauzulu ugovora bih ga obavezao da u slučaju ne poštovanja dogovora plati drastične penale. Takodje bih mu zabranio davanje srca posle pobede kako mu se ne bi više smejali. Obavezao bih ga da igra samo najteže mečeve za DK a ne kao do sad beznačajne. Preselio bih ga u Srbiju da kao pravi patriota dokaže svoju iskrenu ljubav time što bi platio porez.
(Labud, 10. maj 2017 12:40)

Hvala Bogu pa se ti nista ne pitas.

nikolabg

pre 7 godina

Novaku su danas najveca pretnja igraci koji su serveri pod jedan poput Iznera,Kirjosa a pod dva igraci koji vrse opstrukciju njegove igre poput Simona,koji mu vraca loptice po sredini i onemogucava ga da napadne i kontrolise mec.Vavrinka svakako u najboljem izdanju.Frustrirajuce je kad neko sem servisa u principu ne zna nista a ide ga i ne mozes nista da ucinis sem da si mentalno jak i cekas svoj trenutak. Kazem opet to je slucaj danas jer vise nema te sigurnosti,volje, snage i takvi tipovi igraca mu ne leze.Ranije je to resavao servis gemovima,,odlicnim prvim,dobrom selekcijom servisa,stekao rutinu i svoj deo posla obavljao,dok su svi ostali polako popustali i on je to koristio.Danas je sve to na nivou malo iznad proseka,skoro svaki gem ulazi u djus I spasava brejk lopte I od svakog moze da izgubi.Samo trening,rad,zelja i glad,ako toga nema bice ovako kao sto je sada.

Walther

pre 7 godina

Novak če uvek biti br. jedan, ali Stan je jedini u zadnjih par godina koji ga je stabilno pobeđivao u velikim finalima, zaslužio je da bude i prvi!

Djinobili

pre 7 godina

To da ga Svajcarac prestize je formalnost.
Razlika izmedju Srbina i Svajcarca je sada okruglo 1400 poena,a na Mastersu u Rimu i RG Novak brani 1900 poena vise od Wawrinke.
Dakle kao sto vidimo cudo treba da se desi pa da Wawrinka ne bude ispred Novaka kada se zavrsi Rolan Garos.

niko kao ja

pre 7 godina

Novaku treba novi trener i to je činjenica! Ali ne bilo koji, nego trener koji je imao nekada igru što sličniju Novakovoj, tako da Sampras ili netko ko je igrao servis - volej vrlo vjerojatno ne bi bio ono pravo. Možda Agasi, nekako njegov stil je najbliži Novakovom. U svakom slučaju želim da se kriza završi i da se sve vrati na staro, iako će to stvarno biti jako teško. I da, bilo kakvi "duhovni iscjelitelji" bojle da budu što dalje. Pozdrav.

Labud

pre 7 godina

Ja bih mu kao trener prvo
vratio krst. Oterao bih Pepea. Kao drugo uslovio bih ga da se ¿ena ne meša kao ni roditelji a u klauzulu ugovora bih ga obavezao da u slučaju ne poštovanja dogovora plati drastične penale. Takodje bih mu zabranio davanje srca posle pobede kako mu se ne bi više smejali. Obavezao bih ga da igra samo najteže mečeve za DK a ne kao do sad beznačajne. Preselio bih ga u Srbiju da kao pravi patriota dokaže svoju iskrenu ljubav time što bi platio porez.

Holmes & Watson

pre 7 godina

Šta reći,trenira ga brat...Da je čovek zabrinut za karijeru ne bi razmišljao na duge staze za novi tim već bi što pre rešio ako želi osvajati turnire.

v

pre 7 godina

Nije strasno ni ako padne na trece mesto na kratko. Strasno je sto deluje poljuljano i nema tim. Iskreno se nadam da bar na ovim turnirima gde brani mnogo bodova nece ispadati mnogo rano. To bi ga gurnulo jos nize.

Interesanto je da mislim da Novaku treba samo jedan dobar rezultat, jedna titula, finale ili bar polufinale pa da se u njegovoj glavi registruje neato dobro i da on iz toga izvuce nesto pozitivno i shvati kao mali ali dragoceni napredak za dalje. Srecno u Madridu. Eto ni Almagro nije macji kasalj, pa posle dosadni i uporni Simon. Treba mu i malo srece. U Monte Karli sam ga po prvi put videla da zeli i da se koliko toliko bori. Videcemo. Novak je isuvise dugo pobedjivao i sad ne zna kako da se ponasa kada ovoliko ne ide. Zelim mu da nadje trenera sto pre, nekoga sa jakim autoritetom i da shvati da je ''ovo je Sparta'' jedina prava filosofija za vrhunskog sportistu.

NS BOY

pre 7 godina

Za karijeru mu je samo pretnja njegova nezainteresovanost. Covek je ljudi osvojio Rolan Garos koji ga je toliko inspirisao. Kada je bio na vrhuncu dosao je do tog pehara i posle samo pao. Izgubio je zelju za tenisom, malo ga je pritiskala i supruga jer nemaju sve zene razumevanja kao sto ima Mirka, koja objektivno nema nista drugo u zivotu osim toga, i zato se to dogodilo. Mislim da njemu ne sme niko nista da uzima za zlo. To je njegov zivot i ne verujem da je Pepe Imas koji je tu bio jos 2013 godine i radio sa Djokovicem na psiholoskom planu kao sto radi sada nesto promenio. Ovo je samo nejgova odluka. Siguran sam.

Bojan

pre 7 godina

@ "Ne moze Vavrinka da stigne Novaka u Madridu, zato sto je ova tabela sa vec oduzetim bodovima iz Madrida. "

Da, ali na kraju nedelje se oduzimaju bodovi iz Rima, pa Đoković gubi 600 a Vavrinka 90.

Tako da teoretski vavrinka prestiže Đokovića ako osvoji turnir a Đoković ne osvoji više od 90 bodova (ili kako su lepo napisali u tekstu koji nisi shvatio - ako ne prođe u čertvrtfinale).

jelenKg

pre 7 godina

Veliki sam navijac Novaka ali moram priznati da sam jako razocaran njegovim potezima. Njegova potreba za ovim "guruom",ona srca itd su pokazatelj slabosti,izgleda smesno i ne lici na muskarca, na atletu,sportistu vec na sekapersu, slabasnog decaka nesigurnog u sebet.I ne krivim Pepea Imaza vec samog Novaka koji dopusta sebi ove gluposti...Ovaj ga uci da ne lomi reket,da pronadje mir i ljubav na terenu,da zagrli protivnika.Siri ti to van tenisa; Kakav mir i ljubav na terenu,ti treba da budes kao spartanac,da ujedas bre i da lomis i cepas majicu! Verni navijaci pate, Novace. Prestani da kukas vise, filozofiras i sebe ismevas, vrati se! Toliko:(

***

pre 7 godina

Ne moze Vavrinka da stigne Novaka u Madridu, zato sto je ova tabela sa vec oduzetim bodovima iz Madrida. Tako da u najgorem slucaju, Da Novak ispadne u prvom mecu, a Vavrinka osvoji Madrid, razlika ce biti oko 500 bodova. Dakle tek kada bi se slican scenario dogodio u Rimu, mogao bi Vavrinka da dodje ispred Novaka.

