Rukomet 83

Četvrtak, 08.12.2016.

20:45

Liščević u poslednjoj sekundi, Srbija prva!

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno protiv domaće Švedske u trećem kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Stokholmu – 30:30.

Lišèeviæ u poslednjoj sekundi, Srbija prva! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Rudjin

pre 7 godina

@ (Boža zvani pub, 9. decembar 2016 11:06)

Jedan je bio Jordan Ivanovic.
To je bilo uzivanje slusati!

http://youtu.be/E7gwQUsOftU

Boža zvani pub

pre 7 godina

Dragi moji, kritikujete Strajnića, a na RTS-u u sportskoj rade sve sami diletanti i to decenijama, a svi oni su učili od "legendi sportskog novinarstva" Dragana Nikitovića i Marka Markovića. Prvome su se "stručni" komentari svodili na dve reči: Šteta i odlično. (trebalo je brojati koliko puta je Strajnić sinoć rekao - šteta!), a drugi, Marko Marković, "legenda radio prenosa" je komentarisao o svemu osim o dešavanjima na terenu. Kako onda da bilo šta dobro ovi danas znaju da rade, kad su od ovakvih učili? Pokojni Duško Korać reče jednom živu istinu: Dodjite sutra uživo da gledate (odbojku). Ako ništa drugo, nećete morati mene da slušate!?! Ili onaj Gajić nekada na košarci - broji čovek izjednačenja !?! Sad imamo Stojanović Aleksandra koji pesnički govori o stvarima koje nikog ne interesuju, a hiljadu puta pogreši u imenovanju onog ko ima loptu. Za sve njih zakon je bio Mladen Delić davnih dana, sa svim svojim gafovima, makar je bio interesantan, ovi danas svi samo smaraju.

Владимир

pre 7 godina

Не разумем толико негативних коментара што на поједине играчице, што на коментатора. Девојке се боре и играју много боље него што је већина мислила. А за коментатора имате опцију да утишате тв или да одете на неки сајт и гледате, има и пар линкова где преносе без коментатора. Зато мање кукњаве, више подршке. И да, ово је само спорт.

AMSS 013

pre 7 godina

E a sta kazu "legende" ?
Kako bre ovo moze bez "one cetri najbolje" ?
Molim ? Rusi se cela suplja prica iz izbora, kvoruma mozda nece biti na sledecoj skupstini RSS...
E moj Bozo Promeno i tvoj 40 razbojnika....

NCQ

pre 7 godina

Ako ne želite da se patite sa fosilima na RTS-u, preporučujem da pratite dalje utakmice na ehftv.com. Kvalitetan oficijelni stream, uz engleske komentatore.

Anonymus

pre 7 godina

U pojedinim trenucima meca imao sam utisak da gospodin Strajnic navija za Svedsku ili da je zaljubljen u Izabel Gulden.Samo Gulden pa Gulden...Pa vodi je kuci brate rodjeni smorio si vise.Nema nigde Guldenove-posle 3 sekunde ona postigla gol.Lepo nam daj te Nedju Kovinjala da prenosi utakmice nase reprezentacije a Strajnic neka prenosi skvos i bocanje.Jes' da se i Kovinjalo bez malo puta pogubi pa u stvari i ne znate ko ustvari igra,ali se vidi i PRVENSTVENO CUJE da bar navija za Srbiju.

Katarina

pre 7 godina

Sve je za DESET,samo malko jaca,agresivnija odbrana.Znam da stigne umor,ali mora se "polomiti" nekad protivnica,cisto da bude svesna da ne moze da seta do gola. I naravno..BRAVO CARICE!

ja

pre 7 godina

Ne znam kako je ovaj Peđa Strajnić dobio posao. Čovek nit ima znanje, nit ima emociju, nit glas neki, nit izgled. Koji su zapravo njegovi kvaliteti sa kojima je dobio posao komentatora???

g. Bošković

pre 7 godina

Prvo, čestitke svima i igračicama i trenerima.

Drugo, kako mi kao narod brzo letimo i gubimo realnost. Odmah medalja, a samo pre 6 dana, molili smo se za samo 1 pobedu protiv Slovenije. Srbi… Nego, više od rezultata raduje kvalitet igre, a ovo je dokaz da sa odličnim trenerskim pristupom moze da se stvori jedinstvo i ostvari više od realnog kvaliteta igračica. Bravo na ovom uspehu, koji nije u srazmeri sa lošim uslovima u ženskom rukometu i jednoj ne brizi saveza za devojke.

Treće, gde nestadoše oni hejteri, koji sve znaju u rukometu? Koliko samo negativnosti je bilo oko žen. reprezentacije, pljuvanja igračica iz kuhinje Lekić, nepoverenje i blaćenja Dragice… strašno! Nigde podrške u rukometu, zato i nestaje u Srbiji.

I za kraj, puno sreće u daljem takmičenju, a meni je ovo viđeno više nego dovoljno. Igrački kvalitet naših igračica je nemerljiv sa najjačim igračicama današnjice, ali lepota rukometa je što snažan kolektiv može zaista mnogo. Bravo devojke!

Prognoza za ostatak prvenstva nije optimistična. Voleo bih da pogrešim, ali ovo je maksimum naše ekipe, verovatno gubimo preostale 3 utakmice i to lagano. Ali bez obzira šta god da se desi, naša reprezentacija je ostvarila ogroman uspeh i velike čestitke!!!!

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Niko da pomene da je ovakva igra stigla smenom Boskovica.Isto je i u fudbalu kada se prestalo sa postavljanjem poslusnih trenera.Mene samo zanima zar mora sve da propadne da bi se nesto promenilo?PS. ovo pitanje vazi i za RTS i sportsku redakciju.

