Košarka 537

Četvrtak, 14.07.2016.

13:35

Sale: Nadam se da će Bobi prihvatiti poziv 2017.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević oglasio se saopštenjem na sajtu KSS i obrazložio odluku zbog čega neće voditi Bobana Marjanovića na Olimpijske igre.

Sale: Nadam se da æe Bobi prihvatiti poziv 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

537 Komentari

Sortiraj po:

trica

pre 7 godina

O kakvoj 2017. se priča. Čovek ima 28.god, a ne 18, i s obzirom na obaveze koje ga čekaju u NBA, na njegovu fizičku građu, teško da će biti na današnjem nivou

Laki

pre 7 godina

Aaahaaa,tako znaci !!!!
Promenio si pricu.Sada kazes da ti je Bobi rekao da ne moze da igra samo na kvalifikacionom turniru (iz potpuno razumljivih razloga)a tada si na konferenciji za stampu obmanuo celu javnost Srbije i navukao gnev na Marjanovica rekavsi: "Marjanovic je otkazao,on ne zeli da nastupa za Srbiju".
To su dve dijametralno razlicite stvari i izjave gospodine Djordjevicu.
Kod mene si zavrsio za sva vremena.Selektor koji zbog nekakvih banalnih razloga na OI ne vodi jednog od nasih najboljih kosarkasa trenutno,ne zasluzuju ni paznju ni podrsku.
Sram te bre bilo !!!

Raduljica prvi centar?

pre 7 godina

@pa da
Ne lupam ja nista, samo sam konstatovao da ih nikada vise nece zvati, a ne ko je otpao i ko se zahvalio! Guduric je takodje otpao, pa ga je vratio jer je bio pri ruci! Vratio bi on Milutinova umesto Zagorca da ne igra i on letnju ligu, zato i kazem da je on u istom problemu, pa ga nece nikad vise zvati (otisao u USA, izdao naciju, itd...)
Ti hoces da kazes da ce posle "zahvaljivanja" Zagorac biti pozvan opet? I on je odmah proglasen izdajnikom, a selektor je dao cinicnu izjavu da mu zeli svu srecu u letnjoj ligi. Ja sam siguran da ga nece vise zvati, osim ako ne stekne specijalan status kao neki igraci koji se pozivaju "po navici" (Bircevic, Milosavljevic, Micic...).
Zagorac se zahvalio jer je shvatio da nema sanse da ide u Rio, pa se posvetio svojoj karijeri, a Guduric se ponovo javio jer ostaje ovde, a ako se Macvan ne oporavi, imace solidnu sansu da ide umesto Dangubica, zar ne?
Ko je uopste lud da celo leto baci na trcanje za "zakucanim prvotimcima" samo da bi bio eventualno pozvan za godinu-dve, pa da opet bude precrtan u prvom krugu?
Kosarkasi su ljudi, a ne zivotinje, tako da taj sistem ker-povodac nece dugo funkcionisati.
Uostalom mogao je Bobija da zove na pripreme "umesto Zagorca", pa nek trci, nek se bori, makar za mesto treceg centra (vise bi znacio od Stimca, cak i ako bi igrao 5 minuta po utakmici kao rezerva rezerve!)

fidelio

pre 7 godina

Setite se slucaja Pesic-Radmanovic..dok je covek jeo bananu dok je Kari objasnjavao.Povrede su sastavnoi deo sporta kao u drugim sferama.Da li rudar kaze necu da silazim dok mi se ne obezbedi kolicina novca u slucaju da se nesto desi.Ili pilot necu da sednem u avion a sta ako se srusi? Djordjevic je zaduzio nas i nasu kosarku on je selektor i odluka mora da se postuje.Amin

lepota poroka

pre 7 godina

Ako ne uzmes medalju - OSTAVKAAAA!!!
(Djed, 14. jul 2016 16:43)
# Link komenta

...rece Misko... sve je ovo lepo odigrano, dovede Saleta u nemogucu situaciju otkazivanjem 24 sata pre pocetka priprema (mislite da su Francuzi na koje se pozivate otkazali dan ranije, bre na zapadu se i privatne stvari zakazuju i otkazuju nedeljama unapred)... dakle, dovede Saleta u nemogucu situaciju, tj ili da se odrekne Bobija, ili da razbije hemiju u ekipi. Da je odlucio da dovede Bobija iz iste kuhinje bi krenula hajka da je neiskusan, da ponavlja greske Obradovica i da treba da ostavku ako ne osvoji medalju...
A posto ga nije zvao opet ista izjava - da da ostavku ako ne osvoji medalju. Sto se mene tice, ja ga ne bih otpustio za bio koji plasman ispod desetog mesta, jer to je jos uvek neuporedivo bolje nego plasman koji je zatekao kada je preuzeo reprezentaciju.
Medjutim, lepo ZALIZANA igra ce uspeti ukoliko SAle ne napradi PODVIG i ne osvoji medalju... tada ce Sale otici i mastermind i njegovi svesni i nesvesni saucesnici sa ove diskusije ce likovati. Likovace jer ce covek koji poslednjih 10 godina u kosarci samo pravi s..nja oterati jednu od legendi nasih kosarki. Tako je zemlja Srbija oterala mnoge druge koji danas stvaraju neke druge zemlje, a ne zemlju Srbiju. Nazdravlje!

Strasnije

pre 7 godina

@Strasno
Nije on ljubomoran na Bobija, ljubomoran je na Miska, jer Misko sedi kuci, tvituje i mlati milione na dnevnoj bazi, a ovaj se bruka i urusava sve sto je postigao u karijeri kao igrac!
Igrac: 10, terener:0
Da ga Zoc nije pustio u EL da pobedi, ovaj bio jos ranije odleteo i iz PAO.
Ko bre normalan u prvoj godini vodi sa sobom Raduljicu, Kuzmica i Pavlovica u veliki klub? Covek je (za dobre pare) sebi potpisao presudu jos pre pocetka sezone na klupi PAO, a sad moralise i deli lekcije ljubavi i mrznje...
Ne vidim razlog da se zrtvuje RIO zato sto je Djordjevic bio VRHUNSKI IGRAC?

Strasno

pre 7 godina

Strasno , strasnop sta pisete... Djordjevic ljubomoran na Bobija!?!?!?! Pa i Djordjevic se napario za vreme karijere a to sto sada NBA klubovi bacaju pare na druge centre toliko to je druga stvar. Zasto nema nijedna vest o Furnijeu , coveku koji je mozda i najefikasniji Francuz u NBA???? Misko zabranio jel ... Ne moze ako nisi uz tim , mozes da otkazes ali sedi u Areni i budi uz momke, sedi i gledaj treninge ne provodi se sa Parkerom i zanicom koju moraas da slusas do nenormalnosti. To je problem , ne zato sto se obezbedjivao ugovorom . Dokle cete vise da izvrcete cinjenice!!! Niko mu ne zamera da je rekao necu moci da igram cim se spisak saopstio , bicu tu cim potpisem nego zato sto nije hteo da bude uz tim kao sto su bili svi ostali. Pogledajte Gobera kako je bio uz svoje... P.S. A ovi sto lupetaju da je Marjanovic najbolji centar Evrope pored Valancijunasa, Marka i Pola Gasola i jos pricaju kao da je bog a on ne moze nijednog takvog centra da cuva i sve treba da se podredi njemu e takvi su mi cudo

asteroid

pre 7 godina

KO CE DANGUBICU I BIRCEVICU da kaze da ne idu u RIO posto su "izginuli na pripremama", jeli licemeri?

(Raduljica prvi centar?, 15. jul 2016 10:28)

evo ja cu da im kazem ako nece niko drugi. oni igraju za reprezentaciju, nije to njihova privatna firma i ako je za reprezentaciju bolje da igra neko drugi umesto njih neka bude tako. uglavnom, veliki promasaj djordjevica, zavrsice selektorsku misiju isto kao sinisa mihajlovic, isuvise podseca na njega.

zaista, o cemu pricamo?

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...

O cemu mi prucamo bre ovde jeli djordjevici???????
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 15. jul 2016 09:32)


I ja se pitam o cemu pricamo ovde!? Saletove izjave za novine nisu pravila KSS - da je KSS zabranio da trenira klub onda bi Sale prekrsio pravila... a to se ocigledno nije desilo. U isto vreme Boban je prekrsio pravila. DAkle, da bismo ZNALI O CEMU PRICAMO, trebalo bi prvo da razdvojimo krsenje zvanicnih pravila od promene svog licnog misljenja tokom vremena.

Raduljica prvi centar?

pre 7 godina

Ama niko da mi odgovori oko tih "nepravdi"...
KO CE DANGUBICU I BIRCEVICU da kaze da ne idu u RIO posto su "izginuli na pripremama", jeli licemeri?
...Ili mislite da cemo mi biti jedina reprezentacija sa 14 igraca?
Kako je to Nedovic za "nepostovanje" selektora i reprezentacije dobio samo OPOMENU, a Micov za bacanje peskira dozivotnu suspenziju?
Zasto nikada vise nece zvati Zagorca i Milutinova, zbog letnje lige i SVOJE karijere?
ZATO STO SE ISTRIPOVAO DA JE BOG, A NE TRENERCIC SA MALO SRECE!
Sale, kad prihvatis, kao sto su mnogi nasi velikani, da ova "deca" jednim ugovorom zaradjuju za 3 tvoje karijere, prihvatices i da to MORA tako da bude. Svakom je sopstveni zivot vazniji od drzave, pa i tebi (PAO avantura)!
Srecno orlovi, ali ce nam srece trebati vise nezgo za sedmicu na lotou da bi dosli do medalje!

Diplomatski

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...Sasa Djordjevic uvek dosledan?

GiGi

pre 7 godina

Marjanovic u ovom trenutku nemoze da bude u reprezentaciji,ne samo zbog otkaza na pripremama, Bobi jeste efikasan centar, sa prosecnom minutazom od po 4-5minuta u NBA, Nije on sad neka igracina bez koje se ne moze, i tome slicno. Svi pricaju o njegovim kvalitetima, kako ga moraju udvajati u napadu; visina, itd... On nema povratan pas kad ga udvoje, previse je spor, i odbrana sa njim u igri mora da bude polu zona, jer kod pokretljivijih centara, kakvih ima dosta, on prosto nemoze nogama da ih stigne, i krilo mora da mu pomogne.. Sa njim bi bili jaci da je dosao na pocetku, da su prosli sa njim kroz pripreme, uskladili, i uigrali se, sta sad za 15 dana mogu da potpuno promene stil igre, koji Djordjevic forsira.. Srbija inace igra najbrzu kosarku u Evropi, a drugu po redu u svetu..
Bobi bi samo usporavao tim.

I prestanimo da budemo svi strucnjaci, jer nemamo pojma, Djordjevic ima Mutu, ima svoj tim koji obavlja svoj posao besprekorno, nismo mi slucajno 2 na svetu, ili medju najboljima u Europi..

petarczv

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...

O cemu mi prucamo bre ovde jeli djordjevici???????

Bobi

pre 7 godina

Demagog i egoista, ali zna covek da ovakva saopstenja prolaze super u Srbiji! Kladim se da biste svi vi koji ovde komentarisete stavili zivotno bitan ugovor vredan 21 milion dolara pre priprema za OI! Sta ta Srbija radi za vas? Kladim se da je vecina vas bez posla, ili vam je "svetinja Srbija" obezbedila neki posao od 200 evra, a mamai, tati, dedi smanjila penzije i plate.
(sladjan, 15. jul 2016 01:46)

imace 20 milki ali zato nikad nece imati postovanje veceg dela Srbije, za to sto mu je to bilo bitnije, na kraju krajeva mogao je da bude uz tim i da igra povremeno igra bez opasnosti od povrede ali ga je Misko posavetovao ( i on je u talu naravno ) i tu je kraj. Nadam se da ce se povrediti posto se toliko " bojao " povrede.

dax

pre 7 godina

Ako napravi rezultat bravo, ako ne neka obrazlozi zasto nije i tacka. Na OI ce se videti da li je bio u pravu ili ne. Meni licno ovo lici malo na sujetu, ok da su igraci slicnih kvaliteta, ali koliko god mi Stimac bio drag, Bobi je izmislio kosarku za njega. A sta je sa Muslijem, ne znam zasto on nije pozvan bar na siri spisak, nisam procitao nista vezano za njega? U svakom slucaju, ekipa je i ovako jaka, ali moze da bude i jaca. Videce se sve na parketu...

Djole Haubica

pre 7 godina

Ej drugari, a sta da se nismo plasirali za Olimpijadu na ovom turniru - Da li bi Bobi bio kriv shto nije doshao ili biste pljuvali po Saletu shto smo izgubili? Ekipa i selektor koji su zasluzni za plasman treba da idu na Olimpijadu. Srecno momci... SRBIJA!

hmmm

pre 7 godina

Potpuno pogrešnim putem, preko medija se ponizava i vredja jedan dobar momak i vredan sportista kakav je Bobi. Selektor ima pravo i da mu se Bobi ne uklapa kao sto je to bilo pre 2 godine, i da smatra da za moral ekipe sada posle otkaza nije dobro da ga zove. Ali daj Sale, ovako preko novina... Nije nivo
(Vladan, 15. jul 2016 03:33)

a u redu ti je da Bobi sam sebe preko istih tih novina poziva u repku???? Covek je od starta bio jasan da ga nece voditi, a ovaj daje intervjuje da zeli da igra. Pa Srbine sto nisi bio od pocetka tu nego kad si potpisao za 20 miliona i kad se tvoj menadzer ugradio, "odklonjene su sve prepreke".

Bobi

pre 7 godina

Sad su otkolnjene sve smetnje ( potpisao sam ugovor na 20 milki bas me briga ) i sad mogu da zaigram za reprezentaciju. Materijalista zesci, prvo mu je ugovor od 20 miliona bio bitniji od igranja u reprezentaciji, a jos ih ima u timu koji nemaju ugovore, ali ne....Bobi srbenda je iznad svega toga. Pa da si Dzordan ( a ni blizuu njega nisi ) nebi trebao da te pozove, bas zbog takvog stava i atmosfere.

Mile

pre 7 godina

Razlog za neigranje je zaista ljudski. Bobi je na kraju karijere i nije svejedno zaraditi 21 milion ili ništa, ako se povredi. Saša ispljuje Bobija prvi put, pre kvalifikacija, pa kada je Bobi sredio svoje životno pitanje i poželeo da igra, ispljuje ga još gore. Pravi sebi alibi za neuspeh. Ma kakav patriota bio, niko mu se mormalan nikad ne bi odazvao posle ovakvog saopštenja. Ali, Sašu su oterali iz Grčke, oteraće se sam i iz reprezentacije.

milannbg

pre 7 godina

Čovek vredi onoliko koliko se drži datih reči i obećanja.To važi za sve pa i za selektora.A mi sa dužim pamćenjem pored dobrih stvari pamtimo i loše postupke.

Još Neko Kopa

pre 7 godina

Sale Sale kome se ti pravdas ja ne verujem. Još uvek ne mogu da ti oproste onu trojku. Ne vredi posebna je to sorta koja je navikla da vredja reprezentativce svoje zemlje u svim sportovima. Koliko god im radosti doneo ta gorčina te trojke je ostala. Amin

Vladan

pre 7 godina

Potpuno pogrešnim putem, preko medija se ponizava i vredja jedan dobar momak i vredan sportista kakav je Bobi. Selektor ima pravo i da mu se Bobi ne uklapa kao sto je to bilo pre 2 godine, i da smatra da za moral ekipe sada posle otkaza nije dobro da ga zove. Ali daj Sale, ovako preko novina... Nije nivo

rex

pre 7 godina

Isto ko sa Rambom Petkovicem. Kad su pitali selektora zlatne generacije Brazila, ko osvaja Svetsko Prvenstvo? On ko iz topa odgovorio, pa naravno Srbija, kad imaju 23 igrača bolja od Petkovića!?

Najveća ironija leži u tome da on zapravo upravo bio profil igrača koji je nedostajao reprezentaciji, nakon povlačenja Piksija. Samo smo mi sposobni da crkavamo žedni a šutiramo flašu vode...

Tako je i sa Bobijem, sami sebe pravimo mediokritetima a svaljujemo krivicu na druge...Borbenost (do rizika povrede) je bitan faktor ali ako ćeš da zavisiš od jedne lopte (sreće), to znači da nisi dovoljno spreman. Sa Bobijem ne bi ni došli u tu situaciju...

Kekele

pre 7 godina

Smena generacije 2014 kad je Bobi imao 25(kao da dolazi iz omladinskog pogona). Žalosno je što će u 99% slučajeva u ovoj zemlji da pogrešni ljudi donose odluke(naravno štetne) za ovu zemlju,a mi smo specijalisti da takve ljude izaberemo na sva važna mesta.

TinTop

pre 7 godina

Kakav bedni govor bez obzira o cemu se radi. Delovi puni licemerja, delovi u stilu "Ja tako a vi kako hocete". Poznata srpska retorika. Hoce da zvuci profesionalo, ali ne moze, ne zna, ne ume ali i nece. Misli da je "cool" a zvuci kao povrsno skolovan prepun balkanskog samopoverenja.

S obzirom na nivo narodnog obrazovanja, zvuci kao Doktor za siroke narodne mase, koje mu bezrezervno aplaudiraju u stilu "Al je i rekao".

TinTop

pre 7 godina

Bobi decko zaboravi na Srbiju. Video kakvi su, ja se ne bih osecao lepo u njihovom drustvu. Imas ti svoju porodicu, okreni se njima. Nadji neko lepo mesto (USA jos bolje) i treniraj da speman docekas pocetak sezone. Ja sam totalno ubedjen da ces posle ovog dobiti jos najmanje jos jedan NBA ugovor.

sladjan

pre 7 godina

Demagog i egoista, ali zna covek da ovakva saopstenja prolaze super u Srbiji! Kladim se da biste svi vi koji ovde komentarisete stavili zivotno bitan ugovor vredan 21 milion dolara pre priprema za OI! Sta ta Srbija radi za vas? Kladim se da je vecina vas bez posla, ili vam je "svetinja Srbija" obezbedila neki posao od 200 evra, a mamai, tati, dedi smanjila penzije i plate.

vlade

pre 7 godina

ovde je nastao problem u samom startu u komunikaciji na relaciji selektor i igrači! ok, ima istine da su igrači bezobzirniji u današnje vreme, ali nemoguće je da Đorđević svake godine ima slične probleme? uvek neko otkaže, a garantovao je dolazak! prvo, selektor pravi grešku sa spiskovima od 24 koje krati bez ikakvih objašnjenja i provera na 16.. drugo, automatski te koje je sasekao, ni kao rezerve nisu više u opticaju.. treće, zauzima komunistički pristup, da svakog koga prozove, mora da se oseti počastvovanim što ga je pozvao.. ne mora, jer i ako je čast nositi grb svoje zemlje za svakog normalnog čoveka, selektor mora da shvati da ti ljudi od igranja u klubovima žive! ne mislim da ikoga treba moliti, naprotiv, ali mora da postoji veći luft u kompromisima oko priprema, ako želimo da budemo u najjačem sastavu.. i to bez ljutne i bez sujete! u ovom slučaju, Bobi je pogrešno postupio i to na savet očito svog menadžera! pogrešio je, ali Đorđevićda je bio pametan. trebao je da njegoov priključenje posle turnira uslovi boravkož uz tim..barem na klupi.. znajući selektorov mentalitet, sigurno je prekinnuo svaku daljukomunimaciju. kada ga je ovaj zvao.. u ostalom. šta treba Bobi da kaže. što ga ovaj zbog glupog razloga i nerealnog nije vodio na svetsko prvenstvo, čak ni na pripremama mu nije pružio šansu da se bori za tim? a to što se ovaj plaši zbog povrede. realan je razlog i mogao je fa ga poštedi, a na pripremama je mogao da mu traži da ide glavom u reklame, ako treba. pa onda da sudi o strahovoma!

manolito

pre 7 godina

Taj isti Djordjevic je pobegao sa priprema reprezentacije zajedno sa Divcem i Paspaljem zbog devojke i sve mu je oprosteno. Kako ne volim trenere koji lako zaboravljaju sta su radili kao igraci pa sad prosipaju pamet. A da ne spominjem da se kleo samo reprezentacija i nikakav klub paralelno pa cim je dosla prva ponude ode u Pao.Licimer, nista drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lepi, 14. jul 2016 18:25) # Link komentara
Preporučujem (+191)Ne preporučujem (-157)

upoređuješ đorđevića divca i paspalja sa bobijem?!

pametnom dosta

PFC45Zg

pre 7 godina

Sale: Nadam se da će Bobi prihvatiti poziv 2017.

PFC45Zg: Nadam se da ces ti i 2017 biti onaj koji upucuje pozive. Po onom kako se ponasas i kakve poteze vuces, ni kraj olimpijskih igara neces docekati tu gde jesi. Umesto da se sa Bobijem borimo za medalju, mi ni u prvih 5 nece da se plasiramo. A zasto, Sale Nacionale?
Zasto?

Zar je vredelo? :(

Gundulicev Venac II

pre 7 godina

Saopstenje umesto razgovora to ne sluti na dobro i vodi u nova jos sumornija saopstenja.
To slusamo predugo citav jedan zivot.

SHOMI

pre 7 godina

Eeee kad komentarisu da Marjanovic razbija u NBA..jedva potpisao ugovor...sta reci..A sta je to sprecavalo Novickog i Gasola da igraju za svoje uvek..ugovor mozda?

Nemanja

pre 7 godina

Ako neko zna da ceni grb na dresu, to je Sale Nacionale! Sta vi mislite, da Sale ne zeli medalju, sta mislite da Sale ne zna da smo sa Marjanovicem na centru jos jaci? U ekipi, gde nam je pozicija broj 1 na vrhunskom nivou i da bi sa Marjanovicem imali centarsku liniju na vrhunskom nivou, i dosli bi do toga da budemo najjaca evropska reprezentacija? Razmisljajte racionalno.. Trener ima debele razloge! Kosarku mnogo volimo i uvek cemo je voleti. Kada su bile one godine, ko nas je u tim godinama spasavao i podsecao nas da smo jos zivi? I posle toliko godina, kada vise nemamo igrace te klase, mi smo i dalje tu i i uvek cemo biti tu, uvek cemo biti ZEMLJA KOSARKE! Momci sve najbolje!

Gde ste?

pre 7 godina

Ima li ko od tolikih kosarkaskih legendi i autoroteta da nesto kaze o ovome ( sem par izuzetaka) ili cekaju da prodje Rio, sto da se zalecu.

Aleksandar

pre 7 godina

Ja se nadam da neće ako ti i dalje budeš selektor, već će se kulturno izviniti i reći da mu je prekoporteban odmor posle najbolje odigrane sezone u životu!

brka

pre 7 godina

Ala ste licemerni svi od reda, ili Vam neko plaća da komentarišete protiv Đorđevića. Kad se neko ponaša kao da je iznad tima i ekipe, da ste vi deo tima ili ekipe mrzeli bi tog pojedinca više nego išta i pokušavali da ga sklonite. A sad morališete kako je Bobi super igrač. Niko to ne spori. Samo je pokazao nepoštovanje prema celom timu. Sale je ispao sasvim korektan, kaznio ga ali i rekao mu da će imati šansu da popravi u budućnosti. Šta hoćete više?

Luka

pre 7 godina

100% sam uz Saleta, iskreno puno bi nam znacio na predstojecim olimpijskim igrama, ali na prvom mestu je reprenzetacija. Ajmo momci na medalju pa sta bude!!!

Bojan B

pre 7 godina

Ovde većina podržava Đorđevića,iako zna samo jednu stranu priče.Nažalost mogli smo da imamo reprezentaciju,koja bi se borila za medalju.Ovako teško.
Ko zna,da li će nam se još jednom pružiti ovakva prilika na Olimpijskim igrama.Voleo bih da grešim!

sinko

pre 7 godina

Po ovome ispada da bi Bobiju najvise odgovaralo da udje na teren na prvoj utakmici u Riu i to iz aviona iz Amerike. Ako je tako, podrska selektoru. Niko nije iznad tima.

NoName

pre 7 godina

Ja bih samo malo o principima, molim moderatore da mi objave komentar

http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:524810-Djordjevic-lojalan-Srbiji-Mozda-bi-neko-izabrao-drugacije-ja-ne

Kosta

pre 7 godina

Boban nije kriv vec Misko Ražnatović koji mu je bukvalno naredio da ne igra turnir,zbog eventualne povrede i zbog bojazni da u tom slučaju nema NBA uvovora,automatski ni procenta za njega.To je ljudi cela istina i batalite da napadate dečka.Djordjevic je pogresio i treba da snosi odgovornost.Njegov problem.Zvezdaš sam ali Stimac u reprezentaciji je zapaljenje mozga.

lepi

pre 7 godina

Taj isti Djordjevic je pobegao sa priprema reprezentacije zajedno sa Divcem i Paspaljem zbog devojke i sve mu je oprosteno. Kako ne volim trenere koji lako zaboravljaju sta su radili kao igraci pa sad prosipaju pamet. A da ne spominjem da se kleo samo reprezentacija i nikakav klub paralelno pa cim je dosla prva ponude ode u Pao.Licimer, nista drugo.

Swc

pre 7 godina

Sve stoji Sale sto si napisao, ali ako ne uzmes medalju u Riu, to bi bio jos jedan neuspeh posle evropskog prvenstva 2015, u tom slucaju mozes odmah da se spakujes !

Vlada

pre 7 godina

Kako se odmah zaboravlja da je Djordjevic vratio Srbiju u vrh svetske kosarke, da smo drugi na svetu i 4. u Evropi nakon mnogo osrednjih, cak i losih prvenstava. Ovaj narod ne zasluzuje uspehe niti da mu se iko pravda.

Pera

pre 7 godina

Stav selektora je na mestu.

Bilo bi na mestu i da je odlučio drugačije.

U tome i jeste poenta - selektor je u pravu, kako god odluči.

I mi smo uz njega.

srb

pre 7 godina

marjanovic u riu treba da se bori za reprezentaciju u narod, a ne za djordjevica i sramo je sto jedan covek odlucuje o sudbini reprezentacije.... djordjevic se ponasa kao vucic misli da je nedodirljiv

Stara kuka

pre 7 godina

Opet ce nas sujeta pojesti...opet ne igraju svi najbolji.Razumem i Saleta i Bobija.Totalno bezveze sitacija a najviše ćemo ispastati mi,Srbi koji volimo reprezentaciju i koji se nerviramo.

Alessandro NESTA #13#

pre 7 godina

ja kazem da necemo uzeti medalju samo zato sto teramo neki inat od nastajanja drzave ( ili vec cega ) i da nam je to retko kad donelo nesto dobro.... nadam se da gresim :)

BN

pre 7 godina

Ruzno od Djordjevica da vredja jednog sasvim korektnog i tihog coveka i igraca. Ruzno od njega sto glumi neku moralnu velicinu. Isti taj Djordjevic je do sada mnogo puta gazio vlastitu rec.

Aleksandar

pre 7 godina

Zeljko Obradovic je 2005 podlegao pritisku javnosti i pozvao sva zvucna imena tadasnjih kosarkasa. Posle debakla u Beogradu je izjavio da mu je najvise krivo sto nije odma ostranio igrace koji remete atmosferu u timu i koji se nisu pridrzavali odredjenih pravila.
Stoga mislim da je Saletova odluka ispravna i ma koliko mislili da bi mozda bili jaci sa Bobijem na Olimpijadi, Djordjevic vec ima taktiku i igru koja nas je krasila zadnje 2 godine i sa kojom je ostvario odlicne rezultate.
Zato podrzimo ove momke u Riju jer koji god igrac istrci na teren siguran sam da ce dati svoj maksimum.

Marko

pre 7 godina

Malo sam razocaran jer sam se sve vreme nadao da ce ipak Bobi biti tu ali posle ovog saopstenja dajem punu podrsku Saletu i momcima. Ajmo po medalju.

bio jednom jedan Lav

pre 7 godina

Lepo sroceno, no istina je negde izmedju. Nike najbitnije imati tim/ekipu, istu mozes napraviti I od mediokriteta al neces daleko otici, recimo cetvrtfinale (island i sl fenomeni) al sa druge strane ako imas ekipu plus pojedinca koji moze napraviti razliku, kao sto je slucaj sa Ronaldom ili pak Marjanon ones mozes doci I do finala

Kuzmic likes this

pre 7 godina

Dosta bre, ne interesuju nas tvoje teorije ni tvoji principi. Svi znaju da bi reprezentacija dobila na kvalitetu da igra Marjanovic. Ako osvojis medalju, ti si u pravu i radi sta hoces. Ako ne osvojis medalju treba da ides. To bi bilo to.

alf

pre 7 godina

Zbog Terzica sam prestao da pratim zensku odbojku (situacija sa Anjom Spasojevic).
Zbog Karadzica i ne samo njega fudbal mi se "zgadio".
Zbog ovoga i kosarka je "zavrsila".

Svetski Mega Car

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!
(disciplina, 14. jul 2016 16:03)

Ne lupetaj majke ti. Čak i da je tačno to što si napisao (a nije), ti igrači koje si nabrojao su osvojili gomilu medalja i trofeja za našu zemlju na evropskim i svetskim prvenstvima i na Olimpijadi. A da ne pričam da su nabrojani igrači osvajali više puta Evroligu (Sale na primer je osvojio Evroligu više puta, prvu sa Partizanom), neki su osvajali i NBA titule i učestvovali na All Star-u. Šta je Bobi do sada osvojio? Koje medalje, koje titule? Porediš Bobija sa jednim Saletom Djordjevićem? Pa Bobi mu nije ni do kolena, ni po košarkaškim ni po ljudskim kvalitetima. Većina vas je neka klinčurija koja prati košarku tek par godina, pa ni ne zna da je Sale svojevremeno bio najbolji plejmejker u Evropi! Ne samo Bobi, svi naši aktivni košarkaši trenutno nisu ni do kolena Saletu po košarkaškim uspesima i titulama. Pa čak ni Teo, kojeg ja lično obožavam. I ne zaboravi da Sale kao trener već ima srebro sa svetskog prvenstva, a tek je započeo trenersku karijeru. Njegova dostignuća svakako zaslužuju poštovanje i divljenje.

JPR23

pre 7 godina

Ne znám, ponekad tøeba bití pragmatican. Potpuno mi je razumljiv i Bobijev stav.
(Gale, 14. jul 2016 17:48)

Koji je to pa stav ? Hoću/Neću.. Bojim se povrede? Ili sta?

Vucko

pre 7 godina

Ne slazem se sa Saletovom odlukom, ali moramo je postovati, i daj da stavimo tacku na ovaj slucaj i pruzimo podrsku reprezentaciji. Ako je stvarmo Bobi otkazao dan pred pripreme, ne treba da igra, ali ne treba ni Sale svaku godinu da pravi neku frku i stvara losu atmosferu, evo i sada podbada Bobija: "ako ga je prosao strah, nadam se da ce prihvatiti poziv 2017." Sale cvrsto stoji iza odluke i odgovara za rezultate, ali ako ne uzme medalju u Riu, treba da preuzme odgovornost i da ostavku. Mada nadam se pozitivnom ishodu i dobrom rezultatu u Riu.

ferdinand

pre 7 godina

http://mondo.rs/a888398/Sport/Kosarka/Boban-Marjanovic-moze-na-Olimpijske-igre-ne-i-za-kvalifikacioni-turnir-u-Beogradu.html

Link za vest iz marta u kojoj se kaže da Boban neće igrati kvalifikacije, ali da hoće u Rio. O kakvom otkazivanju dan pred okupljanje selektor govori???

djordje

pre 7 godina

Bobi je imao mogucnost da igra za reprezentaciju i da ima ugovor. Igranje u kvalifikacijama mu je predstavljalo mali rizik za velike pare, a neigranje ovih meceva je predstavljalo veliki rizik da ga nece biti u timu za Rio. Bio je svestan toga, ali se odlucio za novac. Drag mi je igrac, ali poneo se kukavicki i sam je odabrao ono sto zeli vise.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (disciplina, 14. jul 2016 16:03)

Ђорђевић је само једном одбио, ако се ја добро сећам, и никада више се није враћао, повукао се из репрезентације. Али то након 2 Европска злата и једног светског. Не знам да ли је играо `99. Углавном, Сале сигурно ништа није остао дужан, заправо смо ми њему још увек дужни. Онаква тројка Хрватима! Легенда.

sasa

pre 7 godina

Bravo za selektora, a Marjanovicu zelim sav uspeh ovog sveta, ali ima srece da je Djordjevic selektor jer mnogi drugi ga posle ovog nikad vise ne bi zvali...

Nenad

pre 7 godina

Neprihvatljivo i pomalo sramno saopstenje selektora jedne kosarkaske reprezentacije sa slavnom istorijom. Toliko poniziti jednog vrhunskog kosarkasa moze samo covek koji ne moze da iskontrolise svoj ego. Ne mogu da verujem sta je sve napricao o coveku koji je hteo da igra za reprezentaciju svoje zemlje. Odreci se vrhunskog kosarkasa i smanjiti sanse svom timu da se bori za medalju je ravno samounistenju. Vrhunske ekipe su pokrivene vrhunskim igracima na svim pozicijama, plasim se da mi nismo.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Е, сад могу да навијам за своју земљу. Надам се да Боби никада неће заиграти за Србију!

