Fudbal 74

Četvrtak, 20.04.2017.

08:47

Bufon i dalje crna tačka Mesijeve karijere

Lionel Mesi jedan je od najboljih fudbalera i napadača svih vremena, što su osetili mnogi svetski i evropski klubovi.

Bufon i dalje crna taèka Mesijeve karijere IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Nick Van Exel

pre 7 godina

Igrali su jedan protiv drugog tri puta u LŠ. Možda ćes se sastati još koji put, ko zna. Ne može se reći da Mesi nije napravio ništa sa reprezentacijom jer je igrao finala Kopa Amerike i Svjetskog prvenstva. Falilo mu je malo sreće da nešto od toga uzme kao što je Bufon imao u finalu sa Francuskom. U svakom slučaju bi bilo lijepo da Bufon uzme LŠ i da to bude kruna karijere jednog od najboljih golmana u istoriji.

Dzimi

pre 7 godina

Cini mi se da je veliki broj promasaja Barcelone upravo zbog Bufona. Znali su da moraju pucati jako i uz stative da bi mu dali gol.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Mesi nije nista uradio sa reprezentacijom. Onda nije ni Teodosic. Ili Tim Dankan. Krs igraci. 
(Toby Wong, 20. april 2017 13:01) 

Ко је бољи, Саша Ђорђевић или Милош Теодосић? Ту нема ни размишљања чак. 9 тројки у финалу. То се не заборавља. 

Плус никада Шпанија није водила 40 разлике док је Сале био плеј. 

Тако исто и Криштијано Роналдо.
(adriano_galliani, 20. april 2017 17:13)

Kao prvo, ko je gde pomenuo uopšte Saleta?
Kao drugo, mešaš babe i žabe, Španija kad je Sale igrao je bila niko i nista, a ova Španija što i dalje traje je jedna od najboljih generacija ikada i mogla je Egal igrati sa našeg Saleta.

adriano_galliani

pre 7 godina

Mesi nije nista uradio sa reprezentacijom. Onda nije ni Teodosic. Ili Tim Dankan. Krs igraci.
(Toby Wong, 20. april 2017 13:01)

Ко је бољи, Саша Ђорђевић или Милош Теодосић? Ту нема ни размишљања чак. 9 тројки у финалу. То се не заборавља.

Плус никада Шпанија није водила 40 разлике док је Сале био плеј.

Тако исто и Криштијано Роналдо.

neutralni felsh

pre 7 godina

Mesi nije dostojan Bufonove senke. Čuj jedan od najboljih svih vremena da bude mali Metuzalem, svašta. Nek prvo nauci lopte i nek poraste.
(Trener, 20. april 2017 12:34)


trener? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

DROGBA11

pre 7 godina

Ne dovodite ljude u zabludu.
Cehu jeste dao gol ali kada je Ceh na golu Arsenala.
Mesi je 8 meceva protiv Celsija dao 0 golova,imao je i penal.
Tako da je to malo ozbiljnije nego 0 golova na 4 meca protiv Juvea

laraa

pre 7 godina

Ronaldinjo

Slucajno zaboravila veruj...i to jednog od najomiljnijih.. Ronaldinjo...cuda je pravio.. onda predao dirigentsku palicu Messiju .Tj niz brazilaca je neponovljiv,Nejmar je na dobrom putu da im se pridruzi.
Pozdrav i za sve ostale,da iako zensko imala sam srecu da rastem uz brata koji je pratio sve i znao sve ( a i imala satelitsku Bogu hvala kada je niko nije imao ) da se malo nasalim.
Mnogo sam videla i gledala.
Recimo RM u vreme kada su igrali Zidan,Ronaldo,Bekam je meni bio najzanimljiviji.Ko nije gledao pravog Ronalda,taj ne zna sta je ,,Ronaldo,, ili utakmice tipa Barselona-Mancester U. ( obe utakmice 3-3 , tada kup sampiona),t aj ne zna sta su utakmice izmedju sampiona.
No salu stranu samo zelim da porucim mladim ljudima da gledaju fudbal bez mrznje i predrasuda,ko zna kada ce se takvi majstori opet pojaviti.Fudbal je poseban sport,iako gledam i druge stvari nije to isto.Milina je videti na Nou Kampu onoliko devojaka,zena,omladine.
Ja znam da ima mnogo uvreda i prema RM i CR i to je jako ruzno ( a posebno kod nas balkanaca ) .To rivalstvo je nametnuto zbog novca i marketinga,a ono zapravo ne postoji,jer se oni ne mogu uporedjivati,potpuno razliciti tipovi fudbalera i to vestacko rivalstvo donosi i mnogo stete fudbalu
Uzivajte i manite se mrznje i ne znam ko bese napisao da bi mu baba verovatno navijala za Barsu I Mesija
Mogu ti reci da ti baba je pametna zena, pozdrav veliki
uzivajte !

neutralni felsh

pre 7 godina

Mesija i Barsu prate samo i iskljucivo amateri i ne poznavaoci fudbala. Npr moja baba da je živa bi navijala sa Mesija.
(Trener, 20. april 2017 12:41)


kakvi nam "treneri", takav nam je i fudbal... odavno.

Hmm

pre 7 godina

laraa, 20. april 2017 12:20)

Otvori vest od pre dva dana ili bilo koju drugu o Realu i videces sta je pljuvacina,omalovazavanje i mrznja i to pogodi cijih navijaca.
Pa mi reci,cemu to ako imaju Mesija,verovatno najboljeg ikada?Zasto ga pljuju ako je nebitan i ne moze da pridje Mesiju po nicemu?
Zasto niko nije pljuvao po Realu i Ronaldu dok je on igrao za MU?Jedino nepojmljivo je sto obozavaoci i jednog i drugog pokisavaju da ih uporedjuju.
To je nemoguce jer su dva potpuno razicita tipa igraca.

Owen

pre 7 godina

Mesi igra za tim nikada nije bio sebičan niti opterećen postizanjem golova on je veliki igrač u svakom smislu, godpodin u kopačkama tipa Sedorf Iniesta, genije tipa Maradona Ronaldinjo,statistočar tipa Cristiano Gerd Miler, pritom ima brdo trofeja sa Barsom ima OI sa Argentinom i još nekoliko finala što je veliki uspeh, kad se sve sagleda i način na koji je igrao na vrhuncu golove kakve je davao pa sve i da ništa nije osvojio on bi bio najbolji igrač svih vremena a ovako je to samo potvrdio i trofejima jednostavno najbolji fudbaler ikada.

Ronaldinho

pre 7 godina

Zaista mi je ovolika kolicina mrznje prema Barseloni i Messiju napojmljiva i to pre svih od navijaca RM. Zasto ? Tacnije i razumem,jer ih taj Messi boli i znaju u dubini duse da CR nikada nece biti on ( tacnije tesko ko moze biti Messi ) . Uporedjivati njih dvojicu je zaista smesno.Ja nemam nista protiv CR zaista,covek ima uspehe u onome sto je njegovom domenu.Daje golove i to je to.On vise od toga ne moze. ( u smislu kreiranja igre i sl ),ali Ima sjajne saigrace koji mu to omogucuju i nema nista lose u tome.Sa druge strane Messi je tip fudbalera zbog kojih se gleda fudbal.Zensko sam,a uzivam da gledam tog coveka kada igra ( zbog njegove lepote nije sigurno ).Jednostvno covek ima neku magiju sa loptom.Naravno da ne moze uvek biti najbolji i da ima kikseva, ipak je to covek. Inace sam kao dete malo zakacila i Maradonu ( na kraju njegove karijere ),zatim plejada fudbalera,Badjo,Romario,Rivaldo,Ronaldo -pravi ( kakav je to bio fudbalercina ),zatim Zidan. Odlaskom Ronalda - pravog i Zidana ja sam mislila da je vreme velikih majstora proslo,medjutim dolazi Messi,mozda i najbolji od svih njih ....

