Tenis 234

Utorak, 24.01.2017.

09:11

Federer se prošetao do 41. Gren slem polufinala

Rodžer Federer nije imao nikakvih problema protiv Miše Zvereva i lako je stigao do svog 41. Gren slem polufinala u karijeri.

Federer se prošetao do 41. Gren slem polufinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

234 Komentari

Sortiraj po:

Kokice

pre 7 godina

@(Sreten, 24. januar 2017 18:04)

Pa to bas i nije fer jer u Nadal/Djokovic eri imamo 6 igraca dok u Federerovoj imamo samo 3, treba dodati jos toliko da bi videli i zakljucili odnos izmedju dve ere. S'tim sto bih zamenio Berdiha sa Marijem, a na kratkoj listi Federerovih ljutih konkurenata bih izdvojio sledece:

Agasi - da bi bilo fer treba da se racunaju samo njegovi uspesi od '00te pa na dalje
Moja - U Fed eri je dva puta zavrsio u Top 5 i jednom u Top 10 ali je svoje najbolje izdanje imao davne 1998 tako da ga necemo ukljuciti
Ferero - E on je pravi igrac iz ove ere koji je sve svoje najvece uspehe ostvario pored Federera
Davidenko - Iako je generacijski krenuo kada i Federer svoj najbolji tenis je igrano negde na prelazu izmedju dve ere
Tim Henman - Stara garda igraca koji ima jako dobar h2h rezultat protiv Federera i svoju najbolju godinu je imao '04 ali posto igra od '93 on ispada iz kalkulacije
Nalblandian - Slicno kao i Davidenko
Koria - Igrao je samo 8 godina i napravio ogromne uspehe bas za vreme Federerove vladavine, on neka bude sesti

Fed Era '00-'06
Hjuit + Safin + Rodik + Ferero + Agasi('00-'06) + Koria =
9 GS, 22 GS Finala, 42 GS Polufinala, 25 Masters, 44 Masters Finala, 2 zavrsna turnira

Nadal/Novak Era '07-'15
Conga + Nisikori + Marej + Ferer + Vavrinka + Del Potro =
7 GS, 18 GS Finala, 46 GS Polufinala, 18 Masters, 40 Master Finala, 1 zavrsni turnir

tnsfan

pre 7 godina

Nema sanse da je sve ovo slucajno, da No1 i No2 ispadnu tek tako od nekih anonimusa u drugom i trecem kolu. Sve je ovo jedna velika namestaljka. Jednog dana cemo zaznati sve.

Sreten

pre 7 godina

Berdych, Tsonga i Nishikori zajedno imaju samo 3 Grand Slam Finala i 14 Grand Slam polufinala. Ako dodamo Wawrinku u miks onda imaju 3 titule, 6 finala i 22 polufinala.

Neverovatan podatak
(Mashala, 24. januar 2017 16:39

Pa ok ako cemo da budzimo sto na tu cetvorku ne dodamo jos i Ferera i Del Potra i tako zokruzimo jednu eru.

Conga + Nisikori + Vavrinka + Berdih + Ferer + Del Potro = 4 GS titule, 8 GS finala, 31 GS polufinale i 5 Masters titula, 23 Masters finala

naspram

Hjuit + Rodik + Safin = 5 GS titula, 13 GS finala, 25 GS polufinala i 12 Masters titula, 24 Master finala i 2 osvojena zavrsna turnira.

Donekle poznavalac tenisa

pre 7 godina

Nisam gledao meč ali u predhodnim kolima više nego dobro je odigrao..Polufinale izmedju njega i zemljaka Vavrinke biće težak ispit za Rodžera ne zbog toga što je veća klasa od njega nego što Vavrinka naučio da bude jak kao zemlja na grem-slemovima u poslednji 3,5 godina , da se nikoga ne boji više kao što je ranije bio slučaj..Dakle po meni finale pre finala a na drugoj strani gde je Rafa mislim da svi šanse imaju noćas da igraju u polufinalu i eventualno u finalu sa predhodnim pomenutom dvojicom.

вељко

pre 7 godina

Проблем са челенџер играчем?
И то осредњим.
Сада тај чувени сервис-волеј играч пред којим је светла будућност и који је онако почистио најбољег играча света,не може ветерану да узме пар гемова?
Нешто ту није у реду.
Да ли онај пораз Мареја или ова лака победа Федерера?

Cx

pre 7 godina

"dajte mu nadala,pa da vidimo ko kosi,a ko vodu nosi. 23-11"

H2H nema mnogo veze u ovom trenutku. Ako obojica prodju QF vidjeni su u finalu i tu vece sanse dajem Federeru. Bilo bi lepo opet gledati njih dvojicu u finalu.

Bolan Bre

pre 7 godina

@ (nikol dz ankica, 24. januar 2017 13:15)

Pazi covjece kad bjesomucno repliciras ljudima da bar pogodis kome odgovaras. Posto se pojavljujes pod raznim nikovima sa istog IPa lako te je provaliti. A kad repliciras pazi koji nik upotrebljavas jer se gubis, jadan ,pa ti se malo pomijesa koja si lcnost dok vodis polemiku sa nekim.
A sad ponovi za mnom- Novak je najveci. Sad to napisi 100 puta i sutra se se javi da si uradio zadacu!

dostojevski

pre 7 godina

Misa Zverev nije nikakav reper. Federerova forma nije na nivou USO15. Tada do finala nije izgubio set. Ne vjerujem da ce mec sa Wawrinkom biti jednosmjerna ulica.
(Sonic, 24. januar 2017 14:53)

gde ti je no3e? hahaha

Mashala

pre 7 godina

Pa zar ti covek nije lepo rekao da su Berdih, Conga i Nisikori mnogo bolji teniseri od Rodika i Safina? Sta sada tu ima cudno, Rodik i Safin zajedno imaju 3GS i 10 Mastersa naspram 3 Mastersa ove trojice. Ne kontaju ljudi da su Rodik, Safin i Hjuit ono sto su danas Marej i Vavrinka ali nema veze.
(Sreten, 24. januar 2017 12:49)

Samo bih dodao da Roddick i Safin pored 3 Grand Slam titule imaju zajedno i 9 Grand Slam Finala kao i 17 Grand Slam polufinala. A sa Hewitt-om u kombinaciji imaju 5 titula, 13 finala i 25 polufinala.

Berdych, Tsonga i Nishikori zajedno imaju samo 3 Grand Slam Finala i 14 Grand Slam polufinala. Ako dodamo Wawrinku u miks onda imaju 3 titule, 6 finala i 22 polufinala.

Neverovatan podatak

ja

pre 7 godina

Federer je za tenis ono sto je Mohamed Ali za boks, Fandjo za formulu 1, Jordan, Sisktinska kapela, Mobi Dik, Beli album...Federer je kralj tenisa, a cak i ako zanemarimo broj GS definitivno igra najlepsi tenis u istoriji ovog sporta

alejandro

pre 7 godina

@alejandro, sta da ti covek kaze a da te ne uvredi...
(Ahaha, 24. januar 2017 12:22) # Link komentara
Ahaha, bolje ćuti jer ionako tenis pratiš od 2003. kad ti je idol osvojio prvi Vimbldon; Usput jesi li čuo za tenisere Ken Rouzvola, Džimi Konorsa, Mihaela Štiha, Peta Keša, Vejna Fereiru, Slobodana Živojinovića, Anri Lekonta, Tomasa Mustera, Andresa Gomesa....? Sumnjam!

Knić

pre 7 godina

Federer and Novak Djokovic have met 45 times with Djokovic leading 23–22 wins.[157][158] They are tied 17–17 on hard-courts and 4–4 on clay while Djokovic leads 2–1 on grass. The Federer–Djokovic rivalry is the largest rivalry in men's Grand Slam tournament history with a record 15 matches played against each other with Djokovic leading 9–6. Djokovic is the only player besides Nadal to defeat Federer in consecutive Grand Slam tournaments (2010 US Open and 2011 Australian Open, also 2015 Wimbledon, US Open and 2016 Australian Open), and the only player besides Nadal and Murray who has double-figure career wins over Federer. Djokovic is one of two players (the other again being Nadal) currently on tour to have defeated Federer in straight sets at a Grand Slam event (2008 Australian Open, 2011 Australian Open, 2012 French Open) and the only player to do so three times. Of their 45 meetings, 15 have reached a deciding set.

sinisa

pre 7 godina

Zaista nisam teoreticar zavjere ali da Novak ispadne u drugom kolu od Istomina a Marej u trecem kolu od Mise Zvereva,stvarno vise nego cudno i sumnjivo.Vidjecemo kako ce se Vavrinka sada ponasati u polufinalu.

RForever

pre 7 godina

"Zverev nije bio ni blizu izdanja kojim je izbacio Mareja" ?? Naravno da nije jer je sa druge strane mreze imao ultra ofanzivnog igraca koji mu nije dozvolio da igra kako je zamislio.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Nadam se da ce osvojiti, cisto da misevi znaju dje im je mjesto. Novak je izgubio motivaciju, zelju, pamet, nemam pojma sta mu je, Nadal je sagorio samo sebe. RODJA GOAT, 36 godina i dalje ga zele ;)))

Vlada

pre 7 godina

Kazu neki ovde imao lak zreb, Berdih pa Nisikori el to lak zreb? Sada je imao srece pa je Marej ispao pa je ovde imao lakog protivnika

Sonic

pre 7 godina

Misa Zverev nije nikakav reper. Federerova forma nije na nivou USO15. Tada do finala nije izgubio set. Ne vjerujem da ce mec sa Wawrinkom biti jednosmjerna ulica.

replika

pre 7 godina

@Ana ,žao mi je što ću te razočarati ,ali Rodžer ne planira završiti karijeru kako ti prognoziraš.On je izjavio da planira igrati još nekoliko sezona ukoliko na početku ove godine postigne za njega solidan rezultat i kako možemo vidjeti on je prezadovoljan plasmanom u polufinale na na A0.Da li će se plasirati u finale i kakav će rezultat u njemu postići uskoro ćemo vidjeti.Uostalom što bi on završavao karijeru kad može pobjeđivati najveći broj tenisera sa Tura ,među kojima su i oni iz top10 ,odnosno kad je najplaćeniji teniser po osnovu sponzorskih ugovora, i kad je teniser koji svojom igrom i dalje može privući najveći broj gledalaca i kad je još uvijek najomiljeniji teniser širom svijeta.Kada je objavljen žrijeb za A0 vi,novakovi navijači ste govorili da će se Novak prošetati do titule ,a da će Federer i Nadal "dobaciti" jedva do trećeg kola.Vidjeli smo kako se Novak prošetao na A0 ,a Nadal i Federer mogu doći do same završnice GS-a.Sada pričate čiste gluposti koje se zasnivaju da je Federeru namješten žrijeb i da su sklonjenNovak ,a ne želite da priznate da ga je Istjomin počistio sa terena.

KingRoger1

pre 7 godina

Maestralan tenis Rogera,pokazao je danas da je i dalje medju 3.igraca svijeta,jer rang lista ne dokazuje gotovo nista na ovom turniru,uz ovakvu igru i Wawrinka pada 3-1 u setovima i finale Federer-Raonic

nikol dz ankica

pre 7 godina

@bolan bre.... do malopre si na radnom mestu dosadjivao vodji bot smene da ti da neko ime starije od 5 godina..... nikada neces napredovati do bot 2 klase , tata je inace poznat kao skrtac . moras da se potrudis, ponovo su angazovali protozou svih botina , legendarnog nikol dz femiju, ljulja ti se mesto.

L

pre 7 godina

@stef, slažem se ja potpuno, zato i kažem, popravio se, ali generalno od početka karijere teško je nalazio odgovor na takvu igru. Passing shot mu je odličan baš zato što može da trči do sutra i namesti se na udarac, ali nema taj mindset i nije u stanju da na taj način odgovori na takvu igru tokom celog meča. A i nije ga htelo. Jer se nervirao, po običaju.

Igor

pre 7 godina

Varnika nema sanse protiv Federeva,blokada glave i drugo Federev zna kako da ga dobije jel se dobro poznaju, tako da Federev ide lagano u finale.

Bojan

pre 7 godina

smesne su mi ove tvrdnje za namestanje za Federera
pa Fed se prosle godine na ovom turniru prosetao do polufinala gde je dolazio isto tako lako preko deset puta
Novak i Endi su ispali jer su u losoj formi, Nole jer nije glavom u tenisu, Endi jer se isecpio krajem prosle godine
a Federer uopstenije imao ovde lak zreb
od takozvanog big4 je imao uverljivo najtezi
covek je odbranio svoju poziciju na listi
u narednih godinu dana moze samo napred

Bosanac

pre 7 godina

Vidim da komentari koji navode da je Federer "pušten" imaju minuse većinom, ali ne mogu se oteti utisku da su tačni.Svi znamo da Federer želi da se oprosti od tenisa uz grend slem, kao najbolji, najprofitabilniji i najomiljeniji teniser. Zbog imidža koji je izgradio, jednostavno ni on ni drugi ne žele da dozvole da objavi povlačenje tek tako, kao neki 20, 30 igrač. Želi se da ode u stilu, kao najveći.Ali ne ide. Neće ga pa neće. On već par godina to pokušava i nema šanse.Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće. Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.
(Anna, 24. januar 2017 12:26)Lutko ti si u žešćoj paranoji,i ti i svi koji su ti dali +...Čuj sklonjeni,prijetnje familiji,lova...Vi Novakovi navijači ste stvarno u banani...Deri Federeru sve do kraja pa nek pjene ovi navijači mršavog...

Eto tako

pre 7 godina

Sve to stoji da federer igra najlepsi tenis ikada ali tenis je gladijatorski sport i ako se prica o njemu kao da je GOAT jedna velika mrlja mu je medjusobni skor sa Nadalom(11-23) pa i Noletom,a ako ste najbolji ikada onda ne bi trebalo da imate tako ubedljivo los skor sa kako on kaze njegovim najvecim rivalom, Nadalom. Fedex je gubio od njega u svojim najboljim danima cak i kad je Nadal imao svega 18,19 godina.

sarajevo calling

pre 7 godina

Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće.
Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.
(Anna, 24. januar 2017 12:26)

Dvije tablete pa jednu sljivu na svakih 6 sati.
Prije spavanja 3 tablete i umjesto sljive moze casica crnog vina.
I tako 3 mjeseca i onda posjeti psihijatra,ako kaze da si i dalje u qrtzu onda ili vjesanje ili 6 tableta na svako 3h.

Auuu sestro jesi ga ti odvalila.

TajLer

pre 7 godina

Očekivano lagano. Ovaj tip igrača Rodžer bi pobeđivao i sa 50 godina. Jer Federera je praktično nemoguće pobediti tenisom, nadigrati. Jedino anti-tenisom, izmaranjem, opstrukcijom. Zakucaj se iza osnovne linije, trči besomučno 5,6 sati i vraćaj sve na bekend.

весна

pre 7 godina

Не могу да верујем, кад Рођа добро игра, пљује се Ноле. Кад Рафа добро игра пљује се Рођа, кад Ноле добро игра пљују се и Рафа и Ноле. Кад Енди добро игра ови су пензоси, повређени или сами одустају. Упорно омаловажавање успеха било кога од наведене четворице. Исто важи и за Стена, кад игра екстра, разбијач, освајач све ће одрати, кад није у форми онда је превара од играча. Људи читате ли шта пишете и мислите ли о томе. Све су то сјајни тенисери и надам се да ће добити праве наследнике.

brufen_od_400

pre 7 godina

Tako je botovi, kad đoković skoro celu sezonu igra na turnirima bez Federera i Nadala TO NIJE NAMEŠTENO, to je "klasa", "najbolji svih vremena" a ostali su "boranija". Kad Federer igra a ispadnu đoković i marej e to je "NAMEŠTEN ŽREB". Pa boranijoooooooo botovska!!

Anna

pre 7 godina

Vidim da komentari koji navode da je Federer "pušten" imaju minuse većinom, ali ne mogu se oteti utisku da su tačni.
Svi znamo da Federer želi da se oprosti od tenisa uz grend slem, kao najbolji, najprofitabilniji i najomiljeniji teniser. Zbog imidža koji je izgradio, jednostavno ni on ni drugi ne žele da dozvole da objavi povlačenje tek tako, kao neki 20, 30 igrač. Želi se da ode u stilu, kao najveći.
Ali ne ide. Neće ga pa neće. On već par godina to pokušava i nema šanse.

Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće.
Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.

Roben

pre 7 godina

Gledaj i uci Nole sta je pravi odnos sampiona prama sportu koji ti daje sve !i posle 35te,nakon povrede,covek daje maximum,zato je najveci i publika ga obozava...

Sreten

pre 7 godina

Za tvoju informaciju taj Safin i Roddick,koga ismevas, imaju bolji h2h sa nasim no2etom. Tako da no2e moze Bogu da se zahvali sto nema takva dva igraca u ovoj eri tenisa.
(Dr. Roddick, 24. januar 2017 11:10)

Pa zar ti covek nije lepo rekao da su Berdih, Conga i Nisikori mnogo bolji teniseri od Rodika i Safina? Sta sada tu ima cudno, Rodik i Safin zajedno imaju 3GS i 10 Mastersa naspram 3 Mastersa ove trojice. Ne kontaju ljudi da su Rodik, Safin i Hjuit ono sto su danas Marej i Vavrinka ali nema veze.

Najslabija konkurencija je bila bas upravo 2014/2015 kada je jedini konstantni protivnik Djokovicu bio Federer u prvoj polovini cetvrte decenije svog zivota, a znate i ko jos? Pa upravo taj David Ferer koji je sledeci posle Djokovicevih 11 titula i Federerovih 6 titula najuspesniji na listi sa 5 osvojenih titula u 2015.

Ova nova generacija kao Raonic, Dimitrov, Tiem i Kirgios, pa i Gofan konacno stasavaju tako da ni Djokovicu a ni Federer/Nadalu vise uopste nece biti lako da uzmu bilo sta tek tako.

Mikii

pre 7 godina

Lako je prosetati, pored ovako jakih igraca.
(niko, 24. januar 2017 11:13)

U konkurenciji ovako jakih igraca Djokovic uze 4 grend slema zaredom. Tad je bila zlatna era u pitanju, a sad kad tu istu boraniju samara covek od 35 godina, onda su to JAKI igraci. I posle se cude sto Djokovica i ovde malo ko voli. Vi biste detetu i lizalicu ogadili.

Zox

pre 7 godina

Kad sam rekao da je ove godine AO "uradio" Nike i da ce biti "Nike" 100% u finalu - smejali su mi se...

Ovo je teska predstava za one koji vide ono sto zele da vide...

a

pre 7 godina

Ako Federer udje u finale i tamo naleti na Rafaela - izgubio je u svlacionici. Rafa s jednom nogom da izadje ne moze mu Rodzer nista, najveci penicilin za njega. Jeste ga dobio u Londonu zadnji put kad su igrali, al na tri seta nema sta da trazi.

xyz

pre 7 godina

"Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronicljivi, 24. januar 2017 10:49)"

Pa da, mator je, a igra polufinale. To samo dodatno dokazuje da je najbolji!

stojan

pre 7 godina

ovo je smesno,zverev nema servis a hoce na mrezu,mene je cudno bilo kako je i stigao do mareja,mali zverev bi pruzio daleko veci otpor,federer jeste veliki ali je ovo stvarno sramota,vavrinka je opasan,moze da dobije rodzera,a u ovom drugom delu raonic je jaci od rafe,a ne bi trebalo otpisivati ni gregora

Srdjan

pre 7 godina

Najvise volim Federera i volio bih da osvoji ali mislim da je Vavrinka trenutno u boljoj formi i mislim da ce, ne samo proci u finale, nego i osvojiti titulu. Vavrinka je tip tenisera koji kad prodje prva 3 kola obavezno ide do samog kraja.

nikol dz ankica

pre 7 godina

@bolan bre.....lol botino. priznaj da si za tenis cuo 2011 a da si na platnom spisku kao bot 3 klase od 2012. bravo za zvereva btw. borio se koliko je mogao. sto je vise nego onaj sto je jos malo pa tesla....

