Olimpizam 230

Utorak, 12.07.2016.

16:09

Ražnatovićeva poruka selektoru Đorđeviću?

Miško Ražnatović, verovatno najuticajniji košarkaški menadžer u Evropi, oglasio se na ’tviteru’ zanimljivim porukama.

Ražnatoviæeva poruka selektoru Ðorðeviæu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

230 Komentari

Sortiraj po:

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ovo je samo zakuvavanje od strane jednog licemera a nema veze sa istinom, mislim da, iako spadam u nekolicinu ovdasnjih koaja nemisli da bi bila bolji selektor od saleta, postoji covek koji odlucuje ko igra za reprezentaciju i kraj price.Ko god bi da pljuje ove momke nek se prebaci na neke od susjedskih sajtova i ostavi nas na miru da navijamo za nase.

Zagot

pre 7 godina

@Ivan78bg

Zasto nije dobijao vecu minutazu u San Antoniju? Pa za tu minutazu je davao bas bas dosta poena, a i imao ju je beskonacno vise od naseg prvog centra Raduljice koji je igrao u tada jednoj od najgorih NBA ekipa Bucksima, i grejao klupu celu sezonu bukvalno. Ili sto ne spomenes minute Kuzmica koji je takodje bio uzdanica naseg selektora?

Realno, Bobi ie mnogo napredovao u NBA, a i pre toga je bio najdominantniji centar EL. Pa meni se place sto necu da gledam njega i Teodosica, pa oni bi pravili show! Jos uvek se nadam da ce sujeta Saleta da se stisa i da ce da misli na tim, jer Raduljica odigra lose svaku 2.,3. tekmu, dok Stimac sluzi da se on odmori, znaci neki skok neka odbrana i to je to; zablista u jednoj tekmi na turniru. Tako da smo bas slabi tu... A za ovo da je spor i los u odbrani, pa pogledajte sta je rekao Dramond kad je Bobi dosao u Detroit, pisali su i na B92.... Svi, bukvalno svi smo prosle godine protiv Litvanike rekli sto nije Bobi tu, jer sa ekipom koja igra jaku odbranu sa nasim tankim centrima kad stane sut mi smo nista. A bilo je jasno jos u januaru da Bobi nece moci da igra kvalifikacije zbog ugovora a Sale se iznenadio kao, ma daj molim te, to su price za nekoga ko se ne razume u kosarku...

Tako da pustite vi te decije fore "sta ce nam ionako je spor; ima malu minutazu; lose igra odbranu". On je trenutno nas najdominantniji centar, i ima 28 godina, treba to iskoristiti kad ima zelju da igra!

ja

pre 7 godina

Ovde se ne radi o tome da li Boban treba da ide u Rio ili ne nego uticaj menadzera na reprezentaciju.Pazi,Raznatovic naso da proziva Saleta.Sta li menadzeri rade tek iza zatvorenih vrata strah me da pomislim.

Kum

pre 7 godina

Na jednoj strani Djordjevic, Bodiroga a na drugoj Misko i Nebojsa.... Za mene nema dileme
(Realno, 12. jul 2016 22:13)

Moku i Danilovica si zaboravio?

Kakve veze ima Covic sa ovim??

Vi ozbiljno zbog klubastva unistavate sansu za medalju???

Miks

pre 7 godina

Bobi mi nije jasan u dve stvari: zašto odmah nije rekao selektoru da ne može da igra kvalifikacije nego mu otkaže u minut do 12 i drugo zašto nije bio sa ekipom tokom kvalifikacionog turnira? Sedi brate na klupi, slušaj selektora, navijaj, bodri svoje drugove! Moglo je ovo mnogo bolje da se odradi jer nemam sumnju u Bobijevu želju da zaigra za svoju zemlju, ali mislim da trenutno poziv za Rio nije zaslužio.

Kum

pre 7 godina

Na malo bolje obavestenim sajtovima, Gober je bio povredjen. slicno nesto kao Bjelica. A Batum je resavao ugovor i dosao da odigra odlucujucu utakmicu protiv Kanade. A Gospodin Menadzer samo neka doliva so na ranu. Nije mu strano da pravi cirkuse, pa na primer Spanulisa povede u Olimpijakos iz Panate.
(slash, 13. jul 2016 10:48)

I Bobi je ponudio Saletu isto sto i Batum Francuskoj, ali je Sale odbio.

slash

pre 7 godina

Na malo bolje obavestenim sajtovima, Gober je bio povredjen. slicno nesto kao Bjelica. A Batum je resavao ugovor i dosao da odigra odlucujucu utakmicu protiv Kanade. A Gospodin Menadzer samo neka doliva so na ranu. Nije mu strano da pravi cirkuse, pa na primer Spanulisa povede u Olimpijakos iz Panate.

djema brdjanin

pre 7 godina

Koga sada izbaciti od ovih koji su igrali kvalifikacije?i ubaciti Bjelicu i Macvana-Evo neka oni kazu.Ja bih dodao ako se ne gleda interes,nego zasluge,onda pored Marjanovica netreba da idu ni Bjelica i Macvan i gotova prica!A taj isti Djordjevic da je malo bolje spremio ekipu protiv Litvanije,nebi bilo ove halabuke!

murajsam

pre 7 godina

evo ja mislim da nam Bobi neće toliko nedostajati koliko neki drugi igrači,poput na primer Lučića ili Muslija...ali meni bi sad toliko bilo interesantno da vidim šta bi bilo kada bi Bobi otišao u Rio...toliko, da se plašim, ako ne ode, da če mi turnir biti u neku ruku dosadan

aleksa

pre 7 godina

Odajem priznanje Ražnatu kako iskusno doliva so na ranu velikom i bezgrešnom Sali. Čovek zna šta mu se sprema u Brazilu, pa ga sada ovime dodatno ponižava još pre nego što je sve i počelo. Za neke će biti žalosno gledati kako mali Đokica i njegovi ljubimci Štimara i Radulja pucaju po svim šavovima od takvih amaterskih ekipa kao što je Australija, Venecuela ili čak Hrvatska... Ali neki ćemo u tome i da uživamo!!

Deki

pre 7 godina

A niko se ne zapita kako je Bobiju "zabranjeno" da igra za Srbiju prošle godine?
Ko je to sebi dozvolio da laprda o povredi stopala...
Pa ove godine ponovo napeto do poslednjeg momenta ...
Pa jel mislite da će ostalih 11 biti spokojni da igraju sa likom kome se za reprezentaciju ili igra ili ne igra...
I budimo realni, on u napadu možda daje prednost, ali u odbrani je spor, nema prgled i bandera za iskusne centre...
Svi ovi koje kao nabrajate su zadnja dva turnira ginuli i postigli uspeh ...
Svi ste zaboravili kako su sudije pustile Litvaniji gotovo ragbijašku igru ..
Svi ste zaboravili koliko je ovih koje gurate u reprezentaciju uvek imalo preča posla celo leto dok su se drugi znojili ...
Obradović je jednom poklekao i pozvao sve starlete na turnir kom smo čak bili domaćini i nije nas bilo nigde ...
Ajd , ostavite momke i Saleta da se spremaju, tu su oni koji hoće i koji se trude, a ne oni koji bi da se slikaju...

Kao dan

pre 7 godina

Ovde je bar jasno.

Sta ce Radulja da igra ako Boban dodje?

A vidi se da upravo on ima jak uticaj u ovoj selekciji. A i dobar odnos sa Djordjevicem.

Sada je svakako kasno.

Jedino bih voleo da se Boban javi i kaze da se slaze sa selektorovom odlukom (iako nije kriv).

Da se ne zatvore vrata njemu na duze vreme. oze zdravlja svake godine ima takmicenje.

mmajstor

pre 7 godina

za koga radi ovaj menadzer? Jasno je protiv koga radi. Pozivam finansijske institucije republike Srbije da postupe u skladu sa antimonopolskim zakonom, gde nije moguce da pojedinac tj jedna kompanija drzi vecinski deo trzista, a u ovom slucaju je to oko 90 posto.

Saša

pre 7 godina

Nije problem sto nije igrao, ali ako je vec bio u Bg-u, sramota je što nije došao na utakmicu. Mačvan I Bjelica su povredjeni, ali su bili uz tim.

Ivan78bg

pre 7 godina

Zasto mMrjanovic nije imao vecu minutazu ako je tako vrhunski centar?Sale je uspeo da vrati repku u krug ozbiljnih kandidata za medalju u svim takmicenjoma.zaboravili ste pre njega koje je stanje bilo?

jojj

pre 7 godina

Taj isti Miško je menadžer i Nikoli Jokiću. I izorganizovao mu poslednjih dve, tri godine tako da je već sada nova zvezda NBA i najbolji igrač reprezentacije. A radio je sve suprotno od onog što su "stručnjaci" ovde pisali po komentarima.

Deki

pre 7 godina

Čim se ovakvi mešaju u reprezentaciju, tek sad ne bih Bobija pozvao. Štimac je manje kvalitetan, ali uvek gine za Srbiju, tako da ima moju podršku.

Miroslav Krnjic

pre 7 godina

Čitam komentare i vidim koliko smo Glup narod ... svi brane Saleta, a pljuju Miška ... tuga ... A šta Miško ima od ovih tzv "pritisaka" ? ... Ništa, apsolutno Ništa!! ... Bobi je potpisao ugovor i nije mu potrebno da se cima za Reprezentaciju, ali čovek lepo rekao da hoće i šta je bio problem ...

Miškove prozivke su "poziv" Saletu da promeni odluku !! Jer očigledno i Miško i Sale znaju itekako šta je konačna odluka ...

Da podsetim ... Pre MESEC dana Bobi daje izjave i lepo objasni kako i šta je ... BUKVALNO SUTRA DAN javla se Sale i kaže BOBI NE ŽELI DA IGRA !!! ... Čudno ... Sve to je Miško najavio pre 2-3 meseca ... Bobi nije hteo da se prepucava preko novina nego se lepo povukao ...

Koliko je Sale tvrdoglav videlo se u PAO ... Gurao je "svoju" ekipu Radulja, Kuzimić, Pavlović, i svi znamo kako se to Završilo ...

Sale se na žalost još NIJE DOKAZAO u nekom klubu !! ... daj bože da grešim ... Sa reprezentacijom je druga priča, jer to su naši igrači i svaki selektor može da tera svoje ...

Ono što mi se NE SVIĐA u našoj igri je da mi i dalje PEGLAMO TROJKE više od Litvanaca ... da da na prošlom takmičenju smo imali 26+ pokušaja po utakmici za TRI ... za sada nas ide Šut ... ali sigurno da neće uvek ići ... šta onda ?? ... Radulja i Štimara za unutrašnju igru !?!? ... koji smeh ...

jorgovan

pre 7 godina

A ne znam zasto su ovoliko sujetni svi nasi selektori,ne samo u kosarci vec i u drugim sportovima. Ne kazem da Djordjevic nije u pravu ali mislim da se mora imati razumevanja za datu situaciju kada gracu zavisi karijera i sledeci ugovor u NBA ligi.Kako je Kole stavio interese nacionalnog tima na prvo mesto i pozvao igrace koji nisu igrali kvalifakcije a imaju kvalitet.I Batum bi bio u istoj poziciji da nije mnogo ranije potpisao ugovor. I Duda je ranije imao slicnih situacija sa raznoraznim igracima. U svakom slicaju Sasina je poslednja.

наопако

pre 7 godina

Уколико је истина да је Ђорђевић забранио Бобију да буде уз репрезентацију док се не среди уговор (али да овај не игра за репрезентацију) , онда је то друга ситуација.
Испашће да је био велики играч а мали човек.

zinjo

pre 7 godina

Podrska Saletu u svakom slucaju, a ti Raznatovicu mrss.... ebe se tebi za reprezentaciju, samo licni interes je ovde u pitanju. Zao mi Bobija, propustice najvece takmicenje, ne svojom greskom, prosto takve su okolnosti. Bicemo jos jaci s Bjelicom.

gojimir

pre 7 godina

Rudi Gober odigrao je već dva reprezentativna ciklusa sa Francuskom, Marjanović nije ni jednu utakmicu za Srbiju. Sam je odlučio da ne igra kvalifikacije iz straha od povrede, kao da se Teodosić, Jokić, Raduljica... ne mogu povrediti. Svi reprezentativci imaju prava da se ljute, čak više nego sam Đorđević. Zaboravite ljudi na Marjanovića, on je reprezentativac Srbije koliko i Zibers.

Bane

pre 7 godina

Sale menadzerise kroz reprezentaciju. Prvo je trazio klub Kuzmicu, a sada Raduljici. A zasto posle sjajne sezone nema Muslija, cak ni u sirem krugu igraca?

hm

pre 7 godina

Djordjevicu, ako sada poklekneš i dozvoliš da ti se drugi mešaju u izbor igrača, nikada nećeš biti pravi trener! Imaš svu podršku da ostaneš dosledan, pa makar bili i ispod šestog mesta!

Zoran

pre 7 godina

Ljudi, ajde da budemo jednom realni. Boban Marjanovic nije uopste naivan kao sto deluje, a uz pomoc Miska to jos opasnije kombinacija. Svaka im cast i Misku i Bobiju za posao koji rade. Ali, Sale je pitao Marjanovica je li hoces da igras i bili su na vezi i ovaj mu obecavao da hoce. Djordjevic zbog toga nije zvao Muslija, Kuzmica ili recimo Ercega (koji ne igra, ali mogao bi da znaci ovoj repki da rasiri na 4 ne smes ga pustiti da sutne, a onda Jokic moze i Radulja da lakse rolaju na 5), ne kazem da su oni vrh igraci, ali bolji su od Stimca koji ima veliko srce i onda kada je doslo vreme da se igra Bobi u minut do 12 promenio misljenje. Naravno da je bitan ugovor i egzistencija, ali ne mozes biti takav covek i dovesti ljude pred svrsen cin. I sada ovi pritisci na Saleta, deluje ruzno. Ne kazem da ne bi znacio, bi i te kako, ali da sam na Saletovom mestu ne bih ga poveo da je Jokic, a ne Marjanovic. P.s. Nikada ne pisem komentare, ali mi je muka od pravljenja Bobija i Miska nevinascima. Imamo repku koja moze samo do medalje uz atmosferu, nisu to zveri kao sto sno imali ranije pre dve decenije i jace. I da ih ne diramo zbog Bobija, koji nije u zivotu napravio 5 penala u Zvezdi, a to rade samo Ameri. Pametnom dosta.

rashomon

pre 7 godina

Miško da uči Saleta košarci. Saša Nacionale Đorđević je više zaboravio o košarci nego što će moj miško ikada naučiti o ovoj igri.

DarkoM

pre 7 godina

Ja ga isto nebi pozvao, nije hteo da igra kvl. i gotovo. Menadzer sada samo vrsi pritisak i moze da urusi atmosferu, a da nam Marijanovic bas treba i ne treba. U napadu je dobar ali u odbrani rupa i zato prosle godine nije se naigramo. NBA je pozitelj i to se vidi na Jokicu a Boban je nesto kao i Krstic, dzaba 20pp po utakmici ako ne igras odbranu.

dragan

pre 7 godina

Marlon,
Posto uzimas 1995 za poredenje, onda bi terbalo da znas da Divac tada nije igrao kvalifikacije, ironije radi, nas najbolji centar, zbog obaveza u NBA. Ne razumijem zasto se tolika frka dize kad je pola godine u naprijed bilo najavljivano da Marjanovic nece igrati kvalifikacije. Sve mi to vise smrdi na konflikt imzedju Djordjevica i Raznatovica

323

pre 7 godina

Kako ce Sale svima vama da zapusi usta posle OI..nevidjen pritisak da drugi budu selaktori i odlucuju ko ce da igra? Sta se ovo desava sa ovom zemljom? Da li se isto radi u drugim zemljama? Ostavite selektora i igrace na miru!!

Konfučije

pre 7 godina

Kod nas je kult ličnosti sveprisutan. Bilo ko da zasedne na neku poziciju, institucija koju predvodi postaje svojina. Pa vidimo da se daju ruke i glave.... Kao što i ime kaže svi su oni reprezenti Srbije. Ali ne i kod nas.

Sale nacionale, bio i ostao

pre 7 godina

Ala se namnožilo u ovoj zemlji raznih bahatovića koji misle da sve mora da bude onako kako oni hoće. E sad su naleteli na Saleta koji ne dopušta da mu takvi komanduju i dobro je da imamo bar jednog takvog čoveka u ovoj propaloj sprdačini od države. Sale i momci koji su izborili plasman na Olimpijadu imaju 100% podrške svih pravih ljubitelja košarke i svih normalnih ljudi, a botovi mogu da laju koliko hoće, tj za koliko su plaćeni.

Hulkenberg

pre 7 godina

Sto je Sale ovako prolupao da mi je znati..bas ne postoji racionalno objasnjenje zasto ne pozvati onako posebnog i dobrog igraca kao sto je Bobi..a u pm,lud smo narod skroz!!!

4k4.Dex

pre 7 godina

Francuzi Spanci Ameri a pogotovo komsije obozavaju te Sale. . sad imaju neke sanse da nas dobiju. Vidi pa im jos malo olaksaj. jooooj ako izgubimonod hrvatske slucajno nikad ti necu opristiti!

zoran m

pre 7 godina

moje licno misljenje je da je nas selektor sale nacionale u ovom konkretnom slučaju ispao veoma sujetna ličnost. Sve i da ostavimo po strani...ali Bobi je potpisao ugovor u medjuvremenu koji ga sa egzistencijalne strane resava do kraja života. Da nam je potreban na OI jeste...i to nazalost Sale zna...ali 99% nece sebe potisnuti upravo zbog sujete...živi bili pa videli...pozzz

zzzzz

pre 7 godina

Pa i na Svetskom prvenstvu 2014 smo igrali sa Raduljicom, Katićem i Štimcem na centru. Pa smo pobedili i Francusku, Italiju,Brazil i tako dalje. Individualni kvalitet ništa ne znači bitan je tim. Pogledajte Italiju,sve NBA zvezde, a nisu se plasirali na OI.I na kraju sva odgovornost je na Saletu. Sada ga pljujete, a isti ti što ga pljuju hvaleći ga ako uzmemo medalju.

Coa

pre 7 godina

Dobro se sećam da je pre nekoliko meseci Miško gostujući na jednom tv kanalu rekao da će Jokić igrati za reprezentaciju, a da će Marjanović najverovatnije preskočiti kvalifikacije zbog NBA ugovora. Zato mi nikako nije jasno kako je sva ova zbrka nastala kada se već odavno znalo šta će biti.

kinez

pre 7 godina

Klasičan srpski slučaj:
Saletu treba, ali neće
Bobiju ne treba, ali hoće.
21 mil$ centar hoće - trener bez iskustva i trofeja nekad extra košarkaš i nacionalni idol makar i ostao bez posla posle OI, neće.

RAS

pre 7 godina

Da sam na Bobijevom mestu radije bih da se ovaj zalaže protiv mene nego obratno. Jako mi je žao što Bobi neće biti u timu, sa njim bismo bili jači bar 30% ali greška je njegova, to je sigurno. Umesto da sa drugovima gazi sve pred sobom on će pored TV—a kao prosečan Srbin da posmatra ono u čemu je trebalo da ima glavnu ulogu.I nije to pitanje sujete, brani se institucija, kult reprezentacije. Treba svakom da bude jasno da ne može bez posledica da otkaže svojoj zemlji.Podrška legendarnom Saletu i njegovim momcima!

NoName

pre 7 godina

Cela priča, od samog početka, je bila njegovo maslo.
Valjda je svima napokon jasno da su nam menadžeri, kao ovaj gore, urušili sistem stvaranja reprezentativnih selekcija. Kako u košarci tako i u fudbalu.
Takvi, kao ovaj gospodin gore, ne smeju da se mešaju na ovaj način. Ovaj njegov postupak treba najoštrije osuditi od strane svih pravih sportskih radnika u Srbiji.
Jasno je svima kao dan. Čoveka interesuju samo procenti od ugovora. Nije tom stalo ni do igrača ni do bilo kakvog tima. Lični interesi su u pitanju i ništa više...
(Djole, 12. jul 2016 16:45)

U cemu je problem? Raznatovic je na svom tviteru objavio istinu, nista nije oduzeo, nista nije dodao. To sto neke istina boli nije njegov problem. Druga stvar, pricas o licnim interesima, ja koliko vidim Misko je za to da se Bobi pozove u tim. Koji je Miskov interes da Bobi igra u Riju. Da te podsetim, Bobi je potpisao ugovor, znaci Misko je svoje procente uzeo bez Olimpijade. Sa druge strane imamo selektora koji vuce igraca bez tima ( Raduljica) u Rio. Sta mislis, ko ce da uzme procente od Raduljice? Znaci igrac bez tima moze, ali igrac iz NBA ne moze, ili MVP trece najjace lige na svetu ( Musli) takodje ne moze.Kad vec pricas o licnim interesima, mozes li da nam objasnis kako je moguce da za MVP-ja trece najace lige na svetu nije bilo mesta cak ni medju 24. Mozda smatras da je Stimac bolji? Ili su mozda licni interesi u pitanju. Samo se ovog puta radi o selektorovim interesima.

neko iz gomile

pre 7 godina

Ljudi nece zvati Marjanovica to je 100% sigurno a tek ne posle ovakvih prozivki. Moze samo sada na se napravi neka odvratno,tuzna i licemerna atmosfera izmedju Saleta i Marjanovica. Sale pokusava da istera neki princip ( mada licno mislim da je napravio "gresku u koracima" sa Bobijem) koji koliko to sad glupo izgleda mozda i bude dobar za repku. A ako se ispostavi da nas razbiju preko centarskih pozicija a sva je prilika da smo malo tanji tu, sto zbog centimetara,sto zbog forme sto zbog realnog kvaliteta, treba se zahvaliti Saletu i zatvoriti mu vrata KSS. Za sada Saletu treba dati podrsku jer je on najodgovorniji za rezultat na OI. Mozda ovo moje razmisljanje izgleda po malo paranoicno ali je sigurno manje komplikovanije od ove sapunice sto su napravili Sale, Bobi, Misko i KSS. Srecno nam bilo bez Bobija na OI..

Monégasque

pre 7 godina

Od kad je Djordjevic trener Srbija je UVEK bila ispred Francuske! poz
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stanislav, 12. jul 2016 17:05)

A prosle godine u mecu za trece mesto?

Divos

pre 7 godina

У реду, Венсан Коле ће за ОИ (можда) дати предност Гоберу у односу на Моермана. Добро, па?
И шта сад? Е ако је тако урадио Коле, мора и Сале. Е јес' логика.
Узгред, и није добра ситуација за поређење. По много чему.
Гобер је, за разлику од Бобана, више дефанзивно оријентисан центар (по мени најбољи центар НБА у одбрани), млађи 4 године (тј будућност француске кошарке) а реално и бољи од Бобана. Има у свом НБА лубу (Јути) кључну улогу за разлику од Бобија који је у Спарсима (иако је имао добре бројке, али и играјући када био мечеви били решени) био "строги епизодиста".
Гобер је у репрезентацији био на СП 2014-е, и ЕП 2015-е, значи у "систему" је, уигран је и уходан са саиграчима, постао је и страшно важан за француску репрезентацију.
Бобан није део ове репрезентације од ЕП 2011 (Када је као 3.центар имао минорну улогу, на пример шутирао је 1-7, ово помињем за оне који омаловажавају нашег 3.центра на ОКТ Штимца, који је шутирао 8-13), да би се увео у "систем" играч таквих деимензије треба време, да се цео тим подреди Бобану, и у нападу, апосебно у одбрани (јер Бобан за разлику од Гобера уопште на пик не излази), и тек тада Боби може бити користан. Но, времена нема.
А и Боби (по наговору Мишка) је сам одабрао, није се појавио на прозивци.
А могао је Мишко узети и пример Батума, више је за поређење.
Но добро, како рече један наш поета, не веруј жени која пуши дрину без филтера и менаџеру чим зине.

Outsider pravi

pre 7 godina

Prošlogodišnje polufinale EP smo izgubili između ostalog i zato što AĐ nije poslednjih 7-8 minuta postavio dva ljudska napada. Sada se ne bismo mučili kvalifikacijama, a ovako već 'obeleženi' Marjanović ne bi ni bio tema, niti bi se njegovo mesto u 12 uopšte dovodilo u pitanje. Velika šteta što selektor ne proguta malo ponosa i time ne formira najjači sastav još od 2005. g. Faliće nam Bobijeva superiornost u reketu, kako ofanzivno, tako i defanzivno a najviše psihološki. Čovek poentira sa lakoćom, bacanja pogađa rutinski i strašno kapira situaciju na terenu. Sale je bio cool tip, ne znam čemu sve ovo...

Ja

pre 7 godina

Jedna st6var se mora znati, pricate ovde kao da je Bobi Dzordan ili Hakim, a on covek nije u formi, jednostavno je tako, nije igrao celu sezonu, presedeo na klupi, cim se zavrsila sezona eto njega na splavovima i jos bi da preskoci pripreme pa da igra, moze, al ako je Dzrodan, a posto to nije necemo ni ulaziti u to koliko je nekorektan ispao zadnja dva puta, a mnogo je ispao nekorektan, ovo angazovanje botova i menadzera protiv selektora i drugara iz tima je skandal.

mrmlj

pre 7 godina

zamislte sledecu situaciju - samo jedan igrac je dovoljno blizu da moze da se baci po loptu i da spasi stvar za reprezentaciju sli pritom ce pasti u gledaliste i polimiti se preko stolica. da li biste radije da taj igrac bude stimac ili bobi? za stimca sam siguran da bi se bacio pa makar i u gipsu zavrsio i to bez ugovora za sledecu sezonu. nisam bas siguran da bi bobi uradio isto. nekada bolji igrac nije bolje resenje za tim. nije kosarka matematika da se unapred zna zbir 12 brojeva. za mene stimac vise zasluzuje poziv jer je njegovih 100% sigurno bolje nego bobijevih 70%.

dejan radivojevic

pre 7 godina

neznanje naseg selektora je kostalo ovu drzavu 3,2 miliona evra,jesmo li to zaboravili gospodo? jesmo li zaboravili da je taj isti selektor morao da ide jedne godine sa zenom na more a ne da igra za reprezentaciju? on je tu da izabere tim i ja navijam za taj tim. ali kad budemo na olimpijadi 7. on lepo da ixadje i da preuzme odgovornost i da da ostavku a ne nema veze.a ovo sad sto smo razbili""strasni portoriko"" i sto nam je ekipa porodica i svi su braca,i svi su super znamo da se to sve raspada posle 2 poraza. ispade bobinajgori covek a taj decko svi znamo kakav je.

Kum

pre 7 godina

I zapamtite vise reprezentacija treba Saleta nego on reprezentaciju.
(bane, 12. jul 2016 16:59)

Naprotiv. Sale je i u Armaniju i u PAO doziveo brodolom.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Да би се у будућности ове ствари не би догађале, битно је пресећи сада. Бобија позвати, али на следеће такмичење. ОИ није заслужио. Није битан само садашњи резултат, већ су много битнији сви остали. Мене је и Јокић изненадио што игра, ти НБА играчи се никада нису ломатали за репрезентацију,а он је млад, сумњам да се сећа кошарке `90-их која је нешто и значила. Након тога катастрофа.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

pre 7 godina

Vidim po komentarima da se pisu svakavke gluposti ! Znaci nije problem sto je Bobi otkazao igranje na turniru, vec kada je to uradio(dan pred pocetak priprema) ! Tako da mi ovaj miskov pokusaj pravdanja toga nije bas najjasniji !? A meni jedino to nije jasno zasto je bobi cekao poslednji dan??? Da je odmah rekao bio bi uz ekipu dok ne potpise ugovor i siguran sam da bi ga sale sad zvao... Ali izgleda da je to sve bilo miskovo maslo, jer sam ubedjen da bobi nije takav covek !!!

nikola

pre 7 godina

To su nase, (Djordjeviceve) tupe naravi! Za dobro ekipe ON mora da se uštine i potisne svoj ego, jer u ovom casu bolje Bobi nego ON!
Onda takvu ekipu mogu da vodim i ja!

Marlon

pre 7 godina

'95 su kvalifikacije igrali Đorđević, Divac, Paspalj, Danilović...sve mega zvezde. Bobi danas neće. Ne da ne može, nego neće! Razumem ja i Bobija, ali ako nema onu stvar da rizikuje, nije potreban ovom timu, pa makar poslednji da budemo!

Realan

pre 7 godina

Nemam nista protiv nikoga, u prirodi sam tip coveka koji gleda svoja posla i ne mesa se u tudja. U ovoj, konkretnoj situaciji, zaboravljamo da je nakon dobijenog otkaza u Armaniju i poljuljanoog samopouzdanja Djordjevic dobio posao selektora Srbije. Nakon potpisivanja ugovora bukvalno se kleo, iako to nije trazeno od njega da ce se 100% posvetiti samo selektorskom poslu i da ga klupska karijera ne zanima. Nakon toga je oberucke prihvatio posao trenera grckog velikana i doveo tri nasa igraca u klub od kojih su dvojica direktno uticali na lose rezultate. Potom je najuren iz grckog kluba uz salve profinjenih uvreda od strane vlasnika i to je presedan u evropskoj kosarci barem u zadnju deceniju. Da ne pricam kako nas je urnisao sa taktikom protiv Litvanije gde smo izgubili medalju. Bobi je rekao prvo da hoce, pa se ispostavilo da nece, bas kao sto je i Sale rekao prvo ne pa oberucke prihvatio klupski posao. Gde je razlika?

bucca

pre 7 godina

Nije dobro za ekipu sto je stvorena podela za i protiv Bobija . Nikada nismo dobro prosli u slicnim situacijama ! Neki ce reci da to nece uticati na igrace , ali utice itekako ! Daj boze da sve bude OK !

