Košarka 65

Sreda, 15.03.2017.

13:37

Zagorac se oprostio od Beograda, nova stanica NBA

Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac otputovao je danas u SAD gde će individualno trenirati, kako bi se što bolje pripremio za narednu sezonu u NBA ligi.

Zagorac se oprostio od Beograda, nova stanica NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

kurta

pre 7 godina

Ništa ne valja sad da ide u NBA. Pa on ima tek 24 godine!! Prvo u Partizan ili Zvezdu na 3-4 godine, pa onda da pređe u neki ozbiljniji klub poput Unikahe ili Lokomotive na 3-4 godine. Onda obavezno u Barselonu, Real ili CSKA na još 3-4 godine, pa onda neka promeni klub u evroligi da se navikne na drugu sredinu, po meni najbolje Makabi ili Fenerbahče još 3-4 godine i onda kad navrši 35 godina pravac NBA, tada će biti spreman i bez sumnje postati novi MVP lige i hall of famer!!
*Vidite kako se Jokić prešao što je otišao odma' u NBA. Sad ne može ni u Ritasu da igra...

željko

pre 7 godina

Maksime, nisi u pravu. Slažem se da su Danilović, Bodiroga i Paspalj daleko bolju igrači od Bogdanovića, Zagorca i Bjelica i da ova trojica praktično nemaju šanse da ih stignu. Međutim, Đorđević i Teodosić se itekako mogu porediti. Mislim da je glavni problem ovde što ti izgleda ne razumeš koliki je Teodosić majstor i kakva je igračina. Đorđević je bio genije i doneo toliko trofeja (EP 95, evroliga 92, SP 98 itd), međutim i Teo itekako ima uspehe (srebrna medalja 2009, OI 2016, SP 2014 + priznanje euroscar (koje Saša nema) za evropskog igrača godine ispred Gasola, Novickog itd). Blaga prednost ipak Saši, ali reći da se genije kakav je Teo ne može porediti sa njim je neozbiljno. Što se Jokića tiče mislim da je već sada bolji od Divca i da će, ako mu Bog da zdravlja, vrlo verovatno biti najbolji srpski košarkaš svih vremena, a možda i jedan od najboljih centara u NBA ikada.

cilj je zlato

pre 7 godina

Slični komentari kao za Jokića, to me veseli. Rade može da napravi lepu karijeru u NBA. On kao 35. pik sigurno nije igrač od koga se očekuje da bude nosilac ekipe nego da bude jaka podrška najboljima u timu. Ja mu predviđam sličnu statistiku kao Nemanja Bjelica samo nadam se da će biti konstantan. Rade želimo ti da uspiješ i da sa Srbijom osvojiš sve moguće medalje.

gluposti...

pre 7 godina

A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica..
@menadjer

Al se nalupeta menadjer, lupam lupam sto jače to bolje. Nego samo pitam ko do sada ima bolju kraijeru NBA Nikola Pekovic( zaboravljen nesto) ili Bjelica?

Patrick

pre 7 godina

Eto koliko je dobra nasa kosarka kad neki Rade Zagorac ide na NBA draft.Uskoro ce i Koprivica,Bilan,Dobric,Rakicevic,Bolden,Covic i Simanic da dobiju poziv za draft.

Миле

pre 7 godina

И ја мислим да је рано за њега, али нисмо ли то исто мислили и за Јокића?
Са срећом.

Jaran

pre 7 godina

menadjer
1. Danilovic je bio vodonosa? O cemu ti pricas hahaha...
2. "Teo je bar tri puta bolji plej od Dordjevica"... Djordjevic je IZMISLIO kosarku za ove plejeve sto igraju zadnjih 10 godina.
3. Danas da igraju svi bi imali preko 20/30 poena po mecu u Evropi, a u NBA bi dobili vecu slobodu (90-ih si morao da imas srece: da tvoj tim nema dovoljno kvalitetne igrace na poziciji/da trener veruje u tebe (sto je bilo izuzetno tesko postici)).

Verovatno si samo jos jedan trol koji visi svaki dan i komentarise...

a

pre 7 godina

@Maksim Jokic je prevazisao Divca sine moj. To je i on priznao, jos na OI a kamoli sad. I Milicic je rekao da nema svrhe porediti ga s Divcem, jer juri Novickog. Divac je trejdovan za klinca s drafta, kad niko nije znao da postaje Kobi, Jokica ne bi dali ni za sta, eventualno Lebrona ili KD.

Pod mač

pre 7 godina

A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica. Samo sto je danas mnogo jaca konkurencija, imas jednu Spaniju, Francusku, Litvaniju...
(menadjer, 15. mart 2017 16:56)

Pretpostavljam da troluješ, al za ovakav besmislen komentar možeš lagano da zaglaviš robiju ili čak da odeš pod mač da smo u Dušanovon carstvu. Teo i Bjelica bolji od Danilovića, Paspalja i Đorđevića, WTF što bi napisali Ameri.

pn

pre 7 godina

nb- Ubedlljivo najbolje i najkvalitetnije. I to od samog početka. Gledao sam highlights-e njihovih klinaca od 11-12-13 godina. Ostao sam bez reči. Pre svega kada sam to uporedio sa našim klincima istog godišta. Nikako ne verujem, šta više ubeđen sam, da njihovi klinci nisu toliko nisu toliko talentovanijih od naših ali nema sumnje da se neuporedivo ozbiljnije i profesionalnije radi sa njima.