NIKOLA

pre 7 godina

Rodja u 35 ima motiv a Nole u 29 traži balans u univerzumu.Jelena je divna osoba ali je ubica Novakovog tenisa,njen mekušasti karakter,veganske fore sa jedne strane i tenis koji je spartanski sport krv,suze i znoj sa druge strane ne idu.

...

pre 7 godina

Namešten žreb... o.O

Federer je dobio najteži žreb, ko je kriv Mareju i Novaku o.O

Pobedio je Nišikorija, Berdiha...

O čemu vi ljudi???
Ne mogu da verujem, teorija zavere, umešala se cia i Vatikan OMG!!!

Evidentno je da igra mnogo dobro, vineri pucaju sa svih strana! E sada ćemo videti da li je to dovoljno da osvoji AO, mnogi misle da jeste dovoljno zbog načina na koji igra.

Djordje

pre 7 godina

Mozda se ovo mnogima neće svideti al mislim da je dobro za Novaka da Nadal ili Federer osvoje AO, to će ga verovatno naterati da se vrati

Vojvoda

pre 7 godina

Bravo Rodjo.Imas Mirku i cetvoro dece.Ne menjas pelene i cucle.Treniras pa koliko telo izdrzi.Mirka voli lovu a ti titule.I ne trazis nebeski mir

boban,nis

pre 7 godina

Nadamo se da placko pada protiv Vavrinke,Ljudi pa zar ste toliko naivni,da li ne vidite koliko je to licemeran covekiIzigrava gospodina a u stvari je najzlobniji teniser na turu,

oxydant

pre 7 godina

Federer i Wawrinka su imali samo jedan neizvestan meč.Ono kad se Waw uskopistio,meč
otegao pa je Mirka sa tribina morala da "interveniše".Potom je Federer predao finale Novaku "povređen" i otišao po DC u Novi Sad (Srbija bez Novaka).Ali,u 2015 Federer lako pobeđuje Wawa u Rimu (Fed nikad nije osvojio Rim) a Federer lako gubi polufinale u Rolan Garosu od Wawrinke.Koji ga osvaja.
Naredni meč ove dvojice dobija Federer. Bez problema u 3 seta.

Ivan

pre 7 godina

Kapa dole Rođi ali sad mi je još čudnije kako li je ovaj Zverev pobedio Endija u 4 seta prilicno lagano??? I to Endija koji igra kao u transu evo godinu dana naročito u drugoj polovini prošle godine u kojoj je na svim podlogama briljirao i gde mu je jedini rival bio Samo Novak do RG a posle RG niko!! I sad ga počistio sa terena Zverev koji protiv Rođe deluje kao rekreativac i sparing partner za jedan osrednji slabiji trening a ne jedno četvrtfinale GS-a!!!

Ivan

pre 7 godina

Kapa dole Rođi ali sad mi je još čudnije kako li je ovaj Zverev pobedio Endija u 4 seta prilicno lagano??? I to Endija koji igra kao u transu evo godinu dana naročito u drugoj polovini prošle godine u kojoj je na svim podlogama briljirao i gde mu je jedini rival bio Samo Novak do RG a posle RG niko!! I sad ga počistio sa terena Zverev koji protiv Rođe deluje kao rekreativac i sparing partner za jedan osrednji slabiji trening a ne jedno četvrtfinale GS-a!!!

stef

pre 7 godina

Zato što ne ume. Murray je običan pusher koji najviše voli da igra protiv jakih udarača i koristi snagu njihovih udaraca. Malo se popravio poslednjih godina ali nikad nije naučio da napadne, probuši nekoga na mreži, zna samo da trči i gura lopticu.
(L, 24. januar 2017 11:23)

Nisi u potpunosti u pravu. Marej ima najbolji passing shot na turu sa obe strane, samo što je passing igra zakazala protiv Zvereva. Budimo realni, nije na nivou iz prethodne sezone. Tačno je da on koristi snagu udarca protivnika da bi iz kontre preuzeo inicijativu, al takodje je dobar i u miskivanju, kao i u razvlačenju protivnika po terenu. Uostalom, ne bi bio tu gde jeste da je on samo muška verzija Karoline Voznijacki. Ne sudi o čoveku samo na osnovu par nedelja slabije igre. Kada je u vrhunskoj formi, preteško je praviti winere protiv njega i imati inicijativu u poenima, pregršt puta je dokazao to. Nisam njegov navijač, ali ga poštujem i uvažavam, kao i sve ostale vrhunske tenisere. Nisu došli do vrhunskih rezultata šabanskom igrom.

Bolan bre

pre 7 godina

@ (nikol dz ankica, 24. januar 2017 12:02)

Ne, sasvim slucajno tenis pratim od vremena Franulovica i Nastasea.
A ti sad smisli neki novi nik pa drljaj jos koju repliku okolo ionako samo od zlobe i zivis.
A da je Novak veliki, veliki je.

Švajcarac

pre 7 godina

Imao je prelagan žreb do sada jeste trebalo da igra sa Marejem ali je ovaj ispao Wavrinku teško može da prođe osim ako ga ovaj ne pusti ionako mi je bilo sumnjivo prvo kolo 300ti a drugo 200ti igrač na listi pa onda poraz Britanca od igrača koga bi inače lako tukao i eto Fedexa u polufinalu nadam se zadnjem stepenika na ovom Australijan openu.

c...

pre 7 godina

ovi Noletovi fanovi što nisu ni čuli za tenis do 2011. (svaka čas' izuzecima) imaju dvostruke kriterijume. Kažu Federer imao, dok se Nadal nije sazreo na svim podlogama, mnogo slabu konkurenciju. Ja se ne bih hvalio svojim neznanjem: Safin, Hjuit, Nalbandijan, Rodik... bili su odlični teniseri. Kažem dvostruki kriterijumi jer isto tako može da se kaže da u poslednje dve i po godine Nole osvojio polovinu svojih slemova u najslabijoj konkurenciji jer Nadal kao da nije ni bilo, ani Federera. Normalno da ja mislim da je Đoković briljirao tada, a šta bi bilo da su Nadal i Federer bili u top formi, to možda zna Baba Vanga.p.s. Od 2012. do 2014. izgubio je tri finala gren slemova od Nadala i jedno polufinale. Izgubio je i prvo mesto 2013. pa vi vidite.

Dr. Roddick

pre 7 godina

@sasa

"..tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera.."

Za tvoju informaciju taj Safin i Roddick,koga ismevas, imaju bolji h2h sa nasim no2etom. Tako da no2e moze Bogu da se zahvali sto nema takva dva igraca u ovoj eri tenisa.

dorcol

pre 7 godina

mislim da ovoliko pohvala nema ni u svajcarskim medijima ,povraca mi se, najveci koji je pre 2 god za pobegao u finalu u londonu ,ceo svet je pisao sramotno ,e da to je najveci ,.

Bolan Bre

pre 7 godina

Nafuravaju se kao da je on neki vanzemaljac a on pobijedio smijesnog Zvereva koji i ne igra tenis vec neku verziju bezbola u kojoj koristi reket umjesto palice.
Mogao bi samo da jos baci onaj reket kad servira i udari u sprint prema mrezi...i ceka tamo da lopta prodje pored njega.
i on kao iznenadio Marija he he...koja je ovo muljava..

nn

pre 7 godina

(Najbolji je opancarev lepak, 24. januar 2017 10:57)
Da, u pravu si. Nadalu i Federeru je bas potrebno dizanje rejtinga hahahah.
Druze sad si odvalio takvu glupost da ne znam kako nije kaznjivo zakonom. Dve ogromne teniske legende ne moraju da dizu rejting tako sto nema Djoke i Mareja, oni se jednostavno pojave i izdominiraju. Svi ih vole u svim drzavama sveta, magnet su sa milionske ugovore, sto bi se reklo boli ih patkica ;)

Pele

pre 7 godina

kakvi su ovo tripovi:
- Svajcarskoj vise odgovara da pobedi Federer
- dogovoreno da izgube Mari i Djokovic
- namesten zreb
Ljudi, nema nista od toga.

PS: autori, ne "preskacite" terapiju!

Danijel

pre 7 godina

Federeru odgovara wawrinka 17-3.. i to na sljaci ima 2 pobjede Warinka.
Tako da wawrinka nikada skoro nije dobio federera a da nije bila sljaka.
(jednom samo 2009)

krle

pre 7 godina

koliko godine sam držao palčeve da novak pretekne Federer. toliko sam stiskao da mi palceve polavile. ali on rešijo da se bavi hranom i ezoterici. tako da je nažalost stiglo vreme, da moram da skinem kapu Federeru. zaista najbolji ikada...

zuja

pre 7 godina

Bravo. Iako mi nikada nije bio simpatican.Ali dokazao je mezimcu Srbije da se i u tim godinama moze kada se posvetis tenisu i treningu.I on ima zenu i jos cetvoro dece, nije menjao nacin zivota i ishrane i jos uvek je gladan trofejai novca i nikada nije izjavio da mu tenis nije prvi prioritet.Zato bih voleo da osvoji AO.
Isto vazi i za Nadala koji je godinu dana stariji

RF GOAT

pre 7 godina

Odlican mec u najavi,po mom misljenju sanse su 50:50. Federer vodi 18:3 protiv Stana, pritom su te tri pobede dosle na sljaci, ali znamo da je Vavrinka drugi covek na gs turnirima. Inace, Federer je zaista neverovatan, zagazio u 36.godinu i lagano stize do polufinala gs, najstariji igrac u istoriji kome je to uspelo.Pobednik meca Fed-Stan osvaja.

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

nn. Nisam misleo na njih dvojicu vec tenis kao sport dosadilo je ljudima da gledaju stalno Novaka i Mareja u finalima

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Meni je ovo što igra Miša predivno, samo bih voleo da je po neki put ostao na liniji i možda tako pokušao da iznenadi Federera. Možemo polemisati do prekosutra, ali kada federer igra ovoliko raznovrsno, retko ko može da izađe na kraj sa njim. Kretanje Federara zadivljuje, a jedino mu nedostaje eksplozivnosti, što nadomešta skraćivanjem poena i taktičkim nadmudrivanjem. Biće zanimljjivo poplufinale...

DuckDodgers

pre 7 godina

Koliko isfrustritranih navijača Novaka koji navijaju na svaki poen da izgubi Rodžer, i još ovde pišu da mi vidimo koliko im je krivo što dobija... Čovek je ušao u polufinale AO, ne znam da li može da ode u finale i osvoji, ali zna da su ga ljudi otpisivali već u trećem kolu... koliku li to gorčinu vi osećate pa meni to nije jasno, ne navijam više za Novaka već, dve, tri godine, i pitam se jesam li i ja bio ovako zadrt i slep, daj bože da nisam...

Maja

pre 7 godina

Federer gubi u četvrtom ili u petom setu...vreme radi za Zvereva i to je neminovno...
(Petar, 24. januar 2017 10:14)
O Bože kakvih neznalica baulja po ovom portalu.

mike

pre 7 godina

Kad amater sretne legendu. Deco uzivajte dok maestro jos igra.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xfaktor, 24. januar 2017 09:45)

Maestro celog zivota samo amatere dere!

Mile

pre 7 godina

Andy Murray: Halo, je l' to Roger? 
Federer: Da, da, ovde Roger, ko je to? 
Murray: Andy ovde, zanima me koliko naplaćuješ privatne časove iz passing shot-ova? 
Roger: Prvi čas je besplatan, posle ćemo da se dogovorimo. Budi sutra na terenu u 7 ujutru. Pozdrav.
(Dušan, 24. januar 2017 11:10)

Baš tako!!! Haha, sjajno!

sinisa

pre 7 godina

Ljudi,da li je realno i da li je moguce da je Marej ispao od Mise Zvereva.S obzirom kako Zverev igra,totalno je nejasno kaako je pobjedio,sta je uopste Marej radio.

sportista

pre 7 godina

Teorije zavere,namestanje meceva,ispadanje favorita u smislu kao svako danas igra tenis,gluposti...treba odati priznanje coveku koji je stvarno majstor ove igre,neprevazidjen...ne volim ga ali mu se divim a znak divljenja je znak postovanja

Mikii

pre 7 godina

Volim i poštujem Djokovića ali Federer je bez dileme još uvek veći od njega. To ne kažem ja već broj trofeja. Daleko od toga da ta činjenica umanjuje Djokovićev uspeh u tenisu. Novak je jedan od pet najvećih tenisera u istoriji što je nešto neverovatno.
(ILR, 24. januar 2017 11:18)

Jos uvek? Bio, jeste i bice, decak. U apsolutno svakom sportskom smislu. Ma nisu ista klasa, uopste. Folirant je nakupio grend slemova poslednjih godina u konkurenciji koju evo covek od 35 punih samara ko malu decu. Idemo dalje, majstore!

RF GOAT

pre 7 godina

@Optimus Tesko ce probiti Stan-a u polufinalu. Po meni Stan je veliki favorit. Ne odgovaraju mu njegove bombe...


Da, toliko mu ne odgovaraju, da ima samo 18:3 protiv njega.

Dragan

pre 7 godina

Mariju nece biti zadugo jasno od koga je on izgubio.Fedex da svojih 35 kuka, podera ovoga za 19 minuta.Tri seta laganice, a Mari se mucio kao pocetnik.Ovaj Zverev.igra cudan tenis, zato ga je Fedex uduvao kao levata.Ako Fedex dobije Vavrinku, neka uzme i AO, usta sumnjam, ali nezaboravite da je bik sa Majorke u drugoj grupi, tako da nije iskljuceno i finale Fedex/Rafa, i ubedljiva pobeda Rafe.Videcemo.ipak moze li Raonic dobiti prvo Rafu, pa da gledamo mozda finale, druga opcija Vavrinka/Raonic.Sve je moguce.

komar

pre 7 godina

Mozemo ga voleti il mrzeti al covek je umetnik, milina ga gledati sa kojom lakocom igra.
Bez pogovora je najveci igrac i svakako je najvise doprineo na popularnosti tenisa.
I na kraju izrazavam nadu da ce Rafa osvojiti AO.

Dušan

pre 7 godina

Andy Murray: Halo, je l' to Roger?
Federer: Da, da, ovde Roger, ko je to?
Murray: Andy ovde, zanima me koliko naplaćuješ privatne časove iz passing shot-ova?
Roger: Prvi čas je besplatan, posle ćemo da se dogovorimo. Budi sutra na terenu u 7 ujutru. Pozdrav.

Markan

pre 7 godina

@sinki ali ne Igra Stan za Svajcarsku vec za sebe sve i da ga pusti sto nece biti slucaj ko mu garantuje da ce pobediti Raonica/Nadala u finalu ili mozda Gofana ali cisto sumnjam .

Realista

pre 7 godina

@ILR

Nesto sam razmisljao o ovome jutros gledajuci Federerov mec. Njemu zaista niko ne moze da ospori dostignuca, kao ni to da igra atraktivan tenis. Medjutim, vise je to do aure koja je oko njega, i brenda koji su stvorili sponzori nego do neke neverovatne lepote. Mogu da primetim da ni njega ni Nadala nije bilo poduzi period, otprilike kao da su vesto cekali trenutak da najjacim konkurentima opadne forma, pa da se onda vrate na velika vrata. Ukoliko su se povodili tim, bas niti je u duhu velikana niti sportski, ali dobro, ne znam ja njihove motive, niti ih znam licno. Samo mi deluje kao vrlo moguce. Novak mozda nije na njihovom nivou sto se osvojenih titula tice, medjutim, bez premca je najkonstantniji u poslednjih 10 godina. Ne secam se da je ijednu sezonu kompletnu propustio. Druga dva velikana jesu, i bas mi je indikativno da se preporodjeni vracaju taman kad je nastao vakuum.

kepri

pre 7 godina

Ako je ovo igra kojom je Zverev pobedio Mareja onda tu nešto smrdi,pa Marej bi oduvao Federera sa sve najkijem i zlatnim roleksom,ljudi ima nešto trulo u tenisu,BTW i onaj naš zeza krizu.

Dare

pre 7 godina

Federer je zasluzeno u polufinalu. Cak i u ovim godinama igra najlepsi i , najraznovrsniji tenis. Komentari da je namesteno su smesni. Zreb Berdih, Nisikori, Zverev (ocekivao se Endi) je tezak. Protiv Vavrinke bice tesko. Nadam se finalu Federer-Nadal. Nadal mu ne lezi, bice tesko. Voleo bih da Federer pobedi.

ejsi jeboa

pre 7 godina

64 vinera,14 neiznuđeni grešaka,liku koji je izbacio mareja prepusti 8gemova za 92 minuta, u 35 godini,porodica 4 dece,ovakva želja i strast,to samo mogu vrhunski i najbolji a on je i tu na prvom mestu!

Đorđe

pre 7 godina

Pa ovaj meč je neuporedivo bolji od svih "epskih" mečeva prebacivača loptica Marija, Đokovića, Nadala. Ide se na viner, pregršt lepih poena, bez besomučnog prebacivanja loptice i čekanja na grešku protivnika.
Zato je Federer najbolji svih vremena. Ne samo zbog rekorda, već i zbog stila, lepote igre.

alejandro

pre 7 godina

Stvarno čovek mora da ima dobar želudac, najpre slušajući komentatora eurosporta, zatim čitajući komentare nerealnih navijača Rođinih do neverovatnog prenemaganja Federerovog tokom intervjua kod Kurijera. Šatro očekivao je težak žreb a eto dobio je koji je dobio. A žreb mu namešten da ne bi ispao u prva 3 kola a onda sve je moguće. Apsolutno nepoštovanje ATP broja 1 (Marija) koji je 3 od 4 meča igrao u dnevnom terminu i po vrućini a 17. na ATP sve svoje mečeve u večernjim terminima. Zaista bi organizatori AO trebali da budu bojkotovani od broja 1 i 2 te još nekoliko jer ovakva navijačka organizacija Gren slema klizi u besmisao. Očekujem lavinu negativnih komentara ali to je tako.

L

pre 7 godina

"Meni nije jasno zasto Marey nije probijao Zvereva kada je supalj kao sir."

Zato što ne ume. Murray je običan pusher koji najviše voli da igra protiv jakih udarača i koristi snagu njihovih udaraca. Malo se popravio poslednjih godina ali nikad nije naučio da napadne, probuši nekoga na mreži, zna samo da trči i gura lopticu.

Vlada

pre 7 godina

Sto klinci od 15 do 16 godina, na vest o Federeru, uporno ubacuju Djovaka u pricu..? isti ti kinci nesvesni života, se prepucavaju kad igra Zvezda odnosno Partizan, ili slično... lupetači gluposti koji u pauzi igranja igrica, odluce da se malo socijalizuju 'druzenjem' putem komentara... tuga božija

posteno pa ko ...

pre 7 godina

I to uprkos uzasno teskom, uopste nenamestenom zrebu gde je igrao protiv Neznaog, Nikoga i protiv Nicega a sad ga ceka zemo na kojeg i njegova zena sme da se izdire. A onda fino finale...

zex

pre 7 godina

Nije Fed bio toliko dobar koliko je Zverev Los.Ja neznam kako je pobedio Mareya.ovo je katastrofa igrati tako jednolicno protiv igraca koji je strasan,pa tu nema nikakvih sansi.Federer je odigra solidno ali da je bilo koji igrac iz top10 bio na drugoj strani bila bi druga prica.Prvi set nije se ni oznojio19min.Zverev servira i odmah na mrezu a lopta pada na servis liniju pa to je poslastica za Federera.Meni nije jasno zasto Marey nije probijao Zvereva kada je supalj kao sir.Postoji sansa da Fed.osvoji i svaka mu cast. Za mene je Novak br1 i svakako bolji je od Federera i nadam se da ce se vratiti i nastaviti da igra kako zna.Federeru cestitke naravno.

