Fudbal 46

Utorak, 25.10.2016.

14:12

Više od milion glasova: Mesi, Mahrez pa CR7

Iako je Kristijano Ronaldo favorit za osvajanje Zlatne lopte za 2016. godinu, tako ne misli većina koja je glasala na portalu „Francefootball“.

Više od milion glasova: Mesi, Mahrez pa CR7 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Bojana

pre 7 godina

Porediti Messija sa bilo kojim igračem danas je stvarno smesno : u rangu kad bi poredili Mercedes i neku našu Zastavu ! Danas postoji mnogo mnogo extra igrača ali ne mogu se porediti sa malim zdepastim Argentincem koji je ipak jedan nivo iznad svih !

Bojan Todorovic

pre 7 godina

Nije iskljuceno da smesni paun ipak dobije. Bez obzira sto je bio potpuno beskoristan. Desavalo se vec.
Kaciti mu zasluge za LS i EP je smesno. Ko god je gledao zna da bi isto ( ili bolje ) prosli i bez njega. Jedino pomena bitno je grcevito sustizanje Madjarske.
Posebno ako se uzme u obzir kolika je fudbalska velesila Madjarska i kako im je golman nesavladiv kad spakuje domine i navuce unterciger. Mene bi bilo sramota da se time hvalim.
Sa Hrvatima se jedva video, finale nije igrao. Kakve zasluge on ima sto su momci osvojili EP??
U LS za nijansicu bolje.

Ali kad bismo bili objektivni pa stavljali na drugi tas sve prokockane sanse, uprobastene lopte, olako procerdane prilike - jasno je da je steta koju napravi kud i kamo veca od koristi koju donese. Kad bi se za to delio trofej bio bi daleko ispred svih, potpuno zasluzeno. Ma dobio bi ga u trajno vlasnistvo....
E u Primeri je vec drugo. Tu ide samo na najjace. Kad se dovati Rajo Valjekana .... jadna li im majka!!! Ima bre da vide ko je CR 7!! I da zapamte!

Mich

pre 7 godina

Mahrez????
AAAAAAHAHAHAHAHAHAAAAA
Ma dajte ljudi nemoj da se zaj...
Pa koliko znam onih godina kad je LA KORUNJA gazila celu evropu kao cudo od kluba niko nije bio ni u uzem izboru, cuj Mahrez???????

Mire982

pre 7 godina

(Adriano_Galliani, 25. oktobar 2016 18:42)

Zapravo, Island je pobedom protiv Austrije osigurao prolazak u narednu rundu, sto znaci da bi Portugal prosao dalje sa iste pozicije cak i u slucaju pobede(sto znaci da vaznost tih golova i nije bila bas tolika, kako si je ti opisao). Portugal je na EP imao nekoliko igraca, koji su bili bolji od njega(Rui Patricio, Nani, Quaresma, i mladi Renato Sanches, koji je naprosto ,,eksplodirao'' na prvenstvu). Ronaldo je prosle sezone u LS bio najbolji strelac sa 16, za sta je dobio nagradu za najboljeg igraca(iako je tu nagradu vise zasluzio Grizman). Ronaldo je bio najbolji STRELAC. Igrom ove godine NIKAKO nije zasluzio da osvoji Zlatnu Loptu, cak su neki njegovi saigraci iz kluba zasluzili da se nadju ispred njega(Bejl i Ramos npr). Seti se da je i Mario Gommez u dresu Bayerna opasno resetao mreze u LS, bundesligi, kao i u reprezentaciji Nemacke. A nikad nije bio ni na sirem spisku medju najboljim kandidatima. To su golgeteri. A postoji ogromna razlika izmedju golgetera i klasicnog plejmejkera(koji pored svega sto uradi i stvori na terenu, usput da gotovo identican broj golova kao i golgeter). I prestani vise da siris mrznju prema Barseloni, nije Messi kriv sto je daleko bolji od drugih. Navijaj za svoj klub, i uzivaj u igri!

Pozdrav svim ljubiteljima fudbala!

MaveRick

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Liga sampiona, Ramos donese + vidis se jednu utakmicu, Eder postigne odlucujuci gol u produzecima finala = CR7 Penaldito sa zlatnim loptama

lol

pre 7 godina

(bbr, 25. oktobar 2016 17:46)

Mesi je protiv Engleskih klubova u LŠ dao vise hattrickova od Ronalda koji je 7 godina igrao u Engleskoj ligi :)

barcaforca

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Slažem se.....pepe je potpuno zaslužio
(D, 25. oktobar 2016 18:08)
Haahahh, bravo majstore..Hteo sam to isto da napisem od reci do reci,reko mrzi me ,nece objaviti i sad citam komentaram, ne verujem.
Najbolji igrac reala uz modrica je bejl..Taj covek pravi razliku na terenu.znaci, ronaldo je 3. najbolji igrac Reala.Ono sto on radi najbolje, i tu mu skidam kapu je da se izvuce na krilo,primi loptu(svakih 15 min)krene kao u sredinu, doda Marselu i onda trkom u peterac gde je cesto blizi protivnckom golu od samog golmana..sve se svodi na to da neko uradi nesto ne bi li njemu dosla lopta.

jmmm

pre 7 godina

(gevara, 25. oktobar 2016 17:46)

Sta je Ronaldo uradio ove godine? Dao 3 gola Volfsburgu istom onom timu kojem je Levandovski dao 5 gola u 9 minuta? Dao 2 gola protiv Rome? Dao gol protiv Velsa koji ima jednog pravog igraca? I na osnovu toga treba dobiti zlatnu loptu? A gde je bio protiv Atletika, Sitija, Francuske, Hrvatske, Poljske? Meni su najjaci ovi sto pisu da je Ronaldo osvojio EURO, a lik nije bio ni najbolji igrac Portugala dok je npr. Mesi bio najbolji igrac na Kopa Americi...

