Tenis 396

Petak, 27.01.2017.

09:21

Dimitrov odigrao meč života, ali gledaćemo Fedal finale!

Rafael Nadal pobedio je Grigora Dimitrova i igraće u finalu Australijan opena protiv Rodžera Federera.

Dimitrov odigrao meè života, ali gledaæemo Fedal finale! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

396 Komentari

Sortiraj po:

zelena trava

pre 7 godina

Kad necete vi, deco, mozemo li mi, starci, malo da prebacujemo! Ha! Izem ti Raonica, Dimitrova, Nishikoria, Zvereva, Kyrgiosa i sve ostale...

Da se zna

pre 7 godina

djokovic federer 24 23
djokovic ndal 26 23
dovoljno
(MISO, 27. januar 2017 23:13)

A pre toga je bilo.

Federer djoković 13 6
Nadal djokovic 16 7

da znas da se igrao tenis pre dominacije njegove kad navodis.

Realno

pre 7 godina

djokovic federer 24 23
djokovic ndal 26 23
dovoljno
(MISO, 27. januar 2017 23:13)

OK je to ali hajde da budemo realni. Federer i Djokovic su odigrali rekordnih 8 meceva u 2015 godini i 5 u 2014 i rezultat u te dve godine je 7:6 za Djokovica i tu je Nole nadoknadio svoju razliku u skoru sa Federerom (zasluzeno), a po meni je trebao i bolji skor da napravi kao onaj u 2011 (4:1). Ali isto tako 2020. Dimitrov moze da zgazi Novaka od 32 godine u 8 meceva pa da unapredi h2h i tvrdi da ima bolji skor.

Nenakis

pre 7 godina

A Novak sjedi na grani prekrstenih nogu meditira i šalje ljubav sirom svijeta , dok Jelena priprema supu od bagrema i pire od Jablana. NEK ljubav pobijedi , Vamos Rafa tvoj brutalni tenis je najljepši

Draža

pre 7 godina

Da ne beše Đokovića gledali bismo Fedal finala poslednjih 6 godina.
Da li će se vratiti da im opet pomrsi konce, ja se nadam da hoće :)

Only

pre 7 godina

Vi sto navijate za Nadala odnosno protiv Federera, da Fed ne bi pobegao sa titulama Djokovicu, nadam se da ste svesni da ce i Nadal da mu pobegne hahahahaha hit ste nolomani
(nn, 27. januar 2017 16:42) Navijamo za Nadala jer je bolji covek. A Federera tesko da iko moze da stigne po broju titula.

Hrvat

pre 7 godina

Peti set, 4:3 za dimitrova i 40:15,dvije break lopte,i onda ona bekend paralela nadala.To je kljucni trenutak meca i pokazatelj tko je i sta je rafael nadal.

jak kao nadalova bočica

pre 7 godina

Nadalov sokovnik je ponovo dobio ATP atest.

Čovek ovako na AO u 5.setova nije igrao još od finala sa Đokovićem od 6 sati.

Xfaktor

pre 7 godina

Ako Federer osvoji 18 GS mislim da ce se Novak povuci jer sta bi onda bio cilj jer uzeti jos 6 GS je gotovo nemoguce. Ako Rafa osvoji onda je Roland Garos blizu i mogucnost da se jako priblizi Rogeru. Cak ga moze i stici na US Openu. Veliki je posao pred Novakom ako oce u istoriju ili dostojanstveno povlacenje.

Henry Chinasky

pre 7 godina

Kakav narod. Ima više komentara nego kad Đoković pobedi. Briga mene ko će da pobedi. Bilo ko da pobedi imaće još jednu pobedu više od Đovaka Jokera.

xxx7

pre 7 godina

cekajte, da pitam, ako je Nike toliko mocan, zasto ih je Novak odbio sad i potpisao za la coste? posto se ovde pise da ih je odbio. Ako oni mogu da mu nameste gs titule,zasto nije potpisao za njih i za manje para?! hahah ne lupajte vise molim vas, opustite se i uzivajte u tenisu dvojice majstora.

trulex

pre 7 godina

Kakav je nadal sampion. odusevljen sam. ne samo igrom nego sam njegov pristip igri, borbenost. Čovjek je izuzetan i kao sportista a vidi se da je i djbra osoba.

Vlada

pre 7 godina

Federer definitivno najomrazeniji sportista ikada. Covek iza koga stoje novac, za koga se sve namesta i kome se dopusta doping. Sve u stilu Hunger Games i glupog rreality show-a.

frigo

pre 7 godina

Novak mora da se izvini navijačima zbog sramnog poraza od 107. igrača i da kaže pravi razlog za to. Pretera ga. Nisu u pitanju pare. On ima obavezu prema navijačima koje vuče za nos mesecima.

srb

pre 7 godina

to je to, covek odigra mec zivota i izborio je castan poraz protiv tenisera koji je daleko od najbolje forme. To dovoljno govori o tome gde se danas nalazi tenis. U finalu navijam za ferdu, legenda ovog sporta

Dragana

pre 7 godina

Stvarno mi se gadi od pojedinih komentara ovde.Pričate o nameštaljkama?Namešteno za Nadala,za Federera,za Venus,za Serenu,za braću Brajan i ko zna za koga još.Ajde da je namešteno za samo jednu osobu pa i da se razmisli ali da je namešteno za sve njih to je van pameti.Po toj vašoj logici svaki turnir koji Novak ne osvoji je namešten,samo je pošteno kad Novak osvoji.Onda bi neko mogao da kaže da je recimo prošlogodišnji Rolan Garos namešten za Novaka jer mnogi igrači ne da su rano ispali nego su ga otkazali.A US Open?Koliko igrača mu je predalo,koliko je meča uopšte odigrao do finala i pored svega toga nije uspeo da osvoji?Uozbiljite se malo i ostavite takve teorije zavere po strani.Ako vam se ne dopada finale Nadal-Federer ne morate da ga gledate i gotova stvar,ne omalovažavajte dva vrhunska tenisera i čoveka.

nn

pre 7 godina

Vi sto navijate za Nadala odnosno protiv Federera, da Fed ne bi pobegao sa titulama Djokovicu, nadam se da ste svesni da ce i Nadal da mu pobegne hahahahaha hit ste nolomani

mala_maca

pre 7 godina

Bravo za bratka Bugarina, ali Rafa je jednostavno šampion! Majstor, jedan od najvećih boraca u istoriji sporta! Daj Bože da dobije Federera u nedelju, na kraju, neka dobije bolji i neka bude lep tenis. Svakako u najavi jedna vrlo zanimljiva sezona, kakva nije viđena već nekoliko godina zbog Novakovih blistavih igara i povreda nekih od velikana. PS Jedva čekam nedelju! VAMOS!

KV

pre 7 godina

Sta nam uradi Novak Djokovicu, da gledamo finale matorog Federera i napumpanog Spanca uz likovanje omrazenog nam Matsa. Ovo se tesko oprasta.

Miles Davis

pre 7 godina

Не постоји велика тројка нити је икада постојала, то је измишљотина Новаковог кампуса. Само је велики дуо битан, Федерер и Надал.
(Adriano_Galliani, 27. januar 2017 15:30)

Po ceo dan ostavljas ovde glupe komentare, ocigledno ti se zivot svodi na to. Idi radi nesto.

Dormeo

pre 7 godina

Ovde Nadala zovu penzionerom!Godinu dana stariji od Noleta.Ma mozete Federeru da pljunete pod prozor,za ostatak sveta je carobnjak,bas zbog tih 35god i takve zelje.A ne kao neki umisljeni tenis im nije prioritet!

dostojevski

pre 7 godina

Sve cestitke legendo! 
Veliki si borac i sportista, cestitam ti...osvajas 15.slem. 
Bravo!
(anica, 27. januar 2017 14:49)

kako ćeš plakati u nedelju

neko iz mase

pre 7 godina

Bravo za zverku Rafu.
U finalu su šanse 50-50 za obojicu.
Jer Federeru je ovo zadnja šansa za uzimanje konačnog gremslema pomeranje sa broja 17 a Nadal će imati još prilika za to. Ako ne sad onda na Rolan Garosu sigurno!"

Nedja

pre 7 godina

Novakov nivo tenisa je najbolji u istoriji, sezone 2011. i 2015. ce se tesko ponoviti, samarao je obojicu najvecih rivala kad je igrao svoj najbolji tenis. Federer i Nadal imaju mnogo vise strasti za tenisom i bolji su znatno mentalno od Noleta, na kraju karijere cemo da svodimo racune, ali silna izgubljena gren-slem finala i gubitak motivacije, guru, zena, veganstvo ce verovatno biti najveci krivci sto ce Nole na kraju karijere biti ispod Nadala i Federera.

max

pre 7 godina

Sve izgledniji jos jedan poraz Federera u nedjelju znači da je sve manje činjenica da je on najveći ikada,ako bude 8-2 u finalima protiv Nadala.Za Šapnaca to će biti 15 slem i 16 na pomolu jer je sledeći Garros. Nadal ima šanse da ga prestigne! Biće čudo ako Federer osvoji Australiju !

max

pre 7 godina

Sve izgledniji jos jedan poraz Federera u nedjelju znači da je sve manje činjenica da je on najveći ikada,ako bude 8-2 u finalima protiv Nadala.Za Šapnaca to će biti 15 slem i 16 na pomolu jer je sledeći Garros. Nadal ima šanse da ga prestigne! Biće čudo ako Federer osvoji Australiju !

Dobro

pre 7 godina

Jadan tenis...koliko god veličali N i F, ovo je pad tenisa. Matori drogoši - ko novi akcioni filmovi sa Staloneom i Švarcenegerom. Beda. Ali nike čini čuda.
(cvetko, 27. januar 2017 15:31) # Link komentara
Preporučujem (+38)Ne preporučujem (-43)

Dragi Cvetko (i ovih ostalih 38 istomisljenika): Kako je taj Najk dozvolio dugogodisnju vladavinu Djokovica? Zasto nije zastitio Sarapovu od suspenzije? Pa njen ugovor je jos jaci od Rafinog?
Sedi, jedan!!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

posmatrac

pre 7 godina

Kakav mec, odavno ne gledah bolji.Dimitrov paklen igrac, odigrao cini mi se najbolje sto moze, ali je protiv sebe imao covjeka cije ime je jednako imenu Tenis.
Kada je Rafa uspio da pobijedi ovako tvrdoglavo lucidnog Dimitrova, mislim da Federer nema sta da trazi u finalu, predvidjam 4 seta, 3-1 za Nadala.
To bi bio 15 Grand Slam, French Open sa ovakvom formom nema sanse da izgubi( jedino neka nova povreda da ga sprijeci), priblizice se Rogeru na samo 1 Grand Slam manje.
Sega su mi ovi strucnjaci koji svaki osvojeni turnir koji ne osvoji Nole smatraju namjestenim, pa je valjda u njihovom ogranicenim umovima za realno ocekivati da Nole do kraja zivota, pa cak tamo i u 70im osvoji sve moguce turnire.

nenad

pre 7 godina

Moj utisak je Nadalovo urlikanje i bodrenje stezanje misića posle svakog poena. Đoković je kritikovan cim bi izrazio emocije posle nekog bitnog poena, cino mi se da je bas tu i pocela da se rusi njegova dominacija. Poceo da meditira a vrhunski spoet nije meditacija. To je Beker komentaeisao

labi

pre 7 godina

E sad Novak kao da nije ništa osvojio,džabe medjusobno skoro vi,džabe mastersi,džabe dominacija...Treba Nole da iskoristi ovo za motivaciju .

fenomen

pre 7 godina

Navijam za Novaka a sto se tice finala voleo bih da Nadal pobedi. Bolje on da ima 15 nego Federer 18 GS jer jos uvek gajim nadu da ce Novak krenuti kako treba i stici Federera. Poz.

fedal

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.
(RF GOAT, 27. januar 2017 15:34)

Raspitaj se u Nike-u, a sudeci po dostupnim teorijama zavere postoje dva odgovora:

Federer - zato sto mu je to oprostajna titula
Nadal - zasto sto ima samo jednu titulu sa AO (zauzvrat Federeru se namesta titula na RG)

Andjela

pre 7 godina

Ovima što lupetaju, da se podsetimo:
U Wibldonu 2014 Novak je tako jedva pobedio Dimitrova: 6-4 3-6 7-6 (7-2) 7-6 (9-7).
A u Madridu 2013 ga je Dimitrov pobedio: 7-6 (8-6) 6-7 (8-10) 6-3. tada je Novak uradio nešto ružno obratio se public sa "p.... m. k...."!

Milosav

pre 7 godina

Ljudi spremite se za grand finale, verovatno poslednji put da imamo priliku da gledmo ova dva velemajstora u finalu nekog GS-a!
Rafa pobedjuje garantujem vam.

dare slovenac

pre 7 godina

kakav doprinos za tenis, ovo je najbolji scenario onog što nameštaju od jula prošle godine.. Ipak je tu velika lova u sportu elite

dostojevski

pre 7 godina

Nole neka te nedeljno finale između Federera i Nadala motiviše. Reseruj se molim te i pokaži u nastavku sezone ko je pravi kralj.
(Gagi, 27. januar 2017 14:55)

no3e? hahaha

Joca

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena.
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)

Ma nije valjda. To tako odmah posle jednog meca.
Pa Novak i Nadal imaju jos 5 godina tenisa.
Polako, da si mi ti ziv i zdrav, tek ce da se igra.

Mile

pre 7 godina

Odličan tenis, krivo mi zbog Dimitrova, ali svaka čast Nadalu. Đokoviću jesi gledao kako se igra? Ti nastavi da grliš drveće, mirišeš cveće i šalješ srca.

Ivan

pre 7 godina

A na Eurosportu ladno leče komplekse nakon meča zdušno skandirajući na čelu sa Mekinroom "Roger is great, Roger is great, Roger is great", da bi nakon toga slooooožno uskliknuli onako svi skupa Mekinro, Vilander i Barbara "Rodžer i Rafa najbolji ste"! Koliko je tu kompleksa, koliko frustracija, čudo jedno, zaista tužno da se jedan proslavljeni sportski tv kanal kakav je Eurosport ovako neprofesionalno i nesportski ponaša! Sad su mi jooooš 100 puta draže sve one Noletove pobede i na AO i na svim ostalim velikim turnirima, neviđene komplekse im je zadao Nole nema šta!

Što se tiče finala u nedelju pobeđuje Rodžer to je toliko očigledno, odstatiraće Rafa i omogućiti "najvećim svih vremena" da sa 18.GS-om ode u sporstku penziju!

tupavko

pre 7 godina

Bas mi je milo i toplo oko srca a i potekle su mi suze radosnice, posebno za sirote globalne korporacije, TV stanice, sponzore i organizatore AO. Prvo sestrice da gledamo pa onda 2 najomiljenija tenisera na svetu.

Odoh odma da si kupim NIKE patike i kacket.


A sad nek nas mili Rodjo pobedi, pa onda Rafa moze da uzme Roland Garos.

brte

pre 7 godina

Pored svih povreda i problema, Nadal i Federer igraju finale GS, dok je Novak sa 29 godina fino odlučio da ga tenis ne zanima više. Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.

lucija

pre 7 godina

Teoretičari zavere,koliko je Đoković novca uzeo od RG,na ovamo? Ako je istina to što govorite,onda je on završio karijeru. Bolje da bude 100-ti punih džepova,nego prvi za male pare :-) Ili on dobra duša,gratis čini usluge drugima????

randy

pre 7 godina

Pogledao juce Federera, danas Nadala, Federer uopste nema kondiciju, Nadal je u solidnoj kondiciji al' je da kazem "poziljavio", jedino je u prvom setu bio savrsena replika onog starog Nadala, tako da racunajuci samo sportske faktore Nadal osvaja AO

rejnald

pre 7 godina

E ovo je pravi mec od 5 setova,traje 5 sati kad se igra posteno a ne ono od juce Federer-Vavrinka, klasicna namestaljka i popustanje onog kukavnog Wawrinke koji samo kad igra protiv Djokovica grize i eksplodira do maksimuma...
Zasto neko smatra da je Dimitrov zasluzio finale,pogledajte ukupan broj poena,svu srecu koju je imao na mrezi i kod milimetarskih celendza,pa opet nije uspio protiv Nadala koji sa ovako mlakim ,,balon"lopticama,standardno slabim servisom svakom protivniku daje sansu da ga pobijedi!!!
Pravda ce biti zadovoljena i Nadal ce u nedelju pobijediti,to svi ocekuju i vatreni navijaci Federera znaju da njihov ,,strasljivko" ne moze protiv Nadala!!!

antiDebil

pre 7 godina

Da je ovo onaj Rodja recimo sa USO 2015. razvalio bi Nadala i ne bi ni trepnuo, ovako Nadal gotovo sigurno dobija, ako nista drugo izmrcvarice ga kao po obicaju. Samo jedan mec su odigrali Nadal i renovirani Federer, ovaj koji je promenio stil igre sa Edbergom i to je dobio Federer mada cini mi se da su mu male sanse u nedelju. Nadam se da nece plakati u slucaju poraza, ono prosli put je bilo mucno za gledati !

only fools and horsesz

pre 7 godina

Jasno je sve ovde. Nadal osvaja ovaj turnir a Federer u Parizu. Kako bi oba imali svaki GS najmanje po 2 puta.
Valjda će posle toga opet dozvoliti Novaku da igra punom snagom.

shone

pre 7 godina

Dimitrov igrao kao Marej, uglavnom defanzivno... A Nadal je igrao kao i uvek, kao Nadal! On ne čeka greške protivnika... Dimitrovu je ovo vrhunac, nažalost,dobar je lik...

Bugarin bre po ocu, nego sta bre?!!!

pre 7 godina

ajde Tuto brate razbij zapadnoevropski san o Rafa Rodzer finalu
(cofi, 27. januar 2017 09:30)

Tuta...to mu dodje kao ono "Gedzovan" za Srbina?

Nikola iz Dimitrovgrada

pre 7 godina

De si poso Bugarine? Posalji to kuci Rafaa. Pozdrav iz Dimitrovgrada.
(Marko Todorov, 27. januar 2017 09:58)

More nisi ti Todorov...bice da si Todorovic?

Jovan LAVB

pre 7 godina

Da se razumemo, veliki sam Novakov navijac. Ali. Veliko ALI. Na stranu teorije zavere, da li su pustili da se dopinguju i jedan i drugi, lpisem o onome sto je vidljivo. Drago mi je sto je finale ovakvo kakvo je. Kao primer da je klasa vecna. Uz predan rad u koji ne sumnjam kod obojice. Pravi sampioni. Padali su jer su drugi bili bolji, trenirali jos jace i bolje, i sada su tu gde i pripadaju. Federer, koga sam cesto kritikovao, ima cetvoro dece i zenu i 35 godina i trenira kao mlad, promovise istinske sportske vrednosti. Onako kako treba. Rezultatima i po.nasanjem. Nas Novak je od zene i sekte ne sme ni da jede kao sportista, niti da bude odsutan duze od par dana. Jos promovise te gluposti deci kojoj je idol. Uzas. Ne znam kada ce spoznati da je zrtva zene i bratovog sektasa, i poceti ponovo da se bavi tenisom, trenira, druzi se saxsportistim i da zivi zivot. Bojim se da ne bude kasno i to ne samo za tenis. Ziveli !

bojan

pre 7 godina

Oba muška polufinala su bila režirana u smislu da je bio poznat
pobednik a što duže meč traje to publika zadovoljnija! Jadno!
(KAO XXXL, 27. januar 2017 15:01)

Ti si Serlok Holms ?

Billy

pre 7 godina

Mozete da mi verujete ili ne,ali pre nekoliko nedelja,kum moj,je imao dojavu iz Engleske,za par timova,izmedju ostalog i Mancester junajted. Nisam mu verovao,i pogadjate koji je rezultat bio na kraju? Kum kiksne na sasvim petoj tekmi i propadne tiket od par hiljada evra,a sve sto mu javili ispostavilo se tacno. Kazem ovo,apropo teorija o namestanju-nista me ne bi iznenadilo,kakav je svet. Vamos Rafa kad vec Nole nije tu.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Neverovatan meč. Nevidjena požrtvovanost sa obe strane.Nadal u kljucnim momentima kad je spasavao brejk lopte odigrao najbolje... Dimitrova ceka odlicna godina, super igra, sredio je glavu... Sto se tiče finala, bice izvanredno sigurno, mada ipak mislim da ce Nadal pobediti, samo zbog medjusobnog skora, ali ne bi me cudilo ni da Federer odigra odlicno i pobedi. Jedva cekam FEDAL finale!

aut

pre 7 godina

Ljudi pa prije 7-8 godina je atp novim lopticama i podlogom drastično usporio i upropastio tenis, sve samo kako bi prekinuili nemoguću dominaciju Federera i uspjeli su. Dobili smo dominaciju defenzivnih igrača ala Nole i Marej ili tzv pimplera. Sad kad je na AO podloga opet ubrzana stvar se opet preokreće. I to je odlično za tenis jer će napadački tenis više dolazit do izražaja. Do kraja godine ni Marej ni Nole neće bit prvi, garantiram.

Lucky Star

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena. 
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)
Чињенице су да је Федерер најбољи свих времена,има највише трофеја(грем слемова)свиђало се то неком ипи не,наравно да увек навијам за Ђоковића

Nostalgicar

pre 7 godina

Bice ovo, vjerovatno, najzanimljivija godina u istoriji tenisa!Nole, poceti ce da jede, vratiti motivaciju.Murray, zeljeti ce kao nikada,probati da dokaze (sebi) svima da mu je mjesto medju velikanima. Federer, vjerovatno posljednja sezona velikog sampiona, zeljeti ce da je zavrsi u stilu.A Rafa, najveci fajter u istoriji sporta ! Ide po sve ove godine....

marko

pre 7 godina

Погледах цео меч, скоро. Да почнем од победника, приметан је повратак снаге, како оптички тако и по томе што је много пута пробијао Димитрова. Са друге стране мислим да је доста спорији, самим тим и несигурнији са обзиром да то што је раније свашта стизао давало му је невиђено самопоуздање јер знао је да нико не може то што он може. Ударци мање више исти, осим што је очигледно да је помало стегнут понекад очигледно вероватно због горњих несигурности, пошто мислим да је 100 посто здрав. Димитров, шта рећи са једно 65-70 не изнуђених грешака, а ладно је погодио једно 15 пута врх мреже, што много говори. Мислим да га је појео значај меча, и публика која је нормално за Надала. Мораће још много да ради на експлозивности пошто је скоро као Раонић. Сад дал зато што је стегнут или стварно не може физички боље нек види са тимом. На моменте одличан, одлични ударци и тактика, и онда само нестане. Мислио сам кад је почео да игра Ђоковићеву игру против Надала да је на добром путу, а онда се то ладно изгубило. Све говори да просто још није дорастао овако великом догађају. Шта су Надал и Ђоковић радили у његовим годинама и кад поредимо њега, јасно је као дан зашто су легенде.
Мислим да Надал побеђује Федерера, пошто имам утисак да је овај повређен и да није блефирао код тајмаута.

qq

pre 7 godina

I dalje tvrdim, da nije bilo Novakove 2011. Rafa bi vladao godinama i oborio bi sve moguće rekorde. Novak ga je razneo te godine i totalno mu premetio ritam karijere. Do svakog finala slema i mastersa je superiorno dolazio i tek tu gubio od Novaka, i sve bi to uzeo da nije bilo Srbina. Sa svakim porazom je po sopstvenim rečima pojačavao sve više i više treninge, i tome plaća cenu i do dan danas. Uništio se.

Ti si izdajnik

pre 7 godina

(RF GOAT, 27. januar 2017 15:34)

Još samo kad bi ti bio Srbin. RF nije goat. Pa taj sa kojim u nedelju igra je klasa za njega. Ali i tu klasu Novak dere gde stigne. Od velike četvorke Novak ima pozitivan skor sa ostalima. Ma najbolji. Tačka

Nebojša

pre 7 godina

Pored svih povreda i problema, Nadal i Federer igraju finale GS, dok je Novak sa 29 godina fino odlučio da ga tenis ne zanima više. Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.
(brte, 27. januar 2017 15:02)

Razmisli malo koliko ti je glupo razmišljanje Nadal kojeg hvališ što je u finalu koje mu je prvo posle skoro tri godine od RG 2014 a pre samo godinu dana je ispao u prvom kolu ovde u Australiji sa druge strane Novak loše igra tek šest meseci sigurno može da popravi formu ti ako si mu navijač podržavaj ga nemoj ga pljuvati pritom koristeći dvostruke standarde što se tiče finala nadam se da Nadal osvaja.

hihi

pre 7 godina

(matematika je jasna, 27. januar 2017 15:35)

Pa matematika jasno kaže 26>23, 47>42 (big titles), 223>140, a o SEDAM ZA REDOM da ne govorimo, nije red sprdati se.

ProkopijeElGrande

pre 7 godina

Ovo se polako pretvara u zenski tenis... Za godinu dana ce 10-tak prosecnih igraca biti u konkurenciji za svaki trofej... Najbolji dokaz su ova dvojica ofucanih koji su stigli do finala...

lleonid

pre 7 godina

И јел вам сада јасно са којим тениским величинама се Ноле носи током целе каријере!?И још има позитиван скор са обојицом!
Надал осваја АО 100%.Последњи пут када је федерер победио Надала је било у на Вимблдону давне 2007.Интересантно је да је Федерер победио Надала само 2пута у финалу ГС и то оба пута на Вимблдону док НАдал има 6 победа и то на разним подлогама.А последње финале су одиграли на РГ 2011.Позз

L

pre 7 godina

"Nazalost, znam nekog ko zna da zapravo ima mnogo mutnih poslova u tenisu, pa me i ne cudi da je namesteno i finale njih dvojice, to je sport..."

A šta je bilo kad se taj neki koji zna nekog ko zna prljave tajne sporta probudio?

matematika je jasna

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)

Daa pratis malo vise tenis znao bi da je Djokovic veci od Nadala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daca, 27. januar 2017 15:13)

Možda u tvojoj glavi. U stvarnosti i po broju GS titula nije.

ajde

pre 7 godina

@Adriano_Galliani Sramota me je kao dugogodisnjeg navijaca Milana, tebe, laznog, frustriranog, mrzitelja Barselone i Novaka - jer to si ti zapravo, a ne navijac Milana. Kazes Federer najbolji? E pa nije. Nazalost, trenutno jeste najveci, ali topovsko meso Rafe Nadala, i gubitnik protiv Djokovica nikako ne moze biti najbolji, a to najveci cemo revizirati kad se zavrse karijere pomenutog trojca, da trojca, jer Novakovu 2011-u i 2015-u Federer moze da sanja. P. S - Nemoj molim te, nikada vise da komentarises sport, jer si funkcionalno nepismen i vidi se iz nacina pisanja da nikada potrcao za loptom nisi ozbiljnije.

Miles Davis

pre 7 godina

Citam komenare i cudim se. D
Kazete Djokovic nikad nece biti legenda, nije veci teniser od Nadala, nema pojma...To sto smo seljacki narod znam odavno, ali sto smo glup narod to je neverovatno!

cvetko

pre 7 godina

Jadan tenis...koliko god veličali N i F, ovo je pad tenisa. Matori drogoši - ko novi akcioni filmovi sa Staloneom i Švarcenegerom. Beda. Ali nike čini čuda.

KAO XXXL

pre 7 godina

Oba muška polufinala su bila režirana u smislu da je bio poznat
pobednik a što duže meč traje to publika zadovoljnija! Jadno!
Sve manekeni Naijkija! Finale najkomercijalnije i najpoželjnije!
Voleo bi da Novak napusti tenis i ne učestvuje više u tome!
Novak je teniser čiji nivo igre je bio najviši u istoriji!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.
(brte, 27. januar 2017 15:02)

Не постоји велика тројка нити је икада постојала, то је измишљотина Новаковог кампуса. Само је велики дуо битан, Федерер и Надал.

alejandro

pre 7 godina

Jedan Gren slem turnir ove sezone sigurno osvaja Grigor! Možda već predstojeći na RG! Šteta za njega danas, no ipak bolje je da u finalu igra Rafa. Jer stvara se nenormalna atmosfera za finale: "kralj - povratnik" hoće titulu, imaće 100% podršku publike (čak i protiv Nadala!!??), a i organizator AO ne krije želju da "kralj-povratnik" digne pehar u nedelju! Zato je Rafa tu da stvari drži pod kontrolom! Tradicija međusobnih duela Rafi daje mentalni mir! Jedva čekam da vidim Rafine "laso" forhende kojima će krotiti "najvećeg" na opštu žalost federerofanatika ma gde oni bili u svetu! Vamos Rafael!!

