Tenis 92

Četvrtak, 19.01.2017.

09:24

I to se desilo: Prvi poraz Novaka od igrača van top 100!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neslavno je završio učešće na Australijan openu, porazom već u drugom kolu od Denisa Istomina.

I to se desilo: Prvi poraz Novaka od igraèa van top 100! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

alejandro

pre 7 godina

Nije Istomin danas bio toliko dobar koliko je Novak bio loš! Čisto da se zna. No nema veze dečeče dragi! Melburn je davno ispričana priča s tvoje strane u najpozitivnijem smislu. Navijaću za tebe i ubuduće bez obzira da li ti se igra, jesi li raspoložen i je li protivnik inspirativan! Sve najbolje u nastavku tek započete sezone.

djuro

pre 7 godina

...Jelena, Jelena eh da smo za Božić jeli pečenja s tortama!! Jelena pomislih da su bar bogovi oslobodili me španskih gurua! možda nebi... jelena, jelena...

NS

pre 7 godina

Pepi je jedan od najboljih trenera, svi kazu da je lako ako recimo u fudbalu, kosarci pa i tenisu uzmes dobar tim koji je najbolji da pravis dobre rezultate, ovaj ni to ne moze
Svaka mu cast

Pazarac

pre 7 godina

Pepe Imaz je glavni krivac. Pogledajte samo ponasanje Novaka, Jelene i Marka. Gledajuci Jeleninu aktivnost na instagramu, moze se zakljuciti da svima njima treba dobar psiholog, i to sto pre, dok ne bude kasno.

Vladan R

pre 7 godina

Na neki nacin ocekivano. Pod jedan godine cine svoje. Pod dva, treba se setiti da je Federer, nakon osvajanja RG i W 2009, 15og i 16og GS, naglo pao i osvojio od tada jos samo W 2012, iako su skoro svi ocekivali da broji do ili blizu 20. Verovatno pad u motvaciji, koliko god da je mali. Koliko je tesko vratiti se na pravi put, nakon prestanka sa pravim radom, pokazuje i primer Ivanoviceve, kojoj se to desilo vec nakon prvog GS, a bila znatno mladja. U prilog pomenutome govore i poznate izjave nakon RG, pojavljivanje onog Spanca u trenerskom timu, izostanak i Vajde i Bekera na jedom od mastersa krajem prosle godine, te odlazak Bekera na kraju sezone. Cini mi se i da je Novak znatno mrsaviji i sa manje snage u odnosu na isti period prosle godine. Da li je to posledica nedostaka treninga ili veganaska ishrana, kako neki pominju ne znam. Nadam se da je posledica prvog, jer ne zelim i ne mogu da verujem da je posledica drugo pomenti razlog. Deluje mi neverovatno, da neko moze da utice na taj nacin na njega, pored svih strucnjaka za ishranu sportista, koje sigurno ima u timu. Mada ako je onaj nazovi trener, zaista uspeo da ga negativno preobrati, sa ljubav i mir glupostima, onda je sve moguce. Nadao sam se da se ipak nece biti bas ovako, jer Novak nije imao pretnju u nadolazecem asu, kao sto je Federer imao u njemu i Mareju. Ipak pokazala se tacnom moja tvrdnja, da konkurecija nije bitno, koliko kvalitet odredjenog tenisera, a Novak ga od RG definitivno nema na potrebnom nivou.

Mile

pre 7 godina

Najlepše od svega što sam se naspavao ustao odmoran i sad pročitao vest. Tako me savršeno zabole, mom mlađem sinu je danas rođendan i ja sam srećniji i zadovoljniji čovek sa moji 200€, nego ovaj sa 200 miliona.

luka

pre 7 godina

Djokovic ako ne osvoji titulu apsolutno je svejedno dal je izgubio u finalu ili prvu kolu, za njegove standarde samo GS titule treba da budu bitne a ne bodovi a ni para pu ne treba toliko

Beograd

pre 7 godina

Zao mi je mislim da je ovo pocetak kraja jedne karijere. A mogao je do najveceg ikada. Ovo niko nije ocekivao sta bi od nekadasnjeg sampiona?

Doktor medicinskih nauka

pre 7 godina

@(Conan, 19. januar 2017 09:53)

Bolje da si sina posavetovao da uči školu i radi na svom obrazovanju da bi u životu umeo da prepozna loše ljude a posebno žene, da bi bio psihički stabilna ličnost koja neće da skrene u sekte i kultove, i da ne ugrožava svoje zdravlje neadekvatnom ishranom uz ogromne fizičke napore. Nije sve u novcu i slavi.

sasa pg

pre 7 godina

@Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

Imaš problem sa identitetom. Taj tvoj "kralj" ne bi znao ni da pogodi na mapi tvoju zemlju, možeš da misliš koliko mu značiš!?

sdned

pre 7 godina

@ mikii

Šetaj ti bre, i to dugo - da razbistriš glavu, tipičan si predstavnik malodušnih kompleksaša koji čekaju pad ili krizu nekoga ko je velik u nečemu - da bi se naslađivali i lečili sopstvene komplekse.
Noleta kao legendu priznaje čitav svet, hvala mu za sve, a tebe znamo samo mi ovde, i to ne po dobrom.

sdned

pre 7 godina

Pre svega - svim srcem podržavam našeg Noleta, našeg najvećeg sportistu ikad. Pravi navijači će sad biti uz njega. Svi smo se ponadali da se vraća u svoju punu formu, i psihički i fizički, ali to očigledno nije tako lako ovoga puta.
Kad se osvrnemo par godina unazad, možemo se setiti da je on često 'kuburio' sa igračima koji ga ne motivišu i imao dosta neizvesnih mečeva sa takvima, a onda bi nakon toga razbijao Federera, Nadala i druge.
Pretpostavljam da tu postoji problem motivacije nakon svih ovih godina da igra na vrhunskom nivou sa slabijim igračima. Da je u finalu igrao sa Marejem ili bilo kim drugim, 99% je da bi dobio taj meč jer bi bio motivisan i mentalno spreman.

Zeljko

pre 7 godina

Ne zanam da li se racuna ali prosle godine na Olimspijskim Igrama izgubio je od Juana Martína del Potra koji je tada bio na 140. mestu.

banja luka

pre 7 godina

Problem je identifikovan i zove se Pepe. Nazalost Novak se odlucio za njega umjesto za Bekera, za maglu umjesto za rad i disciplinu koja ga je i dovela do 12 GS-titula. Guru sektas ti udje u glavu, zavrne ti mozak, nije jednostavna situacija. Nadam se da ce se dozvati pameti, pitanje je samo koliko GS ce ga to kostati. Zasad 3.

mihajlo

pre 7 godina

Desava se sta da se radi. I ja sam pre neki dan dobijo prvi put batine, jeste da je ovde bilo tri prema jedan ali bezobzira, desava se. Idemo napred.

patriarch of bosnia

pre 7 godina

Drago mi je zbog Denisa, mnogo dobar momak koji je do skoro bio nepokretan poslije saobracajke a sa druge zao mi je i Novaka koji doduse vise nije ni sjenka onog sampiona. Da li je kraj? Mislim da jeste, mada je mogao biti najbolji.

Mikii

pre 7 godina

sdned, 19. januar 2017 10:06

Ma koga je on razbijao? Matorei potrosene Federera i Nadala? Sto ih nije razbijao pre 7,8 godina dok su bili u top formi? Setaj, bre. Napred, Istomin!

Boris Banović

pre 7 godina

Probudio sam se u 4sata da gledam tenis, da uživam u sportu kojim se nisam bavio, nisam nikada uživo gledao ni jedan meč, ali "televizičan"je, navijam za Noleta kao I većina nas, uzgred, znam za njega od njegove 15.godine, ne poznajem ga lično niti nekog iz njegove porodice ! Inače imam 59 godina, visoko sam obrazovan, arhitekta po struci, prosečno inteligentan, porodičan čovek ! Molim za komentar, zašto sam ja počeo da želim pobedu više od Novaka, zašto se ja radujem njegovom uspehu više od njega samog, zašto se ja osećam bogatijim od njega sa 200€ naspram njegovih stotina miliona € , zašto.......? Zato što sam budala, pomislim dok ovo pišem , to bi bio jednostavan odgovor, mislim da je stvar mnogo kompleksnija, a mislim da nisam jedini, što me malo teši !?

dr. mr.

pre 7 godina

Gledao sam prvi set, naljutio sam se jer je igrao na sigurno, nije jurio vinere, otišao sam da spavam... Kapiram da sam pametnu stvar uradio, verujem da bi pogubio živce! Šokiran sam......