Кривокапић

pre 7 godina

Женске репрезентације треба да воде жене. Супер утакмица. Наше играју лепрпаво и чврсто. У другом делу их је стигао умор, али опет су се бориле до краја.
Одличан пласман. Ко зна шта носи друга рунда, али са оваквом игром могу далеко. Срећно девојке.

ja

pre 7 godina

Igramo brz i moderan rukomet. Krila su nam i jaca strana sto dugo nije bio slucaj. Napad jako efikasan. I borbenost u svakoj utakmici. Kakav god da je rezultat ljubitelji rukometa u Srbiji uzivaju u igri nasih.
Puno srece, devojke.

Babaroga

pre 7 godina

I Svedjanke kao i nase rukometasice su prenele 3 boda u drugu rundu.Nije kao sto je rekao Strajnic da Svedjanke prenose 1 bod.Losa stvar je to je to sto u iz grupe b sve tri reprezentacije prenele po 2,ali opet koliko je losa toliko je i dobra jer bi sa pobedom vec u prvom kolu protiv Nemica nase imale velike sanse za plasman u polufinale,jer bi u tom slucaju protiv Holandije i Francuske nama verovatno igrao i bod za polufinale.Mislim da imamo kvalitet da se nosimo sa reprezentacijama iz druge grupe.Igramo brz moderan rukomet,doduse kada bi pored Sanje imali jos jedno toliko kvalitetno desno krilo umesto 'kapitena' Krpez koja je sa tri promasena zicera kada se lomila utakmica po meni direktni krivac zbog cega nismo dobili ovaj mec.Druga stvar:Pokazalo se da je kritican deo igre nase selekcije od 30-40 minuta i u tom periodu nas nema nigde.To je verovatno zbog umora jer Pop-Lazic,Liscevic i Stoiljkovic igraju bukvalno po 60min.Sve u svemu ima hemije i to raduje,uz malo sportske srece.Prizeljkujem u drugoj fazi pravu Kristinu Liscevic mislim da nam se smesi borba za neko odlicije.BRAVO DEVOJKE!TAKO SE IGRA ZA 'SRBIJU'I BRANI GRB I BOJE DRZAVNOG DRESA KOJI BI TREBALO DA BUDE SVETINJA.SRECNO DALJE.oTISLE STE NECUJO A GLEDAJTE DA VAS NA AERODROMU DOCEKA VODENI LUK.NAPRED SRBIJA :) !!!

matori

pre 7 godina

mala crna šveđanka nas rasturila, u drugom poluvremenu šveđanke su igrale preko granice faula i isključenja, ali im se sudilo malo domaćinski ( što je noemalno). ipak naše su odigrale hrabro na tu tuču i izborile bod ( posle vođstva 21 - 16). sve u svemu lep rukomet....nisam očekivao....i na kraju svaka čast. ( eh, da su nam još one 4 igračice....škripi šut sa 9 metara)

Šumadinac pali topa!

pre 7 godina

Mislim da bi direktor javnog servisa trebao bar da se zapita šta da radi sa gospodinom "urednikom", u ovom slučaju i "komentatorom", kada bude video da se i pored velikog uspeha naših devojaka više priča o njemu. Ali politika je čudo...

Zox

pre 7 godina

Muka mi je od ovih komentara kako svedjanke imaju "original svedjanke' u timu. A sta vama smeta da neko ko je crn I zivi u Svedskoj godinama igra z anjihovu reprezentaciju? Ko je nama kriv sto pola Srbije smatra crnce majmunima pa se ne smeju ni kretati kroz Srbiju.

my way

pre 7 godina

Швеђанке и наше би могле много снаге да уштеде да се једноставно договоре да буде нерешено. 4. реми заредом, људи моји! Заиста је сјајно шта девојке урадише у групи и то као убедљиво најослабљенија репрезентација. Поново морам посебно да похвалим Сању Радосављевић!

veliki strumf

pre 7 godina

Ova Krpez... Koliko igra u reprezentaciji, bar 7-8 godina, a ama bas na svakoj utakmici promasi gomilu zicera. Bori se ona, krade lopte, daje i golove, ali promasuje neverovatan broj zicera iz meca u mec. Samo je u drugom poluvremenu promasila 4 cista suta plus sedmerac, kada se bukvalno zafrkavala i dodala loptu golmanu. Neozbiljno za jednog kapitena. Ovo je trebalo da dobijemo, ma morali smo koliko smo sansi imali, a na kraju jedva izvukosmo remi. Na kraju krajeva treba biti zadovoljan, ali je ipak steta. Sto se borbe tice - svim devojkama svaka cast. Bravo za Risovicevu i njenu odbranu zicera minut pre kraja.

acomurija

pre 7 godina

Koji idiot ovaj komentator, potajno navija za Svedsku.
Sve mu je zlatno sta urade Svedjanke, sve sta sude sudije, blago navijajuci za domacine, a tolerisuci izuzetno grubu igru domacina, presude.
Ovako je kad se porodice zaposljavaju, o narodnom trosku...

Blue Moon 204

pre 7 godina

Strajnić celo drugo poluvreme mrači, ne ide, nemaju snage, Švedska leti po terenu, mislio sam da ovo nikad neću reći bolje Kovinjalo prenosi.

dakiliz

pre 7 godina

Steta, zbog jeftinih gresaka 6 golova prednosti prokockano i verovatno ce ih taj bod kostati polufinala iako su prve i u ovoj novoformiranoj grupi sa 3 boda jer ove sto nam se prikljucuju ulaze sve sa 2 boda.

ncq

pre 7 godina

Ljudi moji, izgleda da opet imamo reprezentaciju!!! Imamo tim, a ne par zvezda i ispomoć. Svaka čast na borbi. Biće krvavo dalje, Holandija i Francuska imaju opasan tim, Nemice možda malo slabije ali Švapski mentalitet. Ako su nešto pokazale u grupi to je da mogu da se nose sa svakom reprezentacijom. Sreća pa su Norvežanke u drugom delu kostura! :)

mexico

pre 7 godina

Ovaj komentator je kralj..ukljucujem se u drugom poluvremenu..vidim nereseno..sve vreme prica..eto pali smo..oni poveli..mi odmah izjednacimo..on kaze eto nekako drzimo nereseno..ja vidim igramo skroz ok..ccc

mile1970

pre 7 godina

Svaka cast devojke trebalo je izdrzati ovu tucu Svedjanki u drugom poluvremenu.Ne pljujte Krpez pogledajte kako igra odbranu.Steta samo sto se Lavko povredila ali mislim da mozemo do borbe za medalju

steph

pre 7 godina

Odlicna igra, ali nam fali svezine, zamene su nam kriticne. Kada ne igra Liscevic, organizacija napada opada. Ali pozrtvovanost je na nivou, verujem da mogu ove devojke da igraju sa svima! Idemo samo hrabro!