ILR

pre 7 godina

Volim i poštujem Djokovića ali Federer je bez dileme još uvek veći od njega. To ne kažem ja već broj trofeja. Daleko od toga da ta činjenica umanjuje Djokovićev uspeh u tenisu. Novak je jedan od pet najvećih tenisera u istoriji što je nešto neverovatno.

delboj

pre 7 godina

Ne moze se protiv Federera napadacki. To je samoubistvo, on je kralj napada. Moras da stojis tri metra iza linije i da prebacas lopticu dok Federer ne izgubi zivce i pogrijesi. Kao sto igraju Djokovic i Nadal.

Insideout

pre 7 godina

@Stvarno čovek mora da ima dobar želudac, najpre slušajući komentatora eurosporta, zatim čitajući komentare nerealnih navijača Rođinih do neverovatnog prenemaganja Federerovog tokom intervjua kod Kurijera. Šatro očekivao je težak žreb a eto dobio je koji je dobio. A žreb mu namešten da ne bi ispao u prva 3 kola a onda sve je moguće. Apsolutno nepoštovanje ATP broja 1 (Marija) koji je 3 od 4 meča igrao u dnevnom terminu i po vrućini a 17. na ATP sve svoje mečeve u večernjim terminima. Zaista bi organizatori AO trebali da budu bojkotovani od broja 1 i 2 te još nekoliko jer ovakva navijačka organizacija Gren slema klizi u besmisao. Očekujem lavinu negativnih komentara ali to je tako.
(alejandro, 24. januar 2017 11:19)


Da li mislis da je to sto pricas stvarno realno?

Vladimir

pre 7 godina

Sta pricate vi ljudi? Vi ste izgleda zaborabili odnos Vavrinka Federer? Nije se bas Vavrinka cesto naigrao tenisa protiv Rodje..Ako ne bude u svom beast mode,dobar Federer (dobar,znaci ne kad je raspolozen da sve pogadja) dobija ga u 3 seta...

a

pre 7 godina

Lepo se zakuvao turnir, gledajuci Federera.. Vavrinku, Raonica i Nadala, mogla se i ocekivati ovakva zavrsnica.
Dragi moji, titulu osvaja, jedan jedini...neponovljivi, istinski borac...i najcistija dusa tenisa Rafael Rafa Nadal.
Vamos!!
Pozdrav za @mala_maca...da osvoji on, pa cemo lako:)

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

I tenis je postao jako zanimljiv Federer pola godine pauza i bez problema dobija kao na fudbalu kad se oprasta neki veteran a svi se sklanjaju da da gol

pepe imaz

pre 7 godina

dobar mec,s' obzirom na pocetak.napadacki tenis kada ga praktikuju oba igraca je uzivanje gledati,a ne smaracko prebacivanje do besvesti. steta sto se misa zverev uplasio.bilo je ocigledno,tim pre sto igra protiv svog teniskog idola.da ga nisu povrede na pocetku karijere unistile bio bi strasan igrac.covek je fenomenalan atleta.nema veze,ako ga posluzi zdravlje njegov brat je gotovo sigurno buduci veliki igrac.inace svaka cast fedexu,to je pravi primer mladima koji se bave sportom. nema veze sto je najveca legenda svog sporta,ima 100tine miliona, sve rekorde,u poznim je godinama za sport kojim se bavi i dalje grize i daje sve od sebe. impresivno. ako uslovi na terenu budu relativno brzi ima sanse protiv vavrinke, iako je po meni vavrinka prvi put favorit.55÷45%.

sarajevo calling

pre 7 godina

zastitni znak belog sporta,po brojkama najbolji svih vremena ali me zanima koliko je on uzeo g.s.titula od 2008,ja se ne secam kad je dobio Novaka i mislim da je zadnji g.s.uzeo 2012 i ima negativan skor sa Nadalom i Novakom.Tenis konstantno pratim kada se Novak pojavio,pratio sam Samprasa,Agasija,Ivanisevica,Raftera,posle toga se ne secam nekih bitnih igraca,tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera...tako da uporedjivati takvu generacijom sa onom koja se kasnije pojavljuje je jako smesno(Nadal,Djokovic,Marej,Del Potro,pa se pojave Wavrinka,Berdih,Conga,Nisikori,Cilic,Raonic koji ponekad bljesnu)pa ti sine budi dominantan,iz tog razloga se divim Novaku Djokovicu sto je dobrim delilom svoje karijere svima nabio komplekse da to u istoriji tenisa nije vidjeno
(sasa, 24. januar 2017 10:33

Dzaba pasa moj,cijeli svijet kaze Federer je bog ove igre ali ti si u pravu.
Mogu misliti koji si mozak,a jesi platio ko je "skinuo" krunu Samprasu i to pazi,na Wimbledonu.
Pomoci cu ti,jedan momcic,e sad ti guglaj i sto manje pisi o tenisu.
Recimo da se posvetis meditaciji,grlis drvece,nadjes i ti sebi gurua kao Novak itd ...

brufen_od_400

pre 7 godina

Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronicljivi, 24. januar 2017 10:49)

Plači.

Nije tesko biti fin

pre 7 godina

Kako omalovazavanje i nepostovanje tudjeg uspeha uz relativizovanje cinjenica koristi vama ili onima (Novak) koje podrzavate?! Stara?! Poslednji ples?! Mislim da je Rodzer pokazao u Melburnu da je vredno trenirao, da je u dobroj formi i da se nije jos zasitio tenisa. Zaboravljate da (ove godine) se on pita i na Wimbldonu i na US Open-u... Bice zanimljiva sezona!

NIKI

pre 7 godina

Ajde da cujem jos nekog koji kaze da mu nedostaje servis volej igra, na sta lici mec ove dvojice, ovo se cak ni sportom ne moze nazvati!! od koga je marej izgubio, ovo je bruka nevidjena!!

D I R E K T I V A

pre 7 godina

Kazniti i ispitati onog koji mu je dozvolio da zaluta, po cijoj direktivi.
Pa ovaj je prvi put u karijeri vezao 4 pobede, o cemu pricamo... I Istomin isto verovatno. Kazniti i onog koji je rekao "svi napreduju".

Krsto

pre 7 godina

Ufff 10:20 h a Pedja vec dva seta ima.. nikad njega i Samprasa nisam volio... jedan sta je najveci a drugi sta je Ivanisevica gazio.. al stvarno kapa do poda.. ako Nadal i Nolo ne osvoje onda ga ti uzmi.. AO

djoka debilijus

pre 7 godina

Jeste da Federer nije igrao šest meseci, ali je vredno trenirao, tako da ne verujem u nameštaljku, premda stoji to da je sve moguće, pa i to da Rodja, ove godine, osvoji sva 4 GS-a. He, he!

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

Meni se cini da je ovo u zadnje vreme odradjeno da povecaju rejting mislim ispada Nole i Marej a Nadal i Federer lagano dobijaju a mozda i gresim

kimiko

pre 7 godina

Zverev ne odustaje od svog stila,dosledan do kraja.Neka igra i taj "starinski tenis" servis-izlazak na mrezu,ali se coveku to svidja.
Svaka mu cast na doslednosti.Mozda nece biti veliki igrac,niti ce uci u velike teniske knjige,ali je barem ispostovao sebe.

zex

pre 7 godina

Covek koji nema plan b nezasluzuje da igra GS.Smesna igra zvereva pa i ja bih ga dobio.Federer je opasan kada dobija kratke lopte moze da bira gde ce da je posalje.Batali covece izlazak na mrezu smucilo mi se.

lala

pre 7 godina

@Mile Kako ga bre gadja, Zverev je do sad 100 puta izasao na mrezu? Covek ne umije da igra sa linije, ne moze ni Federer da stalno gadja uglove terena....

sasa

pre 7 godina

zastitni znak belog sporta,po brojkama najbolji svih vremena ali me zanima koliko je on uzeo g.s.titula od 2008,ja se ne secam kad je dobio Novaka i mislim da je zadnji g.s.uzeo 2012 i ima negativan skor sa Nadalom i Novakom.Tenis konstantno pratim kada se Novak pojavio,pratio sam Samprasa,Agasija,Ivanisevica,Raftera,posle toga se ne secam nekih bitnih igraca,tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera...tako da uporedjivati takvu generacijom sa onom koja se kasnije pojavljuje je jako smesno(Nadal,Djokovic,Marej,Del Potro,pa se pojave Wavrinka,Berdih,Conga,Nisikori,Cilic,Raonic koji ponekad bljesnu)pa ti sine budi dominantan,iz tog razloga se divim Novaku Djokovicu sto je dobrim delilom svoje karijere svima nabio komplekse da to u istoriji tenisa nije vidjeno

Petar

pre 7 godina

Ipak nismo Srbi tako losi. Odkako je Novak puko odjednom samo reci hvale za Rogera a pre na svaki tekst pljuvacina.
Ja sam veliki navijac Novaka i srce me boli da nece uzeti 18GS-jeva ali Roger pokazuje sta i ko je velicina! Nadam se i da Nadal dodje do finala

trener

pre 7 godina

Pa sad menu ova eve vise izgleda na fin poslovni dogovro da Novak osigura kompletiran slem, Mari dobije prvo mjesto na rang listi a zauzvrat se sklone da Rodja dodje do mogucnosti da uzme jos jedan GS. bez tog GSa ili bar zavrsnice, njegova bi karijera izgledala kao izduvani balon od momenta pojave Nadala, Novaka i Marija.
Ovako bi svi osigurali po nesto do cega bi inace tesko dosli, pogotovo Federer.

Pronicljivi

pre 7 godina

Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?

oxydant

pre 7 godina

Posle poraza Marija od rekreativca Miše Zvereva (o Novaku i da ne govorimo) bilo mi je jasno,da Federer osvaja ovaj AO a potom polako (i svečano!) odlazi u penziju.
Živi bili pa videli.

Sika Momcilo s'ljubavlju

pre 7 godina

Ne bih ja jos otpisivao Misu,pak je rano za tako nesto..
Na 2-0 decko moze da zaigra nestvarno i preokrene...
Jednostavno,cuda se desavaju..Mada mislim da je za Federera potrebno malo vise od toga,ali dobro,videcemo.Kazem,rano je za bilo kakve prognoze..
Pa i ovaj drugi igra tenis,nije danas uzeo reket u ruke,zna i on nesto..

sombor_ero

pre 7 godina

Hahahaha najsmesnije je sto zverev konstantno ide kao napred, i svaki put samo isprati lopticu, ceka da cuje out i to je to. Jedno je tenis, i servis volej stil, ovo je ne znam...

Gagonja

pre 7 godina

Zelja, motiv, priprema(trener, tabla,ekran, vezbanje), psihicka i emocionalna stabilnost, Mirka kao podrska u lozi. To je Federer.Blizu je polufinala dok ovo pisem, pa i ako se nekim cudom to i ne desi za njega u ovim godinama je uspeh. Ako prodje videcemo protiv Vavrinke.

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Zverev je protiv Mareja napravio iznaneđenje, dva puta mu ista fora ne može proći a još Federer takvi odgovaraju po stilu igre. Wavrinka je druga priča u polufinalu i očekujem pobjedu Wavrinke premda bi volio da Federer ili Nadal osvoje turnir možda to trgne Novaka iz letargije i nezainteresovanosti.

Djole*

pre 7 godina

Slusam ovog Vilandera i samo gledam dokle ide covjek na nebulozama i glupostima. Sad kaze da ako Zverev pridobije publiku na svoju stranu, mozda ima sansu. Pridobije publiku protiv Federera bilo gdje?! A ovo Barbara samo mase glavom.. Idemo Maestro!

Patrik

pre 7 godina

Kazete ocekujete prilicno laku pobedu Rodzera?Pa cekajte ako je pobedio Zverev jednog Endija Mareja koji je NAJBOLJI teniser na svetu sada,zasto ne bi mogao i Federera da pobedi cije je vreme proslo?Kad je vec dogurao do 1/4 finala,nije bez sansi.Iznenadjenja su moguca.To je tenis.

zex

pre 7 godina

Od koga je izgubio Marey pa to je smesno .Zverev nece moci protiv Federa.Lagano dobija Fed.Zverev nema igru samo voleji.Ta igra danas ne pije vodu.

Delije Sever

pre 7 godina

Uvek imaj jedno na umu: Nikad ne igraj servis-volej protiv coveka koji ima najbrzi mozak u istoriji tenisa i koji nadje resenje u roku od odmah. Dovidjenja, Zverev, dosao je najbolji da objasni zasto je najbolji.

dada

pre 7 godina

Laganica 3:0 za Fekija.Ono sto mene frustrira je sto Zverev ne pruza ni 1% igre kao protiv Endija,sav fasciniran sto je na terenu sa svojim idolom.Dosadno.Ne mogu da kazem da ako Federer osvoji AO nije zasluzeno,ali me istovremeno i nervira :)))
Ostaje da se uzdam u Raonica :)

Djole*

pre 7 godina

Slusam ovog Vilandera i samo gledam dokle ide covjek na nebulozama i glupostima. Sad kaze da ako Zverev pridobije publiku na svoju stranu, mozda ima sansu. Pridobije publiku protiv Federera bilo gdje?! A ovo Barbara samo mase glavom.. Idemo Maestro!

Delije Sever

pre 7 godina

Uvek imaj jedno na umu: Nikad ne igraj servis-volej protiv coveka koji ima najbrzi mozak u istoriji tenisa i koji nadje resenje u roku od odmah. Dovidjenja, Zverev, dosao je najbolji da objasni zasto je najbolji.

L

pre 7 godina

"Meni nije jasno zasto Marey nije probijao Zvereva kada je supalj kao sir."

Zato što ne ume. Murray je običan pusher koji najviše voli da igra protiv jakih udarača i koristi snagu njihovih udaraca. Malo se popravio poslednjih godina ali nikad nije naučio da napadne, probuši nekoga na mreži, zna samo da trči i gura lopticu.

zex

pre 7 godina

Od koga je izgubio Marey pa to je smesno .Zverev nece moci protiv Federa.Lagano dobija Fed.Zverev nema igru samo voleji.Ta igra danas ne pije vodu.

sportista

pre 7 godina

Teorije zavere,namestanje meceva,ispadanje favorita u smislu kao svako danas igra tenis,gluposti...treba odati priznanje coveku koji je stvarno majstor ove igre,neprevazidjen...ne volim ga ali mu se divim a znak divljenja je znak postovanja

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Zverev je protiv Mareja napravio iznaneđenje, dva puta mu ista fora ne može proći a još Federer takvi odgovaraju po stilu igre. Wavrinka je druga priča u polufinalu i očekujem pobjedu Wavrinke premda bi volio da Federer ili Nadal osvoje turnir možda to trgne Novaka iz letargije i nezainteresovanosti.

brufen_od_400

pre 7 godina

Tako je botovi, kad đoković skoro celu sezonu igra na turnirima bez Federera i Nadala TO NIJE NAMEŠTENO, to je "klasa", "najbolji svih vremena" a ostali su "boranija". Kad Federer igra a ispadnu đoković i marej e to je "NAMEŠTEN ŽREB". Pa boranijoooooooo botovska!!

RF GOAT

pre 7 godina

@Optimus Tesko ce probiti Stan-a u polufinalu. Po meni Stan je veliki favorit. Ne odgovaraju mu njegove bombe...


Da, toliko mu ne odgovaraju, da ima samo 18:3 protiv njega.

ILR

pre 7 godina

Volim i poštujem Djokovića ali Federer je bez dileme još uvek veći od njega. To ne kažem ja već broj trofeja. Daleko od toga da ta činjenica umanjuje Djokovićev uspeh u tenisu. Novak je jedan od pet najvećih tenisera u istoriji što je nešto neverovatno.

Gagonja

pre 7 godina

Zelja, motiv, priprema(trener, tabla,ekran, vezbanje), psihicka i emocionalna stabilnost, Mirka kao podrska u lozi. To je Federer.Blizu je polufinala dok ovo pisem, pa i ako se nekim cudom to i ne desi za njega u ovim godinama je uspeh. Ako prodje videcemo protiv Vavrinke.

Pele

pre 7 godina

kakvi su ovo tripovi:
- Svajcarskoj vise odgovara da pobedi Federer
- dogovoreno da izgube Mari i Djokovic
- namesten zreb
Ljudi, nema nista od toga.

PS: autori, ne "preskacite" terapiju!

Đorđe

pre 7 godina

Pa ovaj meč je neuporedivo bolji od svih "epskih" mečeva prebacivača loptica Marija, Đokovića, Nadala. Ide se na viner, pregršt lepih poena, bez besomučnog prebacivanja loptice i čekanja na grešku protivnika.
Zato je Federer najbolji svih vremena. Ne samo zbog rekorda, već i zbog stila, lepote igre.

Vladimir

pre 7 godina

Sta pricate vi ljudi? Vi ste izgleda zaborabili odnos Vavrinka Federer? Nije se bas Vavrinka cesto naigrao tenisa protiv Rodje..Ako ne bude u svom beast mode,dobar Federer (dobar,znaci ne kad je raspolozen da sve pogadja) dobija ga u 3 seta...

nn

pre 7 godina

(Najbolji je opancarev lepak, 24. januar 2017 10:57)
Da, u pravu si. Nadalu i Federeru je bas potrebno dizanje rejtinga hahahah.
Druze sad si odvalio takvu glupost da ne znam kako nije kaznjivo zakonom. Dve ogromne teniske legende ne moraju da dizu rejting tako sto nema Djoke i Mareja, oni se jednostavno pojave i izdominiraju. Svi ih vole u svim drzavama sveta, magnet su sa milionske ugovore, sto bi se reklo boli ih patkica ;)

Vojvoda

pre 7 godina

Bravo Rodjo.Imas Mirku i cetvoro dece.Ne menjas pelene i cucle.Treniras pa koliko telo izdrzi.Mirka voli lovu a ti titule.I ne trazis nebeski mir

Mikii

pre 7 godina

Lako je prosetati, pored ovako jakih igraca.
(niko, 24. januar 2017 11:13)

U konkurenciji ovako jakih igraca Djokovic uze 4 grend slema zaredom. Tad je bila zlatna era u pitanju, a sad kad tu istu boraniju samara covek od 35 godina, onda su to JAKI igraci. I posle se cude sto Djokovica i ovde malo ko voli. Vi biste detetu i lizalicu ogadili.

Pronicljivi

pre 7 godina

Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?