Novosadjanin.

pre 7 godina

Novak je u prvoj trecini sezone sakupio 655 bodava. Dovoljno za 23.mesto u 2017. Atp race lista je merodavna. Ako nastavi sa ovakvim igrama, zavrsice sezonu oko 30. mesta...

no name

pre 7 godina

On je prjetnja sam sebi.Sve ce znati u narednih mjesec dva u kom smjeru ide ova sezona.Nisam nesto optimistican previse .plafon cetvrt finale u Madridu .

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Nekako me pomalo brine to što nema konstantnosti u bekhend dijagonali, njima je često Novak mogao da drži većinu igrača sa uvek pola koraka zaostatka, i u razmišljanju "šta ako sad opali bekhend paralelu?" Naravno nešto je sporiji rad nogu... ali to je već sa 29 godina očekivano... možda to i dovodi do takvog bekhenda, taj nešto sporiji rad nogu, to su takve male razlike, ništa drastično. Sada nema više tog dragocenog dodatnog vremena za nameštanje na udarac. Forhend je vrlo dobar i dalje... servis, to je već na psihičkoj bazi, jer sad svi napadaju svaki njegov servis i on ili taktizira ili promaši servis polje... a ubacuje sporije sigurne ali neefikasne. Mora se naći novi nivo, jer nema vraćanja na staro... trenutno su Nadal i pogotovo Federer ispred većine igrača.... i na ostalima je da nađu način da ih pobede.

samo info

pre 7 godina

Prvi je trenutno 11 u race-u, koliko ustvari je losa ova godina Andy-a,inace tek ga ceka odbrana silnih bodova u drugoj polovini godine. Drugi je cak 23 u race-u sa samo 250 osvojenih bodova vise od Janka Tipsarevica u ovoj godini koji je 45. Pad Djokovica je tektonski poremecaj celog tenisa, ko bolje posmatra i prati. U prvih 5meseci godine samo jedan mec je velik i napet malo, to je finale AO i to je to.
Djokovic ce realno tesko zavrsiti godinu u top5 ali ce i Andy pasti sigurno sa prvog mesta. Nista to nije cudno problem je sto nema kvalitetnih meceva vise u onoj meri kad je velika teojka harala, padom konkurencije normalno pada i kvalitet.

milutin

pre 7 godina

Nesumnjam da će Nole smoći snage da prebrodi sve to. No nije smak svijeta ako i ne osvoji Madrid. Pozicija na ATP listi je manji problem od Novakove igre.
Ako vrati konstantnost u igri pozicija na listi dolazi sama po sebi.
Srećno Novače!

....

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нишлија, 10. maj 2017 09:15)Gadno je to kad se coveku usladi zivot posle teskog rada i sticanja. To ne razume doslednom i dugom radu a i licnom uspehu sklona 'vascjela Srbadija'. Znam kako je gadno. A tek imati potrebu da budes sa porodicom pa to je odraz samo pojedinih sekti pu pu pu ne dogdilo mi se, pomeri se s mesta. I to je takodje gadno jer 'vascjela Srbadija' vec po rodjenju dobije svetu injekciju odanosti pravosljavlju i plemenskom zajednistvu i sve sto je posebno skoro individulano, pu pu pu ne dogodilo se, je vec ozbiljna bolestina koju najcesce posten covek navata u kratkim izletima po 'gnusnom i uvrnutom zapadu'. I da u duhu nase ajednice zakljucim- pu pu pu pomeri se s mesta ne dogodilo se drugom!
(Intelektualac u ljubavi znalac, 10. maj 2017 09:
Oh kako ste intelektualni i uzviseni, prosto mi dodje da se i ja odreknem svoje vere, tradicije a i svog naroda i pobegnem za Vama u taj obecani svet...pa da se gadim svega ovog iz dijaspore. Mozda dodje i Dobro ...

milan

pre 7 godina

Aman, pustite coveka vise. Dosadio mu je tenis, razumljivo, treba da uziva u onome sto je stekao. Zar vecito treba da se pravda sto je popustio i zar vecito treba da bude u tenisu i da bude prvi?

Dobro

pre 7 godina

(Intelektualac u ljubavi znalac, 10. maj 2017 09:48)

Jedan od najboljih komentara koje sam ikada prociato.
Dubok naklon i za stil i sa sadrzaj.
U centar!
Ako mi je nesto ovde, na zapadu, u zadnjih 25 godina nedostajalo, to je upravo ovaj i ovakav humor, pravi NAS, a i stil odgovaranja na plitke komentare plitkih ljudi.
Noletu sve najbolje kako god mu karijera i zivot dalje budu isli.

zzzzz

pre 7 godina

Ne gledajte ATP listu, pogledajte ATP trku, gde se broje bodovi od početka godine. Tu je na 23. mestu. Federer je od početka godine zaradio 4045 bodova, Nadal 3745, Marej 1200, a Đoković 665.

Laf

pre 7 godina

Pa to je odmah bilo jasno poslije objavljivanja nove liste ,a ovdje se pisalo i raspravljalo o tome koliko Marej bježi !!!
Ne samo da je upitno sada drugo mjesto vec do kraja RG i trece a mozda i četvrto!
Trenutno drugo mjesto je pozicija na lovorikama stare slave!!!

anica

pre 7 godina

Ajde Nole, probudi se, radi...nikome nije lako odricanje, znas i ti sam to, ali stisni petlju jos malo, ni meni nije lako da jedem dva jaja i dvopek dnevno, da mi nije jogurta haos, al kad se vidim u ogledalu imam rezultat. Cilj je bitan.
Ajde, kazi sebi, ja to zelim mogu, da uzmes masters pa posle ces imati volje i za slemove. Nisi ti zaboravio tenis!

Нишлија

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.

D

pre 7 godina

Marija ceka ista sudbina, brani ogroman broj poena i njegov pad je vec poceo. Ako Novak vrati igru do kraja godine moze da bude prvi. Ako ne vrati, boze moj, nece zivot da stane.

Zoki

pre 7 godina

Novak je ove godine osvojio svega 655 poena, i nalazi se na 23-coj poziciji. S obzirom na nedavna desavanja tesko da ce se popraviti. On nema sta da trazi u duelima sa Vavrinkom a pogotovo sa Federerom. Doduse on ima male sanse id a stigne do takvih duela posto na vcini turnira ispadne rano.

