Odbojka 114

Utorak, 25.10.2016.

20:14

"Licemerno bi bilo da sam glasao protiv Kosova"

Dosadašnji predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Nenad Golijanin kaže da bi bilo licemerno da je glasao protiv prijema Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju.

"Licemerno bi bilo da sam glasao protiv Kosova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Miroslav

pre 7 godina

Читајући ову вест и тада саму одлуку (што му дође исто као и пристанак, ал' ај да мало глумимо), као и све ове коментаре ја лично стичем утисак да је већина вас у праву и да заиста има логике у ономе што сте. Зашто су коментари различити, ваљда зато што свако посматра ствари из свог угла. Ја сам из Грачанице нпр. па ево како ја посматрам ствари из мог угла:
Ако спорт нема везе са политиком (а не би требало да има наравно) зашто су га онда неки други помешали? И кад је већ тако, зашто га и ми не бисмо мешали да би заштитили своје?! Интересе. И ако то доведе до неког урушавања наше одбојке или уопште спорта, пошто је и „наш“ дивац то исто урадио, па нека доведе. Ваљда је национални интерес на првом месту?! А ако то није случај, тј. ако национални интерес није на првом месту, онда за мене лично наш спорт не постоји као ни наши спортисти, навијачи, руководства и сви остали. То онда није мој српски спорт и ја нећу да га гледам јер ме је издао! То наравно важи и за све остале који ме издају било да је у питању политика, култура, медији итд. Неки ће рећи, Чавић је будала изгубио је медаљу за глупост, али за мене више вреди тај поступак него сви дивчеви успеси нпр.
А то што неко каже да им је „неко“ наредио да тако поступе и голијан и боричић и дивац потпуно је бесмислено. Свако треба да стоји иза своје речи и да одговара за своја дела, као и за оно што није урадио а требао је.

A.

pre 7 godina

Svoj privatni stav nije smeo da koristi za odluku u javnoj organizaciji.
(z, 26. oktobar 2016 11:29)

U tekstu piše "...i nisam prekršio statut OSS, jer je to moje disckreciono pravo kao predsednika."

PS: Da li biste imali isti komentar na vest od pre dva dana "Nikolić: Srbija je tačka oslonca u geostrategiji Rusije"?
Tačno je da i neke stranke imaju isto mišljenje, ali, u ovom slučaju mislim da je ovo privatni stav predsednika Srbije. Čisto dodvoravanje Putinu (rekla bih iz ličnog interesa), a verujem da i neki od njegovih savetnika nisu za to da ovo kaže javno.

Odbojkas

pre 7 godina

Mislim da je covek pametno postupio. Evo ja sto igrao odbojku u Srbiji, pa presao na Kosovu i bio clan juniorske reprezentacije Kosova jer mi je bilo zbog kvaliteta lakse da udjem (slabija reprezentacija) i prezadovoljan sam sto sam imao priliku da igram sa drugim momcima iz susednih zemalja. Pustite momke da igraju sportove jer momci sa Kosova nece sigurno ikada igrati za Srbiju i zasto im zabraniti da se druze i takmice u sportu. Na kraju igara mi svi sednemo zajedno i proslavimo nasu igru nebitno sta smo i odakle smo.

ysys

pre 7 godina

Kad u SAD neki političar ili bilo koji već zvaničnik uradi ili izjavi nešto što nije u skladu sa kursom njihove zvanične politike, zatvara sebi sva vrata, taj može samo da ode da pravi burgere. Na stranu što nam je vlast već decenijama sastavljena od ljudskih bića u pokušaju, nemaš ti sine šta da glumiš veličinu i 'držiš do integriteta', u ovakvim stvarima se uvek glasa protiv

alen

pre 7 godina

Zar neko misli da bi ovo bilo moguce u Hrvatskoj ili Bosniji da se predsednik uzdrzi.Da nije zalosno bilo bi smesno pa neka sada ide na Kosovo neka se u njih kandiduje za predsednika odbojkaskog saveza Kosova.Danasnji Srbijanci po 5 oktobru su cudo nevidjeno.

nele

pre 7 godina

Ne radi se da li bi njegov glas promenio nesto. Koliko god zapad ubedjivao da je Kosovo završena priča, to nije tačno. Pa da je sve završeno ne bi pritiskali Srbiju da pregovara.. Srbija, pametnom politkom, bi mogla da zadrži severni deo. Ali za to je potrebno na svim nivoima pa i u sportu pokazivati iz dana u dan da Kosovo nije nezavisna država.

Dragan

pre 7 godina

Stvarno bedan izgovor. Principijelan stav je da se trazi doslovno postovanje povelje UN i pravlinika MOK-a. Ako UN ikada primi Kosovo u punopravno clanstvo onda je principijelan stav da se glasa za, jer smo to oduvek trazili da se postuje. Dotle - mora protiv. Licni stav je nebitan kada se predstavljaju drugi ljudi. Mi mozemo da se slazemo da individualni sportisti mogu da se takmice kao pojedinci, ali timski sportovi zastupaju zemlju. Nepravedno je prema tim sportistima da budu zrtve politike, to je tacno, ali izuzetci ove vrse su opasni i ne bi trebalo da se desavaju. Nepravde su nazalost deo zivota, a srpski sportisti su to osetili na svojoj kozi, kao sto se svi secamo.

Labud

pre 7 godina

Gospodin. Moze da hoda uzdignuta cela i sada i za deset godina. A kukavice koje se kriju iza patriotizma [cela prica lazna dokle god se pregovara u Briselu] ce biti prokazane i to ce pokolenja znati!

A jos kada te pljuje Nolan Smith u komentarima, pa onda znas da si nesto ispravno uradio, makar po logici pokvarenog sata koji pokaze bar 2 puta tacno vreme.

Јабучило

pre 7 godina

Ovaj čovek potpuno racionalno i razumno razmišlja! Svaka mu je reč na mestu! A to što mnogi ne žele da prihvate realnost da je Kosovo nezavisna država... neka žive i dalje u zabludi!
(Danilo, 25. oktobar 2016 23:46)

"Рационално размишљање" је често еуфемизам за издају.

KOJI YAP TI KORISTIS?

pre 7 godina

@zoran, pa stav ove drzave i oks-a je da se ne ometa clanstvo kosova* pri uclanjenju u međunarodne organizacije! To je gospoda potpisala.

iskreno

pre 7 godina

znam coveka vrlo dobro. Normalnom je nezamislivo sta je on sve dao za odbojku i koliko je sebe ulozio, svog truga i zalaganja da sport ostane van politike. Najteze je ziveti po principima, ali za divljenje je istrajati u njima! Svaka Vama cast gospodine Golijaninu! Da je samo vise hrabrosti da se kaze istina (u koju Vi s pravom ne treba da ulazite- sta je Dacic potpisao sta Vucic). Sport je sport i treba svi da igraju. Dosta vise preko sporta traziti odgovornost za NATO - to drzava nek radi. Al svi koji Vas znaju su uz Vas! I porodica i prijatelji i poznanici cak! Nije neka uteha, al znate da sami niste u ovoj iskonstruisanoj drami. Sve najbolje!

DNODNA

pre 7 godina

Neka se mane ovaj Golijanin izigravanja moralne gromade, smesno je sve to sto naprica, nego neka kaze koliko para je dobio, da kolege znaju koliko da traze od Albanaca.

DNODNA

pre 7 godina

Neka se mane ovaj Golijanin izigravanja moralne gromade, smesno je sve to sto naprica, nego neka kaze koliko para je dobio, da kolege znaju koliko da traze od Albanaca.

Danilo

pre 7 godina

Ovaj čovek potpuno racionalno i razumno razmišlja! Svaka mu je reč na mestu! A to što mnogi ne žele da prihvate realnost da je Kosovo nezavisna država... neka žive i dalje u zabludi!

Mikiveliki

pre 7 godina

Како би било да као част човек, који не жели да буде лицемеран, поднесе оставку на функцију, јавно се извини Србији и на овај начин спере бруку коју покушаваш да прикажеш као принципијелонист.

bbr

pre 7 godina

lawyer...trebao si da ubacis jos netacnih informacija i lazi...doduse,mozda i ima kromanjonaca koji veruju da Kosovo nije priznalo 80% zemalja.

bbr

pre 7 godina

Zoran...zar nisu drzava=Vucic i Dacic,koji su potpisali fakticki nezavisnost Kosova sa sve celom imovinom(nasom bivsom)?Dakle drzava je potpisala to a on treba da brani koje to stavove drzave?

