Košarka 526

Nedelja, 17.07.2016.

12:42

Bjelica ne ide u Rio!

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama zbog povrede!

Bjelica ne ide u Rio! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

526 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 7 godina

Teska situacija,ja mislim da bi selektor trebalo da pozove Ercega,ako Erceg nema neku povredu,celu sezonu je pauzirao bez kluba,a imao je ponuda,on i u bilo kakvoj formi nam je preko potreban sada,a i zasluzio je igrama prosle godine u reprezentaciji.Sta ako se Macvan ne oporavi na vreme daleko bilo?

ferdinand

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika.
...
(ferdinand, 17. jul 2016 15:06)

A da li ste imali trenera, da vas 12 sastavi u tim?

Pitanje je, u najmanjoj meri, glupo.

gradinar

pre 7 godina

Koliko selektora ovde ima... bože me sačuvaj!
Jeste li vi zaljubljeni u tog Bobija?
Sve klinci koji prate košarku od juče. Jedan nedavno odvali (i ostade živ) kako je Bobi najbolji centar Srbije ikada. Vi nemate pojma ko su Divac, Rebrača, Savić...? Pitam se da li ste čuli za ostale asove srpske košarke, počev od Slavnića, Kićanovića, Dalipagića, pa preko Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Bodiroge, Stojakovića...?
Srbija danas NEMA asove NI približno kao nekad, a opet imamo solidan rezultat. Čak i da ne pamtite Đorđevića kao igrača, setite se uspeha sa prethodnog svetskog prvenstva, a niko nam nije davao šense, ama baš nikakve. Sale je tada uspeo i treba ga zbog toga poštovati i kao selektora. Taj Bobi je pozvan, ali nije poštovao selektora. Tačka. Nema "oću pikim, neću pikim"...

bogoljub

pre 7 godina

Prvo. Ovde je malo diplomatski napisano. Nije jasno da li ce tipa 10.avgusta Bjelica biti u fullu sto bi se reklo.
Ovde se pominju razne stvari. Ne verujem da nba tim ima tu nesto jer se nikad nisu oglasili dok prosle godine jesu.
Ako je povredjen to je nedostatak one osnovne srece. On bi bio jedan od nosilaca igre.
Inace jesu stvari neke cudne. I Bobi i Bjelica i Milutinov i Zagorac. Svako na svoj nacin jer nisu svuda jasne stvari. Bjelica je do juce bio pod nadzorom, kontrola, bice ok..Zagorac ode onako nevezano.

Ana

pre 7 godina

Novak Djokovic je odlucio da ne igra na Dejvis kupu protiv Velike Britanije i niko ga ne proziva ,pa treneru Djordjevicu budite realniji i pozovite Marjanovica

djema brdjanin

pre 7 godina

Nerazumem Djordjevica!Od sest centara,dva povredjena i pod znakom pitanja za olimpijadu,a on ne zove bar jos dva centra na pripreme,ja neznam sta ovaj covek radi!

Rakijica

pre 7 godina

Dajte ne budite smiješni.
Da Amerikanci iz svake od svojih 50 država pošalju reprezentaciju praktički svaka bi mogla biti pobjednik gledajući ispred ostatka svijeta.

Kojo

pre 7 godina

Kad pomislim na ovo hvata me neka jeza.. Zamislite da nas izbace hrvati.. Da'l biste onda podrzavali to sto nije poveo Bobana, i sto Bjelica sticajem okolnosti ne moze? Dace Bog da se ovo nikad ne desi.

Stara kuka

pre 7 godina

Sve u svemu neko misli ovako neko onako,to je u redu.Misljenja i ukusi su razliciti,sto je normalno.Ali autosovinizam je opasna opasna bolest.Da neko želi lose našoj reprezentaciji i da joj se ruga je sramota.

gagi

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.

Delija - srbenda

pre 7 godina

budimo realni, da.igra Bobinator razbili bi Amere sa sve Dzordanom. Bjelica nam.nista ne treba, samo ovaj Bobi...samo sam realan. I da, Sale nam.isto ne treba, setimo se sta je rekao pre dve god, mislim samo zbog toga nije uredu...jeste da nas je digao iz pepela, ali ipak je bitnije sta je rekao onomad....

Majstor Kvaris

pre 7 godina

Vidim komentare da svi pisete o Bobiju, Bjelici.. i jesu ogromni hendikepi neigranja ta dva igraca.. ali zivi bili pa videli najveci hendikep ove reprezentacije je taj sto smo mi jedina ekipa na svetu koja nema krila sa sutem za trojku. a u ovoj kosarci koja ce se igrati na OI to je nedopustivo.. Kalinic, Simon i Dangubić su na OQT sutirali trojke 14:6 i priprembim jos gore... od toga Kalina 7:4, Simon dao 2 kad bilo nevazno na 20+ razlike.. i na turniru kakav je bio u BGD to je moglo da se ne vidi, u Torinu ili Manili bi se svakako videlo.. sva sreca pa imamo bekove kakve imamo.. Lucic je na zalost igrac sa čestim povredama, i realno je rizično ga voditi na turnir.. Sad kada nema Bjelice Simona (ako je vec toliko vazan) sa peskirom na 4... Keselja u ekipu.. Dangubića kuci..!!!

DedaMiloje

pre 7 godina

Smarate vise sa onim .
Shvatate li da je on dezerter a sa njima zna se sta i kako.
(Karaburac, 17. jul 2016 16:02)

U Srbiji, punoj dezertera, neće te razumeti. A potpuno si u pravu.
(Jabučilo, 17. jul 2016 19:42)

U Srbiji ima i dosta budala, mislim da će vas oni najbolje razumeti.

pa da

pre 7 godina

ajde da napravimo peticiju za Bobija, ipak se sve vrti oko njega, ovi su yim.on je reprezentacija hahahaaaaa...setite se gde smo bili pre Saleta a sa njim smo igrali finale svetskog i polufinale evropskog, budite uz svoju reprezentaciju manite se pljuvanja i plakanja za Bobijem. Mislim da pola delija zeli najgore samo zato sto njega nije pozvao iz opravdanih razloga.

dralle

pre 7 godina

Dominantne centre nemamo od Divca(koji se borio sa NBA azdajama;Krle je bio odlican,ali za Evropu;a da je Bobi sjajan,u NBA bi ga mnogo vise koristili,jer nije on pocetnik pa da ga stede-Jokica nisu stedeli).
(analiza, 17. jul 2016 16:59)

KAd je tako gde se tu uklapaju Raduljica, Mačvan, Birčević, Štimac..???

SRBENDA

pre 7 godina

Neverovatno je da sale nije imao uopste podrsku navijaca pre Sp 2014 i osvojio je srebro i umesto da dobije kredit za taj uspeh ljudi ga dalje pljuju kao da je neki neki bezveznjak zasto???? Dokle cemo da pljujemo po svojim legendama????Vidim pljuje se i ziki u dejvis kupu a ako izgubimo u odbojci verovatno ce i Grbic da se pljuje

Aлександар

pre 7 godina

Драго ми је што је Железник овако незадовољан. То је добар знак и крајње време да вам не буде све потаман и да научите да не постојите зато да би вам се испуњавале жеље. Сада се проширује тема на још неке играче, Боби као стална тема, па онда поново Мицов који никад срцем није играо за Србију, па Лучић који више вуче повреду леђа него што игра. Онда би зашто могло да се каже и за Милосављевића који има сјајну сезону иза себе итд. Мени на памет не пада да помислим како би можда требало поново да пита Милутинова или Величковића. Можда зато што кошарку не пратим од пре три године и што ми Радоњић није најбољи тренер а Човић легенда па видим мало даље.

aleksandar

pre 7 godina

nasa igra u napadu se godinama u nazad bazirala na igru preko centra. kad bekove ne ide sut, lopta se spustala u reket. mi sad kvalitetnog centra nemamo koji moze igrom jedan na jedan to realizovati ili da stvori visak ako dodje do udvajanja. raduljicu i stimca sigurno nece udvajati, nema potrebe. zato mislim da ne pozivanje marjanovica velika greska, jer sa ovakvim centrima jokic ce biti puno u igri, pitanje je koliko ce moci da izdrzi. sto se tice belog, covek je povredjen, ne moze da igra. sale djordjevic veliki igrac, koliko srece i veselja je doneo svom narodu. iz postovanja ne bi smeli aaa da mu kazemo. e sad ja ne znam nijednog trenera koji je bio veliki igrac, a posle igracke karijere i veliki trener. mozda ima ali ja nisam cuo za njega.

Gudura

pre 7 godina

Pored 12 igraca koji su igrali u kvalifikacijama, bilo ih je jos 4 uz tim. Bjelica, Macvan, Zagorac i Guduric. Zagorac je prvi sad otisao u letnju ligu NBA, Bjelici ne da sad klub da igra, a Macvan nema sanse da se oporavi tako brzo. Ostao je, dakle, SAMO Guduric uz onih 12!

misko

pre 7 godina

Kod Saleta imate igrače koji žele da igraju ali su povređeni, koji žele da igraju ali ih Sale ne želi,koji žele ali ne znaju,koji znaju ali ne žele i sve tako nekako.Sale isti Dule, pali se mašina, Saša P. krenuo sa pecanja...i borba za opstanak.Skandal majstor.Još Bogdan da otkaže pošto je Simon tu pa nek se igraju.

slobinator

pre 7 godina

Najboljih 12 igraca (mislim skoro pola iz NBA) nam je igralo 2005. u Srbiji.
To nije bilo najboljih 12 koji igraju u timu najbolje.
(pedja, 17. jul 2016 18:45)
nije istina nego smo I tada imali sujetnog trenera koji je svu krivicu za neuspeh svalio na igrače.

Stara kuka

pre 7 godina

@lale gator
Mi Litvancima redovne musterije?Pa ti kosarku pratiš od juce.Na proslom prvenstvu nas nije isao sut opet smo izgubili na jednu loptu.

lale gator

pre 7 godina

Americki selektor odahnuo, konacno ce Srbija izgubiti prednost na visokim igracima. Kaze: "Pa ni nama ne igra Lebron, Srbijo cekaj nas u finalu".
Jasno je celom svetu da ce se iskljucivo ove dve reprezentacije boriti za zlato i srebro.

satelit

pre 7 godina

Podrska Sasi! Jos jedna "NBA povreda"! NBA klubovi prosle (BOBI),a i ove godine se rugaju nasoj rep.izmisljenjem povreda samo da nasi igraci ne bi igrali! Videcete za par nedelja kad naprasno ozdravi.. Nema to nikakve veze s Bjelicom ,on je sjajan decko!

marko_bgdd

pre 7 godina

boban nije igrao kvalifikacioni turnir,nije igrao ni bjelica...bjelica ne ide zbog povrede,a boban hoce da ide,ali sad ne moze posto nije igrao turnir...nema logike...sa micovom nije mogao da se resi nesporazum...potreban nam je bobi posto ne ide bjelica ,jokic ce morati da igra na cetvorci...a centri su nam raduljica i stimac...smesno

Jabučilo

pre 7 godina

Neproverena vest, iz carsije... 

Bjelica je odustao zato sto je razocaran nopozivanjem Bobija, hteo je da se povede najbolji moguci tim.
(cica laza, 17. jul 2016 17:21)

A ti upravo potpuno neosnovano širiš glasine. Jer neproverena vest je baš to: glasina. Ja sam, recimo, čuo nešto suprotno.

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Strava koliko priucenih strucnjaka za kosarku, a narocito psihologiju, sve vrhunski parapsiholozi!
Ne pazite na casu, Marjanovic je MANJE OD 24 sata pre pocetka priprema otkazao SRBIJI (a ne ?orđeviću!) u razgovoru sa selektorom, grubim i necivilizovanim recnikom: NECU da dodjem na pripreme, a i strah me da se ne povredim! Kraj.
I provereni antipartizanovac, da ne kazem zvezdas, Djilas, pa je rekao: Marjanovic ne moze proci bez sankcija.
Oko Bjelice je stvar jasnija od bilo cega: decko je sve vreme s reprezentacijom, radio PO POSEBNOM PROGRAMU, ali - kosarkaski je sve OK, medjutim sumnjam u lekare da znaju... Ako ima bol u trigemonalnom nervu, nikakve terapije ne pomazu dok se ne repozira sakroilijacni sav!
Ako je to, garantujem da bi treci dan mogao da trenira, a posle 7 - 10 dana optereti se sa 100%.
Trazim nacin za kontakt...

Baki

pre 7 godina

Ovo je zaista veliki hendikep.
Samo moram da istaknem da je sudbina neumoljiva i da je ovde Bjelica "nastradao" bez krivice.
Setimo se da je prošle godine, kada je Marjanović išao na preglede u svoj NBA klub, to uradio zato što je pre toga imao PRELOM KOSTI STOPALA, i imao i dalje veliki otok. Đorđević je vrlo bahato i primitivno izjavio da i Boltu oteknu zglobovi posle 20 sati u avionu. Doduše ovde je bilo reči samo o jednom, ali je trebalo poniziti nekog.
Ove godine, u takvom istom avionu je Bjelici ( kada je leteo na sahranu Rubijeve majke) iziritiran verovatno ranije povređen nerv. Ja mu želim da ti sanira što brže i bolje.
Ali selektore, to je ironija sudbine. Podsmevao si se prošle godine i desilo se loše sada.
Što bi rekao Jezdić u filmu "Mrtav ladan": "Nije lepo smejati se tuđoj nevolji!"

pedja

pre 7 godina

Sujetni selektor je sve vreme znao da odlazak Bjelice ne zavisi ni od njega ni od Nemanje vec od stava Minesote.Ovo je ista situacija kao sa Bobijevom povredom prošle godine.Iz staba reprezentacije su "mislili" da ce se Bjelica oporaviti.Za rukovodstvo ekipe iz "zemlje košarke" malo je smešno da ne kažen jadno.
Tim za OI treba da bude sastavljen od igrača koji su najbolji. Da li Marina Maljković treba da se odrekne Ane Dabović i Sonje Petrović zato što nisu na pripremama. Očikledno da je u pitanju hir, sujeta ili razni nekošarkaški razlozi kada jedan prosečan selektor (ali kao igrač Sale nacinale - legenda) nije hteo da oformi tim za srebro na OI. Brzo ćemo kući!

Jabučilo

pre 7 godina

Pitajte malo ljude iz struke šta misle. Zapanjili biste se koliku Sale ima podršku. Jer se Boban poneo nesportski. Ali, nema veze, sad će "Bobi umesto Bjelice". Toliko o poznavaocima.

Иван

pre 7 godina

Прва петорка (само стартери):

Јовић, Недовић, Богдановић, Јокић, Марјановић

Друга петорка (од којих би неки играли више од стартера):

Теодосић, Гудурић, Калинић, Мачван, Радуљица.

Наравно, Сале ће то другачије склепати, без Гудуре, Бобија и Мачвана, а са Симоном, Штимцем и Бирчевићем.

jelenaKg

pre 7 godina

Volim Saletov stav!!! Ako popusti izgubio je sve!!! Ovako ima kakav takav tim...moze do cetvrtfinala! Malo srece i eto nas u finalu..nikad se ne zna. Ovako je interesantnije. Pa ni Ameri ne idu u najacem sastavu, glupo bi bilo da i mi odemo u najacem!!!
(sklek, 17. jul 2016 18:03)

''Pa ni Ameri ne idu u najjacem sastavu,bilo bi glupo da i mi odemu u najjacem?????? Ja gluplju izjavu u zivotu nisam cuo...Ameri nikada nisu ni isli u najjacem sastavu,jel to znaci da je glupo da mi idemo nekad u najjacem sastavu? Ali bilo bi GLUPO da mi odemo u najjacem sastavu?! oooooo...Ja ne kontam neke ljude,kako njima mozak radi

Jabučilo

pre 7 godina

Smarate vise sa onim . 
Shvatate li da je on dezerter a sa njima zna se sta i kako.
(Karaburac, 17. jul 2016 16:02)

U Srbiji, punoj dezertera, neće te razumeti. A potpuno si u pravu.

Voodoo

pre 7 godina

Zaista mi je nejasno kako mozete da budete toliko neobjektivni i nerealni. Pre 2 godine i prosle, kada je Sale uzeo svetsko srebro i stigao do 1/2 EP, i Francuzi i Spanci i Italijani su imali na papiru jace ekipe, cele petorke u Nba i to igraci sa znacajnim minutima tamo, mi smo od zvezda imali dva Evropska elitna igraca Tea i Bjelicu, znaci dva euroligaska sjajna igraca protiv 5 Nba igraca u petorci i sjajnom timskom igrom i zahvaljujuci nacinu na koji je Sale spremio ekipu smo izgazili sve i evropske i ostale svetske ekipe do finala svetskog prvenstva i meca sa Amerima. Godinu dana kasnije imali ste opet 4 izjednacene ekipe u polufinalu, opet neke na papiru bolje od nas, kada igrate sa ekipom toliko slicnog kvaliteta desava se to, opet smo igrali jako lepo i timski, nedostajalo je samo malo srece i bolji centar mozda. Sada napokon imamo pravog novog centra, zamenu za Krstica, to je startni centar, ne startna 4-ka kako mnogi namerno kaze, nego preko pola sezone startni centar Denvera koji je na toj poziciji igrao protiv najjacih centara sveta cele sezone, moci ce i OI. Bobi nam je bio preko potreban prosle godine,otkazao, dobio poziv ove opet komplikacije. Moze da vam se ne svidja Saletova odluka, ali to nikako ne znaci da je los trener, barem se malo pravite da se razumete u kosarku i razdvojite te dve stvari.

Jabučilo

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika.
...
(ferdinand, 17. jul 2016 15:06)

A da li ste imali trenera, da vas 12 sastavi u tim?

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Nedostajaće ali šta da se radi... možda Lučića sa šireg ali on je po meni, iako 4 tokom cele karijere, više 3... srećno momci...

миша

pre 7 godina

Bilo kako bilo, imamo to sto imamo i svim srcem za nase..... Nije tu vazan ni Sale ni Bobi ni Rasko ni Vlasko vazno je da reprezentacija ostane cela i kocentrisana na utakmice koje predstoje. Svako od nas ko se bavio sportom mastao je da igra za reprezentaciju na OI. Vazno je ostati slozan, a sto se tice komentara i sastava, koliko ljudi toliko i selektora i strucnjaka. I tako su ubili fudbal, pokusali odbojku, vaterpolo se drzi.... Napred Nasi, cela nacija reprezentacija pa sta bude. MOMCI SRECNO VAM BILO !))

Pirocanac

pre 7 godina

ja sam razocaran jer kada smo bili drugi na SP svi su hvalili Saleta posle na EP posle nesrecnog poraza ste ga pljuvali a sad jer je i Bjelica odustao zbog Nba pa sta hocete da uradi covek po meni iskreno mogu Bircevic i Macvan mogu da ponesu teret na 4 petica je takodje dobro za ostalo znate sami da je savrseno

Covek zvani Vuk

pre 7 godina

Kod nas su svi selektori i najpametniji. Nikad zahvalni, nikad zadovoljni. Jeste gledali kvalifikacioni turnir ?, jeste li videli ista od vase zlobe i obesti. Jeste li videli tim, i to kakav. Ko je to naoravio ?!? Sale jedan i jedini, Sale Nacionale. Uz tebe srcem svim !

TinTop

pre 7 godina

Gde si sada da das izjavu o Bjelici, kad znas da moze da igra a ili nece ili mu tim ne dozvoljava.

"Nadam se da ce Bjelica prihvatiti poziv sledece godine."

caplin

pre 7 godina

Zasto sad trener ne pljuje po Minesoti[kao prosle po SA],koja je razlika?Posle pregleda u Mineapolisu utvrdjena povreda?Pa sta su gledali nasi lekari?Ova ekipa je bila odredjena pre 2 meseca,sve je velika predstava trenerskog "maga".

Voodoo

pre 7 godina

Neproverena vest, iz carsije...

Bjelica je odustao zato sto je razocaran nopozivanjem Bobija, hteo je da se povede najbolji moguci tim.
(cica laza, 17. jul 2016 17:21)
Pustas buvu namerno jer nemas pametnija posla, nije se Bjelica odjednom povredio, od starte se znalo da mozda se oporavi na vreme, a mozda i ne.

avav

pre 7 godina

E tacno sam znao...e aj sad da vidim genija Djordjevica...lepo je moga zvati Bobija..no se izglupirao i glumio neki karakter...lepo je Jokic moga igrati 4...sto mu je prirodna pozicija...e sad kad nema Bjelice....a Jokic igra 5...cik da vidim ko ce nam igrati 4....(a da to bude solidna igra). E moj Djordjevicu....danak neiskustvu i sujeti.

sklek

pre 7 godina

Volim Saletov stav!!! Ako popusti izgubio je sve!!! Ovako ima kakav takav tim...moze do cetvrtfinala! Malo srece i eto nas u finalu..nikad se ne zna. Ovako je interesantnije. Pa ni Ameri ne idu u najacem sastavu, glupo bi bilo da i mi odemo u najacem!!!

cigu-ligu

pre 7 godina

Toliko smo se razocarali sto ne ide Bjelica!!
Ajde da odkazemo ucesce na IO.
I bez njega imamo odlicnu repku.Setite se na EP najbitnije utakmice je lose odigrao.
Moze se bez njega i mora.Mada nam fali puno ,i sto pre da se oporavi.

Analiticar u papucama

pre 7 godina

Veoma prosto,ako je vazna reprezentacija,uspeh i drzavni grb onda treba da igraju najbolji i naj
spremniji.Sujeta se mora pobediti za opste dobro.Bobi je resavao zivotno pitanje i ja imam razumevanja za njegov gest.Sada kada je potpisao povoljan ugovor dao bi sve od sebe i.pomogao reprezentaciji.Sale pretera ga bas...

Uvek Zvezda

pre 7 godina

Ajde dosta vise sa tim Sale je zaduzio, Sale je ovo, Sale je ono.. Sve je to tacno i na svemu sto je uradio kao igrac hvala mu do neba. Ali i to je jedno veliko ali, sve to mu ne daje sada odresene ruke da radi sta hoce, jer ipak je kosarka, uz vaterpolo nas nacionalni sport br. 1 i Sale ima veliku odgovornost i mora da ima vise razumevanja za novinare i navijace. Dakle, imamo puno pravo da kritikujemo izbor igraca i nacin igre i sl jer smo mi navijaci a on to mora da trpi.. Naravno, ta kritika bi trebalo da bude "smislena" a ne prosto prosto pljuvanje po Saletu zbog Zvezde i Partizana. Navijamo za reprezentaciju, kritikujemo, a na kraju svodimo racune pa se ili izvinjavamo Saletu ili kazemo jbg, bili smo u pravu....

antiDebil

pre 7 godina

abc

Ima jedna izjava Dina Radje od pre 20, pustao je Tegeltija u emisiji, gde ovaj govori da mu Boston trazi da se vrati sa priprema reprezentacije kako ne bi rizikovao povrede i Radja govori da to njega apsolutno ne zanima, njemu je reprezentacija na prvom mestu...
Bjelica vec nekih 11 ili 12 godina igra za sve reprezentativne selekcije, ove godine postaje NBA igrac i odmah propusta reprezentaciju !

dzoni

pre 7 godina

сад момци свима у инат освојите медаљу за Србију! Сија Сунце као злато,сви у напад,само храбро!!! ајдееее!

ama bre

pre 7 godina

@hajduk

Ma svi su još mali, tadasnja desavanja u kosarci nisu ni videli ( nisu ni u planu za rađanje bili) ili su svi zakrzljali u razvoju pa ne pamte. Ne misliš valjda da odrastao i pametan čovek može da misli i piše ovakve komentare za jednog velikog Saleta? A vidim da nemaju baš pojma ni o životu kad mogu da se stave na stranu jednog ovakvog igrača (mislim na Bobija) da nisu retardirani, svi bi bili protiv igranja takvog jer nam takvi hocu-necu džiberi ne trebaju sve da su od zlata!
Saletu puna podrška, a Bjelici brz oporavak!

djc-xxx

pre 7 godina

Baš mi je krivo... Do juče smo imali zaista moćan tim za žestoku bitku sa Amerima. Uz forsiranje zonske odbrane i još nekih "trikova", mogli smo da ih zbunimo i igramo egal, kao što smo to radili sa onim nekadašnjim jakim generacijama Jugoslavije...
Ovako, čak i da je Boban tu, ne bismo bili kompletni i ne bi bilo prilike da se "jednom u životu" sastavi ona čuvena petorka gde bi još došli Teo, Bodan i Kalina (Jokić), pošto Erceg ne igra...
Ipak, možda je ovo posledni voz da Sale ipak spusti loptu i pozivanjem Bobija izvadi stvar?
U suportnom, zasta ćemo otići kao turisti, pogotovo što će verotatno otpasti i Mačvan, a Raduljica nije u formi...

vitez kojo

pre 7 godina

Ljudi Djordjevic je u timu na svetskom prvenstvu imao strasne igrace.. Pogledajte danas. Teodosic osvojio evroligi, Jovic ABA i drzavni prvak skoro usao u plejof evrolige, Markovic pojam u Unikahi, Nedovic pored Markovica kljucni igrac Unikahe, Simonovic ABA i sampion Srbije u prvih pet igraca evrolige po sutevima za tri poena Bjelica NBA, Bogdanovic prvak Turske borio se za titulu evrolige, Kalinic takodje. Hocu da kazem pored Amerike koja ima sve same vrhunske igrace, Srbija je po kvalitetu sasvim solidna ekipa. Tako da moje misljenje je da ne trebas biti specijalno bistar kao trener da napravis rezultat koji su oni napravili na svetskom. Na stranu to sto je Djordjevic bio brutalan igrac on je sad trener to su dve razlicite stvari. Ne mozes sebi da dozvolis ma koji razlog da je da ides na Olimpijske igre bez centra kao sto je Marjanovic. Covece sad nemamo dva NBA igraca. Zato sto je njemu bitno da on u ocima javnosti ne ispadne ljiga. Po meni on nije trener kakvog ovakva ekipa zasluzuje. Nije bitan on bitna je ekipa. Nemojte biti licemeri. Stimac je srce ekipe on voli Srbiju i zato igra ne on igra zatp sto je svestan svojih mogucnosti. Da on dobije ponudu od NBA kluba on bi ostao na turniru. Manite se corava posla. U ljudskoj prirodi je da cuva porodicu pa posle porodice sve ostalo. Svi vi koji govorite da je reprezentacija na prvom mestu ste u najmanju ruku licemeri.

Monarhista

pre 7 godina

Mozda nije mogao Raduljica da ga poveze:-)
Il! posho biciklom na pripreme a mozda ga Bjeli nije cekao kod kolima:-))
Raspad sistema,zali Boze one narodske pare za turnir ....mogli smo da napravimo bolönicu negde u ruralnom kraju ili dom za nezbrinutu decu:-(((

Lord_Sarma

pre 7 godina

Po mom mišljenju trebalo bi da se uradi sledeće: sobzirom da smo sad mnogo tanki pod obručom mislim da bi Sale i Bobi trebali da se dogovore. Bobi da se izvini selektoru, Sale da to prohvati i da ga bez dalje pompe uvrsti u ekipu. Ovo je sada veće od njih dvojice, interes cele ekipe je u pitanju. Bez Bjelice smo za 20 posto slabiji, evetualno sa pokajnikom Bobijem ćemo to malo nadpknaditi uz odredjena pomeranja u postavci igre. Dogovorite se ljudi iako smo Srbi!

srbEUin

pre 7 godina

Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. (Aлександар, 17. jul 2016 14:29)

Ti jedini nisi znao da je Bobi igrao sa povredom stopala. Uspeli su što cela centarska linija Eurolige nije mogla. A znamo I kakvim rvačkim zahvatima.
Zaslepljeni omađijani komentator ne razume da igra četvorke i petice u napadu zavisi isključivo od igre bekova. A Theo i Stefon nisu kadri da filuju Bobija, jel tako.

U doba SFRY svaka baba je znala prvih 10 igrača, i na pripreme se zvalo 15 da bi dve nedelje pred put ostalo 12. Sale ovde zove na širi spisak 24 iskusnih proverenih profesionalaca da bi im posle 3-4 nedelje žestokih treninga rekao da se ne uklapaju u njegovu koncepciju.
Neko od njih treba da preskoči svoj jedini godišnji odnmor da bi bio sparing Salovoj petnaestorici? I tako tri godine! A unapred zna da nije u timu.
Sale svojim takvim odnosom prema igračima će uvek ostati samo ovom svom užem spisku miljenika, i nikada neće sastaviti naš najbolji tim.

Eliminisanje Micova, Bobija i ignorisanje Muslija, Lučića i Jelovca padaju isključivo na dušu Sala, koji pokušava da bude prva zvezda tima, umesto da uklopi najbolje koje imamo u timsku igru. U klubu trener sastavlja listu želja koje igrače želi da vlasnik kupi za njegovu koncepciju igre, a u reprezentaciji se koncepcija igre pravi prema najboljim igračima koje imamo.

Zato je Sale loš selektor.

mile

pre 7 godina

Sram da vas bude sve sto pljujete Saleta, koji je toliko uradio i kao igrac i kao trener za Srbiju. ne mora ni grupu da prodje sto se mene tice on ce ostati Nacionale. Imam poverenja u njega, a to ce se videti na OI.
Srecno momci to je sve sto je potrebno, znanja imamo!

krajisnik

pre 7 godina

bacili tolike pare na organizaciju kv.turnira,a u Rio ide sklepan tim.U prevodu tih par miliona Djordjevic procerdao svadjajuci se sa svima,jer sad stvarno idemo ko turisti

Darko93

pre 7 godina

Sta je vama ljudi? Sve strucnjaci neki, nikad zadovoljni niste. Igraju oni koje Sale zove i nase je samo da navijamo i uzivamo. Batalite ta vasa kao strucna misljenja.

YNWA Zvezdaa

pre 7 godina

Ok za Bobija,nije hteo,pa OK što ga ne zoveš
Al' sad Bjelica koji silno želi da zaigra za nas,pa ga je povreda u tome sprecila,stvarno si trebao da ga pozoves
Sale postujem tvoju svaku odluku ali si mnogo pogrešio

kavkaz

pre 7 godina

Више не могу да трпим ово и морам да се огласим.Ви који бисте сад звали Бобија немате ни м од морала.Лепо је неко објаснио ово са посоом и црнцима.Замислите ви уложите ваш максимум,иако сте уморни,можете да се повредите,итд.,и онда дође селектор и каже ви не играте игра он јер је познатији од вас и игра за Детроит


Tebro, mogu i ja da se trudim vise od Ronalda, da se vracam u odbranu, da uklizavam, ali "numem" da igram. Nije zato sto je ovaj poznatiji od njega, nego zato sto zna. Prosto.

Blegoje

pre 7 godina

Neverovatno. Koliko ima ljudi koji su jedva docekali ovu vest o Bjelici, da bi opet pominjali Bobija.
I samo pokazuju koliko veze sa kosarkom nemaju, jer BJELICA NAM TREBA PET PUTA VISE NEGO BOBI!
Umislili ljudi da je Bobi najbolji igrac sveta. Daleko je on od toga, i jos jedna novost za vas.
JOKIC JE BOLJI IGRAC OD BOBIJA. A tek ce da bude.

Kazu, Jokic da menja Bjelicu na cetvorki, a Bobi na peticu.
To kakvu nam igru daje Bjelica na cetvorki,Jokic ne moze da odigra.
Jedini dobitak tu bio bio sto Bobi jeste bolji od Raduljice.

Nikad mi necemo biti komplenti dok nam igraci igraju u NBA.
Smem da se kladim da je Teo u gorem stanju od Bjelice, ali njega ne placaju Ameri.
Setimo se Bobijeve "povrede" prosle godine.

Kad ti amerikanac daje pare, nema da ides u Rio ako ti on tako kaze.

I tu Djordjevic nije nista kriv, kako vas bre nije sramota da ga pljujete toliko?
Sta ste vi postigli?

Jumko

pre 7 godina

Jao jao jao, tipican stav nebeskog naroda koji je odjednom isfrustriran i kivan na dogadjaj od kog je puno ocekivao, Oi... I sad je i za ovo Djordjevic kriv, jer pazi molim te, povredjen neki igrac! Pa to samo u Srbiji ima! U normalnim drzavama bi se to prihvatilo, dala jos jaca podrska momcima koji su ostali... Ali ne, tu je svako ziv kriv za povredu nekog igraca, jer napacen narod nece moci da leci svoje teskoce kroz uspehe drugih. 'Leba i igara... 'Leba nema odavno, a ovako ni tu "igru" necemo imati da pobegnemo od svakodnevnice, pa daj da ispljujemo nekog! Nebeski narod...

analiza

pre 7 godina

Dominantne centre nemamo od Divca(koji se borio sa NBA azdajama;Krle je bio odlican,ali za Evropu;a da je Bobi sjajan,u NBA bi ga mnogo vise koristili,jer nije on pocetnik pa da ga stede-Jokica nisu stedeli).Bjelica je odlican igrac,ali mi nikad nije licio na lidera(zadnji pravi lider bio je Bodiroga,jer je imao i ruku i mozak i srce da kad je gusto povuce i izmisli kos) i on nije klasa igraca Gasol ili Novicki,od kojih je zavisilo po 60% igre tih ekipa.Jokic ce tek biti sjajan,ali ce imate tezak posao,a mlad je i prvi put igra veliko takmicenje.Teo moze da odigra od 0 do 20 poena i ne igra nikakvu odbranu i nije njemu zavaljujuci CSKA osvojio titulu,ali je najbolji plej koga imamo-za napad.Jokic je odlican u odbrani i stekao je sigurnost u Evroligi i moze biti otkrovenje.Nedovic ima sjajne fizikalije ali i osobinu da se zalece kao muva bez glave.Markovic je odbrana.Simon je borac,ali pored Gudurica,koji moze postati cudo od igraca,mislim da nema sta da trazi.Onaj od koga ce sve zavisti je Bogdanovic.On ima sut,ima fizicke predispozicije,popravio je odbranu u Feneru,njemu je najteze zbog one utakmice s Litvanijom.Treba mu da bude malo agresivniji,pa i bezobrazniji(Kalina to ima,mada ponekad preteruje s foliranjem faula u napadu i onim pipanjem lopte kroz kos)

delArnoBend

pre 7 godina

steta za takvog igraca i coveka kakav je Bjelica..sto se reprezentacije tice ne brinem ,i onako bi to previse inteligencije bilo u jednoj ekipi ;)

zabrinuti

pre 7 godina

Ja Djordjevicu ne zameram direktno to sto je odstranio Bobija vec taj nonsalanti odnos prema reprezentaciji, kao da ga ovaj put ne zanima osvajanje medalje, vec, da tako kazem, neki licniji interesi, a takav utisak sticem kada vidim koga je pozvao na onaj prvi spisak i kakve izjave daje, jednostavno on ili precenjuje sebe ili je fokusiran na dobrobit sebe i svoje Ekipice a na ustrb Ekipe. Ja bih jako voleo da gresim al' takav je trenutni utisak. I sad nakon otkaza Bjelice trebalo bi bar NEKOG dodatno da pozove, to bi bila normalna reakcija selektora koji brine o svom timu..

zzbz

pre 7 godina

Bjelica nam je bio kljucni igrac za OI. Bez centara i bez Nemanje tesko ce biti i grupu proci. Posle ovog zavrsenog turnira mnogo smo poleteli, prica se da smo igrali kao drim tim, a dobili smo prosecne ekipe Portorika i Ceske. Voleo bi da nisam u pravu, ali nemam puno optimizma..

lale gator

pre 7 godina

Ako pobedimo u prvoj utakmici posle grupu, mi da slavimo. Bicemo 3. ili 2. u grupi. Nadam se da cemo pobeduti Australiju. Posle toga dolaze nam Brazil ili Litvanija, jednima smo stalne musterije, a drugi su domacini sa nikad jacom reprezentacijom. Videcemo, mislim da nam kladionica nece biti naklonjena, mada mozemo u 4 najbolje ekipe. Nije realno ocekivati medalju u duelima sa Usa, Spa i Fra.

nz

pre 7 godina

Kakav god tim da Sale vodi u Rio naš je i uz njega smo. A pride ako se potrefi da protivan očekivanjima navijača UPPR kluba utoliko bolje.

Trile

pre 7 godina

Beli je bio u publici na svim utakmicama kvalifikacionog turnira sa Macvanom. Ja ne znam odakle tolika zelja da se napada Djordjevic, kao da je on otkazao a ne Beli. Setimo se samo povredjenog Djinobilija 2002. Tada je najbolji igrac Argentine bio povredjen ali je hteo da igra i usao je u igru. Da nije bilo njegovih gresaka, Jugoslavija ne bi bila prvak.

Kosarkasica

pre 7 godina

Znaci smem u ozbiljan novac da se kladim da Djordjevic kao trener u buducnosti nista ozbiljno nece osvojiti. Tipa Evroliga, prvenstvo Spanije, Turske... O EP,SP i OI da ne pricam. Moze samo kod nas ovako da se k...i, u bilo kojoj reprezentaciji bi odmah dobio otkaz a o klubovima i da ne pricam. Ali sta da radimo, opet moramo da ga podrzimo jer druge reprezentacije nemamo.
(Vlasko, 17. jul 2016 15:22)

Ajde, ja pristajem, ali u zaista veliku lovu!

Keypooh

pre 7 godina

Ovo je veliki udarac za našu reprezentaciju. Prava je šteta što nećemo videti pun potencijal ove ekipe. Jer za 4 godine i sledeće OI ko zna ko će igrati, ali ovi stariji sigurno neće: tipa Bjelice, Teodosića, Marjanovića. Da ne ulazim u razloge zbog kojih ovaj ili onaj ne igra, niti je bitno na čijoj sam strani, uvek sam na strani reprezentacije, ali stvarno je užas što na najvećem takmičenju od kako je sporta nećemo moći da vidimo: Teodosića, Bjelicu i Marjanovića na vrhuncu, Bogdanovića i Jokića koji su već sad preozbiljni igrači, košarkaški pre-inteligentnog Mačvana, MVP Endese Muslija, pit bulove Dragana Milosavljevića i Stefana Markovića... Kakav bi to TIM bio, strašan tim.

delija iz pg

pre 7 godina

Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. Све и да је позван не би био први центар али стручњацима од пре три године много шта није јасно.
 (Aлександар, 17. jul 2016 14:29)

A ti si strucnjak....
Milutinov i Macvan su visili na Bobija ko mirisljave jelkice. ..
EL sudija bi im vec pocetkom 3/4 pokazao 4 licnu.

Fast Food

pre 7 godina

Bice ovo jedan od slupljih turistickih aranzmana,da momci upoznaju lepote Brazila.Osvajanje neke medalje je u domenu naucne fantastike.

ZIVOT

pre 7 godina

Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan..." 

Dobar skakac haha... ispred nosa proletace Nike,Adidas....zavisi ko od protivnika nosi koju marku patika! Macvan skakac haha

milenadj

pre 7 godina

Scenario: Nece ni Macvan igrati,naravno da nas sujetni selektor nece pozvati Marjanovica. Srbija u grupi zauzima 3.mesto i puca u nokaut fazi. Djordjevic daje otkaz uz neku otrcanu izjavu, odlazi u Bajern i uzima lovu, dok mi smrtnici jos jednom gledamo propast i cekamo naredne 4 godine za Olimpijske igre... Nije mi jasno da covek na pripreme vodi povredjene igrace,koji em sto zauzimaju mesto nekom drugom ,oni i da se oporave nece biti 100%spremni! Ko je jos spreman odmah posle povrede?! Imamo neiskusnog i prosecnog selektora koji ne razmislja glavom vec ponosom,sujetom! 12 godina nismo igrali Olimpijske igre,i 12 godina smo cekali na ovakvu ekpiu i odluke selektora? EEEjjjj nama je Stimac u 12 najboljih olimpijskog tima Srbije! Guduric,Bircevic,Stimac - sve su to dobri momci ali nisu medju 12 najboljih!! Imamo bolje igrace,neki nece igrati zbog povreda,drugi zbog sujetnog selektora! I umesto da idemo sa najjacim timom i da obradujete ovaj napaceni narod,mi nista necemo uraditi! Selektor ce biti smenjen sigurno nakon Olimpijade,ali to nikakva uteha nece biti za los rezultat u Riju.

liberalizam

pre 7 godina

Djordjevic je selektor tek 2g. zasto tvrdoglavo stavlja sebe iznad interesa sporta u srbiji (kazem sporta posto je u pitanju mogucnost medalje na olimpijadi)? kud je jelovac, musli, kuzmic, milutinov. prije toga onaj Pot, prije toga Bobi isto. Postoji tu jedna tendencija sujete. misliti da bi ovako nesto bili kod Shpanaca ili Jenkijevaca?

Ivke

pre 7 godina

Djordjevicu mars iz reperzentacije Srbije u paketu sa onim ko te doveo!!!!!!!! Da je tu Boban, sada bi Jokic mogao da se pomeri na cetvroku. Ovako smo gotovi.

Ide ne ide

pre 7 godina

"Raduljica će doći na Kopaonik kolima sa Nemanjom Bjelicom. Bjelica je došao i radi prema programu oporavka. Kreće sa specijalnim programom, pratimo šta nam kažu stručnjaci i lekari. Već je radio ozbiljne treninge individualno. On je prošao sve naše sisteme, osam godina je u reprezentaciji i zna šta ga čeka. Neće biti nikakav problem da se u roku od jednog dana uključi u celu priču. On je veliki deo ekipe. Ostali igrači su zdravi i pravi", rekao je Đorđević pre neki dan.