Neznanje koje urla

pre 7 godina

Gotovo je u kojem god sportu ima mesta sa strane tu vise nema ni sloge,ni drugarstva,ni reprezentacije. Saletu je casnije da odma' da ostavku i cao kraj price bez reci jednostavno,pa kad je bio onaj zaboravih mu ime jel bese Aragones ako gresim nije bitno uglavnom jedan Raul napolje brate Spanija prvak svetski, evropski takodje kraj price,kod nas isto Paunovic svetski prvak sa tim momcima daj mu da radi sa njima do kraja cao kraj price kakav Muslin kakvi bakraci,tako i kosarka ako ti ne daju da radis cao SALE MNOGI CE TE RAZUMETI....

kopra

pre 7 godina

Posle svih ovih dana prepirke oko toga da li zvati Bobija ili ne, samo jedna stvar mi je jasna, a to je da ovoj zemlji ne treba ni Djordjevic ni Nole niti bilo koji drugi veliki covek i sportista iz jednog prostog razloga jer ih nezasluzuju. Blatiti ovde jednog Saleta, govoriti kako je ljubomoran na Bobijeve pare, je blago receno maloumno. Pa Djordjevica ce i njegove trojke i za 100 godina spominjati, a za Bobija nisam bas siguran. Stidi se Srbijo, jer nisi ni svesna sta imas!!

Duborg

pre 7 godina

Pa ako su to uradili Franuczi, je l to unapred znaci da je ispravno? Svaka cast selektoru, prave vrednosti moraju da se znaju. Marjanovic je novac stavio ispred Olimpijade, to je njegov izbor, koji isto postujem.

Marko

pre 7 godina

Ovo je stvarno da čovek dobije ospice. Ej, jedan Saša Đorđević, čovek koji je dao onu trojku u Istanbulu i onu trojku protiv Hrvata, koji je dao 40+ poena u istorijskom finalu protiv Litvanije, koji nas je kao selektor vratio na velika vrata u sam svetski i evropski vrh (da spomenem samo najblistavije momente u njegovoj karijeri). Zar u ovom društvu nema ništa sveto, zar je celokupan medijski i javni prostor u Srbiji u toj meri zatrovan? Njemu tamo neki Đera poručuje da se ne vraća iz Rija ako ne osvoji medalju bez Bobija. Đero i slični miševi, mrš u svoje rupe. Vi ćete Saši Đorđeviću da objašnjavate košarku, vama li će on da polaže račune!? Sledeći put kad pomislite na Sašu Đorđevića u bilo kom kontekstu, ustanite i ostanite da stojite u stavu mirno barem 15 minuta. Magarci nijedni!

dragan

pre 7 godina

brate, obozavao sam saleta, ali toliko sujete, kompleksa... uzas... zna da na dobrici bobiju moze da vezba strogocu I da ovaj rec nece reci na sve saletove prozivke po novinama. sale covek koji je uneo tu novinu tzv odmor od reprezentativnih obaveza, sad glumi ludilo. mada nije mu lako kad gleda kako bobi uzima sedam miliona godisnje, a on igrao za sicu koju je spiskao. I misko je u konfliktu interesa jer je mu je bobi klijent, a sale sa svojim raduljicom, kuzmicem, pecarosem nije?! mnogo konfliktna licnost, micov, velickovic, savanovic, bobi, milutinov, nedovic...

matador

pre 7 godina

@
Dzoni
A kao dodad se nije obezbedio
Hemofarm
CSKA Moskva
Mega
zvezda
San Antonio
Iz prilozenog se vidi da nije hteo da igra.Novac je vec zaradio za dva zivota.I sta sad,mars iz reprezentacije.

MORSKI PAS

pre 7 godina

Djordjevic je sujetan i tacka. A vi koji kazete i tvrdite da nije zasto onfa isti taj ne izadje javno na konferenciju i neka kaze "Bobana necu zvati zbog tog i tog......." tacka.

zulupn

pre 7 godina

Da jedan Aleksandar Djordjevic ce pustiti da mu menadzeri prave tim. Svaka cast Sale, pusti ostrascene komentatore, Sale je vecita legenda nase kosarke, a i kosarke cele Evrope,...... I Moka Slavnić je legenda srpske košarke pa šta onda?

Kum

pre 7 godina

Iz prilozenog se vidi da nije hteo da igra.Novac je vec zaradio za dva zivota.I sta sad,mars iz reprezentacije.
(matador, 12. jul 2016 17:01)

Ti si samo ljubomoran, i to je evidentno. Ovde se radilo o 21 miliona dolara, dete. Lako je tudjim .... gloginje mlatiti.

mesalica

pre 7 godina

Pocinjem da paranoisem da Raznatovic mozda ima nesto sa Djordjevicem odlaskom is PAO-a. Covek se, potpuno neprimereno, u sve mesa i pokusava da promeni zlatna pravila nase kosarkaske tradicije. Obzirom da mu to sa Djordjevicem vec jednom nije uspelo, moze biti da mu strasno radi iza ledja...

blaza

pre 7 godina

Danas sam opet gledao Saletovu konferenciju posle Portorika i ubedjen sam da Bobija nece zvati. Na moju zalost.On Bobiju samo zamera sto je tako kasno javio da nece igrati na turniru da je na vreme javio Bobi bio isao za Rio.Ovako na moju žalost nece ga pozvati.

idi begaj

pre 7 godina

Meni je Marijanović simpatičan lik ali sam je izabrao Nba ispred reprezentacije tako da koga nema bez njega se mora.
Podrška Đorđeviću….

lala hamburger

pre 7 godina

Podrzimo nacionalni tim i selektora,kao kulturno neostrasceni ljubitelji kosarke.Zaista je na mestu neciji komentar,zasto doticna beobasket zvezda nije bio uz svoje drugare i svo vreme.Kao ex sportista znam koliko moze biti neprijatno sportisti,ako se ne uklapa u sportsku sredinu.Zato molim javnost da bude uzdrzana u komentarima vulagarnog tipa.Podrzimo Saleta i momke...a Bobiju pozelimo u zdravlju da uzivava u svojim jos nezaradjenim novcima.Zivela Srbija!

Sejn

pre 7 godina

Jao kad vidim ko ostavlja komentare muka me uhvati. Ovde 90% komentara ostavljaju klinci rodjeni fazon 2000 ili posle ili ljudi koji imaju dijagnozu. Napisao neko Sale ljubomoran na Bobija, e moj ti.... Taj Bobi koliko god mozda bio dobar covek, moze da trenira 12 sati dnevno i nikada ali nikada nece biti Sale Nacionale.... 41 poen Litvancima u finalu posle embarga, covek u transu, bez straha.... 3 Huventudu u poslednjoj sekundi (iako sam navijac Zvezde, svaka cast) i 3 Hrvatima u poslednjoj sekundi iako su i cistacice u dvorani znale odakle ce da sutne i kako, nije im vredelo. I onda dodje neko deriste ovde da ga proziva, to je prosto da se coveku zgadi sve.

conflict of interest

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.
(z, 12. jul 2016 16:27)
Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...

Probajte da to budete u USA u isto vreme pa ce Vam objasniti. Bilo koja dva posla u kome jedan moze da utice na drugi se mogu smatrati konfliktom interesa, na primer nijedan drugi agent nije u situaciji da proda Megi igraca, to tom agent daje automatsku prednost u odnosu na ostale agente, i onda udruzenje agenata reaguje... a advokati trljaju ruke

miroslav

pre 7 godina

Nikad odvratniji pritisak na selektora preko placenih tekstova koji ne prestaju vec 15-20 dana. Te Bobi ide na kamp CZ, te Boni sa Toni Parkerom, te Bobi ovde, te Bobi onde...vise se pisalo njemu u ovih mesec dana nego o Jokicu. Ako je Djordjevic rekao - ne ide, svi mediji treba da to prihvate i da prestanu da guraju Bobija u repku. Ostavite na miru ove momke sto su se izborili za Rio, neka odu na Kop, neka se spreme, pa sta bude, bice. A Bobi, dovidjenja, srecan put.

skr

pre 7 godina

- "Djordjevic je previse navijacki nastrojen, zove samo partizanove igrace" - pola ekipe igra/igralo za zvezdu
- "Ima neki problem sa Bobijem, sad ce sigurno zvati "njegovog" Kuzmica" - Zamena za Bobija Stimac
- "Djordjevic je prevara, provalili su ga u Pao-u, ne prolazimo grupu" - prolazimo grupu lagano
- "Sale nema pojma, grupa je bila laka, sa ovakvom igrom necemo uspeti da se kvalifikujemo" - dominanto se kvalifikujemo uz odlicnu igru i atmosferu
- "Stimac mozda nije sjajan ali donosi potrebnu energiju i kljucan je za atmosferu" Sad izbacite Stimca, nije ni za...

Ne daj boze da Sale osvoji medalju u Riju, sta ce li vam onda smetati?

život u iluziji

pre 7 godina

Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...
(m, 12. jul 2016 16:52)

Nije zbog prehlade već zbog promaje.

Mihajlo

pre 7 godina

Poredjenje Gobera i Marjanovića nema veze s vezom,Gober je tri puta kvalitetniji igrač.Vidim da mnogi osporavaju Raduljicu,kratko pamćenje imaju,čovek je objasnio svima na SP kakav je igrač,pa je i te Francuze razbio.

Sasa Ljuboja

pre 7 godina

Sale Djordjevic radi svoj posao veoma uspesno i snosi odgovornost za to. Napravio je odlicnu atmosferu u timu, podstakao sjajnu timsku saradnju i ako mislivda dolazak Marjanovica to moze narusiti ja ga podrzavam.
Srbija bi bila mnogo lepse mesto za zivot kada bi svi koji pljuju Djordjevica svoj posao radili samo 10% marljivo i uspesno u odnosu na to kako Djordjevic godinama radi svoj.
Ja Bobija mnogo vise volim od Djordjevica, ali Sale samo napred po medalju u Riju (sta god da odlucis za sastav) :-)

M

pre 7 godina

Sumarno citav slucaj na obe strane nije pitanje principa vec interesa!
Ko misli da je tim bez Bobija bolji za ovu priliku uredu, postoji i druga skola misljenja, bilo bi lepo izostaviti u svemu uzvisene govorancije.

sportikus

pre 7 godina

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001833#!careerstats

Moerman je igrao za Banvit!Tako da, Misko ne ....

Kum

pre 7 godina

Od kad je Djordjevic trener Srbija je UVEK bila ispred Francuske! poz
(stanislav, 12. jul 2016 17:05)

O boze, ko sve komentarise...

Bas Francuska nas je dobila prosle godine u borbi za bronzu. Nema bre ni godinu dana!

Paja

pre 7 godina

Da vidim kada ce ponovo da se pojavi Djordjevic u Areni ili Pioniru nikad vise od prvog dana sam pisao da mislim da je rano da on bude trener reprezentacije jer niti ima trenerskog iskustva niti kredibiliteta kod igraca,moras ALO ZALUDJENICI ZA Djordjevica moras da osvajas titule po klubovima pa kao iskusan i prekaljen da dodjes da vodis reprezentaciju a sve sto se sad desava i ispasce strasan razdor u timu a i u savezu je samo umisljenoj trenerskoj velicini Djordjevicu i nikom drugome.

kebek123

pre 7 godina

Dokle vise? Ovo je pokusaj unosenja razdora u reprezentaciju Ostavite vise Stimca na miru, on vjerovatno nece ici, Macvan je potreban zbog gabarita, i ovaj momak Bircevic je ginuo za loptom i potpuno zasluzuje da ide. Cijela nacija treba da bude uz igrace i selektora. Pratio sam igre nasih igraca u NBA, Marjanovic nema nista osim centimetara, sigurno je da bi nam valjao, ali ekipa je vec formirana i atmosfera je izuzetno zdrava i bratska :)

Leventa

pre 7 godina

Niko sem gospodina Raznatovica nema petlju da kaze Djordjevicu istinu ma kakva ona bila. U ovom slucaju istina je da Djordjevic nema blage veze sa trenerskim poslom niti sa kosarkom sa druge strane linije. Sve sto je reprezentacija do sad uradila sa Saletom, uradila je na cistu srecu. Javna je tajna da je na treninzima glavni Nikolic a da utakmice takticki sprema Antonic. Djordjevic je tu samo zato sto iza njega stoji Dusan Duda Ivkovic, grobar srpske kosarke.

Marko

pre 7 godina

Toliko velicate Djordjevica,a zaboravljate da je pogazio sopstvenu rec kada je preuzeo panatenaikos.
BOJKOT REPREZENTACIJE,DOK SE OVAJ UMISLJENI NE SKLONI SA MESTA SELEKTORA!

uredni neplatisa

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto nije hteo da igra za reprezentaciju jer nije imao klub?! Kakve to veze ima? Naprotiv... Da li je imao neke obaveze, igrao letnju ligu? I da jeste mogao je lepo da se dogovori sa Saletom...

strat

pre 7 godina

realno i kosarkaski gledano ovako stoje stvari...bobi je igrao skromnu sezonu..ulazio u igru kad njegova ekipa gubi ili vodi 20 razlike..uz to obecanjem da ce igrati pa pranje pred javnosti pismom zasto nece je sam sebe izbacio...stimac kao pomocni centar posteno odradi svoje minute i nije zasluzio da bude izbacen..jeste stvar principa ali je i istina da bobi za nasu reprezentaciju ne znaci isto sto i novicki za nemacku npr...mnogo bolji igraci u datom trenutku nisu dizali ovoliku pompu oko odlaska ili ne odlaska...kao grobar mislim da bi u svakom slucaju bobi bio korisniji od stimca ali nikad ga ne bih licno izbacio u ovakvoj situaciji zbog bobija..napred nasi...

antiDebil

pre 7 godina

Ja postujem Saleta i ekipu. Njihovu hemiju u timu. Timski duh. Sve je to ok. Ali Gobera,Valancijunasa,Gasola, ili Kazinsa ne mozemo zaustaviti bez Bobija! I to je cinjenica!
(Loznicanin, 12. jul 2016 16:39)

Jedina je cinjenica da ce Djordjevic birati 12 igraca za Rio !
Drugo, po cemu si ti to tacno zakljucio da Marjanovic moze da cuva Gobera, Valancijunasa, Gasola, Kazinsa...da nije mozda nekada igrao protiv njih pa si se tako uverio ?

realnost

pre 7 godina

Glavni razlog zasto je zadrzao likove kao sto su Bircevic, Stimac, Dangubic je taj sto momci moraju da se prodaju u nekom jacem klubu koji ce da plati dobre pare. Pa to se oduvek radi u Srbiji u svakom sportu, menadzeri dobijaju veliki procenat od toga. Ko sisa Marjanovica, on je svoje pokazao, od njega necemo zaraditi od ovih klinaca mozemo.

staneža

pre 7 godina

@ neko iz gomile

nemas ti pojma, idi uzmi od mame 200 din i idi na kafu s drugarom koji je mozda uzeo 250 pa ima i za kiselu vodu. Sve sami strucnjaci... Pozzz iz dijaspore...

jellen

pre 7 godina

Citam komentare koji kritikuju miska sto nije najavio pre da bobi najpre juri novi ugovor. Meni je najiskrenije misko antipatican lik ...Deluje mi kao neki vacaros ,prodavac magle ali ruku na srce upravu je za tvit.Najavio je u emisiji oko na rtsu da bobi najpre treba da resi formalnosti oko novog ugovora u nba jer mu istice stari jednogodisnji..Evo crno na belo link https://www.youtube.com/watch?v=PcyITSvAyFM premotajte na 15ti minut . Ne razumem zasto sale je tako ogorcen na bobija kada je sam sale prvi otpoceo kult da se odmara leti i ne igra za reprezentaciju ali bilo kako bilo jedino on koji je poceo taj kult ne igranja za reprezentaciju je mogao da ga zaustavi i zaustavio ga i hvala mu. Reprezentacija je opet stvar prestiza. Bobija treba zvati ako je covek!

Poppppp

pre 7 godina

Djilas bi trebao da odredi cilj na OI. Ne Djordjevic, nego Djilas.
On je poslodavac. Realno, Srbija je slabija od USA.
Protiv Spanije i Francuske mozemo da igramo. Da smo bolji od njih, nismo, da li mozemo da ih pobedimo, mozemo.
To smo dokazali. Od svih ostalih ekipa smo realno bolji ali ne bi bilo nemoguce izgubiti od Brazila, Litvanije, Australije, Hrvatske.
Dakle, polufinale, uz malo srece, koja je neophodna, bi bio ostvariv cilj.
Sa Marjanovicem ili bez, nebitno.

Ja

pre 7 godina

Da, sve je u pravu. Jos kada se tome doda da je Bobi pokazao koliko mu reprezentacija znaci time sto je svaku utakmicu reprezentacije odgledao u Areni, da se solidarisao sa reprezentativcima ne iduci po splavovima, jednom recju pruzio bezrezervnu podrsku drugovima....

JPR23

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)Očigledno ne shvataš da upravo i radi svoj posao. Bori se za svoje klijente. Zato svaki igrač i želi da mu Miško bude menadžer.
(Stanimir Branimir, 12. jul 2016 16:42)
Očigledno i ti ne shvatas da menadzer nema sta da radi u reprezentaciji !! Ako ti primer u fudbalu, a svi znamo na kojem je nivou nas fudbal, nije dovoljan, onda sta drugo objasnjavati...

Neka ih sve opozove, nikakav problem

pre 7 godina

a vi koji prozivate Miska, sta mislite da ce se dogoditi ako odluci da povuce Jokica iz reprezentacije?
(a, 12. jul 2016 16:18)

Pa daj da onda damo Misku da vodi reprezentaciju. Sta ce nam selektor ako on moze da odlucuje ko ce da igra i kad ce da igra? Sale je mnogo veliko ime (koje je sam izgradio) da bi bio neciji potrcko.

Idemo dalje

pre 7 godina

Misko vec po prirodi profesije moze da kaze sta ima mada je po istoj osnovi uvek u "sukobu interesa".
Korisno bi bilo cuti sta o tome misle ljudi velikog kosarkaskog znajna i integriteta, a takvih je hvala bogu mnogo, a ne da o tome slusamo posle Olimpijade jer ulog je veliki. Najvece takmicenje ove generacije.
Neki buduci Djordjevic ili Teo ce jednog jutra gledati veliko finale i posle otici "na kos" ili konferenciju za stampu na kojoj se sumiraju razlozi poraza.
Dakle nije pitanje princip ili ne vec koji princip preovladjuje?

Idemo dalje

pre 7 godina

Miskovi tvitovi nikad nisu odisali simpaticnoscu a ni ovaj nije izuzetak.
Posebno sto je i logicki nedosledan, " ako oni onda i mi"!!!
Sto valja Francuzima mozda je bogubno za nas, i tako redom.
Takodje ako je nesto dobro za druge nije nemoguce da bi i nama posluzilo!!!
Niko ne zagovara anarhiju i bezobrazluk ali se upitajmo kako je doslo do toga da igrac reputacije predanog i skromnog i nesebicnog momka bude stavljen pred cin sve ili nista, makar da u tome ima i njegove krivice.
Radimo li stvari dugacije od ostalih (setimo se kako su to cinili Zeravica ili Varajic) onda i komunikacija tokom citave sezone, a ne samo pred spisak, mora biti potpuno drugacija pa bi ovakve situacije bile iskljucene ili bi bilo jasno ko je presao granice dobrih obicaja.
U ovom slucaju to su obe strane!!!

bagzi

pre 7 godina

Vise Bobi treba reprezentaciji nego ona njemu. Sa njim mozemo da mastamo o medalji a bez njega nikako. Recite ko ce da cuva Valacijunasa, Gobera ili Gasola!? Amere necu ni da pominjem. Vidim neki kazu da Bobi nema pojma. Ajde nema, nego nek napisu koji je to nas centar bolji od Bobija?
Nek Sale batali sujetu, da jednom i mi Srbi budemo pragmaticni.

etotako

pre 7 godina

Dobro, sad je i definitivno jasno da Bobi nece igrati. Nisam ni siguran koja je Miskova uloga sa celom ovom medijskom halabukom, da li da Bobi igra ili ne igra. Meni čak deluje ovo drugo.
Nego, nije mi jasno ovo "hemija među igračima" itd. Na primer, na vesti o Radulji pršte hvale. A to je čovek koji, npr., ispalio Dudu, pošto je sklopio dobar ugovor i pošto u prethodnim reprezentativnim nastupima nije dovoljno igrao. Dudu, koga su svi ovde nevidjeno dizali u nebesa. Profesor, doktor. Inače, Dudu, kod koga su igrali Miškovi puleni koji nigde drugo nisu igrali ili su igrali izrazito loše. Ne treba spominjati da je Miško Dudin menadžer. Nego, Radulja. Čovek je prošle sezone igrao u reprezentaciji a da nije imao ni sezonu (nešto malo u Kini gde je dobio otkaz) ni ugovor. Uze ga posle Sale pa obojica dobiše otkaze u Pao-u. Patriote? Moguće, ali i ovo su fakti. Kao što je činjenica da Radulja ni sad nema klub i da je poprilično smešan ispao prošle godine protiv Litvanije. Opet, Bobi ima klub, spreman je da igra. Kao što je bio spreman i pre dve sezone kada nije pozvan, pa čak i prošle kada se ipak ispostavilo da jeste povređen. Ne znam koje su Miškove (možda i Bobijeve) igre i da li je možda Bobiju i bolje da ne igra da se ne povredi, ko će ga znati.

Moja priča o Dudi, Radulji, Saletu, Bobiju nije usmerena ni protiv njih ni za njih, vec je poenta da se manemo idolopoklonstva i kratke pameti, ako je moguće. Ono, generalno.

BgdSrb

pre 7 godina

Sad je većina protiv zvanja Marjanovića a ako ne napravimo neki rezultat u Riu svi će udariti po Saletu što ga nije vodio. Zato bih voleo da svi pređu preko svog ega i da sa najjačom ekipom odemo na olimpijadu. Realno bez Bobija smo tanki protiv jačih centara kakvih nije bilo na turniru u Beogradu

tupoje

pre 7 godina

bitniji je kult reprezentacije nego jedne olimpijske igre. to nas izdvaja od drugih.
pa ljudi vidite sta su uradili od fudbala razni bobiji i raznatovici!
olimpijada je svake 4 godine a reprezentacija je jedna.

Pitanje vremena

pre 7 godina

Posle ovoliko blaćenja i omalovažavanja od selektora i većine"navijača" da sam na mestu Marjanovića ja više nikada nebih zaigrao za reprezentaciju. Ionako ga je Đorđević već dva puta opisivao kao višak. A odanost prema domovini može da se iskaže na više načina.

Voodoo

pre 7 godina

Da jedan Aleksandar Djordjevic ce pustiti da mu menadzeri prave tim. Svaka cast Sale, pusti ostrascene komentatore, Sale je vecita legenda nase kosarke, a i kosarke cele Evrope, ne samo nase, a Raznatovic je video da je pogresio savetovanjem Bobija da ne dodje na kvalifikacije, jer bi mu OI puno znacile kao igracu, iako je mogao ladno da igra, nikakva smetnja nije bila za ugovor to sto bi igrao 4 utakmice u kvalifilacijma po 10 min, pa sada krajnje ne fer pokusava da ispegla stvari, video je da je deo javnosti nezadovoljan Saletovom odlukom pa pokusava nesto na krilima njih da uradi. Mislim da je i ovo greska, samo kvare momcima atmosferu, a videlo se da su se bas lepo uigrali i da su bas tim.

Slobodan

pre 7 godina

Ma ja bih voleo da cujem Bobija licno da odgovori ma pitanje zasto ranije nije obavestio selektora da ne moze igrati kvalifikacije. Za sam da on igra, ali mora da se objasni zasto nije na vreme rekao da se na njega ne racuna.

јако и до самог краја

pre 7 godina

То је то. Мислим да сте све почев са анкетама па до овог успели да огадите омиљеног Бобија. Аман бре више, докле? Чекамо ово деценију, атмосфера као некад, однос, игра, ма не може боље. Мора да се закува нешто у овој блесавој земљи чак и кад нешто функционише, проклето па Бог.
Сале царе, само терај по свом! Ти си селектор, нико више. Штимару, Рашка, Јао Милета, Мијаила Грушановића ма зови кога год.
Подршка и ништа осим подршке!

Deki

pre 7 godina

Dakle Bobi na kraju igra. Posto znamo da Raznat ionako odlucuje ko igra za reprezentaciju. Mislim, moze Sale da ne poslusa ove godine, ali onda se sledece suocavamo sa masovnim otkazima Raznatovih (prakticno 9/10 reprezentacije) igraca.

JPR23

pre 7 godina

E sad bas ne treba ni da se vise prica o tome!! Nemam nista protiv Bobija, naprotiv, ali ovo vec prelazi u cirkus. Ako Sale i ostali misle da treba onda ok, u suprotnom, ok, ali sta sad ovaj ima da se mesa???
Kad menadzer pocne da mesa prste, zna se sta biva...
Podrska Saletu i momcima koji su bili tu i oni koji su igrali, i koji zasluzuju da idu u Rio!! Pitanje je samo ko ce izostati od ovih 15... Po meni Dangubic ne ide, verovatno ni Bircevic.. Znaci Beli i Macvan, mada ako Macvan nije spreman, voleo bi da ide Gudura. Naravno uz to da se niko ne povredi tokom priprema.

Ciga

pre 7 godina

Svi bi mi voleli da vidimo najjaču postavu u Riu, sa Bobijem u timu. Ipak, postoji jedna crta u našoj reprezentaciji, tradicija i pravac koji su izgradili ljudi poput Profesora, Dude Ivkovića i Željka Obradovića. Mislim da taj duh Đorđević itekako oseća i vodi se njime, tako da.. Žao mi je Bobija ali u ovoj situaciji imam puno poverenje u Saleta i svi mi bi trebali da poštujemo njegovu odluku.

ivan

pre 7 godina

Bobi kao centar u reprezentaciji donosi novo resenje u napadu, ako ne ide sa Raduljicom i Jokicem, mozda hoce sa ekstremno visokim igracem. Tako ja vidim Bobijevu ulogu, ako ne i nesto vise.
Istina, sa Bobijem u igri javljaju se drugaciji problemi u odbrani, ali i to je pre 2 sezone Zvezda nekako resavala.

Samo je pitanje sta se dobija a sta se gubi, po mom skromnom misljenu, nesto dodatno se dobija. Djordjevic kako hoce, ipak on ima vise kosarke u malom prstu od mene.

Kum

pre 7 godina

Kako se doticni nije setio Nikola Batuma.Momak je sve vreme uz reprezentaciju i cim je potpisao ugovor igrao 1/2 i finale,u Manili.Zalosno je da se ovom coveku poklanja ovoliko paznje,a kako je krenulo jedino da se Djordjevic skloni i na njegovo mesto dodje trener iz agencije Beobasket koju vodi zaliazani Misko.Ajmoooooo botovi sujeta,kompleksi i inat Sase Djordjevica
(Sandokan, 12. jul 2016 16:28)

Bobi je nudio isto sto i Batum, ali je Sale odbio!

Briga me bre i za Miska, i za Saleta, nego hocu da gledam najjaci tim Srbije!

Razocarani Srbin

pre 7 godina

Sto bi rekao Stepa Stepanovic:" e pa proci ce i oni ko i ti na ispitu" :)))
Dragi Misko, a zasto nisi posavetovao svog pulena da Selektoru na vreme otkaze, jos pocetkom godine kada su pojedini mediji o tome pisali,a on i dalje tvrdio kako ce da igra i nista ga nece spreciti !? Zasto je morao da saceka pocetak priprema i onda to saopsti? Ovde je to problem, nije problem njegovo neigranje vec nepsotovanje citave ekipe...kao sto je prosle godine ucinio Novica Velickovic... A tih nadobudnih zvezda koje misle da im je sve dopusteno imali smo prilike da gledamo u Beogradu kada nam se zbog njihovog nabedjenog ega svet rusio...

sistem

pre 7 godina

Pre nego sto se pomenuti gospodin pojavio u nasoj kosarci, jugoslovenske i srpske ekipe su se najosvajale medalja zahvaljuci SKOLI, SISTEMU i PRAVILIMA. A otkako njegovo ime egzistira u kontekstu kosarke mi grcamo i samo zahvaljuci inerciji iz tih slavnih vremena drzimo prikljucak sa vrhom evropske i svetske kosarke.
A poredjenje sa Turcima neka MU sluzi na cast, izgeda da on misli da mi treba da se ugledamo na njihovu skolu kosarke - pa, ima smisla, turska kosarka postoji otprilike jednako dugo kao i njegov kosarkaski angazman. Sto se tice turske kosarke, rekao sam kada su nas pokrali 2010.godine da ce im to biti poslednja medalja na duze staze, iako je sve govorilo protiv moje prognoze - i 80 miliona mladog stanovnistva, i ogromne pare koje se ulazu itt... do sada se to obistinilo, nema tu skole, sistema i pravila, to je to..

mikica

pre 7 godina

sve bi bilo lakše kada bi znali punu istinu o slučaju bobi. sa druge strane naš sistem su drugi kopirali, a ne mi tuđe, tako da ne vidim razlog da uradimo nešto samo zato što su to uradili Francuzi, Turci...