Kaka

pre 7 godina

(Adriano_Galliani, 25. oktobar 2016 18:42)

OK. Uhvatio si se jedne utakmice, a sta cemo sa ostalim 6? Ko je tu koga izvlacio? Renato Sancez ga je izvukao protiv Poljske, da on nije dao gol za 1-1 Portugal bi ispao, Kvarezma protiv Hrvatske, Eder protiv Francuske.

kiki

pre 7 godina

Sve pozitivne i negativne stvari za Messija i Ronalda u 2016 godini: Messi ima najviše golova, najviše asistencija, najviše golova iz slobodnih udaraca, najviše driblinga, najviše stvorenih šansi suigračima. Od bitnijih golova u Primeri protiv jačih timova Messi je dao protiv Atletica za 1-1 i protiv Seville za 1-1. Ronaldo zabio protiv Barcelone za 1-2. U LŠ je Ronaldo zabio 2 protiv Rome i 3 protiv Wolfsburga. Messi zabio 3 protiv Arsenala i Citya. U polufinalu i finalu LŠ i jedan i drugi nisu ništa uradili (Messi nije ni igrao). U reprezentaciji Ronaldo u polufinalu zabio dobar gol protiv Walesa i imao slučajnu asistenciju, dok je Messi u polufinalu Copa Americe protiv USA-e zabio golčinu iz slobodnog udarca i imao odličnu asistenciju za Lavezzija (Portugal sa Ronaldom je protiv te iste USA-e igrao 2-2 na SP-u 2014 godine). Messi promašio penal u finalu Copa Americe dok je Ronaldo mašao šanse odlične šanse protiv Hrvatske i Poljske ali su ga spašavali suigrači da ne bude tragičar kao Messi. Tu naročito mislim na onu utakmicu protiv Hrvatske gdje je imao na drugoj strani Quaresma koji je bio sam ali je šutao na gol. Hajmo zamisliti kakvi bi se sada pisali komentari o Ronaldu da je ta lopta završila u korneru i da je Portugal na kraju izgubio na penale protiv Hrvatske... Realno gledano, Ronaldo nikako nije bolji od Messija u 2016 godini (a kako igra teško da će i biti). Druga stvar je sad što su Ronaldu suigrači donosili trofeje LŠ-a (Ramos) i EURA (Eder).

zekan

pre 7 godina

Titula je za najboljeg igraca, a ne za najtrofejnijeg. Ronaldo je u najboljem slucaju na trecem, cetvrtom mestu. Mesija da ne racunam, a mislim da Suarez i Grizman mnogo vise zasluzuju Zlatnu loptu nego nasminkani

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ronaldo u tih istih 450 minuta postgao samo 1 gol. I ko onda ima vece zasluge? Ronaldo ili odbrana Portugala odnosno pre svega Pepe?
(Kaka, 25. oktobar 2016 17:39)

Пре свега, постигао је два и то врло важна, у оној утакмици против Мађарске када је Португалија примила три. Ето ти твој Пепе, Роналдо морао да извлачи флеке.

D

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Slažem se.....pepe je potpuno zaslužio

gevara

pre 7 godina

Vi koji pricate o CR7, hajde da vas poitam sta je messi uradio ove godine, ali budimo realni sa barcelonom sve sto je osvojio najbolji je bio Suarez i golovima i asistencijama a sa argentinom bolje da ne pricamo, a sto se reala tice Ronaldo daleko je bio najbolji tokom cele sezone isto tako i sa Portugalom

srki

pre 7 godina

(majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Zasto je onda Ronaldo dobio zlatnu loptu 2013 godine kada sa Realom nije osvojio nista? Kada su Mesi i Riberi imali trofeje tada to nije bilo bitno, a sada bi da Ronaldo dobije zlatnu loptu zbog trofeja? haha

Kaka

pre 7 godina

(majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Po tvojoj logici Pepe treba dobiti zlatnu loptu? Portugal na EURU u knokaut fazi primio samo jedan jedini gol u 450 minuta dok je Ronaldo u tih istih 450 minuta postgao samo 1 gol. I ko onda ima vece zasluge? Ronaldo ili odbrana Portugala odnosno pre svega Pepe?

gevara

pre 7 godina

Vi koji pricate o CR7, hajde da vas poitam sta je messi uradio ove godine, ali budimo realni sa barcelonom sve sto je osvojio najbolji je bio Suarez i golovima i asistencijama a sa argentinom bolje da ne pricamo, a sto se reala tice Ronaldo daleko je bio najbolji tokom cele sezone isto tako i sa Portugalom

nikola1992

pre 7 godina

Dobro je rekao filip lam, zlatna lopta je takmicenje popularnosti napadaca. Svi polaze od toga da je ronaldo osvojio ls i evropsko, ali zar nije isto to uradio i pepe? A njega niko ni ne pominje. Iskreno govoreci, ronaldo nije imao neku specijalnu sezonu, tako da ja ne vidim razlog da on bude izraziti favorit. Nije ni previse uticao na osvajanje ta dva trofeja, tako da ni to sto ih je osvojio mu ne moze biti nikakva prednost. Steta sto su marez i vardi usporili u drugom delu godina, inace bi, po meni, oni trebalo da dobiju ovu nagradu. Ovako, mozda grizman ima neke sanse, bufon je imao odlicnu godinu sto se tice licnog ucinka, suarez takodje. Ali svi znamo da ce opet borba biti izmedju mesija i ronalda. I verovatno bas ronaldo dobija, zbog trofeja.

