Tenis 100

Sreda, 01.03.2017.

00:15

Đoković uz oscilacije slomio Kližana

Novak Đoković počeo je američku turneju pobedom nad Martinom Kližanom u dva seta, sa 6:3, 7:6(4), u prvom kolu ATP turnira serije 500 u Akapulku.

Ðokoviæ uz oscilacije slomio Kližana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Beobrad

pre 7 godina

Probudi se Novace, jos nije kasno za GOAT titulu!
Doha je bila poslednji turnir na kome je Novak odigrao kao sto ume i kao sto ceo svet iscekuje!

Srdjan

pre 7 godina

@Borg

Pa sta ako je trazio medicinski protiv Rafe? Je li to zabranjeno? Trazio je i Rafa prije par godina pa je opet izgubio od Vavrinke... Federer je zasluzeno tu gdje jeste, niko mu nista nije poklonio.

NĐ 2.3.2017

pre 7 godina

"Bilo je zabavno. Čestitam Delpotru koji je bio bolji u ključnim poenima. Zadovoljan sam svojom igrom. Bilo je uspona i padova kao proteklih meseci. To je dobro za sport. Želim da se posvetim drugim stvarima. Porodica je najvažnija."

вељко

pre 7 godina

Кажу:"Биће бољи Ноле'.
Кажу,не верују ни сами.Тешком муком се попео на врх,а спушта се у слободном паду, док једног тренутка не тресне о дно!
Заиста штета,могао је много више да постигне.

.

pre 7 godina

@Borg
Pa nije Nadal zasluzio 14 GS, bez RG on je nula, manje titula na brzim podlogama ima od Rodika, kakav je to velikan? Obicna sirovina, osvajao titule na sljaci zahvaljujuci dopingu, zato se raspada od kada su ga naterali da smanji hemiju. Folirant jedan i na AO je dosao dopingovan, ali ovoga puta nije proslo. Nema licemernijeg poteza od onog njegovog trazenja celendza na mec loptu. Ali lepo ga je bilo gledati kako se pugubio kada je video da ne prolazi vise ludacko forsiranje bekhenda i da mu vise ni doping ne pomaze. Nikada on vise GS nece osvojiti, a i ovo sto je uzeo ce mu oduzeti kao Armstrongu, po zavrsetku karijere.

Федор

pre 7 godina

Стандардно лош Ђоковић који је само сервисима извукао победу. Постао је препознатљив у игри по чекању на грешку противника. Клижан му је показао како се цртају линије и праве винери. После Ролан Гароса ове године, Ђоковић испада из Топ 5.

dragaN

pre 7 godina

Novak je veliki šampion, možda se i vrati, ali to neće biti brzo. Inače, još ne mogu da prežalim poraz Nadal od Federera na AO.
(Borg, 1. mart 2017 07:43)

Blago tebi kad ti nema sta drugo da radis u zivotu nego da mesec dana zalis sto je Nadal izgubio od Federera.

YY

pre 7 godina

@Borg
Kada se bunio RF zbog med. tajmauta Nisikorija? Sta je rekao tacno? Zasto lazes? Nije on Nadal da uzima pauze zbog zuljeva, laznih povreda itd. Nikada Nadal nece vise uzeti GS, pukni, sta da ti kazem...

Melenci

pre 7 godina

muke Noletove i sa Klizanom.Sa Delpom ga ceka ozbiljan mec,samo se nadam da ce podici nivo igre,ovo nocas je bilo poprilicno jadno za standarde do juce prvog na svetu.Idemo Nole,samo se bori i veruj da mozes da pobedis!

siki

pre 7 godina

Samo u Srbiji. Covek pobedi 2:0, a komentari kao da je izgubio 0:2 i to 0:6, 0:6 u setovima. I da jeste izgubio tako mogu samo da zamislim koliko Novaka boli, da ne kazem sta, za vase misljenje. Strucnjaci...

realo

pre 7 godina

Veze ovo sa zivotom nema. Baloni, kao Jelena Jankovic u najboljim danima. Ni senka coveka od pre godinu dana. Propao je brze od Nadala. Kao avion koji ide na dizel gorivo

replicator

pre 7 godina

Ali stvarno moraš da budeš glup pa da izjaviš tipa ako sada pobedi Del Potra znači da je mogao i u Riu. Pa ko mu je branio. Del Potro ga je ubio forhendima i bio bolji. U stvari Del je svakako bolji i kvalitetniji u svakom pogledu od Djokovica. Da baba ima onu stvar bila bi deda.

Sta

pre 7 godina

Se desava sa Novakom nije mi jasno .Ovoliki pad u igri za kratko vreme mi je neobjasnjiv .DOk je vladao kapirao sam i ja da ce morati kad tad da pocne da pada i da ce to biti povezano sa tim sto je vec oko 30 godine i sto nece moci vise da se krece ko ranije ,al sam mislio da ce taj pad biti postepen ,s vremenom ,al da ce i dalje biti u vrhu jako dugo .Ovo sto se dogadja je neverovatno ,jer on i dalje brani previse poena ,a ceka ga gomila turnira koje mora da odbrani ,pa on nece da padne nego ce da tresne o zemlju .NAdam se da ce naci svoju igru ,jer ovo sto se desava ipak nije dostojno jednog takvog sampiona .

Pele

pre 7 godina

@ Ilija Čvorović

“Шампион у овако напорном спорту не може биту веган...”

U pravu si. Dodao bih: niujednom sportu danas.

Antropolozi su ustanovili da se covekovim precima poceo znacajno da se razvija i uvecava mozak, tek kad su poceli da jedu meso ulovljenuh zivotinja.

Naravoucenije:
ako jedes meso, onda si predator, pobednik,
ako jedes zelenis, onda si lovina, gubitnik.
Prosto kao pasulj (sa suvom kolenicom)

Borg

pre 7 godina

Ispada Nole u drugom kolu od Delpa. Nadal osvaja. Posle dve i po god. igra odlično. Morao bi i Nole kao i Nadal da koriguje igru - problem je što je Nole za razliku od Nadala očajan na mreži. Gde su sad ovi što su otpisivali Nadala i računali da će Nole do 35. da dominira - kažu osvajačće dva slema po godine pa će da ima 22. Svejedno, Novak je veliki šampion, možda se i vrati, ali to neće biti brzo. Inače, još ne mogu da prežalim poraz Nadal od Federera na AO. Nije RF zaslužio 18 slemova. Nole teško može da mu se približi, al Nadal može da smanji razliku bar na dva slema. Nervira me taj švajcarski snob (uzo na AO Nišikori medicinski tajm aut, RF se buni pa uzima u finalu, tako da u pravu je Keš)

dr

pre 7 godina

Ovo što mi gledamo od Rolan Garosa na ovamo je realno kraj karijere. Postigao je stvarno ogromne stvari, jedan je od najvećih svih vremena i to su činjenice. Na žalost, nije imao snage da izgura do kraja tu priču i postane najveći svih vremena, ali to ne umanjuje ono što je već uradio. Na žalost, mislim da dalje od ovog kola neće proći, a posle toga je pitanje da li će se više blamirati na bilo kom sledećem turniru.

zzbz

pre 7 godina

Cekaj, stani, pazi, vidi, gledaj, polako ljudi tek je poceo turnir. Nije igrao mesec i po dana, i odmah "vidi ga, nema pojma" i sl. Neka ga par dana, da sacekamo, ovaj Akapulko definitivno nije cilj. Ovde je stigao jer je raj na zemlji, i da uhvati zalet za bitnije masterse, rezultat nije bitan. Bice bolji Nole...

