Tenis 121

Ponedeljak, 03.10.2016.

13:15

Mari igra u Pekingu: Cilj mi je prvo mesto

Drugi teniser sveta Endi Mari učestvovaće na ATP turniru u Pekingu zbog šanse da se umeša u borbu za prvo mesto.

Mari igra u Pekingu: Cilj mi je prvo mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

master Jova

pre 7 godina

Što bi voleo da se Nadal zahukta kao nekad pa da ga pocepa ko novine - da podseti Mareja de mu je mesto. Ko što ga je u najboljim danima dvaput u polufinalu W bio sa po tri nula

he he

pre 7 godina

@preveliki je to zalogaj za tebe
E bas mi je drago sto si se zagrcnuo i spotako baš o moje komentare.. he he
To znači da te nešto bocnulo direktno u srce, a znaš šta je to je burazeru?! ISTINA!
A da traže potvrdu o završenoj osnovnoj školi 98% komentara ovde ne bi objavili..he he

Putar

pre 7 godina

HRABRA IZJAVA!
Za ovakvu izjavu treba imati pokriće
Možda Endi zna nešto što mi ne znamo?
Možda su mu odobrili neke pilulice pošto se ne oseća dobro?

huh?

pre 7 godina

''Osim Serene Vilijams ne postoji mnogo igračica koje se mogu pohvaliti konstantnošću'' ....te se moraju uvesti neke promene da bi zenski tenis postao interesantniji.
U muskom tenisu vec dugo vlada jedan covek. Mozda je sad jasnije zasto Novaku vise nije prioritet prvo mesto. Mozda u muskom tenisu takodje moraju da se uvedu neke promene, milom....ili silom?

Šta bi bilo da je bilo

pre 7 godina

Novak jeste sprečio Nadala da sada ima 17 slemova - pobedio ga je na tri slema zaredom . Od W u Uso 2011. i na AO 2012. Pošto mnogo volite statistiku idemo dalje - sada bi Novak imao 16 slemova da nije bilo Nadala. Od 2012. do danas, Nadal je pobedio Novaka u tri gs finala: RG 2012, Uso 2013. (tada ga je pobedio i u polufinalu RG, u finalu Ferera, čista formalnost) i na RG 2014. Neko se rodi pod srečnom zvezdom a neko ne - Vavrenka jeste pobedio Nadala u finalu AO, ali Nadala koji se povredio početkom drugog seta pa odstatirao meč, inače bi sada imao 18 slemova.Nole je pobeđivao sedan 6 god. starijeg Federera i to kad je ovaj duboko zašo u tridesetete, dok ga je Nadalo pobeđivao kad je ovaj bio na vrhuncu, a da se Nadal povređivao bio bi možda preko 200 nedelja prvi. Da nije igrao u Nadalovo vreme, Federer bi imao bar 4 RG,Nadal da nije igrao u vreme RF imao bi 4 W... Vi tako razmišljarte, ali uzimate samo ono što vam odgovara: može se tako unedogled - šta bi bilo kad bi bilo. Nije Vavrenka kriv što se Nadal povredio niti je Novak Mareju i Nadala poklonio po dva slema. šta su vam oni krivi, to samo vi znate. Što se Mareja tiče, voleo bih da se u finalu Pekinga sretne s Nadalom pa da ga Španac ispraši kao u najboljim danima. Inače, Nole i ovu god. završava kao prvi, garant.

stvarno svasta

pre 7 godina

Koliko nenormalnih ima da je to bruka! e Marey resio da bude prvi pa juri turnir 500 da smanji razliku??? a Novak propao i oprasta se sa " samo " 5000 poena razlike! Marey zasluzio kazu? na konto cega ? Wimbldona? pa Djole je uzeo dva GS ove godine, jel ga oprao u medjusobnim duelima, pa sta sad? hocemo da pravimo novu ATP listu svaki tri dana na osnovu necijeg trenutnog bioritma ili polozaja zvezda ili komentara na bbc ili b92??? do pre 5 godina ko udje u poslednji kvartal godine sa 1000 bodova prednosti smatralo se da je superioran u svakom smislu, a Novaku se broji sta jede,gde seta, kome se javio,gde mu je zena? totalni imbecili od komentatora, Nole odmaraj brate do Mastersa pa odvali i vrati u kucicu sve, pa idemo dalje dogodine!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djordje Stanojevic, 3. oktobar 2016 16:03)

BRAVO!!! Secamo li se 2013 kad je Nadal imao nekih 40 bodova vise od Novaka a Nole imao mogucnost da odigra recimo Valensiju ili Bazel pa nije to uradio. Nije tu godinu ni zavrsio kao prvi, a mogao je, ali svi znamo sta je bilo posle te 2013. Pored svega sto si naveo, ja bih jos da dodam ovo. Interesantno je kako je Endi najpre otkazao Peking zbog povrede butnog misica a sad posle Novakovog otkazivanja, odjednom je savrseno spreman. I u Endijeve povrede i volseban oporavak se veruje, Novaku se ne veruje ni kad kaze da je povredjen. Endi je zasluzio da bude prvi a Novak nije iako brojke govore drugacije?

Kika

pre 7 godina

Da li vi gledate tenis kad gledate tenis, ili samo gledate u Djokovica? Pa je li moguce da niste videli Rodjinu transformaciju igre u 34. godini na AU openu, pre nego sto ce povrediti koleno? Ej, Rodja je imao igru da Djokovic vise ne primirise. To je igračina. A i Mari kada je na kondiciju izgubio od Djokoa u pet setova takodje u Australiji. Napredak. A Djokovic samo ima brzinu u nogama. To mu je najjace oruzje.

anica

pre 7 godina

Eh Eh Eh
Vidim nasem Novaku leze reklame i bas je maneken, pa da vidis kako se snasao, a sto se ne bi Endi snasao u tom svetu...ako zasluzi svojim radom da bude br jedan bice, tu se ne pitamo mi, nego licno on i Novak, do duse malo vise Novak. Decko je veliki borac, i mnogo losijih tenisera u istoriji je bilo br jedan a on nije, to nije fer, drugo je to sto ja ne zelim zbog Novaka, ali sa aspekta sporta zasluzuje.
Endi Marej je primer kako decko moze biti duhovit normalan a ujedno privlacan...on je takav kakav je, sve radi spontano.. ne folira. Samo sto je u svetskom vrhu tenisa toliko godina, uz to roditelj..skroman.. govori o njegovom mentalitetu.. Svrca je za svako postovanje, a ljubomornih ce uvek biti.

pera

pre 7 godina

Jedno su zelje, a drugo su mogucnosti xD
Usput ako mozete da iskljucite komentare zato sto imamo dosta sportsko moralnih analiticara.
Koga boli k sto ce marej stici naseg noleta i, ostale kombinacije...
Gledajte svoj zivot i uzivajte, a ne da gledate ko ce koga stici u tenisu, kojeg ne znate da igrate. Lepo je kada pobedi i kada se slusa nasa himna, tada je i njemu puno srce, i meni. Covek kada izgubi, tolika se uzbuna podigne i svi mediji moraju da pisu sve i svasta (uglavnom su to gluposti ili post "lajk ako si i dalje uz mene). Znaci muka mi je od toga...
Ja sam svestan da smo sportska nacija i u svetu a kamoli u regionu, i ja sam najsrecniji kada smo uspesni, ali ne pridajte svu svoju paznju tome, gledajte vise sebe.

Branko

pre 7 godina

Pazite sad ovo, mogu da se kladim da će Nole biti br.1 još celu 2017. Ovo je sve taktika, šta će se braniti, a šta osvajati sledeće godine, videćete.

Analitičar amater

pre 7 godina

Pa pustite čoveka da mašta i bori se za prvo mesto.Svako ko igra tenis ima pravo da tako razmišlja, e samo kolko je to ostvarljivo ne zavisi samo od njega.Tu su i ostali,naravno i Novak,pa kom opanci kom obojci.Činjenica je da Novak nema pravi tretman kao br.1 u odnosu na predhodnike uprkos što je on već godinama u vrhu a ne par meseci ili nedelja.To izaziva srdžbu kod većine komentatora pa zato imamo gomile nesuvislih komentara.Nole je biser kakvog više nikada nećemo imati pa je zato zaslužio svaku pohvalu i počast a biće na vrhu sigurno još dugo.Živeo ti nama Novače.

zoran

pre 7 godina

Čitajući većinu komentara sramota me što sam Srbin u neku ruku. A i Novak koji se da kažem bori za ovu bednu zemlju da je pokaže sto bolje u svetu. Alo bre pa jedina svetla tacka nam je Novak. Da sam na njegovom mestu promenio bih državljanstvo ali on neće jer je on čovek kakav se jednom u životu radja. Hvala mu za sve što nam je pružio do sada, da uživamo i slavimo njegove uspehe a sada pad i odmah pljuvanje, nego ja sam lud što se nerviram zbog ovih maloumnika... Nole će biti od Šangaja jači nego ikad, živi bili pa videli a i da ne bude tako. I još jedna stvar što se tiče prvog mesta : Jedno je stići a drugo prestići ... Toliko
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragisa007, 3. oktobar 2016 16:30)

Sta lupetas..?? Novak jedina svetla tacka u svetu..?? Ma, jesi li ti uopste svestan koliko nasih ljudi po svetu fantasticno reprezentuje Srbiju, covece..? Da li si svestan koliko nasih naucnika, inzinjera, radnika, dostojno predstavlja Srbiju gde god se nalaze..??
Problem tvoj je sto ti ne znas takve ljude, vec ti je prebacivanje loptice preko mreze vrhunsko dostignuce. Da me neko pogresno ne shavti; Novak u svom poslu je sjajan, ali sta pravite od tog coveka nekog polu-boga. Jednog Federera u Shvajcarskoj i ne pominju, na ulici se ne okrecu za njim, a ovde je Novak isto sto i Tesla. Jeste li svesni sta poredite..??

dera petlic

pre 7 godina

Sve se poklapa: Novakova izjava i Marijeva promjena plana. Mislim da je njegov (Marijev) red da malo bude
prvi. To mu i fali da se ubroji medju velike...

Alen

pre 7 godina

Sad kad se bliži gubitak prvog mesta, kreću teorije zavere i već se pominju masoni, iluminati, CIA, hahaha. Nema nama pomoći, mi smo definitivno mitomani i ludaci.

(Nela, 03. oktobar 2016 15:45)

Ko ste to vi koji ste definitivno mitomani i ludaci? Građani Srbije? Srbi? Ne prihvatam jer sam i građanin Srbije i Srbin, a nisam mitoman, a još manje ludak. Niti bilo ko iz mog okruženja, uglavnom gradani Srbije i pretežno Srbi. Danas svako ima pristup internetu i može da piše šta mu je volja bez ikakvih posledica. I u tome se ne razlikujemo od razvijenijih, kulturnijih i pismenijih društava. Postoji kategorija konzumenata interneta koja uživa da isprovocira ostale, smatrajući da je to dokaz nekakve superiornosti. Valjda! Oblikuju okvire u kojima se diskusija razvija, često raspravljajući sa samim sobom pod različitim nikovima.
Za kraj, ne zovem se Alen, samo naglašavam sve suprotno od vašeg stava.

mike

pre 7 godina

Racunica je prosta:

4 x 2000 + 1 x 1500 = 9500 bodova.

Da bi ga prestigo treba mu:

10 X 1000,
uh, nema ih 10 znaci
9x1000 + 2x500, ili 9x1000 + 4x250 ...

Zelena trava

pre 7 godina

Covek ima 11 GS finala, pa stoga i zasluzuje da oseti kako je biti prvi, ali sve mi se cini da, ako se Rafa zahukta, on ce i biti taj koji ce smeniti Novaka.