Neba

pre 7 godina

Zakucale me za fotelju da ih gledam. Kakav lep rukomet igraju, svaka cast treneru, pocetak drugog poluvremena par atraktinih dodavanja, treba pustiti za udzbenike, samo napred!!!

duledudule

pre 7 godina

ja odgledao prvo poluvreme i ono je sjajno bilo.mislim generalno sam pozitivno iznenadjen kako grizu bore se nisu tunjave.akcije u napadu...cuo sam za prvenstvo par dana pre nego sto je pocelo i bio sam skeptican ali devojke svaka cast

jako i do samo kraja

pre 7 godina

Covece, fantasticne su! Nisam pratio zenski rukomet od onih medalja u Areni, pomislio bi covek ugasen rukomet u Srbiji. Svedska(mada i svi Skandinavci) se ooooozbiljno lozi, ulaze i gura ovaj sport. Videli smo i na prenosu sve. I dodju nase, ni lige ni saveza ni podrske, ni ispracaja, bez 3 svetske igracice i drzi lekciju blondikama. Ma bre neverovatno! Ovo je na cisto srce, talenat i zajednistvo uz vec cuvenu improvizaciju.
Alal vera kraljice, nebesko postovanje! Sve za, Srbiju!

Стефан

pre 7 godina

Невероватан и највећи успеx ове године би била медаља овде, част свакоме али поред овакве конкуренције где буквално половина тимова конкурише не на медаљу него на злато, наша медаља била би сензација. Што се меча тиче, пресудила је лошија одбрана и десетак празниx минута. Немој сад да причамо како смо се испромашивали а оне све погађале. Промашиле су оне итекако пар зицера, на крају три, и три седмерца промашиле. Најправеднији резултат.

milanoco

pre 7 godina

Ako može neka peticija da Strajnić više ne komentariše. Pa ono ne bi ni najgorem neprijatelju poželeo. Devojke su poslednji atom snage potrošile, a on samo negativan.

bocke

pre 7 godina

Da je pre 10 godina neko u muskom rukometu napravio ovakvu cistku i oterao umisljene zvezde tipa Vujin nebi bila unistena jedna od natalentovanijih muskih generacija srbije koja je u mladjim selekcijama osvojila sve. Svaka cast treneru a i svim devojkama na borbenosti. Igraju moderan rukomet i daju svoj maksimum.

veliki strumf

pre 7 godina

Bogami, nase zaista sjajno igraju. Brzo, dobre kontre i polukontre, dobre i u pozicionom napadu, a i sa igracem manje. Svedjanke ekstremno brze i golove uglavnom daju iz kontri - cim se nateraju na dug napad veoma tesko dolaze do gola jer je odbrana odlicna. Golmani sjajni - Risovic veceras, Colic protiv Spanije. Ne pamtim da su nase rukometasice u zadnjih 25 godina ovako dobro igrale.

Nikola MM

pre 7 godina

Ljudi, ove devojke igraju jedno 700.000 puta lepsi rukomet od nase muske reprezentacije. Lepo, brzo, atraktivno, borbeno, uigrano. Sve ono sto fali muskoj reprezentaciji.

Plus - imaju dusu !!!

Uzivanje ! 'Ajmoo devojkeee !

veliki strumf

pre 7 godina

Lepo igramo, a onda nekako usledi pad kao protiv Spanije, prodamo dosta lopti i primamo mnooogo golova iz kontri. Da nemaju ovu levokrilnu igracicu (inace, ocigledno original Svedjanka) koja istrci nebrojeno kontri, Svedska bi bila druga liga. Nase su prespore sa te strane, niko je ne zatvara i to je najveci problem u igri.

jako i do samo kraja

pre 7 godina

Covece, fantasticne su! Nisam pratio zenski rukomet od onih medalja u Areni, pomislio bi covek ugasen rukomet u Srbiji. Svedska(mada i svi Skandinavci) se ooooozbiljno lozi, ulaze i gura ovaj sport. Videli smo i na prenosu sve. I dodju nase, ni lige ni saveza ni podrske, ni ispracaja, bez 3 svetske igracice i drzi lekciju blondikama. Ma bre neverovatno! Ovo je na cisto srce, talenat i zajednistvo uz vec cuvenu improvizaciju.
Alal vera kraljice, nebesko postovanje! Sve za, Srbiju!

ja

pre 7 godina

Igramo brz i moderan rukomet. Krila su nam i jaca strana sto dugo nije bio slucaj. Napad jako efikasan. I borbenost u svakoj utakmici. Kakav god da je rezultat ljubitelji rukometa u Srbiji uzivaju u igri nasih.
Puno srece, devojke.

Nikola MM

pre 7 godina

Ljudi, ove devojke igraju jedno 700.000 puta lepsi rukomet od nase muske reprezentacije. Lepo, brzo, atraktivno, borbeno, uigrano. Sve ono sto fali muskoj reprezentaciji.

Plus - imaju dusu !!!

Uzivanje ! 'Ajmoo devojkeee !

Neba

pre 7 godina

Zakucale me za fotelju da ih gledam. Kakav lep rukomet igraju, svaka cast treneru, pocetak drugog poluvremena par atraktinih dodavanja, treba pustiti za udzbenike, samo napred!!!

