Tenis 53

Utorak, 17.01.2017.

00:56

Pet najboljih finala: Od Monike i Štefi do Novaka i Rafe

Da li će neko od dva singl finala na Australijan openu ostati upamćeno?

Pet najboljih finala: Od Monike i Štefi do Novaka i Rafe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

he he he

pre 7 godina

@veliki Strumf
Umesto što ispravljas drugoga nauci nešto o tenisu, dobro kaže čovek da pratite od 2011.te godine. Kakav vimbldon? Buni te ova trava na slici i misliš da je rec o vimbldonu. Druže, ranije se AO igrao na travi i zato je travnati teren uslikan. Eto dokaza da većina "strucnjaka" gleda tenis par godina..a kao "ceo zivot" pratite, he he to je valjda zato što imate malo godina, tj napaljeni balavci. OK, možda te gargamel pojurio i zaboravio si od straha i kako se zoveš :D

Milan

pre 7 godina

Zamisli da je neko Rodji rekao u sred onog kukanja:do 2017 osvojices jos samo 1 AO a Novak koji je odustao po ko zna koji put (i koga je Federer zesce popljuvao samo neki dan pre toga)jos 6 ne bi mogli da ga smire.

Stara kuka

pre 7 godina

@Boston
@Mikki
Pa cekajte srbomrsci, dogovorite se vise. Jel Nadal bio najbolji 2009 ili 2010?
Evo Cilkan vam gubi. Medjutim, to vas ne treba da brine, vama je bitno da Djokovic izgubi. Nego, ceka cas Nadal sa ponudom strucnjani, da ga vratite na staze stare slave.

Peca

pre 7 godina

Ovakvi tekstovi su dobri da nas podsete na jednu stvar. Svi mi volimo Novaka i navijamo za njega, ali Monika je bolja, ako to može da se poredi. I da, smatram je našom igračicom, kao i mnogi koji su za nju u to vreme navijali. Ono kako je ta devojčica igrala i kakav je talenat imala još niko nije ponovio. Šteta za sve...

natasa

pre 7 godina

Tenis nije počeo niti se završava na Federeru i Nadalu. Njihovo finale Wimbledona iz 2008. nije čak ni najbolje finale Wimbledona, neprevazidjeno je finale iz 1980. izmedju Borga i McEnroa, a bilo ih je još koja su bila u rangu onim koje ste vi naveli (Edberg-Becker 1990. Sampras-Ivanišević 1998. Sampras
-Rafter 2000.).
Medju fenomenalnim finalima koje ste
propustili, mnogo bolja finala od vašeg drugoplasiranog bila su Wilander-Cash 1988. i Agassi-Sampras 1995.
Onima koji su pratili tenis i puno pre 2003. godine jasno je da je bilo mnogo interesantnijih perioda u tenisu od ovog koje obeležava "velika četvorka".
Pozdrav

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

I cetvrtfinale sredinom '80tih, Boba Zivojinovic - Dzon Mekinro. 3 : 2 za Bobu, 6:0 u petom setu. cuveni sendvic posle cetvrtog seta. Dzon sizi posle rukovanja na kraju i kaze: "Platices mi za ovo..."
U svetskim srazmerama to je bilo veliko iznenadjenje ali ne bas jedan od velikih meceva, ali za nas, sa Bobom i velikim tenisom na pomolu, to je bio veliki sportski dogadjaj.

pc

pre 7 godina

@antiDebil
Hahahahaha, sta kazes majstore, Nadal bio bolji 2012 nego 2009!?idi bre pricaj o rijalitijima i izborima,nije ovo tema za tebe.

Mikii

pre 7 godina

(Boston, 18. januar 2017 01:59)

Nadal iz 2010. je najbolji Nadal. Osvojio je 3 grend slema na razlicitim podlogama, u jednoj sezoni. To niko nikada nece uraditi. Da se iste godine nije povredio na AO, osvojio bi sva 4 bez vecih problema. Surovu dominaciju svetskim tenisom te godine zapecatio je tako sto je demolirao Djokovica na UO koji je u tom finalu odigrao za barem 30% bolje nego ovo famozno iz 2012.

veliki strumf

pre 7 godina

@bravo Izlupeta se ti prijatelju. Nije to taj mec kad Federer place, nije Federer plakao na Vimbldonu, vec na AO2009, i to zato sto je ceo svet ocekivao da ce uzeti 14. GS titulu i tako se izjednaciti sa dotadasnjim rekorderom Samprasom. Zato je plakao, pritisak je bio ogroman. Izgleda da ti pratis tenis od 2011. Sto se tice finala AO2012, mnogi zaboravljaju da je Novak imao dan manje da se odmori od Rafe, koji je isto igrao 5 setova protiv Federera, ali je i mec bio kraci. A 5. set finala, posle vise od 5 sati igre je, uzimajuci sve to u obzir, verovatno najbolji set ikada. Pogledajte samo kakvi su to reliji, nestvarni udarci koji bi protiv svakog drugog bili vineri. Niko nikad nije tako pokrivao teren kao Novak i Rafa. Neverovatna borba, mec koji se vise nikad nece ponoviti.

Dragan

pre 7 godina

Novak/Rafa 2012 je istorijsko finale, to se vise nece nikad ponoviti.Bilo je dobrih finala Novak/Fedex, ali prednost dajem uvek na dvoboj dva velikana u tenisu, nakon 5 sati i 53 min.Novak podize pehar i osvaja AO. To ce istorija da pamti za sva vremena.

Boston

pre 7 godina

@antiDebil
Ocigledno ti nisi bas upucen u materiju :)
Nadal 2012 bio bolji nego 2009!? Nadal je od RG 2008 do RG 2009 igrao svoj najbolji tenis u karijeri, bio prakticno nepobediv. 2012 je bio katastrofalno los, gubio od svakoga i propustio dobar deo sezone zbog povrede. 2011 takodje doziveo povredu na AO i omogucio sampionu Monaka da osvoji nesto. Finale 2012 je bilo dosadno, nigde kvaliteta, jaka stvar sto je trajalo dugo. Rafa iz 2009 bi taj mec dobio sa 3-0 za maksimum 2 sata.

