Tenis 110

Ponedeljak, 26.12.2016.

21:29

Novakov plan za start 2017: Posle AO 40 dana pauze

Novak Đoković odredio je plan za 2017. godinu u kojoj će u prva tri meseca odigrati svega četiri turnira, a u rasporedu nema Dejvis kupa.

Novakov plan za start 2017: Posle AO 40 dana pauze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Petar®

pre 7 godina

Sto puta me je razočarao i sto puta me je oduševio.
Više ne znam šta da očekujem od Đokovića.
Izgubio je mnogo GS finala kada je bio u top formi i kada je bio apsolutni favorit.
A opet, pobeđivao je mnogo puta kada je igrao sam protiv svih, kada nije imao podršku publike, medija, i kad se borio sam protiv sebe, protiv fizičke spreme i td.
Postigao je najveću bodovnu razliku u istoriji ATP Rang liste, i uspeo je da izgubi prvo mesto.
Šta će biti sledeće sezone, ko to zna? Možemo samo da se nadamo.
Sve ove filozofko-religijsko-budističke gluposti u paketu sa ishranom uzimaju danak bez sumnje. Rešio se trenera sa kojim je imao samo uspehe!
Doveo je u tim ono strašilo, gurua, i nekako je zastranio od realnosti, to se jasno vidi.
A realnost je da u sportu ili jesi ili nisi - LAV. Ili radiš, znojiš se, boriš se, unapređuješ sebe koliko možeš, čak i više od toga; ili prosto se predaš, digneš ruke, pa onda kao izgovor i nekakav ventil frustracije ulaziš u nekakav svet teologije, filozofije, ali najpre NADE da će sve biti kao nekada... kao kad si trenirao i radio davajući sve iz sebe - ali neće!
Neće jer sport nije religija. Sport nije širenje ljubavi, sport nije smisao života, sportista je gladijator koji samo vidi pobedu ispred sebe!
Ako nemaš taj žar u sebi više, postaješ samo statistika, sporedni lik u svetu sporta.
A ako želiš da budeš najbolji, broj 1, šampion, onda moraš da se posvetiš svojoj disciplini, radu, zalaganju, uporu, nagonu da budeš nedodirljiv.

Danilo

pre 7 godina

Mislim da je 40 dana predugačka pauza u profesionalnom sportu. Telo izaïe iz takmičarskog titma. Mislim da će Novak plan promenit, pogotovo ako kiksa na AO.

Taylor Lautner

pre 7 godina

Turnir po turnir, nema žurbe. Samo da on bude onaj Nole, nije me strah da igra s dvojicom u isto vreme. Mada jako je bitan AO, bude li dobro tada,biće i kasnije. Pa i pred kraj 2016. vidilo je se kako je počeo na bolje,pogotovo protiv Japanca,ali kasno je počeo i bio je pod velikim pritiskom i toga je koštalo. Mada ne može se uvijek ni pobjeđivati,pogledajmo Rodju i Rafu.

Xfaktor

pre 7 godina

Znaci da racuna da uzme Dohu i AO kad pravi tolku pauzu. Prioritet je da mu se probudi glad za pobedama i tu je Pepe da pomogne.

Mikii

pre 7 godina

Niko ne kapira, pa ni Nole - njemu je potreban Devis Kup da oseti tu energiju domace publike. Pa upravo ta energija i ludnica pobede u Beogradskoj Areni je dovela do sezone 2011. Nakon toga i Catojevica (i promene ishrane) je SVE krenulo... Ako vec veruje u prirodu i energije, onda je ovo jako jasno.
(Dusan, 27. decembar 2016 03:18)

Ja ipak mislim da je povreda Nadala na Australian Open-u dovela do tih uspeha 2011. Ti ne?

dare slovenac

pre 7 godina

I Ronaldo je smanjio broj utakmica za Real, Novak ulazi u 30te i telo priprema za drugčije napore, ako je glava na mestu mogao bi još nekoliko slemova da odnese... Mislim da mu je to i cilj, a ne svaki turnir i prvo mesto...

Mikii

pre 7 godina

Botovi su poceli da obesmisljavaju postojanje nas "hejtera". Nema vise svrhe ni da pisemo komentare, oni odradjuju posao umesto nas. Srpska posla.

Zoran

pre 7 godina

Da se opkladimo ti i ja da Novak neće završiti 2017. među 10 najboljih na ATP listi.
(dragan bb, 26. decembar 2016 23:27)

Što objavljuješ javno da hoćeš opkladu sa nekim koga nit' znaš, nit' si ga video, nit' ćeš da ga vidiš u životu?

Idi lepo u kladionicu, otvori se 10 somića Eura ako si tako siguran, klađa će da ti ispostavi kvotu i mazni kintu. Ko ti brani?

Ovak si ispao papan, brate! Ko dete u trećem osnovne. Svaka druga, da se kaldimo da moj tata ima tenk, misimmm...

poznavalac

pre 7 godina

22.624.000 nagradni fond AO auu...zato australijski penzioneri idu pogrbljeni..skolski autobusi nemaju rezervnu gumu...a invalidi po bolnicama teraju kolica na bandasima...

Dragan

pre 7 godina

Po pravilima ATP, on mora da odigra i jedan turnir iz serije 500, osim, naravno, ako se povredi ili da plati kaznu zato sto ne igra. Verovatno planira neki drugi turnir vredan 500 poena umesto Dubaija. Ipak, svih uspesnih godina, kada je dominirao, pocetak godine je bio njegov. Uvek je nastupao snazno osvajao turnire i odmah dao do znanja ko je glavni, a i odmah na pocetku je imao zalihu bodova. Niko nije bio kriv drugima sto se kasnije bude is zimskog sna. Ovako je slicno i Federer u jednom trenutku poceo da "pametno" planira sportski godinu, ali ga nije dovelo to zeljenog cilja. Imao je odlicnih meceva, ali bez velikih titula. I Beker je rekao da je trening kljuc uspeha, a kada i treniras tako dugo bez turnira, onda se i na treningu pocnes polako opustati i smanjujes mu intenzitet i to onda nije to.

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Мене интересује која је институција наредила Ђоковићу да стане. Ко је рекао''' доста је било''.

Pele

pre 7 godina

Steta, ne objavljujete najbolje komentare, koji nikoga ne vredjaju. Osim ako kritiku Djokovica sto nece igrati za Srbiju smatrate vredjanjem.

(Aito)cenzura je cudo! Laku noc!

Александар

pre 7 godina

Oвај прво ужива у поразу према савету свог гуруа а онда мало игра па дуга пауза. Шта би од онаквог шампиона? Уместо борбеног Спартанца безлични медитатор.