Mhm

pre 7 godina

Ljudi odu na Zapad, ne znajući ni šta ih tamo čeka. Očekuju pristojnu platu i bolji život. Šta bi bilo da im neko ponudi stotinjak hiljada evra? Sve bi se petama udarali u debelo meso, ne osvrćući se. Takvih bi 99% bilo i među onima što osuđuju Marjanovića. Pod uslovom da isti zaslužuje da bude deo ekipe, odnosno da na olimpijadi može biti značajan igrač, valjda je trebalo sesti sa čovekom i prevazići probleme. Očigledno je procenjeno da nije potreban. Da li će se neko češkati zbog toga, ostaje da vidimo.

pedala

pre 7 godina

Zašto ovo nije rekao i ranije nego je tvrdio da Bobi neće da igra i da ne zna razloge te Bobijeve odluke a sada odjednom zna sve.
Prošle godine je isao na zlato pa na finale pa onda na kvalifikacije za OI, data reč i Đorđević nisu u prijateljstvu.

Nele

pre 7 godina

Ne smeta mi sto preterano podrzavate Djordjevica vec mi smeta sto znam da ako ne uzme medalju u Rio upravo vi cete biti najglasniji protiv njega.

bobo mk

pre 7 godina

Aleksandar Đorđević je kao pravi srbin imao 21 milion razloga da ispljue Bobana Marjanovića. Nadamo se da će se Raduljica probuditi a Bogut, Gasol i ostale zveri ispod koša da nemaju dobar dan.

AM

pre 7 godina

Velicate tog Marjanovica ka da se bez njega ne moze. Pa 2014, smo bili bez njega, a sa Djordjevicem pa smo bili 2 na svetu. Marjanovic nije nasao za shodno i ako je bio u BG-u da dodje i bodri tim. Pre Djordjevica smo bili u dnu svetske kosarke, a sada smo medju 4 najbolje ekipe na svetu, ali posto se vecina vise razume u tudji posao, a ni svoj nezna da obavlja kako treba, svi ovi losi komentari i uvrede ka Djordjevicu me necude.
Podrska za Djordjevica i reprezentaciju.

Zeljko

pre 7 godina

Bravo Sale od prve do poslednje pozdravljam i samo napred do ZLATA. Nama je samo nebo granica. U sportu je sve moguce a ko nece bez njega se moze i mora.

biće bolje

pre 7 godina

Treba verovati Đorđeviću, ipak je on legenda ovog sporta i ima uspeha sa reprezenzacijom, biće to dobra ekipa sa perspektivnim NBA asom Jokićem, ako Bjelica proradi, možemo do medalje.

Djole

pre 7 godina

Djordjevic je u tekstu napao Marjanovica da prosli put nije hteo da igra, pa nije on kriv bio tad jer su mu zabranili iz San Antonia, a sad je kriv naravno ali to su bile samo kvalifikacije, postujem Djordjevica ali ovo je malo podmuklo uradio, daj da vidim tog coveka koji bi se odrekao onakvog ugovora da bi igrao na kvalifikacionom turnuru protiv Portorika koga smo s pola snage dobili 40 razlike, stamota Djordjevicu!

petarczv

pre 7 godina

Aleksandar Djordjevic "Dok sam na klipi reprezentacije necu voditi nijedan klub"

Hoce mo neko odgovoriti konacno o kakvim principima i doslednosti prica ovaj covek a svoju ke rec pogazio u roku od mesec dana...

izgubljen u zelezniku

pre 7 godina

izgubljen u prevod

Saletu tepaju zato sto je jedan od najvecih igraca u istoriji srpske kosarke, pitanje je zasto ti tepas Bobiju jednoj od najvecih zabludi u istoriji srpskog sporta ?

anonymous

pre 7 godina

Podrzavam Djordjevica ali izvrce cinjenice namjerno. 2014 je odmah precrtao Bobija sa sireg spiska iako je bio mvp domace lige. Na EP prosle godine mu je odjednom toliko bio potreban a samo godinu dana ranije ga je precrtao. I sad je ovakva situacija ali sta je tu je. Samo budi objektivan Sale kao prvo, a kao drugo, Bobi nije isti igrac od 2011. i od kako je dosao u Zvezdu poslije Mege, svako bi ga zovnuo. A da ne pominjemo sto pozivas Bircevica, Micica, Kuzmica na siri spisak, i usled tolikih povreda ostade Bircevic u 12, a lik ubedljivo odskace nekvalitetom.

Paja

pre 7 godina

Da postoji KSS trbalo bi da reaguje i da se zahvali Djordjevicu i pod hitno na kolenima da moli i dovede Pesica dok jos ima vremena on bi napravio tim a ovo ovako je potpuno puklo sta god da se odluci.

disciplina

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!

marko

pre 7 godina

Ovakvim potezima najvise gubi reprezentacija i niko vise... Boban nema sta da se cima, potpisao je ugovor gde ce mu ostati oko 10mil neto... Reprezentacija ide sa jednim centrom na OI... I to je to... Plasim se samo velike pljuvacine ako dozivimo neuspeh...

Pradoljub

pre 7 godina

Da je samo više Đorđevića u ovoj zemlji, gde bi nam kraj bio!!! Živeo ti nama i doneo nam još mnogo zlata Sale!!!Objavite aman više i hvala.

Dule

pre 7 godina

Iako nijednu ruznu rec ne rekoh ne objavise mi komentar. Ajmo ponovo, pa da vidimo. Djordjevicu pomesao si rigidnost (inat) i dostojanstvo, postoji razlika. Dok ne naucis tu razliku neces biti ni dobar trener a ni dobar covek.

Nemanja

pre 7 godina

Svaka čast na saopštenju. Gospodski!

Najbolji deo : "onaj koji ima strah od povrede i igre u reprezentaciji, nikada neće dati sve od sebe za reprezentaciju."

Bravo Sale ! Da mi je Boban Marjanović rođeni brat, isto bih ovako komentarisao i reagovao.

Saša

pre 7 godina

Bravo Sale.
Želim svu sreću Ekipi.
Budite hrabri, jedinstveni i po malo lucidni (kako znate) i rezultat neće izostati.
Koga nema bez njega se može - tp ste već više puta dokazali na terenu.
Hrabro i bez predaje...
"Samo nebo je granica".
Srećno

banja luka rs

pre 7 godina

Da mi uzmemo medalju samo a o selektoru nakon toga. Nedam Djordjevicu da mi unisti osjecaj koji imam prema kosarkaskoj reprezentaciji od 95. U stvaranju tog osjecaja ucestvovao je I Djordjevic ali igrac.

bagzi

pre 7 godina

Sale je odlucio da mu Bobi ne treba i tacka. On odgovara za rezultate i ima pravo na izbor.
Moje skromno misljenje je da ce Bobi da nam fali za medalju.

milan

pre 7 godina

I Islandjani su bili drugari i imali hemiju u ekipi, pa nisu uzeli EP. Moramo da imamo Marjanovica u ekipi ili cemo da se obrukamo. A vi gospodo sa B92 objavljujte moje komentare. Nikoga ne vredjam i ne psujem. Toliko o vasoj laznoj slobodi govora.

boza pub

pre 7 godina

svaka cast selektoru, sve je kratko i jasno. slusajuci intervjue, bobi deluje kao jako dobar momak, ali imam utisak da je ovo vise problem sa menadzerom nego sa njim. nesporno je da je bolji i korisniji igrac od raduljice i stimca, ali to nije dovoljno. ovim se daje na znacaju reprezentaciji. naprimer: macvan je imao jedan dan odmora, izmedju finala i okupljanja, ako to nije za respekt, ne znam sta je. cinjenica je da su mu vrata otvorena, kao sto su novici zatvorena. nazalost ovi forumi se 99% svode na navijacko prepucavanje, verovatno zato sto vecinom pisu pubertetlije. ja jesam grobar, ali reprezentacija je iznad svega.

Zlatko

pre 7 godina

Sale možda jeste egoista i lično ga pogađaju neke stvari što ne bi smelo na profesionalnom planu da se događa, bez obzira što je nekorektan bio taj otkaz dirigovan od strane menadžera. Ali s druge strane, videli smo više puta koliko je atmosfera bitnija od kvaliteta, nisu džaba odstanjeni Radmanović ili Micov (u godinama kada su izvanredni uspesi otvareni), stoga Marjanovićev kvalitet nam treba, ali to bi značilo prvo: Da se od svih ostalih naprave budale, svi koji su prošli pripreme i doneli učešćče na OI, od kojih mnogi bez ugovora, a to je sigurno narušavanje atmosfere, a drugo: Kako izbaciti Štimca koji je srce ekipe i koji moralno utiče na ostale igrače više nego selektor? Zato, neka ide 12 koji se najbolje razumeju i koji dišu kao jedan, makar i ne napravili neki rezultat, bitno je da predstavljaju Srbiju po prvi put!!!

skrle

pre 7 godina

A za komentare tipa "ko ce da kaze Stimcu da ne ide?" moj odgovor je: neka mu kaze onaj ko ga je zvao iako zna da nema mesta ni u 20...
Nemam nista protiv momka,ali on stvarno nema kvalitet za reprezentaciju Srbije.

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

vidim po naslovu da je SALE zasticen kao beli medved..prvo gospodo novinari nije Sale nego Aleksandar zasto mu tepate?drugo sto mi me objavite komentar jer nisam ni jednu ruznu rijec napisao osim da je celav i da da mu treba zastitni faktor da ne izgori u riu ili da mu neko pokloni kacket..kao trece moj stav je da je Boban ili BOBI dobar i normalan momak iz aviona se to vidi i da je zasluzio i po svojim igrackim i ljudskim kvalitetima da bude dio tima u riu..SALE nisi u pravu i sujetan si..volio sam te kao igraca ali si kao trener srednja zalost..objavite mi komentar

Karlo

pre 7 godina

Vecina ljudi sto pljuju po Bobiju bi svasta uradili za 100 dolara a pametuju sto se Boban obezbedio sa $21+ miliona. Koji patriotizam?? Od kad sam video na autoputu kako srbende prodaju izbeglicama u zbegu flasu vode za 10 eura I posle opet se to desilo sa izbeglicama sa Kosova za mene vise nema nacinje za koju se vredi zrtvovati. Porodica I najblizi prijatelji I to je to. Sve ostalo je samo propaganda.

Laki

pre 7 godina

Puna podrška za jednu od najvećih košarkaških i uopšte sportskih legendi ove zemlje, koja nas je toliko puta obradovala, čak i kad nismo to očekivali. Ne bih išao suviše daleko, dovoljno je prisetiti se samo Svetskog prvenstva 2014. godine. Ako i to nije predaleko za pamćenje ljudi iz Srbije...

krajisnik

pre 7 godina

sale,posto svi igraci igraju srcem,sto ti primas platu,kad vec imas klub za koji si rekao da neces nikad dok vodis reprezentaciju....
lazi i jos lazi lazni moralisto

Veliki_Zli_Vuk

pre 7 godina

Potpuna podrska za selektora!
Da je bar dosao na pripreme i bio uz igrace,nije morao da igra,ali da je bio pored terena kao Bjelica i Macvan,isao bi sigurno na OI. Ali on je bio u Srbiji i nije hteo da trosi svoje vreme. Neki igraci nisu ni dan odmora imali,neki prodju svake godine cele pripreme pa otpadnu. I onda opet ne prave pitanje sledece godine. Mora se ceniti to.

Predrag

pre 7 godina

Sale Đorđević, čovek koga podjednako poštuju i vole i Partizanovci i Zvezdaši. Veliki pozdrav i poštovanje za Saleta od jednog iskrenog Zvezdaša.

milos

pre 7 godina

bobi nas najbolji centar,mnogo bolji od raduljice,narucito od stimca.Sa njim bi smo osvojili medalju sigurno,ovako nisam bas siguran,sve u sve voleo bih da djordjevic ode,tj.da snosi posledice posle ovakve odluke

Milko

pre 7 godina

Nadam se da će održati reč.
U Rio da putuju oni koji su to izborili.
Što se tiče Marjanovića, mada sam zvezdaš, mada ne gotivim Djordjevića, mada je dobar igrač ne bih ga ni ja pozvao ako je tačno sve navedeno, naročito ako je tačno ono što se provlači da nije gledao reprezentaciju a bio je u Beogradu.

zex

pre 7 godina

Bravo Sale, mada sam želeo konačno da vidim tog novog,u zadnje dve godine sjajnog Marjanovića u reprezentaciji, ali ako nije hteo dati 110% u kvalifikacijama, on će se čuvati i na OI. Tačka!!
Ajmo hejteri, da vas čujemo!!!!

Sole

pre 7 godina

Sve je to ok,ali da je Bobi bivsi igrac partizana,glavu dajem da bi prica bila drugacija.
(nex, 14. jul 2016 14:34)

Tačno tako. To je suština cele ove priče , koju jasno potvrđuje slučaj Bogdanovića i njegove čuvene izjave nakon prve utakmice finala domaćeg play off-a.

Noke

pre 7 godina

Podigli ste Djordjevica u nebesa kao da je nas najbolji trener svih vremena...a pljuvali ste nase najbolje,Obradovica,Ivkovica,Pesica...Sta je Djordjevic OSVOJIO?Sta?Sta?Sta?Nistaaaaaaa....

ica zver ponos stubova

pre 7 godina

Ljudi za jednog Sasu Djordjevica govore da je slepac,majmun,teraju ga iz reprezentacije,mrznja navijaca "stubova" polako prevazilazi granice normalnog,ukinite lepo sve klubove osim jednog,njega proglasite dozivotnim prvakom,reprezentativci da budu iskljucivo iz tog kluba,selektor takodje,mozda ce tada biti zadovoljni

GoranNS

pre 7 godina

Bravo Sale tim iznad svega,jedan ne vredi kao 15 uigranih momaka,zaboravljaju ljudi gde nam je bila reprezentacija do nedavno i da nas je dobijao ko i kad je hteo od Izraela preko Ceha i da danas u nekim sportovima zbog menadzera i miljenika nista nismo uradili primer fudbal.Sale kapa dole i sta god da uradite na OI imate podrsku normalnih ljudi jer znamo da igraju momci srcem u drzavnom dresu!!!

Bojan M

pre 7 godina

Sale, smatram da si potpuno u pravu. Bitan je odnos prema reprezentaciji, ne samo igracki kvaliteti. Nadam se da ce Marjanovic na sledecim takmicenjima odgovornije pristupiti reprezentaciji i biti clan ekipe.

Delije Knin

pre 7 godina

Mislim da su nas selektori u poslednjih 15 god. vise kostali medalja nego sto smo ih osvojili..
Ne idu u Rio drugari,nego najbolji..ne idu na karneval,nego da osvoje medalju..valjda je to svrha svega ovoga..
Gde smo kada udarimo na tvrdo..primer Litvanija na evropskom..a ima i jacih..gde smo kada limitirani Raduljica napravi 4-5 licnih..gde nam je skok bez Bjelice,ako bude igrao..igra iz povrede,kao i Macvan..
Tako da ne razumem ko podrzava ove nazovi disciplinske mere..ovo ce da nas kosta medalje..

Tom Tailor

pre 7 godina

Aleksandar Djordjevic nema toliko obrazovanje da pise ovako dobro cak se pisu govori za pretsednike ,a kamo li i za selektore. Ko god je napisao ovakav text svaka mu cast!

fanatik de football

pre 7 godina

Videcemo TU EKIPU protiv Francuza, Amera i neke druge evropske ekipe u cetrtfinalu kada te reprezentacije budu stavili hemiju TE EKIPE na probu.

Milosav

pre 7 godina

Dajte ljudi ne sudite ni jednom ni drugom, za mene su obojica u pravu, Bobi trebao da potpise kontrakt zivota, Sasa zeleo kompletan tim od pocetka, sve je jasno. Ne pravite od muve slona. U svakom slucaju zelim nasoj reprezentaciji da osvoji medalju.
Napred momci pokazite im ko je Srbija!

Zoran

pre 7 godina

Samo zbog Bobana bi gledao naše košarkaše.Ovako su bez šanse.Ni grupu nećemo proći.Ko zna šta je iza ovoga.Pretpostavljam da ni Divca ne bi vodio zbog principa.Krivo mu je što je ovaj uzeo 21M$.

Vojkan

pre 7 godina

Bravo selektore,svaka cast na principima koji jos vise homogenizuju ekipu,koja postaje tim...ljudi,vama kojima se ne svidja njegova odluka,pa navijajte za neku drugu reprzentaciju,ja moju podrzavam,sta god i makar bili zadnji,jer sam odrastao uz ;i kada ne budes prvi ti....;napred Srbijo!

Lyon Boy

pre 7 godina

Glumatanje povreda,zamene teza,foliranje i upotreba medija umesto direktnog kontakta sa selektorom...sve to zajedno je kampanja protiv Sase,ciji se neuspeh prizeljkuje ali i organizuje.U takvom kontekstu,odabrani momci su svakako ono najbolje sto imamo.

cvele

pre 7 godina

Ni ja ga nebih pozvao pa da je još tolki.I nisu mi nikako jasni ljudi koji ne podrzavaju Saletovu odluku i koji ostavljaju uvredljive komentare na njegov racun.Sale je postupio kao pravi covek i kao pravi vodja,i kao pravi selektor.Bravo!

Mia

pre 7 godina

Podrška Saletu! Bila sam za to da Marjanović bude pozvan, jer je kvalitetan centar, ali potpuno razumem odluku selektora. I podržavam je. Pustite čoveka da radi svoj posao, a kada se jednog dana uprazni mesto selektora, vi koji mislite da znate bolje i da biste imali veće uspehe u vođenju tima, slobodno konkurišite za taj posao!

budimo realni

pre 7 godina

Covek je sve lepo rekao ali svejedno bi ga pljuvali sta god da je uradio. Podrska coveku koji pokusava da ocuva i unapredi odnos prema svetinji!!!!

lun

pre 7 godina

za onog ko je napisao da sam kaze umesto koga da igra jedno pitanje:Zasto igrac koji je slabiji od njega dobrovoljno ne ustupi mesto njemu ako zeli da njegova reprezentacija bolje prodje?Zasto ne kaze neko ajde Bobi ti umesto mene da uzmemo medalju? I mnogima se svidja komentar i takav nacin razmisljanja, zasluzujemo sve sta nam se desava!

milojko

pre 7 godina

istu situaciju imala francuska sa batumom, samo sto on ranije potpisao za sarlot, i zbog toga pre prikljucio dok je bobi cekao da mu neko da ugovor. Tako da bobi nije mogao biti sa ekipom jer je cekao ugovor, tako da ne vidim razlog da djordjevic na njega ne racuna. ali njegov izbor, ubice nas francuzi na olimpijadi.

zoran

pre 7 godina

Smesno,

Od Bobija ste napravili cudo od igraca.Zasto polemisete o odlukama selektora kada je svima jasno da ga nece igraci i tacka.
Ne cini ekipu jedan iili vise dobrih igraca vec timski duh.Milion puta je dokazano da su najbolje ekipe one ekipe koje imaju igrace ciji timski duh i zajednistvo su izrazeni u odnosu na suvi kvalitet [pojedinca.
Zato postujte odluku igraca jer je to njihovo pravo a selektor je samo saopstio sta oni misle i to je to.

Milorad

pre 7 godina

Djordjevic gresi , to su njegovi licni razlozi i sujeta , interes zemlje mora biti veci , Danilovic je to lepo objasnio, Srbija sa Bobijem je druga ekipa , ne moze Stimac biti Bobijeva zamena, on je super ali nema kvalitet za reprezentaciju , prosecan klupski igrac, Salu nije smetalo da dovede u PAO Pavlovica penzionera i Kuzmica koji ne moze da igra ni Aba ligu , nije se niti ce se dokazati kao trener, mali je covek , jer najveci je interes zemlje a sujeta mora biti sa strane ,

Paja

pre 7 godina

Alo ne zanima me ni Djordjevic ni Marjanovic hocu da gledam olimpijadu i kosarkaska reprezentacija ima velike sanse da osvoji medalju ako osvoji svaka cast Djordjevicu sa ili bez Marjanovica ali ako ne osvoli Djordjevica zbog neznanja neodgovornosti i sujete nabiti na kolac i da nikada vise neudje ni u Pionir ni Arenu uvek ga ispljuvati eto samo to.

Ivan

pre 7 godina

(šta ti dečko radiš, 14. jul 2016 14:36)
Pa do onda na mesto selektora dovedemo zvezdine legende Sakotu,Moku,a ne celo saveza Kapicica,koji nisu uspeli grupu da prodju,da budu treci od 4 tima.

Kasijus Klej

pre 7 godina

Fuj, nadao sam se da smo se oprostili od raznih Vujoševića i Obradovića koji su došli na selektorsku klupu da hrane sujetu, ali prevario sam se mada ovo nije loše na duže staze, Djordjevic ce dobiti otkaz posle Olimpijade, a Bobi će sigurno još 4-5 godina onda igrati za repku.

Dejan

pre 7 godina

U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, twitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera.

Bravo legendo, posebno za ovo poslednje!!!

Kako ovo?

pre 7 godina

Ukoliko selektor ne veruje u sposobnost igraca da da sve na parketu kako ce se to promeniti sledece godine?
Neko sazre u 16 drugi recimo u 21-22 godini a Bobi na prelazu iz 28 u 29-tu!?!

krajisnik

pre 7 godina

samo tegeltija jos moze da te podrzi.Kud bobi nije grlonja neki pa da isprica svoju verziju price.Siguran sam da iznosenje jedne strane nije istina,ali celavi i racuna da je ovaj previse dobar covjek ,pa ga ne olajava.Novinarima ce naravno biti zabranjeno da gospodina selektora iko ista pita sto on ne voli sa cuje

lovernj

pre 7 godina

Super Sale je čovek od reči... Svaka čast... Ali bez Bobija nemamo šanse... I to je realnost... E sad da li treba reprezentacija da ispašta jer je selektor čovek od principa to je diskutabilno

zvezdarac

pre 7 godina

Marjanović je odrastao čovek i sve posledice sopstvenih odluka snosi sam. Dve godine za redom on je odlučio da lični interes stavi ispred kolektivnog. Ok. Ništa sporno. Zaradio i zaradiće desetine miliona dolara zbog toga. Ali zbog takvih odluka nije igrao na ep a na OI neće nikada (!). Ako se sportom bavi isključivo zbog para (a i bez NBA je dobro situiran) i to je njegovo pravo ali nemojte kukati za njim jer njega teši menadžer i konto u banci. A mi se samo pitamo šta bi bilo...
Mnogo veći igrači su igrali za reprezentaciju bez pogovora i pitanja, uslova itd.

Pelle

pre 7 godina

Kilavo saopstenje. Ocito se Sale posipa pepelom, glumi nekog pravednika i pokusava da se opravda. Procitajte sta mu je Danilovic neki dan porucio.

Ajvanho

pre 7 godina

Najezi se od ove izjave, ko nije doziveo slican osecaj kada je ovo procitao, taj nikad nije bio deo tima vec je "bojazljivi Bobi" i zbog toga i staje na njegovi stranu.

mijac

pre 7 godina

BRAVOOO. Dugo vec u ovoj nasoj napacenoj rijaliti zemlji ne procitah bolje saopstenje. Saopstenje koje bi trebalo biti bukvar za sve nase reprezentativce i reprezentacije.Saopstenje koje promovise prave vrednosti a ne vrednosti koje promovisu kurir , blic, informer,parovi, farme....
Iskreno se nadam da cemo stici do medalje u Riu ali i ako ne sa ovakvim nacinom rada buducnost nam je zagarantovana.

Славиша

pre 7 godina

Мени није јасно да постији једна једина особа која једног Сашу Ђорђевића може да назове "господин его" јер не жели да ремети хемију у тиму да накнадно зовне човека који, бар сада, није желео, није дошао, није гледао, није дао подршку овом тиму, а био је у Београду, био са Паркером на сплаву...

Србин ће једног Ђорђевића да пљује и блати због неког играча који има један наступ на репрезентативном такмичењу и два отказа.

Ало бре, јесте ли ви нормални. Зашто су Тео, Богдан, Радуља, Симон, Бирчевић, Штимац и остали веверице да жртвују повреде и газе редом за свети дрес који су носили Кића, Праја, Мока, Сале, Даниловић, Дивац, Крстић...?

Не може свакоме да се свиди, мени је жао Гагија, али Боже мој, Новицу волим као брата и никада га више не бих звао. Маните се Партизан/Звезда. Зашто Штимац да отпадне, а он би отпао, због лика који није могао да дође до Арене?

Уосталом, ја бих му пружио прилику да дође, сам одлучи уместо кога ће да иде, а он би то лагано и урадио, јер није тимски играч већ господин его.

Идемо до медаље, Сале, ти си рођени шампион и хвала ти за све!

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Odgovor u stilu nasih politicara. Puno rijeci a malo se kaze....Ocigledno nije mu oprostio proslu godinu a o ovoj da nepricam. Jako volim Djordjevica ali me razocarao mislio sam da je veci covjek,ali sta je tu je.Necemo mi zbog Marjanovica osvojiti zlato ali nekako volim njega gledati kako igra. Njegova je zadnja ali nicija nije do zore....

Srbija zemlja apsurda

pre 7 godina

Najjači su mi ovi što pričaju o sujeti i časti jednom Saši Đorđeviću!??, a prodali bi Kosovo za ligu šampiona....

Ana

pre 7 godina

Prava sujeta bi bila da ga zove na pripreme u fazonu dajem ti jos jednu sansu i pre pocetka takmicanja da mu rece, zao mi je, ali nisu u krugu najboljih 12 i treniraj vise da budes deo tima na sledecom evropskom prvenstu!

lun

pre 7 godina

Jedan selektor ne sme da bude ovoliko sujetan i njegovi argumenti ne piju vodu.Ovakav nece dugo ostati kao selektor Srbije.Mi imamo mnogo bolje strucnjake od njega .Nekada je bio odlican igrac sad je osrednji trener pun sujete i ljubomore.

poznavalac

pre 7 godina

I pored toga sto bi Marjanovic sigurno imao mesta u ekipi po igrackim kvalitetima koji su neverovatno poboljšani u prethodnoj takmičarskoj sezoni Sale je u pravu.

radomir

pre 7 godina

imalo je jos uvek vremena da se Bobi dokaze. Okupljanje i pripreme pred olimpijadu ostavljaju dovoljno prostora, kako za trenera tako i za saigrace. Kljucna rec "razumevanje" je, po meni ovog puta izostala i u Rio krecemo oslabljeni. Uostalom, racunica ce se svoditi na kraju. Zelim puno srece nasima na OI.

pedja

pre 7 godina

na stranu price da li je u pravu ili ne sadasnji selektor je Aleksandar Djordjevic i da budemo poslednji na OI OVA EKIPA je to pravo stekla i ima pravo i da bude poslednja!!!prema tome posle Djordjevica neka Misko sastavlja ekipu kako zeli ali bar sada nece,SRECNO MOMCI!

Larry

pre 7 godina

Svaka čast Srbi. Uspete da upropastite i ono malo šta je valjalo i šta je učinjeno za našu košarku u poslednje dve godine i pre toga što je ova generacija uradila od 2009. Sve mi ovo smrdi na neuspeh i nakon toga odlazak Saleta sa klupe, što je očigledno i cilj ove kampanje. E posle toga smo propali.

Logičar

pre 7 godina

Ljudi, mnogo se ložite. Kako na jednu, tako i na drugu stranu. Ako ste tako sigurni u svoje stavove o tome kako će proći reprezentacija na OI, posle ove odluke, požurite u kladionice i uplatite po 1.000 evra. Mnogo je l'? A koliko su uložili Sale i Bobi u svoje odluke? Cele karijere, a to je mnogo, mnogo više od 1.000 evra. Mislite o tome, pre nego što počente ostrašćeno da komentarišete.

DuleKG

pre 7 godina

Sve je to lepo,i zelja i sve ali ako hocemo rezultat ne mozemo da vodimo Stimca umesto Marjanovica i ocekujemo finale sa USA koliko god se on borio.Kvalitet igraca bi trebalo da bude prvi kriterijum za izbor u reprezentaciju

Bn 11

pre 7 godina

Auu, al se nakupilo BOTOVA, sve je bilo jasno koga podrzava vladajuci rezim kada je onaj Vucicevic objavio u naprdnjackom partijskom biltenu zvanom Informer, da podrzava Djordjevica. Stigao je signal iz centrale, i sendvicari su krenuli sa pljuvanjem Bobija.

sasha

pre 7 godina

Da, samo što mogu da se kladim da ga neće zvati ni 2017 kao što ga nije zvao ni 2014 koju pominje. Ej, ti si Raska Katica zvao pre njega u tim, a sad mu još na leđa tovariš izmišljenu povredu prošle godine. Je l Bobi kriv što su nakon vesti iz Srbije SAS zvali Bobana u SAD i zabranili mu da igra??? Nema veze, doći će i OI i neki novi Valančunas pa ćemo videti i tebe i ove selktori koji laprdaju o pripremama...

karma

pre 7 godina

Iskreno, razmislio bih i da li ga zvati uopšte 2017. zbog dva otkaza. Prvo zbog navodne povrede, drugi put ni zbog takve.
Unosi nemir. Plaši se da se ne povredi. Neka pazi u NBA.

Vladeta

pre 7 godina

Reče neko dole da je Bobi prihvatio poziv. Pa jeste, to ti je isto kao kad zoveš ortaka da ti peva na rodjendanu, a on kaže da može, al' da mora da čuva glas za neku predstojeću svadbu.
Puna podrška Saletu i momcima!
Živeli!

uh

pre 7 godina

Znaci koliko pluseva na bravo Sale, a minusa za ljude koji podrzavaju da se Marjanovic pozove.. Jedan od komentara, kaze da su Francuzi verovatno ludi sto zovu naknadno Gobera? a mi smo mnogo pametni? Kao I u celoj nasoj istoriji, terajmo inat svima, I nadrljacemo kao I uvek! Jednostavno smo glup narod.

naj naj

pre 7 godina

Nadam se da ti neces biti selektor naredne godine. Da li ce Djordjevic snositi posledice svojih odluka ako dozivimo debakl na OI,ili nastaviti da vodi reprezentaciju i dalje?

zinjo

pre 7 godina

... I tacka! Tako je Sale. Podrska. Autoritativno u svakom smislu. Zato ovih 12. igraca ginu za ekipu, jer ih trenira veliki Sasa Djordjevic. Bicemo jos jaci s Bjelicom!!

pixi10

pre 7 godina

Da ti nisi vodio amaterski utakmicu protiv Litvanije koju smo izgubili tvojom i samo TVOJOM krivicom, niti bi izgubili 2.5 mil.€ niti bi bilo ove zavrzlame oko Bobija. Sramota za jednog selektora je da se ovako nadobudno ponasa...

Xobotnica

pre 7 godina

Јел могуће да људи не читају вест и криве Салета да је тврдоглав!? Па није се он захвалио Бобију на сарадњи, већ је овај сам отказао, уплашио се, шта већ. Али ко нема срце и не треба да игра за репрезентацију Србије!

Sal

pre 7 godina

Bobi je lepo objasnio Saletu da ne moze biti na kvalifikacijama. Ali zato ce moci da se prikljuci na pripreme pred oi. Sale prikriva i preuvelicava, kako je navodno Bobi otkazao reprezentaciji. Kako Stimac i Dangubic umesto Ercega i Kuzmica igrali u kvalifikacijama a nisu bili na EP2015. Tako mislim da treba da pozove Marjanovica na OI, bez obzira sto nije moga na kvalifikacijama.

Luckey

pre 7 godina

Njegovo je pravo da ga ne pozove, posto je on selektor. Ali isto tako se secam kada je rekao Savanovicu da racuna na njega pre priprema. Covek je pomerio godisnje odmore i preuredio celo leto da se stavi na raspolaganje reprezetaciji. Onda ga Sale nije pozvao i ovaj je ostao u soku. Tako da Sale ukoliko ne napravis uspeh sve je na tvoju dusu.

klod

pre 7 godina

@Pariz
A zasto ne bi bio,zar posle jednog,eventualnog neuspeha,odmah otkaz?Ali Srbija 2016-jedan narod,jedan vodja,jedan klub,pa eto nama Deje Radonjica na klupi,pa da se lepo opet radujemo sedmim mestima kao sa Ivkovicem na celu

ZLOBEX

pre 7 godina

"Уосталом, ја бих му пружио прилику да дође, сам одлучи уместо кога ће да иде...
(Славиша, 14. jul 2016 14:01)"

Svaka čast momče, najjači komentar ove nedelje!

asdfg

pre 7 godina

Sve je to ok, timski duh i sve al slabi smo na poziciji centra za ove olimpijske igre. Razlika u kvalitetu Marjanovica u odnosu na Stimca i Radulju je dovoljno velika da se olabavi sa nekim principima. Realno ja bi radije imao u timu i "matorog" Krstica nego ovu dvojicu. Al valjda ipak Sale zna bolje. Nadam se samo da ce nas povrede zaobici.

dux

pre 7 godina

Kakva crna sujeta? Svi se pitamo kako to imamo tako dobre igrace, a nemamo dobre rezultate u fudbalu. Pa zato sto nijedan selektor nije imao autoritet i ne postoji nikakva disciplina. Bobi je dobar momak, ali je neozbiljno postupio i zasluzio je da ne bude u reprezentaciji na ovom takmicenju. Imace priliku da ispravi gresku.

Stomak

pre 7 godina

Jedino merilo kakva je TA EKIPA je rezultat koji ekipa postigne na OI. Za mene sve ispod polufinala je neuspeh. A ukoliko do njega dodje, onda ce se pokazati da nam sujetni trener, bez imalo obzira, nije potreban. U svakom slucaju puno srece ekipi, i nadam se da nam sujeta nece ponovo doci glave.

akajea

pre 7 godina

A ja se nadam da ti nećeš da budeš tu 2017. Ja ne pratim selektora već reprezentaciju (ljudi koji reprezentuju nasu zemlju i nas narod) a ti tu odlučuješ ko će da me reprezentuje e pa ćao.

