Tenis 52

Četvrtak, 19.01.2017.

10:22

Đoković izgubio 1955 bodova: Šta posle Melburna?

Novak Đoković napravio je korak unazad u borbi za prvo mesto na ATP listi, eliminacijom u drugom kolu Australijan opena izgubio je 1955 bodova.

Ðokoviæ izgubio 1955 bodova: Šta posle Melburna? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

gek

pre 7 godina

Немс више шансе. Нажалост ово је крај једног од највећих играча у историји. Губи 1955 бодова и Мареј иде најмање на око 1850 бодова од Новака (ако изгуби следећу), ако освоји титулу иде на неких око 3500. Новак брани титуле на следећа два тј прва 2 мастерса, у каквој је форми то ће тешко учинити, док на тим турнирима Мареј брани свеукупно 180 бодова. Такође, када погледамо чињеницу да је Мареј испао на Ус Опену 2016. године у четвртфиналу, схватамо да је на Новаку јако тежак задатак. Надам се да АО осваја или Федерер или Надал.

Zoran

pre 7 godina

Bože slatki koliko pilećih mozgova. Pa Đoković je već "padao" sa prvog mesta pa se trijumfalno na isto opet vraćao! Tako da, ovi što lupetaju, jedan čak i GARANTUJE da od toga nema ništa, dajte bre uozbiljite se! Pogotovo ako pripadate istom narodu kojem pripada i Novak!
Ako niste u stanju da malo o'ladite, onda ste u problemu sa samim sobom više nego što je Novak Đoković u ovom momentu...

nikol dz femija

pre 7 godina

PROVERAVA LI NEKO TEKSTOVE ?

OLIMPIJSKE IGRE SE OD RIJA VISE NE BODUJU, VEROVATNO SU OCEKIVALI DA SRBIN DOBIJE, PA SE OBEZBEDILI I ODLUCILI DA VISE NEMA BODOVA ZA TO TAKMICENJE,ALI POBEDIO JE NJIHOV ANGLOSAKSONAC, TAKO DA BODOVE NIJE DOBIO PA IH NECE NI IZGUBITI.
SVAKO DOBRO.

dodo

pre 7 godina

Sada slijedi veliki povratak, dobro razdoblje od 2. mjeseca na dalje i odlična sezona, iako svi misle drugačije. Najmanje 2 GS - ma ove godine i AO slijedeće, prvo mjesto na kraju 2017-te. AO osvaja Nadal.

dominus

pre 7 godina

Sve su prilike da je ovo početak kraja jedne blistave karijere. Mnogo toga će definitivno biti jasno u prvih šest ove godine, zaključno sa Rolan Garosom. Nakon poraza od Vavrinke na US openu, napisao sam da je RG 2016, možda i poslednji osvojen gren slem za Novaka.

Djordje

pre 7 godina

Posle Melburna verovatno on zna šta je najbolje, treninzi u tišini, što manje pojavljivanja u medijima, tamo do marta nek se skloni od svih i da odredi prioritete, da smanji broj turnira i puca na grendslomve i da fizički ojača, da se psihički dobro odmori, sigurno on zna još bolje šta je potrebno a ja se nadam da će ovo proći i da će ponovo imatu volju i želju za tenisom, ne nestaje šampion tako lako

Astrolog

pre 7 godina

Nazalost, nece Novak vise nikada da se vrati na tron. To kazem sa punom odgovornoscu. Treba da slavimo ono sto je do sada postigao jer je to jedno od najvecih postignuca u sportu uopste.

?

pre 7 godina

Kakvo bre prvo mesto!? Uozbiljite se. Analizirajte malo koliko bodova brane ovi sa 3, 4, 5, 6 mesta. Prvo mesto je gotova prica za Djokovica, ako na kraju sezone bude medju 8, treba da slavi.

Veliki Pozdrav

pre 7 godina

Ja sam siguran da je problem samo u njegovoj ličnoj motivaciji koja je nestala posle RG,
jer mu je jedino taj najveći Pehar iz Pariza ostao kao glavni pogon u motoru da i dalje vozi.
Kad god je propustio taj RG morao je cele sezone da trenira naporno da bi ostao u formi za naredni RG. Kada je najzad osvojio taj prokleti RG, kompletirao sve GS titule, plus osvojio ekstra rekord, sva 4 GS u nizu; to je bilo to za njega.

U međevremenu osnovao je porodicu, dobio sina sa kojim očigledno želi da provodi više vremena, i da mu ''možda'' bude bolji otac nego što je to Srđan bio njemu.
I tu je sada problem. Čovek je ispunio sve SVOJE ciljeve i želi da uživa u životu, porodici, stečenoj slavi i bogastvu. Kao što bi i 99% vas koji mu zamerate uradilo.
Da kupuje sportska kola, Vile, da se igra i da vaspitava sina, da bude sa ženom duže od mesec dana zajedno. A sve to sa 30 godina treba da odbaci i da gine na terenu i van njega da bi postigao šta?