Pogba

pre 7 godina

Klinci sa Kosova neće igrati za Srbiju, jer niti to oni žele, niti smo mi spremni da ih prihvatimo kao svoje sugradjane. Da jesmo ne bi skandirali ko ne skače taj je šiptar kao temeljnu pesmu za bodrenje nacionalnih selekcija. Sigurno da nije sportski ideal sprečavati bilo koga da se bavi sportom, nego upravo suprotno. Zbog toga je ovaj čovek iskazao integritet i ja mu čestitam. Kosovo neće biti Srbija dok neko ne nagovori Albance da je ovo njihova zemlja, a mržnjom nešto nije izgledno da će biti ubeđeni.

nex

pre 7 godina

@zvornik.
Sve si rekao. Onaj ko najmanje treba da bude je licemer,sa najviseg mesta,a sad drvlje na ovog coveka. I sami komentari potvrdjuju koliko populizma ima kod nas. Pigledajte njegove rezultate,to se ne sme zanemariti. I na kraju,koja je razlika izmedju uzdrzanog i protiv?

Bata Stojkovic

pre 7 godina

"Ja sam iz Srbije i mi Srbi nikada u duši i srcu nećemo priznati Republiku Kosovo. Ah kakva patetika gospodina Golijanina. Kao da te druge briga sta oni in bilo koji drugi Srbin ima na srcu i dusi. Ono sto je vazno je da je jedino spanski predstavnik imao stav i on je se plasio da ga iskaze a Golijanin je covek bez stava. Ja da sam na njegovom mestu glasao bih protiv pa sve i da sadasnja vlast priznaje Kosovo, pa nek me onda smenjuju ako hoce. O Kosovu mogu da odlucuju samo SVI gradjani Srbije i niko vise, ni Vucic ni Ameri, ni Rusi ni Bog otac.

presheva

pre 7 godina

Ne, ti nemas nikakvo diskreciono pravo na to. Bilo je moralno i eticki da eksplicitno glasas protiv prijema bilo kakve federacije lazne drzave koju ne priznaje 80% svetske populacije niti tvoja drzava. Ne mozes biti protiv svoje drzave i tacka. Svoje privatno misljenje mozes da imas kod kuce.
(lawyer, 25. oktobar 2016 21:04)
al kao to svetska populacija od 80% ne vredi koliko vredi ova od 20% populacije jel u ovo 20 % pripadaju drazve koje odluce i vodu svet usa nemacka francuska engleska austrija svicaraska turska madjarska italija cekija itd ako jednom postavlaju mi komentar nadam se

Majstor Mile

pre 7 godina

nigrutin: A sa takvim kao što si ti i tebi slični , vidim dokle smo doterali! Bravo za časnog čoveka koji je osvetlao obraz srpskog sporta , a koji je većina i ovde i u OSS ukaljala! Čovek je , ako ne znate, bio uzdržan kod glasanja!!!

sasa jokic

pre 7 godina

Mujo@ nahrani svinje i nista ne diraj. Covek je rekao ono sto ti i ljudi tvog "kalibra" nikada necete razumeti, i zato smo tu gde jesmo, bedni, zli i nosimo majice sa likom Seselja i Mutavog!
Odbojka je zahvaljujuci ovom coveku jedan od najuspesnijih sportova u Srbiji i svetu, a ovi sto su ga skinuli zbog necega sto je omca oko vrata Srbije, Kosova, su isti oni zbog kojih Srbija propada, borci za funkcije i vlast!

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Nije on kriv. Krivi su oni koji su ga kandidovali i izabrali. Dokle ce na najvisim funkcijama, bez obzira da li se radi o sportu ili Ministarstvu spoljnih poslova, sedeti ljudi koji nemaju osnove licnog i nacionalnog integriteta. Ovaj covek je "vanzemaljac". On je poslao poruku. Da li ce "dezurni magarci" shvatiti?

lawyer

pre 7 godina

Ne, ti nemas nikakvo diskreciono pravo na to. Bilo je moralno i eticki da eksplicitno glasas protiv prijema bilo kakve federacije lazne drzave koju ne priznaje 80% svetske populacije niti tvoja drzava. Ne mozes biti protiv svoje drzave i tacka. Svoje privatno misljenje mozes da imas kod kuce.

srbin

pre 7 godina

Svaka vam cast! Licemerje je prisutno u svim porama ovih drustva. Uostalom, ucinili ste manje od naseg premijera koji se dogovarao i sedeo za stolom sa predstavnicima tzv. Kosova. objavite mi komentara cik!

Zvornik

pre 7 godina

Pa nasa vlada je potpisala Briselski sporazum,sto je u sustini priznanje Kosova.Niko nije od naroda prstom mrdnuo,a sad ste napali ovog nebitnog coveka.Bogotac sadasnje Srbije je kriv za ovo,a nije on jedini izdajnik sto je najgore za nas.

PS

pre 7 godina

Samo u Srbiji demagozi i populisti ovako lako pobedjuju iskrene, postene, sposobne i pragmaticne ljude. Zato imamo ovakvu vlast i zato ovako zivimo.

Зоран

pre 7 godina

Господин Голијанин је овом својом невештом одбраном у ствари показао да је прави лицемер. Није тачно да је његово дискреционо право како ће да гласа, напротив он је био дужан да поштује ставове ове државе да се у свим, па и спортским организацијама гласа против пријема Косова. Из свега произилази да је Голијанин умислио да је ОСС његова приватна организација, а потпуно ми је нејасно о каквом се популизму ради ако се боримо против признавања једне фантомске државе.

да да

pre 7 godina

Колико мржње на једном месту а косово је де факто и де јуре смостална држава. Одрастите људи већ једном !!!

audi 5cyl

pre 7 godina

I ja bih bio uzdržan. Nema tu nikakvog razmišljanja. Uzdržan nije isto što i za.

Evo i na izborima u Srbiji. Uvek glasao, i uvek bio uzdržan. Pogotovo je glupo biti jedini protiv kad se zna da predlog sigurno prolazi. Tada je biti uzdržan možda i jači bunt od protivljenja.

Mixi

pre 7 godina

Stvar je vrlo jednostavna ovde. Najvise mu se zameraju ljubitelji dela I ratova SM/MM/SPS/SRS/JUL saveza koji su ovu zemlju i uvukli u situaciju da ovaj covek mora da glasa ili ne glasa za prijem nekog u clanstvo. A koliko vidim ti isti ljudi su I dalje jako aktivni, jako butthurt i njih niko ne smenjuje niti trpa u zatvore. Isto je bilo kada su i druge ljude prozivali izdajnicima jer nisu hteli da budu mobilisani i odvedeni u njihove krstaske ratove, tako sada i ovog prozivaju za zdajnika zato sto se ne zalaze sa njhihov abortus koji je ostao od operacije ciscenja Kosova i Metohije od nesrpskog stanovnistva.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Поднеси оставку и ударити забрану обављања функција у било ком одговорном месту дотичном.срамота ко нам седи у фотељама.срамота

mile dodik

pre 7 godina

Kao pravi patriota i veliki Srbin mislim da mi Srbi glasno kazemo svojim politicarima i raznim funkcionerima da bi trebali da izadjemo iz svih sportskih,kulturnih,ekonomskih i politickih organizacija koje su primile Kosmet u svoje clanstvo.Isto bi rekao da Srbija treba da prekine svaku saradnju sa drzavama koji su priznali taj isti Kosmet.Braco,Srbi da li rec Kosmet tako malo vredi u srcima Srba.

ЂЕНКА ЈЕ НАШ! ПАНТЕЛИЈА ЈЕ У КОМШИЛУКУ!

pre 7 godina

Ма браво лаве. Само што ти ниси тако одлучио, него је ''главни татко'' тзв "боготац" Србије наредио, а све у складу са неуставним бриселским (не)сппразумом! Уосталом, ово је само мала ствар, нек' играју Косовари и одбојку ад већ играју и фудбал и кошарку и рукомет итд...

PS

pre 7 godina

Господин Голијанин је овом својом невештом одбраном у ствари показао да је прави лицемер. Није тачно да је његово дискреционо право како ће да гласа, напротив он је био дужан да поштује ставове ове државе да се у свим, па и спортским организацијама гласа против пријема Косова. Из свега произилази да је Голијанин умислио да је ОСС његова приватна организација, а потпуно ми је нејасно о каквом се популизму ради ако се боримо против признавања једне фантомске државе.
(Зоран, 25. oktobar 2016 21:15)
A borimo se tako sto prihvatamo carinu, pozivni broj, kao i sve ostalo. Ne, licemerna je upravo ta drzava koja za unutrasnje politicke potrebe kao brani Kosovo a u stvari pristaje na sve jer je jos 1999g stavljena pred svrsen cin. Golijanin je u pravu i moze da kaze istinu jer mu rejting nije bitan za razliku od politicara. Jos nesto, fantomska drzava smo i mi po mnogo cemu.

darko

pre 7 godina

Nenade, ja znam da su mnogo znacajniji od tebe priznali Kosovo briselskim sporazumom, kao i to da nas glas ne bi nista promenio. Takodje znam da ce kroz neko vremd doci i dan kada cemo morati da se sastanemo sa njima, npr u fudbalu, jer ne verujem da ce nasi otici kuci ako nam zapadnu na nekom prvenstvu.. Sve to stoji, ALI mi smo morali da glasamo protiv prijema Kosova, makar kao cin bunta, kao glas protiv nepravde i dvostruhih arsina. Ne bi mi nista promenili, ali je to mnogo casnije. Ne bih upotrebljavao teske deci kao sto su izdaja, jer izdaju cine neki na mnogo visim instancama, ali u normalnoj zemlji ti tako nikada ne bi mogao da glasas. Cak i u najnaprednijim demokratijama kao sto je americka, to bi bilo nezamislivo. Zato je po meni ovo sramota.