KOSTA1703

pre 7 godina

Voditi Štimca na turnir u Riju, a ne voditi Marjanovića, može biti delo samo neodgovornog selektora, kome uspeh reprezentacije nije važan, već više da se pokaže u očima drugih kao neki trener sa stavom, čime glavni cilj reprezentacije postaje nalaženje unosnog trenerskog aranžmana za Đorđevića, a ne uspeh ekipe.
Da možda neće pokvariti atmosferu u reprezentaciji jer je potpisao za 21 milion na tri godine?
Batum nije igrao za Francusku prve dve utakmice na kvalifikacionom turniru, dok nije overio ugovor u NBA.
To nije smetalo da odigra polufinale i finale.
Mora da se u košarci zna ko kosi, a ko vodu nosi.
Štimac svakako niti može niti zna da kosi.
A Marjanović nam treba.
Pametnom dovoljno.

Loznicanin

pre 7 godina

Ja postujem Saleta i ekipu. Njihovu hemiju u timu. Timski duh. Sve je to ok. Ali Gobera,Valancijunasa,Gasola, ili Kazinsa ne mozemo zaustaviti bez Bobija! I to je cinjenica!

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.

svežkolovoz

pre 7 godina

Da bi se nadali sto boljem rezultatu Djordjevic bi morao da zove Boboja, bili bi puno jaci i sigurniji pod kosem. Ali... Niko tacno ne zna kakva situacija se tu odigrala, osim Djordjevica, Bobija i strucnog staba repreznetacije, kad bi se pitalo nas navijaca, naravno da bi 90 % nas pristalo da igra, a postavlja se pitanje ko pita nas, i koliko je se Bobi poneo lose u tome, da li je naveo pravi razlog svog neigranja, koji bi svaki normalan covek prihvatio normalno ili je ispao ne fer prema Saletu, sto verujem da Bobi ne bi sigurno uradio. Tako da se nadam da ce odluka biti sto pre doneta i da bez obzira na svu borbu i zelju Stimca i Bircevica jedan ce morati otici kuci, a ja bi isto uradio na njihovom mestu, pricajte sta hocete ali nije mala cast igrati u reprezentaciji pa makar i pripreme.

ZIVOT

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)
Covek nije spomenuo Djordjevica ni u jednom trenutku,zasto se palis!!?? Misko je bog I batina u Evropi,a I sire!! Realno Bobi je bolji I od Raduljice I Stimca,ali selektor glumi Miskai zeli da uvali Radulju,za dobre pare!!#

HanSolo

pre 7 godina

Totalno u pravu.. Tamo se ide da se osvaja, a ne ko ima lepše oči.. Ali ne sumljam da će Đorđević da donese pogrešnu odluku... Takvi smo jednostavno.. Tvrdoglavi.

Danilo

pre 7 godina

Menadžer je zanimanje u kojem dobijaš procenat od ugovora igrača.
Ako imaš dobar nos a nemaš moral, možeš da živiš sjajno.
Tu završava priča o menadžerima, bar u celom pristojnom svetu.
Kod nas, naravno da stvari stoje drugačije.
Kod nas bi menadžer pored svoga privatnog tima, hteo i privatnu svoju reprezentaciju?
Mislim da je ovo prekrupan zalogaj za njega jer nije u istoj ligi sa Saletom Nacionale!
Stoga, ovo jeste što zaista jeste: popodnevni tvit na vrućini, iz čiste dosade....

Leonida

pre 7 godina

Pa nek posalje klijenta u Francusku ili Tursku i resen problem...
Umislio covek da je gospodar srpske kosarke...
Sram te bilo Raznatovicu!!!

Mirko

pre 7 godina

Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata.
Samo ga provocirate ovakvim izjavama.
Svi bi želeli da Bobi igra na olimpijadi,a samo jedan čovek može da ga pozove u reprezentaciju,a to je Veliki Štimac. On jedini gubi njegovim dolaskom i jedini je čovek čije bi mišljenje uvažio Đorđević

More dalje nauljene ruke od reprezentacije

pre 7 godina

"Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata", ma kakav inat, nema Sale pet godina, neće ga zvati jer je Marjan umoran, imao je ogromnu minutažu u Amnerici. Da li je on zaista dobio 21 milion, zašto, kako, to je ovaj mutni izjavio i svi veruju? I pošto navodi primere iz Vrancuske i Anadolije, zalizani bi trebalo da zna kako svako ima svoje, a mi nismo ni Vrancuzi ni Turci. Da KKS zaštiti ekipu i selektora i neka prekine ovaj privatni pritisak. Đilas je abaše iz Abe nazvao bezobraznicima a sad šuti?

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)

Očigledno ne shvataš da upravo i radi svoj posao. Bori se za svoje klijente. Zato svaki igrač i želi da mu Miško bude menadžer.

Aleksandar

pre 7 godina

Bobi da stvarno zeli da igra za reprezentaciju izvinio bi se Djordjevicu i ekipi jer je otkazao u minut do 12 i reci da je pogresio. Sigurno mu Djordjevic nebi zamerio da mu je odmah na pocetku rekao da ne moze da igra kvalifikacije ali da ce igrati kada razresi ugovor. Mogao je da ne igra ali da bude sa ekipom i individualno trenira, da bude u publici i bodri ekipu. Reci da zeli da igra za Srbiju ali postuje odluku selektora je po meni cisto pravdanje pred javnoscu.

Dule

pre 7 godina

Kontraproduktivno...
Sad ce ovaj jos vise da se zainati. Nego ne mora da zove Marjanovica, samo nek preuzme odgovornost za to, pa kad/ako nas napune preko centara i ispadnemo u grupi, neka placa i bukvalno penale, nek mu se uzme od ugovora. A ne kao Mihajlovic, unazadio nam fudbal svojom sujetom i karakterom, pa samo produzio dalje

MIGGE

pre 7 godina

Da je lepo rekao negde u martu da nece moci da igra(znao je da ce da mu istekne ugovor) pa da se nesto dogovore, a ne dan pred okupljanje.

Tek sad ga ne bi vratio pa taman da je Hakim licno.

bane

pre 7 godina

Nisam upucen kakva je situacija KSS ali ukoliko se ovakve stvai i tamo desavaju nije dobro, to je fudbal dovelo do dna. I zapamtite vise reprezentacija treba Saleta nego on reprezentaciju.

Phoenix

pre 7 godina

"Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata. Samo ga provocirate ovakvim izjavama"
A mozda je I to cilj? Igra na Djordjevicev ego, koji nije mali. Mozda I ne zeli da Marijanovic igra? Nije Misko Budala. Zna da s ovom izjavom I zvanicno ulazi u rat. Posle toga Svaki put kada Djordjevic ne pozove njegovog igraca postavljace se pitanje zbog cega. A mozda I lipam gluposti. Ko ce to da zna...

TajLer

pre 7 godina

Đorđević nije dozvolio Bobiju da trenira i bude sa momcima, pa da se priključi pred kraj kvalifikacija. Praktično ga je ucenio da bira, da ostane bez ugovora i eventualno NBA karijere, ili da igra kvalifikacije protiv raspale Angole i Portorika. Plus ga isprozivao po novinama. Nijedan selektor na planeti nije se tako ponio prema svom igraču. Bobi je ispao ljudina, nije odgovarao istom merom, stavio se na raspolaganje, rekao da će prihvatiti svaku odluku i poželeo momcima sreću.

Boban

pre 7 godina

E bas to,trener treba da pozove trenutno naj bolje kosarkase,a ne da se vodi po nekom svom inatu!Sta vredi Stimcu sto hoce da igra,kad nije uopste ucestvovao u ovim kvalifikacijama.Koliko je imao minuta u igri?ukupno?5-10?A kad bude cupavo na terenu na olimpiskim igrama,sigurno nece Stimca ubaciti da ovaj resi stvari.Ovde je pitanje Boban ili Stimac!!!Svako bi pre izabrao da igra protiv Stimca 1 na 1 nego protiv Bobana!!!

kirk

pre 7 godina

Je l to Boban Marjanovic odjednom postao Karim Abdul Dzabar? Decko em nema minutazu em nema kvalitetan mec u poslednjih godinu dana. Sta ste navrzli toliko kao da je najveca Zvezda tima. Pustite selektora da povede koga hoce, svojim radom i zalaganjem je tu gde jeste a vi biste uspehe ali iz fotelje. Mi smo gledaoci, upamtite to.

Kum

pre 7 godina

Ovo je bio drugi put da Boban "zezne" selektora, ostavi reprezentaciju u kvalifikacijama, a treći put neće moći. Nikad više ne treba da igra u reprezentaciji.
(VukS, 12. jul 2016 16:30)

A koji je to drugi put??

- Pre dve godine ga je Sale poslao kuci, jer mu se navodno ne uklapa u koncept.
- Prosle godine je Bobi dosao cak i POVREDJEN, i hteo da igra, ali se Borko iz Zvezde izlajao, i San Antonio zabranio. Kakve veze ima Bobi sa tim??
- Ove godine je zamolio za razumevanje, jer je morao da ceka kao slobodan agent, posto se Detroit ubacio u semu, i u pitanju su bili milioni. Jel to bas tesko razumeti?

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Nije mu dovoljno što je po medijima objavljivao tekstove pa je sada prešao na tviter da direktno kaže šta misli? Da li se njemu Saša Đorđević meša u menadžerske poslove? On se ovim direktno i javno meša u Đorđevićev posao! Sad su mi jasni i "botovski" napadi po komentarima na čoveka kojem možemo da zahvalimo što smo vicešampioni sveta u košarci. A šta je gospodin menadžer dao srpskoj košarci? Tako da Đorđević ima moju beskrajnu podršku šta god da odluči! A od prošlogodišnje epizode sa Bobijem mi se povraća kada vidim ovog menadžera koji ništa dobro srpskoj košarci doneo nije...

NBGD

pre 7 godina

Razumem u potpunosti Đorđevića,ali treba videti koji su interesi reprezrntacije. Treba da ide na pripreme na Kop pa ako ne zadovolji ili kvari atmosferu da mu se Sale zahvali. Ovako cemo posle OI koji god rezultat napravimo (osim zlata) svi se pitati dal je trebao da zove Bobija ili ne.

Sandokan

pre 7 godina

Menadzer salje poruku selektoru jedne zemlje.Nesto nam se zalizani Misko unervozio.Doticni ima oba trenera u zvezdi i Partizanu i usput jos osam,devet igraca.A u reprezentaciji ima samo Jokica.Navikao da igraju svi kako on zeli,pa se zaigrao Misko.Kako se doticni nije setio Nikola Batuma.Momak je sve vreme uz reprezentaciju i cim je potpisao ugovor igrao 1/2 i finale,u Manili.Zalosno je da se ovom coveku poklanja ovoliko paznje,a kako je krenulo jedino da se Djordjevic skloni i na njegovo mesto dodje trener iz agencije Beobasket koju vodi zaliazani Misko.Ajmoooooo botovi sujeta,kompleksi i inat Sase Djordjevica

Hermes

pre 7 godina

Đorđević je doživljavan kao heroj nacije. Ne jednom, više puta. Pustite čoveka da radi svoj posao. Ko je Marjanović? A tek Ražnatović? Kad je Đorđević rešavao finala po svetu oni nisu ni znali šta je košarka.

m

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.
(z, 12. jul 2016 16:27)
Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...

Kum

pre 7 godina

Alexandar nije Kole, Srbija nije France. Budimo mi jedinstveni i slozni. Podrska Saletu, Bobija cemo gledati sledeci put ako bude zasluzio.
(cky, 12. jul 2016 16:21)

Postoji razlika izmedju Saleta igraca i Saleta trenera. Prosle godine smo bas na centrima pukli protiv slabijeg tima, i zato platili milione za kvalifikacije.

Bobi, ako je pametan, nece se vise nikad odazvati Saletu. Tri godine ga zeza, i pljuje po medijima, dok kod drugih zatvara oci. Sramota.

antiDebil

pre 7 godina

Odlicno sto se oglasio, jos jedan razlog da Djordjevic ostane pri svojoj odluci a kada ovaj zalizani bude zvanicno postao selektor on ce moci da bira koje ce igrace voditi u reprezentaciji !

VukS

pre 7 godina

Ovo je bio drugi put da Boban "zezne" selektora, ostavi reprezentaciju u kvalifikacijama, a treći put neće moći. Nikad više ne treba da igra u reprezentaciji.

fugna

pre 7 godina

Ko Miskovicu i bilo kome ko forsira Bobija garantuje da bi nasa ekipa sa njim uradila vise? Cist primer vam je fiale EP u fudbalu. Svi su mislili da ce Francuska osvojiti a posle povrede Ronalda bili su ubedjeni.. Ishod znate. Da li to znaci da bi sa Ronaldom u ekipi Portugal pregazio Francuze do kraja?? Naravno da ne. Ekipa je bez Marjanovica igrala kvalifikacije i mislim da ta ekipa treba igrati u Riu. Bjelica i Macvan su sve vreme bili uz ekipu a zbog povrede nisu igrali kvalifikacije dok Bobana nista nije sprecavalo da bude uz tim. Prema tome.. u Rio bez njega pa koliko doguramo doguramo. Srecno momcima.

Ivke

pre 7 godina

U pravu je skroz. Niko se nije u sportu ovajdio od dobre atmosfere u ekipi. Ona mora da bude prisutna, normalno, ali kvalitetni igraci donose rezultate. Djordjevic je kompleksas i jedini trener na svetu koji bi izostavio Bobana iz reprezentacije. Svaka od ovih reprezentacija osim USA bi Bobana vodila na OI. Nismo mi takva kosarkaska velesila, da imamo luksuz ne pozivanja jednog gorostasa iz NBA lige od 222 cm. Jedva cekam da dobije otkaz.

Sramota

pre 7 godina

Do sad sam bio bas neutralan, gotivio Bobija,mislio da Sale preteruje ali ovo je bas,bas prevrsilo svaku meru!Kao i zivotu,tako i u sportu,bogati i mocni s eizivljavaju.Da sam na Saletovom mestu pre bih se trajno povukao iz kosarke nego pristao na ucene ovog...da ne lajem ,opet mi nece objaviti komentar.Sramno,bas sramno,tipicna ucena .Najgore sto ce se javnost primiti kao po obicaju

Stiff Upper Lip

pre 7 godina

Covek je ostao u USA da produzi potpise novi ugovor, i resi svoju zivotnu egzistenciju zahvaljujuci poslu kojim se bavi. Sve je to blagovremeno prijavio selektoru i javnosti u Srbiji. Sada sto je Srpski selektor ljubomoran sto je Bobi zaradio jednim potpisom, koliko on nije za celu kosarkasku karijeru , to vec spada u domen karaktera same licnosti.

zvezdas

pre 7 godina

Gledaj sad, kada se opet otvori diskusija:)
Radi Sale kako hoces,to je tvoje pravo.Jedino te molim da problem sa Marjanovicem sagledas cisto sa kosarkaske strane.Ako smatras da si vec izgradio napade,odbranu,taktiku i da imas resenja kada dodju najveca iskusenja,onda nemoj ni da zoves Bobija.
A poslednjeg kojeg bi slusao su ovakvi menadzeri.
Opet,ako pozoves Bobija reci jasno da je to samo "zbog Miska koji zna da vozi zatvorenih ociju":)

bg

pre 7 godina

Ne treba da igra Bobi bolji je Štimac...hm
Smešno, gde je Erceg, Micov, Lučić, Milosavljević, Zagorac, Gudurić...nkko od njih neće ići u Rio.

Kum

pre 7 godina

(Razocarani Srbin, 12. jul 2016 16:20)

Covece, bio je plan da ostane u SA, ali je onda upao Detroit u semu.

Svako ko se bavi kosarkom zna sta rade FA, i da ne igraju dok ne potpisu ugovor.

vertigo

pre 7 godina

Zbog ovakvih "menadzera" nam pucaju reprezentativni kolektivni sportovi. U kosarci su bili kvalitetniji ljudi, pa nisu dozvoljavali mesanje ovakvih persona, koji nicim, ali nicim nisu zaduzili ovaj prelep sport, obicni trgovci. Sale ne popustaj, ti si glavni i odgovorni. Trebamo ti dati podrsku svi.

@KOSTA1703

pre 7 godina

Batum je igaro od polufinala, al on je došao na okupljabje i sve vreme proveo sa reprezentacijom, a pri tome je čekao ugovor od 120 miliona, a šta je Bobi radio? Siguran sam da bi išao na OI da je došao na okupljanje i da je bio uz reprezentaciju, ovako apsolutno ne zasluzuje poziv, jer ničim nije pokazao poštovanje prema nacionalnom dresu i zelju da igra. A vi koji kazete da treba da se pozove najbolje što imamo - Pobedjuje najbolji tim, a ne najbolji pojedinci. Primer vam je Italija.

Ciga

pre 7 godina

Svi bi mi voleli da vidimo najjaču postavu u Riu, sa Bobijem u timu. Ipak, postoji jedna crta u našoj reprezentaciji, tradicija i pravac koji su izgradili ljudi poput Profesora, Dude Ivkovića i Željka Obradovića. Mislim da taj duh Đorđević itekako oseća i vodi se njime, tako da.. Žao mi je Bobija ali u ovoj situaciji imam puno poverenje u Saleta i svi mi bi trebali da poštujemo njegovu odluku.

z

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.

Djole

pre 7 godina

Cela priča, od samog početka, je bila njegovo maslo.
Valjda je svima napokon jasno da su nam menadžeri, kao ovaj gore, urušili sistem stvaranja reprezentativnih selekcija. Kako u košarci tako i u fudbalu.
Takvi, kao ovaj gospodin gore, ne smeju da se mešaju na ovaj način. Ovaj njegov postupak treba najoštrije osuditi od strane svih pravih sportskih radnika u Srbiji.
Jasno je svima kao dan. Čoveka interesuju samo procenti od ugovora. Nije tom stalo ni do igrača ni do bilo kakvog tima. Lični interesi su u pitanju i ništa više...

Student

pre 7 godina

Potreban i kvalitetan jeste, ali izbaciti Stimca koji je dao sve za ovu ekipu i koji je svojim zalaganjem zasluzio put u Rio prosto nije u redu. Doci na gotovo i pokupiti slag sa torte nije u redu. Sa druge strane dobar je i on momak, tako da je tesko odluciti. Mislim da bi zajedno igraci i selektor trebalo da donesu odluku.

Dzoni

pre 7 godina

Hiljade kosarkasa sirom sveta je radilo ovo iz istog razloga kao i Bobi pa nikom nista...Covek zeli da obezbedi porodicu kad mu se vec ponovo ukazala sansa da ozivi ozbiljnije karijeru,ne podrzavam sufliranje Raznatovica,ali mi se cini kao da Djordjevic ovim tera namerno neku kontru,daj boze samo da nam se to ne obije o glavu...

Miloš

pre 7 godina

(Sandokan, 12. jul 2016 16:28)

Jokić, Dangubić, Gudurić, Nedović, Simonović, Zagorac. To su Miškovi igrači, sa sajta Beobasketa, "samo" pola reprezentacije.

Dovlanu

pre 7 godina

Dobar je menadzer, al neka se drzi svog posla. Klasican "salesman". Pokusava da reklamira svoje igrace sto bolje da bi uzeo procenat. Saletova odluka je velika odgovornost ali treba da se postuje i ima dosta rezona. Nije sve crno i belo... U timu vlada odlicna atmosfera ocigledno, ali se zbog mesanja menadzera i Bobijevih pristrasnih navijaca stvara napetost. Nadam se da to nece uticati na ove momke koji se spremaju za olimpijske igre.

Marko

pre 7 godina

Ne znam zasto,ali Djordjevic me dosta podseca na Mihajlovica.
Za reprezentaciju moraju da igraju najspremniji i najbolji igraci u datom trenutku,Marjanovic je ako nista drugo barem zasluzio sansu.
Djordjevic je dokazao da je mali trener i da nikada nece biti velicina kao sto su to Obradovic,Ivkovic,Pesic.
Iskreno se nadam da cemo ti videti ledja nakon olimpijskih igara.
Idi treniraj barselonu sa kojom vodis pregovore a govorio si da neces voditi nijedan klub dok si selektor.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.

Mirko

pre 7 godina

Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata.
Samo ga provocirate ovakvim izjavama.
Svi bi želeli da Bobi igra na olimpijadi,a samo jedan čovek može da ga pozove u reprezentaciju,a to je Veliki Štimac. On jedini gubi njegovim dolaskom i jedini je čovek čije bi mišljenje uvažio Đorđević

fugna

pre 7 godina

Ko Miskovicu i bilo kome ko forsira Bobija garantuje da bi nasa ekipa sa njim uradila vise? Cist primer vam je fiale EP u fudbalu. Svi su mislili da ce Francuska osvojiti a posle povrede Ronalda bili su ubedjeni.. Ishod znate. Da li to znaci da bi sa Ronaldom u ekipi Portugal pregazio Francuze do kraja?? Naravno da ne. Ekipa je bez Marjanovica igrala kvalifikacije i mislim da ta ekipa treba igrati u Riu. Bjelica i Macvan su sve vreme bili uz ekipu a zbog povrede nisu igrali kvalifikacije dok Bobana nista nije sprecavalo da bude uz tim. Prema tome.. u Rio bez njega pa koliko doguramo doguramo. Srecno momcima.

Voodoo

pre 7 godina

Da jedan Aleksandar Djordjevic ce pustiti da mu menadzeri prave tim. Svaka cast Sale, pusti ostrascene komentatore, Sale je vecita legenda nase kosarke, a i kosarke cele Evrope, ne samo nase, a Raznatovic je video da je pogresio savetovanjem Bobija da ne dodje na kvalifikacije, jer bi mu OI puno znacile kao igracu, iako je mogao ladno da igra, nikakva smetnja nije bila za ugovor to sto bi igrao 4 utakmice u kvalifilacijma po 10 min, pa sada krajnje ne fer pokusava da ispegla stvari, video je da je deo javnosti nezadovoljan Saletovom odlukom pa pokusava nesto na krilima njih da uradi. Mislim da je i ovo greska, samo kvare momcima atmosferu, a videlo se da su se bas lepo uigrali i da su bas tim.

јако и до самог краја

pre 7 godina

То је то. Мислим да сте све почев са анкетама па до овог успели да огадите омиљеног Бобија. Аман бре више, докле? Чекамо ово деценију, атмосфера као некад, однос, игра, ма не може боље. Мора да се закува нешто у овој блесавој земљи чак и кад нешто функционише, проклето па Бог.
Сале царе, само терај по свом! Ти си селектор, нико више. Штимару, Рашка, Јао Милета, Мијаила Грушановића ма зови кога год.
Подршка и ништа осим подршке!

Razocarani Srbin

pre 7 godina

Sto bi rekao Stepa Stepanovic:" e pa proci ce i oni ko i ti na ispitu" :)))
Dragi Misko, a zasto nisi posavetovao svog pulena da Selektoru na vreme otkaze, jos pocetkom godine kada su pojedini mediji o tome pisali,a on i dalje tvrdio kako ce da igra i nista ga nece spreciti !? Zasto je morao da saceka pocetak priprema i onda to saopsti? Ovde je to problem, nije problem njegovo neigranje vec nepsotovanje citave ekipe...kao sto je prosle godine ucinio Novica Velickovic... A tih nadobudnih zvezda koje misle da im je sve dopusteno imali smo prilike da gledamo u Beogradu kada nam se zbog njihovog nabedjenog ega svet rusio...

Sandokan

pre 7 godina

Menadzer salje poruku selektoru jedne zemlje.Nesto nam se zalizani Misko unervozio.Doticni ima oba trenera u zvezdi i Partizanu i usput jos osam,devet igraca.A u reprezentaciji ima samo Jokica.Navikao da igraju svi kako on zeli,pa se zaigrao Misko.Kako se doticni nije setio Nikola Batuma.Momak je sve vreme uz reprezentaciju i cim je potpisao ugovor igrao 1/2 i finale,u Manili.Zalosno je da se ovom coveku poklanja ovoliko paznje,a kako je krenulo jedino da se Djordjevic skloni i na njegovo mesto dodje trener iz agencije Beobasket koju vodi zaliazani Misko.Ajmoooooo botovi sujeta,kompleksi i inat Sase Djordjevica

miroslav

pre 7 godina

Nikad odvratniji pritisak na selektora preko placenih tekstova koji ne prestaju vec 15-20 dana. Te Bobi ide na kamp CZ, te Boni sa Toni Parkerom, te Bobi ovde, te Bobi onde...vise se pisalo njemu u ovih mesec dana nego o Jokicu. Ako je Djordjevic rekao - ne ide, svi mediji treba da to prihvate i da prestanu da guraju Bobija u repku. Ostavite na miru ove momke sto su se izborili za Rio, neka odu na Kop, neka se spreme, pa sta bude, bice. A Bobi, dovidjenja, srecan put.

Student

pre 7 godina

Potreban i kvalitetan jeste, ali izbaciti Stimca koji je dao sve za ovu ekipu i koji je svojim zalaganjem zasluzio put u Rio prosto nije u redu. Doci na gotovo i pokupiti slag sa torte nije u redu. Sa druge strane dobar je i on momak, tako da je tesko odluciti. Mislim da bi zajedno igraci i selektor trebalo da donesu odluku.

antiDebil

pre 7 godina

Odlicno sto se oglasio, jos jedan razlog da Djordjevic ostane pri svojoj odluci a kada ovaj zalizani bude zvanicno postao selektor on ce moci da bira koje ce igrace voditi u reprezentaciji !

Hermes

pre 7 godina

Đorđević je doživljavan kao heroj nacije. Ne jednom, više puta. Pustite čoveka da radi svoj posao. Ko je Marjanović? A tek Ražnatović? Kad je Đorđević rešavao finala po svetu oni nisu ni znali šta je košarka.

MIGGE

pre 7 godina

Da je lepo rekao negde u martu da nece moci da igra(znao je da ce da mu istekne ugovor) pa da se nesto dogovore, a ne dan pred okupljanje.

Tek sad ga ne bi vratio pa taman da je Hakim licno.

Deki

pre 7 godina

A niko se ne zapita kako je Bobiju "zabranjeno" da igra za Srbiju prošle godine?
Ko je to sebi dozvolio da laprda o povredi stopala...
Pa ove godine ponovo napeto do poslednjeg momenta ...
Pa jel mislite da će ostalih 11 biti spokojni da igraju sa likom kome se za reprezentaciju ili igra ili ne igra...
I budimo realni, on u napadu možda daje prednost, ali u odbrani je spor, nema prgled i bandera za iskusne centre...
Svi ovi koje kao nabrajate su zadnja dva turnira ginuli i postigli uspeh ...
Svi ste zaboravili kako su sudije pustile Litvaniji gotovo ragbijašku igru ..
Svi ste zaboravili koliko je ovih koje gurate u reprezentaciju uvek imalo preča posla celo leto dok su se drugi znojili ...
Obradović je jednom poklekao i pozvao sve starlete na turnir kom smo čak bili domaćini i nije nas bilo nigde ...
Ajd , ostavite momke i Saleta da se spremaju, tu su oni koji hoće i koji se trude, a ne oni koji bi da se slikaju...

Marlon

pre 7 godina

'95 su kvalifikacije igrali Đorđević, Divac, Paspalj, Danilović...sve mega zvezde. Bobi danas neće. Ne da ne može, nego neće! Razumem ja i Bobija, ali ako nema onu stvar da rizikuje, nije potreban ovom timu, pa makar poslednji da budemo!

zvezdas

pre 7 godina

Gledaj sad, kada se opet otvori diskusija:)
Radi Sale kako hoces,to je tvoje pravo.Jedino te molim da problem sa Marjanovicem sagledas cisto sa kosarkaske strane.Ako smatras da si vec izgradio napade,odbranu,taktiku i da imas resenja kada dodju najveca iskusenja,onda nemoj ni da zoves Bobija.
A poslednjeg kojeg bi slusao su ovakvi menadzeri.
Opet,ako pozoves Bobija reci jasno da je to samo "zbog Miska koji zna da vozi zatvorenih ociju":)

jojj

pre 7 godina

Taj isti Miško je menadžer i Nikoli Jokiću. I izorganizovao mu poslednjih dve, tri godine tako da je već sada nova zvezda NBA i najbolji igrač reprezentacije. A radio je sve suprotno od onog što su "stručnjaci" ovde pisali po komentarima.

Saša

pre 7 godina

Nije problem sto nije igrao, ali ako je vec bio u Bg-u, sramota je što nije došao na utakmicu. Mačvan I Bjelica su povredjeni, ali su bili uz tim.

VukS

pre 7 godina

Ovo je bio drugi put da Boban "zezne" selektora, ostavi reprezentaciju u kvalifikacijama, a treći put neće moći. Nikad više ne treba da igra u reprezentaciji.

Deki

pre 7 godina

Čim se ovakvi mešaju u reprezentaciju, tek sad ne bih Bobija pozvao. Štimac je manje kvalitetan, ali uvek gine za Srbiju, tako da ima moju podršku.

TajLer

pre 7 godina

Đorđević nije dozvolio Bobiju da trenira i bude sa momcima, pa da se priključi pred kraj kvalifikacija. Praktično ga je ucenio da bira, da ostane bez ugovora i eventualno NBA karijere, ili da igra kvalifikacije protiv raspale Angole i Portorika. Plus ga isprozivao po novinama. Nijedan selektor na planeti nije se tako ponio prema svom igraču. Bobi je ispao ljudina, nije odgovarao istom merom, stavio se na raspolaganje, rekao da će prihvatiti svaku odluku i poželeo momcima sreću.

KOSTA1703

pre 7 godina

Voditi Štimca na turnir u Riju, a ne voditi Marjanovića, može biti delo samo neodgovornog selektora, kome uspeh reprezentacije nije važan, već više da se pokaže u očima drugih kao neki trener sa stavom, čime glavni cilj reprezentacije postaje nalaženje unosnog trenerskog aranžmana za Đorđevića, a ne uspeh ekipe.
Da možda neće pokvariti atmosferu u reprezentaciji jer je potpisao za 21 milion na tri godine?
Batum nije igrao za Francusku prve dve utakmice na kvalifikacionom turniru, dok nije overio ugovor u NBA.
To nije smetalo da odigra polufinale i finale.
Mora da se u košarci zna ko kosi, a ko vodu nosi.
Štimac svakako niti može niti zna da kosi.
A Marjanović nam treba.
Pametnom dovoljno.