Jim Beam

pre 7 godina

Ronalno je ove godine uzeo dva najznačajnija trofeja - EURO i LŠ. Uopšte ne želim da ulazim u polemiku ko je generalno bolji jer su i Mesi i Ronaldo vanserijski igrači, ali 99% će Zlatnu loptu uzeti Ronaldo. Potpuno zasluženo, a za sledeću godinu neka se ćeraju kao i do sada, ja ću da uživam dok još traju :)

The One

pre 7 godina

To nisu trolovi vec ljudi koji realno i objektivno gledaju.. Mesi je bolje igrao, jer je bolji i zasluzio je..
A koliko je Kristijano zasluzio toliko je i Pepe, Ramos i ostali iz Reala, ako se gledaju trofeji..

Ђенерал

pre 7 godina

За мене је Меси мајстор за Роналда, а Мареза и цео Лестер волим више од ове двојице, али оно што је Роналдо освојио ове године је за сваку похвалу, посебно титула са Португалом.

bbr

pre 7 godina

Mesi ce biti najveci onog trenutka kad predje u PL i tamo sa pozicije levog ili desnog krila bude najbolji strelac i igrac cele lige.Kao sto Pele ne moze da bude najbolji svih vremena jer je igrao samo poluamaterske lige(svojom odlukom) i Svetska prvenstva svakih par godina,to nije dovoljno.

Dr

pre 7 godina

Liga sampiona, evropsko prvenstvo (ucestvovao u 7 od ukupno 9 golova koje je Portugalija dala + pogodjen penal u penal seriji), mnogo golova i mnogo asistencija. Mesi je takodje odlican ali ove godine zlatnu loptu zasluzuje Ronaldo. Mesi u Barsi nije bio najbolji strelac ni asistent prosle sezone, ako je neko zasluzio ovu nagradu to je onda Suarez.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Tako je glasovima i Djani doveden na Exit, ili Lovren iz Liona umesto Pujola. Kristijano pa svi ostali. Sto se Suareza tice, on zbog svog ponasanja je sam sebe diskvalifikovao. Nije to sto on udari nekog, nego to onda radi tokom cele utakmice, setite se prve utakmice protiv Atletika. Zasluzio je barem tri crvena kartona. A zasluzio je barem jednu Loptu.

sinki

pre 7 godina

Vidjecemo kako ce novinari da glasaju i kakav kriterijum ce im biti...Da li ce glasati za trofeje ili ce gledati ko najvise utice na igru,ko je individualno najbolji.Ja mislim da ce biti ovo drugo.

brat Silvio

pre 7 godina

Osvaja CR7 po meni nezasluzeno,ako je neko morao biti iz Portugala i Reala onda je to Pepe koji jedoktorski odigrao oba turnira ali odbrambeni igrači očito nisu fudbaleri oni su tu maskote napadači su mi neka kavzi-sila.

Stef

pre 7 godina

Samo zbog lige sampiona ce osvojiti Cr, iako je zlatna lopta individualna nagrada uvek se gledaju trofeji... inace Mesi bi trebalo svake godine da osvaja kakvu magiju poseduje u nogama.

Madridista

pre 7 godina

Ne znam sta je tu cudno. Ja volim Real ali nije mi problem priznati da je u ovoj godini Mesi daleko vise pokazao... Ronaldo ako dobije zlatnu loptu dobit ce je iskljucivo zbog trofeja LŠ i EURA.

sinisa

pre 7 godina

Da se ne lazemo,svi dobro znamo da je Messi jednostavno najuticajniji i najbolji fudbaler na svijetu,sto se tice samog terena,on dominira.Svaka cast Ronaldu na golovima ali on je golgeter,nije na istom nivou kao Messi,i to svako zna ko prati fudbal,vidi razliku,ogormna je,uocljiva.

sinisa

pre 7 godina

Da se ne lazemo,svi dobro znamo da je Messi jednostavno najuticajniji i najbolji fudbaler na svijetu,sto se tice samog terena,on dominira.Svaka cast Ronaldu na golovima ali on je golgeter,nije na istom nivou kao Messi,i to svako zna ko prati fudbal,vidi razliku,ogormna je,uocljiva.

Madridista

pre 7 godina

Ne znam sta je tu cudno. Ja volim Real ali nije mi problem priznati da je u ovoj godini Mesi daleko vise pokazao... Ronaldo ako dobije zlatnu loptu dobit ce je iskljucivo zbog trofeja LŠ i EURA.

D

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Slažem se.....pepe je potpuno zaslužio

Kaka

pre 7 godina

(majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Po tvojoj logici Pepe treba dobiti zlatnu loptu? Portugal na EURU u knokaut fazi primio samo jedan jedini gol u 450 minuta dok je Ronaldo u tih istih 450 minuta postgao samo 1 gol. I ko onda ima vece zasluge? Ronaldo ili odbrana Portugala odnosno pre svega Pepe?