Pazarac

pre 7 godina

Ma briga me za tenis vise. Brinem se za Novaka, svi znamo da se nalazi u teskoj privatnoj sitiaciji. Upao je u sektu iz koje nece izaci dok mu ne uzmu sve.

nikola

pre 7 godina

Pa to sam ja napisao na ovom mestu već posle AO. Znači tada je bilo jasno da Novak mora više da gleda iza sebe jer nije bila stvar u Marijevoj snazi, nego u strmoglavom padu našeg Novaka!
Ja sada mislim da je uzrok tome infiltriran uljez, zbog koga je prvo Becker pobegao glavom bez obzira, a sada i ostali!

milan

pre 7 godina

sanjam Novaka već nekoliko puta kako mu kažem da se opusti i igra i da nije bitno šta će biti dalje, jer je već uradio najviše u istoriji sporta ovog dela Evrope.E sad, što bas meni dolazi u san ...pojma nemam..

Intelektualac u ljubavi znalac

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нишлија, 10. maj 2017 09:15)

Gadno je to kad se coveku usladi zivot posle teskog rada i sticanja. To ne razume doslednom i dugom radu a i licnom uspehu sklona 'vascjela Srbadija'. Znam kako je gadno. A tek imati potrebu da budes sa porodicom pa to je odraz samo pojedinih sekti pu pu pu ne dogdilo mi se, pomeri se s mesta. I to je takodje gadno jer 'vascjela Srbadija' vec po rodjenju dobije svetu injekciju odanosti pravosljavlju i plemenskom zajednistvu i sve sto je posebno skoro individulano, pu pu pu ne dogodilo se, je vec ozbiljna bolestina koju najcesce posten covek navata u kratkim izletima po 'gnusnom i uvrnutom zapadu'. I da u duhu nase ajednice zakljucim- pu pu pu pomeri se s mesta ne dogodilo se drugom!

ajmo raja fajronat

pre 7 godina

Ne postoje nikakve pretnje. Novak je izjavio da ga druge stvari zanimaju više od tenisa i rivalima je prepustio bodove i trofeje. Očigledno je njegovo opredelenje da ubuduće igra samo rekreativno i iz zabave i to je njegovo lično pravo. Novak više ne učestvuje aktivno u ATP trci i nije mi jasno zašto to nekome smeta i zašto se javnost toliko bavi njegovim privatnim poslovima. Navijači se moraju pomiriti sa činjenicom da im Novak više neće ispunjavati život, moraće nešto sami za sebe da učine ili pronadju novu sportsku inspiraciju. Za Djokovića sa imovinom koju poseduje uopšte nisam zabrinut a na karijeri i rezultatima mu se može samo čestitati. Život ide dalje.

bosanska pravoslavna crkva

pre 7 godina

O ovom padu ce se sigurno i film snimati jer tako nesto jos nije zapamceno. A tek do kraja godine ce vise materijala isplivati za scenario.

није тако једноставно

pre 7 godina

Aman, pustite coveka vise. Dosadio mu je tenis, razumljivo, treba da uziva u onome sto je stekao. Zar vecito treba da se pravda sto je popustio i zar vecito treba da bude u tenisu i da bude prvi?
(milan, 10. maj 2017 09:17)

Не иде то тако. Ми смо како појединци и нација сувише емотивно инвестирали у Новака. Као у некој љубавној вези. Не можемо тек тако да га прекрижимо и заборавимо. Можда неки од нас могу, али већина не може. Сувише смо се дичили њиме, сувише славили његове успехе, сувише се идентификовали с њим код ја био No1e, да би га тек тако пустили.

zzzzz

pre 7 godina

Ne gledajte ATP listu, pogledajte ATP trku, gde se broje bodovi od početka godine. Tu je na 23. mestu. Federer je od početka godine zaradio 4045 bodova, Nadal 3745, Marej 1200, a Đoković 665.

nikola

pre 7 godina

Pa to sam ja napisao na ovom mestu već posle AO. Znači tada je bilo jasno da Novak mora više da gleda iza sebe jer nije bila stvar u Marijevoj snazi, nego u strmoglavom padu našeg Novaka!
Ja sada mislim da je uzrok tome infiltriran uljez, zbog koga je prvo Becker pobegao glavom bez obzira, a sada i ostali!

Zoki

pre 7 godina

Novak je ove godine osvojio svega 655 poena, i nalazi se na 23-coj poziciji. S obzirom na nedavna desavanja tesko da ce se popraviti. On nema sta da trazi u duelima sa Vavrinkom a pogotovo sa Federerom. Doduse on ima male sanse id a stigne do takvih duela posto na vcini turnira ispadne rano.

ajmo raja fajronat

pre 7 godina

Ne postoje nikakve pretnje. Novak je izjavio da ga druge stvari zanimaju više od tenisa i rivalima je prepustio bodove i trofeje. Očigledno je njegovo opredelenje da ubuduće igra samo rekreativno i iz zabave i to je njegovo lično pravo. Novak više ne učestvuje aktivno u ATP trci i nije mi jasno zašto to nekome smeta i zašto se javnost toliko bavi njegovim privatnim poslovima. Navijači se moraju pomiriti sa činjenicom da im Novak više neće ispunjavati život, moraće nešto sami za sebe da učine ili pronadju novu sportsku inspiraciju. Za Djokovića sa imovinom koju poseduje uopšte nisam zabrinut a na karijeri i rezultatima mu se može samo čestitati. Život ide dalje.

Нишлија

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.

bosanska pravoslavna crkva

pre 7 godina

O ovom padu ce se sigurno i film snimati jer tako nesto jos nije zapamceno. A tek do kraja godine ce vise materijala isplivati za scenario.

Pazarac

pre 7 godina

Ma briga me za tenis vise. Brinem se za Novaka, svi znamo da se nalazi u teskoj privatnoj sitiaciji. Upao je u sektu iz koje nece izaci dok mu ne uzmu sve.

није тако једноставно

pre 7 godina

Aman, pustite coveka vise. Dosadio mu je tenis, razumljivo, treba da uziva u onome sto je stekao. Zar vecito treba da se pravda sto je popustio i zar vecito treba da bude u tenisu i da bude prvi?
(milan, 10. maj 2017 09:17)

Не иде то тако. Ми смо како појединци и нација сувише емотивно инвестирали у Новака. Као у некој љубавној вези. Не можемо тек тако да га прекрижимо и заборавимо. Можда неки од нас могу, али већина не може. Сувише смо се дичили њиме, сувише славили његове успехе, сувише се идентификовали с њим код ја био No1e, да би га тек тако пустили.

jelenKg

pre 7 godina

Veliki sam navijac Novaka ali moram priznati da sam jako razocaran njegovim potezima. Njegova potreba za ovim "guruom",ona srca itd su pokazatelj slabosti,izgleda smesno i ne lici na muskarca, na atletu,sportistu vec na sekapersu, slabasnog decaka nesigurnog u sebet.I ne krivim Pepea Imaza vec samog Novaka koji dopusta sebi ove gluposti...Ovaj ga uci da ne lomi reket,da pronadje mir i ljubav na terenu,da zagrli protivnika.Siri ti to van tenisa; Kakav mir i ljubav na terenu,ti treba da budes kao spartanac,da ujedas bre i da lomis i cepas majicu! Verni navijaci pate, Novace. Prestani da kukas vise, filozofiras i sebe ismevas, vrati se! Toliko:(

D

pre 7 godina

Marija ceka ista sudbina, brani ogroman broj poena i njegov pad je vec poceo. Ako Novak vrati igru do kraja godine moze da bude prvi. Ako ne vrati, boze moj, nece zivot da stane.

