Atletika 121

Petak, 17.06.2016.

17:49

Ruski atletičari bez Olimpijskih igara!

Međunarodna atletska federacija (IAAF) nije ukinula suspenziju ruskim atletičarima i oni neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju!

Ruski atletièari bez Olimpijskih igara! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Jivan

pre 7 godina

Sramota.
A nisam rusofil cak sam vise amerofil nego rusofil.
Sramota.
Jedino sto sad Rusima preostaje totalni "rat" protiv dvostrukih arsina Zapada tj. sistematski doping pa ce na sledecim takmicenjima osvajati ne sve medalje vec svih prvih 10 mesta.
Zalosno ali mi deluje kao jedino resenje.
Ipak ostaje nada (vrlo mala) da ce se naci kompromis i ipak dozvoliti ucesce ruskim atleticarima inace svi bojkot na celu sa Djokovicem, Spanovickom, odbojkasicama, kosarkasima...

Gryphon

pre 7 godina

@mrkva, svaka cast, nema se sta dodati. Ako ih stvarno kolektivno suspenduju svi ostali "normalni" sportisti treba da ih bojkutuju, pa neka se trkaju Ameri i njihovi poltroni.

jungfrau

pre 7 godina

@ne bi amer uzeo drogu nikada! Oni to i ne znaju šta je! Više preferiraju metil alkohol. Carstvo su im napravile pobožne familije koje su metil alkoholom ubile i oslepele na desetine hiljade ljudi. Genoveze porodica (Corleone) iz New Yorka oprala je pare iz prohibicije koz akcije IBM. Ova kompanija je više puta bila generalni sponzor OI komiteta USA! Oni nekoga suspenduju zbog dopinga!? Evo Novak se neki dan,kad je bio u BG na svadbi, najeo zelenih kajsija. Šta čeka MOK?
(VUK, 18. jun 2016 07:19)

Da pogadjam uzeo si pecurke ili lepak?

Fun facts

pre 7 godina

Verovatno su bili dopingovani ali jedan fun fact: Amerikance se uopste ne sme testirati jer USA odnosno njihov savez garantuje da su cisti. O cemu dalje da pricamo?
(Petar, 17. jun 2016 18:09) ovaj fact je samo fun, ali ne i true. americki sportisti se kontrolisu na doping na olimpijskim igrama i svim drugim medjunarodnim takmicenjima isto kao i svi drugi. ne postoje nikakve 'garancije' ni specijalni uslovi. ovu legendu je par puta izgovorio jedan poznati srpski komentator pa se primila u narodu. takodje nije tacan urbani mit da je nba uslovila medjunarodni olimpijski komitet da ne testira nba kosarkase da bi igrali u barseloni i posle. svi nba kosarkasi se testiraju isto kao i drugi. mozete da verujete u razne teorije zavere, to je teze dokazati da nije tacno, ali ne postoje nikakve zvanicne specijalne garancije ni uslovi.

matori

pre 7 godina

ovde se neki drugi " matori" potpisao kao ja i to političkim komentarom na sportsku vest. komentarišem ja i politiku, ali na političkim stranama....

Brazilska patka

pre 7 godina

U zlatno doba hladnog rata sport je bio poligon za prikazivanje moći i dostignuća istočnog i zapadnog bloka. Istok je po svaku cenu želeo da predstavi njihov "socijalizam" kao bolji i zato su pravili čudovišta od sportista (prvenstveno atletika i plivanje). Posle pada Berlinskog zida ova pojava jenjava pa zato imate rekorde na 400 i 800 m žene koji nisu oboreni već 35 godina (Kratofilova, Koh...). Sada kad Rusija opet kreće u neki novi hladni rat, sport postaje ponovo poligon dokazivanja "boljeg sistema" i ponovo kreće masovno dopingovanje pod pokroviteljstvom države.
To pokroviteljstvo države je problem i opravdavam odluku jer su to davno prošla vremena.

igorinjo

pre 7 godina

Dali se mozda neko seca finale vimbldona izmedju Noleta i mareja. Vece pre finala nas Nole ode na veceru sa britanskim premijerom. A sve se to odvijalo u vreme referenduma u britaniji. Trebalo je skotska da se odvoji. Britanski teniser inace shkot,morao je da dobije taj mec. Tako je i bilo,nole totalno ne-zainteresovan,a maraeju vimbldon.Posle mnogo godina jedan britanac osvaja i to SHKOT. Politika je uvek bila u sportu i bice je........

VUK

pre 7 godina

ne bi amer uzeo drogu nikada! Oni to i ne znaju šta je! Više preferiraju metil alkohol. Carstvo su im napravile pobožne familije koje su metil alkoholom ubile i oslepele na desetine hiljade ljudi. Genoveze porodica (Corleone) iz New Yorka oprala je pare iz prohibicije koz akcije IBM. Ova kompanija je više puta bila generalni sponzor OI komiteta USA! Oni nekoga suspenduju zbog dopinga!? Evo Novak se neki dan,kad je bio u BG na svadbi, najeo zelenih kajsija. Šta čeka MOK?

FR

pre 7 godina

Ocigledno je da vecina propusta poentu - nije u pitanju da li su se neki Rusi dopingovali ili nisu, vec da su drzava i savez to "odradili" sistematski (sto su zapravo i priznali). E zato suspenzija.

my way

pre 7 godina

Ма не, то је "индивидуалистички", "демократски" свет, који не генерализује, не бави се таквим примитивним стварима као што су колективне казне по основу припадности држави и народу и тако то... Никада и нико вас, господо из IAAF, неће опрати због суспензије за Јелену Исинбајеву само, а где су други... Спорт је овога тренутка испрљан и поражен за дуго времена које следи.

Roka

pre 7 godina

Pa kada ste toliko posvećeni borbi protiv dopinga i olimpizmu,zašto su američki košarkaši oslobođeni doping kontrole ?
Zeljko, 17. jun 2016 22:04

Pa zato što su AMERIČKI košarkaši!!!

Mrkva

pre 7 godina

(andrej, 17. jun 2016 18:33)
USADA je tek od 2015. god. postala član međunarodne antidoping kontrole.
Od 1988-2000 114 američkih sportista je palo na anti-doping testu, a ti isti su uzeli 19 olimpijskih medalja.
Tu je glavni krivac bio USOC, američki olimpijski komitet.
ONI su ti koji su zataškali rezultate testova.

Karl Luis je TRI puta pao na testiranju pre Olimpijskih igara u Seulu i sve je to zataškao USOC, inače on i Džonson su koristili steroide i druge zabranjene supstance još od 1981. Ben Džonson je pao na testu i oduzeto mu je zlato, Luis je dobio zlato iako je bio nadopingovan k'o majka,
Linford Kristi je takođe pao na testu, ali je odlukom komisije, glasanjem 11:10 odlučeno da mu se ne oduzme medalja.
Znači, oni koji su stigli prvi su svi testirani, ali Luis nije. Tek 2003. smo saznali da se dopingovao koliko je hteo, a po njegovim rečima dopingovali su se bukvalno svi (misli se na američke atletičare).

USADA radi svoj posao, ali sve je to bezvredno kada USOC odlučuje hoće li se prihvatiti rezultati ili ne.
Ne bi me uopšte čudilo da za nekih 5-10 godina saznamo da se i Felps rokao čime god je stigao, samo je potrebno da neko progovori o tome, kao što je to bio slučaj sa Karl Luisom.

papaja

pre 7 godina

Svaki doping treba sankcionisati i takvim stvarima nema mesta u sportu, ali je zaista čudna vremenska podudarnost ove suspenzije i zategnutih (političkih i ekonomskih) odnosa Rusije i Zapadne Evrope. Bilo bi tužno da Olimpijske igre budu "zaražene" tim najnečasnijim legalnim zanimanjem (politikom).