QQ bre

pre 7 godina

Sve je to ok sto se tice rasporeda ,koliko god neki hejtovali a drugi podrzavali sve se svodi samo na Novaka i njegovu posvecenost.Daleko od toga da nece biti posvecen ALI,zna Andy kako mu je doslo ovo prvo mesto i zato nije otisao na nagradu za sportistu godine ,nego u Majami na pripreme jos pre dve nedelje.Pepe tu nije bitan faktor koliko su Vajda i Kondicioni trener,samo je pitanje koliko je Novak spreman da ,,zagrize".

zzbz

pre 7 godina

Osvojio je salataru sa Srbijom, doneo je zemlji trofej koji smo mogli samo na tv da vidimo. I opet nekima nije jasno sto ga ne igra. Neka ovi nase fudbalercici donesu neki trofej, bar jednom i ja cu biti zadovoljan. Pa makar ne igrali vise fudbal.

miodrag

pre 7 godina

Ma zasto I AO!? Preskoci celu 2017.! Ja Noklice mislim da si ti jos uvek u poziciji da dostojanstveno obesis reket o klin, jer ovo sve sto ti se desava od juna 2016. nikako ne sluti na dobro....treba otici kad si na vrhu....a tebe i dalje mnogi vide kao stvarnog broja jedan....ali kredit se topi. Znas onu Noki: "uh ala sam umoran, Boze sto sam umoran!"

Stef

pre 7 godina

Tužan kraj velikog šampiona. Posle svega što je sam svojim krvavim radom sebi stvorio i koja sve vrata sebi otvorio završiti u opskurnom TM kultu. Tužno. Kako on misli da deca kojima je idol ovo sve mogu da razumeju. Gde je ovde šira društvena odgovornost. Ne može to tako rođače kad si javna ličnost i to svetskog formata. Mislim može ali nije lepo.

nemoj tako žestoko, povredićeš se

pre 7 godina

A zašto igra u januaru ?

Ako bi propustio Dohu i AO, imao bi od Londona do Indijan Velsa celih 110 dana odmora (skoro 4 meseca), što dosad niko nije uspeo od zdravih igrača.

Guru ga nenormalno fizički opterećuje,

...dok alibi trener Vajda za to vreme skuplja loptice u talasima Bahama.

Dusan

pre 7 godina

Niko ne kapira, pa ni Nole - njemu je potreban Devis Kup da oseti tu energiju domace publike. Pa upravo ta energija i ludnica pobede u Beogradskoj Areni je dovela do sezone 2011. Nakon toga i Catojevica (i promene ishrane) je SVE krenulo... Ako vec veruje u prirodu i energije, onda je ovo jako jasno.

otpisani

pre 7 godina

Bar da u toj pauzi trenira kao pre. I posle Vimbldona isto toliko pauzira. I onda da ocekujemo da osvoji Sinsinati, e pa tesko.
Nadam se cudu, jak je kad je otpisan.

Кривокапић

pre 7 godina

Докле год је посланик СНСа тренер, што даље од репрезентације. Срећно Ноле!!

кристоф

pre 7 godina

Доха је турнир из серије 250 тако да не брани 4500 на поменутим турнирима већ 4250, што и није нека битна разлика :-), обзиром да је узео неку сићу поена у Дубаију, Рим и Париз испада да до Вимблдона "брани" око 7500 поена (толико неки нису у дугогодишњим каријерама скупили :-)

Milica

pre 7 godina

Trebalo bi da igra Dejvis kup barem zbog publike u Srbiji. Nadal igra za Španiju u Dejvis kupu, a ako izbace Hrvate, igrali bi sa pobjednikom meča Srbija-Rusija. Ja čisto sumnjam da će naši bez Đokovića uspjeti bilo šta protiv Rusa koji imaju sasvim solidan tim, definitivno jači od Troickog i Lajovića. Tako da nama propada spektakl u najavi i gledanje meča Nadal-Đoković uživo. Ništa, ja ću onda fino u februaru u Osijek, da gledam Rafu i navijam za Španiju protiv Hrvatske. Valjda me neće linčovati.

Moo

pre 7 godina

Bio je red. Gradi sezonu na 12-13k poena ako treba drugacije promeni se tokom sezone. Akcenat na osvajanje svih grend slemova u sezoni i to bas sada kad su svi velikani, rodzer, nadal i endi tu. Izdominiras i zacepis svima usta. Vec na AO ce se videti da li je to to. Jedva cekam da pocne. Sve mirise na maestralnu godinu.

Tripco

pre 7 godina

Dobro, Mari je morao jednom da bude prvi, zaslužio je. Federer je morao da bude najbolji ikada, i on je zaslužio. Ali, najčudesniji, najvolšebniji (da ne govorimo o najvećem šoumenu tenisa), to je Novak. Sav osećaj za taj sport je sakupljen u onom trenutku kad je nonšalatno uhvatio lopticu u džep, sećate se?‚
I ovo što je do sada uradio je MNOGO, a tek mu predtoje uspesi. Žilav je taj, videćete.

Lik

pre 7 godina

(Danilo, 26. decembar 2016 22:05)
Da se opkladimo ti i ja da Novak neće završiti 2017. među 10 najboljih na ATP listi.
(dragan bb, 26. decembar 2016 23:27)

Od svih komentara ovaj mi je najjači! Ovako izgleda pravi luzer, onaj koji stavlja sve što ima na kocku a ima najslabije karte plus gubitničku sudbinu. Žao mi je što se ne znamo privatno, uzeo bih ti sve što imaš na keca, ovako...snimio sam ti komentar pa ću te iduće godine na baš ovaj dan podsetiti šta si fantazirao.

Voja

pre 7 godina

Ovoliki zlobni komentari više govore o našem mentalnom stanju,nego o Novakovom.Previše smo postali ogorčeni.Izjeda nas nezadovoljstvom svim i svačim,pa jedva čekamo da nekog napljujemo da bi se osećali bolje.Jumko više nije anomalija.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Toliko price ni oko cega. Preskace samo Dubai, mali turnir.
Ali iako je to mali turnir, oni upravo i postoje da igraci budu u ritmu, a ne da izmedju turnira prave 40 dana pauze. Za Djokovica mislim da nije dobro to sto preskace jer se u proslosti pokazalo lose po njegovu formu kada pravi duge pauze. A njegov cilj je jasan, prestici Federera po broju GS titula, a ne po broju nedelja na prvom mestu. GS su mu prioritet, a ne trka za #1. Srecno Nole, i izbaci onog Pepea iz tima, bolje po tebe.

mislim

pre 7 godina

ne shvatam 40 dana??????? pauze posle australian opena?? to u svakom slucaju ce vise skoditi nego koristi doneti.. inache se bas pate ovi teniseri, ccc, ko danas zaradjuje ovoliki novac i za sta?? uzas!!

Marko

pre 7 godina

Publika mu je zvizdala sto je predao mec zbog infekcija oka.Mozda je to razlog sto preskace Dubai.Ili zeli da igra svih 5 Mastersa pre RG.Dubai je inace totalno nebitan.Prioritet su AO i RG.Dokovic moze da postane rekordni osvajac Australian Opena.Na RG moze da postane prvi teniser u Open Eri koji je osvojio svaki GS 2 puta.4 GS u nizu,Dupli Slem karijere,rekordni osvajac AO (najbolji svih vremena ukoliko osvoji AO i RG).