Twitter antifašista

pre 7 godina

Odluka je tvoja i na nju imaš pravo. No, vratiš li se bez medalje, kofer i zbogom. Pravo i odgovornost idu pod ruku, sve ostalo su samo izgovori. Nisi ih imao kao igrač, nemoj ni kao trener.

Bojan

pre 7 godina

Sve i da ne osvoje medalju na Olimpijadi,podrzavam odluku selektora.Igrac je svoj klupski angazman stavio ispred igre u reprezentaciji i to je potpuno legitimno.Svako ima pravo da bira.Ali,ne mozes onda ocekivati da se u nekom trenitku pojavis i kazes "e sad mi se igra za reprezentaciju" i da selektor padne na teme i obnevidi od radosti sto si se ti pojavio.Setite se Pesica i Indijanopolisa 2002. i bice vam jasnije.

Boggy

pre 7 godina

Svaka cast, nema coveka u Srbiji koji bi izabrao 21 milion dolara umesto reprezentacije. Da li ste vi svesni sta pricate? Ajde stavite se na njegovo mesto i recite da li bi ste vi odbili da igrate za reprezentaciju dok ne potpisete milionski ugovor sa nekom NBA ekipom? Naravno da bi, uostalom Bobi pre 2 godine nije pozvan jer se po recima selektora ne uklapa u njegovu koncepciju. Pa zasto ga je ove godine zvao onda?

Milan

pre 7 godina

Sale zaboravio kako je njega bolelo koleno, i kako je posle pobede nad Litvanijom propustio nekoliko takmičenja. Inače sve što je rekao je u pravu, osim što nema pravo da on to kaže.

Клаудио Тафарел

pre 7 godina

Све сами стручњаци, а нико од вас у животу није узео лопту у руке.

@stevan

pre 7 godina

Pa šta i da ne bude na čelu reprezentacije. Kakve veze ima i da li ćemo da uzmemo medalju ili ne. Mora neka pravila da se znaju, mora da postoji neki red. Da nisi znalac ispred računara i ti i svi ostali, nego da imaš znanja iz života, razumeo bi!

Jap

pre 7 godina

Slepce arogantni, to nas je uvjek kocilo ... U USA moze da otkaze kako ko hoce i zvat ce najbolje opet sledece god samo kod nas kad covjek zavrsava svoju egzistenciju ti nemas razumjevanja...

rabo

pre 7 godina

LJUDI, MEDALJA je jedino sto ostaje. Ne cetvrto mesto pa na niže. Samo MEDALJA se pise. Ni principi, ni Grobari, ni Delije, ni menadzeri, ništa, samo MEDALJA. To Sale gubi iz vida, namerno ili slučajno. Kao Bari 1991, to ostaje zauvek, ne ko je bio drugi finalista.

Нбг

pre 7 godina

Ко уме да чита између редова, може закључити да Екипа не жели Бобија, макар у овом циклусу. И то је ок, није испао фер. Срећно момци!

bob piroman

pre 7 godina

A vec vidim naslove na ESPN i sl: Dimnjak iz Kostolca izbegao Zika virus

uglavnom, i dalje mislim da je nevidjena glupost ne pozvati ga i ovako ga degradirati u medijima. A kao tim smo ocito slabiji.
Ko kad bi u rat isao sa budakom a mozes da ides na tenku

Stiv

pre 7 godina

sa Bobijem ili bez, harmonije u timu je samom ovom polemikom vec uveliko narusena. Zao mi je sto ce sada i selektor i ceo tim biti pod pritiskom, a Sale je svesno sada prihvatio da ce svaki neuspeh biti biti iskljucivo njegova krivica, tako da mu se mora cestitati na hrabrosti, i zbog toga bi sada svi igraci morali maksimalno da stanu uz i iza njega!

Fakultet, visok IQ, 35 godina...

pre 7 godina

Moju podršku imaš i da izađeš pijan i drogiran na teren. Saopštenje je suvišno, ali valja objasniti masi.
Molim mlađe generacije da zanemare ovaj post, da ne kažem komentar.

sasakg

pre 7 godina

Podrzavam selektora i takodje mislim da Marijanovic ne zasluzuje da udje u reprezentaciju zato sto ne bi bilo fer prema igracima koji su igrali na kvalifikacionom turniru ali mislim da nece ostati selektor posle Ria (menadzerski interesi)

Boki Kg

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da postoje ljudi koji pljuju po SAŠI ĐORĐEVICU!!! Ili se ne razumeju u basket ili su kasnike generacije... Ne znam sta bi drugo bilo...

Zorule

pre 7 godina

Ko zna ko njega nagovara da ne misli svojom glavom. kao da se cuva povreda... ipak je to obecana zemlja i milioni.
ja ipak mislim da je Bobi skroz ok decko samo da neko drugi misli umesto njega.

Nislija be

pre 7 godina

Au, kako ovo lici na neku ozbiljnu, uredjenu zemlju u kojoj ljudi na funkcijama odgovaraju za svoje postupke i obrazlazu ih. Mnogo mi se svidelo ovo. Podrska TOJ ekipi!

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Боби је ок лик, али Сале је апсолутно без поговора у праву... и тачка.

Igor1389

pre 7 godina

Svaka cast.Umislio si da si neki trener?Doveo si pola NBA-a u Panatineikos i nisi nista uradio.Selektor si samo zato sto niko drugi to nece.Zeljko Obradovic je za tebe Bog otac.

med

pre 7 godina

bravo Sale, to je covek sa INTEGRITETOM. nema veza i vezica vec samo rad i dokazivanje primerom a ne praznom pricom. naravno srbi ce uvek biti na strani mesetara, vezara, koji se laktaju kroz zivot bez ikakvih rezultata ostvarenih SVOJIM RADOM.

van der fart

pre 7 godina

konacno tacka na celu pricu. bobi, doneo si pravu odluku. porodica je najbitnija. sale, imas pravo za Sve sto si saopstio, ali ima tu i nekih drugih faktora. nece biti lako bez pravog centra u ekipi, al sta da se radi. mnogo mi je zao zbog cele situacije. place mi se

Žarko

pre 7 godina

Sada bravo Sale,a kad prodjemo ko bosi po trnju,cak i u grupi,onda ce veliki kosarkaski znalci da dobiju naknadnu pamet.Sujeta i kapric ispred tima.Bravo Sale pokazao si da pripadas vecinskoj Srbiji.

Zoran

pre 7 godina

Jedino mi je zao za - Prosle godine u Euroligi protivnicki centri nekako su delovali izgubljeno protiv Bobija. Narocito prvo poluvreme kad je Bobi bio najbolji strelac za CZ skoro svake utakmice.

misko

pre 7 godina

Sve što si napisao može da se proguta ali da se nadaš da će se odazvati 2017 g.to ne mogu.Ja se nadam da će se odazvati ali nekom drugom selektoru a tebi da u nekom drugom timu ne dobiješ otkaz.

sova

pre 7 godina

sram te bilo, a raduljica i kuzmic su igrali u kontinuitetu, voleo sam te kao igraca ali kao selektora... jako lose odluke. uskratices kosarkaskoj naciji medalju koju svi mi zelimo vise od tebe ocigledno. preponosni covece

Akuzativ

pre 7 godina

Ovde ljudi pišu kako nam Bobi fali samo radi lakšeg pariranja SAD-u, a totalno ignorišu činjenicu da smo na toj poziciji slabiji i od Španije, Francuske pa možda čak i jedne Nigerije (Festus Ezeli - Ekpe Udoh - Shane Lawal). Lepo je sada zanositi se Saletovim rečima o 'ekipi' i 'timu', ali kada budemo gledali prvo mučenje već u grupnoj fazi onda nemojte da kukate na Štimca i Raduljicu zato što n'umeju. Sada su je l' te, Francuzi ludi zato naknadno zovu Gobera a mi, kao po običaju, najpametniji.

Aleksandar

pre 7 godina

I dalje mislim da je Bobija trebalo pozvati u reprezentaciju, samo iz razloga sto bi bili dosta jaci na olimpijadi. Sujeta je presudila, ali dobro. Ovo saopstenje kao da je Tegeltija pisao. S druge strane, napravila se takva atmosfera da bi mozda bilo i kontraproduktivno da je pozvao Bobija posle svega. Bogdan Bogdanovic je rekao da nikad vise nece igrati za reprezentaciju, pa sta sad. Kako je presao preko toga? U svakom slucaju, srecno na olimpijadi i do zlata!!!

dare slovenac

pre 7 godina

Ne bi bilo fer do nijednog igrača koji je prošao pripreme, posebno do Bjelice koji je mogao lagano da pije koktejl na Bahamima in onda da svrati do Rija ako se oporavi..Kako se igra za reprezentaciju dokazao je jedan Portugalac!

nex

pre 7 godina

Sve je to ok,ali da je Bobi bivsi igrac partizana,glavu dajem da bi prica bila drugacija. Dobro znamo da na jakoj petici skripimo,i to ce nas kostati. Iz grupe izlazimo,a posle nek nam je bog u pomoci

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Želim našem košarkaškom savezu da što pre otpusti ovog šarlatana od selektora, a reprezentaciji sa se propisno obruka na Olimpijadi, kako bi se to što pre ostvarilo i kako bi konačno došla neka srećnija vremena za srpsku košarku.

lun

pre 7 godina

decko to sto ti imas zavrsen fakultet i visok koeficient inteligencije ne znaci da si pametan i da logicki rezonujes a to sto si to istakao u potpisu pokazuje da ti i skromnost nije vrlina.Dzaba tebi takvom sve to!

makso 11

pre 7 godina

Legendarni Predrag-Sasa Danilovic je sve objasnio svom parneru i dugogodisnjem prijatelju. U prevodu:"Sale smanji ego, Bobi nam treba"! Ali dzaba Danilovic apeluje, mister EGO, ostaje mister EGO. Pre odlasska u Bajern ce izjaviti onu otrcanu recenicu: "Preuzimam odgovornost za neuspeh na OI" i pokupiti svoje krpice i otici. A steta, mogli smo ladno igrati finale..

ne znas

pre 7 godina

jedva cekam da te nalupaju i venecuela i kina.Do kraja zivota cu navijati protiv svake tvoje ekipe!Sretan ti otkaz posle OI .Idi sa centarskom linijom Mirko i Slavko i ostalim miljenicima

yup

pre 7 godina

Meni je krivo samo zbog Zagorca. Decko je talenat i treba da ode u Ameriku da napreduje, bas kao sto je i Jokic uradio. Zavrsio se turnir, odradio je cele pripreme i mislim da ga nezasluzeno proziva sad. Za njegovo dobro, a i za dobrobit reprezentacije u buducnosti je da radi na sebi.

Jagodinac

pre 7 godina

Da li nam Bobi treba? Treba nam. Ali ne igra se samo na ime vec na borbu za jedno od tih dvanaest mesta u timu. U svakom slucaju srecno vam momci bilo.

kebek123

pre 7 godina

Sve je covjek objasnio, dzaba, opet Bobi ovo, Bobi ono. Ja sam vise zabrinut za povredu i formu Bjelice jer nam je on 10 puta vazniji igrac.

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Odgovor u stilu nasih politicara. Puno rijeci a malo se kaze....Ocigledno nije mu oprostio proslu godinu a o ovoj da nepricam. Jako volim Djordjevica ali me razocarao mislio sam da je veci covjek,ali sta je tu je.Njegova je zadnja ali nicija nije do zore....

blabla

pre 7 godina

...i tako sam ja cim mi se pruzila prilika otrcao u PAO i ako sam sve vreme pricao da selektor Ekipe moze da trenira samo tu Ekipu i nikoga drugog ...itd.itd.

BN

pre 7 godina

Ocito su inat, sujeta i lazni moral odneli prevagu nad interesom srpskog sporta. I to sve od strane coveka koji je rekao kako nikad nece trenirati neki klub dok vodi reprezentaciju, a onda pogazio svoju rec! Otkud njemu pravo da nekom drzi moralne pridike?

expert

pre 7 godina

Za razliku od EP sad imamo Jokića, pa nam Marjanović realno ni ne treba. Još kad bi se Mačvan oporavio, da ne mora da vodi Štimca da greje klupu. Mada, neko će je sigurno grejati, ali na drugim pozicijama (Dangubić, Simonović...)

adrcnizapare

pre 7 godina

Sale Sujeto! Bolje podnesi ostavku jer neces.nista uraditi na OI dok sa Bobijem ima sanse da se ide ka cetvrtfinalu, tako da 2017.nadam se da neces biti selektor. Teras Micova skandalozno, sada Bobija, i ti si i dalje dobar, ma daaaaj.

Dejan

pre 7 godina

Bravo za Saleta!
Pa ne pravi on stafetu, pa da mora da budu 4 najbrza, vec tim a tim cine i igraci i selektor i timski duh i odnos izmedju igraca. Ako je bilo sta naruseno onda to nije pravi tim.
Videli smo vec kako smo se proveli kada smo imali sve zvezde u repki koje izmedju sebe nisu pricale na EP u Srbiji ili OI u Atini.

stevan

pre 7 godina

alo Djordjevucu ti i tvoja sujeta,ko zna hoces ti biti selektor 2017 i neigraj se , ovoje cast Srbije,bez Bobija necemo do medalje,da si ga imao na EP prosle godine uzeo bi medalju,nebi Raduljica se nadobijao banana od Vakecunasa alo

Zoran

pre 7 godina

Dobro, sad je pitanje rešeno. Dobili smo odgovor. Nekima će se svideti a nekima ne. Ali, ajde sad da stavimo marijanivica sa strane i svim srcem podržimo momke koji su pozvani i koji će ići na Olimpijadu.
Srećno momci, bar do srebra.

decko iz prve klupe

pre 7 godina

Dobro, al' sustina iza ovog navijanja da Bobi udje u Ekipu je ustvari zelja da imamo jednog krstenog centra. Jel bi mogao Krstica da cimnes iz penzije, ipak su ovo olimpijske igre?

Može biti samo je*an

pre 7 godina

Želim više od svega da osvojimo medalju u Riju, ali ako je ne osvojimo, jedan od najvećih uzroka za to, biće nedostatak kvalitetnog centra u našoj reprezentaciji...
Neka momci osvoje medalju, ali mislim da je za Bobija trebalo da se napravi mesto u ovom timu...
Sale dobar igrač i trener, ali loš.....

Jumko

pre 7 godina

Ma nisi Sale dobar i tacka! Izvukao si kosarkasku ekipu Srbije na vrh, bio vicesampion sveta, izgubio 1/2 finale Eura na jednu loptu, Grcku, Brazil, Francusku, Spaniju pibedjivao sa 10-15 razlike u proseku, vratio kult reprezentacije, ali veruj, ne valjas nista! Ne valjas jer nisi zvao igraca koji je igrao 4 minuta u proseku prosle godine... Ma da je i 40 minuta igrao, ti si selektor, a ne mi glupaci koji veze nemamo osim da komentarisemo! Samo napred Sale, napred momci, kakav god da je tim, a tim je sigurno medju top 5 u svetu! Ali ne, to nije dovoljno!

DekiNS

pre 7 godina

I sve ovo napisa čovek koji je isto tako kao i Marjanović odbio poziv da nastupa za reprezentaciju, bilo je to na Olimpijskim igrama u Sidneju ( Đorđević ).

Mrki

pre 7 godina

Sale da si ti u oravu, nebi trebao pi novinama toliko konstrukcija da objavljuješ, da bi se mogao napisati feljton, kako Bobi ne voli Srbiju a ti si jedini pravi.
Svi smo prolazni, trebaš se pogledati u ogledalo i sebi priznati istinu o bobiju, onaj ko hoće zna da je bobi Zvezdaš i zato neće igrati.

Vladimir

pre 7 godina

Djordjevicu, okrenuo si veliki deo sportske javnosti protiv sebe. Srbija ima dosta dobar igracki kadar i za ocekavati je plasman u polufinale, ali ce cetvrtfinalni susret biti na noz sa kim god da igramo. Ali bez obzira na sve Bobi je morao da ide u Rio.

Slobodan

pre 7 godina

Ocekujem da Bobi posle ovakvog saopstenja da odgovor je li ovo istina ili nije. Ako jeste, nema sta da se prica dalje. Dan pre ne mozes da otkazes osim izuzetnih razloga.

Ntaško

pre 7 godina

Zbog nečije sujete nećemo ni grupu proći. Bilo bi dobro da ga smene pre Rija i da postave nekog razumnog, dok još nije sve propalo. Bolje nam je da i Muta Nikolić vodi repku nego narcis Sale!
Nije mu dosta bilo Panatanikosa...

Pablo

pre 7 godina

Nema se šta zameriti Saletu Đorđeviću, sve što stoji u pismu treba da bude kao primer našem narodu kako treba da se odnosi prema životu uopšte.

bez reci

pre 7 godina

Shvatam - ali ne podrzavam. A ti nastavi da se ponasas kao politicar najvljujes saopstenja donosis populisticke odluke, na koga li me to podseca....?

Shot

pre 7 godina

Bravo Saleee tako treba a sa Jokicem i Macvanom nadohnadicemo odlicnog Marijanovica koji mora da odluci Srbija ili NBA karijera jednostavno za Srbiju se rizikuje i zivot,a ne karijera.

Ejjj

pre 7 godina

Želim više od svega da osvojimo medalju u Riju, ali ako je ne osvojimo, jedan od najvećih uzroka za to, biće nedostatak kvalitetnog centra u našoj reprezentaciji...
Neka momci osvoje medalju, ali mislim da je za Bobija trebalo da se napravi mesto u ovom timu...
Sale dobar igrač i trener, ali loš.....
(Može biti samo je*an, 14. jul 2016 13:46)

O čemu ti pričaš? I ja mislim da je moglo za njega da bude mesta, ali igrač je direktni krivac za to, upravo ti je obrazloženo. Ne dobija se mesto u ekipi na lepe oči, nego na terenu. Pozvan je i nije se odazvao.

ncz majke mi

pre 7 godina

Sebicno je staviti svoju sujetu ispred interesa reprezentacije, i to pravdati izlizanim frazama. Svesno sakacenje tima, zarad slepog forsiranja principa je krajnje neodgovorno s tvoje strane. Ali nadam se da si isto tako svestan i gneva javnosti koji ce se na tebe obrusiti u slucaju neuspeha u Riju, i da pristajes na taj rizik.

Srecno momcima na Olimpijadi! Napred Srbija!

darereda

pre 7 godina

Svaka cast Sale,potpuno ispravno razmisljanje! Upravo nasa najveca snaga je EKIPA sto je ponovio vise puta u tekstu.
Puno srece momci i kakav god rezultat bude ja znam da ce svaki od vas poginuti na terenu i ostaviti srce.

Gorro

pre 7 godina

Kako te bre nije sramota? Da si ga toliko želeo u timu izašao bi mu u susret kao što bi i svaki drugi selektor uradio. A priču po medijima si ti počeo kad si ga onako jadno isprozivao na konferenciji. Izvini mu se makar, on ni jednu lošu reč za tebe nije rekao.

Nikola

pre 7 godina

Podrska selektoru, zeleo sam Bobija u timu ali red mora da se zna,kult reprezentacije u basketu postoji za razliku od fudbala i tako treba da ostane. Pa sta i ako ne uzmemo medalju,hoce li zivot stati? Vazniji je znoj i zelja koju ovi momci pokazuju da igraju za Srbiju.
Napred Srbija!

Danilo

pre 7 godina

Posle ovoga, svaki onaj koji i dalje misli da je Sale kriv,mora da uđe u rečnik pored pojma "glupost".
Lično, ne osuđujem ni Bobija, ima čovek svoje prioritete.
Nije se baš lako mučiti celo leto da bi te u slučaju neuspeha pljuvali svi živi?!
Ja iskreno poštujem sve te momke i mislim da je to najmanje što zaslužuju.
A Bobi, čim se odmakne od svog suflera, eto nam ga na petici.

dex

pre 7 godina

Šteta je što neće igrati Bjelica i Mačvan. Mislim, nema smisla da na OI ne idu oni koji su to izborili. Bez Marjanovića, još ako tako, videćemo kako ćemo bez Bjelice. Ako je selektor principijelan naravno.

Iz pete

pre 7 godina

Zakljucak je prost. Svojim glupiranjem, a pod uticajem menadzera pre svega, dobri covek Bobi je sebi zatvorio vrata reprezentacije za 2016. godinu. Sale je vrlo jasno rekao izmedju redova, da ga ekipa ne zeli. Jel hocete da na OI ide 12 igraca ili jedan? Kraj price, prestanite da kvarite atmosferu u ekipi, i novinari i ostali.

Maree Zvezdas

pre 7 godina

Svaka cast kralju i legendo naseg sporta! Apsolutno podrzavam i razumem Saletovu odluku iz prostog razloga sto je on uvek davao 101% sebe za reprezentaciju i naravno da mu smeta ovakav odnos prema reprezentaciji Marjanovica.

iluminat43

pre 7 godina

Mnogo se ptašine podiglo oko ovoga, mogao je da ga vodi i nije morao. Jednostavno izabrao je manje bolno rešenje zbog toga što niko nije zaslužio da bude otpisan.

dr Mabuse

pre 7 godina

E super, sada imaš sve šanse da se boriš za peto ili sedmo mesto. Ipak namćorluk i sujeta su jače od tebe.
Sad smo obrali bostan bez najjačeg keca.

ekipa

pre 7 godina

Teras Micova skandalozno, sada Bobija, i ti si i dalje dobar, ma daaaaj.
(adrcnizapare, 14. jul 2016 13:43)

Sami sebe su svojim postupcima odstranili.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sve ovo oko Bobana je ispali tipicno srpski,traljavo i neprofesinalno. Onda se pitamo zasto nismo Nemacka ili Svica. Jesi dobio poziv? Jesi. Ne jednom,nego DVA puta. Jesi odbio? Jesi. Putuj igumane! Nema rodjaka,nema kuma da intervenise,Misko se pita zasto tako,javnost se pita zasto tako. U profesionaolnom svetu,biznis svetu,sport jeste biznis...nema nisam znao,nije ovako nego onako. DA ILI NE?! Nikada mi necemo biti ozbiljna nacija.

Mrki

pre 7 godina

Sale nadam se da te tada neće biti na mestu selektora reorezentacije koja gubi od Litve na EP.
Veluki košarkaš ali i veliki lažov sale nacionale.

Dragan

pre 7 godina

Mislim da ti 2017.god neces biti trener reprezentacije. Vodi tvog Macvana u Rio, covek verovatno nije bio tamo. Sve o tebi kao treneru rekli su ljidi iz Panatinaikosaa.

Славиша

pre 7 godina

Мени није јасно да постији једна једина особа која једног Сашу Ђорђевића може да назове "господин его" јер не жели да ремети хемију у тиму да накнадно зовне човека који, бар сада, није желео, није дошао, није гледао, није дао подршку овом тиму, а био је у Београду, био са Паркером на сплаву...

Србин ће једног Ђорђевића да пљује и блати због неког играча који има један наступ на репрезентативном такмичењу и два отказа.

Ало бре, јесте ли ви нормални. Зашто су Тео, Богдан, Радуља, Симон, Бирчевић, Штимац и остали веверице да жртвују повреде и газе редом за свети дрес који су носили Кића, Праја, Мока, Сале, Даниловић, Дивац, Крстић...?

Не може свакоме да се свиди, мени је жао Гагија, али Боже мој, Новицу волим као брата и никада га више не бих звао. Маните се Партизан/Звезда. Зашто Штимац да отпадне, а он би отпао, због лика који није могао да дође до Арене?

Уосталом, ја бих му пружио прилику да дође, сам одлучи уместо кога ће да иде, а он би то лагано и урадио, јер није тимски играч већ господин его.

Идемо до медаље, Сале, ти си рођени шампион и хвала ти за све!

Jumko

pre 7 godina

Ma nisi Sale dobar i tacka! Izvukao si kosarkasku ekipu Srbije na vrh, bio vicesampion sveta, izgubio 1/2 finale Eura na jednu loptu, Grcku, Brazil, Francusku, Spaniju pibedjivao sa 10-15 razlike u proseku, vratio kult reprezentacije, ali veruj, ne valjas nista! Ne valjas jer nisi zvao igraca koji je igrao 4 minuta u proseku prosle godine... Ma da je i 40 minuta igrao, ti si selektor, a ne mi glupaci koji veze nemamo osim da komentarisemo! Samo napred Sale, napred momci, kakav god da je tim, a tim je sigurno medju top 5 u svetu! Ali ne, to nije dovoljno!

med

pre 7 godina

bravo Sale, to je covek sa INTEGRITETOM. nema veza i vezica vec samo rad i dokazivanje primerom a ne praznom pricom. naravno srbi ce uvek biti na strani mesetara, vezara, koji se laktaju kroz zivot bez ikakvih rezultata ostvarenih SVOJIM RADOM.

Jagodinac

pre 7 godina

Da li nam Bobi treba? Treba nam. Ali ne igra se samo na ime vec na borbu za jedno od tih dvanaest mesta u timu. U svakom slucaju srecno vam momci bilo.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sve ovo oko Bobana je ispali tipicno srpski,traljavo i neprofesinalno. Onda se pitamo zasto nismo Nemacka ili Svica. Jesi dobio poziv? Jesi. Ne jednom,nego DVA puta. Jesi odbio? Jesi. Putuj igumane! Nema rodjaka,nema kuma da intervenise,Misko se pita zasto tako,javnost se pita zasto tako. U profesionaolnom svetu,biznis svetu,sport jeste biznis...nema nisam znao,nije ovako nego onako. DA ILI NE?! Nikada mi necemo biti ozbiljna nacija.

Zoran

pre 7 godina

Dobro, sad je pitanje rešeno. Dobili smo odgovor. Nekima će se svideti a nekima ne. Ali, ajde sad da stavimo marijanivica sa strane i svim srcem podržimo momke koji su pozvani i koji će ići na Olimpijadu.
Srećno momci, bar do srebra.

Iz pete

pre 7 godina

Zakljucak je prost. Svojim glupiranjem, a pod uticajem menadzera pre svega, dobri covek Bobi je sebi zatvorio vrata reprezentacije za 2016. godinu. Sale je vrlo jasno rekao izmedju redova, da ga ekipa ne zeli. Jel hocete da na OI ide 12 igraca ili jedan? Kraj price, prestanite da kvarite atmosferu u ekipi, i novinari i ostali.

boza pub

pre 7 godina

svaka cast selektoru, sve je kratko i jasno. slusajuci intervjue, bobi deluje kao jako dobar momak, ali imam utisak da je ovo vise problem sa menadzerom nego sa njim. nesporno je da je bolji i korisniji igrac od raduljice i stimca, ali to nije dovoljno. ovim se daje na znacaju reprezentaciji. naprimer: macvan je imao jedan dan odmora, izmedju finala i okupljanja, ako to nije za respekt, ne znam sta je. cinjenica je da su mu vrata otvorena, kao sto su novici zatvorena. nazalost ovi forumi se 99% svode na navijacko prepucavanje, verovatno zato sto vecinom pisu pubertetlije. ja jesam grobar, ali reprezentacija je iznad svega.

Aleksandar

pre 7 godina

Zeljko Obradovic je 2005 podlegao pritisku javnosti i pozvao sva zvucna imena tadasnjih kosarkasa. Posle debakla u Beogradu je izjavio da mu je najvise krivo sto nije odma ostranio igrace koji remete atmosferu u timu i koji se nisu pridrzavali odredjenih pravila.
Stoga mislim da je Saletova odluka ispravna i ma koliko mislili da bi mozda bili jaci sa Bobijem na Olimpijadi, Djordjevic vec ima taktiku i igru koja nas je krasila zadnje 2 godine i sa kojom je ostvario odlicne rezultate.
Zato podrzimo ove momke u Riju jer koji god igrac istrci na teren siguran sam da ce dati svoj maksimum.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (disciplina, 14. jul 2016 16:03)

Ђорђевић је само једном одбио, ако се ја добро сећам, и никада више се није враћао, повукао се из репрезентације. Али то након 2 Европска злата и једног светског. Не знам да ли је играо `99. Углавном, Сале сигурно ништа није остао дужан, заправо смо ми њему још увек дужни. Онаква тројка Хрватима! Легенда.

Vlada

pre 7 godina

Kako se odmah zaboravlja da je Djordjevic vratio Srbiju u vrh svetske kosarke, da smo drugi na svetu i 4. u Evropi nakon mnogo osrednjih, cak i losih prvenstava. Ovaj narod ne zasluzuje uspehe niti da mu se iko pravda.

Nikola

pre 7 godina

Podrska selektoru, zeleo sam Bobija u timu ali red mora da se zna,kult reprezentacije u basketu postoji za razliku od fudbala i tako treba da ostane. Pa sta i ako ne uzmemo medalju,hoce li zivot stati? Vazniji je znoj i zelja koju ovi momci pokazuju da igraju za Srbiju.
Napred Srbija!

Нбг

pre 7 godina

Ко уме да чита између редова, може закључити да Екипа не жели Бобија, макар у овом циклусу. И то је ок, није испао фер. Срећно момци!

mijac

pre 7 godina

BRAVOOO. Dugo vec u ovoj nasoj napacenoj rijaliti zemlji ne procitah bolje saopstenje. Saopstenje koje bi trebalo biti bukvar za sve nase reprezentativce i reprezentacije.Saopstenje koje promovise prave vrednosti a ne vrednosti koje promovisu kurir , blic, informer,parovi, farme....
Iskreno se nadam da cemo stici do medalje u Riu ali i ako ne sa ovakvim nacinom rada buducnost nam je zagarantovana.

Marko

pre 7 godina

Malo sam razocaran jer sam se sve vreme nadao da ce ipak Bobi biti tu ali posle ovog saopstenja dajem punu podrsku Saletu i momcima. Ajmo po medalju.

Pradoljub

pre 7 godina

Da je samo više Đorđevića u ovoj zemlji, gde bi nam kraj bio!!! Živeo ti nama i doneo nam još mnogo zlata Sale!!!Objavite aman više i hvala.

Dejan

pre 7 godina

U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, twitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera.

Bravo legendo, posebno za ovo poslednje!!!

petarczv

pre 7 godina

Aleksandar Djordjevic "Dok sam na klipi reprezentacije necu voditi nijedan klub"

Hoce mo neko odgovoriti konacno o kakvim principima i doslednosti prica ovaj covek a svoju ke rec pogazio u roku od mesec dana...

ekipa

pre 7 godina

Teras Micova skandalozno, sada Bobija, i ti si i dalje dobar, ma daaaaj.
(adrcnizapare, 14. jul 2016 13:43)

Sami sebe su svojim postupcima odstranili.

iluminat43

pre 7 godina

Mnogo se ptašine podiglo oko ovoga, mogao je da ga vodi i nije morao. Jednostavno izabrao je manje bolno rešenje zbog toga što niko nije zaslužio da bude otpisan.

sinko

pre 7 godina

Po ovome ispada da bi Bobiju najvise odgovaralo da udje na teren na prvoj utakmici u Riu i to iz aviona iz Amerike. Ako je tako, podrska selektoru. Niko nije iznad tima.

adrcnizapare

pre 7 godina

Sale Sujeto! Bolje podnesi ostavku jer neces.nista uraditi na OI dok sa Bobijem ima sanse da se ide ka cetvrtfinalu, tako da 2017.nadam se da neces biti selektor. Teras Micova skandalozno, sada Bobija, i ti si i dalje dobar, ma daaaaj.

Kosta

pre 7 godina

Boban nije kriv vec Misko Ražnatović koji mu je bukvalno naredio da ne igra turnir,zbog eventualne povrede i zbog bojazni da u tom slučaju nema NBA uvovora,automatski ni procenta za njega.To je ljudi cela istina i batalite da napadate dečka.Djordjevic je pogresio i treba da snosi odgovornost.Njegov problem.Zvezdaš sam ali Stimac u reprezentaciji je zapaljenje mozga.

brka

pre 7 godina

Ala ste licemerni svi od reda, ili Vam neko plaća da komentarišete protiv Đorđevića. Kad se neko ponaša kao da je iznad tima i ekipe, da ste vi deo tima ili ekipe mrzeli bi tog pojedinca više nego išta i pokušavali da ga sklonite. A sad morališete kako je Bobi super igrač. Niko to ne spori. Samo je pokazao nepoštovanje prema celom timu. Sale je ispao sasvim korektan, kaznio ga ali i rekao mu da će imati šansu da popravi u budućnosti. Šta hoćete više?

Veliki_Zli_Vuk

pre 7 godina

Potpuna podrska za selektora!
Da je bar dosao na pripreme i bio uz igrace,nije morao da igra,ali da je bio pored terena kao Bjelica i Macvan,isao bi sigurno na OI. Ali on je bio u Srbiji i nije hteo da trosi svoje vreme. Neki igraci nisu ni dan odmora imali,neki prodju svake godine cele pripreme pa otpadnu. I onda opet ne prave pitanje sledece godine. Mora se ceniti to.