Bajčilo

pre 7 godina

Ma dosadni ste vise sa tim americkim sportistima.Ovde je rec o Rusima i njhovim prevarantima.Amerikanci da se dopinguju i njih bi uhvatili.

boris4c

pre 7 godina

Smesni su svi oni koji misle da za SAD ne vaze doping pravila s obzirom da je 94 atleticara iz SAD uhvaceno od 1980. do danas, da ne govorimo o drugim sportovima. Iskreno mi je zao ruskih sportista koji ispastaju zbog odluka i malverzacija sopstvene vlade i olimpijskog komiteta.

asdf

pre 7 godina

to je pocelo od kada je postao SSSR, oni mogu da prevare svoj narod ali civilizacija i demokratija u svetu je daleko dogurala
(misko, 17. jun 2016 19:07

O kakvoj ti demokratiji i civilizaciji govoriš?! Da slučajno ne misliš na SAD?! Pa oni nemaju atletičara, pogotovu među sprinterima koji nije uhvaćen u dopingu. Neki čak i po više puta! Ali naravno za amerikance važe jedna pravila, a za Ruse druga. Kada Rusa uhvate u dopongu za njega je karijera završena, a odmah se ''utvrdi'' da iza toga stoji Ruska država, a kada uhhvate Amerikanca da se dopinguje, kazne ga više nego simbolično, jer naravno uvek je kriv nejgov lekar koji ga je prevario! Zato stvarno nemoj da pišeš takve gluposti! To što ti mrziš Ruse, a volom Amerikance je tvoje pravo, ali je ipak suviše primitivno govoriti na ovaj način o civilizaciji i demokratiji.

klopp

pre 7 godina

Krajnje ispolitizovana odluka, kvazi-opravdana šačicom onih koji stvarno krše pravila. Okej, dopinguju se u Rusiji, neka bude da je tako, pa testirajte ih kad dođu negde drugde, pa ih pojedinačno doživotno suspendujte.Neki ni krivi ni dužni ne mogu da se takmiče, a neki posle višegodišnjih (dokazano opravdanih) suspenzija sa 30+ godina trče kao nikad ranije.Ne, ne volim ništa više Rusiju, kao državu, od Nemačke, Španije, Brazila ili SAD-a, ali nepravda je ovde očigledna.

koki

pre 7 godina

Bravo! Svako kome dokazu krivicu treba da snosi odgovornost! Bilo da je to brkata bacacica diska iz Rusije, bilo Lens Armstrong! A botovi, mogu samo da rade ono sto najbolje rade, da lupetaraju gluposti po forumima!

matori

pre 7 godina

@ Dzastin Getlin .
(zoki, 17. jun 2016 18:53)

jeste Getlin pao 2 puta, ali Jordanka Donkova, Ginka Zagorčeva, Marita Koh, Jarmila Kratokfilova i XY njih nije palo....pa tako danas imamo svetske rekorde na 100 prepone i na 800 m koje drže gore navedene " atletičarke". ovo pod navodnicima zbog njihovog izgleda. ali je meni žao čistih atletičara, a sigurno ih ima....nije mi jasno kako celom savezu zabranjuju učešće...pa uzorci se dugo čuvaju, i može da se doping dokaže nekoliko godina kasnije i oduzmu medalje...(Merion DŽons, Ben DŽonson, Lens Armstrong)....

mag

pre 7 godina

Za sve ove sto kazu kako su americkim atleticarima eto uzete medalje, DZABA, jer prvo smo ih svi gledali kako pobedjuju. Sta vredi onom posle pet godina kad jave :"Ej uzeo si ipak zlato, znas onaj iz USA je bio dopongovan. Jeste izgubio si mozda sponzore i ostalo ali eto ti sad medalja posle 5 godina". To je ta njihova pravda i garancije, prvo pokupe medalje pa posle kad se zaboravi na te rezultate kao bili su dopingovani, dzava onda.

маннијак

pre 7 godina

Мени само није јасно како то амерички спортисти не подлежу тестирањима МОК...као, САД гарантују да су они обавили све контроле? И то само за њих важи? Мислим да треба да се запитају око тога ови што бране Американце овде, а ја сам иначе за најстроже казне за допинг у спорту. И треба избацити само оне за које се докаже да се допингују, међутим, за ОИ све пада у воду, када се цео свет тестира на допинг при МОК, а америчко министарство спорта једино има овлашћење да тестира своје за Игре и то пролази без проблема...

Oki

pre 7 godina

Ma Rusi su sami otkrili prevaru. Upropastena je generacija atleticara. Sve zbog gluposti i idiotskog mentaliteta. Sto dalje od tog to bolje.

Goran

pre 7 godina

Uopste ne ulazeci koji sportisti su se drogirali pitam se otkad se u praksu uvodi pojam kolektivne krivice. Pa ni u Drugom svjetskom ratu a ni u ratu na nasim prostorima se nije sudilo narodima nego pojedincima .

OgiZe

pre 7 godina

Ima nas još starijih pa se sjećamo i Florens Grifit, Kevina Janga, Rendi Barnsa, Kenija Harisona itd. Ko je dopingovan zna se sankcija, ali sve izbaciti je bezveze

лала

pre 7 godina

За вас стручњаке за све и свашта а у ствари осим лажне љубави према Русији а стварне мржње према САД и осталим западним земљама немате појма о било чему. Али пошто сте стално на порталима мало претражите интернет па видите колико је до сад спортиста из САД-а пало на допингу .Има ту и светских првака, олимпијских победника и других мање славних. И зато осим мржње треба поздравити све те одлуке за донробит правих спортиста.

isa

pre 7 godina

A u medjuvremenu,americki sportisti nemaju doping kontrolu...
 (cjfjfif, 17. jun 2016 18:02) 
Najboljoj americkoj atleticarki Marion Jones su oduzete skoro sve medalje, olimpijske i sa svetskih prvenstava! Toliko o tvom rusofilskom poznavanju atletike.
(s 1000, 17. jun 2016 18:49)

Karl Luis?

koki

pre 7 godina

Bravo! Svako kome dokazu krivicu treba da snosi odgovornost! Bilo da je to brkata bacacica diska iz Rusije, bilo Lens Armstrong! A botovi, mogu samo da rade ono sto najbolje rade, da lupetaraju gluposti po forumima!

zlotrov

pre 7 godina

Pa ovi ljudi hoce da uvedu skejt-bording ili kako se vec kaze kao disciplinu na oi a kaznjavaju atleticare, sve onako djuture! Ne znam da li da se smejem ili da placem!

Rhyzm

pre 7 godina

Rusija i njeni predstavnici da su pametni i da ne dozvole vise ova ponizavanja, treba da povuku svoje ucesnike sa svih prvenstava, takmicenja, evrovizija i ostalih gluposti, ali isto tako da sa sobom povuku i sve sponzore, pa neka se igraju onda i odredjuju pravila svetski "humanisti".

Samo tako

pre 7 godina

To udri po narkomanima. A ovi botovi i rusofili nek crknu od muke. Sad bi samo trebalo i Kineze da namaknu i super. A vi sto pricate da se ameri ne kontrolisu pa pogledajte samo koliko ih je suspendovano od strane te Amerike. Daj jedan primer gde su nam draga braca nekog suspendovala.
A sad ajde pa kupujte dobre ruske automobile i tehnicku robu. A da mozete njihove atomske bombe e to imaju dobro. A sad na plakanje

Eleftherios

pre 7 godina

A zašto mislite da su rusi pa neka konkurencija amerikancima u atletici. Koliko su to medalja osvojili ruski atletičari u Londonu pa da ih se amerikanci plaše.

Kol

pre 7 godina

Bas bezveze vest, ako ostane ovako, to znaci ni Darya Klishina nece ucestvovati iako je devojka imala normu i to onda povlaci da ja nemam razloga da pratim zensku atletiku u Riju! :-D

pile.glodje.kosku

pre 7 godina

Pa ti treniraj, radi, uci, usavrsavaj se i na kraju ti se ovako nesto desi na sta ne mozes da utices.
Ne mogu ni da citam ovakve vesti obaraju mi moral u ispitnom roku, u najmanju ruku sam se iznervirao.