Prosto je. Želje i snovi Novaka Đokovića više se ne poklapaju sa željama i snovima nas koji navijamo za njega. Sve drugo je uzaludna filozofija i lupetanje o teorijama zavera.
Pominjajući Pepa, Jelenu i druge od Novaka pravite gluperdu neku, a momak je jedan od najinteligetnijih sportista ikada. Da on ima želju kao nekada, pa tačno bi mogla i ta Maja Volk da ga trenira i budite sigurni da bi sa njom osvojio još 10 GS titula do kraja karijere.

kris

pre 7 godina

Mislim da je realnije da napišete koliko i gde bodova brane treći,četvrti,peti i ostali u odnosu na Novaka,jer su mu oni puno veća pretnja za poziciju,nego što je on Endiju!

Ko zna

pre 7 godina

Posle Melburna,Bora Bora,Tahiti,Mauricijus.Na Maldive ne ide otkad su tamo bili Viktor i Janko,to je pase.A i ona dva stana nece sama da se urede.Ako krenu Jeca i Imas da ga sredjuju stavice da zen soba bude na zapadu,a onda ne moze da radi pozdrav suncu ujutru.Pakao.

Slajs u glavi

pre 7 godina

Jedina nada je da par vaspitnih od caleta Srkija za nedeljnim ruckom mogu da vrate stvari na staro, ali, verovatno je i njemu gurnuta neka Hare Krisne frekvencija u mozak cim cuti i mirno trpi da mu sin od potencijalno najboljeg igraca svih vremena postane vreca za udaranje, i jso gore - oslabeli sektas koj ise vuce po terenu.

Ceca

pre 7 godina

Pa sada ce da sedi na tribinama i slusa Jelenina predavanja. A onda malo da peva sa Imazom. Pa onda drvo....Samo ne mogu da razumem zasto to radis?

pedala

pre 7 godina

Mari ne gubi bodove sa OI, jer se OI nisu ni bodovale.
Nažalost, Novak nastavlja da pobeđuje samog sebe. Prvo mesto je izgledno tek na kraju godine, i to ako se Novak vrati na svoj nivo ili barem 80% starog Novaka.

Mikii

pre 7 godina

Ovako, volim Novaka ko rodjenog brata uvek ga bodrim i budio sam se X puta da gledam njegove meceve
karma@

Ovako, ne zanima nas uopste da li ga ti volis, bodris i da li si ustajao da gledas njegove meceve. Razguli.

sasa jokic

pre 7 godina

Velo jednostavno, ima dva puta; 1. Povratak na sistem rada i ishrane od pre godinu dana. 2. Scenario Rodzer, Rafa....na njwmu je da odluci.

Mikii

pre 7 godina

Polako pocinje. Ocekujemo svaki Boziji dan po makar dve vesti o tome zasto je izgubio, kako je izgubio, sta sada radi, kako ce dalje on, kako cemo dalje mi, itd. Ako ste mislili da je Istomin prekinuo torturu, grdno ste se prevarili.

NikoBitan

pre 7 godina

Oko cega se vi zamlacujete. Kakav broj 1...on ako do kraja sezone ostane u Top 5 bice premija. Budimo realni..mozda bljesne jos koji put na nekom GS..a to broj 1..ta prica je zavrsena.

dada

pre 7 godina

Udarajte minuse,koliko hocete,ali racunica i moje prognoze su realne i jasne svima koji prate tenis : Ovo je pocetak Noletovog kraja.
Nema treniniga,posvecenosti,niti ambicije.I ne treba mu zamerati,dobro je bilo dok je trajalo.Svi mi smo hranili godinama sopstvene sujete,njegovim i samo njegovim pobedama.Vreme je za kraj,za realnost,gde ce on igrati max jos ovu i sledecu godinu i bye bye.Do kraja godine,nece biti velikih titula,potpisujem SAD.Bice treci,cetvrti,u najboljem slucaju,kada se unapred obracuna sta ce sve izgubiti od poena,a prodor ka vrhu bih pre prognozirala Raonicu,nego nesigurnom Nisikoriju.Nadal i Federer bice samo ukrasi na turnirima koji slede,mada Nadal moze da uz kiks Mareja,postane vlasnih jos neke titule.Koliko god da nam se ne svidja,ovo je Marejevo vreme,a i vreme za neka nova lica,generalno.Bice nam tesko naci....nekoga novog,za koga cemo navijati a da to nije Nole.Jer Noleta biti nece.KRAJ.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Uvek imajte na umu sledeće čisto za ubuduće, tamo gde počinje tetošenje na Instagram (kuco,maco,amore,mio..) tu je kraj karijere i fokus se prebacuje na privatni život, setimo se uostalom i malene Maksimović koja nam je nosila barjak na OI u Brazil, dok je bila anonimus haos je napravila,koliko je počela sa patetičnim izlivima "emocija" prema svom dragom, karijera ode u nepovrat. Što se tiče Djokovića tvrdio sam i tvrdiću njegova karijera je završena, prosto čovek želi svoju porodicu pogotovo dok je još uvek mlad i to je legitimno!

Conan

pre 7 godina

Mislim da članak iako je istinit po pitanju odbrane bodova i rasporeda turnira, u ovom trenutku nema smisla. Novak jednostavno nema igru ni za Top 10 a kamoli za broj 1.