Ja sam samo realan, brate

pre 7 godina

Niko ne pominje, ali, ako Nadal osvoji biće jedini koji je svaki grand slam osvojio makar dva puta...to ga automatski svrstava u najbolje tenisere ikada, mada on to već jeste. Tako nešto može i Đoković da učini na Roland Garosu i najverovatnije niko više...pa vi vidite kakvo je to dostignuće.

mike

pre 7 godina

@kraljevi,, 27. januar 2017 15:27)

Pa kraljevi su odmarali i trenirali vise od 6 meseci, i dosli ovde odmorni i spremni da se bore najverovatnije samo za ovaj turnir, dok su ostali igrali non-stop. Bili su povredjeni u lakat i ponos. I Janko je bio povredjen, pa vise meseci nije mogo ni da hoda.
Usput, za ovaj su se posebno pripremali, jel ovde Novak hvata zalet i motivaciju. Ako ne osvoji AO, nema nista od kalendarskog slema, sto jedino jos nije uradio, te samim tim i manje ce biti motivisan u nastavku sezone.

tip

pre 7 godina

Opet ce Djovak da bude treci a mozda i cetvrti ?
(HAJLENDER, 27. januar 2017 15:14)

Pa kad može Federer da bude 17. a Rafa 9., neka i Nole bude 4.

VEČITI DELIJA

pre 7 godina

@ pele , a kako si ti siguran da nema teorije zavere ? Druže , imaju oni novca al svijetom pa tako i tenisom upravlja novac pa zato se slažem sa onima koji tvrde da ima teorije zavjere tačnije rečeno namiještanja . Kad neko kao Novak gubi meč i ne nervira se a znamo koliko je emotivan kad dobija a pogotovo kad gubi onda sa punim pravom možemo sumnjati u namiještanje . Možda je to protiv volje tenisera al kao što rekoh oni ne upravljaju nego neki drugi ljudi . Nije to u redu al nemožemo mi tu ništa

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena.
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)

Нетачно, Федерер је дуже био број 1 и имаће више ГС у сваком случају. Федерер је најбољи свих времена и само ће то потврдити.

kraljevi,

pre 7 godina

Kaze Mekinro u studiju nakon meca ovo su dva najveca tenisera ikada. I zaista jesu dva najveca tenisera u istoriji. Kakav povratak dva kralja nakon pauze od par meseci neigranja. Blagu prednost bih dao Nadalu u finalu ali posto je odigrao ovako dug mec ko zna sta ce biti. Ne bi mu bilo prvi put da posle ovako dugog meca i osvoji turnir.

Milorad

pre 7 godina

Nekako je ironicno ali konacno cu prvi put posle mnogo vremena da uzivam mirno u finalu GS-a. To je zato sto se godinama nerviram jer je u svakom finalu igrao Djokovic. Sad me bas briga ko ce da pobedi, uzivacu u tenisu. To govori o velicini Novaka!

nindže & .indža

pre 7 godina

Neko ima motiv da igra i osvaja trofeje: Nadal, Federer, Dimitrov, Raonić, Marej...

... a neko samo motiv da presvlači detetu pelene i trči kod žene kao kuče kad god mu zvizne (tvitne).

Aleksandar I

pre 7 godina

Ne znam da li ste primetili da je Rolex sponzor i to sada uporedo sa Kia na stadionu...Odavno pricam da jos jedino u golfu nema namestanje.Zao mi je sto Djokovicu nisu dozvolili da bude najbolji svih vremena.Jednog dana citacemo knjigu Kako mi nisu dali da budem najbolji...Setite se Felpsa i Cavica....

Hans

pre 7 godina

Neka bolji pobedi, ali moje simpatije će uvek biti uz našeg momka. Skinny serb ima da im objasni posle nekog vremena. Kako je samo ken..o John M. :)

dosta više neznalica

pre 7 godina

sportist se radjaju kao sampioni. Takvi sampioni su Rafa i Rodzer a ostali su vrhunski sportisti koji se 
plase ovih u medjusobnim duelima. To je ta razlika izmedju njih koji ce ostati legende i onih ostalih koji ce za par godina biti zaboravljeni.Ko se sada seca ko je bio peti igrac sveta pre deset godina verovatno niko. Zao mi ja sto imam osecaj da je nas Nole imao sansu da postane legenda ali ju je nazalost olako prokockao
(realni, 27. januar 2017 15:11)

E stvarno mi je muka od gluposti više. Trebalo bi uvesti nekakav mini test inteligencije za dozvolu pisanja komentara. Čuj ovoga, Novak olako prokockao šansu da postane legenda?!? Legende su npr Beker, Edberg, Mekinro sa po 6 slemova, a nije jedan Novak sa duplo više, i no1 nedelja koliko i svi oni zajedno. A povrh toga odigrao je neverovatnih skoro 100 mečeva sa Federerom i Nadalom, i čik pogodi ko se najviše puta radovao. Novakova karijera je utkana u Federerovu i Nadalovu, kao i njihova u njegovu i međusobno. Sva trojca su neraskidivo povezani i ispisali su najzlatnije stranice istorije tenisa. To svaki pošten čovek vidi i zna. Ako neko to nije, i neće to da prizna jer mu smeta jedan od njih, njegov problem. To govori o njemu.

aleksandar

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)mozda si u pravu,ali crta se podvlaci posle oi 2020.e.GO FOR IT

monden

pre 7 godina

(DOMI, 27. januar 2017 14:59)

A vi se pokajte nad zločinima koje ste počinili nad svojom braćom Srbima.I, konačno, prihvatite svoje srpsko poreklo.

Boki

pre 7 godina

Nedostajaće mi Nole, ali to nije razlog da ne uživam u vrhunskom tenisu... i nadam se Noletu sledeće godine.
Uzimam kokice i spremam se da gledam!

antiDebil

pre 7 godina

Da je ovo onaj Rodja recimo sa USO 2015. razvalio bi Nadala i ne bi ni trepnuo, ovako Nadal gotovo sigurno dobija, ako nista drugo izmrcvarice ga kao po obicaju. Samo jedan mec su odigrali Nadal i renovirani Federer, ovaj koji je promenio stil igre sa Edbergom i to je dobio Federer mada cini mi se da su mu male sanse u nedelju. Nadam se da nece plakati u slucaju poraza, ono prosli put je bilo mucno za gledati !

realni

pre 7 godina

sportist se radjaju kao sampioni. Takvi sampioni su Rafa i Rodzer a ostali su vrhunski sportisti koji se
plase ovih u medjusobnim duelima. To je ta razlika izmedju njih koji ce ostati legende i onih ostalih koji ce za par godina biti zaboravljeni.Ko se sada seca ko je bio peti igrac sveta pre deset godina verovatno niko. Zao mi ja sto imam osecaj da je nas Nole imao sansu da postane legenda ali ju je nazalost olako prokockao

Rafa30

pre 7 godina

kakav mec..kakav sampion..predivno ..rekoh koje je fnale,a sad da vidimo hoce li rafa uzeti..bit ce tesko ovaj put bez obzira na proslost njih dvojice..
nadal u pet setova..15.gs
pozz

Aleksandar

pre 7 godina

Bravo za majstora Nadala.Najvećeg borca u istoriji tenisa.Posle toliko povreda opet je u vrhu.
Dimitrov je napredovao ali nedovoljno
Godine mu nisu saveznik.

Nikola

pre 7 godina

Emocije su bile za Dimitrova, ali razum za Nadala. Mislim da Nadal ima vece sanse da zaustavi Federera na putu ka 18 GS - sve to u nadi da bi Nole eventualno mogao prestici Federera u broju osvojenih GS...iako je to verovatno utopija.

real madrid

pre 7 godina

Znaci ovako izgleda kad dobijes infarkt. Zanimljivo.

Najbolji mec ove godine po meni. I jedan i drugi neverovatni. Kako je Rafa odigrao na 4-3 15-40 u 5. setu. A Dimitrov se nije dao ni na 30-0 u poslednjem gemu. Sto je mec vise odmicao, to mi je dusa vise bila u nosu, da su me na kraju meca stigle emocije, nisam ni uspeo da se poradujem, samo sam legao na 10 min u krevet. Svaka cast obojici jos jednom.

RF GOAT

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.

stepen wolf

pre 7 godina

Konačno. Pravo finale, mi Srbi bismo voleli da se onaj komunista, vučićevac i putinovac đoković nikad više ne pojavi ni u jednom finalu...

delboj

pre 7 godina

Bravo Rafa, dokaži u finalu da si najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji imaće 2 titule manje od Federera, ali Nadal je celu svoju karijeru pored sebe imao vrhunskog igrača- prvo Federera, potom Novaka, dok je Federer osvajao dobijajući Bagdatisa i Rodika. Uz sve to mnogo bolji medjusobni skor Rafe od Švajcarca i zlato sa OI u Pekingu. Više nego dovoljno da se kaže da je bolji ukoliko osvoji.
(Memfis, 27. januar 2017 14:55)

Imao je Federer i Agasija i Samprasa i Gigu Kuertena prvog kralja sljake i Marata Safina koji je bio bolji teniser nego sto ce Marej ikad biti-najblize ga je uporediti sa Vavrinkom, samo jos malo bolji... i Kafeljnikova sa haubicama od forhenda i bekhenda, i Davidjenka koji ima pozitivan skor sa Nadalom... I tada fenomenalnog Hjuita-prvog trkaca tipa Nadal i Djokovic. I Federer je osvojio 13 od 17 GS od kad su Novak i Rafa na turu. Tako da... suplja ti je prica.

my way

pre 7 godina

Fedal i Vilijams2 finale!!! Kao neki blast from the past! Zaista sam i ja mislio da su ta vremena prosla kad ono na istom grend slem turniru... divna stvar za svetski tenis!

tako jee,

pre 7 godina

To Rafaaa!! Stari odlicni Rafa, najbolji kad je najpotrebnije.Mnogima koji navijaju za Federera nije po volji sto je Nadal prosao jer znaju da Rafa ima mnogo vece sanse protiv Fedexa u finalu. Organizatori namerno Federera stavili u cetvrtak da igra da ima dan vise odmora za finale ali ni to im nece uspeti. Sad samo da se Nadal dovoljno odmori i ceka ga 15 GS. Vamoos!!

Daca

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)

Daa pratis malo vise tenis znao bi da je Djokovic veci od Nadala

Cx

pre 7 godina

Nazalost, na one dve brejk lopte na 4:4 znao sam da ce se Grigor raspasti ako ne brejkne Nadala i tako je i bilo. Ajde da vidimo i to finale iz snova. Mrzi me da gledam H2H ali cini mi se da Federer taj ko je poslednji pobedio u medjusobnim susretima, u Bazelu. Videcemo sta ce biti u nedelju. Obojica imaju jake motive.

veliki strumf

pre 7 godina

@veliki strumf - mislim da nije ok da stavljas Grigora i Delpa u isti kos sa Cilicem. Ova dvojica su veoma talentovani i odlicni teniseri. Delpa ubise povrede a Grigora psiha ali ako nastavi kao do sada u 2017, zreo je da konacno napravi taj sledeci korak i da ga, nadam se vidjamo vise u zavrsnicama turnira. Njegov napredak je i vise nego evidentan u svakom pogledu a u pogledu psihe, i te kako. Pozz! :)
(Peaceful Warrior, 27. januar 2017 14:59)
Verovatno nisi pazljivo procitao moj komentar. Poenta je bila da s vremena na vreme neko "poludi", odigra izvanredno na nekom GS i dogodi se da dodje do titule. To se jednom dogodilo Cilicu i jednom Delpu (slazem se da su ga povrede unistile, ali i dalje taj jedan US open ostaje njegov turnir zivota). Sto se Grigora tice - tu se uopste ne slazem sa tobom. Decko ima 25 godina, odavno nije mlad i odavno je na turu, a uprkos svom potencijalu nema nijedan masters, a ni finale GS do sada. Ovo mu je turnir zivota, a da li ce ove sezone nesto napraviti - pa cisto sumnjam. Sad mu je bila sansa (ne samo njemu nego svima - Nisikoriju, Raonicu i ostalima) jer su rano ispali Nole i Marej, a to se verovatno vise nece dogoditi. Prosle godine je Tim bio senzacija, odigrao RG perfektno, ispao u polufinalu od Noleta i posle ga vise nije bilo. Da li je i koliko psihicki napredovao tek cemo videti - prerano je u januaru donositi zakljucke za celu godinu.

Losmi

pre 7 godina

@delboj Nadal je u momentima kad je u petom setu Dimitrov imao brej sanse igrao ono bas defanzivno, redjajuci viner za vinerom.. Nemate pojma. Nadal je najveci ikada.

Рико

pre 7 godina

Зашто не можете прихватити туђи успех? Него одма намештено, допинг и остале празне приче.

šetač

pre 7 godina

Kaže McEroe nešto kao dosadili su mi Tužni Škot i Mršavi Srbin. I svi su u fazonu kao da je Rođa uzeo sva četiri slema a ne da je samo ušao u novo finale.

RF GOAT

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.

baki

pre 7 godina

svim srcem sam navijao za nadala i voleo bih da osvoji turnir.
uz napomenu da ovo zaista kazem uz ogromno postovanje prema rafi:
bilo je sjajnih poteza....ALI...ovo nema nikakve veze sa starim nadalom. ovo je negde oko 75% starog nadala. previse je bilo gresaka i moglo se videti da mu nedostaje sigurnost. lopte su mu cesto bile kratke i to je davalo dimitrovu sansu, koju je ovaj obilato koristio.

niko

pre 7 godina

Vi kukate na Noleta sto je drugi, a sta bi radili da je 15-ti. Da pauzira godinu dana pa da uzme jedan trofej kao Feder ili Nadal i to nije tenis.

Teniser

pre 7 godina

Koliko bi voleo da mladjano Bugarce izbori finale toliko i ne bih.Umoran ide na matorog jodlera iz Svajcarke koji to lagano dobija.Izgleda da ce jodler ovo da osvojiita pokaze nasem mezimcu da se treba boriti, trenirati i ne menjati nacin zivota i ishrane

delboj

pre 7 godina

Koliko Dimitrov igra lepsi tenis od Nadala.
(Ivana, 27. januar 2017 13:51)

Igra, zato su ga i proglasili za Federerovog nasljednika. Nijesu nikako mogli da ga proglase za Nadalovog ili Djokovicevog nasljednika jer oni igraju defanzivni tenis.

Daca

pre 7 godina

Koji ste vi bolidi, koji crni dimitrov, pa naravno da je bolje rafa da ode u finale da spreci onog da uzme 18. GS. Ako ode bugarin pocistice ga federer lagano 3:0 AJMO RAFAA

Milan

pre 7 godina

Sto bi Wawrinka igrao za 1.5 miliona usd i finale ako moze da dobije 5 za izgubljeno polufinale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 27. januar 2017 12:43) # Link komentara

Zavera,svetska zavera.Zloba,zavist i pakost...svetsko a nase....Na cemu li si brate lakim ili teskim samo mi reci.

Ivan,

pre 7 godina

Takoo jeee. Vamoos Rafaa. Odlican mec je bio sa puno drame. Ovakvi mecevi su bili potrebi Nadalu zbog samopouzdanja. U finalu klasik i Nadal osvaja 15 GS. Vamoos!!!

Srdjan

pre 7 godina

Dimitrov je bio bolji generalno ali je Rafa najbitnije poene odigrao hrabrije i iskusnije. Na kraju se uvijek gleda krajnji rezultat tako da je Rafa svakako zasluzeno u finalu.

ajde

pre 7 godina

Andrease Kisseru i ostali fanovi Rodzera Federera: Zamalo da udje Dimitrov i donese na tacni 18-i gs, ali na vasu veliku zalost - stize Furija! Ako Rafael Nadal uzme 15-i gs i postane prvi ikada sa po najmanje dva osvojena sva cetiri slema, s skorom 24-11 u medjusobnim duelima, slika o najvecem ikada se menja, s tim sto hipoteticki 10-i Roland Garos, Rafu stavlja na presto najveceg tenisera svih vremena, iako bi imao 16 naspram Rodjinih 17. Pozdrav. Ako bude drugacije u nedelju, cestitke i priznanje naravno.

sinisa

pre 7 godina

Nadal ce jos jednom pokazati kada pobjedi u finalu da Federer-Nadal nikada nije bilo najvece rivalstvo,iako su sada ljudi sirom svijeta euforicni.Kao sto Marej-Djokovic nikada ne moze biti veliku rivalstvo.

Nebojša

pre 7 godina

Istorija se ponavlja težak meč u polufinalu koje za malo da ode na drugu stranu poput onog sa Verdaskom 2009 isti protivnik u finalu kao i tada dali će opet biti plakanja možda oće možda neće ali rezultat je skoro pa izvestan 15 grenslem za Nadala.

Dragan

pre 7 godina

Svaka cast na ovom tenisu koji ste nam priredili ove noci.Rafa je imao malo vise srece, ali u svakom slucaju mu cestitam na ovoj lavovskoj borbi i.pobedi.Fedex da li mozes nocas da spavas.Ceka nas veliko finale na AO. Neka pobedi bolji, ali.ja.mislim.da ovo uzima Rafa.sa.skorom od 3+1.Sta mislite na moju prognozu.Zao mi je Grigora, stvarno se borio.do poslednjeg poena,ali to je sport.Ruka na mrezi se uvek poklanja pobedniku, a to.je bio danas.veliki borac Rafa.Nije.mi.zao.sto.nisam.spavao.celu noc, jer.sam uzivao pet sati u dobrom.tenisu, nesto slicno 2012 izmedju Novaka i Rafe na istom mestu.Netreba otpisivati majstote tenisa, Rafu i Fedexa u svakom slucaju.Oni su veliki i ostaju veliki, zajedno sa Novakom.

nebitan

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem... 
(Evans, 27. januar 2017 09:34)voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole
(mitomanija, 27. januar 2017 11:40)

Volio bih videti skor kada bi Djokovic imao 27 a federer 22. Svasta ljudi pisu.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ух што волим, сада ће сви причати о Федерер-Надал финалу, Моначанин Ноло као да никада није ни постојао! То је био тенис, пре него што се појавио пребацивач лоптице.

Miki28

pre 7 godina

Finale kako i dolikuje, 2 velika sampiona mozda poslednji put u finalu nekog GS!
Grigor je bio fenomenalan, svaka cast i ako ovako nastavi gledacemo ga u zavrsnicama turnira mnogo cesce!

DOMI

pre 7 godina

Kraljevi se vraćaju, dragi Srbi! Hrvat sam, i simpatiziram Đokovića, ipak je dijelom i naš, ali ja mislim da Nadal može skinuti i Murraya i Noleta s trona do kraja godine.
Nadam se da ćete navijat za nas večeras za ulazak u finale svjetskog prvenstva u rukometu.
I još nešto, ljudi, Hrvati nisu ustaše, niti ste vi svi četnici, Držmo se zajedno i okanimo se budala koje nose zastave Vukovar je srpski na košarkaškim utakmicama. Ne treba nam to!

WEST

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.
(Dragan, 27. januar 2017 13:54)

HAAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA!
Isibao ga je bik i oducio od tenisa a sad kmee, kmeeee

bubuljica

pre 7 godina

juhu opet kesh,ja slusam ove likove da je sve kao namesteno u ovim komentarima,vamos ili rodja ceo turnir igram na njih,a sad u finalu na kog ,4+ setovi mozda. Nadam se da ste likovi i vi koji ste to tvrdili, uzeli malo kesa kad ste tako sigurni da je sve sarena laz. Inace dimitrov ipak nema iskustvo velikih meceva pf i finala i danas je ,zato na kraju pukao u glavi,steta za njega.pozz

lopatamo i dalje

pre 7 godina

Bravo Rafaele, cestitke za prolaz u finale..lepo je opet videti strast i zelju za igrom i pobedom!

lepo tenisko jutro/dan .

Peaceful Warrior

pre 7 godina

@veliki strumf - mislim da nije ok da stavljas Grigora i Delpa u isti kos sa Cilicem. Ova dvojica su veoma talentovani i odlicni teniseri. Delpa ubise povrede a Grigora psiha ali ako nastavi kao do sada u 2017, zreo je da konacno napravi taj sledeci korak i da ga, nadam se vidjamo vise u zavrsnicama turnira. Njegov napredak je i vise nego evidentan u svakom pogledu a u pogledu psihe, i te kako. Pozz! :)

veliki strumf

pre 7 godina

Grisi je ovo turnir zivota, kao sto se ponekad desava nekom teniseru (npr. Cilicu, Del Potru kad su uzimali US open). Nestvarna defanziva nebrojeno puta, u stilu Rafe, Mareja, Noleta u najboljim danima. Mnostvo dugih, teskih relija je izdrzao, sve zivo stize i snazno vraca, sto je protiv rafe izuzetno tesko. Malo gresaka, mnogo sjajnih poena, pogodjenih linija sa spoljne strane... Bekhend fantastican. Sjajan mec, mnogo bolji od jucerasnjeg, mnogo intenzivniji, sa neuporedivo lepsim poenima na obe strane i strasnim relijima. Uveliko je 5. set, a Dimitrov ne deluje umorno uopste. Videcemo ko ce dobiti, ali ko god bio mislim da igra na visem nivou od Federera, i da ce dobiti finale, bez obzira na umor.

bleah

pre 7 godina

Dmitrov igra tenis: level - Federer + Vavrinka!
Samo kad bi bio opsednut sampionskim mislima kao ovaj nas nole, odvaljivao bi svakog za par godina.

lorenzo

pre 7 godina

nažalost od svega prikazanog neće najbolji uzeti AO...Dimitrov je zaslužio da bude finalu, a Roger će sve što je odradio kako treba da pokvari u finalu...i eto Nadalu titule...neće biti nezasluženo ali realno od zadnje četvorice po prikazanom Nadal je bio bolji samo od Vavrinke

Memfis

pre 7 godina

Bravo Rafa, dokaži u finalu da si najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji imaće 2 titule manje od Federera, ali Nadal je celu svoju karijeru pored sebe imao vrhunskog igrača- prvo Federera, potom Novaka, dok je Federer osvajao dobijajući Bagdatisa i Rodika. Uz sve to mnogo bolji medjusobni skor Rafe od Švajcarca i zlato sa OI u Pekingu. Više nego dovoljno da se kaže da je bolji ukoliko osvoji.

VUK

pre 7 godina

kada se ovaj meč uporedi sa polufinalom Federer-Wawrinka ,ovo izgleda kao drugi sport. Švicarce za onu nameštaljku od 5 setova ;3 časa igre bez znoja ,treba uhapsiti i doživotno diskvalifikovati. Kako je ovaj meč izlečio paranoju da su svi mečevi namešteni.Ovako izgleda poštena borba.

Milan

pre 7 godina

Nazalost, znam nekog ko zna da zapravo ima mnogo mutnih poslova u tenisu, pa me i ne cudi da je namesteno i finale njih dvojice, to je sport...

pink Panter

pre 7 godina

Dok se Nole radovao osvojenom poenu,stisnutom pesnicom i pogledom ubice bioje najbolji.Od kada poce da siri ljubav i davanjem srca bubrega....nema od njega nista.Nole vrati se starom raovanju.Zajebi ove sto te vrbovase.

,..

pre 7 godina

zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...
(Evans, 27. januar 2017 09:34)
voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole
(mitomanija, 27. januar 2017 11:40)

A ja bih voleo videti skor iz prvih 5 godina! 19—godišnji klinac Federer seta ne bi uzeo 25—godišnjem Novaku. Interesantno kako pojedinci 6 godina viška Federera uzimaju kao alibi kod slabijeg međusobnog skora, a prave se blesavi da je tih istih 6 godina viška Federeru bila prednost godinama kad je Nole bio klinac. Pa Federer je već poveo 4:0 h2h dok Novak još nije napunio 20 godina! Obrni, okreni, skor je REALAN! Federer je u početku skoristio svoje iskustvo i veličinu, kao i Novakovu mladost, neiskustvo i strahopoštovanje, a kasnije je Novak iskoristio svoju veličinu i samopouzdanje, kao i Federove godine manjka mentalne snage, više nego fizičke. Mi nismo kmečali kad je Federer pobeđivao klinca Noleta. Nemoj ni ti sada. Odraz kompleksa.

Kingston

pre 7 godina

Gledati Rafu kako se bori i raduje posle pobede kao da je osvojio prvi grand slam je neverovatno i vredno svakog poštovanja. Ljudi to znaju, vide i prepoznaju čime svedoči i neverovatno podrška koju je dobio.

Zigzag

pre 7 godina

jedan od najboljih meceva na AO ikada,10 puta zanimljivi od onoga jucer.....nadal jednostavno covjek s najvecim talentom,vidi se da je fizicki na nuli ,ne moze posten sprint opaliti ,al svejedno u finalu...

xxx7

pre 7 godina

idemooooo bree Rafaaa! Kakav borac,kakav igrac, kakva steta sto ga je ovoliko povreda pratilo kroz karijeru, inace nebo bi bilo granica! vamossss!

KakoCuUStarkamaDaRolamQ7

pre 7 godina

Nadam se da ce Noleta motivisati opet uspon ovih velikana. Kad neko ko je bolji od njega, za sada, po titulama i ima uspesniju karijeru ovako ima zara za pobedom. Nole, pamet u glavu.

veliki strumf

pre 7 godina

Podseti me ovaj mec na onaj mec Novaka i Vavrinke pre par godina u Melburnu, kad je Nole dobio u 5. setu 12-10, onim neverovatnim pasingom. Strasan mec, Grigor je odigrao apsolutno neverovatno, ne samo ofanzivno, vec je pokazao i strasnu defanzivu. Ali, Rafa je Rafa - nadam se da ce u nedelju podici 15. GS trofej.

aleksandar

pre 7 godina

Au ako mi ovi nije oduzelo 10 god zivota ja ne znam sta je,cekam Nadala za pare a ovaj Dimitrov odigrao mec zivota.Svaka cast Nadalu iskustvo je presudilo...

fortune cookie

pre 7 godina

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI.

@Pele

Ti si jedna naivna veverica, jesu igraci bogati ali nisu oni ti koji odlucuju vec oni koji daju novac za turnire kao sto su Rolex, ANZ banka a tu je i Nike naravno, dakle bitno je ukapirati ko je tu glavni, tj. da turnira ne bi ni bilo da nema bogatih finansijera. A zasto oni finansiraju te turnire, sigurno ne zato sto imaju visak novca pa ne znaju sta ce, vec da bi i zaradili nesto. Druga stvar koju treba znati je da su namestanja od organizatora uglavnom minimalna, nekome se da bolji zreb, termini i sl. a samo ponekad u specijalnim situacijama se ide na teza namestanja tj. da se neko pogura, i to verovatno tako sto se nekim igracima ponude raznorazni benefiti u zamenu za njihovo "samouklanjanje" sa puta gurane osobe, ali na njima je da odluce da li ce tu "nepristojnu" ponudu da prihvate a ima tu i dzentlmentskog faktora koji je po meni bio presudan kod Djokovica i Mareja, tj povukli su se iz postovanja prema Federeru. Takodje je to i Vavrinka uradio, ko je gledao juce mogao je da vidi u 6. gemu poslednjeg seta kako covek kuca sam sebi u mrezu i pravi duplu servis gresku i prakticno poklanja Federeru mec. Ovaj turnir je stelovan da ga Federer osvoji.

NOLE

pre 7 godina

Boze hvala ti sto zivimo u vremenu i sto imamo mogucnost da gledamo najbolje finale ikada, dva najbolja tenisera u istoriji za najveci mec koji tenis moze da pruzi! Ovo ce biti nezaboravno, FEDAL is coming! Pozz za sve ljubitelje belog sporta!

tnsfan

pre 7 godina

Smesno bre. Ovakva cirkusijada odavno nije vidjena, tacnije od Wimbldona 2013 kada se pakovalo za Mareja. Favoriti poispadaju na vreme, da se ne bi brukali, a glavni glumac mora da se zrtvuje i odradi poraz u finalu. Dok se 2013 moze i razumeti, jer je UK cekala na to 70 godina, ovaj AU cirkus je neoprostiv. Kako vidim, imaju i rezisere koji u polufinalima prave fiktivne drame u pet setova. Strasno je kakva je to mafija. Ja od danas vise ne gledam tenis.

