Tenis 141

Ponedeljak, 08.05.2017.

09:23

"Novak je u rasulu, valjda će šok terapija uspeti"

Piter Fleming, teniski analitičar Skaj Sporta, nada se da će 'šok terapija' u vidu otpuštanja celog tima pomoći Novaku Đokoviću da povrati nivo igre.

"Novak je u rasulu, valjda æe šok terapija uspeti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

Saša

pre 7 godina

Hvala Nole za sve! Najbolji sportista ikad sa ovih prostora. Neko će reći pa kad je toliko dobar, što ne plaća porez... Plaća, naravno da plaća, ali tamo gde živi. Što bi plaćao ovde? Koji naš gastarbajter plaća porez na primanja ovde u Srbiji... Nijedan. Plaćaju tamo gde žive. Da imam toliki uspeh i toliko para, ne bih živeo sigurno ni na Zlatiboru niti na Kopaoniku! Živeo bih kao i on... Na moru. I to najlepšem.. Sredozemnom. U vili koja gleda ka moru i uživao u životu. Ekipi je verovatno objasnio da idu dalje, da je on završio i upisali su ga kao moćnu referencu u svoj CV. Svaki od njih će se lako snaći dalje. A on.. Pa što da prestaje da igra...sponzori su tu, milioni padaju i dalje! Što da se više troši? I fizički i psihički i novčano? Sve bih isto! Uživao do bola.

Mare

pre 7 godina

Hejteri verovatno ne shvataju kakav je uspeh biti u bilo cemu 23. na svetu! Nole je ljudi 23. na race listi! O kakvom sunovratu pricate? Ne razumem.
Dobro, da bi me bolje razumeli, Nole je prvi vegan na svetu, svi ovi ispred njega nisu vegani!
U svojoj konkurenciji, on je prvi!

M

pre 7 godina

Onaj lik sto je kao neki guru Noletov... e njega treba da se resi.... on je taj koji odogovoran za sunorvrat.. .oterao sve ostale ljude koji ga prate godinama... iz aviona se vidi da je taj covek zao i los... totolno mi lici na one likove iz crtanih filmova, savetnike velikih vladara i koji sve rade u za sopstveni interes i to niko ne vidi..... ne bi me cudilo da Noletu mazne sve sto je krvavo zaradio, toliko mi izazaziva los subjektivan osecaj u vezi tog Imaza...fuj

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

@replicator
Kada vec pises biografiju Jasne Sekaric, glupo je da ispustis podatak da je bila clan JUL-a. Verovatno i to iz patriotskih razloga.

sauron

pre 7 godina

on je oduvek imao užasno jaku potrebu da se svima dopadne.da ga svi vole.da svima bude zabavan..simpatican. Sto je vise tezio tome sve manje uspjesan je bio u tome. ali je makar igrao vrhunski tenis. Sada vise nema ni tenisa

sta to leti

pre 7 godina

Tip je iskoristio povrede Nadala, i pad forme i zasicenost Fedexa, i nace nikad be bi vidio No1 poziciju, da je imao takmaca..:/ i nek pjeva
(Herzeg Travunija, 08. maj 2017 16:51)

A dje je Bruno Oresar?

miodrag

pre 7 godina

Najgore sto moze, I verovatno ce se dogoditi uskoro, je da uopste prestanemo da komentarisemo tekstove o Novaku! Sam je zasluzan za sve i slavu I nestvaran pad u neverovatno kratkom vremenu. I da me nase "patriote" ne razumeju pogresno- niko ga nikad, pa ni ja, nije kritikovao zbog poraza, vec nacina kako je do njih dolazilo. U poslednje vreme , nazalost, I posle pobeda mi se "povraca" kada gledam ono blesavo i izvestaceno slanje ljubavi. Mogao je do zvezda, cak i da je otisao iz sporta pre pola godine rekli bismo da ih je dotakao. Ali ovo sada je ponizavajuci sunovrat- svidelo se to nekom ili ne, ali tako je!

Mare

pre 7 godina

U kakvom rasulu? Nole je 23 igrac trenutno na atp race listi. Ni govora o rasulu. Ajde neko od vas u bilo cemu da bude 23, da vas vidim hejteri.
Iza 100 mesta je rasulo..

Petar

pre 7 godina

Čudnovat pad koji gledamo kod Novaka nije viđen od postanka sporta...tako iznenada i bez spoljašnjeg uzroka. Genije koji je reternima zaustavljao dah publike, čudotvorac koji je snajperski pogađao linije, mentalna gromada u čiju senku bi stao Empire State Building. A sada ne nalazi ispiraciju da izađe na teren i uhvati reket za dršku. Kada sportista napreduje iz meseca u mesec iz godine u godinu i zna samo za napredak, verovatno ne može da se suoči sa biologijom stagnacije...svestan je da više nikada neće napredovati - da je dostigao zenit. Takva spoznaja geniju kakav je Novak možda deluje razarajuće, moguće da više ne nalazi strast za igrom i pobedom što je bio njegov motor. Moguće da ga više ništa neće podići...ni PEPE magija, ni pojačan rad, ni porodica, ništa...Ne treba da budemo strogi, treba da razumemo našeg asa i da ga osokolimo da časno ode i prihvati sebe i neizbežno, a ne da mu neprekidno nešto zameramo. Da mu pošaljemo jasnu i vedru poruku: "Hej, Novak! Tennis is not everything". Bi'e lak[e i njemu i nama.

Bosko Divljak zvani Bubamara

pre 7 godina

a gde su nestali oni britanski novinari sa pitanjima u vezi sa dopingom, namestanjem meceva, platama u zenskoj konkurenciji i svim onim glupostima kojima su bombardovali Novaka dok je bio broj jedan?
(bili, 08. maj 2017 15:59)

Imamo i mi nase domace "britance" koji vikase zna se kome mora da ode titula u fudbalu, a sad se samo smeskaju ...

Jasna

pre 7 godina

Nole je mnogo vezan za porodicu , mislim roditelje i braću . Marko je očito imao i verovatno još uvek ima nekih problema ( psihičkih , depresivnih) i da je spas našao u Imazu .Zato su oni uz Noleta , tj. Nole uz njih. Brat se ne ostavlja lako na cedilu. Verovatno podsvesno zna da je Markova karijera bila u drugom planu zbog njega . Šteta što ne dozvoli i roditeljima da se malo više uključe . Njegova je misija sada da spasi brata. I uspeće .
Vratiće se nas Nole !
Svu mu sreću želim !Celoj porodici !

goran

pre 7 godina

Tesko da ce mu novi trener pomoci pa neznam kakva da je legenda u pitanju, ukoliko se ne otarasi ovog Imasa i njegovog sektaskog uticaja i ucenja, bojim se da ako se ova tendencija pada nastavi Novak uskoro morati da okaci reket o klin jer tesko da ce se vratiti na nivo koji je potreban da bi osvajao GS titule i masterse...inace mnogi su dobro primetili kako je pad narocito primetan otkako je drveni krstic (sa hilandara) zamenio nekom kamencugom oko vrata na nagovor ovog samozvanog gurua verovatno !

Neponovljiv je Novak Đoković, legenda

pre 7 godina

Novak se može vratiti ali treba se dobro odmoriti. On je živio spartanski od malih nogu. Koliko discipline u ishrani, koliko treninga, koliko putivanja, koliko promena vremenskih zona, koliko letova, koliko mečeva i koliko pobeda... To je prosečnom građaninu neshvatljivo jer za ono što je Nole napravio treba čelična volja i retki su koji to mogu. Nole i ne zna što je običan život, šta je slobodno vreme, šta je druženje sa drugarima, sa porodicom... Nole je sve to žrtvovao za rezultate u tenisu. Svima je dao mnogo veselja svojim pobedama a sad neka bez pritiska sam odluči kako dalje. Najbolje je uzeti veliki odmor par meseci, pola godine, godinu, dve (kako on odluči) i onda kad se poželi tenisa i pobeda, onda će Nole opet biti u vrhu svetskog tenisa. Nema smisla da se muči, da se nervira, da gubi, puno je bolje da se odmara i samo da održava kondiciju.

Pera Pisar iz Administrativnog

pre 7 godina

@ pamet u glavu Novak je po rezultatima u ovoj godin 23. i smo oko 250 poena ispred Janka i VIktora na 45 i 46 mestu. Ako se ne desi preokret moze da se desi da ne igra na zavrsnom turniru, a ako se desi preokret moze biti i prvi na kraju godine, mislim nije nista jos gotovo. Ne tesimo se 2. mestom, situacija nije ruzicasta i smatram da smo dobronamerni kada pomenemo tu realnost a ona je za Novako malenih 655 poena u ovoj godini....

Ljiljana, London

pre 7 godina

Nisu mi stampali predhodni komentar koji objasnjava da je Novak zrtva jednog narcisiste Pepea i kako se 'regrutuju' mete takvih ludaka + faze obradjivanja. Novak ima sve simptome, sada je krenuo sa izolacijom (jedna od taktika)- ode ceo tim. Ako se slazete, potpisite peticiju 'novak-djokovic-get-rid-of-pepe-imaz' : https://www.change.org/p/novak-djokovic-get-rid-of-pepe-imaz . Molim Boga da gresim, jer u protivnom ode Novak.

Nole

pre 7 godina

Nole plati porez!
(Dobrica Srce, 8. maj 2017 14:55)

Hvala ti što brineš za moje poreske obaveze prema Monaku ali nisi dobro obavešten, u Monaku čiji sam rezident nema poreza i to još od 1870 god.

Vonald Veganr

pre 7 godina

@Skakac Dobra analiza, mada ja mislim da je tikva pocela da puca na americkoj turneji 2016. Svi zaboravljaju kakvom je medijskom pritisku da ne kazem lincu Novak bio izlozen pocetkom 2016. zbog nesmotrenih izjava oko namestanja meceva, a kasnije zbog nagrada u zenskom tenisu,. Kao slag na tortu dolaze slike sa indijskom glumicom. Sta se posle deseva kod njega mozemo samo nagadjati. I onda se pojavljuje Pepe i samo to sto je bio pre toga tako nadmocan pomoglo Novaku da osvoji RG. Ostalo je samo logican sled sa neizvesnim ishodom...

maconii

pre 7 godina

cim zeli promene to znaci da je na dobrom putu,zato sto ovako ne ide...potrebni su mu novi ljudi,nova lica,novi nacin rada...cim je novak ovo sve uradio to znaci da mu je stalo da se vrati tamo gde je bio

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Tip je iskoristio povrede Nadala, i pad forme i zasicenost Fedexa, i nace nikad be bi vidio No1 poziciju, da je imao takmaca..:/ i nek pjeva

kompot

pre 7 godina

Novak je ponos čitavog Balkana. 
(palac gore, 8. maj 2017 14:25) 
Ogradjujem se od ovog komentara.
(Dusan kg, 08. maj 2017 15:28)

Ogradi se, zagradi se.

v

pre 7 godina

skakac

Ubo covek pravo u metu. To sam i ja primetila, ali me je mrzelo da pisem. Pepe i ta promena su se uvukli mnogo ranije Novaku u zivot, a videlo se na pocetki sezone sljake. Neka mu je ne znam ko u pomoci.

Jasna

pre 7 godina

Nole je mnogo vezan za porodicu , mislim roditelje i braću . Marko je očito imao i verovatno još uvek ima nekih problema ( psihičkih , depresivnih) i da je spas našao u Imazu .Zato su oni uz Noleta , tj. Nole uz njih. Brat se ne ostavlja lako na cedilu. Verovatno podsvesno zna da je Markova karijera bila u drugom planu zbog njega . Šteta što ne dozvoli i roditeljima da se malo više uključe . Njegova je misija sada da spasi brata. I uspeće .
Vratiće se nas Nole !
Svu mu sreću želim !Celoj porodici !

Aлександар

pre 7 godina

Zivite svoj zivot, uzivajte u njemu i pustite Novaka da zivi kako zeli! Sta je lose u tome i ako se posveti potpuno porodici?
(niko, 08. maj 2017 14:41)

И Федерер је посвећен породици и има четворо деце, али му жена не просипа мудрости о исхрани и филозофији живота, не увлачи га у секташење и испирање мозга. Исцрпела је сву здраву енергију из њега, исцедила као поморанџу и до те мере влада њиме да он није свестан шта се дешава док срља све дубље у стање свести које је погубно за њега.