dirigent

pre 7 godina

Bolje da je otisao u neki klub koji igra Evroligu, makar za pocetak, dosta boljih talenata od njega je islo korak po korak, vidim neki navode Jokica, on je vanserijaki igrac\talenat i ko zna kad ce se opet sa ovih prostora pojaviti neko takav.... Vecina ovih mladih kad odu direkt kao u Ameriku zemlju snova zagine na pozajmice, klupe, ne igraju uopste i tu je kraj, jer posle toga nisu ni za Evropu.... Evo vidite Teodosica, koja je to masinerija pa se covjek nije zalijecao i ne ide grlom u jagode, tek ove sozone ce mozda da predje u NBA....

djed

pre 7 godina

malo odes nosis opremu ovima sto igraju ,pa malo razvojna liga ,pa onda shvatis da si zalutao ,pa onda opet mega i to ti je to !
nedonija belica sansu koji je otisao kao mvp eurolige,a ne zagorac!

Maksim

pre 7 godina

Odlican je Rade. Petorka Teodosic, Bogdanovic, Zagorac, Bjelica, Jokic ima potencijala da postane nesto najblize cuvenoj petorci Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac ! (antiDebil, 15. mart 2017 14:21)

Super je entuzijazam, ali nijedan od pobrojanih sadašnjih igrača ne može u isti koš sa ovim bivšima koje si nabrojao. Ne, nije nostalgija, samo trebaš biti dovoljno star da si pratio ove bivše. Mislim, super su Teo i Bogdan, ali da li ti znaš ko su bili Đorđević i Danilović? Poređenje Zagora i Bjelice sa Bodirogom i Paspaljem neću ni da komentarišem. Eto, jedino tu Jokić ima šansu da dostigne igrača sa kojem si ga uporedio, ali još mnogo rada i godina mu predstoji da bi tako nešto mogao da uradi. Mnogo.

A i ta petorka iako je igrala '95 u sastavu (čini mi se da su tad sva petorica nastupili jedino, možda i 96 na OI i to je to) nije baš najbolji primer s obzirom da su u pitanju dve generacije takoreći - Divac, Paspalj i Danilović su ostavili traga i igrama u dresu SFRJ, dok Bodi i Sale su igrači koji nisu imali priliku da igraju za SFRJ iz raznih razloga i koji su postali legende evropske košarke u dresu SRJ (pričam o reprezentativnom učinku, svi ovi igrači su ppstali to što jesu prvenstveno u svojim prvim "ozbiljnim" klubovima gde su imali ozbiljne uloge, Divac Palja Sale i Sale u Partizanu i Bodibond u tadašnjem Stefanelu)

прочитосамонаслов

pre 7 godina

nepredvidivo je uvek govoriti o potencijalnom uspehu novih igraca u NBA,ali mi se cini da ofanzivni repertoar Zagorca nije na dovoljnom nivou za najjacu ligu na svetu.

menadjer

pre 7 godina

@maksime
lupas maksime, Jokic je vanserijski igrac, glavni igrac jedne ekipe u NBA, sto niko od tih iz te petorke nikada nije bio, skoro svi su se oprobali od njih u NBA i svi su bili vodonose. Kada svi zajedno skupe stats u NBAu, imaju zajedno prosek kao Jokic, pritom decko nije ni blizu vrhunca karijere. Skoro 30dbldbl ucinka ove sezone 14. u ligi, 4trpldbl najvise posle Hardena, Rasela i Lebrona. A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica. Samo sto je danas mnogo jaca konkurencija, imas jednu Spaniju, Francusku, Litvaniju...

David

pre 7 godina

Zbog njega pre svega, pa onda zbog reprezentacije bi voleo da momak uspe u NBA... Ali ne polazem neka nade u to. Voleo bi da me momak demantuje odmah, ali nije jednostavno po meni tip igrca koji se sada trazi u NBA, fizicki je dosta slabiji od svih tamo, suterski jos nije na nivou da moze igrati tamo. Primera radi Bogdanovic sve svoje nedostatke nadoknadjuje neverovatnim oseecajem za sut, Wizardsi su uboli premiju sa njime. Rade je trenutno svetlosnim miljama udaljen od NBA, bojim se da ce proci tamo kao Kuzma i Nedovic.
(Robin Hood, 15. mart 2017 14:14)

Na Bogdanovica Sakramento polaze pravo

veciti kontrasi

pre 7 godina

sve je to lepo, mlad si talentovan, zeljan novih izazova, dobre zarade ali zar nije poenta da igras kosarku iz ljubavi? mislim zar zbog toga nisi krenuo da je treniras....realno da igra za bilo koji Euroligaski ili Uleb kupovski klub gladan neces ostati. ovako samo jedan u nizu grejaca klupe. pozz i svako dobro

p.s. pogledajte Grbu na netu sta misli o ovakvim potezima mladih igraca

DownToBuck

pre 7 godina

Igrač napusti ekipu u sred sezone da ode malo do drugog kontinenta i trenira sa budućom ekipom...super, lepo za igrača, ali taj Mega Leks narušava sva načela poštenog sportskog takmičenja. Da ne pričam o tome što je sportski menadžer ujedno i vlasnik kluba, a to je striktno zabranjeno pravilima FIBA. Ali eto, taj Miško je zvanično "predsednik navijačkog udruženja" Mege i to je kao simpatično i ako je u osnovi najteže kršenje pravila, al samo na divljem Balkanu je kršenje pravila zarad profita simpatično. Da ne govorim o učešću dva kluba (Zvezda i FMP) sa istim predsednikom (tj zvanično je sada predsednik Čovićeva ćerka što je takođe zabranjeno). ABA liga je neregularno takmičenje, ja shvatam da je košarka u regionu totalno degradirana, ali ovakav cirkus je nečuven čak i za region. Košarka trune...