Ko li te pusti da završiš osnovnu?

pre 7 godina

Novaku je potrebno da se skoncentrise na grend slem titule. Biti na vrhu je pritisak ..
(Anakrist, 3. oktobar 2016 13:54) # Link komentara
Koncentriše, nikako Skoncentriše, zato što je poreklo reči od koncentracija, a ne od suludog Skoncentracija.

VUK

pre 7 godina

a šta će Endy sa br.1.? Njega pare ne zanimaju. Kažu da mrzi da snima reklame. Ne troši ni ovo što je do sada zaradio. Ljudi koji ulažu svoj novac u tenis bi samo imali problem. Ajde zbog Britanaca.. to razumem..ako kojim slučajem i bude br.1...par nedelja puna kapa! Nikome nije u interesu da neko takvog mentaliteta predstavlja sport u koji se toliko novca ulaže. Kao da Novak uvek voli da se eksponira.. jednostavno je takav posao. E sad zamislite da Endy da duhovit odgovor ili učestvuje u zabavnom programu.. ne biva!

Dominator

pre 7 godina

Kad se pomene Endi, prvo što mi padne na pamet je kisela faca koja samu sebe jede i ona smešna grupica mršavih momčića sa slovima ANDY. Tako da... verujem, za njegovo dobro, neće nikada biti broj 1. Pre par sezona je i mogao da se transformiše, sad je kasno. Sad je samo kandidat štampe, lobija i ne znam čega još ne, manje terena, a ponajmanje onoga što broj 1 treba da predstavlja. Federer je imao lepotu igre, Rafa snagu i upornost, a Novak, uz gomilu vrhunskih sportskih osobina, vrhunski ljudski karakter kao možda najbitniju osobinu koju treba da ima najbolji.
Inače po pitanju Novaka, nadam se da razmišlja o povlačenju, jer to što mu se servira sa svih strana poslednjih meseci nije doživeo ni jedan broj 1. u tenisu. Novak i da obori sve što se traži tretman koji zaslužuje neće dobit, naprosto nije "njihov". Mislim da mu je vreme za neki ozbiljniji životni angažman od zabavljanja publike i zgrtanja love "sumnjivog" karaktera.

ako bi da pojasnis

pre 7 godina

Ne verujem da će preuzeti (inače zasluženo) prvo mesto do kraja ove godine, ali ako napravi korak više i uzme AO početkom sledeće godine eto nama novog broja 1.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vragolan, 3. oktobar 2016 14:11)

Ova logika mi nije jasna. Endiju ZASLUZENO pripada prvo mesto a ispada da nije prvi jer na vrhu je neko ko je tamo nezasluzeno !? Jel' bi to trebalo da znaci to ? Pa tenis se nije igrao samo zadnjih 6 meseci niti je sezona zavrsena a uostalom i na race listi za ovu godinu Novak je bolji . I po cemu onda to Endiju ZASLUZENO pripada prvo mesto?

Dragisa007

pre 7 godina

Čitajući većinu komentara sramota me što sam Srbin u neku ruku. A i Novak koji se da kažem bori za ovu bednu zemlju da je pokaže sto bolje u svetu. Alo bre pa jedina svetla tacka nam je Novak. Da sam na njegovom mestu promenio bih državljanstvo ali on neće jer je on čovek kakav se jednom u životu radja. Hvala mu za sve što nam je pružio do sada, da uživamo i slavimo njegove uspehe a sada pad i odmah pljuvanje, nego ja sam lud što se nerviram zbog ovih maloumnika... Nole će biti od Šangaja jači nego ikad, živi bili pa videli a i da ne bude tako. I još jedna stvar što se tiče prvog mesta : Jedno je stići a drugo prestići ... Toliko

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Koliko nenormalnih ima da je to bruka! e Marey resio da bude prvi pa juri turnir 500 da smanji razliku??? a Novak propao i oprasta se sa " samo " 5000 poena razlike! Marey zasluzio kazu? na konto cega ? Wimbldona? pa Djole je uzeo dva GS ove godine, jel ga oprao u medjusobnim duelima, pa sta sad? hocemo da pravimo novu ATP listu svaki tri dana na osnovu necijeg trenutnog bioritma ili polozaja zvezda ili komentara na bbc ili b92??? do pre 5 godina ko udje u poslednji kvartal godine sa 1000 bodova prednosti smatralo se da je superioran u svakom smislu, a Novaku se broji sta jede,gde seta, kome se javio,gde mu je zena? totalni imbecili od komentatora, Nole odmaraj brate do Mastersa pa odvali i vrati u kucicu sve, pa idemo dalje dogodine!

slepi tumaraju u gomili!

pre 7 godina

u slucaju da se nekim cudom tako nesto i desi ove godine, sledece novak ide na 17.000 poena, covek se toliko zasitio tenisa da je tuzno gledati ga koliko se smorio, neki motiv mu je neophodan!!

upao je u blender m.volk

pre 7 godina

Za Đokicu bi bilo izuzetno zdravo da izgubi prvo mesto na neko vreme, onda bi se videlo da li mu je zaista stalo da i dalje igra tenis.

Strani mediji i teniski komentatori bi onda otkrili svoje pravo lice i počeli da veličaju Mareja kao da je šampion svih vremena a Đokovića da ponižavaju kao da je uvek bio trećerazredni teniser (kao što su to radili 2010.).

Mislim da bi onda to Đokicu toliko iznerviralo i upalio bi turbo motore i oduvao sve u sledeće 2 godine.

preveliki je to zalogaj za tebe

pre 7 godina

(he he, 3. oktobar 2016 15:07)

Tvoj komentar me je samo ucvrstio u ideji da se pre prodaje smartfona proveri koeficijent inteligencije kupca. Ti ga nikad ne bi kupio.

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

???

pre 7 godina

@poslednji mohikanac
A ti to u stvari pricanije na odmet...s o rodji(msm ispadanje iz prvih 10, sto ce mu se dogoditi uskoro) i tvojim "komentarima" u kojima pljujes, omalovazavas i ponizavas Novaka???Bravo malo samokritike

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

sasha

pre 7 godina

THE NOVAK::

Poso je prosla sezona GS, Novak ce se smaknuti iz Pekinga, sto je mudro jer birace svoje bitke, i ne mora trcati za poenima...
Njegovo je da odbrani samo jedan od 3(Sngaj, Paris, London), i 1 mesto za ovu godinu je osigurano...
Abice i u top 3 svih vremena kao igrac koji je zavrsio godinu 5 puta, kao broj 1...
Do godine ce nastati bitka za broj 1, jer Novak brani mnogo poena, ali takodje i Murray...
I bas ce finish te trke(a finish je taj koji se racuna) i odluciti pobednika, i zato Novakovo odustajanje od Pekinga, donosi eventualnih 500 poena do godine, u samom finishu...
AKo odbrani Sangaj, mislim da ce preskociti Paris, ili odigrati 3 kola i "izgubiti" jer njemu vise Mastersi nisu potrebni, posto i tu vodi na listi svih vremena....
Fokus ce biti na London, ali ima do tog jos puno...
Sretno NOle, svejedno dobio sve, ili zgubio sve tekme od sad pa do 2030, ti si najveci atleta kojeg je Srbija ikad imala, ubedljivo njaveci u regiji, niko nikad ni u Srbiji, ni u regionu, nije ne blizu onog sto Novak Djokovic jeste....
A za ove takozvane strucnjake ovde, kojima je najveci uspeh polufinale ulicnog turnira u ping-pongu, ne brini, vec sutra moraju ponovo na posao, da zarade za kiriju, jer kirija je njihov njaveci domet, i naaravno, za sve je kriv Vucic...

printerMB

pre 7 godina

razlika se smanjuje,ali ipak postoji.i samo deset poena vise cini tu razliku.e,da mi je?
da je babi ono,bila bi deda
nego gledaj da ostanes tu gde jesi,a za prvo mesto ne brini.jos dugo,dugo bice Novakovo

Oce li skoro cike u belom?

pre 7 godina

Pa "Mission Impossible 6" je zakazan za Jul 2017 ... jedino sto je glana uloga ponovo data Tomu Kruzu, mada sa sajentolozima se nikad ne zna ... Mozda im se Mari u pokusaju, pridruzi... i ... ipak dobije nesto ...

crompaq

pre 7 godina

Čudan smo, mi, narod! Sad je Endi lud, zato što mu je cilj da pude prvi, a Đoković je ½normalan½, jer ga prvo mesto ATP ne interesuje! Biće prvi, ima volju, za razliku od, ovog, drugog!

he he

pre 7 godina

@ Madjo
A Djokovicu se nisu sklonili? Federer omatoreo, Nadal povredio..godinama nisu u trci, bukvalno su mu poklonili i održavaju ga na 1.mesto..
Marej koga toliko osporavate svi mu je konkurencija, Vavrinka koji odigra jedan turnir godišnje na vrhunskom nivou. Ostali ko?
Tako da ovo što si napisao nije samo da ne pije vodu nego je smešno!

Alex

pre 7 godina

Mene iskreno raduje što je Nola rekao da mu cilj nije prvo mesto i da želi da samo uživa na terenu, to zapravo znači da će biti prvi još 2-3 godine.

Nela

pre 7 godina

Sad kad se bliži gubitak prvog mesta, kreću teorije zavere i već se pominju masoni, iluminati, CIA, hahaha. Nema nama pomoći, mi smo definitivno mitomani i ludaci.

gao

pre 7 godina

Eee moj Andy,prvo mesto se lovi u direktnom okrsaju sa Novakom a ne na turnirima na kojima pratis da li on nastupa ili ne pa onda odlucujes o svom nastupu.

Jovan VB

pre 7 godina

veliki sam Novakov navijac, ali realno, decko je zasluzio. I on ima zenu, i on ima dete, ali je njegov posao tenis. A ne filozofiranje pred novinarima i drzanje zenine suknje. I Marej je u prvom delu sezone imao meceva koliko i Nole, pa je irao i osvojio Quins, pa Wimbledon i odma dosao u Beograd da bar bodri saigrace protiv nasih. Kapa dole. Mislim da ce Djokovicevu karijeru prekinuti uprao zena ! Na zalost. Ziveli svi !

teniske tradicije

pre 7 godina

Bilo ko da je prvi samo ne Djokovic. Ne zbog Djokovica vec navijaca. Da se vec resimo ovih primitivnih komentara. Nekada je tenis bio sport otmene publike a sada.

Projekat Atlantida

pre 7 godina

Znači masoni i iluminati nameštaju Mareju prvo mesto. Sada je jasna ona izjava Novaka Noleta Đokovića, ko zna kako su ga ucenili i zastrašili.

he he

pre 7 godina

@basketas
A misliš da tenis sada i u zadnjih par godina nije nisko? Prenisko je brate sa cirkuzantom i folirantom na čelu. .tako da ako Marej malo zasedne niže sigurno ne može. .he he
Novak je ukapirao da ne može još dugo da zadrži 1.pa je sad u fazonu da mu to kao nije prioritet, ni cilj, ima druga interesovanja itd.
Smejurija..

