Fudbal 108

Utorak, 10.01.2017.

10:59

FIFA potvrdila: Mundijal sa 48 reprezentacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da proširi Svetsko prvenstvo na 48 učesnika od 2026. godine.

FIFA potvrdila: Mundijal sa 48 reprezentacija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Zlatko

pre 7 godina

1. Da li vi ljudi stvarno mislite da mi i u takvom formatu imamo sansu da se kvalifikujemo? Pa sad su na EP isle prve dve iz grupe a treci u baraz. Mi nismo bili ni treci u grupi. Naravno, 10 godina je dugacak period, mozda se kod nas nesto i promeni, ali kakve smo rezulatate imali od 2000. tesko cemo mi i tada na prvenstvo. 2. 3 ekipe u grupi je dobro. Moze da se prodje jednim remijem ali i da se ispadne uz jednu pobedu. Ako bilo koja ekipa prodje uz skor remi i poraz mi cemo pricati da je to bruka. Ali ako to budemo mi, naravno prvo treba proci kvalifikacije, pricacemo kako smo bili u teskoj grupi, kako je uspeh izaci iz takve grupe i slicne nebuloze.

LENS

pre 7 godina

smijurija.. koliko dugo ce to da traje? sta? dva mjeseca??
A Panini ruke trlja... odavno fudbal nije sto je nekad bio..
sportski pozdrav iz Sarajeva
(sawesome, 10. januar 2017 11:32)

Svaki finalista ce kao i do sada odigrati 7 utakmica. Sve ukupno ce se odigrati 16 utakmica vise a to je u grupnoj fazi. Samo cemo dobiti jednu utakmicu vise dnevno. Ne znam zasto ste se upalili toliko oko ovoga kao da iz vaseg dzepa uzimaju pare.

svašta u božjem oboru

pre 7 godina

Kupujem ili menjam za druge duplikate sličice broj 7,45,85,132, album 1 MUndijal 2026, zatim 452,689,766,i 1225, album 2, i na kraju 1433, 1678, i 2012, album 3 istog takmičenja...

Truba

pre 7 godina

Kupovanje glasova proširenjem postaje problem, ne može glas njemacke i fidzija jednako vrijedit jer će idući povećati na 100. Na stranu Portugal koji je dobar, momčadi da izlaze iz početne grupe sa remijima je idealno za bunkera se.. Najbolji dio prvenstava su utakmice u grupi, gdje od 4 idu dvije jer se isplati igrat otvoreno i nemoguće da zadnju igraju na bod(osim ako obje imaju 6pa opet igraju otvoreno za prestiž i prvo mjesto).. Ovo je glupo, nakon raspada istočnog bloka došlo je do povećanja 16 i 32 i to je bilo idealno..
P.S. S pozitivne strane, nećete nas više moći "izbjegavati"

Andrej

pre 7 godina

Mislim da ovde mnogi grese kad je rec o kvalitetu fudbala. dOkej znamo a su pare bile prioritet ali licno mislim da ce ovo biti jako zanimljivo takmicenje, iz Evrope ce samo 3 vise ekipe ici nego sad, ne znam za druge kontinente al verovatno je slican broj u pitanju. U grupi ce biti 3 ekipe znaci gotovo da nema nikakvih kalkulacija i posle toga ide eliminaciona faza gde ce budimo realni prstati, jer ne bojte se nece tu doci banana ekipe poput Iraka, Kanade, Zambije i slicnih mozda ih cak nece biti ni na prvenstvu. Jer nije to puno veci broj, pa pogledajte kakve se ekipe proslo SP nisi plasirale. Ne treba odmah osudjivati. Ok slazem se za Evpropsko su realno uprskali al ovo je ipak SP mislim da ce biti jako zanimljivo a i dobre su neke promene nece se igrati jednim sistemom 40 godina. Zivi bili pa videli.

Fensi Milenko

pre 7 godina

Srbija u grupi L sa Japanom i Nigerijom. U 1/8f protiv Italije, u 1/4f protiv Meksika, u 1/2f protiv Spanije i u finalu spektakl protiv Katara!

beoman

pre 7 godina

@to prvenstvo dobiija karakter evrovizije!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sinatra, 10. januar 2017 13:02)
Ova ti je mnogo dobra, jos da dodam da feministi i gejovi trebaju promeniti pravilo ako pobednik meceva nepobedi stri razlike u regularnom delu da se izvrsi glasanje pobednika preko telefona i mobil telefona a te pare uruciti bednom trecem svetu da kupe hrane i da grade skole i slicno. Bar bi legao na vreme ako se ukinu dodatni produzeci i penali. ako rezultat zavrsi sdva ili jedan razlike ima opet sansu da pobedi porazenik zbog glasanja i demokratije jer mozda su sudie bile lose ili defazivna ekipa pobedila. mozda bi to bilo i ponajbolje resenje, al tada bi kinezi i indija igrali sva finala samo ako im golmani nastupaju sa dugim suknjama da golovi nebudu izmedju nogu.
dicice i taj dan.

Rajko Chetnik

pre 7 godina

Steta, da su prosirili na 96 reprezentacija onda bi se i nasi fudbaleri plasirali,valjda.
Sve polako gubi smisao i bostaje goli biznis.

Podržavam

pre 7 godina

Ja bih garantovao učešće svakoj reprezentaciji koja je članica FIFA. Cela kugla zemaljska je jedno, svi treba da učestvujemo i da se sportski nadmećemo. Svako treba da dobije šansu da učestvuje pa koliko uradi - uradi.Time bi se izbeglo igranje kvalifikacija i trošenje novca za to.

Neko iz mase

pre 7 godina

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026. će se podeliti na 3 zemlje domaćina: Nemačka, Španija i Francuska a finale će da bude u Madridu.