Bez obzira na ovo gore nabrojano, Zagorac nema veze sa time i njemu želim sve najbolje u nastavku karijere, nadam se da će se u SAD pripremiti makar malo za ono što ga čeka narednih sezona, iskreno očekivao sam više od njega ove sezone, ali i ova sezona za njega je veliko iskustvo, bitno je da mlad igrač uči iz svake situacije. Memfis je PO ekipa, biće teško tamo izboriti minute, ali mislim da bi sa 7-8-10 minuta u kontinuitetu naredne sezone Zagorac bio prezadovoljan, to bi bila velika stvar. Srećno i sve najbolje!

mr o

pre 7 godina

ljudi ne znam za vas, ali po meni ovaj mali nista nije napredovao poslednje godine. odigra jednu solidnu partiju pa posle uprska narednih par, mozda je do saigraca... ako ne pojaca trening i ne motivise se dobro... vratice se brze nego sto je otisao. srecno

stellarossa

pre 7 godina

Srecno, majstore. Pa da od sledece godine pored Jokare imamo jos jednog vrhunskog igraca u Nba. Bjelica je poceo da igra vrhunski, jos i Bobi da nadje neki klub u kome ce igrati i bice nam jos zanimljivije da pratimo dogadjaje preko bare.

muaddib

pre 7 godina

Zelim mu sve najbolje ali cini mi se da ce se posle prvog ugovora vratiti u evropu.makar ce dobiti priliku da igra s obzirom da memfisu trebaju krila,za razliku od nedovica koji je bio talentovaniji ali upao u nemogucu situaciju iza karija i kleja

Xin Zhao

pre 7 godina

Malo Ameri da ga ubace u trenazni proces i moze od ovog biti nesto. Pametna odluka, probas u NBA dok si mlad. Spremniji su dati priliku mladom igracu, kao sto se moze videti iz Bjelica/Jokic primera...

antiDebil

pre 7 godina

Odlican je Rade.
Petorka Teodosic, Bogdanovic, Zagorac, Bjelica, Jokic ima potencijala da postane nesto najblize cuvenoj petorci Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac !

Milos

pre 7 godina

Srecno Zagore!Kada je uspeo Luvavu mozes i ti...imas sve,odlicne fizikalije..uz malo srece eto nama jos jednog ozbiljnog nba igraca na poziciji koja nam treba u reprezentaciji!

Robin Hood

pre 7 godina

Zbog njega pre svega, pa onda zbog reprezentacije bi voleo da momak uspe u NBA... Ali ne polazem neka nade u to. Voleo bi da me momak demantuje odmah, ali nije jednostavno po meni tip igrca koji se sada trazi u NBA, fizicki je dosta slabiji od svih tamo, suterski jos nije na nivou da moze igrati tamo. Primera radi Bogdanovic sve svoje nedostatke nadoknadjuje neverovatnim oseecajem za sut, Wizardsi su uboli premiju sa njime. Rade je trenutno svetlosnim miljama udaljen od NBA, bojim se da ce proci tamo kao Kuzma i Nedovic.

DownToBuck

pre 7 godina

Igrač napusti ekipu u sred sezone da ode malo do drugog kontinenta i trenira sa budućom ekipom...super, lepo za igrača, ali taj Mega Leks narušava sva načela poštenog sportskog takmičenja. Da ne pričam o tome što je sportski menadžer ujedno i vlasnik kluba, a to je striktno zabranjeno pravilima FIBA. Ali eto, taj Miško je zvanično "predsednik navijačkog udruženja" Mege i to je kao simpatično i ako je u osnovi najteže kršenje pravila, al samo na divljem Balkanu je kršenje pravila zarad profita simpatično. Da ne govorim o učešću dva kluba (Zvezda i FMP) sa istim predsednikom (tj zvanično je sada predsednik Čovićeva ćerka što je takođe zabranjeno). ABA liga je neregularno takmičenje, ja shvatam da je košarka u regionu totalno degradirana, ali ovakav cirkus je nečuven čak i za region. Košarka trune...

Bez obzira na ovo gore nabrojano, Zagorac nema veze sa time i njemu želim sve najbolje u nastavku karijere, nadam se da će se u SAD pripremiti makar malo za ono što ga čeka narednih sezona, iskreno očekivao sam više od njega ove sezone, ali i ova sezona za njega je veliko iskustvo, bitno je da mlad igrač uči iz svake situacije. Memfis je PO ekipa, biće teško tamo izboriti minute, ali mislim da bi sa 7-8-10 minuta u kontinuitetu naredne sezone Zagorac bio prezadovoljan, to bi bila velika stvar. Srećno i sve najbolje!