Petars

pre 7 godina

Momak nosi krst a psuje Boga. Potom odbacuje krst ( koji mu je pomagao u najtežim mečevima karijere ) i kao fora tera inat svojoj veri i okreće se nekoj new age religiji, nekim kamenjima, vudu magiji i nekoj veštačkoj filozofiji.
Potom tera Bekera iz tima, čoveka koju mu je preorodio karijeru, čoveka zbog koga je uspeo da osvoji sva 4 GS, zbog koga su ga mediji iz poštovanja prema Borisu ostavili na miru.
Znači čovek koji mu je doneo disciplinu, uspeh, mir, i zdrave navike, dobija otkaz; a u tim dovodi Pepea...
Neka mi neko kaže sad da nije zaslužio da izgubi prvo mesto ( koje neće povratiti do kraja karijere ), i novi blam i poraz u 2 kolu na GS koji inače igra najbolje.

Sada nek ide na seansu kod Pepea, da grle drveće i grickaju semenke dok mu se aura ne oporavi. A potom u nove poraze...

Jedini razlog zbog koga žalim jeste što se iznova prevarim i ponadam u njegove prazne priče.
On konstantno DOKAZUJE da mu je tenis postao teret u životu, i da ga zanimaju druge stvari. Ishrana, pisanje knjiga, propovedanje filozofije mira i ljubavi, rijaliti emisije, restorani i privatan biznis, fondacija... Tenis je samo usputna NAVIKA koju MORA na silu da istrpi još 2,3 godine.
To me najviše ubija. Jednostavno, Nole, reci ZBOGOM tenisu i uživaj u životu.
Biće lakše i nama i tebi, bez stresa i nervoze.
Iskreno se nadam da se završiti karijeru kad napuni 30 ove godine.

majvuk

pre 7 godina

Namirisali su ga i sad je u problemu kao i svi sampioni pre njega...slab je napadac i imace sve veci problem sto bude stariji. Cak i Federer koji je najbolji napadac ikad ima probleme non stop ... protiv prirode se ne moze...a sa defanzivom Dokovic ce imati duplo vise problema.

Djordje

pre 7 godina

Jasno je da Istomin realno po igri nije stoti igrač sveta, sad što ga nije bilo, da li je imao povrede ne znam:) Nadam se da će Novak naći formu za ostatak godine, a ako je ovo slučajno početak kraja bolje da se ne nerviram i da ne gledam njegove mečeve, mada opet više verujem da će se vratiti jer znamo koliko je uporan, samo nek proredi turnire što više i nek bude spreman samo za GS ko Vavrinka

ExeZp

pre 7 godina

Ne znam sta je sa vama koji govorite da je Istomin odigrao savrsen mec, decko igra isto kao i pre dve godine, mozda cak i losije. Djokovic je taj koji je neprepoznatljiv. Ako vam nije jasno, imate youtube pa kucajte djokovic-istomin 2014 pa ce vam sve biti jasno. Od kada nema Nadala, nema ni Djokovica, jer, kad nemas konkurenciju u vrhu ATP-a onda nemas ni volju za teskim i napornim treninzima. Cak je i on to sam priznao jednom prilikom. Svaka mi cast na svemu sto je uradio, i nadam se da ce ponovo pronaci neku motivaciju za naporne treninge...

Napo Leon

pre 7 godina

da-i to se desilo!
desilo se pa šta?
glavu gore -idemo dalje..
najpre odmor i oporavak,zatim formiranje novog tima
povratak Bekera ili Sampras...
ma biće još trofeja,samo Bože zdravlja

sasa.r

pre 7 godina

Ponovicu i idje da je ovo samo normalan epilog NOvakovog servisa i nista vise.I dalje Nole igra odlicno sa osnovne linije, ima odlicne skajsove, iylase na mrezu ali sa 180km/h servisom se ne mo\e igrati oybiljan tenis.Ako nastavi tako da servira ispadace stalno u prvim kolima , nije bitno sa kim igra.

NikoBitan

pre 7 godina

E Kukuskin bi ga dobio moj Nole..sta ti je covece. Mada kad citam..kupio apartmane na Menhetnu..vodi svu decu australije u Monako..sve mi je jasno...bio nekad Nole prvi na svetu...

Cicko

pre 7 godina

U trece kolo prolaze veterani sa po skoro cetrdeset godina , lagano , sve u tri seta. ( Karlovic, Ferer, Monfis, Federer, Simon) i da ne nabrajam dalje. Novak se muci, ali bukvalno sa svakim teniserom bez obzira kako je taj teniser rangiran. Ocigledno je ovo kraj jedne velike karijere. Najbolnije je sto je kraj dosao relativno rano.

srle

pre 7 godina

Veliko iznenađenje. Ali ne treba biti tužan, Novak je toliko doneo radosti da mu to niko ne zamera. Biće još prilika za osvajanje grend slema, srečno Novače u nastavku sezone, uz tebe smo i kad gubiš.

zozon,R.Srpska

pre 7 godina

Jedna djecija...Sve se vraca,sve se placa....Ode Boris,dodje Pepe ode Nole u boeme...Mogao si biti najveci.Tebi samom ce biti najgore kad za 10-tak godina pogledas i skontas sta si mogao uraditi..
Ipak,voli te brat najvise na svjetu...Toliko puta sam se radovao zbog tebe,ne mogu to nikada zaboraviti.

Conan

pre 7 godina

Meni je stvarno jako žao što je izgubio. Nisam od onih koji svoje ivotne uspehe vide u Novakovim pobedama.
Međutim, imam klinca od 9 godina koji oboava tenis,. Nikada ga nisam gurao na neki sport puštao sam da smtraži sebe ali eto zalepio se za tenis, naravno zbog Novaka najviše. Sve što imamo od mečeva snimljeno i manje više sve sa YT je pogledao ali kao pravi ljubitelj ne gleda i ne voli samo Novaka već i ostale tenisere.
Zašto ovoj uvod? Zato što smo zajedno gledali ovaj meč i non stop je ponavljao kako Nole ne može da izgubi, najbolji reterner, sada će da se vrati itd. Imao je veru u njega potpunu. Međutim, počeo je da se brine u 5 setu jer je video da Novak igra prilično bezvoljno. Na kraju meča - suza suzu stiže, nisam mogao da ga smirim. Pita se zašto je tako loše igrao "kao da nije želeo da pobedi". Na to nism znao šta da odgovorim.
U principu, porazi su sastavni deo života i deca i tome treba da se nauče. Meni je samo žao što je njegov idol odigrao na kraju tako bezvoljno i što je izgledalo kao da jedva čeka da se meč završi.
Jednio što sam na kraju mogao da mu kažem jeste da citiram reči Brus Lija koji je na pitanje: "Šta je poraz?" odgovorio "Ništa! Ništa osim, prvog koraka ka nečemu boljem". Posle kiše dolazi sunce - Nadamo se da će Noleta i njegove najvernije (najmlađe) navijače ogrejati to sunce u toku 2017-te...

nikola

pre 7 godina

Strmoglav pad forme jos od sredine prosle godine. Toliko je Novaku trajala vrhunska forma, a sto je nama zao, niko nije kriv!
Hvala mu na popularizaciji tog sporta, pa svaka baba je zbog njega naucila pravila igre, sada ce to biti malo drugacije!

Nenad

pre 7 godina

Nole...igraju kao ludi protiv tebe nema veze..procitati komentar neces ali treba izdrzati pritisak svih nezadovoljnih gradjana koji ce poceti da pametuju o slaninici i Bekeru..Ovo je zivot i tako treba da bude idemo dalje kao da nista nije se desilo..cuvajmo svi sebe jer nam je to potrebno! Sto se mene tice, za svoje karijere osvoj jos Sinsinati i komotno mozes u penziju..zaduzio si nas i previse a nismo zasluzili ni mrvicu!