WTF

pre 7 godina

Zasto mislite da je gotov? Vidite kako se Federer vratio poslije nekoliko godina u kojima je bio samo malo iznad prosjecan top 100 igrac. Pa i Nadal.
Zasto mislite da to Novak ne moze da uradi??

bili

pre 7 godina

a gde su nestali oni britanski novinari sa pitanjima u vezi sa dopingom, namestanjem meceva, platama u zenskoj konkurenciji i svim onim glupostima kojima su bombardovali Novaka dok je bio broj jedan?

mile

pre 7 godina

Nole,samo jedan covek bi bio i vise nego adekvatna zamena za tvoj kompletan tim-Jadranko Loki Nikolic.Ovo je najiskrenija preporuka jer ti najbolje zelim!

Brka

pre 7 godina

Sve bih prihvatio, i da je zasicen posle osvajanja RG-a, i da zeli da se vise posveti porodici, i da je vec fizicki u padu usled godina, sve ovo mogu da budu normalni i razumljivi razlozi. Ali prisustvo Pepe-a, slanje srca i blago receno cudne izjave i cudna (bizarna) ponasanja u poslednje vreme potiru sve te potenicijalne razloge i pokazuju sta je stvarno po sredi. Nazalost vise se ne nadam njegovom povratku, samo se nadam da ga ne razvlace previse po zutoj stampi pre nego se povuce iz javnosti. Da se ne upise u istoriju kao najbolji igrac (sto je realno mogao postici) vec kao najbizarniji slucaj u istoriji tenisa.

palac gore

pre 7 godina

Novaku proručujem VELIKI ODMOR od svega. Svi ga pustite na miru. Zaslužio je da se isključi iz svega jer mu treba predah. Prestanite ga forsirati, analizirati, prestanite od njega očekivati pobjede i rezultate. Novak da bi sačuvao zdravlje mora napraviti pauzu. Novak je dalje svjetski vrh ali zamoren svjetski vrh. Treba mu dugi odmor. Osvojio je sve, igrao nadljudski godinama, trenirao kao stroj, zaradio novac, kako naći motivaciju, kako nastaviti istim tempom? Nikako, jer je to nemoguće. Nakon dobrog odmora i pauze Novak će opet biti onaj stari ili bar blizu onom što je bio (godine se ne mogu zaustaviti). Ali i ako ne bude ono što je nedavno bio ko mu može zamjeriti? Novak je zaslužio da sam bez pritiska okoline i nacije donese odluku koja će ga učiniti mirnim i sretnim. Sretno što god odlučio. Novak je ponos čitavog Balkana.

,ИГИ

pre 7 godina

До год се буде возио Пепеовим колима и даље буде под његовим утицајем ништа Новаку не може помоћи. Нажалост и његово окружење је под Пепеовим утицајем па му и они не могу помоћи. Тек када се Новак буде вратио својим КОРЕНИМА и батали се медитације и јоге биће онај стари СПАРТА. Овако док и даље шаље срце публици и навијачима њему нема помоћи.

ko jel ja

pre 7 godina

Mozda je duhovno evoluirao i sada mu vise paše Yoga uz more nego nemilosrdno gladijatorstvo na šljaci. Beskrajno mu hvala za sve sto nam je prikazao do sada i neka mu bude lep i uspesan zivot na dalje.

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Treba stvari posmatrati vedrije,bar cu biti naspavan ubuduce kada se budu odigravali turniri koji se po srednje evropskom vremenu desavaju duboko u noc.

Skakač

pre 7 godina

Mislim da se konačno razbistrilo dovoljno da se jasno vidi ono što se naslućivalo već dugo: Novakov pad NIJE počeo nakon osvajanja RG 2016. Pad je počeo ranije, prvi tragovi u Monte Karlz 2016, možda je to bio kiks, a onda Rim 2016 i neprepoznatljivi Novak - slanje srca nakon mečeva, a u toku meča svadljiv i nefokusiran. Meni lično ništa nije bilo zabrinjavajuće, osim slanja srca, ali sam verovao da je namenjeno samo rimskoj publici zbog odnosa koji imaju.

Kasnije je RG 2016 osvojio na inerciju i uz malo sreće. Koju je potpuno zaslužio, da se razumemo, ali i tada je bio drugi čovek. Sve nakon toga je posledica nekih promena koje su se odigrale PRE Rg 2016.

Zašto ovo pričam? Prosto da bih naglasio da promena NIJE posledica zasićenosti tipa "osvojio sam sve", javila se ranije.

Verovatno negde između Madrida i Rima, sad vi analizirajte...

I da, ovo što sam napisao nije PROTIV Novaka Đokovića, već upravo ZA njega. Zato što mi je stalo, zato što ga volim i doživljavam kao nekog svog. Zato što je kvalitetan i zato što može da bude na vrhu, sa pogledom preko svakog horizonta, a ne da sedi u gomili u dnu planine.

Onima koji kažu "ostavite ga, već je uradio dovoljno" zapravo nije stalo i ne vide šta se dešava. Ja mu želim promenu pa makar ne osvojio nijedan trofej više, samo da bude onaj Novak - zato što mi je stalo, zato što ga volim.

oxydant

pre 7 godina

Situacija sa Novakom me potsetila na davno moje vreme,kad sam u školi
učio,kako je veliki ruski književnik Nikolaj GOGOLJ: "Pred kraj života
sve više zapadao u verski misticizam"...

pesadinac

pre 7 godina

Uopste nije u rasulu, on se raspao na delice i atome.
Kod njega vise nista nije ko pre. Nered svuda, posebno u glavi i kuci u cetiri zida.

skakač

pre 7 godina

Mislim da se konačno razbistrilo dovoljno da se jasno vidi ono što se naslućivalo već dugo: Novakov pad NIJE počeo nakon osvajanja RG 2016.

Pad je počeo ranije, prvi tragovi u Monte Karlu 2016 (možda je to ipak bio kiks), ali onda dolazi Rim 2016 i neprepoznatljivi Novak - slanje srca nakon mečeva, a u toku meča svadljiv i nefokusiran. Meni lično ništa nije bilo zabrinjavajuće, osim slanja srca, ali sam verovao da je namenjeno samo rimskoj publici zbog odnosa koji imaju. Nažalost, prevario sam se i uvek bih se osetio neprijatno dok gledam taj ritual.

Kasnije je RG 2016 osvojio na inerciju i uz malo sreće. Koju je potpuno zaslužio, da se razumemo, ali je već na RG bio drugi čovek. Sve nakon toga je posledica nekih promena koje su se odigrale PRE RG 2016.

Zašto ovo pišem? Prosto da bih naglasio da promena NIJE posledica zasićenosti tipa "osvojio sam sve", već se promena javila ranije.

Verovatno negde između Madrida i Rima 2016, sad vi analizirajte...

јд123

pre 7 godina

То је била "шок терапија" његовог тима а не Новакова. Очигледно није успела. Када су му рекли "или Пепе или ми", он се одлучио за Имаза, као када му је исти ултиматум поставио Бекер.

BajaDoJaja

pre 7 godina

"Ali, od kada je osvojio Frenč Open nešto je postalo drugačije, a on želi povratak na staro."

Želeti je jedno a raditi marljivo da se to ostvari je nešto sasvim drugo...ništa ne brini imaš ti još para dok je Pep tu ali kad on završi sa tobom pitanje dal' ćeš i porodicu imati...

Galaktus

pre 7 godina

Novak se zasitio tenisa. Uzeo Rolan Garos i sada patos. Novca ima, ali počinje sa ga troši i da ujedno smanjuje troškove. Neće skoro novi trener. A i ko bi pristao na to dok je taj šišač ovaca Pepe u blizini. Motivacija je problem. Deca su tu, ali nije sve u deci i ženi, dok si kandidat za najboljeg u istoriji. Treća opcija je da su moćnicima dosadile Novakove pobede i rekli, mali dosta je bilo, mora malo Andy...

Matori

pre 7 godina

Nazalost pretpostavljam da jedini razlog moze da bude da su oni pokusali dobronamerno da skrenu paznju, pritom istupili kao celina (tim), a onda je on reagovao tipicno sujetno u smislu sta vi ima meni najboljem da solite pamet, vi bez mene niste nista...

маркеђани

pre 7 godina

Мислим да треба да запосли неког од коментатора овде. Ипак они најбоље познају прилике у тенису, сам тенис, психологију и сл. Све стручњак до стручњака...

Realnost

pre 7 godina

Sto pre nas narod shvati da je Novak osvojio sve i da nema motiva vise da napreduje to ce im biti lakse da razumeju da je Era Novaka Djokovica zavrsena na Roland Garosu.

m

pre 7 godina

suler jw nole a da sam na njegovom mestu ja bih zavrsio karijeru u tenisu..nezdeavo je profesionalno se baviti tenisom u danasnje vreme..pitacu ih kad ostare

Kole

pre 7 godina

"Nada se da će 'šok terapija' u vidu otpuštanja celog tima pomoći Novaku Đokoviću"

Ovo kao da je izjavio nečiji bot, toliko je glupo da vređa inteligenciju. Jasno je da se Novak zapravo povlači iz tenisa.

v

pre 7 godina

Ja kao najveci optimista i neko ko Novaka podrzava od samog pocetka, po prvi put sumnjam da ce sve ispasti dobro. Kada je uzeo Bekera bila sam medju onima koji su govorili da treba sacekati pa omda suditi. Kada je imao manje krize, kada je gubio tri uzastopna finala GS verovala sam da moze bolje i da sledi period apsolutne vladavine. Sada vise ne znam sta da mislim i nadam se da nisam u pravu kada kazem da mi se ovo ne dopada. Ne zato sto Novak ne zna da igra tenis, nego se bojim da mu je mozak ispran.

Trifke

pre 7 godina

Trebalo je da otpusti Pepea, taj sektas ce mu definitivno doci glave...karijeru mu je vec upropastio. Otpustio je ljude uz ciju pomoc je postao jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, ljude koji su mu pre svega prijatelji. Noletov sunovrat je poceo pojavom Pepea Imaza i kako je Pepeov uticaj na njega rastao tako je Nole sve gore i gore igrao. Voleo bih da gresim ali kako stvari stoje Nole je zavrsio sa tenisom.

anica

pre 7 godina

Sve su ovo prazne price, da bi Novaku neko dosao u tim mora da bude spreman da prihvati njihov nacin zivota, volela bih da to bude neko ko podrzava sve ovo, a retki su...koliko se primecuje svi odose. U vremenu kada se ljudi trude da se zdravo hrane koliko toliko i pokusavaju da pobegnu od przene snicle da bi odrzali liniju, pored izobilja hrane, uzivancije, on se trudi da gladuje ko da je gladna godina. Strasno je sta je jedan sampion poput Novaka dozvolio, pocev od zeninog udaranja rukom o sto, preko gurua iz Spanije, a zapecatio je odlaskom celog tima koji mu je kako je i sam mnogo puta naglasio bio porodica. Nista ne bi bilo strasno da je batalio da igra tenis, ovako i dalje prica o sreci, kako se trudi da bude bolji covek, salje nam vestacko srce, uziva na terenu, zeli da napreduje, a skoro je rekao kako ga tenis ne zanima i prvo mesto. Licemerno infantilno, i pre svega povrsno!

Protoss

pre 7 godina

Samo sa MAratom Safinom moze da bude kao stari.Treba mu Safinovo ludilo i njegov inat na terenu, samo sto je Safin u politici trenutno.