Istine radi

pre 7 godina

Opet beskrajni niz lazi od strane rusofilicsrskih sirotih sendvicara. Nije istina da se Ameri ne trdtiraju.Trdtiraju se u prosek oko tri puta vise od ostalih. Na poslednjim OI je upravo Srbija bila zaduzena za jedan deo njihovih sportista. Zato , sendvicari, smesni ste !!! Sto se Rusa tice, zbogom , nikom necete nedostajati.

Pako zver

pre 7 godina

Odvratne i smrdljive igre zapadnih fasista,ostrvili se na Rusiju u svim segmentima zivota!!!
Nevidjena MRZNJA je izgleda najznacajnija vrednost zapada,SAD i EU!!!
Istovremeno americki spirtisti nisu podvrgnuti doping kontralama,jer je to navodno pod kontrolom drzave SAD?????????????

Petar

pre 7 godina

Verovatno su bili dopingovani ali jedan fun fact: Amerikance se uopste ne sme testirati jer USA odnosno njihov savez garantuje da su cisti. O cemu dalje da pricamo?

lala

pre 7 godina

Ovo kolektivno izbacivanje je sramota. Zasto oni koji nisu koristili doping da plate. Pa valjda postoji individualna krivica. Ovo je izivljavanje.

dr Zoki

pre 7 godina

Pravedna odluka, ali postoji i vedra strana za Ruse. Sada nemaju razloga da strahuju od Zika virusa, tako da na sledećim OI će se takmičiti protiv desetkovanih reprezentacija (naravno šalim se). Pamet u glavu i vredan rad će ih opet odvesti na puteve slave.

andrej

pre 7 godina

Ako ponovis laz milion puta ostaje laz. Amerikanci se na svakom takmicenju testiraju kao i svi drugi. A mnogo vaznije, USADA je najsposobnija i najopasnija nacionalna agencija protiv dopinga. To je istina.

Fail

pre 7 godina

"Odlicno! Sada jos da suspenduju i ostale pa da USA sama nastupa. Mozda ce nesto i osvojiti."

USA uglavnom i osvoji vecinu medalja. Kakav self-ownage.

s 1000

pre 7 godina

A u medjuvremenu,americki sportisti nemaju doping kontrolu...
(cjfjfif, 17. jun 2016 18:02)

Najboljoj americkoj atleticarki Marion Jones su oduzete skoro sve medalje, olimpijske i sa svetskih prvenstava! Toliko o tvom rusofilskom poznavanju atletike.

животе кућо неокречена

pre 7 godina

Ее наш Душко, како би тек ово поднео. Еј па ОИ без њега и Елене :'(

janbo

pre 7 godina

Svet samo Rusima pokazuje ko je glavni. Ako hoće da teraju mak na koanc ovako će prolaziti svuda jer oni nemaju saveznika i niko ih ni za šta ne pita.

dejanddddd

pre 7 godina

Iskreno nisam od onih koji simpatise Ruse, ali ako je ova vest tačna onda je ovo presmesno, a u isto i strasno sta se dogadja u svetu.

zoki

pre 7 godina

Vest koju su istinski ljubitelji atletike čekali bukvalno decenijama, još od vremena brkatih atletičarki iz SSSR-a, ČSSR-a, Rumunije, Bugarske, Istočne Nemačke ...

Dosta je bilo hemije, atletika se konačno vratila iskonskim idealima sporta izraženim u geslu: "Brže, više, jače!"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Balboa, 17. jun 2016 17:58)

Dzastin Getlin .

Srbin

pre 7 godina

Svi pričaju kako američki sportisti nemaju antidoping kontrolu i nemaju pojma koliko greše. Zato je ova zemlja toliko "napredna", jer nam takvi kao vi određuju sudbinu. Sramota, stidim se ovog nazadnog i neukog naroda.

Cole

pre 7 godina

Koju god odluku MOK donese,
svet koji smo nekada poznavali
definitivno nije i neće više
nikad biti isti, naravno,
mislim u najgorem mogućem smislu.

mirko

pre 7 godina

i ovde je plitika umesala prste. kakvi dopinzi kakvi bakraci. sve to dirigyju ameri. sve vise postala farsa i sramota. kad ce da sportiste amerike sa gmo hranom da izbace van. zar to nije doping. cista budalastina

Zivela Amerika

pre 7 godina

Odlicno! Sada jos da suspenduju i ostale pa da USA sama nastupa. Mozda ce nesto i osvojiti. Ipak su USA sportisti najposteniji. Nikada ni jedan jedini Amerikanac nije koristio doping, ma nije ni pomislio tako nesto da uradi. USA su jednina zemlja na svetu u kojoj nema droge, alhohola... Tamo cak niko ni ne pusi! Ugledajmo se na USA!

Данијел

pre 7 godina

Кад би поверили САД не знам да ли би иједан спортиста прошао, али они који контролишу институције мисле да је свет њихов. Русија им смета и сада ударају на спорт, и ми смо то осетили.

Balboa

pre 7 godina

Vest koju su istinski ljubitelji atletike čekali bukvalno decenijama, još od vremena brkatih atletičarki iz SSSR-a, ČSSR-a, Rumunije, Bugarske, Istočne Nemačke ...

Dosta je bilo hemije, atletika se konačno vratila iskonskim idealima sporta izraženim u geslu: "Brže, više, jače!"

Zivela Amerika

pre 7 godina

Odlicno! Sada jos da suspenduju i ostale pa da USA sama nastupa. Mozda ce nesto i osvojiti. Ipak su USA sportisti najposteniji. Nikada ni jedan jedini Amerikanac nije koristio doping, ma nije ni pomislio tako nesto da uradi. USA su jednina zemlja na svetu u kojoj nema droge, alhohola... Tamo cak niko ni ne pusi! Ugledajmo se na USA!

Данијел

pre 7 godina

Кад би поверили САД не знам да ли би иједан спортиста прошао, али они који контролишу институције мисле да је свет њихов. Русија им смета и сада ударају на спорт, и ми смо то осетили.

Cole

pre 7 godina

Koju god odluku MOK donese,
svet koji smo nekada poznavali
definitivno nije i neće više
nikad biti isti, naravno,
mislim u najgorem mogućem smislu.

mirko

pre 7 godina

i ovde je plitika umesala prste. kakvi dopinzi kakvi bakraci. sve to dirigyju ameri. sve vise postala farsa i sramota. kad ce da sportiste amerike sa gmo hranom da izbace van. zar to nije doping. cista budalastina

zlotrov

pre 7 godina

Pa ovi ljudi hoce da uvedu skejt-bording ili kako se vec kaze kao disciplinu na oi a kaznjavaju atleticare, sve onako djuture! Ne znam da li da se smejem ili da placem!

Balboa

pre 7 godina

Vest koju su istinski ljubitelji atletike čekali bukvalno decenijama, još od vremena brkatih atletičarki iz SSSR-a, ČSSR-a, Rumunije, Bugarske, Istočne Nemačke ...

Dosta je bilo hemije, atletika se konačno vratila iskonskim idealima sporta izraženim u geslu: "Brže, više, jače!"

asdf

pre 7 godina

to je pocelo od kada je postao SSSR, oni mogu da prevare svoj narod ali civilizacija i demokratija u svetu je daleko dogurala
(misko, 17. jun 2016 19:07

O kakvoj ti demokratiji i civilizaciji govoriš?! Da slučajno ne misliš na SAD?! Pa oni nemaju atletičara, pogotovu među sprinterima koji nije uhvaćen u dopingu. Neki čak i po više puta! Ali naravno za amerikance važe jedna pravila, a za Ruse druga. Kada Rusa uhvate u dopongu za njega je karijera završena, a odmah se ''utvrdi'' da iza toga stoji Ruska država, a kada uhhvate Amerikanca da se dopinguje, kazne ga više nego simbolično, jer naravno uvek je kriv nejgov lekar koji ga je prevario! Zato stvarno nemoj da pišeš takve gluposti! To što ti mrziš Ruse, a volom Amerikance je tvoje pravo, ali je ipak suviše primitivno govoriti na ovaj način o civilizaciji i demokratiji.

zoki

pre 7 godina

Vest koju su istinski ljubitelji atletike čekali bukvalno decenijama, još od vremena brkatih atletičarki iz SSSR-a, ČSSR-a, Rumunije, Bugarske, Istočne Nemačke ...