Paja

pre 7 godina

Los covek (citaj trener) nosi losu karmu iskreno ne znam da li to postoji ali je cinjenica kada se svadja i trener se glupira da stvari izmicu kontroli eto toliko.

Griffin

pre 7 godina

Kako mozemo da na OI idemo na medalju kad smo u Evropi max dogurali do 4 mesta,a Djdordjevic cak izjavio da nismo imali teoretske sanse vise? Sad smo jos u losijem polozaju. Jer padamo i mentalno. Raduljica podbacuje,standardno dobar,bar za Srbiju Bijelica ne igra,Jokica ce razapnu na krst,a ima 21 godinu,napeto,rade zivci. Teo ima dijapazon od 0 do 20 poena,kako mu dune taj dan...komedija.

ferdinand

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika. Jedini princip koji važi, vodiš 12 najboljih i tvoj zadatak kao selektora je da ih nateraš da igraju najbolje. A selektor nam se drži nekih principa koje i sam krši. Princip iz 2014. kad se Bobi nije uklapao u njegovu koncepciju, pa sve do danas i potpunog zaokreta, i izjava kako je celu koncepciju i ekipu prilagodio Bobiju. Itd, itd...

I love this game

pre 7 godina

Не подцењујући огроман значај Бјелице за овај тим, и даље мислим да је Теодосић најбољи играч репрезентације, јер без правог плеја једноставно се не може играти озбиљна кошарка. Нико не помиње овде колико је добар играч и одазивање репки сваке године. У сваком случају велики пех

Kojo

pre 7 godina

Pa sta ce Jokic da igra ako udje Bobi. Ja ne bih dao Jokica da igra 4. iako bi se on tu dobro snasao, jer je pod kosem dosta jaci. Ni Raduljica ni Stimac ne znaju da igraju 4. Teska odluka za Djordjevica sta sad da radi.

Nenad

pre 7 godina

Samo sam se pitao koga bi Bjelica menjao u prvi 12 jer po prici selektora ovi koji su izborili plasman treba da idu u Rio.
Pa koga ce Macvan da zameni jel Bircevica koji kako rekose gine itd...
Haha koja komedija

Vlasko

pre 7 godina

Znaci smem u ozbiljan novac da se kladim da Djordjevic kao trener u buducnosti nista ozbiljno nece osvojiti. Tipa Evroliga, prvenstvo Spanije, Turske... O EP,SP i OI da ne pricam. Moze samo kod nas ovako da se k...i, u bilo kojoj reprezentaciji bi odmah dobio otkaz a o klubovima i da ne pricam. Ali sta da radimo, opet moramo da ga podrzimo jer druge reprezentacije nemamo.

dimi3ala

pre 7 godina

brate koji smor. iskreno mi je krivo zbog decka. igrao je prosli ceo ciklus kod dude i nisu uspeli. i sada se povredi kada su se izborili za olimpijadu. bas steta. s obzirom koliko ima godina i kako promenljivo igraju pod pritiskom pitanje je da li ce mu se ponovo ukazati sansa. bas mi ga je zao.

Millky

pre 7 godina

Samo da se zna, Bjelica se oporavio i niko ne može da mu zabrani da igra. Na sugestiju iz Minesote sam je odlučio da propusti igre. Ispravno, podrška Belome, ali red bi bio da po pravilima "kulta reprezentacije" selektor sazove konferenciju, malo se iščuđava i isproziva ga što je "izdao" saigrače.

Hajduk

pre 7 godina

Svi koji pljuju Saleta, garantujem da su bili mala deca u vreme kada je on svojim igrama proslavio nasu zemlju kao kosarkasku velesilu.
Covek je kao trener uzeo srebro na Svetskom i 4. mesto na Evropskom prvenstvu i pored toga nadje se neko ko misli da zna bolje od njega a loptu nije uzeo u ruke. Srbi su moralno propali i zvali bi nekoga ko je nasu zemlju ostavio na cedilu zbog americkih dolara. Hvala Bogu da je tu Sale koga vasi maliciozni komentari ne mogu da poremete I siguran sam da ce nas voditi do medalje, a I ako ne bude tako, ja cu njemu I ovim momcima I dalje klicati sa ponosom.

Aca Znalac

pre 7 godina

Čovek nije za bilo šta. Čovek je za nultu liniju. Ako nije za OI nije ni za bilo kakvo takmičenje. Bjelica out man. Skloni se od Srbije i nemoj više da se javljaš, pa Marej je došao na Taš da bodri ljude u Devis kupu. Bjelija is worst man.

Bane Dendonja

pre 7 godina

"Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan..."

Macvan dobar skakac!?! Da nije i on ko Furkan Aldemir dabl dabl masina!?!

*

pre 7 godina

Raspada se "NAJBOLJI TIM" koji Srbija ima... Sale reaguj, ipak te placamo za to. Ok bi bilo da zapusis usta svima nama medaljom sa OI, ali ko ce to da saceka...

srbija

pre 7 godina

1.Teo. (Jovic,Markovic)
2.Bogdan (Nedovic)
3.Kalina (Simonovic)
4.Jokic. (Macvan,Bircevic)
5.Bobinator. (Radulja)

Kakva petorka.NAJBOLJA.
Posle svih prica,ko da igra ko ne ovo ono.
Svevisnji(Dordjevic)mora ovo da povede ako hoce medalju.

ajmo ajde

pre 7 godina

meni jos niko od mojih prijatelja i poznanika nije rekao da ce pratiti muske kosarkase na olimpijadi zbog bobija...pa djordjevic nek zove jetrvu i zaovu da mu igraju

Vz

pre 7 godina

Ok ovo je posle tea najveci problem koji je mogao da nas zadesi. Velika steta. I dalje imamo jak tim, ali sa belim u timu bismo bili posle amera sigurno najjaci. Ovako cemo imati mnogo vise problema sa francuzima, spancima, litvancima...
Bilo kako bilo, sto brzi oporavak ti zelim majstore!

Neocekivano?

pre 7 godina

Ovo je tacka na "uspeh" nase repreznetacije! Veliki igrac, vazna karika, STETA!
Rekoh ja pre par dana da cemo na kraju ici na OI sa 11 igraca, ali niko jos ne zna kojih! Rekoh i da ide Bircevic 90% zato sto se Bjelica nece oporaviti! Sve je bilo jasno kada covek nije odmah krenuo na pripreme, nego je cekao Raduljicu (koji je imao produzen "odmor"???) da ga vozi!?
Vazno je da ste mi vi, Saletovi obozavaoci, nalupali 100 minusa, a niko ne vidi dalje od svog prozora!
Ko se bar malo bavio sportom zna da igrac koji ne trenira zbog povrede ne moze nikako da se vrati u top formu za 15 dana, ali to niko nije pomenuo! Beli je na zalost posluzio "treneru" da otera neke igrace, a UBEDJEN sam da je Sale znao da od njegovog igranja nema nista!
Sta sad imate da kazete za "selektora"? Ko ce da igra 4 a ko 5? Svi juce vicu da je Jokic CENTAR, a sta sad mislite kad nemamo "cetvroku"?
Dakle posto sam izgleda samo ja "znao" da Bircevic ide, sad dodajem na spisak jos jednog, a to je Dangubic ili Guduric!
Ovo je sve jos uvek prihvatljivo ako se jos neko ne povredi!
Sad pljujte koliko hocete, ali nam samo jos jedna povreda fali da ne prodjemo grupu, ali to selektor ne vidi, nego tera inat sa svima!
Gde su nam sad Zagorac, Milutinov, Keselj, Lucic, Bobi i jos 10 drugih koje je otpisao ili ih nije ni pozvao? Gospodin je racunao da ce oni samoinicijativno sedeti na Kopaoniku i cekati da se ON pojavi, pa ko "upadne" taj ce da bude srecan, a ostali mars kuci (ili u NBA)?
Igrac: 10, Trener: 0

Danguba85

pre 7 godina

12 godina cekamo Olimpijadu,da bi na tu dugoocekivanu olimpijadu isli sa ovim tvrdoglavim i sujetnim trenerom i ovakvom ekipom koja nece ni do polufinala dogurati!? Zalosno....

Ivan NS

pre 7 godina

Po hiljaditi put vodi se povredjen igrac na pripreme, koji zauzima mesto nekom drugom, i na kraju se zahvali na pozivu! Pa taj Bjelica nije odradio nijedan trening od pocetka priprema! Sta ga je i zvao uopste? I njega, i Macvana! Komedija!

Milan

pre 7 godina

Bas cudno,selektor je pred polazak na Kopaonik izjavio da Bjelica trenira punom parom,a sad odjednom ne moze da se oporavi??? Sve mi ovo smrdi da su mu iz Minesote zabranili da igra,kao i prosle godine sto su zabranili jednom nasem igracu da mu ne spominjem ime.U svakom slucaju ostaje nam da se nadamo da se niko vise nece povrediti,u suprotnom u Rio cemo ici kao turisti.

Булат

pre 7 godina

Људи о чему ви причате овде?! Имамо изгледе за медаљу? Па ни са Бјелицом, ако сте објективни и не понесе вас страст према репрезентацији и славној кошаркашкој историји, медаља не би била изгледна. Овако тек није. Јел сте ви видели групу Б са којом се укрштамо? Јел сте видели нашу групу? Јел могуће да неко олако нама припише пшансу за медаљу при оваквом расплету? И у пуном саставу са Бјелицом и Мачваном ући у борбу за медаљу би било равно подухвату попут оног на СП. Није немогуће, али је врло тешко. По мом скромном суду, у овој ситуацији, доћи до полуфинала биће превелики успех, а о томе шта даље следи па добро не треба трошити речи. Треба прво дотле стићи. Дакле не заносите се превише и навијајте корак по корак, јер НЕМА лаког ривала и НЕ СМЕ да буде потцењивања НИКОГ!!! Што се Марјановића тиче, јел сте ви свесни да човек није уопште у наше систему игре и све да га позове ко каже да би се уклопио и допринео жељеном резултату? Друго какве везе Бјеличина позиција има са Бобановом, па да 50% коментара буде Е САД ЗОВИ ВОБИЈА?! Хајде једном у животу будимо са обе ноге на земљи и дозволимо момцима да што растерећеније могуће уђу у олимпијски турнир и да корак по корак иду ка свом циљу.

Pegone

pre 7 godina

Sale budi musko a ne uvredjena princeza i zovni Bobija !!Valjda zna Greg Popovic sta je dobar centar vise od tebe (vise godina je trener)

mmajstor

pre 7 godina

Dobro, svi znamo da je ovo maslo Minesote. Kunem vam se, ali ja bi im se na Bjelicinom mestu zahvalio, i igrao za reprezentaciju po svaku cenu, i po cenu otkaza ugovora. Takav igrac uvek moze naci odlican ugovor, a i da se vrati u Evropu ne bi bila tragedija. Stvarno ne razumem te ljude...da li ce zaraditi 7 ili 10 miliona dolara, jel na tom nivou ta razlika stvarno toliko bitna, bitnija od ucesca na OI i igranja za svoju zemlju? Bas smo prodane duse i nista nam sveto nije...

Aleksandar

pre 7 godina

pojedini komentatori ovde smaraju sa ponovnim pozivanjem Bobana Marjanovica.Decko nije zasluzio da bude pozvan i tacka, nije se odazvao kad je trebalo, ne treba nam ni sad, odazvao se kad je 12 momaka obavilo najveci deo posla. On i nije neki kosarkas osim sto ima usi pa moze sam sebi da sapne. Zao mi je mnogo Bjelice, bas bas mnogo. Ali vidim da ovde nostvo ljudi pljuje selektora Djordjevica koji ne zove Bobana, Djorjdevic zna sta cini tako da mu vajni pomocnici nisu potrebni. Kao fazon nema nista od medalje. I da su i Bjelica i taj cuveni Marjanovic ne bi je mozda ni uzeli, budimo realni, SAD uzima zlato, znaci zagarantovano jedno mesto u polufinalu i jedna medalja, Brazil kao domacin ce jurisati na medalju tako da imamo drugog polufinalistu, e sad za dva mesta u polufinalu ce se boriti Spanija, Francuska,Litvanija,Argentina i mi. Budimo realni, Spanci bljesnu kad je najteze, Francuzi su bas bas neugodni, Litvanci nam nikako ne odgovaraju a Argentina dolazi na OI sa svojim starcima u reprezentaciji. Tako da ce sam ulazak u polufinale biti tezak a kamoli osvajanje neke od medalje. Puna podrska Djordjevicu, puno srece i uspeha ostatku reprezentacije koji vredno treniraju, brz oporavak Bjelici zelim a Bobiju da cuva pare u slamarici i da se kloni nase reprezentacije sto dalje. Toliko...

Vlado

pre 7 godina

Steta za Bjelicu,, ako je iko zasluzio da vidi Rio to je on. Ali sada sam jos vise uvereniji da osvajamo medalju, za Bjelicu, za Saleta, u inat dusmanima.

Chubby Checker

pre 7 godina

Obicno ne kukam ali Bjelica nam je jedan od dvojice najbitnijih. Bez njega i Tea ova reprezentacija nije ista. Treci je bio Novica samo je nazalost propao... Da su njih trojica jednom igrali zajedno plus Bogdan, Kalina, Raduljica i Bobi - bili bi sampioni sveta

istina u lice

pre 7 godina

ljudi, prestanite da se zavaravate. jedna od istina je ova, Olimpijske igre nisu izborene nego su kupljene sa 3 miliona evra domacinstva. mogle su biti izborene da nas nikad sakatija Litvanija nije lagano pobedila. kada se pred svojom publikom borite protiv Ceske i Portorika, izvinite, ja smatram da smo ucesce kupili. ne bas jeftino a ni potrebno kad je vec sve ovako.

Aлександар

pre 7 godina

Ay мајко мила, Марјановић, Марјановић, Марјановић... Јел могуће да неко стварно мисли да толико тога зависи од Марјановића? Изостанак Бјелице нема везе са позивом Марјановићу. Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. Све и да је позван не би био први центар али стручњацима од пре три године много шта није јасно.

Pahahahah

pre 7 godina

Ljudi covjek nije igrao kvalifikacioni turnir gdje se znalo da ce Srbija to da odvali. Zar nije bolje ovako, momak je napravio ugovor karijere, vec prije toga osnovao porodicu totalno ispunjen da ide i da pregazi u Rio? Mnogo losa odluka Djordjevica. Ispastacete mnogo. Ipak ima sansu da svoju odluku promijeni i da zovne Bobija

abc

pre 7 godina

nba klub Garbahosi: Horhe, mi ti zabranjujemo da igraš na OI u Pekingu!
Garbahosa: Vi mi zabranjujete?? more mrš u piiiiiiiiip!

nba klub Bjelici: Nemanja, mi ti preporučujemo da ne igraš na OI da bi zalečio ovu povredu zbog koje si u stanju već skoro mesec dana da treniraš punim intenzitetom..
Bjelica: pa važi..kako vi kažete..


jedan je Miloš Teodosić..

Aлександар

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.
(Dagi, 17. jul 2016 13:58)

Пуна истина је да је тада покојни Дражен гајио велики анимозитет према Ђорђевићу и уцењивао је по систему - или он или ја. Велики кошаркаш и нула од човека, али то на страну, због њега тада Ивковић у први маx није уврстио Ђорђевића у тим.

vlada23

pre 7 godina

Koliko god ja smatrao da Bircevic nema kvalitet, decko stvarno igra solidno sa ovim timom i zasluzio je da ode, da koju trojku i sasvim dovoljno.

Mirko

pre 7 godina

Ima on upalu menadzerskog dzepa izgleda..cuj upala nerva pa ne moze da igra..pa sta je radio mesec dana, do sada je mogao sto puta da resi taj problem.Macvan slomio ruku pa radi sa reprezentacijom a ovaj ne moze zbog upale..kao da ima upalu mozga ne daj boze !

Стефан

pre 7 godina

Више не могу да трпим ово и морам да се огласим.Ви који бисте сад звали Бобија немате ни м од морала.Лепо је неко објаснио ово са посоом и црнцима.Замислите ви уложите ваш максимум,иако сте уморни,можете да се повредите,итд.,и онда дође селектор и каже ви не играте игра он јер је познатији од вас и игра за Детроит.И како би вама било?Репретентација треба да буде светиња,да играчи представљају нацију,да дрхте док слушају химну.Ја на тв-у кад гледам некад и заплачњм кад слушам химну Републике Србије.Потпуно подржавам Салета због одлуке(не залазим у то колики је стрзчњак,али је велики педагог)
Што се тиче Бјелице,велика је штета,сјајан играч.Можда боље да смо га чекали као Крстића 2014.
Једина по мени грешка селектора је позивање Дангубића и не позивање Јеловца и Муслија.Штимац је доктор за Бобија кљко се треба односити према светињи,али бих ја ипак ту Муслија.

bob

pre 7 godina

@Marin da nisi mozda slusao njihov razgovor, pa znas da Bobi nije konfliktna licnost i znas da zbog ugovora nije igrao? Zato ti mozes samo da komentarises Saletov posao. A ako vec poredis, Jokic je prosle godine otvoreno rekao da nece da igra, jer hoce da se dokaze u letnjoj ligi. I bas cu da poverujem da je Bobi hteo da igra, a da Sale iz inata nije hteo da ga zove, sigurno je ljubomoran sto on nije imao takav nba ugovor

Булат

pre 7 godina

Људи о чему ви причате овде?! Имамо изгледе за медаљу? Па ни са Бјелицом, ако сте објективни и не понесе вас страст према репрезентацији и славној кошаркашкој историји, медаља не би била изгледна. Овако тек није. Јел сте ви видели групу Б са којом се укрштамо? Јел сте видели нашу групу? Јел могуће да неко олако нама припише пшансу за медаљу при оваквом расплету? И у пуном саставу са Бјелицом и Мачваном ући у борбу за медаљу би било равно подухвату попут оног на СП. Није немогуће, али је врло тешко. По мом скромном суду, у овој ситуацији, доћи до полуфинала биће превелики успех, а о томе шта даље следи па добро не треба трошити речи. Треба прво дотле стићи. Дакле не заносите се превише и навијајте корак по корак, јер НЕМА лаког ривала и НЕ СМЕ да буде потцењивања НИКОГ!!! Што се Марјановића тиче, јел сте ви свесни да човек није уопште у наше систему игре и све да га позове ко каже да би се уклопио и допринео жељеном резултату? Друго какве везе Бјеличина позиција има са Бобановом, па да 50% коментара буде Е САД ЗОВИ ВОБИЈА?! Хајде једном у животу будимо са обе ноге на земљи и дозволимо момцима да што растерећеније могуће уђу у олимпијски турнир и да корак по корак иду ка свом циљу.

Atreides

pre 7 godina

Djordjevic je bio igracina ali kao trener je nula. Sto s eBjelice tice doticni i ovako nije u formi tako da ovo i nije neki gubitak. Mozda bi Velickovic mogao da udje u razmatranje decko je odigrao vrhunski protiv Zvezde ili recimo Mitrovica

cuna

pre 7 godina

sta ste se uhvatili Marijanovica mene dusa boli za Bjelicu bez njega ce biti tesko ,presli ste preko vesti da Bjelica ne ide kao nista da bi u horu vikali neka ide Bobi e pa meni je vise zao Bjelice i koliko ce se osetiti u timu njegov nedostatak j... vas Bobi

Monarhista

pre 7 godina

Bravo Djordjevicu!
Sad samo jos da smislis nesto da se zakacis sa Teom i Kalinom,posto je "prirodno" da otpadne Danguba i u Rio ces od Zvezdasa voditi samo "srce tima" Stimca...ovo je ZLOCIN!!!
Tri miliona dobijes za turnir koji nismo morali ni igrati da si pametniji bio na EP a ti sve spiskas u trenutku,bravo,bravo,bravo!!!
Jesam li rekao da cer od NAJBOLJE Srpske petorke
Teo,Nedovic,Kalinic,Bkelica,Bobi ostati samo teo u epizodici jer bas nema gde s njim osim da se mozda bas posvadja s njim otvoreno a i to je moguce...

John Stockton

pre 7 godina

Šteta što nema Lučića na spisku, to je igrač koji po karakteristikama najviše podseća na Bjelicu. Jeste Bjelica na višem nivou od Luče što karijera govori ali Vlada je strahovito borben igrač i to je ono što pokriva neke njegove slabosti a fizičkalije su mu oduvek bile jača strana što mu.omogućava da igra i na 3 i 4. Kako god, nadam se da će bar Mačvan biti spreman za OI, neophodni su na takvi igrači.

realan

pre 7 godina

Alo, Sale...ma ne ti Djordjevicu...Curcic im sada treba da obilaze splavove...Teodosicu bezi odatle da se ne obrukas sa preostalim timom

neman2i9

pre 7 godina

pojedini komentatori ovde smaraju sa ponovnim pozivanjem Bobana Marjanovica.Decko nije zasluzio da bude pozvan i tacka, nije se odazvao kad je trebalo, ne treba nam ni sad, odazvao se kad je 12 momaka obavilo najveci deo posla. On i nije neki kosarkas osim sto ima usi pa moze sam sebi da sapne. Zao mi je mnogo Bjelice, bas bas mnogo. Ali vidim da ovde nostvo ljudi pljuje selektora Djordjevica koji ne zove Bobana, Djorjdevic zna sta cini tako da mu vajni pomocnici nisu potrebni. Kao fazon nema nista od medalje. I da su i Bjelica i taj cuveni Marjanovic ne bi je mozda ni uzeli, budimo realni, SAD uzima zlato, znaci zagarantovano jedno mesto u polufinalu i jedna medalja, Brazil kao domacin ce jurisati na medalju tako da imamo drugog polufinalistu, e sad za dva mesta u polufinalu ce se boriti Spanija, Francuska,Litvanija,Argentina i mi. Budimo realni, Spanci bljesnu kad je najteze, Francuzi su bas bas neugodni, Litvanci nam nikako ne odgovaraju a Argentina dolazi na OI sa svojim starcima u reprezentaciji. Tako da ce sam ulazak u polufinale biti tezak a kamoli osvajanje neke od medalje. Puna podrska Djordjevicu, puno srece i uspeha ostatku reprezentacije koji vredno treniraju, brz oporavak Bjelici zelim a Bobiju da cuva pare u slamarici i da se kloni nase reprezentacije sto dalje. Toliko...
(Aleksandar, 17. jul 2016 14:02)


Sale,jesi to ti?

Diego

pre 7 godina

Сале, прегризи понос, олимпијада није сваке године, ако сад нешто не напрви ова генерација неће никад више. Не знам да ли Савез може да позове Бобија?

Dr.Poganikus

pre 7 godina

ko li su ovi ljudi koji prozivaju bjelicu, marjanovica, saleta? sta oni pametno rade u svojim zivotima? alo bre ovi ljudi idu na OI, nije mala stvar. Drugo svi imaju veliku zelju da igraju. Trece ovo koliko je lose, toliko.je.i dobro, jer nam sada barem na papiru gledano medalja nije tako blizu. Zbog svega ovoga cu sa zadovoljstvom da docekam OI i da uzivam u igrama nasih. A medalja ako dodje, dodje, nemaju oni razloga nikome da polazu racune. Srecno!

Ранко

pre 7 godina

Колико су Срби не-достојанствени да би били спремни једном бахатом Бобију да се нагузе... А он не жели да игра турнир јер се боји повреде - па како ће да игра онда... јер нема уговор - па нема га још играча у репрезентацији... јер није осигуран - савез је обећао да ће му платити осигурање... Јер му неко брани - Грег и Мишко су му дозволили... Али може ноћ прије да откаже, и да иде са Паркером умјесто као Бјелица и Мачван да буде са репрезентацијом.. Ма ко је он, играч развојне лиге, играч који улази на 20 30 разлике и он да прави од легенде Ђорђевића мајмуна, е не може... Идемо овако, ал достојанствено, имамо квалитет... Подршка Ђорђевићу, Бог ти помогао!

Sl

pre 7 godina

I sta sad djordjevicu? Nema Bobija nema Bjelice a mi hoćemo medalju. Posto si ti Ekipa i nema mesta za Bobija sad donesi medalju ili odlazi zauvek kvazi treneru.

neko iz mase

pre 7 godina

Vi očito ljudi niste svesni da svi mi bi trebalo da budemo zadovoljni što smo uopšte uspeli da odemo na Olimpijadu posle tri propuštena ciklusa..Znam da je svaki igrač bitan kao što su Bobi i Nemanja ali šta da se radi..Tako je kako je ispalo na kraju!" I ovo što imamo biće dovoljno za odličan rezultat..

Aleksandar

pre 7 godina

Koliko glupih klinja ovde pise. Sama cinjenica neko ima obraza da pljuje po Djordjevicu govori ili da su idioti, ili decurlija koja nije svedocila 90tim, ili ostrasceni Panteri.

Za slucaj da ste ovo poslednje - Sale je poveo 4 aktuelna igraza C Zvezde. Ali ne, mora se pokazati idiotluk, bez muckanja lobanjom.

Objavite i ovo. A ne samo kad idioti mutanti vrejdaju KKP i prozivaju da je iz zagreba.

Odeon 991

pre 7 godina

Haahahahah što volim kad se sujetnim ljudima njihova sujeta obije o glavu. Šta ćeš sad Đorđeviću? Koga ćeš da zoveš? Dvostruki standardi. Bjelicu razume, Bobija ne razume... to je jedna od osobina koju najviše mrzim kod ljudi.

slobinator

pre 7 godina

đorđević je zaslužio da popije otkaz odmah,a ne posle rija,jer će onda biti kasno.imamo slobodnog dudu ivkovića I sa njim I bobijem bi ubeđen sam igrali finale.

realan

pre 7 godina

Ako u narednih par dana i Jokic otkaze onda ne moramo ni da idemo u Rio....Teo ne moze sve sam, a Djordjevic je jedna uobrazena budaletina koliko god ga vi grobari voleli

saeKn

pre 7 godina

Nazalost vise nismo jedni od favorita za medalju. Bircevic,Stimac i povredjeni Macvan(citaj nespreman). Marjanovic nam je sada neophodan nije on Dordan ili Gasol ali svakako za Stimca i Bircevica je Dzordan.

Milan

pre 7 godina

(Milan, 17. jul 2016 13:07)

Ovde nisam mislio da je izgovor Bjelic nego Minasoti jer NBA klub ima pravo da suspenduje igru za reprezentaciju ako misli da je igrac povredjen...

Dragoljub

pre 7 godina

Ovo je bas, bas veliki udarac.
Ostace pitanje da li je zaista toliko ozbiljna povreda, da li Timbervulfsi ne daju da igra ili ipak ima necega u onoj nikada potvrdjenoj prici o sukobu na proslom EP (posle koga je Bjelica bio samo bleda senka igraca iz prve faze).

krajisnik

pre 7 godina

i sta sad?Mudri i pravedni selektor se pokazuje kao vodja odreda kamikaza,a ne reprezentacije.Njegov krivicom,jurimo u propast.Diktator,a ne selektor.Izjavio na pocetku mandata;"svesti cemo otkaze na minimum",a on ih djeli ko Tomo Nikolic ordenje?!Bircevic i Stimac umjesto Bobija i Bjelice?Na sta nam lici tim?

Nolan

pre 7 godina

Ubedjen sam da je ovo delo Timbervulvsa.
Bjelica mnogo znaci ovom timu i ovo je sad veliki nedostatak. Ostaje pitanje zasto nije pozvan Jelovac, ne znam koliko puta sam to ovde pisao...
Sada je tim definitivno:
Jokic, Raduljica, Stimac
Macvan, Bircevic
Kalinic, Simonovic
Bogdanovic, Nedovic
Teodosic, Jovic, Markovic

Paja

pre 7 godina

Da se ponovim, Al Pacino u filmu Djavolji advokat :"Sujeta moj omiljeni greh" , kako je brzo dosao na naplatu a cini mi se da tome jos nije kraj...

zagor

pre 7 godina

znam da je nekulturno ovo sto cu napisati, ali teo, bjelica i jokic su po 30% reprezentacije svaki (njih trojica zajedno 90% srbije u kosarci). bogdan i raduljica zajedno su jos 10%. ostali su nebitni tj. moze bilo ko da igra nije vazno da l je macvan/mitrovic/savanovic/bircevic/erceg ili nedovic/milosavljevic/zagorac/guduric ili kalinic/simonovic/dangubic... svi su slicni i niko ne donosi neki ekstra kvalitet. izgubih se, ali ono sto hocu da kazem je da smo upravo ostali bez 30% reprezentacije i jedine ozbiljne cetvorke. sto neko kaze, mastali smo o finalu (da ne cuje niko i o zlatu), ali sad je 1/2 finale ozbiljan uspeh. za nas je ovo veci hendikep nego za amere kad im otkazu kari, lebron, melo i durent zajedno :P
p.s. ali nije meni do medalje, nego do toga da vidim nasu reprezentaciju u punom sjaju i da uzivam u igri... bez bjelice, to mi je tesko da zamislim.

Mikeli

pre 7 godina

Ogroman hendikep. Igrač koji nema zamenu. Ovakvog ima malo ko u svetu i povredi se čovek! Pa da li je moguće? Sa njim bi medalja bila realna, bez njega će biti velika borba. Šteta, mnogo mi krivo.

chris jackson

pre 7 godina

Uz Teodosica najvazniji igrac reprezentacije i igrac koji se bas uvijek odazivao na poziv,nikada nije trazio nikakve izgovore,ovo je veliki hendikep...e sta sada,logicno rjesenje u ovoj situaciji bi bilo pozvati Bobija na centra i pomaknuti Jokica na cetvorku,ali...to se naravno nece desiti,nasa posla,sta drugo da kazem...svi se trude da igraju u najboljim sastavima a mi se zbog nasih gluposti odricemo igraca kao da ih imamo viska a kada nam se dese ovakve situacije onda shvatimo da ih bas i nemamo toliko dobrih kao sto mislimo.

Bane

pre 7 godina

E to vam je Amerika, rintanje do krajnjih granica sto za posljedicu ima ceste povrede. Nebitno da li se radi o kosarci ili nekom drugom poslu. A za Bobija... Mi Srbi smo cesto fatalisti pa vazi ona ili ce biti kako ja kazem ili nikako. Nije ispao mudar nas selektor. Mogao je npe. da ga pozove pa da mu kaze pred ostalim igracima igraces ali ces biti drugi centar. Par utakmica sa smanjenom minutazom a onda bi stvari dosle na svoje pa ga "neprimjetno" prekomandovati u prvog centra. Igraci bi to prihvatili jer nisu zlopamtila. Kompromis a ne tvrdoglavost je kljuc uspjeha u zivotu.

apanktura

pre 7 godina

P'kakoo Bobija umesto Bjelice? Krilo vs teški centar, niđe veze! Sale sad moraš da osvojiš zlato i to da dobijemo USA sa bar 10 razlikeće u protivnom Bobijevi dušebrižnici će te razapeti na trgu republike.

leg'o bi nam Vucevic k'o budali samar

pre 7 godina

Treba pravi drzavu sa Crnom Gorom ponovo, oni imaju gomilu kvalitetnih igraca na 4 i 5 a mi na ostalim pozicijama, taman se lepo nadopunjujemo, a ovako ni mi ni oni sigurno necemo ponoviti uspehe SRJ/SCG

ludilo

pre 7 godina

Uvesti u nasoj ligi klauzulu u ugovru, kad napustaju Srbiju, da moraju da se odazivaju reprezentaciji u narednih 10 godina, ili ako nece da placaju penale, po svakom turniru na kojem ne zele da igraju po 200 000 evra. Da vidis kako ce da igraju svi!

Saša

pre 7 godina

Katastrofa.....Ovo mi liči na rukopis Amera, oslabiti najveće konkurente za zlato. Ajmo momci samo napred, za Srbiju, za Bjelu, do titule!!! Sve se može kad se igra srcem...!!!

Srb

pre 7 godina

(čanjski, 17. jul 2016 12:45) kad se povredio pre !?!?1?1? Vidim da pratis reprezentaciju. U pravu si, Bjelica je bio nas najbolji igrac na kvalifikacionom turniru u Bgd!?

Supervizor

pre 7 godina

Sad staviti principe i licne nesuglasice sa menadzerima po strani, gledati siru sliku za dobrobit reprezentacije i pozvati Marijanovica. Teodosic,Bogdanovic,Kalinic,Jokic,Marijanovic.. Ne vidim zasto ne bi zvali igraca koji ce da donese prednost u svakom segmentu igre? Realno licna egzistencija se tice samo nas, da li bi bar dva od Vas 1000 reklo ne trogodisnjem ugovoru i 21.000.000$? Budimo realni..

blaza

pre 7 godina

Auuu bas velika šteta. I za njega kao igraca, godinama je tu igra vrhunski i propusta sansu za medalju na Olimpijadi a i za nas navijace jer bez njega smo mnogo tanki.Beli je carobnjak.

crise de nerfs

pre 7 godina

Poneka povreda pred pocetak takmicenja je ocekivana.tesko je sto nam ponajbolji igrac nece igrati,ali nema veze MI IMAMO SIROK IZBOR od 20ak igraca....ILI IPAK NEMAMO,jer je selektor licno oterao bar 4 igraca-Marjanovic,Zagorac,Micov,Velickovic nekad.Ignorisanje Muslija i Jelovca.Nepozivanje Ercega,bar na pripreme(Raduljica kad je bio u istoj situaciji je redovno pozvan da igra).Primecujem podosta nedoslednosti kod selektora.Glavno pitanje glasi -DA LI MI IMAMO SPORTSKOG RADNIKA NA CELU DRZAVNOG TIMA ILI PRITAJENOG DIKTATORA.Duboko molim da mi se objavi komentar.da vidimo demokratiju na delu.

srb

pre 7 godina

reprezentacija svakim danom sve slabija i slabija,delimicno zahvaljujuci i selektoru....neki se nazalost povredili a neke selektor iz svoje sujete nece da zove....djordjevic = vucic

schh..

pre 7 godina

Bio sam da Marjanovic ne igra na OI i osta bi pri toj odluci i podrzao Djordjevica u istoj ali bih ga sada zamolio da je promeni mnogo gubi tim bez obojice. Jeste da smo i dalje jaki ali tim je psiholoski slabiji kad zna da tu nisu ni Marjanovic ni Bjelica.

Lucky

pre 7 godina

Zao mi je momka, sve je pokusao ali ne ide, neka se oporavi od povrede pa da ga gledamo sledece godine. A sad da vidim Djordjevic sta ce da uradi..

VeliborR

pre 7 godina

Đorđević namerno davao izjave kako je Bjelica povređen, pročitali ovi iz Minesote i zabranili mu da igra. Ispitati veze ovog menadžera i selektora.

dzukac

pre 7 godina

Nesreća... Podrška za selektora i 12 momaka.
Sa Bobijem je bilo šta je bilo... Samo se pitam koliko je bila realna mogućnost da "Frank the Tank" zaigra za Srbiju, legao bi nam sada "k'o budali šamar"...

korzo

pre 7 godina

Sta ste se raspekmezili,u odnosu na pre dve godine ne igraju Bjelica,Krstic i Katic,umesto njih Macvan,Jokic i Nedovic,deluje slabije ali ne mnogo,jos kad tome pridodamo tri godine kontinuiteta sa Saletom,vecinu igraca boljih sada nego tada,ovo je i dalje mocan tim,i da,Bobi nece igrati u Riju pomirite se sa tim,a ocene davajte nakon Rija,ovako ispadate smesni narocito u omalovazavanju Saleta kao trenera

Ivan

pre 7 godina

I ovde po pitanju Bjelice je nesto sumljivo pre nekoliko dana Djordjevic izjavljuje da Bjelica radi punom parom i da dolazii sa Raduljicom na Kopaonik a mislim da su njemu zabranili iz Minesote kao i Bobiju prosle godine SA nego sad ne sme to da se kaze javno!

sloba

pre 7 godina

Saleta sam obozavao kao igraca, ali stvarno iskazuje neku tvrdoglavost koju maskira karakterom i prinicipima. OI nece biti kao turnir u Bg gde su slabosti mogle da se maskiraju, tamo ce sve doci do izrazaja a izmedju ostalog i da nemamo dobru odbranu u reketu. Tacno je, Marjanovica bi mogao da pozove da zakrpi rupu ali to se nece desiti.

Djordje421

pre 7 godina

Da imamo Marjanovica ,Jokic bi mogao igrati 4... Ne mogu da verojume da mnogo ljudi palo na Saletovo "ne idu uvek najbolji igraci ..." . Da je tacno sta sale prica Amerikanci ne bi osvajali toliko medalja. Jaooooo ,nadao sam se i mislio sam da punim sastavom moci bi smo se boriti sigurno za srebro ili bronzu ( i mastao sam o tesnom mecu sa Amerikancima)... Sada moze jedva MOZDA uz veliku srecu do bronze.Salo AROGANCIJO!!

PeteSampras

pre 7 godina

Šteta.. Ko zna kakva bi ekipa bila da su i on i Boban sto posto unutra. Ali dobro, mislim da cilj trecba da bude polufinale, a posle šta bude. Ne treba pritiskati ekipu. Nadam se da će Mačvan biti u formi, a možda i Gudurić upadne u 12, videćemo. Srećno momci

Gurko

pre 7 godina

Steta.Bez njega mnogo slabiji.
Trebalo bi sad pozvati Bobija.Sta je bilo bilo je.Valjda je dobar rezultat u prvom planu.Petorka-
Teodosic-Bogdan-Kalinic-Jokic-Bobi

Miševi gde je Cile ?

pre 7 godina

Opet đorđević i njegove sujete, pa zašto belog nisi zvao , menadžer ti sastavlja tim, to što si bio drugi na svetu ništa ne znači, ti si kriv što se igrači povređuju , ko zna šta si uzimao od tableta pa se nikad nisi povređivao kao ovi danas, sram te bilo

rex

pre 7 godina

Mnogo smo jaki... Onaj osećaj ko kad pucas sam sebi u noge da bi potvrdio da je pištolj prazan (sada). A pre više nedelja bila je izrazito jasna situacija vezana za naše NBA igrače, ali mi po običaju čujemo samo ono što želimo i živimo u imaginarnom svetu očekujući Božiju intervenciju.

Što bi rekao u vicu Bog, “pa uplati već jednom taj tiket“

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sad bi bas bila fora da Boban dobije poziv,razvali na OI uzmemo medalju i ono...kao...srpska spontanost i sizofrenija je opet urodila plodom lol

aleks84

pre 7 godina

Kada se vratimo sa medaljom, Sale treba da da otkaz i ostavi reprezentaciju bez glave ovom nezahvalnom narodu. Isti su ga pljuvali pred SP, pa su dosli da mu klicu kao vice sampionu sveta.
P..ke jedne nezahvalne i licemerne. Svako normalan podrzava momke i coveka koji je simbol svega dobrog u ovoj zemlji. Ali Srbi pljuju svoje uzore a klanjaju se nekom Kristijanu. Ispljuvali ste coveka , a satim tim i reprezentaciju, a prvenstvo nije ni pocelo. Sramota bre! Ja da sam na njegovom mestu, a toliko sam dao tom narodu...bio bih zesce povredjen i razocaran.

ZIVOT

pre 7 godina

E sad,ako dodje poziv Bobiju odmah odbiti vrsnog stratega! Bobi je uplatio aranzman za letovanje,zasto da mu propadne lova! Bobi care nedaj se sad,Beli majstore ozdravi sto pre....

oket

pre 7 godina

Opusteno, jaki smo u reketu, imamo Stimca!! Ne treba na Bobi, jok, c, ne daj boze, mi smo supersila kosarkaska, Bircevic ce izdominirati u reketu, ne treba nam Bobi, Bircevic i Stimara do medalje!!

cigu-ligu

pre 7 godina

Bjelica je nas najboli igrac kada ja u formi.Ali nije!!!
Tako povredjen ne bi mogao da pruzi svoj maksimum.Trebaju nam zdravi igraci.I bez njega imamo dobru repku.

Кванте

pre 7 godina

Штета, али смо и без њега јаки. Надам се да ћемо следеће године на ЕП бити комплетни и коначно вратити пехар у Сазонову улицу.

EuroNix

pre 7 godina

Nadam se da je Djordjevicu ovo zadnji turnir. Sa povredjenim Bjelicom i Macvanom on igra heroja. I to samo zbog toga sto je Ljubomoran na 21milki. To je jedini razlog. Sve ostalo je blabla

BotKiller

pre 7 godina

Tezak udarac, ali kako kaze ona stara, nije bitno koliko puta si pao, vec koliko puta si uspeo da ustanes posle pada! Brz oporavak Beli!!! Kako god bilo, i ko god bio selektor (a zeleo bih da to dugo bude Djordjevic), imamo tim za velka dela u narednim godinama, narednim OI, kao i onim za 4 godine.

Kekele

pre 7 godina

Djordjeviću izvini se lepo Bobiju i narodu za ovo maltretiranje,i pozovi Bobija u reprezentaciju,pa i ako loše prodješ na OI eto ti i alibi da je narod hteo Bobija.
Srbija iznad svega.

Šta uradi to Džejkobe Pulene

pre 7 godina

Ko će vama, navijačima iz fotelje udovoljiti? Da nije Đorđević kriv za Bjeličinu povredu? Što se tiče
Marjanovića, ne pravite od njega Šakila.. Đorđević je dao srpskoj košarci sve kao igrač. Nije mu loš ni selektorski učinak.

satelit

pre 7 godina

Taman se plasiras posle"100 godina"i ocekujes nesto VELIKO,ali ne vredi ne da ti se da odes sa najjacim sastavom i pokazes zaista koliko mozes!