Goran

pre 7 godina

Novak je izjavio visae puta da mu tenis vise nije prioritet. Pa uopste me ne cudi sto gubi od igraca kojima je tennis najveci prioritet.Razlike su minimalne i da bi se pobjedjivalo mora motivacijaa da bude 100% sto kod Novaka ocigledno nije slucaj.

da da

pre 7 godina

Imamo mi Srbi jednu rec za ovo:
do.idzilo mi brate sve!
Opet, Novace brate hvala ti za sve u zivotu sto si nam omogucio.
Toliko lijepih trenutaka posljednjh 10-ak godina.

replicator

pre 7 godina

Radi neke objektivnosti treba reći da je Jasna Šekarić najbolji srpski sportista sa skoro 30 medalja od toga 13 zlatnih. Sva odličja su isključivo braneći boje Srbije u kojoj i živi. Pravi istinski patriota.

Valderama

pre 7 godina

Naravno da je ceo teniski svet u soku. Ko je lud da otpusti tim koji je harao teniskim svetom nekoliko godina. Novak , , Beker , Vajda , su bili tim u koji su svi igraci na turu gledali i zavideli .To je bila familija a ne ove gluposti amor@paz i. Ako citate na netu o Pepeu i njegovoj akademiji odmah primetite da je to skup "luzera" koji nisu ostvarili svoje snove i tu apsolutno nije mesto za Novaka Djokovica. Metod rada akademije je vrlo diskutabilan.Tvrdnja da se vizualizacijom moze postici vise nego upornim radom na terenu je naivna, i prolazi kod igraca koji su verovatno sve probali (dosta trenirali) a ipak se nisu ostvarili kao prof. igraci. Poznato je da je Marko clan te akademije i to me ne cudi, ali Novak ....- to je van zdravog razuma.

panta rei

pre 7 godina

Čovek je odavno izjavio da ga tenis manje interesuje i nije mu prioritet. Djokovićev stav je bio jasan i ne vidim razlog zašto bi se javnost bavila njegovim ličnim odlukama. Vreme je da mediji skinu fokus sa njega pošto u tenisu više ne predstavlja značajan činilac a privatnim životom se nije pristojno baviti.

Sejn

pre 7 godina

Potpuni reset bi ukljucio i otpustanje zene, brata Marka, Pjera i Tesle.
Za Pepea nisam siguran da je deo tima, vec je tu zbog Marka. Pepe ne samo da siri ljubav nego je izgleda i uteruje.

zoran

pre 7 godina

Ne treba biti veliki psiholog i uvideti da se njemu nesto dogadja na privatnom planu, u krugu porodice i to ga razjeda. On vise nece biti ono sto je bio, a cini se da je to nesto u vezi brata Marka i ovog Pepea. Vreme ce pokazati...zao mi je momka, ali mora da nauci da prihvati situaciju i shvati da je on - on, a Marko je Marko i da su to odvojena bica koja idu svojim putevima.

nik

pre 7 godina

Nazalost sok je tu a mislim da od terapije nazalost nema nista posto je ocigledno da vise nema volje a ni snage da popravi svoju igru. Nikakav trener i strucni stab tu ne mogu nista da urade, samo on moze da popravi svoju vec kako izgleda izgubljenu sportsku karijeru. Bio je veliki teniser i covek. Vise nikad nece bit veliki teniser a nadajmo se da ce ostati velik covek

Miroslav

pre 7 godina

А њега баш заболи за нечије мишљење. Освојио све што се могло освојити, зарадио ко зна колико пара и сад да се нервира због глупости.

tigar

pre 7 godina

Vajda je dobro rekao da je Dzoker pod velikim pritiskom.

Dzoker, iz nekog razloga, trazi spas kod sarlatana cije ucenje nema veze sa vrhunskim sportom.

Zelim mu zdravlja pre svega. Restart, ako je uopste vazan, trajace dugo.

Jovan

pre 7 godina

prava istina je da je tim napustio njega, profesionalci nisu zeleli da rade sa nekim ko je ocigledno pod uticajem necega sto se moze okarakterisati kao sekta, ultimatum je dat a izbor je izvresen i tu je kraj price. teska posla da ce iko ko je ime u svetu tenisa, a pogotovo cesto licitirani Sampras ili Agasi pristati da rade u tim uslovima.

BgHQ

pre 7 godina

@Uncle Sam, 08. maj 2017 
sto to ne pitas Premijera i ministra zdravlja?To je njihov posao.Novak je donirao Srbiji vise novca nego sva ministarstva zajedno.

#ZVEZDA#ZIVOT#

pre 7 godina

Pravi potez Noleta iz razloga sto se vidi da je iscijedjen kao limun, ostalo mu je nekih 30,40% od njegove igre pa uzmi majstore doktora za tenis Patrika Muratoglua, nije Serena dzabe sve uzimala, i uz njega pridodaj Samprasa radi servisa jer covjek je imao servu u top 3 svih vremena i eto te na vrhu ;-) Pozdrav za sve dobre ljude :-)!

Zlatko

pre 7 godina

Neće pomoći. Problem je u Novaku - ne u timu. Novak mora da promeni sebe. Ovaj tim ga je doveo na vrh sveta, dakle to znaju da rade. Zna se kada i kako Novak počinje da pada i tu treba tražiti rešenje problema. Ovaj potez je potez očajnika i predstavlja početak definitivnog kraja karijere. Ovde se ne radi o povredi već o "glavi" i tu mora sebi da pomogne SAM!

moj golube

pre 7 godina

dok ne otera onog Imaza prodavaca magle i dok malu ne postavi na svoje mesto nema nista od njega.to kad uradi bice sampion i to narednih 5 godina sigurno a posle moze i penzija

Gradjanin

pre 7 godina

Kada promenite tim, nakon toga nikada vise nece biti kao sto je bilo. Svaki novi clan tima ima pravo da kaze ``ja sam u predhodnom timu radio to i to....`` sto se kosi sa idejom starog tima. Takodje, sve promene su teske, i covek ih po prirodi odbija, ne zeli da ih prihvati.... To isto radi i Novak. Plus, da mu i gospodja malo sidje sa kicme i ostavi ga malo samog da se opusti..... Ne moze da se igra tenis i kuva rucak, seta dete, menjaju pelene.... Sve je to lepo ali ne ide uz profesionalni sport.....

mr

pre 7 godina

Novak pre svega želi novog, bivšeg velikog tenisera, u timu,koji je prošao sve staze u teniskom smislu i nekoga ko je i posle tridesete osvajao slemove.Meni su samo dva imena ispred svih...Agasi i Sampras.

belodedic

pre 7 godina

Aman bre, pustite coveka vise! Svi se bave Novakovim padom forme, pa sta vas zabole sve vas i znane i neznane. Svaki sportista ima uspona i padova u karijeri, ali ovolika pompa oko necijih neuspeha ne pamtim da se podigla...Novak posle onakvih rezultata ima pravo i da posrne, i da odmori, i da se posveti porodici, pa ako se vrati - vrati, ako ne malo li je napravio u karijeri!?

Aron

pre 7 godina

Plašim se da neće, njegov problem je više psihičke i porodićne prirode. Očigledno je da je njegpvim životom potuno zagospodarla njegova žena koja utče na njegovo ponašanje kako u životu tako i što se tiče tenisa. Tako je i došao do Pepe Jilmaza. Jedini način da se njegova karijera vrati je da se nažalost on od nje razvede.

Maja

pre 7 godina

Tenis je nebitan, ako je on zaista srećan. Sve je onda u redu. Iza sebe ima ostvarene sve svoje snove. Može da radi šta hoće, samo što nema više potrebe niti razloga da gledam njegove mečeve. U svakom slučaju, kapa dole na postignutom.

bubuljica

pre 7 godina

tesko ce se i on oporaviti posle 3~2 za vozdovac,bozinog odlaska,suvise je to sokova za jednog zvezdasa.Eto ja planiram da posetim neki manastir da se povrtatim a tek noletu,koliku je tek njemu tesko,mozda da preskoci ovu sezonu.

MrsiMudoje

pre 7 godina

Iskreno se nadam da Nece ! - Pa da se okrenemo nasim ekonomskim problemima jer ih Novak NEMA ! Minimalac od 130 d. na sat je nesto za sta se treba sekirati a Novak je hvala Bogu dosta zaradio, sada neka bira gde ce da igra i dodje bar do polufinala ! Radnici - Otvorite oci - Lazu Nas i vlast i sindikat !

Toto

pre 7 godina

Није он сељачина па да буде православни Србин.
Добро, док је био Србин... нема везе

Kosta S.

pre 7 godina

Pepe zakazao, pa bi mogao da proba kod Travolte i Toma Kruza?
Stara narodna poslovica kaže:
"Ovce se ne šišaju zato što im je vruće, već što imaju vunu"

Sejn

pre 7 godina

Potpuni reset bi ukljucio i otpustanje zene, brata Marka, Pjera i Tesle.
Za Pepea nisam siguran da je deo tima, vec je tu zbog Marka. Pepe ne samo da siri ljubav nego je izgleda i uteruje.

panta rei

pre 7 godina

Čovek je odavno izjavio da ga tenis manje interesuje i nije mu prioritet. Djokovićev stav je bio jasan i ne vidim razlog zašto bi se javnost bavila njegovim ličnim odlukama. Vreme je da mediji skinu fokus sa njega pošto u tenisu više ne predstavlja značajan činilac a privatnim životom se nije pristojno baviti.

Valderama

pre 7 godina

Naravno da je ceo teniski svet u soku. Ko je lud da otpusti tim koji je harao teniskim svetom nekoliko godina. Novak , , Beker , Vajda , su bili tim u koji su svi igraci na turu gledali i zavideli .To je bila familija a ne ove gluposti amor@paz i. Ako citate na netu o Pepeu i njegovoj akademiji odmah primetite da je to skup "luzera" koji nisu ostvarili svoje snove i tu apsolutno nije mesto za Novaka Djokovica. Metod rada akademije je vrlo diskutabilan.Tvrdnja da se vizualizacijom moze postici vise nego upornim radom na terenu je naivna, i prolazi kod igraca koji su verovatno sve probali (dosta trenirali) a ipak se nisu ostvarili kao prof. igraci. Poznato je da je Marko clan te akademije i to me ne cudi, ali Novak ....- to je van zdravog razuma.

Zlatko

pre 7 godina

Neće pomoći. Problem je u Novaku - ne u timu. Novak mora da promeni sebe. Ovaj tim ga je doveo na vrh sveta, dakle to znaju da rade. Zna se kada i kako Novak počinje da pada i tu treba tražiti rešenje problema. Ovaj potez je potez očajnika i predstavlja početak definitivnog kraja karijere. Ovde se ne radi o povredi već o "glavi" i tu mora sebi da pomogne SAM!

replicator

pre 7 godina

Radi neke objektivnosti treba reći da je Jasna Šekarić najbolji srpski sportista sa skoro 30 medalja od toga 13 zlatnih. Sva odličja su isključivo braneći boje Srbije u kojoj i živi. Pravi istinski patriota.

Kosta S.

pre 7 godina

Pepe zakazao, pa bi mogao da proba kod Travolte i Toma Kruza?
Stara narodna poslovica kaže:
"Ovce se ne šišaju zato što im je vruće, već što imaju vunu"

MrsiMudoje

pre 7 godina

Iskreno se nadam da Nece ! - Pa da se okrenemo nasim ekonomskim problemima jer ih Novak NEMA ! Minimalac od 130 d. na sat je nesto za sta se treba sekirati a Novak je hvala Bogu dosta zaradio, sada neka bira gde ce da igra i dodje bar do polufinala ! Radnici - Otvorite oci - Lazu Nas i vlast i sindikat !

Skakač

pre 7 godina

Mislim da se konačno razbistrilo dovoljno da se jasno vidi ono što se naslućivalo već dugo: Novakov pad NIJE počeo nakon osvajanja RG 2016. Pad je počeo ranije, prvi tragovi u Monte Karlz 2016, možda je to bio kiks, a onda Rim 2016 i neprepoznatljivi Novak - slanje srca nakon mečeva, a u toku meča svadljiv i nefokusiran. Meni lično ništa nije bilo zabrinjavajuće, osim slanja srca, ali sam verovao da je namenjeno samo rimskoj publici zbog odnosa koji imaju.

Kasnije je RG 2016 osvojio na inerciju i uz malo sreće. Koju je potpuno zaslužio, da se razumemo, ali i tada je bio drugi čovek. Sve nakon toga je posledica nekih promena koje su se odigrale PRE Rg 2016.