Dosta je bilo hemije, atletika se konačno vratila iskonskim idealima sporta izraženim u geslu: "Brže, više, jače!"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Balboa, 17. jun 2016 17:58)

Dzastin Getlin .

Mrkva

pre 7 godina

(andrej, 17. jun 2016 18:33)
USADA je tek od 2015. god. postala član međunarodne antidoping kontrole.
Od 1988-2000 114 američkih sportista je palo na anti-doping testu, a ti isti su uzeli 19 olimpijskih medalja.
Tu je glavni krivac bio USOC, američki olimpijski komitet.
ONI su ti koji su zataškali rezultate testova.

Karl Luis je TRI puta pao na testiranju pre Olimpijskih igara u Seulu i sve je to zataškao USOC, inače on i Džonson su koristili steroide i druge zabranjene supstance još od 1981. Ben Džonson je pao na testu i oduzeto mu je zlato, Luis je dobio zlato iako je bio nadopingovan k'o majka,
Linford Kristi je takođe pao na testu, ali je odlukom komisije, glasanjem 11:10 odlučeno da mu se ne oduzme medalja.
Znači, oni koji su stigli prvi su svi testirani, ali Luis nije. Tek 2003. smo saznali da se dopingovao koliko je hteo, a po njegovim rečima dopingovali su se bukvalno svi (misli se na američke atletičare).

USADA radi svoj posao, ali sve je to bezvredno kada USOC odlučuje hoće li se prihvatiti rezultati ili ne.
Ne bi me uopšte čudilo da za nekih 5-10 godina saznamo da se i Felps rokao čime god je stigao, samo je potrebno da neko progovori o tome, kao što je to bio slučaj sa Karl Luisom.

lala

pre 7 godina

Ovo kolektivno izbacivanje je sramota. Zasto oni koji nisu koristili doping da plate. Pa valjda postoji individualna krivica. Ovo je izivljavanje.

Roka

pre 7 godina

Pa kada ste toliko posvećeni borbi protiv dopinga i olimpizmu,zašto su američki košarkaši oslobođeni doping kontrole ?
Zeljko, 17. jun 2016 22:04

Pa zato što su AMERIČKI košarkaši!!!

s 1000

pre 7 godina

A u medjuvremenu,americki sportisti nemaju doping kontrolu...
(cjfjfif, 17. jun 2016 18:02)

Najboljoj americkoj atleticarki Marion Jones su oduzete skoro sve medalje, olimpijske i sa svetskih prvenstava! Toliko o tvom rusofilskom poznavanju atletike.

лала

pre 7 godina

За вас стручњаке за све и свашта а у ствари осим лажне љубави према Русији а стварне мржње према САД и осталим западним земљама немате појма о било чему. Али пошто сте стално на порталима мало претражите интернет па видите колико је до сад спортиста из САД-а пало на допингу .Има ту и светских првака, олимпијских победника и других мање славних. И зато осим мржње треба поздравити све те одлуке за донробит правих спортиста.

dejanddddd

pre 7 godina

Iskreno nisam od onih koji simpatise Ruse, ali ako je ova vest tačna onda je ovo presmesno, a u isto i strasno sta se dogadja u svetu.

dr Zoki

pre 7 godina

Pravedna odluka, ali postoji i vedra strana za Ruse. Sada nemaju razloga da strahuju od Zika virusa, tako da na sledećim OI će se takmičiti protiv desetkovanih reprezentacija (naravno šalim se). Pamet u glavu i vredan rad će ih opet odvesti na puteve slave.

koki

pre 7 godina

Bravo! Svako kome dokazu krivicu treba da snosi odgovornost! Bilo da je to brkata bacacica diska iz Rusije, bilo Lens Armstrong! A botovi, mogu samo da rade ono sto najbolje rade, da lupetaraju gluposti po forumima!

Srbin

pre 7 godina

Svi pričaju kako američki sportisti nemaju antidoping kontrolu i nemaju pojma koliko greše. Zato je ova zemlja toliko "napredna", jer nam takvi kao vi određuju sudbinu. Sramota, stidim se ovog nazadnog i neukog naroda.

Samo tako

pre 7 godina

To udri po narkomanima. A ovi botovi i rusofili nek crknu od muke. Sad bi samo trebalo i Kineze da namaknu i super. A vi sto pricate da se ameri ne kontrolisu pa pogledajte samo koliko ih je suspendovano od strane te Amerike. Daj jedan primer gde su nam draga braca nekog suspendovala.
A sad ajde pa kupujte dobre ruske automobile i tehnicku robu. A da mozete njihove atomske bombe e to imaju dobro. A sad na plakanje

pile.glodje.kosku

pre 7 godina

Pa ti treniraj, radi, uci, usavrsavaj se i na kraju ti se ovako nesto desi na sta ne mozes da utices.
Ne mogu ni da citam ovakve vesti obaraju mi moral u ispitnom roku, u najmanju ruku sam se iznervirao.

Petar

pre 7 godina

Verovatno su bili dopingovani ali jedan fun fact: Amerikance se uopste ne sme testirati jer USA odnosno njihov savez garantuje da su cisti. O cemu dalje da pricamo?

andrej

pre 7 godina

Ako ponovis laz milion puta ostaje laz. Amerikanci se na svakom takmicenju testiraju kao i svi drugi. A mnogo vaznije, USADA je najsposobnija i najopasnija nacionalna agencija protiv dopinga. To je istina.

Kol

pre 7 godina

Bas bezveze vest, ako ostane ovako, to znaci ni Darya Klishina nece ucestvovati iako je devojka imala normu i to onda povlaci da ja nemam razloga da pratim zensku atletiku u Riju! :-D

животе кућо неокречена

pre 7 godina

Ее наш Душко, како би тек ово поднео. Еј па ОИ без њега и Елене :'(

matori

pre 7 godina

@ Dzastin Getlin .
(zoki, 17. jun 2016 18:53)

jeste Getlin pao 2 puta, ali Jordanka Donkova, Ginka Zagorčeva, Marita Koh, Jarmila Kratokfilova i XY njih nije palo....pa tako danas imamo svetske rekorde na 100 prepone i na 800 m koje drže gore navedene " atletičarke". ovo pod navodnicima zbog njihovog izgleda. ali je meni žao čistih atletičara, a sigurno ih ima....nije mi jasno kako celom savezu zabranjuju učešće...pa uzorci se dugo čuvaju, i može da se doping dokaže nekoliko godina kasnije i oduzmu medalje...(Merion DŽons, Ben DŽonson, Lens Armstrong)....

papaja

pre 7 godina

Svaki doping treba sankcionisati i takvim stvarima nema mesta u sportu, ali je zaista čudna vremenska podudarnost ove suspenzije i zategnutih (političkih i ekonomskih) odnosa Rusije i Zapadne Evrope. Bilo bi tužno da Olimpijske igre budu "zaražene" tim najnečasnijim legalnim zanimanjem (politikom).

Eleftherios

pre 7 godina

A zašto mislite da su rusi pa neka konkurencija amerikancima u atletici. Koliko su to medalja osvojili ruski atletičari u Londonu pa da ih se amerikanci plaše.