моравац

pre 7 godina

па гледано овако , србија још политички није решила статус космета тако да си ти починио издају земље и треба да робијаш.

Leksa

pre 7 godina

Ovaj nije shvatio da je Srbija iznad svakog njenog cinovnika. Vazan mu je licni ugled, da se ne tumaci njegovo ponasanje kao licemerno. E moj sitni covece, okaljao si ovako ugled svima oko sebe, bitno je da nisi licemer. Jadnik.

Nije Simo ljudina, znam čoveka

pre 7 godina

Da li legenda Vanja Grbić zna ko je Simo Spasić? Drag mi je Vanja, sjajn je čovek, neću da mu kažem da se ne bi pojeo od muke.

Bo

pre 7 godina

sve to lepo a šta ćemo sa špancima u ovom slučaju? Po ovom nesrećniku Srbija bi trebala da prozove Španiju zato što nije časna? Ispadosmo kreteni svi zajedno zbog ovog

hmmm

pre 7 godina

putuj igumane....nisi ni srcem ni glavom glasao, prosto ne mogu da verujem da ti bar savest nije dozvolila da glasas protiv. Sad se kao pravdas, a ispao si......... Bices upamcen po tome sto si glasao protiv nacionalnih interesa, ocigledno da mislis da je sasvim normalno da ti neko oduzme teritoriju samo zato sto se namnozio u poslednjih 50 god.

Вања

pre 7 godina

Играчи Партизана којима си био председник добро су упознати са твојим интересом,лицемери!!! Друга је ствар што тебе нападају за нешто што је вучић одавно потписао,тако да се ти ниси супротставио не Косову него несрећном вучићу.

dnodna

pre 7 godina

Ne samo odbojke, ovaj Golijanin je avangarda i u rasipanju suplje demagogije. Cak ni profesionalni politicari ne bi bili u stanju toliko demagogije da naguraju u jedan govor kako je to uspeo ovaj Golijanin u svom oprostajnom govoru.

Grobari srpskog sporta

pre 7 godina

Mogu li grobari bilo šta da vode a da ga ne unište?? Do sada je bio zvezdaš Boričić i sve je funkcionisalo kao švajcarski sat, tek što je ovaj grobar preuzeo savez i sve se raspalo! Tako je Karadžić uništio fudbal, Marjanović rukomet, Šoštar vaterpolo... Čim je otišao Karadžić skočili smo 10 mesta. Da Šoštar ne uništava sve klubove osim partizana imali bi 3 učesnika Evrolige. Evo ga i ovaj Golijanin krenuo sa skandalima a tek došao. I juče na skupštini partizana ste mogli da vidite kako funkcionišu grobari. Užas. To naviklo samo na mahinacije, nameštanja, skandale, državnu pomoć... Mada JSD i jeste bio državni politički projekat pa se očigledno ništa nije ni promenilo.

znanje-imanje

pre 7 godina

Kakav bravurozan argument! Bilo bi licemerno, pošto sam već prethodno uradio nešto neprihvatljivo, da sada uradim ono što je ispravno?!?!
Jednostavno je - decu si mogao slati bilo gde, ali nigde i nikada nijedna naša ekipa ne treba i ne sme da igra sa pravno lažnom a heroinski istinitom para-državom NATO-zla. Prema tome stvar je totalno jasna a ovaj "argument" Golijanina potkopava još više.
Neša je zaista sa Boričićem i S. Miloševićem vodio OSS zadnjih par decenija. Oni su vrlo inteligentni tipovi i OSS je fantastično uspešan sportski savez - spram drugih, uglavnom katastrofalnih. Ali još od neprihvatljivog saglašavanja da dopingovanim Italijanima ostane ipak zlato u Japanu a nama srebro preko Terzić-kontrole reprezentacije=ugovora po svetu i podbacivanja ženske odbojke, stupidnog uklanjanja Gajića i davanja reprezentacije igračima itd. itd. - napravili su velike greške i lične pogotke... A ipak daleko najbolji!
I, takođe, većina ovih koji su dočekali da ga odbace su lošiji od njega/njih. Nažalost i to je istina.
Ali, Nešo - što je totalno neprihvatljivo i neoprostivo je neprihvatljivo i neoprostivo. Ako kao svetska velesila bar u odbojci ne pokažemo JA i dostojanstvo gde onda?

Sandinist

pre 7 godina

Čestitam, gospodine Golijanin. Znate šta vas čeka. Raspomamljeni licemeri i anonimni bot "heroji" će vam zagorčavati život neko vreme. To što ste prvi uzviknuli "Car je go!" ima čemu.

boris

pre 7 godina

Koga briga za tvoje lične stavove Golijate, ti predstavljaš odbojkaški savez Srbije i Srbiju a ne sebe, trebao si postupiti kaka je stav većine. Žalosne su tvoje izjave sada, ovo je situacija kojoj nisi dorastao i dao si sebi za pravo da se kockaš imenom Srbije što ne može ni sme.

NI

pre 7 godina

Pa da, ali valjda se odlučuje na nivou saveza kako će da se glasa, a ne kako se njegovom predstavniku ćefne. Ako grešim, neka me neko ispravi.

Mekses

pre 7 godina

Mozemo da pricamo sta god hocemo, ali covek je rekao istinu i nista vise osim toga. Svidela se nama ta istina ili ne. Svaka cast na hrabrosti za nacinjen potez, ali i iznesena razmisljanja.

Зоран

pre 7 godina

Господин Голијанин је овом својом невештом одбраном у ствари показао да је прави лицемер. Није тачно да је његово дискреционо право како ће да гласа, напротив он је био дужан да поштује ставове ове државе да се у свим, па и спортским организацијама гласа против пријема Косова. Из свега произилази да је Голијанин умислио да је ОСС његова приватна организација, а потпуно ми је нејасно о каквом се популизму ради ако се боримо против признавања једне фантомске државе.

darko

pre 7 godina

Nenade, ja znam da su mnogo znacajniji od tebe priznali Kosovo briselskim sporazumom, kao i to da nas glas ne bi nista promenio. Takodje znam da ce kroz neko vremd doci i dan kada cemo morati da se sastanemo sa njima, npr u fudbalu, jer ne verujem da ce nasi otici kuci ako nam zapadnu na nekom prvenstvu.. Sve to stoji, ALI mi smo morali da glasamo protiv prijema Kosova, makar kao cin bunta, kao glas protiv nepravde i dvostruhih arsina. Ne bi mi nista promenili, ali je to mnogo casnije. Ne bih upotrebljavao teske deci kao sto su izdaja, jer izdaju cine neki na mnogo visim instancama, ali u normalnoj zemlji ti tako nikada ne bi mogao da glasas. Cak i u najnaprednijim demokratijama kao sto je americka, to bi bilo nezamislivo. Zato je po meni ovo sramota.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Поднеси оставку и ударити забрану обављања функција у било ком одговорном месту дотичном.срамота ко нам седи у фотељама.срамота

моравац

pre 7 godina

па гледано овако , србија још политички није решила статус космета тако да си ти починио издају земље и треба да робијаш.

lawyer

pre 7 godina

Ne, ti nemas nikakvo diskreciono pravo na to. Bilo je moralno i eticki da eksplicitno glasas protiv prijema bilo kakve federacije lazne drzave koju ne priznaje 80% svetske populacije niti tvoja drzava. Ne mozes biti protiv svoje drzave i tacka. Svoje privatno misljenje mozes da imas kod kuce.