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

До краја следеће године, Ђоковић ће испасти из 10 најбољих тенисера на свету због лоших резултата, неодбрањених бодова, прескакања турнира због повреда и неких сад већ других приоритета у животу који немају везе са тенисом. Највећи жал Новакових навијача ће остати на томе да није успео да стигне и престигне Федерера у два најважнија параметра и показатеља о најбољем играчу свих времена. Толико исказивање непоштовања и мржње засноване на зависти и љубомори само из једној разлога - најбољи је свих времена и остаће то, један једини, господин, бренд, легенда, синоним за тенис, добитник свих могућих награда и признања у спорту и фер-плеј игри и још много тога што ви никада нећете постати - Роџер Федерер! Хауг!

sinisa

pre 7 godina

Meni djeluje da je Marej iscrpljen,odigrao je previse meceva i turnira za redom,takav mi je utisak.Cini mi se da bi Nadal mogao osvojiti Peking.

Jumko

pre 7 godina

Zeleo bih u ime nebeskog naroda da ti uputim najgore psovke, kritike i ismejavanja jer si izjavio da ti je cilj da budes nekada prvi iako si u vrhu vec 10 godina!

lacko

pre 7 godina

Ovaj Marej koliko god da je limitiran kao igrač i čovek nikad nije prestao da radi na sebi i fizički i na tenisu. Menja trenere, pravi greške, lupeta gluposti, folira se na terenu, ali vidi se da mu je stalo da napreduje i da bude prvi.

I biće prvi, ne zato što je najbolji nego zato što je toliko uporan. I upornost je vrlina, ne samo znanje i veština.

saeKn

pre 7 godina

Iskreno pravo je cudo da se on do sada i nije borio za to prvo mesto ali nadam se da ce ono ostati u vlasnistvu Novaka. Prvo mesto donosi i neke lose stvari pritisak itd.

Vragolan

pre 7 godina

Ne verujem da će preuzeti (inače zasluženo) prvo mesto do kraja ove godine, ali ako napravi korak više i uzme AO početkom sledeće godine eto nama novog broja 1.

Dragan M.

pre 7 godina

Vrlo interesantna situacija.
Nole vise nije zainteresovan za No1.
Federer i Nadal odavno nisu. Vavrinka igra 'toplo-hladno', Del Potro nije na 100%, ostali nemaju kvalitet za No1.
Pa, ko ce biti No1?
Nece valjda Marej. A, nema ko drugi.

Jelena

pre 7 godina

Zagriženi Novakovi fanovi i dalje poriču realnost, a razlika na listi se topi. Jedan izjavljuje da mu 1.mesto nije prioritet, a drugi da mu jeste prioritet. Neće ga stići ove godine, ali početkom sledeće hoće sigurno kad Novak brani mnogo poena, ako stvari nastave da se odvijaju ovim tokom. Eno ga Novak na izletu sa Jelenom, okačio sliku na fejsbuk.

izex

pre 7 godina

teako ce to biti,Novak brani dosta bodova na pocetku 2017 ali drugi deo sezone ima itekako mesta da se popravi stanje.Novak ce ostati prvi bar jos dve godine

Dobar čovek

pre 7 godina

Komentari su tipičan primer koliko neki nikad nisu ima li želju a kamoli cilj da budu uspešni u nečemu..Pa pljuju one koje drugačije misle odnosno pokušavaju da ostvare za šta se bore skoro pa čitav život..

piter

pre 7 godina

E opušteno uzimaš, pošto našem Nolu to više nije prioritet. Tu je uvek grljenje drveća, jedenje traviki i slikanje sa Jetzom za instagram.

crazy processor

pre 7 godina

Djokovic ce ga pustiti, ako se budu sretali u finalima, ali bojim se da Mari nece vidjati toliko cesto finala do kraja godine...

Anakrist

pre 7 godina

Novaku je potrebno da se skoncentrise na grend slem titule. Biti na vrhu je pritisak koji mu nije potreban ako hoce jos koju titulu. On ce za mene uvek biti prvi jer je oborio neverovatne rekorde, ostaje mu da obori Federera i kraj!!!!

realno bice prvi

pre 7 godina

A sto mu cilj ne bi bio prvo mesto? Ima znanje, u formi je, osvojio Vimbldon, OI, Nadal se raspada, Federer ostario, Novak ima druge prioritete...

Srećko

pre 7 godina

Očekujem da se Nole posle ovoga probudi iz svojevrsne letargije koja je, bez obzira na sitne povrede, očigledna od Rolan Garosa. Sećam se, pre osam godina, u zapadnoj štampi je svakodnevno pisano da je Marej bolji teniser od Đokovića. Njegov odgovor na to je razgovetni komentar posle jedne pobede na američoj turneji: "Jesi moj k... bolji od mene". Sada očekujem: "Hoćeš moj k... prvo mesto"!
P.S. Nadam se da nije vulgarno.

andrijano

pre 7 godina

ej novak uzeo redom sve turnire u uzeo rolan garos i logično je da čoveku treba predah...dva gran slema i jedno gran slem finale i toliko turnira i onda dodje ovaj kao moja najbolja godina hoću prvo mesto....smešno stvarno...pa ne možeš je ni teorijski stići...novak sad kad se vrati vratiće vas na mesto ponovo sve...

Super

pre 7 godina

Vecina tenisera ce voleti da Marej skine Djoleta sa prvog mesta. Ocekujem da ce da se proseta do finala. Mozda samo Nadal bude prepreka jer i on zeli prvo mesto

Miki

pre 7 godina

Covek je rekao nesto najnormalnije. Igra i trudi se da bude prvi. Ne razumem stav da se igra ali nije najvaznijeda se pobedjuje. S takvim stavom sport ne moze daleko. Sva halabuka oko Noletovih poslednjih izjava lici kao spremanje za silazak sa trona. Najcudnije je da neko projektuje svoj silazak sa trona i onda kad naizgled nije skoro izvestan?! Da li je moguce odluciti da ne budes prvi?! Ili nemozes ili ti nedaju vise. Treceg nema.

Bradonja

pre 7 godina

Pa dobro, sta vas tu čudi, naravno da je i njemu cilj da bude broj jedan i kad god mu se ukaže šansa naravno da će pokušati da je iskoristi.

Madjo

pre 7 godina

Lako mu je da preti da će biti broj 1, kad mu se Nole bukvalno sklonio s puta. Dok je Novak ove godine sve bitnije titule osvajao pobeđujući direktno Mareja, ovaj drugi je sve svoje titule ove godine uzeo na taj način što mu se Novak sklonio da bi ih on uzeo. Pa ko prati malo bolje tenis, sam će doći do zaključka.

Ps

pre 7 godina

Ja mislim da je Mari zaslužio prvo mesto. Nikada u karijeri nije bio broj 1 a opet, evo ove sezone je ginuo u DK, uzeo i odbranio zlato na OI, plus osvojio Wimbldon. S druge strane Novak se nekako ugasio, izgubio motiv posle RG.
Ima sva 4 GS, već dugo je broj 1, i jednostavno Nole se vidno zasitio tenisa.
Možda bi bila i dobra stvar da Mari bude na kraju i početkom sledeće sezone broj 1, da bi se Novaku vratila inspiracija i motiv.
To će se i desiti uostalom, samo je pitanje vremena kada će Novaku doći iz dupeta u glavu pa će shvatiti da neće igrati tenis još deset godina već 3,4 najviše 5 godina, pa će ponovo zapeti i početi da dere sve redom.
U suštini, ovo posle RG mu nije trebalo, ali ni on nije jači od svojih emocija, ako nema motiv jbg, nema, plus ima tu sigurno i privatnih problema koju su neizbežni i koji ga odvlače od potpune posvećenosti teniskim rezultatima.

basketaš

pre 7 godina

super...ako ovaj dospe na prvo mesto,tenis spada na niske grane...vraća se u vreme kada su broj 1 bili ferero,safin,kuerten,rodik i ostali osrednji igrači...

Srećko

pre 7 godina

Očekujem da se Nole posle ovoga probudi iz svojevrsne letargije koja je, bez obzira na sitne povrede, očigledna od Rolan Garosa. Sećam se, pre osam godina, u zapadnoj štampi je svakodnevno pisano da je Marej bolji teniser od Đokovića. Njegov odgovor na to je razgovetni komentar posle jedne pobede na američoj turneji: "Jesi moj k... bolji od mene". Sada očekujem: "Hoćeš moj k... prvo mesto"!
P.S. Nadam se da nije vulgarno.

sinisa

pre 7 godina

Meni djeluje da je Marej iscrpljen,odigrao je previse meceva i turnira za redom,takav mi je utisak.Cini mi se da bi Nadal mogao osvojiti Peking.

realno bice prvi

pre 7 godina

A sto mu cilj ne bi bio prvo mesto? Ima znanje, u formi je, osvojio Vimbldon, OI, Nadal se raspada, Federer ostario, Novak ima druge prioritete...

Anakrist

pre 7 godina

Novaku je potrebno da se skoncentrise na grend slem titule. Biti na vrhu je pritisak koji mu nije potreban ako hoce jos koju titulu. On ce za mene uvek biti prvi jer je oborio neverovatne rekorde, ostaje mu da obori Federera i kraj!!!!

basketaš

pre 7 godina

super...ako ovaj dospe na prvo mesto,tenis spada na niske grane...vraća se u vreme kada su broj 1 bili ferero,safin,kuerten,rodik i ostali osrednji igrači...

Madjo

pre 7 godina

Lako mu je da preti da će biti broj 1, kad mu se Nole bukvalno sklonio s puta. Dok je Novak ove godine sve bitnije titule osvajao pobeđujući direktno Mareja, ovaj drugi je sve svoje titule ove godine uzeo na taj način što mu se Novak sklonio da bi ih on uzeo. Pa ko prati malo bolje tenis, sam će doći do zaključka.

Dragan M.

pre 7 godina

Vrlo interesantna situacija.
Nole vise nije zainteresovan za No1.
Federer i Nadal odavno nisu. Vavrinka igra 'toplo-hladno', Del Potro nije na 100%, ostali nemaju kvalitet za No1.
Pa, ko ce biti No1?
Nece valjda Marej. A, nema ko drugi.

Analitičar amater

pre 7 godina

Pa pustite čoveka da mašta i bori se za prvo mesto.Svako ko igra tenis ima pravo da tako razmišlja, e samo kolko je to ostvarljivo ne zavisi samo od njega.Tu su i ostali,naravno i Novak,pa kom opanci kom obojci.Činjenica je da Novak nema pravi tretman kao br.1 u odnosu na predhodnike uprkos što je on već godinama u vrhu a ne par meseci ili nedelja.To izaziva srdžbu kod većine komentatora pa zato imamo gomile nesuvislih komentara.Nole je biser kakvog više nikada nećemo imati pa je zato zaslužio svaku pohvalu i počast a biće na vrhu sigurno još dugo.Živeo ti nama Novače.

andrijano

pre 7 godina

ej novak uzeo redom sve turnire u uzeo rolan garos i logično je da čoveku treba predah...dva gran slema i jedno gran slem finale i toliko turnira i onda dodje ovaj kao moja najbolja godina hoću prvo mesto....smešno stvarno...pa ne možeš je ni teorijski stići...novak sad kad se vrati vratiće vas na mesto ponovo sve...

Bradonja

pre 7 godina

Pa dobro, sta vas tu čudi, naravno da je i njemu cilj da bude broj jedan i kad god mu se ukaže šansa naravno da će pokušati da je iskoristi.

ako bi da pojasnis

pre 7 godina

Ne verujem da će preuzeti (inače zasluženo) prvo mesto do kraja ove godine, ali ako napravi korak više i uzme AO početkom sledeće godine eto nama novog broja 1.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vragolan, 3. oktobar 2016 14:11)

Ova logika mi nije jasna. Endiju ZASLUZENO pripada prvo mesto a ispada da nije prvi jer na vrhu je neko ko je tamo nezasluzeno !? Jel' bi to trebalo da znaci to ? Pa tenis se nije igrao samo zadnjih 6 meseci niti je sezona zavrsena a uostalom i na race listi za ovu godinu Novak je bolji . I po cemu onda to Endiju ZASLUZENO pripada prvo mesto?