Jimmy Rondon

pre 7 godina

šta je tradicionalisti šta ste zapenili!!! ne morate ni da gledate, ni da pratite, ni da komentarišete nikome nećete nedostajati ... verujte mi

bata Sale

pre 7 godina

Samo da što više zaradite.... Nema veze što je ispadate smešni.... Prestaćemo klinac i ja da gledamo utakmice i sakupljamo albume..... Kraj

Cinik

pre 7 godina

Zasto ovo ne valja. Bez duhovitih komentara da li ce se nasa "repka" plasirati (iskreno, od smene Antica uopste i ne gledam nasu "repku").

FIFA Svetski kup (ili kod nas odomaceno Svetsko prvenstvo) zapravo cine sve utakmice u kvalifikacijama, i zavrsni turnir. Tako da - svaka zemlja igra utakmice Svetskog kupa, samo je normalno da ne mogu svi na zavrsni turnir.

U grupama ce biti po 3 ekipe, a 2 idu dalje. Zamislite rasplet u poslednjem kolu, kada je jedna ekipa odigrala svoje utakmice, a za druge dve recimo treba rezultat 2:2 ili 3:3 da obe ekipe prodju. Neparan broj ekipa u grupi povecava sanse za manipulaciju.

Nece biti iznenadjenja u grupama, npr. Engleska nece imati Urugvaj i Italiju u grupi, vec npr. Uzbekistan i Honduras. Ovo ne valja. Euro 2016. je bio katastrofa, nije bilo ni dve utakmice kojih bi se neko secao ni dan posle.

вељко

pre 7 godina

Мислим да је овим обезвређен сваки смисао турнира,али живимо у материјалном свету,где се све мери зеленим новчаницама,па је тако квантитет превагнуо над квалитетом!
Али у сваком лошем има нешто добро,па ето прилике репрезентацији Србије шанса да се нађе на завршном турниру!

Djole

pre 7 godina

Odlicno! Nema vise taktiziranja u grupi, jer poraz u prvom kolu skoro sigurno znaci ispadanje.
A onda krece pravi fudbal od 16-ine finala, opet bez taktiziranja!
Taman ce biti pridodate 3-4 reprezentacije iz Evrope, koje bi nesrecno ispale u barazu, 2 iz Juzne amerike, 2 iz Afrike, 2 iz Azije i jedna sigurna iz Okeanije (koji inace igraju baraz za plasman sa azijskim timovima). Concacaf grupa ionako daje dovoljno timova, a i realno su to po kvalitetu najslabije kvalifikacije.
Ko misli da je Australijance dosadno gledati, neka se seti onih cuvenih 3:2 ...
Ovo se verovatno nece svideti fudbalskim snobovima, koji smatraju da samo Real, Barselona, Bajern, Milan i eventualno PSZ znaju igraju fudbal.. Njima preporucuje da do besvesti gledaju (delimicno namestenu) Ligu Sampiona.
Takodje, nece se mozda svideti mladjim generacijama odraslim na Football Manager-u i naviklim na ukupno 30-40 igrackih imena..
Kladionicari takodje ce gundjati kako ce takmicenje biti dosadno i predugacko, itd...samo zato sto ce biti reprezentacija za koje mozda nisu ni culi.
A pravi ljubitelji fudbala ce uzivati, kao i prosle godine na evropskom tokom utakmica Madjarska-Portugal i Island-Engleska.
Na Svetskom ionako se desavaju najzanimljivija iznenadjenja, a sad ima sanse da ih bude jos vise.

Clark_Kent_Bgd

pre 7 godina

Godina 2026,dobrodosli na otvaranje svetskog prvenstva na planeti Mars,gde je specijalizovanim satlovima dopremljeno 48 reprezentacija i vec na samom pocetku derbi prvog kola izmedju Nove kaledonije i Burundija,jer FIFA zna zasto.Nema ovoj civilizaciji opstanka,definitivno.

notek

pre 7 godina

Jupiiii biće mesta i za nas na prvenstvu!!!
Ipak fudbal u Srbiji ima budućnost.
Znači kadrovi dobro rade posao za koji su izabrani i dobro plaćeni a možda i predsednik svrati na prvenstvo da poželi sreću našim vrednim momcima.

Rakun

pre 7 godina

Odlično! Isti broj utakmica (16 grupa po 3 ekipa ili 8 grupa po 4, svejedno je, igra se u razigravanju ukupno po 48 utakmica). Doci se zanimljive i egzotične ekipe, tipa Jamajka, Iran, Novi Zeland, Egipat, Island, ko zna, možda i Srbija. Možda ne bi bilo lose da se nakon grupa igra šesnaestina finala, što bi značilo da nov Mundijal ima 8 utakmica vise i igra se par dana duže. Mada, ne verujem u to, verovatno ce proći samo prvaci grupa u osminu finala tako da prvenstvo ostaje apsolutno isto, osim sto ce možda i mi da igramo.

Blue Moon 222

pre 7 godina

Ajde i da razumem proširenje, za nas je dobro, jer samo tako i možemo do SP, mada kada nismo učestvovali na EP gde pola Evrope igra, ostaje veliki znak pitanja da li i tako možemo do plasmana, ali 3 grupe po 16 selekcije, to je meni katastrofalan sistem, glupost.

golubar

pre 7 godina

Bravo Đani, i bilo je krajnje vreme. Sramota da se na završnicu SP šalje 30 ekipa od 200 zemalja koje igraju fudbal.. na svakom kontinentalnom takmičenju učestvuje bar 50% istih. Toliko kvalitetnih evropskih timova ne moze da se plasira jer praktično samo prvi iz grupe prolazi. Od novih 16 mesta, 8 treba da ide Evropi, drugi kontinenti neka podele preostalih 8 i to je to. Sistem je takodje dobar, ne povecava se broj utakmica za ekipe, samo ukupan broj meceva sto je za ljubitelje fudbala opet plus.