abc

pre 7 godina

2012. najbolji mec ikada, da su ga odigrali Federer i bilo ko drugi to bi za zapadnjake bio najveci mec svih vremena po svim anketama, ali posto je Novak dobio onda je bolje finale Wimbledona 2008 - isto kao sto je su i Novakova 4 GS za redom propraceni kao nesto sto se svake godine dogadja. Posle smo mi kao nerealni... Ovo 2008. nista spec... Conga jedva dobio 1 set posle ga Nole rutinski sredio. Nego ne znam da li se neko seca polufinalnog meca te godine. Conga - Nadal ... ljudi moji sta je tada Conga odigrao. Sve mu je islo od ruke. Napadao je Nadala i izlazio na mrezu svaki poen, na Nadalove pasing udarce vratio je nekoliko desetina nevidjenih voleja, samleo ga je ofanzivnom igrom da Nadal nije znao sta da igra vise. Pogledajte taj mec ako niste, necete se pokajati.

antiDebil

pre 7 godina

Definitivno finale Nadal - Federer 2009g.
Razumem da svi ovde žele da Novak uvek bude u svemu, ali ako hoćemo realno i objektivno, to je sigurno Rafa - Rodzer. Treba imati u vidu da je Nadal imao težak meč polufinala koji je bio maraton dok je Federer imao dan odmora više. I pored toga je odigrao sjajan mec. Da podsetim sve koji nisu gledali taj GS i to finale jer tenis prate od 2011.-te, to je ono kada Rodzer plače. .za to ste sigurno culi.
(bravo, 17. januar 2017 23:47)

Nema sta ko da zeli da Djokovic bude u svemu, sam Novak se za to pobrinuo ! Djokovic je rekorder po vremenu koje je proveo na terenu u polufinalu i finalu, kada vec govoris o vremenu a i Nadal je 2012 proveo slicno vreme kao te 2009, ako se sabere ceo turnir cak je i vise a polufinale i finale skoro isto.
Drugo, Nadal iz 2012 je bio dosta bolji igrac nego 2009. i plus je na taj turnir dosao nakon 6 poraza resen da to preokrene, video se bes na njegovom licu po zavrsetku meca kada nije uspeo. Te 2009 je Federer trebao da preokrece situaciju ali se nije potrudio toliko kao Nadal pa se na kraju rasplakao. Sve u svemu finale iz 2012 je svakako dosta kvalitetnije i bolje nego iz 2009, tu nema ama bas nikakve sumnje ! Kad si vec kod pracenja, nisam bas siguran da si ti tada pratio tenis, mozda si gledao po principu evo ima na tv pa daj da pogledam, a da si pratio, to nisi sigurno, tako da nema potrebe da prosipas ta prose;;;vanja !

Nebojša

pre 7 godina

Dobra su to finala ono iz 2008 je posebno po mnogo čemu prvi Novakov grenslem pa to da što su finalisti pobedili u polufinalu jedan Federera sa 3-0 a drugi Nadala isto sa 3-0 pa to da bi obojici bila prva titula na najvećem turniru onda ono finale iz 2009 prvi i jedini Nadalov Australian open isto sjajan meč ali ipak finale iz 2012 jedan od najboljih mečeva svih vremena visok kvalitet i intenzitet tokom svih pet ipo sati i na kraju pobeda protiv jednog od najizdrzljivijih igrača ikad pogotovo što je došla posle preokreta u petom setu kada je malo ko verovao da Novak ima snage jer je već imao maraton sa Marejem i ako ne grešim dan manje odmora od Nadala verovatno dugo nećemo videti opet tako nešto.

lala

pre 7 godina

Tenis pratim 100 godina i smatram Wimbledon 2008 najvece finale ikada, mozda to nije kod nas ali to su tada bile 2 ubice i mec je bio spektakularan, ali jednako dobro bilo bi i finale na AO 2012.

Sloba

pre 7 godina

29.januar 2012. Novak osvaja AO,vaterpolisti Evropsko prvenstvo,rukometaši poraženi u finalu od Danaca.Takav dan za jednu zemlju teško da će se ikad više ponoviti.Prošlo već 5 godina,a kao da je juče bilo...

Dejan

pre 7 godina

Neko je napisao da je najbolji mec Federer-Nadal 2009 jer je Rafa prethodno igrao polufinale od 5 sati.Isti taj je naravno zaboravio da je i Nole pre finala sa Rafom odigrao polufinale protiv Marija isto tako od 5 sati.A nivo tenisa u tom mecu Nole-Rafa je sigurno bio za jedan nivo veci nego u mecu Federer-Nadal.A tenis ne pratim od 2011 nego od 1985 godine.

winetou

pre 7 godina

Da li je realno da nema meca Nadal-Verdasko???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 17. januar 2017 23:04)

Bilo bi zasluzeno da je finalni mec bio,ali posto je cetvrtfinale u pitanju,odgovor ti se namece.

bravo

pre 7 godina

Definitivno finale Nadal - Federer 2009g.
Razumem da svi ovde žele da Novak uvek bude u svemu, ali ako hoćemo realno i objektivno, to je sigurno Rafa - Rodzer. Treba imati u vidu da je Nadal imao težak meč polufinala koji je bio maraton dok je Federer imao dan odmora više. I pored toga je odigrao sjajan mec. Da podsetim sve koji nisu gledali taj GS i to finale jer tenis prate od 2011.-te, to je ono kada Rodzer plače. .za to ste sigurno culi.

korma

pre 7 godina

Monika Seles je bilo cudo za sva vremena. Ubedljivo bi bila najbolja svih vremena. Mala levoruka chigra koja je imala sve udarce. Koja steta...

veliki strumf

pre 7 godina

Mecevi Rafe i Federera, na kojoj god podlozi igrani, licili su kao jaje jajetu. Rafa je uvek pokusavao i cesto uspevao da produzi poen, i da forhendom maksimalno gadja Rodzerov jednorucni bekhend, pre svega jakim i visokim spinovima, koje Federer nije mogao da kontrolise. Takodje, 95% servida, a 99% druge serve isto su isle u bekhend. Rodzer je pak pokusavao da dobrim servama i izvlacenjem u forhend, kao i izlascima na mrezu kad se ukaze prilika skrati poen, jer u fizickoj borbi nije imao sanse. Dakle, svaki mec isto, pa i ginsle Wibledona 2008. Zato je finale iz 2012. pruzilo sve, a i posle 5 i po sata Novak i Rafa su igrali neverovatne poene, strasne razmene. Kakvih je tu kontri bilo, kakvih odbrana na obe strane, vinera iz svih mogucih pozicija - nesto nestvarno. Zato je taj mec mnogo veci od W2008 koji je najvise ostao upamcen jer je zavrsen skoro po mraku, buduci da je bilo prekida zbog kise.

lesa986

pre 7 godina

Sećaću se meča Nole vs. Rafa do kraja života. Kakve su to razmene bile... Sećam se da se meč završio oko četiri popodne po našem vremenu, a napolju je bio sneg duplo veći od ovogodišnjeg.

sinisa

pre 7 godina

Iskreno,najezio sam se sada kada sam procitao poseldnju recenicu i kada sam vidio snimak ovog epskog finala izmedju Nadala i Novaka...Za mene je ovo najvece finale gren slema u istoriji,iako su Nadal i Federer odigrali nezaboravno finale na Vimbldonu 2008.....Ali taj intezitet,strast na mecu 2012 je nesto sto se vise nikad nece ponoviti.