Cuba libre

pre 7 godina

Alo Grišo, da si umesto Nikol Šrecinger grlio drvo sad bi igrao finale.Šta, kažeš bio je već jedan što grli drveće pa ispao još u drugom kolu? Ok, ništa onda, poyyy

rasha

pre 7 godina

Cirkus režiran prije početka turnira. Sve za novac. Dimitrov nije obavešten o režiji.
(Slobo, 27. januar 2017 10:46)

Cirkus je tvoj komentar .

Rocky Balboa

pre 7 godina

Nakon što sam odgledao meč,slobodno možete upisati pored imena i prezimena Rafael Nadal 15 GS naslova,pitam se samo gdje je taj Nadal bio 3 zadnje godine,gledam intervju sa Courierom čovjek nije ni uspuhan nakon 5 sati životinjskog tenisa,ok.Mene u neke stvari oko "sporta" više nitko ne može razuvjeriti.

n

pre 7 godina

Gledam sa kojom zeljom i kojim emocijama igra Rafa, to je stvarno sjajno. I setim se Noleta, koji ne terenu izgleda kao da je na streljanju, stalno nervozan i ponekad bezobrazan prema protivnicima i sudiji. A i Rafin i Rodzerov stab stalno bodre svoje igrace, dok onaj Vemic i ekipa sede i klimaju glavom. Mnogo toga Nole mora da promeni, bas mi je zao sto ga nema u zavrsnicama turnira u onom svom izdanju, kada je nezaustavljiv i srecan.

Ivan

pre 7 godina

Rafa ako pobedi u nedelju postace jedini u novoj istoriji koji ima po 2 trofeja od svakog Slama.Kao kad smo klinci 2 puta premotavali Moon Patrol.

Mikii

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.
(Dragan, 27. januar 2017 13:54)

Sad malo cupajte ti i Grigor zajedno, onda mozda pobedite :)))

Srdjan

pre 7 godina

Dimitrov i Federer i ostali nemaju strpljenja da bi dobili Rafu. To je najbitnije kad se igra protiv njega. Rafa danas nije odigrao sjajno, odigrao je prosjecno i dobio na strpljenje i iskustvo. Iskreno mislim da ce on i osvojiti jer Roger isto ne moze dugo da drzi loptu u igri, a to je kljuc pobjede nad Rafom. Mada, volio bih da Federer osvoji, pokazao je najvise na ovom turniru i bila bi to sjajna prica i zakljucak jedne fenomenalne karijere.

Marko

pre 7 godina

Nadal pobedjuje.Rekao sam da ce Raonic i Varvinka pobediti a ono izgubili od Fedexa i Nadala.Nadam se da ovaj put necu izbaksuzirati.Vamos Rafa,tu eres muy biene yogador el mundo!! Ako ode Rafa u finale bice dobro finale protiv Federera.
(Patrik, 27. januar 2017 11:18)

Maaaaala ispravka ;)

Vamos Rafa,tú eres muy bien jugador en el mundo! ;)

Svi se nadamo finalu Nadal-Federer

KAO XXXL

pre 7 godina

Ala Naijki manekeni nameštaju mečeve da se naivan narod pali!
Sve je ovo postalo jadno i ne verovatno da i na najvišem nivou
se to događa a teniseri su lutke skupo plaćene!
Naravno verujem da će ipak pobediti Nadal!

shamanNS

pre 7 godina

Slabo izdanje Nadala. Previše pasivno, previše kratko reternira, forsira forhend paralelu koja baš i ne funkcioniše. Posle prvog seta je odustao od proste stare taktike koju uspešno koristi protiv svih koji igraju jednoručni bekhend.

3. i 4. set je bio lošiji igrač na terenu. Sad u 5. je sve moguće, ali mislim da će opet da se svodi hoće li Dimitrov izgubiti /pokloniti dovoljno poena.
Kako god, prošao u finale ili ne ovakav nivo je nedovoljan za Federera koji servira daleko bolje na bitne poene od Dimitrova.

Maki

pre 7 godina

Meni je nekako Dimitrov bio bolji u ovom mecu, mozda i zato sto vise volim ofanzivnu igru, nego besomucno prebacivanje kakvo forsira Nadal pa sam subjektivan, ali mora se priznati da je zato veliki sampion jer kad je bilo najvaznije (tajbrek 3.seta) izdrzao je, za razliku od Dimitrova koji je napravio par neiznudjenih gresaka. Ali to je ono sto razlikuje najbolje od prosecnih.Dobija ovo Nadal, ali ne blista, videcemo sta ce biti u nedelju, svakako zbog dosadasnjeg skora pobeda i poraza favorit Nadal, ali ako Federer odigra kako ume i ne stegne mu se ruka kao po obicaju protiv Nadala ima sanse svakako.

Serdjo

pre 7 godina

Gledam meč i mogu da vam kažem da su smešni obojica. Nole bi da je u formi sa svojim tenisom ovo drao kao Musa jarce!
Ovako nažalost Pederer osvaja!

Dragan

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.

.

pre 7 godina

Čak i Rafa Nadal, kralj šljake, ima bolju volej igru od Novaka. Držanje lopte u igri ne može večno bit jedina taktika, Istomin je dokazao...
(ŽIVADIN(O), 27. januar 2017 12:24)

“Stručnjače“, od kad se taktika “držanja lopte u igri“ ogleda u većem broju vinera. Šta si ti gledao? Novak je imao protiv Istomina daleko više vinera, bolji procenat na mreži, bolju konverziju brejk lopti itd, itd, ali lako je lupati napamet. I da, ako ona Rafina “trčim5metraizalinijeivraćambalone“ nije držanje lopte u igri, onda ne znam šta je. Prosvetli me.

stelikus klasikus

pre 7 godina

Pazi boga ti..

Jedan okrsaj "za goli zivot", "borba titana" " "bespostedni boj" ili tacnije receno Stelanje klasicne prirode izmedju Fede i Vavrinke trajao je tri sata. Sa sve medicinskim tajm autima.
Evo ovi odigrase 4 seta za 4 sata.
Toliko setovi traju kad se igraci bore istinski. Ona smijurija izmedju Fede i zeme mu njegovog je bruka nevidjena i toliko ocigledna i providna fora, kao preokret pa se matori na kraju razigrao...ajde gonite se..

Pele

pre 7 godina

@ Jumko, 27. januar 2017 10:24

"Sve je namesteno! Kada to jedan veliki narod kaze..."

Veliki narod, takodje, kaze: "Sviraj, sviraj, pa za pojas zadeni!"
Batali narod, bio on veliki ili mali.

PS: mislio sam da ti nikada necu replicirati.

stef

pre 7 godina

Mnogo bih voleo da Dimi izvuče ovo nekako, bilo bi sjajno videti novo lice kako osvaja GS. A mislim da bi, ukoliko osvoji turnir, vrlo lako mogao da krene u pohod na top 5. Definitivno je talentovanija od momaka kao što su Kei, Miloš, Gofan i ekipa (nemam ništa protiv njih, reč je o sjajnim teniserima). Kompletan teniser koji igra prelep tenis, malo je takvih danas. Kao Novakov navijač, moram da priznam da je ovakve momke mnogo veći gušt gledati kad igraju dobro.

Expat

pre 7 godina

Federer i Nadal su veliki igraci, ali ipak bih voleo da ovo osvoji Dimitrov! Nole ima bolji skor protiv obojice velikih al bilo bi dobro da i po broju GS titula zapusi usta celom svetu! Ja se iskreno nadam da ima snage za jos makar 2-3 dobre godine i nekih 5-6 GS titula! Cisto da se zna!?

Srdjan

pre 7 godina

Kako glupo izgubi set Dimitrov, 2 glupave greske na 5-5 u tb i cao. Nadal ce vjerovatno u finale i vjerovatno ce uzeti titulu, ali njegovom igrom generalno nisam odusevljen. Jeste bolje nego prethodne 2 godine ali nije to ni blizu starog Nadala.

rabo

pre 7 godina

Ovaj drvoseca sto komentarise na Eurosportu je toliko otvoreno za Bugarina da mi je mrsko da gledam. Eurosport je postao palanacka televizija. Kao i juce, otvoreno za Federera.

WWW

pre 7 godina

Ovaj Nadal skoro da nema vise onog spina koji ga je krasio. Ne znam o cemu se radi, neka nova igra, ali ne deluje dobro. Dimitrov jos gori realno, promasuje zicere, sve u svemu jako los mec i ruzan za gledanje.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Čak i Rafa Nadal, kralj šljake, ima bolju volej igru od Novaka. Držanje lopte u igri ne može večno bit jedina taktika, Istomin je dokazao...

Vlada91

pre 7 godina

Nadal konstantno krsi pravila igre,odugovlacenje pre servisa,razgovor sa ujka Tonijem tokom pauze izmedju poena,na prekidu da se ukaze pomoc nekome na tribinama on servira,i eto treci set je dobio bukvalno za poen koji je trebalo da mu bude oduzet zbog odugovlacenja jer je vec imao jednu opomenu prethodno.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI. Nema tih para, niti nagovaranja/pritisaka zbog kojih bi se odrekli jos jednog GS. Nije to Jelen Super Liga.
(Pele, 27. januar 2017 10:21)

Samo je Djokovic posten, osim kada pusti Mareju, Vavrinka igra samo protiv Noleta i pusta Federera, Nadal se dopinguje iza Federera stoji Nikea i Vilijam Tel.

RF GOAT

pre 7 godina

Ne moze da stane rame uz rame sa Federerom jer ce Federer u tom slucaju imati i dalje vise gs titula, neuporedivo vise nedelja na broju 1, 6 puta je osvojio zavrsni turnir na kojem ucestvuju NAJBOLJI,a Nadal NIJEDNOM!Dalje, od 14 gs Nadala 9 su samo sa jednog gs, dok Federer ima 7-5-4-1 odnos, sto dosta govori ko je kompletniji teniser. JEDINO sto ide u prilog Nadalu je odnos pobeda sa Rodzerom, ali da li ce se neko za 10 godina secati toga ili broja gs, broja nedelja na broju 1 itd.

ekg

pre 7 godina

Mislim da Rafa oseca ogroman pritisak zbog toga sto ga vec svi vide u finalu sa Federerom. Gresi u pasing sotovima koje je protiv
Raonica zmureci pohadjao.

Patrik

pre 7 godina

Nadal pobedjuje.Rekao sam da ce Raonic i Varvinka pobediti a ono izgubili od Fedexa i Nadala.Nadam se da ovaj put necu izbaksuzirati.
Vamos Rafa,tu eres muy biene yogador el mundo!! Ako ode Rafa u finale bice dobro finale protiv Federera.

Nekako s' proljeca

pre 7 godina

Cini se da moze Dimitrov ovo da pobedi. Tokom celog turnira drzi visok ritam. Nadam se samo da pobednik ovog meca osvaja turnir!

Runzo Osvetnik

pre 7 godina

Ni zbog Novakovih 6 titula, ni zbog Stanove jedne, ni zbog Endijevih 5 finala, vec zbog tolikog nepostovanja prema igracu koji jos uvek igra svoj mec, nadam se da necemo da gledamo Fedal. Kakva sramotna objava AO uoci polufinala! "Prinudjeni da cekaju", pazi molim te! Kad sam video da Novak nema volje, rekoh OK, neka osvoji Federer, zasluzuje covek. Ali ovo me podsetilo na sve sramne kampanje protiv svih koji nisu on ili Nadal. Napred Dimitrov, napred do titule!

mitomanija

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...
(Evans, 27. januar 2017 09:34)voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole

pedja

pre 7 godina

Namešteno da RF uzme još jedan GS ...
(utlevel, 27. januar 2017 09:55)

Evo ga jos jedan borac za pravdu . Molim te objasni mi kako se teniski mec moze "namestiti" . Zasto bi se teniseri satima znojili za svaki gem ? Dokle vise ovakve nebuloze od komentara ?

Mikii

pre 7 godina

Надал ке падне, без допинг н?ма он силите за наши? Гришо.
(Mujo, 27. januar 2017 09:22)

Apel komentatorima: Ignorisite ovog majmuna i njegove bugarske eksperimente.

dzadz

pre 7 godina

Nadal opusteno!!! Fascinira me ovaj momak. Tenis pratim 20 godina i nikad mi Nadal nije bio omiljen ali mu se divim i postujem do neba
(parachinac, 27. januar 2017 09:59)

Neki kazu bice namestaljka za Federera, ali cu da tresnem pare na Nadala u finalu i to ne male, pa sta bude. A ovaj nas neka se malo dozove pameti, ali posto i Pilic i Beker kazu da mu tenis nije fokus - onda cao, zdravo. To posle RG je najblaze receno nekorektno. Za dusebriznike koji ce da mlate praznu slamu tipa sta si ti uradio za svoju drzavu i u zivotu - nisam tema ja, nego N. DJ. a i nije se nesto pretrg'o igrajuci za SRB, prema tome, iskulirajte loma. A mozda i jesam mnogo toga uradio u svom zivotu, ali nisam estrada.

Srdjan

pre 7 godina

Nadal ako udje u finale osvaja i titulu sigurno i staje rame uz rame s Rogerom kada se govori o najvecem ikada. Ne samo da bi uzeo 15. GS nego bi postao prvi u istoriji koji je osvojio sva 4 GS minimum 2 puta.

Duki NS

pre 7 godina

Ovo ce izgleda biti samo jaca priprema Nadalu za finale. Dimitrov je najbolji za to jer ima gotovo identican nacin igre kao i Federer. Federer jedino ako ga servis i bekend slajs budu sluzili ima neke sanse u nedelju.

lorenzo

pre 7 godina

nikada neću shvatiti zašto Nadalu ovoliko popuštaju prije servisa...oko 30 sekundi mu treba da servira što je koliko znam daleko više od dozvoljenog...ajde posle nekog dugog poena pa tad sudije malo progledaju kroz prste ali Nadal servira as i onda opet 30 sekundi, plus ono dok uzme loptice...nije fer prema drugim teniserima...npr. Federeru je protiv Nišikorija u jednom gemu trebalo samo 45 sekundi da ga uzme...treba opominjati Rafu...vidio sam da se i Grigor žalio sad

L

pre 7 godina

Jedva čekam da krenete za Nadala da navijate u finalu, kao što ste redom za Raonića, Congu, Vavrinku i sad Dimitrova, sve samo ne Federer, hahahah

Perica

pre 7 godina

Za sve prognozere:
Zasto pre turnira niste stavili par hjilada eura da Federer ili Nadal osvajaju.Evo jedan tipuje i da Rafa uzima Rg. Sto se tice AO verujem da je bila odlicna kvota na Federera jer ipak su tipovani Djokovic, Marej, Vavrinka, Raonic' Nisikori... Da li ne smete ili nemate da stavite? Lako je lupetati svaki dan pa posle reci: 'Ja sam rekao'. Da li znate da je 100% vas tipovalo u jednom momentu na Novaka, pa na Mareja a onda na Vavrinku, zatim na Federera i Raonica. Sto dalje implicira da ako Nadal osvoji AO niko od vas nije bio u pravu. Ja kao Nadalov fan i dalje ne verujem da ce da uzme titulu,prosto mi je neverovatno da igra u polufinalu
...

Lupaj minuse do sutra

pre 7 godina

Neće nijedan meč nikad nadmašiti finale 2012 (AO), pa čak ni Rafa-Rodžer. To po meni ako neko ima drugačije mišljenje to je ok.

?

pre 7 godina

Надалова игра на мрежи је феноменална... уопште ми није јасно зашто не излази на мрежу више...

boban,nis

pre 7 godina

Bivsi episkop Niski gospodin Jovan je izjavio da srodnijeg i blizeg naroda od Bugara nemamo.Iako je iz Valjeva gopodin Jovan dobro zna sta su nama Bugari radili,narocito ovde na jugu,ali dobro zna i nas odnos prema njima i sta smo i mi njima radili. Sumirajuci sve usudio se da javno kaze ovako nesto.Mislim da je u pravu.
Poruka je da tako dva bliska naroda nikada vise ne udju u bilo kakav sukob.

Pele

pre 7 godina

Koliko teorija zavere: Djokovicu i Mariju naredjeno/zapreceno da izgube, namesteno poslednje finale GS Federerp-Nadal, namesteno za Federera da uzme AO i da se oprosti, sponzori naredili/namestili, NIKE treba da se "digne iz mrtvih" i druge gluposti.

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI. Nema tih para, niti nagovaranja/pritisaka zbog kojih bi se odrekli jos jednog GS. Nije to Jelen Super Liga.

c i t i z e n

pre 7 godina

@Mujo: "Надал ?Е падне" не "ке падне". Немој да се правиш да знаш бугарски. Ипак се доста разликује од македонског на коме се, ипак, каже "?Е" а не "КЕ". Нека победи бољи.

Pele

pre 7 godina

Dimitrova sam prvi put gledao 2009. godine na turniru u Roterdamu, naravno na TV-u. To mu je bila druga profesionalna sezona i u tom trenutku je bio 475. na ATP rang-listi. Organizator mu je, kao talentovanom igracu, dao WC za ucesce na turniru.

Igrao je drugo kolo protiv, u tom trenutku neprikosnovenog No.1, Nadala. Posle velike borbe, Nadal je pobedio sa 2:1 (7:5, 3:6, 6:2). Prethodno, u prvom kolu Dimitrov je pobedio Berdiha (u tom trenutku 23. na ATP rang-listi) sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). Pomislio sam: ovaj decko je buduci No.1.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Mislim da će presuditi konstantnost Dimitrova sa bekhend strane. Ukoliko uspe da neutrališe Rafine spinove, ima šanse, ukoliko ne, proci ce kao i Federer 23 puta do sad...

Goran

pre 7 godina

"Надал ке падне, без допинг няма он силите за нашия Гришо.
(Mujo, 27. januar 2017 09:22)"

Pa, možda ni Grišo ovih dana ne koristi doping, pa će Nadal ipak da pobedi ... jesi li razmišljao o tome?

Evans

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...

utlevel

pre 7 godina

Nebitno ko će dobiti, ionako Federer osvaja. Namešteno da RF uzme još jedan GS pre penzije a i da se Nike "digne iz mrtvih" u svetu tenisa. Isto tako, RG uzima Nadal..

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Најнезахвалнији меч за прогнозу, свашта може бити, Димитров има ритам, воли нешто краће поене, Надал повремено удара добро форхенд, мора још боље... ако обојица не подлегну притиску биће одличан меч.

nikola

pre 7 godina

nakon pada Novakovog, rekao sam da je projektovano finale na AO, Federer-Nadal,
a trofej jos jednom, zadnji put uzima Rodzer!
namestanja ima svuda, a najvise u ovom sportu.

Pele

pre 7 godina

Koliko teorija zavere: Djokovicu i Mariju naredjeno/zapreceno da izgube, namesteno poslednje finale GS Federerp-Nadal, namesteno za Federera da uzme AO i da se oprosti, sponzori naredili/namestili, NIKE treba da se "digne iz mrtvih" i druge gluposti.

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI. Nema tih para, niti nagovaranja/pritisaka zbog kojih bi se odrekli jos jednog GS. Nije to Jelen Super Liga.

Runzo Osvetnik

pre 7 godina

Ni zbog Novakovih 6 titula, ni zbog Stanove jedne, ni zbog Endijevih 5 finala, vec zbog tolikog nepostovanja prema igracu koji jos uvek igra svoj mec, nadam se da necemo da gledamo Fedal. Kakva sramotna objava AO uoci polufinala! "Prinudjeni da cekaju", pazi molim te! Kad sam video da Novak nema volje, rekoh OK, neka osvoji Federer, zasluzuje covek. Ali ovo me podsetilo na sve sramne kampanje protiv svih koji nisu on ili Nadal. Napred Dimitrov, napred do titule!

qq

pre 7 godina

I dalje tvrdim, da nije bilo Novakove 2011. Rafa bi vladao godinama i oborio bi sve moguće rekorde. Novak ga je razneo te godine i totalno mu premetio ritam karijere. Do svakog finala slema i mastersa je superiorno dolazio i tek tu gubio od Novaka, i sve bi to uzeo da nije bilo Srbina. Sa svakim porazom je po sopstvenim rečima pojačavao sve više i više treninge, i tome plaća cenu i do dan danas. Uništio se.

Lucky Star

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena. 
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)
Чињенице су да је Федерер најбољи свих времена,има највише трофеја(грем слемова)свиђало се то неком ипи не,наравно да увек навијам за Ђоковића

matematika je jasna

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)

Daa pratis malo vise tenis znao bi da je Djokovic veci od Nadala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daca, 27. januar 2017 15:13)

Možda u tvojoj glavi. U stvarnosti i po broju GS titula nije.

Dragan

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.

Evans

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...

Dragana

pre 7 godina

Stvarno mi se gadi od pojedinih komentara ovde.Pričate o nameštaljkama?Namešteno za Nadala,za Federera,za Venus,za Serenu,za braću Brajan i ko zna za koga još.Ajde da je namešteno za samo jednu osobu pa i da se razmisli ali da je namešteno za sve njih to je van pameti.Po toj vašoj logici svaki turnir koji Novak ne osvoji je namešten,samo je pošteno kad Novak osvoji.Onda bi neko mogao da kaže da je recimo prošlogodišnji Rolan Garos namešten za Novaka jer mnogi igrači ne da su rano ispali nego su ga otkazali.A US Open?Koliko igrača mu je predalo,koliko je meča uopšte odigrao do finala i pored svega toga nije uspeo da osvoji?Uozbiljite se malo i ostavite takve teorije zavere po strani.Ako vam se ne dopada finale Nadal-Federer ne morate da ga gledate i gotova stvar,ne omalovažavajte dva vrhunska tenisera i čoveka.

trulex

pre 7 godina

Kakav je nadal sampion. odusevljen sam. ne samo igrom nego sam njegov pristip igri, borbenost. Čovjek je izuzetan i kao sportista a vidi se da je i djbra osoba.

tip

pre 7 godina

Opet ce Djovak da bude treci a mozda i cetvrti ?
(HAJLENDER, 27. januar 2017 15:14)

Pa kad može Federer da bude 17. a Rafa 9., neka i Nole bude 4.

DOMI

pre 7 godina

Kraljevi se vraćaju, dragi Srbi! Hrvat sam, i simpatiziram Đokovića, ipak je dijelom i naš, ali ja mislim da Nadal može skinuti i Murraya i Noleta s trona do kraja godine.
Nadam se da ćete navijat za nas večeras za ulazak u finale svjetskog prvenstva u rukometu.
I još nešto, ljudi, Hrvati nisu ustaše, niti ste vi svi četnici, Držmo se zajedno i okanimo se budala koje nose zastave Vukovar je srpski na košarkaškim utakmicama. Ne treba nam to!

RF GOAT

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.

Dobro

pre 7 godina

Jadan tenis...koliko god veličali N i F, ovo je pad tenisa. Matori drogoši - ko novi akcioni filmovi sa Staloneom i Švarcenegerom. Beda. Ali nike čini čuda.
(cvetko, 27. januar 2017 15:31) # Link komentara
Preporučujem (+38)Ne preporučujem (-43)

Dragi Cvetko (i ovih ostalih 38 istomisljenika): Kako je taj Najk dozvolio dugogodisnju vladavinu Djokovica? Zasto nije zastitio Sarapovu od suspenzije? Pa njen ugovor je jos jaci od Rafinog?
Sedi, jedan!!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Hrvat

pre 7 godina

Peti set, 4:3 za dimitrova i 40:15,dvije break lopte,i onda ona bekend paralela nadala.To je kljucni trenutak meca i pokazatelj tko je i sta je rafael nadal.

Рико

pre 7 godina

Зашто не можете прихватити туђи успех? Него одма намештено, допинг и остале празне приче.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Mislim da će presuditi konstantnost Dimitrova sa bekhend strane. Ukoliko uspe da neutrališe Rafine spinove, ima šanse, ukoliko ne, proci ce kao i Federer 23 puta do sad...

nn

pre 7 godina

Vi sto navijate za Nadala odnosno protiv Federera, da Fed ne bi pobegao sa titulama Djokovicu, nadam se da ste svesni da ce i Nadal da mu pobegne hahahahaha hit ste nolomani

Joca

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena.
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)

Ma nije valjda. To tako odmah posle jednog meca.
Pa Novak i Nadal imaju jos 5 godina tenisa.
Polako, da si mi ti ziv i zdrav, tek ce da se igra.

brte

pre 7 godina

Pored svih povreda i problema, Nadal i Federer igraju finale GS, dok je Novak sa 29 godina fino odlučio da ga tenis ne zanima više. Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.

Xfaktor

pre 7 godina

Ako Federer osvoji 18 GS mislim da ce se Novak povuci jer sta bi onda bio cilj jer uzeti jos 6 GS je gotovo nemoguce. Ako Rafa osvoji onda je Roland Garos blizu i mogucnost da se jako priblizi Rogeru. Cak ga moze i stici na US Openu. Veliki je posao pred Novakom ako oce u istoriju ili dostojanstveno povlacenje.

ekg

pre 7 godina

Mislim da Rafa oseca ogroman pritisak zbog toga sto ga vec svi vide u finalu sa Federerom. Gresi u pasing sotovima koje je protiv
Raonica zmureci pohadjao.

Andjela

pre 7 godina

Ovima što lupetaju, da se podsetimo:
U Wibldonu 2014 Novak je tako jedva pobedio Dimitrova: 6-4 3-6 7-6 (7-2) 7-6 (9-7).
A u Madridu 2013 ga je Dimitrov pobedio: 7-6 (8-6) 6-7 (8-10) 6-3. tada je Novak uradio nešto ružno obratio se public sa "p.... m. k...."!

Only

pre 7 godina

Vi sto navijate za Nadala odnosno protiv Federera, da Fed ne bi pobegao sa titulama Djokovicu, nadam se da ste svesni da ce i Nadal da mu pobegne hahahahaha hit ste nolomani
(nn, 27. januar 2017 16:42) Navijamo za Nadala jer je bolji covek. A Federera tesko da iko moze da stigne po broju titula.

Dormeo

pre 7 godina

Ovde Nadala zovu penzionerom!Godinu dana stariji od Noleta.Ma mozete Federeru da pljunete pod prozor,za ostatak sveta je carobnjak,bas zbog tih 35god i takve zelje.A ne kao neki umisljeni tenis im nije prioritet!

frigo

pre 7 godina

Novak mora da se izvini navijačima zbog sramnog poraza od 107. igrača i da kaže pravi razlog za to. Pretera ga. Nisu u pitanju pare. On ima obavezu prema navijačima koje vuče za nos mesecima.

Miles Davis

pre 7 godina

Citam komenare i cudim se. D
Kazete Djokovic nikad nece biti legenda, nije veci teniser od Nadala, nema pojma...To sto smo seljacki narod znam odavno, ali sto smo glup narod to je neverovatno!

nenad

pre 7 godina

Moj utisak je Nadalovo urlikanje i bodrenje stezanje misića posle svakog poena. Đoković je kritikovan cim bi izrazio emocije posle nekog bitnog poena, cino mi se da je bas tu i pocela da se rusi njegova dominacija. Poceo da meditira a vrhunski spoet nije meditacija. To je Beker komentaeisao

Ja sam samo realan, brate

pre 7 godina

Niko ne pominje, ali, ako Nadal osvoji biće jedini koji je svaki grand slam osvojio makar dva puta...to ga automatski svrstava u najbolje tenisere ikada, mada on to već jeste. Tako nešto može i Đoković da učini na Roland Garosu i najverovatnije niko više...pa vi vidite kakvo je to dostignuće.

Mile

pre 7 godina

Odličan tenis, krivo mi zbog Dimitrova, ali svaka čast Nadalu. Đokoviću jesi gledao kako se igra? Ti nastavi da grliš drveće, mirišeš cveće i šalješ srca.

kraljevi,

pre 7 godina

Kaze Mekinro u studiju nakon meca ovo su dva najveca tenisera ikada. I zaista jesu dva najveca tenisera u istoriji. Kakav povratak dva kralja nakon pauze od par meseci neigranja. Blagu prednost bih dao Nadalu u finalu ali posto je odigrao ovako dug mec ko zna sta ce biti. Ne bi mu bilo prvi put da posle ovako dugog meca i osvoji turnir.