lool

pre 7 godina

Velika i ocekivana glupost!Kvalitet se nece povecati vec smanjiti.Ali veci broj utakmica ide a ruku kladionicama,najvecem "sponzoru" fife i uefe!Nije potreno menjati format da bi se vratio kvalitet.Treb ukinuti kladionice,menadzere i ograniciti novac na transfere i plate.Kad fudbal ponovo budu igrali siromasni bice nesto ovako nema nade.

u

pre 7 godina

ne znam u cemu je problem. maksimalan broj utakmica koje neka rep moze da odigra je i dalje 7. u grupi od 3 tima, kada prolaze 2, nikad ne moze da se desi taktiziranje, ali nikad, kao sto je to slucaj kad je u grupama 4 ekipe. najslabiji iz grupe ispada i odma krece nokaut faza. merak. vise ekipa? veca sansa da se plasiramo. neka zaradi FIFA, zaradicemo i mi. bice bolji tereni, vise ce moci da se ulozi, igracima ce skociti cena. svima bolje. cemu odma otpor svakoj promeni?? jedino ako i u tom formatu ne uspemo da se plasiramo, onda uvesti amaterizam, znaci ne ide nam to.

sawesome

pre 7 godina

smijurija.. koliko dugo ce to da traje? sta? dva mjeseca??
A Panini ruke trlja... odavno fudbal nije sto je nekad bio..
sportski pozdrav iz Sarajeva

прозорљив у прошлост :)

pre 7 godina

Тад нам је шанса...најмање 30% вероватноће да одемо на Мундијал.?

Millennium

pre 7 godina

Proširenje će dovesti do toga da se tu nađu reprezentacije kojima tu generalno nije mesto, što će opet imati za posledice dosadne i slabe utakmice. Razumem da time žele da više zemalja učestvuje i ima šansu i to je ok. Ali na Svetsko prvenstvo ipak idu najbolji sa svih kontinenata i to jeste takmičenje najboljih. Svako ima šansu da kroz kvalifikacije pokaže šta ume.

Grim

pre 7 godina

Fudbal tone iz dana u dan. Samo se gleda kako će ko da profitira a o kvalitetu fudbala niko ne vodi računa. A i nema vise žara, neizvesnosti...Po ovom formatu će na mundijal otići svkakve kurte i murte...

Gruja

pre 7 godina

Mislim da je ovo urušavanje fudbala. 48 reprezentacija je previše. A i format da se igra u 16 grupa sa po tri ekipe je katastrofalan. Znam da je ideja omogućiti i onim malim zemljama koje nikada nisu uzele učešće na velikim takmičenjima da se pojave, ali ovim se ne podiže kvalitet. Kao što je EP sa 24 ekipe bio po kvalitetu slabiji od prethodnih, tako će i ovo SP biti promašaj.

el pibe

pre 7 godina

Pogledaj sto rade pare od fudbala i sporta. Cista biznis odluka, nista da se poboljsa kvalitet fudbala, cak suprotno.
Nevjerovatno, pa ako sistem nije pokvaren nemoj ga mijenjati.. I treba sve da se raspadne kad ljudska pohlepa nema granica

bob

pre 7 godina

meni je najveci utisak ove vesti to sto cu 2026. da imam 40 godina :/
jeza...

p.s. fudbal fifa uefa odavno je to samo biznis 90% - 10% sport.

Vladimir

pre 7 godina

Konacno da se pravilno prenese da ce SP biti sa 16 grupa po tri reprezentacije. Svi koji ne shvataju ovaj potez FIFA morali bi da znaju da se ide na vecu propagandu fudbala kako bi i zemlje koje nemaju mogucnost da dodju do velikog takmicenja to uspele i kako bi fudbal u njima postao popularniji.

vlado33

pre 7 godina

Konačno i nas sunce Sv.prvenstva da ogreje. Mada ne treba padati u euforiju jer Malta, Farska Ostrva a i San Marino mogu biti ogromne prepreke ka našem snu.

Spodoba1

pre 7 godina

Ajmo sad oni duhoviti komentari kako se i sad ne bi plasirali...sve za pluseve i lajkove
A inace prvenstvo treba zadrzati na 32 repr, solidan kvalitet i mecevi u grupi su krucijalni a ne kao na EP, jedan mec brise sve lose

bob

pre 7 godina

meni je najveci utisak ove vesti to sto cu 2026. da imam 40 godina :/
jeza...

p.s. fudbal fifa uefa odavno je to samo biznis 90% - 10% sport.

sawesome

pre 7 godina

smijurija.. koliko dugo ce to da traje? sta? dva mjeseca??
A Panini ruke trlja... odavno fudbal nije sto je nekad bio..
sportski pozdrav iz Sarajeva

lool

pre 7 godina

Velika i ocekivana glupost!Kvalitet se nece povecati vec smanjiti.Ali veci broj utakmica ide a ruku kladionicama,najvecem "sponzoru" fife i uefe!Nije potreno menjati format da bi se vratio kvalitet.Treb ukinuti kladionice,menadzere i ograniciti novac na transfere i plate.Kad fudbal ponovo budu igrali siromasni bice nesto ovako nema nade.

bata Sale

pre 7 godina

Samo da što više zaradite.... Nema veze što je ispadate smešni.... Prestaćemo klinac i ja da gledamo utakmice i sakupljamo albume..... Kraj

Neko iz mase

pre 7 godina

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026. će se podeliti na 3 zemlje domaćina: Nemačka, Španija i Francuska a finale će da bude u Madridu.