Čovek jednostavno treba da se vrati tenisu (ukoliko to uopšte želi) pa da osvaja turnire. Nisam siguran da uopšte ima motiva da se vrati na prvo mesto. Meni bi kao njegovom navijaču bilo odlično da u toku karijere uzme još dva GS od kojih bi jedan bilo dobro da bude RG (i time bi postao jedini u Open eri sa najmanje dva puta osvojenim svim GS turnirima) i da osvoji taj prokleti Sinsinati. To bi ga zabetoniralo na drugom mestu najuspešnijih tenisera svih vremena (znači ne i najboljih jer jer dokazano bolji teniser i od Federera i Nadala) ali bi nadmašio i Nadala i Samprasa koji takođe imaju po 14 GS titula (pod pretpostavkom da Rafa ostane na tih 14).

Znam, što je babi milo to joj se i snilo, ali kažem, neka osvoji ova tri turnira pa neka ide u penziju posle toga. Dosta je biti na prvom mestu 220 i kusur nedelja. Na kraju svi ipak gledaju GS titule kao merilo za najboljeg.

Tennisman

pre 7 godina

Novak pre US opena nema sanse, da dodje do prvog mesta, zasto ? Zato sto ce Endi napraviti razliku od oko 4-5000 bodova,tek mozda na zavrsnom, ali realni tesko je sa ovom igrom

Pepe Le Tvor

pre 7 godina

Kao prvo pozdrav za stručnjaka sa B92 koji je u najavi duela napisao, "da Istomin nema oružja u svojoj igri da pripreti Novaku". Tako gledajući, ako izuzmemo ritern, nema ih ni Novak. Sigurno Novakov forhend nije ni u prvih 20 na listi. Prvi servis, veliki korak unazad od rastanka sa Bekerom, ali ni u najboljem izdanju nije bio sigurno u prvih deset. Drugi servis, već mnogo bolji od prvog ali opet, ne i neprikosnoven. Bekend stvarno ume da bude sjajan ali to definitivno nije oružje na koje uvek i u svakom trenutku može da se osloni kao, recimo, Federer i Nadal na svoj forhend. Voleji, bez komentara. Fizička sprema, definitivno najjače Novakovo oružje zajedno sa njegovom defanzivom, dva stepenika ispod od početka saradnje sa famoznim Pepe Imazom. Sveukupno gledano bio je ovo susret dva tenisera "bez oružja" u kojem je pobedio onaj koji se dovoljno motivisao pred duel. Profesionalni sport je surovo takmičenje gde je cilj da pobedite protivnika kako znate i umete! To nije mesto za propagiranje ljubavi među ljudima, čak i na amaterskom nivou to sport nije. Ako Novaku nedostaje ljubav, ako želi da postane guru, ako želi da nastavi sa veganskim načinom života neka tako i bude, jer ja nisam ni jednim milionitim delom promila učestvovao u njegovim uspesima. Ali neka zna da se tako nikad neće vratiti na prvo mesto ATP liste, niti više osvojiti ijedan GS! Jer to rade "krvožedni ljudi", bar oni koji na terenu ne šire ljubav nego su spremni i da unište i da ponize protivnika.

karma

pre 7 godina

Ovako, volim Novaka ko rodjenog brata uvek ga bodrim i budio sam se X puta da gledam njegove meceve ali ovo sto je ucinio od sebe(kilaza) je osnovni problem njegovog pada. Budimo realni covek je smrsao mnogo, izgubio kilazu a i energiju, nema dubine u udarcima i brzine a o jacine prvog servisa ne treba trositi reci. Secam se kada je krenuo da saradjune sa fitnes trenerom postao je masina, raskurpnjao se i dosla je 2011. pogledajte ga sada...

Pepe Le Tvor

pre 7 godina

Kao prvo pozdrav za stručnjaka sa B92 koji je u najavi duela napisao, "da Istomin nema oružja u svojoj igri da pripreti Novaku". Tako gledajući, ako izuzmemo ritern, nema ih ni Novak. Sigurno Novakov forhend nije ni u prvih 20 na listi. Prvi servis, veliki korak unazad od rastanka sa Bekerom, ali ni u najboljem izdanju nije bio sigurno u prvih deset. Drugi servis, već mnogo bolji od prvog ali opet, ne i neprikosnoven. Bekend stvarno ume da bude sjajan ali to definitivno nije oružje na koje uvek i u svakom trenutku može da se osloni kao, recimo, Federer i Nadal na svoj forhend. Voleji, bez komentara. Fizička sprema, definitivno najjače Novakovo oružje zajedno sa njegovom defanzivom, dva stepenika ispod od početka saradnje sa famoznim Pepe Imazom. Sveukupno gledano bio je ovo susret dva tenisera "bez oružja" u kojem je pobedio onaj koji se dovoljno motivisao pred duel. Profesionalni sport je surovo takmičenje gde je cilj da pobedite protivnika kako znate i umete! To nije mesto za propagiranje ljubavi među ljudima, čak i na amaterskom nivou to sport nije. Ako Novaku nedostaje ljubav, ako želi da postane guru, ako želi da nastavi sa veganskim načinom života neka tako i bude, jer ja nisam ni jednim milionitim delom promila učestvovao u njegovim uspesima. Ali neka zna da se tako nikad neće vratiti na prvo mesto ATP liste, niti više osvojiti ijedan GS! Jer to rade "krvožedni ljudi", bar oni koji na terenu ne šire ljubav nego su spremni i da unište i da ponize protivnika.