Henry Chinasky

pre 7 godina

Kakav narod. Ima više komentara nego kad Đoković pobedi. Briga mene ko će da pobedi. Bilo ko da pobedi imaće još jednu pobedu više od Đovaka Jokera.

Milosav

pre 7 godina

Ljudi spremite se za grand finale, verovatno poslednji put da imamo priliku da gledmo ova dva velemajstora u finalu nekog GS-a!
Rafa pobedjuje garantujem vam.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Čak i Rafa Nadal, kralj šljake, ima bolju volej igru od Novaka. Držanje lopte u igri ne može večno bit jedina taktika, Istomin je dokazao...

xxx7

pre 7 godina

cekajte, da pitam, ako je Nike toliko mocan, zasto ih je Novak odbio sad i potpisao za la coste? posto se ovde pise da ih je odbio. Ako oni mogu da mu nameste gs titule,zasto nije potpisao za njih i za manje para?! hahah ne lupajte vise molim vas, opustite se i uzivajte u tenisu dvojice majstora.

utlevel

pre 7 godina

Nebitno ko će dobiti, ionako Federer osvaja. Namešteno da RF uzme još jedan GS pre penzije a i da se Nike "digne iz mrtvih" u svetu tenisa. Isto tako, RG uzima Nadal..

my way

pre 7 godina

Fedal i Vilijams2 finale!!! Kao neki blast from the past! Zaista sam i ja mislio da su ta vremena prosla kad ono na istom grend slem turniru... divna stvar za svetski tenis!

Goran

pre 7 godina

"Надал ке падне, без допинг няма он силите за нашия Гришо.
(Mujo, 27. januar 2017 09:22)"

Pa, možda ni Grišo ovih dana ne koristi doping, pa će Nadal ipak da pobedi ... jesi li razmišljao o tome?

bojan

pre 7 godina

Oba muška polufinala su bila režirana u smislu da je bio poznat
pobednik a što duže meč traje to publika zadovoljnija! Jadno!
(KAO XXXL, 27. januar 2017 15:01)

Ti si Serlok Holms ?

Ivan

pre 7 godina

A na Eurosportu ladno leče komplekse nakon meča zdušno skandirajući na čelu sa Mekinroom "Roger is great, Roger is great, Roger is great", da bi nakon toga slooooožno uskliknuli onako svi skupa Mekinro, Vilander i Barbara "Rodžer i Rafa najbolji ste"! Koliko je tu kompleksa, koliko frustracija, čudo jedno, zaista tužno da se jedan proslavljeni sportski tv kanal kakav je Eurosport ovako neprofesionalno i nesportski ponaša! Sad su mi jooooš 100 puta draže sve one Noletove pobede i na AO i na svim ostalim velikim turnirima, neviđene komplekse im je zadao Nole nema šta!

Što se tiče finala u nedelju pobeđuje Rodžer to je toliko očigledno, odstatiraće Rafa i omogućiti "najvećim svih vremena" da sa 18.GS-om ode u sporstku penziju!

Pele

pre 7 godina

Dimitrova sam prvi put gledao 2009. godine na turniru u Roterdamu, naravno na TV-u. To mu je bila druga profesionalna sezona i u tom trenutku je bio 475. na ATP rang-listi. Organizator mu je, kao talentovanom igracu, dao WC za ucesce na turniru.

Igrao je drugo kolo protiv, u tom trenutku neprikosnovenog No.1, Nadala. Posle velike borbe, Nadal je pobedio sa 2:1 (7:5, 3:6, 6:2). Prethodno, u prvom kolu Dimitrov je pobedio Berdiha (u tom trenutku 23. na ATP rang-listi) sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). Pomislio sam: ovaj decko je buduci No.1.

nikola

pre 7 godina

nakon pada Novakovog, rekao sam da je projektovano finale na AO, Federer-Nadal,
a trofej jos jednom, zadnji put uzima Rodzer!
namestanja ima svuda, a najvise u ovom sportu.

randy

pre 7 godina

Pogledao juce Federera, danas Nadala, Federer uopste nema kondiciju, Nadal je u solidnoj kondiciji al' je da kazem "poziljavio", jedino je u prvom setu bio savrsena replika onog starog Nadala, tako da racunajuci samo sportske faktore Nadal osvaja AO

Jovan LAVB

pre 7 godina

Da se razumemo, veliki sam Novakov navijac. Ali. Veliko ALI. Na stranu teorije zavere, da li su pustili da se dopinguju i jedan i drugi, lpisem o onome sto je vidljivo. Drago mi je sto je finale ovakvo kakvo je. Kao primer da je klasa vecna. Uz predan rad u koji ne sumnjam kod obojice. Pravi sampioni. Padali su jer su drugi bili bolji, trenirali jos jace i bolje, i sada su tu gde i pripadaju. Federer, koga sam cesto kritikovao, ima cetvoro dece i zenu i 35 godina i trenira kao mlad, promovise istinske sportske vrednosti. Onako kako treba. Rezultatima i po.nasanjem. Nas Novak je od zene i sekte ne sme ni da jede kao sportista, niti da bude odsutan duze od par dana. Jos promovise te gluposti deci kojoj je idol. Uzas. Ne znam kada ce spoznati da je zrtva zene i bratovog sektasa, i poceti ponovo da se bavi tenisom, trenira, druzi se saxsportistim i da zivi zivot. Bojim se da ne bude kasno i to ne samo za tenis. Ziveli !

alejandro

pre 7 godina

Jedan Gren slem turnir ove sezone sigurno osvaja Grigor! Možda već predstojeći na RG! Šteta za njega danas, no ipak bolje je da u finalu igra Rafa. Jer stvara se nenormalna atmosfera za finale: "kralj - povratnik" hoće titulu, imaće 100% podršku publike (čak i protiv Nadala!!??), a i organizator AO ne krije želju da "kralj-povratnik" digne pehar u nedelju! Zato je Rafa tu da stvari drži pod kontrolom! Tradicija međusobnih duela Rafi daje mentalni mir! Jedva čekam da vidim Rafine "laso" forhende kojima će krotiti "najvećeg" na opštu žalost federerofanatika ma gde oni bili u svetu! Vamos Rafael!!

Nedja

pre 7 godina

Novakov nivo tenisa je najbolji u istoriji, sezone 2011. i 2015. ce se tesko ponoviti, samarao je obojicu najvecih rivala kad je igrao svoj najbolji tenis. Federer i Nadal imaju mnogo vise strasti za tenisom i bolji su znatno mentalno od Noleta, na kraju karijere cemo da svodimo racune, ali silna izgubljena gren-slem finala i gubitak motivacije, guru, zena, veganstvo ce verovatno biti najveci krivci sto ce Nole na kraju karijere biti ispod Nadala i Federera.

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Најнезахвалнији меч за прогнозу, свашта може бити, Димитров има ритам, воли нешто краће поене, Надал повремено удара добро форхенд, мора још боље... ако обојица не подлегну притиску биће одличан меч.

Expat

pre 7 godina

Federer i Nadal su veliki igraci, ali ipak bih voleo da ovo osvoji Dimitrov! Nole ima bolji skor protiv obojice velikih al bilo bi dobro da i po broju GS titula zapusi usta celom svetu! Ja se iskreno nadam da ima snage za jos makar 2-3 dobre godine i nekih 5-6 GS titula! Cisto da se zna!?

aut

pre 7 godina

Ljudi pa prije 7-8 godina je atp novim lopticama i podlogom drastično usporio i upropastio tenis, sve samo kako bi prekinuili nemoguću dominaciju Federera i uspjeli su. Dobili smo dominaciju defenzivnih igrača ala Nole i Marej ili tzv pimplera. Sad kad je na AO podloga opet ubrzana stvar se opet preokreće. I to je odlično za tenis jer će napadački tenis više dolazit do izražaja. Do kraja godine ni Marej ni Nole neće bit prvi, garantiram.

baki

pre 7 godina

svim srcem sam navijao za nadala i voleo bih da osvoji turnir.
uz napomenu da ovo zaista kazem uz ogromno postovanje prema rafi:
bilo je sjajnih poteza....ALI...ovo nema nikakve veze sa starim nadalom. ovo je negde oko 75% starog nadala. previse je bilo gresaka i moglo se videti da mu nedostaje sigurnost. lopte su mu cesto bile kratke i to je davalo dimitrovu sansu, koju je ovaj obilato koristio.

Nebojša

pre 7 godina

Pored svih povreda i problema, Nadal i Federer igraju finale GS, dok je Novak sa 29 godina fino odlučio da ga tenis ne zanima više. Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.
(brte, 27. januar 2017 15:02)

Razmisli malo koliko ti je glupo razmišljanje Nadal kojeg hvališ što je u finalu koje mu je prvo posle skoro tri godine od RG 2014 a pre samo godinu dana je ispao u prvom kolu ovde u Australiji sa druge strane Novak loše igra tek šest meseci sigurno može da popravi formu ti ako si mu navijač podržavaj ga nemoj ga pljuvati pritom koristeći dvostruke standarde što se tiče finala nadam se da Nadal osvaja.

cvetko

pre 7 godina

Jadan tenis...koliko god veličali N i F, ovo je pad tenisa. Matori drogoši - ko novi akcioni filmovi sa Staloneom i Švarcenegerom. Beda. Ali nike čini čuda.

Miles Davis

pre 7 godina

Не постоји велика тројка нити је икада постојала, то је измишљотина Новаковог кампуса. Само је велики дуо битан, Федерер и Надал.
(Adriano_Galliani, 27. januar 2017 15:30)

Po ceo dan ostavljas ovde glupe komentare, ocigledno ti se zivot svodi na to. Idi radi nesto.

Mikii

pre 7 godina

Надал ке падне, без допинг н?ма он силите за наши? Гришо.
(Mujo, 27. januar 2017 09:22)

Apel komentatorima: Ignorisite ovog majmuna i njegove bugarske eksperimente.

mitomanija

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...
(Evans, 27. januar 2017 09:34)voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole

delboj

pre 7 godina

Bravo Rafa, dokaži u finalu da si najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji imaće 2 titule manje od Federera, ali Nadal je celu svoju karijeru pored sebe imao vrhunskog igrača- prvo Federera, potom Novaka, dok je Federer osvajao dobijajući Bagdatisa i Rodika. Uz sve to mnogo bolji medjusobni skor Rafe od Švajcarca i zlato sa OI u Pekingu. Više nego dovoljno da se kaže da je bolji ukoliko osvoji.
(Memfis, 27. januar 2017 14:55)

Imao je Federer i Agasija i Samprasa i Gigu Kuertena prvog kralja sljake i Marata Safina koji je bio bolji teniser nego sto ce Marej ikad biti-najblize ga je uporediti sa Vavrinkom, samo jos malo bolji... i Kafeljnikova sa haubicama od forhenda i bekhenda, i Davidjenka koji ima pozitivan skor sa Nadalom... I tada fenomenalnog Hjuita-prvog trkaca tipa Nadal i Djokovic. I Federer je osvojio 13 od 17 GS od kad su Novak i Rafa na turu. Tako da... suplja ti je prica.

Srdjan

pre 7 godina

Nadal ako udje u finale osvaja i titulu sigurno i staje rame uz rame s Rogerom kada se govori o najvecem ikada. Ne samo da bi uzeo 15. GS nego bi postao prvi u istoriji koji je osvojio sva 4 GS minimum 2 puta.

Nenakis

pre 7 godina

A Novak sjedi na grani prekrstenih nogu meditira i šalje ljubav sirom svijeta , dok Jelena priprema supu od bagrema i pire od Jablana. NEK ljubav pobijedi , Vamos Rafa tvoj brutalni tenis je najljepši

pedja

pre 7 godina

Namešteno da RF uzme još jedan GS ...
(utlevel, 27. januar 2017 09:55)

Evo ga jos jedan borac za pravdu . Molim te objasni mi kako se teniski mec moze "namestiti" . Zasto bi se teniseri satima znojili za svaki gem ? Dokle vise ovakve nebuloze od komentara ?

RF GOAT

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.

posmatrac

pre 7 godina

Kakav mec, odavno ne gledah bolji.Dimitrov paklen igrac, odigrao cini mi se najbolje sto moze, ali je protiv sebe imao covjeka cije ime je jednako imenu Tenis.
Kada je Rafa uspio da pobijedi ovako tvrdoglavo lucidnog Dimitrova, mislim da Federer nema sta da trazi u finalu, predvidjam 4 seta, 3-1 za Nadala.
To bi bio 15 Grand Slam, French Open sa ovakvom formom nema sanse da izgubi( jedino neka nova povreda da ga sprijeci), priblizice se Rogeru na samo 1 Grand Slam manje.
Sega su mi ovi strucnjaci koji svaki osvojeni turnir koji ne osvoji Nole smatraju namjestenim, pa je valjda u njihovom ogranicenim umovima za realno ocekivati da Nole do kraja zivota, pa cak tamo i u 70im osvoji sve moguce turnire.

Nekako s' proljeca

pre 7 godina

Cini se da moze Dimitrov ovo da pobedi. Tokom celog turnira drzi visok ritam. Nadam se samo da pobednik ovog meca osvaja turnir!

Boki

pre 7 godina

Nedostajaće mi Nole, ali to nije razlog da ne uživam u vrhunskom tenisu... i nadam se Noletu sledeće godine.
Uzimam kokice i spremam se da gledam!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.
(brte, 27. januar 2017 15:02)

Не постоји велика тројка нити је икада постојала, то је измишљотина Новаковог кампуса. Само је велики дуо битан, Федерер и Надал.

Cx

pre 7 godina

Nazalost, na one dve brejk lopte na 4:4 znao sam da ce se Grigor raspasti ako ne brejkne Nadala i tako je i bilo. Ajde da vidimo i to finale iz snova. Mrzi me da gledam H2H ali cini mi se da Federer taj ko je poslednji pobedio u medjusobnim susretima, u Bazelu. Videcemo sta ce biti u nedelju. Obojica imaju jake motive.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena.
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)

Нетачно, Федерер је дуже био број 1 и имаће више ГС у сваком случају. Федерер је најбољи свих времена и само ће то потврдити.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Nakon što sam odgledao meč,slobodno možete upisati pored imena i prezimena Rafael Nadal 15 GS naslova,pitam se samo gdje je taj Nadal bio 3 zadnje godine,gledam intervju sa Courierom čovjek nije ni uspuhan nakon 5 sati životinjskog tenisa,ok.Mene u neke stvari oko "sporta" više nitko ne može razuvjeriti.

tako jee,

pre 7 godina

To Rafaaa!! Stari odlicni Rafa, najbolji kad je najpotrebnije.Mnogima koji navijaju za Federera nije po volji sto je Nadal prosao jer znaju da Rafa ima mnogo vece sanse protiv Fedexa u finalu. Organizatori namerno Federera stavili u cetvrtak da igra da ima dan vise odmora za finale ali ni to im nece uspeti. Sad samo da se Nadal dovoljno odmori i ceka ga 15 GS. Vamoos!!

Vlada

pre 7 godina

Federer definitivno najomrazeniji sportista ikada. Covek iza koga stoje novac, za koga se sve namesta i kome se dopusta doping. Sve u stilu Hunger Games i glupog rreality show-a.

Aleksandar

pre 7 godina

Bravo za majstora Nadala.Najvećeg borca u istoriji tenisa.Posle toliko povreda opet je u vrhu.
Dimitrov je napredovao ali nedovoljno
Godine mu nisu saveznik.

Losmi

pre 7 godina

@delboj Nadal je u momentima kad je u petom setu Dimitrov imao brej sanse igrao ono bas defanzivno, redjajuci viner za vinerom.. Nemate pojma. Nadal je najveci ikada.

L

pre 7 godina

"Nazalost, znam nekog ko zna da zapravo ima mnogo mutnih poslova u tenisu, pa me i ne cudi da je namesteno i finale njih dvojice, to je sport..."

A šta je bilo kad se taj neki koji zna nekog ko zna prljave tajne sporta probudio?

nindže & .indža

pre 7 godina

Neko ima motiv da igra i osvaja trofeje: Nadal, Federer, Dimitrov, Raonić, Marej...

... a neko samo motiv da presvlači detetu pelene i trči kod žene kao kuče kad god mu zvizne (tvitne).

mala_maca

pre 7 godina

Bravo za bratka Bugarina, ali Rafa je jednostavno šampion! Majstor, jedan od najvećih boraca u istoriji sporta! Daj Bože da dobije Federera u nedelju, na kraju, neka dobije bolji i neka bude lep tenis. Svakako u najavi jedna vrlo zanimljiva sezona, kakva nije viđena već nekoliko godina zbog Novakovih blistavih igara i povreda nekih od velikana. PS Jedva čekam nedelju! VAMOS!

Nebojša

pre 7 godina

Istorija se ponavlja težak meč u polufinalu koje za malo da ode na drugu stranu poput onog sa Verdaskom 2009 isti protivnik u finalu kao i tada dali će opet biti plakanja možda oće možda neće ali rezultat je skoro pa izvestan 15 grenslem za Nadala.

VUK

pre 7 godina

kada se ovaj meč uporedi sa polufinalom Federer-Wawrinka ,ovo izgleda kao drugi sport. Švicarce za onu nameštaljku od 5 setova ;3 časa igre bez znoja ,treba uhapsiti i doživotno diskvalifikovati. Kako je ovaj meč izlečio paranoju da su svi mečevi namešteni.Ovako izgleda poštena borba.

real madrid

pre 7 godina

Znaci ovako izgleda kad dobijes infarkt. Zanimljivo.

Najbolji mec ove godine po meni. I jedan i drugi neverovatni. Kako je Rafa odigrao na 4-3 15-40 u 5. setu. A Dimitrov se nije dao ni na 30-0 u poslednjem gemu. Sto je mec vise odmicao, to mi je dusa vise bila u nosu, da su me na kraju meca stigle emocije, nisam ni uspeo da se poradujem, samo sam legao na 10 min u krevet. Svaka cast obojici jos jednom.

Kingston

pre 7 godina

Gledati Rafu kako se bori i raduje posle pobede kao da je osvojio prvi grand slam je neverovatno i vredno svakog poštovanja. Ljudi to znaju, vide i prepoznaju čime svedoči i neverovatno podrška koju je dobio.

KV

pre 7 godina

Sta nam uradi Novak Djokovicu, da gledamo finale matorog Federera i napumpanog Spanca uz likovanje omrazenog nam Matsa. Ovo se tesko oprasta.

veliki strumf

pre 7 godina

@veliki strumf - mislim da nije ok da stavljas Grigora i Delpa u isti kos sa Cilicem. Ova dvojica su veoma talentovani i odlicni teniseri. Delpa ubise povrede a Grigora psiha ali ako nastavi kao do sada u 2017, zreo je da konacno napravi taj sledeci korak i da ga, nadam se vidjamo vise u zavrsnicama turnira. Njegov napredak je i vise nego evidentan u svakom pogledu a u pogledu psihe, i te kako. Pozz! :)
(Peaceful Warrior, 27. januar 2017 14:59)
Verovatno nisi pazljivo procitao moj komentar. Poenta je bila da s vremena na vreme neko "poludi", odigra izvanredno na nekom GS i dogodi se da dodje do titule. To se jednom dogodilo Cilicu i jednom Delpu (slazem se da su ga povrede unistile, ali i dalje taj jedan US open ostaje njegov turnir zivota). Sto se Grigora tice - tu se uopste ne slazem sa tobom. Decko ima 25 godina, odavno nije mlad i odavno je na turu, a uprkos svom potencijalu nema nijedan masters, a ni finale GS do sada. Ovo mu je turnir zivota, a da li ce ove sezone nesto napraviti - pa cisto sumnjam. Sad mu je bila sansa (ne samo njemu nego svima - Nisikoriju, Raonicu i ostalima) jer su rano ispali Nole i Marej, a to se verovatno vise nece dogoditi. Prosle godine je Tim bio senzacija, odigrao RG perfektno, ispao u polufinalu od Noleta i posle ga vise nije bilo. Da li je i koliko psihicki napredovao tek cemo videti - prerano je u januaru donositi zakljucke za celu godinu.

fenomen

pre 7 godina

Navijam za Novaka a sto se tice finala voleo bih da Nadal pobedi. Bolje on da ima 15 nego Federer 18 GS jer jos uvek gajim nadu da ce Novak krenuti kako treba i stici Federera. Poz.

max

pre 7 godina

Sve izgledniji jos jedan poraz Federera u nedjelju znači da je sve manje činjenica da je on najveći ikada,ako bude 8-2 u finalima protiv Nadala.Za Šapnaca to će biti 15 slem i 16 na pomolu jer je sledeći Garros. Nadal ima šanse da ga prestigne! Biće čudo ako Federer osvoji Australiju !

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Neverovatan meč. Nevidjena požrtvovanost sa obe strane.Nadal u kljucnim momentima kad je spasavao brejk lopte odigrao najbolje... Dimitrova ceka odlicna godina, super igra, sredio je glavu... Sto se tiče finala, bice izvanredno sigurno, mada ipak mislim da ce Nadal pobediti, samo zbog medjusobnog skora, ali ne bi me cudilo ni da Federer odigra odlicno i pobedi. Jedva cekam FEDAL finale!

max

pre 7 godina

Sve izgledniji jos jedan poraz Federera u nedjelju znači da je sve manje činjenica da je on najveći ikada,ako bude 8-2 u finalima protiv Nadala.Za Šapnaca to će biti 15 slem i 16 na pomolu jer je sledeći Garros. Nadal ima šanse da ga prestigne! Biće čudo ako Federer osvoji Australiju !

šetač

pre 7 godina

Kaže McEroe nešto kao dosadili su mi Tužni Škot i Mršavi Srbin. I svi su u fazonu kao da je Rođa uzeo sva četiri slema a ne da je samo ušao u novo finale.

ProkopijeElGrande

pre 7 godina

Ovo se polako pretvara u zenski tenis... Za godinu dana ce 10-tak prosecnih igraca biti u konkurenciji za svaki trofej... Najbolji dokaz su ova dvojica ofucanih koji su stigli do finala...

veliki strumf

pre 7 godina

Podseti me ovaj mec na onaj mec Novaka i Vavrinke pre par godina u Melburnu, kad je Nole dobio u 5. setu 12-10, onim neverovatnim pasingom. Strasan mec, Grigor je odigrao apsolutno neverovatno, ne samo ofanzivno, vec je pokazao i strasnu defanzivu. Ali, Rafa je Rafa - nadam se da ce u nedelju podici 15. GS trofej.

Rafa30

pre 7 godina

kakav mec..kakav sampion..predivno ..rekoh koje je fnale,a sad da vidimo hoce li rafa uzeti..bit ce tesko ovaj put bez obzira na proslost njih dvojice..
nadal u pet setova..15.gs
pozz

dosta više neznalica

pre 7 godina

sportist se radjaju kao sampioni. Takvi sampioni su Rafa i Rodzer a ostali su vrhunski sportisti koji se 
plase ovih u medjusobnim duelima. To je ta razlika izmedju njih koji ce ostati legende i onih ostalih koji ce za par godina biti zaboravljeni.Ko se sada seca ko je bio peti igrac sveta pre deset godina verovatno niko. Zao mi ja sto imam osecaj da je nas Nole imao sansu da postane legenda ali ju je nazalost olako prokockao
(realni, 27. januar 2017 15:11)

E stvarno mi je muka od gluposti više. Trebalo bi uvesti nekakav mini test inteligencije za dozvolu pisanja komentara. Čuj ovoga, Novak olako prokockao šansu da postane legenda?!? Legende su npr Beker, Edberg, Mekinro sa po 6 slemova, a nije jedan Novak sa duplo više, i no1 nedelja koliko i svi oni zajedno. A povrh toga odigrao je neverovatnih skoro 100 mečeva sa Federerom i Nadalom, i čik pogodi ko se najviše puta radovao. Novakova karijera je utkana u Federerovu i Nadalovu, kao i njihova u njegovu i međusobno. Sva trojca su neraskidivo povezani i ispisali su najzlatnije stranice istorije tenisa. To svaki pošten čovek vidi i zna. Ako neko to nije, i neće to da prizna jer mu smeta jedan od njih, njegov problem. To govori o njemu.

neko iz mase

pre 7 godina

Bravo za zverku Rafu.
U finalu su šanse 50-50 za obojicu.
Jer Federeru je ovo zadnja šansa za uzimanje konačnog gremslema pomeranje sa broja 17 a Nadal će imati još prilika za to. Ako ne sad onda na Rolan Garosu sigurno!"

labi

pre 7 godina

E sad Novak kao da nije ništa osvojio,džabe medjusobno skoro vi,džabe mastersi,džabe dominacija...Treba Nole da iskoristi ovo za motivaciju .

Nostalgicar

pre 7 godina

Bice ovo, vjerovatno, najzanimljivija godina u istoriji tenisa!Nole, poceti ce da jede, vratiti motivaciju.Murray, zeljeti ce kao nikada,probati da dokaze (sebi) svima da mu je mjesto medju velikanima. Federer, vjerovatno posljednja sezona velikog sampiona, zeljeti ce da je zavrsi u stilu.A Rafa, najveci fajter u istoriji sporta ! Ide po sve ove godine....

antiDebil

pre 7 godina

Da je ovo onaj Rodja recimo sa USO 2015. razvalio bi Nadala i ne bi ni trepnuo, ovako Nadal gotovo sigurno dobija, ako nista drugo izmrcvarice ga kao po obicaju. Samo jedan mec su odigrali Nadal i renovirani Federer, ovaj koji je promenio stil igre sa Edbergom i to je dobio Federer mada cini mi se da su mu male sanse u nedelju. Nadam se da nece plakati u slucaju poraza, ono prosli put je bilo mucno za gledati !

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI. Nema tih para, niti nagovaranja/pritisaka zbog kojih bi se odrekli jos jednog GS. Nije to Jelen Super Liga.
(Pele, 27. januar 2017 10:21)

Samo je Djokovic posten, osim kada pusti Mareju, Vavrinka igra samo protiv Noleta i pusta Federera, Nadal se dopinguje iza Federera stoji Nikea i Vilijam Tel.

KAO XXXL

pre 7 godina

Ala Naijki manekeni nameštaju mečeve da se naivan narod pali!
Sve je ovo postalo jadno i ne verovatno da i na najvišem nivou
se to događa a teniseri su lutke skupo plaćene!
Naravno verujem da će ipak pobediti Nadal!

Milan

pre 7 godina

Sto bi Wawrinka igrao za 1.5 miliona usd i finale ako moze da dobije 5 za izgubljeno polufinale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 27. januar 2017 12:43) # Link komentara

Zavera,svetska zavera.Zloba,zavist i pakost...svetsko a nase....Na cemu li si brate lakim ili teskim samo mi reci.

Nikola

pre 7 godina

Emocije su bile za Dimitrova, ali razum za Nadala. Mislim da Nadal ima vece sanse da zaustavi Federera na putu ka 18 GS - sve to u nadi da bi Nole eventualno mogao prestici Federera u broju osvojenih GS...iako je to verovatno utopija.

Draža

pre 7 godina

Da ne beše Đokovića gledali bismo Fedal finala poslednjih 6 godina.
Da li će se vratiti da im opet pomrsi konce, ja se nadam da hoće :)

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ух што волим, сада ће сви причати о Федерер-Надал финалу, Моначанин Ноло као да никада није ни постојао! То је био тенис, пре него што се појавио пребацивач лоптице.

realni

pre 7 godina

sportist se radjaju kao sampioni. Takvi sampioni su Rafa i Rodzer a ostali su vrhunski sportisti koji se
plase ovih u medjusobnim duelima. To je ta razlika izmedju njih koji ce ostati legende i onih ostalih koji ce za par godina biti zaboravljeni.Ko se sada seca ko je bio peti igrac sveta pre deset godina verovatno niko. Zao mi ja sto imam osecaj da je nas Nole imao sansu da postane legenda ali ju je nazalost olako prokockao

rejnald

pre 7 godina

E ovo je pravi mec od 5 setova,traje 5 sati kad se igra posteno a ne ono od juce Federer-Vavrinka, klasicna namestaljka i popustanje onog kukavnog Wawrinke koji samo kad igra protiv Djokovica grize i eksplodira do maksimuma...
Zasto neko smatra da je Dimitrov zasluzio finale,pogledajte ukupan broj poena,svu srecu koju je imao na mrezi i kod milimetarskih celendza,pa opet nije uspio protiv Nadala koji sa ovako mlakim ,,balon"lopticama,standardno slabim servisom svakom protivniku daje sansu da ga pobijedi!!!
Pravda ce biti zadovoljena i Nadal ce u nedelju pobijediti,to svi ocekuju i vatreni navijaci Federera znaju da njihov ,,strasljivko" ne moze protiv Nadala!!!

monden

pre 7 godina

(DOMI, 27. januar 2017 14:59)

A vi se pokajte nad zločinima koje ste počinili nad svojom braćom Srbima.I, konačno, prihvatite svoje srpsko poreklo.