(laraa, 20. april 2017 12:20)

Uh, veoma zavidno poznavanje fudbala od strane žene, da tako kažem, i potpisujem sve što si napisala, ali nadam se samo da si slučajno zaboravila jednog od najvećih ikada, a to je RONALDINJO, čovek zbog koga su i najveći mrzitelji Barse gledali istu i koji je jedini igrač Barse uz Maradonu kome je ceo Santiago Bernabeu aplaudirao, dva puta.

laraa

pre 7 godina

Zaista mi je ovolika kolicina mrznje prema Barseloni i Messiju napojmljiva i to pre svih od navijaca RM. Zasto ? Tacnije i razumem,jer ih taj Messi boli i znaju u dubini duse da CR nikada nece biti on ( tacnije tesko ko moze biti Messi ) . Uporedjivati njih dvojicu je zaista smesno.Ja nemam nista protiv CR zaista,covek ima uspehe u onome sto je njegovom domenu.Daje golove i to je to.On vise od toga ne moze. ( u smislu kreiranja igre i sl ),ali Ima sjajne saigrace koji mu to omogucuju i nema nista lose u tome.Sa druge strane Messi je tip fudbalera zbog kojih se gleda fudbal.Zensko sam,a uzivam da gledam tog coveka kada igra ( zbog njegove lepote nije sigurno ).Jednostvno covek ima neku magiju sa loptom.Naravno da ne moze uvek biti najbolji i da ima kikseva, ipak je to covek. Inace sam kao dete malo zakacila i Maradonu ( na kraju njegove karijere ),zatim plejada fudbalera,Badjo,Romario,Rivaldo,Ronaldo -pravi ( kakav je to bio fudbalercina ),zatim Zidan. Odlaskom Ronalda - pravog i Zidana ja sam mislila da je vreme velikih majstora proslo,medjutim dolazi Messi,mozda i najbolji od svih njih. Zelim samo da kazem navijacima RM da svojim komenarima punim mrznje samo pokazuju da ih taj Messi mnogo boli. Npr mene bas briga da pisem bilo sta o CR, neka igra,sta to meni smeta. Tako da,zamislite se malo nad samim sobom,ruzno je to sto radite,a u sustini nikome nista ne mozete,samo pokazujete svoju slabost. Pozdrav ....

Return of the King

pre 7 godina

Posle ovog komentara Lare vise se necu usuditi da kazem da zene ne znaju nista o fudbalu...Objasnila je vecini "strucnjaka" na ovo sajtu.

Jumko

pre 7 godina

Najjace je sto Novosadjaninu svi odgovaraju da Mesi ne moze da osvoji Ep, a nema ga ni Bufon! A s'obzirom da ga nema, padaju ti u vodu ubrajanja njega medju one koji su osvojili Ep, Sp i Ls. Nema 2/3!

Trener

pre 7 godina

Mesi nije dostojan Bufonove senke. Čuj jedan od najboljih svih vremena da bude mali Metuzalem, svašta. Nek prvo nauci lopte i nek poraste.

kwamo

pre 7 godina

@barsa barsa
jeste,to je tacno klinac,ali je juve igrao drugu ligu i gle cuda,bufon ostao u klubu. a igrao je drugu ligu jer su namestili 1-2 utakmice. da u spaniji ima imalo pravde,barsa bi igrala drugu ligu ili zbog namestanja ili zbog dugovanja (za dugovanja sigurno znam,pa su pare stigle za jedan dan od tajnog obolavaoca,naroda spanije),a za namestanje........

Markic

pre 7 godina

Koja glupost, ljudi se sastali 4x u karijeri i zamisli nije mu dao gol, hahaha neverovatno... a to ako finale svetskog prvenstava nije "ništa" onda ok, toliko, hvala.

Na primer, da ne shvatis pogresno, Ronaldo je u 4 utakmice Bufonu dao 5 gola, 2013/14 u grupi 3 gola, i 2015 u 1/2 2 gola. Nije 4 utakmice malo za igraca poput Messija da ne postigne gol.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Vidim da je počela neka spin mašinerija da radi od sinoć gde ' je smešno uopšte Porediti Ronalda i Mesija jer je Ronaldo
mnogo veća klasa '.
Sad, pitam ja vas, što veliki Ronaldo od kad je u Realu osvoji jedva jednu ligu pored Mesija a evo možda mu se ove posreći i druga posle toliko godina?
Jel gledate vi pre svega objektivno fudbal i vidite tu enormnu razliku u svakom segmentu igre između njih dvojice?
Ronaldo je postao klasičan centarfor koji uz sjajne saigrače se samo jako dobro kreće bez lopte, nema čovek više ni prodor ni dribling, a i kad asistira, to su obična proigravanja koja svako ume dok sa druge strane kad gledaš Mesija, vidi se da je to jednostavno totalno drugačiji tip igrača, nešto što se neće skoro roditi.
Samo pogledajte sinoć koliko je puta povezao loptu sa igračem iz nemogućih situacija, njegov problem ove godine je očajan trener koji se totalno pogubio uz nenormalno promašena pojačanja.
Dakle, čovek je bukvalno dimenzija druga za sve ostale igrače na svetu trenutno.
Vi sve što imate protiv njega su te neke statistike, a čak i te statistike opet nisu skroz na strani Ronalda.
Poenta mog komentara je da je uživanje Mesija gledati jer je dečko magija sa loptom, kreativnost, pas, vizija igre, dribling, prodor, hitrina, brzina, alfa i omega preko 9 godina u Jednoj Barsi, mislim, ono, neverovatna je glupost osporavati uopšte ovako velikog igrača.
A to su očigledno ovi koji mrze Mesija i ovi sto su Realovi navijači koji ovoliko lupaju.

kwamo

pre 7 godina

@punkd
pa upravo se ti razlikujes od ostalih koji prate fudbal. ako osvojis nesto sa reprezentacijom,to je vrhunac karijere svakog sportiste. ima i tu namestanja,recimo finale spanija i holandija,gde su spanci morali da pobede i osvoje titulu zbog jakog lobija,ali o zbog cinjenice da su druge reprezentacije smatrale da je to sp najlosije u poslednjih nekoliko decenija,jos od francuske i japana. a koliko je taj spanski lobi jak govori i cinjenica da spanski klubovi zadnjih godina stalno igraju polufinala le i ls. i nemojte da mi pricate kako je spanska liga jaka (realno je da imate samo 3 tima koji konkurisu za visok plasman),kad imate englesku ligu koja ne da je jaka,neko je i iscrpljujuca i teska.

punkd

pre 7 godina

Ja ne znam sto se insistira na osvajanju necega sa reprezentacijom da bi neko imao neko priznanje. Fudbal je timska igra i reprezentacija nije jedna zvezda vec mnogo vise od toga...Igraci o kojima pricamo svakako su legende. Ja mesija i ronalda ne gotivim nesto, tj uopste ne volim danasnje fudbalere ali boljih nema..Bufon je legenda, u fifi uvek biram italijane zbog njega :)

gile

pre 7 godina

je li stvarno moze neko ko voli fudbal kao igru da upredjuje mesija i ronalda...
umjetnika fudbala i čovjeka koji se izgradio kao atleta a koji inace pada od promaje...mesi ce se uvijek uporedjivati sa peleom i maradonom a o ronaldu ce se samo pricati kao jednom dobrom golgeteru kao npr starom mileru.

alx

pre 7 godina

cemu ovi hvalospevibo messiju...pokaza je on sta zna....kada nema tima oko njega...0 bodova...Barcelonini igraci ne znaju llotu da sutnu...pokusavaju da je unesu u gol.....naporno ih je gledati....i favorizovani suo od sudija...a na terenu se ponasaju kao da su iz nekog seoskog kluba....