Zašto ovo pričam? Prosto da bih naglasio da promena NIJE posledica zasićenosti tipa "osvojio sam sve", javila se ranije.

Verovatno negde između Madrida i Rima, sad vi analizirajte...

I da, ovo što sam napisao nije PROTIV Novaka Đokovića, već upravo ZA njega. Zato što mi je stalo, zato što ga volim i doživljavam kao nekog svog. Zato što je kvalitetan i zato što može da bude na vrhu, sa pogledom preko svakog horizonta, a ne da sedi u gomili u dnu planine.

Onima koji kažu "ostavite ga, već je uradio dovoljno" zapravo nije stalo i ne vide šta se dešava. Ja mu želim promenu pa makar ne osvojio nijedan trofej više, samo da bude onaj Novak - zato što mi je stalo, zato što ga volim.

#ZVEZDA#ZIVOT#

pre 7 godina

Pravi potez Noleta iz razloga sto se vidi da je iscijedjen kao limun, ostalo mu je nekih 30,40% od njegove igre pa uzmi majstore doktora za tenis Patrika Muratoglua, nije Serena dzabe sve uzimala, i uz njega pridodaj Samprasa radi servisa jer covjek je imao servu u top 3 svih vremena i eto te na vrhu ;-) Pozdrav za sve dobre ljude :-)!

Maja

pre 7 godina

Tenis je nebitan, ako je on zaista srećan. Sve je onda u redu. Iza sebe ima ostvarene sve svoje snove. Može da radi šta hoće, samo što nema više potrebe niti razloga da gledam njegove mečeve. U svakom slučaju, kapa dole na postignutom.

moj golube

pre 7 godina

dok ne otera onog Imaza prodavaca magle i dok malu ne postavi na svoje mesto nema nista od njega.to kad uradi bice sampion i to narednih 5 godina sigurno a posle moze i penzija

Aron

pre 7 godina

Plašim se da neće, njegov problem je više psihičke i porodićne prirode. Očigledno je da je njegpvim životom potuno zagospodarla njegova žena koja utče na njegovo ponašanje kako u životu tako i što se tiče tenisa. Tako je i došao do Pepe Jilmaza. Jedini način da se njegova karijera vrati je da se nažalost on od nje razvede.

јд123

pre 7 godina

То је била "шок терапија" његовог тима а не Новакова. Очигледно није успела. Када су му рекли "или Пепе или ми", он се одлучио за Имаза, као када му је исти ултиматум поставио Бекер.

Gradjanin

pre 7 godina

Kada promenite tim, nakon toga nikada vise nece biti kao sto je bilo. Svaki novi clan tima ima pravo da kaze ``ja sam u predhodnom timu radio to i to....`` sto se kosi sa idejom starog tima. Takodje, sve promene su teske, i covek ih po prirodi odbija, ne zeli da ih prihvati.... To isto radi i Novak. Plus, da mu i gospodja malo sidje sa kicme i ostavi ga malo samog da se opusti..... Ne moze da se igra tenis i kuva rucak, seta dete, menjaju pelene.... Sve je to lepo ali ne ide uz profesionalni sport.....

belodedic

pre 7 godina

Aman bre, pustite coveka vise! Svi se bave Novakovim padom forme, pa sta vas zabole sve vas i znane i neznane. Svaki sportista ima uspona i padova u karijeri, ali ovolika pompa oko necijih neuspeha ne pamtim da se podigla...Novak posle onakvih rezultata ima pravo i da posrne, i da odmori, i da se posveti porodici, pa ako se vrati - vrati, ako ne malo li je napravio u karijeri!?

Matori

pre 7 godina

Nazalost pretpostavljam da jedini razlog moze da bude da su oni pokusali dobronamerno da skrenu paznju, pritom istupili kao celina (tim), a onda je on reagovao tipicno sujetno u smislu sta vi ima meni najboljem da solite pamet, vi bez mene niste nista...

mr

pre 7 godina

Novak pre svega želi novog, bivšeg velikog tenisera, u timu,koji je prošao sve staze u teniskom smislu i nekoga ko je i posle tridesete osvajao slemove.Meni su samo dva imena ispred svih...Agasi i Sampras.

Jovan

pre 7 godina

prava istina je da je tim napustio njega, profesionalci nisu zeleli da rade sa nekim ko je ocigledno pod uticajem necega sto se moze okarakterisati kao sekta, ultimatum je dat a izbor je izvresen i tu je kraj price. teska posla da ce iko ko je ime u svetu tenisa, a pogotovo cesto licitirani Sampras ili Agasi pristati da rade u tim uslovima.

Trifke

pre 7 godina

Trebalo je da otpusti Pepea, taj sektas ce mu definitivno doci glave...karijeru mu je vec upropastio. Otpustio je ljude uz ciju pomoc je postao jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, ljude koji su mu pre svega prijatelji. Noletov sunovrat je poceo pojavom Pepea Imaza i kako je Pepeov uticaj na njega rastao tako je Nole sve gore i gore igrao. Voleo bih da gresim ali kako stvari stoje Nole je zavrsio sa tenisom.

zoran

pre 7 godina

Ne treba biti veliki psiholog i uvideti da se njemu nesto dogadja na privatnom planu, u krugu porodice i to ga razjeda. On vise nece biti ono sto je bio, a cini se da je to nesto u vezi brata Marka i ovog Pepea. Vreme ce pokazati...zao mi je momka, ali mora da nauci da prihvati situaciju i shvati da je on - on, a Marko je Marko i da su to odvojena bica koja idu svojim putevima.

ko jel ja

pre 7 godina

Mozda je duhovno evoluirao i sada mu vise paše Yoga uz more nego nemilosrdno gladijatorstvo na šljaci. Beskrajno mu hvala za sve sto nam je prikazao do sada i neka mu bude lep i uspesan zivot na dalje.

oxydant

pre 7 godina

Situacija sa Novakom me potsetila na davno moje vreme,kad sam u školi
učio,kako je veliki ruski književnik Nikolaj GOGOLJ: "Pred kraj života
sve više zapadao u verski misticizam"...

anica

pre 7 godina

Sve su ovo prazne price, da bi Novaku neko dosao u tim mora da bude spreman da prihvati njihov nacin zivota, volela bih da to bude neko ko podrzava sve ovo, a retki su...koliko se primecuje svi odose. U vremenu kada se ljudi trude da se zdravo hrane koliko toliko i pokusavaju da pobegnu od przene snicle da bi odrzali liniju, pored izobilja hrane, uzivancije, on se trudi da gladuje ko da je gladna godina. Strasno je sta je jedan sampion poput Novaka dozvolio, pocev od zeninog udaranja rukom o sto, preko gurua iz Spanije, a zapecatio je odlaskom celog tima koji mu je kako je i sam mnogo puta naglasio bio porodica. Nista ne bi bilo strasno da je batalio da igra tenis, ovako i dalje prica o sreci, kako se trudi da bude bolji covek, salje nam vestacko srce, uziva na terenu, zeli da napreduje, a skoro je rekao kako ga tenis ne zanima i prvo mesto. Licemerno infantilno, i pre svega povrsno!

pesadinac

pre 7 godina

Uopste nije u rasulu, on se raspao na delice i atome.
Kod njega vise nista nije ko pre. Nered svuda, posebno u glavi i kuci u cetiri zida.

skakač

pre 7 godina

Mislim da se konačno razbistrilo dovoljno da se jasno vidi ono što se naslućivalo već dugo: Novakov pad NIJE počeo nakon osvajanja RG 2016.

Pad je počeo ranije, prvi tragovi u Monte Karlu 2016 (možda je to ipak bio kiks), ali onda dolazi Rim 2016 i neprepoznatljivi Novak - slanje srca nakon mečeva, a u toku meča svadljiv i nefokusiran. Meni lično ništa nije bilo zabrinjavajuće, osim slanja srca, ali sam verovao da je namenjeno samo rimskoj publici zbog odnosa koji imaju. Nažalost, prevario sam se i uvek bih se osetio neprijatno dok gledam taj ritual.

Kasnije je RG 2016 osvojio na inerciju i uz malo sreće. Koju je potpuno zaslužio, da se razumemo, ali je već na RG bio drugi čovek. Sve nakon toga je posledica nekih promena koje su se odigrale PRE RG 2016.

Zašto ovo pišem? Prosto da bih naglasio da promena NIJE posledica zasićenosti tipa "osvojio sam sve", već se promena javila ranije.

Verovatno negde između Madrida i Rima 2016, sad vi analizirajte...

Aлександар

pre 7 godina

Zivite svoj zivot, uzivajte u njemu i pustite Novaka da zivi kako zeli! Sta je lose u tome i ako se posveti potpuno porodici?
(niko, 08. maj 2017 14:41)

И Федерер је посвећен породици и има четворо деце, али му жена не просипа мудрости о исхрани и филозофији живота, не увлачи га у секташење и испирање мозга. Исцрпела је сву здраву енергију из њега, исцедила као поморанџу и до те мере влада њиме да он није свестан шта се дешава док срља све дубље у стање свести које је погубно за њега.

miodrag

pre 7 godina

Najgore sto moze, I verovatno ce se dogoditi uskoro, je da uopste prestanemo da komentarisemo tekstove o Novaku! Sam je zasluzan za sve i slavu I nestvaran pad u neverovatno kratkom vremenu. I da me nase "patriote" ne razumeju pogresno- niko ga nikad, pa ni ja, nije kritikovao zbog poraza, vec nacina kako je do njih dolazilo. U poslednje vreme , nazalost, I posle pobeda mi se "povraca" kada gledam ono blesavo i izvestaceno slanje ljubavi. Mogao je do zvezda, cak i da je otisao iz sporta pre pola godine rekli bismo da ih je dotakao. Ali ovo sada je ponizavajuci sunovrat- svidelo se to nekom ili ne, ali tako je!

v

pre 7 godina

Ja kao najveci optimista i neko ko Novaka podrzava od samog pocetka, po prvi put sumnjam da ce sve ispasti dobro. Kada je uzeo Bekera bila sam medju onima koji su govorili da treba sacekati pa omda suditi. Kada je imao manje krize, kada je gubio tri uzastopna finala GS verovala sam da moze bolje i da sledi period apsolutne vladavine. Sada vise ne znam sta da mislim i nadam se da nisam u pravu kada kazem da mi se ovo ne dopada. Ne zato sto Novak ne zna da igra tenis, nego se bojim da mu je mozak ispran.

bubuljica

pre 7 godina

tesko ce se i on oporaviti posle 3~2 za vozdovac,bozinog odlaska,suvise je to sokova za jednog zvezdasa.Eto ja planiram da posetim neki manastir da se povrtatim a tek noletu,koliku je tek njemu tesko,mozda da preskoci ovu sezonu.

palac gore

pre 7 godina

Novaku proručujem VELIKI ODMOR od svega. Svi ga pustite na miru. Zaslužio je da se isključi iz svega jer mu treba predah. Prestanite ga forsirati, analizirati, prestanite od njega očekivati pobjede i rezultate. Novak da bi sačuvao zdravlje mora napraviti pauzu. Novak je dalje svjetski vrh ali zamoren svjetski vrh. Treba mu dugi odmor. Osvojio je sve, igrao nadljudski godinama, trenirao kao stroj, zaradio novac, kako naći motivaciju, kako nastaviti istim tempom? Nikako, jer je to nemoguće. Nakon dobrog odmora i pauze Novak će opet biti onaj stari ili bar blizu onom što je bio (godine se ne mogu zaustaviti). Ali i ako ne bude ono što je nedavno bio ko mu može zamjeriti? Novak je zaslužio da sam bez pritiska okoline i nacije donese odluku koja će ga učiniti mirnim i sretnim. Sretno što god odlučio. Novak je ponos čitavog Balkana.

BajaDoJaja

pre 7 godina

"Ali, od kada je osvojio Frenč Open nešto je postalo drugačije, a on želi povratak na staro."

Želeti je jedno a raditi marljivo da se to ostvari je nešto sasvim drugo...ništa ne brini imaš ti još para dok je Pep tu ali kad on završi sa tobom pitanje dal' ćeš i porodicu imati...