Dušan

pre 7 godina

Andy Murray: Halo, je l' to Roger?
Federer: Da, da, ovde Roger, ko je to?
Murray: Andy ovde, zanima me koliko naplaćuješ privatne časove iz passing shot-ova?
Roger: Prvi čas je besplatan, posle ćemo da se dogovorimo. Budi sutra na terenu u 7 ujutru. Pozdrav.

sasa

pre 7 godina

zastitni znak belog sporta,po brojkama najbolji svih vremena ali me zanima koliko je on uzeo g.s.titula od 2008,ja se ne secam kad je dobio Novaka i mislim da je zadnji g.s.uzeo 2012 i ima negativan skor sa Nadalom i Novakom.Tenis konstantno pratim kada se Novak pojavio,pratio sam Samprasa,Agasija,Ivanisevica,Raftera,posle toga se ne secam nekih bitnih igraca,tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera...tako da uporedjivati takvu generacijom sa onom koja se kasnije pojavljuje je jako smesno(Nadal,Djokovic,Marej,Del Potro,pa se pojave Wavrinka,Berdih,Conga,Nisikori,Cilic,Raonic koji ponekad bljesnu)pa ti sine budi dominantan,iz tog razloga se divim Novaku Djokovicu sto je dobrim delilom svoje karijere svima nabio komplekse da to u istoriji tenisa nije vidjeno

alejandro

pre 7 godina

Stvarno čovek mora da ima dobar želudac, najpre slušajući komentatora eurosporta, zatim čitajući komentare nerealnih navijača Rođinih do neverovatnog prenemaganja Federerovog tokom intervjua kod Kurijera. Šatro očekivao je težak žreb a eto dobio je koji je dobio. A žreb mu namešten da ne bi ispao u prva 3 kola a onda sve je moguće. Apsolutno nepoštovanje ATP broja 1 (Marija) koji je 3 od 4 meča igrao u dnevnom terminu i po vrućini a 17. na ATP sve svoje mečeve u večernjim terminima. Zaista bi organizatori AO trebali da budu bojkotovani od broja 1 i 2 te još nekoliko jer ovakva navijačka organizacija Gren slema klizi u besmisao. Očekujem lavinu negativnih komentara ali to je tako.

replika

pre 7 godina

@Ana ,žao mi je što ću te razočarati ,ali Rodžer ne planira završiti karijeru kako ti prognoziraš.On je izjavio da planira igrati još nekoliko sezona ukoliko na početku ove godine postigne za njega solidan rezultat i kako možemo vidjeti on je prezadovoljan plasmanom u polufinale na na A0.Da li će se plasirati u finale i kakav će rezultat u njemu postići uskoro ćemo vidjeti.Uostalom što bi on završavao karijeru kad može pobjeđivati najveći broj tenisera sa Tura ,među kojima su i oni iz top10 ,odnosno kad je najplaćeniji teniser po osnovu sponzorskih ugovora, i kad je teniser koji svojom igrom i dalje može privući najveći broj gledalaca i kad je još uvijek najomiljeniji teniser širom svijeta.Kada je objavljen žrijeb za A0 vi,novakovi navijači ste govorili da će se Novak prošetati do titule ,a da će Federer i Nadal "dobaciti" jedva do trećeg kola.Vidjeli smo kako se Novak prošetao na A0 ,a Nadal i Federer mogu doći do same završnice GS-a.Sada pričate čiste gluposti koje se zasnivaju da je Federeru namješten žrijeb i da su sklonjenNovak ,a ne želite da priznate da ga je Istjomin počistio sa terena.

RForever

pre 7 godina

"Zverev nije bio ni blizu izdanja kojim je izbacio Mareja" ?? Naravno da nije jer je sa druge strane mreze imao ultra ofanzivnog igraca koji mu nije dozvolio da igra kako je zamislio.

oxydant

pre 7 godina

Posle poraza Marija od rekreativca Miše Zvereva (o Novaku i da ne govorimo) bilo mi je jasno,da Federer osvaja ovaj AO a potom polako (i svečano!) odlazi u penziju.
Živi bili pa videli.

brufen_od_400

pre 7 godina

Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronicljivi, 24. januar 2017 10:49)

Plači.

TajLer

pre 7 godina

Očekivano lagano. Ovaj tip igrača Rodžer bi pobeđivao i sa 50 godina. Jer Federera je praktično nemoguće pobediti tenisom, nadigrati. Jedino anti-tenisom, izmaranjem, opstrukcijom. Zakucaj se iza osnovne linije, trči besomučno 5,6 sati i vraćaj sve na bekend.

NIKOLA

pre 7 godina

Rodja u 35 ima motiv a Nole u 29 traži balans u univerzumu.Jelena je divna osoba ali je ubica Novakovog tenisa,njen mekušasti karakter,veganske fore sa jedne strane i tenis koji je spartanski sport krv,suze i znoj sa druge strane ne idu.

DuckDodgers

pre 7 godina

Koliko isfrustritranih navijača Novaka koji navijaju na svaki poen da izgubi Rodžer, i još ovde pišu da mi vidimo koliko im je krivo što dobija... Čovek je ušao u polufinale AO, ne znam da li može da ode u finale i osvoji, ali zna da su ga ljudi otpisivali već u trećem kolu... koliku li to gorčinu vi osećate pa meni to nije jasno, ne navijam više za Novaka već, dve, tri godine, i pitam se jesam li i ja bio ovako zadrt i slep, daj bože da nisam...

Petar

pre 7 godina

Ipak nismo Srbi tako losi. Odkako je Novak puko odjednom samo reci hvale za Rogera a pre na svaki tekst pljuvacina.
Ja sam veliki navijac Novaka i srce me boli da nece uzeti 18GS-jeva ali Roger pokazuje sta i ko je velicina! Nadam se i da Nadal dodje do finala

Dr. Roddick

pre 7 godina

@sasa

"..tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera.."

Za tvoju informaciju taj Safin i Roddick,koga ismevas, imaju bolji h2h sa nasim no2etom. Tako da no2e moze Bogu da se zahvali sto nema takva dva igraca u ovoj eri tenisa.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Nadam se da ce osvojiti, cisto da misevi znaju dje im je mjesto. Novak je izgubio motivaciju, zelju, pamet, nemam pojma sta mu je, Nadal je sagorio samo sebe. RODJA GOAT, 36 godina i dalje ga zele ;)))

xyz

pre 7 godina

"Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronicljivi, 24. januar 2017 10:49)"

Pa da, mator je, a igra polufinale. To samo dodatno dokazuje da je najbolji!

sarajevo calling

pre 7 godina

Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće.
Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.
(Anna, 24. januar 2017 12:26)

Dvije tablete pa jednu sljivu na svakih 6 sati.
Prije spavanja 3 tablete i umjesto sljive moze casica crnog vina.
I tako 3 mjeseca i onda posjeti psihijatra,ako kaze da si i dalje u qrtzu onda ili vjesanje ili 6 tableta na svako 3h.

Auuu sestro jesi ga ti odvalila.

Maja

pre 7 godina

Federer gubi u četvrtom ili u petom setu...vreme radi za Zvereva i to je neminovno...
(Petar, 24. januar 2017 10:14)
O Bože kakvih neznalica baulja po ovom portalu.

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

I tenis je postao jako zanimljiv Federer pola godine pauza i bez problema dobija kao na fudbalu kad se oprasta neki veteran a svi se sklanjaju da da gol

Roben

pre 7 godina

Gledaj i uci Nole sta je pravi odnos sampiona prama sportu koji ti daje sve !i posle 35te,nakon povrede,covek daje maximum,zato je najveci i publika ga obozava...

...

pre 7 godina

Namešten žreb... o.O

Federer je dobio najteži žreb, ko je kriv Mareju i Novaku o.O

Pobedio je Nišikorija, Berdiha...

O čemu vi ljudi???
Ne mogu da verujem, teorija zavere, umešala se cia i Vatikan OMG!!!

Evidentno je da igra mnogo dobro, vineri pucaju sa svih strana! E sada ćemo videti da li je to dovoljno da osvoji AO, mnogi misle da jeste dovoljno zbog načina na koji igra.

Sreten

pre 7 godina

Za tvoju informaciju taj Safin i Roddick,koga ismevas, imaju bolji h2h sa nasim no2etom. Tako da no2e moze Bogu da se zahvali sto nema takva dva igraca u ovoj eri tenisa.
(Dr. Roddick, 24. januar 2017 11:10)

Pa zar ti covek nije lepo rekao da su Berdih, Conga i Nisikori mnogo bolji teniseri od Rodika i Safina? Sta sada tu ima cudno, Rodik i Safin zajedno imaju 3GS i 10 Mastersa naspram 3 Mastersa ove trojice. Ne kontaju ljudi da su Rodik, Safin i Hjuit ono sto su danas Marej i Vavrinka ali nema veze.

Najslabija konkurencija je bila bas upravo 2014/2015 kada je jedini konstantni protivnik Djokovicu bio Federer u prvoj polovini cetvrte decenije svog zivota, a znate i ko jos? Pa upravo taj David Ferer koji je sledeci posle Djokovicevih 11 titula i Federerovih 6 titula najuspesniji na listi sa 5 osvojenih titula u 2015.

Ova nova generacija kao Raonic, Dimitrov, Tiem i Kirgios, pa i Gofan konacno stasavaju tako da ni Djokovicu a ni Federer/Nadalu vise uopste nece biti lako da uzmu bilo sta tek tako.

Vlada

pre 7 godina

Kazu neki ovde imao lak zreb, Berdih pa Nisikori el to lak zreb? Sada je imao srece pa je Marej ispao pa je ovde imao lakog protivnika

Mikii

pre 7 godina

Volim i poštujem Djokovića ali Federer je bez dileme još uvek veći od njega. To ne kažem ja već broj trofeja. Daleko od toga da ta činjenica umanjuje Djokovićev uspeh u tenisu. Novak je jedan od pet najvećih tenisera u istoriji što je nešto neverovatno.
(ILR, 24. januar 2017 11:18)

Jos uvek? Bio, jeste i bice, decak. U apsolutno svakom sportskom smislu. Ma nisu ista klasa, uopste. Folirant je nakupio grend slemova poslednjih godina u konkurenciji koju evo covek od 35 punih samara ko malu decu. Idemo dalje, majstore!

Srdjan

pre 7 godina

Najvise volim Federera i volio bih da osvoji ali mislim da je Vavrinka trenutno u boljoj formi i mislim da ce, ne samo proci u finale, nego i osvojiti titulu. Vavrinka je tip tenisera koji kad prodje prva 3 kola obavezno ide do samog kraja.

ejsi jeboa

pre 7 godina

64 vinera,14 neiznuđeni grešaka,liku koji je izbacio mareja prepusti 8gemova za 92 minuta, u 35 godini,porodica 4 dece,ovakva želja i strast,to samo mogu vrhunski i najbolji a on je i tu na prvom mestu!

lala

pre 7 godina

@Mile Kako ga bre gadja, Zverev je do sad 100 puta izasao na mrezu? Covek ne umije da igra sa linije, ne moze ni Federer da stalno gadja uglove terena....

sarajevo calling

pre 7 godina

zastitni znak belog sporta,po brojkama najbolji svih vremena ali me zanima koliko je on uzeo g.s.titula od 2008,ja se ne secam kad je dobio Novaka i mislim da je zadnji g.s.uzeo 2012 i ima negativan skor sa Nadalom i Novakom.Tenis konstantno pratim kada se Novak pojavio,pratio sam Samprasa,Agasija,Ivanisevica,Raftera,posle toga se ne secam nekih bitnih igraca,tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera...tako da uporedjivati takvu generacijom sa onom koja se kasnije pojavljuje je jako smesno(Nadal,Djokovic,Marej,Del Potro,pa se pojave Wavrinka,Berdih,Conga,Nisikori,Cilic,Raonic koji ponekad bljesnu)pa ti sine budi dominantan,iz tog razloga se divim Novaku Djokovicu sto je dobrim delilom svoje karijere svima nabio komplekse da to u istoriji tenisa nije vidjeno
(sasa, 24. januar 2017 10:33

Dzaba pasa moj,cijeli svijet kaze Federer je bog ove igre ali ti si u pravu.
Mogu misliti koji si mozak,a jesi platio ko je "skinuo" krunu Samprasu i to pazi,na Wimbledonu.
Pomoci cu ti,jedan momcic,e sad ti guglaj i sto manje pisi o tenisu.
Recimo da se posvetis meditaciji,grlis drvece,nadjes i ti sebi gurua kao Novak itd ...

stef

pre 7 godina

Zato što ne ume. Murray je običan pusher koji najviše voli da igra protiv jakih udarača i koristi snagu njihovih udaraca. Malo se popravio poslednjih godina ali nikad nije naučio da napadne, probuši nekoga na mreži, zna samo da trči i gura lopticu.
(L, 24. januar 2017 11:23)

Nisi u potpunosti u pravu. Marej ima najbolji passing shot na turu sa obe strane, samo što je passing igra zakazala protiv Zvereva. Budimo realni, nije na nivou iz prethodne sezone. Tačno je da on koristi snagu udarca protivnika da bi iz kontre preuzeo inicijativu, al takodje je dobar i u miskivanju, kao i u razvlačenju protivnika po terenu. Uostalom, ne bi bio tu gde jeste da je on samo muška verzija Karoline Voznijacki. Ne sudi o čoveku samo na osnovu par nedelja slabije igre. Kada je u vrhunskoj formi, preteško je praviti winere protiv njega i imati inicijativu u poenima, pregršt puta je dokazao to. Nisam njegov navijač, ali ga poštujem i uvažavam, kao i sve ostale vrhunske tenisere. Nisu došli do vrhunskih rezultata šabanskom igrom.

delboj

pre 7 godina

Ne moze se protiv Federera napadacki. To je samoubistvo, on je kralj napada. Moras da stojis tri metra iza linije i da prebacas lopticu dok Federer ne izgubi zivce i pogrijesi. Kao sto igraju Djokovic i Nadal.

Vlada

pre 7 godina

Sto klinci od 15 do 16 godina, na vest o Federeru, uporno ubacuju Djovaka u pricu..? isti ti kinci nesvesni života, se prepucavaju kad igra Zvezda odnosno Partizan, ili slično... lupetači gluposti koji u pauzi igranja igrica, odluce da se malo socijalizuju 'druzenjem' putem komentara... tuga božija

kimiko

pre 7 godina

Zverev ne odustaje od svog stila,dosledan do kraja.Neka igra i taj "starinski tenis" servis-izlazak na mrezu,ali se coveku to svidja.
Svaka mu cast na doslednosti.Mozda nece biti veliki igrac,niti ce uci u velike teniske knjige,ali je barem ispostovao sebe.

RF GOAT

pre 7 godina

Odlican mec u najavi,po mom misljenju sanse su 50:50. Federer vodi 18:3 protiv Stana, pritom su te tri pobede dosle na sljaci, ali znamo da je Vavrinka drugi covek na gs turnirima. Inace, Federer je zaista neverovatan, zagazio u 36.godinu i lagano stize do polufinala gs, najstariji igrac u istoriji kome je to uspelo.Pobednik meca Fed-Stan osvaja.

весна

pre 7 godina

Не могу да верујем, кад Рођа добро игра, пљује се Ноле. Кад Рафа добро игра пљује се Рођа, кад Ноле добро игра пљују се и Рафа и Ноле. Кад Енди добро игра ови су пензоси, повређени или сами одустају. Упорно омаловажавање успеха било кога од наведене четворице. Исто важи и за Стена, кад игра екстра, разбијач, освајач све ће одрати, кад није у форми онда је превара од играча. Људи читате ли шта пишете и мислите ли о томе. Све су то сјајни тенисери и надам се да ће добити праве наследнике.

komar

pre 7 godina

Mozemo ga voleti il mrzeti al covek je umetnik, milina ga gledati sa kojom lakocom igra.
Bez pogovora je najveci igrac i svakako je najvise doprineo na popularnosti tenisa.
I na kraju izrazavam nadu da ce Rafa osvojiti AO.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Meni je ovo što igra Miša predivno, samo bih voleo da je po neki put ostao na liniji i možda tako pokušao da iznenadi Federera. Možemo polemisati do prekosutra, ali kada federer igra ovoliko raznovrsno, retko ko može da izađe na kraj sa njim. Kretanje Federara zadivljuje, a jedino mu nedostaje eksplozivnosti, što nadomešta skraćivanjem poena i taktičkim nadmudrivanjem. Biće zanimljjivo poplufinale...

NIKI

pre 7 godina

Ajde da cujem jos nekog koji kaze da mu nedostaje servis volej igra, na sta lici mec ove dvojice, ovo se cak ni sportom ne moze nazvati!! od koga je marej izgubio, ovo je bruka nevidjena!!

sombor_ero

pre 7 godina

Hahahaha najsmesnije je sto zverev konstantno ide kao napred, i svaki put samo isprati lopticu, ceka da cuje out i to je to. Jedno je tenis, i servis volej stil, ovo je ne znam...

Dare

pre 7 godina

Federer je zasluzeno u polufinalu. Cak i u ovim godinama igra najlepsi i , najraznovrsniji tenis. Komentari da je namesteno su smesni. Zreb Berdih, Nisikori, Zverev (ocekivao se Endi) je tezak. Protiv Vavrinke bice tesko. Nadam se finalu Federer-Nadal. Nadal mu ne lezi, bice tesko. Voleo bih da Federer pobedi.

KingRoger1

pre 7 godina

Maestralan tenis Rogera,pokazao je danas da je i dalje medju 3.igraca svijeta,jer rang lista ne dokazuje gotovo nista na ovom turniru,uz ovakvu igru i Wawrinka pada 3-1 u setovima i finale Federer-Raonic

Sonic

pre 7 godina

Misa Zverev nije nikakav reper. Federerova forma nije na nivou USO15. Tada do finala nije izgubio set. Ne vjerujem da ce mec sa Wawrinkom biti jednosmjerna ulica.

Danijel

pre 7 godina

Federeru odgovara wawrinka 17-3.. i to na sljaci ima 2 pobjede Warinka.
Tako da wawrinka nikada skoro nije dobio federera a da nije bila sljaka.
(jednom samo 2009)

Insideout

pre 7 godina

@Stvarno čovek mora da ima dobar želudac, najpre slušajući komentatora eurosporta, zatim čitajući komentare nerealnih navijača Rođinih do neverovatnog prenemaganja Federerovog tokom intervjua kod Kurijera. Šatro očekivao je težak žreb a eto dobio je koji je dobio. A žreb mu namešten da ne bi ispao u prva 3 kola a onda sve je moguće. Apsolutno nepoštovanje ATP broja 1 (Marija) koji je 3 od 4 meča igrao u dnevnom terminu i po vrućini a 17. na ATP sve svoje mečeve u večernjim terminima. Zaista bi organizatori AO trebali da budu bojkotovani od broja 1 i 2 te još nekoliko jer ovakva navijačka organizacija Gren slema klizi u besmisao. Očekujem lavinu negativnih komentara ali to je tako.
(alejandro, 24. januar 2017 11:19)


Da li mislis da je to sto pricas stvarno realno?

Mile

pre 7 godina

Andy Murray: Halo, je l' to Roger? 
Federer: Da, da, ovde Roger, ko je to? 
Murray: Andy ovde, zanima me koliko naplaćuješ privatne časove iz passing shot-ova? 
Roger: Prvi čas je besplatan, posle ćemo da se dogovorimo. Budi sutra na terenu u 7 ujutru. Pozdrav.
(Dušan, 24. januar 2017 11:10)

Baš tako!!! Haha, sjajno!