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Sad ce komentari tipa što ga nisi dobio 6:0 6:0 ... Prvi mec na turniru je uvek nezgodan, plus ako je protivnik raspolozen, svasta moze da se desi... Solidno za prvi mec, morace bolje u nastavku.

Lemi

pre 7 godina

Prestanite da pljujete coveka. Dok je pobedjivao bio vam je najbolji. Sada kada gubi vam je najgori. E zato nam i ide u Srbiji tako kako nam ide. Divimo se idolima a nipodistavamo one koji nisu najbolji. Mislim nisu trenutno :-) A i da ne bude nikada vise najbolji ja ga nikada necu zaboraviti i postovachu ga vise od bilo kog drugog.

asdf

pre 7 godina

Tenis je jedna velika predstava gde se obrće veliki novac i gde sigurno ima i režije. Odavno sam pomislio da su "naredili Novaku" da malo "smanji gas", jer su turniri postali totalno nezanimljivi. Urnisao je Nadala i Federera i u jednom momentu se osetila totalna nemoć svih. Slabiji igrači su predavali mečeve ili počinjali da igraju bez veze od muke.
Možda ovo i nije tačno, ali vidimo da s vremena na vreme Novak odigra vrhunski, samo da podseti da je tu. Na narednim turnirima videćemo šta je u pitanju.

Matori61

pre 7 godina

Ove nedelje se navrsilo 10 godina,odnosno 520 nedelja otkako je Novak top 5 svetskog tenisa. Toj seriji svi oni koji prate i poznaju tenis ne vide kraj. To sto mnoge ta cinjenica nervira a poticu sa ovih prostora govori o mentalnom stanju nacije.Citajuci komentare sticem utisak da su hejteri ostali budni ocekujuci Novakov poraz.Nadam se da ce Novak po svom obicaju podizati formu kroz turnir i lepo se spremiti za masterse sto je i bila ideja.A9QC

toliko

pre 7 godina

Pored oko 4 miliona fudbalskih selektora smo dobili i 4 miliona vrsnih teniskih poznavalaca. Sve znamo šta drugi treba da radi, a nemamo pojma sta ćemo sa nama samima. Naš nos uvek u tuđem doupetu umesto u svojim poslovima.

VUK

pre 7 godina

iz krize se izlazi samo pojačanim treningom i sa što više mečeva.Loše igra!? Gubi!? Neka gubi.Nadal gubi 2 godine i ne odustaje. Nije se lako vratiti u formu potrebnu za osvajanje turnira. Strpljenja.

Stojadin

pre 7 godina

Noleta unisti njegov "guru". Coveka neko placa sa strane. Nole igra jos jedan ili dva meca i ispada.Sad ce se samo setati id turnira do turnira zarad profita organizatora. Na kraju ce se pojavljivati na nekim nebitnim turnirima. Zalostan kraj karijere. Aloha.

?

pre 7 godina

Nema pojma covek, kakva je ovo vezara, ne verujem. Prvu jaci protivnik ce ga poniziti, nije ni cudo sto je pobegao od Federera i Mareja u Akapulko!

qwerty12

pre 7 godina

Moze li mi neko objasniti otkud ovoliko najboljih igraca u Akapulku, Atp 500? Priprema za IW i Miami? Neverovatno jak turnir za kategoriju 500, jedan od najjacih koje sam video.

323

pre 7 godina

Nema svrhe bilo sta komentarisati. Ugled se tesko stice a lako procerda. Mnogo toga je Novak ostvario u karijeri ali je sada potpuno jasno zasto BB nije hteo vise da saradjuju. Ono sto je sigurno, kako je sam rekao, imao je vise vremena da provede sa porodicom. Mozemo o tome pa pricamo ali o tenisu...nema svrhe. Ko je sledeci protivnik, Delpo?? Pa lepo...

Bradonja

pre 7 godina

@Dr
Minuse je dobio zato sto je napisao Nolo. I od mene je dobio jedan iz istog razloga. Odakle im to Nolo nikako mi nije jasno. U kom se to delu Srbije tako prica?

ljAXE

pre 7 godina

Suma sumarum, Novakova igra za zaborav. Devet vinera naspram Klizanovih 30!? Na srecu, Klizan je i dosta vise gresio, cini mi se 30-11. Jedino su se ovakvoj Djokovicevoj igri obradovali komentatori na Skaj sportu koji su odusevljeno ispratili svaki Klizanov dobar potez. Usput nisu propustili da konstatuju da je njihovom Mariju Federer veci konkurent u ovom trenutku od Novaka. Istini za volju i u pravu su, hteo ja to da priznam ili ne. Novakov servis mlak a igra mu postaje strasno predvidljiva. Vidi se nesigurnost u udarcima, koji su za 30-40% slabiji od onog Novaka recimo iz 2011 godine. Sve to omogucuje cak i igracima van top 20 da naprave vise vinera od naseg igraca. Ako usput neiznudjene greske smanje na podnosljiv nivo, Djokovic je u velikom problemu. Tacno je da se zasitio tenisa, ali tacno je i da ce ga se uzeleti tako sto ce sa ovakvom igrom ispadati u sredisnjici vecih i velikih turnira. Treba mu shok terapija. Neka vrsta naglog otreznjenja. Zastranio je, ali to uporno odbija da prizna. Gresili smo cesto po pitanju Novaka, podcenjujuci njegovo umece i mentalnu snagu. Nadam se da gresimo i sada.

goran

pre 7 godina

Djokovic je prosao Klizana danas samo na iskustvo a igra je za zaborav,ako ovako nastavi smesi mu se poraz vec u sledecem kolu gde ga ceka Del Potro koji je mnogo bolji i raznovrsniji igrac i koji nece sigurno ovako gresiti kao Klizan ,cini mi se koliko god Novak govorio da je naporno radio i da je spreman na terenu to on za sada ne pokazuje ,barem ne u ovom mecu sa Klizanom ,i dalje se muci na terenu nema vise onih ostrih udaraca kojima je mentalno lomio protivnike, sada igra vise na to da saceka gresku protivnika a to vec odavno ne prolazi protiv iole kvalitetnijih igraca...

vlado

pre 7 godina

Generalno slabo je ovo.. nema zara tu ko ranije a pogotovo nema jacine i ostrine u udarcima kao ranije, ide na Del Potra u drugom kolu,mozda i to dobije na jedvite jade a kasnije tesko.. ali vidicemo.