Mika

pre 7 godina

Pratim tenis otkako znam za sebe (vise od 25 godina). I jednostavno mečevi imaju Nadala i Djokovica su pomerali granice. Kvalitet tenisa je bio možda nikad viđen do tada. Jedan drugom su izolacili najbolje. Nisam pristrasan, već sam uvek navijao za dobar tenis.

Rolo Tomazi

pre 7 godina

Finale 2012 nisam gledao,bio sam na putu ali se secam da su mi javljali rezultat i mislio sam da me zezaju jer je bilo kasno posle podne.Isto to vece smo igrali finale rukomet sa dancima.I glavni utisak koji je neverovatan,Monika Seles 8 GS u 19 god.

sinki

pre 7 godina

Finale Djokovic-Nadal 2012 je najbolji mec u istoriji tenisa,to se vise nikad nece ponoviti,probili su sve granice sporta i bilo bi dobro da se napravi neki dokumentarac o najvecem rivalstvu u istoriji sporta.

Mikii

pre 7 godina

Finale AO 2012 je imalo tenziju, neizvesnost itd. ali je kvalitetom bilo daleko ispod VIM 2008. kao i meceva izmedju Nadala i Federa, odnosno Verdaska. Botovima je to najbolji mec, jer je Djokovic pobedio. Da je bilo obrnuto, ne bi im bio ni medju 10 ;)

Knuckles

pre 7 godina

Koliko je Nadal bio jak te 2012. Nisu ga dzaba zvali bik sa Majorke. Danas od bika osta mrsavo tele. A samo godinu dana stariji od Novaka.

Mujo

pre 7 godina

Da li je realno da nema meca Nadal-Verdasko??? (Mikii, 17. januar 2017 23:04)

Realno bi bilo da pročitaš tekst pre nego što postaviš komentar, ili bar naslov.
Radi se samo o finalima.

boris

pre 7 godina

Djokovic-Nadal 2012,bez ikakve dileme najbolje finale na AO i uz W2008 najbolje GS finale u istoriji tenisa.Jer kad dvojica tenisera posle 5sati borbe u prvom poenu gema u petom setu igraju preko 20udaraca do iznemoglosti,i to ne obicnih prebacivanja jasno je kakva je to borba bil,za svaki gem,za svaki poen i tako 6sati.Neverovatno.

Tennisman

pre 7 godina

Zasto je na trecoj poziciji Novak?On je to rutinski dobio, nema sta tu zabavnog za pamcenje,radije bih stavio duel Rafe i Rodzera u 2009. godini

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Nadal se te 2009 izvukao protiv Verdaska a Fedeks lagano stigo do finala i onda biva jedan od najboljih meceva koje sam gledao u zivotu...steta sto Rodžer nije osvojio titulu

vinjak18+

pre 7 godina

Monika 19 godina 8 gs 28-0 Aus Open. Ccc štetaa, nzm mislim da bi postavila nedostižne cifre ne zato što je "naša" nego nzm, pogledajte cifre sa 19 god. \o/

pop

pre 7 godina

Uz duzno postovanje prema ostalim teniserkama, Monika Seles je najbolja teniserka po meni. Sa samo 19 godina da imas vec 8 GS je strasno! Samo da nije bilo onog iz Hamburga ko zna koliko bi osvojila!

anica

pre 7 godina

Bez sumnje, najbolji mec koji sam odgledala a bilo ih je mnogo. 2012...AO. Odvajam meceve Novaka i Rafe, jer sam ih gledala sa aspekta sporta, i mnogo je vise borbe bilo, zara, iskrenog fajta...npr. sa Federerom je bilo dosta duela, prelepih, ali su se mecevi lakse lomili, Federer je teniser koji igra brz tenis, ostar, snadjes se ili ne.
Respekt za najvece rivalstvo u istoriji!

pop

pre 7 godina

Uz duzno postovanje prema ostalim teniserkama, Monika Seles je najbolja teniserka po meni. Sa samo 19 godina da imas vec 8 GS je strasno! Samo da nije bilo onog iz Hamburga ko zna koliko bi osvojila!

vinjak18+

pre 7 godina

Monika 19 godina 8 gs 28-0 Aus Open. Ccc štetaa, nzm mislim da bi postavila nedostižne cifre ne zato što je "naša" nego nzm, pogledajte cifre sa 19 god. \o/

sinki

pre 7 godina

Finale Djokovic-Nadal 2012 je najbolji mec u istoriji tenisa,to se vise nikad nece ponoviti,probili su sve granice sporta i bilo bi dobro da se napravi neki dokumentarac o najvecem rivalstvu u istoriji sporta.

lesa986

pre 7 godina

Sećaću se meča Nole vs. Rafa do kraja života. Kakve su to razmene bile... Sećam se da se meč završio oko četiri popodne po našem vremenu, a napolju je bio sneg duplo veći od ovogodišnjeg.

korma

pre 7 godina

Monika Seles je bilo cudo za sva vremena. Ubedljivo bi bila najbolja svih vremena. Mala levoruka chigra koja je imala sve udarce. Koja steta...

sinisa

pre 7 godina

Iskreno,najezio sam se sada kada sam procitao poseldnju recenicu i kada sam vidio snimak ovog epskog finala izmedju Nadala i Novaka...Za mene je ovo najvece finale gren slema u istoriji,iako su Nadal i Federer odigrali nezaboravno finale na Vimbldonu 2008.....Ali taj intezitet,strast na mecu 2012 je nesto sto se vise nikad nece ponoviti.

boris

pre 7 godina

Djokovic-Nadal 2012,bez ikakve dileme najbolje finale na AO i uz W2008 najbolje GS finale u istoriji tenisa.Jer kad dvojica tenisera posle 5sati borbe u prvom poenu gema u petom setu igraju preko 20udaraca do iznemoglosti,i to ne obicnih prebacivanja jasno je kakva je to borba bil,za svaki gem,za svaki poen i tako 6sati.Neverovatno.