Milorad

pre 7 godina

Nekako je ironicno ali konacno cu prvi put posle mnogo vremena da uzivam mirno u finalu GS-a. To je zato sto se godinama nerviram jer je u svakom finalu igrao Djokovic. Sad me bas briga ko ce da pobedi, uzivacu u tenisu. To govori o velicini Novaka!

Perica

pre 7 godina

Za sve prognozere:
Zasto pre turnira niste stavili par hjilada eura da Federer ili Nadal osvajaju.Evo jedan tipuje i da Rafa uzima Rg. Sto se tice AO verujem da je bila odlicna kvota na Federera jer ipak su tipovani Djokovic, Marej, Vavrinka, Raonic' Nisikori... Da li ne smete ili nemate da stavite? Lako je lupetati svaki dan pa posle reci: 'Ja sam rekao'. Da li znate da je 100% vas tipovalo u jednom momentu na Novaka, pa na Mareja a onda na Vavrinku, zatim na Federera i Raonica. Sto dalje implicira da ako Nadal osvoji AO niko od vas nije bio u pravu. Ja kao Nadalov fan i dalje ne verujem da ce da uzme titulu,prosto mi je neverovatno da igra u polufinalu
...

shamanNS

pre 7 godina

Slabo izdanje Nadala. Previše pasivno, previše kratko reternira, forsira forhend paralelu koja baš i ne funkcioniše. Posle prvog seta je odustao od proste stare taktike koju uspešno koristi protiv svih koji igraju jednoručni bekhend.

3. i 4. set je bio lošiji igrač na terenu. Sad u 5. je sve moguće, ali mislim da će opet da se svodi hoće li Dimitrov izgubiti /pokloniti dovoljno poena.
Kako god, prošao u finale ili ne ovakav nivo je nedovoljan za Federera koji servira daleko bolje na bitne poene od Dimitrova.

lleonid

pre 7 godina

И јел вам сада јасно са којим тениским величинама се Ноле носи током целе каријере!?И још има позитиван скор са обојицом!
Надал осваја АО 100%.Последњи пут када је федерер победио Надала је било у на Вимблдону давне 2007.Интересантно је да је Федерер победио Надала само 2пута у финалу ГС и то оба пута на Вимблдону док НАдал има 6 победа и то на разним подлогама.А последње финале су одиграли на РГ 2011.Позз

fedal

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.
(RF GOAT, 27. januar 2017 15:34)

Raspitaj se u Nike-u, a sudeci po dostupnim teorijama zavere postoje dva odgovora:

Federer - zato sto mu je to oprostajna titula
Nadal - zasto sto ima samo jednu titulu sa AO (zauzvrat Federeru se namesta titula na RG)

Srdjan

pre 7 godina

Dimitrov i Federer i ostali nemaju strpljenja da bi dobili Rafu. To je najbitnije kad se igra protiv njega. Rafa danas nije odigrao sjajno, odigrao je prosjecno i dobio na strpljenje i iskustvo. Iskreno mislim da ce on i osvojiti jer Roger isto ne moze dugo da drzi loptu u igri, a to je kljuc pobjede nad Rafom. Mada, volio bih da Federer osvoji, pokazao je najvise na ovom turniru i bila bi to sjajna prica i zakljucak jedne fenomenalne karijere.

tupavko

pre 7 godina

Bas mi je milo i toplo oko srca a i potekle su mi suze radosnice, posebno za sirote globalne korporacije, TV stanice, sponzore i organizatore AO. Prvo sestrice da gledamo pa onda 2 najomiljenija tenisera na svetu.

Odoh odma da si kupim NIKE patike i kacket.


A sad nek nas mili Rodjo pobedi, pa onda Rafa moze da uzme Roland Garos.

aleksandar

pre 7 godina

Au ako mi ovi nije oduzelo 10 god zivota ja ne znam sta je,cekam Nadala za pare a ovaj Dimitrov odigrao mec zivota.Svaka cast Nadalu iskustvo je presudilo...

jak kao nadalova bočica

pre 7 godina

Nadalov sokovnik je ponovo dobio ATP atest.

Čovek ovako na AO u 5.setova nije igrao još od finala sa Đokovićem od 6 sati.

c i t i z e n

pre 7 godina

@Mujo: "Надал ?Е падне" не "ке падне". Немој да се правиш да знаш бугарски. Ипак се доста разликује од македонског на коме се, ипак, каже "?Е" а не "КЕ". Нека победи бољи.

delboj

pre 7 godina

Koliko Dimitrov igra lepsi tenis od Nadala.
(Ivana, 27. januar 2017 13:51)

Igra, zato su ga i proglasili za Federerovog nasljednika. Nijesu nikako mogli da ga proglase za Nadalovog ili Djokovicevog nasljednika jer oni igraju defanzivni tenis.

sinisa

pre 7 godina

Nadal ce jos jednom pokazati kada pobjedi u finalu da Federer-Nadal nikada nije bilo najvece rivalstvo,iako su sada ljudi sirom svijeta euforicni.Kao sto Marej-Djokovic nikada ne moze biti veliku rivalstvo.

rasha

pre 7 godina

Cirkus režiran prije početka turnira. Sve za novac. Dimitrov nije obavešten o režiji.
(Slobo, 27. januar 2017 10:46)

Cirkus je tvoj komentar .

n

pre 7 godina

Gledam sa kojom zeljom i kojim emocijama igra Rafa, to je stvarno sjajno. I setim se Noleta, koji ne terenu izgleda kao da je na streljanju, stalno nervozan i ponekad bezobrazan prema protivnicima i sudiji. A i Rafin i Rodzerov stab stalno bodre svoje igrace, dok onaj Vemic i ekipa sede i klimaju glavom. Mnogo toga Nole mora da promeni, bas mi je zao sto ga nema u zavrsnicama turnira u onom svom izdanju, kada je nezaustavljiv i srecan.

Memfis

pre 7 godina

Bravo Rafa, dokaži u finalu da si najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji imaće 2 titule manje od Federera, ali Nadal je celu svoju karijeru pored sebe imao vrhunskog igrača- prvo Federera, potom Novaka, dok je Federer osvajao dobijajući Bagdatisa i Rodika. Uz sve to mnogo bolji medjusobni skor Rafe od Švajcarca i zlato sa OI u Pekingu. Više nego dovoljno da se kaže da je bolji ukoliko osvoji.

dostojevski

pre 7 godina

Nole neka te nedeljno finale između Federera i Nadala motiviše. Reseruj se molim te i pokaži u nastavku sezone ko je pravi kralj.
(Gagi, 27. januar 2017 14:55)

no3e? hahaha

WEST

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.
(Dragan, 27. januar 2017 13:54)

HAAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA!
Isibao ga je bik i oducio od tenisa a sad kmee, kmeeee

ajde

pre 7 godina

Andrease Kisseru i ostali fanovi Rodzera Federera: Zamalo da udje Dimitrov i donese na tacni 18-i gs, ali na vasu veliku zalost - stize Furija! Ako Rafael Nadal uzme 15-i gs i postane prvi ikada sa po najmanje dva osvojena sva cetiri slema, s skorom 24-11 u medjusobnim duelima, slika o najvecem ikada se menja, s tim sto hipoteticki 10-i Roland Garos, Rafu stavlja na presto najveceg tenisera svih vremena, iako bi imao 16 naspram Rodjinih 17. Pozdrav. Ako bude drugacije u nedelju, cestitke i priznanje naravno.

aleksandar

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)mozda si u pravu,ali crta se podvlaci posle oi 2020.e.GO FOR IT

marko

pre 7 godina

Погледах цео меч, скоро. Да почнем од победника, приметан је повратак снаге, како оптички тако и по томе што је много пута пробијао Димитрова. Са друге стране мислим да је доста спорији, самим тим и несигурнији са обзиром да то што је раније свашта стизао давало му је невиђено самопоуздање јер знао је да нико не може то што он може. Ударци мање више исти, осим што је очигледно да је помало стегнут понекад очигледно вероватно због горњих несигурности, пошто мислим да је 100 посто здрав. Димитров, шта рећи са једно 65-70 не изнуђених грешака, а ладно је погодио једно 15 пута врх мреже, што много говори. Мислим да га је појео значај меча, и публика која је нормално за Надала. Мораће још много да ради на експлозивности пошто је скоро као Раонић. Сад дал зато што је стегнут или стварно не може физички боље нек види са тимом. На моменте одличан, одлични ударци и тактика, и онда само нестане. Мислио сам кад је почео да игра Ђоковићеву игру против Надала да је на добром путу, а онда се то ладно изгубило. Све говори да просто још није дорастао овако великом догађају. Шта су Надал и Ђоковић радили у његовим годинама и кад поредимо њега, јасно је као дан зашто су легенде.
Мислим да Надал побеђује Федерера, пошто имам утисак да је овај повређен и да није блефирао код тајмаута.

xxx7

pre 7 godina

idemooooo bree Rafaaa! Kakav borac,kakav igrac, kakva steta sto ga je ovoliko povreda pratilo kroz karijeru, inace nebo bi bilo granica! vamossss!

lucija

pre 7 godina

Teoretičari zavere,koliko je Đoković novca uzeo od RG,na ovamo? Ako je istina to što govorite,onda je on završio karijeru. Bolje da bude 100-ti punih džepova,nego prvi za male pare :-) Ili on dobra duša,gratis čini usluge drugima????

bubuljica

pre 7 godina

juhu opet kesh,ja slusam ove likove da je sve kao namesteno u ovim komentarima,vamos ili rodja ceo turnir igram na njih,a sad u finalu na kog ,4+ setovi mozda. Nadam se da ste likovi i vi koji ste to tvrdili, uzeli malo kesa kad ste tako sigurni da je sve sarena laz. Inace dimitrov ipak nema iskustvo velikih meceva pf i finala i danas je ,zato na kraju pukao u glavi,steta za njega.pozz

KAO XXXL

pre 7 godina

Oba muška polufinala su bila režirana u smislu da je bio poznat
pobednik a što duže meč traje to publika zadovoljnija! Jadno!
Sve manekeni Naijkija! Finale najkomercijalnije i najpoželjnije!
Voleo bi da Novak napusti tenis i ne učestvuje više u tome!
Novak je teniser čiji nivo igre je bio najviši u istoriji!

stepen wolf

pre 7 godina

Konačno. Pravo finale, mi Srbi bismo voleli da se onaj komunista, vučićevac i putinovac đoković nikad više ne pojavi ni u jednom finalu...

Maki

pre 7 godina

Meni je nekako Dimitrov bio bolji u ovom mecu, mozda i zato sto vise volim ofanzivnu igru, nego besomucno prebacivanje kakvo forsira Nadal pa sam subjektivan, ali mora se priznati da je zato veliki sampion jer kad je bilo najvaznije (tajbrek 3.seta) izdrzao je, za razliku od Dimitrova koji je napravio par neiznudjenih gresaka. Ali to je ono sto razlikuje najbolje od prosecnih.Dobija ovo Nadal, ali ne blista, videcemo sta ce biti u nedelju, svakako zbog dosadasnjeg skora pobeda i poraza favorit Nadal, ali ako Federer odigra kako ume i ne stegne mu se ruka kao po obicaju protiv Nadala ima sanse svakako.

Daca

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)

Daa pratis malo vise tenis znao bi da je Djokovic veci od Nadala

VEČITI DELIJA

pre 7 godina

@ pele , a kako si ti siguran da nema teorije zavere ? Druže , imaju oni novca al svijetom pa tako i tenisom upravlja novac pa zato se slažem sa onima koji tvrde da ima teorije zavjere tačnije rečeno namiještanja . Kad neko kao Novak gubi meč i ne nervira se a znamo koliko je emotivan kad dobija a pogotovo kad gubi onda sa punim pravom možemo sumnjati u namiještanje . Možda je to protiv volje tenisera al kao što rekoh oni ne upravljaju nego neki drugi ljudi . Nije to u redu al nemožemo mi tu ništa

dostojevski

pre 7 godina

Sve cestitke legendo! 
Veliki si borac i sportista, cestitam ti...osvajas 15.slem. 
Bravo!
(anica, 27. januar 2017 14:49)

kako ćeš plakati u nedelju

srb

pre 7 godina

to je to, covek odigra mec zivota i izborio je castan poraz protiv tenisera koji je daleko od najbolje forme. To dovoljno govori o tome gde se danas nalazi tenis. U finalu navijam za ferdu, legenda ovog sporta

Pele

pre 7 godina

@ Jumko, 27. januar 2017 10:24

"Sve je namesteno! Kada to jedan veliki narod kaze..."

Veliki narod, takodje, kaze: "Sviraj, sviraj, pa za pojas zadeni!"
Batali narod, bio on veliki ili mali.

PS: mislio sam da ti nikada necu replicirati.

tnsfan

pre 7 godina

Smesno bre. Ovakva cirkusijada odavno nije vidjena, tacnije od Wimbldona 2013 kada se pakovalo za Mareja. Favoriti poispadaju na vreme, da se ne bi brukali, a glavni glumac mora da se zrtvuje i odradi poraz u finalu. Dok se 2013 moze i razumeti, jer je UK cekala na to 70 godina, ovaj AU cirkus je neoprostiv. Kako vidim, imaju i rezisere koji u polufinalima prave fiktivne drame u pet setova. Strasno je kakva je to mafija. Ja od danas vise ne gledam tenis.

Srdjan

pre 7 godina

Dimitrov je bio bolji generalno ali je Rafa najbitnije poene odigrao hrabrije i iskusnije. Na kraju se uvijek gleda krajnji rezultat tako da je Rafa svakako zasluzeno u finalu.

Cuba libre

pre 7 godina

Alo Grišo, da si umesto Nikol Šrecinger grlio drvo sad bi igrao finale.Šta, kažeš bio je već jedan što grli drveće pa ispao još u drugom kolu? Ok, ništa onda, poyyy

Miki28

pre 7 godina

Finale kako i dolikuje, 2 velika sampiona mozda poslednji put u finalu nekog GS!
Grigor je bio fenomenalan, svaka cast i ako ovako nastavi gledacemo ga u zavrsnicama turnira mnogo cesce!

Peaceful Warrior

pre 7 godina

@veliki strumf - mislim da nije ok da stavljas Grigora i Delpa u isti kos sa Cilicem. Ova dvojica su veoma talentovani i odlicni teniseri. Delpa ubise povrede a Grigora psiha ali ako nastavi kao do sada u 2017, zreo je da konacno napravi taj sledeci korak i da ga, nadam se vidjamo vise u zavrsnicama turnira. Njegov napredak je i vise nego evidentan u svakom pogledu a u pogledu psihe, i te kako. Pozz! :)

Aleksandar I

pre 7 godina

Ne znam da li ste primetili da je Rolex sponzor i to sada uporedo sa Kia na stadionu...Odavno pricam da jos jedino u golfu nema namestanje.Zao mi je sto Djokovicu nisu dozvolili da bude najbolji svih vremena.Jednog dana citacemo knjigu Kako mi nisu dali da budem najbolji...Setite se Felpsa i Cavica....

dzadz

pre 7 godina

Nadal opusteno!!! Fascinira me ovaj momak. Tenis pratim 20 godina i nikad mi Nadal nije bio omiljen ali mu se divim i postujem do neba
(parachinac, 27. januar 2017 09:59)

Neki kazu bice namestaljka za Federera, ali cu da tresnem pare na Nadala u finalu i to ne male, pa sta bude. A ovaj nas neka se malo dozove pameti, ali posto i Pilic i Beker kazu da mu tenis nije fokus - onda cao, zdravo. To posle RG je najblaze receno nekorektno. Za dusebriznike koji ce da mlate praznu slamu tipa sta si ti uradio za svoju drzavu i u zivotu - nisam tema ja, nego N. DJ. a i nije se nesto pretrg'o igrajuci za SRB, prema tome, iskulirajte loma. A mozda i jesam mnogo toga uradio u svom zivotu, ali nisam estrada.

L

pre 7 godina

Jedva čekam da krenete za Nadala da navijate u finalu, kao što ste redom za Raonića, Congu, Vavrinku i sad Dimitrova, sve samo ne Federer, hahahah

rabo

pre 7 godina

Ovaj drvoseca sto komentarise na Eurosportu je toliko otvoreno za Bugarina da mi je mrsko da gledam. Eurosport je postao palanacka televizija. Kao i juce, otvoreno za Federera.

Marko

pre 7 godina

Nadal pobedjuje.Rekao sam da ce Raonic i Varvinka pobediti a ono izgubili od Fedexa i Nadala.Nadam se da ovaj put necu izbaksuzirati.Vamos Rafa,tu eres muy biene yogador el mundo!! Ako ode Rafa u finale bice dobro finale protiv Federera.
(Patrik, 27. januar 2017 11:18)

Maaaaala ispravka ;)

Vamos Rafa,tú eres muy bien jugador en el mundo! ;)

Svi se nadamo finalu Nadal-Federer

,..

pre 7 godina

zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...
(Evans, 27. januar 2017 09:34)
voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole
(mitomanija, 27. januar 2017 11:40)

A ja bih voleo videti skor iz prvih 5 godina! 19—godišnji klinac Federer seta ne bi uzeo 25—godišnjem Novaku. Interesantno kako pojedinci 6 godina viška Federera uzimaju kao alibi kod slabijeg međusobnog skora, a prave se blesavi da je tih istih 6 godina viška Federeru bila prednost godinama kad je Nole bio klinac. Pa Federer je već poveo 4:0 h2h dok Novak još nije napunio 20 godina! Obrni, okreni, skor je REALAN! Federer je u početku skoristio svoje iskustvo i veličinu, kao i Novakovu mladost, neiskustvo i strahopoštovanje, a kasnije je Novak iskoristio svoju veličinu i samopouzdanje, kao i Federove godine manjka mentalne snage, više nego fizičke. Mi nismo kmečali kad je Federer pobeđivao klinca Noleta. Nemoj ni ti sada. Odraz kompleksa.

Ivan

pre 7 godina

Rafa ako pobedi u nedelju postace jedini u novoj istoriji koji ima po 2 trofeja od svakog Slama.Kao kad smo klinci 2 puta premotavali Moon Patrol.

shone

pre 7 godina

Dimitrov igrao kao Marej, uglavnom defanzivno... A Nadal je igrao kao i uvek, kao Nadal! On ne čeka greške protivnika... Dimitrovu je ovo vrhunac, nažalost,dobar je lik...

ajde

pre 7 godina

@Adriano_Galliani Sramota me je kao dugogodisnjeg navijaca Milana, tebe, laznog, frustriranog, mrzitelja Barselone i Novaka - jer to si ti zapravo, a ne navijac Milana. Kazes Federer najbolji? E pa nije. Nazalost, trenutno jeste najveci, ali topovsko meso Rafe Nadala, i gubitnik protiv Djokovica nikako ne moze biti najbolji, a to najveci cemo revizirati kad se zavrse karijere pomenutog trojca, da trojca, jer Novakovu 2011-u i 2015-u Federer moze da sanja. P. S - Nemoj molim te, nikada vise da komentarises sport, jer si funkcionalno nepismen i vidi se iz nacina pisanja da nikada potrcao za loptom nisi ozbiljnije.

dare slovenac

pre 7 godina

kakav doprinos za tenis, ovo je najbolji scenario onog što nameštaju od jula prošle godine.. Ipak je tu velika lova u sportu elite

Duki NS

pre 7 godina

Ovo ce izgleda biti samo jaca priprema Nadalu za finale. Dimitrov je najbolji za to jer ima gotovo identican nacin igre kao i Federer. Federer jedino ako ga servis i bekend slajs budu sluzili ima neke sanse u nedelju.

?

pre 7 godina

Надалова игра на мрежи је феноменална... уопште ми није јасно зашто не излази на мрежу више...

pink Panter

pre 7 godina

Dok se Nole radovao osvojenom poenu,stisnutom pesnicom i pogledom ubice bioje najbolji.Od kada poce da siri ljubav i davanjem srca bubrega....nema od njega nista.Nole vrati se starom raovanju.Zajebi ove sto te vrbovase.

NOLE

pre 7 godina

Boze hvala ti sto zivimo u vremenu i sto imamo mogucnost da gledamo najbolje finale ikada, dva najbolja tenisera u istoriji za najveci mec koji tenis moze da pruzi! Ovo ce biti nezaboravno, FEDAL is coming! Pozz za sve ljubitelje belog sporta!

lorenzo

pre 7 godina

nikada neću shvatiti zašto Nadalu ovoliko popuštaju prije servisa...oko 30 sekundi mu treba da servira što je koliko znam daleko više od dozvoljenog...ajde posle nekog dugog poena pa tad sudije malo progledaju kroz prste ali Nadal servira as i onda opet 30 sekundi, plus ono dok uzme loptice...nije fer prema drugim teniserima...npr. Federeru je protiv Nišikorija u jednom gemu trebalo samo 45 sekundi da ga uzme...treba opominjati Rafu...vidio sam da se i Grigor žalio sad

lopatamo i dalje

pre 7 godina

Bravo Rafaele, cestitke za prolaz u finale..lepo je opet videti strast i zelju za igrom i pobedom!

lepo tenisko jutro/dan .

niko

pre 7 godina

Vi kukate na Noleta sto je drugi, a sta bi radili da je 15-ti. Da pauzira godinu dana pa da uzme jedan trofej kao Feder ili Nadal i to nije tenis.

Hans

pre 7 godina

Neka bolji pobedi, ali moje simpatije će uvek biti uz našeg momka. Skinny serb ima da im objasni posle nekog vremena. Kako je samo ken..o John M. :)

nebitan

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem... 
(Evans, 27. januar 2017 09:34)voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole
(mitomanija, 27. januar 2017 11:40)

Volio bih videti skor kada bi Djokovic imao 27 a federer 22. Svasta ljudi pisu.

Ti si izdajnik

pre 7 godina

(RF GOAT, 27. januar 2017 15:34)

Još samo kad bi ti bio Srbin. RF nije goat. Pa taj sa kojim u nedelju igra je klasa za njega. Ali i tu klasu Novak dere gde stigne. Od velike četvorke Novak ima pozitivan skor sa ostalima. Ma najbolji. Tačka

RF GOAT

pre 7 godina

Ne moze da stane rame uz rame sa Federerom jer ce Federer u tom slucaju imati i dalje vise gs titula, neuporedivo vise nedelja na broju 1, 6 puta je osvojio zavrsni turnir na kojem ucestvuju NAJBOLJI,a Nadal NIJEDNOM!Dalje, od 14 gs Nadala 9 su samo sa jednog gs, dok Federer ima 7-5-4-1 odnos, sto dosta govori ko je kompletniji teniser. JEDINO sto ide u prilog Nadalu je odnos pobeda sa Rodzerom, ali da li ce se neko za 10 godina secati toga ili broja gs, broja nedelja na broju 1 itd.

Billy

pre 7 godina

Mozete da mi verujete ili ne,ali pre nekoliko nedelja,kum moj,je imao dojavu iz Engleske,za par timova,izmedju ostalog i Mancester junajted. Nisam mu verovao,i pogadjate koji je rezultat bio na kraju? Kum kiksne na sasvim petoj tekmi i propadne tiket od par hiljada evra,a sve sto mu javili ispostavilo se tacno. Kazem ovo,apropo teorija o namestanju-nista me ne bi iznenadilo,kakav je svet. Vamos Rafa kad vec Nole nije tu.

Mikii

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.
(Dragan, 27. januar 2017 13:54)

Sad malo cupajte ti i Grigor zajedno, onda mozda pobedite :)))

only fools and horsesz

pre 7 godina

Jasno je sve ovde. Nadal osvaja ovaj turnir a Federer u Parizu. Kako bi oba imali svaki GS najmanje po 2 puta.
Valjda će posle toga opet dozvoliti Novaku da igra punom snagom.

Bugarin bre po ocu, nego sta bre?!!!

pre 7 godina

ajde Tuto brate razbij zapadnoevropski san o Rafa Rodzer finalu
(cofi, 27. januar 2017 09:30)

Tuta...to mu dodje kao ono "Gedzovan" za Srbina?

Serdjo

pre 7 godina

Gledam meč i mogu da vam kažem da su smešni obojica. Nole bi da je u formi sa svojim tenisom ovo drao kao Musa jarce!
Ovako nažalost Pederer osvaja!

Nikola iz Dimitrovgrada

pre 7 godina

De si poso Bugarine? Posalji to kuci Rafaa. Pozdrav iz Dimitrovgrada.
(Marko Todorov, 27. januar 2017 09:58)

More nisi ti Todorov...bice da si Todorovic?

lorenzo

pre 7 godina

nažalost od svega prikazanog neće najbolji uzeti AO...Dimitrov je zaslužio da bude finalu, a Roger će sve što je odradio kako treba da pokvari u finalu...i eto Nadalu titule...neće biti nezasluženo ali realno od zadnje četvorice po prikazanom Nadal je bio bolji samo od Vavrinke

Dragan

pre 7 godina

Svaka cast na ovom tenisu koji ste nam priredili ove noci.Rafa je imao malo vise srece, ali u svakom slucaju mu cestitam na ovoj lavovskoj borbi i.pobedi.Fedex da li mozes nocas da spavas.Ceka nas veliko finale na AO. Neka pobedi bolji, ali.ja.mislim.da ovo uzima Rafa.sa.skorom od 3+1.Sta mislite na moju prognozu.Zao mi je Grigora, stvarno se borio.do poslednjeg poena,ali to je sport.Ruka na mrezi se uvek poklanja pobedniku, a to.je bio danas.veliki borac Rafa.Nije.mi.zao.sto.nisam.spavao.celu noc, jer.sam uzivao pet sati u dobrom.tenisu, nesto slicno 2012 izmedju Novaka i Rafe na istom mestu.Netreba otpisivati majstote tenisa, Rafu i Fedexa u svakom slucaju.Oni su veliki i ostaju veliki, zajedno sa Novakom.

Vlada91

pre 7 godina

Nadal konstantno krsi pravila igre,odugovlacenje pre servisa,razgovor sa ujka Tonijem tokom pauze izmedju poena,na prekidu da se ukaze pomoc nekome na tribinama on servira,i eto treci set je dobio bukvalno za poen koji je trebalo da mu bude oduzet zbog odugovlacenja jer je vec imao jednu opomenu prethodno.

stelikus klasikus

pre 7 godina

Pazi boga ti..

Jedan okrsaj "za goli zivot", "borba titana" " "bespostedni boj" ili tacnije receno Stelanje klasicne prirode izmedju Fede i Vavrinke trajao je tri sata. Sa sve medicinskim tajm autima.
Evo ovi odigrase 4 seta za 4 sata.
Toliko setovi traju kad se igraci bore istinski. Ona smijurija izmedju Fede i zeme mu njegovog je bruka nevidjena i toliko ocigledna i providna fora, kao preokret pa se matori na kraju razigrao...ajde gonite se..

Daca

pre 7 godina

Koji ste vi bolidi, koji crni dimitrov, pa naravno da je bolje rafa da ode u finale da spreci onog da uzme 18. GS. Ako ode bugarin pocistice ga federer lagano 3:0 AJMO RAFAA

bleah

pre 7 godina

Dmitrov igra tenis: level - Federer + Vavrinka!
Samo kad bi bio opsednut sampionskim mislima kao ovaj nas nole, odvaljivao bi svakog za par godina.

KakoCuUStarkamaDaRolamQ7

pre 7 godina

Nadam se da ce Noleta motivisati opet uspon ovih velikana. Kad neko ko je bolji od njega, za sada, po titulama i ima uspesniju karijeru ovako ima zara za pobedom. Nole, pamet u glavu.

stef

pre 7 godina

Mnogo bih voleo da Dimi izvuče ovo nekako, bilo bi sjajno videti novo lice kako osvaja GS. A mislim da bi, ukoliko osvoji turnir, vrlo lako mogao da krene u pohod na top 5. Definitivno je talentovanija od momaka kao što su Kei, Miloš, Gofan i ekipa (nemam ništa protiv njih, reč je o sjajnim teniserima). Kompletan teniser koji igra prelep tenis, malo je takvih danas. Kao Novakov navijač, moram da priznam da je ovakve momke mnogo veći gušt gledati kad igraju dobro.

fortune cookie

pre 7 godina

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI.