Blue Moon 204

pre 7 godina

Strajnić celo drugo poluvreme mrači, ne ide, nemaju snage, Švedska leti po terenu, mislio sam da ovo nikad neću reći bolje Kovinjalo prenosi.

milanoco

pre 7 godina

Ako može neka peticija da Strajnić više ne komentariše. Pa ono ne bi ni najgorem neprijatelju poželeo. Devojke su poslednji atom snage potrošile, a on samo negativan.

Babaroga

pre 7 godina

I Svedjanke kao i nase rukometasice su prenele 3 boda u drugu rundu.Nije kao sto je rekao Strajnic da Svedjanke prenose 1 bod.Losa stvar je to je to sto u iz grupe b sve tri reprezentacije prenele po 2,ali opet koliko je losa toliko je i dobra jer bi sa pobedom vec u prvom kolu protiv Nemica nase imale velike sanse za plasman u polufinale,jer bi u tom slucaju protiv Holandije i Francuske nama verovatno igrao i bod za polufinale.Mislim da imamo kvalitet da se nosimo sa reprezentacijama iz druge grupe.Igramo brz moderan rukomet,doduse kada bi pored Sanje imali jos jedno toliko kvalitetno desno krilo umesto 'kapitena' Krpez koja je sa tri promasena zicera kada se lomila utakmica po meni direktni krivac zbog cega nismo dobili ovaj mec.Druga stvar:Pokazalo se da je kritican deo igre nase selekcije od 30-40 minuta i u tom periodu nas nema nigde.To je verovatno zbog umora jer Pop-Lazic,Liscevic i Stoiljkovic igraju bukvalno po 60min.Sve u svemu ima hemije i to raduje,uz malo sportske srece.Prizeljkujem u drugoj fazi pravu Kristinu Liscevic mislim da nam se smesi borba za neko odlicije.BRAVO DEVOJKE!TAKO SE IGRA ZA 'SRBIJU'I BRANI GRB I BOJE DRZAVNOG DRESA KOJI BI TREBALO DA BUDE SVETINJA.SRECNO DALJE.oTISLE STE NECUJO A GLEDAJTE DA VAS NA AERODROMU DOCEKA VODENI LUK.NAPRED SRBIJA :) !!!

Zox

pre 7 godina

Muka mi je od ovih komentara kako svedjanke imaju "original svedjanke' u timu. A sta vama smeta da neko ko je crn I zivi u Svedskoj godinama igra z anjihovu reprezentaciju? Ko je nama kriv sto pola Srbije smatra crnce majmunima pa se ne smeju ni kretati kroz Srbiju.

mexico

pre 7 godina

Ovaj komentator je kralj..ukljucujem se u drugom poluvremenu..vidim nereseno..sve vreme prica..eto pali smo..oni poveli..mi odmah izjednacimo..on kaze eto nekako drzimo nereseno..ja vidim igramo skroz ok..ccc

mile1970

pre 7 godina

Svaka cast devojke trebalo je izdrzati ovu tucu Svedjanki u drugom poluvremenu.Ne pljujte Krpez pogledajte kako igra odbranu.Steta samo sto se Lavko povredila ali mislim da mozemo do borbe za medalju

Šumadinac pali topa!

pre 7 godina

Mislim da bi direktor javnog servisa trebao bar da se zapita šta da radi sa gospodinom "urednikom", u ovom slučaju i "komentatorom", kada bude video da se i pored velikog uspeha naših devojaka više priča o njemu. Ali politika je čudo...

duledudule

pre 7 godina

ja odgledao prvo poluvreme i ono je sjajno bilo.mislim generalno sam pozitivno iznenadjen kako grizu bore se nisu tunjave.akcije u napadu...cuo sam za prvenstvo par dana pre nego sto je pocelo i bio sam skeptican ali devojke svaka cast

veliki strumf

pre 7 godina

Ova Krpez... Koliko igra u reprezentaciji, bar 7-8 godina, a ama bas na svakoj utakmici promasi gomilu zicera. Bori se ona, krade lopte, daje i golove, ali promasuje neverovatan broj zicera iz meca u mec. Samo je u drugom poluvremenu promasila 4 cista suta plus sedmerac, kada se bukvalno zafrkavala i dodala loptu golmanu. Neozbiljno za jednog kapitena. Ovo je trebalo da dobijemo, ma morali smo koliko smo sansi imali, a na kraju jedva izvukosmo remi. Na kraju krajeva treba biti zadovoljan, ali je ipak steta. Sto se borbe tice - svim devojkama svaka cast. Bravo za Risovicevu i njenu odbranu zicera minut pre kraja.

bocke

pre 7 godina

Da je pre 10 godina neko u muskom rukometu napravio ovakvu cistku i oterao umisljene zvezde tipa Vujin nebi bila unistena jedna od natalentovanijih muskih generacija srbije koja je u mladjim selekcijama osvojila sve. Svaka cast treneru a i svim devojkama na borbenosti. Igraju moderan rukomet i daju svoj maksimum.

my way

pre 7 godina

Швеђанке и наше би могле много снаге да уштеде да се једноставно договоре да буде нерешено. 4. реми заредом, људи моји! Заиста је сјајно шта девојке урадише у групи и то као убедљиво најослабљенија репрезентација. Поново морам посебно да похвалим Сању Радосављевић!

veliki strumf

pre 7 godina

Bogami, nase zaista sjajno igraju. Brzo, dobre kontre i polukontre, dobre i u pozicionom napadu, a i sa igracem manje. Svedjanke ekstremno brze i golove uglavnom daju iz kontri - cim se nateraju na dug napad veoma tesko dolaze do gola jer je odbrana odlicna. Golmani sjajni - Risovic veceras, Colic protiv Spanije. Ne pamtim da su nase rukometasice u zadnjih 25 godina ovako dobro igrale.