karma

pre 7 godina

Ovako, volim Novaka ko rodjenog brata uvek ga bodrim i budio sam se X puta da gledam njegove meceve ali ovo sto je ucinio od sebe(kilaza) je osnovni problem njegovog pada. Budimo realni covek je smrsao mnogo, izgubio kilazu a i energiju, nema dubine u udarcima i brzine a o jacine prvog servisa ne treba trositi reci. Secam se kada je krenuo da saradjune sa fitnes trenerom postao je masina, raskurpnjao se i dosla je 2011. pogledajte ga sada...

NikoBitan

pre 7 godina

Oko cega se vi zamlacujete. Kakav broj 1...on ako do kraja sezone ostane u Top 5 bice premija. Budimo realni..mozda bljesne jos koji put na nekom GS..a to broj 1..ta prica je zavrsena.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Uvek imajte na umu sledeće čisto za ubuduće, tamo gde počinje tetošenje na Instagram (kuco,maco,amore,mio..) tu je kraj karijere i fokus se prebacuje na privatni život, setimo se uostalom i malene Maksimović koja nam je nosila barjak na OI u Brazil, dok je bila anonimus haos je napravila,koliko je počela sa patetičnim izlivima "emocija" prema svom dragom, karijera ode u nepovrat. Što se tiče Djokovića tvrdio sam i tvrdiću njegova karijera je završena, prosto čovek želi svoju porodicu pogotovo dok je još uvek mlad i to je legitimno!

Tennisman

pre 7 godina

Novak pre US opena nema sanse, da dodje do prvog mesta, zasto ? Zato sto ce Endi napraviti razliku od oko 4-5000 bodova,tek mozda na zavrsnom, ali realni tesko je sa ovom igrom

Ceca

pre 7 godina

Pa sada ce da sedi na tribinama i slusa Jelenina predavanja. A onda malo da peva sa Imazom. Pa onda drvo....Samo ne mogu da razumem zasto to radis?

dada

pre 7 godina

Udarajte minuse,koliko hocete,ali racunica i moje prognoze su realne i jasne svima koji prate tenis : Ovo je pocetak Noletovog kraja.
Nema treniniga,posvecenosti,niti ambicije.I ne treba mu zamerati,dobro je bilo dok je trajalo.Svi mi smo hranili godinama sopstvene sujete,njegovim i samo njegovim pobedama.Vreme je za kraj,za realnost,gde ce on igrati max jos ovu i sledecu godinu i bye bye.Do kraja godine,nece biti velikih titula,potpisujem SAD.Bice treci,cetvrti,u najboljem slucaju,kada se unapred obracuna sta ce sve izgubiti od poena,a prodor ka vrhu bih pre prognozirala Raonicu,nego nesigurnom Nisikoriju.Nadal i Federer bice samo ukrasi na turnirima koji slede,mada Nadal moze da uz kiks Mareja,postane vlasnih jos neke titule.Koliko god da nam se ne svidja,ovo je Marejevo vreme,a i vreme za neka nova lica,generalno.Bice nam tesko naci....nekoga novog,za koga cemo navijati a da to nije Nole.Jer Noleta biti nece.KRAJ.

?

pre 7 godina

Kakvo bre prvo mesto!? Uozbiljite se. Analizirajte malo koliko bodova brane ovi sa 3, 4, 5, 6 mesta. Prvo mesto je gotova prica za Djokovica, ako na kraju sezone bude medju 8, treba da slavi.

Veliki Pozdrav

pre 7 godina

Ja sam siguran da je problem samo u njegovoj ličnoj motivaciji koja je nestala posle RG,
jer mu je jedino taj najveći Pehar iz Pariza ostao kao glavni pogon u motoru da i dalje vozi.
Kad god je propustio taj RG morao je cele sezone da trenira naporno da bi ostao u formi za naredni RG. Kada je najzad osvojio taj prokleti RG, kompletirao sve GS titule, plus osvojio ekstra rekord, sva 4 GS u nizu; to je bilo to za njega.

U međevremenu osnovao je porodicu, dobio sina sa kojim očigledno želi da provodi više vremena, i da mu ''možda'' bude bolji otac nego što je to Srđan bio njemu.
I tu je sada problem. Čovek je ispunio sve SVOJE ciljeve i želi da uživa u životu, porodici, stečenoj slavi i bogastvu. Kao što bi i 99% vas koji mu zamerate uradilo.
Da kupuje sportska kola, Vile, da se igra i da vaspitava sina, da bude sa ženom duže od mesec dana zajedno. A sve to sa 30 godina treba da odbaci i da gine na terenu i van njega da bi postigao šta?