Maja

pre 7 godina

Možda na AO ne bude baš sve po planu, ali saradnja sa Pepeom bi mogla dati kontretnije rezultate za pet-šest godina. Strpljenje je majka uspeha.

Knez

pre 7 godina

Jesi planirao neko meso u 2017? Ako nisi onda nas ne intetesuju ni ovi planovi razocarenja. Ostade samo glava od coveka. Mislili smo da si psihicki jak, ali po izgledu to je naslabija karika.

Jibo

pre 7 godina

Koliko hejtera,koliko kompleksa,koliko sitnih dusa,koliko jada,bede i ocaja u odvratnoj svakodnevnici,koliko napacenih mucenika....Koliko vas bre,ima??!!!

xyz

pre 7 godina

Nole nakon AO preskace samo februar. Tada su turniri u Ekvadoru, Sofiji,Monpeljeu,Roterdamu,Menfisu,Buenos Airesu,Riju,Marseju, Dubajiu,Akapulku,Sao Paolu. Osim Roterdama, Rija, Dubajia i Akapulka koji su kategorije 500 svi oastali su 250. Prvi turnir u martu je Indijan Vels.

Murray armija

pre 7 godina

Cudno,ocekivao sam da ce igrati protiv Rusije jer imaju samo ove slabije igrace pa protiv Spanije da preskoci ili se ipak iz Kuznjecova plasi hahahahah

Ketty lepotica

pre 7 godina

Samo 40 dana pauze !?? Uzmi zemljace jos 40 na tih 40 taman da ponovo niknu travke korenje lišće i alge koje jedeš i gledaj da smrsas na jedno 48 kila pa da ti ispada reket iz ruku jer nemaš snage ni za jedan set ! I nemoj ni da treniras vise sta te briga !

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

Ja stvarno nerazumem pa jel nam covek doneo dejvis kup jeste pa sta vise smarate da igra ponovo nije to kosarka ili neki drugi ekipni sport

Jelena

pre 7 godina

Izbacio je samo Dubai u odnosu na prošlu godinu gde brani 90 poena, ali stvar je u tome što njemu ne odgovaraju duge pauze jer nije više disciplinovan što se tiče treninga i lako ispada iz forme. Očigledno želi da se fokusira samo na velike turnire, a ne zanima ga da juri poene i 1.mesto.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Najveci Srbin iz Monte Karla ne pamti kad je zadnji put igrao za SRBIJU!!!I posle smo sprdnja od reprezentacije,pricajte sta hocete ali je tako!

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Након испадања у раној фази Гренд слема турнира у Мелбурну, потребно му је више времена како би коначно схватио да му, по приказаној игри, више није место ни у првих 10 тенисера на АТП листи. Након тога, следи још већи пад у форми, мотивацији и жељи за тенисом и окретању ка неким за њега битнијих ствари у животу од тениса, а то је све што нема везе са истим. Тужан крај. Хауг!

Danilo

pre 7 godina

Novak više nije klinac i mora da vodi računa o svakoj sitnici.
Osvojio je Dejvis kup sa Srbijom, i tu je stavljena tačka.
Fedex skoro uopšte nije igrao za Švajcarsku sve dok se nije setio da u trci za GOAT-om, to može biti važan poen.
Nole mora da rasporedi svoje snage najmudrije jer pred sobom ima dva cilja:
Još 6 G-ova i još nešto manje od dve godine na mestu broj jedan ATP liste.
Za to ima sledeće 4 ili 5 godina, i cilj jeste vrlo realan.
Usput će zaraditi na novom ugovoru nezamislive sume novca.
Sve sabrano, pred Noletom je ono što pre 5 godina niko nije ni sanjao, a tako mu je sada blizu.
Stoga, 'ajmo, 'ajde...svi u napad!

sinisa

pre 7 godina

Ja Novaka ne prepoznajem,sta mu uradi ovaj guru,je li ovo normalno...Ako se iko odmarao u poslednjih pola godine,onda se Novak odmarao.Volim Novaka,gledam sve njegove meceve,navijam,ali ovo je stvarno postalo previse!On sad treba da grize,da pokusa da iskoristi ovaj period karijere i napravi jos velikih uspjeha,a ne da odmara po 2 mjeseca.

MM

pre 7 godina

Obradovala me vest sto Nole preskace Dubai. Godinama mi nije bilo jasno sto igra taj turnir, valjda zbog nagradnog fonda. Sada ima pun fokus na masterse u Americi pa mu mozda konacno i ostane snage za Monte Karlo. Idemo Nole :)

N.

pre 7 godina

Tako je majstore, samo vazne turnire, nema razloga da se trosis, a i nemas vise 20 godina. O gluposti zvanoj DK da i ne govorim. Jedva cekam novu sezonu!

basketaš

pre 7 godina

skoro mesec i po dana pravi pauzu. jako pametno...uvek je posle dugih pauza kuburio sa formom. takvim pristupom,kao da ni ne želi da se vrati na prvo mesto.

N.

pre 7 godina

Tako je majstore, samo vazne turnire, nema razloga da se trosis, a i nemas vise 20 godina. O gluposti zvanoj DK da i ne govorim. Jedva cekam novu sezonu!

Danilo

pre 7 godina

Novak više nije klinac i mora da vodi računa o svakoj sitnici.
Osvojio je Dejvis kup sa Srbijom, i tu je stavljena tačka.
Fedex skoro uopšte nije igrao za Švajcarsku sve dok se nije setio da u trci za GOAT-om, to može biti važan poen.
Nole mora da rasporedi svoje snage najmudrije jer pred sobom ima dva cilja:
Još 6 G-ova i još nešto manje od dve godine na mestu broj jedan ATP liste.
Za to ima sledeće 4 ili 5 godina, i cilj jeste vrlo realan.
Usput će zaraditi na novom ugovoru nezamislive sume novca.
Sve sabrano, pred Noletom je ono što pre 5 godina niko nije ni sanjao, a tako mu je sada blizu.
Stoga, 'ajmo, 'ajde...svi u napad!

MM

pre 7 godina

Obradovala me vest sto Nole preskace Dubai. Godinama mi nije bilo jasno sto igra taj turnir, valjda zbog nagradnog fonda. Sada ima pun fokus na masterse u Americi pa mu mozda konacno i ostane snage za Monte Karlo. Idemo Nole :)

Jelena

pre 7 godina

Izbacio je samo Dubai u odnosu na prošlu godinu gde brani 90 poena, ali stvar je u tome što njemu ne odgovaraju duge pauze jer nije više disciplinovan što se tiče treninga i lako ispada iz forme. Očigledno želi da se fokusira samo na velike turnire, a ne zanima ga da juri poene i 1.mesto.

Jibo

pre 7 godina

Koliko hejtera,koliko kompleksa,koliko sitnih dusa,koliko jada,bede i ocaja u odvratnoj svakodnevnici,koliko napacenih mucenika....Koliko vas bre,ima??!!!