Nebojša

pre 7 godina

Zadovoljan sam igrom bio je solidan večeras i kakav poen za kraj meča milina što se tiče Klizana mogao bi nekad povući ručnu ne mora uvek svom snagom tim stilom će često gubiti dobijene poene večeras je par puta sam sebe pobedio.

borkes

pre 7 godina

Dakle Novakov tenis je postao prosto negledljiv. Svi koji su možda primetili moj nick u komentarima znaju s koliko žara navijam za Novaka ali ovo postaje mučenje. Novak više nema inicijativu ni na forhendu ni na bekhendu, nema dubine, nema širine u udarcu a najuočljiviji je nedostatak snage. Šta se s ovim čovekom dešava?
Stalno potencira kako je umoran pa mu tereba pauza a posle svake pauze on je sve gori i gori. Ja se svaki put ponadam biće nešto ali ovo je katastrofa od igre. Danas je imao jedan jedini viner a da nije volej ili as. Užas.
Idemo dalje.

alen

pre 7 godina

Ovaj tenis veganski sto igra Novak od Wimbledona prosle godine je dobar za rekreaciju sa zenom i Pepeom.Nikada nece vise nista veliko osvojiti i sljedece godine ce igrati kvalifikacije.

Bzz

pre 7 godina

Ovo je prvi put da gledam Noloa na SK, a da meč ne prenosi Viško ili Pralica.
(Kića, 01. mart 2017 01:08)
Gledas Noloa?
Jeste vi ljudi normalni?!
Kakav Nolo, kakvog Noloa pominjete?

Dragan

pre 7 godina

@Alen.
Ti nemas pojma o tenisu.Bolje ti je da se nejavljas sa takvim glupostima.Bravo Nole, idemo dalje.Sada bi trebao da bude zrtva DElLPO. Samo napred i cepaj redom.

stef

pre 7 godina

Mnogo greši Kližan, ali dečko barem napada. Ovakav Novak me podseća na Karolinu Voznijacki. Baš loše, pušta Martina da se razmahuje (slično je radio i protiv Istomina i Medvedeva) a ovaj niže greške, ali i winere.. i to sve češće i češće. Ne znam šta da kažem, starog Novaka nema ni na vidiku još uvek, ostaje da vidimo dal će se nešto promeniti u toku ovog turnira (ako prodje dalje), ili eventualno tokom 2 mastersa SAD.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Игра му је катастрофална. Одигра један добар поен, па наредна два упропасти неким почетничким грешкама. Изгубио је оно најбитније - континуитет у игри. Мањак самопоуздања. Тоне све дубље на том менталном плану. Губи следећи меч у најави. Хауг!

novica

pre 7 godina

Očajna igra Đokovića, nije to više onaj šampion. Kližan veoma loš, ali i pored toga, Đoković je jedva dobio meč. Odraće ga Delpo.

duks2010

pre 7 godina

vidi se da je dosao da osvoji ovaj turnir. jest da je Klizan kao tempirana bomba (samo udara ako udje udje) ali Nole se dobro krece i udara za razliku od AO

Kića

pre 7 godina

Ja imam neki osećaj da su ljudi sa vrha ATP došli kod Novaka i rekli mu da malo uspori,da ljudi neće da dolaze na mečeve kad ih Nole dere sve 6-0 ili 6-1 i da plaćaju skupe karte za meč od pola sata i da mora malo neizvesnosti da se vrati u tenis.
(Russell Westbrook, 01. mart 2017 01:06)

Dragi Rasele Vestbruče,
ovaj tvoj komentar je sinoć citirao dr Miroljub Petrović u jednoj emisiji, nemoj da blefiraš ovde.

koma

pre 7 godina

E neka je ošišćo jednom onu ćubu :)
A čini se i da je malo jaknuo, vratio mase.
Nema jos rutine udaraca i fali mu takmičarske forme, ali ovo zasad obećava da bi za par turnira mogao da se vrati na staro.

Russell Westbrook

pre 7 godina

Ja imam neki osećaj da su ljudi sa vrha ATP došli kod Novaka i rekli mu da malo uspori,da ljudi neće da dolaze na mečeve kad ih Nole dere sve 6-0 ili 6-1 i da plaćaju skupe karte za meč od pola sata i da mora malo neizvesnosti da se vrati u tenis.

Cole

pre 7 godina

Bez obzira na ishod ovog meča ili čak turnira,
Novak sa sa servisom koji je u proseku slabiji
za 20 i nesto km/h nego pocetkom 2016. na zalost,
nema šta da traži na velikim turnirima. E sad, šta
je problem, ishrana, povreda koja se vešto krije
ili nešto treće, samo Novak o njegovi bliski znaju.

P.S.
Nama, kao njegovim vernim navijačima ostaje samo
da se nadamo čudu i ako Bog da da osvoji bar još
dva GS u 2016.

Dr

pre 7 godina

Ovo je prvi put da gledam Noloa na SK, a da meč ne prenosi Viško ili Pralica.
(Kića, 01. mart 2017 01:08)

Dobro zapazanje. Bravo :)
I u pravu si, ne znam sto dobi te minuse.

Zoran

pre 7 godina

Nole jeste zaslužio da ako želi i ostavi tenis, ali nije fer prema navijačima, ljudima koji daju debelu lovu za karte, sponzorima i ostalima što je očigledno da ni 20%nije zainteresovan. Verovatno uzme kintu da se pojavi na turniru, ima po ugovoru obavezu dase pojavi na određenom broju turnira itd.
Već postaje mučno da gledamo kako laže da se kao spremao i trenirao

Bzz

pre 7 godina

Ovo je prvi put da gledam Noloa na SK, a da meč ne prenosi Viško ili Pralica.
(Kića, 01. mart 2017 01:08)
Gledas Noloa?
Jeste vi ljudi normalni?!
Kakav Nolo, kakvog Noloa pominjete?

Kića

pre 7 godina

Ja imam neki osećaj da su ljudi sa vrha ATP došli kod Novaka i rekli mu da malo uspori,da ljudi neće da dolaze na mečeve kad ih Nole dere sve 6-0 ili 6-1 i da plaćaju skupe karte za meč od pola sata i da mora malo neizvesnosti da se vrati u tenis.
(Russell Westbrook, 01. mart 2017 01:06)

Dragi Rasele Vestbruče,
ovaj tvoj komentar je sinoć citirao dr Miroljub Petrović u jednoj emisiji, nemoj da blefiraš ovde.

borkes

pre 7 godina

Dakle Novakov tenis je postao prosto negledljiv. Svi koji su možda primetili moj nick u komentarima znaju s koliko žara navijam za Novaka ali ovo postaje mučenje. Novak više nema inicijativu ni na forhendu ni na bekhendu, nema dubine, nema širine u udarcu a najuočljiviji je nedostatak snage. Šta se s ovim čovekom dešava?
Stalno potencira kako je umoran pa mu tereba pauza a posle svake pauze on je sve gori i gori. Ja se svaki put ponadam biće nešto ali ovo je katastrofa od igre. Danas je imao jedan jedini viner a da nije volej ili as. Užas.
Idemo dalje.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Игра му је катастрофална. Одигра један добар поен, па наредна два упропасти неким почетничким грешкама. Изгубио је оно најбитније - континуитет у игри. Мањак самопоуздања. Тоне све дубље на том менталном плану. Губи следећи меч у најави. Хауг!

alen

pre 7 godina

Ovaj tenis veganski sto igra Novak od Wimbledona prosle godine je dobar za rekreaciju sa zenom i Pepeom.Nikada nece vise nista veliko osvojiti i sljedece godine ce igrati kvalifikacije.

novica

pre 7 godina

Očajna igra Đokovića, nije to više onaj šampion. Kližan veoma loš, ali i pored toga, Đoković je jedva dobio meč. Odraće ga Delpo.