Jovan VB

pre 7 godina

veliki sam Novakov navijac, ali realno, decko je zasluzio. I on ima zenu, i on ima dete, ali je njegov posao tenis. A ne filozofiranje pred novinarima i drzanje zenine suknje. I Marej je u prvom delu sezone imao meceva koliko i Nole, pa je irao i osvojio Quins, pa Wimbledon i odma dosao u Beograd da bar bodri saigrace protiv nasih. Kapa dole. Mislim da ce Djokovicevu karijeru prekinuti uprao zena ! Na zalost. Ziveli svi !

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Koliko nenormalnih ima da je to bruka! e Marey resio da bude prvi pa juri turnir 500 da smanji razliku??? a Novak propao i oprasta se sa " samo " 5000 poena razlike! Marey zasluzio kazu? na konto cega ? Wimbldona? pa Djole je uzeo dva GS ove godine, jel ga oprao u medjusobnim duelima, pa sta sad? hocemo da pravimo novu ATP listu svaki tri dana na osnovu necijeg trenutnog bioritma ili polozaja zvezda ili komentara na bbc ili b92??? do pre 5 godina ko udje u poslednji kvartal godine sa 1000 bodova prednosti smatralo se da je superioran u svakom smislu, a Novaku se broji sta jede,gde seta, kome se javio,gde mu je zena? totalni imbecili od komentatora, Nole odmaraj brate do Mastersa pa odvali i vrati u kucicu sve, pa idemo dalje dogodine!

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

sasha

pre 7 godina

THE NOVAK::

Poso je prosla sezona GS, Novak ce se smaknuti iz Pekinga, sto je mudro jer birace svoje bitke, i ne mora trcati za poenima...
Njegovo je da odbrani samo jedan od 3(Sngaj, Paris, London), i 1 mesto za ovu godinu je osigurano...
Abice i u top 3 svih vremena kao igrac koji je zavrsio godinu 5 puta, kao broj 1...
Do godine ce nastati bitka za broj 1, jer Novak brani mnogo poena, ali takodje i Murray...
I bas ce finish te trke(a finish je taj koji se racuna) i odluciti pobednika, i zato Novakovo odustajanje od Pekinga, donosi eventualnih 500 poena do godine, u samom finishu...
AKo odbrani Sangaj, mislim da ce preskociti Paris, ili odigrati 3 kola i "izgubiti" jer njemu vise Mastersi nisu potrebni, posto i tu vodi na listi svih vremena....
Fokus ce biti na London, ali ima do tog jos puno...
Sretno NOle, svejedno dobio sve, ili zgubio sve tekme od sad pa do 2030, ti si najveci atleta kojeg je Srbija ikad imala, ubedljivo njaveci u regiji, niko nikad ni u Srbiji, ni u regionu, nije ne blizu onog sto Novak Djokovic jeste....
A za ove takozvane strucnjake ovde, kojima je najveci uspeh polufinale ulicnog turnira u ping-pongu, ne brini, vec sutra moraju ponovo na posao, da zarade za kiriju, jer kirija je njihov njaveci domet, i naaravno, za sve je kriv Vucic...

saeKn

pre 7 godina

Iskreno pravo je cudo da se on do sada i nije borio za to prvo mesto ali nadam se da ce ono ostati u vlasnistvu Novaka. Prvo mesto donosi i neke lose stvari pritisak itd.

crompaq

pre 7 godina

Čudan smo, mi, narod! Sad je Endi lud, zato što mu je cilj da pude prvi, a Đoković je ½normalan½, jer ga prvo mesto ATP ne interesuje! Biće prvi, ima volju, za razliku od, ovog, drugog!

Super

pre 7 godina

Vecina tenisera ce voleti da Marej skine Djoleta sa prvog mesta. Ocekujem da ce da se proseta do finala. Mozda samo Nadal bude prepreka jer i on zeli prvo mesto

printerMB

pre 7 godina

razlika se smanjuje,ali ipak postoji.i samo deset poena vise cini tu razliku.e,da mi je?
da je babi ono,bila bi deda
nego gledaj da ostanes tu gde jesi,a za prvo mesto ne brini.jos dugo,dugo bice Novakovo

gao

pre 7 godina

Eee moj Andy,prvo mesto se lovi u direktnom okrsaju sa Novakom a ne na turnirima na kojima pratis da li on nastupa ili ne pa onda odlucujes o svom nastupu.

Jelena

pre 7 godina

Zagriženi Novakovi fanovi i dalje poriču realnost, a razlika na listi se topi. Jedan izjavljuje da mu 1.mesto nije prioritet, a drugi da mu jeste prioritet. Neće ga stići ove godine, ali početkom sledeće hoće sigurno kad Novak brani mnogo poena, ako stvari nastave da se odvijaju ovim tokom. Eno ga Novak na izletu sa Jelenom, okačio sliku na fejsbuk.

Branko

pre 7 godina

Pazite sad ovo, mogu da se kladim da će Nole biti br.1 još celu 2017. Ovo je sve taktika, šta će se braniti, a šta osvajati sledeće godine, videćete.

Šta bi bilo da je bilo

pre 7 godina

Novak jeste sprečio Nadala da sada ima 17 slemova - pobedio ga je na tri slema zaredom . Od W u Uso 2011. i na AO 2012. Pošto mnogo volite statistiku idemo dalje - sada bi Novak imao 16 slemova da nije bilo Nadala. Od 2012. do danas, Nadal je pobedio Novaka u tri gs finala: RG 2012, Uso 2013. (tada ga je pobedio i u polufinalu RG, u finalu Ferera, čista formalnost) i na RG 2014. Neko se rodi pod srečnom zvezdom a neko ne - Vavrenka jeste pobedio Nadala u finalu AO, ali Nadala koji se povredio početkom drugog seta pa odstatirao meč, inače bi sada imao 18 slemova.Nole je pobeđivao sedan 6 god. starijeg Federera i to kad je ovaj duboko zašo u tridesetete, dok ga je Nadalo pobeđivao kad je ovaj bio na vrhuncu, a da se Nadal povređivao bio bi možda preko 200 nedelja prvi. Da nije igrao u Nadalovo vreme, Federer bi imao bar 4 RG,Nadal da nije igrao u vreme RF imao bi 4 W... Vi tako razmišljarte, ali uzimate samo ono što vam odgovara: može se tako unedogled - šta bi bilo kad bi bilo. Nije Vavrenka kriv što se Nadal povredio niti je Novak Mareju i Nadala poklonio po dva slema. šta su vam oni krivi, to samo vi znate. Što se Mareja tiče, voleo bih da se u finalu Pekinga sretne s Nadalom pa da ga Španac ispraši kao u najboljim danima. Inače, Nole i ovu god. završava kao prvi, garant.

Jumko

pre 7 godina

Zeleo bih u ime nebeskog naroda da ti uputim najgore psovke, kritike i ismejavanja jer si izjavio da ti je cilj da budes nekada prvi iako si u vrhu vec 10 godina!

Alen

pre 7 godina

Sad kad se bliži gubitak prvog mesta, kreću teorije zavere i već se pominju masoni, iluminati, CIA, hahaha. Nema nama pomoći, mi smo definitivno mitomani i ludaci.

(Nela, 03. oktobar 2016 15:45)

Ko ste to vi koji ste definitivno mitomani i ludaci? Građani Srbije? Srbi? Ne prihvatam jer sam i građanin Srbije i Srbin, a nisam mitoman, a još manje ludak. Niti bilo ko iz mog okruženja, uglavnom gradani Srbije i pretežno Srbi. Danas svako ima pristup internetu i može da piše šta mu je volja bez ikakvih posledica. I u tome se ne razlikujemo od razvijenijih, kulturnijih i pismenijih društava. Postoji kategorija konzumenata interneta koja uživa da isprovocira ostale, smatrajući da je to dokaz nekakve superiornosti. Valjda! Oblikuju okvire u kojima se diskusija razvija, često raspravljajući sa samim sobom pod različitim nikovima.
Za kraj, ne zovem se Alen, samo naglašavam sve suprotno od vašeg stava.

Miki

pre 7 godina

Covek je rekao nesto najnormalnije. Igra i trudi se da bude prvi. Ne razumem stav da se igra ali nije najvaznijeda se pobedjuje. S takvim stavom sport ne moze daleko. Sva halabuka oko Noletovih poslednjih izjava lici kao spremanje za silazak sa trona. Najcudnije je da neko projektuje svoj silazak sa trona i onda kad naizgled nije skoro izvestan?! Da li je moguce odluciti da ne budes prvi?! Ili nemozes ili ti nedaju vise. Treceg nema.

lacko

pre 7 godina

Ovaj Marej koliko god da je limitiran kao igrač i čovek nikad nije prestao da radi na sebi i fizički i na tenisu. Menja trenere, pravi greške, lupeta gluposti, folira se na terenu, ali vidi se da mu je stalo da napreduje i da bude prvi.

I biće prvi, ne zato što je najbolji nego zato što je toliko uporan. I upornost je vrlina, ne samo znanje i veština.

Alex

pre 7 godina

Mene iskreno raduje što je Nola rekao da mu cilj nije prvo mesto i da želi da samo uživa na terenu, to zapravo znači da će biti prvi još 2-3 godine.

Ps

pre 7 godina

Ja mislim da je Mari zaslužio prvo mesto. Nikada u karijeri nije bio broj 1 a opet, evo ove sezone je ginuo u DK, uzeo i odbranio zlato na OI, plus osvojio Wimbldon. S druge strane Novak se nekako ugasio, izgubio motiv posle RG.
Ima sva 4 GS, već dugo je broj 1, i jednostavno Nole se vidno zasitio tenisa.
Možda bi bila i dobra stvar da Mari bude na kraju i početkom sledeće sezone broj 1, da bi se Novaku vratila inspiracija i motiv.
To će se i desiti uostalom, samo je pitanje vremena kada će Novaku doći iz dupeta u glavu pa će shvatiti da neće igrati tenis još deset godina već 3,4 najviše 5 godina, pa će ponovo zapeti i početi da dere sve redom.
U suštini, ovo posle RG mu nije trebalo, ali ni on nije jači od svojih emocija, ako nema motiv jbg, nema, plus ima tu sigurno i privatnih problema koju su neizbežni i koji ga odvlače od potpune posvećenosti teniskim rezultatima.

Nela

pre 7 godina

Sad kad se bliži gubitak prvog mesta, kreću teorije zavere i već se pominju masoni, iluminati, CIA, hahaha. Nema nama pomoći, mi smo definitivno mitomani i ludaci.