Laf

pre 7 godina

Pa to je odmah bilo jasno poslije objavljivanja nove liste ,a ovdje se pisalo i raspravljalo o tome koliko Marej bježi !!!
Ne samo da je upitno sada drugo mjesto vec do kraja RG i trece a mozda i četvrto!
Trenutno drugo mjesto je pozicija na lovorikama stare slave!!!

samo info

pre 7 godina

Prvi je trenutno 11 u race-u, koliko ustvari je losa ova godina Andy-a,inace tek ga ceka odbrana silnih bodova u drugoj polovini godine. Drugi je cak 23 u race-u sa samo 250 osvojenih bodova vise od Janka Tipsarevica u ovoj godini koji je 45. Pad Djokovica je tektonski poremecaj celog tenisa, ko bolje posmatra i prati. U prvih 5meseci godine samo jedan mec je velik i napet malo, to je finale AO i to je to.
Djokovic ce realno tesko zavrsiti godinu u top5 ali ce i Andy pasti sigurno sa prvog mesta. Nista to nije cudno problem je sto nema kvalitetnih meceva vise u onoj meri kad je velika teojka harala, padom konkurencije normalno pada i kvalitet.

Intelektualac u ljubavi znalac

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нишлија, 10. maj 2017 09:15)

Gadno je to kad se coveku usladi zivot posle teskog rada i sticanja. To ne razume doslednom i dugom radu a i licnom uspehu sklona 'vascjela Srbadija'. Znam kako je gadno. A tek imati potrebu da budes sa porodicom pa to je odraz samo pojedinih sekti pu pu pu ne dogdilo mi se, pomeri se s mesta. I to je takodje gadno jer 'vascjela Srbadija' vec po rodjenju dobije svetu injekciju odanosti pravosljavlju i plemenskom zajednistvu i sve sto je posebno skoro individulano, pu pu pu ne dogodilo se, je vec ozbiljna bolestina koju najcesce posten covek navata u kratkim izletima po 'gnusnom i uvrnutom zapadu'. I da u duhu nase ajednice zakljucim- pu pu pu pomeri se s mesta ne dogodilo se drugom!

milan

pre 7 godina

Aman, pustite coveka vise. Dosadio mu je tenis, razumljivo, treba da uziva u onome sto je stekao. Zar vecito treba da se pravda sto je popustio i zar vecito treba da bude u tenisu i da bude prvi?

no name

pre 7 godina

On je prjetnja sam sebi.Sve ce znati u narednih mjesec dva u kom smjeru ide ova sezona.Nisam nesto optimistican previse .plafon cetvrt finale u Madridu .

v

pre 7 godina

Nije strasno ni ako padne na trece mesto na kratko. Strasno je sto deluje poljuljano i nema tim. Iskreno se nadam da bar na ovim turnirima gde brani mnogo bodova nece ispadati mnogo rano. To bi ga gurnulo jos nize.

Interesanto je da mislim da Novaku treba samo jedan dobar rezultat, jedna titula, finale ili bar polufinale pa da se u njegovoj glavi registruje neato dobro i da on iz toga izvuce nesto pozitivno i shvati kao mali ali dragoceni napredak za dalje. Srecno u Madridu. Eto ni Almagro nije macji kasalj, pa posle dosadni i uporni Simon. Treba mu i malo srece. U Monte Karli sam ga po prvi put videla da zeli i da se koliko toliko bori. Videcemo. Novak je isuvise dugo pobedjivao i sad ne zna kako da se ponasa kada ovoliko ne ide. Zelim mu da nadje trenera sto pre, nekoga sa jakim autoritetom i da shvati da je ''ovo je Sparta'' jedina prava filosofija za vrhunskog sportistu.

Bojan

pre 7 godina

@ "Ne moze Vavrinka da stigne Novaka u Madridu, zato sto je ova tabela sa vec oduzetim bodovima iz Madrida. "

Da, ali na kraju nedelje se oduzimaju bodovi iz Rima, pa Đoković gubi 600 a Vavrinka 90.

Tako da teoretski vavrinka prestiže Đokovića ako osvoji turnir a Đoković ne osvoji više od 90 bodova (ili kako su lepo napisali u tekstu koji nisi shvatio - ako ne prođe u čertvrtfinale).

Novosadjanin.

pre 7 godina

Novak je u prvoj trecini sezone sakupio 655 bodava. Dovoljno za 23.mesto u 2017. Atp race lista je merodavna. Ako nastavi sa ovakvim igrama, zavrsice sezonu oko 30. mesta...

....

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нишлија, 10. maj 2017 09:15)Gadno je to kad se coveku usladi zivot posle teskog rada i sticanja. To ne razume doslednom i dugom radu a i licnom uspehu sklona 'vascjela Srbadija'. Znam kako je gadno. A tek imati potrebu da budes sa porodicom pa to je odraz samo pojedinih sekti pu pu pu ne dogdilo mi se, pomeri se s mesta. I to je takodje gadno jer 'vascjela Srbadija' vec po rodjenju dobije svetu injekciju odanosti pravosljavlju i plemenskom zajednistvu i sve sto je posebno skoro individulano, pu pu pu ne dogodilo se, je vec ozbiljna bolestina koju najcesce posten covek navata u kratkim izletima po 'gnusnom i uvrnutom zapadu'. I da u duhu nase ajednice zakljucim- pu pu pu pomeri se s mesta ne dogodilo se drugom!
(Intelektualac u ljubavi znalac, 10. maj 2017 09:
Oh kako ste intelektualni i uzviseni, prosto mi dodje da se i ja odreknem svoje vere, tradicije a i svog naroda i pobegnem za Vama u taj obecani svet...pa da se gadim svega ovog iz dijaspore. Mozda dodje i Dobro ...

Holmes & Watson

pre 7 godina

Šta reći,trenira ga brat...Da je čovek zabrinut za karijeru ne bi razmišljao na duge staze za novi tim već bi što pre rešio ako želi osvajati turnire.

NS BOY

pre 7 godina

Za karijeru mu je samo pretnja njegova nezainteresovanost. Covek je ljudi osvojio Rolan Garos koji ga je toliko inspirisao. Kada je bio na vrhuncu dosao je do tog pehara i posle samo pao. Izgubio je zelju za tenisom, malo ga je pritiskala i supruga jer nemaju sve zene razumevanja kao sto ima Mirka, koja objektivno nema nista drugo u zivotu osim toga, i zato se to dogodilo. Mislim da njemu ne sme niko nista da uzima za zlo. To je njegov zivot i ne verujem da je Pepe Imas koji je tu bio jos 2013 godine i radio sa Djokovicem na psiholoskom planu kao sto radi sada nesto promenio. Ovo je samo nejgova odluka. Siguran sam.