Delija

pre 7 godina

Tesko da cemo sta uraditi u Riu,medalju samo cudom mozeo uzeti pa ne mogu Jokic i Raduljica da igraju 35min svaku tekmu a nase izmene uz svo postovanje tesko da ce moci sta da urade na tim pozicijama protiv Litvanije,Spanije,Francuske,Amerike.

****

pre 7 godina

Svi koji pljujete Đorđevića stidite se. Lik priziva Ercega. Eeej Ercega, godinu dana nije šutnuo loptu. Marjanovića ja kao zvezdaš ne bih nikad zvao, zato što poštujem ove momke koji su tu i ginu bez obzira na sve. Da postoji bilo kakav način vama bi trebalo zabraniti da se radujete bilo kakvom eventualnom uspehu reprezentacije, jer niste pružali podršku kad je trebalo. Sram vas bilo.

Dejan CZ

pre 7 godina

Ostajemo bez igraca visine 2,10 u reketu ali eto nama Macvana u igru...on i Stimac zajedno odraz imaju velicine mog polnog organa....naravno da Marjanovica nece zvati,ipak on nije za brzu igru poput ove dvojice turbo letaca.

SAŠA FRANKFURT

pre 7 godina

Ma ajd Djordjeviću, važno je učestvovati, za medalje ima ko da se bori!! Gledaj da povedeš obavezno Birčevića. On će da nas "vadi"!!

Mikeli

pre 7 godina

Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan. Ne smem ni da zamislim na šta će tim da liči u ozbiljnim utakmicama bez prave četvorke u timu. I na petici smo slabi. Arojo skida Raduljici lopte. Jokić će morati da preuzme ulogu lidera iako je rano za tako nešto.

MilosSrbija

pre 7 godina

Ne mogu da verujem, Beli je bitan igrac za nas, uz Tea najbitniji. Ne znam da li ce nekog naknadno da pozove. Mozda Velickovica, slazem se da nije onaj stari ali svakako ima znanje i iskustvo ucestvovanja na velikim takmicenjima. Oko Bobana je tacka stavljena. Sada treba da pozove nekog i ojaca igru u reketu. Mislim da bi bilo neozbiljno da ostanemo samo sa Kalinom i Bircevicem na toj poziciji. Jokic je nominalno centar, moze da igra i krilnog ali u tom slucaju se opterecuju Raduljica i Stimac. Teska situaciju, nadam se da ce Sale da pozove nekog. Ne znam kakva je situacija sa igracima koji se nisu nasli ni na sirem spisku. Bas steta. Kako zbog same ekipe tako i za Nemanju. Sto se mene tice, NBA je smrt za reprezentativnu kosarku. Siguran sam da je Minesota agitovala da Beli propusti OI. Za igraca koji se bori za svoje mesto u timu to je prevelik pritisak. Videcemo u narednim danima.

Nije dobro

pre 7 godina

Djordjević je pre 3 godine rekao da bi bila dobra stvar da što više naših igrača ode u NBA kako bi se naviklo na taj stil igre. Kako stvari stoje imaćemo grdnih problema u narednim godinama da okupimo najjaču selekciju jer politka NBA klubova postaje sve restriktivnija po pitanju nastupa igrača za nacionalne timove. Da nesreća bude veća, imamo i selektora koji je sklon ka konfliktima sa igačima i olakom otpisivanju istih.

Rok Petrović

pre 7 godina

Gde baš ove godine? Prošle bi njegov izostanak delimično pokrio Erceg a ove godine baš nema ko. Jokić bi mogao dosta na 4 da nije preko potreban na 5. Ako već Sale neće Bobija što ne zove Muslija

High hopes

pre 7 godina

Veliki problem, Bjelica bi sa Mačvanom pokrio odsustvo Bobija u skoku. Ovako smo opet tu inferiorni. Takođe, Nemanja je igrač koji redovno popuni sve statističke kategorije, a uz to je igrač sa visokom košarkaškom inteligencijom koji povezuje našu igru. Šteta, baš šteta. Jedan od par nezamenljivih igrača u našem timu.

kimiko

pre 7 godina

Tacka na dnevnik komandanta se stavlja tek kada se ljuti boj zavrsi.Do tada se sva raspoloziva sila angazuje i popunjavaju redovi.
Jednog Zivojina Misica su zvali iz penzije i rehabilitovali kada nas je golema nevolja stegla.
Putnik je znao kuda i sa kim poci u velika iskusenja.
I nije mu prece bilo nista sem Srbije.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Ako Bobi nije pozvan primarno zbog toga što je bilo nekorektno u onoj situaciji da se neko izbacuje od onih momaka koji su igrali kvalifikacije, evo sada se jedno mesto otvorili. A Jokara je odličan kao četvorka.

ekipajebitna

pre 7 godina

Cek', sta je problem, jel smo se svi slozili da podrzimo Saleta 100% u svemu i sta god da kaze i da uradi i, pre svega, slozili smo se da treba da ide ekipa koja je ginula za svaku loptu pred uvek neugodnom domacom (kako smo culi ovde i dosadnom) publikom. Ta EKIPA! Tih 12 neustrasivih momaka. Pa oni ce i ici. Nema sekiracije. A i Bjelica nije bas bio standardan ili je "igrao u promenljivoj formi", kako voli da kaze nas trener za NBA igrace.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

ljudi ne ocajavajte. sad ce muta da aktivira Danila Dachu Mijatovica, najbolja strech cetvorka u Evropi... trenirao je odvojeno u lipovackoj sumi po specijalnom programu bas za ovakvu situaciju. bez brige!!!

Majstor Mile

pre 7 godina

Kad sam svojoj ženi objasnio zašto je Bobi ostao u SAD i o čemu se radi, pitala je, da li bi Djordjević ostavio milione dolara i neizvesnost oko novog kluba i došao na pripreme... Rekao sam joj da ne znam...
Šta vi mislite?

Milan

pre 7 godina

(kanidja, 17. jul 2016 13:02)

A prvi ti gledas klubstvo...Inace ne bi nabrajao...Ja dokle nisam procitao tvoj komentar nisam znao koliko iz Par i CZV ide...Jednostavno me nije interesovalo...

selektor tako ne radi

pre 7 godina

Pa dobro igraće Bobi na 5 a Jokić na 4. A kažete Đorđević zaratio sa njim pa ne može? Onda će Jelovac na 4. A ni njega neće? Pa dobro onda Savanović? A i sa njim zaratio? Pa dobro Mitrović je bar tu. A nije ni on? E Đorđeviću... Zato se ne ratuje sa igračima jer nikad ne znaš kad će da ti zatreba njihova pomoć. Uništiće te sujeta. Napravljena je bez ikakve potrebe drama sa Marjanovićem i evo dokle smo došli da sad nema ko da igra. Bez ikakve potrebe.

Bulahruz

pre 7 godina

Naš najjači tim:
4. Teodosić
5. Milosavljević
6. Gudurić
7. Bogdanović
8. Bjelica
9. Marković
10. Kalinić
11. Nedović
12. Marjanović
13. Raduljica
14. Jokić
15. Simonović

Bjelica ne ide zbog povrede, a za Marjanovića je Đorđević krivac. U odnosu na Birčevića i Mačvana su Gudurić i Simonović bi trebalo da imaju prednost.

Nema šanse da osvojimo medalju, a ulazak u polufinale bi bio ravan čudu.

dex

pre 7 godina

Karma?
To je neko nepisano pravilo kada sujeta ispliva. Ako hoćemo rezultat, Jokić će morati da igra 35 minuta, jer su Raduljica i Štimac potpuni beskorisni, a to dovodi do povreda. No, ko zna u kom ćemo sastavu na OI, ima selektor još vremena da se posvađa sa nekim.

srb

pre 7 godina

mi u napadu nemamo dovoljno opcija. Ako jokic ne bude na petici centarska linija nam ne postoji, cetvorka jako problematicna, jedino plejevi i bekovi ali to nije dovoljno. E, sada vec nema velikih izgleda za medalju

Sad je red na Kuzmica i Pavlovica

pre 7 godina

Ovde nesto gadno smrdi. Izgleda da je svadja izmedju Bjelice i Djordjevica na evropskom napravila preveliki jaz. Unisti nam selektorova sujeta reprezentaciju.

rex

pre 7 godina

Znalo se odavno kakva je situacija sa našim NBA igračima, dobro ne trebaju mu Boban, Musli i ostali netalentovani igrači. Sad ćemo da u Riu utemeljimo najnoviji trend, Dwarf Ball postavom sa 5 bekova, Point Guard, Shooting Guard, Small Forward Back, Power Forward Back, Center Forward Back.

Lol, još jedan od naših genijalnih pronalazaka, vrednih Crnog G(r)uje...

Marin

pre 7 godina

koliko sam obozavao djordjevica kao igraca, toliko mi je ogavan kao trener. umjesto da zove sad bobija, koji ne da nije konfliktna licnost, nego naprotiv, znalo se da zbog ugovora ne moze da igra, kao jokic prosle godine, on ce da ide po svom i prodaje svoje igrace na olimpijadi i uzima procenat.
mi grupu ne prolazimo u najavi. a ne medalju da uzmemo

gigatrend

pre 7 godina

Evo "satisfakcije" svima koji su bili protiv pozivanja Marjanovića, i za to da na OI ide tim sa kvalifikacionog turnira. Sve je verovatnije da će ići baš taj tim.

Fifilin

pre 7 godina

Au, ne da nam se da igramo i najjačem sastavu i to ti je !
Od već viđene medalje sada moramo da razmišljamo malo drugačije, i dalje imamo ekipu i igru za medalju ali biće mnogo teže.

Zohan

pre 7 godina

Ja se ne sećam da smo na neko takmičenje otišli sa najjačim timom, bilo da su u pitanju povrede, otkazivanja učešća, zabrane igranja od strane kluba (?!?), svađe selektora sa igračima...

Pera

pre 7 godina

Sve vreme je neka loša energija oko ovogodišnjeg okupljanja ove reprezentacije. Prepucavanja, otkazi, saopštenja, povrede... Sve one stvari koje ne bi trebalo da izlaze u javnost kada je atmosfera dobra, jer uvek ima nekih problema, manjih i većih, ali ih baš dobra atmosfera marginalizuje. Sad mi sve ovo već u startu kvari ukus i utiče na doživljaj te ekipe. Baš mi je žao, a košarka nam je toliko lepog pružila.

Saša

pre 7 godina

Katastrofa, težak udarac podlih Amera, sve liči na njihov rukopis!!! Oslabiti najveće konkurente za zlato. Ajmo momci samo napred, za Srbiju, za Bjelu, do titule !!! Sve se može kad se igra srcem..!!!

Nocni vuk

pre 7 godina

Bez Bobija i Belog bice to jako tesko. Mislim da prolazimo grupu svakako a onda nam u jednu utakmicu staje sve. Bice problematicno jer su opasne reprezentacije u drugoj grupi. Uz malo srece polufinale. Mislim da bi to bio veliki uspeh s'obzirom na situaciju. Ako legne medalja puna kapa. Ali ako bude i cetvrtfinale, kapa dole momcima za ponasanje, drugarstvo i igru u Beogradu. Kad neko da sve od sebe onda nema sta ni da mu zameris, samo napred momci!!!

ama bre

pre 7 godina

Ne znam da li ste glupi ili nemate pojma ili ste I glupi I nemate pojma kada je Bobi u pitanju! Ili se pravite da ne shvatate! Svako ko ima pojma sa životom zna zašto NE treba da zove dotičnog pa po cenu poslednji da budemo na OI

pragmatic

pre 7 godina

Da li to Bobi i Bjelica imaju istog menadžera?
A Saletu niko ništa ne određuje a, citiram, "pogotovo ne menadžeri".
Sale, veličina trenera je da od 12 najboljih napraviš tim koji diše kao jedan.
Prosecan trener ide linijom manjeg otpora i okupi 12 koji se dobro razumeju (staro drugarstvo, itd.).
Kada Murinjo dovede Ibrahimovica, da li pita Runija i ostale za dozvolu?

caplin

pre 7 godina

Pre desetak dana fotke sa treninga:Bjelica trenira,sutira trojke 11-10,juce:dolazi kolima na pripreme a danas ?Doduse on "nije igrao kvalifikacioni turnir" pa ionako nema mesta u repki.

kanidja

pre 7 godina

Teo, Markovic, Jovic, Bogi, Nemanja, Kalina, Simon, Macvan, Birca, Radulja, Jokara, Stime. Ovo je nasih 12, puna podrska ovim mocima! Vi ste nase sve! Nemanja, zelim ti brz oporavak! Za kompleksase koji ovde gledaju klubastvo, nadam se da ste sad zadovoljni. Igra 5 sadasnjih i bivsih igraca Czv(Jovic, Stime, Simon, Nedovic, Kalinic), 4 Partizanova(BB, Birca, Radulja, Macvan), jedan navijac Zvezde(Teo) i dvojica neizjasnjenih. Selektor i pomocnik mu Partizanovci. Nadam se da vam je sad svima srce na mestu i da cete poceti da navijate za SRBIJU.

Buki

pre 7 godina

Bobibotovi, idite kod zalizanog po gel, ne smarajte ovde sa freak atrakcijom. Velika, nemerljiva šteta što se Beli povredio, nemamo zamenu za njega, tj imamo Mačvana i Birču, ali pitanje je koliko oni mogu da ga odmene.

Bob

pre 7 godina

Da se ne lazemo, u dogovoru sa strucnim timom minesote odlucili su da ne igra iako povreda nije problematicna...veliki novac je u pitanju a nemanjin bekgraund u reprezentaciji omogucava da otkaz prodje bezbolno za razliku od bobija koji hoce sa igra ali boze moj nije igrao na kval.turniru... jedino sto iz ovoga mozemo da zakljucimo jeste koliko je Milos Teodosic veliki igrac pravi kapiten ��

zoran

pre 7 godina

Bobi, Bjelica, Milutinov..i.t.d..shvatite da je u Djordjevicevoj sujeti I egoizmu problem...zar mislite da je zabe shutnut iz Grcke..?? Pravi selektor nase reprezentacije je trebao biti covek koji radi u NBA ligi.Znamo o kome je rec. Ovaj je dosao preko veze I to ceo Beograd zna.

Mileta Lisica

pre 7 godina

Pitam se koji bi bio domet reprezentacije: plej, Milosavljevic (Guduric), Micov(Lucic), Jelovac (Jankovic - Miami Heat) , Bobi (Musli)

Dagi

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Таман кад помислим да дуго нисмо били овако јаки десе се такве ствари,неке из глупости а неке као ово са Белим,виша сила,оде Бирчевић у Рио ни крив ни дужан.

Zap

pre 7 godina

Poslednji put kad smo igrali u najboljem mogucem sastavu bilo jos '95. Stalno bre neke povrede, otkazi, zabrane, ... Djordjevic radi dobar posao, ali tvrdoglavost oko Bobija nam nije trebala. Nemamo mi taj luksuz.

Deki

pre 7 godina

Cekajte, jel' se ovo ponavlja proslogodisnji scenario sa Bobijem i SA Spursima, odnosno jel' odluka da Bjelica nece da igra donesena u Minnesoti? Priznajem da sam strepeo od ovakve mogucnosti jos kad je Sale rekao da Bjelica treba da ide u Minessotu na preglede, ali je on, iz nekog razloga, to tretirao kao formalnost. Ako se Macvan ne oporavi bicemo bas tanki na 4. Da li treba progutati ponos i ipak pozvati Bobija, jer Jokic moze da odigra i 4? U svakom slucaju jako, jako losa vest, ali ipak vest koja nije trebalo sasvim da iznenadi.

mmajstor

pre 7 godina

Trebalo bi bojkotovati nba. Ili igranje za reprezentaciju ili oduzimanje drzavljanstva, ovo je postalo neizdrzivo. NBA da ucenjuje igrace, je pre svega protivzakonito, ali posto zakona nema u svetu trebalo bi motivisati nase igrace da se oslobode od takve posasti. Sta kao, los ce im zivot biti od 2,3 miliona evra godisnje koliko mogu da dobiju u Evropi nego im treba jos? Ko hoce jos neka uzme, ali onda je u Srbiji stranac.

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije

pre 7 godina

Šta...???? Menadžder Aleksandar Rašković...???? Miško reaguj, postoji još neki menadžer osim tebe...

Bojan B

pre 7 godina

Ovo me uopšte ne dotiče! Kad je odlučio da ne zove Marjanovića,postao sam ravnodušan,po prvi put u životu.Jer,košarka je moj omiljeni sport.Kad selektor moje zemlje,ne zove jednog od naših najboljih igrača,i svesno radi da se ne borimo za medalju,a saopštenjem se još ruga tom igraču,to sve ne može da ispadne na dobro.Nažalost,to se sada pokazuje,jer smo ostali bez još jednog sjajnog igrača.Šteta,velika šteta!

LaBomba

pre 7 godina

Koliko cemo imati problema u skoku kad jokara nije na parketu tako smo imali i na evropskom jer raduljica i kuzmic nisu mogli da zagrade sad ce biti isto jer raduljica ne moze da se odvoji od zemlje a bircevic nije neki igrac na kog se mozes osloniti citave igre

Duci

pre 7 godina

Sujetan trener je vazniji od nacije i zemlje, vazniji od interesa sporta koji zastupa i od miliona navijaca. Ko ce ti igrati pod kosem? Teras Jokica da menja tvoje nesposobne centre a decko je cetvorka. Simonovic i Stimac, Bircevic, Dangubic... Ne idu ti Guduric i Musli, Zagorac... O Bobiju da ne govorim. Petorka Guduric, Musli, Marijanovic, Zagorac, Milutinov moze da igra kod svakog a kod tebe ne moze.

milan

pre 7 godina

Sad da otkažu svi jedan po jedan, iskreno mi je sve jedno, ako ne možemo ili nećemo da okupimo najbolje po svaku cenu, ovo sve gubi smisao. Ako je razlog što je jednom to prošlo loše na EP u Srbiji, ne znači da svaki slektor neće biti u stanju da ukomponuje najbolje da najbolje i igraju! Na kraju, čega ćemo se sećati sa ovih OI, samo činjenice kakvi smo mogli biti da smo išli u najboljem sastavu, a to je prvo sa Bobanom onemoguceno, sad sa Bjelicom upotpunjeno!

Boris Banović

pre 7 godina

Selektore, hoćeš li i njemu dati šansu 2017. Reprezentacija nije poligon za obračun sa menadžerima, mi nećemo imati ništa od toga što će te oterati kao iz Pao-a ! Izvini se i pozovi Marj A novića za tvoje dobro !

IvanPO94

pre 7 godina

Moze jedno pitanje,zasto Jelovac ne dobija poziv a decko igra i cetvorku i peticu povremeno, bio bi idealan u ovoj situaciji i imao je mnogo mnogo bolju sezonu od Bircevica...Boban bi morao da dobije poziv sada.

Dokle više sa tim Bobijem?

pre 7 godina

Ovi što su zapeli za Marjanovića su isti oni,što na poslu rade kao crnci,a na kraju šef unapredi drugog radnika,a ovog ‘crnca‘ samo potapše po ramenu!!!!Ne smeta im da rade,a drugi da se hvale njihovim radom.

Miki28

pre 7 godina

Dosta bre sa Bobijem, nema ga i zavrsena prica! Dosadili ste i Bogu i narodu sa Bobijem, kao da je Dzabar! Jako losa vijest za Bjelicu, mnogo bitan igrac za nas i bice jako tesko nadoknaditi njegov izostanak ali sta da se radi, mora se racunati na onog ko moze! Valjda ce Macvan uspjeti da se oporavi pa da ne gledamo Bircevica... Bjeli sto prije se oporavi pa da pomognes ovoj generaciji na sledecim takmicenjima

petarczv

pre 7 godina

Sad ce jokic morati da se spusti na cetvorku i onda ostajemo na samo jednom centru (stimac i raduljica ) ali dobro tu je strasni bircevic...I sta sad ako se nedaj boze povredi jos neki igrac na poziciji 4-5?! Nek igra onda djordjevicev ego...

SS

pre 7 godina

Steta za Belog, mnogo smo jaci sa njim. Podrska za ostatak ekipe!!! Vidimo se dogodine Nemanja...bio si uz tim od pocetka, hvala ti na tome

Jumko

pre 7 godina

Nema veze momci, samo napred! I '98. sa okrnjenim sastavom otisli u Atinu i bili prvaci sveta... Neuporedivo, al' ajd! I bolje da se smanji euforija! Bez euforije uspesi, '95, 98, 2001, 2002, 2009, 2014! Sa euforijom neuspesi, '99, 2000, 2005, 2010, 2015!

Milan

pre 7 godina

jbg! Imaćemo veliki problem na četvorci, sem Birčevića koji je limitiran mi pravog igrača na toj poziciji nemamo. Očekujem velike probleme u skoku pod našim obručem.

E zivote lutalico

pre 7 godina

E sad na cetvorci nemamo apsolutno nikoga.. A Bobija nece pozvati naknadno, sto je zalosno, jer bi Jokic onda mogao citav turnir da igra cetvorku

srbija

pre 7 godina

sta smo sad ostali na Bircari samo?!?
sale zovi Bobija, slazem se sa svime, da nije prosao pripreme i ostale zezancije, ali sad smo osakaceni covece...

delArnobend

pre 7 godina

Steta za njega..zasluzio je,bice to veliki hendikep.. Povrede su sastavni deo sporta,bicemo odlicni i bez njega,verujem u ovu ekipu !!

Offensive Rebound

pre 7 godina

Momci sad ocu da vidim jos vecu zelju i volju, idemo bre, u inat svim problemima, izadjemo jaci od svega ovoga, mozete vi to momci, ja i dalje verujem!!!

Offensive Rebound

pre 7 godina

Taman se obradujem punom sastavu Srbije, i dobrom kosarkom nasih, kad, ono Boban otkaze, Beli se povredi. Velika steta, Bjelica nam je najbitniji igrac pored Teodosica, ne mogu da verujem sta sam procitao, toliko sam razocaran, ali i dalje sam uz ove momke, najvaznije da ostavite srce nac terenu, medalja bi bilo savrsenstvo, ali ovo je stvatno veliki hendikep, a imali smo tako dobru priliku....

misko

pre 7 godina

Veliki hendikep za našu reprezentaciju ali mnogo važnije je da se Bjelica oporavi i nastavi tamo gde je stao pa dogodine opet u reprezentaciji.

Ogysa

pre 7 godina

E stvarno nemamo srece,pa ko ce nam sada igrati cetvorku,Macvan ne moze izneti taj pritisak glavne cetvorke a Bircevic i nije bas za velika dela.

op

pre 7 godina

ne bi ni bilo posteno, Bircevic je izneo ove kvalifikacije. kako sada pogledati u oci Bircevicu i reci mu ne putujes u Rio a izneo si kvalifikacije od 3 miliona u koje smo otisli jer nismo mogli kos iz reketa da damo Litvaniji. i bas zato sto volim i navijam za Srbiju pisem ovako, a vi se naviknite da ima i onih sa drugacijim misljenjem.

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Mooolliiiim??? Neee breee!!! Katastrofa za naš tim, on i Teo su nam najbitniji igrači. Eto Birčevića na OI, koji je mnogo lošiji igrač od Bjelice. Jedini kršteni krilni centar će nam biti Mačvan, Kalina može da pokriva četvorku, al nije to to, njegova prirodna pozicija je trojka. Jokić će da igra na petici sigurno. E kad bismo mogli nekako da kloniramo Jokića, da igra i na 5 i na 4 u isto vreme... Naša prva i najjača petorka je trebala da bude Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica, Jokić. Ništa od te petorke. Veliki je hendikep to što Bjelica neće igrati. Nadam se da zalizani Miško nije umešao svoje prste i kumovao da Bjelica ne igra na OI. Sve mi ovo deluje kao posledica sukoba na relaciji Sale-Miško. Nadam se da grešim, ali je neverovatno koliko nam tamo neki menadzeri kroje sudbinu.

nikola

pre 7 godina

Kako sad to? Zar Djordjevic ne rece da ce sigurno ucestvovati i da je povreda sanirana? Ovo sad dodje kao veliki sok narocito za njegove saigrace. Djordjevic bi mogao malo da pripazi kad daje izjave jer ispada neodgovoran i neozbiljan.

bjelica kako bez tebe

pre 7 godina

Toliko smo trosili energiju na pricu bobi-sale da smo potpuno zaboravili da nam je godinama unazad kljucni igrac povredjen i da niko ne daje garancije da ce se oporaviti. Da ne filozofiram puno... ovo je toliki sok i udarac za mene licno da ne mogu da verujem. Mozda cu preterati ali da je 100 posto spreman, on je daleko najbitniji igrac ove reprezentacije. Bez njega smo jako jako slabi u skoku pre svega....
Usudicu se reci, polufinale je podvig u ovom trenutku, i to kakav!

Valjevac

pre 7 godina

Izem ti vise taj NBA, ko god da ode tamo, ne moze da igra za reprezentaciju, ili mu ne daju ili se povredi. Nemanja je jedan od najvaznijih nasih igraca, falice nam puno. Brz oporavak Beli, au koja steta.

Bozidar Gojkovic

pre 7 godina

Znaci hit sampionata Beba Jokic na 4 i maestro Radulja na 5! Bircevic i Kalina mogu isto po koji minut na 4, a Stime na 5. Tim rotacijama cemo toliko zbuniti protivnike da ce Bogi i Teo moci da resetaju kako im se prohte!

Ch1vu

pre 7 godina

Sad mozemo da se slikamo s medaljom samo, ovo je najveci hendikep. Bircevic nije klasa a Kalinic i Simonovic prosto na visokom nivou ne mogu da pokriju cetvorku. Verovatno ni Macvan nece u Rio iz istog razloga, pa bolje neka podje Guduric onda, sta mozemo da izgubimo?

MajstorVlado

pre 7 godina

Rekao bih onu cuvenu "Nema veze, idemo dalje" ili "Koga nema bez njega se i moze" ...ali ovo je teska situacija, stvarno velika steta za nas.

dadadada

pre 7 godina

Naravno da ne igra,to se znalo od pocetka,samo niko da javno kaze.Sad nam situacija nije vise tako sjajna,kada uzmemo u obzir to da ce nam jedina cetvorka biti Bircevic,uz Jokica koji igra 4 kada Raduljica igra 5.Nije se stvorila lepa atmosfera pred takmicenje,i to najvise brine.Prvo prica sa Bobijem,koja se mogla zavrsiti mnogo jednostavnije,sada i ovo sa Bjelicom,koga je cela nacija "cekala".Ipak se nadam medalji,ali nemojte samo shvatati protivnike zdravo za gotovo,i da nam glavni cilj bude da izbegnemo Amere do finala.Mi nismo u situaciji da tako razmisljamo,zato sto su i Spanci i Francuzi i Litvanci(koji nam nikako ne odgovaraju) u boljoj poziciji.Naravno,ocekujem gomilu strucnjaka da kazu kako je Spanija zastarela i kako su losiji od nas,bez obzira sto imaju centra koji dominira na svojoj poziciji u NBA,pleja koji je takodje NBA zvezda i dosta dokazanih igraca.Moramo prici turniru kao favoriti iz senke,a ne kao neko ko ce sto posto da uzme medalju i da nema niko jaci od nas.

rabo

pre 7 godina

Mislim da je medalja ono zbog cega se ide u Rio. Saopstenje selektora je bilo nepotrebno. Kako sad da ga anulira, čovek od principa. Vrata nikada ne treba zalupiti za sobom. Turisticki ici u Rio nije potrebno.

bjelica kako bez tebe

pre 7 godina

Toliko smo trosili energiju na pricu bobi-sale da smo potpuno zaboravili da nam je godinama unazad kljucni igrac povredjen i da niko ne daje garancije da ce se oporaviti. Da ne filozofiram puno... ovo je toliki sok i udarac za mene licno da ne mogu da verujem. Mozda cu preterati ali da je 100 posto spreman, on je daleko najbitniji igrac ove reprezentacije. Bez njega smo jako jako slabi u skoku pre svega....
Usudicu se reci, polufinale je podvig u ovom trenutku, i to kakav!

Valjevac

pre 7 godina

Izem ti vise taj NBA, ko god da ode tamo, ne moze da igra za reprezentaciju, ili mu ne daju ili se povredi. Nemanja je jedan od najvaznijih nasih igraca, falice nam puno. Brz oporavak Beli, au koja steta.

High hopes

pre 7 godina

Veliki problem, Bjelica bi sa Mačvanom pokrio odsustvo Bobija u skoku. Ovako smo opet tu inferiorni. Takođe, Nemanja je igrač koji redovno popuni sve statističke kategorije, a uz to je igrač sa visokom košarkaškom inteligencijom koji povezuje našu igru. Šteta, baš šteta. Jedan od par nezamenljivih igrača u našem timu.

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije

pre 7 godina

Šta...???? Menadžder Aleksandar Rašković...???? Miško reaguj, postoji još neki menadžer osim tebe...

saeKn

pre 7 godina

Nazalost vise nismo jedni od favorita za medalju. Bircevic,Stimac i povredjeni Macvan(citaj nespreman). Marjanovic nam je sada neophodan nije on Dordan ili Gasol ali svakako za Stimca i Bircevica je Dzordan.

Danguba85

pre 7 godina

12 godina cekamo Olimpijadu,da bi na tu dugoocekivanu olimpijadu isli sa ovim tvrdoglavim i sujetnim trenerom i ovakvom ekipom koja nece ni do polufinala dogurati!? Zalosno....

Šta uradi to Džejkobe Pulene

pre 7 godina

Ko će vama, navijačima iz fotelje udovoljiti? Da nije Đorđević kriv za Bjeličinu povredu? Što se tiče
Marjanovića, ne pravite od njega Šakila.. Đorđević je dao srpskoj košarci sve kao igrač. Nije mu loš ni selektorski učinak.

Bob

pre 7 godina

Da se ne lazemo, u dogovoru sa strucnim timom minesote odlucili su da ne igra iako povreda nije problematicna...veliki novac je u pitanju a nemanjin bekgraund u reprezentaciji omogucava da otkaz prodje bezbolno za razliku od bobija koji hoce sa igra ali boze moj nije igrao na kval.turniru... jedino sto iz ovoga mozemo da zakljucimo jeste koliko je Milos Teodosic veliki igrac pravi kapiten ��

Bojan B

pre 7 godina

Ovo me uopšte ne dotiče! Kad je odlučio da ne zove Marjanovića,postao sam ravnodušan,po prvi put u životu.Jer,košarka je moj omiljeni sport.Kad selektor moje zemlje,ne zove jednog od naših najboljih igrača,i svesno radi da se ne borimo za medalju,a saopštenjem se još ruga tom igraču,to sve ne može da ispadne na dobro.Nažalost,to se sada pokazuje,jer smo ostali bez još jednog sjajnog igrača.Šteta,velika šteta!

gigatrend

pre 7 godina

Evo "satisfakcije" svima koji su bili protiv pozivanja Marjanovića, i za to da na OI ide tim sa kvalifikacionog turnira. Sve je verovatnije da će ići baš taj tim.

Marin

pre 7 godina

koliko sam obozavao djordjevica kao igraca, toliko mi je ogavan kao trener. umjesto da zove sad bobija, koji ne da nije konfliktna licnost, nego naprotiv, znalo se da zbog ugovora ne moze da igra, kao jokic prosle godine, on ce da ide po svom i prodaje svoje igrace na olimpijadi i uzima procenat.
mi grupu ne prolazimo u najavi. a ne medalju da uzmemo

Supervizor

pre 7 godina

Sad staviti principe i licne nesuglasice sa menadzerima po strani, gledati siru sliku za dobrobit reprezentacije i pozvati Marijanovica. Teodosic,Bogdanovic,Kalinic,Jokic,Marijanovic.. Ne vidim zasto ne bi zvali igraca koji ce da donese prednost u svakom segmentu igre? Realno licna egzistencija se tice samo nas, da li bi bar dva od Vas 1000 reklo ne trogodisnjem ugovoru i 21.000.000$? Budimo realni..

EuroNix

pre 7 godina

Nadam se da je Djordjevicu ovo zadnji turnir. Sa povredjenim Bjelicom i Macvanom on igra heroja. I to samo zbog toga sto je Ljubomoran na 21milki. To je jedini razlog. Sve ostalo je blabla

oket

pre 7 godina

Opusteno, jaki smo u reketu, imamo Stimca!! Ne treba na Bobi, jok, c, ne daj boze, mi smo supersila kosarkaska, Bircevic ce izdominirati u reketu, ne treba nam Bobi, Bircevic i Stimara do medalje!!

Millky

pre 7 godina

Samo da se zna, Bjelica se oporavio i niko ne može da mu zabrani da igra. Na sugestiju iz Minesote sam je odlučio da propusti igre. Ispravno, podrška Belome, ali red bi bio da po pravilima "kulta reprezentacije" selektor sazove konferenciju, malo se iščuđava i isproziva ga što je "izdao" saigrače.

Zap

pre 7 godina

Poslednji put kad smo igrali u najboljem mogucem sastavu bilo jos '95. Stalno bre neke povrede, otkazi, zabrane, ... Djordjevic radi dobar posao, ali tvrdoglavost oko Bobija nam nije trebala. Nemamo mi taj luksuz.

Ivke

pre 7 godina

Djordjevicu mars iz reperzentacije Srbije u paketu sa onim ko te doveo!!!!!!!! Da je tu Boban, sada bi Jokic mogao da se pomeri na cetvroku. Ovako smo gotovi.

srbEUin

pre 7 godina

Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. (Aлександар, 17. jul 2016 14:29)

Ti jedini nisi znao da je Bobi igrao sa povredom stopala. Uspeli su što cela centarska linija Eurolige nije mogla. A znamo I kakvim rvačkim zahvatima.
Zaslepljeni omađijani komentator ne razume da igra četvorke i petice u napadu zavisi isključivo od igre bekova. A Theo i Stefon nisu kadri da filuju Bobija, jel tako.

U doba SFRY svaka baba je znala prvih 10 igrača, i na pripreme se zvalo 15 da bi dve nedelje pred put ostalo 12. Sale ovde zove na širi spisak 24 iskusnih proverenih profesionalaca da bi im posle 3-4 nedelje žestokih treninga rekao da se ne uklapaju u njegovu koncepciju.
Neko od njih treba da preskoči svoj jedini godišnji odnmor da bi bio sparing Salovoj petnaestorici? I tako tri godine! A unapred zna da nije u timu.
Sale svojim takvim odnosom prema igračima će uvek ostati samo ovom svom užem spisku miljenika, i nikada neće sastaviti naš najbolji tim.

Eliminisanje Micova, Bobija i ignorisanje Muslija, Lučića i Jelovca padaju isključivo na dušu Sala, koji pokušava da bude prva zvezda tima, umesto da uklopi najbolje koje imamo u timsku igru. U klubu trener sastavlja listu želja koje igrače želi da vlasnik kupi za njegovu koncepciju igre, a u reprezentaciji se koncepcija igre pravi prema najboljim igračima koje imamo.

Zato je Sale loš selektor.

crise de nerfs

pre 7 godina

Poneka povreda pred pocetak takmicenja je ocekivana.tesko je sto nam ponajbolji igrac nece igrati,ali nema veze MI IMAMO SIROK IZBOR od 20ak igraca....ILI IPAK NEMAMO,jer je selektor licno oterao bar 4 igraca-Marjanovic,Zagorac,Micov,Velickovic nekad.Ignorisanje Muslija i Jelovca.Nepozivanje Ercega,bar na pripreme(Raduljica kad je bio u istoj situaciji je redovno pozvan da igra).Primecujem podosta nedoslednosti kod selektora.Glavno pitanje glasi -DA LI MI IMAMO SPORTSKOG RADNIKA NA CELU DRZAVNOG TIMA ILI PRITAJENOG DIKTATORA.Duboko molim da mi se objavi komentar.da vidimo demokratiju na delu.

mile

pre 7 godina

Sram da vas bude sve sto pljujete Saleta, koji je toliko uradio i kao igrac i kao trener za Srbiju. ne mora ni grupu da prodje sto se mene tice on ce ostati Nacionale. Imam poverenja u njega, a to ce se videti na OI.
Srecno momci to je sve sto je potrebno, znanja imamo!

DedaMiloje

pre 7 godina

Smarate vise sa onim .
Shvatate li da je on dezerter a sa njima zna se sta i kako.
(Karaburac, 17. jul 2016 16:02)

U Srbiji, punoj dezertera, neće te razumeti. A potpuno si u pravu.
(Jabučilo, 17. jul 2016 19:42)

U Srbiji ima i dosta budala, mislim da će vas oni najbolje razumeti.

Aleksandar

pre 7 godina

pojedini komentatori ovde smaraju sa ponovnim pozivanjem Bobana Marjanovica.Decko nije zasluzio da bude pozvan i tacka, nije se odazvao kad je trebalo, ne treba nam ni sad, odazvao se kad je 12 momaka obavilo najveci deo posla. On i nije neki kosarkas osim sto ima usi pa moze sam sebi da sapne. Zao mi je mnogo Bjelice, bas bas mnogo. Ali vidim da ovde nostvo ljudi pljuje selektora Djordjevica koji ne zove Bobana, Djorjdevic zna sta cini tako da mu vajni pomocnici nisu potrebni. Kao fazon nema nista od medalje. I da su i Bjelica i taj cuveni Marjanovic ne bi je mozda ni uzeli, budimo realni, SAD uzima zlato, znaci zagarantovano jedno mesto u polufinalu i jedna medalja, Brazil kao domacin ce jurisati na medalju tako da imamo drugog polufinalistu, e sad za dva mesta u polufinalu ce se boriti Spanija, Francuska,Litvanija,Argentina i mi. Budimo realni, Spanci bljesnu kad je najteze, Francuzi su bas bas neugodni, Litvanci nam nikako ne odgovaraju a Argentina dolazi na OI sa svojim starcima u reprezentaciji. Tako da ce sam ulazak u polufinale biti tezak a kamoli osvajanje neke od medalje. Puna podrska Djordjevicu, puno srece i uspeha ostatku reprezentacije koji vredno treniraju, brz oporavak Bjelici zelim a Bobiju da cuva pare u slamarici i da se kloni nase reprezentacije sto dalje. Toliko...

Nenad

pre 7 godina

Samo sam se pitao koga bi Bjelica menjao u prvi 12 jer po prici selektora ovi koji su izborili plasman treba da idu u Rio.
Pa koga ce Macvan da zameni jel Bircevica koji kako rekose gine itd...
Haha koja komedija

Ivan

pre 7 godina

I ovde po pitanju Bjelice je nesto sumljivo pre nekoliko dana Djordjevic izjavljuje da Bjelica radi punom parom i da dolazii sa Raduljicom na Kopaonik a mislim da su njemu zabranili iz Minesote kao i Bobiju prosle godine SA nego sad ne sme to da se kaze javno!

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

ljudi ne ocajavajte. sad ce muta da aktivira Danila Dachu Mijatovica, najbolja strech cetvorka u Evropi... trenirao je odvojeno u lipovackoj sumi po specijalnom programu bas za ovakvu situaciju. bez brige!!!

selektor tako ne radi

pre 7 godina

Pa dobro igraće Bobi na 5 a Jokić na 4. A kažete Đorđević zaratio sa njim pa ne može? Onda će Jelovac na 4. A ni njega neće? Pa dobro onda Savanović? A i sa njim zaratio? Pa dobro Mitrović je bar tu. A nije ni on? E Đorđeviću... Zato se ne ratuje sa igračima jer nikad ne znaš kad će da ti zatreba njihova pomoć. Uništiće te sujeta. Napravljena je bez ikakve potrebe drama sa Marjanovićem i evo dokle smo došli da sad nema ko da igra. Bez ikakve potrebe.

VeliborR

pre 7 godina

Đorđević namerno davao izjave kako je Bjelica povređen, pročitali ovi iz Minesote i zabranili mu da igra. Ispitati veze ovog menadžera i selektora.

Dagi

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.

Milan

pre 7 godina

jbg! Imaćemo veliki problem na četvorci, sem Birčevića koji je limitiran mi pravog igrača na toj poziciji nemamo. Očekujem velike probleme u skoku pod našim obručem.

schh..

pre 7 godina

Bio sam da Marjanovic ne igra na OI i osta bi pri toj odluci i podrzao Djordjevica u istoj ali bih ga sada zamolio da je promeni mnogo gubi tim bez obojice. Jeste da smo i dalje jaki ali tim je psiholoski slabiji kad zna da tu nisu ni Marjanovic ni Bjelica.

Duci

pre 7 godina

Sujetan trener je vazniji od nacije i zemlje, vazniji od interesa sporta koji zastupa i od miliona navijaca. Ko ce ti igrati pod kosem? Teras Jokica da menja tvoje nesposobne centre a decko je cetvorka. Simonovic i Stimac, Bircevic, Dangubic... Ne idu ti Guduric i Musli, Zagorac... O Bobiju da ne govorim. Petorka Guduric, Musli, Marijanovic, Zagorac, Milutinov moze da igra kod svakog a kod tebe ne moze.

vitez kojo

pre 7 godina

Ljudi Djordjevic je u timu na svetskom prvenstvu imao strasne igrace.. Pogledajte danas. Teodosic osvojio evroligi, Jovic ABA i drzavni prvak skoro usao u plejof evrolige, Markovic pojam u Unikahi, Nedovic pored Markovica kljucni igrac Unikahe, Simonovic ABA i sampion Srbije u prvih pet igraca evrolige po sutevima za tri poena Bjelica NBA, Bogdanovic prvak Turske borio se za titulu evrolige, Kalinic takodje. Hocu da kazem pored Amerike koja ima sve same vrhunske igrace, Srbija je po kvalitetu sasvim solidna ekipa. Tako da moje misljenje je da ne trebas biti specijalno bistar kao trener da napravis rezultat koji su oni napravili na svetskom. Na stranu to sto je Djordjevic bio brutalan igrac on je sad trener to su dve razlicite stvari. Ne mozes sebi da dozvolis ma koji razlog da je da ides na Olimpijske igre bez centra kao sto je Marjanovic. Covece sad nemamo dva NBA igraca. Zato sto je njemu bitno da on u ocima javnosti ne ispadne ljiga. Po meni on nije trener kakvog ovakva ekipa zasluzuje. Nije bitan on bitna je ekipa. Nemojte biti licemeri. Stimac je srce ekipe on voli Srbiju i zato igra ne on igra zatp sto je svestan svojih mogucnosti. Da on dobije ponudu od NBA kluba on bi ostao na turniru. Manite se corava posla. U ljudskoj prirodi je da cuva porodicu pa posle porodice sve ostalo. Svi vi koji govorite da je reprezentacija na prvom mestu ste u najmanju ruku licemeri.