Brka

pre 7 godina

Sve bih prihvatio, i da je zasicen posle osvajanja RG-a, i da zeli da se vise posveti porodici, i da je vec fizicki u padu usled godina, sve ovo mogu da budu normalni i razumljivi razlozi. Ali prisustvo Pepe-a, slanje srca i blago receno cudne izjave i cudna (bizarna) ponasanja u poslednje vreme potiru sve te potenicijalne razloge i pokazuju sta je stvarno po sredi. Nazalost vise se ne nadam njegovom povratku, samo se nadam da ga ne razvlace previse po zutoj stampi pre nego se povuce iz javnosti. Da se ne upise u istoriju kao najbolji igrac (sto je realno mogao postici) vec kao najbizarniji slucaj u istoriji tenisa.

,ИГИ

pre 7 godina

До год се буде возио Пепеовим колима и даље буде под његовим утицајем ништа Новаку не може помоћи. Нажалост и његово окружење је под Пепеовим утицајем па му и они не могу помоћи. Тек када се Новак буде вратио својим КОРЕНИМА и батали се медитације и јоге биће онај стари СПАРТА. Овако док и даље шаље срце публици и навијачима њему нема помоћи.

Jasna

pre 7 godina

Nole je mnogo vezan za porodicu , mislim roditelje i braću . Marko je očito imao i verovatno još uvek ima nekih problema ( psihičkih , depresivnih) i da je spas našao u Imazu .Zato su oni uz Noleta , tj. Nole uz njih. Brat se ne ostavlja lako na cedilu. Verovatno podsvesno zna da je Markova karijera bila u drugom planu zbog njega . Šteta što ne dozvoli i roditeljima da se malo više uključe . Njegova je misija sada da spasi brata. I uspeće .
Vratiće se nas Nole !
Svu mu sreću želim !Celoj porodici !

Kole

pre 7 godina

"Nada se da će 'šok terapija' u vidu otpuštanja celog tima pomoći Novaku Đokoviću"

Ovo kao da je izjavio nečiji bot, toliko je glupo da vređa inteligenciju. Jasno je da se Novak zapravo povlači iz tenisa.

маркеђани

pre 7 godina

Мислим да треба да запосли неког од коментатора овде. Ипак они најбоље познају прилике у тенису, сам тенис, психологију и сл. Све стручњак до стручњака...

sauron

pre 7 godina

on je oduvek imao užasno jaku potrebu da se svima dopadne.da ga svi vole.da svima bude zabavan..simpatican. Sto je vise tezio tome sve manje uspjesan je bio u tome. ali je makar igrao vrhunski tenis. Sada vise nema ni tenisa

Toto

pre 7 godina

Није он сељачина па да буде православни Србин.
Добро, док је био Србин... нема везе

tigar

pre 7 godina

Vajda je dobro rekao da je Dzoker pod velikim pritiskom.

Dzoker, iz nekog razloga, trazi spas kod sarlatana cije ucenje nema veze sa vrhunskim sportom.

Zelim mu zdravlja pre svega. Restart, ako je uopste vazan, trajace dugo.

kompot

pre 7 godina

Novak je ponos čitavog Balkana. 
(palac gore, 8. maj 2017 14:25) 
Ogradjujem se od ovog komentara.
(Dusan kg, 08. maj 2017 15:28)

Ogradi se, zagradi se.

nik

pre 7 godina

Nazalost sok je tu a mislim da od terapije nazalost nema nista posto je ocigledno da vise nema volje a ni snage da popravi svoju igru. Nikakav trener i strucni stab tu ne mogu nista da urade, samo on moze da popravi svoju vec kako izgleda izgubljenu sportsku karijeru. Bio je veliki teniser i covek. Vise nikad nece bit veliki teniser a nadajmo se da ce ostati velik covek

Goran

pre 7 godina

Novak je izjavio visae puta da mu tenis vise nije prioritet. Pa uopste me ne cudi sto gubi od igraca kojima je tennis najveci prioritet.Razlike su minimalne i da bi se pobjedjivalo mora motivacijaa da bude 100% sto kod Novaka ocigledno nije slucaj.

da da

pre 7 godina

Imamo mi Srbi jednu rec za ovo:
do.idzilo mi brate sve!
Opet, Novace brate hvala ti za sve u zivotu sto si nam omogucio.
Toliko lijepih trenutaka posljednjh 10-ak godina.

Pera Pisar iz Administrativnog

pre 7 godina

@ pamet u glavu Novak je po rezultatima u ovoj godin 23. i smo oko 250 poena ispred Janka i VIktora na 45 i 46 mestu. Ako se ne desi preokret moze da se desi da ne igra na zavrsnom turniru, a ako se desi preokret moze biti i prvi na kraju godine, mislim nije nista jos gotovo. Ne tesimo se 2. mestom, situacija nije ruzicasta i smatram da smo dobronamerni kada pomenemo tu realnost a ona je za Novako malenih 655 poena u ovoj godini....

Ljiljana, London

pre 7 godina

Nisu mi stampali predhodni komentar koji objasnjava da je Novak zrtva jednog narcisiste Pepea i kako se 'regrutuju' mete takvih ludaka + faze obradjivanja. Novak ima sve simptome, sada je krenuo sa izolacijom (jedna od taktika)- ode ceo tim. Ako se slazete, potpisite peticiju 'novak-djokovic-get-rid-of-pepe-imaz' : https://www.change.org/p/novak-djokovic-get-rid-of-pepe-imaz . Molim Boga da gresim, jer u protivnom ode Novak.

Miroslav

pre 7 godina

А њега баш заболи за нечије мишљење. Освојио све што се могло освојити, зарадио ко зна колико пара и сад да се нервира због глупости.

M

pre 7 godina

Onaj lik sto je kao neki guru Noletov... e njega treba da se resi.... on je taj koji odogovoran za sunorvrat.. .oterao sve ostale ljude koji ga prate godinama... iz aviona se vidi da je taj covek zao i los... totolno mi lici na one likove iz crtanih filmova, savetnike velikih vladara i koji sve rade u za sopstveni interes i to niko ne vidi..... ne bi me cudilo da Noletu mazne sve sto je krvavo zaradio, toliko mi izazaziva los subjektivan osecaj u vezi tog Imaza...fuj

Galaktus

pre 7 godina

Novak se zasitio tenisa. Uzeo Rolan Garos i sada patos. Novca ima, ali počinje sa ga troši i da ujedno smanjuje troškove. Neće skoro novi trener. A i ko bi pristao na to dok je taj šišač ovaca Pepe u blizini. Motivacija je problem. Deca su tu, ali nije sve u deci i ženi, dok si kandidat za najboljeg u istoriji. Treća opcija je da su moćnicima dosadile Novakove pobede i rekli, mali dosta je bilo, mora malo Andy...

v

pre 7 godina

skakac

Ubo covek pravo u metu. To sam i ja primetila, ali me je mrzelo da pisem. Pepe i ta promena su se uvukli mnogo ranije Novaku u zivot, a videlo se na pocetki sezone sljake. Neka mu je ne znam ko u pomoci.

bili

pre 7 godina

a gde su nestali oni britanski novinari sa pitanjima u vezi sa dopingom, namestanjem meceva, platama u zenskoj konkurenciji i svim onim glupostima kojima su bombardovali Novaka dok je bio broj jedan?

BgHQ

pre 7 godina

@Uncle Sam, 08. maj 2017 
sto to ne pitas Premijera i ministra zdravlja?To je njihov posao.Novak je donirao Srbiji vise novca nego sva ministarstva zajedno.

WTF

pre 7 godina

Zasto mislite da je gotov? Vidite kako se Federer vratio poslije nekoliko godina u kojima je bio samo malo iznad prosjecan top 100 igrac. Pa i Nadal.
Zasto mislite da to Novak ne moze da uradi??

Nole

pre 7 godina

Nole plati porez!
(Dobrica Srce, 8. maj 2017 14:55)

Hvala ti što brineš za moje poreske obaveze prema Monaku ali nisi dobro obavešten, u Monaku čiji sam rezident nema poreza i to još od 1870 god.

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

@replicator
Kada vec pises biografiju Jasne Sekaric, glupo je da ispustis podatak da je bila clan JUL-a. Verovatno i to iz patriotskih razloga.

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Treba stvari posmatrati vedrije,bar cu biti naspavan ubuduce kada se budu odigravali turniri koji se po srednje evropskom vremenu desavaju duboko u noc.

Vonald Veganr

pre 7 godina

@Skakac Dobra analiza, mada ja mislim da je tikva pocela da puca na americkoj turneji 2016. Svi zaboravljaju kakvom je medijskom pritisku da ne kazem lincu Novak bio izlozen pocetkom 2016. zbog nesmotrenih izjava oko namestanja meceva, a kasnije zbog nagrada u zenskom tenisu,. Kao slag na tortu dolaze slike sa indijskom glumicom. Sta se posle deseva kod njega mozemo samo nagadjati. I onda se pojavljuje Pepe i samo to sto je bio pre toga tako nadmocan pomoglo Novaku da osvoji RG. Ostalo je samo logican sled sa neizvesnim ishodom...

goran

pre 7 godina

Tesko da ce mu novi trener pomoci pa neznam kakva da je legenda u pitanju, ukoliko se ne otarasi ovog Imasa i njegovog sektaskog uticaja i ucenja, bojim se da ako se ova tendencija pada nastavi Novak uskoro morati da okaci reket o klin jer tesko da ce se vratiti na nivo koji je potreban da bi osvajao GS titule i masterse...inace mnogi su dobro primetili kako je pad narocito primetan otkako je drveni krstic (sa hilandara) zamenio nekom kamencugom oko vrata na nagovor ovog samozvanog gurua verovatno !

Realnost

pre 7 godina

Sto pre nas narod shvati da je Novak osvojio sve i da nema motiva vise da napreduje to ce im biti lakse da razumeju da je Era Novaka Djokovica zavrsena na Roland Garosu.

Neponovljiv je Novak Đoković, legenda

pre 7 godina

Novak se može vratiti ali treba se dobro odmoriti. On je živio spartanski od malih nogu. Koliko discipline u ishrani, koliko treninga, koliko putivanja, koliko promena vremenskih zona, koliko letova, koliko mečeva i koliko pobeda... To je prosečnom građaninu neshvatljivo jer za ono što je Nole napravio treba čelična volja i retki su koji to mogu. Nole i ne zna što je običan život, šta je slobodno vreme, šta je druženje sa drugarima, sa porodicom... Nole je sve to žrtvovao za rezultate u tenisu. Svima je dao mnogo veselja svojim pobedama a sad neka bez pritiska sam odluči kako dalje. Najbolje je uzeti veliki odmor par meseci, pola godine, godinu, dve (kako on odluči) i onda kad se poželi tenisa i pobeda, onda će Nole opet biti u vrhu svetskog tenisa. Nema smisla da se muči, da se nervira, da gubi, puno je bolje da se odmara i samo da održava kondiciju.

Jasna

pre 7 godina

Nole je mnogo vezan za porodicu , mislim roditelje i braću . Marko je očito imao i verovatno još uvek ima nekih problema ( psihičkih , depresivnih) i da je spas našao u Imazu .Zato su oni uz Noleta , tj. Nole uz njih. Brat se ne ostavlja lako na cedilu. Verovatno podsvesno zna da je Markova karijera bila u drugom planu zbog njega . Šteta što ne dozvoli i roditeljima da se malo više uključe . Njegova je misija sada da spasi brata. I uspeće .
Vratiće se nas Nole !
Svu mu sreću želim !Celoj porodici !