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

Ja stvarno nerazumem pa jel nam covek doneo dejvis kup jeste pa sta vise smarate da igra ponovo nije to kosarka ili neki drugi ekipni sport

xyz

pre 7 godina

Nole nakon AO preskace samo februar. Tada su turniri u Ekvadoru, Sofiji,Monpeljeu,Roterdamu,Menfisu,Buenos Airesu,Riju,Marseju, Dubajiu,Akapulku,Sao Paolu. Osim Roterdama, Rija, Dubajia i Akapulka koji su kategorije 500 svi oastali su 250. Prvi turnir u martu je Indijan Vels.

sinisa

pre 7 godina

Ja Novaka ne prepoznajem,sta mu uradi ovaj guru,je li ovo normalno...Ako se iko odmarao u poslednjih pola godine,onda se Novak odmarao.Volim Novaka,gledam sve njegove meceve,navijam,ali ovo je stvarno postalo previse!On sad treba da grize,da pokusa da iskoristi ovaj period karijere i napravi jos velikih uspjeha,a ne da odmara po 2 mjeseca.

basketaš

pre 7 godina

skoro mesec i po dana pravi pauzu. jako pametno...uvek je posle dugih pauza kuburio sa formom. takvim pristupom,kao da ni ne želi da se vrati na prvo mesto.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Након испадања у раној фази Гренд слема турнира у Мелбурну, потребно му је више времена како би коначно схватио да му, по приказаној игри, више није место ни у првих 10 тенисера на АТП листи. Након тога, следи још већи пад у форми, мотивацији и жељи за тенисом и окретању ка неким за њега битнијих ствари у животу од тениса, а то је све што нема везе са истим. Тужан крај. Хауг!

Ketty lepotica

pre 7 godina

Samo 40 dana pauze !?? Uzmi zemljace jos 40 na tih 40 taman da ponovo niknu travke korenje lišće i alge koje jedeš i gledaj da smrsas na jedno 48 kila pa da ti ispada reket iz ruku jer nemaš snage ni za jedan set ! I nemoj ni da treniras vise sta te briga !

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Najveci Srbin iz Monte Karla ne pamti kad je zadnji put igrao za SRBIJU!!!I posle smo sprdnja od reprezentacije,pricajte sta hocete ali je tako!

Maja

pre 7 godina

Možda na AO ne bude baš sve po planu, ali saradnja sa Pepeom bi mogla dati kontretnije rezultate za pet-šest godina. Strpljenje je majka uspeha.

Zoran

pre 7 godina

Da se opkladimo ti i ja da Novak neće završiti 2017. među 10 najboljih na ATP listi.
(dragan bb, 26. decembar 2016 23:27)

Što objavljuješ javno da hoćeš opkladu sa nekim koga nit' znaš, nit' si ga video, nit' ćeš da ga vidiš u životu?

Idi lepo u kladionicu, otvori se 10 somića Eura ako si tako siguran, klađa će da ti ispostavi kvotu i mazni kintu. Ko ti brani?

Ovak si ispao papan, brate! Ko dete u trećem osnovne. Svaka druga, da se kaldimo da moj tata ima tenk, misimmm...

Knez

pre 7 godina

Jesi planirao neko meso u 2017? Ako nisi onda nas ne intetesuju ni ovi planovi razocarenja. Ostade samo glava od coveka. Mislili smo da si psihicki jak, ali po izgledu to je naslabija karika.

zzbz

pre 7 godina

Osvojio je salataru sa Srbijom, doneo je zemlji trofej koji smo mogli samo na tv da vidimo. I opet nekima nije jasno sto ga ne igra. Neka ovi nase fudbalercici donesu neki trofej, bar jednom i ja cu biti zadovoljan. Pa makar ne igrali vise fudbal.

Dragan

pre 7 godina

Po pravilima ATP, on mora da odigra i jedan turnir iz serije 500, osim, naravno, ako se povredi ili da plati kaznu zato sto ne igra. Verovatno planira neki drugi turnir vredan 500 poena umesto Dubaija. Ipak, svih uspesnih godina, kada je dominirao, pocetak godine je bio njegov. Uvek je nastupao snazno osvajao turnire i odmah dao do znanja ko je glavni, a i odmah na pocetku je imao zalihu bodova. Niko nije bio kriv drugima sto se kasnije bude is zimskog sna. Ovako je slicno i Federer u jednom trenutku poceo da "pametno" planira sportski godinu, ali ga nije dovelo to zeljenog cilja. Imao je odlicnih meceva, ali bez velikih titula. I Beker je rekao da je trening kljuc uspeha, a kada i treniras tako dugo bez turnira, onda se i na treningu pocnes polako opustati i smanjujes mu intenzitet i to onda nije to.

Marko

pre 7 godina

Publika mu je zvizdala sto je predao mec zbog infekcija oka.Mozda je to razlog sto preskace Dubai.Ili zeli da igra svih 5 Mastersa pre RG.Dubai je inace totalno nebitan.Prioritet su AO i RG.Dokovic moze da postane rekordni osvajac Australian Opena.Na RG moze da postane prvi teniser u Open Eri koji je osvojio svaki GS 2 puta.4 GS u nizu,Dupli Slem karijere,rekordni osvajac AO (najbolji svih vremena ukoliko osvoji AO i RG).

dare slovenac

pre 7 godina

I Ronaldo je smanjio broj utakmica za Real, Novak ulazi u 30te i telo priprema za drugčije napore, ako je glava na mestu mogao bi još nekoliko slemova da odnese... Mislim da mu je to i cilj, a ne svaki turnir i prvo mesto...

Murray armija

pre 7 godina

Cudno,ocekivao sam da ce igrati protiv Rusije jer imaju samo ove slabije igrace pa protiv Spanije da preskoci ili se ipak iz Kuznjecova plasi hahahahah

Tripco

pre 7 godina

Dobro, Mari je morao jednom da bude prvi, zaslužio je. Federer je morao da bude najbolji ikada, i on je zaslužio. Ali, najčudesniji, najvolšebniji (da ne govorimo o najvećem šoumenu tenisa), to je Novak. Sav osećaj za taj sport je sakupljen u onom trenutku kad je nonšalatno uhvatio lopticu u džep, sećate se?‚
I ovo što je do sada uradio je MNOGO, a tek mu predtoje uspesi. Žilav je taj, videćete.

Кривокапић

pre 7 godina

Докле год је посланик СНСа тренер, што даље од репрезентације. Срећно Ноле!!

Александар

pre 7 godina

Oвај прво ужива у поразу према савету свог гуруа а онда мало игра па дуга пауза. Шта би од онаквог шампиона? Уместо борбеног Спартанца безлични медитатор.

Moo

pre 7 godina

Bio je red. Gradi sezonu na 12-13k poena ako treba drugacije promeni se tokom sezone. Akcenat na osvajanje svih grend slemova u sezoni i to bas sada kad su svi velikani, rodzer, nadal i endi tu. Izdominiras i zacepis svima usta. Vec na AO ce se videti da li je to to. Jedva cekam da pocne. Sve mirise na maestralnu godinu.