Nenad

pre 7 godina

Nole...igraju kao ludi protiv tebe nema veze..procitati komentar neces ali treba izdrzati pritisak svih nezadovoljnih gradjana koji ce poceti da pametuju o slaninici i Bekeru..Ovo je zivot i tako treba da bude idemo dalje kao da nista nije se desilo..cuvajmo svi sebe jer nam je to potrebno! Sto se mene tice, za svoje karijere osvoj jos Sinsinati i komotno mozes u penziju..zaduzio si nas i previse a nismo zasluzili ni mrvicu!

Siniša

pre 7 godina

Izgubio je kompas,promenio kurs,poremetio dobru hemiju u timu dovođenjem nekog kontraverznog gurua,promenio način ishrane,i videlo se da je u padu sa igrom,formom,fokusom.Po meni očekivano.Kakvi crni gurui,kakva Maja Volk,kakvo jedenje travuljina,kakvo crno meditiranje.Vrati se tenisu čoveče.

PFC

pre 7 godina

Covece, koj ti je! Verovao sam da ces lako da se povratis i krenes istinski, onako kako si umeo, ali ti si stvarno puko. Nemoj da se blamiras. Ako ti se ne igra vise, povuci se. Ej 117 igrac sveta te je pocepao. Da neko tako naglo padne, stvarno je za Ginisa. Nemoj samo da se kilavis narednih godina kao Jelena i Ana.
Drzim ti palceve da sto pre dodjes sebi i budes onaj stari.

anica

pre 7 godina

Neka, i porazi su za ljude. Nema sta da se prica, situacija je jasna jos od proslog leta, ja mog Noleta ne prepoznajem.
Novak je dozvolio da mu se ljudi umesaju u svoje licne stavove i zivot, i zato je doziveo pad...to tako ide. Zivot je vrlo prosta stvar, a on je komplikuje bez razloga. Zao mi je Bekera mnogo...
Razocarana sam, ali iskreno...ako on to nije uvideo sto bi se njegovi navijaci nervirali. Ne bi me iznenadilo da Federer ovo osvoji.
Svako dobro!

zlatiborac

pre 7 godina

Istomin je igrao kao omadjijan. Sve sto je pozeleo ulazilo je u teren. Ali, Iskreno, Novakova igra bila je slaba i sada je vec jasno da ce Novak morati debelo da se uozbilji. Fali mu snage! U igri nista konkretno nije unapredio ili izmenio. Vidi se da manje trenira i sve vise tenisera veruje da moze pobediti Djokovica. Ovaj mec da je krenuo od starta ozbiljno i fokusirano, priveo bi ga kraju bez problema. Ili ne bi. Servis mu je katastrofalan, kretanje prilicno slabije u odnosu na pretproslu godinu. Cesto deluje odsutan na terenu, nezainteresovan i definitivno je neuhranjen. Izgubio je tenisku auru koju je gradio godinama i sada su karte na stolu. Da nesto debelo nevalja jasno je i vrapcima na grani. Svima nam je bilo jasno da smena Bekera nije nikakvo unapredjenje ili boljitak jer on nije ni bio problem. Nole, drugarski savet, ili igraj ko covek ili batali.

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Ne pratim bas nesto tenis ali prognozirao sam da ce da izgubi u drugom kolu. Jednostavno Novak trenutno nije ni bleda senka onog Novaka pre godinu dana.

steta

pre 7 godina

Umesto da nista ne menja i samo nastavi da melje, Novak posle trijumfa na Rolan Garosu pravi samounistavajuce greske- menja ishranu, baca se u meditaciju...Umesto da osvoji jos 6-7 gren slemova i postane najbolji svih vremena, Djokovic ce ostati upamcen kao teniser koji se samounistio katastrofalnim odlukama. Steta.

bvb

pre 7 godina

Veganstvo je sekta! Imam nekoliko poznanika koji su u istom tripu kao Đovak, ne zna se kome je mozak vise ispranod njih. Svi zajedno snage da p...u nemaju. Tuga na sta lici. Sad nek ide sa Jecikom nek se slika.

aki

pre 7 godina

Cudilo bi me da se nije desilo, jer ovaj nas igra tako pasivnu igru, kao neka baba, poklanjao one poene bre na izvolte...mnogo jake zivce imam inace bi ovaj televizor završio kroz prozor.

guru

pre 7 godina

Zapamti: Bez obzira na ljubav svaki covek ima svoj put. Tvoja zena je obican covek i ne razume tvoju ambiciju. Ona brani samo svoj cilj da ima sve, pa i tvoje vreme. Ti izneveravas sopstvenu sudbinu.

Xfaktor

pre 7 godina

Dok se moglo trcat trcalo se i nadoknadjivao je tako manjak snage ali sada ga stizu godine. Ipak hvala za toliko radosti u toku zadnjih 5—6 godina.

Crossroad

pre 7 godina

To znaci da je Novak na raskrscu - ako jos moze da igra na najvisem nivou nek se narednih par godina posveti samo tenisu, ako ne, onda jos sutra moze da objavi kraj karijere u kojoj je mogao da osvoji 15 GS, ali...

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Новаче, желим ти да постанеш рекордер и пробијеш ту границу првих 200. Следећи турнир, изгуби у првом колу од 210. играча на АТП листи, и опет ћеш почети да обараш рекорде као у најбољим данима, ахаха. Једи буранију, бате. Хауг!

kaja

pre 7 godina

igrao je kao baba! i istomina je izvlacio servis, a nole je sam kriv za poraz. zao mi je... joj jos ce onaj glupi marej da konacno osvoji AO! pih!

Conan

pre 7 godina

Meni je stvarno jako žao što je izgubio. Nisam od onih koji svoje ivotne uspehe vide u Novakovim pobedama.
Međutim, imam klinca od 9 godina koji oboava tenis,. Nikada ga nisam gurao na neki sport puštao sam da smtraži sebe ali eto zalepio se za tenis, naravno zbog Novaka najviše. Sve što imamo od mečeva snimljeno i manje više sve sa YT je pogledao ali kao pravi ljubitelj ne gleda i ne voli samo Novaka već i ostale tenisere.
Zašto ovoj uvod? Zato što smo zajedno gledali ovaj meč i non stop je ponavljao kako Nole ne može da izgubi, najbolji reterner, sada će da se vrati itd. Imao je veru u njega potpunu. Međutim, počeo je da se brine u 5 setu jer je video da Novak igra prilično bezvoljno. Na kraju meča - suza suzu stiže, nisam mogao da ga smirim. Pita se zašto je tako loše igrao "kao da nije želeo da pobedi". Na to nism znao šta da odgovorim.
U principu, porazi su sastavni deo života i deca i tome treba da se nauče. Meni je samo žao što je njegov idol odigrao na kraju tako bezvoljno i što je izgledalo kao da jedva čeka da se meč završi.
Jednio što sam na kraju mogao da mu kažem jeste da citiram reči Brus Lija koji je na pitanje: "Šta je poraz?" odgovorio "Ništa! Ništa osim, prvog koraka ka nečemu boljem". Posle kiše dolazi sunce - Nadamo se da će Noleta i njegove najvernije (najmlađe) navijače ogrejati to sunce u toku 2017-te...

Cicko

pre 7 godina

U trece kolo prolaze veterani sa po skoro cetrdeset godina , lagano , sve u tri seta. ( Karlovic, Ferer, Monfis, Federer, Simon) i da ne nabrajam dalje. Novak se muci, ali bukvalno sa svakim teniserom bez obzira kako je taj teniser rangiran. Ocigledno je ovo kraj jedne velike karijere. Najbolnije je sto je kraj dosao relativno rano.