Djole

pre 7 godina

Odlicno! Nema vise taktiziranja u grupi, jer poraz u prvom kolu skoro sigurno znaci ispadanje.
A onda krece pravi fudbal od 16-ine finala, opet bez taktiziranja!
Taman ce biti pridodate 3-4 reprezentacije iz Evrope, koje bi nesrecno ispale u barazu, 2 iz Juzne amerike, 2 iz Afrike, 2 iz Azije i jedna sigurna iz Okeanije (koji inace igraju baraz za plasman sa azijskim timovima). Concacaf grupa ionako daje dovoljno timova, a i realno su to po kvalitetu najslabije kvalifikacije.
Ko misli da je Australijance dosadno gledati, neka se seti onih cuvenih 3:2 ...
Ovo se verovatno nece svideti fudbalskim snobovima, koji smatraju da samo Real, Barselona, Bajern, Milan i eventualno PSZ znaju igraju fudbal.. Njima preporucuje da do besvesti gledaju (delimicno namestenu) Ligu Sampiona.
Takodje, nece se mozda svideti mladjim generacijama odraslim na Football Manager-u i naviklim na ukupno 30-40 igrackih imena..
Kladionicari takodje ce gundjati kako ce takmicenje biti dosadno i predugacko, itd...samo zato sto ce biti reprezentacija za koje mozda nisu ni culi.
A pravi ljubitelji fudbala ce uzivati, kao i prosle godine na evropskom tokom utakmica Madjarska-Portugal i Island-Engleska.
Na Svetskom ionako se desavaju najzanimljivija iznenadjenja, a sad ima sanse da ih bude jos vise.

el pibe

pre 7 godina

Pogledaj sto rade pare od fudbala i sporta. Cista biznis odluka, nista da se poboljsa kvalitet fudbala, cak suprotno.
Nevjerovatno, pa ako sistem nije pokvaren nemoj ga mijenjati.. I treba sve da se raspadne kad ljudska pohlepa nema granica

Gruja

pre 7 godina

Mislim da je ovo urušavanje fudbala. 48 reprezentacija je previše. A i format da se igra u 16 grupa sa po tri ekipe je katastrofalan. Znam da je ideja omogućiti i onim malim zemljama koje nikada nisu uzele učešće na velikim takmičenjima da se pojave, ali ovim se ne podiže kvalitet. Kao što je EP sa 24 ekipe bio po kvalitetu slabiji od prethodnih, tako će i ovo SP biti promašaj.

Fensi Milenko

pre 7 godina

Srbija u grupi L sa Japanom i Nigerijom. U 1/8f protiv Italije, u 1/4f protiv Meksika, u 1/2f protiv Spanije i u finalu spektakl protiv Katara!

Blue Moon 222

pre 7 godina

Ajde i da razumem proširenje, za nas je dobro, jer samo tako i možemo do SP, mada kada nismo učestvovali na EP gde pola Evrope igra, ostaje veliki znak pitanja da li i tako možemo do plasmana, ali 3 grupe po 16 selekcije, to je meni katastrofalan sistem, glupost.

Podržavam

pre 7 godina

Ja bih garantovao učešće svakoj reprezentaciji koja je članica FIFA. Cela kugla zemaljska je jedno, svi treba da učestvujemo i da se sportski nadmećemo. Svako treba da dobije šansu da učestvuje pa koliko uradi - uradi.Time bi se izbeglo igranje kvalifikacija i trošenje novca za to.

Rajko Chetnik

pre 7 godina

Steta, da su prosirili na 96 reprezentacija onda bi se i nasi fudbaleri plasirali,valjda.
Sve polako gubi smisao i bostaje goli biznis.

Millennium

pre 7 godina

Proširenje će dovesti do toga da se tu nađu reprezentacije kojima tu generalno nije mesto, što će opet imati za posledice dosadne i slabe utakmice. Razumem da time žele da više zemalja učestvuje i ima šansu i to je ok. Ali na Svetsko prvenstvo ipak idu najbolji sa svih kontinenata i to jeste takmičenje najboljih. Svako ima šansu da kroz kvalifikacije pokaže šta ume.

u

pre 7 godina

ne znam u cemu je problem. maksimalan broj utakmica koje neka rep moze da odigra je i dalje 7. u grupi od 3 tima, kada prolaze 2, nikad ne moze da se desi taktiziranje, ali nikad, kao sto je to slucaj kad je u grupama 4 ekipe. najslabiji iz grupe ispada i odma krece nokaut faza. merak. vise ekipa? veca sansa da se plasiramo. neka zaradi FIFA, zaradicemo i mi. bice bolji tereni, vise ce moci da se ulozi, igracima ce skociti cena. svima bolje. cemu odma otpor svakoj promeni?? jedino ako i u tom formatu ne uspemo da se plasiramo, onda uvesti amaterizam, znaci ne ide nam to.

Cinik

pre 7 godina

Zasto ovo ne valja. Bez duhovitih komentara da li ce se nasa "repka" plasirati (iskreno, od smene Antica uopste i ne gledam nasu "repku").

FIFA Svetski kup (ili kod nas odomaceno Svetsko prvenstvo) zapravo cine sve utakmice u kvalifikacijama, i zavrsni turnir. Tako da - svaka zemlja igra utakmice Svetskog kupa, samo je normalno da ne mogu svi na zavrsni turnir.

U grupama ce biti po 3 ekipe, a 2 idu dalje. Zamislite rasplet u poslednjem kolu, kada je jedna ekipa odigrala svoje utakmice, a za druge dve recimo treba rezultat 2:2 ili 3:3 da obe ekipe prodju. Neparan broj ekipa u grupi povecava sanse za manipulaciju.

Nece biti iznenadjenja u grupama, npr. Engleska nece imati Urugvaj i Italiju u grupi, vec npr. Uzbekistan i Honduras. Ovo ne valja. Euro 2016. je bio katastrofa, nije bilo ni dve utakmice kojih bi se neko secao ni dan posle.

Rakun

pre 7 godina

Odlično! Isti broj utakmica (16 grupa po 3 ekipa ili 8 grupa po 4, svejedno je, igra se u razigravanju ukupno po 48 utakmica). Doci se zanimljive i egzotične ekipe, tipa Jamajka, Iran, Novi Zeland, Egipat, Island, ko zna, možda i Srbija. Možda ne bi bilo lose da se nakon grupa igra šesnaestina finala, što bi značilo da nov Mundijal ima 8 utakmica vise i igra se par dana duže. Mada, ne verujem u to, verovatno ce proći samo prvaci grupa u osminu finala tako da prvenstvo ostaje apsolutno isto, osim sto ce možda i mi da igramo.