QQ bre

pre 7 godina

Sve je to ok sto se tice rasporeda ,koliko god neki hejtovali a drugi podrzavali sve se svodi samo na Novaka i njegovu posvecenost.Daleko od toga da nece biti posvecen ALI,zna Andy kako mu je doslo ovo prvo mesto i zato nije otisao na nagradu za sportistu godine ,nego u Majami na pripreme jos pre dve nedelje.Pepe tu nije bitan faktor koliko su Vajda i Kondicioni trener,samo je pitanje koliko je Novak spreman da ,,zagrize".

Pele

pre 7 godina

Steta, ne objavljujete najbolje komentare, koji nikoga ne vredjaju. Osim ako kritiku Djokovica sto nece igrati za Srbiju smatrate vredjanjem.

(Aito)cenzura je cudo! Laku noc!

Voja

pre 7 godina

Ovoliki zlobni komentari više govore o našem mentalnom stanju,nego o Novakovom.Previše smo postali ogorčeni.Izjeda nas nezadovoljstvom svim i svačim,pa jedva čekamo da nekog napljujemo da bi se osećali bolje.Jumko više nije anomalija.

poznavalac

pre 7 godina

22.624.000 nagradni fond AO auu...zato australijski penzioneri idu pogrbljeni..skolski autobusi nemaju rezervnu gumu...a invalidi po bolnicama teraju kolica na bandasima...

Mikii

pre 7 godina

Niko ne kapira, pa ni Nole - njemu je potreban Devis Kup da oseti tu energiju domace publike. Pa upravo ta energija i ludnica pobede u Beogradskoj Areni je dovela do sezone 2011. Nakon toga i Catojevica (i promene ishrane) je SVE krenulo... Ako vec veruje u prirodu i energije, onda je ovo jako jasno.
(Dusan, 27. decembar 2016 03:18)

Ja ipak mislim da je povreda Nadala na Australian Open-u dovela do tih uspeha 2011. Ti ne?

Mikii

pre 7 godina

Botovi su poceli da obesmisljavaju postojanje nas "hejtera". Nema vise svrhe ni da pisemo komentare, oni odradjuju posao umesto nas. Srpska posla.

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Мене интересује која је институција наредила Ђоковићу да стане. Ко је рекао''' доста је било''.

Lik

pre 7 godina

(Danilo, 26. decembar 2016 22:05)
Da se opkladimo ti i ja da Novak neće završiti 2017. među 10 najboljih na ATP listi.
(dragan bb, 26. decembar 2016 23:27)

Od svih komentara ovaj mi je najjači! Ovako izgleda pravi luzer, onaj koji stavlja sve što ima na kocku a ima najslabije karte plus gubitničku sudbinu. Žao mi je što se ne znamo privatno, uzeo bih ti sve što imaš na keca, ovako...snimio sam ti komentar pa ću te iduće godine na baš ovaj dan podsetiti šta si fantazirao.

Stef

pre 7 godina

Tužan kraj velikog šampiona. Posle svega što je sam svojim krvavim radom sebi stvorio i koja sve vrata sebi otvorio završiti u opskurnom TM kultu. Tužno. Kako on misli da deca kojima je idol ovo sve mogu da razumeju. Gde je ovde šira društvena odgovornost. Ne može to tako rođače kad si javna ličnost i to svetskog formata. Mislim može ali nije lepo.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Toliko price ni oko cega. Preskace samo Dubai, mali turnir.
Ali iako je to mali turnir, oni upravo i postoje da igraci budu u ritmu, a ne da izmedju turnira prave 40 dana pauze. Za Djokovica mislim da nije dobro to sto preskace jer se u proslosti pokazalo lose po njegovu formu kada pravi duge pauze. A njegov cilj je jasan, prestici Federera po broju GS titula, a ne po broju nedelja na prvom mestu. GS su mu prioritet, a ne trka za #1. Srecno Nole, i izbaci onog Pepea iz tima, bolje po tebe.

кристоф

pre 7 godina

Доха је турнир из серије 250 тако да не брани 4500 на поменутим турнирима већ 4250, што и није нека битна разлика :-), обзиром да је узео неку сићу поена у Дубаију, Рим и Париз испада да до Вимблдона "брани" око 7500 поена (толико неки нису у дугогодишњим каријерама скупили :-)

Milica

pre 7 godina

Trebalo bi da igra Dejvis kup barem zbog publike u Srbiji. Nadal igra za Španiju u Dejvis kupu, a ako izbace Hrvate, igrali bi sa pobjednikom meča Srbija-Rusija. Ja čisto sumnjam da će naši bez Đokovića uspjeti bilo šta protiv Rusa koji imaju sasvim solidan tim, definitivno jači od Troickog i Lajovića. Tako da nama propada spektakl u najavi i gledanje meča Nadal-Đoković uživo. Ništa, ja ću onda fino u februaru u Osijek, da gledam Rafu i navijam za Španiju protiv Hrvatske. Valjda me neće linčovati.

Petar®

pre 7 godina

Sto puta me je razočarao i sto puta me je oduševio.
Više ne znam šta da očekujem od Đokovića.
Izgubio je mnogo GS finala kada je bio u top formi i kada je bio apsolutni favorit.
A opet, pobeđivao je mnogo puta kada je igrao sam protiv svih, kada nije imao podršku publike, medija, i kad se borio sam protiv sebe, protiv fizičke spreme i td.
Postigao je najveću bodovnu razliku u istoriji ATP Rang liste, i uspeo je da izgubi prvo mesto.
Šta će biti sledeće sezone, ko to zna? Možemo samo da se nadamo.
Sve ove filozofko-religijsko-budističke gluposti u paketu sa ishranom uzimaju danak bez sumnje. Rešio se trenera sa kojim je imao samo uspehe!
Doveo je u tim ono strašilo, gurua, i nekako je zastranio od realnosti, to se jasno vidi.
A realnost je da u sportu ili jesi ili nisi - LAV. Ili radiš, znojiš se, boriš se, unapređuješ sebe koliko možeš, čak i više od toga; ili prosto se predaš, digneš ruke, pa onda kao izgovor i nekakav ventil frustracije ulaziš u nekakav svet teologije, filozofije, ali najpre NADE da će sve biti kao nekada... kao kad si trenirao i radio davajući sve iz sebe - ali neće!
Neće jer sport nije religija. Sport nije širenje ljubavi, sport nije smisao života, sportista je gladijator koji samo vidi pobedu ispred sebe!
Ako nemaš taj žar u sebi više, postaješ samo statistika, sporedni lik u svetu sporta.
A ako želiš da budeš najbolji, broj 1, šampion, onda moraš da se posvetiš svojoj disciplini, radu, zalaganju, uporu, nagonu da budeš nedodirljiv.

nemoj tako žestoko, povredićeš se

pre 7 godina

A zašto igra u januaru ?

Ako bi propustio Dohu i AO, imao bi od Londona do Indijan Velsa celih 110 dana odmora (skoro 4 meseca), što dosad niko nije uspeo od zdravih igrača.