Prosto je. Želje i snovi Novaka Đokovića više se ne poklapaju sa željama i snovima nas koji navijamo za njega. Sve drugo je uzaludna filozofija i lupetanje o teorijama zavera.
Pominjajući Pepa, Jelenu i druge od Novaka pravite gluperdu neku, a momak je jedan od najinteligetnijih sportista ikada. Da on ima želju kao nekada, pa tačno bi mogla i ta Maja Volk da ga trenira i budite sigurni da bi sa njom osvojio još 10 GS titula do kraja karijere.

Ko zna

pre 7 godina

Posle Melburna,Bora Bora,Tahiti,Mauricijus.Na Maldive ne ide otkad su tamo bili Viktor i Janko,to je pase.A i ona dva stana nece sama da se urede.Ako krenu Jeca i Imas da ga sredjuju stavice da zen soba bude na zapadu,a onda ne moze da radi pozdrav suncu ujutru.Pakao.

Conan

pre 7 godina

Mislim da članak iako je istinit po pitanju odbrane bodova i rasporeda turnira, u ovom trenutku nema smisla. Novak jednostavno nema igru ni za Top 10 a kamoli za broj 1.

Čovek jednostavno treba da se vrati tenisu (ukoliko to uopšte želi) pa da osvaja turnire. Nisam siguran da uopšte ima motiva da se vrati na prvo mesto. Meni bi kao njegovom navijaču bilo odlično da u toku karijere uzme još dva GS od kojih bi jedan bilo dobro da bude RG (i time bi postao jedini u Open eri sa najmanje dva puta osvojenim svim GS turnirima) i da osvoji taj prokleti Sinsinati. To bi ga zabetoniralo na drugom mestu najuspešnijih tenisera svih vremena (znači ne i najboljih jer jer dokazano bolji teniser i od Federera i Nadala) ali bi nadmašio i Nadala i Samprasa koji takođe imaju po 14 GS titula (pod pretpostavkom da Rafa ostane na tih 14).

Znam, što je babi milo to joj se i snilo, ali kažem, neka osvoji ova tri turnira pa neka ide u penziju posle toga. Dosta je biti na prvom mestu 220 i kusur nedelja. Na kraju svi ipak gledaju GS titule kao merilo za najboljeg.

pedala

pre 7 godina

Mari ne gubi bodove sa OI, jer se OI nisu ni bodovale.
Nažalost, Novak nastavlja da pobeđuje samog sebe. Prvo mesto je izgledno tek na kraju godine, i to ako se Novak vrati na svoj nivo ili barem 80% starog Novaka.

kris

pre 7 godina

Mislim da je realnije da napišete koliko i gde bodova brane treći,četvrti,peti i ostali u odnosu na Novaka,jer su mu oni puno veća pretnja za poziciju,nego što je on Endiju!

sasa jokic

pre 7 godina

Velo jednostavno, ima dva puta; 1. Povratak na sistem rada i ishrane od pre godinu dana. 2. Scenario Rodzer, Rafa....na njwmu je da odluci.

Mikii

pre 7 godina

Polako pocinje. Ocekujemo svaki Boziji dan po makar dve vesti o tome zasto je izgubio, kako je izgubio, sta sada radi, kako ce dalje on, kako cemo dalje mi, itd. Ako ste mislili da je Istomin prekinuo torturu, grdno ste se prevarili.

Slajs u glavi

pre 7 godina

Jedina nada je da par vaspitnih od caleta Srkija za nedeljnim ruckom mogu da vrate stvari na staro, ali, verovatno je i njemu gurnuta neka Hare Krisne frekvencija u mozak cim cuti i mirno trpi da mu sin od potencijalno najboljeg igraca svih vremena postane vreca za udaranje, i jso gore - oslabeli sektas koj ise vuce po terenu.

Mikii

pre 7 godina

Ovako, volim Novaka ko rodjenog brata uvek ga bodrim i budio sam se X puta da gledam njegove meceve
karma@

Ovako, ne zanima nas uopste da li ga ti volis, bodris i da li si ustajao da gledas njegove meceve. Razguli.

Astrolog

pre 7 godina

Nazalost, nece Novak vise nikada da se vrati na tron. To kazem sa punom odgovornoscu. Treba da slavimo ono sto je do sada postigao jer je to jedno od najvecih postignuca u sportu uopste.

dominus

pre 7 godina

Sve su prilike da je ovo početak kraja jedne blistave karijere. Mnogo toga će definitivno biti jasno u prvih šest ove godine, zaključno sa Rolan Garosom. Nakon poraza od Vavrinke na US openu, napisao sam da je RG 2016, možda i poslednji osvojen gren slem za Novaka.

Djordje

pre 7 godina

Posle Melburna verovatno on zna šta je najbolje, treninzi u tišini, što manje pojavljivanja u medijima, tamo do marta nek se skloni od svih i da odredi prioritete, da smanji broj turnira i puca na grendslomve i da fizički ojača, da se psihički dobro odmori, sigurno on zna još bolje šta je potrebno a ja se nadam da će ovo proći i da će ponovo imatu volju i želju za tenisom, ne nestaje šampion tako lako

dodo

pre 7 godina

Sada slijedi veliki povratak, dobro razdoblje od 2. mjeseca na dalje i odlična sezona, iako svi misle drugačije. Najmanje 2 GS - ma ove godine i AO slijedeće, prvo mjesto na kraju 2017-te. AO osvaja Nadal.

nikol dz femija

pre 7 godina

PROVERAVA LI NEKO TEKSTOVE ?