Bosanac

pre 7 godina

Vidim da komentari koji navode da je Federer "pušten" imaju minuse većinom, ali ne mogu se oteti utisku da su tačni.Svi znamo da Federer želi da se oprosti od tenisa uz grend slem, kao najbolji, najprofitabilniji i najomiljeniji teniser. Zbog imidža koji je izgradio, jednostavno ni on ni drugi ne žele da dozvole da objavi povlačenje tek tako, kao neki 20, 30 igrač. Želi se da ode u stilu, kao najveći.Ali ne ide. Neće ga pa neće. On već par godina to pokušava i nema šanse.Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće. Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.
(Anna, 24. januar 2017 12:26)Lutko ti si u žešćoj paranoji,i ti i svi koji su ti dali +...Čuj sklonjeni,prijetnje familiji,lova...Vi Novakovi navijači ste stvarno u banani...Deri Federeru sve do kraja pa nek pjene ovi navijači mršavog...

ja

pre 7 godina

Federer je za tenis ono sto je Mohamed Ali za boks, Fandjo za formulu 1, Jordan, Sisktinska kapela, Mobi Dik, Beli album...Federer je kralj tenisa, a cak i ako zanemarimo broj GS definitivno igra najlepsi tenis u istoriji ovog sporta

zuja

pre 7 godina

Bravo. Iako mi nikada nije bio simpatican.Ali dokazao je mezimcu Srbije da se i u tim godinama moze kada se posvetis tenisu i treningu.I on ima zenu i jos cetvoro dece, nije menjao nacin zivota i ishrane i jos uvek je gladan trofejai novca i nikada nije izjavio da mu tenis nije prvi prioritet.Zato bih voleo da osvoji AO.
Isto vazi i za Nadala koji je godinu dana stariji

c...

pre 7 godina

ovi Noletovi fanovi što nisu ni čuli za tenis do 2011. (svaka čas' izuzecima) imaju dvostruke kriterijume. Kažu Federer imao, dok se Nadal nije sazreo na svim podlogama, mnogo slabu konkurenciju. Ja se ne bih hvalio svojim neznanjem: Safin, Hjuit, Nalbandijan, Rodik... bili su odlični teniseri. Kažem dvostruki kriterijumi jer isto tako može da se kaže da u poslednje dve i po godine Nole osvojio polovinu svojih slemova u najslabijoj konkurenciji jer Nadal kao da nije ni bilo, ani Federera. Normalno da ja mislim da je Đoković briljirao tada, a šta bi bilo da su Nadal i Federer bili u top formi, to možda zna Baba Vanga.p.s. Od 2012. do 2014. izgubio je tri finala gren slemova od Nadala i jedno polufinale. Izgubio je i prvo mesto 2013. pa vi vidite.

Bolan bre

pre 7 godina

@ (nikol dz ankica, 24. januar 2017 12:02)

Ne, sasvim slucajno tenis pratim od vremena Franulovica i Nastasea.
A ti sad smisli neki novi nik pa drljaj jos koju repliku okolo ionako samo od zlobe i zivis.
A da je Novak veliki, veliki je.

D I R E K T I V A

pre 7 godina

Kazniti i ispitati onog koji mu je dozvolio da zaluta, po cijoj direktivi.
Pa ovaj je prvi put u karijeri vezao 4 pobede, o cemu pricamo... I Istomin isto verovatno. Kazniti i onog koji je rekao "svi napreduju".

Nije tesko biti fin

pre 7 godina

Kako omalovazavanje i nepostovanje tudjeg uspeha uz relativizovanje cinjenica koristi vama ili onima (Novak) koje podrzavate?! Stara?! Poslednji ples?! Mislim da je Rodzer pokazao u Melburnu da je vredno trenirao, da je u dobroj formi i da se nije jos zasitio tenisa. Zaboravljate da (ove godine) se on pita i na Wimbldonu i na US Open-u... Bice zanimljiva sezona!

krle

pre 7 godina

koliko godine sam držao palčeve da novak pretekne Federer. toliko sam stiskao da mi palceve polavile. ali on rešijo da se bavi hranom i ezoterici. tako da je nažalost stiglo vreme, da moram da skinem kapu Federeru. zaista najbolji ikada...

Igor

pre 7 godina

Varnika nema sanse protiv Federeva,blokada glave i drugo Federev zna kako da ga dobije jel se dobro poznaju, tako da Federev ide lagano u finale.

dada

pre 7 godina

Laganica 3:0 za Fekija.Ono sto mene frustrira je sto Zverev ne pruza ni 1% igre kao protiv Endija,sav fasciniran sto je na terenu sa svojim idolom.Dosadno.Ne mogu da kazem da ako Federer osvoji AO nije zasluzeno,ali me istovremeno i nervira :)))
Ostaje da se uzdam u Raonica :)

a

pre 7 godina

Ako Federer udje u finale i tamo naleti na Rafaela - izgubio je u svlacionici. Rafa s jednom nogom da izadje ne moze mu Rodzer nista, najveci penicilin za njega. Jeste ga dobio u Londonu zadnji put kad su igrali, al na tri seta nema sta da trazi.

Patrik

pre 7 godina

Kazete ocekujete prilicno laku pobedu Rodzera?Pa cekajte ako je pobedio Zverev jednog Endija Mareja koji je NAJBOLJI teniser na svetu sada,zasto ne bi mogao i Federera da pobedi cije je vreme proslo?Kad je vec dogurao do 1/4 finala,nije bez sansi.Iznenadjenja su moguca.To je tenis.

boban,nis

pre 7 godina

Nadamo se da placko pada protiv Vavrinke,Ljudi pa zar ste toliko naivni,da li ne vidite koliko je to licemeran covekiIzigrava gospodina a u stvari je najzlobniji teniser na turu,

Anna

pre 7 godina

Vidim da komentari koji navode da je Federer "pušten" imaju minuse većinom, ali ne mogu se oteti utisku da su tačni.
Svi znamo da Federer želi da se oprosti od tenisa uz grend slem, kao najbolji, najprofitabilniji i najomiljeniji teniser. Zbog imidža koji je izgradio, jednostavno ni on ni drugi ne žele da dozvole da objavi povlačenje tek tako, kao neki 20, 30 igrač. Želi se da ode u stilu, kao najveći.
Ali ne ide. Neće ga pa neće. On već par godina to pokušava i nema šanse.

Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće.
Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.

Knić

pre 7 godina

Federer and Novak Djokovic have met 45 times with Djokovic leading 23–22 wins.[157][158] They are tied 17–17 on hard-courts and 4–4 on clay while Djokovic leads 2–1 on grass. The Federer–Djokovic rivalry is the largest rivalry in men's Grand Slam tournament history with a record 15 matches played against each other with Djokovic leading 9–6. Djokovic is the only player besides Nadal to defeat Federer in consecutive Grand Slam tournaments (2010 US Open and 2011 Australian Open, also 2015 Wimbledon, US Open and 2016 Australian Open), and the only player besides Nadal and Murray who has double-figure career wins over Federer. Djokovic is one of two players (the other again being Nadal) currently on tour to have defeated Federer in straight sets at a Grand Slam event (2008 Australian Open, 2011 Australian Open, 2012 French Open) and the only player to do so three times. Of their 45 meetings, 15 have reached a deciding set.

Dragan

pre 7 godina

Mariju nece biti zadugo jasno od koga je on izgubio.Fedex da svojih 35 kuka, podera ovoga za 19 minuta.Tri seta laganice, a Mari se mucio kao pocetnik.Ovaj Zverev.igra cudan tenis, zato ga je Fedex uduvao kao levata.Ako Fedex dobije Vavrinku, neka uzme i AO, usta sumnjam, ali nezaboravite da je bik sa Majorke u drugoj grupi, tako da nije iskljuceno i finale Fedex/Rafa, i ubedljiva pobeda Rafe.Videcemo.ipak moze li Raonic dobiti prvo Rafu, pa da gledamo mozda finale, druga opcija Vavrinka/Raonic.Sve je moguce.

dorcol

pre 7 godina

mislim da ovoliko pohvala nema ni u svajcarskim medijima ,povraca mi se, najveci koji je pre 2 god za pobegao u finalu u londonu ,ceo svet je pisao sramotno ,e da to je najveci ,.

nikol dz ankica

pre 7 godina

@bolan bre.....lol botino. priznaj da si za tenis cuo 2011 a da si na platnom spisku kao bot 3 klase od 2012. bravo za zvereva btw. borio se koliko je mogao. sto je vise nego onaj sto je jos malo pa tesla....

djoka debilijus

pre 7 godina

Jeste da Federer nije igrao šest meseci, ali je vredno trenirao, tako da ne verujem u nameštaljku, premda stoji to da je sve moguće, pa i to da Rodja, ove godine, osvoji sva 4 GS-a. He, he!

Krsto

pre 7 godina

Ufff 10:20 h a Pedja vec dva seta ima.. nikad njega i Samprasa nisam volio... jedan sta je najveci a drugi sta je Ivanisevica gazio.. al stvarno kapa do poda.. ako Nadal i Nolo ne osvoje onda ga ti uzmi.. AO

pepe imaz

pre 7 godina

dobar mec,s' obzirom na pocetak.napadacki tenis kada ga praktikuju oba igraca je uzivanje gledati,a ne smaracko prebacivanje do besvesti. steta sto se misa zverev uplasio.bilo je ocigledno,tim pre sto igra protiv svog teniskog idola.da ga nisu povrede na pocetku karijere unistile bio bi strasan igrac.covek je fenomenalan atleta.nema veze,ako ga posluzi zdravlje njegov brat je gotovo sigurno buduci veliki igrac.inace svaka cast fedexu,to je pravi primer mladima koji se bave sportom. nema veze sto je najveca legenda svog sporta,ima 100tine miliona, sve rekorde,u poznim je godinama za sport kojim se bavi i dalje grize i daje sve od sebe. impresivno. ako uslovi na terenu budu relativno brzi ima sanse protiv vavrinke, iako je po meni vavrinka prvi put favorit.55÷45%.

oxydant

pre 7 godina

Federer i Wawrinka su imali samo jedan neizvestan meč.Ono kad se Waw uskopistio,meč
otegao pa je Mirka sa tribina morala da "interveniše".Potom je Federer predao finale Novaku "povređen" i otišao po DC u Novi Sad (Srbija bez Novaka).Ali,u 2015 Federer lako pobeđuje Wawa u Rimu (Fed nikad nije osvojio Rim) a Federer lako gubi polufinale u Rolan Garosu od Wawrinke.Koji ga osvaja.
Naredni meč ove dvojice dobija Federer. Bez problema u 3 seta.

zex

pre 7 godina

Covek koji nema plan b nezasluzuje da igra GS.Smesna igra zvereva pa i ja bih ga dobio.Federer je opasan kada dobija kratke lopte moze da bira gde ce da je posalje.Batali covece izlazak na mrezu smucilo mi se.

zex

pre 7 godina

Nije Fed bio toliko dobar koliko je Zverev Los.Ja neznam kako je pobedio Mareya.ovo je katastrofa igrati tako jednolicno protiv igraca koji je strasan,pa tu nema nikakvih sansi.Federer je odigra solidno ali da je bilo koji igrac iz top10 bio na drugoj strani bila bi druga prica.Prvi set nije se ni oznojio19min.Zverev servira i odmah na mrezu a lopta pada na servis liniju pa to je poslastica za Federera.Meni nije jasno zasto Marey nije probijao Zvereva kada je supalj kao sir.Postoji sansa da Fed.osvoji i svaka mu cast. Za mene je Novak br1 i svakako bolji je od Federera i nadam se da ce se vratiti i nastaviti da igra kako zna.Federeru cestitke naravno.

trener

pre 7 godina

Pa sad menu ova eve vise izgleda na fin poslovni dogovro da Novak osigura kompletiran slem, Mari dobije prvo mjesto na rang listi a zauzvrat se sklone da Rodja dodje do mogucnosti da uzme jos jedan GS. bez tog GSa ili bar zavrsnice, njegova bi karijera izgledala kao izduvani balon od momenta pojave Nadala, Novaka i Marija.
Ovako bi svi osigurali po nesto do cega bi inace tesko dosli, pogotovo Federer.

Sreten

pre 7 godina

Berdych, Tsonga i Nishikori zajedno imaju samo 3 Grand Slam Finala i 14 Grand Slam polufinala. Ako dodamo Wawrinku u miks onda imaju 3 titule, 6 finala i 22 polufinala.

Neverovatan podatak
(Mashala, 24. januar 2017 16:39

Pa ok ako cemo da budzimo sto na tu cetvorku ne dodamo jos i Ferera i Del Potra i tako zokruzimo jednu eru.

Conga + Nisikori + Vavrinka + Berdih + Ferer + Del Potro = 4 GS titule, 8 GS finala, 31 GS polufinale i 5 Masters titula, 23 Masters finala

naspram

Hjuit + Rodik + Safin = 5 GS titula, 13 GS finala, 25 GS polufinala i 12 Masters titula, 24 Master finala i 2 osvojena zavrsna turnira.

Markan

pre 7 godina

@sinki ali ne Igra Stan za Svajcarsku vec za sebe sve i da ga pusti sto nece biti slucaj ko mu garantuje da ce pobediti Raonica/Nadala u finalu ili mozda Gofana ali cisto sumnjam .

kepri

pre 7 godina

Ako je ovo igra kojom je Zverev pobedio Mareja onda tu nešto smrdi,pa Marej bi oduvao Federera sa sve najkijem i zlatnim roleksom,ljudi ima nešto trulo u tenisu,BTW i onaj naš zeza krizu.

dostojevski

pre 7 godina

Misa Zverev nije nikakav reper. Federerova forma nije na nivou USO15. Tada do finala nije izgubio set. Ne vjerujem da ce mec sa Wawrinkom biti jednosmjerna ulica.
(Sonic, 24. januar 2017 14:53)

gde ti je no3e? hahaha

Bolan Bre

pre 7 godina

Nafuravaju se kao da je on neki vanzemaljac a on pobijedio smijesnog Zvereva koji i ne igra tenis vec neku verziju bezbola u kojoj koristi reket umjesto palice.
Mogao bi samo da jos baci onaj reket kad servira i udari u sprint prema mrezi...i ceka tamo da lopta prodje pored njega.
i on kao iznenadio Marija he he...koja je ovo muljava..

Cx

pre 7 godina

"dajte mu nadala,pa da vidimo ko kosi,a ko vodu nosi. 23-11"

H2H nema mnogo veze u ovom trenutku. Ako obojica prodju QF vidjeni su u finalu i tu vece sanse dajem Federeru. Bilo bi lepo opet gledati njih dvojicu u finalu.

sinisa

pre 7 godina

Ljudi,da li je realno i da li je moguce da je Marej ispao od Mise Zvereva.S obzirom kako Zverev igra,totalno je nejasno kaako je pobjedio,sta je uopste Marej radio.

Ivan

pre 7 godina

Kapa dole Rođi ali sad mi je još čudnije kako li je ovaj Zverev pobedio Endija u 4 seta prilicno lagano??? I to Endija koji igra kao u transu evo godinu dana naročito u drugoj polovini prošle godine u kojoj je na svim podlogama briljirao i gde mu je jedini rival bio Samo Novak do RG a posle RG niko!! I sad ga počistio sa terena Zverev koji protiv Rođe deluje kao rekreativac i sparing partner za jedan osrednji slabiji trening a ne jedno četvrtfinale GS-a!!!

Švajcarac

pre 7 godina

Imao je prelagan žreb do sada jeste trebalo da igra sa Marejem ali je ovaj ispao Wavrinku teško može da prođe osim ako ga ovaj ne pusti ionako mi je bilo sumnjivo prvo kolo 300ti a drugo 200ti igrač na listi pa onda poraz Britanca od igrača koga bi inače lako tukao i eto Fedexa u polufinalu nadam se zadnjem stepenika na ovom Australijan openu.

Donekle poznavalac tenisa

pre 7 godina

Nisam gledao meč ali u predhodnim kolima više nego dobro je odigrao..Polufinale izmedju njega i zemljaka Vavrinke biće težak ispit za Rodžera ne zbog toga što je veća klasa od njega nego što Vavrinka naučio da bude jak kao zemlja na grem-slemovima u poslednji 3,5 godina , da se nikoga ne boji više kao što je ranije bio slučaj..Dakle po meni finale pre finala a na drugoj strani gde je Rafa mislim da svi šanse imaju noćas da igraju u polufinalu i eventualno u finalu sa predhodnim pomenutom dvojicom.

Djordje

pre 7 godina

Mozda se ovo mnogima neće svideti al mislim da je dobro za Novaka da Nadal ili Federer osvoje AO, to će ga verovatno naterati da se vrati

Mashala

pre 7 godina

Pa zar ti covek nije lepo rekao da su Berdih, Conga i Nisikori mnogo bolji teniseri od Rodika i Safina? Sta sada tu ima cudno, Rodik i Safin zajedno imaju 3GS i 10 Mastersa naspram 3 Mastersa ove trojice. Ne kontaju ljudi da su Rodik, Safin i Hjuit ono sto su danas Marej i Vavrinka ali nema veze.
(Sreten, 24. januar 2017 12:49)

Samo bih dodao da Roddick i Safin pored 3 Grand Slam titule imaju zajedno i 9 Grand Slam Finala kao i 17 Grand Slam polufinala. A sa Hewitt-om u kombinaciji imaju 5 titula, 13 finala i 25 polufinala.

Berdych, Tsonga i Nishikori zajedno imaju samo 3 Grand Slam Finala i 14 Grand Slam polufinala. Ako dodamo Wawrinku u miks onda imaju 3 titule, 6 finala i 22 polufinala.

Neverovatan podatak

Eto tako

pre 7 godina

Sve to stoji da federer igra najlepsi tenis ikada ali tenis je gladijatorski sport i ako se prica o njemu kao da je GOAT jedna velika mrlja mu je medjusobni skor sa Nadalom(11-23) pa i Noletom,a ako ste najbolji ikada onda ne bi trebalo da imate tako ubedljivo los skor sa kako on kaze njegovim najvecim rivalom, Nadalom. Fedex je gubio od njega u svojim najboljim danima cak i kad je Nadal imao svega 18,19 godina.

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

Meni se cini da je ovo u zadnje vreme odradjeno da povecaju rejting mislim ispada Nole i Marej a Nadal i Federer lagano dobijaju a mozda i gresim

a

pre 7 godina

Lepo se zakuvao turnir, gledajuci Federera.. Vavrinku, Raonica i Nadala, mogla se i ocekivati ovakva zavrsnica.
Dragi moji, titulu osvaja, jedan jedini...neponovljivi, istinski borac...i najcistija dusa tenisa Rafael Rafa Nadal.
Vamos!!
Pozdrav za @mala_maca...da osvoji on, pa cemo lako:)

posteno pa ko ...

pre 7 godina

I to uprkos uzasno teskom, uopste nenamestenom zrebu gde je igrao protiv Neznaog, Nikoga i protiv Nicega a sad ga ceka zemo na kojeg i njegova zena sme da se izdire. A onda fino finale...

Sika Momcilo s'ljubavlju

pre 7 godina

Ne bih ja jos otpisivao Misu,pak je rano za tako nesto..
Na 2-0 decko moze da zaigra nestvarno i preokrene...
Jednostavno,cuda se desavaju..Mada mislim da je za Federera potrebno malo vise od toga,ali dobro,videcemo.Kazem,rano je za bilo kakve prognoze..
Pa i ovaj drugi igra tenis,nije danas uzeo reket u ruke,zna i on nesto..

Bojan

pre 7 godina

smesne su mi ove tvrdnje za namestanje za Federera
pa Fed se prosle godine na ovom turniru prosetao do polufinala gde je dolazio isto tako lako preko deset puta
Novak i Endi su ispali jer su u losoj formi, Nole jer nije glavom u tenisu, Endi jer se isecpio krajem prosle godine
a Federer uopstenije imao ovde lak zreb
od takozvanog big4 je imao uverljivo najtezi
covek je odbranio svoju poziciju na listi
u narednih godinu dana moze samo napred

mike

pre 7 godina

Kad amater sretne legendu. Deco uzivajte dok maestro jos igra.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xfaktor, 24. januar 2017 09:45)

Maestro celog zivota samo amatere dere!

stojan

pre 7 godina

ovo je smesno,zverev nema servis a hoce na mrezu,mene je cudno bilo kako je i stigao do mareja,mali zverev bi pruzio daleko veci otpor,federer jeste veliki ali je ovo stvarno sramota,vavrinka je opasan,moze da dobije rodzera,a u ovom drugom delu raonic je jaci od rafe,a ne bi trebalo otpisivati ni gregora

nikol dz ankica

pre 7 godina

@bolan bre.... do malopre si na radnom mestu dosadjivao vodji bot smene da ti da neko ime starije od 5 godina..... nikada neces napredovati do bot 2 klase , tata je inace poznat kao skrtac . moras da se potrudis, ponovo su angazovali protozou svih botina , legendarnog nikol dz femiju, ljulja ti se mesto.