Dobro

pre 7 godina

(Intelektualac u ljubavi znalac, 10. maj 2017 09:48)

Jedan od najboljih komentara koje sam ikada prociato.
Dubok naklon i za stil i sa sadrzaj.
U centar!
Ako mi je nesto ovde, na zapadu, u zadnjih 25 godina nedostajalo, to je upravo ovaj i ovakav humor, pravi NAS, a i stil odgovaranja na plitke komentare plitkih ljudi.
Noletu sve najbolje kako god mu karijera i zivot dalje budu isli.

Djinobili

pre 7 godina

To da ga Svajcarac prestize je formalnost.
Razlika izmedju Srbina i Svajcarca je sada okruglo 1400 poena,a na Mastersu u Rimu i RG Novak brani 1900 poena vise od Wawrinke.
Dakle kao sto vidimo cudo treba da se desi pa da Wawrinka ne bude ispred Novaka kada se zavrsi Rolan Garos.

***

pre 7 godina

Ne moze Vavrinka da stigne Novaka u Madridu, zato sto je ova tabela sa vec oduzetim bodovima iz Madrida. Tako da u najgorem slucaju, Da Novak ispadne u prvom mecu, a Vavrinka osvoji Madrid, razlika ce biti oko 500 bodova. Dakle tek kada bi se slican scenario dogodio u Rimu, mogao bi Vavrinka da dodje ispred Novaka.

anica

pre 7 godina

Ajde Nole, probudi se, radi...nikome nije lako odricanje, znas i ti sam to, ali stisni petlju jos malo, ni meni nije lako da jedem dva jaja i dvopek dnevno, da mi nije jogurta haos, al kad se vidim u ogledalu imam rezultat. Cilj je bitan.
Ajde, kazi sebi, ja to zelim mogu, da uzmes masters pa posle ces imati volje i za slemove. Nisi ti zaboravio tenis!

milutin

pre 7 godina

Nesumnjam da će Nole smoći snage da prebrodi sve to. No nije smak svijeta ako i ne osvoji Madrid. Pozicija na ATP listi je manji problem od Novakove igre.
Ako vrati konstantnost u igri pozicija na listi dolazi sama po sebi.
Srećno Novače!

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Nekako me pomalo brine to što nema konstantnosti u bekhend dijagonali, njima je često Novak mogao da drži većinu igrača sa uvek pola koraka zaostatka, i u razmišljanju "šta ako sad opali bekhend paralelu?" Naravno nešto je sporiji rad nogu... ali to je već sa 29 godina očekivano... možda to i dovodi do takvog bekhenda, taj nešto sporiji rad nogu, to su takve male razlike, ništa drastično. Sada nema više tog dragocenog dodatnog vremena za nameštanje na udarac. Forhend je vrlo dobar i dalje... servis, to je već na psihičkoj bazi, jer sad svi napadaju svaki njegov servis i on ili taktizira ili promaši servis polje... a ubacuje sporije sigurne ali neefikasne. Mora se naći novi nivo, jer nema vraćanja na staro... trenutno su Nadal i pogotovo Federer ispred većine igrača.... i na ostalima je da nađu način da ih pobede.

niko kao ja

pre 7 godina

Novaku treba novi trener i to je činjenica! Ali ne bilo koji, nego trener koji je imao nekada igru što sličniju Novakovoj, tako da Sampras ili netko ko je igrao servis - volej vrlo vjerojatno ne bi bio ono pravo. Možda Agasi, nekako njegov stil je najbliži Novakovom. U svakom slučaju želim da se kriza završi i da se sve vrati na staro, iako će to stvarno biti jako teško. I da, bilo kakvi "duhovni iscjelitelji" bojle da budu što dalje. Pozdrav.

D

pre 7 godina

Ja bih mu kao trener prvo vratio krst. Oterao bih Pepea. Kao drugo uslovio bih ga da se ¿ena ne meša kao ni roditelji a u klauzulu ugovora bih ga obavezao da u slučaju ne poštovanja dogovora plati drastične penale. Takodje bih mu zabranio davanje srca posle pobede kako mu se ne bi više smejali. Obavezao bih ga da igra samo najteže mečeve za DK a ne kao do sad beznačajne. Preselio bih ga u Srbiju da kao pravi patriota dokaže svoju iskrenu ljubav time što bi platio porez.
(Labud, 10. maj 2017 12:40)

Hvala Bogu pa se ti nista ne pitas.

Walther

pre 7 godina

Novak če uvek biti br. jedan, ali Stan je jedini u zadnjih par godina koji ga je stabilno pobeđivao u velikim finalima, zaslužio je da bude i prvi!

milan

pre 7 godina

sanjam Novaka već nekoliko puta kako mu kažem da se opusti i igra i da nije bitno šta će biti dalje, jer je već uradio najviše u istoriji sporta ovog dela Evrope.E sad, što bas meni dolazi u san ...pojma nemam..

Savamala

pre 7 godina

najveci protivnik je on sam sebi ...
Nazalist, svi znamo ko je i koji je njegov najveci problem... bice uspeh ako uopste dodje do cetvrtfinala na nekom turu!

nikolabg

pre 7 godina

Novaku su danas najveca pretnja igraci koji su serveri pod jedan poput Iznera,Kirjosa a pod dva igraci koji vrse opstrukciju njegove igre poput Simona,koji mu vraca loptice po sredini i onemogucava ga da napadne i kontrolise mec.Vavrinka svakako u najboljem izdanju.Frustrirajuce je kad neko sem servisa u principu ne zna nista a ide ga i ne mozes nista da ucinis sem da si mentalno jak i cekas svoj trenutak. Kazem opet to je slucaj danas jer vise nema te sigurnosti,volje, snage i takvi tipovi igraca mu ne leze.Ranije je to resavao servis gemovima,,odlicnim prvim,dobrom selekcijom servisa,stekao rutinu i svoj deo posla obavljao,dok su svi ostali polako popustali i on je to koristio.Danas je sve to na nivou malo iznad proseka,skoro svaki gem ulazi u djus I spasava brejk lopte I od svakog moze da izgubi.Samo trening,rad,zelja i glad,ako toga nema bice ovako kao sto je sada.

Labud

pre 7 godina

Ja bih mu kao trener prvo
vratio krst. Oterao bih Pepea. Kao drugo uslovio bih ga da se ¿ena ne meša kao ni roditelji a u klauzulu ugovora bih ga obavezao da u slučaju ne poštovanja dogovora plati drastične penale. Takodje bih mu zabranio davanje srca posle pobede kako mu se ne bi više smejali. Obavezao bih ga da igra samo najteže mečeve za DK a ne kao do sad beznačajne. Preselio bih ga u Srbiju da kao pravi patriota dokaže svoju iskrenu ljubav time što bi platio porez.

garincha

pre 7 godina

Jao mislim da bi naj bolje bilo da Nole pocne ponovo da rastura I da mi budemo pravo sretni zbog toga jos jedno pet godina "naj manje"

Father

pre 7 godina

Možda sam strastveni Novakov navijač jer mislim da mu niko trenutno nije ravan, ali meni sve ovo oko pada igre i serviranih priča i tračeva dosta liči na fabrikovanu igru ATP-a.