Guru ga nenormalno fizički opterećuje,

...dok alibi trener Vajda za to vreme skuplja loptice u talasima Bahama.

otpisani

pre 7 godina

Bar da u toj pauzi trenira kao pre. I posle Vimbldona isto toliko pauzira. I onda da ocekujemo da osvoji Sinsinati, e pa tesko.
Nadam se cudu, jak je kad je otpisan.

Dusan

pre 7 godina

Niko ne kapira, pa ni Nole - njemu je potreban Devis Kup da oseti tu energiju domace publike. Pa upravo ta energija i ludnica pobede u Beogradskoj Areni je dovela do sezone 2011. Nakon toga i Catojevica (i promene ishrane) je SVE krenulo... Ako vec veruje u prirodu i energije, onda je ovo jako jasno.

miodrag

pre 7 godina

Ma zasto I AO!? Preskoci celu 2017.! Ja Noklice mislim da si ti jos uvek u poziciji da dostojanstveno obesis reket o klin, jer ovo sve sto ti se desava od juna 2016. nikako ne sluti na dobro....treba otici kad si na vrhu....a tebe i dalje mnogi vide kao stvarnog broja jedan....ali kredit se topi. Znas onu Noki: "uh ala sam umoran, Boze sto sam umoran!"

mislim

pre 7 godina

ne shvatam 40 dana??????? pauze posle australian opena?? to u svakom slucaju ce vise skoditi nego koristi doneti.. inache se bas pate ovi teniseri, ccc, ko danas zaradjuje ovoliki novac i za sta?? uzas!!

Danilo

pre 7 godina

Mislim da je 40 dana predugačka pauza u profesionalnom sportu. Telo izaïe iz takmičarskog titma. Mislim da će Novak plan promenit, pogotovo ako kiksa na AO.

Taylor Lautner

pre 7 godina

Turnir po turnir, nema žurbe. Samo da on bude onaj Nole, nije me strah da igra s dvojicom u isto vreme. Mada jako je bitan AO, bude li dobro tada,biće i kasnije. Pa i pred kraj 2016. vidilo je se kako je počeo na bolje,pogotovo protiv Japanca,ali kasno je počeo i bio je pod velikim pritiskom i toga je koštalo. Mada ne može se uvijek ni pobjeđivati,pogledajmo Rodju i Rafu.

Xfaktor

pre 7 godina

Znaci da racuna da uzme Dohu i AO kad pravi tolku pauzu. Prioritet je da mu se probudi glad za pobedama i tu je Pepe da pomogne.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Након испадања у раној фази Гренд слема турнира у Мелбурну, потребно му је више времена како би коначно схватио да му, по приказаној игри, више није место ни у првих 10 тенисера на АТП листи. Након тога, следи још већи пад у форми, мотивацији и жељи за тенисом и окретању ка неким за њега битнијих ствари у животу од тениса, а то је све што нема везе са истим. Тужан крај. Хауг!

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Najveci Srbin iz Monte Karla ne pamti kad je zadnji put igrao za SRBIJU!!!I posle smo sprdnja od reprezentacije,pricajte sta hocete ali je tako!

Ketty lepotica

pre 7 godina

Samo 40 dana pauze !?? Uzmi zemljace jos 40 na tih 40 taman da ponovo niknu travke korenje lišće i alge koje jedeš i gledaj da smrsas na jedno 48 kila pa da ti ispada reket iz ruku jer nemaš snage ni za jedan set ! I nemoj ni da treniras vise sta te briga !

Knez

pre 7 godina

Jesi planirao neko meso u 2017? Ako nisi onda nas ne intetesuju ni ovi planovi razocarenja. Ostade samo glava od coveka. Mislili smo da si psihicki jak, ali po izgledu to je naslabija karika.

basketaš

pre 7 godina

skoro mesec i po dana pravi pauzu. jako pametno...uvek je posle dugih pauza kuburio sa formom. takvim pristupom,kao da ni ne želi da se vrati na prvo mesto.

Murray armija

pre 7 godina

Cudno,ocekivao sam da ce igrati protiv Rusije jer imaju samo ove slabije igrace pa protiv Spanije da preskoci ili se ipak iz Kuznjecova plasi hahahahah

sinisa

pre 7 godina

Ja Novaka ne prepoznajem,sta mu uradi ovaj guru,je li ovo normalno...Ako se iko odmarao u poslednjih pola godine,onda se Novak odmarao.Volim Novaka,gledam sve njegove meceve,navijam,ali ovo je stvarno postalo previse!On sad treba da grize,da pokusa da iskoristi ovaj period karijere i napravi jos velikih uspjeha,a ne da odmara po 2 mjeseca.

Maja

pre 7 godina

Možda na AO ne bude baš sve po planu, ali saradnja sa Pepeom bi mogla dati kontretnije rezultate za pet-šest godina. Strpljenje je majka uspeha.

Danilo

pre 7 godina

Novak više nije klinac i mora da vodi računa o svakoj sitnici.
Osvojio je Dejvis kup sa Srbijom, i tu je stavljena tačka.
Fedex skoro uopšte nije igrao za Švajcarsku sve dok se nije setio da u trci za GOAT-om, to može biti važan poen.
Nole mora da rasporedi svoje snage najmudrije jer pred sobom ima dva cilja:
Još 6 G-ova i još nešto manje od dve godine na mestu broj jedan ATP liste.
Za to ima sledeće 4 ili 5 godina, i cilj jeste vrlo realan.
Usput će zaraditi na novom ugovoru nezamislive sume novca.
Sve sabrano, pred Noletom je ono što pre 5 godina niko nije ni sanjao, a tako mu je sada blizu.
Stoga, 'ajmo, 'ajde...svi u napad!

N.

pre 7 godina

Tako je majstore, samo vazne turnire, nema razloga da se trosis, a i nemas vise 20 godina. O gluposti zvanoj DK da i ne govorim. Jedva cekam novu sezonu!

Jibo

pre 7 godina

Koliko hejtera,koliko kompleksa,koliko sitnih dusa,koliko jada,bede i ocaja u odvratnoj svakodnevnici,koliko napacenih mucenika....Koliko vas bre,ima??!!!

Mikii

pre 7 godina

Niko ne kapira, pa ni Nole - njemu je potreban Devis Kup da oseti tu energiju domace publike. Pa upravo ta energija i ludnica pobede u Beogradskoj Areni je dovela do sezone 2011. Nakon toga i Catojevica (i promene ishrane) je SVE krenulo... Ako vec veruje u prirodu i energije, onda je ovo jako jasno.
(Dusan, 27. decembar 2016 03:18)

Ja ipak mislim da je povreda Nadala na Australian Open-u dovela do tih uspeha 2011. Ti ne?

Najbolji je opancarev lepak

pre 7 godina

Ja stvarno nerazumem pa jel nam covek doneo dejvis kup jeste pa sta vise smarate da igra ponovo nije to kosarka ili neki drugi ekipni sport

СЕНОВИЋ

pre 7 godina

Мене интересује која је институција наредила Ђоковићу да стане. Ко је рекао''' доста је било''.