Xin Zhao

pre 7 godina

Malo Ameri da ga ubace u trenazni proces i moze od ovog biti nesto. Pametna odluka, probas u NBA dok si mlad. Spremniji su dati priliku mladom igracu, kao sto se moze videti iz Bjelica/Jokic primera...

Robin Hood

pre 7 godina

Zbog njega pre svega, pa onda zbog reprezentacije bi voleo da momak uspe u NBA... Ali ne polazem neka nade u to. Voleo bi da me momak demantuje odmah, ali nije jednostavno po meni tip igrca koji se sada trazi u NBA, fizicki je dosta slabiji od svih tamo, suterski jos nije na nivou da moze igrati tamo. Primera radi Bogdanovic sve svoje nedostatke nadoknadjuje neverovatnim oseecajem za sut, Wizardsi su uboli premiju sa njime. Rade je trenutno svetlosnim miljama udaljen od NBA, bojim se da ce proci tamo kao Kuzma i Nedovic.

Milos

pre 7 godina

Srecno Zagore!Kada je uspeo Luvavu mozes i ti...imas sve,odlicne fizikalije..uz malo srece eto nama jos jednog ozbiljnog nba igraca na poziciji koja nam treba u reprezentaciji!

muaddib

pre 7 godina

Zelim mu sve najbolje ali cini mi se da ce se posle prvog ugovora vratiti u evropu.makar ce dobiti priliku da igra s obzirom da memfisu trebaju krila,za razliku od nedovica koji je bio talentovaniji ali upao u nemogucu situaciju iza karija i kleja

pn

pre 7 godina

nb- Ubedlljivo najbolje i najkvalitetnije. I to od samog početka. Gledao sam highlights-e njihovih klinaca od 11-12-13 godina. Ostao sam bez reči. Pre svega kada sam to uporedio sa našim klincima istog godišta. Nikako ne verujem, šta više ubeđen sam, da njihovi klinci nisu toliko nisu toliko talentovanijih od naših ali nema sumnje da se neuporedivo ozbiljnije i profesionalnije radi sa njima.

željko

pre 7 godina

Maksime, nisi u pravu. Slažem se da su Danilović, Bodiroga i Paspalj daleko bolju igrači od Bogdanovića, Zagorca i Bjelica i da ova trojica praktično nemaju šanse da ih stignu. Međutim, Đorđević i Teodosić se itekako mogu porediti. Mislim da je glavni problem ovde što ti izgleda ne razumeš koliki je Teodosić majstor i kakva je igračina. Đorđević je bio genije i doneo toliko trofeja (EP 95, evroliga 92, SP 98 itd), međutim i Teo itekako ima uspehe (srebrna medalja 2009, OI 2016, SP 2014 + priznanje euroscar (koje Saša nema) za evropskog igrača godine ispred Gasola, Novickog itd). Blaga prednost ipak Saši, ali reći da se genije kakav je Teo ne može porediti sa njim je neozbiljno. Što se Jokića tiče mislim da je već sada bolji od Divca i da će, ako mu Bog da zdravlja, vrlo verovatno biti najbolji srpski košarkaš svih vremena, a možda i jedan od najboljih centara u NBA ikada.

mr o

pre 7 godina

ljudi ne znam za vas, ali po meni ovaj mali nista nije napredovao poslednje godine. odigra jednu solidnu partiju pa posle uprska narednih par, mozda je do saigraca... ako ne pojaca trening i ne motivise se dobro... vratice se brze nego sto je otisao. srecno

Maksim

pre 7 godina

Odlican je Rade. Petorka Teodosic, Bogdanovic, Zagorac, Bjelica, Jokic ima potencijala da postane nesto najblize cuvenoj petorci Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac ! (antiDebil, 15. mart 2017 14:21)

Super je entuzijazam, ali nijedan od pobrojanih sadašnjih igrača ne može u isti koš sa ovim bivšima koje si nabrojao. Ne, nije nostalgija, samo trebaš biti dovoljno star da si pratio ove bivše. Mislim, super su Teo i Bogdan, ali da li ti znaš ko su bili Đorđević i Danilović? Poređenje Zagora i Bjelice sa Bodirogom i Paspaljem neću ni da komentarišem. Eto, jedino tu Jokić ima šansu da dostigne igrača sa kojem si ga uporedio, ali još mnogo rada i godina mu predstoji da bi tako nešto mogao da uradi. Mnogo.

A i ta petorka iako je igrala '95 u sastavu (čini mi se da su tad sva petorica nastupili jedino, možda i 96 na OI i to je to) nije baš najbolji primer s obzirom da su u pitanju dve generacije takoreći - Divac, Paspalj i Danilović su ostavili traga i igrama u dresu SFRJ, dok Bodi i Sale su igrači koji nisu imali priliku da igraju za SFRJ iz raznih razloga i koji su postali legende evropske košarke u dresu SRJ (pričam o reprezentativnom učinku, svi ovi igrači su ppstali to što jesu prvenstveno u svojim prvim "ozbiljnim" klubovima gde su imali ozbiljne uloge, Divac Palja Sale i Sale u Partizanu i Bodibond u tadašnjem Stefanelu)

cilj je zlato

pre 7 godina

Slični komentari kao za Jokića, to me veseli. Rade može da napravi lepu karijeru u NBA. On kao 35. pik sigurno nije igrač od koga se očekuje da bude nosilac ekipe nego da bude jaka podrška najboljima u timu. Ja mu predviđam sličnu statistiku kao Nemanja Bjelica samo nadam se da će biti konstantan. Rade želimo ti da uspiješ i da sa Srbijom osvojiš sve moguće medalje.