@Pele

Ti si jedna naivna veverica, jesu igraci bogati ali nisu oni ti koji odlucuju vec oni koji daju novac za turnire kao sto su Rolex, ANZ banka a tu je i Nike naravno, dakle bitno je ukapirati ko je tu glavni, tj. da turnira ne bi ni bilo da nema bogatih finansijera. A zasto oni finansiraju te turnire, sigurno ne zato sto imaju visak novca pa ne znaju sta ce, vec da bi i zaradili nesto. Druga stvar koju treba znati je da su namestanja od organizatora uglavnom minimalna, nekome se da bolji zreb, termini i sl. a samo ponekad u specijalnim situacijama se ide na teza namestanja tj. da se neko pogura, i to verovatno tako sto se nekim igracima ponude raznorazni benefiti u zamenu za njihovo "samouklanjanje" sa puta gurane osobe, ali na njima je da odluce da li ce tu "nepristojnu" ponudu da prihvate a ima tu i dzentlmentskog faktora koji je po meni bio presudan kod Djokovica i Mareja, tj povukli su se iz postovanja prema Federeru. Takodje je to i Vavrinka uradio, ko je gledao juce mogao je da vidi u 6. gemu poslednjeg seta kako covek kuca sam sebi u mrezu i pravi duplu servis gresku i prakticno poklanja Federeru mec. Ovaj turnir je stelovan da ga Federer osvoji.

Ivan,

pre 7 godina

Takoo jeee. Vamoos Rafaa. Odlican mec je bio sa puno drame. Ovakvi mecevi su bili potrebi Nadalu zbog samopouzdanja. U finalu klasik i Nadal osvaja 15 GS. Vamoos!!!

Lupaj minuse do sutra

pre 7 godina

Neće nijedan meč nikad nadmašiti finale 2012 (AO), pa čak ni Rafa-Rodžer. To po meni ako neko ima drugačije mišljenje to je ok.

Teniser

pre 7 godina

Koliko bi voleo da mladjano Bugarce izbori finale toliko i ne bih.Umoran ide na matorog jodlera iz Svajcarke koji to lagano dobija.Izgleda da ce jodler ovo da osvojiita pokaze nasem mezimcu da se treba boriti, trenirati i ne menjati nacin zivota i ishrane

veliki strumf

pre 7 godina

Grisi je ovo turnir zivota, kao sto se ponekad desava nekom teniseru (npr. Cilicu, Del Potru kad su uzimali US open). Nestvarna defanziva nebrojeno puta, u stilu Rafe, Mareja, Noleta u najboljim danima. Mnostvo dugih, teskih relija je izdrzao, sve zivo stize i snazno vraca, sto je protiv rafe izuzetno tesko. Malo gresaka, mnogo sjajnih poena, pogodjenih linija sa spoljne strane... Bekhend fantastican. Sjajan mec, mnogo bolji od jucerasnjeg, mnogo intenzivniji, sa neuporedivo lepsim poenima na obe strane i strasnim relijima. Uveliko je 5. set, a Dimitrov ne deluje umorno uopste. Videcemo ko ce dobiti, ali ko god bio mislim da igra na visem nivou od Federera, i da ce dobiti finale, bez obzira na umor.

hihi

pre 7 godina

(matematika je jasna, 27. januar 2017 15:35)

Pa matematika jasno kaže 26>23, 47>42 (big titles), 223>140, a o SEDAM ZA REDOM da ne govorimo, nije red sprdati se.

boban,nis

pre 7 godina

Bivsi episkop Niski gospodin Jovan je izjavio da srodnijeg i blizeg naroda od Bugara nemamo.Iako je iz Valjeva gopodin Jovan dobro zna sta su nama Bugari radili,narocito ovde na jugu,ali dobro zna i nas odnos prema njima i sta smo i mi njima radili. Sumirajuci sve usudio se da javno kaze ovako nesto.Mislim da je u pravu.
Poruka je da tako dva bliska naroda nikada vise ne udju u bilo kakav sukob.

Zigzag

pre 7 godina

jedan od najboljih meceva na AO ikada,10 puta zanimljivi od onoga jucer.....nadal jednostavno covjek s najvecim talentom,vidi se da je fizicki na nuli ,ne moze posten sprint opaliti ,al svejedno u finalu...

antiDebil

pre 7 godina

Da je ovo onaj Rodja recimo sa USO 2015. razvalio bi Nadala i ne bi ni trepnuo, ovako Nadal gotovo sigurno dobija, ako nista drugo izmrcvarice ga kao po obicaju. Samo jedan mec su odigrali Nadal i renovirani Federer, ovaj koji je promenio stil igre sa Edbergom i to je dobio Federer mada cini mi se da su mu male sanse u nedelju. Nadam se da nece plakati u slucaju poraza, ono prosli put je bilo mucno za gledati !

Patrik

pre 7 godina

Nadal pobedjuje.Rekao sam da ce Raonic i Varvinka pobediti a ono izgubili od Fedexa i Nadala.Nadam se da ovaj put necu izbaksuzirati.
Vamos Rafa,tu eres muy biene yogador el mundo!! Ako ode Rafa u finale bice dobro finale protiv Federera.

Srdjan

pre 7 godina

Kako glupo izgubi set Dimitrov, 2 glupave greske na 5-5 u tb i cao. Nadal ce vjerovatno u finale i vjerovatno ce uzeti titulu, ali njegovom igrom generalno nisam odusevljen. Jeste bolje nego prethodne 2 godine ali nije to ni blizu starog Nadala.

Milan

pre 7 godina

Nazalost, znam nekog ko zna da zapravo ima mnogo mutnih poslova u tenisu, pa me i ne cudi da je namesteno i finale njih dvojice, to je sport...

Realno

pre 7 godina

djokovic federer 24 23
djokovic ndal 26 23
dovoljno
(MISO, 27. januar 2017 23:13)

OK je to ali hajde da budemo realni. Federer i Djokovic su odigrali rekordnih 8 meceva u 2015 godini i 5 u 2014 i rezultat u te dve godine je 7:6 za Djokovica i tu je Nole nadoknadio svoju razliku u skoru sa Federerom (zasluzeno), a po meni je trebao i bolji skor da napravi kao onaj u 2011 (4:1). Ali isto tako 2020. Dimitrov moze da zgazi Novaka od 32 godine u 8 meceva pa da unapredi h2h i tvrdi da ima bolji skor.

Da se zna

pre 7 godina

djokovic federer 24 23
djokovic ndal 26 23
dovoljno
(MISO, 27. januar 2017 23:13)

A pre toga je bilo.

Federer djoković 13 6
Nadal djokovic 16 7

da znas da se igrao tenis pre dominacije njegove kad navodis.

WWW

pre 7 godina

Ovaj Nadal skoro da nema vise onog spina koji ga je krasio. Ne znam o cemu se radi, neka nova igra, ali ne deluje dobro. Dimitrov jos gori realno, promasuje zicere, sve u svemu jako los mec i ruzan za gledanje.

.

pre 7 godina

Čak i Rafa Nadal, kralj šljake, ima bolju volej igru od Novaka. Držanje lopte u igri ne može večno bit jedina taktika, Istomin je dokazao...
(ŽIVADIN(O), 27. januar 2017 12:24)

“Stručnjače“, od kad se taktika “držanja lopte u igri“ ogleda u većem broju vinera. Šta si ti gledao? Novak je imao protiv Istomina daleko više vinera, bolji procenat na mreži, bolju konverziju brejk lopti itd, itd, ali lako je lupati napamet. I da, ako ona Rafina “trčim5metraizalinijeivraćambalone“ nije držanje lopte u igri, onda ne znam šta je. Prosvetli me.

mike

pre 7 godina

@kraljevi,, 27. januar 2017 15:27)

Pa kraljevi su odmarali i trenirali vise od 6 meseci, i dosli ovde odmorni i spremni da se bore najverovatnije samo za ovaj turnir, dok su ostali igrali non-stop. Bili su povredjeni u lakat i ponos. I Janko je bio povredjen, pa vise meseci nije mogo ni da hoda.
Usput, za ovaj su se posebno pripremali, jel ovde Novak hvata zalet i motivaciju. Ako ne osvoji AO, nema nista od kalendarskog slema, sto jedino jos nije uradio, te samim tim i manje ce biti motivisan u nastavku sezone.

zelena trava

pre 7 godina

Kad necete vi, deco, mozemo li mi, starci, malo da prebacujemo! Ha! Izem ti Raonica, Dimitrova, Nishikoria, Zvereva, Kyrgiosa i sve ostale...

utlevel

pre 7 godina

Nebitno ko će dobiti, ionako Federer osvaja. Namešteno da RF uzme još jedan GS pre penzije a i da se Nike "digne iz mrtvih" u svetu tenisa. Isto tako, RG uzima Nadal..

Dragan

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.

Vlada

pre 7 godina

Federer definitivno najomrazeniji sportista ikada. Covek iza koga stoje novac, za koga se sve namesta i kome se dopusta doping. Sve u stilu Hunger Games i glupog rreality show-a.

nikola

pre 7 godina

nakon pada Novakovog, rekao sam da je projektovano finale na AO, Federer-Nadal,
a trofej jos jednom, zadnji put uzima Rodzer!
namestanja ima svuda, a najvise u ovom sportu.

KAO XXXL

pre 7 godina

Ala Naijki manekeni nameštaju mečeve da se naivan narod pali!
Sve je ovo postalo jadno i ne verovatno da i na najvišem nivou
se to događa a teniseri su lutke skupo plaćene!
Naravno verujem da će ipak pobediti Nadal!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.
(brte, 27. januar 2017 15:02)

Не постоји велика тројка нити је икада постојала, то је измишљотина Новаковог кампуса. Само је велики дуо битан, Федерер и Надал.

Ivan

pre 7 godina

A na Eurosportu ladno leče komplekse nakon meča zdušno skandirajući na čelu sa Mekinroom "Roger is great, Roger is great, Roger is great", da bi nakon toga slooooožno uskliknuli onako svi skupa Mekinro, Vilander i Barbara "Rodžer i Rafa najbolji ste"! Koliko je tu kompleksa, koliko frustracija, čudo jedno, zaista tužno da se jedan proslavljeni sportski tv kanal kakav je Eurosport ovako neprofesionalno i nesportski ponaša! Sad su mi jooooš 100 puta draže sve one Noletove pobede i na AO i na svim ostalim velikim turnirima, neviđene komplekse im je zadao Nole nema šta!

Što se tiče finala u nedelju pobeđuje Rodžer to je toliko očigledno, odstatiraće Rafa i omogućiti "najvećim svih vremena" da sa 18.GS-om ode u sporstku penziju!

cvetko

pre 7 godina

Jadan tenis...koliko god veličali N i F, ovo je pad tenisa. Matori drogoši - ko novi akcioni filmovi sa Staloneom i Švarcenegerom. Beda. Ali nike čini čuda.

ProkopijeElGrande

pre 7 godina

Ovo se polako pretvara u zenski tenis... Za godinu dana ce 10-tak prosecnih igraca biti u konkurenciji za svaki trofej... Najbolji dokaz su ova dvojica ofucanih koji su stigli do finala...

Evans

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...

Expat

pre 7 godina

Federer i Nadal su veliki igraci, ali ipak bih voleo da ovo osvoji Dimitrov! Nole ima bolji skor protiv obojice velikih al bilo bi dobro da i po broju GS titula zapusi usta celom svetu! Ja se iskreno nadam da ima snage za jos makar 2-3 dobre godine i nekih 5-6 GS titula! Cisto da se zna!?

Daca

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)

Daa pratis malo vise tenis znao bi da je Djokovic veci od Nadala

only fools and horsesz

pre 7 godina

Jasno je sve ovde. Nadal osvaja ovaj turnir a Federer u Parizu. Kako bi oba imali svaki GS najmanje po 2 puta.
Valjda će posle toga opet dozvoliti Novaku da igra punom snagom.

Runzo Osvetnik

pre 7 godina

Ni zbog Novakovih 6 titula, ni zbog Stanove jedne, ni zbog Endijevih 5 finala, vec zbog tolikog nepostovanja prema igracu koji jos uvek igra svoj mec, nadam se da necemo da gledamo Fedal. Kakva sramotna objava AO uoci polufinala! "Prinudjeni da cekaju", pazi molim te! Kad sam video da Novak nema volje, rekoh OK, neka osvoji Federer, zasluzuje covek. Ali ovo me podsetilo na sve sramne kampanje protiv svih koji nisu on ili Nadal. Napred Dimitrov, napred do titule!

KV

pre 7 godina

Sta nam uradi Novak Djokovicu, da gledamo finale matorog Federera i napumpanog Spanca uz likovanje omrazenog nam Matsa. Ovo se tesko oprasta.

Pele

pre 7 godina

Koliko teorija zavere: Djokovicu i Mariju naredjeno/zapreceno da izgube, namesteno poslednje finale GS Federerp-Nadal, namesteno za Federera da uzme AO i da se oprosti, sponzori naredili/namestili, NIKE treba da se "digne iz mrtvih" i druge gluposti.

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI. Nema tih para, niti nagovaranja/pritisaka zbog kojih bi se odrekli jos jednog GS. Nije to Jelen Super Liga.

KAO XXXL

pre 7 godina

Oba muška polufinala su bila režirana u smislu da je bio poznat
pobednik a što duže meč traje to publika zadovoljnija! Jadno!
Sve manekeni Naijkija! Finale najkomercijalnije i najpoželjnije!
Voleo bi da Novak napusti tenis i ne učestvuje više u tome!
Novak je teniser čiji nivo igre je bio najviši u istoriji!

matematika je jasna

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)

Daa pratis malo vise tenis znao bi da je Djokovic veci od Nadala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daca, 27. januar 2017 15:13)

Možda u tvojoj glavi. U stvarnosti i po broju GS titula nije.

dare slovenac

pre 7 godina

kakav doprinos za tenis, ovo je najbolji scenario onog što nameštaju od jula prošle godine.. Ipak je tu velika lova u sportu elite

tnsfan

pre 7 godina

Smesno bre. Ovakva cirkusijada odavno nije vidjena, tacnije od Wimbldona 2013 kada se pakovalo za Mareja. Favoriti poispadaju na vreme, da se ne bi brukali, a glavni glumac mora da se zrtvuje i odradi poraz u finalu. Dok se 2013 moze i razumeti, jer je UK cekala na to 70 godina, ovaj AU cirkus je neoprostiv. Kako vidim, imaju i rezisere koji u polufinalima prave fiktivne drame u pet setova. Strasno je kakva je to mafija. Ja od danas vise ne gledam tenis.

DOMI

pre 7 godina

Kraljevi se vraćaju, dragi Srbi! Hrvat sam, i simpatiziram Đokovića, ipak je dijelom i naš, ali ja mislim da Nadal može skinuti i Murraya i Noleta s trona do kraja godine.
Nadam se da ćete navijat za nas večeras za ulazak u finale svjetskog prvenstva u rukometu.
I još nešto, ljudi, Hrvati nisu ustaše, niti ste vi svi četnici, Držmo se zajedno i okanimo se budala koje nose zastave Vukovar je srpski na košarkaškim utakmicama. Ne treba nam to!

nn

pre 7 godina

Vi sto navijate za Nadala odnosno protiv Federera, da Fed ne bi pobegao sa titulama Djokovicu, nadam se da ste svesni da ce i Nadal da mu pobegne hahahahaha hit ste nolomani

stepen wolf

pre 7 godina

Konačno. Pravo finale, mi Srbi bismo voleli da se onaj komunista, vučićevac i putinovac đoković nikad više ne pojavi ni u jednom finalu...

Serdjo

pre 7 godina

Gledam meč i mogu da vam kažem da su smešni obojica. Nole bi da je u formi sa svojim tenisom ovo drao kao Musa jarce!
Ovako nažalost Pederer osvaja!

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Čak i Rafa Nadal, kralj šljake, ima bolju volej igru od Novaka. Držanje lopte u igri ne može večno bit jedina taktika, Istomin je dokazao...

VEČITI DELIJA

pre 7 godina

@ pele , a kako si ti siguran da nema teorije zavere ? Druže , imaju oni novca al svijetom pa tako i tenisom upravlja novac pa zato se slažem sa onima koji tvrde da ima teorije zavjere tačnije rečeno namiještanja . Kad neko kao Novak gubi meč i ne nervira se a znamo koliko je emotivan kad dobija a pogotovo kad gubi onda sa punim pravom možemo sumnjati u namiještanje . Možda je to protiv volje tenisera al kao što rekoh oni ne upravljaju nego neki drugi ljudi . Nije to u redu al nemožemo mi tu ništa

fedal

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.
(RF GOAT, 27. januar 2017 15:34)

Raspitaj se u Nike-u, a sudeci po dostupnim teorijama zavere postoje dva odgovora:

Federer - zato sto mu je to oprostajna titula
Nadal - zasto sto ima samo jednu titulu sa AO (zauzvrat Federeru se namesta titula na RG)

Ti si izdajnik

pre 7 godina

(RF GOAT, 27. januar 2017 15:34)

Još samo kad bi ti bio Srbin. RF nije goat. Pa taj sa kojim u nedelju igra je klasa za njega. Ali i tu klasu Novak dere gde stigne. Od velike četvorke Novak ima pozitivan skor sa ostalima. Ma najbolji. Tačka

Billy

pre 7 godina

Mozete da mi verujete ili ne,ali pre nekoliko nedelja,kum moj,je imao dojavu iz Engleske,za par timova,izmedju ostalog i Mancester junajted. Nisam mu verovao,i pogadjate koji je rezultat bio na kraju? Kum kiksne na sasvim petoj tekmi i propadne tiket od par hiljada evra,a sve sto mu javili ispostavilo se tacno. Kazem ovo,apropo teorija o namestanju-nista me ne bi iznenadilo,kakav je svet. Vamos Rafa kad vec Nole nije tu.

Lucky Star

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena. 
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)
Чињенице су да је Федерер најбољи свих времена,има највише трофеја(грем слемова)свиђало се то неком ипи не,наравно да увек навијам за Ђоковића

Aleksandar I

pre 7 godina

Ne znam da li ste primetili da je Rolex sponzor i to sada uporedo sa Kia na stadionu...Odavno pricam da jos jedino u golfu nema namestanje.Zao mi je sto Djokovicu nisu dozvolili da bude najbolji svih vremena.Jednog dana citacemo knjigu Kako mi nisu dali da budem najbolji...Setite se Felpsa i Cavica....

shamanNS

pre 7 godina

Slabo izdanje Nadala. Previše pasivno, previše kratko reternira, forsira forhend paralelu koja baš i ne funkcioniše. Posle prvog seta je odustao od proste stare taktike koju uspešno koristi protiv svih koji igraju jednoručni bekhend.

3. i 4. set je bio lošiji igrač na terenu. Sad u 5. je sve moguće, ali mislim da će opet da se svodi hoće li Dimitrov izgubiti /pokloniti dovoljno poena.
Kako god, prošao u finale ili ne ovakav nivo je nedovoljan za Federera koji servira daleko bolje na bitne poene od Dimitrova.

rejnald

pre 7 godina

E ovo je pravi mec od 5 setova,traje 5 sati kad se igra posteno a ne ono od juce Federer-Vavrinka, klasicna namestaljka i popustanje onog kukavnog Wawrinke koji samo kad igra protiv Djokovica grize i eksplodira do maksimuma...
Zasto neko smatra da je Dimitrov zasluzio finale,pogledajte ukupan broj poena,svu srecu koju je imao na mrezi i kod milimetarskih celendza,pa opet nije uspio protiv Nadala koji sa ovako mlakim ,,balon"lopticama,standardno slabim servisom svakom protivniku daje sansu da ga pobijedi!!!
Pravda ce biti zadovoljena i Nadal ce u nedelju pobijediti,to svi ocekuju i vatreni navijaci Federera znaju da njihov ,,strasljivko" ne moze protiv Nadala!!!

fenomen

pre 7 godina

Navijam za Novaka a sto se tice finala voleo bih da Nadal pobedi. Bolje on da ima 15 nego Federer 18 GS jer jos uvek gajim nadu da ce Novak krenuti kako treba i stici Federera. Poz.

tupavko

pre 7 godina

Bas mi je milo i toplo oko srca a i potekle su mi suze radosnice, posebno za sirote globalne korporacije, TV stanice, sponzore i organizatore AO. Prvo sestrice da gledamo pa onda 2 najomiljenija tenisera na svetu.

Odoh odma da si kupim NIKE patike i kacket.


A sad nek nas mili Rodjo pobedi, pa onda Rafa moze da uzme Roland Garos.

aut

pre 7 godina

Ljudi pa prije 7-8 godina je atp novim lopticama i podlogom drastično usporio i upropastio tenis, sve samo kako bi prekinuili nemoguću dominaciju Federera i uspjeli su. Dobili smo dominaciju defenzivnih igrača ala Nole i Marej ili tzv pimplera. Sad kad je na AO podloga opet ubrzana stvar se opet preokreće. I to je odlično za tenis jer će napadački tenis više dolazit do izražaja. Do kraja godine ni Marej ni Nole neće bit prvi, garantiram.

monden

pre 7 godina

(DOMI, 27. januar 2017 14:59)

A vi se pokajte nad zločinima koje ste počinili nad svojom braćom Srbima.I, konačno, prihvatite svoje srpsko poreklo.

frigo

pre 7 godina

Novak mora da se izvini navijačima zbog sramnog poraza od 107. igrača i da kaže pravi razlog za to. Pretera ga. Nisu u pitanju pare. On ima obavezu prema navijačima koje vuče za nos mesecima.

Henry Chinasky

pre 7 godina

Kakav narod. Ima više komentara nego kad Đoković pobedi. Briga mene ko će da pobedi. Bilo ko da pobedi imaće još jednu pobedu više od Đovaka Jokera.

dostojevski

pre 7 godina

Sve cestitke legendo! 
Veliki si borac i sportista, cestitam ti...osvajas 15.slem. 
Bravo!
(anica, 27. januar 2017 14:49)

kako ćeš plakati u nedelju

Joca

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena.
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)

Ma nije valjda. To tako odmah posle jednog meca.
Pa Novak i Nadal imaju jos 5 godina tenisa.
Polako, da si mi ti ziv i zdrav, tek ce da se igra.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Finale istorije tenisa u nedelju.Ko pobedi,najbolji je teniser svih vremena.
(brufen_od_400, 27. januar 2017 15:18)

Нетачно, Федерер је дуже био број 1 и имаће више ГС у сваком случају. Федерер је најбољи свих времена и само ће то потврдити.

srb

pre 7 godina

to je to, covek odigra mec zivota i izborio je castan poraz protiv tenisera koji je daleko od najbolje forme. To dovoljno govori o tome gde se danas nalazi tenis. U finalu navijam za ferdu, legenda ovog sporta

Miles Davis

pre 7 godina

Citam komenare i cudim se. D
Kazete Djokovic nikad nece biti legenda, nije veci teniser od Nadala, nema pojma...To sto smo seljacki narod znam odavno, ali sto smo glup narod to je neverovatno!

max

pre 7 godina

Sve izgledniji jos jedan poraz Federera u nedjelju znači da je sve manje činjenica da je on najveći ikada,ako bude 8-2 u finalima protiv Nadala.Za Šapnaca to će biti 15 slem i 16 na pomolu jer je sledeći Garros. Nadal ima šanse da ga prestigne! Biće čudo ako Federer osvoji Australiju !

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ух што волим, сада ће сви причати о Федерер-Надал финалу, Моначанин Ноло као да никада није ни постојао! То је био тенис, пре него што се појавио пребацивач лоптице.

Only

pre 7 godina

Vi sto navijate za Nadala odnosno protiv Federera, da Fed ne bi pobegao sa titulama Djokovicu, nadam se da ste svesni da ce i Nadal da mu pobegne hahahahaha hit ste nolomani
(nn, 27. januar 2017 16:42) Navijamo za Nadala jer je bolji covek. A Federera tesko da iko moze da stigne po broju titula.

tako jee,

pre 7 godina

To Rafaaa!! Stari odlicni Rafa, najbolji kad je najpotrebnije.Mnogima koji navijaju za Federera nije po volji sto je Nadal prosao jer znaju da Rafa ima mnogo vece sanse protiv Fedexa u finalu. Organizatori namerno Federera stavili u cetvrtak da igra da ima dan vise odmora za finale ali ni to im nece uspeti. Sad samo da se Nadal dovoljno odmori i ceka ga 15 GS. Vamoos!!

aleksandar

pre 7 godina

finale nad finalima... sudar dva najveca....
(chegekara, 27. januar 2017 15:05)mozda si u pravu,ali crta se podvlaci posle oi 2020.e.GO FOR IT

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Mislim da će presuditi konstantnost Dimitrova sa bekhend strane. Ukoliko uspe da neutrališe Rafine spinove, ima šanse, ukoliko ne, proci ce kao i Federer 23 puta do sad...

ajde

pre 7 godina

@Adriano_Galliani Sramota me je kao dugogodisnjeg navijaca Milana, tebe, laznog, frustriranog, mrzitelja Barselone i Novaka - jer to si ti zapravo, a ne navijac Milana. Kazes Federer najbolji? E pa nije. Nazalost, trenutno jeste najveci, ali topovsko meso Rafe Nadala, i gubitnik protiv Djokovica nikako ne moze biti najbolji, a to najveci cemo revizirati kad se zavrse karijere pomenutog trojca, da trojca, jer Novakovu 2011-u i 2015-u Federer moze da sanja. P. S - Nemoj molim te, nikada vise da komentarises sport, jer si funkcionalno nepismen i vidi se iz nacina pisanja da nikada potrcao za loptom nisi ozbiljnije.

VUK

pre 7 godina

kada se ovaj meč uporedi sa polufinalom Federer-Wawrinka ,ovo izgleda kao drugi sport. Švicarce za onu nameštaljku od 5 setova ;3 časa igre bez znoja ,treba uhapsiti i doživotno diskvalifikovati. Kako je ovaj meč izlečio paranoju da su svi mečevi namešteni.Ovako izgleda poštena borba.

delboj

pre 7 godina

Bravo Rafa, dokaži u finalu da si najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji imaće 2 titule manje od Federera, ali Nadal je celu svoju karijeru pored sebe imao vrhunskog igrača- prvo Federera, potom Novaka, dok je Federer osvajao dobijajući Bagdatisa i Rodika. Uz sve to mnogo bolji medjusobni skor Rafe od Švajcarca i zlato sa OI u Pekingu. Više nego dovoljno da se kaže da je bolji ukoliko osvoji.
(Memfis, 27. januar 2017 14:55)

Imao je Federer i Agasija i Samprasa i Gigu Kuertena prvog kralja sljake i Marata Safina koji je bio bolji teniser nego sto ce Marej ikad biti-najblize ga je uporediti sa Vavrinkom, samo jos malo bolji... i Kafeljnikova sa haubicama od forhenda i bekhenda, i Davidjenka koji ima pozitivan skor sa Nadalom... I tada fenomenalnog Hjuita-prvog trkaca tipa Nadal i Djokovic. I Federer je osvojio 13 od 17 GS od kad su Novak i Rafa na turu. Tako da... suplja ti je prica.

mitomanija

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...
(Evans, 27. januar 2017 09:34)voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole

Andjela

pre 7 godina

Ovima što lupetaju, da se podsetimo:
U Wibldonu 2014 Novak je tako jedva pobedio Dimitrova: 6-4 3-6 7-6 (7-2) 7-6 (9-7).
A u Madridu 2013 ga je Dimitrov pobedio: 7-6 (8-6) 6-7 (8-10) 6-3. tada je Novak uradio nešto ružno obratio se public sa "p.... m. k...."!

max

pre 7 godina

Sve izgledniji jos jedan poraz Federera u nedjelju znači da je sve manje činjenica da je on najveći ikada,ako bude 8-2 u finalima protiv Nadala.Za Šapnaca to će biti 15 slem i 16 na pomolu jer je sledeći Garros. Nadal ima šanse da ga prestigne! Biće čudo ako Federer osvoji Australiju !

Srdjan

pre 7 godina

Nadal ako udje u finale osvaja i titulu sigurno i staje rame uz rame s Rogerom kada se govori o najvecem ikada. Ne samo da bi uzeo 15. GS nego bi postao prvi u istoriji koji je osvojio sva 4 GS minimum 2 puta.