Stef

pre 7 godina

Tužan kraj velikog šampiona. Posle svega što je sam svojim krvavim radom sebi stvorio i koja sve vrata sebi otvorio završiti u opskurnom TM kultu. Tužno. Kako on misli da deca kojima je idol ovo sve mogu da razumeju. Gde je ovde šira društvena odgovornost. Ne može to tako rođače kad si javna ličnost i to svetskog formata. Mislim može ali nije lepo.

miodrag

pre 7 godina

Ma zasto I AO!? Preskoci celu 2017.! Ja Noklice mislim da si ti jos uvek u poziciji da dostojanstveno obesis reket o klin, jer ovo sve sto ti se desava od juna 2016. nikako ne sluti na dobro....treba otici kad si na vrhu....a tebe i dalje mnogi vide kao stvarnog broja jedan....ali kredit se topi. Znas onu Noki: "uh ala sam umoran, Boze sto sam umoran!"

MM

pre 7 godina

Obradovala me vest sto Nole preskace Dubai. Godinama mi nije bilo jasno sto igra taj turnir, valjda zbog nagradnog fonda. Sada ima pun fokus na masterse u Americi pa mu mozda konacno i ostane snage za Monte Karlo. Idemo Nole :)

Александар

pre 7 godina

Oвај прво ужива у поразу према савету свог гуруа а онда мало игра па дуга пауза. Шта би од онаквог шампиона? Уместо борбеног Спартанца безлични медитатор.

nemoj tako žestoko, povredićeš se

pre 7 godina

A zašto igra u januaru ?

Ako bi propustio Dohu i AO, imao bi od Londona do Indijan Velsa celih 110 dana odmora (skoro 4 meseca), što dosad niko nije uspeo od zdravih igrača.

Guru ga nenormalno fizički opterećuje,

...dok alibi trener Vajda za to vreme skuplja loptice u talasima Bahama.

Pele

pre 7 godina

Steta, ne objavljujete najbolje komentare, koji nikoga ne vredjaju. Osim ako kritiku Djokovica sto nece igrati za Srbiju smatrate vredjanjem.

(Aito)cenzura je cudo! Laku noc!

Jelena

pre 7 godina

Izbacio je samo Dubai u odnosu na prošlu godinu gde brani 90 poena, ali stvar je u tome što njemu ne odgovaraju duge pauze jer nije više disciplinovan što se tiče treninga i lako ispada iz forme. Očigledno želi da se fokusira samo na velike turnire, a ne zanima ga da juri poene i 1.mesto.

poznavalac

pre 7 godina

22.624.000 nagradni fond AO auu...zato australijski penzioneri idu pogrbljeni..skolski autobusi nemaju rezervnu gumu...a invalidi po bolnicama teraju kolica na bandasima...

xyz

pre 7 godina

Nole nakon AO preskace samo februar. Tada su turniri u Ekvadoru, Sofiji,Monpeljeu,Roterdamu,Menfisu,Buenos Airesu,Riju,Marseju, Dubajiu,Akapulku,Sao Paolu. Osim Roterdama, Rija, Dubajia i Akapulka koji su kategorije 500 svi oastali su 250. Prvi turnir u martu je Indijan Vels.

mislim

pre 7 godina

ne shvatam 40 dana??????? pauze posle australian opena?? to u svakom slucaju ce vise skoditi nego koristi doneti.. inache se bas pate ovi teniseri, ccc, ko danas zaradjuje ovoliki novac i za sta?? uzas!!

Dusan

pre 7 godina

Niko ne kapira, pa ni Nole - njemu je potreban Devis Kup da oseti tu energiju domace publike. Pa upravo ta energija i ludnica pobede u Beogradskoj Areni je dovela do sezone 2011. Nakon toga i Catojevica (i promene ishrane) je SVE krenulo... Ako vec veruje u prirodu i energije, onda je ovo jako jasno.

Tripco

pre 7 godina

Dobro, Mari je morao jednom da bude prvi, zaslužio je. Federer je morao da bude najbolji ikada, i on je zaslužio. Ali, najčudesniji, najvolšebniji (da ne govorimo o najvećem šoumenu tenisa), to je Novak. Sav osećaj za taj sport je sakupljen u onom trenutku kad je nonšalatno uhvatio lopticu u džep, sećate se?‚
I ovo što je do sada uradio je MNOGO, a tek mu predtoje uspesi. Žilav je taj, videćete.

Zoran

pre 7 godina

Da se opkladimo ti i ja da Novak neće završiti 2017. među 10 najboljih na ATP listi.
(dragan bb, 26. decembar 2016 23:27)

Što objavljuješ javno da hoćeš opkladu sa nekim koga nit' znaš, nit' si ga video, nit' ćeš da ga vidiš u životu?

Idi lepo u kladionicu, otvori se 10 somića Eura ako si tako siguran, klađa će da ti ispostavi kvotu i mazni kintu. Ko ti brani?

Ovak si ispao papan, brate! Ko dete u trećem osnovne. Svaka druga, da se kaldimo da moj tata ima tenk, misimmm...

Lik

pre 7 godina

(Danilo, 26. decembar 2016 22:05)
Da se opkladimo ti i ja da Novak neće završiti 2017. među 10 najboljih na ATP listi.
(dragan bb, 26. decembar 2016 23:27)

Od svih komentara ovaj mi je najjači! Ovako izgleda pravi luzer, onaj koji stavlja sve što ima na kocku a ima najslabije karte plus gubitničku sudbinu. Žao mi je što se ne znamo privatno, uzeo bih ti sve što imaš na keca, ovako...snimio sam ti komentar pa ću te iduće godine na baš ovaj dan podsetiti šta si fantazirao.

zzbz

pre 7 godina

Osvojio je salataru sa Srbijom, doneo je zemlji trofej koji smo mogli samo na tv da vidimo. I opet nekima nije jasno sto ga ne igra. Neka ovi nase fudbalercici donesu neki trofej, bar jednom i ja cu biti zadovoljan. Pa makar ne igrali vise fudbal.

Mikii

pre 7 godina

Botovi su poceli da obesmisljavaju postojanje nas "hejtera". Nema vise svrhe ni da pisemo komentare, oni odradjuju posao umesto nas. Srpska posla.

Danilo

pre 7 godina

Mislim da je 40 dana predugačka pauza u profesionalnom sportu. Telo izaïe iz takmičarskog titma. Mislim da će Novak plan promenit, pogotovo ako kiksa na AO.

Marko

pre 7 godina

Publika mu je zvizdala sto je predao mec zbog infekcija oka.Mozda je to razlog sto preskace Dubai.Ili zeli da igra svih 5 Mastersa pre RG.Dubai je inace totalno nebitan.Prioritet su AO i RG.Dokovic moze da postane rekordni osvajac Australian Opena.Na RG moze da postane prvi teniser u Open Eri koji je osvojio svaki GS 2 puta.4 GS u nizu,Dupli Slem karijere,rekordni osvajac AO (najbolji svih vremena ukoliko osvoji AO i RG).