The One

pre 7 godina

To nisu trolovi vec ljudi koji realno i objektivno gledaju.. Mesi je bolje igrao, jer je bolji i zasluzio je..
A koliko je Kristijano zasluzio toliko je i Pepe, Ramos i ostali iz Reala, ako se gledaju trofeji..

srki

pre 7 godina

(majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Zasto je onda Ronaldo dobio zlatnu loptu 2013 godine kada sa Realom nije osvojio nista? Kada su Mesi i Riberi imali trofeje tada to nije bilo bitno, a sada bi da Ronaldo dobije zlatnu loptu zbog trofeja? haha

jmmm

pre 7 godina

(gevara, 25. oktobar 2016 17:46)

Sta je Ronaldo uradio ove godine? Dao 3 gola Volfsburgu istom onom timu kojem je Levandovski dao 5 gola u 9 minuta? Dao 2 gola protiv Rome? Dao gol protiv Velsa koji ima jednog pravog igraca? I na osnovu toga treba dobiti zlatnu loptu? A gde je bio protiv Atletika, Sitija, Francuske, Hrvatske, Poljske? Meni su najjaci ovi sto pisu da je Ronaldo osvojio EURO, a lik nije bio ni najbolji igrac Portugala dok je npr. Mesi bio najbolji igrac na Kopa Americi...

kiki

pre 7 godina

Sve pozitivne i negativne stvari za Messija i Ronalda u 2016 godini: Messi ima najviše golova, najviše asistencija, najviše golova iz slobodnih udaraca, najviše driblinga, najviše stvorenih šansi suigračima. Od bitnijih golova u Primeri protiv jačih timova Messi je dao protiv Atletica za 1-1 i protiv Seville za 1-1. Ronaldo zabio protiv Barcelone za 1-2. U LŠ je Ronaldo zabio 2 protiv Rome i 3 protiv Wolfsburga. Messi zabio 3 protiv Arsenala i Citya. U polufinalu i finalu LŠ i jedan i drugi nisu ništa uradili (Messi nije ni igrao). U reprezentaciji Ronaldo u polufinalu zabio dobar gol protiv Walesa i imao slučajnu asistenciju, dok je Messi u polufinalu Copa Americe protiv USA-e zabio golčinu iz slobodnog udarca i imao odličnu asistenciju za Lavezzija (Portugal sa Ronaldom je protiv te iste USA-e igrao 2-2 na SP-u 2014 godine). Messi promašio penal u finalu Copa Americe dok je Ronaldo mašao šanse odlične šanse protiv Hrvatske i Poljske ali su ga spašavali suigrači da ne bude tragičar kao Messi. Tu naročito mislim na onu utakmicu protiv Hrvatske gdje je imao na drugoj strani Quaresma koji je bio sam ali je šutao na gol. Hajmo zamisliti kakvi bi se sada pisali komentari o Ronaldu da je ta lopta završila u korneru i da je Portugal na kraju izgubio na penale protiv Hrvatske... Realno gledano, Ronaldo nikako nije bolji od Messija u 2016 godini (a kako igra teško da će i biti). Druga stvar je sad što su Ronaldu suigrači donosili trofeje LŠ-a (Ramos) i EURA (Eder).

Bojana

pre 7 godina

Porediti Messija sa bilo kojim igračem danas je stvarno smesno : u rangu kad bi poredili Mercedes i neku našu Zastavu ! Danas postoji mnogo mnogo extra igrača ali ne mogu se porediti sa malim zdepastim Argentincem koji je ipak jedan nivo iznad svih !

Mire982

pre 7 godina

(Adriano_Galliani, 25. oktobar 2016 18:42)

Zapravo, Island je pobedom protiv Austrije osigurao prolazak u narednu rundu, sto znaci da bi Portugal prosao dalje sa iste pozicije cak i u slucaju pobede(sto znaci da vaznost tih golova i nije bila bas tolika, kako si je ti opisao). Portugal je na EP imao nekoliko igraca, koji su bili bolji od njega(Rui Patricio, Nani, Quaresma, i mladi Renato Sanches, koji je naprosto ,,eksplodirao'' na prvenstvu). Ronaldo je prosle sezone u LS bio najbolji strelac sa 16, za sta je dobio nagradu za najboljeg igraca(iako je tu nagradu vise zasluzio Grizman). Ronaldo je bio najbolji STRELAC. Igrom ove godine NIKAKO nije zasluzio da osvoji Zlatnu Loptu, cak su neki njegovi saigraci iz kluba zasluzili da se nadju ispred njega(Bejl i Ramos npr). Seti se da je i Mario Gommez u dresu Bayerna opasno resetao mreze u LS, bundesligi, kao i u reprezentaciji Nemacke. A nikad nije bio ni na sirem spisku medju najboljim kandidatima. To su golgeteri. A postoji ogromna razlika izmedju golgetera i klasicnog plejmejkera(koji pored svega sto uradi i stvori na terenu, usput da gotovo identican broj golova kao i golgeter). I prestani vise da siris mrznju prema Barseloni, nije Messi kriv sto je daleko bolji od drugih. Navijaj za svoj klub, i uzivaj u igri!

Pozdrav svim ljubiteljima fudbala!

lol

pre 7 godina

(bbr, 25. oktobar 2016 17:46)

Mesi je protiv Engleskih klubova u LŠ dao vise hattrickova od Ronalda koji je 7 godina igrao u Engleskoj ligi :)

zekan

pre 7 godina

Titula je za najboljeg igraca, a ne za najtrofejnijeg. Ronaldo je u najboljem slucaju na trecem, cetvrtom mestu. Mesija da ne racunam, a mislim da Suarez i Grizman mnogo vise zasluzuju Zlatnu loptu nego nasminkani

Bojan Todorovic

pre 7 godina

Nije iskljuceno da smesni paun ipak dobije. Bez obzira sto je bio potpuno beskoristan. Desavalo se vec.
Kaciti mu zasluge za LS i EP je smesno. Ko god je gledao zna da bi isto ( ili bolje ) prosli i bez njega. Jedino pomena bitno je grcevito sustizanje Madjarske.
Posebno ako se uzme u obzir kolika je fudbalska velesila Madjarska i kako im je golman nesavladiv kad spakuje domine i navuce unterciger. Mene bi bilo sramota da se time hvalim.
Sa Hrvatima se jedva video, finale nije igrao. Kakve zasluge on ima sto su momci osvojili EP??
U LS za nijansicu bolje.