Miki28

pre 7 godina

Dosta bre sa Bobijem, nema ga i zavrsena prica! Dosadili ste i Bogu i narodu sa Bobijem, kao da je Dzabar! Jako losa vijest za Bjelicu, mnogo bitan igrac za nas i bice jako tesko nadoknaditi njegov izostanak ali sta da se radi, mora se racunati na onog ko moze! Valjda ce Macvan uspjeti da se oporavi pa da ne gledamo Bircevica... Bjeli sto prije se oporavi pa da pomognes ovoj generaciji na sledecim takmicenjima

Ide ne ide

pre 7 godina

"Raduljica će doći na Kopaonik kolima sa Nemanjom Bjelicom. Bjelica je došao i radi prema programu oporavka. Kreće sa specijalnim programom, pratimo šta nam kažu stručnjaci i lekari. Već je radio ozbiljne treninge individualno. On je prošao sve naše sisteme, osam godina je u reprezentaciji i zna šta ga čeka. Neće biti nikakav problem da se u roku od jednog dana uključi u celu priču. On je veliki deo ekipe. Ostali igrači su zdravi i pravi", rekao je Đorđević pre neki dan.

Rok Petrović

pre 7 godina

Gde baš ove godine? Prošle bi njegov izostanak delimično pokrio Erceg a ove godine baš nema ko. Jokić bi mogao dosta na 4 da nije preko potreban na 5. Ako već Sale neće Bobija što ne zove Muslija

Keypooh

pre 7 godina

Ovo je veliki udarac za našu reprezentaciju. Prava je šteta što nećemo videti pun potencijal ove ekipe. Jer za 4 godine i sledeće OI ko zna ko će igrati, ali ovi stariji sigurno neće: tipa Bjelice, Teodosića, Marjanovića. Da ne ulazim u razloge zbog kojih ovaj ili onaj ne igra, niti je bitno na čijoj sam strani, uvek sam na strani reprezentacije, ali stvarno je užas što na najvećem takmičenju od kako je sporta nećemo moći da vidimo: Teodosića, Bjelicu i Marjanovića na vrhuncu, Bogdanovića i Jokića koji su već sad preozbiljni igrači, košarkaški pre-inteligentnog Mačvana, MVP Endese Muslija, pit bulove Dragana Milosavljevića i Stefana Markovića... Kakav bi to TIM bio, strašan tim.

delArnoBend

pre 7 godina

steta za takvog igraca i coveka kakav je Bjelica..sto se reprezentacije tice ne brinem ,i onako bi to previse inteligencije bilo u jednoj ekipi ;)

Stara kuka

pre 7 godina

Sve u svemu neko misli ovako neko onako,to je u redu.Misljenja i ukusi su razliciti,sto je normalno.Ali autosovinizam je opasna opasna bolest.Da neko želi lose našoj reprezentaciji i da joj se ruga je sramota.

Bane Dendonja

pre 7 godina

"Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan..."

Macvan dobar skakac!?! Da nije i on ko Furkan Aldemir dabl dabl masina!?!

rabo

pre 7 godina

Mislim da je medalja ono zbog cega se ide u Rio. Saopstenje selektora je bilo nepotrebno. Kako sad da ga anulira, čovek od principa. Vrata nikada ne treba zalupiti za sobom. Turisticki ici u Rio nije potrebno.

Nije dobro

pre 7 godina

Djordjević je pre 3 godine rekao da bi bila dobra stvar da što više naših igrača ode u NBA kako bi se naviklo na taj stil igre. Kako stvari stoje imaćemo grdnih problema u narednim godinama da okupimo najjaču selekciju jer politka NBA klubova postaje sve restriktivnija po pitanju nastupa igrača za nacionalne timove. Da nesreća bude veća, imamo i selektora koji je sklon ka konfliktima sa igačima i olakom otpisivanju istih.

Darko93

pre 7 godina

Sta je vama ljudi? Sve strucnjaci neki, nikad zadovoljni niste. Igraju oni koje Sale zove i nase je samo da navijamo i uzivamo. Batalite ta vasa kao strucna misljenja.

marko_bgdd

pre 7 godina

boban nije igrao kvalifikacioni turnir,nije igrao ni bjelica...bjelica ne ide zbog povrede,a boban hoce da ide,ali sad ne moze posto nije igrao turnir...nema logike...sa micovom nije mogao da se resi nesporazum...potreban nam je bobi posto ne ide bjelica ,jokic ce morati da igra na cetvorci...a centri su nam raduljica i stimac...smesno

slobinator

pre 7 godina

Najboljih 12 igraca (mislim skoro pola iz NBA) nam je igralo 2005. u Srbiji.
To nije bilo najboljih 12 koji igraju u timu najbolje.
(pedja, 17. jul 2016 18:45)
nije istina nego smo I tada imali sujetnog trenera koji je svu krivicu za neuspeh svalio na igrače.

ferdinand

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika. Jedini princip koji važi, vodiš 12 najboljih i tvoj zadatak kao selektora je da ih nateraš da igraju najbolje. A selektor nam se drži nekih principa koje i sam krši. Princip iz 2014. kad se Bobi nije uklapao u njegovu koncepciju, pa sve do danas i potpunog zaokreta, i izjava kako je celu koncepciju i ekipu prilagodio Bobiju. Itd, itd...

op

pre 7 godina

ne bi ni bilo posteno, Bircevic je izneo ove kvalifikacije. kako sada pogledati u oci Bircevicu i reci mu ne putujes u Rio a izneo si kvalifikacije od 3 miliona u koje smo otisli jer nismo mogli kos iz reketa da damo Litvaniji. i bas zato sto volim i navijam za Srbiju pisem ovako, a vi se naviknite da ima i onih sa drugacijim misljenjem.

Offensive Rebound

pre 7 godina

Taman se obradujem punom sastavu Srbije, i dobrom kosarkom nasih, kad, ono Boban otkaze, Beli se povredi. Velika steta, Bjelica nam je najbitniji igrac pored Teodosica, ne mogu da verujem sta sam procitao, toliko sam razocaran, ali i dalje sam uz ove momke, najvaznije da ostavite srce nac terenu, medalja bi bilo savrsenstvo, ali ovo je stvatno veliki hendikep, a imali smo tako dobru priliku....

Kekele

pre 7 godina

Djordjeviću izvini se lepo Bobiju i narodu za ovo maltretiranje,i pozovi Bobija u reprezentaciju,pa i ako loše prodješ na OI eto ti i alibi da je narod hteo Bobija.
Srbija iznad svega.

milenadj

pre 7 godina

Scenario: Nece ni Macvan igrati,naravno da nas sujetni selektor nece pozvati Marjanovica. Srbija u grupi zauzima 3.mesto i puca u nokaut fazi. Djordjevic daje otkaz uz neku otrcanu izjavu, odlazi u Bajern i uzima lovu, dok mi smrtnici jos jednom gledamo propast i cekamo naredne 4 godine za Olimpijske igre... Nije mi jasno da covek na pripreme vodi povredjene igrace,koji em sto zauzimaju mesto nekom drugom ,oni i da se oporave nece biti 100%spremni! Ko je jos spreman odmah posle povrede?! Imamo neiskusnog i prosecnog selektora koji ne razmislja glavom vec ponosom,sujetom! 12 godina nismo igrali Olimpijske igre,i 12 godina smo cekali na ovakvu ekpiu i odluke selektora? EEEjjjj nama je Stimac u 12 najboljih olimpijskog tima Srbije! Guduric,Bircevic,Stimac - sve su to dobri momci ali nisu medju 12 najboljih!! Imamo bolje igrace,neki nece igrati zbog povreda,drugi zbog sujetnog selektora! I umesto da idemo sa najjacim timom i da obradujete ovaj napaceni narod,mi nista necemo uraditi! Selektor ce biti smenjen sigurno nakon Olimpijade,ali to nikakva uteha nece biti za los rezultat u Riju.

nikola

pre 7 godina

Kako sad to? Zar Djordjevic ne rece da ce sigurno ucestvovati i da je povreda sanirana? Ovo sad dodje kao veliki sok narocito za njegove saigrace. Djordjevic bi mogao malo da pripazi kad daje izjave jer ispada neodgovoran i neozbiljan.

Vlasko

pre 7 godina

Znaci smem u ozbiljan novac da se kladim da Djordjevic kao trener u buducnosti nista ozbiljno nece osvojiti. Tipa Evroliga, prvenstvo Spanije, Turske... O EP,SP i OI da ne pricam. Moze samo kod nas ovako da se k...i, u bilo kojoj reprezentaciji bi odmah dobio otkaz a o klubovima i da ne pricam. Ali sta da radimo, opet moramo da ga podrzimo jer druge reprezentacije nemamo.

SAŠA FRANKFURT

pre 7 godina

Ma ajd Djordjeviću, važno je učestvovati, za medalje ima ko da se bori!! Gledaj da povedeš obavezno Birčevića. On će da nas "vadi"!!

Dejan CZ

pre 7 godina

Ostajemo bez igraca visine 2,10 u reketu ali eto nama Macvana u igru...on i Stimac zajedno odraz imaju velicine mog polnog organa....naravno da Marjanovica nece zvati,ipak on nije za brzu igru poput ove dvojice turbo letaca.

dadadada

pre 7 godina

Naravno da ne igra,to se znalo od pocetka,samo niko da javno kaze.Sad nam situacija nije vise tako sjajna,kada uzmemo u obzir to da ce nam jedina cetvorka biti Bircevic,uz Jokica koji igra 4 kada Raduljica igra 5.Nije se stvorila lepa atmosfera pred takmicenje,i to najvise brine.Prvo prica sa Bobijem,koja se mogla zavrsiti mnogo jednostavnije,sada i ovo sa Bjelicom,koga je cela nacija "cekala".Ipak se nadam medalji,ali nemojte samo shvatati protivnike zdravo za gotovo,i da nam glavni cilj bude da izbegnemo Amere do finala.Mi nismo u situaciji da tako razmisljamo,zato sto su i Spanci i Francuzi i Litvanci(koji nam nikako ne odgovaraju) u boljoj poziciji.Naravno,ocekujem gomilu strucnjaka da kazu kako je Spanija zastarela i kako su losiji od nas,bez obzira sto imaju centra koji dominira na svojoj poziciji u NBA,pleja koji je takodje NBA zvezda i dosta dokazanih igraca.Moramo prici turniru kao favoriti iz senke,a ne kao neko ko ce sto posto da uzme medalju i da nema niko jaci od nas.

Griffin

pre 7 godina

Kako mozemo da na OI idemo na medalju kad smo u Evropi max dogurali do 4 mesta,a Djdordjevic cak izjavio da nismo imali teoretske sanse vise? Sad smo jos u losijem polozaju. Jer padamo i mentalno. Raduljica podbacuje,standardno dobar,bar za Srbiju Bijelica ne igra,Jokica ce razapnu na krst,a ima 21 godinu,napeto,rade zivci. Teo ima dijapazon od 0 do 20 poena,kako mu dune taj dan...komedija.

Jumko

pre 7 godina

Jao jao jao, tipican stav nebeskog naroda koji je odjednom isfrustriran i kivan na dogadjaj od kog je puno ocekivao, Oi... I sad je i za ovo Djordjevic kriv, jer pazi molim te, povredjen neki igrac! Pa to samo u Srbiji ima! U normalnim drzavama bi se to prihvatilo, dala jos jaca podrska momcima koji su ostali... Ali ne, tu je svako ziv kriv za povredu nekog igraca, jer napacen narod nece moci da leci svoje teskoce kroz uspehe drugih. 'Leba i igara... 'Leba nema odavno, a ovako ni tu "igru" necemo imati da pobegnemo od svakodnevnice, pa daj da ispljujemo nekog! Nebeski narod...

kavkaz

pre 7 godina

Више не могу да трпим ово и морам да се огласим.Ви који бисте сад звали Бобија немате ни м од морала.Лепо је неко објаснио ово са посоом и црнцима.Замислите ви уложите ваш максимум,иако сте уморни,можете да се повредите,итд.,и онда дође селектор и каже ви не играте игра он јер је познатији од вас и игра за Детроит


Tebro, mogu i ja da se trudim vise od Ronalda, da se vracam u odbranu, da uklizavam, ali "numem" da igram. Nije zato sto je ovaj poznatiji od njega, nego zato sto zna. Prosto.

ajmo ajde

pre 7 godina

meni jos niko od mojih prijatelja i poznanika nije rekao da ce pratiti muske kosarkase na olimpijadi zbog bobija...pa djordjevic nek zove jetrvu i zaovu da mu igraju

Boris Banović

pre 7 godina

Selektore, hoćeš li i njemu dati šansu 2017. Reprezentacija nije poligon za obračun sa menadžerima, mi nećemo imati ništa od toga što će te oterati kao iz Pao-a ! Izvini se i pozovi Marj A novića za tvoje dobro !

Bozidar Gojkovic

pre 7 godina

Znaci hit sampionata Beba Jokic na 4 i maestro Radulja na 5! Bircevic i Kalina mogu isto po koji minut na 4, a Stime na 5. Tim rotacijama cemo toliko zbuniti protivnike da ce Bogi i Teo moci da resetaju kako im se prohte!

istina u lice

pre 7 godina

ljudi, prestanite da se zavaravate. jedna od istina je ova, Olimpijske igre nisu izborene nego su kupljene sa 3 miliona evra domacinstva. mogle su biti izborene da nas nikad sakatija Litvanija nije lagano pobedila. kada se pred svojom publikom borite protiv Ceske i Portorika, izvinite, ja smatram da smo ucesce kupili. ne bas jeftino a ni potrebno kad je vec sve ovako.

srbija

pre 7 godina

1.Teo. (Jovic,Markovic)
2.Bogdan (Nedovic)
3.Kalina (Simonovic)
4.Jokic. (Macvan,Bircevic)
5.Bobinator. (Radulja)

Kakva petorka.NAJBOLJA.
Posle svih prica,ko da igra ko ne ovo ono.
Svevisnji(Dordjevic)mora ovo da povede ako hoce medalju.

realan

pre 7 godina

Ako u narednih par dana i Jokic otkaze onda ne moramo ni da idemo u Rio....Teo ne moze sve sam, a Djordjevic je jedna uobrazena budaletina koliko god ga vi grobari voleli

sklek

pre 7 godina

Volim Saletov stav!!! Ako popusti izgubio je sve!!! Ovako ima kakav takav tim...moze do cetvrtfinala! Malo srece i eto nas u finalu..nikad se ne zna. Ovako je interesantnije. Pa ni Ameri ne idu u najacem sastavu, glupo bi bilo da i mi odemo u najacem!!!

gagi

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.

Hajduk

pre 7 godina

Svi koji pljuju Saleta, garantujem da su bili mala deca u vreme kada je on svojim igrama proslavio nasu zemlju kao kosarkasku velesilu.
Covek je kao trener uzeo srebro na Svetskom i 4. mesto na Evropskom prvenstvu i pored toga nadje se neko ko misli da zna bolje od njega a loptu nije uzeo u ruke. Srbi su moralno propali i zvali bi nekoga ko je nasu zemlju ostavio na cedilu zbog americkih dolara. Hvala Bogu da je tu Sale koga vasi maliciozni komentari ne mogu da poremete I siguran sam da ce nas voditi do medalje, a I ako ne bude tako, ja cu njemu I ovim momcima I dalje klicati sa ponosom.

E zivote lutalico

pre 7 godina

E sad na cetvorci nemamo apsolutno nikoga.. A Bobija nece pozvati naknadno, sto je zalosno, jer bi Jokic onda mogao citav turnir da igra cetvorku

milan

pre 7 godina

Sad da otkažu svi jedan po jedan, iskreno mi je sve jedno, ako ne možemo ili nećemo da okupimo najbolje po svaku cenu, ovo sve gubi smisao. Ako je razlog što je jednom to prošlo loše na EP u Srbiji, ne znači da svaki slektor neće biti u stanju da ukomponuje najbolje da najbolje i igraju! Na kraju, čega ćemo se sećati sa ovih OI, samo činjenice kakvi smo mogli biti da smo išli u najboljem sastavu, a to je prvo sa Bobanom onemoguceno, sad sa Bjelicom upotpunjeno!

petarczv

pre 7 godina

Sad ce jokic morati da se spusti na cetvorku i onda ostajemo na samo jednom centru (stimac i raduljica ) ali dobro tu je strasni bircevic...I sta sad ako se nedaj boze povredi jos neki igrac na poziciji 4-5?! Nek igra onda djordjevicev ego...

abc

pre 7 godina

nba klub Garbahosi: Horhe, mi ti zabranjujemo da igraš na OI u Pekingu!
Garbahosa: Vi mi zabranjujete?? more mrš u piiiiiiiiip!

nba klub Bjelici: Nemanja, mi ti preporučujemo da ne igraš na OI da bi zalečio ovu povredu zbog koje si u stanju već skoro mesec dana da treniraš punim intenzitetom..
Bjelica: pa važi..kako vi kažete..


jedan je Miloš Teodosić..

ZIVOT

pre 7 godina

E sad,ako dodje poziv Bobiju odmah odbiti vrsnog stratega! Bobi je uplatio aranzman za letovanje,zasto da mu propadne lova! Bobi care nedaj se sad,Beli majstore ozdravi sto pre....

srb

pre 7 godina

reprezentacija svakim danom sve slabija i slabija,delimicno zahvaljujuci i selektoru....neki se nazalost povredili a neke selektor iz svoje sujete nece da zove....djordjevic = vucic

misko

pre 7 godina

Kod Saleta imate igrače koji žele da igraju ali su povređeni, koji žele da igraju ali ih Sale ne želi,koji žele ali ne znaju,koji znaju ali ne žele i sve tako nekako.Sale isti Dule, pali se mašina, Saša P. krenuo sa pecanja...i borba za opstanak.Skandal majstor.Još Bogdan da otkaže pošto je Simon tu pa nek se igraju.

Pera

pre 7 godina

Sve vreme je neka loša energija oko ovogodišnjeg okupljanja ove reprezentacije. Prepucavanja, otkazi, saopštenja, povrede... Sve one stvari koje ne bi trebalo da izlaze u javnost kada je atmosfera dobra, jer uvek ima nekih problema, manjih i većih, ali ih baš dobra atmosfera marginalizuje. Sad mi sve ovo već u startu kvari ukus i utiče na doživljaj te ekipe. Baš mi je žao, a košarka nam je toliko lepog pružila.

Majstor Mile

pre 7 godina

Kad sam svojoj ženi objasnio zašto je Bobi ostao u SAD i o čemu se radi, pitala je, da li bi Djordjević ostavio milione dolara i neizvesnost oko novog kluba i došao na pripreme... Rekao sam joj da ne znam...
Šta vi mislite?

zoran

pre 7 godina

Bobi, Bjelica, Milutinov..i.t.d..shvatite da je u Djordjevicevoj sujeti I egoizmu problem...zar mislite da je zabe shutnut iz Grcke..?? Pravi selektor nase reprezentacije je trebao biti covek koji radi u NBA ligi.Znamo o kome je rec. Ovaj je dosao preko veze I to ceo Beograd zna.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Ako Bobi nije pozvan primarno zbog toga što je bilo nekorektno u onoj situaciji da se neko izbacuje od onih momaka koji su igrali kvalifikacije, evo sada se jedno mesto otvorili. A Jokara je odličan kao četvorka.

ekipajebitna

pre 7 godina

Cek', sta je problem, jel smo se svi slozili da podrzimo Saleta 100% u svemu i sta god da kaze i da uradi i, pre svega, slozili smo se da treba da ide ekipa koja je ginula za svaku loptu pred uvek neugodnom domacom (kako smo culi ovde i dosadnom) publikom. Ta EKIPA! Tih 12 neustrasivih momaka. Pa oni ce i ici. Nema sekiracije. A i Bjelica nije bas bio standardan ili je "igrao u promenljivoj formi", kako voli da kaze nas trener za NBA igrace.

Monarhista

pre 7 godina

Mozda nije mogao Raduljica da ga poveze:-)
Il! posho biciklom na pripreme a mozda ga Bjeli nije cekao kod kolima:-))
Raspad sistema,zali Boze one narodske pare za turnir ....mogli smo da napravimo bolönicu negde u ruralnom kraju ili dom za nezbrinutu decu:-(((

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sad bi bas bila fora da Boban dobije poziv,razvali na OI uzmemo medalju i ono...kao...srpska spontanost i sizofrenija je opet urodila plodom lol

Paja

pre 7 godina

Da se ponovim, Al Pacino u filmu Djavolji advokat :"Sujeta moj omiljeni greh" , kako je brzo dosao na naplatu a cini mi se da tome jos nije kraj...

kimiko

pre 7 godina

Tacka na dnevnik komandanta se stavlja tek kada se ljuti boj zavrsi.Do tada se sva raspoloziva sila angazuje i popunjavaju redovi.
Jednog Zivojina Misica su zvali iz penzije i rehabilitovali kada nas je golema nevolja stegla.
Putnik je znao kuda i sa kim poci u velika iskusenja.
I nije mu prece bilo nista sem Srbije.

satelit

pre 7 godina

Podrska Sasi! Jos jedna "NBA povreda"! NBA klubovi prosle (BOBI),a i ove godine se rugaju nasoj rep.izmisljenjem povreda samo da nasi igraci ne bi igrali! Videcete za par nedelja kad naprasno ozdravi.. Nema to nikakve veze s Bjelicom ,on je sjajan decko!

dralle

pre 7 godina

Dominantne centre nemamo od Divca(koji se borio sa NBA azdajama;Krle je bio odlican,ali za Evropu;a da je Bobi sjajan,u NBA bi ga mnogo vise koristili,jer nije on pocetnik pa da ga stede-Jokica nisu stedeli).
(analiza, 17. jul 2016 16:59)

KAd je tako gde se tu uklapaju Raduljica, Mačvan, Birčević, Štimac..???

Bane

pre 7 godina

E to vam je Amerika, rintanje do krajnjih granica sto za posljedicu ima ceste povrede. Nebitno da li se radi o kosarci ili nekom drugom poslu. A za Bobija... Mi Srbi smo cesto fatalisti pa vazi ona ili ce biti kako ja kazem ili nikako. Nije ispao mudar nas selektor. Mogao je npe. da ga pozove pa da mu kaze pred ostalim igracima igraces ali ces biti drugi centar. Par utakmica sa smanjenom minutazom a onda bi stvari dosle na svoje pa ga "neprimjetno" prekomandovati u prvog centra. Igraci bi to prihvatili jer nisu zlopamtila. Kompromis a ne tvrdoglavost je kljuc uspjeha u zivotu.

srb

pre 7 godina

mi u napadu nemamo dovoljno opcija. Ako jokic ne bude na petici centarska linija nam ne postoji, cetvorka jako problematicna, jedino plejevi i bekovi ali to nije dovoljno. E, sada vec nema velikih izgleda za medalju

srbija

pre 7 godina

sta smo sad ostali na Bircari samo?!?
sale zovi Bobija, slazem se sa svime, da nije prosao pripreme i ostale zezancije, ali sad smo osakaceni covece...

Sad je red na Kuzmica i Pavlovica

pre 7 godina

Ovde nesto gadno smrdi. Izgleda da je svadja izmedju Bjelice i Djordjevica na evropskom napravila preveliki jaz. Unisti nam selektorova sujeta reprezentaciju.

pragmatic

pre 7 godina

Da li to Bobi i Bjelica imaju istog menadžera?
A Saletu niko ništa ne određuje a, citiram, "pogotovo ne menadžeri".
Sale, veličina trenera je da od 12 najboljih napraviš tim koji diše kao jedan.
Prosecan trener ide linijom manjeg otpora i okupi 12 koji se dobro razumeju (staro drugarstvo, itd.).
Kada Murinjo dovede Ibrahimovica, da li pita Runija i ostale za dozvolu?

liberalizam

pre 7 godina

Djordjevic je selektor tek 2g. zasto tvrdoglavo stavlja sebe iznad interesa sporta u srbiji (kazem sporta posto je u pitanju mogucnost medalje na olimpijadi)? kud je jelovac, musli, kuzmic, milutinov. prije toga onaj Pot, prije toga Bobi isto. Postoji tu jedna tendencija sujete. misliti da bi ovako nesto bili kod Shpanaca ili Jenkijevaca?

neman2i9

pre 7 godina

pojedini komentatori ovde smaraju sa ponovnim pozivanjem Bobana Marjanovica.Decko nije zasluzio da bude pozvan i tacka, nije se odazvao kad je trebalo, ne treba nam ni sad, odazvao se kad je 12 momaka obavilo najveci deo posla. On i nije neki kosarkas osim sto ima usi pa moze sam sebi da sapne. Zao mi je mnogo Bjelice, bas bas mnogo. Ali vidim da ovde nostvo ljudi pljuje selektora Djordjevica koji ne zove Bobana, Djorjdevic zna sta cini tako da mu vajni pomocnici nisu potrebni. Kao fazon nema nista od medalje. I da su i Bjelica i taj cuveni Marjanovic ne bi je mozda ni uzeli, budimo realni, SAD uzima zlato, znaci zagarantovano jedno mesto u polufinalu i jedna medalja, Brazil kao domacin ce jurisati na medalju tako da imamo drugog polufinalistu, e sad za dva mesta u polufinalu ce se boriti Spanija, Francuska,Litvanija,Argentina i mi. Budimo realni, Spanci bljesnu kad je najteze, Francuzi su bas bas neugodni, Litvanci nam nikako ne odgovaraju a Argentina dolazi na OI sa svojim starcima u reprezentaciji. Tako da ce sam ulazak u polufinale biti tezak a kamoli osvajanje neke od medalje. Puna podrska Djordjevicu, puno srece i uspeha ostatku reprezentacije koji vredno treniraju, brz oporavak Bjelici zelim a Bobiju da cuva pare u slamarici i da se kloni nase reprezentacije sto dalje. Toliko...
(Aleksandar, 17. jul 2016 14:02)


Sale,jesi to ti?

Stara kuka

pre 7 godina

@lale gator
Mi Litvancima redovne musterije?Pa ti kosarku pratiš od juce.Na proslom prvenstvu nas nije isao sut opet smo izgubili na jednu loptu.

caplin

pre 7 godina

Pre desetak dana fotke sa treninga:Bjelica trenira,sutira trojke 11-10,juce:dolazi kolima na pripreme a danas ?Doduse on "nije igrao kvalifikacioni turnir" pa ionako nema mesta u repki.

Zohan

pre 7 godina

Ja se ne sećam da smo na neko takmičenje otišli sa najjačim timom, bilo da su u pitanju povrede, otkazivanja učešća, zabrane igranja od strane kluba (?!?), svađe selektora sa igračima...

sloba

pre 7 godina

Saleta sam obozavao kao igraca, ali stvarno iskazuje neku tvrdoglavost koju maskira karakterom i prinicipima. OI nece biti kao turnir u Bg gde su slabosti mogle da se maskiraju, tamo ce sve doci do izrazaja a izmedju ostalog i da nemamo dobru odbranu u reketu. Tacno je, Marjanovica bi mogao da pozove da zakrpi rupu ali to se nece desiti.

Gudura

pre 7 godina

Pored 12 igraca koji su igrali u kvalifikacijama, bilo ih je jos 4 uz tim. Bjelica, Macvan, Zagorac i Guduric. Zagorac je prvi sad otisao u letnju ligu NBA, Bjelici ne da sad klub da igra, a Macvan nema sanse da se oporavi tako brzo. Ostao je, dakle, SAMO Guduric uz onih 12!

LaBomba

pre 7 godina

Koliko cemo imati problema u skoku kad jokara nije na parketu tako smo imali i na evropskom jer raduljica i kuzmic nisu mogli da zagrade sad ce biti isto jer raduljica ne moze da se odvoji od zemlje a bircevic nije neki igrac na kog se mozes osloniti citave igre

chris jackson

pre 7 godina

Uz Teodosica najvazniji igrac reprezentacije i igrac koji se bas uvijek odazivao na poziv,nikada nije trazio nikakve izgovore,ovo je veliki hendikep...e sta sada,logicno rjesenje u ovoj situaciji bi bilo pozvati Bobija na centra i pomaknuti Jokica na cetvorku,ali...to se naravno nece desiti,nasa posla,sta drugo da kazem...svi se trude da igraju u najboljim sastavima a mi se zbog nasih gluposti odricemo igraca kao da ih imamo viska a kada nam se dese ovakve situacije onda shvatimo da ih bas i nemamo toliko dobrih kao sto mislimo.

Paja

pre 7 godina

Los covek (citaj trener) nosi losu karmu iskreno ne znam da li to postoji ali je cinjenica kada se svadja i trener se glupira da stvari izmicu kontroli eto toliko.

*

pre 7 godina

Raspada se "NAJBOLJI TIM" koji Srbija ima... Sale reaguj, ipak te placamo za to. Ok bi bilo da zapusis usta svima nama medaljom sa OI, ali ko ce to da saceka...

Ogysa

pre 7 godina

E stvarno nemamo srece,pa ko ce nam sada igrati cetvorku,Macvan ne moze izneti taj pritisak glavne cetvorke a Bircevic i nije bas za velika dela.

I love this game

pre 7 godina

Не подцењујући огроман значај Бјелице за овај тим, и даље мислим да је Теодосић најбољи играч репрезентације, јер без правог плеја једноставно се не може играти озбиљна кошарка. Нико не помиње овде колико је добар играч и одазивање репки сваке године. У сваком случају велики пех

krajisnik

pre 7 godina

bacili tolike pare na organizaciju kv.turnira,a u Rio ide sklepan tim.U prevodu tih par miliona Djordjevic procerdao svadjajuci se sa svima,jer sad stvarno idemo ko turisti

Ch1vu

pre 7 godina

Sad mozemo da se slikamo s medaljom samo, ovo je najveci hendikep. Bircevic nije klasa a Kalinic i Simonovic prosto na visokom nivou ne mogu da pokriju cetvorku. Verovatno ni Macvan nece u Rio iz istog razloga, pa bolje neka podje Guduric onda, sta mozemo da izgubimo?

Nocni vuk

pre 7 godina

Bez Bobija i Belog bice to jako tesko. Mislim da prolazimo grupu svakako a onda nam u jednu utakmicu staje sve. Bice problematicno jer su opasne reprezentacije u drugoj grupi. Uz malo srece polufinale. Mislim da bi to bio veliki uspeh s'obzirom na situaciju. Ako legne medalja puna kapa. Ali ako bude i cetvrtfinale, kapa dole momcima za ponasanje, drugarstvo i igru u Beogradu. Kad neko da sve od sebe onda nema sta ni da mu zameris, samo napred momci!!!

Mikeli

pre 7 godina

Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan. Ne smem ni da zamislim na šta će tim da liči u ozbiljnim utakmicama bez prave četvorke u timu. I na petici smo slabi. Arojo skida Raduljici lopte. Jokić će morati da preuzme ulogu lidera iako je rano za tako nešto.

Monarhista

pre 7 godina

Bravo Djordjevicu!
Sad samo jos da smislis nesto da se zakacis sa Teom i Kalinom,posto je "prirodno" da otpadne Danguba i u Rio ces od Zvezdasa voditi samo "srce tima" Stimca...ovo je ZLOCIN!!!
Tri miliona dobijes za turnir koji nismo morali ni igrati da si pametniji bio na EP a ti sve spiskas u trenutku,bravo,bravo,bravo!!!
Jesam li rekao da cer od NAJBOLJE Srpske petorke
Teo,Nedovic,Kalinic,Bkelica,Bobi ostati samo teo u epizodici jer bas nema gde s njim osim da se mozda bas posvadja s njim otvoreno a i to je moguce...

MajstorVlado

pre 7 godina

Rekao bih onu cuvenu "Nema veze, idemo dalje" ili "Koga nema bez njega se i moze" ...ali ovo je teska situacija, stvarno velika steta za nas.

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Таман кад помислим да дуго нисмо били овако јаки десе се такве ствари,неке из глупости а неке као ово са Белим,виша сила,оде Бирчевић у Рио ни крив ни дужан.

delija iz pg

pre 7 godina

Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. Све и да је позван не би био први центар али стручњацима од пре три године много шта није јасно.
 (Aлександар, 17. jul 2016 14:29)

A ti si strucnjak....
Milutinov i Macvan su visili na Bobija ko mirisljave jelkice. ..
EL sudija bi im vec pocetkom 3/4 pokazao 4 licnu.

apanktura

pre 7 godina

P'kakoo Bobija umesto Bjelice? Krilo vs teški centar, niđe veze! Sale sad moraš da osvojiš zlato i to da dobijemo USA sa bar 10 razlikeće u protivnom Bobijevi dušebrižnici će te razapeti na trgu republike.

dex

pre 7 godina

Karma?
To je neko nepisano pravilo kada sujeta ispliva. Ako hoćemo rezultat, Jokić će morati da igra 35 minuta, jer su Raduljica i Štimac potpuni beskorisni, a to dovodi do povreda. No, ko zna u kom ćemo sastavu na OI, ima selektor još vremena da se posvađa sa nekim.

Djordje421

pre 7 godina

Da imamo Marjanovica ,Jokic bi mogao igrati 4... Ne mogu da verojume da mnogo ljudi palo na Saletovo "ne idu uvek najbolji igraci ..." . Da je tacno sta sale prica Amerikanci ne bi osvajali toliko medalja. Jaooooo ,nadao sam se i mislio sam da punim sastavom moci bi smo se boriti sigurno za srebro ili bronzu ( i mastao sam o tesnom mecu sa Amerikancima)... Sada moze jedva MOZDA uz veliku srecu do bronze.Salo AROGANCIJO!!

analiza

pre 7 godina

Dominantne centre nemamo od Divca(koji se borio sa NBA azdajama;Krle je bio odlican,ali za Evropu;a da je Bobi sjajan,u NBA bi ga mnogo vise koristili,jer nije on pocetnik pa da ga stede-Jokica nisu stedeli).Bjelica je odlican igrac,ali mi nikad nije licio na lidera(zadnji pravi lider bio je Bodiroga,jer je imao i ruku i mozak i srce da kad je gusto povuce i izmisli kos) i on nije klasa igraca Gasol ili Novicki,od kojih je zavisilo po 60% igre tih ekipa.Jokic ce tek biti sjajan,ali ce imate tezak posao,a mlad je i prvi put igra veliko takmicenje.Teo moze da odigra od 0 do 20 poena i ne igra nikakvu odbranu i nije njemu zavaljujuci CSKA osvojio titulu,ali je najbolji plej koga imamo-za napad.Jokic je odlican u odbrani i stekao je sigurnost u Evroligi i moze biti otkrovenje.Nedovic ima sjajne fizikalije ali i osobinu da se zalece kao muva bez glave.Markovic je odbrana.Simon je borac,ali pored Gudurica,koji moze postati cudo od igraca,mislim da nema sta da trazi.Onaj od koga ce sve zavisti je Bogdanovic.On ima sut,ima fizicke predispozicije,popravio je odbranu u Feneru,njemu je najteze zbog one utakmice s Litvanijom.Treba mu da bude malo agresivniji,pa i bezobrazniji(Kalina to ima,mada ponekad preteruje s foliranjem faula u napadu i onim pipanjem lopte kroz kos)

Offensive Rebound

pre 7 godina

Momci sad ocu da vidim jos vecu zelju i volju, idemo bre, u inat svim problemima, izadjemo jaci od svega ovoga, mozete vi to momci, ja i dalje verujem!!!

Diego

pre 7 godina

Сале, прегризи понос, олимпијада није сваке године, ако сад нешто не напрви ова генерација неће никад више. Не знам да ли Савез може да позове Бобија?

aleksandar

pre 7 godina

nasa igra u napadu se godinama u nazad bazirala na igru preko centra. kad bekove ne ide sut, lopta se spustala u reket. mi sad kvalitetnog centra nemamo koji moze igrom jedan na jedan to realizovati ili da stvori visak ako dodje do udvajanja. raduljicu i stimca sigurno nece udvajati, nema potrebe. zato mislim da ne pozivanje marjanovica velika greska, jer sa ovakvim centrima jokic ce biti puno u igri, pitanje je koliko ce moci da izdrzi. sto se tice belog, covek je povredjen, ne moze da igra. sale djordjevic veliki igrac, koliko srece i veselja je doneo svom narodu. iz postovanja ne bi smeli aaa da mu kazemo. e sad ja ne znam nijednog trenera koji je bio veliki igrac, a posle igracke karijere i veliki trener. mozda ima ali ja nisam cuo za njega.

PeteSampras

pre 7 godina

Šteta.. Ko zna kakva bi ekipa bila da su i on i Boban sto posto unutra. Ali dobro, mislim da cilj trecba da bude polufinale, a posle šta bude. Ne treba pritiskati ekipu. Nadam se da će Mačvan biti u formi, a možda i Gudurić upadne u 12, videćemo. Srećno momci

aleks84

pre 7 godina

Kada se vratimo sa medaljom, Sale treba da da otkaz i ostavi reprezentaciju bez glave ovom nezahvalnom narodu. Isti su ga pljuvali pred SP, pa su dosli da mu klicu kao vice sampionu sveta.
P..ke jedne nezahvalne i licemerne. Svako normalan podrzava momke i coveka koji je simbol svega dobrog u ovoj zemlji. Ali Srbi pljuju svoje uzore a klanjaju se nekom Kristijanu. Ispljuvali ste coveka , a satim tim i reprezentaciju, a prvenstvo nije ni pocelo. Sramota bre! Ja da sam na njegovom mestu, a toliko sam dao tom narodu...bio bih zesce povredjen i razocaran.

zagor

pre 7 godina

znam da je nekulturno ovo sto cu napisati, ali teo, bjelica i jokic su po 30% reprezentacije svaki (njih trojica zajedno 90% srbije u kosarci). bogdan i raduljica zajedno su jos 10%. ostali su nebitni tj. moze bilo ko da igra nije vazno da l je macvan/mitrovic/savanovic/bircevic/erceg ili nedovic/milosavljevic/zagorac/guduric ili kalinic/simonovic/dangubic... svi su slicni i niko ne donosi neki ekstra kvalitet. izgubih se, ali ono sto hocu da kazem je da smo upravo ostali bez 30% reprezentacije i jedine ozbiljne cetvorke. sto neko kaze, mastali smo o finalu (da ne cuje niko i o zlatu), ali sad je 1/2 finale ozbiljan uspeh. za nas je ovo veci hendikep nego za amere kad im otkazu kari, lebron, melo i durent zajedno :P
p.s. ali nije meni do medalje, nego do toga da vidim nasu reprezentaciju u punom sjaju i da uzivam u igri... bez bjelice, to mi je tesko da zamislim.

ZIVOT

pre 7 godina

Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan..." 

Dobar skakac haha... ispred nosa proletace Nike,Adidas....zavisi ko od protivnika nosi koju marku patika! Macvan skakac haha

SRBENDA

pre 7 godina

Neverovatno je da sale nije imao uopste podrsku navijaca pre Sp 2014 i osvojio je srebro i umesto da dobije kredit za taj uspeh ljudi ga dalje pljuju kao da je neki neki bezveznjak zasto???? Dokle cemo da pljujemo po svojim legendama????Vidim pljuje se i ziki u dejvis kupu a ako izgubimo u odbojci verovatno ce i Grbic da se pljuje

rex

pre 7 godina

Mnogo smo jaki... Onaj osećaj ko kad pucas sam sebi u noge da bi potvrdio da je pištolj prazan (sada). A pre više nedelja bila je izrazito jasna situacija vezana za naše NBA igrače, ali mi po običaju čujemo samo ono što želimo i živimo u imaginarnom svetu očekujući Božiju intervenciju.

Što bi rekao u vicu Bog, “pa uplati već jednom taj tiket“

Fast Food

pre 7 godina

Bice ovo jedan od slupljih turistickih aranzmana,da momci upoznaju lepote Brazila.Osvajanje neke medalje je u domenu naucne fantastike.