Vladimir

pre 7 godina

Konacno da se pravilno prenese da ce SP biti sa 16 grupa po tri reprezentacije. Svi koji ne shvataju ovaj potez FIFA morali bi da znaju da se ide na vecu propagandu fudbala kako bi i zemlje koje nemaju mogucnost da dodju do velikog takmicenja to uspele i kako bi fudbal u njima postao popularniji.

golubar

pre 7 godina

Bravo Đani, i bilo je krajnje vreme. Sramota da se na završnicu SP šalje 30 ekipa od 200 zemalja koje igraju fudbal.. na svakom kontinentalnom takmičenju učestvuje bar 50% istih. Toliko kvalitetnih evropskih timova ne moze da se plasira jer praktično samo prvi iz grupe prolazi. Od novih 16 mesta, 8 treba da ide Evropi, drugi kontinenti neka podele preostalih 8 i to je to. Sistem je takodje dobar, ne povecava se broj utakmica za ekipe, samo ukupan broj meceva sto je za ljubitelje fudbala opet plus.

svašta u božjem oboru

pre 7 godina

Kupujem ili menjam za druge duplikate sličice broj 7,45,85,132, album 1 MUndijal 2026, zatim 452,689,766,i 1225, album 2, i na kraju 1433, 1678, i 2012, album 3 istog takmičenja...

Spodoba1

pre 7 godina

Ajmo sad oni duhoviti komentari kako se i sad ne bi plasirali...sve za pluseve i lajkove
A inace prvenstvo treba zadrzati na 32 repr, solidan kvalitet i mecevi u grupi su krucijalni a ne kao na EP, jedan mec brise sve lose

вељко

pre 7 godina

Мислим да је овим обезвређен сваки смисао турнира,али живимо у материјалном свету,где се све мери зеленим новчаницама,па је тако квантитет превагнуо над квалитетом!
Али у сваком лошем има нешто добро,па ето прилике репрезентацији Србије шанса да се нађе на завршном турниру!

Clark_Kent_Bgd

pre 7 godina

Godina 2026,dobrodosli na otvaranje svetskog prvenstva na planeti Mars,gde je specijalizovanim satlovima dopremljeno 48 reprezentacija i vec na samom pocetku derbi prvog kola izmedju Nove kaledonije i Burundija,jer FIFA zna zasto.Nema ovoj civilizaciji opstanka,definitivno.

Truba

pre 7 godina

Kupovanje glasova proširenjem postaje problem, ne može glas njemacke i fidzija jednako vrijedit jer će idući povećati na 100. Na stranu Portugal koji je dobar, momčadi da izlaze iz početne grupe sa remijima je idealno za bunkera se.. Najbolji dio prvenstava su utakmice u grupi, gdje od 4 idu dvije jer se isplati igrat otvoreno i nemoguće da zadnju igraju na bod(osim ako obje imaju 6pa opet igraju otvoreno za prestiž i prvo mjesto).. Ovo je glupo, nakon raspada istočnog bloka došlo je do povećanja 16 i 32 i to je bilo idealno..
P.S. S pozitivne strane, nećete nas više moći "izbjegavati"

LENS

pre 7 godina

smijurija.. koliko dugo ce to da traje? sta? dva mjeseca??
A Panini ruke trlja... odavno fudbal nije sto je nekad bio..
sportski pozdrav iz Sarajeva
(sawesome, 10. januar 2017 11:32)

Svaki finalista ce kao i do sada odigrati 7 utakmica. Sve ukupno ce se odigrati 16 utakmica vise a to je u grupnoj fazi. Samo cemo dobiti jednu utakmicu vise dnevno. Ne znam zasto ste se upalili toliko oko ovoga kao da iz vaseg dzepa uzimaju pare.

notek

pre 7 godina

Jupiiii biće mesta i za nas na prvenstvu!!!
Ipak fudbal u Srbiji ima budućnost.
Znači kadrovi dobro rade posao za koji su izabrani i dobro plaćeni a možda i predsednik svrati na prvenstvo da poželi sreću našim vrednim momcima.

Jimmy Rondon

pre 7 godina

šta je tradicionalisti šta ste zapenili!!! ne morate ni da gledate, ni da pratite, ni da komentarišete nikome nećete nedostajati ... verujte mi

vlado33

pre 7 godina

Konačno i nas sunce Sv.prvenstva da ogreje. Mada ne treba padati u euforiju jer Malta, Farska Ostrva a i San Marino mogu biti ogromne prepreke ka našem snu.

прозорљив у прошлост :)

pre 7 godina

Тад нам је шанса...најмање 30% вероватноће да одемо на Мундијал.?

Grim

pre 7 godina

Fudbal tone iz dana u dan. Samo se gleda kako će ko da profitira a o kvalitetu fudbala niko ne vodi računa. A i nema vise žara, neizvesnosti...Po ovom formatu će na mundijal otići svkakve kurte i murte...

Andrej

pre 7 godina

Mislim da ovde mnogi grese kad je rec o kvalitetu fudbala. dOkej znamo a su pare bile prioritet ali licno mislim da ce ovo biti jako zanimljivo takmicenje, iz Evrope ce samo 3 vise ekipe ici nego sad, ne znam za druge kontinente al verovatno je slican broj u pitanju. U grupi ce biti 3 ekipe znaci gotovo da nema nikakvih kalkulacija i posle toga ide eliminaciona faza gde ce budimo realni prstati, jer ne bojte se nece tu doci banana ekipe poput Iraka, Kanade, Zambije i slicnih mozda ih cak nece biti ni na prvenstvu. Jer nije to puno veci broj, pa pogledajte kakve se ekipe proslo SP nisi plasirale. Ne treba odmah osudjivati. Ok slazem se za Evpropsko su realno uprskali al ovo je ipak SP mislim da ce biti jako zanimljivo a i dobre su neke promene nece se igrati jednim sistemom 40 godina. Zivi bili pa videli.