Јабучило

pre 7 godina

Ovaj čovek potpuno racionalno i razumno razmišlja! Svaka mu je reč na mestu! A to što mnogi ne žele da prihvate realnost da je Kosovo nezavisna država... neka žive i dalje u zabludi!
(Danilo, 25. oktobar 2016 23:46)

"Рационално размишљање" је често еуфемизам за издају.

iskreno

pre 7 godina

znam coveka vrlo dobro. Normalnom je nezamislivo sta je on sve dao za odbojku i koliko je sebe ulozio, svog truga i zalaganja da sport ostane van politike. Najteze je ziveti po principima, ali za divljenje je istrajati u njima! Svaka Vama cast gospodine Golijaninu! Da je samo vise hrabrosti da se kaze istina (u koju Vi s pravom ne treba da ulazite- sta je Dacic potpisao sta Vucic). Sport je sport i treba svi da igraju. Dosta vise preko sporta traziti odgovornost za NATO - to drzava nek radi. Al svi koji Vas znaju su uz Vas! I porodica i prijatelji i poznanici cak! Nije neka uteha, al znate da sami niste u ovoj iskonstruisanoj drami. Sve najbolje!

hmmm

pre 7 godina

putuj igumane....nisi ni srcem ni glavom glasao, prosto ne mogu da verujem da ti bar savest nije dozvolila da glasas protiv. Sad se kao pravdas, a ispao si......... Bices upamcen po tome sto si glasao protiv nacionalnih interesa, ocigledno da mislis da je sasvim normalno da ti neko oduzme teritoriju samo zato sto se namnozio u poslednjih 50 god.

DNODNA

pre 7 godina

Neka se mane ovaj Golijanin izigravanja moralne gromade, smesno je sve to sto naprica, nego neka kaze koliko para je dobio, da kolege znaju koliko da traze od Albanaca.

Danilo

pre 7 godina

Ovaj čovek potpuno racionalno i razumno razmišlja! Svaka mu je reč na mestu! A to što mnogi ne žele da prihvate realnost da je Kosovo nezavisna država... neka žive i dalje u zabludi!

Leksa

pre 7 godina

Ovaj nije shvatio da je Srbija iznad svakog njenog cinovnika. Vazan mu je licni ugled, da se ne tumaci njegovo ponasanje kao licemerno. E moj sitni covece, okaljao si ovako ugled svima oko sebe, bitno je da nisi licemer. Jadnik.

Вања

pre 7 godina

Играчи Партизана којима си био председник добро су упознати са твојим интересом,лицемери!!! Друга је ствар што тебе нападају за нешто што је вучић одавно потписао,тако да се ти ниси супротставио не Косову него несрећном вучићу.

boris

pre 7 godina

Koga briga za tvoje lične stavove Golijate, ti predstavljaš odbojkaški savez Srbije i Srbiju a ne sebe, trebao si postupiti kaka je stav većine. Žalosne su tvoje izjave sada, ovo je situacija kojoj nisi dorastao i dao si sebi za pravo da se kockaš imenom Srbije što ne može ni sme.

KOJI YAP TI KORISTIS?

pre 7 godina

@zoran, pa stav ove drzave i oks-a je da se ne ometa clanstvo kosova* pri uclanjenju u međunarodne organizacije! To je gospoda potpisala.

Bo

pre 7 godina

sve to lepo a šta ćemo sa špancima u ovom slučaju? Po ovom nesrećniku Srbija bi trebala da prozove Španiju zato što nije časna? Ispadosmo kreteni svi zajedno zbog ovog

Sandinist

pre 7 godina

Čestitam, gospodine Golijanin. Znate šta vas čeka. Raspomamljeni licemeri i anonimni bot "heroji" će vam zagorčavati život neko vreme. To što ste prvi uzviknuli "Car je go!" ima čemu.

Zvornik

pre 7 godina

Pa nasa vlada je potpisala Briselski sporazum,sto je u sustini priznanje Kosova.Niko nije od naroda prstom mrdnuo,a sad ste napali ovog nebitnog coveka.Bogotac sadasnje Srbije je kriv za ovo,a nije on jedini izdajnik sto je najgore za nas.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

"Ja sam iz Srbije i mi Srbi nikada u duši i srcu nećemo priznati Republiku Kosovo. Ah kakva patetika gospodina Golijanina. Kao da te druge briga sta oni in bilo koji drugi Srbin ima na srcu i dusi. Ono sto je vazno je da je jedino spanski predstavnik imao stav i on je se plasio da ga iskaze a Golijanin je covek bez stava. Ja da sam na njegovom mestu glasao bih protiv pa sve i da sadasnja vlast priznaje Kosovo, pa nek me onda smenjuju ako hoce. O Kosovu mogu da odlucuju samo SVI gradjani Srbije i niko vise, ni Vucic ni Ameri, ni Rusi ni Bog otac.

znanje-imanje

pre 7 godina

Kakav bravurozan argument! Bilo bi licemerno, pošto sam već prethodno uradio nešto neprihvatljivo, da sada uradim ono što je ispravno?!?!
Jednostavno je - decu si mogao slati bilo gde, ali nigde i nikada nijedna naša ekipa ne treba i ne sme da igra sa pravno lažnom a heroinski istinitom para-državom NATO-zla. Prema tome stvar je totalno jasna a ovaj "argument" Golijanina potkopava još više.
Neša je zaista sa Boričićem i S. Miloševićem vodio OSS zadnjih par decenija. Oni su vrlo inteligentni tipovi i OSS je fantastično uspešan sportski savez - spram drugih, uglavnom katastrofalnih. Ali još od neprihvatljivog saglašavanja da dopingovanim Italijanima ostane ipak zlato u Japanu a nama srebro preko Terzić-kontrole reprezentacije=ugovora po svetu i podbacivanja ženske odbojke, stupidnog uklanjanja Gajića i davanja reprezentacije igračima itd. itd. - napravili su velike greške i lične pogotke... A ipak daleko najbolji!
I, takođe, većina ovih koji su dočekali da ga odbace su lošiji od njega/njih. Nažalost i to je istina.
Ali, Nešo - što je totalno neprihvatljivo i neoprostivo je neprihvatljivo i neoprostivo. Ako kao svetska velesila bar u odbojci ne pokažemo JA i dostojanstvo gde onda?

dnodna

pre 7 godina

Ne samo odbojke, ovaj Golijanin je avangarda i u rasipanju suplje demagogije. Cak ni profesionalni politicari ne bi bili u stanju toliko demagogije da naguraju u jedan govor kako je to uspeo ovaj Golijanin u svom oprostajnom govoru.

DNODNA

pre 7 godina

Neka se mane ovaj Golijanin izigravanja moralne gromade, smesno je sve to sto naprica, nego neka kaze koliko para je dobio, da kolege znaju koliko da traze od Albanaca.

ЂЕНКА ЈЕ НАШ! ПАНТЕЛИЈА ЈЕ У КОМШИЛУКУ!

pre 7 godina

Ма браво лаве. Само што ти ниси тако одлучио, него је ''главни татко'' тзв "боготац" Србије наредио, а све у складу са неуставним бриселским (не)сппразумом! Уосталом, ово је само мала ствар, нек' играју Косовари и одбојку ад већ играју и фудбал и кошарку и рукомет итд...

NI

pre 7 godina

Pa da, ali valjda se odlučuje na nivou saveza kako će da se glasa, a ne kako se njegovom predstavniku ćefne. Ako grešim, neka me neko ispravi.

Mekses

pre 7 godina

Mozemo da pricamo sta god hocemo, ali covek je rekao istinu i nista vise osim toga. Svidela se nama ta istina ili ne. Svaka cast na hrabrosti za nacinjen potez, ali i iznesena razmisljanja.

Majstor Mile

pre 7 godina

nigrutin: A sa takvim kao što si ti i tebi slični , vidim dokle smo doterali! Bravo za časnog čoveka koji je osvetlao obraz srpskog sporta , a koji je većina i ovde i u OSS ukaljala! Čovek je , ako ne znate, bio uzdržan kod glasanja!!!

srbin

pre 7 godina

Svaka vam cast! Licemerje je prisutno u svim porama ovih drustva. Uostalom, ucinili ste manje od naseg premijera koji se dogovarao i sedeo za stolom sa predstavnicima tzv. Kosova. objavite mi komentara cik!

bbr

pre 7 godina

Zoran...zar nisu drzava=Vucic i Dacic,koji su potpisali fakticki nezavisnost Kosova sa sve celom imovinom(nasom bivsom)?Dakle drzava je potpisala to a on treba da brani koje to stavove drzave?

да да

pre 7 godina

Колико мржње на једном месту а косово је де факто и де јуре смостална држава. Одрастите људи већ једном !!!

sasa jokic

pre 7 godina

Mujo@ nahrani svinje i nista ne diraj. Covek je rekao ono sto ti i ljudi tvog "kalibra" nikada necete razumeti, i zato smo tu gde jesmo, bedni, zli i nosimo majice sa likom Seselja i Mutavog!
Odbojka je zahvaljujuci ovom coveku jedan od najuspesnijih sportova u Srbiji i svetu, a ovi sto su ga skinuli zbog necega sto je omca oko vrata Srbije, Kosova, su isti oni zbog kojih Srbija propada, borci za funkcije i vlast!