Neocekivano?

pre 7 godina

Ovo je tacka na "uspeh" nase repreznetacije! Veliki igrac, vazna karika, STETA!
Rekoh ja pre par dana da cemo na kraju ici na OI sa 11 igraca, ali niko jos ne zna kojih! Rekoh i da ide Bircevic 90% zato sto se Bjelica nece oporaviti! Sve je bilo jasno kada covek nije odmah krenuo na pripreme, nego je cekao Raduljicu (koji je imao produzen "odmor"???) da ga vozi!?
Vazno je da ste mi vi, Saletovi obozavaoci, nalupali 100 minusa, a niko ne vidi dalje od svog prozora!
Ko se bar malo bavio sportom zna da igrac koji ne trenira zbog povrede ne moze nikako da se vrati u top formu za 15 dana, ali to niko nije pomenuo! Beli je na zalost posluzio "treneru" da otera neke igrace, a UBEDJEN sam da je Sale znao da od njegovog igranja nema nista!
Sta sad imate da kazete za "selektora"? Ko ce da igra 4 a ko 5? Svi juce vicu da je Jokic CENTAR, a sta sad mislite kad nemamo "cetvroku"?
Dakle posto sam izgleda samo ja "znao" da Bircevic ide, sad dodajem na spisak jos jednog, a to je Dangubic ili Guduric!
Ovo je sve jos uvek prihvatljivo ako se jos neko ne povredi!
Sad pljujte koliko hocete, ali nam samo jos jedna povreda fali da ne prodjemo grupu, ali to selektor ne vidi, nego tera inat sa svima!
Gde su nam sad Zagorac, Milutinov, Keselj, Lucic, Bobi i jos 10 drugih koje je otpisao ili ih nije ni pozvao? Gospodin je racunao da ce oni samoinicijativno sedeti na Kopaoniku i cekati da se ON pojavi, pa ko "upadne" taj ce da bude srecan, a ostali mars kuci (ili u NBA)?
Igrac: 10, Trener: 0

kanidja

pre 7 godina

Teo, Markovic, Jovic, Bogi, Nemanja, Kalina, Simon, Macvan, Birca, Radulja, Jokara, Stime. Ovo je nasih 12, puna podrska ovim mocima! Vi ste nase sve! Nemanja, zelim ti brz oporavak! Za kompleksase koji ovde gledaju klubastvo, nadam se da ste sad zadovoljni. Igra 5 sadasnjih i bivsih igraca Czv(Jovic, Stime, Simon, Nedovic, Kalinic), 4 Partizanova(BB, Birca, Radulja, Macvan), jedan navijac Zvezde(Teo) i dvojica neizjasnjenih. Selektor i pomocnik mu Partizanovci. Nadam se da vam je sad svima srce na mestu i da cete poceti da navijate za SRBIJU.

Sl

pre 7 godina

I sta sad djordjevicu? Nema Bobija nema Bjelice a mi hoćemo medalju. Posto si ti Ekipa i nema mesta za Bobija sad donesi medalju ili odlazi zauvek kvazi treneru.

krajisnik

pre 7 godina

i sta sad?Mudri i pravedni selektor se pokazuje kao vodja odreda kamikaza,a ne reprezentacije.Njegov krivicom,jurimo u propast.Diktator,a ne selektor.Izjavio na pocetku mandata;"svesti cemo otkaze na minimum",a on ih djeli ko Tomo Nikolic ordenje?!Bircevic i Stimac umjesto Bobija i Bjelice?Na sta nam lici tim?

misko

pre 7 godina

Veliki hendikep za našu reprezentaciju ali mnogo važnije je da se Bjelica oporavi i nastavi tamo gde je stao pa dogodine opet u reprezentaciji.

Odeon 991

pre 7 godina

Haahahahah što volim kad se sujetnim ljudima njihova sujeta obije o glavu. Šta ćeš sad Đorđeviću? Koga ćeš da zoveš? Dvostruki standardi. Bjelicu razume, Bobija ne razume... to je jedna od osobina koju najviše mrzim kod ljudi.

satelit

pre 7 godina

Taman se plasiras posle"100 godina"i ocekujes nesto VELIKO,ali ne vredi ne da ti se da odes sa najjacim sastavom i pokazes zaista koliko mozes!

IvanPO94

pre 7 godina

Moze jedno pitanje,zasto Jelovac ne dobija poziv a decko igra i cetvorku i peticu povremeno, bio bi idealan u ovoj situaciji i imao je mnogo mnogo bolju sezonu od Bircevica...Boban bi morao da dobije poziv sada.

zzbz

pre 7 godina

Bjelica nam je bio kljucni igrac za OI. Bez centara i bez Nemanje tesko ce biti i grupu proci. Posle ovog zavrsenog turnira mnogo smo poleteli, prica se da smo igrali kao drim tim, a dobili smo prosecne ekipe Portorika i Ceske. Voleo bi da nisam u pravu, ali nemam puno optimizma..

Pahahahah

pre 7 godina

Ljudi covjek nije igrao kvalifikacioni turnir gdje se znalo da ce Srbija to da odvali. Zar nije bolje ovako, momak je napravio ugovor karijere, vec prije toga osnovao porodicu totalno ispunjen da ide i da pregazi u Rio? Mnogo losa odluka Djordjevica. Ispastacete mnogo. Ipak ima sansu da svoju odluku promijeni i da zovne Bobija

ama bre

pre 7 godina

@hajduk

Ma svi su još mali, tadasnja desavanja u kosarci nisu ni videli ( nisu ni u planu za rađanje bili) ili su svi zakrzljali u razvoju pa ne pamte. Ne misliš valjda da odrastao i pametan čovek može da misli i piše ovakve komentare za jednog velikog Saleta? A vidim da nemaju baš pojma ni o životu kad mogu da se stave na stranu jednog ovakvog igrača (mislim na Bobija) da nisu retardirani, svi bi bili protiv igranja takvog jer nam takvi hocu-necu džiberi ne trebaju sve da su od zlata!
Saletu puna podrška, a Bjelici brz oporavak!

Lucky

pre 7 godina

Zao mi je momka, sve je pokusao ali ne ide, neka se oporavi od povrede pa da ga gledamo sledece godine. A sad da vidim Djordjevic sta ce da uradi..

Mikeli

pre 7 godina

Ogroman hendikep. Igrač koji nema zamenu. Ovakvog ima malo ko u svetu i povredi se čovek! Pa da li je moguće? Sa njim bi medalja bila realna, bez njega će biti velika borba. Šteta, mnogo mi krivo.

korzo

pre 7 godina

Sta ste se raspekmezili,u odnosu na pre dve godine ne igraju Bjelica,Krstic i Katic,umesto njih Macvan,Jokic i Nedovic,deluje slabije ali ne mnogo,jos kad tome pridodamo tri godine kontinuiteta sa Saletom,vecinu igraca boljih sada nego tada,ovo je i dalje mocan tim,i da,Bobi nece igrati u Riju pomirite se sa tim,a ocene davajte nakon Rija,ovako ispadate smesni narocito u omalovazavanju Saleta kao trenera

Ivan NS

pre 7 godina

Po hiljaditi put vodi se povredjen igrac na pripreme, koji zauzima mesto nekom drugom, i na kraju se zahvali na pozivu! Pa taj Bjelica nije odradio nijedan trening od pocetka priprema! Sta ga je i zvao uopste? I njega, i Macvana! Komedija!

Milan

pre 7 godina

Bas cudno,selektor je pred polazak na Kopaonik izjavio da Bjelica trenira punom parom,a sad odjednom ne moze da se oporavi??? Sve mi ovo smrdi da su mu iz Minesote zabranili da igra,kao i prosle godine sto su zabranili jednom nasem igracu da mu ne spominjem ime.U svakom slucaju ostaje nam da se nadamo da se niko vise nece povrediti,u suprotnom u Rio cemo ici kao turisti.

Covek zvani Vuk

pre 7 godina

Kod nas su svi selektori i najpametniji. Nikad zahvalni, nikad zadovoljni. Jeste gledali kvalifikacioni turnir ?, jeste li videli ista od vase zlobe i obesti. Jeste li videli tim, i to kakav. Ko je to naoravio ?!? Sale jedan i jedini, Sale Nacionale. Uz tebe srcem svim !

SS

pre 7 godina

Steta za Belog, mnogo smo jaci sa njim. Podrska za ostatak ekipe!!! Vidimo se dogodine Nemanja...bio si uz tim od pocetka, hvala ti na tome

dimi3ala

pre 7 godina

brate koji smor. iskreno mi je krivo zbog decka. igrao je prosli ceo ciklus kod dude i nisu uspeli. i sada se povredi kada su se izborili za olimpijadu. bas steta. s obzirom koliko ima godina i kako promenljivo igraju pod pritiskom pitanje je da li ce mu se ponovo ukazati sansa. bas mi ga je zao.

Blegoje

pre 7 godina

Neverovatno. Koliko ima ljudi koji su jedva docekali ovu vest o Bjelici, da bi opet pominjali Bobija.
I samo pokazuju koliko veze sa kosarkom nemaju, jer BJELICA NAM TREBA PET PUTA VISE NEGO BOBI!
Umislili ljudi da je Bobi najbolji igrac sveta. Daleko je on od toga, i jos jedna novost za vas.
JOKIC JE BOLJI IGRAC OD BOBIJA. A tek ce da bude.

Kazu, Jokic da menja Bjelicu na cetvorki, a Bobi na peticu.
To kakvu nam igru daje Bjelica na cetvorki,Jokic ne moze da odigra.
Jedini dobitak tu bio bio sto Bobi jeste bolji od Raduljice.

Nikad mi necemo biti komplenti dok nam igraci igraju u NBA.
Smem da se kladim da je Teo u gorem stanju od Bjelice, ali njega ne placaju Ameri.
Setimo se Bobijeve "povrede" prosle godine.

Kad ti amerikanac daje pare, nema da ides u Rio ako ti on tako kaze.

I tu Djordjevic nije nista kriv, kako vas bre nije sramota da ga pljujete toliko?
Sta ste vi postigli?

cigu-ligu

pre 7 godina

Bjelica je nas najboli igrac kada ja u formi.Ali nije!!!
Tako povredjen ne bi mogao da pruzi svoj maksimum.Trebaju nam zdravi igraci.I bez njega imamo dobru repku.

leg'o bi nam Vucevic k'o budali samar

pre 7 godina

Treba pravi drzavu sa Crnom Gorom ponovo, oni imaju gomilu kvalitetnih igraca na 4 i 5 a mi na ostalim pozicijama, taman se lepo nadopunjujemo, a ovako ni mi ni oni sigurno necemo ponoviti uspehe SRJ/SCG

Pegone

pre 7 godina

Sale budi musko a ne uvredjena princeza i zovni Bobija !!Valjda zna Greg Popovic sta je dobar centar vise od tebe (vise godina je trener)

Baki

pre 7 godina

Ovo je zaista veliki hendikep.
Samo moram da istaknem da je sudbina neumoljiva i da je ovde Bjelica "nastradao" bez krivice.
Setimo se da je prošle godine, kada je Marjanović išao na preglede u svoj NBA klub, to uradio zato što je pre toga imao PRELOM KOSTI STOPALA, i imao i dalje veliki otok. Đorđević je vrlo bahato i primitivno izjavio da i Boltu oteknu zglobovi posle 20 sati u avionu. Doduše ovde je bilo reči samo o jednom, ali je trebalo poniziti nekog.
Ove godine, u takvom istom avionu je Bjelici ( kada je leteo na sahranu Rubijeve majke) iziritiran verovatno ranije povređen nerv. Ja mu želim da ti sanira što brže i bolje.
Ali selektore, to je ironija sudbine. Podsmevao si se prošle godine i desilo se loše sada.
Što bi rekao Jezdić u filmu "Mrtav ladan": "Nije lepo smejati se tuđoj nevolji!"

Fifilin

pre 7 godina

Au, ne da nam se da igramo i najjačem sastavu i to ti je !
Od već viđene medalje sada moramo da razmišljamo malo drugačije, i dalje imamo ekipu i igru za medalju ali biće mnogo teže.

Aleksandar

pre 7 godina

Koliko glupih klinja ovde pise. Sama cinjenica neko ima obraza da pljuje po Djordjevicu govori ili da su idioti, ili decurlija koja nije svedocila 90tim, ili ostrasceni Panteri.

Za slucaj da ste ovo poslednje - Sale je poveo 4 aktuelna igraza C Zvezde. Ali ne, mora se pokazati idiotluk, bez muckanja lobanjom.

Objavite i ovo. A ne samo kad idioti mutanti vrejdaju KKP i prozivaju da je iz zagreba.

slobinator

pre 7 godina

đorđević je zaslužio da popije otkaz odmah,a ne posle rija,jer će onda biti kasno.imamo slobodnog dudu ivkovića I sa njim I bobijem bi ubeđen sam igrali finale.

Aлександар

pre 7 godina

Драго ми је што је Железник овако незадовољан. То је добар знак и крајње време да вам не буде све потаман и да научите да не постојите зато да би вам се испуњавале жеље. Сада се проширује тема на још неке играче, Боби као стална тема, па онда поново Мицов који никад срцем није играо за Србију, па Лучић који више вуче повреду леђа него што игра. Онда би зашто могло да се каже и за Милосављевића који има сјајну сезону иза себе итд. Мени на памет не пада да помислим како би можда требало поново да пита Милутинова или Величковића. Можда зато што кошарку не пратим од пре три године и што ми Радоњић није најбољи тренер а Човић легенда па видим мало даље.

Trile

pre 7 godina

Beli je bio u publici na svim utakmicama kvalifikacionog turnira sa Macvanom. Ja ne znam odakle tolika zelja da se napada Djordjevic, kao da je on otkazao a ne Beli. Setimo se samo povredjenog Djinobilija 2002. Tada je najbolji igrac Argentine bio povredjen ali je hteo da igra i usao je u igru. Da nije bilo njegovih gresaka, Jugoslavija ne bi bila prvak.

pa da

pre 7 godina

ajde da napravimo peticiju za Bobija, ipak se sve vrti oko njega, ovi su yim.on je reprezentacija hahahaaaaa...setite se gde smo bili pre Saleta a sa njim smo igrali finale svetskog i polufinale evropskog, budite uz svoju reprezentaciju manite se pljuvanja i plakanja za Bobijem. Mislim da pola delija zeli najgore samo zato sto njega nije pozvao iz opravdanih razloga.

zabrinuti

pre 7 godina

Ja Djordjevicu ne zameram direktno to sto je odstranio Bobija vec taj nonsalanti odnos prema reprezentaciji, kao da ga ovaj put ne zanima osvajanje medalje, vec, da tako kazem, neki licniji interesi, a takav utisak sticem kada vidim koga je pozvao na onaj prvi spisak i kakve izjave daje, jednostavno on ili precenjuje sebe ili je fokusiran na dobrobit sebe i svoje Ekipice a na ustrb Ekipe. Ja bih jako voleo da gresim al' takav je trenutni utisak. I sad nakon otkaza Bjelice trebalo bi bar NEKOG dodatno da pozove, to bi bila normalna reakcija selektora koji brine o svom timu..

Voodoo

pre 7 godina

Zaista mi je nejasno kako mozete da budete toliko neobjektivni i nerealni. Pre 2 godine i prosle, kada je Sale uzeo svetsko srebro i stigao do 1/2 EP, i Francuzi i Spanci i Italijani su imali na papiru jace ekipe, cele petorke u Nba i to igraci sa znacajnim minutima tamo, mi smo od zvezda imali dva Evropska elitna igraca Tea i Bjelicu, znaci dva euroligaska sjajna igraca protiv 5 Nba igraca u petorci i sjajnom timskom igrom i zahvaljujuci nacinu na koji je Sale spremio ekipu smo izgazili sve i evropske i ostale svetske ekipe do finala svetskog prvenstva i meca sa Amerima. Godinu dana kasnije imali ste opet 4 izjednacene ekipe u polufinalu, opet neke na papiru bolje od nas, kada igrate sa ekipom toliko slicnog kvaliteta desava se to, opet smo igrali jako lepo i timski, nedostajalo je samo malo srece i bolji centar mozda. Sada napokon imamo pravog novog centra, zamenu za Krstica, to je startni centar, ne startna 4-ka kako mnogi namerno kaze, nego preko pola sezone startni centar Denvera koji je na toj poziciji igrao protiv najjacih centara sveta cele sezone, moci ce i OI. Bobi nam je bio preko potreban prosle godine,otkazao, dobio poziv ove opet komplikacije. Moze da vam se ne svidja Saletova odluka, ali to nikako ne znaci da je los trener, barem se malo pravite da se razumete u kosarku i razdvojite te dve stvari.

Deki

pre 7 godina

Cekajte, jel' se ovo ponavlja proslogodisnji scenario sa Bobijem i SA Spursima, odnosno jel' odluka da Bjelica nece da igra donesena u Minnesoti? Priznajem da sam strepeo od ovakve mogucnosti jos kad je Sale rekao da Bjelica treba da ide u Minessotu na preglede, ali je on, iz nekog razloga, to tretirao kao formalnost. Ako se Macvan ne oporavi bicemo bas tanki na 4. Da li treba progutati ponos i ipak pozvati Bobija, jer Jokic moze da odigra i 4? U svakom slucaju jako, jako losa vest, ali ipak vest koja nije trebalo sasvim da iznenadi.

Srb

pre 7 godina

(čanjski, 17. jul 2016 12:45) kad se povredio pre !?!?1?1? Vidim da pratis reprezentaciju. U pravu si, Bjelica je bio nas najbolji igrac na kvalifikacionom turniru u Bgd!?

pedja

pre 7 godina

Sujetni selektor je sve vreme znao da odlazak Bjelice ne zavisi ni od njega ni od Nemanje vec od stava Minesote.Ovo je ista situacija kao sa Bobijevom povredom prošle godine.Iz staba reprezentacije su "mislili" da ce se Bjelica oporaviti.Za rukovodstvo ekipe iz "zemlje košarke" malo je smešno da ne kažen jadno.
Tim za OI treba da bude sastavljen od igrača koji su najbolji. Da li Marina Maljković treba da se odrekne Ane Dabović i Sonje Petrović zato što nisu na pripremama. Očikledno da je u pitanju hir, sujeta ili razni nekošarkaški razlozi kada jedan prosečan selektor (ali kao igrač Sale nacinale - legenda) nije hteo da oformi tim za srebro na OI. Brzo ćemo kući!

blaza

pre 7 godina

Auuu bas velika šteta. I za njega kao igraca, godinama je tu igra vrhunski i propusta sansu za medalju na Olimpijadi a i za nas navijace jer bez njega smo mnogo tanki.Beli je carobnjak.

Dragoljub

pre 7 godina

Ovo je bas, bas veliki udarac.
Ostace pitanje da li je zaista toliko ozbiljna povreda, da li Timbervulfsi ne daju da igra ili ipak ima necega u onoj nikada potvrdjenoj prici o sukobu na proslom EP (posle koga je Bjelica bio samo bleda senka igraca iz prve faze).

Buki

pre 7 godina

Bobibotovi, idite kod zalizanog po gel, ne smarajte ovde sa freak atrakcijom. Velika, nemerljiva šteta što se Beli povredio, nemamo zamenu za njega, tj imamo Mačvana i Birču, ali pitanje je koliko oni mogu da ga odmene.

Kojo

pre 7 godina

Kad pomislim na ovo hvata me neka jeza.. Zamislite da nas izbace hrvati.. Da'l biste onda podrzavali to sto nije poveo Bobana, i sto Bjelica sticajem okolnosti ne moze? Dace Bog da se ovo nikad ne desi.

Bulahruz

pre 7 godina

Naš najjači tim:
4. Teodosić
5. Milosavljević
6. Gudurić
7. Bogdanović
8. Bjelica
9. Marković
10. Kalinić
11. Nedović
12. Marjanović
13. Raduljica
14. Jokić
15. Simonović

Bjelica ne ide zbog povrede, a za Marjanovića je Đorđević krivac. U odnosu na Birčevića i Mačvana su Gudurić i Simonović bi trebalo da imaju prednost.

Nema šanse da osvojimo medalju, a ulazak u polufinale bi bio ravan čudu.

Kojo

pre 7 godina

Pa sta ce Jokic da igra ako udje Bobi. Ja ne bih dao Jokica da igra 4. iako bi se on tu dobro snasao, jer je pod kosem dosta jaci. Ni Raduljica ni Stimac ne znaju da igraju 4. Teska odluka za Djordjevica sta sad da radi.

Jabučilo

pre 7 godina

Neproverena vest, iz carsije... 

Bjelica je odustao zato sto je razocaran nopozivanjem Bobija, hteo je da se povede najbolji moguci tim.
(cica laza, 17. jul 2016 17:21)

A ti upravo potpuno neosnovano širiš glasine. Jer neproverena vest je baš to: glasina. Ja sam, recimo, čuo nešto suprotno.

ama bre

pre 7 godina

Ne znam da li ste glupi ili nemate pojma ili ste I glupi I nemate pojma kada je Bobi u pitanju! Ili se pravite da ne shvatate! Svako ko ima pojma sa životom zna zašto NE treba da zove dotičnog pa po cenu poslednji da budemo na OI

djema brdjanin

pre 7 godina

Nerazumem Djordjevica!Od sest centara,dva povredjena i pod znakom pitanja za olimpijadu,a on ne zove bar jos dva centra na pripreme,ja neznam sta ovaj covek radi!

Jumko

pre 7 godina

Nema veze momci, samo napred! I '98. sa okrnjenim sastavom otisli u Atinu i bili prvaci sveta... Neuporedivo, al' ajd! I bolje da se smanji euforija! Bez euforije uspesi, '95, 98, 2001, 2002, 2009, 2014! Sa euforijom neuspesi, '99, 2000, 2005, 2010, 2015!

Chubby Checker

pre 7 godina

Obicno ne kukam ali Bjelica nam je jedan od dvojice najbitnijih. Bez njega i Tea ova reprezentacija nije ista. Treci je bio Novica samo je nazalost propao... Da su njih trojica jednom igrali zajedno plus Bogdan, Kalina, Raduljica i Bobi - bili bi sampioni sveta

nz

pre 7 godina

Kakav god tim da Sale vodi u Rio naš je i uz njega smo. A pride ako se potrefi da protivan očekivanjima navijača UPPR kluba utoliko bolje.

Delija - srbenda

pre 7 godina

budimo realni, da.igra Bobinator razbili bi Amere sa sve Dzordanom. Bjelica nam.nista ne treba, samo ovaj Bobi...samo sam realan. I da, Sale nam.isto ne treba, setimo se sta je rekao pre dve god, mislim samo zbog toga nije uredu...jeste da nas je digao iz pepela, ali ipak je bitnije sta je rekao onomad....

Булат

pre 7 godina

Људи о чему ви причате овде?! Имамо изгледе за медаљу? Па ни са Бјелицом, ако сте објективни и не понесе вас страст према репрезентацији и славној кошаркашкој историји, медаља не би била изгледна. Овако тек није. Јел сте ви видели групу Б са којом се укрштамо? Јел сте видели нашу групу? Јел могуће да неко олако нама припише пшансу за медаљу при оваквом расплету? И у пуном саставу са Бјелицом и Мачваном ући у борбу за медаљу би било равно подухвату попут оног на СП. Није немогуће, али је врло тешко. По мом скромном суду, у овој ситуацији, доћи до полуфинала биће превелики успех, а о томе шта даље следи па добро не треба трошити речи. Треба прво дотле стићи. Дакле не заносите се превише и навијајте корак по корак, јер НЕМА лаког ривала и НЕ СМЕ да буде потцењивања НИКОГ!!! Што се Марјановића тиче, јел сте ви свесни да човек није уопште у наше систему игре и све да га позове ко каже да би се уклопио и допринео жељеном резултату? Друго какве везе Бјеличина позиција има са Бобановом, па да 50% коментара буде Е САД ЗОВИ ВОБИЈА?! Хајде једном у животу будимо са обе ноге на земљи и дозволимо момцима да што растерећеније могуће уђу у олимпијски турнир и да корак по корак иду ка свом циљу.

Aлександар

pre 7 godina

Ay мајко мила, Марјановић, Марјановић, Марјановић... Јел могуће да неко стварно мисли да толико тога зависи од Марјановића? Изостанак Бјелице нема везе са позивом Марјановићу. Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. Све и да је позван не би био први центар али стручњацима од пре три године много шта није јасно.

Delija

pre 7 godina

Tesko da cemo sta uraditi u Riu,medalju samo cudom mozeo uzeti pa ne mogu Jokic i Raduljica da igraju 35min svaku tekmu a nase izmene uz svo postovanje tesko da ce moci sta da urade na tim pozicijama protiv Litvanije,Spanije,Francuske,Amerike.

MilosSrbija

pre 7 godina

Ne mogu da verujem, Beli je bitan igrac za nas, uz Tea najbitniji. Ne znam da li ce nekog naknadno da pozove. Mozda Velickovica, slazem se da nije onaj stari ali svakako ima znanje i iskustvo ucestvovanja na velikim takmicenjima. Oko Bobana je tacka stavljena. Sada treba da pozove nekog i ojaca igru u reketu. Mislim da bi bilo neozbiljno da ostanemo samo sa Kalinom i Bircevicem na toj poziciji. Jokic je nominalno centar, moze da igra i krilnog ali u tom slucaju se opterecuju Raduljica i Stimac. Teska situaciju, nadam se da ce Sale da pozove nekog. Ne znam kakva je situacija sa igracima koji se nisu nasli ni na sirem spisku. Bas steta. Kako zbog same ekipe tako i za Nemanju. Sto se mene tice, NBA je smrt za reprezentativnu kosarku. Siguran sam da je Minesota agitovala da Beli propusti OI. Za igraca koji se bori za svoje mesto u timu to je prevelik pritisak. Videcemo u narednim danima.

Nolan

pre 7 godina

Ubedjen sam da je ovo delo Timbervulvsa.
Bjelica mnogo znaci ovom timu i ovo je sad veliki nedostatak. Ostaje pitanje zasto nije pozvan Jelovac, ne znam koliko puta sam to ovde pisao...
Sada je tim definitivno:
Jokic, Raduljica, Stimac
Macvan, Bircevic
Kalinic, Simonovic
Bogdanovic, Nedovic
Teodosic, Jovic, Markovic

caplin

pre 7 godina

Zasto sad trener ne pljuje po Minesoti[kao prosle po SA],koja je razlika?Posle pregleda u Mineapolisu utvrdjena povreda?Pa sta su gledali nasi lekari?Ova ekipa je bila odredjena pre 2 meseca,sve je velika predstava trenerskog "maga".

Gurko

pre 7 godina

Steta.Bez njega mnogo slabiji.
Trebalo bi sad pozvati Bobija.Sta je bilo bilo je.Valjda je dobar rezultat u prvom planu.Petorka-
Teodosic-Bogdan-Kalinic-Jokic-Bobi

Milan

pre 7 godina

(kanidja, 17. jul 2016 13:02)

A prvi ti gledas klubstvo...Inace ne bi nabrajao...Ja dokle nisam procitao tvoj komentar nisam znao koliko iz Par i CZV ide...Jednostavno me nije interesovalo...

миша

pre 7 godina

Bilo kako bilo, imamo to sto imamo i svim srcem za nase..... Nije tu vazan ni Sale ni Bobi ni Rasko ni Vlasko vazno je da reprezentacija ostane cela i kocentrisana na utakmice koje predstoje. Svako od nas ko se bavio sportom mastao je da igra za reprezentaciju na OI. Vazno je ostati slozan, a sto se tice komentara i sastava, koliko ljudi toliko i selektora i strucnjaka. I tako su ubili fudbal, pokusali odbojku, vaterpolo se drzi.... Napred Nasi, cela nacija reprezentacija pa sta bude. MOMCI SRECNO VAM BILO !))

rex

pre 7 godina

Znalo se odavno kakva je situacija sa našim NBA igračima, dobro ne trebaju mu Boban, Musli i ostali netalentovani igrači. Sad ćemo da u Riu utemeljimo najnoviji trend, Dwarf Ball postavom sa 5 bekova, Point Guard, Shooting Guard, Small Forward Back, Power Forward Back, Center Forward Back.

Lol, još jedan od naših genijalnih pronalazaka, vrednih Crnog G(r)uje...

YNWA Zvezdaa

pre 7 godina

Ok za Bobija,nije hteo,pa OK što ga ne zoveš
Al' sad Bjelica koji silno želi da zaigra za nas,pa ga je povreda u tome sprecila,stvarno si trebao da ga pozoves
Sale postujem tvoju svaku odluku ali si mnogo pogrešio

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Mooolliiiim??? Neee breee!!! Katastrofa za naš tim, on i Teo su nam najbitniji igrači. Eto Birčevića na OI, koji je mnogo lošiji igrač od Bjelice. Jedini kršteni krilni centar će nam biti Mačvan, Kalina može da pokriva četvorku, al nije to to, njegova prirodna pozicija je trojka. Jokić će da igra na petici sigurno. E kad bismo mogli nekako da kloniramo Jokića, da igra i na 5 i na 4 u isto vreme... Naša prva i najjača petorka je trebala da bude Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica, Jokić. Ništa od te petorke. Veliki je hendikep to što Bjelica neće igrati. Nadam se da zalizani Miško nije umešao svoje prste i kumovao da Bjelica ne igra na OI. Sve mi ovo deluje kao posledica sukoba na relaciji Sale-Miško. Nadam se da grešim, ali je neverovatno koliko nam tamo neki menadzeri kroje sudbinu.

lale gator

pre 7 godina

Ako pobedimo u prvoj utakmici posle grupu, mi da slavimo. Bicemo 3. ili 2. u grupi. Nadam se da cemo pobeduti Australiju. Posle toga dolaze nam Brazil ili Litvanija, jednima smo stalne musterije, a drugi su domacini sa nikad jacom reprezentacijom. Videcemo, mislim da nam kladionica nece biti naklonjena, mada mozemo u 4 najbolje ekipe. Nije realno ocekivati medalju u duelima sa Usa, Spa i Fra.

avav

pre 7 godina

E tacno sam znao...e aj sad da vidim genija Djordjevica...lepo je moga zvati Bobija..no se izglupirao i glumio neki karakter...lepo je Jokic moga igrati 4...sto mu je prirodna pozicija...e sad kad nema Bjelice....a Jokic igra 5...cik da vidim ko ce nam igrati 4....(a da to bude solidna igra). E moj Djordjevicu....danak neiskustvu i sujeti.

Aлександар

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.
(Dagi, 17. jul 2016 13:58)

Пуна истина је да је тада покојни Дражен гајио велики анимозитет према Ђорђевићу и уцењивао је по систему - или он или ја. Велики кошаркаш и нула од човека, али то на страну, због њега тада Ивковић у први маx није уврстио Ђорђевића у тим.

TinTop

pre 7 godina

Gde si sada da das izjavu o Bjelici, kad znas da moze da igra a ili nece ili mu tim ne dozvoljava.

"Nadam se da ce Bjelica prihvatiti poziv sledece godine."

Uvek Zvezda

pre 7 godina

Ajde dosta vise sa tim Sale je zaduzio, Sale je ovo, Sale je ono.. Sve je to tacno i na svemu sto je uradio kao igrac hvala mu do neba. Ali i to je jedno veliko ali, sve to mu ne daje sada odresene ruke da radi sta hoce, jer ipak je kosarka, uz vaterpolo nas nacionalni sport br. 1 i Sale ima veliku odgovornost i mora da ima vise razumevanja za novinare i navijace. Dakle, imamo puno pravo da kritikujemo izbor igraca i nacin igre i sl jer smo mi navijaci a on to mora da trpi.. Naravno, ta kritika bi trebalo da bude "smislena" a ne prosto prosto pljuvanje po Saletu zbog Zvezde i Partizana. Navijamo za reprezentaciju, kritikujemo, a na kraju svodimo racune pa se ili izvinjavamo Saletu ili kazemo jbg, bili smo u pravu....

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Strava koliko priucenih strucnjaka za kosarku, a narocito psihologiju, sve vrhunski parapsiholozi!
Ne pazite na casu, Marjanovic je MANJE OD 24 sata pre pocetka priprema otkazao SRBIJI (a ne ?orđeviću!) u razgovoru sa selektorom, grubim i necivilizovanim recnikom: NECU da dodjem na pripreme, a i strah me da se ne povredim! Kraj.
I provereni antipartizanovac, da ne kazem zvezdas, Djilas, pa je rekao: Marjanovic ne moze proci bez sankcija.
Oko Bjelice je stvar jasnija od bilo cega: decko je sve vreme s reprezentacijom, radio PO POSEBNOM PROGRAMU, ali - kosarkaski je sve OK, medjutim sumnjam u lekare da znaju... Ako ima bol u trigemonalnom nervu, nikakve terapije ne pomazu dok se ne repozira sakroilijacni sav!
Ako je to, garantujem da bi treci dan mogao da trenira, a posle 7 - 10 dana optereti se sa 100%.
Trazim nacin za kontakt...

jelenaKg

pre 7 godina

Volim Saletov stav!!! Ako popusti izgubio je sve!!! Ovako ima kakav takav tim...moze do cetvrtfinala! Malo srece i eto nas u finalu..nikad se ne zna. Ovako je interesantnije. Pa ni Ameri ne idu u najacem sastavu, glupo bi bilo da i mi odemo u najacem!!!
(sklek, 17. jul 2016 18:03)

''Pa ni Ameri ne idu u najjacem sastavu,bilo bi glupo da i mi odemu u najjacem?????? Ja gluplju izjavu u zivotu nisam cuo...Ameri nikada nisu ni isli u najjacem sastavu,jel to znaci da je glupo da mi idemo nekad u najjacem sastavu? Ali bilo bi GLUPO da mi odemo u najjacem sastavu?! oooooo...Ja ne kontam neke ljude,kako njima mozak radi

realan

pre 7 godina

Alo, Sale...ma ne ti Djordjevicu...Curcic im sada treba da obilaze splavove...Teodosicu bezi odatle da se ne obrukas sa preostalim timom

Jabučilo

pre 7 godina

Pitajte malo ljude iz struke šta misle. Zapanjili biste se koliku Sale ima podršku. Jer se Boban poneo nesportski. Ali, nema veze, sad će "Bobi umesto Bjelice". Toliko o poznavaocima.

****

pre 7 godina

Svi koji pljujete Đorđevića stidite se. Lik priziva Ercega. Eeej Ercega, godinu dana nije šutnuo loptu. Marjanovića ja kao zvezdaš ne bih nikad zvao, zato što poštujem ove momke koji su tu i ginu bez obzira na sve. Da postoji bilo kakav način vama bi trebalo zabraniti da se radujete bilo kakvom eventualnom uspehu reprezentacije, jer niste pružali podršku kad je trebalo. Sram vas bilo.

Dokle više sa tim Bobijem?

pre 7 godina

Ovi što su zapeli za Marjanovića su isti oni,što na poslu rade kao crnci,a na kraju šef unapredi drugog radnika,a ovog ‘crnca‘ samo potapše po ramenu!!!!Ne smeta im da rade,a drugi da se hvale njihovim radom.

Vz

pre 7 godina

Ok ovo je posle tea najveci problem koji je mogao da nas zadesi. Velika steta. I dalje imamo jak tim, ali sa belim u timu bismo bili posle amera sigurno najjaci. Ovako cemo imati mnogo vise problema sa francuzima, spancima, litvancima...
Bilo kako bilo, sto brzi oporavak ti zelim majstore!

Kosarkasica

pre 7 godina

Znaci smem u ozbiljan novac da se kladim da Djordjevic kao trener u buducnosti nista ozbiljno nece osvojiti. Tipa Evroliga, prvenstvo Spanije, Turske... O EP,SP i OI da ne pricam. Moze samo kod nas ovako da se k...i, u bilo kojoj reprezentaciji bi odmah dobio otkaz a o klubovima i da ne pricam. Ali sta da radimo, opet moramo da ga podrzimo jer druge reprezentacije nemamo.
(Vlasko, 17. jul 2016 15:22)

Ajde, ja pristajem, ali u zaista veliku lovu!

Jabučilo

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika.
...
(ferdinand, 17. jul 2016 15:06)

A da li ste imali trenera, da vas 12 sastavi u tim?

Pirocanac

pre 7 godina

ja sam razocaran jer kada smo bili drugi na SP svi su hvalili Saleta posle na EP posle nesrecnog poraza ste ga pljuvali a sad jer je i Bjelica odustao zbog Nba pa sta hocete da uradi covek po meni iskreno mogu Bircevic i Macvan mogu da ponesu teret na 4 petica je takodje dobro za ostalo znate sami da je savrseno

Majstor Kvaris

pre 7 godina

Vidim komentare da svi pisete o Bobiju, Bjelici.. i jesu ogromni hendikepi neigranja ta dva igraca.. ali zivi bili pa videli najveci hendikep ove reprezentacije je taj sto smo mi jedina ekipa na svetu koja nema krila sa sutem za trojku. a u ovoj kosarci koja ce se igrati na OI to je nedopustivo.. Kalinic, Simon i Dangubić su na OQT sutirali trojke 14:6 i priprembim jos gore... od toga Kalina 7:4, Simon dao 2 kad bilo nevazno na 20+ razlike.. i na turniru kakav je bio u BGD to je moglo da se ne vidi, u Torinu ili Manili bi se svakako videlo.. sva sreca pa imamo bekove kakve imamo.. Lucic je na zalost igrac sa čestim povredama, i realno je rizično ga voditi na turnir.. Sad kada nema Bjelice Simona (ako je vec toliko vazan) sa peskirom na 4... Keselja u ekipu.. Dangubića kuci..!!!

Rakijica

pre 7 godina

Dajte ne budite smiješni.
Da Amerikanci iz svake od svojih 50 država pošalju reprezentaciju praktički svaka bi mogla biti pobjednik gledajući ispred ostatka svijeta.

Ana

pre 7 godina

Novak Djokovic je odlucio da ne igra na Dejvis kupu protiv Velike Britanije i niko ga ne proziva ,pa treneru Djordjevicu budite realniji i pozovite Marjanovica

Ранко

pre 7 godina

Колико су Срби не-достојанствени да би били спремни једном бахатом Бобију да се нагузе... А он не жели да игра турнир јер се боји повреде - па како ће да игра онда... јер нема уговор - па нема га још играча у репрезентацији... јер није осигуран - савез је обећао да ће му платити осигурање... Јер му неко брани - Грег и Мишко су му дозволили... Али може ноћ прије да откаже, и да иде са Паркером умјесто као Бјелица и Мачван да буде са репрезентацијом.. Ма ко је он, играч развојне лиге, играч који улази на 20 30 разлике и он да прави од легенде Ђорђевића мајмуна, е не може... Идемо овако, ал достојанствено, имамо квалитет... Подршка Ђорђевићу, Бог ти помогао!

Mileta Lisica

pre 7 godina

Pitam se koji bi bio domet reprezentacije: plej, Milosavljevic (Guduric), Micov(Lucic), Jelovac (Jankovic - Miami Heat) , Bobi (Musli)

vlada23

pre 7 godina

Koliko god ja smatrao da Bircevic nema kvalitet, decko stvarno igra solidno sa ovim timom i zasluzio je da ode, da koju trojku i sasvim dovoljno.

John Stockton

pre 7 godina

Šteta što nema Lučića na spisku, to je igrač koji po karakteristikama najviše podseća na Bjelicu. Jeste Bjelica na višem nivou od Luče što karijera govori ali Vlada je strahovito borben igrač i to je ono što pokriva neke njegove slabosti a fizičkalije su mu oduvek bile jača strana što mu.omogućava da igra i na 3 i 4. Kako god, nadam se da će bar Mačvan biti spreman za OI, neophodni su na takvi igrači.

Кванте

pre 7 godina

Штета, али смо и без њега јаки. Надам се да ћемо следеће године на ЕП бити комплетни и коначно вратити пехар у Сазонову улицу.

ludilo

pre 7 godina

Uvesti u nasoj ligi klauzulu u ugovru, kad napustaju Srbiju, da moraju da se odazivaju reprezentaciji u narednih 10 godina, ili ako nece da placaju penale, po svakom turniru na kojem ne zele da igraju po 200 000 evra. Da vidis kako ce da igraju svi!

Vlado

pre 7 godina

Steta za Bjelicu,, ako je iko zasluzio da vidi Rio to je on. Ali sada sam jos vise uvereniji da osvajamo medalju, za Bjelicu, za Saleta, u inat dusmanima.

Aca Znalac

pre 7 godina

Čovek nije za bilo šta. Čovek je za nultu liniju. Ako nije za OI nije ni za bilo kakvo takmičenje. Bjelica out man. Skloni se od Srbije i nemoj više da se javljaš, pa Marej je došao na Taš da bodri ljude u Devis kupu. Bjelija is worst man.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Nedostajaće ali šta da se radi... možda Lučića sa šireg ali on je po meni, iako 4 tokom cele karijere, više 3... srećno momci...

delArnobend

pre 7 godina

Steta za njega..zasluzio je,bice to veliki hendikep.. Povrede su sastavni deo sporta,bicemo odlicni i bez njega,verujem u ovu ekipu !!

mmajstor

pre 7 godina

Trebalo bi bojkotovati nba. Ili igranje za reprezentaciju ili oduzimanje drzavljanstva, ovo je postalo neizdrzivo. NBA da ucenjuje igrace, je pre svega protivzakonito, ali posto zakona nema u svetu trebalo bi motivisati nase igrace da se oslobode od takve posasti. Sta kao, los ce im zivot biti od 2,3 miliona evra godisnje koliko mogu da dobiju u Evropi nego im treba jos? Ko hoce jos neka uzme, ali onda je u Srbiji stranac.

cuna

pre 7 godina

sta ste se uhvatili Marijanovica mene dusa boli za Bjelicu bez njega ce biti tesko ,presli ste preko vesti da Bjelica ne ide kao nista da bi u horu vikali neka ide Bobi e pa meni je vise zao Bjelice i koliko ce se osetiti u timu njegov nedostatak j... vas Bobi

Saša

pre 7 godina

Katastrofa, težak udarac podlih Amera, sve liči na njihov rukopis!!! Oslabiti najveće konkurente za zlato. Ajmo momci samo napred, za Srbiju, za Bjelu, do titule !!! Sve se može kad se igra srcem..!!!