Zlatko

pre 7 godina

1. Da li vi ljudi stvarno mislite da mi i u takvom formatu imamo sansu da se kvalifikujemo? Pa sad su na EP isle prve dve iz grupe a treci u baraz. Mi nismo bili ni treci u grupi. Naravno, 10 godina je dugacak period, mozda se kod nas nesto i promeni, ali kakve smo rezulatate imali od 2000. tesko cemo mi i tada na prvenstvo. 2. 3 ekipe u grupi je dobro. Moze da se prodje jednim remijem ali i da se ispadne uz jednu pobedu. Ako bilo koja ekipa prodje uz skor remi i poraz mi cemo pricati da je to bruka. Ali ako to budemo mi, naravno prvo treba proci kvalifikacije, pricacemo kako smo bili u teskoj grupi, kako je uspeh izaci iz takve grupe i slicne nebuloze.

beoman

pre 7 godina

@to prvenstvo dobiija karakter evrovizije!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sinatra, 10. januar 2017 13:02)
Ova ti je mnogo dobra, jos da dodam da feministi i gejovi trebaju promeniti pravilo ako pobednik meceva nepobedi stri razlike u regularnom delu da se izvrsi glasanje pobednika preko telefona i mobil telefona a te pare uruciti bednom trecem svetu da kupe hrane i da grade skole i slicno. Bar bi legao na vreme ako se ukinu dodatni produzeci i penali. ako rezultat zavrsi sdva ili jedan razlike ima opet sansu da pobedi porazenik zbog glasanja i demokratije jer mozda su sudie bile lose ili defazivna ekipa pobedila. mozda bi to bilo i ponajbolje resenje, al tada bi kinezi i indija igrali sva finala samo ako im golmani nastupaju sa dugim suknjama da golovi nebudu izmedju nogu.
dicice i taj dan.

Jimmy Rondon

pre 7 godina

šta je tradicionalisti šta ste zapenili!!! ne morate ni da gledate, ni da pratite, ni da komentarišete nikome nećete nedostajati ... verujte mi

Blue Moon 222

pre 7 godina

Ajde i da razumem proširenje, za nas je dobro, jer samo tako i možemo do SP, mada kada nismo učestvovali na EP gde pola Evrope igra, ostaje veliki znak pitanja da li i tako možemo do plasmana, ali 3 grupe po 16 selekcije, to je meni katastrofalan sistem, glupost.

bata Sale

pre 7 godina

Samo da što više zaradite.... Nema veze što je ispadate smešni.... Prestaćemo klinac i ja da gledamo utakmice i sakupljamo albume..... Kraj

Djole

pre 7 godina

Odlicno! Nema vise taktiziranja u grupi, jer poraz u prvom kolu skoro sigurno znaci ispadanje.
A onda krece pravi fudbal od 16-ine finala, opet bez taktiziranja!
Taman ce biti pridodate 3-4 reprezentacije iz Evrope, koje bi nesrecno ispale u barazu, 2 iz Juzne amerike, 2 iz Afrike, 2 iz Azije i jedna sigurna iz Okeanije (koji inace igraju baraz za plasman sa azijskim timovima). Concacaf grupa ionako daje dovoljno timova, a i realno su to po kvalitetu najslabije kvalifikacije.
Ko misli da je Australijance dosadno gledati, neka se seti onih cuvenih 3:2 ...
Ovo se verovatno nece svideti fudbalskim snobovima, koji smatraju da samo Real, Barselona, Bajern, Milan i eventualno PSZ znaju igraju fudbal.. Njima preporucuje da do besvesti gledaju (delimicno namestenu) Ligu Sampiona.
Takodje, nece se mozda svideti mladjim generacijama odraslim na Football Manager-u i naviklim na ukupno 30-40 igrackih imena..
Kladionicari takodje ce gundjati kako ce takmicenje biti dosadno i predugacko, itd...samo zato sto ce biti reprezentacija za koje mozda nisu ni culi.
A pravi ljubitelji fudbala ce uzivati, kao i prosle godine na evropskom tokom utakmica Madjarska-Portugal i Island-Engleska.
Na Svetskom ionako se desavaju najzanimljivija iznenadjenja, a sad ima sanse da ih bude jos vise.

Rakun

pre 7 godina

Odlično! Isti broj utakmica (16 grupa po 3 ekipa ili 8 grupa po 4, svejedno je, igra se u razigravanju ukupno po 48 utakmica). Doci se zanimljive i egzotične ekipe, tipa Jamajka, Iran, Novi Zeland, Egipat, Island, ko zna, možda i Srbija. Možda ne bi bilo lose da se nakon grupa igra šesnaestina finala, što bi značilo da nov Mundijal ima 8 utakmica vise i igra se par dana duže. Mada, ne verujem u to, verovatno ce proći samo prvaci grupa u osminu finala tako da prvenstvo ostaje apsolutno isto, osim sto ce možda i mi da igramo.

Clark_Kent_Bgd

pre 7 godina

Godina 2026,dobrodosli na otvaranje svetskog prvenstva na planeti Mars,gde je specijalizovanim satlovima dopremljeno 48 reprezentacija i vec na samom pocetku derbi prvog kola izmedju Nove kaledonije i Burundija,jer FIFA zna zasto.Nema ovoj civilizaciji opstanka,definitivno.