Petar

pre 7 godina

Čudnovat pad koji gledamo kod Novaka nije viđen od postanka sporta...tako iznenada i bez spoljašnjeg uzroka. Genije koji je reternima zaustavljao dah publike, čudotvorac koji je snajperski pogađao linije, mentalna gromada u čiju senku bi stao Empire State Building. A sada ne nalazi ispiraciju da izađe na teren i uhvati reket za dršku. Kada sportista napreduje iz meseca u mesec iz godine u godinu i zna samo za napredak, verovatno ne može da se suoči sa biologijom stagnacije...svestan je da više nikada neće napredovati - da je dostigao zenit. Takva spoznaja geniju kakav je Novak možda deluje razarajuće, moguće da više ne nalazi strast za igrom i pobedom što je bio njegov motor. Moguće da ga više ništa neće podići...ni PEPE magija, ni pojačan rad, ni porodica, ništa...Ne treba da budemo strogi, treba da razumemo našeg asa i da ga osokolimo da časno ode i prihvati sebe i neizbežno, a ne da mu neprekidno nešto zameramo. Da mu pošaljemo jasnu i vedru poruku: "Hej, Novak! Tennis is not everything". Bi'e lak[e i njemu i nama.

Protoss

pre 7 godina

Samo sa MAratom Safinom moze da bude kao stari.Treba mu Safinovo ludilo i njegov inat na terenu, samo sto je Safin u politici trenutno.

sta to leti

pre 7 godina

Tip je iskoristio povrede Nadala, i pad forme i zasicenost Fedexa, i nace nikad be bi vidio No1 poziciju, da je imao takmaca..:/ i nek pjeva
(Herzeg Travunija, 08. maj 2017 16:51)

A dje je Bruno Oresar?

Mare

pre 7 godina

Hejteri verovatno ne shvataju kakav je uspeh biti u bilo cemu 23. na svetu! Nole je ljudi 23. na race listi! O kakvom sunovratu pricate? Ne razumem.
Dobro, da bi me bolje razumeli, Nole je prvi vegan na svetu, svi ovi ispred njega nisu vegani!
U svojoj konkurenciji, on je prvi!

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Tip je iskoristio povrede Nadala, i pad forme i zasicenost Fedexa, i nace nikad be bi vidio No1 poziciju, da je imao takmaca..:/ i nek pjeva

m

pre 7 godina

suler jw nole a da sam na njegovom mestu ja bih zavrsio karijeru u tenisu..nezdeavo je profesionalno se baviti tenisom u danasnje vreme..pitacu ih kad ostare

Mare

pre 7 godina

U kakvom rasulu? Nole je 23 igrac trenutno na atp race listi. Ni govora o rasulu. Ajde neko od vas u bilo cemu da bude 23, da vas vidim hejteri.
Iza 100 mesta je rasulo..

Bosko Divljak zvani Bubamara

pre 7 godina

a gde su nestali oni britanski novinari sa pitanjima u vezi sa dopingom, namestanjem meceva, platama u zenskoj konkurenciji i svim onim glupostima kojima su bombardovali Novaka dok je bio broj jedan?
(bili, 08. maj 2017 15:59)

Imamo i mi nase domace "britance" koji vikase zna se kome mora da ode titula u fudbalu, a sad se samo smeskaju ...

maconii

pre 7 godina

cim zeli promene to znaci da je na dobrom putu,zato sto ovako ne ide...potrebni su mu novi ljudi,nova lica,novi nacin rada...cim je novak ovo sve uradio to znaci da mu je stalo da se vrati tamo gde je bio

mile

pre 7 godina

Nole,samo jedan covek bi bio i vise nego adekvatna zamena za tvoj kompletan tim-Jadranko Loki Nikolic.Ovo je najiskrenija preporuka jer ti najbolje zelim!

Saša

pre 7 godina

Hvala Nole za sve! Najbolji sportista ikad sa ovih prostora. Neko će reći pa kad je toliko dobar, što ne plaća porez... Plaća, naravno da plaća, ali tamo gde živi. Što bi plaćao ovde? Koji naš gastarbajter plaća porez na primanja ovde u Srbiji... Nijedan. Plaćaju tamo gde žive. Da imam toliki uspeh i toliko para, ne bih živeo sigurno ni na Zlatiboru niti na Kopaoniku! Živeo bih kao i on... Na moru. I to najlepšem.. Sredozemnom. U vili koja gleda ka moru i uživao u životu. Ekipi je verovatno objasnio da idu dalje, da je on završio i upisali su ga kao moćnu referencu u svoj CV. Svaki od njih će se lako snaći dalje. A on.. Pa što da prestaje da igra...sponzori su tu, milioni padaju i dalje! Što da se više troši? I fizički i psihički i novčano? Sve bih isto! Uživao do bola.

replicator

pre 7 godina

Radi neke objektivnosti treba reći da je Jasna Šekarić najbolji srpski sportista sa skoro 30 medalja od toga 13 zlatnih. Sva odličja su isključivo braneći boje Srbije u kojoj i živi. Pravi istinski patriota.

Toto

pre 7 godina

Није он сељачина па да буде православни Србин.
Добро, док је био Србин... нема везе

Aron

pre 7 godina

Plašim se da neće, njegov problem je više psihičke i porodićne prirode. Očigledno je da je njegpvim životom potuno zagospodarla njegova žena koja utče na njegovo ponašanje kako u životu tako i što se tiče tenisa. Tako je i došao do Pepe Jilmaza. Jedini način da se njegova karijera vrati je da se nažalost on od nje razvede.

bubuljica

pre 7 godina

tesko ce se i on oporaviti posle 3~2 za vozdovac,bozinog odlaska,suvise je to sokova za jednog zvezdasa.Eto ja planiram da posetim neki manastir da se povrtatim a tek noletu,koliku je tek njemu tesko,mozda da preskoci ovu sezonu.

panta rei

pre 7 godina

Čovek je odavno izjavio da ga tenis manje interesuje i nije mu prioritet. Djokovićev stav je bio jasan i ne vidim razlog zašto bi se javnost bavila njegovim ličnim odlukama. Vreme je da mediji skinu fokus sa njega pošto u tenisu više ne predstavlja značajan činilac a privatnim životom se nije pristojno baviti.

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Tip je iskoristio povrede Nadala, i pad forme i zasicenost Fedexa, i nace nikad be bi vidio No1 poziciju, da je imao takmaca..:/ i nek pjeva

belodedic

pre 7 godina

Aman bre, pustite coveka vise! Svi se bave Novakovim padom forme, pa sta vas zabole sve vas i znane i neznane. Svaki sportista ima uspona i padova u karijeri, ali ovolika pompa oko necijih neuspeha ne pamtim da se podigla...Novak posle onakvih rezultata ima pravo i da posrne, i da odmori, i da se posveti porodici, pa ako se vrati - vrati, ako ne malo li je napravio u karijeri!?

Sejn

pre 7 godina

Potpuni reset bi ukljucio i otpustanje zene, brata Marka, Pjera i Tesle.
Za Pepea nisam siguran da je deo tima, vec je tu zbog Marka. Pepe ne samo da siri ljubav nego je izgleda i uteruje.

Galaktus

pre 7 godina

Novak se zasitio tenisa. Uzeo Rolan Garos i sada patos. Novca ima, ali počinje sa ga troši i da ujedno smanjuje troškove. Neće skoro novi trener. A i ko bi pristao na to dok je taj šišač ovaca Pepe u blizini. Motivacija je problem. Deca su tu, ali nije sve u deci i ženi, dok si kandidat za najboljeg u istoriji. Treća opcija je da su moćnicima dosadile Novakove pobede i rekli, mali dosta je bilo, mora malo Andy...

Realnost

pre 7 godina

Sto pre nas narod shvati da je Novak osvojio sve i da nema motiva vise da napreduje to ce im biti lakse da razumeju da je Era Novaka Djokovica zavrsena na Roland Garosu.

Jasna

pre 7 godina

Nole je mnogo vezan za porodicu , mislim roditelje i braću . Marko je očito imao i verovatno još uvek ima nekih problema ( psihičkih , depresivnih) i da je spas našao u Imazu .Zato su oni uz Noleta , tj. Nole uz njih. Brat se ne ostavlja lako na cedilu. Verovatno podsvesno zna da je Markova karijera bila u drugom planu zbog njega . Šteta što ne dozvoli i roditeljima da se malo više uključe . Njegova je misija sada da spasi brata. I uspeće .
Vratiće se nas Nole !
Svu mu sreću želim !Celoj porodici !

#ZVEZDA#ZIVOT#

pre 7 godina

Pravi potez Noleta iz razloga sto se vidi da je iscijedjen kao limun, ostalo mu je nekih 30,40% od njegove igre pa uzmi majstore doktora za tenis Patrika Muratoglua, nije Serena dzabe sve uzimala, i uz njega pridodaj Samprasa radi servisa jer covjek je imao servu u top 3 svih vremena i eto te na vrhu ;-) Pozdrav za sve dobre ljude :-)!

WTF

pre 7 godina

Zasto mislite da je gotov? Vidite kako se Federer vratio poslije nekoliko godina u kojima je bio samo malo iznad prosjecan top 100 igrac. Pa i Nadal.
Zasto mislite da to Novak ne moze da uradi??

sta to leti

pre 7 godina

Tip je iskoristio povrede Nadala, i pad forme i zasicenost Fedexa, i nace nikad be bi vidio No1 poziciju, da je imao takmaca..:/ i nek pjeva
(Herzeg Travunija, 08. maj 2017 16:51)

A dje je Bruno Oresar?

маркеђани

pre 7 godina

Мислим да треба да запосли неког од коментатора овде. Ипак они најбоље познају прилике у тенису, сам тенис, психологију и сл. Све стручњак до стручњака...

moj golube

pre 7 godina

dok ne otera onog Imaza prodavaca magle i dok malu ne postavi na svoje mesto nema nista od njega.to kad uradi bice sampion i to narednih 5 godina sigurno a posle moze i penzija

Mare

pre 7 godina

U kakvom rasulu? Nole je 23 igrac trenutno na atp race listi. Ni govora o rasulu. Ajde neko od vas u bilo cemu da bude 23, da vas vidim hejteri.
Iza 100 mesta je rasulo..

Jasna

pre 7 godina

Nole je mnogo vezan za porodicu , mislim roditelje i braću . Marko je očito imao i verovatno još uvek ima nekih problema ( psihičkih , depresivnih) i da je spas našao u Imazu .Zato su oni uz Noleta , tj. Nole uz njih. Brat se ne ostavlja lako na cedilu. Verovatno podsvesno zna da je Markova karijera bila u drugom planu zbog njega . Šteta što ne dozvoli i roditeljima da se malo više uključe . Njegova je misija sada da spasi brata. I uspeće .
Vratiće se nas Nole !
Svu mu sreću želim !Celoj porodici !

mr

pre 7 godina

Novak pre svega želi novog, bivšeg velikog tenisera, u timu,koji je prošao sve staze u teniskom smislu i nekoga ko je i posle tridesete osvajao slemove.Meni su samo dva imena ispred svih...Agasi i Sampras.

Zlatko

pre 7 godina

Neće pomoći. Problem je u Novaku - ne u timu. Novak mora da promeni sebe. Ovaj tim ga je doveo na vrh sveta, dakle to znaju da rade. Zna se kada i kako Novak počinje da pada i tu treba tražiti rešenje problema. Ovaj potez je potez očajnika i predstavlja početak definitivnog kraja karijere. Ovde se ne radi o povredi već o "glavi" i tu mora sebi da pomogne SAM!

Ljiljana, London

pre 7 godina

Nisu mi stampali predhodni komentar koji objasnjava da je Novak zrtva jednog narcisiste Pepea i kako se 'regrutuju' mete takvih ludaka + faze obradjivanja. Novak ima sve simptome, sada je krenuo sa izolacijom (jedna od taktika)- ode ceo tim. Ako se slazete, potpisite peticiju 'novak-djokovic-get-rid-of-pepe-imaz' : https://www.change.org/p/novak-djokovic-get-rid-of-pepe-imaz . Molim Boga da gresim, jer u protivnom ode Novak.

kompot

pre 7 godina

Novak je ponos čitavog Balkana. 
(palac gore, 8. maj 2017 14:25) 
Ogradjujem se od ovog komentara.
(Dusan kg, 08. maj 2017 15:28)

Ogradi se, zagradi se.

Miroslav

pre 7 godina

А њега баш заболи за нечије мишљење. Освојио све што се могло освојити, зарадио ко зна колико пара и сад да се нервира због глупости.