Milan

pre 7 godina

(Milan, 17. jul 2016 13:07)

Ovde nisam mislio da je izgovor Bjelic nego Minasoti jer NBA klub ima pravo da suspenduje igru za reprezentaciju ako misli da je igrac povredjen...

Mirko

pre 7 godina

Ima on upalu menadzerskog dzepa izgleda..cuj upala nerva pa ne moze da igra..pa sta je radio mesec dana, do sada je mogao sto puta da resi taj problem.Macvan slomio ruku pa radi sa reprezentacijom a ovaj ne moze zbog upale..kao da ima upalu mozga ne daj boze !

lale gator

pre 7 godina

Americki selektor odahnuo, konacno ce Srbija izgubiti prednost na visokim igracima. Kaze: "Pa ni nama ne igra Lebron, Srbijo cekaj nas u finalu".
Jasno je celom svetu da ce se iskljucivo ove dve reprezentacije boriti za zlato i srebro.

mmajstor

pre 7 godina

Dobro, svi znamo da je ovo maslo Minesote. Kunem vam se, ali ja bi im se na Bjelicinom mestu zahvalio, i igrao za reprezentaciju po svaku cenu, i po cenu otkaza ugovora. Takav igrac uvek moze naci odlican ugovor, a i da se vrati u Evropu ne bi bila tragedija. Stvarno ne razumem te ljude...da li ce zaraditi 7 ili 10 miliona dolara, jel na tom nivou ta razlika stvarno toliko bitna, bitnija od ucesca na OI i igranja za svoju zemlju? Bas smo prodane duse i nista nam sveto nije...

neko iz mase

pre 7 godina

Vi očito ljudi niste svesni da svi mi bi trebalo da budemo zadovoljni što smo uopšte uspeli da odemo na Olimpijadu posle tri propuštena ciklusa..Znam da je svaki igrač bitan kao što su Bobi i Nemanja ali šta da se radi..Tako je kako je ispalo na kraju!" I ovo što imamo biće dovoljno za odličan rezultat..

Miševi gde je Cile ?

pre 7 godina

Opet đorđević i njegove sujete, pa zašto belog nisi zvao , menadžer ti sastavlja tim, to što si bio drugi na svetu ništa ne znači, ti si kriv što se igrači povređuju , ko zna šta si uzimao od tableta pa se nikad nisi povređivao kao ovi danas, sram te bilo

Analiticar u papucama

pre 7 godina

Veoma prosto,ako je vazna reprezentacija,uspeh i drzavni grb onda treba da igraju najbolji i naj
spremniji.Sujeta se mora pobediti za opste dobro.Bobi je resavao zivotno pitanje i ja imam razumevanja za njegov gest.Sada kada je potpisao povoljan ugovor dao bi sve od sebe i.pomogao reprezentaciji.Sale pretera ga bas...

Voodoo

pre 7 godina

Neproverena vest, iz carsije...

Bjelica je odustao zato sto je razocaran nopozivanjem Bobija, hteo je da se povede najbolji moguci tim.
(cica laza, 17. jul 2016 17:21)
Pustas buvu namerno jer nemas pametnija posla, nije se Bjelica odjednom povredio, od starte se znalo da mozda se oporavi na vreme, a mozda i ne.

Стефан

pre 7 godina

Више не могу да трпим ово и морам да се огласим.Ви који бисте сад звали Бобија немате ни м од морала.Лепо је неко објаснио ово са посоом и црнцима.Замислите ви уложите ваш максимум,иако сте уморни,можете да се повредите,итд.,и онда дође селектор и каже ви не играте игра он јер је познатији од вас и игра за Детроит.И како би вама било?Репретентација треба да буде светиња,да играчи представљају нацију,да дрхте док слушају химну.Ја на тв-у кад гледам некад и заплачњм кад слушам химну Републике Србије.Потпуно подржавам Салета због одлуке(не залазим у то колики је стрзчњак,али је велики педагог)
Што се тиче Бјелице,велика је штета,сјајан играч.Можда боље да смо га чекали као Крстића 2014.
Једина по мени грешка селектора је позивање Дангубића и не позивање Јеловца и Муслија.Штимац је доктор за Бобија кљко се треба односити према светињи,али бих ја ипак ту Муслија.

Atreides

pre 7 godina

Djordjevic je bio igracina ali kao trener je nula. Sto s eBjelice tice doticni i ovako nije u formi tako da ovo i nije neki gubitak. Mozda bi Velickovic mogao da udje u razmatranje decko je odigrao vrhunski protiv Zvezde ili recimo Mitrovica

Lord_Sarma

pre 7 godina

Po mom mišljenju trebalo bi da se uradi sledeće: sobzirom da smo sad mnogo tanki pod obručom mislim da bi Sale i Bobi trebali da se dogovore. Bobi da se izvini selektoru, Sale da to prohvati i da ga bez dalje pompe uvrsti u ekipu. Ovo je sada veće od njih dvojice, interes cele ekipe je u pitanju. Bez Bjelice smo za 20 posto slabiji, evetualno sa pokajnikom Bobijem ćemo to malo nadpknaditi uz odredjena pomeranja u postavci igre. Dogovorite se ljudi iako smo Srbi!

antiDebil

pre 7 godina

abc

Ima jedna izjava Dina Radje od pre 20, pustao je Tegeltija u emisiji, gde ovaj govori da mu Boston trazi da se vrati sa priprema reprezentacije kako ne bi rizikovao povrede i Radja govori da to njega apsolutno ne zanima, njemu je reprezentacija na prvom mestu...
Bjelica vec nekih 11 ili 12 godina igra za sve reprezentativne selekcije, ove godine postaje NBA igrac i odmah propusta reprezentaciju !

Saša

pre 7 godina

Katastrofa.....Ovo mi liči na rukopis Amera, oslabiti najveće konkurente za zlato. Ajmo momci samo napred, za Srbiju, za Bjelu, do titule!!! Sve se može kad se igra srcem...!!!

BotKiller

pre 7 godina

Tezak udarac, ali kako kaze ona stara, nije bitno koliko puta si pao, vec koliko puta si uspeo da ustanes posle pada! Brz oporavak Beli!!! Kako god bilo, i ko god bio selektor (a zeleo bih da to dugo bude Djordjevic), imamo tim za velka dela u narednim godinama, narednim OI, kao i onim za 4 godine.

Jabučilo

pre 7 godina

Smarate vise sa onim . 
Shvatate li da je on dezerter a sa njima zna se sta i kako.
(Karaburac, 17. jul 2016 16:02)

U Srbiji, punoj dezertera, neće te razumeti. A potpuno si u pravu.

Dr.Poganikus

pre 7 godina

ko li su ovi ljudi koji prozivaju bjelicu, marjanovica, saleta? sta oni pametno rade u svojim zivotima? alo bre ovi ljudi idu na OI, nije mala stvar. Drugo svi imaju veliku zelju da igraju. Trece ovo koliko je lose, toliko.je.i dobro, jer nam sada barem na papiru gledano medalja nije tako blizu. Zbog svega ovoga cu sa zadovoljstvom da docekam OI i da uzivam u igrama nasih. A medalja ako dodje, dodje, nemaju oni razloga nikome da polazu racune. Srecno!

djc-xxx

pre 7 godina

Baš mi je krivo... Do juče smo imali zaista moćan tim za žestoku bitku sa Amerima. Uz forsiranje zonske odbrane i još nekih "trikova", mogli smo da ih zbunimo i igramo egal, kao što smo to radili sa onim nekadašnjim jakim generacijama Jugoslavije...
Ovako, čak i da je Boban tu, ne bismo bili kompletni i ne bi bilo prilike da se "jednom u životu" sastavi ona čuvena petorka gde bi još došli Teo, Bodan i Kalina (Jokić), pošto Erceg ne igra...
Ipak, možda je ovo posledni voz da Sale ipak spusti loptu i pozivanjem Bobija izvadi stvar?
U suportnom, zasta ćemo otići kao turisti, pogotovo što će verotatno otpasti i Mačvan, a Raduljica nije u formi...

Иван

pre 7 godina

Прва петорка (само стартери):

Јовић, Недовић, Богдановић, Јокић, Марјановић

Друга петорка (од којих би неки играли више од стартера):

Теодосић, Гудурић, Калинић, Мачван, Радуљица.

Наравно, Сале ће то другачије склепати, без Гудуре, Бобија и Мачвана, а са Симоном, Штимцем и Бирчевићем.

Булат

pre 7 godina

Људи о чему ви причате овде?! Имамо изгледе за медаљу? Па ни са Бјелицом, ако сте објективни и не понесе вас страст према репрезентацији и славној кошаркашкој историји, медаља не би била изгледна. Овако тек није. Јел сте ви видели групу Б са којом се укрштамо? Јел сте видели нашу групу? Јел могуће да неко олако нама припише пшансу за медаљу при оваквом расплету? И у пуном саставу са Бјелицом и Мачваном ући у борбу за медаљу би било равно подухвату попут оног на СП. Није немогуће, али је врло тешко. По мом скромном суду, у овој ситуацији, доћи до полуфинала биће превелики успех, а о томе шта даље следи па добро не треба трошити речи. Треба прво дотле стићи. Дакле не заносите се превише и навијајте корак по корак, јер НЕМА лаког ривала и НЕ СМЕ да буде потцењивања НИКОГ!!! Што се Марјановића тиче, јел сте ви свесни да човек није уопште у наше систему игре и све да га позове ко каже да би се уклопио и допринео жељеном резултату? Друго какве везе Бјеличина позиција има са Бобановом, па да 50% коментара буде Е САД ЗОВИ ВОБИЈА?! Хајде једном у животу будимо са обе ноге на земљи и дозволимо момцима да што растерећеније могуће уђу у олимпијски турнир и да корак по корак иду ка свом циљу.

dzoni

pre 7 godina

сад момци свима у инат освојите медаљу за Србију! Сија Сунце као злато,сви у напад,само храбро!!! ајдееее!

bob

pre 7 godina

@Marin da nisi mozda slusao njihov razgovor, pa znas da Bobi nije konfliktna licnost i znas da zbog ugovora nije igrao? Zato ti mozes samo da komentarises Saletov posao. A ako vec poredis, Jokic je prosle godine otvoreno rekao da nece da igra, jer hoce da se dokaze u letnjoj ligi. I bas cu da poverujem da je Bobi hteo da igra, a da Sale iz inata nije hteo da ga zove, sigurno je ljubomoran sto on nije imao takav nba ugovor

ferdinand

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika.
...
(ferdinand, 17. jul 2016 15:06)

A da li ste imali trenera, da vas 12 sastavi u tim?

Pitanje je, u najmanjoj meri, glupo.

dzukac

pre 7 godina

Nesreća... Podrška za selektora i 12 momaka.
Sa Bobijem je bilo šta je bilo... Samo se pitam koliko je bila realna mogućnost da "Frank the Tank" zaigra za Srbiju, legao bi nam sada "k'o budali šamar"...

cigu-ligu

pre 7 godina

Toliko smo se razocarali sto ne ide Bjelica!!
Ajde da odkazemo ucesce na IO.
I bez njega imamo odlicnu repku.Setite se na EP najbitnije utakmice je lose odigrao.
Moze se bez njega i mora.Mada nam fali puno ,i sto pre da se oporavi.

Marko

pre 7 godina

Teska situacija,ja mislim da bi selektor trebalo da pozove Ercega,ako Erceg nema neku povredu,celu sezonu je pauzirao bez kluba,a imao je ponuda,on i u bilo kakvoj formi nam je preko potreban sada,a i zasluzio je igrama prosle godine u reprezentaciji.Sta ako se Macvan ne oporavi na vreme daleko bilo?

gradinar

pre 7 godina

Koliko selektora ovde ima... bože me sačuvaj!
Jeste li vi zaljubljeni u tog Bobija?
Sve klinci koji prate košarku od juče. Jedan nedavno odvali (i ostade živ) kako je Bobi najbolji centar Srbije ikada. Vi nemate pojma ko su Divac, Rebrača, Savić...? Pitam se da li ste čuli za ostale asove srpske košarke, počev od Slavnića, Kićanovića, Dalipagića, pa preko Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Bodiroge, Stojakovića...?
Srbija danas NEMA asove NI približno kao nekad, a opet imamo solidan rezultat. Čak i da ne pamtite Đorđevića kao igrača, setite se uspeha sa prethodnog svetskog prvenstva, a niko nam nije davao šense, ama baš nikakve. Sale je tada uspeo i treba ga zbog toga poštovati i kao selektora. Taj Bobi je pozvan, ali nije poštovao selektora. Tačka. Nema "oću pikim, neću pikim"...

bogoljub

pre 7 godina

Prvo. Ovde je malo diplomatski napisano. Nije jasno da li ce tipa 10.avgusta Bjelica biti u fullu sto bi se reklo.
Ovde se pominju razne stvari. Ne verujem da nba tim ima tu nesto jer se nikad nisu oglasili dok prosle godine jesu.
Ako je povredjen to je nedostatak one osnovne srece. On bi bio jedan od nosilaca igre.
Inace jesu stvari neke cudne. I Bobi i Bjelica i Milutinov i Zagorac. Svako na svoj nacin jer nisu svuda jasne stvari. Bjelica je do juce bio pod nadzorom, kontrola, bice ok..Zagorac ode onako nevezano.

Danguba85

pre 7 godina

12 godina cekamo Olimpijadu,da bi na tu dugoocekivanu olimpijadu isli sa ovim tvrdoglavim i sujetnim trenerom i ovakvom ekipom koja nece ni do polufinala dogurati!? Zalosno....

Aleksandar

pre 7 godina

pojedini komentatori ovde smaraju sa ponovnim pozivanjem Bobana Marjanovica.Decko nije zasluzio da bude pozvan i tacka, nije se odazvao kad je trebalo, ne treba nam ni sad, odazvao se kad je 12 momaka obavilo najveci deo posla. On i nije neki kosarkas osim sto ima usi pa moze sam sebi da sapne. Zao mi je mnogo Bjelice, bas bas mnogo. Ali vidim da ovde nostvo ljudi pljuje selektora Djordjevica koji ne zove Bobana, Djorjdevic zna sta cini tako da mu vajni pomocnici nisu potrebni. Kao fazon nema nista od medalje. I da su i Bjelica i taj cuveni Marjanovic ne bi je mozda ni uzeli, budimo realni, SAD uzima zlato, znaci zagarantovano jedno mesto u polufinalu i jedna medalja, Brazil kao domacin ce jurisati na medalju tako da imamo drugog polufinalistu, e sad za dva mesta u polufinalu ce se boriti Spanija, Francuska,Litvanija,Argentina i mi. Budimo realni, Spanci bljesnu kad je najteze, Francuzi su bas bas neugodni, Litvanci nam nikako ne odgovaraju a Argentina dolazi na OI sa svojim starcima u reprezentaciji. Tako da ce sam ulazak u polufinale biti tezak a kamoli osvajanje neke od medalje. Puna podrska Djordjevicu, puno srece i uspeha ostatku reprezentacije koji vredno treniraju, brz oporavak Bjelici zelim a Bobiju da cuva pare u slamarici i da se kloni nase reprezentacije sto dalje. Toliko...

Marin

pre 7 godina

koliko sam obozavao djordjevica kao igraca, toliko mi je ogavan kao trener. umjesto da zove sad bobija, koji ne da nije konfliktna licnost, nego naprotiv, znalo se da zbog ugovora ne moze da igra, kao jokic prosle godine, on ce da ide po svom i prodaje svoje igrace na olimpijadi i uzima procenat.
mi grupu ne prolazimo u najavi. a ne medalju da uzmemo

sklek

pre 7 godina

Volim Saletov stav!!! Ako popusti izgubio je sve!!! Ovako ima kakav takav tim...moze do cetvrtfinala! Malo srece i eto nas u finalu..nikad se ne zna. Ovako je interesantnije. Pa ni Ameri ne idu u najacem sastavu, glupo bi bilo da i mi odemo u najacem!!!

Ivke

pre 7 godina

Djordjevicu mars iz reperzentacije Srbije u paketu sa onim ko te doveo!!!!!!!! Da je tu Boban, sada bi Jokic mogao da se pomeri na cetvroku. Ovako smo gotovi.

EuroNix

pre 7 godina

Nadam se da je Djordjevicu ovo zadnji turnir. Sa povredjenim Bjelicom i Macvanom on igra heroja. I to samo zbog toga sto je Ljubomoran na 21milki. To je jedini razlog. Sve ostalo je blabla

VeliborR

pre 7 godina

Đorđević namerno davao izjave kako je Bjelica povređen, pročitali ovi iz Minesote i zabranili mu da igra. Ispitati veze ovog menadžera i selektora.

mile

pre 7 godina

Sram da vas bude sve sto pljujete Saleta, koji je toliko uradio i kao igrac i kao trener za Srbiju. ne mora ni grupu da prodje sto se mene tice on ce ostati Nacionale. Imam poverenja u njega, a to ce se videti na OI.
Srecno momci to je sve sto je potrebno, znanja imamo!

Šta uradi to Džejkobe Pulene

pre 7 godina

Ko će vama, navijačima iz fotelje udovoljiti? Da nije Đorđević kriv za Bjeličinu povredu? Što se tiče
Marjanovića, ne pravite od njega Šakila.. Đorđević je dao srpskoj košarci sve kao igrač. Nije mu loš ni selektorski učinak.

Miki28

pre 7 godina

Dosta bre sa Bobijem, nema ga i zavrsena prica! Dosadili ste i Bogu i narodu sa Bobijem, kao da je Dzabar! Jako losa vijest za Bjelicu, mnogo bitan igrac za nas i bice jako tesko nadoknaditi njegov izostanak ali sta da se radi, mora se racunati na onog ko moze! Valjda ce Macvan uspjeti da se oporavi pa da ne gledamo Bircevica... Bjeli sto prije se oporavi pa da pomognes ovoj generaciji na sledecim takmicenjima

Bojan B

pre 7 godina

Ovo me uopšte ne dotiče! Kad je odlučio da ne zove Marjanovića,postao sam ravnodušan,po prvi put u životu.Jer,košarka je moj omiljeni sport.Kad selektor moje zemlje,ne zove jednog od naših najboljih igrača,i svesno radi da se ne borimo za medalju,a saopštenjem se još ruga tom igraču,to sve ne može da ispadne na dobro.Nažalost,to se sada pokazuje,jer smo ostali bez još jednog sjajnog igrača.Šteta,velika šteta!

Jumko

pre 7 godina

Jao jao jao, tipican stav nebeskog naroda koji je odjednom isfrustriran i kivan na dogadjaj od kog je puno ocekivao, Oi... I sad je i za ovo Djordjevic kriv, jer pazi molim te, povredjen neki igrac! Pa to samo u Srbiji ima! U normalnim drzavama bi se to prihvatilo, dala jos jaca podrska momcima koji su ostali... Ali ne, tu je svako ziv kriv za povredu nekog igraca, jer napacen narod nece moci da leci svoje teskoce kroz uspehe drugih. 'Leba i igara... 'Leba nema odavno, a ovako ni tu "igru" necemo imati da pobegnemo od svakodnevnice, pa daj da ispljujemo nekog! Nebeski narod...

ajmo ajde

pre 7 godina

meni jos niko od mojih prijatelja i poznanika nije rekao da ce pratiti muske kosarkase na olimpijadi zbog bobija...pa djordjevic nek zove jetrvu i zaovu da mu igraju

Darko93

pre 7 godina

Sta je vama ljudi? Sve strucnjaci neki, nikad zadovoljni niste. Igraju oni koje Sale zove i nase je samo da navijamo i uzivamo. Batalite ta vasa kao strucna misljenja.

Duci

pre 7 godina

Sujetan trener je vazniji od nacije i zemlje, vazniji od interesa sporta koji zastupa i od miliona navijaca. Ko ce ti igrati pod kosem? Teras Jokica da menja tvoje nesposobne centre a decko je cetvorka. Simonovic i Stimac, Bircevic, Dangubic... Ne idu ti Guduric i Musli, Zagorac... O Bobiju da ne govorim. Petorka Guduric, Musli, Marijanovic, Zagorac, Milutinov moze da igra kod svakog a kod tebe ne moze.

Hajduk

pre 7 godina

Svi koji pljuju Saleta, garantujem da su bili mala deca u vreme kada je on svojim igrama proslavio nasu zemlju kao kosarkasku velesilu.
Covek je kao trener uzeo srebro na Svetskom i 4. mesto na Evropskom prvenstvu i pored toga nadje se neko ko misli da zna bolje od njega a loptu nije uzeo u ruke. Srbi su moralno propali i zvali bi nekoga ko je nasu zemlju ostavio na cedilu zbog americkih dolara. Hvala Bogu da je tu Sale koga vasi maliciozni komentari ne mogu da poremete I siguran sam da ce nas voditi do medalje, a I ako ne bude tako, ja cu njemu I ovim momcima I dalje klicati sa ponosom.

oket

pre 7 godina

Opusteno, jaki smo u reketu, imamo Stimca!! Ne treba na Bobi, jok, c, ne daj boze, mi smo supersila kosarkaska, Bircevic ce izdominirati u reketu, ne treba nam Bobi, Bircevic i Stimara do medalje!!

Delija - srbenda

pre 7 godina

budimo realni, da.igra Bobinator razbili bi Amere sa sve Dzordanom. Bjelica nam.nista ne treba, samo ovaj Bobi...samo sam realan. I da, Sale nam.isto ne treba, setimo se sta je rekao pre dve god, mislim samo zbog toga nije uredu...jeste da nas je digao iz pepela, ali ipak je bitnije sta je rekao onomad....

srbEUin

pre 7 godina

Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. (Aлександар, 17. jul 2016 14:29)

Ti jedini nisi znao da je Bobi igrao sa povredom stopala. Uspeli su što cela centarska linija Eurolige nije mogla. A znamo I kakvim rvačkim zahvatima.
Zaslepljeni omađijani komentator ne razume da igra četvorke i petice u napadu zavisi isključivo od igre bekova. A Theo i Stefon nisu kadri da filuju Bobija, jel tako.

U doba SFRY svaka baba je znala prvih 10 igrača, i na pripreme se zvalo 15 da bi dve nedelje pred put ostalo 12. Sale ovde zove na širi spisak 24 iskusnih proverenih profesionalaca da bi im posle 3-4 nedelje žestokih treninga rekao da se ne uklapaju u njegovu koncepciju.
Neko od njih treba da preskoči svoj jedini godišnji odnmor da bi bio sparing Salovoj petnaestorici? I tako tri godine! A unapred zna da nije u timu.
Sale svojim takvim odnosom prema igračima će uvek ostati samo ovom svom užem spisku miljenika, i nikada neće sastaviti naš najbolji tim.

Eliminisanje Micova, Bobija i ignorisanje Muslija, Lučića i Jelovca padaju isključivo na dušu Sala, koji pokušava da bude prva zvezda tima, umesto da uklopi najbolje koje imamo u timsku igru. U klubu trener sastavlja listu želja koje igrače želi da vlasnik kupi za njegovu koncepciju igre, a u reprezentaciji se koncepcija igre pravi prema najboljim igračima koje imamo.

Zato je Sale loš selektor.

Buki

pre 7 godina

Bobibotovi, idite kod zalizanog po gel, ne smarajte ovde sa freak atrakcijom. Velika, nemerljiva šteta što se Beli povredio, nemamo zamenu za njega, tj imamo Mačvana i Birču, ali pitanje je koliko oni mogu da ga odmene.

Aleksandar

pre 7 godina

Koliko glupih klinja ovde pise. Sama cinjenica neko ima obraza da pljuje po Djordjevicu govori ili da su idioti, ili decurlija koja nije svedocila 90tim, ili ostrasceni Panteri.

Za slucaj da ste ovo poslednje - Sale je poveo 4 aktuelna igraza C Zvezde. Ali ne, mora se pokazati idiotluk, bez muckanja lobanjom.

Objavite i ovo. A ne samo kad idioti mutanti vrejdaju KKP i prozivaju da je iz zagreba.

Aca Znalac

pre 7 godina

Čovek nije za bilo šta. Čovek je za nultu liniju. Ako nije za OI nije ni za bilo kakvo takmičenje. Bjelica out man. Skloni se od Srbije i nemoj više da se javljaš, pa Marej je došao na Taš da bodri ljude u Devis kupu. Bjelija is worst man.

apanktura

pre 7 godina

P'kakoo Bobija umesto Bjelice? Krilo vs teški centar, niđe veze! Sale sad moraš da osvojiš zlato i to da dobijemo USA sa bar 10 razlikeće u protivnom Bobijevi dušebrižnici će te razapeti na trgu republike.

Aлександар

pre 7 godina

Ay мајко мила, Марјановић, Марјановић, Марјановић... Јел могуће да неко стварно мисли да толико тога зависи од Марјановића? Изостанак Бјелице нема везе са позивом Марјановићу. Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. Све и да је позван не би био први центар али стручњацима од пре три године много шта није јасно.

Supervizor

pre 7 godina

Sad staviti principe i licne nesuglasice sa menadzerima po strani, gledati siru sliku za dobrobit reprezentacije i pozvati Marijanovica. Teodosic,Bogdanovic,Kalinic,Jokic,Marijanovic.. Ne vidim zasto ne bi zvali igraca koji ce da donese prednost u svakom segmentu igre? Realno licna egzistencija se tice samo nas, da li bi bar dva od Vas 1000 reklo ne trogodisnjem ugovoru i 21.000.000$? Budimo realni..

ama bre

pre 7 godina

Ne znam da li ste glupi ili nemate pojma ili ste I glupi I nemate pojma kada je Bobi u pitanju! Ili se pravite da ne shvatate! Svako ko ima pojma sa životom zna zašto NE treba da zove dotičnog pa po cenu poslednji da budemo na OI

Miševi gde je Cile ?

pre 7 godina

Opet đorđević i njegove sujete, pa zašto belog nisi zvao , menadžer ti sastavlja tim, to što si bio drugi na svetu ništa ne znači, ti si kriv što se igrači povređuju , ko zna šta si uzimao od tableta pa se nikad nisi povređivao kao ovi danas, sram te bilo

lale gator

pre 7 godina

Americki selektor odahnuo, konacno ce Srbija izgubiti prednost na visokim igracima. Kaze: "Pa ni nama ne igra Lebron, Srbijo cekaj nas u finalu".
Jasno je celom svetu da ce se iskljucivo ove dve reprezentacije boriti za zlato i srebro.

kanidja

pre 7 godina

Teo, Markovic, Jovic, Bogi, Nemanja, Kalina, Simon, Macvan, Birca, Radulja, Jokara, Stime. Ovo je nasih 12, puna podrska ovim mocima! Vi ste nase sve! Nemanja, zelim ti brz oporavak! Za kompleksase koji ovde gledaju klubastvo, nadam se da ste sad zadovoljni. Igra 5 sadasnjih i bivsih igraca Czv(Jovic, Stime, Simon, Nedovic, Kalinic), 4 Partizanova(BB, Birca, Radulja, Macvan), jedan navijac Zvezde(Teo) i dvojica neizjasnjenih. Selektor i pomocnik mu Partizanovci. Nadam se da vam je sad svima srce na mestu i da cete poceti da navijate za SRBIJU.

ludilo

pre 7 godina

Uvesti u nasoj ligi klauzulu u ugovru, kad napustaju Srbiju, da moraju da se odazivaju reprezentaciji u narednih 10 godina, ili ako nece da placaju penale, po svakom turniru na kojem ne zele da igraju po 200 000 evra. Da vidis kako ce da igraju svi!

pa da

pre 7 godina

ajde da napravimo peticiju za Bobija, ipak se sve vrti oko njega, ovi su yim.on je reprezentacija hahahaaaaa...setite se gde smo bili pre Saleta a sa njim smo igrali finale svetskog i polufinale evropskog, budite uz svoju reprezentaciju manite se pljuvanja i plakanja za Bobijem. Mislim da pola delija zeli najgore samo zato sto njega nije pozvao iz opravdanih razloga.

****

pre 7 godina

Svi koji pljujete Đorđevića stidite se. Lik priziva Ercega. Eeej Ercega, godinu dana nije šutnuo loptu. Marjanovića ja kao zvezdaš ne bih nikad zvao, zato što poštujem ove momke koji su tu i ginu bez obzira na sve. Da postoji bilo kakav način vama bi trebalo zabraniti da se radujete bilo kakvom eventualnom uspehu reprezentacije, jer niste pružali podršku kad je trebalo. Sram vas bilo.

korzo

pre 7 godina

Sta ste se raspekmezili,u odnosu na pre dve godine ne igraju Bjelica,Krstic i Katic,umesto njih Macvan,Jokic i Nedovic,deluje slabije ali ne mnogo,jos kad tome pridodamo tri godine kontinuiteta sa Saletom,vecinu igraca boljih sada nego tada,ovo je i dalje mocan tim,i da,Bobi nece igrati u Riju pomirite se sa tim,a ocene davajte nakon Rija,ovako ispadate smesni narocito u omalovazavanju Saleta kao trenera

Aлександар

pre 7 godina

Драго ми је што је Железник овако незадовољан. То је добар знак и крајње време да вам не буде све потаман и да научите да не постојите зато да би вам се испуњавале жеље. Сада се проширује тема на још неке играче, Боби као стална тема, па онда поново Мицов који никад срцем није играо за Србију, па Лучић који више вуче повреду леђа него што игра. Онда би зашто могло да се каже и за Милосављевића који има сјајну сезону иза себе итд. Мени на памет не пада да помислим како би можда требало поново да пита Милутинова или Величковића. Можда зато што кошарку не пратим од пре три године и што ми Радоњић није најбољи тренер а Човић легенда па видим мало даље.

ZIVOT

pre 7 godina

E sad,ako dodje poziv Bobiju odmah odbiti vrsnog stratega! Bobi je uplatio aranzman za letovanje,zasto da mu propadne lova! Bobi care nedaj se sad,Beli majstore ozdravi sto pre....

aleks84

pre 7 godina

Kada se vratimo sa medaljom, Sale treba da da otkaz i ostavi reprezentaciju bez glave ovom nezahvalnom narodu. Isti su ga pljuvali pred SP, pa su dosli da mu klicu kao vice sampionu sveta.
P..ke jedne nezahvalne i licemerne. Svako normalan podrzava momke i coveka koji je simbol svega dobrog u ovoj zemlji. Ali Srbi pljuju svoje uzore a klanjaju se nekom Kristijanu. Ispljuvali ste coveka , a satim tim i reprezentaciju, a prvenstvo nije ni pocelo. Sramota bre! Ja da sam na njegovom mestu, a toliko sam dao tom narodu...bio bih zesce povredjen i razocaran.

Стефан

pre 7 godina

Више не могу да трпим ово и морам да се огласим.Ви који бисте сад звали Бобија немате ни м од морала.Лепо је неко објаснио ово са посоом и црнцима.Замислите ви уложите ваш максимум,иако сте уморни,можете да се повредите,итд.,и онда дође селектор и каже ви не играте игра он јер је познатији од вас и игра за Детроит.И како би вама било?Репретентација треба да буде светиња,да играчи представљају нацију,да дрхте док слушају химну.Ја на тв-у кад гледам некад и заплачњм кад слушам химну Републике Србије.Потпуно подржавам Салета због одлуке(не залазим у то колики је стрзчњак,али је велики педагог)
Што се тиче Бјелице,велика је штета,сјајан играч.Можда боље да смо га чекали као Крстића 2014.
Једина по мени грешка селектора је позивање Дангубића и не позивање Јеловца и Муслија.Штимац је доктор за Бобија кљко се треба односити према светињи,али бих ја ипак ту Муслија.

Blegoje

pre 7 godina

Neverovatno. Koliko ima ljudi koji su jedva docekali ovu vest o Bjelici, da bi opet pominjali Bobija.
I samo pokazuju koliko veze sa kosarkom nemaju, jer BJELICA NAM TREBA PET PUTA VISE NEGO BOBI!
Umislili ljudi da je Bobi najbolji igrac sveta. Daleko je on od toga, i jos jedna novost za vas.
JOKIC JE BOLJI IGRAC OD BOBIJA. A tek ce da bude.

Kazu, Jokic da menja Bjelicu na cetvorki, a Bobi na peticu.
To kakvu nam igru daje Bjelica na cetvorki,Jokic ne moze da odigra.
Jedini dobitak tu bio bio sto Bobi jeste bolji od Raduljice.

Nikad mi necemo biti komplenti dok nam igraci igraju u NBA.
Smem da se kladim da je Teo u gorem stanju od Bjelice, ali njega ne placaju Ameri.
Setimo se Bobijeve "povrede" prosle godine.

Kad ti amerikanac daje pare, nema da ides u Rio ako ti on tako kaze.

I tu Djordjevic nije nista kriv, kako vas bre nije sramota da ga pljujete toliko?
Sta ste vi postigli?

Saša

pre 7 godina

Katastrofa, težak udarac podlih Amera, sve liči na njihov rukopis!!! Oslabiti najveće konkurente za zlato. Ajmo momci samo napred, za Srbiju, za Bjelu, do titule !!! Sve se može kad se igra srcem..!!!

Dokle više sa tim Bobijem?

pre 7 godina

Ovi što su zapeli za Marjanovića su isti oni,što na poslu rade kao crnci,a na kraju šef unapredi drugog radnika,a ovog ‘crnca‘ samo potapše po ramenu!!!!Ne smeta im da rade,a drugi da se hvale njihovim radom.

Mileta Lisica

pre 7 godina

Pitam se koji bi bio domet reprezentacije: plej, Milosavljevic (Guduric), Micov(Lucic), Jelovac (Jankovic - Miami Heat) , Bobi (Musli)

Millky

pre 7 godina

Samo da se zna, Bjelica se oporavio i niko ne može da mu zabrani da igra. Na sugestiju iz Minesote sam je odlučio da propusti igre. Ispravno, podrška Belome, ali red bi bio da po pravilima "kulta reprezentacije" selektor sazove konferenciju, malo se iščuđava i isproziva ga što je "izdao" saigrače.

nz

pre 7 godina

Kakav god tim da Sale vodi u Rio naš je i uz njega smo. A pride ako se potrefi da protivan očekivanjima navijača UPPR kluba utoliko bolje.

slobinator

pre 7 godina

Najboljih 12 igraca (mislim skoro pola iz NBA) nam je igralo 2005. u Srbiji.
To nije bilo najboljih 12 koji igraju u timu najbolje.
(pedja, 17. jul 2016 18:45)
nije istina nego smo I tada imali sujetnog trenera koji je svu krivicu za neuspeh svalio na igrače.

mmajstor

pre 7 godina

Trebalo bi bojkotovati nba. Ili igranje za reprezentaciju ili oduzimanje drzavljanstva, ovo je postalo neizdrzivo. NBA da ucenjuje igrace, je pre svega protivzakonito, ali posto zakona nema u svetu trebalo bi motivisati nase igrace da se oslobode od takve posasti. Sta kao, los ce im zivot biti od 2,3 miliona evra godisnje koliko mogu da dobiju u Evropi nego im treba jos? Ko hoce jos neka uzme, ali onda je u Srbiji stranac.

saeKn

pre 7 godina

Nazalost vise nismo jedni od favorita za medalju. Bircevic,Stimac i povredjeni Macvan(citaj nespreman). Marjanovic nam je sada neophodan nije on Dordan ili Gasol ali svakako za Stimca i Bircevica je Dzordan.

vitez kojo

pre 7 godina

Ljudi Djordjevic je u timu na svetskom prvenstvu imao strasne igrace.. Pogledajte danas. Teodosic osvojio evroligi, Jovic ABA i drzavni prvak skoro usao u plejof evrolige, Markovic pojam u Unikahi, Nedovic pored Markovica kljucni igrac Unikahe, Simonovic ABA i sampion Srbije u prvih pet igraca evrolige po sutevima za tri poena Bjelica NBA, Bogdanovic prvak Turske borio se za titulu evrolige, Kalinic takodje. Hocu da kazem pored Amerike koja ima sve same vrhunske igrace, Srbija je po kvalitetu sasvim solidna ekipa. Tako da moje misljenje je da ne trebas biti specijalno bistar kao trener da napravis rezultat koji su oni napravili na svetskom. Na stranu to sto je Djordjevic bio brutalan igrac on je sad trener to su dve razlicite stvari. Ne mozes sebi da dozvolis ma koji razlog da je da ides na Olimpijske igre bez centra kao sto je Marjanovic. Covece sad nemamo dva NBA igraca. Zato sto je njemu bitno da on u ocima javnosti ne ispadne ljiga. Po meni on nije trener kakvog ovakva ekipa zasluzuje. Nije bitan on bitna je ekipa. Nemojte biti licemeri. Stimac je srce ekipe on voli Srbiju i zato igra ne on igra zatp sto je svestan svojih mogucnosti. Da on dobije ponudu od NBA kluba on bi ostao na turniru. Manite se corava posla. U ljudskoj prirodi je da cuva porodicu pa posle porodice sve ostalo. Svi vi koji govorite da je reprezentacija na prvom mestu ste u najmanju ruku licemeri.

ama bre

pre 7 godina

@hajduk

Ma svi su još mali, tadasnja desavanja u kosarci nisu ni videli ( nisu ni u planu za rađanje bili) ili su svi zakrzljali u razvoju pa ne pamte. Ne misliš valjda da odrastao i pametan čovek može da misli i piše ovakve komentare za jednog velikog Saleta? A vidim da nemaju baš pojma ni o životu kad mogu da se stave na stranu jednog ovakvog igrača (mislim na Bobija) da nisu retardirani, svi bi bili protiv igranja takvog jer nam takvi hocu-necu džiberi ne trebaju sve da su od zlata!
Saletu puna podrška, a Bjelici brz oporavak!

Majstor Kvaris

pre 7 godina

Vidim komentare da svi pisete o Bobiju, Bjelici.. i jesu ogromni hendikepi neigranja ta dva igraca.. ali zivi bili pa videli najveci hendikep ove reprezentacije je taj sto smo mi jedina ekipa na svetu koja nema krila sa sutem za trojku. a u ovoj kosarci koja ce se igrati na OI to je nedopustivo.. Kalinic, Simon i Dangubić su na OQT sutirali trojke 14:6 i priprembim jos gore... od toga Kalina 7:4, Simon dao 2 kad bilo nevazno na 20+ razlike.. i na turniru kakav je bio u BGD to je moglo da se ne vidi, u Torinu ili Manili bi se svakako videlo.. sva sreca pa imamo bekove kakve imamo.. Lucic je na zalost igrac sa čestim povredama, i realno je rizično ga voditi na turnir.. Sad kada nema Bjelice Simona (ako je vec toliko vazan) sa peskirom na 4... Keselja u ekipu.. Dangubića kuci..!!!

Ранко

pre 7 godina

Колико су Срби не-достојанствени да би били спремни једном бахатом Бобију да се нагузе... А он не жели да игра турнир јер се боји повреде - па како ће да игра онда... јер нема уговор - па нема га још играча у репрезентацији... јер није осигуран - савез је обећао да ће му платити осигурање... Јер му неко брани - Грег и Мишко су му дозволили... Али може ноћ прије да откаже, и да иде са Паркером умјесто као Бјелица и Мачван да буде са репрезентацијом.. Ма ко је он, играч развојне лиге, играч који улази на 20 30 разлике и он да прави од легенде Ђорђевића мајмуна, е не може... Идемо овако, ал достојанствено, имамо квалитет... Подршка Ђорђевићу, Бог ти помогао!

Griffin

pre 7 godina

Kako mozemo da na OI idemo na medalju kad smo u Evropi max dogurali do 4 mesta,a Djdordjevic cak izjavio da nismo imali teoretske sanse vise? Sad smo jos u losijem polozaju. Jer padamo i mentalno. Raduljica podbacuje,standardno dobar,bar za Srbiju Bijelica ne igra,Jokica ce razapnu na krst,a ima 21 godinu,napeto,rade zivci. Teo ima dijapazon od 0 do 20 poena,kako mu dune taj dan...komedija.

Zap

pre 7 godina

Poslednji put kad smo igrali u najboljem mogucem sastavu bilo jos '95. Stalno bre neke povrede, otkazi, zabrane, ... Djordjevic radi dobar posao, ali tvrdoglavost oko Bobija nam nije trebala. Nemamo mi taj luksuz.