Dominator

pre 7 godina

Kad se pomene Endi, prvo što mi padne na pamet je kisela faca koja samu sebe jede i ona smešna grupica mršavih momčića sa slovima ANDY. Tako da... verujem, za njegovo dobro, neće nikada biti broj 1. Pre par sezona je i mogao da se transformiše, sad je kasno. Sad je samo kandidat štampe, lobija i ne znam čega još ne, manje terena, a ponajmanje onoga što broj 1 treba da predstavlja. Federer je imao lepotu igre, Rafa snagu i upornost, a Novak, uz gomilu vrhunskih sportskih osobina, vrhunski ljudski karakter kao možda najbitniju osobinu koju treba da ima najbolji.
Inače po pitanju Novaka, nadam se da razmišlja o povlačenju, jer to što mu se servira sa svih strana poslednjih meseci nije doživeo ni jedan broj 1. u tenisu. Novak i da obori sve što se traži tretman koji zaslužuje neće dobit, naprosto nije "njihov". Mislim da mu je vreme za neki ozbiljniji životni angažman od zabavljanja publike i zgrtanja love "sumnjivog" karaktera.

stvarno svasta

pre 7 godina

Koliko nenormalnih ima da je to bruka! e Marey resio da bude prvi pa juri turnir 500 da smanji razliku??? a Novak propao i oprasta se sa " samo " 5000 poena razlike! Marey zasluzio kazu? na konto cega ? Wimbldona? pa Djole je uzeo dva GS ove godine, jel ga oprao u medjusobnim duelima, pa sta sad? hocemo da pravimo novu ATP listu svaki tri dana na osnovu necijeg trenutnog bioritma ili polozaja zvezda ili komentara na bbc ili b92??? do pre 5 godina ko udje u poslednji kvartal godine sa 1000 bodova prednosti smatralo se da je superioran u svakom smislu, a Novaku se broji sta jede,gde seta, kome se javio,gde mu je zena? totalni imbecili od komentatora, Nole odmaraj brate do Mastersa pa odvali i vrati u kucicu sve, pa idemo dalje dogodine!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djordje Stanojevic, 3. oktobar 2016 16:03)

BRAVO!!! Secamo li se 2013 kad je Nadal imao nekih 40 bodova vise od Novaka a Nole imao mogucnost da odigra recimo Valensiju ili Bazel pa nije to uradio. Nije tu godinu ni zavrsio kao prvi, a mogao je, ali svi znamo sta je bilo posle te 2013. Pored svega sto si naveo, ja bih jos da dodam ovo. Interesantno je kako je Endi najpre otkazao Peking zbog povrede butnog misica a sad posle Novakovog otkazivanja, odjednom je savrseno spreman. I u Endijeve povrede i volseban oporavak se veruje, Novaku se ne veruje ni kad kaze da je povredjen. Endi je zasluzio da bude prvi a Novak nije iako brojke govore drugacije?

master Jova

pre 7 godina

Što bi voleo da se Nadal zahukta kao nekad pa da ga pocepa ko novine - da podseti Mareja de mu je mesto. Ko što ga je u najboljim danima dvaput u polufinalu W bio sa po tri nula

zoran

pre 7 godina

Čitajući većinu komentara sramota me što sam Srbin u neku ruku. A i Novak koji se da kažem bori za ovu bednu zemlju da je pokaže sto bolje u svetu. Alo bre pa jedina svetla tacka nam je Novak. Da sam na njegovom mestu promenio bih državljanstvo ali on neće jer je on čovek kakav se jednom u životu radja. Hvala mu za sve što nam je pružio do sada, da uživamo i slavimo njegove uspehe a sada pad i odmah pljuvanje, nego ja sam lud što se nerviram zbog ovih maloumnika... Nole će biti od Šangaja jači nego ikad, živi bili pa videli a i da ne bude tako. I još jedna stvar što se tiče prvog mesta : Jedno je stići a drugo prestići ... Toliko
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragisa007, 3. oktobar 2016 16:30)

Sta lupetas..?? Novak jedina svetla tacka u svetu..?? Ma, jesi li ti uopste svestan koliko nasih ljudi po svetu fantasticno reprezentuje Srbiju, covece..? Da li si svestan koliko nasih naucnika, inzinjera, radnika, dostojno predstavlja Srbiju gde god se nalaze..??
Problem tvoj je sto ti ne znas takve ljude, vec ti je prebacivanje loptice preko mreze vrhunsko dostignuce. Da me neko pogresno ne shavti; Novak u svom poslu je sjajan, ali sta pravite od tog coveka nekog polu-boga. Jednog Federera u Shvajcarskoj i ne pominju, na ulici se ne okrecu za njim, a ovde je Novak isto sto i Tesla. Jeste li svesni sta poredite..??

Dragisa007

pre 7 godina

Čitajući većinu komentara sramota me što sam Srbin u neku ruku. A i Novak koji se da kažem bori za ovu bednu zemlju da je pokaže sto bolje u svetu. Alo bre pa jedina svetla tacka nam je Novak. Da sam na njegovom mestu promenio bih državljanstvo ali on neće jer je on čovek kakav se jednom u životu radja. Hvala mu za sve što nam je pružio do sada, da uživamo i slavimo njegove uspehe a sada pad i odmah pljuvanje, nego ja sam lud što se nerviram zbog ovih maloumnika... Nole će biti od Šangaja jači nego ikad, živi bili pa videli a i da ne bude tako. I još jedna stvar što se tiče prvog mesta : Jedno je stići a drugo prestići ... Toliko

upao je u blender m.volk

pre 7 godina

Za Đokicu bi bilo izuzetno zdravo da izgubi prvo mesto na neko vreme, onda bi se videlo da li mu je zaista stalo da i dalje igra tenis.

Strani mediji i teniski komentatori bi onda otkrili svoje pravo lice i počeli da veličaju Mareja kao da je šampion svih vremena a Đokovića da ponižavaju kao da je uvek bio trećerazredni teniser (kao što su to radili 2010.).

Mislim da bi onda to Đokicu toliko iznerviralo i upalio bi turbo motore i oduvao sve u sledeće 2 godine.

piter

pre 7 godina

E opušteno uzimaš, pošto našem Nolu to više nije prioritet. Tu je uvek grljenje drveća, jedenje traviki i slikanje sa Jetzom za instagram.

teniske tradicije

pre 7 godina

Bilo ko da je prvi samo ne Djokovic. Ne zbog Djokovica vec navijaca. Da se vec resimo ovih primitivnih komentara. Nekada je tenis bio sport otmene publike a sada.

Vragolan

pre 7 godina

Ne verujem da će preuzeti (inače zasluženo) prvo mesto do kraja ove godine, ali ako napravi korak više i uzme AO početkom sledeće godine eto nama novog broja 1.

Putar

pre 7 godina

HRABRA IZJAVA!
Za ovakvu izjavu treba imati pokriće
Možda Endi zna nešto što mi ne znamo?
Možda su mu odobrili neke pilulice pošto se ne oseća dobro?

slepi tumaraju u gomili!

pre 7 godina

u slucaju da se nekim cudom tako nesto i desi ove godine, sledece novak ide na 17.000 poena, covek se toliko zasitio tenisa da je tuzno gledati ga koliko se smorio, neki motiv mu je neophodan!!

pera

pre 7 godina

Jedno su zelje, a drugo su mogucnosti xD
Usput ako mozete da iskljucite komentare zato sto imamo dosta sportsko moralnih analiticara.
Koga boli k sto ce marej stici naseg noleta i, ostale kombinacije...
Gledajte svoj zivot i uzivajte, a ne da gledate ko ce koga stici u tenisu, kojeg ne znate da igrate. Lepo je kada pobedi i kada se slusa nasa himna, tada je i njemu puno srce, i meni. Covek kada izgubi, tolika se uzbuna podigne i svi mediji moraju da pisu sve i svasta (uglavnom su to gluposti ili post "lajk ako si i dalje uz mene). Znaci muka mi je od toga...
Ja sam svestan da smo sportska nacija i u svetu a kamoli u regionu, i ja sam najsrecniji kada smo uspesni, ali ne pridajte svu svoju paznju tome, gledajte vise sebe.

crazy processor

pre 7 godina

Djokovic ce ga pustiti, ako se budu sretali u finalima, ali bojim se da Mari nece vidjati toliko cesto finala do kraja godine...

Kika

pre 7 godina

Da li vi gledate tenis kad gledate tenis, ili samo gledate u Djokovica? Pa je li moguce da niste videli Rodjinu transformaciju igre u 34. godini na AU openu, pre nego sto ce povrediti koleno? Ej, Rodja je imao igru da Djokovic vise ne primirise. To je igračina. A i Mari kada je na kondiciju izgubio od Djokoa u pet setova takodje u Australiji. Napredak. A Djokovic samo ima brzinu u nogama. To mu je najjace oruzje.

izex

pre 7 godina

teako ce to biti,Novak brani dosta bodova na pocetku 2017 ali drugi deo sezone ima itekako mesta da se popravi stanje.Novak ce ostati prvi bar jos dve godine

VUK

pre 7 godina

a šta će Endy sa br.1.? Njega pare ne zanimaju. Kažu da mrzi da snima reklame. Ne troši ni ovo što je do sada zaradio. Ljudi koji ulažu svoj novac u tenis bi samo imali problem. Ajde zbog Britanaca.. to razumem..ako kojim slučajem i bude br.1...par nedelja puna kapa! Nikome nije u interesu da neko takvog mentaliteta predstavlja sport u koji se toliko novca ulaže. Kao da Novak uvek voli da se eksponira.. jednostavno je takav posao. E sad zamislite da Endy da duhovit odgovor ili učestvuje u zabavnom programu.. ne biva!

Ko li te pusti da završiš osnovnu?

pre 7 godina

Novaku je potrebno da se skoncentrise na grend slem titule. Biti na vrhu je pritisak ..
(Anakrist, 3. oktobar 2016 13:54) # Link komentara
Koncentriše, nikako Skoncentriše, zato što je poreklo reči od koncentracija, a ne od suludog Skoncentracija.

he he

pre 7 godina

@ Madjo
A Djokovicu se nisu sklonili? Federer omatoreo, Nadal povredio..godinama nisu u trci, bukvalno su mu poklonili i održavaju ga na 1.mesto..
Marej koga toliko osporavate svi mu je konkurencija, Vavrinka koji odigra jedan turnir godišnje na vrhunskom nivou. Ostali ko?
Tako da ovo što si napisao nije samo da ne pije vodu nego je smešno!

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

До краја следеће године, Ђоковић ће испасти из 10 најбољих тенисера на свету због лоших резултата, неодбрањених бодова, прескакања турнира због повреда и неких сад већ других приоритета у животу који немају везе са тенисом. Највећи жал Новакових навијача ће остати на томе да није успео да стигне и престигне Федерера у два најважнија параметра и показатеља о најбољем играчу свих времена. Толико исказивање непоштовања и мржње засноване на зависти и љубомори само из једној разлога - најбољи је свих времена и остаће то, један једини, господин, бренд, легенда, синоним за тенис, добитник свих могућих награда и признања у спорту и фер-плеј игри и још много тога што ви никада нећете постати - Роџер Федерер! Хауг!

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

Oce li skoro cike u belom?

pre 7 godina

Pa "Mission Impossible 6" je zakazan za Jul 2017 ... jedino sto je glana uloga ponovo data Tomu Kruzu, mada sa sajentolozima se nikad ne zna ... Mozda im se Mari u pokusaju, pridruzi... i ... ipak dobije nesto ...

preveliki je to zalogaj za tebe

pre 7 godina

(he he, 3. oktobar 2016 15:07)

Tvoj komentar me je samo ucvrstio u ideji da se pre prodaje smartfona proveri koeficijent inteligencije kupca. Ti ga nikad ne bi kupio.

anica

pre 7 godina

Eh Eh Eh
Vidim nasem Novaku leze reklame i bas je maneken, pa da vidis kako se snasao, a sto se ne bi Endi snasao u tom svetu...ako zasluzi svojim radom da bude br jedan bice, tu se ne pitamo mi, nego licno on i Novak, do duse malo vise Novak. Decko je veliki borac, i mnogo losijih tenisera u istoriji je bilo br jedan a on nije, to nije fer, drugo je to sto ja ne zelim zbog Novaka, ali sa aspekta sporta zasluzuje.
Endi Marej je primer kako decko moze biti duhovit normalan a ujedno privlacan...on je takav kakav je, sve radi spontano.. ne folira. Samo sto je u svetskom vrhu tenisa toliko godina, uz to roditelj..skroman.. govori o njegovom mentalitetu.. Svrca je za svako postovanje, a ljubomornih ce uvek biti.