Realista

pre 7 godina

@ILR

Nesto sam razmisljao o ovome jutros gledajuci Federerov mec. Njemu zaista niko ne moze da ospori dostignuca, kao ni to da igra atraktivan tenis. Medjutim, vise je to do aure koja je oko njega, i brenda koji su stvorili sponzori nego do neke neverovatne lepote. Mogu da primetim da ni njega ni Nadala nije bilo poduzi period, otprilike kao da su vesto cekali trenutak da najjacim konkurentima opadne forma, pa da se onda vrate na velika vrata. Ukoliko su se povodili tim, bas niti je u duhu velikana niti sportski, ali dobro, ne znam ja njihove motive, niti ih znam licno. Samo mi deluje kao vrlo moguce. Novak mozda nije na njihovom nivou sto se osvojenih titula tice, medjutim, bez premca je najkonstantniji u poslednjih 10 godina. Ne secam se da je ijednu sezonu kompletnu propustio. Druga dva velikana jesu, i bas mi je indikativno da se preporodjeni vracaju taman kad je nastao vakuum.

Ivan

pre 7 godina

Kapa dole Rođi ali sad mi je još čudnije kako li je ovaj Zverev pobedio Endija u 4 seta prilicno lagano??? I to Endija koji igra kao u transu evo godinu dana naročito u drugoj polovini prošle godine u kojoj je na svim podlogama briljirao i gde mu je jedini rival bio Samo Novak do RG a posle RG niko!! I sad ga počistio sa terena Zverev koji protiv Rođe deluje kao rekreativac i sparing partner za jedan osrednji slabiji trening a ne jedno četvrtfinale GS-a!!!

Zox

pre 7 godina

Kad sam rekao da je ove godine AO "uradio" Nike i da ce biti "Nike" 100% u finalu - smejali su mi se...

Ovo je teska predstava za one koji vide ono sto zele da vide...

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

nn. Nisam misleo na njih dvojicu vec tenis kao sport dosadilo je ljudima da gledaju stalno Novaka i Mareja u finalima

Bolan Bre

pre 7 godina

@ (nikol dz ankica, 24. januar 2017 13:15)

Pazi covjece kad bjesomucno repliciras ljudima da bar pogodis kome odgovaras. Posto se pojavljujes pod raznim nikovima sa istog IPa lako te je provaliti. A kad repliciras pazi koji nik upotrebljavas jer se gubis, jadan ,pa ti se malo pomijesa koja si lcnost dok vodis polemiku sa nekim.
A sad ponovi za mnom- Novak je najveci. Sad to napisi 100 puta i sutra se se javi da si uradio zadacu!

L

pre 7 godina

@stef, slažem se ja potpuno, zato i kažem, popravio se, ali generalno od početka karijere teško je nalazio odgovor na takvu igru. Passing shot mu je odličan baš zato što može da trči do sutra i namesti se na udarac, ali nema taj mindset i nije u stanju da na taj način odgovori na takvu igru tokom celog meča. A i nije ga htelo. Jer se nervirao, po običaju.

tnsfan

pre 7 godina

Nema sanse da je sve ovo slucajno, da No1 i No2 ispadnu tek tako od nekih anonimusa u drugom i trecem kolu. Sve je ovo jedna velika namestaljka. Jednog dana cemo zaznati sve.

sinisa

pre 7 godina

Zaista nisam teoreticar zavjere ali da Novak ispadne u drugom kolu od Istomina a Marej u trecem kolu od Mise Zvereva,stvarno vise nego cudno i sumnjivo.Vidjecemo kako ce se Vavrinka sada ponasati u polufinalu.

Kokice

pre 7 godina

@(Sreten, 24. januar 2017 18:04)

Pa to bas i nije fer jer u Nadal/Djokovic eri imamo 6 igraca dok u Federerovoj imamo samo 3, treba dodati jos toliko da bi videli i zakljucili odnos izmedju dve ere. S'tim sto bih zamenio Berdiha sa Marijem, a na kratkoj listi Federerovih ljutih konkurenata bih izdvojio sledece:

Agasi - da bi bilo fer treba da se racunaju samo njegovi uspesi od '00te pa na dalje
Moja - U Fed eri je dva puta zavrsio u Top 5 i jednom u Top 10 ali je svoje najbolje izdanje imao davne 1998 tako da ga necemo ukljuciti
Ferero - E on je pravi igrac iz ove ere koji je sve svoje najvece uspehe ostvario pored Federera
Davidenko - Iako je generacijski krenuo kada i Federer svoj najbolji tenis je igrano negde na prelazu izmedju dve ere
Tim Henman - Stara garda igraca koji ima jako dobar h2h rezultat protiv Federera i svoju najbolju godinu je imao '04 ali posto igra od '93 on ispada iz kalkulacije
Nalblandian - Slicno kao i Davidenko
Koria - Igrao je samo 8 godina i napravio ogromne uspehe bas za vreme Federerove vladavine, on neka bude sesti

Fed Era '00-'06
Hjuit + Safin + Rodik + Ferero + Agasi('00-'06) + Koria =
9 GS, 22 GS Finala, 42 GS Polufinala, 25 Masters, 44 Masters Finala, 2 zavrsna turnira

Nadal/Novak Era '07-'15
Conga + Nisikori + Marej + Ferer + Vavrinka + Del Potro =
7 GS, 18 GS Finala, 46 GS Polufinala, 18 Masters, 40 Master Finala, 1 zavrsni turnir

вељко

pre 7 godina

Проблем са челенџер играчем?
И то осредњим.
Сада тај чувени сервис-волеј играч пред којим је светла будућност и који је онако почистио најбољег играча света,не може ветерану да узме пар гемова?
Нешто ту није у реду.
Да ли онај пораз Мареја или ова лака победа Федерера?

alejandro

pre 7 godina

@alejandro, sta da ti covek kaze a da te ne uvredi...
(Ahaha, 24. januar 2017 12:22) # Link komentara
Ahaha, bolje ćuti jer ionako tenis pratiš od 2003. kad ti je idol osvojio prvi Vimbldon; Usput jesi li čuo za tenisere Ken Rouzvola, Džimi Konorsa, Mihaela Štiha, Peta Keša, Vejna Fereiru, Slobodana Živojinovića, Anri Lekonta, Tomasa Mustera, Andresa Gomesa....? Sumnjam!

sasa

pre 7 godina

zastitni znak belog sporta,po brojkama najbolji svih vremena ali me zanima koliko je on uzeo g.s.titula od 2008,ja se ne secam kad je dobio Novaka i mislim da je zadnji g.s.uzeo 2012 i ima negativan skor sa Nadalom i Novakom.Tenis konstantno pratim kada se Novak pojavio,pratio sam Samprasa,Agasija,Ivanisevica,Raftera,posle toga se ne secam nekih bitnih igraca,tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera...tako da uporedjivati takvu generacijom sa onom koja se kasnije pojavljuje je jako smesno(Nadal,Djokovic,Marej,Del Potro,pa se pojave Wavrinka,Berdih,Conga,Nisikori,Cilic,Raonic koji ponekad bljesnu)pa ti sine budi dominantan,iz tog razloga se divim Novaku Djokovicu sto je dobrim delilom svoje karijere svima nabio komplekse da to u istoriji tenisa nije vidjeno

Pronicljivi

pre 7 godina

Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?

alejandro

pre 7 godina

Stvarno čovek mora da ima dobar želudac, najpre slušajući komentatora eurosporta, zatim čitajući komentare nerealnih navijača Rođinih do neverovatnog prenemaganja Federerovog tokom intervjua kod Kurijera. Šatro očekivao je težak žreb a eto dobio je koji je dobio. A žreb mu namešten da ne bi ispao u prva 3 kola a onda sve je moguće. Apsolutno nepoštovanje ATP broja 1 (Marija) koji je 3 od 4 meča igrao u dnevnom terminu i po vrućini a 17. na ATP sve svoje mečeve u večernjim terminima. Zaista bi organizatori AO trebali da budu bojkotovani od broja 1 i 2 te još nekoliko jer ovakva navijačka organizacija Gren slema klizi u besmisao. Očekujem lavinu negativnih komentara ali to je tako.

Anna

pre 7 godina

Vidim da komentari koji navode da je Federer "pušten" imaju minuse većinom, ali ne mogu se oteti utisku da su tačni.
Svi znamo da Federer želi da se oprosti od tenisa uz grend slem, kao najbolji, najprofitabilniji i najomiljeniji teniser. Zbog imidža koji je izgradio, jednostavno ni on ni drugi ne žele da dozvole da objavi povlačenje tek tako, kao neki 20, 30 igrač. Želi se da ode u stilu, kao najveći.
Ali ne ide. Neće ga pa neće. On već par godina to pokušava i nema šanse.

Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće.
Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.

trener

pre 7 godina

Pa sad menu ova eve vise izgleda na fin poslovni dogovro da Novak osigura kompletiran slem, Mari dobije prvo mjesto na rang listi a zauzvrat se sklone da Rodja dodje do mogucnosti da uzme jos jedan GS. bez tog GSa ili bar zavrsnice, njegova bi karijera izgledala kao izduvani balon od momenta pojave Nadala, Novaka i Marija.
Ovako bi svi osigurali po nesto do cega bi inace tesko dosli, pogotovo Federer.

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

Meni se cini da je ovo u zadnje vreme odradjeno da povecaju rejting mislim ispada Nole i Marej a Nadal i Federer lagano dobijaju a mozda i gresim

boban,nis

pre 7 godina

Nadamo se da placko pada protiv Vavrinke,Ljudi pa zar ste toliko naivni,da li ne vidite koliko je to licemeran covekiIzigrava gospodina a u stvari je najzlobniji teniser na turu,

dorcol

pre 7 godina

mislim da ovoliko pohvala nema ni u svajcarskim medijima ,povraca mi se, najveci koji je pre 2 god za pobegao u finalu u londonu ,ceo svet je pisao sramotno ,e da to je najveci ,.

Patrik

pre 7 godina

Kazete ocekujete prilicno laku pobedu Rodzera?Pa cekajte ako je pobedio Zverev jednog Endija Mareja koji je NAJBOLJI teniser na svetu sada,zasto ne bi mogao i Federera da pobedi cije je vreme proslo?Kad je vec dogurao do 1/4 finala,nije bez sansi.Iznenadjenja su moguca.To je tenis.

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

I tenis je postao jako zanimljiv Federer pola godine pauza i bez problema dobija kao na fudbalu kad se oprasta neki veteran a svi se sklanjaju da da gol

Švajcarac

pre 7 godina

Imao je prelagan žreb do sada jeste trebalo da igra sa Marejem ali je ovaj ispao Wavrinku teško može da prođe osim ako ga ovaj ne pusti ionako mi je bilo sumnjivo prvo kolo 300ti a drugo 200ti igrač na listi pa onda poraz Britanca od igrača koga bi inače lako tukao i eto Fedexa u polufinalu nadam se zadnjem stepenika na ovom Australijan openu.

NIKI

pre 7 godina

Ajde da cujem jos nekog koji kaze da mu nedostaje servis volej igra, na sta lici mec ove dvojice, ovo se cak ni sportom ne moze nazvati!! od koga je marej izgubio, ovo je bruka nevidjena!!

kepri

pre 7 godina

Ako je ovo igra kojom je Zverev pobedio Mareja onda tu nešto smrdi,pa Marej bi oduvao Federera sa sve najkijem i zlatnim roleksom,ljudi ima nešto trulo u tenisu,BTW i onaj naš zeza krizu.

posteno pa ko ...

pre 7 godina

I to uprkos uzasno teskom, uopste nenamestenom zrebu gde je igrao protiv Neznaog, Nikoga i protiv Nicega a sad ga ceka zemo na kojeg i njegova zena sme da se izdire. A onda fino finale...

dada

pre 7 godina

Laganica 3:0 za Fekija.Ono sto mene frustrira je sto Zverev ne pruza ni 1% igre kao protiv Endija,sav fasciniran sto je na terenu sa svojim idolom.Dosadno.Ne mogu da kazem da ako Federer osvoji AO nije zasluzeno,ali me istovremeno i nervira :)))
Ostaje da se uzdam u Raonica :)

oxydant

pre 7 godina

Posle poraza Marija od rekreativca Miše Zvereva (o Novaku i da ne govorimo) bilo mi je jasno,da Federer osvaja ovaj AO a potom polako (i svečano!) odlazi u penziju.
Živi bili pa videli.

tnsfan

pre 7 godina

Nema sanse da je sve ovo slucajno, da No1 i No2 ispadnu tek tako od nekih anonimusa u drugom i trecem kolu. Sve je ovo jedna velika namestaljka. Jednog dana cemo zaznati sve.

Bolan Bre

pre 7 godina

Nafuravaju se kao da je on neki vanzemaljac a on pobijedio smijesnog Zvereva koji i ne igra tenis vec neku verziju bezbola u kojoj koristi reket umjesto palice.
Mogao bi samo da jos baci onaj reket kad servira i udari u sprint prema mrezi...i ceka tamo da lopta prodje pored njega.
i on kao iznenadio Marija he he...koja je ovo muljava..

Sika Momcilo s'ljubavlju

pre 7 godina

Ne bih ja jos otpisivao Misu,pak je rano za tako nesto..
Na 2-0 decko moze da zaigra nestvarno i preokrene...
Jednostavno,cuda se desavaju..Mada mislim da je za Federera potrebno malo vise od toga,ali dobro,videcemo.Kazem,rano je za bilo kakve prognoze..
Pa i ovaj drugi igra tenis,nije danas uzeo reket u ruke,zna i on nesto..

Realista

pre 7 godina

@ILR

Nesto sam razmisljao o ovome jutros gledajuci Federerov mec. Njemu zaista niko ne moze da ospori dostignuca, kao ni to da igra atraktivan tenis. Medjutim, vise je to do aure koja je oko njega, i brenda koji su stvorili sponzori nego do neke neverovatne lepote. Mogu da primetim da ni njega ni Nadala nije bilo poduzi period, otprilike kao da su vesto cekali trenutak da najjacim konkurentima opadne forma, pa da se onda vrate na velika vrata. Ukoliko su se povodili tim, bas niti je u duhu velikana niti sportski, ali dobro, ne znam ja njihove motive, niti ih znam licno. Samo mi deluje kao vrlo moguce. Novak mozda nije na njihovom nivou sto se osvojenih titula tice, medjutim, bez premca je najkonstantniji u poslednjih 10 godina. Ne secam se da je ijednu sezonu kompletnu propustio. Druga dva velikana jesu, i bas mi je indikativno da se preporodjeni vracaju taman kad je nastao vakuum.

D I R E K T I V A

pre 7 godina

Kazniti i ispitati onog koji mu je dozvolio da zaluta, po cijoj direktivi.
Pa ovaj je prvi put u karijeri vezao 4 pobede, o cemu pricamo... I Istomin isto verovatno. Kazniti i onog koji je rekao "svi napreduju".

zex

pre 7 godina

Nije Fed bio toliko dobar koliko je Zverev Los.Ja neznam kako je pobedio Mareya.ovo je katastrofa igrati tako jednolicno protiv igraca koji je strasan,pa tu nema nikakvih sansi.Federer je odigra solidno ali da je bilo koji igrac iz top10 bio na drugoj strani bila bi druga prica.Prvi set nije se ni oznojio19min.Zverev servira i odmah na mrezu a lopta pada na servis liniju pa to je poslastica za Federera.Meni nije jasno zasto Marey nije probijao Zvereva kada je supalj kao sir.Postoji sansa da Fed.osvoji i svaka mu cast. Za mene je Novak br1 i svakako bolji je od Federera i nadam se da ce se vratiti i nastaviti da igra kako zna.Federeru cestitke naravno.

Zox

pre 7 godina

Kad sam rekao da je ove godine AO "uradio" Nike i da ce biti "Nike" 100% u finalu - smejali su mi se...

Ovo je teska predstava za one koji vide ono sto zele da vide...

a

pre 7 godina

Ako Federer udje u finale i tamo naleti na Rafaela - izgubio je u svlacionici. Rafa s jednom nogom da izadje ne moze mu Rodzer nista, najveci penicilin za njega. Jeste ga dobio u Londonu zadnji put kad su igrali, al na tri seta nema sta da trazi.

mike

pre 7 godina

Kad amater sretne legendu. Deco uzivajte dok maestro jos igra.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xfaktor, 24. januar 2017 09:45)

Maestro celog zivota samo amatere dere!

Eto tako

pre 7 godina

Sve to stoji da federer igra najlepsi tenis ikada ali tenis je gladijatorski sport i ako se prica o njemu kao da je GOAT jedna velika mrlja mu je medjusobni skor sa Nadalom(11-23) pa i Noletom,a ako ste najbolji ikada onda ne bi trebalo da imate tako ubedljivo los skor sa kako on kaze njegovim najvecim rivalom, Nadalom. Fedex je gubio od njega u svojim najboljim danima cak i kad je Nadal imao svega 18,19 godina.

brufen_od_400

pre 7 godina

Tako je botovi, kad đoković skoro celu sezonu igra na turnirima bez Federera i Nadala TO NIJE NAMEŠTENO, to je "klasa", "najbolji svih vremena" a ostali su "boranija". Kad Federer igra a ispadnu đoković i marej e to je "NAMEŠTEN ŽREB". Pa boranijoooooooo botovska!!

Bosanac

pre 7 godina

Vidim da komentari koji navode da je Federer "pušten" imaju minuse većinom, ali ne mogu se oteti utisku da su tačni.Svi znamo da Federer želi da se oprosti od tenisa uz grend slem, kao najbolji, najprofitabilniji i najomiljeniji teniser. Zbog imidža koji je izgradio, jednostavno ni on ni drugi ne žele da dozvole da objavi povlačenje tek tako, kao neki 20, 30 igrač. Želi se da ode u stilu, kao najveći.Ali ne ide. Neće ga pa neće. On već par godina to pokušava i nema šanse.Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće. Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.
(Anna, 24. januar 2017 12:26)Lutko ti si u žešćoj paranoji,i ti i svi koji su ti dali +...Čuj sklonjeni,prijetnje familiji,lova...Vi Novakovi navijači ste stvarno u banani...Deri Federeru sve do kraja pa nek pjene ovi navijači mršavog...

Delije Sever

pre 7 godina

Uvek imaj jedno na umu: Nikad ne igraj servis-volej protiv coveka koji ima najbrzi mozak u istoriji tenisa i koji nadje resenje u roku od odmah. Dovidjenja, Zverev, dosao je najbolji da objasni zasto je najbolji.

brufen_od_400

pre 7 godina

Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronicljivi, 24. januar 2017 10:49)

Plači.

zex

pre 7 godina

Covek koji nema plan b nezasluzuje da igra GS.Smesna igra zvereva pa i ja bih ga dobio.Federer je opasan kada dobija kratke lopte moze da bira gde ce da je posalje.Batali covece izlazak na mrezu smucilo mi se.

Dr. Roddick

pre 7 godina

@sasa

"..tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera.."

Za tvoju informaciju taj Safin i Roddick,koga ismevas, imaju bolji h2h sa nasim no2etom. Tako da no2e moze Bogu da se zahvali sto nema takva dva igraca u ovoj eri tenisa.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Nadam se da ce osvojiti, cisto da misevi znaju dje im je mjesto. Novak je izgubio motivaciju, zelju, pamet, nemam pojma sta mu je, Nadal je sagorio samo sebe. RODJA GOAT, 36 godina i dalje ga zele ;)))

sinisa

pre 7 godina

Zaista nisam teoreticar zavjere ali da Novak ispadne u drugom kolu od Istomina a Marej u trecem kolu od Mise Zvereva,stvarno vise nego cudno i sumnjivo.Vidjecemo kako ce se Vavrinka sada ponasati u polufinalu.

djoka debilijus

pre 7 godina

Jeste da Federer nije igrao šest meseci, ali je vredno trenirao, tako da ne verujem u nameštaljku, premda stoji to da je sve moguće, pa i to da Rodja, ove godine, osvoji sva 4 GS-a. He, he!