Ali kad bismo bili objektivni pa stavljali na drugi tas sve prokockane sanse, uprobastene lopte, olako procerdane prilike - jasno je da je steta koju napravi kud i kamo veca od koristi koju donese. Kad bi se za to delio trofej bio bi daleko ispred svih, potpuno zasluzeno. Ma dobio bi ga u trajno vlasnistvo....
E u Primeri je vec drugo. Tu ide samo na najjace. Kad se dovati Rajo Valjekana .... jadna li im majka!!! Ima bre da vide ko je CR 7!! I da zapamte!

MaveRick

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Liga sampiona, Ramos donese + vidis se jednu utakmicu, Eder postigne odlucujuci gol u produzecima finala = CR7 Penaldito sa zlatnim loptama

Kaka

pre 7 godina

(Adriano_Galliani, 25. oktobar 2016 18:42)

OK. Uhvatio si se jedne utakmice, a sta cemo sa ostalim 6? Ko je tu koga izvlacio? Renato Sancez ga je izvukao protiv Poljske, da on nije dao gol za 1-1 Portugal bi ispao, Kvarezma protiv Hrvatske, Eder protiv Francuske.

Stef

pre 7 godina

Samo zbog lige sampiona ce osvojiti Cr, iako je zlatna lopta individualna nagrada uvek se gledaju trofeji... inace Mesi bi trebalo svake godine da osvaja kakvu magiju poseduje u nogama.

gevara

pre 7 godina

Vi koji pricate o CR7, hajde da vas poitam sta je messi uradio ove godine, ali budimo realni sa barcelonom sve sto je osvojio najbolji je bio Suarez i golovima i asistencijama a sa argentinom bolje da ne pricamo, a sto se reala tice Ronaldo daleko je bio najbolji tokom cele sezone isto tako i sa Portugalom

Mich

pre 7 godina

Mahrez????
AAAAAAHAHAHAHAHAHAAAAA
Ma dajte ljudi nemoj da se zaj...
Pa koliko znam onih godina kad je LA KORUNJA gazila celu evropu kao cudo od kluba niko nije bio ni u uzem izboru, cuj Mahrez???????

sinki

pre 7 godina

Vidjecemo kako ce novinari da glasaju i kakav kriterijum ce im biti...Da li ce glasati za trofeje ili ce gledati ko najvise utice na igru,ko je individualno najbolji.Ja mislim da ce biti ovo drugo.

barcaforca

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Slažem se.....pepe je potpuno zaslužio
(D, 25. oktobar 2016 18:08)
Haahahh, bravo majstore..Hteo sam to isto da napisem od reci do reci,reko mrzi me ,nece objaviti i sad citam komentaram, ne verujem.
Najbolji igrac reala uz modrica je bejl..Taj covek pravi razliku na terenu.znaci, ronaldo je 3. najbolji igrac Reala.Ono sto on radi najbolje, i tu mu skidam kapu je da se izvuce na krilo,primi loptu(svakih 15 min)krene kao u sredinu, doda Marselu i onda trkom u peterac gde je cesto blizi protivnckom golu od samog golmana..sve se svodi na to da neko uradi nesto ne bi li njemu dosla lopta.

Jim Beam

pre 7 godina

Ronalno je ove godine uzeo dva najznačajnija trofeja - EURO i LŠ. Uopšte ne želim da ulazim u polemiku ko je generalno bolji jer su i Mesi i Ronaldo vanserijski igrači, ali 99% će Zlatnu loptu uzeti Ronaldo. Potpuno zasluženo, a za sledeću godinu neka se ćeraju kao i do sada, ja ću da uživam dok još traju :)

Dr

pre 7 godina

Liga sampiona, evropsko prvenstvo (ucestvovao u 7 od ukupno 9 golova koje je Portugalija dala + pogodjen penal u penal seriji), mnogo golova i mnogo asistencija. Mesi je takodje odlican ali ove godine zlatnu loptu zasluzuje Ronaldo. Mesi u Barsi nije bio najbolji strelac ni asistent prosle sezone, ako je neko zasluzio ovu nagradu to je onda Suarez.

bbr

pre 7 godina

Mesi ce biti najveci onog trenutka kad predje u PL i tamo sa pozicije levog ili desnog krila bude najbolji strelac i igrac cele lige.Kao sto Pele ne moze da bude najbolji svih vremena jer je igrao samo poluamaterske lige(svojom odlukom) i Svetska prvenstva svakih par godina,to nije dovoljno.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Tako je glasovima i Djani doveden na Exit, ili Lovren iz Liona umesto Pujola. Kristijano pa svi ostali. Sto se Suareza tice, on zbog svog ponasanja je sam sebe diskvalifikovao. Nije to sto on udari nekog, nego to onda radi tokom cele utakmice, setite se prve utakmice protiv Atletika. Zasluzio je barem tri crvena kartona. A zasluzio je barem jednu Loptu.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ronaldo u tih istih 450 minuta postgao samo 1 gol. I ko onda ima vece zasluge? Ronaldo ili odbrana Portugala odnosno pre svega Pepe?
(Kaka, 25. oktobar 2016 17:39)

Пре свега, постигао је два и то врло важна, у оној утакмици против Мађарске када је Португалија примила три. Ето ти твој Пепе, Роналдо морао да извлачи флеке.