Miroslav Krnjic

pre 7 godina

Čitam komentare i vidim koliko smo Glup narod ... svi brane Saleta, a pljuju Miška ... tuga ... A šta Miško ima od ovih tzv "pritisaka" ? ... Ništa, apsolutno Ništa!! ... Bobi je potpisao ugovor i nije mu potrebno da se cima za Reprezentaciju, ali čovek lepo rekao da hoće i šta je bio problem ...

Miškove prozivke su "poziv" Saletu da promeni odluku !! Jer očigledno i Miško i Sale znaju itekako šta je konačna odluka ...

Da podsetim ... Pre MESEC dana Bobi daje izjave i lepo objasni kako i šta je ... BUKVALNO SUTRA DAN javla se Sale i kaže BOBI NE ŽELI DA IGRA !!! ... Čudno ... Sve to je Miško najavio pre 2-3 meseca ... Bobi nije hteo da se prepucava preko novina nego se lepo povukao ...

Koliko je Sale tvrdoglav videlo se u PAO ... Gurao je "svoju" ekipu Radulja, Kuzimić, Pavlović, i svi znamo kako se to Završilo ...

Sale se na žalost još NIJE DOKAZAO u nekom klubu !! ... daj bože da grešim ... Sa reprezentacijom je druga priča, jer to su naši igrači i svaki selektor može da tera svoje ...

Ono što mi se NE SVIĐA u našoj igri je da mi i dalje PEGLAMO TROJKE više od Litvanaca ... da da na prošlom takmičenju smo imali 26+ pokušaja po utakmici za TRI ... za sada nas ide Šut ... ali sigurno da neće uvek ići ... šta onda ?? ... Radulja i Štimara za unutrašnju igru !?!? ... koji smeh ...

ivan

pre 7 godina

Bobi kao centar u reprezentaciji donosi novo resenje u napadu, ako ne ide sa Raduljicom i Jokicem, mozda hoce sa ekstremno visokim igracem. Tako ja vidim Bobijevu ulogu, ako ne i nesto vise.
Istina, sa Bobijem u igri javljaju se drugaciji problemi u odbrani, ali i to je pre 2 sezone Zvezda nekako resavala.

Samo je pitanje sta se dobija a sta se gubi, po mom skromnom misljenu, nesto dodatno se dobija. Djordjevic kako hoce, ipak on ima vise kosarke u malom prstu od mene.

Stiff Upper Lip

pre 7 godina

Covek je ostao u USA da produzi potpise novi ugovor, i resi svoju zivotnu egzistenciju zahvaljujuci poslu kojim se bavi. Sve je to blagovremeno prijavio selektoru i javnosti u Srbiji. Sada sto je Srpski selektor ljubomoran sto je Bobi zaradio jednim potpisom, koliko on nije za celu kosarkasku karijeru , to vec spada u domen karaktera same licnosti.

zzzzz

pre 7 godina

Pa i na Svetskom prvenstvu 2014 smo igrali sa Raduljicom, Katićem i Štimcem na centru. Pa smo pobedili i Francusku, Italiju,Brazil i tako dalje. Individualni kvalitet ništa ne znači bitan je tim. Pogledajte Italiju,sve NBA zvezde, a nisu se plasirali na OI.I na kraju sva odgovornost je na Saletu. Sada ga pljujete, a isti ti što ga pljuju hvaleći ga ako uzmemo medalju.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Nije mu dovoljno što je po medijima objavljivao tekstove pa je sada prešao na tviter da direktno kaže šta misli? Da li se njemu Saša Đorđević meša u menadžerske poslove? On se ovim direktno i javno meša u Đorđevićev posao! Sad su mi jasni i "botovski" napadi po komentarima na čoveka kojem možemo da zahvalimo što smo vicešampioni sveta u košarci. A šta je gospodin menadžer dao srpskoj košarci? Tako da Đorđević ima moju beskrajnu podršku šta god da odluči! A od prošlogodišnje epizode sa Bobijem mi se povraća kada vidim ovog menadžera koji ništa dobro srpskoj košarci doneo nije...

z

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.

323

pre 7 godina

Kako ce Sale svima vama da zapusi usta posle OI..nevidjen pritisak da drugi budu selaktori i odlucuju ko ce da igra? Sta se ovo desava sa ovom zemljom? Da li se isto radi u drugim zemljama? Ostavite selektora i igrace na miru!!

kirk

pre 7 godina

Je l to Boban Marjanovic odjednom postao Karim Abdul Dzabar? Decko em nema minutazu em nema kvalitetan mec u poslednjih godinu dana. Sta ste navrzli toliko kao da je najveca Zvezda tima. Pustite selektora da povede koga hoce, svojim radom i zalaganjem je tu gde jeste a vi biste uspehe ali iz fotelje. Mi smo gledaoci, upamtite to.

kopra

pre 7 godina

Posle svih ovih dana prepirke oko toga da li zvati Bobija ili ne, samo jedna stvar mi je jasna, a to je da ovoj zemlji ne treba ni Djordjevic ni Nole niti bilo koji drugi veliki covek i sportista iz jednog prostog razloga jer ih nezasluzuju. Blatiti ovde jednog Saleta, govoriti kako je ljubomoran na Bobijeve pare, je blago receno maloumno. Pa Djordjevica ce i njegove trojke i za 100 godina spominjati, a za Bobija nisam bas siguran. Stidi se Srbijo, jer nisi ni svesna sta imas!!

dragan

pre 7 godina

Marlon,
Posto uzimas 1995 za poredenje, onda bi terbalo da znas da Divac tada nije igrao kvalifikacije, ironije radi, nas najbolji centar, zbog obaveza u NBA. Ne razumijem zasto se tolika frka dize kad je pola godine u naprijed bilo najavljivano da Marjanovic nece igrati kvalifikacije. Sve mi to vise smrdi na konflikt imzedju Djordjevica i Raznatovica

Sejn

pre 7 godina

Jao kad vidim ko ostavlja komentare muka me uhvati. Ovde 90% komentara ostavljaju klinci rodjeni fazon 2000 ili posle ili ljudi koji imaju dijagnozu. Napisao neko Sale ljubomoran na Bobija, e moj ti.... Taj Bobi koliko god mozda bio dobar covek, moze da trenira 12 sati dnevno i nikada ali nikada nece biti Sale Nacionale.... 41 poen Litvancima u finalu posle embarga, covek u transu, bez straha.... 3 Huventudu u poslednjoj sekundi (iako sam navijac Zvezde, svaka cast) i 3 Hrvatima u poslednjoj sekundi iako su i cistacice u dvorani znale odakle ce da sutne i kako, nije im vredelo. I onda dodje neko deriste ovde da ga proziva, to je prosto da se coveku zgadi sve.

Djole

pre 7 godina

Cela priča, od samog početka, je bila njegovo maslo.
Valjda je svima napokon jasno da su nam menadžeri, kao ovaj gore, urušili sistem stvaranja reprezentativnih selekcija. Kako u košarci tako i u fudbalu.
Takvi, kao ovaj gospodin gore, ne smeju da se mešaju na ovaj način. Ovaj njegov postupak treba najoštrije osuditi od strane svih pravih sportskih radnika u Srbiji.
Jasno je svima kao dan. Čoveka interesuju samo procenti od ugovora. Nije tom stalo ni do igrača ni do bilo kakvog tima. Lični interesi su u pitanju i ništa više...

Ciga

pre 7 godina

Svi bi mi voleli da vidimo najjaču postavu u Riu, sa Bobijem u timu. Ipak, postoji jedna crta u našoj reprezentaciji, tradicija i pravac koji su izgradili ljudi poput Profesora, Dude Ivkovića i Željka Obradovića. Mislim da taj duh Đorđević itekako oseća i vodi se njime, tako da.. Žao mi je Bobija ali u ovoj situaciji imam puno poverenje u Saleta i svi mi bi trebali da poštujemo njegovu odluku.

kinez

pre 7 godina

Klasičan srpski slučaj:
Saletu treba, ali neće
Bobiju ne treba, ali hoće.
21 mil$ centar hoće - trener bez iskustva i trofeja nekad extra košarkaš i nacionalni idol makar i ostao bez posla posle OI, neće.

Coa

pre 7 godina

Dobro se sećam da je pre nekoliko meseci Miško gostujući na jednom tv kanalu rekao da će Jokić igrati za reprezentaciju, a da će Marjanović najverovatnije preskočiti kvalifikacije zbog NBA ugovora. Zato mi nikako nije jasno kako je sva ova zbrka nastala kada se već odavno znalo šta će biti.

RAS

pre 7 godina

Da sam na Bobijevom mestu radije bih da se ovaj zalaže protiv mene nego obratno. Jako mi je žao što Bobi neće biti u timu, sa njim bismo bili jači bar 30% ali greška je njegova, to je sigurno. Umesto da sa drugovima gazi sve pred sobom on će pored TV—a kao prosečan Srbin da posmatra ono u čemu je trebalo da ima glavnu ulogu.I nije to pitanje sujete, brani se institucija, kult reprezentacije. Treba svakom da bude jasno da ne može bez posledica da otkaže svojoj zemlji.Podrška legendarnom Saletu i njegovim momcima!

Aleksandar

pre 7 godina

Bobi da stvarno zeli da igra za reprezentaciju izvinio bi se Djordjevicu i ekipi jer je otkazao u minut do 12 i reci da je pogresio. Sigurno mu Djordjevic nebi zamerio da mu je odmah na pocetku rekao da ne moze da igra kvalifikacije ali da ce igrati kada razresi ugovor. Mogao je da ne igra ali da bude sa ekipom i individualno trenira, da bude u publici i bodri ekipu. Reci da zeli da igra za Srbiju ali postuje odluku selektora je po meni cisto pravdanje pred javnoscu.

neko iz gomile

pre 7 godina

Ljudi nece zvati Marjanovica to je 100% sigurno a tek ne posle ovakvih prozivki. Moze samo sada na se napravi neka odvratno,tuzna i licemerna atmosfera izmedju Saleta i Marjanovica. Sale pokusava da istera neki princip ( mada licno mislim da je napravio "gresku u koracima" sa Bobijem) koji koliko to sad glupo izgleda mozda i bude dobar za repku. A ako se ispostavi da nas razbiju preko centarskih pozicija a sva je prilika da smo malo tanji tu, sto zbog centimetara,sto zbog forme sto zbog realnog kvaliteta, treba se zahvaliti Saletu i zatvoriti mu vrata KSS. Za sada Saletu treba dati podrsku jer je on najodgovorniji za rezultat na OI. Mozda ovo moje razmisljanje izgleda po malo paranoicno ali je sigurno manje komplikovanije od ove sapunice sto su napravili Sale, Bobi, Misko i KSS. Srecno nam bilo bez Bobija na OI..

Ivan78bg

pre 7 godina

Zasto mMrjanovic nije imao vecu minutazu ako je tako vrhunski centar?Sale je uspeo da vrati repku u krug ozbiljnih kandidata za medalju u svim takmicenjoma.zaboravili ste pre njega koje je stanje bilo?

mmajstor

pre 7 godina

za koga radi ovaj menadzer? Jasno je protiv koga radi. Pozivam finansijske institucije republike Srbije da postupe u skladu sa antimonopolskim zakonom, gde nije moguce da pojedinac tj jedna kompanija drzi vecinski deo trzista, a u ovom slucaju je to oko 90 posto.

Marko

pre 7 godina

Ne znam zasto,ali Djordjevic me dosta podseca na Mihajlovica.
Za reprezentaciju moraju da igraju najspremniji i najbolji igraci u datom trenutku,Marjanovic je ako nista drugo barem zasluzio sansu.
Djordjevic je dokazao da je mali trener i da nikada nece biti velicina kao sto su to Obradovic,Ivkovic,Pesic.
Iskreno se nadam da cemo ti videti ledja nakon olimpijskih igara.
Idi treniraj barselonu sa kojom vodis pregovore a govorio si da neces voditi nijedan klub dok si selektor.

jellen

pre 7 godina

Citam komentare koji kritikuju miska sto nije najavio pre da bobi najpre juri novi ugovor. Meni je najiskrenije misko antipatican lik ...Deluje mi kao neki vacaros ,prodavac magle ali ruku na srce upravu je za tvit.Najavio je u emisiji oko na rtsu da bobi najpre treba da resi formalnosti oko novog ugovora u nba jer mu istice stari jednogodisnji..Evo crno na belo link https://www.youtube.com/watch?v=PcyITSvAyFM premotajte na 15ti minut . Ne razumem zasto sale je tako ogorcen na bobija kada je sam sale prvi otpoceo kult da se odmara leti i ne igra za reprezentaciju ali bilo kako bilo jedino on koji je poceo taj kult ne igranja za reprezentaciju je mogao da ga zaustavi i zaustavio ga i hvala mu. Reprezentacija je opet stvar prestiza. Bobija treba zvati ako je covek!

hm

pre 7 godina

Djordjevicu, ako sada poklekneš i dozvoliš da ti se drugi mešaju u izbor igrača, nikada nećeš biti pravi trener! Imaš svu podršku da ostaneš dosledan, pa makar bili i ispod šestog mesta!

zoran m

pre 7 godina

moje licno misljenje je da je nas selektor sale nacionale u ovom konkretnom slučaju ispao veoma sujetna ličnost. Sve i da ostavimo po strani...ali Bobi je potpisao ugovor u medjuvremenu koji ga sa egzistencijalne strane resava do kraja života. Da nam je potreban na OI jeste...i to nazalost Sale zna...ali 99% nece sebe potisnuti upravo zbog sujete...živi bili pa videli...pozzz

Monégasque

pre 7 godina

Od kad je Djordjevic trener Srbija je UVEK bila ispred Francuske! poz
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stanislav, 12. jul 2016 17:05)

A prosle godine u mecu za trece mesto?

Ciga

pre 7 godina

Svi bi mi voleli da vidimo najjaču postavu u Riu, sa Bobijem u timu. Ipak, postoji jedna crta u našoj reprezentaciji, tradicija i pravac koji su izgradili ljudi poput Profesora, Dude Ivkovića i Željka Obradovića. Mislim da taj duh Đorđević itekako oseća i vodi se njime, tako da.. Žao mi je Bobija ali u ovoj situaciji imam puno poverenje u Saleta i svi mi bi trebali da poštujemo njegovu odluku.

Kum

pre 7 godina

Alexandar nije Kole, Srbija nije France. Budimo mi jedinstveni i slozni. Podrska Saletu, Bobija cemo gledati sledeci put ako bude zasluzio.
(cky, 12. jul 2016 16:21)

Postoji razlika izmedju Saleta igraca i Saleta trenera. Prosle godine smo bas na centrima pukli protiv slabijeg tima, i zato platili milione za kvalifikacije.

Bobi, ako je pametan, nece se vise nikad odazvati Saletu. Tri godine ga zeza, i pljuje po medijima, dok kod drugih zatvara oci. Sramota.

tupoje

pre 7 godina

bitniji je kult reprezentacije nego jedne olimpijske igre. to nas izdvaja od drugih.
pa ljudi vidite sta su uradili od fudbala razni bobiji i raznatovici!
olimpijada je svake 4 godine a reprezentacija je jedna.

rashomon

pre 7 godina

Miško da uči Saleta košarci. Saša Nacionale Đorđević je više zaboravio o košarci nego što će moj miško ikada naučiti o ovoj igri.

NoName

pre 7 godina

Cela priča, od samog početka, je bila njegovo maslo.
Valjda je svima napokon jasno da su nam menadžeri, kao ovaj gore, urušili sistem stvaranja reprezentativnih selekcija. Kako u košarci tako i u fudbalu.
Takvi, kao ovaj gospodin gore, ne smeju da se mešaju na ovaj način. Ovaj njegov postupak treba najoštrije osuditi od strane svih pravih sportskih radnika u Srbiji.
Jasno je svima kao dan. Čoveka interesuju samo procenti od ugovora. Nije tom stalo ni do igrača ni do bilo kakvog tima. Lični interesi su u pitanju i ništa više...
(Djole, 12. jul 2016 16:45)

U cemu je problem? Raznatovic je na svom tviteru objavio istinu, nista nije oduzeo, nista nije dodao. To sto neke istina boli nije njegov problem. Druga stvar, pricas o licnim interesima, ja koliko vidim Misko je za to da se Bobi pozove u tim. Koji je Miskov interes da Bobi igra u Riju. Da te podsetim, Bobi je potpisao ugovor, znaci Misko je svoje procente uzeo bez Olimpijade. Sa druge strane imamo selektora koji vuce igraca bez tima ( Raduljica) u Rio. Sta mislis, ko ce da uzme procente od Raduljice? Znaci igrac bez tima moze, ali igrac iz NBA ne moze, ili MVP trece najjace lige na svetu ( Musli) takodje ne moze.Kad vec pricas o licnim interesima, mozes li da nam objasnis kako je moguce da za MVP-ja trece najace lige na svetu nije bilo mesta cak ni medju 24. Mozda smatras da je Stimac bolji? Ili su mozda licni interesi u pitanju. Samo se ovog puta radi o selektorovim interesima.

Kum

pre 7 godina

Ovo je bio drugi put da Boban "zezne" selektora, ostavi reprezentaciju u kvalifikacijama, a treći put neće moći. Nikad više ne treba da igra u reprezentaciji.
(VukS, 12. jul 2016 16:30)

A koji je to drugi put??

- Pre dve godine ga je Sale poslao kuci, jer mu se navodno ne uklapa u koncept.
- Prosle godine je Bobi dosao cak i POVREDJEN, i hteo da igra, ali se Borko iz Zvezde izlajao, i San Antonio zabranio. Kakve veze ima Bobi sa tim??
- Ove godine je zamolio za razumevanje, jer je morao da ceka kao slobodan agent, posto se Detroit ubacio u semu, i u pitanju su bili milioni. Jel to bas tesko razumeti?

dejan radivojevic

pre 7 godina

neznanje naseg selektora je kostalo ovu drzavu 3,2 miliona evra,jesmo li to zaboravili gospodo? jesmo li zaboravili da je taj isti selektor morao da ide jedne godine sa zenom na more a ne da igra za reprezentaciju? on je tu da izabere tim i ja navijam za taj tim. ali kad budemo na olimpijadi 7. on lepo da ixadje i da preuzme odgovornost i da da ostavku a ne nema veze.a ovo sad sto smo razbili""strasni portoriko"" i sto nam je ekipa porodica i svi su braca,i svi su super znamo da se to sve raspada posle 2 poraza. ispade bobinajgori covek a taj decko svi znamo kakav je.

NBGD

pre 7 godina

Razumem u potpunosti Đorđevića,ali treba videti koji su interesi reprezrntacije. Treba da ide na pripreme na Kop pa ako ne zadovolji ili kvari atmosferu da mu se Sale zahvali. Ovako cemo posle OI koji god rezultat napravimo (osim zlata) svi se pitati dal je trebao da zove Bobija ili ne.

Leonida

pre 7 godina

Pa nek posalje klijenta u Francusku ili Tursku i resen problem...
Umislio covek da je gospodar srpske kosarke...
Sram te bilo Raznatovicu!!!

Dzoni

pre 7 godina

Hiljade kosarkasa sirom sveta je radilo ovo iz istog razloga kao i Bobi pa nikom nista...Covek zeli da obezbedi porodicu kad mu se vec ponovo ukazala sansa da ozivi ozbiljnije karijeru,ne podrzavam sufliranje Raznatovica,ali mi se cini kao da Djordjevic ovim tera namerno neku kontru,daj boze samo da nam se to ne obije o glavu...

Neka ih sve opozove, nikakav problem

pre 7 godina

a vi koji prozivate Miska, sta mislite da ce se dogoditi ako odluci da povuce Jokica iz reprezentacije?
(a, 12. jul 2016 16:18)

Pa daj da onda damo Misku da vodi reprezentaciju. Sta ce nam selektor ako on moze da odlucuje ko ce da igra i kad ce da igra? Sale je mnogo veliko ime (koje je sam izgradio) da bi bio neciji potrcko.

kebek123

pre 7 godina

Dokle vise? Ovo je pokusaj unosenja razdora u reprezentaciju Ostavite vise Stimca na miru, on vjerovatno nece ici, Macvan je potreban zbog gabarita, i ovaj momak Bircevic je ginuo za loptom i potpuno zasluzuje da ide. Cijela nacija treba da bude uz igrace i selektora. Pratio sam igre nasih igraca u NBA, Marjanovic nema nista osim centimetara, sigurno je da bi nam valjao, ali ekipa je vec formirana i atmosfera je izuzetno zdrava i bratska :)

skr

pre 7 godina

- "Djordjevic je previse navijacki nastrojen, zove samo partizanove igrace" - pola ekipe igra/igralo za zvezdu
- "Ima neki problem sa Bobijem, sad ce sigurno zvati "njegovog" Kuzmica" - Zamena za Bobija Stimac
- "Djordjevic je prevara, provalili su ga u Pao-u, ne prolazimo grupu" - prolazimo grupu lagano
- "Sale nema pojma, grupa je bila laka, sa ovakvom igrom necemo uspeti da se kvalifikujemo" - dominanto se kvalifikujemo uz odlicnu igru i atmosferu
- "Stimac mozda nije sjajan ali donosi potrebnu energiju i kljucan je za atmosferu" Sad izbacite Stimca, nije ni za...

Ne daj boze da Sale osvoji medalju u Riju, sta ce li vam onda smetati?

JPR23

pre 7 godina

E sad bas ne treba ni da se vise prica o tome!! Nemam nista protiv Bobija, naprotiv, ali ovo vec prelazi u cirkus. Ako Sale i ostali misle da treba onda ok, u suprotnom, ok, ali sta sad ovaj ima da se mesa???
Kad menadzer pocne da mesa prste, zna se sta biva...
Podrska Saletu i momcima koji su bili tu i oni koji su igrali, i koji zasluzuju da idu u Rio!! Pitanje je samo ko ce izostati od ovih 15... Po meni Dangubic ne ide, verovatno ni Bircevic.. Znaci Beli i Macvan, mada ako Macvan nije spreman, voleo bi da ide Gudura. Naravno uz to da se niko ne povredi tokom priprema.

mesalica

pre 7 godina

Pocinjem da paranoisem da Raznatovic mozda ima nesto sa Djordjevicem odlaskom is PAO-a. Covek se, potpuno neprimereno, u sve mesa i pokusava da promeni zlatna pravila nase kosarkaske tradicije. Obzirom da mu to sa Djordjevicem vec jednom nije uspelo, moze biti da mu strasno radi iza ledja...

Kum

pre 7 godina

Kako se doticni nije setio Nikola Batuma.Momak je sve vreme uz reprezentaciju i cim je potpisao ugovor igrao 1/2 i finale,u Manili.Zalosno je da se ovom coveku poklanja ovoliko paznje,a kako je krenulo jedino da se Djordjevic skloni i na njegovo mesto dodje trener iz agencije Beobasket koju vodi zaliazani Misko.Ajmoooooo botovi sujeta,kompleksi i inat Sase Djordjevica
(Sandokan, 12. jul 2016 16:28)

Bobi je nudio isto sto i Batum, ali je Sale odbio!

Briga me bre i za Miska, i za Saleta, nego hocu da gledam najjaci tim Srbije!

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)

Očigledno ne shvataš da upravo i radi svoj posao. Bori se za svoje klijente. Zato svaki igrač i želi da mu Miško bude menadžer.

Sale nacionale, bio i ostao

pre 7 godina

Ala se namnožilo u ovoj zemlji raznih bahatovića koji misle da sve mora da bude onako kako oni hoće. E sad su naleteli na Saleta koji ne dopušta da mu takvi komanduju i dobro je da imamo bar jednog takvog čoveka u ovoj propaloj sprdačini od države. Sale i momci koji su izborili plasman na Olimpijadu imaju 100% podrške svih pravih ljubitelja košarke i svih normalnih ljudi, a botovi mogu da laju koliko hoće, tj za koliko su plaćeni.

Marko

pre 7 godina

Ovo je stvarno da čovek dobije ospice. Ej, jedan Saša Đorđević, čovek koji je dao onu trojku u Istanbulu i onu trojku protiv Hrvata, koji je dao 40+ poena u istorijskom finalu protiv Litvanije, koji nas je kao selektor vratio na velika vrata u sam svetski i evropski vrh (da spomenem samo najblistavije momente u njegovoj karijeri). Zar u ovom društvu nema ništa sveto, zar je celokupan medijski i javni prostor u Srbiji u toj meri zatrovan? Njemu tamo neki Đera poručuje da se ne vraća iz Rija ako ne osvoji medalju bez Bobija. Đero i slični miševi, mrš u svoje rupe. Vi ćete Saši Đorđeviću da objašnjavate košarku, vama li će on da polaže račune!? Sledeći put kad pomislite na Sašu Đorđevića u bilo kom kontekstu, ustanite i ostanite da stojite u stavu mirno barem 15 minuta. Magarci nijedni!

Hulkenberg

pre 7 godina

Sto je Sale ovako prolupao da mi je znati..bas ne postoji racionalno objasnjenje zasto ne pozvati onako posebnog i dobrog igraca kao sto je Bobi..a u pm,lud smo narod skroz!!!

наопако

pre 7 godina

Уколико је истина да је Ђорђевић забранио Бобију да буде уз репрезентацију док се не среди уговор (али да овај не игра за репрезентацију) , онда је то друга ситуација.
Испашће да је био велики играч а мали човек.

Zoran

pre 7 godina

Ljudi, ajde da budemo jednom realni. Boban Marjanovic nije uopste naivan kao sto deluje, a uz pomoc Miska to jos opasnije kombinacija. Svaka im cast i Misku i Bobiju za posao koji rade. Ali, Sale je pitao Marjanovica je li hoces da igras i bili su na vezi i ovaj mu obecavao da hoce. Djordjevic zbog toga nije zvao Muslija, Kuzmica ili recimo Ercega (koji ne igra, ali mogao bi da znaci ovoj repki da rasiri na 4 ne smes ga pustiti da sutne, a onda Jokic moze i Radulja da lakse rolaju na 5), ne kazem da su oni vrh igraci, ali bolji su od Stimca koji ima veliko srce i onda kada je doslo vreme da se igra Bobi u minut do 12 promenio misljenje. Naravno da je bitan ugovor i egzistencija, ali ne mozes biti takav covek i dovesti ljude pred svrsen cin. I sada ovi pritisci na Saleta, deluje ruzno. Ne kazem da ne bi znacio, bi i te kako, ali da sam na Saletovom mestu ne bih ga poveo da je Jokic, a ne Marjanovic. P.s. Nikada ne pisem komentare, ali mi je muka od pravljenja Bobija i Miska nevinascima. Imamo repku koja moze samo do medalje uz atmosferu, nisu to zveri kao sto sno imali ranije pre dve decenije i jace. I da ih ne diramo zbog Bobija, koji nije u zivotu napravio 5 penala u Zvezdi, a to rade samo Ameri. Pametnom dosta.

m

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.
(z, 12. jul 2016 16:27)
Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...

Loznicanin

pre 7 godina

Ja postujem Saleta i ekipu. Njihovu hemiju u timu. Timski duh. Sve je to ok. Ali Gobera,Valancijunasa,Gasola, ili Kazinsa ne mozemo zaustaviti bez Bobija! I to je cinjenica!

svežkolovoz

pre 7 godina

Da bi se nadali sto boljem rezultatu Djordjevic bi morao da zove Boboja, bili bi puno jaci i sigurniji pod kosem. Ali... Niko tacno ne zna kakva situacija se tu odigrala, osim Djordjevica, Bobija i strucnog staba repreznetacije, kad bi se pitalo nas navijaca, naravno da bi 90 % nas pristalo da igra, a postavlja se pitanje ko pita nas, i koliko je se Bobi poneo lose u tome, da li je naveo pravi razlog svog neigranja, koji bi svaki normalan covek prihvatio normalno ili je ispao ne fer prema Saletu, sto verujem da Bobi ne bi sigurno uradio. Tako da se nadam da ce odluka biti sto pre doneta i da bez obzira na svu borbu i zelju Stimca i Bircevica jedan ce morati otici kuci, a ja bi isto uradio na njihovom mestu, pricajte sta hocete ali nije mala cast igrati u reprezentaciji pa makar i pripreme.

Phoenix

pre 7 godina

"Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata. Samo ga provocirate ovakvim izjavama"
A mozda je I to cilj? Igra na Djordjevicev ego, koji nije mali. Mozda I ne zeli da Marijanovic igra? Nije Misko Budala. Zna da s ovom izjavom I zvanicno ulazi u rat. Posle toga Svaki put kada Djordjevic ne pozove njegovog igraca postavljace se pitanje zbog cega. A mozda I lipam gluposti. Ko ce to da zna...

Dule

pre 7 godina

Kontraproduktivno...
Sad ce ovaj jos vise da se zainati. Nego ne mora da zove Marjanovica, samo nek preuzme odgovornost za to, pa kad/ako nas napune preko centara i ispadnemo u grupi, neka placa i bukvalno penale, nek mu se uzme od ugovora. A ne kao Mihajlovic, unazadio nam fudbal svojom sujetom i karakterom, pa samo produzio dalje

Slobodan

pre 7 godina

Ma ja bih voleo da cujem Bobija licno da odgovori ma pitanje zasto ranije nije obavestio selektora da ne moze igrati kvalifikacije. Za sam da on igra, ali mora da se objasni zasto nije na vreme rekao da se na njega ne racuna.