Spodoba1

pre 7 godina

Ajmo sad oni duhoviti komentari kako se i sad ne bi plasirali...sve za pluseve i lajkove
A inace prvenstvo treba zadrzati na 32 repr, solidan kvalitet i mecevi u grupi su krucijalni a ne kao na EP, jedan mec brise sve lose

sawesome

pre 7 godina

smijurija.. koliko dugo ce to da traje? sta? dva mjeseca??
A Panini ruke trlja... odavno fudbal nije sto je nekad bio..
sportski pozdrav iz Sarajeva

lool

pre 7 godina

Velika i ocekivana glupost!Kvalitet se nece povecati vec smanjiti.Ali veci broj utakmica ide a ruku kladionicama,najvecem "sponzoru" fife i uefe!Nije potreno menjati format da bi se vratio kvalitet.Treb ukinuti kladionice,menadzere i ograniciti novac na transfere i plate.Kad fudbal ponovo budu igrali siromasni bice nesto ovako nema nade.

Zlatko

pre 7 godina

1. Da li vi ljudi stvarno mislite da mi i u takvom formatu imamo sansu da se kvalifikujemo? Pa sad su na EP isle prve dve iz grupe a treci u baraz. Mi nismo bili ni treci u grupi. Naravno, 10 godina je dugacak period, mozda se kod nas nesto i promeni, ali kakve smo rezulatate imali od 2000. tesko cemo mi i tada na prvenstvo. 2. 3 ekipe u grupi je dobro. Moze da se prodje jednim remijem ali i da se ispadne uz jednu pobedu. Ako bilo koja ekipa prodje uz skor remi i poraz mi cemo pricati da je to bruka. Ali ako to budemo mi, naravno prvo treba proci kvalifikacije, pricacemo kako smo bili u teskoj grupi, kako je uspeh izaci iz takve grupe i slicne nebuloze.

u

pre 7 godina

ne znam u cemu je problem. maksimalan broj utakmica koje neka rep moze da odigra je i dalje 7. u grupi od 3 tima, kada prolaze 2, nikad ne moze da se desi taktiziranje, ali nikad, kao sto je to slucaj kad je u grupama 4 ekipe. najslabiji iz grupe ispada i odma krece nokaut faza. merak. vise ekipa? veca sansa da se plasiramo. neka zaradi FIFA, zaradicemo i mi. bice bolji tereni, vise ce moci da se ulozi, igracima ce skociti cena. svima bolje. cemu odma otpor svakoj promeni?? jedino ako i u tom formatu ne uspemo da se plasiramo, onda uvesti amaterizam, znaci ne ide nam to.

LENS

pre 7 godina

smijurija.. koliko dugo ce to da traje? sta? dva mjeseca??
A Panini ruke trlja... odavno fudbal nije sto je nekad bio..
sportski pozdrav iz Sarajeva
(sawesome, 10. januar 2017 11:32)

Svaki finalista ce kao i do sada odigrati 7 utakmica. Sve ukupno ce se odigrati 16 utakmica vise a to je u grupnoj fazi. Samo cemo dobiti jednu utakmicu vise dnevno. Ne znam zasto ste se upalili toliko oko ovoga kao da iz vaseg dzepa uzimaju pare.

Gruja

pre 7 godina

Mislim da je ovo urušavanje fudbala. 48 reprezentacija je previše. A i format da se igra u 16 grupa sa po tri ekipe je katastrofalan. Znam da je ideja omogućiti i onim malim zemljama koje nikada nisu uzele učešće na velikim takmičenjima da se pojave, ali ovim se ne podiže kvalitet. Kao što je EP sa 24 ekipe bio po kvalitetu slabiji od prethodnih, tako će i ovo SP biti promašaj.

bob

pre 7 godina

meni je najveci utisak ove vesti to sto cu 2026. da imam 40 godina :/
jeza...

p.s. fudbal fifa uefa odavno je to samo biznis 90% - 10% sport.

Neko iz mase

pre 7 godina

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026. će se podeliti na 3 zemlje domaćina: Nemačka, Španija i Francuska a finale će da bude u Madridu.

Cinik

pre 7 godina

Zasto ovo ne valja. Bez duhovitih komentara da li ce se nasa "repka" plasirati (iskreno, od smene Antica uopste i ne gledam nasu "repku").

FIFA Svetski kup (ili kod nas odomaceno Svetsko prvenstvo) zapravo cine sve utakmice u kvalifikacijama, i zavrsni turnir. Tako da - svaka zemlja igra utakmice Svetskog kupa, samo je normalno da ne mogu svi na zavrsni turnir.

U grupama ce biti po 3 ekipe, a 2 idu dalje. Zamislite rasplet u poslednjem kolu, kada je jedna ekipa odigrala svoje utakmice, a za druge dve recimo treba rezultat 2:2 ili 3:3 da obe ekipe prodju. Neparan broj ekipa u grupi povecava sanse za manipulaciju.

Nece biti iznenadjenja u grupama, npr. Engleska nece imati Urugvaj i Italiju u grupi, vec npr. Uzbekistan i Honduras. Ovo ne valja. Euro 2016. je bio katastrofa, nije bilo ni dve utakmice kojih bi se neko secao ni dan posle.

Rajko Chetnik

pre 7 godina

Steta, da su prosirili na 96 reprezentacija onda bi se i nasi fudbaleri plasirali,valjda.
Sve polako gubi smisao i bostaje goli biznis.

el pibe

pre 7 godina

Pogledaj sto rade pare od fudbala i sporta. Cista biznis odluka, nista da se poboljsa kvalitet fudbala, cak suprotno.
Nevjerovatno, pa ako sistem nije pokvaren nemoj ga mijenjati.. I treba sve da se raspadne kad ljudska pohlepa nema granica

Vladimir

pre 7 godina

Konacno da se pravilno prenese da ce SP biti sa 16 grupa po tri reprezentacije. Svi koji ne shvataju ovaj potez FIFA morali bi da znaju da se ide na vecu propagandu fudbala kako bi i zemlje koje nemaju mogucnost da dodju do velikog takmicenja to uspele i kako bi fudbal u njima postao popularniji.

vlado33

pre 7 godina

Konačno i nas sunce Sv.prvenstva da ogreje. Mada ne treba padati u euforiju jer Malta, Farska Ostrva a i San Marino mogu biti ogromne prepreke ka našem snu.