nikola1992

pre 7 godina

Dobro je rekao filip lam, zlatna lopta je takmicenje popularnosti napadaca. Svi polaze od toga da je ronaldo osvojio ls i evropsko, ali zar nije isto to uradio i pepe? A njega niko ni ne pominje. Iskreno govoreci, ronaldo nije imao neku specijalnu sezonu, tako da ja ne vidim razlog da on bude izraziti favorit. Nije ni previse uticao na osvajanje ta dva trofeja, tako da ni to sto ih je osvojio mu ne moze biti nikakva prednost. Steta sto su marez i vardi usporili u drugom delu godina, inace bi, po meni, oni trebalo da dobiju ovu nagradu. Ovako, mozda grizman ima neke sanse, bufon je imao odlicnu godinu sto se tice licnog ucinka, suarez takodje. Ali svi znamo da ce opet borba biti izmedju mesija i ronalda. I verovatno bas ronaldo dobija, zbog trofeja.

Ђенерал

pre 7 godina

За мене је Меси мајстор за Роналда, а Мареза и цео Лестер волим више од ове двојице, али оно што је Роналдо освојио ове године је за сваку похвалу, посебно титула са Португалом.

gevara

pre 7 godina

Vi koji pricate o CR7, hajde da vas poitam sta je messi uradio ove godine, ali budimo realni sa barcelonom sve sto je osvojio najbolji je bio Suarez i golovima i asistencijama a sa argentinom bolje da ne pricamo, a sto se reala tice Ronaldo daleko je bio najbolji tokom cele sezone isto tako i sa Portugalom

brat Silvio

pre 7 godina

Osvaja CR7 po meni nezasluzeno,ako je neko morao biti iz Portugala i Reala onda je to Pepe koji jedoktorski odigrao oba turnira ali odbrambeni igrači očito nisu fudbaleri oni su tu maskote napadači su mi neka kavzi-sila.

gevara

pre 7 godina

Vi koji pricate o CR7, hajde da vas poitam sta je messi uradio ove godine, ali budimo realni sa barcelonom sve sto je osvojio najbolji je bio Suarez i golovima i asistencijama a sa argentinom bolje da ne pricamo, a sto se reala tice Ronaldo daleko je bio najbolji tokom cele sezone isto tako i sa Portugalom

bbr

pre 7 godina

Mesi ce biti najveci onog trenutka kad predje u PL i tamo sa pozicije levog ili desnog krila bude najbolji strelac i igrac cele lige.Kao sto Pele ne moze da bude najbolji svih vremena jer je igrao samo poluamaterske lige(svojom odlukom) i Svetska prvenstva svakih par godina,to nije dovoljno.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Ronaldo u tih istih 450 minuta postgao samo 1 gol. I ko onda ima vece zasluge? Ronaldo ili odbrana Portugala odnosno pre svega Pepe?
(Kaka, 25. oktobar 2016 17:39)

Пре свега, постигао је два и то врло важна, у оној утакмици против Мађарске када је Португалија примила три. Ето ти твој Пепе, Роналдо морао да извлачи флеке.

sinisa

pre 7 godina

Da se ne lazemo,svi dobro znamo da je Messi jednostavno najuticajniji i najbolji fudbaler na svijetu,sto se tice samog terena,on dominira.Svaka cast Ronaldu na golovima ali on je golgeter,nije na istom nivou kao Messi,i to svako zna ko prati fudbal,vidi razliku,ogormna je,uocljiva.

gevara

pre 7 godina

Vi koji pricate o CR7, hajde da vas poitam sta je messi uradio ove godine, ali budimo realni sa barcelonom sve sto je osvojio najbolji je bio Suarez i golovima i asistencijama a sa argentinom bolje da ne pricamo, a sto se reala tice Ronaldo daleko je bio najbolji tokom cele sezone isto tako i sa Portugalom

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Tako je glasovima i Djani doveden na Exit, ili Lovren iz Liona umesto Pujola. Kristijano pa svi ostali. Sto se Suareza tice, on zbog svog ponasanja je sam sebe diskvalifikovao. Nije to sto on udari nekog, nego to onda radi tokom cele utakmice, setite se prve utakmice protiv Atletika. Zasluzio je barem tri crvena kartona. A zasluzio je barem jednu Loptu.

Jim Beam

pre 7 godina

Ronalno je ove godine uzeo dva najznačajnija trofeja - EURO i LŠ. Uopšte ne želim da ulazim u polemiku ko je generalno bolji jer su i Mesi i Ronaldo vanserijski igrači, ali 99% će Zlatnu loptu uzeti Ronaldo. Potpuno zasluženo, a za sledeću godinu neka se ćeraju kao i do sada, ja ću da uživam dok još traju :)

Dr

pre 7 godina

Liga sampiona, evropsko prvenstvo (ucestvovao u 7 od ukupno 9 golova koje je Portugalija dala + pogodjen penal u penal seriji), mnogo golova i mnogo asistencija. Mesi je takodje odlican ali ove godine zlatnu loptu zasluzuje Ronaldo. Mesi u Barsi nije bio najbolji strelac ni asistent prosle sezone, ako je neko zasluzio ovu nagradu to je onda Suarez.