Pogba

pre 7 godina

Klinci sa Kosova neće igrati za Srbiju, jer niti to oni žele, niti smo mi spremni da ih prihvatimo kao svoje sugradjane. Da jesmo ne bi skandirali ko ne skače taj je šiptar kao temeljnu pesmu za bodrenje nacionalnih selekcija. Sigurno da nije sportski ideal sprečavati bilo koga da se bavi sportom, nego upravo suprotno. Zbog toga je ovaj čovek iskazao integritet i ja mu čestitam. Kosovo neće biti Srbija dok neko ne nagovori Albance da je ovo njihova zemlja, a mržnjom nešto nije izgledno da će biti ubeđeni.

PS

pre 7 godina

Господин Голијанин је овом својом невештом одбраном у ствари показао да је прави лицемер. Није тачно да је његово дискреционо право како ће да гласа, напротив он је био дужан да поштује ставове ове државе да се у свим, па и спортским организацијама гласа против пријема Косова. Из свега произилази да је Голијанин умислио да је ОСС његова приватна организација, а потпуно ми је нејасно о каквом се популизму ради ако се боримо против признавања једне фантомске државе.
(Зоран, 25. oktobar 2016 21:15)
A borimo se tako sto prihvatamo carinu, pozivni broj, kao i sve ostalo. Ne, licemerna je upravo ta drzava koja za unutrasnje politicke potrebe kao brani Kosovo a u stvari pristaje na sve jer je jos 1999g stavljena pred svrsen cin. Golijanin je u pravu i moze da kaze istinu jer mu rejting nije bitan za razliku od politicara. Jos nesto, fantomska drzava smo i mi po mnogo cemu.

ysys

pre 7 godina

Kad u SAD neki političar ili bilo koji već zvaničnik uradi ili izjavi nešto što nije u skladu sa kursom njihove zvanične politike, zatvara sebi sva vrata, taj može samo da ode da pravi burgere. Na stranu što nam je vlast već decenijama sastavljena od ljudskih bića u pokušaju, nemaš ti sine šta da glumiš veličinu i 'držiš do integriteta', u ovakvim stvarima se uvek glasa protiv

Mixi

pre 7 godina

Stvar je vrlo jednostavna ovde. Najvise mu se zameraju ljubitelji dela I ratova SM/MM/SPS/SRS/JUL saveza koji su ovu zemlju i uvukli u situaciju da ovaj covek mora da glasa ili ne glasa za prijem nekog u clanstvo. A koliko vidim ti isti ljudi su I dalje jako aktivni, jako butthurt i njih niko ne smenjuje niti trpa u zatvore. Isto je bilo kada su i druge ljude prozivali izdajnicima jer nisu hteli da budu mobilisani i odvedeni u njihove krstaske ratove, tako sada i ovog prozivaju za zdajnika zato sto se ne zalaze sa njhihov abortus koji je ostao od operacije ciscenja Kosova i Metohije od nesrpskog stanovnistva.

bbr

pre 7 godina

lawyer...trebao si da ubacis jos netacnih informacija i lazi...doduse,mozda i ima kromanjonaca koji veruju da Kosovo nije priznalo 80% zemalja.

nex

pre 7 godina

@zvornik.
Sve si rekao. Onaj ko najmanje treba da bude je licemer,sa najviseg mesta,a sad drvlje na ovog coveka. I sami komentari potvrdjuju koliko populizma ima kod nas. Pigledajte njegove rezultate,to se ne sme zanemariti. I na kraju,koja je razlika izmedju uzdrzanog i protiv?

Grobari srpskog sporta

pre 7 godina

Mogu li grobari bilo šta da vode a da ga ne unište?? Do sada je bio zvezdaš Boričić i sve je funkcionisalo kao švajcarski sat, tek što je ovaj grobar preuzeo savez i sve se raspalo! Tako je Karadžić uništio fudbal, Marjanović rukomet, Šoštar vaterpolo... Čim je otišao Karadžić skočili smo 10 mesta. Da Šoštar ne uništava sve klubove osim partizana imali bi 3 učesnika Evrolige. Evo ga i ovaj Golijanin krenuo sa skandalima a tek došao. I juče na skupštini partizana ste mogli da vidite kako funkcionišu grobari. Užas. To naviklo samo na mahinacije, nameštanja, skandale, državnu pomoć... Mada JSD i jeste bio državni politički projekat pa se očigledno ništa nije ni promenilo.

PS

pre 7 godina

Samo u Srbiji demagozi i populisti ovako lako pobedjuju iskrene, postene, sposobne i pragmaticne ljude. Zato imamo ovakvu vlast i zato ovako zivimo.

Mikiveliki

pre 7 godina

Како би било да као част човек, који не жели да буде лицемеран, поднесе оставку на функцију, јавно се извини Србији и на овај начин спере бруку коју покушаваш да прикажеш као принципијелонист.

alen

pre 7 godina

Zar neko misli da bi ovo bilo moguce u Hrvatskoj ili Bosniji da se predsednik uzdrzi.Da nije zalosno bilo bi smesno pa neka sada ide na Kosovo neka se u njih kandiduje za predsednika odbojkaskog saveza Kosova.Danasnji Srbijanci po 5 oktobru su cudo nevidjeno.

nele

pre 7 godina

Ne radi se da li bi njegov glas promenio nesto. Koliko god zapad ubedjivao da je Kosovo završena priča, to nije tačno. Pa da je sve završeno ne bi pritiskali Srbiju da pregovara.. Srbija, pametnom politkom, bi mogla da zadrži severni deo. Ali za to je potrebno na svim nivoima pa i u sportu pokazivati iz dana u dan da Kosovo nije nezavisna država.

Dragan

pre 7 godina

Stvarno bedan izgovor. Principijelan stav je da se trazi doslovno postovanje povelje UN i pravlinika MOK-a. Ako UN ikada primi Kosovo u punopravno clanstvo onda je principijelan stav da se glasa za, jer smo to oduvek trazili da se postuje. Dotle - mora protiv. Licni stav je nebitan kada se predstavljaju drugi ljudi. Mi mozemo da se slazemo da individualni sportisti mogu da se takmice kao pojedinci, ali timski sportovi zastupaju zemlju. Nepravedno je prema tim sportistima da budu zrtve politike, to je tacno, ali izuzetci ove vrse su opasni i ne bi trebalo da se desavaju. Nepravde su nazalost deo zivota, a srpski sportisti su to osetili na svojoj kozi, kao sto se svi secamo.

presheva

pre 7 godina

Ne, ti nemas nikakvo diskreciono pravo na to. Bilo je moralno i eticki da eksplicitno glasas protiv prijema bilo kakve federacije lazne drzave koju ne priznaje 80% svetske populacije niti tvoja drzava. Ne mozes biti protiv svoje drzave i tacka. Svoje privatno misljenje mozes da imas kod kuce.
(lawyer, 25. oktobar 2016 21:04)
al kao to svetska populacija od 80% ne vredi koliko vredi ova od 20% populacije jel u ovo 20 % pripadaju drazve koje odluce i vodu svet usa nemacka francuska engleska austrija svicaraska turska madjarska italija cekija itd ako jednom postavlaju mi komentar nadam se

mile dodik

pre 7 godina

Kao pravi patriota i veliki Srbin mislim da mi Srbi glasno kazemo svojim politicarima i raznim funkcionerima da bi trebali da izadjemo iz svih sportskih,kulturnih,ekonomskih i politickih organizacija koje su primile Kosmet u svoje clanstvo.Isto bi rekao da Srbija treba da prekine svaku saradnju sa drzavama koji su priznali taj isti Kosmet.Braco,Srbi da li rec Kosmet tako malo vredi u srcima Srba.

Nije Simo ljudina, znam čoveka

pre 7 godina

Da li legenda Vanja Grbić zna ko je Simo Spasić? Drag mi je Vanja, sjajn je čovek, neću da mu kažem da se ne bi pojeo od muke.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Nije on kriv. Krivi su oni koji su ga kandidovali i izabrali. Dokle ce na najvisim funkcijama, bez obzira da li se radi o sportu ili Ministarstvu spoljnih poslova, sedeti ljudi koji nemaju osnove licnog i nacionalnog integriteta. Ovaj covek je "vanzemaljac". On je poslao poruku. Da li ce "dezurni magarci" shvatiti?

Odbojkas

pre 7 godina

Mislim da je covek pametno postupio. Evo ja sto igrao odbojku u Srbiji, pa presao na Kosovu i bio clan juniorske reprezentacije Kosova jer mi je bilo zbog kvaliteta lakse da udjem (slabija reprezentacija) i prezadovoljan sam sto sam imao priliku da igram sa drugim momcima iz susednih zemalja. Pustite momke da igraju sportove jer momci sa Kosova nece sigurno ikada igrati za Srbiju i zasto im zabraniti da se druze i takmice u sportu. Na kraju igara mi svi sednemo zajedno i proslavimo nasu igru nebitno sta smo i odakle smo.

audi 5cyl

pre 7 godina

I ja bih bio uzdržan. Nema tu nikakvog razmišljanja. Uzdržan nije isto što i za.