Zoran

pre 7 godina

Nole jeste zaslužio da ako želi i ostavi tenis, ali nije fer prema navijačima, ljudima koji daju debelu lovu za karte, sponzorima i ostalima što je očigledno da ni 20%nije zainteresovan. Verovatno uzme kintu da se pojavi na turniru, ima po ugovoru obavezu dase pojavi na određenom broju turnira itd.
Već postaje mučno da gledamo kako laže da se kao spremao i trenirao

VUK

pre 7 godina

iz krize se izlazi samo pojačanim treningom i sa što više mečeva.Loše igra!? Gubi!? Neka gubi.Nadal gubi 2 godine i ne odustaje. Nije se lako vratiti u formu potrebnu za osvajanje turnira. Strpljenja.

Lemi

pre 7 godina

Prestanite da pljujete coveka. Dok je pobedjivao bio vam je najbolji. Sada kada gubi vam je najgori. E zato nam i ide u Srbiji tako kako nam ide. Divimo se idolima a nipodistavamo one koji nisu najbolji. Mislim nisu trenutno :-) A i da ne bude nikada vise najbolji ja ga nikada necu zaboraviti i postovachu ga vise od bilo kog drugog.

vlado

pre 7 godina

Generalno slabo je ovo.. nema zara tu ko ranije a pogotovo nema jacine i ostrine u udarcima kao ranije, ide na Del Potra u drugom kolu,mozda i to dobije na jedvite jade a kasnije tesko.. ali vidicemo.

dr

pre 7 godina

Ovo što mi gledamo od Rolan Garosa na ovamo je realno kraj karijere. Postigao je stvarno ogromne stvari, jedan je od najvećih svih vremena i to su činjenice. Na žalost, nije imao snage da izgura do kraja tu priču i postane najveći svih vremena, ali to ne umanjuje ono što je već uradio. Na žalost, mislim da dalje od ovog kola neće proći, a posle toga je pitanje da li će se više blamirati na bilo kom sledećem turniru.

toliko

pre 7 godina

Pored oko 4 miliona fudbalskih selektora smo dobili i 4 miliona vrsnih teniskih poznavalaca. Sve znamo šta drugi treba da radi, a nemamo pojma sta ćemo sa nama samima. Naš nos uvek u tuđem doupetu umesto u svojim poslovima.

zzbz

pre 7 godina

Cekaj, stani, pazi, vidi, gledaj, polako ljudi tek je poceo turnir. Nije igrao mesec i po dana, i odmah "vidi ga, nema pojma" i sl. Neka ga par dana, da sacekamo, ovaj Akapulko definitivno nije cilj. Ovde je stigao jer je raj na zemlji, i da uhvati zalet za bitnije masterse, rezultat nije bitan. Bice bolji Nole...

Cole

pre 7 godina

Bez obzira na ishod ovog meča ili čak turnira,
Novak sa sa servisom koji je u proseku slabiji
za 20 i nesto km/h nego pocetkom 2016. na zalost,
nema šta da traži na velikim turnirima. E sad, šta
je problem, ishrana, povreda koja se vešto krije
ili nešto treće, samo Novak o njegovi bliski znaju.

P.S.
Nama, kao njegovim vernim navijačima ostaje samo
da se nadamo čudu i ako Bog da da osvoji bar još
dva GS u 2016.

Matori61

pre 7 godina

Ove nedelje se navrsilo 10 godina,odnosno 520 nedelja otkako je Novak top 5 svetskog tenisa. Toj seriji svi oni koji prate i poznaju tenis ne vide kraj. To sto mnoge ta cinjenica nervira a poticu sa ovih prostora govori o mentalnom stanju nacije.Citajuci komentare sticem utisak da su hejteri ostali budni ocekujuci Novakov poraz.Nadam se da ce Novak po svom obicaju podizati formu kroz turnir i lepo se spremiti za masterse sto je i bila ideja.A9QC

Borg

pre 7 godina

Ispada Nole u drugom kolu od Delpa. Nadal osvaja. Posle dve i po god. igra odlično. Morao bi i Nole kao i Nadal da koriguje igru - problem je što je Nole za razliku od Nadala očajan na mreži. Gde su sad ovi što su otpisivali Nadala i računali da će Nole do 35. da dominira - kažu osvajačće dva slema po godine pa će da ima 22. Svejedno, Novak je veliki šampion, možda se i vrati, ali to neće biti brzo. Inače, još ne mogu da prežalim poraz Nadal od Federera na AO. Nije RF zaslužio 18 slemova. Nole teško može da mu se približi, al Nadal može da smanji razliku bar na dva slema. Nervira me taj švajcarski snob (uzo na AO Nišikori medicinski tajm aut, RF se buni pa uzima u finalu, tako da u pravu je Keš)

stef

pre 7 godina

Mnogo greši Kližan, ali dečko barem napada. Ovakav Novak me podseća na Karolinu Voznijacki. Baš loše, pušta Martina da se razmahuje (slično je radio i protiv Istomina i Medvedeva) a ovaj niže greške, ali i winere.. i to sve češće i češće. Ne znam šta da kažem, starog Novaka nema ni na vidiku još uvek, ostaje da vidimo dal će se nešto promeniti u toku ovog turnira (ako prodje dalje), ili eventualno tokom 2 mastersa SAD.

Dr

pre 7 godina

Ovo je prvi put da gledam Noloa na SK, a da meč ne prenosi Viško ili Pralica.
(Kića, 01. mart 2017 01:08)

Dobro zapazanje. Bravo :)
I u pravu si, ne znam sto dobi te minuse.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Sad ce komentari tipa što ga nisi dobio 6:0 6:0 ... Prvi mec na turniru je uvek nezgodan, plus ako je protivnik raspolozen, svasta moze da se desi... Solidno za prvi mec, morace bolje u nastavku.

koma

pre 7 godina

E neka je ošišćo jednom onu ćubu :)
A čini se i da je malo jaknuo, vratio mase.
Nema jos rutine udaraca i fali mu takmičarske forme, ali ovo zasad obećava da bi za par turnira mogao da se vrati na staro.

Bradonja

pre 7 godina

@Dr
Minuse je dobio zato sto je napisao Nolo. I od mene je dobio jedan iz istog razloga. Odakle im to Nolo nikako mi nije jasno. U kom se to delu Srbije tako prica?

ljAXE

pre 7 godina

Suma sumarum, Novakova igra za zaborav. Devet vinera naspram Klizanovih 30!? Na srecu, Klizan je i dosta vise gresio, cini mi se 30-11. Jedino su se ovakvoj Djokovicevoj igri obradovali komentatori na Skaj sportu koji su odusevljeno ispratili svaki Klizanov dobar potez. Usput nisu propustili da konstatuju da je njihovom Mariju Federer veci konkurent u ovom trenutku od Novaka. Istini za volju i u pravu su, hteo ja to da priznam ili ne. Novakov servis mlak a igra mu postaje strasno predvidljiva. Vidi se nesigurnost u udarcima, koji su za 30-40% slabiji od onog Novaka recimo iz 2011 godine. Sve to omogucuje cak i igracima van top 20 da naprave vise vinera od naseg igraca. Ako usput neiznudjene greske smanje na podnosljiv nivo, Djokovic je u velikom problemu. Tacno je da se zasitio tenisa, ali tacno je i da ce ga se uzeleti tako sto ce sa ovakvom igrom ispadati u sredisnjici vecih i velikih turnira. Treba mu shok terapija. Neka vrsta naglog otreznjenja. Zastranio je, ali to uporno odbija da prizna. Gresili smo cesto po pitanju Novaka, podcenjujuci njegovo umece i mentalnu snagu. Nadam se da gresimo i sada.

qwerty12

pre 7 godina

Moze li mi neko objasniti otkud ovoliko najboljih igraca u Akapulku, Atp 500? Priprema za IW i Miami? Neverovatno jak turnir za kategoriju 500, jedan od najjacih koje sam video.