Boris Banović

pre 7 godina

Probudio sam se u 4sata da gledam tenis, da uživam u sportu kojim se nisam bavio, nisam nikada uživo gledao ni jedan meč, ali "televizičan"je, navijam za Noleta kao I većina nas, uzgred, znam za njega od njegove 15.godine, ne poznajem ga lično niti nekog iz njegove porodice ! Inače imam 59 godina, visoko sam obrazovan, arhitekta po struci, prosečno inteligentan, porodičan čovek ! Molim za komentar, zašto sam ja počeo da želim pobedu više od Novaka, zašto se ja radujem njegovom uspehu više od njega samog, zašto se ja osećam bogatijim od njega sa 200€ naspram njegovih stotina miliona € , zašto.......? Zato što sam budala, pomislim dok ovo pišem , to bi bio jednostavan odgovor, mislim da je stvar mnogo kompleksnija, a mislim da nisam jedini, što me malo teši !?

bvb

pre 7 godina

Veganstvo je sekta! Imam nekoliko poznanika koji su u istom tripu kao Đovak, ne zna se kome je mozak vise ispranod njih. Svi zajedno snage da p...u nemaju. Tuga na sta lici. Sad nek ide sa Jecikom nek se slika.

patriarch of bosnia

pre 7 godina

Drago mi je zbog Denisa, mnogo dobar momak koji je do skoro bio nepokretan poslije saobracajke a sa druge zao mi je i Novaka koji doduse vise nije ni sjenka onog sampiona. Da li je kraj? Mislim da jeste, mada je mogao biti najbolji.

Zeljko

pre 7 godina

Ne zanam da li se racuna ali prosle godine na Olimspijskim Igrama izgubio je od Juana Martína del Potra koji je tada bio na 140. mestu.

ExeZp

pre 7 godina

Ne znam sta je sa vama koji govorite da je Istomin odigrao savrsen mec, decko igra isto kao i pre dve godine, mozda cak i losije. Djokovic je taj koji je neprepoznatljiv. Ako vam nije jasno, imate youtube pa kucajte djokovic-istomin 2014 pa ce vam sve biti jasno. Od kada nema Nadala, nema ni Djokovica, jer, kad nemas konkurenciju u vrhu ATP-a onda nemas ni volju za teskim i napornim treninzima. Cak je i on to sam priznao jednom prilikom. Svaka mi cast na svemu sto je uradio, i nadam se da ce ponovo pronaci neku motivaciju za naporne treninge...

banja luka

pre 7 godina

Problem je identifikovan i zove se Pepe. Nazalost Novak se odlucio za njega umjesto za Bekera, za maglu umjesto za rad i disciplinu koja ga je i dovela do 12 GS-titula. Guru sektas ti udje u glavu, zavrne ti mozak, nije jednostavna situacija. Nadam se da ce se dozvati pameti, pitanje je samo koliko GS ce ga to kostati. Zasad 3.

Petars

pre 7 godina

Momak nosi krst a psuje Boga. Potom odbacuje krst ( koji mu je pomagao u najtežim mečevima karijere ) i kao fora tera inat svojoj veri i okreće se nekoj new age religiji, nekim kamenjima, vudu magiji i nekoj veštačkoj filozofiji.
Potom tera Bekera iz tima, čoveka koju mu je preorodio karijeru, čoveka zbog koga je uspeo da osvoji sva 4 GS, zbog koga su ga mediji iz poštovanja prema Borisu ostavili na miru.
Znači čovek koji mu je doneo disciplinu, uspeh, mir, i zdrave navike, dobija otkaz; a u tim dovodi Pepea...
Neka mi neko kaže sad da nije zaslužio da izgubi prvo mesto ( koje neće povratiti do kraja karijere ), i novi blam i poraz u 2 kolu na GS koji inače igra najbolje.

Sada nek ide na seansu kod Pepea, da grle drveće i grickaju semenke dok mu se aura ne oporavi. A potom u nove poraze...

Jedini razlog zbog koga žalim jeste što se iznova prevarim i ponadam u njegove prazne priče.
On konstantno DOKAZUJE da mu je tenis postao teret u životu, i da ga zanimaju druge stvari. Ishrana, pisanje knjiga, propovedanje filozofije mira i ljubavi, rijaliti emisije, restorani i privatan biznis, fondacija... Tenis je samo usputna NAVIKA koju MORA na silu da istrpi još 2,3 godine.
To me najviše ubija. Jednostavno, Nole, reci ZBOGOM tenisu i uživaj u životu.
Biće lakše i nama i tebi, bez stresa i nervoze.
Iskreno se nadam da se završiti karijeru kad napuni 30 ove godine.

guru

pre 7 godina

Zapamti: Bez obzira na ljubav svaki covek ima svoj put. Tvoja zena je obican covek i ne razume tvoju ambiciju. Ona brani samo svoj cilj da ima sve, pa i tvoje vreme. Ti izneveravas sopstvenu sudbinu.

majvuk

pre 7 godina

Namirisali su ga i sad je u problemu kao i svi sampioni pre njega...slab je napadac i imace sve veci problem sto bude stariji. Cak i Federer koji je najbolji napadac ikad ima probleme non stop ... protiv prirode se ne moze...a sa defanzivom Dokovic ce imati duplo vise problema.

steta

pre 7 godina

Umesto da nista ne menja i samo nastavi da melje, Novak posle trijumfa na Rolan Garosu pravi samounistavajuce greske- menja ishranu, baca se u meditaciju...Umesto da osvoji jos 6-7 gren slemova i postane najbolji svih vremena, Djokovic ce ostati upamcen kao teniser koji se samounistio katastrofalnim odlukama. Steta.

srle

pre 7 godina

Veliko iznenađenje. Ali ne treba biti tužan, Novak je toliko doneo radosti da mu to niko ne zamera. Biće još prilika za osvajanje grend slema, srečno Novače u nastavku sezone, uz tebe smo i kad gubiš.

Siniša

pre 7 godina

Izgubio je kompas,promenio kurs,poremetio dobru hemiju u timu dovođenjem nekog kontraverznog gurua,promenio način ishrane,i videlo se da je u padu sa igrom,formom,fokusom.Po meni očekivano.Kakvi crni gurui,kakva Maja Volk,kakvo jedenje travuljina,kakvo crno meditiranje.Vrati se tenisu čoveče.

dr. mr.

pre 7 godina

Gledao sam prvi set, naljutio sam se jer je igrao na sigurno, nije jurio vinere, otišao sam da spavam... Kapiram da sam pametnu stvar uradio, verujem da bi pogubio živce! Šokiran sam......

zlatiborac

pre 7 godina

Istomin je igrao kao omadjijan. Sve sto je pozeleo ulazilo je u teren. Ali, Iskreno, Novakova igra bila je slaba i sada je vec jasno da ce Novak morati debelo da se uozbilji. Fali mu snage! U igri nista konkretno nije unapredio ili izmenio. Vidi se da manje trenira i sve vise tenisera veruje da moze pobediti Djokovica. Ovaj mec da je krenuo od starta ozbiljno i fokusirano, priveo bi ga kraju bez problema. Ili ne bi. Servis mu je katastrofalan, kretanje prilicno slabije u odnosu na pretproslu godinu. Cesto deluje odsutan na terenu, nezainteresovan i definitivno je neuhranjen. Izgubio je tenisku auru koju je gradio godinama i sada su karte na stolu. Da nesto debelo nevalja jasno je i vrapcima na grani. Svima nam je bilo jasno da smena Bekera nije nikakvo unapredjenje ili boljitak jer on nije ni bio problem. Nole, drugarski savet, ili igraj ko covek ili batali.

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Ne pratim bas nesto tenis ali prognozirao sam da ce da izgubi u drugom kolu. Jednostavno Novak trenutno nije ni bleda senka onog Novaka pre godinu dana.

anica

pre 7 godina

Neka, i porazi su za ljude. Nema sta da se prica, situacija je jasna jos od proslog leta, ja mog Noleta ne prepoznajem.
Novak je dozvolio da mu se ljudi umesaju u svoje licne stavove i zivot, i zato je doziveo pad...to tako ide. Zivot je vrlo prosta stvar, a on je komplikuje bez razloga. Zao mi je Bekera mnogo...
Razocarana sam, ali iskreno...ako on to nije uvideo sto bi se njegovi navijaci nervirali. Ne bi me iznenadilo da Federer ovo osvoji.
Svako dobro!

Pazarac

pre 7 godina

Pepe Imaz je glavni krivac. Pogledajte samo ponasanje Novaka, Jelene i Marka. Gledajuci Jeleninu aktivnost na instagramu, moze se zakljuciti da svima njima treba dobar psiholog, i to sto pre, dok ne bude kasno.