Миле

pre 7 godina

И ја мислим да је рано за њега, али нисмо ли то исто мислили и за Јокића?
Са срећом.

stellarossa

pre 7 godina

Srecno, majstore. Pa da od sledece godine pored Jokare imamo jos jednog vrhunskog igraca u Nba. Bjelica je poceo da igra vrhunski, jos i Bobi da nadje neki klub u kome ce igrati i bice nam jos zanimljivije da pratimo dogadjaje preko bare.

menadjer

pre 7 godina

@maksime
lupas maksime, Jokic je vanserijski igrac, glavni igrac jedne ekipe u NBA, sto niko od tih iz te petorke nikada nije bio, skoro svi su se oprobali od njih u NBA i svi su bili vodonose. Kada svi zajedno skupe stats u NBAu, imaju zajedno prosek kao Jokic, pritom decko nije ni blizu vrhunca karijere. Skoro 30dbldbl ucinka ove sezone 14. u ligi, 4trpldbl najvise posle Hardena, Rasela i Lebrona. A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica. Samo sto je danas mnogo jaca konkurencija, imas jednu Spaniju, Francusku, Litvaniju...

antiDebil

pre 7 godina

Odlican je Rade.
Petorka Teodosic, Bogdanovic, Zagorac, Bjelica, Jokic ima potencijala da postane nesto najblize cuvenoj petorci Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac !

kurta

pre 7 godina

Ništa ne valja sad da ide u NBA. Pa on ima tek 24 godine!! Prvo u Partizan ili Zvezdu na 3-4 godine, pa onda da pređe u neki ozbiljniji klub poput Unikahe ili Lokomotive na 3-4 godine. Onda obavezno u Barselonu, Real ili CSKA na još 3-4 godine, pa onda neka promeni klub u evroligi da se navikne na drugu sredinu, po meni najbolje Makabi ili Fenerbahče još 3-4 godine i onda kad navrši 35 godina pravac NBA, tada će biti spreman i bez sumnje postati novi MVP lige i hall of famer!!
*Vidite kako se Jokić prešao što je otišao odma' u NBA. Sad ne može ni u Ritasu da igra...

djed

pre 7 godina

malo odes nosis opremu ovima sto igraju ,pa malo razvojna liga ,pa onda shvatis da si zalutao ,pa onda opet mega i to ti je to !
nedonija belica sansu koji je otisao kao mvp eurolige,a ne zagorac!

Pod mač

pre 7 godina

A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica. Samo sto je danas mnogo jaca konkurencija, imas jednu Spaniju, Francusku, Litvaniju...
(menadjer, 15. mart 2017 16:56)

Pretpostavljam da troluješ, al za ovakav besmislen komentar možeš lagano da zaglaviš robiju ili čak da odeš pod mač da smo u Dušanovon carstvu. Teo i Bjelica bolji od Danilovića, Paspalja i Đorđevića, WTF što bi napisali Ameri.

a

pre 7 godina

@Maksim Jokic je prevazisao Divca sine moj. To je i on priznao, jos na OI a kamoli sad. I Milicic je rekao da nema svrhe porediti ga s Divcem, jer juri Novickog. Divac je trejdovan za klinca s drafta, kad niko nije znao da postaje Kobi, Jokica ne bi dali ni za sta, eventualno Lebrona ili KD.

David

pre 7 godina

Zbog njega pre svega, pa onda zbog reprezentacije bi voleo da momak uspe u NBA... Ali ne polazem neka nade u to. Voleo bi da me momak demantuje odmah, ali nije jednostavno po meni tip igrca koji se sada trazi u NBA, fizicki je dosta slabiji od svih tamo, suterski jos nije na nivou da moze igrati tamo. Primera radi Bogdanovic sve svoje nedostatke nadoknadjuje neverovatnim oseecajem za sut, Wizardsi su uboli premiju sa njime. Rade je trenutno svetlosnim miljama udaljen od NBA, bojim se da ce proci tamo kao Kuzma i Nedovic.
(Robin Hood, 15. mart 2017 14:14)

Na Bogdanovica Sakramento polaze pravo

veciti kontrasi

pre 7 godina

sve je to lepo, mlad si talentovan, zeljan novih izazova, dobre zarade ali zar nije poenta da igras kosarku iz ljubavi? mislim zar zbog toga nisi krenuo da je treniras....realno da igra za bilo koji Euroligaski ili Uleb kupovski klub gladan neces ostati. ovako samo jedan u nizu grejaca klupe. pozz i svako dobro

p.s. pogledajte Grbu na netu sta misli o ovakvim potezima mladih igraca

Jaran

pre 7 godina

menadjer
1. Danilovic je bio vodonosa? O cemu ti pricas hahaha...
2. "Teo je bar tri puta bolji plej od Dordjevica"... Djordjevic je IZMISLIO kosarku za ove plejeve sto igraju zadnjih 10 godina.
3. Danas da igraju svi bi imali preko 20/30 poena po mecu u Evropi, a u NBA bi dobili vecu slobodu (90-ih si morao da imas srece: da tvoj tim nema dovoljno kvalitetne igrace na poziciji/da trener veruje u tebe (sto je bilo izuzetno tesko postici)).