Russell Westbrook

pre 7 godina

Ja imam neki osećaj da su ljudi sa vrha ATP došli kod Novaka i rekli mu da malo uspori,da ljudi neće da dolaze na mečeve kad ih Nole dere sve 6-0 ili 6-1 i da plaćaju skupe karte za meč od pola sata i da mora malo neizvesnosti da se vrati u tenis.

duks2010

pre 7 godina

vidi se da je dosao da osvoji ovaj turnir. jest da je Klizan kao tempirana bomba (samo udara ako udje udje) ali Nole se dobro krece i udara za razliku od AO

goran

pre 7 godina

Djokovic je prosao Klizana danas samo na iskustvo a igra je za zaborav,ako ovako nastavi smesi mu se poraz vec u sledecem kolu gde ga ceka Del Potro koji je mnogo bolji i raznovrsniji igrac i koji nece sigurno ovako gresiti kao Klizan ,cini mi se koliko god Novak govorio da je naporno radio i da je spreman na terenu to on za sada ne pokazuje ,barem ne u ovom mecu sa Klizanom ,i dalje se muci na terenu nema vise onih ostrih udaraca kojima je mentalno lomio protivnike, sada igra vise na to da saceka gresku protivnika a to vec odavno ne prolazi protiv iole kvalitetnijih igraca...

asdf

pre 7 godina

Tenis je jedna velika predstava gde se obrće veliki novac i gde sigurno ima i režije. Odavno sam pomislio da su "naredili Novaku" da malo "smanji gas", jer su turniri postali totalno nezanimljivi. Urnisao je Nadala i Federera i u jednom momentu se osetila totalna nemoć svih. Slabiji igrači su predavali mečeve ili počinjali da igraju bez veze od muke.
Možda ovo i nije tačno, ali vidimo da s vremena na vreme Novak odigra vrhunski, samo da podseti da je tu. Na narednim turnirima videćemo šta je u pitanju.

Nebojša

pre 7 godina

Zadovoljan sam igrom bio je solidan večeras i kakav poen za kraj meča milina što se tiče Klizana mogao bi nekad povući ručnu ne mora uvek svom snagom tim stilom će često gubiti dobijene poene večeras je par puta sam sebe pobedio.

323

pre 7 godina

Nema svrhe bilo sta komentarisati. Ugled se tesko stice a lako procerda. Mnogo toga je Novak ostvario u karijeri ali je sada potpuno jasno zasto BB nije hteo vise da saradjuju. Ono sto je sigurno, kako je sam rekao, imao je vise vremena da provede sa porodicom. Mozemo o tome pa pricamo ali o tenisu...nema svrhe. Ko je sledeci protivnik, Delpo?? Pa lepo...

вељко

pre 7 godina

Кажу:"Биће бољи Ноле'.
Кажу,не верују ни сами.Тешком муком се попео на врх,а спушта се у слободном паду, док једног тренутка не тресне о дно!
Заиста штета,могао је много више да постигне.

Dragan

pre 7 godina

@Alen.
Ti nemas pojma o tenisu.Bolje ti je da se nejavljas sa takvim glupostima.Bravo Nole, idemo dalje.Sada bi trebao da bude zrtva DElLPO. Samo napred i cepaj redom.

?

pre 7 godina

Nema pojma covek, kakva je ovo vezara, ne verujem. Prvu jaci protivnik ce ga poniziti, nije ni cudo sto je pobegao od Federera i Mareja u Akapulko!

siki

pre 7 godina

Samo u Srbiji. Covek pobedi 2:0, a komentari kao da je izgubio 0:2 i to 0:6, 0:6 u setovima. I da jeste izgubio tako mogu samo da zamislim koliko Novaka boli, da ne kazem sta, za vase misljenje. Strucnjaci...

Федор

pre 7 godina

Стандардно лош Ђоковић који је само сервисима извукао победу. Постао је препознатљив у игри по чекању на грешку противника. Клижан му је показао како се цртају линије и праве винери. После Ролан Гароса ове године, Ђоковић испада из Топ 5.

dragaN

pre 7 godina

Novak je veliki šampion, možda se i vrati, ali to neće biti brzo. Inače, još ne mogu da prežalim poraz Nadal od Federera na AO.
(Borg, 1. mart 2017 07:43)

Blago tebi kad ti nema sta drugo da radis u zivotu nego da mesec dana zalis sto je Nadal izgubio od Federera.

Stojadin

pre 7 godina

Noleta unisti njegov "guru". Coveka neko placa sa strane. Nole igra jos jedan ili dva meca i ispada.Sad ce se samo setati id turnira do turnira zarad profita organizatora. Na kraju ce se pojavljivati na nekim nebitnim turnirima. Zalostan kraj karijere. Aloha.

Pele

pre 7 godina

@ Ilija Čvorović

“Шампион у овако напорном спорту не може биту веган...”

U pravu si. Dodao bih: niujednom sportu danas.

Antropolozi su ustanovili da se covekovim precima poceo znacajno da se razvija i uvecava mozak, tek kad su poceli da jedu meso ulovljenuh zivotinja.

Naravoucenije:
ako jedes meso, onda si predator, pobednik,
ako jedes zelenis, onda si lovina, gubitnik.
Prosto kao pasulj (sa suvom kolenicom)

Melenci

pre 7 godina

muke Noletove i sa Klizanom.Sa Delpom ga ceka ozbiljan mec,samo se nadam da ce podici nivo igre,ovo nocas je bilo poprilicno jadno za standarde do juce prvog na svetu.Idemo Nole,samo se bori i veruj da mozes da pobedis!

NĐ 2.3.2017

pre 7 godina

"Bilo je zabavno. Čestitam Delpotru koji je bio bolji u ključnim poenima. Zadovoljan sam svojom igrom. Bilo je uspona i padova kao proteklih meseci. To je dobro za sport. Želim da se posvetim drugim stvarima. Porodica je najvažnija."