Стефан

pre 7 godina

Невероватан и највећи успеx ове године би била медаља овде, част свакоме али поред овакве конкуренције где буквално половина тимова конкурише не на медаљу него на злато, наша медаља била би сензација. Што се меча тиче, пресудила је лошија одбрана и десетак празниx минута. Немој сад да причамо како смо се испромашивали а оне све погађале. Промашиле су оне итекако пар зицера, на крају три, и три седмерца промашиле. Најправеднији резултат.

matori

pre 7 godina

mala crna šveđanka nas rasturila, u drugom poluvremenu šveđanke su igrale preko granice faula i isključenja, ali im se sudilo malo domaćinski ( što je noemalno). ipak naše su odigrale hrabro na tu tuču i izborile bod ( posle vođstva 21 - 16). sve u svemu lep rukomet....nisam očekivao....i na kraju svaka čast. ( eh, da su nam još one 4 igračice....škripi šut sa 9 metara)

Кривокапић

pre 7 godina

Женске репрезентације треба да воде жене. Супер утакмица. Наше играју лепрпаво и чврсто. У другом делу их је стигао умор, али опет су се бориле до краја.
Одличан пласман. Ко зна шта носи друга рунда, али са оваквом игром могу далеко. Срећно девојке.

acomurija

pre 7 godina

Koji idiot ovaj komentator, potajno navija za Svedsku.
Sve mu je zlatno sta urade Svedjanke, sve sta sude sudije, blago navijajuci za domacine, a tolerisuci izuzetno grubu igru domacina, presude.
Ovako je kad se porodice zaposljavaju, o narodnom trosku...

veliki strumf

pre 7 godina

Lepo igramo, a onda nekako usledi pad kao protiv Spanije, prodamo dosta lopti i primamo mnooogo golova iz kontri. Da nemaju ovu levokrilnu igracicu (inace, ocigledno original Svedjanka) koja istrci nebrojeno kontri, Svedska bi bila druga liga. Nase su prespore sa te strane, niko je ne zatvara i to je najveci problem u igri.

Anonymus

pre 7 godina

U pojedinim trenucima meca imao sam utisak da gospodin Strajnic navija za Svedsku ili da je zaljubljen u Izabel Gulden.Samo Gulden pa Gulden...Pa vodi je kuci brate rodjeni smorio si vise.Nema nigde Guldenove-posle 3 sekunde ona postigla gol.Lepo nam daj te Nedju Kovinjala da prenosi utakmice nase reprezentacije a Strajnic neka prenosi skvos i bocanje.Jes' da se i Kovinjalo bez malo puta pogubi pa u stvari i ne znate ko ustvari igra,ali se vidi i PRVENSTVENO CUJE da bar navija za Srbiju.

ja

pre 7 godina

Ne znam kako je ovaj Peđa Strajnić dobio posao. Čovek nit ima znanje, nit ima emociju, nit glas neki, nit izgled. Koji su zapravo njegovi kvaliteti sa kojima je dobio posao komentatora???

dakiliz

pre 7 godina

Steta, zbog jeftinih gresaka 6 golova prednosti prokockano i verovatno ce ih taj bod kostati polufinala iako su prve i u ovoj novoformiranoj grupi sa 3 boda jer ove sto nam se prikljucuju ulaze sve sa 2 boda.

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Niko da pomene da je ovakva igra stigla smenom Boskovica.Isto je i u fudbalu kada se prestalo sa postavljanjem poslusnih trenera.Mene samo zanima zar mora sve da propadne da bi se nesto promenilo?PS. ovo pitanje vazi i za RTS i sportsku redakciju.

Katarina

pre 7 godina

Sve je za DESET,samo malko jaca,agresivnija odbrana.Znam da stigne umor,ali mora se "polomiti" nekad protivnica,cisto da bude svesna da ne moze da seta do gola. I naravno..BRAVO CARICE!

ncq

pre 7 godina

Ljudi moji, izgleda da opet imamo reprezentaciju!!! Imamo tim, a ne par zvezda i ispomoć. Svaka čast na borbi. Biće krvavo dalje, Holandija i Francuska imaju opasan tim, Nemice možda malo slabije ali Švapski mentalitet. Ako su nešto pokazale u grupi to je da mogu da se nose sa svakom reprezentacijom. Sreća pa su Norvežanke u drugom delu kostura! :)

steph

pre 7 godina

Odlicna igra, ali nam fali svezine, zamene su nam kriticne. Kada ne igra Liscevic, organizacija napada opada. Ali pozrtvovanost je na nivou, verujem da mogu ove devojke da igraju sa svima! Idemo samo hrabro!

g. Bošković

pre 7 godina

Prvo, čestitke svima i igračicama i trenerima.

Drugo, kako mi kao narod brzo letimo i gubimo realnost. Odmah medalja, a samo pre 6 dana, molili smo se za samo 1 pobedu protiv Slovenije. Srbi… Nego, više od rezultata raduje kvalitet igre, a ovo je dokaz da sa odličnim trenerskim pristupom moze da se stvori jedinstvo i ostvari više od realnog kvaliteta igračica. Bravo na ovom uspehu, koji nije u srazmeri sa lošim uslovima u ženskom rukometu i jednoj ne brizi saveza za devojke.

Treće, gde nestadoše oni hejteri, koji sve znaju u rukometu? Koliko samo negativnosti je bilo oko žen. reprezentacije, pljuvanja igračica iz kuhinje Lekić, nepoverenje i blaćenja Dragice… strašno! Nigde podrške u rukometu, zato i nestaje u Srbiji.

I za kraj, puno sreće u daljem takmičenju, a meni je ovo viđeno više nego dovoljno. Igrački kvalitet naših igračica je nemerljiv sa najjačim igračicama današnjice, ali lepota rukometa je što snažan kolektiv može zaista mnogo. Bravo devojke!

Prognoza za ostatak prvenstva nije optimistična. Voleo bih da pogrešim, ali ovo je maksimum naše ekipe, verovatno gubimo preostale 3 utakmice i to lagano. Ali bez obzira šta god da se desi, naša reprezentacija je ostvarila ogroman uspeh i velike čestitke!!!!