SRBENDA

pre 7 godina

Neverovatno je da sale nije imao uopste podrsku navijaca pre Sp 2014 i osvojio je srebro i umesto da dobije kredit za taj uspeh ljudi ga dalje pljuju kao da je neki neki bezveznjak zasto???? Dokle cemo da pljujemo po svojim legendama????Vidim pljuje se i ziki u dejvis kupu a ako izgubimo u odbojci verovatno ce i Grbic da se pljuje

Saša

pre 7 godina

Katastrofa.....Ovo mi liči na rukopis Amera, oslabiti najveće konkurente za zlato. Ajmo momci samo napred, za Srbiju, za Bjelu, do titule!!! Sve se može kad se igra srcem...!!!

ekipajebitna

pre 7 godina

Cek', sta je problem, jel smo se svi slozili da podrzimo Saleta 100% u svemu i sta god da kaze i da uradi i, pre svega, slozili smo se da treba da ide ekipa koja je ginula za svaku loptu pred uvek neugodnom domacom (kako smo culi ovde i dosadnom) publikom. Ta EKIPA! Tih 12 neustrasivih momaka. Pa oni ce i ici. Nema sekiracije. A i Bjelica nije bas bio standardan ili je "igrao u promenljivoj formi", kako voli da kaze nas trener za NBA igrace.

crise de nerfs

pre 7 godina

Poneka povreda pred pocetak takmicenja je ocekivana.tesko je sto nam ponajbolji igrac nece igrati,ali nema veze MI IMAMO SIROK IZBOR od 20ak igraca....ILI IPAK NEMAMO,jer je selektor licno oterao bar 4 igraca-Marjanovic,Zagorac,Micov,Velickovic nekad.Ignorisanje Muslija i Jelovca.Nepozivanje Ercega,bar na pripreme(Raduljica kad je bio u istoj situaciji je redovno pozvan da igra).Primecujem podosta nedoslednosti kod selektora.Glavno pitanje glasi -DA LI MI IMAMO SPORTSKOG RADNIKA NA CELU DRZAVNOG TIMA ILI PRITAJENOG DIKTATORA.Duboko molim da mi se objavi komentar.da vidimo demokratiju na delu.

milenadj

pre 7 godina

Scenario: Nece ni Macvan igrati,naravno da nas sujetni selektor nece pozvati Marjanovica. Srbija u grupi zauzima 3.mesto i puca u nokaut fazi. Djordjevic daje otkaz uz neku otrcanu izjavu, odlazi u Bajern i uzima lovu, dok mi smrtnici jos jednom gledamo propast i cekamo naredne 4 godine za Olimpijske igre... Nije mi jasno da covek na pripreme vodi povredjene igrace,koji em sto zauzimaju mesto nekom drugom ,oni i da se oporave nece biti 100%spremni! Ko je jos spreman odmah posle povrede?! Imamo neiskusnog i prosecnog selektora koji ne razmislja glavom vec ponosom,sujetom! 12 godina nismo igrali Olimpijske igre,i 12 godina smo cekali na ovakvu ekpiu i odluke selektora? EEEjjjj nama je Stimac u 12 najboljih olimpijskog tima Srbije! Guduric,Bircevic,Stimac - sve su to dobri momci ali nisu medju 12 najboljih!! Imamo bolje igrace,neki nece igrati zbog povreda,drugi zbog sujetnog selektora! I umesto da idemo sa najjacim timom i da obradujete ovaj napaceni narod,mi nista necemo uraditi! Selektor ce biti smenjen sigurno nakon Olimpijade,ali to nikakva uteha nece biti za los rezultat u Riju.

selektor tako ne radi

pre 7 godina

Pa dobro igraće Bobi na 5 a Jokić na 4. A kažete Đorđević zaratio sa njim pa ne može? Onda će Jelovac na 4. A ni njega neće? Pa dobro onda Savanović? A i sa njim zaratio? Pa dobro Mitrović je bar tu. A nije ni on? E Đorđeviću... Zato se ne ratuje sa igračima jer nikad ne znaš kad će da ti zatreba njihova pomoć. Uništiće te sujeta. Napravljena je bez ikakve potrebe drama sa Marjanovićem i evo dokle smo došli da sad nema ko da igra. Bez ikakve potrebe.

Mirko

pre 7 godina

Ima on upalu menadzerskog dzepa izgleda..cuj upala nerva pa ne moze da igra..pa sta je radio mesec dana, do sada je mogao sto puta da resi taj problem.Macvan slomio ruku pa radi sa reprezentacijom a ovaj ne moze zbog upale..kao da ima upalu mozga ne daj boze !

gigatrend

pre 7 godina

Evo "satisfakcije" svima koji su bili protiv pozivanja Marjanovića, i za to da na OI ide tim sa kvalifikacionog turnira. Sve je verovatnije da će ići baš taj tim.

Vlasko

pre 7 godina

Znaci smem u ozbiljan novac da se kladim da Djordjevic kao trener u buducnosti nista ozbiljno nece osvojiti. Tipa Evroliga, prvenstvo Spanije, Turske... O EP,SP i OI da ne pricam. Moze samo kod nas ovako da se k...i, u bilo kojoj reprezentaciji bi odmah dobio otkaz a o klubovima i da ne pricam. Ali sta da radimo, opet moramo da ga podrzimo jer druge reprezentacije nemamo.

bjelica kako bez tebe

pre 7 godina

Toliko smo trosili energiju na pricu bobi-sale da smo potpuno zaboravili da nam je godinama unazad kljucni igrac povredjen i da niko ne daje garancije da ce se oporaviti. Da ne filozofiram puno... ovo je toliki sok i udarac za mene licno da ne mogu da verujem. Mozda cu preterati ali da je 100 posto spreman, on je daleko najbitniji igrac ove reprezentacije. Bez njega smo jako jako slabi u skoku pre svega....
Usudicu se reci, polufinale je podvig u ovom trenutku, i to kakav!

Булат

pre 7 godina

Људи о чему ви причате овде?! Имамо изгледе за медаљу? Па ни са Бјелицом, ако сте објективни и не понесе вас страст према репрезентацији и славној кошаркашкој историји, медаља не би била изгледна. Овако тек није. Јел сте ви видели групу Б са којом се укрштамо? Јел сте видели нашу групу? Јел могуће да неко олако нама припише пшансу за медаљу при оваквом расплету? И у пуном саставу са Бјелицом и Мачваном ући у борбу за медаљу би било равно подухвату попут оног на СП. Није немогуће, али је врло тешко. По мом скромном суду, у овој ситуацији, доћи до полуфинала биће превелики успех, а о томе шта даље следи па добро не треба трошити речи. Треба прво дотле стићи. Дакле не заносите се превише и навијајте корак по корак, јер НЕМА лаког ривала и НЕ СМЕ да буде потцењивања НИКОГ!!! Што се Марјановића тиче, јел сте ви свесни да човек није уопште у наше систему игре и све да га позове ко каже да би се уклопио и допринео жељеном резултату? Друго какве везе Бјеличина позиција има са Бобановом, па да 50% коментара буде Е САД ЗОВИ ВОБИЈА?! Хајде једном у животу будимо са обе ноге на земљи и дозволимо момцима да што растерећеније могуће уђу у олимпијски турнир и да корак по корак иду ка свом циљу.

mmajstor

pre 7 godina

Dobro, svi znamo da je ovo maslo Minesote. Kunem vam se, ali ja bi im se na Bjelicinom mestu zahvalio, i igrao za reprezentaciju po svaku cenu, i po cenu otkaza ugovora. Takav igrac uvek moze naci odlican ugovor, a i da se vrati u Evropu ne bi bila tragedija. Stvarno ne razumem te ljude...da li ce zaraditi 7 ili 10 miliona dolara, jel na tom nivou ta razlika stvarno toliko bitna, bitnija od ucesca na OI i igranja za svoju zemlju? Bas smo prodane duse i nista nam sveto nije...

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Strava koliko priucenih strucnjaka za kosarku, a narocito psihologiju, sve vrhunski parapsiholozi!
Ne pazite na casu, Marjanovic je MANJE OD 24 sata pre pocetka priprema otkazao SRBIJI (a ne ?orđeviću!) u razgovoru sa selektorom, grubim i necivilizovanim recnikom: NECU da dodjem na pripreme, a i strah me da se ne povredim! Kraj.
I provereni antipartizanovac, da ne kazem zvezdas, Djilas, pa je rekao: Marjanovic ne moze proci bez sankcija.
Oko Bjelice je stvar jasnija od bilo cega: decko je sve vreme s reprezentacijom, radio PO POSEBNOM PROGRAMU, ali - kosarkaski je sve OK, medjutim sumnjam u lekare da znaju... Ako ima bol u trigemonalnom nervu, nikakve terapije ne pomazu dok se ne repozira sakroilijacni sav!
Ako je to, garantujem da bi treci dan mogao da trenira, a posle 7 - 10 dana optereti se sa 100%.
Trazim nacin za kontakt...

cuna

pre 7 godina

sta ste se uhvatili Marijanovica mene dusa boli za Bjelicu bez njega ce biti tesko ,presli ste preko vesti da Bjelica ne ide kao nista da bi u horu vikali neka ide Bobi e pa meni je vise zao Bjelice i koliko ce se osetiti u timu njegov nedostatak j... vas Bobi

op

pre 7 godina

ne bi ni bilo posteno, Bircevic je izneo ove kvalifikacije. kako sada pogledati u oci Bircevicu i reci mu ne putujes u Rio a izneo si kvalifikacije od 3 miliona u koje smo otisli jer nismo mogli kos iz reketa da damo Litvaniji. i bas zato sto volim i navijam za Srbiju pisem ovako, a vi se naviknite da ima i onih sa drugacijim misljenjem.

Vlado

pre 7 godina

Steta za Bjelicu,, ako je iko zasluzio da vidi Rio to je on. Ali sada sam jos vise uvereniji da osvajamo medalju, za Bjelicu, za Saleta, u inat dusmanima.

Paja

pre 7 godina

Los covek (citaj trener) nosi losu karmu iskreno ne znam da li to postoji ali je cinjenica kada se svadja i trener se glupira da stvari izmicu kontroli eto toliko.

leg'o bi nam Vucevic k'o budali samar

pre 7 godina

Treba pravi drzavu sa Crnom Gorom ponovo, oni imaju gomilu kvalitetnih igraca na 4 i 5 a mi na ostalim pozicijama, taman se lepo nadopunjujemo, a ovako ni mi ni oni sigurno necemo ponoviti uspehe SRJ/SCG

vlada23

pre 7 godina

Koliko god ja smatrao da Bircevic nema kvalitet, decko stvarno igra solidno sa ovim timom i zasluzio je da ode, da koju trojku i sasvim dovoljno.

neko iz mase

pre 7 godina

Vi očito ljudi niste svesni da svi mi bi trebalo da budemo zadovoljni što smo uopšte uspeli da odemo na Olimpijadu posle tri propuštena ciklusa..Znam da je svaki igrač bitan kao što su Bobi i Nemanja ali šta da se radi..Tako je kako je ispalo na kraju!" I ovo što imamo biće dovoljno za odličan rezultat..

kavkaz

pre 7 godina

Више не могу да трпим ово и морам да се огласим.Ви који бисте сад звали Бобија немате ни м од морала.Лепо је неко објаснио ово са посоом и црнцима.Замислите ви уложите ваш максимум,иако сте уморни,можете да се повредите,итд.,и онда дође селектор и каже ви не играте игра он јер је познатији од вас и игра за Детроит


Tebro, mogu i ja da se trudim vise od Ronalda, da se vracam u odbranu, da uklizavam, ali "numem" da igram. Nije zato sto je ovaj poznatiji od njega, nego zato sto zna. Prosto.

ferdinand

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika. Jedini princip koji važi, vodiš 12 najboljih i tvoj zadatak kao selektora je da ih nateraš da igraju najbolje. A selektor nam se drži nekih principa koje i sam krši. Princip iz 2014. kad se Bobi nije uklapao u njegovu koncepciju, pa sve do danas i potpunog zaokreta, i izjava kako je celu koncepciju i ekipu prilagodio Bobiju. Itd, itd...

Monarhista

pre 7 godina

Bravo Djordjevicu!
Sad samo jos da smislis nesto da se zakacis sa Teom i Kalinom,posto je "prirodno" da otpadne Danguba i u Rio ces od Zvezdasa voditi samo "srce tima" Stimca...ovo je ZLOCIN!!!
Tri miliona dobijes za turnir koji nismo morali ni igrati da si pametniji bio na EP a ti sve spiskas u trenutku,bravo,bravo,bravo!!!
Jesam li rekao da cer od NAJBOLJE Srpske petorke
Teo,Nedovic,Kalinic,Bkelica,Bobi ostati samo teo u epizodici jer bas nema gde s njim osim da se mozda bas posvadja s njim otvoreno a i to je moguce...

Monarhista

pre 7 godina

Mozda nije mogao Raduljica da ga poveze:-)
Il! posho biciklom na pripreme a mozda ga Bjeli nije cekao kod kolima:-))
Raspad sistema,zali Boze one narodske pare za turnir ....mogli smo da napravimo bolönicu negde u ruralnom kraju ili dom za nezbrinutu decu:-(((

srb

pre 7 godina

reprezentacija svakim danom sve slabija i slabija,delimicno zahvaljujuci i selektoru....neki se nazalost povredili a neke selektor iz svoje sujete nece da zove....djordjevic = vucic

schh..

pre 7 godina

Bio sam da Marjanovic ne igra na OI i osta bi pri toj odluci i podrzao Djordjevica u istoj ali bih ga sada zamolio da je promeni mnogo gubi tim bez obojice. Jeste da smo i dalje jaki ali tim je psiholoski slabiji kad zna da tu nisu ni Marjanovic ni Bjelica.

Jabučilo

pre 7 godina

Pitajte malo ljude iz struke šta misle. Zapanjili biste se koliku Sale ima podršku. Jer se Boban poneo nesportski. Ali, nema veze, sad će "Bobi umesto Bjelice". Toliko o poznavaocima.

satelit

pre 7 godina

Podrska Sasi! Jos jedna "NBA povreda"! NBA klubovi prosle (BOBI),a i ove godine se rugaju nasoj rep.izmisljenjem povreda samo da nasi igraci ne bi igrali! Videcete za par nedelja kad naprasno ozdravi.. Nema to nikakve veze s Bjelicom ,on je sjajan decko!

Sad je red na Kuzmica i Pavlovica

pre 7 godina

Ovde nesto gadno smrdi. Izgleda da je svadja izmedju Bjelice i Djordjevica na evropskom napravila preveliki jaz. Unisti nam selektorova sujeta reprezentaciju.

slobinator

pre 7 godina

đorđević je zaslužio da popije otkaz odmah,a ne posle rija,jer će onda biti kasno.imamo slobodnog dudu ivkovića I sa njim I bobijem bi ubeđen sam igrali finale.

Jabučilo

pre 7 godina

Smarate vise sa onim . 
Shvatate li da je on dezerter a sa njima zna se sta i kako.
(Karaburac, 17. jul 2016 16:02)

U Srbiji, punoj dezertera, neće te razumeti. A potpuno si u pravu.

Valjevac

pre 7 godina

Izem ti vise taj NBA, ko god da ode tamo, ne moze da igra za reprezentaciju, ili mu ne daju ili se povredi. Nemanja je jedan od najvaznijih nasih igraca, falice nam puno. Brz oporavak Beli, au koja steta.

realan

pre 7 godina

Ako u narednih par dana i Jokic otkaze onda ne moramo ni da idemo u Rio....Teo ne moze sve sam, a Djordjevic je jedna uobrazena budaletina koliko god ga vi grobari voleli

Covek zvani Vuk

pre 7 godina

Kod nas su svi selektori i najpametniji. Nikad zahvalni, nikad zadovoljni. Jeste gledali kvalifikacioni turnir ?, jeste li videli ista od vase zlobe i obesti. Jeste li videli tim, i to kakav. Ko je to naoravio ?!? Sale jedan i jedini, Sale Nacionale. Uz tebe srcem svim !

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Mooolliiiim??? Neee breee!!! Katastrofa za naš tim, on i Teo su nam najbitniji igrači. Eto Birčevića na OI, koji je mnogo lošiji igrač od Bjelice. Jedini kršteni krilni centar će nam biti Mačvan, Kalina može da pokriva četvorku, al nije to to, njegova prirodna pozicija je trojka. Jokić će da igra na petici sigurno. E kad bismo mogli nekako da kloniramo Jokića, da igra i na 5 i na 4 u isto vreme... Naša prva i najjača petorka je trebala da bude Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica, Jokić. Ništa od te petorke. Veliki je hendikep to što Bjelica neće igrati. Nadam se da zalizani Miško nije umešao svoje prste i kumovao da Bjelica ne igra na OI. Sve mi ovo deluje kao posledica sukoba na relaciji Sale-Miško. Nadam se da grešim, ali je neverovatno koliko nam tamo neki menadzeri kroje sudbinu.

Boris Banović

pre 7 godina

Selektore, hoćeš li i njemu dati šansu 2017. Reprezentacija nije poligon za obračun sa menadžerima, mi nećemo imati ništa od toga što će te oterati kao iz Pao-a ! Izvini se i pozovi Marj A novića za tvoje dobro !

Bob

pre 7 godina

Da se ne lazemo, u dogovoru sa strucnim timom minesote odlucili su da ne igra iako povreda nije problematicna...veliki novac je u pitanju a nemanjin bekgraund u reprezentaciji omogucava da otkaz prodje bezbolno za razliku od bobija koji hoce sa igra ali boze moj nije igrao na kval.turniru... jedino sto iz ovoga mozemo da zakljucimo jeste koliko je Milos Teodosic veliki igrac pravi kapiten ��

liberalizam

pre 7 godina

Djordjevic je selektor tek 2g. zasto tvrdoglavo stavlja sebe iznad interesa sporta u srbiji (kazem sporta posto je u pitanju mogucnost medalje na olimpijadi)? kud je jelovac, musli, kuzmic, milutinov. prije toga onaj Pot, prije toga Bobi isto. Postoji tu jedna tendencija sujete. misliti da bi ovako nesto bili kod Shpanaca ili Jenkijevaca?

Nenad

pre 7 godina

Samo sam se pitao koga bi Bjelica menjao u prvi 12 jer po prici selektora ovi koji su izborili plasman treba da idu u Rio.
Pa koga ce Macvan da zameni jel Bircevica koji kako rekose gine itd...
Haha koja komedija

rabo

pre 7 godina

Mislim da je medalja ono zbog cega se ide u Rio. Saopstenje selektora je bilo nepotrebno. Kako sad da ga anulira, čovek od principa. Vrata nikada ne treba zalupiti za sobom. Turisticki ici u Rio nije potrebno.

Kekele

pre 7 godina

Djordjeviću izvini se lepo Bobiju i narodu za ovo maltretiranje,i pozovi Bobija u reprezentaciju,pa i ako loše prodješ na OI eto ti i alibi da je narod hteo Bobija.
Srbija iznad svega.

Булат

pre 7 godina

Људи о чему ви причате овде?! Имамо изгледе за медаљу? Па ни са Бјелицом, ако сте објективни и не понесе вас страст према репрезентацији и славној кошаркашкој историји, медаља не би била изгледна. Овако тек није. Јел сте ви видели групу Б са којом се укрштамо? Јел сте видели нашу групу? Јел могуће да неко олако нама припише пшансу за медаљу при оваквом расплету? И у пуном саставу са Бјелицом и Мачваном ући у борбу за медаљу би било равно подухвату попут оног на СП. Није немогуће, али је врло тешко. По мом скромном суду, у овој ситуацији, доћи до полуфинала биће превелики успех, а о томе шта даље следи па добро не треба трошити речи. Треба прво дотле стићи. Дакле не заносите се превише и навијајте корак по корак, јер НЕМА лаког ривала и НЕ СМЕ да буде потцењивања НИКОГ!!! Што се Марјановића тиче, јел сте ви свесни да човек није уопште у наше систему игре и све да га позове ко каже да би се уклопио и допринео жељеном резултату? Друго какве везе Бјеличина позиција има са Бобановом, па да 50% коментара буде Е САД ЗОВИ ВОБИЈА?! Хајде једном у животу будимо са обе ноге на земљи и дозволимо момцима да што растерећеније могуће уђу у олимпијски турнир и да корак по корак иду ка свом циљу.

misko

pre 7 godina

Kod Saleta imate igrače koji žele da igraju ali su povređeni, koji žele da igraju ali ih Sale ne želi,koji žele ali ne znaju,koji znaju ali ne žele i sve tako nekako.Sale isti Dule, pali se mašina, Saša P. krenuo sa pecanja...i borba za opstanak.Skandal majstor.Još Bogdan da otkaže pošto je Simon tu pa nek se igraju.

Bulahruz

pre 7 godina

Naš najjači tim:
4. Teodosić
5. Milosavljević
6. Gudurić
7. Bogdanović
8. Bjelica
9. Marković
10. Kalinić
11. Nedović
12. Marjanović
13. Raduljica
14. Jokić
15. Simonović

Bjelica ne ide zbog povrede, a za Marjanovića je Đorđević krivac. U odnosu na Birčevića i Mačvana su Gudurić i Simonović bi trebalo da imaju prednost.

Nema šanse da osvojimo medalju, a ulazak u polufinale bi bio ravan čudu.

zoran

pre 7 godina

Bobi, Bjelica, Milutinov..i.t.d..shvatite da je u Djordjevicevoj sujeti I egoizmu problem...zar mislite da je zabe shutnut iz Grcke..?? Pravi selektor nase reprezentacije je trebao biti covek koji radi u NBA ligi.Znamo o kome je rec. Ovaj je dosao preko veze I to ceo Beograd zna.

srbija

pre 7 godina

1.Teo. (Jovic,Markovic)
2.Bogdan (Nedovic)
3.Kalina (Simonovic)
4.Jokic. (Macvan,Bircevic)
5.Bobinator. (Radulja)

Kakva petorka.NAJBOLJA.
Posle svih prica,ko da igra ko ne ovo ono.
Svevisnji(Dordjevic)mora ovo da povede ako hoce medalju.

Diego

pre 7 godina

Сале, прегризи понос, олимпијада није сваке године, ако сад нешто не напрви ова генерација неће никад више. Не знам да ли Савез може да позове Бобија?

dzukac

pre 7 godina

Nesreća... Podrška za selektora i 12 momaka.
Sa Bobijem je bilo šta je bilo... Samo se pitam koliko je bila realna mogućnost da "Frank the Tank" zaigra za Srbiju, legao bi nam sada "k'o budali šamar"...

Dr.Poganikus

pre 7 godina

ko li su ovi ljudi koji prozivaju bjelicu, marjanovica, saleta? sta oni pametno rade u svojim zivotima? alo bre ovi ljudi idu na OI, nije mala stvar. Drugo svi imaju veliku zelju da igraju. Trece ovo koliko je lose, toliko.je.i dobro, jer nam sada barem na papiru gledano medalja nije tako blizu. Zbog svega ovoga cu sa zadovoljstvom da docekam OI i da uzivam u igrama nasih. A medalja ako dodje, dodje, nemaju oni razloga nikome da polazu racune. Srecno!

analiza

pre 7 godina

Dominantne centre nemamo od Divca(koji se borio sa NBA azdajama;Krle je bio odlican,ali za Evropu;a da je Bobi sjajan,u NBA bi ga mnogo vise koristili,jer nije on pocetnik pa da ga stede-Jokica nisu stedeli).Bjelica je odlican igrac,ali mi nikad nije licio na lidera(zadnji pravi lider bio je Bodiroga,jer je imao i ruku i mozak i srce da kad je gusto povuce i izmisli kos) i on nije klasa igraca Gasol ili Novicki,od kojih je zavisilo po 60% igre tih ekipa.Jokic ce tek biti sjajan,ali ce imate tezak posao,a mlad je i prvi put igra veliko takmicenje.Teo moze da odigra od 0 do 20 poena i ne igra nikakvu odbranu i nije njemu zavaljujuci CSKA osvojio titulu,ali je najbolji plej koga imamo-za napad.Jokic je odlican u odbrani i stekao je sigurnost u Evroligi i moze biti otkrovenje.Nedovic ima sjajne fizikalije ali i osobinu da se zalece kao muva bez glave.Markovic je odbrana.Simon je borac,ali pored Gudurica,koji moze postati cudo od igraca,mislim da nema sta da trazi.Onaj od koga ce sve zavisti je Bogdanovic.On ima sut,ima fizicke predispozicije,popravio je odbranu u Feneru,njemu je najteze zbog one utakmice s Litvanijom.Treba mu da bude malo agresivniji,pa i bezobrazniji(Kalina to ima,mada ponekad preteruje s foliranjem faula u napadu i onim pipanjem lopte kroz kos)

Kojo

pre 7 godina

Kad pomislim na ovo hvata me neka jeza.. Zamislite da nas izbace hrvati.. Da'l biste onda podrzavali to sto nije poveo Bobana, i sto Bjelica sticajem okolnosti ne moze? Dace Bog da se ovo nikad ne desi.

cigu-ligu

pre 7 godina

Bjelica je nas najboli igrac kada ja u formi.Ali nije!!!
Tako povredjen ne bi mogao da pruzi svoj maksimum.Trebaju nam zdravi igraci.I bez njega imamo dobru repku.

bob

pre 7 godina

@Marin da nisi mozda slusao njihov razgovor, pa znas da Bobi nije konfliktna licnost i znas da zbog ugovora nije igrao? Zato ti mozes samo da komentarises Saletov posao. A ako vec poredis, Jokic je prosle godine otvoreno rekao da nece da igra, jer hoce da se dokaze u letnjoj ligi. I bas cu da poverujem da je Bobi hteo da igra, a da Sale iz inata nije hteo da ga zove, sigurno je ljubomoran sto on nije imao takav nba ugovor

Kosarkasica

pre 7 godina

Znaci smem u ozbiljan novac da se kladim da Djordjevic kao trener u buducnosti nista ozbiljno nece osvojiti. Tipa Evroliga, prvenstvo Spanije, Turske... O EP,SP i OI da ne pricam. Moze samo kod nas ovako da se k...i, u bilo kojoj reprezentaciji bi odmah dobio otkaz a o klubovima i da ne pricam. Ali sta da radimo, opet moramo da ga podrzimo jer druge reprezentacije nemamo.
(Vlasko, 17. jul 2016 15:22)

Ajde, ja pristajem, ali u zaista veliku lovu!

marko_bgdd

pre 7 godina

boban nije igrao kvalifikacioni turnir,nije igrao ni bjelica...bjelica ne ide zbog povrede,a boban hoce da ide,ali sad ne moze posto nije igrao turnir...nema logike...sa micovom nije mogao da se resi nesporazum...potreban nam je bobi posto ne ide bjelica ,jokic ce morati da igra na cetvorci...a centri su nam raduljica i stimac...smesno

istina u lice

pre 7 godina

ljudi, prestanite da se zavaravate. jedna od istina je ova, Olimpijske igre nisu izborene nego su kupljene sa 3 miliona evra domacinstva. mogle su biti izborene da nas nikad sakatija Litvanija nije lagano pobedila. kada se pred svojom publikom borite protiv Ceske i Portorika, izvinite, ja smatram da smo ucesce kupili. ne bas jeftino a ni potrebno kad je vec sve ovako.

Bozidar Gojkovic

pre 7 godina

Znaci hit sampionata Beba Jokic na 4 i maestro Radulja na 5! Bircevic i Kalina mogu isto po koji minut na 4, a Stime na 5. Tim rotacijama cemo toliko zbuniti protivnike da ce Bogi i Teo moci da resetaju kako im se prohte!

MilosSrbija

pre 7 godina

Ne mogu da verujem, Beli je bitan igrac za nas, uz Tea najbitniji. Ne znam da li ce nekog naknadno da pozove. Mozda Velickovica, slazem se da nije onaj stari ali svakako ima znanje i iskustvo ucestvovanja na velikim takmicenjima. Oko Bobana je tacka stavljena. Sada treba da pozove nekog i ojaca igru u reketu. Mislim da bi bilo neozbiljno da ostanemo samo sa Kalinom i Bircevicem na toj poziciji. Jokic je nominalno centar, moze da igra i krilnog ali u tom slucaju se opterecuju Raduljica i Stimac. Teska situaciju, nadam se da ce Sale da pozove nekog. Ne znam kakva je situacija sa igracima koji se nisu nasli ni na sirem spisku. Bas steta. Kako zbog same ekipe tako i za Nemanju. Sto se mene tice, NBA je smrt za reprezentativnu kosarku. Siguran sam da je Minesota agitovala da Beli propusti OI. Za igraca koji se bori za svoje mesto u timu to je prevelik pritisak. Videcemo u narednim danima.

abc

pre 7 godina

nba klub Garbahosi: Horhe, mi ti zabranjujemo da igraš na OI u Pekingu!
Garbahosa: Vi mi zabranjujete?? more mrš u piiiiiiiiip!

nba klub Bjelici: Nemanja, mi ti preporučujemo da ne igraš na OI da bi zalečio ovu povredu zbog koje si u stanju već skoro mesec dana da treniraš punim intenzitetom..
Bjelica: pa važi..kako vi kažete..


jedan je Miloš Teodosić..

Иван

pre 7 godina

Прва петорка (само стартери):

Јовић, Недовић, Богдановић, Јокић, Марјановић

Друга петорка (од којих би неки играли више од стартера):

Теодосић, Гудурић, Калинић, Мачван, Радуљица.

Наравно, Сале ће то другачије склепати, без Гудуре, Бобија и Мачвана, а са Симоном, Штимцем и Бирчевићем.

Jumko

pre 7 godina

Nema veze momci, samo napred! I '98. sa okrnjenim sastavom otisli u Atinu i bili prvaci sveta... Neuporedivo, al' ajd! I bolje da se smanji euforija! Bez euforije uspesi, '95, 98, 2001, 2002, 2009, 2014! Sa euforijom neuspesi, '99, 2000, 2005, 2010, 2015!

E zivote lutalico

pre 7 godina

E sad na cetvorci nemamo apsolutno nikoga.. A Bobija nece pozvati naknadno, sto je zalosno, jer bi Jokic onda mogao citav turnir da igra cetvorku

srbija

pre 7 godina

sta smo sad ostali na Bircari samo?!?
sale zovi Bobija, slazem se sa svime, da nije prosao pripreme i ostale zezancije, ali sad smo osakaceni covece...

BotKiller

pre 7 godina

Tezak udarac, ali kako kaze ona stara, nije bitno koliko puta si pao, vec koliko puta si uspeo da ustanes posle pada! Brz oporavak Beli!!! Kako god bilo, i ko god bio selektor (a zeleo bih da to dugo bude Djordjevic), imamo tim za velka dela u narednim godinama, narednim OI, kao i onim za 4 godine.

Atreides

pre 7 godina

Djordjevic je bio igracina ali kao trener je nula. Sto s eBjelice tice doticni i ovako nije u formi tako da ovo i nije neki gubitak. Mozda bi Velickovic mogao da udje u razmatranje decko je odigrao vrhunski protiv Zvezde ili recimo Mitrovica

Paja

pre 7 godina

Da se ponovim, Al Pacino u filmu Djavolji advokat :"Sujeta moj omiljeni greh" , kako je brzo dosao na naplatu a cini mi se da tome jos nije kraj...

krajisnik

pre 7 godina

bacili tolike pare na organizaciju kv.turnira,a u Rio ide sklepan tim.U prevodu tih par miliona Djordjevic procerdao svadjajuci se sa svima,jer sad stvarno idemo ko turisti

DedaMiloje

pre 7 godina

Smarate vise sa onim .
Shvatate li da je on dezerter a sa njima zna se sta i kako.
(Karaburac, 17. jul 2016 16:02)

U Srbiji, punoj dezertera, neće te razumeti. A potpuno si u pravu.
(Jabučilo, 17. jul 2016 19:42)

U Srbiji ima i dosta budala, mislim da će vas oni najbolje razumeti.

nikola

pre 7 godina

Kako sad to? Zar Djordjevic ne rece da ce sigurno ucestvovati i da je povreda sanirana? Ovo sad dodje kao veliki sok narocito za njegove saigrace. Djordjevic bi mogao malo da pripazi kad daje izjave jer ispada neodgovoran i neozbiljan.

Majstor Mile

pre 7 godina

Kad sam svojoj ženi objasnio zašto je Bobi ostao u SAD i o čemu se radi, pitala je, da li bi Djordjević ostavio milione dolara i neizvesnost oko novog kluba i došao na pripreme... Rekao sam joj da ne znam...
Šta vi mislite?

YNWA Zvezdaa

pre 7 godina

Ok za Bobija,nije hteo,pa OK što ga ne zoveš
Al' sad Bjelica koji silno želi da zaigra za nas,pa ga je povreda u tome sprecila,stvarno si trebao da ga pozoves
Sale postujem tvoju svaku odluku ali si mnogo pogrešio

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sad bi bas bila fora da Boban dobije poziv,razvali na OI uzmemo medalju i ono...kao...srpska spontanost i sizofrenija je opet urodila plodom lol

zagor

pre 7 godina

znam da je nekulturno ovo sto cu napisati, ali teo, bjelica i jokic su po 30% reprezentacije svaki (njih trojica zajedno 90% srbije u kosarci). bogdan i raduljica zajedno su jos 10%. ostali su nebitni tj. moze bilo ko da igra nije vazno da l je macvan/mitrovic/savanovic/bircevic/erceg ili nedovic/milosavljevic/zagorac/guduric ili kalinic/simonovic/dangubic... svi su slicni i niko ne donosi neki ekstra kvalitet. izgubih se, ali ono sto hocu da kazem je da smo upravo ostali bez 30% reprezentacije i jedine ozbiljne cetvorke. sto neko kaze, mastali smo o finalu (da ne cuje niko i o zlatu), ali sad je 1/2 finale ozbiljan uspeh. za nas je ovo veci hendikep nego za amere kad im otkazu kari, lebron, melo i durent zajedno :P
p.s. ali nije meni do medalje, nego do toga da vidim nasu reprezentaciju u punom sjaju i da uzivam u igri... bez bjelice, to mi je tesko da zamislim.

Stara kuka

pre 7 godina

@lale gator
Mi Litvancima redovne musterije?Pa ti kosarku pratiš od juce.Na proslom prvenstvu nas nije isao sut opet smo izgubili na jednu loptu.

milan

pre 7 godina

Sad da otkažu svi jedan po jedan, iskreno mi je sve jedno, ako ne možemo ili nećemo da okupimo najbolje po svaku cenu, ovo sve gubi smisao. Ako je razlog što je jednom to prošlo loše na EP u Srbiji, ne znači da svaki slektor neće biti u stanju da ukomponuje najbolje da najbolje i igraju! Na kraju, čega ćemo se sećati sa ovih OI, samo činjenice kakvi smo mogli biti da smo išli u najboljem sastavu, a to je prvo sa Bobanom onemoguceno, sad sa Bjelicom upotpunjeno!

Fast Food

pre 7 godina

Bice ovo jedan od slupljih turistickih aranzmana,da momci upoznaju lepote Brazila.Osvajanje neke medalje je u domenu naucne fantastike.

lale gator

pre 7 godina

Ako pobedimo u prvoj utakmici posle grupu, mi da slavimo. Bicemo 3. ili 2. u grupi. Nadam se da cemo pobeduti Australiju. Posle toga dolaze nam Brazil ili Litvanija, jednima smo stalne musterije, a drugi su domacini sa nikad jacom reprezentacijom. Videcemo, mislim da nam kladionica nece biti naklonjena, mada mozemo u 4 najbolje ekipe. Nije realno ocekivati medalju u duelima sa Usa, Spa i Fra.

pedja

pre 7 godina

Sujetni selektor je sve vreme znao da odlazak Bjelice ne zavisi ni od njega ni od Nemanje vec od stava Minesote.Ovo je ista situacija kao sa Bobijevom povredom prošle godine.Iz staba reprezentacije su "mislili" da ce se Bjelica oporaviti.Za rukovodstvo ekipe iz "zemlje košarke" malo je smešno da ne kažen jadno.
Tim za OI treba da bude sastavljen od igrača koji su najbolji. Da li Marina Maljković treba da se odrekne Ane Dabović i Sonje Petrović zato što nisu na pripremama. Očikledno da je u pitanju hir, sujeta ili razni nekošarkaški razlozi kada jedan prosečan selektor (ali kao igrač Sale nacinale - legenda) nije hteo da oformi tim za srebro na OI. Brzo ćemo kući!

Bane

pre 7 godina

E to vam je Amerika, rintanje do krajnjih granica sto za posljedicu ima ceste povrede. Nebitno da li se radi o kosarci ili nekom drugom poslu. A za Bobija... Mi Srbi smo cesto fatalisti pa vazi ona ili ce biti kako ja kazem ili nikako. Nije ispao mudar nas selektor. Mogao je npe. da ga pozove pa da mu kaze pred ostalim igracima igraces ali ces biti drugi centar. Par utakmica sa smanjenom minutazom a onda bi stvari dosle na svoje pa ga "neprimjetno" prekomandovati u prvog centra. Igraci bi to prihvatili jer nisu zlopamtila. Kompromis a ne tvrdoglavost je kljuc uspjeha u zivotu.

pragmatic

pre 7 godina

Da li to Bobi i Bjelica imaju istog menadžera?
A Saletu niko ništa ne određuje a, citiram, "pogotovo ne menadžeri".
Sale, veličina trenera je da od 12 najboljih napraviš tim koji diše kao jedan.
Prosecan trener ide linijom manjeg otpora i okupi 12 koji se dobro razumeju (staro drugarstvo, itd.).
Kada Murinjo dovede Ibrahimovica, da li pita Runija i ostale za dozvolu?

Dagi

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.

John Stockton

pre 7 godina

Šteta što nema Lučića na spisku, to je igrač koji po karakteristikama najviše podseća na Bjelicu. Jeste Bjelica na višem nivou od Luče što karijera govori ali Vlada je strahovito borben igrač i to je ono što pokriva neke njegove slabosti a fizičkalije su mu oduvek bile jača strana što mu.omogućava da igra i na 3 i 4. Kako god, nadam se da će bar Mačvan biti spreman za OI, neophodni su na takvi igrači.

Bane Dendonja

pre 7 godina

"Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan..."

Macvan dobar skakac!?! Da nije i on ko Furkan Aldemir dabl dabl masina!?!

sloba

pre 7 godina

Saleta sam obozavao kao igraca, ali stvarno iskazuje neku tvrdoglavost koju maskira karakterom i prinicipima. OI nece biti kao turnir u Bg gde su slabosti mogle da se maskiraju, tamo ce sve doci do izrazaja a izmedju ostalog i da nemamo dobru odbranu u reketu. Tacno je, Marjanovica bi mogao da pozove da zakrpi rupu ali to se nece desiti.

kimiko

pre 7 godina

Tacka na dnevnik komandanta se stavlja tek kada se ljuti boj zavrsi.Do tada se sva raspoloziva sila angazuje i popunjavaju redovi.
Jednog Zivojina Misica su zvali iz penzije i rehabilitovali kada nas je golema nevolja stegla.
Putnik je znao kuda i sa kim poci u velika iskusenja.
I nije mu prece bilo nista sem Srbije.

delArnoBend

pre 7 godina

steta za takvog igraca i coveka kakav je Bjelica..sto se reprezentacije tice ne brinem ,i onako bi to previse inteligencije bilo u jednoj ekipi ;)

zabrinuti

pre 7 godina

Ja Djordjevicu ne zameram direktno to sto je odstranio Bobija vec taj nonsalanti odnos prema reprezentaciji, kao da ga ovaj put ne zanima osvajanje medalje, vec, da tako kazem, neki licniji interesi, a takav utisak sticem kada vidim koga je pozvao na onaj prvi spisak i kakve izjave daje, jednostavno on ili precenjuje sebe ili je fokusiran na dobrobit sebe i svoje Ekipice a na ustrb Ekipe. Ja bih jako voleo da gresim al' takav je trenutni utisak. I sad nakon otkaza Bjelice trebalo bi bar NEKOG dodatno da pozove, to bi bila normalna reakcija selektora koji brine o svom timu..

Trile

pre 7 godina

Beli je bio u publici na svim utakmicama kvalifikacionog turnira sa Macvanom. Ja ne znam odakle tolika zelja da se napada Djordjevic, kao da je on otkazao a ne Beli. Setimo se samo povredjenog Djinobilija 2002. Tada je najbolji igrac Argentine bio povredjen ali je hteo da igra i usao je u igru. Da nije bilo njegovih gresaka, Jugoslavija ne bi bila prvak.

SAŠA FRANKFURT

pre 7 godina

Ma ajd Djordjeviću, važno je učestvovati, za medalje ima ko da se bori!! Gledaj da povedeš obavezno Birčevića. On će da nas "vadi"!!

Keypooh

pre 7 godina

Ovo je veliki udarac za našu reprezentaciju. Prava je šteta što nećemo videti pun potencijal ove ekipe. Jer za 4 godine i sledeće OI ko zna ko će igrati, ali ovi stariji sigurno neće: tipa Bjelice, Teodosića, Marjanovića. Da ne ulazim u razloge zbog kojih ovaj ili onaj ne igra, niti je bitno na čijoj sam strani, uvek sam na strani reprezentacije, ali stvarno je užas što na najvećem takmičenju od kako je sporta nećemo moći da vidimo: Teodosića, Bjelicu i Marjanovića na vrhuncu, Bogdanovića i Jokića koji su već sad preozbiljni igrači, košarkaški pre-inteligentnog Mačvana, MVP Endese Muslija, pit bulove Dragana Milosavljevića i Stefana Markovića... Kakav bi to TIM bio, strašan tim.

Jabučilo

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika.
...
(ferdinand, 17. jul 2016 15:06)

A da li ste imali trenera, da vas 12 sastavi u tim?