Sta

pre 7 godina

Se desava sa Novakom nije mi jasno .Ovoliki pad u igri za kratko vreme mi je neobjasnjiv .DOk je vladao kapirao sam i ja da ce morati kad tad da pocne da pada i da ce to biti povezano sa tim sto je vec oko 30 godine i sto nece moci vise da se krece ko ranije ,al sam mislio da ce taj pad biti postepen ,s vremenom ,al da ce i dalje biti u vrhu jako dugo .Ovo sto se dogadja je neverovatno ,jer on i dalje brani previse poena ,a ceka ga gomila turnira koje mora da odbrani ,pa on nece da padne nego ce da tresne o zemlju .NAdam se da ce naci svoju igru ,jer ovo sto se desava ipak nije dostojno jednog takvog sampiona .

realo

pre 7 godina

Veze ovo sa zivotom nema. Baloni, kao Jelena Jankovic u najboljim danima. Ni senka coveka od pre godinu dana. Propao je brze od Nadala. Kao avion koji ide na dizel gorivo

replicator

pre 7 godina

Ali stvarno moraš da budeš glup pa da izjaviš tipa ako sada pobedi Del Potra znači da je mogao i u Riu. Pa ko mu je branio. Del Potro ga je ubio forhendima i bio bolji. U stvari Del je svakako bolji i kvalitetniji u svakom pogledu od Djokovica. Da baba ima onu stvar bila bi deda.

Srdjan

pre 7 godina

@Borg

Pa sta ako je trazio medicinski protiv Rafe? Je li to zabranjeno? Trazio je i Rafa prije par godina pa je opet izgubio od Vavrinke... Federer je zasluzeno tu gdje jeste, niko mu nista nije poklonio.

.

pre 7 godina

@Borg
Pa nije Nadal zasluzio 14 GS, bez RG on je nula, manje titula na brzim podlogama ima od Rodika, kakav je to velikan? Obicna sirovina, osvajao titule na sljaci zahvaljujuci dopingu, zato se raspada od kada su ga naterali da smanji hemiju. Folirant jedan i na AO je dosao dopingovan, ali ovoga puta nije proslo. Nema licemernijeg poteza od onog njegovog trazenja celendza na mec loptu. Ali lepo ga je bilo gledati kako se pugubio kada je video da ne prolazi vise ludacko forsiranje bekhenda i da mu vise ni doping ne pomaze. Nikada on vise GS nece osvojiti, a i ovo sto je uzeo ce mu oduzeti kao Armstrongu, po zavrsetku karijere.

YY

pre 7 godina

@Borg
Kada se bunio RF zbog med. tajmauta Nisikorija? Sta je rekao tacno? Zasto lazes? Nije on Nadal da uzima pauze zbog zuljeva, laznih povreda itd. Nikada Nadal nece vise uzeti GS, pukni, sta da ti kazem...

Beobrad

pre 7 godina

Probudi se Novace, jos nije kasno za GOAT titulu!
Doha je bila poslednji turnir na kome je Novak odigrao kao sto ume i kao sto ceo svet iscekuje!

Russell Westbrook

pre 7 godina

Ja imam neki osećaj da su ljudi sa vrha ATP došli kod Novaka i rekli mu da malo uspori,da ljudi neće da dolaze na mečeve kad ih Nole dere sve 6-0 ili 6-1 i da plaćaju skupe karte za meč od pola sata i da mora malo neizvesnosti da se vrati u tenis.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Игра му је катастрофална. Одигра један добар поен, па наредна два упропасти неким почетничким грешкама. Изгубио је оно најбитније - континуитет у игри. Мањак самопоуздања. Тоне све дубље на том менталном плану. Губи следећи меч у најави. Хауг!

Borg

pre 7 godina

Ispada Nole u drugom kolu od Delpa. Nadal osvaja. Posle dve i po god. igra odlično. Morao bi i Nole kao i Nadal da koriguje igru - problem je što je Nole za razliku od Nadala očajan na mreži. Gde su sad ovi što su otpisivali Nadala i računali da će Nole do 35. da dominira - kažu osvajačće dva slema po godine pa će da ima 22. Svejedno, Novak je veliki šampion, možda se i vrati, ali to neće biti brzo. Inače, još ne mogu da prežalim poraz Nadal od Federera na AO. Nije RF zaslužio 18 slemova. Nole teško može da mu se približi, al Nadal može da smanji razliku bar na dva slema. Nervira me taj švajcarski snob (uzo na AO Nišikori medicinski tajm aut, RF se buni pa uzima u finalu, tako da u pravu je Keš)

Bzz

pre 7 godina

Ovo je prvi put da gledam Noloa na SK, a da meč ne prenosi Viško ili Pralica.
(Kića, 01. mart 2017 01:08)
Gledas Noloa?
Jeste vi ljudi normalni?!
Kakav Nolo, kakvog Noloa pominjete?

alen

pre 7 godina

Ovaj tenis veganski sto igra Novak od Wimbledona prosle godine je dobar za rekreaciju sa zenom i Pepeom.Nikada nece vise nista veliko osvojiti i sljedece godine ce igrati kvalifikacije.

novica

pre 7 godina

Očajna igra Đokovića, nije to više onaj šampion. Kližan veoma loš, ali i pored toga, Đoković je jedva dobio meč. Odraće ga Delpo.

Zoran

pre 7 godina

Nole jeste zaslužio da ako želi i ostavi tenis, ali nije fer prema navijačima, ljudima koji daju debelu lovu za karte, sponzorima i ostalima što je očigledno da ni 20%nije zainteresovan. Verovatno uzme kintu da se pojavi na turniru, ima po ugovoru obavezu dase pojavi na određenom broju turnira itd.
Već postaje mučno da gledamo kako laže da se kao spremao i trenirao

?

pre 7 godina

Nema pojma covek, kakva je ovo vezara, ne verujem. Prvu jaci protivnik ce ga poniziti, nije ni cudo sto je pobegao od Federera i Mareja u Akapulko!

Stojadin

pre 7 godina

Noleta unisti njegov "guru". Coveka neko placa sa strane. Nole igra jos jedan ili dva meca i ispada.Sad ce se samo setati id turnira do turnira zarad profita organizatora. Na kraju ce se pojavljivati na nekim nebitnim turnirima. Zalostan kraj karijere. Aloha.

asdf

pre 7 godina

Tenis je jedna velika predstava gde se obrće veliki novac i gde sigurno ima i režije. Odavno sam pomislio da su "naredili Novaku" da malo "smanji gas", jer su turniri postali totalno nezanimljivi. Urnisao je Nadala i Federera i u jednom momentu se osetila totalna nemoć svih. Slabiji igrači su predavali mečeve ili počinjali da igraju bez veze od muke.
Možda ovo i nije tačno, ali vidimo da s vremena na vreme Novak odigra vrhunski, samo da podseti da je tu. Na narednim turnirima videćemo šta je u pitanju.

dr

pre 7 godina

Ovo što mi gledamo od Rolan Garosa na ovamo je realno kraj karijere. Postigao je stvarno ogromne stvari, jedan je od najvećih svih vremena i to su činjenice. Na žalost, nije imao snage da izgura do kraja tu priču i postane najveći svih vremena, ali to ne umanjuje ono što je već uradio. Na žalost, mislim da dalje od ovog kola neće proći, a posle toga je pitanje da li će se više blamirati na bilo kom sledećem turniru.

Dr

pre 7 godina

Ovo je prvi put da gledam Noloa na SK, a da meč ne prenosi Viško ili Pralica.
(Kića, 01. mart 2017 01:08)

Dobro zapazanje. Bravo :)
I u pravu si, ne znam sto dobi te minuse.