Projekat Atlantida

pre 7 godina

Znači masoni i iluminati nameštaju Mareju prvo mesto. Sada je jasna ona izjava Novaka Noleta Đokovića, ko zna kako su ga ucenili i zastrašili.

Dobar čovek

pre 7 godina

Komentari su tipičan primer koliko neki nikad nisu ima li želju a kamoli cilj da budu uspešni u nečemu..Pa pljuju one koje drugačije misle odnosno pokušavaju da ostvare za šta se bore skoro pa čitav život..

huh?

pre 7 godina

''Osim Serene Vilijams ne postoji mnogo igračica koje se mogu pohvaliti konstantnošću'' ....te se moraju uvesti neke promene da bi zenski tenis postao interesantniji.
U muskom tenisu vec dugo vlada jedan covek. Mozda je sad jasnije zasto Novaku vise nije prioritet prvo mesto. Mozda u muskom tenisu takodje moraju da se uvedu neke promene, milom....ili silom?

he he

pre 7 godina

@basketas
A misliš da tenis sada i u zadnjih par godina nije nisko? Prenisko je brate sa cirkuzantom i folirantom na čelu. .tako da ako Marej malo zasedne niže sigurno ne može. .he he
Novak je ukapirao da ne može još dugo da zadrži 1.pa je sad u fazonu da mu to kao nije prioritet, ni cilj, ima druga interesovanja itd.
Smejurija..

???

pre 7 godina

@poslednji mohikanac
A ti to u stvari pricanije na odmet...s o rodji(msm ispadanje iz prvih 10, sto ce mu se dogoditi uskoro) i tvojim "komentarima" u kojima pljujes, omalovazavas i ponizavas Novaka???Bravo malo samokritike

dera petlic

pre 7 godina

Sve se poklapa: Novakova izjava i Marijeva promjena plana. Mislim da je njegov (Marijev) red da malo bude
prvi. To mu i fali da se ubroji medju velike...

mike

pre 7 godina

Racunica je prosta:

4 x 2000 + 1 x 1500 = 9500 bodova.

Da bi ga prestigo treba mu:

10 X 1000,
uh, nema ih 10 znaci
9x1000 + 2x500, ili 9x1000 + 4x250 ...

he he

pre 7 godina

@preveliki je to zalogaj za tebe
E bas mi je drago sto si se zagrcnuo i spotako baš o moje komentare.. he he
To znači da te nešto bocnulo direktno u srce, a znaš šta je to je burazeru?! ISTINA!
A da traže potvrdu o završenoj osnovnoj školi 98% komentara ovde ne bi objavili..he he

Zelena trava

pre 7 godina

Covek ima 11 GS finala, pa stoga i zasluzuje da oseti kako je biti prvi, ali sve mi se cini da, ako se Rafa zahukta, on ce i biti taj koji ce smeniti Novaka.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

До краја следеће године, Ђоковић ће испасти из 10 најбољих тенисера на свету због лоших резултата, неодбрањених бодова, прескакања турнира због повреда и неких сад већ других приоритета у животу који немају везе са тенисом. Највећи жал Новакових навијача ће остати на томе да није успео да стигне и престигне Федерера у два најважнија параметра и показатеља о најбољем играчу свих времена. Толико исказивање непоштовања и мржње засноване на зависти и љубомори само из једној разлога - најбољи је свих времена и остаће то, један једини, господин, бренд, легенда, синоним за тенис, добитник свих могућих награда и признања у спорту и фер-плеј игри и још много тога што ви никада нећете постати - Роџер Федерер! Хауг!

Jumko

pre 7 godina

Zeleo bih u ime nebeskog naroda da ti uputim najgore psovke, kritike i ismejavanja jer si izjavio da ti je cilj da budes nekada prvi iako si u vrhu vec 10 godina!

Kika

pre 7 godina

Da li vi gledate tenis kad gledate tenis, ili samo gledate u Djokovica? Pa je li moguce da niste videli Rodjinu transformaciju igre u 34. godini na AU openu, pre nego sto ce povrediti koleno? Ej, Rodja je imao igru da Djokovic vise ne primirise. To je igračina. A i Mari kada je na kondiciju izgubio od Djokoa u pet setova takodje u Australiji. Napredak. A Djokovic samo ima brzinu u nogama. To mu je najjace oruzje.

teniske tradicije

pre 7 godina

Bilo ko da je prvi samo ne Djokovic. Ne zbog Djokovica vec navijaca. Da se vec resimo ovih primitivnih komentara. Nekada je tenis bio sport otmene publike a sada.

Vragolan

pre 7 godina

Ne verujem da će preuzeti (inače zasluženo) prvo mesto do kraja ove godine, ali ako napravi korak više i uzme AO početkom sledeće godine eto nama novog broja 1.

Jelena

pre 7 godina

Zagriženi Novakovi fanovi i dalje poriču realnost, a razlika na listi se topi. Jedan izjavljuje da mu 1.mesto nije prioritet, a drugi da mu jeste prioritet. Neće ga stići ove godine, ali početkom sledeće hoće sigurno kad Novak brani mnogo poena, ako stvari nastave da se odvijaju ovim tokom. Eno ga Novak na izletu sa Jelenom, okačio sliku na fejsbuk.

Jovan VB

pre 7 godina

veliki sam Novakov navijac, ali realno, decko je zasluzio. I on ima zenu, i on ima dete, ali je njegov posao tenis. A ne filozofiranje pred novinarima i drzanje zenine suknje. I Marej je u prvom delu sezone imao meceva koliko i Nole, pa je irao i osvojio Quins, pa Wimbledon i odma dosao u Beograd da bar bodri saigrace protiv nasih. Kapa dole. Mislim da ce Djokovicevu karijeru prekinuti uprao zena ! Na zalost. Ziveli svi !

Nela

pre 7 godina

Sad kad se bliži gubitak prvog mesta, kreću teorije zavere i već se pominju masoni, iluminati, CIA, hahaha. Nema nama pomoći, mi smo definitivno mitomani i ludaci.

he he

pre 7 godina

@basketas
A misliš da tenis sada i u zadnjih par godina nije nisko? Prenisko je brate sa cirkuzantom i folirantom na čelu. .tako da ako Marej malo zasedne niže sigurno ne može. .he he
Novak je ukapirao da ne može još dugo da zadrži 1.pa je sad u fazonu da mu to kao nije prioritet, ni cilj, ima druga interesovanja itd.
Smejurija..

he he

pre 7 godina

@ Madjo
A Djokovicu se nisu sklonili? Federer omatoreo, Nadal povredio..godinama nisu u trci, bukvalno su mu poklonili i održavaju ga na 1.mesto..
Marej koga toliko osporavate svi mu je konkurencija, Vavrinka koji odigra jedan turnir godišnje na vrhunskom nivou. Ostali ko?
Tako da ovo što si napisao nije samo da ne pije vodu nego je smešno!

Projekat Atlantida

pre 7 godina

Znači masoni i iluminati nameštaju Mareju prvo mesto. Sada je jasna ona izjava Novaka Noleta Đokovića, ko zna kako su ga ucenili i zastrašili.

Dragan M.

pre 7 godina

Vrlo interesantna situacija.
Nole vise nije zainteresovan za No1.
Federer i Nadal odavno nisu. Vavrinka igra 'toplo-hladno', Del Potro nije na 100%, ostali nemaju kvalitet za No1.
Pa, ko ce biti No1?
Nece valjda Marej. A, nema ko drugi.

zoran

pre 7 godina

Čitajući većinu komentara sramota me što sam Srbin u neku ruku. A i Novak koji se da kažem bori za ovu bednu zemlju da je pokaže sto bolje u svetu. Alo bre pa jedina svetla tacka nam je Novak. Da sam na njegovom mestu promenio bih državljanstvo ali on neće jer je on čovek kakav se jednom u životu radja. Hvala mu za sve što nam je pružio do sada, da uživamo i slavimo njegove uspehe a sada pad i odmah pljuvanje, nego ja sam lud što se nerviram zbog ovih maloumnika... Nole će biti od Šangaja jači nego ikad, živi bili pa videli a i da ne bude tako. I još jedna stvar što se tiče prvog mesta : Jedno je stići a drugo prestići ... Toliko
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragisa007, 3. oktobar 2016 16:30)

Sta lupetas..?? Novak jedina svetla tacka u svetu..?? Ma, jesi li ti uopste svestan koliko nasih ljudi po svetu fantasticno reprezentuje Srbiju, covece..? Da li si svestan koliko nasih naucnika, inzinjera, radnika, dostojno predstavlja Srbiju gde god se nalaze..??
Problem tvoj je sto ti ne znas takve ljude, vec ti je prebacivanje loptice preko mreze vrhunsko dostignuce. Da me neko pogresno ne shavti; Novak u svom poslu je sjajan, ali sta pravite od tog coveka nekog polu-boga. Jednog Federera u Shvajcarskoj i ne pominju, na ulici se ne okrecu za njim, a ovde je Novak isto sto i Tesla. Jeste li svesni sta poredite..??

Zelena trava

pre 7 godina

Covek ima 11 GS finala, pa stoga i zasluzuje da oseti kako je biti prvi, ali sve mi se cini da, ako se Rafa zahukta, on ce i biti taj koji ce smeniti Novaka.

mike

pre 7 godina

Racunica je prosta:

4 x 2000 + 1 x 1500 = 9500 bodova.

Da bi ga prestigo treba mu:

10 X 1000,
uh, nema ih 10 znaci
9x1000 + 2x500, ili 9x1000 + 4x250 ...

Ps

pre 7 godina

Ja mislim da je Mari zaslužio prvo mesto. Nikada u karijeri nije bio broj 1 a opet, evo ove sezone je ginuo u DK, uzeo i odbranio zlato na OI, plus osvojio Wimbldon. S druge strane Novak se nekako ugasio, izgubio motiv posle RG.
Ima sva 4 GS, već dugo je broj 1, i jednostavno Nole se vidno zasitio tenisa.
Možda bi bila i dobra stvar da Mari bude na kraju i početkom sledeće sezone broj 1, da bi se Novaku vratila inspiracija i motiv.
To će se i desiti uostalom, samo je pitanje vremena kada će Novaku doći iz dupeta u glavu pa će shvatiti da neće igrati tenis još deset godina već 3,4 najviše 5 godina, pa će ponovo zapeti i početi da dere sve redom.
U suštini, ovo posle RG mu nije trebalo, ali ni on nije jači od svojih emocija, ako nema motiv jbg, nema, plus ima tu sigurno i privatnih problema koju su neizbežni i koji ga odvlače od potpune posvećenosti teniskim rezultatima.

basketaš

pre 7 godina

super...ako ovaj dospe na prvo mesto,tenis spada na niske grane...vraća se u vreme kada su broj 1 bili ferero,safin,kuerten,rodik i ostali osrednji igrači...

piter

pre 7 godina

E opušteno uzimaš, pošto našem Nolu to više nije prioritet. Tu je uvek grljenje drveća, jedenje traviki i slikanje sa Jetzom za instagram.