NikoBitan

pre 7 godina

E Kukuskin bi ga dobio moj Nole..sta ti je covece. Mada kad citam..kupio apartmane na Menhetnu..vodi svu decu australije u Monako..sve mi je jasno...bio nekad Nole prvi na svetu...

Napo Leon

pre 7 godina

da-i to se desilo!
desilo se pa šta?
glavu gore -idemo dalje..
najpre odmor i oporavak,zatim formiranje novog tima
povratak Bekera ili Sampras...
ma biće još trofeja,samo Bože zdravlja

Mikii

pre 7 godina

sdned, 19. januar 2017 10:06

Ma koga je on razbijao? Matorei potrosene Federera i Nadala? Sto ih nije razbijao pre 7,8 godina dok su bili u top formi? Setaj, bre. Napred, Istomin!

Mile

pre 7 godina

Najlepše od svega što sam se naspavao ustao odmoran i sad pročitao vest. Tako me savršeno zabole, mom mlađem sinu je danas rođendan i ja sam srećniji i zadovoljniji čovek sa moji 200€, nego ovaj sa 200 miliona.

aki

pre 7 godina

Cudilo bi me da se nije desilo, jer ovaj nas igra tako pasivnu igru, kao neka baba, poklanjao one poene bre na izvolte...mnogo jake zivce imam inace bi ovaj televizor završio kroz prozor.

nikola

pre 7 godina

Strmoglav pad forme jos od sredine prosle godine. Toliko je Novaku trajala vrhunska forma, a sto je nama zao, niko nije kriv!
Hvala mu na popularizaciji tog sporta, pa svaka baba je zbog njega naucila pravila igre, sada ce to biti malo drugacije!

sasa.r

pre 7 godina

Ponovicu i idje da je ovo samo normalan epilog NOvakovog servisa i nista vise.I dalje Nole igra odlicno sa osnovne linije, ima odlicne skajsove, iylase na mrezu ali sa 180km/h servisom se ne mo\e igrati oybiljan tenis.Ako nastavi tako da servira ispadace stalno u prvim kolima , nije bitno sa kim igra.

PFC

pre 7 godina

Covece, koj ti je! Verovao sam da ces lako da se povratis i krenes istinski, onako kako si umeo, ali ti si stvarno puko. Nemoj da se blamiras. Ako ti se ne igra vise, povuci se. Ej 117 igrac sveta te je pocepao. Da neko tako naglo padne, stvarno je za Ginisa. Nemoj samo da se kilavis narednih godina kao Jelena i Ana.
Drzim ti palceve da sto pre dodjes sebi i budes onaj stari.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Новаче, желим ти да постанеш рекордер и пробијеш ту границу првих 200. Следећи турнир, изгуби у првом колу од 210. играча на АТП листи, и опет ћеш почети да обараш рекорде као у најбољим данима, ахаха. Једи буранију, бате. Хауг!

sdned

pre 7 godina

Pre svega - svim srcem podržavam našeg Noleta, našeg najvećeg sportistu ikad. Pravi navijači će sad biti uz njega. Svi smo se ponadali da se vraća u svoju punu formu, i psihički i fizički, ali to očigledno nije tako lako ovoga puta.
Kad se osvrnemo par godina unazad, možemo se setiti da je on često 'kuburio' sa igračima koji ga ne motivišu i imao dosta neizvesnih mečeva sa takvima, a onda bi nakon toga razbijao Federera, Nadala i druge.
Pretpostavljam da tu postoji problem motivacije nakon svih ovih godina da igra na vrhunskom nivou sa slabijim igračima. Da je u finalu igrao sa Marejem ili bilo kim drugim, 99% je da bi dobio taj meč jer bi bio motivisan i mentalno spreman.

Vladan R

pre 7 godina

Na neki nacin ocekivano. Pod jedan godine cine svoje. Pod dva, treba se setiti da je Federer, nakon osvajanja RG i W 2009, 15og i 16og GS, naglo pao i osvojio od tada jos samo W 2012, iako su skoro svi ocekivali da broji do ili blizu 20. Verovatno pad u motvaciji, koliko god da je mali. Koliko je tesko vratiti se na pravi put, nakon prestanka sa pravim radom, pokazuje i primer Ivanoviceve, kojoj se to desilo vec nakon prvog GS, a bila znatno mladja. U prilog pomenutome govore i poznate izjave nakon RG, pojavljivanje onog Spanca u trenerskom timu, izostanak i Vajde i Bekera na jedom od mastersa krajem prosle godine, te odlazak Bekera na kraju sezone. Cini mi se i da je Novak znatno mrsaviji i sa manje snage u odnosu na isti period prosle godine. Da li je to posledica nedostaka treninga ili veganaska ishrana, kako neki pominju ne znam. Nadam se da je posledica prvog, jer ne zelim i ne mogu da verujem da je posledica drugo pomenti razlog. Deluje mi neverovatno, da neko moze da utice na taj nacin na njega, pored svih strucnjaka za ishranu sportista, koje sigurno ima u timu. Mada ako je onaj nazovi trener, zaista uspeo da ga negativno preobrati, sa ljubav i mir glupostima, onda je sve moguce. Nadao sam se da se ipak nece biti bas ovako, jer Novak nije imao pretnju u nadolazecem asu, kao sto je Federer imao u njemu i Mareju. Ipak pokazala se tacnom moja tvrdnja, da konkurecija nije bitno, koliko kvalitet odredjenog tenisera, a Novak ga od RG definitivno nema na potrebnom nivou.

Crossroad

pre 7 godina

To znaci da je Novak na raskrscu - ako jos moze da igra na najvisem nivou nek se narednih par godina posveti samo tenisu, ako ne, onda jos sutra moze da objavi kraj karijere u kojoj je mogao da osvoji 15 GS, ali...

kaja

pre 7 godina

igrao je kao baba! i istomina je izvlacio servis, a nole je sam kriv za poraz. zao mi je... joj jos ce onaj glupi marej da konacno osvoji AO! pih!

zozon,R.Srpska

pre 7 godina

Jedna djecija...Sve se vraca,sve se placa....Ode Boris,dodje Pepe ode Nole u boeme...Mogao si biti najveci.Tebi samom ce biti najgore kad za 10-tak godina pogledas i skontas sta si mogao uraditi..
Ipak,voli te brat najvise na svjetu...Toliko puta sam se radovao zbog tebe,ne mogu to nikada zaboraviti.

Doktor medicinskih nauka

pre 7 godina

@(Conan, 19. januar 2017 09:53)

Bolje da si sina posavetovao da uči školu i radi na svom obrazovanju da bi u životu umeo da prepozna loše ljude a posebno žene, da bi bio psihički stabilna ličnost koja neće da skrene u sekte i kultove, i da ne ugrožava svoje zdravlje neadekvatnom ishranom uz ogromne fizičke napore. Nije sve u novcu i slavi.

sdned

pre 7 godina

@ mikii

Šetaj ti bre, i to dugo - da razbistriš glavu, tipičan si predstavnik malodušnih kompleksaša koji čekaju pad ili krizu nekoga ko je velik u nečemu - da bi se naslađivali i lečili sopstvene komplekse.
Noleta kao legendu priznaje čitav svet, hvala mu za sve, a tebe znamo samo mi ovde, i to ne po dobrom.

Beograd

pre 7 godina

Zao mi je mislim da je ovo pocetak kraja jedne karijere. A mogao je do najveceg ikada. Ovo niko nije ocekivao sta bi od nekadasnjeg sampiona?

Xfaktor

pre 7 godina

Dok se moglo trcat trcalo se i nadoknadjivao je tako manjak snage ali sada ga stizu godine. Ipak hvala za toliko radosti u toku zadnjih 5—6 godina.