Verovatno si samo jos jedan trol koji visi svaki dan i komentarise...

прочитосамонаслов

pre 7 godina

nepredvidivo je uvek govoriti o potencijalnom uspehu novih igraca u NBA,ali mi se cini da ofanzivni repertoar Zagorca nije na dovoljnom nivou za najjacu ligu na svetu.

dirigent

pre 7 godina

Bolje da je otisao u neki klub koji igra Evroligu, makar za pocetak, dosta boljih talenata od njega je islo korak po korak, vidim neki navode Jokica, on je vanserijaki igrac\talenat i ko zna kad ce se opet sa ovih prostora pojaviti neko takav.... Vecina ovih mladih kad odu direkt kao u Ameriku zemlju snova zagine na pozajmice, klupe, ne igraju uopste i tu je kraj, jer posle toga nisu ni za Evropu.... Evo vidite Teodosica, koja je to masinerija pa se covjek nije zalijecao i ne ide grlom u jagode, tek ove sozone ce mozda da predje u NBA....

gluposti...

pre 7 godina

A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica..
@menadjer

Al se nalupeta menadjer, lupam lupam sto jače to bolje. Nego samo pitam ko do sada ima bolju kraijeru NBA Nikola Pekovic( zaboravljen nesto) ili Bjelica?

Patrick

pre 7 godina

Eto koliko je dobra nasa kosarka kad neki Rade Zagorac ide na NBA draft.Uskoro ce i Koprivica,Bilan,Dobric,Rakicevic,Bolden,Covic i Simanic da dobiju poziv za draft.

veciti kontrasi

pre 7 godina

sve je to lepo, mlad si talentovan, zeljan novih izazova, dobre zarade ali zar nije poenta da igras kosarku iz ljubavi? mislim zar zbog toga nisi krenuo da je treniras....realno da igra za bilo koji Euroligaski ili Uleb kupovski klub gladan neces ostati. ovako samo jedan u nizu grejaca klupe. pozz i svako dobro

p.s. pogledajte Grbu na netu sta misli o ovakvim potezima mladih igraca

djed

pre 7 godina

malo odes nosis opremu ovima sto igraju ,pa malo razvojna liga ,pa onda shvatis da si zalutao ,pa onda opet mega i to ti je to !
nedonija belica sansu koji je otisao kao mvp eurolige,a ne zagorac!

Robin Hood

pre 7 godina

Zbog njega pre svega, pa onda zbog reprezentacije bi voleo da momak uspe u NBA... Ali ne polazem neka nade u to. Voleo bi da me momak demantuje odmah, ali nije jednostavno po meni tip igrca koji se sada trazi u NBA, fizicki je dosta slabiji od svih tamo, suterski jos nije na nivou da moze igrati tamo. Primera radi Bogdanovic sve svoje nedostatke nadoknadjuje neverovatnim oseecajem za sut, Wizardsi su uboli premiju sa njime. Rade je trenutno svetlosnim miljama udaljen od NBA, bojim se da ce proci tamo kao Kuzma i Nedovic.

DownToBuck

pre 7 godina

Igrač napusti ekipu u sred sezone da ode malo do drugog kontinenta i trenira sa budućom ekipom...super, lepo za igrača, ali taj Mega Leks narušava sva načela poštenog sportskog takmičenja. Da ne pričam o tome što je sportski menadžer ujedno i vlasnik kluba, a to je striktno zabranjeno pravilima FIBA. Ali eto, taj Miško je zvanično "predsednik navijačkog udruženja" Mege i to je kao simpatično i ako je u osnovi najteže kršenje pravila, al samo na divljem Balkanu je kršenje pravila zarad profita simpatično. Da ne govorim o učešću dva kluba (Zvezda i FMP) sa istim predsednikom (tj zvanično je sada predsednik Čovićeva ćerka što je takođe zabranjeno). ABA liga je neregularno takmičenje, ja shvatam da je košarka u regionu totalno degradirana, ali ovakav cirkus je nečuven čak i za region. Košarka trune...

Bez obzira na ovo gore nabrojano, Zagorac nema veze sa time i njemu želim sve najbolje u nastavku karijere, nadam se da će se u SAD pripremiti makar malo za ono što ga čeka narednih sezona, iskreno očekivao sam više od njega ove sezone, ali i ova sezona za njega je veliko iskustvo, bitno je da mlad igrač uči iz svake situacije. Memfis je PO ekipa, biće teško tamo izboriti minute, ali mislim da bi sa 7-8-10 minuta u kontinuitetu naredne sezone Zagorac bio prezadovoljan, to bi bila velika stvar. Srećno i sve najbolje!