Tiberije

pre 7 godina

Zidan je kao igrač osvojio sve sto se može osvojiti i u svakom finalu je bio igrač utakmice.
Odgovor na pitanje ko je od igrača osvojio Ep, SP, LS...

Pass

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 20. april 2017 09:05) Pa vidi, Mesi svakako nikada neće osvojiti EP. Ova ostala takmičenja, možda...
(Vlada, 20. april 2017 09:27) ne lupajte, ni Bufon nema EP.

agent mahoun

pre 7 godina

Ona odbrana u prvoj utakmici kada je Inijesta izbio sam pred golom e to je rodjaci iakustvo čovek je vidovit kakva odbrana on je čovek neverovatan.

Čovek je Majkl Džordan za golmane.

Neka nagrada bi trebalo da se dodeljuje svake godine za najboljeg golmana i ta nagrada treba da se zove Djanluidji Bufon nagrada. Ne treba čekati sa takmvim nazivom...

Novosadjanin.

pre 7 godina

Adam,

ti si neki dezurni saljivdzija? Misli se na ekvivalent EP, a to je Kup Juzne Amerike. Poenta je ta, da Mesi po trofejima ne moze da se meri sa Bufonom ako isti osvoji LS. Tebi je bitno da Mesi ne moze da osvoji EP...Bas cudno, Posto se Argentina granici sa Ceskom... Argentina je fudbalska velesila, i za njih je uspeh samo trofej! U eri Mesija nema trofeja i to je surova realnost. Zato nikada , ali nikada nece prici Maradoni.

Barsa Barsa

pre 7 godina

Pa normalno da je tesko zabiti mu gol, posto za 10 godina Juventus samo dva puta dosla u cetvrtfinale. Cini mi se da ni Donarumi Messi nije dao gol.

Misa

pre 7 godina

Novosadjanin., 20. april 2017 09:05)

Manje-Vise si u pravi, samo sto je sigurno da Mesi nece osvojiti evropsko, za svetsko ima jos vremena.

nfs

pre 7 godina

Koja glupost, ljudi se sastali 4x u karijeri i zamisli nije mu dao gol, hahaha neverovatno... a to ako finale svetskog prvenstava nije "ništa" onda ok, toliko, hvala.

The One

pre 7 godina

Prvo tesko je dati gol kada ga deset igraca cuva, drugo Mesi je dovukao reprezentaciju do finala sp, bolji su bili od nemaca ali nisu imali srece..

ivan

pre 7 godina

'Najveća je to što ništa nije uradio sa reprezentacijom'
eh kad bi srbija bila tako 'neuspesna' kao argentina. ovo je kao kad bi neko rekao da teodosic nije uradio nista sa repkom

magični mag svega

pre 7 godina

Bufon je obična srećara. Neki drugi golman primi gol kroz noge, od odbitka, pa i po nekoliko komada na utakmici, a on ne zato što ima sreće. Kako baš nikad da ne primi go?

Малута

pre 7 godina

Јел дао гол Челзију?
Знам да годинама није дао, чак је и пенал против њих промашио.
Можда и јесте успео

fudbalski ekspert

pre 7 godina

@Nikola

Bufon je počeo karijeru u Parmi u sezoni 1995/1996!
Sezona 2016/2017 je 22. sezona Bufona u profesionalnom fudbalu!
1978. godište, 39 punih godina!

Dag Kristi

pre 7 godina

@Novosadjanin
Hvala ti sto si mi rekao da je Bufon bio prvak Evrope sa Italijom.Italija je jedini put bila prvak Evrope 1968.,ali nisam imao pojma da je Djidji bio u timu.Inace,po broju pluseva koje imas,rekao bih da ovde ima "poznavalaca" slicnim tebi.

NS#1

pre 7 godina

Nista nije uradio sa reprezentacijom-hahahaha. Osvojio O.I., finale Svetskog i nekoliko puta finale J. Amerike. Bas nista. Sta li je nasa reprezentacija, u kom svetlu ih opisati, ako je ovo nista? A, da, mi smo prvi (ako i to) u grupi za Svetsko sa velesilama Gruzijom, Irskom i Velsom.

Mare

pre 7 godina

sinoc me je fascinirao jedan sut barse, kad se Bufon bacio i lopta mu je prosla tik pored vrha prstiju, nastavila dalje i prosla tik pored stative u golaut. Dakle, on se instiktivno bacio i taman zatvorio gol toliko da lopta ne udje u gol, a sa druge strane je nije bespotrebno pipao da od njega ne ode u korner, vec je otisla u golaut. Sta ti je 40godina i 20togodisnje iskustvo

Novosadjanin.

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.

Vlada

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 20. april 2017 09:05)

Pa vidi, Mesi svakako nikada neće osvojiti EP. Ova ostala takmičenja, možda...

Novosadjanin.

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

@Nikola

Bufon je počeo karijeru u Parmi u sezoni 1995/1996!
Sezona 2016/2017 je 22. sezona Bufona u profesionalnom fudbalu!
1978. godište, 39 punih godina!

Mare

pre 7 godina

sinoc me je fascinirao jedan sut barse, kad se Bufon bacio i lopta mu je prosla tik pored vrha prstiju, nastavila dalje i prosla tik pored stative u golaut. Dakle, on se instiktivno bacio i taman zatvorio gol toliko da lopta ne udje u gol, a sa druge strane je nije bespotrebno pipao da od njega ne ode u korner, vec je otisla u golaut. Sta ti je 40godina i 20togodisnje iskustvo

Vlada

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 20. april 2017 09:05)

Pa vidi, Mesi svakako nikada neće osvojiti EP. Ova ostala takmičenja, možda...

Dag Kristi

pre 7 godina

@Novosadjanin
Hvala ti sto si mi rekao da je Bufon bio prvak Evrope sa Italijom.Italija je jedini put bila prvak Evrope 1968.,ali nisam imao pojma da je Djidji bio u timu.Inace,po broju pluseva koje imas,rekao bih da ovde ima "poznavalaca" slicnim tebi.

Малута

pre 7 godina

Јел дао гол Челзију?
Знам да годинама није дао, чак је и пенал против њих промашио.
Можда и јесте успео

nfs

pre 7 godina

Koja glupost, ljudi se sastali 4x u karijeri i zamisli nije mu dao gol, hahaha neverovatno... a to ako finale svetskog prvenstava nije "ništa" onda ok, toliko, hvala.

NS#1

pre 7 godina

Nista nije uradio sa reprezentacijom-hahahaha. Osvojio O.I., finale Svetskog i nekoliko puta finale J. Amerike. Bas nista. Sta li je nasa reprezentacija, u kom svetlu ih opisati, ako je ovo nista? A, da, mi smo prvi (ako i to) u grupi za Svetsko sa velesilama Gruzijom, Irskom i Velsom.

ivan

pre 7 godina

'Najveća je to što ništa nije uradio sa reprezentacijom'
eh kad bi srbija bila tako 'neuspesna' kao argentina. ovo je kao kad bi neko rekao da teodosic nije uradio nista sa repkom

Tiberije

pre 7 godina

Zidan je kao igrač osvojio sve sto se može osvojiti i u svakom finalu je bio igrač utakmice.
Odgovor na pitanje ko je od igrača osvojio Ep, SP, LS...

agent mahoun

pre 7 godina

Ona odbrana u prvoj utakmici kada je Inijesta izbio sam pred golom e to je rodjaci iakustvo čovek je vidovit kakva odbrana on je čovek neverovatan.