OLIMPIJSKE IGRE SE OD RIJA VISE NE BODUJU, VEROVATNO SU OCEKIVALI DA SRBIN DOBIJE, PA SE OBEZBEDILI I ODLUCILI DA VISE NEMA BODOVA ZA TO TAKMICENJE,ALI POBEDIO JE NJIHOV ANGLOSAKSONAC, TAKO DA BODOVE NIJE DOBIO PA IH NECE NI IZGUBITI.
SVAKO DOBRO.

Zoran

pre 7 godina

Bože slatki koliko pilećih mozgova. Pa Đoković je već "padao" sa prvog mesta pa se trijumfalno na isto opet vraćao! Tako da, ovi što lupetaju, jedan čak i GARANTUJE da od toga nema ništa, dajte bre uozbiljite se! Pogotovo ako pripadate istom narodu kojem pripada i Novak!
Ako niste u stanju da malo o'ladite, onda ste u problemu sa samim sobom više nego što je Novak Đoković u ovom momentu...

gek

pre 7 godina

Немс више шансе. Нажалост ово је крај једног од највећих играча у историји. Губи 1955 бодова и Мареј иде најмање на око 1850 бодова од Новака (ако изгуби следећу), ако освоји титулу иде на неких око 3500. Новак брани титуле на следећа два тј прва 2 мастерса, у каквој је форми то ће тешко учинити, док на тим турнирима Мареј брани свеукупно 180 бодова. Такође, када погледамо чињеницу да је Мареј испао на Ус Опену 2016. године у четвртфиналу, схватамо да је на Новаку јако тежак задатак. Надам се да АО осваја или Федерер или Надал.

Mikii

pre 7 godina

Ovako, volim Novaka ko rodjenog brata uvek ga bodrim i budio sam se X puta da gledam njegove meceve
karma@

Ovako, ne zanima nas uopste da li ga ti volis, bodris i da li si ustajao da gledas njegove meceve. Razguli.

Veliki Pozdrav

pre 7 godina

Ja sam siguran da je problem samo u njegovoj ličnoj motivaciji koja je nestala posle RG,
jer mu je jedino taj najveći Pehar iz Pariza ostao kao glavni pogon u motoru da i dalje vozi.
Kad god je propustio taj RG morao je cele sezone da trenira naporno da bi ostao u formi za naredni RG. Kada je najzad osvojio taj prokleti RG, kompletirao sve GS titule, plus osvojio ekstra rekord, sva 4 GS u nizu; to je bilo to za njega.

U međevremenu osnovao je porodicu, dobio sina sa kojim očigledno želi da provodi više vremena, i da mu ''možda'' bude bolji otac nego što je to Srđan bio njemu.
I tu je sada problem. Čovek je ispunio sve SVOJE ciljeve i želi da uživa u životu, porodici, stečenoj slavi i bogastvu. Kao što bi i 99% vas koji mu zamerate uradilo.
Da kupuje sportska kola, Vile, da se igra i da vaspitava sina, da bude sa ženom duže od mesec dana zajedno. A sve to sa 30 godina treba da odbaci i da gine na terenu i van njega da bi postigao šta?

Prosto je. Želje i snovi Novaka Đokovića više se ne poklapaju sa željama i snovima nas koji navijamo za njega. Sve drugo je uzaludna filozofija i lupetanje o teorijama zavera.
Pominjajući Pepa, Jelenu i druge od Novaka pravite gluperdu neku, a momak je jedan od najinteligetnijih sportista ikada. Da on ima želju kao nekada, pa tačno bi mogla i ta Maja Volk da ga trenira i budite sigurni da bi sa njom osvojio još 10 GS titula do kraja karijere.

NikoBitan

pre 7 godina

Oko cega se vi zamlacujete. Kakav broj 1...on ako do kraja sezone ostane u Top 5 bice premija. Budimo realni..mozda bljesne jos koji put na nekom GS..a to broj 1..ta prica je zavrsena.

dodo

pre 7 godina

Sada slijedi veliki povratak, dobro razdoblje od 2. mjeseca na dalje i odlična sezona, iako svi misle drugačije. Najmanje 2 GS - ma ove godine i AO slijedeće, prvo mjesto na kraju 2017-te. AO osvaja Nadal.

dominus

pre 7 godina

Sve su prilike da je ovo početak kraja jedne blistave karijere. Mnogo toga će definitivno biti jasno u prvih šest ove godine, zaključno sa Rolan Garosom. Nakon poraza od Vavrinke na US openu, napisao sam da je RG 2016, možda i poslednji osvojen gren slem za Novaka.

karma

pre 7 godina

Ovako, volim Novaka ko rodjenog brata uvek ga bodrim i budio sam se X puta da gledam njegove meceve ali ovo sto je ucinio od sebe(kilaza) je osnovni problem njegovog pada. Budimo realni covek je smrsao mnogo, izgubio kilazu a i energiju, nema dubine u udarcima i brzine a o jacine prvog servisa ne treba trositi reci. Secam se kada je krenuo da saradjune sa fitnes trenerom postao je masina, raskurpnjao se i dosla je 2011. pogledajte ga sada...