Pako zver

pre 7 godina

Odvratne i smrdljive igre zapadnih fasista,ostrvili se na Rusiju u svim segmentima zivota!!!
Nevidjena MRZNJA je izgleda najznacajnija vrednost zapada,SAD i EU!!!
Istovremeno americki spirtisti nisu podvrgnuti doping kontralama,jer je to navodno pod kontrolom drzave SAD?????????????

Istine radi

pre 7 godina

Opet beskrajni niz lazi od strane rusofilicsrskih sirotih sendvicara. Nije istina da se Ameri ne trdtiraju.Trdtiraju se u prosek oko tri puta vise od ostalih. Na poslednjim OI je upravo Srbija bila zaduzena za jedan deo njihovih sportista. Zato , sendvicari, smesni ste !!! Sto se Rusa tice, zbogom , nikom necete nedostajati.

klopp

pre 7 godina

Krajnje ispolitizovana odluka, kvazi-opravdana šačicom onih koji stvarno krše pravila. Okej, dopinguju se u Rusiji, neka bude da je tako, pa testirajte ih kad dođu negde drugde, pa ih pojedinačno doživotno suspendujte.Neki ni krivi ni dužni ne mogu da se takmiče, a neki posle višegodišnjih (dokazano opravdanih) suspenzija sa 30+ godina trče kao nikad ranije.Ne, ne volim ništa više Rusiju, kao državu, od Nemačke, Španije, Brazila ili SAD-a, ali nepravda je ovde očigledna.

mag

pre 7 godina

Za sve ove sto kazu kako su americkim atleticarima eto uzete medalje, DZABA, jer prvo smo ih svi gledali kako pobedjuju. Sta vredi onom posle pet godina kad jave :"Ej uzeo si ipak zlato, znas onaj iz USA je bio dopongovan. Jeste izgubio si mozda sponzore i ostalo ali eto ti sad medalja posle 5 godina". To je ta njihova pravda i garancije, prvo pokupe medalje pa posle kad se zaboravi na te rezultate kao bili su dopingovani, dzava onda.

маннијак

pre 7 godina

Мени само није јасно како то амерички спортисти не подлежу тестирањима МОК...као, САД гарантују да су они обавили све контроле? И то само за њих важи? Мислим да треба да се запитају око тога ови што бране Американце овде, а ја сам иначе за најстроже казне за допинг у спорту. И треба избацити само оне за које се докаже да се допингују, међутим, за ОИ све пада у воду, када се цео свет тестира на допинг при МОК, а америчко министарство спорта једино има овлашћење да тестира своје за Игре и то пролази без проблема...

Fail

pre 7 godina

"Odlicno! Sada jos da suspenduju i ostale pa da USA sama nastupa. Mozda ce nesto i osvojiti."

USA uglavnom i osvoji vecinu medalja. Kakav self-ownage.

OgiZe

pre 7 godina

Ima nas još starijih pa se sjećamo i Florens Grifit, Kevina Janga, Rendi Barnsa, Kenija Harisona itd. Ko je dopingovan zna se sankcija, ali sve izbaciti je bezveze

Fun facts

pre 7 godina

Verovatno su bili dopingovani ali jedan fun fact: Amerikance se uopste ne sme testirati jer USA odnosno njihov savez garantuje da su cisti. O cemu dalje da pricamo?
(Petar, 17. jun 2016 18:09) ovaj fact je samo fun, ali ne i true. americki sportisti se kontrolisu na doping na olimpijskim igrama i svim drugim medjunarodnim takmicenjima isto kao i svi drugi. ne postoje nikakve 'garancije' ni specijalni uslovi. ovu legendu je par puta izgovorio jedan poznati srpski komentator pa se primila u narodu. takodje nije tacan urbani mit da je nba uslovila medjunarodni olimpijski komitet da ne testira nba kosarkase da bi igrali u barseloni i posle. svi nba kosarkasi se testiraju isto kao i drugi. mozete da verujete u razne teorije zavere, to je teze dokazati da nije tacno, ali ne postoje nikakve zvanicne specijalne garancije ni uslovi.

Goran

pre 7 godina

Uopste ne ulazeci koji sportisti su se drogirali pitam se otkad se u praksu uvodi pojam kolektivne krivice. Pa ni u Drugom svjetskom ratu a ni u ratu na nasim prostorima se nije sudilo narodima nego pojedincima .

Rhyzm

pre 7 godina

Rusija i njeni predstavnici da su pametni i da ne dozvole vise ova ponizavanja, treba da povuku svoje ucesnike sa svih prvenstava, takmicenja, evrovizija i ostalih gluposti, ali isto tako da sa sobom povuku i sve sponzore, pa neka se igraju onda i odredjuju pravila svetski "humanisti".

boris4c

pre 7 godina

Smesni su svi oni koji misle da za SAD ne vaze doping pravila s obzirom da je 94 atleticara iz SAD uhvaceno od 1980. do danas, da ne govorimo o drugim sportovima. Iskreno mi je zao ruskih sportista koji ispastaju zbog odluka i malverzacija sopstvene vlade i olimpijskog komiteta.

Bajčilo

pre 7 godina

Ma dosadni ste vise sa tim americkim sportistima.Ovde je rec o Rusima i njhovim prevarantima.Amerikanci da se dopinguju i njih bi uhvatili.

FR

pre 7 godina

Ocigledno je da vecina propusta poentu - nije u pitanju da li su se neki Rusi dopingovali ili nisu, vec da su drzava i savez to "odradili" sistematski (sto su zapravo i priznali). E zato suspenzija.

my way

pre 7 godina

Ма не, то је "индивидуалистички", "демократски" свет, који не генерализује, не бави се таквим примитивним стварима као што су колективне казне по основу припадности држави и народу и тако то... Никада и нико вас, господо из IAAF, неће опрати због суспензије за Јелену Исинбајеву само, а где су други... Спорт је овога тренутка испрљан и поражен за дуго времена које следи.

jungfrau

pre 7 godina

@ne bi amer uzeo drogu nikada! Oni to i ne znaju šta je! Više preferiraju metil alkohol. Carstvo su im napravile pobožne familije koje su metil alkoholom ubile i oslepele na desetine hiljade ljudi. Genoveze porodica (Corleone) iz New Yorka oprala je pare iz prohibicije koz akcije IBM. Ova kompanija je više puta bila generalni sponzor OI komiteta USA! Oni nekoga suspenduju zbog dopinga!? Evo Novak se neki dan,kad je bio u BG na svadbi, najeo zelenih kajsija. Šta čeka MOK?
(VUK, 18. jun 2016 07:19)

Da pogadjam uzeo si pecurke ili lepak?

isa

pre 7 godina

A u medjuvremenu,americki sportisti nemaju doping kontrolu...
 (cjfjfif, 17. jun 2016 18:02) 
Najboljoj americkoj atleticarki Marion Jones su oduzete skoro sve medalje, olimpijske i sa svetskih prvenstava! Toliko o tvom rusofilskom poznavanju atletike.
(s 1000, 17. jun 2016 18:49)

Karl Luis?

VUK

pre 7 godina

ne bi amer uzeo drogu nikada! Oni to i ne znaju šta je! Više preferiraju metil alkohol. Carstvo su im napravile pobožne familije koje su metil alkoholom ubile i oslepele na desetine hiljade ljudi. Genoveze porodica (Corleone) iz New Yorka oprala je pare iz prohibicije koz akcije IBM. Ova kompanija je više puta bila generalni sponzor OI komiteta USA! Oni nekoga suspenduju zbog dopinga!? Evo Novak se neki dan,kad je bio u BG na svadbi, najeo zelenih kajsija. Šta čeka MOK?