Čovek je Majkl Džordan za golmane.

Neka nagrada bi trebalo da se dodeljuje svake godine za najboljeg golmana i ta nagrada treba da se zove Djanluidji Bufon nagrada. Ne treba čekati sa takmvim nazivom...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Vidim da je počela neka spin mašinerija da radi od sinoć gde ' je smešno uopšte Porediti Ronalda i Mesija jer je Ronaldo
mnogo veća klasa '.
Sad, pitam ja vas, što veliki Ronaldo od kad je u Realu osvoji jedva jednu ligu pored Mesija a evo možda mu se ove posreći i druga posle toliko godina?
Jel gledate vi pre svega objektivno fudbal i vidite tu enormnu razliku u svakom segmentu igre između njih dvojice?
Ronaldo je postao klasičan centarfor koji uz sjajne saigrače se samo jako dobro kreće bez lopte, nema čovek više ni prodor ni dribling, a i kad asistira, to su obična proigravanja koja svako ume dok sa druge strane kad gledaš Mesija, vidi se da je to jednostavno totalno drugačiji tip igrača, nešto što se neće skoro roditi.
Samo pogledajte sinoć koliko je puta povezao loptu sa igračem iz nemogućih situacija, njegov problem ove godine je očajan trener koji se totalno pogubio uz nenormalno promašena pojačanja.
Dakle, čovek je bukvalno dimenzija druga za sve ostale igrače na svetu trenutno.
Vi sve što imate protiv njega su te neke statistike, a čak i te statistike opet nisu skroz na strani Ronalda.
Poenta mog komentara je da je uživanje Mesija gledati jer je dečko magija sa loptom, kreativnost, pas, vizija igre, dribling, prodor, hitrina, brzina, alfa i omega preko 9 godina u Jednoj Barsi, mislim, ono, neverovatna je glupost osporavati uopšte ovako velikog igrača.
A to su očigledno ovi koji mrze Mesija i ovi sto su Realovi navijači koji ovoliko lupaju.

alx

pre 7 godina

cemu ovi hvalospevibo messiju...pokaza je on sta zna....kada nema tima oko njega...0 bodova...Barcelonini igraci ne znaju llotu da sutnu...pokusavaju da je unesu u gol.....naporno ih je gledati....i favorizovani suo od sudija...a na terenu se ponasaju kao da su iz nekog seoskog kluba....

Pass

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 20. april 2017 09:05) Pa vidi, Mesi svakako nikada neće osvojiti EP. Ova ostala takmičenja, možda...
(Vlada, 20. april 2017 09:27) ne lupajte, ni Bufon nema EP.

Novosadjanin.

pre 7 godina

Adam,

ti si neki dezurni saljivdzija? Misli se na ekvivalent EP, a to je Kup Juzne Amerike. Poenta je ta, da Mesi po trofejima ne moze da se meri sa Bufonom ako isti osvoji LS. Tebi je bitno da Mesi ne moze da osvoji EP...Bas cudno, Posto se Argentina granici sa Ceskom... Argentina je fudbalska velesila, i za njih je uspeh samo trofej! U eri Mesija nema trofeja i to je surova realnost. Zato nikada , ali nikada nece prici Maradoni.

Markic

pre 7 godina

Koja glupost, ljudi se sastali 4x u karijeri i zamisli nije mu dao gol, hahaha neverovatno... a to ako finale svetskog prvenstava nije "ništa" onda ok, toliko, hvala.

Na primer, da ne shvatis pogresno, Ronaldo je u 4 utakmice Bufonu dao 5 gola, 2013/14 u grupi 3 gola, i 2015 u 1/2 2 gola. Nije 4 utakmice malo za igraca poput Messija da ne postigne gol.

Barsa Barsa

pre 7 godina

Pa normalno da je tesko zabiti mu gol, posto za 10 godina Juventus samo dva puta dosla u cetvrtfinale. Cini mi se da ni Donarumi Messi nije dao gol.

The One

pre 7 godina

Prvo tesko je dati gol kada ga deset igraca cuva, drugo Mesi je dovukao reprezentaciju do finala sp, bolji su bili od nemaca ali nisu imali srece..

Misa

pre 7 godina

Novosadjanin., 20. april 2017 09:05)

Manje-Vise si u pravi, samo sto je sigurno da Mesi nece osvojiti evropsko, za svetsko ima jos vremena.

gile

pre 7 godina

je li stvarno moze neko ko voli fudbal kao igru da upredjuje mesija i ronalda...
umjetnika fudbala i čovjeka koji se izgradio kao atleta a koji inace pada od promaje...mesi ce se uvijek uporedjivati sa peleom i maradonom a o ronaldu ce se samo pricati kao jednom dobrom golgeteru kao npr starom mileru.

punkd

pre 7 godina

Ja ne znam sto se insistira na osvajanju necega sa reprezentacijom da bi neko imao neko priznanje. Fudbal je timska igra i reprezentacija nije jedna zvezda vec mnogo vise od toga...Igraci o kojima pricamo svakako su legende. Ja mesija i ronalda ne gotivim nesto, tj uopste ne volim danasnje fudbalere ali boljih nema..Bufon je legenda, u fifi uvek biram italijane zbog njega :)

laraa

pre 7 godina

Zaista mi je ovolika kolicina mrznje prema Barseloni i Messiju napojmljiva i to pre svih od navijaca RM. Zasto ? Tacnije i razumem,jer ih taj Messi boli i znaju u dubini duse da CR nikada nece biti on ( tacnije tesko ko moze biti Messi ) . Uporedjivati njih dvojicu je zaista smesno.Ja nemam nista protiv CR zaista,covek ima uspehe u onome sto je njegovom domenu.Daje golove i to je to.On vise od toga ne moze. ( u smislu kreiranja igre i sl ),ali Ima sjajne saigrace koji mu to omogucuju i nema nista lose u tome.Sa druge strane Messi je tip fudbalera zbog kojih se gleda fudbal.Zensko sam,a uzivam da gledam tog coveka kada igra ( zbog njegove lepote nije sigurno ).Jednostvno covek ima neku magiju sa loptom.Naravno da ne moze uvek biti najbolji i da ima kikseva, ipak je to covek. Inace sam kao dete malo zakacila i Maradonu ( na kraju njegove karijere ),zatim plejada fudbalera,Badjo,Romario,Rivaldo,Ronaldo -pravi ( kakav je to bio fudbalercina ),zatim Zidan. Odlaskom Ronalda - pravog i Zidana ja sam mislila da je vreme velikih majstora proslo,medjutim dolazi Messi,mozda i najbolji od svih njih. Zelim samo da kazem navijacima RM da svojim komenarima punim mrznje samo pokazuju da ih taj Messi mnogo boli. Npr mene bas briga da pisem bilo sta o CR, neka igra,sta to meni smeta. Tako da,zamislite se malo nad samim sobom,ruzno je to sto radite,a u sustini nikome nista ne mozete,samo pokazujete svoju slabost. Pozdrav ....