Cole

pre 7 godina

Bez obzira na ishod ovog meča ili čak turnira,
Novak sa sa servisom koji je u proseku slabiji
za 20 i nesto km/h nego pocetkom 2016. na zalost,
nema šta da traži na velikim turnirima. E sad, šta
je problem, ishrana, povreda koja se vešto krije
ili nešto treće, samo Novak o njegovi bliski znaju.

P.S.
Nama, kao njegovim vernim navijačima ostaje samo
da se nadamo čudu i ako Bog da da osvoji bar još
dva GS u 2016.

Федор

pre 7 godina

Стандардно лош Ђоковић који је само сервисима извукао победу. Постао је препознатљив у игри по чекању на грешку противника. Клижан му је показао како се цртају линије и праве винери. После Ролан Гароса ове године, Ђоковић испада из Топ 5.

Nebojša

pre 7 godina

Zadovoljan sam igrom bio je solidan večeras i kakav poen za kraj meča milina što se tiče Klizana mogao bi nekad povući ručnu ne mora uvek svom snagom tim stilom će često gubiti dobijene poene večeras je par puta sam sebe pobedio.

borkes

pre 7 godina

Dakle Novakov tenis je postao prosto negledljiv. Svi koji su možda primetili moj nick u komentarima znaju s koliko žara navijam za Novaka ali ovo postaje mučenje. Novak više nema inicijativu ni na forhendu ni na bekhendu, nema dubine, nema širine u udarcu a najuočljiviji je nedostatak snage. Šta se s ovim čovekom dešava?
Stalno potencira kako je umoran pa mu tereba pauza a posle svake pauze on je sve gori i gori. Ja se svaki put ponadam biće nešto ali ovo je katastrofa od igre. Danas je imao jedan jedini viner a da nije volej ili as. Užas.
Idemo dalje.

.

pre 7 godina

@Borg
Pa nije Nadal zasluzio 14 GS, bez RG on je nula, manje titula na brzim podlogama ima od Rodika, kakav je to velikan? Obicna sirovina, osvajao titule na sljaci zahvaljujuci dopingu, zato se raspada od kada su ga naterali da smanji hemiju. Folirant jedan i na AO je dosao dopingovan, ali ovoga puta nije proslo. Nema licemernijeg poteza od onog njegovog trazenja celendza na mec loptu. Ali lepo ga je bilo gledati kako se pugubio kada je video da ne prolazi vise ludacko forsiranje bekhenda i da mu vise ni doping ne pomaze. Nikada on vise GS nece osvojiti, a i ovo sto je uzeo ce mu oduzeti kao Armstrongu, po zavrsetku karijere.

zzbz

pre 7 godina

Cekaj, stani, pazi, vidi, gledaj, polako ljudi tek je poceo turnir. Nije igrao mesec i po dana, i odmah "vidi ga, nema pojma" i sl. Neka ga par dana, da sacekamo, ovaj Akapulko definitivno nije cilj. Ovde je stigao jer je raj na zemlji, i da uhvati zalet za bitnije masterse, rezultat nije bitan. Bice bolji Nole...

Kića

pre 7 godina

Ja imam neki osećaj da su ljudi sa vrha ATP došli kod Novaka i rekli mu da malo uspori,da ljudi neće da dolaze na mečeve kad ih Nole dere sve 6-0 ili 6-1 i da plaćaju skupe karte za meč od pola sata i da mora malo neizvesnosti da se vrati u tenis.
(Russell Westbrook, 01. mart 2017 01:06)

Dragi Rasele Vestbruče,
ovaj tvoj komentar je sinoć citirao dr Miroljub Petrović u jednoj emisiji, nemoj da blefiraš ovde.

replicator

pre 7 godina

Ali stvarno moraš da budeš glup pa da izjaviš tipa ako sada pobedi Del Potra znači da je mogao i u Riu. Pa ko mu je branio. Del Potro ga je ubio forhendima i bio bolji. U stvari Del je svakako bolji i kvalitetniji u svakom pogledu od Djokovica. Da baba ima onu stvar bila bi deda.

YY

pre 7 godina

@Borg
Kada se bunio RF zbog med. tajmauta Nisikorija? Sta je rekao tacno? Zasto lazes? Nije on Nadal da uzima pauze zbog zuljeva, laznih povreda itd. Nikada Nadal nece vise uzeti GS, pukni, sta da ti kazem...

вељко

pre 7 godina

Кажу:"Биће бољи Ноле'.
Кажу,не верују ни сами.Тешком муком се попео на врх,а спушта се у слободном паду, док једног тренутка не тресне о дно!
Заиста штета,могао је много више да постигне.

duks2010

pre 7 godina

vidi se da je dosao da osvoji ovaj turnir. jest da je Klizan kao tempirana bomba (samo udara ako udje udje) ali Nole se dobro krece i udara za razliku od AO

vlado

pre 7 godina

Generalno slabo je ovo.. nema zara tu ko ranije a pogotovo nema jacine i ostrine u udarcima kao ranije, ide na Del Potra u drugom kolu,mozda i to dobije na jedvite jade a kasnije tesko.. ali vidicemo.

koma

pre 7 godina

E neka je ošišćo jednom onu ćubu :)
A čini se i da je malo jaknuo, vratio mase.
Nema jos rutine udaraca i fali mu takmičarske forme, ali ovo zasad obećava da bi za par turnira mogao da se vrati na staro.

Matori61

pre 7 godina

Ove nedelje se navrsilo 10 godina,odnosno 520 nedelja otkako je Novak top 5 svetskog tenisa. Toj seriji svi oni koji prate i poznaju tenis ne vide kraj. To sto mnoge ta cinjenica nervira a poticu sa ovih prostora govori o mentalnom stanju nacije.Citajuci komentare sticem utisak da su hejteri ostali budni ocekujuci Novakov poraz.Nadam se da ce Novak po svom obicaju podizati formu kroz turnir i lepo se spremiti za masterse sto je i bila ideja.A9QC

Dragan

pre 7 godina

@Alen.
Ti nemas pojma o tenisu.Bolje ti je da se nejavljas sa takvim glupostima.Bravo Nole, idemo dalje.Sada bi trebao da bude zrtva DElLPO. Samo napred i cepaj redom.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Sad ce komentari tipa što ga nisi dobio 6:0 6:0 ... Prvi mec na turniru je uvek nezgodan, plus ako je protivnik raspolozen, svasta moze da se desi... Solidno za prvi mec, morace bolje u nastavku.

toliko

pre 7 godina

Pored oko 4 miliona fudbalskih selektora smo dobili i 4 miliona vrsnih teniskih poznavalaca. Sve znamo šta drugi treba da radi, a nemamo pojma sta ćemo sa nama samima. Naš nos uvek u tuđem doupetu umesto u svojim poslovima.

Lemi

pre 7 godina

Prestanite da pljujete coveka. Dok je pobedjivao bio vam je najbolji. Sada kada gubi vam je najgori. E zato nam i ide u Srbiji tako kako nam ide. Divimo se idolima a nipodistavamo one koji nisu najbolji. Mislim nisu trenutno :-) A i da ne bude nikada vise najbolji ja ga nikada necu zaboraviti i postovachu ga vise od bilo kog drugog.