Đorđe

pre 7 godina

Pa ovaj meč je neuporedivo bolji od svih "epskih" mečeva prebacivača loptica Marija, Đokovića, Nadala. Ide se na viner, pregršt lepih poena, bez besomučnog prebacivanja loptice i čekanja na grešku protivnika.
Zato je Federer najbolji svih vremena. Ne samo zbog rekorda, već i zbog stila, lepote igre.

ILR

pre 7 godina

Volim i poštujem Djokovića ali Federer je bez dileme još uvek veći od njega. To ne kažem ja već broj trofeja. Daleko od toga da ta činjenica umanjuje Djokovićev uspeh u tenisu. Novak je jedan od pet najvećih tenisera u istoriji što je nešto neverovatno.

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Zverev je protiv Mareja napravio iznaneđenje, dva puta mu ista fora ne može proći a još Federer takvi odgovaraju po stilu igre. Wavrinka je druga priča u polufinalu i očekujem pobjedu Wavrinke premda bi volio da Federer ili Nadal osvoje turnir možda to trgne Novaka iz letargije i nezainteresovanosti.

Djole*

pre 7 godina

Slusam ovog Vilandera i samo gledam dokle ide covjek na nebulozama i glupostima. Sad kaze da ako Zverev pridobije publiku na svoju stranu, mozda ima sansu. Pridobije publiku protiv Federera bilo gdje?! A ovo Barbara samo mase glavom.. Idemo Maestro!

a

pre 7 godina

Lepo se zakuvao turnir, gledajuci Federera.. Vavrinku, Raonica i Nadala, mogla se i ocekivati ovakva zavrsnica.
Dragi moji, titulu osvaja, jedan jedini...neponovljivi, istinski borac...i najcistija dusa tenisa Rafael Rafa Nadal.
Vamos!!
Pozdrav za @mala_maca...da osvoji on, pa cemo lako:)

Knić

pre 7 godina

Federer and Novak Djokovic have met 45 times with Djokovic leading 23–22 wins.[157][158] They are tied 17–17 on hard-courts and 4–4 on clay while Djokovic leads 2–1 on grass. The Federer–Djokovic rivalry is the largest rivalry in men's Grand Slam tournament history with a record 15 matches played against each other with Djokovic leading 9–6. Djokovic is the only player besides Nadal to defeat Federer in consecutive Grand Slam tournaments (2010 US Open and 2011 Australian Open, also 2015 Wimbledon, US Open and 2016 Australian Open), and the only player besides Nadal and Murray who has double-figure career wins over Federer. Djokovic is one of two players (the other again being Nadal) currently on tour to have defeated Federer in straight sets at a Grand Slam event (2008 Australian Open, 2011 Australian Open, 2012 French Open) and the only player to do so three times. Of their 45 meetings, 15 have reached a deciding set.

Bolan Bre

pre 7 godina

@ (nikol dz ankica, 24. januar 2017 13:15)

Pazi covjece kad bjesomucno repliciras ljudima da bar pogodis kome odgovaras. Posto se pojavljujes pod raznim nikovima sa istog IPa lako te je provaliti. A kad repliciras pazi koji nik upotrebljavas jer se gubis, jadan ,pa ti se malo pomijesa koja si lcnost dok vodis polemiku sa nekim.
A sad ponovi za mnom- Novak je najveci. Sad to napisi 100 puta i sutra se se javi da si uradio zadacu!

Dragan

pre 7 godina

Mariju nece biti zadugo jasno od koga je on izgubio.Fedex da svojih 35 kuka, podera ovoga za 19 minuta.Tri seta laganice, a Mari se mucio kao pocetnik.Ovaj Zverev.igra cudan tenis, zato ga je Fedex uduvao kao levata.Ako Fedex dobije Vavrinku, neka uzme i AO, usta sumnjam, ali nezaboravite da je bik sa Majorke u drugoj grupi, tako da nije iskljuceno i finale Fedex/Rafa, i ubedljiva pobeda Rafe.Videcemo.ipak moze li Raonic dobiti prvo Rafu, pa da gledamo mozda finale, druga opcija Vavrinka/Raonic.Sve je moguce.

Srdjan

pre 7 godina

Najvise volim Federera i volio bih da osvoji ali mislim da je Vavrinka trenutno u boljoj formi i mislim da ce, ne samo proci u finale, nego i osvojiti titulu. Vavrinka je tip tenisera koji kad prodje prva 3 kola obavezno ide do samog kraja.

Dušan

pre 7 godina

Andy Murray: Halo, je l' to Roger?
Federer: Da, da, ovde Roger, ko je to?
Murray: Andy ovde, zanima me koliko naplaćuješ privatne časove iz passing shot-ova?
Roger: Prvi čas je besplatan, posle ćemo da se dogovorimo. Budi sutra na terenu u 7 ujutru. Pozdrav.

DuckDodgers

pre 7 godina

Koliko isfrustritranih navijača Novaka koji navijaju na svaki poen da izgubi Rodžer, i još ovde pišu da mi vidimo koliko im je krivo što dobija... Čovek je ušao u polufinale AO, ne znam da li može da ode u finale i osvoji, ali zna da su ga ljudi otpisivali već u trećem kolu... koliku li to gorčinu vi osećate pa meni to nije jasno, ne navijam više za Novaka već, dve, tri godine, i pitam se jesam li i ja bio ovako zadrt i slep, daj bože da nisam...

xyz

pre 7 godina

"Smešni ste obožavaoci lika i dela lepršavog Švajcarca. Sad je najveći, najbolji ikada, genije? A kad ga Nole oduči od tenisa onda je mator? Ajde dogovorite se više, je l' mator ili nije?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pronicljivi, 24. januar 2017 10:49)"

Pa da, mator je, a igra polufinale. To samo dodatno dokazuje da je najbolji!

Pele

pre 7 godina

kakvi su ovo tripovi:
- Svajcarskoj vise odgovara da pobedi Federer
- dogovoreno da izgube Mari i Djokovic
- namesten zreb
Ljudi, nema nista od toga.

PS: autori, ne "preskacite" terapiju!

oxydant

pre 7 godina

Federer i Wawrinka su imali samo jedan neizvestan meč.Ono kad se Waw uskopistio,meč
otegao pa je Mirka sa tribina morala da "interveniše".Potom je Federer predao finale Novaku "povređen" i otišao po DC u Novi Sad (Srbija bez Novaka).Ali,u 2015 Federer lako pobeđuje Wawa u Rimu (Fed nikad nije osvojio Rim) a Federer lako gubi polufinale u Rolan Garosu od Wawrinke.Koji ga osvaja.
Naredni meč ove dvojice dobija Federer. Bez problema u 3 seta.

Vojvoda

pre 7 godina

Bravo Rodjo.Imas Mirku i cetvoro dece.Ne menjas pelene i cucle.Treniras pa koliko telo izdrzi.Mirka voli lovu a ti titule.I ne trazis nebeski mir

Sreten

pre 7 godina

Za tvoju informaciju taj Safin i Roddick,koga ismevas, imaju bolji h2h sa nasim no2etom. Tako da no2e moze Bogu da se zahvali sto nema takva dva igraca u ovoj eri tenisa.
(Dr. Roddick, 24. januar 2017 11:10)

Pa zar ti covek nije lepo rekao da su Berdih, Conga i Nisikori mnogo bolji teniseri od Rodika i Safina? Sta sada tu ima cudno, Rodik i Safin zajedno imaju 3GS i 10 Mastersa naspram 3 Mastersa ove trojice. Ne kontaju ljudi da su Rodik, Safin i Hjuit ono sto su danas Marej i Vavrinka ali nema veze.

Najslabija konkurencija je bila bas upravo 2014/2015 kada je jedini konstantni protivnik Djokovicu bio Federer u prvoj polovini cetvrte decenije svog zivota, a znate i ko jos? Pa upravo taj David Ferer koji je sledeci posle Djokovicevih 11 titula i Federerovih 6 titula najuspesniji na listi sa 5 osvojenih titula u 2015.

Ova nova generacija kao Raonic, Dimitrov, Tiem i Kirgios, pa i Gofan konacno stasavaju tako da ni Djokovicu a ni Federer/Nadalu vise uopste nece biti lako da uzmu bilo sta tek tako.

Ivan

pre 7 godina

Kapa dole Rođi ali sad mi je još čudnije kako li je ovaj Zverev pobedio Endija u 4 seta prilicno lagano??? I to Endija koji igra kao u transu evo godinu dana naročito u drugoj polovini prošle godine u kojoj je na svim podlogama briljirao i gde mu je jedini rival bio Samo Novak do RG a posle RG niko!! I sad ga počistio sa terena Zverev koji protiv Rođe deluje kao rekreativac i sparing partner za jedan osrednji slabiji trening a ne jedno četvrtfinale GS-a!!!

alejandro

pre 7 godina

@alejandro, sta da ti covek kaze a da te ne uvredi...
(Ahaha, 24. januar 2017 12:22) # Link komentara
Ahaha, bolje ćuti jer ionako tenis pratiš od 2003. kad ti je idol osvojio prvi Vimbldon; Usput jesi li čuo za tenisere Ken Rouzvola, Džimi Konorsa, Mihaela Štiha, Peta Keša, Vejna Fereiru, Slobodana Živojinovića, Anri Lekonta, Tomasa Mustera, Andresa Gomesa....? Sumnjam!

Sonic

pre 7 godina

Misa Zverev nije nikakav reper. Federerova forma nije na nivou USO15. Tada do finala nije izgubio set. Ne vjerujem da ce mec sa Wawrinkom biti jednosmjerna ulica.

zex

pre 7 godina

Od koga je izgubio Marey pa to je smesno .Zverev nece moci protiv Federa.Lagano dobija Fed.Zverev nema igru samo voleji.Ta igra danas ne pije vodu.

Mikii

pre 7 godina

Volim i poštujem Djokovića ali Federer je bez dileme još uvek veći od njega. To ne kažem ja već broj trofeja. Daleko od toga da ta činjenica umanjuje Djokovićev uspeh u tenisu. Novak je jedan od pet najvećih tenisera u istoriji što je nešto neverovatno.
(ILR, 24. januar 2017 11:18)

Jos uvek? Bio, jeste i bice, decak. U apsolutno svakom sportskom smislu. Ma nisu ista klasa, uopste. Folirant je nakupio grend slemova poslednjih godina u konkurenciji koju evo covek od 35 punih samara ko malu decu. Idemo dalje, majstore!

Ivan

pre 7 godina

Kapa dole Rođi ali sad mi je još čudnije kako li je ovaj Zverev pobedio Endija u 4 seta prilicno lagano??? I to Endija koji igra kao u transu evo godinu dana naročito u drugoj polovini prošle godine u kojoj je na svim podlogama briljirao i gde mu je jedini rival bio Samo Novak do RG a posle RG niko!! I sad ga počistio sa terena Zverev koji protiv Rođe deluje kao rekreativac i sparing partner za jedan osrednji slabiji trening a ne jedno četvrtfinale GS-a!!!

Mikii

pre 7 godina

Lako je prosetati, pored ovako jakih igraca.
(niko, 24. januar 2017 11:13)

U konkurenciji ovako jakih igraca Djokovic uze 4 grend slema zaredom. Tad je bila zlatna era u pitanju, a sad kad tu istu boraniju samara covek od 35 godina, onda su to JAKI igraci. I posle se cude sto Djokovica i ovde malo ko voli. Vi biste detetu i lizalicu ogadili.

nn

pre 7 godina

(Najbolji je opancarev lepak, 24. januar 2017 10:57)
Da, u pravu si. Nadalu i Federeru je bas potrebno dizanje rejtinga hahahah.
Druze sad si odvalio takvu glupost da ne znam kako nije kaznjivo zakonom. Dve ogromne teniske legende ne moraju da dizu rejting tako sto nema Djoke i Mareja, oni se jednostavno pojave i izdominiraju. Svi ih vole u svim drzavama sveta, magnet su sa milionske ugovore, sto bi se reklo boli ih patkica ;)

RF GOAT

pre 7 godina

@Optimus Tesko ce probiti Stan-a u polufinalu. Po meni Stan je veliki favorit. Ne odgovaraju mu njegove bombe...


Da, toliko mu ne odgovaraju, da ima samo 18:3 protiv njega.

replika

pre 7 godina

@Ana ,žao mi je što ću te razočarati ,ali Rodžer ne planira završiti karijeru kako ti prognoziraš.On je izjavio da planira igrati još nekoliko sezona ukoliko na početku ove godine postigne za njega solidan rezultat i kako možemo vidjeti on je prezadovoljan plasmanom u polufinale na na A0.Da li će se plasirati u finale i kakav će rezultat u njemu postići uskoro ćemo vidjeti.Uostalom što bi on završavao karijeru kad može pobjeđivati najveći broj tenisera sa Tura ,među kojima su i oni iz top10 ,odnosno kad je najplaćeniji teniser po osnovu sponzorskih ugovora, i kad je teniser koji svojom igrom i dalje može privući najveći broj gledalaca i kad je još uvijek najomiljeniji teniser širom svijeta.Kada je objavljen žrijeb za A0 vi,novakovi navijači ste govorili da će se Novak prošetati do titule ,a da će Federer i Nadal "dobaciti" jedva do trećeg kola.Vidjeli smo kako se Novak prošetao na A0 ,a Nadal i Federer mogu doći do same završnice GS-a.Sada pričate čiste gluposti koje se zasnivaju da je Federeru namješten žrijeb i da su sklonjenNovak ,a ne želite da priznate da ga je Istjomin počistio sa terena.

вељко

pre 7 godina

Проблем са челенџер играчем?
И то осредњим.
Сада тај чувени сервис-волеј играч пред којим је светла будућност и који је онако почистио најбољег играча света,не може ветерану да узме пар гемова?
Нешто ту није у реду.
Да ли онај пораз Мареја или ова лака победа Федерера?

sarajevo calling

pre 7 godina

zastitni znak belog sporta,po brojkama najbolji svih vremena ali me zanima koliko je on uzeo g.s.titula od 2008,ja se ne secam kad je dobio Novaka i mislim da je zadnji g.s.uzeo 2012 i ima negativan skor sa Nadalom i Novakom.Tenis konstantno pratim kada se Novak pojavio,pratio sam Samprasa,Agasija,Ivanisevica,Raftera,posle toga se ne secam nekih bitnih igraca,tako da je Federer uzimao titule u eri Ljubicica,Rodika,neozbiljnog Safina to su igraci na nivou Davida Ferera...tako da uporedjivati takvu generacijom sa onom koja se kasnije pojavljuje je jako smesno(Nadal,Djokovic,Marej,Del Potro,pa se pojave Wavrinka,Berdih,Conga,Nisikori,Cilic,Raonic koji ponekad bljesnu)pa ti sine budi dominantan,iz tog razloga se divim Novaku Djokovicu sto je dobrim delilom svoje karijere svima nabio komplekse da to u istoriji tenisa nije vidjeno
(sasa, 24. januar 2017 10:33

Dzaba pasa moj,cijeli svijet kaze Federer je bog ove igre ali ti si u pravu.
Mogu misliti koji si mozak,a jesi platio ko je "skinuo" krunu Samprasu i to pazi,na Wimbledonu.
Pomoci cu ti,jedan momcic,e sad ti guglaj i sto manje pisi o tenisu.
Recimo da se posvetis meditaciji,grlis drvece,nadjes i ti sebi gurua kao Novak itd ...

Petar

pre 7 godina

Ipak nismo Srbi tako losi. Odkako je Novak puko odjednom samo reci hvale za Rogera a pre na svaki tekst pljuvacina.
Ja sam veliki navijac Novaka i srce me boli da nece uzeti 18GS-jeva ali Roger pokazuje sta i ko je velicina! Nadam se i da Nadal dodje do finala

Danijel

pre 7 godina

Federeru odgovara wawrinka 17-3.. i to na sljaci ima 2 pobjede Warinka.
Tako da wawrinka nikada skoro nije dobio federera a da nije bila sljaka.
(jednom samo 2009)

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

nn. Nisam misleo na njih dvojicu vec tenis kao sport dosadilo je ljudima da gledaju stalno Novaka i Mareja u finalima

NIKOLA

pre 7 godina

Rodja u 35 ima motiv a Nole u 29 traži balans u univerzumu.Jelena je divna osoba ali je ubica Novakovog tenisa,njen mekušasti karakter,veganske fore sa jedne strane i tenis koji je spartanski sport krv,suze i znoj sa druge strane ne idu.

TajLer

pre 7 godina

Očekivano lagano. Ovaj tip igrača Rodžer bi pobeđivao i sa 50 godina. Jer Federera je praktično nemoguće pobediti tenisom, nadigrati. Jedino anti-tenisom, izmaranjem, opstrukcijom. Zakucaj se iza osnovne linije, trči besomučno 5,6 sati i vraćaj sve na bekend.

sportista

pre 7 godina

Teorije zavere,namestanje meceva,ispadanje favorita u smislu kao svako danas igra tenis,gluposti...treba odati priznanje coveku koji je stvarno majstor ove igre,neprevazidjen...ne volim ga ali mu se divim a znak divljenja je znak postovanja

Vladimir

pre 7 godina

Sta pricate vi ljudi? Vi ste izgleda zaborabili odnos Vavrinka Federer? Nije se bas Vavrinka cesto naigrao tenisa protiv Rodje..Ako ne bude u svom beast mode,dobar Federer (dobar,znaci ne kad je raspolozen da sve pogadja) dobija ga u 3 seta...

L

pre 7 godina

"Meni nije jasno zasto Marey nije probijao Zvereva kada je supalj kao sir."

Zato što ne ume. Murray je običan pusher koji najviše voli da igra protiv jakih udarača i koristi snagu njihovih udaraca. Malo se popravio poslednjih godina ali nikad nije naučio da napadne, probuši nekoga na mreži, zna samo da trči i gura lopticu.

KingRoger1

pre 7 godina

Maestralan tenis Rogera,pokazao je danas da je i dalje medju 3.igraca svijeta,jer rang lista ne dokazuje gotovo nista na ovom turniru,uz ovakvu igru i Wawrinka pada 3-1 u setovima i finale Federer-Raonic

Krsto

pre 7 godina

Ufff 10:20 h a Pedja vec dva seta ima.. nikad njega i Samprasa nisam volio... jedan sta je najveci a drugi sta je Ivanisevica gazio.. al stvarno kapa do poda.. ako Nadal i Nolo ne osvoje onda ga ti uzmi.. AO

sombor_ero

pre 7 godina

Hahahaha najsmesnije je sto zverev konstantno ide kao napred, i svaki put samo isprati lopticu, ceka da cuje out i to je to. Jedno je tenis, i servis volej stil, ovo je ne znam...

Insideout

pre 7 godina

@Stvarno čovek mora da ima dobar želudac, najpre slušajući komentatora eurosporta, zatim čitajući komentare nerealnih navijača Rođinih do neverovatnog prenemaganja Federerovog tokom intervjua kod Kurijera. Šatro očekivao je težak žreb a eto dobio je koji je dobio. A žreb mu namešten da ne bi ispao u prva 3 kola a onda sve je moguće. Apsolutno nepoštovanje ATP broja 1 (Marija) koji je 3 od 4 meča igrao u dnevnom terminu i po vrućini a 17. na ATP sve svoje mečeve u večernjim terminima. Zaista bi organizatori AO trebali da budu bojkotovani od broja 1 i 2 te još nekoliko jer ovakva navijačka organizacija Gren slema klizi u besmisao. Očekujem lavinu negativnih komentara ali to je tako.
(alejandro, 24. januar 2017 11:19)


Da li mislis da je to sto pricas stvarno realno?