Dragisa007

pre 7 godina

Čitajući većinu komentara sramota me što sam Srbin u neku ruku. A i Novak koji se da kažem bori za ovu bednu zemlju da je pokaže sto bolje u svetu. Alo bre pa jedina svetla tacka nam je Novak. Da sam na njegovom mestu promenio bih državljanstvo ali on neće jer je on čovek kakav se jednom u životu radja. Hvala mu za sve što nam je pružio do sada, da uživamo i slavimo njegove uspehe a sada pad i odmah pljuvanje, nego ja sam lud što se nerviram zbog ovih maloumnika... Nole će biti od Šangaja jači nego ikad, živi bili pa videli a i da ne bude tako. I još jedna stvar što se tiče prvog mesta : Jedno je stići a drugo prestići ... Toliko

gao

pre 7 godina

Eee moj Andy,prvo mesto se lovi u direktnom okrsaju sa Novakom a ne na turnirima na kojima pratis da li on nastupa ili ne pa onda odlucujes o svom nastupu.

Miki

pre 7 godina

Covek je rekao nesto najnormalnije. Igra i trudi se da bude prvi. Ne razumem stav da se igra ali nije najvaznijeda se pobedjuje. S takvim stavom sport ne moze daleko. Sva halabuka oko Noletovih poslednjih izjava lici kao spremanje za silazak sa trona. Najcudnije je da neko projektuje svoj silazak sa trona i onda kad naizgled nije skoro izvestan?! Da li je moguce odluciti da ne budes prvi?! Ili nemozes ili ti nedaju vise. Treceg nema.

Srećko

pre 7 godina

Očekujem da se Nole posle ovoga probudi iz svojevrsne letargije koja je, bez obzira na sitne povrede, očigledna od Rolan Garosa. Sećam se, pre osam godina, u zapadnoj štampi je svakodnevno pisano da je Marej bolji teniser od Đokovića. Njegov odgovor na to je razgovetni komentar posle jedne pobede na američoj turneji: "Jesi moj k... bolji od mene". Sada očekujem: "Hoćeš moj k... prvo mesto"!
P.S. Nadam se da nije vulgarno.

crompaq

pre 7 godina

Čudan smo, mi, narod! Sad je Endi lud, zato što mu je cilj da pude prvi, a Đoković je ½normalan½, jer ga prvo mesto ATP ne interesuje! Biće prvi, ima volju, za razliku od, ovog, drugog!

dera petlic

pre 7 godina

Sve se poklapa: Novakova izjava i Marijeva promjena plana. Mislim da je njegov (Marijev) red da malo bude
prvi. To mu i fali da se ubroji medju velike...

realno bice prvi

pre 7 godina

A sto mu cilj ne bi bio prvo mesto? Ima znanje, u formi je, osvojio Vimbldon, OI, Nadal se raspada, Federer ostario, Novak ima druge prioritete...

crazy processor

pre 7 godina

Djokovic ce ga pustiti, ako se budu sretali u finalima, ali bojim se da Mari nece vidjati toliko cesto finala do kraja godine...

Super

pre 7 godina

Vecina tenisera ce voleti da Marej skine Djoleta sa prvog mesta. Ocekujem da ce da se proseta do finala. Mozda samo Nadal bude prepreka jer i on zeli prvo mesto

anica

pre 7 godina

Eh Eh Eh
Vidim nasem Novaku leze reklame i bas je maneken, pa da vidis kako se snasao, a sto se ne bi Endi snasao u tom svetu...ako zasluzi svojim radom da bude br jedan bice, tu se ne pitamo mi, nego licno on i Novak, do duse malo vise Novak. Decko je veliki borac, i mnogo losijih tenisera u istoriji je bilo br jedan a on nije, to nije fer, drugo je to sto ja ne zelim zbog Novaka, ali sa aspekta sporta zasluzuje.
Endi Marej je primer kako decko moze biti duhovit normalan a ujedno privlacan...on je takav kakav je, sve radi spontano.. ne folira. Samo sto je u svetskom vrhu tenisa toliko godina, uz to roditelj..skroman.. govori o njegovom mentalitetu.. Svrca je za svako postovanje, a ljubomornih ce uvek biti.

Alex

pre 7 godina

Mene iskreno raduje što je Nola rekao da mu cilj nije prvo mesto i da želi da samo uživa na terenu, to zapravo znači da će biti prvi još 2-3 godine.

Alen

pre 7 godina

Sad kad se bliži gubitak prvog mesta, kreću teorije zavere i već se pominju masoni, iluminati, CIA, hahaha. Nema nama pomoći, mi smo definitivno mitomani i ludaci.

(Nela, 03. oktobar 2016 15:45)

Ko ste to vi koji ste definitivno mitomani i ludaci? Građani Srbije? Srbi? Ne prihvatam jer sam i građanin Srbije i Srbin, a nisam mitoman, a još manje ludak. Niti bilo ko iz mog okruženja, uglavnom gradani Srbije i pretežno Srbi. Danas svako ima pristup internetu i može da piše šta mu je volja bez ikakvih posledica. I u tome se ne razlikujemo od razvijenijih, kulturnijih i pismenijih društava. Postoji kategorija konzumenata interneta koja uživa da isprovocira ostale, smatrajući da je to dokaz nekakve superiornosti. Valjda! Oblikuju okvire u kojima se diskusija razvija, često raspravljajući sa samim sobom pod različitim nikovima.
Za kraj, ne zovem se Alen, samo naglašavam sve suprotno od vašeg stava.

printerMB

pre 7 godina

razlika se smanjuje,ali ipak postoji.i samo deset poena vise cini tu razliku.e,da mi je?
da je babi ono,bila bi deda
nego gledaj da ostanes tu gde jesi,a za prvo mesto ne brini.jos dugo,dugo bice Novakovo

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

VUK

pre 7 godina

a šta će Endy sa br.1.? Njega pare ne zanimaju. Kažu da mrzi da snima reklame. Ne troši ni ovo što je do sada zaradio. Ljudi koji ulažu svoj novac u tenis bi samo imali problem. Ajde zbog Britanaca.. to razumem..ako kojim slučajem i bude br.1...par nedelja puna kapa! Nikome nije u interesu da neko takvog mentaliteta predstavlja sport u koji se toliko novca ulaže. Kao da Novak uvek voli da se eksponira.. jednostavno je takav posao. E sad zamislite da Endy da duhovit odgovor ili učestvuje u zabavnom programu.. ne biva!

Ko li te pusti da završiš osnovnu?

pre 7 godina

Novaku je potrebno da se skoncentrise na grend slem titule. Biti na vrhu je pritisak ..
(Anakrist, 3. oktobar 2016 13:54) # Link komentara
Koncentriše, nikako Skoncentriše, zato što je poreklo reči od koncentracija, a ne od suludog Skoncentracija.

Dominator

pre 7 godina

Kad se pomene Endi, prvo što mi padne na pamet je kisela faca koja samu sebe jede i ona smešna grupica mršavih momčića sa slovima ANDY. Tako da... verujem, za njegovo dobro, neće nikada biti broj 1. Pre par sezona je i mogao da se transformiše, sad je kasno. Sad je samo kandidat štampe, lobija i ne znam čega još ne, manje terena, a ponajmanje onoga što broj 1 treba da predstavlja. Federer je imao lepotu igre, Rafa snagu i upornost, a Novak, uz gomilu vrhunskih sportskih osobina, vrhunski ljudski karakter kao možda najbitniju osobinu koju treba da ima najbolji.
Inače po pitanju Novaka, nadam se da razmišlja o povlačenju, jer to što mu se servira sa svih strana poslednjih meseci nije doživeo ni jedan broj 1. u tenisu. Novak i da obori sve što se traži tretman koji zaslužuje neće dobit, naprosto nije "njihov". Mislim da mu je vreme za neki ozbiljniji životni angažman od zabavljanja publike i zgrtanja love "sumnjivog" karaktera.

Madjo

pre 7 godina

Lako mu je da preti da će biti broj 1, kad mu se Nole bukvalno sklonio s puta. Dok je Novak ove godine sve bitnije titule osvajao pobeđujući direktno Mareja, ovaj drugi je sve svoje titule ove godine uzeo na taj način što mu se Novak sklonio da bi ih on uzeo. Pa ko prati malo bolje tenis, sam će doći do zaključka.

lacko

pre 7 godina

Ovaj Marej koliko god da je limitiran kao igrač i čovek nikad nije prestao da radi na sebi i fizički i na tenisu. Menja trenere, pravi greške, lupeta gluposti, folira se na terenu, ali vidi se da mu je stalo da napreduje i da bude prvi.

I biće prvi, ne zato što je najbolji nego zato što je toliko uporan. I upornost je vrlina, ne samo znanje i veština.

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

andrijano

pre 7 godina

ej novak uzeo redom sve turnire u uzeo rolan garos i logično je da čoveku treba predah...dva gran slema i jedno gran slem finale i toliko turnira i onda dodje ovaj kao moja najbolja godina hoću prvo mesto....smešno stvarno...pa ne možeš je ni teorijski stići...novak sad kad se vrati vratiće vas na mesto ponovo sve...

Anakrist

pre 7 godina

Novaku je potrebno da se skoncentrise na grend slem titule. Biti na vrhu je pritisak koji mu nije potreban ako hoce jos koju titulu. On ce za mene uvek biti prvi jer je oborio neverovatne rekorde, ostaje mu da obori Federera i kraj!!!!

he he

pre 7 godina

@preveliki je to zalogaj za tebe
E bas mi je drago sto si se zagrcnuo i spotako baš o moje komentare.. he he
To znači da te nešto bocnulo direktno u srce, a znaš šta je to je burazeru?! ISTINA!
A da traže potvrdu o završenoj osnovnoj školi 98% komentara ovde ne bi objavili..he he

izex

pre 7 godina

teako ce to biti,Novak brani dosta bodova na pocetku 2017 ali drugi deo sezone ima itekako mesta da se popravi stanje.Novak ce ostati prvi bar jos dve godine

upao je u blender m.volk

pre 7 godina

Za Đokicu bi bilo izuzetno zdravo da izgubi prvo mesto na neko vreme, onda bi se videlo da li mu je zaista stalo da i dalje igra tenis.

Strani mediji i teniski komentatori bi onda otkrili svoje pravo lice i počeli da veličaju Mareja kao da je šampion svih vremena a Đokovića da ponižavaju kao da je uvek bio trećerazredni teniser (kao što su to radili 2010.).

Mislim da bi onda to Đokicu toliko iznerviralo i upalio bi turbo motore i oduvao sve u sledeće 2 godine.