Madridista

pre 7 godina

Ne znam sta je tu cudno. Ja volim Real ali nije mi problem priznati da je u ovoj godini Mesi daleko vise pokazao... Ronaldo ako dobije zlatnu loptu dobit ce je iskljucivo zbog trofeja LŠ i EURA.

jmmm

pre 7 godina

(gevara, 25. oktobar 2016 17:46)

Sta je Ronaldo uradio ove godine? Dao 3 gola Volfsburgu istom onom timu kojem je Levandovski dao 5 gola u 9 minuta? Dao 2 gola protiv Rome? Dao gol protiv Velsa koji ima jednog pravog igraca? I na osnovu toga treba dobiti zlatnu loptu? A gde je bio protiv Atletika, Sitija, Francuske, Hrvatske, Poljske? Meni su najjaci ovi sto pisu da je Ronaldo osvojio EURO, a lik nije bio ni najbolji igrac Portugala dok je npr. Mesi bio najbolji igrac na Kopa Americi...

zekan

pre 7 godina

Titula je za najboljeg igraca, a ne za najtrofejnijeg. Ronaldo je u najboljem slucaju na trecem, cetvrtom mestu. Mesija da ne racunam, a mislim da Suarez i Grizman mnogo vise zasluzuju Zlatnu loptu nego nasminkani

Ђенерал

pre 7 godina

За мене је Меси мајстор за Роналда, а Мареза и цео Лестер волим више од ове двојице, али оно што је Роналдо освојио ове године је за сваку похвалу, посебно титула са Португалом.

D

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Slažem se.....pepe je potpuno zaslužio

The One

pre 7 godina

To nisu trolovi vec ljudi koji realno i objektivno gledaju.. Mesi je bolje igrao, jer je bolji i zasluzio je..
A koliko je Kristijano zasluzio toliko je i Pepe, Ramos i ostali iz Reala, ako se gledaju trofeji..

kiki

pre 7 godina

Sve pozitivne i negativne stvari za Messija i Ronalda u 2016 godini: Messi ima najviše golova, najviše asistencija, najviše golova iz slobodnih udaraca, najviše driblinga, najviše stvorenih šansi suigračima. Od bitnijih golova u Primeri protiv jačih timova Messi je dao protiv Atletica za 1-1 i protiv Seville za 1-1. Ronaldo zabio protiv Barcelone za 1-2. U LŠ je Ronaldo zabio 2 protiv Rome i 3 protiv Wolfsburga. Messi zabio 3 protiv Arsenala i Citya. U polufinalu i finalu LŠ i jedan i drugi nisu ništa uradili (Messi nije ni igrao). U reprezentaciji Ronaldo u polufinalu zabio dobar gol protiv Walesa i imao slučajnu asistenciju, dok je Messi u polufinalu Copa Americe protiv USA-e zabio golčinu iz slobodnog udarca i imao odličnu asistenciju za Lavezzija (Portugal sa Ronaldom je protiv te iste USA-e igrao 2-2 na SP-u 2014 godine). Messi promašio penal u finalu Copa Americe dok je Ronaldo mašao šanse odlične šanse protiv Hrvatske i Poljske ali su ga spašavali suigrači da ne bude tragičar kao Messi. Tu naročito mislim na onu utakmicu protiv Hrvatske gdje je imao na drugoj strani Quaresma koji je bio sam ali je šutao na gol. Hajmo zamisliti kakvi bi se sada pisali komentari o Ronaldu da je ta lopta završila u korneru i da je Portugal na kraju izgubio na penale protiv Hrvatske... Realno gledano, Ronaldo nikako nije bolji od Messija u 2016 godini (a kako igra teško da će i biti). Druga stvar je sad što su Ronaldu suigrači donosili trofeje LŠ-a (Ramos) i EURA (Eder).

srki

pre 7 godina

(majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Zasto je onda Ronaldo dobio zlatnu loptu 2013 godine kada sa Realom nije osvojio nista? Kada su Mesi i Riberi imali trofeje tada to nije bilo bitno, a sada bi da Ronaldo dobije zlatnu loptu zbog trofeja? haha

Stef

pre 7 godina

Samo zbog lige sampiona ce osvojiti Cr, iako je zlatna lopta individualna nagrada uvek se gledaju trofeji... inace Mesi bi trebalo svake godine da osvaja kakvu magiju poseduje u nogama.

brat Silvio

pre 7 godina

Osvaja CR7 po meni nezasluzeno,ako je neko morao biti iz Portugala i Reala onda je to Pepe koji jedoktorski odigrao oba turnira ali odbrambeni igrači očito nisu fudbaleri oni su tu maskote napadači su mi neka kavzi-sila.

Kaka

pre 7 godina

(majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Po tvojoj logici Pepe treba dobiti zlatnu loptu? Portugal na EURU u knokaut fazi primio samo jedan jedini gol u 450 minuta dok je Ronaldo u tih istih 450 minuta postgao samo 1 gol. I ko onda ima vece zasluge? Ronaldo ili odbrana Portugala odnosno pre svega Pepe?

MaveRick

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (majstor, 25. oktobar 2016 16:51)

Liga sampiona, Ramos donese + vidis se jednu utakmicu, Eder postigne odlucujuci gol u produzecima finala = CR7 Penaldito sa zlatnim loptama

Mire982

pre 7 godina

(Adriano_Galliani, 25. oktobar 2016 18:42)

Zapravo, Island je pobedom protiv Austrije osigurao prolazak u narednu rundu, sto znaci da bi Portugal prosao dalje sa iste pozicije cak i u slucaju pobede(sto znaci da vaznost tih golova i nije bila bas tolika, kako si je ti opisao). Portugal je na EP imao nekoliko igraca, koji su bili bolji od njega(Rui Patricio, Nani, Quaresma, i mladi Renato Sanches, koji je naprosto ,,eksplodirao'' na prvenstvu). Ronaldo je prosle sezone u LS bio najbolji strelac sa 16, za sta je dobio nagradu za najboljeg igraca(iako je tu nagradu vise zasluzio Grizman). Ronaldo je bio najbolji STRELAC. Igrom ove godine NIKAKO nije zasluzio da osvoji Zlatnu Loptu, cak su neki njegovi saigraci iz kluba zasluzili da se nadju ispred njega(Bejl i Ramos npr). Seti se da je i Mario Gommez u dresu Bayerna opasno resetao mreze u LS, bundesligi, kao i u reprezentaciji Nemacke. A nikad nije bio ni na sirem spisku medju najboljim kandidatima. To su golgeteri. A postoji ogromna razlika izmedju golgetera i klasicnog plejmejkera(koji pored svega sto uradi i stvori na terenu, usput da gotovo identican broj golova kao i golgeter). I prestani vise da siris mrznju prema Barseloni, nije Messi kriv sto je daleko bolji od drugih. Navijaj za svoj klub, i uzivaj u igri!