Mile

pre 7 godina

Andy Murray: Halo, je l' to Roger? 
Federer: Da, da, ovde Roger, ko je to? 
Murray: Andy ovde, zanima me koliko naplaćuješ privatne časove iz passing shot-ova? 
Roger: Prvi čas je besplatan, posle ćemo da se dogovorimo. Budi sutra na terenu u 7 ujutru. Pozdrav.
(Dušan, 24. januar 2017 11:10)

Baš tako!!! Haha, sjajno!

c...

pre 7 godina

ovi Noletovi fanovi što nisu ni čuli za tenis do 2011. (svaka čas' izuzecima) imaju dvostruke kriterijume. Kažu Federer imao, dok se Nadal nije sazreo na svim podlogama, mnogo slabu konkurenciju. Ja se ne bih hvalio svojim neznanjem: Safin, Hjuit, Nalbandijan, Rodik... bili su odlični teniseri. Kažem dvostruki kriterijumi jer isto tako može da se kaže da u poslednje dve i po godine Nole osvojio polovinu svojih slemova u najslabijoj konkurenciji jer Nadal kao da nije ni bilo, ani Federera. Normalno da ja mislim da je Đoković briljirao tada, a šta bi bilo da su Nadal i Federer bili u top formi, to možda zna Baba Vanga.p.s. Od 2012. do 2014. izgubio je tri finala gren slemova od Nadala i jedno polufinale. Izgubio je i prvo mesto 2013. pa vi vidite.

Igor

pre 7 godina

Varnika nema sanse protiv Federeva,blokada glave i drugo Federev zna kako da ga dobije jel se dobro poznaju, tako da Federev ide lagano u finale.

kimiko

pre 7 godina

Zverev ne odustaje od svog stila,dosledan do kraja.Neka igra i taj "starinski tenis" servis-izlazak na mrezu,ali se coveku to svidja.
Svaka mu cast na doslednosti.Mozda nece biti veliki igrac,niti ce uci u velike teniske knjige,ali je barem ispostovao sebe.

komar

pre 7 godina

Mozemo ga voleti il mrzeti al covek je umetnik, milina ga gledati sa kojom lakocom igra.
Bez pogovora je najveci igrac i svakako je najvise doprineo na popularnosti tenisa.
I na kraju izrazavam nadu da ce Rafa osvojiti AO.

Gagonja

pre 7 godina

Zelja, motiv, priprema(trener, tabla,ekran, vezbanje), psihicka i emocionalna stabilnost, Mirka kao podrska u lozi. To je Federer.Blizu je polufinala dok ovo pisem, pa i ako se nekim cudom to i ne desi za njega u ovim godinama je uspeh. Ako prodje videcemo protiv Vavrinke.

RF GOAT

pre 7 godina

Odlican mec u najavi,po mom misljenju sanse su 50:50. Federer vodi 18:3 protiv Stana, pritom su te tri pobede dosle na sljaci, ali znamo da je Vavrinka drugi covek na gs turnirima. Inace, Federer je zaista neverovatan, zagazio u 36.godinu i lagano stize do polufinala gs, najstariji igrac u istoriji kome je to uspelo.Pobednik meca Fed-Stan osvaja.

Bolan bre

pre 7 godina

@ (nikol dz ankica, 24. januar 2017 12:02)

Ne, sasvim slucajno tenis pratim od vremena Franulovica i Nastasea.
A ti sad smisli neki novi nik pa drljaj jos koju repliku okolo ionako samo od zlobe i zivis.
A da je Novak veliki, veliki je.

Markan

pre 7 godina

@sinki ali ne Igra Stan za Svajcarsku vec za sebe sve i da ga pusti sto nece biti slucaj ko mu garantuje da ce pobediti Raonica/Nadala u finalu ili mozda Gofana ali cisto sumnjam .

pepe imaz

pre 7 godina

dobar mec,s' obzirom na pocetak.napadacki tenis kada ga praktikuju oba igraca je uzivanje gledati,a ne smaracko prebacivanje do besvesti. steta sto se misa zverev uplasio.bilo je ocigledno,tim pre sto igra protiv svog teniskog idola.da ga nisu povrede na pocetku karijere unistile bio bi strasan igrac.covek je fenomenalan atleta.nema veze,ako ga posluzi zdravlje njegov brat je gotovo sigurno buduci veliki igrac.inace svaka cast fedexu,to je pravi primer mladima koji se bave sportom. nema veze sto je najveca legenda svog sporta,ima 100tine miliona, sve rekorde,u poznim je godinama za sport kojim se bavi i dalje grize i daje sve od sebe. impresivno. ako uslovi na terenu budu relativno brzi ima sanse protiv vavrinke, iako je po meni vavrinka prvi put favorit.55÷45%.

Roben

pre 7 godina

Gledaj i uci Nole sta je pravi odnos sampiona prama sportu koji ti daje sve !i posle 35te,nakon povrede,covek daje maximum,zato je najveci i publika ga obozava...

stojan

pre 7 godina

ovo je smesno,zverev nema servis a hoce na mrezu,mene je cudno bilo kako je i stigao do mareja,mali zverev bi pruzio daleko veci otpor,federer jeste veliki ali je ovo stvarno sramota,vavrinka je opasan,moze da dobije rodzera,a u ovom drugom delu raonic je jaci od rafe,a ne bi trebalo otpisivati ni gregora

RForever

pre 7 godina

"Zverev nije bio ni blizu izdanja kojim je izbacio Mareja" ?? Naravno da nije jer je sa druge strane mreze imao ultra ofanzivnog igraca koji mu nije dozvolio da igra kako je zamislio.

Maja

pre 7 godina

Federer gubi u četvrtom ili u petom setu...vreme radi za Zvereva i to je neminovno...
(Petar, 24. januar 2017 10:14)
O Bože kakvih neznalica baulja po ovom portalu.

Djordje

pre 7 godina

Mozda se ovo mnogima neće svideti al mislim da je dobro za Novaka da Nadal ili Federer osvoje AO, to će ga verovatno naterati da se vrati

sarajevo calling

pre 7 godina

Verujem da su Novak i Mari sklonjeni, i da je igračima ovo na neki način dato do znanja - pretnje, novac ili nešto treće.
Federer će osvojiti AO i onda objaviti povlačenje.
(Anna, 24. januar 2017 12:26)

Dvije tablete pa jednu sljivu na svakih 6 sati.
Prije spavanja 3 tablete i umjesto sljive moze casica crnog vina.
I tako 3 mjeseca i onda posjeti psihijatra,ako kaze da si i dalje u qrtzu onda ili vjesanje ili 6 tableta na svako 3h.

Auuu sestro jesi ga ti odvalila.

Dare

pre 7 godina

Federer je zasluzeno u polufinalu. Cak i u ovim godinama igra najlepsi i , najraznovrsniji tenis. Komentari da je namesteno su smesni. Zreb Berdih, Nisikori, Zverev (ocekivao se Endi) je tezak. Protiv Vavrinke bice tesko. Nadam se finalu Federer-Nadal. Nadal mu ne lezi, bice tesko. Voleo bih da Federer pobedi.

...

pre 7 godina

Namešten žreb... o.O

Federer je dobio najteži žreb, ko je kriv Mareju i Novaku o.O

Pobedio je Nišikorija, Berdiha...

O čemu vi ljudi???
Ne mogu da verujem, teorija zavere, umešala se cia i Vatikan OMG!!!

Evidentno je da igra mnogo dobro, vineri pucaju sa svih strana! E sada ćemo videti da li je to dovoljno da osvoji AO, mnogi misle da jeste dovoljno zbog načina na koji igra.

stef

pre 7 godina

Zato što ne ume. Murray je običan pusher koji najviše voli da igra protiv jakih udarača i koristi snagu njihovih udaraca. Malo se popravio poslednjih godina ali nikad nije naučio da napadne, probuši nekoga na mreži, zna samo da trči i gura lopticu.
(L, 24. januar 2017 11:23)

Nisi u potpunosti u pravu. Marej ima najbolji passing shot na turu sa obe strane, samo što je passing igra zakazala protiv Zvereva. Budimo realni, nije na nivou iz prethodne sezone. Tačno je da on koristi snagu udarca protivnika da bi iz kontre preuzeo inicijativu, al takodje je dobar i u miskivanju, kao i u razvlačenju protivnika po terenu. Uostalom, ne bi bio tu gde jeste da je on samo muška verzija Karoline Voznijacki. Ne sudi o čoveku samo na osnovu par nedelja slabije igre. Kada je u vrhunskoj formi, preteško je praviti winere protiv njega i imati inicijativu u poenima, pregršt puta je dokazao to. Nisam njegov navijač, ali ga poštujem i uvažavam, kao i sve ostale vrhunske tenisere. Nisu došli do vrhunskih rezultata šabanskom igrom.

ja

pre 7 godina

Federer je za tenis ono sto je Mohamed Ali za boks, Fandjo za formulu 1, Jordan, Sisktinska kapela, Mobi Dik, Beli album...Federer je kralj tenisa, a cak i ako zanemarimo broj GS definitivno igra najlepsi tenis u istoriji ovog sporta

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Meni je ovo što igra Miša predivno, samo bih voleo da je po neki put ostao na liniji i možda tako pokušao da iznenadi Federera. Možemo polemisati do prekosutra, ali kada federer igra ovoliko raznovrsno, retko ko može da izađe na kraj sa njim. Kretanje Federara zadivljuje, a jedino mu nedostaje eksplozivnosti, što nadomešta skraćivanjem poena i taktičkim nadmudrivanjem. Biće zanimljjivo poplufinale...

zuja

pre 7 godina

Bravo. Iako mi nikada nije bio simpatican.Ali dokazao je mezimcu Srbije da se i u tim godinama moze kada se posvetis tenisu i treningu.I on ima zenu i jos cetvoro dece, nije menjao nacin zivota i ishrane i jos uvek je gladan trofejai novca i nikada nije izjavio da mu tenis nije prvi prioritet.Zato bih voleo da osvoji AO.
Isto vazi i za Nadala koji je godinu dana stariji

nikol dz ankica

pre 7 godina

@bolan bre.....lol botino. priznaj da si za tenis cuo 2011 a da si na platnom spisku kao bot 3 klase od 2012. bravo za zvereva btw. borio se koliko je mogao. sto je vise nego onaj sto je jos malo pa tesla....

ejsi jeboa

pre 7 godina

64 vinera,14 neiznuđeni grešaka,liku koji je izbacio mareja prepusti 8gemova za 92 minuta, u 35 godini,porodica 4 dece,ovakva želja i strast,to samo mogu vrhunski i najbolji a on je i tu na prvom mestu!

delboj

pre 7 godina

Ne moze se protiv Federera napadacki. To je samoubistvo, on je kralj napada. Moras da stojis tri metra iza linije i da prebacas lopticu dok Federer ne izgubi zivce i pogrijesi. Kao sto igraju Djokovic i Nadal.

Vlada

pre 7 godina

Sto klinci od 15 do 16 godina, na vest o Federeru, uporno ubacuju Djovaka u pricu..? isti ti kinci nesvesni života, se prepucavaju kad igra Zvezda odnosno Partizan, ili slično... lupetači gluposti koji u pauzi igranja igrica, odluce da se malo socijalizuju 'druzenjem' putem komentara... tuga božija

Kokice

pre 7 godina

@(Sreten, 24. januar 2017 18:04)

Pa to bas i nije fer jer u Nadal/Djokovic eri imamo 6 igraca dok u Federerovoj imamo samo 3, treba dodati jos toliko da bi videli i zakljucili odnos izmedju dve ere. S'tim sto bih zamenio Berdiha sa Marijem, a na kratkoj listi Federerovih ljutih konkurenata bih izdvojio sledece:

Agasi - da bi bilo fer treba da se racunaju samo njegovi uspesi od '00te pa na dalje
Moja - U Fed eri je dva puta zavrsio u Top 5 i jednom u Top 10 ali je svoje najbolje izdanje imao davne 1998 tako da ga necemo ukljuciti
Ferero - E on je pravi igrac iz ove ere koji je sve svoje najvece uspehe ostvario pored Federera
Davidenko - Iako je generacijski krenuo kada i Federer svoj najbolji tenis je igrano negde na prelazu izmedju dve ere
Tim Henman - Stara garda igraca koji ima jako dobar h2h rezultat protiv Federera i svoju najbolju godinu je imao '04 ali posto igra od '93 on ispada iz kalkulacije
Nalblandian - Slicno kao i Davidenko
Koria - Igrao je samo 8 godina i napravio ogromne uspehe bas za vreme Federerove vladavine, on neka bude sesti

Fed Era '00-'06
Hjuit + Safin + Rodik + Ferero + Agasi('00-'06) + Koria =
9 GS, 22 GS Finala, 42 GS Polufinala, 25 Masters, 44 Masters Finala, 2 zavrsna turnira

Nadal/Novak Era '07-'15
Conga + Nisikori + Marej + Ferer + Vavrinka + Del Potro =
7 GS, 18 GS Finala, 46 GS Polufinala, 18 Masters, 40 Master Finala, 1 zavrsni turnir

Nije tesko biti fin

pre 7 godina

Kako omalovazavanje i nepostovanje tudjeg uspeha uz relativizovanje cinjenica koristi vama ili onima (Novak) koje podrzavate?! Stara?! Poslednji ples?! Mislim da je Rodzer pokazao u Melburnu da je vredno trenirao, da je u dobroj formi i da se nije jos zasitio tenisa. Zaboravljate da (ove godine) se on pita i na Wimbldonu i na US Open-u... Bice zanimljiva sezona!

sinisa

pre 7 godina

Ljudi,da li je realno i da li je moguce da je Marej ispao od Mise Zvereva.S obzirom kako Zverev igra,totalno je nejasno kaako je pobjedio,sta je uopste Marej radio.

krle

pre 7 godina

koliko godine sam držao palčeve da novak pretekne Federer. toliko sam stiskao da mi palceve polavile. ali on rešijo da se bavi hranom i ezoterici. tako da je nažalost stiglo vreme, da moram da skinem kapu Federeru. zaista najbolji ikada...

весна

pre 7 godina

Не могу да верујем, кад Рођа добро игра, пљује се Ноле. Кад Рафа добро игра пљује се Рођа, кад Ноле добро игра пљују се и Рафа и Ноле. Кад Енди добро игра ови су пензоси, повређени или сами одустају. Упорно омаловажавање успеха било кога од наведене четворице. Исто важи и за Стена, кад игра екстра, разбијач, освајач све ће одрати, кад није у форми онда је превара од играча. Људи читате ли шта пишете и мислите ли о томе. Све су то сјајни тенисери и надам се да ће добити праве наследнике.

Vlada

pre 7 godina

Kazu neki ovde imao lak zreb, Berdih pa Nisikori el to lak zreb? Sada je imao srece pa je Marej ispao pa je ovde imao lakog protivnika

L

pre 7 godina

@stef, slažem se ja potpuno, zato i kažem, popravio se, ali generalno od početka karijere teško je nalazio odgovor na takvu igru. Passing shot mu je odličan baš zato što može da trči do sutra i namesti se na udarac, ali nema taj mindset i nije u stanju da na taj način odgovori na takvu igru tokom celog meča. A i nije ga htelo. Jer se nervirao, po običaju.

Cx

pre 7 godina

"dajte mu nadala,pa da vidimo ko kosi,a ko vodu nosi. 23-11"

H2H nema mnogo veze u ovom trenutku. Ako obojica prodju QF vidjeni su u finalu i tu vece sanse dajem Federeru. Bilo bi lepo opet gledati njih dvojicu u finalu.

dostojevski

pre 7 godina

Misa Zverev nije nikakav reper. Federerova forma nije na nivou USO15. Tada do finala nije izgubio set. Ne vjerujem da ce mec sa Wawrinkom biti jednosmjerna ulica.
(Sonic, 24. januar 2017 14:53)

gde ti je no3e? hahaha

lala

pre 7 godina

@Mile Kako ga bre gadja, Zverev je do sad 100 puta izasao na mrezu? Covek ne umije da igra sa linije, ne moze ni Federer da stalno gadja uglove terena....

Bojan

pre 7 godina

smesne su mi ove tvrdnje za namestanje za Federera
pa Fed se prosle godine na ovom turniru prosetao do polufinala gde je dolazio isto tako lako preko deset puta
Novak i Endi su ispali jer su u losoj formi, Nole jer nije glavom u tenisu, Endi jer se isecpio krajem prosle godine
a Federer uopstenije imao ovde lak zreb
od takozvanog big4 je imao uverljivo najtezi
covek je odbranio svoju poziciju na listi
u narednih godinu dana moze samo napred

nikol dz ankica

pre 7 godina

@bolan bre.... do malopre si na radnom mestu dosadjivao vodji bot smene da ti da neko ime starije od 5 godina..... nikada neces napredovati do bot 2 klase , tata je inace poznat kao skrtac . moras da se potrudis, ponovo su angazovali protozou svih botina , legendarnog nikol dz femiju, ljulja ti se mesto.

Mashala

pre 7 godina

Pa zar ti covek nije lepo rekao da su Berdih, Conga i Nisikori mnogo bolji teniseri od Rodika i Safina? Sta sada tu ima cudno, Rodik i Safin zajedno imaju 3GS i 10 Mastersa naspram 3 Mastersa ove trojice. Ne kontaju ljudi da su Rodik, Safin i Hjuit ono sto su danas Marej i Vavrinka ali nema veze.
(Sreten, 24. januar 2017 12:49)

Samo bih dodao da Roddick i Safin pored 3 Grand Slam titule imaju zajedno i 9 Grand Slam Finala kao i 17 Grand Slam polufinala. A sa Hewitt-om u kombinaciji imaju 5 titula, 13 finala i 25 polufinala.

Berdych, Tsonga i Nishikori zajedno imaju samo 3 Grand Slam Finala i 14 Grand Slam polufinala. Ako dodamo Wawrinku u miks onda imaju 3 titule, 6 finala i 22 polufinala.

Neverovatan podatak

Donekle poznavalac tenisa

pre 7 godina

Nisam gledao meč ali u predhodnim kolima više nego dobro je odigrao..Polufinale izmedju njega i zemljaka Vavrinke biće težak ispit za Rodžera ne zbog toga što je veća klasa od njega nego što Vavrinka naučio da bude jak kao zemlja na grem-slemovima u poslednji 3,5 godina , da se nikoga ne boji više kao što je ranije bio slučaj..Dakle po meni finale pre finala a na drugoj strani gde je Rafa mislim da svi šanse imaju noćas da igraju u polufinalu i eventualno u finalu sa predhodnim pomenutom dvojicom.

Sreten

pre 7 godina

Berdych, Tsonga i Nishikori zajedno imaju samo 3 Grand Slam Finala i 14 Grand Slam polufinala. Ako dodamo Wawrinku u miks onda imaju 3 titule, 6 finala i 22 polufinala.

Neverovatan podatak
(Mashala, 24. januar 2017 16:39

Pa ok ako cemo da budzimo sto na tu cetvorku ne dodamo jos i Ferera i Del Potra i tako zokruzimo jednu eru.

Conga + Nisikori + Vavrinka + Berdih + Ferer + Del Potro = 4 GS titule, 8 GS finala, 31 GS polufinale i 5 Masters titula, 23 Masters finala

naspram

Hjuit + Rodik + Safin = 5 GS titula, 13 GS finala, 25 GS polufinala i 12 Masters titula, 24 Master finala i 2 osvojena zavrsna turnira.