Nenad

pre 7 godina

Nole...igraju kao ludi protiv tebe nema veze..procitati komentar neces ali treba izdrzati pritisak svih nezadovoljnih gradjana koji ce poceti da pametuju o slaninici i Bekeru..Ovo je zivot i tako treba da bude idemo dalje kao da nista nije se desilo..cuvajmo svi sebe jer nam je to potrebno! Sto se mene tice, za svoje karijere osvoj jos Sinsinati i komotno mozes u penziju..zaduzio si nas i previse a nismo zasluzili ni mrvicu!

djuro

pre 7 godina

...Jelena, Jelena eh da smo za Božić jeli pečenja s tortama!! Jelena pomislih da su bar bogovi oslobodili me španskih gurua! možda nebi... jelena, jelena...

Djordje

pre 7 godina

Jasno je da Istomin realno po igri nije stoti igrač sveta, sad što ga nije bilo, da li je imao povrede ne znam:) Nadam se da će Novak naći formu za ostatak godine, a ako je ovo slučajno početak kraja bolje da se ne nerviram i da ne gledam njegove mečeve, mada opet više verujem da će se vratiti jer znamo koliko je uporan, samo nek proredi turnire što više i nek bude spreman samo za GS ko Vavrinka

alejandro

pre 7 godina

Nije Istomin danas bio toliko dobar koliko je Novak bio loš! Čisto da se zna. No nema veze dečeče dragi! Melburn je davno ispričana priča s tvoje strane u najpozitivnijem smislu. Navijaću za tebe i ubuduće bez obzira da li ti se igra, jesi li raspoložen i je li protivnik inspirativan! Sve najbolje u nastavku tek započete sezone.

Nenad

pre 7 godina

Nole...igraju kao ludi protiv tebe nema veze..procitati komentar neces ali treba izdrzati pritisak svih nezadovoljnih gradjana koji ce poceti da pametuju o slaninici i Bekeru..Ovo je zivot i tako treba da bude idemo dalje kao da nista nije se desilo..cuvajmo svi sebe jer nam je to potrebno! Sto se mene tice, za svoje karijere osvoj jos Sinsinati i komotno mozes u penziju..zaduzio si nas i previse a nismo zasluzili ni mrvicu!

luka

pre 7 godina

Djokovic ako ne osvoji titulu apsolutno je svejedno dal je izgubio u finalu ili prvu kolu, za njegove standarde samo GS titule treba da budu bitne a ne bodovi a ni para pu ne treba toliko

mihajlo

pre 7 godina

Desava se sta da se radi. I ja sam pre neki dan dobijo prvi put batine, jeste da je ovde bilo tri prema jedan ali bezobzira, desava se. Idemo napred.

sasa pg

pre 7 godina

@Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

Imaš problem sa identitetom. Taj tvoj "kralj" ne bi znao ni da pogodi na mapi tvoju zemlju, možeš da misliš koliko mu značiš!?

NS

pre 7 godina

Pepi je jedan od najboljih trenera, svi kazu da je lako ako recimo u fudbalu, kosarci pa i tenisu uzmes dobar tim koji je najbolji da pravis dobre rezultate, ovaj ni to ne moze
Svaka mu cast

Mikii

pre 7 godina

sdned, 19. januar 2017 10:06

Ma koga je on razbijao? Matorei potrosene Federera i Nadala? Sto ih nije razbijao pre 7,8 godina dok su bili u top formi? Setaj, bre. Napred, Istomin!

sdned

pre 7 godina

Pre svega - svim srcem podržavam našeg Noleta, našeg najvećeg sportistu ikad. Pravi navijači će sad biti uz njega. Svi smo se ponadali da se vraća u svoju punu formu, i psihički i fizički, ali to očigledno nije tako lako ovoga puta.
Kad se osvrnemo par godina unazad, možemo se setiti da je on često 'kuburio' sa igračima koji ga ne motivišu i imao dosta neizvesnih mečeva sa takvima, a onda bi nakon toga razbijao Federera, Nadala i druge.
Pretpostavljam da tu postoji problem motivacije nakon svih ovih godina da igra na vrhunskom nivou sa slabijim igračima. Da je u finalu igrao sa Marejem ili bilo kim drugim, 99% je da bi dobio taj meč jer bi bio motivisan i mentalno spreman.

Conan

pre 7 godina

Meni je stvarno jako žao što je izgubio. Nisam od onih koji svoje ivotne uspehe vide u Novakovim pobedama.
Međutim, imam klinca od 9 godina koji oboava tenis,. Nikada ga nisam gurao na neki sport puštao sam da smtraži sebe ali eto zalepio se za tenis, naravno zbog Novaka najviše. Sve što imamo od mečeva snimljeno i manje više sve sa YT je pogledao ali kao pravi ljubitelj ne gleda i ne voli samo Novaka već i ostale tenisere.
Zašto ovoj uvod? Zato što smo zajedno gledali ovaj meč i non stop je ponavljao kako Nole ne može da izgubi, najbolji reterner, sada će da se vrati itd. Imao je veru u njega potpunu. Međutim, počeo je da se brine u 5 setu jer je video da Novak igra prilično bezvoljno. Na kraju meča - suza suzu stiže, nisam mogao da ga smirim. Pita se zašto je tako loše igrao "kao da nije želeo da pobedi". Na to nism znao šta da odgovorim.
U principu, porazi su sastavni deo života i deca i tome treba da se nauče. Meni je samo žao što je njegov idol odigrao na kraju tako bezvoljno i što je izgledalo kao da jedva čeka da se meč završi.
Jednio što sam na kraju mogao da mu kažem jeste da citiram reči Brus Lija koji je na pitanje: "Šta je poraz?" odgovorio "Ništa! Ništa osim, prvog koraka ka nečemu boljem". Posle kiše dolazi sunce - Nadamo se da će Noleta i njegove najvernije (najmlađe) navijače ogrejati to sunce u toku 2017-te...

mihajlo

pre 7 godina

Desava se sta da se radi. I ja sam pre neki dan dobijo prvi put batine, jeste da je ovde bilo tri prema jedan ali bezobzira, desava se. Idemo napred.

Napo Leon

pre 7 godina

da-i to se desilo!
desilo se pa šta?
glavu gore -idemo dalje..
najpre odmor i oporavak,zatim formiranje novog tima
povratak Bekera ili Sampras...
ma biće još trofeja,samo Bože zdravlja

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Новаче, желим ти да постанеш рекордер и пробијеш ту границу првих 200. Следећи турнир, изгуби у првом колу од 210. играча на АТП листи, и опет ћеш почети да обараш рекорде као у најбољим данима, ахаха. Једи буранију, бате. Хауг!

Boris Banović

pre 7 godina

Probudio sam se u 4sata da gledam tenis, da uživam u sportu kojim se nisam bavio, nisam nikada uživo gledao ni jedan meč, ali "televizičan"je, navijam za Noleta kao I većina nas, uzgred, znam za njega od njegove 15.godine, ne poznajem ga lično niti nekog iz njegove porodice ! Inače imam 59 godina, visoko sam obrazovan, arhitekta po struci, prosečno inteligentan, porodičan čovek ! Molim za komentar, zašto sam ja počeo da želim pobedu više od Novaka, zašto se ja radujem njegovom uspehu više od njega samog, zašto se ja osećam bogatijim od njega sa 200€ naspram njegovih stotina miliona € , zašto.......? Zato što sam budala, pomislim dok ovo pišem , to bi bio jednostavan odgovor, mislim da je stvar mnogo kompleksnija, a mislim da nisam jedini, što me malo teši !?

sdned

pre 7 godina

@ mikii

Šetaj ti bre, i to dugo - da razbistriš glavu, tipičan si predstavnik malodušnih kompleksaša koji čekaju pad ili krizu nekoga ko je velik u nečemu - da bi se naslađivali i lečili sopstvene komplekse.
Noleta kao legendu priznaje čitav svet, hvala mu za sve, a tebe znamo samo mi ovde, i to ne po dobrom.

Petars

pre 7 godina

Momak nosi krst a psuje Boga. Potom odbacuje krst ( koji mu je pomagao u najtežim mečevima karijere ) i kao fora tera inat svojoj veri i okreće se nekoj new age religiji, nekim kamenjima, vudu magiji i nekoj veštačkoj filozofiji.
Potom tera Bekera iz tima, čoveka koju mu je preorodio karijeru, čoveka zbog koga je uspeo da osvoji sva 4 GS, zbog koga su ga mediji iz poštovanja prema Borisu ostavili na miru.
Znači čovek koji mu je doneo disciplinu, uspeh, mir, i zdrave navike, dobija otkaz; a u tim dovodi Pepea...
Neka mi neko kaže sad da nije zaslužio da izgubi prvo mesto ( koje neće povratiti do kraja karijere ), i novi blam i poraz u 2 kolu na GS koji inače igra najbolje.