dada

pre 7 godina

Udarajte minuse,koliko hocete,ali racunica i moje prognoze su realne i jasne svima koji prate tenis : Ovo je pocetak Noletovog kraja.
Nema treniniga,posvecenosti,niti ambicije.I ne treba mu zamerati,dobro je bilo dok je trajalo.Svi mi smo hranili godinama sopstvene sujete,njegovim i samo njegovim pobedama.Vreme je za kraj,za realnost,gde ce on igrati max jos ovu i sledecu godinu i bye bye.Do kraja godine,nece biti velikih titula,potpisujem SAD.Bice treci,cetvrti,u najboljem slucaju,kada se unapred obracuna sta ce sve izgubiti od poena,a prodor ka vrhu bih pre prognozirala Raonicu,nego nesigurnom Nisikoriju.Nadal i Federer bice samo ukrasi na turnirima koji slede,mada Nadal moze da uz kiks Mareja,postane vlasnih jos neke titule.Koliko god da nam se ne svidja,ovo je Marejevo vreme,a i vreme za neka nova lica,generalno.Bice nam tesko naci....nekoga novog,za koga cemo navijati a da to nije Nole.Jer Noleta biti nece.KRAJ.

Mikii

pre 7 godina

Polako pocinje. Ocekujemo svaki Boziji dan po makar dve vesti o tome zasto je izgubio, kako je izgubio, sta sada radi, kako ce dalje on, kako cemo dalje mi, itd. Ako ste mislili da je Istomin prekinuo torturu, grdno ste se prevarili.

?

pre 7 godina

Kakvo bre prvo mesto!? Uozbiljite se. Analizirajte malo koliko bodova brane ovi sa 3, 4, 5, 6 mesta. Prvo mesto je gotova prica za Djokovica, ako na kraju sezone bude medju 8, treba da slavi.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Uvek imajte na umu sledeće čisto za ubuduće, tamo gde počinje tetošenje na Instagram (kuco,maco,amore,mio..) tu je kraj karijere i fokus se prebacuje na privatni život, setimo se uostalom i malene Maksimović koja nam je nosila barjak na OI u Brazil, dok je bila anonimus haos je napravila,koliko je počela sa patetičnim izlivima "emocija" prema svom dragom, karijera ode u nepovrat. Što se tiče Djokovića tvrdio sam i tvrdiću njegova karijera je završena, prosto čovek želi svoju porodicu pogotovo dok je još uvek mlad i to je legitimno!

Pepe Le Tvor

pre 7 godina

Kao prvo pozdrav za stručnjaka sa B92 koji je u najavi duela napisao, "da Istomin nema oružja u svojoj igri da pripreti Novaku". Tako gledajući, ako izuzmemo ritern, nema ih ni Novak. Sigurno Novakov forhend nije ni u prvih 20 na listi. Prvi servis, veliki korak unazad od rastanka sa Bekerom, ali ni u najboljem izdanju nije bio sigurno u prvih deset. Drugi servis, već mnogo bolji od prvog ali opet, ne i neprikosnoven. Bekend stvarno ume da bude sjajan ali to definitivno nije oružje na koje uvek i u svakom trenutku može da se osloni kao, recimo, Federer i Nadal na svoj forhend. Voleji, bez komentara. Fizička sprema, definitivno najjače Novakovo oružje zajedno sa njegovom defanzivom, dva stepenika ispod od početka saradnje sa famoznim Pepe Imazom. Sveukupno gledano bio je ovo susret dva tenisera "bez oružja" u kojem je pobedio onaj koji se dovoljno motivisao pred duel. Profesionalni sport je surovo takmičenje gde je cilj da pobedite protivnika kako znate i umete! To nije mesto za propagiranje ljubavi među ljudima, čak i na amaterskom nivou to sport nije. Ako Novaku nedostaje ljubav, ako želi da postane guru, ako želi da nastavi sa veganskim načinom života neka tako i bude, jer ja nisam ni jednim milionitim delom promila učestvovao u njegovim uspesima. Ali neka zna da se tako nikad neće vratiti na prvo mesto ATP liste, niti više osvojiti ijedan GS! Jer to rade "krvožedni ljudi", bar oni koji na terenu ne šire ljubav nego su spremni i da unište i da ponize protivnika.

Conan

pre 7 godina

Mislim da članak iako je istinit po pitanju odbrane bodova i rasporeda turnira, u ovom trenutku nema smisla. Novak jednostavno nema igru ni za Top 10 a kamoli za broj 1.

Čovek jednostavno treba da se vrati tenisu (ukoliko to uopšte želi) pa da osvaja turnire. Nisam siguran da uopšte ima motiva da se vrati na prvo mesto. Meni bi kao njegovom navijaču bilo odlično da u toku karijere uzme još dva GS od kojih bi jedan bilo dobro da bude RG (i time bi postao jedini u Open eri sa najmanje dva puta osvojenim svim GS turnirima) i da osvoji taj prokleti Sinsinati. To bi ga zabetoniralo na drugom mestu najuspešnijih tenisera svih vremena (znači ne i najboljih jer jer dokazano bolji teniser i od Federera i Nadala) ali bi nadmašio i Nadala i Samprasa koji takođe imaju po 14 GS titula (pod pretpostavkom da Rafa ostane na tih 14).