Rolo Tomazi

pre 7 godina

Finale 2012 nisam gledao,bio sam na putu ali se secam da su mi javljali rezultat i mislio sam da me zezaju jer je bilo kasno posle podne.Isto to vece smo igrali finale rukomet sa dancima.I glavni utisak koji je neverovatan,Monika Seles 8 GS u 19 god.

Dejan

pre 7 godina

Neko je napisao da je najbolji mec Federer-Nadal 2009 jer je Rafa prethodno igrao polufinale od 5 sati.Isti taj je naravno zaboravio da je i Nole pre finala sa Rafom odigrao polufinale protiv Marija isto tako od 5 sati.A nivo tenisa u tom mecu Nole-Rafa je sigurno bio za jedan nivo veci nego u mecu Federer-Nadal.A tenis ne pratim od 2011 nego od 1985 godine.

Mujo

pre 7 godina

Da li je realno da nema meca Nadal-Verdasko??? (Mikii, 17. januar 2017 23:04)

Realno bi bilo da pročitaš tekst pre nego što postaviš komentar, ili bar naslov.
Radi se samo o finalima.

anica

pre 7 godina

Bez sumnje, najbolji mec koji sam odgledala a bilo ih je mnogo. 2012...AO. Odvajam meceve Novaka i Rafe, jer sam ih gledala sa aspekta sporta, i mnogo je vise borbe bilo, zara, iskrenog fajta...npr. sa Federerom je bilo dosta duela, prelepih, ali su se mecevi lakse lomili, Federer je teniser koji igra brz tenis, ostar, snadjes se ili ne.
Respekt za najvece rivalstvo u istoriji!

Mika

pre 7 godina

Pratim tenis otkako znam za sebe (vise od 25 godina). I jednostavno mečevi imaju Nadala i Djokovica su pomerali granice. Kvalitet tenisa je bio možda nikad viđen do tada. Jedan drugom su izolacili najbolje. Nisam pristrasan, već sam uvek navijao za dobar tenis.

veliki strumf

pre 7 godina

Mecevi Rafe i Federera, na kojoj god podlozi igrani, licili su kao jaje jajetu. Rafa je uvek pokusavao i cesto uspevao da produzi poen, i da forhendom maksimalno gadja Rodzerov jednorucni bekhend, pre svega jakim i visokim spinovima, koje Federer nije mogao da kontrolise. Takodje, 95% servida, a 99% druge serve isto su isle u bekhend. Rodzer je pak pokusavao da dobrim servama i izvlacenjem u forhend, kao i izlascima na mrezu kad se ukaze prilika skrati poen, jer u fizickoj borbi nije imao sanse. Dakle, svaki mec isto, pa i ginsle Wibledona 2008. Zato je finale iz 2012. pruzilo sve, a i posle 5 i po sata Novak i Rafa su igrali neverovatne poene, strasne razmene. Kakvih je tu kontri bilo, kakvih odbrana na obe strane, vinera iz svih mogucih pozicija - nesto nestvarno. Zato je taj mec mnogo veci od W2008 koji je najvise ostao upamcen jer je zavrsen skoro po mraku, buduci da je bilo prekida zbog kise.

winetou

pre 7 godina

Da li je realno da nema meca Nadal-Verdasko???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 17. januar 2017 23:04)

Bilo bi zasluzeno da je finalni mec bio,ali posto je cetvrtfinale u pitanju,odgovor ti se namece.

Knuckles

pre 7 godina

Koliko je Nadal bio jak te 2012. Nisu ga dzaba zvali bik sa Majorke. Danas od bika osta mrsavo tele. A samo godinu dana stariji od Novaka.

Sloba

pre 7 godina

29.januar 2012. Novak osvaja AO,vaterpolisti Evropsko prvenstvo,rukometaši poraženi u finalu od Danaca.Takav dan za jednu zemlju teško da će se ikad više ponoviti.Prošlo već 5 godina,a kao da je juče bilo...

abc

pre 7 godina

2012. najbolji mec ikada, da su ga odigrali Federer i bilo ko drugi to bi za zapadnjake bio najveci mec svih vremena po svim anketama, ali posto je Novak dobio onda je bolje finale Wimbledona 2008 - isto kao sto je su i Novakova 4 GS za redom propraceni kao nesto sto se svake godine dogadja. Posle smo mi kao nerealni... Ovo 2008. nista spec... Conga jedva dobio 1 set posle ga Nole rutinski sredio. Nego ne znam da li se neko seca polufinalnog meca te godine. Conga - Nadal ... ljudi moji sta je tada Conga odigrao. Sve mu je islo od ruke. Napadao je Nadala i izlazio na mrezu svaki poen, na Nadalove pasing udarce vratio je nekoliko desetina nevidjenih voleja, samleo ga je ofanzivnom igrom da Nadal nije znao sta da igra vise. Pogledajte taj mec ako niste, necete se pokajati.

veliki strumf

pre 7 godina

@bravo Izlupeta se ti prijatelju. Nije to taj mec kad Federer place, nije Federer plakao na Vimbldonu, vec na AO2009, i to zato sto je ceo svet ocekivao da ce uzeti 14. GS titulu i tako se izjednaciti sa dotadasnjim rekorderom Samprasom. Zato je plakao, pritisak je bio ogroman. Izgleda da ti pratis tenis od 2011. Sto se tice finala AO2012, mnogi zaboravljaju da je Novak imao dan manje da se odmori od Rafe, koji je isto igrao 5 setova protiv Federera, ali je i mec bio kraci. A 5. set finala, posle vise od 5 sati igre je, uzimajuci sve to u obzir, verovatno najbolji set ikada. Pogledajte samo kakvi su to reliji, nestvarni udarci koji bi protiv svakog drugog bili vineri. Niko nikad nije tako pokrivao teren kao Novak i Rafa. Neverovatna borba, mec koji se vise nikad nece ponoviti.

antiDebil

pre 7 godina

Definitivno finale Nadal - Federer 2009g.
Razumem da svi ovde žele da Novak uvek bude u svemu, ali ako hoćemo realno i objektivno, to je sigurno Rafa - Rodzer. Treba imati u vidu da je Nadal imao težak meč polufinala koji je bio maraton dok je Federer imao dan odmora više. I pored toga je odigrao sjajan mec. Da podsetim sve koji nisu gledali taj GS i to finale jer tenis prate od 2011.-te, to je ono kada Rodzer plače. .za to ste sigurno culi.
(bravo, 17. januar 2017 23:47)