Nele

pre 7 godina

Ne smeta mi sto preterano podrzavate Djordjevica vec mi smeta sto znam da ako ne uzme medalju u Rio upravo vi cete biti najglasniji protiv njega.

izgubljen u zelezniku

pre 7 godina

izgubljen u prevod

Saletu tepaju zato sto je jedan od najvecih igraca u istoriji srpske kosarke, pitanje je zasto ti tepas Bobiju jednoj od najvecih zabludi u istoriji srpskog sporta ?

lepi

pre 7 godina

Taj isti Djordjevic je pobegao sa priprema reprezentacije zajedno sa Divcem i Paspaljem zbog devojke i sve mu je oprosteno. Kako ne volim trenere koji lako zaboravljaju sta su radili kao igraci pa sad prosipaju pamet. A da ne spominjem da se kleo samo reprezentacija i nikakav klub paralelno pa cim je dosla prva ponude ode u Pao.Licimer, nista drugo.

stevan

pre 7 godina

alo Djordjevucu ti i tvoja sujeta,ko zna hoces ti biti selektor 2017 i neigraj se , ovoje cast Srbije,bez Bobija necemo do medalje,da si ga imao na EP prosle godine uzeo bi medalju,nebi Raduljica se nadobijao banana od Vakecunasa alo

Dejan

pre 7 godina

Bravo za Saleta!
Pa ne pravi on stafetu, pa da mora da budu 4 najbrza, vec tim a tim cine i igraci i selektor i timski duh i odnos izmedju igraca. Ako je bilo sta naruseno onda to nije pravi tim.
Videli smo vec kako smo se proveli kada smo imali sve zvezde u repki koje izmedju sebe nisu pricale na EP u Srbiji ili OI u Atini.

Fakultet, visok IQ, 35 godina...

pre 7 godina

Moju podršku imaš i da izađeš pijan i drogiran na teren. Saopštenje je suvišno, ali valja objasniti masi.
Molim mlađe generacije da zanemare ovaj post, da ne kažem komentar.

Akuzativ

pre 7 godina

Ovde ljudi pišu kako nam Bobi fali samo radi lakšeg pariranja SAD-u, a totalno ignorišu činjenicu da smo na toj poziciji slabiji i od Španije, Francuske pa možda čak i jedne Nigerije (Festus Ezeli - Ekpe Udoh - Shane Lawal). Lepo je sada zanositi se Saletovim rečima o 'ekipi' i 'timu', ali kada budemo gledali prvo mučenje već u grupnoj fazi onda nemojte da kukate na Štimca i Raduljicu zato što n'umeju. Sada su je l' te, Francuzi ludi zato naknadno zovu Gobera a mi, kao po običaju, najpametniji.

Luka

pre 7 godina

100% sam uz Saleta, iskreno puno bi nam znacio na predstojecim olimpijskim igrama, ali na prvom mestu je reprenzetacija. Ajmo momci na medalju pa sta bude!!!

Predrag

pre 7 godina

Sale Đorđević, čovek koga podjednako poštuju i vole i Partizanovci i Zvezdaši. Veliki pozdrav i poštovanje za Saleta od jednog iskrenog Zvezdaša.

poznavalac

pre 7 godina

I pored toga sto bi Marjanovic sigurno imao mesta u ekipi po igrackim kvalitetima koji su neverovatno poboljšani u prethodnoj takmičarskoj sezoni Sale je u pravu.

Svetski Mega Car

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!
(disciplina, 14. jul 2016 16:03)

Ne lupetaj majke ti. Čak i da je tačno to što si napisao (a nije), ti igrači koje si nabrojao su osvojili gomilu medalja i trofeja za našu zemlju na evropskim i svetskim prvenstvima i na Olimpijadi. A da ne pričam da su nabrojani igrači osvajali više puta Evroligu (Sale na primer je osvojio Evroligu više puta, prvu sa Partizanom), neki su osvajali i NBA titule i učestvovali na All Star-u. Šta je Bobi do sada osvojio? Koje medalje, koje titule? Porediš Bobija sa jednim Saletom Djordjevićem? Pa Bobi mu nije ni do kolena, ni po košarkaškim ni po ljudskim kvalitetima. Većina vas je neka klinčurija koja prati košarku tek par godina, pa ni ne zna da je Sale svojevremeno bio najbolji plejmejker u Evropi! Ne samo Bobi, svi naši aktivni košarkaši trenutno nisu ni do kolena Saletu po košarkaškim uspesima i titulama. Pa čak ni Teo, kojeg ja lično obožavam. I ne zaboravi da Sale kao trener već ima srebro sa svetskog prvenstva, a tek je započeo trenersku karijeru. Njegova dostignuća svakako zaslužuju poštovanje i divljenje.

Pera

pre 7 godina

Stav selektora je na mestu.

Bilo bi na mestu i da je odlučio drugačije.

U tome i jeste poenta - selektor je u pravu, kako god odluči.

I mi smo uz njega.

Nenad

pre 7 godina

Neprihvatljivo i pomalo sramno saopstenje selektora jedne kosarkaske reprezentacije sa slavnom istorijom. Toliko poniziti jednog vrhunskog kosarkasa moze samo covek koji ne moze da iskontrolise svoj ego. Ne mogu da verujem sta je sve napricao o coveku koji je hteo da igra za reprezentaciju svoje zemlje. Odreci se vrhunskog kosarkasa i smanjiti sanse svom timu da se bori za medalju je ravno samounistenju. Vrhunske ekipe su pokrivene vrhunskim igracima na svim pozicijama, plasim se da mi nismo.

Bojan B

pre 7 godina

Ovde većina podržava Đorđevića,iako zna samo jednu stranu priče.Nažalost mogli smo da imamo reprezentaciju,koja bi se borila za medalju.Ovako teško.
Ko zna,da li će nam se još jednom pružiti ovakva prilika na Olimpijskim igrama.Voleo bih da grešim!

cvele

pre 7 godina

Ni ja ga nebih pozvao pa da je još tolki.I nisu mi nikako jasni ljudi koji ne podrzavaju Saletovu odluku i koji ostavljaju uvredljive komentare na njegov racun.Sale je postupio kao pravi covek i kao pravi vodja,i kao pravi selektor.Bravo!

darereda

pre 7 godina

Svaka cast Sale,potpuno ispravno razmisljanje! Upravo nasa najveca snaga je EKIPA sto je ponovio vise puta u tekstu.
Puno srece momci i kakav god rezultat bude ja znam da ce svaki od vas poginuti na terenu i ostaviti srce.

Ejjj

pre 7 godina

Želim više od svega da osvojimo medalju u Riju, ali ako je ne osvojimo, jedan od najvećih uzroka za to, biće nedostatak kvalitetnog centra u našoj reprezentaciji...
Neka momci osvoje medalju, ali mislim da je za Bobija trebalo da se napravi mesto u ovom timu...
Sale dobar igrač i trener, ali loš.....
(Može biti samo je*an, 14. jul 2016 13:46)

O čemu ti pričaš? I ja mislim da je moglo za njega da bude mesta, ali igrač je direktni krivac za to, upravo ti je obrazloženo. Ne dobija se mesto u ekipi na lepe oči, nego na terenu. Pozvan je i nije se odazvao.

Swc

pre 7 godina

Sve stoji Sale sto si napisao, ali ako ne uzmes medalju u Riu, to bi bio jos jedan neuspeh posle evropskog prvenstva 2015, u tom slucaju mozes odmah da se spakujes !

BN

pre 7 godina

Ruzno od Djordjevica da vredja jednog sasvim korektnog i tihog coveka i igraca. Ruzno od njega sto glumi neku moralnu velicinu. Isti taj Djordjevic je do sada mnogo puta gazio vlastitu rec.

Karlo

pre 7 godina

Vecina ljudi sto pljuju po Bobiju bi svasta uradili za 100 dolara a pametuju sto se Boban obezbedio sa $21+ miliona. Koji patriotizam?? Od kad sam video na autoputu kako srbende prodaju izbeglicama u zbegu flasu vode za 10 eura I posle opet se to desilo sa izbeglicama sa Kosova za mene vise nema nacinje za koju se vredi zrtvovati. Porodica I najblizi prijatelji I to je to. Sve ostalo je samo propaganda.

Maree Zvezdas

pre 7 godina

Svaka cast kralju i legendo naseg sporta! Apsolutno podrzavam i razumem Saletovu odluku iz prostog razloga sto je on uvek davao 101% sebe za reprezentaciju i naravno da mu smeta ovakav odnos prema reprezentaciji Marjanovica.

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Odgovor u stilu nasih politicara. Puno rijeci a malo se kaze....Ocigledno nije mu oprostio proslu godinu a o ovoj da nepricam. Jako volim Djordjevica ali me razocarao mislio sam da je veci covjek,ali sta je tu je.Njegova je zadnja ali nicija nije do zore....

Može biti samo je*an

pre 7 godina

Želim više od svega da osvojimo medalju u Riju, ali ako je ne osvojimo, jedan od najvećih uzroka za to, biće nedostatak kvalitetnog centra u našoj reprezentaciji...
Neka momci osvoje medalju, ali mislim da je za Bobija trebalo da se napravi mesto u ovom timu...
Sale dobar igrač i trener, ali loš.....

pixi10

pre 7 godina

Da ti nisi vodio amaterski utakmicu protiv Litvanije koju smo izgubili tvojom i samo TVOJOM krivicom, niti bi izgubili 2.5 mil.€ niti bi bilo ove zavrzlame oko Bobija. Sramota za jednog selektora je da se ovako nadobudno ponasa...

Lyon Boy

pre 7 godina

Glumatanje povreda,zamene teza,foliranje i upotreba medija umesto direktnog kontakta sa selektorom...sve to zajedno je kampanja protiv Sase,ciji se neuspeh prizeljkuje ali i organizuje.U takvom kontekstu,odabrani momci su svakako ono najbolje sto imamo.

Milko

pre 7 godina

Nadam se da će održati reč.
U Rio da putuju oni koji su to izborili.
Što se tiče Marjanovića, mada sam zvezdaš, mada ne gotivim Djordjevića, mada je dobar igrač ne bih ga ni ja pozvao ako je tačno sve navedeno, naročito ako je tačno ono što se provlači da nije gledao reprezentaciju a bio je u Beogradu.

Gorro

pre 7 godina

Kako te bre nije sramota? Da si ga toliko želeo u timu izašao bi mu u susret kao što bi i svaki drugi selektor uradio. A priču po medijima si ti počeo kad si ga onako jadno isprozivao na konferenciji. Izvini mu se makar, on ni jednu lošu reč za tebe nije rekao.

expert

pre 7 godina

Za razliku od EP sad imamo Jokića, pa nam Marjanović realno ni ne treba. Još kad bi se Mačvan oporavio, da ne mora da vodi Štimca da greje klupu. Mada, neko će je sigurno grejati, ali na drugim pozicijama (Dangubić, Simonović...)

Laki

pre 7 godina

Puna podrška za jednu od najvećih košarkaških i uopšte sportskih legendi ove zemlje, koja nas je toliko puta obradovala, čak i kad nismo to očekivali. Ne bih išao suviše daleko, dovoljno je prisetiti se samo Svetskog prvenstva 2014. godine. Ako i to nije predaleko za pamćenje ljudi iz Srbije...

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

vidim po naslovu da je SALE zasticen kao beli medved..prvo gospodo novinari nije Sale nego Aleksandar zasto mu tepate?drugo sto mi me objavite komentar jer nisam ni jednu ruznu rijec napisao osim da je celav i da da mu treba zastitni faktor da ne izgori u riu ili da mu neko pokloni kacket..kao trece moj stav je da je Boban ili BOBI dobar i normalan momak iz aviona se to vidi i da je zasluzio i po svojim igrackim i ljudskim kvalitetima da bude dio tima u riu..SALE nisi u pravu i sujetan si..volio sam te kao igraca ali si kao trener srednja zalost..objavite mi komentar

zvezdarac

pre 7 godina

Marjanović je odrastao čovek i sve posledice sopstvenih odluka snosi sam. Dve godine za redom on je odlučio da lični interes stavi ispred kolektivnog. Ok. Ništa sporno. Zaradio i zaradiće desetine miliona dolara zbog toga. Ali zbog takvih odluka nije igrao na ep a na OI neće nikada (!). Ako se sportom bavi isključivo zbog para (a i bez NBA je dobro situiran) i to je njegovo pravo ali nemojte kukati za njim jer njega teši menadžer i konto u banci. A mi se samo pitamo šta bi bilo...
Mnogo veći igrači su igrali za reprezentaciju bez pogovora i pitanja, uslova itd.

djordje

pre 7 godina

Bobi je imao mogucnost da igra za reprezentaciju i da ima ugovor. Igranje u kvalifikacijama mu je predstavljalo mali rizik za velike pare, a neigranje ovih meceva je predstavljalo veliki rizik da ga nece biti u timu za Rio. Bio je svestan toga, ali se odlucio za novac. Drag mi je igrac, ali poneo se kukavicki i sam je odabrao ono sto zeli vise.

dr Mabuse

pre 7 godina

E super, sada imaš sve šanse da se boriš za peto ili sedmo mesto. Ipak namćorluk i sujeta su jače od tebe.
Sad smo obrali bostan bez najjačeg keca.

Nemanja

pre 7 godina

Svaka čast na saopštenju. Gospodski!

Najbolji deo : "onaj koji ima strah od povrede i igre u reprezentaciji, nikada neće dati sve od sebe za reprezentaciju."

Bravo Sale ! Da mi je Boban Marjanović rođeni brat, isto bih ovako komentarisao i reagovao.

krajisnik

pre 7 godina

sale,posto svi igraci igraju srcem,sto ti primas platu,kad vec imas klub za koji si rekao da neces nikad dok vodis reprezentaciju....
lazi i jos lazi lazni moralisto

AM

pre 7 godina

Velicate tog Marjanovica ka da se bez njega ne moze. Pa 2014, smo bili bez njega, a sa Djordjevicem pa smo bili 2 na svetu. Marjanovic nije nasao za shodno i ako je bio u BG-u da dodje i bodri tim. Pre Djordjevica smo bili u dnu svetske kosarke, a sada smo medju 4 najbolje ekipe na svetu, ali posto se vecina vise razume u tudji posao, a ni svoj nezna da obavlja kako treba, svi ovi losi komentari i uvrede ka Djordjevicu me necude.
Podrska za Djordjevica i reprezentaciju.

anonymous

pre 7 godina

Podrzavam Djordjevica ali izvrce cinjenice namjerno. 2014 je odmah precrtao Bobija sa sireg spiska iako je bio mvp domace lige. Na EP prosle godine mu je odjednom toliko bio potreban a samo godinu dana ranije ga je precrtao. I sad je ovakva situacija ali sta je tu je. Samo budi objektivan Sale kao prvo, a kao drugo, Bobi nije isti igrac od 2011. i od kako je dosao u Zvezdu poslije Mege, svako bi ga zovnuo. A da ne pominjemo sto pozivas Bircevica, Micica, Kuzmica na siri spisak, i usled tolikih povreda ostade Bircevic u 12, a lik ubedljivo odskace nekvalitetom.

zoran

pre 7 godina

Smesno,

Od Bobija ste napravili cudo od igraca.Zasto polemisete o odlukama selektora kada je svima jasno da ga nece igraci i tacka.
Ne cini ekipu jedan iili vise dobrih igraca vec timski duh.Milion puta je dokazano da su najbolje ekipe one ekipe koje imaju igrace ciji timski duh i zajednistvo su izrazeni u odnosu na suvi kvalitet [pojedinca.
Zato postujte odluku igraca jer je to njihovo pravo a selektor je samo saopstio sta oni misle i to je to.

Slobodan

pre 7 godina

Ocekujem da Bobi posle ovakvog saopstenja da odgovor je li ovo istina ili nije. Ako jeste, nema sta da se prica dalje. Dan pre ne mozes da otkazes osim izuzetnih razloga.

Pablo

pre 7 godina

Nema se šta zameriti Saletu Đorđeviću, sve što stoji u pismu treba da bude kao primer našem narodu kako treba da se odnosi prema životu uopšte.

Kuzmic likes this

pre 7 godina

Dosta bre, ne interesuju nas tvoje teorije ni tvoji principi. Svi znaju da bi reprezentacija dobila na kvalitetu da igra Marjanovic. Ako osvojis medalju, ti si u pravu i radi sta hoces. Ako ne osvojis medalju treba da ides. To bi bilo to.

disciplina

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!

decko iz prve klupe

pre 7 godina

Dobro, al' sustina iza ovog navijanja da Bobi udje u Ekipu je ustvari zelja da imamo jednog krstenog centra. Jel bi mogao Krstica da cimnes iz penzije, ipak su ovo olimpijske igre?

radomir

pre 7 godina

imalo je jos uvek vremena da se Bobi dokaze. Okupljanje i pripreme pred olimpijadu ostavljaju dovoljno prostora, kako za trenera tako i za saigrace. Kljucna rec "razumevanje" je, po meni ovog puta izostala i u Rio krecemo oslabljeni. Uostalom, racunica ce se svoditi na kraju. Zelim puno srece nasima na OI.

Zlatko

pre 7 godina

Sale možda jeste egoista i lično ga pogađaju neke stvari što ne bi smelo na profesionalnom planu da se događa, bez obzira što je nekorektan bio taj otkaz dirigovan od strane menadžera. Ali s druge strane, videli smo više puta koliko je atmosfera bitnija od kvaliteta, nisu džaba odstanjeni Radmanović ili Micov (u godinama kada su izvanredni uspesi otvareni), stoga Marjanovićev kvalitet nam treba, ali to bi značilo prvo: Da se od svih ostalih naprave budale, svi koji su prošli pripreme i doneli učešćče na OI, od kojih mnogi bez ugovora, a to je sigurno narušavanje atmosfere, a drugo: Kako izbaciti Štimca koji je srce ekipe i koji moralno utiče na ostale igrače više nego selektor? Zato, neka ide 12 koji se najbolje razumeju i koji dišu kao jedan, makar i ne napravili neki rezultat, bitno je da predstavljaju Srbiju po prvi put!!!

Danilo

pre 7 godina

Posle ovoga, svaki onaj koji i dalje misli da je Sale kriv,mora da uđe u rečnik pored pojma "glupost".
Lično, ne osuđujem ni Bobija, ima čovek svoje prioritete.
Nije se baš lako mučiti celo leto da bi te u slučaju neuspeha pljuvali svi živi?!
Ja iskreno poštujem sve te momke i mislim da je to najmanje što zaslužuju.
A Bobi, čim se odmakne od svog suflera, eto nam ga na petici.

Milan

pre 7 godina

Sale zaboravio kako je njega bolelo koleno, i kako je posle pobede nad Litvanijom propustio nekoliko takmičenja. Inače sve što je rekao je u pravu, osim što nema pravo da on to kaže.

Aleksandar

pre 7 godina

Ja se nadam da neće ako ti i dalje budeš selektor, već će se kulturno izviniti i reći da mu je prekoporteban odmor posle najbolje odigrane sezone u životu!

uh

pre 7 godina

Znaci koliko pluseva na bravo Sale, a minusa za ljude koji podrzavaju da se Marjanovic pozove.. Jedan od komentara, kaze da su Francuzi verovatno ludi sto zovu naknadno Gobera? a mi smo mnogo pametni? Kao I u celoj nasoj istoriji, terajmo inat svima, I nadrljacemo kao I uvek! Jednostavno smo glup narod.

Vojkan

pre 7 godina

Bravo selektore,svaka cast na principima koji jos vise homogenizuju ekipu,koja postaje tim...ljudi,vama kojima se ne svidja njegova odluka,pa navijajte za neku drugu reprzentaciju,ja moju podrzavam,sta god i makar bili zadnji,jer sam odrastao uz ;i kada ne budes prvi ti....;napred Srbijo!

makso 11

pre 7 godina

Legendarni Predrag-Sasa Danilovic je sve objasnio svom parneru i dugogodisnjem prijatelju. U prevodu:"Sale smanji ego, Bobi nam treba"! Ali dzaba Danilovic apeluje, mister EGO, ostaje mister EGO. Pre odlasska u Bajern ce izjaviti onu otrcanu recenicu: "Preuzimam odgovornost za neuspeh na OI" i pokupiti svoje krpice i otici. A steta, mogli smo ladno igrati finale..

Pelle

pre 7 godina

Kilavo saopstenje. Ocito se Sale posipa pepelom, glumi nekog pravednika i pokusava da se opravda. Procitajte sta mu je Danilovic neki dan porucio.

Mia

pre 7 godina

Podrška Saletu! Bila sam za to da Marjanović bude pozvan, jer je kvalitetan centar, ali potpuno razumem odluku selektora. I podržavam je. Pustite čoveka da radi svoj posao, a kada se jednog dana uprazni mesto selektora, vi koji mislite da znate bolje i da biste imali veće uspehe u vođenju tima, slobodno konkurišite za taj posao!

Djole

pre 7 godina

Djordjevic je u tekstu napao Marjanovica da prosli put nije hteo da igra, pa nije on kriv bio tad jer su mu zabranili iz San Antonia, a sad je kriv naravno ali to su bile samo kvalifikacije, postujem Djordjevica ali ovo je malo podmuklo uradio, daj da vidim tog coveka koji bi se odrekao onakvog ugovora da bi igrao na kvalifikacionom turnuru protiv Portorika koga smo s pola snage dobili 40 razlike, stamota Djordjevicu!

pedja

pre 7 godina

na stranu price da li je u pravu ili ne sadasnji selektor je Aleksandar Djordjevic i da budemo poslednji na OI OVA EKIPA je to pravo stekla i ima pravo i da bude poslednja!!!prema tome posle Djordjevica neka Misko sastavlja ekipu kako zeli ali bar sada nece,SRECNO MOMCI!

asdfg

pre 7 godina

Sve je to ok, timski duh i sve al slabi smo na poziciji centra za ove olimpijske igre. Razlika u kvalitetu Marjanovica u odnosu na Stimca i Radulju je dovoljno velika da se olabavi sa nekim principima. Realno ja bi radije imao u timu i "matorog" Krstica nego ovu dvojicu. Al valjda ipak Sale zna bolje. Nadam se samo da ce nas povrede zaobici.

ncz majke mi

pre 7 godina

Sebicno je staviti svoju sujetu ispred interesa reprezentacije, i to pravdati izlizanim frazama. Svesno sakacenje tima, zarad slepog forsiranja principa je krajnje neodgovorno s tvoje strane. Ali nadam se da si isto tako svestan i gneva javnosti koji ce se na tebe obrusiti u slucaju neuspeha u Riju, i da pristajes na taj rizik.

Srecno momcima na Olimpijadi! Napred Srbija!

Delije Knin

pre 7 godina

Mislim da su nas selektori u poslednjih 15 god. vise kostali medalja nego sto smo ih osvojili..
Ne idu u Rio drugari,nego najbolji..ne idu na karneval,nego da osvoje medalju..valjda je to svrha svega ovoga..
Gde smo kada udarimo na tvrdo..primer Litvanija na evropskom..a ima i jacih..gde smo kada limitirani Raduljica napravi 4-5 licnih..gde nam je skok bez Bjelice,ako bude igrao..igra iz povrede,kao i Macvan..
Tako da ne razumem ko podrzava ove nazovi disciplinske mere..ovo ce da nas kosta medalje..

ferdinand

pre 7 godina

http://mondo.rs/a888398/Sport/Kosarka/Boban-Marjanovic-moze-na-Olimpijske-igre-ne-i-za-kvalifikacioni-turnir-u-Beogradu.html

Link za vest iz marta u kojoj se kaže da Boban neće igrati kvalifikacije, ali da hoće u Rio. O kakvom otkazivanju dan pred okupljanje selektor govori???

budimo realni

pre 7 godina

Covek je sve lepo rekao ali svejedno bi ga pljuvali sta god da je uradio. Podrska coveku koji pokusava da ocuva i unapredi odnos prema svetinji!!!!

Milosav

pre 7 godina

Dajte ljudi ne sudite ni jednom ni drugom, za mene su obojica u pravu, Bobi trebao da potpise kontrakt zivota, Sasa zeleo kompletan tim od pocetka, sve je jasno. Ne pravite od muve slona. U svakom slucaju zelim nasoj reprezentaciji da osvoji medalju.
Napred momci pokazite im ko je Srbija!

fanatik de football

pre 7 godina

Videcemo TU EKIPU protiv Francuza, Amera i neke druge evropske ekipe u cetrtfinalu kada te reprezentacije budu stavili hemiju TE EKIPE na probu.

bez reci

pre 7 godina

Shvatam - ali ne podrzavam. A ti nastavi da se ponasas kao politicar najvljujes saopstenja donosis populisticke odluke, na koga li me to podseca....?

DekiNS

pre 7 godina

I sve ovo napisa čovek koji je isto tako kao i Marjanović odbio poziv da nastupa za reprezentaciju, bilo je to na Olimpijskim igrama u Sidneju ( Đorđević ).

Bojan M

pre 7 godina

Sale, smatram da si potpuno u pravu. Bitan je odnos prema reprezentaciji, ne samo igracki kvaliteti. Nadam se da ce Marjanovic na sledecim takmicenjima odgovornije pristupiti reprezentaciji i biti clan ekipe.

Shot

pre 7 godina

Bravo Saleee tako treba a sa Jokicem i Macvanom nadohnadicemo odlicnog Marijanovica koji mora da odluci Srbija ili NBA karijera jednostavno za Srbiju se rizikuje i zivot,a ne karijera.

milos

pre 7 godina

bobi nas najbolji centar,mnogo bolji od raduljice,narucito od stimca.Sa njim bi smo osvojili medalju sigurno,ovako nisam bas siguran,sve u sve voleo bih da djordjevic ode,tj.da snosi posledice posle ovakve odluke

pedala

pre 7 godina

Zašto ovo nije rekao i ranije nego je tvrdio da Bobi neće da igra i da ne zna razloge te Bobijeve odluke a sada odjednom zna sve.
Prošle godine je isao na zlato pa na finale pa onda na kvalifikacije za OI, data reč i Đorđević nisu u prijateljstvu.

Vladimir

pre 7 godina

Djordjevicu, okrenuo si veliki deo sportske javnosti protiv sebe. Srbija ima dosta dobar igracki kadar i za ocekavati je plasman u polufinale, ali ce cetvrtfinalni susret biti na noz sa kim god da igramo. Ali bez obzira na sve Bobi je morao da ide u Rio.

Dragan

pre 7 godina

Mislim da ti 2017.god neces biti trener reprezentacije. Vodi tvog Macvana u Rio, covek verovatno nije bio tamo. Sve o tebi kao treneru rekli su ljidi iz Panatinaikosaa.

srb

pre 7 godina

marjanovic u riu treba da se bori za reprezentaciju u narod, a ne za djordjevica i sramo je sto jedan covek odlucuje o sudbini reprezentacije.... djordjevic se ponasa kao vucic misli da je nedodirljiv

Milorad

pre 7 godina

Djordjevic gresi , to su njegovi licni razlozi i sujeta , interes zemlje mora biti veci , Danilovic je to lepo objasnio, Srbija sa Bobijem je druga ekipa , ne moze Stimac biti Bobijeva zamena, on je super ali nema kvalitet za reprezentaciju , prosecan klupski igrac, Salu nije smetalo da dovede u PAO Pavlovica penzionera i Kuzmica koji ne moze da igra ni Aba ligu , nije se niti ce se dokazati kao trener, mali je covek , jer najveci je interes zemlje a sujeta mora biti sa strane ,

sasa

pre 7 godina

Bravo za selektora, a Marjanovicu zelim sav uspeh ovog sveta, ali ima srece da je Djordjevic selektor jer mnogi drugi ga posle ovog nikad vise ne bi zvali...

Žarko

pre 7 godina

Sada bravo Sale,a kad prodjemo ko bosi po trnju,cak i u grupi,onda ce veliki kosarkaski znalci da dobiju naknadnu pamet.Sujeta i kapric ispred tima.Bravo Sale pokazao si da pripadas vecinskoj Srbiji.

BN

pre 7 godina

Ocito su inat, sujeta i lazni moral odneli prevagu nad interesom srpskog sporta. I to sve od strane coveka koji je rekao kako nikad nece trenirati neki klub dok vodi reprezentaciju, a onda pogazio svoju rec! Otkud njemu pravo da nekom drzi moralne pridike?

Stara kuka

pre 7 godina

Opet ce nas sujeta pojesti...opet ne igraju svi najbolji.Razumem i Saleta i Bobija.Totalno bezveze sitacija a najviše ćemo ispastati mi,Srbi koji volimo reprezentaciju i koji se nerviramo.

Zoran

pre 7 godina

Samo zbog Bobana bi gledao naše košarkaše.Ovako su bez šanse.Ni grupu nećemo proći.Ko zna šta je iza ovoga.Pretpostavljam da ni Divca ne bi vodio zbog principa.Krivo mu je što je ovaj uzeo 21M$.

skrle

pre 7 godina

A za komentare tipa "ko ce da kaze Stimcu da ne ide?" moj odgovor je: neka mu kaze onaj ko ga je zvao iako zna da nema mesta ni u 20...
Nemam nista protiv momka,ali on stvarno nema kvalitet za reprezentaciju Srbije.

Ntaško

pre 7 godina

Zbog nečije sujete nećemo ni grupu proći. Bilo bi dobro da ga smene pre Rija i da postave nekog razumnog, dok još nije sve propalo. Bolje nam je da i Muta Nikolić vodi repku nego narcis Sale!
Nije mu dosta bilo Panatanikosa...

sova

pre 7 godina

sram te bilo, a raduljica i kuzmic su igrali u kontinuitetu, voleo sam te kao igraca ali kao selektora... jako lose odluke. uskratices kosarkaskoj naciji medalju koju svi mi zelimo vise od tebe ocigledno. preponosni covece

Ajvanho

pre 7 godina

Najezi se od ove izjave, ko nije doziveo slican osecaj kada je ovo procitao, taj nikad nije bio deo tima vec je "bojazljivi Bobi" i zbog toga i staje na njegovi stranu.

zex

pre 7 godina

Bravo Sale, mada sam želeo konačno da vidim tog novog,u zadnje dve godine sjajnog Marjanovića u reprezentaciji, ali ako nije hteo dati 110% u kvalifikacijama, on će se čuvati i na OI. Tačka!!
Ajmo hejteri, da vas čujemo!!!!

zinjo

pre 7 godina

... I tacka! Tako je Sale. Podrska. Autoritativno u svakom smislu. Zato ovih 12. igraca ginu za ekipu, jer ih trenira veliki Sasa Djordjevic. Bicemo jos jaci s Bjelicom!!

lun

pre 7 godina

Jedan selektor ne sme da bude ovoliko sujetan i njegovi argumenti ne piju vodu.Ovakav nece dugo ostati kao selektor Srbije.Mi imamo mnogo bolje strucnjake od njega .Nekada je bio odlican igrac sad je osrednji trener pun sujete i ljubomore.

krajisnik

pre 7 godina

samo tegeltija jos moze da te podrzi.Kud bobi nije grlonja neki pa da isprica svoju verziju price.Siguran sam da iznosenje jedne strane nije istina,ali celavi i racuna da je ovaj previse dobar covjek ,pa ga ne olajava.Novinarima ce naravno biti zabranjeno da gospodina selektora iko ista pita sto on ne voli sa cuje

biće bolje

pre 7 godina

Treba verovati Đorđeviću, ipak je on legenda ovog sporta i ima uspeha sa reprezenzacijom, biće to dobra ekipa sa perspektivnim NBA asom Jokićem, ako Bjelica proradi, možemo do medalje.

kebek123

pre 7 godina

Sve je covjek objasnio, dzaba, opet Bobi ovo, Bobi ono. Ja sam vise zabrinut za povredu i formu Bjelice jer nam je on 10 puta vazniji igrac.

GoranNS

pre 7 godina

Bravo Sale tim iznad svega,jedan ne vredi kao 15 uigranih momaka,zaboravljaju ljudi gde nam je bila reprezentacija do nedavno i da nas je dobijao ko i kad je hteo od Izraela preko Ceha i da danas u nekim sportovima zbog menadzera i miljenika nista nismo uradili primer fudbal.Sale kapa dole i sta god da uradite na OI imate podrsku normalnih ljudi jer znamo da igraju momci srcem u drzavnom dresu!!!

Jap

pre 7 godina

Slepce arogantni, to nas je uvjek kocilo ... U USA moze da otkaze kako ko hoce i zvat ce najbolje opet sledece god samo kod nas kad covjek zavrsava svoju egzistenciju ti nemas razumjevanja...

Larry

pre 7 godina

Svaka čast Srbi. Uspete da upropastite i ono malo šta je valjalo i šta je učinjeno za našu košarku u poslednje dve godine i pre toga što je ova generacija uradila od 2009. Sve mi ovo smrdi na neuspeh i nakon toga odlazak Saleta sa klupe, što je očigledno i cilj ove kampanje. E posle toga smo propali.

Paja

pre 7 godina

Alo ne zanima me ni Djordjevic ni Marjanovic hocu da gledam olimpijadu i kosarkaska reprezentacija ima velike sanse da osvoji medalju ako osvoji svaka cast Djordjevicu sa ili bez Marjanovica ali ako ne osvoli Djordjevica zbog neznanja neodgovornosti i sujete nabiti na kolac i da nikada vise neudje ni u Pionir ni Arenu uvek ga ispljuvati eto samo to.

Mrki

pre 7 godina

Sale da si ti u oravu, nebi trebao pi novinama toliko konstrukcija da objavljuješ, da bi se mogao napisati feljton, kako Bobi ne voli Srbiju a ti si jedini pravi.
Svi smo prolazni, trebaš se pogledati u ogledalo i sebi priznati istinu o bobiju, onaj ko hoće zna da je bobi Zvezdaš i zato neće igrati.

nex

pre 7 godina

Sve je to ok,ali da je Bobi bivsi igrac partizana,glavu dajem da bi prica bila drugacija. Dobro znamo da na jakoj petici skripimo,i to ce nas kostati. Iz grupe izlazimo,a posle nek nam je bog u pomoci

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Боби је ок лик, али Сале је апсолутно без поговора у праву... и тачка.