Realan

pre 7 godina

Nemam nista protiv nikoga, u prirodi sam tip coveka koji gleda svoja posla i ne mesa se u tudja. U ovoj, konkretnoj situaciji, zaboravljamo da je nakon dobijenog otkaza u Armaniju i poljuljanoog samopouzdanja Djordjevic dobio posao selektora Srbije. Nakon potpisivanja ugovora bukvalno se kleo, iako to nije trazeno od njega da ce se 100% posvetiti samo selektorskom poslu i da ga klupska karijera ne zanima. Nakon toga je oberucke prihvatio posao trenera grckog velikana i doveo tri nasa igraca u klub od kojih su dvojica direktno uticali na lose rezultate. Potom je najuren iz grckog kluba uz salve profinjenih uvreda od strane vlasnika i to je presedan u evropskoj kosarci barem u zadnju deceniju. Da ne pricam kako nas je urnisao sa taktikom protiv Litvanije gde smo izgubili medalju. Bobi je rekao prvo da hoce, pa se ispostavilo da nece, bas kao sto je i Sale rekao prvo ne pa oberucke prihvatio klupski posao. Gde je razlika?

mikica

pre 7 godina

sve bi bilo lakše kada bi znali punu istinu o slučaju bobi. sa druge strane naš sistem su drugi kopirali, a ne mi tuđe, tako da ne vidim razlog da uradimo nešto samo zato što su to uradili Francuzi, Turci...

Dovlanu

pre 7 godina

Dobar je menadzer, al neka se drzi svog posla. Klasican "salesman". Pokusava da reklamira svoje igrace sto bolje da bi uzeo procenat. Saletova odluka je velika odgovornost ali treba da se postuje i ima dosta rezona. Nije sve crno i belo... U timu vlada odlicna atmosfera ocigledno, ali se zbog mesanja menadzera i Bobijevih pristrasnih navijaca stvara napetost. Nadam se da to nece uticati na ove momke koji se spremaju za olimpijske igre.

Boban

pre 7 godina

E bas to,trener treba da pozove trenutno naj bolje kosarkase,a ne da se vodi po nekom svom inatu!Sta vredi Stimcu sto hoce da igra,kad nije uopste ucestvovao u ovim kvalifikacijama.Koliko je imao minuta u igri?ukupno?5-10?A kad bude cupavo na terenu na olimpiskim igrama,sigurno nece Stimca ubaciti da ovaj resi stvari.Ovde je pitanje Boban ili Stimac!!!Svako bi pre izabrao da igra protiv Stimca 1 na 1 nego protiv Bobana!!!

antiDebil

pre 7 godina

Ja postujem Saleta i ekipu. Njihovu hemiju u timu. Timski duh. Sve je to ok. Ali Gobera,Valancijunasa,Gasola, ili Kazinsa ne mozemo zaustaviti bez Bobija! I to je cinjenica!
(Loznicanin, 12. jul 2016 16:39)

Jedina je cinjenica da ce Djordjevic birati 12 igraca za Rio !
Drugo, po cemu si ti to tacno zakljucio da Marjanovic moze da cuva Gobera, Valancijunasa, Gasola, Kazinsa...da nije mozda nekada igrao protiv njih pa si se tako uverio ?

gojimir

pre 7 godina

Rudi Gober odigrao je već dva reprezentativna ciklusa sa Francuskom, Marjanović nije ni jednu utakmicu za Srbiju. Sam je odlučio da ne igra kvalifikacije iz straha od povrede, kao da se Teodosić, Jokić, Raduljica... ne mogu povrediti. Svi reprezentativci imaju prava da se ljute, čak više nego sam Đorđević. Zaboravite ljudi na Marjanovića, on je reprezentativac Srbije koliko i Zibers.

bg

pre 7 godina

Ne treba da igra Bobi bolji je Štimac...hm
Smešno, gde je Erceg, Micov, Lučić, Milosavljević, Zagorac, Gudurić...nkko od njih neće ići u Rio.

HanSolo

pre 7 godina

Totalno u pravu.. Tamo se ide da se osvaja, a ne ko ima lepše oči.. Ali ne sumljam da će Đorđević da donese pogrešnu odluku... Takvi smo jednostavno.. Tvrdoglavi.

idi begaj

pre 7 godina

Meni je Marijanović simpatičan lik ali sam je izabrao Nba ispred reprezentacije tako da koga nema bez njega se mora.
Podrška Đorđeviću….

mrmlj

pre 7 godina

zamislte sledecu situaciju - samo jedan igrac je dovoljno blizu da moze da se baci po loptu i da spasi stvar za reprezentaciju sli pritom ce pasti u gledaliste i polimiti se preko stolica. da li biste radije da taj igrac bude stimac ili bobi? za stimca sam siguran da bi se bacio pa makar i u gipsu zavrsio i to bez ugovora za sledecu sezonu. nisam bas siguran da bi bobi uradio isto. nekada bolji igrac nije bolje resenje za tim. nije kosarka matematika da se unapred zna zbir 12 brojeva. za mene stimac vise zasluzuje poziv jer je njegovih 100% sigurno bolje nego bobijevih 70%.

DarkoM

pre 7 godina

Ja ga isto nebi pozvao, nije hteo da igra kvl. i gotovo. Menadzer sada samo vrsi pritisak i moze da urusi atmosferu, a da nam Marijanovic bas treba i ne treba. U napadu je dobar ali u odbrani rupa i zato prosle godine nije se naigramo. NBA je pozitelj i to se vidi na Jokicu a Boban je nesto kao i Krstic, dzaba 20pp po utakmici ako ne igras odbranu.

Bane

pre 7 godina

Sale menadzerise kroz reprezentaciju. Prvo je trazio klub Kuzmicu, a sada Raduljici. A zasto posle sjajne sezone nema Muslija, cak ni u sirem krugu igraca?

zinjo

pre 7 godina

Podrska Saletu u svakom slucaju, a ti Raznatovicu mrss.... ebe se tebi za reprezentaciju, samo licni interes je ovde u pitanju. Zao mi Bobija, propustice najvece takmicenje, ne svojom greskom, prosto takve su okolnosti. Bicemo jos jaci s Bjelicom.

Kum

pre 7 godina

Od kad je Djordjevic trener Srbija je UVEK bila ispred Francuske! poz
(stanislav, 12. jul 2016 17:05)

O boze, ko sve komentarise...

Bas Francuska nas je dobila prosle godine u borbi za bronzu. Nema bre ni godinu dana!

Kao dan

pre 7 godina

Ovde je bar jasno.

Sta ce Radulja da igra ako Boban dodje?

A vidi se da upravo on ima jak uticaj u ovoj selekciji. A i dobar odnos sa Djordjevicem.

Sada je svakako kasno.

Jedino bih voleo da se Boban javi i kaze da se slaze sa selektorovom odlukom (iako nije kriv).

Da se ne zatvore vrata njemu na duze vreme. oze zdravlja svake godine ima takmicenje.

bagzi

pre 7 godina

Vise Bobi treba reprezentaciji nego ona njemu. Sa njim mozemo da mastamo o medalji a bez njega nikako. Recite ko ce da cuva Valacijunasa, Gobera ili Gasola!? Amere necu ni da pominjem. Vidim neki kazu da Bobi nema pojma. Ajde nema, nego nek napisu koji je to nas centar bolji od Bobija?
Nek Sale batali sujetu, da jednom i mi Srbi budemo pragmaticni.

matador

pre 7 godina

@
Dzoni
A kao dodad se nije obezbedio
Hemofarm
CSKA Moskva
Mega
zvezda
San Antonio
Iz prilozenog se vidi da nije hteo da igra.Novac je vec zaradio za dva zivota.I sta sad,mars iz reprezentacije.

Divos

pre 7 godina

У реду, Венсан Коле ће за ОИ (можда) дати предност Гоберу у односу на Моермана. Добро, па?
И шта сад? Е ако је тако урадио Коле, мора и Сале. Е јес' логика.
Узгред, и није добра ситуација за поређење. По много чему.
Гобер је, за разлику од Бобана, више дефанзивно оријентисан центар (по мени најбољи центар НБА у одбрани), млађи 4 године (тј будућност француске кошарке) а реално и бољи од Бобана. Има у свом НБА лубу (Јути) кључну улогу за разлику од Бобија који је у Спарсима (иако је имао добре бројке, али и играјући када био мечеви били решени) био "строги епизодиста".
Гобер је у репрезентацији био на СП 2014-е, и ЕП 2015-е, значи у "систему" је, уигран је и уходан са саиграчима, постао је и страшно важан за француску репрезентацију.
Бобан није део ове репрезентације од ЕП 2011 (Када је као 3.центар имао минорну улогу, на пример шутирао је 1-7, ово помињем за оне који омаловажавају нашег 3.центра на ОКТ Штимца, који је шутирао 8-13), да би се увео у "систем" играч таквих деимензије треба време, да се цео тим подреди Бобану, и у нападу, апосебно у одбрани (јер Бобан за разлику од Гобера уопште на пик не излази), и тек тада Боби може бити користан. Но, времена нема.
А и Боби (по наговору Мишка) је сам одабрао, није се појавио на прозивци.
А могао је Мишко узети и пример Батума, више је за поређење.
Но добро, како рече један наш поета, не веруј жени која пуши дрину без филтера и менаџеру чим зине.

ZIVOT

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)
Covek nije spomenuo Djordjevica ni u jednom trenutku,zasto se palis!!?? Misko je bog I batina u Evropi,a I sire!! Realno Bobi je bolji I od Raduljice I Stimca,ali selektor glumi Miskai zeli da uvali Radulju,za dobre pare!!#

bane

pre 7 godina

Nisam upucen kakva je situacija KSS ali ukoliko se ovakve stvai i tamo desavaju nije dobro, to je fudbal dovelo do dna. I zapamtite vise reprezentacija treba Saleta nego on reprezentaciju.

4k4.Dex

pre 7 godina

Francuzi Spanci Ameri a pogotovo komsije obozavaju te Sale. . sad imaju neke sanse da nas dobiju. Vidi pa im jos malo olaksaj. jooooj ako izgubimonod hrvatske slucajno nikad ti necu opristiti!

Ja

pre 7 godina

Jedna st6var se mora znati, pricate ovde kao da je Bobi Dzordan ili Hakim, a on covek nije u formi, jednostavno je tako, nije igrao celu sezonu, presedeo na klupi, cim se zavrsila sezona eto njega na splavovima i jos bi da preskoci pripreme pa da igra, moze, al ako je Dzrodan, a posto to nije necemo ni ulaziti u to koliko je nekorektan ispao zadnja dva puta, a mnogo je ispao nekorektan, ovo angazovanje botova i menadzera protiv selektora i drugara iz tima je skandal.

MORSKI PAS

pre 7 godina

Djordjevic je sujetan i tacka. A vi koji kazete i tvrdite da nije zasto onfa isti taj ne izadje javno na konferenciju i neka kaze "Bobana necu zvati zbog tog i tog......." tacka.

Mihajlo

pre 7 godina

Poredjenje Gobera i Marjanovića nema veze s vezom,Gober je tri puta kvalitetniji igrač.Vidim da mnogi osporavaju Raduljicu,kratko pamćenje imaju,čovek je objasnio svima na SP kakav je igrač,pa je i te Francuze razbio.

Sasa Ljuboja

pre 7 godina

Sale Djordjevic radi svoj posao veoma uspesno i snosi odgovornost za to. Napravio je odlicnu atmosferu u timu, podstakao sjajnu timsku saradnju i ako mislivda dolazak Marjanovica to moze narusiti ja ga podrzavam.
Srbija bi bila mnogo lepse mesto za zivot kada bi svi koji pljuju Djordjevica svoj posao radili samo 10% marljivo i uspesno u odnosu na to kako Djordjevic godinama radi svoj.
Ja Bobija mnogo vise volim od Djordjevica, ali Sale samo napred po medalju u Riju (sta god da odlucis za sastav) :-)

bucca

pre 7 godina

Nije dobro za ekipu sto je stvorena podela za i protiv Bobija . Nikada nismo dobro prosli u slicnim situacijama ! Neki ce reci da to nece uticati na igrace , ali utice itekako ! Daj boze da sve bude OK !

Kum

pre 7 godina

(Razocarani Srbin, 12. jul 2016 16:20)

Covece, bio je plan da ostane u SA, ali je onda upao Detroit u semu.

Svako ko se bavi kosarkom zna sta rade FA, i da ne igraju dok ne potpisu ugovor.

conflict of interest

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.
(z, 12. jul 2016 16:27)
Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...

Probajte da to budete u USA u isto vreme pa ce Vam objasniti. Bilo koja dva posla u kome jedan moze da utice na drugi se mogu smatrati konfliktom interesa, na primer nijedan drugi agent nije u situaciji da proda Megi igraca, to tom agent daje automatsku prednost u odnosu na ostale agente, i onda udruzenje agenata reaguje... a advokati trljaju ruke

lala hamburger

pre 7 godina

Podrzimo nacionalni tim i selektora,kao kulturno neostrasceni ljubitelji kosarke.Zaista je na mestu neciji komentar,zasto doticna beobasket zvezda nije bio uz svoje drugare i svo vreme.Kao ex sportista znam koliko moze biti neprijatno sportisti,ako se ne uklapa u sportsku sredinu.Zato molim javnost da bude uzdrzana u komentarima vulagarnog tipa.Podrzimo Saleta i momke...a Bobiju pozelimo u zdravlju da uzivava u svojim jos nezaradjenim novcima.Zivela Srbija!

aleksa

pre 7 godina

Odajem priznanje Ražnatu kako iskusno doliva so na ranu velikom i bezgrešnom Sali. Čovek zna šta mu se sprema u Brazilu, pa ga sada ovime dodatno ponižava još pre nego što je sve i počelo. Za neke će biti žalosno gledati kako mali Đokica i njegovi ljubimci Štimara i Radulja pucaju po svim šavovima od takvih amaterskih ekipa kao što je Australija, Venecuela ili čak Hrvatska... Ali neki ćemo u tome i da uživamo!!

More dalje nauljene ruke od reprezentacije

pre 7 godina

"Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata", ma kakav inat, nema Sale pet godina, neće ga zvati jer je Marjan umoran, imao je ogromnu minutažu u Amnerici. Da li je on zaista dobio 21 milion, zašto, kako, to je ovaj mutni izjavio i svi veruju? I pošto navodi primere iz Vrancuske i Anadolije, zalizani bi trebalo da zna kako svako ima svoje, a mi nismo ni Vrancuzi ni Turci. Da KKS zaštiti ekipu i selektora i neka prekine ovaj privatni pritisak. Đilas je abaše iz Abe nazvao bezobraznicima a sad šuti?

Pitanje vremena

pre 7 godina

Posle ovoliko blaćenja i omalovažavanja od selektora i većine"navijača" da sam na mestu Marjanovića ja više nikada nebih zaigrao za reprezentaciju. Ionako ga je Đorđević već dva puta opisivao kao višak. A odanost prema domovini može da se iskaže na više načina.

dragan

pre 7 godina

brate, obozavao sam saleta, ali toliko sujete, kompleksa... uzas... zna da na dobrici bobiju moze da vezba strogocu I da ovaj rec nece reci na sve saletove prozivke po novinama. sale covek koji je uneo tu novinu tzv odmor od reprezentativnih obaveza, sad glumi ludilo. mada nije mu lako kad gleda kako bobi uzima sedam miliona godisnje, a on igrao za sicu koju je spiskao. I misko je u konfliktu interesa jer je mu je bobi klijent, a sale sa svojim raduljicom, kuzmicem, pecarosem nije?! mnogo konfliktna licnost, micov, velickovic, savanovic, bobi, milutinov, nedovic...

strat

pre 7 godina

realno i kosarkaski gledano ovako stoje stvari...bobi je igrao skromnu sezonu..ulazio u igru kad njegova ekipa gubi ili vodi 20 razlike..uz to obecanjem da ce igrati pa pranje pred javnosti pismom zasto nece je sam sebe izbacio...stimac kao pomocni centar posteno odradi svoje minute i nije zasluzio da bude izbacen..jeste stvar principa ali je i istina da bobi za nasu reprezentaciju ne znaci isto sto i novicki za nemacku npr...mnogo bolji igraci u datom trenutku nisu dizali ovoliku pompu oko odlaska ili ne odlaska...kao grobar mislim da bi u svakom slucaju bobi bio korisniji od stimca ali nikad ga ne bih licno izbacio u ovakvoj situaciji zbog bobija..napred nasi...

Outsider pravi

pre 7 godina

Prošlogodišnje polufinale EP smo izgubili između ostalog i zato što AĐ nije poslednjih 7-8 minuta postavio dva ljudska napada. Sada se ne bismo mučili kvalifikacijama, a ovako već 'obeleženi' Marjanović ne bi ni bio tema, niti bi se njegovo mesto u 12 uopšte dovodilo u pitanje. Velika šteta što selektor ne proguta malo ponosa i time ne formira najjači sastav još od 2005. g. Faliće nam Bobijeva superiornost u reketu, kako ofanzivno, tako i defanzivno a najviše psihološki. Čovek poentira sa lakoćom, bacanja pogađa rutinski i strašno kapira situaciju na terenu. Sale je bio cool tip, ne znam čemu sve ovo...

etotako

pre 7 godina

Dobro, sad je i definitivno jasno da Bobi nece igrati. Nisam ni siguran koja je Miskova uloga sa celom ovom medijskom halabukom, da li da Bobi igra ili ne igra. Meni čak deluje ovo drugo.
Nego, nije mi jasno ovo "hemija među igračima" itd. Na primer, na vesti o Radulji pršte hvale. A to je čovek koji, npr., ispalio Dudu, pošto je sklopio dobar ugovor i pošto u prethodnim reprezentativnim nastupima nije dovoljno igrao. Dudu, koga su svi ovde nevidjeno dizali u nebesa. Profesor, doktor. Inače, Dudu, kod koga su igrali Miškovi puleni koji nigde drugo nisu igrali ili su igrali izrazito loše. Ne treba spominjati da je Miško Dudin menadžer. Nego, Radulja. Čovek je prošle sezone igrao u reprezentaciji a da nije imao ni sezonu (nešto malo u Kini gde je dobio otkaz) ni ugovor. Uze ga posle Sale pa obojica dobiše otkaze u Pao-u. Patriote? Moguće, ali i ovo su fakti. Kao što je činjenica da Radulja ni sad nema klub i da je poprilično smešan ispao prošle godine protiv Litvanije. Opet, Bobi ima klub, spreman je da igra. Kao što je bio spreman i pre dve sezone kada nije pozvan, pa čak i prošle kada se ipak ispostavilo da jeste povređen. Ne znam koje su Miškove (možda i Bobijeve) igre i da li je možda Bobiju i bolje da ne igra da se ne povredi, ko će ga znati.

Moja priča o Dudi, Radulji, Saletu, Bobiju nije usmerena ni protiv njih ni za njih, vec je poenta da se manemo idolopoklonstva i kratke pameti, ako je moguće. Ono, generalno.

Poppppp

pre 7 godina

Djilas bi trebao da odredi cilj na OI. Ne Djordjevic, nego Djilas.
On je poslodavac. Realno, Srbija je slabija od USA.
Protiv Spanije i Francuske mozemo da igramo. Da smo bolji od njih, nismo, da li mozemo da ih pobedimo, mozemo.
To smo dokazali. Od svih ostalih ekipa smo realno bolji ali ne bi bilo nemoguce izgubiti od Brazila, Litvanije, Australije, Hrvatske.
Dakle, polufinale, uz malo srece, koja je neophodna, bi bio ostvariv cilj.
Sa Marjanovicem ili bez, nebitno.

vertigo

pre 7 godina

Zbog ovakvih "menadzera" nam pucaju reprezentativni kolektivni sportovi. U kosarci su bili kvalitetniji ljudi, pa nisu dozvoljavali mesanje ovakvih persona, koji nicim, ali nicim nisu zaduzili ovaj prelep sport, obicni trgovci. Sale ne popustaj, ti si glavni i odgovorni. Trebamo ti dati podrsku svi.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

pre 7 godina

Vidim po komentarima da se pisu svakavke gluposti ! Znaci nije problem sto je Bobi otkazao igranje na turniru, vec kada je to uradio(dan pred pocetak priprema) ! Tako da mi ovaj miskov pokusaj pravdanja toga nije bas najjasniji !? A meni jedino to nije jasno zasto je bobi cekao poslednji dan??? Da je odmah rekao bio bi uz ekipu dok ne potpise ugovor i siguran sam da bi ga sale sad zvao... Ali izgleda da je to sve bilo miskovo maslo, jer sam ubedjen da bobi nije takav covek !!!

Paja

pre 7 godina

Da vidim kada ce ponovo da se pojavi Djordjevic u Areni ili Pioniru nikad vise od prvog dana sam pisao da mislim da je rano da on bude trener reprezentacije jer niti ima trenerskog iskustva niti kredibiliteta kod igraca,moras ALO ZALUDJENICI ZA Djordjevica moras da osvajas titule po klubovima pa kao iskusan i prekaljen da dodjes da vodis reprezentaciju a sve sto se sad desava i ispasce strasan razdor u timu a i u savezu je samo umisljenoj trenerskoj velicini Djordjevicu i nikom drugome.

jorgovan

pre 7 godina

A ne znam zasto su ovoliko sujetni svi nasi selektori,ne samo u kosarci vec i u drugim sportovima. Ne kazem da Djordjevic nije u pravu ali mislim da se mora imati razumevanja za datu situaciju kada gracu zavisi karijera i sledeci ugovor u NBA ligi.Kako je Kole stavio interese nacionalnog tima na prvo mesto i pozvao igrace koji nisu igrali kvalifakcije a imaju kvalitet.I Batum bi bio u istoj poziciji da nije mnogo ranije potpisao ugovor. I Duda je ranije imao slicnih situacija sa raznoraznim igracima. U svakom slicaju Sasina je poslednja.

Ja

pre 7 godina

Da, sve je u pravu. Jos kada se tome doda da je Bobi pokazao koliko mu reprezentacija znaci time sto je svaku utakmicu reprezentacije odgledao u Areni, da se solidarisao sa reprezentativcima ne iduci po splavovima, jednom recju pruzio bezrezervnu podrsku drugovima....

staneža

pre 7 godina

@ neko iz gomile

nemas ti pojma, idi uzmi od mame 200 din i idi na kafu s drugarom koji je mozda uzeo 250 pa ima i za kiselu vodu. Sve sami strucnjaci... Pozzz iz dijaspore...

Danilo

pre 7 godina

Menadžer je zanimanje u kojem dobijaš procenat od ugovora igrača.
Ako imaš dobar nos a nemaš moral, možeš da živiš sjajno.
Tu završava priča o menadžerima, bar u celom pristojnom svetu.
Kod nas, naravno da stvari stoje drugačije.
Kod nas bi menadžer pored svoga privatnog tima, hteo i privatnu svoju reprezentaciju?
Mislim da je ovo prekrupan zalogaj za njega jer nije u istoj ligi sa Saletom Nacionale!
Stoga, ovo jeste što zaista jeste: popodnevni tvit na vrućini, iz čiste dosade....

sistem

pre 7 godina

Pre nego sto se pomenuti gospodin pojavio u nasoj kosarci, jugoslovenske i srpske ekipe su se najosvajale medalja zahvaljuci SKOLI, SISTEMU i PRAVILIMA. A otkako njegovo ime egzistira u kontekstu kosarke mi grcamo i samo zahvaljuci inerciji iz tih slavnih vremena drzimo prikljucak sa vrhom evropske i svetske kosarke.
A poredjenje sa Turcima neka MU sluzi na cast, izgeda da on misli da mi treba da se ugledamo na njihovu skolu kosarke - pa, ima smisla, turska kosarka postoji otprilike jednako dugo kao i njegov kosarkaski angazman. Sto se tice turske kosarke, rekao sam kada su nas pokrali 2010.godine da ce im to biti poslednja medalja na duze staze, iako je sve govorilo protiv moje prognoze - i 80 miliona mladog stanovnistva, i ogromne pare koje se ulazu itt... do sada se to obistinilo, nema tu skole, sistema i pravila, to je to..

blaza

pre 7 godina

Danas sam opet gledao Saletovu konferenciju posle Portorika i ubedjen sam da Bobija nece zvati. Na moju zalost.On Bobiju samo zamera sto je tako kasno javio da nece igrati na turniru da je na vreme javio Bobi bio isao za Rio.Ovako na moju žalost nece ga pozvati.

uredni neplatisa

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto nije hteo da igra za reprezentaciju jer nije imao klub?! Kakve to veze ima? Naprotiv... Da li je imao neke obaveze, igrao letnju ligu? I da jeste mogao je lepo da se dogovori sa Saletom...

realnost

pre 7 godina

Glavni razlog zasto je zadrzao likove kao sto su Bircevic, Stimac, Dangubic je taj sto momci moraju da se prodaju u nekom jacem klubu koji ce da plati dobre pare. Pa to se oduvek radi u Srbiji u svakom sportu, menadzeri dobijaju veliki procenat od toga. Ko sisa Marjanovica, on je svoje pokazao, od njega necemo zaraditi od ovih klinaca mozemo.

Konfučije

pre 7 godina

Kod nas je kult ličnosti sveprisutan. Bilo ko da zasedne na neku poziciju, institucija koju predvodi postaje svojina. Pa vidimo da se daju ruke i glave.... Kao što i ime kaže svi su oni reprezenti Srbije. Ali ne i kod nas.

Sramota

pre 7 godina

Do sad sam bio bas neutralan, gotivio Bobija,mislio da Sale preteruje ali ovo je bas,bas prevrsilo svaku meru!Kao i zivotu,tako i u sportu,bogati i mocni s eizivljavaju.Da sam na Saletovom mestu pre bih se trajno povukao iz kosarke nego pristao na ucene ovog...da ne lajem ,opet mi nece objaviti komentar.Sramno,bas sramno,tipicna ucena .Najgore sto ce se javnost primiti kao po obicaju

Neznanje koje urla

pre 7 godina

Gotovo je u kojem god sportu ima mesta sa strane tu vise nema ni sloge,ni drugarstva,ni reprezentacije. Saletu je casnije da odma' da ostavku i cao kraj price bez reci jednostavno,pa kad je bio onaj zaboravih mu ime jel bese Aragones ako gresim nije bitno uglavnom jedan Raul napolje brate Spanija prvak svetski, evropski takodje kraj price,kod nas isto Paunovic svetski prvak sa tim momcima daj mu da radi sa njima do kraja cao kraj price kakav Muslin kakvi bakraci,tako i kosarka ako ti ne daju da radis cao SALE MNOGI CE TE RAZUMETI....

Ivke

pre 7 godina

U pravu je skroz. Niko se nije u sportu ovajdio od dobre atmosfere u ekipi. Ona mora da bude prisutna, normalno, ali kvalitetni igraci donose rezultate. Djordjevic je kompleksas i jedini trener na svetu koji bi izostavio Bobana iz reprezentacije. Svaka od ovih reprezentacija osim USA bi Bobana vodila na OI. Nismo mi takva kosarkaska velesila, da imamo luksuz ne pozivanja jednog gorostasa iz NBA lige od 222 cm. Jedva cekam da dobije otkaz.

Idemo dalje

pre 7 godina

Misko vec po prirodi profesije moze da kaze sta ima mada je po istoj osnovi uvek u "sukobu interesa".
Korisno bi bilo cuti sta o tome misle ljudi velikog kosarkaskog znajna i integriteta, a takvih je hvala bogu mnogo, a ne da o tome slusamo posle Olimpijade jer ulog je veliki. Najvece takmicenje ove generacije.
Neki buduci Djordjevic ili Teo ce jednog jutra gledati veliko finale i posle otici "na kos" ili konferenciju za stampu na kojoj se sumiraju razlozi poraza.
Dakle nije pitanje princip ili ne vec koji princip preovladjuje?

Kum

pre 7 godina

I zapamtite vise reprezentacija treba Saleta nego on reprezentaciju.
(bane, 12. jul 2016 16:59)

Naprotiv. Sale je i u Armaniju i u PAO doziveo brodolom.

murajsam

pre 7 godina

evo ja mislim da nam Bobi neće toliko nedostajati koliko neki drugi igrači,poput na primer Lučića ili Muslija...ali meni bi sad toliko bilo interesantno da vidim šta bi bilo kada bi Bobi otišao u Rio...toliko, da se plašim, ako ne ode, da če mi turnir biti u neku ruku dosadan

Deki

pre 7 godina

Dakle Bobi na kraju igra. Posto znamo da Raznat ionako odlucuje ko igra za reprezentaciju. Mislim, moze Sale da ne poslusa ove godine, ali onda se sledece suocavamo sa masovnim otkazima Raznatovih (prakticno 9/10 reprezentacije) igraca.

Kum

pre 7 godina

Iz prilozenog se vidi da nije hteo da igra.Novac je vec zaradio za dva zivota.I sta sad,mars iz reprezentacije.
(matador, 12. jul 2016 17:01)

Ti si samo ljubomoran, i to je evidentno. Ovde se radilo o 21 miliona dolara, dete. Lako je tudjim .... gloginje mlatiti.

život u iluziji

pre 7 godina

Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...
(m, 12. jul 2016 16:52)

Nije zbog prehlade već zbog promaje.