Evo i na izborima u Srbiji. Uvek glasao, i uvek bio uzdržan. Pogotovo je glupo biti jedini protiv kad se zna da predlog sigurno prolazi. Tada je biti uzdržan možda i jači bunt od protivljenja.

Labud

pre 7 godina

Gospodin. Moze da hoda uzdignuta cela i sada i za deset godina. A kukavice koje se kriju iza patriotizma [cela prica lazna dokle god se pregovara u Briselu] ce biti prokazane i to ce pokolenja znati!

A jos kada te pljuje Nolan Smith u komentarima, pa onda znas da si nesto ispravno uradio, makar po logici pokvarenog sata koji pokaze bar 2 puta tacno vreme.

Miroslav

pre 7 godina

Читајући ову вест и тада саму одлуку (што му дође исто као и пристанак, ал' ај да мало глумимо), као и све ове коментаре ја лично стичем утисак да је већина вас у праву и да заиста има логике у ономе што сте. Зашто су коментари различити, ваљда зато што свако посматра ствари из свог угла. Ја сам из Грачанице нпр. па ево како ја посматрам ствари из мог угла:
Ако спорт нема везе са политиком (а не би требало да има наравно) зашто су га онда неки други помешали? И кад је већ тако, зашто га и ми не бисмо мешали да би заштитили своје?! Интересе. И ако то доведе до неког урушавања наше одбојке или уопште спорта, пошто је и „наш“ дивац то исто урадио, па нека доведе. Ваљда је национални интерес на првом месту?! А ако то није случај, тј. ако национални интерес није на првом месту, онда за мене лично наш спорт не постоји као ни наши спортисти, навијачи, руководства и сви остали. То онда није мој српски спорт и ја нећу да га гледам јер ме је издао! То наравно важи и за све остале који ме издају било да је у питању политика, култура, медији итд. Неки ће рећи, Чавић је будала изгубио је медаљу за глупост, али за мене више вреди тај поступак него сви дивчеви успеси нпр.
А то што неко каже да им је „неко“ наредио да тако поступе и голијан и боричић и дивац потпуно је бесмислено. Свако треба да стоји иза своје речи и да одговара за своја дела, као и за оно што није урадио а требао је.

A.

pre 7 godina

Svoj privatni stav nije smeo da koristi za odluku u javnoj organizaciji.
(z, 26. oktobar 2016 11:29)

U tekstu piše "...i nisam prekršio statut OSS, jer je to moje disckreciono pravo kao predsednika."

PS: Da li biste imali isti komentar na vest od pre dva dana "Nikolić: Srbija je tačka oslonca u geostrategiji Rusije"?
Tačno je da i neke stranke imaju isto mišljenje, ali, u ovom slučaju mislim da je ovo privatni stav predsednika Srbije. Čisto dodvoravanje Putinu (rekla bih iz ličnog interesa), a verujem da i neki od njegovih savetnika nisu za to da ovo kaže javno.

Зоран

pre 7 godina

Господин Голијанин је овом својом невештом одбраном у ствари показао да је прави лицемер. Није тачно да је његово дискреционо право како ће да гласа, напротив он је био дужан да поштује ставове ове државе да се у свим, па и спортским организацијама гласа против пријема Косова. Из свега произилази да је Голијанин умислио да је ОСС његова приватна организација, а потпуно ми је нејасно о каквом се популизму ради ако се боримо против признавања једне фантомске државе.

Danilo

pre 7 godina

Ovaj čovek potpuno racionalno i razumno razmišlja! Svaka mu je reč na mestu! A to što mnogi ne žele da prihvate realnost da je Kosovo nezavisna država... neka žive i dalje u zabludi!

Јабучило

pre 7 godina

Ovaj čovek potpuno racionalno i razumno razmišlja! Svaka mu je reč na mestu! A to što mnogi ne žele da prihvate realnost da je Kosovo nezavisna država... neka žive i dalje u zabludi!
(Danilo, 25. oktobar 2016 23:46)

"Рационално размишљање" је често еуфемизам за издају.

моравац

pre 7 godina

па гледано овако , србија још политички није решила статус космета тако да си ти починио издају земље и треба да робијаш.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Поднеси оставку и ударити забрану обављања функција у било ком одговорном месту дотичном.срамота ко нам седи у фотељама.срамота

iskreno

pre 7 godina

znam coveka vrlo dobro. Normalnom je nezamislivo sta je on sve dao za odbojku i koliko je sebe ulozio, svog truga i zalaganja da sport ostane van politike. Najteze je ziveti po principima, ali za divljenje je istrajati u njima! Svaka Vama cast gospodine Golijaninu! Da je samo vise hrabrosti da se kaze istina (u koju Vi s pravom ne treba da ulazite- sta je Dacic potpisao sta Vucic). Sport je sport i treba svi da igraju. Dosta vise preko sporta traziti odgovornost za NATO - to drzava nek radi. Al svi koji Vas znaju su uz Vas! I porodica i prijatelji i poznanici cak! Nije neka uteha, al znate da sami niste u ovoj iskonstruisanoj drami. Sve najbolje!

Sandinist

pre 7 godina

Čestitam, gospodine Golijanin. Znate šta vas čeka. Raspomamljeni licemeri i anonimni bot "heroji" će vam zagorčavati život neko vreme. To što ste prvi uzviknuli "Car je go!" ima čemu.

DNODNA

pre 7 godina

Neka se mane ovaj Golijanin izigravanja moralne gromade, smesno je sve to sto naprica, nego neka kaze koliko para je dobio, da kolege znaju koliko da traze od Albanaca.

Grobari srpskog sporta

pre 7 godina

Mogu li grobari bilo šta da vode a da ga ne unište?? Do sada je bio zvezdaš Boričić i sve je funkcionisalo kao švajcarski sat, tek što je ovaj grobar preuzeo savez i sve se raspalo! Tako je Karadžić uništio fudbal, Marjanović rukomet, Šoštar vaterpolo... Čim je otišao Karadžić skočili smo 10 mesta. Da Šoštar ne uništava sve klubove osim partizana imali bi 3 učesnika Evrolige. Evo ga i ovaj Golijanin krenuo sa skandalima a tek došao. I juče na skupštini partizana ste mogli da vidite kako funkcionišu grobari. Užas. To naviklo samo na mahinacije, nameštanja, skandale, državnu pomoć... Mada JSD i jeste bio državni politički projekat pa se očigledno ništa nije ni promenilo.

Mekses

pre 7 godina

Mozemo da pricamo sta god hocemo, ali covek je rekao istinu i nista vise osim toga. Svidela se nama ta istina ili ne. Svaka cast na hrabrosti za nacinjen potez, ali i iznesena razmisljanja.

lawyer

pre 7 godina

Ne, ti nemas nikakvo diskreciono pravo na to. Bilo je moralno i eticki da eksplicitno glasas protiv prijema bilo kakve federacije lazne drzave koju ne priznaje 80% svetske populacije niti tvoja drzava. Ne mozes biti protiv svoje drzave i tacka. Svoje privatno misljenje mozes da imas kod kuce.

darko

pre 7 godina

Nenade, ja znam da su mnogo znacajniji od tebe priznali Kosovo briselskim sporazumom, kao i to da nas glas ne bi nista promenio. Takodje znam da ce kroz neko vremd doci i dan kada cemo morati da se sastanemo sa njima, npr u fudbalu, jer ne verujem da ce nasi otici kuci ako nam zapadnu na nekom prvenstvu.. Sve to stoji, ALI mi smo morali da glasamo protiv prijema Kosova, makar kao cin bunta, kao glas protiv nepravde i dvostruhih arsina. Ne bi mi nista promenili, ali je to mnogo casnije. Ne bih upotrebljavao teske deci kao sto su izdaja, jer izdaju cine neki na mnogo visim instancama, ali u normalnoj zemlji ti tako nikada ne bi mogao da glasas. Cak i u najnaprednijim demokratijama kao sto je americka, to bi bilo nezamislivo. Zato je po meni ovo sramota.

presheva

pre 7 godina

Ne, ti nemas nikakvo diskreciono pravo na to. Bilo je moralno i eticki da eksplicitno glasas protiv prijema bilo kakve federacije lazne drzave koju ne priznaje 80% svetske populacije niti tvoja drzava. Ne mozes biti protiv svoje drzave i tacka. Svoje privatno misljenje mozes da imas kod kuce.
(lawyer, 25. oktobar 2016 21:04)
al kao to svetska populacija od 80% ne vredi koliko vredi ova od 20% populacije jel u ovo 20 % pripadaju drazve koje odluce i vodu svet usa nemacka francuska engleska austrija svicaraska turska madjarska italija cekija itd ako jednom postavlaju mi komentar nadam se

DNODNA

pre 7 godina

Neka se mane ovaj Golijanin izigravanja moralne gromade, smesno je sve to sto naprica, nego neka kaze koliko para je dobio, da kolege znaju koliko da traze od Albanaca.