Boggy

pre 7 godina

Svaka cast, nema coveka u Srbiji koji bi izabrao 21 milion dolara umesto reprezentacije. Da li ste vi svesni sta pricate? Ajde stavite se na njegovo mesto i recite da li bi ste vi odbili da igrate za reprezentaciju dok ne potpisete milionski ugovor sa nekom NBA ekipom? Naravno da bi, uostalom Bobi pre 2 godine nije pozvan jer se po recima selektora ne uklapa u njegovu koncepciju. Pa zasto ga je ove godine zvao onda?

Noke

pre 7 godina

Podigli ste Djordjevica u nebesa kao da je nas najbolji trener svih vremena...a pljuvali ste nase najbolje,Obradovica,Ivkovica,Pesica...Sta je Djordjevic OSVOJIO?Sta?Sta?Sta?Nistaaaaaaa....

bagzi

pre 7 godina

Sale je odlucio da mu Bobi ne treba i tacka. On odgovara za rezultate i ima pravo na izbor.
Moje skromno misljenje je da ce Bobi da nam fali za medalju.

dex

pre 7 godina

Šteta je što neće igrati Bjelica i Mačvan. Mislim, nema smisla da na OI ne idu oni koji su to izborili. Bez Marjanovića, još ako tako, videćemo kako ćemo bez Bjelice. Ako je selektor principijelan naravno.

Vladeta

pre 7 godina

Reče neko dole da je Bobi prihvatio poziv. Pa jeste, to ti je isto kao kad zoveš ortaka da ti peva na rodjendanu, a on kaže da može, al' da mora da čuva glas za neku predstojeću svadbu.
Puna podrška Saletu i momcima!
Živeli!

Twitter antifašista

pre 7 godina

Odluka je tvoja i na nju imaš pravo. No, vratiš li se bez medalje, kofer i zbogom. Pravo i odgovornost idu pod ruku, sve ostalo su samo izgovori. Nisi ih imao kao igrač, nemoj ni kao trener.

Zeljko

pre 7 godina

Bravo Sale od prve do poslednje pozdravljam i samo napred do ZLATA. Nama je samo nebo granica. U sportu je sve moguce a ko nece bez njega se moze i mora.

Gde ste?

pre 7 godina

Ima li ko od tolikih kosarkaskih legendi i autoroteta da nesto kaze o ovome ( sem par izuzetaka) ili cekaju da prodje Rio, sto da se zalecu.

alf

pre 7 godina

Zbog Terzica sam prestao da pratim zensku odbojku (situacija sa Anjom Spasojevic).
Zbog Karadzica i ne samo njega fudbal mi se "zgadio".
Zbog ovoga i kosarka je "zavrsila".

ne znas

pre 7 godina

jedva cekam da te nalupaju i venecuela i kina.Do kraja zivota cu navijati protiv svake tvoje ekipe!Sretan ti otkaz posle OI .Idi sa centarskom linijom Mirko i Slavko i ostalim miljenicima

JPR23

pre 7 godina

Ne znám, ponekad tøeba bití pragmatican. Potpuno mi je razumljiv i Bobijev stav.
(Gale, 14. jul 2016 17:48)

Koji je to pa stav ? Hoću/Neću.. Bojim se povrede? Ili sta?

Alessandro NESTA #13#

pre 7 godina

ja kazem da necemo uzeti medalju samo zato sto teramo neki inat od nastajanja drzave ( ili vec cega ) i da nam je to retko kad donelo nesto dobro.... nadam se da gresim :)

Mhm

pre 7 godina

Ljudi odu na Zapad, ne znajući ni šta ih tamo čeka. Očekuju pristojnu platu i bolji život. Šta bi bilo da im neko ponudi stotinjak hiljada evra? Sve bi se petama udarali u debelo meso, ne osvrćući se. Takvih bi 99% bilo i među onima što osuđuju Marjanovića. Pod uslovom da isti zaslužuje da bude deo ekipe, odnosno da na olimpijadi može biti značajan igrač, valjda je trebalo sesti sa čovekom i prevazići probleme. Očigledno je procenjeno da nije potreban. Da li će se neko češkati zbog toga, ostaje da vidimo.

sasha

pre 7 godina

Da, samo što mogu da se kladim da ga neće zvati ni 2017 kao što ga nije zvao ni 2014 koju pominje. Ej, ti si Raska Katica zvao pre njega u tim, a sad mu još na leđa tovariš izmišljenu povredu prošle godine. Je l Bobi kriv što su nakon vesti iz Srbije SAS zvali Bobana u SAD i zabranili mu da igra??? Nema veze, doći će i OI i neki novi Valančunas pa ćemo videti i tebe i ove selktori koji laprdaju o pripremama...

Sole

pre 7 godina

Sve je to ok,ali da je Bobi bivsi igrac partizana,glavu dajem da bi prica bila drugacija.
(nex, 14. jul 2016 14:34)

Tačno tako. To je suština cele ove priče , koju jasno potvrđuje slučaj Bogdanovića i njegove čuvene izjave nakon prve utakmice finala domaćeg play off-a.

Mrki

pre 7 godina

Sale nadam se da te tada neće biti na mestu selektora reorezentacije koja gubi od Litve na EP.
Veluki košarkaš ali i veliki lažov sale nacionale.

Ivan

pre 7 godina

(šta ti dečko radiš, 14. jul 2016 14:36)
Pa do onda na mesto selektora dovedemo zvezdine legende Sakotu,Moku,a ne celo saveza Kapicica,koji nisu uspeli grupu da prodju,da budu treci od 4 tima.

milan

pre 7 godina

I Islandjani su bili drugari i imali hemiju u ekipi, pa nisu uzeli EP. Moramo da imamo Marjanovica u ekipi ili cemo da se obrukamo. A vi gospodo sa B92 objavljujte moje komentare. Nikoga ne vredjam i ne psujem. Toliko o vasoj laznoj slobodi govora.

ica zver ponos stubova

pre 7 godina

Ljudi za jednog Sasu Djordjevica govore da je slepac,majmun,teraju ga iz reprezentacije,mrznja navijaca "stubova" polako prevazilazi granice normalnog,ukinite lepo sve klubove osim jednog,njega proglasite dozivotnim prvakom,reprezentativci da budu iskljucivo iz tog kluba,selektor takodje,mozda ce tada biti zadovoljni

marko

pre 7 godina

Ovakvim potezima najvise gubi reprezentacija i niko vise... Boban nema sta da se cima, potpisao je ugovor gde ce mu ostati oko 10mil neto... Reprezentacija ide sa jednim centrom na OI... I to je to... Plasim se samo velike pljuvacine ako dozivimo neuspeh...

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Želim našem košarkaškom savezu da što pre otpusti ovog šarlatana od selektora, a reprezentaciji sa se propisno obruka na Olimpijadi, kako bi se to što pre ostvarilo i kako bi konačno došla neka srećnija vremena za srpsku košarku.

Kasijus Klej

pre 7 godina

Fuj, nadao sam se da smo se oprostili od raznih Vujoševića i Obradovića koji su došli na selektorsku klupu da hrane sujetu, ali prevario sam se mada ovo nije loše na duže staze, Djordjevic ce dobiti otkaz posle Olimpijade, a Bobi će sigurno još 4-5 godina onda igrati za repku.

rabo

pre 7 godina

LJUDI, MEDALJA je jedino sto ostaje. Ne cetvrto mesto pa na niže. Samo MEDALJA se pise. Ni principi, ni Grobari, ni Delije, ni menadzeri, ništa, samo MEDALJA. To Sale gubi iz vida, namerno ili slučajno. Kao Bari 1991, to ostaje zauvek, ne ko je bio drugi finalista.

Bn 11

pre 7 godina

Auu, al se nakupilo BOTOVA, sve je bilo jasno koga podrzava vladajuci rezim kada je onaj Vucicevic objavio u naprdnjackom partijskom biltenu zvanom Informer, da podrzava Djordjevica. Stigao je signal iz centrale, i sendvicari su krenuli sa pljuvanjem Bobija.

Saša

pre 7 godina

Bravo Sale.
Želim svu sreću Ekipi.
Budite hrabri, jedinstveni i po malo lucidni (kako znate) i rezultat neće izostati.
Koga nema bez njega se može - tp ste već više puta dokazali na terenu.
Hrabro i bez predaje...
"Samo nebo je granica".
Srećno

NoName

pre 7 godina

Ja bih samo malo o principima, molim moderatore da mi objave komentar

http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:524810-Djordjevic-lojalan-Srbiji-Mozda-bi-neko-izabrao-drugacije-ja-ne

misko

pre 7 godina

Sve što si napisao može da se proguta ali da se nadaš da će se odazvati 2017 g.to ne mogu.Ja se nadam da će se odazvati ali nekom drugom selektoru a tebi da u nekom drugom timu ne dobiješ otkaz.

bobo mk

pre 7 godina

Aleksandar Đorđević je kao pravi srbin imao 21 milion razloga da ispljue Bobana Marjanovića. Nadamo se da će se Raduljica probuditi a Bogut, Gasol i ostale zveri ispod koša da nemaju dobar dan.

Boki Kg

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da postoje ljudi koji pljuju po SAŠI ĐORĐEVICU!!! Ili se ne razumeju u basket ili su kasnike generacije... Ne znam sta bi drugo bilo...

Bojan

pre 7 godina

Sve i da ne osvoje medalju na Olimpijadi,podrzavam odluku selektora.Igrac je svoj klupski angazman stavio ispred igre u reprezentaciji i to je potpuno legitimno.Svako ima pravo da bira.Ali,ne mozes onda ocekivati da se u nekom trenitku pojavis i kazes "e sad mi se igra za reprezentaciju" i da selektor padne na teme i obnevidi od radosti sto si se ti pojavio.Setite se Pesica i Indijanopolisa 2002. i bice vam jasnije.

Sal

pre 7 godina

Bobi je lepo objasnio Saletu da ne moze biti na kvalifikacijama. Ali zato ce moci da se prikljuci na pripreme pred oi. Sale prikriva i preuvelicava, kako je navodno Bobi otkazao reprezentaciji. Kako Stimac i Dangubic umesto Ercega i Kuzmica igrali u kvalifikacijama a nisu bili na EP2015. Tako mislim da treba da pozove Marjanovica na OI, bez obzira sto nije moga na kvalifikacijama.

milojko

pre 7 godina

istu situaciju imala francuska sa batumom, samo sto on ranije potpisao za sarlot, i zbog toga pre prikljucio dok je bobi cekao da mu neko da ugovor. Tako da bobi nije mogao biti sa ekipom jer je cekao ugovor, tako da ne vidim razlog da djordjevic na njega ne racuna. ali njegov izbor, ubice nas francuzi na olimpijadi.

Srbija zemlja apsurda

pre 7 godina

Najjači su mi ovi što pričaju o sujeti i časti jednom Saši Đorđeviću!??, a prodali bi Kosovo za ligu šampiona....

lovernj

pre 7 godina

Super Sale je čovek od reči... Svaka čast... Ali bez Bobija nemamo šanse... I to je realnost... E sad da li treba reprezentacija da ispašta jer je selektor čovek od principa to je diskutabilno

Djole Haubica

pre 7 godina

Ej drugari, a sta da se nismo plasirali za Olimpijadu na ovom turniru - Da li bi Bobi bio kriv shto nije doshao ili biste pljuvali po Saletu shto smo izgubili? Ekipa i selektor koji su zasluzni za plasman treba da idu na Olimpijadu. Srecno momci... SRBIJA!

Nislija be

pre 7 godina

Au, kako ovo lici na neku ozbiljnu, uredjenu zemlju u kojoj ljudi na funkcijama odgovaraju za svoje postupke i obrazlazu ih. Mnogo mi se svidelo ovo. Podrska TOJ ekipi!

Tom Tailor

pre 7 godina

Aleksandar Djordjevic nema toliko obrazovanje da pise ovako dobro cak se pisu govori za pretsednike ,a kamo li i za selektore. Ko god je napisao ovakav text svaka mu cast!

Igor1389

pre 7 godina

Svaka cast.Umislio si da si neki trener?Doveo si pola NBA-a u Panatineikos i nisi nista uradio.Selektor si samo zato sto niko drugi to nece.Zeljko Obradovic je za tebe Bog otac.

Dule

pre 7 godina

Iako nijednu ruznu rec ne rekoh ne objavise mi komentar. Ajmo ponovo, pa da vidimo. Djordjevicu pomesao si rigidnost (inat) i dostojanstvo, postoji razlika. Dok ne naucis tu razliku neces biti ni dobar trener a ni dobar covek.

TinTop

pre 7 godina

Kakav bedni govor bez obzira o cemu se radi. Delovi puni licemerja, delovi u stilu "Ja tako a vi kako hocete". Poznata srpska retorika. Hoce da zvuci profesionalo, ali ne moze, ne zna, ne ume ali i nece. Misli da je "cool" a zvuci kao povrsno skolovan prepun balkanskog samopoverenja.

S obzirom na nivo narodnog obrazovanja, zvuci kao Doktor za siroke narodne mase, koje mu bezrezervno aplaudiraju u stilu "Al je i rekao".

Xobotnica

pre 7 godina

Јел могуће да људи не читају вест и криве Салета да је тврдоглав!? Па није се он захвалио Бобију на сарадњи, већ је овај сам отказао, уплашио се, шта већ. Али ко нема срце и не треба да игра за репрезентацију Србије!

dux

pre 7 godina

Kakva crna sujeta? Svi se pitamo kako to imamo tako dobre igrace, a nemamo dobre rezultate u fudbalu. Pa zato sto nijedan selektor nije imao autoritet i ne postoji nikakva disciplina. Bobi je dobar momak, ali je neozbiljno postupio i zasluzio je da ne bude u reprezentaciji na ovom takmicenju. Imace priliku da ispravi gresku.

Stiv

pre 7 godina

sa Bobijem ili bez, harmonije u timu je samom ovom polemikom vec uveliko narusena. Zao mi je sto ce sada i selektor i ceo tim biti pod pritiskom, a Sale je svesno sada prihvatio da ce svaki neuspeh biti biti iskljucivo njegova krivica, tako da mu se mora cestitati na hrabrosti, i zbog toga bi sada svi igraci morali maksimalno da stanu uz i iza njega!

@stevan

pre 7 godina

Pa šta i da ne bude na čelu reprezentacije. Kakve veze ima i da li ćemo da uzmemo medalju ili ne. Mora neka pravila da se znaju, mora da postoji neki red. Da nisi znalac ispred računara i ti i svi ostali, nego da imaš znanja iz života, razumeo bi!

Клаудио Тафарел

pre 7 godina

Све сами стручњаци, а нико од вас у животу није узео лопту у руке.

Vladan

pre 7 godina

Potpuno pogrešnim putem, preko medija se ponizava i vredja jedan dobar momak i vredan sportista kakav je Bobi. Selektor ima pravo i da mu se Bobi ne uklapa kao sto je to bilo pre 2 godine, i da smatra da za moral ekipe sada posle otkaza nije dobro da ga zove. Ali daj Sale, ovako preko novina... Nije nivo

ZLOBEX

pre 7 godina

"Уосталом, ја бих му пружио прилику да дође, сам одлучи уместо кога ће да иде...
(Славиша, 14. jul 2016 14:01)"

Svaka čast momče, najjači komentar ove nedelje!

Paja

pre 7 godina

Da postoji KSS trbalo bi da reaguje i da se zahvali Djordjevicu i pod hitno na kolenima da moli i dovede Pesica dok jos ima vremena on bi napravio tim a ovo ovako je potpuno puklo sta god da se odluci.

bob piroman

pre 7 godina

A vec vidim naslove na ESPN i sl: Dimnjak iz Kostolca izbegao Zika virus

uglavnom, i dalje mislim da je nevidjena glupost ne pozvati ga i ovako ga degradirati u medijima. A kao tim smo ocito slabiji.
Ko kad bi u rat isao sa budakom a mozes da ides na tenku

Diplomatski

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...Sasa Djordjevic uvek dosledan?

DuleKG

pre 7 godina

Sve je to lepo,i zelja i sve ali ako hocemo rezultat ne mozemo da vodimo Stimca umesto Marjanovica i ocekujemo finale sa USA koliko god se on borio.Kvalitet igraca bi trebalo da bude prvi kriterijum za izbor u reprezentaciju

Mile

pre 7 godina

Razlog za neigranje je zaista ljudski. Bobi je na kraju karijere i nije svejedno zaraditi 21 milion ili ništa, ako se povredi. Saša ispljuje Bobija prvi put, pre kvalifikacija, pa kada je Bobi sredio svoje životno pitanje i poželeo da igra, ispljuje ga još gore. Pravi sebi alibi za neuspeh. Ma kakav patriota bio, niko mu se mormalan nikad ne bi odazvao posle ovakvog saopštenja. Ali, Sašu su oterali iz Grčke, oteraće se sam i iz reprezentacije.

blabla

pre 7 godina

...i tako sam ja cim mi se pruzila prilika otrcao u PAO i ako sam sve vreme pricao da selektor Ekipe moze da trenira samo tu Ekipu i nikoga drugog ...itd.itd.

hmmm

pre 7 godina

Potpuno pogrešnim putem, preko medija se ponizava i vredja jedan dobar momak i vredan sportista kakav je Bobi. Selektor ima pravo i da mu se Bobi ne uklapa kao sto je to bilo pre 2 godine, i da smatra da za moral ekipe sada posle otkaza nije dobro da ga zove. Ali daj Sale, ovako preko novina... Nije nivo
(Vladan, 15. jul 2016 03:33)

a u redu ti je da Bobi sam sebe preko istih tih novina poziva u repku???? Covek je od starta bio jasan da ga nece voditi, a ovaj daje intervjuje da zeli da igra. Pa Srbine sto nisi bio od pocetka tu nego kad si potpisao za 20 miliona i kad se tvoj menadzer ugradio, "odklonjene su sve prepreke".

TinTop

pre 7 godina

Bobi decko zaboravi na Srbiju. Video kakvi su, ja se ne bih osecao lepo u njihovom drustvu. Imas ti svoju porodicu, okreni se njima. Nadji neko lepo mesto (USA jos bolje) i treniraj da speman docekas pocetak sezone. Ja sam totalno ubedjen da ces posle ovog dobiti jos najmanje jos jedan NBA ugovor.

rex

pre 7 godina

Isto ko sa Rambom Petkovicem. Kad su pitali selektora zlatne generacije Brazila, ko osvaja Svetsko Prvenstvo? On ko iz topa odgovorio, pa naravno Srbija, kad imaju 23 igrača bolja od Petkovića!?

Najveća ironija leži u tome da on zapravo upravo bio profil igrača koji je nedostajao reprezentaciji, nakon povlačenja Piksija. Samo smo mi sposobni da crkavamo žedni a šutiramo flašu vode...

Tako je i sa Bobijem, sami sebe pravimo mediokritetima a svaljujemo krivicu na druge...Borbenost (do rizika povrede) je bitan faktor ali ako ćeš da zavisiš od jedne lopte (sreće), to znači da nisi dovoljno spreman. Sa Bobijem ne bi ni došli u tu situaciju...

Laki

pre 7 godina

Aaahaaa,tako znaci !!!!
Promenio si pricu.Sada kazes da ti je Bobi rekao da ne moze da igra samo na kvalifikacionom turniru (iz potpuno razumljivih razloga)a tada si na konferenciji za stampu obmanuo celu javnost Srbije i navukao gnev na Marjanovica rekavsi: "Marjanovic je otkazao,on ne zeli da nastupa za Srbiju".
To su dve dijametralno razlicite stvari i izjave gospodine Djordjevicu.
Kod mene si zavrsio za sva vremena.Selektor koji zbog nekakvih banalnih razloga na OI ne vodi jednog od nasih najboljih kosarkasa trenutno,ne zasluzuju ni paznju ni podrsku.
Sram te bre bilo !!!

dare slovenac

pre 7 godina

Ne bi bilo fer do nijednog igrača koji je prošao pripreme, posebno do Bjelice koji je mogao lagano da pije koktejl na Bahamima in onda da svrati do Rija ako se oporavi..Kako se igra za reprezentaciju dokazao je jedan Portugalac!

bio jednom jedan Lav

pre 7 godina

Lepo sroceno, no istina je negde izmedju. Nike najbitnije imati tim/ekipu, istu mozes napraviti I od mediokriteta al neces daleko otici, recimo cetvrtfinale (island i sl fenomeni) al sa druge strane ako imas ekipu plus pojedinca koji moze napraviti razliku, kao sto je slucaj sa Ronaldom ili pak Marjanon ones mozes doci I do finala

Zoran

pre 7 godina

Jedino mi je zao za - Prosle godine u Euroligi protivnicki centri nekako su delovali izgubljeno protiv Bobija. Narocito prvo poluvreme kad je Bobi bio najbolji strelac za CZ skoro svake utakmice.

GiGi

pre 7 godina

Marjanovic u ovom trenutku nemoze da bude u reprezentaciji,ne samo zbog otkaza na pripremama, Bobi jeste efikasan centar, sa prosecnom minutazom od po 4-5minuta u NBA, Nije on sad neka igracina bez koje se ne moze, i tome slicno. Svi pricaju o njegovim kvalitetima, kako ga moraju udvajati u napadu; visina, itd... On nema povratan pas kad ga udvoje, previse je spor, i odbrana sa njim u igri mora da bude polu zona, jer kod pokretljivijih centara, kakvih ima dosta, on prosto nemoze nogama da ih stigne, i krilo mora da mu pomogne.. Sa njim bi bili jaci da je dosao na pocetku, da su prosli sa njim kroz pripreme, uskladili, i uigrali se, sta sad za 15 dana mogu da potpuno promene stil igre, koji Djordjevic forsira.. Srbija inace igra najbrzu kosarku u Evropi, a drugu po redu u svetu..
Bobi bi samo usporavao tim.

I prestanimo da budemo svi strucnjaci, jer nemamo pojma, Djordjevic ima Mutu, ima svoj tim koji obavlja svoj posao besprekorno, nismo mi slucajno 2 na svetu, ili medju najboljima u Europi..

Logičar

pre 7 godina

Ljudi, mnogo se ložite. Kako na jednu, tako i na drugu stranu. Ako ste tako sigurni u svoje stavove o tome kako će proći reprezentacija na OI, posle ove odluke, požurite u kladionice i uplatite po 1.000 evra. Mnogo je l'? A koliko su uložili Sale i Bobi u svoje odluke? Cele karijere, a to je mnogo, mnogo više od 1.000 evra. Mislite o tome, pre nego što počente ostrašćeno da komentarišete.

Vucko

pre 7 godina

Ne slazem se sa Saletovom odlukom, ali moramo je postovati, i daj da stavimo tacku na ovaj slucaj i pruzimo podrsku reprezentaciji. Ako je stvarmo Bobi otkazao dan pred pripreme, ne treba da igra, ali ne treba ni Sale svaku godinu da pravi neku frku i stvara losu atmosferu, evo i sada podbada Bobija: "ako ga je prosao strah, nadam se da ce prihvatiti poziv 2017." Sale cvrsto stoji iza odluke i odgovara za rezultate, ali ako ne uzme medalju u Riu, treba da preuzme odgovornost i da ostavku. Mada nadam se pozitivnom ishodu i dobrom rezultatu u Riu.

Aleksandar

pre 7 godina

I dalje mislim da je Bobija trebalo pozvati u reprezentaciju, samo iz razloga sto bi bili dosta jaci na olimpijadi. Sujeta je presudila, ali dobro. Ovo saopstenje kao da je Tegeltija pisao. S druge strane, napravila se takva atmosfera da bi mozda bilo i kontraproduktivno da je pozvao Bobija posle svega. Bogdan Bogdanovic je rekao da nikad vise nece igrati za reprezentaciju, pa sta sad. Kako je presao preko toga? U svakom slucaju, srecno na olimpijadi i do zlata!!!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Е, сад могу да навијам за своју земљу. Надам се да Боби никада неће заиграти за Србију!

fidelio

pre 7 godina

Setite se slucaja Pesic-Radmanovic..dok je covek jeo bananu dok je Kari objasnjavao.Povrede su sastavnoi deo sporta kao u drugim sferama.Da li rudar kaze necu da silazim dok mi se ne obezbedi kolicina novca u slucaju da se nesto desi.Ili pilot necu da sednem u avion a sta ako se srusi? Djordjevic je zaduzio nas i nasu kosarku on je selektor i odluka mora da se postuje.Amin

sladjan

pre 7 godina

Demagog i egoista, ali zna covek da ovakva saopstenja prolaze super u Srbiji! Kladim se da biste svi vi koji ovde komentarisete stavili zivotno bitan ugovor vredan 21 milion dolara pre priprema za OI! Sta ta Srbija radi za vas? Kladim se da je vecina vas bez posla, ili vam je "svetinja Srbija" obezbedila neki posao od 200 evra, a mamai, tati, dedi smanjila penzije i plate.

milannbg

pre 7 godina

Čovek vredi onoliko koliko se drži datih reči i obećanja.To važi za sve pa i za selektora.A mi sa dužim pamćenjem pored dobrih stvari pamtimo i loše postupke.

manolito

pre 7 godina

Taj isti Djordjevic je pobegao sa priprema reprezentacije zajedno sa Divcem i Paspaljem zbog devojke i sve mu je oprosteno. Kako ne volim trenere koji lako zaboravljaju sta su radili kao igraci pa sad prosipaju pamet. A da ne spominjem da se kleo samo reprezentacija i nikakav klub paralelno pa cim je dosla prva ponude ode u Pao.Licimer, nista drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lepi, 14. jul 2016 18:25) # Link komentara
Preporučujem (+191)Ne preporučujem (-157)

upoređuješ đorđevića divca i paspalja sa bobijem?!

pametnom dosta

Zorule

pre 7 godina

Ko zna ko njega nagovara da ne misli svojom glavom. kao da se cuva povreda... ipak je to obecana zemlja i milioni.
ja ipak mislim da je Bobi skroz ok decko samo da neko drugi misli umesto njega.

Strasno

pre 7 godina

Strasno , strasnop sta pisete... Djordjevic ljubomoran na Bobija!?!?!?! Pa i Djordjevic se napario za vreme karijere a to sto sada NBA klubovi bacaju pare na druge centre toliko to je druga stvar. Zasto nema nijedna vest o Furnijeu , coveku koji je mozda i najefikasniji Francuz u NBA???? Misko zabranio jel ... Ne moze ako nisi uz tim , mozes da otkazes ali sedi u Areni i budi uz momke, sedi i gledaj treninge ne provodi se sa Parkerom i zanicom koju moraas da slusas do nenormalnosti. To je problem , ne zato sto se obezbedjivao ugovorom . Dokle cete vise da izvrcete cinjenice!!! Niko mu ne zamera da je rekao necu moci da igram cim se spisak saopstio , bicu tu cim potpisem nego zato sto nije hteo da bude uz tim kao sto su bili svi ostali. Pogledajte Gobera kako je bio uz svoje... P.S. A ovi sto lupetaju da je Marjanovic najbolji centar Evrope pored Valancijunasa, Marka i Pola Gasola i jos pricaju kao da je bog a on ne moze nijednog takvog centra da cuva i sve treba da se podredi njemu e takvi su mi cudo

Ana

pre 7 godina

Prava sujeta bi bila da ga zove na pripreme u fazonu dajem ti jos jednu sansu i pre pocetka takmicanja da mu rece, zao mi je, ali nisu u krugu najboljih 12 i treniraj vise da budes deo tima na sledecom evropskom prvenstu!

lun

pre 7 godina

za onog ko je napisao da sam kaze umesto koga da igra jedno pitanje:Zasto igrac koji je slabiji od njega dobrovoljno ne ustupi mesto njemu ako zeli da njegova reprezentacija bolje prodje?Zasto ne kaze neko ajde Bobi ti umesto mene da uzmemo medalju? I mnogima se svidja komentar i takav nacin razmisljanja, zasluzujemo sve sta nam se desava!

Raduljica prvi centar?

pre 7 godina

Ama niko da mi odgovori oko tih "nepravdi"...
KO CE DANGUBICU I BIRCEVICU da kaze da ne idu u RIO posto su "izginuli na pripremama", jeli licemeri?
...Ili mislite da cemo mi biti jedina reprezentacija sa 14 igraca?
Kako je to Nedovic za "nepostovanje" selektora i reprezentacije dobio samo OPOMENU, a Micov za bacanje peskira dozivotnu suspenziju?
Zasto nikada vise nece zvati Zagorca i Milutinova, zbog letnje lige i SVOJE karijere?
ZATO STO SE ISTRIPOVAO DA JE BOG, A NE TRENERCIC SA MALO SRECE!
Sale, kad prihvatis, kao sto su mnogi nasi velikani, da ova "deca" jednim ugovorom zaradjuju za 3 tvoje karijere, prihvatices i da to MORA tako da bude. Svakom je sopstveni zivot vazniji od drzave, pa i tebi (PAO avantura)!
Srecno orlovi, ali ce nam srece trebati vise nezgo za sedmicu na lotou da bi dosli do medalje!

yup

pre 7 godina

Meni je krivo samo zbog Zagorca. Decko je talenat i treba da ode u Ameriku da napreduje, bas kao sto je i Jokic uradio. Zavrsio se turnir, odradio je cele pripreme i mislim da ga nezasluzeno proziva sad. Za njegovo dobro, a i za dobrobit reprezentacije u buducnosti je da radi na sebi.

Nemanja

pre 7 godina

Ako neko zna da ceni grb na dresu, to je Sale Nacionale! Sta vi mislite, da Sale ne zeli medalju, sta mislite da Sale ne zna da smo sa Marjanovicem na centru jos jaci? U ekipi, gde nam je pozicija broj 1 na vrhunskom nivou i da bi sa Marjanovicem imali centarsku liniju na vrhunskom nivou, i dosli bi do toga da budemo najjaca evropska reprezentacija? Razmisljajte racionalno.. Trener ima debele razloge! Kosarku mnogo volimo i uvek cemo je voleti. Kada su bile one godine, ko nas je u tim godinama spasavao i podsecao nas da smo jos zivi? I posle toliko godina, kada vise nemamo igrace te klase, mi smo i dalje tu i i uvek cemo biti tu, uvek cemo biti ZEMLJA KOSARKE! Momci sve najbolje!

vlade

pre 7 godina

ovde je nastao problem u samom startu u komunikaciji na relaciji selektor i igrači! ok, ima istine da su igrači bezobzirniji u današnje vreme, ali nemoguće je da Đorđević svake godine ima slične probleme? uvek neko otkaže, a garantovao je dolazak! prvo, selektor pravi grešku sa spiskovima od 24 koje krati bez ikakvih objašnjenja i provera na 16.. drugo, automatski te koje je sasekao, ni kao rezerve nisu više u opticaju.. treće, zauzima komunistički pristup, da svakog koga prozove, mora da se oseti počastvovanim što ga je pozvao.. ne mora, jer i ako je čast nositi grb svoje zemlje za svakog normalnog čoveka, selektor mora da shvati da ti ljudi od igranja u klubovima žive! ne mislim da ikoga treba moliti, naprotiv, ali mora da postoji veći luft u kompromisima oko priprema, ako želimo da budemo u najjačem sastavu.. i to bez ljutne i bez sujete! u ovom slučaju, Bobi je pogrešno postupio i to na savet očito svog menadžera! pogrešio je, ali Đorđevićda je bio pametan. trebao je da njegoov priključenje posle turnira uslovi boravkož uz tim..barem na klupi.. znajući selektorov mentalitet, sigurno je prekinnuo svaku daljukomunimaciju. kada ga je ovaj zvao.. u ostalom. šta treba Bobi da kaže. što ga ovaj zbog glupog razloga i nerealnog nije vodio na svetsko prvenstvo, čak ni na pripremama mu nije pružio šansu da se bori za tim? a to što se ovaj plaši zbog povrede. realan je razlog i mogao je fa ga poštedi, a na pripremama je mogao da mu traži da ide glavom u reklame, ako treba. pa onda da sudi o strahovoma!

akajea

pre 7 godina

A ja se nadam da ti nećeš da budeš tu 2017. Ja ne pratim selektora već reprezentaciju (ljudi koji reprezentuju nasu zemlju i nas narod) a ti tu odlučuješ ko će da me reprezentuje e pa ćao.

Luckey

pre 7 godina

Njegovo je pravo da ga ne pozove, posto je on selektor. Ali isto tako se secam kada je rekao Savanovicu da racuna na njega pre priprema. Covek je pomerio godisnje odmore i preuredio celo leto da se stavi na raspolaganje reprezetaciji. Onda ga Sale nije pozvao i ovaj je ostao u soku. Tako da Sale ukoliko ne napravis uspeh sve je na tvoju dusu.

dax

pre 7 godina

Ako napravi rezultat bravo, ako ne neka obrazlozi zasto nije i tacka. Na OI ce se videti da li je bio u pravu ili ne. Meni licno ovo lici malo na sujetu, ok da su igraci slicnih kvaliteta, ali koliko god mi Stimac bio drag, Bobi je izmislio kosarku za njega. A sta je sa Muslijem, ne znam zasto on nije pozvan bar na siri spisak, nisam procitao nista vezano za njega? U svakom slucaju, ekipa je i ovako jaka, ali moze da bude i jaca. Videce se sve na parketu...

Kako ovo?

pre 7 godina

Ukoliko selektor ne veruje u sposobnost igraca da da sve na parketu kako ce se to promeniti sledece godine?
Neko sazre u 16 drugi recimo u 21-22 godini a Bobi na prelazu iz 28 u 29-tu!?!