Patrick

pre 7 godina

Eto koliko je dobra nasa kosarka kad neki Rade Zagorac ide na NBA draft.Uskoro ce i Koprivica,Bilan,Dobric,Rakicevic,Bolden,Covic i Simanic da dobiju poziv za draft.

dirigent

pre 7 godina

Bolje da je otisao u neki klub koji igra Evroligu, makar za pocetak, dosta boljih talenata od njega je islo korak po korak, vidim neki navode Jokica, on je vanserijaki igrac\talenat i ko zna kad ce se opet sa ovih prostora pojaviti neko takav.... Vecina ovih mladih kad odu direkt kao u Ameriku zemlju snova zagine na pozajmice, klupe, ne igraju uopste i tu je kraj, jer posle toga nisu ni za Evropu.... Evo vidite Teodosica, koja je to masinerija pa se covjek nije zalijecao i ne ide grlom u jagode, tek ove sozone ce mozda da predje u NBA....

David

pre 7 godina

Zbog njega pre svega, pa onda zbog reprezentacije bi voleo da momak uspe u NBA... Ali ne polazem neka nade u to. Voleo bi da me momak demantuje odmah, ali nije jednostavno po meni tip igrca koji se sada trazi u NBA, fizicki je dosta slabiji od svih tamo, suterski jos nije na nivou da moze igrati tamo. Primera radi Bogdanovic sve svoje nedostatke nadoknadjuje neverovatnim oseecajem za sut, Wizardsi su uboli premiju sa njime. Rade je trenutno svetlosnim miljama udaljen od NBA, bojim se da ce proci tamo kao Kuzma i Nedovic.
(Robin Hood, 15. mart 2017 14:14)

Na Bogdanovica Sakramento polaze pravo

menadjer

pre 7 godina

@maksime
lupas maksime, Jokic je vanserijski igrac, glavni igrac jedne ekipe u NBA, sto niko od tih iz te petorke nikada nije bio, skoro svi su se oprobali od njih u NBA i svi su bili vodonose. Kada svi zajedno skupe stats u NBAu, imaju zajedno prosek kao Jokic, pritom decko nije ni blizu vrhunca karijere. Skoro 30dbldbl ucinka ove sezone 14. u ligi, 4trpldbl najvise posle Hardena, Rasela i Lebrona. A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica. Samo sto je danas mnogo jaca konkurencija, imas jednu Spaniju, Francusku, Litvaniju...

прочитосамонаслов

pre 7 godina

nepredvidivo je uvek govoriti o potencijalnom uspehu novih igraca u NBA,ali mi se cini da ofanzivni repertoar Zagorca nije na dovoljnom nivou za najjacu ligu na svetu.

antiDebil

pre 7 godina

Odlican je Rade.
Petorka Teodosic, Bogdanovic, Zagorac, Bjelica, Jokic ima potencijala da postane nesto najblize cuvenoj petorci Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac !

gluposti...

pre 7 godina

A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica..
@menadjer

Al se nalupeta menadjer, lupam lupam sto jače to bolje. Nego samo pitam ko do sada ima bolju kraijeru NBA Nikola Pekovic( zaboravljen nesto) ili Bjelica?

Maksim

pre 7 godina

Odlican je Rade. Petorka Teodosic, Bogdanovic, Zagorac, Bjelica, Jokic ima potencijala da postane nesto najblize cuvenoj petorci Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac ! (antiDebil, 15. mart 2017 14:21)

Super je entuzijazam, ali nijedan od pobrojanih sadašnjih igrača ne može u isti koš sa ovim bivšima koje si nabrojao. Ne, nije nostalgija, samo trebaš biti dovoljno star da si pratio ove bivše. Mislim, super su Teo i Bogdan, ali da li ti znaš ko su bili Đorđević i Danilović? Poređenje Zagora i Bjelice sa Bodirogom i Paspaljem neću ni da komentarišem. Eto, jedino tu Jokić ima šansu da dostigne igrača sa kojem si ga uporedio, ali još mnogo rada i godina mu predstoji da bi tako nešto mogao da uradi. Mnogo.

A i ta petorka iako je igrala '95 u sastavu (čini mi se da su tad sva petorica nastupili jedino, možda i 96 na OI i to je to) nije baš najbolji primer s obzirom da su u pitanju dve generacije takoreći - Divac, Paspalj i Danilović su ostavili traga i igrama u dresu SFRJ, dok Bodi i Sale su igrači koji nisu imali priliku da igraju za SFRJ iz raznih razloga i koji su postali legende evropske košarke u dresu SRJ (pričam o reprezentativnom učinku, svi ovi igrači su ppstali to što jesu prvenstveno u svojim prvim "ozbiljnim" klubovima gde su imali ozbiljne uloge, Divac Palja Sale i Sale u Partizanu i Bodibond u tadašnjem Stefanelu)

mr o

pre 7 godina

ljudi ne znam za vas, ali po meni ovaj mali nista nije napredovao poslednje godine. odigra jednu solidnu partiju pa posle uprska narednih par, mozda je do saigraca... ako ne pojaca trening i ne motivise se dobro... vratice se brze nego sto je otisao. srecno

Jaran

pre 7 godina

menadjer
1. Danilovic je bio vodonosa? O cemu ti pricas hahaha...
2. "Teo je bar tri puta bolji plej od Dordjevica"... Djordjevic je IZMISLIO kosarku za ove plejeve sto igraju zadnjih 10 godina.
3. Danas da igraju svi bi imali preko 20/30 poena po mecu u Evropi, a u NBA bi dobili vecu slobodu (90-ih si morao da imas srece: da tvoj tim nema dovoljno kvalitetne igrace na poziciji/da trener veruje u tebe (sto je bilo izuzetno tesko postici)).