Owen

pre 7 godina

Mesi igra za tim nikada nije bio sebičan niti opterećen postizanjem golova on je veliki igrač u svakom smislu, godpodin u kopačkama tipa Sedorf Iniesta, genije tipa Maradona Ronaldinjo,statistočar tipa Cristiano Gerd Miler, pritom ima brdo trofeja sa Barsom ima OI sa Argentinom i još nekoliko finala što je veliki uspeh, kad se sve sagleda i način na koji je igrao na vrhuncu golove kakve je davao pa sve i da ništa nije osvojio on bi bio najbolji igrač svih vremena a ovako je to samo potvrdio i trofejima jednostavno najbolji fudbaler ikada.

magični mag svega

pre 7 godina

Bufon je obična srećara. Neki drugi golman primi gol kroz noge, od odbitka, pa i po nekoliko komada na utakmici, a on ne zato što ima sreće. Kako baš nikad da ne primi go?

kwamo

pre 7 godina

@barsa barsa
jeste,to je tacno klinac,ali je juve igrao drugu ligu i gle cuda,bufon ostao u klubu. a igrao je drugu ligu jer su namestili 1-2 utakmice. da u spaniji ima imalo pravde,barsa bi igrala drugu ligu ili zbog namestanja ili zbog dugovanja (za dugovanja sigurno znam,pa su pare stigle za jedan dan od tajnog obolavaoca,naroda spanije),a za namestanje........

Trener

pre 7 godina

Mesi nije dostojan Bufonove senke. Čuj jedan od najboljih svih vremena da bude mali Metuzalem, svašta. Nek prvo nauci lopte i nek poraste.

Return of the King

pre 7 godina

Posle ovog komentara Lare vise se necu usuditi da kazem da zene ne znaju nista o fudbalu...Objasnila je vecini "strucnjaka" na ovo sajtu.

Ronaldinho

pre 7 godina

Zaista mi je ovolika kolicina mrznje prema Barseloni i Messiju napojmljiva i to pre svih od navijaca RM. Zasto ? Tacnije i razumem,jer ih taj Messi boli i znaju u dubini duse da CR nikada nece biti on ( tacnije tesko ko moze biti Messi ) . Uporedjivati njih dvojicu je zaista smesno.Ja nemam nista protiv CR zaista,covek ima uspehe u onome sto je njegovom domenu.Daje golove i to je to.On vise od toga ne moze. ( u smislu kreiranja igre i sl ),ali Ima sjajne saigrace koji mu to omogucuju i nema nista lose u tome.Sa druge strane Messi je tip fudbalera zbog kojih se gleda fudbal.Zensko sam,a uzivam da gledam tog coveka kada igra ( zbog njegove lepote nije sigurno ).Jednostvno covek ima neku magiju sa loptom.Naravno da ne moze uvek biti najbolji i da ima kikseva, ipak je to covek. Inace sam kao dete malo zakacila i Maradonu ( na kraju njegove karijere ),zatim plejada fudbalera,Badjo,Romario,Rivaldo,Ronaldo -pravi ( kakav je to bio fudbalercina ),zatim Zidan. Odlaskom Ronalda - pravog i Zidana ja sam mislila da je vreme velikih majstora proslo,medjutim dolazi Messi,mozda i najbolji od svih njih ....

(laraa, 20. april 2017 12:20)

Uh, veoma zavidno poznavanje fudbala od strane žene, da tako kažem, i potpisujem sve što si napisala, ali nadam se samo da si slučajno zaboravila jednog od najvećih ikada, a to je RONALDINJO, čovek zbog koga su i najveći mrzitelji Barse gledali istu i koji je jedini igrač Barse uz Maradonu kome je ceo Santiago Bernabeu aplaudirao, dva puta.

DROGBA11

pre 7 godina

Ne dovodite ljude u zabludu.
Cehu jeste dao gol ali kada je Ceh na golu Arsenala.
Mesi je 8 meceva protiv Celsija dao 0 golova,imao je i penal.
Tako da je to malo ozbiljnije nego 0 golova na 4 meca protiv Juvea

Jumko

pre 7 godina

Najjace je sto Novosadjaninu svi odgovaraju da Mesi ne moze da osvoji Ep, a nema ga ni Bufon! A s'obzirom da ga nema, padaju ti u vodu ubrajanja njega medju one koji su osvojili Ep, Sp i Ls. Nema 2/3!

laraa

pre 7 godina

Ronaldinjo

Slucajno zaboravila veruj...i to jednog od najomiljnijih.. Ronaldinjo...cuda je pravio.. onda predao dirigentsku palicu Messiju .Tj niz brazilaca je neponovljiv,Nejmar je na dobrom putu da im se pridruzi.
Pozdrav i za sve ostale,da iako zensko imala sam srecu da rastem uz brata koji je pratio sve i znao sve ( a i imala satelitsku Bogu hvala kada je niko nije imao ) da se malo nasalim.
Mnogo sam videla i gledala.
Recimo RM u vreme kada su igrali Zidan,Ronaldo,Bekam je meni bio najzanimljiviji.Ko nije gledao pravog Ronalda,taj ne zna sta je ,,Ronaldo,, ili utakmice tipa Barselona-Mancester U. ( obe utakmice 3-3 , tada kup sampiona),t aj ne zna sta su utakmice izmedju sampiona.
No salu stranu samo zelim da porucim mladim ljudima da gledaju fudbal bez mrznje i predrasuda,ko zna kada ce se takvi majstori opet pojaviti.Fudbal je poseban sport,iako gledam i druge stvari nije to isto.Milina je videti na Nou Kampu onoliko devojaka,zena,omladine.
Ja znam da ima mnogo uvreda i prema RM i CR i to je jako ruzno ( a posebno kod nas balkanaca ) .To rivalstvo je nametnuto zbog novca i marketinga,a ono zapravo ne postoji,jer se oni ne mogu uporedjivati,potpuno razliciti tipovi fudbalera i to vestacko rivalstvo donosi i mnogo stete fudbalu
Uzivajte i manite se mrznje i ne znam ko bese napisao da bi mu baba verovatno navijala za Barsu I Mesija
Mogu ti reci da ti baba je pametna zena, pozdrav veliki
uzivajte !

neutralni felsh

pre 7 godina

Mesija i Barsu prate samo i iskljucivo amateri i ne poznavaoci fudbala. Npr moja baba da je živa bi navijala sa Mesija.
(Trener, 20. april 2017 12:41)


kakvi nam "treneri", takav nam je i fudbal... odavno.

neutralni felsh

pre 7 godina

Mesi nije dostojan Bufonove senke. Čuj jedan od najboljih svih vremena da bude mali Metuzalem, svašta. Nek prvo nauci lopte i nek poraste.
(Trener, 20. april 2017 12:34)


trener? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

kwamo

pre 7 godina

@punkd
pa upravo se ti razlikujes od ostalih koji prate fudbal. ako osvojis nesto sa reprezentacijom,to je vrhunac karijere svakog sportiste. ima i tu namestanja,recimo finale spanija i holandija,gde su spanci morali da pobede i osvoje titulu zbog jakog lobija,ali o zbog cinjenice da su druge reprezentacije smatrale da je to sp najlosije u poslednjih nekoliko decenija,jos od francuske i japana. a koliko je taj spanski lobi jak govori i cinjenica da spanski klubovi zadnjih godina stalno igraju polufinala le i ls. i nemojte da mi pricate kako je spanska liga jaka (realno je da imate samo 3 tima koji konkurisu za visok plasman),kad imate englesku ligu koja ne da je jaka,neko je i iscrpljujuca i teska.

Hmm

pre 7 godina

laraa, 20. april 2017 12:20)

Otvori vest od pre dva dana ili bilo koju drugu o Realu i videces sta je pljuvacina,omalovazavanje i mrznja i to pogodi cijih navijaca.
Pa mi reci,cemu to ako imaju Mesija,verovatno najboljeg ikada?Zasto ga pljuju ako je nebitan i ne moze da pridje Mesiju po nicemu?
Zasto niko nije pljuvao po Realu i Ronaldu dok je on igrao za MU?Jedino nepojmljivo je sto obozavaoci i jednog i drugog pokisavaju da ih uporedjuju.
To je nemoguce jer su dva potpuno razicita tipa igraca.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Mesi nije nista uradio sa reprezentacijom. Onda nije ni Teodosic. Ili Tim Dankan. Krs igraci. 
(Toby Wong, 20. april 2017 13:01) 

Ко је бољи, Саша Ђорђевић или Милош Теодосић? Ту нема ни размишљања чак. 9 тројки у финалу. То се не заборавља. 