Gryphon

pre 7 godina

@mrkva, svaka cast, nema se sta dodati. Ako ih stvarno kolektivno suspenduju svi ostali "normalni" sportisti treba da ih bojkutuju, pa neka se trkaju Ameri i njihovi poltroni.

janbo

pre 7 godina

Svet samo Rusima pokazuje ko je glavni. Ako hoće da teraju mak na koanc ovako će prolaziti svuda jer oni nemaju saveznika i niko ih ni za šta ne pita.

koki

pre 7 godina

Bravo! Svako kome dokazu krivicu treba da snosi odgovornost! Bilo da je to brkata bacacica diska iz Rusije, bilo Lens Armstrong! A botovi, mogu samo da rade ono sto najbolje rade, da lupetaraju gluposti po forumima!

igorinjo

pre 7 godina

Dali se mozda neko seca finale vimbldona izmedju Noleta i mareja. Vece pre finala nas Nole ode na veceru sa britanskim premijerom. A sve se to odvijalo u vreme referenduma u britaniji. Trebalo je skotska da se odvoji. Britanski teniser inace shkot,morao je da dobije taj mec. Tako je i bilo,nole totalno ne-zainteresovan,a maraeju vimbldon.Posle mnogo godina jedan britanac osvaja i to SHKOT. Politika je uvek bila u sportu i bice je........

Oki

pre 7 godina

Ma Rusi su sami otkrili prevaru. Upropastena je generacija atleticara. Sve zbog gluposti i idiotskog mentaliteta. Sto dalje od tog to bolje.

Brazilska patka

pre 7 godina

U zlatno doba hladnog rata sport je bio poligon za prikazivanje moći i dostignuća istočnog i zapadnog bloka. Istok je po svaku cenu želeo da predstavi njihov "socijalizam" kao bolji i zato su pravili čudovišta od sportista (prvenstveno atletika i plivanje). Posle pada Berlinskog zida ova pojava jenjava pa zato imate rekorde na 400 i 800 m žene koji nisu oboreni već 35 godina (Kratofilova, Koh...). Sada kad Rusija opet kreće u neki novi hladni rat, sport postaje ponovo poligon dokazivanja "boljeg sistema" i ponovo kreće masovno dopingovanje pod pokroviteljstvom države.
To pokroviteljstvo države je problem i opravdavam odluku jer su to davno prošla vremena.

Jivan

pre 7 godina

Sramota.
A nisam rusofil cak sam vise amerofil nego rusofil.
Sramota.
Jedino sto sad Rusima preostaje totalni "rat" protiv dvostrukih arsina Zapada tj. sistematski doping pa ce na sledecim takmicenjima osvajati ne sve medalje vec svih prvih 10 mesta.
Zalosno ali mi deluje kao jedino resenje.
Ipak ostaje nada (vrlo mala) da ce se naci kompromis i ipak dozvoliti ucesce ruskim atleticarima inace svi bojkot na celu sa Djokovicem, Spanovickom, odbojkasicama, kosarkasima...

matori

pre 7 godina

ovde se neki drugi " matori" potpisao kao ja i to političkim komentarom na sportsku vest. komentarišem ja i politiku, ali na političkim stranama....

Balboa

pre 7 godina

Vest koju su istinski ljubitelji atletike čekali bukvalno decenijama, još od vremena brkatih atletičarki iz SSSR-a, ČSSR-a, Rumunije, Bugarske, Istočne Nemačke ...

Dosta je bilo hemije, atletika se konačno vratila iskonskim idealima sporta izraženim u geslu: "Brže, više, jače!"

Zivela Amerika

pre 7 godina

Odlicno! Sada jos da suspenduju i ostale pa da USA sama nastupa. Mozda ce nesto i osvojiti. Ipak su USA sportisti najposteniji. Nikada ni jedan jedini Amerikanac nije koristio doping, ma nije ni pomislio tako nesto da uradi. USA su jednina zemlja na svetu u kojoj nema droge, alhohola... Tamo cak niko ni ne pusi! Ugledajmo se na USA!

лала

pre 7 godina

За вас стручњаке за све и свашта а у ствари осим лажне љубави према Русији а стварне мржње према САД и осталим западним земљама немате појма о било чему. Али пошто сте стално на порталима мало претражите интернет па видите колико је до сад спортиста из САД-а пало на допингу .Има ту и светских првака, олимпијских победника и других мање славних. И зато осим мржње треба поздравити све те одлуке за донробит правих спортиста.

Samo tako

pre 7 godina

To udri po narkomanima. A ovi botovi i rusofili nek crknu od muke. Sad bi samo trebalo i Kineze da namaknu i super. A vi sto pricate da se ameri ne kontrolisu pa pogledajte samo koliko ih je suspendovano od strane te Amerike. Daj jedan primer gde su nam draga braca nekog suspendovala.
A sad ajde pa kupujte dobre ruske automobile i tehnicku robu. A da mozete njihove atomske bombe e to imaju dobro. A sad na plakanje

Данијел

pre 7 godina

Кад би поверили САД не знам да ли би иједан спортиста прошао, али они који контролишу институције мисле да је свет њихов. Русија им смета и сада ударају на спорт, и ми смо то осетили.

Bajčilo

pre 7 godina

Ma dosadni ste vise sa tim americkim sportistima.Ovde je rec o Rusima i njhovim prevarantima.Amerikanci da se dopinguju i njih bi uhvatili.

mirko

pre 7 godina

i ovde je plitika umesala prste. kakvi dopinzi kakvi bakraci. sve to dirigyju ameri. sve vise postala farsa i sramota. kad ce da sportiste amerike sa gmo hranom da izbace van. zar to nije doping. cista budalastina

s 1000

pre 7 godina

A u medjuvremenu,americki sportisti nemaju doping kontrolu...
(cjfjfif, 17. jun 2016 18:02)

Najboljoj americkoj atleticarki Marion Jones su oduzete skoro sve medalje, olimpijske i sa svetskih prvenstava! Toliko o tvom rusofilskom poznavanju atletike.

Srbin

pre 7 godina

Svi pričaju kako američki sportisti nemaju antidoping kontrolu i nemaju pojma koliko greše. Zato je ova zemlja toliko "napredna", jer nam takvi kao vi određuju sudbinu. Sramota, stidim se ovog nazadnog i neukog naroda.

Istine radi

pre 7 godina

Opet beskrajni niz lazi od strane rusofilicsrskih sirotih sendvicara. Nije istina da se Ameri ne trdtiraju.Trdtiraju se u prosek oko tri puta vise od ostalih. Na poslednjim OI je upravo Srbija bila zaduzena za jedan deo njihovih sportista. Zato , sendvicari, smesni ste !!! Sto se Rusa tice, zbogom , nikom necete nedostajati.

koki

pre 7 godina

Bravo! Svako kome dokazu krivicu treba da snosi odgovornost! Bilo da je to brkata bacacica diska iz Rusije, bilo Lens Armstrong! A botovi, mogu samo da rade ono sto najbolje rade, da lupetaraju gluposti po forumima!

andrej

pre 7 godina

Ako ponovis laz milion puta ostaje laz. Amerikanci se na svakom takmicenju testiraju kao i svi drugi. A mnogo vaznije, USADA je najsposobnija i najopasnija nacionalna agencija protiv dopinga. To je istina.

dr Zoki

pre 7 godina

Pravedna odluka, ali postoji i vedra strana za Ruse. Sada nemaju razloga da strahuju od Zika virusa, tako da na sledećim OI će se takmičiti protiv desetkovanih reprezentacija (naravno šalim se). Pamet u glavu i vredan rad će ih opet odvesti na puteve slave.

Cole

pre 7 godina

Koju god odluku MOK donese,
svet koji smo nekada poznavali
definitivno nije i neće više
nikad biti isti, naravno,
mislim u najgorem mogućem smislu.

Petar

pre 7 godina

Verovatno su bili dopingovani ali jedan fun fact: Amerikance se uopste ne sme testirati jer USA odnosno njihov savez garantuje da su cisti. O cemu dalje da pricamo?

Fail

pre 7 godina

"Odlicno! Sada jos da suspenduju i ostale pa da USA sama nastupa. Mozda ce nesto i osvojiti."

USA uglavnom i osvoji vecinu medalja. Kakav self-ownage.