NCQ

pre 7 godina

Ako ne želite da se patite sa fosilima na RTS-u, preporučujem da pratite dalje utakmice na ehftv.com. Kvalitetan oficijelni stream, uz engleske komentatore.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Dragi moji, kritikujete Strajnića, a na RTS-u u sportskoj rade sve sami diletanti i to decenijama, a svi oni su učili od "legendi sportskog novinarstva" Dragana Nikitovića i Marka Markovića. Prvome su se "stručni" komentari svodili na dve reči: Šteta i odlično. (trebalo je brojati koliko puta je Strajnić sinoć rekao - šteta!), a drugi, Marko Marković, "legenda radio prenosa" je komentarisao o svemu osim o dešavanjima na terenu. Kako onda da bilo šta dobro ovi danas znaju da rade, kad su od ovakvih učili? Pokojni Duško Korać reče jednom živu istinu: Dodjite sutra uživo da gledate (odbojku). Ako ništa drugo, nećete morati mene da slušate!?! Ili onaj Gajić nekada na košarci - broji čovek izjednačenja !?! Sad imamo Stojanović Aleksandra koji pesnički govori o stvarima koje nikog ne interesuju, a hiljadu puta pogreši u imenovanju onog ko ima loptu. Za sve njih zakon je bio Mladen Delić davnih dana, sa svim svojim gafovima, makar je bio interesantan, ovi danas svi samo smaraju.

Владимир

pre 7 godina

Не разумем толико негативних коментара што на поједине играчице, што на коментатора. Девојке се боре и играју много боље него што је већина мислила. А за коментатора имате опцију да утишате тв или да одете на неки сајт и гледате, има и пар линкова где преносе без коментатора. Зато мање кукњаве, више подршке. И да, ово је само спорт.

AMSS 013

pre 7 godina

E a sta kazu "legende" ?
Kako bre ovo moze bez "one cetri najbolje" ?
Molim ? Rusi se cela suplja prica iz izbora, kvoruma mozda nece biti na sledecoj skupstini RSS...
E moj Bozo Promeno i tvoj 40 razbojnika....

Rudjin

pre 7 godina

@ (Boža zvani pub, 9. decembar 2016 11:06)

Jedan je bio Jordan Ivanovic.
To je bilo uzivanje slusati!

http://youtu.be/E7gwQUsOftU

Zox

pre 7 godina

Muka mi je od ovih komentara kako svedjanke imaju "original svedjanke' u timu. A sta vama smeta da neko ko je crn I zivi u Svedskoj godinama igra z anjihovu reprezentaciju? Ko je nama kriv sto pola Srbije smatra crnce majmunima pa se ne smeju ni kretati kroz Srbiju.

veliki strumf

pre 7 godina

Ova Krpez... Koliko igra u reprezentaciji, bar 7-8 godina, a ama bas na svakoj utakmici promasi gomilu zicera. Bori se ona, krade lopte, daje i golove, ali promasuje neverovatan broj zicera iz meca u mec. Samo je u drugom poluvremenu promasila 4 cista suta plus sedmerac, kada se bukvalno zafrkavala i dodala loptu golmanu. Neozbiljno za jednog kapitena. Ovo je trebalo da dobijemo, ma morali smo koliko smo sansi imali, a na kraju jedva izvukosmo remi. Na kraju krajeva treba biti zadovoljan, ali je ipak steta. Sto se borbe tice - svim devojkama svaka cast. Bravo za Risovicevu i njenu odbranu zicera minut pre kraja.

Babaroga

pre 7 godina

I Svedjanke kao i nase rukometasice su prenele 3 boda u drugu rundu.Nije kao sto je rekao Strajnic da Svedjanke prenose 1 bod.Losa stvar je to je to sto u iz grupe b sve tri reprezentacije prenele po 2,ali opet koliko je losa toliko je i dobra jer bi sa pobedom vec u prvom kolu protiv Nemica nase imale velike sanse za plasman u polufinale,jer bi u tom slucaju protiv Holandije i Francuske nama verovatno igrao i bod za polufinale.Mislim da imamo kvalitet da se nosimo sa reprezentacijama iz druge grupe.Igramo brz moderan rukomet,doduse kada bi pored Sanje imali jos jedno toliko kvalitetno desno krilo umesto 'kapitena' Krpez koja je sa tri promasena zicera kada se lomila utakmica po meni direktni krivac zbog cega nismo dobili ovaj mec.Druga stvar:Pokazalo se da je kritican deo igre nase selekcije od 30-40 minuta i u tom periodu nas nema nigde.To je verovatno zbog umora jer Pop-Lazic,Liscevic i Stoiljkovic igraju bukvalno po 60min.Sve u svemu ima hemije i to raduje,uz malo sportske srece.Prizeljkujem u drugoj fazi pravu Kristinu Liscevic mislim da nam se smesi borba za neko odlicije.BRAVO DEVOJKE!TAKO SE IGRA ZA 'SRBIJU'I BRANI GRB I BOJE DRZAVNOG DRESA KOJI BI TREBALO DA BUDE SVETINJA.SRECNO DALJE.oTISLE STE NECUJO A GLEDAJTE DA VAS NA AERODROMU DOCEKA VODENI LUK.NAPRED SRBIJA :) !!!

veliki strumf

pre 7 godina

Lepo igramo, a onda nekako usledi pad kao protiv Spanije, prodamo dosta lopti i primamo mnooogo golova iz kontri. Da nemaju ovu levokrilnu igracicu (inace, ocigledno original Svedjanka) koja istrci nebrojeno kontri, Svedska bi bila druga liga. Nase su prespore sa te strane, niko je ne zatvara i to je najveci problem u igri.

acomurija

pre 7 godina

Koji idiot ovaj komentator, potajno navija za Svedsku.
Sve mu je zlatno sta urade Svedjanke, sve sta sude sudije, blago navijajuci za domacine, a tolerisuci izuzetno grubu igru domacina, presude.
Ovako je kad se porodice zaposljavaju, o narodnom trosku...

dakiliz

pre 7 godina

Steta, zbog jeftinih gresaka 6 golova prednosti prokockano i verovatno ce ih taj bod kostati polufinala iako su prve i u ovoj novoformiranoj grupi sa 3 boda jer ove sto nam se prikljucuju ulaze sve sa 2 boda.

milanoco

pre 7 godina

Ako može neka peticija da Strajnić više ne komentariše. Pa ono ne bi ni najgorem neprijatelju poželeo. Devojke su poslednji atom snage potrošile, a on samo negativan.