Плус никада Шпанија није водила 40 разлике док је Сале био плеј. 

Тако исто и Криштијано Роналдо.
(adriano_galliani, 20. april 2017 17:13)

Kao prvo, ko je gde pomenuo uopšte Saleta?
Kao drugo, mešaš babe i žabe, Španija kad je Sale igrao je bila niko i nista, a ova Španija što i dalje traje je jedna od najboljih generacija ikada i mogla je Egal igrati sa našeg Saleta.

Dzimi

pre 7 godina

Cini mi se da je veliki broj promasaja Barcelone upravo zbog Bufona. Znali su da moraju pucati jako i uz stative da bi mu dali gol.

Nick Van Exel

pre 7 godina

Igrali su jedan protiv drugog tri puta u LŠ. Možda ćes se sastati još koji put, ko zna. Ne može se reći da Mesi nije napravio ništa sa reprezentacijom jer je igrao finala Kopa Amerike i Svjetskog prvenstva. Falilo mu je malo sreće da nešto od toga uzme kao što je Bufon imao u finalu sa Francuskom. U svakom slučaju bi bilo lijepo da Bufon uzme LŠ i da to bude kruna karijere jednog od najboljih golmana u istoriji.

adriano_galliani

pre 7 godina

Mesi nije nista uradio sa reprezentacijom. Onda nije ni Teodosic. Ili Tim Dankan. Krs igraci.
(Toby Wong, 20. april 2017 13:01)

Ко је бољи, Саша Ђорђевић или Милош Теодосић? Ту нема ни размишљања чак. 9 тројки у финалу. То се не заборавља.

Плус никада Шпанија није водила 40 разлике док је Сале био плеј.

Тако исто и Криштијано Роналдо.

magični mag svega

pre 7 godina

Bufon je obična srećara. Neki drugi golman primi gol kroz noge, od odbitka, pa i po nekoliko komada na utakmici, a on ne zato što ima sreće. Kako baš nikad da ne primi go?

Novosadjanin.

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.

The One

pre 7 godina

Prvo tesko je dati gol kada ga deset igraca cuva, drugo Mesi je dovukao reprezentaciju do finala sp, bolji su bili od nemaca ali nisu imali srece..

NS#1

pre 7 godina

Nista nije uradio sa reprezentacijom-hahahaha. Osvojio O.I., finale Svetskog i nekoliko puta finale J. Amerike. Bas nista. Sta li je nasa reprezentacija, u kom svetlu ih opisati, ako je ovo nista? A, da, mi smo prvi (ako i to) u grupi za Svetsko sa velesilama Gruzijom, Irskom i Velsom.

Barsa Barsa

pre 7 godina

Pa normalno da je tesko zabiti mu gol, posto za 10 godina Juventus samo dva puta dosla u cetvrtfinale. Cini mi se da ni Donarumi Messi nije dao gol.

nfs

pre 7 godina

Koja glupost, ljudi se sastali 4x u karijeri i zamisli nije mu dao gol, hahaha neverovatno... a to ako finale svetskog prvenstava nije "ništa" onda ok, toliko, hvala.

Vlada

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 20. april 2017 09:05)

Pa vidi, Mesi svakako nikada neće osvojiti EP. Ova ostala takmičenja, možda...

ivan

pre 7 godina

'Najveća je to što ništa nije uradio sa reprezentacijom'
eh kad bi srbija bila tako 'neuspesna' kao argentina. ovo je kao kad bi neko rekao da teodosic nije uradio nista sa repkom

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Vidim da je počela neka spin mašinerija da radi od sinoć gde ' je smešno uopšte Porediti Ronalda i Mesija jer je Ronaldo
mnogo veća klasa '.
Sad, pitam ja vas, što veliki Ronaldo od kad je u Realu osvoji jedva jednu ligu pored Mesija a evo možda mu se ove posreći i druga posle toliko godina?
Jel gledate vi pre svega objektivno fudbal i vidite tu enormnu razliku u svakom segmentu igre između njih dvojice?
Ronaldo je postao klasičan centarfor koji uz sjajne saigrače se samo jako dobro kreće bez lopte, nema čovek više ni prodor ni dribling, a i kad asistira, to su obična proigravanja koja svako ume dok sa druge strane kad gledaš Mesija, vidi se da je to jednostavno totalno drugačiji tip igrača, nešto što se neće skoro roditi.
Samo pogledajte sinoć koliko je puta povezao loptu sa igračem iz nemogućih situacija, njegov problem ove godine je očajan trener koji se totalno pogubio uz nenormalno promašena pojačanja.
Dakle, čovek je bukvalno dimenzija druga za sve ostale igrače na svetu trenutno.
Vi sve što imate protiv njega su te neke statistike, a čak i te statistike opet nisu skroz na strani Ronalda.
Poenta mog komentara je da je uživanje Mesija gledati jer je dečko magija sa loptom, kreativnost, pas, vizija igre, dribling, prodor, hitrina, brzina, alfa i omega preko 9 godina u Jednoj Barsi, mislim, ono, neverovatna je glupost osporavati uopšte ovako velikog igrača.
A to su očigledno ovi koji mrze Mesija i ovi sto su Realovi navijači koji ovoliko lupaju.

alx

pre 7 godina

cemu ovi hvalospevibo messiju...pokaza je on sta zna....kada nema tima oko njega...0 bodova...Barcelonini igraci ne znaju llotu da sutnu...pokusavaju da je unesu u gol.....naporno ih je gledati....i favorizovani suo od sudija...a na terenu se ponasaju kao da su iz nekog seoskog kluba....

Novosadjanin.

pre 7 godina

Adam,

ti si neki dezurni saljivdzija? Misli se na ekvivalent EP, a to je Kup Juzne Amerike. Poenta je ta, da Mesi po trofejima ne moze da se meri sa Bufonom ako isti osvoji LS. Tebi je bitno da Mesi ne moze da osvoji EP...Bas cudno, Posto se Argentina granici sa Ceskom... Argentina je fudbalska velesila, i za njih je uspeh samo trofej! U eri Mesija nema trofeja i to je surova realnost. Zato nikada , ali nikada nece prici Maradoni.

laraa

pre 7 godina

Zaista mi je ovolika kolicina mrznje prema Barseloni i Messiju napojmljiva i to pre svih od navijaca RM. Zasto ? Tacnije i razumem,jer ih taj Messi boli i znaju u dubini duse da CR nikada nece biti on ( tacnije tesko ko moze biti Messi ) . Uporedjivati njih dvojicu je zaista smesno.Ja nemam nista protiv CR zaista,covek ima uspehe u onome sto je njegovom domenu.Daje golove i to je to.On vise od toga ne moze. ( u smislu kreiranja igre i sl ),ali Ima sjajne saigrace koji mu to omogucuju i nema nista lose u tome.Sa druge strane Messi je tip fudbalera zbog kojih se gleda fudbal.Zensko sam,a uzivam da gledam tog coveka kada igra ( zbog njegove lepote nije sigurno ).Jednostvno covek ima neku magiju sa loptom.Naravno da ne moze uvek biti najbolji i da ima kikseva, ipak je to covek. Inace sam kao dete malo zakacila i Maradonu ( na kraju njegove karijere ),zatim plejada fudbalera,Badjo,Romario,Rivaldo,Ronaldo -pravi ( kakav je to bio fudbalercina ),zatim Zidan. Odlaskom Ronalda - pravog i Zidana ja sam mislila da je vreme velikih majstora proslo,medjutim dolazi Messi,mozda i najbolji od svih njih. Zelim samo da kazem navijacima RM da svojim komenarima punim mrznje samo pokazuju da ih taj Messi mnogo boli. Npr mene bas briga da pisem bilo sta o CR, neka igra,sta to meni smeta. Tako da,zamislite se malo nad samim sobom,ruzno je to sto radite,a u sustini nikome nista ne mozete,samo pokazujete svoju slabost. Pozdrav ....