Verovatno si samo jos jedan trol koji visi svaki dan i komentarise...

kurta

pre 7 godina

Ništa ne valja sad da ide u NBA. Pa on ima tek 24 godine!! Prvo u Partizan ili Zvezdu na 3-4 godine, pa onda da pređe u neki ozbiljniji klub poput Unikahe ili Lokomotive na 3-4 godine. Onda obavezno u Barselonu, Real ili CSKA na još 3-4 godine, pa onda neka promeni klub u evroligi da se navikne na drugu sredinu, po meni najbolje Makabi ili Fenerbahče još 3-4 godine i onda kad navrši 35 godina pravac NBA, tada će biti spreman i bez sumnje postati novi MVP lige i hall of famer!!
*Vidite kako se Jokić prešao što je otišao odma' u NBA. Sad ne može ni u Ritasu da igra...

željko

pre 7 godina

Maksime, nisi u pravu. Slažem se da su Danilović, Bodiroga i Paspalj daleko bolju igrači od Bogdanovića, Zagorca i Bjelica i da ova trojica praktično nemaju šanse da ih stignu. Međutim, Đorđević i Teodosić se itekako mogu porediti. Mislim da je glavni problem ovde što ti izgleda ne razumeš koliki je Teodosić majstor i kakva je igračina. Đorđević je bio genije i doneo toliko trofeja (EP 95, evroliga 92, SP 98 itd), međutim i Teo itekako ima uspehe (srebrna medalja 2009, OI 2016, SP 2014 + priznanje euroscar (koje Saša nema) za evropskog igrača godine ispred Gasola, Novickog itd). Blaga prednost ipak Saši, ali reći da se genije kakav je Teo ne može porediti sa njim je neozbiljno. Što se Jokića tiče mislim da je već sada bolji od Divca i da će, ako mu Bog da zdravlja, vrlo verovatno biti najbolji srpski košarkaš svih vremena, a možda i jedan od najboljih centara u NBA ikada.

a

pre 7 godina

@Maksim Jokic je prevazisao Divca sine moj. To je i on priznao, jos na OI a kamoli sad. I Milicic je rekao da nema svrhe porediti ga s Divcem, jer juri Novickog. Divac je trejdovan za klinca s drafta, kad niko nije znao da postaje Kobi, Jokica ne bi dali ni za sta, eventualno Lebrona ili KD.

Milos

pre 7 godina

Srecno Zagore!Kada je uspeo Luvavu mozes i ti...imas sve,odlicne fizikalije..uz malo srece eto nama jos jednog ozbiljnog nba igraca na poziciji koja nam treba u reprezentaciji!

stellarossa

pre 7 godina

Srecno, majstore. Pa da od sledece godine pored Jokare imamo jos jednog vrhunskog igraca u Nba. Bjelica je poceo da igra vrhunski, jos i Bobi da nadje neki klub u kome ce igrati i bice nam jos zanimljivije da pratimo dogadjaje preko bare.

muaddib

pre 7 godina

Zelim mu sve najbolje ali cini mi se da ce se posle prvog ugovora vratiti u evropu.makar ce dobiti priliku da igra s obzirom da memfisu trebaju krila,za razliku od nedovica koji je bio talentovaniji ali upao u nemogucu situaciju iza karija i kleja

Pod mač

pre 7 godina

A i Bjelica ce na kraju karijere imati bolju karijeru i od Danilovica i od Paspalja. A Teo je bar tri puta bolji plej od Djordjevica. Samo sto je danas mnogo jaca konkurencija, imas jednu Spaniju, Francusku, Litvaniju...
(menadjer, 15. mart 2017 16:56)

Pretpostavljam da troluješ, al za ovakav besmislen komentar možeš lagano da zaglaviš robiju ili čak da odeš pod mač da smo u Dušanovon carstvu. Teo i Bjelica bolji od Danilovića, Paspalja i Đorđevića, WTF što bi napisali Ameri.

cilj je zlato

pre 7 godina

Slični komentari kao za Jokića, to me veseli. Rade može da napravi lepu karijeru u NBA. On kao 35. pik sigurno nije igrač od koga se očekuje da bude nosilac ekipe nego da bude jaka podrška najboljima u timu. Ja mu predviđam sličnu statistiku kao Nemanja Bjelica samo nadam se da će biti konstantan. Rade želimo ti da uspiješ i da sa Srbijom osvojiš sve moguće medalje.

Xin Zhao

pre 7 godina

Malo Ameri da ga ubace u trenazni proces i moze od ovog biti nesto. Pametna odluka, probas u NBA dok si mlad. Spremniji su dati priliku mladom igracu, kao sto se moze videti iz Bjelica/Jokic primera...

pn

pre 7 godina

nb- Ubedlljivo najbolje i najkvalitetnije. I to od samog početka. Gledao sam highlights-e njihovih klinaca od 11-12-13 godina. Ostao sam bez reči. Pre svega kada sam to uporedio sa našim klincima istog godišta. Nikako ne verujem, šta više ubeđen sam, da njihovi klinci nisu toliko nisu toliko talentovanijih od naših ali nema sumnje da se neuporedivo ozbiljnije i profesionalnije radi sa njima.

Миле

pre 7 godina

И ја мислим да је рано за њега, али нисмо ли то исто мислили и за Јокића?
Са срећом.