Nema sta ko da zeli da Djokovic bude u svemu, sam Novak se za to pobrinuo ! Djokovic je rekorder po vremenu koje je proveo na terenu u polufinalu i finalu, kada vec govoris o vremenu a i Nadal je 2012 proveo slicno vreme kao te 2009, ako se sabere ceo turnir cak je i vise a polufinale i finale skoro isto.
Drugo, Nadal iz 2012 je bio dosta bolji igrac nego 2009. i plus je na taj turnir dosao nakon 6 poraza resen da to preokrene, video se bes na njegovom licu po zavrsetku meca kada nije uspeo. Te 2009 je Federer trebao da preokrece situaciju ali se nije potrudio toliko kao Nadal pa se na kraju rasplakao. Sve u svemu finale iz 2012 je svakako dosta kvalitetnije i bolje nego iz 2009, tu nema ama bas nikakve sumnje ! Kad si vec kod pracenja, nisam bas siguran da si ti tada pratio tenis, mozda si gledao po principu evo ima na tv pa daj da pogledam, a da si pratio, to nisi sigurno, tako da nema potrebe da prosipas ta prose;;;vanja !

Dragan

pre 7 godina

Novak/Rafa 2012 je istorijsko finale, to se vise nece nikad ponoviti.Bilo je dobrih finala Novak/Fedex, ali prednost dajem uvek na dvoboj dva velikana u tenisu, nakon 5 sati i 53 min.Novak podize pehar i osvaja AO. To ce istorija da pamti za sva vremena.

lala

pre 7 godina

Tenis pratim 100 godina i smatram Wimbledon 2008 najvece finale ikada, mozda to nije kod nas ali to su tada bile 2 ubice i mec je bio spektakularan, ali jednako dobro bilo bi i finale na AO 2012.

Nebojša

pre 7 godina

Dobra su to finala ono iz 2008 je posebno po mnogo čemu prvi Novakov grenslem pa to da što su finalisti pobedili u polufinalu jedan Federera sa 3-0 a drugi Nadala isto sa 3-0 pa to da bi obojici bila prva titula na najvećem turniru onda ono finale iz 2009 prvi i jedini Nadalov Australian open isto sjajan meč ali ipak finale iz 2012 jedan od najboljih mečeva svih vremena visok kvalitet i intenzitet tokom svih pet ipo sati i na kraju pobeda protiv jednog od najizdrzljivijih igrača ikad pogotovo što je došla posle preokreta u petom setu kada je malo ko verovao da Novak ima snage jer je već imao maraton sa Marejem i ako ne grešim dan manje odmora od Nadala verovatno dugo nećemo videti opet tako nešto.

Peca

pre 7 godina

Ovakvi tekstovi su dobri da nas podsete na jednu stvar. Svi mi volimo Novaka i navijamo za njega, ali Monika je bolja, ako to može da se poredi. I da, smatram je našom igračicom, kao i mnogi koji su za nju u to vreme navijali. Ono kako je ta devojčica igrala i kakav je talenat imala još niko nije ponovio. Šteta za sve...

Boston

pre 7 godina

@antiDebil
Ocigledno ti nisi bas upucen u materiju :)
Nadal 2012 bio bolji nego 2009!? Nadal je od RG 2008 do RG 2009 igrao svoj najbolji tenis u karijeri, bio prakticno nepobediv. 2012 je bio katastrofalno los, gubio od svakoga i propustio dobar deo sezone zbog povrede. 2011 takodje doziveo povredu na AO i omogucio sampionu Monaka da osvoji nesto. Finale 2012 je bilo dosadno, nigde kvaliteta, jaka stvar sto je trajalo dugo. Rafa iz 2009 bi taj mec dobio sa 3-0 za maksimum 2 sata.

Tennisman

pre 7 godina

Zasto je na trecoj poziciji Novak?On je to rutinski dobio, nema sta tu zabavnog za pamcenje,radije bih stavio duel Rafe i Rodzera u 2009. godini

Mikii

pre 7 godina

Finale AO 2012 je imalo tenziju, neizvesnost itd. ali je kvalitetom bilo daleko ispod VIM 2008. kao i meceva izmedju Nadala i Federa, odnosno Verdaska. Botovima je to najbolji mec, jer je Djokovic pobedio. Da je bilo obrnuto, ne bi im bio ni medju 10 ;)

Milan

pre 7 godina

Zamisli da je neko Rodji rekao u sred onog kukanja:do 2017 osvojices jos samo 1 AO a Novak koji je odustao po ko zna koji put (i koga je Federer zesce popljuvao samo neki dan pre toga)jos 6 ne bi mogli da ga smire.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Nadal se te 2009 izvukao protiv Verdaska a Fedeks lagano stigo do finala i onda biva jedan od najboljih meceva koje sam gledao u zivotu...steta sto Rodžer nije osvojio titulu

natasa

pre 7 godina

Tenis nije počeo niti se završava na Federeru i Nadalu. Njihovo finale Wimbledona iz 2008. nije čak ni najbolje finale Wimbledona, neprevazidjeno je finale iz 1980. izmedju Borga i McEnroa, a bilo ih je još koja su bila u rangu onim koje ste vi naveli (Edberg-Becker 1990. Sampras-Ivanišević 1998. Sampras
-Rafter 2000.).
Medju fenomenalnim finalima koje ste
propustili, mnogo bolja finala od vašeg drugoplasiranog bila su Wilander-Cash 1988. i Agassi-Sampras 1995.
Onima koji su pratili tenis i puno pre 2003. godine jasno je da je bilo mnogo interesantnijih perioda u tenisu od ovog koje obeležava "velika četvorka".
Pozdrav

he he he

pre 7 godina

@veliki Strumf
Umesto što ispravljas drugoga nauci nešto o tenisu, dobro kaže čovek da pratite od 2011.te godine. Kakav vimbldon? Buni te ova trava na slici i misliš da je rec o vimbldonu. Druže, ranije se AO igrao na travi i zato je travnati teren uslikan. Eto dokaza da većina "strucnjaka" gleda tenis par godina..a kao "ceo zivot" pratite, he he to je valjda zato što imate malo godina, tj napaljeni balavci. OK, možda te gargamel pojurio i zaboravio si od straha i kako se zoveš :D

bravo

pre 7 godina

Definitivno finale Nadal - Federer 2009g.
Razumem da svi ovde žele da Novak uvek bude u svemu, ali ako hoćemo realno i objektivno, to je sigurno Rafa - Rodzer. Treba imati u vidu da je Nadal imao težak meč polufinala koji je bio maraton dok je Federer imao dan odmora više. I pored toga je odigrao sjajan mec. Da podsetim sve koji nisu gledali taj GS i to finale jer tenis prate od 2011.-te, to je ono kada Rodzer plače. .za to ste sigurno culi.