323

pre 7 godina

Nema svrhe bilo sta komentarisati. Ugled se tesko stice a lako procerda. Mnogo toga je Novak ostvario u karijeri ali je sada potpuno jasno zasto BB nije hteo vise da saradjuju. Ono sto je sigurno, kako je sam rekao, imao je vise vremena da provede sa porodicom. Mozemo o tome pa pricamo ali o tenisu...nema svrhe. Ko je sledeci protivnik, Delpo?? Pa lepo...

Bradonja

pre 7 godina

@Dr
Minuse je dobio zato sto je napisao Nolo. I od mene je dobio jedan iz istog razloga. Odakle im to Nolo nikako mi nije jasno. U kom se to delu Srbije tako prica?

Pele

pre 7 godina

@ Ilija Čvorović

“Шампион у овако напорном спорту не може биту веган...”

U pravu si. Dodao bih: niujednom sportu danas.

Antropolozi su ustanovili da se covekovim precima poceo znacajno da se razvija i uvecava mozak, tek kad su poceli da jedu meso ulovljenuh zivotinja.

Naravoucenije:
ako jedes meso, onda si predator, pobednik,
ako jedes zelenis, onda si lovina, gubitnik.
Prosto kao pasulj (sa suvom kolenicom)

realo

pre 7 godina

Veze ovo sa zivotom nema. Baloni, kao Jelena Jankovic u najboljim danima. Ni senka coveka od pre godinu dana. Propao je brze od Nadala. Kao avion koji ide na dizel gorivo

Srdjan

pre 7 godina

@Borg

Pa sta ako je trazio medicinski protiv Rafe? Je li to zabranjeno? Trazio je i Rafa prije par godina pa je opet izgubio od Vavrinke... Federer je zasluzeno tu gdje jeste, niko mu nista nije poklonio.

stef

pre 7 godina

Mnogo greši Kližan, ali dečko barem napada. Ovakav Novak me podseća na Karolinu Voznijacki. Baš loše, pušta Martina da se razmahuje (slično je radio i protiv Istomina i Medvedeva) a ovaj niže greške, ali i winere.. i to sve češće i češće. Ne znam šta da kažem, starog Novaka nema ni na vidiku još uvek, ostaje da vidimo dal će se nešto promeniti u toku ovog turnira (ako prodje dalje), ili eventualno tokom 2 mastersa SAD.

siki

pre 7 godina

Samo u Srbiji. Covek pobedi 2:0, a komentari kao da je izgubio 0:2 i to 0:6, 0:6 u setovima. I da jeste izgubio tako mogu samo da zamislim koliko Novaka boli, da ne kazem sta, za vase misljenje. Strucnjaci...

dragaN

pre 7 godina

Novak je veliki šampion, možda se i vrati, ali to neće biti brzo. Inače, još ne mogu da prežalim poraz Nadal od Federera na AO.
(Borg, 1. mart 2017 07:43)

Blago tebi kad ti nema sta drugo da radis u zivotu nego da mesec dana zalis sto je Nadal izgubio od Federera.

NĐ 2.3.2017

pre 7 godina

"Bilo je zabavno. Čestitam Delpotru koji je bio bolji u ključnim poenima. Zadovoljan sam svojom igrom. Bilo je uspona i padova kao proteklih meseci. To je dobro za sport. Želim da se posvetim drugim stvarima. Porodica je najvažnija."

ljAXE

pre 7 godina

Suma sumarum, Novakova igra za zaborav. Devet vinera naspram Klizanovih 30!? Na srecu, Klizan je i dosta vise gresio, cini mi se 30-11. Jedino su se ovakvoj Djokovicevoj igri obradovali komentatori na Skaj sportu koji su odusevljeno ispratili svaki Klizanov dobar potez. Usput nisu propustili da konstatuju da je njihovom Mariju Federer veci konkurent u ovom trenutku od Novaka. Istini za volju i u pravu su, hteo ja to da priznam ili ne. Novakov servis mlak a igra mu postaje strasno predvidljiva. Vidi se nesigurnost u udarcima, koji su za 30-40% slabiji od onog Novaka recimo iz 2011 godine. Sve to omogucuje cak i igracima van top 20 da naprave vise vinera od naseg igraca. Ako usput neiznudjene greske smanje na podnosljiv nivo, Djokovic je u velikom problemu. Tacno je da se zasitio tenisa, ali tacno je i da ce ga se uzeleti tako sto ce sa ovakvom igrom ispadati u sredisnjici vecih i velikih turnira. Treba mu shok terapija. Neka vrsta naglog otreznjenja. Zastranio je, ali to uporno odbija da prizna. Gresili smo cesto po pitanju Novaka, podcenjujuci njegovo umece i mentalnu snagu. Nadam se da gresimo i sada.

qwerty12

pre 7 godina

Moze li mi neko objasniti otkud ovoliko najboljih igraca u Akapulku, Atp 500? Priprema za IW i Miami? Neverovatno jak turnir za kategoriju 500, jedan od najjacih koje sam video.

VUK

pre 7 godina

iz krize se izlazi samo pojačanim treningom i sa što više mečeva.Loše igra!? Gubi!? Neka gubi.Nadal gubi 2 godine i ne odustaje. Nije se lako vratiti u formu potrebnu za osvajanje turnira. Strpljenja.

goran

pre 7 godina

Djokovic je prosao Klizana danas samo na iskustvo a igra je za zaborav,ako ovako nastavi smesi mu se poraz vec u sledecem kolu gde ga ceka Del Potro koji je mnogo bolji i raznovrsniji igrac i koji nece sigurno ovako gresiti kao Klizan ,cini mi se koliko god Novak govorio da je naporno radio i da je spreman na terenu to on za sada ne pokazuje ,barem ne u ovom mecu sa Klizanom ,i dalje se muci na terenu nema vise onih ostrih udaraca kojima je mentalno lomio protivnike, sada igra vise na to da saceka gresku protivnika a to vec odavno ne prolazi protiv iole kvalitetnijih igraca...

Sta

pre 7 godina

Se desava sa Novakom nije mi jasno .Ovoliki pad u igri za kratko vreme mi je neobjasnjiv .DOk je vladao kapirao sam i ja da ce morati kad tad da pocne da pada i da ce to biti povezano sa tim sto je vec oko 30 godine i sto nece moci vise da se krece ko ranije ,al sam mislio da ce taj pad biti postepen ,s vremenom ,al da ce i dalje biti u vrhu jako dugo .Ovo sto se dogadja je neverovatno ,jer on i dalje brani previse poena ,a ceka ga gomila turnira koje mora da odbrani ,pa on nece da padne nego ce da tresne o zemlju .NAdam se da ce naci svoju igru ,jer ovo sto se desava ipak nije dostojno jednog takvog sampiona .

Melenci

pre 7 godina

muke Noletove i sa Klizanom.Sa Delpom ga ceka ozbiljan mec,samo se nadam da ce podici nivo igre,ovo nocas je bilo poprilicno jadno za standarde do juce prvog na svetu.Idemo Nole,samo se bori i veruj da mozes da pobedis!

Beobrad

pre 7 godina

Probudi se Novace, jos nije kasno za GOAT titulu!
Doha je bila poslednji turnir na kome je Novak odigrao kao sto ume i kao sto ceo svet iscekuje!