Sve se danas vrti oko gledanosti i napetosti, a ATP 2016 je bilo vrlo sve osim napetosti. Vrlo je bilo izvesno ko će biti u finalu što je i ATP lista na kraju 2016 jasno i pokazala. Obojca prvoplasirani i drugoplasirani imali su pa oko 3x više poena od trećeplasiranog čiji su se poeni razlikovali od 100 do 200 poena sa dalje rangiranim.

Kao što je u Formuli pre nekoliko godina došlo do zašićenja i pada gledansti jer su Ferari i Mclaren vodili uglavnom glavnu trku, ostavljajući ostale timove u poslednjim krugovima za i po 2 kruga zaostatka, usledila je promena pravila takmičenja i sada je već mnogo interesantnije i ne izvesnije.
Mišljenja sam da je došlo do sugestije organizatora da Murray i nama dragi Novak "malo olade" i dopuste da im se ostali približe. Vidno je, barem po poenima da će ova sezona biti smešna gluma oba takmičara, koji će na kraju sezone da dožive neku transformaciju i pretvore u zadržavanje dominacije.

Ipak na kraju krajeva Murray je do sada izgubio 1000 poena a Djoković 600 što i ne govori da je u lošijioj formi od Murray-a, već naprotiv.

Ovo je naravno samo moj doživljaj celog ATP cirkusa i voleo bih da sam u pravu.

:-)

milan

pre 7 godina

Aman, pustite coveka vise. Dosadio mu je tenis, razumljivo, treba da uziva u onome sto je stekao. Zar vecito treba da se pravda sto je popustio i zar vecito treba da bude u tenisu i da bude prvi?

Intelektualac u ljubavi znalac

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нишлија, 10. maj 2017 09:15)

Gadno je to kad se coveku usladi zivot posle teskog rada i sticanja. To ne razume doslednom i dugom radu a i licnom uspehu sklona 'vascjela Srbadija'. Znam kako je gadno. A tek imati potrebu da budes sa porodicom pa to je odraz samo pojedinih sekti pu pu pu ne dogdilo mi se, pomeri se s mesta. I to je takodje gadno jer 'vascjela Srbadija' vec po rodjenju dobije svetu injekciju odanosti pravosljavlju i plemenskom zajednistvu i sve sto je posebno skoro individulano, pu pu pu ne dogodilo se, je vec ozbiljna bolestina koju najcesce posten covek navata u kratkim izletima po 'gnusnom i uvrnutom zapadu'. I da u duhu nase ajednice zakljucim- pu pu pu pomeri se s mesta ne dogodilo se drugom!

Labud

pre 7 godina

Ja bih mu kao trener prvo
vratio krst. Oterao bih Pepea. Kao drugo uslovio bih ga da se ¿ena ne meša kao ni roditelji a u klauzulu ugovora bih ga obavezao da u slučaju ne poštovanja dogovora plati drastične penale. Takodje bih mu zabranio davanje srca posle pobede kako mu se ne bi više smejali. Obavezao bih ga da igra samo najteže mečeve za DK a ne kao do sad beznačajne. Preselio bih ga u Srbiju da kao pravi patriota dokaže svoju iskrenu ljubav time što bi platio porez.

Dobro

pre 7 godina

(Intelektualac u ljubavi znalac, 10. maj 2017 09:48)

Jedan od najboljih komentara koje sam ikada prociato.
Dubok naklon i za stil i sa sadrzaj.
U centar!
Ako mi je nesto ovde, na zapadu, u zadnjih 25 godina nedostajalo, to je upravo ovaj i ovakav humor, pravi NAS, a i stil odgovaranja na plitke komentare plitkih ljudi.
Noletu sve najbolje kako god mu karijera i zivot dalje budu isli.

Нишлија

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.

anica

pre 7 godina

Ajde Nole, probudi se, radi...nikome nije lako odricanje, znas i ti sam to, ali stisni petlju jos malo, ni meni nije lako da jedem dva jaja i dvopek dnevno, da mi nije jogurta haos, al kad se vidim u ogledalu imam rezultat. Cilj je bitan.
Ajde, kazi sebi, ja to zelim mogu, da uzmes masters pa posle ces imati volje i za slemove. Nisi ti zaboravio tenis!

Pazarac

pre 7 godina

Ma briga me za tenis vise. Brinem se za Novaka, svi znamo da se nalazi u teskoj privatnoj sitiaciji. Upao je u sektu iz koje nece izaci dok mu ne uzmu sve.

milan

pre 7 godina

sanjam Novaka već nekoliko puta kako mu kažem da se opusti i igra i da nije bitno šta će biti dalje, jer je već uradio najviše u istoriji sporta ovog dela Evrope.E sad, što bas meni dolazi u san ...pojma nemam..

bosanska pravoslavna crkva

pre 7 godina

O ovom padu ce se sigurno i film snimati jer tako nesto jos nije zapamceno. A tek do kraja godine ce vise materijala isplivati za scenario.

Zoki

pre 7 godina

Novak je ove godine osvojio svega 655 poena, i nalazi se na 23-coj poziciji. S obzirom na nedavna desavanja tesko da ce se popraviti. On nema sta da trazi u duelima sa Vavrinkom a pogotovo sa Federerom. Doduse on ima male sanse id a stigne do takvih duela posto na vcini turnira ispadne rano.

D

pre 7 godina

Ja bih mu kao trener prvo vratio krst. Oterao bih Pepea. Kao drugo uslovio bih ga da se ¿ena ne meša kao ni roditelji a u klauzulu ugovora bih ga obavezao da u slučaju ne poštovanja dogovora plati drastične penale. Takodje bih mu zabranio davanje srca posle pobede kako mu se ne bi više smejali. Obavezao bih ga da igra samo najteže mečeve za DK a ne kao do sad beznačajne. Preselio bih ga u Srbiju da kao pravi patriota dokaže svoju iskrenu ljubav time što bi platio porez.
(Labud, 10. maj 2017 12:40)

Hvala Bogu pa se ti nista ne pitas.

....

pre 7 godina

Губи већ у првом мечу. Нешто се гадно с њим и око њега дешава, тенис му је задња рупа на свирали.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Нишлија, 10. maj 2017 09:15)Gadno je to kad se coveku usladi zivot posle teskog rada i sticanja. To ne razume doslednom i dugom radu a i licnom uspehu sklona 'vascjela Srbadija'. Znam kako je gadno. A tek imati potrebu da budes sa porodicom pa to je odraz samo pojedinih sekti pu pu pu ne dogdilo mi se, pomeri se s mesta. I to je takodje gadno jer 'vascjela Srbadija' vec po rodjenju dobije svetu injekciju odanosti pravosljavlju i plemenskom zajednistvu i sve sto je posebno skoro individulano, pu pu pu ne dogodilo se, je vec ozbiljna bolestina koju najcesce posten covek navata u kratkim izletima po 'gnusnom i uvrnutom zapadu'. I da u duhu nase ajednice zakljucim- pu pu pu pomeri se s mesta ne dogodilo se drugom!
(Intelektualac u ljubavi znalac, 10. maj 2017 09:
Oh kako ste intelektualni i uzviseni, prosto mi dodje da se i ja odreknem svoje vere, tradicije a i svog naroda i pobegnem za Vama u taj obecani svet...pa da se gadim svega ovog iz dijaspore. Mozda dodje i Dobro ...