Blue Moon 204

pre 7 godina

Strajnić celo drugo poluvreme mrači, ne ide, nemaju snage, Švedska leti po terenu, mislio sam da ovo nikad neću reći bolje Kovinjalo prenosi.

jako i do samo kraja

pre 7 godina

Covece, fantasticne su! Nisam pratio zenski rukomet od onih medalja u Areni, pomislio bi covek ugasen rukomet u Srbiji. Svedska(mada i svi Skandinavci) se ooooozbiljno lozi, ulaze i gura ovaj sport. Videli smo i na prenosu sve. I dodju nase, ni lige ni saveza ni podrske, ni ispracaja, bez 3 svetske igracice i drzi lekciju blondikama. Ma bre neverovatno! Ovo je na cisto srce, talenat i zajednistvo uz vec cuvenu improvizaciju.
Alal vera kraljice, nebesko postovanje! Sve za, Srbiju!

bocke

pre 7 godina

Da je pre 10 godina neko u muskom rukometu napravio ovakvu cistku i oterao umisljene zvezde tipa Vujin nebi bila unistena jedna od natalentovanijih muskih generacija srbije koja je u mladjim selekcijama osvojila sve. Svaka cast treneru a i svim devojkama na borbenosti. Igraju moderan rukomet i daju svoj maksimum.

ja

pre 7 godina

Igramo brz i moderan rukomet. Krila su nam i jaca strana sto dugo nije bio slucaj. Napad jako efikasan. I borbenost u svakoj utakmici. Kakav god da je rezultat ljubitelji rukometa u Srbiji uzivaju u igri nasih.
Puno srece, devojke.

matori

pre 7 godina

mala crna šveđanka nas rasturila, u drugom poluvremenu šveđanke su igrale preko granice faula i isključenja, ali im se sudilo malo domaćinski ( što je noemalno). ipak naše su odigrale hrabro na tu tuču i izborile bod ( posle vođstva 21 - 16). sve u svemu lep rukomet....nisam očekivao....i na kraju svaka čast. ( eh, da su nam još one 4 igračice....škripi šut sa 9 metara)

Šumadinac pali topa!

pre 7 godina

Mislim da bi direktor javnog servisa trebao bar da se zapita šta da radi sa gospodinom "urednikom", u ovom slučaju i "komentatorom", kada bude video da se i pored velikog uspeha naših devojaka više priča o njemu. Ali politika je čudo...

Nikola MM

pre 7 godina

Ljudi, ove devojke igraju jedno 700.000 puta lepsi rukomet od nase muske reprezentacije. Lepo, brzo, atraktivno, borbeno, uigrano. Sve ono sto fali muskoj reprezentaciji.

Plus - imaju dusu !!!

Uzivanje ! 'Ajmoo devojkeee !

veliki strumf

pre 7 godina

Bogami, nase zaista sjajno igraju. Brzo, dobre kontre i polukontre, dobre i u pozicionom napadu, a i sa igracem manje. Svedjanke ekstremno brze i golove uglavnom daju iz kontri - cim se nateraju na dug napad veoma tesko dolaze do gola jer je odbrana odlicna. Golmani sjajni - Risovic veceras, Colic protiv Spanije. Ne pamtim da su nase rukometasice u zadnjih 25 godina ovako dobro igrale.

Стефан

pre 7 godina

Невероватан и највећи успеx ове године би била медаља овде, част свакоме али поред овакве конкуренције где буквално половина тимова конкурише не на медаљу него на злато, наша медаља била би сензација. Што се меча тиче, пресудила је лошија одбрана и десетак празниx минута. Немој сад да причамо како смо се испромашивали а оне све погађале. Промашиле су оне итекако пар зицера, на крају три, и три седмерца промашиле. Најправеднији резултат.

Кривокапић

pre 7 godina

Женске репрезентације треба да воде жене. Супер утакмица. Наше играју лепрпаво и чврсто. У другом делу их је стигао умор, али опет су се бориле до краја.
Одличан пласман. Ко зна шта носи друга рунда, али са оваквом игром могу далеко. Срећно девојке.

g. Bošković

pre 7 godina

Prvo, čestitke svima i igračicama i trenerima.

Drugo, kako mi kao narod brzo letimo i gubimo realnost. Odmah medalja, a samo pre 6 dana, molili smo se za samo 1 pobedu protiv Slovenije. Srbi… Nego, više od rezultata raduje kvalitet igre, a ovo je dokaz da sa odličnim trenerskim pristupom moze da se stvori jedinstvo i ostvari više od realnog kvaliteta igračica. Bravo na ovom uspehu, koji nije u srazmeri sa lošim uslovima u ženskom rukometu i jednoj ne brizi saveza za devojke.

Treće, gde nestadoše oni hejteri, koji sve znaju u rukometu? Koliko samo negativnosti je bilo oko žen. reprezentacije, pljuvanja igračica iz kuhinje Lekić, nepoverenje i blaćenja Dragice… strašno! Nigde podrške u rukometu, zato i nestaje u Srbiji.

I za kraj, puno sreće u daljem takmičenju, a meni je ovo viđeno više nego dovoljno. Igrački kvalitet naših igračica je nemerljiv sa najjačim igračicama današnjice, ali lepota rukometa je što snažan kolektiv može zaista mnogo. Bravo devojke!

Prognoza za ostatak prvenstva nije optimistična. Voleo bih da pogrešim, ali ovo je maksimum naše ekipe, verovatno gubimo preostale 3 utakmice i to lagano. Ali bez obzira šta god da se desi, naša reprezentacija je ostvarila ogroman uspeh i velike čestitke!!!!