Strasnije

pre 7 godina

@Strasno
Nije on ljubomoran na Bobija, ljubomoran je na Miska, jer Misko sedi kuci, tvituje i mlati milione na dnevnoj bazi, a ovaj se bruka i urusava sve sto je postigao u karijeri kao igrac!
Igrac: 10, terener:0
Da ga Zoc nije pustio u EL da pobedi, ovaj bio jos ranije odleteo i iz PAO.
Ko bre normalan u prvoj godini vodi sa sobom Raduljicu, Kuzmica i Pavlovica u veliki klub? Covek je (za dobre pare) sebi potpisao presudu jos pre pocetka sezone na klupi PAO, a sad moralise i deli lekcije ljubavi i mrznje...
Ne vidim razlog da se zrtvuje RIO zato sto je Djordjevic bio VRHUNSKI IGRAC?

lepota poroka

pre 7 godina

Ako ne uzmes medalju - OSTAVKAAAA!!!
(Djed, 14. jul 2016 16:43)
# Link komenta

...rece Misko... sve je ovo lepo odigrano, dovede Saleta u nemogucu situaciju otkazivanjem 24 sata pre pocetka priprema (mislite da su Francuzi na koje se pozivate otkazali dan ranije, bre na zapadu se i privatne stvari zakazuju i otkazuju nedeljama unapred)... dakle, dovede Saleta u nemogucu situaciju, tj ili da se odrekne Bobija, ili da razbije hemiju u ekipi. Da je odlucio da dovede Bobija iz iste kuhinje bi krenula hajka da je neiskusan, da ponavlja greske Obradovica i da treba da ostavku ako ne osvoji medalju...
A posto ga nije zvao opet ista izjava - da da ostavku ako ne osvoji medalju. Sto se mene tice, ja ga ne bih otpustio za bio koji plasman ispod desetog mesta, jer to je jos uvek neuporedivo bolje nego plasman koji je zatekao kada je preuzeo reprezentaciju.
Medjutim, lepo ZALIZANA igra ce uspeti ukoliko SAle ne napradi PODVIG i ne osvoji medalju... tada ce Sale otici i mastermind i njegovi svesni i nesvesni saucesnici sa ove diskusije ce likovati. Likovace jer ce covek koji poslednjih 10 godina u kosarci samo pravi s..nja oterati jednu od legendi nasih kosarki. Tako je zemlja Srbija oterala mnoge druge koji danas stvaraju neke druge zemlje, a ne zemlju Srbiju. Nazdravlje!

van der fart

pre 7 godina

konacno tacka na celu pricu. bobi, doneo si pravu odluku. porodica je najbitnija. sale, imas pravo za Sve sto si saopstio, ali ima tu i nekih drugih faktora. nece biti lako bez pravog centra u ekipi, al sta da se radi. mnogo mi je zao zbog cele situacije. place mi se

SHOMI

pre 7 godina

Eeee kad komentarisu da Marjanovic razbija u NBA..jedva potpisao ugovor...sta reci..A sta je to sprecavalo Novickog i Gasola da igraju za svoje uvek..ugovor mozda?

petarczv

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...

O cemu mi prucamo bre ovde jeli djordjevici???????

Još Neko Kopa

pre 7 godina

Sale Sale kome se ti pravdas ja ne verujem. Još uvek ne mogu da ti oproste onu trojku. Ne vredi posebna je to sorta koja je navikla da vredja reprezentativce svoje zemlje u svim sportovima. Koliko god im radosti doneo ta gorčina te trojke je ostala. Amin

Bobi

pre 7 godina

Sad su otkolnjene sve smetnje ( potpisao sam ugovor na 20 milki bas me briga ) i sad mogu da zaigram za reprezentaciju. Materijalista zesci, prvo mu je ugovor od 20 miliona bio bitniji od igranja u reprezentaciji, a jos ih ima u timu koji nemaju ugovore, ali ne....Bobi srbenda je iznad svega toga. Pa da si Dzordan ( a ni blizuu njega nisi ) nebi trebao da te pozove, bas zbog takvog stava i atmosfere.

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Odgovor u stilu nasih politicara. Puno rijeci a malo se kaze....Ocigledno nije mu oprostio proslu godinu a o ovoj da nepricam. Jako volim Djordjevica ali me razocarao mislio sam da je veci covjek,ali sta je tu je.Necemo mi zbog Marjanovica osvojiti zlato ali nekako volim njega gledati kako igra. Njegova je zadnja ali nicija nije do zore....

karma

pre 7 godina

Iskreno, razmislio bih i da li ga zvati uopšte 2017. zbog dva otkaza. Prvo zbog navodne povrede, drugi put ni zbog takve.
Unosi nemir. Plaši se da se ne povredi. Neka pazi u NBA.

Gundulicev Venac II

pre 7 godina

Saopstenje umesto razgovora to ne sluti na dobro i vodi u nova jos sumornija saopstenja.
To slusamo predugo citav jedan zivot.

Kekele

pre 7 godina

Smena generacije 2014 kad je Bobi imao 25(kao da dolazi iz omladinskog pogona). Žalosno je što će u 99% slučajeva u ovoj zemlji da pogrešni ljudi donose odluke(naravno štetne) za ovu zemlju,a mi smo specijalisti da takve ljude izaberemo na sva važna mesta.

zaista, o cemu pricamo?

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...

O cemu mi prucamo bre ovde jeli djordjevici???????
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 15. jul 2016 09:32)


I ja se pitam o cemu pricamo ovde!? Saletove izjave za novine nisu pravila KSS - da je KSS zabranio da trenira klub onda bi Sale prekrsio pravila... a to se ocigledno nije desilo. U isto vreme Boban je prekrsio pravila. DAkle, da bismo ZNALI O CEMU PRICAMO, trebalo bi prvo da razdvojimo krsenje zvanicnih pravila od promene svog licnog misljenja tokom vremena.

lun

pre 7 godina

decko to sto ti imas zavrsen fakultet i visok koeficient inteligencije ne znaci da si pametan i da logicki rezonujes a to sto si to istakao u potpisu pokazuje da ti i skromnost nije vrlina.Dzaba tebi takvom sve to!

asteroid

pre 7 godina

KO CE DANGUBICU I BIRCEVICU da kaze da ne idu u RIO posto su "izginuli na pripremama", jeli licemeri?

(Raduljica prvi centar?, 15. jul 2016 10:28)

evo ja cu da im kazem ako nece niko drugi. oni igraju za reprezentaciju, nije to njihova privatna firma i ako je za reprezentaciju bolje da igra neko drugi umesto njih neka bude tako. uglavnom, veliki promasaj djordjevica, zavrsice selektorsku misiju isto kao sinisa mihajlovic, isuvise podseca na njega.

PFC45Zg

pre 7 godina

Sale: Nadam se da će Bobi prihvatiti poziv 2017.

PFC45Zg: Nadam se da ces ti i 2017 biti onaj koji upucuje pozive. Po onom kako se ponasas i kakve poteze vuces, ni kraj olimpijskih igara neces docekati tu gde jesi. Umesto da se sa Bobijem borimo za medalju, mi ni u prvih 5 nece da se plasiramo. A zasto, Sale Nacionale?
Zasto?

Zar je vredelo? :(

Raduljica prvi centar?

pre 7 godina

@pa da
Ne lupam ja nista, samo sam konstatovao da ih nikada vise nece zvati, a ne ko je otpao i ko se zahvalio! Guduric je takodje otpao, pa ga je vratio jer je bio pri ruci! Vratio bi on Milutinova umesto Zagorca da ne igra i on letnju ligu, zato i kazem da je on u istom problemu, pa ga nece nikad vise zvati (otisao u USA, izdao naciju, itd...)
Ti hoces da kazes da ce posle "zahvaljivanja" Zagorac biti pozvan opet? I on je odmah proglasen izdajnikom, a selektor je dao cinicnu izjavu da mu zeli svu srecu u letnjoj ligi. Ja sam siguran da ga nece vise zvati, osim ako ne stekne specijalan status kao neki igraci koji se pozivaju "po navici" (Bircevic, Milosavljevic, Micic...).
Zagorac se zahvalio jer je shvatio da nema sanse da ide u Rio, pa se posvetio svojoj karijeri, a Guduric se ponovo javio jer ostaje ovde, a ako se Macvan ne oporavi, imace solidnu sansu da ide umesto Dangubica, zar ne?
Ko je uopste lud da celo leto baci na trcanje za "zakucanim prvotimcima" samo da bi bio eventualno pozvan za godinu-dve, pa da opet bude precrtan u prvom krugu?
Kosarkasi su ljudi, a ne zivotinje, tako da taj sistem ker-povodac nece dugo funkcionisati.
Uostalom mogao je Bobija da zove na pripreme "umesto Zagorca", pa nek trci, nek se bori, makar za mesto treceg centra (vise bi znacio od Stimca, cak i ako bi igrao 5 minuta po utakmici kao rezerva rezerve!)

naj naj

pre 7 godina

Nadam se da ti neces biti selektor naredne godine. Da li ce Djordjevic snositi posledice svojih odluka ako dozivimo debakl na OI,ili nastaviti da vodi reprezentaciju i dalje?

Bobi

pre 7 godina

Demagog i egoista, ali zna covek da ovakva saopstenja prolaze super u Srbiji! Kladim se da biste svi vi koji ovde komentarisete stavili zivotno bitan ugovor vredan 21 milion dolara pre priprema za OI! Sta ta Srbija radi za vas? Kladim se da je vecina vas bez posla, ili vam je "svetinja Srbija" obezbedila neki posao od 200 evra, a mamai, tati, dedi smanjila penzije i plate.
(sladjan, 15. jul 2016 01:46)

imace 20 milki ali zato nikad nece imati postovanje veceg dela Srbije, za to sto mu je to bilo bitnije, na kraju krajeva mogao je da bude uz tim i da igra povremeno igra bez opasnosti od povrede ali ga je Misko posavetovao ( i on je u talu naravno ) i tu je kraj. Nadam se da ce se povrediti posto se toliko " bojao " povrede.

Stomak

pre 7 godina

Jedino merilo kakva je TA EKIPA je rezultat koji ekipa postigne na OI. Za mene sve ispod polufinala je neuspeh. A ukoliko do njega dodje, onda ce se pokazati da nam sujetni trener, bez imalo obzira, nije potreban. U svakom slucaju puno srece ekipi, i nadam se da nam sujeta nece ponovo doci glave.

banja luka rs

pre 7 godina

Da mi uzmemo medalju samo a o selektoru nakon toga. Nedam Djordjevicu da mi unisti osjecaj koji imam prema kosarkaskoj reprezentaciji od 95. U stvaranju tog osjecaja ucestvovao je I Djordjevic ali igrac.

klod

pre 7 godina

@Pariz
A zasto ne bi bio,zar posle jednog,eventualnog neuspeha,odmah otkaz?Ali Srbija 2016-jedan narod,jedan vodja,jedan klub,pa eto nama Deje Radonjica na klupi,pa da se lepo opet radujemo sedmim mestima kao sa Ivkovicem na celu

sasakg

pre 7 godina

Podrzavam selektora i takodje mislim da Marijanovic ne zasluzuje da udje u reprezentaciju zato sto ne bi bilo fer prema igracima koji su igrali na kvalifikacionom turniru ali mislim da nece ostati selektor posle Ria (menadzerski interesi)

trica

pre 7 godina

O kakvoj 2017. se priča. Čovek ima 28.god, a ne 18, i s obzirom na obaveze koje ga čekaju u NBA, na njegovu fizičku građu, teško da će biti na današnjem nivou

adrcnizapare

pre 7 godina

Sale Sujeto! Bolje podnesi ostavku jer neces.nista uraditi na OI dok sa Bobijem ima sanse da se ide ka cetvrtfinalu, tako da 2017.nadam se da neces biti selektor. Teras Micova skandalozno, sada Bobija, i ti si i dalje dobar, ma daaaaj.

stevan

pre 7 godina

alo Djordjevucu ti i tvoja sujeta,ko zna hoces ti biti selektor 2017 i neigraj se , ovoje cast Srbije,bez Bobija necemo do medalje,da si ga imao na EP prosle godine uzeo bi medalju,nebi Raduljica se nadobijao banana od Vakecunasa alo

Može biti samo je*an

pre 7 godina

Želim više od svega da osvojimo medalju u Riju, ali ako je ne osvojimo, jedan od najvećih uzroka za to, biće nedostatak kvalitetnog centra u našoj reprezentaciji...
Neka momci osvoje medalju, ali mislim da je za Bobija trebalo da se napravi mesto u ovom timu...
Sale dobar igrač i trener, ali loš.....

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Odgovor u stilu nasih politicara. Puno rijeci a malo se kaze....Ocigledno nije mu oprostio proslu godinu a o ovoj da nepricam. Jako volim Djordjevica ali me razocarao mislio sam da je veci covjek,ali sta je tu je.Njegova je zadnja ali nicija nije do zore....

dr Mabuse

pre 7 godina

E super, sada imaš sve šanse da se boriš za peto ili sedmo mesto. Ipak namćorluk i sujeta su jače od tebe.
Sad smo obrali bostan bez najjačeg keca.

Akuzativ

pre 7 godina

Ovde ljudi pišu kako nam Bobi fali samo radi lakšeg pariranja SAD-u, a totalno ignorišu činjenicu da smo na toj poziciji slabiji i od Španije, Francuske pa možda čak i jedne Nigerije (Festus Ezeli - Ekpe Udoh - Shane Lawal). Lepo je sada zanositi se Saletovim rečima o 'ekipi' i 'timu', ali kada budemo gledali prvo mučenje već u grupnoj fazi onda nemojte da kukate na Štimca i Raduljicu zato što n'umeju. Sada su je l' te, Francuzi ludi zato naknadno zovu Gobera a mi, kao po običaju, najpametniji.

petarczv

pre 7 godina

Aleksandar Djordjevic "Dok sam na klipi reprezentacije necu voditi nijedan klub"

Hoce mo neko odgovoriti konacno o kakvim principima i doslednosti prica ovaj covek a svoju ke rec pogazio u roku od mesec dana...

izgubljen u zelezniku

pre 7 godina

izgubljen u prevod

Saletu tepaju zato sto je jedan od najvecih igraca u istoriji srpske kosarke, pitanje je zasto ti tepas Bobiju jednoj od najvecih zabludi u istoriji srpskog sporta ?

Milan

pre 7 godina

Sale zaboravio kako je njega bolelo koleno, i kako je posle pobede nad Litvanijom propustio nekoliko takmičenja. Inače sve što je rekao je u pravu, osim što nema pravo da on to kaže.

Gorro

pre 7 godina

Kako te bre nije sramota? Da si ga toliko želeo u timu izašao bi mu u susret kao što bi i svaki drugi selektor uradio. A priču po medijima si ti počeo kad si ga onako jadno isprozivao na konferenciji. Izvini mu se makar, on ni jednu lošu reč za tebe nije rekao.

Dragan

pre 7 godina

Mislim da ti 2017.god neces biti trener reprezentacije. Vodi tvog Macvana u Rio, covek verovatno nije bio tamo. Sve o tebi kao treneru rekli su ljidi iz Panatinaikosaa.

Mrki

pre 7 godina

Sale nadam se da te tada neće biti na mestu selektora reorezentacije koja gubi od Litve na EP.
Veluki košarkaš ali i veliki lažov sale nacionale.

Nenad

pre 7 godina

Neprihvatljivo i pomalo sramno saopstenje selektora jedne kosarkaske reprezentacije sa slavnom istorijom. Toliko poniziti jednog vrhunskog kosarkasa moze samo covek koji ne moze da iskontrolise svoj ego. Ne mogu da verujem sta je sve napricao o coveku koji je hteo da igra za reprezentaciju svoje zemlje. Odreci se vrhunskog kosarkasa i smanjiti sanse svom timu da se bori za medalju je ravno samounistenju. Vrhunske ekipe su pokrivene vrhunskim igracima na svim pozicijama, plasim se da mi nismo.

Bojan B

pre 7 godina

Ovde većina podržava Đorđevića,iako zna samo jednu stranu priče.Nažalost mogli smo da imamo reprezentaciju,koja bi se borila za medalju.Ovako teško.
Ko zna,da li će nam se još jednom pružiti ovakva prilika na Olimpijskim igrama.Voleo bih da grešim!

Zoran

pre 7 godina

Samo zbog Bobana bi gledao naše košarkaše.Ovako su bez šanse.Ni grupu nećemo proći.Ko zna šta je iza ovoga.Pretpostavljam da ni Divca ne bi vodio zbog principa.Krivo mu je što je ovaj uzeo 21M$.

radomir

pre 7 godina

imalo je jos uvek vremena da se Bobi dokaze. Okupljanje i pripreme pred olimpijadu ostavljaju dovoljno prostora, kako za trenera tako i za saigrace. Kljucna rec "razumevanje" je, po meni ovog puta izostala i u Rio krecemo oslabljeni. Uostalom, racunica ce se svoditi na kraju. Zelim puno srece nasima na OI.

Paja

pre 7 godina

Alo ne zanima me ni Djordjevic ni Marjanovic hocu da gledam olimpijadu i kosarkaska reprezentacija ima velike sanse da osvoji medalju ako osvoji svaka cast Djordjevicu sa ili bez Marjanovica ali ako ne osvoli Djordjevica zbog neznanja neodgovornosti i sujete nabiti na kolac i da nikada vise neudje ni u Pionir ni Arenu uvek ga ispljuvati eto samo to.

Ntaško

pre 7 godina

Zbog nečije sujete nećemo ni grupu proći. Bilo bi dobro da ga smene pre Rija i da postave nekog razumnog, dok još nije sve propalo. Bolje nam je da i Muta Nikolić vodi repku nego narcis Sale!
Nije mu dosta bilo Panatanikosa...

Vladimir

pre 7 godina

Djordjevicu, okrenuo si veliki deo sportske javnosti protiv sebe. Srbija ima dosta dobar igracki kadar i za ocekavati je plasman u polufinale, ali ce cetvrtfinalni susret biti na noz sa kim god da igramo. Ali bez obzira na sve Bobi je morao da ide u Rio.

izgubljen u prevodu

pre 7 godina

vidim po naslovu da je SALE zasticen kao beli medved..prvo gospodo novinari nije Sale nego Aleksandar zasto mu tepate?drugo sto mi me objavite komentar jer nisam ni jednu ruznu rijec napisao osim da je celav i da da mu treba zastitni faktor da ne izgori u riu ili da mu neko pokloni kacket..kao trece moj stav je da je Boban ili BOBI dobar i normalan momak iz aviona se to vidi i da je zasluzio i po svojim igrackim i ljudskim kvalitetima da bude dio tima u riu..SALE nisi u pravu i sujetan si..volio sam te kao igraca ali si kao trener srednja zalost..objavite mi komentar

Pelle

pre 7 godina

Kilavo saopstenje. Ocito se Sale posipa pepelom, glumi nekog pravednika i pokusava da se opravda. Procitajte sta mu je Danilovic neki dan porucio.

lepi

pre 7 godina

Taj isti Djordjevic je pobegao sa priprema reprezentacije zajedno sa Divcem i Paspaljem zbog devojke i sve mu je oprosteno. Kako ne volim trenere koji lako zaboravljaju sta su radili kao igraci pa sad prosipaju pamet. A da ne spominjem da se kleo samo reprezentacija i nikakav klub paralelno pa cim je dosla prva ponude ode u Pao.Licimer, nista drugo.

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Želim našem košarkaškom savezu da što pre otpusti ovog šarlatana od selektora, a reprezentaciji sa se propisno obruka na Olimpijadi, kako bi se to što pre ostvarilo i kako bi konačno došla neka srećnija vremena za srpsku košarku.

Mrki

pre 7 godina

Sale da si ti u oravu, nebi trebao pi novinama toliko konstrukcija da objavljuješ, da bi se mogao napisati feljton, kako Bobi ne voli Srbiju a ti si jedini pravi.
Svi smo prolazni, trebaš se pogledati u ogledalo i sebi priznati istinu o bobiju, onaj ko hoće zna da je bobi Zvezdaš i zato neće igrati.

fanatik de football

pre 7 godina

Videcemo TU EKIPU protiv Francuza, Amera i neke druge evropske ekipe u cetrtfinalu kada te reprezentacije budu stavili hemiju TE EKIPE na probu.

krajisnik

pre 7 godina

sale,posto svi igraci igraju srcem,sto ti primas platu,kad vec imas klub za koji si rekao da neces nikad dok vodis reprezentaciju....
lazi i jos lazi lazni moralisto

bez reci

pre 7 godina

Shvatam - ali ne podrzavam. A ti nastavi da se ponasas kao politicar najvljujes saopstenja donosis populisticke odluke, na koga li me to podseca....?

ncz majke mi

pre 7 godina

Sebicno je staviti svoju sujetu ispred interesa reprezentacije, i to pravdati izlizanim frazama. Svesno sakacenje tima, zarad slepog forsiranja principa je krajnje neodgovorno s tvoje strane. Ali nadam se da si isto tako svestan i gneva javnosti koji ce se na tebe obrusiti u slucaju neuspeha u Riju, i da pristajes na taj rizik.

Srecno momcima na Olimpijadi! Napred Srbija!

disciplina

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!

ne znas

pre 7 godina

jedva cekam da te nalupaju i venecuela i kina.Do kraja zivota cu navijati protiv svake tvoje ekipe!Sretan ti otkaz posle OI .Idi sa centarskom linijom Mirko i Slavko i ostalim miljenicima

Larry

pre 7 godina

Svaka čast Srbi. Uspete da upropastite i ono malo šta je valjalo i šta je učinjeno za našu košarku u poslednje dve godine i pre toga što je ova generacija uradila od 2009. Sve mi ovo smrdi na neuspeh i nakon toga odlazak Saleta sa klupe, što je očigledno i cilj ove kampanje. E posle toga smo propali.

milos

pre 7 godina

bobi nas najbolji centar,mnogo bolji od raduljice,narucito od stimca.Sa njim bi smo osvojili medalju sigurno,ovako nisam bas siguran,sve u sve voleo bih da djordjevic ode,tj.da snosi posledice posle ovakve odluke

pixi10

pre 7 godina

Da ti nisi vodio amaterski utakmicu protiv Litvanije koju smo izgubili tvojom i samo TVOJOM krivicom, niti bi izgubili 2.5 mil.€ niti bi bilo ove zavrzlame oko Bobija. Sramota za jednog selektora je da se ovako nadobudno ponasa...

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Е, сад могу да навијам за своју земљу. Надам се да Боби никада неће заиграти за Србију!

dex

pre 7 godina

Šteta je što neće igrati Bjelica i Mačvan. Mislim, nema smisla da na OI ne idu oni koji su to izborili. Bez Marjanovića, još ako tako, videćemo kako ćemo bez Bjelice. Ako je selektor principijelan naravno.

Славиша

pre 7 godina

Мени није јасно да постији једна једина особа која једног Сашу Ђорђевића може да назове "господин его" јер не жели да ремети хемију у тиму да накнадно зовне човека који, бар сада, није желео, није дошао, није гледао, није дао подршку овом тиму, а био је у Београду, био са Паркером на сплаву...

Србин ће једног Ђорђевића да пљује и блати због неког играча који има један наступ на репрезентативном такмичењу и два отказа.

Ало бре, јесте ли ви нормални. Зашто су Тео, Богдан, Радуља, Симон, Бирчевић, Штимац и остали веверице да жртвују повреде и газе редом за свети дрес који су носили Кића, Праја, Мока, Сале, Даниловић, Дивац, Крстић...?

Не може свакоме да се свиди, мени је жао Гагија, али Боже мој, Новицу волим као брата и никада га више не бих звао. Маните се Партизан/Звезда. Зашто Штимац да отпадне, а он би отпао, због лика који није могао да дође до Арене?

Уосталом, ја бих му пружио прилику да дође, сам одлучи уместо кога ће да иде, а он би то лагано и урадио, јер није тимски играч већ господин его.

Идемо до медаље, Сале, ти си рођени шампион и хвала ти за све!

DekiNS

pre 7 godina

I sve ovo napisa čovek koji je isto tako kao i Marjanović odbio poziv da nastupa za reprezentaciju, bilo je to na Olimpijskim igrama u Sidneju ( Đorđević ).

Kuzmic likes this

pre 7 godina

Dosta bre, ne interesuju nas tvoje teorije ni tvoji principi. Svi znaju da bi reprezentacija dobila na kvalitetu da igra Marjanovic. Ako osvojis medalju, ti si u pravu i radi sta hoces. Ako ne osvojis medalju treba da ides. To bi bilo to.

alf

pre 7 godina

Zbog Terzica sam prestao da pratim zensku odbojku (situacija sa Anjom Spasojevic).
Zbog Karadzica i ne samo njega fudbal mi se "zgadio".
Zbog ovoga i kosarka je "zavrsila".

Jumko

pre 7 godina

Ma nisi Sale dobar i tacka! Izvukao si kosarkasku ekipu Srbije na vrh, bio vicesampion sveta, izgubio 1/2 finale Eura na jednu loptu, Grcku, Brazil, Francusku, Spaniju pibedjivao sa 10-15 razlike u proseku, vratio kult reprezentacije, ali veruj, ne valjas nista! Ne valjas jer nisi zvao igraca koji je igrao 4 minuta u proseku prosle godine... Ma da je i 40 minuta igrao, ti si selektor, a ne mi glupaci koji veze nemamo osim da komentarisemo! Samo napred Sale, napred momci, kakav god da je tim, a tim je sigurno medju top 5 u svetu! Ali ne, to nije dovoljno!

Swc

pre 7 godina

Sve stoji Sale sto si napisao, ali ako ne uzmes medalju u Riu, to bi bio jos jedan neuspeh posle evropskog prvenstva 2015, u tom slucaju mozes odmah da se spakujes !

Noke

pre 7 godina

Podigli ste Djordjevica u nebesa kao da je nas najbolji trener svih vremena...a pljuvali ste nase najbolje,Obradovica,Ivkovica,Pesica...Sta je Djordjevic OSVOJIO?Sta?Sta?Sta?Nistaaaaaaa....

Aleksandar

pre 7 godina

Ja se nadam da neće ako ti i dalje budeš selektor, već će se kulturno izviniti i reći da mu je prekoporteban odmor posle najbolje odigrane sezone u životu!

BN

pre 7 godina

Ruzno od Djordjevica da vredja jednog sasvim korektnog i tihog coveka i igraca. Ruzno od njega sto glumi neku moralnu velicinu. Isti taj Djordjevic je do sada mnogo puta gazio vlastitu rec.

sinko

pre 7 godina

Po ovome ispada da bi Bobiju najvise odgovaralo da udje na teren na prvoj utakmici u Riu i to iz aviona iz Amerike. Ako je tako, podrska selektoru. Niko nije iznad tima.

expert

pre 7 godina

Za razliku od EP sad imamo Jokića, pa nam Marjanović realno ni ne treba. Još kad bi se Mačvan oporavio, da ne mora da vodi Štimca da greje klupu. Mada, neko će je sigurno grejati, ali na drugim pozicijama (Dangubić, Simonović...)

pedala

pre 7 godina

Zašto ovo nije rekao i ranije nego je tvrdio da Bobi neće da igra i da ne zna razloge te Bobijeve odluke a sada odjednom zna sve.
Prošle godine je isao na zlato pa na finale pa onda na kvalifikacije za OI, data reč i Đorđević nisu u prijateljstvu.

med

pre 7 godina

bravo Sale, to je covek sa INTEGRITETOM. nema veza i vezica vec samo rad i dokazivanje primerom a ne praznom pricom. naravno srbi ce uvek biti na strani mesetara, vezara, koji se laktaju kroz zivot bez ikakvih rezultata ostvarenih SVOJIM RADOM.

Sole

pre 7 godina

Sve je to ok,ali da je Bobi bivsi igrac partizana,glavu dajem da bi prica bila drugacija.
(nex, 14. jul 2016 14:34)

Tačno tako. To je suština cele ove priče , koju jasno potvrđuje slučaj Bogdanovića i njegove čuvene izjave nakon prve utakmice finala domaćeg play off-a.

srb

pre 7 godina

marjanovic u riu treba da se bori za reprezentaciju u narod, a ne za djordjevica i sramo je sto jedan covek odlucuje o sudbini reprezentacije.... djordjevic se ponasa kao vucic misli da je nedodirljiv

Alessandro NESTA #13#

pre 7 godina

ja kazem da necemo uzeti medalju samo zato sto teramo neki inat od nastajanja drzave ( ili vec cega ) i da nam je to retko kad donelo nesto dobro.... nadam se da gresim :)

Kosta

pre 7 godina

Boban nije kriv vec Misko Ražnatović koji mu je bukvalno naredio da ne igra turnir,zbog eventualne povrede i zbog bojazni da u tom slučaju nema NBA uvovora,automatski ni procenta za njega.To je ljudi cela istina i batalite da napadate dečka.Djordjevic je pogresio i treba da snosi odgovornost.Njegov problem.Zvezdaš sam ali Stimac u reprezentaciji je zapaljenje mozga.

Tom Tailor

pre 7 godina

Aleksandar Djordjevic nema toliko obrazovanje da pise ovako dobro cak se pisu govori za pretsednike ,a kamo li i za selektore. Ko god je napisao ovakav text svaka mu cast!

Luka

pre 7 godina

100% sam uz Saleta, iskreno puno bi nam znacio na predstojecim olimpijskim igrama, ali na prvom mestu je reprenzetacija. Ajmo momci na medalju pa sta bude!!!

krajisnik

pre 7 godina

samo tegeltija jos moze da te podrzi.Kud bobi nije grlonja neki pa da isprica svoju verziju price.Siguran sam da iznosenje jedne strane nije istina,ali celavi i racuna da je ovaj previse dobar covjek ,pa ga ne olajava.Novinarima ce naravno biti zabranjeno da gospodina selektora iko ista pita sto on ne voli sa cuje

makso 11

pre 7 godina

Legendarni Predrag-Sasa Danilovic je sve objasnio svom parneru i dugogodisnjem prijatelju. U prevodu:"Sale smanji ego, Bobi nam treba"! Ali dzaba Danilovic apeluje, mister EGO, ostaje mister EGO. Pre odlasska u Bajern ce izjaviti onu otrcanu recenicu: "Preuzimam odgovornost za neuspeh na OI" i pokupiti svoje krpice i otici. A steta, mogli smo ladno igrati finale..

Kasijus Klej

pre 7 godina

Fuj, nadao sam se da smo se oprostili od raznih Vujoševića i Obradovića koji su došli na selektorsku klupu da hrane sujetu, ali prevario sam se mada ovo nije loše na duže staze, Djordjevic ce dobiti otkaz posle Olimpijade, a Bobi će sigurno još 4-5 godina onda igrati za repku.

Paja

pre 7 godina

Da postoji KSS trbalo bi da reaguje i da se zahvali Djordjevicu i pod hitno na kolenima da moli i dovede Pesica dok jos ima vremena on bi napravio tim a ovo ovako je potpuno puklo sta god da se odluci.

nex

pre 7 godina

Sve je to ok,ali da je Bobi bivsi igrac partizana,glavu dajem da bi prica bila drugacija. Dobro znamo da na jakoj petici skripimo,i to ce nas kostati. Iz grupe izlazimo,a posle nek nam je bog u pomoci

anonymous

pre 7 godina

Podrzavam Djordjevica ali izvrce cinjenice namjerno. 2014 je odmah precrtao Bobija sa sireg spiska iako je bio mvp domace lige. Na EP prosle godine mu je odjednom toliko bio potreban a samo godinu dana ranije ga je precrtao. I sad je ovakva situacija ali sta je tu je. Samo budi objektivan Sale kao prvo, a kao drugo, Bobi nije isti igrac od 2011. i od kako je dosao u Zvezdu poslije Mege, svako bi ga zovnuo. A da ne pominjemo sto pozivas Bircevica, Micica, Kuzmica na siri spisak, i usled tolikih povreda ostade Bircevic u 12, a lik ubedljivo odskace nekvalitetom.

sova

pre 7 godina

sram te bilo, a raduljica i kuzmic su igrali u kontinuitetu, voleo sam te kao igraca ali kao selektora... jako lose odluke. uskratices kosarkaskoj naciji medalju koju svi mi zelimo vise od tebe ocigledno. preponosni covece

brka

pre 7 godina

Ala ste licemerni svi od reda, ili Vam neko plaća da komentarišete protiv Đorđevića. Kad se neko ponaša kao da je iznad tima i ekipe, da ste vi deo tima ili ekipe mrzeli bi tog pojedinca više nego išta i pokušavali da ga sklonite. A sad morališete kako je Bobi super igrač. Niko to ne spori. Samo je pokazao nepoštovanje prema celom timu. Sale je ispao sasvim korektan, kaznio ga ali i rekao mu da će imati šansu da popravi u budućnosti. Šta hoćete više?

misko

pre 7 godina

Sve što si napisao može da se proguta ali da se nadaš da će se odazvati 2017 g.to ne mogu.Ja se nadam da će se odazvati ali nekom drugom selektoru a tebi da u nekom drugom timu ne dobiješ otkaz.

Pradoljub

pre 7 godina

Da je samo više Đorđevića u ovoj zemlji, gde bi nam kraj bio!!! Živeo ti nama i doneo nam još mnogo zlata Sale!!!Objavite aman više i hvala.

Marko

pre 7 godina

Malo sam razocaran jer sam se sve vreme nadao da ce ipak Bobi biti tu ali posle ovog saopstenja dajem punu podrsku Saletu i momcima. Ajmo po medalju.

Vlada

pre 7 godina

Kako se odmah zaboravlja da je Djordjevic vratio Srbiju u vrh svetske kosarke, da smo drugi na svetu i 4. u Evropi nakon mnogo osrednjih, cak i losih prvenstava. Ovaj narod ne zasluzuje uspehe niti da mu se iko pravda.