Pako zver

pre 7 godina

Odvratne i smrdljive igre zapadnih fasista,ostrvili se na Rusiju u svim segmentima zivota!!!
Nevidjena MRZNJA je izgleda najznacajnija vrednost zapada,SAD i EU!!!
Istovremeno americki spirtisti nisu podvrgnuti doping kontralama,jer je to navodno pod kontrolom drzave SAD?????????????

Eleftherios

pre 7 godina

A zašto mislite da su rusi pa neka konkurencija amerikancima u atletici. Koliko su to medalja osvojili ruski atletičari u Londonu pa da ih se amerikanci plaše.

boris4c

pre 7 godina

Smesni su svi oni koji misle da za SAD ne vaze doping pravila s obzirom da je 94 atleticara iz SAD uhvaceno od 1980. do danas, da ne govorimo o drugim sportovima. Iskreno mi je zao ruskih sportista koji ispastaju zbog odluka i malverzacija sopstvene vlade i olimpijskog komiteta.

janbo

pre 7 godina

Svet samo Rusima pokazuje ko je glavni. Ako hoće da teraju mak na koanc ovako će prolaziti svuda jer oni nemaju saveznika i niko ih ni za šta ne pita.

asdf

pre 7 godina

to je pocelo od kada je postao SSSR, oni mogu da prevare svoj narod ali civilizacija i demokratija u svetu je daleko dogurala
(misko, 17. jun 2016 19:07

O kakvoj ti demokratiji i civilizaciji govoriš?! Da slučajno ne misliš na SAD?! Pa oni nemaju atletičara, pogotovu među sprinterima koji nije uhvaćen u dopingu. Neki čak i po više puta! Ali naravno za amerikance važe jedna pravila, a za Ruse druga. Kada Rusa uhvate u dopongu za njega je karijera završena, a odmah se ''utvrdi'' da iza toga stoji Ruska država, a kada uhhvate Amerikanca da se dopinguje, kazne ga više nego simbolično, jer naravno uvek je kriv nejgov lekar koji ga je prevario! Zato stvarno nemoj da pišeš takve gluposti! To što ti mrziš Ruse, a volom Amerikance je tvoje pravo, ali je ipak suviše primitivno govoriti na ovaj način o civilizaciji i demokratiji.

koki

pre 7 godina

Bravo! Svako kome dokazu krivicu treba da snosi odgovornost! Bilo da je to brkata bacacica diska iz Rusije, bilo Lens Armstrong! A botovi, mogu samo da rade ono sto najbolje rade, da lupetaraju gluposti po forumima!

zlotrov

pre 7 godina

Pa ovi ljudi hoce da uvedu skejt-bording ili kako se vec kaze kao disciplinu na oi a kaznjavaju atleticare, sve onako djuture! Ne znam da li da se smejem ili da placem!

Oki

pre 7 godina

Ma Rusi su sami otkrili prevaru. Upropastena je generacija atleticara. Sve zbog gluposti i idiotskog mentaliteta. Sto dalje od tog to bolje.

dejanddddd

pre 7 godina

Iskreno nisam od onih koji simpatise Ruse, ali ako je ova vest tačna onda je ovo presmesno, a u isto i strasno sta se dogadja u svetu.

zoki

pre 7 godina

Vest koju su istinski ljubitelji atletike čekali bukvalno decenijama, još od vremena brkatih atletičarki iz SSSR-a, ČSSR-a, Rumunije, Bugarske, Istočne Nemačke ...

Dosta je bilo hemije, atletika se konačno vratila iskonskim idealima sporta izraženim u geslu: "Brže, više, jače!"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Balboa, 17. jun 2016 17:58)

Dzastin Getlin .

jungfrau

pre 7 godina

@ne bi amer uzeo drogu nikada! Oni to i ne znaju šta je! Više preferiraju metil alkohol. Carstvo su im napravile pobožne familije koje su metil alkoholom ubile i oslepele na desetine hiljade ljudi. Genoveze porodica (Corleone) iz New Yorka oprala je pare iz prohibicije koz akcije IBM. Ova kompanija je više puta bila generalni sponzor OI komiteta USA! Oni nekoga suspenduju zbog dopinga!? Evo Novak se neki dan,kad je bio u BG na svadbi, najeo zelenih kajsija. Šta čeka MOK?
(VUK, 18. jun 2016 07:19)

Da pogadjam uzeo si pecurke ili lepak?

lala

pre 7 godina

Ovo kolektivno izbacivanje je sramota. Zasto oni koji nisu koristili doping da plate. Pa valjda postoji individualna krivica. Ovo je izivljavanje.

FR

pre 7 godina

Ocigledno je da vecina propusta poentu - nije u pitanju da li su se neki Rusi dopingovali ili nisu, vec da su drzava i savez to "odradili" sistematski (sto su zapravo i priznali). E zato suspenzija.

VUK

pre 7 godina

ne bi amer uzeo drogu nikada! Oni to i ne znaju šta je! Više preferiraju metil alkohol. Carstvo su im napravile pobožne familije koje su metil alkoholom ubile i oslepele na desetine hiljade ljudi. Genoveze porodica (Corleone) iz New Yorka oprala je pare iz prohibicije koz akcije IBM. Ova kompanija je više puta bila generalni sponzor OI komiteta USA! Oni nekoga suspenduju zbog dopinga!? Evo Novak se neki dan,kad je bio u BG na svadbi, najeo zelenih kajsija. Šta čeka MOK?

pile.glodje.kosku

pre 7 godina

Pa ti treniraj, radi, uci, usavrsavaj se i na kraju ti se ovako nesto desi na sta ne mozes da utices.
Ne mogu ni da citam ovakve vesti obaraju mi moral u ispitnom roku, u najmanju ruku sam se iznervirao.

Rhyzm

pre 7 godina

Rusija i njeni predstavnici da su pametni i da ne dozvole vise ova ponizavanja, treba da povuku svoje ucesnike sa svih prvenstava, takmicenja, evrovizija i ostalih gluposti, ali isto tako da sa sobom povuku i sve sponzore, pa neka se igraju onda i odredjuju pravila svetski "humanisti".

маннијак

pre 7 godina

Мени само није јасно како то амерички спортисти не подлежу тестирањима МОК...као, САД гарантују да су они обавили све контроле? И то само за њих важи? Мислим да треба да се запитају око тога ови што бране Американце овде, а ја сам иначе за најстроже казне за допинг у спорту. И треба избацити само оне за које се докаже да се допингују, међутим, за ОИ све пада у воду, када се цео свет тестира на допинг при МОК, а америчко министарство спорта једино има овлашћење да тестира своје за Игре и то пролази без проблема...

Mrkva

pre 7 godina

(andrej, 17. jun 2016 18:33)
USADA je tek od 2015. god. postala član međunarodne antidoping kontrole.
Od 1988-2000 114 američkih sportista je palo na anti-doping testu, a ti isti su uzeli 19 olimpijskih medalja.
Tu je glavni krivac bio USOC, američki olimpijski komitet.
ONI su ti koji su zataškali rezultate testova.

Karl Luis je TRI puta pao na testiranju pre Olimpijskih igara u Seulu i sve je to zataškao USOC, inače on i Džonson su koristili steroide i druge zabranjene supstance još od 1981. Ben Džonson je pao na testu i oduzeto mu je zlato, Luis je dobio zlato iako je bio nadopingovan k'o majka,
Linford Kristi je takođe pao na testu, ali je odlukom komisije, glasanjem 11:10 odlučeno da mu se ne oduzme medalja.
Znači, oni koji su stigli prvi su svi testirani, ali Luis nije. Tek 2003. smo saznali da se dopingovao koliko je hteo, a po njegovim rečima dopingovali su se bukvalno svi (misli se na američke atletičare).

USADA radi svoj posao, ali sve je to bezvredno kada USOC odlučuje hoće li se prihvatiti rezultati ili ne.
Ne bi me uopšte čudilo da za nekih 5-10 godina saznamo da se i Felps rokao čime god je stigao, samo je potrebno da neko progovori o tome, kao što je to bio slučaj sa Karl Luisom.