Znam, što je babi milo to joj se i snilo, ali kažem, neka osvoji ova tri turnira pa neka ide u penziju posle toga. Dosta je biti na prvom mestu 220 i kusur nedelja. Na kraju svi ipak gledaju GS titule kao merilo za najboljeg.

sasa jokic

pre 7 godina

Velo jednostavno, ima dva puta; 1. Povratak na sistem rada i ishrane od pre godinu dana. 2. Scenario Rodzer, Rafa....na njwmu je da odluci.

Slajs u glavi

pre 7 godina

Jedina nada je da par vaspitnih od caleta Srkija za nedeljnim ruckom mogu da vrate stvari na staro, ali, verovatno je i njemu gurnuta neka Hare Krisne frekvencija u mozak cim cuti i mirno trpi da mu sin od potencijalno najboljeg igraca svih vremena postane vreca za udaranje, i jso gore - oslabeli sektas koj ise vuce po terenu.

Ceca

pre 7 godina

Pa sada ce da sedi na tribinama i slusa Jelenina predavanja. A onda malo da peva sa Imazom. Pa onda drvo....Samo ne mogu da razumem zasto to radis?

Ko zna

pre 7 godina

Posle Melburna,Bora Bora,Tahiti,Mauricijus.Na Maldive ne ide otkad su tamo bili Viktor i Janko,to je pase.A i ona dva stana nece sama da se urede.Ako krenu Jeca i Imas da ga sredjuju stavice da zen soba bude na zapadu,a onda ne moze da radi pozdrav suncu ujutru.Pakao.

kris

pre 7 godina

Mislim da je realnije da napišete koliko i gde bodova brane treći,četvrti,peti i ostali u odnosu na Novaka,jer su mu oni puno veća pretnja za poziciju,nego što je on Endiju!

Astrolog

pre 7 godina

Nazalost, nece Novak vise nikada da se vrati na tron. To kazem sa punom odgovornoscu. Treba da slavimo ono sto je do sada postigao jer je to jedno od najvecih postignuca u sportu uopste.

Djordje

pre 7 godina

Posle Melburna verovatno on zna šta je najbolje, treninzi u tišini, što manje pojavljivanja u medijima, tamo do marta nek se skloni od svih i da odredi prioritete, da smanji broj turnira i puca na grendslomve i da fizički ojača, da se psihički dobro odmori, sigurno on zna još bolje šta je potrebno a ja se nadam da će ovo proći i da će ponovo imatu volju i želju za tenisom, ne nestaje šampion tako lako

Tennisman

pre 7 godina

Novak pre US opena nema sanse, da dodje do prvog mesta, zasto ? Zato sto ce Endi napraviti razliku od oko 4-5000 bodova,tek mozda na zavrsnom, ali realni tesko je sa ovom igrom

nikol dz femija

pre 7 godina

PROVERAVA LI NEKO TEKSTOVE ?

OLIMPIJSKE IGRE SE OD RIJA VISE NE BODUJU, VEROVATNO SU OCEKIVALI DA SRBIN DOBIJE, PA SE OBEZBEDILI I ODLUCILI DA VISE NEMA BODOVA ZA TO TAKMICENJE,ALI POBEDIO JE NJIHOV ANGLOSAKSONAC, TAKO DA BODOVE NIJE DOBIO PA IH NECE NI IZGUBITI.
SVAKO DOBRO.

Zoran

pre 7 godina

Bože slatki koliko pilećih mozgova. Pa Đoković je već "padao" sa prvog mesta pa se trijumfalno na isto opet vraćao! Tako da, ovi što lupetaju, jedan čak i GARANTUJE da od toga nema ništa, dajte bre uozbiljite se! Pogotovo ako pripadate istom narodu kojem pripada i Novak!
Ako niste u stanju da malo o'ladite, onda ste u problemu sa samim sobom više nego što je Novak Đoković u ovom momentu...

pedala

pre 7 godina

Mari ne gubi bodove sa OI, jer se OI nisu ni bodovale.
Nažalost, Novak nastavlja da pobeđuje samog sebe. Prvo mesto je izgledno tek na kraju godine, i to ako se Novak vrati na svoj nivo ili barem 80% starog Novaka.

gek

pre 7 godina

Немс више шансе. Нажалост ово је крај једног од највећих играча у историји. Губи 1955 бодова и Мареј иде најмање на око 1850 бодова од Новака (ако изгуби следећу), ако освоји титулу иде на неких око 3500. Новак брани титуле на следећа два тј прва 2 мастерса, у каквој је форми то ће тешко учинити, док на тим турнирима Мареј брани свеукупно 180 бодова. Такође, када погледамо чињеницу да је Мареј испао на Ус Опену 2016. године у четвртфиналу, схватамо да је на Новаку јако тежак задатак. Надам се да АО осваја или Федерер или Надал.