Aleksandar

pre 7 godina

Zeljko Obradovic je 2005 podlegao pritisku javnosti i pozvao sva zvucna imena tadasnjih kosarkasa. Posle debakla u Beogradu je izjavio da mu je najvise krivo sto nije odma ostranio igrace koji remete atmosferu u timu i koji se nisu pridrzavali odredjenih pravila.
Stoga mislim da je Saletova odluka ispravna i ma koliko mislili da bi mozda bili jaci sa Bobijem na Olimpijadi, Djordjevic vec ima taktiku i igru koja nas je krasila zadnje 2 godine i sa kojom je ostvario odlicne rezultate.
Zato podrzimo ove momke u Riju jer koji god igrac istrci na teren siguran sam da ce dati svoj maksimum.

lun

pre 7 godina

Jedan selektor ne sme da bude ovoliko sujetan i njegovi argumenti ne piju vodu.Ovakav nece dugo ostati kao selektor Srbije.Mi imamo mnogo bolje strucnjake od njega .Nekada je bio odlican igrac sad je osrednji trener pun sujete i ljubomore.

Predrag

pre 7 godina

Sale Đorđević, čovek koga podjednako poštuju i vole i Partizanovci i Zvezdaši. Veliki pozdrav i poštovanje za Saleta od jednog iskrenog Zvezdaša.

milojko

pre 7 godina

istu situaciju imala francuska sa batumom, samo sto on ranije potpisao za sarlot, i zbog toga pre prikljucio dok je bobi cekao da mu neko da ugovor. Tako da bobi nije mogao biti sa ekipom jer je cekao ugovor, tako da ne vidim razlog da djordjevic na njega ne racuna. ali njegov izbor, ubice nas francuzi na olimpijadi.

lovernj

pre 7 godina

Super Sale je čovek od reči... Svaka čast... Ali bez Bobija nemamo šanse... I to je realnost... E sad da li treba reprezentacija da ispašta jer je selektor čovek od principa to je diskutabilno

uh

pre 7 godina

Znaci koliko pluseva na bravo Sale, a minusa za ljude koji podrzavaju da se Marjanovic pozove.. Jedan od komentara, kaze da su Francuzi verovatno ludi sto zovu naknadno Gobera? a mi smo mnogo pametni? Kao I u celoj nasoj istoriji, terajmo inat svima, I nadrljacemo kao I uvek! Jednostavno smo glup narod.

asdfg

pre 7 godina

Sve je to ok, timski duh i sve al slabi smo na poziciji centra za ove olimpijske igre. Razlika u kvalitetu Marjanovica u odnosu na Stimca i Radulju je dovoljno velika da se olabavi sa nekim principima. Realno ja bi radije imao u timu i "matorog" Krstica nego ovu dvojicu. Al valjda ipak Sale zna bolje. Nadam se samo da ce nas povrede zaobici.

skrle

pre 7 godina

A za komentare tipa "ko ce da kaze Stimcu da ne ide?" moj odgovor je: neka mu kaze onaj ko ga je zvao iako zna da nema mesta ni u 20...
Nemam nista protiv momka,ali on stvarno nema kvalitet za reprezentaciju Srbije.

Jap

pre 7 godina

Slepce arogantni, to nas je uvjek kocilo ... U USA moze da otkaze kako ko hoce i zvat ce najbolje opet sledece god samo kod nas kad covjek zavrsava svoju egzistenciju ti nemas razumjevanja...

ekipa

pre 7 godina

Teras Micova skandalozno, sada Bobija, i ti si i dalje dobar, ma daaaaj.
(adrcnizapare, 14. jul 2016 13:43)

Sami sebe su svojim postupcima odstranili.

Bn 11

pre 7 godina

Auu, al se nakupilo BOTOVA, sve je bilo jasno koga podrzava vladajuci rezim kada je onaj Vucicevic objavio u naprdnjackom partijskom biltenu zvanom Informer, da podrzava Djordjevica. Stigao je signal iz centrale, i sendvicari su krenuli sa pljuvanjem Bobija.

Igor1389

pre 7 godina

Svaka cast.Umislio si da si neki trener?Doveo si pola NBA-a u Panatineikos i nisi nista uradio.Selektor si samo zato sto niko drugi to nece.Zeljko Obradovic je za tebe Bog otac.

Karlo

pre 7 godina

Vecina ljudi sto pljuju po Bobiju bi svasta uradili za 100 dolara a pametuju sto se Boban obezbedio sa $21+ miliona. Koji patriotizam?? Od kad sam video na autoputu kako srbende prodaju izbeglicama u zbegu flasu vode za 10 eura I posle opet se to desilo sa izbeglicama sa Kosova za mene vise nema nacinje za koju se vredi zrtvovati. Porodica I najblizi prijatelji I to je to. Sve ostalo je samo propaganda.

boza pub

pre 7 godina

svaka cast selektoru, sve je kratko i jasno. slusajuci intervjue, bobi deluje kao jako dobar momak, ali imam utisak da je ovo vise problem sa menadzerom nego sa njim. nesporno je da je bolji i korisniji igrac od raduljice i stimca, ali to nije dovoljno. ovim se daje na znacaju reprezentaciji. naprimer: macvan je imao jedan dan odmora, izmedju finala i okupljanja, ako to nije za respekt, ne znam sta je. cinjenica je da su mu vrata otvorena, kao sto su novici zatvorena. nazalost ovi forumi se 99% svode na navijacko prepucavanje, verovatno zato sto vecinom pisu pubertetlije. ja jesam grobar, ali reprezentacija je iznad svega.

Нбг

pre 7 godina

Ко уме да чита између редова, може закључити да Екипа не жели Бобија, макар у овом циклусу. И то је ок, није испао фер. Срећно момци!

lun

pre 7 godina

za onog ko je napisao da sam kaze umesto koga da igra jedno pitanje:Zasto igrac koji je slabiji od njega dobrovoljno ne ustupi mesto njemu ako zeli da njegova reprezentacija bolje prodje?Zasto ne kaze neko ajde Bobi ti umesto mene da uzmemo medalju? I mnogima se svidja komentar i takav nacin razmisljanja, zasluzujemo sve sta nam se desava!

Shot

pre 7 godina

Bravo Saleee tako treba a sa Jokicem i Macvanom nadohnadicemo odlicnog Marijanovica koji mora da odluci Srbija ili NBA karijera jednostavno za Srbiju se rizikuje i zivot,a ne karijera.

milan

pre 7 godina

I Islandjani su bili drugari i imali hemiju u ekipi, pa nisu uzeli EP. Moramo da imamo Marjanovica u ekipi ili cemo da se obrukamo. A vi gospodo sa B92 objavljujte moje komentare. Nikoga ne vredjam i ne psujem. Toliko o vasoj laznoj slobodi govora.

djordje

pre 7 godina

Bobi je imao mogucnost da igra za reprezentaciju i da ima ugovor. Igranje u kvalifikacijama mu je predstavljalo mali rizik za velike pare, a neigranje ovih meceva je predstavljalo veliki rizik da ga nece biti u timu za Rio. Bio je svestan toga, ali se odlucio za novac. Drag mi je igrac, ali poneo se kukavicki i sam je odabrao ono sto zeli vise.

cvele

pre 7 godina

Ni ja ga nebih pozvao pa da je još tolki.I nisu mi nikako jasni ljudi koji ne podrzavaju Saletovu odluku i koji ostavljaju uvredljive komentare na njegov racun.Sale je postupio kao pravi covek i kao pravi vodja,i kao pravi selektor.Bravo!

mijac

pre 7 godina

BRAVOOO. Dugo vec u ovoj nasoj napacenoj rijaliti zemlji ne procitah bolje saopstenje. Saopstenje koje bi trebalo biti bukvar za sve nase reprezentativce i reprezentacije.Saopstenje koje promovise prave vrednosti a ne vrednosti koje promovisu kurir , blic, informer,parovi, farme....
Iskreno se nadam da cemo stici do medalje u Riu ali i ako ne sa ovakvim nacinom rada buducnost nam je zagarantovana.

Veliki_Zli_Vuk

pre 7 godina

Potpuna podrska za selektora!
Da je bar dosao na pripreme i bio uz igrace,nije morao da igra,ali da je bio pored terena kao Bjelica i Macvan,isao bi sigurno na OI. Ali on je bio u Srbiji i nije hteo da trosi svoje vreme. Neki igraci nisu ni dan odmora imali,neki prodju svake godine cele pripreme pa otpadnu. I onda opet ne prave pitanje sledece godine. Mora se ceniti to.

Milorad

pre 7 godina

Djordjevic gresi , to su njegovi licni razlozi i sujeta , interes zemlje mora biti veci , Danilovic je to lepo objasnio, Srbija sa Bobijem je druga ekipa , ne moze Stimac biti Bobijeva zamena, on je super ali nema kvalitet za reprezentaciju , prosecan klupski igrac, Salu nije smetalo da dovede u PAO Pavlovica penzionera i Kuzmica koji ne moze da igra ni Aba ligu , nije se niti ce se dokazati kao trener, mali je covek , jer najveci je interes zemlje a sujeta mora biti sa strane ,

Fakultet, visok IQ, 35 godina...

pre 7 godina

Moju podršku imaš i da izađeš pijan i drogiran na teren. Saopštenje je suvišno, ali valja objasniti masi.
Molim mlađe generacije da zanemare ovaj post, da ne kažem komentar.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sve ovo oko Bobana je ispali tipicno srpski,traljavo i neprofesinalno. Onda se pitamo zasto nismo Nemacka ili Svica. Jesi dobio poziv? Jesi. Ne jednom,nego DVA puta. Jesi odbio? Jesi. Putuj igumane! Nema rodjaka,nema kuma da intervenise,Misko se pita zasto tako,javnost se pita zasto tako. U profesionaolnom svetu,biznis svetu,sport jeste biznis...nema nisam znao,nije ovako nego onako. DA ILI NE?! Nikada mi necemo biti ozbiljna nacija.

Bobi

pre 7 godina

Sad su otkolnjene sve smetnje ( potpisao sam ugovor na 20 milki bas me briga ) i sad mogu da zaigram za reprezentaciju. Materijalista zesci, prvo mu je ugovor od 20 miliona bio bitniji od igranja u reprezentaciji, a jos ih ima u timu koji nemaju ugovore, ali ne....Bobi srbenda je iznad svega toga. Pa da si Dzordan ( a ni blizuu njega nisi ) nebi trebao da te pozove, bas zbog takvog stava i atmosfere.

akajea

pre 7 godina

A ja se nadam da ti nećeš da budeš tu 2017. Ja ne pratim selektora već reprezentaciju (ljudi koji reprezentuju nasu zemlju i nas narod) a ti tu odlučuješ ko će da me reprezentuje e pa ćao.

Nemanja

pre 7 godina

Svaka čast na saopštenju. Gospodski!

Najbolji deo : "onaj koji ima strah od povrede i igre u reprezentaciji, nikada neće dati sve od sebe za reprezentaciju."

Bravo Sale ! Da mi je Boban Marjanović rođeni brat, isto bih ovako komentarisao i reagovao.

BN

pre 7 godina

Ocito su inat, sujeta i lazni moral odneli prevagu nad interesom srpskog sporta. I to sve od strane coveka koji je rekao kako nikad nece trenirati neki klub dok vodi reprezentaciju, a onda pogazio svoju rec! Otkud njemu pravo da nekom drzi moralne pridike?

Delije Knin

pre 7 godina

Mislim da su nas selektori u poslednjih 15 god. vise kostali medalja nego sto smo ih osvojili..
Ne idu u Rio drugari,nego najbolji..ne idu na karneval,nego da osvoje medalju..valjda je to svrha svega ovoga..
Gde smo kada udarimo na tvrdo..primer Litvanija na evropskom..a ima i jacih..gde smo kada limitirani Raduljica napravi 4-5 licnih..gde nam je skok bez Bjelice,ako bude igrao..igra iz povrede,kao i Macvan..
Tako da ne razumem ko podrzava ove nazovi disciplinske mere..ovo ce da nas kosta medalje..

zvezdarac

pre 7 godina

Marjanović je odrastao čovek i sve posledice sopstvenih odluka snosi sam. Dve godine za redom on je odlučio da lični interes stavi ispred kolektivnog. Ok. Ništa sporno. Zaradio i zaradiće desetine miliona dolara zbog toga. Ali zbog takvih odluka nije igrao na ep a na OI neće nikada (!). Ako se sportom bavi isključivo zbog para (a i bez NBA je dobro situiran) i to je njegovo pravo ali nemojte kukati za njim jer njega teši menadžer i konto u banci. A mi se samo pitamo šta bi bilo...
Mnogo veći igrači su igrali za reprezentaciju bez pogovora i pitanja, uslova itd.

Dule

pre 7 godina

Iako nijednu ruznu rec ne rekoh ne objavise mi komentar. Ajmo ponovo, pa da vidimo. Djordjevicu pomesao si rigidnost (inat) i dostojanstvo, postoji razlika. Dok ne naucis tu razliku neces biti ni dobar trener a ni dobar covek.

Mile

pre 7 godina

Razlog za neigranje je zaista ljudski. Bobi je na kraju karijere i nije svejedno zaraditi 21 milion ili ništa, ako se povredi. Saša ispljuje Bobija prvi put, pre kvalifikacija, pa kada je Bobi sredio svoje životno pitanje i poželeo da igra, ispljuje ga još gore. Pravi sebi alibi za neuspeh. Ma kakav patriota bio, niko mu se mormalan nikad ne bi odazvao posle ovakvog saopštenja. Ali, Sašu su oterali iz Grčke, oteraće se sam i iz reprezentacije.

Nikola

pre 7 godina

Podrska selektoru, zeleo sam Bobija u timu ali red mora da se zna,kult reprezentacije u basketu postoji za razliku od fudbala i tako treba da ostane. Pa sta i ako ne uzmemo medalju,hoce li zivot stati? Vazniji je znoj i zelja koju ovi momci pokazuju da igraju za Srbiju.
Napred Srbija!

zex

pre 7 godina

Bravo Sale, mada sam želeo konačno da vidim tog novog,u zadnje dve godine sjajnog Marjanovića u reprezentaciji, ali ako nije hteo dati 110% u kvalifikacijama, on će se čuvati i na OI. Tačka!!
Ajmo hejteri, da vas čujemo!!!!

AM

pre 7 godina

Velicate tog Marjanovica ka da se bez njega ne moze. Pa 2014, smo bili bez njega, a sa Djordjevicem pa smo bili 2 na svetu. Marjanovic nije nasao za shodno i ako je bio u BG-u da dodje i bodri tim. Pre Djordjevica smo bili u dnu svetske kosarke, a sada smo medju 4 najbolje ekipe na svetu, ali posto se vecina vise razume u tudji posao, a ni svoj nezna da obavlja kako treba, svi ovi losi komentari i uvrede ka Djordjevicu me necude.
Podrska za Djordjevica i reprezentaciju.

sasa

pre 7 godina

Bravo za selektora, a Marjanovicu zelim sav uspeh ovog sveta, ali ima srece da je Djordjevic selektor jer mnogi drugi ga posle ovog nikad vise ne bi zvali...

Bobi

pre 7 godina

Demagog i egoista, ali zna covek da ovakva saopstenja prolaze super u Srbiji! Kladim se da biste svi vi koji ovde komentarisete stavili zivotno bitan ugovor vredan 21 milion dolara pre priprema za OI! Sta ta Srbija radi za vas? Kladim se da je vecina vas bez posla, ili vam je "svetinja Srbija" obezbedila neki posao od 200 evra, a mamai, tati, dedi smanjila penzije i plate.
(sladjan, 15. jul 2016 01:46)

imace 20 milki ali zato nikad nece imati postovanje veceg dela Srbije, za to sto mu je to bilo bitnije, na kraju krajeva mogao je da bude uz tim i da igra povremeno igra bez opasnosti od povrede ali ga je Misko posavetovao ( i on je u talu naravno ) i tu je kraj. Nadam se da ce se povrediti posto se toliko " bojao " povrede.

Boggy

pre 7 godina

Svaka cast, nema coveka u Srbiji koji bi izabrao 21 milion dolara umesto reprezentacije. Da li ste vi svesni sta pricate? Ajde stavite se na njegovo mesto i recite da li bi ste vi odbili da igrate za reprezentaciju dok ne potpisete milionski ugovor sa nekom NBA ekipom? Naravno da bi, uostalom Bobi pre 2 godine nije pozvan jer se po recima selektora ne uklapa u njegovu koncepciju. Pa zasto ga je ove godine zvao onda?

zinjo

pre 7 godina

... I tacka! Tako je Sale. Podrska. Autoritativno u svakom smislu. Zato ovih 12. igraca ginu za ekipu, jer ih trenira veliki Sasa Djordjevic. Bicemo jos jaci s Bjelicom!!

Djole

pre 7 godina

Djordjevic je u tekstu napao Marjanovica da prosli put nije hteo da igra, pa nije on kriv bio tad jer su mu zabranili iz San Antonia, a sad je kriv naravno ali to su bile samo kvalifikacije, postujem Djordjevica ali ovo je malo podmuklo uradio, daj da vidim tog coveka koji bi se odrekao onakvog ugovora da bi igrao na kvalifikacionom turnuru protiv Portorika koga smo s pola snage dobili 40 razlike, stamota Djordjevicu!

ica zver ponos stubova

pre 7 godina

Ljudi za jednog Sasu Djordjevica govore da je slepac,majmun,teraju ga iz reprezentacije,mrznja navijaca "stubova" polako prevazilazi granice normalnog,ukinite lepo sve klubove osim jednog,njega proglasite dozivotnim prvakom,reprezentativci da budu iskljucivo iz tog kluba,selektor takodje,mozda ce tada biti zadovoljni

Žarko

pre 7 godina

Sada bravo Sale,a kad prodjemo ko bosi po trnju,cak i u grupi,onda ce veliki kosarkaski znalci da dobiju naknadnu pamet.Sujeta i kapric ispred tima.Bravo Sale pokazao si da pripadas vecinskoj Srbiji.

Milko

pre 7 godina

Nadam se da će održati reč.
U Rio da putuju oni koji su to izborili.
Što se tiče Marjanovića, mada sam zvezdaš, mada ne gotivim Djordjevića, mada je dobar igrač ne bih ga ni ja pozvao ako je tačno sve navedeno, naročito ako je tačno ono što se provlači da nije gledao reprezentaciju a bio je u Beogradu.

Bojan M

pre 7 godina

Sale, smatram da si potpuno u pravu. Bitan je odnos prema reprezentaciji, ne samo igracki kvaliteti. Nadam se da ce Marjanovic na sledecim takmicenjima odgovornije pristupiti reprezentaciji i biti clan ekipe.

JPR23

pre 7 godina

Ne znám, ponekad tøeba bití pragmatican. Potpuno mi je razumljiv i Bobijev stav.
(Gale, 14. jul 2016 17:48)

Koji je to pa stav ? Hoću/Neću.. Bojim se povrede? Ili sta?

Lyon Boy

pre 7 godina

Glumatanje povreda,zamene teza,foliranje i upotreba medija umesto direktnog kontakta sa selektorom...sve to zajedno je kampanja protiv Sase,ciji se neuspeh prizeljkuje ali i organizuje.U takvom kontekstu,odabrani momci su svakako ono najbolje sto imamo.

Vucko

pre 7 godina

Ne slazem se sa Saletovom odlukom, ali moramo je postovati, i daj da stavimo tacku na ovaj slucaj i pruzimo podrsku reprezentaciji. Ako je stvarmo Bobi otkazao dan pred pripreme, ne treba da igra, ali ne treba ni Sale svaku godinu da pravi neku frku i stvara losu atmosferu, evo i sada podbada Bobija: "ako ga je prosao strah, nadam se da ce prihvatiti poziv 2017." Sale cvrsto stoji iza odluke i odgovara za rezultate, ali ako ne uzme medalju u Riu, treba da preuzme odgovornost i da ostavku. Mada nadam se pozitivnom ishodu i dobrom rezultatu u Riu.

Raduljica prvi centar?

pre 7 godina

Ama niko da mi odgovori oko tih "nepravdi"...
KO CE DANGUBICU I BIRCEVICU da kaze da ne idu u RIO posto su "izginuli na pripremama", jeli licemeri?
...Ili mislite da cemo mi biti jedina reprezentacija sa 14 igraca?
Kako je to Nedovic za "nepostovanje" selektora i reprezentacije dobio samo OPOMENU, a Micov za bacanje peskira dozivotnu suspenziju?
Zasto nikada vise nece zvati Zagorca i Milutinova, zbog letnje lige i SVOJE karijere?
ZATO STO SE ISTRIPOVAO DA JE BOG, A NE TRENERCIC SA MALO SRECE!
Sale, kad prihvatis, kao sto su mnogi nasi velikani, da ova "deca" jednim ugovorom zaradjuju za 3 tvoje karijere, prihvatices i da to MORA tako da bude. Svakom je sopstveni zivot vazniji od drzave, pa i tebi (PAO avantura)!
Srecno orlovi, ali ce nam srece trebati vise nezgo za sedmicu na lotou da bi dosli do medalje!

iluminat43

pre 7 godina

Mnogo se ptašine podiglo oko ovoga, mogao je da ga vodi i nije morao. Jednostavno izabrao je manje bolno rešenje zbog toga što niko nije zaslužio da bude otpisan.

bio jednom jedan Lav

pre 7 godina

Lepo sroceno, no istina je negde izmedju. Nike najbitnije imati tim/ekipu, istu mozes napraviti I od mediokriteta al neces daleko otici, recimo cetvrtfinale (island i sl fenomeni) al sa druge strane ako imas ekipu plus pojedinca koji moze napraviti razliku, kao sto je slucaj sa Ronaldom ili pak Marjanon ones mozes doci I do finala

Adriano_Galliani

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (disciplina, 14. jul 2016 16:03)

Ђорђевић је само једном одбио, ако се ја добро сећам, и никада више се није враћао, повукао се из репрезентације. Али то након 2 Европска злата и једног светског. Не знам да ли је играо `99. Углавном, Сале сигурно ништа није остао дужан, заправо смо ми њему још увек дужни. Онаква тројка Хрватима! Легенда.

sasha

pre 7 godina

Da, samo što mogu da se kladim da ga neće zvati ni 2017 kao što ga nije zvao ni 2014 koju pominje. Ej, ti si Raska Katica zvao pre njega u tim, a sad mu još na leđa tovariš izmišljenu povredu prošle godine. Je l Bobi kriv što su nakon vesti iz Srbije SAS zvali Bobana u SAD i zabranili mu da igra??? Nema veze, doći će i OI i neki novi Valančunas pa ćemo videti i tebe i ove selktori koji laprdaju o pripremama...

Dejan

pre 7 godina

U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, twitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera.

Bravo legendo, posebno za ovo poslednje!!!

decko iz prve klupe

pre 7 godina

Dobro, al' sustina iza ovog navijanja da Bobi udje u Ekipu je ustvari zelja da imamo jednog krstenog centra. Jel bi mogao Krstica da cimnes iz penzije, ipak su ovo olimpijske igre?

Dejan

pre 7 godina

Bravo za Saleta!
Pa ne pravi on stafetu, pa da mora da budu 4 najbrza, vec tim a tim cine i igraci i selektor i timski duh i odnos izmedju igraca. Ako je bilo sta naruseno onda to nije pravi tim.
Videli smo vec kako smo se proveli kada smo imali sve zvezde u repki koje izmedju sebe nisu pricale na EP u Srbiji ili OI u Atini.

Jagodinac

pre 7 godina

Da li nam Bobi treba? Treba nam. Ali ne igra se samo na ime vec na borbu za jedno od tih dvanaest mesta u timu. U svakom slucaju srecno vam momci bilo.

rabo

pre 7 godina

LJUDI, MEDALJA je jedino sto ostaje. Ne cetvrto mesto pa na niže. Samo MEDALJA se pise. Ni principi, ni Grobari, ni Delije, ni menadzeri, ništa, samo MEDALJA. To Sale gubi iz vida, namerno ili slučajno. Kao Bari 1991, to ostaje zauvek, ne ko je bio drugi finalista.

Sal

pre 7 godina

Bobi je lepo objasnio Saletu da ne moze biti na kvalifikacijama. Ali zato ce moci da se prikljuci na pripreme pred oi. Sale prikriva i preuvelicava, kako je navodno Bobi otkazao reprezentaciji. Kako Stimac i Dangubic umesto Ercega i Kuzmica igrali u kvalifikacijama a nisu bili na EP2015. Tako mislim da treba da pozove Marjanovica na OI, bez obzira sto nije moga na kvalifikacijama.

Ajvanho

pre 7 godina

Najezi se od ove izjave, ko nije doziveo slican osecaj kada je ovo procitao, taj nikad nije bio deo tima vec je "bojazljivi Bobi" i zbog toga i staje na njegovi stranu.

Svetski Mega Car

pre 7 godina

TABELA igrača koji su najčešće odbijali da igraju za reprezentaciju:
1/ Divac
2/ Stojaković
3/ Djordjević
4/ Danilović
5/ Rebrača......
Zaboravlja selektor!
(disciplina, 14. jul 2016 16:03)

Ne lupetaj majke ti. Čak i da je tačno to što si napisao (a nije), ti igrači koje si nabrojao su osvojili gomilu medalja i trofeja za našu zemlju na evropskim i svetskim prvenstvima i na Olimpijadi. A da ne pričam da su nabrojani igrači osvajali više puta Evroligu (Sale na primer je osvojio Evroligu više puta, prvu sa Partizanom), neki su osvajali i NBA titule i učestvovali na All Star-u. Šta je Bobi do sada osvojio? Koje medalje, koje titule? Porediš Bobija sa jednim Saletom Djordjevićem? Pa Bobi mu nije ni do kolena, ni po košarkaškim ni po ljudskim kvalitetima. Većina vas je neka klinčurija koja prati košarku tek par godina, pa ni ne zna da je Sale svojevremeno bio najbolji plejmejker u Evropi! Ne samo Bobi, svi naši aktivni košarkaši trenutno nisu ni do kolena Saletu po košarkaškim uspesima i titulama. Pa čak ni Teo, kojeg ja lično obožavam. I ne zaboravi da Sale kao trener već ima srebro sa svetskog prvenstva, a tek je započeo trenersku karijeru. Njegova dostignuća svakako zaslužuju poštovanje i divljenje.

Nele

pre 7 godina

Ne smeta mi sto preterano podrzavate Djordjevica vec mi smeta sto znam da ako ne uzme medalju u Rio upravo vi cete biti najglasniji protiv njega.

poznavalac

pre 7 godina

I pored toga sto bi Marjanovic sigurno imao mesta u ekipi po igrackim kvalitetima koji su neverovatno poboljšani u prethodnoj takmičarskoj sezoni Sale je u pravu.

Maree Zvezdas

pre 7 godina

Svaka cast kralju i legendo naseg sporta! Apsolutno podrzavam i razumem Saletovu odluku iz prostog razloga sto je on uvek davao 101% sebe za reprezentaciju i naravno da mu smeta ovakav odnos prema reprezentaciji Marjanovica.

Dalibor Banja Luka

pre 7 godina

Odgovor u stilu nasih politicara. Puno rijeci a malo se kaze....Ocigledno nije mu oprostio proslu godinu a o ovoj da nepricam. Jako volim Djordjevica ali me razocarao mislio sam da je veci covjek,ali sta je tu je.Necemo mi zbog Marjanovica osvojiti zlato ali nekako volim njega gledati kako igra. Njegova je zadnja ali nicija nije do zore....

naj naj

pre 7 godina

Nadam se da ti neces biti selektor naredne godine. Da li ce Djordjevic snositi posledice svojih odluka ako dozivimo debakl na OI,ili nastaviti da vodi reprezentaciju i dalje?

Twitter antifašista

pre 7 godina

Odluka je tvoja i na nju imaš pravo. No, vratiš li se bez medalje, kofer i zbogom. Pravo i odgovornost idu pod ruku, sve ostalo su samo izgovori. Nisi ih imao kao igrač, nemoj ni kao trener.

Vladan

pre 7 godina

Potpuno pogrešnim putem, preko medija se ponizava i vredja jedan dobar momak i vredan sportista kakav je Bobi. Selektor ima pravo i da mu se Bobi ne uklapa kao sto je to bilo pre 2 godine, i da smatra da za moral ekipe sada posle otkaza nije dobro da ga zove. Ali daj Sale, ovako preko novina... Nije nivo

Iz pete

pre 7 godina

Zakljucak je prost. Svojim glupiranjem, a pod uticajem menadzera pre svega, dobri covek Bobi je sebi zatvorio vrata reprezentacije za 2016. godinu. Sale je vrlo jasno rekao izmedju redova, da ga ekipa ne zeli. Jel hocete da na OI ide 12 igraca ili jedan? Kraj price, prestanite da kvarite atmosferu u ekipi, i novinari i ostali.

Danilo

pre 7 godina

Posle ovoga, svaki onaj koji i dalje misli da je Sale kriv,mora da uđe u rečnik pored pojma "glupost".
Lično, ne osuđujem ni Bobija, ima čovek svoje prioritete.
Nije se baš lako mučiti celo leto da bi te u slučaju neuspeha pljuvali svi živi?!
Ja iskreno poštujem sve te momke i mislim da je to najmanje što zaslužuju.
A Bobi, čim se odmakne od svog suflera, eto nam ga na petici.

Ejjj

pre 7 godina

Želim više od svega da osvojimo medalju u Riju, ali ako je ne osvojimo, jedan od najvećih uzroka za to, biće nedostatak kvalitetnog centra u našoj reprezentaciji...
Neka momci osvoje medalju, ali mislim da je za Bobija trebalo da se napravi mesto u ovom timu...
Sale dobar igrač i trener, ali loš.....
(Može biti samo je*an, 14. jul 2016 13:46)

O čemu ti pričaš? I ja mislim da je moglo za njega da bude mesta, ali igrač je direktni krivac za to, upravo ti je obrazloženo. Ne dobija se mesto u ekipi na lepe oči, nego na terenu. Pozvan je i nije se odazvao.

darereda

pre 7 godina

Svaka cast Sale,potpuno ispravno razmisljanje! Upravo nasa najveca snaga je EKIPA sto je ponovio vise puta u tekstu.
Puno srece momci i kakav god rezultat bude ja znam da ce svaki od vas poginuti na terenu i ostaviti srce.

Stomak

pre 7 godina

Jedino merilo kakva je TA EKIPA je rezultat koji ekipa postigne na OI. Za mene sve ispod polufinala je neuspeh. A ukoliko do njega dodje, onda ce se pokazati da nam sujetni trener, bez imalo obzira, nije potreban. U svakom slucaju puno srece ekipi, i nadam se da nam sujeta nece ponovo doci glave.

bobo mk

pre 7 godina

Aleksandar Đorđević je kao pravi srbin imao 21 milion razloga da ispljue Bobana Marjanovića. Nadamo se da će se Raduljica probuditi a Bogut, Gasol i ostale zveri ispod koša da nemaju dobar dan.

Zoran

pre 7 godina

Dobro, sad je pitanje rešeno. Dobili smo odgovor. Nekima će se svideti a nekima ne. Ali, ajde sad da stavimo marijanivica sa strane i svim srcem podržimo momke koji su pozvani i koji će ići na Olimpijadu.
Srećno momci, bar do srebra.

biće bolje

pre 7 godina

Treba verovati Đorđeviću, ipak je on legenda ovog sporta i ima uspeha sa reprezenzacijom, biće to dobra ekipa sa perspektivnim NBA asom Jokićem, ako Bjelica proradi, možemo do medalje.

SHOMI

pre 7 godina

Eeee kad komentarisu da Marjanovic razbija u NBA..jedva potpisao ugovor...sta reci..A sta je to sprecavalo Novickog i Gasola da igraju za svoje uvek..ugovor mozda?

Laki

pre 7 godina

Aaahaaa,tako znaci !!!!
Promenio si pricu.Sada kazes da ti je Bobi rekao da ne moze da igra samo na kvalifikacionom turniru (iz potpuno razumljivih razloga)a tada si na konferenciji za stampu obmanuo celu javnost Srbije i navukao gnev na Marjanovica rekavsi: "Marjanovic je otkazao,on ne zeli da nastupa za Srbiju".
To su dve dijametralno razlicite stvari i izjave gospodine Djordjevicu.
Kod mene si zavrsio za sva vremena.Selektor koji zbog nekakvih banalnih razloga na OI ne vodi jednog od nasih najboljih kosarkasa trenutno,ne zasluzuju ni paznju ni podrsku.
Sram te bre bilo !!!

manolito

pre 7 godina

Taj isti Djordjevic je pobegao sa priprema reprezentacije zajedno sa Divcem i Paspaljem zbog devojke i sve mu je oprosteno. Kako ne volim trenere koji lako zaboravljaju sta su radili kao igraci pa sad prosipaju pamet. A da ne spominjem da se kleo samo reprezentacija i nikakav klub paralelno pa cim je dosla prva ponude ode u Pao.Licimer, nista drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lepi, 14. jul 2016 18:25) # Link komentara
Preporučujem (+191)Ne preporučujem (-157)

upoređuješ đorđevića divca i paspalja sa bobijem?!

pametnom dosta

ferdinand

pre 7 godina

http://mondo.rs/a888398/Sport/Kosarka/Boban-Marjanovic-moze-na-Olimpijske-igre-ne-i-za-kvalifikacioni-turnir-u-Beogradu.html

Link za vest iz marta u kojoj se kaže da Boban neće igrati kvalifikacije, ali da hoće u Rio. O kakvom otkazivanju dan pred okupljanje selektor govori???

TinTop

pre 7 godina

Kakav bedni govor bez obzira o cemu se radi. Delovi puni licemerja, delovi u stilu "Ja tako a vi kako hocete". Poznata srpska retorika. Hoce da zvuci profesionalo, ali ne moze, ne zna, ne ume ali i nece. Misli da je "cool" a zvuci kao povrsno skolovan prepun balkanskog samopoverenja.