Stara kuka

pre 7 godina

@Boston
@Mikki
Pa cekajte srbomrsci, dogovorite se vise. Jel Nadal bio najbolji 2009 ili 2010?
Evo Cilkan vam gubi. Medjutim, to vas ne treba da brine, vama je bitno da Djokovic izgubi. Nego, ceka cas Nadal sa ponudom strucnjani, da ga vratite na staze stare slave.

Mikii

pre 7 godina

(Boston, 18. januar 2017 01:59)

Nadal iz 2010. je najbolji Nadal. Osvojio je 3 grend slema na razlicitim podlogama, u jednoj sezoni. To niko nikada nece uraditi. Da se iste godine nije povredio na AO, osvojio bi sva 4 bez vecih problema. Surovu dominaciju svetskim tenisom te godine zapecatio je tako sto je demolirao Djokovica na UO koji je u tom finalu odigrao za barem 30% bolje nego ovo famozno iz 2012.

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

I cetvrtfinale sredinom '80tih, Boba Zivojinovic - Dzon Mekinro. 3 : 2 za Bobu, 6:0 u petom setu. cuveni sendvic posle cetvrtog seta. Dzon sizi posle rukovanja na kraju i kaze: "Platices mi za ovo..."
U svetskim srazmerama to je bilo veliko iznenadjenje ali ne bas jedan od velikih meceva, ali za nas, sa Bobom i velikim tenisom na pomolu, to je bio veliki sportski dogadjaj.

pc

pre 7 godina

@antiDebil
Hahahahaha, sta kazes majstore, Nadal bio bolji 2012 nego 2009!?idi bre pricaj o rijalitijima i izborima,nije ovo tema za tebe.

Boston

pre 7 godina

@antiDebil
Ocigledno ti nisi bas upucen u materiju :)
Nadal 2012 bio bolji nego 2009!? Nadal je od RG 2008 do RG 2009 igrao svoj najbolji tenis u karijeri, bio prakticno nepobediv. 2012 je bio katastrofalno los, gubio od svakoga i propustio dobar deo sezone zbog povrede. 2011 takodje doziveo povredu na AO i omogucio sampionu Monaka da osvoji nesto. Finale 2012 je bilo dosadno, nigde kvaliteta, jaka stvar sto je trajalo dugo. Rafa iz 2009 bi taj mec dobio sa 3-0 za maksimum 2 sata.

Mikii

pre 7 godina

Finale AO 2012 je imalo tenziju, neizvesnost itd. ali je kvalitetom bilo daleko ispod VIM 2008. kao i meceva izmedju Nadala i Federa, odnosno Verdaska. Botovima je to najbolji mec, jer je Djokovic pobedio. Da je bilo obrnuto, ne bi im bio ni medju 10 ;)

bravo

pre 7 godina

Definitivno finale Nadal - Federer 2009g.
Razumem da svi ovde žele da Novak uvek bude u svemu, ali ako hoćemo realno i objektivno, to je sigurno Rafa - Rodzer. Treba imati u vidu da je Nadal imao težak meč polufinala koji je bio maraton dok je Federer imao dan odmora više. I pored toga je odigrao sjajan mec. Da podsetim sve koji nisu gledali taj GS i to finale jer tenis prate od 2011.-te, to je ono kada Rodzer plače. .za to ste sigurno culi.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Nadal se te 2009 izvukao protiv Verdaska a Fedeks lagano stigo do finala i onda biva jedan od najboljih meceva koje sam gledao u zivotu...steta sto Rodžer nije osvojio titulu

Tennisman

pre 7 godina

Zasto je na trecoj poziciji Novak?On je to rutinski dobio, nema sta tu zabavnog za pamcenje,radije bih stavio duel Rafe i Rodzera u 2009. godini

lala

pre 7 godina

Tenis pratim 100 godina i smatram Wimbledon 2008 najvece finale ikada, mozda to nije kod nas ali to su tada bile 2 ubice i mec je bio spektakularan, ali jednako dobro bilo bi i finale na AO 2012.

Mikii

pre 7 godina

(Boston, 18. januar 2017 01:59)

Nadal iz 2010. je najbolji Nadal. Osvojio je 3 grend slema na razlicitim podlogama, u jednoj sezoni. To niko nikada nece uraditi. Da se iste godine nije povredio na AO, osvojio bi sva 4 bez vecih problema. Surovu dominaciju svetskim tenisom te godine zapecatio je tako sto je demolirao Djokovica na UO koji je u tom finalu odigrao za barem 30% bolje nego ovo famozno iz 2012.

Knuckles

pre 7 godina

Koliko je Nadal bio jak te 2012. Nisu ga dzaba zvali bik sa Majorke. Danas od bika osta mrsavo tele. A samo godinu dana stariji od Novaka.

sinki

pre 7 godina

Finale Djokovic-Nadal 2012 je najbolji mec u istoriji tenisa,to se vise nikad nece ponoviti,probili su sve granice sporta i bilo bi dobro da se napravi neki dokumentarac o najvecem rivalstvu u istoriji sporta.

natasa

pre 7 godina

Tenis nije počeo niti se završava na Federeru i Nadalu. Njihovo finale Wimbledona iz 2008. nije čak ni najbolje finale Wimbledona, neprevazidjeno je finale iz 1980. izmedju Borga i McEnroa, a bilo ih je još koja su bila u rangu onim koje ste vi naveli (Edberg-Becker 1990. Sampras-Ivanišević 1998. Sampras
-Rafter 2000.).
Medju fenomenalnim finalima koje ste
propustili, mnogo bolja finala od vašeg drugoplasiranog bila su Wilander-Cash 1988. i Agassi-Sampras 1995.
Onima koji su pratili tenis i puno pre 2003. godine jasno je da je bilo mnogo interesantnijih perioda u tenisu od ovog koje obeležava "velika četvorka".
Pozdrav

antiDebil

pre 7 godina

Definitivno finale Nadal - Federer 2009g.
Razumem da svi ovde žele da Novak uvek bude u svemu, ali ako hoćemo realno i objektivno, to je sigurno Rafa - Rodzer. Treba imati u vidu da je Nadal imao težak meč polufinala koji je bio maraton dok je Federer imao dan odmora više. I pored toga je odigrao sjajan mec. Da podsetim sve koji nisu gledali taj GS i to finale jer tenis prate od 2011.-te, to je ono kada Rodzer plače. .za to ste sigurno culi.
(bravo, 17. januar 2017 23:47)