Pozdrav svim ljubiteljima fudbala!

Bojan Todorovic

pre 7 godina

Nije iskljuceno da smesni paun ipak dobije. Bez obzira sto je bio potpuno beskoristan. Desavalo se vec.
Kaciti mu zasluge za LS i EP je smesno. Ko god je gledao zna da bi isto ( ili bolje ) prosli i bez njega. Jedino pomena bitno je grcevito sustizanje Madjarske.
Posebno ako se uzme u obzir kolika je fudbalska velesila Madjarska i kako im je golman nesavladiv kad spakuje domine i navuce unterciger. Mene bi bilo sramota da se time hvalim.
Sa Hrvatima se jedva video, finale nije igrao. Kakve zasluge on ima sto su momci osvojili EP??
U LS za nijansicu bolje.

Ali kad bismo bili objektivni pa stavljali na drugi tas sve prokockane sanse, uprobastene lopte, olako procerdane prilike - jasno je da je steta koju napravi kud i kamo veca od koristi koju donese. Kad bi se za to delio trofej bio bi daleko ispred svih, potpuno zasluzeno. Ma dobio bi ga u trajno vlasnistvo....
E u Primeri je vec drugo. Tu ide samo na najjace. Kad se dovati Rajo Valjekana .... jadna li im majka!!! Ima bre da vide ko je CR 7!! I da zapamte!

sinki

pre 7 godina

Vidjecemo kako ce novinari da glasaju i kakav kriterijum ce im biti...Da li ce glasati za trofeje ili ce gledati ko najvise utice na igru,ko je individualno najbolji.Ja mislim da ce biti ovo drugo.

barcaforca

pre 7 godina

haha, nažalost trolovi ne odlučuju o zlatnoj lopti..jako prosta formula glasi; liga šampiona + evropsko prvenstvo = zlatna lopta.
Slažem se.....pepe je potpuno zaslužio
(D, 25. oktobar 2016 18:08)
Haahahh, bravo majstore..Hteo sam to isto da napisem od reci do reci,reko mrzi me ,nece objaviti i sad citam komentaram, ne verujem.
Najbolji igrac reala uz modrica je bejl..Taj covek pravi razliku na terenu.znaci, ronaldo je 3. najbolji igrac Reala.Ono sto on radi najbolje, i tu mu skidam kapu je da se izvuce na krilo,primi loptu(svakih 15 min)krene kao u sredinu, doda Marselu i onda trkom u peterac gde je cesto blizi protivnckom golu od samog golmana..sve se svodi na to da neko uradi nesto ne bi li njemu dosla lopta.

Bojana

pre 7 godina

Porediti Messija sa bilo kojim igračem danas je stvarno smesno : u rangu kad bi poredili Mercedes i neku našu Zastavu ! Danas postoji mnogo mnogo extra igrača ali ne mogu se porediti sa malim zdepastim Argentincem koji je ipak jedan nivo iznad svih !

Kaka

pre 7 godina

(Adriano_Galliani, 25. oktobar 2016 18:42)

OK. Uhvatio si se jedne utakmice, a sta cemo sa ostalim 6? Ko je tu koga izvlacio? Renato Sancez ga je izvukao protiv Poljske, da on nije dao gol za 1-1 Portugal bi ispao, Kvarezma protiv Hrvatske, Eder protiv Francuske.

Mich

pre 7 godina

Mahrez????
AAAAAAHAHAHAHAHAHAAAAA
Ma dajte ljudi nemoj da se zaj...
Pa koliko znam onih godina kad je LA KORUNJA gazila celu evropu kao cudo od kluba niko nije bio ni u uzem izboru, cuj Mahrez???????

lol

pre 7 godina

(bbr, 25. oktobar 2016 17:46)

Mesi je protiv Engleskih klubova u LŠ dao vise hattrickova od Ronalda koji je 7 godina igrao u Engleskoj ligi :)

nikola1992

pre 7 godina

Dobro je rekao filip lam, zlatna lopta je takmicenje popularnosti napadaca. Svi polaze od toga da je ronaldo osvojio ls i evropsko, ali zar nije isto to uradio i pepe? A njega niko ni ne pominje. Iskreno govoreci, ronaldo nije imao neku specijalnu sezonu, tako da ja ne vidim razlog da on bude izraziti favorit. Nije ni previse uticao na osvajanje ta dva trofeja, tako da ni to sto ih je osvojio mu ne moze biti nikakva prednost. Steta sto su marez i vardi usporili u drugom delu godina, inace bi, po meni, oni trebalo da dobiju ovu nagradu. Ovako, mozda grizman ima neke sanse, bufon je imao odlicnu godinu sto se tice licnog ucinka, suarez takodje. Ali svi znamo da ce opet borba biti izmedju mesija i ronalda. I verovatno bas ronaldo dobija, zbog trofeja.