Memfis

pre 7 godina

Bravo Rafa, dokaži u finalu da si najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji imaće 2 titule manje od Federera, ali Nadal je celu svoju karijeru pored sebe imao vrhunskog igrača- prvo Federera, potom Novaka, dok je Federer osvajao dobijajući Bagdatisa i Rodika. Uz sve to mnogo bolji medjusobni skor Rafe od Švajcarca i zlato sa OI u Pekingu. Više nego dovoljno da se kaže da je bolji ukoliko osvoji.

alejandro

pre 7 godina

Jedan Gren slem turnir ove sezone sigurno osvaja Grigor! Možda već predstojeći na RG! Šteta za njega danas, no ipak bolje je da u finalu igra Rafa. Jer stvara se nenormalna atmosfera za finale: "kralj - povratnik" hoće titulu, imaće 100% podršku publike (čak i protiv Nadala!!??), a i organizator AO ne krije želju da "kralj-povratnik" digne pehar u nedelju! Zato je Rafa tu da stvari drži pod kontrolom! Tradicija međusobnih duela Rafi daje mentalni mir! Jedva čekam da vidim Rafine "laso" forhende kojima će krotiti "najvećeg" na opštu žalost federerofanatika ma gde oni bili u svetu! Vamos Rafael!!

qq

pre 7 godina

I dalje tvrdim, da nije bilo Novakove 2011. Rafa bi vladao godinama i oborio bi sve moguće rekorde. Novak ga je razneo te godine i totalno mu premetio ritam karijere. Do svakog finala slema i mastersa je superiorno dolazio i tek tu gubio od Novaka, i sve bi to uzeo da nije bilo Srbina. Sa svakim porazom je po sopstvenim rečima pojačavao sve više i više treninge, i tome plaća cenu i do dan danas. Uništio se.

jak kao nadalova bočica

pre 7 godina

Nadalov sokovnik je ponovo dobio ATP atest.

Čovek ovako na AO u 5.setova nije igrao još od finala sa Đokovićem od 6 sati.

dostojevski

pre 7 godina

Nole neka te nedeljno finale između Federera i Nadala motiviše. Reseruj se molim te i pokaži u nastavku sezone ko je pravi kralj.
(Gagi, 27. januar 2017 14:55)

no3e? hahaha

nenad

pre 7 godina

Moj utisak je Nadalovo urlikanje i bodrenje stezanje misića posle svakog poena. Đoković je kritikovan cim bi izrazio emocije posle nekog bitnog poena, cino mi se da je bas tu i pocela da se rusi njegova dominacija. Poceo da meditira a vrhunski spoet nije meditacija. To je Beker komentaeisao

Xfaktor

pre 7 godina

Ako Federer osvoji 18 GS mislim da ce se Novak povuci jer sta bi onda bio cilj jer uzeti jos 6 GS je gotovo nemoguce. Ako Rafa osvoji onda je Roland Garos blizu i mogucnost da se jako priblizi Rogeru. Cak ga moze i stici na US Openu. Veliki je posao pred Novakom ako oce u istoriju ili dostojanstveno povlacenje.

Goran

pre 7 godina

"Надал ке падне, без допинг няма он силите за нашия Гришо.
(Mujo, 27. januar 2017 09:22)"

Pa, možda ni Grišo ovih dana ne koristi doping, pa će Nadal ipak da pobedi ... jesi li razmišljao o tome?

Mikii

pre 7 godina

Надал ке падне, без допинг н?ма он силите за наши? Гришо.
(Mujo, 27. januar 2017 09:22)

Apel komentatorima: Ignorisite ovog majmuna i njegove bugarske eksperimente.

nindže & .indža

pre 7 godina

Neko ima motiv da igra i osvaja trofeje: Nadal, Federer, Dimitrov, Raonić, Marej...

... a neko samo motiv da presvlači detetu pelene i trči kod žene kao kuče kad god mu zvizne (tvitne).

kraljevi,

pre 7 godina

Kaze Mekinro u studiju nakon meca ovo su dva najveca tenisera ikada. I zaista jesu dva najveca tenisera u istoriji. Kakav povratak dva kralja nakon pauze od par meseci neigranja. Blagu prednost bih dao Nadalu u finalu ali posto je odigrao ovako dug mec ko zna sta ce biti. Ne bi mu bilo prvi put da posle ovako dugog meca i osvoji turnir.

Draža

pre 7 godina

Da ne beše Đokovića gledali bismo Fedal finala poslednjih 6 godina.
Da li će se vratiti da im opet pomrsi konce, ja se nadam da hoće :)

Milan

pre 7 godina

Nazalost, znam nekog ko zna da zapravo ima mnogo mutnih poslova u tenisu, pa me i ne cudi da je namesteno i finale njih dvojice, to je sport...

Patrik

pre 7 godina

Nadal pobedjuje.Rekao sam da ce Raonic i Varvinka pobediti a ono izgubili od Fedexa i Nadala.Nadam se da ovaj put necu izbaksuzirati.
Vamos Rafa,tu eres muy biene yogador el mundo!! Ako ode Rafa u finale bice dobro finale protiv Federera.

WWW

pre 7 godina

Ovaj Nadal skoro da nema vise onog spina koji ga je krasio. Ne znam o cemu se radi, neka nova igra, ali ne deluje dobro. Dimitrov jos gori realno, promasuje zicere, sve u svemu jako los mec i ruzan za gledanje.

Losmi

pre 7 godina

@delboj Nadal je u momentima kad je u petom setu Dimitrov imao brej sanse igrao ono bas defanzivno, redjajuci viner za vinerom.. Nemate pojma. Nadal je najveci ikada.

RF GOAT

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.

Hrvat

pre 7 godina

Peti set, 4:3 za dimitrova i 40:15,dvije break lopte,i onda ona bekend paralela nadala.To je kljucni trenutak meca i pokazatelj tko je i sta je rafael nadal.

RF GOAT

pre 7 godina

Ne moze da stane rame uz rame sa Federerom jer ce Federer u tom slucaju imati i dalje vise gs titula, neuporedivo vise nedelja na broju 1, 6 puta je osvojio zavrsni turnir na kojem ucestvuju NAJBOLJI,a Nadal NIJEDNOM!Dalje, od 14 gs Nadala 9 su samo sa jednog gs, dok Federer ima 7-5-4-1 odnos, sto dosta govori ko je kompletniji teniser. JEDINO sto ide u prilog Nadalu je odnos pobeda sa Rodzerom, ali da li ce se neko za 10 godina secati toga ili broja gs, broja nedelja na broju 1 itd.

fortune cookie

pre 7 godina

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI.

@Pele

Ti si jedna naivna veverica, jesu igraci bogati ali nisu oni ti koji odlucuju vec oni koji daju novac za turnire kao sto su Rolex, ANZ banka a tu je i Nike naravno, dakle bitno je ukapirati ko je tu glavni, tj. da turnira ne bi ni bilo da nema bogatih finansijera. A zasto oni finansiraju te turnire, sigurno ne zato sto imaju visak novca pa ne znaju sta ce, vec da bi i zaradili nesto. Druga stvar koju treba znati je da su namestanja od organizatora uglavnom minimalna, nekome se da bolji zreb, termini i sl. a samo ponekad u specijalnim situacijama se ide na teza namestanja tj. da se neko pogura, i to verovatno tako sto se nekim igracima ponude raznorazni benefiti u zamenu za njihovo "samouklanjanje" sa puta gurane osobe, ali na njima je da odluce da li ce tu "nepristojnu" ponudu da prihvate a ima tu i dzentlmentskog faktora koji je po meni bio presudan kod Djokovica i Mareja, tj povukli su se iz postovanja prema Federeru. Takodje je to i Vavrinka uradio, ko je gledao juce mogao je da vidi u 6. gemu poslednjeg seta kako covek kuca sam sebi u mrezu i pravi duplu servis gresku i prakticno poklanja Federeru mec. Ovaj turnir je stelovan da ga Federer osvoji.

NOLE

pre 7 godina

Boze hvala ti sto zivimo u vremenu i sto imamo mogucnost da gledamo najbolje finale ikada, dva najbolja tenisera u istoriji za najveci mec koji tenis moze da pruzi! Ovo ce biti nezaboravno, FEDAL is coming! Pozz za sve ljubitelje belog sporta!

Nebojša

pre 7 godina

Pored svih povreda i problema, Nadal i Federer igraju finale GS, dok je Novak sa 29 godina fino odlučio da ga tenis ne zanima više. Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.
(brte, 27. januar 2017 15:02)

Razmisli malo koliko ti je glupo razmišljanje Nadal kojeg hvališ što je u finalu koje mu je prvo posle skoro tri godine od RG 2014 a pre samo godinu dana je ispao u prvom kolu ovde u Australiji sa druge strane Novak loše igra tek šest meseci sigurno može da popravi formu ti ako si mu navijač podržavaj ga nemoj ga pljuvati pritom koristeći dvostruke standarde što se tiče finala nadam se da Nadal osvaja.

Hans

pre 7 godina

Neka bolji pobedi, ali moje simpatije će uvek biti uz našeg momka. Skinny serb ima da im objasni posle nekog vremena. Kako je samo ken..o John M. :)

Miles Davis

pre 7 godina

Не постоји велика тројка нити је икада постојала, то је измишљотина Новаковог кампуса. Само је велики дуо битан, Федерер и Надал.
(Adriano_Galliani, 27. januar 2017 15:30)

Po ceo dan ostavljas ovde glupe komentare, ocigledno ti se zivot svodi na to. Idi radi nesto.

antiDebil

pre 7 godina

Da je ovo onaj Rodja recimo sa USO 2015. razvalio bi Nadala i ne bi ni trepnuo, ovako Nadal gotovo sigurno dobija, ako nista drugo izmrcvarice ga kao po obicaju. Samo jedan mec su odigrali Nadal i renovirani Federer, ovaj koji je promenio stil igre sa Edbergom i to je dobio Federer mada cini mi se da su mu male sanse u nedelju. Nadam se da nece plakati u slucaju poraza, ono prosli put je bilo mucno za gledati !

Milosav

pre 7 godina

Ljudi spremite se za grand finale, verovatno poslednji put da imamo priliku da gledmo ova dva velemajstora u finalu nekog GS-a!
Rafa pobedjuje garantujem vam.

L

pre 7 godina

Jedva čekam da krenete za Nadala da navijate u finalu, kao što ste redom za Raonića, Congu, Vavrinku i sad Dimitrova, sve samo ne Federer, hahahah

Marko

pre 7 godina

Nadal pobedjuje.Rekao sam da ce Raonic i Varvinka pobediti a ono izgubili od Fedexa i Nadala.Nadam se da ovaj put necu izbaksuzirati.Vamos Rafa,tu eres muy biene yogador el mundo!! Ako ode Rafa u finale bice dobro finale protiv Federera.
(Patrik, 27. januar 2017 11:18)

Maaaaala ispravka ;)

Vamos Rafa,tú eres muy bien jugador en el mundo! ;)

Svi se nadamo finalu Nadal-Federer

lorenzo

pre 7 godina

nažalost od svega prikazanog neće najbolji uzeti AO...Dimitrov je zaslužio da bude finalu, a Roger će sve što je odradio kako treba da pokvari u finalu...i eto Nadalu titule...neće biti nezasluženo ali realno od zadnje četvorice po prikazanom Nadal je bio bolji samo od Vavrinke

Rocky Balboa

pre 7 godina

Nakon što sam odgledao meč,slobodno možete upisati pored imena i prezimena Rafael Nadal 15 GS naslova,pitam se samo gdje je taj Nadal bio 3 zadnje godine,gledam intervju sa Courierom čovjek nije ni uspuhan nakon 5 sati životinjskog tenisa,ok.Mene u neke stvari oko "sporta" više nitko ne može razuvjeriti.

antiDebil

pre 7 godina

Da je ovo onaj Rodja recimo sa USO 2015. razvalio bi Nadala i ne bi ni trepnuo, ovako Nadal gotovo sigurno dobija, ako nista drugo izmrcvarice ga kao po obicaju. Samo jedan mec su odigrali Nadal i renovirani Federer, ovaj koji je promenio stil igre sa Edbergom i to je dobio Federer mada cini mi se da su mu male sanse u nedelju. Nadam se da nece plakati u slucaju poraza, ono prosli put je bilo mucno za gledati !

RF GOAT

pre 7 godina

Ja samo da pitam, posto smo mi Srbi poznati kao najveci strucnjaci i teoreticari zavere na svetu, za koga je namesteno u finalu? Da bacim jedno 50 evrica.

sinisa

pre 7 godina

Nadal ce jos jednom pokazati kada pobjedi u finalu da Federer-Nadal nikada nije bilo najvece rivalstvo,iako su sada ljudi sirom svijeta euforicni.Kao sto Marej-Djokovic nikada ne moze biti veliku rivalstvo.

lleonid

pre 7 godina

И јел вам сада јасно са којим тениским величинама се Ноле носи током целе каријере!?И још има позитиван скор са обојицом!
Надал осваја АО 100%.Последњи пут када је федерер победио Надала је било у на Вимблдону давне 2007.Интересантно је да је Федерер победио Надала само 2пута у финалу ГС и то оба пута на Вимблдону док НАдал има 6 победа и то на разним подлогама.А последње финале су одиграли на РГ 2011.Позз

Ja sam samo realan, brate

pre 7 godina

Niko ne pominje, ali, ako Nadal osvoji biće jedini koji je svaki grand slam osvojio makar dva puta...to ga automatski svrstava u najbolje tenisere ikada, mada on to već jeste. Tako nešto može i Đoković da učini na Roland Garosu i najverovatnije niko više...pa vi vidite kakvo je to dostignuće.

delboj

pre 7 godina

Koliko Dimitrov igra lepsi tenis od Nadala.
(Ivana, 27. januar 2017 13:51)

Igra, zato su ga i proglasili za Federerovog nasljednika. Nijesu nikako mogli da ga proglase za Nadalovog ili Djokovicevog nasljednika jer oni igraju defanzivni tenis.

ajde

pre 7 godina

Andrease Kisseru i ostali fanovi Rodzera Federera: Zamalo da udje Dimitrov i donese na tacni 18-i gs, ali na vasu veliku zalost - stize Furija! Ako Rafael Nadal uzme 15-i gs i postane prvi ikada sa po najmanje dva osvojena sva cetiri slema, s skorom 24-11 u medjusobnim duelima, slika o najvecem ikada se menja, s tim sto hipoteticki 10-i Roland Garos, Rafu stavlja na presto najveceg tenisera svih vremena, iako bi imao 16 naspram Rodjinih 17. Pozdrav. Ako bude drugacije u nedelju, cestitke i priznanje naravno.

realni

pre 7 godina

sportist se radjaju kao sampioni. Takvi sampioni su Rafa i Rodzer a ostali su vrhunski sportisti koji se
plase ovih u medjusobnim duelima. To je ta razlika izmedju njih koji ce ostati legende i onih ostalih koji ce za par godina biti zaboravljeni.Ko se sada seca ko je bio peti igrac sveta pre deset godina verovatno niko. Zao mi ja sto imam osecaj da je nas Nole imao sansu da postane legenda ali ju je nazalost olako prokockao

šetač

pre 7 godina

Kaže McEroe nešto kao dosadili su mi Tužni Škot i Mršavi Srbin. I svi su u fazonu kao da je Rođa uzeo sva četiri slema a ne da je samo ušao u novo finale.

Nekako s' proljeca

pre 7 godina

Cini se da moze Dimitrov ovo da pobedi. Tokom celog turnira drzi visok ritam. Nadam se samo da pobednik ovog meca osvaja turnir!

mike

pre 7 godina

@kraljevi,, 27. januar 2017 15:27)

Pa kraljevi su odmarali i trenirali vise od 6 meseci, i dosli ovde odmorni i spremni da se bore najverovatnije samo za ovaj turnir, dok su ostali igrali non-stop. Bili su povredjeni u lakat i ponos. I Janko je bio povredjen, pa vise meseci nije mogo ni da hoda.
Usput, za ovaj su se posebno pripremali, jel ovde Novak hvata zalet i motivaciju. Ako ne osvoji AO, nema nista od kalendarskog slema, sto jedino jos nije uradio, te samim tim i manje ce biti motivisan u nastavku sezone.

Pele

pre 7 godina

Dimitrova sam prvi put gledao 2009. godine na turniru u Roterdamu, naravno na TV-u. To mu je bila druga profesionalna sezona i u tom trenutku je bio 475. na ATP rang-listi. Organizator mu je, kao talentovanom igracu, dao WC za ucesce na turniru.

Igrao je drugo kolo protiv, u tom trenutku neprikosnovenog No.1, Nadala. Posle velike borbe, Nadal je pobedio sa 2:1 (7:5, 3:6, 6:2). Prethodno, u prvom kolu Dimitrov je pobedio Berdiha (u tom trenutku 23. na ATP rang-listi) sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). Pomislio sam: ovaj decko je buduci No.1.

Mile

pre 7 godina

Odličan tenis, krivo mi zbog Dimitrova, ali svaka čast Nadalu. Đokoviću jesi gledao kako se igra? Ti nastavi da grliš drveće, mirišeš cveće i šalješ srca.

randy

pre 7 godina

Pogledao juce Federera, danas Nadala, Federer uopste nema kondiciju, Nadal je u solidnoj kondiciji al' je da kazem "poziljavio", jedino je u prvom setu bio savrsena replika onog starog Nadala, tako da racunajuci samo sportske faktore Nadal osvaja AO

trulex

pre 7 godina

Kakav je nadal sampion. odusevljen sam. ne samo igrom nego sam njegov pristip igri, borbenost. Čovjek je izuzetan i kao sportista a vidi se da je i djbra osoba.

rabo

pre 7 godina

Ovaj drvoseca sto komentarise na Eurosportu je toliko otvoreno za Bugarina da mi je mrsko da gledam. Eurosport je postao palanacka televizija. Kao i juce, otvoreno za Federera.

Milorad

pre 7 godina

Nekako je ironicno ali konacno cu prvi put posle mnogo vremena da uzivam mirno u finalu GS-a. To je zato sto se godinama nerviram jer je u svakom finalu igrao Djokovic. Sad me bas briga ko ce da pobedi, uzivacu u tenisu. To govori o velicini Novaka!

Nenakis

pre 7 godina

A Novak sjedi na grani prekrstenih nogu meditira i šalje ljubav sirom svijeta , dok Jelena priprema supu od bagrema i pire od Jablana. NEK ljubav pobijedi , Vamos Rafa tvoj brutalni tenis je najljepši

dzadz

pre 7 godina

Nadal opusteno!!! Fascinira me ovaj momak. Tenis pratim 20 godina i nikad mi Nadal nije bio omiljen ali mu se divim i postujem do neba
(parachinac, 27. januar 2017 09:59)

Neki kazu bice namestaljka za Federera, ali cu da tresnem pare na Nadala u finalu i to ne male, pa sta bude. A ovaj nas neka se malo dozove pameti, ali posto i Pilic i Beker kazu da mu tenis nije fokus - onda cao, zdravo. To posle RG je najblaze receno nekorektno. Za dusebriznike koji ce da mlate praznu slamu tipa sta si ti uradio za svoju drzavu i u zivotu - nisam tema ja, nego N. DJ. a i nije se nesto pretrg'o igrajuci za SRB, prema tome, iskulirajte loma. A mozda i jesam mnogo toga uradio u svom zivotu, ali nisam estrada.

niko

pre 7 godina

Vi kukate na Noleta sto je drugi, a sta bi radili da je 15-ti. Da pauzira godinu dana pa da uzme jedan trofej kao Feder ili Nadal i to nije tenis.

Zigzag

pre 7 godina

jedan od najboljih meceva na AO ikada,10 puta zanimljivi od onoga jucer.....nadal jednostavno covjek s najvecim talentom,vidi se da je fizicki na nuli ,ne moze posten sprint opaliti ,al svejedno u finalu...

WEST

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.
(Dragan, 27. januar 2017 13:54)

HAAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA!
Isibao ga je bik i oducio od tenisa a sad kmee, kmeeee

Dragan

pre 7 godina

Svaka cast na ovom tenisu koji ste nam priredili ove noci.Rafa je imao malo vise srece, ali u svakom slucaju mu cestitam na ovoj lavovskoj borbi i.pobedi.Fedex da li mozes nocas da spavas.Ceka nas veliko finale na AO. Neka pobedi bolji, ali.ja.mislim.da ovo uzima Rafa.sa.skorom od 3+1.Sta mislite na moju prognozu.Zao mi je Grigora, stvarno se borio.do poslednjeg poena,ali to je sport.Ruka na mrezi se uvek poklanja pobedniku, a to.je bio danas.veliki borac Rafa.Nije.mi.zao.sto.nisam.spavao.celu noc, jer.sam uzivao pet sati u dobrom.tenisu, nesto slicno 2012 izmedju Novaka i Rafe na istom mestu.Netreba otpisivati majstote tenisa, Rafu i Fedexa u svakom slucaju.Oni su veliki i ostaju veliki, zajedno sa Novakom.

shone

pre 7 godina

Dimitrov igrao kao Marej, uglavnom defanzivno... A Nadal je igrao kao i uvek, kao Nadal! On ne čeka greške protivnika... Dimitrovu je ovo vrhunac, nažalost,dobar je lik...

Nedja

pre 7 godina

Novakov nivo tenisa je najbolji u istoriji, sezone 2011. i 2015. ce se tesko ponoviti, samarao je obojicu najvecih rivala kad je igrao svoj najbolji tenis. Federer i Nadal imaju mnogo vise strasti za tenisom i bolji su znatno mentalno od Noleta, na kraju karijere cemo da svodimo racune, ali silna izgubljena gren-slem finala i gubitak motivacije, guru, zena, veganstvo ce verovatno biti najveci krivci sto ce Nole na kraju karijere biti ispod Nadala i Federera.

brte

pre 7 godina

Pored svih povreda i problema, Nadal i Federer igraju finale GS, dok je Novak sa 29 godina fino odlučio da ga tenis ne zanima više. Ako se ovako završe kariere velike trojke, mnogo Novakovih navijača će biti strašno razočaranih, bez obzira šta je do sada postigao u karieri. U to sam ubedjen, i nisam jedini.

Rafa30

pre 7 godina

kakav mec..kakav sampion..predivno ..rekoh koje je fnale,a sad da vidimo hoce li rafa uzeti..bit ce tesko ovaj put bez obzira na proslost njih dvojice..
nadal u pet setova..15.gs
pozz

stelikus klasikus

pre 7 godina

Pazi boga ti..

Jedan okrsaj "za goli zivot", "borba titana" " "bespostedni boj" ili tacnije receno Stelanje klasicne prirode izmedju Fede i Vavrinke trajao je tri sata. Sa sve medicinskim tajm autima.
Evo ovi odigrase 4 seta za 4 sata.
Toliko setovi traju kad se igraci bore istinski. Ona smijurija izmedju Fede i zeme mu njegovog je bruka nevidjena i toliko ocigledna i providna fora, kao preokret pa se matori na kraju razigrao...ajde gonite se..

,..

pre 7 godina

zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem...
(Evans, 27. januar 2017 09:34)
voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole
(mitomanija, 27. januar 2017 11:40)

A ja bih voleo videti skor iz prvih 5 godina! 19—godišnji klinac Federer seta ne bi uzeo 25—godišnjem Novaku. Interesantno kako pojedinci 6 godina viška Federera uzimaju kao alibi kod slabijeg međusobnog skora, a prave se blesavi da je tih istih 6 godina viška Federeru bila prednost godinama kad je Nole bio klinac. Pa Federer je već poveo 4:0 h2h dok Novak još nije napunio 20 godina! Obrni, okreni, skor je REALAN! Federer je u početku skoristio svoje iskustvo i veličinu, kao i Novakovu mladost, neiskustvo i strahopoštovanje, a kasnije je Novak iskoristio svoju veličinu i samopouzdanje, kao i Federove godine manjka mentalne snage, više nego fizičke. Mi nismo kmečali kad je Federer pobeđivao klinca Noleta. Nemoj ni ti sada. Odraz kompleksa.

tip

pre 7 godina

Opet ce Djovak da bude treci a mozda i cetvrti ?
(HAJLENDER, 27. januar 2017 15:14)

Pa kad može Federer da bude 17. a Rafa 9., neka i Nole bude 4.

hihi

pre 7 godina

(matematika je jasna, 27. januar 2017 15:35)

Pa matematika jasno kaže 26>23, 47>42 (big titles), 223>140, a o SEDAM ZA REDOM da ne govorimo, nije red sprdati se.

Dobro

pre 7 godina

Jadan tenis...koliko god veličali N i F, ovo je pad tenisa. Matori drogoši - ko novi akcioni filmovi sa Staloneom i Švarcenegerom. Beda. Ali nike čini čuda.
(cvetko, 27. januar 2017 15:31) # Link komentara
Preporučujem (+38)Ne preporučujem (-43)

Dragi Cvetko (i ovih ostalih 38 istomisljenika): Kako je taj Najk dozvolio dugogodisnju vladavinu Djokovica? Zasto nije zastitio Sarapovu od suspenzije? Pa njen ugovor je jos jaci od Rafinog?
Sedi, jedan!!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Vlada91

pre 7 godina

Nadal konstantno krsi pravila igre,odugovlacenje pre servisa,razgovor sa ujka Tonijem tokom pauze izmedju poena,na prekidu da se ukaze pomoc nekome na tribinama on servira,i eto treci set je dobio bukvalno za poen koji je trebalo da mu bude oduzet zbog odugovlacenja jer je vec imao jednu opomenu prethodno.

Nebojša

pre 7 godina

Istorija se ponavlja težak meč u polufinalu koje za malo da ode na drugu stranu poput onog sa Verdaskom 2009 isti protivnik u finalu kao i tada dali će opet biti plakanja možda oće možda neće ali rezultat je skoro pa izvestan 15 grenslem za Nadala.

Рико

pre 7 godina

Зашто не можете прихватити туђи успех? Него одма намештено, допинг и остале празне приче.

my way

pre 7 godina

Fedal i Vilijams2 finale!!! Kao neki blast from the past! Zaista sam i ja mislio da su ta vremena prosla kad ono na istom grend slem turniru... divna stvar za svetski tenis!

Lupaj minuse do sutra

pre 7 godina

Neće nijedan meč nikad nadmašiti finale 2012 (AO), pa čak ni Rafa-Rodžer. To po meni ako neko ima drugačije mišljenje to je ok.

Srdjan

pre 7 godina

Dimitrov i Federer i ostali nemaju strpljenja da bi dobili Rafu. To je najbitnije kad se igra protiv njega. Rafa danas nije odigrao sjajno, odigrao je prosjecno i dobio na strpljenje i iskustvo. Iskreno mislim da ce on i osvojiti jer Roger isto ne moze dugo da drzi loptu u igri, a to je kljuc pobjede nad Rafom. Mada, volio bih da Federer osvoji, pokazao je najvise na ovom turniru i bila bi to sjajna prica i zakljucak jedne fenomenalne karijere.

labi

pre 7 godina

E sad Novak kao da nije ništa osvojio,džabe medjusobno skoro vi,džabe mastersi,džabe dominacija...Treba Nole da iskoristi ovo za motivaciju .

xxx7

pre 7 godina

cekajte, da pitam, ako je Nike toliko mocan, zasto ih je Novak odbio sad i potpisao za la coste? posto se ovde pise da ih je odbio. Ako oni mogu da mu nameste gs titule,zasto nije potpisao za njih i za manje para?! hahah ne lupajte vise molim vas, opustite se i uzivajte u tenisu dvojice majstora.

pedja

pre 7 godina

Namešteno da RF uzme još jedan GS ...
(utlevel, 27. januar 2017 09:55)

Evo ga jos jedan borac za pravdu . Molim te objasni mi kako se teniski mec moze "namestiti" . Zasto bi se teniseri satima znojili za svaki gem ? Dokle vise ovakve nebuloze od komentara ?

Milan

pre 7 godina

Sto bi Wawrinka igrao za 1.5 miliona usd i finale ako moze da dobije 5 za izgubljeno polufinale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 27. januar 2017 12:43) # Link komentara

Zavera,svetska zavera.Zloba,zavist i pakost...svetsko a nase....Na cemu li si brate lakim ili teskim samo mi reci.