Voja

pre 7 godina

Ovoliki zlobni komentari više govore o našem mentalnom stanju,nego o Novakovom.Previše smo postali ogorčeni.Izjeda nas nezadovoljstvom svim i svačim,pa jedva čekamo da nekog napljujemo da bi se osećali bolje.Jumko više nije anomalija.

Moo

pre 7 godina

Bio je red. Gradi sezonu na 12-13k poena ako treba drugacije promeni se tokom sezone. Akcenat na osvajanje svih grend slemova u sezoni i to bas sada kad su svi velikani, rodzer, nadal i endi tu. Izdominiras i zacepis svima usta. Vec na AO ce se videti da li je to to. Jedva cekam da pocne. Sve mirise na maestralnu godinu.

Кривокапић

pre 7 godina

Докле год је посланик СНСа тренер, што даље од репрезентације. Срећно Ноле!!

QQ bre

pre 7 godina

Sve je to ok sto se tice rasporeda ,koliko god neki hejtovali a drugi podrzavali sve se svodi samo na Novaka i njegovu posvecenost.Daleko od toga da nece biti posvecen ALI,zna Andy kako mu je doslo ovo prvo mesto i zato nije otisao na nagradu za sportistu godine ,nego u Majami na pripreme jos pre dve nedelje.Pepe tu nije bitan faktor koliko su Vajda i Kondicioni trener,samo je pitanje koliko je Novak spreman da ,,zagrize".

dare slovenac

pre 7 godina

I Ronaldo je smanjio broj utakmica za Real, Novak ulazi u 30te i telo priprema za drugčije napore, ako je glava na mestu mogao bi još nekoliko slemova da odnese... Mislim da mu je to i cilj, a ne svaki turnir i prvo mesto...

Xfaktor

pre 7 godina

Znaci da racuna da uzme Dohu i AO kad pravi tolku pauzu. Prioritet je da mu se probudi glad za pobedama i tu je Pepe da pomogne.

Petar®

pre 7 godina

Sto puta me je razočarao i sto puta me je oduševio.
Više ne znam šta da očekujem od Đokovića.
Izgubio je mnogo GS finala kada je bio u top formi i kada je bio apsolutni favorit.
A opet, pobeđivao je mnogo puta kada je igrao sam protiv svih, kada nije imao podršku publike, medija, i kad se borio sam protiv sebe, protiv fizičke spreme i td.
Postigao je najveću bodovnu razliku u istoriji ATP Rang liste, i uspeo je da izgubi prvo mesto.
Šta će biti sledeće sezone, ko to zna? Možemo samo da se nadamo.
Sve ove filozofko-religijsko-budističke gluposti u paketu sa ishranom uzimaju danak bez sumnje. Rešio se trenera sa kojim je imao samo uspehe!
Doveo je u tim ono strašilo, gurua, i nekako je zastranio od realnosti, to se jasno vidi.
A realnost je da u sportu ili jesi ili nisi - LAV. Ili radiš, znojiš se, boriš se, unapređuješ sebe koliko možeš, čak i više od toga; ili prosto se predaš, digneš ruke, pa onda kao izgovor i nekakav ventil frustracije ulaziš u nekakav svet teologije, filozofije, ali najpre NADE da će sve biti kao nekada... kao kad si trenirao i radio davajući sve iz sebe - ali neće!
Neće jer sport nije religija. Sport nije širenje ljubavi, sport nije smisao života, sportista je gladijator koji samo vidi pobedu ispred sebe!
Ako nemaš taj žar u sebi više, postaješ samo statistika, sporedni lik u svetu sporta.
A ako želiš da budeš najbolji, broj 1, šampion, onda moraš da se posvetiš svojoj disciplini, radu, zalaganju, uporu, nagonu da budeš nedodirljiv.

Dragan

pre 7 godina

Po pravilima ATP, on mora da odigra i jedan turnir iz serije 500, osim, naravno, ako se povredi ili da plati kaznu zato sto ne igra. Verovatno planira neki drugi turnir vredan 500 poena umesto Dubaija. Ipak, svih uspesnih godina, kada je dominirao, pocetak godine je bio njegov. Uvek je nastupao snazno osvajao turnire i odmah dao do znanja ko je glavni, a i odmah na pocetku je imao zalihu bodova. Niko nije bio kriv drugima sto se kasnije bude is zimskog sna. Ovako je slicno i Federer u jednom trenutku poceo da "pametno" planira sportski godinu, ali ga nije dovelo to zeljenog cilja. Imao je odlicnih meceva, ali bez velikih titula. I Beker je rekao da je trening kljuc uspeha, a kada i treniras tako dugo bez turnira, onda se i na treningu pocnes polako opustati i smanjujes mu intenzitet i to onda nije to.

Taylor Lautner

pre 7 godina

Turnir po turnir, nema žurbe. Samo da on bude onaj Nole, nije me strah da igra s dvojicom u isto vreme. Mada jako je bitan AO, bude li dobro tada,biće i kasnije. Pa i pred kraj 2016. vidilo je se kako je počeo na bolje,pogotovo protiv Japanca,ali kasno je počeo i bio je pod velikim pritiskom i toga je koštalo. Mada ne može se uvijek ni pobjeđivati,pogledajmo Rodju i Rafu.

Milica

pre 7 godina

Trebalo bi da igra Dejvis kup barem zbog publike u Srbiji. Nadal igra za Španiju u Dejvis kupu, a ako izbace Hrvate, igrali bi sa pobjednikom meča Srbija-Rusija. Ja čisto sumnjam da će naši bez Đokovića uspjeti bilo šta protiv Rusa koji imaju sasvim solidan tim, definitivno jači od Troickog i Lajovića. Tako da nama propada spektakl u najavi i gledanje meča Nadal-Đoković uživo. Ništa, ja ću onda fino u februaru u Osijek, da gledam Rafu i navijam za Španiju protiv Hrvatske. Valjda me neće linčovati.

THE FINAL CUT

pre 7 godina

Toliko price ni oko cega. Preskace samo Dubai, mali turnir.
Ali iako je to mali turnir, oni upravo i postoje da igraci budu u ritmu, a ne da izmedju turnira prave 40 dana pauze. Za Djokovica mislim da nije dobro to sto preskace jer se u proslosti pokazalo lose po njegovu formu kada pravi duge pauze. A njegov cilj je jasan, prestici Federera po broju GS titula, a ne po broju nedelja na prvom mestu. GS su mu prioritet, a ne trka za #1. Srecno Nole, i izbaci onog Pepea iz tima, bolje po tebe.

кристоф

pre 7 godina

Доха је турнир из серије 250 тако да не брани 4500 на поменутим турнирима већ 4250, што и није нека битна разлика :-), обзиром да је узео неку сићу поена у Дубаију, Рим и Париз испада да до Вимблдона "брани" око 7500 поена (толико неки нису у дугогодишњим каријерама скупили :-)

otpisani

pre 7 godina

Bar da u toj pauzi trenira kao pre. I posle Vimbldona isto toliko pauzira. I onda da ocekujemo da osvoji Sinsinati, e pa tesko.
Nadam se cudu, jak je kad je otpisan.