Sada nek ide na seansu kod Pepea, da grle drveće i grickaju semenke dok mu se aura ne oporavi. A potom u nove poraze...

Jedini razlog zbog koga žalim jeste što se iznova prevarim i ponadam u njegove prazne priče.
On konstantno DOKAZUJE da mu je tenis postao teret u životu, i da ga zanimaju druge stvari. Ishrana, pisanje knjiga, propovedanje filozofije mira i ljubavi, rijaliti emisije, restorani i privatan biznis, fondacija... Tenis je samo usputna NAVIKA koju MORA na silu da istrpi još 2,3 godine.
To me najviše ubija. Jednostavno, Nole, reci ZBOGOM tenisu i uživaj u životu.
Biće lakše i nama i tebi, bez stresa i nervoze.
Iskreno se nadam da se završiti karijeru kad napuni 30 ove godine.

bvb

pre 7 godina

Veganstvo je sekta! Imam nekoliko poznanika koji su u istom tripu kao Đovak, ne zna se kome je mozak vise ispranod njih. Svi zajedno snage da p...u nemaju. Tuga na sta lici. Sad nek ide sa Jecikom nek se slika.

sasa pg

pre 7 godina

@Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

Imaš problem sa identitetom. Taj tvoj "kralj" ne bi znao ni da pogodi na mapi tvoju zemlju, možeš da misliš koliko mu značiš!?

ExeZp

pre 7 godina

Ne znam sta je sa vama koji govorite da je Istomin odigrao savrsen mec, decko igra isto kao i pre dve godine, mozda cak i losije. Djokovic je taj koji je neprepoznatljiv. Ako vam nije jasno, imate youtube pa kucajte djokovic-istomin 2014 pa ce vam sve biti jasno. Od kada nema Nadala, nema ni Djokovica, jer, kad nemas konkurenciju u vrhu ATP-a onda nemas ni volju za teskim i napornim treninzima. Cak je i on to sam priznao jednom prilikom. Svaka mi cast na svemu sto je uradio, i nadam se da ce ponovo pronaci neku motivaciju za naporne treninge...

Nenad

pre 7 godina

Nole...igraju kao ludi protiv tebe nema veze..procitati komentar neces ali treba izdrzati pritisak svih nezadovoljnih gradjana koji ce poceti da pametuju o slaninici i Bekeru..Ovo je zivot i tako treba da bude idemo dalje kao da nista nije se desilo..cuvajmo svi sebe jer nam je to potrebno! Sto se mene tice, za svoje karijere osvoj jos Sinsinati i komotno mozes u penziju..zaduzio si nas i previse a nismo zasluzili ni mrvicu!

Cicko

pre 7 godina

U trece kolo prolaze veterani sa po skoro cetrdeset godina , lagano , sve u tri seta. ( Karlovic, Ferer, Monfis, Federer, Simon) i da ne nabrajam dalje. Novak se muci, ali bukvalno sa svakim teniserom bez obzira kako je taj teniser rangiran. Ocigledno je ovo kraj jedne velike karijere. Najbolnije je sto je kraj dosao relativno rano.

kaja

pre 7 godina

igrao je kao baba! i istomina je izvlacio servis, a nole je sam kriv za poraz. zao mi je... joj jos ce onaj glupi marej da konacno osvoji AO! pih!

Mile

pre 7 godina

Najlepše od svega što sam se naspavao ustao odmoran i sad pročitao vest. Tako me savršeno zabole, mom mlađem sinu je danas rođendan i ja sam srećniji i zadovoljniji čovek sa moji 200€, nego ovaj sa 200 miliona.

Doktor medicinskih nauka

pre 7 godina

@(Conan, 19. januar 2017 09:53)

Bolje da si sina posavetovao da uči školu i radi na svom obrazovanju da bi u životu umeo da prepozna loše ljude a posebno žene, da bi bio psihički stabilna ličnost koja neće da skrene u sekte i kultove, i da ne ugrožava svoje zdravlje neadekvatnom ishranom uz ogromne fizičke napore. Nije sve u novcu i slavi.

Nenad

pre 7 godina

Nole...igraju kao ludi protiv tebe nema veze..procitati komentar neces ali treba izdrzati pritisak svih nezadovoljnih gradjana koji ce poceti da pametuju o slaninici i Bekeru..Ovo je zivot i tako treba da bude idemo dalje kao da nista nije se desilo..cuvajmo svi sebe jer nam je to potrebno! Sto se mene tice, za svoje karijere osvoj jos Sinsinati i komotno mozes u penziju..zaduzio si nas i previse a nismo zasluzili ni mrvicu!

Xfaktor

pre 7 godina

Dok se moglo trcat trcalo se i nadoknadjivao je tako manjak snage ali sada ga stizu godine. Ipak hvala za toliko radosti u toku zadnjih 5—6 godina.

banja luka

pre 7 godina

Problem je identifikovan i zove se Pepe. Nazalost Novak se odlucio za njega umjesto za Bekera, za maglu umjesto za rad i disciplinu koja ga je i dovela do 12 GS-titula. Guru sektas ti udje u glavu, zavrne ti mozak, nije jednostavna situacija. Nadam se da ce se dozvati pameti, pitanje je samo koliko GS ce ga to kostati. Zasad 3.

alejandro

pre 7 godina

Nije Istomin danas bio toliko dobar koliko je Novak bio loš! Čisto da se zna. No nema veze dečeče dragi! Melburn je davno ispričana priča s tvoje strane u najpozitivnijem smislu. Navijaću za tebe i ubuduće bez obzira da li ti se igra, jesi li raspoložen i je li protivnik inspirativan! Sve najbolje u nastavku tek započete sezone.

srle

pre 7 godina

Veliko iznenađenje. Ali ne treba biti tužan, Novak je toliko doneo radosti da mu to niko ne zamera. Biće još prilika za osvajanje grend slema, srečno Novače u nastavku sezone, uz tebe smo i kad gubiš.

guru

pre 7 godina

Zapamti: Bez obzira na ljubav svaki covek ima svoj put. Tvoja zena je obican covek i ne razume tvoju ambiciju. Ona brani samo svoj cilj da ima sve, pa i tvoje vreme. Ti izneveravas sopstvenu sudbinu.

zozon,R.Srpska

pre 7 godina

Jedna djecija...Sve se vraca,sve se placa....Ode Boris,dodje Pepe ode Nole u boeme...Mogao si biti najveci.Tebi samom ce biti najgore kad za 10-tak godina pogledas i skontas sta si mogao uraditi..
Ipak,voli te brat najvise na svjetu...Toliko puta sam se radovao zbog tebe,ne mogu to nikada zaboraviti.

NikoBitan

pre 7 godina

E Kukuskin bi ga dobio moj Nole..sta ti je covece. Mada kad citam..kupio apartmane na Menhetnu..vodi svu decu australije u Monako..sve mi je jasno...bio nekad Nole prvi na svetu...

Djordje

pre 7 godina

Jasno je da Istomin realno po igri nije stoti igrač sveta, sad što ga nije bilo, da li je imao povrede ne znam:) Nadam se da će Novak naći formu za ostatak godine, a ako je ovo slučajno početak kraja bolje da se ne nerviram i da ne gledam njegove mečeve, mada opet više verujem da će se vratiti jer znamo koliko je uporan, samo nek proredi turnire što više i nek bude spreman samo za GS ko Vavrinka

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Ne pratim bas nesto tenis ali prognozirao sam da ce da izgubi u drugom kolu. Jednostavno Novak trenutno nije ni bleda senka onog Novaka pre godinu dana.

luka

pre 7 godina

Djokovic ako ne osvoji titulu apsolutno je svejedno dal je izgubio u finalu ili prvu kolu, za njegove standarde samo GS titule treba da budu bitne a ne bodovi a ni para pu ne treba toliko

patriarch of bosnia

pre 7 godina

Drago mi je zbog Denisa, mnogo dobar momak koji je do skoro bio nepokretan poslije saobracajke a sa druge zao mi je i Novaka koji doduse vise nije ni sjenka onog sampiona. Da li je kraj? Mislim da jeste, mada je mogao biti najbolji.