Svete

pre 7 godina

(Последњи Мохиканац, 3. oktobar 2016 15:35)

Hmmmmm da...Federer za nekih mesec dana ispada iz top 10 i to nakon 734 nedelje zaredom boravka u tom drustvu ( to naravno nije rekord ali ce Djokovic biti taj koji ce oboriti Konorsov rezultat ) i pitanje je da li ce se vratiti i kada.
Sto se tice Djokovica, nacekaces se dok budes sacekao taj trenutak da vidis njegovo ime van 10 svetskih igraca. Rekord koji se tice broja nedelja ce Djokovic srusiti a najverovatnije ce dohvatiti i 17 GS, ali onda ce se postaviti pitanje kada ce Federer osvojiti 4 u nizu. Da je najbolji svih vremena, sinonim za tenis i sl. on bi to uradio bez problema ali eto velikog malera nije uspeo, Djokovic je taj koji je to uradio. Sto se tice samog Djokovica voleo bih da mu i sledeca sezona pude podjednako neuspesna poput ove, ne mora da bude nimalo gora a i 2018. bi mogao da nastavi sa ovim neuspesima kao i 2016, za posle cemo videti !

stvarno svasta

pre 7 godina

Koliko nenormalnih ima da je to bruka! e Marey resio da bude prvi pa juri turnir 500 da smanji razliku??? a Novak propao i oprasta se sa " samo " 5000 poena razlike! Marey zasluzio kazu? na konto cega ? Wimbldona? pa Djole je uzeo dva GS ove godine, jel ga oprao u medjusobnim duelima, pa sta sad? hocemo da pravimo novu ATP listu svaki tri dana na osnovu necijeg trenutnog bioritma ili polozaja zvezda ili komentara na bbc ili b92??? do pre 5 godina ko udje u poslednji kvartal godine sa 1000 bodova prednosti smatralo se da je superioran u svakom smislu, a Novaku se broji sta jede,gde seta, kome se javio,gde mu je zena? totalni imbecili od komentatora, Nole odmaraj brate do Mastersa pa odvali i vrati u kucicu sve, pa idemo dalje dogodine!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djordje Stanojevic, 3. oktobar 2016 16:03)

BRAVO!!! Secamo li se 2013 kad je Nadal imao nekih 40 bodova vise od Novaka a Nole imao mogucnost da odigra recimo Valensiju ili Bazel pa nije to uradio. Nije tu godinu ni zavrsio kao prvi, a mogao je, ali svi znamo sta je bilo posle te 2013. Pored svega sto si naveo, ja bih jos da dodam ovo. Interesantno je kako je Endi najpre otkazao Peking zbog povrede butnog misica a sad posle Novakovog otkazivanja, odjednom je savrseno spreman. I u Endijeve povrede i volseban oporavak se veruje, Novaku se ne veruje ni kad kaze da je povredjen. Endi je zasluzio da bude prvi a Novak nije iako brojke govore drugacije?

sinisa

pre 7 godina

Meni djeluje da je Marej iscrpljen,odigrao je previse meceva i turnira za redom,takav mi je utisak.Cini mi se da bi Nadal mogao osvojiti Peking.

Oce li skoro cike u belom?

pre 7 godina

Pa "Mission Impossible 6" je zakazan za Jul 2017 ... jedino sto je glana uloga ponovo data Tomu Kruzu, mada sa sajentolozima se nikad ne zna ... Mozda im se Mari u pokusaju, pridruzi... i ... ipak dobije nesto ...

Branko

pre 7 godina

Pazite sad ovo, mogu da se kladim da će Nole biti br.1 još celu 2017. Ovo je sve taktika, šta će se braniti, a šta osvajati sledeće godine, videćete.

saeKn

pre 7 godina

Iskreno pravo je cudo da se on do sada i nije borio za to prvo mesto ali nadam se da ce ono ostati u vlasnistvu Novaka. Prvo mesto donosi i neke lose stvari pritisak itd.

Dobar čovek

pre 7 godina

Komentari su tipičan primer koliko neki nikad nisu ima li želju a kamoli cilj da budu uspešni u nečemu..Pa pljuju one koje drugačije misle odnosno pokušavaju da ostvare za šta se bore skoro pa čitav život..

huh?

pre 7 godina

''Osim Serene Vilijams ne postoji mnogo igračica koje se mogu pohvaliti konstantnošću'' ....te se moraju uvesti neke promene da bi zenski tenis postao interesantniji.
U muskom tenisu vec dugo vlada jedan covek. Mozda je sad jasnije zasto Novaku vise nije prioritet prvo mesto. Mozda u muskom tenisu takodje moraju da se uvedu neke promene, milom....ili silom?

Putar

pre 7 godina

HRABRA IZJAVA!
Za ovakvu izjavu treba imati pokriće
Možda Endi zna nešto što mi ne znamo?
Možda su mu odobrili neke pilulice pošto se ne oseća dobro?

sasha

pre 7 godina

THE NOVAK::

Poso je prosla sezona GS, Novak ce se smaknuti iz Pekinga, sto je mudro jer birace svoje bitke, i ne mora trcati za poenima...
Njegovo je da odbrani samo jedan od 3(Sngaj, Paris, London), i 1 mesto za ovu godinu je osigurano...
Abice i u top 3 svih vremena kao igrac koji je zavrsio godinu 5 puta, kao broj 1...
Do godine ce nastati bitka za broj 1, jer Novak brani mnogo poena, ali takodje i Murray...
I bas ce finish te trke(a finish je taj koji se racuna) i odluciti pobednika, i zato Novakovo odustajanje od Pekinga, donosi eventualnih 500 poena do godine, u samom finishu...
AKo odbrani Sangaj, mislim da ce preskociti Paris, ili odigrati 3 kola i "izgubiti" jer njemu vise Mastersi nisu potrebni, posto i tu vodi na listi svih vremena....
Fokus ce biti na London, ali ima do tog jos puno...
Sretno NOle, svejedno dobio sve, ili zgubio sve tekme od sad pa do 2030, ti si najveci atleta kojeg je Srbija ikad imala, ubedljivo njaveci u regiji, niko nikad ni u Srbiji, ni u regionu, nije ne blizu onog sto Novak Djokovic jeste....
A za ove takozvane strucnjake ovde, kojima je najveci uspeh polufinale ulicnog turnira u ping-pongu, ne brini, vec sutra moraju ponovo na posao, da zarade za kiriju, jer kirija je njihov njaveci domet, i naaravno, za sve je kriv Vucic...

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Koliko nenormalnih ima da je to bruka! e Marey resio da bude prvi pa juri turnir 500 da smanji razliku??? a Novak propao i oprasta se sa " samo " 5000 poena razlike! Marey zasluzio kazu? na konto cega ? Wimbldona? pa Djole je uzeo dva GS ove godine, jel ga oprao u medjusobnim duelima, pa sta sad? hocemo da pravimo novu ATP listu svaki tri dana na osnovu necijeg trenutnog bioritma ili polozaja zvezda ili komentara na bbc ili b92??? do pre 5 godina ko udje u poslednji kvartal godine sa 1000 bodova prednosti smatralo se da je superioran u svakom smislu, a Novaku se broji sta jede,gde seta, kome se javio,gde mu je zena? totalni imbecili od komentatora, Nole odmaraj brate do Mastersa pa odvali i vrati u kucicu sve, pa idemo dalje dogodine!

slepi tumaraju u gomili!

pre 7 godina

u slucaju da se nekim cudom tako nesto i desi ove godine, sledece novak ide na 17.000 poena, covek se toliko zasitio tenisa da je tuzno gledati ga koliko se smorio, neki motiv mu je neophodan!!

pera

pre 7 godina

Jedno su zelje, a drugo su mogucnosti xD
Usput ako mozete da iskljucite komentare zato sto imamo dosta sportsko moralnih analiticara.
Koga boli k sto ce marej stici naseg noleta i, ostale kombinacije...
Gledajte svoj zivot i uzivajte, a ne da gledate ko ce koga stici u tenisu, kojeg ne znate da igrate. Lepo je kada pobedi i kada se slusa nasa himna, tada je i njemu puno srce, i meni. Covek kada izgubi, tolika se uzbuna podigne i svi mediji moraju da pisu sve i svasta (uglavnom su to gluposti ili post "lajk ako si i dalje uz mene). Znaci muka mi je od toga...
Ja sam svestan da smo sportska nacija i u svetu a kamoli u regionu, i ja sam najsrecniji kada smo uspesni, ali ne pridajte svu svoju paznju tome, gledajte vise sebe.

Šta bi bilo da je bilo

pre 7 godina

Novak jeste sprečio Nadala da sada ima 17 slemova - pobedio ga je na tri slema zaredom . Od W u Uso 2011. i na AO 2012. Pošto mnogo volite statistiku idemo dalje - sada bi Novak imao 16 slemova da nije bilo Nadala. Od 2012. do danas, Nadal je pobedio Novaka u tri gs finala: RG 2012, Uso 2013. (tada ga je pobedio i u polufinalu RG, u finalu Ferera, čista formalnost) i na RG 2014. Neko se rodi pod srečnom zvezdom a neko ne - Vavrenka jeste pobedio Nadala u finalu AO, ali Nadala koji se povredio početkom drugog seta pa odstatirao meč, inače bi sada imao 18 slemova.Nole je pobeđivao sedan 6 god. starijeg Federera i to kad je ovaj duboko zašo u tridesetete, dok ga je Nadalo pobeđivao kad je ovaj bio na vrhuncu, a da se Nadal povređivao bio bi možda preko 200 nedelja prvi. Da nije igrao u Nadalovo vreme, Federer bi imao bar 4 RG,Nadal da nije igrao u vreme RF imao bi 4 W... Vi tako razmišljarte, ali uzimate samo ono što vam odgovara: može se tako unedogled - šta bi bilo kad bi bilo. Nije Vavrenka kriv što se Nadal povredio niti je Novak Mareju i Nadala poklonio po dva slema. šta su vam oni krivi, to samo vi znate. Što se Mareja tiče, voleo bih da se u finalu Pekinga sretne s Nadalom pa da ga Španac ispraši kao u najboljim danima. Inače, Nole i ovu god. završava kao prvi, garant.

master Jova

pre 7 godina

Što bi voleo da se Nadal zahukta kao nekad pa da ga pocepa ko novine - da podseti Mareja de mu je mesto. Ko što ga je u najboljim danima dvaput u polufinalu W bio sa po tri nula

ako bi da pojasnis

pre 7 godina

Ne verujem da će preuzeti (inače zasluženo) prvo mesto do kraja ove godine, ali ako napravi korak više i uzme AO početkom sledeće godine eto nama novog broja 1.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vragolan, 3. oktobar 2016 14:11)

Ova logika mi nije jasna. Endiju ZASLUZENO pripada prvo mesto a ispada da nije prvi jer na vrhu je neko ko je tamo nezasluzeno !? Jel' bi to trebalo da znaci to ? Pa tenis se nije igrao samo zadnjih 6 meseci niti je sezona zavrsena a uostalom i na race listi za ovu godinu Novak je bolji . I po cemu onda to Endiju ZASLUZENO pripada prvo mesto?

Analitičar amater

pre 7 godina

Pa pustite čoveka da mašta i bori se za prvo mesto.Svako ko igra tenis ima pravo da tako razmišlja, e samo kolko je to ostvarljivo ne zavisi samo od njega.Tu su i ostali,naravno i Novak,pa kom opanci kom obojci.Činjenica je da Novak nema pravi tretman kao br.1 u odnosu na predhodnike uprkos što je on već godinama u vrhu a ne par meseci ili nedelja.To izaziva srdžbu kod većine komentatora pa zato imamo gomile nesuvislih komentara.Nole je biser kakvog više nikada nećemo imati pa je zato zaslužio svaku pohvalu i počast a biće na vrhu sigurno još dugo.Živeo ti nama Novače.

???

pre 7 godina

@poslednji mohikanac
A ti to u stvari pricanije na odmet...s o rodji(msm ispadanje iz prvih 10, sto ce mu se dogoditi uskoro) i tvojim "komentarima" u kojima pljujes, omalovazavas i ponizavas Novaka???Bravo malo samokritike

preveliki je to zalogaj za tebe

pre 7 godina

(he he, 3. oktobar 2016 15:07)

Tvoj komentar me je samo ucvrstio u ideji da se pre prodaje smartfona proveri koeficijent inteligencije kupca. Ti ga nikad ne bi kupio.

Bradonja

pre 7 godina

Pa dobro, sta vas tu čudi, naravno da je i njemu cilj da bude broj jedan i kad god mu se ukaže šansa naravno da će pokušati da je iskoristi.