Trener

pre 7 godina

Mesi nije dostojan Bufonove senke. Čuj jedan od najboljih svih vremena da bude mali Metuzalem, svašta. Nek prvo nauci lopte i nek poraste.

gile

pre 7 godina

je li stvarno moze neko ko voli fudbal kao igru da upredjuje mesija i ronalda...
umjetnika fudbala i čovjeka koji se izgradio kao atleta a koji inace pada od promaje...mesi ce se uvijek uporedjivati sa peleom i maradonom a o ronaldu ce se samo pricati kao jednom dobrom golgeteru kao npr starom mileru.

Markic

pre 7 godina

Koja glupost, ljudi se sastali 4x u karijeri i zamisli nije mu dao gol, hahaha neverovatno... a to ako finale svetskog prvenstava nije "ništa" onda ok, toliko, hvala.

Na primer, da ne shvatis pogresno, Ronaldo je u 4 utakmice Bufonu dao 5 gola, 2013/14 u grupi 3 gola, i 2015 u 1/2 2 gola. Nije 4 utakmice malo za igraca poput Messija da ne postigne gol.

kwamo

pre 7 godina

@punkd
pa upravo se ti razlikujes od ostalih koji prate fudbal. ako osvojis nesto sa reprezentacijom,to je vrhunac karijere svakog sportiste. ima i tu namestanja,recimo finale spanija i holandija,gde su spanci morali da pobede i osvoje titulu zbog jakog lobija,ali o zbog cinjenice da su druge reprezentacije smatrale da je to sp najlosije u poslednjih nekoliko decenija,jos od francuske i japana. a koliko je taj spanski lobi jak govori i cinjenica da spanski klubovi zadnjih godina stalno igraju polufinala le i ls. i nemojte da mi pricate kako je spanska liga jaka (realno je da imate samo 3 tima koji konkurisu za visok plasman),kad imate englesku ligu koja ne da je jaka,neko je i iscrpljujuca i teska.

Mare

pre 7 godina

sinoc me je fascinirao jedan sut barse, kad se Bufon bacio i lopta mu je prosla tik pored vrha prstiju, nastavila dalje i prosla tik pored stative u golaut. Dakle, on se instiktivno bacio i taman zatvorio gol toliko da lopta ne udje u gol, a sa druge strane je nije bespotrebno pipao da od njega ne ode u korner, vec je otisla u golaut. Sta ti je 40godina i 20togodisnje iskustvo

Dag Kristi

pre 7 godina

@Novosadjanin
Hvala ti sto si mi rekao da je Bufon bio prvak Evrope sa Italijom.Italija je jedini put bila prvak Evrope 1968.,ali nisam imao pojma da je Djidji bio u timu.Inace,po broju pluseva koje imas,rekao bih da ovde ima "poznavalaca" slicnim tebi.

DROGBA11

pre 7 godina

Ne dovodite ljude u zabludu.
Cehu jeste dao gol ali kada je Ceh na golu Arsenala.
Mesi je 8 meceva protiv Celsija dao 0 golova,imao je i penal.
Tako da je to malo ozbiljnije nego 0 golova na 4 meca protiv Juvea

kwamo

pre 7 godina

@barsa barsa
jeste,to je tacno klinac,ali je juve igrao drugu ligu i gle cuda,bufon ostao u klubu. a igrao je drugu ligu jer su namestili 1-2 utakmice. da u spaniji ima imalo pravde,barsa bi igrala drugu ligu ili zbog namestanja ili zbog dugovanja (za dugovanja sigurno znam,pa su pare stigle za jedan dan od tajnog obolavaoca,naroda spanije),a za namestanje........

Owen

pre 7 godina

Mesi igra za tim nikada nije bio sebičan niti opterećen postizanjem golova on je veliki igrač u svakom smislu, godpodin u kopačkama tipa Sedorf Iniesta, genije tipa Maradona Ronaldinjo,statistočar tipa Cristiano Gerd Miler, pritom ima brdo trofeja sa Barsom ima OI sa Argentinom i još nekoliko finala što je veliki uspeh, kad se sve sagleda i način na koji je igrao na vrhuncu golove kakve je davao pa sve i da ništa nije osvojio on bi bio najbolji igrač svih vremena a ovako je to samo potvrdio i trofejima jednostavno najbolji fudbaler ikada.

punkd

pre 7 godina

Ja ne znam sto se insistira na osvajanju necega sa reprezentacijom da bi neko imao neko priznanje. Fudbal je timska igra i reprezentacija nije jedna zvezda vec mnogo vise od toga...Igraci o kojima pricamo svakako su legende. Ja mesija i ronalda ne gotivim nesto, tj uopste ne volim danasnje fudbalere ali boljih nema..Bufon je legenda, u fifi uvek biram italijane zbog njega :)

adriano_galliani

pre 7 godina

Mesi nije nista uradio sa reprezentacijom. Onda nije ni Teodosic. Ili Tim Dankan. Krs igraci.
(Toby Wong, 20. april 2017 13:01)

Ко је бољи, Саша Ђорђевић или Милош Теодосић? Ту нема ни размишљања чак. 9 тројки у финалу. То се не заборавља.

Плус никада Шпанија није водила 40 разлике док је Сале био плеј.

Тако исто и Криштијано Роналдо.

Misa

pre 7 godina

Novosadjanin., 20. april 2017 09:05)

Manje-Vise si u pravi, samo sto je sigurno da Mesi nece osvojiti evropsko, za svetsko ima jos vremena.

Малута

pre 7 godina

Јел дао гол Челзију?
Знам да годинама није дао, чак је и пенал против њих промашио.
Можда и јесте успео

Tiberije

pre 7 godina

Zidan je kao igrač osvojio sve sto se može osvojiti i u svakom finalu je bio igrač utakmice.
Odgovor na pitanje ko je od igrača osvojio Ep, SP, LS...

Pass

pre 7 godina

Za razliku od Mesija, Bufon je prvak Sveta, prvak Evrope sa Italijom.Bufon je najbolji golman u istoriji. Ostao je uz Juve i kada su ispali u Seriju B. Kakva je to gromada... Njemu fali LS, i onda je osvojio sve. Sto se mene tice, po trofejima je jaci od Mesija. Kompletirati Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo je mnogo mnogo teze nego osvojiti LS. Voleo bih znati koji su to igraci kompletirali LS, SP, EP i Svetsko klupsko. Mislim da je to ova ekipa iz Barse : Inijesta, Pike, Cavi, Buskets. Zidan, Turam iz Fr...Ramos, Kasiljas iz Reala...To su neka dostignuca koja Mesi nece nikada.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 20. april 2017 09:05) Pa vidi, Mesi svakako nikada neće osvojiti EP. Ova ostala takmičenja, možda...
(Vlada, 20. april 2017 09:27) ne lupajte, ni Bufon nema EP.