S obzirom na nivo narodnog obrazovanja, zvuci kao Doktor za siroke narodne mase, koje mu bezrezervno aplaudiraju u stilu "Al je i rekao".

hmmm

pre 7 godina

Potpuno pogrešnim putem, preko medija se ponizava i vredja jedan dobar momak i vredan sportista kakav je Bobi. Selektor ima pravo i da mu se Bobi ne uklapa kao sto je to bilo pre 2 godine, i da smatra da za moral ekipe sada posle otkaza nije dobro da ga zove. Ali daj Sale, ovako preko novina... Nije nivo
(Vladan, 15. jul 2016 03:33)

a u redu ti je da Bobi sam sebe preko istih tih novina poziva u repku???? Covek je od starta bio jasan da ga nece voditi, a ovaj daje intervjuje da zeli da igra. Pa Srbine sto nisi bio od pocetka tu nego kad si potpisao za 20 miliona i kad se tvoj menadzer ugradio, "odklonjene su sve prepreke".

asteroid

pre 7 godina

KO CE DANGUBICU I BIRCEVICU da kaze da ne idu u RIO posto su "izginuli na pripremama", jeli licemeri?

(Raduljica prvi centar?, 15. jul 2016 10:28)

evo ja cu da im kazem ako nece niko drugi. oni igraju za reprezentaciju, nije to njihova privatna firma i ako je za reprezentaciju bolje da igra neko drugi umesto njih neka bude tako. uglavnom, veliki promasaj djordjevica, zavrsice selektorsku misiju isto kao sinisa mihajlovic, isuvise podseca na njega.

Laki

pre 7 godina

Puna podrška za jednu od najvećih košarkaških i uopšte sportskih legendi ove zemlje, koja nas je toliko puta obradovala, čak i kad nismo to očekivali. Ne bih išao suviše daleko, dovoljno je prisetiti se samo Svetskog prvenstva 2014. godine. Ako i to nije predaleko za pamćenje ljudi iz Srbije...

Aleksandar

pre 7 godina

I dalje mislim da je Bobija trebalo pozvati u reprezentaciju, samo iz razloga sto bi bili dosta jaci na olimpijadi. Sujeta je presudila, ali dobro. Ovo saopstenje kao da je Tegeltija pisao. S druge strane, napravila se takva atmosfera da bi mozda bilo i kontraproduktivno da je pozvao Bobija posle svega. Bogdan Bogdanovic je rekao da nikad vise nece igrati za reprezentaciju, pa sta sad. Kako je presao preko toga? U svakom slucaju, srecno na olimpijadi i do zlata!!!

Zlatko

pre 7 godina

Sale možda jeste egoista i lično ga pogađaju neke stvari što ne bi smelo na profesionalnom planu da se događa, bez obzira što je nekorektan bio taj otkaz dirigovan od strane menadžera. Ali s druge strane, videli smo više puta koliko je atmosfera bitnija od kvaliteta, nisu džaba odstanjeni Radmanović ili Micov (u godinama kada su izvanredni uspesi otvareni), stoga Marjanovićev kvalitet nam treba, ali to bi značilo prvo: Da se od svih ostalih naprave budale, svi koji su prošli pripreme i doneli učešćče na OI, od kojih mnogi bez ugovora, a to je sigurno narušavanje atmosfere, a drugo: Kako izbaciti Štimca koji je srce ekipe i koji moralno utiče na ostale igrače više nego selektor? Zato, neka ide 12 koji se najbolje razumeju i koji dišu kao jedan, makar i ne napravili neki rezultat, bitno je da predstavljaju Srbiju po prvi put!!!

zoran

pre 7 godina

Smesno,

Od Bobija ste napravili cudo od igraca.Zasto polemisete o odlukama selektora kada je svima jasno da ga nece igraci i tacka.
Ne cini ekipu jedan iili vise dobrih igraca vec timski duh.Milion puta je dokazano da su najbolje ekipe one ekipe koje imaju igrace ciji timski duh i zajednistvo su izrazeni u odnosu na suvi kvalitet [pojedinca.
Zato postujte odluku igraca jer je to njihovo pravo a selektor je samo saopstio sta oni misle i to je to.

GoranNS

pre 7 godina

Bravo Sale tim iznad svega,jedan ne vredi kao 15 uigranih momaka,zaboravljaju ljudi gde nam je bila reprezentacija do nedavno i da nas je dobijao ko i kad je hteo od Izraela preko Ceha i da danas u nekim sportovima zbog menadzera i miljenika nista nismo uradili primer fudbal.Sale kapa dole i sta god da uradite na OI imate podrsku normalnih ljudi jer znamo da igraju momci srcem u drzavnom dresu!!!

Xobotnica

pre 7 godina

Јел могуће да људи не читају вест и криве Салета да је тврдоглав!? Па није се он захвалио Бобију на сарадњи, већ је овај сам отказао, уплашио се, шта већ. Али ко нема срце и не треба да игра за репрезентацију Србије!

pedja

pre 7 godina

na stranu price da li je u pravu ili ne sadasnji selektor je Aleksandar Djordjevic i da budemo poslednji na OI OVA EKIPA je to pravo stekla i ima pravo i da bude poslednja!!!prema tome posle Djordjevica neka Misko sastavlja ekipu kako zeli ali bar sada nece,SRECNO MOMCI!

Mia

pre 7 godina

Podrška Saletu! Bila sam za to da Marjanović bude pozvan, jer je kvalitetan centar, ali potpuno razumem odluku selektora. I podržavam je. Pustite čoveka da radi svoj posao, a kada se jednog dana uprazni mesto selektora, vi koji mislite da znate bolje i da biste imali veće uspehe u vođenju tima, slobodno konkurišite za taj posao!

Pera

pre 7 godina

Stav selektora je na mestu.

Bilo bi na mestu i da je odlučio drugačije.

U tome i jeste poenta - selektor je u pravu, kako god odluči.

I mi smo uz njega.

blabla

pre 7 godina

...i tako sam ja cim mi se pruzila prilika otrcao u PAO i ako sam sve vreme pricao da selektor Ekipe moze da trenira samo tu Ekipu i nikoga drugog ...itd.itd.

DuleKG

pre 7 godina

Sve je to lepo,i zelja i sve ali ako hocemo rezultat ne mozemo da vodimo Stimca umesto Marjanovica i ocekujemo finale sa USA koliko god se on borio.Kvalitet igraca bi trebalo da bude prvi kriterijum za izbor u reprezentaciju

sladjan

pre 7 godina

Demagog i egoista, ali zna covek da ovakva saopstenja prolaze super u Srbiji! Kladim se da biste svi vi koji ovde komentarisete stavili zivotno bitan ugovor vredan 21 milion dolara pre priprema za OI! Sta ta Srbija radi za vas? Kladim se da je vecina vas bez posla, ili vam je "svetinja Srbija" obezbedila neki posao od 200 evra, a mamai, tati, dedi smanjila penzije i plate.

banja luka rs

pre 7 godina

Da mi uzmemo medalju samo a o selektoru nakon toga. Nedam Djordjevicu da mi unisti osjecaj koji imam prema kosarkaskoj reprezentaciji od 95. U stvaranju tog osjecaja ucestvovao je I Djordjevic ali igrac.

Srbija zemlja apsurda

pre 7 godina

Najjači su mi ovi što pričaju o sujeti i časti jednom Saši Đorđeviću!??, a prodali bi Kosovo za ligu šampiona....

Vojkan

pre 7 godina

Bravo selektore,svaka cast na principima koji jos vise homogenizuju ekipu,koja postaje tim...ljudi,vama kojima se ne svidja njegova odluka,pa navijajte za neku drugu reprzentaciju,ja moju podrzavam,sta god i makar bili zadnji,jer sam odrastao uz ;i kada ne budes prvi ti....;napred Srbijo!

sasakg

pre 7 godina

Podrzavam selektora i takodje mislim da Marijanovic ne zasluzuje da udje u reprezentaciju zato sto ne bi bilo fer prema igracima koji su igrali na kvalifikacionom turniru ali mislim da nece ostati selektor posle Ria (menadzerski interesi)

Ivan

pre 7 godina

(šta ti dečko radiš, 14. jul 2016 14:36)
Pa do onda na mesto selektora dovedemo zvezdine legende Sakotu,Moku,a ne celo saveza Kapicica,koji nisu uspeli grupu da prodju,da budu treci od 4 tima.

PFC45Zg

pre 7 godina

Sale: Nadam se da će Bobi prihvatiti poziv 2017.

PFC45Zg: Nadam se da ces ti i 2017 biti onaj koji upucuje pozive. Po onom kako se ponasas i kakve poteze vuces, ni kraj olimpijskih igara neces docekati tu gde jesi. Umesto da se sa Bobijem borimo za medalju, mi ni u prvih 5 nece da se plasiramo. A zasto, Sale Nacionale?
Zasto?

Zar je vredelo? :(

zaista, o cemu pricamo?

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...

O cemu mi prucamo bre ovde jeli djordjevici???????
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 15. jul 2016 09:32)


I ja se pitam o cemu pricamo ovde!? Saletove izjave za novine nisu pravila KSS - da je KSS zabranio da trenira klub onda bi Sale prekrsio pravila... a to se ocigledno nije desilo. U isto vreme Boban je prekrsio pravila. DAkle, da bismo ZNALI O CEMU PRICAMO, trebalo bi prvo da razdvojimo krsenje zvanicnih pravila od promene svog licnog misljenja tokom vremena.

fidelio

pre 7 godina

Setite se slucaja Pesic-Radmanovic..dok je covek jeo bananu dok je Kari objasnjavao.Povrede su sastavnoi deo sporta kao u drugim sferama.Da li rudar kaze necu da silazim dok mi se ne obezbedi kolicina novca u slucaju da se nesto desi.Ili pilot necu da sednem u avion a sta ako se srusi? Djordjevic je zaduzio nas i nasu kosarku on je selektor i odluka mora da se postuje.Amin

@stevan

pre 7 godina

Pa šta i da ne bude na čelu reprezentacije. Kakve veze ima i da li ćemo da uzmemo medalju ili ne. Mora neka pravila da se znaju, mora da postoji neki red. Da nisi znalac ispred računara i ti i svi ostali, nego da imaš znanja iz života, razumeo bi!

Još Neko Kopa

pre 7 godina

Sale Sale kome se ti pravdas ja ne verujem. Još uvek ne mogu da ti oproste onu trojku. Ne vredi posebna je to sorta koja je navikla da vredja reprezentativce svoje zemlje u svim sportovima. Koliko god im radosti doneo ta gorčina te trojke je ostala. Amin

СрбинсонКрусо

pre 7 godina

Боби је ок лик, али Сале је апсолутно без поговора у праву... и тачка.

kebek123

pre 7 godina

Sve je covjek objasnio, dzaba, opet Bobi ovo, Bobi ono. Ja sam vise zabrinut za povredu i formu Bjelice jer nam je on 10 puta vazniji igrac.

Pablo

pre 7 godina

Nema se šta zameriti Saletu Đorđeviću, sve što stoji u pismu treba da bude kao primer našem narodu kako treba da se odnosi prema životu uopšte.

lun

pre 7 godina

decko to sto ti imas zavrsen fakultet i visok koeficient inteligencije ne znaci da si pametan i da logicki rezonujes a to sto si to istakao u potpisu pokazuje da ti i skromnost nije vrlina.Dzaba tebi takvom sve to!

Zeljko

pre 7 godina

Bravo Sale od prve do poslednje pozdravljam i samo napred do ZLATA. Nama je samo nebo granica. U sportu je sve moguce a ko nece bez njega se moze i mora.

NoName

pre 7 godina

Ja bih samo malo o principima, molim moderatore da mi objave komentar

http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:524810-Djordjevic-lojalan-Srbiji-Mozda-bi-neko-izabrao-drugacije-ja-ne

TinTop

pre 7 godina

Bobi decko zaboravi na Srbiju. Video kakvi su, ja se ne bih osecao lepo u njihovom drustvu. Imas ti svoju porodicu, okreni se njima. Nadji neko lepo mesto (USA jos bolje) i treniraj da speman docekas pocetak sezone. Ja sam totalno ubedjen da ces posle ovog dobiti jos najmanje jos jedan NBA ugovor.

petarczv

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...

O cemu mi prucamo bre ovde jeli djordjevici???????

Vladeta

pre 7 godina

Reče neko dole da je Bobi prihvatio poziv. Pa jeste, to ti je isto kao kad zoveš ortaka da ti peva na rodjendanu, a on kaže da može, al' da mora da čuva glas za neku predstojeću svadbu.
Puna podrška Saletu i momcima!
Živeli!

Stara kuka

pre 7 godina

Opet ce nas sujeta pojesti...opet ne igraju svi najbolji.Razumem i Saleta i Bobija.Totalno bezveze sitacija a najviše ćemo ispastati mi,Srbi koji volimo reprezentaciju i koji se nerviramo.

Strasno

pre 7 godina

Strasno , strasnop sta pisete... Djordjevic ljubomoran na Bobija!?!?!?! Pa i Djordjevic se napario za vreme karijere a to sto sada NBA klubovi bacaju pare na druge centre toliko to je druga stvar. Zasto nema nijedna vest o Furnijeu , coveku koji je mozda i najefikasniji Francuz u NBA???? Misko zabranio jel ... Ne moze ako nisi uz tim , mozes da otkazes ali sedi u Areni i budi uz momke, sedi i gledaj treninge ne provodi se sa Parkerom i zanicom koju moraas da slusas do nenormalnosti. To je problem , ne zato sto se obezbedjivao ugovorom . Dokle cete vise da izvrcete cinjenice!!! Niko mu ne zamera da je rekao necu moci da igram cim se spisak saopstio , bicu tu cim potpisem nego zato sto nije hteo da bude uz tim kao sto su bili svi ostali. Pogledajte Gobera kako je bio uz svoje... P.S. A ovi sto lupetaju da je Marjanovic najbolji centar Evrope pored Valancijunasa, Marka i Pola Gasola i jos pricaju kao da je bog a on ne moze nijednog takvog centra da cuva i sve treba da se podredi njemu e takvi su mi cudo

budimo realni

pre 7 godina

Covek je sve lepo rekao ali svejedno bi ga pljuvali sta god da je uradio. Podrska coveku koji pokusava da ocuva i unapredi odnos prema svetinji!!!!

Saša

pre 7 godina

Bravo Sale.
Želim svu sreću Ekipi.
Budite hrabri, jedinstveni i po malo lucidni (kako znate) i rezultat neće izostati.
Koga nema bez njega se može - tp ste već više puta dokazali na terenu.
Hrabro i bez predaje...
"Samo nebo je granica".
Srećno

bagzi

pre 7 godina

Sale je odlucio da mu Bobi ne treba i tacka. On odgovara za rezultate i ima pravo na izbor.
Moje skromno misljenje je da ce Bobi da nam fali za medalju.

Mhm

pre 7 godina

Ljudi odu na Zapad, ne znajući ni šta ih tamo čeka. Očekuju pristojnu platu i bolji život. Šta bi bilo da im neko ponudi stotinjak hiljada evra? Sve bi se petama udarali u debelo meso, ne osvrćući se. Takvih bi 99% bilo i među onima što osuđuju Marjanovića. Pod uslovom da isti zaslužuje da bude deo ekipe, odnosno da na olimpijadi može biti značajan igrač, valjda je trebalo sesti sa čovekom i prevazići probleme. Očigledno je procenjeno da nije potreban. Da li će se neko češkati zbog toga, ostaje da vidimo.

Djole Haubica

pre 7 godina

Ej drugari, a sta da se nismo plasirali za Olimpijadu na ovom turniru - Da li bi Bobi bio kriv shto nije doshao ili biste pljuvali po Saletu shto smo izgubili? Ekipa i selektor koji su zasluzni za plasman treba da idu na Olimpijadu. Srecno momci... SRBIJA!

GiGi

pre 7 godina

Marjanovic u ovom trenutku nemoze da bude u reprezentaciji,ne samo zbog otkaza na pripremama, Bobi jeste efikasan centar, sa prosecnom minutazom od po 4-5minuta u NBA, Nije on sad neka igracina bez koje se ne moze, i tome slicno. Svi pricaju o njegovim kvalitetima, kako ga moraju udvajati u napadu; visina, itd... On nema povratan pas kad ga udvoje, previse je spor, i odbrana sa njim u igri mora da bude polu zona, jer kod pokretljivijih centara, kakvih ima dosta, on prosto nemoze nogama da ih stigne, i krilo mora da mu pomogne.. Sa njim bi bili jaci da je dosao na pocetku, da su prosli sa njim kroz pripreme, uskladili, i uigrali se, sta sad za 15 dana mogu da potpuno promene stil igre, koji Djordjevic forsira.. Srbija inace igra najbrzu kosarku u Evropi, a drugu po redu u svetu..
Bobi bi samo usporavao tim.

I prestanimo da budemo svi strucnjaci, jer nemamo pojma, Djordjevic ima Mutu, ima svoj tim koji obavlja svoj posao besprekorno, nismo mi slucajno 2 na svetu, ili medju najboljima u Europi..

Strasnije

pre 7 godina

@Strasno
Nije on ljubomoran na Bobija, ljubomoran je na Miska, jer Misko sedi kuci, tvituje i mlati milione na dnevnoj bazi, a ovaj se bruka i urusava sve sto je postigao u karijeri kao igrac!
Igrac: 10, terener:0
Da ga Zoc nije pustio u EL da pobedi, ovaj bio jos ranije odleteo i iz PAO.
Ko bre normalan u prvoj godini vodi sa sobom Raduljicu, Kuzmica i Pavlovica u veliki klub? Covek je (za dobre pare) sebi potpisao presudu jos pre pocetka sezone na klupi PAO, a sad moralise i deli lekcije ljubavi i mrznje...
Ne vidim razlog da se zrtvuje RIO zato sto je Djordjevic bio VRHUNSKI IGRAC?

klod

pre 7 godina

@Pariz
A zasto ne bi bio,zar posle jednog,eventualnog neuspeha,odmah otkaz?Ali Srbija 2016-jedan narod,jedan vodja,jedan klub,pa eto nama Deje Radonjica na klupi,pa da se lepo opet radujemo sedmim mestima kao sa Ivkovicem na celu

rex

pre 7 godina

Isto ko sa Rambom Petkovicem. Kad su pitali selektora zlatne generacije Brazila, ko osvaja Svetsko Prvenstvo? On ko iz topa odgovorio, pa naravno Srbija, kad imaju 23 igrača bolja od Petkovića!?

Najveća ironija leži u tome da on zapravo upravo bio profil igrača koji je nedostajao reprezentaciji, nakon povlačenja Piksija. Samo smo mi sposobni da crkavamo žedni a šutiramo flašu vode...

Tako je i sa Bobijem, sami sebe pravimo mediokritetima a svaljujemo krivicu na druge...Borbenost (do rizika povrede) je bitan faktor ali ako ćeš da zavisiš od jedne lopte (sreće), to znači da nisi dovoljno spreman. Sa Bobijem ne bi ni došli u tu situaciju...

Boki Kg

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da postoje ljudi koji pljuju po SAŠI ĐORĐEVICU!!! Ili se ne razumeju u basket ili su kasnike generacije... Ne znam sta bi drugo bilo...

Клаудио Тафарел

pre 7 godina

Све сами стручњаци, а нико од вас у животу није узео лопту у руке.

Kako ovo?

pre 7 godina

Ukoliko selektor ne veruje u sposobnost igraca da da sve na parketu kako ce se to promeniti sledece godine?
Neko sazre u 16 drugi recimo u 21-22 godini a Bobi na prelazu iz 28 u 29-tu!?!

Slobodan

pre 7 godina

Ocekujem da Bobi posle ovakvog saopstenja da odgovor je li ovo istina ili nije. Ako jeste, nema sta da se prica dalje. Dan pre ne mozes da otkazes osim izuzetnih razloga.

bob piroman

pre 7 godina

A vec vidim naslove na ESPN i sl: Dimnjak iz Kostolca izbegao Zika virus

uglavnom, i dalje mislim da je nevidjena glupost ne pozvati ga i ovako ga degradirati u medijima. A kao tim smo ocito slabiji.
Ko kad bi u rat isao sa budakom a mozes da ides na tenku

Nemanja

pre 7 godina

Ako neko zna da ceni grb na dresu, to je Sale Nacionale! Sta vi mislite, da Sale ne zeli medalju, sta mislite da Sale ne zna da smo sa Marjanovicem na centru jos jaci? U ekipi, gde nam je pozicija broj 1 na vrhunskom nivou i da bi sa Marjanovicem imali centarsku liniju na vrhunskom nivou, i dosli bi do toga da budemo najjaca evropska reprezentacija? Razmisljajte racionalno.. Trener ima debele razloge! Kosarku mnogo volimo i uvek cemo je voleti. Kada su bile one godine, ko nas je u tim godinama spasavao i podsecao nas da smo jos zivi? I posle toliko godina, kada vise nemamo igrace te klase, mi smo i dalje tu i i uvek cemo biti tu, uvek cemo biti ZEMLJA KOSARKE! Momci sve najbolje!

karma

pre 7 godina

Iskreno, razmislio bih i da li ga zvati uopšte 2017. zbog dva otkaza. Prvo zbog navodne povrede, drugi put ni zbog takve.
Unosi nemir. Plaši se da se ne povredi. Neka pazi u NBA.

Ana

pre 7 godina

Prava sujeta bi bila da ga zove na pripreme u fazonu dajem ti jos jednu sansu i pre pocetka takmicanja da mu rece, zao mi je, ali nisu u krugu najboljih 12 i treniraj vise da budes deo tima na sledecom evropskom prvenstu!

dare slovenac

pre 7 godina

Ne bi bilo fer do nijednog igrača koji je prošao pripreme, posebno do Bjelice koji je mogao lagano da pije koktejl na Bahamima in onda da svrati do Rija ako se oporavi..Kako se igra za reprezentaciju dokazao je jedan Portugalac!

ZLOBEX

pre 7 godina

"Уосталом, ја бих му пружио прилику да дође, сам одлучи уместо кога ће да иде...
(Славиша, 14. jul 2016 14:01)"

Svaka čast momče, najjači komentar ove nedelje!

Kekele

pre 7 godina

Smena generacije 2014 kad je Bobi imao 25(kao da dolazi iz omladinskog pogona). Žalosno je što će u 99% slučajeva u ovoj zemlji da pogrešni ljudi donose odluke(naravno štetne) za ovu zemlju,a mi smo specijalisti da takve ljude izaberemo na sva važna mesta.

Bojan

pre 7 godina

Sve i da ne osvoje medalju na Olimpijadi,podrzavam odluku selektora.Igrac je svoj klupski angazman stavio ispred igre u reprezentaciji i to je potpuno legitimno.Svako ima pravo da bira.Ali,ne mozes onda ocekivati da se u nekom trenitku pojavis i kazes "e sad mi se igra za reprezentaciju" i da selektor padne na teme i obnevidi od radosti sto si se ti pojavio.Setite se Pesica i Indijanopolisa 2002. i bice vam jasnije.

Stiv

pre 7 godina

sa Bobijem ili bez, harmonije u timu je samom ovom polemikom vec uveliko narusena. Zao mi je sto ce sada i selektor i ceo tim biti pod pritiskom, a Sale je svesno sada prihvatio da ce svaki neuspeh biti biti iskljucivo njegova krivica, tako da mu se mora cestitati na hrabrosti, i zbog toga bi sada svi igraci morali maksimalno da stanu uz i iza njega!

marko

pre 7 godina

Ovakvim potezima najvise gubi reprezentacija i niko vise... Boban nema sta da se cima, potpisao je ugovor gde ce mu ostati oko 10mil neto... Reprezentacija ide sa jednim centrom na OI... I to je to... Plasim se samo velike pljuvacine ako dozivimo neuspeh...

dux

pre 7 godina

Kakva crna sujeta? Svi se pitamo kako to imamo tako dobre igrace, a nemamo dobre rezultate u fudbalu. Pa zato sto nijedan selektor nije imao autoritet i ne postoji nikakva disciplina. Bobi je dobar momak, ali je neozbiljno postupio i zasluzio je da ne bude u reprezentaciji na ovom takmicenju. Imace priliku da ispravi gresku.

Nislija be

pre 7 godina

Au, kako ovo lici na neku ozbiljnu, uredjenu zemlju u kojoj ljudi na funkcijama odgovaraju za svoje postupke i obrazlazu ih. Mnogo mi se svidelo ovo. Podrska TOJ ekipi!

Zorule

pre 7 godina

Ko zna ko njega nagovara da ne misli svojom glavom. kao da se cuva povreda... ipak je to obecana zemlja i milioni.
ja ipak mislim da je Bobi skroz ok decko samo da neko drugi misli umesto njega.

lepota poroka

pre 7 godina

Ako ne uzmes medalju - OSTAVKAAAA!!!
(Djed, 14. jul 2016 16:43)
# Link komenta

...rece Misko... sve je ovo lepo odigrano, dovede Saleta u nemogucu situaciju otkazivanjem 24 sata pre pocetka priprema (mislite da su Francuzi na koje se pozivate otkazali dan ranije, bre na zapadu se i privatne stvari zakazuju i otkazuju nedeljama unapred)... dakle, dovede Saleta u nemogucu situaciju, tj ili da se odrekne Bobija, ili da razbije hemiju u ekipi. Da je odlucio da dovede Bobija iz iste kuhinje bi krenula hajka da je neiskusan, da ponavlja greske Obradovica i da treba da ostavku ako ne osvoji medalju...
A posto ga nije zvao opet ista izjava - da da ostavku ako ne osvoji medalju. Sto se mene tice, ja ga ne bih otpustio za bio koji plasman ispod desetog mesta, jer to je jos uvek neuporedivo bolje nego plasman koji je zatekao kada je preuzeo reprezentaciju.
Medjutim, lepo ZALIZANA igra ce uspeti ukoliko SAle ne napradi PODVIG i ne osvoji medalju... tada ce Sale otici i mastermind i njegovi svesni i nesvesni saucesnici sa ove diskusije ce likovati. Likovace jer ce covek koji poslednjih 10 godina u kosarci samo pravi s..nja oterati jednu od legendi nasih kosarki. Tako je zemlja Srbija oterala mnoge druge koji danas stvaraju neke druge zemlje, a ne zemlju Srbiju. Nazdravlje!

vlade

pre 7 godina

ovde je nastao problem u samom startu u komunikaciji na relaciji selektor i igrači! ok, ima istine da su igrači bezobzirniji u današnje vreme, ali nemoguće je da Đorđević svake godine ima slične probleme? uvek neko otkaže, a garantovao je dolazak! prvo, selektor pravi grešku sa spiskovima od 24 koje krati bez ikakvih objašnjenja i provera na 16.. drugo, automatski te koje je sasekao, ni kao rezerve nisu više u opticaju.. treće, zauzima komunistički pristup, da svakog koga prozove, mora da se oseti počastvovanim što ga je pozvao.. ne mora, jer i ako je čast nositi grb svoje zemlje za svakog normalnog čoveka, selektor mora da shvati da ti ljudi od igranja u klubovima žive! ne mislim da ikoga treba moliti, naprotiv, ali mora da postoji veći luft u kompromisima oko priprema, ako želimo da budemo u najjačem sastavu.. i to bez ljutne i bez sujete! u ovom slučaju, Bobi je pogrešno postupio i to na savet očito svog menadžera! pogrešio je, ali Đorđevićda je bio pametan. trebao je da njegoov priključenje posle turnira uslovi boravkož uz tim..barem na klupi.. znajući selektorov mentalitet, sigurno je prekinnuo svaku daljukomunimaciju. kada ga je ovaj zvao.. u ostalom. šta treba Bobi da kaže. što ga ovaj zbog glupog razloga i nerealnog nije vodio na svetsko prvenstvo, čak ni na pripremama mu nije pružio šansu da se bori za tim? a to što se ovaj plaši zbog povrede. realan je razlog i mogao je fa ga poštedi, a na pripremama je mogao da mu traži da ide glavom u reklame, ako treba. pa onda da sudi o strahovoma!

Raduljica prvi centar?

pre 7 godina

@pa da
Ne lupam ja nista, samo sam konstatovao da ih nikada vise nece zvati, a ne ko je otpao i ko se zahvalio! Guduric je takodje otpao, pa ga je vratio jer je bio pri ruci! Vratio bi on Milutinova umesto Zagorca da ne igra i on letnju ligu, zato i kazem da je on u istom problemu, pa ga nece nikad vise zvati (otisao u USA, izdao naciju, itd...)
Ti hoces da kazes da ce posle "zahvaljivanja" Zagorac biti pozvan opet? I on je odmah proglasen izdajnikom, a selektor je dao cinicnu izjavu da mu zeli svu srecu u letnjoj ligi. Ja sam siguran da ga nece vise zvati, osim ako ne stekne specijalan status kao neki igraci koji se pozivaju "po navici" (Bircevic, Milosavljevic, Micic...).
Zagorac se zahvalio jer je shvatio da nema sanse da ide u Rio, pa se posvetio svojoj karijeri, a Guduric se ponovo javio jer ostaje ovde, a ako se Macvan ne oporavi, imace solidnu sansu da ide umesto Dangubica, zar ne?
Ko je uopste lud da celo leto baci na trcanje za "zakucanim prvotimcima" samo da bi bio eventualno pozvan za godinu-dve, pa da opet bude precrtan u prvom krugu?
Kosarkasi su ljudi, a ne zivotinje, tako da taj sistem ker-povodac nece dugo funkcionisati.
Uostalom mogao je Bobija da zove na pripreme "umesto Zagorca", pa nek trci, nek se bori, makar za mesto treceg centra (vise bi znacio od Stimca, cak i ako bi igrao 5 minuta po utakmici kao rezerva rezerve!)

van der fart

pre 7 godina

konacno tacka na celu pricu. bobi, doneo si pravu odluku. porodica je najbitnija. sale, imas pravo za Sve sto si saopstio, ali ima tu i nekih drugih faktora. nece biti lako bez pravog centra u ekipi, al sta da se radi. mnogo mi je zao zbog cele situacije. place mi se

Diplomatski

pre 7 godina

Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne...Sasa Djordjevic uvek dosledan?

Milosav

pre 7 godina

Dajte ljudi ne sudite ni jednom ni drugom, za mene su obojica u pravu, Bobi trebao da potpise kontrakt zivota, Sasa zeleo kompletan tim od pocetka, sve je jasno. Ne pravite od muve slona. U svakom slucaju zelim nasoj reprezentaciji da osvoji medalju.
Napred momci pokazite im ko je Srbija!

Gde ste?

pre 7 godina

Ima li ko od tolikih kosarkaskih legendi i autoroteta da nesto kaze o ovome ( sem par izuzetaka) ili cekaju da prodje Rio, sto da se zalecu.

Luckey

pre 7 godina

Njegovo je pravo da ga ne pozove, posto je on selektor. Ali isto tako se secam kada je rekao Savanovicu da racuna na njega pre priprema. Covek je pomerio godisnje odmore i preuredio celo leto da se stavi na raspolaganje reprezetaciji. Onda ga Sale nije pozvao i ovaj je ostao u soku. Tako da Sale ukoliko ne napravis uspeh sve je na tvoju dusu.

Logičar

pre 7 godina

Ljudi, mnogo se ložite. Kako na jednu, tako i na drugu stranu. Ako ste tako sigurni u svoje stavove o tome kako će proći reprezentacija na OI, posle ove odluke, požurite u kladionice i uplatite po 1.000 evra. Mnogo je l'? A koliko su uložili Sale i Bobi u svoje odluke? Cele karijere, a to je mnogo, mnogo više od 1.000 evra. Mislite o tome, pre nego što počente ostrašćeno da komentarišete.

yup

pre 7 godina

Meni je krivo samo zbog Zagorca. Decko je talenat i treba da ode u Ameriku da napreduje, bas kao sto je i Jokic uradio. Zavrsio se turnir, odradio je cele pripreme i mislim da ga nezasluzeno proziva sad. Za njegovo dobro, a i za dobrobit reprezentacije u buducnosti je da radi na sebi.

Gundulicev Venac II

pre 7 godina

Saopstenje umesto razgovora to ne sluti na dobro i vodi u nova jos sumornija saopstenja.
To slusamo predugo citav jedan zivot.

milannbg

pre 7 godina

Čovek vredi onoliko koliko se drži datih reči i obećanja.To važi za sve pa i za selektora.A mi sa dužim pamćenjem pored dobrih stvari pamtimo i loše postupke.

Zoran

pre 7 godina

Jedino mi je zao za - Prosle godine u Euroligi protivnicki centri nekako su delovali izgubljeno protiv Bobija. Narocito prvo poluvreme kad je Bobi bio najbolji strelac za CZ skoro svake utakmice.

dax

pre 7 godina

Ako napravi rezultat bravo, ako ne neka obrazlozi zasto nije i tacka. Na OI ce se videti da li je bio u pravu ili ne. Meni licno ovo lici malo na sujetu, ok da su igraci slicnih kvaliteta, ali koliko god mi Stimac bio drag, Bobi je izmislio kosarku za njega. A sta je sa Muslijem, ne znam zasto on nije pozvan bar na siri spisak, nisam procitao nista vezano za njega? U svakom slucaju, ekipa je i ovako jaka, ali moze da bude i jaca. Videce se sve na parketu...

trica

pre 7 godina

O kakvoj 2017. se priča. Čovek ima 28.god, a ne 18, i s obzirom na obaveze koje ga čekaju u NBA, na njegovu fizičku građu, teško da će biti na današnjem nivou