Majstor Mile

pre 7 godina

nigrutin: A sa takvim kao što si ti i tebi slični , vidim dokle smo doterali! Bravo za časnog čoveka koji je osvetlao obraz srpskog sporta , a koji je većina i ovde i u OSS ukaljala! Čovek je , ako ne znate, bio uzdržan kod glasanja!!!

Leksa

pre 7 godina

Ovaj nije shvatio da je Srbija iznad svakog njenog cinovnika. Vazan mu je licni ugled, da se ne tumaci njegovo ponasanje kao licemerno. E moj sitni covece, okaljao si ovako ugled svima oko sebe, bitno je da nisi licemer. Jadnik.

hmmm

pre 7 godina

putuj igumane....nisi ni srcem ni glavom glasao, prosto ne mogu da verujem da ti bar savest nije dozvolila da glasas protiv. Sad se kao pravdas, a ispao si......... Bices upamcen po tome sto si glasao protiv nacionalnih interesa, ocigledno da mislis da je sasvim normalno da ti neko oduzme teritoriju samo zato sto se namnozio u poslednjih 50 god.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

"Ja sam iz Srbije i mi Srbi nikada u duši i srcu nećemo priznati Republiku Kosovo. Ah kakva patetika gospodina Golijanina. Kao da te druge briga sta oni in bilo koji drugi Srbin ima na srcu i dusi. Ono sto je vazno je da je jedino spanski predstavnik imao stav i on je se plasio da ga iskaze a Golijanin je covek bez stava. Ja da sam na njegovom mestu glasao bih protiv pa sve i da sadasnja vlast priznaje Kosovo, pa nek me onda smenjuju ako hoce. O Kosovu mogu da odlucuju samo SVI gradjani Srbije i niko vise, ni Vucic ni Ameri, ni Rusi ni Bog otac.

dnodna

pre 7 godina

Ne samo odbojke, ovaj Golijanin je avangarda i u rasipanju suplje demagogije. Cak ni profesionalni politicari ne bi bili u stanju toliko demagogije da naguraju u jedan govor kako je to uspeo ovaj Golijanin u svom oprostajnom govoru.

boris

pre 7 godina

Koga briga za tvoje lične stavove Golijate, ti predstavljaš odbojkaški savez Srbije i Srbiju a ne sebe, trebao si postupiti kaka je stav većine. Žalosne su tvoje izjave sada, ovo je situacija kojoj nisi dorastao i dao si sebi za pravo da se kockaš imenom Srbije što ne može ni sme.

Zvornik

pre 7 godina

Pa nasa vlada je potpisala Briselski sporazum,sto je u sustini priznanje Kosova.Niko nije od naroda prstom mrdnuo,a sad ste napali ovog nebitnog coveka.Bogotac sadasnje Srbije je kriv za ovo,a nije on jedini izdajnik sto je najgore za nas.

да да

pre 7 godina

Колико мржње на једном месту а косово је де факто и де јуре смостална држава. Одрастите људи већ једном !!!

nex

pre 7 godina

@zvornik.
Sve si rekao. Onaj ko najmanje treba da bude je licemer,sa najviseg mesta,a sad drvlje na ovog coveka. I sami komentari potvrdjuju koliko populizma ima kod nas. Pigledajte njegove rezultate,to se ne sme zanemariti. I na kraju,koja je razlika izmedju uzdrzanog i protiv?

mile dodik

pre 7 godina

Kao pravi patriota i veliki Srbin mislim da mi Srbi glasno kazemo svojim politicarima i raznim funkcionerima da bi trebali da izadjemo iz svih sportskih,kulturnih,ekonomskih i politickih organizacija koje su primile Kosmet u svoje clanstvo.Isto bi rekao da Srbija treba da prekine svaku saradnju sa drzavama koji su priznali taj isti Kosmet.Braco,Srbi da li rec Kosmet tako malo vredi u srcima Srba.

znanje-imanje

pre 7 godina

Kakav bravurozan argument! Bilo bi licemerno, pošto sam već prethodno uradio nešto neprihvatljivo, da sada uradim ono što je ispravno?!?!
Jednostavno je - decu si mogao slati bilo gde, ali nigde i nikada nijedna naša ekipa ne treba i ne sme da igra sa pravno lažnom a heroinski istinitom para-državom NATO-zla. Prema tome stvar je totalno jasna a ovaj "argument" Golijanina potkopava još više.
Neša je zaista sa Boričićem i S. Miloševićem vodio OSS zadnjih par decenija. Oni su vrlo inteligentni tipovi i OSS je fantastično uspešan sportski savez - spram drugih, uglavnom katastrofalnih. Ali još od neprihvatljivog saglašavanja da dopingovanim Italijanima ostane ipak zlato u Japanu a nama srebro preko Terzić-kontrole reprezentacije=ugovora po svetu i podbacivanja ženske odbojke, stupidnog uklanjanja Gajića i davanja reprezentacije igračima itd. itd. - napravili su velike greške i lične pogotke... A ipak daleko najbolji!
I, takođe, većina ovih koji su dočekali da ga odbace su lošiji od njega/njih. Nažalost i to je istina.
Ali, Nešo - što je totalno neprihvatljivo i neoprostivo je neprihvatljivo i neoprostivo. Ako kao svetska velesila bar u odbojci ne pokažemo JA i dostojanstvo gde onda?

srbin

pre 7 godina

Svaka vam cast! Licemerje je prisutno u svim porama ovih drustva. Uostalom, ucinili ste manje od naseg premijera koji se dogovarao i sedeo za stolom sa predstavnicima tzv. Kosova. objavite mi komentara cik!

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Nije on kriv. Krivi su oni koji su ga kandidovali i izabrali. Dokle ce na najvisim funkcijama, bez obzira da li se radi o sportu ili Ministarstvu spoljnih poslova, sedeti ljudi koji nemaju osnove licnog i nacionalnog integriteta. Ovaj covek je "vanzemaljac". On je poslao poruku. Da li ce "dezurni magarci" shvatiti?

Pogba

pre 7 godina

Klinci sa Kosova neće igrati za Srbiju, jer niti to oni žele, niti smo mi spremni da ih prihvatimo kao svoje sugradjane. Da jesmo ne bi skandirali ko ne skače taj je šiptar kao temeljnu pesmu za bodrenje nacionalnih selekcija. Sigurno da nije sportski ideal sprečavati bilo koga da se bavi sportom, nego upravo suprotno. Zbog toga je ovaj čovek iskazao integritet i ja mu čestitam. Kosovo neće biti Srbija dok neko ne nagovori Albance da je ovo njihova zemlja, a mržnjom nešto nije izgledno da će biti ubeđeni.

sasa jokic

pre 7 godina

Mujo@ nahrani svinje i nista ne diraj. Covek je rekao ono sto ti i ljudi tvog "kalibra" nikada necete razumeti, i zato smo tu gde jesmo, bedni, zli i nosimo majice sa likom Seselja i Mutavog!
Odbojka je zahvaljujuci ovom coveku jedan od najuspesnijih sportova u Srbiji i svetu, a ovi sto su ga skinuli zbog necega sto je omca oko vrata Srbije, Kosova, su isti oni zbog kojih Srbija propada, borci za funkcije i vlast!

bbr

pre 7 godina

lawyer...trebao si da ubacis jos netacnih informacija i lazi...doduse,mozda i ima kromanjonaca koji veruju da Kosovo nije priznalo 80% zemalja.

Mixi

pre 7 godina

Stvar je vrlo jednostavna ovde. Najvise mu se zameraju ljubitelji dela I ratova SM/MM/SPS/SRS/JUL saveza koji su ovu zemlju i uvukli u situaciju da ovaj covek mora da glasa ili ne glasa za prijem nekog u clanstvo. A koliko vidim ti isti ljudi su I dalje jako aktivni, jako butthurt i njih niko ne smenjuje niti trpa u zatvore. Isto je bilo kada su i druge ljude prozivali izdajnicima jer nisu hteli da budu mobilisani i odvedeni u njihove krstaske ratove, tako sada i ovog prozivaju za zdajnika zato sto se ne zalaze sa njhihov abortus koji je ostao od operacije ciscenja Kosova i Metohije od nesrpskog stanovnistva.

Mikiveliki

pre 7 godina

Како би било да као част човек, који не жели да буде лицемеран, поднесе оставку на функцију, јавно се извини Србији и на овај начин спере бруку коју покушаваш да прикажеш као принципијелонист.