Fun facts

pre 7 godina

Verovatno su bili dopingovani ali jedan fun fact: Amerikance se uopste ne sme testirati jer USA odnosno njihov savez garantuje da su cisti. O cemu dalje da pricamo?
(Petar, 17. jun 2016 18:09) ovaj fact je samo fun, ali ne i true. americki sportisti se kontrolisu na doping na olimpijskim igrama i svim drugim medjunarodnim takmicenjima isto kao i svi drugi. ne postoje nikakve 'garancije' ni specijalni uslovi. ovu legendu je par puta izgovorio jedan poznati srpski komentator pa se primila u narodu. takodje nije tacan urbani mit da je nba uslovila medjunarodni olimpijski komitet da ne testira nba kosarkase da bi igrali u barseloni i posle. svi nba kosarkasi se testiraju isto kao i drugi. mozete da verujete u razne teorije zavere, to je teze dokazati da nije tacno, ali ne postoje nikakve zvanicne specijalne garancije ni uslovi.

isa

pre 7 godina

A u medjuvremenu,americki sportisti nemaju doping kontrolu...
 (cjfjfif, 17. jun 2016 18:02) 
Najboljoj americkoj atleticarki Marion Jones su oduzete skoro sve medalje, olimpijske i sa svetskih prvenstava! Toliko o tvom rusofilskom poznavanju atletike.
(s 1000, 17. jun 2016 18:49)

Karl Luis?

Brazilska patka

pre 7 godina

U zlatno doba hladnog rata sport je bio poligon za prikazivanje moći i dostignuća istočnog i zapadnog bloka. Istok je po svaku cenu želeo da predstavi njihov "socijalizam" kao bolji i zato su pravili čudovišta od sportista (prvenstveno atletika i plivanje). Posle pada Berlinskog zida ova pojava jenjava pa zato imate rekorde na 400 i 800 m žene koji nisu oboreni već 35 godina (Kratofilova, Koh...). Sada kad Rusija opet kreće u neki novi hladni rat, sport postaje ponovo poligon dokazivanja "boljeg sistema" i ponovo kreće masovno dopingovanje pod pokroviteljstvom države.
To pokroviteljstvo države je problem i opravdavam odluku jer su to davno prošla vremena.

Kol

pre 7 godina

Bas bezveze vest, ako ostane ovako, to znaci ni Darya Klishina nece ucestvovati iako je devojka imala normu i to onda povlaci da ja nemam razloga da pratim zensku atletiku u Riju! :-D

Roka

pre 7 godina

Pa kada ste toliko posvećeni borbi protiv dopinga i olimpizmu,zašto su američki košarkaši oslobođeni doping kontrole ?
Zeljko, 17. jun 2016 22:04

Pa zato što su AMERIČKI košarkaši!!!

igorinjo

pre 7 godina

Dali se mozda neko seca finale vimbldona izmedju Noleta i mareja. Vece pre finala nas Nole ode na veceru sa britanskim premijerom. A sve se to odvijalo u vreme referenduma u britaniji. Trebalo je skotska da se odvoji. Britanski teniser inace shkot,morao je da dobije taj mec. Tako je i bilo,nole totalno ne-zainteresovan,a maraeju vimbldon.Posle mnogo godina jedan britanac osvaja i to SHKOT. Politika je uvek bila u sportu i bice je........

Jivan

pre 7 godina

Sramota.
A nisam rusofil cak sam vise amerofil nego rusofil.
Sramota.
Jedino sto sad Rusima preostaje totalni "rat" protiv dvostrukih arsina Zapada tj. sistematski doping pa ce na sledecim takmicenjima osvajati ne sve medalje vec svih prvih 10 mesta.
Zalosno ali mi deluje kao jedino resenje.
Ipak ostaje nada (vrlo mala) da ce se naci kompromis i ipak dozvoliti ucesce ruskim atleticarima inace svi bojkot na celu sa Djokovicem, Spanovickom, odbojkasicama, kosarkasima...

mag

pre 7 godina

Za sve ove sto kazu kako su americkim atleticarima eto uzete medalje, DZABA, jer prvo smo ih svi gledali kako pobedjuju. Sta vredi onom posle pet godina kad jave :"Ej uzeo si ipak zlato, znas onaj iz USA je bio dopongovan. Jeste izgubio si mozda sponzore i ostalo ali eto ti sad medalja posle 5 godina". To je ta njihova pravda i garancije, prvo pokupe medalje pa posle kad se zaboravi na te rezultate kao bili su dopingovani, dzava onda.

klopp

pre 7 godina

Krajnje ispolitizovana odluka, kvazi-opravdana šačicom onih koji stvarno krše pravila. Okej, dopinguju se u Rusiji, neka bude da je tako, pa testirajte ih kad dođu negde drugde, pa ih pojedinačno doživotno suspendujte.Neki ni krivi ni dužni ne mogu da se takmiče, a neki posle višegodišnjih (dokazano opravdanih) suspenzija sa 30+ godina trče kao nikad ranije.Ne, ne volim ništa više Rusiju, kao državu, od Nemačke, Španije, Brazila ili SAD-a, ali nepravda je ovde očigledna.

my way

pre 7 godina

Ма не, то је "индивидуалистички", "демократски" свет, који не генерализује, не бави се таквим примитивним стварима као што су колективне казне по основу припадности држави и народу и тако то... Никада и нико вас, господо из IAAF, неће опрати због суспензије за Јелену Исинбајеву само, а где су други... Спорт је овога тренутка испрљан и поражен за дуго времена које следи.

Gryphon

pre 7 godina

@mrkva, svaka cast, nema se sta dodati. Ako ih stvarno kolektivno suspenduju svi ostali "normalni" sportisti treba da ih bojkutuju, pa neka se trkaju Ameri i njihovi poltroni.

животе кућо неокречена

pre 7 godina

Ее наш Душко, како би тек ово поднео. Еј па ОИ без њега и Елене :'(

Goran

pre 7 godina

Uopste ne ulazeci koji sportisti su se drogirali pitam se otkad se u praksu uvodi pojam kolektivne krivice. Pa ni u Drugom svjetskom ratu a ni u ratu na nasim prostorima se nije sudilo narodima nego pojedincima .

matori

pre 7 godina

@ Dzastin Getlin .
(zoki, 17. jun 2016 18:53)

jeste Getlin pao 2 puta, ali Jordanka Donkova, Ginka Zagorčeva, Marita Koh, Jarmila Kratokfilova i XY njih nije palo....pa tako danas imamo svetske rekorde na 100 prepone i na 800 m koje drže gore navedene " atletičarke". ovo pod navodnicima zbog njihovog izgleda. ali je meni žao čistih atletičara, a sigurno ih ima....nije mi jasno kako celom savezu zabranjuju učešće...pa uzorci se dugo čuvaju, i može da se doping dokaže nekoliko godina kasnije i oduzmu medalje...(Merion DŽons, Ben DŽonson, Lens Armstrong)....

papaja

pre 7 godina

Svaki doping treba sankcionisati i takvim stvarima nema mesta u sportu, ali je zaista čudna vremenska podudarnost ove suspenzije i zategnutih (političkih i ekonomskih) odnosa Rusije i Zapadne Evrope. Bilo bi tužno da Olimpijske igre budu "zaražene" tim najnečasnijim legalnim zanimanjem (politikom).

matori

pre 7 godina

ovde se neki drugi " matori" potpisao kao ja i to političkim komentarom na sportsku vest. komentarišem ja i politiku, ali na političkim stranama....

OgiZe

pre 7 godina

Ima nas još starijih pa se sjećamo i Florens Grifit, Kevina Janga, Rendi Barnsa, Kenija Harisona itd. Ko je dopingovan zna se sankcija, ali sve izbaciti je bezveze