BgdSrb

pre 7 godina

Sad je većina protiv zvanja Marjanovića a ako ne napravimo neki rezultat u Riu svi će udariti po Saletu što ga nije vodio. Zato bih voleo da svi pređu preko svog ega i da sa najjačom ekipom odemo na olimpijadu. Realno bez Bobija smo tanki protiv jačih centara kakvih nije bilo na turniru u Beogradu

Duborg

pre 7 godina

Pa ako su to uradili Franuczi, je l to unapred znaci da je ispravno? Svaka cast selektoru, prave vrednosti moraju da se znaju. Marjanovic je novac stavio ispred Olimpijade, to je njegov izbor, koji isto postujem.

zulupn

pre 7 godina

Da jedan Aleksandar Djordjevic ce pustiti da mu menadzeri prave tim. Svaka cast Sale, pusti ostrascene komentatore, Sale je vecita legenda nase kosarke, a i kosarke cele Evrope,...... I Moka Slavnić je legenda srpske košarke pa šta onda?

Marko

pre 7 godina

Toliko velicate Djordjevica,a zaboravljate da je pogazio sopstvenu rec kada je preuzeo panatenaikos.
BOJKOT REPREZENTACIJE,DOK SE OVAJ UMISLJENI NE SKLONI SA MESTA SELEKTORA!

Leventa

pre 7 godina

Niko sem gospodina Raznatovica nema petlju da kaze Djordjevicu istinu ma kakva ona bila. U ovom slucaju istina je da Djordjevic nema blage veze sa trenerskim poslom niti sa kosarkom sa druge strane linije. Sve sto je reprezentacija do sad uradila sa Saletom, uradila je na cistu srecu. Javna je tajna da je na treninzima glavni Nikolic a da utakmice takticki sprema Antonic. Djordjevic je tu samo zato sto iza njega stoji Dusan Duda Ivkovic, grobar srpske kosarke.

@KOSTA1703

pre 7 godina

Batum je igaro od polufinala, al on je došao na okupljabje i sve vreme proveo sa reprezentacijom, a pri tome je čekao ugovor od 120 miliona, a šta je Bobi radio? Siguran sam da bi išao na OI da je došao na okupljanje i da je bio uz reprezentaciju, ovako apsolutno ne zasluzuje poziv, jer ničim nije pokazao poštovanje prema nacionalnom dresu i zelju da igra. A vi koji kazete da treba da se pozove najbolje što imamo - Pobedjuje najbolji tim, a ne najbolji pojedinci. Primer vam je Italija.

sportikus

pre 7 godina

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001833#!careerstats

Moerman je igrao za Banvit!Tako da, Misko ne ....

JPR23

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)Očigledno ne shvataš da upravo i radi svoj posao. Bori se za svoje klijente. Zato svaki igrač i želi da mu Miško bude menadžer.
(Stanimir Branimir, 12. jul 2016 16:42)
Očigledno i ti ne shvatas da menadzer nema sta da radi u reprezentaciji !! Ako ti primer u fudbalu, a svi znamo na kojem je nivou nas fudbal, nije dovoljan, onda sta drugo objasnjavati...

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Да би се у будућности ове ствари не би догађале, битно је пресећи сада. Бобија позвати, али на следеће такмичење. ОИ није заслужио. Није битан само садашњи резултат, већ су много битнији сви остали. Мене је и Јокић изненадио што игра, ти НБА играчи се никада нису ломатали за репрезентацију,а он је млад, сумњам да се сећа кошарке `90-их која је нешто и значила. Након тога катастрофа.

slash

pre 7 godina

Na malo bolje obavestenim sajtovima, Gober je bio povredjen. slicno nesto kao Bjelica. A Batum je resavao ugovor i dosao da odigra odlucujucu utakmicu protiv Kanade. A Gospodin Menadzer samo neka doliva so na ranu. Nije mu strano da pravi cirkuse, pa na primer Spanulisa povede u Olimpijakos iz Panate.

M

pre 7 godina

Sumarno citav slucaj na obe strane nije pitanje principa vec interesa!
Ko misli da je tim bez Bobija bolji za ovu priliku uredu, postoji i druga skola misljenja, bilo bi lepo izostaviti u svemu uzvisene govorancije.

Idemo dalje

pre 7 godina

Miskovi tvitovi nikad nisu odisali simpaticnoscu a ni ovaj nije izuzetak.
Posebno sto je i logicki nedosledan, " ako oni onda i mi"!!!
Sto valja Francuzima mozda je bogubno za nas, i tako redom.
Takodje ako je nesto dobro za druge nije nemoguce da bi i nama posluzilo!!!
Niko ne zagovara anarhiju i bezobrazluk ali se upitajmo kako je doslo do toga da igrac reputacije predanog i skromnog i nesebicnog momka bude stavljen pred cin sve ili nista, makar da u tome ima i njegove krivice.
Radimo li stvari dugacije od ostalih (setimo se kako su to cinili Zeravica ili Varajic) onda i komunikacija tokom citave sezone, a ne samo pred spisak, mora biti potpuno drugacija pa bi ovakve situacije bile iskljucene ili bi bilo jasno ko je presao granice dobrih obicaja.
U ovom slucaju to su obe strane!!!

djema brdjanin

pre 7 godina

Koga sada izbaciti od ovih koji su igrali kvalifikacije?i ubaciti Bjelicu i Macvana-Evo neka oni kazu.Ja bih dodao ako se ne gleda interes,nego zasluge,onda pored Marjanovica netreba da idu ni Bjelica i Macvan i gotova prica!A taj isti Djordjevic da je malo bolje spremio ekipu protiv Litvanije,nebi bilo ove halabuke!

Miloš

pre 7 godina

(Sandokan, 12. jul 2016 16:28)

Jokić, Dangubić, Gudurić, Nedović, Simonović, Zagorac. To su Miškovi igrači, sa sajta Beobasketa, "samo" pola reprezentacije.

ja

pre 7 godina

Ovde se ne radi o tome da li Boban treba da ide u Rio ili ne nego uticaj menadzera na reprezentaciju.Pazi,Raznatovic naso da proziva Saleta.Sta li menadzeri rade tek iza zatvorenih vrata strah me da pomislim.

nikola

pre 7 godina

To su nase, (Djordjeviceve) tupe naravi! Za dobro ekipe ON mora da se uštine i potisne svoj ego, jer u ovom casu bolje Bobi nego ON!
Onda takvu ekipu mogu da vodim i ja!

Zagot

pre 7 godina

@Ivan78bg

Zasto nije dobijao vecu minutazu u San Antoniju? Pa za tu minutazu je davao bas bas dosta poena, a i imao ju je beskonacno vise od naseg prvog centra Raduljice koji je igrao u tada jednoj od najgorih NBA ekipa Bucksima, i grejao klupu celu sezonu bukvalno. Ili sto ne spomenes minute Kuzmica koji je takodje bio uzdanica naseg selektora?

Realno, Bobi ie mnogo napredovao u NBA, a i pre toga je bio najdominantniji centar EL. Pa meni se place sto necu da gledam njega i Teodosica, pa oni bi pravili show! Jos uvek se nadam da ce sujeta Saleta da se stisa i da ce da misli na tim, jer Raduljica odigra lose svaku 2.,3. tekmu, dok Stimac sluzi da se on odmori, znaci neki skok neka odbrana i to je to; zablista u jednoj tekmi na turniru. Tako da smo bas slabi tu... A za ovo da je spor i los u odbrani, pa pogledajte sta je rekao Dramond kad je Bobi dosao u Detroit, pisali su i na B92.... Svi, bukvalno svi smo prosle godine protiv Litvanike rekli sto nije Bobi tu, jer sa ekipom koja igra jaku odbranu sa nasim tankim centrima kad stane sut mi smo nista. A bilo je jasno jos u januaru da Bobi nece moci da igra kvalifikacije zbog ugovora a Sale se iznenadio kao, ma daj molim te, to su price za nekoga ko se ne razume u kosarku...

Tako da pustite vi te decije fore "sta ce nam ionako je spor; ima malu minutazu; lose igra odbranu". On je trenutno nas najdominantniji centar, i ima 28 godina, treba to iskoristiti kad ima zelju da igra!

Kum

pre 7 godina

Na malo bolje obavestenim sajtovima, Gober je bio povredjen. slicno nesto kao Bjelica. A Batum je resavao ugovor i dosao da odigra odlucujucu utakmicu protiv Kanade. A Gospodin Menadzer samo neka doliva so na ranu. Nije mu strano da pravi cirkuse, pa na primer Spanulisa povede u Olimpijakos iz Panate.
(slash, 13. jul 2016 10:48)

I Bobi je ponudio Saletu isto sto i Batum Francuskoj, ali je Sale odbio.

Kum

pre 7 godina

Na jednoj strani Djordjevic, Bodiroga a na drugoj Misko i Nebojsa.... Za mene nema dileme
(Realno, 12. jul 2016 22:13)

Moku i Danilovica si zaboravio?

Kakve veze ima Covic sa ovim??

Vi ozbiljno zbog klubastva unistavate sansu za medalju???

Miks

pre 7 godina

Bobi mi nije jasan u dve stvari: zašto odmah nije rekao selektoru da ne može da igra kvalifikacije nego mu otkaže u minut do 12 i drugo zašto nije bio sa ekipom tokom kvalifikacionog turnira? Sedi brate na klupi, slušaj selektora, navijaj, bodri svoje drugove! Moglo je ovo mnogo bolje da se odradi jer nemam sumnju u Bobijevu želju da zaigra za svoju zemlju, ali mislim da trenutno poziv za Rio nije zaslužio.

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ovo je samo zakuvavanje od strane jednog licemera a nema veze sa istinom, mislim da, iako spadam u nekolicinu ovdasnjih koaja nemisli da bi bila bolji selektor od saleta, postoji covek koji odlucuje ko igra za reprezentaciju i kraj price.Ko god bi da pljuje ove momke nek se prebaci na neke od susjedskih sajtova i ostavi nas na miru da navijamo za nase.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.

aleksa

pre 7 godina

Odajem priznanje Ražnatu kako iskusno doliva so na ranu velikom i bezgrešnom Sali. Čovek zna šta mu se sprema u Brazilu, pa ga sada ovime dodatno ponižava još pre nego što je sve i počelo. Za neke će biti žalosno gledati kako mali Đokica i njegovi ljubimci Štimara i Radulja pucaju po svim šavovima od takvih amaterskih ekipa kao što je Australija, Venecuela ili čak Hrvatska... Ali neki ćemo u tome i da uživamo!!

Stiff Upper Lip

pre 7 godina

Covek je ostao u USA da produzi potpise novi ugovor, i resi svoju zivotnu egzistenciju zahvaljujuci poslu kojim se bavi. Sve je to blagovremeno prijavio selektoru i javnosti u Srbiji. Sada sto je Srpski selektor ljubomoran sto je Bobi zaradio jednim potpisom, koliko on nije za celu kosarkasku karijeru , to vec spada u domen karaktera same licnosti.

Marko

pre 7 godina

Ne znam zasto,ali Djordjevic me dosta podseca na Mihajlovica.
Za reprezentaciju moraju da igraju najspremniji i najbolji igraci u datom trenutku,Marjanovic je ako nista drugo barem zasluzio sansu.
Djordjevic je dokazao da je mali trener i da nikada nece biti velicina kao sto su to Obradovic,Ivkovic,Pesic.
Iskreno se nadam da cemo ti videti ledja nakon olimpijskih igara.
Idi treniraj barselonu sa kojom vodis pregovore a govorio si da neces voditi nijedan klub dok si selektor.

KOSTA1703

pre 7 godina

Voditi Štimca na turnir u Riju, a ne voditi Marjanovića, može biti delo samo neodgovornog selektora, kome uspeh reprezentacije nije važan, već više da se pokaže u očima drugih kao neki trener sa stavom, čime glavni cilj reprezentacije postaje nalaženje unosnog trenerskog aranžmana za Đorđevića, a ne uspeh ekipe.
Da možda neće pokvariti atmosferu u reprezentaciji jer je potpisao za 21 milion na tri godine?
Batum nije igrao za Francusku prve dve utakmice na kvalifikacionom turniru, dok nije overio ugovor u NBA.
To nije smetalo da odigra polufinale i finale.
Mora da se u košarci zna ko kosi, a ko vodu nosi.
Štimac svakako niti može niti zna da kosi.
A Marjanović nam treba.
Pametnom dovoljno.

Paja

pre 7 godina

Da vidim kada ce ponovo da se pojavi Djordjevic u Areni ili Pioniru nikad vise od prvog dana sam pisao da mislim da je rano da on bude trener reprezentacije jer niti ima trenerskog iskustva niti kredibiliteta kod igraca,moras ALO ZALUDJENICI ZA Djordjevica moras da osvajas titule po klubovima pa kao iskusan i prekaljen da dodjes da vodis reprezentaciju a sve sto se sad desava i ispasce strasan razdor u timu a i u savezu je samo umisljenoj trenerskoj velicini Djordjevicu i nikom drugome.

zoran m

pre 7 godina

moje licno misljenje je da je nas selektor sale nacionale u ovom konkretnom slučaju ispao veoma sujetna ličnost. Sve i da ostavimo po strani...ali Bobi je potpisao ugovor u medjuvremenu koji ga sa egzistencijalne strane resava do kraja života. Da nam je potreban na OI jeste...i to nazalost Sale zna...ali 99% nece sebe potisnuti upravo zbog sujete...živi bili pa videli...pozzz

bg

pre 7 godina

Ne treba da igra Bobi bolji je Štimac...hm
Smešno, gde je Erceg, Micov, Lučić, Milosavljević, Zagorac, Gudurić...nkko od njih neće ići u Rio.

Miroslav Krnjic

pre 7 godina

Čitam komentare i vidim koliko smo Glup narod ... svi brane Saleta, a pljuju Miška ... tuga ... A šta Miško ima od ovih tzv "pritisaka" ? ... Ništa, apsolutno Ništa!! ... Bobi je potpisao ugovor i nije mu potrebno da se cima za Reprezentaciju, ali čovek lepo rekao da hoće i šta je bio problem ...

Miškove prozivke su "poziv" Saletu da promeni odluku !! Jer očigledno i Miško i Sale znaju itekako šta je konačna odluka ...

Da podsetim ... Pre MESEC dana Bobi daje izjave i lepo objasni kako i šta je ... BUKVALNO SUTRA DAN javla se Sale i kaže BOBI NE ŽELI DA IGRA !!! ... Čudno ... Sve to je Miško najavio pre 2-3 meseca ... Bobi nije hteo da se prepucava preko novina nego se lepo povukao ...

Koliko je Sale tvrdoglav videlo se u PAO ... Gurao je "svoju" ekipu Radulja, Kuzimić, Pavlović, i svi znamo kako se to Završilo ...

Sale se na žalost još NIJE DOKAZAO u nekom klubu !! ... daj bože da grešim ... Sa reprezentacijom je druga priča, jer to su naši igrači i svaki selektor može da tera svoje ...

Ono što mi se NE SVIĐA u našoj igri je da mi i dalje PEGLAMO TROJKE više od Litvanaca ... da da na prošlom takmičenju smo imali 26+ pokušaja po utakmici za TRI ... za sada nas ide Šut ... ali sigurno da neće uvek ići ... šta onda ?? ... Radulja i Štimara za unutrašnju igru !?!? ... koji smeh ...

DarkoM

pre 7 godina

Ja ga isto nebi pozvao, nije hteo da igra kvl. i gotovo. Menadzer sada samo vrsi pritisak i moze da urusi atmosferu, a da nam Marijanovic bas treba i ne treba. U napadu je dobar ali u odbrani rupa i zato prosle godine nije se naigramo. NBA je pozitelj i to se vidi na Jokicu a Boban je nesto kao i Krstic, dzaba 20pp po utakmici ako ne igras odbranu.

Marlon

pre 7 godina

'95 su kvalifikacije igrali Đorđević, Divac, Paspalj, Danilović...sve mega zvezde. Bobi danas neće. Ne da ne može, nego neće! Razumem ja i Bobija, ali ako nema onu stvar da rizikuje, nije potreban ovom timu, pa makar poslednji da budemo!

TajLer

pre 7 godina

Đorđević nije dozvolio Bobiju da trenira i bude sa momcima, pa da se priključi pred kraj kvalifikacija. Praktično ga je ucenio da bira, da ostane bez ugovora i eventualno NBA karijere, ili da igra kvalifikacije protiv raspale Angole i Portorika. Plus ga isprozivao po novinama. Nijedan selektor na planeti nije se tako ponio prema svom igraču. Bobi je ispao ljudina, nije odgovarao istom merom, stavio se na raspolaganje, rekao da će prihvatiti svaku odluku i poželeo momcima sreću.

fugna

pre 7 godina

Ko Miskovicu i bilo kome ko forsira Bobija garantuje da bi nasa ekipa sa njim uradila vise? Cist primer vam je fiale EP u fudbalu. Svi su mislili da ce Francuska osvojiti a posle povrede Ronalda bili su ubedjeni.. Ishod znate. Da li to znaci da bi sa Ronaldom u ekipi Portugal pregazio Francuze do kraja?? Naravno da ne. Ekipa je bez Marjanovica igrala kvalifikacije i mislim da ta ekipa treba igrati u Riu. Bjelica i Macvan su sve vreme bili uz ekipu a zbog povrede nisu igrali kvalifikacije dok Bobana nista nije sprecavalo da bude uz tim. Prema tome.. u Rio bez njega pa koliko doguramo doguramo. Srecno momcima.

Hulkenberg

pre 7 godina

Sto je Sale ovako prolupao da mi je znati..bas ne postoji racionalno objasnjenje zasto ne pozvati onako posebnog i dobrog igraca kao sto je Bobi..a u pm,lud smo narod skroz!!!

Mirko

pre 7 godina

Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata.
Samo ga provocirate ovakvim izjavama.
Svi bi želeli da Bobi igra na olimpijadi,a samo jedan čovek može da ga pozove u reprezentaciju,a to je Veliki Štimac. On jedini gubi njegovim dolaskom i jedini je čovek čije bi mišljenje uvažio Đorđević

4k4.Dex

pre 7 godina

Francuzi Spanci Ameri a pogotovo komsije obozavaju te Sale. . sad imaju neke sanse da nas dobiju. Vidi pa im jos malo olaksaj. jooooj ako izgubimonod hrvatske slucajno nikad ti necu opristiti!

Voodoo

pre 7 godina

Da jedan Aleksandar Djordjevic ce pustiti da mu menadzeri prave tim. Svaka cast Sale, pusti ostrascene komentatore, Sale je vecita legenda nase kosarke, a i kosarke cele Evrope, ne samo nase, a Raznatovic je video da je pogresio savetovanjem Bobija da ne dodje na kvalifikacije, jer bi mu OI puno znacile kao igracu, iako je mogao ladno da igra, nikakva smetnja nije bila za ugovor to sto bi igrao 4 utakmice u kvalifilacijma po 10 min, pa sada krajnje ne fer pokusava da ispegla stvari, video je da je deo javnosti nezadovoljan Saletovom odlukom pa pokusava nesto na krilima njih da uradi. Mislim da je i ovo greska, samo kvare momcima atmosferu, a videlo se da su se bas lepo uigrali i da su bas tim.

ZIVOT

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)
Covek nije spomenuo Djordjevica ni u jednom trenutku,zasto se palis!!?? Misko je bog I batina u Evropi,a I sire!! Realno Bobi je bolji I od Raduljice I Stimca,ali selektor glumi Miskai zeli da uvali Radulju,za dobre pare!!#

dejan radivojevic

pre 7 godina

neznanje naseg selektora je kostalo ovu drzavu 3,2 miliona evra,jesmo li to zaboravili gospodo? jesmo li zaboravili da je taj isti selektor morao da ide jedne godine sa zenom na more a ne da igra za reprezentaciju? on je tu da izabere tim i ja navijam za taj tim. ali kad budemo na olimpijadi 7. on lepo da ixadje i da preuzme odgovornost i da da ostavku a ne nema veze.a ovo sad sto smo razbili""strasni portoriko"" i sto nam je ekipa porodica i svi su braca,i svi su super znamo da se to sve raspada posle 2 poraza. ispade bobinajgori covek a taj decko svi znamo kakav je.

Deki

pre 7 godina

Dakle Bobi na kraju igra. Posto znamo da Raznat ionako odlucuje ko igra za reprezentaciju. Mislim, moze Sale da ne poslusa ove godine, ali onda se sledece suocavamo sa masovnim otkazima Raznatovih (prakticno 9/10 reprezentacije) igraca.

VukS

pre 7 godina

Ovo je bio drugi put da Boban "zezne" selektora, ostavi reprezentaciju u kvalifikacijama, a treći put neće moći. Nikad više ne treba da igra u reprezentaciji.

NoName

pre 7 godina

Cela priča, od samog početka, je bila njegovo maslo.
Valjda je svima napokon jasno da su nam menadžeri, kao ovaj gore, urušili sistem stvaranja reprezentativnih selekcija. Kako u košarci tako i u fudbalu.
Takvi, kao ovaj gospodin gore, ne smeju da se mešaju na ovaj način. Ovaj njegov postupak treba najoštrije osuditi od strane svih pravih sportskih radnika u Srbiji.
Jasno je svima kao dan. Čoveka interesuju samo procenti od ugovora. Nije tom stalo ni do igrača ni do bilo kakvog tima. Lični interesi su u pitanju i ništa više...
(Djole, 12. jul 2016 16:45)

U cemu je problem? Raznatovic je na svom tviteru objavio istinu, nista nije oduzeo, nista nije dodao. To sto neke istina boli nije njegov problem. Druga stvar, pricas o licnim interesima, ja koliko vidim Misko je za to da se Bobi pozove u tim. Koji je Miskov interes da Bobi igra u Riju. Da te podsetim, Bobi je potpisao ugovor, znaci Misko je svoje procente uzeo bez Olimpijade. Sa druge strane imamo selektora koji vuce igraca bez tima ( Raduljica) u Rio. Sta mislis, ko ce da uzme procente od Raduljice? Znaci igrac bez tima moze, ali igrac iz NBA ne moze, ili MVP trece najjace lige na svetu ( Musli) takodje ne moze.Kad vec pricas o licnim interesima, mozes li da nam objasnis kako je moguce da za MVP-ja trece najace lige na svetu nije bilo mesta cak ni medju 24. Mozda smatras da je Stimac bolji? Ili su mozda licni interesi u pitanju. Samo se ovog puta radi o selektorovim interesima.

HanSolo

pre 7 godina

Totalno u pravu.. Tamo se ide da se osvaja, a ne ko ima lepše oči.. Ali ne sumljam da će Đorđević da donese pogrešnu odluku... Takvi smo jednostavno.. Tvrdoglavi.

dragan

pre 7 godina

brate, obozavao sam saleta, ali toliko sujete, kompleksa... uzas... zna da na dobrici bobiju moze da vezba strogocu I da ovaj rec nece reci na sve saletove prozivke po novinama. sale covek koji je uneo tu novinu tzv odmor od reprezentativnih obaveza, sad glumi ludilo. mada nije mu lako kad gleda kako bobi uzima sedam miliona godisnje, a on igrao za sicu koju je spiskao. I misko je u konfliktu interesa jer je mu je bobi klijent, a sale sa svojim raduljicom, kuzmicem, pecarosem nije?! mnogo konfliktna licnost, micov, velickovic, savanovic, bobi, milutinov, nedovic...

Leventa

pre 7 godina

Niko sem gospodina Raznatovica nema petlju da kaze Djordjevicu istinu ma kakva ona bila. U ovom slucaju istina je da Djordjevic nema blage veze sa trenerskim poslom niti sa kosarkom sa druge strane linije. Sve sto je reprezentacija do sad uradila sa Saletom, uradila je na cistu srecu. Javna je tajna da je na treninzima glavni Nikolic a da utakmice takticki sprema Antonic. Djordjevic je tu samo zato sto iza njega stoji Dusan Duda Ivkovic, grobar srpske kosarke.

matador

pre 7 godina

@
Dzoni
A kao dodad se nije obezbedio
Hemofarm
CSKA Moskva
Mega
zvezda
San Antonio
Iz prilozenog se vidi da nije hteo da igra.Novac je vec zaradio za dva zivota.I sta sad,mars iz reprezentacije.

realnost

pre 7 godina

Glavni razlog zasto je zadrzao likove kao sto su Bircevic, Stimac, Dangubic je taj sto momci moraju da se prodaju u nekom jacem klubu koji ce da plati dobre pare. Pa to se oduvek radi u Srbiji u svakom sportu, menadzeri dobijaju veliki procenat od toga. Ko sisa Marjanovica, on je svoje pokazao, od njega necemo zaraditi od ovih klinaca mozemo.

Kum

pre 7 godina

Alexandar nije Kole, Srbija nije France. Budimo mi jedinstveni i slozni. Podrska Saletu, Bobija cemo gledati sledeci put ako bude zasluzio.
(cky, 12. jul 2016 16:21)

Postoji razlika izmedju Saleta igraca i Saleta trenera. Prosle godine smo bas na centrima pukli protiv slabijeg tima, i zato platili milione za kvalifikacije.

Bobi, ako je pametan, nece se vise nikad odazvati Saletu. Tri godine ga zeza, i pljuje po medijima, dok kod drugih zatvara oci. Sramota.

наопако

pre 7 godina

Уколико је истина да је Ђорђевић забранио Бобију да буде уз репрезентацију док се не среди уговор (али да овај не игра за репрезентацију) , онда је то друга ситуација.
Испашће да је био велики играч а мали човек.

Student

pre 7 godina

Potreban i kvalitetan jeste, ali izbaciti Stimca koji je dao sve za ovu ekipu i koji je svojim zalaganjem zasluzio put u Rio prosto nije u redu. Doci na gotovo i pokupiti slag sa torte nije u redu. Sa druge strane dobar je i on momak, tako da je tesko odluciti. Mislim da bi zajedno igraci i selektor trebalo da donesu odluku.

MORSKI PAS

pre 7 godina

Djordjevic je sujetan i tacka. A vi koji kazete i tvrdite da nije zasto onfa isti taj ne izadje javno na konferenciju i neka kaze "Bobana necu zvati zbog tog i tog......." tacka.

Marko

pre 7 godina

Toliko velicate Djordjevica,a zaboravljate da je pogazio sopstvenu rec kada je preuzeo panatenaikos.
BOJKOT REPREZENTACIJE,DOK SE OVAJ UMISLJENI NE SKLONI SA MESTA SELEKTORA!

kinez

pre 7 godina

Klasičan srpski slučaj:
Saletu treba, ali neće
Bobiju ne treba, ali hoće.
21 mil$ centar hoće - trener bez iskustva i trofeja nekad extra košarkaš i nacionalni idol makar i ostao bez posla posle OI, neće.

MIGGE

pre 7 godina

Da je lepo rekao negde u martu da nece moci da igra(znao je da ce da mu istekne ugovor) pa da se nesto dogovore, a ne dan pred okupljanje.

Tek sad ga ne bi vratio pa taman da je Hakim licno.

neko iz gomile

pre 7 godina

Ljudi nece zvati Marjanovica to je 100% sigurno a tek ne posle ovakvih prozivki. Moze samo sada na se napravi neka odvratno,tuzna i licemerna atmosfera izmedju Saleta i Marjanovica. Sale pokusava da istera neki princip ( mada licno mislim da je napravio "gresku u koracima" sa Bobijem) koji koliko to sad glupo izgleda mozda i bude dobar za repku. A ako se ispostavi da nas razbiju preko centarskih pozicija a sva je prilika da smo malo tanji tu, sto zbog centimetara,sto zbog forme sto zbog realnog kvaliteta, treba se zahvaliti Saletu i zatvoriti mu vrata KSS. Za sada Saletu treba dati podrsku jer je on najodgovorniji za rezultat na OI. Mozda ovo moje razmisljanje izgleda po malo paranoicno ali je sigurno manje komplikovanije od ove sapunice sto su napravili Sale, Bobi, Misko i KSS. Srecno nam bilo bez Bobija na OI..

Kum

pre 7 godina

Kako se doticni nije setio Nikola Batuma.Momak je sve vreme uz reprezentaciju i cim je potpisao ugovor igrao 1/2 i finale,u Manili.Zalosno je da se ovom coveku poklanja ovoliko paznje,a kako je krenulo jedino da se Djordjevic skloni i na njegovo mesto dodje trener iz agencije Beobasket koju vodi zaliazani Misko.Ajmoooooo botovi sujeta,kompleksi i inat Sase Djordjevica
(Sandokan, 12. jul 2016 16:28)

Bobi je nudio isto sto i Batum, ali je Sale odbio!

Briga me bre i za Miska, i za Saleta, nego hocu da gledam najjaci tim Srbije!

RAS

pre 7 godina

Da sam na Bobijevom mestu radije bih da se ovaj zalaže protiv mene nego obratno. Jako mi je žao što Bobi neće biti u timu, sa njim bismo bili jači bar 30% ali greška je njegova, to je sigurno. Umesto da sa drugovima gazi sve pred sobom on će pored TV—a kao prosečan Srbin da posmatra ono u čemu je trebalo da ima glavnu ulogu.I nije to pitanje sujete, brani se institucija, kult reprezentacije. Treba svakom da bude jasno da ne može bez posledica da otkaže svojoj zemlji.Podrška legendarnom Saletu i njegovim momcima!

antiDebil

pre 7 godina

Odlicno sto se oglasio, jos jedan razlog da Djordjevic ostane pri svojoj odluci a kada ovaj zalizani bude zvanicno postao selektor on ce moci da bira koje ce igrace voditi u reprezentaciji !

Dzoni

pre 7 godina

Hiljade kosarkasa sirom sveta je radilo ovo iz istog razloga kao i Bobi pa nikom nista...Covek zeli da obezbedi porodicu kad mu se vec ponovo ukazala sansa da ozivi ozbiljnije karijeru,ne podrzavam sufliranje Raznatovica,ali mi se cini kao da Djordjevic ovim tera namerno neku kontru,daj boze samo da nam se to ne obije o glavu...