није тако једноставно

pre 7 godina

Aman, pustite coveka vise. Dosadio mu je tenis, razumljivo, treba da uziva u onome sto je stekao. Zar vecito treba da se pravda sto je popustio i zar vecito treba da bude u tenisu i da bude prvi?
(milan, 10. maj 2017 09:17)

Не иде то тако. Ми смо како појединци и нација сувише емотивно инвестирали у Новака. Као у некој љубавној вези. Не можемо тек тако да га прекрижимо и заборавимо. Можда неки од нас могу, али већина не може. Сувише смо се дичили њиме, сувише славили његове успехе, сувише се идентификовали с њим код ја био No1e, да би га тек тако пустили.

jelenKg

pre 7 godina

Veliki sam navijac Novaka ali moram priznati da sam jako razocaran njegovim potezima. Njegova potreba za ovim "guruom",ona srca itd su pokazatelj slabosti,izgleda smesno i ne lici na muskarca, na atletu,sportistu vec na sekapersu, slabasnog decaka nesigurnog u sebet.I ne krivim Pepea Imaza vec samog Novaka koji dopusta sebi ove gluposti...Ovaj ga uci da ne lomi reket,da pronadje mir i ljubav na terenu,da zagrli protivnika.Siri ti to van tenisa; Kakav mir i ljubav na terenu,ti treba da budes kao spartanac,da ujedas bre i da lomis i cepas majicu! Verni navijaci pate, Novace. Prestani da kukas vise, filozofiras i sebe ismevas, vrati se! Toliko:(

NS BOY

pre 7 godina

Za karijeru mu je samo pretnja njegova nezainteresovanost. Covek je ljudi osvojio Rolan Garos koji ga je toliko inspirisao. Kada je bio na vrhuncu dosao je do tog pehara i posle samo pao. Izgubio je zelju za tenisom, malo ga je pritiskala i supruga jer nemaju sve zene razumevanja kao sto ima Mirka, koja objektivno nema nista drugo u zivotu osim toga, i zato se to dogodilo. Mislim da njemu ne sme niko nista da uzima za zlo. To je njegov zivot i ne verujem da je Pepe Imas koji je tu bio jos 2013 godine i radio sa Djokovicem na psiholoskom planu kao sto radi sada nesto promenio. Ovo je samo nejgova odluka. Siguran sam.

D

pre 7 godina

Marija ceka ista sudbina, brani ogroman broj poena i njegov pad je vec poceo. Ako Novak vrati igru do kraja godine moze da bude prvi. Ako ne vrati, boze moj, nece zivot da stane.

Father

pre 7 godina

Možda sam strastveni Novakov navijač jer mislim da mu niko trenutno nije ravan, ali meni sve ovo oko pada igre i serviranih priča i tračeva dosta liči na fabrikovanu igru ATP-a.

Sve se danas vrti oko gledanosti i napetosti, a ATP 2016 je bilo vrlo sve osim napetosti. Vrlo je bilo izvesno ko će biti u finalu što je i ATP lista na kraju 2016 jasno i pokazala. Obojca prvoplasirani i drugoplasirani imali su pa oko 3x više poena od trećeplasiranog čiji su se poeni razlikovali od 100 do 200 poena sa dalje rangiranim.

Kao što je u Formuli pre nekoliko godina došlo do zašićenja i pada gledansti jer su Ferari i Mclaren vodili uglavnom glavnu trku, ostavljajući ostale timove u poslednjim krugovima za i po 2 kruga zaostatka, usledila je promena pravila takmičenja i sada je već mnogo interesantnije i ne izvesnije.
Mišljenja sam da je došlo do sugestije organizatora da Murray i nama dragi Novak "malo olade" i dopuste da im se ostali približe. Vidno je, barem po poenima da će ova sezona biti smešna gluma oba takmičara, koji će na kraju sezone da dožive neku transformaciju i pretvore u zadržavanje dominacije.

Ipak na kraju krajeva Murray je do sada izgubio 1000 poena a Djoković 600 što i ne govori da je u lošijioj formi od Murray-a, već naprotiv.

Ovo je naravno samo moj doživljaj celog ATP cirkusa i voleo bih da sam u pravu.

:-)

nikola

pre 7 godina

Pa to sam ja napisao na ovom mestu već posle AO. Znači tada je bilo jasno da Novak mora više da gleda iza sebe jer nije bila stvar u Marijevoj snazi, nego u strmoglavom padu našeg Novaka!
Ja sada mislim da je uzrok tome infiltriran uljez, zbog koga je prvo Becker pobegao glavom bez obzira, a sada i ostali!

ajmo raja fajronat

pre 7 godina

Ne postoje nikakve pretnje. Novak je izjavio da ga druge stvari zanimaju više od tenisa i rivalima je prepustio bodove i trofeje. Očigledno je njegovo opredelenje da ubuduće igra samo rekreativno i iz zabave i to je njegovo lično pravo. Novak više ne učestvuje aktivno u ATP trci i nije mi jasno zašto to nekome smeta i zašto se javnost toliko bavi njegovim privatnim poslovima. Navijači se moraju pomiriti sa činjenicom da im Novak više neće ispunjavati život, moraće nešto sami za sebe da učine ili pronadju novu sportsku inspiraciju. Za Djokovića sa imovinom koju poseduje uopšte nisam zabrinut a na karijeri i rezultatima mu se može samo čestitati. Život ide dalje.

milutin

pre 7 godina

Nesumnjam da će Nole smoći snage da prebrodi sve to. No nije smak svijeta ako i ne osvoji Madrid. Pozicija na ATP listi je manji problem od Novakove igre.
Ako vrati konstantnost u igri pozicija na listi dolazi sama po sebi.
Srećno Novače!

zzzzz

pre 7 godina

Ne gledajte ATP listu, pogledajte ATP trku, gde se broje bodovi od početka godine. Tu je na 23. mestu. Federer je od početka godine zaradio 4045 bodova, Nadal 3745, Marej 1200, a Đoković 665.

Walther

pre 7 godina

Novak če uvek biti br. jedan, ali Stan je jedini u zadnjih par godina koji ga je stabilno pobeđivao u velikim finalima, zaslužio je da bude i prvi!

Novosadjanin.

pre 7 godina

Novak je u prvoj trecini sezone sakupio 655 bodava. Dovoljno za 23.mesto u 2017. Atp race lista je merodavna. Ako nastavi sa ovakvim igrama, zavrsice sezonu oko 30. mesta...