Teniser

pre 7 godina

Koliko bi voleo da mladjano Bugarce izbori finale toliko i ne bih.Umoran ide na matorog jodlera iz Svajcarke koji to lagano dobija.Izgleda da ce jodler ovo da osvojiita pokaze nasem mezimcu da se treba boriti, trenirati i ne menjati nacin zivota i ishrane

Daca

pre 7 godina

Koji ste vi bolidi, koji crni dimitrov, pa naravno da je bolje rafa da ode u finale da spreci onog da uzme 18. GS. Ako ode bugarin pocistice ga federer lagano 3:0 AJMO RAFAA

posmatrac

pre 7 godina

Kakav mec, odavno ne gledah bolji.Dimitrov paklen igrac, odigrao cini mi se najbolje sto moze, ali je protiv sebe imao covjeka cije ime je jednako imenu Tenis.
Kada je Rafa uspio da pobijedi ovako tvrdoglavo lucidnog Dimitrova, mislim da Federer nema sta da trazi u finalu, predvidjam 4 seta, 3-1 za Nadala.
To bi bio 15 Grand Slam, French Open sa ovakvom formom nema sanse da izgubi( jedino neka nova povreda da ga sprijeci), priblizice se Rogeru na samo 1 Grand Slam manje.
Sega su mi ovi strucnjaci koji svaki osvojeni turnir koji ne osvoji Nole smatraju namjestenim, pa je valjda u njihovom ogranicenim umovima za realno ocekivati da Nole do kraja zivota, pa cak tamo i u 70im osvoji sve moguce turnire.

Dormeo

pre 7 godina

Ovde Nadala zovu penzionerom!Godinu dana stariji od Noleta.Ma mozete Federeru da pljunete pod prozor,za ostatak sveta je carobnjak,bas zbog tih 35god i takve zelje.A ne kao neki umisljeni tenis im nije prioritet!

Dragana

pre 7 godina

Stvarno mi se gadi od pojedinih komentara ovde.Pričate o nameštaljkama?Namešteno za Nadala,za Federera,za Venus,za Serenu,za braću Brajan i ko zna za koga još.Ajde da je namešteno za samo jednu osobu pa i da se razmisli ali da je namešteno za sve njih to je van pameti.Po toj vašoj logici svaki turnir koji Novak ne osvoji je namešten,samo je pošteno kad Novak osvoji.Onda bi neko mogao da kaže da je recimo prošlogodišnji Rolan Garos namešten za Novaka jer mnogi igrači ne da su rano ispali nego su ga otkazali.A US Open?Koliko igrača mu je predalo,koliko je meča uopšte odigrao do finala i pored svega toga nije uspeo da osvoji?Uozbiljite se malo i ostavite takve teorije zavere po strani.Ako vam se ne dopada finale Nadal-Federer ne morate da ga gledate i gotova stvar,ne omalovažavajte dva vrhunska tenisera i čoveka.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Mari, Djokovic, Vavrinka, Nadal i Federer su VELIKI I BOGATI SPORTISTI. Nema tih para, niti nagovaranja/pritisaka zbog kojih bi se odrekli jos jednog GS. Nije to Jelen Super Liga.
(Pele, 27. januar 2017 10:21)

Samo je Djokovic posten, osim kada pusti Mareju, Vavrinka igra samo protiv Noleta i pusta Federera, Nadal se dopinguje iza Federera stoji Nikea i Vilijam Tel.

Srdjan

pre 7 godina

Kako glupo izgubi set Dimitrov, 2 glupave greske na 5-5 u tb i cao. Nadal ce vjerovatno u finale i vjerovatno ce uzeti titulu, ali njegovom igrom generalno nisam odusevljen. Jeste bolje nego prethodne 2 godine ali nije to ni blizu starog Nadala.

Mikii

pre 7 godina

Bravo Grogore na lavovskoj borbi protiv ovog bika sto stenje citav mec i cupa nike sorc 300 puta.Mec jos nije gotov, bitka se velika vodi, ali ako Grigor dobije ovaj mec bice mi drago kao da je i Novak dobio.Nedaj se Grigore, navijam.za tebe punom parom.Samo.napred.
(Dragan, 27. januar 2017 13:54)

Sad malo cupajte ti i Grigor zajedno, onda mozda pobedite :)))

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Neverovatan meč. Nevidjena požrtvovanost sa obe strane.Nadal u kljucnim momentima kad je spasavao brejk lopte odigrao najbolje... Dimitrova ceka odlicna godina, super igra, sredio je glavu... Sto se tiče finala, bice izvanredno sigurno, mada ipak mislim da ce Nadal pobediti, samo zbog medjusobnog skora, ali ne bi me cudilo ni da Federer odigra odlicno i pobedi. Jedva cekam FEDAL finale!

Jovan LAVB

pre 7 godina

Da se razumemo, veliki sam Novakov navijac. Ali. Veliko ALI. Na stranu teorije zavere, da li su pustili da se dopinguju i jedan i drugi, lpisem o onome sto je vidljivo. Drago mi je sto je finale ovakvo kakvo je. Kao primer da je klasa vecna. Uz predan rad u koji ne sumnjam kod obojice. Pravi sampioni. Padali su jer su drugi bili bolji, trenirali jos jace i bolje, i sada su tu gde i pripadaju. Federer, koga sam cesto kritikovao, ima cetvoro dece i zenu i 35 godina i trenira kao mlad, promovise istinske sportske vrednosti. Onako kako treba. Rezultatima i po.nasanjem. Nas Novak je od zene i sekte ne sme ni da jede kao sportista, niti da bude odsutan duze od par dana. Jos promovise te gluposti deci kojoj je idol. Uzas. Ne znam kada ce spoznati da je zrtva zene i bratovog sektasa, i poceti ponovo da se bavi tenisom, trenira, druzi se saxsportistim i da zivi zivot. Bojim se da ne bude kasno i to ne samo za tenis. Ziveli !

neko iz mase

pre 7 godina

Bravo za zverku Rafu.
U finalu su šanse 50-50 za obojicu.
Jer Federeru je ovo zadnja šansa za uzimanje konačnog gremslema pomeranje sa broja 17 a Nadal će imati još prilika za to. Ako ne sad onda na Rolan Garosu sigurno!"

Ivan,

pre 7 godina

Takoo jeee. Vamoos Rafaa. Odlican mec je bio sa puno drame. Ovakvi mecevi su bili potrebi Nadalu zbog samopouzdanja. U finalu klasik i Nadal osvaja 15 GS. Vamoos!!!

lucija

pre 7 godina

Teoretičari zavere,koliko je Đoković novca uzeo od RG,na ovamo? Ako je istina to što govorite,onda je on završio karijeru. Bolje da bude 100-ti punih džepova,nego prvi za male pare :-) Ili on dobra duša,gratis čini usluge drugima????

Boki

pre 7 godina

Nedostajaće mi Nole, ali to nije razlog da ne uživam u vrhunskom tenisu... i nadam se Noletu sledeće godine.
Uzimam kokice i spremam se da gledam!

baki

pre 7 godina

svim srcem sam navijao za nadala i voleo bih da osvoji turnir.
uz napomenu da ovo zaista kazem uz ogromno postovanje prema rafi:
bilo je sjajnih poteza....ALI...ovo nema nikakve veze sa starim nadalom. ovo je negde oko 75% starog nadala. previse je bilo gresaka i moglo se videti da mu nedostaje sigurnost. lopte su mu cesto bile kratke i to je davalo dimitrovu sansu, koju je ovaj obilato koristio.

dosta više neznalica

pre 7 godina

sportist se radjaju kao sampioni. Takvi sampioni su Rafa i Rodzer a ostali su vrhunski sportisti koji se 
plase ovih u medjusobnim duelima. To je ta razlika izmedju njih koji ce ostati legende i onih ostalih koji ce za par godina biti zaboravljeni.Ko se sada seca ko je bio peti igrac sveta pre deset godina verovatno niko. Zao mi ja sto imam osecaj da je nas Nole imao sansu da postane legenda ali ju je nazalost olako prokockao
(realni, 27. januar 2017 15:11)

E stvarno mi je muka od gluposti više. Trebalo bi uvesti nekakav mini test inteligencije za dozvolu pisanja komentara. Čuj ovoga, Novak olako prokockao šansu da postane legenda?!? Legende su npr Beker, Edberg, Mekinro sa po 6 slemova, a nije jedan Novak sa duplo više, i no1 nedelja koliko i svi oni zajedno. A povrh toga odigrao je neverovatnih skoro 100 mečeva sa Federerom i Nadalom, i čik pogodi ko se najviše puta radovao. Novakova karijera je utkana u Federerovu i Nadalovu, kao i njihova u njegovu i međusobno. Sva trojca su neraskidivo povezani i ispisali su najzlatnije stranice istorije tenisa. To svaki pošten čovek vidi i zna. Ako neko to nije, i neće to da prizna jer mu smeta jedan od njih, njegov problem. To govori o njemu.

Nikola

pre 7 godina

Emocije su bile za Dimitrova, ali razum za Nadala. Mislim da Nadal ima vece sanse da zaustavi Federera na putu ka 18 GS - sve to u nadi da bi Nole eventualno mogao prestici Federera u broju osvojenih GS...iako je to verovatno utopija.

mala_maca

pre 7 godina

Bravo za bratka Bugarina, ali Rafa je jednostavno šampion! Majstor, jedan od najvećih boraca u istoriji sporta! Daj Bože da dobije Federera u nedelju, na kraju, neka dobije bolji i neka bude lep tenis. Svakako u najavi jedna vrlo zanimljiva sezona, kakva nije viđena već nekoliko godina zbog Novakovih blistavih igara i povreda nekih od velikana. PS Jedva čekam nedelju! VAMOS!

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Најнезахвалнији меч за прогнозу, свашта може бити, Димитров има ритам, воли нешто краће поене, Надал повремено удара добро форхенд, мора још боље... ако обојица не подлегну притиску биће одличан меч.

boban,nis

pre 7 godina

Bivsi episkop Niski gospodin Jovan je izjavio da srodnijeg i blizeg naroda od Bugara nemamo.Iako je iz Valjeva gopodin Jovan dobro zna sta su nama Bugari radili,narocito ovde na jugu,ali dobro zna i nas odnos prema njima i sta smo i mi njima radili. Sumirajuci sve usudio se da javno kaze ovako nesto.Mislim da je u pravu.
Poruka je da tako dva bliska naroda nikada vise ne udju u bilo kakav sukob.

Maki

pre 7 godina

Meni je nekako Dimitrov bio bolji u ovom mecu, mozda i zato sto vise volim ofanzivnu igru, nego besomucno prebacivanje kakvo forsira Nadal pa sam subjektivan, ali mora se priznati da je zato veliki sampion jer kad je bilo najvaznije (tajbrek 3.seta) izdrzao je, za razliku od Dimitrova koji je napravio par neiznudjenih gresaka. Ali to je ono sto razlikuje najbolje od prosecnih.Dobija ovo Nadal, ali ne blista, videcemo sta ce biti u nedelju, svakako zbog dosadasnjeg skora pobeda i poraza favorit Nadal, ali ako Federer odigra kako ume i ne stegne mu se ruka kao po obicaju protiv Nadala ima sanse svakako.

veliki strumf

pre 7 godina

Grisi je ovo turnir zivota, kao sto se ponekad desava nekom teniseru (npr. Cilicu, Del Potru kad su uzimali US open). Nestvarna defanziva nebrojeno puta, u stilu Rafe, Mareja, Noleta u najboljim danima. Mnostvo dugih, teskih relija je izdrzao, sve zivo stize i snazno vraca, sto je protiv rafe izuzetno tesko. Malo gresaka, mnogo sjajnih poena, pogodjenih linija sa spoljne strane... Bekhend fantastican. Sjajan mec, mnogo bolji od jucerasnjeg, mnogo intenzivniji, sa neuporedivo lepsim poenima na obe strane i strasnim relijima. Uveliko je 5. set, a Dimitrov ne deluje umorno uopste. Videcemo ko ce dobiti, ali ko god bio mislim da igra na visem nivou od Federera, i da ce dobiti finale, bez obzira na umor.

nebitan

pre 7 godina

Nadal bi trebalo a u finalu se zna da ce obrisati Federera jer ga gazi tokom cele karijere 23-11 za Nadala a neko Federera proglasava najveceg svih vremena hahahah jos Federer ima los skor i sa Djokovicem... 
(Evans, 27. januar 2017 09:34)voleo bi videti skor od poslednjih 5 godina 30 godišnjeg Federera i 35 godišnjeg Noleta,ne bi mu seta uzeo Nole
(mitomanija, 27. januar 2017 11:40)

Volio bih videti skor kada bi Djokovic imao 27 a federer 22. Svasta ljudi pisu.

bleah

pre 7 godina

Dmitrov igra tenis: level - Federer + Vavrinka!
Samo kad bi bio opsednut sampionskim mislima kao ovaj nas nole, odvaljivao bi svakog za par godina.

Cuba libre

pre 7 godina

Alo Grišo, da si umesto Nikol Šrecinger grlio drvo sad bi igrao finale.Šta, kažeš bio je već jedan što grli drveće pa ispao još u drugom kolu? Ok, ništa onda, poyyy

bojan

pre 7 godina

Oba muška polufinala su bila režirana u smislu da je bio poznat
pobednik a što duže meč traje to publika zadovoljnija! Jadno!
(KAO XXXL, 27. januar 2017 15:01)

Ti si Serlok Holms ?

marko

pre 7 godina

Погледах цео меч, скоро. Да почнем од победника, приметан је повратак снаге, како оптички тако и по томе што је много пута пробијао Димитрова. Са друге стране мислим да је доста спорији, самим тим и несигурнији са обзиром да то што је раније свашта стизао давало му је невиђено самопоуздање јер знао је да нико не може то што он може. Ударци мање више исти, осим што је очигледно да је помало стегнут понекад очигледно вероватно због горњих несигурности, пошто мислим да је 100 посто здрав. Димитров, шта рећи са једно 65-70 не изнуђених грешака, а ладно је погодио једно 15 пута врх мреже, што много говори. Мислим да га је појео значај меча, и публика која је нормално за Надала. Мораће још много да ради на експлозивности пошто је скоро као Раонић. Сад дал зато што је стегнут или стварно не може физички боље нек види са тимом. На моменте одличан, одлични ударци и тактика, и онда само нестане. Мислио сам кад је почео да игра Ђоковићеву игру против Надала да је на добром путу, а онда се то ладно изгубило. Све говори да просто још није дорастао овако великом догађају. Шта су Надал и Ђоковић радили у његовим годинама и кад поредимо њега, јасно је као дан зашто су легенде.
Мислим да Надал побеђује Федерера, пошто имам утисак да је овај повређен и да није блефирао код тајмаута.

Pele

pre 7 godina

@ Jumko, 27. januar 2017 10:24

"Sve je namesteno! Kada to jedan veliki narod kaze..."

Veliki narod, takodje, kaze: "Sviraj, sviraj, pa za pojas zadeni!"
Batali narod, bio on veliki ili mali.

PS: mislio sam da ti nikada necu replicirati.

rasha

pre 7 godina

Cirkus režiran prije početka turnira. Sve za novac. Dimitrov nije obavešten o režiji.
(Slobo, 27. januar 2017 10:46)

Cirkus je tvoj komentar .

veliki strumf

pre 7 godina

Podseti me ovaj mec na onaj mec Novaka i Vavrinke pre par godina u Melburnu, kad je Nole dobio u 5. setu 12-10, onim neverovatnim pasingom. Strasan mec, Grigor je odigrao apsolutno neverovatno, ne samo ofanzivno, vec je pokazao i strasnu defanzivu. Ali, Rafa je Rafa - nadam se da ce u nedelju podici 15. GS trofej.

lopatamo i dalje

pre 7 godina

Bravo Rafaele, cestitke za prolaz u finale..lepo je opet videti strast i zelju za igrom i pobedom!

lepo tenisko jutro/dan .

real madrid

pre 7 godina

Znaci ovako izgleda kad dobijes infarkt. Zanimljivo.

Najbolji mec ove godine po meni. I jedan i drugi neverovatni. Kako je Rafa odigrao na 4-3 15-40 u 5. setu. A Dimitrov se nije dao ni na 30-0 u poslednjem gemu. Sto je mec vise odmicao, to mi je dusa vise bila u nosu, da su me na kraju meca stigle emocije, nisam ni uspeo da se poradujem, samo sam legao na 10 min u krevet. Svaka cast obojici jos jednom.

L

pre 7 godina

"Nazalost, znam nekog ko zna da zapravo ima mnogo mutnih poslova u tenisu, pa me i ne cudi da je namesteno i finale njih dvojice, to je sport..."

A šta je bilo kad se taj neki koji zna nekog ko zna prljave tajne sporta probudio?

c i t i z e n

pre 7 godina

@Mujo: "Надал ?Е падне" не "ке падне". Немој да се правиш да знаш бугарски. Ипак се доста разликује од македонског на коме се, ипак, каже "?Е" а не "КЕ". Нека победи бољи.

Duki NS

pre 7 godina

Ovo ce izgleda biti samo jaca priprema Nadalu za finale. Dimitrov je najbolji za to jer ima gotovo identican nacin igre kao i Federer. Federer jedino ako ga servis i bekend slajs budu sluzili ima neke sanse u nedelju.

pink Panter

pre 7 godina

Dok se Nole radovao osvojenom poenu,stisnutom pesnicom i pogledom ubice bioje najbolji.Od kada poce da siri ljubav i davanjem srca bubrega....nema od njega nista.Nole vrati se starom raovanju.Zajebi ove sto te vrbovase.

KakoCuUStarkamaDaRolamQ7

pre 7 godina

Nadam se da ce Noleta motivisati opet uspon ovih velikana. Kad neko ko je bolji od njega, za sada, po titulama i ima uspesniju karijeru ovako ima zara za pobedom. Nole, pamet u glavu.

veliki strumf

pre 7 godina

@veliki strumf - mislim da nije ok da stavljas Grigora i Delpa u isti kos sa Cilicem. Ova dvojica su veoma talentovani i odlicni teniseri. Delpa ubise povrede a Grigora psiha ali ako nastavi kao do sada u 2017, zreo je da konacno napravi taj sledeci korak i da ga, nadam se vidjamo vise u zavrsnicama turnira. Njegov napredak je i vise nego evidentan u svakom pogledu a u pogledu psihe, i te kako. Pozz! :)
(Peaceful Warrior, 27. januar 2017 14:59)
Verovatno nisi pazljivo procitao moj komentar. Poenta je bila da s vremena na vreme neko "poludi", odigra izvanredno na nekom GS i dogodi se da dodje do titule. To se jednom dogodilo Cilicu i jednom Delpu (slazem se da su ga povrede unistile, ali i dalje taj jedan US open ostaje njegov turnir zivota). Sto se Grigora tice - tu se uopste ne slazem sa tobom. Decko ima 25 godina, odavno nije mlad i odavno je na turu, a uprkos svom potencijalu nema nijedan masters, a ni finale GS do sada. Ovo mu je turnir zivota, a da li ce ove sezone nesto napraviti - pa cisto sumnjam. Sad mu je bila sansa (ne samo njemu nego svima - Nisikoriju, Raonicu i ostalima) jer su rano ispali Nole i Marej, a to se verovatno vise nece dogoditi. Prosle godine je Tim bio senzacija, odigrao RG perfektno, ispao u polufinalu od Noleta i posle ga vise nije bilo. Da li je i koliko psihicki napredovao tek cemo videti - prerano je u januaru donositi zakljucke za celu godinu.

Perica

pre 7 godina

Za sve prognozere:
Zasto pre turnira niste stavili par hjilada eura da Federer ili Nadal osvajaju.Evo jedan tipuje i da Rafa uzima Rg. Sto se tice AO verujem da je bila odlicna kvota na Federera jer ipak su tipovani Djokovic, Marej, Vavrinka, Raonic' Nisikori... Da li ne smete ili nemate da stavite? Lako je lupetati svaki dan pa posle reci: 'Ja sam rekao'. Da li znate da je 100% vas tipovalo u jednom momentu na Novaka, pa na Mareja a onda na Vavrinku, zatim na Federera i Raonica. Sto dalje implicira da ako Nadal osvoji AO niko od vas nije bio u pravu. Ja kao Nadalov fan i dalje ne verujem da ce da uzme titulu,prosto mi je neverovatno da igra u polufinalu
...

xxx7

pre 7 godina

idemooooo bree Rafaaa! Kakav borac,kakav igrac, kakva steta sto ga je ovoliko povreda pratilo kroz karijeru, inace nebo bi bilo granica! vamossss!

Aleksandar

pre 7 godina

Bravo za majstora Nadala.Najvećeg borca u istoriji tenisa.Posle toliko povreda opet je u vrhu.
Dimitrov je napredovao ali nedovoljno
Godine mu nisu saveznik.

Nostalgicar

pre 7 godina

Bice ovo, vjerovatno, najzanimljivija godina u istoriji tenisa!Nole, poceti ce da jede, vratiti motivaciju.Murray, zeljeti ce kao nikada,probati da dokaze (sebi) svima da mu je mjesto medju velikanima. Federer, vjerovatno posljednja sezona velikog sampiona, zeljeti ce da je zavrsi u stilu.A Rafa, najveci fajter u istoriji sporta ! Ide po sve ove godine....

lorenzo

pre 7 godina

nikada neću shvatiti zašto Nadalu ovoliko popuštaju prije servisa...oko 30 sekundi mu treba da servira što je koliko znam daleko više od dozvoljenog...ajde posle nekog dugog poena pa tad sudije malo progledaju kroz prste ali Nadal servira as i onda opet 30 sekundi, plus ono dok uzme loptice...nije fer prema drugim teniserima...npr. Federeru je protiv Nišikorija u jednom gemu trebalo samo 45 sekundi da ga uzme...treba opominjati Rafu...vidio sam da se i Grigor žalio sad

.

pre 7 godina

Čak i Rafa Nadal, kralj šljake, ima bolju volej igru od Novaka. Držanje lopte u igri ne može večno bit jedina taktika, Istomin je dokazao...
(ŽIVADIN(O), 27. januar 2017 12:24)

“Stručnjače“, od kad se taktika “držanja lopte u igri“ ogleda u većem broju vinera. Šta si ti gledao? Novak je imao protiv Istomina daleko više vinera, bolji procenat na mreži, bolju konverziju brejk lopti itd, itd, ali lako je lupati napamet. I da, ako ona Rafina “trčim5metraizalinijeivraćambalone“ nije držanje lopte u igri, onda ne znam šta je. Prosvetli me.

n

pre 7 godina

Gledam sa kojom zeljom i kojim emocijama igra Rafa, to je stvarno sjajno. I setim se Noleta, koji ne terenu izgleda kao da je na streljanju, stalno nervozan i ponekad bezobrazan prema protivnicima i sudiji. A i Rafin i Rodzerov stab stalno bodre svoje igrace, dok onaj Vemic i ekipa sede i klimaju glavom. Mnogo toga Nole mora da promeni, bas mi je zao sto ga nema u zavrsnicama turnira u onom svom izdanju, kada je nezaustavljiv i srecan.

Ivan

pre 7 godina

Rafa ako pobedi u nedelju postace jedini u novoj istoriji koji ima po 2 trofeja od svakog Slama.Kao kad smo klinci 2 puta premotavali Moon Patrol.

Kingston

pre 7 godina

Gledati Rafu kako se bori i raduje posle pobede kao da je osvojio prvi grand slam je neverovatno i vredno svakog poštovanja. Ljudi to znaju, vide i prepoznaju čime svedoči i neverovatno podrška koju je dobio.

aleksandar

pre 7 godina

Au ako mi ovi nije oduzelo 10 god zivota ja ne znam sta je,cekam Nadala za pare a ovaj Dimitrov odigrao mec zivota.Svaka cast Nadalu iskustvo je presudilo...

Peaceful Warrior

pre 7 godina

@veliki strumf - mislim da nije ok da stavljas Grigora i Delpa u isti kos sa Cilicem. Ova dvojica su veoma talentovani i odlicni teniseri. Delpa ubise povrede a Grigora psiha ali ako nastavi kao do sada u 2017, zreo je da konacno napravi taj sledeci korak i da ga, nadam se vidjamo vise u zavrsnicama turnira. Njegov napredak je i vise nego evidentan u svakom pogledu a u pogledu psihe, i te kako. Pozz! :)

Cx

pre 7 godina

Nazalost, na one dve brejk lopte na 4:4 znao sam da ce se Grigor raspasti ako ne brejkne Nadala i tako je i bilo. Ajde da vidimo i to finale iz snova. Mrzi me da gledam H2H ali cini mi se da Federer taj ko je poslednji pobedio u medjusobnim susretima, u Bazelu. Videcemo sta ce biti u nedelju. Obojica imaju jake motive.

Nikola iz Dimitrovgrada

pre 7 godina

De si poso Bugarine? Posalji to kuci Rafaa. Pozdrav iz Dimitrovgrada.
(Marko Todorov, 27. januar 2017 09:58)

More nisi ti Todorov...bice da si Todorovic?

Realno

pre 7 godina

djokovic federer 24 23
djokovic ndal 26 23
dovoljno
(MISO, 27. januar 2017 23:13)

OK je to ali hajde da budemo realni. Federer i Djokovic su odigrali rekordnih 8 meceva u 2015 godini i 5 u 2014 i rezultat u te dve godine je 7:6 za Djokovica i tu je Nole nadoknadio svoju razliku u skoru sa Federerom (zasluzeno), a po meni je trebao i bolji skor da napravi kao onaj u 2011 (4:1). Ali isto tako 2020. Dimitrov moze da zgazi Novaka od 32 godine u 8 meceva pa da unapredi h2h i tvrdi da ima bolji skor.

Da se zna

pre 7 godina

djokovic federer 24 23
djokovic ndal 26 23
dovoljno
(MISO, 27. januar 2017 23:13)

A pre toga je bilo.

Federer djoković 13 6
Nadal djokovic 16 7

da znas da se igrao tenis pre dominacije njegove kad navodis.

?

pre 7 godina

Надалова игра на мрежи је феноменална... уопште ми није јасно зашто не излази на мрежу више...

Bugarin bre po ocu, nego sta bre?!!!

pre 7 godina

ajde Tuto brate razbij zapadnoevropski san o Rafa Rodzer finalu
(cofi, 27. januar 2017 09:30)

Tuta...to mu dodje kao ono "Gedzovan" za Srbina?

Srdjan

pre 7 godina

Dimitrov je bio bolji generalno ali je Rafa najbitnije poene odigrao hrabrije i iskusnije. Na kraju se uvijek gleda krajnji rezultat tako da je Rafa svakako zasluzeno u finalu.

bubuljica

pre 7 godina

juhu opet kesh,ja slusam ove likove da je sve kao namesteno u ovim komentarima,vamos ili rodja ceo turnir igram na njih,a sad u finalu na kog ,4+ setovi mozda. Nadam se da ste likovi i vi koji ste to tvrdili, uzeli malo kesa kad ste tako sigurni da je sve sarena laz. Inace dimitrov ipak nema iskustvo velikih meceva pf i finala i danas je ,zato na kraju pukao u glavi,steta za njega.pozz

ekg

pre 7 godina

Mislim da Rafa oseca ogroman pritisak zbog toga sto ga vec svi vide u finalu sa Federerom. Gresi u pasing sotovima koje je protiv
Raonica zmureci pohadjao.

stef

pre 7 godina

Mnogo bih voleo da Dimi izvuče ovo nekako, bilo bi sjajno videti novo lice kako osvaja GS. A mislim da bi, ukoliko osvoji turnir, vrlo lako mogao da krene u pohod na top 5. Definitivno je talentovanija od momaka kao što su Kei, Miloš, Gofan i ekipa (nemam ništa protiv njih, reč je o sjajnim teniserima). Kompletan teniser koji igra prelep tenis, malo je takvih danas. Kao Novakov navijač, moram da priznam da je ovakve momke mnogo veći gušt gledati kad igraju dobro.

Miki28

pre 7 godina

Finale kako i dolikuje, 2 velika sampiona mozda poslednji put u finalu nekog GS!
Grigor je bio fenomenalan, svaka cast i ako ovako nastavi gledacemo ga u zavrsnicama turnira mnogo cesce!

zelena trava

pre 7 godina

Kad necete vi, deco, mozemo li mi, starci, malo da prebacujemo! Ha! Izem ti Raonica, Dimitrova, Nishikoria, Zvereva, Kyrgiosa i sve ostale...