Bo

pre 7 godina

sve to lepo a šta ćemo sa špancima u ovom slučaju? Po ovom nesrećniku Srbija bi trebala da prozove Španiju zato što nije časna? Ispadosmo kreteni svi zajedno zbog ovog

PS

pre 7 godina

Господин Голијанин је овом својом невештом одбраном у ствари показао да је прави лицемер. Није тачно да је његово дискреционо право како ће да гласа, напротив он је био дужан да поштује ставове ове државе да се у свим, па и спортским организацијама гласа против пријема Косова. Из свега произилази да је Голијанин умислио да је ОСС његова приватна организација, а потпуно ми је нејасно о каквом се популизму ради ако се боримо против признавања једне фантомске државе.
(Зоран, 25. oktobar 2016 21:15)
A borimo se tako sto prihvatamo carinu, pozivni broj, kao i sve ostalo. Ne, licemerna je upravo ta drzava koja za unutrasnje politicke potrebe kao brani Kosovo a u stvari pristaje na sve jer je jos 1999g stavljena pred svrsen cin. Golijanin je u pravu i moze da kaze istinu jer mu rejting nije bitan za razliku od politicara. Jos nesto, fantomska drzava smo i mi po mnogo cemu.

NI

pre 7 godina

Pa da, ali valjda se odlučuje na nivou saveza kako će da se glasa, a ne kako se njegovom predstavniku ćefne. Ako grešim, neka me neko ispravi.

audi 5cyl

pre 7 godina

I ja bih bio uzdržan. Nema tu nikakvog razmišljanja. Uzdržan nije isto što i za.

Evo i na izborima u Srbiji. Uvek glasao, i uvek bio uzdržan. Pogotovo je glupo biti jedini protiv kad se zna da predlog sigurno prolazi. Tada je biti uzdržan možda i jači bunt od protivljenja.

Labud

pre 7 godina

Gospodin. Moze da hoda uzdignuta cela i sada i za deset godina. A kukavice koje se kriju iza patriotizma [cela prica lazna dokle god se pregovara u Briselu] ce biti prokazane i to ce pokolenja znati!

A jos kada te pljuje Nolan Smith u komentarima, pa onda znas da si nesto ispravno uradio, makar po logici pokvarenog sata koji pokaze bar 2 puta tacno vreme.

ЂЕНКА ЈЕ НАШ! ПАНТЕЛИЈА ЈЕ У КОМШИЛУКУ!

pre 7 godina

Ма браво лаве. Само што ти ниси тако одлучио, него је ''главни татко'' тзв "боготац" Србије наредио, а све у складу са неуставним бриселским (не)сппразумом! Уосталом, ово је само мала ствар, нек' играју Косовари и одбојку ад већ играју и фудбал и кошарку и рукомет итд...

KOJI YAP TI KORISTIS?

pre 7 godina

@zoran, pa stav ove drzave i oks-a je da se ne ometa clanstvo kosova* pri uclanjenju u međunarodne organizacije! To je gospoda potpisala.

Odbojkas

pre 7 godina

Mislim da je covek pametno postupio. Evo ja sto igrao odbojku u Srbiji, pa presao na Kosovu i bio clan juniorske reprezentacije Kosova jer mi je bilo zbog kvaliteta lakse da udjem (slabija reprezentacija) i prezadovoljan sam sto sam imao priliku da igram sa drugim momcima iz susednih zemalja. Pustite momke da igraju sportove jer momci sa Kosova nece sigurno ikada igrati za Srbiju i zasto im zabraniti da se druze i takmice u sportu. Na kraju igara mi svi sednemo zajedno i proslavimo nasu igru nebitno sta smo i odakle smo.

Nije Simo ljudina, znam čoveka

pre 7 godina

Da li legenda Vanja Grbić zna ko je Simo Spasić? Drag mi je Vanja, sjajn je čovek, neću da mu kažem da se ne bi pojeo od muke.

Вања

pre 7 godina

Играчи Партизана којима си био председник добро су упознати са твојим интересом,лицемери!!! Друга је ствар што тебе нападају за нешто што је вучић одавно потписао,тако да се ти ниси супротставио не Косову него несрећном вучићу.

bbr

pre 7 godina

Zoran...zar nisu drzava=Vucic i Dacic,koji su potpisali fakticki nezavisnost Kosova sa sve celom imovinom(nasom bivsom)?Dakle drzava je potpisala to a on treba da brani koje to stavove drzave?

PS

pre 7 godina

Samo u Srbiji demagozi i populisti ovako lako pobedjuju iskrene, postene, sposobne i pragmaticne ljude. Zato imamo ovakvu vlast i zato ovako zivimo.

alen

pre 7 godina

Zar neko misli da bi ovo bilo moguce u Hrvatskoj ili Bosniji da se predsednik uzdrzi.Da nije zalosno bilo bi smesno pa neka sada ide na Kosovo neka se u njih kandiduje za predsednika odbojkaskog saveza Kosova.Danasnji Srbijanci po 5 oktobru su cudo nevidjeno.

nele

pre 7 godina

Ne radi se da li bi njegov glas promenio nesto. Koliko god zapad ubedjivao da je Kosovo završena priča, to nije tačno. Pa da je sve završeno ne bi pritiskali Srbiju da pregovara.. Srbija, pametnom politkom, bi mogla da zadrži severni deo. Ali za to je potrebno na svim nivoima pa i u sportu pokazivati iz dana u dan da Kosovo nije nezavisna država.

Dragan

pre 7 godina

Stvarno bedan izgovor. Principijelan stav je da se trazi doslovno postovanje povelje UN i pravlinika MOK-a. Ako UN ikada primi Kosovo u punopravno clanstvo onda je principijelan stav da se glasa za, jer smo to oduvek trazili da se postuje. Dotle - mora protiv. Licni stav je nebitan kada se predstavljaju drugi ljudi. Mi mozemo da se slazemo da individualni sportisti mogu da se takmice kao pojedinci, ali timski sportovi zastupaju zemlju. Nepravedno je prema tim sportistima da budu zrtve politike, to je tacno, ali izuzetci ove vrse su opasni i ne bi trebalo da se desavaju. Nepravde su nazalost deo zivota, a srpski sportisti su to osetili na svojoj kozi, kao sto se svi secamo.

ysys

pre 7 godina

Kad u SAD neki političar ili bilo koji već zvaničnik uradi ili izjavi nešto što nije u skladu sa kursom njihove zvanične politike, zatvara sebi sva vrata, taj može samo da ode da pravi burgere. Na stranu što nam je vlast već decenijama sastavljena od ljudskih bića u pokušaju, nemaš ti sine šta da glumiš veličinu i 'držiš do integriteta', u ovakvim stvarima se uvek glasa protiv

Miroslav

pre 7 godina

Читајући ову вест и тада саму одлуку (што му дође исто као и пристанак, ал' ај да мало глумимо), као и све ове коментаре ја лично стичем утисак да је већина вас у праву и да заиста има логике у ономе што сте. Зашто су коментари различити, ваљда зато што свако посматра ствари из свог угла. Ја сам из Грачанице нпр. па ево како ја посматрам ствари из мог угла:
Ако спорт нема везе са политиком (а не би требало да има наравно) зашто су га онда неки други помешали? И кад је већ тако, зашто га и ми не бисмо мешали да би заштитили своје?! Интересе. И ако то доведе до неког урушавања наше одбојке или уопште спорта, пошто је и „наш“ дивац то исто урадио, па нека доведе. Ваљда је национални интерес на првом месту?! А ако то није случај, тј. ако национални интерес није на првом месту, онда за мене лично наш спорт не постоји као ни наши спортисти, навијачи, руководства и сви остали. То онда није мој српски спорт и ја нећу да га гледам јер ме је издао! То наравно важи и за све остале који ме издају било да је у питању политика, култура, медији итд. Неки ће рећи, Чавић је будала изгубио је медаљу за глупост, али за мене више вреди тај поступак него сви дивчеви успеси нпр.
А то што неко каже да им је „неко“ наредио да тако поступе и голијан и боричић и дивац потпуно је бесмислено. Свако треба да стоји иза своје речи и да одговара за своја дела, као и за оно што није урадио а требао је.

A.

pre 7 godina

Svoj privatni stav nije smeo da koristi za odluku u javnoj organizaciji.
(z, 26. oktobar 2016 11:29)

U tekstu piše "...i nisam prekršio statut OSS, jer je to moje disckreciono pravo kao predsednika."

PS: Da li biste imali isti komentar na vest od pre dva dana "Nikolić: Srbija je tačka oslonca u geostrategiji Rusije"?
Tačno je da i neke stranke imaju isto mišljenje, ali, u ovom slučaju mislim da je ovo privatni stav predsednika Srbije. Čisto dodvoravanje Putinu (rekla bih iz ličnog interesa), a verujem da i neki od njegovih savetnika nisu za to da ovo kaže javno.