јако и до самог краја

pre 7 godina

То је то. Мислим да сте све почев са анкетама па до овог успели да огадите омиљеног Бобија. Аман бре више, докле? Чекамо ово деценију, атмосфера као некад, однос, игра, ма не може боље. Мора да се закува нешто у овој блесавој земљи чак и кад нешто функционише, проклето па Бог.
Сале царе, само терај по свом! Ти си селектор, нико више. Штимару, Рашка, Јао Милета, Мијаила Грушановића ма зови кога год.
Подршка и ништа осим подршке!

Deki

pre 7 godina

A niko se ne zapita kako je Bobiju "zabranjeno" da igra za Srbiju prošle godine?
Ko je to sebi dozvolio da laprda o povredi stopala...
Pa ove godine ponovo napeto do poslednjeg momenta ...
Pa jel mislite da će ostalih 11 biti spokojni da igraju sa likom kome se za reprezentaciju ili igra ili ne igra...
I budimo realni, on u napadu možda daje prednost, ali u odbrani je spor, nema prgled i bandera za iskusne centre...
Svi ovi koje kao nabrajate su zadnja dva turnira ginuli i postigli uspeh ...
Svi ste zaboravili kako su sudije pustile Litvaniji gotovo ragbijašku igru ..
Svi ste zaboravili koliko je ovih koje gurate u reprezentaciju uvek imalo preča posla celo leto dok su se drugi znojili ...
Obradović je jednom poklekao i pozvao sve starlete na turnir kom smo čak bili domaćini i nije nas bilo nigde ...
Ajd , ostavite momke i Saleta da se spremaju, tu su oni koji hoće i koji se trude, a ne oni koji bi da se slikaju...

z

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.

Dule

pre 7 godina

Kontraproduktivno...
Sad ce ovaj jos vise da se zainati. Nego ne mora da zove Marjanovica, samo nek preuzme odgovornost za to, pa kad/ako nas napune preko centara i ispadnemo u grupi, neka placa i bukvalno penale, nek mu se uzme od ugovora. A ne kao Mihajlovic, unazadio nam fudbal svojom sujetom i karakterom, pa samo produzio dalje

Hermes

pre 7 godina

Đorđević je doživljavan kao heroj nacije. Ne jednom, više puta. Pustite čoveka da radi svoj posao. Ko je Marjanović? A tek Ražnatović? Kad je Đorđević rešavao finala po svetu oni nisu ni znali šta je košarka.

jellen

pre 7 godina

Citam komentare koji kritikuju miska sto nije najavio pre da bobi najpre juri novi ugovor. Meni je najiskrenije misko antipatican lik ...Deluje mi kao neki vacaros ,prodavac magle ali ruku na srce upravu je za tvit.Najavio je u emisiji oko na rtsu da bobi najpre treba da resi formalnosti oko novog ugovora u nba jer mu istice stari jednogodisnji..Evo crno na belo link https://www.youtube.com/watch?v=PcyITSvAyFM premotajte na 15ti minut . Ne razumem zasto sale je tako ogorcen na bobija kada je sam sale prvi otpoceo kult da se odmara leti i ne igra za reprezentaciju ali bilo kako bilo jedino on koji je poceo taj kult ne igranja za reprezentaciju je mogao da ga zaustavi i zaustavio ga i hvala mu. Reprezentacija je opet stvar prestiza. Bobija treba zvati ako je covek!

djema brdjanin

pre 7 godina

Koga sada izbaciti od ovih koji su igrali kvalifikacije?i ubaciti Bjelicu i Macvana-Evo neka oni kazu.Ja bih dodao ako se ne gleda interes,nego zasluge,onda pored Marjanovica netreba da idu ni Bjelica i Macvan i gotova prica!A taj isti Djordjevic da je malo bolje spremio ekipu protiv Litvanije,nebi bilo ove halabuke!

m

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.
(z, 12. jul 2016 16:27)
Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...

Pitanje vremena

pre 7 godina

Posle ovoliko blaćenja i omalovažavanja od selektora i većine"navijača" da sam na mestu Marjanovića ja više nikada nebih zaigrao za reprezentaciju. Ionako ga je Đorđević već dva puta opisivao kao višak. A odanost prema domovini može da se iskaže na više načina.

NBGD

pre 7 godina

Razumem u potpunosti Đorđevića,ali treba videti koji su interesi reprezrntacije. Treba da ide na pripreme na Kop pa ako ne zadovolji ili kvari atmosferu da mu se Sale zahvali. Ovako cemo posle OI koji god rezultat napravimo (osim zlata) svi se pitati dal je trebao da zove Bobija ili ne.

Boban

pre 7 godina

E bas to,trener treba da pozove trenutno naj bolje kosarkase,a ne da se vodi po nekom svom inatu!Sta vredi Stimcu sto hoce da igra,kad nije uopste ucestvovao u ovim kvalifikacijama.Koliko je imao minuta u igri?ukupno?5-10?A kad bude cupavo na terenu na olimpiskim igrama,sigurno nece Stimca ubaciti da ovaj resi stvari.Ovde je pitanje Boban ili Stimac!!!Svako bi pre izabrao da igra protiv Stimca 1 na 1 nego protiv Bobana!!!

Sandokan

pre 7 godina

Menadzer salje poruku selektoru jedne zemlje.Nesto nam se zalizani Misko unervozio.Doticni ima oba trenera u zvezdi i Partizanu i usput jos osam,devet igraca.A u reprezentaciji ima samo Jokica.Navikao da igraju svi kako on zeli,pa se zaigrao Misko.Kako se doticni nije setio Nikola Batuma.Momak je sve vreme uz reprezentaciju i cim je potpisao ugovor igrao 1/2 i finale,u Manili.Zalosno je da se ovom coveku poklanja ovoliko paznje,a kako je krenulo jedino da se Djordjevic skloni i na njegovo mesto dodje trener iz agencije Beobasket koju vodi zaliazani Misko.Ajmoooooo botovi sujeta,kompleksi i inat Sase Djordjevica

Aleksandar

pre 7 godina

Bobi da stvarno zeli da igra za reprezentaciju izvinio bi se Djordjevicu i ekipi jer je otkazao u minut do 12 i reci da je pogresio. Sigurno mu Djordjevic nebi zamerio da mu je odmah na pocetku rekao da ne moze da igra kvalifikacije ali da ce igrati kada razresi ugovor. Mogao je da ne igra ali da bude sa ekipom i individualno trenira, da bude u publici i bodri ekipu. Reci da zeli da igra za Srbiju ali postuje odluku selektora je po meni cisto pravdanje pred javnoscu.

hm

pre 7 godina

Djordjevicu, ako sada poklekneš i dozvoliš da ti se drugi mešaju u izbor igrača, nikada nećeš biti pravi trener! Imaš svu podršku da ostaneš dosledan, pa makar bili i ispod šestog mesta!

Deki

pre 7 godina

Čim se ovakvi mešaju u reprezentaciju, tek sad ne bih Bobija pozvao. Štimac je manje kvalitetan, ali uvek gine za Srbiju, tako da ima moju podršku.

miroslav

pre 7 godina

Nikad odvratniji pritisak na selektora preko placenih tekstova koji ne prestaju vec 15-20 dana. Te Bobi ide na kamp CZ, te Boni sa Toni Parkerom, te Bobi ovde, te Bobi onde...vise se pisalo njemu u ovih mesec dana nego o Jokicu. Ako je Djordjevic rekao - ne ide, svi mediji treba da to prihvate i da prestanu da guraju Bobija u repku. Ostavite na miru ove momke sto su se izborili za Rio, neka odu na Kop, neka se spreme, pa sta bude, bice. A Bobi, dovidjenja, srecan put.

bagzi

pre 7 godina

Vise Bobi treba reprezentaciji nego ona njemu. Sa njim mozemo da mastamo o medalji a bez njega nikako. Recite ko ce da cuva Valacijunasa, Gobera ili Gasola!? Amere necu ni da pominjem. Vidim neki kazu da Bobi nema pojma. Ajde nema, nego nek napisu koji je to nas centar bolji od Bobija?
Nek Sale batali sujetu, da jednom i mi Srbi budemo pragmaticni.

Ivan78bg

pre 7 godina

Zasto mMrjanovic nije imao vecu minutazu ako je tako vrhunski centar?Sale je uspeo da vrati repku u krug ozbiljnih kandidata za medalju u svim takmicenjoma.zaboravili ste pre njega koje je stanje bilo?

Ivke

pre 7 godina

U pravu je skroz. Niko se nije u sportu ovajdio od dobre atmosfere u ekipi. Ona mora da bude prisutna, normalno, ali kvalitetni igraci donose rezultate. Djordjevic je kompleksas i jedini trener na svetu koji bi izostavio Bobana iz reprezentacije. Svaka od ovih reprezentacija osim USA bi Bobana vodila na OI. Nismo mi takva kosarkaska velesila, da imamo luksuz ne pozivanja jednog gorostasa iz NBA lige od 222 cm. Jedva cekam da dobije otkaz.

mrmlj

pre 7 godina

zamislte sledecu situaciju - samo jedan igrac je dovoljno blizu da moze da se baci po loptu i da spasi stvar za reprezentaciju sli pritom ce pasti u gledaliste i polimiti se preko stolica. da li biste radije da taj igrac bude stimac ili bobi? za stimca sam siguran da bi se bacio pa makar i u gipsu zavrsio i to bez ugovora za sledecu sezonu. nisam bas siguran da bi bobi uradio isto. nekada bolji igrac nije bolje resenje za tim. nije kosarka matematika da se unapred zna zbir 12 brojeva. za mene stimac vise zasluzuje poziv jer je njegovih 100% sigurno bolje nego bobijevih 70%.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)

Očigledno ne shvataš da upravo i radi svoj posao. Bori se za svoje klijente. Zato svaki igrač i želi da mu Miško bude menadžer.

Monégasque

pre 7 godina

Od kad je Djordjevic trener Srbija je UVEK bila ispred Francuske! poz
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stanislav, 12. jul 2016 17:05)

A prosle godine u mecu za trece mesto?

Razocarani Srbin

pre 7 godina

Sto bi rekao Stepa Stepanovic:" e pa proci ce i oni ko i ti na ispitu" :)))
Dragi Misko, a zasto nisi posavetovao svog pulena da Selektoru na vreme otkaze, jos pocetkom godine kada su pojedini mediji o tome pisali,a on i dalje tvrdio kako ce da igra i nista ga nece spreciti !? Zasto je morao da saceka pocetak priprema i onda to saopsti? Ovde je to problem, nije problem njegovo neigranje vec nepsotovanje citave ekipe...kao sto je prosle godine ucinio Novica Velickovic... A tih nadobudnih zvezda koje misle da im je sve dopusteno imali smo prilike da gledamo u Beogradu kada nam se zbog njihovog nabedjenog ega svet rusio...

Kum

pre 7 godina

Ovo je bio drugi put da Boban "zezne" selektora, ostavi reprezentaciju u kvalifikacijama, a treći put neće moći. Nikad više ne treba da igra u reprezentaciji.
(VukS, 12. jul 2016 16:30)

A koji je to drugi put??

- Pre dve godine ga je Sale poslao kuci, jer mu se navodno ne uklapa u koncept.
- Prosle godine je Bobi dosao cak i POVREDJEN, i hteo da igra, ali se Borko iz Zvezde izlajao, i San Antonio zabranio. Kakve veze ima Bobi sa tim??
- Ove godine je zamolio za razumevanje, jer je morao da ceka kao slobodan agent, posto se Detroit ubacio u semu, i u pitanju su bili milioni. Jel to bas tesko razumeti?

kebek123

pre 7 godina

Dokle vise? Ovo je pokusaj unosenja razdora u reprezentaciju Ostavite vise Stimca na miru, on vjerovatno nece ici, Macvan je potreban zbog gabarita, i ovaj momak Bircevic je ginuo za loptom i potpuno zasluzuje da ide. Cijela nacija treba da bude uz igrace i selektora. Pratio sam igre nasih igraca u NBA, Marjanovic nema nista osim centimetara, sigurno je da bi nam valjao, ali ekipa je vec formirana i atmosfera je izuzetno zdrava i bratska :)

mesalica

pre 7 godina

Pocinjem da paranoisem da Raznatovic mozda ima nesto sa Djordjevicem odlaskom is PAO-a. Covek se, potpuno neprimereno, u sve mesa i pokusava da promeni zlatna pravila nase kosarkaske tradicije. Obzirom da mu to sa Djordjevicem vec jednom nije uspelo, moze biti da mu strasno radi iza ledja...

dragan

pre 7 godina

Marlon,
Posto uzimas 1995 za poredenje, onda bi terbalo da znas da Divac tada nije igrao kvalifikacije, ironije radi, nas najbolji centar, zbog obaveza u NBA. Ne razumijem zasto se tolika frka dize kad je pola godine u naprijed bilo najavljivano da Marjanovic nece igrati kvalifikacije. Sve mi to vise smrdi na konflikt imzedju Djordjevica i Raznatovica

Bane

pre 7 godina

Sale menadzerise kroz reprezentaciju. Prvo je trazio klub Kuzmicu, a sada Raduljici. A zasto posle sjajne sezone nema Muslija, cak ni u sirem krugu igraca?

Kum

pre 7 godina

I zapamtite vise reprezentacija treba Saleta nego on reprezentaciju.
(bane, 12. jul 2016 16:59)

Naprotiv. Sale je i u Armaniju i u PAO doziveo brodolom.

Neznanje koje urla

pre 7 godina

Gotovo je u kojem god sportu ima mesta sa strane tu vise nema ni sloge,ni drugarstva,ni reprezentacije. Saletu je casnije da odma' da ostavku i cao kraj price bez reci jednostavno,pa kad je bio onaj zaboravih mu ime jel bese Aragones ako gresim nije bitno uglavnom jedan Raul napolje brate Spanija prvak svetski, evropski takodje kraj price,kod nas isto Paunovic svetski prvak sa tim momcima daj mu da radi sa njima do kraja cao kraj price kakav Muslin kakvi bakraci,tako i kosarka ako ti ne daju da radis cao SALE MNOGI CE TE RAZUMETI....

Kao dan

pre 7 godina

Ovde je bar jasno.

Sta ce Radulja da igra ako Boban dodje?

A vidi se da upravo on ima jak uticaj u ovoj selekciji. A i dobar odnos sa Djordjevicem.

Sada je svakako kasno.

Jedino bih voleo da se Boban javi i kaze da se slaze sa selektorovom odlukom (iako nije kriv).

Da se ne zatvore vrata njemu na duze vreme. oze zdravlja svake godine ima takmicenje.

Loznicanin

pre 7 godina

Ja postujem Saleta i ekipu. Njihovu hemiju u timu. Timski duh. Sve je to ok. Ali Gobera,Valancijunasa,Gasola, ili Kazinsa ne mozemo zaustaviti bez Bobija! I to je cinjenica!

kirk

pre 7 godina

Je l to Boban Marjanovic odjednom postao Karim Abdul Dzabar? Decko em nema minutazu em nema kvalitetan mec u poslednjih godinu dana. Sta ste navrzli toliko kao da je najveca Zvezda tima. Pustite selektora da povede koga hoce, svojim radom i zalaganjem je tu gde jeste a vi biste uspehe ali iz fotelje. Mi smo gledaoci, upamtite to.

More dalje nauljene ruke od reprezentacije

pre 7 godina

"Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata", ma kakav inat, nema Sale pet godina, neće ga zvati jer je Marjan umoran, imao je ogromnu minutažu u Amnerici. Da li je on zaista dobio 21 milion, zašto, kako, to je ovaj mutni izjavio i svi veruju? I pošto navodi primere iz Vrancuske i Anadolije, zalizani bi trebalo da zna kako svako ima svoje, a mi nismo ni Vrancuzi ni Turci. Da KKS zaštiti ekipu i selektora i neka prekine ovaj privatni pritisak. Đilas je abaše iz Abe nazvao bezobraznicima a sad šuti?

idi begaj

pre 7 godina

Meni je Marijanović simpatičan lik ali sam je izabrao Nba ispred reprezentacije tako da koga nema bez njega se mora.
Podrška Đorđeviću….

tupoje

pre 7 godina

bitniji je kult reprezentacije nego jedne olimpijske igre. to nas izdvaja od drugih.
pa ljudi vidite sta su uradili od fudbala razni bobiji i raznatovici!
olimpijada je svake 4 godine a reprezentacija je jedna.

mmajstor

pre 7 godina

za koga radi ovaj menadzer? Jasno je protiv koga radi. Pozivam finansijske institucije republike Srbije da postupe u skladu sa antimonopolskim zakonom, gde nije moguce da pojedinac tj jedna kompanija drzi vecinski deo trzista, a u ovom slucaju je to oko 90 posto.

nikola

pre 7 godina

To su nase, (Djordjeviceve) tupe naravi! Za dobro ekipe ON mora da se uštine i potisne svoj ego, jer u ovom casu bolje Bobi nego ON!
Onda takvu ekipu mogu da vodim i ja!

323

pre 7 godina

Kako ce Sale svima vama da zapusi usta posle OI..nevidjen pritisak da drugi budu selaktori i odlucuju ko ce da igra? Sta se ovo desava sa ovom zemljom? Da li se isto radi u drugim zemljama? Ostavite selektora i igrace na miru!!

Ciga

pre 7 godina

Svi bi mi voleli da vidimo najjaču postavu u Riu, sa Bobijem u timu. Ipak, postoji jedna crta u našoj reprezentaciji, tradicija i pravac koji su izgradili ljudi poput Profesora, Dude Ivkovića i Željka Obradovića. Mislim da taj duh Đorđević itekako oseća i vodi se njime, tako da.. Žao mi je Bobija ali u ovoj situaciji imam puno poverenje u Saleta i svi mi bi trebali da poštujemo njegovu odluku.

Realan

pre 7 godina

Nemam nista protiv nikoga, u prirodi sam tip coveka koji gleda svoja posla i ne mesa se u tudja. U ovoj, konkretnoj situaciji, zaboravljamo da je nakon dobijenog otkaza u Armaniju i poljuljanoog samopouzdanja Djordjevic dobio posao selektora Srbije. Nakon potpisivanja ugovora bukvalno se kleo, iako to nije trazeno od njega da ce se 100% posvetiti samo selektorskom poslu i da ga klupska karijera ne zanima. Nakon toga je oberucke prihvatio posao trenera grckog velikana i doveo tri nasa igraca u klub od kojih su dvojica direktno uticali na lose rezultate. Potom je najuren iz grckog kluba uz salve profinjenih uvreda od strane vlasnika i to je presedan u evropskoj kosarci barem u zadnju deceniju. Da ne pricam kako nas je urnisao sa taktikom protiv Litvanije gde smo izgubili medalju. Bobi je rekao prvo da hoce, pa se ispostavilo da nece, bas kao sto je i Sale rekao prvo ne pa oberucke prihvatio klupski posao. Gde je razlika?

jorgovan

pre 7 godina

A ne znam zasto su ovoliko sujetni svi nasi selektori,ne samo u kosarci vec i u drugim sportovima. Ne kazem da Djordjevic nije u pravu ali mislim da se mora imati razumevanja za datu situaciju kada gracu zavisi karijera i sledeci ugovor u NBA ligi.Kako je Kole stavio interese nacionalnog tima na prvo mesto i pozvao igrace koji nisu igrali kvalifakcije a imaju kvalitet.I Batum bi bio u istoj poziciji da nije mnogo ranije potpisao ugovor. I Duda je ranije imao slicnih situacija sa raznoraznim igracima. U svakom slicaju Sasina je poslednja.

gojimir

pre 7 godina

Rudi Gober odigrao je već dva reprezentativna ciklusa sa Francuskom, Marjanović nije ni jednu utakmicu za Srbiju. Sam je odlučio da ne igra kvalifikacije iz straha od povrede, kao da se Teodosić, Jokić, Raduljica... ne mogu povrediti. Svi reprezentativci imaju prava da se ljute, čak više nego sam Đorđević. Zaboravite ljudi na Marjanovića, on je reprezentativac Srbije koliko i Zibers.

Saša

pre 7 godina

Nije problem sto nije igrao, ali ako je vec bio u Bg-u, sramota je što nije došao na utakmicu. Mačvan I Bjelica su povredjeni, ali su bili uz tim.

Kum

pre 7 godina

Iz prilozenog se vidi da nije hteo da igra.Novac je vec zaradio za dva zivota.I sta sad,mars iz reprezentacije.
(matador, 12. jul 2016 17:01)

Ti si samo ljubomoran, i to je evidentno. Ovde se radilo o 21 miliona dolara, dete. Lako je tudjim .... gloginje mlatiti.

Sale nacionale, bio i ostao

pre 7 godina

Ala se namnožilo u ovoj zemlji raznih bahatovića koji misle da sve mora da bude onako kako oni hoće. E sad su naleteli na Saleta koji ne dopušta da mu takvi komanduju i dobro je da imamo bar jednog takvog čoveka u ovoj propaloj sprdačini od države. Sale i momci koji su izborili plasman na Olimpijadu imaju 100% podrške svih pravih ljubitelja košarke i svih normalnih ljudi, a botovi mogu da laju koliko hoće, tj za koliko su plaćeni.

zzzzz

pre 7 godina

Pa i na Svetskom prvenstvu 2014 smo igrali sa Raduljicom, Katićem i Štimcem na centru. Pa smo pobedili i Francusku, Italiju,Brazil i tako dalje. Individualni kvalitet ništa ne znači bitan je tim. Pogledajte Italiju,sve NBA zvezde, a nisu se plasirali na OI.I na kraju sva odgovornost je na Saletu. Sada ga pljujete, a isti ti što ga pljuju hvaleći ga ako uzmemo medalju.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Nije mu dovoljno što je po medijima objavljivao tekstove pa je sada prešao na tviter da direktno kaže šta misli? Da li se njemu Saša Đorđević meša u menadžerske poslove? On se ovim direktno i javno meša u Đorđevićev posao! Sad su mi jasni i "botovski" napadi po komentarima na čoveka kojem možemo da zahvalimo što smo vicešampioni sveta u košarci. A šta je gospodin menadžer dao srpskoj košarci? Tako da Đorđević ima moju beskrajnu podršku šta god da odluči! A od prošlogodišnje epizode sa Bobijem mi se povraća kada vidim ovog menadžera koji ništa dobro srpskoj košarci doneo nije...

bane

pre 7 godina

Nisam upucen kakva je situacija KSS ali ukoliko se ovakve stvai i tamo desavaju nije dobro, to je fudbal dovelo do dna. I zapamtite vise reprezentacija treba Saleta nego on reprezentaciju.

Zoran

pre 7 godina

Ljudi, ajde da budemo jednom realni. Boban Marjanovic nije uopste naivan kao sto deluje, a uz pomoc Miska to jos opasnije kombinacija. Svaka im cast i Misku i Bobiju za posao koji rade. Ali, Sale je pitao Marjanovica je li hoces da igras i bili su na vezi i ovaj mu obecavao da hoce. Djordjevic zbog toga nije zvao Muslija, Kuzmica ili recimo Ercega (koji ne igra, ali mogao bi da znaci ovoj repki da rasiri na 4 ne smes ga pustiti da sutne, a onda Jokic moze i Radulja da lakse rolaju na 5), ne kazem da su oni vrh igraci, ali bolji su od Stimca koji ima veliko srce i onda kada je doslo vreme da se igra Bobi u minut do 12 promenio misljenje. Naravno da je bitan ugovor i egzistencija, ali ne mozes biti takav covek i dovesti ljude pred svrsen cin. I sada ovi pritisci na Saleta, deluje ruzno. Ne kazem da ne bi znacio, bi i te kako, ali da sam na Saletovom mestu ne bih ga poveo da je Jokic, a ne Marjanovic. P.s. Nikada ne pisem komentare, ali mi je muka od pravljenja Bobija i Miska nevinascima. Imamo repku koja moze samo do medalje uz atmosferu, nisu to zveri kao sto sno imali ranije pre dve decenije i jace. I da ih ne diramo zbog Bobija, koji nije u zivotu napravio 5 penala u Zvezdi, a to rade samo Ameri. Pametnom dosta.

Leonida

pre 7 godina

Pa nek posalje klijenta u Francusku ili Tursku i resen problem...
Umislio covek da je gospodar srpske kosarke...
Sram te bilo Raznatovicu!!!

Outsider pravi

pre 7 godina

Prošlogodišnje polufinale EP smo izgubili između ostalog i zato što AĐ nije poslednjih 7-8 minuta postavio dva ljudska napada. Sada se ne bismo mučili kvalifikacijama, a ovako već 'obeleženi' Marjanović ne bi ni bio tema, niti bi se njegovo mesto u 12 uopšte dovodilo u pitanje. Velika šteta što selektor ne proguta malo ponosa i time ne formira najjači sastav još od 2005. g. Faliće nam Bobijeva superiornost u reketu, kako ofanzivno, tako i defanzivno a najviše psihološki. Čovek poentira sa lakoćom, bacanja pogađa rutinski i strašno kapira situaciju na terenu. Sale je bio cool tip, ne znam čemu sve ovo...

uredni neplatisa

pre 7 godina

Meni nije jasno zasto nije hteo da igra za reprezentaciju jer nije imao klub?! Kakve to veze ima? Naprotiv... Da li je imao neke obaveze, igrao letnju ligu? I da jeste mogao je lepo da se dogovori sa Saletom...

Ciga

pre 7 godina

Svi bi mi voleli da vidimo najjaču postavu u Riu, sa Bobijem u timu. Ipak, postoji jedna crta u našoj reprezentaciji, tradicija i pravac koji su izgradili ljudi poput Profesora, Dude Ivkovića i Željka Obradovića. Mislim da taj duh Đorđević itekako oseća i vodi se njime, tako da.. Žao mi je Bobija ali u ovoj situaciji imam puno poverenje u Saleta i svi mi bi trebali da poštujemo njegovu odluku.

rashomon

pre 7 godina

Miško da uči Saleta košarci. Saša Nacionale Đorđević je više zaboravio o košarci nego što će moj miško ikada naučiti o ovoj igri.

Mihajlo

pre 7 godina

Poredjenje Gobera i Marjanovića nema veze s vezom,Gober je tri puta kvalitetniji igrač.Vidim da mnogi osporavaju Raduljicu,kratko pamćenje imaju,čovek je objasnio svima na SP kakav je igrač,pa je i te Francuze razbio.

zinjo

pre 7 godina

Podrska Saletu u svakom slucaju, a ti Raznatovicu mrss.... ebe se tebi za reprezentaciju, samo licni interes je ovde u pitanju. Zao mi Bobija, propustice najvece takmicenje, ne svojom greskom, prosto takve su okolnosti. Bicemo jos jaci s Bjelicom.

svežkolovoz

pre 7 godina

Da bi se nadali sto boljem rezultatu Djordjevic bi morao da zove Boboja, bili bi puno jaci i sigurniji pod kosem. Ali... Niko tacno ne zna kakva situacija se tu odigrala, osim Djordjevica, Bobija i strucnog staba repreznetacije, kad bi se pitalo nas navijaca, naravno da bi 90 % nas pristalo da igra, a postavlja se pitanje ko pita nas, i koliko je se Bobi poneo lose u tome, da li je naveo pravi razlog svog neigranja, koji bi svaki normalan covek prihvatio normalno ili je ispao ne fer prema Saletu, sto verujem da Bobi ne bi sigurno uradio. Tako da se nadam da ce odluka biti sto pre doneta i da bez obzira na svu borbu i zelju Stimca i Bircevica jedan ce morati otici kuci, a ja bi isto uradio na njihovom mestu, pricajte sta hocete ali nije mala cast igrati u reprezentaciji pa makar i pripreme.

kopra

pre 7 godina

Posle svih ovih dana prepirke oko toga da li zvati Bobija ili ne, samo jedna stvar mi je jasna, a to je da ovoj zemlji ne treba ni Djordjevic ni Nole niti bilo koji drugi veliki covek i sportista iz jednog prostog razloga jer ih nezasluzuju. Blatiti ovde jednog Saleta, govoriti kako je ljubomoran na Bobijeve pare, je blago receno maloumno. Pa Djordjevica ce i njegove trojke i za 100 godina spominjati, a za Bobija nisam bas siguran. Stidi se Srbijo, jer nisi ni svesna sta imas!!

zvezdas

pre 7 godina

Gledaj sad, kada se opet otvori diskusija:)
Radi Sale kako hoces,to je tvoje pravo.Jedino te molim da problem sa Marjanovicem sagledas cisto sa kosarkaske strane.Ako smatras da si vec izgradio napade,odbranu,taktiku i da imas resenja kada dodju najveca iskusenja,onda nemoj ni da zoves Bobija.
A poslednjeg kojeg bi slusao su ovakvi menadzeri.
Opet,ako pozoves Bobija reci jasno da je to samo "zbog Miska koji zna da vozi zatvorenih ociju":)

Ja

pre 7 godina

Jedna st6var se mora znati, pricate ovde kao da je Bobi Dzordan ili Hakim, a on covek nije u formi, jednostavno je tako, nije igrao celu sezonu, presedeo na klupi, cim se zavrsila sezona eto njega na splavovima i jos bi da preskoci pripreme pa da igra, moze, al ako je Dzrodan, a posto to nije necemo ni ulaziti u to koliko je nekorektan ispao zadnja dva puta, a mnogo je ispao nekorektan, ovo angazovanje botova i menadzera protiv selektora i drugara iz tima je skandal.