прозорљив у прошлост :)

pre 7 godina

Тад нам је шанса...најмање 30% вероватноће да одемо на Мундијал.?

golubar

pre 7 godina

Bravo Đani, i bilo je krajnje vreme. Sramota da se na završnicu SP šalje 30 ekipa od 200 zemalja koje igraju fudbal.. na svakom kontinentalnom takmičenju učestvuje bar 50% istih. Toliko kvalitetnih evropskih timova ne moze da se plasira jer praktično samo prvi iz grupe prolazi. Od novih 16 mesta, 8 treba da ide Evropi, drugi kontinenti neka podele preostalih 8 i to je to. Sistem je takodje dobar, ne povecava se broj utakmica za ekipe, samo ukupan broj meceva sto je za ljubitelje fudbala opet plus.

вељко

pre 7 godina

Мислим да је овим обезвређен сваки смисао турнира,али живимо у материјалном свету,где се све мери зеленим новчаницама,па је тако квантитет превагнуо над квалитетом!
Али у сваком лошем има нешто добро,па ето прилике репрезентацији Србије шанса да се нађе на завршном турниру!

Podržavam

pre 7 godina

Ja bih garantovao učešće svakoj reprezentaciji koja je članica FIFA. Cela kugla zemaljska je jedno, svi treba da učestvujemo i da se sportski nadmećemo. Svako treba da dobije šansu da učestvuje pa koliko uradi - uradi.Time bi se izbeglo igranje kvalifikacija i trošenje novca za to.

Fensi Milenko

pre 7 godina

Srbija u grupi L sa Japanom i Nigerijom. U 1/8f protiv Italije, u 1/4f protiv Meksika, u 1/2f protiv Spanije i u finalu spektakl protiv Katara!

Millennium

pre 7 godina

Proširenje će dovesti do toga da se tu nađu reprezentacije kojima tu generalno nije mesto, što će opet imati za posledice dosadne i slabe utakmice. Razumem da time žele da više zemalja učestvuje i ima šansu i to je ok. Ali na Svetsko prvenstvo ipak idu najbolji sa svih kontinenata i to jeste takmičenje najboljih. Svako ima šansu da kroz kvalifikacije pokaže šta ume.

Grim

pre 7 godina

Fudbal tone iz dana u dan. Samo se gleda kako će ko da profitira a o kvalitetu fudbala niko ne vodi računa. A i nema vise žara, neizvesnosti...Po ovom formatu će na mundijal otići svkakve kurte i murte...

Truba

pre 7 godina

Kupovanje glasova proširenjem postaje problem, ne može glas njemacke i fidzija jednako vrijedit jer će idući povećati na 100. Na stranu Portugal koji je dobar, momčadi da izlaze iz početne grupe sa remijima je idealno za bunkera se.. Najbolji dio prvenstava su utakmice u grupi, gdje od 4 idu dvije jer se isplati igrat otvoreno i nemoguće da zadnju igraju na bod(osim ako obje imaju 6pa opet igraju otvoreno za prestiž i prvo mjesto).. Ovo je glupo, nakon raspada istočnog bloka došlo je do povećanja 16 i 32 i to je bilo idealno..
P.S. S pozitivne strane, nećete nas više moći "izbjegavati"

notek

pre 7 godina

Jupiiii biće mesta i za nas na prvenstvu!!!
Ipak fudbal u Srbiji ima budućnost.
Znači kadrovi dobro rade posao za koji su izabrani i dobro plaćeni a možda i predsednik svrati na prvenstvo da poželi sreću našim vrednim momcima.

Andrej

pre 7 godina

Mislim da ovde mnogi grese kad je rec o kvalitetu fudbala. dOkej znamo a su pare bile prioritet ali licno mislim da ce ovo biti jako zanimljivo takmicenje, iz Evrope ce samo 3 vise ekipe ici nego sad, ne znam za druge kontinente al verovatno je slican broj u pitanju. U grupi ce biti 3 ekipe znaci gotovo da nema nikakvih kalkulacija i posle toga ide eliminaciona faza gde ce budimo realni prstati, jer ne bojte se nece tu doci banana ekipe poput Iraka, Kanade, Zambije i slicnih mozda ih cak nece biti ni na prvenstvu. Jer nije to puno veci broj, pa pogledajte kakve se ekipe proslo SP nisi plasirale. Ne treba odmah osudjivati. Ok slazem se za Evpropsko su realno uprskali al ovo je ipak SP mislim da ce biti jako zanimljivo a i dobre su neke promene nece se igrati jednim sistemom 40 godina. Zivi bili pa videli.

beoman

pre 7 godina

@to prvenstvo dobiija karakter evrovizije!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sinatra, 10. januar 2017 13:02)
Ova ti je mnogo dobra, jos da dodam da feministi i gejovi trebaju promeniti pravilo ako pobednik meceva nepobedi stri razlike u regularnom delu da se izvrsi glasanje pobednika preko telefona i mobil telefona a te pare uruciti bednom trecem svetu da kupe hrane i da grade skole i slicno. Bar bi legao na vreme ako se ukinu dodatni produzeci i penali. ako rezultat zavrsi sdva ili jedan razlike ima opet sansu da pobedi porazenik zbog glasanja i demokratije jer mozda su sudie bile lose ili defazivna ekipa pobedila. mozda bi to bilo i ponajbolje resenje, al tada bi kinezi i indija igrali sva finala samo ako im golmani nastupaju sa dugim suknjama da golovi nebudu izmedju nogu.
dicice i taj dan.

svašta u božjem oboru

pre 7 godina

Kupujem ili menjam za druge duplikate sličice broj 7,45,85,132, album 1 MUndijal 2026, zatim 452,689,766,i 1225, album 2, i na kraju 1433, 1678, i 2012, album 3 istog takmičenja...