Vladan R

pre 7 godina

Na neki nacin ocekivano. Pod jedan godine cine svoje. Pod dva, treba se setiti da je Federer, nakon osvajanja RG i W 2009, 15og i 16og GS, naglo pao i osvojio od tada jos samo W 2012, iako su skoro svi ocekivali da broji do ili blizu 20. Verovatno pad u motvaciji, koliko god da je mali. Koliko je tesko vratiti se na pravi put, nakon prestanka sa pravim radom, pokazuje i primer Ivanoviceve, kojoj se to desilo vec nakon prvog GS, a bila znatno mladja. U prilog pomenutome govore i poznate izjave nakon RG, pojavljivanje onog Spanca u trenerskom timu, izostanak i Vajde i Bekera na jedom od mastersa krajem prosle godine, te odlazak Bekera na kraju sezone. Cini mi se i da je Novak znatno mrsaviji i sa manje snage u odnosu na isti period prosle godine. Da li je to posledica nedostaka treninga ili veganaska ishrana, kako neki pominju ne znam. Nadam se da je posledica prvog, jer ne zelim i ne mogu da verujem da je posledica drugo pomenti razlog. Deluje mi neverovatno, da neko moze da utice na taj nacin na njega, pored svih strucnjaka za ishranu sportista, koje sigurno ima u timu. Mada ako je onaj nazovi trener, zaista uspeo da ga negativno preobrati, sa ljubav i mir glupostima, onda je sve moguce. Nadao sam se da se ipak nece biti bas ovako, jer Novak nije imao pretnju u nadolazecem asu, kao sto je Federer imao u njemu i Mareju. Ipak pokazala se tacnom moja tvrdnja, da konkurecija nije bitno, koliko kvalitet odredjenog tenisera, a Novak ga od RG definitivno nema na potrebnom nivou.

djuro

pre 7 godina

...Jelena, Jelena eh da smo za Božić jeli pečenja s tortama!! Jelena pomislih da su bar bogovi oslobodili me španskih gurua! možda nebi... jelena, jelena...

anica

pre 7 godina

Neka, i porazi su za ljude. Nema sta da se prica, situacija je jasna jos od proslog leta, ja mog Noleta ne prepoznajem.
Novak je dozvolio da mu se ljudi umesaju u svoje licne stavove i zivot, i zato je doziveo pad...to tako ide. Zivot je vrlo prosta stvar, a on je komplikuje bez razloga. Zao mi je Bekera mnogo...
Razocarana sam, ali iskreno...ako on to nije uvideo sto bi se njegovi navijaci nervirali. Ne bi me iznenadilo da Federer ovo osvoji.
Svako dobro!

steta

pre 7 godina

Umesto da nista ne menja i samo nastavi da melje, Novak posle trijumfa na Rolan Garosu pravi samounistavajuce greske- menja ishranu, baca se u meditaciju...Umesto da osvoji jos 6-7 gren slemova i postane najbolji svih vremena, Djokovic ce ostati upamcen kao teniser koji se samounistio katastrofalnim odlukama. Steta.

Siniša

pre 7 godina

Izgubio je kompas,promenio kurs,poremetio dobru hemiju u timu dovođenjem nekog kontraverznog gurua,promenio način ishrane,i videlo se da je u padu sa igrom,formom,fokusom.Po meni očekivano.Kakvi crni gurui,kakva Maja Volk,kakvo jedenje travuljina,kakvo crno meditiranje.Vrati se tenisu čoveče.

Zeljko

pre 7 godina

Ne zanam da li se racuna ali prosle godine na Olimspijskim Igrama izgubio je od Juana Martína del Potra koji je tada bio na 140. mestu.

NS

pre 7 godina

Pepi je jedan od najboljih trenera, svi kazu da je lako ako recimo u fudbalu, kosarci pa i tenisu uzmes dobar tim koji je najbolji da pravis dobre rezultate, ovaj ni to ne moze
Svaka mu cast

aki

pre 7 godina

Cudilo bi me da se nije desilo, jer ovaj nas igra tako pasivnu igru, kao neka baba, poklanjao one poene bre na izvolte...mnogo jake zivce imam inace bi ovaj televizor završio kroz prozor.

zlatiborac

pre 7 godina

Istomin je igrao kao omadjijan. Sve sto je pozeleo ulazilo je u teren. Ali, Iskreno, Novakova igra bila je slaba i sada je vec jasno da ce Novak morati debelo da se uozbilji. Fali mu snage! U igri nista konkretno nije unapredio ili izmenio. Vidi se da manje trenira i sve vise tenisera veruje da moze pobediti Djokovica. Ovaj mec da je krenuo od starta ozbiljno i fokusirano, priveo bi ga kraju bez problema. Ili ne bi. Servis mu je katastrofalan, kretanje prilicno slabije u odnosu na pretproslu godinu. Cesto deluje odsutan na terenu, nezainteresovan i definitivno je neuhranjen. Izgubio je tenisku auru koju je gradio godinama i sada su karte na stolu. Da nesto debelo nevalja jasno je i vrapcima na grani. Svima nam je bilo jasno da smena Bekera nije nikakvo unapredjenje ili boljitak jer on nije ni bio problem. Nole, drugarski savet, ili igraj ko covek ili batali.

nikola

pre 7 godina

Strmoglav pad forme jos od sredine prosle godine. Toliko je Novaku trajala vrhunska forma, a sto je nama zao, niko nije kriv!
Hvala mu na popularizaciji tog sporta, pa svaka baba je zbog njega naucila pravila igre, sada ce to biti malo drugacije!

Pazarac

pre 7 godina

Pepe Imaz je glavni krivac. Pogledajte samo ponasanje Novaka, Jelene i Marka. Gledajuci Jeleninu aktivnost na instagramu, moze se zakljuciti da svima njima treba dobar psiholog, i to sto pre, dok ne bude kasno.

dr. mr.

pre 7 godina

Gledao sam prvi set, naljutio sam se jer je igrao na sigurno, nije jurio vinere, otišao sam da spavam... Kapiram da sam pametnu stvar uradio, verujem da bi pogubio živce! Šokiran sam......

Beograd

pre 7 godina

Zao mi je mislim da je ovo pocetak kraja jedne karijere. A mogao je do najveceg ikada. Ovo niko nije ocekivao sta bi od nekadasnjeg sampiona?

PFC

pre 7 godina

Covece, koj ti je! Verovao sam da ces lako da se povratis i krenes istinski, onako kako si umeo, ali ti si stvarno puko. Nemoj da se blamiras. Ako ti se ne igra vise, povuci se. Ej 117 igrac sveta te je pocepao. Da neko tako naglo padne, stvarno je za Ginisa. Nemoj samo da se kilavis narednih godina kao Jelena i Ana.
Drzim ti palceve da sto pre dodjes sebi i budes onaj stari.

majvuk

pre 7 godina

Namirisali su ga i sad je u problemu kao i svi sampioni pre njega...slab je napadac i imace sve veci problem sto bude stariji. Cak i Federer koji je najbolji napadac ikad ima probleme non stop ... protiv prirode se ne moze...a sa defanzivom Dokovic ce imati duplo vise problema.

Crossroad

pre 7 godina

To znaci da je Novak na raskrscu - ako jos moze da igra na najvisem nivou nek se narednih par godina posveti samo tenisu, ako ne, onda jos sutra moze da objavi kraj karijere u kojoj je mogao da osvoji 15 GS, ali...

sasa.r

pre 7 godina

Ponovicu i idje da je ovo samo normalan epilog NOvakovog servisa i nista vise.I dalje Nole igra odlicno sa osnovne linije, ima odlicne skajsove, iylase na mrezu ali sa 180km/h servisom se ne mo\e igrati oybiljan tenis.Ako nastavi tako da servira ispadace stalno u prvim kolima , nije bitno sa kim igra.