Gradjanin

pre 7 godina

Kada promenite tim, nakon toga nikada vise nece biti kao sto je bilo. Svaki novi clan tima ima pravo da kaze ``ja sam u predhodnom timu radio to i to....`` sto se kosi sa idejom starog tima. Takodje, sve promene su teske, i covek ih po prirodi odbija, ne zeli da ih prihvati.... To isto radi i Novak. Plus, da mu i gospodja malo sidje sa kicme i ostavi ga malo samog da se opusti..... Ne moze da se igra tenis i kuva rucak, seta dete, menjaju pelene.... Sve je to lepo ali ne ide uz profesionalni sport.....

Mare

pre 7 godina

Hejteri verovatno ne shvataju kakav je uspeh biti u bilo cemu 23. na svetu! Nole je ljudi 23. na race listi! O kakvom sunovratu pricate? Ne razumem.
Dobro, da bi me bolje razumeli, Nole je prvi vegan na svetu, svi ovi ispred njega nisu vegani!
U svojoj konkurenciji, on je prvi!

Kosta S.

pre 7 godina

Pepe zakazao, pa bi mogao da proba kod Travolte i Toma Kruza?
Stara narodna poslovica kaže:
"Ovce se ne šišaju zato što im je vruće, već što imaju vunu"

palac gore

pre 7 godina

Novaku proručujem VELIKI ODMOR od svega. Svi ga pustite na miru. Zaslužio je da se isključi iz svega jer mu treba predah. Prestanite ga forsirati, analizirati, prestanite od njega očekivati pobjede i rezultate. Novak da bi sačuvao zdravlje mora napraviti pauzu. Novak je dalje svjetski vrh ali zamoren svjetski vrh. Treba mu dugi odmor. Osvojio je sve, igrao nadljudski godinama, trenirao kao stroj, zaradio novac, kako naći motivaciju, kako nastaviti istim tempom? Nikako, jer je to nemoguće. Nakon dobrog odmora i pauze Novak će opet biti onaj stari ili bar blizu onom što je bio (godine se ne mogu zaustaviti). Ali i ako ne bude ono što je nedavno bio ko mu može zamjeriti? Novak je zaslužio da sam bez pritiska okoline i nacije donese odluku koja će ga učiniti mirnim i sretnim. Sretno što god odlučio. Novak je ponos čitavog Balkana.

MrsiMudoje

pre 7 godina

Iskreno se nadam da Nece ! - Pa da se okrenemo nasim ekonomskim problemima jer ih Novak NEMA ! Minimalac od 130 d. na sat je nesto za sta se treba sekirati a Novak je hvala Bogu dosta zaradio, sada neka bira gde ce da igra i dodje bar do polufinala ! Radnici - Otvorite oci - Lazu Nas i vlast i sindikat !

anica

pre 7 godina

Sve su ovo prazne price, da bi Novaku neko dosao u tim mora da bude spreman da prihvati njihov nacin zivota, volela bih da to bude neko ko podrzava sve ovo, a retki su...koliko se primecuje svi odose. U vremenu kada se ljudi trude da se zdravo hrane koliko toliko i pokusavaju da pobegnu od przene snicle da bi odrzali liniju, pored izobilja hrane, uzivancije, on se trudi da gladuje ko da je gladna godina. Strasno je sta je jedan sampion poput Novaka dozvolio, pocev od zeninog udaranja rukom o sto, preko gurua iz Spanije, a zapecatio je odlaskom celog tima koji mu je kako je i sam mnogo puta naglasio bio porodica. Nista ne bi bilo strasno da je batalio da igra tenis, ovako i dalje prica o sreci, kako se trudi da bude bolji covek, salje nam vestacko srce, uziva na terenu, zeli da napreduje, a skoro je rekao kako ga tenis ne zanima i prvo mesto. Licemerno infantilno, i pre svega povrsno!

Petar

pre 7 godina

Čudnovat pad koji gledamo kod Novaka nije viđen od postanka sporta...tako iznenada i bez spoljašnjeg uzroka. Genije koji je reternima zaustavljao dah publike, čudotvorac koji je snajperski pogađao linije, mentalna gromada u čiju senku bi stao Empire State Building. A sada ne nalazi ispiraciju da izađe na teren i uhvati reket za dršku. Kada sportista napreduje iz meseca u mesec iz godine u godinu i zna samo za napredak, verovatno ne može da se suoči sa biologijom stagnacije...svestan je da više nikada neće napredovati - da je dostigao zenit. Takva spoznaja geniju kakav je Novak možda deluje razarajuće, moguće da više ne nalazi strast za igrom i pobedom što je bio njegov motor. Moguće da ga više ništa neće podići...ni PEPE magija, ni pojačan rad, ni porodica, ništa...Ne treba da budemo strogi, treba da razumemo našeg asa i da ga osokolimo da časno ode i prihvati sebe i neizbežno, a ne da mu neprekidno nešto zameramo. Da mu pošaljemo jasnu i vedru poruku: "Hej, Novak! Tennis is not everything". Bi'e lak[e i njemu i nama.

Valderama

pre 7 godina

Naravno da je ceo teniski svet u soku. Ko je lud da otpusti tim koji je harao teniskim svetom nekoliko godina. Novak , , Beker , Vajda , su bili tim u koji su svi igraci na turu gledali i zavideli .To je bila familija a ne ove gluposti amor@paz i. Ako citate na netu o Pepeu i njegovoj akademiji odmah primetite da je to skup "luzera" koji nisu ostvarili svoje snove i tu apsolutno nije mesto za Novaka Djokovica. Metod rada akademije je vrlo diskutabilan.Tvrdnja da se vizualizacijom moze postici vise nego upornim radom na terenu je naivna, i prolazi kod igraca koji su verovatno sve probali (dosta trenirali) a ipak se nisu ostvarili kao prof. igraci. Poznato je da je Marko clan te akademije i to me ne cudi, ali Novak ....- to je van zdravog razuma.

maconii

pre 7 godina

cim zeli promene to znaci da je na dobrom putu,zato sto ovako ne ide...potrebni su mu novi ljudi,nova lica,novi nacin rada...cim je novak ovo sve uradio to znaci da mu je stalo da se vrati tamo gde je bio

nik

pre 7 godina

Nazalost sok je tu a mislim da od terapije nazalost nema nista posto je ocigledno da vise nema volje a ni snage da popravi svoju igru. Nikakav trener i strucni stab tu ne mogu nista da urade, samo on moze da popravi svoju vec kako izgleda izgubljenu sportsku karijeru. Bio je veliki teniser i covek. Vise nikad nece bit veliki teniser a nadajmo se da ce ostati velik covek

oxydant

pre 7 godina

Situacija sa Novakom me potsetila na davno moje vreme,kad sam u školi
učio,kako je veliki ruski književnik Nikolaj GOGOLJ: "Pred kraj života
sve više zapadao u verski misticizam"...

Maja

pre 7 godina

Tenis je nebitan, ako je on zaista srećan. Sve je onda u redu. Iza sebe ima ostvarene sve svoje snove. Može da radi šta hoće, samo što nema više potrebe niti razloga da gledam njegove mečeve. U svakom slučaju, kapa dole na postignutom.

BgHQ

pre 7 godina

@Uncle Sam, 08. maj 2017 
sto to ne pitas Premijera i ministra zdravlja?To je njihov posao.Novak je donirao Srbiji vise novca nego sva ministarstva zajedno.

Kole

pre 7 godina

"Nada se da će 'šok terapija' u vidu otpuštanja celog tima pomoći Novaku Đokoviću"

Ovo kao da je izjavio nečiji bot, toliko je glupo da vređa inteligenciju. Jasno je da se Novak zapravo povlači iz tenisa.

Protoss

pre 7 godina

Samo sa MAratom Safinom moze da bude kao stari.Treba mu Safinovo ludilo i njegov inat na terenu, samo sto je Safin u politici trenutno.

da da

pre 7 godina

Imamo mi Srbi jednu rec za ovo:
do.idzilo mi brate sve!
Opet, Novace brate hvala ti za sve u zivotu sto si nam omogucio.
Toliko lijepih trenutaka posljednjh 10-ak godina.

Brka

pre 7 godina

Sve bih prihvatio, i da je zasicen posle osvajanja RG-a, i da zeli da se vise posveti porodici, i da je vec fizicki u padu usled godina, sve ovo mogu da budu normalni i razumljivi razlozi. Ali prisustvo Pepe-a, slanje srca i blago receno cudne izjave i cudna (bizarna) ponasanja u poslednje vreme potiru sve te potenicijalne razloge i pokazuju sta je stvarno po sredi. Nazalost vise se ne nadam njegovom povratku, samo se nadam da ga ne razvlace previse po zutoj stampi pre nego se povuce iz javnosti. Da se ne upise u istoriju kao najbolji igrac (sto je realno mogao postici) vec kao najbizarniji slucaj u istoriji tenisa.

Skakač

pre 7 godina

Mislim da se konačno razbistrilo dovoljno da se jasno vidi ono što se naslućivalo već dugo: Novakov pad NIJE počeo nakon osvajanja RG 2016. Pad je počeo ranije, prvi tragovi u Monte Karlz 2016, možda je to bio kiks, a onda Rim 2016 i neprepoznatljivi Novak - slanje srca nakon mečeva, a u toku meča svadljiv i nefokusiran. Meni lično ništa nije bilo zabrinjavajuće, osim slanja srca, ali sam verovao da je namenjeno samo rimskoj publici zbog odnosa koji imaju.

Kasnije je RG 2016 osvojio na inerciju i uz malo sreće. Koju je potpuno zaslužio, da se razumemo, ali i tada je bio drugi čovek. Sve nakon toga je posledica nekih promena koje su se odigrale PRE Rg 2016.

Zašto ovo pričam? Prosto da bih naglasio da promena NIJE posledica zasićenosti tipa "osvojio sam sve", javila se ranije.

Verovatno negde između Madrida i Rima, sad vi analizirajte...

I da, ovo što sam napisao nije PROTIV Novaka Đokovića, već upravo ZA njega. Zato što mi je stalo, zato što ga volim i doživljavam kao nekog svog. Zato što je kvalitetan i zato što može da bude na vrhu, sa pogledom preko svakog horizonta, a ne da sedi u gomili u dnu planine.

Onima koji kažu "ostavite ga, već je uradio dovoljno" zapravo nije stalo i ne vide šta se dešava. Ja mu želim promenu pa makar ne osvojio nijedan trofej više, samo da bude onaj Novak - zato što mi je stalo, zato što ga volim.

bili

pre 7 godina

a gde su nestali oni britanski novinari sa pitanjima u vezi sa dopingom, namestanjem meceva, platama u zenskoj konkurenciji i svim onim glupostima kojima su bombardovali Novaka dok je bio broj jedan?

v

pre 7 godina

Ja kao najveci optimista i neko ko Novaka podrzava od samog pocetka, po prvi put sumnjam da ce sve ispasti dobro. Kada je uzeo Bekera bila sam medju onima koji su govorili da treba sacekati pa omda suditi. Kada je imao manje krize, kada je gubio tri uzastopna finala GS verovala sam da moze bolje i da sledi period apsolutne vladavine. Sada vise ne znam sta da mislim i nadam se da nisam u pravu kada kazem da mi se ovo ne dopada. Ne zato sto Novak ne zna da igra tenis, nego se bojim da mu je mozak ispran.

pesadinac

pre 7 godina

Uopste nije u rasulu, on se raspao na delice i atome.
Kod njega vise nista nije ko pre. Nered svuda, posebno u glavi i kuci u cetiri zida.

Matori

pre 7 godina

Nazalost pretpostavljam da jedini razlog moze da bude da su oni pokusali dobronamerno da skrenu paznju, pritom istupili kao celina (tim), a onda je on reagovao tipicno sujetno u smislu sta vi ima meni najboljem da solite pamet, vi bez mene niste nista...

mile

pre 7 godina

Nole,samo jedan covek bi bio i vise nego adekvatna zamena za tvoj kompletan tim-Jadranko Loki Nikolic.Ovo je najiskrenija preporuka jer ti najbolje zelim!