Return of the King

pre 7 godina

Posle ovog komentara Lare vise se necu usuditi da kazem da zene ne znaju nista o fudbalu...Objasnila je vecini "strucnjaka" na ovo sajtu.

neutralni felsh

pre 7 godina

Mesija i Barsu prate samo i iskljucivo amateri i ne poznavaoci fudbala. Npr moja baba da je živa bi navijala sa Mesija.
(Trener, 20. april 2017 12:41)


kakvi nam "treneri", takav nam je i fudbal... odavno.

neutralni felsh

pre 7 godina

Mesi nije dostojan Bufonove senke. Čuj jedan od najboljih svih vremena da bude mali Metuzalem, svašta. Nek prvo nauci lopte i nek poraste.
(Trener, 20. april 2017 12:34)


trener? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

fudbalski ekspert

pre 7 godina

@Nikola

Bufon je počeo karijeru u Parmi u sezoni 1995/1996!
Sezona 2016/2017 je 22. sezona Bufona u profesionalnom fudbalu!
1978. godište, 39 punih godina!

agent mahoun

pre 7 godina

Ona odbrana u prvoj utakmici kada je Inijesta izbio sam pred golom e to je rodjaci iakustvo čovek je vidovit kakva odbrana on je čovek neverovatan.

Čovek je Majkl Džordan za golmane.

Neka nagrada bi trebalo da se dodeljuje svake godine za najboljeg golmana i ta nagrada treba da se zove Djanluidji Bufon nagrada. Ne treba čekati sa takmvim nazivom...

laraa

pre 7 godina

Ronaldinjo

Slucajno zaboravila veruj...i to jednog od najomiljnijih.. Ronaldinjo...cuda je pravio.. onda predao dirigentsku palicu Messiju .Tj niz brazilaca je neponovljiv,Nejmar je na dobrom putu da im se pridruzi.
Pozdrav i za sve ostale,da iako zensko imala sam srecu da rastem uz brata koji je pratio sve i znao sve ( a i imala satelitsku Bogu hvala kada je niko nije imao ) da se malo nasalim.
Mnogo sam videla i gledala.
Recimo RM u vreme kada su igrali Zidan,Ronaldo,Bekam je meni bio najzanimljiviji.Ko nije gledao pravog Ronalda,taj ne zna sta je ,,Ronaldo,, ili utakmice tipa Barselona-Mancester U. ( obe utakmice 3-3 , tada kup sampiona),t aj ne zna sta su utakmice izmedju sampiona.
No salu stranu samo zelim da porucim mladim ljudima da gledaju fudbal bez mrznje i predrasuda,ko zna kada ce se takvi majstori opet pojaviti.Fudbal je poseban sport,iako gledam i druge stvari nije to isto.Milina je videti na Nou Kampu onoliko devojaka,zena,omladine.
Ja znam da ima mnogo uvreda i prema RM i CR i to je jako ruzno ( a posebno kod nas balkanaca ) .To rivalstvo je nametnuto zbog novca i marketinga,a ono zapravo ne postoji,jer se oni ne mogu uporedjivati,potpuno razliciti tipovi fudbalera i to vestacko rivalstvo donosi i mnogo stete fudbalu
Uzivajte i manite se mrznje i ne znam ko bese napisao da bi mu baba verovatno navijala za Barsu I Mesija
Mogu ti reci da ti baba je pametna zena, pozdrav veliki
uzivajte !

Ronaldinho

pre 7 godina

Zaista mi je ovolika kolicina mrznje prema Barseloni i Messiju napojmljiva i to pre svih od navijaca RM. Zasto ? Tacnije i razumem,jer ih taj Messi boli i znaju u dubini duse da CR nikada nece biti on ( tacnije tesko ko moze biti Messi ) . Uporedjivati njih dvojicu je zaista smesno.Ja nemam nista protiv CR zaista,covek ima uspehe u onome sto je njegovom domenu.Daje golove i to je to.On vise od toga ne moze. ( u smislu kreiranja igre i sl ),ali Ima sjajne saigrace koji mu to omogucuju i nema nista lose u tome.Sa druge strane Messi je tip fudbalera zbog kojih se gleda fudbal.Zensko sam,a uzivam da gledam tog coveka kada igra ( zbog njegove lepote nije sigurno ).Jednostvno covek ima neku magiju sa loptom.Naravno da ne moze uvek biti najbolji i da ima kikseva, ipak je to covek. Inace sam kao dete malo zakacila i Maradonu ( na kraju njegove karijere ),zatim plejada fudbalera,Badjo,Romario,Rivaldo,Ronaldo -pravi ( kakav je to bio fudbalercina ),zatim Zidan. Odlaskom Ronalda - pravog i Zidana ja sam mislila da je vreme velikih majstora proslo,medjutim dolazi Messi,mozda i najbolji od svih njih ....

(laraa, 20. april 2017 12:20)

Uh, veoma zavidno poznavanje fudbala od strane žene, da tako kažem, i potpisujem sve što si napisala, ali nadam se samo da si slučajno zaboravila jednog od najvećih ikada, a to je RONALDINJO, čovek zbog koga su i najveći mrzitelji Barse gledali istu i koji je jedini igrač Barse uz Maradonu kome je ceo Santiago Bernabeu aplaudirao, dva puta.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Mesi nije nista uradio sa reprezentacijom. Onda nije ni Teodosic. Ili Tim Dankan. Krs igraci. 
(Toby Wong, 20. april 2017 13:01) 

Ко је бољи, Саша Ђорђевић или Милош Теодосић? Ту нема ни размишљања чак. 9 тројки у финалу. То се не заборавља. 

Плус никада Шпанија није водила 40 разлике док је Сале био плеј. 

Тако исто и Криштијано Роналдо.
(adriano_galliani, 20. april 2017 17:13)

Kao prvo, ko je gde pomenuo uopšte Saleta?
Kao drugo, mešaš babe i žabe, Španija kad je Sale igrao je bila niko i nista, a ova Španija što i dalje traje je jedna od najboljih generacija ikada i mogla je Egal igrati sa našeg Saleta.

Jumko

pre 7 godina

Najjace je sto Novosadjaninu svi odgovaraju da Mesi ne moze da osvoji Ep, a nema ga ni Bufon! A s'obzirom da ga nema, padaju ti u vodu ubrajanja njega medju one koji su osvojili Ep, Sp i Ls. Nema 2/3!

Hmm

pre 7 godina

laraa, 20. april 2017 12:20)

Otvori vest od pre dva dana ili bilo koju drugu o Realu i videces sta je pljuvacina,omalovazavanje i mrznja i to pogodi cijih navijaca.
Pa mi reci,cemu to ako imaju Mesija,verovatno najboljeg ikada?Zasto ga pljuju ako je nebitan i ne moze da pridje Mesiju po nicemu?
Zasto niko nije pljuvao po Realu i Ronaldu dok je on igrao za MU?Jedino nepojmljivo je sto obozavaoci i jednog i drugog pokisavaju da ih uporedjuju.
To je nemoguce jer su dva potpuno razicita tipa igraca.

Dzimi

pre 7 godina

Cini mi se da je veliki broj promasaja Barcelone upravo zbog Bufona. Znali su da moraju pucati jako i uz stative da bi mu dali gol.

Nick Van Exel

pre 7 godina

Igrali su jedan protiv drugog tri puta u LŠ. Možda ćes se sastati još koji put, ko zna. Ne može se reći da Mesi nije napravio ništa sa reprezentacijom jer je igrao finala Kopa Amerike i Svjetskog prvenstva. Falilo mu je malo sreće da nešto od toga uzme kao što je Bufon imao u finalu sa Francuskom. U svakom slučaju bi bilo lijepo da Bufon uzme LŠ i da to bude kruna karijere jednog od najboljih golmana u istoriji.