AMSS 013

pre 7 godina

E a sta kazu "legende" ?
Kako bre ovo moze bez "one cetri najbolje" ?
Molim ? Rusi se cela suplja prica iz izbora, kvoruma mozda nece biti na sledecoj skupstini RSS...
E moj Bozo Promeno i tvoj 40 razbojnika....

mexico

pre 7 godina

Ovaj komentator je kralj..ukljucujem se u drugom poluvremenu..vidim nereseno..sve vreme prica..eto pali smo..oni poveli..mi odmah izjednacimo..on kaze eto nekako drzimo nereseno..ja vidim igramo skroz ok..ccc

Neba

pre 7 godina

Zakucale me za fotelju da ih gledam. Kakav lep rukomet igraju, svaka cast treneru, pocetak drugog poluvremena par atraktinih dodavanja, treba pustiti za udzbenike, samo napred!!!

my way

pre 7 godina

Швеђанке и наше би могле много снаге да уштеде да се једноставно договоре да буде нерешено. 4. реми заредом, људи моји! Заиста је сјајно шта девојке урадише у групи и то као убедљиво најослабљенија репрезентација. Поново морам посебно да похвалим Сању Радосављевић!

Anonymus

pre 7 godina

U pojedinim trenucima meca imao sam utisak da gospodin Strajnic navija za Svedsku ili da je zaljubljen u Izabel Gulden.Samo Gulden pa Gulden...Pa vodi je kuci brate rodjeni smorio si vise.Nema nigde Guldenove-posle 3 sekunde ona postigla gol.Lepo nam daj te Nedju Kovinjala da prenosi utakmice nase reprezentacije a Strajnic neka prenosi skvos i bocanje.Jes' da se i Kovinjalo bez malo puta pogubi pa u stvari i ne znate ko ustvari igra,ali se vidi i PRVENSTVENO CUJE da bar navija za Srbiju.

steph

pre 7 godina

Odlicna igra, ali nam fali svezine, zamene su nam kriticne. Kada ne igra Liscevic, organizacija napada opada. Ali pozrtvovanost je na nivou, verujem da mogu ove devojke da igraju sa svima! Idemo samo hrabro!

ncq

pre 7 godina

Ljudi moji, izgleda da opet imamo reprezentaciju!!! Imamo tim, a ne par zvezda i ispomoć. Svaka čast na borbi. Biće krvavo dalje, Holandija i Francuska imaju opasan tim, Nemice možda malo slabije ali Švapski mentalitet. Ako su nešto pokazale u grupi to je da mogu da se nose sa svakom reprezentacijom. Sreća pa su Norvežanke u drugom delu kostura! :)

duledudule

pre 7 godina

ja odgledao prvo poluvreme i ono je sjajno bilo.mislim generalno sam pozitivno iznenadjen kako grizu bore se nisu tunjave.akcije u napadu...cuo sam za prvenstvo par dana pre nego sto je pocelo i bio sam skeptican ali devojke svaka cast

mile1970

pre 7 godina

Svaka cast devojke trebalo je izdrzati ovu tucu Svedjanki u drugom poluvremenu.Ne pljujte Krpez pogledajte kako igra odbranu.Steta samo sto se Lavko povredila ali mislim da mozemo do borbe za medalju

ja

pre 7 godina

Ne znam kako je ovaj Peđa Strajnić dobio posao. Čovek nit ima znanje, nit ima emociju, nit glas neki, nit izgled. Koji su zapravo njegovi kvaliteti sa kojima je dobio posao komentatora???

NCQ

pre 7 godina

Ako ne želite da se patite sa fosilima na RTS-u, preporučujem da pratite dalje utakmice na ehftv.com. Kvalitetan oficijelni stream, uz engleske komentatore.

Katarina

pre 7 godina

Sve je za DESET,samo malko jaca,agresivnija odbrana.Znam da stigne umor,ali mora se "polomiti" nekad protivnica,cisto da bude svesna da ne moze da seta do gola. I naravno..BRAVO CARICE!

Владимир

pre 7 godina

Не разумем толико негативних коментара што на поједине играчице, што на коментатора. Девојке се боре и играју много боље него што је већина мислила. А за коментатора имате опцију да утишате тв или да одете на неки сајт и гледате, има и пар линкова где преносе без коментатора. Зато мање кукњаве, више подршке. И да, ово је само спорт.

Boža zvani pub

pre 7 godina

Dragi moji, kritikujete Strajnića, a na RTS-u u sportskoj rade sve sami diletanti i to decenijama, a svi oni su učili od "legendi sportskog novinarstva" Dragana Nikitovića i Marka Markovića. Prvome su se "stručni" komentari svodili na dve reči: Šteta i odlično. (trebalo je brojati koliko puta je Strajnić sinoć rekao - šteta!), a drugi, Marko Marković, "legenda radio prenosa" je komentarisao o svemu osim o dešavanjima na terenu. Kako onda da bilo šta dobro ovi danas znaju da rade, kad su od ovakvih učili? Pokojni Duško Korać reče jednom živu istinu: Dodjite sutra uživo da gledate (odbojku). Ako ništa drugo, nećete morati mene da slušate!?! Ili onaj Gajić nekada na košarci - broji čovek izjednačenja !?! Sad imamo Stojanović Aleksandra koji pesnički govori o stvarima koje nikog ne interesuju, a hiljadu puta pogreši u imenovanju onog ko ima loptu. Za sve njih zakon je bio Mladen Delić davnih dana, sa svim svojim gafovima, makar je bio interesantan, ovi danas svi samo smaraju.

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Niko da pomene da je ovakva igra stigla smenom Boskovica.Isto je i u fudbalu kada se prestalo sa postavljanjem poslusnih trenera.Mene samo zanima zar mora sve da propadne da bi se nesto promenilo?PS. ovo pitanje vazi i za RTS i sportsku redakciju.

Rudjin

pre 7 godina

@ (Boža zvani pub, 9. decembar 2016 11:06)

Jedan je bio Jordan Ivanovic.
To je bilo uzivanje slusati!

http://youtu.be/E7gwQUsOftU