***

pre 7 godina

Ne moze Vavrinka da stigne Novaka u Madridu, zato sto je ova tabela sa vec oduzetim bodovima iz Madrida. Tako da u najgorem slucaju, Da Novak ispadne u prvom mecu, a Vavrinka osvoji Madrid, razlika ce biti oko 500 bodova. Dakle tek kada bi se slican scenario dogodio u Rimu, mogao bi Vavrinka da dodje ispred Novaka.

samo info

pre 7 godina

Prvi je trenutno 11 u race-u, koliko ustvari je losa ova godina Andy-a,inace tek ga ceka odbrana silnih bodova u drugoj polovini godine. Drugi je cak 23 u race-u sa samo 250 osvojenih bodova vise od Janka Tipsarevica u ovoj godini koji je 45. Pad Djokovica je tektonski poremecaj celog tenisa, ko bolje posmatra i prati. U prvih 5meseci godine samo jedan mec je velik i napet malo, to je finale AO i to je to.
Djokovic ce realno tesko zavrsiti godinu u top5 ali ce i Andy pasti sigurno sa prvog mesta. Nista to nije cudno problem je sto nema kvalitetnih meceva vise u onoj meri kad je velika teojka harala, padom konkurencije normalno pada i kvalitet.

Djinobili

pre 7 godina

To da ga Svajcarac prestize je formalnost.
Razlika izmedju Srbina i Svajcarca je sada okruglo 1400 poena,a na Mastersu u Rimu i RG Novak brani 1900 poena vise od Wawrinke.
Dakle kao sto vidimo cudo treba da se desi pa da Wawrinka ne bude ispred Novaka kada se zavrsi Rolan Garos.

Holmes & Watson

pre 7 godina

Šta reći,trenira ga brat...Da je čovek zabrinut za karijeru ne bi razmišljao na duge staze za novi tim već bi što pre rešio ako želi osvajati turnire.

Savamala

pre 7 godina

najveci protivnik je on sam sebi ...
Nazalist, svi znamo ko je i koji je njegov najveci problem... bice uspeh ako uopste dodje do cetvrtfinala na nekom turu!

garincha

pre 7 godina

Jao mislim da bi naj bolje bilo da Nole pocne ponovo da rastura I da mi budemo pravo sretni zbog toga jos jedno pet godina "naj manje"

v

pre 7 godina

Nije strasno ni ako padne na trece mesto na kratko. Strasno je sto deluje poljuljano i nema tim. Iskreno se nadam da bar na ovim turnirima gde brani mnogo bodova nece ispadati mnogo rano. To bi ga gurnulo jos nize.

Interesanto je da mislim da Novaku treba samo jedan dobar rezultat, jedna titula, finale ili bar polufinale pa da se u njegovoj glavi registruje neato dobro i da on iz toga izvuce nesto pozitivno i shvati kao mali ali dragoceni napredak za dalje. Srecno u Madridu. Eto ni Almagro nije macji kasalj, pa posle dosadni i uporni Simon. Treba mu i malo srece. U Monte Karli sam ga po prvi put videla da zeli i da se koliko toliko bori. Videcemo. Novak je isuvise dugo pobedjivao i sad ne zna kako da se ponasa kada ovoliko ne ide. Zelim mu da nadje trenera sto pre, nekoga sa jakim autoritetom i da shvati da je ''ovo je Sparta'' jedina prava filosofija za vrhunskog sportistu.

niko kao ja

pre 7 godina

Novaku treba novi trener i to je činjenica! Ali ne bilo koji, nego trener koji je imao nekada igru što sličniju Novakovoj, tako da Sampras ili netko ko je igrao servis - volej vrlo vjerojatno ne bi bio ono pravo. Možda Agasi, nekako njegov stil je najbliži Novakovom. U svakom slučaju želim da se kriza završi i da se sve vrati na staro, iako će to stvarno biti jako teško. I da, bilo kakvi "duhovni iscjelitelji" bojle da budu što dalje. Pozdrav.

nikolabg

pre 7 godina

Novaku su danas najveca pretnja igraci koji su serveri pod jedan poput Iznera,Kirjosa a pod dva igraci koji vrse opstrukciju njegove igre poput Simona,koji mu vraca loptice po sredini i onemogucava ga da napadne i kontrolise mec.Vavrinka svakako u najboljem izdanju.Frustrirajuce je kad neko sem servisa u principu ne zna nista a ide ga i ne mozes nista da ucinis sem da si mentalno jak i cekas svoj trenutak. Kazem opet to je slucaj danas jer vise nema te sigurnosti,volje, snage i takvi tipovi igraca mu ne leze.Ranije je to resavao servis gemovima,,odlicnim prvim,dobrom selekcijom servisa,stekao rutinu i svoj deo posla obavljao,dok su svi ostali polako popustali i on je to koristio.Danas je sve to na nivou malo iznad proseka,skoro svaki gem ulazi u djus I spasava brejk lopte I od svakog moze da izgubi.Samo trening,rad,zelja i glad,ako toga nema bice ovako kao sto je sada.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Nekako me pomalo brine to što nema konstantnosti u bekhend dijagonali, njima je često Novak mogao da drži većinu igrača sa uvek pola koraka zaostatka, i u razmišljanju "šta ako sad opali bekhend paralelu?" Naravno nešto je sporiji rad nogu... ali to je već sa 29 godina očekivano... možda to i dovodi do takvog bekhenda, taj nešto sporiji rad nogu, to su takve male razlike, ništa drastično. Sada nema više tog dragocenog dodatnog vremena za nameštanje na udarac. Forhend je vrlo dobar i dalje... servis, to je već na psihičkoj bazi, jer sad svi napadaju svaki njegov servis i on ili taktizira ili promaši servis polje... a ubacuje sporije sigurne ali neefikasne. Mora se naći novi nivo, jer nema vraćanja na staro... trenutno su Nadal i pogotovo Federer ispred većine igrača.... i na ostalima je da nađu način da ih pobede.

no name

pre 7 godina

On je prjetnja sam sebi.Sve ce znati u narednih mjesec dva u kom smjeru ide ova sezona.Nisam nesto optimistican previse .plafon cetvrt finale u Madridu .

Laf

pre 7 godina

Pa to je odmah bilo jasno poslije objavljivanja nove liste ,a ovdje se pisalo i raspravljalo o tome koliko Marej bježi !!!
Ne samo da je upitno sada drugo mjesto vec do kraja RG i trece a mozda i četvrto!
Trenutno drugo mjesto je pozicija na lovorikama stare slave!!!

Bojan

pre 7 godina

@ "Ne moze Vavrinka da stigne Novaka u Madridu, zato sto je ova tabela sa vec oduzetim bodovima iz Madrida. "

Da, ali na kraju nedelje se oduzimaju bodovi iz Rima, pa Đoković gubi 600 a Vavrinka 90.

Tako da teoretski vavrinka prestiže Đokovića ako osvoji turnir a Đoković ne osvoji više od 90 bodova (ili kako su lepo napisali u tekstu koji nisi shvatio - ako ne prođe u čertvrtfinale).