Aлександар

pre 7 godina

Zivite svoj zivot, uzivajte u njemu i pustite Novaka da zivi kako zeli! Sta je lose u tome i ako se posveti potpuno porodici?
(niko, 08. maj 2017 14:41)

И Федерер је посвећен породици и има четворо деце, али му жена не просипа мудрости о исхрани и филозофији живота, не увлачи га у секташење и испирање мозга. Исцрпела је сву здраву енергију из њега, исцедила као поморанџу и до те мере влада њиме да он није свестан шта се дешава док срља све дубље у стање свести које је погубно за њега.

Neponovljiv je Novak Đoković, legenda

pre 7 godina

Novak se može vratiti ali treba se dobro odmoriti. On je živio spartanski od malih nogu. Koliko discipline u ishrani, koliko treninga, koliko putivanja, koliko promena vremenskih zona, koliko letova, koliko mečeva i koliko pobeda... To je prosečnom građaninu neshvatljivo jer za ono što je Nole napravio treba čelična volja i retki su koji to mogu. Nole i ne zna što je običan život, šta je slobodno vreme, šta je druženje sa drugarima, sa porodicom... Nole je sve to žrtvovao za rezultate u tenisu. Svima je dao mnogo veselja svojim pobedama a sad neka bez pritiska sam odluči kako dalje. Najbolje je uzeti veliki odmor par meseci, pola godine, godinu, dve (kako on odluči) i onda kad se poželi tenisa i pobeda, onda će Nole opet biti u vrhu svetskog tenisa. Nema smisla da se muči, da se nervira, da gubi, puno je bolje da se odmara i samo da održava kondiciju.

BajaDoJaja

pre 7 godina

"Ali, od kada je osvojio Frenč Open nešto je postalo drugačije, a on želi povratak na staro."

Želeti je jedno a raditi marljivo da se to ostvari je nešto sasvim drugo...ništa ne brini imaš ti još para dok je Pep tu ali kad on završi sa tobom pitanje dal' ćeš i porodicu imati...

јд123

pre 7 godina

То је била "шок терапија" његовог тима а не Новакова. Очигледно није успела. Када су му рекли "или Пепе или ми", он се одлучио за Имаза, као када му је исти ултиматум поставио Бекер.

,ИГИ

pre 7 godina

До год се буде возио Пепеовим колима и даље буде под његовим утицајем ништа Новаку не може помоћи. Нажалост и његово окружење је под Пепеовим утицајем па му и они не могу помоћи. Тек када се Новак буде вратио својим КОРЕНИМА и батали се медитације и јоге биће онај стари СПАРТА. Овако док и даље шаље срце публици и навијачима њему нема помоћи.

Vonald Veganr

pre 7 godina

@Skakac Dobra analiza, mada ja mislim da je tikva pocela da puca na americkoj turneji 2016. Svi zaboravljaju kakvom je medijskom pritisku da ne kazem lincu Novak bio izlozen pocetkom 2016. zbog nesmotrenih izjava oko namestanja meceva, a kasnije zbog nagrada u zenskom tenisu,. Kao slag na tortu dolaze slike sa indijskom glumicom. Sta se posle deseva kod njega mozemo samo nagadjati. I onda se pojavljuje Pepe i samo to sto je bio pre toga tako nadmocan pomoglo Novaku da osvoji RG. Ostalo je samo logican sled sa neizvesnim ishodom...

Trifke

pre 7 godina

Trebalo je da otpusti Pepea, taj sektas ce mu definitivno doci glave...karijeru mu je vec upropastio. Otpustio je ljude uz ciju pomoc je postao jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, ljude koji su mu pre svega prijatelji. Noletov sunovrat je poceo pojavom Pepea Imaza i kako je Pepeov uticaj na njega rastao tako je Nole sve gore i gore igrao. Voleo bih da gresim ali kako stvari stoje Nole je zavrsio sa tenisom.

skakač

pre 7 godina

Mislim da se konačno razbistrilo dovoljno da se jasno vidi ono što se naslućivalo već dugo: Novakov pad NIJE počeo nakon osvajanja RG 2016.

Pad je počeo ranije, prvi tragovi u Monte Karlu 2016 (možda je to ipak bio kiks), ali onda dolazi Rim 2016 i neprepoznatljivi Novak - slanje srca nakon mečeva, a u toku meča svadljiv i nefokusiran. Meni lično ništa nije bilo zabrinjavajuće, osim slanja srca, ali sam verovao da je namenjeno samo rimskoj publici zbog odnosa koji imaju. Nažalost, prevario sam se i uvek bih se osetio neprijatno dok gledam taj ritual.

Kasnije je RG 2016 osvojio na inerciju i uz malo sreće. Koju je potpuno zaslužio, da se razumemo, ali je već na RG bio drugi čovek. Sve nakon toga je posledica nekih promena koje su se odigrale PRE RG 2016.

Zašto ovo pišem? Prosto da bih naglasio da promena NIJE posledica zasićenosti tipa "osvojio sam sve", već se promena javila ranije.

Verovatno negde između Madrida i Rima 2016, sad vi analizirajte...

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

@replicator
Kada vec pises biografiju Jasne Sekaric, glupo je da ispustis podatak da je bila clan JUL-a. Verovatno i to iz patriotskih razloga.

Saša

pre 7 godina

Hvala Nole za sve! Najbolji sportista ikad sa ovih prostora. Neko će reći pa kad je toliko dobar, što ne plaća porez... Plaća, naravno da plaća, ali tamo gde živi. Što bi plaćao ovde? Koji naš gastarbajter plaća porez na primanja ovde u Srbiji... Nijedan. Plaćaju tamo gde žive. Da imam toliki uspeh i toliko para, ne bih živeo sigurno ni na Zlatiboru niti na Kopaoniku! Živeo bih kao i on... Na moru. I to najlepšem.. Sredozemnom. U vili koja gleda ka moru i uživao u životu. Ekipi je verovatno objasnio da idu dalje, da je on završio i upisali su ga kao moćnu referencu u svoj CV. Svaki od njih će se lako snaći dalje. A on.. Pa što da prestaje da igra...sponzori su tu, milioni padaju i dalje! Što da se više troši? I fizički i psihički i novčano? Sve bih isto! Uživao do bola.

tigar

pre 7 godina

Vajda je dobro rekao da je Dzoker pod velikim pritiskom.

Dzoker, iz nekog razloga, trazi spas kod sarlatana cije ucenje nema veze sa vrhunskim sportom.

Zelim mu zdravlja pre svega. Restart, ako je uopste vazan, trajace dugo.

Jovan

pre 7 godina

prava istina je da je tim napustio njega, profesionalci nisu zeleli da rade sa nekim ko je ocigledno pod uticajem necega sto se moze okarakterisati kao sekta, ultimatum je dat a izbor je izvresen i tu je kraj price. teska posla da ce iko ko je ime u svetu tenisa, a pogotovo cesto licitirani Sampras ili Agasi pristati da rade u tim uslovima.

m

pre 7 godina

suler jw nole a da sam na njegovom mestu ja bih zavrsio karijeru u tenisu..nezdeavo je profesionalno se baviti tenisom u danasnje vreme..pitacu ih kad ostare

ko jel ja

pre 7 godina

Mozda je duhovno evoluirao i sada mu vise paše Yoga uz more nego nemilosrdno gladijatorstvo na šljaci. Beskrajno mu hvala za sve sto nam je prikazao do sada i neka mu bude lep i uspesan zivot na dalje.

Nole

pre 7 godina

Nole plati porez!
(Dobrica Srce, 8. maj 2017 14:55)

Hvala ti što brineš za moje poreske obaveze prema Monaku ali nisi dobro obavešten, u Monaku čiji sam rezident nema poreza i to još od 1870 god.

zoran

pre 7 godina

Ne treba biti veliki psiholog i uvideti da se njemu nesto dogadja na privatnom planu, u krugu porodice i to ga razjeda. On vise nece biti ono sto je bio, a cini se da je to nesto u vezi brata Marka i ovog Pepea. Vreme ce pokazati...zao mi je momka, ali mora da nauci da prihvati situaciju i shvati da je on - on, a Marko je Marko i da su to odvojena bica koja idu svojim putevima.

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Treba stvari posmatrati vedrije,bar cu biti naspavan ubuduce kada se budu odigravali turniri koji se po srednje evropskom vremenu desavaju duboko u noc.

Pera Pisar iz Administrativnog

pre 7 godina

@ pamet u glavu Novak je po rezultatima u ovoj godin 23. i smo oko 250 poena ispred Janka i VIktora na 45 i 46 mestu. Ako se ne desi preokret moze da se desi da ne igra na zavrsnom turniru, a ako se desi preokret moze biti i prvi na kraju godine, mislim nije nista jos gotovo. Ne tesimo se 2. mestom, situacija nije ruzicasta i smatram da smo dobronamerni kada pomenemo tu realnost a ona je za Novako malenih 655 poena u ovoj godini....

goran

pre 7 godina

Tesko da ce mu novi trener pomoci pa neznam kakva da je legenda u pitanju, ukoliko se ne otarasi ovog Imasa i njegovog sektaskog uticaja i ucenja, bojim se da ako se ova tendencija pada nastavi Novak uskoro morati da okaci reket o klin jer tesko da ce se vratiti na nivo koji je potreban da bi osvajao GS titule i masterse...inace mnogi su dobro primetili kako je pad narocito primetan otkako je drveni krstic (sa hilandara) zamenio nekom kamencugom oko vrata na nagovor ovog samozvanog gurua verovatno !

M

pre 7 godina

Onaj lik sto je kao neki guru Noletov... e njega treba da se resi.... on je taj koji odogovoran za sunorvrat.. .oterao sve ostale ljude koji ga prate godinama... iz aviona se vidi da je taj covek zao i los... totolno mi lici na one likove iz crtanih filmova, savetnike velikih vladara i koji sve rade u za sopstveni interes i to niko ne vidi..... ne bi me cudilo da Noletu mazne sve sto je krvavo zaradio, toliko mi izazaziva los subjektivan osecaj u vezi tog Imaza...fuj

Bosko Divljak zvani Bubamara

pre 7 godina

a gde su nestali oni britanski novinari sa pitanjima u vezi sa dopingom, namestanjem meceva, platama u zenskoj konkurenciji i svim onim glupostima kojima su bombardovali Novaka dok je bio broj jedan?
(bili, 08. maj 2017 15:59)

Imamo i mi nase domace "britance" koji vikase zna se kome mora da ode titula u fudbalu, a sad se samo smeskaju ...

miodrag

pre 7 godina

Najgore sto moze, I verovatno ce se dogoditi uskoro, je da uopste prestanemo da komentarisemo tekstove o Novaku! Sam je zasluzan za sve i slavu I nestvaran pad u neverovatno kratkom vremenu. I da me nase "patriote" ne razumeju pogresno- niko ga nikad, pa ni ja, nije kritikovao zbog poraza, vec nacina kako je do njih dolazilo. U poslednje vreme , nazalost, I posle pobeda mi se "povraca" kada gledam ono blesavo i izvestaceno slanje ljubavi. Mogao je do zvezda, cak i da je otisao iz sporta pre pola godine rekli bismo da ih je dotakao. Ali ovo sada je ponizavajuci sunovrat- svidelo se to nekom ili ne, ali tako je!

sauron

pre 7 godina

on je oduvek imao užasno jaku potrebu da se svima dopadne.da ga svi vole.da svima bude zabavan..simpatican. Sto je vise tezio tome sve manje uspjesan je bio u tome. ali je makar igrao vrhunski tenis. Sada vise nema ni tenisa

Goran

pre 7 godina

Novak je izjavio visae puta da mu tenis vise nije prioritet. Pa uopste me ne cudi sto gubi od igraca kojima je tennis najveci prioritet.Razlike su minimalne i da bi se pobjedjivalo mora motivacijaa da bude 100% sto kod Novaka ocigledno nije slucaj.

v

pre 7 godina

skakac

Ubo covek pravo u metu. To sam i ja primetila, ali me je mrzelo da pisem. Pepe i ta promena su se uvukli mnogo ranije Novaku u zivot, a videlo se na pocetki sezone sljake. Neka mu je ne znam ko u pomoci.