Marko

pre 7 godina

Ovo je stvarno da čovek dobije ospice. Ej, jedan Saša Đorđević, čovek koji je dao onu trojku u Istanbulu i onu trojku protiv Hrvata, koji je dao 40+ poena u istorijskom finalu protiv Litvanije, koji nas je kao selektor vratio na velika vrata u sam svetski i evropski vrh (da spomenem samo najblistavije momente u njegovoj karijeri). Zar u ovom društvu nema ništa sveto, zar je celokupan medijski i javni prostor u Srbiji u toj meri zatrovan? Njemu tamo neki Đera poručuje da se ne vraća iz Rija ako ne osvoji medalju bez Bobija. Đero i slični miševi, mrš u svoje rupe. Vi ćete Saši Đorđeviću da objašnjavate košarku, vama li će on da polaže račune!? Sledeći put kad pomislite na Sašu Đorđevića u bilo kom kontekstu, ustanite i ostanite da stojite u stavu mirno barem 15 minuta. Magarci nijedni!

JPR23

pre 7 godina

E sad bas ne treba ni da se vise prica o tome!! Nemam nista protiv Bobija, naprotiv, ali ovo vec prelazi u cirkus. Ako Sale i ostali misle da treba onda ok, u suprotnom, ok, ali sta sad ovaj ima da se mesa???
Kad menadzer pocne da mesa prste, zna se sta biva...
Podrska Saletu i momcima koji su bili tu i oni koji su igrali, i koji zasluzuju da idu u Rio!! Pitanje je samo ko ce izostati od ovih 15... Po meni Dangubic ne ide, verovatno ni Bircevic.. Znaci Beli i Macvan, mada ako Macvan nije spreman, voleo bi da ide Gudura. Naravno uz to da se niko ne povredi tokom priprema.

Dovlanu

pre 7 godina

Dobar je menadzer, al neka se drzi svog posla. Klasican "salesman". Pokusava da reklamira svoje igrace sto bolje da bi uzeo procenat. Saletova odluka je velika odgovornost ali treba da se postuje i ima dosta rezona. Nije sve crno i belo... U timu vlada odlicna atmosfera ocigledno, ali se zbog mesanja menadzera i Bobijevih pristrasnih navijaca stvara napetost. Nadam se da to nece uticati na ove momke koji se spremaju za olimpijske igre.

skr

pre 7 godina

- "Djordjevic je previse navijacki nastrojen, zove samo partizanove igrace" - pola ekipe igra/igralo za zvezdu
- "Ima neki problem sa Bobijem, sad ce sigurno zvati "njegovog" Kuzmica" - Zamena za Bobija Stimac
- "Djordjevic je prevara, provalili su ga u Pao-u, ne prolazimo grupu" - prolazimo grupu lagano
- "Sale nema pojma, grupa je bila laka, sa ovakvom igrom necemo uspeti da se kvalifikujemo" - dominanto se kvalifikujemo uz odlicnu igru i atmosferu
- "Stimac mozda nije sjajan ali donosi potrebnu energiju i kljucan je za atmosferu" Sad izbacite Stimca, nije ni za...

Ne daj boze da Sale osvoji medalju u Riju, sta ce li vam onda smetati?

Duborg

pre 7 godina

Pa ako su to uradili Franuczi, je l to unapred znaci da je ispravno? Svaka cast selektoru, prave vrednosti moraju da se znaju. Marjanovic je novac stavio ispred Olimpijade, to je njegov izbor, koji isto postujem.

Neka ih sve opozove, nikakav problem

pre 7 godina

a vi koji prozivate Miska, sta mislite da ce se dogoditi ako odluci da povuce Jokica iz reprezentacije?
(a, 12. jul 2016 16:18)

Pa daj da onda damo Misku da vodi reprezentaciju. Sta ce nam selektor ako on moze da odlucuje ko ce da igra i kad ce da igra? Sale je mnogo veliko ime (koje je sam izgradio) da bi bio neciji potrcko.

sistem

pre 7 godina

Pre nego sto se pomenuti gospodin pojavio u nasoj kosarci, jugoslovenske i srpske ekipe su se najosvajale medalja zahvaljuci SKOLI, SISTEMU i PRAVILIMA. A otkako njegovo ime egzistira u kontekstu kosarke mi grcamo i samo zahvaljuci inerciji iz tih slavnih vremena drzimo prikljucak sa vrhom evropske i svetske kosarke.
A poredjenje sa Turcima neka MU sluzi na cast, izgeda da on misli da mi treba da se ugledamo na njihovu skolu kosarke - pa, ima smisla, turska kosarka postoji otprilike jednako dugo kao i njegov kosarkaski angazman. Sto se tice turske kosarke, rekao sam kada su nas pokrali 2010.godine da ce im to biti poslednja medalja na duze staze, iako je sve govorilo protiv moje prognoze - i 80 miliona mladog stanovnistva, i ogromne pare koje se ulazu itt... do sada se to obistinilo, nema tu skole, sistema i pravila, to je to..

Djole

pre 7 godina

Cela priča, od samog početka, je bila njegovo maslo.
Valjda je svima napokon jasno da su nam menadžeri, kao ovaj gore, urušili sistem stvaranja reprezentativnih selekcija. Kako u košarci tako i u fudbalu.
Takvi, kao ovaj gospodin gore, ne smeju da se mešaju na ovaj način. Ovaj njegov postupak treba najoštrije osuditi od strane svih pravih sportskih radnika u Srbiji.
Jasno je svima kao dan. Čoveka interesuju samo procenti od ugovora. Nije tom stalo ni do igrača ni do bilo kakvog tima. Lični interesi su u pitanju i ništa više...

strat

pre 7 godina

realno i kosarkaski gledano ovako stoje stvari...bobi je igrao skromnu sezonu..ulazio u igru kad njegova ekipa gubi ili vodi 20 razlike..uz to obecanjem da ce igrati pa pranje pred javnosti pismom zasto nece je sam sebe izbacio...stimac kao pomocni centar posteno odradi svoje minute i nije zasluzio da bude izbacen..jeste stvar principa ali je i istina da bobi za nasu reprezentaciju ne znaci isto sto i novicki za nemacku npr...mnogo bolji igraci u datom trenutku nisu dizali ovoliku pompu oko odlaska ili ne odlaska...kao grobar mislim da bi u svakom slucaju bobi bio korisniji od stimca ali nikad ga ne bih licno izbacio u ovakvoj situaciji zbog bobija..napred nasi...

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Да би се у будућности ове ствари не би догађале, битно је пресећи сада. Бобија позвати, али на следеће такмичење. ОИ није заслужио. Није битан само садашњи резултат, већ су много битнији сви остали. Мене је и Јокић изненадио што игра, ти НБА играчи се никада нису ломатали за репрезентацију,а он је млад, сумњам да се сећа кошарке `90-их која је нешто и значила. Након тога катастрофа.

antiDebil

pre 7 godina

Ja postujem Saleta i ekipu. Njihovu hemiju u timu. Timski duh. Sve je to ok. Ali Gobera,Valancijunasa,Gasola, ili Kazinsa ne mozemo zaustaviti bez Bobija! I to je cinjenica!
(Loznicanin, 12. jul 2016 16:39)

Jedina je cinjenica da ce Djordjevic birati 12 igraca za Rio !
Drugo, po cemu si ti to tacno zakljucio da Marjanovic moze da cuva Gobera, Valancijunasa, Gasola, Kazinsa...da nije mozda nekada igrao protiv njih pa si se tako uverio ?

conflict of interest

pre 7 godina

Misko bi u bilo kojoj ozbiljnoj drzavi bio pod istragom drzavnih organa. Agent i vlasnik kluba (vise ne zvanicno ali zna se da je Mega i dalje njegova), sukob interesa kakav ne bi smeo biti dozvoljen.
(z, 12. jul 2016 16:27)
Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...

Probajte da to budete u USA u isto vreme pa ce Vam objasniti. Bilo koja dva posla u kome jedan moze da utice na drugi se mogu smatrati konfliktom interesa, na primer nijedan drugi agent nije u situaciji da proda Megi igraca, to tom agent daje automatsku prednost u odnosu na ostale agente, i onda udruzenje agenata reaguje... a advokati trljaju ruke

Sejn

pre 7 godina

Jao kad vidim ko ostavlja komentare muka me uhvati. Ovde 90% komentara ostavljaju klinci rodjeni fazon 2000 ili posle ili ljudi koji imaju dijagnozu. Napisao neko Sale ljubomoran na Bobija, e moj ti.... Taj Bobi koliko god mozda bio dobar covek, moze da trenira 12 sati dnevno i nikada ali nikada nece biti Sale Nacionale.... 41 poen Litvancima u finalu posle embarga, covek u transu, bez straha.... 3 Huventudu u poslednjoj sekundi (iako sam navijac Zvezde, svaka cast) i 3 Hrvatima u poslednjoj sekundi iako su i cistacice u dvorani znale odakle ce da sutne i kako, nije im vredelo. I onda dodje neko deriste ovde da ga proziva, to je prosto da se coveku zgadi sve.

Kum

pre 7 godina

(Razocarani Srbin, 12. jul 2016 16:20)

Covece, bio je plan da ostane u SA, ali je onda upao Detroit u semu.

Svako ko se bavi kosarkom zna sta rade FA, i da ne igraju dok ne potpisu ugovor.

jojj

pre 7 godina

Taj isti Miško je menadžer i Nikoli Jokiću. I izorganizovao mu poslednjih dve, tri godine tako da je već sada nova zvezda NBA i najbolji igrač reprezentacije. A radio je sve suprotno od onog što su "stručnjaci" ovde pisali po komentarima.

Ja

pre 7 godina

Da, sve je u pravu. Jos kada se tome doda da je Bobi pokazao koliko mu reprezentacija znaci time sto je svaku utakmicu reprezentacije odgledao u Areni, da se solidarisao sa reprezentativcima ne iduci po splavovima, jednom recju pruzio bezrezervnu podrsku drugovima....

BgdSrb

pre 7 godina

Sad je većina protiv zvanja Marjanovića a ako ne napravimo neki rezultat u Riu svi će udariti po Saletu što ga nije vodio. Zato bih voleo da svi pređu preko svog ega i da sa najjačom ekipom odemo na olimpijadu. Realno bez Bobija smo tanki protiv jačih centara kakvih nije bilo na turniru u Beogradu

lala hamburger

pre 7 godina

Podrzimo nacionalni tim i selektora,kao kulturno neostrasceni ljubitelji kosarke.Zaista je na mestu neciji komentar,zasto doticna beobasket zvezda nije bio uz svoje drugare i svo vreme.Kao ex sportista znam koliko moze biti neprijatno sportisti,ako se ne uklapa u sportsku sredinu.Zato molim javnost da bude uzdrzana u komentarima vulagarnog tipa.Podrzimo Saleta i momke...a Bobiju pozelimo u zdravlju da uzivava u svojim jos nezaradjenim novcima.Zivela Srbija!

Danilo

pre 7 godina

Menadžer je zanimanje u kojem dobijaš procenat od ugovora igrača.
Ako imaš dobar nos a nemaš moral, možeš da živiš sjajno.
Tu završava priča o menadžerima, bar u celom pristojnom svetu.
Kod nas, naravno da stvari stoje drugačije.
Kod nas bi menadžer pored svoga privatnog tima, hteo i privatnu svoju reprezentaciju?
Mislim da je ovo prekrupan zalogaj za njega jer nije u istoj ligi sa Saletom Nacionale!
Stoga, ovo jeste što zaista jeste: popodnevni tvit na vrućini, iz čiste dosade....

mikica

pre 7 godina

sve bi bilo lakše kada bi znali punu istinu o slučaju bobi. sa druge strane naš sistem su drugi kopirali, a ne mi tuđe, tako da ne vidim razlog da uradimo nešto samo zato što su to uradili Francuzi, Turci...

vertigo

pre 7 godina

Zbog ovakvih "menadzera" nam pucaju reprezentativni kolektivni sportovi. U kosarci su bili kvalitetniji ljudi, pa nisu dozvoljavali mesanje ovakvih persona, koji nicim, ali nicim nisu zaduzili ovaj prelep sport, obicni trgovci. Sale ne popustaj, ti si glavni i odgovorni. Trebamo ti dati podrsku svi.

Sasa Ljuboja

pre 7 godina

Sale Djordjevic radi svoj posao veoma uspesno i snosi odgovornost za to. Napravio je odlicnu atmosferu u timu, podstakao sjajnu timsku saradnju i ako mislivda dolazak Marjanovica to moze narusiti ja ga podrzavam.
Srbija bi bila mnogo lepse mesto za zivot kada bi svi koji pljuju Djordjevica svoj posao radili samo 10% marljivo i uspesno u odnosu na to kako Djordjevic godinama radi svoj.
Ja Bobija mnogo vise volim od Djordjevica, ali Sale samo napred po medalju u Riju (sta god da odlucis za sastav) :-)

Kum

pre 7 godina

Od kad je Djordjevic trener Srbija je UVEK bila ispred Francuske! poz
(stanislav, 12. jul 2016 17:05)

O boze, ko sve komentarise...

Bas Francuska nas je dobila prosle godine u borbi za bronzu. Nema bre ni godinu dana!

staneža

pre 7 godina

@ neko iz gomile

nemas ti pojma, idi uzmi od mame 200 din i idi na kafu s drugarom koji je mozda uzeo 250 pa ima i za kiselu vodu. Sve sami strucnjaci... Pozzz iz dijaspore...

Coa

pre 7 godina

Dobro se sećam da je pre nekoliko meseci Miško gostujući na jednom tv kanalu rekao da će Jokić igrati za reprezentaciju, a da će Marjanović najverovatnije preskočiti kvalifikacije zbog NBA ugovora. Zato mi nikako nije jasno kako je sva ova zbrka nastala kada se već odavno znalo šta će biti.

Divos

pre 7 godina

У реду, Венсан Коле ће за ОИ (можда) дати предност Гоберу у односу на Моермана. Добро, па?
И шта сад? Е ако је тако урадио Коле, мора и Сале. Е јес' логика.
Узгред, и није добра ситуација за поређење. По много чему.
Гобер је, за разлику од Бобана, више дефанзивно оријентисан центар (по мени најбољи центар НБА у одбрани), млађи 4 године (тј будућност француске кошарке) а реално и бољи од Бобана. Има у свом НБА лубу (Јути) кључну улогу за разлику од Бобија који је у Спарсима (иако је имао добре бројке, али и играјући када био мечеви били решени) био "строги епизодиста".
Гобер је у репрезентацији био на СП 2014-е, и ЕП 2015-е, значи у "систему" је, уигран је и уходан са саиграчима, постао је и страшно важан за француску репрезентацију.
Бобан није део ове репрезентације од ЕП 2011 (Када је као 3.центар имао минорну улогу, на пример шутирао је 1-7, ово помињем за оне који омаловажавају нашег 3.центра на ОКТ Штимца, који је шутирао 8-13), да би се увео у "систем" играч таквих деимензије треба време, да се цео тим подреди Бобану, и у нападу, апосебно у одбрани (јер Бобан за разлику од Гобера уопште на пик не излази), и тек тада Боби може бити користан. Но, времена нема.
А и Боби (по наговору Мишка) је сам одабрао, није се појавио на прозивци.
А могао је Мишко узети и пример Батума, више је за поређење.
Но добро, како рече један наш поета, не веруј жени која пуши дрину без филтера и менаџеру чим зине.

etotako

pre 7 godina

Dobro, sad je i definitivno jasno da Bobi nece igrati. Nisam ni siguran koja je Miskova uloga sa celom ovom medijskom halabukom, da li da Bobi igra ili ne igra. Meni čak deluje ovo drugo.
Nego, nije mi jasno ovo "hemija među igračima" itd. Na primer, na vesti o Radulji pršte hvale. A to je čovek koji, npr., ispalio Dudu, pošto je sklopio dobar ugovor i pošto u prethodnim reprezentativnim nastupima nije dovoljno igrao. Dudu, koga su svi ovde nevidjeno dizali u nebesa. Profesor, doktor. Inače, Dudu, kod koga su igrali Miškovi puleni koji nigde drugo nisu igrali ili su igrali izrazito loše. Ne treba spominjati da je Miško Dudin menadžer. Nego, Radulja. Čovek je prošle sezone igrao u reprezentaciji a da nije imao ni sezonu (nešto malo u Kini gde je dobio otkaz) ni ugovor. Uze ga posle Sale pa obojica dobiše otkaze u Pao-u. Patriote? Moguće, ali i ovo su fakti. Kao što je činjenica da Radulja ni sad nema klub i da je poprilično smešan ispao prošle godine protiv Litvanije. Opet, Bobi ima klub, spreman je da igra. Kao što je bio spreman i pre dve sezone kada nije pozvan, pa čak i prošle kada se ipak ispostavilo da jeste povređen. Ne znam koje su Miškove (možda i Bobijeve) igre i da li je možda Bobiju i bolje da ne igra da se ne povredi, ko će ga znati.

Moja priča o Dudi, Radulji, Saletu, Bobiju nije usmerena ni protiv njih ni za njih, vec je poenta da se manemo idolopoklonstva i kratke pameti, ako je moguće. Ono, generalno.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

pre 7 godina

Vidim po komentarima da se pisu svakavke gluposti ! Znaci nije problem sto je Bobi otkazao igranje na turniru, vec kada je to uradio(dan pred pocetak priprema) ! Tako da mi ovaj miskov pokusaj pravdanja toga nije bas najjasniji !? A meni jedino to nije jasno zasto je bobi cekao poslednji dan??? Da je odmah rekao bio bi uz ekipu dok ne potpise ugovor i siguran sam da bi ga sale sad zvao... Ali izgleda da je to sve bilo miskovo maslo, jer sam ubedjen da bobi nije takav covek !!!

ivan

pre 7 godina

Bobi kao centar u reprezentaciji donosi novo resenje u napadu, ako ne ide sa Raduljicom i Jokicem, mozda hoce sa ekstremno visokim igracem. Tako ja vidim Bobijevu ulogu, ako ne i nesto vise.
Istina, sa Bobijem u igri javljaju se drugaciji problemi u odbrani, ali i to je pre 2 sezone Zvezda nekako resavala.

Samo je pitanje sta se dobija a sta se gubi, po mom skromnom misljenu, nesto dodatno se dobija. Djordjevic kako hoce, ipak on ima vise kosarke u malom prstu od mene.

zulupn

pre 7 godina

Da jedan Aleksandar Djordjevic ce pustiti da mu menadzeri prave tim. Svaka cast Sale, pusti ostrascene komentatore, Sale je vecita legenda nase kosarke, a i kosarke cele Evrope,...... I Moka Slavnić je legenda srpske košarke pa šta onda?

Phoenix

pre 7 godina

"Tek sad Đorđević neće zvati Bobija iz inata. Samo ga provocirate ovakvim izjavama"
A mozda je I to cilj? Igra na Djordjevicev ego, koji nije mali. Mozda I ne zeli da Marijanovic igra? Nije Misko Budala. Zna da s ovom izjavom I zvanicno ulazi u rat. Posle toga Svaki put kada Djordjevic ne pozove njegovog igraca postavljace se pitanje zbog cega. A mozda I lipam gluposti. Ko ce to da zna...

Poppppp

pre 7 godina

Djilas bi trebao da odredi cilj na OI. Ne Djordjevic, nego Djilas.
On je poslodavac. Realno, Srbija je slabija od USA.
Protiv Spanije i Francuske mozemo da igramo. Da smo bolji od njih, nismo, da li mozemo da ih pobedimo, mozemo.
To smo dokazali. Od svih ostalih ekipa smo realno bolji ali ne bi bilo nemoguce izgubiti od Brazila, Litvanije, Australije, Hrvatske.
Dakle, polufinale, uz malo srece, koja je neophodna, bi bio ostvariv cilj.
Sa Marjanovicem ili bez, nebitno.

Idemo dalje

pre 7 godina

Miskovi tvitovi nikad nisu odisali simpaticnoscu a ni ovaj nije izuzetak.
Posebno sto je i logicki nedosledan, " ako oni onda i mi"!!!
Sto valja Francuzima mozda je bogubno za nas, i tako redom.
Takodje ako je nesto dobro za druge nije nemoguce da bi i nama posluzilo!!!
Niko ne zagovara anarhiju i bezobrazluk ali se upitajmo kako je doslo do toga da igrac reputacije predanog i skromnog i nesebicnog momka bude stavljen pred cin sve ili nista, makar da u tome ima i njegove krivice.
Radimo li stvari dugacije od ostalih (setimo se kako su to cinili Zeravica ili Varajic) onda i komunikacija tokom citave sezone, a ne samo pred spisak, mora biti potpuno drugacija pa bi ovakve situacije bile iskljucene ili bi bilo jasno ko je presao granice dobrih obicaja.
U ovom slucaju to su obe strane!!!

Slobodan

pre 7 godina

Ma ja bih voleo da cujem Bobija licno da odgovori ma pitanje zasto ranije nije obavestio selektora da ne moze igrati kvalifikacije. Za sam da on igra, ali mora da se objasni zasto nije na vreme rekao da se na njega ne racuna.

Sramota

pre 7 godina

Do sad sam bio bas neutralan, gotivio Bobija,mislio da Sale preteruje ali ovo je bas,bas prevrsilo svaku meru!Kao i zivotu,tako i u sportu,bogati i mocni s eizivljavaju.Da sam na Saletovom mestu pre bih se trajno povukao iz kosarke nego pristao na ucene ovog...da ne lajem ,opet mi nece objaviti komentar.Sramno,bas sramno,tipicna ucena .Najgore sto ce se javnost primiti kao po obicaju

slash

pre 7 godina

Na malo bolje obavestenim sajtovima, Gober je bio povredjen. slicno nesto kao Bjelica. A Batum je resavao ugovor i dosao da odigra odlucujucu utakmicu protiv Kanade. A Gospodin Menadzer samo neka doliva so na ranu. Nije mu strano da pravi cirkuse, pa na primer Spanulisa povede u Olimpijakos iz Panate.

sportikus

pre 7 godina

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001833#!careerstats

Moerman je igrao za Banvit!Tako da, Misko ne ....

Konfučije

pre 7 godina

Kod nas je kult ličnosti sveprisutan. Bilo ko da zasedne na neku poziciju, institucija koju predvodi postaje svojina. Pa vidimo da se daju ruke i glave.... Kao što i ime kaže svi su oni reprezenti Srbije. Ali ne i kod nas.

JPR23

pre 7 godina

Sta se mesa ovaj? Radi svoj posao brate i ne mesaj se u rad nacionalnog saveza i reprezentacije.Jesi uspesan menadzer ali Djordjevic je za tebe instirucija u kosarci.(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 12. jul 2016 16:11)Očigledno ne shvataš da upravo i radi svoj posao. Bori se za svoje klijente. Zato svaki igrač i želi da mu Miško bude menadžer.
(Stanimir Branimir, 12. jul 2016 16:42)
Očigledno i ti ne shvatas da menadzer nema sta da radi u reprezentaciji !! Ako ti primer u fudbalu, a svi znamo na kojem je nivou nas fudbal, nije dovoljan, onda sta drugo objasnjavati...

murajsam

pre 7 godina

evo ja mislim da nam Bobi neće toliko nedostajati koliko neki drugi igrači,poput na primer Lučića ili Muslija...ali meni bi sad toliko bilo interesantno da vidim šta bi bilo kada bi Bobi otišao u Rio...toliko, da se plašim, ako ne ode, da če mi turnir biti u neku ruku dosadan

@KOSTA1703

pre 7 godina

Batum je igaro od polufinala, al on je došao na okupljabje i sve vreme proveo sa reprezentacijom, a pri tome je čekao ugovor od 120 miliona, a šta je Bobi radio? Siguran sam da bi išao na OI da je došao na okupljanje i da je bio uz reprezentaciju, ovako apsolutno ne zasluzuje poziv, jer ničim nije pokazao poštovanje prema nacionalnom dresu i zelju da igra. A vi koji kazete da treba da se pozove najbolje što imamo - Pobedjuje najbolji tim, a ne najbolji pojedinci. Primer vam je Italija.

blaza

pre 7 godina

Danas sam opet gledao Saletovu konferenciju posle Portorika i ubedjen sam da Bobija nece zvati. Na moju zalost.On Bobiju samo zamera sto je tako kasno javio da nece igrati na turniru da je na vreme javio Bobi bio isao za Rio.Ovako na moju žalost nece ga pozvati.

Zagot

pre 7 godina

@Ivan78bg

Zasto nije dobijao vecu minutazu u San Antoniju? Pa za tu minutazu je davao bas bas dosta poena, a i imao ju je beskonacno vise od naseg prvog centra Raduljice koji je igrao u tada jednoj od najgorih NBA ekipa Bucksima, i grejao klupu celu sezonu bukvalno. Ili sto ne spomenes minute Kuzmica koji je takodje bio uzdanica naseg selektora?

Realno, Bobi ie mnogo napredovao u NBA, a i pre toga je bio najdominantniji centar EL. Pa meni se place sto necu da gledam njega i Teodosica, pa oni bi pravili show! Jos uvek se nadam da ce sujeta Saleta da se stisa i da ce da misli na tim, jer Raduljica odigra lose svaku 2.,3. tekmu, dok Stimac sluzi da se on odmori, znaci neki skok neka odbrana i to je to; zablista u jednoj tekmi na turniru. Tako da smo bas slabi tu... A za ovo da je spor i los u odbrani, pa pogledajte sta je rekao Dramond kad je Bobi dosao u Detroit, pisali su i na B92.... Svi, bukvalno svi smo prosle godine protiv Litvanike rekli sto nije Bobi tu, jer sa ekipom koja igra jaku odbranu sa nasim tankim centrima kad stane sut mi smo nista. A bilo je jasno jos u januaru da Bobi nece moci da igra kvalifikacije zbog ugovora a Sale se iznenadio kao, ma daj molim te, to su price za nekoga ko se ne razume u kosarku...

Tako da pustite vi te decije fore "sta ce nam ionako je spor; ima malu minutazu; lose igra odbranu". On je trenutno nas najdominantniji centar, i ima 28 godina, treba to iskoristiti kad ima zelju da igra!

bucca

pre 7 godina

Nije dobro za ekipu sto je stvorena podela za i protiv Bobija . Nikada nismo dobro prosli u slicnim situacijama ! Neki ce reci da to nece uticati na igrace , ali utice itekako ! Daj boze da sve bude OK !

Miks

pre 7 godina

Bobi mi nije jasan u dve stvari: zašto odmah nije rekao selektoru da ne može da igra kvalifikacije nego mu otkaže u minut do 12 i drugo zašto nije bio sa ekipom tokom kvalifikacionog turnira? Sedi brate na klupi, slušaj selektora, navijaj, bodri svoje drugove! Moglo je ovo mnogo bolje da se odradi jer nemam sumnju u Bobijevu želju da zaigra za svoju zemlju, ali mislim da trenutno poziv za Rio nije zaslužio.

ja

pre 7 godina

Ovde se ne radi o tome da li Boban treba da ide u Rio ili ne nego uticaj menadzera na reprezentaciju.Pazi,Raznatovic naso da proziva Saleta.Sta li menadzeri rade tek iza zatvorenih vrata strah me da pomislim.

Idemo dalje

pre 7 godina

Misko vec po prirodi profesije moze da kaze sta ima mada je po istoj osnovi uvek u "sukobu interesa".
Korisno bi bilo cuti sta o tome misle ljudi velikog kosarkaskog znajna i integriteta, a takvih je hvala bogu mnogo, a ne da o tome slusamo posle Olimpijade jer ulog je veliki. Najvece takmicenje ove generacije.
Neki buduci Djordjevic ili Teo ce jednog jutra gledati veliko finale i posle otici "na kos" ili konferenciju za stampu na kojoj se sumiraju razlozi poraza.
Dakle nije pitanje princip ili ne vec koji princip preovladjuje?

život u iluziji

pre 7 godina

Zamolio bih da mi malo pojasnite u kakvom sukobu interesa mogu biti agent i vlasnik kluba? Nesto sam prehladjen pa ne mogu valjano da rezonujem...
(m, 12. jul 2016 16:52)

Nije zbog prehlade već zbog promaje.

M

pre 7 godina

Sumarno citav slucaj na obe strane nije pitanje principa vec interesa!
Ko misli da je tim bez Bobija bolji za ovu priliku uredu, postoji i druga skola misljenja, bilo bi lepo izostaviti u svemu uzvisene govorancije.

Miloš

pre 7 godina

(Sandokan, 12. jul 2016 16:28)

Jokić, Dangubić, Gudurić, Nedović, Simonović, Zagorac. To su Miškovi igrači, sa sajta Beobasketa, "samo" pola reprezentacije.

Kum

pre 7 godina

Na jednoj strani Djordjevic, Bodiroga a na drugoj Misko i Nebojsa.... Za mene nema dileme
(Realno, 12. jul 2016 22:13)

Moku i Danilovica si zaboravio?

Kakve veze ima Covic sa ovim??

Vi ozbiljno zbog klubastva unistavate sansu za medalju???

sumska skoljka otrovnica

pre 7 godina

ovo je samo zakuvavanje od strane jednog licemera a nema veze sa istinom, mislim da, iako spadam u nekolicinu ovdasnjih koaja nemisli da bi bila bolji selektor od saleta, postoji covek koji odlucuje ko igra za reprezentaciju i kraj price.Ko god bi da pljuje ove momke nek se prebaci na neke od susjedskih sajtova i ostavi nas na miru da navijamo za nase.

Kum

pre 7 godina

Na malo bolje obavestenim sajtovima, Gober je bio povredjen. slicno nesto kao Bjelica. A Batum je resavao ugovor i dosao da odigra odlucujucu utakmicu protiv Kanade. A Gospodin Menadzer samo neka doliva so na ranu. Nije mu strano da pravi cirkuse, pa na primer Spanulisa povede u Olimpijakos iz Panate.
(slash, 13. jul 2016 10:48)

I Bobi je ponudio Saletu isto sto i Batum Francuskoj, ali je Sale odbio.