Pirocanac

pre 7 godina

ja sam razocaran jer kada smo bili drugi na SP svi su hvalili Saleta posle na EP posle nesrecnog poraza ste ga pljuvali a sad jer je i Bjelica odustao zbog Nba pa sta hocete da uradi covek po meni iskreno mogu Bircevic i Macvan mogu da ponesu teret na 4 petica je takodje dobro za ostalo znate sami da je savrseno

Stara kuka

pre 7 godina

Sve u svemu neko misli ovako neko onako,to je u redu.Misljenja i ukusi su razliciti,sto je normalno.Ali autosovinizam je opasna opasna bolest.Da neko želi lose našoj reprezentaciji i da joj se ruga je sramota.

petarczv

pre 7 godina

Sad ce jokic morati da se spusti na cetvorku i onda ostajemo na samo jednom centru (stimac i raduljica ) ali dobro tu je strasni bircevic...I sta sad ako se nedaj boze povredi jos neki igrac na poziciji 4-5?! Nek igra onda djordjevicev ego...

neman2i9

pre 7 godina

pojedini komentatori ovde smaraju sa ponovnim pozivanjem Bobana Marjanovica.Decko nije zasluzio da bude pozvan i tacka, nije se odazvao kad je trebalo, ne treba nam ni sad, odazvao se kad je 12 momaka obavilo najveci deo posla. On i nije neki kosarkas osim sto ima usi pa moze sam sebi da sapne. Zao mi je mnogo Bjelice, bas bas mnogo. Ali vidim da ovde nostvo ljudi pljuje selektora Djordjevica koji ne zove Bobana, Djorjdevic zna sta cini tako da mu vajni pomocnici nisu potrebni. Kao fazon nema nista od medalje. I da su i Bjelica i taj cuveni Marjanovic ne bi je mozda ni uzeli, budimo realni, SAD uzima zlato, znaci zagarantovano jedno mesto u polufinalu i jedna medalja, Brazil kao domacin ce jurisati na medalju tako da imamo drugog polufinalistu, e sad za dva mesta u polufinalu ce se boriti Spanija, Francuska,Litvanija,Argentina i mi. Budimo realni, Spanci bljesnu kad je najteze, Francuzi su bas bas neugodni, Litvanci nam nikako ne odgovaraju a Argentina dolazi na OI sa svojim starcima u reprezentaciji. Tako da ce sam ulazak u polufinale biti tezak a kamoli osvajanje neke od medalje. Puna podrska Djordjevicu, puno srece i uspeha ostatku reprezentacije koji vredno treniraju, brz oporavak Bjelici zelim a Bobiju da cuva pare u slamarici i da se kloni nase reprezentacije sto dalje. Toliko...
(Aleksandar, 17. jul 2016 14:02)


Sale,jesi to ti?

Ide ne ide

pre 7 godina

"Raduljica će doći na Kopaonik kolima sa Nemanjom Bjelicom. Bjelica je došao i radi prema programu oporavka. Kreće sa specijalnim programom, pratimo šta nam kažu stručnjaci i lekari. Već je radio ozbiljne treninge individualno. On je prošao sve naše sisteme, osam godina je u reprezentaciji i zna šta ga čeka. Neće biti nikakav problem da se u roku od jednog dana uključi u celu priču. On je veliki deo ekipe. Ostali igrači su zdravi i pravi", rekao je Đorđević pre neki dan.

*

pre 7 godina

Raspada se "NAJBOLJI TIM" koji Srbija ima... Sale reaguj, ipak te placamo za to. Ok bi bilo da zapusis usta svima nama medaljom sa OI, ali ko ce to da saceka...

Ronie O' ili John, svejedno koji Sullivan, genije je genije

pre 7 godina

Šta...???? Menadžder Aleksandar Rašković...???? Miško reaguj, postoji još neki menadžer osim tebe...

Rok Petrović

pre 7 godina

Gde baš ove godine? Prošle bi njegov izostanak delimično pokrio Erceg a ove godine baš nema ko. Jokić bi mogao dosta na 4 da nije preko potreban na 5. Ako već Sale neće Bobija što ne zove Muslija

realan

pre 7 godina

Alo, Sale...ma ne ti Djordjevicu...Curcic im sada treba da obilaze splavove...Teodosicu bezi odatle da se ne obrukas sa preostalim timom

Kojo

pre 7 godina

Pa sta ce Jokic da igra ako udje Bobi. Ja ne bih dao Jokica da igra 4. iako bi se on tu dobro snasao, jer je pod kosem dosta jaci. Ni Raduljica ni Stimac ne znaju da igraju 4. Teska odluka za Djordjevica sta sad da radi.

cigu-ligu

pre 7 godina

Toliko smo se razocarali sto ne ide Bjelica!!
Ajde da odkazemo ucesce na IO.
I bez njega imamo odlicnu repku.Setite se na EP najbitnije utakmice je lose odigrao.
Moze se bez njega i mora.Mada nam fali puno ,i sto pre da se oporavi.

Voodoo

pre 7 godina

Neproverena vest, iz carsije...

Bjelica je odustao zato sto je razocaran nopozivanjem Bobija, hteo je da se povede najbolji moguci tim.
(cica laza, 17. jul 2016 17:21)
Pustas buvu namerno jer nemas pametnija posla, nije se Bjelica odjednom povredio, od starte se znalo da mozda se oporavi na vreme, a mozda i ne.

Jabučilo

pre 7 godina

Neproverena vest, iz carsije... 

Bjelica je odustao zato sto je razocaran nopozivanjem Bobija, hteo je da se povede najbolji moguci tim.
(cica laza, 17. jul 2016 17:21)

A ti upravo potpuno neosnovano širiš glasine. Jer neproverena vest je baš to: glasina. Ja sam, recimo, čuo nešto suprotno.

aleksandar

pre 7 godina

nasa igra u napadu se godinama u nazad bazirala na igru preko centra. kad bekove ne ide sut, lopta se spustala u reket. mi sad kvalitetnog centra nemamo koji moze igrom jedan na jedan to realizovati ili da stvori visak ako dodje do udvajanja. raduljicu i stimca sigurno nece udvajati, nema potrebe. zato mislim da ne pozivanje marjanovica velika greska, jer sa ovakvim centrima jokic ce biti puno u igri, pitanje je koliko ce moci da izdrzi. sto se tice belog, covek je povredjen, ne moze da igra. sale djordjevic veliki igrac, koliko srece i veselja je doneo svom narodu. iz postovanja ne bi smeli aaa da mu kazemo. e sad ja ne znam nijednog trenera koji je bio veliki igrac, a posle igracke karijere i veliki trener. mozda ima ali ja nisam cuo za njega.

gagi

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.

Offensive Rebound

pre 7 godina

Momci sad ocu da vidim jos vecu zelju i volju, idemo bre, u inat svim problemima, izadjemo jaci od svega ovoga, mozete vi to momci, ja i dalje verujem!!!

Dejan CZ

pre 7 godina

Ostajemo bez igraca visine 2,10 u reketu ali eto nama Macvana u igru...on i Stimac zajedno odraz imaju velicine mog polnog organa....naravno da Marjanovica nece zvati,ipak on nije za brzu igru poput ove dvojice turbo letaca.

avav

pre 7 godina

E tacno sam znao...e aj sad da vidim genija Djordjevica...lepo je moga zvati Bobija..no se izglupirao i glumio neki karakter...lepo je Jokic moga igrati 4...sto mu je prirodna pozicija...e sad kad nema Bjelice....a Jokic igra 5...cik da vidim ko ce nam igrati 4....(a da to bude solidna igra). E moj Djordjevicu....danak neiskustvu i sujeti.

Gurko

pre 7 godina

Steta.Bez njega mnogo slabiji.
Trebalo bi sad pozvati Bobija.Sta je bilo bilo je.Valjda je dobar rezultat u prvom planu.Petorka-
Teodosic-Bogdan-Kalinic-Jokic-Bobi

Djordje421

pre 7 godina

Da imamo Marjanovica ,Jokic bi mogao igrati 4... Ne mogu da verojume da mnogo ljudi palo na Saletovo "ne idu uvek najbolji igraci ..." . Da je tacno sta sale prica Amerikanci ne bi osvajali toliko medalja. Jaooooo ,nadao sam se i mislio sam da punim sastavom moci bi smo se boriti sigurno za srebro ili bronzu ( i mastao sam o tesnom mecu sa Amerikancima)... Sada moze jedva MOZDA uz veliku srecu do bronze.Salo AROGANCIJO!!

rex

pre 7 godina

Znalo se odavno kakva je situacija sa našim NBA igračima, dobro ne trebaju mu Boban, Musli i ostali netalentovani igrači. Sad ćemo da u Riu utemeljimo najnoviji trend, Dwarf Ball postavom sa 5 bekova, Point Guard, Shooting Guard, Small Forward Back, Power Forward Back, Center Forward Back.

Lol, još jedan od naših genijalnih pronalazaka, vrednih Crnog G(r)uje...

IvanPO94

pre 7 godina

Moze jedno pitanje,zasto Jelovac ne dobija poziv a decko igra i cetvorku i peticu povremeno, bio bi idealan u ovoj situaciji i imao je mnogo mnogo bolju sezonu od Bircevica...Boban bi morao da dobije poziv sada.

Chubby Checker

pre 7 godina

Obicno ne kukam ali Bjelica nam je jedan od dvojice najbitnijih. Bez njega i Tea ova reprezentacija nije ista. Treci je bio Novica samo je nazalost propao... Da su njih trojica jednom igrali zajedno plus Bogdan, Kalina, Raduljica i Bobi - bili bi sampioni sveta

Ivan

pre 7 godina

I ovde po pitanju Bjelice je nesto sumljivo pre nekoliko dana Djordjevic izjavljuje da Bjelica radi punom parom i da dolazii sa Raduljicom na Kopaonik a mislim da su njemu zabranili iz Minesote kao i Bobiju prosle godine SA nego sad ne sme to da se kaze javno!

Odeon 991

pre 7 godina

Haahahahah što volim kad se sujetnim ljudima njihova sujeta obije o glavu. Šta ćeš sad Đorđeviću? Koga ćeš da zoveš? Dvostruki standardi. Bjelicu razume, Bobija ne razume... to je jedna od osobina koju najviše mrzim kod ljudi.

krajisnik

pre 7 godina

i sta sad?Mudri i pravedni selektor se pokazuje kao vodja odreda kamikaza,a ne reprezentacije.Njegov krivicom,jurimo u propast.Diktator,a ne selektor.Izjavio na pocetku mandata;"svesti cemo otkaze na minimum",a on ih djeli ko Tomo Nikolic ordenje?!Bircevic i Stimac umjesto Bobija i Bjelice?Na sta nam lici tim?

jelenaKg

pre 7 godina

Volim Saletov stav!!! Ako popusti izgubio je sve!!! Ovako ima kakav takav tim...moze do cetvrtfinala! Malo srece i eto nas u finalu..nikad se ne zna. Ovako je interesantnije. Pa ni Ameri ne idu u najacem sastavu, glupo bi bilo da i mi odemo u najacem!!!
(sklek, 17. jul 2016 18:03)

''Pa ni Ameri ne idu u najjacem sastavu,bilo bi glupo da i mi odemu u najjacem?????? Ja gluplju izjavu u zivotu nisam cuo...Ameri nikada nisu ni isli u najjacem sastavu,jel to znaci da je glupo da mi idemo nekad u najjacem sastavu? Ali bilo bi GLUPO da mi odemo u najjacem sastavu?! oooooo...Ja ne kontam neke ljude,kako njima mozak radi

caplin

pre 7 godina

Zasto sad trener ne pljuje po Minesoti[kao prosle po SA],koja je razlika?Posle pregleda u Mineapolisu utvrdjena povreda?Pa sta su gledali nasi lekari?Ova ekipa je bila odredjena pre 2 meseca,sve je velika predstava trenerskog "maga".

миша

pre 7 godina

Bilo kako bilo, imamo to sto imamo i svim srcem za nase..... Nije tu vazan ni Sale ni Bobi ni Rasko ni Vlasko vazno je da reprezentacija ostane cela i kocentrisana na utakmice koje predstoje. Svako od nas ko se bavio sportom mastao je da igra za reprezentaciju na OI. Vazno je ostati slozan, a sto se tice komentara i sastava, koliko ljudi toliko i selektora i strucnjaka. I tako su ubili fudbal, pokusali odbojku, vaterpolo se drzi.... Napred Nasi, cela nacija reprezentacija pa sta bude. MOMCI SRECNO VAM BILO !))

Rakijica

pre 7 godina

Dajte ne budite smiješni.
Da Amerikanci iz svake od svojih 50 država pošalju reprezentaciju praktički svaka bi mogla biti pobjednik gledajući ispred ostatka svijeta.

Nocni vuk

pre 7 godina

Bez Bobija i Belog bice to jako tesko. Mislim da prolazimo grupu svakako a onda nam u jednu utakmicu staje sve. Bice problematicno jer su opasne reprezentacije u drugoj grupi. Uz malo srece polufinale. Mislim da bi to bio veliki uspeh s'obzirom na situaciju. Ako legne medalja puna kapa. Ali ako bude i cetvrtfinale, kapa dole momcima za ponasanje, drugarstvo i igru u Beogradu. Kad neko da sve od sebe onda nema sta ni da mu zameris, samo napred momci!!!

dex

pre 7 godina

Karma?
To je neko nepisano pravilo kada sujeta ispliva. Ako hoćemo rezultat, Jokić će morati da igra 35 minuta, jer su Raduljica i Štimac potpuni beskorisni, a to dovodi do povreda. No, ko zna u kom ćemo sastavu na OI, ima selektor još vremena da se posvađa sa nekim.

antiDebil

pre 7 godina

abc

Ima jedna izjava Dina Radje od pre 20, pustao je Tegeltija u emisiji, gde ovaj govori da mu Boston trazi da se vrati sa priprema reprezentacije kako ne bi rizikovao povrede i Radja govori da to njega apsolutno ne zanima, njemu je reprezentacija na prvom mestu...
Bjelica vec nekih 11 ili 12 godina igra za sve reprezentativne selekcije, ove godine postaje NBA igrac i odmah propusta reprezentaciju !

PeteSampras

pre 7 godina

Šteta.. Ko zna kakva bi ekipa bila da su i on i Boban sto posto unutra. Ali dobro, mislim da cilj trecba da bude polufinale, a posle šta bude. Ne treba pritiskati ekipu. Nadam se da će Mačvan biti u formi, a možda i Gudurić upadne u 12, videćemo. Srećno momci

Sl

pre 7 godina

I sta sad djordjevicu? Nema Bobija nema Bjelice a mi hoćemo medalju. Posto si ti Ekipa i nema mesta za Bobija sad donesi medalju ili odlazi zauvek kvazi treneru.

delija iz pg

pre 7 godina

Mилутинов и Мачван су умели да затворе Марјановића и тотално анулирају његову предност у висини. Све и да је позван не би био први центар али стручњацима од пре три године много шта није јасно.
 (Aлександар, 17. jul 2016 14:29)

A ti si strucnjak....
Milutinov i Macvan su visili na Bobija ko mirisljave jelkice. ..
EL sudija bi im vec pocetkom 3/4 pokazao 4 licnu.

Analiticar u papucama

pre 7 godina

Veoma prosto,ako je vazna reprezentacija,uspeh i drzavni grb onda treba da igraju najbolji i naj
spremniji.Sujeta se mora pobediti za opste dobro.Bobi je resavao zivotno pitanje i ja imam razumevanja za njegov gest.Sada kada je potpisao povoljan ugovor dao bi sve od sebe i.pomogao reprezentaciji.Sale pretera ga bas...

Кванте

pre 7 godina

Штета, али смо и без њега јаки. Надам се да ћемо следеће године на ЕП бити комплетни и коначно вратити пехар у Сазонову улицу.

High hopes

pre 7 godina

Veliki problem, Bjelica bi sa Mačvanom pokrio odsustvo Bobija u skoku. Ovako smo opet tu inferiorni. Takođe, Nemanja je igrač koji redovno popuni sve statističke kategorije, a uz to je igrač sa visokom košarkaškom inteligencijom koji povezuje našu igru. Šteta, baš šteta. Jedan od par nezamenljivih igrača u našem timu.

caplin

pre 7 godina

Pre desetak dana fotke sa treninga:Bjelica trenira,sutira trojke 11-10,juce:dolazi kolima na pripreme a danas ?Doduse on "nije igrao kvalifikacioni turnir" pa ionako nema mesta u repki.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

ljudi ne ocajavajte. sad ce muta da aktivira Danila Dachu Mijatovica, najbolja strech cetvorka u Evropi... trenirao je odvojeno u lipovackoj sumi po specijalnom programu bas za ovakvu situaciju. bez brige!!!

Neocekivano?

pre 7 godina

Ovo je tacka na "uspeh" nase repreznetacije! Veliki igrac, vazna karika, STETA!
Rekoh ja pre par dana da cemo na kraju ici na OI sa 11 igraca, ali niko jos ne zna kojih! Rekoh i da ide Bircevic 90% zato sto se Bjelica nece oporaviti! Sve je bilo jasno kada covek nije odmah krenuo na pripreme, nego je cekao Raduljicu (koji je imao produzen "odmor"???) da ga vozi!?
Vazno je da ste mi vi, Saletovi obozavaoci, nalupali 100 minusa, a niko ne vidi dalje od svog prozora!
Ko se bar malo bavio sportom zna da igrac koji ne trenira zbog povrede ne moze nikako da se vrati u top formu za 15 dana, ali to niko nije pomenuo! Beli je na zalost posluzio "treneru" da otera neke igrace, a UBEDJEN sam da je Sale znao da od njegovog igranja nema nista!
Sta sad imate da kazete za "selektora"? Ko ce da igra 4 a ko 5? Svi juce vicu da je Jokic CENTAR, a sta sad mislite kad nemamo "cetvroku"?
Dakle posto sam izgleda samo ja "znao" da Bircevic ide, sad dodajem na spisak jos jednog, a to je Dangubic ili Guduric!
Ovo je sve jos uvek prihvatljivo ako se jos neko ne povredi!
Sad pljujte koliko hocete, ali nam samo jos jedna povreda fali da ne prodjemo grupu, ali to selektor ne vidi, nego tera inat sa svima!
Gde su nam sad Zagorac, Milutinov, Keselj, Lucic, Bobi i jos 10 drugih koje je otpisao ili ih nije ni pozvao? Gospodin je racunao da ce oni samoinicijativno sedeti na Kopaoniku i cekati da se ON pojavi, pa ko "upadne" taj ce da bude srecan, a ostali mars kuci (ili u NBA)?
Igrac: 10, Trener: 0

zzbz

pre 7 godina

Bjelica nam je bio kljucni igrac za OI. Bez centara i bez Nemanje tesko ce biti i grupu proci. Posle ovog zavrsenog turnira mnogo smo poleteli, prica se da smo igrali kao drim tim, a dobili smo prosecne ekipe Portorika i Ceske. Voleo bi da nisam u pravu, ali nemam puno optimizma..

ZIVOT

pre 7 godina

Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan..." 

Dobar skakac haha... ispred nosa proletace Nike,Adidas....zavisi ko od protivnika nosi koju marku patika! Macvan skakac haha

Baki

pre 7 godina

Ovo je zaista veliki hendikep.
Samo moram da istaknem da je sudbina neumoljiva i da je ovde Bjelica "nastradao" bez krivice.
Setimo se da je prošle godine, kada je Marjanović išao na preglede u svoj NBA klub, to uradio zato što je pre toga imao PRELOM KOSTI STOPALA, i imao i dalje veliki otok. Đorđević je vrlo bahato i primitivno izjavio da i Boltu oteknu zglobovi posle 20 sati u avionu. Doduše ovde je bilo reči samo o jednom, ali je trebalo poniziti nekog.
Ove godine, u takvom istom avionu je Bjelici ( kada je leteo na sahranu Rubijeve majke) iziritiran verovatno ranije povređen nerv. Ja mu želim da ti sanira što brže i bolje.
Ali selektore, to je ironija sudbine. Podsmevao si se prošle godine i desilo se loše sada.
Što bi rekao Jezdić u filmu "Mrtav ladan": "Nije lepo smejati se tuđoj nevolji!"

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Ako Bobi nije pozvan primarno zbog toga što je bilo nekorektno u onoj situaciji da se neko izbacuje od onih momaka koji su igrali kvalifikacije, evo sada se jedno mesto otvorili. A Jokara je odličan kao četvorka.

srb

pre 7 godina

mi u napadu nemamo dovoljno opcija. Ako jokic ne bude na petici centarska linija nam ne postoji, cetvorka jako problematicna, jedino plejevi i bekovi ali to nije dovoljno. E, sada vec nema velikih izgleda za medalju

Mikeli

pre 7 godina

Mačvan nažalost ne može da odigra to što može Bjelica, ali je potreban ekipi. Dobar je skakač, ima herca, najveći problem mu je igra u odbrani, ali u napadu može biti dosta koristan. Ne smem ni da zamislim na šta će tim da liči u ozbiljnim utakmicama bez prave četvorke u timu. I na petici smo slabi. Arojo skida Raduljici lopte. Jokić će morati da preuzme ulogu lidera iako je rano za tako nešto.

Pegone

pre 7 godina

Sale budi musko a ne uvredjena princeza i zovni Bobija !!Valjda zna Greg Popovic sta je dobar centar vise od tebe (vise godina je trener)

I love this game

pre 7 godina

Не подцењујући огроман значај Бјелице за овај тим, и даље мислим да је Теодосић најбољи играч репрезентације, јер без правог плеја једноставно се не може играти озбиљна кошарка. Нико не помиње овде колико је добар играч и одазивање репки сваке године. У сваком случају велики пех

Uvek Zvezda

pre 7 godina

Ajde dosta vise sa tim Sale je zaduzio, Sale je ovo, Sale je ono.. Sve je to tacno i na svemu sto je uradio kao igrac hvala mu do neba. Ali i to je jedno veliko ali, sve to mu ne daje sada odresene ruke da radi sta hoce, jer ipak je kosarka, uz vaterpolo nas nacionalni sport br. 1 i Sale ima veliku odgovornost i mora da ima vise razumevanja za novinare i navijace. Dakle, imamo puno pravo da kritikujemo izbor igraca i nacin igre i sl jer smo mi navijaci a on to mora da trpi.. Naravno, ta kritika bi trebalo da bude "smislena" a ne prosto prosto pljuvanje po Saletu zbog Zvezde i Partizana. Navijamo za reprezentaciju, kritikujemo, a na kraju svodimo racune pa se ili izvinjavamo Saletu ili kazemo jbg, bili smo u pravu....

Voodoo

pre 7 godina

Zaista mi je nejasno kako mozete da budete toliko neobjektivni i nerealni. Pre 2 godine i prosle, kada je Sale uzeo svetsko srebro i stigao do 1/2 EP, i Francuzi i Spanci i Italijani su imali na papiru jace ekipe, cele petorke u Nba i to igraci sa znacajnim minutima tamo, mi smo od zvezda imali dva Evropska elitna igraca Tea i Bjelicu, znaci dva euroligaska sjajna igraca protiv 5 Nba igraca u petorci i sjajnom timskom igrom i zahvaljujuci nacinu na koji je Sale spremio ekipu smo izgazili sve i evropske i ostale svetske ekipe do finala svetskog prvenstva i meca sa Amerima. Godinu dana kasnije imali ste opet 4 izjednacene ekipe u polufinalu, opet neke na papiru bolje od nas, kada igrate sa ekipom toliko slicnog kvaliteta desava se to, opet smo igrali jako lepo i timski, nedostajalo je samo malo srece i bolji centar mozda. Sada napokon imamo pravog novog centra, zamenu za Krstica, to je startni centar, ne startna 4-ka kako mnogi namerno kaze, nego preko pola sezone startni centar Denvera koji je na toj poziciji igrao protiv najjacih centara sveta cele sezone, moci ce i OI. Bobi nam je bio preko potreban prosle godine,otkazao, dobio poziv ove opet komplikacije. Moze da vam se ne svidja Saletova odluka, ali to nikako ne znaci da je los trener, barem se malo pravite da se razumete u kosarku i razdvojite te dve stvari.

dralle

pre 7 godina

Dominantne centre nemamo od Divca(koji se borio sa NBA azdajama;Krle je bio odlican,ali za Evropu;a da je Bobi sjajan,u NBA bi ga mnogo vise koristili,jer nije on pocetnik pa da ga stede-Jokica nisu stedeli).
(analiza, 17. jul 2016 16:59)

KAd je tako gde se tu uklapaju Raduljica, Mačvan, Birčević, Štimac..???

Milan

pre 7 godina

jbg! Imaćemo veliki problem na četvorci, sem Birčevića koji je limitiran mi pravog igrača na toj poziciji nemamo. Očekujem velike probleme u skoku pod našim obručem.

Offensive Rebound

pre 7 godina

Taman se obradujem punom sastavu Srbije, i dobrom kosarkom nasih, kad, ono Boban otkaze, Beli se povredi. Velika steta, Bjelica nam je najbitniji igrac pored Teodosica, ne mogu da verujem sta sam procitao, toliko sam razocaran, ali i dalje sam uz ove momke, najvaznije da ostavite srce nac terenu, medalja bi bilo savrsenstvo, ali ovo je stvatno veliki hendikep, a imali smo tako dobru priliku....

chris jackson

pre 7 godina

Uz Teodosica najvazniji igrac reprezentacije i igrac koji se bas uvijek odazivao na poziv,nikada nije trazio nikakve izgovore,ovo je veliki hendikep...e sta sada,logicno rjesenje u ovoj situaciji bi bilo pozvati Bobija na centra i pomaknuti Jokica na cetvorku,ali...to se naravno nece desiti,nasa posla,sta drugo da kazem...svi se trude da igraju u najboljim sastavima a mi se zbog nasih gluposti odricemo igraca kao da ih imamo viska a kada nam se dese ovakve situacije onda shvatimo da ih bas i nemamo toliko dobrih kao sto mislimo.

Lucky

pre 7 godina

Zao mi je momka, sve je pokusao ali ne ide, neka se oporavi od povrede pa da ga gledamo sledece godine. A sad da vidim Djordjevic sta ce da uradi..

Nije dobro

pre 7 godina

Djordjević je pre 3 godine rekao da bi bila dobra stvar da što više naših igrača ode u NBA kako bi se naviklo na taj stil igre. Kako stvari stoje imaćemo grdnih problema u narednim godinama da okupimo najjaču selekciju jer politka NBA klubova postaje sve restriktivnija po pitanju nastupa igrača za nacionalne timove. Da nesreća bude veća, imamo i selektora koji je sklon ka konfliktima sa igačima i olakom otpisivanju istih.

Aлександар

pre 7 godina

Izgleda da su velike šanse da se ponovi situacija od pre 25 godina. Tada selektor Dušan Ivković nije ni pod razno hteo u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Rimu da u tim uvrsti sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Međutim, jedan od sigurnih putnika za Rim se povredio, pa je Ivković morao u zadnjem trenutku u tim da uvrsti i Đorđevića. Da li je u sve to umešana i božja ruka neznam, ali znam da smo tada kao Jugoslavija bili Prvaci Evrope, a kako će biti na OI u Riju vreme će pokazati.
(Dagi, 17. jul 2016 13:58)

Пуна истина је да је тада покојни Дражен гајио велики анимозитет према Ђорђевићу и уцењивао је по систему - или он или ја. Велики кошаркаш и нула од човека, али то на страну, због њега тада Ивковић у први маx није уврстио Ђорђевића у тим.

Milan

pre 7 godina

Bas cudno,selektor je pred polazak na Kopaonik izjavio da Bjelica trenira punom parom,a sad odjednom ne moze da se oporavi??? Sve mi ovo smrdi da su mu iz Minesote zabranili da igra,kao i prosle godine sto su zabranili jednom nasem igracu da mu ne spominjem ime.U svakom slucaju ostaje nam da se nadamo da se niko vise nece povrediti,u suprotnom u Rio cemo ici kao turisti.

Pera

pre 7 godina

Sve vreme je neka loša energija oko ovogodišnjeg okupljanja ove reprezentacije. Prepucavanja, otkazi, saopštenja, povrede... Sve one stvari koje ne bi trebalo da izlaze u javnost kada je atmosfera dobra, jer uvek ima nekih problema, manjih i većih, ali ih baš dobra atmosfera marginalizuje. Sad mi sve ovo već u startu kvari ukus i utiče na doživljaj te ekipe. Baš mi je žao, a košarka nam je toliko lepog pružila.

Pahahahah

pre 7 godina

Ljudi covjek nije igrao kvalifikacioni turnir gdje se znalo da ce Srbija to da odvali. Zar nije bolje ovako, momak je napravio ugovor karijere, vec prije toga osnovao porodicu totalno ispunjen da ide i da pregazi u Rio? Mnogo losa odluka Djordjevica. Ispastacete mnogo. Ipak ima sansu da svoju odluku promijeni i da zovne Bobija

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Nedostajaće ali šta da se radi... možda Lučića sa šireg ali on je po meni, iako 4 tokom cele karijere, više 3... srećno momci...

gradinar

pre 7 godina

Koliko selektora ovde ima... bože me sačuvaj!
Jeste li vi zaljubljeni u tog Bobija?
Sve klinci koji prate košarku od juče. Jedan nedavno odvali (i ostade živ) kako je Bobi najbolji centar Srbije ikada. Vi nemate pojma ko su Divac, Rebrača, Savić...? Pitam se da li ste čuli za ostale asove srpske košarke, počev od Slavnića, Kićanovića, Dalipagića, pa preko Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Bodiroge, Stojakovića...?
Srbija danas NEMA asove NI približno kao nekad, a opet imamo solidan rezultat. Čak i da ne pamtite Đorđevića kao igrača, setite se uspeha sa prethodnog svetskog prvenstva, a niko nam nije davao šense, ama baš nikakve. Sale je tada uspeo i treba ga zbog toga poštovati i kao selektora. Taj Bobi je pozvan, ali nije poštovao selektora. Tačka. Nema "oću pikim, neću pikim"...

misko

pre 7 godina

Veliki hendikep za našu reprezentaciju ali mnogo važnije je da se Bjelica oporavi i nastavi tamo gde je stao pa dogodine opet u reprezentaciji.

Ch1vu

pre 7 godina

Sad mozemo da se slikamo s medaljom samo, ovo je najveci hendikep. Bircevic nije klasa a Kalinic i Simonovic prosto na visokom nivou ne mogu da pokriju cetvorku. Verovatno ni Macvan nece u Rio iz istog razloga, pa bolje neka podje Guduric onda, sta mozemo da izgubimo?

rex

pre 7 godina

Mnogo smo jaki... Onaj osećaj ko kad pucas sam sebi u noge da bi potvrdio da je pištolj prazan (sada). A pre više nedelja bila je izrazito jasna situacija vezana za naše NBA igrače, ali mi po običaju čujemo samo ono što želimo i živimo u imaginarnom svetu očekujući Božiju intervenciju.

Što bi rekao u vicu Bog, “pa uplati već jednom taj tiket“

TinTop

pre 7 godina

Gde si sada da das izjavu o Bjelici, kad znas da moze da igra a ili nece ili mu tim ne dozvoljava.

"Nadam se da ce Bjelica prihvatiti poziv sledece godine."

LaBomba

pre 7 godina

Koliko cemo imati problema u skoku kad jokara nije na parketu tako smo imali i na evropskom jer raduljica i kuzmic nisu mogli da zagrade sad ce biti isto jer raduljica ne moze da se odvoji od zemlje a bircevic nije neki igrac na kog se mozes osloniti citave igre

djc-xxx

pre 7 godina

Baš mi je krivo... Do juče smo imali zaista moćan tim za žestoku bitku sa Amerima. Uz forsiranje zonske odbrane i još nekih "trikova", mogli smo da ih zbunimo i igramo egal, kao što smo to radili sa onim nekadašnjim jakim generacijama Jugoslavije...
Ovako, čak i da je Boban tu, ne bismo bili kompletni i ne bi bilo prilike da se "jednom u životu" sastavi ona čuvena petorka gde bi još došli Teo, Bodan i Kalina (Jokić), pošto Erceg ne igra...
Ipak, možda je ovo posledni voz da Sale ipak spusti loptu i pozivanjem Bobija izvadi stvar?
U suportnom, zasta ćemo otići kao turisti, pogotovo što će verotatno otpasti i Mačvan, a Raduljica nije u formi...

dzoni

pre 7 godina

сад момци свима у инат освојите медаљу за Србију! Сија Сунце као злато,сви у напад,само храбро!!! ајдееее!

djema brdjanin

pre 7 godina

Nerazumem Djordjevica!Od sest centara,dva povredjena i pod znakom pitanja za olimpijadu,a on ne zove bar jos dva centra na pripreme,ja neznam sta ovaj covek radi!

delArnobend

pre 7 godina

Steta za njega..zasluzio je,bice to veliki hendikep.. Povrede su sastavni deo sporta,bicemo odlicni i bez njega,verujem u ovu ekipu !!

MajstorVlado

pre 7 godina

Rekao bih onu cuvenu "Nema veze, idemo dalje" ili "Koga nema bez njega se i moze" ...ali ovo je teska situacija, stvarno velika steta za nas.

Deki

pre 7 godina

Cekajte, jel' se ovo ponavlja proslogodisnji scenario sa Bobijem i SA Spursima, odnosno jel' odluka da Bjelica nece da igra donesena u Minnesoti? Priznajem da sam strepeo od ovakve mogucnosti jos kad je Sale rekao da Bjelica treba da ide u Minessotu na preglede, ali je on, iz nekog razloga, to tretirao kao formalnost. Ako se Macvan ne oporavi bicemo bas tanki na 4. Da li treba progutati ponos i ipak pozvati Bobija, jer Jokic moze da odigra i 4? U svakom slucaju jako, jako losa vest, ali ipak vest koja nije trebalo sasvim da iznenadi.

Gudura

pre 7 godina

Pored 12 igraca koji su igrali u kvalifikacijama, bilo ih je jos 4 uz tim. Bjelica, Macvan, Zagorac i Guduric. Zagorac je prvi sad otisao u letnju ligu NBA, Bjelici ne da sad klub da igra, a Macvan nema sanse da se oporavi tako brzo. Ostao je, dakle, SAMO Guduric uz onih 12!

Ana

pre 7 godina

Novak Djokovic je odlucio da ne igra na Dejvis kupu protiv Velike Britanije i niko ga ne proziva ,pa treneru Djordjevicu budite realniji i pozovite Marjanovica

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Таман кад помислим да дуго нисмо били овако јаки десе се такве ствари,неке из глупости а неке као ово са Белим,виша сила,оде Бирчевић у Рио ни крив ни дужан.

Vz

pre 7 godina

Ok ovo je posle tea najveci problem koji je mogao da nas zadesi. Velika steta. I dalje imamo jak tim, ali sa belim u timu bismo bili posle amera sigurno najjaci. Ovako cemo imati mnogo vise problema sa francuzima, spancima, litvancima...
Bilo kako bilo, sto brzi oporavak ti zelim majstore!

Milan

pre 7 godina

(Milan, 17. jul 2016 13:07)

Ovde nisam mislio da je izgovor Bjelic nego Minasoti jer NBA klub ima pravo da suspenduje igru za reprezentaciju ako misli da je igrac povredjen...

Lord_Sarma

pre 7 godina

Po mom mišljenju trebalo bi da se uradi sledeće: sobzirom da smo sad mnogo tanki pod obručom mislim da bi Sale i Bobi trebali da se dogovore. Bobi da se izvini selektoru, Sale da to prohvati i da ga bez dalje pompe uvrsti u ekipu. Ovo je sada veće od njih dvojice, interes cele ekipe je u pitanju. Bez Bjelice smo za 20 posto slabiji, evetualno sa pokajnikom Bobijem ćemo to malo nadpknaditi uz odredjena pomeranja u postavci igre. Dogovorite se ljudi iako smo Srbi!

Fifilin

pre 7 godina

Au, ne da nam se da igramo i najjačem sastavu i to ti je !
Od već viđene medalje sada moramo da razmišljamo malo drugačije, i dalje imamo ekipu i igru za medalju ali biće mnogo teže.

Zohan

pre 7 godina

Ja se ne sećam da smo na neko takmičenje otišli sa najjačim timom, bilo da su u pitanju povrede, otkazivanja učešća, zabrane igranja od strane kluba (?!?), svađe selektora sa igračima...

Delija

pre 7 godina

Tesko da cemo sta uraditi u Riu,medalju samo cudom mozeo uzeti pa ne mogu Jokic i Raduljica da igraju 35min svaku tekmu a nase izmene uz svo postovanje tesko da ce moci sta da urade na tim pozicijama protiv Litvanije,Spanije,Francuske,Amerike.

Nolan

pre 7 godina

Ubedjen sam da je ovo delo Timbervulvsa.
Bjelica mnogo znaci ovom timu i ovo je sad veliki nedostatak. Ostaje pitanje zasto nije pozvan Jelovac, ne znam koliko puta sam to ovde pisao...
Sada je tim definitivno:
Jokic, Raduljica, Stimac
Macvan, Bircevic
Kalinic, Simonovic
Bogdanovic, Nedovic
Teodosic, Jovic, Markovic

dadadada

pre 7 godina

Naravno da ne igra,to se znalo od pocetka,samo niko da javno kaze.Sad nam situacija nije vise tako sjajna,kada uzmemo u obzir to da ce nam jedina cetvorka biti Bircevic,uz Jokica koji igra 4 kada Raduljica igra 5.Nije se stvorila lepa atmosfera pred takmicenje,i to najvise brine.Prvo prica sa Bobijem,koja se mogla zavrsiti mnogo jednostavnije,sada i ovo sa Bjelicom,koga je cela nacija "cekala".Ipak se nadam medalji,ali nemojte samo shvatati protivnike zdravo za gotovo,i da nam glavni cilj bude da izbegnemo Amere do finala.Mi nismo u situaciji da tako razmisljamo,zato sto su i Spanci i Francuzi i Litvanci(koji nam nikako ne odgovaraju) u boljoj poziciji.Naravno,ocekujem gomilu strucnjaka da kazu kako je Spanija zastarela i kako su losiji od nas,bez obzira sto imaju centra koji dominira na svojoj poziciji u NBA,pleja koji je takodje NBA zvezda i dosta dokazanih igraca.Moramo prici turniru kao favoriti iz senke,a ne kao neko ko ce sto posto da uzme medalju i da nema niko jaci od nas.

SS

pre 7 godina

Steta za Belog, mnogo smo jaci sa njim. Podrska za ostatak ekipe!!! Vidimo se dogodine Nemanja...bio si uz tim od pocetka, hvala ti na tome

Milan

pre 7 godina

(kanidja, 17. jul 2016 13:02)

A prvi ti gledas klubstvo...Inace ne bi nabrajao...Ja dokle nisam procitao tvoj komentar nisam znao koliko iz Par i CZV ide...Jednostavno me nije interesovalo...

Dragoljub

pre 7 godina

Ovo je bas, bas veliki udarac.
Ostace pitanje da li je zaista toliko ozbiljna povreda, da li Timbervulfsi ne daju da igra ili ipak ima necega u onoj nikada potvrdjenoj prici o sukobu na proslom EP (posle koga je Bjelica bio samo bleda senka igraca iz prve faze).

dimi3ala

pre 7 godina

brate koji smor. iskreno mi je krivo zbog decka. igrao je prosli ceo ciklus kod dude i nisu uspeli. i sada se povredi kada su se izborili za olimpijadu. bas steta. s obzirom koliko ima godina i kako promenljivo igraju pod pritiskom pitanje je da li ce mu se ponovo ukazati sansa. bas mi ga je zao.

Ogysa

pre 7 godina

E stvarno nemamo srece,pa ko ce nam sada igrati cetvorku,Macvan ne moze izneti taj pritisak glavne cetvorke a Bircevic i nije bas za velika dela.

satelit

pre 7 godina

Taman se plasiras posle"100 godina"i ocekujes nesto VELIKO,ali ne vredi ne da ti se da odes sa najjacim sastavom i pokazes zaista koliko mozes!

Ivan NS

pre 7 godina

Po hiljaditi put vodi se povredjen igrac na pripreme, koji zauzima mesto nekom drugom, i na kraju se zahvali na pozivu! Pa taj Bjelica nije odradio nijedan trening od pocetka priprema! Sta ga je i zvao uopste? I njega, i Macvana! Komedija!

bogoljub

pre 7 godina

Prvo. Ovde je malo diplomatski napisano. Nije jasno da li ce tipa 10.avgusta Bjelica biti u fullu sto bi se reklo.
Ovde se pominju razne stvari. Ne verujem da nba tim ima tu nesto jer se nikad nisu oglasili dok prosle godine jesu.
Ako je povredjen to je nedostatak one osnovne srece. On bi bio jedan od nosilaca igre.
Inace jesu stvari neke cudne. I Bobi i Bjelica i Milutinov i Zagorac. Svako na svoj nacin jer nisu svuda jasne stvari. Bjelica je do juce bio pod nadzorom, kontrola, bice ok..Zagorac ode onako nevezano.

ferdinand

pre 7 godina

Najbolja ekipa nije skup 12 najboljih, već skup 12 igrača koji zajedno igraju najbolje, reče naš selektor. Skupilo se nas 12 iz komšiluka i igrali 5 na 5 protiv drugoligaša. Izgubili smo sa mnogo razlike, ali smo igrali najbolje što smo mogli zajedno. Dakle, čista demagogija i patetika.
...
(ferdinand, 17. jul 2016 15:06)

A da li ste imali trenera, da vas 12 sastavi u tim?

Pitanje je, u najmanjoj meri, glupo.

Mikeli

pre 7 godina

Ogroman hendikep. Igrač koji nema zamenu. Ovakvog ima malo ko u svetu i povredi se čovek! Pa da li je moguće? Sa njim bi medalja bila realna, bez njega će biti velika borba. Šteta, mnogo mi krivo.

Srb

pre 7 godina

(čanjski, 17. jul 2016 12:45) kad se povredio pre !?!?1?1? Vidim da pratis reprezentaciju. U pravu si, Bjelica je bio nas najbolji igrac na kvalifikacionom turniru u Bgd!?

blaza

pre 7 godina

Auuu bas velika šteta. I za njega kao igraca, godinama je tu igra vrhunski i propusta sansu za medalju na Olimpijadi a i za nas navijace jer bez njega smo mnogo tanki.Beli je carobnjak.

Marko

pre 7 godina

Teska situacija,ja mislim da bi selektor trebalo da pozove Ercega,ako Erceg nema neku povredu,celu sezonu je pauzirao bez kluba,a imao je ponuda,on i u bilo kakvoj formi nam je preko potreban sada,a i zasluzio je igrama prosle godine u reprezentaciji.Sta ako se Macvan ne oporavi na vreme daleko bilo?