Nema sta ko da zeli da Djokovic bude u svemu, sam Novak se za to pobrinuo ! Djokovic je rekorder po vremenu koje je proveo na terenu u polufinalu i finalu, kada vec govoris o vremenu a i Nadal je 2012 proveo slicno vreme kao te 2009, ako se sabere ceo turnir cak je i vise a polufinale i finale skoro isto.
Drugo, Nadal iz 2012 je bio dosta bolji igrac nego 2009. i plus je na taj turnir dosao nakon 6 poraza resen da to preokrene, video se bes na njegovom licu po zavrsetku meca kada nije uspeo. Te 2009 je Federer trebao da preokrece situaciju ali se nije potrudio toliko kao Nadal pa se na kraju rasplakao. Sve u svemu finale iz 2012 je svakako dosta kvalitetnije i bolje nego iz 2009, tu nema ama bas nikakve sumnje ! Kad si vec kod pracenja, nisam bas siguran da si ti tada pratio tenis, mozda si gledao po principu evo ima na tv pa daj da pogledam, a da si pratio, to nisi sigurno, tako da nema potrebe da prosipas ta prose;;;vanja !

Mika

pre 7 godina

Pratim tenis otkako znam za sebe (vise od 25 godina). I jednostavno mečevi imaju Nadala i Djokovica su pomerali granice. Kvalitet tenisa je bio možda nikad viđen do tada. Jedan drugom su izolacili najbolje. Nisam pristrasan, već sam uvek navijao za dobar tenis.

Dejan

pre 7 godina

Neko je napisao da je najbolji mec Federer-Nadal 2009 jer je Rafa prethodno igrao polufinale od 5 sati.Isti taj je naravno zaboravio da je i Nole pre finala sa Rafom odigrao polufinale protiv Marija isto tako od 5 sati.A nivo tenisa u tom mecu Nole-Rafa je sigurno bio za jedan nivo veci nego u mecu Federer-Nadal.A tenis ne pratim od 2011 nego od 1985 godine.

abc

pre 7 godina

2012. najbolji mec ikada, da su ga odigrali Federer i bilo ko drugi to bi za zapadnjake bio najveci mec svih vremena po svim anketama, ali posto je Novak dobio onda je bolje finale Wimbledona 2008 - isto kao sto je su i Novakova 4 GS za redom propraceni kao nesto sto se svake godine dogadja. Posle smo mi kao nerealni... Ovo 2008. nista spec... Conga jedva dobio 1 set posle ga Nole rutinski sredio. Nego ne znam da li se neko seca polufinalnog meca te godine. Conga - Nadal ... ljudi moji sta je tada Conga odigrao. Sve mu je islo od ruke. Napadao je Nadala i izlazio na mrezu svaki poen, na Nadalove pasing udarce vratio je nekoliko desetina nevidjenih voleja, samleo ga je ofanzivnom igrom da Nadal nije znao sta da igra vise. Pogledajte taj mec ako niste, necete se pokajati.

pc

pre 7 godina

@antiDebil
Hahahahaha, sta kazes majstore, Nadal bio bolji 2012 nego 2009!?idi bre pricaj o rijalitijima i izborima,nije ovo tema za tebe.

Peca

pre 7 godina

Ovakvi tekstovi su dobri da nas podsete na jednu stvar. Svi mi volimo Novaka i navijamo za njega, ali Monika je bolja, ako to može da se poredi. I da, smatram je našom igračicom, kao i mnogi koji su za nju u to vreme navijali. Ono kako je ta devojčica igrala i kakav je talenat imala još niko nije ponovio. Šteta za sve...

anica

pre 7 godina

Bez sumnje, najbolji mec koji sam odgledala a bilo ih je mnogo. 2012...AO. Odvajam meceve Novaka i Rafe, jer sam ih gledala sa aspekta sporta, i mnogo je vise borbe bilo, zara, iskrenog fajta...npr. sa Federerom je bilo dosta duela, prelepih, ali su se mecevi lakse lomili, Federer je teniser koji igra brz tenis, ostar, snadjes se ili ne.
Respekt za najvece rivalstvo u istoriji!

vinjak18+

pre 7 godina

Monika 19 godina 8 gs 28-0 Aus Open. Ccc štetaa, nzm mislim da bi postavila nedostižne cifre ne zato što je "naša" nego nzm, pogledajte cifre sa 19 god. \o/

veliki strumf

pre 7 godina

Mecevi Rafe i Federera, na kojoj god podlozi igrani, licili su kao jaje jajetu. Rafa je uvek pokusavao i cesto uspevao da produzi poen, i da forhendom maksimalno gadja Rodzerov jednorucni bekhend, pre svega jakim i visokim spinovima, koje Federer nije mogao da kontrolise. Takodje, 95% servida, a 99% druge serve isto su isle u bekhend. Rodzer je pak pokusavao da dobrim servama i izvlacenjem u forhend, kao i izlascima na mrezu kad se ukaze prilika skrati poen, jer u fizickoj borbi nije imao sanse. Dakle, svaki mec isto, pa i ginsle Wibledona 2008. Zato je finale iz 2012. pruzilo sve, a i posle 5 i po sata Novak i Rafa su igrali neverovatne poene, strasne razmene. Kakvih je tu kontri bilo, kakvih odbrana na obe strane, vinera iz svih mogucih pozicija - nesto nestvarno. Zato je taj mec mnogo veci od W2008 koji je najvise ostao upamcen jer je zavrsen skoro po mraku, buduci da je bilo prekida zbog kise.

pop

pre 7 godina

Uz duzno postovanje prema ostalim teniserkama, Monika Seles je najbolja teniserka po meni. Sa samo 19 godina da imas vec 8 GS je strasno! Samo da nije bilo onog iz Hamburga ko zna koliko bi osvojila!

sinisa

pre 7 godina

Iskreno,najezio sam se sada kada sam procitao poseldnju recenicu i kada sam vidio snimak ovog epskog finala izmedju Nadala i Novaka...Za mene je ovo najvece finale gren slema u istoriji,iako su Nadal i Federer odigrali nezaboravno finale na Vimbldonu 2008.....Ali taj intezitet,strast na mecu 2012 je nesto sto se vise nikad nece ponoviti.

Sloba

pre 7 godina

29.januar 2012. Novak osvaja AO,vaterpolisti Evropsko prvenstvo,rukometaši poraženi u finalu od Danaca.Takav dan za jednu zemlju teško da će se ikad više ponoviti.Prošlo već 5 godina,a kao da je juče bilo...

Dragan

pre 7 godina

Novak/Rafa 2012 je istorijsko finale, to se vise nece nikad ponoviti.Bilo je dobrih finala Novak/Fedex, ali prednost dajem uvek na dvoboj dva velikana u tenisu, nakon 5 sati i 53 min.Novak podize pehar i osvaja AO. To ce istorija da pamti za sva vremena.

Nebojša

pre 7 godina

Dobra su to finala ono iz 2008 je posebno po mnogo čemu prvi Novakov grenslem pa to da što su finalisti pobedili u polufinalu jedan Federera sa 3-0 a drugi Nadala isto sa 3-0 pa to da bi obojici bila prva titula na najvećem turniru onda ono finale iz 2009 prvi i jedini Nadalov Australian open isto sjajan meč ali ipak finale iz 2012 jedan od najboljih mečeva svih vremena visok kvalitet i intenzitet tokom svih pet ipo sati i na kraju pobeda protiv jednog od najizdrzljivijih igrača ikad pogotovo što je došla posle preokreta u petom setu kada je malo ko verovao da Novak ima snage jer je već imao maraton sa Marejem i ako ne grešim dan manje odmora od Nadala verovatno dugo nećemo videti opet tako nešto.

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

I cetvrtfinale sredinom '80tih, Boba Zivojinovic - Dzon Mekinro. 3 : 2 za Bobu, 6:0 u petom setu. cuveni sendvic posle cetvrtog seta. Dzon sizi posle rukovanja na kraju i kaze: "Platices mi za ovo..."
U svetskim srazmerama to je bilo veliko iznenadjenje ali ne bas jedan od velikih meceva, ali za nas, sa Bobom i velikim tenisom na pomolu, to je bio veliki sportski dogadjaj.

Stara kuka

pre 7 godina

@Boston
@Mikki
Pa cekajte srbomrsci, dogovorite se vise. Jel Nadal bio najbolji 2009 ili 2010?
Evo Cilkan vam gubi. Medjutim, to vas ne treba da brine, vama je bitno da Djokovic izgubi. Nego, ceka cas Nadal sa ponudom strucnjani, da ga vratite na staze stare slave.

Mujo

pre 7 godina

Da li je realno da nema meca Nadal-Verdasko??? (Mikii, 17. januar 2017 23:04)

Realno bi bilo da pročitaš tekst pre nego što postaviš komentar, ili bar naslov.
Radi se samo o finalima.

korma

pre 7 godina

Monika Seles je bilo cudo za sva vremena. Ubedljivo bi bila najbolja svih vremena. Mala levoruka chigra koja je imala sve udarce. Koja steta...

Rolo Tomazi

pre 7 godina

Finale 2012 nisam gledao,bio sam na putu ali se secam da su mi javljali rezultat i mislio sam da me zezaju jer je bilo kasno posle podne.Isto to vece smo igrali finale rukomet sa dancima.I glavni utisak koji je neverovatan,Monika Seles 8 GS u 19 god.

veliki strumf

pre 7 godina

@bravo Izlupeta se ti prijatelju. Nije to taj mec kad Federer place, nije Federer plakao na Vimbldonu, vec na AO2009, i to zato sto je ceo svet ocekivao da ce uzeti 14. GS titulu i tako se izjednaciti sa dotadasnjim rekorderom Samprasom. Zato je plakao, pritisak je bio ogroman. Izgleda da ti pratis tenis od 2011. Sto se tice finala AO2012, mnogi zaboravljaju da je Novak imao dan manje da se odmori od Rafe, koji je isto igrao 5 setova protiv Federera, ali je i mec bio kraci. A 5. set finala, posle vise od 5 sati igre je, uzimajuci sve to u obzir, verovatno najbolji set ikada. Pogledajte samo kakvi su to reliji, nestvarni udarci koji bi protiv svakog drugog bili vineri. Niko nikad nije tako pokrivao teren kao Novak i Rafa. Neverovatna borba, mec koji se vise nikad nece ponoviti.

Milan

pre 7 godina

Zamisli da je neko Rodji rekao u sred onog kukanja:do 2017 osvojices jos samo 1 AO a Novak koji je odustao po ko zna koji put (i koga je Federer zesce popljuvao samo neki dan pre toga)jos 6 ne bi mogli da ga smire.

he he he

pre 7 godina

@veliki Strumf
Umesto što ispravljas drugoga nauci nešto o tenisu, dobro kaže čovek da pratite od 2011.te godine. Kakav vimbldon? Buni te ova trava na slici i misliš da je rec o vimbldonu. Druže, ranije se AO igrao na travi i zato je travnati teren uslikan. Eto dokaza da većina "strucnjaka" gleda tenis par godina..a kao "ceo zivot" pratite, he he to je valjda zato što imate malo godina, tj napaljeni balavci. OK, možda te gargamel pojurio i zaboravio si od straha i kako se zoveš :D

lesa986

pre 7 godina

Sećaću se meča Nole vs. Rafa do kraja života. Kakve su to razmene bile... Sećam se da se meč završio oko četiri popodne po našem vremenu, a napolju je bio sneg duplo veći od ovogodišnjeg.

boris

pre 7 godina

Djokovic-Nadal 2012,bez ikakve dileme najbolje finale na AO i uz W2008 najbolje GS finale u istoriji tenisa.Jer kad dvojica tenisera posle 5sati borbe u prvom poenu gema u petom setu igraju preko 20udaraca do iznemoglosti,i to ne obicnih prebacivanja jasno je kakva je to borba bil,za svaki gem,za svaki poen i tako 6sati.Neverovatno.

winetou

pre 7 godina

Da li je realno da nema meca Nadal-Verdasko???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 17. januar 2017 23:04)

Bilo bi zasluzeno da je finalni mec bio,ali posto je cetvrtfinale u pitanju,odgovor ti se namece.